Κύριοι σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, κυρίες και κύριοι,

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Κύριοι σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, κυρίες και κύριοι,"

Transcript

1 Εισαγωγή Κύριοι σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, κυρίες και κύριοι, Σας καλωσορίζουμε στον απολογισμό της Δημοτικής αρχής και σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας. Θεωρούμε ότι αυτό είναι απαραίτητο εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες το τι εξελίσσεται συνολικά στο Δήμο. Ομολογουμένως ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος αυτή που περάσαμε και περνούμε, ενώ πρέπει να πούμε εξ αρχής ότι μέσα σ αυτές τις συνθήκες οι υπηρεσίες του Δήμου και γενικά η Δημοτική Αρχή παρήγαγε σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς. Είναι αλήθεια ότι μετά τις συνενώσεις βάσει του σχεδίου Καλλικράτης, ξεκινήσαμε με άλλες προοπτικές και ελπίδες, στηριχτήκαμε στις εξαγγελίες για ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, των οικονομικών μας, για στήριξη με εξειδικευμένο προσωπικό, για ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης και της αποκέντρωσης. Όμως τα πράγματα δυστυχώς, όπως γνωρίζουμε όλοι, δεν ήρθαν έτσι. Η κατάρρευση και η πτώχευση της χώρας, η επιβολή μέτρων μέσω των μνημονιακών δεσμεύσεων, χτύπησε βάναυσα τους πολίτες και τις οικογένειες τους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τους μικρομεσαίους, τις επιχειρήσεις και φυσικά τους Δήμους. Είδαμε τα τακτικά μας έσοδα να μειώνονται δραματικά πάνω από 65%, είδαμε να μειώνεται με ανάλογο ποσοστό η ΣΑΤΑ, τα έσοδα δηλαδή που αφορούν τις μικρές παρεμβάσεις, έργα και συντηρήσεις, είδαμε να μειώνονται οι πόροι μας από το τέλος παρεπιδημούντων. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να υπάρχει πλήρης αδυναμία να εκτελέσουμε το παραμικρό έργο, να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των

2 συνενώσεων, στις αναπτυξιακές και κοινωνικές ανάγκες, στη δημιουργία και τη συντήρηση των υποδομών. Παράλληλα οι Δήμοι όπως και οι υπόλοιποι τομείς του δημοσίου βρέθηκαν στο στόχαστρο. Περάσαμε πολύ δύσκολες ώρες όσον αφορά τη διαχείριση του προσωπικού. Η δημοτική αστυνομία καταργήθηκε με αρνητικές συνέπειες για το δημόσιο χώρο και τα έσοδα. Οι σχολικοί φύλακες οδηγήθηκαν σε διαθεσιμότητα. Οι προσλήψεις έχουν ουσιαστικά παγώσει, το προσωπικό δεν αναπληρώνεται και προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας με εποχικούς εργαζόμενους οι οποίοι εκπαιδεύονται και μετά φεύγουν. Αντιμετωπίσαμε μεγάλα προβλήματα σχετικά με τις προσλήψεις του εποχικού προσωπικού το οποίο καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες στην διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Υποφέραμε στην καθαριότητα, στις παραλίες στο πράσινο και το φωτισμό. Εκ των ενόντων και με πολύ αγωνία και μεγάλη προσπάθεια, καλύψαμε αυτές τις ανάγκες. Παράλληλα οι συνενώσεις δημιούργησαν αρκετά προβλήματα όσον αφορά στις υπηρεσίες και η περίοδος προσαρμογής ήταν δύσκολη. Προέκυψε δυστυχώς το έλλειμμα της Νεάπολης, που πλησιάζει με τους τόκους το Ευρώ, του οποίου η διαχείριση ήταν και είναι μια τραυματική και πολύπλοκη εμπειρία. Σ αυτές τις συνθήκες εκτιμήσαμε πως το πρώτο μέλημα ήταν να μην καταρρεύσει ο Δήμος, να στηρίξουμε την κοινωνία μας και την οικονομία μας, να στραφούμε σε άλλες πηγές χρηματοδότησης. Οι αγώνες που δώσαμε Ιδιαίτερα ζητήματα προκάλεσαν οι αποφάσεις για κλείσιμο υπηρεσιών, μεταφορά λειτουργιών και αποδόμηση πολλών δημόσιων δομών. Οι εξελίξεις αυτές αναβίωσαν και θέματα τοπικισμού στο νομό μετά τις εύλογες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών να διατηρήσουν τις λίγες δομές που διαθέτει ο Νομός. Αναφερόμαστε κυρίως στα νοσοκομεία και τα θέματα υγείας, στην παιδεία, στο ΤΕΙ και την ΑΣΤΕΑΝ, στις Εφορίες, το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το Ειρηνοδικείο, την Μαρίνα κ.λπ. Η αποψίλωση των υπηρεσιών ταλαιπωρεί τους πολίτες που υποβάλλονται σε δαπάνες και ταλαιπωρία. Ατέλειωτες ώρες ενασχόλησης, επαφές, διαπραγματεύσεις, πιέσεις, μετακινήσεις, δαπάνες, για να στηρίξουμε τα αυτονόητα. Ταυτόχρονα αγώνας, κινητοποιήσεις, δράσεις, πρωτοβουλίες στις οποίες ο Δήμος μαζί με τους αντίστοιχους φορείς μπήκε μπροστά. Υπήρξαν αποτελέσματα. Νοσοκομείο Νεάπολης, γραφείο ΙΚΑ και Δ.Ο.Υ. στη Νεάπολη, δημιουργία νέου τμήματος ΤΕΙ, πάγωμα της μεταφοράς της ΑΣΤΕΑΝ, ανατροπή απόφασης για το ΙΚΑ, πιέσεις για το νοσοκομείο που εξακολουθεί ν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

3 Οι προσπάθειες και η επιφυλακή μας συνεχίζεται και απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και ενότητα. Είναι χρήσιμο να γνωρίζουν όλοι αυτές τι συνθήκες ώστε με ρεαλισμό και σχέδιο να προτείνουμε και να προγραμματίσουμε χωρίς πλειστηριασμό υποσχέσεων και ελπίδων. Υπάρχει όμως η δυνατότητα αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τα οποία χρησιμοποιήσαμε όπως θα δείτε παρακάτω για την κάλυψη κυρίως των επενδυτικών μας αναγκών. Η παρούσα χρηματοδοτική περίοδος τελείωσε την 31/12/2013 και ανοίγει μια νέα με λιγότερα όμως κονδύλια. Κοινωνική πολιτική - ΟΚΥΔΑΝ Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αντιμετωπίσαμε στην περιοχή μας και την ανθρωπιστική κρίση. Η οικοδομή έπεσε πάνω από 70%,οι μισθοί και οι εργασιακές σχέσεις κυριολεκτικά διαλύθηκαν, ενώ αρκετοί πολίτες οδηγήθηκαν στο περιθώριο και η ανεργία διαρκώς αυξάνεται. Οι οικογένειες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα και σηκώνουν τεράστιο βάρος. Ο Δήμος είναι η βασική πλέον μονάδα στην οποία απευθύνονται οι πολίτες. Το πρώτο ζήτημα που αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε είναι η οργάνωση των κοινωνικών υπηρεσιών, ώστε να μπορέσουν να στηρίξουν αυτούς τους πολίτες για να διατηρήσουμε κυρίως τον κοινωνικό μας ιστό και να δείξουμε το ευαίσθητο και ανθρώπινο πρόσωπο της κοινωνίας μας - Πάνω από 300 παιδιά και βρέφη φιλοξενούνται κάθε χρόνο στις σύγχρονες εγκαταστάσεις των παιδικών σταθμών προσφέροντας στα παιδιά μας την απαιτούμενη ασφάλεια, αγωγή και κοινωνικοποίηση τους. Με την προσθήκη του 2 ου ορόφου στο κτίριο της Αμμούδας οι παιδικοί σταθμοί συγκεντρώνονται σε ένα κτίριο στην πόλη του Αγίου Νικολάου. - Τα μέλη των ΚΑΠΗ μετρούν πλέον πάνω από 400 ενεργά μέλη στον Άγιο Νικόλαο και τη Νεάπολη. - Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι εξυπηρετεί πλέον 370 οικογένειες σε όλο τον Δήμο. - Οργάνωση και λειτουργία ΚΔΑΠ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. - Σύσταση του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Αγίου Νικολάου ΕΛΠΙΖΩ. Με όπλο τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά καταφέραμε να δημιουργήσουμε και να συντηρήσουμε την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ από όπου στηρίζονται 100 οικογένειες κάθε μήνα και περιστασιακά σχεδόν 500 άτομα. Επιπλέον συνεχίσαμε και ενισχύσαμε τη λειτουργία της τράπεζας ρουχισμού ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ για να καλυφθούν οι ανάγκες σε επίπεδο ένδυσης όλων εκείνων των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. - Τέλος, καλύψαμε συνολικά 400 αιτήματα για βοήθεια κάθε φύσεως.

4 - Υπήρξε συνεργασία με φορείς για το κοινωνικό φαρμακείο. - Υπήρξαν εκδηλώσεις, δραστηριότητες και πάρα πολλοί άνθρωποι, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά μέσα από την καρδιά μας, προσέφεραν και προσφέρουν για τους άπορους συμπολίτες. Επίσης φορείς όπως η εκκλησία, σωματεία, ομάδες, πολίτες, εθελοντές, προσπαθούν σε αυτή την κατεύθυνση και νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο έργο που γίνεται αυτή την περίοδο γιατί πρώτα από όλα είμαστε κοινωνία. Οικονομικά Ένα ιδιαίτερο ζήτημα που αντιμετωπίσαμε ήταν το θέμα της ισορροπίας των οικονομικών. Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη και αυξάνεται συνεχώς το χρέος των επαγγελματιών αλλά και των πολιτών. Προχωρούμε συνεχώς σε ρυθμίσεις, μειώσαμε τα τέλη σε ευπαθείς ομάδες, αλλά παρά ταύτα η κρίση εξαπλώνεται διαρκώς και το πρόβλημα διογκώνεται. Σε συνδυασμό με την τραγική μείωση των εσόδων υπήρξε ο κίνδυνος της οικονομικής κατάρρευσης. Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Με πολύ προσπάθεια, οικονομίες, φρόνηση καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι στα οικονομικά μας και παρά το σοκ του ελλείμματος του πρώην Δήμου Νεάπολης είμαστε ένας υγιής Δήμος οικονομικά. Ίσως είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του Δήμου αυτή την περίοδο. Έχουμε αξιοπιστία στην αγορά, οι υποχρεώσεις μας είναι σε λογικά επίπεδα και διαχειρίσιμες, δεν έχουμε ληξιπρόθεσμες οφειλές. Εισπράξεις Έτους 2013: Πληρωμές έτους 2013: Χρηματικό υπόλοιπο ( ): Απαιτήσεις Δήμου στις ( οφειλέτες Δήμου): Υποχρεώσεις Δήμου στις (Προμηθευτές κ.λ.π.) : Υπόλοιπο δανείων 31/12/2013: 4,300,300 Ανάλογη εικόνα υπάρχει στη ΔΕΥΑΑΝ καθώς και στους άλλους οργανισμός. Ιδιαίτερα για την μεγαλύτερη επιχείρηση του Δήμου μας ΔΕΥΑΑΝ. Στοιχειά οικονομικά ΔΕΥΑΑΝ: Γενικό σύνολο εσόδων: Γενικό σύνολο εξόδων:

5 Υπόλοιπα πελατών (απαιτήσεις): Υπόλοιπα προμηθευτών (υποχρεώσεις): Υπόλοιπο δανείων 31/12/2013: Τουρισμός Κρήτη σημαίνει φιλοξενία Η κορωνίδα της οικονομίας μας είναι ο τουρισμός. Η περιοχή μας κρατά τα σκήπτρα του ποιοτικού τουρισμού και παρά τη μεγάλη κρίση ο τουρισμός κρατήθηκε σε υψηλά επίπεδα. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε ανάκαμψη με υψηλές πληρότητες λόγω των ευρύτερων συγκυριών στη Μεσόγειο. Η οικονομία μας στάθηκε όρθια μέσα στη μεγάλη κρίση λόγω του ρεύματος του τουρισμού ενώ από την άλλη πλευρά διαπιστώνουμε συνεχώς ότι για να συντηρήσουμε τον ευρύτερο χώρο μέσα στον οποίο δρα ο τουρισμός πρέπει να κάνουμε πολλές παρεμβάσεις, γεγονός που είναι αδύνατον να γίνει με τα οικονομικά του τακτικού προϋπολογισμού. Για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τον τουρισμό είχαμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο μάρκετινγκ με σκοπό την προβολή του Δήμου μας ως τόπο προορισμού για τουρισμό ποιότητας, ασφαλή τουρισμό και τουρισμό θάλασσας και υπαίθρου. Προωθούμε τη στοχευμένη προβολή ειδικών προϊόντων θεματικού τουρισμού (π.χ. ειδικών διαδρομών για τη χλωρίδα και πανίδα, σπηλαιολογικό τουρισμό, εκκλησιαστικό τουρισμό κλπ) και έχουμε επιτύχει την αύξηση του ρεύματος τουριστών της περιοχής (με τουρίστες υψηλής εισοδηματικής τάξης, κατηγορίες τουριστών ειδικών ενδιαφερόντων) καθώς και την αύξηση της ροής επισκεπτών προς την ενδοχώρα του νομού, που διαμένουν σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της παραλιακής ζώνης (λειτουργώντας συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά προς το μαζικό / παραθεριστικό τουρισμό), με τη μορφή οργανωμένων ή μεμονωμένων περιηγήσεων και εκδρομών. Ειδικό βάρος δίδεται σε παρεμβάσεις που σχετίζονται με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού για ειδικές ομάδες πληθυσμού (εκκλησιαστικός, ορειβατικός, αναρριχητικός, σπηλαιολογικός, ιατρικός, τουρισμός για ΑΜΕΑ κ.α.), που έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν τη διαμονή τους στην περιοχή με το θέμα ή τη δραστηριότητα που τους ενδιαφέρει, την προβολή των ιδιαίτερων πολιτισμικών στοιχείων της περιοχής, όπως το πρότυπο κρητικής διατροφής, τη λαϊκή τέχνη, την παράδοση, τα πανηγύρια κλπ. καθώς και τη χαρτογραφική και περιγραφική αποτύπωση των αγροτικών της περιοχής, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό και επιστημονικό ενδιαφέρον (ανεμόμυλοι, νερόμυλοι, φάμπρικες, πατητήρια κλπ), στη λογική της ειδικής διαδρομής.

