Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download ""

Transcript

1

2

3

4

5

6 Το ΕΚ σε αριθμούς Το ΕΚ είναι η μεγαλύτερη δημοκρατικά εκλεγμένη κοινοβουλευτική συνέλευση στον κόσμο. Κατωτέρω σας παραθέτουμε ορισμένα στοιχεία σχετικά με τις δραστηριότητές του κατά την νομοθετική περίοδο Έργο του ΕΚ Βάσει της διαδικασίας συναπόφασης, το ΕΚ εγκρίνει νομοθετικές πράξεις από κοινού με το Συμβούλιο Υπουργών. Κατά τη διάρκεια αυτής της νομοθετικής περιόδου το ΕΚ τροποποίησε και ενέκρινε 637 κείμενα συναπόφασης, εκ των οποίων τα 494 στο στάδιο της πρώτης ανάγνωσης, τα 140 στο στάδιο της δεύτερης ανάγνωσης και τα εναπομείναντα 23 στο πλαίσιο της διαδικασίας συνδιαλλαγής. Έως το Μάιο του 2009 οι Πρόεδροι του ΕΚ και του Συμβουλίου είχαν υπογράψει 404 κείμενα συναπόφασης τα οποία στη συνέχεια έγιναν νόμοι. Βάσει της διαδικασίας σύμφωνης γνώμης, το ΕΚ μπορεί είτε να εγκρίνει είτε να απορρίψει μια νομοθετική πράξη. Δεν μπορεί, όμως, να υιοθετήσει τροπολογίες. Η διαδικασία αυτή αφορά κυρίως σε διεθνείς συμφωνίες και την προσχώρηση νέων κρατών μελών. Την περίοδο το ΕΚ έκανε χρήση αυτής της διαδικασίας 63 φορές. Σύμφωνα με τη διαδικασία διαβούλευσης, το ΕΚ μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του. Ωστόσο, την τελική απόφαση λαμβάνει το Συμβούλιο Υπουργών. Μέχρι στιγμής εφαρμόζεται σε τομείς, όπως η γεωργία, η φορολογία και η δικαιοσύνη. Το ΕΚ ψήφισε επί 633 εκθέσεων διαβούλευσης κατά την τρέχουσα νομοθετική περίοδο. Το ΕΚ καταρτίζει επίσης, από κοινού με το Συμβούλιο, τον προϋπολογισμό της ΕΕ αλλά και εγκρίνει τους λογαριασμούς της ("χορήγηση απαλλαγής"). Οι ευρωβουλευτές έλαβαν 216 τέτοιες αποφάσεις την περίοδο Το ΕΚ υιοθέτησε 660 εκθέσεις πρωτοβουλίας καθώς και 593 ψηφίσματα, μέσω των οποίων εξέφρασε τις θέσεις τους (μη δεσμευτικού χαρακτήρα) για θέματα που θεώρησε σημαντικά. 37 δε γραπτές δηλώσεις υπεγράφησαν από την πλειοψηφία του Σώματος είναι ο συνολικός αριθμός των κειμένων που ενέκρινε το ΕΚ στις συνόδους ολομέλειας κατά τη διάρκεια αυτής της νομοθετικής περιόδου. Από αυτά 1355 ήταν νομοθετικής φύσης. Κοινοβουλευτικές επιτροπές, πολιτικές ομάδες και μεμονωμένοι ευρωβουλευτές κατέθεσαν τροπολογίες, εκ των όποιων οι εγκρίθηκαν. Από τις τελευταίες οι αφορούσαν σε εκθέσεις συναπόφασης.

7 49 πανηγυρικές συνεδριάσεις έλαβαν χώρα, στο πλαίσιο των οποίων σημαντικές προσωπικότητες εκφώνησαν ομιλίες. Η συντομότερη ομιλία ήταν αυτή της Βασίλισσας Βεατρίκης της Ολλανδίας (19 λεπτά), ενώ η μακρύτερη αυτή της κολομβιανής πολιτικού Ίγκριντ Μπετανκούρ (50 λεπτά). Ευρωβουλευτές Το ΕΚ απαρτίζεται αυτή τη στιγμή από 736 ευρωβουλευτές, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Νίκαιας. Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λισαβόνας, ο αριθμός των ευρωβουλευτών θα είναι 751. Αν όμως τεθεί σε ισχύ κατά τη διάρκεια της αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου, τότε το ΕΚ θα διαθέτει, σε προσωρινή βάση και μέχρι το 2014, 754 μέλη. Η Γερμανία θα είναι η μόνη χώρα που "χάνει" ευρωβουλευτές βάσει της Συνθήκης της Λισαβόνας, παρότι θα της επιτραπεί να διατηρήσει τους 99 Ευρωβουλευτές της μέχρις της επόμενες ευρωεκλογές. Αυτό εξηγεί γιατί το Κοινοβούλιο ενδέχεται να διαθέτει 754 ευρωβουλευτές για μία μεταβατική περίοδο 5 ετών. Το προσωπικό του ΕΚ Από τον Μάιο του 2009 ο αριθμός των μόνιμων και έκτακτων υπαλλήλων του ΕΚ έχει ως εξής: ΣΥΝΟΛΟ Λουξεμβούργο Άλλες Τοποθεσίες Οι γυναίκες αποτελούν την πλειοψηφία του προσωπικού: 60% γυναίκες, 40% άνδρες. 47 χρονών είναι η μέση ηλικία των μονίμων υπαλλήλων (50 των υπαλλήλων από τα παλαιά κράτη μέλη και 34 των υπαλλήλων από τα νέα κράτη μέλη). Η μεγαλύτερη Γενική Διεύθυνση είναι αυτή για τη Μετάφραση όπου απασχολείται πλέον του 1/5 (21,5%) του προσωπικού του ΕΚ. Αν στον αριθμό αυτό προστεθούν οι διερμηνείς και οι γλωσσομαθείς νομικοί, τότε μπορούμε να πούμε ότι το 1/3 των θέσεων εργασίας στο ΕΚ είναι γλωσσικής φύσης. Επιπλέον, οι ευρωβουλευτές απασχολούν 1510 κοινοβουλευτικούς συνεργάτες (στοιχεία Μαΐου 2009). Προϋπολογισμός του ΕΚ Ο προϋπολογισμός του ΕΚ για το 2009 ανέρχεται περίπου σε 1,53 δισ. ευρώ, ποσό που αναλογεί σε λίγο περισσότερα από 3 ευρώ ανά κάτοικο της ΕΕ. Από το ποσό αυτό 294 εκατ. θα δαπανηθούν για τα κτήρια και τον εξοπλισμό τους, 503 εκατ. για το προσωπικό (μόνιμο και έκτακτο), 190 εκατ. για τα έξοδα των ευρωβουλευτών, 185 εκατ. για τους κοινοβουλευτικούς τους συνεργάτες, και 101 εκατ. για την παροχή υπηρεσιών από εξωτερικές εταιρίες.

8 Κτήρια του ΕΚ Βάσει της απόφασης των κρατών μελών (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο), το ΕΚ διαθέτει 3 τόπους εργασίας: το (επίσημη έδρα), τις και το Λουξεμβούργο. Ακολουθούν πληροφορίες σχετικά με τα κτήρια του ΕΚ: ΣΥΝΟΛΟ Λουξεμβούργο Αριθμός κτηρίων Επιφάνεια, μ Αίθουσες συνεδριάσεων (συμπεριλαμβανομένου του Ημικυκλίου) Διαπιστευμένοι εκπρόσωποι συμφερόντων και δημοσιογράφοι Οι διαπιστευμένοι εκπρόσωποι συμφερόντων στο ΕΚ είναι 4322 και εκπροσωπούν 1699 οργανώσεις (στοιχειά Μαΐου 2009). Επιπλέον, 1000 δημοσιογράφοι είναι διαπιστευμένοι στο σύνολο των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, ενώ περαιτέρω 100 είναι διαπιστευμένοι μόνο στο ΕΚ.

9

10

11

12 Διαδικασία συναπόφασης Ο μηχανισμός της διαδικασίας συναπόφασης Η διαδικασία συναπόφασης αποτελείται από τρία στάδια και δίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δικαίωμα αρνησικυρίας. Σε γενικές γραμμές, η διαδικασία αυτή εξελίσσεται κατά τον ακόλουθο τρόπο: Η Επιτροπή υποβάλλει μια πρόταση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο. Πρώτη ανάγνωση Το Κοινοβούλιο εγκρίνει, ενδεχομένως, τροπολογίες στην πρόταση της Επιτροπής. Εάν το Κοινοβούλιο δεν εγκρίνει τροπολογίες και το Συμβούλιο κάνει επίσης δεκτή την πρόταση της Επιτροπής: η πράξη εγκρίνεται από το Συμβούλιο με ειδική πλειοψηφία. Εάν το Κοινοβούλιο εγκρίνει τροπολογίες: Το Συμβούλιο εγκρίνει όλες τις τροπολογίες και δεν τροποποιεί κατ άλλον τρόπο την πρόταση της Επιτροπής: η πράξη εγκρίνεται από το Συμβούλιο με ειδική πλειοψηφία. Το Συμβούλιο δεν εγκρίνει όλες τις τροπολογίες του Κοινοβουλίου ή τις απορρίπτει: το Συμβούλιο υιοθετεί, με ειδική πλειοψηφία, μια "κοινή θέση" η οποία διαβιβάζεται στο Κοινοβούλιο. Το Συμβούλιο πρέπει να ενημερώσει διεξοδικά το Κοινοβούλιο σχετικά με τους λόγους που το οδήγησαν στην υιοθέτηση της κοινής θέσης. Η Επιτροπή ενημερώνει το Κοινοβούλιο σχετικά με τη θέση της. Δεύτερη ανάγνωση Το Κοινοβούλιο μπορεί να κινηθεί κατά τρεις διαφορετικούς τρόπους, εντός προθεσμίας τριών μηνών: εάν το Κοινοβούλιο εγκρίνει την κοινή θέση ή δεν εκφράσει γνώμη εντός αυτού του τριμήνου, η πράξη θεωρείται ότι εγκρίθηκε σύμφωνα με την κοινή θέση. εάν το Κοινοβούλιο, με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του, απορρίψει την κοινή θέση, η πράξη θεωρείται ότι δεν εγκρίθηκε. εάν το Κοινοβούλιο, με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του, εγκρίνει τροπολογίες στην κοινή θέση, το κείμενο διαβιβάζεται στο Συμβούλιο και στην Επιτροπή, η οποία διατυπώνει τη γνώμη της σχετικά με τις τροπολογίες αυτές. Στην τελευταία περίπτωση: είτε το Συμβούλιο, με ειδική πλειοψηφία, εγκρίνει όλες τις τροπολογίες του Κοινοβουλίου: η πράξη θεωρείται ότι εγκρίθηκε και υπογράφεται από τους Προέδρους του Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου είτε το Συμβούλιο ενημερώνει το Κοινοβούλιο ότι δεν εγκρίνει όλες τις τροπολογίες του στην κοινή θέση: ο Πρόεδρος του Συμβουλίου ορίζει, σε συμφωνία με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, ημερομηνία και τόπο για την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής συνδιαλλαγής, εντός προθεσμίας έξι εβδομάδων. Τρίτη ανάγνωση Η επιτροπή συνδιαλλαγής, στην οποία συμμετέχουν τα μέλη του Συμβουλίου και αντίστοιχος αριθμός βουλευτών, εξετάζει την κοινή θέση που ψηφίσθηκε σε δεύτερη ανάγνωση στη βάση των τροπολογιών του Κοινοβουλίου. Διαθέτει έξι εβδομάδες για την εκπόνηση κοινού σχεδίου. Εάν η επιτροπή συνδιαλλαγής δεν εγκρίνει το κοινό σχέδιο στην προβλεπόμενη προθεσμία, η πράξη θεωρείται μη εγκριθείσα και η διαδικασία περατώνεται. Εάν η επιτροπή συνδιαλλαγής εγκρίνει το κοινό σχέδιο, το κείμενο αυτό υποβάλλεται προς έγκριση στο Συμβούλιο και στο Κοινοβούλιο. Το Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο έχουν στη

13 διάθεσή τους έξι εβδομάδες για την έγκριση. Το Συμβούλιο αποφασίζει με ειδική πλειοψηφία, ενώ το Κοινοβούλιο με την πλειοψηφία των ψηφισάντων. Εάν το Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο εγκρίνουν το κοινό σχέδιο, η πράξη εγκρίνεται. Τομείς Συναπόφασης Η διαδικασία συναπόφασης (άρθρο 251 της συνθήκης περί ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Κοινότητας) θεσπίστηκε με τη συνθήκη του Μάαστριχ. Παρέχει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την εξουσία να εκδίδει πράξεις από κοινού με το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διαδικασία συναπόφασης περιλαμβάνει μία, δύο ή τρεις αναγνώσεις, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζει τις επαφές μεταξύ του Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου - τα δύο από κοινού νομοθετούντα όργανα -, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην πράξη, η διαδικασία αυτή ενισχύει τη νομοθετική εξουσία του Κοινοβουλίου στους ακόλουθους τομείς: ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων, δικαίωμα εγκατάστασης, παροχή υπηρεσιών, εσωτερική αγορά, εκπαίδευση (δράσεις ενθάρρυνσης), υγεία (δράσεις ενθάρρυνσης), καταναλωτές, διευρωπαϊκά δίκτυα (προσανατολισμοί), περιβάλλον (πρόγραμμα δράσης γενικού χαρακτήρα), πολιτισμός (δράσεις ενθάρρυνσης) και έρευνα (πρόγραμμα πλαίσιο). Η διαδικασία συναπόφασης απλουστεύθηκε με τη συνθήκη του Άμστερνταμ για να αυξηθούν η αποτελεσματικότητα, η ταχύτητα και η διαφάνειά της και να ενισχυθεί ο ρόλος του Κοινοβουλίου. Επιπλέον, επεκτάθηκε σε νέους τομείς και, συγκεκριμένα, στον κοινωνικό αποκλεισμό, τη δημόσια υγεία και την καταπολέμηση της απάτης εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Για να ενισχυθεί η δημοκρατικότητα της κοινοτικής δράσης, το Κοινοβούλιο πρέπει να μετέχει στην άσκηση της νομοθετικής εξουσίας. Για το λόγο αυτό, όλες οι νομοθετικές πράξεις που εκδίδονται με ειδική πλειοψηφία μπορούν να εμπίπτουν στη διαδικασία συναπόφασης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, επομένως, η συναπόφαση στο Κοινοβούλιο συνδυάζεται με την ειδική πλειοψηφία στο Συμβούλιο. Παρόλα αυτά, για τη λήψη αποφάσεων βάσει ορισμένων διατάξεων της Συνθήκης, η συναπόφαση εξακολουθεί να συνυπάρχει με την ομοφωνία. Η συνθήκη της Νίκαιας θέτει ως ένα βαθμό τέλος στην κατάσταση αυτή. Πράγματι, η Διακυβερνητική Διάσκεψη (ΔΔ) της οποίαςοι εργασίες άρχισαν τον Φεβρουάριο του 2000, τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης του πεδίου εφαρμογής της συναπόφασης παράλληλα και συμπληρωματικά προς την επέκταση της ειδικής πλειοψηφίας στο Συμβούλιο. Κατόπιν αυτού, επτά διατάξεις της Συνθήκης που η ΔΔ αποφάσισε να υπαχθούν στην ειδική πλειοψηφία, υπόκεινται επίσης στη συναπόφαση. Οι διατάξεις αυτές αφορούν τα μέτρα ενθάρρυνσης για την καταπολέμηση των διακρίσεων, τη δικαστική συνεργασία σε αστικές υποθέσεις, τα ειδικά μέτρα στήριξης στο βιομηχανικό τομέα, τις δραστηριότητες που συνδέονται με την οικονομική και κοινωνική συνοχή (εκτός από τα διαρθρωτικά ταμεία), το καθεστώς των ευρωπαϊκών κομμάτων και, τέλος, τα θέματα θεωρήσεων διαβατηρίου, ασύλου και μετανάστευσης. Η νέα κοινοβουλευτική περίοδος - τι μέλλει γενέσθαι Δημοσιονομικές αποφάσεις Ένα νέο δημοσιονομικό πλαίσιο για την ΕΕ για την περίοδο μετά το 2013: Αποτελώντας από κοινού με το Συμβούλιο Υπουργών τη δημοσιονομική αρχή της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να θέσει εκ νέου την σφραγίδα του στον δημοσιονομικό σχεδιασμό της ΕΕ για την περίοδο Στο πλαίσιο αυτό, οι ευρωβουλευτές θα κληθούν να συνδιαμορφώσουν το εύρος των κονδυλίων για τη γεωργία, την πολιτική συνοχής, την έρευνα κτλ. Προϋπολογισμός της ΕΕ: Το ΕΚ θα εγκρίνει τους πέντε προσεχείς ετήσιους προϋπολογισμούς της ΕΕ

14

15

16

17

18

19

20 ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΚ ΟΝΟΜΑ Giovanni PITTELLA (Σ&Δ, IT) Ρόδη ΚΡΑΤΣΑ-ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΕΛΚ,, EL) Σταύρος ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ (Σ&Δ, EL) Miguel Ángel MARTÍNEZ MARTÍNEZ (Σ&Δ, ES) Alejo VIDAL-QUADRAS (ΕΛΚ, ES) Dagmar ROTH-BEHRENDT (Σ&Δ, DE) Libor ROUČEK (Σ&Δ, CZ) Isabelle DURANT (Πράσινοι/ΕΕΣ, BE) Roberta ANGELILLI (ΕΛΚ, IT) Diana WALLIS (ΦΙΛ, UK) Pál SCHMITT (ΕΛΚ, HU) Edward McMILLAN-SCOTT (ΕΣΜ, UK) Rainer WIELAND (EΛΚ, DE) Silvana KOCH-MEHRIN, (ΦΙΛ, DE) ΨΗΦΟΙ

21 ΚΟΣΜΗΤΟΡΕΣ ΕΚ Lidia Joanna GERINGER de OEDENBERG (Σ & Δ, PL) Jim HIGGINS (ΕΛΚ, IE) Astrid LULLING (ΕΛΚ, LU) 4. Jiří MAŠTÁLKA (ΕΕΑ/ΠΒΧ, CZ) 5. Bill NEWTON DUNN (ΦΙΛ, UK)

22

23

24

25 (τελευταία ενημέρωση: 16 Ιούλιος 2009 στις 12:43 CΕST) πολιτική ομάδα Αριθμός εδρών Ποσοστό % EPP S&D ALDE GREENS/EFA ECR GUE/NGL EFD NA EPP : Ομάδα τoυ Ευρωπαϊκoύ Λαϊκoύ Κόμματoς (Χριστιαvoδημoκράτες) S&D : Η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ALDE : Ομάδα της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη GREENS/ EFA : Ομάδα τωv Πρασίvωv / Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία ECR : Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές GUE/ NGL : Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών EFD : Ευρώπη ελευθερίας και δημοκρατίας NA : Μη Εγγεγραμμένοι

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44 Επιτροπή Πρόεδρος Αντιπρόεδροι Τακτικό μέλος Αναπληρωματικό Μέλος Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων Υποεπιτ ροπή Ανθρωπί νων Δικαιωμ άτων Υποεπιτ ροπή Ασφάλει ας και Άμυνας Επιτροπή Ελέγχου των Προϋπολογι σμών Επιτροπή Οικονομικώ ν και Νομισματικ ών Θεμάτων Επιτροπή Απασχόλησ ης και Κοινωνικών Υποθέσεων Gabriele ALBERTINI (IT,PPE) Heidi HAUTALA (Greens/EFA FI) Arnaud DANJEAN (EPP, FR) Luigi DE MAGISTRIS (ALDE, IT) Sharon BOWLES (ALDE, UK) Pervenche BERES (S&D, FR) 1. Fiorello PROVERA (EFD/IT) 2. Ioan Mircea PAŞCU (S&D, RL) 3. Dominique BAUDIS (EPP, FR) 4. Jean-Luc MÉLENCHON (GUE/NGL, FR) 1. Andrzej GRZYB (EPP, PL) Laima Liucija 2. ANDRIKIENÈ (EPP, LT) 3. Metin KAZAK (ALDE, BG) (the fourth vice-president of the Human Rights subcommittee will be elected on 31 August) 1. Kyriakos MAVRONIKOLAS (S&D, CY) 2. Norica NICOLAI (ALDE, RO) 3. Justas Vincas PALECKIS (S&D, LT) 4. Krzysztof LISEK (EPP, PL) 1. Bart STAES (Greens/EFA, BE) 2. Jean-Pierre AUDY (EPP, FR) 3. Boguslaw LIBERADZKI (S&D, PL) 4. Tamás DEUTSCH (EPP, HU) 1. José Manuel GARCIA-MARGALLO Y MARFIL (EPP, ES) 2. Arlene McCARTHY(S&D, UK) 3. Theodor Dumitru STOLOJAN (EPP, RL) 4. Edward SCICLUNA (S&D, MT) 1. Elisabeth LYNNE (ALDE, UK) 2. Ilda FIGUEREIDO (GUE/NGL, PG) 3. Elisabeth SCHROEDTER (Greens/EFA, DE) 4. Thomas MANN (EPP, DE) Μαριέττα ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ (Ν.Δ.) Αθανάσιος ΠΛΕΥΡΗΣ (ΛΑ.Ο.Σ) ΧΟΥΝΤΗΣ Νικόλαος (ΣΥΡΙΖΑ) Μαριέττα ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ (Ν.Δ.) Μαρία-Ελένη ΚΟΠΠΑ (ΠΑ.ΣΟ.Κ) Θεόδωρος ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (Ν.Δ.) Γεώργιος ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ (ΠΑ.ΣΟ.Κ) Ρόδη ΚΡΑΤΣΑ- ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟ Υ (Ν.Δ.) Γιώργος ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ ΟΥ (ΠΑ.ΣΟ.Κ) Νικόλαος ΧΟΥΝΤΗΣ (ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ) Κωνσταντίνος ΠΟΥΠΑΚΗΣ (Ν.Δ.) Συλβάνα ΡΑΠΤΗ (ΠΑ.ΣΟ.Κ) Γεώργιος ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ (ΝΔ) Αθανάσιος ΠΑΦΙΛΗΣ (ΚΚΕ) Νικόλαος ΧΟΥΝΤΗΣ (ΣΥΡΙΖΑ) Μαρία-Ελένη ΚΟΠΠΑ (ΠΑ.ΣΟ.Κ) Νικόλαος ΧΟΥΝΤΗΣ (ΣΥΡΙΖΑ) Επιτροπή Περιβάλλον τος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων Jo LEINEN (S&D, DE) 1. Corinne LEPAGE (ALDE, FR) 2. Carl SCHLYTER (Greens/EFA, SE) 3. Boguslaw SONIK (EPP, PL) 4. Dan JØRGENSEN(S&D, DE) Θεόδωρος ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (Ν.Δ.) Κρίτων ΑΡΣΕΝΗΣ (ΠΑ.ΣΟ.Κ) Μιχαήλ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ (ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ / ΠΡΑΣΙΝΟΙ) Επιτροπή Βιομηχανία ς, Έρευνας και Ενέργειας Herbert PEUL (EPP, DE) 1. Patrizia TOIA (S&D, IT) 2. Jens ROHDE (ALDE, DE) 3. Anni PODIMATA (S&D, GR) 4. Evzen TOSENOVSKY (ECR, CZ) Άννυ ΠΟΔΗΜΑΤΑ (ΠΑ.ΣΟ.Κ)-3η Αντιπρόεδρος Ιωάννης ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ (Ν.Δ.) Νίκη ΤΖΑΒΕΛΛΑ (ΛΑ.Ο.Σ.) Θεόδωρος ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ( Ν.Δ.)

45 Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού Επιτροπή Περιφερειακ ής Ανάπτυξης Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Επιτροπή Αλιείας Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας Brian SIMPSON (S&D, UK) Danuta HUBNER (EPP, PL) Paulo DE CASTRO (S&D, IT) Carmen Fraga ESTEVEZ (EPP, ES) Doris PACK (EPP, DE) 1. Dominique RIQUET (EPP, FR) 2. Peter VAN DALEN (ECR, NL) 3. Silvia Adriana ŢICĂU (S&D, RO) 4. Dieter-Lebrecht KOCH (EPP, DE) 1. Giorgos STAVRAKAKIS (S&D, EL) 2. Markus PIEPER(EPP, DE) 3. Filiz Hakaeva HYUSMENOVA(ALDE, BG) 4. Michail TREMOPOULOS (Greens/EFA, GR) 1. Rareş-Lucian NICULESCU (EPP, RO) 2. José BOVÉ (Greens/EFA, FR) 3. Janusz WOJCIECHOWSKI (ECR, PL) 4. Marit PAULSEN (ALDE, SE) 1. Struan STEVENSON (ECR, UK) 2. Alain CADEC (EPP, FR) 3. Guido MILANA (S&D, IT) 4. Carl Christopher HAGLUND(ALDE, FI) 1. Helga TRUEPEL (Greens/EFA, DE) 2. Timo SOINI (EFD, FI) 3. Lothar BISKY (GUE/NGL, DE) 4. Morten LØKKEGAARD (ALDE, DE) Γεώργιος ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ (Ν.Δ.) Γεώργιος ΤΟΥΣΣΑΣ (ΚΚΕ) Γεώργιος ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ (ΠΑ.ΣΟ.Κ) - 1ος Αντιπρόεδρος Μιχαήλ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ (ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ/ΠΡΑΣΙ ΝΟΙ)-4ος Αντιπρόεδρος Αθανάσιος ΠΑΦΙΛΗΣ (ΚΚΕ) Γεώργιος ΠΑΠΑΣΤΑΜΚΟΣ (Ν.Δ.) Κρίτων ΑΡΣΕΝΗΣ (ΠΑ.ΣΟ.Κ) Χρυσούλα ΠΑΛΙΑΔΕΛΗ (ΠΑ.ΣΟ.Κ) Μαρία-Ελένη ΚΟΠΠΑ (ΠΑ.ΣΟ.Κ) Νίκη ΤΖΑΒΕΛΛΑ (ΛΑ.Ο.Σ.) Γιώργος ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ ΟΥ (ΠΑ.ΣΟ.Κ) Αθανάσιος ΠΛΕΥΡΗΣ (ΛΑ.Ο.Σ) Ιωάννης ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ (Ν.Δ.) Γεώργιος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (Ν.Δ.) Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικώ ν Υποθέσεων Επιτροπή Δικαιωμάτω ν των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων Επιτροπή Αναφορών Επιτροπή Ανάπτυξης Fernando LOPEZ AGUILAR (S&D, ES) Eva- Britt SVENSSON (GUE/NGL, SE) Erminia MAZZONI (EPP, IT) Eva JOLY (GREENS/EF A,FR) 1. Kinga GÁL (EPP, HU) 2. Sophia in't VELD(ALDE, NL) 3. Salvatore IACOLINO (EPP, IT) 4. Kinga GÖNCZ (S&D, HU) 1. Lívia JÁRÓKA (EPP, HU) 2. Edite ESTRELA (S&D, PT) 3. Elisabeth Morin- CHARTIER (EPP, FR) 4. Bar bara MATERA (EPP, IT) 1. Chrysoula PALIADELI (S&D, GR) 2. Willy MEYER(GUE/NGL, ES) 3. Carlos José Iturgáiz ANGULO (EPP, ES) 4. Ágnes HANKISS (EPP, HU) 1. Michèle STRIFFLER (PPE, FR) 2. Nirj DEVA (ECR, UK) 3. Iva ZANICCHI (PPE, IT) 4. Corina CREŢU (S&D, RL) Γεώργιος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (Ν.Δ.) Ρόδη ΚΡΑΤΣΑ- ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟ Υ (Ν.Δ.) Χρυσούλα ΠΑΛΙΑΔΕΛΗ (ΠΑ.ΣΟ.Κ) -1η Αντιπρόεδρος Αθανάσιος ΠΛΕΥΡΗΣ (ΛΑ.Ο.Σ) Σταύρος ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ (ΠΑ.ΣΟ.Κ) Χρυσούλα ΠΑΛΙΑΔΕΛΗ (ΠΑ.ΣΟ.Κ) Συλβάνα ΡΑΠΤΗ (ΠΑ.ΣΟ.Κ) Ιωάννης ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ (Ν.Δ.) Κρίτων ΑΡΣΕΝΗΣ (ΠΑ.ΣΟ.Κ)

46 Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου Επιτροπή Προϋπολογι σμών Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτ ών Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων Επιτροπή Συνταγματικ ών Υποθέσεων Vital MOREIRA (S&D, PT) Alain LAMASSOUR E (EPP, FR) Malcolm HARBOUR (ECR, UK) Klaus- Heiner LEHNE (EPP, DE) Carlo CASINI (EPP, IT) 1. Cristiana MUSCARDINI(EPP, IT) 2. Robert STURDY( ECR, UK) 3. Paweł Ksawery ZALEWSKI (EPP, PL) 4. Yannick JADOT (EFA, FR) 1. Jutta HAUG (S&D, DE) 2. Alexander ALVARO (ALDE,DE) 3. Jean-Luc DEHAENE (PPE, BE) 4. Ivaylo KALFIN (S&D, BG) 1. Eija-Ritta KORHOLA (EPP, FI) 2. Bernadette VERGNAUD (S&D, FR) 3. Lara COMI (EPP, IT) 4. Louis GRECH (S&D, MT) 1. Luigi BERLINGUER(S&D, IT) 2. Raffaele BALDASSARE (EPP, IT) 3. Evelyn REGNER (S&D, AT) 4. Sebastian Valentin BODU (EPP, RO) 1. Zita GURMAI(S&D, HU) 2. Rafal Kazimierz TRZASKOWSKI (EPP, PL) 3. Morten MESSERSCHMIDT (EFD, DE) 4. Syed KAMALL (ECR, UK) Γεώργιος ΠΑΠΑΣΤΑΜΚΟΣ (Ν.Δ.) Άννυ ΠΟΔΗΜΑΤΑ (ΠΑ.ΣΟ.Κ) Γεώργιος ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ (ΠΑ.ΣΟ.Κ) Συλβάνα ΡΑΠΤΗ (ΠΑ.ΣΟ.Κ) Κωνσταντίνος ΠΟΥΠΑΚΗΣ (Ν.Δ.) Μαριέττα ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ (Ν.Δ.) Σταύρος ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ (ΠΑ.ΣΟ.Κ)

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61

62 Ακόλουθοι τύπου Με ποιον πρέπει να έλθετε σε επαφή στην υπηρεσία μας; Η υπηρεσία τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτελείται από ακόλουθους τύπου που έχουν ως αποστολή να βοηθούν τους δημοσιογράφους και να τους ενημερώνουν για την κοινοβουλευτική επικαιρότητα. Κάθε ακόλουθος τύπου ειδικεύεται σε συγκεκριμένους τομείς και επίσημες γλώσσες, προκειμένου να καλύπτονται καλύτερα οι δραστηριότητες του Κοινοβουλίου και να ενημερώνονται οι δημοσιογράφοι όλων των κρατών μελών. Στις επόμενες σελίδες παρατίθενται όλοι οι σύνδεσμοι που μπορεί να σας φανούν χρήσιμοι και για την προετοιμασία και για την οργάνωση της δημοσιογραφικής κάλυψης του θεσμικού μας οργάνου. Ή μπορείτε να καλέσετε στο κεντρικό νούμερο της Αίθουσας Τύπου: Διευθυντής και Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Jaume DUCH jaume.duch@europarl.europa.eu Προϊστάμενος του Τμήματος Αίθουσας Τύπου Marjory VAN DEN BROEKE marjory.vandenbroeke@europarl.europa.eu Προϊστάμενος του Τμήματος Σύνταξης και Διανομής Ιωάννης ΔΑΡΜΗΣ ioannis.darmis@europarl.europa.eu Προϊστάμενη του Τμήματος Οπτικοακουστικών Μέσων Anne-Margrete WACHTMEISTER anne-margrete.wachtmeister@europarl.europa.eu

63 Ακόλουθοι τύπου ειδικοί για κοινοβουλευτικές επιτροπές Ακολουθεί ο πλήρης κατάλογος των ακολούθων τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανά κοινοβουλευτική επιτροπή Ακόλουθοι τύπου ειδικοί για κοινοβουλευτικές επιτροπές ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ Ralph PINE (Αναπληρωτής) (32-2) (32) (0) (33) (33) ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ Cezary LEWANOWICZ (32-2) (32) (0) (33) budg-press@europarl.europa.eu ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ (32-2) Marjory VAN DEN BROEKE (32) (33) (33) cont-press@europarl.europa.eu ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Federico DE GIROLAMO (32-2) (32) (33) (33) Ralph PINE (32-2) (32) (0) (33) (33) econ-press@europarl.europa.eu ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ (32-2) (33) Nora CHAAL (32)(0) (33) empl-press@europarl.europa.eu ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Constanze BECKERHOFF (32-2) (32) (0) (33) envi-press@europarl.europa.eu ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Juliane KAMMER (32-2) (33)

64 (32) (0) ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Cezary LEWANOWICZ (32-2) (32) (0) (33) imco-press@europarl.europa.eu ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ François ARNAUD (32-2) (32) (0) (33) tran-press@europarl.europa.eu ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Andrew BOREHAM (32-2) (32) (33) region-press@europarl.europa.eu ΓΕΩΡΓΙΑ Hélène CUISINIER (32-2) (32) (33-3) agri-press@europarl.europa.eu ΑΛΙΕΙΑ Isabel NADKARNI (32-2) (33-3) fish-press@europarl.europa.eu ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (32-2) François ARNAUD (32) (33) cult-press@europarl.europa.eu ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Federico DE GIROLAMO Cezary LEWANOWICZ (32-2) (33) (32) (0) (33) (32-2) (32) (33) lega-press@europarl.europa.eu ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

65 Baptiste CHATAIN (32-2) (32) (33) (33) ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ (32-2) (33) Federico DE GIROLAMO (32) (0) (33) constit-press@europarl.europa.eu ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ Nora CHAAL (32-2) (33) (32)(0) (33) femm-press@europarl.europa.eu ΑΝΑΦΟΡΕΣ Natalia DASILVA (32-2) (32) (0) (33) peti-press@europarl.europa.eu ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Jack BLACKWELL (32-2) (32) (0) (33) foreign-press@europarl.europa.eu ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ Thomas DUDRAP (32-2) (32) (0) (33) foreign-press@europarl.europa.eu ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ Constanze BECKERHOFF (32-2) (32) (0) (33) envi-press@europarl.europa.eu ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ Thomas DUDRAP (32-2) (32) (0) (33) foreign-press@europarl.europa.eu ΑΝΑΠΤΥΞΗ Thomas DUDRAP (32-2) (32) (0) (33)

66 ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ Thomas DUDRAP (32-2) (32) (0) (33) inta-press@europarl.europa.eu ΜΙΚΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΚΕ-ΕΕ (32-2) Thomas DUDRAP (32) (0) (32-2) Andrew BOREHAM (32) (33) (33) deve-press@europarl.europa.eu ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Thomas DUDRAP (32-2) (32) (0) (33)

67 Ακόλουθοι τύπου που καλύπτουν τις συνόδους ολομέλειας ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Paula FERNÁNDEZ HERVÁS Bρυξέλλες (32-2) (32) (0) (33) paula.fernandez-hervas@europarl.europa.eu ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ: Bρυξέλλες Teodor STOYCHEV (32-2) (32) (33) presa-bg@europarl.europa.eu Φαξ: (32-2) (33) ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ : (32-2) Natalia DA SILVA (33) (32) prensa-es@europarl.europa.eu Φαξ: (32-2) (33) ΤΣΕΧΙΚΟ ΤΜΗΜΑ : Radka HEJTMÁNKOVÁ (32-2) (32) (0) (33) TiskoveOddeleni-CZ@europarl.europa.eu Φαξ: (32-2) (33) ΔΑΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ : Malene CHAUCHEPRAT (32-2) (32) (0) (33) presse-dk@europarl.europa.eu Φαξ: (32-2) (33) ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ : Andreas KLEINER (32-2) (32) (0) (33) presse-de@europarl.europa.eu Φαξ: (32-2) (33) ΕΣΘΟΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ : Jana JALVI (32-2) (32) (0) (33) press-et@europarl.europa.eu

68 Φαξ: (32-2) (33) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ : Νίκος ΣΑΛΛΙΑΡΕΛΗΣ (32-2) (32) (0) (33) typos-el@europarl.europa.eu Φαξ: (32-2) (33) ΑΓΓΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ : Richard FREEDMAN (32-2) (32) (0) (33) press-en@europarl.europa.eu Φαξ: (32-2) (33) ΓΑΛΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ : Fabienne GUTMANN-VORMUS (32-2) (32) (0) (33) presse-fr@europarl.europa.eu Φαξ: (32-2) (33) ΙΤΑΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ : Federico ROSSETTO (32-2) (32) (0) (33) stampa-it@europarl.europa.eu Φαξ: (32-2) (33) ΛΕΤΤΟΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ : Marika ARMANOVIČA (32-2) (32) (0) (33) prese-lv@europarl.europa.eu Φαξ: (32-2) (33) ΛΙΘΟΥΑΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ : Robertas POGORELIS (32-2) (32) (0) (33) spauda-lt@europarl.europa.eu Φαξ: (32-2) (33) ΟΥΓΓΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ : István PERGER (32-2) (32) (0) (33) sajto-hu@europarl.europa.eu Φαξ: (32-2) (33)

69 ΜΑΛΤΕΖΙΚΟ ΤΜΗΜΑ : Corinne CORDINA (32-2) (32) (0) (33) stampa-mt@europarl.europa.eu Φαξ: (32-2) (33) ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ : Sanne DE RYCK (32-2) (32) (33) persdienst-nl@europarl.europa.eu Φαξ: (32-2) (33) ΠΟΛΩΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ : Andrzej SANDERSKI (32-2) (32) (0) (33) prasa-pl@europarl.europa.eu Φαξ: (32-2) (33) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ : Isabel NADKARNI (32-2) (32) (0) (33) imprensa-pt@europarl.europa.eu Φαξ: (32-2) (33) ΡΟΥΜΑΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ: Bρυξέλλες Ioana BOBES (32-2) (32) (33) redactia-ro@europarl.europa.eu Φαξ: (32-2) (33) ΣΛΟΒΑΚΙΚΟ ΤΜΗΜΑ : Zuzana REPKOVA (32-2) (32) (0) (33) TlacoveOddelenie-sk@europarl.europa.eu Φαξ: (32-2) (33) ΣΛΟΒΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ : Janez VOUK (32-2) (32) (0) (33) TiskovnaSluzba-SL@europarl.europa.eu Φαξ: (32-2) (33)

70 ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ : (32-2) (33) Tiedotus@europarl.europa.eu Φαξ: (32-2) (33) ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ : Anna BÄCKMAN (32-2) (32) (33) press-sv@europarl.europa.eu Φαξ: (32-2) (33)

71 Ακόλουθοι τύπου στα κράτη μέλη Παρατίθεται εδώ ο πλήρης κατάλογος των ακολούθων τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μαδρίτη - Ισπανία (ES) Damián CASTAÑO MARTIN Κοπεγχάγη - Δανία (DK) Jens JENSEN Βερολίνο - Γερμανία (DE) Jens POTTHARST Βιέννη - Αυστρία (AT) Georg PFEIFER Τάλιν - Εσθονία (EE) Mare HAAB Αθήνα - Ελλάς (EL) Leonidas ANTONAKOPOULOS Λονδίνο - Ηνωμένο Βασίλειο (UK) Caroline BOYLE (copies M. Simon DUFFIN) Παρίσι - Γαλλία (FR) Dominique ROBERT-BESSE Ρώμη - Ιταλία (IT) Manuela CONTE Δουβλίνο - Ιρλανδία (IE) Eimear NI BHROIN (Madrid) (STR) (κινητό) damian.castano@europarl.europa.eu (Copenhague) (STR) (κινητό) jens.jensen@europarl.europa.eu (Berlin) (STR) (κινητό) jens.pottharst@europarl.europa.eu (Vienne) (STR) (κινητό) georg.pfeifer@europarl.europa.eu (Tallinn) (STR) (κινητό) mare.haab@europarl.europa.eu (Athènes) (STR) (κινητό) leonidas.antonakopoulos@europarl.europa.eu (Londres) (STR) (κινητό) caroline.boyle@europarl.europa.eu simon.duffin@europarl.europa.eu (Paris) (STR) (κινητό) dominique.robert@europarl.europa.eu (Rome) (STR) (κινητό) manuela.conte@europarl.europa.eu (Dublin) (STR) (κινητό)

72 Ρίγα - Λεττονία (LV) Iveta KELPE Βίλνιους - Λιθουανία(LT) Rolandas PYRAGIS Βουδαπέστη - Ουγγαρία (HU) Andrea LOVEI Βαλέττα - Μάλτα (MT) Massimo FARRUGIA Χάγη - Κάτω Χώρες (NL) Leon PEIJNENBURG Βαρσοβία - Πολωνία (PL) Piotr WOLSKI Λισσαβώνα - Πορτογαλία (PT) Teresa COUTINHO Μπρατισλάβα - Σλοβακία (SK) Ivana JANIKOVA STAVROVSKA Λιουμπλιάνα - Σλοβενία (SI) Maja KEZUNOVIC Ελσίνκι - Φινλανδία(FI) Minna OLLIKAINEN Στοκχόλμη - Σουηδία (SE) Marina LAHTEENMAA eimear.nibhroin@europarl.europa.eu (Riga) (STR) (κινητό) iveta.kelpe@europarl.europa.eu (Vilnius) (STR) (κινητό) rolandas.pyragis@europarl.europa.eu (Budapest) (STR) (κινητό) andrea.lovei@europarl.europa.eu (La Valletta) (STR) (κινητό) massimo.farrugia@europarl.europa.eu (La Haye) (STR) (κινητό) leon.peijnenburg@europarl.europa.eu (Varsovie) (STR) (κινητό) piotr.wolski@europarl.europa.eu (Lisbonne) (STR) (κινητό) teresa.coutinho@europarl.europa.eu (Bratislava) (STR) (κινητό) ivana.janikova@europarl.europa.eu (Ljubljana) (STR) maja.kezunovic@europarl.europa.eu (Helsinki) (STR) (κινητό) minna.ollikainen@europarl.europa.eu (Stockholm) (STR) (κινητό) marina.lahteenmaa@europarl.europa.eu

73 Ακόλουθοι τύπου Ενημερώσεις και συνεντεύξεις τύπου Η Διεύθυνση Πληροφοριών διοργανώνει ενημερώσεις και συνεντεύξεις τύπου, είτε με δική της πρωτοβουλία είτε μετά από αίτημα των κοινοβουλευτικών οργάνων, των πολιτικών ομάδων και των βουλευτών Πριν από τις συνόδους ολομέλειας, η διεύθυνση τύπου διοργανώνει: μία ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟ ΣΥΝΟΔΟΥ στις, στις 11 π.μ. την Παρασκευή πριν από τη σύνοδο του υ, με τη συμμετοχή των ακολούθων τύπου των πολιτικών ομάδων μια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ, στις 4:30 μ.μ. τη Δευτέρα της συνόδου στο, μισή ώρα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης Οι ενημερώσεις και οι συνεντεύξεις τύπου διεξάγονται ως επί το πλείστον: στις, στην αίθουσα τύπου PHS 0A50 στο, κατά τη διάρκεια των συνόδων, στην αίθουσα τύπου LOW N-1/201 Πληροφορίες Nicole CEUPPENS (32 2) (33) Presse-Conf@europarl.europa.eu Φαξ: (32 2) (33)

74 ΧΡΗΣΙΜΟ "ΛΕΞΙΚΟ" ΕΚ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 7.7.2014 COM(2014) 448 final 2014/0207 (NLE) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1340/2008 του Συμβουλίου, της 8ης Δεκεμβρίου 2008,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΔΡΕΣ 2015 ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

ΕΝΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΔΡΕΣ 2015 ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΔΡΕΣ 1 ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΔΡΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2 751 Γερμανία 96 Αυστρία 18 Γαλλία 74 Βουλγαρία 17 Ην. Βασίλειο 73 Δανία 13 Ιταλία 73 Φινλανδία 13 Ισπανία 54 Σλοβακία 13 Πολωνία 51 Κροατία

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικά κόμματα. Δρ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης

Πολιτικά κόμματα. Δρ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης Πολιτικά κόμματα Δρ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης Πολιτικά κόμματα -Κατά τον 20 ο αιώνα τα πολιτικά κόμματα αναδεικνύονται σε βασικό μηχανισμό κινητοποίησης, εμπλέκοντας για πρώτη φορά στην ιστορία εκατομμύρια

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό ποσοστό απασχόλησης ισοδύναμου πλήρως απασχολούμενου πληθυσμού - σύνολο

Γενικό ποσοστό απασχόλησης ισοδύναμου πλήρως απασχολούμενου πληθυσμού - σύνολο απασχολούμενου πληθυσμού - σύνολο Περιγραφή δείκτη και πηγή πληροφοριών Το γενικό ποσοστό απασχόλησης ισοδύναμου πλήρως απασχολούμενου πληθυσμού υπολογίζεται με τη διαίρεση του αριθμού του ισοδύναμου πλήρως

Διαβάστε περισσότερα

Γενικός ρυθμός μεταβολής οικονομικά ενεργού πληθυσμού χρονών - σύνολο

Γενικός ρυθμός μεταβολής οικονομικά ενεργού πληθυσμού χρονών - σύνολο 15-64 χρονών - σύνολο Περιγραφή δείκτη και πηγή πληροφοριών Ο γενικός ρυθμός μεταβολής οικονομικά ενεργού πληθυσμού 15-64 χρονών υπολογίζεται με τη διαίρεση της ετήσιας αύξησης του οικονομικά ενεργού πληθυσμού

Διαβάστε περισσότερα

Μερίδιο εργοδοτουμένων με μερική ή / και προσωρινή απασχόληση στον εργοδοτούμενο πληθυσμό 15+ χρονών - σύνολο

Μερίδιο εργοδοτουμένων με μερική ή / και προσωρινή απασχόληση στον εργοδοτούμενο πληθυσμό 15+ χρονών - σύνολο Μερίδιο εργοδοτουμένων με μερική ή / και προσωρινή απασχόληση στον εργοδοτούμενο πληθυσμό 15+ χρονών - σύνολο Περιγραφή δείκτη και πηγή πληροφοριών Το μερίδιο εργοδοτουμένων με μερική ή/και προσωρινή απασχόληση

Διαβάστε περισσότερα

Ποσοστό απασχόλησης στον τριτογενή τομέα του πληθυσμού χρονών - σύνολο

Ποσοστό απασχόλησης στον τριτογενή τομέα του πληθυσμού χρονών - σύνολο Ποσοστό απασχόλησης στον τριτογενή τομέα του πληθυσμού 15-64 χρονών - σύνολο Περιγραφή δείκτη και πηγή πληροφοριών Το ποσοστό απασχόλησης στον τριτογενή τομέα του πληθυσμού 15-64 χρονών υπολογίζεται με

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό ποσοστό συμμετοχής στην αγορά εργασίας πληθυσμού χρονών - σύνολο

Γενικό ποσοστό συμμετοχής στην αγορά εργασίας πληθυσμού χρονών - σύνολο πληθυσμού 15-64 χρονών - σύνολο Περιγραφή δείκτη και πηγή πληροφοριών Το γενικό ποσοστό συμμετοχής στην αγορά εργασίας πληθυσμού 15-64 χρονών υπολογίζεται με τη διαίρεση του αριθμού του οικονομικά ενεργού

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2002L0004 EL 01.01.2007 002.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΟΔΗΓΙΑ 2002/4/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 30ής Ιανουαρίου 2002 περί της εγγραφής σε μητρώα

Διαβάστε περισσότερα

Πανευρωπαϊκή έρευνα γνώμης σχετικά με την ασφάλεια και την υγεία στο χώρο εργασίας

Πανευρωπαϊκή έρευνα γνώμης σχετικά με την ασφάλεια και την υγεία στο χώρο εργασίας Πανευρωπαϊκή έρευνα γνώμης σχετικά με την ασφάλεια και την υγεία στο χώρο εργασίας Αποτελέσματα σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Ελλάδα - Μάιος 2013 Αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα σε 31 συμμετέχουσες Ευρωπαϊκές

Διαβάστε περισσότερα

Ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας (διάρκεια 12+ μήνες) οικονομικά ενεργού πληθυσμού 15+ χρονών - σύνολο

Ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας (διάρκεια 12+ μήνες) οικονομικά ενεργού πληθυσμού 15+ χρονών - σύνολο οικονομικά ενεργού πληθυσμού 15+ χρονών - σύνολο Περιγραφή δείκτη και πηγή πληροφοριών Το ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας (διάρκεια 12+ μήνες) οικονομικά ενεργού πληθυσμού 15+ χρονών υπολογίζεται με τη διαίρεση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ Προεκλογική έρευνα Πρώτο κύμα Πρώτα αποτελέσματα: Ευρωπαϊκός μέσος όρος και σημαντικές εθνικές τάσεις

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ Προεκλογική έρευνα Πρώτο κύμα Πρώτα αποτελέσματα: Ευρωπαϊκός μέσος όρος και σημαντικές εθνικές τάσεις Γενική Διεύθυνση Επικοινωνία Διεύθυνση Γ Σχέσεις με τους πολίτες ΜΟΝΑΔΑ «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ 2009 27/05/2009 Προεκλογική έρευνα Πρώτο κύμα Πρώτα αποτελέσματα:

Διαβάστε περισσότερα

Γάλα: τρία κράτη µέλη πρέπει να καταβάλουν εισφορές ύψους 19 εκατ. ευρώ για υπέρβαση των ποσοστώσεων γάλακτος

Γάλα: τρία κράτη µέλη πρέπει να καταβάλουν εισφορές ύψους 19 εκατ. ευρώ για υπέρβαση των ποσοστώσεων γάλακτος IP/10/1454 Βρυξέλλες, 29 Οκτωβρίου 2010 Γάλα: τρία κράτη µέλη πρέπει να καταβάλουν εισφορές ύψους 19 εκατ. ευρώ για υπέρβαση των ποσοστώσεων γάλακτος Η ανία, οι Κάτω Χώρες και η Κύπρος ήταν τα µόνα κράτη

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικές Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Πολιτικές Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος Πολιτικές Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος Μισσός Βλάσης Ερευνητής του Παρατηρητηρίου Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, phd student Χαρακτηριστικά των σχημάτων ΕΕΕ στις χώρες τις Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 27.4.2012 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 115/27 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 23ης Απριλίου 2012 σχετικά με τη δεύτερη δέσμη κοινών στόχων ασφαλείας για το σιδηροδρομικό σύστημα [κοινοποιηθείσα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 22.7.2010 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 189/19 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 19ης Ιουλίου 2010 σχετικά με τους κοινούς στόχους ασφάλειας που αναφέρονται στο άρθρο 7 της οδηγίας 2004/49/ΕΚ του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ 15/09/2008 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009

Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ 15/09/2008 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ 15/09/2008 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 Τακτικό Ευρωβαρόμετρο (EB 69) - Άνοιξη 2008 Πρώτα ανεπεξέργαστα αποτελέσματα: Ευρωπαϊκός μέσος όρος

Διαβάστε περισσότερα

Νέα της Συνόδου - Βρυξέλλες, Μαρτίου Προϋπολογισμός 2011: Οι προτεραιότητές του ΕΚ. Καλύτερη κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομ

Νέα της Συνόδου - Βρυξέλλες, Μαρτίου Προϋπολογισμός 2011: Οι προτεραιότητές του ΕΚ. Καλύτερη κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομ Νέα της Συνόδου - Βρυξέλλες, 24-25 Μαρτίου 2010 Προϋπολογισμός 2011: Οι προτεραιότητές του ΕΚ Οι ευρωβουλευτές συζητούν για θέματα της ζώνης ευρώ με τον Jean-Claude Trichet Αυστηρότερος έλεγχος της ασφάλειας

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογική πολιτική και ανταγωνιστικότητα Νίκος Βέττας Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Φορολογική πολιτική και ανταγωνιστικότητα Νίκος Βέττας Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ FOUNDATION FOR ECONOMIC & INDUSTRIAL RESEARCH Τ. Καρατάσου 11, 117 42 Αθήνα, Tηλ.: 210 92 11 200-10, Fax: 210 92 33 977, www.iobe.gr 11 T. Karatassou Str., 117

Διαβάστε περισσότερα

Η Κοινή Γεωργική Πολιτική σε αριθμούς

Η Κοινή Γεωργική Πολιτική σε αριθμούς Η Κοινή Γεωργική Πολιτική σε αριθμούς Οι πίνακες που ακολουθούν δείχνουν τα βασικά στατιστικά δεδομένα σε πολλούς τομείς σχετικά με την κοινή γεωργική πολιτική (ΚΓΠ), και συγκεκριμένα: τη γεωργική βιομηχανία

Διαβάστε περισσότερα

ιαβούλευση των ενδιαφεροµένων κατά τη χάραξη πολιτικής για τις µικρές επιχειρήσεις σε εθνικό/περιφερειακό επίπεδο

ιαβούλευση των ενδιαφεροµένων κατά τη χάραξη πολιτικής για τις µικρές επιχειρήσεις σε εθνικό/περιφερειακό επίπεδο ιαβούλευση των ενδιαφεροµένων κατά τη χάραξη πολιτικής για τις µικρές επιχειρήσεις σε εθνικό/περιφερειακό επίπεδο 01.06.2004-30.09.2004 Μέρος Ι Στοιχεία Χώρα AT - Αυστρία 1 (1.4) BE - Βέλγιο 4 (5.8) DE

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, η κομισιόν και οι λειτουργίες τους. Κωνσταντίνα Μαυροειδή

Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, η κομισιόν και οι λειτουργίες τους. Κωνσταντίνα Μαυροειδή Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, η κομισιόν και οι λειτουργίες τους Κωνσταντίνα Μαυροειδή Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ονομάζεται το εκλεγμένο κοινοβουλευτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκλέγεται

Διαβάστε περισσότερα

Η προοπτικές μεταρρύθμισης της ΚΑΠ :

Η προοπτικές μεταρρύθμισης της ΚΑΠ : Η προοπτικές μεταρρύθμισης της ΚΑΠ : Θέματα για συζήτηση μετά το 2013 Τάσος Χανιώτης Διευθυντής Διεύθυνση Οικονομικών Αναλύσεων, Προοπτικών και Αξιολογήσεων Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 23/01/2015

Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 23/01/2015 Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 23/01/2015 Η Ευρωπαϊκή Ένωση: 28 χώρες - 504 εκατομμύρια κάτοικοι Κράτη Μέλη της ΕΕ 28 Υποψήφιες για Ένταξη Χώρες Τουρκία (2005) πγδμ (2009) Ισλανδία (2010)

Διαβάστε περισσότερα

34. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ Ι. Άρθρο 1

34. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ Ι. Άρθρο 1 C 310/382 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 16.12.2004 34. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ, ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

24-25 Μαρτίου 2010 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

24-25 Μαρτίου 2010 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009 2014 Έγγραφο συνόδου ΣΧΕΔΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 24-25 Μαρτίου 2010 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 05/03/10 439.511 EL Ενωμένη στην πολυμορφία EL Κατάλογος των διαδικασιών Εκτός από τις περιπτώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ Κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Γ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Π. ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 3 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οδοποιίας Αθήνα, Σύνοψη 1

Διαβάστε περισσότερα

ιαβούλευση των ενδιαφεροµένων κατά τη χάραξη πολιτικής για τις µικρές επιχειρήσεις σε εθνικό/περιφερειακό επίπεδο

ιαβούλευση των ενδιαφεροµένων κατά τη χάραξη πολιτικής για τις µικρές επιχειρήσεις σε εθνικό/περιφερειακό επίπεδο ιαβούλευση των ενδιαφεροµένων κατά τη χάραξη πολιτικής για τις µικρές επιχειρήσεις σε εθνικό/περιφερειακό επίπεδο 01/06/2004-30/09/2004 Μέρος Ι Στοιχεία Χώρα AT - Αυστρία 9 (4.5) BE - Βέλγιο 13 (6.5) DE

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ 2009 Γενική Διεύθυνση Επικοινωνία Διεύθυνση Γ Σχέσεις με τους πολίτες ΜΟΝΑΔΑ «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ» ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ 2009 25/03/2009 Τακτικό Ευρωβαρόμετρο (EB 71): Ιανουάριος-Φεβρουάριος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΕ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΕ el Πολλές άλλες πληροφορίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση διατίθενται στο διαδίκτυο μέσω του εξυπηρετητή Europa (http://europa.eu). Δελτίο καταλογογράφησης υπάρχει στο τέλος του

Διαβάστε περισσότερα

Η Κοινή Γεωργική Πολιτική σε αριθμούς

Η Κοινή Γεωργική Πολιτική σε αριθμούς Η Κοινή Γεωργική Πολιτική σε αριθμούς Οι πίνακες που ακολουθούν παρουσιάζουν τα βασικά στατιστικά δεδομένα σε πολλούς τομείς σχετικά με την Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΓΠ) και, συγκεκριμένα: τη γεωργική

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντική Πολιτική και Οικονομία Υδατικών Πόρων

Περιβαλλοντική Πολιτική και Οικονομία Υδατικών Πόρων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Περιβαλλοντική Πολιτική και Οικονομία Υδατικών Πόρων Ενότητα 5:Η Οδηγία Πλαίσιο για τα νερά WFD2000/60/ΕΚ Εφαρμογή Βασίλης Κανακούδης Πολυτεχνική Σχολή Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών

Διαβάστε περισσότερα

Πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση σχετικά με την επαγγελματική υγεία και ασφάλεια Αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα στα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση σχετικά με την επαγγελματική υγεία και ασφάλεια Αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα στα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση σχετικά με την επαγγελματική υγεία και ασφάλεια Αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα στα 2 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πακέτο που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα για την Ευρώπη των

Διαβάστε περισσότερα

Νοµοθετική διαδικασία

Νοµοθετική διαδικασία Νοµοθετική διαδικασία Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Συµβούλιο ΕΕ Πρώτη Ανάγνωση Πρώτη Ανάγνωση εύτερη Ανάγνωση εύτερη Ανάγνωση Τρίτη Ανάγνωση Τρίτη Ανάγνωση 2014 Ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Έγγραφο συνόδου ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 11/11/09 PE /OJ. EL Ενωμένη στην πολυμορφία EL

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Έγγραφο συνόδου ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 11/11/09 PE /OJ. EL Ενωμένη στην πολυμορφία EL ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009 2014 Έγγραφο συνόδου ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ 11-12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 11/11/09 PE EL Ενωμένη στην πολυμορφία EL Κατάλογος των διαδικασιών Εκτός από τις περιπτώσεις που το Κοινοβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Η Κοινή Γεωργική Πολιτική σε αριθμούς

Η Κοινή Γεωργική Πολιτική σε αριθμούς Η Κοινή Γεωργική Πολιτική σε αριθμούς Οι πίνακες που ακολουθούν παρουσιάζουν τα βασικά στατιστικά δεδομένα σε πολλούς τομείς σχετικά με την Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΓΠ) και, συγκεκριμένα: τη γεωργική

Διαβάστε περισσότερα

Πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση σχετικά με την επαγγελματική υγεία και ασφάλεια Αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα στα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση σχετικά με την επαγγελματική υγεία και ασφάλεια Αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα στα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση σχετικά με την επαγγελματική υγεία και ασφάλεια Αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα στα 2 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πακέτο που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα για την Ευρώπη των

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για τον καθορισμό της σύνθεσης της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για τον καθορισμό της σύνθεσης της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 11.6.2014 COM(2014) 227 final 2014/0129 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τον καθορισμό της σύνθεσης της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής EL EL ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για τον καθορισμό της σύνθεσης της Επιτροπής των Περιφερειών

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για τον καθορισμό της σύνθεσης της Επιτροπής των Περιφερειών ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 11.6.2014 COM(2014) 226 final 2014/0128 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τον καθορισμό της σύνθεσης της Επιτροπής των Περιφερειών EL EL ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 1. ΠΛΑΙΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

EB71.3 - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009. Μετεκλογική ανάλυση Πρώτα αποτελέσματα: επικέντρωση στην κατανομή ανδρών/γυναικών

EB71.3 - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009. Μετεκλογική ανάλυση Πρώτα αποτελέσματα: επικέντρωση στην κατανομή ανδρών/γυναικών Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας Διεύθυνση Γ Σχέσεις με τους πολίτες ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ 27/10/2009 EB71.3 - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009 Μετεκλογική ανάλυση Πρώτα αποτελέσματα: επικέντρωση στην κατανομή

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΡΧΕΙΟ. ΦΑΣΗ 1η

ΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΡΧΕΙΟ. ΦΑΣΗ 1η ΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΡΧΕΙΟ Το σύστηµα της ηλεκτρονικής υποβολής υποστηρίζει την εισαγωγή στοιχείων από εξωτερικό αρχείο. Ο σκοπός της εισαγωγής στοιχείων από αρχείο είναι η αποφυγή πολλαπλών πληκτρολογήσεων αν τα

Διαβάστε περισσότερα

Όρια βαρέων μετάλλων για ΕΕ

Όρια βαρέων μετάλλων για ΕΕ Όρια βαρέων μετάλλων για ΕΕ αποβλήτων. Ακολουθούν τα όρια των βαρέων μετάλλων στα Ευρωπαϊκά πρότυπα για το κομπόστ και τα προϊόντα της αναερόβιας ζύμωσης, από το προσχέδιο της Έκθεσης για τα κριτήρια αποχαρακτηρισμού

Διαβάστε περισσότερα

9475/10 ΑΙ/μκρ 1 DG C 1 A LIMITE EL

9475/10 ΑΙ/μκρ 1 DG C 1 A LIMITE EL ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 18 Μαΐου 2010 (20.05) (OR. en) 9475/10 COMPET 150 SOC 321 JUSTCIV 91 MI 136 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της : Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου προς : το Συμβούλιο Θέμα : Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

(2011/431/EE) (8) Για να είναι επιλέξιμες για χρηματοδοτική συμμετοχή, οι

(2011/431/EE) (8) Για να είναι επιλέξιμες για χρηματοδοτική συμμετοχή, οι L 188/50 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 19.7.2011 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 11ης Ιουλίου 2011 περί χρηματοδοτικής συμμετοχής της Ένωσης στα προγράμματα των κρατών μελών για τον έλεγχο,

Διαβάστε περισσότερα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: οργάνωση και λειτουργία

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: οργάνωση και λειτουργία Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: οργάνωση και λειτουργία Η οργάνωση και η λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διέπονται από τον Κανονισμό του. Τα πολιτικά όργανα, οι επιτροπές, οι αντιπροσωπείες και οι πολιτικές

Διαβάστε περισσότερα

The Industrial Sector in Greece: the next day

The Industrial Sector in Greece: the next day The Industrial Sector in Greece: the next day Νίκος Βέττας Γενικός Διευθυντής Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (IOBE) Καθηγητής Οικονομικών Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών nvettas@aueb.gr American

Διαβάστε περισσότερα

Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας Διεύθυνση Γ - Σχέσεις με τους πολίτες ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ 24 Μαρτίου 2009

Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας Διεύθυνση Γ - Σχέσεις με τους πολίτες ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ 24 Μαρτίου 2009 Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας Διεύθυνση Γ - Σχέσεις με τους πολίτες ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ 24 Μαρτίου 2009 ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Τακτικό Ευρωβαρόμετρο (EB 71) Πληθυσμός:

Διαβάστε περισσότερα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περιλαμβάνει: Άσκηση νομοθετικής εξουσίας Άσκηση δημοκρατικού ελέγχου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περιλαμβάνει: Άσκηση νομοθετικής εξουσίας Άσκηση δημοκρατικού ελέγχου Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελεί το εκλεγμένο κοινοβουλευτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκλέγεται κάθε πέντε χρόνια με άμεσες, γενικές εκλογές που διεξάγονται την ίδια περίοδο στα κράτη μέλη. Τον

Διαβάστε περισσότερα

Σύνθεση του Κοινοβουλίου

Σύνθεση του Κοινοβουλίου Σύνθεση του Κοινοβουλίου Πρώτη κοινοβουλευτική περίοδος : 1979 1984 Νέο Κοινοβούλιο (συγκρότηση σε σώμα) S 112 EPP 108 ED 63 COM 44 L 40 DEP 22 CDI 11 NI 10 Σύνολο 410 S : Σοσιαλιστική Ομάδα COM : Κομμουνιστική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Νομικών Θεμάτων OJ\794788.doc JURI_OJ(2009)1109_1 ΣΧΕΔΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ Συνεδρίαση Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009, ώρα 3 μ.μ. έως 6.30 μ.μ. Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑ ΗΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ERASMUS. Κινητικότητα Προσωπικού

ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑ ΗΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ERASMUS. Κινητικότητα Προσωπικού ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑ ΗΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ERASMUS Κινητικότητα Προσωπικού Μπορούν να συμμετάσχουν μέλη του προσωπικού που είναι: Υπήκοοι χώρας που συμμετέχει στο πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης(LLP). Υπήκοοι

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΏΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΏΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ) Πολυδεύκης Παπαδόπουλος ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΏΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ) 1950 9 Μαΐου Ο Ρομπέρ Σουμάν, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, εκφωνεί έναν σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

10329/17 ΘΚ/μκρ 1 DRI

10329/17 ΘΚ/μκρ 1 DRI Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 20 Ιουνίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0186 (COD) 10329/17 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου CODEC

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 254/73

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 254/73 26.9.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 254/73 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 889/2009 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 25ης Σεπτεμβρίου 2009 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 73/2009 του Συμβουλίου και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014 2019 Έγγραφο συνόδου ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 26/10/16 EL Ενωμένη στην πολυμορφία EL Κατάλογος των διαδικασιών Εκτός από τις περιπτώσεις που το Κοινοβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I. ΕΕ L 200 της , σ. 1.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I. ΕΕ L 200 της , σ. 1. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΓΕΝΝΗΣΗ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΝΤΥΠΟ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ Άρθρο 7 του κανονισμού (ΕΕ) 2016/1191 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 6ης Ιούλιος 2016, για την προώθηση της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I. ΕΕ L 200 της , σ. 1.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I. ΕΕ L 200 της , σ. 1. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΓΕΝΝΗΣΗ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΝΤΥΠΟ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ Άρθρο 7 του κανονισμού (ΕΕ) 2016/1191 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 6ης Ιούλιος 2016, για την προώθηση της

Διαβάστε περισσότερα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: οργάνωση και λειτουργία

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: οργάνωση και λειτουργία Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: οργάνωση και λειτουργία Η οργάνωση και η λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διέπονται από τον Κανονισμό του. Τα πολιτικά όργανα, οι επιτροπές, οι αντιπροσωπείες και οι πολιτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΕΣ-ΔΗΔ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ 2019

ΥΠΕΣ-ΔΗΔ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ 2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ 2019 ΑΘΗΝΑ - 2019 0 Πίνακας περιεχομένων ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ... 2 ΕΚΛΟΓΕΙΣ ΑΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Υγεία: Προετοιµασία για τις διακοπές ταξιδεύετε πάντα µε την Ευρωπαϊκή Κάρτα σας Ασφάλισης Ασθένειας (EΚΑA)?

Υγεία: Προετοιµασία για τις διακοπές ταξιδεύετε πάντα µε την Ευρωπαϊκή Κάρτα σας Ασφάλισης Ασθένειας (EΚΑA)? MEMO/11/406 Βρυξέλλες, 16 Ιουνίου 2011 Υγεία: Προετοιµασία για τις διακοπές ταξιδεύετε πάντα µε την Ευρωπαϊκή Κάρτα σας Ασφάλισης Ασθένειας (EΚΑA)? Στις διακοπές να περιµένετε το απροσδόκητο. Σχεδιάζετε

Διαβάστε περισσότερα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: οργάνωση και λειτουργία

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: οργάνωση και λειτουργία Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: οργάνωση και λειτουργία Η οργάνωση και η λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διέπονται από τον Κανονισμό του. Τα πολιτικά όργανα, οι επιτροπές, οι αντιπροσωπείες και οι πολιτικές

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία της Επίσκεψης Μελέτης ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ STUDY VISITS ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Στοιχεία της Επίσκεψης Μελέτης ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ STUDY VISITS ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΛΟΓΕΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ Ε.Ε. ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΛΟΓΕΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ Ε.Ε. ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΛΟΓΕΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ Ε.Ε. ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019 Στο παρόν περιγράφονται τα βήματα για την ορθή συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης των Ελλήνων Εκλογέων Κατοίκων

Διαβάστε περισσότερα

Τάσεις και προοπτικές στην ελληνική οικονομία

Τάσεις και προοπτικές στην ελληνική οικονομία ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ FOUNDATION FOR ECONOMIC & INDUSTRIAL RESEARCH 1 Τσάμη Καρατάσου 11, 117 42 Αθήνα, Tηλ.: 21 92 11 2-1, Fax: 21 92 33 977, www.iobe.gr 11 Tsami Karatassou, 117 42

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 4.10.2014 L 290/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1044/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 3ης Οκτωβρίου 2014 σχετικά με τον καθορισμό, για το 2014, δημοσιονομικών ανώτατων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΛΟΓΕΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ Ε.Ε. ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΛΟΓΕΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ Ε.Ε. ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΛΟΓΕΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ Ε.Ε. ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019 Στο παρόν περιγράφονται τα βήματα για την ορθή συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης των Ελλήνων Εκλογέων Κατοίκων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ & ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Γιώργος Γιούλος ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019

ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ & ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Γιώργος Γιούλος ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019 ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ & ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Γιώργος Γιούλος ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019 ΕΡΓΑΣΙΑ & ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Μετάβαση από ένα περιβάλλον: Μόνιμης, σταθερής, πλήρους

Διαβάστε περισσότερα

Τα πρόσωπα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Τα πρόσωπα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τα πρόσωπα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2009 2011 2 ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ 2009 2011 2 Περιεχόμενα Πρόλογος του προέδρου 3 Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 5 Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0007/1. Τροπολογία. Jörg Meuthen εξ ονόματος της Ομάδας EFDD

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0007/1. Τροπολογία. Jörg Meuthen εξ ονόματος της Ομάδας EFDD 31.1.2018 A8-0007/1 1 Παράγραφος 7 7. υπογραμμίζει ότι με τις έδρες που θα εκκενωθούν μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα διευκολυνθεί η υιοθέτηση μιας νέας κατανομής των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. 5η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. 5η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 26.9.2012 COM(2012) 549 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 5η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο. Αντρέας Κεττής Επικεφαλής

Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο. Αντρέας Κεττής Επικεφαλής Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο Αντρέας Κεττής Επικεφαλής 2016 EU House Σπίτι Ευρωπαϊκής Ένωσης Στην υπηρεσία σας Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Γραφείο Ενημέρωσης στην Κύπρο Λεωφόρος

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµοί Κλειδιά στις Τεχνολογίες των Πληροφοριών και της Επικοινωνίας στα σχολεία στην Ευρώπη Έκδοση 2004

Αριθµοί Κλειδιά στις Τεχνολογίες των Πληροφοριών και της Επικοινωνίας στα σχολεία στην Ευρώπη Έκδοση 2004 ελτίο Τύπου Αριθµοί Κλειδιά στις Τεχνολογίες των Πληροφοριών και της Επικοινωνίας στα σχολεία στην Ευρώπη Έκδοση 24 Η ανάπτυξη της δυναµικής της τεχνολογίας των πολυµέσων και του ιαδικτύου για εκπαιδευτικούς

Διαβάστε περισσότερα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση των 25. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των 732. Ευρωεκλογές 13 Ιουνίου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση των 25. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των 732. Ευρωεκλογές 13 Ιουνίου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση των 25 Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των 732 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, 2003. Γενική ιεύθυνση Πληρоφόρησης και ηβσίων Σ έσεων. www.europarl.eu.int VO Communication - QA-55-03-536-GR-C - ISBN:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 Επιτροπή Προϋπολογισµών 2004 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2004/2635(BUD) Μέρος 1 29 Ιουνίου 2004 ΣΧΕ ΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε το σχέδιο διορθωτικού προϋπολογισµού αριθ. 8/2004 της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα

(2), ,. 1).

(2), ,. 1). 178/1 L I ( ) ( ) 2019/1111 25 2019,, ( ), 81 3,,, ( 1 ), ( 2 ),, : (1) 15 2014 ( ). 2201/2003. ( 3 ) ( ). 2201/2003,..,,. (2),..,,, 25 1980, («1980»),.,,. ( 1 ) 18 2018 ( C 458 19.12.2018,. 499) 14 2019

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Εργατικό κόστος ανά ώρα εργασίας στις χώρες της Ευρωζώνης (18)

ΘΕΜΑ: Εργατικό κόστος ανά ώρα εργασίας στις χώρες της Ευρωζώνης (18) ΠΕΤΡΑΚΗ 8 Τ.Κ. 105 63 - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210.32.59.170 - FAX: 210.32.59.169 ΘΕΜΑ: Εργατικό κόστος ανά ώρα εργασίας στις χώρες της Ευρωζώνης (18) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (28) Eurostat Το ωριαίο κόστος εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ρόλος:

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ρόλος: Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ρόλος: καθορίζει τις γενικές πολιτικές κατευθύνσεις και προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μέλη: οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της ΕΕ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Εργατικό κόστος ανά ώρα εργασίας στις χώρες της Ευρωζώνης (18) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (28) Eurostat. - Β τρίμηνο

ΘΕΜΑ: Εργατικό κόστος ανά ώρα εργασίας στις χώρες της Ευρωζώνης (18) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (28) Eurostat. - Β τρίμηνο ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210.32.59.198 - FAX: 210.32.59.229 ΘΕΜΑ: Εργατικό κόστος ανά ώρα εργασίας στις χώρες της Ευρωζώνης (18) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (28) Eurostat Το ωριαίο κόστος εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 17 Οκτωβρίου 2014 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 17 Οκτωβρίου 2014 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 17 Οκτωβρίου 2014 (OR. en) 14333/14 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Προεδρία Συμβούλιο αριθ. προηγ. εγγρ.: 13884/14 Θέμα: CDR 109 INST 511 AG 17 Πρόταση απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (2016/C 202/01)

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (2016/C 202/01) 7.6.2016 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 202/1 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (2016/C 202/01) 7.6.2016 Επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Εργατικό κόστος ανά ώρα εργασίας στις χώρες της Ευρωζώνης (17) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27) Eurostat - Β τρίμηνο 2012 -

ΘΕΜΑ: Εργατικό κόστος ανά ώρα εργασίας στις χώρες της Ευρωζώνης (17) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27) Eurostat - Β τρίμηνο 2012 - ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210.32.59.198 FAX: 210.32.59.229 ΘΕΜΑ: Εργατικό κόστος ανά ώρα εργασίας στις χώρες της Ευρωζώνης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα Σεπτέμβριο 2014 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (28) και της Ευρωζώνης (18) - Στοιχεία της Eurostat

ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα Σεπτέμβριο 2014 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (28) και της Ευρωζώνης (18) - Στοιχεία της Eurostat ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210.32.59.198 - FAX: 210.32.59.229 ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα Σεπτέμβριο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (28) και της Ευρωζώνης (18) - Στοιχεία της Eurostat

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας επιδόσεων της Ένωσης καινοτομίας για το 2014

Πίνακας επιδόσεων της Ένωσης καινοτομίας για το 2014 Πίνακας επιδόσεων της Ένωσης καινοτομίας για το 2014 Πίνακας επιδόσεων Ένωση Καινοτομίας για την έρευνα και την καινοτομία Σύνοψη Γλωσσική έκδοση ΕL Enterprise Enterprise and and Industry Industry Σύνοψη

Διαβάστε περισσότερα

Νέα της Συνόδου - Στρασβούργο, 8-11 Φεβρουαρίου Η ψηφοφορία για τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συζήτηση για τη χρήση σαρωτών σώματος στα αεροδρόμια

Νέα της Συνόδου - Στρασβούργο, 8-11 Φεβρουαρίου Η ψηφοφορία για τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συζήτηση για τη χρήση σαρωτών σώματος στα αεροδρόμια Νέα της Συνόδου - Στρασβούργο, 8-11 Φεβρουαρίου 2010 Η ψηφοφορία για τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή Διεύρυνση: η πορεία προς την ΕΕ εξαρτάται από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων Συζήτηση για τη χρήση σαρωτών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ A - Ι

ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ A - Ι ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων 26.9.2013 2012/2308(INI) ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ A - Ι Σχέδιο έκθεσης (PE513.103v02-00) σχετικά με τον καθορισμό των εδρών των οργάνων

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα Νοέμβριο 2015 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (28) και της Ευρωζώνης (19) - Στοιχεία της Eurostat

ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα Νοέμβριο 2015 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (28) και της Ευρωζώνης (19) - Στοιχεία της Eurostat ΠΕΤΡΑΚΗ 8 Τ.Κ. 105 63 - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210.32.59.170 - FAX: 210.32.59.169 ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα Νοέμβριο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (28) και της Ευρωζώνης (19) - Στοιχεία της Eurostat Ο

Διαβάστε περισσότερα

16 33 37 83 86 363 367 388 Πίνακας 29: 363 366 388 63 66 68 76 77 78 87 88 Böwer Michou Ungerer 333 373 376 377 378 383 386 387 388 388 - - - - - - - - - 1/4 - - - - - -. - - - -

Διαβάστε περισσότερα

Μέσος αριθμός ξένων γλωσσών που κατέχονται ανά μαθητή

Μέσος αριθμός ξένων γλωσσών που κατέχονται ανά μαθητή γλωσσών που κατέχονται ανά μαθητή Αυστρία 1998 0 0 1999 1.1 1.7 2000 1.1 1.7 2001 0 0 2002 1.1 1.7 2003 0 0 2004 0 0 Βέλγιο 1998 0 0 1999 0 0 2000 1.2 2.2 2001 1.3 2.2 2002 1.3 2.2 2003 1.2 2.2 2004 1.3

Διαβάστε περισσότερα

EL 1 EL ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 1. ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ

EL 1 EL ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 1. ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ EL EL EL ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 1. ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ Η είσπραξη των παραδοσιακών ιδίων πόρων δύναται να ελεγχθεί µε διαφορετικούς τρόπους: µε ελέγχους εγγράφων, µε κανονιστικούς ελέγχους και µε επιτόπιους ελέγχους.

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 7 Μαρτίου 2017 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 7 Μαρτίου 2017 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 7 Μαρτίου 2017 (OR. en) 7057/17 ADD 1 TRANS 97 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Για τον Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

Διαβάστε περισσότερα

Parlemeter Νοέμβριος 2012 Ευρωβαρόμετρο: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (EB/PE 78.2)

Parlemeter Νοέμβριος 2012 Ευρωβαρόμετρο: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (EB/PE 78.2) Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας Μονάδα παρακολούθησης της κοινής γνώμης Βρυξέλλες, 14 Φεβρουαρίου 2013 Parlemeter Νοέμβριος Ευρωβαρόμετρο: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (EB/PE 78.2) ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ Κάλυψη: ΕΕ

Διαβάστε περισσότερα

Α. Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Α. Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ Πασχάλης Χαριζάνης Α. Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1. Κερί Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος η παραγωγή κεριού για

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 11.5.2016 L 121/11 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/699 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 10ης Μαΐου 2016 σχετικά με τον καθορισμό, για το 2016, των δημοσιονομικών ανώτατων ορίων για ορισμένα καθεστώτα άμεσης στήριξης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΛΟΣ ΟΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΛΟΣ ΟΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Βλέπε «Οδηγίες» στη σελίδα 4 E 411 ( 1 ) ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009 2014 Έγγραφο συνόδου ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010 25/03/10 439.511 EL Ενωμένη στην πολυμορφία EL Κατάλογος των διαδικασιών Εκτός από τις περιπτώσεις που το Κοινοβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ "ΠΡΟΣΒΑΣΗ"

ΕΙΔΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΕΙΔΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ "ΠΡΟΣΒΑΣΗ" Εισαγωγικός Διαγωνισμός για την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης 2014 Δείγμα Σημειώσεων για το μάθημα Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους

Διαβάστε περισσότερα

(4) Πρέπει επίσης να προσαρμοστούν τα ανώτατα όρια που. (5) Πρέπει να καθοριστούν, όσον αφορά το 2006, τα δημοσιονομικά

(4) Πρέπει επίσης να προσαρμοστούν τα ανώτατα όρια που. (5) Πρέπει να καθοριστούν, όσον αφορά το 2006, τα δημοσιονομικά 29.7.2006 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 208/3 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1156/2006 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 28ης Ιουλίου 2006 σχετικά με τον καθορισμό, για το 2006, δημοσιονομικών ανώτατων ορίων για τη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.6.2011 COM(2011) 382 τελικό ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ που αφορά την εφαρµογή

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα Ιανουάριο 2014 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (28) και της Ευρωζώνης (18) - Στοιχεία της Eurostat

ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα Ιανουάριο 2014 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (28) και της Ευρωζώνης (18) - Στοιχεία της Eurostat ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210.32.59.198 - FAX: 210.32.59.229 ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα Ιανουάριο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (28) και της Ευρωζώνης (18) - Στοιχεία της Eurostat

Διαβάστε περισσότερα