ΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙ Ι ΘΥΜΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙ Ι ΘΥΜΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ"

Transcript

1 ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙ ΙΟΥ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙ ΙΟΥ ΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙ Ι ΘΥΜΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ

2 Ο 10ΧΡΟΝΟΣ Ι ΡΥΤΗΣ ΜΑΣ, ΑΝ ΡΕΑΣ

3 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΡΑΜΑ - ΑΞΙΕΣ Αποστολή Πανελλαδικά 365 ηµέρες το χρόνο 24 ώρες την ηµέρα ίπλα σε όλα τα παιδιά στην Ελλάδα ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευµα ίπλα σε κάθε παιδί θύµα Βίας, παιδί µε πρόβληµα Υγείας, παιδί που Εξαφανίζεται, παιδί που ζει σε συνθήκες φτώχειας Όραµα Το Χαµόγελο κάθε παιδιού Αξίες Φροντίδα Ισότητα Αξιοπρέπεια Αγάπη Ανιδιοτέλεια Ευελιξία Πρωτοπορία Σεβασµός Συµµετοχή Συνέπεια Συνεργασία

4 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ Υπουργείο Εσωτερικών & ιοικητικής Ανασυγκρότησης Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευµάτων Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Υπουργείο Εθνικής Άµυνας Περιφέρεια Αττικής Περιφέρεια υτικής Ελλάδας Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

5 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΙΑΚΡΙΣΕΙΣ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ Πιστοποίηση και µε τη µέγιστη βαθµολογία 100% της Ευρωπαϊκής Γραµµής για τα Εξαφανισµένα Παιδιά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο αξιολόγησης όλων των Γραµµών πανευρωπαϊκά. Οι Κυνοφιλικές Οµάδες που συµµετέχουν στην Οµάδα «Θανάσης Μακρής» είναι οι µόνες στην Ελλάδα που έχουν λάβει πιστοποίηση από τον διεθνή φορέα NSARDA (National Search And Rescue Dog Association UK) και οι µόνες κυνοφιλικές οµάδες στην Ελλάδα, που αναζητούν συγκεκριµένο άτοµο.

6 ΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ Συνεργασία µε την Ευρωπαϊκή Ένωση Συµµετοχή στον Ευρωπαϊκό Οργανισµό Αριθµού Έκτακτης Ανάγκης 112 Συµµετοχή στο ιεθνές ίκτυο για τις Γραµµές Βοήθειας για Παιδιά (Child Helpline International) Συντονισµός του Κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Εξαφανισµένα και υπό Εκµετάλλευση Παιδιά (Southeastern European Center for Missing & Exploited Children) Μέλος του.σ. της Ευρωπαϊκής Οµοσπονδίας για τα Εξαφανισµένα και Σεξουαλικά Κακοποιηµένα Παιδιά (Missing Children Europe) Μέλος του.σ. του ιεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισµένα και Υπό Εκµετάλλευση Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children)

7 Η ΕΞΕΙ ΙΚΕΥΜΕΝΗ ΟΜΑ Α ΜΑΣ ΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙ Ι ΘΥΜΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ «Το Χαµόγελο του Παιδιού» για την παροχή των υπηρεσιών πρόληψης και παρέµβασης στον τοµέα των Εξαφανίσεων ανηλίκων απασχολεί: Εξειδικευµένους επαγγελµατίες, επιστήµονες: Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγους, Κοινωνιολόγους, ιασώστες Εξειδικευµένους εθελοντές διασώστες καθώς και πιστοποιηµένες κυνοφιλικές οµάδες

8 «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙ ΙΟΥ» ΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙ Ι ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ «Το Χαµόγελο του Παιδιού»: υλοποιεί δράσεις µε στόχο την πρόληψη υλοποιεί δράσεις µε στόχο την αντιµετώπιση συνεργάζεται µε τους αρµόδιους θεσµικούς και εθελοντικούς φορείς διαθέτει εξειδικευµένο ανθρώπινο δυναµικό διαθέτει τεχνογνωσία και µοναδικό υλικοτεχνικό εξοπλισµό βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιµότητα στο πεδίο Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν στο σύνολο των παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευµα.

9 «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙ ΙΟΥ» ΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙ Ι ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ: Πρόληψη και Ευαισθητοποίηση Παιδιών, Εκπαιδευτικών, Γονέων και Κηδεµόνων Οργανωµένες διαδραστικές, βιωµατικές δράσεις σε µαθητές και µαθήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεµόνες σε όλη την Ελλάδα.

10 «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙ ΙΟΥ» ΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙ Ι ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ: Ευρωπαϊκή Γραµµή Υποστήριξης Παιδιών «Το Χαµόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Ευρωπαϊκή Γραµµή Υποστήριξης Παιδιών , η οποία παρέχει δωρεάν, 365 ηµέρες τον χρόνο, 24 ώρες την ηµέρα συµβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες. Οµάδα εξειδικευµένων Ψυχολόγων είναι στη διάθεση κάθε παιδιού και ενήλικα για την παροχή υποστήριξης σε θέµατα που τους απασχολούν. Η Γραµµή είναι διασυνδεδεµένη µε τον 112, τον Ευρωπαϊκό Αριθµό Έκτακτης.

11 «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙ ΙΟΥ» ΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙ Ι ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Ευρωπαϊκή Γραµµή για τα Εξαφανισµένα Παιδιά «Το Χαµόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Ευρωπαϊκή Γραµµή για τα Εξαφανισµένα Παιδιά , η οποία παρέχει δωρεάν υποστήριξη σε παιδιά που έχουν εξαφανιστεί, την οικογένειά τους, ενώ παράλληλα δέχεται ανώνυµα και επώνυµα πληροφορίες για περιστατικά εξαφάνισης (φυγή εφήβου, απαγωγή, γονική αρπαγή, ανησυχητική εξαφάνιση) τις οποίες και προωθεί στις αρµόδιες Αρχές. Η Γραµµή 1056 είναι διασυνδεδεµένη µε τον 112, τον Ευρωπαϊκό Αριθµό Έκτακτης Ανάγκης.

12 «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙ ΙΟΥ» ΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙ Ι ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Amber Alert Hellas Το Amber Alert Hellas ενεργοποιείται από τον Οργανισµό «Το Χαµόγελο Του Παιδιού» µε την έγκριση της Ελληνικής Αστυνοµίας. Σήµερα στο Πρόγραµµα συµµετέχουν 62 φορείς, δηµόσιοι, ιδιωτικοί, εθελοντικοί. Μεταξύ αυτών και το Facebook µε εξειδικευµένη υπηρεσία.

13 «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙ ΙΟΥ» ΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙ Ι ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Οµάδα Έρευνας και ιάσωσης Εξαφανισµένων Παιδιών «Θανάσης Μακρής» Οι Κυνοφιλικές Οµάδες που συµµετέχουν είναι οι µόνες στην Ελλάδα που έχουν λάβει πιστοποίηση από τον διεθνή φορέα NSARDA (National Search And Rescue Dog Association UK) και οι µόνες κυνοφιλικές οµάδες στην Ελλάδα, που αναζητούν συγκεκριµένο άτοµο.