6 Χρειάζεται να αναπτύξουμε περισσότερο τις ειδικές μορφές τουρισμού. Ο Ορειβατικός-Περιπατητικός και διαδρομών στον οποίο στοχεύουμε μέσα από το LEADER με τη διαμόρφωση 65 περίπου διαδρομών. Προωθούμε την δημιουργία υποθαλάσσιου πάρκου το οποίο από ότι φαίνεται θα έχει καλή συνέχεια. Με τα ΣΧΟΟΑΠ που εγκρίθηκε πάρθηκαν τέτοια μέτρα ώστε να μην έχουμε μαζικοποίηση αλλά και έκπτωση της ποιότητας του τουρισμού που αποτελεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, ενώ από την άλλη πλευρά προσπαθήσαμε να κάνουμε υποδομές και να βελτιώσουμε το αστικό αλλά και το ευρύτερο περιβάλλον για να μπορέσει ο επισκέπτης να απολαμβάνει ένα χώρο ευπρεπή, ένα χώρο στον οποίο μπορεί να περάσει καλές μέρες διακοπών. Οι εμπειρίες μας, οι επαφές που έχουμε με τους ξένους, οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε, οι προβολές που κάναμε, οι βραβεύσεις των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών που πραγματοποιούμε τακτικά, μας δίνουν ένα μέτρο της ικανοποίησης των επισκεπτών μας, οι οποίοι θεωρούν πολύ σημαντικές τις δομές του φυσικού περιβάλλοντος, τις 23 γαλάζιες σημαίες που προβάλλουν την ποιότητα της θάλασσας μας, τη διατροφή μας. Πάνω απ όλα αυτό που μας επαναλαμβάνουν συνέχεια είναι η μοναδική φιλοξενία και η ανθρώπινη ζεστασιά που δεν πρέπει να χάσουμε γιατί Κρήτη σημαίνει φιλοξενία. Συνοπτικά υλοποιήθηκαν τα ακόλουθα: Διαφημιστικές καταχωρήσεις σε έντυπα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σε τουριστικούς οδηγούς. Διαφήμιση στα ΜΜΕ (τηλεόραση και ραδιόφωνο) Δημιουργία πληροφοριακού χάρτη και έκδοση έντυπου υλικού του Δήμου Αγίου Νικολάου σε πέντε γλώσσες Συμμετοχή σε αναγνωρισμένες θεματικές τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα ή άλλα σε κράτη μέλη της Ε.Ε (WTM ΛΟΝΔΙΝΟ, TOUR SALON 2014 ΠΟΛΩΝΙΑ, VACANTIEBEURS ΟΥΤΡΕΧΤΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑ, FERRIENMMESSE ΒΙΕΝΝΗ, SALON DES VACANCIES ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. IMTM TEL ABIB, FERIE FOR ALLE ΧΕΡΝΙΓΚ, ITB ΒΕΡΟΛΙΝΟ) Συμμετοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου με δικό του περίπτερο σε εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα και εξωτερικό (ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ, ΜΙΤΤ ΜΟΣΧΑ, ΚΡΗΤΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΘΗΝΑ, GREKLAND PANORAMA ΣΟΥΗΔΙΑ) Αποστολή διαφημιστικού υλικού σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού που συμμετέχει η Περιφέρεια

7 Σχεδιασμός και παραγωγή πληροφοριακού και διαφημιστικού υλικού, καθώς και συμμετοχή στη δημιουργία ντοκιμαντέρ (π.χ. Μένουμε Ελλάδα, 60 Ελλάδα, American Next Top Model, CNN TURK κ.λ.π.) Οργάνωση και υλοποίηση των εκδηλώσεων του θεσμού πλέον της εβδομάδας τουρισμού στον ευρύτερο Δήμο Αγίου Νικολάου. Ανάπλαση του γραφείου πληροφοριών Επιμέλεια δώρων ξένων επισκεπτών του Δήμου μας (κρουαζιερόπλοια, δημοσιογράφοι κ.λ.π.) Βράβευση επαναλαμβανόμενων ξένων επισκεπτών Σήμανση αξιοθέατων και μνημείων Δημιουργία Αναρριχητικού Πεδίου "ΠΕΖΑΣ" στο Καλό Χωριό, σήμανση δρόμου, δημιουργία μονοπατιού και έκδοση φυλλαδίου Υποδοχή και φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο. (π.χ. Sovereign, Olympic, Classic Collection, Prestige, W&O και Essential Escapes, Βελγική Κρατική Γαλλόφωνη Τηλεόραση RTBF, το Travel Channel International, CRAL, Madame Figaro, Δημοσιογραφική αποστολή του CNN TURK, τουριστικών πρακτόρων από το Αζερμπαϊτζάν) Υποδοχή κρουαζιερόπλοιων. (κέρασμα επιβατών και διανομή διαφημιστικού υλικού του Δήμου στους επιβάτες. Συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας, η οποία επεξεργάστηκε πρόταση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργου Πελεκάνακη για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Έχει ήδη πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Υπουργό Τουρισμού, όπου προτάθηκε να εφαρμοστεί στον Άγιο Νικόλαο το πιλοτικό πρόγραμμα επιμήκυνσης. Δ.Α.Ε.Α.Ν. (Δημοτική Ανώνυμη Επιχείρηση Αγίου Νικολάου) Η ΔΑΕΑΝ συνέβαλε και συμβάλει σημαντικά στην τοπική οικονομία άμεσα η έμμεσα, στην απασχόληση, στην ποιότητα του τουριστικού προϊόντος αλλά και στην προβολή της περιοχής. Και κυρίως χωρίς να επιβαρύνει ούτε ένα ευρώ τους δημότες αφού είναι κερδοφόρα αλλά και τα κέρδη της επανατοποθετούνται κυρίως στην τοπική αγορά. Το διάστημα των τελευταίων τεσσάρων χρόνων η ΔΑΕΑΝ είχε μια θετική πορεία σε όλα τα επίπεδα. Η οικονομική διαχείριση ήταν αποτελεσματική, η χρήση του 2013 είναι κερδοφόρα και αντιμετωπίσθηκε με σύνεση το έλλειμμα των που είχε παραλάβει το 2007.

8 Θετική όμως κρίνεται και η γενικότερη εικόνα της ΔΑΕΑΝ σε σχέση με την αναβάθμιση και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε όλους τους τομείς ευθύνης της. - Οι παραλίες διατηρούνται σε επίπεδο ικανοποιητικό και αυτό φαίνεται και από τα θετικά σχόλια των επισκεπτών αλλά και με την επιβράβευση τους με τις Γαλάζιες Σημαίες που καθιστά την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου πρώτη πόλη στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι για το 2014 θα γίνει η ανακοίνωση απονομής των Γαλάζιων Σημαιών πανελλαδικά στον Άγιο Νικόλαο. - Πέρα από την προσπάθεια να διατηρούνται καθαρές και να παρέχουν υπηρεσίες σύγχρονες και σε χαμηλό κόστος. -Συνεχής είναι η προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και η διευκόλυνση συμπολιτών μας και επισκεπτών με ειδικές ανάγκες με ειδικά αμαξίδια για ΑΜΕΑ με δωρεάν χρήση για μπάνιο στη θάλασσα, WC για άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς και η ύπαρξη ναυαγοσωστών όπου έχει καθοριστεί ότι πρέπει να υπάρχουν. Όσον αφορά την Μαρίνα, παρά την υπαγωγή της στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση, έχουν γίνει το διάστημα που πέρασε πολλές και πολυδάπανες παρεμβάσεις για την βελτίωση των υπηρεσιών αλλά και στον τομέα της ασφάλειας. Με το πέρασμα του χρόνου καθίσταται αναγκαία, εκτός της συνήθη συντήρηση και η αντικατάσταση πολλών και μεγάλων τμημάτων εγκαταστάσεων και υλικού. Αγκυροβόλια, σύστημα πυρόσβεσης, ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων κ.α. Αυτή τη στιγμή ελλιμενίζονται μόνιμα μεγάλος αριθμός σκαφών κυρίως αλλοδαπών ιδιοκτητών. Η Μαρίνα είναι ένα μεσαίο ξενοδοχείο στην καρδιά της πόλης του οποίου οι πελάτες προμηθεύονται τα πάντα από την τοπική αγορά. Καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες για την βελτίωση των υποδομών στην Μαρίνα και την περιβαλλοντική διαχείρισή της. Η Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία συνέβαλε σημαντικά στην προβολή με την προώθηση φυλλαδίων,συμμετοχή σε εκθέσεις και συνέδρια, στήριξη εκδηλώσεων του Δήμου Αγίου Νικολάου και της ευρύτερης περιοχής. Σε συνεργασία με το ΤΕΙ Αγ. Νικολάου κατασκευάσθηκε δωρεάν η ιστοσελίδα της εταιρείας. Επίσης πρέπει να επισημανθεί ότι εκτός από το Πρόγραμμα Γαλάζιες που συμβάλει σημαντικά στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, επισκεπτών της πόλης σε οικολογικά -περιβαλλοντικά θέματα εξ ίσου σημαντική είναι η συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Αγ. Νικολάου και οικολογικές οργανώσεις στο διαχειριστικό σχέδιο για τις Δημοτικές Παραλίες και ιδιαίτερα για τον Προστατευμένο Υγρότοπο του Αλμυρού.

9 Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου Ιδιαίτερη σημασία έχει το κομμάτι του παραλιακού μετώπου και του λιμενικού ταμείου. Ηταν ένα πάγιο αίτημα της αυτοδιοίκησης η μεταφορά των λιμενικών ταμείων, ουσιαστικά της χερσαίας ζώνης στους δήμους. Μετά από προσπάθειες οι τρεις πόλεις του νομού Λασιθίου Άγιος Νικόλαος, Σητεία και Ιεράπετρα κατάφεραν να κάνουν Δημοτικά τα λιμενικά ταμεία και αυτό είναι σημαντικό βήμα. Ωστόσο παρά τα σημαντικά οργανωτικά προβλήματα που υπάρχουν είμαστε στη φάση αναδιάρθρωσης του. Με την βοήθεια των υπηρεσιών του Δήμου προσπαθούμε να βελτιώνουμε τις υποδομές που υπάρχουν στο παραλιακό μέτωπο Σίσι, Μίλατο, Πλάκα, Ελούντα, Άγιο Νικόλαο, Καλό Χωριό. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου, στον μόλις ένα χρόνο λειτουργίας του και παρά τα πάμπολλα προβλήματα που κληρονόμησε, κατάφερε πλέον να οργανώσει την υπηρεσία του, να εγκρίνει προϋπολογισμό και να δρομολογήσει ενέργειες για την αντιμετώπιση τόσο των καθημερινών και των αυξημένων εποχιακών αναγκών του, αλλά και να σχεδιάσει απαραίτητες μελλοντικές ενέργειες. Αυτή την περίοδο υλοποιούνται τα ακόλουθα: - Προωθητικές ενέργειες για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο λιμάνι Αγίου Νικολάου, που ήδη πέρυσι έφερε τα πρώτα αποτελέσματα και τα μηνύματα για φέτος είναι ενθαρρυντικά. - Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων που είναι φθαρμένα - Αποκατάσταση στην περιοχή του Καθολικό - Συντήρηση και αποκατάσταση πρασίνου - Συντήρηση πεζοδρομίων και ασφαλτόστρωση φθαρμένων σημείων του παραλιακού μετώπου - Τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων και αποκατάσταση σπηλαιώσεων στη λιμενολεκάνη - Διαγωνισμός για τη δημιουργία και την εκμετάλλευση του υδατοδρομίου και χωροθέτηση χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης - Ολοκλήρωση μελετών για τη βυθομέτρηση του λιμένος Σισίου - Καθαρισμός του βυθού στην προβλήτα στο χώρο που ελλιμενίζονται τα πλοία στη Σπιναλόγκα

10 - Προώθηση του θέματος του αλιευτικού καταφυγίου Καλού Χωριού, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της οριστικής μελέτης - Προώθηση του θέματος του καταδυτικού πάρκου ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Ο Πολιτισμός αποτέλεσε και αποτελεί σημείο αιχμής. Στη χειμαζόμενη κοινωνία μας από την κρίση προτάξαμε την αισιοδοξία και την προοπτική παρέχοντας τη δυνατότητα στους πολίτες μας να αναβαπτισθούν σε πνευματικές και ηθικές αξίες αναλλοίωτες στο διηνεκές,αποτελώντας ισχυρό ανάχωμα στις οικονομίστικες επιθέσεις των αγορών και των εκπροσώπων τους, καλλιεργώντας το αίσθημα της αυτοεκτίμησης των δημοτών μας και της προσήλωσης τους στον κόσμο των ιδεών, μέσα από το «Μιραμπέλλο» σε όλη τη διάρκεια του έτους. 1. Ο Δήμος μας έγινε τόπος συνάντησης πνευματικών ανθρώπων και δημιουργών, αναβαθμίζοντας και επανασυνθέτοντας το Τριήμερο Λόγου και Τέχνης. 2. Φροντίσαμε να παράξουμε πολιτιστικές δράσεις με την ανάδειξη του ντόπιου δυναμικού πνευματικού και καλλιτεχνικού. 3. Προκαλέσαμε το ενδιαφέρον του κοινού και δημιουργήσαμε μια μεγάλη κοινότητα από πολιτισμικά ευαισθητοποιημένους πολίτες. 4. Προχωρήσαμε με επιτυχία στην καθιέρωση νέων εκδηλώσεων, οι οποίες αγκαλιάστηκαν με πολλή αγάπη από τους ανθρώπους ολόκληρου του Δήμου. Γιορτή Πόλης Αγίου Νικολάου με διαλέξεις και μουσικές υψηλού επιπέδου καθώς και τιμητικές βράβευσης σε συμπολίτες μας για την προσφορά τους θέλοντας να δείξουμε πόσο σημαντικό είναι να συμμετέχεις στα κοινά. Φεγγαροβραδιές του Αυγούστου σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος άγνωστους στο ευρύ κοινό. Επίσημος εορτασμός των δυο εθνικών επετείων, ώστε να αποκτούν την πραγματική τους θέση στο γίγνεσθαι της πόλης. Λέσχη Ανάγνωσης για συζήτηση και προβληματισμό ανθρώπων της σκέψης. Πρωτότυπες και ουσιαστικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, θεματικές εκδηλώσεις (Τσικνοπέμπτη, απόκριες, η Ώρα της Γης, Πλανήτης Κρήτης, Στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητο μου). 5. Η Κουνδούρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη μπήκε στη ζωή των παιδιών με τις καλοκαιρινές δράσεις future library.

11 6. Δημιουργία Πολυφωνικής Μικτής Χορωδίας και χορωδίας νέων σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Χορωδίας 7. Δημιουργία τμήματος νέων της Φιλαρμονικής Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Φιλαρμονικής 8. Η Δημοτική Πινακοθήκη και το Παλιό Γυμνάσιο Νεάπολης φιλοξένησαν εκθέσεις εικαστικού και αρχειακού ενδιαφέροντος. 9. Υπήρξαν εξαιρετικές συνεργασίες με φορείς του Δήμου, όπως η Κινηματογραφική Λέσχη, σχολές χορού, ωδείο τέχνης, αλλά και άλλων περιοχών, Φιλαρμονική Δράμας, Σητείας, Ωδείο Ηρακλείου, Χορωδία Ιεράπετρας κλπ. 10. Προγραμματίστηκαν θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες με αθηναϊκά σύνολα. 11. Οργανώθηκε το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο το οποίο έχει πολλές συμμετοχές αλλά και πολύ ενδιαφέροντα θέματα με γνωστούς ακαδημαϊκούς. 12. Ο πανελλήνιος λογοτεχνικός διαγωνισμός. 13. Εκδηλώσεις ποικίλες σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου. 14. Εξαιρουμένων των θεατρικών παραστάσεων και των συναυλιών, όλες οι άλλες εκδηλώσεις προσφέρθηκαν στο κοινό δωρεάν. 15. Ολοκληρώνεται η μελέτη για ανοικτό θέατρο στον Άγιο Νικόλαο. 16. Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Λατώ στη Κριτσά. 17. Εντάχθηκε το Rex στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΩΝΟΜΩ για την ενεργειακή αναβάθμιση του. 18. Φιλαρμονική Άγιου Νικολάου και Νεάπολης Αγορά μουσικών οργάνων Αντικατάσταση στολών Νεάπολης ΠΑΙΔΕΙΑ Σε επίπεδο σχολικών υποδομών αναβαθμίστηκαν οι υποδομές 1 ου και 2 ου Δημοτικού σχολείου Νεάπολης, του 1 ου και 2 ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου οι οποίες είχαν ξεκινήσει από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και όσον αφορά το 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου ολοκληρώθηκε από το Δήμο. Λόγω της Κρίσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος οι μελέτες του 2 ου Λύκειο και του 3 ου Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου σε χώρο που είχε παραχωρηθεί από το Δήμο, το Δημοτικό Σχολειό Σισίου και το ΕΕΕΕΚ στο Μαρδάτι δεν έχουν προχωρήσει. Αυτή τη στιγμή όμως αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα στο Σχολείο Ελούντας, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Νεάπολης, το 5 ο Δημοτικό Σχολείο τα οποία πρέπει και να φτιαχτούν ως νέα και να αναβαθμιστούν. Είμαστε στη φάση που συζητάμε με τον ΟΣΚ για να προχωρήσουμε τις αναγκαίες μελέτες.

12 Στον Άγιο Νικόλαο λειτουργούν επίσης το 3ο Γυμνάσιο, το 2ο Γενικό Λύκειο και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.)καθώς επίσης και οι δομές της Δια Βίου Μάθησης. Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση για τον εξοπλισμό των ειδικών σχολείων και τμημάτων ένταξης Α θμιας και Β θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αγίου Νικολάου. (προϋπολογισμός: )και είναι σε εξέλιξη η προμήθεια. Οι νέες σχολικές επιτροπές, πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες, αντιμετωπίζουν τις λειτουργικές ανάγκες και τις άμεσες ανάγκες συντήρησης παρά τα περιορισμένα οικονομικά τους. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Σε επίπεδο αθλητισμού προχωρήσαμε και συντηρήσαμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλο το Δήμο και προσπαθούμε να τις βελτιώσουμε ώστε να έχουμε επαρκείς χώρους οι οποίοι να μπορούν να στηρίξουν τους αθλητές μας και τους νέους. Ευχάριστη διαπίστωση αποτελεί το γεγονός ότι πάρα πολλοί νέοι και παιδιά ασχολούνται με τον αθλητισμό και αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα, διότι σηματοδοτεί μια στροφή και μια θετική διέξοδο για τις οικογένειες αλλά και τους νέους. Ενδεικτικά αναφέρουμε: - Γήπεδο Νεάπολης. Κατασκευή διαμόρφωση, συντήρηση και εξοπλισμό του αθλητικού κέντρου (Μερική αντικατάσταση μέρους του χλοοτάπητα και επανασπορά σε κάποια σημεία. Κατασκευή στίβου του γηπέδου) - Συντήρηση Δημοτικού Σταδίου Άγιου Νικολάου (Μερική αντικατάσταση μέρους τους χλοοτάπητα, συντήρηση γεωργικών μηχανημάτων απαραίτητων για τη συντήρηση του, επανασπορά σε κάποια σημεία, συντήρηση του αρδευτικού και κατασκευή ειδικού χώρου αποθήκευσης των μηχανημάτων και του γεωργικού υλικού. Πρόσφατα ολοκληρώσαμε την ολική επανασπορά του γηπέδου και τη συντήρηση του αρδευτικού. Αγορά πάγκων αποδυτηρίων και ολική ανακαίνιση των αποδυτηρίων φιλοξενουμένων και συντήρηση αυτών της γηπεδούχου ομάδας και διαιτητών. Συντήρηση και ανακαίνιση της εισόδου και των περιμετρικών χώρων του γηπέδου, Κατασκευή πρόσβασης ΑΜΕΑ. Ολοκλήρωση τις εγκατάστασης των WC για το κοινό στην είσοδο του γηπέδου. Επιδιόρθωση - συντήρηση δημοσιογραφικών θεωρίων. Συντήρηση και συμπλήρωση του αθλητικού υλικού του Στίβου. Καθίσματα αντικατάσταση. Τέρματα αντικατάσταση - Γήπεδο Αμμούδας

13 Επανασπορές χλοοτάπητα κάθε χρόνο, Συντήρηση αρδευτικού και αντικατάσταση μέρους αυτού - Κλειστό σχολικό Γυμναστήριο Ολική αντικατάσταση του δαπέδου αφού οι προσπάθειες των 2 προηγούμενων ετών με μερική αντικατάσταση και συντήρηση δεν είχαν τα απαιτούμενα αποτελέσματα. Συντήρηση εσωτερικών χώρων γηπέδου και αποδυτηρίων - Γήπεδο Καλού Χωριού Ολική επανασπορά του γηπέδου και αποκατάσταση σοβαρής βλάβης στο αρδευτικό του γηπέδου. Επανασπορά σε μέρη του χλοοτάπητα και συντήρηση του αρδευτικού, καθαρισμός και οριοθέτηση του περιβάλλοντος χώρου του γηπέδου με δημιουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων. Επανασπορές και συντήρηση μέρους του χλοοτάπητα - Γήπεδο Κριτσάς Συντήρηση του πλαστικού τάπητα κάθε χρονιά. Αποκατάσταση σοβαρής βλάβης στα ηλεκτρολογικά και στο φωτισμό του γηπέδου. Συντήρηση αποδυτηρίων. Αγορά και δεύτερου ηλιακού θερμοσίφωνα - Γήπεδο Ελούντας. Αποκατάσταση σοβαρής βλάβης στο φωτισμό του γηπέδου. Αποκατάσταση - βελτίωση της Υδραυλικής εγκατάστασης του γηπέδου Συντήρηση των αποδυτηρίων και του περιβάλλοντος χώρου του γηπέδου Συντήρηση της περίφραξης. Αντικατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα με 2 νέους - Γήπεδο Λακωνίων Συνεισφορά στην αποπεράτωση των εργασιών με υλικό και εργασία από τους τεχνικούς του Δήμου, μεταφορά και τοποθέτηση της κερκίδας και του φωτισμού του γηπέδου, συντήρηση του χλοοτάπητα - Γήπεδα Κριτσάς, Νεάπολης 5χ5 και Ελούντας. Αναμόχλευση πλαστικού χλοοτάπητα - Γήπεδα Καλού Χωριού, Νεάπολης, Κριτσάς και 2 στην Ελούντα Ηλιακοί θερμοσίφωνες Δημοτικό κολυμβητήριο Άγιου Νικολάου Ρομποτική σκούπα ειδική για εσωτερικό καθάρισμα υγιεινής. Τοποθέτηση Αντλίας θερμότητας Ηλιακοί θερμοσίφωνες Συντήρηση με αντικατάσταση μεγάλου μέρους του μηχανοστασίου. Ολική συντήρηση - επιδιόρθωση των χώρων των αποδυτηρίων και εξωτερικών χώρων του κολυμβητηρίου Αντιμετωπίζουμε την ανάγκη για νέο γήπεδο στο Βραχάσι. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί το Τ10 - κλειστό γυμναστήριο - το οποίο αποτελεί μια μεγάλη υποδομή στην περιοχή μας. Θέλουμε οι αθλητικές υποδομές να αποκτήσουν την ικανότητα να δεχτούν ομάδες αλλά και ανθρώπους που θέλουν να αθληθούν ώστε να το συνδέσουμε με τον τουρισμό και να αναπτύξουμε ένα

14 σημαντικότατο κομμάτι που λόγω κλίματος προσιδιάζει την περιοχή για τον αθλητικό τουρισμό. Εκδηλώσεις για τον αθλητισμό (Γιορτή Αθλητή, Καλυδώνια, Εργασιακό Μπάσκετ, Τουρνουά Ποδοσφαίρου, Σπέσιαλ Olympics, Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο, Τουρνουά Παράκτιας Πετοσφαίρισης καθήμενων ατόμων με ειδικές ανάγκες, Παγκρήτιοι Αγώνες Ανώμαλου Δρόμου στον Άγιο Νικόλαο, Τουρνουά Beach Volley, Παγκρήτιοι Αγώνες παίδων και παμπαίδων ) - Ολοκληρώσαμε και εγκαινιάσαμε το Κτήριο Πάλης και Ασης Βαρών ΤΑΛΩΣ, στην Αμμούδα Καθαριότητα Διαχείριση Στερεών αποβλήτων Ο Δήμος Αγίου Νικολάου πολύ νωρίς προβληματίστηκε με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων του. Για το λόγο αυτό προχώρησε στην αγορά έκτασης 121 στρεμμάτων στην περιοχή Κερατίδια με σκοπό την υγειονομική ταφή τους. Η κυψέλη αυτή αρχικά εξυπηρετούσε τους Δήμους που ανήκουν στην 11η Διαχειριστική Ενότητα (Άγιο Νικόλαο, Οροπέδιο Λασιθίου, Νεάπολη, & Κοινότητα Βραχασίου). Στη συγκεκριμένη κυψέλη εναποτίθενται τα απορρίμματα από τον Καλλικρατικό Δήμο Αγίου Νικολάου αλλά και το 1/3 από τα απορρίμματα του Δήμου Ιεράπετρας. Το 2013 η τρίτη κυψέλη φτάνει στο σημείο «μηδέν» σχεδόν εξαντλήθηκε η χωρητικότητα της. Οι υπηρεσίες του Δήμου Αγίου Νικολάου ΑΜΕΣΑ μεριμνούν για την εκπόνηση νέας μελέτης για την δημιουργία τέταρτης λεκάνης και ένταξης της στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Ο προϋπολογισμός για την κατασκευή αυτού του έργου είναι ευρώ. Όμως η υγειονομική ταφή αποβλήτων δεν είναι η λύση στην διαχείρισης τους. Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ήδη έχει προσανατολιστεί σε μια ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων που εναρμονίζεται πλήρως με τις αρχές του νέου τροποποιημένου Περιφερειακού Σχεδιασμού Κρήτης (ΠΕΣΔΑΚ). Η αύξηση των ποσοτήτων των ανακυκλώσιμων υλικών σε όλα τα ρεύματα υλικών αποτελεί προτεραιότητα του ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και προς αυτή την κατεύθυνση έχει ξεκινήσει προσπάθειες από πολύ παλαιότερα. Ο Δήμος Αγίου Νικολάου αποκτά 1 όχημα για την αποκομιδή των Ανακυκλώσιμων Υλικών (Α.Υ.), μπλε κάδους & ειδικούς σάκους για την συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών και συγκεκριμένα των υλικών συσκευασίας, και ένα μικρότερο όχημα για τον ίδιο σκοπό.

