ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΟΜΙΛΟΥ FOURLIS

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΟΜΙΛΟΥ FOURLIS"

Transcript

1 ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΟΜΙΛΟΥ FOURLIS

2 Περιεχόμενα ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ / 03 Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΣ / ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ / ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ / ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / 39-44

3 03 / ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ Μήνυμα Διεύθυνσης Κοινωνικής Υπευθυνότητας Στον Όμιλο FOURLIS, κάθε χρόνο καταβάλλουμε μια συντονισμένη, συνεχή και εντατική προσπάθεια να στηρίζουμε τον Άνθρωπο και την Κοινωνία αλλά και να προστατεύουμε το Περιβάλλον, με γνώμονα τη δημιουργία μιας καλύτερης ζωής για όλους. Ιδιαίτερα εν μέσω των δυσμενών αλλαγών και επιπτώσεων που επέφερε η κρίση στη χώρα μας, δε σταματήσαμε να βρισκόμαστε πάντα μέσω των εταιρειών του Ομίλου μας κοντά στις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των πολιτών και να τους στηρίζουμε όπου και όπως μπορούμε. Όλοι εμείς στον Όμιλο FOURLIS δεσμευόμαστε, και το 2015, να συνεχίσουμε να λειτουργούμε υπεύθυνα και να εργαζόμαστε αδιάκοπα με γνώμονα τις αξίες μας Ακεραιότητα, Αλληλοσεβασμός, Αποτελεσματικότητα στηρίζοντας την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία. Λήδα Φουρλή Διευθύντρια Κοινωνικής Υπευθυνότητας Ομίλου FOURLIS Επικοινωνία Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την Κοινωνική Υπευθυνότητα του Ομίλου FOURLIS, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την: Κα Λήδα Φουρλή Διευθύντρια Κοινωνικής Υπευθυνότητας, FOURLIS A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Σωρού (Κτίριο Α), Μαρούσι Τηλ.: Fax:

4 Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΣ

5 05 / Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΣ Η FOURLIS A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (Όμιλος FOURLIS) αποτελεί συνέχεια της εταιρείας Α. ΦΟΥΡΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε., η οποία ιδρύθηκε το 1950 στην Αθήνα από τον Αναστάσιο Φουρλή με συνεργάτες του τους αδελφούς του Στέλιο, Ιωάννη και Ηλία. Σήμερα, ο Όμιλος FOURLIS αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς ομίλους καταναλωτικών αγαθών στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Τουρκία, με τομείς δραστηριοτήτων: Λιανική πώληση οικιακού εξοπλισμού μέσω των καταστημάτων ΙΚΕΑ σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία. Λιανική πώληση αθλητικών ειδών μέσω των καταστημάτων INTERSPORT σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία. Λιανική πώληση ειδών γυναικείας μόδας (ρούχα και αξεσουάρ) μέσω των καταστημάτων NEW LOOK στη Ρουμανία. Χονδρική πώληση ηλεκτρικών οικιακών συσκευών (KORTING, GENERAL ELECTRIC, LIEBHERR) στην Ελλάδα (έως τον Οκτώβριο 2014). Οι Αξίες μας Ακεραιότητα Αλληλοσεβασμός Αποτελεσματικότητα Το Όραμα και η Αποστολή μας Να δημιουργούμε επιπλέον αξία για τους Πελάτες μας, τους Ανθρώπους μας, τους Μετόχους μας και την Κοινωνία, παρέχοντας προϊόντα και υπηρεσίες για καλύτερη ζωή.

6 06 / Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΣ Σημαντικότεροι σταθμοί στην ιστορία του Ομίλου FOURLIS Ίδρυση της Α. ΦΟΥΡΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. Ίδρυση υποκαταστήµατος στη Θεσσαλονίκη 1968: Η εταιρεία µετατρέπεται σε ΑΦΟΙ ΦΟΥΡΛΗ Α.Ε.Β.Ε. Γενική Αντιπροσωπεία οικιακών συσκευών GENERAL ELECTRIC. Η ΑΦΟΙ ΦΟΥΡΛΗ Α.Ε.Β.Ε. καταγράφεται στις πρώτες θέσεις στην ελληνική αγορά ηλεκτρικών ειδών Αποκλειστική αντιπροσώπευση οικιακών συσκευών NEFF Διανοµή προϊόντων κινητής τηλεφωνίας MOTOROLA. Απόκτηση του 51% της Π. ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. Εισαγωγή στο Χρηµατιστήριο Αθηνών. Ίδρυση GENCO Ρουµανίας και Βουλγαρίας Απόκτηση franchise IKEA & INTERSPORT ATHLETICS A.E.E. Αποκλειστική διανοµή SAMSUNG - Ίδρυση FOURLIS TRADE Α.Ε.Β.Ε. Πρώτο κατάστηµα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη). Ανοίγουν τα πρώτα 14 καταστήµατα INTERSPORT.

7 07 / Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΣ Νέα καταστήµατα INTERSPORT σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουµανία και Βουλγαρία. Νέα καταστήµατα NEW LOOK στη Ρουµανία (συνολικά 7 καταστήµατα) Νέα καταστήµατα INTERSPORT σε Ελλάδα, Ρουµανία, Τουρκία. 3 νέα Κέντρα Παραγγελιών-Παραλαβών ΙΚΕΑ σε Πάτρα, Χανιά και Ηράκλειο. Νέα καταστήµατα INTERSPORT σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουµανία και Τουρκία. Νέο Κέντρο Παραγγελιών-Παραλαβών ΙΚΕΑ στην Κοµοτηνή. Νέο ηλεκτρονικό κατάστηµα ΙΚΕΑ e-shop. Ανάληψη δικαιωµάτων franchise για ανάπτυξη καταστηµάτων The Athlete s Foot σε Ελλάδα και Τουρκία. Νέο ηλεκτρονικό κατάστηµα INTERSPORT e-shop. Κέντρο Παραγγελιών- Παραλαβών ΙΚΕΑ στη Ρόδο Απόκτηση του δικτύου καταστηµάτων INTERSPORT στην Τουρκία. Κατάστηµα ΙΚΕΑ στα Ιωάννινα. Κατάστηµα ΙΚΕΑ στη Λάρισα. Απόκτηση franchise NEW LOOK. Ανοίγουν τα πρώτα 4 καταστήµατα NEW LOOK στη Ρουµανία. Κατάστηµα ΙΚΕΑ στη Σόφια Βουλγαρίας Ίδρυση TRADE LOGISTICS A.E.B.E. Δεύτερο κατάστηµα ΙΚΕΑ στην Αθήνα (Κηφισός) Πρώτο κατάστηµα ΙΚΕΑ στην Αθήνα (Αεροδρόµιο). Πρώτο κατάστηµα INTERSPORT στη Ρουµανία. Πρώτο κατάστηµα INTERSPORT στη Βουλγαρία. Ίδρυση SERVICE ONE A.E. Πρώτο κατάστηµα ΙΚΕΑ στην Κύπρο.

8 08 / Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΣ Οι εταιρείες του Ομίλου FOURLIS IKEA Ελλάδα Κύπρος Βουλγαρία INTERSPORT Ελλάδα Κύπρος Βουλγαρία Ρουμανία Τουρκία FOURLIS TRADE SERVICE ONE TRADE LOGISTICS NEW LOOK Ρουμανία

9 09 / Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΣ Ερχόμενη στην Ελλάδα η ΙΚΕΑ (HOUSEMARKET A.E.) εισήγαγε στην ελληνική αγορά μια νέα φιλοσοφία, η οποία βασίζεται στην προσφορά μεγάλης σειράς καλοσχεδιασμένων και λειτουργικών επίπλων και ειδών οικιακού εξοπλισμού σε πολύ προσιτές τιμές, ώστε να μπορούν να τα αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι. Τον Απρίλιο του 2014, ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο Κέντρο Παραγγελιών και Παραλαβών ΙΚΕΑ στην Κομοτηνή. Μέχρι σήμερα, η ΙΚΕΑ στην Ελλάδα αριθμεί 5 καταστήματα (2 στην Αθήνα, 1 στη Θεσσαλονίκη, 1 στη Λάρισα, 1 στα Ιωάννινα) και 5 Κέντρα Παραγγελιών και Παραλαβών (Pick Up Points) σε Ρόδο, Χανιά, Ηράκλειο, Πάτρα και Κομοτηνή. Επίσης, λειτουργεί 1 κατάστημα ΙΚΕΑ στην Κύπρο και 1 στη Σόφια της Βουλγαρίας. Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2014 άνοιξε και το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα ΙΚΕΑ e-shop για αγορές on-line μέσα από την ιστοσελίδα Η INTERSPORT είναι η Νο 1 αλυσίδα αθλητικών ειδών στον κόσμο, με περισσότερα από καταστήματα σε 42 χώρες. Στην Ελλάδα, η INTERSPORT (INTERSPORT ATHLETICS A.E.) ξεκίνησε τη δυναμική της πορεία τον Σεπτέμβριο του 2000 και μέχρι τις 31/12/2014 αριθμούσε συνολικά 46 καταστήματα στην Ελλάδα, 4 στην Κύπρο, 27 στη Ρουμανία (GENCO TRADE), 5 στη Βουλγαρία (GENCO BULGARIA) και 21 στην Τουρκία (INTERSPORT ATHLETIK). Τον Νοέμβριο του 2014, ο Όμιλος FOURLIS ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας ανάληψης των δικαιωμάτων franchise για την ανάπτυξη καταστημάτων The Athlete s Foot στην Ελλάδα και την Τουρκία. Το σήμα The Athlete s Foot εξαγοράστηκε πρόσφατα από την INTERSPORT INTERNATIONAL (IIC) σε παγκόσμιο επίπεδο.

10 10 / Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΣ Η FOURLIS TRADE (FOURLIS TRADE A.E.B.E.) είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες εμπορίας ηλεκτρικών συσκευών στην ελληνική αγορά. Έχει την αποκλειστική αντιπροσώπευση μεγάλων και καταξιωμένων οίκων του εξωτερικού, όπως General Electric, Liebherr και Korting, ενώ διαθέτει στην ελληνική αγορά και τους απορροφητήρες με το εμπορικό σήμα «FOURLIS», κατέχοντας ηγετική θέση στην κατηγορία αυτή. Τον Οκτώβριο του 2014, ο Όμιλος FOURLIS αποφάσισε να απο-επενδύσει από τη δραστηριότητα της χονδρικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών. H SERVICE ONE (SERVICE ONE A.E.) είναι εταιρεία παροχής υπηρεσιών επισκευής, συντήρησης και εγκατάστασης οικιακών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Καλύπτει πανελλαδικά τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου όπως GENERAL ELECTRIC, KORTING, LIEBHERR, SAMSUNG, απορροφητήρες FOURLIS, LG, PANASONIC και άλλες. Από το 2010, η τοποθέτηση κουζινών της ΙΚΕΑ αποτελεί μια πρόσθετη δραστηριότητα της SERVICE ONE.

11 11 / Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΣ H TRADE LOGISTICS (TRADE LOGISTΙCS A.E.B.E.) ξεκίνησε τις δραστηριότητές της τον Μάρτιο του 2008, με έδρα το Σχηματάρι Βοιωτίας και είναι η πρώτη πλήρως αυτοματοποιημένη αποθήκη στην Ελλάδα. Σκοπός της εταιρείας είναι η παροχή υπηρεσιών αποθήκευσης και διανομής προϊόντων των καταστημάτων της ΙΚΕΑ σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ με το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό της, τη χρήση της τεχνολογίας καθώς και την εφαρμογή πρωτοποριακών μεθόδων στον τομέα των Logistics, στοχεύει στην άρτια λειτουργία όλων των διαδικασιών αποθήκευσης και διανομής αλλά και στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της. Toν Μάιο του 2011, ο Όμιλος FOURLIS ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας ανάληψης δικαιωμάτων franchise για την ανάπτυξη καταστημάτων NEW LOOK (GENCO TRADE SRL) στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. H NEW LOOK κατέχει ηγετική θέση στον πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενο κλάδο του ρουχισμού και των αξεσουάρ, προσφέροντας έναν μοναδικό συνδυασμό μόδας, προσιτής τιμής και συνεχούς ανανέωσης, ενώ διαθέτει πάνω από καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τη Μάλτα, την Ουκρανία και την Πολωνία. Το πρώτο κατάστημα της NEW LOOK στο Βουκουρέστι άνοιξε τις πόρτες του στο γυναικείο καταναλωτικό κοινό τον Αύγουστο του 2011, ενώ μέχρι σήμερα λειτουργούν 7 καταστήματα στη Ρουμανία.

