Τα νέα μας! Ιανουάριος 2013

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τα νέα μας! Ιανουάριος 2013"

Transcript

1 Τα νέα μας! Ιανουάριος 2013

2 Χριστούγεννα στον Κοινωνικό Ξενώνα Αστέγων Ο Κοινωνικός Ξενώνας Αστέγων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων πραγματοποίησε δράσεις και εκδηλώσεις, οι οποίες συμβάλλουν στην προστασία των κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων των αστέγων και ενθαρρύνουν την επανένταξή τους στην κοινωνική ζωή. Σε όλες τις παρακάτω δράσεις συμμετείχαν Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και εργαζόμενοι του Κοινωνικού Ξενώνα Αστέγων.

3 Δράσεις για τους Φιλοξενούμενους του Κοινωνικού Ξενώνα Αστέγων 3-7 Δεκεμβρίου 2012: Στολισμός Κοινωνικού Ξενώνα (από το προσωπικό, τα παιδιά που φιλοξενούνται στον ξενώνα και τους εθελοντές). 17 Δεκεμβρίου 2012 (Δευτέρα): Πρωινή εξωτερική ψυχαγωγική δράση για τα παιδιά του Ξενώνα. Εκπαιδευτική περιήγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, με θέμα την εμφάνιση των δεινοσαύρων της Παταγονίας, την κυριαρχία τους και τη μετέπειτα εξαφάνισή τους. Η έκθεση περιέλαβε επιβλητικά εκθέματα, τρισδιάστατες αναπαραγωγές και διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες. 18 Δεκεμβρίου 2012 (Τρίτη): Απογευματινή ψυχαγωγική δραστηριότητα στο Allou Fun Park, για τα παιδιά του Ξενώνα. 19 Δεκεμβρίου 2012 (Τετάρτη): Εξωτερική απογευματινή δράση για ενήλικες φιλοξενούμενους στο Μουσείο της Ακρόπολης. 20 Δεκεμβρίου 2012 (Πέμπτη): Εκπαιδευτική δράση στις 12:00 στον παιδότοπο του Ξενώνα, για τα ανήλικα παιδιά και τις μητέρες τους, στα πλαίσια της οποίας τα παιδιά έφτιαξαν χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κατασκευές με τις οποίες στόλισαν τα δωμάτιά τους. 27/12/2012 (Πέμπτη): Εορταστική εκδήλωση για όλους τους φιλοξενούμενους/ες, τα παιδιά τους, το προσωπικό του Ξενώνα και εθελοντές στα Fridays (Κολωνάκι). H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Coca - Cola Hellas. 31/12/2011 (Δευτέρα): Γιορτή με την ενεργό συμμετοχή των φιλοξενουμένων, των εθελοντών και του προσωπικού.

4 Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών στην πρωτοβουλία του Mega Channel «Νοιάζομαι Μοιράζομαι» Η εικόνα «οδηγεί» στο αντίστοιχο τηλεοπτικό ρεπορτάζ Παρόντες στη μεγάλη κινητοποίηση αλληλεγγύης, τον Μαραθώνιο που διοργανώθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι MEGA CHANNEL σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας "ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ- ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ", ήταν και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε να απουσιάζουν οι άνθρωποι αυτοί από μία προσπάθεια αλληλεγγύης, όταν αυτό πράττουν οι ίδιοι 365 ημέρες τον χρόνο; Ομάδες του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Αθηνών, με τη γνώριμη ετοιμότητά τους, ήταν παρούσες από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ, προσφέροντας τη βοήθειά τους κατά τη συγκέντρωση των ειδών από το μεγάλο πλήθος που συνέρεε στην εκδήλωση, προσφέροντας παράλληλα άμεση υγειονομική κάλυψη, σε περίπτωση ανάγκης. Ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός ήταν παρών στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, δίνοντας την αίσθηση ασφάλειας σε όλους όσους ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κοινωνικό αυτό κάλεσμα.

5 Έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων πολιτών: Ανοιχτοί 3 χώροι φιλοξενίας από τον Δήμο Αθηναίων, το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη σύμπραξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και άλλων 6 ΜΚΟ. Έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων πολιτών από το ψύχος έλαβε ο δήμος Αθηναίων, θέτοντας εκτάκτως σε λειτουργία ως χώρους φιλοξενίας, σε πρώτη φάση, τρία (3) δημοτικά κτίρια. Από τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013, και για όσο διάστημα απαιτηθεί βάσει εκτάκτων συνθηκών, θα λειτουργούν όλο το 24ωρο οι εξής χώροι: 1) Πολιτιστικό Κέντρο 4ου Διαμερίσματος (επί των οδών Λένορμαν & Αλεξανδρείας) 2) Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου (επί των οδών Μαμούρη & Δύμης) 3) Λέσχη Φιλίας Κυψέλης (επί των οδών Αγίου Μελετίου & Ξεναγόρα) Καθ όλη τη διάρκεια του 24ώρου λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1960, για πληροφορίες και έκκληση βοήθειας μόνο για την περιοχή του δήμου Αθηναίων. Η λήψη εκτάκτων μέτρων για την προστασία των αστέγων γίνεται σε στενή συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τη σύμπραξη φορέων, εθελοντικών οργανώσεων και ΜΚΟ που εξειδικεύονται στο ζήτημα των αστέγων (Γιατροί του Κόσμου, ΚΕΘΕΑ Exelixis, ΟΚΑΝΑ, Κλίμακα, PRAKSIS, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Γιατροί χωρίς Σύνορα). Ομάδες εργασίας (street work) του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις, θα ενημερώνουν τους άστεγους συμπολίτες μας για τους χώρους φιλοξενίας που έχουν διατεθεί, θα μοιράζουν υλικά, φάρμακα και ζεστό ρόφημα, και θα φροντίζουν για τη διακομιδή σε νοσοκομεία περιστατικών που το απαιτούν.