15 Σε τακτά χρονικά διαστήματα υλοποιούμε επισκέψεις σε σχολεία με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα σωστής συμπεριφοράς στην διαχείριση των αποβλήτων. Συμμετέχουμε επίσης σε εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Το 2013 κατασκευάστηκε ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών (Σ.Μ.Α.Υ.) στο χώρο του ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου με χρηματοδότηση από την ΕΕΑΑ. Η Υπηρεσία Καθαριότητας να επέκτεινε το δίκτυο των μπλε κάδων σε περιοχές που στο παρελθόν δεν γινόταν καθόλου ανακύκλωση (Βραχάσι Σίσι Μίλατο) Μπλέ κάδοι έχουν τοποθετηθεί στα περισσότερα ξενοδοχεία της περιοχής μας, ενώπροχωράμε στην απόκτηση ενός νέου μεγάλου οχήματος ανακύκλωσης 16 m 3 τύπου πρέσας ως επιβράβευση για την συντονισμένη πορεία και επιμονή μας. Έχουμε προχωρήσει σε ανακύκλωση γυαλιού, ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, ανακύκλωση μεταχειρισμένων ελαστικών οχημάτων, μαγειρικών ελαίων. ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Και επειδή δεν θέλουμε να είμαστε πίσω από τις εξελίξεις, οι υπηρεσίες του Δήμου μας έχουν υποβάλλει πρόταση στο ΕΠΠΕΡΑΑ «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4. Ο προϋπολογισμός της πρότασης ανέρχεται περίπου στα ,00 ευρώ και σύμφωνα με τη μελέτη διαχείρισης βιοαποβλήτων που έχει εκπονηθεί για λογαριασμό του Δήμου μας, αναμένουμε την έγκριση για χρηματοδότηση. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Το περιβάλλον είναι το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας, γι αυτό και η προσπάθειά μας είναι συνεχής στην προστασία και ανάδειξή του. Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η εξασφάλιση ενός βιώσιμου και υγιούς περιβάλλοντος για τους πολίτες και τους χιλιάδες επισκέπτες μας. Έργα που υλοποιήθηκαν με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος αφορούν δράσεις στους παρακάτω τομείς : 1. Αναβάθμιση αστικού περιβάλλοντος πόλεων & οικισμών 2. Ανάδειξη φυσικού περιβάλλοντος 3. Εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων 4. Ορθολογική διαχείριση στερών αποβλήτων 5. Απορρύπανση χώρων 6. Eυαισθητοποίηση παιδιών - πολιτών

16 7. Συμμετοχή σε οικολογικά δίκτυα Τα σημαντικότερα εκ των οποίων είναι : 1. Αναβάθμιση αστικού περιβάλλοντος πόλεων & οικισμών Αναπλάσεις σε κεντρικά σημεία αστικών περιοχών της πόλης του Αγίου Νικολάου αλλά και σε οικισμούς. Η ανάπλαση στην περιοχή Σταυρός είναι από τις πολύ σημαντικές παρεμβάσεις στον αστικό χώρο καθώς στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες : 1 ος ) δημιουργία δικτύου ποδηλατόδρομων με μελλοντική επέκταση σε όλη την έκταση της πόλης 2 ος ) Φύτευση με κατάλληλα είδη φυτών 3 ος ) Χρήση βιοκλιματικών υλικών στην πλακόστρωση δρόμων, πεζοδρομίων κ.α. Επίσης οι αναπλάσεις στην περιοχή Καζάνη, Κοπράνες, Μύλου, Οδών & Κοιν. Χώρων του Κεντρικού Ιστού (Οδοί Ρ. Καπετανάκη, Κοντογιάννη, Αναπαύσεως). Αναπλάσεις των οικισμών Βρύσσες, Βρουχάς, Χουμεριάκο, Φουρνή, Καστέλλι Φουρνής, Καλό Χωριό, Λίμνες, Λατσίδα και Βραχάσι. 2. Ανάδειξη φυσικού περιβάλλοντος Έργα LEADER (ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΟΜΕΣ/ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ) «Βελτίωση και ανάπλαση περιοχής λόφου Προφήτη Ηλία, εντός οικισμού Βρυσών Μεραμπέλλου» : Το έργο περιλαμβάνει την συντήρηση και αποκατάσταση παλαιού λιθόστρωτου μονοπατιού, τοποθέτηση προστατευτικού ξύλινου κιγκλιδώματος και κατασκευή αργλολιθοδομών διπλής όψεως. Προϋπολογισμός : ,00 ευρώ. Διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση περιοχής Leader Δήμου Αγίου Νικολάου μέσω της αναγνώρισης βοτανολογικού πλούτου και της χάραξης φυσιολατρικών διαδρομών/μονοπατιών, τη βελτίωση των διαδρομών /μονοπατιών αυτών, και τη διαμόρφωση δύο θέσεων θέας και δασικής αναψυχής στα δημοτικά ακίνητα Σπηλαίου Μιλάτου και Λακωνίων» Προϋπολογισμός : ,00 ευρώ. Διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση περιοχής Leader Δήμου Αγίου μέσω σήμανσης φυσιολατρικών διαδρομών/μονοπατιών, εξοπλισμού αναρριχητικών πεδίων και δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Προϋπολογισμός : ,00 ευρώ δικαιούχος η ΔΑΕΑΝ SALT/ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΛΥΚΩΝ ΩΣ ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ Ο Δήμος Αγίου Νικολάου συμμετέχει ως εταίρος στο έργο με τίτλο: «Ανάδειξη αλυκών ως οικοτουριστικών περιοχών» και ακρωνύμιο «SALT» που υλοποιείται στα

17 πλαίσια του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδα Κύπρος Οι άλλοι δύο εταίροι είναι ο Δήμος Λάρνακας Κύπρου (επικεφαλής εταίρος) και ο Δήμος Λέσβου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι και για το Δήμο Αγίου Νικολάου Κεντρικός στόχος του έργου αποτελεί η επανάκαμψη των αλυκών, η προστασία, ανάδειξη και αξιοποίησή τους μέσα από ήπιες παρεμβάσεις και δραστηριότητες στο πλαίσιο του οικοτουρισμού. Το τμήμα του έργου που θα υλοποιήσει ο Δήμος Αγίου Νικολάου αφορά την ανάδειξη των αλυκών της Ελούντας και περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες: Α) Αποκατάσταση των ξερολιθιών περιμετρικά του χώρου των αλυκών. Β) Καθαρισμό και διεύρυνση της υπάρχουσας διόδου κυκλοφορίας νερού. Γ) Κατασκευή ξύλινου διαδρόμου Δ) Τοποθέτηση τεσσάρων πλωτών ξύλινων (μικρών) νησίδων για φώλιασμα και τάισμα των πτηνών. Ε) Τοποθέτηση ξύλινου (κινητού) παρατηρητηρίου πτηνών και εξοπλισμός αυτού. ΣΤ)Πιλοτική επαναλειτουργία μέρους των αλυκών (δύο τηγάνια ). Επιπλέον προβλέπεται καθαρισμός όλου του χώρου των αλυκών από κάθε λογής απορρίμματα και φερτά υλικά, θα τοποθετηθούν παγκάκια και ξύλινα καλάθια απορριμμάτων περιμετρικά του χώρου των αλυκών όπως επίσης και πινακίδες σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου Αγίου Νικολάου-Ελούντας. Επίσης προβλέπονται συναντήσεις για τις ανάγκες παρακολούθησης του έργου καθώς και μια σειρά ενεργειών που αφορούν Α)Το συντονισμό του έργου Β) Την προβολή των αλυκών μέσω έντυπου υλικού και δημοσιεύσεων στον τοπικό τύπο Γ) Την συγκέντρωση, ανάδειξη και προβολή αρχειακού και εκθεσιακού υλικού Δ) Τη διοργάνωση εκδήλωσης για το αλάτι και τις αλυκές Ε)Την υλοποίηση εκπαιδευτικών εκδρομών 3. Εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων Τοποθέτηση αντλίας θερμότητας αέρος στο δημοτικό κολυμβητήριο και στο 4 ο δημοτικό σχολείο μειώνοντας δραστικά τα λειτουργικά έξοδα θέρμανσης των χώρων και του νερού της πισίνας. Προϋπολογισμός του έργου : ,00 ευρώ. Προμήθεια Κεντρικού Ηλιακού Συστήματος παραγωγής ζεστού νερού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης του Αγίου Νικολάου, με σκοπό την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας και μείωση του κόστους παραγωγής ζεστού νερού χρήσης. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν 20 επιλεκτικοί συλλέκτες (καθρέπτες) στο στέγαστρο κερκίδων του δημοτικού κολυμβητηρίου. Προϋπολογισμός του έργου : ,28 ευρώ. Ένταξη της Πράξης "Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας σε υφιστάμενα δημοτικά κτίρια και υποδομές του Δήμου Αγίου Νικολάου Λασιθίου" με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη". Συγκεκριμένα έχει ενταχθεί το REX στο πρόγραμμα «εξ οικονομώ» και οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν είναι : Προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης στην τοιχοποιία

18 Προσθήκη θερμομόνωσης στη στέγη Αντικατάσταση συστήματος υαλοπινάκων και κουφωμάτων με νέου τύπου με θερμοδιακοπή 24mm και δίδυμους υαλοπίνακες με επίστρωση μεμβράνης χαμηλής εκπομπής Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου LED Αντικατάσταση KKM καθώς και την υλοποίηση υποστηρικτικών δράσεων Ενεργειακές Επιθεωρήσεις - Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) Τεχνικός Σύμβουλος Παρακολούθησης και Υποστήριξης Μελέτη εφαρμογής Δράσεις Δημοσιότητας / Ευαισθητοποίηση Προϋπολογισμός παρεμβάσεων : ευρώ Τοποθετηθήκαν αυτόνομα ηλιακά φωτιστικά σώματα στο πάρκο στην Πλάκα και στην πλατεία του Σχινιά. Εκπονήθηκε μελέτη με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και κατασκευάστηκε η επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αγίου Νικολάου με την προσθήκη ορόφου και την επέκταση του υφιστάμενου ισογείου. Δαπάνη έργου Ευρώ Προγραμματίζεται η συμμετοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου στο << Σύμφωνο των Δημάρχων >>, η κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση στην οποία συμμετέχουν τοπικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους. Με τη δέσμευσή τους, οι υπογράφοντες το Σύμφωνο σκοπεύουν να επιτύχουν και να υπερβούν το στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των εκπομπών CO 2 κατά 20% έως το 2020 με σκοπό την προώθηση της ενεργειακής αποδοτικότητας σε όλους τους τομείς που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας εντός του ορίου του Δήμου μέχρι το Απορρύπανση χώρων Απομάκρυνση όλων των αμιαντούχων δομικών υλικών από το Γυμνάσιο- Λύκειο Νεαπόλεως και την αντικατάστασή τους με νέα από σύγχρονα ασφαλή υλικά. Στα πλαίσια του παρόντος έργου θα εκτελέστηκαν οι παρακάτω εργασίες. Α) Αποξήλωση όλων των οικοδομικών στοιχείων εξ αμιάντου( κυματοειδή φύλλα αμιάντου, πλακίδια δαπέδου, καμινάδα και σωλήνα λέβητα)

19 Β)Συλλογή,συσκευασία μεταφορά προσωρινή αποθήκευση σε αδειοδοτημένους χώρους του εσωτερικού και απόρριψη των αποβλήτων αυτών σε χώρους υγειονομικής ταφής του (διακρατική συμφωνία) σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία (εθνική και κοινοτική) για τα μέτρα τεχνικής και ασφάλειας. Γ) Την απορρύπανση όλων των χώρων των σχολείων τον έλεγχο όλων των χώρων των σχολείων με την διεξαγωγή τελικών μετρήσεων και την έκδοση πιστοποιητικών καθαρότητας από ανεξάρτητο εργαστήριο ημεδαπής ή αλλοδαπής διαπιστευμένο σύμφωνα με το πρότυπο : «ELOT EN ISO 17025:2005». Δ) Αποξήλωση των μονωτικών επιστρώσεων που υπάρχουν σε διάφορα σημεία των κτιρίων και αντικατάσταση με νέα. Ε) Αντικατάσταση των αποξηλωθέντων επιστεγάσεων στο χώρο που στεγάζονται οι αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια και τα γραφεία των καθηγητών από πετάσματα τύπου sandwich από γαλβανισμένη λαμαρίνα με ενδιάμεση μόνωση πολυουρεθάνης σε χρώμα και μορφή κεραμιδιού. ΣΤ) Αντικατάσταση των αποξηλωθέντων επιστεγάσεων στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου από αυλακωτή γαλβανισμένη λαμαρίνα σε χρώμα και μορφή κεραμιδιού. Ζ) Αντικατάσταση του μεταλλικού σκελετού στήριξης των περασμάτων όπου κριθεί απαραίτητο. Η) Αντικατάσταση της καμινάδας από αμίαντο, με καπνοδόχο από προκατασκευασμένα στοιχεία κισσηροδέματος ορθογωνικής διατομής και αντικατάσταση φθαρμένων εξαρτημάτων του λέβητα. Προϋπολογισμός έργου Ευρώ. 6. Ευαισθητοποίηση παιδιών - πολιτών Η ευαισθητοποίηση πολιτών σε θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα μας. Σε πολλές περιπτώσεις έχουμε υλοποιήσει επισκέψεις σε σχολεία με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος και ειδικότερα σε θέματα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Σημαντική παράμετρος αποτελεί για εμάς η εφαρμογή των προγραμμάτων ανακύκλωσης από τις πολύ μικρές ηλικίες. Σε κάθε περίπτωση επιθυμούμε την σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών του Δήμου μας γι αυτό με πολύ ευχαρίστηση και ενδιαφέρον όποτε μας ζητηθεί βοήθεια από κάποιο σχολείο δηλώνουμε το «παρόν» και με πολύ χαρά «μοιραζόμαστε» τις γνώσεις μας στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς. Η κοινωνία της Ανακύκλωσης οφείλουμε και πρέπει να γίνει πραγματικότητα στο Δήμο Αγίου Νικολάου. Επιθυμούμε να γίνουμε Δήμος