12 12 / Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΣ Συμμετοχές και Διακρίσεις Οικουμενικό Σύμφωνο ΟΗΕ (United Nations Global Compact) Από το 2008, ο Όμιλος FOURLIS είναι μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Global Compact), της μεγαλύτερης διεθνούς εθελοντικής πρωτοβουλίας για την υπεύθυνη επιχειρηματική δράση. Το Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ αποτελείται από δέκα Αρχές που απορρέουν από διεθνώς αποδεκτά πρότυπα και αφορούν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τις Συνθήκες Εργασίας, την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και την Προστασία του Περιβάλλοντος αρχές τις οποίες στον Όμιλο FOURLIS δεσμευόμαστε να υιοθετούμε, να υποστηρίζουμε και να προωθούμε, μέσω της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας. Οι ετήσιες Αναφορές Προόδου του Ομίλου FOURLIS καθώς και οι εκθέσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας, που περιλαμβάνουν την Αναφορά Προόδου (COP) του Ομίλου ως προς τις 10 Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα Συμμετοχές σε Ενώσεις Ο Όμιλος FOURLIS, μέσω του εκτελεστικού Προέδρου κ. Βασίλη Φουρλή, συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης (Ε.Σ.Ε.Δ.) καθώς και στις ομάδες εργασίας του. Ο Όμιλός μας συμμετέχει, επίσης, στην Επιτροπή Εταιρικής Διακυβέρνησης του Ελληνοαμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου. Ως μέλος, ο Όμιλος FOURLIS συμμετέχει και: Στο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας (Σ.Ε.Λ.Π.Ε.) Στην Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ.) Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) Στο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.)

13 13 / Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΣ Βραβεία - Διακρίσεις 2014 ΙΚΕΑ HEALTH AND SAFETY AWARDS (Boussias Communications) Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Λιανικό Εμπόριο» Αργυρό Βραβείο στην κατηγορία «Ετοιμότητα για καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης» INTERSPORT RETAIL BUSINESS AWARDS (Direction & Περιοδικό Retail Business) Βραβείο Retail Store of the Year, στην κατηγορία «Ένδυση/Υπόδηση 2014», για το κατάστημα Ν. Ερυθραίας E-VOLUTION AWARDS (Boussias Communications σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ELTRUN) Αργυρό Βραβείο στην κατηγορία «Search Engine Optimization (SEO) / Search Engine Marketing (SEM)» DIAMONDS OF GREEK ECONOMY Οι υγιέστερα αναπτυσσόμενες Επιχειρήσεις της Χώρας (STAT BANK) The Most Admired Enterprises TRUE LEADERS (ICAP Group): True Leaders Award FOURLIS A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ «INVESTORS IN PEOPLE» Το 2014, η FOURLIS Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ πιστοποιήθηκε για τα επόμενα 3 χρόνια με το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο «INVESTORS IN PEOPLE» (IiP), που στην Ελλάδα εκπροσωπείται επίσημα από την ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων). Το Πρότυπο «INVESTORS IN PEOPLE» είναι ένα εργαλείο που βοηθά τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στην επίτευξη των επιχειρηματικών τους στόχων, μέσα από τη διαχείριση και ανάπτυξη του Aνθρώπινου Δυναμικού τους. Αποτελείται από τρεις φάσεις (χρονικά): Διάγνωση, Υλοποίηση πλάνου ενεργειών και Αξιολόγηση από στελέχη του φορέα IiP της Αγγλίας. Το πρότυπο εξετάζει τις ακόλουθες 10 περιοχές: 1. Επιχειρηματική Στρατηγική 2. Στρατηγική Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης 3. Στρατηγική Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού 4. Στρατηγική Ηγεσίας & Διοίκησης 5. Αποτελεσματικότητα Στελεχών 6. Αναγνώριση & Επιβράβευση 7. Συμμετοχή & Ενθάρρυνση 8. Εκπαίδευση & Εξέλιξη 9. Μέτρηση Επίδοσης 10. Διαρκή Βελτίωση

14 14 / Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΣ ΒΡΑΒΕΙΑ GINA BACHAUER-ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΟΥΜΠΑ 2014 (Βραβεία Διεθνούς Μουσικού Σωματείου GINA BACHAUER και Συνδέσμου Αναβάθμισης Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου της Αθήνας ΣΑΙΕΚΑ) Βραβείο στην Κατηγορία Κοινωνικής Προσφοράς ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΡΗΜΑ Γ. ΟΥΖΟΥΝΗΣ 2014 Βραβείο Επιχειρηματικής Καινοτομίας 2014 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ «ΑΛΜΑ» Τιμητική Διάκριση για την προσφορά του Ομίλου FOURLIS στο Σύλλογο Yπεύθυνη Διοίκηση Στον Όμιλο FOURLIS, η Κοινωνική Υπευθυνότητα και η έννοια της υπεύθυνης λειτουργίας έχουν ενσωματωθεί στον τρόπο διοίκησής μας και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των δραστηριοτήτων και των διοικητικών πρακτικών του Ομίλου μας. Στο πλαίσιο αυτό, στον Όμιλο FOURLIS εφαρμόζουμε: Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης Κώδικα Δεοντολογίας Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας Διαδικασίες Εσωτερικού Ελέγχου (Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου / Επιτροπή Ελέγχου)

15 15 / Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΣ Διαχείριση Εταιρικής Υπευθυνότητας Διεύθυνση Κοινωνικής Υπευθυνότητας H Κοινωνική Υπευθυνότητα είναι μια έννοια άρρηκτα συνδεδεμένη με τις δραστηριότητες του Ομίλου FOURLIS. Η Διεύθυνση Κοινωνικής Υπευθυνότητας δημιουργήθηκε το 2008, με στόχο το συντονισμό των εταιρειών του Ομίλου σε πρωτοβουλίες και δράσεις στον τομέα της Κοινωνικής Υπευθυνότητας με γνώμονα τις Αξίες και τις Αρχές μας, και λειτουργεί και αναπτύσσεται διαρκώς, έχοντας ως βασική προτεραιότητα το σεβασμό στον Άνθρωπο, τη στήριξη της Κοινωνίας και της Αγοράς και την προστασία του Περιβάλλοντος. Η Διεύθυνση Κοινωνικής Υπευθυνότητας σχεδιάζει και υλοποιεί το ετήσιο πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου, σε συνεργασία με στελέχη των θυγατρικών εταιρειών, που λειτουργούν ως συντονιστές για θέματα που άπτονται των τεσσάρων αυτών αξόνων. Επίσης, είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση και επίβλεψη της ροής των δράσεων του προγράμματος έως την ολοκλήρωσή τους. ΟΜΙΛΟΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ FOURLIS ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΕΥΘΥNΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

16 ΓIA TON ΑΝΘΡΩΠΟ

17 17 / ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Ο Όμιλος FOURLIS είναι οι Άνθρωποί του, όλοι εκείνοι δηλαδή που καθημερινά στηρίζουν τη λειτουργία του. Για τον Όμιλο FOURLIS, η δημιουργία και η διαφύλαξη των θέσεων εργασίας, οι συνθήκες εργασιακής ασφάλειας, η αξιοκρατία και η προσωπική ανάπτυξη, ο σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η ελευθερία αλλά και η παροχή ίσων ευκαιριών εκπαίδευσης, αξιολόγησης και επιβράβευσης για όλους αποτελούν το επίκεντρο της Ομιλικής μας φιλοσοφίας και των πρακτικών μας. Το 2014, o Όμιλος FOURLIS αριθμούσε εργαζομένους, εκ των οποίων οι εργάζονται στην Ελλάδα και την Κύπρο. ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΒΑΣΕΙ ΦΥΛΟΥ ΣΥΝΟΛΟ Π Δ ΒΑΣEI ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΦΥΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ TOYΡΚΙΑ ΒΑΣEI ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ KAI ΦΥΛΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟ- ΛΗΣΗΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟ- ΛΗΣΗΣ OΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟ- ΛΗΣΗΣ OΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟ- ΛΗΣΗΣ

18 18 / ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Εφαρμόζουμε ανθρωποκεντρικές και σύγχρονες πολιτικές και πρακτικές & αναλαμβάνουμε σημαντικές και συνεχείς πρωτοβουλίες ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ για τους Ανθρώπους μας ΒΑΣΕΙ ΦΥΛΟΥ ΣΥΝΟΛΟ Αξιοκρατική πρόσληψη και ανάπτυξη Φροντίζουμε ώστε τα κριτήρια αξιολόγησης προσλήψεων να είναι κοινά σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου μας, ώστε να διασφαλίζεται ΒΑΣΕΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ η ισότητα των ευκαιριών και η καταπολέμηση των διακρίσεων στο χώρο εργασίας, λόγω ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ οποιασδήποτε διαφορετικότητας ή ιδιαιτερότητας κάποιου εργαζομένου. Όλοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου έχουν ίσες ευκαιρίες εξέλιξης μέσα από διαδικασίες εσωτερικής μετακίνησης και προαγωγών, ενώ λαμβάνονται υπόψη οι ισορροπίες μεταξύ των δύο φύλων στις διαδικασίες επιλογής και ανάπτυξης των εργαζομένων μας Χαρακτηριστικά, στον Όμιλο FOURLIS έχουμε θεσπίσει ΕΛΛΑΔΑτην Πολιτική & Διαδικασία της Ανοιχτής Στελέχωσης (Open Resourcing) μέσα από την οποία όλες οι θέσεις εργασίας προς κάλυψη ανακοινώνονται κατ αρχάς ΚΥΠΡΟΣστους εργαζομένους του Ομίλου, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν υποψηφιότητα και να συμμετέχουν στη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής. ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ TOYΡΚΙΑ Αξιολόγηση απόδοσης και ανάπτυξης εργαζομένων ΒΑΣΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ Από το 2008, έχουμε υιοθετήσει ένα ετήσιο ενιαίο Σύστημα ΕΡΓΑΣΙΑΣ Αξιολόγησης της Απόδοσης και Ανάπτυξης για όλους τους εργαζομένους του Ομίλου μας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι η διαδικασία αξιολόγησης είναι και θα παραμείνει διαφανής. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε ένα δίκαιο εργασιακό περιβάλλον και δημιουργούμε ένα λειτουργικό πλάνο διαδοχής στελεχών σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Αξιολόγηση 360 ο ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟ- ΛΗΣΗΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟ- ΛΗΣΗΣ Από το 2013, υλοποιούμε ετησίως Διαδικασία Αξιολόγησης 360 ο για τα στελέχη του Ομίλου (Διευθυντές και Προϊσταμένους) σε OΡΙΣΜΕΝΟΥ συνεργασία ΧΡΟΝΟΥ με ανεξάρτητη συμβουλευτική εταιρεία. ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟ- ΛΗΣΗΣ Η Αξιολόγηση 360 ο είναι ένα εργαλείο το οποίο δίνει OΡΙΣΜΕΝΟΥ την ευκαιρία ΧΡΟΝΟΥ σε όσους ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟσυνεργάζονται σε οποιοδήποτε επίπεδο (προϊστάμενοι, ΛΗΣΗΣ υφιστάμενοι, συνάδελφοι), να εκφράσουν ανοιχτά την άποψή τους, παρέχοντας εποικοδομητικά σχόλια για τη συμπεριφορά και τον τρόπο διοίκησης όσων αξιολογούνται Με τον τρόπο αυτό, η Αξιολόγηση 360 ο αποτελεί ένα εργαλείο αυτοβελτίωσης που συμβάλλει στην κατανόηση των αναγκών, στην αναγνώριση δυνατών σημείων και περιοχών προς βελτίωση και συνεπώς στην ενίσχυση της συνεργασίας. XΩΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΦΙΛ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ/ΛΥΚΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (%) 11 ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (%) 57 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ 89

19 19 / ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Εσωτερική επικοινωνία Η επικοινωνία αποτελεί πάντα μία από τις πρώτες μας προτεραιότητες. Έτσι, φροντίζουμε να ενημερώνουμε τους Ανθρώπους μας για τις δράσεις και τα νέα του Ομίλου και να τους παρέχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους, ανεξαρτήτως ιεραρχικής βαθμίδας. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούμε ποικίλα μέσα, όπως ηλεκτρονικά περιοδικά και έκδοση εφημερίδας (INTERSPORT), ενώ από το 2014 υιοθετήσαμε ένα νέο τεχνολογικό εργαλείο επικοινωνίας, το Yammer. Πρόκειται για ένα «κλειστό» κοινωνικό δίκτυο (social media) βασισμένο στο διαδίκτυο, αποκλειστικά και μόνο για τους εργαζομένους του Ομίλου FOURLIS, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τα τρέχοντα νέα και τις δράσεις του Ομίλου, αλλά και να επικοινωνούν μεταξύ τους σε όποια εταιρεία του Ομίλου κι αν εργάζονται και σε όποια χώρα κι αν διαμένουν. Έρευνα εργασιακού κλίματος Πραγματοποιούμε ετήσια Έρευνα Εργασιακού Κλίματος με σύνθημα «Η γνώμη σας είναι σημαντική!» και πρωταρχικό στόχο την ενίσχυση της ικανοποίησης και της δέσμευσης του Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου μας. Όλοι οι εργαζόμενοι καλούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία και να αποτυπώσουν τις απόψεις τους σε θέματα διοίκησης, επικοινωνίας, οργάνωσης, συνεργασίας, εκπαίδευσης και ανάπτυξης, εργασιακού κλίματος, αμοιβών κ.λπ. Μέσα από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτουν περιοχές προς δράση και περαιτέρω βελτίωση στον Όμιλό μας και ξεκινούν αντίστοιχες ενέργειες. Συνεχής εκπαίδευση Επενδύουμε ΣΥΝΟΛΟ διαρκώς ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ στη συνεχή και αυξανόμενη ΠΡΟΦΙΛ εκπαίδευση ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ των εργαζομένων, ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ξεκινώντας από ΟΜΙΛΟΥ την ημέρα της πρόσληψής τους. Όλοι οι νεοπροσληφθέντες ΒΑΣΕΙ ΦΥΛΟΥ εργαζόμενοι ενημερώνονται σχετικά με την Αποστολή και τις Αξίες του Ομίλου, μέσω ενός εισαγωγικού εκπαιδευτικού προγράμματος. 29 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΥΝΟΛΟ Από το 2011, στον Όμιλό μας λειτουργεί η Ακαδημία Εκπαίδευσης «FOURLIS Learning Academy» στην οποία όλοι οι εργαζόμενοι ΓΥΜΝΑΣΙΟ/ΛΥΚΕΙΟ του Ομίλου FOURLIS 57 είναι μέλη, συμμετέχοντας σε Προγράμματα ανάλογα με τις απαιτήσεις του ρόλου τους και τις ανάγκες τους για προσωπική ανάπτυξη. 14 ΔΗΜΟΤΙΚΟ Για τη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά, εξετάζονται οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ εξής παράμετροι: (%) Ο στόχος της εταιρείας που πρέπει να επιτευχθεί μέσα από την εκάστοτε εκπαίδευση Οι προδιαγραφές της θέσης εργασίας του εργαζομένουγραφεια ΒΑΣEI ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 11 Το επίπεδο δεξιοτήτων του εργαζομένου ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΦΥΛΟΥ Τα εκπαιδευτικά προγράμματα αναπτύσσονται σε τέσσερις πυλώνες: Management / Business Operations / Υγιεινή και Ασφάλεια / Πωλήσεις-Προϊοντικά ΜΟΡΦΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ XΩΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ 89 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ FOURLIS ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟΩΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡOΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΔΑΠΑΝΗΘΗΚΕ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΣΕ )* ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ TOYΡΚΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (%) M/O ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΩΡΩΝ ΑΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ * Το ποσό αφορά μόνο εκπαιδευτικά προγράμματα με εξωτερικούς φορείς. 12

20 20 / ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Υγιεινή και Ασφάλεια ΠΡΟΦΙΛ Γνωρίζοντας ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ότι η δημιουργία ενός ασφαλούς και υγιούς περιβάλλοντος εργασίας είναι υποχρέωσή μας, όχι μόνο ακολουθούμε τις διατάξεις της ελληνι- ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ κής νομοθεσίας που αναφέρονται στο εργατικό δίκαιο, αλλά εκτιμούμε τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουμε το επόμενο έτος και λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να πετύχουμε την πρόληψη τυχόν ατυχημάτων. 29 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ Σημαντική προτεραιότητά μας αποτελεί η διασφάλιση της τήρησης της Πολιτικής Υγιεινής και Ασφάλειας με την πραγματοποίηση FOURLIS εντατικών επιθεωρή- ΓΥΜΝΑΣΙΟ/ΛΥΚΕΙΟ 57 σεων από τεχνικούς ασφαλείας σε όλες τις εγκαταστάσεις 2014 των 2013εταιρειών του 2012 Ομίλου 14 ΔΗΜΟΤΙΚΟ και σύνταξης ειδικής μελέτης εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟΩΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ από τον τεχνικό ασφαλείας. Επενδύουμε ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στη συνεχή (%) και τακτική εκπαίδευση του συνόλου των εργαζομένων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε έκτακτα ΑΡΙΘΜΟΣ περιστατικά ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΑ που επη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡOΓΡΑΜΜΑΤΑ ρεάζουν τόσο την ασφάλεια των ίδιων όσο και των πελατών μας, ενώ ειδικά στα καταστήματα 11 ΓΡΑΦΕΙΑ ΙΚΕΑ έχουμε δημιουργήσει και εσωτερικές ομάδες Safety, Πυρασφάλειας και Α Βοηθειών. ΜΟΡΦΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ XΩΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Αναγνωρίζουμε ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (%) και επιβραβεύουμε την προσφορά των εργαζομένων μας ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ 89 ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΔΑΠΑΝΗΘΗΚΕ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΣΕ )* M/O ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΩΡΩΝ ΑΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ Στον Όμιλο FOURLIS πιστεύουμε πως είναι καθήκον μας να αναγνωρίζουμε και να επιβραβεύουμε το Ανθρώπινο Δυναμικό μας για την προσφορά του. Έτσι, εφαρμόζουμε τους θεσμούς επιβράβευσης που παρουσιάζονται στη συνέχεια, με σκοπό να επαινέσουμε και να αναδείξουμε εκείνους τους εργαζόμενους που, με την αφοσίωση και τη συμμετοχή τους, συμβάλλουν στην καλή πορεία του Ομίλου ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟΩΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Βράβευση πολυετιών εργαζομένων Μέσα από το θεσμό αυτό, επιβραβεύονται οι εργαζόμενοι του Ομίλου που για χρόνια έχουν προσφέρει και συμβάλει στην επίτευξη των στόχων του (10, 20 και 30 χρόνια αναγνώρισης και προσφοράς). Το 2014, αναγνωρίστηκε η πολυετής προσφορά 219 εργαζομένων στην Ελλάδα και 4 στη Ρουμανία. Αναδείξτε εκείνους που ξεχωρίζουν Ζούμε με τις Αξίες μας Ο θεσμός έχει ως στόχο την ανάδειξη και βράβευση όλων εκείνων των εργαζομένων που μέσα από συγκεκριμένες συμπεριφορές διακρίνονται για τον επαγγελματισμό και την ξεχωριστή προσφορά τους, σύμφωνα πάντα με τις Αξίες και την Αποστολή του Ομίλου μας. Το 2014, μέσα από το θεσμό αυτό αναδείχθηκαν και βραβεύτηκαν 19 εργαζόμενοι.

21 21 / ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Στηρίζουμε και επιβραβεύουμε τις προσπάθειες των παιδιών των εργαζομένων μας Πρόγραμμα υποτροφιών Αναγνωρίζοντας την αξία και τη σημασία της εκπαίδευσης για τους νέους και το δικαίωμα όλων σε ίσες ευκαιρίες, το ακαδημαϊκό έτος στον Όμιλο FOURLIS εγκαινιάσαμε το πρόγραμμα με Υποτροφία». Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στη στήριξη φοιτητών, παιδιών εργαζομένων, οι οποίοι σπουδάζουν σε δημόσια Ανώτερα ή Ανώτατα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας και της Κύπρου, εκτός του μόνιμου τόπου διαμονής τους, και των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν δυσκολίες να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις της κάλυψης των εξόδων διαμονής τους σε άλλη πόλη. Το ακαδημαϊκό έτος ο Όμιλος FOURLIS προσέφερε πέντε υποτροφίες αξίας έκαστη, ενώ το ακαδημαϊκό έτος ο θεσμός συνεχίστηκε με την προσφορά ακόμα πέντε υποτροφιών αξίας έκαστη. Βράβευση αριστούχων μαθητών Κάθε χρόνο, στον Όμιλο FOURLIS βραβεύουμε παιδιά εργαζομένων που είτε είναι αριστούχοι μαθητές, είτε εισήχθησαν σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Το 2014, συνολικά 90 μαθητές σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία βραβεύτηκαν είτε για τις επιδόσεις τους στο σχολείο, είτε για την εισαγωγή τους σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας τους, σε γιορτές που πραγματοποιήθηκαν παρουσία των γονιών τους αλλά και στελεχών της διοίκησης του Ομίλου FOURLIS.

22 22 / ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Πρόγραμμα ΕΥ ΖΗΝ Το πρόγραμμα ΕΥ ΖΗΝ εγκαινιάστηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Υπευθυνότητας το 2010, με κύριο στόχο την ενημέρωση των εργαζομένων για θέματα υγείας και ευζωίας και την παρακίνησή τους για την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού μοντέλου ζωής. Έκτοτε, και στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, καθώς και να επωφελούνται προνομιακών τιμών για εξετάσεις, σε συνεργασία με ιατρικά και διαγνωστικά κέντρα. Επιπλέον, συμμετέχουν σε αθλητικά τουρνουά και διοργανώσεις, απολαμβάνουν εκπτώσεις από συνεργασίες με αθλητικά και διατροφικά κέντρα, συμμετέχουν σε ενημερωτικές ομιλίες κ.ά. Ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, όλοι οι εργαζόμενοι λαμβάνουν το ηλεκτρονικό και έντυπο NEWSLETTER EY ZHN, μέσω του οποίου ενημερώνονται για θέματα πρόληψης και υγείας, ισορροπημένης διατροφής, άσκησης και σωματικής δραστηριότητας καθώς και για αθλητικά και άλλα δρώμενα, δηλαδή για όλους τους άξονες του προγράμματος ΕΥ ΖΗΝ. Στη συνέχεια παρουσιάζονται συνοπτικά μερικές από τις σημαντικότερες δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΥ ΖΗΝ το Ετήσια προληπτική εξέταση Τον Μάρτιο του 2014 διοργανώθηκε η καθιερωμένη ετήσια δωρεάν ιατρική εξέταση για τους εργαζομένους του Ομίλου FOURLIS. Η εξέταση πραγματοποιήθηκε σε εγκαταστάσεις των εταιρειών του Ομίλου, σε συνεργασία με τη Γενική Νοσηλευτική, εταιρεία του Ομίλου EUROMEDICA, και περιελάμβανε στιγμιαία μέτρηση σακχάρου, οξυμετρία και μέτρηση ζωτικών σημείων. Συνολικά 571 εργαζόμενοι στην Ελλάδα εξετάστηκαν από έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ όλοι οι εξεταζόμενοι έλαβαν ατομική κάρτα εξέτασης και χρήσιμες συμβουλές με το πέρας της εξέτασής τους. Αντίστοιχες εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Κύπρο όπου, με τη συμβολή του Παγκύπριου Συνδέσμου Διαβητικών, 48 εργαζόμενοι συμμετείχαν στη σημαντική αυτή προληπτική εξέταση. Ανάλογη ενέργεια πραγματοποιήθηκε και στις εταιρείες του Ομίλου στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, στις οποίες συμμετείχαν, αντίστοιχα, 291 και 165 εργαζόμενοι. Εξετάσεις σε προνομιακές τιμές Οι εργαζόμενοι του Ομίλου είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ιατρικές εξετάσεις δωρεάν ή σε προνομιακές τιμές, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ομίλου με ιατρικά και διαγνωστικά κέντρα όπως ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ, το Κέντρο Διάγνωσης και Πρόληψης ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΥΓΕΙΑ, η ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ, ο Όμιλος EUROMEDICA κ.ά. Μενού για ισορροπημένη διατροφή Το 2014, συνεχίστηκε για τρίτη χρονιά το πρόγραμμα ΕΥ ΖΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με Κέντρο Διαιτολόγων-Διατροφολόγων και αφορά τους εργαζομένους στην ΙΚΕΑ. Στο πλαίσιο του προγράμματος παρέχεται, σε εβδομαδιαία βάση, μία διατροφική πρόταση βασισμένη στο ήδη διαθέσιμο μενού των εστιατορίων στην ΙΚΕΑ καθώς και χρήσιμες διατροφικές συμβουλές, με στόχο την καλύτερη δυνατή επιλογή πιάτων που συμβάλλουν σε μια συνολικά ισορροπημένη διατροφή.

23 23 / ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Ημέρα της γυναίκας Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, τον Μάρτιο του 2014, ο Όμιλος FOURLIS προσέφερε 55 δωρεάν μαστογραφίες σε γυναίκες ηλικίας 40+, που εργάζονται στις εταιρείες του Ομίλου σε Ελλάδα και Κύπρο. Οι μαστογραφίες διατέθηκαν κατόπιν κληρώσεων που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των ενδιαφερόμενων γυναικών, ενώ όλες οι εργαζόμενες είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν γυναικολογικές εξετάσεις σε προνομιακές τιμές. Αντίστοιχη ενέργεια πραγματοποιήθηκε και στις εταιρείες του Ομίλου στη Ρουμανία, όπου 3 εργαζόμενες έλαβαν δωρεάν μαστογραφίες. Αθλητικά τουρνουά Το 2014, εργαζόμενοι του Ομίλου FOURLIS στην Αττική και την Κύπρο συμμετείχαν στα καθιερωμένα Αθλητικά Τουρνουά που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Όμιλος. Το πρώτο Αθλητικό Τουρνουά της χρονιάς πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο όπου εργαζόμενοι στις εταιρείες ΙΚΕΑ και INTERSPORT διαγωνίστηκαν στο beach football, στο beach tennis και το beach volley! Οι εργαζόμενοι του Ομίλου στην Αττική έδωσαν ένα δυναμικό «παρών», για 3η συνεχή χρονιά, στους Εθνικούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού 2014, που διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας τον Οκτώβριο και διεξήχθησαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη διοργάνωση διαγωνίστηκαν με αντιπάλους εταιρικές και ανεξάρτητες ομάδες και αθλητές, στo soccer 5x5, το basket, το beach volley, το bowling, το ping pong, το tennis καθώς και σε αγώνα δρόμου 5 χλμ., κερδίζοντας σημαντικές διακρίσεις και πολλά μετάλλια!

24 ΓIA TΗN ΚΟΙΝΩΝΙΑ

25 25 / ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ζούμε μαζί Το 2014, στον Όμιλο FOURLIS υιοθετήσαμε το σύνθημα ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, που εκφράζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε ως οργανισμός αλλά και ως μέλος της κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιούμαστε. Έτσι, στον Όμιλο FOURLIS βρισκόμαστε σε διαρκή και στενή σύνδεση με τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, με τους πολίτες, την τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς, οργανισμούς, μη κυβερνητικές οργανώσεις κ.ά., ενημερωνόμαστε συνεχώς και αξιολογούμε τις σημαντικότερες ανάγκες τους και σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις με στόχο να ανταποκριθούμε στις εκάστοτε σημαντικότερες από αυτές, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη ζωή για όλους. Μερικές από τις σημαντικότερες δράσεις που υλοποιήθηκαν το 2014, παρουσιάζονται στη συνέχεια. Πρόγραμμα εξοπλισμού και διαμόρφωσης βιβλιοθηκών Το 2014, η ΙΚΕΑ σε συνεργασία με το Δίκτυο Εθελοντών «Journalists Acting Δημοσιογράφοι σε Δράση», ξεκίνησε ένα πρόγραμμα εξοπλισμού βιβλιοθηκών για παιδιά και νέους σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Η ΙΚΕΑ αναλαμβάνει τη μελέτη και το σχεδιασμό των διαθέσιμων χώρων, ενώ, στη συνέχεια, προσφέρει τον απαιτούμενο εξοπλισμό και αναλαμβάνει τη διακόσμηση των χώρων, με στόχο τη δημιουργία όμορφων και λειτουργικών βιβλιοθηκών. Πρώτος σταθμός, τον Ιούλιο του 2014, ήταν η βιβλιοθήκη στο χωριό Κρανιά Γρεβενών, η οποία στεγάζεται σε χώρο που παραχωρήθηκε από τη δημοτική αρχή Γρεβενών. Τον Οκτώβριο ακολούθησε η βιβλιοθήκη στο ορεινό Λιβάδι Ελασσόνας, η οποία στεγάζεται σε χώρο που παραχώρησε η δημοτική κοινότητα Λιβαδίου. Τέλος, τον Δεκέμβριο του 2014 ολοκληρώθηκε και η τρίτη βιβλιοθήκη, στους Κουκλιούς Ιωαννίνων, το γραφικό χωριό της παραμεθορίου. Οι τρεις αυτές βιβλιοθήκες αφορούν περίπου 420 παιδιά και αποτελούν μέρος από τις δέκα συνολικά βιβλιοθήκες που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο θα συνεχιστεί το 2015.

26 26 / ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των σεισμοπαθών της Κεφαλονιάς Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Ομίλου FOURLIS και της ΙΚΕΑ στο κάλεσμα για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των σεισμοπαθών της Κεφαλονιάς με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών που επλήγησαν από τους σεισμούς στην περιοχή. Ο Όμιλος FOURLIS και η ΙΚΕΑ προσέφεραν άμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας 145 κλίνες και αντίστοιχα στρώματα, ενώ ακολούθησε προσφορά απαραίτητων ειδών για την κάλυψη αναγκών του 5ου Νηπιαγωγείου Αργοστολίου, του Β Νηπιαγωγείου Ληξουρίου καθώς και της Μονάδας Φροντίδας Υγείας Ηλικιωμένων Ληξουρίου. Στήριξη της τοπικής παραγωγής και των τοπικών κοινωνιών Το φθινόπωρο του 2014, πραγματοποιήθηκαν οι ολοήμερες εκδηλώσεις ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ στα καταστήματα ΙΚΕΑ στα Ιωάννινα, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, με στόχο την ανάδειξη της τοπικής παραγωγής. Τα πάρκινγκ των καταστημάτων φιλοξένησαν από μια μοναδική εκδήλωση με οικοδεσπότη τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, ενώ περισσότεροι από επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν προϊόντα τοπικής παραγωγής και να δοκιμάσουν παραδοσιακά εδέσματα από τα χέρια του διάσημου σεφ. Με αφορμή τις εκδηλώσεις αυτές, η ΙΚΕΑ πραγματοποίησε παράλληλη δράση και θα διαθέσει το ισόποσο του 5% των εσόδων των καταστημάτων αυτών την αντίστοιχη μέρα διεξαγωγής της εκδήλωσης σε κάθε πόλη για τη στήριξη δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών των ευρύτερων περιοχών, με τη μορφή επίπλων και απαραίτητων ειδών. Το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί το 2015.

27 27 / ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διανομή γευμάτων σε συνεργασία με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ Η ΙΚΕΑ συνέχισε τη συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΠΟΡΟΥΜΕ, η οποία ξεκίνησε το Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του για κοινωφελή σκοπό σε όλη την Ελλάδα. Μέσω της συνεργασίας αυτής, η ΙΚΕΑ διανέμει σε καθημερινή βάση τα γεύματα που δεν διατίθενται στα εστιατόρια των καταστημάτων της στην Ελλάδα, για τη σίτιση συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Το 2014 η ΙΚΕΑ διέθεσε συνολικά μερίδες στους παρακάτω οργανισμούς: Σωματείο ΡΕΤΟ Ελλάς (Αττική) Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αιγάλεω (Αττική) Κοινωνικό Συσσίτιο Τούμπας (Θεσσαλονίκη) Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου στη Λάρισα Μητρόπολη Ιωαννίνων Τον Νοέμβριο 2014, ξεκίνησε η διανομή γευμάτων και από το νεοσύστατο εστιατόριο εργαζομένων των κεντρικών γραφείων του Ομίλου FOURLIS. Τα γεύματα διανέμονται καθημερινά στον Ξενώνα-Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Αριάδνη», στο Μαρούσι. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ομίλου με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ πραγματοποιήθηκαν και άλλες δράσεις, όπως: Δωρεά προϊόντων στο Άσυλο Ανιάτων και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πειραιά. Συμμετοχή σε εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσε το ΜΠΟΡΟΥΜΕ με άλλους φορείς και τις οποίες στήριξε η ΙΚΕΑ, όπως: - Το Φεστιβάλ κατά της σπατάλης τροφίμων που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2014 στο Impact Hub και όπου η ΙΚΕΑ παραχώρησε την κουζίνα και όλα τα απαραίτητα σκεύη για να πραγματοποιηθούν οι μαγειρικές δράσεις. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, τα προϊόντα προσφέρθηκαν στη Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου «ο Άγιος Αλέξανδρος». - Συμμετοχή στη δράση FEEDING 5K, που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2014 στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη και όπου η ΙΚΕΑ παραχώρησε την απαραίτητη για την εκδήλωση κουζίνα, καθώς και μπισκοτόσπιτα, τα οποία ετοίμαζε καθ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης σεφ της ΙΚΕΑ και τα οποία στη συνέχεια προσφέρθηκαν στον κοινωφελή φορέα ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ. το 2014 Η ΙΚΕΑ ΔΙΕΘΕΣΕ μερίδες σε Φορείς και Οργανισμούς στην Ελλάδα

28 28 / ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΙΚΕΑ στηρίζει τη UNICEF Από τις 10 Νοεμβρίου 2014 έως τις 3 Ιανουαρίου 2015, για κάθε λούτρινο παιχνίδι που πωλήθηκε στα καταστήματα ΙΚΕΑ, το ΙΚΕΑ Foundation δώρισε 1 στη UNICEF για να βοηθήσει περισσότερα παιδιά να ξεκινήσουν και να παραμείνουν στο σχολείο. Μέσω της ενέργειας ΛΟΥΤΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ συγκεντρώσαµε: Φιλοξενία οργανισμών στα καταστήματα ΙΚΕΑ Η IKEA φιλοξένησε στο χώρο των καταστημάτων της οργανισμούς και συλλόγους όπως ο Σύλλογος ΦΡΟΝΤΙΔΑ, η Περιβαλλοντική Οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ και η UNICEF, ώστε το κοινό να γνωρίσει το έργο τους και να στηρίξει, εφόσον το επιθυμεί, τους σκοπούς τους. Συμμετοχή σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις Η ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης έδωσε το «παρών» στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» και στον 3ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης με την ΙΚΕΑ RUNNING TEAM, στηρίζοντας και στις δύο διοργανώσεις το έργο του Συλλόγου Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» - Παράρτημα Θεσσαλονίκης. Αντίστοιχα, η INTERSPORT RUNNING TEAM συμμετείχε στον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, ενώ η εταιρεία INTERSPORT στήριξε την ΕΛΕΠΑΠ, προσφέροντας δωρεάν τις εμφανίσεις των δρομέων και των εθελοντών της ομάδας του Οργανισμού.

29 29 / ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ INTERSPORT Φτάνουμε στα Άκρα 4η χρονιά Η INTERSPORT υλοποίησε, για 4η συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ, μέσω του οποίου επισκέπτεται απομακρυσμένα και ακριτικά δημόσια δημοτικά σχολεία της Ελλάδας και προσφέρει δωρεάν αθλητικό εξοπλισμό για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Την αποστολή της INTERSPORT ακολουθούν αθλητές τοπικών συλλόγων οι οποίοι μιλούν στα παιδιά για τη σημασία της άθλησης και της σωστής διατροφής στη ζωή τους. Το 2014, η κινητή μονάδα της INTERSPORT επισκέφθηκε 25 δημόσια δημοτικά σχολεία των Νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου. Από το 2011, η INTERSPORT έχει επισκεφθεί συνολικά περισσότερα από 110 δημοτικά σχολεία σε Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Κρήτη, Ήπειρο, Κέρκυρα και Θράκη, χαρίζοντας χαμόγελα σε περίπου μαθητές. Για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, σημαντική ήταν και η εθελοντική συμβολή των εργαζομένων της INTERSPORT και του Ομίλου FOURLIS Η INTERSPORT επισκέφτηκε περισσότερα από 110 σε δημοτικά σχολεία Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Κρήτη, Ήπειρο, Κέρκυρα και Θράκη ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΣ χαμόγελα σε περίπου μαθητές

30 30 / ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εικαστικός Διαγωνισμός INTERSPORT Η INTERSPORT πραγματοποίησε τον εικαστικό διαγωνισμό ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, τα νικητήρια σχέδια του οποίου αποτέλεσαν μια συλλεκτική συλλογή t-shirts η οποία πωλήθηκε από τα καταστήματα INTERSPORT. Το 10% των εσόδων από τις πωλήσεις της συλλεκτικής αυτής συλλογής διατέθηκε για τη στήριξη των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας. Στήριξη πλήθους οργανισμών και φορέων Για ακόμα μια χρονιά σταθήκαμε αρωγοί στο σημαντικό έργο δεκάδων οργανισμών και φορέων. Ενδεικτικά αναφέρουμε: ΑΠΟΣΤΟΛΗ Φιλανθρωπικός Οργανισμός Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΧΑΤΖΗΠΑΤΕΡΕΙΟ ΚΑΣΠ Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας ΑΛΜΑ Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ Ελλάδος (Make A Wish) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Πανελλήνιος Σύλλογος γυναικών με καρκίνο μαστού MYRTILLO Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 3ΘΕΣΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΛΑΜΨΗ Σύλλογος γονέων παίδων με νεοπλασματική ασθένεια Β. Ελλάδος ΞΕΝΩΝΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΔΟΥ ΦΛΟΓΑ Σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια

31 31 / ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έμπρακτη στήριξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας Η FOURLIS A.E. Συμμετοχών, εταιρικό μέλος στο ΔΙΑΖΩΜΑ Από το 2013, ο Όμιλος FOURLIS είναι εταιρικό μέλος του Σωματείου ΔΙΑ- ΖΩΜΑ, το οποίο στοχεύει στη σύνδεση και υποκίνηση όλων των δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας (πολίτες, δημάρχους-περιφερειάρχες, πανεπιστήμια, πολιτιστικούς φορείς) για την ανάδειξη και την καθολική προστασία μιας ξεχωριστής κατηγορίας μνημείων, των αρχαίων θεάτρων. Η FOURLIS A.E. Συμμετοχών στηρίζει τον ΟΦΕΛΤΗ Ο Όμιλος FOURLIS στηρίζει το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΟΦΕΛ- ΤΗΣ-Ο ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ, που ιδρύθηκε με σκοπό την αρωγή στην υλοποίηση του προγράμματος ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του αρχαιολογικού χώρου της Νεμέας. Στόχος του ΟΦΕΛΤΗ είναι η μερική αναστήλωση του ναού του Νεμείου Διός και η καθιέρωση των Νέμεων Αγώνων στην αυθεντική τους μορφή, ενώ όραμά του είναι η προβολή της αρχαιολογικής περιοχής της Νεμέας και η εθνική και διεθνής της αναγνώριση ως «Τόπο Προορισμού» υψηλού επιπέδου επισκεπτών με πολιτιστικά ενδιαφέροντα.

32 32 / ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΙΚΕΑ Κύπρου κοντά στα παιδιά Το 2014, η ΙΚΕΑ Κύπρου στήριξε το Ίδρυμα ΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, το οποίο ιδρύθηκε από μια ομάδα Κύπριων εθελοντών, με σκοπό να συμβάλει στην καταπολέμηση της φτώχειας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή βοήθειας σε παιδιά. Το Ίδρυμα ΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ υλοποιεί το πρωτοποριακό σιτιστικό πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω», το οποίο εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία σε 16 ολοήμερα σχολεία. Στο πλαίσιο του προγράμματος, το Ίδρυμα φτιάχνει και εξοπλίζει κουζίνες στις οποίες μαγειρεύουν και εργάζονται εθελοντικά άνεργες μητέρες παιδιών που φοιτούν στο σχολείο, εξασφαλίζοντας σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά γεύματα για ολόκληρη τη σχολική χρονιά. Η ΙΚΕΑ Κύπρου συνέβαλε στην προσπάθεια αυτή με την κατασκευή 3 συνολικά κουζινών και με την παροχή σκευών μαγειρικής και ειδών σερβιρίσματος για τα εξής δημοτικά σχολεία: Αγίων Αναργύρων - «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ» στη Λάρνακα, στο συνοικισμό Κόκκινες, όπου φοιτούν 300 παιδιά, εκ των οποίων στο πρόγραμμα συμμετέχουν 50. Εθνάρχη Μακαρίου Γ στη Λάρνακα, όπου φοιτούν 300 παιδιά, εκ των οποίων στο πρόγραμμα συμμετέχουν 50. Δένειας (ακριτικό σχολείο), όπου φοιτούν 30 παιδιά, εκ των οποίων στο πρόγραμμα συμμετέχουν 17. Ευρύχου, στο οποίο δόθηκαν σκεύη μαγειρικής και σερβιρίσματος για τις ανάγκες των παιδιών από 17 χωριά των γύρω περιοχών που εξυπηρετούνται από το σχολείο. Με την εφαρμογή του προγράμματος «Μαγειρεύω και Προσφέρω» αναμένεται ότι, εντός του 2015, ο αριθμός των παιδιών θα αυξηθεί σημαντικά στα συγκεκριμένα δημοτικά σχολεία, αφού το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν στο απογευματινό σχολείο, καθώς μέχρι τώρα το κόστος σίτισης ήταν πολύ υψηλό για τους γονείς.

33 33 / ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΙΚΕΑ Βουλγαρίας στηρίζει τη UNICEF H IKEA Βουλγαρίας στηρίζει τη UNICEF συμμετέχοντας στην καμπάνια SOFT TOYS FOR EDUCATION, στο πλαίσιο της οποίας, με την αγορά κάθε λούτρινου παιχνιδιού σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το ΙΚΕΑ FOUNDATION προσφέρει 1 για να βοηθήσει περισσότερα παιδιά να ξεκινήσουν και να παραμείνουν στο σχολείο. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, το 2014 η ΙΚΕΑ Βουλγαρίας συγκέντρωσε Μέσω της ετήσιας αυτής δράσης, το 2014 η ΙΚΕΑ Βουλγαρίας συνέβαλε στη δημιουργία του πρώτου Κέντρου Προσχολικής Ανάπτυξης, το οποίο εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2014 στην πόλη Kotel. Στόχος του Κέντρου είναι η ενσωμάτωση παιδιών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε ομάδες πρώιμης μάθησης και ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και η συμβολή στην ενίσχυση των γονικών δεξιοτήτων και της υποστήριξης των οικογενειών τους. Μακροπρόθεσμος στόχος του Κέντρου είναι να συμβάλει στην κοινωνική, γνωστική, σωματική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών από τις πιο ευάλωτες οικογένειες, βοηθώντας τα να λάβουν σημαντικά εφόδια για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση και δίνοντάς τους την ευκαιρία για ισότιμη αρχή στο σχολείο η ΙΚΕΑ Βουλγαρίας συγκέντρωσε στο πλαίσιο της καμπάνιας SOFT TOYS FOR EDUCATION

34 34 / ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δράσεις με την εθελοντική συμμετοχή εργαζομένων Εθελοντική Αιμοδοσία 2014 Όπως κάθε χρόνο, έτσι και το 2014 οι εργαζόμενοι του Ομίλου FOURLIS συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις των εταιρειών του Ομίλου δύο φορές το χρόνο. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 369 φιάλες αίμα για την κάλυψη των αναγκών της τράπεζας αίματος του Ομίλου αλλά και για τις ανάγκες των συνεργαζόμενων για την αιμοδοσία νοσοκομείων, σε Ελλάδα και Κύπρο. Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποίησαν και οι εταιρείες του Ομίλου στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Τουρκία, με τη συμμετοχή 43 εργαζομένων. ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ OMIΛΟY FOURLIS ΕΛΛΑΔΑ KΥΠΡΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΙΑΛΕΣ ΑΙΜΑ Δωρεά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης Για ακόμα μια χρονιά, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, οι εργαζόμενοι στον Όμιλο FOURLIS συγκέντρωσαν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία προσέφεραν σε οργανισμούς σε Ελλάδα και Κύπρο. Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν συνολικά 174 κούτες και 94 σακούλες με προϊόντα τα οποία διανεμήθηκαν: Στην Αθήνα: Στο Μερόπειο Ίδρυμα, στην Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» και στους Εθελοντές του Κόσμου Στη Θεσσαλονίκη: Στην «Άρσις», στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και στην Praksis Στην Κομοτηνή: Στο Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Στη Λάρισα: Στο Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Στα Ιωάννινα: Στο Ορφανοτροφείο της Μονής της Παναγίας Δουραχάνη και στην Κιβωτό του Κόσμου Ηπείρου Στα Χανιά: Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Χανίων Στο Ηράκλειο: Στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή» Στη Ρόδο: Στο Κέντρο Ελπίδα Στην Πάτρα: Στις Μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης του προγράμματος «Ψυχαργώς» Στην Κύπρο: Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου

35 ΓΙΑ ΤHN ΑΓΟΡΑ

36 36 / ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Υγιεινή και Ασφάλεια πελατών Για τον Όμιλο FOURLIS, το θέμα της Υγιεινής και της Ασφάλειας αποτελεί δέσμευση ευθύνης, καθώς εκατομμύρια πελάτες επισκέπτονται ετησίως τα καταστήματα λιανικής των εταιρειών του Ομίλου και επιλέγουν τα προϊόντα μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2014 περίπου πελάτες επισκέφτηκαν τα καταστήματα του Ομίλου μας. Το υψηλό επίπεδο Υγιεινής και Ασφάλειας αυξάνει σημαντικά την ποιότητα των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών μας και ενισχύει την εμπιστοσύνη των πελατών μας. Έτσι, κύριο μέλημά μας είναι όχι μόνο να φροντίζουμε για την ασφάλεια των πελατών μας, όταν εκείνοι βρίσκονται εντός των καταστημάτων μας, αλλά και να παρέχουμε προϊόντα που καθ όλη τη διάρκεια ζωής τους δεν θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους. Πολιτική Υγιεινής και Ασφάλειας Ο Όμιλος, τηρώντας την κείμενη νομοθεσία, εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Υγιεινής και Ασφάλειας, το οποίο περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα σχετικών μέτρων και πρωτοβουλιών. Παράλληλα, σε όλες τις θυγατρικές του Ομίλου FOURLIS, εφαρμόζουμε Ενιαία Πολιτική Υγιεινής και Ασφάλειας, η οποία στοχεύει στην κάλυψη των σχετικών αναγκών των εργαζομένων, των επισκεπτών και των συνεργατών μας. Για τη διασφάλιση της τήρησης της Πολιτικής Υγιεινής και Ασφάλειας, πραγματοποιούνται τακτικές επιθεωρήσεις από τεχνικούς ασφαλείας στο σύνολο των δραστηριοτήτων του Ομίλου μας. Επιπροσθέτως, μερικές από τις πρακτικές που εφαρμόζουμε στον Όμιλο FOURLIS είναι και οι ακόλουθες: Συνεργασία με εξωτερική υπηρεσία προστασίας και πρόληψης. Γραπτή εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου βάσει υπάρχουσας μεθοδολογίας. Απαίτηση, έναντι των προμηθευτών μας, για προμήθεια πιστοποιητικών ασφαλείας προϊόντων. Λήψη μέτρων για τη μείωση των περιπτώσεων «emergency pick» με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων στα καταστήματα ΙΚΕΑ. Εκπαίδευση Ομάδων Α Βοηθειών. Εκπαίδευση Ομάδων Πυρασφάλειας και Πυρόσβεσης. Λειτουργία ιατρείων εξοπλισμένων με ιατρικά κρεβάτια και αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή σε όλα τα καταστήματα ΙΚΕΑ. Παροχή ειδικού αμαξιδίου στην είσοδο των καταστημάτων ΙΚΕΑ, καθώς και ειδικά διαμορφωμένες τουαλέτες και θέσεις πάρκινγκ με σκοπό τη δυνατότητα ασφαλούς παραμονής και μετακίνησης και τη διευκόλυνση ατόμων με ειδικές ανάγκες. Πιστοποίηση κατά το διεθνές πρότυπο ISO για την ασφάλεια των τροφίμων που διατίθενται στα εστιατόρια ΙΚΕΑ. Εκπαιδεύουμε τους εργαζόμενους σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Εκπαιδεύουμε το σύνολο των εργαζομένων τακτικά, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται σε έκτακτα περιστατικά που επηρεάζουν τόσο την ασφάλεια των ίδιων όσο και των πελατών μας. Ειδικότερα, η εκπαίδευση περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

37 37 / ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Διεξαγωγή προγραμματισμένης ετήσιας άσκησης εκκένωσης καταστήματος με τη συμμετοχή πελατών. Διεξαγωγή προγραμματισμένης εξαμηνιαίας άσκησης εκκένωσης καταστήματος χωρίς τη συμμετοχή πελατών. Διεξαγωγή μηνιαίας άσκησης πυρασφάλειας. Εκπαίδευση των υπευθύνων των καταστημάτων σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας. Εκπαίδευση προσωπικού ασφαλείας σε θέματα Ανθρώπιων Δικαιωμάτων. Μηνιαίο έλεγχο γνώσεων προσωπικού σε θέματα ασφάλειας. Εξυπηρέτηση πελατών Η διαχείριση και η ικανοποίηση των αναγκών των πελατών μας αποτελεί για εμάς κύριο μέλημα και βασική προτεραιότητα. Επιδιώκουμε να λειτουργούμε με υπευθυνότητα και συνέπεια, θέτοντας ως κύριο στόχο την κάλυψη των αναγκών των πελατών μας, ενώ παράλληλα επιδιώκουμε να εξελίσσουμε και να βελτιώνουμε διαρκώς τις πολιτικές και τις πρακτικές μας. Έτσι, εφαρμόζουμε ένα συνδυασμό πολιτικών ανά εταιρεία, ανάλογα με τη δομή και τη δραστηριότητά τους. Οι πολιτικές αυτές αφορούν, μεταξύ άλλων, την εξυπηρέτηση και την ικανοποίηση των πελατών τόσο πριν και κατά την επίσκεψή τους στα καταστήματα όσο και μετά την πώληση των προϊόντων, τη διαχείριση παραγγελιών καθώς και την υποδοχή και διαχείριση παραπόνων. Με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιολόγηση των πολιτικών μας σε θέματα εξυπηρέτησης πελατών και επιδιώκοντας να διατηρούμε διαρκή επαφή με τους πελάτες μας και τις ανάγκες τους, πραγματοποιούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα: Έρευνα Ικανοποίησης Πελατών Έρευνα Mystery Shopping Προϊόντα υψηλής ποιότητας σε τιμές για όλους Η ασφάλεια και η ποιότητα των παρεχόμενων προϊόντων αποτελεί κύριο μέλημα και καθημερινή επιδίωξή μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η HOUSEMARKET (IKEA) δεσμεύεται για τη σταθερότητα των τιμών που αναγράφονται στον κατάλογό της, ολόκληρη τη χρονιά ισχύος του. Αντίστοιχα η INTERSPORT δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προώθηση δικών της προϊόντων (own brands), που εγγυώνται σχέση ποιότητας-τιμής. Συμμόρφωση προϊόντων Η συμμόρφωση των προϊόντων που διαθέτουμε στην αγορά με τις προδιαγραφές των κατασκευαστών, των προμηθευτών καθώς και με την ευρωπαϊκή ή εγχώρια νομοθεσία, αποτελεί πάγια πρακτική και εφαρμόζεται από όλες τις εταιρείες του Ομίλου FOURLIS. HOUSEMARKET (IKEA) Η παροχή ειδικής σήμανσης και ενδείξεων στα προϊόντα ΙΚΕΑ με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των καταναλωτών και την παροχή συμβουλών αποτελεί προτεραιότητα για την αλυσίδα των καταστημάτων ΙΚΕΑ. Έτσι, παρέχουμε πληροφορίες και ενδείξεις σχετικά με τυχόν προβλήματα ή επιπτώσεις στην υγεία, με επικίνδυνες ουσίες, με το εάν η χρήση ενός προϊόντος πρέ-

38 38 / ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ πει να πραγματοποιείται μόνο από ενήλικες, για τις διαστάσεις, καθώς και πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή των προϊόντων κ.ά. Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι παρέχουμε πολυετή εγγύηση στα προϊόντα μας, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει τα 25 χρόνια, ενώ ακολουθούμε και εφαρμόζουμε πολιτική ανάκλησης προϊόντων. Αν χρειαστεί, ανάλογα με τη σοβαρότητα του περιστατικού, η περίπτωση ανάκλησης δημοσιοποιείται. INTERSPORT Η Εμπορική Διεύθυνση, η οποία έχει και την ευθύνη για τη συμμόρφωση των προϊόντων, μεριμνά ώστε να ακολουθούνται οι αγορανομικές διατάξεις καθώς και η σήμανση CE της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πολιτική της INTERSPORT εστιάζει, επίσης, στη συμπερίληψη όρων εντός των συμβάσεων με τους προμηθευτές, οι οποίοι προβλέπουν την τήρηση όλων των κανόνων και νόμων που ισχύουν για τα προϊόντα που προμηθεύεται η εταιρεία από αυτούς. Σε περιπτώσεις ελαττωματικών προϊόντων, η εταιρεία προχωρά άμεσα στην απόσυρση και επιδιόρθωσή τους καθώς και σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσης αρμόδιων φορέων, όπως για παράδειγμα του Υπουργείου Εμπορίου, των ενώσεων καταναλωτών αλλά και του καταναλωτικού κοινού, με ειδικό δελτίο τύπου. FOURLIS TRADE Σε ό,τι αφορά τα προϊόντα της εταιρείας FOURLIS TRADE, παρακολουθούμε την εγχώρια και ευρωπαϊκή νομοθεσία που αφορά θέματα τεχνικών προδιαγραφών και ασφαλούς χρήσης των προϊόντων, μέσω της συμμετοχής μας στο Σύνδεσμο Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ηλεκτρικών Συσκευών (ΣΒΕΗΣ) και ελέγχουμε τα προϊόντα που εισάγουμε, ώστε να είναι σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλα τα προϊόντα φέρουν ένδειξη ενεργειακής κλάσης. Επίσης, λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξαλείψουμε τυχόν αστοχίες στην κατασκευή των προϊόντων που διανέμουμε στην ελληνική αγορά, τα οποία μπορεί να έχουν επιπτώσεις στη διάρκεια ζωής της συσκευής ή στη χρήση του προϊόντος, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την ποιότητά τους. Η διασφάλιση της ποιότητας επιτυγχάνεται μέσω της διαδικασίας δειγματοληπτικού τεχνικού ελέγχου των προϊόντων που διακινούμε στην αγορά. Αρμόδια για τη διεξαγωγή του τεχνικού ελέγχου των προϊόντων είναι η θυγατρική εταιρεία του Ομίλου SERVICE ONE. Επιπλέον, έχουμε θεσπίσει πολιτική αντικατάστασης προϊόντων με καθόλου ή ελάχιστη επιβάρυνση για τον καταναλωτή, ανάλογα με το χρόνο χρήσης της συσκευής και με τον αν είναι εντός ή εκτός εγγύησης, καθώς και πολιτική ανάκλησης, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.

Fourlis Holdings S.A.

Fourlis Holdings S.A. Fourlis Holdings S.A. Μάιος 2006 Smith Barney Third Annual Small/Mid Cap Conference 1 Ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς ομίλους διαρκών καταναλωτικών αγαθών στην Ελλάδα. Ανάλυση Πωλήσεων FY05 Χονδρική

Διαβάστε περισσότερα

Fourlis Holdings S.A.

Fourlis Holdings S.A. Fourlis Holdings S.A. Μάρτιος 2006 Smith Barney Third Annual Small/Mid Cap Conference 1 Ένας από τους µεγαλύτερους εµπορικούς οµίλους διαρκών καταναλωτικών αγαθών στην Ελλάδα. Ανάλυση Πωλήσεων FY05 Χονδρική

Διαβάστε περισσότερα

Μαζί για μία Καλύτερη Ζωή

Μαζί για μία Καλύτερη Ζωή Μαζί για μία Καλύτερη Ζωή 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μήνυμα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Υπευθυνότητας... σελ. 4 Ο Ομιλός μας...σελ. 5 Οι σημαντικότεροι σταθμοί στην ιστορία του Ομίλου FOURLIS... σελ. 6 Οι εταιρίες του

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός Χρήσης 2014

Απολογισμός Χρήσης 2014 Απολογισμός Χρήσης 2014 Απολογισμός Χρήσης 2014 Περιεχόμενα Ι. Σημαντικά Στοιχεία Χρήσης 2014 4 II. Ταυτότητα Ομίλου 6 III. Διοικητικό Συμβούλιο - Δομή Ομίλου FOURLIS 7 IV. Κλάδοι Δραστηριότητας 8 V.

Διαβάστε περισσότερα

Προοπτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας.

Προοπτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας. Προοπτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας. Χριστίνα Νεοφυτίδου Λειτουργός Νεολαίας, Τομέας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Τι είναι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη; Σύνολο

Διαβάστε περισσότερα

Οικουμενικό Σύμφωνο ΟΗΕ Έκθεση Προόδου (COP) 2014 ΟΜΙΛΟΣ FOURLIS

Οικουμενικό Σύμφωνο ΟΗΕ Έκθεση Προόδου (COP) 2014 ΟΜΙΛΟΣ FOURLIS Οικουμενικό Σύμφωνο ΟΗΕ Έκθεση Προόδου (COP) 2014 ΟΜΙΛΟΣ FOURLIS ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ 1 ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1.

Διαβάστε περισσότερα

COMMUNICATION ON PROGRESS (COP)

COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) Ιανουάριος 2012 Περιεχόμενα 1. H Εταιρία 2. Δήλωση Δέσμευσης Διοίκησης 3. Δέσμευση προς την Αγορά 4. Ανθρώπινα Δικαιώματα- Συνθήκες Εργασίας 5. Περιβάλλον 6. Καταπολέμηση

Διαβάστε περισσότερα

Mπορούμε! Απολογισμός Κοινωνικής Υπευθυνότητας

Mπορούμε! Απολογισμός Κοινωνικής Υπευθυνότητας Mπορούμε! Απολογισμός Κοινωνικής Υπευθυνότητας 2011 Απολογισμός Κοινωνικής Υπευθυνότητας 2011 2 Εισαγωγή Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή...4 Α. Απολογισμός Κοινωνικής Υπευθυνότητας Β. Επικοινωνία Γ. Μήνυμα του

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Διαγωνισμός Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Social Business Excellence Awards 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Διαγωνισμός Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Social Business Excellence Awards 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Διαγωνισμός Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας Social Business Excellence Awards 2014 Μάθετε περισσότερα για το θεσμό των βραβείων και δηλώστε συμμετοχή στο σύνδεσμο www.social-business-awards.gr

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός Χρήσης 2013

Απολογισμός Χρήσης 2013 Απολογισμός Χρήσης 2013 2 Περιεχόμενα Απολογισμού Σημαντικά Στοιχεία Χρήσης 2013 6 Kλάδος Λιανικής Οικιακού Εξοπλισμού (καταστήματα IKEA) 8 Κλάδος Λιανικής Αθλητικών Ειδών (καταστήματα INTERSPORT) 12 Κλάδος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER Πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα ανθεί μόνο σε κοινωνίες όπου υπάρχει προστασία και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αναγνωρίζουμε ότι οι

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός Προόδου - Communication On Progress (COP) Έτος: 2009

Απολογισμός Προόδου - Communication On Progress (COP) Έτος: 2009 Απολογισμός Προόδου - Communication On Progress (COP) Έτος: 2009 Νοέμβριος 2010 Σελίδα 1 από 16 ΗΛΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Ως Όμιλος FOURLIS συμμετέχουμε στο Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών (UN Global Compact)

Διαβάστε περισσότερα

Η Ποιότητα στο «Σχολείο του Μέλλοντος»

Η Ποιότητα στο «Σχολείο του Μέλλοντος» Η Ποιότητα στο «Σχολείο του Μέλλοντος» Αγγελόπουλος Θωμάς, Υπεύθυνος Γραφείου Ποιότητας Οικονόμου Βασίλης, Υπεύθυνος Συστημάτων Πληροφορικής και μέλος του Γρ. Ποιότητας Ποιοι είμαστε Έτος ίδρυσης: 1917

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου

Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου 1 Ο Δήμος Αμαρουσίου προσφέρει καθημερινά, μια σειρά από χρήσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, σε χιλιάδες πολίτες. Αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες, που βελτιώνουν την καθημερινότητα τους. Διεκδικεί

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται www.maroussi.gr 1 Η ανάδειξη του ανθρώπινου και κοινωνικού προφίλ του Δήμου Αμαρουσίου αποτελεί προτεραιότητα. Κεντρική στρατηγική μας επιλογή, είναι να στηρίξουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ. Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση. Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ. Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση. Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού 2ας Μαΐου 5 Νέα Σμύρνη, 17121 Ηλιαχτίδα Ιδρύθηκε το 2000 Κατέχει την ειδική πιστοποίηση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός Χρήσης 2012

Απολογισμός Χρήσης 2012 Απολογισμός Χρήσης 2012 1 2 Περιεχόμενα Απολογισμού Σημαντικά Οικονομικά Στοιχεία 6 Kλάδος Λιανικής Οικιακού Εξοπλισμού (ΙΚΕΑ) 8 Κλάδος Λιανικής Αθλητικών Ειδών (Intersport) 12 Κλάδος Λιανικής Ειδών Νεανικής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Πύλης μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Πύλης μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Δήμος Πύλης ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου

Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου Τα παιδιά, είναι το μέλλον. O Δήμος Αμαρουσίου επενδύει στο μέλλον της πόλης και στηρίζει στην πράξη τις ανάγκες της εργαζόμενης μητέρας, της κάθε οικογένειας. Μέσα από την υποδειγματική λειτουργία των

Διαβάστε περισσότερα

- Τη Λιανική πώληση οικιακού εξοπλισμού (IKEA), - Τη Λιανική πώληση αθλητικών ειδών (INTERSPORT),

- Τη Λιανική πώληση οικιακού εξοπλισμού (IKEA), - Τη Λιανική πώληση αθλητικών ειδών (INTERSPORT), FOURLIS Α.Ε. ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ Ο Όμιλος FOURLIS μετράει 60 χρόνια ιστορίας από την ίδρυσή του, ως ομόρρυθμη τότε εταιρεία, το 1950 με την επωνυμία «Α. ΦΟΥΡΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.». Σήμερα ο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη. των Δικαιωμάτων. και Ευθυνών. των Εθελοντών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Διακήρυξη. των Δικαιωμάτων. και Ευθυνών. των Εθελοντών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ Διακήρυξη των Δικαιωμάτων και Ευθυνών των Εθελοντών Συμμετέχω Διαμορφώνω Συμμετέχω Έχω ρόλο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Σε όλα τα φιλοξενούμενα παιδιά και έφηβους παρέχονται υπηρεσίες: o Στέγασης, σίτισης και ολοκληρωμένης καθημερινής φροντίδας o Φροντίδας της Υγείας o Κοινωνικής συμβουλευτικής, ψυχολογικής

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός Χρήσης 2012

Απολογισμός Χρήσης 2012 Απολογισμός Χρήσης 2012 1 2 Περιεχόμενα Απολογισμού Σημαντικά Οικονομικά Στοιχεία 6 Kλάδος Λιανικής Οικιακού Εξοπλισμού (ΙΚΕΑ) 8 Κλάδος Λιανικής Αθλητικών Ειδών (Intersport) 12 Κλάδος Λιανικής Ειδών Νεανικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ (όπως ισχύει την τρέχουσα περίοδο) Συνοπτική περιγραφή

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ (όπως ισχύει την τρέχουσα περίοδο) Συνοπτική περιγραφή ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ (Πρωτοβάθμια Κοινωνική Φροντίδα) ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ (Δευτεροβάθμια Κοινωνική Φροντίδα) ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ (όπως ισχύει

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Φορέων Πρακτικής Άσκησης κατά τα προηγούμενα έτη. Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Πίνακας Φορέων Πρακτικής Άσκησης κατά τα προηγούμενα έτη. Πανεπιστήμιο Αιγαίου Πίνακας Φορέων Πρακτικής Άσκησης κατά τα προηγούμενα έτη Πανεπιστήμιο Αιγαίου Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης (ΚΕΤ) Εργαστήριο Κοινωνιολογίας της Εργασίας και Επαγγελμάτων σχετικών με τις Νέες Τεχνολογίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΟΡΙΣΜΟΣ Γραφείο Διαμεσολάβησης ορίζεται η Δομή, η οποία παρέχει πληροφόρηση σε ωφελούμενα άτομα, σχετικά με τις υπηρεσίες που

Διαβάστε περισσότερα

sfs Sozialforschungsstelle Dortmund (social research centre), central scientific institution of the Technical University Dortmund

sfs Sozialforschungsstelle Dortmund (social research centre), central scientific institution of the Technical University Dortmund Επιστημονικός Υπεύθυνος: sfs Sozialforschungsstelle Dortmund (social research centre), central scientific institution of the Technical University Dortmund Στα πλαίσια του έργου: Improving Gender Equality

Διαβάστε περισσότερα

Σύμπραξη επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Σύμπραξη επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Σύμπραξη επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΣΚΟΠΟΣ και ΣΤΟΧΟΙ ΕΡΓΟ και ΔΡΑΣΕΙΣ > Η εμπειρία της Πάτρας ΕΡΓΟ και ΔΡΑΣΕΙΣ > Η εμπειρία της Θεσσαλονίκης ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ Ενημερώνουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Ευρώτα μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Ευρώτα μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΥΤΩΤΑ Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Το ίκτυο Οινοποιών Νοµού Ηρακλείου ιδρύθηκε ως αστική µη κερδοσκοπική εταιρεία τον Νοέµβριο του 2006 και αποτελεί την κύρια συλλογική, συγκροτηµένη και συντονισµένη έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το όραμα και οι εταιρικές αξίες του Ομίλου ΓΙΟΥΛΑ προσδιορίζουν στον μέγιστο βαθμό τη

Διαβάστε περισσότερα

www.emfasisfoundation.org

www.emfasisfoundation.org www.emfasisfoundation.org Emfasis Foundation 2 Περιεχόμενα Emfasis σελ. 4 Ο σκοπός μας σελ. 4 Κοινωνική Εργασία Δρόμου (Social Street Work) σελ. 5-6 Τι είναι αυτό που μας ορίζει σελ. 6-7 Οι ομάδες μας

Διαβάστε περισσότερα

«Διαχείριση Ποιότητας»

«Διαχείριση Ποιότητας» ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΕΕ-ΤΠΔΠ Ενημερωτική Εκδήλωση «Διαχείριση Ποιότητας» Αθήνα, 4 Απριλίου 2012 Τεχνικό

Διαβάστε περισσότερα

Το δικό σας Sinialo στο έπιπλο

Το δικό σας Sinialo στο έπιπλο 2 παρουσίαση Το δικό σας Sinialo στο έπιπλο Ένας συνεταιρισμός, μία φιλοσοφία και 70 καταστήματα μέλη σε όλη την Ελλάδα. Τι σημαίνουν αυτά; Όμιλος Sinialo! Γνωρίστε τον! Επιμέλεια Γεωργία Αλεξίου Στη σημερινή

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική για τη Διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου Κύπρου

Στρατηγική για τη Διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου Κύπρου Στρατηγική για τη Διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου Κύπρου 1. Σύνοψη Σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό της Πρυτανείας για τα έτη 2010-2020, το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει θέσει αριθμό προτεραιοτήτων ως τη βάση

Διαβάστε περισσότερα

Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α»

Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α» Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α» 12.04.2014 Κυρίες και κύριοι, Οι μέρες που ζούμε είναι κρίσιμες. Η εποχή που βιώνουμε δεν είναι εύκολη για κανέναν.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου Μάρτιος 2015 Ι. Φορέας Υλοποίησης Φορέας Υλοποίησης: Διάζωμα Το ΔΙΑΖΩΜΑ είναι ένα σωματείο που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του τέως Υπουργού

Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Τρίτη 28 Απριλίου 2015 Τρίτη 28 Απριλίου 2015 ΕΚΕ: Δε χορταίνει ο ωκεανός από το νερό της βρύσης Θανάσης Άνθιμος ( Ενατένιση /1985) Αναζήτηση ενός προγράμματος ΕΚΕ που να πληροί τις ιερές προϋποθέσεις Σας ευχαριστώ «ΤΑΞΙΔΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ 2009 ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ 2009 ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ 2009 ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ 2009 ΑΡΧΗ 1: Οι επιχειρήσεις οφείλουν να υποστηρίζουν και να σέβονται την προστασία των διεθνώς διακηρυγμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επιδιώκουμε συστηματικά την αποτελεσματική

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» «H AΠΑΣΧΟΛΗΣΗ A ΩΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» Ημερίδα του ΠΑΣΥΠΚΑ «Δράσεις ένταξης των κινητικά αναπήρων στην παραγωγική διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

(Lifelong Learning Programme - LLP) 2007-2013

(Lifelong Learning Programme - LLP) 2007-2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (Lifelong Learning Programme - LLP) 2007-2013 Νοέµβριος 2011 Πρόγραµµα ιά Βίου Μάθησης Το κοινοτικό Πρόγραμμα Δράσης στους τομείς της Εκπαίδευσης και της κατάρτισης. Απευθύνεται

Διαβάστε περισσότερα

Η εταιρική υπευθυνότητα ως αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής κουλτούρας και στρατηγικής. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος

Η εταιρική υπευθυνότητα ως αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής κουλτούρας και στρατηγικής. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Η εταιρική υπευθυνότητα ως αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής κουλτούρας και στρατηγικής Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος 4 ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Λευκωσία, 01.07.2011 Η GENESIS

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση βελτίωσης επαγγελματικών συνθηκών, αύξησης των πωλήσεων και αποφυγής προστίμων

Πρόταση βελτίωσης επαγγελματικών συνθηκών, αύξησης των πωλήσεων και αποφυγής προστίμων Χριστίνα Καλογεροπούλου Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ Μέλος ΤΕΕ Αρ Μητρώου: 127929 Τηλ.: 2710-2790 Κιν.: 699-3996226 E-mail: christy_jour@yahoo.gr Πρόταση βελτίωσης επαγγελματικών συνθηκών, αύξησης των πωλήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών,

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών, ΙΛΙΟΝ,16/09/2009 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών, ΟΚΑΝΑ, συνεχίζει τις δράσεις στη τοπική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ-ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ <<ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ>>

ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ-ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ <<ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ>> ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ: ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΤΗΛ. ΟΙΚΙΑΣ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: EMAIL: ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ: ΠΟΛΗ-Τ.Κ: ΔΕΞΙΟΤΗΤΑ: Πόσες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η παροχή Αποτελεσματικής Αξιοπρεπούς Υποστήριξης στις ευπαθείς &

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ 2013-2014

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ 2013-2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ 2013-2014 1 Συνολική παρουσία Υπουργείου Εξωτερικών ανά τον κόσμο ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΕΥ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ/ ΓΕΝ. ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σπουδάζω με Υποτροφία

Σπουδάζω με Υποτροφία Σπουδάζω με Υποτροφία Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Equal Society, στο πλαίσιο των δράσεών του για την προώθηση των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, υλοποιεί σε συνεργασία με μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΕΤΕΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΠΔΔ-ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΤΡΙΕΤΕΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΠΔΔ-ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΤΡΙΕΤΕΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΠΔΔ-ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Τριετής Απολογισμός Έργου, του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Αθλητισμού

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας.

Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας. Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας. 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Ι. Δέσμευση της Διοίκησης. 1. Αρχές. 2. Βασικοί άξονες. ΙΙ. Αρχές επαγγελματικής συμπεριφοράς. 1. Σύγκρουση συμφερόντων. 2. Προστασία περιουσιακών στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκά και Ελληνικά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

Ευρωπαϊκά και Ελληνικά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον Sustainability and CSR in the Banking and Insurance Sector Ευρωπαϊκά και Ελληνικά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον ρ. Κ. Αραβώσης Πρόεδρος ΠΑΣΕΠΠΕ ΘΕΣΜΟΣ Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το

Διαβάστε περισσότερα

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» Σίμος Δανιηλίδης Δήμαρχος Συκεών, Μέλος Δ.Σ. ΚΕΔΚΕ Με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχω στη 4 η Γενική Συνέλευση αποδήμων Αιρετών της Αυτοδιοίκησης. Γνωρίζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Θέρμη, 28 Μαρτίου 2014 Αρ. Πρωτ.: 204 Προς: Πίνακας Αποδεκτών ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Sustainable 3 rd Party Logistics ΑΘΗΝΑ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Sustainable 3 rd Party Logistics ΑΘΗΝΑ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 Sustainable 3 rd Party Logistics ΑΘΗΝΑ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 2 Η Π.Α.Ε.Γ.Α.Ε. (Προνομιούχος Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Αποθηκών Ελλάδος) είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

Στόχος θα είναι η ανάπτυξη του κοινωνικού έργου των Δήμων με γνώμονα τον:

Στόχος θα είναι η ανάπτυξη του κοινωνικού έργου των Δήμων με γνώμονα τον: Ημερίδα με θέμα: Η κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα Τετάρτη 18 Μαρτίου Civitel Hotel Μαρούσι. ώρα 10:00 π.μ. Οργάνωση: ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Εισήγηση με Θέμα: Κοινωνική Οικονομία

Διαβάστε περισσότερα

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στη ΔΕΗ

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στη ΔΕΗ Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στη ΔΕΗ Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Στηρίζω» Αθήνα, Ιούνιος 2011 Λένα Σαρικάκη Τομεάρχης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Διεύθυνση Στρατηγικής Τομέας Εταιρικής

Διαβάστε περισσότερα

Β. ΕΙΣΑΓΩΓΗ : ΣΥΝΟΨΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Β. ΕΙΣΑΓΩΓΗ : ΣΥΝΟΨΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Μέτρο 3.1: Ενθάρρυνση Επιχειρηματικής Δράσης (Ενέργεια 3.1.1) Β. ΕΙΣΑΓΩΓΗ : ΣΥΝΟΨΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Η ελληνική εκπαίδευση δεν έχει δώσει, μέχρι σήμερα την απαιτούμενη βαρύτητα στα θέματα απασχόλησης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΘΕΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ m141

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΘΕΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ m141 ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ m141 ΣΟΦΗ ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΩ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Συνδιοργάνωση: Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας Τ.Ε.Ι. Ηπείρου (Δ.Α.ΣΤΑ.) Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Διαβάστε περισσότερα

Προσφέρουμε στους συνεργάτες μας την ασφάλεια και την δύναμη μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας

Προσφέρουμε στους συνεργάτες μας την ασφάλεια και την δύναμη μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας Προσφέρουμε στους συνεργάτες μας την ασφάλεια και την δύναμη μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕIΡΙΑ EXPERT Το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της Expert είναι το όνομά της. Παρέχει στους

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Κοινωνική & Περιβαλλοντική Ευθύνη. Η Remedica νοιάζεται

Εταιρική Κοινωνική & Περιβαλλοντική Ευθύνη. Η Remedica νοιάζεται Εταιρική Κοινωνική & Περιβαλλοντική Ευθύνη Η Remedica νοιάζεται Το Συγκρότημα Remedica ιδρύθηκε το 1960 και είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην Κύπρο. Η Remedica παρασκευάζει ένα ευρύ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑ 15/10/2009

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑ 15/10/2009 ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑ 15/10/2009 ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ= ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΥΝΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ. Ανθρώπινο Δυναμικό

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ. Ανθρώπινο Δυναμικό ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ Ανθρώπινο Δυναμικό Υπευθυνότητα απέναντι στο Ανθρώπινο Δυναμικό μας Αποστολή Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΔΑΔ) Η διαρκής και επιταχυνόμενη ανάπτυξη των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΦΙΛ. ...Δημιουργώντας ένα Σταθερό Βιώσιμο Περιβάλλον

ΠΡΟΦΙΛ. ...Δημιουργώντας ένα Σταθερό Βιώσιμο Περιβάλλον ΠΡΟΦΙΛ...Δημιουργώντας ένα Σταθερό Βιώσιμο Περιβάλλον Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας Μη Κερδοσκοπικός - Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Κεντρική δομή: Ιουστινιανού 3, 41222 Λάρισα, Τηλ./ Fax: 2410626943

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών στο Δήμο Συκεών

Δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών στο Δήμο Συκεών Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών στο Δήμο Συκεών Α-ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2006-2010 Ο Δήμος Συκεών επιδιώκοντας να συμβάλει στην ισότιμη κοινωνική

Διαβάστε περισσότερα

Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική»

Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική» Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική» Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης Γενικός Γραμματέας Δήμου Αμαρουσίου Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, PROLEPSIS

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, PROLEPSIS Υλοποιείται από Με δωρεά του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, PROLEPSIS Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ υλοποιείται από το 2012 από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το και Καταληκτικές Ημερομηνίες Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης -2013 απευθύνεται σε όλους τους τομείς και επίπεδα εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Η Ψυχική υγεία του παιδιού και ο ρόλος του ευρύτερου περιβάλλοντος

Η Ψυχική υγεία του παιδιού και ο ρόλος του ευρύτερου περιβάλλοντος Η Ψυχική υγεία του παιδιού και ο ρόλος του ευρύτερου περιβάλλοντος Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να ζει και να μεγαλώνει σ ένα υγιές περιβάλλον, το οποίο θα διασφαλίζει και θα προάγει την σωματική και ψυχική

Διαβάστε περισσότερα

Ηράκλειο, 26-8-2015 Αριθ. Εγκ.: Φ. 34.1/1/6852 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ.

Ηράκλειο, 26-8-2015 Αριθ. Εγκ.: Φ. 34.1/1/6852 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηράκλειο, 26-8-2015 Αριθ. Εγκ.: Φ. 34.1/1/6852 ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣ: Σχολικές

Διαβάστε περισσότερα

Το μοντέλο του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων η Σουηδία, η Ιταλία και άλλες,

Το μοντέλο του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων η Σουηδία, η Ιταλία και άλλες, Το μοντέλο του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων η Σουηδία, η Ιταλία και άλλες, διέπεται από τις αρχές του προτύπου Beveridge. «το κόστος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΩ ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Ζηπάρι Κως, Τ.Κ. 85300, Κως ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Κασσιώτη Διονυσία ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 22423 60009 FAX : 2242 069111 E- mail d.kasioti@kos.gr ΔΕΛΤΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ζούμε εδώ, μαζί! ΓΙΑ ΖΩΗ

Ζούμε εδώ, μαζί! ΓΙΑ ΖΩΗ Ζούμε εδώ, μαζί! ΓΙΑ ΖΩΗ Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα και τις ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.elpe.gr/online/generic.aspx?mid=267

Διαβάστε περισσότερα

Καλωσορίσατε στο ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου

Καλωσορίσατε στο ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου Ηγέτες με Όραμα Καλωσορίσατε στο ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου Αγαπητοί φοιτητές, Εκ μέρους του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων σας καλωσορίζουμε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση

Διαβάστε περισσότερα

«Πλαίσιο. Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής. Ηνωμένο Βασίλειο» Ηνωμένο Βασίλειο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

«Πλαίσιο. Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής. Ηνωμένο Βασίλειο» Ηνωμένο Βασίλειο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ «Πλαίσιο Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Ηνωμένο Βασίλειο» ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Διακίδης Ισίδωρος, Αντιδήμαρχος Haringey Λονδίνο Ηνωμένο Βασίλειο

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δημοσιοποίησης του ΣΦΕΕ Οκτώβριος 2014

Κώδικας Δημοσιοποίησης του ΣΦΕΕ Οκτώβριος 2014 Κώδικας Δημοσιοποίησης του ΣΦΕΕ Οκτώβριος 2014 Αρχές Χρηστής Διακυβέρνησης στον φαρμακευτικό κλάδο Οι σχέσεις μεταξύ των φαρμακευτικών επιχειρήσεων και των επαγγελματιών υγείας έχουν βαθιά και θετική επίδραση

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγήτρια: Κατερίνα Γρυμπογιάννη, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια της TUV Rheinland Α.Ε. 1 13/7/2012 ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Εισηγήτρια: Κατερίνα Γρυμπογιάννη, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια της TUV Rheinland Α.Ε. 1 13/7/2012 ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ Εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας στις υπηρεσίες Υγείας: Προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών. (ISO 9001 ISO 22000 ISO 14001 ISO 27001 ISO 50001 OHSAS 18001) Σχετικές

Διαβάστε περισσότερα

Mikel Coffee Company Α.Ε.

Mikel Coffee Company Α.Ε. Mikel Coffee Company Α.Ε. Ποιοι είμαστε? Το όραμά μας Η πορεία μας Η φιλοσοφία μας Οι Αξίες μας Καταστήματα mikel - Το Concept μας Τα προϊόντα μας Διαδικασία παραγωγής Εξοπλισμός στα καταστήματα mikel

Διαβάστε περισσότερα

Θέατρο-Δημιουργία-Παιχνίδι-Συναίσθημα και Σώμα. Θέατρο και Δημιουργία στην υπηρεσία της πρόληψης, της θεραπείας και της εκπαίδευσης

Θέατρο-Δημιουργία-Παιχνίδι-Συναίσθημα και Σώμα. Θέατρο και Δημιουργία στην υπηρεσία της πρόληψης, της θεραπείας και της εκπαίδευσης Θέατρο-Δημιουργία-Παιχνίδι-Συναίσθημα και Σώμα Θέατρο και Δημιουργία στην υπηρεσία της πρόληψης, της θεραπείας και της εκπαίδευσης www.torapaizoume.gr Xαίρετε!! Είμαστε ένας νέος κοινωνικός συνεταιρισμός

Διαβάστε περισσότερα

1. Εισαγωγή 2. Διαπιστεύσεις: Πιστοποίηση Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. Πιστοποίηση ΕΛΟΤ EN ISO 9001:2000 3. Σκοπός του Προγράμματος 4. Κατηγορίες υποψηφίων που γίνονται

1. Εισαγωγή 2. Διαπιστεύσεις: Πιστοποίηση Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. Πιστοποίηση ΕΛΟΤ EN ISO 9001:2000 3. Σκοπός του Προγράμματος 4. Κατηγορίες υποψηφίων που γίνονται 1. Εισαγωγή 2. Διαπιστεύσεις: Πιστοποίηση Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. Πιστοποίηση ΕΛΟΤ EN ISO 9001:2000 3. Σκοπός του Προγράμματος 4. Κατηγορίες υποψηφίων που γίνονται δεκτοί στο πρόγραμμα - Προαπαιτούμενα 5. Η Βεβαιωση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΕΛΕΙΘΩ» ΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΥΣΤΕΡΗΣΗ

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΕΛΕΙΘΩ» ΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΑΘΗΣΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» Α ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΕΛΕΙΘΩ» ΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Σοφία Άρτεμις Κουτσουβέλη

Διαβάστε περισσότερα

1993-2013 / 20 ΧΡΟΝΙΑ

1993-2013 / 20 ΧΡΟΝΙΑ 1993-2013 / 20 ΧΡΟΝΙΑ Γεφυρώνει αγορές Χτίζει σχέσεις Δημιουργεί προστιθέμενες αξίες Τοµείς δραστηριότητας Communication & Marketing Eταιρική Κοινωνική Ευθύνη Λιανεμπόριο/Βιομηχανία 1993-2013 / 20 ΧΡΟΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ISO 26000 ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ISO 26000 ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ISO 26000 ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΜΕΡΟΣ 3-4 ΙΩΑΝΝΗΣ Λ. ΣΟΥΦΛΗΣ Δρ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (isouflis@otenet.gr) ΜΑΙΟΣ 2013 ΔΟΜΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΑΡΧΕΣ, ΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΟΡΙΣΜΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΤΑΣΕΙΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ 2011 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ 1 Κώδικας Δεοντολογίας Γραφείου Διασύνδεσης ΤΕΙ Λάρισας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Κώδικας δεοντολογίας με φοιτητές και αποφοίτους προπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

«Κοινωνία σε κρίση, αυτοδιοίκηση σε δράση»

«Κοινωνία σε κρίση, αυτοδιοίκηση σε δράση» Συνέδριο «Κοινωνία σε κρίση, αυτοδιοίκηση σε δράση» Έκθεση ΠΟΛΙΣ, Θεσσαλονίκη 21-22 / 11/ 2013 «Κοινωνικές Δράσεις στη Νέα Προγραμματική Περίοδο» Αγγελική Ωραιοπούλου Προϊσταμένη ΕΔΑ Περιφέρειας Κεντρικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α

ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Κοραή 4, 105 64 Αθήνα Τηλ.: 5271400 Fax : 52 71420 e-mail: eysekt@mou.gr Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α Προς

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο Σακχαρώδης Διαβήτης (ΣΔ) είναι μια μεταβολική διαταραχή και αποτελεί ένα από τα συχνότερα χρόνια νοσήματα και μια από τις σημαντικότερες αιτίες πρόωρης

Διαβάστε περισσότερα

O πελάτης στο επίκεντρο

O πελάτης στο επίκεντρο Ημερίδα ΕΕΤΤ Ποιότητα Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών & Προστασία Καταναλωτών O πελάτης στο επίκεντρο Η εξυπηρέτηση του πελάτη κομβικό σημείο για την εδραίωση σχέσεων εμπιστοσύνης Tom Στράτος, Διευθυντής Εξυπηρέτησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 2014-2016. Εύη Χριστοφιλοπούλου Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 2014-2016. Εύη Χριστοφιλοπούλου Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 2014-2016 Εύη Χριστοφιλοπούλου Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Διαφανής Αποτελεσματική Υπεύθυνη Διακυβέρνηση Ζήτημα πρωτεύουσας

Διαβάστε περισσότερα

Leonardo da Vinci Mobility

Leonardo da Vinci Mobility Leonardo da Vinci Mobility Παραγωγή και Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων LLP-LdV-IVT-08-CY-167818 21/02/2009 έως 07/03/2009 Πρόγραμμα κινητικότητας μεταξύ: Τεχνικής και Γεωργικής Σχολής Αυγόρου Επαγγελματικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2014 Η Alpha Bank στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης συμμετέχει διαχρονικά σε ενέργειες που στόχο έχουν να ενισχύσουν την κοινωνία την παιδεία, τον πολιτισμό,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΚΟΠΟΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΟΠΙΚΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Σκοπός του συγκεκριμένου Σήματος είναι η πιστοποίηση των προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ SYLLABUS Vellum Global Educational Services A.E. 2015 Έκδοση 1.0 Εξεταστέα Ύλη 2015 Vellum Global Educational Services A.E. Αναγεννήσεως 46 & Αναγνωσταρά 13 / Θεσσαλονίκη /

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (MPA)

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (MPA) ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (MPA) Γιατί στο Νεάπολις Επιλέγοντας το Πανεπιστήμιο Νεάπολις γίνεσαι μέλος μιας ζωντανής κοινότητας που αποτελείται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και από ακαδημαϊκό προσωπικό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014 Η Αποστολή του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης που αποτελεί τον λειτουργίας του ή αλλιώς τον υπέρτατο λόγο

Διαβάστε περισσότερα