14 ΟΧΗΜΑΤΑ & ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑ ΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ Κινητή Επιχειρησιακή Μονάδα για τον εντοπισµό παιδιών που έχουν εξαφανιστεί και εξειδικευµένα υλικοτεχνικά µέσα για την αναζήτηση παιδιών (jeeps ( jeeps,, ATV, µηχανή)

15 ΟΧΗΜΑΤΑ & ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑ ΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ Οχήµατα Άµεσης Επέµβασης για την πραγµατοποίηση επιτόπιων παρεµβάσεων και Κινητές Μονάδες Άµεσης Ψυχολογικής Υποστήριξης

16 ΟΧΗΜΑΤΑ & ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑ ΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά (Ασθενοφόρα)

17 ΟΧΗΜΑΤΑ & ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑ ΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 1 ο Κινητό Εργαστήριο Ενηµέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας «Οδυσσέας»

18 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΥΠΟ ΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 5 Κέντρα Άµεσης Κοινωνικής Επέµβασης: 2 σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης 5 Τηλεφωνικά Κέντρα διασυνδεδεµένα σαν 1 Κέντρο Λειτουργίας Έκτακτης Ανάγκης στο.α.α. Ελ. Βενιζέλος Πλήρως αυτοµατοποιηµένο σύστηµα ενεργοποίησης Amber Alert European Child Alert Automated System (ECAAS) Ραδιοδίκτυο

19 «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙ ΙΟΥ» ΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙ Ι ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ «Το Χαµόγελο του Παιδιού» κινητοποιείται σε κάθε εξαφάνιση παιδιού πρόσφυγα ή µετανάστη, παρέχοντας όλες τις υπηρεσίες του σε υποστηρικτικό και επιχειρησιακό επίπεδο. Ωστόσο Το 2016 από τον συνολικό αριθµό των 170 αιτηµάτων για την υποστήριξη ερευνών για εξαφανισµένα παιδιά, µόνο 33 περιστατικά εξαφάνισης παιδιών προσφύγων και µεταναστών καταγγέλθηκαν στην Γραµµή Τα περισσότερα περιστατικά δεν καταγγέλλονται µε αποτέλεσµα να µην ενεργοποιείται ο µηχανισµός αναζήτησης µέσα από την Ευρωπαϊκή Γραµµή και τις συναρµόδιες αρχές. Αποτέλεσµα Τα παιδιά καταλήγουν στα αζήτητα µε τον κίνδυνο να πέσουν θύµατα παράνοµης διακίνησης και εµπορίας.

20 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ο 2016 & 1 ο τετράµηνο 2017

21 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 2016 Η Γραµµή έλαβε κλήσεις Χειριστήκαµε 170 περιστατικά εξαφάνισης παιδιών Από αυτά, για 47 παιδιά προχωρήσαµε σε δηµοσιότητα Για 9 παιδιά ενεργοποιήθηκε το Amber Alert Hellas Για 12 παιδιά ενεργοποιήθηκε η Οµάδα Θανάσης Μακρής Το 80% των παιδιών εντοπίστηκαν

22 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1 ο τετράµηνο 2017 Η Γραµµή έλαβε κλήσεις Χειριστήκαµε 45 περιστατικά εξαφάνισης παιδιών Από αυτά, για 5 παιδιά προχωρήσαµε σε δηµοσιοποίηση της εξαφάνισης στα ΜΜΕ, στα social media & στην ιστοσελίδα του Οργανισµού Για 6 παιδιά ενεργοποιήθηκε το Amber Alert Hellas Για 4 παιδιά ενεργοποιήθηκε η Οµάδα Θανάσης Μακρής Το 91% (41 παιδιά) των παιδιών εντοπίστηκαν

23 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 2016 & 1 ο τετράµηνο 2017 ΠΑΙ ΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Το 2016 ο Οργανισµός κινητοποιήθηκε για τον εντοπισµό 33 παιδιών προσφύγων και µεταναστών, εκ των οποίων: Τα 24 παιδιά ήταν ασυνόδευτα Τα 6 παιδιά ήταν ανησυχητικές εξαφανίσεις Το 1 παιδί ήταν φυγή τα 2 παιδιά ήταν 2 γονικές αρπαγές Από αυτές τις περιπτώσεις για: 17 περιστατικά προχωρήσαµε σε δηµοσιότητα 3 περιστατικά προχωρήσαµε σε ενεργοποίηση του Amber Alert Hellas 3 περιστατικά κινητοποιήθηκε η Οµάδας Έρευνας και ιάσωσης «Θανάσης Μακρής» Το 1 ο τετράµηνο 2017 ο Οργανισµός κινητοποιήθηκε για τον εντοπισµό 1 παιδιού, το οποίο και εντοπίστηκε.

24 ΙΕΘΝΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 2016

25 ΙΕΘΝΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η Γραµµή λειτουργεί σε 31 Ευρωπαϊκά κράτη Στις Γραµµές έχουν πραγµατοποιηθεί πανευρωπαϊκά από το 2011 περισσότερο από 1 εκατοµµύριο κλήσεις για εξαφανισµένα παιδιά. Το 2016 οι Γραµµές έλαβαν συνολικά κλήσεις Το 2016 σηµειώθηκε αύξηση της τάξεως του 12% στα παιδιά που καλούν τις γραµµές βοήθειας σε σύγκριση µε το 2015 Το 2016 οι φυγές παιδιών από το οικογενειακό τους περιβάλλον αποτέλεσαν το 57% των περιστατικών εξαφανίσεων παιδιών. Οι γονικές αρπαγές αποτελούν τη δεύτερη µεγάλη κατηγορία εξαφανίσεων µε ποσοστό 23%.

26 ΙΕΘΝΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Το 2016 οι Γραµµές έλαβαν τα διπλάσια αιτήµατα σε αριθµό µέσα από άλλα κανάλια επικοινωνίας, όπως είναι το ηλεκτρονικό ταχυδροµείο και τα µηνύµατα. Οι εγκληµατικές απαγωγές αποτελούν λιγότερο από το 1% των περιστατικών που καταγγέλθηκαν το 2016, ενώ παιδιά που χάθηκαν, τραυµατίστηκαν ή εξαφανίστηκαν υπό άλλες συνθήκες αποτελούν το 13% των περιστατικών. 1 στις 5 περιπτώσεις εξαφανισµένων παιδιών στην Ευρώπη ήταν διασυνοριακές αποδεικνύοντας τη σηµασία της συνεργασίας όλων των φορέων σε διασυνοριακό επίπεδο. Στις φυγές τα παιδιά για να επιβιώσουν αναγκάζονται πολλές φορές να επαιτούν, ενώ είναι εκτεθειµένα σε πολλούς µεγάλους κινδύνους σεξουαλικής εκµετάλλευσης. Πηγή: Έκθεση 2016 της Ευρωπαϊκής Οµοσπονδίας για τα Εξαφανισµένα Παιδιά Missing Children Europe

27 ΙΕΘΝΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΠΑΙ ΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Οι περιπτώσεις εξαφανίσεων παιδιών προσφύγων και µεταναστών σηµείωσαν µια αύξηση της τάξεως του 7% το 2016 από 2% το 2015 (MCE) Σύµφωνα µε διάφορες εκθέσεις τα παιδιά πρόσφυγες και µετανάστες εξαφανίζονται από χώρους υποδοχής στην Ευρώπη τις πρώτες 48 ώρες σε ποσοστό 50%. Το 2015 τουλάχιστον ασυνόδευτα παιδιά µεταναστών εξαφανίστηκαν στην Ευρώπη λίγες µόνο ώρες µετά την καταγραφή τους στους χώρους υποδοχής (Europol) ασυνόδευτοι ανήλικοι περιλαµβάνονται στους αιτούντες άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση το Περισσότεροι από τους µισούς είναι Αφγανοί ή Σύριοι (European Migration Law) Τα παιδιά γίνονται στόχοι εµπόρων µε αυξανόµενο ρυθµό, ενώ οι ασυνόδευτοι ανήλικοι εξαναγκάζονται σε εκµετάλλευση και εγκληµατικές δραστηριότητες (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) Μια µεγάλη πλειοψηφία επαγγελµατιών που έρχονται σε επαφή µε ασυνόδευτους ανηλίκους δεν έχει λάβει ποτέ εκπαίδευσης στην πρόληψη ή αντιµετώπιση εξαφανίσεων ασυνόδευτων ανηλίκων (Οργανισµός Θεµελιωδών ικαιωµάτων της ΕΕ FRA).

28

Σημαντική πανευρωπαϊκή διάκριση και επιβράβευση. για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την Ελλάδα. στον τομέα εξαφάνισης παιδιών

Σημαντική πανευρωπαϊκή διάκριση και επιβράβευση. για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την Ελλάδα. στον τομέα εξαφάνισης παιδιών Σημαντική πανευρωπαϊκή διάκριση και επιβράβευση για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την Ελλάδα στον τομέα εξαφάνισης παιδιών Με τη μέγιστη βαθμολογία (100%) ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση και η πιστοποίηση της

Διαβάστε περισσότερα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΟΥΣ 2012 (1/1/2012 31/12/2012) ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΟΥΣ 2013 ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ Οι δράσεις μας πανελλαδικά 2013: ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ Συνολικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 2013

ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 2013 ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 2013 Κατά το διάστημα από 1/1/2013 έως και 31/12/2013 ο Οργανισμός δέχτηκε μέσω της «Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000», εκατόν εξήντα (160) αιτήματα για την υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (Κ.Α.Κ.Ε.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (Κ.Α.Κ.Ε.) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (Κ.Α.Κ.Ε.) «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά Το Πανελλήνιο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης είναι το συντονιστικό και επιχειρησιακό

Διαβάστε περισσότερα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά Ο Ανδρέας Αποστολή Όραμα - Αξίες Αποστολή Πανελλαδικά 365 ημέρες το χρόνο 24 ώρες την ημέρα Αποτελεσματικές και άμεσες δράσεις με στόχο την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ 2016

ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ 2016 ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ 2016 Κατά το διάστηµα από 1/1/2016 έως και 30/04/2016 ο Οργανισµός δέχθηκε µέσω της «Ευρωπαϊκής Γραµµής για τα Εξαφανισµένα Παιδιά 116000», εξήντα (60) αιτήµατα για την

Διαβάστε περισσότερα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά Ο Ανδρέας Αποστολή Όραμα - Αξίες Αποστολή Πανελλαδικά 365 ημέρες το χρόνο 24 ώρες την ημέρα Αποτελεσματικές και άμεσες δράσεις με στόχο την

Διαβάστε περισσότερα

2018 Ετήσια Πανελλαδικά Στατιστικά Στοιχεία Εξαφανίσεις Ανηλίκων

2018 Ετήσια Πανελλαδικά Στατιστικά Στοιχεία Εξαφανίσεις Ανηλίκων 2018 Ετήσια Πανελλαδικά Στατιστικά Στοιχεία Εξαφανίσεις Ανηλίκων Κατά το διάστηµα από 1/1/2018 έως και 31/12/2018 ο Οργανισµός δέχθηκε µέσω της «Ευρωπαϊκής Γραµµής για τα Εξαφανισµένα Παιδιά 116000», 191

Διαβάστε περισσότερα

1 ο εξάμηνο 2015 Πανελλαδικά στατιστικά στοιχεία Εξαφανίσεις Ανηλίκων AMBER Alert Hellas

1 ο εξάμηνο 2015 Πανελλαδικά στατιστικά στοιχεία Εξαφανίσεις Ανηλίκων AMBER Alert Hellas 1 ο εξάμηνο 2015 Πανελλαδικά στατιστικά στοιχεία Εξαφανίσεις Ανηλίκων AMBER Alert Hellas Κατά το διάστημα από 1/1/2015 έως και 30/06/2015 ο Οργανισμός δέχθηκε μέσω της «Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα

Διαβάστε περισσότερα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά Ο 10χρονος ιδρυτής μας, Ανδρέας Αποστολή Όραμα - Αξίες Αποστολή Πανελλαδικά 365 ημέρες το χρόνο 24 ώρες την ημέρα Αποτελεσματικές και άμεσες

Διαβάστε περισσότερα

Α EΞΑΜΗΝΟ 2016 ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Α EΞΑΜΗΝΟ 2016 ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ Α EΞΑΜΗΝΟ 2016 ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ Κατά το διάστημα από 1/1/2016 έως και 30/06/2016 ο Οργανισμός δέχθηκε μέσω της «Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000», εκατόν είκοσι (120) αιτήματα για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΝΤΑ ΠΑΙ ΙΑ ΕΤΟΣ 2011

ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΝΤΑ ΠΑΙ ΙΑ ΕΤΟΣ 2011 ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΝΤΑ ΠΑΙ ΙΑ ΕΤΟΣ 2011 Κατά το διάστημα από 1/1/2011 έως και 31/12/2011 ο Οργανισμός δέχτηκε μέσω της Κοινής Ευρωπαϊκής Τηλεφωνικής Γραμμής 116000, 142 αιτήματα για την υποστήριξη ερευνών αναζήτησης

Διαβάστε περισσότερα

Α εξάμηνο 2018 Πανελλαδικά στατιστικά στοιχεία Εξαφανίσεις Ανηλίκων

Α εξάμηνο 2018 Πανελλαδικά στατιστικά στοιχεία Εξαφανίσεις Ανηλίκων Α εξάμηνο 2018 Πανελλαδικά στατιστικά στοιχεία Εξαφανίσεις Ανηλίκων Κατά το διάστημα από 1/1/2018 έως και 30/06/2018 ο Οργανισμός δέχθηκε μέσω της «Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000»,

Διαβάστε περισσότερα

2017 Πανελλαδικά στατιστικά στοιχεία Ενέργειες για τον εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών

2017 Πανελλαδικά στατιστικά στοιχεία Ενέργειες για τον εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών 2017 Πανελλαδικά στατιστικά στοιχεία Ενέργειες για τον εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών Κατά το διάστημα από 1/1/2017 έως και 31/12/2017 ο Οργανισμός δέχθηκε μέσω της «Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα

Διαβάστε περισσότερα

Ιανουαριος 2015. Κωνσταντίνα Μοσχοτά. Αντιπρόεδρος Καταφυγίου Γυναίκας

Ιανουαριος 2015. Κωνσταντίνα Μοσχοτά. Αντιπρόεδρος Καταφυγίου Γυναίκας Ιανουαριος 2015 Κωνσταντίνα Μοσχοτά Αντιπρόεδρος Καταφυγίου Γυναίκας Ανεξάρτητη, µη κυβερνητική, µη κερδοσκοπική οργάνωση. Όραµά µας η καταπολέµηση κάθε µορφής κακοποίησης εις βάρος των γυναικών. Λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων

Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων Η συμβολή του ΕΚΤ στην επιτυχή εφαρμογή της Σύστασης «ΕΠΕΝ ΥΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙ ΙΑ: ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΕΞΙΑΣ» Σταματία Παπούλια Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού & Παρακολούθησης ράσεων ΕΚΤ (ΕΥΣΕΚΤ)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ Ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσα από την πολυετή παρουσία του στην καθημερινότητα των παιδιών, έχει αναπτύξει ένα ευρύ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΝΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΤΟΣ 2009

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΝΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΤΟΣ 2009 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΝΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΤΟΣ 2009 Κατά το διάστημα από 1/1/09 έως και 31/12/09 ο οργανισμός δέχτηκε 263 αιτήματα για την υποστήριξη ερευνών αναζήτησης εξαφανισθέντων παιδιών εκ των οποίων : -

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Καλών Πρακτικών: Λειτουργία Συστήµατος Child Abduction Alert

Οδηγός Καλών Πρακτικών: Λειτουργία Συστήµατος Child Abduction Alert Οδηγός Καλών Πρακτικών: Λειτουργία Συστήµατος Child Abduction Alert Δηµιουργήθηκε στα πλαίσια του έργου Establishment of Child Abduction Alert System Cyprus που συντονίζεται από το Hope For Children UNCRC

Διαβάστε περισσότερα

2015 Πανελλαδικά στατιστικά στοιχεία Τηλεφωνικών κλήσεων Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056

2015 Πανελλαδικά στατιστικά στοιχεία Τηλεφωνικών κλήσεων Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 2015 Πανελλαδικά στατιστικά στοιχεία Τηλεφωνικών κλήσεων Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 Στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056», έγιναν δεκτές 272.881 τηλεφωνικές κλήσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Α σ τ ι κ ή Μ η Κ ε ρ δ ο σ κ ο π ι κ ή Ε π ι σ τ η μ ο ν ι κ ή Ε τ α ι ρ ε ί α O M N I B U S www.omnibus.gr Ετήσιος Απολογισμός 2014

Α σ τ ι κ ή Μ η Κ ε ρ δ ο σ κ ο π ι κ ή Ε π ι σ τ η μ ο ν ι κ ή Ε τ α ι ρ ε ί α O M N I B U S www.omnibus.gr Ετήσιος Απολογισμός 2014 Α σ τ ι κ ή Μ η Κ ε ρ δ ο σ κ ο π ι κ ή Ε π ι σ τ η μ ο ν ι κ ή Ε τ α ι ρ ε ί α O M N I B U S www..omniibus..gr Ετήσιος Απολογισμός 2014 Περιεχόμενα Απολογισμός Πεπραγμένων: - Αντί προλόγου - «Η χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

2017 Πανελλαδικά στατιστικά στοιχεία Διαδραστικές παρεμβάσεις σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς & κηδεμόνες

2017 Πανελλαδικά στατιστικά στοιχεία Διαδραστικές παρεμβάσεις σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς & κηδεμόνες 2017 Πανελλαδικά στατιστικά στοιχεία Διαδραστικές παρεμβάσεις σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς & κηδεμόνες Αριθμητική Απεικόνιση 1. Συνολικός αριθμός παρεμβάσεων πρόληψης : 1027 I.Συνολικός αριθμός παρεμβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Α ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΑΜΟΥ

Α ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΑΜΟΥ Α ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΑΜΟΥ «Ενίσχυση της λειτουργίας των Κινητών Μονάδων Πρώτης Υποδοχής, για τις διαδικασίες πρώτης υποδοχής, σε περιοχές υπό υψηλή πίεση μεταναστευτικών ροών» Καλές πρακτικές

Διαβάστε περισσότερα

Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας - Helpline 1480 (Ιανουάριος - Μάρτιος 2018) ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας - Helpline 1480 (Ιανουάριος - Μάρτιος 2018) ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 6.8.4. Αρ. Τηλ.: 22 423 Αρ. Φαξ: 22 4855 e-mail: anasta@cyearn.pi.ac.cy Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίνοντας μεγάλη έμφαση στην πρόληψη αλλά και τη διαχείριση περιστατικών εκφοβισμού στο σχολικό περιβάλλον έχει συστήσει το Τμήμα Ενημέρωσης

Διαβάστε περισσότερα

2016 Πανελλαδικά Στατιστικά Στοιχεία Υποστήριξη Εξαφανισμένων Παιδιών

2016 Πανελλαδικά Στατιστικά Στοιχεία Υποστήριξη Εξαφανισμένων Παιδιών 2016 Πανελλαδικά Στατιστικά Στοιχεία Υποστήριξη Εξαφανισμένων Παιδιών Κατά το διάστημα από 1/1/2016 έως και 31/12/2016 ο Οργανισμός δέχθηκε μέσω της «Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000»,

Διαβάστε περισσότερα

Δικαιώματα των Θυμάτων. Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων

Δικαιώματα των Θυμάτων. Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων Δικαιώματα των Θυμάτων Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων Η εμπορία ανθρώπων παραβιάζει τα δικαιώματα και επηρεάζει τις ζωές αμέτρητων ανθρώπων τόσο στην Ευρώπη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 1. Σύντομη περιγραφή φορέα Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μέλος του Διεθνούς Κινήματος των Εθνικών Συλλόγων Ερυθρών Σταυρών και Ερυθρών Ημισελήνων, ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ Ως σεξουαλική κακοποίηση ορίζεται «η συµµετοχή (εµπλοκή) ενός παιδιού σε σεξουαλική δραστηριότητα την οποία δεν κατανοεί πλήρως ή για την οποία δεν είναι σε θέση να συναινέσει

Διαβάστε περισσότερα

Έμφυλες ταυτότητες v Στερεότυπα:

Έμφυλες ταυτότητες v Στερεότυπα: Έμφυλες ταυτότητες v Στερεότυπα: Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Ρόδου πάει σχολείο Άννα Ζωάννου Αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής, Ισότητας των Φύλων, Τρίτης ηλικίας, Αμεα και Εθελοντισμού

Διαβάστε περισσότερα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά Ο μικρός μας ιδρυτής «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα Αθήνα Θεσσαλονίκη Πάτρα Πύργος Χαλκίδα Τρίπολη Αίγιο Αγρίνιο Φοίνικας Καλαμαριάς

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σελίδα. 5 Ποιοι είμαστε. 14 Μήνυμα από τον Πρόεδρο. 19 Σχετικά με τον απολογισμό. 25 Αποστολή - Όραμα - Αξίες.

Περιεχόμενα. Σελίδα. 5 Ποιοι είμαστε. 14 Μήνυμα από τον Πρόεδρο. 19 Σχετικά με τον απολογισμό. 25 Αποστολή - Όραμα - Αξίες. Το χαµόγελο του παιδιού AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2011 2 Το χαµόγελο του παιδιού Περιεχόμενα Σελίδα 5 Ποιοι είμαστε 14 Μήνυμα από τον Πρόεδρο 19 Σχετικά με τον απολογισμό

Διαβάστε περισσότερα

Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας Helpline 1480 (Μάιος Σεπτέμβριος 2017) ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας Helpline 1480 (Μάιος Σεπτέμβριος 2017) ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 5 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 6.8.04.0 Αρ. Τηλ.: 4030 Αρ. Φαξ: 480505 e-mail: anasta@cyearn.pi.ac.cy Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΡΣΙΣ εξετάζει κάθε αίτηση με βάση τα προσόντα που ζητούνται για κάθε θέση και με βάση την αρχή των ίσων ευκαιριών.

Η ΑΡΣΙΣ εξετάζει κάθε αίτηση με βάση τα προσόντα που ζητούνται για κάθε θέση και με βάση την αρχή των ίσων ευκαιριών. Η ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων αναζητά προσωπικό στην Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματος RELOCATION & RECEPTION SCHEME GRC01/2016/0000000060/004 Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να αποστείλουν

Διαβάστε περισσότερα

Ποιο άτομο θεωρείται παιδί;

Ποιο άτομο θεωρείται παιδί; Ποιο άτομο θεωρείται παιδί; Παιδιά θεωρούνται όλα τα αγόρια και τα κορίτσια από 0 έως 18 ετών. Ποια είναι τα δικαιώματα του παιδιού; Σύμφωνα με την Σύμβαση για τα Δικαιώματα των παιδιών Απαγόρευση διακρίσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΟΔ ΑΤΤΙΚΗΣ Ποιοι είμαστε Οι σκοποί μας Οι στόχοι μας Τα μέλη μας Η δομή μας (Οργανωτική & επιχειρησιακή) Εθελοντές με επαγγελματισμό Η εκπαίδευσή μας Σχέσεις με κοινωνία/πολιτεία

Διαβάστε περισσότερα

ηµόσια Θέση του ENOC για τα «Παιδιά που µετακινούνται» Τα παιδιά που µετακινούνται θα πρέπει να αντιµετωπίζονται πρώτα από όλα ως παιδιά

ηµόσια Θέση του ENOC για τα «Παιδιά που µετακινούνται» Τα παιδιά που µετακινούνται θα πρέπει να αντιµετωπίζονται πρώτα από όλα ως παιδιά ηµόσια Θέση του ENOC για τα «Παιδιά που µετακινούνται» Τα παιδιά που µετακινούνται θα πρέπει να αντιµετωπίζονται πρώτα από όλα ως παιδιά Υιοθετήθηκε στο 17 ο Ετήσιο Συνέδριο του ENOC στις 27.9.2013 στις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας - Helpline 1480 (1 η Ιανουαρίου 2018 έως την 31 η Δεκεμβρίου 2018)

ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας - Helpline 1480 (1 η Ιανουαρίου 2018 έως την 31 η Δεκεμβρίου 2018) ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 16.8.4.1 Αρ. Τηλ.: 22 4231 Αρ. Φαξ: 22 4855 e-mail: anasta@cyearn.pi.ac.cy ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Στατιστικά

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Σεμινάριο με θέμα την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

Θέμα: «Σεμινάριο με θέμα την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ -------------------------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. πρωτ : Δ27 / Γ. Π. οικ /515 ΠΡΟΣ: ΟΠΩΣ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ. Ανηλίκων.

Αριθ. πρωτ : Δ27 / Γ. Π. οικ /515 ΠΡΟΣ: ΟΠΩΣ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ. Ανηλίκων. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ TMHMA Β Ταχ. Διεύθυνση : Αριστοτέλους 17: 10187 Πληροφορίες : Μ. Σταθοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ TA EΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ TA EΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΑ Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2010 ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ TA EΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΑ Το Κέντρο Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Eξαφανισμένα και Yπό Eκμετάλλευση Παιδιά (SEEC)

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ http://www.0-18.gr/gia-megaloys/dsdp Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού με απλά

Διαβάστε περισσότερα

eλiza www.eliza.org.gr

eλiza www.eliza.org.gr eλiza www.eliza.org.gr H ιστορία της ΕΛΙΖΑΣ είναι η αληθινή ιστορία ενός παιδιού που δεν πρόλαβε να ανοίξει τα φτερά του. Χωρισμένοι γονείς. Ένας πατέρας που της στάθηκε αλλά χάθηκε νωρίς. Μια άρρωστη

Διαβάστε περισσότερα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά Στην Ελλάδα της κρίσης Αύξηση της ανάγκης υποστήριξης των «αδύναμων κρίκων» Η ελληνική οικογένεια «δοκιμάζεται» καθημερινά Τα δικαιώματα των

Διαβάστε περισσότερα

Άτομα που απευθύνθηκαν στη Γραμμή Βοήθειας - Helpline 1480 (Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2018)

Άτομα που απευθύνθηκαν στη Γραμμή Βοήθειας - Helpline 1480 (Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2018) ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 6.8.. Αρ. Τηλ.: 22 23 Αρ. Φαξ: 22 855 e-mail: anasta@cyearn.pi.ac.cy ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Στατιστικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

&

& www.emfasisfoundation.org 2104066140 & 6946617113 info@emfasisfoundation.org ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ EMFASIS 3 ΔΡΑΣΕΙΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ. 6 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ EMFASIS... 15 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός του Έργου. «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ: Πρωτοβουλία αντιμετώπισης πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών παίδων Αθηνών»

Απολογισμός του Έργου. «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ: Πρωτοβουλία αντιμετώπισης πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών παίδων Αθηνών» Απολογισμός του Έργου «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ: Πρωτοβουλία αντιμετώπισης πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών παίδων Αθηνών» Εισηγητής: κος Κανάκης Νικήτας Επιστημονικός Υπεύθυνος Έργου / Γενικός Γραμματέας ΓτΚ Γιατροί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 370 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αποκλειστικό γνώμονα την παροχή βοήθειας σε παιδιά, τόσο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, έχει ως θεμελιώδη αρχή τις διεθνείς συνεργασίες με Οργανώσεις,

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΤΟΔΡΟΜΟΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΖΩΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΣΤΟΥΣΝΕΟΥΣ»

«ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΤΟΔΡΟΜΟΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΖΩΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΣΤΟΥΣΝΕΟΥΣ» «ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΤΟΔΡΟΜΟΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΖΩΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΣΤΟΥΣΝΕΟΥΣ» ΕΚΑΒΠΡΙΝ& ΜΕΤΑ, ΓΙΑΜΙΑΖΩΗΜΕΤΑ Παπανικολάου Σπυρίδων Γενικός Χειρουργός, Εντατικολόγος ΙατρόςΕπείγουσαςΙατρικής (ΕΚΑΒ) Ε.Κ.Α.Β. Ι Είναι ο μοναδικός επίσημος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Β. ΑΝΑΛΥΣΗ ΙΑΤΑΞΕΩΝ

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Β. ΑΝΑΛΥΣΗ ΙΑΤΑΞΕΩΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Με το προτεινόµενο σχέδιο νόµου σκοπείται η προσαρµογή της Ελληνικής Νοµοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2013/33/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου της

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 Ενεργοποίηση των Κοινωνικών Δομών του ΘΣ 9 Λαμία 31.05.2016 Οι Πόροι του ΕΠ Το ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Το έργο: Στο γενικότερο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της ελληνικής πολιτείας και της Περιφέρειας Αττικής ειδικότερα, για τη δημιουργία ενός ενιαίου Εθνικού Μηχανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Το Έργο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία), μέσω του ΔΟΜ, Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος SOAM

Το Έργο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία), μέσω του ΔΟΜ, Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος SOAM Το Έργο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία), μέσω του ΔΟΜ, Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος SOAM Χρηματοδότηση Το Έργο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών,

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών, ΙΛΙΟΝ,16/09/2009 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών, ΟΚΑΝΑ, συνεχίζει τις δράσεις στη τοπική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ - ΜΕΤΡΟ 4.2

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ - ΜΕΤΡΟ 4.2 Π04-Π.02-Α.707 Π04-Π.02-Ε.106 Π04-Π.02-Ε.723 Π04-Π.02-Ε.731 Π04-Π.02-Ε.753 Π04-Π.02-Ε.761 Π04-Π.02-Ε.763 Π04-Π.02- Ε/Ε.703 Π04-Π.02- Ε/Ε.708 Π04-Π.06-Ε.109 Π04-Π.06-Ε.110 Π04-Π.06-Ε.714 ΕΓΡΙΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συλλήψεις για Ναρκωτικά ανά 1000 κατ.

Συλλήψεις για Ναρκωτικά ανά 1000 κατ. ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ: 3 (ΣΥΝΟΛΟ 7) ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ «ΑΘΗΝΑ ΖΩΗ» ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ, ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ "ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ" ΤΟ 2011

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟ 2011 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ "ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ" ΤΟ 2011 Παρακάτω παρατίθενται τα στατιστικά στοιχεία από 163 γυναίκες που απευθύνθηκαν στο «Καταφύγιο Γυναίκας»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε. ΤΜΗΜΑ Γ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΣΧΟΛΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ 4/2014 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ 4/2014 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ 4/2014 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Αλεξανδρούπολη 24.2.2014 Προς -Δήμαρχο Αλεξανδρούπολη κ. Ευάγγελο Λαμπάκη -Προϊσταμένη Διεύθυνσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας - Helpline 1480 (Απρίλιος - Ιούνιος 2018)

ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας - Helpline 1480 (Απρίλιος - Ιούνιος 2018) ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 6.8.4. Αρ. Τηλ.: 22 423 Αρ. Φαξ: 22 4855 e-mail: anasta@cyearn.pi.ac.cy ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Στατιστικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

«Τοπική διάσταση της ένταξης»

«Τοπική διάσταση της ένταξης» Migration flows and integration policies data evidence and best practices in the EU 22-23 November 2018 Athens, Greece «Τοπική διάσταση της ένταξης» Local dimension of integration policies Δρ. Βιτσεντζάτος

Διαβάστε περισσότερα

«Ισότητα, Αλληλεγγύη, Προστασία» Εθνικό Πρόγραμμα Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

«Ισότητα, Αλληλεγγύη, Προστασία» Εθνικό Πρόγραμμα Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ Εθνικό Πρόγραμμα Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης 1. Σύντομη περιγραφή Φορέα ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μέλος του Διεθνούς Κινήματος των Εθνικών Συλλόγων Ερυθρών

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Κέντρο ημερήσιας φροντίδας & Δημιουργία δικτύου εθελοντών. Αλατζά Κυριακή Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. «Η Στήριξη»

Θέμα: Κέντρο ημερήσιας φροντίδας & Δημιουργία δικτύου εθελοντών. Αλατζά Κυριακή Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. «Η Στήριξη» Θέμα: Κέντρο ημερήσιας φροντίδας & Δημιουργία δικτύου εθελοντών Αλατζά Κυριακή Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. «Η Στήριξη» Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Η Στήριξη» Δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2008 Πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Σωματική Τιμωρία. Hope for Children CRC Policy Center

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Σωματική Τιμωρία. Hope for Children CRC Policy Center Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Σωματική Τιμωρία Hope for Children CRC Policy Center Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Σωματική Τιμωρία Διάρκεια: 18 ώρες Ημερομηνίες: 20/4/2018 & 21/4/2018, 27/4/2018 & 28/4/2018 Τοποθεσία:

Διαβάστε περισσότερα

eλiza

eλiza eλiza www.eliza.org.gr www.facebook.com/ngoeliza H ιστορία της ΕΛΙΖΑΣ είναι η αληθινή ιστορία ενός παιδιού που δεν πρόλαβε να ανοίξει τα φτερά του. Χωρισμένοι γονείς. Ένας στοργικός πατέρας που της στάθηκε,

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας του παιδιού. Συλλόγου Φίλων Εθελοντών της Ε.Π.Α.Θ. Γενικές αρχές

Πολιτική Προστασίας του παιδιού. Συλλόγου Φίλων Εθελοντών της Ε.Π.Α.Θ. Γενικές αρχές Πολιτική Προστασίας του παιδιού Συλλόγου Φίλων Εθελοντών της Ε.Π.Α.Θ. Γενικές αρχές Ο Σύλλογος Φίλων Εθελοντών της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων προωθεί τα δικαιώματα των παιδιών, για την ασφάλεια και

Διαβάστε περισσότερα

Θέατρο-Δημιουργία-Παιχνίδι-Συναίσθημα και Σώμα. Θέατρο και Δημιουργία στην υπηρεσία της πρόληψης, της θεραπείας και της εκπαίδευσης

Θέατρο-Δημιουργία-Παιχνίδι-Συναίσθημα και Σώμα. Θέατρο και Δημιουργία στην υπηρεσία της πρόληψης, της θεραπείας και της εκπαίδευσης Θέατρο-Δημιουργία-Παιχνίδι-Συναίσθημα και Σώμα Θέατρο και Δημιουργία στην υπηρεσία της πρόληψης, της θεραπείας και της εκπαίδευσης www.torapaizoume.gr Xαίρετε!! Είμαστε ένας νέος κοινωνικός συνεταιρισμός

Διαβάστε περισσότερα

Για μία Ευρώπη που σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Για μία Ευρώπη που σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια Για μία Ευρώπη που σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωσης μιας Ευρωπαϊκής πολιτικής που εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες υποδοχής

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1. Άρθρο 2. Άρθρο 3. Άρθρο 4. Επίσημα κείμενα και διδακτικό υλικό. Ορισμός του παιδιού. Παιδί θεωρείται ένα άτομο κάτω των 18 ετών.

Άρθρο 1. Άρθρο 2. Άρθρο 3. Άρθρο 4. Επίσημα κείμενα και διδακτικό υλικό. Ορισμός του παιδιού. Παιδί θεωρείται ένα άτομο κάτω των 18 ετών. Ορισμός του παιδιού Παιδί θεωρείται ένα άτομο κάτω των 18 ετών. Άρθρο 1 Απαγόρευση διακρίσεων Κάθε παιδί πρέπει να αντιμετωπίζεται χωρίς διακρίσεις λόγω χρώματος, φύλου, γλώσσας, θρησκείας, άποψης, χώρας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΕΕ Κωδ.Πρόσκλησης: _72_54_01

ΑΔΑ: ΒΙΕΕ Κωδ.Πρόσκλησης: _72_54_01 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. «ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΚΑΙ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΜΟΝΑ Α Α2 Ταχ. /νση : Κωνσταντινουπόλεως

Διαβάστε περισσότερα

Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα. του Παιδιού. με απλά λόγια

Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα. του Παιδιού. με απλά λόγια Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού με απλά λόγια Όλα τα παιδιά έχουν δικαιώματα που προβλέπονται από νόμους και διεθνείς συμβάσεις. Το σημαντικότερο κείμενο για τα δικαιώματα των παιδιών,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων αναζητά προσωπικό στο πλαίσιο του προγράμματος

Η ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων αναζητά προσωπικό στο πλαίσιο του προγράμματος Η ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων αναζητά προσωπικό στο πλαίσιο του προγράμματος Δημιουργία και λειτουργία Safe Zones στην Αθήνα και τη Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να αποστείλουν μέσω email

Διαβάστε περισσότερα

«Η απασχόληση Ψυχολόγων και Παιδαγωγών στις δράσεις της Ιατρικής Παρέμβασης»

«Η απασχόληση Ψυχολόγων και Παιδαγωγών στις δράσεις της Ιατρικής Παρέμβασης» «Η απασχόληση Ψυχολόγων και Παιδαγωγών στις δράσεις της Ιατρικής Παρέμβασης» ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Η Ιατρική Παρέμβαση (Medical Intervention -Med.In) είναι μια Ελληνική ιατρική οργάνωση αρωγής με δράσεις εντός

Διαβάστε περισσότερα

«8 Χρόνια Δράσεις της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. για την Πρόληψη και Αντιµετώπιση του Σχολικού Εκφοβισµού- Παρουσίαση των Προγραµµάτων Πρόληψης»

«8 Χρόνια Δράσεις της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. για την Πρόληψη και Αντιµετώπιση του Σχολικού Εκφοβισµού- Παρουσίαση των Προγραµµάτων Πρόληψης» 23 ο Σεµινάριο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Δυτικής Ευρώπης Ανοικτός διάλογος για το µέλλον της παιδείας στην Ευρώπη «8 Χρόνια Δράσεις της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. για την Πρόληψη και Αντιµετώπιση του Σχολικού Εκφοβισµού-

Διαβάστε περισσότερα

Συνέδριο εκπαιδευτικών Αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Τοποθέτηση Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας

Συνέδριο εκπαιδευτικών Αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Τοποθέτηση Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας Συνέδριο εκπαιδευτικών Αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών Τοποθέτηση Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας Λευκωσία, Λεμεσός, Λάρνακα, Πάφος Φεβρουάριος Μάρτιος 2017 Χαρά Ταπανίδου,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΟΜΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΡΟΕ ΡΟΣ Ε.Κ.Α.Β. ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΟΜΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΡΟΕ ΡΟΣ Ε.Κ.Α.Β. ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΟΜΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΡΟΕ ΡΟΣ Ε.Κ.Α.Β. ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ E.K.A.B. Το Εθνικό Κέντρο Αµεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) συστάθηκε ως ΝΠ το 1985 (Ν.1579/85) και

Διαβάστε περισσότερα

«Αποτελέσματα δράσεων ψυχοκοινωνικής στήριξης ωφελούμενων ΤΕΒΑ και συζήτηση προτάσεων για ανάπτυξη καλών πρακτικών»

«Αποτελέσματα δράσεων ψυχοκοινωνικής στήριξης ωφελούμενων ΤΕΒΑ και συζήτηση προτάσεων για ανάπτυξη καλών πρακτικών» Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης «Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2015-2016» «Αποτελέσματα δράσεων ψυχοκοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

Γενική Συνέλευση. Διοικητικό Συμβούλιο. Γενικός Διευθυντής. Διεύθυνση Θεσμικών Πόρων & Κάθετων χρηματοδοτήσεων. Εύρεση Εταιρικών Πόρων

Γενική Συνέλευση. Διοικητικό Συμβούλιο. Γενικός Διευθυντής. Διεύθυνση Θεσμικών Πόρων & Κάθετων χρηματοδοτήσεων. Εύρεση Εταιρικών Πόρων Γενική Συνέλευση Διοικητικό Συμβούλιο Γενικός Διευθυντής Προγραμμάτων Οικονομικών & Διοικητικών Ανθρώπινου Δυναμικού Θεσμικών Πόρων & Κάθετων χρηματοδοτήσεων Ανεύρεσης Πόρων Advocacy Επικοινωνίας Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικός εκφοβισμός(bullying). Η περίπτωση της ΔΔΕ Α Αθήνας

Σχολικός εκφοβισμός(bullying). Η περίπτωση της ΔΔΕ Α Αθήνας Σχολικός εκφοβισμός(bullying). Η περίπτωση της ΔΔΕ Α Αθήνας Χιόνη Μαρία, MSc Προαγωγής & Αγωγής Υγείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δ. Δ. Ε. Α Αθήνας Αθήνα, 25/11/2014 Χαρακτηριστικά σχολικού

Διαβάστε περισσότερα

Social Solidarity in Cyprus: Human Rights for all. Εισαγωγή. Στόχος

Social Solidarity in Cyprus: Human Rights for all. Εισαγωγή. Στόχος 1 Social Solidarity in Cyprus: Human Rights for all Εισαγωγή Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός «Νεολαία για Ανταλλαγή και Κατανόηση» (YEU Cyprus), πιστεύοντας ότι η συμβολή των νέων και η εμπλοκή τους στην

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ 2016

ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ 2016 ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ 2016 ΕΛΛΑΔΑ Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε στην Ελλάδα συγκεκριμένο νομοσχέδιο για το bullying, πράγμα το οποίο οδήγησε σε πολλά ψυχικά προβλήματα σε διαφόρους ανθρώπους, αλλά

Διαβάστε περισσότερα

Κόζυβα Πασχαλίνα, Σχ. Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Καρδίτσας & Τρικάλων Συντονίστρια Παρατηρητηρίου Θεσσαλίας

Κόζυβα Πασχαλίνα, Σχ. Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Καρδίτσας & Τρικάλων Συντονίστρια Παρατηρητηρίου Θεσσαλίας Κόζυβα Πασχαλίνα, Σχ. Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Καρδίτσας & Τρικάλων Συντονίστρια Παρατηρητηρίου Θεσσαλίας είναι ένα πολυδιάστατο, δυναμικό, κοινωνικό φαινόμενο, που δεν αφορά απλοϊκά ένα κακό-δυνατό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. Πρόγραµµα δράσης για τους ασυνόδευτους ανηλίκους ( ) SEC(2010)534

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. Πρόγραµµα δράσης για τους ασυνόδευτους ανηλίκους ( ) SEC(2010)534 EL EL EL ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 6.5.2010 COM(2010)213 τελικό ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Πρόγραµµα δράσης για τους ασυνόδευτους ανηλίκους (2010 2014) SEC(2010)534

Διαβάστε περισσότερα

Λέμε ΟΧΙ στις διακρίσεις στο σχολείο

Λέμε ΟΧΙ στις διακρίσεις στο σχολείο πρόγραμμα Ίρις καταπολεμώντας τα στερεότυπα και τις διακρίσεις: Δράσεις για τη συμμετοχή, την ένταξη και την εκπαίδευση Λέμε ΟΧΙ στις διακρίσεις στο σχολείο Όλοι έχουν δικαιώματα Είμαστε όλοι μοναδικοί

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕIΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚHΣ ΚΡΙΣΗΣ Χρηματοδοτική στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα

ΔΙΑΧΕIΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚHΣ ΚΡΙΣΗΣ Χρηματοδοτική στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα ΔΙΑΧΕIΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚHΣ ΚΡΙΣΗΣ Χρηματοδοτική στήριξη στην Ελλάδα Επικαιροποίηση της 13ης Ιουνίου 2016 Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης/ Εσωτερικής Ασφάλειας/Βοήθεια έκτακτης ανάγκης Η αντιμετώπιση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Οικονοµικό Έτος 2012 Κωδικός Αριθµός ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ Ο ν ο µ α σ ί α ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ 1. ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΦΟΡΕΑ 2012 2011 ιαµόρφωση 30/9/2011 2010 Απολογισµός

Διαβάστε περισσότερα

Social Solidarity in Cyprus: Human Rights for all. Εισαγωγή

Social Solidarity in Cyprus: Human Rights for all. Εισαγωγή 1 Social Solidarity in Cyprus: Human Rights for all Εισαγωγή Είναι κοινώς παραδεκτό ότι οι κοινωνίες είναι με τέτοιο τρόπο οργανωμένες, ώστε συχνά είναι αδύνατο τα άτομα να απολαμβάνουν πλήρως τα δικαιώματα

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοι είμαστε. Συλλόγου Φίλων-Εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης Κέντρου Αντλεριανής Ψυχολογίας

Ποιοι είμαστε. Συλλόγου Φίλων-Εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης Κέντρου Αντλεριανής Ψυχολογίας Ποιοι είμαστε. Η δραστηριότητα του Συλλόγου Φίλων-Εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης ξεκινά ανεπίσημα το 1992, όταν μία ομάδα εθελοντών του Κέντρου Αντλεριανής Ψυχολογίας στη Θεσσαλονίκη,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ Αικατερίνη Μάτση Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Εθνική Σχολή Δικαστών Ιανουάριος 2017 Νομοθετικό Πλαίσιο Ρυθμίζει τα θέματα που ανακύπτουν από τον εντοπισμό

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα

Χαιρετισμός της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα Χαιρετισμός της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα Ημερίδα για το Παρατηρητήριο «Οργάνωση υπηρεσιών για την ενσωμάτωση, παρακολούθηση και αξιολόγηση των πολιτικών ισότητας σε όλο το εύρος της δημόσιας δράσης» Κύριες

Διαβάστε περισσότερα

Ανοικτή δημόσια διαβούλευση - κατευθυντήριες γραμμές της ολοκληρωμένα συστήματα προστασίας των παιδιών

Ανοικτή δημόσια διαβούλευση - κατευθυντήριες γραμμές της ολοκληρωμένα συστήματα προστασίας των παιδιών Ανοικτή δημόσια διαβούλευση - κατευθυντήριες γραμμές της ολοκληρωμένα συστήματα προστασίας των παιδιών Fields marked with * are mandatory. 1 Πλαίσιο 1.1 Σκοπός της δημόσιας διαβούλευσης Το 2012 και το

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑ, ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ & ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, PROLEPSIS Η ΑΝΑΓΚΗ Η οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Κωνσταντινουπόλεως

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες σχετικά με την παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο τηλέφωνο ή στην ηλεκτρονική δ/νση

Πληροφορίες σχετικά με την παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο τηλέφωνο ή στην ηλεκτρονική δ/νση 1 ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Αθήνα, 07/04/2017 Το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Ενίσχυση των προσόντων και της συλλογικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ»

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ» ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, Γ.Ν.Π. «Π.. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» ΟΜEΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Σπάτων-Αρτέμιδος Όνομα: Πρίφτη Μαρία Θέση: Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας Οικογένειας, Παιδιού, Νεολαίας και Παιδείας Ηλ. Δ/νση: ky.spata@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΤI ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ; ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ; ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ; ΜΠΟΡΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ;

ΤI ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ; ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ; ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ; ΜΠΟΡΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ; ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΤI ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ; ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ; ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ; ΜΠΟΡΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ; Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΩΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ; ΤI ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Κωνσταντινουπόλεως

Διαβάστε περισσότερα