20 πρότυπο στην Ανακύκλωση των Υλικών και θα το επιτύχουμε. Από τα παιδιά θα γίνει η αρχή καθώς είναι το μέλλον του τόπου μας και είναι χρέος μας να διαμορφώσουμε τους σωστούς πολίτες του αύριο. Εκτός από τις επισκέψεις σε σχολεία έχουν οργανωθεί εκστρατείες καθαριότητας από τον Δήμο ή από άλλους φορείς, στις οποίες συμμετείχαμε ενεργά βοηθώντας στην διεξαγωγή τους με επιτυχία. Στόχος για άλλη μια φορά ήταν η απόκτηση σωστής συμπεριφοράς σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος από τους πολίτες. Η Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο που επίσης πολλαπλά έχει εορταστεί με σειρά εκδηλώσεων κάθε Σεπτέμβριο με βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην οικολογική μετακίνηση και στην ελαχιστοποίηση της χρήσης του αυτοκινήτου στην πόλη. Ο Εορτασμός της Ώρας της Γης με την διοργάνωση Λαμπαδηδρομίας στο κέντρο της πόλης, στην Λίμνη και στις γειτονιές. Είναι ένας τρόπος έκφρασης της συμπαράστασης μας στον πλανήτη Γη και σε δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας. Η συμμετοχή του κόσμου σε όλες τις εκδηλώσεις ήταν συγκινητική. Συμμετοχή σε εκδηλώσεις που έχουν οργανωθεί από άλλους φορείς (π.χ. Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου, Δήμος Ιεράπετρας, ΚΠΕ Ιεράπετρας - Νεάπολης κ.α.) με παρουσίαση εισήγησης σε θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος από το Δήμο. 8. Συμμετοχή σε οικολογικά δίκτυα Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE09 NAT/ES/ «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης», το οποίο υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ), συμμετέχει ως μέλος του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Δήμων Ενάντια στην Παράνομη Χρήση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων». Συμμετοχή στο Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο σε επίπεδο Ν. Λασιθίου «Ανακύκλωπες : Οι φρουροί της φύσης» που συντονίστηκε από το ΚΠΕ Ιεράπετρας Νεάπολης.

21 Έργα Σας ανέφερα πιο πάνω για τις δυσκολίες σχετικά με το θέμα των οικονομικών που αντιμετωπίσαμε. Είναι γεγονός ότι υπήρχε διαφορετική ταχύτητα ανάπτυξης ανάμεσα στους τρεις πρώην ΟΤΑ και είναι αναγκαίο να προχωρούμε σε παρεμβάσεις ώστε να ομογενοποιηθεί όλη η περιφέρεια, διότι για εμάς κάθε περιοχή είναι πολύτιμη. Κάθε περιοχή είναι πλούτος για όλους μας και αποτελεί αναπόσπαστο σημείο του Δήμου αλλά και του παραγωγικού κοινωνικού πολιτισμικού ιστού. Από την άλλη περιοχές αναπτυγμένου τουρισμού όπως η Ελούντα, το Σίσι κ.λπ. αντιμετωπίζουν προβλήματα ως προ το δημόσιο χώρο που είναι ανύπαρκτος μια και δεν διαθέτουν τα σχέδια πόλης. Επίσης προβλήματα που έχουν σχέση με τις υποδομές και με την εμφάνιση στα χωριά μας καθώς και μια σειρά άλλων προβλημάτων που αφορούν την ύδρευση - αποχέτευση αλλά και άλλες βασικές υποδομές που δεν υπήρχαν στα χωριά και κυρίως στις περιοχές του πάνω Μιραμπέλλο. Αφού δεν είχαμε τη δυνατότητα με τα δικά μας έσοδα να κάνουμε επενδύσεις και παρεμβάσεις, λόγω της κρίσης, στραφήκαμε στο να ετοιμάσουμε μελέτες εξ αρχής, γιατί δεν βρήκαμε καμία μελέτη έτοιμη πλην κάποιων στην ΔΕΥΑΑΝ. Μοναδικό εργαλείο χρηματοδότησης ήταν τα ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία και στραφήκαμε. Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια στα πλαίσια μιας ολιστικής προσέγγισης ώστε να ξέρουμε που θέλουμε να πάμε, να έχουμε μια στρατηγική και με αυτή να υπηρετήσουμε τους στόχους, τις παρεμβάσεις, τα σχέδια, τις μελέτες και την προώθηση των έργων μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλησιάσαμε περίπου τα 65 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ. Που σημαίνει δηλαδή ότι έγιναν έργα περίπου 22 δις. Δραχμές, ένα πολύ μεγάλο νούμερο που δεν έχουμε συναντήσει σε καμία δεκαετία ή εικοσαετία πριν στο Δήμο. Την 31η/12/13 το ΕΣΠΑ τελείωσε κι έχουμε δυο χρόνια καιρό για να υλοποιήσουμε τα έργα που έχουμε εντάξει. Υλοποιούνται σε όλη την κλίμακα του Δήμου μια σειρά έργα ενώ παράλληλα προχωρούν και μελέτες ή ωριμάζουν μελέτες για να είμαστε έτοιμοι και για το επόμενο χρηματοδοτικό πλαίσιο το λεγόμενο Σ.Ε.Σ. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στην πρωτεύουσα του νομού τον Άγιο Νικόλαο όταν αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου, ήταν η κατάσταση στο νέο σχέδιο πόλης. Περίπου 19 χιλιόμετρα αδιάνοικτοι, αδιαμόρφωτοι δρόμοι, ενώ οι κάτοικοι είχαν ήδη πάρει άδειες οικοδόμησης. Επίσης ένα γερασμένο αστικό περιβάλλον το παλιό σχέδιο πόλης. Με τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει, το πρόβλημα έχει μειωθεί αισθητά στο νέο σχέδιο

22 πόλης και έχουν μείνει πέντε χιλιόμετρα, διαχειρίσιμο μέγεθος που μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ενώ ταυτόχρονα έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά αναπλάσεων που αναβαθμίζουν τον αστικό ιστό. Στο χάρτη βλέπουμε με χρώμα όλες τις περιοχές στις οποίες έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις, τις εγκεκριμένες μελέτες και τις υπό εκπόνηση μελέτες. Κάναμε τρεις μεγάλες παρεμβάσεις οι οποίες μείωσαν πάρα πολύ το πρόβλημα. α) Ο Περιφερειακός δρόμος, περίπου πέντε χιλιόμετρα, ο οποίος αγκάλιασε όλο το Δήμο και έδωσε διέξοδο, σε όλες τις νέες γειτονιές, β) η μεγάλη ανάπλαση στην περιοχή του Σταυρού που υπέφερε και από τα προβλήματα των νερών, ένα έργο που εξελίσσεται τώρα, της τάξεως των και γ) η ανάπλαση στην περιοχή Κοπράνες και τη Δεξαμενή και η ανάπλαση στη οδό Καζάνη και Κριτσάς, έργα τα οποία θα ξεκινήσουν άμεσα. Οι μελέτες των έργων αυτών στο σύνολο τους έχουν εκπονηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Νικολάου, την οποία και ευχαριστώ, η χρηματοδότηση γίνεται εξ ολοκλήρου από Ευρωπαϊκά προγράμματα και δεν επιβαρύνεται καθόλου ο Δήμος οικονομικά, δεδομένου ότι δεν αντέχει τέτοια μεγάλα έργα. Ήταν ευτυχής συγκυρία ότι ήμασταν έτοιμοι, είχαμε ώριμες μελέτες και εγκρίθηκαν από τα περιφερειακά προγράμματα. Έργα που εξελίσσονται: 1) Πρίνα. Αποχέτευση ύδρευση και βιολογικός ανάπλαση 2) Καλό Χωριό. Αποχέτευση ύδρευση 3) Κρούστας. Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και Ε.Ε.Λ. οικισμού Κρούστα Ανάπλαση 4) Κριτσά. Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης οικισμού Κριτσάς Ανάπλαση 5) Πλάκα Ελούντα. Κατασκευή υποδομών αποχέτευσης στην παραλιακή ζώνη Ελούντας Πλάκας 6) Τουριστική περιοχή Ελούντας. Κατασκευή υποδομών αποχέτευσης στην τουριστική περιοχή Ελούντας 7) Λατσίδα. Συλλογή, μεταφορά και διάθεση λυμάτων 8) Βουλισμένη. Συλλογή, μεταφορά και διάθεση λυμάτων 9) Νεάπολη. Συλλογή, μεταφορά και διάθεση λυμάτων Νεάπολης, (προϋπολογισμός , είναι σε εξέλιξη, χρηματοδότηση ΕΠΠΕΡΑΑ)

23 10) Κατασκευή κεντρικών δικτύων ύδρευσης Δ.Κ. Αγίου Νικολάου για την εξυπηρέτηση του ΒΙΟ.ΠΑ Αγίου Νικολάου και περιαστικών οικισμών (προϋπολογισμός , χρηματοδότηση Ε.Π. Κρήτης) 11) Οδική Σύνδεση ΒΙΟ.ΠΑ Αγίου Νικολάου με την επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου- Λακωνίων καθώς και δημιουργία υποδομών αποχέτευσης λυμάτων για την εξυπηρέτηση του ΒΙΟ.ΠΑ(προϋπολογισμός περίπου) 12) Ανάπλαση οδών κοινοχρήστων χώρων στις οδούς Κοντογιάννη, Ρούσσου Καπετανάκη, Αναπαύσεως) 13) Έργα αποχέτευσης στους περιαστικούς οικισμούς Αγίου Νικολάου, Πίσσιδες, Κατσίκια και Ελληνικά. 14) Συντηρήσεις, επιδιορθώσεις σε όλα τα διαμερίσματα καθώς επίσης συντηρήσεις αγροτικών και κοινόχρηστων χώρων (Μίλατος, Σίσι, Άγιος Αντώνιος, Λακώνια μέσα και Έξω, Λούμα, Σέλλες, Ζένια, Ποτάμους) 15) ΚΥΚΛΙΚΟΙ ΚΟΜΒΟΙ ( Αμμούδι, 2 κόμβοι στην οδό Μίνωος, Μαρινόπουλος, Καραμανλή, Λατούς) Έχουν δημιουργηθεί έξι κόμβοι στην πόλη του Αγίου Νικολάου με τους οποίους εξασφαλίζεται: Η ανεμπόδιστη ή συνεχής ροή οχημάτων σε ένα ισόπεδο κυκλικό κόμβο είναι αδύνατη σε δρόμους με μια λωρίδα κυκλοφορίας. Οι κυκλικοί κόμβοι κατασκευάστηκαν για να δώσουν προτεραιότητα στην οδική ασφάλεια και όχι στην εξάλειψη της τυχόν καθυστέρησης που αναμφίβολα υπάρχει σε όλους τους οδικούς κόμβους και πρέπει σε όλες τις περιπτώσεις να προέχει αυτής Έργα που θα ξεκινήσουν σύντομα 1) Ανάπλαση των οικισμού Βραχασίου. 2) Ανάπλαση των οικισμού Λατσίδας. 3) Ανάπλαση των οικισμού Φουρνής. 4) Ανάπλαση των οικισμού Καστελίου Φουρνής, 5) Ανάπλαση των οικισμού Βρουχάς (προϋπολογισμός ) 6) Ανάπλαση των οικισμού Καλού Χωριού. 7) Ανάπλαση των οικισμού Βρυσών. 8) Ανάπλαση των οικισμού Χουμεριάκου.

24 9) Ανάπλαση των οικισμού Λιμνών (προϋπολογισμός περίπου) 10) Ασφαλτοστρώσεις και εκτεταμένο δίκτυο παρεμβάσεων στο σύνολο του Δήμου, τα οποία έχουν ήδη δημοπρατηθεί (Μίλατο, Βραχάσι, Σίσι, Ελούντας, Άγιος Νικόλαος) 11) Αποπεράτωση δρόμου προς Τάπες 12) Αναβάθμιση και επέκταση Ε.Ε.Λ. Αγίου Νικολάου (προϋπολογισμός , έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Κρήτης και αναμένεται η δημοπράτηση) Μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί: - Μελέτη Ανάπλασης Περιοχής Αράπικα Αγ. Νικολάου - Μελέτη Ανάπλασης Περιοχής Μύλος Αγ. Νικολάου - Μελέτη Ανάπλασης Περιοχής Νομαρχιακού Μεγάρου Αγ. Νικολάου - Ανάπλαση παλαιών υδατοδεξαμενών στο Επάνω Μεραμπέλλο Ο δρόμος του νερού - Μελέτη αποκατάστασης τουριστικού περιπτέρου λίμνης (πολιτικοί γάμοι κ.λπ.) Μελέτες που εκπονούνται: ΔΕΥΑΑΝ - Μελέτη έργων συλλογής, μεταφοράς επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων στη Φουρνή και στο Καστέλι - Μελέτη έργων συλλογής μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων στο Σίσι και τη Μίλατο - Μελέτη ύδρευσης αποχέτευσης Μέσα Λακωνίων και Έξω Λακωνίων - Μελέτες τηλεμετρίας και αυτοματισμού του δικτύου ύδρευσης σε όλο το Δήμο - Επικαιροποίηση μελετών επαναχρησιμοποίησης λυμάτων βιολογικού Αγίου Νικολάου - Επικαιροποίηση μελετών επαναχρησιμοποίησης λυμάτων βιολογικού Νεάπολης Υπό εκπόνηση μελέτες - Μελέτη ανάπλασης του Κοινόχρηστού χώρου του Νοσοκομείου που είναι προς αγορά

25 - Μελέτη ανάπλασης της πλατείας του Σχίσματος Ελούντας, μετά από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. - Μελέτη ανάπλασης παραλιακού μετώπου Ελούντας - Μελέτη ανάπλασης παραλιακού μετώπου Σισίου- Μιλάτου - Μελέτη πεζογέφυρας στην Ανατολική είσοδο της πόλης - Μελέτη γέφυρας Ξηροποτάμου στην περιοχή Αμμούδας - Μελέτη ανάπλασης λιμανιού Αγίου Νικολάου - Μελέτη ανάπλασης στο Λάκκο - Μελέτη Πλατείας Δικαστηρίων Νεάπολης - Μελέτη διαμόρφωσης αίθουσας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο - Μελέτη ανάπλασης Βουλισμένης - Μελέτη ανάπλασης εισόδου Κριτσάς - Πολεοδομικές μελέτες. Μετά από μεγάλη καθυστέρηση των περιφερειακών και κρατικών υπηρεσιών παραλάβαμε προγραμματική σύμβαση με τις πολεοδομικές μελέτες των χωριών οι οποίες είχαν αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια και η πολεοδομία ως επιβλέπουσα αρχή θα προωθήσει. Οι μελέτες αυτές αφορούν: Μίλατο, Σίσι, Πλάκα, Αμμουδάρα και Ίστρον. Επίσης από την Πολεοδομία αντιμετωπίζονται οι πράξεις αναλογισμού και τροποποιήσεις των σχεδίων πόλεων Νεάπολης και Αγίου Νικολάου. Έργα που έχουν ολοκληρωθεί: - Ανάπλαση των οδών Επιμενίδου, Ρούσσου Κουνδούρου, Μιχ. Σφακιανάκη, τμήμα της οδού Λασθένους, στις οδούς Αγίου Αντωνίου και Σεφέρη, οδοί στο νέο σχέδιο πόλης στην περιοχή της Αγίας Άννας, οδός Ιπποκράτους, οδός 25ης Μαρτίου και Καπεταν Κοζύρη. - Έργα αισθητικής αναβάθμισης στην οδό Λασιθίου -Διαμόρφωση πάρκου Ξηροκάμπου και πάρκου στον Κόμβο Κριτσάς - Ύδρευση στους οικισμούς Σκινιά Λούμα Σέλλες - Παιδικές Χαρές (έχουν ολοκληρωθεί 4 παιδικές χαρές στον Άγιο Νικόλαο, ( )- Στη λίμνη- Στην Κιτροπλατεία -Στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής- Στην οδό Στεργίου Σπανάκη) Υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για 3 ακόμη Παιδικές Χαρές (Στο Αμμούδι στη οδό Αθανασίου Διάκου, στις Κοπράνες στην οδό Ιπποκράτους, και στον Κόμβο Ηρακλείου)

Οι Άξονες, τα Μέτρα και οι στόχοι του Στρατηγικού Σχεδίου

Οι Άξονες, τα Μέτρα και οι στόχοι του Στρατηγικού Σχεδίου Οι Άξονες, τα Μέτρα και οι στόχοι του Στρατηγικού Σχεδίου Άξονας 1 : Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής 1.1. Φυσικό και οικιστικό περιβάλλον 1.1.1 1.1.2 1.1.3 1.1.4 Βελτίωση, προστασία και αποκατάσταση του φυσικού

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Επιχορήγηση ΟΤΑ για Εξοικονόμηση Ενέργειας» Εισηγητής: Δ. Μπαϊρακτάρης Ειδικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ

Θέμα: «Επιχορήγηση ΟΤΑ για Εξοικονόμηση Ενέργειας» Εισηγητής: Δ. Μπαϊρακτάρης Ειδικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ Θέμα: «Επιχορήγηση ΟΤΑ για Εξοικονόμηση Ενέργειας» Εισηγητής: Δ. Μπαϊρακτάρης Ειδικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ 1 Έργα και Δράσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας στους Δήμους I. Αμιγώς Διοικητικές Λειτουργίες Δημοτικά Καταστήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΙΘΑΝΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΦΘ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

ΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΙΘΑΝΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΦΘ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΙΘΑΝΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΦΘ ΣΤΟ ΒΟΛΟ Α. ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.1. Μόνωση οροφής Α.2. Μόνωση εξωτερικών τοίχων Α.3. Ταρατσόκηποι Α.4. Αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων & μονών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ 1. Ανέγερση Β ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης Σύµβαση έργου: 724.000,00 Το έργο ολοκληρώθηκε 2. Συντήρηση κτιρίου πρώην Δηµοτικού Σχολείου Αρίστηνου και Ανάπλαση

Διαβάστε περισσότερα

8. Συµπεράσµατα Προτάσεις

8. Συµπεράσµατα Προτάσεις 8. Συµπεράσµατα Προτάσεις Όπως φάνηκε από όλα τα παραπάνω ο οικότοπος των Μεσογειακών Εποχικών Λιµνίων αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτηµα των περιοχών µελέτης και η διατήρηση του µπορεί να συνδυαστεί άµεσα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 Θέμα: «Η ανάγκη για έναν ολοκληρωμένο Ενεργειακό Σχεδιασμό στο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΗΣ

ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΣΕΛΙΔΑ 1 / 8 ΑΞΟΝΑΣ 1 ΑΞΟΝΑΣ 1 ΜΕΤΡΟ ΜΕΤΡΟ 1.1 ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΙΔΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ 4 ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ Τ.Κ. ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΩΝ ΕΡΓΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΝΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ Συνολικά υλοποιούνται και προγραμματίζονται προϋπολογισμού περί τα 70.000.000 μεγάλα

Διαβάστε περισσότερα

Αειφόρος ανάπτυξη αλιευτικών περιοχών» του ΕΠΑΛ 2007-2013 (Leader)

Αειφόρος ανάπτυξη αλιευτικών περιοχών» του ΕΠΑΛ 2007-2013 (Leader) Αειφόρος ανάπτυξη αλιευτικών περιοχών» του ΕΠΑΛ 2007-2013 (Leader) Αναμενέται σύντομα να προκυρηχθούν τοπικά προγράμματα Leader «Αειφόρου Ανάπτυξης Αλιευτικών Περιοχών», για τις περιοχές Εύβοιας και Χίου.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013 «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» (ΠΑΑ) Άξονας 3 3 ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Φαρσάλων «Εξοικονόμηση ενέργειας και χρηματοδότηση έργων»

Δήμος Φαρσάλων «Εξοικονόμηση ενέργειας και χρηματοδότηση έργων» Άρης Καραχάλιος : Δήμαρχος Φαρσάλων Θελούρα Ηλέκτρα : Ειδική Συνεργάτιδα Πολιτικός Μηχανικός Δήμος Φαρσάλων «Εξοικονόμηση ενέργειας και χρηματοδότηση έργων» Αθήνα, 21 / 04 / 2015 Δήμος Φαρσάλων Χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

Η ανακύκλωση στο Δήμο Αθηναίων. Παρόν και Προοπτικές.

Η ανακύκλωση στο Δήμο Αθηναίων. Παρόν και Προοπτικές. Η ανακύκλωση στο Δήμο Αθηναίων. Παρόν και Προοπτικές. Οι συχνές φυσικές καταστροφές που οφείλονται στις κλιματικές αλλαγές έχουν καταστήσει κατανοητό σε όλους ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι μείζονoς

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπικά Στοιχεία (προαιρετικά) Ονοματεπώνυμο: Διεύθυνση:.. Τηλέφωνο:... Email:...

Προσωπικά Στοιχεία (προαιρετικά) Ονοματεπώνυμο: Διεύθυνση:.. Τηλέφωνο:... Email:... ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 2015-2019 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Ενεργός πολίτης Δήμου Λευκάδας Στοιχεία ερωτηθέντος: Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-45 45-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ Για τις απαιτούμενες δράσεις, που εξυπηρετούν και προωθούν τους ειδικούς στόχους για κάθε αναπτυξιακή προτεραιότητα του Δήμου Θηβαίων, εμπίπτουν στο πεδίο

Διαβάστε περισσότερα

Έργα Υποδομών: μπορούμε να συμβάλουμε στην επιτυχή σύζευξή τους με το «αστικό» περιβάλλον και την αειφορία;

Έργα Υποδομών: μπορούμε να συμβάλουμε στην επιτυχή σύζευξή τους με το «αστικό» περιβάλλον και την αειφορία; Διεπιστημονική προσέγγιση στα ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ :Τεχνολογία, Περιβάλλον, Πολιτισμός Έργα Υποδομών: μπορούμε να συμβάλουμε στην επιτυχή σύζευξή τους με το «αστικό» περιβάλλον και την αειφορία; Κλειώ Αξαρλή,

Διαβάστε περισσότερα

Δήµος Αλεξανδρούπολης Απολογισµός Δηµάρχου 2013.

Δήµος Αλεξανδρούπολης Απολογισµός Δηµάρχου 2013. Δήµος Αλεξανδρούπολης Απολογισµός Δηµάρχου 2013. Διεύθυνση Προγραµµατισµού, Οργάνωσης και Πληροφορικής 1) Πρόγραµµα Ανάπτυξης Δοµών & Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών για την

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ Γ. ΧΙΩΤΑΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ Γ. ΧΙΩΤΑΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κηφισιά 03/ 03/ 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ Γ. ΧΙΩΤΑΚΗΣ «Η δική μας διοίκηση απέδειξε

Διαβάστε περισσότερα

11.966.303 4.527.500 7.438.803 19.600 19.600 0 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ Κ.Λ.Π. ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΚΑΙ ΛΑΡΝΑΚΟΣ

11.966.303 4.527.500 7.438.803 19.600 19.600 0 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ Κ.Λ.Π. ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΚΑΙ ΛΑΡΝΑΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ - 18/11/2013 Τριτ. Δημοτική Κοινότητα Δ/νση Δράση Περιγραφή Τρόπος εκέλεσης 73 11.966.303 4.527.500 7.438.803 731 ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΕΡΓΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Άξονας 1: Περιβάλλον και ποιότητα ζωής Στρατηγικός Στόχος: Δήμος

Διαβάστε περισσότερα

11.637.342 3.152.399 8.484.943 3.432.609 83.709 3.348.900 1.600.200 300 1.599.900

11.637.342 3.152.399 8.484.943 3.432.609 83.709 3.348.900 1.600.200 300 1.599.900 ΧΟΛAΡΓΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 03.12.2012 Τριτ. Δημοτική Κοινότητα Δ/νση Δράση Περιγραφή Τρόπος εκέλεσης 73 11.637.342 3.152.399 8.484.943 731 ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΕΡΓΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 3.432.609

Διαβάστε περισσότερα

Μεταφορά Καινοτομίας και Τεχνογνωσίας σε Επίπεδο ΟΤΑ

Μεταφορά Καινοτομίας και Τεχνογνωσίας σε Επίπεδο ΟΤΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑ «Διακυβέρνηση και καινοτομία: μοχλός αειφόρου ανάπτυξης, διαχείρισης και προστασίας των φυσικών πόρων» Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 Μεταφορά Καινοτομίας και Τεχνογνωσίας σε Επίπεδο ΟΤΑ ΑΝΤΩΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» Εισηγήτρια: Έφη Γουνελά Στέλεχος της ΕΕΤΑΑ ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ & ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για

Διαβάστε περισσότερα

AΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 60/2011

AΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 60/2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Εκ του πρακτικού της υπ αριθμ. 11 ης /2011 Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου ΘΕΜΑ 1 ο : «Κατάρτιση Επιχειρησιακού

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ TOY ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2000-2006

ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ TOY ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2000-2006 ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ TOY ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2000-2006 Διανύουμε το τελευταίο έτος εφαρμογής της Γ Προγραμματικής Περιόδου και κατ ακολουθία και αν δεν εδίδετο παράταση λόγω των καταστροφικών

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. Η Ελλάδα υστερεί σοβαρά στη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων. Η

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. Η Ελλάδα υστερεί σοβαρά στη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων. Η Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΔΚΝΑ, κ. Γ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Η Ελλάδα υστερεί σοβαρά στη βιώσιμη διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ (ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012)