6 Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών στο Χριστουγεννιάτικο τουρνουά mini volley Γ.Σ. Χαλανδρίου Χριστουγεννιάτικο τουρνουά mini volley Γ.Σ. Χαλανδρίου 2012 διοργάνωσε το τμήμα βόλεϊ του Γ.Σ. Χαλανδρίου σε συνεργασία με το τμήμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012, στο κλειστό του Δ.Γ. Χαλανδρίου Ν. Πέρκιζας. Οι αγώνες απευθύνονταν σε παιδιά γεννημένα το 2001, το 2002 και το Οι Σαμαρείτες κάλυψαν υγειονομικά τους αγώνες, ενώ στο μέσο της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση του Ερυθρού Σταυρού και επίδειξη πρώτων βοηθειών από κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού. Επιπλέον, ο Γ.Σ. Χαλανδρίου, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του ΠΑνελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Πετοσφαιριστών, καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με αποκορύφωμα την ημέρα της εκδήλωσης, συνέλεξε τρόφιμα, φάρμακα και είδη ρουχισμού για το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων. Οι Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην εκπομπή «Όλα για την υγεία μου» του Mega Channel Η εικόνα «οδηγεί» στο αντίστοιχο τηλεοπτικό ρεπορτάζ Η εκπομπή Όλα για την υγεία μου με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που μεταδόθηκε στις 22 Δεκεμβρίου ήταν αφιερωμένη στον εθελοντισμό και στους συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται αφιλοκερδώς στον τομέα της υγείας. Η εκπομπή κατέγραψε τη δράση εθελοντικών οργανώσεων όπως του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Γιατρών του Κόσμου, της «Κιβωτού» και της «Praksis» και συζήτησε με τους εθελοντές για όσα «εισπράττουν» μέσα από την προσφορά τους σε συνανθρώπους μας.

7 Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών στην 9 η Εβδομάδα Μπάσκετ Special Olympics Δίπλα στους μαθητές των Special Olympics βρέθηκε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Αθήνας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καλύπτοντας υγειονομικά τους αγώνες της 9ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μπάσκετ Special Olympics, που πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές του Αιγάλεω, του Κορυδαλλού, της Πετρούπολης και του Πειραιά, από τις 24 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2012, υπό τη διοργάνωση των Special Olympics Hellas, και σε συνεργασία με το Υπ. Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα περιελάμβανε Αγώνες Μπάσκετ Unified (κοινωνικής ένταξης), όπου αθλητές των Special Olympics Hellas συναγωνίστηκαν με μαθητές Γενικής Εκπαίδευσης. Το μπάσκετ αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα αθλήματα των Special Olympics. Η 9η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μπάσκετ έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τις προσπάθειες των αθλητών και των αθλητριών να αναπτυχθούν σωµατικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευµατικά, μέσω του αθλητισμού, προσπάθεια που στηρίζει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διαθέτοντας τους εθελοντές του για την υγειονομική κάλυψη των αγωνιστικών χώρων, κατά τη διεξαγωγή των αγώνων.

8 Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός κοντά σε άτομα και οικογένειες θύματα της οικονομικής κρίσης 1800 δωροεπιταγές και δέματα για αστέγους διανεμήθηκαν από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα και τον Πειραιά, σε άτομα και οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική κρίση, από τις 27 έως τις 30 Δεκεμβρίου Η διάθεση των δωροεπιταγών προσέφερε τη δυνατότητα σε άτομα και οικογένειες, που έχουν κριθεί από τους κοινωνικούς λειτουργούς ως ευπαθείς ομάδες, να εξασφαλίσουν βασικά είδη διατροφής τους από σούπερ μάρκετ. Οι οικογένειες που έλαβαν τη στήριξη, επιλέχθηκαν από τους κοινωνικούς λειτουργούς με βάση τα παρακάτω κριτήρια: Χαμηλό εισόδημα (έως με δύο παιδιά) Πολυμελείς οικογένειες Μονογονεϊκές οικογένειες Χρόνιο νόσημα ή αναπηρία Ανήλικα παιδιά Ανεργία (ενός ή και των δύο γονέων) / Υποαπασχόληση Ανασφάλιστοι Έλλειψη υποστηρικτικού περιβάλλοντος Επίσης, σε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό αστέγων που ζει στο δρόμο χορηγήθηκαν είδη ατομικής υγιεινής, κουβέρτες, ξηρά τροφή και ζεστά ροφήματα.

9 Η Ανωτέρα Σχολή Νοσηλευτριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τραγούδησε τα Κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Μετά από πρόσκληση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η Ανωτέρα Σχολή Νοσηλευτριών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τον επισκέφθηκε τις Παραμονές των Χριστουγέννων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ακούστηκαν από την χορωδία της Σχολής Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα. Ο Μακαριώτατος, ως δείγμα ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης, δώρισε μια Καινή Διαθήκη κι ένα Σταυρό στις εκπαιδεύτριες και σπουδάστριες της Σχολής. Η χορωδία των Εθελοντών Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έδωσε με το δικό της τρόπο το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα Η χορωδία των Εθελοντών του Τομέα της Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μετέφερε το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα Αγάπης με το δικό της μοναδικό τρόπο... Λέγοντας τα Κάλαντα & πολλά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε: 18 Δεκεμβρίου _ Άσυλο Ανιάτων (Κυψέλη) 19 Δεκεμβρίου _ Γηροκομείο «Σκέπη Πρόνοιας» (Παιανία) 20 Δεκεμβρίου _ Νοσοκομείο Κοργιαλένειο Μπενάκειο & του χρόνου!

10 Επίσκεψη στον Ξενώνα «ΦΛΟΓΑ» από τις εκπαιδεύτριες & σπουδάστριες της Ανωτέρας Σχολής Νοσηλευτριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μήνυμα ελπίδας και αγάπης έστειλαν εκπαιδεύτριες και σπουδάστριες της Ανωτέρας Σχολής Νοσηλευτριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κατά την επίσκεψή τους στον Ξενώνα «ΦΛΟΓΑ» σε γονείς και παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια. Κατά την επίσκεψή τους αντάλλαξαν ευχές, τραγούδησαν τα κάλαντα και στη συνέχεια μοίρασαν δώρα σε όλα τα παιδιά.

11 Το Σώμα Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Κομοτηνής συμμετέχει σε μία «διαδραστική» συγκέντρωση τροφίμων Το Σώμα Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής, ανταποκρίθηκε θετικά σε κάλεσμα εθελοντών της πόλης και συμμετείχε ενεργά στην υλοποίηση μιας ιδιαίτερα πρωτότυπης ιδέας για τη συγκέντρωση τροφίμων και τη διανομή τους σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Στη δράση συμμετείχαν καταστήματα και καφέ, χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων, πολιτιστικοί σύλλογοι, εθελοντικές ομάδες, και απλοί συμπολίτες μας. Συγκεκριμένα ανταποκρίθηκαν: 12 καφέ, 2 χώροι πολιτισμού, 10 Πολιτιστικοί Σύλλογοι και 3 Εθελοντικές ομάδες που ένωσαν τις δυνάμεις τους για τον κοινό σκοπό. Δημιουργήθηκαν ομάδες χρωμάτων, και για μία εβδομάδα, από 13 έως 19 Ιανουαρίου, θα προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν τρόφιμα ενώ παράλληλα, καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα θα ενισχύουν με την παρουσία τους την προσπάθεια των ομάδων. Το Σώμα Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ. Κομοτηνής θα φροντίζει να αδειάζει τους γεμάτους σάκους του Άη Βασίλη, να βαθμολογεί τις ομάδες, διαφυλάσσοντας την αξιοπιστία του όλου εγχειρήματος, να καταμετρά τα είδη και να δημιουργεί πακέτα στήριξης που θα δοθούν στις οικογένειες, από τον αργοπορημένο Άη Βασίλη. Στο τέλος της εβδομάδας, θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο πάρτυ για τους συμμετέχοντες, στο οποίο θα βραβευθούν οι ομάδες με τις καλύτερες επιδόσεις!!! Με τη δράση αυτή, στηρίζουμε τον εθελοντισμό, προβάλλουμε τους καλλιτέχνες της περιοχής μας και κυρίως αναδεικνύουμε την αλληλεγγύη, μέσα από δράσεις που ενεργοποιούν τη συλλογικότητα.

12 Τα Περιφερειακά Τμήματα Καρδίτσας & Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κοντά στους πλημμυροπαθείς της περιοχής Σε άμεση έκκληση για βοήθεια ανταποκρίθηκαν για άλλη μία φορά το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Καρδίτσας & η Κοινωνική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Λάρισας. Η έντονη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών στην περιοχή και η μη σωστή λειτουργία των καναλιών αποτέλεσαν αιτία για να πλημμυρίσει ο συνοικισμός των Τσιγγάνων στην Μαύρικα Καρδίτσας και 500 άνθρωποι να φιλοξενηθούν στο κλειστό γήπεδο της πόλης. Παράλληλα,εθελοντές της Κοινωνικής Πρόνοιας κινητοποιήθηκαν και συγκέντρωσαν κλινοσκεπάσματα, τα οποία με υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Περιφερειακής Ενότητας μετεφέρθησαν το ίδιο βράδυ στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα στο Κέντρο υποδοχής των πλημμυροπαθών. Η έκκληση έγινε από την Πολιτική Προστασία Καρδίτσας και την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

13 Το περιφερειακό Τμήμα Καρδίτσας του ΕΕΣ στην διανομή συσσιτίου που διοργάνωσε ο Στρατός Σε συνέχεια της πλημμύρας του συνοικισμού, η Κοινωνική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Καρδίτσας δέχτηκε έκκληση να συμμετάσχει στη διανομή συσσιτίου που οργάνωσε ο Στρατός, στο συνοικισμό των Τσιγγάνων, μετά την εξασθένιση της νεροποντής και την υποχώρηση των υδάτων. Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο 4 Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας συνοδεία κοινωνικής λειτουργού για τη διανομή του συσσιτίου. Επίσης η διανομή συσσιτίου συνεχίστηκε και στο κλειστό γήπεδο, για τις λιγοστές οικογένειες που παρέμειναν εκεί. Οι περισσότεροι πληγέντες μετέβησαν σε κοντινούς συνοικισμούς, καθώς επρόκειτο να φιλοξενηθούν από συγγενείς τους.

14 Μεγάλη Συναυλία του Μίμη Πλέσσα για ενίσχυση του Τμήματος Τρικάλων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μια μεγάλη συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έδωσε την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, αφιλοκερδώς ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Μίμης Πλέσσας. Τα τελευταία 50 χρόνια, έχει αναπτύξει μια πολυσχιδή καλλιτεχνική και συνθετική δραστηριότητα σε όλους τους τομείς (μουσική, θέατρο, κινηματογράφος, ραδιόφωνο, τηλεόραση). Όπως γλαφυρά ανέφερε ο ίδιος ο Μίμης Πλέσσας «με αυτή τη συναυλία ξεπληρώνω ένα μεγάλο χρέος προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Τα χρόνια της κατοχής (1943) βρέθηκα με υγρά πλευρίτιδα και χάρις στους σπουδαίους γιατρούς του ΕΕΣ αποθεραπεύτηκα. Από τότε δεν ξέχασα ποτέ τι οφείλω σε αυτούς που διακονούν την επιστήμη και την προσφορά τους στα κοινά». Μετά το τέλος της εκδήλωσης παραδόθηκαν, από την EVIMA Ασφαλιστική προς το Τμήμα Τρικάλων του ΕΕΣ και την πρόεδρο κα Τζένη Λιάγκα, τα κλειδιά ενός υπηρεσιακού αυτοκινήτου για την κάλυψη των αναγκών του Τμήματος.

15 Ιδιαίτερος φόρος τιμής από τους Εθελοντές Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης Το δικό τους φόρο τιμής απέδωσαν οι Εθελοντές Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Θεσσαλονίκης που επισκέφθηκαν την Αλβανία και συγκεκριμένα τις περιοχές Μοσχόπολη, Κορυτσά, Πόγραδετς, όπου έχασαν τη ζωή τους Ελληνες στρατιώτες και εθελόντριες αδελφές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Στα μνημεία των πεσόντων κατατέθηκαν στεφάνια και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, στην Ιερά Μητρόπολη Κορυτσάς. Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ελληνικό σχολείο «Όμηρος» Κορυτσάς, όπου διανεμήθηκε στους μαθητές εκπαιδευτικό υλικό, γραφική ύλη και παιχνίδια. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 10 & 11 Νοεμβρίου 2012

16 «Δέντρο Αγάπης» από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ Καλαμάτας Το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Καλαμάτας την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, κάλεσε τους πολίτες της πόλης μέσα από μια συμβολική κίνηση να προσφέρουν δώρα Αγάπης προς τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται αυτή την περίοδο. Στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο Αγάπης του Ερυθρού Σταυρού, το οποίο στήθηκε στα γραφεία του Τμήματος, εκτός από τις κάρτες ευχών συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία μοιράστηκαν από τους εθελοντές μας σε 125 οικογένειες και μεμονωμένα άτομα.

17 Η εταιρεία ΜΑΚΡΟ ενισχύει το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 12:00 το μεσημέρι, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Θεσσαλονίκης παρέλαβαν τρόφιμα και λοιπά είδη, που συγκέντρωσε η εταιρεία ΜΑΚΡΟ στο κατάστημά της στην περιοχή της Καλαμαριάς. Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Εθελοντισμού, η εταιρεία ΜΑΚΡΟ οργάνωσε δράση συγκέντρωσης τροφίμων, ιματισμού και λοιπών ειδών πρώτης ανάγκης ώστε να ενισχύσει το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην προσπάθειά του να ανακουφίσει ευάλωτες ομάδες - θύματα της οικονομικής κρίσης. Τα προϊόντα παραδόθηκαν από τους υπευθύνους της εταιρείας ΜΑΚΡΟ σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Σ. παρουσία εθελοντών του Ε.Ε.Σ., πελατών και εργαζομένων της εταιρείας ΜΑΚΡΟ.

18 Ενίσχυση απόρων οικογενειών Νομού Θεσπρωτίας από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας προσέφερε ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της περιοχής μας, ως έμπρακτη απόδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπισμού. Αφουγκραζόμενες τα προβλήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας μας, οι Εθελόντριες, συγκέντρωσαν τρόφιμα, παρέχοντας ηθική και υλική στήριξη σε 135 άπορες οικογένειες του Νομού Θεσπρωτίας. Βράβευση Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Ηγουμενίτσας από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κο Θωμά Πιτούλη Στο πλαίσιο της "Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού" ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κος Θ. Πιτούλης και η Περιφέρεια Ηπείρου απένειμαν τιμητική διάκριση στο Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας για τη μεγάλη του προσφορά στον τομέα του Εθελοντισμού καθώς και για το σύνολο των δράσεων που υλοποίησε στο Νομό Θεσπρωτίας.

19 Μερικά ακόμα νέα... Επιγραμματικά! Το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με το 2 ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής και άλλους τοπικούς φορείς συγκέντρωσε και διένειμε τρόφιμα καθώς και ειδικά κουπόνια για ΔΩΡΕΑΝ παροχή κρέατος ή πουλερικών, συνολικά σε 80 οικογένειες. Η συλλογή τροφίμων από το σχολείο θα συνεχιστεί καθ όλη τη σχολική περίοδο. Διανομή τροφίμων & παιχνιδιών κατά την περίοδο των Χριστουγέννων πραγματοποίησε το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς. Συγκεκριμένα στις 21 Δεκεμβρίου 2012 προσέφερε τρόφιμα και παιχνίδια σε 60 άπορες οικογένειες και σε μικρά παιδιά της περιοχής μας αντιστοίχως. Σ αυτή μας την προσπάθεια συνέβαλαν τόσο απλοί πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, όσο και εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του 1ου, 4ου, 5ου, 8ου, 9ου και 10ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς, καθώς επίσης και εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς του Γυμνασίου Κυριακίου και του Λυκείου Άσπρων Σπιτιών. Το Τοπικό Τμήμα Αγίου Νικολάου του ΕΕΣ συμμετείχε στη «Γιορτή της Αγάπης» την Κυριακή 23/12/12 στην κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου με τη διοργάνωση και το συντονισμό αιμοδοσίας, σε συνεργασία και με άλλους φορείς της περιοχής. Η αιμοδοσία έγινε από συνεργείο του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου & το αίμα διατέθηκε στην Τράπεζα κάθε συμμετέχοντος συλλόγου. Το Περιφερειακό Τμήμα Σητείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προσέφερε και φέτος τις «Τσάντες της Αγάπης». Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Τμήματος πατήρ Γεώργιος Γουλιέλμος, παραμονές των Χριστουγέννων, το Τμήμα κατέβαλε προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει καμία οικογένεια στην περιοχή η οποία να μην μπορεί να απολαύσει τα αναγκαία για τις ημέρες των εορτών.

20 Μερικά ακόμα νέα... Επιγραμματικά! Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 120 χρόνια της, η Φιλαρμονική Εταιρία - Ωδείο Πατρών διοργάνωσε εκδήλωση την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 στην Αίθουσα Συναυλιών για τη στήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τα Χριστούγεννα προσέφερε το Περιφερειακό Τμήμα Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε 350 οικογένειες των Χανίων. Η διανομή έγινε με βάση τις ανάγκες των οικογενειών και την οικονομική τους κατάσταση, όπως αυτές έχουν ήδη καταγραφεί από την υπηρεσία. Η Μητρόπολη Ρόδου, οι υπηρεσίες Πρόνοιας του ενιαίου δήμου του νησιού, η Περιφέρεια με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, οι πρόσκοποι, το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ρόδου, ενορίες, δημοτικές κοινότητες, φορείς, σύλλογοι, επιχειρηματίες, οργανώσεις και κυρίως βέβαια ο απλός κόσμος, έδωσαν φέτος τον καλύτερό τους εαυτό, διαθέτοντας από το υστέρημά τους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία στη συνέχεια διανεμήθηκαν από την Εκκλησία, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Δήμο Ροδίων, σε περισσότερες από οικογένειες του νησιού. Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε από το Τμήμα Νεότητας Νέας Σμύρνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το Εργαστήρι Αγάπης, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16/12/2012. Τα παιδιά του Τμήματος έφτιαξαν γλυκίσματα και συγκέντρωσαν τρόφιμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου, τα οποία την επόμενη μέρα προσέφεραν στη Στέγη Γερόντων της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης. Εκεί χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, έψαλαν τα κάλαντα και διασκέδασαν μαζί με τους ηλικιωμένους του ιδρύματος, οι οποίοι στο τέλος ενώθηκαν στο χορό με τα παιδιά.

21 Ειδικές Ευχαριστίες...! Ένα ιδιαίτερο «Ευχαριστώ» στην Coca Cola που «πιστεύει σε ένα καλύτερο αύριο» και μας βοηθάει να το κάνουμε πράξη Σε συνέχεια του προγράμματος ανακαίνισης του Κοινωνικού Ξενώνα Αστέγων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγους μήνες, η Coca Cola διοργάνωσε με δική της πρωτοβουλία Χριστουγεννιάτικο Γεύμα Αγάπης για τους φιλοξενούμενους και το προσωπικό του Ξενώνα. Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου στις 13:30, όλοι οι φιλοξενούμενοι του Κοινωνικού Ξενώνα βρέθηκαν σε Χριστουγεννιάτικο γεύμα στο εστιατόριο TGI Friday s στο Κολωνάκι (Νεοφύτου Βάμβα 2) όπου απόλαυσαν ένα πλούσιο γεύμα, διασκέδασαν & δέχτηκαν δώρα από τον Άγιο Βασίλη. Με αυτή την πράξη έμπρακτης αλληλεγγύης, η Coca Cola στέκεται πολύτιμη συνοδοιπόρος στο έργο του ΕΕΣ, συμβάλλοντας με τον τρόπο της στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Οργανισμός μας να ανταποκριθεί στις επείγουσες ανάγκες των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας και να διασφαλίσει γι αυτούς συνθήκες αξιοπρεπούς καθημερινής διαβίωσης.

22 Ειδικές Ευχαριστίες...! Οι φιλοξενούμενοι του Κοινωνικού Ξενώνα Αστέγων περιηγούνται στο Μουσείο της Ακρόπολης Το Μουσείο της Ακρόπολης για άλλη μία φορά στέκεται αρωγός στην προσπάθεια του Κοινωνικού Ξενώνα Αστέγων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να διασφαλίσει για τους φιλοξενούμενούς του συνθήκες αξιοπρεπούς καθημερινής διαβίωσης. Εξασφαλίζοντας δωρεάν είσοδο σε οικογένειες και παιδιά του Κοινωνικού Ξενώνα Αστέγων, έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενούς μας να θαυμάσουν τα σπουδαία εκθέματα του Μουσείου. Η έμπρακτη συμπαράσταση και βοήθεια του Μουσείου της Ακρόπολης συμβάλλει στην καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός να καταπολεμήσει κάθε μορφής ανισότητα και διάκριση εις βάρος ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

23 Ευχαριστούμε!

NEWS LETTER ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ

NEWS LETTER ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ NEWS LETTER ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 Π ε ρ ι ε χό μ ε ν α - Συνεργασία Fanta και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 4 - Πρόγραμμα «Νοιάζομαι για την υγεία μου» 5 - Δωρεάν οπωροκηπευτικά από την Ιεράπετρα στη Θεσ/κη

Διαβάστε περισσότερα

Απρίλιος - Μάιος 2013

Απρίλιος - Μάιος 2013 Απρίλιος - Μάιος 2013 8 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου «Την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου γιορτάζουμε 150 χρόνια αδιάλειπτης ανθρωπιστικής προσφοράς και

Διαβάστε περισσότερα

Τα νέα μας! Φεβρουάριος 2013

Τα νέα μας! Φεβρουάριος 2013 Τα νέα μας! Φεβρουάριος 2013 Ερυθρός Σταυρός 150 χρόνια απο την ίδρυση του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού κινήματος Η αλτρουιστική διάθεση προσφοράς του Ερρίκου Ντυνάν προς τους τραυματίες της μάχης του Σολφερίνο,

Διαβάστε περισσότερα

Newsletter#30. Αποστολή των ΓτK στο Σουρούτς Τουρκίας. 25 Χρόνια Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας όπου υπάρχουν άνθρωποι

Newsletter#30. Αποστολή των ΓτK στο Σουρούτς Τουρκίας. 25 Χρόνια Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας όπου υπάρχουν άνθρωποι ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014 Αποστολή των ΓτK στο Σουρούτς Τουρκίας Στις 8 Νοεμβρίου οι ΓτΚ πραγματοποίησαν έκκληση για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας με

Διαβάστε περισσότερα

Editorial. Μάρτιος & Απρίλιος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Editorial. Μάρτιος & Απρίλιος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Newsletter Η ΑΡΣΙΣ είναι μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται για την πρόληψη της κοινωνικής περιθωριοποίησης και τη διευκόλυνση της κοινωνικής ένταξης των νέων και άλλων ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Διαβάστε περισσότερα

Τα νέα μας! Δεκέμβριος 2012

Τα νέα μας! Δεκέμβριος 2012 Τα νέα μας! Δεκέμβριος 2012 Έναρξη του Πανελλήνιου Εράνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για το 2012 «Δίπλα σε εσάς. Απέναντι στην κρίση» Με αφορμή την έναρξη του Πανελλήνιου Εράνου «Δίπλα σε εσάς. Απέναντι

Διαβάστε περισσότερα

Newsletter#24. εστιάζοντας στις έγκυες και στα παιδιά

Newsletter#24. εστιάζοντας στις έγκυες και στα παιδιά ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΪΟΣ 2014 Πρόσβαση στην ιατρική φροντίδα για τους πιο ευάλωτους σε μια Ευρώπη σε κοινωνική κρίση: εστιάζοντας στις έγκυες και στα παιδιά Photo:

Διαβάστε περισσότερα

Newsletter#29. Δράσεις Νοεμβρίου αθηνα ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014. www.mdmgreece.gr

Newsletter#29. Δράσεις Νοεμβρίου αθηνα ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014. www.mdmgreece.gr ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014 Δράσεις Νοεμβρίου αθηνα Στις 1-2 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα ιατρικού ελέγχου στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας από τους

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.)

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα Μήνυμα Δημάρχου... 3 Εισαγωγή Προέδρου Ο.Κ.Π.Α.Π.Α... 5 Α. Κρίση και Κοινωνική πολιτική... 7 Β. Γενικές παρατηρήσεις... 9 Γ. Κεντρική υπηρεσία... 10 Γ1. Οικονομικά στοιχεία Ο.Κ.Π.Α.Π.Α...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΕΣΤΙΑ, Αρτοποιεία Α.Ε.Β.Ε 12. ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ Euro L@b Καλαμαριάς 15. FOURLIS Όμιλος Εταιριών 17 ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 19

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΕΣΤΙΑ, Αρτοποιεία Α.Ε.Β.Ε 12. ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ Euro L@b Καλαμαριάς 15. FOURLIS Όμιλος Εταιριών 17 ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΑΣΩΓΗ 5 ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ 6 XΡΗΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ - ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΕ 8 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 9 ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ 10 ΕΣΤΙΑ, Αρτοποιεία Α.Ε.Β.Ε 12 ΕΤΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

Newsletter#21. Συνάντηση Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ Δωρεάν Υγεία για τους Ανασφάλιστους

Newsletter#21. Συνάντηση Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ Δωρεάν Υγεία για τους Ανασφάλιστους ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014 Συνάντηση Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ Δωρεάν Υγεία για τους Ανασφάλιστους Στις 21 Φεβρουαρίου 2014, στη Διεθνή Συνάντηση των μελών

Διαβάστε περισσότερα

Ξεχώρισαν... 26η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση

Ξεχώρισαν... 26η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση Ξεχώρισαν... _5 26η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση Η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση είναι το ετήσιο ραντεβού του Κλάδου Ανιχνευτών με τον πολιτισμό. Για έναν ολόκληρο χρόνο

Διαβάστε περισσότερα

Φτώχεια και Εργασία: Μια Ολοκληρωμένη Προσέγγιση Διερεύνησης και Άμβλυνσης του Φαινομένου ΔΡΑΣΗ: ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ

Φτώχεια και Εργασία: Μια Ολοκληρωμένη Προσέγγιση Διερεύνησης και Άμβλυνσης του Φαινομένου ΔΡΑΣΗ: ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ Φτώχεια και Εργασία: Μια Ολοκληρωμένη Προσέγγιση Διερεύνησης και Άμβλυνσης του Φαινομένου ΔΡΑΣΗ: ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ «Χαρτογράφηση Υπηρεσιών, Φορέων και Οργανώσεων για δράσεις κατά της Φτώχειας και του Κοινωνικού

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Έντυπο Δράσεων Ιδρύματος

Ενημερωτικό Έντυπο Δράσεων Ιδρύματος Κέντρο Ειδικών Ατόµων η «ΧΑΡΑ» Ενημερωτικό Έντυπο Δράσεων Ιδρύματος Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Κάθε χρόνο προσπαθούμε να σας μεταφέρουμε μέσα από τις φωτογραφίες και τις λέξεις στιγμές από την καθημερινότητα

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός 1877-2007

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός 1877-2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μήνυµα του Προέδρου... 4 Διεθνές Κίνηµα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ηµισελήνου... 6 Οι θεµελιώδεις αρχές... 8 Το έµβληµα... 12 Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός... 14 Η ιστορία... 16 Παρουσία του

Διαβάστε περισσότερα

ZHKOS ΔΩΡΕΑΝ FREE PRESS. ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ Στεφανάκη...για όλα σας τα έντυπα! Δεκέμβριος 2013. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Χριστουγεννιάτικη Α' Παιδική Χαρά

ZHKOS ΔΩΡΕΑΝ FREE PRESS. ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ Στεφανάκη...για όλα σας τα έντυπα! Δεκέμβριος 2013. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Χριστουγεννιάτικη Α' Παιδική Χαρά ΔΩΡΕΑΝ FREE PRESS Νο 58 Δεκέμβριος 2013 ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ Στεφανάκη...για όλα σας τα έντυπα! ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Χριστουγεννιάτικη Α' Παιδική Χαρά ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Στέγη Πολιτισμού «Γιάννης Ρίτσος» ΙΛΙΟΝ Στήριξη Κοινωνικού

Διαβάστε περισσότερα

Newsletter/03. με αλληλεγγύη. Στην κρίση απαντάμε

Newsletter/03. με αλληλεγγύη. Στην κρίση απαντάμε ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012 Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη Photo: Γιάννης Γιαννακόπουλος Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Πρωτομαγιά, στο Γκάζι, η

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 1. Εισαγωγή... 3. 1.1 Ιστορική αναδρομή... 3. 1.2 Μορφές εθελοντισμού... 3. 1.3 Ορισμός... 5. 1.4 Χαρακτηριστικά εθελοντή...

Περιεχόμενα. 1. Εισαγωγή... 3. 1.1 Ιστορική αναδρομή... 3. 1.2 Μορφές εθελοντισμού... 3. 1.3 Ορισμός... 5. 1.4 Χαρακτηριστικά εθελοντή... 1 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 3 1.1 Ιστορική αναδρομή... 3 1.2 Μορφές εθελοντισμού... 3 1.3 Ορισμός... 5 1.4 Χαρακτηριστικά εθελοντή... 6 1.5. Ο εθελοντισμός στην Ελλάδα... 8 1.6. Ο Εθελοντισμός στην Eυρώπη...

Διαβάστε περισσότερα

2 ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ

2 ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑΛΠΩΡΗ 2 ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ 400 ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκοποι. φιλία. αισιοδοξία. δράση. εμπειρίες. προσφορά. παιχνίδι. ιδανικά. εξερεύνηση. κατασκήνωση. εκπαίδευση. περιπέτεια παρέα.

Πρόσκοποι. φιλία. αισιοδοξία. δράση. εμπειρίες. προσφορά. παιχνίδι. ιδανικά. εξερεύνηση. κατασκήνωση. εκπαίδευση. περιπέτεια παρέα. Απολογισμός Εργασίας Ιδρύματος Σώμα Eλλήνων Προσκόπων ιδανικά εμπειρίες Πρόσκοποι περιπέτεια παρέα δράση αισιοδοξία παιχνίδι φιλία εκπαίδευση κατασκήνωση υπευθυνότητα εξερεύνηση προσφορά Αγαπητά Μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλευρό κάθε πολίτη!

Στο πλευρό κάθε πολίτη! Στο πλευρό κάθε πολίτη! ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2011-2012 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 Στο πλευρό κάθε πολίτη! Φίλες και φίλοι, Πολίτες Μοσχάτου Ταύρου Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, θέσαμε στο επίκεντρο

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα. Μουσική στην υπηρεσία του. Θέσεις Αποτυχία οι Στόχοι της Χιλιετίας. Οδοιπορικό / Πίνδος Άνθρωποι υπάρχουν στα βουνά!

Αθήνα. Μουσική στην υπηρεσία του. Θέσεις Αποτυχία οι Στόχοι της Χιλιετίας. Οδοιπορικό / Πίνδος Άνθρωποι υπάρχουν στα βουνά! Τριµηνιαία έκδοση των Γιατρών Του Κόσµου Τεύχος #50 Oκτώβριος/Νοέµβριος/Δεκέµβριος 2010 Οδοιπορικό / Πίνδος Άνθρωποι υπάρχουν στα βουνά! Άνθρωποι Π. Καλαντζόπουλος Ε. Ρεµπούτσικα: Μουσική στην υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

δράσεις ζωής περιεχόμενα... ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΡΕΦΩΝ

δράσεις ζωής περιεχόμενα... ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΡΕΦΩΝ δράσεις ζωής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1937 NEWSLETTER IOYΛΙΟΣ 2011 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΡΕΦΩΝ Το Πρόγραμμα Βρεφών της ΕΛΕΠΑΠ στηρίζεται στην

Διαβάστε περισσότερα

Καλές τές. «Δώρο από το περιοδικό το ημερολόγιο του 2015. τηλ. 210 50 17 570 τηλ. 210 27 17 008

Καλές τές. «Δώρο από το περιοδικό το ημερολόγιο του 2015. τηλ. 210 50 17 570 τηλ. 210 27 17 008 FREE PRESS ΔΩΡΕΑΝ Καλές τές Γιορ» «Δώρο από το περιοδικό το ημερολόγιο του 2015 Νέο κατάστημα: Δαναών 73 Ίλιον Τηλ. 210 60 31 996 πωληση: χονρικη - λιανικη Υποκαταστήματα ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: 25ης ΜΑΡΤΊΟΥ 138 Ν.

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ 2 ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΟΝΟΜΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ: ΚΛΕΝΙΑ ΕΛΕΝΗ ΤΜΗΜΑ: Ζ3

Τ.Ε.Ι ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ 2 ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΟΝΟΜΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ: ΚΛΕΝΙΑ ΕΛΕΝΗ ΤΜΗΜΑ: Ζ3 Τ.Ε.Ι ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ 2 ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΟΝΟΜΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ: ΚΛΕΝΙΑ ΕΛΕΝΗ ΤΜΗΜΑ: Ζ3 ΛΑΡΙΣΑ 2009 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ελληνικός ερυθρός σταυρός:

Διαβάστε περισσότερα

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, στο πρόσφατο έκτακτο συνέδριό της αποφάσισε μια σειρά κινητοποιήσεων, όπως:

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, στο πρόσφατο έκτακτο συνέδριό της αποφάσισε μια σειρά κινητοποιήσεων, όπως: ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ Δύο χρόνια Δημοτική Αρχή Το οικονομικό και θεσμικό πλαίσιο της Τ.Α. σήμερα Στo τέλος του 2012 κλείνουν δύο χρόνια από την ημέρα που η νέα δημοτική μας παράταξη, «ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ»,

Διαβάστε περισσότερα

απολογισμός έργου 2004-2007 απολογισμός έργου 2004-2007

απολογισμός έργου 2004-2007 απολογισμός έργου 2004-2007 απολογισμός έργου 24-27 απολογισμός έργου 24-27 απολογισμός έργου Ο Απολογισμός, του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος αποτελεί μια ξεχωριστή έκδοση, που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 23 και περιελάμβανε την πενταετία

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός Έργου Ιανουάριος 2012 Ιούνιος 2013

Απολογισμός Έργου Ιανουάριος 2012 Ιούνιος 2013 Απολογισμός Έργου Ιανουάριος 2012 Ιούνιος 2013 Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης Ν.Δ. Απολογισμός Έργου Ιανουάριος 2012 Ιούνιος

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική Εργασία Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστηµών Α Λυκείου (2 0 τετράµηνο) Θέµα: Εθελοντισµός - Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Ερευνητική Εργασία Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστηµών Α Λυκείου (2 0 τετράµηνο) Θέµα: Εθελοντισµός - Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις Ερευνητική Εργασία Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστηµών Α Λυκείου (2 0 τετράµηνο) Θέµα: Εθελοντισµός - Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις Συντονιστές καθηγητές: Φουρναράκης Φίλιππος Σαββοπούλου Αντιγόνη ~ 1

Διαβάστε περισσότερα