Παντελάκης Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. Trade Direct Manual

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Παντελάκης Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. Trade Direct Manual"

Transcript

1 Παντελάκης Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. Trade Direct Manual Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 1 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

2 Περιεχόμενα Σκοπός... 3 Σύνδεση στην Υπηρεσία... 3 Λειτουργίες της υπηρεσίας από κεντρικό menu... 6 Ενότητα Trade Direct από κεντρικό menu εφαρμογής... 6 Ενότητα Συναλλαγές από κεντρικό menu εφαρμογής... 9 Ενότητα Αγορές από κεντρικό menu εφαρμογής Ενότητα Λογαριασμοί από κεντρικό menu εφαρμογής Ενότητα Ανάλυση από κεντρικό menu εφαρμογής Ενότητα Στατιστικά Συναλλαγών από κεντρικό menu εφαρμογής Ενότητα Πλατφόρμα από κεντρικό menu εφαρμογής Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 2 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

3 Σκοπός Σκοπός του συγκεκριμένου εγγράφου είναι να βοηθήσει στην κατανόηση και τις λειτουργίες της νέας πλατφόρμας του TradeDirect. Σύνδεση στην Υπηρεσία Υφιστάμενοι Πελάτες του TradeDirect Προκειμένου να επιτύχουμε σύνδεση με την συγκεκριμένη υπηρεσία θα πρέπει να πληκτρολογήσουμε από έναν web browser την διεύθυνση: Το επόμενο βήμα είναι να πατήσουμε στο πεδίο Σύνδεση στο Trade Direct και να εισάγουμε τους κωδικούς πρόσβασης μας. Στο πρώτο πεδίο πληκτρολογούμε τον οκταψήφιο αριθμό λογαριασμού μας. Στο δεύτερο πεδίο πληκτρολογούμε ολόκληρο των μυστικό κωδικό. Καταργείται πλέον το εικονικό πληκτρολόγιο που ίσχυε μέχρι σήμερα. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 3 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

4 Στο τρίτο πεδίο εισάγουμε την μυστική απάντηση της ερώτησης ασφαλείας. Αφού εισάγουμε σωστά τα στοιχεία μας θα εμφανιστεί η κάτωθι εικόνα, θα πρέπει να αλλάξουμε τον μυστικό κωδικό και να επιλέξουμε ένα νέο. Κατά την δημιουργία του νέου μυστικού κωδικού ισχύουν οι παρακάτω περιορισμοί. 1. Δεν πρέπει να είναι ίδιος με τον προηγούμενο 2. Δεν πρέπει να είναι ίδιος με τον κωδικό πελάτη 3. Δεν πρέπει να περιέχει περισσότερα από 2 όμοια συνεχόμενα ψηφία ή χαρακτήρες (π.χ. 888,fff) 4. Δεν πρέπει να αποτελείται από περισσότερους των 2 συνεχόμενων αριθμητικών χαρακτήρων, είτε σε αύξουσα είτε σε φθίνουσα σειρά (789,987) 5. Πρέπει να αποτελείται από 6 έως και 16 αλφαριθμητικούς χαρακτήρες 6. Πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 1 αλφαριθμητικό,1 αριθμητικό και 1 ειδικό χαρακτήρα. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 4 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

5 Κατόπιν θα πρέπει να επιλέξουμε και μία απάντηση ασφαλείας. Εάν επιθυμείται μπορείτε να κρατήσετε την ήδη υπάρχουσα. Σημαντική διευκρίνηση Η παραπάνω διαδικασία αφορά του υφιστάμενους πελάτες. Όσον αφορά τους νέους πελάτες για την εισαγωγή τους στην πλατφόρμα ο αριθμός λογαριασμού θα είναι ο ίδιος με τον χρηματιστηριακό του κωδικό. Εφόσον ολοκληρώσουμε την εισαγωγή μας στο σύστημα οδηγούμαστε στο κεντρικό menu. Σημείωση Σε περίπτωση όπου η εφαρμογή μείνει ανοικτή χωρίς καμία ενέργεια (idle) πάνω από 20 λεπτά, τότε απενεργοποιείται η σύνδεση. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 5 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

6 Λειτουργίες της υπηρεσίας από κεντρικό menu Μετά την επιτυχή σύνδεση στην υπηρεσία trade direct, έχουμε τις κάτωθι επιλογές (ενότητες) από το κεντρικό menu: - Trade Direct - Συναλλαγές - Αγορές - Χαρτοφυλάκια - Νέα & Αναλύσεις - Αναφορές & Βεβαιώσεις - Διάφορα Οι λειτουργίες των συγκεκριμένων επιλογές αναλύονται στις επόμενες παραγράφους. Ενότητα Trade Direct από κεντρικό menu εφαρμογής Στην ενότητα Trade Direct εμφανίζονται οι γενικές πληροφορίες σύνδεσης του χρήστη στην υπηρεσία. Οι επιλογές πού έχει ο χρήστης είναι οι κάτωθι: - Καλώς ήλθατε - Προσωπικές Πληροφορίες - Επιφάνειες Εργασίας - Αποθήκευση Επιφάνειας - Επαναφορά Επιφάνειας - Έξοδος Ποιο συγκεκριμένα: Καλώς ήλθατε Σε αυτήν την επιλογή εμφανίζονται τα στοιχεία του πελάτη, ονοματεπώνυμο, χρηματιστηριακός κωδικός, ημερομηνία και ώρα τελευταίας εισόδου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το οποίο έχει δηλώσει για την ηλεκτρονική αλληλογραφία καθώς επίσης και για το αν παρακολουθεί την συνεδρίαση σε πραγματικό χρόνο η με δεκαπεντάλεπτη καθυστέρηση. Καθημερινά θα γίνεται ανάρτηση των ανακοινώσεων της Εταιρίας, εταιρικών πράξεων και η ημερήσια ανάλυση της Παντελάκης Χρηματισηριακής. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 6 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

7 Προσωπικές πληροφορίες Σε αυτήν την επιλογή εμφανίζονται περισσότερες πληροφορίες του χρήστη όπως ο χρηματιστηριακός του κωδικός, το ονοματεπώνυμο του, ο αριθμός των χαρτοφυλακίων του τα οποία τηρεί στην εταιρία μας καθώς και την μερίδα και τον λογαριασμό Σ.Α.Τ. (Σύστημα Αύλων Τίτλων)) Στοιχεία Επικοινωνίας Σε αυτήν την επιλογή εμφανίζονται τα προσωπικά στοιχεία που έχει δηλώσει ο πελάτης στην εταιρία μας, σε περίπτωση αλλαγής κάποιων από των στοιχείων αυτών παρακαλείσθε όπως επικοινωνήσετε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών για να ζητήσετε την μεταβολή των στοιχείων σας. Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να επιλέξει τα κάτωθι υπό-menu: Ενέργειες Προσωπικά Μηνύματα Ενέργειες Στο υπό-menu ενέργειες ο χρήστης μπορεί: Να αλλάξει την απάντηση ασφαλείας Να αλλάξει τον μυστικό κωδικό (Password) Να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης (User Name) Προσωπικά μηνύματα Στο υπό-menu Προσωπικά μηνύματα ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί για ότι προσωπικό μήνυμα έχει αποσταλεί από την εταιρία μας. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 7 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

8 Επιφάνειες Εργασίας Σε αυτήν την επιλογή ο χρήστης έχει την δυνατότητα να διαμορφώσει την επιφάνεια εργασίας όπως επιθυμεί. Οι δυνατότητες που έχει ο χρήστης αφορούν: Την τρέχουσα επιφάνεια εργασίας Τις αποθηκευμένες επιφάνειες εργασίας Ποιο συγκεκριμένα: Τρέχουσα επιφάνεια εργασίας Στην επιλογή ο χρήστης έχει τις επιλογές: Αποθήκευση Αποθήκευση ως Επαναφορά Αποθηκευμένες επιφάνειες εργασίας Στην επιλογή ο χρήστης έχει τις επιλογές: Ορισμός ως αρχική Διαγραφή Αποθήκευση επιφανείας Σε αυτήν την επιλογή γίνεται η αποθήκευση της επιφάνειας όπως την έχουμε ορίσει στα προηγούμενα βήματα. Επαναφορά επιφανείας Σε αυτήν την επιλογή γίνεται η επαναφορά της επιφάνειας όπως ήταν στην αρχική της μορφή. Έξοδος Με την συγκεκριμένη επιλογή πραγματοποιούμε έξοδο από την εφαρμογή Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 8 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

9 Ενότητα Συναλλαγές από κεντρικό menu εφαρμογής Στην ενότητα αυτή πραγματοποιούμε τις συναλλαγές μας στις διάφορες αγορές, ελέγχουμε τις τιμές, τα προϊόντα, συμμετέχουμε σε εταιρικές πράξεις και πραγματοποιούμε σενάρια συναλλαγών. Οι επιλογές που έχουμε στο menu των συναλλαγών είναι : - Αγορά - Πώληση - Εντολές - Εκτελέσεις - Εντολές στο Πρόχειρο - Δυναμικό χαρτοφυλάκιο - Συμμετοχή σε Εταιρικές Πράξεις - Επιλογή Χαρτοφυλακίου - Προϊόντα Ποιο συγκεκριμένα: Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 9 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

10 Αγορά Ανοίγοντας την επιλογή Αγορά μας εμφανίζεται η κάτωθι εικόνα Πατώντας στο πεδίο Σύμβολο μπορούμε να αναζητήσουμε την μετοχή με βάση το σύμβολο της, το isin της ή την ονομασία της. Αφού επιλέξουμε την μετοχή που μας ενδιαφέρει θα εμφανιστεί το βάθος τιμών. Στο πεδίο Ποσότητα σημειώνουμε τα τεμάχια που επιθυμούμε να αγοράσουμε Στο πεδίο Όριο εμφανίζονται 4 επιλογές. Με όριο: Την τιμή που επιθυμούμε να αγοράσουμε Market: Στην τιμή που είναι ο πωλητής Στο Άνοιγμα: Στην τιμή που θα ανοίξει η διαπραγμάτευση της μετοχής Στο κλείσιμο: : Στην τιμή που θα σταματήσει η διαπραγμάτευση της μετοχής Εάν επιλέξουμε το πεδίο Με όριο τότε στο πεδίο Τιμή θα ορίσουμε την τιμή αγοράς Αφού ολοκληρώσουμε την εισαγωγή της εντολής μπορούμε να δούμε την αξία της εντολής καθώς επίσης και τα εκτιμώμενα έξοδα. Τέλος όταν είμαστε έτοιμοι για την αποστολή της εντολής στο χρηματιστήριο πατάμε την επιλογή Συνέχεια. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 10 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

11 Πώληση Ανοίγοντας την επιλογή Πώληση μας εμφανίζεται η κάτωθι εικόνα. Πατώντας στο πεδίο Σύμβολο μπορούμε να αναζητήσουμε την μετοχή με βάση το σύμβολο της, το isin της ή την ονομασία της. Αφού επιλέξουμε την μετοχή που μας ενδιαφέρει θα εμφανιστεί το βάθος τιμών. Στο πεδίο Ποσότητα σημειώνουμε τα τεμάχια που επιθυμούμε να πουλήσουμε Στο πεδίο Όριο εμφανίζονται 4 επιλογές. Με όριο: Την τιμή που επιθυμούμε να πουλήσουμε Market: Στην τιμή που είναι ο αγοραστής Στο Άνοιγμα: Στην τιμή που θα ανοίξει η διαπραγμάτευση της μετοχής Στο κλείσιμο: : Στην τιμή που θα σταματήσει η διαπραγμάτευση της μετοχής Εάν επιλέξουμε το πεδίο Με όριο τότε στο πεδίο Τιμή θα ορίσουμε την τιμή πώλησης Αφού ολοκληρώσουμε την εισαγωγή της εντολής μπορούμε να δούμε την αξία της εντολής καθώς επίσης και τα εκτιμώμενα έξοδα. Τέλος όταν είμαστε έτοιμοι για την αποστολή της εντολής στο χρηματιστήριο πατάμε την επιλογή Συνέχεια. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 11 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

12 Εντολές Ανοίγοντας την επιλογή εντολές μας εμφανίζεται το κάτωθι wizard. Αφού ολοκληρώσουμε την αποστολή της εντολής στο χρηματιστήριο, μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση της εντολής από την επιλογή Εντολές. Εκτελέσεις Ανοίγοντας την επιλογή εκτελέσεις μας εμφανίζεται η κάτωθι εικόνα. Για την ενημέρωση μας όσον αφορά την εκτέλεση ή όχι της εντολής μας μεταφερόμαστε στο πεδίο Εκτελέσεις από το οποίο ελέγχουμε την εκτέλεση της. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 12 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

13 Εντολές στο πρόχειρο Ανοίγοντας την επιλογή εντολές στο πρόχειρο μας εμφανίζεται η κάτωθι εικόνα. Εδώ έχουμε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια εντολή και αντί να κάνουμε αποστολή στο χρηματιστήριο να την μεταφέρουμε στο Πρόχειρο. Εάν επιθυμούμε μπορούμε να την στείλουμε αργότερα στο χρηματιστήριο, είτε να την μεταβάλλουμε είτε να την διαγράψουμε. Δυναμικό Χαρτοφυλάκιο Ανοίγοντας την επιλογή Δυναμικό Χαρτοφυλάκιο μας εμφανίζεται το χαρτοφυλάκιο μας. Μέσα από αυτή την επιλογή μπορούμε κάνοντας δεξί κλικ σε μια από τις μετοχές μας να προβούμε άμεσα σε αγορά η πώληση της, αφού εισάγουμε την εντολή παρακολουθούμε στα αντίστοιχα πεδία την ποσότητα της εντολής, πόση ποσότητα έχει εκτελεστεί καθώς επίσης και την νέα μας θέση. Ενημερωνόμαστε για τον ημερήσιο όγκο που έχει κάνει η μετοχή, για την ημερήσια μέση τιμή διαπραγμάτευσης καθώς και για το ποσοστό της ημερήσιας μεταβολής της. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 13 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

14 Συμμετοχή σε Εταιρικές Πράξεις Ανοίγοντας την επιλογή Συμμετοχή σε Εταιρικές Πράξεις μας εμφανίζεται η κάτωθι εικόνα. Η επιλογή αυτή μας δίνει την δυνατότητα να ενημερωθούμε για τυχόν ενεργές εταιρικές πράξεις που θα πραγματοποιηθούν από εταιρίες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο. Παραθέτουμε ένα παράδειγμα για τον τρόπο που προχωράμε σε αυτή την διαδικασία. Όπως βλέπουμε στην παραπάνω εικόνα η εταιρία του Ο.Τ.Ε. προβαίνει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, εμείς εφόσον έχουμε στην κατοχή μας μετοχές της εν λόγω εταιρίας ενημερωνόμαστε για τους όρους, την τιμή εξάσκησης καθώς επίσης και για περίοδο εξάσκησης, εφόσον αποφασίσουμε ότι θέλουμε να συμμετάσχουμε καταχωρούμε την αίτηση μας ηλεκτρονικά πλέον και φροντίζουμε για το χρηματικό υπόλοιπο να κατατεθεί στον λογαριασμό μας. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 14 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

15 Προϊόντα Ανοίγοντας την επιλογή Προϊόντα μας εμφανίζεται το κάτωθι wizard. Η επιλογή προϊόντα μας δίνει την δυνατότητα να αναζητήσουμε ένα προϊόν με βάση το σύμβολο, την ονομασία ή το ISIN. Μπορούμε να αναζητήσουμε ένα προϊόν με βάση την χώρα στην οποία διαπραγματεύεται. Μπορούμε για παράδειγμα να επιλέξουμε την χώρα ΕΛΛΑΔΑ και να αφήσουμε το πεδίο Σύμβολο κενό, τότε θα μας εμφανίσει όλες τις μετοχές που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Ελλάδας. Αυτή την διαδικασία μπορούμε να την επαναλάβουμε για οποιαδήποτε χώρα. Αφού επιλέξουμε την μετοχή που μας ενδιαφέρει μπορούμε κάνοντας δεξί κλικ να επιλέξουμε αγορά ή πώληση και να μεταφερθούμε αυτόματα στο εντολόχαρτο. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 15 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

16 Ενότητα Αγορές από κεντρικό menu εφαρμογής Στην ενότητα Αγορές εμφανίζονται πληροφορίες της αγοράς καθώς και επιλογές παρακολούθησης. Οι επιλογές που έχουμε στο menu Αγορές, είναι : - Εικονικά Χαρτοφυλάκια - Βάθος Αγοράς - Εικόνα Αγοράς Ποιο συγκεκριμένα: Εικονικά Χαρτοφυλάκια Ανοίγοντας την επιλογή Εικονικά Χαρτοφυλάκια μας εμφανίζεται η κάτωθι εικόνα Για την δημιουργία ενός εικονικού χαρτοφυλακίου θα πρέπει να έχουμε ανοίξει και την επιλογή προϊόντα ώστε να μεταφέρουμε το προϊόν στο εικονικό χαρτοφυλάκιο. Για παράδειγμα αναζητούμε την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, πληκτρολογούμε την λέξη ΕΤΕ και πατάμε την επιλογή ανανέωση. Αφού μας εμφανίσει την μετοχή κάνουμε διπλό κλικ με το ποντίκι μας και μεταφέρεται η μετοχή στο εικονικό χαρτοφυλάκιο. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 16 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

17 Μπορούμε να εισάγουμε ότι χρηματιστηριακό προϊόν επιθυμούμε. Αφού δημιουργήσουμε το εικονικό μας χαρτοφυλάκιο κάνοντας δεξί κλικ έχουμε την επιλογή να προβούμε άμεσα σε αγορά της μετοχής τοποθετώντας την ποσότητα και την τιμή που επιθυμούμε, μπορούμε να κάνουμε πώληση, μπορούμε να παρακολουθήσουμε το βάθος της αγοράς, μπορούμε να αφαιρέσουμε κάποιο προϊόν ή να επιλέξουμε καθαρισμό που αφορά το σύνολο του χαρτοφυλακίου. Επιλέγοντας την ανανέωση, ανανεώνονται όλες οι τιμές των μετοχών που βρίσκονται στο εικονικό χαρτοφυλάκιο. Βάθος Αγοράς Ανοίγοντας την επιλογή Βάθος Αγοράς μας εμφανίζεται η κάτωθι εικόνα. Για να παρακολουθήσουμε το βάθος αγοράς μιας μετοχής μας κάνουμε δεξί κλικ με το ποντίκι και επιλέγουμε το σύμβολο της μετοχής που επιθυμούμε. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 17 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

18 Εικόνα Αγοράς Ανοίγοντας την επιλογή Εικόνα Αγοράς μας εμφανίζεται η κάτωθι εικόνα. Σε αυτή την επιλογή παρακολουθούνε τους κυριότερους δείκτες του Χρηματιστηρίου Αθηνών τους δείκτες των Παραγώγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Ξένους Δείκτες καθώς επίσης και τιμές Συναλλάγματος και Μετάλλων. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 18 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

19 Ενότητα Χαρτοφυλάκια από κεντρικό menu εφαρμογής Στην ενότητα Λογαριασμοί εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά τους λογαριασμούς που διατηρεί ο χρήστης σε διάφορα χρηματιστήρια. Οι επιλογές που έχουμε στο menu Λογαριασμοί, είναι : - Δυναμικό Χαρτοφυλάκιο - Στατικό Χαρτοφυλάκιο - Χαρτοφυλάκιο Πίστωσης - Χαρτοφυλάκιο Παραγώγων - Ανάλυση Χαρτοφυλακίου - Πινακίδια - Συναλλαγές ανά προϊόν - Αναλυτική Χρηματική Καρτέλα - Ιστορικές Εντολές - Διαχείριση Διαθεσίμων - Καρτέλα Τόκων - Μεταφορές Χρημάτων Ποιο συγκεκριμένα Δυναμικό Χαρτοφυλάκιο Ανοίγοντας την επιλογή Δυναμικό Χαρτοφυλάκιο μας εμφανίζεται το χαρτοφυλάκιο μας. Μέσα από αυτή την επιλογή μπορούμε κάνοντας δεξί κλικ σε μια από τις μετοχές μας να προβούμε άμεσα σε αγορά η πώληση της, αφού εισάγουμε την εντολή παρακολουθούμε στα αντίστοιχα πεδία την ποσότητα της εντολής, πόση ποσότητα έχει εκτελεστεί καθώς επίσης και την νέα μας θέση. Ενημερωνόμαστε για τον ημερήσιο όγκο που έχει κάνει η μετοχή, για την ημερήσια μέση τιμή διαπραγμάτευσης καθώς και για το ποσοστό της ημερήσιας μεταβολής της. Στατικό Χαρτοφυλάκιο Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 19 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

20 Ανοίγοντας την επιλογή Στατικό Χαρτοφυλάκιο εμφανίζεται το χαρτοφυλάκιο μας, μπορούμε να ενημερωθούμε για την τρέχουσα αποτίμηση μας. Χαρτοφυλάκιο Πίστωσης Ανοίγοντας την επιλογή Χαρτοφυλάκιο Πίστωσης ενημερωνόμαστε για την κατάσταση του λογαριασμού μας, για το ποσοστό αρχικού περιθωρίου μας, το ποσοστό διατηρητέου περιθωρίου, το ποσοστό στο οποίο πρέπει να επανέλθει ο λογαριασμός μας μετά από margin call, το ανώτατο χρηματικό όριο πίστωσης που ορίζεται κατά την έναρξη της σύμβασης για την αποτίμηση καθώς και για την αγοραστική μας δύναμη. Χαρτοφυλάκιο Παραγώγων Ανοίγοντας την επιλογή Χαρτοφυλάκιο Παραγώγων ενημερωνόμαστε για την κατάσταση του λογαριασμού μας. Πιο συγκεκριμένα παρακολουθούμε το περιθώριο ασφάλειας του λογαριασμού μας, το χρηματικό μας υπόλοιπο και για το αν εμφανίζεται έλλειμμα περιθωρίου. Ανάλυση Χαρτοφυλακίου Ανοίγοντας την επιλογή Ανάλυση Χαρτοφυλακίου μας εμφανίζεται η κάτωθι εικόνα Ανοίγοντας την επιλογή Ανάλυση Χαρτοφυλακίου παρακολουθούμε τα χρηματικά μας διαθέσιμα, την αξία του χαρτοφυλακίου, τα χρηματικά διαθέσιμα τα οποία έχουν δεσμευτεί σε προθεσμιακή κατάθεση, τις αγορές και τις πωλήσεις της ημέρας καθώς επίσης το λογιστικό και το διαθέσιμο υπόλοιπο Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 20 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

21 Πινακίδια Ανοίγοντας την επιλογή Πινακίδια μας εμφανίζεται η κάτωθι εικόνα Ορίζουμε την περίοδο για την οποία θέλουμε να εμφανίσουμε τα πινακίδια, αφού εμφανιστούν κάνουμε δεξί κλικ στο πινακίδιο που επιθυμούμε και επιλέγουμε εκτύπωση πινακιδίου. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στο πεδίο Στατιστικά Συναλλαγών / Αναφορές και βλέπουμε το πινακίδιο. Μία άλλη επιλογή που έχουμε είναι πατώντας δεξί κλικ με το ποντίκι να ελέγχουμε την επιλογή Προβολή Πλαισίου Ομαδοποίησης, αφού προβούμε σε αυτή την κίνηση εμφανίζεται ένα νέο πεδίο κάτω από την επιλογή ημερομηνιών στο οποίο μπορούμε να σύρουμε πχ. Το πεδίο Τύπος και να ομαδοποιήσει τα πινακίδια με βάση τις αγορές και τις πωλήσεις μας. Μπορούμε να σύρουμε όποιο πεδίο επιθυμούμε, με αυτό τον τρόπο απλουστεύουμε την διαδικασία αναζητήσεως ενός πινακιδίου. Συναλλαγές ανά προϊόν Ανοίγοντας την επιλογή συναλλαγές ανά προϊόν έχουμε την δυνατότητα να εισάγουμε το σύμβολο της μετοχής που επιθυμούμε καθώς και την περίοδο και να ενημερωθούμε για τις εκτελεσμένες πράξεις που έχουμε πραγματοποιήσει ανά προϊόν. Αναλυτική Χρηματική Καρτέλα Ανοίγοντας την επιλογή Αναλυτική Χρηματική Καρτέλα ενημερωνόμαστε για όλες τις χρηματικές μας κινήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει, για παράδειγμα παρακολουθούμε καταθέσεις και αναλήψεις που έχουμε κάνει, χρήματα που έχουν δεσμευθεί σε προθεσμιακή κατάθεση, τυχόν χρεώσεις που προκύπτουν από το κόστος διατήρησης χαρτοφυλακίου, είσπραξη μερισμάτων κ.α. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 21 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

22 Ιστορικές Εντολές Ανοίγοντας την επιλογή Ιστορικές Εντολές έχουμε την δυνατότητα να ορίσουμε μια περίοδο και να εμφανιστούν όλες οι εντολές που έχουμε στείλει προς εισαγωγή στο χρηματιστήριο, μέσω αυτής της επιλογής βλέπουμε ποιες από αυτές τις εντολές εκτελέστηκαν και ποιες παρέμειναν ανεκτέλεστες. Μία άλλη επιλογή που έχουμε είναι πατώντας δεξί κλικ με το ποντίκι να ελέγχουμε την επιλογή Προβολή Πλαισίου Ομαδοποίησης, αφού προβούμε σε αυτή την κίνηση εμφανίζεται ένα νέο πεδίο κάτω από την επιλογή ημερομηνιών στο οποίο μπορούμε να σύρουμε πχ. Το πεδίο Τύπος και να ομαδοποιήσει τα πινακίδια με βάση τις αγορές και τις πωλήσεις μας. Μπορούμε να σύρουμε όποιο πεδίο επιθυμούμε, με αυτό τον τρόπο απλουστεύουμε την διαδικασία αναζητήσεως. Διαχείριση Διαθεσίμων Ανοίγοντας την επιλογή Διαχείριση Διαθεσίμων ενημερωνόμαστε για το χρηματικό μας ποσό το οποίο έχει δεσμευθεί σε προθεσμιακή κατάθεση, την ημερομηνία Έναρξης και της Λήξης, το ποσό το οποίο έχει δεσμευθεί, το επιτόκιο το οποίο έχει κλείσει η εταιρία τα χρήματα μας, καθώς επίσης τον τόκο τον οποίο εισπράξαμε και τον φόρο που αναλογεί. Καρτέλα Τόκων Ανοίγοντας την επιλογή Καρτέλα Τόκων μας ενημερωνόμαστε για τους πιστωτικούς ή χρεωστικούς τόκους οι οποίοι προκύπτουν στο χρηματιστηριακό μας λογαριασμό. Ορίζουμε την ημερομηνία για την οποία θέλουμε να ενημερωθούμε καθώς και για το χαρτοφυλάκιο μας. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 22 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

23 Μεταφορές Χρημάτων Ανοίγοντας την επιλογή Μεταφορές Χρημάτων μπορούμε να καταχωρήσουμε την αίτηση μας ώστε να μεταφέρουμε ένα χρηματικό ποσό από τον χρηματιστηριακό μας λογαριασμό στην τραπεζικό μας. Έχουμε την δυνατότητα να ενημερωθούμε μέσω της αναζήτησης για παλαιότερες αναλήψεις που είχαμε καταχωρήσει στο σύστημα. Για καταχώρηση ενός νέου αιτήματος πατάμε δεξί κλικ με το ποντίκι και επιλέγουμε Νέα Μεταφορά Χρημάτων και εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα: Στο πεδίο Επιλογή Τράπεζας και Τραπεζικός Λογαριασμός επιλέγουμε τον συνδεδεμένο τραπεζικό μας λογαριασμό, επιλέγουμε την ημερομηνία της κατάθεσης και ορίζουμε το ποσό το οποίο επιθυμούμε να μεταφερθεί. Στο πεδίο Αιτιολογία δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσουμε κάτι. Το αίτημα σας μεταφέρεται αυτόματα στο αρμόδιο τμήμα της εταιρίας και αφού ολοκληρώσει τον έλεγχο του αιτήματος σας προχωράει στην κατάθεση του πιστωτικού υπολοίπου. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 23 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

24 Ενότητα Νέα & Αναλύσεις από κεντρικό menu εφαρμογής Στην ενότητα Ανάλυση εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά με την Αγορά. Οι επιλογές που έχουμε στο menu Ανάλυση, είναι : - Οικονομικά Νέα - Αναλύσεις Ποιο συγκεκριμένα Οικονομικά Νέα Ανοίγοντας την επιλογή Οικονομικά Νέα ενημερώνεστε για τα τρέχοντα οικονομικά και χρηματιστηριακά νέα. Αναλύσεις Ανοίγοντας την επιλογή Αναλύσεις παρακολουθούμε την Ημερήσια Ανάλυση που πραγματοποιεί το Τμήμα Ανάλυσης της εταιρίας μας. Σε αυτή την επιλογή θα αναρτώνται ενημερωτικά μηνύματα προς τους επενδυτές όπως αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κάποιας εταιρίας, η αποκοπή μερίσματος κάποιας εταιρίας κ.α. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 24 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

25 Ενότητα Αναφορές & Βεβαιώσεις από κεντρικό menu εφαρμογής Στην ενότητα Στατιστικά Συναλλαγών εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά με στατικά στοιχεία από τις κινήσεις των λογαριασμών. Οι επιλογές που έχουμε στο menu Στατιστικά Συναλλαγών, είναι : - Κίνηση Λογαριασμού - Καταστάσεις Χαρτοφυλακίων - Πινακίδια Χ.Α. - Πινακίδια Ξένων Αγορών - Βεβαιώσεις Δευτερογενούς Αγοράς - Εταιρικές Πράξεις - Παραστατικά Παροχής Υπηρεσιών - Βεβαιώσεις Προθεσμιακών Καταθέσεων - Αναφορές Ποιο συγκεκριμένα Κίνηση Λογαριασμού Ανοίγοντας την επιλογή Κίνηση Λογαριασμού επιλέγουμε τον μήνα για τον οποίο επιθυμούμε να εκτυπώσουμε την κίνηση λογαριασμού μας. Αφού επιλέξουμε τον μήνα και πατήσουμε το πεδίο Συνέχεια μεταφερόμαστε στην επιλογή Αναφορές για να εκτυπώσουμε την κίνηση μας. Καταστάσεις Χαρτοφυλακίων Ανοίγοντας την επιλογή Καταστάσεις Χαρτοφυλακίων μας εμφανίζονται οι 2 κάτωθι επιλογές: Απόδοση Χαρτοφυλακίου: Επιλέγουμε ημερομηνία και το χαρτοφυλάκιο και πατάμε το πεδίο ΟΚ. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην επιλογή Αναφορές για να εκτυπώσουμε την κίνηση μας. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 25 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

26 Κίνηση Λογαριασμού: Επιλέγουμε ημερομηνία και το χαρτοφυλάκιο και πατάμε το πεδίο ΟΚ. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην επιλογή Αναφορές για να εκτυπώσουμε την κίνηση μας. Πινακίδια Χ.Α. Ανοίγοντας την επιλογή Πινακίδια Χ.Α. επιλέγουμε την περίοδο για την οποία επιθυμούμε να εκτυπώσουμε πινακίδια και πατάμε το πεδίο ανανέωση. Αφού ολοκληρώσουμε την διαδικασία, κάνουμε δεξί κλικ σε όποιο πινακίδιο επιθυμούμε και επιλέγουμε την επιλογή Δημιουργία Αναφοράς. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην επιλογή Αναφορές για να εκτυπώσουμε την κίνηση μας. Πινακίδια Ξένων Αγορών Ανοίγοντας την επιλογή Πινακίδια Ξένων Αγορών επιλέγουμε την περίοδο για την οποία επιθυμούμε να εκτυπώσουμε πινακίδια και πατάμε το πεδίο ανανέωση. Αφού ολοκληρώσουμε την διαδικασία, κάνουμε δεξί κλικ σε όποιο πινακίδιο επιθυμούμε και επιλέγουμε την επιλογή Δημιουργία Αναφοράς. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην επιλογή Αναφορές για να εκτυπώσουμε την κίνηση μας. Βεβαιώσεις Δευτερογενούς Αγοράς Ανοίγοντας την επιλογή Βεβαιώσεις Δευτερογενούς Αγοράς επιλέγουμε την περίοδο για την οποία επιθυμούμε να εκτυπώσουμε βεβαίωση για την εκτέλεση ομολόγων και πατάμε το πεδίο ανανέωση. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην επιλογή Αναφορές για να εκτυπώσουμε την κίνηση μας. Εταιρικές Πράξεις Ανοίγοντας την επιλογή Εταιρικές Πράξεις επιλέγουμε την περίοδο για την οποία επιθυμούμε να εκτυπώσουμε βεβαίωση για την συμμετοχή μας σε εταιρική πράξη και πατάμε το πεδίο ανανέωση. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην επιλογή Αναφορές για να εκτυπώσουμε την κίνηση μας. Παραστατικά Παροχής Υπηρεσιών Ανοίγοντας την επιλογή Παραστατικά Παροχής Υπηρεσιών επιλέγουμε την περίοδο για την οποία επιθυμούμε να εκτυπώσουμε βεβαίωση για την πληρωμή που καταβάλλαμε όσον αφορά το κόστος διατήρησης χαρτοφυλακίου μας, Η χρέωση γίνεται ανά τρίμηνο.. Επίσης εκτυπώνουμε την βεβαίωση για τους τόκους που έχουμε καταβάλει στην περίπτωση που Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 26 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

27 διατηρούμε χαρτοφυλάκιο πίστωσης. Η χρέωση γίνεται ανά μήνα. Αφού αναζητήσουμε το παραστατικό κάνουμε δεξί κλικ και δημιουργούμε την αναφορά, στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην επιλογή Αναφορές για να εκτυπώσουμε την κίνηση μας Βεβαιώσεις Προθεσμιακών Καταθέσεων Ανοίγοντας την επιλογή Βεβαιώσεις Προθεσμιακών Καταθέσεων επιλέγουμε το έτος για το οποίο θέλουμε να εκτυπώσουμε την βεβαίωση, στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην επιλογή Αναφορές για να εκτυπώσουμε την κίνηση μας. Αναφορές Ανοίγοντας την επιλογή Αναφορές βρίσκουμε όλες τις εκτυπώσεις που έχουμε ζητήσει, έχουμε την δυνατότητα να τις διατηρήσουμε στην βάση μας ή να τις διαγράψουμε. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 27 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

28 Ενότητα Διάφορα από κεντρικό menu εφαρμογής Στην ενότητα Πλατφόρμα εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά με πληροφορίες και ενέργειες που εξυπηρετούν την ασφάλεια συναλλαγών. Οι επιλογές που έχουμε στο menu Πλατφόρμα, είναι : - Ασφάλεια - Τεχνικές Πληροφορίες - Έξοδος Ποιο συγκεκριμένα Ασφάλεια Ανοίγοντας την επιλογή Ασφάλεια ο χρήστης μπορεί: Να αλλάξει την απάντηση ασφαλείας Να αλλάξει τον μυστικό κωδικό Να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης Τεχνικές Πληροφορίες Ανοίγοντας την επιλογή Τεχνικές Πληροφορίες εμφανίζονται τα βήματα τα οποία έχει κάνει ο χρήστης από την στιγμή που πραγματοποίησε σύνδεση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οι πληροφορίες αυτές είναι τεχνικές και θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος. Έξοδος Με την συγκεκριμένη επιλογή πραγματοποιούμε έξοδο από την εφαρμογή Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 28 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του λογαριασμού σας στην NETELLER

Χρήση του λογαριασμού σας στην NETELLER Χρήση του λογαριασμού σας στην NETELLER Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για το λογαριασμό της NETELLER! Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει με τις πιο χρήσιμες και δημοφιλείς δυνατότητες του λογαριασμού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Οδηγίες Χειρισμού ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Περιγραφή Περιεχομένων Γενικός Χειρισμός Πλήκτρα και λειτουργίες τους Πλήκτρα Λειτουργιών (Function Keys) σελ.1 σελ.2 σελ.4 σελ.4 σελ.4 Κινήσεις σελ. 7 Καταχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Εγχειρίδιο Εκπαιδευτή Η πλατφόρµα Open eclass είναι ένα ολοκληρωµένο Σύστηµα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθηµάτων και αποτελεί την πρόταση του Πανελλήνιου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Το «Σύστημα τήρησης ωραρίου εργαζομένων» προσφέρει αναλυτική και αποτελεσματική εποπτεία της εργασιακής κατάστασης. Αναπτύχθηκε με σκοπό την υποβοήθηση και την απλούστευση

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Εγγραφών στις Εξετάσεις DELF/DALF και Sorbonne. Οδηγίες Χρήσης για Μεμονωμένους Υποψήφιους

Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Εγγραφών στις Εξετάσεις DELF/DALF και Sorbonne. Οδηγίες Χρήσης για Μεμονωμένους Υποψήφιους Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Εγγραφών στις Εξετάσεις DELF/DALF και Sorbonne Οδηγίες Χρήσης για Μεμονωμένους Υποψήφιους DELF DALF SORBONNE A A B B C C B B C CL C C Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας στις εξετάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΠΡΟΛΟΓΟΣ σελ. 2 Ηλεκτρονικός Υπολογιστής σελ. 3 Εύρεση πελάτη σελ. 68 Κινήσεις πελατών σελ. 69 Καρτέλα πελάτη σελ. 71 Αλλαγή Ημερομηνίας Ώρας σελ. 5 Εκκίνηση Κλείσιμο του Υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης Lexicon Software Moneyfest ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Οδηγίες Χρήσης ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΑΡΧΕΙΑ... 4 ΜΕΝΟΥ... 4 Τιμολόγηση... 5 Καταχώρηση... 5 Στατιστικά... 6 Εργαλεία... 8 Θέματα... 9 Βοηθητικά... 9 Έξοδος...

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονική Υποβολή ΕΣΠΑ για δικαιούχους Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 4.0 Ιούνιος 2012 [Ο παρών οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Σύστημα Business Intelligence (BI) Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1.0 Ιανουάριος 2012 [Ο παρών οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΥ... 6 3 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012 Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 5 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr δίνεται πρόσβαση σε ένα νέο πρόγραμμα για την στήριξη νέων που έχουν μόλις αποφοιτήσει από την

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΑΒΟΥΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 6838 ΣΕΡΕΤΑΚΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ 6916 ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Εισηγητής:

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εφαρμογής Συμβούλων Υποστήριξης / Ενημέρωσης

Εγχειρίδιο Εφαρμογής Συμβούλων Υποστήριξης / Ενημέρωσης Εγχειρίδιο Εφαρμογής Συμβούλων Υποστήριξης / Ενημέρωσης Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 3 2. Σελίδα εισόδου... 4 3. Αρχική καρτέλα... 6 4. Στοιχεία Συμβούλου... 7 5. Στοιχεία λογαριασμού... 8 6. Αιτήματα Παρόχων...

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΕ Αναθέτουσα Αρχή: ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ. ΚΑΒΑΛΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ATLANTIS E.R.P. Οργάνωση Λειτουργίας Συστήµατος

ATLANTIS E.R.P. Οργάνωση Λειτουργίας Συστήµατος ATLANTIS ERP 3 ATLANTIS E.R.P. Οργάνωση Λειτουργίας Συστήµατος ATLANTIS ERP 4 ATLANTIS Οργάνωση Λειτουργίας Συστήµατος Απρίλιος 2010 COPYRIGHT, ALTEC ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Α.Ε. Η ALTEC ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

επειδή η επικάλυψη είναι τέχνη B2B HATZIYIANNAKIS b2b.hatziyiannakis.gr

επειδή η επικάλυψη είναι τέχνη B2B HATZIYIANNAKIS b2b.hatziyiannakis.gr B2B HATZIYIANNAKIS b2b.hatziyiannakis.gr ΚΟΥΦΕΤΟΠΟΙΙΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ Α.Ε. www.hatziyiannakis.gr sales@hatziyiannakis.gr / emporiko@hatziyiannakis.gr Β2Β HATZYIANNAKIS 01 Β2Β HATZIYIANNAKIS Επίκεντρο της

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Εικόνων. 22/04/2014 Έκδοση 3.0.1

Πίνακας Εικόνων. 22/04/2014 Έκδοση 3.0.1 Προδιαγραφές για Τελικούς Χρήστες Διαδικτυακής Υπηρεσίας «Βασικά στοιχεία μητρώου για νομικά πρόσωπα, νομικές οντότητες, και φυσικά πρόσωπα με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα». Πίνακας Περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ναυτίλος Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης για τον υποψήφιο Έκδοση 1.4.1 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικά... 3 2. Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ w: http://www.admin.upatras.gr/dkm/pub/main.aspx e: tmx@upatras.gr

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ

ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ Σύντοµη περιγραφή Ροή εργασιών Αναλυτική περιγραφή 1 Σύντοµη περιγραφή Με τροποποίηση του Κώδικα Φορολογικών ιαδικασιών θεσπίστηκε από 01/01/2014

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΕΠΙ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΕΠΙ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΕΠΙ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤO ΑΡΘΡΟ 5 ΤΟΥ Ν. 3152/2003 (όπως εγκρίθηκε με τις υπ αριθμ. 4/304/10.6.2004, 3/319/9.12.2004, 23/367/22.12.2005, 34/419/14.3.2007, 2/465/3.3.2008

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ

ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΘΕΜΑ Εφαρμογές της Πληροφορικής στα Χρηματιστήρια Στοιχειά Σπουδαστή: Πασχαλίδης Ιωάννης Επιβλέπουσα Καθηγήτρια Θάνου Ελένη ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Lenovo Security Solution FP

Οδηγός χρήστη. Lenovo Security Solution FP Οδηγός χρήστη Lenovo Security Solution FP Οι πληροφορίες που παρέχονται θεωρούνται ακριβείς και έγκυρες. Ωστόσο, η Upek, Inc δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τυχόν συνέπειες που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογιστικά Φύλλα Ms Excel 2007 2010 Βασικές δεξιότητες

Υπολογιστικά Φύλλα Ms Excel 2007 2010 Βασικές δεξιότητες Υπολογιστικά Φύλλα Ms Excel 2007 2010 Βασικές δεξιότητες Συγγραφέας: Βαγγέλης Γκιμπερίτης Επιμέλεια: Μαρία Ζάππα Κασαπίδη Υπολογιστικά Φύλλα: Περιεχόμενα ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή & Εκκίνηση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΓΕΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ... 4 1.1 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ... 4 1.1.1 Αλλαγή κωδικού... 7 1.1.2 Είσοδος στο σύστημα.... 8 1.1.3

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας 1. Οδηγείστε στην Διαδικτυακή Πύλη του Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα