Περίληψη. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι των Marco Ruskowski και Marcel Subelbeck για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Περίληψη. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι των Marco Ruskowski και Marcel Subelbeck για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω"

Transcript

1 Ένα παιχνίδι των Marco Ruskowski και Marcel Subelbeck για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Ο επίσκοπος περιμένει πολύ σημαντικούς επισκέπτες, αλλά δυστυχώς η μεγάλη τοιχογραφία, η ζωγραφιά στο ταβάνι του καθεδρικού χρειάζεται επειγόντως αποκατάσταση. Οι πιο γνωστοί ζωγράφοι τοιχογραφιών της αναγέννησης έχουν προσληφθεί και τώρα πρέπει να αποδείξουν τις ικανότητές τους. Ποιός καλλιτέχνης θα επιτύχει την αποκατάσταση της τοιχογραφίας, στο αρχικό της μεγαλείο; Περίληψη Το Fresco είναι ένα εξαιρετικό οικογενειακό παιχνίδι για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω. Θα σας οδηγήσει στην εποχή της αναγέννησης και το μεγαλείο της. Βυθιστείτε στην περίοδο αυτή των ιπποτών και ζήστε διαφορετικές παικτικές εμπειρίες χρησιμοποιώντας τις 3 παραλλαγές που περιλαμβάνονται στο κουτί αυτό. Μπορείτε να συνδυάσετε το βασικό παιχνίδι με οποιεσδήποτε παραλλαγές επιθυμείτε. Οι παραλλαγές αυξάνουν σταδιακά τη δυσκολία, και ταυτόχρονα τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το Fresco είναι σίγουρα ένα παιχνίδι που θα σας διασκεδάζει για πολύ καιρό. Το βασικό παιχνίδι: Fresco Τις παραλλαγές επέκτασης, οι οποίες σταδιακά αυξάνουν τις προκλήσεις: Παραλλαγή 1: Το αίτημα του επισκόπου Παραλλαγή 2: Τα Πορτραίτα Παραλλαγή 3: Ειδικές αναμίξεις χρωμάτων Σκοπός του παιχνιδιού Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο ζωγράφων τοιχογραφιών και με εντολή του επισκόπου πρέπει να αποκαταστήσουν τη μεγάλη τοιχογραφία της οροφής του καθεδρικού. Οι ζωγράφοι πρέπει να προγραμματίσουν προσεκτικά την ημέρα τους. Πρέπει να ξυπνήσουν νωρίς το πρωί, να αγοράσουν και να αναμίξουν τα χρώματα που χρειάζονται για να καταφέρουν να αποκαταστήσουν την τοιχογραφία στην αρχική της κατάσταση. Σε περίπτωση που το εισόδημά τους δεν είναι αρκετό, οι παίκτες θα πρέπει να καλύψουν και παραγγελίες του δικού τους ατελιέ. Αυτό μπορεί να δυσαρεστήσει τους βοηθούς, οι οποίοι γίνονται καλά μόνο αν παρακολουθήσουν την απογευματινή παράσταση στο θέατρο. Μόνο ο πιο έξυπνος προγραμματισμός θα σας προσφέρει τους περισσότερους πόντους νίκης, μετατρέποντάς σας στον πιο θαυμαστό ζωγράφο τοιχογραφιών. Όλα τα περιεχόμενα του Fresco καταγράφονται στην επόμενη σελίδα. Στο επιπλέον εγχειρίδιο υπάρχουν τα περιεχόμενα και οι κανόνες των παραλλαγών. Οι κανόνες του παιχνιδιού δύο παικτών υπάρχουν επίσης στο επιπλέον εγχειρίδιο.

2 Περιεχόμενα 1 διπλής όψεως ταμπλό 14 πλακίδια αγοράς 25 πλακίδια τοιχογραφίας με τιμές από 3 έως νομίσματα (Thalers/δολάρια) με τιμές 1 (36x), 5 (16x), και 10 (8x) 20 βοηθοί, από 5 σε 4 χρώματα 12 ζωγράφοι, από 3 σε 4 χρώματα 1 επίσκοπος 4 μικρά παραπετάσματα 4 μεγάλα παραπετάσματα 4 φύλλα ενεργειών 78 κομμάτια χρωμάτων, απ 17 σε κόκκινο, κίτρινο, μπλε, από 9 σε πράσινο, μωβ, πορτοκαλί 4 κάρτες με πίνακες ανάμειξης χρωμάτων 4 ουδέτερου χρώματος βοηθοί 1 φυλλάδιο οδηγιών 1 υφασμάτινο σακουλάκι Προετοιμασία για παιχνίδι 3 ή 4 παικτών 1. Το διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό......τοποθετείται στο κέντρο του τραπεζιού έτσι ώστε όλοι οι παίκτες να έχουν εύκολη πρόσβαση. Ανοιχτή είναι η πλευρά 4 παικτών (αρχικές θέσεις S1 - S4). Για 3 παίκτης γυρίστε το ταμπλό στην πίσω πλευρά με τις αρχικές θέσεις S1 - S3. 9. Τυχ 2. Τοποθετ υφασμάτ έναν μετ αρχικές τραβιούν Ο επίσκοπος Ο επίσκοπος τοποθετείται στο κέντρο της τοιχογραφίας. Κομμάτια για κάθε παίκτη Κάθε παίκτης παίρνει στο χρώμα της επιλογής του: 1 μικρό παραπέτασμα και 1 φύλλο ενεργειών, το οποίο τοποθετεί πίσω από το παραπέτασμα, με την πλευρά 1 ανοιχτή. 8. Πρόσοψη μικρού παραπετάσματος Μέσα στο μικρό παραπέτασμα, περίληψη της φάσης 1, της φάσης 2 και της προετοιμασίας του νέου γύρου Ένας ουδέτερος βοηθός τοποθετείται στη θέση που βρίσκεται πάνω από κάθε στήλη. 1 μεγάλο παραπέτασμα, πίσω από το οποίο τοποθετεί 1 κίτρινο, 1 κόκκινο και 1 μπλε κομμάτι χρώματος και 12 Δολάρια 7. Το εργαστήρι Πρόσοψη μεγάλου παραπετάσματος Όλα τα κομμάτια χρωμάτων τοποθετούνται στις 6 θέσεις του εργαστηρίου, χωρισμένα ανά χρώμα. Αυτό είναι το γενικό απόθεμα. Μέσα στο μεγάλο παραπέτασμα, πίνακας ανάμειξης βασικών χρωμάτων 1 κάρτα με τον πίνακα ανάμειξης των βασικών χρωμάτων 3 ζωγράφους Το θέατρο Κάθε παίκτης τοποθετεί έναν ζωγράφο του στην αντίστοιχη θέση του μετρητή διάθεσης.σ Φύλλο ενεργειών Πλευρές 1 και 2 Η πλευρά 2 χρειάζεται μόνο για τον τελευταίο γύρο 5 βοηθούς Τυχόν περισευούμενα κομμάτια δεν χρησιμοποιούνται στο βασικό παιχνίδι. Ο 6. Το ατελιέ Τοποθετήστε όλα τα νομίσματα στις τρεις ελεύθερες θέσεις του ατελιέ, ανά αξία. Αυτό είναι το γενικό απόθεμα.

3 όν διαφορές του παιχνιδιού 3 παικτών σημειώνονται σε μπλε φόντο αρχικές θέσεις (S1 - S4) στε 1 ζωγράφο του κάθε παίκτη στο ινο σακουλάκι. Έπειτα τραβήξτε τον τον άλλο τοποθετώντας τους στις έσεις S1 με S4 με τη σειρά που ται από το σακουλάκι. 3. Το πανδοχείο Κάθε παίκτης τοποθετεί έναν ζωγράφο του στη θέση πάνω από το πανδοχείο. Στο πανδοχείο Αριστερή στήλη - Ώρα ξυπνήματος το πρωί υπάρχουν: Μεσαία στήλη - Αλλαγή διάθεσης Δεξιά στήλη - Τιμές αγοράς 4. Η αγορά με τέσσερις πάγκους 1-4 Τοποθετήστε και τα 14 πλακίδια αγοράς στο υφασμάτινο σακουλάκι και ανακατέψτε τα καλά. Τα πλακίδια έχουν τα χρώματα που μπορούν να αγοραστούν στην αγορά. Τραβήξτε τον κατάλληλο αριθμό πλακιδίων για κάθε πάγκο και τοποθετήστε τα ανοιχτά. 1 πλακίδιο θα περισσέψει μέσα στο σακουλάκι. Βωμός Για τρεις παίκτες υπάρχουν μόνο 3 πάγκοι. Αφαιρέστε τα παρακάτω πλακίδια από το παιχνίδι: Θέση της τοιχογραφίας με πλακίδιο Υπάρχουν συνολικά 11 τέτοια πλακίδια, τα 2 εκ των οποίων θα μείνουν στο σακουλάκι. 5. Ο καθεδρικός με την τοιχογραφία και τον βωμό Μπροστά Πόντοι Νίκης Αυτά τα κομμάτια χρώματος πρέπει να ξοδευτούν για την αποκατάσταση Πίσω Χρειάζεται μόνο για την παραλλαγή επέκτασης Η απαίτηση του επίσκοπου. Εισόδημα Πάρτε ένα από τα 25 πλακίδια τοιχογραφίας τιμής 11 και τοποθετήστε το ανοιχτό στην κεντρική θέση της τοιχογραφίας. Ανακατέψτε τα υπόλοιπα πλακίδια και τοποθετήστε τα ανοιχτά με τυχαία σειρά στις θέσεις της τοιχογραφίας.

4 Πορεία του παιχνιδιού Το Fresco διαρκεί μια σειρά γύρων, με τον κάθε γύρο να χωρίζεται σε 2 φάσεις: 1. Επιλογή ώρας ξυπνήματος και προσαρμογή διάθεσης 2. Οργάνωση και εκτέλεση ενεργειών Οι δύο φάσεις εξηγούνται λεπτομερέστερα παρακάτω: 1. Επιλογή ώρας ξυπνήματος και προσαρμογή διάθεσης Ο παίκτης που βρίσκεται στην τελευταία θέση του μετρητή πόντων νίκης παίζει πρώτος. Σημείωση: Στην αρχή του παιχνιδιού, οι ζωγράφοι βρίσκονται στις αρχικές θέσεις S1 - S4, με την S1 να είναι η τελευταία θέση. Παίρνει τον ζωγράφο του από τη θέση πάνω από το πανδοχείο και τον τοποθετεί σε μία θέση ξυπνήματος της επιλογής του (αριστερή στήλη). Οι υπόλοιποι παίκτες κάνουν το ίδιο με σειρά από τον προτελευταίο προς τον πρώτο, τοποθετώντας τους ζωγράφους τους σε οποιαδήποτε διαθέσιμη θέση ξυπνήματος. Μόνο ένας ζωγράφος μπορεί να βρίσκεται σε κάθε θέση. Παράδειγμα: 1) Ο Κόκκινος βρίσκεται στην τελευταία θέση του μετρητή πόντων νίκης. Παίζει πρώτος επιλέγοντας ώρα ξυπνήματος και τοποθετεί τον ζωγράφο του στη θέση 7:00. Αυτό σημαίνει ότι για τον γύρο αυτό η διάθεσή του χειροτερεύει κατά 1 και πρέπει να πληρώσει 2 Δολάρια για κάθε πλακίδιο αγοράς που θέλει να αγοράσει. Δεν μπορεί να τοποθετήσει άλλος παίκτης το ζωγράφο του στη θέση αυτή. Ο χρόνος ξυπνήματος έχει τα εξής αποτελέσματα για κάθε παίκτη: Μπορεί να αλλάξει τη διάθεση του παίκτη Επηρεάζει την τιμή της αγοράς Καθορίζει τη σειρά των παικτών για τις ενέργειες στη φάση 2. Αλλαγή διάθεσης Τυχόν αλλαγές στη διάθεση εμφανίζονται στην μεσαία στήλη του πανδοχείου. Αμέσως μετά την επιλογή ώρας ξυπνήματος, κάθε παίκτης προσαρμόζει τη διάθεσή του, μετακινώντας τον ζωγράφο του πάνω ή κάτω στη στήλη του πίνακα διάθεσης. Ένα πιόνι δεν μπορεί να ξεπεράσει την πρώτη πάνω ή την τελευταία κάτω θέση μιας στήλης. 2) Τώρα ο Κόκκινος προσαρμόζει τη διάθεσή του μετακινώντας το πιόνι του 1 θέση προς τα κάτω στον πίνακα του θεάτρου. Η κατάσταση της διάθεσης επηρεάζει τα εξής: Θέσεις +1 Αν ο ζωγράφος ενός παίκτη καταλαμβάνει μία από τις δύο θέσεις +1 παίρνει τον ουδέτερο βοηθό από τη θέση πάνω από τη στήλη του. Μπορεί να χρησιμοποιήσει τον βοηθό αυτό για 1 επιπλέον ενέργεια (έχοντας συνολικά 6 ενέργειες) στο φύλλο ενεργειών του. Ο παίκτης κρατάει τον επιπλέον βοηθό μέχρι να φύγει από τη θέση +1. Όταν φύγει από τη θέση αυτή, τότε επιστρέφει και τον βοηθό στη θέση του, πάνω από τη στήλη. Ο παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει 1 επιπλέον βοηθό. Θέσεις -1 Αν ο ζωγράφος ενός παίκτη βρίσκεται σε μία από τις δύο θέσεις -1 πρέπει να αφήσει στην άκρη 1 δικό του βοηθό. Τον τοποθετεί μπροστά από το παραπέτασμά του (και έχει πλέον 4 μόνο ενέργειες για τη φάση 2). Όταν φύγει από τη θέση αυτή, τότε παίρνει πίσω τον βοηθό του και μπορεί πλέον να τον χρησιμοποιεί για εκτέλεση ενεργειών. Ο αριθμός των βοηθών του παίκτη μειώνεται κατά 1.

5 Τιμές Αγοράς Παράδειγμα: Ο Κόκκινος πρέπει να πληρώσει 2 Δολάρια για κάθε πλακίριο αγοράς που θέλει να αγοράσει. Ανάλογα με την ώρα ξυπνήματος που επέλεξε, η στήλη στα δεξιά δείχνει την τιμή που θα πρέπει να πληρώσει ο παίκτης στην αγορά για 1 πλακίδιο. Σειρά των παικτών Αφού οι παίκτες επιλέξουν την ώρα ξυπνήματός τους, καθορίζεται η σειρά τους για τον γύρο αυτό. Ο παίκτης που ξυπνάει νωρίτερα θα παίξει πρώτος στη φάση 2, και ακολουθείται από τους υπόλοιπους με αύξουσα ώρα ξυπνήματος. Σημαντικό: Υπάρχουν 2 διαφορετικές σειρές των παικτών στο παιχνίδι: 1. Η σειρά επιλογής ώρα ξυπνήματος (ανάλογα με τη θέση των παικτών στον μετρητή πόντων νίκης). 2. Η σειρά εκτέλεσης των ενεργειών (ανάλογα με τις ώρες ξυπνήματος των παικτών). 2. Προγραμματισμός και εκτέλεση ενεργειών Προγραμματισμός ενεργειών Τώρα όλοι οι παίκτες ταυτόχρονα πίσω από το μικρό τους παραπέτασμα, ξεκινούν να προγραμματίζουν τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν. Μπορούν να εκτελέσουν ενέργειες στις 5 διαφορετικές τοποθεσίες του ταμπλό. Οι παίκτες τοποθετούν τους διαθέσιμους βοηθούς τους στις 15 θέσεις του φύλλου ενεργειών. Μόνο 1 βοηθός μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε θέση ενέργειας, εκτελώντας την αντίστοιχη ενέργεια. Παράδειγμα: Για τον γύρο αυτό ο Κόκκινος προγραμματίζει να επισκεφτεί: 1x την αγορά, 2x τον καθεδρικό, 0x το ατελιέ, 1x το εργαστήριο και 1x το θέατρο. Εκτέλεση ενεργειών Αφού όλοι οι παίκτες έχουν επιλέξει που θα στείλουν τους βοηθούς τους αφαιρούν τα μικρά παραπετάσματα και ξεκινούν να επισκέπτονται τις 5 τοποθεσίες τη μία μετά την άλλη. Σε κάθε τοποθεσία οι παίκτες που βρίσκονται εκεί εκτελούν τις ενέργειές τους στη σειρά που καθορίστηκε από την ώρα ξυπνήματος. Ο ενεργός παίκτης εκτελεί όλες του της ενέργειες σε μία τοποθεσία πριν ξεκινήσει ο επόμενος παίκτης να εκτελεί τις δικές του στην ίδια τοποθεσία. Αν ένας παίκτης δεν τοποθέτησε κανέναν βοηθό του σε μία συγκεκριμένη τοποθεσία, τότε δεν εκτελεί ενέργειες εκεί. Ο παίκτης απλά προσπερνιέται στη σειρά του. Οι παίκτες δεν είναι υποχρεωμένοι να εκτελέσουν τις ενέργειες που επέλεξαν. Ένας παίκτης μπορεί να παραλείψει μία ή περισσότερες ενέργειες της επιλογής του. Σε περίπτωση που ένας παίκτης δεν έχει αρκετά χρήματα ή κομμάτια που απαιτούνται για μία ενέργεια, τότε πρέπει να παραλείψει την ενέργεια αυτή. Τοποθεσίες και ενέργειες: Αγορά: Αγορά χρωμάτων ή κλείσιμο πάγκου αγοράς Καθεδρικός: Αποκατάσταση της τοιχογραφίας ή του βωμού Ατελιέ: Δημιουργία πορτραίτων Αγορά: Αγορά χρωμάτων ή κλείσιμο πάγκου αγοράς Πρώτα ο αρχικός παίκτες επιλέγει έναν από τους διαθέσιμους πάγκους και αποφασίζει ποιά από τις παρακάτω δύο ενέργειες θα εκτελέσει: Αγορά χρωμάτων ή Οι διάφορες τοποθεσίες και οι ενέργειές τους: Κλείσιμο πάγκου αγοράς Εργαστήριο: Ανάμειξη χρωμάτων Θέατρο: Βελτίωση διάθεσης

6 Αγορά χρωμάτων Κάθε βοηθός του παίκτη που έχει τοποθετηθεί στη στήλη «αγοράς» μπορεί να αγοράσει 1 πλακίδιο αγοράς από τον επιλεγμένο πάγκο. Κάθε πλακίδιο μπορεί να αγοραστεί μία μόνο φορά. Η τιμή αγοράς εξαρτάται από την ώρα ξυπνήματος που επέλεξε νωρίτερα ο παίκτης. Ο παίκτης παίρνει από το γενικό απόθεμα, τα κομμάτια χρώματος που δείχνει το πλακίδιο που μόλις αγόρασε και τα κρύβει πίσω από το μεγάλο του παραπέτασμα. Ολοκληρώνοντας τις αγορές του από τον πάγκο της επιλογής του, ο παίκτης επιστρέφει όλα τα πλακίδια του πάγκου μέσα στο υφασμάτινο σακουλάκι. Κλείσιμο πάγκου αγοράς Αν ο ενεργός παίκτης έχει τοποθετήσει τουλάχιστον 1 βοηθό του στη στήλη αγοράς μπορεί να μην αγοράσει χρώματα αλλά αντίθετα, να κλείσει τον επιλεγμένο πάγκο. Όλα τα πλακίδια του πάγκου αυτού, επιστρέφουν στο υφασμάτινο σακουλάκι. Η ενέργεια αυτή γίνεται δωρεάν. Παράδειγμα: 1) Ο Κόκκινος παίκτης έχει τοποθετήσει 1 βοηθό του στην αγορά, όπου μπορέι να εκτελέσει 1 ενέργεια. Η ώρα ξυπνήματός του ήταν 7:00, οπότε θα πρέπει να πληρώσει 2 Δολάρια για κάθε πλακίδιο αγοράς. 2) Θέλει να αγοράσει ένα πλακίδιο με 3 κομμάτια κίτρινου χρώματος στον πάγκο IV. Πληρώνει 2 Δολάρια και παίρνει 3 κίτρινα χρώματα από το γενικό απόθεμα. Επιστρέφει όλα τα πλακίδια του πάγκου IV στο υφασμάτινο σακουλάκι. Καθεδρικός: Αποκατάσταση της τοιχογραφίας ή του βωμού Κάθε βοηθός του παίκτη που έχει τοποθετηθεί στη στήλη του «καθεδρικού» μπορεί: Να αποκαταστήσει ένα τμήμα της τοιχογραφίας ή Να αποκαταστήσει μία φορά τον βωμό Αποκατάσταση ενός τμήματος της τοιχογραφίας Η τοιχογραφία χωρίζεται σε 25 τμήματα, με το κάθε ένα να καλύπτεται από 1 πλακίδιο. Για να αποκατασταθεί ένα τμήμα της τοιχογραφίας ο παίκτης πρέπει να έχει τα χρώματα που εμφανίζονται πάνω στο πλακίδιο του τμήματος αυτού. Όταν ένας παίκτης αποκαθιστά ένα τμήμα, επιστρέφει τα απαιτούμενα κομμάτια χρώματος στο γενικό απόθεμα και κερδίζει τους πόντους νίκης που αναγράφονται στο πλακίδιο συν τυχόν επιπλέον πόντους από τον επίσκοπο, αν υπάρχουν. (δείτε Επίσκοπος) Ο παίκτης προχωράει τον ζωγράφο του, που βρίσκεται στον μετρητή πόντων τόσες θέσεις, όσοι και οι πόντοι νίκης που μόλις κέρδισε (δεν υπολογίζονται οι αρχικές θέσεις S1 S4, με τον μετρητή πόντων να ξεκινάει στη θέση 1). Αν ο ζωγράφος προχωρώντας φτάσει σε μία θέση όπου βρίσκεται ένας αντίπαλος ζωγράφος, τότε ο παίκτης πρέπει να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην αμέσως επόμενη θέση, ή θα παραμείνει στην προηγούμενη από αυτόν θέση. Καμία θέση του μετρητή πόντων νίκης δεν μπορεί να καταλαμβάνεται από περισσότερα από 1 πιόνια. Αφού ο παίκτης αποκαταστήσει ένα τμήμα, αφαιρεί το αντίστοιχο πλακίδιο τοιχογραφίας από το ταμπλό και το τοποθετεί κλειστό μπροστά του. Τέλος ο επίσκοπος μετακινείται στο αποκατεστημένο τμήμα. Παράδειγμα: 1) Ο Κόκκινος τοποθέτησε 2 βοηθούς του στον καθεδρικό και έτσι μπορεί να εκτελέσει 2 ενέργειες εκεί. Αρχικά επιλέγει το πλακίδιο αξίας 3. 2) Επιστρέφει τα χρώματα που απιτεί το πλακίδιο, στο γενικό απόθεμα και προχωράει τον ζωγράφο του, 3 θέσεις μπροστά στον μετρητή πόντων νίκης. 3) Ο επίσκοπος βρίσκεται σε διαγωνίως γειτονική θέση, κι έτσι ο Κόκκινος κερδίζει 2 επιπλέον πόντους (μετακινεί τον ζωγράφο του τις αντίστοιχες θέσεις στον μετρητή πόντων). Συνολικά ο Κόκκινος κέρδισε 5 πόντους για την αποκατάσταση του τμήματος αυτού. Παίρνει το πλακίδιο τοιχογραφίας από το ταμπλό και το τοποθετεί κλειστό μπροστά του. Έπειτα μετακινεί τον επίσκοπο στο τμήμα που μόλις αποκαταστάθηκε. 4) Ο Κόκκινος προχωράει στην εκτέλεση της 2ης ενέργειας του καθεδρικού.

7 Μετακίνηση του επίσκοπου: Πριν την αποκατάσταση ενός τμήματος της τοιχογραφίας, ο παίκτης μπορεί να μετακινήσει τον επίσκοπο 1 μόνο θέση, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση (κάθετα, οριζόντια ή διαγώνια) πληρώνοντας 1 Δολάριο στο γενικό απόθεμα. Η μετακίνηση του επίσκοπου μπορεί να τελειώσει σε οποιοδήποτε τμήμα, ασχέτως αν αυτό είναι αποκατεστημένο, ή καλύπτεται ακόμη από πλακίδιο. Αποκατάσταση του βωμού Ο ενεργός παίκτης αντί να αποκαταστήσει ένα τμήμα της τοιχογραφίας μπορεί να αποκαταστήσει τον βωμό. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: Αποκατάσταση του βωμού με τα βασικά χρώματα: Ο παίκτης επιστρέφει στο γενικό απόθεμα 1 κίτρινο, 1 κόκκινο και 1 μπλε χρώμα και κερδίζει 2 πόντους νίκης για την αποκατάσταση αυτή. Ο παίκτης μπορεί να αντικαταστήσει οποιοδήποτε ή και όλα τα χρώματα αυτά με πράσινο, πορτοκαλί ή μωβ χρώμα, τα οποία χρησιμοποιούνται σαν μπαλαντέρ με αξία 1 επιπλέον πόντο νίκης το κάθε ένα. Αποκατάσταση του βωμού με χρήση 3 διαφορετικών μίξεων: Ο παίκτης επιστρέφει στο γενικό απόθεμα 1 πορτοκαλί, 1 πράσινο και 1 μωβ χρώμα και κερδίζει 6 πόντους για την αποκατάσταση. Οι επιπλέον πόντοι του επισκόπου: Αν ο επίσκοπος βρίσκεται στο τμήμα που θέλει να αποκαταστήσει ο παίκτης, τότε κερδίζει 3 επιπλέον πόντους. Αν ο επίσκοπος βρίσκεται σε τμήμα γειτονικό (κάθετα, οριζόντια ή διαγώνια από αυτό που θέλει ο παίκτης να αποκαταστήσει, τότε κερδίζει 2 επιπλέον πόντους. Σημείωση: Συνήθως η ενέργεια αυτή γίνεται χρησιμότερη προς το τέλος του παιχνιδιού καθώς ελαττώνεται ο αριθμός των τμημάτων της τοιχογραφίας που δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί. = (3 πόντοι νίκης) Παράδειγμα: Ο παίκτης κερδίζει συνολικά 3 πόντους νίκης. 2 πόντους (κόκκινο/κίτρινο/μπλε) + 1 πόντο (το πράσινο αντικαθιστά το κίτρινο). = (5 πόντοι νίκης) Παράδειγμα: Ο παίκτης κερδίζει συνολικά 5 πόντους νίκης. 2 πόντοι βασικών χρωμάτων (κόκκινο/κίτρινο/ μπλε) + 3 πόντοι (2 πορτοκαλί και 1 πράσινο αντικαθιστούν κόκκινο/κίτρινο/μπλε). Παράδειγμα: Ο παίκτης επιστρέφει 1 πράσινο, 1 πορτοκαλί και 1 μωβ κομμάτι στο απόθεμα. Κερδίζει 6 πόντους νίκης. Ατελιέ: Δημιουργία πορτραίτων Για κάθε βοηθό του που έχει τοποθετήσει στη στήλη του ατελιέ, ο παίκτης πληρώνεται 3 Δολάρια από το γενικό απόθεμα. Παράδειγμα: Ο Κόκκινος παίκτης δεν έχει τοποθετήσει βοηθό του στο ατελιέ και συνεπώς δεν παίρνει Δολάρια από το γενικό απόθεμα. Δεν μπορεί να εκτελέσει ενέργειες στην τοποθεσία αυτή και η σειρά του προσπερνιέται. Εργαστήριο: Ανάμειξη χρωμάτων Για κάθε βοηθό του που έχει τοποθετηθεί στη στήλη «εργαστηρίου» ο παίκτης μπορεί να αναμείξει χρώματα μέχρι και 2 φορές. Ο ενεργός παίκτης αποφασίζει ποια χρώματα θέλει να αναμείξει. Απλά επιστρέφει τα κομμάτια των χρωμάτων που αναμείχθηκαν στο γενικό απόθεμα και παίρνει τα αντίστοιχα κομμάτια των νέων χρωμάτων. Παράδειγμα: Ο Κόκκινος έχει τοποθετήσει έναν βοηθό του στο εργαστήριο. Μπορεί έτσι να αναμίξει χρώματα μέχρι 2 φορές, σύμφωνα με τον πίνακα αναμείξεων.

8 Θέατρο: Βελτίωση της διάθεσης Παράδειγμα: Ο Κόκκινος τοποθετεί έναν γοηθό του στο θέατρο. Η διάθεσή του βελτιώνεται κατά 2 θέσεις. Για κάθε βοηθό του που έχει τοποθετήσει στην στήλη «Θεάτρου», ο παίκτης μπορεί να μετακινήσει τον ζωγράφο του 2 θέσεις προς τα πάνω στον πίνακα διάθεσης. Σημείωση: Οποιαδήποτε αλλαγή της διάθεσης μετά την επίσκεψη στο θέατρο θα έχει ισχύ από τον επόμενο γύρο και μόνο μετά την επιλογή του νέου χρόνου ξυπνήματος. Τότε μόνο οι βοηθοί κερδίζονται ή χάνονται. Αφού όλοι οι παίκτες έχουν ολοκληρώσει τις ενέργειές τους, γίνεται η προετοιμασία του επόμενου γύρου: Ανοίξτε τον κατάλληλο αριθμό πλακιδίων αγοράς για κάθε πάγκο της αγοράς και τοποθετήστε τα ανοιχτά. Για γρήγορη ανασκόπηση, οι φάσεις του παιχνιδιού αναγράφονται στο εσωτερικό του μικρού παραπετάσματος. Κάθε παίκτης παίρνει το εισόδημά του, το οποίο είναι 1 Δολάριο για κάθε κλειστό πλακίδιο τοιχογραφίας που έχει μπροστά του (ισχύει δηλαδή μόνο αν έχει κάνει τουλάχιστον μία αποκατάσταση τμήματος της τοιχογραφίας). Όλοι οι παίκτες μετακινούν τους ζωγράφους τους πίσω στις θέσεις ύπνου τους, στο πάνω μέρος του πανδοχείου. Ο παίκτης που βρίσκεται στην τελευταία θέση του μετρητή πόντων νίκης ξεκινάει τον επόμενο γύρο, επιλέγοντας την ώρα ξυπνήματός του. Στην περίπτωση που 2 ή περισσότεροι ζωγράφοι βρίσκονται ακόμη στις αρχικές τους θέσεις,τότε οι θέσεις τους αλλάζουν. Ο πρώτος μετακινείται στο τέλος της σειράς και οι υπόλοιποι προχωράνε μία θέση μπροστά. Τέλος του παιχνιδιού και τελικό σκοράρισμα Στον τελικό γύρο το θέατρο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιά. Αντίθετα ο καθεδρικός μπορεί να χρησιμοποιηθεί δύο φορές. Αν υπάρχουν 6 ή λιγότερα πλακίδια τοιχογραφίας ανοιχτά στο ταμπλό στην αρχή ενός γύρου, τότε αυτός είναι ο τελευταίος γύρος του παιχνιδιού. Όλοι οι παίκτες γυρίζουν το φύλλο ενεργειών τους στην πλευρά 2. Το παιχνίδι τελειώνει με την ολοκλήρωση αυτού του γύρου. Στο τέλος του γύρου οι παίκτες δεν παίρνουν εισόδημα. Τελικό σκοράρισμα Τώρα όλοι οι παίκτες κερδίζουν πόντους νίκης για τα χρήματά τους. Κάθε 2 Δολάρια αξίζουν 1 πόντο νίκης. Οι τελικοί αυτοί πόντοι νίκης απονέμονται με τη σειρά των παικτών (ώρα ξυπνήματος) του τελευταίου γύρου. Ο παίκτης με το μεγαλύτερο σύνολο πόντων νίκης αναγνωρίζεται σαν δάσκαλος όλων των ζωγράφων και νικητής του παιχνιδιού. Σημείωση: Σε περίπτωση που η τοιχογραφία αποκατασταθεί πλήρως, πριν τον τελευταίο γύρο, τότε με τη λήξη του τρέχοντος γύρου το παιχνίδι τελειώνει και ακολουθεί το τελικό σκοράρισμα. Στον τελευταίο αυτό πια γύρο, δεν πληρώνεται το εισόδημα των παικτών. Σημείωση: Αν ένας ζωγράφος καταλήξει σε κατειλλημένη θέση του μετρητή πόντων νίκης κατά το τελικό σκοράρισμα, το πιόνι του μετακινείται στην αμέσως επόμενη ελεύθερη θέση του μετρητή. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3

9 Ένα παιχνίδι των Marco Ruskowski και Marcel Subelbeck για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω σε συνεργασία με τον Wolfgang Panning ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Στο παράρτημα αυτό θα βρείτε τους κανόνες για τις 3 παραλλαγές επέκτασης, μαζί με την περιγραφή όλων των περιεχομένων τους. Εδώ αναφέρονται μόνο οι προσθήκες και οι τροποποιήσεις πάνω στους βασικούς κανόνες. Σε γενικές γραμμές οι βασικοί κανόνες δεν αλλάζουν. Θα βρείτε τους κανόνες του παιχνιδιού 2 παικτών στη σελίδα 4. Τα πορτραίτα Γνωστές προσωπικότητες θέλουν να ζωγραφίσετε τα πορτραίτα τους, στο ατελιέ σας, κάτι που θα σας δώσει σημαντικά προνόμια στη διάρκεια του παιχνιδιού! Ποιος θα μπορέσει να επωφεληθεί από τα προνόμια αυτά; Επιπλέον περιεχόμενα 18 κάρτες πορτραίτων στη διάρκεια του παιχνιδιού οι παίκτες θα κερδίσουν χρήματα, χρώματα και άλλα οφέλη από τις κάρτες αυτές Υπάρχουν 2 είδη καρτών πορτραίτων: 1) Κάρτες με : Ο παίκτης που παίρνει μία τέτοια κάρτα την τοποθετεί ανοιχτή μπροστά του. από εδώ και στο εξής έχει ένα μόνιμο κέρδος από το πλεονέκτημα της κάρτας. Η παραλλαγή αυτή επηρεάζει το Ατελιέ: Δημιουργία πορτραίτων και Τέλος του Παιχνιδιού Επιβράβευση δημιουργίας του πορτραίτου. 2) Κάρτες με : Όταν ένας παίκτης πάρει μία τέτοια κάρτα πληρώνεται άμεσα την επιβράβευσή του. Έπειτα η κάρτα αφαιρείται από το παιχνίδι. Αλλαγές στην προετοιμασία Τοποθετήστε όλα τα νομίσματα δίπλα στο κεντρικό ταμπλό. Ξεχωρίστε τις 18 κάρτες πορτραίτων ανάλογα με το γράμμα στην πλάτη τους Α, Β και C. Ανακατέψτε κάθε στοίβα ξεχωριστά και τοποθετήστε τη μία πάνω στην άλλη σε μία θέση του ατελιέ, όπως φαίνεται στα δεξιά. Ανοίξτε τις δύο πρώτες κάρτες και τοποθετήστε τις στις άλλες δύο κενές θέσεις. Η στοίβα C τοποθετείται πρώτη στην δεξιά θέση του ατελιέ, η στοίβα Β έπειτα από πάνω της και τέλος η στοίβα Α. Ανοίγουν οι δύο πρώτες κάρτες. Αλλαγές στην πορεία του παιχνιδιού Ατελιέ: Δημιουργία πορτραίτων Ο ενεργός παίκτης μπορεί να πάρει μία από τις δύο ανοιχτές κάρτες πορτραίτου, με έναν βοηθό του που βρίσκεται στο ατελιέ. Για κάθε βοηθό του που έχει τοποθετήσει στο ατελιέ παίρνει κανονικά και τα 3 Δολάρια. Αν και τα δύο πορτραίτα έχουν ζωγραφιστεί (τα έχουν πάρει) ήδη, οι παίκτες παίρνουν μόν τα 3 Δολάρια. Προετοιμασία του επόμενου γύρου: Ανοίξτε 2 νέες κάρτες από την κορυφή της στοίβας. Τυχόν κάρτες που έχουν περισσέψει από τον προηγούμενο γύρο, αφαιρούνται από το παιχνίδι. Αλλαγές στο Τέλος του παιχνιδιού Η παραλλαγή αυτή εισάγει μία ακόμη συνθήκη τέλους. Αν ανοίξουν οι τελευταίες 2 κάρτες πορτραίτων, αυτός είναι ο τελευταίος γύρος (γυρίστε τα φύλλα ενεργειών σας στην πλευρά 2).

10 Λεπτομέρειες των καρτών πορτραίτων Οι κάρτες αυτές παρέχουν ένα μόνιμο πλεονέκτημα στον ιδιοκτήτη τους, και παραμένουν ανοιχτές: Υπηρέτης του Θεού: Σε κάθε γύρο ο παίκτης κερδίζει στο εισόδημά του 1 επιπλέον Δολάριο. Ηθοποιός: Για κάθε βοηθό στο θέατρο, η διάθεση του παίκτη αυξάνεται κατά 3 θέσεις αντί για 2. Ηγούμενος: Οι πόντοι που κερδίζονται από τον επίσκοπο αυξάνονται κατά 1. Νεκροθάφτης: Μία φορά σε κάθε γύρο, όταν εργάζεται στον καθεδρικό, ο παίκτης μπορεί να μετακινήσει τον επίσκοπο στη θέση που θέλει, πληρώνοντας 1 Δολάριο. Το αίτημα του επίσκοπου Αν ένας παίκτης μπορεί να πραγματοποιήσει τα ειδικά αιτήματα του επισκόπου και να παραλείψει μέρος του εισοδήματός του, τότε θα κερδίσει επιπλέον πόντους νίκης και θα αποζημιωθεί με χρησιμότατα χρώματα! Οι κάρτες αυτές χρησιμοποιούνται μία μόνο φορά από τον ιδιοκτήτη τους και έπειτα αφαιρούνται από το παιχνίδι: Έμπορος: Ο παίκτης μπορεί να πάρει οποιαδήποτε 2 βασικά χρώματα της επιλογής του +1 Δολάριο. Ευπατρίδες: Ο παίκτης κερδίζει χρήματα και το χρώμα που αναγράφεται. Πελάτης: Ο παίκτης κερδίζει 7 Δολάρια. Τοποθετήστε όλα τα κομμάτια χρωμάτων δίπλα στο ταμπλό. Ξεχωρίστε τα 12 πλακίδια αιτημάτων ανά είδος και τοποθετήστε τα ανοιχτά στις θέσεις του εργαστηρίου. Για κάθε διαφορετικό είδος, το πλακίδιο με τη χαμηλότερη τιμή τοποθετείται πρώτο, με τα υπόλοιπα από πάνω του με αύξουσα σειρά. Όμορφη κοπέλα / Αυτοπορτραίτο: Ο παίκτης κερδίζει πόντους νίκης ή Δολάρια και η διάθεσή του αυξάνεται κατά την αναγραφόμενη τιμή. Μούσα: Η διάθεση του παίκτη ανεβαίνει στο μέγιστο. Επιπλέον περιεχόμενα 12 πλακίδια αιτημάτων 1 είδος γενικών αιτημάτων και 3 είδη συγκεκριμένων αιτημάτων (μωβ, πορτοκαλί και πράσινο) θα προσφέρουν επιπλέον πόντους νίκης για τα πλακίδια τοιχογραφίας. Προαπαιτούμενα για το αίτημα αυτό 3x μωβ) Νέο εισόδημα Η παραλλαγή αυτή επηρεάζει το Εργαστήριο: Ανάμειξη χρωμάτων Αλλαγές στην προετοιμασία Επίσκοπος / Αγιογραφίες της Παναγίας: Ο παίκτης κερδίζει πόντους νίκης, χρώματα ή Δολάρια όπως αναγράφεται στην κάθε κάρτα. Μπροστά Γενικό αίτημα Πόντοι νίκης Πίσω Ειδικό αίτημα Αλλαγές στην πορεία του παιχνιδιού Εργαστήριο: Ανάμειξη χρωμάτων Επιπλέον ενέργεια: Εκπλήρωση αιτήματος Σε κάθε γύρο, ο κάθε παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει 1 βοηθό του, τον οποίο έχει τοποθετήσει στο εργαστήριο, ώστε να εκπληρώσει ένα αίτημα αντί για να αναμείξει χρώματα. Οι υπόλοιποι βοηθοί του παίκτη που τυχόν βρίσκονται στο εργαστήριο αναμειγνύουν κανονικά. Τα πλακίδια αιτημάτων τοποθετούνται στο ταμπλό ανά είδος. Σημαντικό: Ένας βοηθός μπορεί είτε να πάρει ένα πλακίδιο αιτήματος ή να αναμείξει χρώματα. Ποτέ και τα δύο μαζί!

11 Εκπλήρωση γενικού αιτήματος Αν ένας παίκτης έχει τουλάχιστον 3 πλακίδια τοιχογραφίας μπροστά του, μπορεί να πάρει 1 πλακίδιο γενικού αιτήματος και να προχωρήσει τον ζωγράφο του τις αντίστοιχες θέσει ς πάνω στον μετρητή πόντων νίκης. Ακολούθως στοιβάζει 3 από τα πλακίδια τοιχογραφίας που έχει, το ένα πάνω στο άλλο, γυρίζοντας στην πίσω πλευρά του, το πλακίδιο αιτήματος τοποθετώντας το στην κορυφή της στοίβας αυτής. Εκπλήρωση ειδικού αιτήματος Σε αρκετά πλακίδια τοιχογραφίας υπάρχουν πορτοκαλί, πράσινες ή μωβ πιτσιλιές. Ένας παίκτης χρειάζεται 3 πλακίδια τοιχογραφίας με το ίδιο χρώμα πιτσιλιά στην πλάτη τους, ώστε να εκπληρώσει ένα ειδικό αίτημα του ίδιου χρώματος. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία που περιγράφηκε παραπάνω. Κάθε πλακίδιο αιτήματος αξίζει 1 Δολάριο εισόδημα και το κομμάτι χρώματος που εμφανίζει. Ένα γενικό αίτημα επιτρέπει στον παίκτη να επιλέξει ένα κομμάτι βασικού χρώματος της επιλογής του στην αρχή κάθε γύρου. Ειδικές αναμείξεις χρωμάτων Η τοιχογραφία αποδεικνύεται ακόμη πιο πολύχρωμη. Τα νέα κομμάτια χρωμάτων απαιτούν ακόμη περισσότερες αναμείξεις χρωμάτων. Η επιδέξια χρήση τους, θα δώσει στους παίκτες αρκετούς πόντους νίκης. Η παραλλαγή αυτή έχει επηρεάζει τα: Καθεδρικός: Αποκατάσταση της τοιχογραφίας ή του βωμού και Εργαστήριο: Ανάμειξη χρωμάτων Παράδειγμα: Ο παίκτης στοιβάζει τα 3 αυτά πλακίδια τοιχογραφίας το ένα πάνω από το άλλο και παίρνει το πρώτο πλακίδιο γενικού αιτήματος. Προχωράει τον ζωγράφο του 6 θέσεις μπροστά στον μετρητή πόντων νίκης, γυρίζει στην πίσω πλευρά το πλακίδιο αιτήματος, και το τοποθετεί πάνω στη στοίβα των πλακιδίων τοιχογραφίας του. Από εδώ και στο εξής θα παίρνει 1 Δολάριο και 1 κομμάτι οποιουδήποτε βασικού χρώματος σε κάθε γύρο όταν πληρώνεται το εισόδημά του. Παράδειγμα: Ο παίκτης έχει στην κατοχή του 3 πλακίδια τοιχογραφίας με μωβ πιτσιλιές, οπότε μπορεί να πάρει το μωβ πλακίδιο ειδικού αιτήματος κερδίζοντας 10 πόντους νίκης. Ο ζωγράφος του προχωράει 10 θέσεις στον μετρητή πόντων νίκης, το πλακίδιο γυρίζει στην πίσω πλευρά του και τοποθετείται στην κορυφή της στοίβας που μόλις δημιούργησε. Από εδώ και στο εξής θα παίρνει 1 Δολάριο και 1 κομμάτι μωβ χρώματος σε κάθε γύρο, όταν πληρώνεται το εισόδημά του. Επιπλέον περιεχόμενα 7 πλακίδια τοιχογραφίας με τιμές μεταξύ 13 και κομμάτια χρώματος από 6 ροζ και καφέ 4 ενημερωμένοι πίνακες αναμείξεων χρωμάτων (πίσω πλευρά των βασικών πινάκων) 1 πλακίδιο βωμού Αλλαγές στην προετοιμασία Τα 12 νέα κομμάτια χρωμάτων τοποθετούνται στο ταμπλό μαζί με τα υπόλοιπα κομμάτια χρωμάτων. Το πλακίδιο βωμού τοποθετείται στη διαθέσιμη θέση του βωμού. Κάθε παίκτης παίρνει έναν πίνακα αναμείξεων Αφαιρέστε το πλακίδιο τιμής 24 από τα 7 νέα πλακίδια τοιχογραφίας και τοποθετήστε το στο κέντρο της τοιχογραφίας. Αφαιρέστε 7 τυχαία βασικά πλακίδια τοιχογραφίας από το παιχνίδι, και ανακατέψτε τα υπόλοιπα με τα 6 νέα πλακίδια τοιχογραφίας. Τοποθετήστε τα πλακίδια τοιχογραφίας στο ταμπλό, όπως περιγράφεται και στους βασικούς κανόνες. Αλλαγές στην πορεία του παιχνιδιού Καθεδρικός: Αποκατάσταση της τοιχογραφίας κα του βωμού Αν ένας παίκτης θέλει να αποκαταστήσει τον βωμό με μίξεις χρωμάτων μπορεί να αντικαταστήσει το πράσινο, το πορτοκαλί ή το μωβ με ροζ ή καφέ όπως επιθυμεί. Κάθε ροζ μπαλαντέρ αξίζει 3 επιπλέον πόντους, ενώ κάθε καφέ μπαλαντέρ 5 επιπλέον πόντους! Παράδειγμα: 9 πόντοι νίκης για την αποκατάσταση του βωμού: 6 ΠΝ (βασική τιμή) + 3 ΠΝ για 1 ροζ κομμάτι. Εργαστήριο: Ανάμειξη χρωμάτων Επιπλέον των αναμείξεων που γνωρίζουν οι παίκτες από το βασικό παιχνίδι, μπορούν πλέον να αναμείξουν μωβ + κόκκινο σε ροζ και πορτοκαλί + πράσινο σε καφέ. Ο ίδιος βοηθός που μόλις ανέμειξε ένα χρώμα, μπορεί να χρησιμοποιήσει ξανά το ίδιο χρώμα για μια δεύτερη ανάμειξη. 21 πόντοι νίκης = 6 ΠΝ (βασική τιμή) + 3x 5 ΠΝ για 3 καφέ κομμάτια.

12 Κανόνες για 2 παίκτες (βασικό παιχνίδι) Χρησιμοποιήστε την πλευρά του ταμπλό των 3 παικτών, με τους κανόνες (προετοιμασία) των τριών παικτών. Ένας φανταστικός τρίτος παίκτης συμμετέχει, ο Λεονάρντο. Ο Λεονάρντο δεν παίρνει χρώματα και δεν πληρώνεται εισόδημα, αλλά κερδίζει πόντους νίκης. Κατά την προετοιμασία ο Λεονάρντο παίρνει: 3 ζωγράφους και 2 βοηθούς, ενός χρώματος που δεν χρησιμοποιούν οι παίκτες. Φύλλο ενεργειών. Δεν χρειάζεται άλλα κομμάτια, όπως παραπετάσματα κλπ. 1 ζωγράφος του Λεονάρντο τοποθετείται στην αρχική θέση S3, 1 ζωγράφος του στη θέση πάνω από το πανδοχείο και 1 στο κέντρο της τοιχογραφίας μαζί με τον επίσκοπό. Το φύλλο ενεργειών του τοποθετείται στο τραπέζι στην πλευρά 1. 1 βοηθός του, τοποθετείται στην πρώτη θέση της στήλης αγοράς και 1 της στήλης καθεδρικού. Η κατανομή αυτή δεν αλλάζει για το υπόλοιπο παιχνίδι. Δώστε το πλακίδιο Λεονάρντο στον αρχικό παίκτη. Για αυτό τον γύρο θα παίξει και θα ενεργήσει για τον Λεονάρντο. Στον επόμενο γύρο ο Λεονάρντο παίζεται από τον άλλο παίκτη, και η χρήση του εναλλάσσεται μεταξύ των παικτών από γύρο σε γύρο. Η συνήθης σειρά των παικτών ισχύει και για τον Λεονάρντο, με τη διαφορά ότι αυτός εκτελεί με συγκεκριμένο τρόπο τις ενέργειές του: 1. Επιλογή χρόνου ξυπνήματος Όταν είναι η σειρά του Λεονάρντο, ο παίκτης που τον χειρίζεται, τοποθετεί τον ζωγράφο του στην επιθυμητή θέση (Μην ξεχνάτε ότι δεν υπάρχει ζωγράφος του Λεονάρντο στον πίνακα διάθεσης!) 2. Εκτέλεση ενεργειών Αγορά: Κλείσιμο πάγκου αγοράς Ο Λεονάρντο ποτέ δεν αγοράζει χρώματα, αλλά αντίθετα κλείνει έναν οποιονδήποτε πάγκο επιλέξει ο παίκτης που τον ελέγχει. Καθεδρικός: Αποκατάσταση της τοιχογραφίας Ο Λεονάρντο κερδίζει κανονικά πόντους νίκης μαζί και με τυχόν επιπλέον πόντους λόγω του επίσκοπου. Προχωρήστε τον ζωγράφο του τις αντίστοιχες θέσεις μπροστά, στον μετρητή πόντων νίκης. Τοποθετήστε το αποκατεστημένο πλακίδιο τοιχογραφίας κλειστό μπροστά στο φύλλο ενεργειών του. Τόσο ο επίσκοπος, όσο και ο ζωγράφος του Λεονάρντο, μετακινούνται στην μόλις αποκατεστημένη θέση της τοιχογραφίας. Όταν οι παίκτες γυρίσουν τα φύλλα ενεργειών τους στην πλευρά 2, το φύλλο ενεργειών του Λεονάρντο δεν γυρίζει, αλλά ο βοηθός του αφαιρείται από τη στήλη καθεδρικού, και δεν μπορεί πλέον να εκτελέσει τη συγκεκριμένη ενέργεια. Στο τελικό σκοράρισμα μην ξεχνάτε ότι ο Λεονάρντο καταλαμβάνει μία θέση του μετρητή πόντων νίκης! 2 παίκτες με χρήση παραλλαγών Παραλλαγή 1: Τα πορτραίτα Κατά την προετοιμασία ένας επιπλέον βοηθός τοποθετείται στη στήλη ατελιέ του φύλλου ενεργειών του Λεονάρντο. Όταν έρθει η σειρά του Λεονάρντο στο ατελιέ, πρέπει αν μπορεί να ζωγραφίσει ένα πορτραίτο. Αφαιρέστε την κάρτα από το παιχνίδι. Ο Λεονάρντο κερδίζει τους πόντους νίκης που δίνει η κάρτα. Παραλλαγή 2: Το αίτημα του επίσκοπου Κατά την προετοιμασία ένας επιπλέον βοηθός τοποθετείται στην πρώτη θέση της στήλης εργαστηρίου του φύλλου ενεργειών του Λεονάρντο. Όταν έρθει η σειρά του Λεονάρντο στο εργαστήριο, μπορεί να εκπληρώσει ένα αίτημα, αρκεί να καλύπτει τις απαιτήσεις του. Ο Λεονάρντο κερδίζει τους πόντους νίκης που αναγράφονται, αλλά έπειτα τα πλακίδια τοιχογραφίας μαζί με το πλακίδιο αιτήματος αφαιρούνται από το παιχνίδι. Παραλλαγή 3: Ειδικές αναμείξεις χρωμάτων Δεν υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τον Λεονάρντο στην παραλλαγή αυτή. Σε κάθε γύρο ο Λεονάρντο αποκαθιστά 1 μόνο πλακίδιο τοιχογραφίας. Ο ζωγράφος του μετακινείται μία θέση πάνω, κάτω, αριστερά ή δεξιά (όχι διαγώνια). Ο ζωγράφος πρέπει να μετακινηθεί και αν κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό μεταφέρεται στο πλακίδιο τοιχογραφίας με τη χαμηλότερη αξία. Αν υπάρχουν αρκετά πλακίδια με την ίδια χαμηλότερη αξία, ο παίκτης που ελέγχει τον Λεονάρντο επιλέγει που θα μεταφερθεί ο ζωγράφος του.

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Στο εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε τους κανόνες της επέκτασης παραλλαγών 4, 5 και 6. Μόνο οι αλλαγές στους κανόνες και τυχόν

Διαβάστε περισσότερα

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Επιπλέον περιεχόμενα Η Καμπάνα 4 πλακίδια ενεργειών «ακρόασης» - 1 για κάθε παίκτη Ο

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ταμπλό με τον χάρτη της Αφρικής Βιβλίο 2 βιβλία Κάρτες Περιπέτειας 30 κάρτες περιπέτειας (15 με λευκό

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα Εισαγωγή Το 1878, το Βασιλικό Μουσείο του Βερολίνου ξεκίνησε την ανάθεση των ανασκαφών στην Πέργαμο, μια περιοχή της νυν Τουρκίας. Η πόλη έφτασε στην κορυφή της ανάπτυξής της γύρω στο 200 π.χ. (στα Λατινικά

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Το έτος 1413, ο νέος Βασιλιάς της Αγγλίας, Ερρίκος ο 5ος του Λάνκαστερ, κυνηγάει τα φιλόδοξα σχέδιά του. Την ένωση της Αγγλίας και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Προετοιμασία νησιών για 2 παίκτες: Προετοιμασία νησιών για 3 παίκτες: Η περιοχή των νησιών αποτελείται από 9 πλακίδια νησιών (επιλεγμένα τυχαία) και 4 κομμάτια πλαισίου. Η περιοχή των νησιών

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ένα παιχνίδι του Stefan Feld για 2 έως 5 παίκτες. Χρόνος παιχνιδιού: 45-60 λεπτά. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η Βενετία είναι διάσημη για τις γέφυρες και τις γόνδολές της. Περί αυτού πρόκειται και το παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις:

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις: Στην Ιαπωνία από το 1603 μέχρι το 1868 η θέση του αυτοκράτορα δεν ήταν πολύ σταθερή, και στη θέση του κυβερνούσε ένας Shogun της φατρίας των Tokugawa με αυστηρότητα για να διασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Σχετικά με το Παιχνίδι Αυτή δεν είναι άλλη μια συνηθισμένη μέρα στην Αρχαία Κίνα. Ο ίδιος ο Αυτοκράτορας ανακοίνωσε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ! Αυτή είναι μία επέκταση μόνο για το παιχνίδι της alea Las Vegas. Χρησιμοποιήστε τους κανόνες του βασικού παιχνιδιού με τις παρακάτω προσθήκες, επεκτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στην Αυλή του Βασιλιά Νέα αξιώματα πρέπει να καταληφθούν! Οι Άρχοντες αιτούνται για τα καλύτερα αξιώματα της χώρας, αναζητώντας δύναμη και προνόμια. Νέα περιεχόμενα και αλλαγές στην

Διαβάστε περισσότερα

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η πόλη Καρκασόνε στα νότια της Γαλλίας, φημίζεται για τις ιδιαίτερες Ρωμαϊκές και Μεσαιωνικές της οχυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας Tammany Hall ήταν η πολιτική οργάνωση που κυριαρχούσε στην πολιτική της Νέας Υόρκης, οργανώνοντας τους μεταναστευτικούς πληθυσμούς. Καθώς η επιρροή της οργάνωσης εκτείνονταν από την ίδρυσή της το 1790

Διαβάστε περισσότερα

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά.

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά. ΟΔΗΓΙΕΣ Το Κ2 είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στον κόσμο (μετά το Έβερεστ) με ύψος 8.611 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας. Θεωρείται, επίσης, ένα από τα δυσκολότερα βουνά άνω των 8.000 μέτρων. Το Κ2 ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά Το Cinque Terre, είναι ένα απότομο παράκτιο κομμάτι της Ιταλικής Ριβιέρας και αποτελείται από πέντε χωριά. Τα χωριά αυτά είναι γνωστά για την ομορφιά, την κουλτούρα και το φαγητό τους, αλλά και το γεγονός

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3 Κανόνες στα Ελληνικά Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple v.3 Μπορείτε να παίξετε την επέκταση αυτή μόνο σε συνδυασμό με το βασικό Edo. Η επέκταση αυτή περιλαμβάνει 3 παραλλαγές,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή Εισαγωγή Από τα πρώτα βήματα του πολιτισμού διαμέσου ιστορικών χρόνων προόδου, η ανθρωπότητα έχει ζήσει, πολεμήσει και δημιουργήσει συνολικά σε έθνη. Τα μεγάλα έθνη προστατεύουν και παρέχουν τα απαραίτητα

Διαβάστε περισσότερα

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια)

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια) 20 Αρχιτέκτονες 1 Ταμπλό Κατασκευών (25 Θέσεις) 4 διπλής όψεως Ταμπλό Παικτών με την πόλη κάθε παίκτη, χωρισμένη σε περιοχές Το Ταμπλό Κατασκευών Χρωματιστή πλευρά για το Κλασικό Παιχνίδι 1 Πολεοδόμος

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες της Ευρώπης και της Αραβίας θέλουν να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Προσλάβετε τις καλύτερες ομάδες κτιστών και προσπαθήστε να έχετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ Το SLEUTH είναι ένα φανταστικό παιχνίδι έρευνας για 3 έως 7 παίκτες. Μέσα από έξυπνες ερωτήσεις προς τους αντιπάλους του, κάθε παίκτης συλλέγει στοιχεία και έπειτα, χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο CAVE οι παίκτες ηγούνται ομάδων σπηλαιολόγων, εξερευνώντας ένα προσφάτως ανακαλυφθέν σπήλαιο. Όλοι ξεκινούν στην αρχική βάση, όπου μπορούν να γεμίσουν τα σακίδιά τους με απαραίτητο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής:

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής: ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι δουλειές ανθίζουν! Από τότε που ανοίξατε τη συντεχνία, κάθε λογής επαγγελματίες έχουν φτάσει από όλη την Ευρώπη, ώστε να ανταλλάξουν πληροφορίες και να αυξήσουν τις δουλειές τους. Εσείς είστε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες Εισαγωγή Στο Biblios, αναλαμβάνετε το ρόλο ενός ηγούμενου, επικεφαλής ενός μοναστηριού την εποχή του Μεσαίωνα. Προσπαθώντας να δημιουργήσετε την εντυπωσιακότερη βιβλιοθήκη, συναγωνίζεστε με άλλους ηγούμενους

Διαβάστε περισσότερα

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας Για να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον χειμώνα, παίξτε εναλλάξ τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα, και μαζέψτε τις προμήθειες που θα σας φέρουν τη νίκη! Προσέξτε όμως τους ληστές! 48 στρόγγυλες κάρτες Διαδρομών

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι Περιεχόµενα 30 Πλακίδια (12 Πλακίδια Μπλε τιμών: Χωριά & Ιερές Τοποθεσίες με Μπλε αξία πόντων - 18 Πλακίδια Κόκκινων τιμών: Αγορές & Οάσεις με Κόκκινη αξία πόντων) 5 Περιλήψεις Σειράς και Τζίνι Ένα μπλοκ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού 1347 Ο Μαύρος Θάνατος ξεσπάει στην Ευρώπη. Ο άρχοντας της χώρας σας, μόλις υπέκυψε στην πανούκλα, και τώρα εσείς, οι πρίγκηπες της χώρας, ανταγωνίζεστε μεταξύ σας για να τον αντικαταστήσετε. Για να το

Διαβάστε περισσότερα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα Η επέκταση αυτή εισάγει κάποια νέα στοιχεία ώστε να εμπλουτίσει το βασικό παιχνίδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή σε οποιονδήποτε συνδυασμό. Πεμπτοσ Παικτησ Προφητειεσ Ξύλινα κομμάτια για πέμπτο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2). ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 9 πλακίδια δρόμων, τα οποία αποκαλούνται Περιοχές. Είναι διπλής όψεως και χρησιμοποιούνται σαν το ταμπλό του παιχνιδιού, το οποίο αποκαλείται Συνοικία. Στη μία πλευρά δεν υπάρχει Χαρακτήρας

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περιεχόμενα Ένα συνεργατικό παιχνίδι μνήμης για 3 έως 6 παίκτες, 7 ετών και άνω. Ο Τομ σκαρφάλωσε στην κορυφή ενός δέντρου, για να δεί αν μπορούσε να ανακαλύψει κάτι. Κοιτάζοντας προς κάθε μεριά, είδε τουλάχιστον

Διαβάστε περισσότερα

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται 2-4 παίκτες Ηλικίας 13+ 60-90 λεπτά 3. Τα 28 ξύλα τοποθετούνται στο δάσος. 4. Οι 18 πηλοί τοποθετούνται στο ανάχωμα. 5. Οι 12 πέτρες τοποθετούνται στο λατομείο. 6. Οι 10 χρυσοί τοποθετούνται στο ποτάμι.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι Ένα παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 13 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η Γαλλική πόλη Καρκασόνε, είναι διάσηµη για τα µεγαλειώδη τείχη της τα οποία κατασκευάστηκαν στο Μεσαίωνα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια Κανόνες Ως ηγέτης ενός αρχαίου πολιτισμού, εξερευνήστε άγνωστα εδάφη ώστε να αναπτύξετε την αυτοκρατορία σας. Ιδρύστε νέες πόλεις, κατασκευάστε κτίρια εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και δημιουργήστε εμπορικές

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Ε υρώπη, 1347. Μεγάλη καταστροφή πρόκειται να χτυπήσει. Ο Μαύρος Θάνατος πλησιάζει την Ευρώπη και μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια ο πληθυσμός της θα μείνει μισός. Οι παίκτες αποικούν στις διάφορες περιοχές

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. (γκρι) (1 για 5 παίκτες, διπλής όψεως για 2, 3, 4, 5 παίκτες για χρήση με την επέκταση) 1 νέο πλακίδιο χρονικού.

Περιεχόμενα. (γκρι) (1 για 5 παίκτες, διπλής όψεως για 2, 3, 4, 5 παίκτες για χρήση με την επέκταση) 1 νέο πλακίδιο χρονικού. Μια νέα τέχνη φτάνει στο χωριό. Επιτέλους μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας μπύρα. Ταυτόχρονα ανοίγει ένα νέο πανδοχείο, όπου μπορείτε να συναντήσετε ενδιαφέροντες ανθρώπους. Περάστε λίγο χρόνο μαζί τους,

Διαβάστε περισσότερα

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές!

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι καμλες πρέπει να αντέξουν μεγαλύτερη διαδρομ, έχοντας όμως τη βοθεια των επιπλέον ζαριών. Εν τω μεταξύ, ένας φημισμένος φωτογράφος πιάνει τα καλύτερα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Καθορίστε τη μοίρα σας στον μυστηριώδη κόσμο των Μπόρα Μπόρα. Ταξιδέψτε στα νησιά, κατασκευάζοντας καλύβες όπου

Διαβάστε περισσότερα

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και βλάκες για να αξίζετε μερίδιο στο ρούμι και τα λάφυρα. Επειδή

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Η 3η Επέκταση του Rattus Ε υρώπη, 1349. Ο Μαύρος Θάνατος ήδη καταστρέφει για χρόνια. Οι λαοί της Ευρώπης προσπαθούν, ωστόσο να ακολουθούν τους κανονικούς ρυθμούς ζωής. Οι τεχνίτες παράγουν τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος...

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος... ΚΑΝΟΝΕΣ Σ το παιχνίδι αυτό παίρνετε το ρόλο ενός εξερευνητή των πόλων, διαγωνιζόμενοι για το ποιός θα φτάσει πρώτος στο Νότιο Πόλο. Σε κάθε γύρο, επιλέγετε ένα σετ ζαριών με τα οποία θα προσπαθήσετε να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων Ένα παιχνίδι του Paolo Mori για 2 έως 6 παίκτες ηλικίας 8 και άνω ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης 12 βραβεία 1 σακουλάκι 1 μπλοκ σκορ Μπροστά σας έχετε ένα παράδειγμα του στησίματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ον 15ο Αιώνα στην Κοιλάδα του Λοάρ, Οι παίκτες στο ρόλο πριγκίπων, αφοσιώνονται με όλες τους τις δυνάμεις

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία Για 2 παίκτες Έφτασε η στιγμή ο καπετάνιος Νέμο να επιλέξει ποιός θα γίνει ο πρώτος βοηθός στον Ναυτίλο. Ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τα βάθη της θάλασσας, καθώς αποδικνείετε ότι είστε ο καλύτερος σε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει κοντά στους 4,000 ορειβάτες από όλο τον κόσμο, ενώ κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι το επισκέπτονται. Η πλειονότητά τους

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του παιχνιδιού

Περιεχόμενα του παιχνιδιού Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Βρισκόμαστε στη μεσαιωνική Γρανάδα. Η Αλάμπρα έχει ολοκληρωθεί και αρχιτέκτονες από κάθε άκρη της γης κατευθύνονται πιά προς τη διαρκώς αναπτυσσόμενη πόλη στους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε!

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε! Α πό τις απόκρημνες βουνοπλαγιές του Εδιμβούργου έως τα ηλιόλουστα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και από τα σοκάκια της Παμπλόνα μέχρι κάποιον ανεμοδαρμένο σταθμό του Βερολίνου, το Ticket to Ride σας μεταφέρει

Διαβάστε περισσότερα

Λίστα περιεχομένων: 1 δείκτης Αρχικού Παίκτη. 4 παραπετάσματα παικτών. 4 καρτέλες Περίληψης Αγοράς. 1 ταμπλό Δημοπρασιών. 30 πλακίδια Δημοπρασιών

Λίστα περιεχομένων: 1 δείκτης Αρχικού Παίκτη. 4 παραπετάσματα παικτών. 4 καρτέλες Περίληψης Αγοράς. 1 ταμπλό Δημοπρασιών. 30 πλακίδια Δημοπρασιών Το Νομοσχέδιο περί Ιδιοκτησίας του 1862 επέτρεψε στους Αμερικάνους να διεκδικήσουν παρθένα εδάφη, ζώντας εκεί και καλλιεργώντας τα για πέντε χρόνια. Επίσης το 1860, δημιουργήθηκε ο Διηπειρωτικός Σιδηρόδρομος

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο με αυτοκόλλητα (μαζί με ανταλλακτικά για το βασικό παιχνίδι)

Φύλλο με αυτοκόλλητα (μαζί με ανταλλακτικά για το βασικό παιχνίδι) ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η πώληση πολύτιμων υφασμάτων, των καλύτερων μπαχαρικών και των πιο φρέσκων φρούτων στην Κωνσταντινούπολη έφερε καλές δουλειές. Οι πελάτες, όμως, του παζαριού έχουν ανακαλύψει μια νέα λιχουδιά,

Διαβάστε περισσότερα

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους.

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Για να κληρονομήσετε την περιουσία του, πρέπει να χάσετε και τη

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη Σκοπός του παιχνιδιού Είστε διαβολάκια στην Κόλαση, στο διαλλειμά σας από τα βασανιστήρια των χαμένων ψυχών. Ασφαλώς και έχει πάρα πολύ ζέστη, κι έτσι κάθεστε στο μπαρ του Πανδοχείου Τελική Κρίση.Αποφασίσατε

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά.

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Ένα παιχνίδι με Γρήγορα Κανό και Εύφορα Νησιά για 2-4 Παίκτες, ηλικίας 13 ετών και άνω. Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Το μικρό σας νησί βρίσκεται σε περίοδο ειρήνης και ευημερίας. Τέτοιας ευημερίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ FRANK THYBEN 1 Κεντρικό ταμπλό 4 Ταμπλό τροπαίων Πίσω: Επιπλέον ενέργειες παραλλαγής Μπροστά: Βασικό παιχνίδι 34 ξύλινοι κύβοι 1 Πύργος 32 αρχικά Ξόρκια 7x

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στο Dark Seas, εσείς και οι υπόλοιποι παίκτες παίρνετε τους ρόλους διάσημων πειρατών και σαλπάρετε για τα Νησιά Plunder αναζητώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ Credits 2012 Σχεδιαστές: Παραγωγή: Εικονογράφηση: Jose Pascual Εκτύπωση: Priority Soluciones Graficas - Eduardo

Διαβάστε περισσότερα

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus)

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus) CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Κεντρικό ταμπλό: Imperium (3-5 παίκτες), Ιταλία (2-4 παίκτες) 5 αποθήκες 110 ξύλινα κομμάτια στα χρώματα των παικτών, πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, μπλε και μαύρο.

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού.

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Προετοιμασία Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Στο κεντρικό ταμπλό, τοποθετήστε το γκρι ζάρι ποντικού στη θέση του δίπλα στα νεκροταφεία. Τοποθετήστε τον ποντικό στη θέση του μετρητή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ!

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ! ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ! Ζήστε τη χρυσή εποχή της Αναγέννησης. Πάρτε το ρόλο της κεφαλής μιας Αριστοκρατικής Ιταλικής δυναστείας οδηγώντας την οικογένειά σας όπως τους Medici ή τους

Διαβάστε περισσότερα

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι.

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό παιχνίδι με κάρτες όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Για δύο έως πέντε παίκτες Περιεχόμενα: Μια τράπουλα 50 καρτών ΕΥΓΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com Οι συμμορίες τσοπεράδων, επέλεγαν παραδοσιακά τους αρχηγούς τους με έναν διαγωνισμό που ονομάζεται Πίσω στο Πεζοδρόμιο, στον οποίο οι υποψήφιοι προσπαθούσαν να αντέξουν περισσότερο, όσο τους τραβούσε μια

Διαβάστε περισσότερα

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο Garden Dice, είστε κηπουροί που μοχθούν να καταφέρουν να έχουν την καλύτερη σοδειά σε ένα κομμάτι γης. Στη σειρά, ρίχνετε ζάρια, χρησιμοποιώντας τα για να εκτελέσετε ενέργειες όπως αγορά, φύτεμα και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι Ένα παιχνίδι για 2-4 διευθυντές ζωολογικών κήπων, ηλικίας 13 και άνω. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα Κροκόδειλος Στρουθοκάμηλος Μαϊμού Ελέφαντας Λιοντάρι Νόμισμα 1 διπλής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Χάβρη. Ήρθε η στιγμή να κατασκευάσετε το εσωτερικό της λιμάνι. Οι παίκτες κατασκευάζουν και χρησιμοποιούν 32 διαφορετικά κτίρια,

Διαβάστε περισσότερα

περίπου 50 κρύσταλλοι (7 σε κάθε χρώμα) 20 δίσκοι (4 σε κάθε χρώμα) 36 νομίσματα των 5 και 10 των 10 5 Αρχικές κάρτες (1 σε κάθε χρώμα)

περίπου 50 κρύσταλλοι (7 σε κάθε χρώμα) 20 δίσκοι (4 σε κάθε χρώμα) 36 νομίσματα των 5 και 10 των 10 5 Αρχικές κάρτες (1 σε κάθε χρώμα) Περιεχόμενα 35 Εργάτες 20 δίσκοι περίπου 50 κρύσταλλοι (7 σε κάθε χρώμα) (4 σε κάθε χρώμα) Spyrium 24 δείκτες, με αριθμούς 1, 2 και 3 (8 σε κάθε αριθμό) 36 νομίσματα των 5 και 10 των 10 10 Bonus δείκτες

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. (γκρι) (1 για 5 παίκτες, διπλής όψεως για 2, 3, 4, 5 παίκτες για χρήση με την επέκταση) 1 νέο πλακίδιο χρονικού.

Περιεχόμενα. (γκρι) (1 για 5 παίκτες, διπλής όψεως για 2, 3, 4, 5 παίκτες για χρήση με την επέκταση) 1 νέο πλακίδιο χρονικού. Μια νέα τέχνη φτάνει στο χωριό. Επιτέλους μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας μπύρα. Ταυτόχρονα ανοίγει ένα νέο πανδοχείο, όπου μπορείτε να συναντήσετε ενδιαφέροντες ανθρώπους. Περάστε λίγο χρόνο μαζί τους,

Διαβάστε περισσότερα

1-4 παίκτες - 30 λεπτά

1-4 παίκτες - 30 λεπτά 1-4 παίκτες - 30 λεπτά Κάθε παίκτης είναι ένας Άνθρωπος της Αναγέννησης, με ξεχωριστές ικανόητες. Λόγιος, Έμπορος, Ιππότης και Φούρναρης. Σκοπός σας είναι να εκπαιδεύσετε, να προσλάβετε και να στρατολογήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1945 ΤΡΙΑ ΣΕΝΤ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Ένα παιχνίδι για 2-5 παίκτες, από τον Brandon Tibbetts THE MANHATTAN PROJECT - ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ

Διαβάστε περισσότερα

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Ο ι δρόμοι της πόλης είναι σχεδόν έρημοι και τους διασχίζουν μόνο πεζοί με σκοπό να φτάσουν στα ζεστά τους σπίτια όσο γρηγορότερα μπορούν. Αλλά στα μυστικά σαλόνια του πολυτελούς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο χαμένος ναός βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό. Στην αρχή του παιχνιδιού, 10 δωμάτια έχουν ήδη ανακαλυφθεί αλλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη ανασκαφές (για

Διαβάστε περισσότερα

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες σαν έξυπνοι ηγέτες, προσπαθούν να γεμίσουν τις αρχικά άδειες πόλεις του, κερδίζοντας όσο περισσότερους πόντους μπορούν. Αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας:

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας: Η χελώνα δέχτηκε την απαίτηση του λαγού για ρεβάνς του αγώνα και τα νέα εξαπλώθηκαν γρήγορα παντού. Ο μεγάλος αγώνας ήταν έτοιμος να ξεκινήσει και οι συμμετέχοντες ήταν πια έτοιμοι για την μεγάλη αναμέτρηση.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μέλη οικογενειών. Μεσάζοντες (κολλήστε τα αυτοκόλλητα) Εξάπλευρα ζάρια. ενεργειών. Φλορίνια (αξίας 1 και 5) Δείκτες Περγαμηνών.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μέλη οικογενειών. Μεσάζοντες (κολλήστε τα αυτοκόλλητα) Εξάπλευρα ζάρια. ενεργειών. Φλορίνια (αξίας 1 και 5) Δείκτες Περγαμηνών. λωρεντία, 15 ος αιώνας. Η πλούσια, αλλά ασήμαντη οικογένεια των Medici γίνεται μια από τις ισχυρότερες δυναστείες της εποχής. Ο Cosimo de Medici, γνωστός και ως «Il Vecchio» («ο Γηραιός»), όχι μόνο κυριαρχεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας. Εποχή της ποταπαγόρευσης στη Νέα Υόρκη. Αντίπαλες συμμορίες χρησιμοποιούν την επιρροή τους δωροδοκώντας πολιτικούς, λειτουργώντας καζίνο, πουλώντας λαθραία ποτά και κερδίζοντας την εύνοια διεφθαρμένων

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα 2-4 παίκτες ηλικίας 10 και άνω περίπου 60-75 λεπτά Περίληψη του Παιχνιδιού Στο Μουράνο αναζητούνται οι καλύτεροι έμποροι! Πολλά συμβαίνουν στη λίμνη της Βενετίας. Υαλουργοί δημιουργούν απίστευτης ομορφιάς

Διαβάστε περισσότερα

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride:

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride: Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στο παιχνίδι, σχετικά με το ομαδικό παιχνίδι του χάρτη της Μυθικής Ασίας (Legendary Asia), υποθέτοντας ότι είστε εξοικειωμένοι με τους κανόνες του βασικού Ticket

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μία Καρτέλα Εξερευνητή, με έναν χαρακτήρα άντρα στη μία πλευρά και γυναίκα στην πίσω

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μία Καρτέλα Εξερευνητή, με έναν χαρακτήρα άντρα στη μία πλευρά και γυναίκα στην πίσω Τα αρχαία τεχνουργήματα παρέμεναν κρυμμένα στα βάθη της ζούγκλας από αρχαιοτάτων χρόνων. Μόλις όμως μαθεύτηκε το νέο της ανακάλυψης τους, κάθε λογής αρχαιολόγοι έσπευσαν να τα αρπάξουν... Ο συνταξιούχος

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθετήστε τον επιθεωρητή Επαρχίας στη θέση κάτω αριστερά στο ταμπλό.

Τοποθετήστε τον επιθεωρητή Επαρχίας στη θέση κάτω αριστερά στο ταμπλό. Ιστορικό Υπόβαθρο Πάνω από100 χρόνια πριν, οι αγρότες τσαγιού της Κινεζικής Επαρχίας του Yunnan ξεκίνησαν να παραδίδουν το μεγάλης ζήτησης τσάι τους Pu er στην Ινδία και στο μακρινό Θιβέτ. Χρησιμοποιούσαν

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3 Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3 Ευχαριστώ τον Don Riddle για τη βασική ιδέα της επέκτασης αυτής, αλλά και για πολλές φανταστικές ιδέες για κάρτες! Επίσης ευχαριστώ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες Το Τάγμα των Ναϊτών διαλύθηκε από τον Φίλιππο τον Τίμιο, αλλά αρκετοί Ναΐτες Ιππότες επέζησαν σε ένα μικρό απομονωμένο παρεκκλήσι. Οι παίκτες συλλέγουν τα πολύτιμα αντικείμενα του Τάγματος, αντικείμενα

Διαβάστε περισσότερα

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου Ιστορικό Deutsche Hanse ή, στα Λατινικά, Hansa Teutonica, είναι διαφορετικές ονομασίες της Ένωσης των συντεχνιών των εμπόρων της Hansa και (αργότερα) μεταξύ των πόλεων της νότιας Γερμανίας. Οι πόλεις που

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις...

Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις... Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις... ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες γίνονται μάγισσες, δρυΐδες και συλλέκτες, παράγοντας πανίσχυρα φίλτρα και παραδίδοντάς τα μέσω της Υπηρεσίας Σκούπας, σε όλο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Κάπου στο μέσο του διαστήματος, στον γαλαξία σας ο υπερπληθυσμός έχει ξεφύγει και έχει φτάσει η στιγμή της επέκτασης σε διαγαλαξιακούς πλανήτες. Θα μεγαλώσετε τον στόλο σας, θα επεκτείνετε την

Διαβάστε περισσότερα

Μην ξεχνάτε, αν η ρύπανση δεν σταματήσει, το παιχνίδι έχει τελειώσει για όλους μας. 30 πλακίδια έργων διπλής όψεως

Μην ξεχνάτε, αν η ρύπανση δεν σταματήσει, το παιχνίδι έχει τελειώσει για όλους μας. 30 πλακίδια έργων διπλής όψεως Γύρω στο 1970, οι κυβερνήσεις του κόσμου αντιμετώπισαν πολύ μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις, και για το λόγο αυτό κατασκευάστηκαν παντού ενεργειακοί σταθμοί, για την κάλυψη των αναγκών. Χρόνο με το χρόνο,

Διαβάστε περισσότερα

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε;

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε; Οι διασημότερες πρωτεύουσες του κόσμου δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα. Χρειάστηκε προσεκτικός προγραμματισμός και χρόνος. Τώρα, νέες χώρες αναζητούν τη δημιουργία των δικών τους σημαντικών

Διαβάστε περισσότερα

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Περιεχόμενα 1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia 15 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Jungfrau 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Mount Washington 4 νέα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 32 δείκτες (8 κόκκινοι, 8 κίτρινοι, 8 μπλε, 8 λευκοί) 44 μέλη οικογενειών (11 κόκκινα, 11 κίτρινα, 11 μπλε, 11 λευκά)

Περιεχόμενα. 32 δείκτες (8 κόκκινοι, 8 κίτρινοι, 8 μπλε, 8 λευκοί) 44 μέλη οικογενειών (11 κόκκινα, 11 κίτρινα, 11 μπλε, 11 λευκά) Περίληψη Η ζωή στο χωριό είναι σκληρή! Προσφέρει, τουλάχιστον, όμως στους κατοίκους του ευκαιρίες εξέλιξης. Άλλοι κάνουν καριέρα στο δημοτικό συμβούλιο, άλλοι στην εκκλησία, ενώ κάποιοι ταξιδεύουν στον

Διαβάστε περισσότερα

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι.

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι. Κάθε Σαμουράι έχει ένα προσωπικό ταμπλό διπλής όψεως. Στη μία πλευρά είναι η ανθρώπινη μορφή του και στην άλλη η ζωώδης του. Αρκετά στοιχεία του παιχνιδιού εμφανίζονται στο ταμπλό: Ο μετρητής μάχης στον

Διαβάστε περισσότερα

96 Κύβοι Ασθενών (από 24 σε μπλέ, κόκκινο, πράσινο και κίτρινο) Ονομάζονται Ασθενείς. 16 Αρχικά Πλακίδια Δωματίων Θεραπείας. πράσινο και κίτρινο)

96 Κύβοι Ασθενών (από 24 σε μπλέ, κόκκινο, πράσινο και κίτρινο) Ονομάζονται Ασθενείς. 16 Αρχικά Πλακίδια Δωματίων Θεραπείας. πράσινο και κίτρινο) Κανόνες Στο Quarantine, κάθε παίκτης έχει από ένα νοσοκομείο. Οι ασθενείς κάνουν ουρές έξω από τα νοσοκομεία, για να εξετάσουν οι γιατροί τα διάφορα συνάχια και χτυπήματά τους. Σκοπός σας είναι να εξοπλίσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω.

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Στα παλαιότερα χρόνια, οι μεγαλύτεροι μονάρχες κατασκεύαζαν ναούς για να επιδείξουν τη δύναμή τους και τον μεγάλο πλούτο τους. Οι μεγαλύτεροι ναοί

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ AN NE B U A & COR N N L B AT

ΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ AN NE B U A & COR N N L B AT ΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ AN NE B U A & COR N N L B AT I ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΝΤΑ! ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΟΙΚΟ ΤΗΣ! ΔΕΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΥΤΗ ΑΦΙΞΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω.

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω. Περίληψη του Παιχνιδιού Σε έναν γνωστό μύθο του Αισώπου, ένα παγώνι στολιζόταν με δανεικά φτερά, ώστε να φαίνεται πιο μεγαλοπρεπές

Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να τα καταφέρουν, παρά µόνο επτά ηµέρες...

Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να τα καταφέρουν, παρά µόνο επτά ηµέρες... To «Mysterium» είναι ένα συνεργατικό παιχνίδι για 2-7 παίκτες. Ένας παίκτης αναλαµβάνει το ρόλο του Φαντάσµατος που κατοικεί στην εγκαταλελειµµένη έπαυλη, ενώ οι υπόλοιποι είναι Μέντιουµ, που έχει προσκαλέσει

Διαβάστε περισσότερα

Caylus Κανόνες στα Ελληνικά

Caylus Κανόνες στα Ελληνικά Caylus Κανόνες στα Ελληνικά Ένα παιχνίδι του William Attia Σχέδια του Arnaud Demaegd - Σχεδιασμός του Cyril Demaegd Περιεχόμενα 1 ταμπλό 1 λευκός κύλινδρος κλητήρα και 1 λευκός δίσκος επιστάτη 30 δηνάρια

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στους κανόνες, σχετικά με τον Χάρτη της Ινδίας. Υποτίθεται ότι είστε εξοικειωμένοι με τους βασικούς κανόνες του Ticket to Ride. Ε Ο χάρτης της Ινδίας είναι σχεδιασμένος

Διαβάστε περισσότερα

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού.

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού. Ο νέος Δόγης σας έχει προσκαλέσει στον διάσημο χορό μασκέ που διοργανώνει στο παλάτι του για το Καρναβάλι της Βενετίας! Είναι η τέλεια ευκαιρία για να αποδράσετε από τη βαρετή ζωή των ευγενών, και σας

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ.

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ. Καλώς ήρθατε στην Επέκταση του Catan: Traders & Barbarians για 5-6 Παίκτες! Με την επέκταση αυτή μπορείτε να παίξετε και τα πέντε συναρπαστικά σενάρια του Traders & Barbarians μέχρι και με έξι παίκτες.

Διαβάστε περισσότερα