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ (ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012) ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ (ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 0) Ι. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΝΔΡΑΣ A/A ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ - ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑΚΑ ος Παιδικός Σταθμός

Διαβάστε περισσότερα

Επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης υφιστάμενων σχολικών κτιρίων και ένταξη στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και

Επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης υφιστάμενων σχολικών κτιρίων και ένταξη στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κοινή σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων Υπουργείου Παιδείας, ΥΠΕΚΑ & ΟΣΚ ΑΕ Επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης υφιστάμενων σχολικών κτιρίων και ένταξη στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» Παναγιώτης

Διαβάστε περισσότερα

Το Αναπτυξιακό-Στρατηγικό Όραµα για το 5ετές Επιχειρησιακό Πρόγραµµα 2014-2019

Το Αναπτυξιακό-Στρατηγικό Όραµα για το 5ετές Επιχειρησιακό Πρόγραµµα 2014-2019 Το Αναπτυξιακό-Στρατηγικό Όραµα για το 5ετές Επιχειρησιακό Πρόγραµµα 2014-2019 Το στρατηγικό - αναπτυξιακό όραµα του ήµου Χανίων για την προγραµµατική περίοδο 2015 2019 διαµορφώθηκε µε βάση τις τοπικές,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ Α. ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΞΟΝΑ 4 ΠΑΑ_ΠΡΟΚΗΡΥΣΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ Α. ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΞΟΝΑ 4 ΠΑΑ_ΠΡΟΚΗΡΥΣΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ Α. ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΞΟΝΑ 4 ΠΑΑ_ΠΡΟΚΗΡΥΣΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΞΟΝΑ 4 ΤΟΥ Π.Α.Α. ΤΗΣ ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. Μέτρο Υπομέτρο Δράση Δικαιούχοι 4.1 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ L123

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΟΝΑΣ 1 : ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Μέτρο 1.1 : Φυσικό Περιβάλλον - Πράσινο Μέτρο 1.2 : Οικιστική και πολεοδομική

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Το ίκτυο Οινοποιών Νοµού Ηρακλείου ιδρύθηκε ως αστική µη κερδοσκοπική εταιρεία τον Νοέµβριο του 2006 και αποτελεί την κύρια συλλογική, συγκροτηµένη και συντονισµένη έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2014 2020 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2014 2020 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2014 2020 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΟΧΟΥ 4 «Υποστήριξη της μετάβασης προς μία οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία Συμφώνου των Δημάρχων. Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Δήμου Έδεσσας

Πρωτοβουλία Συμφώνου των Δημάρχων. Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Δήμου Έδεσσας Πρωτοβουλία Συμφώνου των Δημάρχων Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Δήμου Έδεσσας Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Πολιτική Οι στόχοι της ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής: Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής Ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό 8/2013 ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ Συνεδρίασης ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό 8/2013 ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ Συνεδρίασης ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΔΑ: ΒΕΑ8ΩΞΧ-8ΞΛ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό 8/2013 ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ Συνεδρίασης ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή στα κοινωνικά, οικονομικά και πολεοδομικά δεδομένα της περιοχής του Κέντρου της Πόλης

Αλλαγή στα κοινωνικά, οικονομικά και πολεοδομικά δεδομένα της περιοχής του Κέντρου της Πόλης Αλλαγή στα κοινωνικά, οικονομικά και πολεοδομικά δεδομένα της περιοχής του Κέντρου της Πόλης Ο Δήμος Λεμεσού πρωτοστάτησε για την δημιουργία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης αφού πίστευε

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοδότηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας μέσω του Χρηματοδοτικού Εργαλείου JESSICA

Χρηματοδότηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας μέσω του Χρηματοδοτικού Εργαλείου JESSICA Υπεργολάβοι Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Αττικής Χρηματοδότηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας μέσω του Χρηματοδοτικού Εργαλείου JESSICA Αθήνα, 21 Απριλίου 2015 Περιεχόμενα 1. Χρηματοδοτικό εργαλείο JESSICA

Διαβάστε περισσότερα

«Επιστημονικός Σύμβουλος Παρακολούθησης και Υποστήριξης του ΣΧΥ Ηρακλείου» υποέργο 8 της πράξης με τίτλο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»

«Επιστημονικός Σύμβουλος Παρακολούθησης και Υποστήριξης του ΣΧΥ Ηρακλείου» υποέργο 8 της πράξης με τίτλο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ταχ. Διεύθυνση : Ανδρόγεω 1 & Πλ.Καλλεργών Πληροφορίες : Κ.Μπαριτάκης Τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος των δήμων στην προώθηση των συστημάτων ΑΠΕ στο πλαίσιο της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020

Ο ρόλος των δήμων στην προώθηση των συστημάτων ΑΠΕ στο πλαίσιο της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 Ο ρόλος των δήμων στην προώθηση των συστημάτων ΑΠΕ στο πλαίσιο της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 Τι μπορεί να αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση Οι ΟΤΑ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατέχουν πρωταγωνιστικό

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Ν Α Κ Α Σ Θ Ε Μ Α Τ Ω Ν 1 4 ης / 1 3-5 - 2015

Π Ι Ν Α Κ Α Σ Θ Ε Μ Α Τ Ω Ν 1 4 ης / 1 3-5 - 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π Ι Ν Α Κ Α Σ Θ Ε Μ Α Τ Ω Ν 1 4 ης / 1 3-5 - 2015 ΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ Α/Α ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Λαρισαίων 2011-2014 52

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Λαρισαίων 2011-2014 52 Ενότητα 8... 53 8.1 Αξιολόγηση του εσωτερικού περιβάλλοντος Δήμου Λαρισαίων και εντοπισμός των κρίσιμων ζητημάτων εσωτερικής ανάπτυξης (Δυνατότητες Αδυναμίες, Κρίσιμα ζητήματα)... 53 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Μεταμόρφωση, 1-9-2014

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Μεταμόρφωση, 1-9-2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Μεταμόρφωση, 1-9-2014 ΔΗΜΑΡΧΟΣ Α.Π. Δ.:208 Ταχ. Δ/νση:Ι.Ράλλη & Δημαρχείου 1 Γενικό πρωτ.: 23035/10-9-2014 ΤΚ 14452 Μεταμόρφωση Τηλ:2132012960

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΗΜΟΤΗ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΗΜΟΤΗ ΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕ ΙΑ ΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΗΜΟΤΗ Αγαπητή ηµότισσα, Αγαπητέ ηµότη, Η εφαρµογή σχεδιασµένης πολιτικής σε τοπικό επίπεδο αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη για την ολοκληρωµένη ανάπτυξη του τόπου. Στο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ 3000 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Δ/ΝΣΗΣ ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ 5500. Σελίδα 1

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ 3000 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Δ/ΝΣΗΣ ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ 5500. Σελίδα 1 ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ 3000 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Δ/ΝΣΗΣ ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ 5500 Σελίδα 1 ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015 ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ ΑΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΜΥΡΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛ/ΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Μικρές παρεμβάσεις Μεγάλα αποτελέσματα. Νικήτας Δολαψάκης Αντιπρόεδρος Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου

Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Μικρές παρεμβάσεις Μεγάλα αποτελέσματα. Νικήτας Δολαψάκης Αντιπρόεδρος Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Μικρές παρεμβάσεις Μεγάλα αποτελέσματα Νικήτας Δολαψάκης Αντιπρόεδρος Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Α.Ε. 4+ προβλήτες κρουαζιερόπλοιων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΕΡΓΩΝ ΕΤΟΥΣ 2013 (Μάϊος 2013)

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΕΡΓΩΝ ΕΤΟΥΣ 2013 (Μάϊος 2013) ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΕΡΓΩΝ ΕΤΟΥΣ 2013 (Μάϊος 2013) Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες η έγκυρη ενημέρωση για το

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014 Η Αποστολή του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης που αποτελεί τον λειτουργίας του ή αλλιώς τον υπέρτατο λόγο

Διαβάστε περισσότερα

22-25 Οκτωβρίου 2009 - MEC Παιανίας. Η μεγάλη καινοτομία της 5ης Διεθνούς Έκθεσης ENVIROTECH '09 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Ο.Τ.Α.

22-25 Οκτωβρίου 2009 - MEC Παιανίας. Η μεγάλη καινοτομία της 5ης Διεθνούς Έκθεσης ENVIROTECH '09 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Ο.Τ.Α. Η Έκθεση 22-25 Οκτωβρίου 2009 - MEC Παιανίας Η συνάντηση των Ειδικών του Περιβάλλοντος Η 5η Διεθνής Έκθεση «ENVIROTECH 2009» είναι η εκθεσιακή πρόταση των εταιριών LEADEREXPO- LEADERTECH, οι οποίες επί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ Α.Π.Θ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ Α.Π.Θ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ Α.Π.Θ. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) μέσα από την κύρια αποστολή του, την εκπαίδευση και την έρευνα, έχει συμβάλλει σημαντικά στην κατανόηση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΖΑΧΑΡΙΑ ΕΜΜ. ΔΟΞΑΣΤΑΚΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΖΑΧΑΡΙΑ ΕΜΜ. ΔΟΞΑΣΤΑΚΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΖΑΧΑΡΙΑ ΕΜΜ. ΔΟΞΑΣΤΑΚΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ημερομηνία Γέννησης: 28 Ιανουαρίου 1959 Τόπος Γέννησης: Χερσόνησος Ηρακλείου Κρήτης Οικογενειακή Κατάσταση:

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Φ ο ρ έ α ς υ λ ο π ο ί η σ η ς Ι Δ Ι Ω Τ Ι Κ Ο Σ Τ Ο Μ Ε Α Σ Άξονες παρέμβασης Α. Κτιριακές υποδομές Β. Μεταφορές Γ. Ύ δρευση και διαχείριση λυμάτων Δ. Δ ιαχείριση αστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ «ΣΗΜΑ Α.Ε. BEE GROUP Α.Ε.»

ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ «ΣΗΜΑ Α.Ε. BEE GROUP Α.Ε.» Θέμα: Δράσεις δημοσιότητας και προβολής, εμπλοκή τοπικών τουριστικών φορέων και οφέλη στα πλαίσια του έργου «Τουριστική Προβολή Ικαρία - Φούρνοι» Ο Δήμος Ικαρίας χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και υλοποιεί

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς για την περίοδο 2014-2019 έθεσε τους βασικούς στόχους της δημοτικής οικονομικής πολιτικής:

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς για την περίοδο 2014-2019 έθεσε τους βασικούς στόχους της δημοτικής οικονομικής πολιτικής: Ο Δήμαρχος Κηφισιάς για την περίοδο 2014-2019 έθεσε τους βασικούς στόχους της δημοτικής οικονομικής πολιτικής: Την ορθολογική διαχείριση των χρημάτων των συμπολιτών μας. Την αποτελεσματική διεκδίκηση νέων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΕΡΓΩΝ - ΡΑΣΕΩΝ

ΣΧΕ ΙΟ ΕΡΓΩΝ - ΡΑΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΑΡΧΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ ΣΧΕ ΙΟ ΕΡΓΩΝ - ΡΑΣΕΩΝ ΗΜΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 1 ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Αποστολή του ήµου Αρχανών - Αστερουσίων,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ & ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ & ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ & ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΡ. ΡΑΛΛΗΣ ΓΚΕΚΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ SKEPSIS Παρουσίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πλαστήρα, Νοέμβριος 2014 ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ Δ/ΝΣΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ Δ/ΝΣΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ 2. ΕΡΓΟ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΡΟΔΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 1.330.000,00 ΣΥΜΒΑΣΗ: 633.019,69 ΑΝΑΔΟΧΟΣ: ΤΣΑΤΤΑΛΙΟΣ Μ. ΚΟΣΜΟΣ Θ. Ο.Ε. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το έργο αφορά εργασίες για: 1.

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Ενεργειακή αναβάθμιση σε 64 σχολικές μονάδες και το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας μέσω του ΕΠΠΕΡΑΑ Αθήνα, 10 Απριλίου 2012- Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση και ένταξη στο Επιχειρησιακό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΣΙΝΕΣΑΓΡΟΤΙΚΕΣ& ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΠΡΑΣΙΝΕΣΑΓΡΟΤΙΚΕΣ& ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ Μετη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ημερίδα ManagEnergy Έξυπνη Χρηματοδότηση και Τεχνική Υποστήριξη για Δράσεις Βιώσιμης Ενέργειας στην Ελλάδα ΠΡΑΣΙΝΕΣΑΓΡΟΤΙΚΕΣ& ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική ιαχείριση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική ιαχείριση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική ιαχείριση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Το ΑΠΘ έχει δεσμευθεί στην υιοθέτηση θεμελιωδών αρχών της ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής διαχείρισης με κύριους στόχους:

Διαβάστε περισσότερα

Σ χ ε δ ι α σ μ o ς. Α π ο κ ο μ ι δ h. Μ ε τ α φ o ρ τ ω σ η. Μ ε τ α φ ο ρ a. Α ν α κ y κ λ ω σ η. Κ α θ α ρ ι σ μ o ς. Ε π ε ξ ε ρ γ α σ i α

Σ χ ε δ ι α σ μ o ς. Α π ο κ ο μ ι δ h. Μ ε τ α φ o ρ τ ω σ η. Μ ε τ α φ ο ρ a. Α ν α κ y κ λ ω σ η. Κ α θ α ρ ι σ μ o ς. Ε π ε ξ ε ρ γ α σ i α Σ χ ε δ ι α σ μ o ς Α π ο κ ο μ ι δ h Μ ε τ α φ o ρ τ ω σ η Μ ε τ α φ ο ρ a Α ν α κ y κ λ ω σ η Κ α θ α ρ ι σ μ o ς Ε π ε ξ ε ρ γ α σ i α Π λ y σ η κ a δ ω ν Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 Χάρη στη μακρόχρονη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 3284 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ : 4 Σίνδος 01-02-13

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 3284 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ : 4 Σίνδος 01-02-13 EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 3284 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ : 4 Σίνδος 01-02-13 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Δέλτα (Άρθρα 72, 74 και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 4/15-3-2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 4/15-3-2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 4/15-3-2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Στη Δράμα και στο Δημοτικό Κατάστημα, σήμερα 15 Μαρτίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 09.00, συνήλθε σε συνεδρίαση η Εκτελεστική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ URBAN ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ URBAN - ΕΛΛΑΣ

ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ URBAN ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ URBAN - ΕΛΛΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Δημοτικό αναψυκτήριο και βελτίωση εξοπλισμού στα αποδυτήρια του θεάτρου ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:ΔΗΜΟΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ: 44.020,54 ευρώ ( 15.000.000 δρχ. ) ΤΕΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ: 27.684,62

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Καρπενήσι 26-09-2011 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Καρπενήσι 26-09-2011 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Καρπενήσι 26-09-2011 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από το Καρπενήσι ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς την ένταξη στο ΕΣΠΑ : του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ / ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ / ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ Βασικές Παράμετροι του σχεδιαστικού πλαισίου η ικανοποίηση / εξυπηρέτηση των σημερινών χρηστών του χώρου η διαφύλαξη /ανάδειξη της ιδιαιτερότητας του χώρου η αναβάθμιση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΕΡΕΥΝΑΣ &ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥ Οκτώβριος 2014 IV. ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ. Προτάσεις καλής οργάνωσης υπηρεσιών Δήμων: Θέματα Πολεοδομίας

ΕΙΣΗΓΗΣΗ. Προτάσεις καλής οργάνωσης υπηρεσιών Δήμων: Θέματα Πολεοδομίας ΕΙΣΗΓΗΣΗ Προτάσεις καλής οργάνωσης υπηρεσιών Δήμων: Θέματα Πολεοδομίας 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ H Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Πρόγραμμα «Καλλικράτης»), που ήδη αποτελεί Νόμο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΙΑΤΟΥ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΙΑΤΟΥ Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΙΑΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ -ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (2011)

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (2011) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (2011) ΑΡΙΘΜΟΣ Α/Α ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ - ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ 1 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ Κ.Α.Π.Η 31/2008

Διαβάστε περισσότερα

Κυρία Περιφερειάρχη, κυρίες και κύριοι Αντιπεριφερειάρχες, κυρίες και κύριοι σύνεδροι, Καλημέρα σας.

Κυρία Περιφερειάρχη, κυρίες και κύριοι Αντιπεριφερειάρχες, κυρίες και κύριοι σύνεδροι, Καλημέρα σας. Κυρία Περιφερειάρχη, κυρίες και κύριοι Αντιπεριφερειάρχες, κυρίες και κύριοι σύνεδροι, Καλημέρα σας. Θα ήθελα να συγχαρώ την Περιφέρεια Αττικής και την ΕΔΣΝΑ για τα διοργάνωση του συνεδρίου και να ευχαριστήσω

Διαβάστε περισσότερα

Λάρισα - Αίτηση για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πράσινης Πρωτεύουσας 2016

Λάρισα - Αίτηση για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πράσινης Πρωτεύουσας 2016 12. Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική Διαχείριση 12Α. Παρουσίαση κατάστασης Η περιβαλλοντική στρατηγική, όπως και η αναπτυξιακή πολιτική, σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων για τα έτη

Διαβάστε περισσότερα

1.ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ 2015 1.ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ 2014

1.ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ 2015 1.ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ 2014 .ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ 05 ΤΙΤΛΟΣ Συντήρηση ηλεκτροφωτισμού οδών 05.700,00.000,00 ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ Συντήρηση & επέκταση ηλεκτροφωτισμού γηπέδων αθλοπαιδιών 05.700,00 5.000,00 ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ Συντήρηση ηλεκτ/μηχ/κων εγκαταστάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙΟΥ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙΟΥ ΒΑΣΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΚΤΑΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙ 37.000 στρ. 710 κάτοικοι ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Αγροτική και γεωργική παραγωγή ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

1 ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 11/2011 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 11 /2011

1 ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 11/2011 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 11 /2011 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Εκ του πρακτικού της υπ αριθμ. 4 ης /2011 Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου ΘΕΜΑ 1 ο : «Κατάρτιση Επιχειρησιακού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου συνέταξε μελέτη με τίτλο «Συμπληρωματικές εργασίες κτιρίου πλατείας

Διαβάστε περισσότερα

European Destinations of Excellence EDEN Άριστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί. «Τουρισμός και Προστατευόμενες Περιοχές» ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ

European Destinations of Excellence EDEN Άριστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί. «Τουρισμός και Προστατευόμενες Περιοχές» ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ European Destinations of Excellence EDEN Άριστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί «Τουρισμός και Προστατευόμενες Περιοχές» ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ Η αίτηση θα πρέπει απαραίτητα να υποβληθεί σε τυπωμένη (χειρόγραφες αιτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΟΝΑΣ 4: ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ LEADER

ΑΞΟΝΑΣ 4: ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ LEADER ΑΞΟΝΑΣ 4: ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ LEADER ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΑΣ 2007-2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Στα πλαίσια του Άξονα

Διαβάστε περισσότερα

1. Χρήση βιομάζας ως καύσιμη ύλη για την θέρμανση της υδατοδεξαμενής του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.

1. Χρήση βιομάζας ως καύσιμη ύλη για την θέρμανση της υδατοδεξαμενής του Δημοτικού Κολυμβητηρίου. Εφαρμογή Πιλοτικών Δράσεων 1. Χρήση βιομάζας ως καύσιμη ύλη για την θέρμανση της υδατοδεξαμενής του Δημοτικού Κολυμβητηρίου. 2. Εξωραϊσμός της δυτικής όχθης του Πεδιαίου ποταμού ο οποίος διασχίζει τη Λακατάμια

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΠ 2010-2014

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΠ 2010-2014 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΠ 2010-2014 Εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Γιώργου Ανωμερίτη ΠΕΙΡΑΙΑΣ 21 Δεκεμβρίου 2009 Ο ΟΛΠ είναι για

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Φ ο ρ έ α ς υ λ ο π ο ί η σ η ς Ν Ο Ι Κ Ο Κ Υ Ρ Ι Α Άξονες παρέμβασης Α. Κτιριακές υποδομές Β. Μεταφορές Γ. Ύ δρευση και διαχείριση λυμάτων Δ. Δ ιαχείριση αστικών στερεών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίδευση και υποστήριξη προς τις τοπικές κοινωνίες

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίδευση και υποστήριξη προς τις τοπικές κοινωνίες ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ "ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ" «Στήριξη και Ανάδειξη Πολυνησιωτικών ΑΕΙ» ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίδευση και

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ι Κ Τ Υ Ο Α Ε Ι Φ Ο Ρ Ω Ν Ν Η Σ Ω Ν Δ Α Φ Ν Η

Δ Ι Κ Τ Υ Ο Α Ε Ι Φ Ο Ρ Ω Ν Ν Η Σ Ω Ν Δ Α Φ Ν Η ΔΙΚΤΥΟ ΑΕΙΦΟΡΩΝ ΝΗΣΩΝ ΔΑΦΝΗ ΜΥΚΟΝΟΣ 1 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΕΙΦΟΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΑΦΝΗ 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο σχεδιασμός των δράσεων και η διαμόρφωση των

Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση για τα Σχολεία του Δήμου μας. 20 Μαρτίου 2013

Συνάντηση για τα Σχολεία του Δήμου μας. 20 Μαρτίου 2013 Συνάντηση για τα Σχολεία του Δήμου μας 20 Μαρτίου 2013 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΗΣ ΧΡΟΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΤΗ 2005-2012 2005-2006 2006-2007 2007-2008 2008-2009 2009-2010 2010-2011 2011-2012 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΗΝ 13-11-13

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΗΝ 13-11-13 ΑΠΟ ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠ. ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΗΝ 13-11-13 ΤΙΤΛΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ Δ. ΑΠΟ Χ.Θ. 0+000 ΕΩΣ Χ.Θ. 1+400 ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΝΑ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΝΑ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΝΑ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΣΠΑ Ψηφιακό Μουσείο " Η ΣΜΥΡΝΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΠΕΙΡΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" Προμήθεια αυτοματοποιημένου συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων Δ.Ν.Σ. ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 28.467 τ.χ. ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 28.467 τ.χ. ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΔΩΝ ΒΑΣΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΚΤΑΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΣΑΡΔΕΣ 28.467 τ.χ. 305 κάτοικοι ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Η τοπική κοινότητα Σαρδών είχε 375, 318,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ 4 ΤΟΥ ΕΠΑΛ 2007-2013

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ 4 ΤΟΥ ΕΠΑΛ 2007-2013 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΤΑ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ 4 ΤΟΥ ΕΠΑΛ 2007-2013 «ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2011» ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΕΝΕ 22-23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011.

«ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2011» ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΕΝΕ 22-23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011. «ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2011» ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΕΝΕ 22-23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011. 6 η Συνεδρία Α.Π.Ε. και Ενεργειακή αποδοτικότητα ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟςΗ ΚΤΙΡΙΩΝ Μαργαρίτα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2013 Γυμνάσια - Λύκεια Δρ Μιχάλης Ιερείδης Γενικός Γραμματέας ΧΟΡΗΓΟΙ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2013 Γυμνάσια - Λύκεια Δρ Μιχάλης Ιερείδης Γενικός Γραμματέας ΧΟΡΗΓΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2013 Γυμνάσια - Λύκεια Δρ Μιχάλης Ιερείδης Γενικός Γραμματέας ΧΟΡΗΓΟΙ Τι αλλάζει φέτος; www.cymepa.net χρονοδιάγραμμα ΣΤΑΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΛΥΚΕΙΑ Hλεκτρονική αίτηση 15-25/10/13 Περιβαλλοντική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ταχ. Δ/νση : 1ο χλμ Μυτιλήνης - Λουτρών Μυτιλήνη Ταχ.Κώδικας : 81100 Πληροφορίες : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΑΦΝΗ ΚΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΚΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΔΙΚΤΥΟ ΑΕΙΦΟΡΩΝ ΝΗΣΩΝ ΔΑΦΝΗ ΚΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ 2007 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο σχεδιασμός των δράσεων και η διαμόρφωση των στόχων για την αειφορική ανάπτυξη του Δήμου Κέας που προτείνεται στο

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθέτηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη. στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Τοποθέτηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη. στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό Τοποθέτηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Σήμερα εισάγεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας tτο Τεχνικό Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Ν Α Κ Α Σ ΘΕΜΑΤΩΝ-ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΑΡΙΘ. 15/2011 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Π Ι Ν Α Κ Α Σ ΘΕΜΑΤΩΝ-ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΑΡΙΘ. 15/2011 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ Ελληνική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ Αριθ. Πρωτ. 31122/18-07-2011 Αριθ. Πίνακα. 15/2011 Π Ι Ν Α Κ Α Σ ΘΕΜΑΤΩΝ-ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΑΡΙΘ. 15/2011 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου Μάρτιος 2015 Ι. Φορέας Υλοποίησης Φορέας Υλοποίησης: Διάζωμα Το ΔΙΑΖΩΜΑ είναι ένα σωματείο που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του τέως Υπουργού

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ

Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ Με στόχο την κοινωνική προσφορά, η Τράπεζα Πειραιώς στην Κύπρο αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο κοινωνικό έργο και τα περιβαλλοντικά θέματα, στο πλαίσιο της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛ407ΛΚ-ΓΘΒ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: ΒΛ407ΛΚ-ΓΘΒ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ Ταχ. Δ/νση : Δ. Μποφώρ 7 Ηράκλειο Ταχ.Κώδικας : 71202 Πληροφορίες : ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΑΚΗΣ Τηλέφωνο : 2813404501 Fax

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015 ΑΞΟΝΑΣ 1 ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 1.105.627,17

ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015 ΑΞΟΝΑΣ 1 ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 1.105.627,17 15/10/2014 ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2015 ΑΞΟΝΑΣ 1 ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 1.105.627,17 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ- ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΑΞΟΝΑΣ 2 2.453.746,79

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Πράξης "ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΑΦΟΥ (6Η Δ.Κ.)" με κωδικό MIS 427831 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αττική" ΑΠΟΦΑΣΗ

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Πράξης ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΑΦΟΥ (6Η Δ.Κ.) με κωδικό MIS 427831 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ Ταχ. Δ/νση : ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 7 ΑΘΗΝΑ Ταχ.Κώδικας : 10557 Πληροφορίες : ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΨΥΡΡΗΣ Τηλέφωνο : +30 210 3253123

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ Τ.Π.. & ΔΑΝΕΙΩΝ Τ.Π.. & ΔΑΝΕΙΩΝ 1 Ο ρόλος του Ταμείου Παρακαταθηκών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (ΕΣΠΑ) 2007-2013 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 2007-2013»(ΕΠΑΝ ΙΙ)

ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (ΕΣΠΑ) 2007-2013 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 2007-2013»(ΕΠΑΝ ΙΙ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (ΕΣΠΑ) 2007-2013 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 2007-2013»(ΕΠΑΝ ΙΙ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1 «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ»... 2 ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 «ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»... 3 ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3 «ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ»... 4 ΑΞΟΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα