ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ"

Transcript

1 Ν. 1/87 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 16ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1987 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ο περί Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως Νόμος του 1987 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 1 του 1987 ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΝΟΩΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ, ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρηται ως ο περί Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως Νόμος του Συνοπτικός τίτλος. ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 2. Εις τον παρόντα Νόμον Ερμηνεία, «δημοσία σχολή» σημαίνει σχολήν της οποίας την ευθύνην διοικήσεως, λειτουργίας και συντηρήσεως φέρει η Δημοκρατία* «ιδιοκτήτης» σημαίνει πρόσωπον, φυσικόν ή νομικόν, εις το οποίον ανήκει κατά κυριότητα η σχολή «ιδιωτική σχολή» σημαίνει μη δημοσίαν σχολήν μη διεπομένην υπό ειδικού νόμου* «Μητρώον» σημαίνει το δυνάμει του άρθρου 19 τηρούμενον Μητρώον Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως* «Συμβουλευτική Επιτροπή» σημαίνει την διά του άρθρου 3 ιδρυομένην Συμβουλευτική ν Επιτροπήν Τριτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως «σχολή τριτοβάθμιας εκπαιδεύσεως» ή «σχολή» σημαίνει εκπαιδευτικόν ίδρυμα εις το οποίον γίνονται δεκτά μόνον πρόσωπα τα οποία απεφοίτησαν σχολείου μέσης εκπαιδεύσεως εξαετούς τουλάχιστον φοιτήσεως ή τα οποία κατέχουν άλλο ισοδύναμον προσόν, και εις το οποίον οι κλάδοι σπουδών έχουν διάρκειαν ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους πλήρους φοιτήσεως ή, εν περιπτώσει μερικής φοιτήσεως, διάρκειαν αντιστοιχούσαν προς έν πλήρες ακαδημαϊκόν έτος, και οι οποίοι απολήγουν εις ακαδημαϊκά ή επαγγελματικά προσόντα ανώτερα εκείνων των σχολείων μέσης εκπαιδεύσεως* «Υπουργός» σημαίνει τον Υπουργόν Παιδείας. (1)

2 Ν. 1/87 2 ΜΕΡΟΣ II ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ μβουλευηκή 3. (1) Ιδρύεται παρά τω Υπουργείω Παιδείας Συμβουλευτική Επιν Ρ β"θ τροπή Τριτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως αποτελούμενη κ ιδεύσεως. (α) εκ του Γενικού Διευθυντού του Υπουργείου Παιδείας, ως Προέδρου (β) εκ του Γενικού Διευθυντού ή εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών (γ) εκ δύο προσώπων διοριζομένων τη εισηγήσει του Υπουργού κατόπιν διαβουλεύσεως του μετά των οργανώσεων των εργοδοτών (δ) εκ δύο προσώπων διοριζομένων τη εισηγήσει του Υπουργού κατόπιν διαβουλεύσεως του μετά των συνδικαλιστικών οργανώσεων (ε) εκ δύο προσώπων διοριζομένων τη εισηγήσει του Υπουργού κατόπιν διαβουλεύσεως του μετά των οργανώσεων των λειτουργών των δημοσίων και ιδιωτικών σχολών (στ) εξ ενός προσώπου διοριζομένου τη εισηγήσει του Υπουργού κατόπιν διαβουλεύσεως του μετά των ιδιοκτητών των εγγεγραμμένων ιδιωτικών σχολών (ζ) εκ δύο προσώπων διοριζομένων τη εισηγήσει του Υπουργού κατόπιν διαβουλεύσεως του μετά των οργανώσεων των φοιτητών των δημοσίων και των εγγεγραμμένων ιδιωτικών σχολών (η) εκ δύο προσώπων διοριζομένων τη εισηγήσει του Υπουργού κατόπιν διαβουλεύσεως του μετά των οργανώσεων των γονέων των μαθητών μέσης εκπαιδεύσεως και τριτοβάθμιας εκπαιδεύσεως και (θ) εκ δύο μέχρι τεσσάρων προσώπων διοριζομένων αριστίνδην ως εχόντων ειδικός γνώσεις και ικανότητας εις τον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαιδεύσεως, συμπεριλαμβανομένων και προσωπικοτήτων από τον ακαδημαϊκόν κόσμον. (2) Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής διορίζονται υπό του Υπουργικού Συμβουλίου διά χρονικήν περίοδον δυο ετών. (3) Το Υπουργικόν Συμβούλιον δύναται δι' εύλογον αιτίαν να τερματίση τον διορισμόν οιουδήποτε μέλους της Συμβουλευτικής Επιτροπής ή να κηρύξη την θέσιν του χηρεύουσαν. (4) Η Συμβουλευτική Επιτροπή δύναται να καταρτίζη εκ των μελών της οιασδήποτε υπεπιτροπάς. (5) Η Συμβουλευτική Επιτροπή ρυθμίζει την ιδίαν αυτής διαδικασίαν ως και την διαδικασίαν οιασδήποτε υπεπιτροπής αυτής. (6) Ο Διευθυντής Ανωτέρας και Ανωτάτης Εκπαιδεύσεως εκτελεί χρέη Γραμματέως της Συμβουλευτικής Επιτροπής και οιασδήποτε υπεπιτροπής αυτής,, μεριμνά διά την τήρησιν πρακτικών και εκτελεί οιαδήποτε καθήκοντα ανατιθέμενα εις αυτόν υπό της Συμβουλευτικής Επιτροπής. (7) Ο Διευθυντής Ανωτέρας και Ανωτάτης Εκπαιδεύσεως δικαιούται να παρευρίσκηται εις τας συνεδρίας της Συμβουλευτικής Επιτροπής και οιασδήποτε υπεπιτροπής αυτής και να λαμβάνη μέρος εις την συζήτησιν παντός θέματος όπερ συζητείται κατά τας τοιαύτας συνεδρίας, άνευ όμως δικαιώματος ψήφου.»

3 3 Ν. 1/87 4. (1) Η Συμβουλευτική Επιτροπή συμβουλεύει τον Υπουργόν επί παντός θέματος αφορώντος εις την τριτοβάθμιαν εκπαίδευσιν. (2) Άνευ επηρεασμού της γενικότητος του εδαφίου (1), η Συμβουλευτική Επιτροπή (α) συμβουλεύει τον Υπουργόν επί των αφορώντων εις την ίδρυσιν δημοσίων σχολών και ιδιωτικών σχολών (β) συμβουλεύει τον Υπουργόν αναφορικώς προς την δημιουργίαν κλάδων σπουδών (γ) συμβουλεύει τον Υπουργόν επί της εκπαιδευτικής πολιτικής της αφορώσης εις την τριτοβάθμιαν εκπαίδευσιν (δ) υποβάλλει εισηγήσεις επί παντός θέματος παραπεμπομένου εις αυτήν ύπό του Υπουργού (ε) ασκεί πάσαν άλλην αρμοδιότητα χορηγουμένην εις αυτήν υπό του παρόντος Νόμου. ΜΕΡΟΣ III ΔΗΜΟΣΙΑΙ ΣΧΟΛΑΙ 5. (1) Το Υπουργικόν Συμβούλιον δύναται δι* αποφάσεως του να ιδρύη δημοσίας σχολάς. (2) Οσάκις σκοπείται η ίδρυσις δημοσίας σχολής το Υπουργικόν Συμβούλιον παραπέμπει το θέμα προς ειδικήν επιτροπήν διοριζομένην υπ' αυτού διά την κατάρτισιν μελέτης και την υποβολήν εισηγήσεως. (3) Η ειδική επιτροπή οφείλει να σύνταξη την μελέτην και υποβάλη τας εισηγήσεις της εντός της οριζόμενης εκάστοτε προθεσμίας και συμφώνως προς τους όρους εντολής της. (4) Η μελέτη και αι εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής υποβάλλονται προς τον Υπουργόν ο οποίος παραπέμπει ταύτας προς την Συμβουλευτικήν Επιτροπήν διά την υποβολήν απόψεων και παρατηρήσεων. (5) Άμα τη υποβολή των απόψεων και παρατηρήσεων της Συμβουλευτικής Επιτροπής προς τον Υπουργόν, ούτος υποβάλλει προς το Υπουργικόν Συμβούλιον την μελέτην και τας εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής, τας επ' αυτής απόψεις και παρατηρήσεις της Συμβουλευτικής Επιτροπής ως και του ιδίου και οιασδήποτε άλλας πληροφορίας ή στοιχεία τα οποία κρίνει αναγκαία διά την λήψιν αποφάσεως. 6. (1) Παρ' εκάστη δημοσία σχολή διορίζεται υπό του Υπουργικού Συμβουλίου συμβούλιον αποτελούμενον (α) εξ ενός εκπροσώπου των Υπουργείων Οικονομικών, Παιδείας και του Γραφείου Προγραμματισμού* (β) εκ τριών κατ' ανώτατον αριθμόν εκπροσώπων των Υπουργείων ή των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου των εχόντων σχέσιν προς την εργασίαν ή το επάγγελμα διά το οποίον εκπαιδεύονται οι φοιτηταί της σχολής (γ) εκ δύο μέχρι πέντε κατ* ανώτατον αριθμόν προσώπων εκ του ιδιωτικού τομέως τα οποία έχουν σχέσιν προς την εργασίαν ή το επάγγελμα διά το οποίον εκπαιδεύονται οι φοιτηταί της σχολής. (δ) εκ δύο εκπροσώπων του διδακτικού προσωπικού της σχολής (ε) εξ ενός εκπροσώπου των οργανώσεων των φοιτητών της, σχολής και (στ) εκ δύο προσώπων εχόντων ειδικός γνώσεις και ικανότητας επί των θεμάτων της τριτοβάθμιας εκπαιδεύσεως. Αρμοδιότης Συμβουλευτι Επιτροπής. Ι ' Ιδρυσις δημοσίας Συμβούλιον δημοσίας

4 Ν. 1/87 4 (2) Ο Διευθυντής εκάστης δημοσίας σχολής δικαιούται να παρευρίσκηται εις τας συνεδριάσεις του συμβουλίου της σχολής και να λαμβάνη μέρος εις την συζήτησιν παντός θέματος όπερ συζητείται κατά τας τοιαύτας συνεδρίας. (3) Το συμβούλιον εκάστης δημοσίας σχολής συμβουλεύει τον Διευθυντήν της σχολής επί παντός θέματος αφορώντος εις την λειτουργίαν της σχολής και ειδικώτερον επί των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ειδικοτήτων της σχολής, του προϋπολογισμού της σχολής και παντός άλλου θέματος παραπεμπομένου εις αυτό υπό του Διευθυντού της Εσωτερικοί κανονισμοί δημοσίων Διευθυντής. και διδακτικόν κροσωπικόν δημοσίων Ενημερωτικά έντυπα δημοσίων σχολείων. 7. (1) Το συμβούλιον εκάστης δημοσίας σχολής καταρτίζει εσωτερικόν κανονισμόν, εγκρινόμενον υπό του Υπουργού, διά του οποίου, τηρουμένων των διατάξεων του παρόντος Νόμου και των δυνάμει αυτού εκδιδομένων Κανονισμών, ρυθμίζονται: (α) τα των εργασιών του συμβουλίου (β) τα της εσωτερικής λειτουργίας της σχολής* (γ) τα της εγγραφής εξετάσεως, βαθμολογίας, προαγωγής και πειθαρχίας των φοιτητών (δ) τα των εργασιών της σχολής (ε) τα των πιστοποιητικών σπουδών (στ) τα της οργανώσεως και λειτουργίας του συλλόγου του διδακτικού προσωπικού* και (ζ) τα της ιδρύσεως των εις το εδάφιον (2) προβλεπομένων επιτροπών. (2) Ο εσωτερικός κανονισμός εκάστης δημοσίας σχολής δύναται να προνοή περί της ιδρύσεως και λειτουργίας οιωνδήποτε επιτροπών δέον δε να προνοή περί της ιδρύσεως και λειτουργίας (α) ακαδημαϊκής επιτροπής (β) διοικητικής επιτροπής και (γ) πειθαρχικής επιτροπής (3) (α) Η ακαδημαϊκή επιτροπή επιλαμβάνεται παντός θέματος σχετικού προς τα ακαδημαϊκά επίπεδα και τα κριτήρια προαγωγής και απολύσεως των φοιτητών. (β) Η διοικητική επιτροπή επιλαμβάνεται παντός θέματος σχετικού προς την εύρυθμον λειτουργίαν της (γ) Η πειθαρχική επιτροπή επιλαμβάνεται παντός θέματος σχετικού προς την πειθαρχίαν εν τη σχολή. 8. Ο Διευθυντής και το διδακτικόν προσωπικόν των δημοσίων σχολών ανήκουν εις την δημοσίαν υπηρεσία ν της Δημοκρατίας και υπηρετούν υπό τους προβλεπόμενους εις τα οικεία σχέδια υπηρεσίας όρους. 9. Εκάστη δημοσία σχολή εκδίδει ενημερωτικόν έντυπον (PROS PECTUS) το οποίον δέον να περιλαμβάνη άπαντα τα στοιχεία τα αφορώντα εις τους προσφερόμενους υπό της σχολής κλάδους σπουδών, το ύψος και τον τρόπον καταβολής των διδάκτρων και οιαδήποτε άλλα στοιχεία και πληροφορίας τα οποία ο Υπουργός ήθελεν ορίσει εις εκάστην περίπτωσιν.

5 5 Ν. 1/ Ο αριθμός των φοιτητών εκάστης δημοσίας σχολής καθορίζεται δι' αποφάσεως του Υπουργικού Συμβουλίου, κατόπιν εισηγήσεως του Υπουργού η οποία υποβάλλεται προς το Υπουργικόν Συμβούλιον αφού ούτος ακούση τας παρατηρήσεις και απόψεις του συμβουλίου της 11. Εις εκάστη ν δημοσίαν σχολήν δέον όπως τηρήται μητρώον φοιτητών, βιβλίον πιστοποιητικών σπουδών, βιβλίον φοιτητών κατά έτος σπουδών, βιβλίον γενικού ελέγχου και βιβλίον διδακτικού προσωπικού. 12. (Ι) Οι κλάδοι σπουδών εκάστης δημοσίας σχολής καθορίζονται υπό του Υπουργικού Συμβουλίου κατόπιν εισηγήσεως του Υπουργού. (2) Η δυνάμει του εδαφίου (1) εισήγησις υποβάλλεται υπό του Υπουργού αφού ούτος συμβουλευθή το συμβούλιον της σχολής και την Συμβουλευτικήν Επιτροπήν. 13. Τα αναλυτικά και ωρολόγια προγράμματα των κλάδων σπουδών εκάστης δημοσίας σχολής καθορίζονται υπό του Υπουργού, τη εισηγήσει του συμβουλίου της ΜΕΡΟΣ IV ΙΔΙΩΤΙΚΑΙ ΣΧΟΛΑΙ 14. (1) Ουδεμία ιδιωτική σχολή δύναται να ιδρυθή και λειτουργήση εν τη Δημοκρατία ειμή συμφώνως προς τας διατάξεις του παρόντος Νόμου. (2) Ουδεμία ιδιωτική σχολή δύναται να ιδρυθή και λειτουργήση εν τη Δημοκρατία. (α) υπό μη πολίτου της Δημοκρατίας* (β) υπό προσώπου καταδικασθέντος δι' αδίκημα ηθικής αισχρότητος ή ενέχον έλλειψιν εντιμότητος* (γ) υπό μέλους της δημοσίας υπηρεσίας της Δημοκρατίας ή της δημοσίας εκπαιδευτικής υπηρεσίας της Δημοκρατίας ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου* (δ) υπό προσώπου τελούντος εις την υπηρεσίαν ξένης Κυβερνήσεως ή οργανισμού* (ε) υπό ιδιωτικής εταιρείας εις την οποίαν είναι μέτοχος ή μέλος της διοικήσεως πρόσωπον ανήκον εις τίνα των κατηγοριών των αναφερομένων εις τας παραγράφους (α), (β), (γ) ή (δ). 15. Προ της ιδρύσεως και λειτουργίας ιδιωτικής σχολής ο ιδιοκτήτης δέον να υποβάλη προς τον Υπουργόν δήλωσιν, κατά τον υπό του Υπουργού οριζόμενον τύπον περί της σκοπούμενης ιδρύσεως και λειτουργίας της σχολής, περιέχουσαν τα ακόλουθα στοιχεία (α) όνομα, επώνυμον και επάγγελμα του ιδιοκτήτου ή των ιδιοκτητών, προκειμένου δε περί νομικού προσώπου την επωνυμίαν, την έδραν αυτού και τα ονόματα των μετόχων και διευθυντών αυτού* (β) την επωνυμίαν και την έδραν της σχολής* (γ) περιγραφήν των κτιριακών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού της σχολής* (δ) τους κλάδους σπουδών της σχολής και αναφορικώς προς έκαστον κλάδον (ϊ) το ωρολόγιον και αναλυτικόν πρόγραμμα του κλάδου, (ii) την διάρκειαν σπουδών, Αριθμός φοιτητών δημοαίο)\ Αρχείον. Κλάδοι σπουδών δημοσιών Αναλυτικά και ωρολόγια προγράμματα δημοσίων ' Ιδρυσις και λειτουργία ιδιωτικής Δήλωσις ιδρύσεως και λειτουργίο ιδιωτικής.

6 Ιιδακτικόν ίροσωπικόν ιδιωτικής 'χολής, διδακτήριο cai εξοπλισμός διωτικών Οικονομική ριωσιμότης ιδιωτικών L-. ιδρύσεως και Ι λειτουργίας (ιδιωτικής. Ν. 1/87 6 (iii) τους όρους εισδοχής φοιτητών εις τον κλάδον, (iv) την γλώσσαν διδασκαλίας, (ν) τον τρόπον αξιολογήσεως, προαγωγής και απολύσεως των φοιτητών, (vi) την αναλογίαν διδακτικού προσωπικού και φοιτητών, (vii) το ύψος των διδάκτρων, των δικαιωμάτων 'εγγραφής και των άλλων δικαιωμάτων, και τας τυχόν προσφερόμενος υποτροφίας, (viii) τον τύπον του πιστοποιητικού σπουδών το οποίον θα χορηγήται (ε) τα ονόματα, τα προσόντα και τους όρους υπηρεσίας του προτεινομένου διευθυντού και του προτεινομένου διδακτικού προσωπικού της σχολής, (στ) σχέδιον εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της σχολής (ζ) σχέδιον αναπτύξεως διά τρία έτη μετά την έναρξιν της λειτουργίας της σχολής (η) συνόπτικήν περιγραφήν των οικονομικών πόρων της σχολής (θ) οιαδήποτε άλλα στοιχεία ήθελεν ορίσει ο Υπουργός. 16. Ο Διευθυντής και το διδακτικόν προσωπικόν εκάστης ιδιωτικής σχολής δέον να έχουν πτυχίον ή δίπλωμα, ανεγνωρισμένου πανεπιστημίου ή άλλο κατάλληλον προσόν, αναλόγως του τύπου της 17. Τα διδακτήριο των ιδιωτικών σχολών ως και αι εγκαταστάσεις, τα εργαστήρια και ο εξοπλισμός των δέον όπως πληρούν τους καθωρισμένους όρους αναλόγως του τύπου της ιδιωτικής 18. Ουδεμία ιδιωτική σχολή δύναται να ιδρυθή και λειτουργήση εν τη Δημοκρατία εκτός εάν ο ιδιοκτήτης της ικανοποίηση τον Υπουργόν ότι υφίστανται επαρκείς οικονομικοί πόροι διά την κάλυψιν των εξόδων λειτουργίας της. 19. (1) Οσάκις υποβάλλεται δήλωσις διά την ίδρυσιν και λειτουργίαν ιδιωτικής σχολής ο Υπουργός παραπέμπει την δήλωσιν εις την Συμβουλευτικήν Επιτροπήν ομού μεθ' οιωνδήποτε άλλων στοιχείων και πληροφοριών τας οποίας θεωρεί αναγκαίας προς υποβολήν σχετικής εισηγήσεως. (2) Η Συμβουλευτική Επιτροπή δύναται, προ της υποβολής της εισηγήσεως της, να ζητήση παρά του ιδιοκτήτου της σχολής ή παρ' οιουδήποτε άλλου προσώπου οιαδήποτε στοιχεία, πληροφορίας ή διευκρινίσεις αναφορικώς προς την σκοπουμένην ίδρυσιν και λειτουργίαν οίας ήθελε θεωρήσει αναγκαίας. (3) Άμα τη υποβολή της εισηγήσεως της Συμβουλευτικής Επιτροπής προς τον Υπουργόν, ούτος εάν ικανοποιηθή ότι η δήλωσις συμμορφούται προς τας διατάξεις του παρόντος Νόμου καταχωρίζει ταύτην, επί τη καταβολή του καθορισμένου τέλους, εις το επί τούτω τηρούμενον παρά τω Υπουργείω Μητρώον Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως και εκδίδει εις τον ιδιοκτήτην πιστοποιητικόν, εν τω καθωρισμένω τύπω, περί της τοιαύτης καταχωρίσεως. (4) Από της εκδόσεως του εις το εδάφιον (3) αναφερομένου πιστοποιητικού η ιδιωτική σχολή θεωρείται ως ιδρυθείσα, και η προσαγωγή του πιστοποιητικού αποτελεί εκ πρώτης όψεως απόδειξιν περί της ιδρύσεως αυτής.

7 7 Ν. 1/87 (5) Ουδεμία ιδιωτική σχολή λειτουργεί προ της εκδόσεως του εις το εδάφιον (3) αναφερομένου πιστοποιητικού. (6) Γνωστοποίησις περί της καταχωρίσεως ιδιωτικής σχολής εις το Μητρώον δημοσιεύεται εις την επίσημον εφημερίδα της Δημοκρατίας. 20. (1) Παν πρόσωπον έχον παράπονον εκ της αρνήσεως του Υπουργού να εγγράψή ιδιωτικήν σχολήν εις το Μητρώον δύναται εντός τριάκοντα ημερών από της εις αυτό κοινοποιήσεως της αποφάσεως να ασκήση ιεραρχικήν προσφυγήν προς το Υπουργικόν Συμβούλιον. (2) Οσάκις υποβάλλεται ιεραρχική προσφυγή δυνάμει του εδαφίου (1), το Υπουργικόν Συμβούλιον επιλαμβάνεται του θέματος ως εάν η δήλωσις και η έκθεσις της Συμβουλευτικής Επιτροπής είχον υποβληθή εις το Υπουργικόν Συμβούλιον και, εάν ικανοποιηθή ότι υφίστανται αι νόμιμοι προϋποθέσεις, δίδει εντολήν εις τον Υπουργόν να χωρήση εις την καταχώρισιν της ιδιωτικής σχολής εις το Μητρώον και την έκδοσιν πιστοποιητικού. 21. Εκάστη ιδιωτική σχολή δέον να έχη επωνυμίαν ήτις δέον (α) να μη είναι παραπλανητική ως προς το επίπεδον και τους προσφερόμενους κλάδους σπουδών (β) να διακρίνηται σαφώς των επωνυμιών άλλων ιδιωτικών ή δημοσίων σχολών και (γ) να μη φέρη τας λέξεις «Πανεπιστήμιον» ή «Πολυτεχνείον», ως μέρος αυτής, εκτός εάν ο Υπουργός, τη συμφωνώ γνώμη της Συμβουλευτικής Επιτροπής και λαμβανομένων υπ' όψιν των προσόντων του διδακτικού προσωπικού, των διδακτηρίων, εγκαταστάσεων, εργαστηρίων και εξοπλισμού αυτής, του τρόπου εισδοχής, αξιολογήσεως, προαγωγής και απολύσεως των φοιτητών, του ωρολογίου και αναλυτικού προγράμματος και της διαρκείας των σπουδών, ικανοποιήται ότι ο βαθμός και η ποιότης της παρεχομένης παιδείας είναι πανεπιστημιακού ή πολυτεχνικού επιπέδου. 22. Το Υπουργικόν Συμβούλιον δύναται να διάταξη την διαγραφήν οιασδήποτε ιδιωτικής σχολής εκ του Μητρώου και την ακύρωσιν του πιστοποιητικού εγγραφής και λειτουργίας εάν (α) έπαυσαν να υφίστανται.οιοιδήποτε όροι απαιτούμενοι δυνάμει του παρόντος Νόμου διά την ίδρυσιν και λειτουργίαν της ή διαπιστωθή ότι εξ υπαρχής δεν υφίσταντο οιοιδήποτε απαιτούμενοι υπό του νόμου όροι διά την ίδρυσιν και λειτουργίαν της (β) η λειτουργία της είναι επιζήμια διά τα δημόσια ήθη, την δημοσίαν ασφάλειαν ή την δημοσίαν υγείαν (γ) συστηματικώς παραβιάζονται αι διατάξεις του παρόντος Νόμου ή των δυνάμει αυτού εκδιδομένων Κανονισμών. 23. (1) Ο ιδιοκτήτης ιδιωτικής σχολής όστις επιθυμεί να επιφέρη οιανδήποτε μεταβολήν οιωνδήποτε των εις το άρθρον 15 αναφερομένων στοιχείων οφείλει να υποβάλη, προ της τοιαύτης αλλαγής δήλωσιν προς τούτο προς τον Υπουργόν. (2) Επί τη υποβολή δηλώσεως δυνάμει του εδαφίου (1) ακολουθείται, τηρουμένων των αναλογιών, η διαδικασία η προβλεπομένη υπό του άρθρου \9: Ιεραρχική προσφυγή. Επωνυμία ιδιωτικών Διαγραφή ιδιωτικής σχολής εκ του Μητρώου. Μεταβολή στοιχείων ιδιωτικής

8 Ν. 1/87 8 Πιστοποιητικά ιδιωτικών Ενημερωτικά έντυπα ιδιωτικών t Συμβούλια ιδιωτικών 24. (1) Ο τύπος και το περιεχόμενον των πιστοποιητικών σπουδών των εκδιδομένων υφ' εκάστης ιδιωτικής σχολής δέον όπως εγκρίνωνται υπό του Υπουργού, δεν δύνανται δε να είναι παραπλανητικά ως προς το επίπεδον των παρεχομένων σπουδών. (2) Τα μαθήματα τα οποία παρηκολούθησεν έκαστος φοιτητής ιδιωτικής σχολής, ως και η διάρκεια των και η επίδοσίς του εις αυτά, δέον να αναγράφωνται επί του χορηγουμένου εις αυτόν πιστοποιητικού σπουδών. 25. (1) Ο ιδιοκτήτης εκάστης ιδιωτικής σχολής υποχρεούται να εκδίδη κατ' έτος ενημερωτικόν έντυπον (PROSPECTUS) εις το οποίον δέον να αναφέρωνται (α) οι προσφερόμενοι κλάδοι σπουδών και κατά πόσον αυτοί είναι εκπαιδευτικώς αξιολογημένοι πιστοποιημένοι ή όχι* (β) επαρκείς πληροφορίαι αναφορικώς προς έκαστον προσφερόμενον κλάδον σπουδών (γ) το όνομα και τα ακαδημαϊκά ή άλλα προσόντα του διευθυντού και του διδακτικού προσωπικού* (δ) το ποσόν των διδάκτρων και των δικαιωμάτων εγγραφής* (ε) οιαιδήποτε τυχόν άλλαι πληροφορίαι οριζόμενοι υπό του Υπουργού. (2) Το ενημερωτικόν έντυπον εκάστης ιδιωτικής σχολής δέον να υποβάλληται, άμα τη εκδόσει του, προς τον Υπουργόν δι* έγκρισιν: Νοείται ότι εάν εντός τριάκοντα ημερών από της τοιαύτης υποβολής του ενημερωτικού εντύπου προς τον Υπουργόν ούτος δεν εγκρίνει ή απόρριψη τούτο δι* αποφάσεως του απευθυνόμενης προς τον ιδιοκτήτην της σχολής το έντυπον θεωρείται ως εγκριθέν. (3) Εάν από της τελευταίας υποβολής ενημερωτικού δελτίου προς τον Υπουργόν δεν επήλθεν οιαδήποτε αλλαγή αναφορικώς προς τα εν τω ενημερωτικώ δελτίω αναφερόμενα στοιχεία ο ιδιοκτήτης της σχολής δεν υπέχει την δυνάμει του εδαφίου (1) υποχρέωσιν. 26. (1) Ο ιδιοκτήτης ή ο διευθυντής εκάστης ιδιωτικής σχολής υποχρεούται να τηρή (α) μητρώον φοιτητών κατά τον οριζόμενον υπό του Υπουργού τύπον (β) βιβλίον εγγραφών κατά κλάδον και έτη σπουδών (γ) βιβλίον διδακτικού προσωπικού* (δ) βιβλίον πιστοποιητικών σπουδών (ε) βιβλίον γενικού ελέγχου* (στ) οιαδήποτε άλλα στοιχεία τυχόν απαιτούμενα υπό του Υπουργού. (2) Εν περιπτώσει διακοπής της λειτουργίας ιδιωτικής σχολής δι* οιανδήποτε αιτίαν ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να παραδώση το αρχείον εις τον Υπουργόν. 27. (1) Παρ' εκάστη ιδιωτική σχολή δέον να υφίσταται συμβούλιον εις το οποίον δέον να εκπροσωπούνται ο ιδιοκτήτης της σχολής, τα μέλη του διδακτικού προσωπικού και αι οργανώσεις των φοιτητών της (2) Τηρουμένων των διατάξεων του εδαφίου (1), η σύνθεσις του συμβουλίου εκάστης ιδιωτικής σχολής, περιλαμβανομένης της αναλο-

9 9 Ν. 1/87 γίας εκπροσωπήσεως εις τούτο, ως και η ρύθμισις των εργασιών του καθορίζονται διά του εσωτερικού κανονισμού της (3) Το Συμβούλιον συμβουλεύει τον ιδιόκτήτην και τον διέυθυντήν της σχολής επί παντός θέματος αφορώντος εις (α) τα εκπαιδευτικά προγράμματα των κλάδων σπουδών της σχολής, (β) τα κριτήρια, εισδοχής, προαγωγής και απολύσεως των φοιτητών της σχολής, (γ) τον εσωτερικόν κανονισμόν λειτουργίας της σχολής, (δ) παν άλλο θέμα παραπεμπόμενον εις αυτό υπό του ιδιοκτήτου της 28. (1) Εκαστη ιδιωτική σχολή δέον να έχη εσωτερικόν κανόνι Εσωτερικός σμόν, εγκρινόμενον υπό του Υπουργού, διά του οποίου να ρυθμίζονται, κανονισμός, τηρουμένων των διατάξεων του παρόντος Νόμου και των δυνάμει αυτού εκδιδομένων Κανονισμών (α) τα της εσωτερικής λειτουργίας της σχολής, (β) τα της εγγραφής, εξετάσεως, βαθμολογίας, προαγωγής και πειθαρχίας των φοιτητών, (γ) τα των εργασιών της σχολής, των εορτών και αργιών, (δ) τα των χορηγουμένων υπό της σχολής πιστοποιητικών σπου^δών, (ε) τα της οργανώσεως και λειτουργίας του συλλόγου του διδακτικού προσωπικού, (στ) τα τών διδάκτρων και άλλων δικαιωμάτων και τελών, (ζ) τα της ιδρύσεως των εις το εδάφιον (2) προβλεπόμενων επιτροπών. (2) Ο εσωτερικός κανονισμός εκάστης ιδιωτικής σχολής δύναται να προνοή περί της ιδρύσεως και λειτουργίας οιωνδήποτε επιτροπών, δέον δε να προνοή περί της ιδρύσεως και λειτουργίας (α) ακαδημαϊκής επιτροπής* (β) διοικητικής επιτροπής και (γ) πειθαρχικής επιτροπής. / (3) (α) Η ακαδημαϊκή επιτροπή επιλαμβάνεται παντός θέματος σχετικού προς τα ακαδημαϊκά επίπεδα και τα κριτήρια προαγωγής και απολύσεως των φοιτητών. (β) Η διοικητική επιτροπή επιλαμβάνεται παντός θέματος σχετικού προς την εύρυθμον λειτουργίαν της (γ) Η πειθαρχική επιτροπή επιλαμβάνεται, παντός θέματος σχετικού προς την πειθαρχίαν εν τη σχολή. (4) Πρόεδρος των εις το εδάφιον (3) αναφερομένων επιτροπών είναι ο διευθυντής της σχολής: Νοείται ότι εάν ό διευθυντής της σχολής είναι και ό ιδιοκτήτης αυτής, ούτος δεν δύναται να είναι πρόεδρος ή μέλος της πειθαρχικής επιτροπής. (5) Εις εκάστήν επιτροπήν ιδρυομένην και λειτουργούσαν δυνάμει του εδαφίου (2) δέον να μετέχουν εκπρόσωποι του διδακτικού προσωπικού και των οργανώσεων τών φοιτητών, εις ανάλογίαν καθοριζομένην διά του εσωτερικού κανονισμού της

10 Επιθεώρησις ιδιωτικών Εκπαιδευτική αξιολόγησις πιστοποίησις. Ν. 1/ (1) Ο ιδιοκτήτης, ο διευθυντής και τα μέλη του διδακτικού προσωπικού ιδιωτικής σχολής υποχρεούνται να επιτρέπουν κατά χρόνον καθ' ον λειτουργεί η σχολή εις τους αρμοδίους υπαλλήλους του Υπουργείου την είσοδον εις την σχολήν και τας τάξεις προς επιθεώρηση* και εξακρίβωσιν (α) της τηρήσεως των όρων ιδρύσεως και λειτουργίας της σχολής (β) της χρησιμοποιήσεως του καταλλήλου προσωπικού* (γ) της τηρήσεως του ωρολογίου και αναλυτικού προγράμματος (δ) της επιτελούμενης διδακτικής εργασίας (ε) των τυχόν ελλείψεων και των λαμβανομένων υπό των υπευθύνων μέτρων προς αντιμετώπισιν τούτων και προς αρτιωτέραν λειτουργίαν της σχολής (στ) της τηρήσεως του εσωτερικού κανονισμού της σχολής (ζ) της καταλληλότητος του διδακτηρίου* 0ΐ) ττ Ιζ συμμορφώσεως προς τας διατάξεις του παρόντος Νόμου. (2) Η δυνάμει του εδαφίου (1) προβλεπομένη επιθεώρησις διεξάγεται δύο τουλάχιστον φοράς κατ' έτος, περί της τοιαύτης δε επιθεωρήσεως συντάσσεται υπό του διενεργήσαντος αυτήν έκθεσις, ήτις υποβάλλεται εις τον Υπουργόν. (3) Εν η περιπτώσει η εν εδαφίω (2) αναφερομένη έκθεσις περιλαμβάνει εφ' οιουδήποτε των εν εδαφίω (1) αναφερομένων θεμάτων δυσμενείς παρατηρήσεις ο Υπουργός κοινοποιεί το μέρος τούτο της εκθέσεως εις τον ιδιοκτήτην και τον διευθυντήν της ΜΕΡΟΣ V ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ 30. (1) Ο ιδιοκτήτης ιδιωτικής σχολής όστις επιθυμεί την εκπαιδευτικήν αξιολόγησιν πιστοποίησιν οιουδήποτε κλάδου σπουδών προσφερομένου υπό της σχολής δέον να υποβάλη προς τούτο αίτησιν προς τον Υπουργόν, συνοδευομένη υπό του καθωρισμένου δικαιώματος. (2) Η εκπαιδευτική αξιολόγησις πιστοποίησις κλάδου σπουδών διενεργείται υπό του Υπουργού κατόπιν εισηγήσεως υποβαλλομένης προς αυτόν υπό επιτροπής διοριζόμενης προς τούτο υπό του Υπουργικού Συμβουλίου. (3) Η εκπαιδευτική πιστοποίησις αξιολόγησις δίδεται εάν διαπιστωθή ότι υπάρχουν αι απαραίτητοι προϋποθέσεις και εξασφαλίζονται τα εκπαιδευτικά επίπεδα τα οποία επιδιώκει ο κλάδος σπουδών και υποδηλοί το απονεμόμενον πιστοποιητικόν σπουδών. (4) Η εκπαιδευτική αξιολόγησις πιστοποίησις/ παντός κλάδου σπουδών διενεργείται επί τη βάσει (α) του ωρολογίου και αναλυτικού προγράμματος* (β) των κριτηρίων εισδοχής των φοιτητών (γ) των ακολουθουμένων εκπαιδευτικών μεθόδων και του τρόπου διδασκαλίας* (δ) των προσόντων του διευθυντού και του διδακτικού προσωπικού* (ε) της αναλογίας φοιτητών και διδακτικού προσωπικού* (στ) των κτιριακών εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού, της βιβλιοθήκης και της οικονομικής σταθερότητος της σχολής* (ζ) της επιδόσεως των φοιτητών και (η) οιωνδήποτε άλλων καθωρισμένων στοιχείων.

11 11 Ν. 1/ Πάσα ιδιωτική σχολή η οποία προσφέρει κλάδον σπουδών εκπαιδευτικός αξιολογηθέντα πιστοποιηθέντα καταχωρίζεται εις ειδικόν επί τούτω τηρούμενον εις το Υπουργείον Παιδείας μητρώον. 32. (1) Ο Υπουργός προβαίνει εις επανεξέτασιν της εκπαιδευτικής αξιολογήσεως πιστοποιήσεως παντός κλάδου σπουδών ανά τριετίαν, ή ενωρίτερον εάν κρίνη τούτο αναγκαίον. (2) Κατά την επανεξέτασιν της εκπαιδευτικής αξιολογήσεως πιστοποιήσεως προγράμματος σπουδών ακολουθείται, τηρουμένων των αναλογιών, η υπό του άρθρου 30(2) προβλεπομένη διαδικασία. ΜΕΡΟΣ VI ΠΟΙΚΙΛΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 33. (1) Ο ιδιοκτήτης και ο διευθυντής ιδιωτικής σχολής η οποία ιδρύεται ή λειτουργεί κατά παράβασιν των διατάξεων του παρόντος Νόμου ή των δυνάμει αυτού εκδοθέντων Κανονισμών ή οιουδήποτε όρου, διατυπώσεως ή περιορισμού προνοουμένου ή επιβαλλομένου δυνάμει του παρόντος Νόμου είναι ένοχος ποινικού αδικήματος και υπόκειται εις χρηματικήν ποινήν μη υπερβαίνουσαν τας χιλίας λίρας και εις περαιτέρω χρηματικήν ποινήν μη υπερβαίνουσαν τας είκοσι λίρας δι' εκάστη ν ημέραν καθ' ην εξακολουθεί το αδίκημα και το Δικαστή ριον δύναται να διάταξη παύσιν της λειτουργίας της σχολής αναφορικώς προς την οποίαν διεπράχθη το αδίκημα. (2) Αι δι' οιουδήποτε μέσου διαφημίσεις ιδιωτικής σχολής δεν δύνανται να περιέχουν οιονδήποτε στοιχείον το οποίον είναι αναληθές ή παραπλανητικόν αναφορικώς προς το επίπεδον ή τον τύπον της σχολής ή καθ' οιονδήποτε άλλον τρόπον. (3) Παν πρόσωπον όπερ παραβαίνει τας διατάξεις του εδαφίου (2) είναι ένοχον ποινικού αδικήματος και υπόκειται εις χρηματικήν ποινήν μη υπερβαίνουσαν τας χιλίας λίρας. (4) παν πρόσωπον όπερ παραβαίνει ή παραλείπει να συμμορφωθή προς οιανδήποτε διάταξιν του παρόντος Νόμου διά την οποίαν δεν προβλέπεται ειδική ποινή είναι ένοχον ποινικού αδικήματος και υπόκειται εις χρηματικήν ποινήν μη υπερβαίνουσαν τας εκατόν λίρας. 34. (1) Το Υπουργικόν Συμβούλιον δύναται να εκδίδη Κανονισμούς δημοσιευόμενους εις την επίσημον εφημερίδα της Δημοκρατίας διά τον καθορισμόν παντός θέματος όπερ χρήζει ή είναι δεκτικόν καθορισμού και διά την καλυτέραν εφαρμογήν των διατάξεων του παρόντος Νόμου. (2) Άνευ επηρεασμού της γενικότητος του εδαφίου (1), οιοιδήποτε Κανονισμοί δύνανται (α) να ρυθμίζωσι τον τρόπον και την διαδικασίαν της εκπαιδευτικής αξιολογήσεως πιστοποιήσεως κλάδων σπουδών (β) να καθορίζωσι τα υπό του παρόντος Νόμου προνοούμενα τέλη και δικαιώματα* (γ) να καθορίζωσι τους όρους τους οποίους δέον να πληρούν αι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός των ιδιωτικών σχολών (δ) να καθορίζωσι τα της επιθεωρήσεως των ιδιωτικών και δημοσίων σχολών (ε) να καθορίζωσι τα προσόντα των μελών της ακαδημαϊκής, διοικητικής και πειθαρχικής επιτροπής των δημοσίων και ιδιωτικών ΚαταχώρισΙς εκπαιδευτικός αξιολογηθέντων προγραμμάτων. Διάρκεια εκπαιδευτικής αξιολογήσεως πιστοποιήσεως. Ποινικά αδικήματα. Κανονισμοί.

12 Ίδρυσις Κρατικού Πανεπιστημίου. Μεταβατικοί διατάξεις. Έναρξις ισχύος του παρόντος Νόμου. Ν. 1/ Ουδέν των εν τω παρόντι Νόμω διαλαμβανομένων εφαρμόζεται αναφορικώς προς την ίδρυσιν και λειτουργίαν κρατικού πανεπιστημίου εν τη Δημοκρατία. 36. (1) Αι κατά την ημερομηνίαν ενάρξεως της ισχύος του παρόντος Νόμου λειτουργούσαι ιδιωτικοί σχολαί υποχρεούνται όπως εντός έξ μηνών από της τοιαύτης ημερομηνίας υποβάλωσι δήλωσιν κατά τον υπό του παρόντος Νόμου προνοούμενον τρόπον διά την εγγραφήν των εις το Μητρώον. (2) Εάν η εγγραφή οιασδήποτε ιδιωτικής σχολής λειτουργούσης κατά την ημερομηνίαν ενάρξεως της ισχύος του παρόντος Νόμου εις το Μητρώον δεν είναι δυνατή λόγω μη συμμορφώσεως προς τας διατάξεις του παρόντος Νόμου και των δυνάμει αυτού εκδοθέντων Κανονισμών, θα επιτρέπεται η λειτουργία της διά περίοδον μη υπερβαίνουσαν τα πέντε έτη από της τοιαύτης ημερομηνίας. (3) Ουδεμία δυνάμει του εδαφίου (2) λειτουργούσα ιδιωτική σχολή δύναται να πρόσθεση εις τους ήδη προσφερόμενους υπ' αυτής κλάδους σπουδών οιονδήποτε άλλον κλάδον και υποχρεούται όπως εις τα υπ' αυτής εκδιδόμενα ενημερωτικά έντυπα και τας πάσης φύσεως διαφημίσεις αναφέρη ότι η τοιαύτη σχολή δεν είναι εγγεγραμμένη εις το Μητρώον. (4) Ουδέν των εν τω παρόντι Νόμω διαλαμβανομένων εφαρμόζεται επί των δημοσίων σχολών των λειτουργουσών κατά την ημερομηνίαν ενάρξεως της ισχύος του παρόντος Νόμου: Νοείται ότι το Υπουργικόν Συμβούλιον δύναται δι' αποφάσεως του δημοσιευομένης εις την επίσημον εφημερίδα της Δημοκρατίας να αποφασίση την εφαρμογήν του παρόντος Νόμου ή οιασδήποτε διατάξεως αυτού και επί οιασδήποτε δημοσίας σχολής λειτουργούσης κατά την τοιαύτην ημερομηνίαν. 37. Η ισχύς του παρόντος Νόμου άρχεται την Ιην Σεπτεμβρίου 1987 εξαιρουμένου του Μέρους V αυτού του οποίου η ισχύς άρχεται εις ημερομηνίαν ορισθησομένην υπό του Υπουργικού Συμβουλίου διά γνωστοποιήσεως αυτού δημοσιευομένης εις την επίσημον εφημερίδα της Δημοκρατίας. Τυπώθηκε στο Τυπογραφείο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Λευκωσία.

E.E. Παρ. 1(1) 1283 Ν. 67(Ι)/97 Αρ. 3168,18.7.97

E.E. Παρ. 1(1) 1283 Ν. 67(Ι)/97 Αρ. 3168,18.7.97 E.E. Παρ. 1(1) 1283 Ν. 67(Ι)/97 Αρ. 3168,18.7.97 Ο περί Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 1997, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 301 Ν. 67(Ι)/96 Αρ. 3057, 3.5.96

Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 301 Ν. 67(Ι)/96 Αρ. 3057, 3.5.96 Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 301 Ν. 67(Ι)/96 Αρ. 3057, 3.5.96 Ο περί Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νόμος του 1996 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΗ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1982 ΕΩΣ 2002

ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΗ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1982 ΕΩΣ 2002 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 47 του 1982 79 του 1985 136 του 1988 106(Ι) του 1998 194(Ι) του 2002. ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΗ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1982 ΕΩΣ 2002 (Ενοποίηση) Γραφείο Επιτρόπου Νομοθεσίας Λευκωσία.

Διαβάστε περισσότερα

Οι περί Σχολών Τριτοβάθµιας Εκπαίδευσης Νόµοι του (Σηµείωση: το παρόν δεν αποτελεί νοµικό κείµενο)

Οι περί Σχολών Τριτοβάθµιας Εκπαίδευσης Νόµοι του (Σηµείωση: το παρόν δεν αποτελεί νοµικό κείµενο) Οι περί Σχολών Τριτοβάθµιας Εκπαίδευσης Νόµοι του 1996 2004 (Σηµείωση: το παρόν δεν αποτελεί νοµικό κείµενο) Αριθµός 67(Ι) του 1996-2004 67(Ι) του 1996 15(Ι) του 1997 67(Ι) του 1997 10(Ι) του 1999 193(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

"Αριθμός 123 Ο ΠΕΡΙ ΟΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ, ΟΙΚΩΝ ΚΥΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΙΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1965 (ΝΟΜΟΣ 23 ΤΟΥ 1965)

Αριθμός 123 Ο ΠΕΡΙ ΟΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ, ΟΙΚΩΝ ΚΥΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΙΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1965 (ΝΟΜΟΣ 23 ΤΟΥ 1965) 152 HQ/4/1, HQ/4/2. HQ/4/3, HQ/4/4, (οδός Λευκωσίας Λάρνακος) HQ/5/1, HQ/5/2, HQ/5/3, HQ/5/4, HQ/5/5, (δδός Λεμεσοΰ Πάφου) HQ/6/1, HQ/6/2, (οδός 'Αμμοχώστου Μπογαζίου) HQ/7/1, HQ/7/2, HQ/7/3, (οδός 'Αμμοχώστου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΧΟΛΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ 2013

ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΧΟΛΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ 2013 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 67(Ι) του 1996 15(Ι) του 1997 67(Ι) του 1997 10(Ι) του 1999 193(Ι) του 2002 45(Ι) του 2003 25(Ι) του 2004 221 (Ι) του 2004 198(Ι) του 2007 89(Ι) του 2008 88(Ι) του 2009 1(Ι) του 2010

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ill (I) 91 Κ.Δ.Π. 31/73 Άρ. 997,

Ε.Ε. Παρ. Ill (I) 91 Κ.Δ.Π. 31/73 Άρ. 997, Ε.Ε. Παρ. Ill (I) 91 Κ.Δ.Π. 31/73 Άρ. 997, 2.3.73 'Αριθμός 31 Οι περί Συλλογικών Στοιχημάτων Κανονισμοί του 1973, κατατεθέντες εις τήν Βουλήν τών 'Αντιπροσώπων και τροποποιηθέντες υπ' αύτης, δημοσιεύονται,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 1257 Ν. 65(0/97 Αρ. 3168,18.7.97

Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 1257 Ν. 65(0/97 Αρ. 3168,18.7.97 Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 1257 Ν. 65(0/97 Αρ. 3168,18.7.97 Ο περί Ιδιωτικών Σχολών Έντεχνου Χορού Νόμος του 1997 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Αναγνώρισης Τίτλων Σπου

1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Αναγνώρισης Τίτλων Σπου Ε.Ε.Παρ. 1(1) 322 Ν. 68(Ι)/96 Αρ. 3057, 3.5.96 Ο περί Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης και Παροχής Σχετικών Πληροφοριών Νόμος του 1996 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 20ής ΜΑΡΤΙΟΥ 1987 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 20ής ΜΑΡΤΙΟΥ 1987 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ν. 31/87 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2216 της 20ής ΜΑΡΤΙΟΥ 1987 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ο περί Λιπασμάτων Νόμος του 1987 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ (ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1998 ΕΩΣ 2008

ΟΙ ΠΕΡΙ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ (ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1998 ΕΩΣ 2008 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Παράρτημα ΙΙΙ (Ι): 3.7.1998 ΟΙ ΠΕΡΙ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ (ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1998 ΕΩΣ 2008 (Ενοποίηση) Γραφείο Επιτρόπου Νομοθεσίας Λευκωσία. Νοέμβριος,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Αρ της 24ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1988 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Αρ της 24ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1988 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2356 της 24ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1988 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ν. 157/88 Ο περί Εγγραφής Χηµικών Νόµος του 1988 εκδίδεται µε δηµοσίευση στην επίσηµη εφηµερίδα της Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΝΟΩΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΠΩΝ ΘΕΜΑΤΑ ΑΦΟΡΩΝΤΑ ΕΙΣ ΣΧΟΛΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΑΣ ΟΔΗΓΩΝ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΝΟΩΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΠΩΝ ΘΕΜΑΤΑ ΑΦΟΡΩΝΤΑ ΕΙΣ ΣΧΟΛΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΑΣ ΟΔΗΓΩΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ο περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων (Εκπαίδευσις Οδηγών) Νόμος του 1968 εκδίδεται δια δημοσιεύσεως εις την επίσημον εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας συμφώνως τω Άρθρω 52 του Συντάγματος. -------------

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4251, 16/7/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4251, 16/7/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ (ΙΔΡΥΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 109(Ι) του 2005 197(Ι) του 2007 90(Ι) του 2008.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΪΙΡΏΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1988 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΪΙΡΏΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1988 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ν. 157/88 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΪΙΡΏΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2356 της 24ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1988 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ο περί Εγγραφής Χημικών Νόμος του 1988 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 6ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1986 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 6ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1986 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ν. 76/86 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2149 της 6ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1986 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ο περί Εμπορικών Αντιπροσώπων Νόμος του 1986 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ν. 116/85 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2084 της 25ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1985 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ο περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 1985 εκδίδεται διά δημοσιεύσεως

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 18ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1987 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 18ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1987 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 317/87 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2282 της 18ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1987 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 317 Κανονισμοί οι οποίοι εξεδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

1189 Κ.Δ.Π. 354/84. Αριθμός 354 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 268 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 63 ΤΟΥ 1962 ΚΑΙ 69 ΤΟΥ 1971)

1189 Κ.Δ.Π. 354/84. Αριθμός 354 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 268 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 63 ΤΟΥ 1962 ΚΑΙ 69 ΤΟΥ 1971) E.E. Παρ. Ill (I) Αρ. 2020, 21.12.84 1189 Κ.Δ.Π. 354/84 Αριθμός 354 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 268 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 63 ΤΟΥ 1962 ΚΑΙ 69 ΤΟΥ 1971) Κανονισμοί εκδοθέντες δυνάμει των άρθρων 38 και 39 Ενασκούν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ν. 120/87 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2236 της 19ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1987 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ο περί Δημοσίας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Αναδιάρθρωσις Ωρισμένων θέσεων) Νόμος του 1987 εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4019, 29/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4019, 29/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ---------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 2(Ι)/96 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3039 της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Κέντρων Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών Νόμος του 1996 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

«γεωπόνος» σημαίνει τον δυνάμει του άρθρου 4 εγγεγραμμένον γεωπόνον

«γεωπόνος» σημαίνει τον δυνάμει του άρθρου 4 εγγεγραμμένον γεωπόνον E.E., Παρ. I, 727 Ν. 32/87 Αρ. 2216, 20.3.87 Ο περί Εγγραφής Γεωπόνων Νόμος του 1987 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

1107 Ν. 164/87. E.E., Παρ. I, Αρ. 2241,

1107 Ν. 164/87. E.E., Παρ. I, Αρ. 2241, E.E., Παρ. I, Αρ. 2241, 10.7.87 1107 Ν. 164/87 Ο περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως Φόρων (Τροποποιητικός) Νόμος του 1987 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4228, 20/1/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΧΟΛΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ 2009

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4228, 20/1/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΧΟΛΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ 2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΧΟΛΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ 2009 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 67(Ι) του 1996 15(Ι) του 1997 67(Ι) του 1997 10(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΝΟΩΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΕΩΣ ΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΛΗΡΩΤΕΩΝ ΕΝ ΣΧΕΣΕ1 ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ- ΣΙΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΝ

ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΝΟΩΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΕΩΣ ΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΛΗΡΩΤΕΩΝ ΕΝ ΣΧΕΣΕ1 ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ- ΣΙΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΝ 935 Ό περί Αυξήσεως Συντάξεων Νόμος του 1968 εκδίδεται δια δημοσιεύσεως είς την έπίσημον εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας συμφώνως τω "Αρθρω 52 τοΰ Συντάγματος. 'Αριθμός 128 του 1968 ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΝΟΩΝ ΠΕΡΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 8(Ι)/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Ιδιωτικών Γραφείων Εξεύρεσης Εργασίας Νόμος του 1997 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. I (I), Αρ. 2673, Ν. 4/92

E.E., Παρ. I (I), Αρ. 2673, Ν. 4/92 E.E., Παρ. I (I), Αρ. 2673, 24.1.92 15 Ν. 4/92 Ο περί Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων (Τροποποιητικός) Νόμος του 1992 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. I, 1175 Ν. 51 Άρ. 1620, 1.8.80

E.E., Παρ. I, 1175 Ν. 51 Άρ. 1620, 1.8.80 E.E., Παρ. I, 1175 Ν. 51 Άρ. 1620, 1.8.80 Ό περί Προστασίας της Υγείας (Έλεγχος τοϋ Καπνίσματος) Νόμος τοϋ 1980 εκδίδεται δια δημοσιεύσεως εις την έπίσημον εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας συμφώνως

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΡΟΣ Ι

ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΡΟΣ Ι ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ υπ Άρ. 45 της Ιης ΜΑΡΤΙΟΥ I96S ΜΕΡΟΣ Ι Συμφώνως τω άρθρω 52 του Συντάγματος δ ύπό της Βουλής των 'Αντιπροσώπων ψηφισθείς περί Αυξήσεως Συντάξεων Νόμος, 1961, το

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4668, ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛA ΣΥΝΑΦH ΘΕΜΑΤA ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4668, ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛA ΣΥΝΑΦH ΘΕΜΑΤA ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 546 ΕΕ Παρ Ι(Ι) Αρ 4668, 2572018 Ν 117(Ι)/2018 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛA ΣΥΝΑΦH ΘΕΜΑΤA ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ Άρθρο 1 Συνοπτικός τίτλος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ύττ* *Αρ. 857 της 26ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1971 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ύττ* *Αρ. 857 της 26ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1971 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ύττ* *Αρ. 857 της 26ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1971 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ο περί Ιδιωτικών Σχυλείωί Νόμος τοΰ 1971 εκδίδεται δια δημοσιεύσεως εις τήν έπίσημον εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4208, 5/6/2009

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4208, 5/6/2009 Ο ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2009 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟΝ. ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΰττ" Άρ. 734 της 30ης ΙΟΥΝΙΟΥ Διοικητικάi Πράξεις καΐ Γνωστοποιήσεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟΝ. ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΰττ Άρ. 734 της 30ης ΙΟΥΝΙΟΥ Διοικητικάi Πράξεις καΐ Γνωστοποιήσεις ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΰττ" Άρ. 734 της 30ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1969 Διοικητικάi Πράξεις καΐ Γνωστοποιήσεις Αριθμός 545 Οί περί Ταμείου Βοηθείας Ζημιωθέντων (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. 1(1) 796 Ν. 78(Ι)/95 Αρ. 2989,14.7.95

E.E. Παρ. 1(1) 796 Ν. 78(Ι)/95 Αρ. 2989,14.7.95 E.E. Παρ. 1(1) 796 Ν. 78(Ι)/95 Αρ. 2989,14.7.95 Ο περί Διενέργειας Προαγωγών και Διορισμών στη Δημοτική Εκπαίδευση (Προσωρινές Διατάξεις) Νόμος του 1995 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της

Διαβάστε περισσότερα

2471 Ν. 156/85. E.E. Παρ. I, Αρ. 2089, 8.11.85. Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 148 87 του 1973 54 του 1978. Τροποποίησις του άρθρου 57 του βασικού νόμου.

2471 Ν. 156/85. E.E. Παρ. I, Αρ. 2089, 8.11.85. Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 148 87 του 1973 54 του 1978. Τροποποίησις του άρθρου 57 του βασικού νόμου. E.E. Παρ. I, Αρ. 2089, 8.11.85 2471 Ν. 156/85 Ο περί Αστικών Αδικημάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 1985 εκδίδεται δια δημοσιεύσεως εις την επίσημον εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας συμφώνως τω άρθρω

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3601, 10/5/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3601, 10/5/2002 Ο περί Ταξινόμησης των Σφάγιων των Χονδρών Βοοειδών, Χοίρων και Προβατοειδών και Αναφοράς των Τιμών αυτών Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

εε«*ν'? Α^ν 2. Έν τω παρόντι Νόμω, έκτος έάν έκ τοΰ κειμένου προκύπτη διά Εοι^α φόρος έννοια

εε«*ν'? Α^ν 2. Έν τω παρόντι Νόμω, έκτος έάν έκ τοΰ κειμένου προκύπτη διά Εοι^α φόρος έννοια E.E., Παρ. I, 1389 Ν. 103/73 Αρ. 1060, 21.12.73 ' Ό περί Αυξήσεως Συντάξεων (Άρ. 2) Νόμος του 1973 εκδίδεται δια δημοσιεύσεως εις την έπίσημον εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας συμφώνως τω "Αρθρω 52

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Cm 'Αρ. 20 της 25t)S ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1960 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Συμφώνως τω Άρθρω 52 τοΰ Συντάγματος ό υπό της Βουλής τών 'Αντιπροσώπων ψηφισθείς Νόμος περί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΝΑΥΑΓΟΣΟΣΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΛΟΥΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΝΑΥΑΓΟΣΟΣΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΛΟΥΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΝΑΥΑΓΟΣΟΣΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΛΟΥΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Συνοπτικός τίτλος 1 Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Ρύθμισης των Υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

83(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΩΝ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

83(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΩΝ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4342, 29.6.2012 Ν. 83(Ι)/2012 83(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος.

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ 2016» ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ 2016» ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ 2016» Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Ιδιωτικών Σχολείων Νόμος

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4010, 8/7/2005.Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΣΠΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2005

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4010, 8/7/2005.Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΣΠΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2005 .Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΣΠΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2005 Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.:

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3853, 3/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3853, 3/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς μεταφοράς στην Κυπριακή έννομη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ όπ Άρ. 690 της Ι ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1968 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ όπ Άρ. 690 της Ι ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1968 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ όπ Άρ. 690 της Ι ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1968 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ό περί Μηχανοκινήτων 'Οχημάτων (Έκπαίδευσις 'Οδηγών) Νόμος του 1968 εκδίδεται διά δημοσιεύσεως

Διαβάστε περισσότερα

591 Ν. 42/76. 65τοϋ1973.

591 Ν. 42/76. 65τοϋ1973. Ε.Ε., Παρ. Ι, Αρ. 1283, 9.7.76 591 Ν. 42/76 Ό περί Συντάξεων (Τροποποιητικός) Νόμος του 1976 εκδίδεται δια δημοσιεύσεως εις την ιέπίσημον εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας συμφώνως τω "Αρθρω 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ υπ Άρ της 19ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικά! Διοικητικά! Πράξεις

ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ υπ Άρ της 19ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικά! Διοικητικά! Πράξεις Κ.Δ.Π. 173/75 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ υπ Άρ. 1220 της 19ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1975 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑΙ ΜΕΡΟΣ Ι ΠΡΑΞΕΙΣ Κανονιστικά! Διοικητικά! Πράξεις 'Αριθμός 173 Ο ΠΕΡΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3459, 29/12/2000. ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 29ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3459, 29/12/2000. ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 29ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3459 της 29ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I Ο περί Εγγραφής Επαγγελματιών Κοινωνικών Λειτουργών Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91

E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91 E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91 2005 Ν. 222/91 Ο περί Στεγών για Ηλικιωμένους και Αναπήρους Νόμος του 1991 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. 3. Επισυνάπτονται: (α) Νομοσχέδιο με τίτλο: «ο περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2019».

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. 3. Επισυνάπτονται: (α) Νομοσχέδιο με τίτλο: «ο περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2019». ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Θέμα: Οι περί Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Αναγνώριση Υπηρεσίας, Προϋπηρεσίας και Τεχνικής Πείρας για Σκοπούς Διορισμού, Προαγωγής και Προσαυξήσεων) Κανονισμοί του 2019 και Νομοσχέδιο με

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ν. 25/86 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2125 της 18ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1986 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ο περί Δήμων (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόμος του 1986 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 199 του 1987 ΝΟΜΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1980 ΕΩΣ 1987 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Αριθμός 199 του 1987 ΝΟΜΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1980 ΕΩΣ 1987 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: E.E., Παρ. I, 1321 Ν. 199/87 Αρ. 2266, 16.10.87 Ο περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 1987 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 3(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4550 Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016 9 Ο περί Αποβλήτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3719, 30/5/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΗΜΩΝ ΝΟΜΟ. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί ήμων

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3719, 30/5/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΗΜΩΝ ΝΟΜΟ. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί ήμων ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΗΜΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 111 του 1985 1 του 1986 8 του 1986 25 του 1986 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί ήμων (Τροποποιητικός)

Διαβάστε περισσότερα

τους περί Ιδιωτικών Πανεπιστηµίων (Ίδρυση, Λειτουργία και Έλεγχος) Νόµους του 2005 έως 2011 (που στη συνέχεια θα

τους περί Ιδιωτικών Πανεπιστηµίων (Ίδρυση, Λειτουργία και Έλεγχος) Νόµους του 2005 έως 2011 (που στη συνέχεια θα ΝΟΜΟΣΧΕ ΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ο περί Ιδιωτικών Πανεπιστηµίων (Ίδρυση, Λειτουργία και Έλεγχος) (Τροποποιητικός) Νόµος του 2013» Συνοπτικός τίτλος. 109(Ι) του 2005 197(Ι) του 2007 90(Ι) του 2008 75(Ι) του 2010 115(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ill (I) 159 Κ.Δ.Π. 36/77 Άρ. 1330, Αριθμός 36 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (ΠΛΟΙΑΡΧΟΙ (ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1976

Ε.Ε. Παρ. Ill (I) 159 Κ.Δ.Π. 36/77 Άρ. 1330, Αριθμός 36 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (ΠΛΟΙΑΡΧΟΙ (ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1976 Ε.Ε. Παρ. Ill (I) 159 Κ.Δ.Π. 36/77 Άρ. 1330, 11.2.77 Αριθμός 36 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (ΠΛΟΙΑΡΧΟΙ (ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1976 Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 109(2) Το Υπουργικόν Συμβούλιον,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. 1(1) 866 Ν. 108(Ι)/95 Αρ. 3028,

Ε.Ε. Παρ. 1(1) 866 Ν. 108(Ι)/95 Αρ. 3028, Ε.Ε. Παρ. 1(1) 866 Ν. 108(Ι)/95 Αρ. 3028, 29.12.95 Ο περί της Διαδικασίας Πρόσληψης Έκτακτων Υπαλλήλων στη Δημόσια και Εκπαιδευτική Υπηρεσία Νόμος του 1995 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3807, 6/2/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3807, 6/2/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ Άρθρο 1. Συνοπτικός τίτλος 2. Ερμηνεία 3. Εκλογική περιφέρεια ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 344 Ν. 77(Ι)/96 Αρ. 3075,

Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 344 Ν. 77(Ι)/96 Αρ. 3075, Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 344 Ν. 77(Ι)/96 Αρ. 3075,19.7.96 Ο περί Παροχής Ειδικών Χορηγιών Νόμος του 1996 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

164 Ν. 44(Ι)/96. E.E. Παρ. 1(1) Αρ. 3051,11.4.96

164 Ν. 44(Ι)/96. E.E. Παρ. 1(1) Αρ. 3051,11.4.96 E.E. Παρ. 1(1) Αρ. 3051,11.4.96 164 Ν. 44(Ι)/96 Ο περί Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (Τροποποιητικός) Νόμος του 1996 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. I, 803 Ν. 48/83 Αρ. 1874,

E.E., Παρ. I, 803 Ν. 48/83 Αρ. 1874, E.E., Παρ. I, 803 Ν. 48/83 Αρ. 1874, 15.7.83 Ο περί Μελών της Υπηρεσίας Φυλακών (Αναδιάρθρωσα θέσεων) Νόμος του 1983 εκδίδεται διά δημοσιεύσεως εις την επίσημον εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας συμφώνως

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµός 68(Ι) του 1996

Αριθµός 68(Ι) του 1996 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 3057, 3.5.96 Ν. 68(Ι)/96 Ο περί Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης και Παροχής Σχετικών Πληροφοριών Νόµος του 1996 εκδίδεται µε δηµοσίευση στην Επίσηµη Εφηµερίδα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3611, 14/6/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3611, 14/6/2002 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3611 της 14ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2002 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ Ο ΠΕΡΙ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3912, 22/10/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1995 ΕΩΣ 1999

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3912, 22/10/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1995 ΕΩΣ 1999 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1995 ΕΩΣ 1999 Για σκοπούς συμβατότητας με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - «Οδηγία 89/48/ΕΟΚ του Συμβουλίου της

Διαβάστε περισσότερα

3557 Ν. 214/88. E.E., Παρ. I, Αρ. 2368, 2.12.88

3557 Ν. 214/88. E.E., Παρ. I, Αρ. 2368, 2.12.88 E.E., Παρ. I, Αρ. 2368, 2.12.88 3557 Ν. 214/88 Ο περί Νοσηλευτικής και Μαιευτικής Νόμος του 1988 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

HAPAPTHMA ΠΡΩΤΟΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

HAPAPTHMA ΠΡΩΤΟΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ HAPAPTHMA ΠΡΩΤΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ύπ "Αρ. 656 της 4ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1968 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ 1 Ό περί Εμπορίας Κυπριακών Ελαιοκομικών Προϊόντων (Τροποποιητικός) Νόμος του 1968 εκδίδεται δια

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3496, 4/5/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3496, 4/5/2001 Ο περί Εταιρειών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2001 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 76(Ι) του 2001 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3051 της 11ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3051 της 11ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 43(Ι)/96 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3051 της 11ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 1996 εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ν. 16(Ι)/92 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2686 της 6ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1992 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Ρυθμίσεως της Άσκησης του Επαγγέλματος των Οπτικών Νόμος του 1992 εκδίδεται με

Διαβάστε περισσότερα

2. Τό άρθρον 2 τοΰ βασικού νόμου τροποποιείται ώς ακολούθως : Τροπο (α) Διά της διαγραφής της παραγράφου (β) του, δρου «θύμα»

2. Τό άρθρον 2 τοΰ βασικού νόμου τροποποιείται ώς ακολούθως : Τροπο (α) Διά της διαγραφής της παραγράφου (β) του, δρου «θύμα» E.E., Παρ. I, 1051 Ν. 70/78 *Αρ. 1489, 22.12.78 Ό περί Ταμείου Συντάξεων και Εκτάκτων Επιδομάτων των έκ των Πεσόντων και των Θυμάτων τοϋ Αγώνος Εξαρτωμένων και των Αναπήρων αύτοϋ (Τροποποιητικός) Νόμος

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002 Ο περί Παροχής Επιδόματος Τέκνου Νόμος του 2002, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 167(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4114, 23/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4114, 23/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 125(Ι) του 1999 52(Ι) του 2006. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Ιδιωτικών

Διαβάστε περισσότερα

2749 Ν. 132/88. E.E., Παρ. I, Αρ. 2338, 22.7.88

2749 Ν. 132/88. E.E., Παρ. I, Αρ. 2338, 22.7.88 E.E., Παρ. I, Αρ. 2338, 22.7.88 2749 Ν. 132/88 Ο περί Εγγραφής και Λειτουργίας Κλινικών Εργαστηρίων Νόμος του 1988 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΝΕΙΟΥ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1969

ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΝΕΙΟΥ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1969 ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΝΕΙΟΥ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1969 Συµφώνως προς τους Κανονισµούς 3, 5 και 10 των περί ανείου Αποταµιεύσεων Κανονισµών του 1969 (εν τοις εφεξής αναφεροµένων ως «οι Κανονισµοί») (επίσηµος

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 55(Ι)/2018 Αρ. 4656, 13.6.2018 Ο περί της Εφαρμογής του Κανονισμού (Ε.Ε.) αριθ. 910/2014, σχετικά με την Ηλεκτρονική Ταυτοποίηση και τις Υπηρεσίες Εμπιστοσύνης για τις Ηλεκτρονικές Συναλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013 Ν. 106(Ι)/2013 106(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΗ ΔΟΜΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4208, 5/6/2009

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4208, 5/6/2009 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ) ΝΟΜΟΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 1.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3649, 1/11/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3649, 1/11/2002 Ο περί Υδατοκαλλιέργειας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 189(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4401, 19.7.2013 Ν. 74(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4401, 19.7.2013 Ν. 74(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4401, 19.7.2013 Ν. 74(Ι)/2013 Ν. 74(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 40(Ι) του 1999 111(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4318, 2.3.2012 Ν. 10(Ι)/2012 10(I)/2012 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΟΜΟΣ Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 97(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1978 ΕΩΣ 2016

Αριθμός 97(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1978 ΕΩΣ 2016 863 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 97(Ι)/2017 Αρ. 4612, 14.7.2017 Ο περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως Φόρων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1995 ΕΩΣ 2004

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1995 ΕΩΣ 2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1995 ΕΩΣ 2004 Συνοπτικός τίτλος. 68(Ι) του 1995 104(Ι) του 1996 17(Ι) του 1999 234(Ι) του 2004. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4353 Κ.Δ.Π. 570/2005 Αρ. 4058, 16.12.2005 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 99(I)/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ.113. 9 του 1968 76 του 1977 17 του 1979

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 740 Ν. 59(Ι)/95 Αρ. 2981,16.6.95

Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 740 Ν. 59(Ι)/95 Αρ. 2981,16.6.95 Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 740 Ν. 59(Ι)/95 Αρ. 2981,16.6.95 Ο περί Αναγκαστικής Απαλλοτριώσεως (Προσωρινές Διατάξεις για τη Νομιμοποίηση Υφιστάμενων Αγροτικών Δρόμων) Νόμος του 1995 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3810, 13/2/2004 Ο ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3810, 13/2/2004 Ο ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Ο ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - «Οδηγία 2000/79/ΕΚ του Συμβουλίου,

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 68 του 1987 ΝΟΜΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΩΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΝ ΤΟΥ 1985

Αριθμός 68 του 1987 ΝΟΜΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΩΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΝ ΤΟΥ 1985 E.E., Παρ. I, 837 Ν. 68/87 Αρ. 2226, 8.5.87 Ο περί Συνεργατικών Εταιρειών (Τροποποιητικός) Νόμος του 1987 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52

Διαβάστε περισσότερα

MΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ. Μετεγγραφαί μαθητών τη αιτήσει των κηδεμόνων

MΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ. Μετεγγραφαί μαθητών τη αιτήσει των κηδεμόνων MΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Π.Δ.104/79 Αρ.14. Μετεγγραφαί μαθητού από τινός των κατά τον νόμο 309/76 Γυμνασίων ή Λυκείων εις έτερον ομοιότυπον ενεργείται δι' αποχρώντα εκάστοτε λόγον, είτε τη αιτήσει του ενδιαφερομένου

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3414, 23/6/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3414, 23/6/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3414 της 23ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2000 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I Ο περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2000 εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

Ή Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως :

Ή Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως : 600 Ό περί "Αρχής Κρατικών 'Εκθέσεων Νόμος του 1968 εκδίδεται δια δημοσιεύσεως εις τήν έπίσημον εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας συμφώνως τω "Αρθρω 52 του Συντάγματος. Αριθμός 93 τοο 1968 ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΝΟΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3549, 23/11/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3549, 23/11/2001 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3549 της 23ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2001 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Άρθρο ΜΕΡΟΣ I ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ 1. Συνοπτικός τίτλος

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. I, 835 Ν. 47 /79 *Αρ. 1523, 1.6.79

E.E., Παρ. I, 835 Ν. 47 /79 *Αρ. 1523, 1.6.79 E.E., Παρ. I, 835 Ν. 47 /79 *Αρ. 1523, 1.6.79 Ο περί Ειδικής Έκτκηδεύσεως Νόμος

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΜΟΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟΥ ΡΕΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς εναρμόνισης με το άρθρο 2 της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1997 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1997 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 133/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3145 της 24ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1997 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 133 Οι περί Επιστημονικού Τεχνικού

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4016, 22/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4016, 22/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟ ----------------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως Συνοπτικός τίτλος. 73(Ι) του 2004. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Αστυνομίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 83(Ι)/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3196 της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Τροποποιητικός) (Αρ. 4) Νόμος τον 1997

Διαβάστε περισσότερα

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4550, 5.2.2016 Ν. 3(I)/2016 3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 185(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 48(Ι) του 2018 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2001 ΜΕΧΡΙ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Αριθμός 48(Ι) του 2018 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2001 ΜΕΧΡΙ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 289 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 48(Ι)/2018 Αρ. 4654, 1.6.2018 Ο περί Άδειας Οδήγησης (Τροποποιητικός) Νόμος του 2018 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµός 132 του 1988 ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΝΟΩΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑΙ ΙΑΤΑΞΕΙΣ

Αριθµός 132 του 1988 ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΝΟΩΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑΙ ΙΑΤΑΞΕΙΣ Ε.E., Παρ. Ι, Αρ. 2338, 22.7.88 Ν. 132/88 Ο περί Εγγραφής και Λειτουργίας Κλινικών Εργαστηρίων Νόµος του 1988 εκδίδεται µε δηµοσίευση στην επίσηµη εφηµερίδα της Κυπριακής ηµοκρατίας σύµφωνα µε το Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα