Παντελάκης Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. Trade Direct Manual

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Παντελάκης Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. Trade Direct Manual"

Transcript

1 Παντελάκης Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. Trade Direct Manual Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 1 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

2 Περιεχόμενα Σκοπός... 3 Σύνδεση στην Υπηρεσία... 3 Λειτουργίες της υπηρεσίας από κεντρικό menu... 6 Ενότητα Trade Direct από κεντρικό menu εφαρμογής... 6 Ενότητα Συναλλαγές από κεντρικό menu εφαρμογής... 9 Ενότητα Αγορές από κεντρικό menu εφαρμογής Ενότητα Λογαριασμοί από κεντρικό menu εφαρμογής Ενότητα Ανάλυση από κεντρικό menu εφαρμογής Ενότητα Στατιστικά Συναλλαγών από κεντρικό menu εφαρμογής Ενότητα Πλατφόρμα από κεντρικό menu εφαρμογής Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 2 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

3 Σκοπός Σκοπός του συγκεκριμένου εγγράφου είναι να βοηθήσει στην κατανόηση και τις λειτουργίες της νέας πλατφόρμας του TradeDirect. Σύνδεση στην Υπηρεσία Υφιστάμενοι Πελάτες του TradeDirect Προκειμένου να επιτύχουμε σύνδεση με την συγκεκριμένη υπηρεσία θα πρέπει να πληκτρολογήσουμε από έναν web browser την διεύθυνση: Το επόμενο βήμα είναι να πατήσουμε στο πεδίο Σύνδεση στο Trade Direct και να εισάγουμε τους κωδικούς πρόσβασης μας. Στο πρώτο πεδίο πληκτρολογούμε τον οκταψήφιο αριθμό λογαριασμού μας. Στο δεύτερο πεδίο πληκτρολογούμε ολόκληρο των μυστικό κωδικό. Καταργείται πλέον το εικονικό πληκτρολόγιο που ίσχυε μέχρι σήμερα. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 3 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

4 Στο τρίτο πεδίο εισάγουμε την μυστική απάντηση της ερώτησης ασφαλείας. Αφού εισάγουμε σωστά τα στοιχεία μας θα εμφανιστεί η κάτωθι εικόνα, θα πρέπει να αλλάξουμε τον μυστικό κωδικό και να επιλέξουμε ένα νέο. Κατά την δημιουργία του νέου μυστικού κωδικού ισχύουν οι παρακάτω περιορισμοί. 1. Δεν πρέπει να είναι ίδιος με τον προηγούμενο 2. Δεν πρέπει να είναι ίδιος με τον κωδικό πελάτη 3. Δεν πρέπει να περιέχει περισσότερα από 2 όμοια συνεχόμενα ψηφία ή χαρακτήρες (π.χ. 888,fff) 4. Δεν πρέπει να αποτελείται από περισσότερους των 2 συνεχόμενων αριθμητικών χαρακτήρων, είτε σε αύξουσα είτε σε φθίνουσα σειρά (789,987) 5. Πρέπει να αποτελείται από 6 έως και 16 αλφαριθμητικούς χαρακτήρες 6. Πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 1 αλφαριθμητικό,1 αριθμητικό και 1 ειδικό χαρακτήρα. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 4 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

5 Κατόπιν θα πρέπει να επιλέξουμε και μία απάντηση ασφαλείας. Εάν επιθυμείται μπορείτε να κρατήσετε την ήδη υπάρχουσα. Σημαντική διευκρίνηση Η παραπάνω διαδικασία αφορά του υφιστάμενους πελάτες. Όσον αφορά τους νέους πελάτες για την εισαγωγή τους στην πλατφόρμα ο αριθμός λογαριασμού θα είναι ο ίδιος με τον χρηματιστηριακό του κωδικό. Εφόσον ολοκληρώσουμε την εισαγωγή μας στο σύστημα οδηγούμαστε στο κεντρικό menu. Σημείωση Σε περίπτωση όπου η εφαρμογή μείνει ανοικτή χωρίς καμία ενέργεια (idle) πάνω από 20 λεπτά, τότε απενεργοποιείται η σύνδεση. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 5 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

6 Λειτουργίες της υπηρεσίας από κεντρικό menu Μετά την επιτυχή σύνδεση στην υπηρεσία trade direct, έχουμε τις κάτωθι επιλογές (ενότητες) από το κεντρικό menu: - Trade Direct - Συναλλαγές - Αγορές - Χαρτοφυλάκια - Νέα & Αναλύσεις - Αναφορές & Βεβαιώσεις - Διάφορα Οι λειτουργίες των συγκεκριμένων επιλογές αναλύονται στις επόμενες παραγράφους. Ενότητα Trade Direct από κεντρικό menu εφαρμογής Στην ενότητα Trade Direct εμφανίζονται οι γενικές πληροφορίες σύνδεσης του χρήστη στην υπηρεσία. Οι επιλογές πού έχει ο χρήστης είναι οι κάτωθι: - Καλώς ήλθατε - Προσωπικές Πληροφορίες - Επιφάνειες Εργασίας - Αποθήκευση Επιφάνειας - Επαναφορά Επιφάνειας - Έξοδος Ποιο συγκεκριμένα: Καλώς ήλθατε Σε αυτήν την επιλογή εμφανίζονται τα στοιχεία του πελάτη, ονοματεπώνυμο, χρηματιστηριακός κωδικός, ημερομηνία και ώρα τελευταίας εισόδου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το οποίο έχει δηλώσει για την ηλεκτρονική αλληλογραφία καθώς επίσης και για το αν παρακολουθεί την συνεδρίαση σε πραγματικό χρόνο η με δεκαπεντάλεπτη καθυστέρηση. Καθημερινά θα γίνεται ανάρτηση των ανακοινώσεων της Εταιρίας, εταιρικών πράξεων και η ημερήσια ανάλυση της Παντελάκης Χρηματισηριακής. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 6 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

7 Προσωπικές πληροφορίες Σε αυτήν την επιλογή εμφανίζονται περισσότερες πληροφορίες του χρήστη όπως ο χρηματιστηριακός του κωδικός, το ονοματεπώνυμο του, ο αριθμός των χαρτοφυλακίων του τα οποία τηρεί στην εταιρία μας καθώς και την μερίδα και τον λογαριασμό Σ.Α.Τ. (Σύστημα Αύλων Τίτλων)) Στοιχεία Επικοινωνίας Σε αυτήν την επιλογή εμφανίζονται τα προσωπικά στοιχεία που έχει δηλώσει ο πελάτης στην εταιρία μας, σε περίπτωση αλλαγής κάποιων από των στοιχείων αυτών παρακαλείσθε όπως επικοινωνήσετε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών για να ζητήσετε την μεταβολή των στοιχείων σας. Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να επιλέξει τα κάτωθι υπό-menu: Ενέργειες Προσωπικά Μηνύματα Ενέργειες Στο υπό-menu ενέργειες ο χρήστης μπορεί: Να αλλάξει την απάντηση ασφαλείας Να αλλάξει τον μυστικό κωδικό (Password) Να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης (User Name) Προσωπικά μηνύματα Στο υπό-menu Προσωπικά μηνύματα ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί για ότι προσωπικό μήνυμα έχει αποσταλεί από την εταιρία μας. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 7 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

8 Επιφάνειες Εργασίας Σε αυτήν την επιλογή ο χρήστης έχει την δυνατότητα να διαμορφώσει την επιφάνεια εργασίας όπως επιθυμεί. Οι δυνατότητες που έχει ο χρήστης αφορούν: Την τρέχουσα επιφάνεια εργασίας Τις αποθηκευμένες επιφάνειες εργασίας Ποιο συγκεκριμένα: Τρέχουσα επιφάνεια εργασίας Στην επιλογή ο χρήστης έχει τις επιλογές: Αποθήκευση Αποθήκευση ως Επαναφορά Αποθηκευμένες επιφάνειες εργασίας Στην επιλογή ο χρήστης έχει τις επιλογές: Ορισμός ως αρχική Διαγραφή Αποθήκευση επιφανείας Σε αυτήν την επιλογή γίνεται η αποθήκευση της επιφάνειας όπως την έχουμε ορίσει στα προηγούμενα βήματα. Επαναφορά επιφανείας Σε αυτήν την επιλογή γίνεται η επαναφορά της επιφάνειας όπως ήταν στην αρχική της μορφή. Έξοδος Με την συγκεκριμένη επιλογή πραγματοποιούμε έξοδο από την εφαρμογή Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 8 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

9 Ενότητα Συναλλαγές από κεντρικό menu εφαρμογής Στην ενότητα αυτή πραγματοποιούμε τις συναλλαγές μας στις διάφορες αγορές, ελέγχουμε τις τιμές, τα προϊόντα, συμμετέχουμε σε εταιρικές πράξεις και πραγματοποιούμε σενάρια συναλλαγών. Οι επιλογές που έχουμε στο menu των συναλλαγών είναι : - Αγορά - Πώληση - Εντολές - Εκτελέσεις - Εντολές στο Πρόχειρο - Δυναμικό χαρτοφυλάκιο - Συμμετοχή σε Εταιρικές Πράξεις - Επιλογή Χαρτοφυλακίου - Προϊόντα Ποιο συγκεκριμένα: Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 9 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

10 Αγορά Ανοίγοντας την επιλογή Αγορά μας εμφανίζεται η κάτωθι εικόνα Πατώντας στο πεδίο Σύμβολο μπορούμε να αναζητήσουμε την μετοχή με βάση το σύμβολο της, το isin της ή την ονομασία της. Αφού επιλέξουμε την μετοχή που μας ενδιαφέρει θα εμφανιστεί το βάθος τιμών. Στο πεδίο Ποσότητα σημειώνουμε τα τεμάχια που επιθυμούμε να αγοράσουμε Στο πεδίο Όριο εμφανίζονται 4 επιλογές. Με όριο: Την τιμή που επιθυμούμε να αγοράσουμε Market: Στην τιμή που είναι ο πωλητής Στο Άνοιγμα: Στην τιμή που θα ανοίξει η διαπραγμάτευση της μετοχής Στο κλείσιμο: : Στην τιμή που θα σταματήσει η διαπραγμάτευση της μετοχής Εάν επιλέξουμε το πεδίο Με όριο τότε στο πεδίο Τιμή θα ορίσουμε την τιμή αγοράς Αφού ολοκληρώσουμε την εισαγωγή της εντολής μπορούμε να δούμε την αξία της εντολής καθώς επίσης και τα εκτιμώμενα έξοδα. Τέλος όταν είμαστε έτοιμοι για την αποστολή της εντολής στο χρηματιστήριο πατάμε την επιλογή Συνέχεια. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 10 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

11 Πώληση Ανοίγοντας την επιλογή Πώληση μας εμφανίζεται η κάτωθι εικόνα. Πατώντας στο πεδίο Σύμβολο μπορούμε να αναζητήσουμε την μετοχή με βάση το σύμβολο της, το isin της ή την ονομασία της. Αφού επιλέξουμε την μετοχή που μας ενδιαφέρει θα εμφανιστεί το βάθος τιμών. Στο πεδίο Ποσότητα σημειώνουμε τα τεμάχια που επιθυμούμε να πουλήσουμε Στο πεδίο Όριο εμφανίζονται 4 επιλογές. Με όριο: Την τιμή που επιθυμούμε να πουλήσουμε Market: Στην τιμή που είναι ο αγοραστής Στο Άνοιγμα: Στην τιμή που θα ανοίξει η διαπραγμάτευση της μετοχής Στο κλείσιμο: : Στην τιμή που θα σταματήσει η διαπραγμάτευση της μετοχής Εάν επιλέξουμε το πεδίο Με όριο τότε στο πεδίο Τιμή θα ορίσουμε την τιμή πώλησης Αφού ολοκληρώσουμε την εισαγωγή της εντολής μπορούμε να δούμε την αξία της εντολής καθώς επίσης και τα εκτιμώμενα έξοδα. Τέλος όταν είμαστε έτοιμοι για την αποστολή της εντολής στο χρηματιστήριο πατάμε την επιλογή Συνέχεια. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 11 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

12 Εντολές Ανοίγοντας την επιλογή εντολές μας εμφανίζεται το κάτωθι wizard. Αφού ολοκληρώσουμε την αποστολή της εντολής στο χρηματιστήριο, μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση της εντολής από την επιλογή Εντολές. Εκτελέσεις Ανοίγοντας την επιλογή εκτελέσεις μας εμφανίζεται η κάτωθι εικόνα. Για την ενημέρωση μας όσον αφορά την εκτέλεση ή όχι της εντολής μας μεταφερόμαστε στο πεδίο Εκτελέσεις από το οποίο ελέγχουμε την εκτέλεση της. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 12 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

13 Εντολές στο πρόχειρο Ανοίγοντας την επιλογή εντολές στο πρόχειρο μας εμφανίζεται η κάτωθι εικόνα. Εδώ έχουμε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια εντολή και αντί να κάνουμε αποστολή στο χρηματιστήριο να την μεταφέρουμε στο Πρόχειρο. Εάν επιθυμούμε μπορούμε να την στείλουμε αργότερα στο χρηματιστήριο, είτε να την μεταβάλλουμε είτε να την διαγράψουμε. Δυναμικό Χαρτοφυλάκιο Ανοίγοντας την επιλογή Δυναμικό Χαρτοφυλάκιο μας εμφανίζεται το χαρτοφυλάκιο μας. Μέσα από αυτή την επιλογή μπορούμε κάνοντας δεξί κλικ σε μια από τις μετοχές μας να προβούμε άμεσα σε αγορά η πώληση της, αφού εισάγουμε την εντολή παρακολουθούμε στα αντίστοιχα πεδία την ποσότητα της εντολής, πόση ποσότητα έχει εκτελεστεί καθώς επίσης και την νέα μας θέση. Ενημερωνόμαστε για τον ημερήσιο όγκο που έχει κάνει η μετοχή, για την ημερήσια μέση τιμή διαπραγμάτευσης καθώς και για το ποσοστό της ημερήσιας μεταβολής της. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 13 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

14 Συμμετοχή σε Εταιρικές Πράξεις Ανοίγοντας την επιλογή Συμμετοχή σε Εταιρικές Πράξεις μας εμφανίζεται η κάτωθι εικόνα. Η επιλογή αυτή μας δίνει την δυνατότητα να ενημερωθούμε για τυχόν ενεργές εταιρικές πράξεις που θα πραγματοποιηθούν από εταιρίες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο. Παραθέτουμε ένα παράδειγμα για τον τρόπο που προχωράμε σε αυτή την διαδικασία. Όπως βλέπουμε στην παραπάνω εικόνα η εταιρία του Ο.Τ.Ε. προβαίνει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, εμείς εφόσον έχουμε στην κατοχή μας μετοχές της εν λόγω εταιρίας ενημερωνόμαστε για τους όρους, την τιμή εξάσκησης καθώς επίσης και για περίοδο εξάσκησης, εφόσον αποφασίσουμε ότι θέλουμε να συμμετάσχουμε καταχωρούμε την αίτηση μας ηλεκτρονικά πλέον και φροντίζουμε για το χρηματικό υπόλοιπο να κατατεθεί στον λογαριασμό μας. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 14 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

15 Προϊόντα Ανοίγοντας την επιλογή Προϊόντα μας εμφανίζεται το κάτωθι wizard. Η επιλογή προϊόντα μας δίνει την δυνατότητα να αναζητήσουμε ένα προϊόν με βάση το σύμβολο, την ονομασία ή το ISIN. Μπορούμε να αναζητήσουμε ένα προϊόν με βάση την χώρα στην οποία διαπραγματεύεται. Μπορούμε για παράδειγμα να επιλέξουμε την χώρα ΕΛΛΑΔΑ και να αφήσουμε το πεδίο Σύμβολο κενό, τότε θα μας εμφανίσει όλες τις μετοχές που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Ελλάδας. Αυτή την διαδικασία μπορούμε να την επαναλάβουμε για οποιαδήποτε χώρα. Αφού επιλέξουμε την μετοχή που μας ενδιαφέρει μπορούμε κάνοντας δεξί κλικ να επιλέξουμε αγορά ή πώληση και να μεταφερθούμε αυτόματα στο εντολόχαρτο. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 15 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

16 Ενότητα Αγορές από κεντρικό menu εφαρμογής Στην ενότητα Αγορές εμφανίζονται πληροφορίες της αγοράς καθώς και επιλογές παρακολούθησης. Οι επιλογές που έχουμε στο menu Αγορές, είναι : - Εικονικά Χαρτοφυλάκια - Βάθος Αγοράς - Εικόνα Αγοράς Ποιο συγκεκριμένα: Εικονικά Χαρτοφυλάκια Ανοίγοντας την επιλογή Εικονικά Χαρτοφυλάκια μας εμφανίζεται η κάτωθι εικόνα Για την δημιουργία ενός εικονικού χαρτοφυλακίου θα πρέπει να έχουμε ανοίξει και την επιλογή προϊόντα ώστε να μεταφέρουμε το προϊόν στο εικονικό χαρτοφυλάκιο. Για παράδειγμα αναζητούμε την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, πληκτρολογούμε την λέξη ΕΤΕ και πατάμε την επιλογή ανανέωση. Αφού μας εμφανίσει την μετοχή κάνουμε διπλό κλικ με το ποντίκι μας και μεταφέρεται η μετοχή στο εικονικό χαρτοφυλάκιο. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 16 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

17 Μπορούμε να εισάγουμε ότι χρηματιστηριακό προϊόν επιθυμούμε. Αφού δημιουργήσουμε το εικονικό μας χαρτοφυλάκιο κάνοντας δεξί κλικ έχουμε την επιλογή να προβούμε άμεσα σε αγορά της μετοχής τοποθετώντας την ποσότητα και την τιμή που επιθυμούμε, μπορούμε να κάνουμε πώληση, μπορούμε να παρακολουθήσουμε το βάθος της αγοράς, μπορούμε να αφαιρέσουμε κάποιο προϊόν ή να επιλέξουμε καθαρισμό που αφορά το σύνολο του χαρτοφυλακίου. Επιλέγοντας την ανανέωση, ανανεώνονται όλες οι τιμές των μετοχών που βρίσκονται στο εικονικό χαρτοφυλάκιο. Βάθος Αγοράς Ανοίγοντας την επιλογή Βάθος Αγοράς μας εμφανίζεται η κάτωθι εικόνα. Για να παρακολουθήσουμε το βάθος αγοράς μιας μετοχής μας κάνουμε δεξί κλικ με το ποντίκι και επιλέγουμε το σύμβολο της μετοχής που επιθυμούμε. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 17 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

18 Εικόνα Αγοράς Ανοίγοντας την επιλογή Εικόνα Αγοράς μας εμφανίζεται η κάτωθι εικόνα. Σε αυτή την επιλογή παρακολουθούνε τους κυριότερους δείκτες του Χρηματιστηρίου Αθηνών τους δείκτες των Παραγώγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Ξένους Δείκτες καθώς επίσης και τιμές Συναλλάγματος και Μετάλλων. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 18 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

19 Ενότητα Χαρτοφυλάκια από κεντρικό menu εφαρμογής Στην ενότητα Λογαριασμοί εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά τους λογαριασμούς που διατηρεί ο χρήστης σε διάφορα χρηματιστήρια. Οι επιλογές που έχουμε στο menu Λογαριασμοί, είναι : - Δυναμικό Χαρτοφυλάκιο - Στατικό Χαρτοφυλάκιο - Χαρτοφυλάκιο Πίστωσης - Χαρτοφυλάκιο Παραγώγων - Ανάλυση Χαρτοφυλακίου - Πινακίδια - Συναλλαγές ανά προϊόν - Αναλυτική Χρηματική Καρτέλα - Ιστορικές Εντολές - Διαχείριση Διαθεσίμων - Καρτέλα Τόκων - Μεταφορές Χρημάτων Ποιο συγκεκριμένα Δυναμικό Χαρτοφυλάκιο Ανοίγοντας την επιλογή Δυναμικό Χαρτοφυλάκιο μας εμφανίζεται το χαρτοφυλάκιο μας. Μέσα από αυτή την επιλογή μπορούμε κάνοντας δεξί κλικ σε μια από τις μετοχές μας να προβούμε άμεσα σε αγορά η πώληση της, αφού εισάγουμε την εντολή παρακολουθούμε στα αντίστοιχα πεδία την ποσότητα της εντολής, πόση ποσότητα έχει εκτελεστεί καθώς επίσης και την νέα μας θέση. Ενημερωνόμαστε για τον ημερήσιο όγκο που έχει κάνει η μετοχή, για την ημερήσια μέση τιμή διαπραγμάτευσης καθώς και για το ποσοστό της ημερήσιας μεταβολής της. Στατικό Χαρτοφυλάκιο Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 19 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

20 Ανοίγοντας την επιλογή Στατικό Χαρτοφυλάκιο εμφανίζεται το χαρτοφυλάκιο μας, μπορούμε να ενημερωθούμε για την τρέχουσα αποτίμηση μας. Χαρτοφυλάκιο Πίστωσης Ανοίγοντας την επιλογή Χαρτοφυλάκιο Πίστωσης ενημερωνόμαστε για την κατάσταση του λογαριασμού μας, για το ποσοστό αρχικού περιθωρίου μας, το ποσοστό διατηρητέου περιθωρίου, το ποσοστό στο οποίο πρέπει να επανέλθει ο λογαριασμός μας μετά από margin call, το ανώτατο χρηματικό όριο πίστωσης που ορίζεται κατά την έναρξη της σύμβασης για την αποτίμηση καθώς και για την αγοραστική μας δύναμη. Χαρτοφυλάκιο Παραγώγων Ανοίγοντας την επιλογή Χαρτοφυλάκιο Παραγώγων ενημερωνόμαστε για την κατάσταση του λογαριασμού μας. Πιο συγκεκριμένα παρακολουθούμε το περιθώριο ασφάλειας του λογαριασμού μας, το χρηματικό μας υπόλοιπο και για το αν εμφανίζεται έλλειμμα περιθωρίου. Ανάλυση Χαρτοφυλακίου Ανοίγοντας την επιλογή Ανάλυση Χαρτοφυλακίου μας εμφανίζεται η κάτωθι εικόνα Ανοίγοντας την επιλογή Ανάλυση Χαρτοφυλακίου παρακολουθούμε τα χρηματικά μας διαθέσιμα, την αξία του χαρτοφυλακίου, τα χρηματικά διαθέσιμα τα οποία έχουν δεσμευτεί σε προθεσμιακή κατάθεση, τις αγορές και τις πωλήσεις της ημέρας καθώς επίσης το λογιστικό και το διαθέσιμο υπόλοιπο Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 20 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

21 Πινακίδια Ανοίγοντας την επιλογή Πινακίδια μας εμφανίζεται η κάτωθι εικόνα Ορίζουμε την περίοδο για την οποία θέλουμε να εμφανίσουμε τα πινακίδια, αφού εμφανιστούν κάνουμε δεξί κλικ στο πινακίδιο που επιθυμούμε και επιλέγουμε εκτύπωση πινακιδίου. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στο πεδίο Στατιστικά Συναλλαγών / Αναφορές και βλέπουμε το πινακίδιο. Μία άλλη επιλογή που έχουμε είναι πατώντας δεξί κλικ με το ποντίκι να ελέγχουμε την επιλογή Προβολή Πλαισίου Ομαδοποίησης, αφού προβούμε σε αυτή την κίνηση εμφανίζεται ένα νέο πεδίο κάτω από την επιλογή ημερομηνιών στο οποίο μπορούμε να σύρουμε πχ. Το πεδίο Τύπος και να ομαδοποιήσει τα πινακίδια με βάση τις αγορές και τις πωλήσεις μας. Μπορούμε να σύρουμε όποιο πεδίο επιθυμούμε, με αυτό τον τρόπο απλουστεύουμε την διαδικασία αναζητήσεως ενός πινακιδίου. Συναλλαγές ανά προϊόν Ανοίγοντας την επιλογή συναλλαγές ανά προϊόν έχουμε την δυνατότητα να εισάγουμε το σύμβολο της μετοχής που επιθυμούμε καθώς και την περίοδο και να ενημερωθούμε για τις εκτελεσμένες πράξεις που έχουμε πραγματοποιήσει ανά προϊόν. Αναλυτική Χρηματική Καρτέλα Ανοίγοντας την επιλογή Αναλυτική Χρηματική Καρτέλα ενημερωνόμαστε για όλες τις χρηματικές μας κινήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει, για παράδειγμα παρακολουθούμε καταθέσεις και αναλήψεις που έχουμε κάνει, χρήματα που έχουν δεσμευθεί σε προθεσμιακή κατάθεση, τυχόν χρεώσεις που προκύπτουν από το κόστος διατήρησης χαρτοφυλακίου, είσπραξη μερισμάτων κ.α. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 21 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

22 Ιστορικές Εντολές Ανοίγοντας την επιλογή Ιστορικές Εντολές έχουμε την δυνατότητα να ορίσουμε μια περίοδο και να εμφανιστούν όλες οι εντολές που έχουμε στείλει προς εισαγωγή στο χρηματιστήριο, μέσω αυτής της επιλογής βλέπουμε ποιες από αυτές τις εντολές εκτελέστηκαν και ποιες παρέμειναν ανεκτέλεστες. Μία άλλη επιλογή που έχουμε είναι πατώντας δεξί κλικ με το ποντίκι να ελέγχουμε την επιλογή Προβολή Πλαισίου Ομαδοποίησης, αφού προβούμε σε αυτή την κίνηση εμφανίζεται ένα νέο πεδίο κάτω από την επιλογή ημερομηνιών στο οποίο μπορούμε να σύρουμε πχ. Το πεδίο Τύπος και να ομαδοποιήσει τα πινακίδια με βάση τις αγορές και τις πωλήσεις μας. Μπορούμε να σύρουμε όποιο πεδίο επιθυμούμε, με αυτό τον τρόπο απλουστεύουμε την διαδικασία αναζητήσεως. Διαχείριση Διαθεσίμων Ανοίγοντας την επιλογή Διαχείριση Διαθεσίμων ενημερωνόμαστε για το χρηματικό μας ποσό το οποίο έχει δεσμευθεί σε προθεσμιακή κατάθεση, την ημερομηνία Έναρξης και της Λήξης, το ποσό το οποίο έχει δεσμευθεί, το επιτόκιο το οποίο έχει κλείσει η εταιρία τα χρήματα μας, καθώς επίσης τον τόκο τον οποίο εισπράξαμε και τον φόρο που αναλογεί. Καρτέλα Τόκων Ανοίγοντας την επιλογή Καρτέλα Τόκων μας ενημερωνόμαστε για τους πιστωτικούς ή χρεωστικούς τόκους οι οποίοι προκύπτουν στο χρηματιστηριακό μας λογαριασμό. Ορίζουμε την ημερομηνία για την οποία θέλουμε να ενημερωθούμε καθώς και για το χαρτοφυλάκιο μας. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 22 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

23 Μεταφορές Χρημάτων Ανοίγοντας την επιλογή Μεταφορές Χρημάτων μπορούμε να καταχωρήσουμε την αίτηση μας ώστε να μεταφέρουμε ένα χρηματικό ποσό από τον χρηματιστηριακό μας λογαριασμό στην τραπεζικό μας. Έχουμε την δυνατότητα να ενημερωθούμε μέσω της αναζήτησης για παλαιότερες αναλήψεις που είχαμε καταχωρήσει στο σύστημα. Για καταχώρηση ενός νέου αιτήματος πατάμε δεξί κλικ με το ποντίκι και επιλέγουμε Νέα Μεταφορά Χρημάτων και εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα: Στο πεδίο Επιλογή Τράπεζας και Τραπεζικός Λογαριασμός επιλέγουμε τον συνδεδεμένο τραπεζικό μας λογαριασμό, επιλέγουμε την ημερομηνία της κατάθεσης και ορίζουμε το ποσό το οποίο επιθυμούμε να μεταφερθεί. Στο πεδίο Αιτιολογία δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσουμε κάτι. Το αίτημα σας μεταφέρεται αυτόματα στο αρμόδιο τμήμα της εταιρίας και αφού ολοκληρώσει τον έλεγχο του αιτήματος σας προχωράει στην κατάθεση του πιστωτικού υπολοίπου. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 23 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

24 Ενότητα Νέα & Αναλύσεις από κεντρικό menu εφαρμογής Στην ενότητα Ανάλυση εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά με την Αγορά. Οι επιλογές που έχουμε στο menu Ανάλυση, είναι : - Οικονομικά Νέα - Αναλύσεις Ποιο συγκεκριμένα Οικονομικά Νέα Ανοίγοντας την επιλογή Οικονομικά Νέα ενημερώνεστε για τα τρέχοντα οικονομικά και χρηματιστηριακά νέα. Αναλύσεις Ανοίγοντας την επιλογή Αναλύσεις παρακολουθούμε την Ημερήσια Ανάλυση που πραγματοποιεί το Τμήμα Ανάλυσης της εταιρίας μας. Σε αυτή την επιλογή θα αναρτώνται ενημερωτικά μηνύματα προς τους επενδυτές όπως αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κάποιας εταιρίας, η αποκοπή μερίσματος κάποιας εταιρίας κ.α. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 24 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

25 Ενότητα Αναφορές & Βεβαιώσεις από κεντρικό menu εφαρμογής Στην ενότητα Στατιστικά Συναλλαγών εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά με στατικά στοιχεία από τις κινήσεις των λογαριασμών. Οι επιλογές που έχουμε στο menu Στατιστικά Συναλλαγών, είναι : - Κίνηση Λογαριασμού - Καταστάσεις Χαρτοφυλακίων - Πινακίδια Χ.Α. - Πινακίδια Ξένων Αγορών - Βεβαιώσεις Δευτερογενούς Αγοράς - Εταιρικές Πράξεις - Παραστατικά Παροχής Υπηρεσιών - Βεβαιώσεις Προθεσμιακών Καταθέσεων - Αναφορές Ποιο συγκεκριμένα Κίνηση Λογαριασμού Ανοίγοντας την επιλογή Κίνηση Λογαριασμού επιλέγουμε τον μήνα για τον οποίο επιθυμούμε να εκτυπώσουμε την κίνηση λογαριασμού μας. Αφού επιλέξουμε τον μήνα και πατήσουμε το πεδίο Συνέχεια μεταφερόμαστε στην επιλογή Αναφορές για να εκτυπώσουμε την κίνηση μας. Καταστάσεις Χαρτοφυλακίων Ανοίγοντας την επιλογή Καταστάσεις Χαρτοφυλακίων μας εμφανίζονται οι 2 κάτωθι επιλογές: Απόδοση Χαρτοφυλακίου: Επιλέγουμε ημερομηνία και το χαρτοφυλάκιο και πατάμε το πεδίο ΟΚ. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην επιλογή Αναφορές για να εκτυπώσουμε την κίνηση μας. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 25 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

26 Κίνηση Λογαριασμού: Επιλέγουμε ημερομηνία και το χαρτοφυλάκιο και πατάμε το πεδίο ΟΚ. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην επιλογή Αναφορές για να εκτυπώσουμε την κίνηση μας. Πινακίδια Χ.Α. Ανοίγοντας την επιλογή Πινακίδια Χ.Α. επιλέγουμε την περίοδο για την οποία επιθυμούμε να εκτυπώσουμε πινακίδια και πατάμε το πεδίο ανανέωση. Αφού ολοκληρώσουμε την διαδικασία, κάνουμε δεξί κλικ σε όποιο πινακίδιο επιθυμούμε και επιλέγουμε την επιλογή Δημιουργία Αναφοράς. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην επιλογή Αναφορές για να εκτυπώσουμε την κίνηση μας. Πινακίδια Ξένων Αγορών Ανοίγοντας την επιλογή Πινακίδια Ξένων Αγορών επιλέγουμε την περίοδο για την οποία επιθυμούμε να εκτυπώσουμε πινακίδια και πατάμε το πεδίο ανανέωση. Αφού ολοκληρώσουμε την διαδικασία, κάνουμε δεξί κλικ σε όποιο πινακίδιο επιθυμούμε και επιλέγουμε την επιλογή Δημιουργία Αναφοράς. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην επιλογή Αναφορές για να εκτυπώσουμε την κίνηση μας. Βεβαιώσεις Δευτερογενούς Αγοράς Ανοίγοντας την επιλογή Βεβαιώσεις Δευτερογενούς Αγοράς επιλέγουμε την περίοδο για την οποία επιθυμούμε να εκτυπώσουμε βεβαίωση για την εκτέλεση ομολόγων και πατάμε το πεδίο ανανέωση. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην επιλογή Αναφορές για να εκτυπώσουμε την κίνηση μας. Εταιρικές Πράξεις Ανοίγοντας την επιλογή Εταιρικές Πράξεις επιλέγουμε την περίοδο για την οποία επιθυμούμε να εκτυπώσουμε βεβαίωση για την συμμετοχή μας σε εταιρική πράξη και πατάμε το πεδίο ανανέωση. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην επιλογή Αναφορές για να εκτυπώσουμε την κίνηση μας. Παραστατικά Παροχής Υπηρεσιών Ανοίγοντας την επιλογή Παραστατικά Παροχής Υπηρεσιών επιλέγουμε την περίοδο για την οποία επιθυμούμε να εκτυπώσουμε βεβαίωση για την πληρωμή που καταβάλλαμε όσον αφορά το κόστος διατήρησης χαρτοφυλακίου μας, Η χρέωση γίνεται ανά τρίμηνο.. Επίσης εκτυπώνουμε την βεβαίωση για τους τόκους που έχουμε καταβάλει στην περίπτωση που Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 26 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

27 διατηρούμε χαρτοφυλάκιο πίστωσης. Η χρέωση γίνεται ανά μήνα. Αφού αναζητήσουμε το παραστατικό κάνουμε δεξί κλικ και δημιουργούμε την αναφορά, στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην επιλογή Αναφορές για να εκτυπώσουμε την κίνηση μας Βεβαιώσεις Προθεσμιακών Καταθέσεων Ανοίγοντας την επιλογή Βεβαιώσεις Προθεσμιακών Καταθέσεων επιλέγουμε το έτος για το οποίο θέλουμε να εκτυπώσουμε την βεβαίωση, στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην επιλογή Αναφορές για να εκτυπώσουμε την κίνηση μας. Αναφορές Ανοίγοντας την επιλογή Αναφορές βρίσκουμε όλες τις εκτυπώσεις που έχουμε ζητήσει, έχουμε την δυνατότητα να τις διατηρήσουμε στην βάση μας ή να τις διαγράψουμε. Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 27 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

28 Ενότητα Διάφορα από κεντρικό menu εφαρμογής Στην ενότητα Πλατφόρμα εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά με πληροφορίες και ενέργειες που εξυπηρετούν την ασφάλεια συναλλαγών. Οι επιλογές που έχουμε στο menu Πλατφόρμα, είναι : - Ασφάλεια - Τεχνικές Πληροφορίες - Έξοδος Ποιο συγκεκριμένα Ασφάλεια Ανοίγοντας την επιλογή Ασφάλεια ο χρήστης μπορεί: Να αλλάξει την απάντηση ασφαλείας Να αλλάξει τον μυστικό κωδικό Να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης Τεχνικές Πληροφορίες Ανοίγοντας την επιλογή Τεχνικές Πληροφορίες εμφανίζονται τα βήματα τα οποία έχει κάνει ο χρήστης από την στιγμή που πραγματοποίησε σύνδεση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οι πληροφορίες αυτές είναι τεχνικές και θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος. Έξοδος Με την συγκεκριμένη επιλογή πραγματοποιούμε έξοδο από την εφαρμογή Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: Trade Direct manual Page 28 of 28 Copyright. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

onlinetrading.piraeus-sec.gr

onlinetrading.piraeus-sec.gr onlinetrading.piraeus-sec.gr Η νέα πλατφόρμα ΟnlineΤrading είναι σχεδιασμένη με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις προσφέροντας δυνατότητες προσαρμογής σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Η πλατφόρμα προσφέρει εύκολη

Διαβάστε περισσότερα

Manual Συστήματος. MIS & Εντολοδοσίας. Ver.2.0

Manual Συστήματος. MIS & Εντολοδοσίας. Ver.2.0 Manual Συστήματος MIS & Εντολοδοσίας Ver.2.0 Περιεχόμενα Είσοδος στο Σύστημα... 4 Μηχανισμός Ταυτοποίησης Χρηστών... 4 Reports Επενδυτών... 5 Θέση Πελάτη... 5 Χρηματική Καρτέλα... 6 Πινακίδια Πελάτη...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης εφαρµογής διαβίβασης εντολών Χ.Α.Α. µέσω της EUROCORP Χρηµατιστηριακής Σελίδα 1 από 11

Οδηγίες εγκατάστασης εφαρµογής διαβίβασης εντολών Χ.Α.Α. µέσω της EUROCORP Χρηµατιστηριακής Σελίδα 1 από 11 Οδηγίες εγκατάστασης εφαρµογής διαβίβασης εντολών Χ.Α.Α. µέσω της EUROCORP Χρηµατιστηριακής Σελίδα 1 από 11 Οδηγίες εγκατάστασης - σύνδεσης προγράµµατος Σε έναν browser (π.χ. Internet Explorer) πληκτρολογείστε

Διαβάστε περισσότερα

1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ AXIASMS

1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ AXIASMS ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΞΙΑSMS ΙΟΥΝΙΟΣ 2010 ATHENS, November 2002 ΥΠΗΡΕΣΙΑ AXIASMS 1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ AXIASMS Σας υπενθυμίζουμε ότι η ΕΧΑΕ έχει ξεκινήσει την λειτουργία της υπηρεσίας AXIASMS, η οποία αφορά την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ Αριστείδου 9, 105 59 Αθήνα τηλ.: 210 321 3928 Fax: 210 321 6810 email: info@petropoulakis.net www.petropoulakis.gr ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Η τιμολογιακή μας πολιτική είναι εναρμονισμένη

Διαβάστε περισσότερα

ZTrade Quick Start User Manual Version 2.2

ZTrade Quick Start User Manual Version 2.2 ZTrade Quick Start User Manual Version 2.2 1. Εισαγωγή Το κείμενο αυτό περιγράφει τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής ZΤrade για την παρακολούθηση των αγορών και την διαχείριση των χαρτοφυλακίων. Για

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Εισαγωγή γνωματεύσεων διαβητικών υλικών στο internet (eδαπυ) 1. Εισάγουμε τον κωδικό χρήστη και το συνθηματικό για να εισέλθουμε στην εφαρμογή https://apps.ika.gr/econsummedsuppl/faces/login.xhtml.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματα ιδιωτών. Για την ενημέρωση των ιδιωτών πελατών μας ακολουθούν απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματα.

Απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματα ιδιωτών. Για την ενημέρωση των ιδιωτών πελατών μας ακολουθούν απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματα. Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας», (ΦΕΚ: Α 65/28.6.2015, Α 66/30.6.2015, Β 1302/30.6.15, Β 1380/3.7.2015, Β 1391/6.7.2015, Β 1420/8.7.2015, Β 1458/10.7.2015, Β 1460/13.7.2015,

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις σε συνέχεια της επαναλειτουργίας της Χρηματιστηριακής Αγοράς

Ερωτήσεις και απαντήσεις σε συνέχεια της επαναλειτουργίας της Χρηματιστηριακής Αγοράς 12/08/2015 Ερωτήσεις και απαντήσεις σε συνέχεια της επαναλειτουργίας της Χρηματιστηριακής Αγοράς Α. Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τη διενέργεια χρηματιστηριακών συναλλαγών μετά την εφαρμογή της Υπουργικής

Διαβάστε περισσότερα

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (ΦΕΚ Α 65, 28.6.2015) Απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματά σας

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (ΦΕΚ Α 65, 28.6.2015) Απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματά σας Αθήνα, 1/7/2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (ΦΕΚ Α 65, 28.6.2015) Απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματά σας Για την ενημέρωση των πελατών μας, ακολουθούν απαντήσεις σε

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 6/675/27.2.2014 του Διοικητικού Συμβουλίου. Θέμα: Παροχή πίστωση από Ανώνυμε Εταιρίε Παροχή Επενδυτικών Υπηρεσιών.

Α Π Ο Φ Α Σ Η 6/675/27.2.2014 του Διοικητικού Συμβουλίου. Θέμα: Παροχή πίστωση από Ανώνυμε Εταιρίε Παροχή Επενδυτικών Υπηρεσιών. Α Π Ο Φ Α Σ Η 6/675/27.2.2014 του Διοικητικού Συμβουλίου Θέμα: Παροχή πίστωση από Ανώνυμε Εταιρίε Παροχή Επενδυτικών Υπηρεσιών. ΤΟ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ Λαμβάνοντα υπόψη: 1. Το

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΟ DYNAMICS NAV 2013 R2 - INNOVERA 7.1 ERP

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΟ DYNAMICS NAV 2013 R2 - INNOVERA 7.1 ERP ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΟ DYNAMICS NAV 2013 R2 - INNOVERA 7.1 ERP Για να κλείσουμε μία χρήση στο InnovEra, επιλέγουμε από το κεντρικό μενού των Τμημάτων «Οικονομική Διαχείριση», «Περιοδικές Εργασίες»,

Διαβάστε περισσότερα

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (ΦΕΚ Α 65, 28.6.2015) Απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματά σας

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (ΦΕΚ Α 65, 28.6.2015) Απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματά σας Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (ΦΕΚ Α 65, 28.6.2015) Απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματά σας Για την ενημέρωση των πελατών μας, ακολουθούν απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματα.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ: «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας»

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ: «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ: «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (ΦΕΚ Α 65, 28.6.2015), όπως ισχύει (ΦΕΚ Α 66, 30.6.2015 και ΦΕΚ Α 79, 14.7.2015) Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις 15 Ιουλίου 2015 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Secure With Cromar Web Version 1.0

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Secure With Cromar Web Version 1.0 ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Secure With Cromar Web Version 1.0 Πρόσβαση http://www.cromar.gr/securewithcromar/main.html Εκπαιδευτικά Video: http://www.cromar.gr/pages.php?p_id=145 Εισαγωγή... 3 Διαθεσιμότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (Α1)

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (Α1) ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (Α1) 1. Η τυπική απόκλιση της τιμής ενός χρηματοοικονομικού στοιχείου αποτελεί μέτρο: (α) Αποδοτικότητας (β) Ρευστότητας (γ) Κινδύνου (δ) Κανένα από τα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ 1. Γενικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ Η ηλεκτρονική υποβολή των ισοζυγίων κρέατος πραγματοποιείται μέσα από το λογισμικό Άρτεμις του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία Λογισµικού Ι Κεφάλαιο 3 Μια αναλυτικότερη προσέγγιση στην δραστηριότητα 3.10

Τεχνολογία Λογισµικού Ι Κεφάλαιο 3 Μια αναλυτικότερη προσέγγιση στην δραστηριότητα 3.10 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Πρόγραµµα σπουδών "ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ" - Θ.Ε. ΠΛΗ11 Τεχνολογία Λογισµικού Ι Κεφάλαιο 3 Μια αναλυτικότερη προσέγγιση στην δραστηριότητα 3.10 Βασίλειος Βεσκούκης ιδάκτωρ Ηλεκτρολόγος

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλοι Παραστατικών Δικαιωμάτων προς Κτήση Κινητών Αξιών (Warrants) Athens Exchange Μάιος 2013

Τίτλοι Παραστατικών Δικαιωμάτων προς Κτήση Κινητών Αξιών (Warrants) Athens Exchange Μάιος 2013 Τίτλοι Παραστατικών Δικαιωμάτων προς Κτήση Κινητών Αξιών (Warrants) Athens Exchange Μάιος 2013 Περιεχόμενα Εισαγωγή Χαρακτηριστικά Τίτλων Παραστατικών Δικαιωμάτων προς Κτήση Κινητών Αξιών(Warrants) Η Αγορά

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργείο Αυτοκινήτων

Συνεργείο Αυτοκινήτων Συνεργείο Αυτοκινήτων v2.102, Οκτώβριος 2015 Σύντοµες οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Το πρόγραµµα Συνεργείο Αυτοκινήτων έχει σκοπό τη διαχείριση και παρακολούθηση του πελατολογίου, των αυτοκινήτων και των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ με τίτλο: «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (ΦΕΚ Α 65, 28.6.2015)

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ με τίτλο: «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (ΦΕΚ Α 65, 28.6.2015) ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ με τίτλο: «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (ΦΕΚ Α 65, 28.6.2015) Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις 1.7.2015 Πόσο θα διαρκέσει η τραπεζική αργία; Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ /*** του Διοικητικού Συμβουλίου. ΘΕΜΑ: Παροχή πίστωσης από Ανώνυμες Εταιρίες Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών. ΤΟ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΠΟΦΑΣΗ /*** του Διοικητικού Συμβουλίου. ΘΕΜΑ: Παροχή πίστωσης από Ανώνυμες Εταιρίες Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών. ΤΟ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗ /*** του Διοικητικού Συμβουλίου ΘΕΜΑ: Παροχή πίστωσης από Ανώνυμες Εταιρίες Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών. Λαμβάνοντας υπόψη: ΤΟ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ α) Το άρθρο 6 παρ.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη. Ιούνιος 2009. Σελίδα - 1 -

Εγχειρίδιο Χρήστη. Ιούνιος 2009. Σελίδα - 1 - Εγχειρίδιο Χρήστη Ιούνιος 2009 Σελίδα - 1 - 1 Γενικά Η εφαρμογή Intelsoft Hotel (IS HOTEL) αφορά τη διαχείριση μίας μικρής ξενοδοχειακής μονάδας και επιτρέπει τη διαχείριση : των δωματίων και των πελατών

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΕΛΩΝ Τ.Α.Π. 1-1

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΕΛΩΝ Τ.Α.Π. 1-1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ OPEN TECHNOLOGY SERVICES 1-1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ... 1-1 1.1 Τι απαιτείται για τη δημιουργία Νέας Περιόδου... 1-1 1.2 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος στην εφαρμογή

Είσοδος στην εφαρμογή Είσοδος στην εφαρμογή Για να πραγματοποιηθεί είσοδος στο σύστημα, ο/η ιατρός πρέπει να έχει πραγματοποιήσει αρχικά συναλλαγή με το σύστημα πιστοποίησης των στοιχείων του/της και να έχει παραλάβει μοναδικό

Διαβάστε περισσότερα

Αφού δώσουμε όνομα χρήση και password μπορούμε να επιλέξουμε ημερομηνία εισόδου στο σύστημα, εταιρία και υποκατάστημα

Αφού δώσουμε όνομα χρήση και password μπορούμε να επιλέξουμε ημερομηνία εισόδου στο σύστημα, εταιρία και υποκατάστημα Αφού δώσουμε όνομα χρήση και password μπορούμε να επιλέξουμε ημερομηνία εισόδου στο σύστημα, εταιρία και υποκατάστημα Η κεντρική οθόνη του προγράμματος. Ανά χρήστη υπάρχει δυνατότητα σχεδιασμού Menu Αρχείο

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή Πλατφόρμα. Τόλια Αποστολίδου Διευθύνουσα Σύμβουλος

Κοινή Πλατφόρμα. Τόλια Αποστολίδου Διευθύνουσα Σύμβουλος Κοινή Πλατφόρμα Συναλλαγών ΧΑΚ - ΧΑ Κοινή Πλατφόρμα Τόλια Αποστολίδου Διευθύνουσα Σύμβουλος 4 Οκτωβρίου 2006 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή - Ιστορικό 2. Βασικά Χαρακτηριστικά 3. Τρόπος Λειτουργίας Αγορά Λογαριασμοί

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. 1bank Internet Banking για Ιδιώτες Συνδρομητές

Εγχειρίδιο Χρήσης. 1bank Internet Banking για Ιδιώτες Συνδρομητές Εγχειρίδιο Χρήσης 1bank Internet Banking για Ιδιώτες Συνδρομητές 1bank Πίνακας Περιεχομένων Τα κανάλια της 1bank... 3 Αίτηση... 3 Πληροφορίες Λογαριασμών... 4 Λογαριασμοί > Υπόλοιπα... 4 Λογαριασμοί >

Διαβάστε περισσότερα

ZTrade Quick Start. 1. Εισαγωγή. 2. Ρυθμίσεις πριν τη χρήση. User Manual Version 2.2

ZTrade Quick Start. 1. Εισαγωγή. 2. Ρυθμίσεις πριν τη χρήση. User Manual Version 2.2 ZTrade Quick Start User Manual Version 2.2 1. Εισαγωγή Το κείμενο αυτό περιγράφει τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής ZΤrade για την παρακολούθηση των αγορών και την διαχείριση των χαρτοφυλακίων. Για

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων

Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ BUSINESS REPORTING SYSTEM... 2 HOME... 3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ... 3 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ... 6 ΠΡΟΦΙΛ ΧΡΗΣΤΗ... 7 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ... 7 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ REPORT... 8

Διαβάστε περισσότερα

1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΧΡΗΣΗΣ 2. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΧΡΗΣΗΣ 2. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΧΡΗΣΗΣ 2. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Σελίδα 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΧΡΗΣΗΣ... 3 1 ο Βήμα: Δημιουργία νέας χρήσης.... 3 2 ο Βήμα: Εισαγωγή στην νέα χρήση... 3 3ο

Διαβάστε περισσότερα

Η. ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... 227

Η. ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... 227 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η. ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... 227 1. ΓΕΝΙΚΑ... 227 2. ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ... 228 3. ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ... 230 4. ΑΞΙΟΓΡΑΦΑ... 232 4. ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 232 copyright DATA COMMUNICATION ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Η.

Διαβάστε περισσότερα

Βοήθημα Χρήσης Συστήματος Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων (EAS) - 2015 v1.0

Βοήθημα Χρήσης Συστήματος Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων (EAS) - 2015 v1.0 Βοήθημα Χρήσης Συστήματος Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων (EAS) - 2015 v1.0 6 Μαρτίου 2015 Copyright 2015 by CAPO. All Rights Reserved. Table of contents 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Σελίδα...

Διαβάστε περισσότερα

ORFEAS ORFEAS. Hellenic American Union

ORFEAS ORFEAS. Hellenic American Union Οδηγίες εγγραφής υποψηφίων μέσω του συστήματος ORFEAS ORFEAS Hellenic American Union Είσοδος στο σύστημα ORFEAS Για την είσοδο στο σύστημα εγγραφών ORFEAS (orfeas.hau.gr), επιλέξτε τη χώρα, τον κωδικό

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον Πληροφορίες για τις Επενδυτικές Υπηρεσίες. Εταιρικές Πράξεις

Επιπλέον Πληροφορίες για τις Επενδυτικές Υπηρεσίες. Εταιρικές Πράξεις Επιπλέον Πληροφορίες για τις Επενδυτικές Υπηρεσίες Εταιρικές Πράξεις Εισαγωγή Στις Επιπλέον Πληροφορίες για τις Επενδυτικές Υπηρεσίες, η εταιρεία DEGIRO παρέχει τις λεπτομέρειες των συμβατικών σχέσεων

Διαβάστε περισσότερα

Singular Report Generator. Σχ 1 ηµιουργία Καταστάσεων SRG

Singular Report Generator. Σχ 1 ηµιουργία Καταστάσεων SRG Μια από τις πιο σηµαντικές ανάγκες που αντιµετωπίζει µια επιχείρηση κατά την εγκατάσταση ενός λογισµικού «πακέτου» (Οικονοµικής & Εµπορικής ιαχείρισης), είναι ο τρόπος µε τον οποίο πρέπει να ανταποκριθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΒΑΣΙΚΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Στο πρόγραμμα κάνουμε είσοδο πληκτρολογώντας Username DC Password DC Βασικά πλήκτρα F8 κάνει εκτύπωση (πρέπει να είμαστε στο κατάλληλο πεδίο) F9 κάνει αναζήτηση F12 κάνει

Διαβάστε περισσότερα

YourSMS User s Manual

YourSMS User s Manual YourSMS User s Manual Contents Πίνακας περιεχομένων Κεντρική οθόνη... 2 Αποστολές... 3 Αποστολή μοναδικού μηνύματος... 3 Αποστολή μαζικού μηνύματος σε ομάδα παραληπτών... 4 Αποστολή μαζικού προγραμματισμένου

Διαβάστε περισσότερα

Καταχώρηση Παραπεμπτικού Εξετάσεων

Καταχώρηση Παραπεμπτικού Εξετάσεων ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Α.Ε. Καταχώρηση Παραπεμπτικού Εξετάσεων Οδηγίες - Χρήστης Ιατρός Ιανουάριος 2013 Εισαγωγή... 3 1. Διαδικασία Εισόδου... 4 2. Αρχική Σελίδα... 5 3. Διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

Alpha Web Banking Εργαλείο δηµιουργίας αρχείων. Οδηγίες χρήσεως

Alpha Web Banking Εργαλείο δηµιουργίας αρχείων. Οδηγίες χρήσεως Alpha Web Banking Εργαλείο δηµιουργίας αρχείων Οδηγίες χρήσεως ΑΘΗΝΑ, ΙΟΥΝΙΟΣ 2004 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Σκοπός και δυνατότητες του εργαλείου...2 2. Είδη αρχείων που υποστηρίζει το εργαλείο...2 3. Εγκατάσταση...3

Διαβάστε περισσότερα

Σε περίπτωση που Εκκαθαριστικό Μέλος επιλέξει να αποστείλει ως πρόσθετη ασφάλεια μετρητά, τότε θα πρέπει να προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:

Σε περίπτωση που Εκκαθαριστικό Μέλος επιλέξει να αποστείλει ως πρόσθετη ασφάλεια μετρητά, τότε θα πρέπει να προβεί στις ακόλουθες ενέργειες: ΠΡΟΣ : Μέλη και Θεματοφύλακες του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ΑΠΟ : Γενικό Διευθυντή Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ΘΕΜΑ : Μεταφορά χρημάτων του Κεφαλαίου Εκκαθάρισης ΗΜΕΡ. : 28 Μαΐου 2015 Αρ. ΕΓΚ. : 07-2015,

Διαβάστε περισσότερα

Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ. 3022 Λεμεσός

Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ. 3022 Λεμεσός Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ. 3022 Λεμεσός ΤΗΛ: +357 250 21 121 ΦΑΞ: +357 250 21 120 Τηλέφωνο χωρίς χρέωση (Από Σταθερό) Κύπρος: 800 932 93 E mail: CyrpusDesk@SaxoBank.com Web

Διαβάστε περισσότερα

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Simplifying Complexity Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 2 Οδηγίες Χρήσης... 2 2.1 Πρώτη Εγγραφή στην Πλατφόρμα... 2 2.2 Είσοδος στην Πλατφόρμα...4 2.3 Δημιουργία Καρτέλας

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου "Σύζευξις" -1-

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου Σύζευξις -1- -1- 1 Διαχείριση Χρηστών...3 1.1 Υπηρεσίες...5 1.1.1 Δημιουργία νέου χρήστη...6 1.1.2 Αναζήτηση χρήστη...7 1.1.2 Επεξεργασία στοιχείων χρήστη...8 1.1.3 Δημιουργία /Επεξεργασία mailbox plan...10 1.1.4 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ. 3022 Λεμεσός

Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ. 3022 Λεμεσός Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ. 3022 Λεμεσός ΤΗΛ: +357 250 21 121 ΦΑΞ: +357 250 21 120 Τηλέφωνο χωρίς χρέωση (Από Σταθερό) Κύπρος: 800 932 93 E mail: CyrpusDesk@SaxoBank.com Web

Διαβάστε περισσότερα

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος συμμετοχής στην παρούσα αύξηση με καταβολή μετρητών ορίζεται η 13 η Οκτωβρίου 2014. Από την ίδια ημερομηνία οι

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος συμμετοχής στην παρούσα αύξηση με καταβολή μετρητών ορίζεται η 13 η Οκτωβρίου 2014. Από την ίδια ημερομηνία οι ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΜΚ ΜΕ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΥΠΕΡ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΚΟΠΗΣ & ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΙΛΥΔΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οικονοµική Χρήση - Μεταφορές Υπολοίπων

Οικονοµική Χρήση - Μεταφορές Υπολοίπων Άνοιγµα Οικονοµικής Χρήσης Μεταφορές Υπολοίπων Η εργασία καταχώρησης της οικονοµικής χρήσης επιλέγεται ως εξής : Οργάνωση Εφαρµογής Χρήσεις Οργάνωση Αρχεία Οικονοµικές Χρήσεις Στοιχεία Χρήσης Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Web Εφαρμογής: Eco Contribution

Οδηγίες Χρήσης Web Εφαρμογής: Eco Contribution Οδηγίες Χρήσης Web Εφαρμογής: Eco Contribution ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Γενικά... 2 Δημιουργία Λογαριασμού... 2 Βήματα για τη δημιουργία λογαριασμού... 2 Δηλώσεις Πώλησης Οχημάτων... 4 Καταχώρηση Νέας Δήλωσης

Διαβάστε περισσότερα

Alpha Web Banking Εργαλείο δηµιουργίας αρχείων Οδηγίες χρήσεως Αθήνα, Ιούλιος 2014

Alpha Web Banking Εργαλείο δηµιουργίας αρχείων Οδηγίες χρήσεως Αθήνα, Ιούλιος 2014 Alpha Web Banking Εργαλείο δηµιουργίας αρχείων Οδηγίες χρήσεως Αθήνα, Ιούλιος 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Σκοπός και δυνατότητες του εργαλείου... 3 2. Είδη αρχείων που υποστηρίζει το εργαλείο... 3 3. Εγκατάσταση...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης

Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης -0 Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης H διαδικασία συνοπτικά Κάθε επιχείρηση της οποίας η πρόταση βρίσκεται σε κατάσταση «Σε υλοποίηση», έχει το δικαίωμα να υποβάλει ηλεκτρονικά Έκθεση ολοκλήρωσης.

Διαβάστε περισσότερα

1. Πότε θα μεταφερθούν στα συστήματα της Τράπεζας Κύπρου, οι λογαριασμοί μου, οι κάρτες μου και οι συνδρομές μου στα εναλλακτικά κανάλια; ;

1. Πότε θα μεταφερθούν στα συστήματα της Τράπεζας Κύπρου, οι λογαριασμοί μου, οι κάρτες μου και οι συνδρομές μου στα εναλλακτικά κανάλια; ; 1. Πότε θα μεταφερθούν στα συστήματα της Τράπεζας Κύπρου, οι λογαριασμοί μου, οι κάρτες μου και οι συνδρομές μου στα εναλλακτικά κανάλια; ; Όλοι οι λογαριασμοί, οι κάρτες και οι συνδρομές σας που διατηρούνται

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας 1. Οδηγείστε στην Διαδικτυακή Πύλη του Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

QEMS TUTORIAL CRM. Οδηγίες για το νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα της QEMS.

QEMS TUTORIAL CRM. Οδηγίες για το νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα της QEMS. QEMS TUTORIAL CRM Οδηγίες για το νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα της QEMS. ΕΚΔΟΣΗ 1.0.1 + 26/6/2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2 LOGIN... 3 δικαιωματα ΕΦΑΡΜΟΓΗς... 4 ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ... 4 ADMIN / MANAGER... 4 ΥΠΑΛΗΛΟΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 1 Παρεχόμενες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... 2 2 Απόκτηση Κωδικού Πρόσβασης... 3 3 Πλοήγηση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες...

Περιεχόμενα. 1 Παρεχόμενες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... 2 2 Απόκτηση Κωδικού Πρόσβασης... 3 3 Πλοήγηση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... Περιεχόμενα 1 Παρεχόμενες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... 2 2 Απόκτηση Κωδικού Πρόσβασης... 3 3 Πλοήγηση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... 6 1 Παρεχόμενες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Μέσω της διαδικτυακής πύλης του

Διαβάστε περισσότερα

e-invoicing Eγχειρίδιο χρήσης Online Billing µε την ΤΝΤ

e-invoicing Eγχειρίδιο χρήσης Online Billing µε την ΤΝΤ e-invoicing Eγχειρίδιο χρήσης Online Billing µε την ΤΝΤ Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το τμήμα Πιστωτικού Ελέγχου e-mail: creditcontrol.gr@tnt.com Τηλέφωνο: 210-8905800

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης Photo Album Αναλυτικός οδηγός χρήσης: Photo Album Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail & web

Διαβάστε περισσότερα

Οι αλλαγές αυτές θα εφαρμοστούν μαζί με την έναρξη του διαχωρισμού των υπηρεσιών εκκαθάρισης, διακανονισμού και καταχώρησης στις 6 Ιουνίου 2011.

Οι αλλαγές αυτές θα εφαρμοστούν μαζί με την έναρξη του διαχωρισμού των υπηρεσιών εκκαθάρισης, διακανονισμού και καταχώρησης στις 6 Ιουνίου 2011. ΠΡΟΣ : Μέλη του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ΑΠΟ : Γενικό Διευθυντή Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ΘΕΜΑ : Αλλαγές στους Κανόνες Συναλλαγών ΗΜΕΡ. : 3 Ιουνίου, 2011 Αρ. ΕΓΚ. : 10-2011 Κύριοι, Αναφορικά με το

Διαβάστε περισσότερα

ZTrade Quick Start User Manual Version 2.2

ZTrade Quick Start User Manual Version 2.2 ZTrade Quick Start User Manual Version 2.2 1. Εισαγωγή Το κείμενο αυτό περιγράφει τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής ZΤrade για την παρακολούθηση των αγορών και την διαχείριση των χαρτοφυλακίων. Για

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α. Άρθρου 39β

Ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α. Άρθρου 39β Ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α. Άρθρου 39β Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 Παραμετροποίηση εφαρμογής... 3 1 Εταιρείες που δεν εντάσσονται στο ειδικό καθεστώς - είναι λήπτες τιμολογίων από υποκείμενους που έχουν ενταχθεί

Διαβάστε περισσότερα

Ksyla.gr Σύντομη περιγραφή λειτουργίας

Ksyla.gr Σύντομη περιγραφή λειτουργίας Οδηγός Εφαρμογής Ksyla.gr Σύντομη περιγραφή λειτουργίας Το ksyla.gr είναι μια κοινότητα αγοραπωλησίας καύσιμου ξύλου σε οποιαδήποτε μορφή (καυσόξυλα, πέλλετ, μπρικέτες, κάρβουνα) καθώς επίσης και ειδών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ - MANAGER KAI EUROFASMA ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ - MANAGER KAI EUROFASMA ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΧΡΗΣΗΣ Page 1 of 5 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΧΡΗΣΗΣ EUROFASMA ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ - MANAGER KAI Πριν προχωρήσετε στην εκτέλεση της εργασίας "Άνοιγµα Νέας Χρήσης " θα πρέπει: α. Η συγκεκριµένη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Europe Agent Print

Οδηγός για το Europe Agent Print Οδηγός για το Europe Agent Print Εισαγωγή στην εφαρμογή Agent Print. Σε όλους τους συνεργάτες στέλνεται το login και το password με την υπογραφή της σύμβασης Ανοίγει η οθόνη με τις επιλογές: Καταχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 3/356/26.10.2005 του ιοικητικού Συµβουλίου. Τήρηση βιβλίων και στοιχείων κατά την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ 3/356/26.10.2005 του ιοικητικού Συµβουλίου. Τήρηση βιβλίων και στοιχείων κατά την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ 3/356/26.10.2005 του ιοικητικού Συµβουλίου Θέµα: Τήρηση βιβλίων και στοιχείων κατά την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ Αφού έλαβε υπόψη: 1. Τις διατάξεις της παραγράφου 4

Διαβάστε περισσότερα

Κατεβάστε την τελευταία αναβάθμιση «22-04-2013» από

Κατεβάστε την τελευταία αναβάθμιση «22-04-2013» από Κατεβάστε την τελευταία αναβάθμιση «22-04-2013» από http://www.minoiki.com.gr/shop/cms.php?id_cms=7 Σελίδα 1 Αναβάθμιση 22-04-2013 Ver 2.0.1.86 1. Αντικατάσταση λειτουργίας πλήκτρου (Num Pad) με «Νέο Πελάτη»

Διαβάστε περισσότερα

επειδή η επικάλυψη είναι τέχνη B2B HATZIYIANNAKIS b2b.hatziyiannakis.gr

επειδή η επικάλυψη είναι τέχνη B2B HATZIYIANNAKIS b2b.hatziyiannakis.gr B2B HATZIYIANNAKIS b2b.hatziyiannakis.gr ΚΟΥΦΕΤΟΠΟΙΙΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ Α.Ε. www.hatziyiannakis.gr sales@hatziyiannakis.gr / emporiko@hatziyiannakis.gr Β2Β HATZYIANNAKIS 01 Β2Β HATZIYIANNAKIS Επίκεντρο της

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Α. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Α. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Για να μπορέσει κάποιος υποψήφιος να καταχωρήσει την αίτησή του πρέπει πρώτα να κάνει εγγραφή στο σύστημα του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ & ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (αρ. έκδοσης 4.0.4.9.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ - ΟΤΕ WIND - ΕΥΑΘ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή... 01. Είσοδος στο Thesis... 02. Τα 4 Κύρια πεδία του Thesis... 03. Αναζήτηση στο Χαρτοφυλάκιο... 04. Εκκρεμότητες... 08

Εισαγωγή... 01. Είσοδος στο Thesis... 02. Τα 4 Κύρια πεδία του Thesis... 03. Αναζήτηση στο Χαρτοφυλάκιο... 04. Εκκρεμότητες... 08 Εισαγωγή... 01 Είσοδος στο Thesis... 02 Τα 4 Κύρια πεδία του Thesis... 03 Αναζήτηση στο Χαρτοφυλάκιο... 04 Εκκρεμότητες... 08 Φάκελος Εγγράφων Συνεργάτη... 10 Αναζήτηση Εκκρεμοτήτων... 12 Πρότυπα Αιτήσεων...

Διαβάστε περισσότερα

«Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Έκδοση 1.1

«Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Έκδοση 1.1 «Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Έκδοση 1.1 Πίνακας περιεχομένων 1. Λειτουργικότητα Υποψήφιου μέλους ΔΕΠ... 3 1.1. Δημιουργία Χρήστη Υποψήφιου μέλους ΔΕΠ... 3 1.2. Εισαγωγή Προσωπικών σας Στοιχείων στο Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Έκδοση 3.2014.1

ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Έκδοση 3.2014.1 ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Έκδοση 3.2014.1 1. Δημιουργία Μεταβολή Καρτέλας Λογιστικής. Αν η καρτέλα έχει τύπο Λογιστικής και μορφή Κινούμενη, τότε ενεργοποιείται το πεδίο Αριθμός ΦΤΜ στην θέση του πεδίου Επάγγελμα.

Διαβάστε περισσότερα

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Simplifying Complexity Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 2 Οδηγίες Χρήσης... 2 2.1 Πρώτη Εγγραφή στην Πλατφόρμα... 2 2.2 Είσοδος στην Πλατφόρμα... 4 2.3 Δημιουργία Καρτέλας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 1. Γενικές Ερωτήσεις για τη Συγχώνευση ΕΡ: Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η συγχώνευση; Πότε θα ολοκληρωθεί; ΑΠ: Στις 22 Νοεμβρίου 2013 ολοκληρώθηκε η νομική συγχώνευση με απορρόφηση

Διαβάστε περισσότερα

τ@μείο ενιαίων σχολικών επιτροπών & συμβουλίων σχολικών κοινοτήτων 2011, Στράτος 'stratari' κυριαζίδης

τ@μείο ενιαίων σχολικών επιτροπών & συμβουλίων σχολικών κοινοτήτων 2011, Στράτος 'stratari' κυριαζίδης Έκδοση 1.0 b2 τ@μείο ενιαίων σχολικών επιτροπών & συμβουλίων σχολικών κοινοτήτων 2011, Στράτος 'stratari' κυριαζίδης Το τ@μείο είναι μια εφαρμογή διαχείρισης ταμείου τόσο για τις νέες Σχολικές Επιτροπές

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR. Οταν τελειώσει η φόρτωση του προγράμματος, (ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ) βλεπουμε την βασική

Διαβάστε περισσότερα

Συµβάσεις Επαναγοράς προϊόν RA

Συµβάσεις Επαναγοράς προϊόν RA Συµβάσεις Επαναγοράς προϊόν RA ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ ΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ Αγορά Παραγώγων ιεύθυνση Ανάπτυξης Εργασιών ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙO ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. ATHENS EXCHANGE S.A. Οι συµβάσεις RA είναι προϊόντα που διαπραγµατεύονται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. του ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΑΣΘΕΝΩΝ Για τον ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ ΚΛΙΝΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ. iknowhow Πληροφορική A.E

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. του ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΑΣΘΕΝΩΝ Για τον ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ ΚΛΙΝΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ. iknowhow Πληροφορική A.E ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ του ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΑΣΘΕΝΩΝ Για τον ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ ΚΛΙΝΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ iknowhow Πληροφορική A.E Η Εφαρμογή...3 Χρήστες...3 Πρόσβαση στην Εφαρμογή...3 Συμβεβλημένος Μόνιμος Ιατρός...5

Διαβάστε περισσότερα

CARDISOFT. User Guide. StudentsWeb VERSION 1.1. [February] [2007] Cardisoft Ανώνυμη Εταιρία Παραγωγής Λογισμικού

CARDISOFT. User Guide. StudentsWeb VERSION 1.1. [February] [2007] Cardisoft Ανώνυμη Εταιρία Παραγωγής Λογισμικού Cardisoft Ανώνυμη Εταιρία Παραγωγής Λογισμικού Μοναστηρίου 60, 54627 Θεσσαλονίκη, Τηλ 2310 567840, Fax 2310 514220, www.cardisoft.gr CARDISOFT User Guide StudentsWeb VERSION 1.1 [February] [2007] Greece

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού 1. Οδηγείστε στην Διαδικτυακή Πύλη του Οργανισμού (http://www.eof.gr) μέσω του διαθέσιμου προγράμματος πλοήγησης, του υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Συντονιστή Τηλεδιασκέψεων Υπηρεσίας e:presence

Εγχειρίδιο Συντονιστή Τηλεδιασκέψεων Υπηρεσίας e:presence Εγχειρίδιο Συντονιστή Τηλεδιασκέψεων Υπηρεσίας e:presence Έκδοση 1.3 Ιούνιος 2014 Περιεχόμενα Εφαρμογή Διαχείρισης Τηλεδιασκέψεων... 2 Προβολή τηλεδιασκέψεων... 3 Προσθήκη τηλεδιάσκεψης... 4 Τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Αίτηση Εισαγωγής Μεταπτυχιακού & Διδακτορικού Φοιτητή

Αίτηση Εισαγωγής Μεταπτυχιακού & Διδακτορικού Φοιτητή Αίτηση Εισαγωγής Μεταπτυχιακού & Διδακτορικού Φοιτητή 1. Δημιουργία Αίτησης Εισαγωγής Μεταπτυχιακού / Διδακτορικού Φοιτητή 1.1 Συμπλήρωση Αίτησης Εισαγωγής Φοιτητή από την Δικτυακή Πύλη 1.1.1. Σκοπός Οι

Διαβάστε περισσότερα

ALPHA BANK. Οδηγίες Χρήσεως. Καταχώρηση τιμολογίων Εισαγωγών προς έγκριση από την Επιτροπή Τραπεζικών Συναλλαγών

ALPHA BANK. Οδηγίες Χρήσεως. Καταχώρηση τιμολογίων Εισαγωγών προς έγκριση από την Επιτροπή Τραπεζικών Συναλλαγών ALPHA BANK Οδηγίες Χρήσεως Καταχώρηση τιμολογίων Εισαγωγών προς έγκριση από την Επιτροπή Τραπεζικών 06/11/2015 Σελίδα 1 από 16 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 3 2.1 Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες υποβολής Αιτήματος Λήψης Προκαταβολής

Οδηγίες υποβολής Αιτήματος Λήψης Προκαταβολής ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ»

Διαβάστε περισσότερα

Εκκαθάριση από Φαρμακοποιό

Εκκαθάριση από Φαρμακοποιό Εκκαθάριση από Φαρμακοποιό Δίνεται πλέον η δυνατότητα στον Φαρμακοποιό να διαχειρίζεται και να ελέγχει την εκκαθάριση κάθε μήνα και στη συνέχεια να την υποβάλλει, προκειμένου ο εκάστοτε συσχετιζόμενος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΥ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ NAYTIKOY Ν. Π... Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερµανού Πλατεία Κλαυθµώνος 105 61 Αθήνα ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Τηλ.: 210 33 10 430 210 33 10 431 FAX: 210 33 10 429 ΟΔΗΓΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΗ 3 η (Δε) Σκοπός : Εμπορικό κύκλωμα μιας επιχείρησης: Μετασχηματισμός παραστατικών. Άμεση καταχώρηση πελατών.(σελίδες σημειώσεων: 17-25,55-74 )

ΑΣΚΗΣΗ 3 η (Δε) Σκοπός : Εμπορικό κύκλωμα μιας επιχείρησης: Μετασχηματισμός παραστατικών. Άμεση καταχώρηση πελατών.(σελίδες σημειώσεων: 17-25,55-74 ) Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Επιχειρησιακά Πληροφοριακά Συστήματα (Εργαστήριο) Χειμερινό εξάμηνο 2011-12 Διδάσκων: Αγγελόπουλος Γιάννης (www.aggelopoulos.tk) ΑΣΚΗΣΗ 3 η (Δε) Σκοπός : Εμπορικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΕΛΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΕΛΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΕΛΩΝ Καλώς ήρθατε στην on-line εφαρμογή του portal www.eeki.gr. Από εδώ μπορείτε να διαχειριστείτε την προβολή της επιχείρησης σας, με κείμενα φωτογραφίες και τα

Διαβάστε περισσότερα

Είναι σημαντικό, ωστόσο, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες με τη σωστή σειρά.

Είναι σημαντικό, ωστόσο, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες με τη σωστή σειρά. 1 Ο παρών Οδηγός εξηγεί πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε, εφόσον επιθυμείτε να μεταφέρετε τον προσωπικό ατομικό τραπεζικό σας λογαριασμό (ταμιευτηρίου ή τρεχούμενο) και τις πληρωμές σας, όπως πάγιες εντολές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡIN ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ BACK-UP ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ (DATA) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ CUSTOM ΦΟΡΜΩΝ EKTYΠΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡIN ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ BACK-UP ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ (DATA) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ CUSTOM ΦΟΡΜΩΝ EKTYΠΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ!!! ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ FRONT OFFICE ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΕΛΟΥΣ ΕΤΟΥΣ & ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΝΕΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡIN ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ BACK-UP ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ (DATA) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ CUSTOM

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για την εφαρµογή Spot4U

Οδηγίες χρήσης για την εφαρµογή Spot4U Οδηγίες χρήσης για την εφαρµογή Spot4U 1 Βασικές οδηγίες Λήψη Κατηγοριών Μετά την εγκατάσταση του Spot4U το πρώτο βήµα που θα πρέπει να κάνει ο χρήστης είναι να επιλέξει το Λήψη Κατηγοριών ώστε να ενηµερωθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΩΣΗ ΜΕΣΩ ΕΝΕΧΥΡΙΑΣΗΣ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΩΣΗ ΜΕΣΩ ΕΝΕΧΥΡΙΑΣΗΣ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΩΣΗ ΜΕΣΩ ΕΝΕΧΥΡΙΑΣΗΣ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ 1 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΙΣΤΩΤΗ Πιστωτής: Διεύθυνση: DEGIRO B.V. Rembrandt Tower - 9th floor Amstelplein

Διαβάστε περισσότερα

www.e-katartisi.com Equal Society e-learning platform

www.e-katartisi.com Equal Society e-learning platform www.e-katartisi.com Equal Society e-learning platform Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Για να εισέλθετε στην πλατφόρµα τηλεκατάρτισης της Equal Society και να έχετε πρόσβαση στα περιεχόµενά

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ DOCUMENT DESIGNER

Ο ΗΓΙΕΣ DOCUMENT DESIGNER Ο ΗΓΙΕΣ DOCUMENT DESIGNER ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εάν δεν επιθυµείτε να χρησιµοποιείτε τις προσχεδιασµένες φόρµες εντύπων της Singular, η εργασία αυτή σας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάζετε φόρµες µε βάση τις οποίες επιθυµείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή...2 2. Αρχική σελίδα, Εισαγωγή & Περιβάλλον Συστήματος...3 2.1. Αρχική σελίδα εισαγωγής...3 2.2. Εισαγωγή στην Πλατφόρμα Τηλε-κατάρτισης...4

Διαβάστε περισσότερα

Soft1 Version 4.00.515

Soft1 Version 4.00.515 Νέες προδιαγραφές Version : 2.00 Date: 08/12/2015 Department: Product Management Περιεχόμενα Συνοπτική περιγραφή νέων προδιαγραφών... 3 Γενικά... 3 Εμπορικό... 3 Χρηματοοικονομικά... 5 Μισθοδοσία... 6

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ VLT ΕΚΔΟΣΗ 1.0 Δεκέμβριος 2014 1 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα