ΠΠΓΕΛ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΠΓΕΛ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ"

Transcript

1 ΠΠΓΕΛ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ

2

3

4 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

5 Τα μέλη του συγκροτήματος ήταν: Τζιμ Μόρισον Τζον Ντένσμορ Ρέι Μάνζαρεκ Ρόμπι Κρίγκερ

6 Οι The Doors ήταν αμερικανικό ροκ συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε το 1965 στο Λος Αντζελες Το όνομά τους προέρχεται από το μυθιστόρημα "Οι Πύλες της Ενόρασης" ("The Doors of Perception") του Άλντους Χάξλεϋ Το συγκρότημα κυκλοφόρησε έξι επιτυχημένους στούντιο δίσκους μέχρι το 1971, όταν ο Μόρισον βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Παρίσι. Τα υπόλοιπα μέλη συνέχισαν ως τρίο μέχρι το 1973.

7 Μετά το θάνατο του Τζιμ Μόρισον, τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος συνέχισαν για ένα διάστημα δύο ετών με τους Κρίγκερ και Μάνζαρεκ να αναλαμβάνουν τα φωνητικά. Τον Οκτώβριο του 1971, κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Other Voices" με πολύ μικρότερη επιτυχία σε σχέση με τους προηγούμενους δίσκους τους. Ακολούθησε το Full Circle" με έντονες τζαζ επιρροές το 1972, ενώ περιόδευαν συνεχώς με τον μπασίστα Τζακ Κόνραντ στη σύνθεση τους. Τελικά, διαλύθηκαν το 1973, με επανενώσεις να πραγματοποιούνται κατά διαφορετικά διαστήματα.

8 ALBUMS Strange Days

9 ALBUMS

10 ROLLING STONES Γιώργος Κολοκοτρώνης

11 Οι Rolling Stones είναι ένα από τα σημαντικότερα βρετανικά ροκ συγκροτήματα που έγινε δημοφιλές την δεκαετία του 60.

12 Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το 1962 από τον αρχικό ηγέτη Μπράιαν Τζόουνς, αλλά τελικά επικράτησε η συνεργασία του τραγουδιστή Μικ Τζάγκερ και του κιθαρίστα Κιθ Ρίτσαρντς, οι οποίοι συνέθεταν στίχους και τραγούδια. Ο πιανίστας Ίαν Στιούαρτ, ο ντράμερ Τσάρλ Γουάτς και ο μπασίστας Μπιλ Γουάιμαν συμπλήρωσαν την σύνθεση του συγκροτήματος.

13 Ο Ίαν Στιούαρτ απομακρύνθηκε ως επίσημο μέλος του συγκροτήματος το 1963, αλλά συνέχισε να συνεργάζεται με το συγκρότημα ως οδικός διευθυντής και πιανίστας μέχρι το θάνατό του, το 1985.

14 Οι πρώτες μουσικές συλλογές των Rolling Stones ήταν κυρίως διασκευές αμερικανικών μπλουζ τ ραγουδιών. Το κομμάτι, "(I Can't Get No) Satisfaction" καθιέρωσε τους Stones ως ένα από τα μεγάλα ονόματα του είδους.

15 Αρχίζοντας με το άλμπουμ "Aftermath" το1966, τα τραγούδια του Τζάγκερ και του Ρίτσαρντς, που βοήθησαν τον μουσικό πειραματισμό του Τζόουνς, επέκτειναν την πάντα παρούσα υφολογική ευελιξία τους.

16 Ο Τζόουνς απεβίωσε το 1969, αμέσως μετά από την πυρκαγιά από τη ζώνη και αντικαταστάθηκε από τον Μικ Τέιλορ, τον οποίο διαδέχτηκε ο Ρον Γουντ το Ο Γουάιμαν αποσύρθηκε το 1993 και αντικαταστάθηκε από τον Ντάρυλ Τζόουνς, ο οποίος δεν συμμετέχει επισήμως στο συγκρότημα.

17 Οι Rolling Stones έχουν στο ενεργητικό τους περισσότερα από 55 άλμπουμ και έχουν φτάσει στην κορυφή των βρετανικών και αμερικάνικων τσαρτ 32 φορές. Έχουν πουλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια αντίτυπα, παγκοσμίως. Από τo "Stick Fingers" του 1971 μέχρι το "Tattoo You" δέκα χρόνια αργότερα, το συγκρότημα κυκλοφόρησε οκτώ δίσκους που έφθασαν στο # 1 στιςηνωμένες Πολιτείες. Το 1989, οι Rolling Stones εντάχθηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame και το 2004 πήραν την τέταρτη θέση στην λίστα με τους εκατό μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών του περιοδικού "Rolling Stone

18 Η πιο πρόσφατη στούντιο κυκλοφορία τους με τίτλο "A Bigger Bang", κυκλοφόρησε το 2005 και συνοδεύθηκε από τις υψηλότερης συνολικής είσπραξης συναυλίες στην ιστορία, οι οποίες διήρκεσαν μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού του Κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους στην Αμερική το 1969, ο διευθύνων των συναυλιών τους Σαμ Γκάτλερ τους σύστησε ως την "μεγαλύτερη ροκ εντ ρολ μπάντα στον κόσμο", ένας τίτλος που έχει παραμείνει μέχρι σήμερα.

19

20 The Beatles

21 » Οι Μπητλς σχηματίστηκαν στο Λίβερπουλ το 1959 κ αι η αρχική τους σύνθεση περιλάμβανε τους Τζων Λένον, Πωλ Μακάρτνεϋ,Τζωρτζ Χάρισον, Στιούαρτ Σατκλιφφ (μπάσο και φωνή), και Πιτ Μπεστ (τύμπανα). Tο πρώιμο ρεπερτόριό τους στηριζόταν σε διασκευές αμερικανικών R&B κομματιών των Chuck Berry και Little Richard. Σύντομη Ιστορία

22 Στις αρχές του1961, ο Σατκλιφφ αποφασίζει να αποχωρήσει και ο Μακάρτνεϋ παίρνει το μπάσο. Τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, ο Brian Epstein γίνεται μάνατζέρ τους, τον Αύγουστο του 1962, αντικαθιστούν τον ντράμερ Πιτ Μπεστ, με τον Ρίτσαρντ Στάρκι (Ρίνγκο Σταρ), και κυκλοφορούν το ιστορικό single "Love Me Do" με παραγωγό τον George Martin.

23 Καθιερώνουν το image με το ιδιαίτερο κούρεμά τους και τα σακάκια δίχως κολάρο και το "She Loves You" γίνεται το single με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της Βρετανίας

24 Προέλευση ονόματος Η αρχή έγινε με τον John Lennon στα σχολικά του χρόνια, και την skiffle μπάντα του, τους Black Jacks. Στην συνέχεια ονομάστηκαν Quarrymen, από το όνομα του σχολείου Quarry Bank High School. Ο Stuart Sutcliffe -πρώτος μπασίστας του συγκροτήματος και καλός φίλος του John- πρότεινε να αλλάξουν το όνομα τους σε Beetles. Το "Ε" έγινε "Α" κάνοντας λογοπαίγνιο με τη λέξη beat (ρυθμός). O Lennon είπε ότι έκανε λογοπαίγνιο με τις λέξεις beat και less (χωρίς ρυθμό).

25 Ο John Lennon είχε πει ότι είχε ένα όραμα όταν ήταν 12 χρονών. Eίδε έναν άνθρωπο να βγαίνει μέσα από μια φλεγόμενη πίτα και του είπε Θα είστε οι Beatles με Α, όχι E. Πολλοί τον πίστεψαν, αλλά ο Paul McCartney σε συνέντευξη που έδωσε το 1997 για τον δίσκο του Flaming Pie είπε ότι προφανώς ο John αστειευόταν.

26

27 Πρόλογος Στη Β.Αμερική, στην ευρώπη και την Ωκεανία η δεκαετία εφερε την ανθιση της disco, ιδιαίτερα από τα μέσα, μέχρι το τέλος της. Δημοφιλείς παρεμειναν επίσης η funk, η smooth jazz,η jazz fusion, και η soul. Η punk rock μάλιστα έπαιξει καθοριστικό ρολο στη εξελιξη της μουσικής από τα μεσα της δεκαετίας και μετα. Άλλα ειδη, όπως η ρέγκε απόκτησαν πρωτοφανές για την εποχη πληθος. Η Hip hop εκανε τα πρωτα της βηματα σε αυτή τη δεκαετία, αλλά δεν κατάφερε να αποκτήσει σημαντική απηχηση μεχρι τη δεκαετία του 80. Τέλος την εμφάνισή της εκανε και η πειραματική μουσική(experimental) που εκανε χρηση πολλών ηλεκτρονικών στοιχείων, και ωθησε στην αναπτυξη και τη βελτιωση των synthesizer.

28 Black Sabbath 70-80

29 Black Sabbath Θεωρούνται το πρώτο Heavy Metal συγκρότημα Προέλευση: Αγγλία Παρουσία: ; 2011 Μουσικά είδη: Heavy Metal, Hard Rock Ξεκίνησαν την άνοιξη του 1967 ως Polka Tulk και λίγο αργότερα ως Earth. Αρχικά μέλη των Black Sabbath ήταν ο Όζι Όσμπορν (φωνητικά), ο Τόνι Αϊόμι (κιθάρα), ο Γκίζερ Μπάτλερ (μπάσο) και ο Μπιλ Γουόρντ (τύμπανα)

30 Ξεκίνησαν την άνοιξη του 1967 ως Polka Tulk και λίγο αργότερα ως Earth. Αρχικά μέλη των Black Sabbath ήταν ο Όζι Όσμπορν (φωνητικά), ο Τόνι Αϊόμι (κιθάρα), ο Γκίζερ Μπάτλερ (μπάσο) και ο Μπιλ Γουόρντ (τύμπανα) Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο του σινγκλ με τίτλο "Evil Woman" τον Ιανουάριο του 1970 μέσω της εταιρείας "Fontana Records". Στις 13 Φεβρουαρίου του 1970 κυκλοφορεί το ομώνυμο ντεμπούτο-άλμπουμ του συγκροτήματος, ανεβαίνοντας στο # 8 στη Μεγάλη Βρετανία και το # 23 στις Η.Π.Α., όπου παρέμεινε στα τσαρτ για πάνω από ένα χρόνο. Ο δίσκος περιείχε κλασικά κομμάτια όπως το σκοτεινό ομώνυμο, το "The Wizard", το "N.I.B." και το "The Warning". Οι Black Sabbath και το άλμπουμ τους, λογοκρίθηκαν από τον Τύπο της εποχής ως "σκοτεινή και πολύ θορυβώδης μπάντα"

31 Paranoid Τον Ιούνιο του ίδιου έτους, το συγκρότημα επέστρεψε στο στούντιο για να ηχογραφήσει το επόμενο άλμπουμ του. Το κομμάτι "War Pigs" θα έδινε αρχικά το όνομα του στο άλμπουμ, όμως η εταιρεία φοβούμενη την κοινωνική κατακραυγή λόγω του πολέμου του Βιετνάμ ζήτησε να πάρει το όνομα "Paranoid", από ένα άλλο κομμάτι του δίσκου. Τον Σεπτέμβριο, κυκλοφόρησε το "Paranoid" σε μορφή σινγκλ και έφθασε στο # 4 των βρετανικών τσαρτ. Ένα μήνα αργότερα κυκλοφόρησε και το ομώνυμο άλμπουμ, ανεβαίνοντας στο # 1 στη Μεγάλη Βρετανία και το # 12 στις Η.Π.Α.. Ο εν λόγω δίσκος είναι, πλέον, τέσσερις φορές πλατινένιος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πέραν του κλασικού ομώνυμου τραγουδιού, το "Paranoid" περιείχε τα "Iron Man" και "War Pigs", θρυλικά στις συνειδήσεις των οπαδών του συγκροτήματος. Το "Paranoid" κατακρίθηκε όπως και ο πρώτος δίσκος των Black Sabbath, αλλά πλέον θεωρείται ένα από τα καλύτερα άλμπουμ στην ιστορία του χέβι μέταλ.

32 Master of Reality Τον Ιούλιο του 1971 κυκλοφόρησε το τρίτο, κατά σειρά, άλμπουμ τους με τίτλο "Master of Reality". Κομμάτια που δημιούργησαν μεγάλη εντύπωση είναι το "Children of the Grave" και το "After Forever", με στίχους που αναφέρονται στην ψυχή του ανθρώπου και τη ζωή μετά θάνατον. Ο δίσκος έγινε χρυσός δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του και ανέβηκε στο Top-10 και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Μετά από μία μεγάλη περιοδεία και ένα διάλειμμα για το συγκρότημα, κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 1972, το "Volume 4" (# 8 στη Βρετανία, # 13 στις Η.Π.Α.), με τα "Supernaut", "Snowblind" (το αρχικό όνομα του άλμπουμ) και "Cornucopia". Ο δίσκος ηχογραφήθηκε το καλοκαίρι του 1972, με αρκετά προβλήματα λόγω της συνεχούς χρήσης ναρκωτικών ουσιών από τα μέλη του συγκροτήματος. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας για την προώθηση του δίσκου, οι Black Sabbath επισκέφθηκαν για πρώτη φορά την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, την άνοιξη του 1973.

33 Το Φεβρουάριο του επόμενου έτους ξεκίνησαν να δουλεύουν για τον επόμενο δίσκο τους, ο οποίος κυκλοφόρησε την 1 Ιουλίου του 1975 με τίτλο "Sabotage" (# 7 στη Βρετανία, # 28 στις Η.Π.Α.). Με επιβλητικά και έντονα φωνητικά του Όσμπορν, ξεχώρισαν τραγούδια όπως τα "Symptom of the Universe" και "Megalomania", αλλά ο δίσκος ήταν ο πρώτος τους που δεν έγινε πλατινένιος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Την 1 Δεκεμβρίου του 1975, κυκλοφόρησε η πρώτη συλλογή του συγκροτήματος με τίτλο "We Sold Our Soul for Rock 'n' Roll" ανεβαίνοντας στο Top-50 της Μεγάλης Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Το Νοέμβριο του 1977, ο Όζι Όσμπορν παραιτήθηκε από το συγκρότημα λόγω προσωπικών προβλημάτων. Τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος αποφάσισαν να τον αντικαταστήσουν με τον Ντέιβ Γουόλκερ των Savoy Brown. Η μοναδική εμφάνιση του Γουόκερ με το συγκρότημα έγινε στις 8 Ιανουαρίου 1978 για την τηλεοπτική εκπομπή "Look! Hear!", όπου έπαιξαν το τραγούδι "Junior's Eyes". Τρεις μήνες αργότερα, ο Όσμπορν αποφάσισε να επιστρέψει στο συγκρότημα.

34 Τον Οκτώβριο του 1978, κυκλοφορήσαν το "Never Say Die" (# 12 στη Βρετανία, # 69 στις Η.Π.Α.). Το ομώνυμο σινγκλ έφτασε στο # 21 των βρετανικών τσαρτ, το πρώτο μετά το τραγούδι "Paranoid" που κατάφερε να μπει στον βρετανικό κατάλογο επιτυχιών. Το Μάιο του 1978, περιόδευσαν στην Αμερική με τους Van Halen να ανοιγουν τις συναυλίες τους. Το 1979, οι Black Sabbath είχαν φτάσει στο σημείο να μην μπορούν πλέον να συνυπάρξουν, κυρίως λόγω του υπερβολικού εθισμού του Όσμπορν στα ναρκωτικά, αλλά και της ανικανότητας του να συνεισφέρει στο συνθετικό κομμάτι του συγκροτήματος. Αποφάσισαν να τον απολύσουν και να προσλάβουν στη θέση του τον πρώην τραγουδιστή των Rainbow, Ρόνι Τζέιμς Ντίο.

35

36 Μέλη του Συγκροτήματος Main Band : Eddie Van Halen : Lead Guitar Alex Van Halen : Drums Wolfgang Van Halen : Bass David Lee Roth : Vocals Former Members : Mark Stone : bass, backing vocals ( ) Michael Anthony : bass, backing vocals ( ) Sammy Hagar lead vocals, rhythm guitar ( , ) Gary Cherone : lead vocals ( )

37 Πρώτα χρόνια : Tο συγκρότημα αρχικά σχηματίστηκε από τους Eddie Van Halen, Alex Van Halen, και Mark Stone έχοντας αρχικά το όνομα Genesis. Αργότερα το άλλαξαν σε Mammoth αφού ανακάλυψαν ότι υπήρχε ήδη ένα Αγγλικό συγκρότημα με το ίδιο όνομα. Το τελικό του όνομά Van Halen το πήρε ύστερα από την αντικατάσταση του Stone από τον Michael Anthony στο μπάσο ο οποίος και το πρότεινε. Σε αυτό το σημείο το συγκρότημα έπαιζε σε μαγαζιά διασκευές τραγουδιών από συγκροτήματα όπως οι ZZ Top, οι Led Zeppelin, Deep Purple και άλλων.

38 Το 1978 οι Van Halen εκδίδουν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο, Van Halen I ο οποίος περιέχει κομμάτια όπως, Running With The Devil, Eruption, Atomic Punk, On Fire Ένα χρόνο αργότερα, βγαίνει στην κυκλοφορία ο δεύτερος τους δίσκος με τίτλο Van Halen II ο οποίος έφτασε στο Top 10 των Ηνωμένων Πολιτειών

39 Παρα τις επιτυχίες των δίσκων τους, ο David Lee Roth αποφασίζει να εγκαταλείψει το συγκρότημα για να κάνει σολο καριέρα. Αντικαταστάθηκε από τον Sammy Hagar σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής για το συγκρότημα Ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος με τον Χάγκαρ στη σύνθεση του ήταν το "5150", τον Mάρτιο του 1986, το οποίο έγινε το πρώτο άλμπουμ των Van Halen που σκαρφάλωσε στην κορυφή των αμερικάνικων τσάρτ και βραβεύθηκε ως έξι φορές πλατινένιο, ενώ περιείχε την μεγάλη επιτυχία "Why Can't This Be Love" που έφθασε στο # 3,

40 Στις αρχές του 1995, οι Van Halen είχαν κυκλοφορήσει τον δίσκο «Balance" και κατά την περιοδεία του άλμπουμ άνοιγαν τις ευρωπαϊκές εμφανίσε ις των Bon Jovi. Μετά την επιστροφή του συγκροτήματος στις Ηνωμένες πολιτειες, ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Χάγκαρ από τη σύνθεση των Van Halen. Το μικρόφωνο ανέλαβε ο πρώην τραγουδιστής των Extreme, Γκάρι Τσερόουν και το συγκρότημα κυκλοφόρησε το Van Halen III",

41

42 Οι The Police ήταν τριμελές συγκρότημα Νιου Γουέιβ μουσικής οι οποίοι δημιουργήθηκαν το 1977 από τον ντράμερ Στιούαρτ Κόπλαντ.

43 Αρχηγός και βασικότερο μέλος ήταν ο τραγουδιστής και μπασίστας Στινγκ ο οποίος έγραφε και τα τραγούδια. Το τρίτο μέλος του συγκροτήματος ήταν ο κιθαρίστας Άντι Σάμερς. Το είδος μουσικής που έπαιζαν ήταν ροκ επηρεασμένο από τζαζ, ρέγκε και πανκ.

44 Το άλμπουμ τους Synchronicity, που εκδόθηκε το 1983, έφτασε στο νούμερο ένα στο Βρετανικό Πίνακα επιτυχιών Δίσκων (UK Albums Chart) και στο Αμερικανικό Μπίλμπορντ 200, με οχτώ εκατομμύρια πωλήσεις και ήταν το πιο εμπορικό τους άλμπουμ.

45 Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1986 και επανασυνδέθηκε το 2007 για μια παγκόσμια περιοδεία.

46

47 Deep Purple Ιδρύθηκαν το 1968 στο Χέρτφορντ της Αγγλίας. Αρχικά παίζανε μουσική Progressive Rock αλλά κατά το 1970 άρχισαν να τείνουν στη Hard Rock. Το 2013 ξεκίνησαν να εξερευνούν την Progressive Metal. Έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως. The Unholy Trinity of British hard rock and heavy metal Deep Purple Led Zeppelin Black Sabbath

48 Τα μέλη Το συγκρότημα είναι δομημένο σε γραμμές σύνθεσης. Δηλαδή ανά περιόδους (Marks) γίνονται αλλαγές στη σύστασή του Το πιο επιτυχημένο Mark ήταν το δεύτερο, με τα μέλη: Ian Gillan (vocals) Jon Lord (organ) Roger Glover (bass) Ian Paice (drums) Ritchie Blacmore (guitar)

49 Ιστορία Ονομασία Το αρχικό όνομα του συγκροτήματος ήταν 'Roundabout' και δόθηκε το 1967 από τον Chris Curtis Ένα χρόνο αργότερα ο Ritchie Blackmore πρότεινε την ονομασία 'Deep Purple' και τα τότε μέλη του συγκροτήματος το εξέλεξαν Δεύτερη επιλογή ήταν το όνομα 'Concrete God' Mark I ( ) Mark II-a ( ) Mark III ( ) Mark IV ( ) //Διακοπή// Mark II-b ( ) Mark V ( ) Mark II-c ( ) Mark VI ( ) Mark VII ( ) Mark VIII (2002- παρόν)

50 Επιτυχίες Το 1975 οι Deep Purple εντάχθηκαν στο βιβλίο ρεκόρ Guinness ως το ηχηρότερο συκρότημα για τη συναυλία τους στο London Rainbow Theatre Machine Head Ηχογραφήθηκε το Δεκέμβριο του 1971 και για τρεις βδομάδες ήταν στην κορυφή των chart. Αποτελεί σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος και περιλαμβάνει το τραγούδι-ορόσημο της Heavy Metal, 'Smoke on the Water'.

51

52 Οι Pink Floyd είναι ένα βρετανικό μουσικό συγκρότημα που έχει γράψει ιστορία στον χώρο της ροκ μουσικής. Έχουν ξεχωρίσει τόσο για τις πρωτοποριακές για την εποχή συνθέσεις τους, όσο και για τους νεωτεριστικούς και συγκινησιακά φορτισμένους στίχους τους, τα ευφάνταστα εξώφυλλα τους, τις πειραματικές ενορχηστρώσεις και ηχογραφήσεις και τις θεαματικές συναυλίες τους. Υπολογίζεται ότι το συγκρότημα έχει πουλήσει γύρω στα 74,5 εκ άλμπουμ στις Η.Π.Α. και πάνω από 300 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και συγκαταλέγεται έτσι στα πιο επιτυχημένα, εμπορικά, ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών

53 Ο δίσκος "Meddle" κυκλοφόρησε στα τέλη του 1971 με την progressie πλευρά των Pink Floyd να καταλαμβάνει πλέον το κύριο μέρος της μουσικής τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε το εικοσάλεπτο "Echoes". Το συγκρότημα συνέχισε με το σάουντρακ άλλης μίας ταινίας του Σρέντερ, με τίτλο "Obscured By Clouds"

54 Η επόμενη κυκλοφορία των Pink Floyd αποτέλεσε το σήμα κατατεθέν τους. Ο δίσκος "The Dark Side Of The Moon" γνώρισε τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο, παραμένοντας στα αμερικάνικα τσαρτ για περισσότερες από 700 εβδομάδες και όντας το πρώτο # 1 τους στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Οι πωλήσεις του έχουν πλέον αγγίξει τα πενήντα εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχει βραβευθεί ως 15 φορές πλατινένιος στις Ηνωμένες Πολιτείες και εννέα φορές πλατινένιος στην πατρίδα του συγκροτήματος.

55 Δύο χρόνια αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 1975, κυκλοφόρησαν το επόμενο τους άλμπουμ με τίτλο "Wish You Were Here", το οποίο ανέβηκε στο # 1 σε Μεγάλη Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδια και Ολλανδία. Το γνωστότερο τραγούδι του δίσκου είναι το "Shine On You Crazy Diamond" και ήταν αφιερωμένο στον Σιντ Μπάρετ.

56 Τον Ιανουάριο του 1977, κυκλοφόρησαν τον δίσκο "Animals",κατά την περιοδεία του οποίου προσέθεσαν στη σύνθεση τους τούς κιθαρίστες Αλ Στιούαρτ και Σνόουι Γουάιτ. Προβλήματα εμφανίστηκαν στην τελευταία εμφάνιση της συγκεκριμένης περιοδείας, όταν ο Γουώτερς έφτυσε στο πρόσωπο έναν θεατή. Την ίδια χρονιά, ο Μέισον έκανε την παραγωγή του δίσκου "Music For Pleasure" των The Damned, συνεργασία η οποία κατακρίθηκε από τα ΜΜΕ και τους οπαδούς του πανκ συγκροτήματος, λόγω της ανομοιότητας των Pink Floyd με το ανερχόμενο κίνημα της πανκ.

57 Γ. Λεμπιδάκης:Black Sabbath Κ. Κουτρόπουλος: Van Halen Δ. Κόμπος: The Police Δ. Κουρσάρης: Deep Purple Σ. Καραγιάννης: Pink Floyd Πρόλογος και επιμέλεια παρουσίασης: Σ. Καραγιάννης

58 80 s Καουκάκη Χαρά Καπετάνου Ανδριάνα Καρανικόλα Ελένη Λάτση Κωνσταντίνα

59 Michael Jackson O Βασιλιάς της Pop Ανδριάνα Καπετάνου

60 Ο Michael Joseph Jackson θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής και του θεάματος. Είναι ευρέως γνωστός ως «O Βασιλιάς της Ποπ». Τιμήθηκε μεταξύ άλλων μετά τον θάνατο του με το Βραβείο Grammy για το σύνολο της προσφοράς του, ενώ οι ιδιαίτερες χορευτικές του κινήσεις, και η ποπ εμφάνισή του έχουν εμπνεύσει και επηρεάσει πολλούς σημερινούς τραγουδιστές, όπως οι Usher, Britney Spears, Beyoncéκαι Justin Timberlake μεταξύ άλλων.

61 Γεννήθηκε στο Γκάρι της Ιντιάνα στις 29 Αυγούστου το Άρχισε τη σταδιοδρομία του ως τραγουδιστής της Motown με το συγκρότημα The Jackson 5. Άρχισε ουσιαστικά τη σόλο σταδιοδρομία του το 1979 με τον δίσκο Off the Wall αν και τυπικά αποχώρησε από τους The Jacksons το 1987.

62 The Jackson 5 Tο συγκρότημα The Jackson 5 (αποτελούμενο από τα αδέλφια Jackson), εμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Ο Michael Jackson ενώ ήταν ακόμη μέλος των The Jackson 5, το 1971 ξεκίνησε τις πρώτες σόλο ηχογραφήσεις του στην ίδια εταιρία. Το 1975 το συγκρότημα αποχώρησε από τη Motown και εντάχθηκε στο δυναμικό της Epic αλλάζοντας το όνομα σε The Jacksons.

63

64 Thriller Kυκλοφόρησε στις 30 Νοεμβρίου του Kατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σε πωλήσεις δίσκου στην ιστορία, και παραμένει έως σήμερα το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει 105 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σύμφωνα με το Guinness World Records.

65 Θάνατος Στις 25 Ιουνίου 2009 ο Τζάκσον βρέθηκε αναίσθητος στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. Άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου δύο ώρες αργότερα πέθανε. Η είδηση του θανάτου του έκανε το γύρο του κόσμου μέσα σε λίγα λεπτά και προκάλεσε ραγδαία αύξηση της κυκλοφορίας στο Διαδίκτυο.

66 H έκπληξη στα βραβεία Billboard Πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του, ο βασιλιάς της ποπ, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, παρουσίασε το νέο του τραγούδι «Slave to rhythm». Tο ολόγραμμα του Τζάκσον, τραγούδησε και χόρεψε μαζί με δεκαέξι - αληθινούς!-χορευτές, κάνοντας το MGM Grand Garden Arena να πάλλεται από τα χειροκροτήματα.

67 Michael Jackson - Slave To The Rhythm

68 Nirvana Καουκάκη Χαρά

69 Αμερικανικό ροκ συγκρότημα Διαμορφώθηκε το 1987 από τον τραγουδιστή/κιθαρίστα Kurt Cobain, τον μπασίστα Krist Novoselic και τον ντράμερ Dave Grohl (πήρε μέρος στο γκρουπ το 1990). Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ροκ συγκροτήματα και στιγμάτισαν μια ολόκληρη γενιά. Το συγκρότημα καθιερώθηκε ως τμήμα της μουσικής σκηνής του Σιάτλ.

70 Το πρώτο άλμπουμ Bleach κυκλοφόρησε το 1989, ενω το 1991 βρήκε τεράστια επιτυχία το «Smells like teen spirit», το βασικό single από τον δίσκο Nevermind. Οι Nirvana εισήχθησαν στην επικρατούσα τάση, αναδεικνύοντας το είδος της εναλλακτικής ροκ (alternative rock) μουσικής, grunge. Το συγκρότημα διαλύθηκε με το θάνατο του Kurt Cobain τον Απρίλιο του Το συγκρότημα έχει πουλήσει πάνω από 25 εκατομμύρια άλμπουμ στις ΗΠΑ και πάνω από 75 εκατομμύρια παγκοσμίως

71 Πρώτα χρόνια Ο Kurt Cobain και ο Novoselic γνωρίστηκαν το Ήταν θαυμαστές των Melvins και σύχναζαν στον χώρο εξάσκησης του συγκροτήματος Ονόματα: Skid Row, Pen Cap Chew, και Ted Ed Fred. Το συγκρότημα κατέληξε τελικά στο "Nirvana" στις αρχές του Kurt Cobain: «θέλησα ένα όνομα που ήταν κάπως όμορφο ή συμπαθητικό και ωραίο αντί ενός άγριου punk rock ονόματος όπως Angry Samoans.» Οι Nirvana έκαναν το πρώτο τους show με το όνομα αυτό εκείνο το Μάρτη. Μερικούς μήνες αργότερα, στο συγκρότημα προστέθηκε ο ντράμερ Chad Channing, ο οποίος θα παρέμενε για 2 περίπου χρόνια.

72 Αρχικές Κυκλοφορίες Η πρώτη κυκλοφορία των Nirvana ήταν το single "Love Buzz / Big Cheese" το 1988 και τον επόμενο χρόνο κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ (Bleach) με παραγωγό τον Jack Endino. Τα χρήματα για τις ηχογραφήσεις του Bleach, που αναφέρονται στη θήκη του δίσκου, δόθηκαν από τον Jason Everman, ο οποίος άρχισε να περνάει την ώρα του με το συγκρότημα και προσφέρθηκε να δανείσει τα χρήματα που τους χρειάζονταν για την εγγραφή.

73 Τον Απρίλιο του 1990, το συγκρότημα ξεκίνησε να δουλεύει με τον παραγωγό Butch Vig στα Smart Studios στο Madison της Wisconsin ηχογραφώντας το επακόλουθο του Bleach. Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων, ο Kurt Cobain και ο Novoselic άρχισαν να απογοητεύονται με το παίξιμο του και ετσι ο Channing εγκατέλειψε το συγκρότημα. Μερικές εβδομάδες αργότερα, ο Buzz Osborne των Melvins τους γνώρισε τον Dave Grohl, ο οποίος έψαχνε για ένα νέο συγκρότημα μετά την αιφνίδια διάλυση του hardcore-πανκ συγκροτήματος Scream. Ο Novoselic και ο Kurt Cobain έκαναν οντισιόν στον Dave Grohl, με τον Novoselic να δηλώνει αργότερα ότι "Ξέραμε μέσα σε δύο λεπτά πως ήταν ο σωστός ντράμερ."

74 Ευρύτερη επιτυχία Απογοητευμένοι με τη συνεργασία τους με την Sub Pop, οι Nirvana αποφασίζουν να ψάξουν για συμφωνία με μια μεγάλη δισκογραφική εταιρεία. Yπογράφη στην DGC Records το 1990 και ηχογραφηση του Nevermind με παραγωγό τον Butch Vig, Για 2 μήνες, το συγκρότημα δούλεψε σε μια ποικιλία τραγουδιών, μερικά εκ των οποίων, συμπεριλαμβανομένων των "In Bloom" και "Breed", είχαν στο ρεπερτόριό τους εδώ και χρόνια, ενώ άλλα, όπως τα "On A Plain" και "Stay Away", δεν είχαν ακόμη τελειωμένους στίχους μέχρι και τα μέσα της περιόδου ηχογραφήσεων.

75 Nevermind και τα τελευταία χρόνια του συγκροτήματος Στις 24 Σεπτεμβρίου 1991, κυκλοφορεί ο πιο επιτυχημένος τους δίσκος που τους έκανε παγκοσμίως γνωστούς (Nevermind), με γνωστότερο τραγούδι τους, το «Smells like teen spirit» χάρη και στο επιτυχημένο βίντεο κλιπ του. Tο Νevermind έφτασε στο νούμερο 1 του Billboard και πούλησε στις Ηνωμένες Πολιτείες πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα. Ο Kurt Cobain θεώρησε ότι το μήνυμα του γκρουπ και το καλλιτεχνικό του όραμα έχει παρερμηνευθεί από το κοινό και αυτό φάνηκε στο τρίτο στούντιο άλμπουμ τους. 13 Σεπτεμβρίου του 1993 κυκλοφορεί ο τελευταίος δίσκος τους, με τίτλο In Utero, το οποίο έκανε ντεμπούτο στο νούμερο 1 του αμερικάνικου chart και έγινε 5 φορές πλατινένιο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον Νοέμβριο του 1993, ηχογραφεί στη Νέα Υόρκη για το μουσικό κανάλι MΤV μια unplugged έκδοση των τραγουδιών του. Τελικά, το συγκρότημα θα διαλυθεί τον Απρίλιο του 1994, μετά τον θάνατο του Kurt Cobain.

76 Ένα σημείωμα βρέθηκε που έλεγε "Δεν έχω νιώσει τη διέγερση που μου προκαλούσε το να ακούω και να δημιουργώ μουσική, μαζί με το πραγματικό γράψιμο εδώ και πάρα πολλά χρόνια". Το σώμα του βρισκόταν εκεί για μέρες και βρέθηκαν σ` αυτό συγκεντρωμένα μεγάλα ποσά ηρωίνης και ίχνη από ηρεμιστικά. Η ιατροδικαστική έκθεση εκτιμά πως πέθανε στις 5 Απριλίου Θάνατος του Kurt Cobain Στις 8 Απριλίου 1994, το σώμα του Κομπέιν ανακαλύφθηκε στο σπίτι του στη λίμνη Ουάσινγκτον, από έναν ηλεκτρολόγο που είχε πάει εκεί για να εγκαταστήσει ένα σύστημα ασφαλείας. Ο ηλεκτρολόγος ανέφερε πως δεν είδε κανένα σημάδι τραυματισμού και αρχικά νόμιζε πως ο Κομπέιν κοιμόταν, μέχρι τη στιγμή που είδε το όπλο που ήταν στραμμένο προς το πρόσωπο του.

77

78 Metal Καρανικόλα Ελένη

79 Τα μουσικά ρεύματα της δεκαετίας Glam Metal Ένα είδος της ροκ που είχε μεγάλη απήχηση τη δεκαετία του 1980 ήταν το glam metal. Έγιναν γνωστές μπάντες για τα τραγούδια τους, τα οποία ήταν στομφώδη, επιθετικά με εριστική αρρενωπότητα, ενώ η στιχουργική θεματολογία επικεντρωνόταν στο σεξ, στις οινοποσίες, στα ναρκωτικα και στον αποκριφισμό. Η φόρμουλα που αναπτύχθηκε για τα αλμπουμ των συγκροτημάτων του glam metal ήταν η ύπαρξη μιας μπαλάντας (με σχετικά αργό, χορευτικό ρυθμό) και ενός κομματιού με έντονο ρυθμό και ευκολομνημόνευτη μελωδία.

80 Το alternative rock της εποχής Οι κολεγιακοί σταθμοί αναδεικνύουν σε ήρωες της γενίας τους R.E.M., μια μπάντα απο την Georgia, ενώ το ιρλανδικό αντίστοιχο τους ακούει στο όνομα U2, ένα new wave/ post punk συγκρότημα, το οποίο στηρίζεται στην υπέρτατη φιλοδοξία του τραγουδιστή του, του Bono.

81 Metal Δίπλα σε αυτό αναδείχθηκαν και μεγάλα ονόματα της metal μουσικής, όπως Iron Μaiden, οι Megadeth και οι Metallica. Κατα τη κοινή ομολογία, αυτη ήταν οι δεκαετία του heavy metal, ήταν η περίοδος κατα την οποία έφτιαξε το όνομα της και ανέδειξε μπάντες όπως οι Maiden.

82

83 Iron Maiden Οι Iron Maiden είναι ένα heavy metal μουσικό συγκρότημα απο την Αγγλία. Είναι απο τους δημοφιλέστερους εκπροσώπους του είδους και ειδικά του New Wave of British Heavy Metal, για πάνω απο 25 χρόνια. Οι πωλήσεις τους ανέρχονται σε πάνω απο 85 εκατομμύρια αντίτυπα, αν και ποτέ δεν είχαν την στήριξη απο το ραδιόφωνο, την τηλεόραση ή τον ευρύτερο μουσικό τύπο.

84

85 Δεκαετία του 70 Οι Iron Maiden δημιουργήθηκαν στις 25 Δεκεμβρίου του 1975 απο τον μπασίστα Στιβ Χάρις. Τα πρώτα χρόνια, η συνθεση του συγκροτήματος άλλαζε διαρκώς. Ένας απο τους τραγουδιστές που πέρασαν απο τους Iron Maiden, ο Ντένις Γούιλκοκ, ο οποίος έφερε στο συγκρότημα τον κιθαρίστα Nτέιβ Μάρει, ο οποίος παρέμεινε στο συγκρότημα μέχρι και σήμερα.

86 Δεκαετία του 80 Το 1980 κυκλοφορεί το ντεμπούτο-άλμπουμ του συγκροτήματος, με τίτλο Ιron Maiden και η φήμη τους εξαπλώνεται. Τραγούδια όπως τα Phantom of the Opera, Running Free και το ομότιτλο, παίζονται ακόμα και σήμερα στις ζωντανές εμφαανίσεις τους, ενώ ο δίσκος ανέβηκε στο #4 των βρετανικών τσαρτ.

87 Την επόμενη χρονία, με τον κιθαρίστα Άντριαν Σμίθ στη θέση του Ντένις Στράτον, κυκλοφορεί το δεύτερο αλμουμ τους, με τίτλο Killers. Η πεσμένη απόδοση του τραγουδιστή Πολ Ντι Άνο, λόγω της χρήσης ναρκωτικών ουσιών

88 Η νέα σύνθεση, κυκλοφόρησε το 1982, το The Number of the Beast, έναν απο τους κορυφαίους δίσκους όλων των εποχών. Η επιτυχία του δίσκου ήταν μεγάλη, αφου ανέβηκε στην κορυφή των βρετανικών καταλόγων επιτυχιών και συνοδεύτηκε απο μια μεγάλη παγκόσμια περιοδεία για την προώθηση του άλμπουμ. Τραγούδια όπως το Run to the Hills και το Hallowed be thy Name θεωρούνται κλασικά κομμάτια της μουσικής χέβι μέταλ.

89

90 80 s 90 s : PUNK Λάτση Κωνσταντίνα

91

92 Κιθάρα, μπάσσο & ντραμς(σπάνια και πιάνο ή άλλα όργανα) Οργισμένα φωνητικά Υποκατηγορία του ροκ, προερχόμενο από το garage rock Μουσική απλή, έμφαση στις απλές ρυθμικές δομές Ταχύτητα και ενέργεια Στίχοι που θίγουν κοινωνικά, πολιτικά ή προσωπικά θέματα συχνά οργισμένοι ή χλευαστικοί

93 Σύντομες συνθέσεις σαν αντίθεση στις επικές συνθέσεις του progressive και του κλασικού ροκ Ρυθμός κοφτός και νευρικός, σε αντίθεση με την μελωδική και χορευτική disco που κυριαρχούσε Πολλοί ήταν επαγγελματίες Άλλοι ερασιτέχνες με ελάχιστη ή λίγη τεχνική, ταίριαξαν με τη φιλοσοφία και την απλότητα της πανκ μουσικής.

94 Αναβίωση τα τελευταία χρόνια Punk rock και punk pop συγκροτήματα όπως Green day, blink 182, sum 41, All Time Low,My Chemical Romance κ.α Από τις σύγχρονες mainstream πανκ (ποπ-πανκ) μπάντες λείπει το πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα. Εμπορικά μουσικά σχήματα Στάση ξένη ως προς το αυθεντικό ύφος και την αντιεμπορική στάση του πανκ. Anti-flag, Rancid, Bad religion, black 47 κ.α ηχητικά αγγίζουν το πανκ σε όλα τα επίπεδα

95

96

97

98 αμερικάνικο πανκ ροκ συγκρότημα 1987-Καλιφόρνια με αρχικό όνομα Sweet Children Billie Joe Armstrong (φωνητικά, κιθάρα) Mike Dirnt (μπάσο, βοηθητικά φωνητικά) Τζον Κιφμέγιερ ή Αλ Σομπράντε (ντραμς, βοηθητικά φωνητικά) προσχώρηση του Tre Cool άλλαξαν το όνομά τους σε Green Day. Σεπτέμβριος 2012: ο Άρμστρονγκ ανακοίνωσε πως ο Jason White είναι μέλος του συγκροτήματος, αφού έχει υπάρξει κιθαρίστας στις περιοδείες για 13 χρόνια.

99 μέλη της πανκ ροκ σκηνής της 924 Gilman Street (Μπέρκλεϊ, Καλιφόρνια) οι "πρώιμες" κυκλοφορίες τους από την Lookout!Records δεν έγιναν ευρέως γνωστές επιτυχία των Green Day με το άλμπουμ "Dookie" (1994)

100 Τα τρία άλμπουμ που ακολούθησαν "Insomniac", "Nimrod" και "Warning", δεν είχαν την επιτυχία του "Dookie" Η "ροκ όπερα", "American Idiot" (2004) κατάφερε να ελκύσει και νεαρότερο κοινό και πούλησε 10 εκ. CD στις ΗΠΑ

101 έχουν πουλήσει πάνω από 65 εκ. δίσκους σε όλο τον κόσμο (25 εκ. στις ΗΠΑ) έχουν κερδίσει πέντε Βραβεία Γκράμι: Καλύτερο Άλμπουμ Εναλλακτικής Μουσικής για το Dookie Καλύτερο Ροκ Άλμπουμ για τοamerican Idiot Δίσκος της Χρονιάς για το τραγούδι Boulevard of Broken Dreams Καλύτερο Ροκ Άλμπουμ για δεύτερη φορά για το 21st Century Breakdown Καλύτερη Μουσική Παράσταση για τοamerican Idiot: The Original Broadway Cast Recording.

102 Το 1987, ο Μπίλι Τζο Άρμστρονγκ και ο Μάικ Ντερντ έφτιαξαν συγκρότημα που το ονόμασαν Sweet Children. Πρωτοέπαιξαν στις 17 Οκτωβρίου 1987 στο "Rod's Hickory Pit" (Βαλέχο της Καλιφόρνια) Έκαναν λίγες ζωντανές εμφανίσεις, αλλά κατάφεραν να τραβήξουν το ενδιαφέρον της Skene (δισκογραφική εταιρία από τη Μινεσότα των ΗΠΑ) για την οποία ηχογράφησαν κάποια τραγούδια που όμως δεν κυκλοφόρησαν ποτέ.

103 Στα τέλη του 1989 μπήκε στο συγκρότημα ο Τζον Κιφμάιερ και έτσι το όνομα τους άλλαξε και έγινε Green Day (από την παιδική σειρά Sesame Street) Πρωτοέπαιξαν ως Green Day στο Contra Costa College(Σαν Πάμπλο, Καλιφόρνια)

104 Λίγο αργότερα, ο Larry Livermore, ιδιοκτήτης της ανεξάρτητης εταιρείας Lookout!Records, ήταν σε ένα από τα σόου τους. Το συγκρότημα, όπως είπε, έπαιζε "Σαν τους Beatles στο Shea Stadium" και γι' αυτό φρόντισε να υπογράψει μαζί τους συμβόλαιο. Στα τέλη του 1989, κυκλοφόρησε το πρώτο τους EP "1,000 Hours" ακολούθησε το πρώτο τους άλμπουμ, "39/Smooth" (αρχές1990) Το βιβλιαράκι με τους στίχους στο "39/Smooth" περιείχε ένα γράμμα που πιθανότατα ήταν από την I.R.S. Records, το οποίο έλεγε ότι η εταιρεία προσπάθησε να υπογράψει συμβόλαιο με το συγκρότημα. Περιείχε επίσης και το γράμμα-απάντηση του συγκροτήματος, το οποίο έλεγε ότι δεν δέχονταν και ότι θα έμεναν στην Lookout!Records, καθώς η I.R.S. Records ήταν "ξεπεσμένη".

105 ηχογράφηση δύο EP, "Slappy" και "Sweet Children" Το 1991, με την Lookout! κυκλοφόρησαν το 1,039/Smoothed Out Slappy Hours, μια συλλογή των προηγούμενων EP και LP Στα τέλη του 1990, λίγο μετά την πρώτη τους περιοδεία, ο Σομπράντε αποφάσισε να πάει στο κολέγιο Έτσι, ο ντράμερ της Lookout!, Τρε Κούλ, μπήκε αρχικά στο συγκρότημα ως προσωρινός αντικαταστάτης του

106 περιοδεία (1992 και 1993) συναυλίες στην Ευρώπη Το δεύτερο πλήρως ολοκληρωμένο άλμπουμ τους Kerplunk! πούλησε πάνω από αντίτυπα στις ΗΠΑ, ποσοστό αρκετά μεγάλο για την ανεξάρτητη πανκ ροκ σκηνή του 1992.

107 ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ Στούντιο άλμπουμ 39/Smooth (1990) Kerplunk (1992) Dookie (1994) Insomniac (1995) Nimrod (1997) Warning (Green Day) (2000) American Idiot (2004) 21st Century Breakdown (2009) Uno! (2012) Dos! (2012) Tré! (2012)

108 Ζωντανά άλμπουμ Live Tracks (1994) Foot in Mouth (1996) Bowling Bowling Bowling Parking Parking (1996) Tune In, Tokyo... (2001) Bullet in a Bible (2005) Last Night on Earth: Live in Tokyo (2009) Awesome as F**k (2011) On the Radio (2012)

109 Συλλογές 1,039/Smoothed Out Slappy Hours (1991) International Superhits (2001) Shenanigans (2002) Demolicious (2014) DVD Bullet in a Bible (2005) Awesome as F**k (2011) Cuatro! (2013) EP 1,000 Hours (1989) Slappy (1990) Sweet Children (1990) The Network Money Money 2020 (2003) Foxboro Hot Tubs Stop Drop and Roll!!! (2008)

110 Ήταν η πρώτη φορά που θα είχαν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο Rock n Roll Hall of Fame, καθώς για να είναι υποψήφιος ένας καλλιτέχνης θα πρέπει να έχει κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ τουλάχιστον 25 χρόνια πριν.

111

112

113 Ράνια Μακρυγιάννη Αρετή Κοκκινιώτου Γιώργος Λεούσης Ειρήνη Κυραντώνη Γιώργος Κανελλόπουλος

114 Mariah Carey

115 Η Μαράια Κάρεϊ (Mariah Carey, γεν. 27 Μαρτίου 1970) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, στιχουργός, παραγωγός και ηθοποιός. Το 1990, έπειτα από την καθοδήγηση του Τόμυ Μοτόλα, της Columbia Records, κυκλοφόρησε το πρώτο ομώνυμο στούντιο άλμπουμ της, το οποίο έγινε πολύ-πλατινένιο. Από το ίδιο άλμπουμ κυκλοφόρησαν τέσσερα σίνγκλς: Vision of Love, Love Takes Time,Someday, I Don't Wanna Cry και There's Got to Be a Way, όπου και τα τέσσερα κατέκτησαν την κορυφή στις ΗΠΑ Billboard Hot 100 chart. Το 1993 ακολουθεί ο γάμος της με τον Τόμυ Μοτόλα και η επιτυχία της συνεχίζεται με τα μεγάλα hits Emotions(1991), Music Box (1993), και Merry Christmas (1994) τα οποία την κατέστησαν ως την καλλιτέχνη με τις υψηλότερες πωλήσεις στην Columbia Records

116 Το άλμπουμ της (Daydream) το 1995 έμεινε στην ιστορία της μουσικής αφού το δεύτερο σίνγκλ από το άλμπουμ One Sweet Day, ντουέτο με τους Boyz II Men, έσπασε κάθε ρεκόρ και παρέμεινε στην κορυφή του Billboard Hot 100 chart για 16 εβδομάδες. Ακόμα παραμένει το μακροβιότερο #1 τραγούδι στην ιστορία των Αμερικάνικων charts. Κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του άλμπουμ, η Μαράια άρχισε να αποκλίνει από το R'n'B και Pop ύφος που διατηρούσε μέχρι έκτοτε και σιγά-σιγά μετατοπίζεται στην Hip-Hop. Αυτή η αλλαγή της ήταν φανερή με την κυκλοφορία του άλμπουμ (Butterfly) 1997, κατά την οποία χώρισε

117 Κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του άλμπουμ, η Μαράια άρχισε να αποκλίνει από το R'n'B και Pop ύφος που διατηρούσε μέχρι έκτοτε και σιγά-σιγά μετατοπίζεται στην Hip- Hop. Αυτή η αλλαγή της ήταν φανερή με την κυκλοφορία του άλμπουμ (Butterfly) 1997, κατά την οποία χώρισε από τον Τόμυ Μοτόλα.

118 Το 2000 η Μαράια φεύγει από την Columbia Records και υπογράφει συμβόλαιο με την Virgin Records έναντι $100 εκατομμυρίων δολαρίων. Το 2001 πριν την από την κυκλοφορία της πρώτης της ταινίας, (Glitter) όπου συμμετείχε, η Μαράια εισάγεται σε κλινική, έπειτα από σωματικό και συναισθηματικό σοκ που υπέστη λόγω σοβαρής εξάντλησης. Η ταινία απέσπασε χαμηλές κριτικές το οποίο την οδήγησε στην εξαγορά του δισκογραφικού της συμβολαίου για $50 εκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα την πτώση της καριέρας της

119 Το 2002 υπογράφει δισκογραφικό συμβόλαιο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με την Island Records, μετά από μια αποτυχημένη περίοδο στην καριέρα της και επιστρέφει στην κορυφή των charts με το άλμπουμ της ( The Emancipation of Mimi) Το δεύτερο σινγκλ, από το ίδιο άλμπουμ, με τίτλο We Belong Together έγινε το πιο επιτυχημένο σινγκλ της των 00's και αργότερα ανακηρύχθηκε Το Τραγούδι της Δεκαετίας από το περιοδικό Billboard. H Mαράια για άλλη μια φορά, τόλμησε να δοκιμάσει τις υποκριτικές της ικανότητες με την συμμετοχή της στην ταινία (Precious) 2009, από την οποία και απέσπασε το βραβείο Breakthrough Performance Award στο Palm Springs International Film Festival, την Black Reel και την NAACP Image Award.

120 Με την καριέρα της να μετράει ήδη δύο δεκαετίες στον χώρο της μουσικής η Μαράια έχει πουλήσει πάνω από 200 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, καθιστώντας την ανάμεσα στους καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Το 1998 ανακηρύχθηκε η καλλιτέχνιδα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για την δεκαετία του '90 στα World Music Awards. Η Μαράια επίσης ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη γυναίκα καλλιτέχνης της χιλιετηρίδας το Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ένωση Δισκογραφικών Εταιρειών Recording industry Association of America, είναι η 3η γυναίκα καλλιτέχνης με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ με πωλήσεις που φτάνουν τα 63,5 εκατομμύρια πιστοποιημένα αντίτυπα. Με την κυκλοφορία του Touch My Body 2008, η Μαράια απέκτησε το 8ο #1 σίνγκλ της στις ΗΠΑ, περισσότερο από κάθε άλλο καλλιτέχνη. Το 2012 η Μαράια βρέθηκε 2η στη λίστα του VH1 με τις 100 Καλύτερες Γυναίκες στη Μουσική.

121 Εκτός από τις εμπορικές της επιτυχίες, η Μαράια έχει κερδίσει 5 Βρεαβεία Γκράμμυ, 17 World Music Awards, 11 American Music Awards και 31 Billboars Music Awards. Σύμφωνα με το Guinness World Records την αποκαλούν ως υπέρτατο αηδόνι και είναι δημοφιλής για την έκταση στο βάθος της φωνής της, η οποία φθάνει τις 5 οκτάβες και χαρακτηρίζεται ως μέση υψίφωνος με μελισματικό στυλ και την ιδιαίτερη ικανότητα της να σφυρίζει ηχητικά.

122 ΠΗΓΕΣ %B9%CE%B1_%CE%9A%CE%AC%CF%81%CE%B5%CF%8A

123

124 Οι Black Eyed Peas είναι μια αμερικανική ομάδα hip-hop, που αποτελείται από τους ράπερ will.i.am, apl.de.ap, Tamboo και την τραγουδίστρια Fergie. Αρχικά ήταν ένα εναλλακτικό hip hop συγκρότημα, που στη συνέχεια προσθέτει R & B, ποπ και EDM. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα ιδρύθηκε στο Λος Άντζελες το 1995, δεν ήταν αρκετά γνωστοί μέχρι την κυκλοφορία του τρίτου τους άλμπουμ Elephunk το 2003 που πέτυχαν πωλήσεις ρεκόρ. Από εκείνη τη στιγμή, η ομάδα έχει πουλήσει κατ 'εκτίμηση 76 εκατομμύρια εγγραφές (35 εκατομμύρια albums και 41 εκατομμύρια singles), που τους καθιστά ένα από τα best-seller groups του κόσμου όλων των εποχών. Σύμφωνα με τη Nielsen SoundScan, οι Black Eyed Peas ήταν η δεύτερη καλύτερη σε πωλήσεις καλλιτεχνική ομάδα όλων των εποχών στο «κατέβασμα» κομματιών από το διαδύκτιο, και με πάνω από 42 εκατομμύρια πωλήσεις έως το τέλος του 2011.

125

126 Πρώτη μεγάλη επιτυχία τους ήταν το 2003 το single "Where Is the Love?" από Elephunk, το οποίο το οποίο έφτασε στην κορυφή, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου ήταν για επτά εβδομάδες στο νούμερο ένα και πήγε να γίνει το μεγαλύτερο single με τόσες πωλήσεις στη Βρετανία το Ένα άλλο ευρωπαϊκό hit single από το άλμπουμ ήταν το "Shut Up". Το τέταρτο άλμπουμ τους, το Monkey Business, ήταν ένα ακόμα άλμπουμ με παγκόσμια επιτυχία, πιστοποιημένο 4 πλατίνα στις ΗΠΑ, και προβολής τεσσάρων singles, "Don't Phunk with My Heart", "Don't Lie", "My Humps" και το "Pump It".

127

128 Το 2009, η ομάδα έγινε ένα από τους μόλις 11 καλλιτέχνες που έχουν ταυτόχρονα κατακτήσει τα Νο 1 και Νο 2 του Billboard Hot 100, με τα singles τους "Boom Boom Pow" και "I Gotta Feeling", το οποίο ήταν στην κορυφή για 26 συνεχόμενες εβδομάδες. Αυτό το άλμπουμ, το E.N.D. παρήγαγε αργότερα ένα τρίτο Hot 100 με το "Imma Be", καθιστώντας την ομάδα μια από τις λιγότερες που τοποθετούν ποτέ τρία top singles στο διάγραμμα από το ίδιο άλμπουμ, προτού ακολουθήσει το "Rock That Body" και το "Meet Me Halfway", τα οποία κορυφώθηκαν στο Top 10 του Hot 100. Το "I Gotta Feeling " έγινε το πρώτο single να πουλήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο downloads στο Ηνωμένο Βασίλειο.

129

130 Red Hot Chili Peppers

131 Οι Red Hot Chili Peppers είναι ένα αμερικάνικο ροκ συγκρότημα που ιδρύθηκε στο Los Angeles το Το συγκρότημα παίζει εναλλακτική ροκ καθώς και φανκ ροκ, πανκ ροκ και ψυχεδελικό ροκ. Τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος είναι ο Anthony Kiedis (φωνητικά) και ο Michael "Flea" Balzary (μπάσο), ντράμερ έγινε το 1988 ο Chad Smith, και κιθαρίστας το 2009, μετά την αποχώρηση του Τζον Φρουσιάντε, o Josh Klinghoffer. Οι Red Hot Chili Peppers έχουν κερδίσει εφτά Grammy Awards και έχουν πουλήσει πάνω από 80 εκατομμύρια άλμπουμ ανά τον κόσμο.το 2012 εισήλθαν στο Rock and Roll Hall of Fame.

132 Το 1983, όταν και ιδρύθηκε το συγκρότημα, μέλη ήταν ο Anthony Kiedis (φωνητικά), ο Flea (μπάσο), ο Jack Irons (ντραμς) και ο Hillel Slovak (κιθάρα). Οι δύο τελευταίοι έφυγαν λόγω των υποχρεώσεων τους με το άλλο τους συγκρότημα "What Is This?". Τότε το συγκρότημα επιστράτευσε τον Cliff Martinez (ντραμς) και τον Jack Sherman (κιθάρα) και ηχογράφησαν το πρώτο τους άλμπουμ The Red Hot Chili Peppers (1984).

133 Όταν ο Jack Sherman παραιτήθηκε, το συγκρότημα πήρε πίσω τον Hillel που είχε παραιτηθεί από τους "What Is This?" και ηχογράφησαν το Freaky Styley (1985). Μετά από λίγο και ο Cliff παραιτήθηκε και ο Jack Irons επέστρεψε. Την περίοδο εκείνη ηχογράφησαν το The Uplift Mofo Party Plan (1987). Ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε και το The Abbey Road EP (1988). Δυστυχώς λίγους μήνες μετά ο Hillel πέθανε λόγω υπερβολική δόσης ναρκωτικών. Ο Jack συντετριμμένος ξαναπαραιτείται. Απεγνωσμένο το συγκρότημα παίρνει για κιθαρίστα τον DeWayne McKnight των "Parliament-Funkadelic" και για ντράμερ τον D.H. Peligro των "Dead Kennedys". Ο DeWayne δεν ταίριαζε στο σύνολο και διώχθηκε. Τότε ο D.H. γνώρισε στους Peppers έναν ταλαντούχο κιθαρίστα-θαυμαστή τους τον Τζον Φρουσιάντε. Μετά από ένα μικρό τουρ ο D.H. διώχθηκε και μετά από οντισιόν μπήκε στο συγκρότημα ο σημερινός ντράμερ Chad Smith. Στο τέλος αυτής της περιπέτειας ηχογραφήθηκε το 4ο άλμπουμ τους το Mother's Milk(1989) που ήταν αρκετά πετυχημένο.

134 Ο DeWayne δεν ταίριαζε στο σύνολο και διώχθηκε. Τότε ο D.H. γνώρισε στους Peppers έναν ταλαντούχο κιθαρίστα-θαυμαστή τους τον Τζον Φρουσιάντε. Μετά από ένα μικρό τουρ ο D.H. διώχθηκε και μετά από οντισιόν μπήκε στο συγκρότημα ο σημερινός ντράμερ Chad Smith. Στο τέλος αυτής της περιπέτειας ηχογραφήθηκε το 4ο άλμπουμ τους το Mother's Milk(1989) που ήταν αρκετά πετυχημένο. Το 1990, η ομάδα υπέγραψε με την Warner Bros Records και ηχογράφησαν με παραγωγό τον Rick Rubin το άλμπουμ Blood Sugar Sex Magik (1991), το οποία έγινε η πρώτη εμπορική επιτυχία του συγκροτήματος. Ο Φρουσιάντε ένιωσε άβολα με την επιτυχία της μπάντας και την άφησε απότομα το 1992,στη μέση της περιοδείας του άλμπουμ. Η χρήση ηρωίνης του Φρουσιάντε αυξήθηκε.

135 Μετά την πρόσληψη του κιθαρίστα Arik Marshall για να ολοκληρωθεί η περιοδεία, ο Kiedis ο Flea και o Smith προσέλαβαν τον Jesse Tobias αν και μετά από μερικές εβδομάδες αντικαταστήθηκε από τον Dave Navarro των Jane's Addiction,και κάλο φίλο του Chad για το μετέπειτα άλμπουμ τους, One Hot Minute (1995). Το άλμπουμ δεν ήταν τόσο επιτυχημένο όσο και το Blood Sugar Sex Magik και απέτυχε να αποσπάσει την αναγνώριση του κόσμου. Ο Navarro έφυγε από το συγκρότημα το 1998.

136 Ο Φρουσιάντε, φρέσκος από την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, επανήλθε στο συγκρότημα το ίδιο έτος κατόπιν αιτήσεως του Flea. Το επανενωμένο κουαρτέτο επέστρεψε στο στούντιο για να ηχογραφήσει το Californication (άλμπουμ) (1999), το οποίο έγινε η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της μπάντας με 15 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Το άλμπουμ αυτό ακολουθήθηκε τρία χρόνια αργότερα από το By the Way, και στη συνέχεια τέσσερα χρόνια αργότερα από το διπλό άλμπουμ Stadium Arcadium, το πρώτο του Νούμερο 1 άλμπουμ στην Αμερική.

137 Μετά από μια παγκόσμια περιοδεία, η ομάδα έκανε μια παρατεταμένη παύση. Ο Φρουσιάντε ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την μπάντα φιλικά για να επικεντρωθεί στην solo καριέρα του. Ο Josh Klinghoffer, ο οποίος είχε εργαστεί ως sideman για την περιοδεία τους για το στο Stadium Arcadium και στα σόλο έργα του Φρουσιάντε, μπήκε στην μπάντα ως κιθαρίστας το 2009 και η μπάντα πέρασε το επόμενο ενάμιση χρόνο ηχογραφώντας το δέκατο άλμπουμ τους, I'm with You που κυκλοφόρησε το 2011 και έφτασε στην κορυφή των charts σε 18 διαφορετικές χώρες.

138

139

140

141 ΠΗΓΕΣ

142

143 Οι Oasis ήταν αγγλικό ροκ συγ κρότημα που δημιουργήθηκε το 1991 στην πόλη του Μάντσεστερ. Έχοντας αρχικά το όνομα The Rain, το συγκρότημα σχηματίστηκε από τον Liam Gallagher (φωνητικά και ντέφι), τον Paul "Bonehead" Arthurs (κιθάρα), τον Paul "Guigsy" McGuigan (μπάσο) και τον Tony McCarroll (ντραμς, κρουστά), στους οποίους σύντομα προστέθηκε και ο μεγαλύτερος αδερφός του Liam, Noel Gallagher (κιθάρα και φωνητικά).

144 Έχοντας οκτώ νούμερο 1 single και οκτώ νούμερο 1 album στα της Μεγάλης Βρετανίας, στους Oasis απονεμήθηκαν δεκαπέντε NME Awards, εννέα Q Awards, τέσσερα MTV Europe Music Awards και έξι BRIT Awards, συμπεριλαμβανομένου ενός, το 2007, για την συνεισφορά τους στην μουσική και ένα για το καλύτερο των τελευταίων 30 χρόνων από τους ακροατές του BBC Radio 2. Ακόμα, έχουν προταθεί τρεις φορές για βραβείο Grammy. Μέχρι το 2009, οι συνολικές πωλήσεις δίσκων τους ξεπερνούν τα 70 εκατομμύρια παγκοσμίως.

145 Ακόμα, το συγκρότημα έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των Guinness Book of World Records, το 2010, στην κατηγορία για την"μεγαλύτερη Παραμονή σε Top 10 chart της Βρετανίας από Συγκρότημα", μετά από μια άνευ προηγουμένου παραμονή στο Top 10 της Βρετανίας επί 22 συνεχόμενες εβδομάδες.[2] Τα μέλη του υπέγραψαν συμβόλαιο με την ανεξάρτητη εταιρία δισκογραφίας Creation Records, και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album, "Definitely Maybe", το 1994.

146 Τον επόμενο χρόνο, το συγκρότημα ηχογράφησε το "(What's the Story) Morning Glory?" με τον καινούριο του ντράμερ Alan White εν μέσο μιας αντιζηλίας με τους Blur. Οι αδερφοί Gallagher πρωταγωνιστούσαν συχνά στα πρωτοσέλιδα του τύπου, λόγω των αντιπαραθέσεων και του υπερβολικού τρόπου ζωής τους. Το 1997, οι Oasis κυκλοφόρησαν το τρίτο τους δίσκο, "Be Here Now", ο οποίος, αν και έγινε ο ταχύτερα πωλούμενος στην ιστορία της Βρετανίας, έχασε σύντομα την απήχηση του. Το συγκρότημα έμεινε χωρίς τους Paul McGuigan και Paul Arthurs ενώ ηχογραφούσε το "Standing on the Shoulder of Giants" το 2000, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από τους Gem Archer και Andy Bell, οι οποίοι συμμετείχαν στην περιοδεία για την προώθηση του album.

147 Το συγκρότημα επανήλθε στις επιτυχίες, αρχικά με το "Don't Believe the Truth" του 2005, και αργότερα με το "Dig Out Your Soul", το 2008, και τις περιοδείες που ακολούθησαν. Τον Αύγουστο του 2009, ο Noel Gallagher ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τους Oasis, μετά από μια ακόμα διαμάχη του με τον αδερφό του Liam στα παρασκήνια μιας εμφάνισης σε ένα φεστιβαλ. Ο Liam Gallagher υποστήριξε ότι τα εναπομείναντα μέλη του συγκροτήματος θα συνέχιζαν να δημιουργούν μαζί μουσική, αλλά απέρριψε την πιθανότητα το συγκρότημα να συνεχίσει με το όνομα Oasis, δημιουργώντας το συγκρότημα Beady Eye.

148 Οι Oasis επηρρεάστηκαν μουσικά κυρίως από τους The Beatles. Αυτή η επιρροή χαρακτηρίστηκε πολλές φορές από τα Βρετανικά μέσα ενημέρωσης ως μια "ψύχωση". Τόσο στη μουσική, όσο και στους στίχους, οιoasis έχουν ακόμα αναφέρει ως επιρροή τους The Rolling Stones, τους The Who, τους The Kinks, τους The Small Faces, τον Bob Dylan, τους T. Rex, τον David Bowie, τους Pink Floyd, τους Slade, τους Led Zeppelin, τους The Doors, τους Fleetwood Mac, τον Νιλ Γιανγκ, τους The Velvet Underground, τους The Stooges, τους The Sex Pistols, τους The Jam, τους The La's, τους The Smiths και τους The Stone Roses.

149 Αρκετά συγκροτήματα και καλλιτέχνες έχουν αναφέρει ως μουσική επιρροή το συγκεκριμένο συγκρότημα, μερικοί εκ των οποίων είναι οι Arctic Monkeys, οι Jet, οι Twisted Wheel, οι Weezer, οι The Killers, οιcoldplay, οι The Coral, οι Glasvegas, οι Sum 41, οι Ricky, οι The Libertines, οι The Enemy, ο Ryan Adams, οι The Rifles, οι The Pigeon Detectives, οι Kasabian και ο Robbie Williams.

150

151 og/2014/sep/29/oasis-changed-lives-larsulrich-felix-white cial

152 Οι Kyuss ήταν ένα αμερικάνικο Stoner Rock συγκρότημα από την Καλιφόρνια. Σχηματίστηκαν το 1987 και διαλύθηκαν οκτώ χρόνια αργότερα, ενώ κυκλοφόρησαν συνολικά τέσσερις δίσκους.

153 Οι Kyuss σχηματίστηκαν το 1987 με την ονομασία Katzenjammer, από τον τραγουδιστή Τζον Γκαρσία,τον κιθαρίστα Τζος Χόουμ, τον μπασίστα Κρις Κοκρέλ και το ντράμερ Μπραντ Μπιόρκ. Το 1989 μετονομάστηκαν σε Sons of Kyuss και την ίδια περίοδο κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ομώνυμο EP. Ο Κρις Κοκρέλ αποχώρησε από το συγκρότημα και αντικαταστάθηκε από τον Νικ Ολιβέρι.

154 Το 1991 συντόμευσαν το όνομα τους σε Kyuss ηχογραφώντας τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο "Wretch", το οποίο κυκλοφόρησε μέσω της "Dali Records". Ο ήχος των Kyuss εξελίχθηκε στον δεύτερο τους δίσκο με τίτλο "Blues for the Red Sun", ο οποίος κυκλοφόρησε στις 30 Ιουνίου 1992 σε παραγωγή του Κρις Γκος. Ο συγκεκριμένος δίσκος θεωρείται ένας από τους επιδραστικότερους του Stoner Rock.

155 Το 1994, ο Ολιβέρι αποχώρησε και ο Σκοτ Ρίντερ ανέλαβε το μπάσο.τότε, οι Kyuss κυκλοφόρησαν το "Welcome to Sky Valley", παρουσιάζοντας έναν πιο ψυχεδελικό ήχο.

156 Τον Ιούλιο του 1995, κυκλοφόρησαν το τέταρτο και τελευταίο άλμπουμ τους "...And the Circus Leaves Town" με τον Αλφρέντο Ερνάντεζ στα τύμπανα. Μέσα σε 3 μήνες από την κυκλοφορία του, οι Kyuss διαλύθηκαν.

157 Παρά την βραχύβια καριέρα του συγκροτήματος, οι Kyuss θεωρούνται από τους πρωτοπόρους και ιδρυτές του stoner rock.

158 2000s - (Zeros) Project Ερευνητική Εργασία ΘΕΜΑ : ΜΟΥΣΙΚΗ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ Θανάσης Κωνσταντάκης Παναγιώτης Καραμπάσης Στέλιος Λάιος Λουκάς Λουκιανός

159 Αριάνα Γκράντε Λουκάς Λουκιανός

160 Πρώτα χρόνια Η Αριάνα Γκράντε γεννήθηκε στη Φλόριντα. Στην ηλικία των 5 ετών μετακόμισε στο Hollywood, όπου μεγάλωσε και μένει μέχρι σήμερα. Κατάγεται από την Ιταλία από τους δύο γονείς της, αλλά σύμφωνα με μια δημοσίευσή της στο προσωπικό της twitter, ανέφερε πώς μετά από μια έρευνα του γενεαλογικού της δέντρου, έχει ρίζες από τους παππούδες της και από την Ελλάδα, όπως και από τη Βόρεια Αφρική. Είναι κόρη της Τζόαν Γκράντε και του Έντουαρτ Μπατέρα και μικρότερη αδερφή του Φράνκι Γκράντε, ο οποίος είναι τραγουδιστής, χορευτής και παραγωγός. Επίσης, ο αδερφός της ήταν ένας από τους χορευτές που συμμετείχαν στην πρώτη περιοδεία της. Η Αριάνα τραγούδησε πολλές φορές ως σολίστ σε αρκετές Συμφωνίες, όπως για παράδειγμά στην Φιλαρμονική της Νότιας Φλόριντα. H Αριάνα λατρεύει τους Big Time Rush και τον Jon Bon Jovi.

161 Με την πρεμιέρα της σειράς Victorious, το Μάρτιο του 2010, η Αριάνα πρωταγωνίστησε σε αυτή ως Κατ Βάλενταιν, μέχρι την λήξη της στις 2 Φεβρουαρίου Η Γκράντε εμφανίστηκε επίσης στο εξώφυλλο του περιοδικού Dream στην έκδοση του Αυγούστου Κατά την διάρκεια εκδήλωσης του Συνδέσμου Κριτικών Τηλεόρασης, στις 3 Αυγούστου 2012, ανακοινώθηκε η έναρξη της σειράς Σαμ & Κατ (29 Νοεμβρίου 2012). Η σειρά συνδυάζει τον χαρακτήρα της Σαμ Πάκετ από το ICarly και της Κατ Βαλεντάιν (Αριάνα Γκράντε) από το Victorious.

162 Τέχνη Η μουσική της είναι γενικά pop και R&B και έχει στοιχεία από funk, χορό και hip hop. Μεγάλωσε κυρίως ακούγοντας αστική pop και μουσική της δεκαετίας του 90. Η μουσική της αρχικά είχε στόχο το νεανικό κοινό με το single τραγούδι '' Put your hearts up'', το οποίο ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια των σχεδίων για ένα εφηβικό άλμπουμ με ποπ μουσική. Το ''Yours Truly'' περιγράφεται ως κατά το ήμισυ μια ιστορική αναδρομή στη μουσική R&B της δεκαετίας του 1990, και η Grande περιγράφει το δεύτερο ήμισυ ως ''κάτι που είναι πραγματικά μοναδικό και πολύ ιδιαίτερο από όσα έχω γράψει'', το οποίο είναι εντελώς πρωτότυπο. Το εμπνευσμένο της από την Ιταλία άλμπουμ εγκωμιάστηκε για την αναγέννηση του ρυθμού της R&B στη δεκαετία του 1990 με τη βοήθεια της επιτυχίας του Babyface. Ακολούθησε το My Eveything το 2014 το οποίο περιγράφεται ως εξέλιξη του πρώτου της άλμπουμ με έναν νέο ήχο που έχει στοιχεία EDM και electropop μουσικής.

163 Η Αριάνα Γκράντε κυκλοφόρησε επίσημα στις 4 Σεπτεμβρίου 2013, τον πρώτο της δίσκο "Yours Truly" ο γρήγορα να σκαρφάλωσε στην κορυφή των itunes charts για άλμπουμ σε 32 χώρες ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Αργότερα κυκλοφόρησε το χριστουγενιάτικο και δεύτερο της άλπμουμ με τίτλο Christmas Kisses στις 17 Δεκεμβρίου Στις 25 Αυγούστου 2014 κυκλοφόρησε το 2ο άλμπουμ με τίτλο "My Everything" πάντα στην #1 θέση των charts συμπεριλαμβάνοντας το "Problem" με την Αυστραλιανή ράπερ Ίγγι Αζάλια.

164 %CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%B1_%CE%93% CE%BA%CF%81%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE %B5 jx8 Λουκάς Λουκιανός Β2

165 Στέλιος Λάιος David Guetta Ο Πιέρ Νταβίντ Γκετά (γεννημένος στις 7 Νοεμβρίου 1967 στο Παρίσι), γνωστός στον επαγγελματικό χώρο ως David Guetta (ελ: Νταβίντ Γκετά), είναι Γάλλος παραγωγός house μουσικής και DJ. Αρχικά ένας DJ σε νυχτερινά κέντρα της δεκαετίας του 1980 και του 1990, στη συνέχεια ίδρυσε την Gum Productions και κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο, Just a Little More Love, το Αργότερα, κυκλοφόρησε τα Guetta Blaster (2004) και Pop Life (2007).

166 Μουσική καριέρα Το άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2009 με τίτλο One Love περιελάμβανε τα hit singles When Love Takes Over" (σε συνεργασία με την Kelly Rowland), "Gettin' Over You" (σε συνεργασία με τον Chris Willis, την Fergie και τους LMFAO) και το "Sexy Bitch" (σε συνεργασία με τον Akon), με το τελευταίο να γίνεται ένα από τα πέντε κορυφαία μουσικά κομμάτια στις ΗΠΑ και συνολικά τα τρία τους να φτάνουν στην θέση #1 των μουσικών επιτυχιών του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως και μία άλλη μουσική επιτυχία παγκοσμίου φήμης με το όνομα "Memories" σε συνεργασία με τον Kid Cudi που αναδείχτηκε ως μία από τις πέντε κορυφαίες μουσικές επιτυχίες σε αρκετές χώρες. Ο Γκετά έχει πουλήσει παραπάνω από τρία εκατομμύρια δίσκους και 15 εκατομμύρια singles παγκοσμίως. Αυτό τον καιρό αποτελεί έναν από τους πλέον περιζήτητους μουσικούς παραγωγούς.

167 Nothing But The Beat (2011-) Πριν από την κυκλοφορία του πέμπτου του δίσκου, με τίτλο Nothing But The Beat, ο DJ δοκιμάζει τα μελλοντικά του κομμάτια σε νυχτερινά κέντρα και συναυλίες, όπως το Little Bad Girl σε συνεργασία με τους Taio Cruz και Ludacris. Στις 2 Μαΐου 2011, το πρώτο single Where Them Girls At βγαίνει προς πώληση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα νόμιμου κατεβάσματος itunes. Το βίντεο του κομματιού κυκλοφορεί στις 28 Ιουνίου Αρκετοί διεθνείς καλλιτέχνες, όπως η Sia Furler, ο will.i.am, η DEV, ο Usher, η Jessie J, ο Akon ή η Nicki Minaj, ανάμεσα σε άλλους, συνεργάζονται στον δίσκο. Αποτελεί τον πρώτο δίσκο του DJ χωρίς την φωνητική συμμετοχή του Chris Willis. Το Nothing But The Beat κυκλοφόρησε στις 29 Αύγουστου 2011.

168 ΠΗΓΕΣ %CE%B1%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84_% CE%93%CE%BA%CE%B5%CF%84%CE%AC a&hl=el&biw=1920&bih=979&site=webhp&so urce=lnms&tbm=isch&sa=x&ei=4er1vmqhdo G6ULa2gtgG&ved=0CAYQ_AUoAQ&dpr=1

169 Παναγιώτης Καραμπάσης Arctic monkeys

170 Οι Arctic Monkeys (Άρκτικ Μάνκεϊς) είναι ένα Βρετανικό ροκ συγκρότημα από το Σέφιλντ της Αγγλίας. Αποτελούνται από τους: Άλεξ Τέρνερ (φωνητικά, κιθάρα), Τζέιμι Κουκ (κιθάρα), Νικ Ο' Μάλλεϊ (Ηλεκτρικό μπάσο) και Ματ Χέλντερς (Ντραμς). Ο πρώτος τους δίσκος Whatever People Say I Am, That' s What I' m Not, είναι ο γρηγορότερος σε πωλήσεις πρώτος δίσκος στη Μεγάλη Βρετανία, ξεπερνώντας τον δίσκο των Oasis Definitely Maybe. Οι Arctic Monkeys ήταν ένα από τα πρώτα συγκροτήματα που εμφανίστηκαν στη δημοσιότητα από το Διαδίκτυο.

171

172 Τα πρώτα τους κομμάτια κυκλοφόρησαν μέσω του Internet και ήταν διαθέσιμα για download, ενώ είχαν δικό τους section στο site myspace.com, το οποίο φιλοξενεί μπάντες και καλλιτέχνες απ' όλο τον κόσμο. Το πρώτο EP των Arctic Monkeys ήταν το "Five Minutes with the Arctic Monkeys" και κυκλοφόρησε το Μάιο του 2005, ενώ συμπεριελάμβανε τα "Fake Tales of San Fransisco" και "From The Ritz to the Rubble". Η πρώτη τους συναυλία έγινε στο The Grapes στο Sheffield, ενώ το πρώτο τους live στο Λονδίνο το έδωσαν τον Φεβρουάριο του 2005, στο γνωστό indie club "Flook", όπου τα 200 διαθέσιμα εισιτήρια εξαφανίστηκαν μέσα σε 10 λεπτά από τη στιγμή που άνοιξε το ταμείο του club.

173 Στις 23 Ιανουαρίου 2006, το συγκρότημα βγάζει τον πρώτο του δίσκο με τίτλο Whatever People Say I Am, That' s What I' m Not, ο οποίος είναι ο ταχύτερος σε πωλήσεις δίσκος, πουλώντας αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του.

174

175 ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ Whatever People Say I Am, That's What I'm Not (2006) Favourite Worst Nightmare (2007) Humbug (2009) Suck It and See (2011) AM (2013)

176 ΠΗΓΕΣ discography

177 Θανάσης Κωνσταντάκης BRUNO MARS Ο Peter Gene Hernández ( 8 Οκτωβρίου, 1985), γνωστός ως Bruno Mars, είναι Αμερικανός τραγουδιστής-τραγουδοποιός και παραγωγός δίσκων.

178 Μεγαλωμένος στη Χονολουλού της Χαβάης από μια οικογένεια μουσικών, άρχισε να κάνει τη μουσική σε μια νεαρή ηλικία. Αποφοίτησε από το γυμνάσιο και στη συνέχεια μετακόμισε στο Λος Άντζελες- Καλιφόρνια για να ακολουθήσει μια μουσική σταδιοδρομία. Ομάδα παραγωγής του, η Smeezingtons.

179 Υπέγραψε στην Atlantic Records το Έγινε ένας σόλο καλλιτέχνης με αποτελεσματική συνεργασία επίσης στα τα τραγούδια "Nothin 'On You" του BoB, και «millionare» του Travie McCoy. Συνέγραψε το "Right Round" του Flo Rida και το "Wavin 'Flag του K'Naan. Τον Οκτώβριο του 2010, κυκλοφόρησε το πρώτο αλμπουμ του, Doo-Wops & Hooligans.

180 Δεμένος με τα παγκοσμίως νούμερο ένα singles "Just the Way You Are" και "Grenade", το άλμπουμ έφτασε στο νούμερο τρία στον πίνακα διαφημίσεων 200. Ήταν υποψήφιος για επτά Grammys στα 53 α Grammy Awards, κερδίζοντας το Best Male Pop Vocal Performance για το " Just the Way You Are".

181 Έχει συνεργαστεί με μια συλλογή από καλλιτέχνες από διαφορετικά είδη.σαν παιδί, ήταν πολύ επηρεασμένος από καλλιτέχνες όπως ο Elvis Presley και του Michael Jackson και θα μιμηθεί συχνά αυτούς τους καλλιτέχνες από πολύ μικρή ηλικία. Ο Mars ενσωματώνει επίσης reggae και Motown εμπνευσμένους ήχους στο έργο του. O Jon Caramanica του The New York Times, αναφέρεται στον καλλιτέχνη ως "έναν από τα πιο ευέλικτους και προσβάσιμους τραγουδιστές της ποπ».

182 Πηγές

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΤΣΙΝΗ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΤΣΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 2013-2014 ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΤΣΙΝΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Οι Rolling Stones είναι ένα από τα σημαντικότερα βρετανικά ροκ συγκροτήματα που έγινε δημοφιλές κατά τη διάρκεια της "βρετανικής

Διαβάστε περισσότερα

να αντικατασταθεί με τον νεαρό Richard Starkey, ο οποίος έγινε γνωστός ως Ringo Starr.

να αντικατασταθεί με τον νεαρό Richard Starkey, ο οποίος έγινε γνωστός ως Ringo Starr. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ Καμία μπάντα δεν επηρέασε ποτέ την ποπ κουλτούρα όπως οι Beatles. Για πολλούς, η μουσική τους ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που συνέβησαν τον 20 ο αιώνα. Ενσάρκωναν απόλυτα το στυλ των

Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΡΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΧΥΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΛΙΒΕΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΛΙΒΕΡΟΥ ΙΟΥΛΙΑ

ΒΕΡΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΧΥΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΛΙΒΕΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΛΙΒΕΡΟΥ ΙΟΥΛΙΑ ΒΕΡΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΧΥΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΛΙΒΕΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΛΙΒΕΡΟΥ ΙΟΥΛΙΑ Η ιστορία της Ροκ μουσικής Η Rock μουσική είναι κατά βάση είδος λαϊκής μουσικής που δημιουργήθηκε από την ανάμιξη πολλών λαών και κουλτούρων

Διαβάστε περισσότερα

Αναδρομή στα πιο δημοφιλή είδη μουσικής από την δεκαετία του '60.

Αναδρομή στα πιο δημοφιλή είδη μουσικής από την δεκαετία του '60. 2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΤΑΞΗ Γ' ΤΜΗΜΑ 3 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ» Αναδρομή στα πιο δημοφιλή είδη μουσικής από την δεκαετία του '60. Παπαθανασίου Βαγγέλης, Παπαϊωάννου

Διαβάστε περισσότερα

Η ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80

Η ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 Η ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 Η rock μουσική είναι ένα είδος δημοφιλούς μουσικής που ξεκίνησε ως rock n roll στην Αμερική τη δεκαετία του 50 και εξελίχθηκε σε μια ποικιλία διαφορετικών ειδών και ρευμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ. Η Αφρικανική µουσική, που χρησίµευε κυρίως για θρησκευτικές τελετές, αποτέλεσε την αρχή για τη δηµιουργία της σύγχρονης µουσικής.

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ. Η Αφρικανική µουσική, που χρησίµευε κυρίως για θρησκευτικές τελετές, αποτέλεσε την αρχή για τη δηµιουργία της σύγχρονης µουσικής. ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Η Αφρικανική µουσική, που χρησίµευε κυρίως για θρησκευτικές τελετές, αποτέλεσε την αρχή για τη δηµιουργία της σύγχρονης µουσικής. Όταν οι Αφρικανοί ήρθαν στην Αµερική τον 19ο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ: Κατερίνα Αντωνέα Εύη Γιαννακοπούλου Σμαράγδα Γιαννηκαπάνη Κατερίνα Γιονούζη Γιάννης Βαγιονάκης Βασίλης Βεβαλάκης.

ΟΜΑΔΑ: Κατερίνα Αντωνέα Εύη Γιαννακοπούλου Σμαράγδα Γιαννηκαπάνη Κατερίνα Γιονούζη Γιάννης Βαγιονάκης Βασίλης Βεβαλάκης. ΟΜΑΔΑ: Κατερίνα Αντωνέα Εύη Γιαννακοπούλου Σμαράγδα Γιαννηκαπάνη Κατερίνα Γιονούζη Γιάννης Βαγιονάκης Βασίλης Βεβαλάκης Άγγελος Βάντζος Υπεύθυνη καθηγήτρια: Άννα Μουζάκη Το ροκ εντ ρολ είναι είδος μουσικής

Διαβάστε περισσότερα

E. F. facebook.com/meteoramusicfestival W. meteoramusicfestival.com

E. F. facebook.com/meteoramusicfestival W. meteoramusicfestival.com E. meteoramusicfestival@gmail.com F. facebook.com/meteoramusicfestival W. meteoramusicfestival.com METEORA MUSIC FESTIVAL Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Μετεώρων διοργανώνει στις 16 και 17 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα

Το ROCK είναι ένα είδος μουσικής που έχει αγαπηθεί και εκφράζει πολλούς ανθρώπους!!!

Το ROCK είναι ένα είδος μουσικής που έχει αγαπηθεί και εκφράζει πολλούς ανθρώπους!!! ROCK Αλλάζει μορφές, αλλά η φύση του παραμένει η ίδια. Το Ροκ είναι ένας γρίφος. Όπως και να το ονομάσεις, ουσιαστικά προσπαθείς να βάλεις μια ταμπέλα στον απρόβλεπτο τρόπο ζωής της νεολαίας. Ροκ είναι

Διαβάστε περισσότερα

H ροκ μουσική και η επίδρασή της στην σημερινή κουλτούρα.

H ροκ μουσική και η επίδρασή της στην σημερινή κουλτούρα. H ροκ μουσική και η επίδρασή της στην σημερινή κουλτούρα. Δεκαετία του 50 - Η Εμφάνιση της ροκ μουσικής και η ανταπόκριση από τον κόσμο. Το πασίγνωστο αυτό μουσικό είδος το οποίο προέρχεται απο το συνδυασμό

Διαβάστε περισσότερα

Υπεύθυνος Καθηγητής: Γκούβας Δημήτριος

Υπεύθυνος Καθηγητής: Γκούβας Δημήτριος Υπεύθυνος Καθηγητής: Γκούβας Δημήτριος Η ποπ και η χορευτική μουσική του 1970 στο απόγειό τους Η ροκ και οι παραλλαγές της βρίσκονται στην κορυφή των charts Η αστική μουσική των προηγούμενων δεκαετιών

Διαβάστε περισσότερα

Βρετανοί μουσικοί απο την δεκαετία του '90 εως σήμερα Adele/Bonnie Tyler

Βρετανοί μουσικοί απο την δεκαετία του '90 εως σήμερα Adele/Bonnie Tyler Βρετανοί μουσικοί απο την δεκαετία του '90 εως σήμερα Adele/Bonnie Tyler Bonnie Tyler Πραγματικό όνομα: Gaynor Hopkins Γέννηση: 8 Iουνίου 1951 (62 ετών) Σκιούεν, Δυτικό Glamorgan, Ουαλία, Ηνωμένο Βασίλειο

Διαβάστε περισσότερα

Project θέμα: ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑ Ε Υπόθεμα:heavy metal

Project θέμα: ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑ Ε Υπόθεμα:heavy metal Project θέμα: ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑ Ε Υπόθεμα:heavy metal ΔΑΡΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΡΟΥΚΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Επιλέξαμε να ασχοληθούμε με την heavy metal μουσική γιατί ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφείς: Βασίλης Γκαμπινασβίλι Χρήστος Αθαναηλήδης Γιάννης Βαλμάς Ανδρέας Καστρινάκης Επόπτες καθηγητές: κ. Βουζίκη, κ. Ζούλας 2 ο ΓΕΛ Θεσ/νίκης 1

Συγγραφείς: Βασίλης Γκαμπινασβίλι Χρήστος Αθαναηλήδης Γιάννης Βαλμάς Ανδρέας Καστρινάκης Επόπτες καθηγητές: κ. Βουζίκη, κ. Ζούλας 2 ο ΓΕΛ Θεσ/νίκης 1 Συγγραφείς: Βασίλης Γκαμπινασβίλι Χρήστος Αθαναηλήδης Γιάννης Βαλμάς Ανδρέας Καστρινάκης Επόπτες καθηγητές: κ. Βουζίκη, κ. Ζούλας 2 ο ΓΕΛ Θεσ/νίκης 1 Ο Τετράμηνο 2012 Περίληψη Ψυχεδελικό Ροκ Garage rock

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΡΟΚ. Το ροκ είναι ενεργή λαϊκή κουλτούρα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΡΟΚ. Το ροκ είναι ενεργή λαϊκή κουλτούρα. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΡΟΚ Το ροκ είναι ενεργή λαϊκή κουλτούρα. Εμφανίστηκε το 1950 στην Αμερική Είχε ως βάση το Rhythm and Blues και το rock and roll Συνεισφορά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» Όνομα Ομάδας: Οι Μικροί Σοπέν. Πειραματικό ΓΕΛ Πατρών Σχολικό Έτος:

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» Όνομα Ομάδας: Οι Μικροί Σοπέν. Πειραματικό ΓΕΛ Πατρών Σχολικό Έτος: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2015-2016 «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» Όνομα Ομάδας: Οι Μικροί Σοπέν Πειραματικό ΓΕΛ Πατρών Σχολικό Έτος: 2015-2016 ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ Ευθυμάκη Ιωάννα Καράμπαλης Λευτέρης Λυκουριώτης Γενναίος Μπακούνη

Διαβάστε περισσότερα

Ο όρος ροκ στη μουσική, χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα είδη που προέκυψαν από την εξέλιξη του είδους του rock and roll.

Ο όρος ροκ στη μουσική, χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα είδη που προέκυψαν από την εξέλιξη του είδους του rock and roll. Ο όρος ροκ στη μουσική, χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα είδη που προέκυψαν από την εξέλιξη του είδους του rock and roll. Τα είδη της METAL Η Heavy metal H Glam metal H Power metal H Stoner metal

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία της ξένης μουσικής τις δεκαετίες 60 και 80. Παπαχρήστου Μαρία

Η ιστορία της ξένης μουσικής τις δεκαετίες 60 και 80. Παπαχρήστου Μαρία Η ιστορία της ξένης μουσικής τις δεκαετίες 60 και 80 1 Καπατασίδου Ι., Καραμανίδης Ν, Κόιου Α., Κουντζόγλου Α., Μακρής Β., Μαντόπουλος Α. 1 Γενικό Λύκειο Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης lykeio@aristotelio.edu.gr

Διαβάστε περισσότερα

Τρύπες. PDF Created with deskpdf PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com

Τρύπες. PDF Created with deskpdf PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com Τρύπες Γιάννης Αγγελάκας: φωνή Γιώργος Καρράς: µπάσσο - φωνητικά Μπάµπης Παπαδόπουλος: κιθάρες- φωνητικά Ασκληπιός Ζαµπέτας: κιθάρες Γιώργος Τόλιος: τύµπανα ηµιουργήθηκαν το 1983 όταν ο Γιώργος Καρράς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. Φλεγομενεσ ροδεσ

ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. Φλεγομενεσ ροδεσ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Φλεγομενεσ ροδεσ Ως μουσική ορίζεται η τέχνη που βασίζεται στην οργάνωση ήχων με σκοπό τη σύνθεση, εκτέλεση και ακρόαση/λήψη ενός μουσικού έργου. Με τον όρο εννοείται επίσης και

Διαβάστε περισσότερα

Συγκροτήματα που αποτελούνται από αδέρφια!

Συγκροτήματα που αποτελούνται από αδέρφια! Και όπως πολύ καλά γνωρίζετε αυτό συμβαίνει τακτικά και στην μουσική Στο εξωτερικό πολλά από αυτά τασυγκροτήματα (μπάντες, duos, trios κοκ) είναι ιδιαίτερα αγαπητά στο κοινό και έτσι κατορθώνουν να σημειώσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ»

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2015-2016 «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» FAB FIVE PIANOS Μέλη της ομάδας: Ζαπαντιώτης Μάριος Καλομενίδου Ερασμία Καρδή Μαρία Λαζανά Γεωργία Τάγαρη Αγαθή Ερευνητικά ερωτήματα:

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία του βίντεο κλιπ. Τα καλύτερα βίντεο κλιπ στην ιστορία.

Η ιστορία του βίντεο κλιπ. Τα καλύτερα βίντεο κλιπ στην ιστορία. Η ιστορία του βίντεο κλιπ Τα καλύτερα βίντεο κλιπ στην ιστορία. Αναζητώντας σε διάφορες λίστες για τα καλύτερα βίντεο κλιπ που δηµιουργήθηκαν ποτέ, παρατηρούµε πως οι απόψεις διίστανται. Κάποια κλασσικά

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική Εργασία Β τετραμήνου Α 1 Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Άννα Μουζάκη

Ερευνητική Εργασία Β τετραμήνου Α 1 Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Άννα Μουζάκη Ερευνητική Εργασία Β τετραμήνου 2015-16 Α 1 Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Άννα Μουζάκη Μαθητές : Δημήτρης Ανρεάτος Χριστίνα Αυθεντοπούλου Άρτεμις Βαλλιανάτου Ιωάννα Βλάχου Νικόλας Γκάιγκερ Δάφνη Δελαπόρτα Δημήτρης

Διαβάστε περισσότερα

Όταν σκέφτεσαι το ξεκίνημά σου ποιος παράγοντας θεωρείς ότι ήταν ο πιο καθοριστικός για να «πάρουν μπρος» τα πράγματα;

Όταν σκέφτεσαι το ξεκίνημά σου ποιος παράγοντας θεωρείς ότι ήταν ο πιο καθοριστικός για να «πάρουν μπρος» τα πράγματα; Τι εισαγωγικό να γράψεις για έναν καλλιτέχνη που εδώ και χρόνια είναι από τους πιο αγαπημένους του ελληνικού κοινού; Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης όχι μόνο «πουλάει» αλλά ανανεώνει τη σχέση του με το κοινό με

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΗ: Α 2 Σχολικό έτος: 2013-2014. ΟΜΑΔΑ: Κολιού Μαριάννα Κούτρας Βασίλης Λάμπρος Μανιφάβας Λέκκα Σίσσυ

ΤΑΞΗ: Α 2 Σχολικό έτος: 2013-2014. ΟΜΑΔΑ: Κολιού Μαριάννα Κούτρας Βασίλης Λάμπρος Μανιφάβας Λέκκα Σίσσυ ΤΑΞΗ: Α 2 Σχολικό έτος: 2013-2014 ΟΜΑΔΑ: Κολιού Μαριάννα Κούτρας Βασίλης Λάμπρος Μανιφάβας Λέκκα Σίσσυ Η ραπ (rap) είναι κυρίως ένα αφροαμερικανικό μουσικό είδος το οποίο έφεραν με την μετακίνηση τους

Διαβάστε περισσότερα

Ήταν ένα δημοφιλές ελληνικό hip-hop συγκρότημα γνωστό για την πολιτικού περιεχομένου στιχουργική του, για την οποία κατηγορήθηκαν ότι κινήθηκε από

Ήταν ένα δημοφιλές ελληνικό hip-hop συγκρότημα γνωστό για την πολιτικού περιεχομένου στιχουργική του, για την οποία κατηγορήθηκαν ότι κινήθηκε από Ήταν ένα δημοφιλές ελληνικό hip-hop συγκρότημα γνωστό για την πολιτικού περιεχομένου στιχουργική του, για την οποία κατηγορήθηκαν ότι κινήθηκε από αντιεξουσιαστική μέχρι εθνικιστική. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

DJANGOFEST 2018 ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (η είσοδος σε όλα τα μαθήματα είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται κράτηση θέσης)

DJANGOFEST 2018 ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (η είσοδος σε όλα τα μαθήματα είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται κράτηση θέσης) DJANGOFEST 2018 ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (η είσοδος σε όλα τα μαθήματα είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται κράτηση θέσης) Σάββατο 22/9/18 Αίθουσα Νέοι Φούρνοι 15.00-16.00 Χρήστος Κοσίδης (βιολί) Jazz βιολί, βασικές

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργώντας ένα Μουσικό ή Κινηματογραφικό Βιντεοκλίπ

Δημιουργώντας ένα Μουσικό ή Κινηματογραφικό Βιντεοκλίπ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΕ1 Δημιουργώντας ένα Μουσικό ή Κινηματογραφικό Βιντεοκλίπ Υπεύθυνος καθηγητής: Δημήτρης Παυλίδης Μαρία Παντοπούλου, Νικόλας Χατζησταματίου, Χρήστος Θεοδοσίου, Γιώργος Γεωργίου 2013

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρική κιθάρα. Ηλεκτρική αποκαλείται η κιθάρα που χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνήτες για να μετατρέψει τον ηχητικό παλμό των ατσάλινων χορδών της σε ηλεκ

Ηλεκτρική κιθάρα. Ηλεκτρική αποκαλείται η κιθάρα που χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνήτες για να μετατρέψει τον ηχητικό παλμό των ατσάλινων χορδών της σε ηλεκ Ηλεκτρική κιθάρα. Ηλεκτρική αποκαλείται η κιθάρα που χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνήτες για να μετατρέψει τον ηχητικό παλμό των ατσάλινων χορδών της σε ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο μπορεί έπειτα να ενισχυθεί από

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Β'4 6ο ΓΕΛ Αγρινίου

Τμήμα Β'4 6ο ΓΕΛ Αγρινίου Δημιουργία Τραγουδιού Στίχοι Σύνθεση-Ερμηνεία Τμήμα Β'4 6ο ΓΕΛ Αγρινίου Τι είναι Τραγούδι; Το τραγούδι είναι μια σύντομη μουσική σύνθεση για ανθρώπινη φωνή (συνήθως συνοδευόμενη από μουσικά όργανα), η

Διαβάστε περισσότερα

«SOCRATES DRANK THE CONIUM»

«SOCRATES DRANK THE CONIUM» «SOCRATES DRANK THE CONIUM» Αντώνης Τουρκογιώργης ( Μπάσο-Τραγούδι ) Γιάννης Σπάθας ( Ηλεκτρική Κιθάρα ) Αστέρης Παπασταματάκης ( Keyboards ) Μάκης Γιούλης ( Drums ) Μαρκέλλα Παναγιώτου ( Φωνητικά ) Το

Διαβάστε περισσότερα

Γεννήθηκε στις αφροαμερικανικές. στοιχείων από αφρικανικές ρίζες, εμφυλίου πολέμου κ.ά. η μπλουζ επηρέασε την ύστερη αμερικανική

Γεννήθηκε στις αφροαμερικανικές. στοιχείων από αφρικανικές ρίζες, εμφυλίου πολέμου κ.ά. η μπλουζ επηρέασε την ύστερη αμερικανική ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μέλη ομάδας : Κων/νος Βούλγαρης Τάσος Πλεξίδας Τμήμα : ΕΕΑ3 Β τετράμηνο Εισηγητής : Επαμεινώνδας Τσακίρης Σχολικό έτος : 2013-2014 Have fun ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Το ροκ δημιουργήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Φέτος γιορτάζουμε τα 140 χρόνια από τη γέννηση και τα 70 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη και πιανίστα...

Φέτος γιορτάζουμε τα 140 χρόνια από τη γέννηση και τα 70 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη και πιανίστα... Φέτος γιορτάζουμε τα 140 χρόνια από τη γέννηση και τα 70 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη και πιανίστα... Σ. Ραχμάνινοφ Οι κυριότεροι σταθμοί της ζωής του 1873 Ο Σεργκέι Ραχμάνινοφ γεννήθηκε το 1873 στο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΔΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ : Στην Αφρική Στην Αυστραλία Στην Αμερική Στην Ευρώπη Στην Κίνα

ΜΟΔΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ : Στην Αφρική Στην Αυστραλία Στην Αμερική Στην Ευρώπη Στην Κίνα ΜΟΔΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΔΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ : Στην Αφρική Στην Αυστραλία Στην Αμερική Στην Ευρώπη Στην Κίνα Στις αφρικανικές κοινωνίες, χώροι μουσικών δραστηριοτήτων είναι η πλατεία του χωριού, ο δρόμος, οι αυλές,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Στο δεύτερο τετράμηνο επιλέξαμε να ασχοληθούμε με το θέμα ροκ και λογοτεχνία. Ο λόγος που επιλέξαμε αυτό το θέμα είναι γιατί οι

ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Στο δεύτερο τετράμηνο επιλέξαμε να ασχοληθούμε με το θέμα ροκ και λογοτεχνία. Ο λόγος που επιλέξαμε αυτό το θέμα είναι γιατί οι ROCK ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Στο δεύτερο τετράμηνο επιλέξαμε να ασχοληθούμε με το θέμα ροκ και λογοτεχνία. Ο λόγος που επιλέξαμε αυτό το θέμα είναι γιατί οι περισσότεροι νέοι στις μέρες μας ακούν και

Διαβάστε περισσότερα

Συµπόσιο ζύθου επί λίθου!

Συµπόσιο ζύθου επί λίθου! Συµπόσιο ζύθου επί λίθου! 1 o φεστιβάλ µπίρας και φολκλόρ 29 Αυγούστου - 1 Σεπτεµβρίου 2019 Κεντρική πλατεία Γ. Γεννηµατά, Ίλιον Με την υποστήριξη του Κυκεών Folk Beer Festival Με την συµµετοχή του Εµπορικού

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Η σχέση και οι επιλογές των νέων ετών με την

ΘΕΜΑ: Η σχέση και οι επιλογές των νέων ετών με την 5 ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής Σχολικό Έτος: 2016 2017 Τάξη Γ τμήμα 3ο Ερευνητική Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας ΘΕΜΑ: Η σχέση και οι επιλογές των νέων 12 15 ετών με την μουσική Σοφία Τσανούλα Ηρώ Σολωνάκη

Διαβάστε περισσότερα

MEDIA KIT. Kiss

MEDIA KIT.  Kiss MEDIA KIT www.kissfm.com.cy Kiss FM (Cyprus) @KissFmCyprus @kissfmcy Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ 80 s ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΚΡΟΑΤΩΝ Το 1996 ο KISS 89.0 εκπέμπει για πρώτη φορά στη Λευκωσία και σύντομα

Διαβάστε περισσότερα

Η ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ. . Το 1990 οι υποκατηγορίες της ροκ είναι το γκαντζ ( Nirvana), το µπριτ ποπ και το ανεξάρτητο ροκ.

Η ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ. . Το 1990 οι υποκατηγορίες της ροκ είναι το γκαντζ ( Nirvana), το µπριτ ποπ και το ανεξάρτητο ροκ. Η ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ Καταγωγή - Χαρακτηριστικά Ηροκµουσικήείναιηεξέλιξη rock n roll. Είναιδηµοφιλήςµουσικήµεέντονορυθµό, χαρακτηριστικήµελωδίαφωνώνκαιταµουσικάόργαναπουτηναποτελούνείναιηηλ εκτρικήκιθάρα, τοµπάσο,

Διαβάστε περισσότερα

Τα Υπόγεια Ρεύματα σε ένα full electric set από όλη την 23χρονη αδιάκοπη πορεία τους. Ακουστικά μέρη που αναδεικνύουν τον έμφυτο λυρισμό τους

Τα Υπόγεια Ρεύματα σε ένα full electric set από όλη την 23χρονη αδιάκοπη πορεία τους. Ακουστικά μέρη που αναδεικνύουν τον έμφυτο λυρισμό τους Τα Υπόγεια Ρεύματα σε ένα full electric set από όλη την 23χρονη αδιάκοπη πορεία τους. Ακουστικά μέρη που αναδεικνύουν τον έμφυτο λυρισμό τους μπαίνουν ανάμεσα από τις καταιγιστικές ηλεκτρικές τους διαδρομές

Διαβάστε περισσότερα

Η Rock Μουσική στα 90 s και 00 s. Μια συνοπτική παρουσίαση

Η Rock Μουσική στα 90 s και 00 s. Μια συνοπτική παρουσίαση Η Rock Μουσική στα 90 s και 00 s Μια συνοπτική παρουσίαση Δεκαετία του 90 Οι εικονιζόμενοι (αντίστροφη φορά ρολογιού): Nirvana R. E. M. Alice In Chains Κινήματα Oasis, πρωτοπόροι του κινήματος της Britpop

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτο ερευνητικό ερώτημα : Melbourne Shuffle και Μπλουζ. Δεύτερο ερευνητικό ερώτημα : Ο χορός ως μέσο κοινωνικοποίησης

Πρώτο ερευνητικό ερώτημα : Melbourne Shuffle και Μπλουζ. Δεύτερο ερευνητικό ερώτημα : Ο χορός ως μέσο κοινωνικοποίησης Πρώτο ερευνητικό ερώτημα : Melbourne Shuffle και Μπλουζ Δεύτερο ερευνητικό ερώτημα : Ο χορός ως μέσο κοινωνικοποίησης Χορός είναι η ποίηση που δημιουργεί το σώμα, με την οποία ο άνθρωπος μπορεί να εκφράζει

Διαβάστε περισσότερα

H ιστορία της Ροκ μουσικής την περίοδο 70-80

H ιστορία της Ροκ μουσικής την περίοδο 70-80 H ιστορία της Ροκ μουσικής την περίοδο 70-80 Συγγραφείς: Νίκος Γκίτσιος, Αλέξανδρος Αγγελίδης, Μάνος Βαφειάδης, Ιωάννης Δεβετζόγλου Επόπτες Καθηγητές: Ζούλας Δημήτριος, Βουζίκη Τζένη Σχολείο: 2 ο ΓΕΛ Θες/νίκης

Διαβάστε περισσότερα

-Ένα σημαντικό πρόσωπο των γραμμάτων ήταν και ο Αντώνης Σαμαράκης.

-Ένα σημαντικό πρόσωπο των γραμμάτων ήταν και ο Αντώνης Σαμαράκης. 150-157sinora i texni b meros x :crete 9/24/09 12:43 AM Page 150 -Ένα σημαντικό πρόσωπο των γραμμάτων ήταν και ο Αντώνης Σαμαράκης. Ο Αντώνης Σαμαράκης. Ο Αντώνης Σαμαράκης (1919-2003) ήταν πεζογράφος.

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 13 & 14 Βαδίζοντας προς το 2000, κάθε γυναίκα υιοθετεί το στυλ που της ταιριάζει. Το άπιαστο όνειρο του μοντέλου

Διαβάστε περισσότερα

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ CREATIVE INDUSTRIES PRESENTATION AU7M5 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΖΙΜΑΝΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Πλευρά Α' Ο Μπάμπης ο Φλου (3:30) Μού πες θα φύγω (3:43) Πού να γυρίζεις (4:54) Ξέσπασμα. Οι σοβαροί κλόουν (4:36) Πλευρά Β'

Πλευρά Α' Ο Μπάμπης ο Φλου (3:30) Μού πες θα φύγω (3:43) Πού να γυρίζεις (4:54) Ξέσπασμα. Οι σοβαροί κλόουν (4:36) Πλευρά Β' {begin_newsvisualizer id="1" parameters="closer: false, sticky: true, glue: 'before'"} {news id="1" content=" Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ/ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΓΕΡΟ ΜΑΘΙΟΣ/ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΝΤΑΜΗΣ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ/ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΕΝ ΛΕΥΚΩ ZORBA

Διαβάστε περισσότερα

Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος :11

Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος :11 Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος 2018-11:11 Από την Μαίρη Γκαζιάνη Είναι αδύνατον να μην γνωρίζει κάποιος τον «παραμυθά» Νίκο Πιλάβιο είτε

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραγωγή και stop/pause έτοιμων ηχητικών clips

Αναπαραγωγή και stop/pause έτοιμων ηχητικών clips Αναπαραγωγή και stop/pause έτοιμων ηχητικών clips Το scratch διαθέτει αρκετά μεγάλη ποικιλία έτοιμων ενσωματωμένων ηχητικών clips τα οποία θα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα και θα σας βάλουν σε πειρασμό να πειραματιστείτε

Διαβάστε περισσότερα

Πορτραίτα: Johanna Lindsey

Πορτραίτα: Johanna Lindsey Ημερομηνία 10/5/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://www.bookcity.gr/ Χρύσα Βασιλείου http://www.artsandthecity.gr/bloggers/%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%84%cf%81%ce%b1% CE%AF%CF%84%CE%B1/22032- %CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B1-johanna-lindsey

Διαβάστε περισσότερα

H Iστορία του Κινηματογράφου:

H Iστορία του Κινηματογράφου: H Iστορία του Κινηματογράφου: Από τον Τσάρλι Τσάπλιν στον εικονικό κόσμο του Avatar! Χ.Ρόβλιας Αρχές του Κινηματογράφου Από την αρχή σχεδόν της εμφάνισής του στη Γη, ο άνθρωπος προσπάθησε να απεικονίσει,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ Μαζί τους η ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ Μαζί τους η ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ Μαζί τους η ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Η κορυφαία μουσική πρόταση του χειμώνα που καθήλωσε το κοινό της Θεσσαλονίκης στην πύλη

Διαβάστε περισσότερα

Ξένοι ηθοποιοί. Ερευνητική Εργασία Project Αθανασία Στραβοκώστα Α 5 Πηγές: Βικιπαίδεια

Ξένοι ηθοποιοί. Ερευνητική Εργασία Project Αθανασία Στραβοκώστα Α 5 Πηγές: Βικιπαίδεια Ξένοι ηθοποιοί Ερευνητική Εργασία Project Αθανασία Στραβοκώστα Α 5 Πηγές: Βικιπαίδεια Λεονάρντο Ντι Κάπριο Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι Αμερικανός ηθοποιός. Ξεκίνησε την καριέρα του με τηλεοπτικές διαφημίσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ο κόσμος του Κινηματογράφου στον κόσμο μας: Επιδράσεις και Επιρροές

Ο κόσμος του Κινηματογράφου στον κόσμο μας: Επιδράσεις και Επιρροές Ο κόσμος του Κινηματογράφου στον κόσμο μας: Επιδράσεις και Επιρροές Καβαλλάρη Κατερίνα Β2 Καμπίτση Εμμανουέλα Β2 Κόρμπος Βασίλης Β2 Κοττάκη Δήμητρα Β2 Κινηματογράφος και Λογοτεχνία Harry Potter Κινηματογράφος

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία της μουσικής μέσα από ένα παραμύθι

Η ιστορία της μουσικής μέσα από ένα παραμύθι Η ιστορία της μουσικής μέσα από ένα παραμύθι Πριν πολλά χρόνια, στην Αρχαία Ελλάδα, ζούσαν οι Θεοί του Ολύμπου, πού αλλού; στον Όλυμπο. Και ενώ έτρωγαν αδιάκοπα νέκταρ και αμβροσία άρχισαν να πλήττουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ . ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2015-2016 ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ MUSIC GENERATION ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΝΕΖΕΡΙΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΤΟΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΠΟΡΕΤΣΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΚΟΥΡΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚA ΕΡΩΤHΜΑΤΑ 1. Τι ονομάζουμε

Διαβάστε περισσότερα

Pop & Rock. ΓΕΛ Μοιρών. Ομάδα : Black Roses Αποστολάκη Ελένη Παπαδάκη Φωτεινή Ηλιάκη Μαρίνα Αντωνοδημητράκη Ειρήνη Αποστολίδη Μαρίνα Ρηγάκης Μιχάλης

Pop & Rock. ΓΕΛ Μοιρών. Ομάδα : Black Roses Αποστολάκη Ελένη Παπαδάκη Φωτεινή Ηλιάκη Μαρίνα Αντωνοδημητράκη Ειρήνη Αποστολίδη Μαρίνα Ρηγάκης Μιχάλης Pop & Rock Ομάδα : Black Roses Αποστολάκη Ελένη Παπαδάκη Φωτεινή Ηλιάκη Μαρίνα Αντωνοδημητράκη Ειρήνη Αποστολίδη Μαρίνα Ρηγάκης Μιχάλης ΓΕΛ Μοιρών Ερευνητική εργασία 1 ης Λυκείου «Μουσική» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΤΝΗΣΙΚΗ ΕΡΓΑΙΑ Β ΛΤΚΕΙΟΤ ΜΟΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΣΑ Ε ΕΤΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ

ΕΡΕΤΝΗΣΙΚΗ ΕΡΓΑΙΑ Β ΛΤΚΕΙΟΤ ΜΟΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΣΑ Ε ΕΤΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΡΕΤΝΗΣΙΚΗ ΕΡΓΑΙΑ Β ΛΤΚΕΙΟΤ 2013-2014 ΜΟΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΣΑ Ε ΕΤΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ Ορισμός Μεγάλοι bluesmen έχουν δηλώςει ότι η ουςία τησ μπλουζ είναι όταν ένασ καλόσ άνθρωποσ, νιώθει χάλια και ξεκινά να εξιςτορεί

Διαβάστε περισσότερα

Λ. Κ. Χ. Ψ. Ο Νεϊμάρ ντα Σύλβα Σάντος Τζούνιορ ή απλώς Νεϊμάρ (Neymar) είναι βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής και γεννήθηκε στο Σάο Πάολο στις 5 Φεβρουαρίου του 1992. Αγωνίζεται με την ομάδα της Σάντος και η

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΑΡΜΟΝΙΑ (ΟΣΤΙΝΑΤΟ 1) ΣΧΟΛΕΙΟ/ΤΑΞΗ: A AΡ. ΜΑΘΗΤΩΝ:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΑΡΜΟΝΙΑ (ΟΣΤΙΝΑΤΟ 1) ΣΧΟΛΕΙΟ/ΤΑΞΗ: A AΡ. ΜΑΘΗΤΩΝ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΑΡΜΟΝΙΑ (ΟΣΤΙΝΑΤΟ 1) ΣΧΟΛΕΙΟ/ΤΑΞΗ: A AΡ. ΜΑΘΗΤΩΝ: ΣΚΟΠΟΣ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΠΕΡΙΟΔΟΣ: ΣΤΟΧΟΙ:ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Η ψυχολογική δύναμη των ήχων και της μουσικής είναι τεράστια. Οι ήχοι επιδρούν άμεσα στον υποθάλαμο του εγκεφάλου, ο οποίος στη συνέχεια επηρεάζει το νευρικό σύστημα, τους μυς

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορία της rock μουσικής

Ιστορία της rock μουσικής Ιστορία της rock μουσικής 1.Ο όρος Rock και η προέλευση της Rock μουσικής Ο όρος ροκ στη μουσική, χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα είδη που προέκυψαν από την εξέλιξη του είδους του rock n' roll. Η

Διαβάστε περισσότερα

''Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ROCK ΜΟΥΣΙΚΗΣ''

''Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ROCK ΜΟΥΣΙΚΗΣ'' ''Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ROCK ΜΟΥΣΙΚΗΣ'' 1.Ο όρος Rock και η προέλευση της Rock µουσικής. Ο όρος ροκ στη µουσική, χρησιµοποιείται για να περιγράψει τα είδη που προέκυψαν από την εξέλιξη του είδους του rock n' roll.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΚΟ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΠΙΝΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΑΛΑΔΙΑΝΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΑ

ΓΙΑΝΚΟ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΠΙΝΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΑΛΑΔΙΑΝΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΓΙΑΝΚΟ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΠΙΝΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΑΛΑΔΙΑΝΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΑ Ροκ συγκροτήματα 1. The Beatles Οι Beatles είναι χωρίς αμφιβολία η σημαντικότερη μπάντα στην ιστορία του ροκ. Σχεδόν θαυματουργά κατέκτησαν

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία στο μάθημα της Μουσικής. Τάξη: Γ 3 Μαθήτριες: Τάιχ Βαρβάρα και Στίνη Αΐντα Θέμα: Έντεχνο Τραγούδι

Εργασία στο μάθημα της Μουσικής. Τάξη: Γ 3 Μαθήτριες: Τάιχ Βαρβάρα και Στίνη Αΐντα Θέμα: Έντεχνο Τραγούδι Εργασία στο μάθημα της Μουσικής Τάξη: Γ 3 Μαθήτριες: Τάιχ Βαρβάρα και Στίνη Αΐντα Θέμα: Έντεχνο Τραγούδι Έντεχνο Τραγούδι o Πότε εμφανίστηκε το έντεχνο τραγούδι; Το έντεχνο τραγούδι εμφανίστηκε προς στα

Διαβάστε περισσότερα

George Stavroulakis: Guitar Dimitris Klonis: Drums Michael Evdemon: El. Bass

George Stavroulakis: Guitar Dimitris Klonis: Drums Michael Evdemon: El. Bass George Stavroulakis: Guitar Dimitris Klonis: Drums Michael Evdemon: El. Bass Γιώργος Σταυρουλάκης Κιθάρα Ο Γιώργος Σταυρουλάκης, γνωστός και ως Τράγος, γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Σε ηλικία 15 ετών ξεκινά

Διαβάστε περισσότερα

To Garage rock της δεκαετίας του 1960.

To Garage rock της δεκαετίας του 1960. To Garage rock της δεκαετίας του 1960. Η Βρετανική Εισβολή (British Invasion) όπως είναι γνωστή στον μουσικό τύπο η επικράτηση του Βρετανικού ροκ σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, Ο Καναδάς και η Αυστραλία, διέδωσε

Διαβάστε περισσότερα

LESSON 26 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΙ) REF : 102/030/26. 18 November 2014

LESSON 26 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΙ) REF : 102/030/26. 18 November 2014 LESSON 26 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΙ) REF : 102/030/26 18 November 2014 But Weekend I love The song I sing I smile I laugh Greek (thing) Greek(people) Greek (man) αλλά (το) Σαββατοκύριακο αγαπώ (το) τραγούδι τραγουδώ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ noodio p. 1 To noodio.fm θέλει να συνεισφέρει στην Ελληνική μουσική σκηνή, δίνοντας την δύναμη στους ίδιους τους ακροατές να ακούσουν, να ψηφίσουν και να αναδείξουν τα καλύτερα συγκροτήματα και τους μουσικούς

Διαβάστε περισσότερα

Η μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης POP. Lady GaGa

Η μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης POP. Lady GaGa Η μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης Η Νέα Υόρκη είναι μια από τις πιο πολυπολιτισμικές πόλεις ολόκληρου του κόσμου με πλυθησμό που κυμαίνεται στα 8 εκατομμύρια κατοίκους. Μέσα στην πόλη αναμυγνείονται πολλές

Διαβάστε περισσότερα

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί.

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν σε βλέπουν και σε «τραβούν» κοντά τους «γαλαξίες», όπως ο Καρβέλας και η Βίσση και ο «αυστηρός»

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (Εξετάσεις σύμφωνα με το άρθρο 5 του περί Δικηγόρων Νόμου) Οκτώβριος 2013 ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ (Να απαντηθούν τέσσερις από τις έξι ερωτήσεις) (Να δίδονται

Διαβάστε περισσότερα

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ. PRESENTED BY Πόρτες: 20:30 Προβολή: David Bowie Is 22:00

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ. PRESENTED BY Πόρτες: 20:30 Προβολή: David Bowie Is 22:00 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 09 PRESENTED BY Προβολή: David Bowie Is 22:00 16 Προβολή: Screaming Jay Hawkins: I Put A Spell On Me 19:30 Προβολή: The Rolling Stones: Crossfire Hurricane 22:00 23 Προβολή: Desert Age 21:40

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: Το 1946 συντελείται η πρώτη του εργασία για τον κινηματογράφο, στην ταινία Αδούλωτοι Σκλάβοι και στα επόμενα χρόνια συνθέτει μουσική

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: Το 1946 συντελείται η πρώτη του εργασία για τον κινηματογράφο, στην ταινία Αδούλωτοι Σκλάβοι και στα επόμενα χρόνια συνθέτει μουσική ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ: O Μάνος Χατζιδάκις, γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1925 στην Ξάνθη. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες. Το έργο του θεωρείται πως συνέδεσε τη λόγια

Διαβάστε περισσότερα

Ένα εξίσου επιτυχημένο τραγούδι τους είναι και το "Dream On" το οποίο γράφτηκε το 1976 από τον Steven Tyler.Το συγκεκριμένο τραγούδι μιλάει για το

Ένα εξίσου επιτυχημένο τραγούδι τους είναι και το Dream On το οποίο γράφτηκε το 1976 από τον Steven Tyler.Το συγκεκριμένο τραγούδι μιλάει για το ROCK ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Aerosmith Οι Aerosmith είναι ένα αμερικάνικο συγκρότημα της hard rock που ιδρύθηκε το 1970 από τον τραγουδιστή Steven Tyler και τον κιθαρίστα Joe Perry. Πλαισιώθηκαν από τον μπασίστα

Διαβάστε περισσότερα

Η Mercedes-Benz σπάει ένα ακόμη ρεκόρ: καταγράφει τις καλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της!

Η Mercedes-Benz σπάει ένα ακόμη ρεκόρ: καταγράφει τις καλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της! Σελίδα 1 Η Mercedes-Benz σπάει ένα ακόμη ρεκόρ: καταγράφει τις καλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της! Με πωλήσεις 1.650.010 οχημάτων το 2014 (+12.9%) τα περισσότερα που έχει πουλήσει ποτέ η περασμένη χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

Ραπ (Ο στίχος) Μπι-Μπόϊνγκ (O χορός - ευρέως γνωστός ως Μπρέικ Ντανς) Γκραφίτι(Η εικόνα) Djing(Η μουσική)

Ραπ (Ο στίχος) Μπι-Μπόϊνγκ (O χορός - ευρέως γνωστός ως Μπρέικ Ντανς) Γκραφίτι(Η εικόνα) Djing(Η μουσική) Η μουσική που ακούω Δεν είναι ένας είδος μουσικής ή ένα είδος χορού, αλλά μία κουλτούρα που αποτελείται από 4 στοιχεία: Ραπ (Ο στίχος) Μπι-Μπόϊνγκ (O χορός - ευρέως γνωστός ως Μπρέικ Ντανς) Γκραφίτι(Η

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. (Εξετάσεις σύμφωνα με το άρθρο 5 του περί Δικηγόρων Νόμου) ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. (Εξετάσεις σύμφωνα με το άρθρο 5 του περί Δικηγόρων Νόμου) ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (Εξετάσεις σύμφωνα με το άρθρο 5 του περί Δικηγόρων Νόμου) ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ (Να απαντηθούν 4 από τις 6 ερωτήσεις) -----------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου ως πιανιστικός «νυκτωδός»

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου ως πιανιστικός «νυκτωδός» 6 Μαρτίου 2019 Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου ως πιανιστικός «νυκτωδός» Πολιτισμός / Μουσική Θάνος Μαντζάνας Στην αναφορά του ονόματος του Βαγγέλη Παπαθανασίου, του διεθνώς γνωστού ως απλά Vangelis, είναι βέβαια

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Ρόδος, µια Πόλη Τέχνης και Πολιτισµού Ο Πολιτισµός ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο κοµµάτι της ζωή στην Ρόδο. Ο Δήµος Ροδίων οργανώνει καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς, µε έµφαση στους

Διαβάστε περισσότερα

MOΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΣTEΓΗ 23 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. mazurek & SGT.GR ΣΥΓΓΡΟΥ 107 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 210 900 5 800 SGT.GR

MOΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΣTEΓΗ 23 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. mazurek & SGT.GR ΣΥΓΓΡΟΥ 107 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 210 900 5 800 SGT.GR rob 2013 mazurek & MOΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΣTEΓΗ 23 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ SÃO PAULO UNDERGROUND SGT.GR ΣΥΓΓΡΟΥ 107 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 210 900 5 800 SGT.GR MOΥΣΙΚΗ Rob mazurek & SÃo PaULo UNDeRGRoUND Ήχος που δεν ταξινομείται και δεν

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 7. πίνακας του Γιώργου Ιακωβίδη

Ενότητα 7. πίνακας του Γιώργου Ιακωβίδη Ενότητα 7 πίνακας του Γιώργου Ιακωβίδη Αφηγούμαστε πώς περάσαμε σε μια συναυλία Περιγράφουμε μουσικά όργανα και πώς κατασκευάζονται Απαγγέλλουμε και τραγουδάμε στίχους Περιγράφουμε έργα τέχνης Αναγνωρίζουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΕΝΙΟΥ ΕΒΕΛΙΝΑ ΜΠΗΛΙΟΣ ΜΑΝΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΝΟΠΗ ΚΟΤΣΙΑΝΙΔΟΥ ΜΑΧΗ

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΕΝΙΟΥ ΕΒΕΛΙΝΑ ΜΠΗΛΙΟΣ ΜΑΝΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΝΟΠΗ ΚΟΤΣΙΑΝΙΔΟΥ ΜΑΧΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΕΝΙΟΥ ΕΒΕΛΙΝΑ ΜΠΗΛΙΟΣ ΜΑΝΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΝΟΠΗ ΚΟΤΣΙΑΝΙΔΟΥ ΜΑΧΗ Με τον όρο Κλασική Μουσική αναφέρεται ευρύτερα η δυτικοευρωπαϊκή μουσική παραγωγή που εκτείνεται σε

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκοί και Λατινοαμερικάνικοι χοροί

Ευρωπαϊκοί και Λατινοαμερικάνικοι χοροί Ευρωπαϊκοί και Λατινοαμερικάνικοι χοροί Tάνγκο Το τάνγκο ξεκίνησε να χορεύεται πριν από το 1900. Γεννήθηκε στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη, αλλά διαδόθηκε σχεδόν σε όλον τον κόσμο. Υπάρχει επίσης και

Διαβάστε περισσότερα

Μια θεατρική παράσταση που αναφέρεται στην γυναικεία κακοποίηση. Κατερίνα.. Χ, σκέτο..χωρίς επίθετο.

Μια θεατρική παράσταση που αναφέρεται στην γυναικεία κακοποίηση. Κατερίνα.. Χ, σκέτο..χωρίς επίθετο. Μια θεατρική παράσταση που αναφέρεται στην γυναικεία κακοποίηση. Κατερίνα.. Χ, σκέτο..χωρίς επίθετο. Είναι μια απλή, συνηθισμένη κοπέλα που βλέπουμε στο δρόμο να περπατά, δίχως όμως να γνωρίζουμε το μαρτύριο

Διαβάστε περισσότερα

Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Σχολικό έτος Μάθημα Project Β Λυκείου Α Τετράμηνο

Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Σχολικό έτος Μάθημα Project Β Λυκείου Α Τετράμηνο Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Σχολικό έτος 2017-2018 Μάθημα Project Β Λυκείου Α Τετράμηνο 1 2 Η έρευνα της ομάδας βασίστηκε περισσότερο στο διαδίκτυο και λιγότερο σε βιβλιογραφία, καθώς η τελευταία είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕΛΩΝ ΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕΛΩΝ ΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕΛΩΝ JOHN LENNON Ο John Winston Ono Lennon (9 Οκτωβρίου 1940 8 Δεκεμβρίου 1980) ήταν Άγγλος μουσικός και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος των Beatles. Εκτός από την επιτυχημένη μουσική του

Διαβάστε περισσότερα

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ»

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ» ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ» Δράσεις που υλοποιήθηκαν με τη Δ2 Τάξη του 1 ου Δημοτικού Σχολείου Διαβατών Ιανουάριος Ιούνιος 2013 Συντελεστές του προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Οι Υδροναύτες στο Port Zero Festival, στο Κατάκολο Ηλείας - 7 & 8 Αυγούστου 2012

Οι Υδροναύτες στο Port Zero Festival, στο Κατάκολο Ηλείας - 7 & 8 Αυγούστου 2012 Οι Υδροναύτες στο Port Zero Festival, στο Κατάκολο Ηλείας - 7 & 8 Αυγούστου 2012 Το zero Port Festival στο Κατάκολο Ηλείας, στο οποίο συμμετείχε η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Μια

Διαβάστε περισσότερα

Τη µουσική. Εργασία στα πλαίσια του µαθήµατος της Πληροφορικής. 38 ο Γυµνάσιο Αθηνών. Επιµέλεια: Θωµά Σπυριδούλα, Καλογήρου Ιωάννα, Κάντζα Μυρσίνη

Τη µουσική. Εργασία στα πλαίσια του µαθήµατος της Πληροφορικής. 38 ο Γυµνάσιο Αθηνών. Επιµέλεια: Θωµά Σπυριδούλα, Καλογήρου Ιωάννα, Κάντζα Μυρσίνη 38 ο Γυµνάσιο Αθηνών Εργασία στα πλαίσια του µαθήµατος της Πληροφορικής µε θέµα: Τη µουσική Επιµέλεια: Θωµά Σπυριδούλα, Καλογήρου Ιωάννα, Κάντζα Μυρσίνη Επιβλέπων καθηγητής: Κατσιούρας ηµήτρης Αθήνα 2009-2010

Διαβάστε περισσότερα

Το 2 ο Λύκειο στο Ραδιόφωνο

Το 2 ο Λύκειο στο Ραδιόφωνο 2 ο Λύκειο Μυτιλήνης Τάξη:A ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Το 2 ο Λύκειο στο Ραδιόφωνο Θέμα ομάδας: Υπεύθυνοι καθηγητές: κ.νείρος, κ.πλευριτάκης Σχολικό έτος: 2011-2012 Ευχαριστίες Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

11 Μαΐου 2016 Φιλομήλα Λαπατά στο klik: «Ο Έλληνας είχε πάντα τη νοοτροπία του θύματος»

11 Μαΐου 2016 Φιλομήλα Λαπατά στο klik: «Ο Έλληνας είχε πάντα τη νοοτροπία του θύματος» 11 Μαΐου 2016 Φιλομήλα Λαπατά στο klik: «Ο Έλληνας είχε πάντα τη νοοτροπία του θύματος» Μετά τα μπεστ σέλερ «Η ξυπόλυτη των Αθηνών» και «Η χήρα του Πειραιά», η συγγραφέας Φιλομήλα Λαπατά επέστρεψε με το

Διαβάστε περισσότερα

Live ANEMA E CORE. Στους ρυθμούς της Μεσογείου. Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Live ANEMA E CORE. Στους ρυθμούς της Μεσογείου. Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 Live ANEMA E CORE Στους ρυθμούς της Μεσογείου Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 Τραγούδια με άξονα τις μελωδίες και τους ρυθμούς της Μεσογείου παρουσιάζει το μουσικό σύνολο Anema e Core, στο Black Duck, την Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

TONINO CAROTONE LOCOMONDO. Special guest έκπληξη. Μία ανατρεπτική βραδιά. ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΟΡΘΙΩΝ 10 (5 το ποτό) STANDS ΟΡΘΙΩΝ 20 (10 το ποτό)

TONINO CAROTONE LOCOMONDO. Special guest έκπληξη. Μία ανατρεπτική βραδιά. ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΟΡΘΙΩΝ 10 (5 το ποτό) STANDS ΟΡΘΙΩΝ 20 (10 το ποτό) TONINO CAROTONE LOCOMONDO & Special guest έκπληξη Μία ανατρεπτική βραδιά Athens Music Festival - 28 Ιανουαρίου ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΟΡΘΙΩΝ 10 (5 το ποτό) STANDS ΟΡΘΙΩΝ 20 (10 το ποτό) ΚΑΘΗΜΕΝΟΙ A' Ζώνη:

Διαβάστε περισσότερα

Πορτραίτα: John Verdon

Πορτραίτα: John Verdon Ημερομηνία 24/1/2017 Μέσο Συντάκτης Link www.bookcity.gr Χρύσα Βασιλείου http://www.bookcity.gr/bloggers/%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%a F%CF%84%CE%B1/22849- %CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B1-john-verdon

Διαβάστε περισσότερα

Φθινοπώριασε και μύρισε σχολείο! Τα μικρά νηπιαγωγάκια ζωγραφίζουν το σχολείο που τους φαίνεται τόσο μεγάλο... Ρωτήθηκαν για το τι τους έκανε πιο

Φθινοπώριασε και μύρισε σχολείο! Τα μικρά νηπιαγωγάκια ζωγραφίζουν το σχολείο που τους φαίνεται τόσο μεγάλο... Ρωτήθηκαν για το τι τους έκανε πιο Οκτώβριος 2013 Έκδοση 1 Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Α/φών Μαλτέζου Φθινοπώριασε και μύρισε σχολείο! Τα μικρά νηπιαγωγάκια ζωγραφίζουν το σχολείο που τους φαίνεται τόσο μεγάλο... Ρωτήθηκαν για το τι τους έκανε

Διαβάστε περισσότερα

LESSON 16 (ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΚΑΕΞΙ) REF : 102/018/16-BEG. 4 March 2014

LESSON 16 (ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΚΑΕΞΙ) REF : 102/018/16-BEG. 4 March 2014 LESSON 16 (ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΚΑΕΞΙ) REF : 102/018/16-BEG 4 March 2014 Family η οικογένεια a/one(fem.) μία a/one(masc.) ένας father ο πατέρας mother η μητέρα man/male/husband ο άντρας letter το γράμμα brother ο

Διαβάστε περισσότερα

zwww. Heavy metal διαλέγετε red metal, green metal, yellow metal, black and white metal, αναλόγως µε το ποια οµάδα υποστηρίζετε.

zwww. Heavy metal διαλέγετε red metal, green metal, yellow metal, black and white metal, αναλόγως µε το ποια οµάδα υποστηρίζετε. zwww. METAL MUSIC 1 5 / 1 0/ 2 00 8 Τόµος 1, τεύχος 1 Heavy metal Το Heavy metal (πολλές φορές αναφέρεται ως metal) είναι είδος Ροκ µουσικής που αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '60 και τις αρχές

Διαβάστε περισσότερα

Ermis Media. Κατηγορία: Ε8. Τίτλος Συμμετοχής: Δίψα για μουσική. Προϊόν/Υπηρεσία ( Brand Name): Βίκος Cola

Ermis Media. Κατηγορία: Ε8. Τίτλος Συμμετοχής: Δίψα για μουσική. Προϊόν/Υπηρεσία ( Brand Name): Βίκος Cola Ermis Media Η έκθεση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τις 10 σελίδες (μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων). Για τις απαντήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέγεθος γραμματοσειράς 10 ή και μεγαλύτερο.

Διαβάστε περισσότερα