Project Α τετραμήνου Υπεύθυνη καθηγήτρια: κα Τσοτσορού Τζίνα Βαϊρακτάρη Μαριλίνα Γιαννάτου Αλεξάνδρα Δαλαβάγκα Μιρέλλα Δερμούση Ελένη

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Project Α τετραμήνου 2013-2014 Υπεύθυνη καθηγήτρια: κα Τσοτσορού Τζίνα Βαϊρακτάρη Μαριλίνα Γιαννάτου Αλεξάνδρα Δαλαβάγκα Μιρέλλα Δερμούση Ελένη"

Transcript

1 Project Α τετραμήνου Υπεύθυνη καθηγήτρια: κα Τσοτσορού Τζίνα Βαϊρακτάρη Μαριλίνα Γιαννάτου Αλεξάνδρα Δαλαβάγκα Μιρέλλα Δερμούση Ελένη Καπέτη

2 Cécile Guillame 18 Ιουλίου Αυγούστου 2004 Η πρώτη γυναίκα που χάραξε γραμματόσημα. Την δεκαετία του 50 διάλεξε την τέχνη της χαρακτικής Παντρεύτηκε τον χαράκτη Michel Monvoisin- 1 ο γραμματόσημο: Μονακό 1967 απεικόνιζε ένα Cooper-Climax Πήρε σύνταξη το 1993 Είχε δημιουργήσει περισσότερα από 300 γραμματόσημα

3

4

5 Erik Lindberg Σουηδός γλύπτης και χαράκτης Σχεδίασε βραβεία Νόμπελ Γιός διάσημου γλύπτη Το 93 πήρε υποτροφία Έζησε στο Παρίσι στις αρχές του 20 ου αι. Το 1901 του δόθηκε εντολή να σχεδιάσει τα μετάλλια Νόμπελ για Φυσική, Χημεία, Ψυχολογία, Ιατρική, και Λογοτεχνία Τα βραβεία όμως δεν ήταν έτοιμα όταν έπρεπε Πολλές από τις δουλειές του είναι στο μουσείο της Στοκχόλμης

6

7 Raphaël Augustinus Kleweta (1949) Πολωνός χαράκτης και εκδότης βιβλίων Προέρχεται από οικογένεια καλλιτεχνών Δούλεψε ως συντάκτης για Πολωνό σκηνοθέτη πριν πάρει υποτροφία Το 72 μπήκε στην λίστα Who s Who στην Γερμανία και αργότερα της Γαλλίας Το 1976 έγινε διδάσκαλος χαρακτικής και δούλεψε ως αυτόνομος καλλιτέχνης Σχεδιαστής πολλών μεταλλίων και κοσμημάτων Δημιούργησε πολλά στολίδια για έναν άρχοντα στην Αραβία Αντιπροσώπευσε την Γαλλία σε φεστιβάλ χαρακτικής

8

9

10 Γεννήθηκε στις 24 Ιούλη 1860, στην πόλη της Ivancice, Moravia, τότε μέρος της Αυστρο - Ουγγαρίας. Ήταν βασική μορφή του κινήματος Art Nouveau. Το στυλ της ζωγραφικής του επηρέασε μια ολόκληρη γενιά ζωγράφων, γραφίστων και σχεδιαστών και στο μυαλό των πολλών, το έργο του αποτελεί την επιτομή της Art Nouveau. Πίστευε ότι η αληθινή τέχνη πρέπει να είναι αυξημένη και επική.

11 Ο πατέρας του ήταν ένας δικαστήριος κλητήρας με αποτέλεσμα η οικογένεια να είχε πολλά μέσα. Το μέλλον του ως ζωγράφος τέθηκε σε ατμόσφαιρα με αυστηρά πρότυπα του Ρωμαιοκαθολισμού, και αυτό αργότερα αντανακλάται στο συμβολισμό των έργων του. Το 1871, εντάχθηκε σε χορωδία στο καθεδρικό ναό του Αγίου Πετρου, όπου παρακολουθούσε μαθήματα γραμματικής. Συνέχισε το τραγούδι σοβαρά για μια στιγμή, αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει όταν η φωνή του άρχισε να έχει ρωγμές το Αντ 'αυτού, Mucha ανέλαβε να αντλήσει διδάγματα. Λίγο αργότερα, επέστρεψε στην Ivancice όπου, εν τω μεταξύ, βρήκε δουλειά ως δημοτική υπάλληλος.

12

13 Κατά την περίοδο της μετάβασης από τον 19ο στον 20ό αιώνα, απεικονίζει στο παρακάτω χαρακτικό με κιμωλία τον "χρόνο που έρχεται". Το σχέδιο έγινε το 1897 για να κοσμήσει ένα ημερολόγιο του επόμενου έτους, δηλαδή του Τυπώθηκε από τον γνωστό τυπογράφο του Παρισιού F. Champenois με τον οποίο συνεργαζόταν ο Mucha, αλλά δεν γνωρίζουμε εάν τελικά κυκλοφόρησε το ημερολόγιο στην πλήρη μορφή του ούτε έχει βρεθεί η εταιρία που παρήγγειλε την εκτύπωση του ημερολογίου. Ωστόσο, το χαρακτικό με τον "χρόνο που έρχεται" κυκλοφόρησε ως μεμονωμένη αφίσα και γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τον εναλλακτικό τίτλο "πρόκληση"

14

15 Ο Mucha απεικονίζει τον "χρόνο που έρχεται" αλληγορικά, ως μία ονειρική οπτασία νέας γυναίκας που είναι ντυμένη με αιθέριο διαφανές φόρεμα και σκεπασμένη με αέρινο πέπλο... Η μυστηριώδης γυναικεία μορφή έρχεται κρατώντας στα χέρια της λουλούδια. Η εικόνα χαρακτηρίζεται από πνευματικότητα και αποπνέει ονειρική ατμόσφαιρα.

16 Ο εναλλακτικός τίτλος "πρόκληση" θεωρείται ότι αποδίδει τη διάθεση του καλλιτέχνη να δει τον νέο χρόνο ως "πρόκληση" πνευματικών εμπειριών. Την εποχή εκείνη λέγεται ότι ο Mucha διατηρούσε επαφές με κύκλους πνευματιστών στο Παρίσι και πιθανόν το έργο αυτό να είναι αποτέλεσμα της επιρροής αυτού του πνευματισμού

17

18 Αυτό ήταν το πρώτο σετ διακοσμητικών πάνελ του Mucha και έγινε μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές του. Ήταν τόσο δημοφιλής που ο Mucha ζητήθηκε να παράγει τουλάχιστον δύο ακόμη σειρές με βάση το ίδιο θέμα το 1897 και το 1900.

19

20 Η ιδέα της προσωποποίησης την εποχών δεν αποτελούσε καινοτομία. Ωστόσο, νύμφες, όπως οι γυναίκες του Mucha που κάθονταν εναρμονισμένες μς τις τέσσερις εποχές έδωσε νέα πνοή στο κλασικό θέμα. Στους τέσσερις πίνακες που παρουσιάζονται εδώ, ο Mucha καταγράφει τις διαθέσεις των εποχών - αθώα Άνοιξη, αποπνικτικό καλοκαίρι, γόνιμο φθινόπωρο, ψυχρό χειμώνα και μαζί αποτελούν τον αρμονική κύκλο της φύσης.

21 Ο Μάουριτς Κορνέλις Έσερ (Maurits Cornelis Escher) (17 Ιουνίου Μαρτίου 1972) ήταν Ολλανδός εικαστικός καλλιτέχνης. Ασχολήθηκε με: ξυλογραφία λιθογραφίας χαλκογραφία

22 Γεννήθηκε στο Leeuwarden, στην Ολλανδία, το Επειδή από νωρίς είχε δείξει την έφεσή του στο σχέδιο, ασχολήθηκε με τη γραφιστική. Δούλεψε πολύ με τις τεχνικές της ξυλογραφίας, της λιθογραφίας αλλά και της χαλκογραφίας. Παρά το γεγονός ότι σχεδίαζε συνεχώς, η δουλειά του έγινε γνωστή μόνο μέσα στη δεκαετία του '50, όταν με μια μεγάλη έκθεση (1956) κέρδισε το θαυμασμό κοινού και κριτικών.

23

24 Κύριο στοιχείο της τέχνης του Έσερ είναι η απεικόνιση αδύνατων γραφικών παραστάσεων, οι οποίες δημιουργούν την ψευδαίσθηση του απείρου. Αυτή η ιδιαιτερότητα των σχεδίων του οφείλεται στην επιρροή που δέχτηκε ο Έσερ από τα μαθηματικά και ιδιαίτερα από αρχές της προβολικής γεωμετρίας, όπως και από τα πορίσματα και τις προτάσεις της μη Ευκλείδειας γεωμετρίας.

25

26 Φλερτάρει γοητευμένος με την έννοια του "αδύνατου" και ενδιαφέρεται γι' αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε "λογική" του χώρου. Παρατηρεί τη δυνατότητα των σχημάτων να "γεννήσουν" άλλα σχήματα και δουλεύοντας με δεκάδες μαθηματικές τεχνικές παράγει σειρές έργων όπου, για παράδειγμα, από την εναλλαγή των ασπρόμαυρων τετραγώνων μιας σκακιέρας, σιγάσιγά φτάνουμε σε ψάρια που κολυμπούν σε κοπάδια και μετά γίνονται σμήνη πουλιών

27

28 Αρκεί να σκεφτεί κανείς τη σχέση άψυχου και έμψυχου στο έργο του, την μετατροπή της μιας μορφής ζωής σε άλλη, για να καταλάβει πόσο τον απασχολούσε η διαλεκτική της ύλης και πόσο, πίσω από όλα αυτά, κρύβεται μια τραγική επιθυμία ενότητας, η προσμονή του "ενός" από το οποίο όλα προέρχονται και στο οποίο όλα καταλήγουν. (πχ το έργο του, «Μάτι»)

29

30 Η Κάρολ Γουάξ (Carol Wax) γεννήθηκε στις 17 Ιουνίου του 1953 στην Νέα Υόρκη. Είναι μια Αμερικανή καλλιτέχνης και συγγραφέας, την οποία αποκαλεί το New York Times «βιρτουόζα χαράκτη και ιστορικό τέχνης, για τη δολειά της στη μετσοτίντα και τα συγγράματά της πάνω στην ιστορία και τις τεχνικές αυτής της μεθόδου.

31 Αποφοίτησε από Mount Vernon High School το Μετά από ένα χρόνο στο Manhattan School of Music, συμμετείχε σε μαθήματα φλάουτου με τον Jean-Pierre Rampal στο International Summer School, Nice, Γαλλία. Κέρδισε ένα Bachelor of Music Degree το 1975 από το Manhattan School of Music, όπου ειδικεύτηκε στο φλάουτο. Συνέχισε να εργάζεται ως επαγγελματίας μουσικός μέχρι το 1980.

32

33 Τα καλοκαίρια του 1975 και του 1976, πήρε μαθήματα χαρακτικής στο Lake Placid School of Art και στη συνέχεια σπούδασε στο Pratt Graphics Center στη Νέα Υόρκη ( ), όπου έκανε λιθογραφίες και γνώρισε τη μετσοτίντα (χαλκογραφία). Είχε την πρώτη ατομική έκθεση μουσείου της στο Μουσείο Τέχνης του Wichita το

34

35 Ξεκινώντας στα μέσα της δεκαετίας του 1980, η Wax απάντησε στους περιορισμούς των υφιστάμενων τεχνικών γνώσεων χαλκογραφίας με τη διεξαγωγή μιας δικής της έρευνας σε ιστορικές τεχνικές, ενώ συνεχίζε να εργάζεται ως χαράκτης. Αν και η χαλκογραφία αναπτύχθηκε κυρίως ως μέθοδος για την αντιγραφή ελαιογραφιών, η έρευνά της αποκάλυψε τεχνικές που ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα αχρησιμοποίητες, μα υπόσχονταν πολλές εφαρμογές για χρήση στη σύγχρονη τέχνη.

36 Έλαβε ένα Artist s Fellowship Grant από το Foundation for the Arts της Νέας Υόρκης το Η Wax έκανε πειράματα που βασίζονταν στην ιστορική έρευνα της και για λίγα χρόνια αφιέρωσε τον περισσότερο χρόνο της στην έρευνα και το γράψιμο παρά στη δική της καλλιτεχνική παραγωγή. Το 1990, ο Harry N. Abrams ( στις ΗΠΑ) και οι Thames & Hudson ( στο Ηνωμένο Βασίλειο) δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνάς της ως «η χαλκογραφία : Ιστορία και Τεχνική»

37

38 Επηρεασμένη εν μέρει από το έργο του Philip Pearlstein, παρήγαγε πιο εκλεπτυσμένες και περίπλοκες αναπαραστάσεις του φωτός και της σκιάς και περισσότερες έρευνες για τους τρόπους που το φως και τη σκιά δημιουργούν τις ψευδαισθήσεις του όγκου και του βάθους. Στα χρόνια που ακολούθησαν, έλαβε πάνω από τριάντα πέντε βραβεία σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις.

39 Το Space Program του Marie Walsh Sharpe Art Foundation παρείχε στην Wax ένα στούντιο κατά την περίοδο , που της επέτρεψε να εργαστεί με παστέλ και λαδομπογιές, για πρώτη φορά. Ανυπόμονη με τις χρονοβόρες απαιτήσεις της χαλκογραφίας, το 1996 σχεδίασε ένα σύστημα ανάρτησης ρυθμιζόμενων βάρών στο ζύγωθρο, το πιο σημαντικό εργαλείο για τους χαράκτες χαλκογραφίας. Επιμελήθηκε εκθέσεις στο Heuser Art Center Gallery, στο Πανεπιστήμιο Bradley το 1994 με τον John Heintsman και στο New Orleans Museum of Art το 1996.

40

41 Το 2006, το Μουσείο Ηρακλειδών στην Αθήνα παρουσίασε μια ατομική έκθεση του έργου της, με τίτλο "Shadowplay," και συμπεριέλαβε κάθε έκδοση που είχε δημοσιεύσει η Wax, συμπεριλαμβανομένων των αρχικών λιθογραφιών της. Η Ηρακλειδών δημοσίευσε επίσης τον Κατάλογο raisonné / Εκτυπώσεις, το 2006 για τα πρώτα τριάντα της χρόνια ως χαράκτης. Το Ηρακλειδών τοποθετησε και μια άλλη έκθεση της δουλειάς της, με όνομα "Ο Χορός των Σκιών ", το 2011.

42

43 Από τον Ιανουάριο του 2007, η Wax έχει διδάξει χαρακτική ως επίκουρη καθηγητρια στο Montclair State University του Νιου Τζέρσεϋ. Παρουσιάζει, επίσης, εργαστήρια χαλκογραφίας και διαλέξεις σχετικά με τη δική της εργασία και για την ιστορία της χαλκογραφίας σε καλλιτεχνικούς οργανισμούς, πανεπιστήμια, καθώς και μουσεία. Έχει παρουσιάσει δεκάδες επιδείξεις και εργαστήρια χαλκογραφίας, καθώς και διαλέξεις σε πανεπιστήμια, κολλέγια, καλλιτεχνικούς οργανισμούς και μουσεία σε όλη την Αμερική. Το 2009, έλαβε ένα Ατομικό Support Grant από τον Adolph και Esther Gottlieb Foundation.

44 Οι εκτυπώσεις της βρίσκονται σε πολλές συλλογές μουσείων, συμπεριλαμβανομένου του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης, το Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης, το Μουσείο Τέχνης της Φιλαδέλφειας, του Μουσείου του Μπρούκλιν, και σε Δημόσιες Βιβλιοθήκες της Βοστώνης και της Νέας Υόρκης.

45

46 Γεννήθηκε το 1881 και πέθανε το 1973 Πέρασε την περισσότερη από την ενήλικη ζωή του στην Γαλλία Εχει χαρακτηριστεί ως ένας απο τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 20 ου αιώνα Ειναι γνωστός για τον πινακά του Γκουέρνικα,αποικόνηση της καταστροφής μιας πόλης της ισπανίας απο βόμβα Ηταν ο πρώτος κυβιστής και αυτός που δέν εφάρμωσε τον ρεαλισμό σε πολλά απο τα έργα του

47

48

49

50 Käthe Kollwitz (8 Ιουλίου Απρίλη του 1945) ήταν Γερμανή ζωγράφος, χαράκτρια, γλύπτρια και της οποίοας το έργο που προσφέρει μια εύγλωττη και συχνά αποπνικτική λόγω της ανθρώπινης κατάστασης, και η τραγωδία του πολέμου, κατά το πρώτο μισό του 20ού αιώνα.

51 Käthe Kollwitz απεικονίζει τα δεινά των φτωχών και καταγγέλλει τις φρικαλεότητες του πολέμου

52 Πορτραίτο του εαυτου της (1910)

53 "Sharpening the Scythe" 1905

54 The Outbreak

55 Στο τέλος του 1908 ο μεγαλύτερος γιός της Hans είχε προσβληθεί από διφθερίτιδα και πέθανε αμέσως μετά. Η Kollwitz έπαθε εμμονή με αυτό το γεγονός και παρήγαγε μια σειρά από σχέδια τα έτη "... Η μητέρα και το υπόλοιπο το παιδί εδώ μάγουλο με μάγουλο. Η μητέρα περικλείει τον γιο της σε μια σταθερή αγκαλιά και κρατά το αριστερό του χέρι. Σε αντίθεση με τη μητέρα, ο θάνατος με το παραξενο σκελετωμένο χέρι κάνει ξεκάθαρο τον πραγματικό νικητή.

56

Συντελεστές. ISBN: Copyright Έκδοσης ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε. Ιωάννου Ράλλη 21, 144 52 Μεταμόρφωση Αττικής Τηλ.: 2103306880, 2103610519, 2102855183

Συντελεστές. ISBN: Copyright Έκδοσης ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε. Ιωάννου Ράλλη 21, 144 52 Μεταμόρφωση Αττικής Τηλ.: 2103306880, 2103610519, 2102855183 Συντελεστές Έκθεση Γενικός Συντονισμός: Μιχάλης Δουλγερίδης, Μανώλης Ι. Παπαγρηγοράκης Επιμέλεια έκθεσης: Νεκταρία Θεοδωροπούλου, Αθηνά Ρηγάτου Μουσική επένδυση έκθεσης: Κωνσταντίνος Βήτα Μεταφορά έργων:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Πτυχιακή διατριβή

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Πτυχιακή διατριβή ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Πτυχιακή διατριβή ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑΣ Άντρη Χριστοδούλου Λεμεσός 2011

Διαβάστε περισσότερα

Η γλώσσα της εικόνας Thomas Buchsteiner

Η γλώσσα της εικόνας Thomas Buchsteiner Η γλώσσα της εικόνας Thomas Buchsteiner Ο γερμανός ζωγράφος Georg.είπε το εξής «μερικές φορές σκέφτομαι ότι οι καλύτερες εικόνες δεν χρειάζονται καθόλου χρώμα». Αυτή ίσως είναι η πιο απλή εξήγηση του γιατί

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ολλανδός χαράκτης M. C. Escher και το έργο του

Ο Ολλανδός χαράκτης M. C. Escher και το έργο του Ο Ολλανδός χαράκτης M. C. Escher και το έργο του 2 Βιογραφία Ο Maurits Cornelis Escher (1898-1972) είναι ένας από τους πιο φημισμένους γραφίστες του κόσμου. Εκατομμύρια άνθρωποι χαίρονται την τέχνη του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥΑΝΤΙΓΙΣΜΟΥ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥΑΝΤΙΓΙΣΜΟΥ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥΑΝΤΙΓΙΣΜΟΥ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ: ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΠΟΥΛΑ Α.Μ. 12894 ΚΟΝΤΖΕ ΕΥΤΥΧΙΑ,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

ΤΟ ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟ ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΣΑΠΗΣ Επιμέλεια Πρακτικά πανελληνίου συνεδρίου με διεθνή συμμετοχή Αθήνα 20 & 21 Δεκεμβρίου2013 ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Mirό της Μαγιόρκα» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

«Ο Mirό της Μαγιόρκα» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» «Ο Mirό της Μαγιόρκα» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» 1. Η έκθεση «Ο Miró της Μαγιόρκα» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» H έκθεση «Ο Miró της Μαγιόρκα», που παρουσιάζεται στο «ΘΕΑΤΡΟΝ»

Διαβάστε περισσότερα

Οικιακή Οικονομία. Παπαρδέλες με θαλασσινά. Κοτόπουλο Γεμιστό Μερίδες: 4 άτομα Διάρκεια παρασκευής: 50 λεπτά. Υλικά: Υλικά:

Οικιακή Οικονομία. Παπαρδέλες με θαλασσινά. Κοτόπουλο Γεμιστό Μερίδες: 4 άτομα Διάρκεια παρασκευής: 50 λεπτά. Υλικά: Υλικά: Οικιακή Οικονομία Παπαρδέλες με θαλασσινά Υλικά: Κοτόπουλο Γεμιστό Μερίδες: 4 άτομα Διάρκεια παρασκευής: 50 λεπτά 320 γρ. παπαρδέλες 1 κιλό μύδια 300 γρ. γαρίδες 3 ντομάτες 3 κρεμμυδάκια φρέσκα 4 αγγουράκια

Διαβάστε περισσότερα

(Από αριστερά προς τα δεξιά: Ζαφειρένια Θεοδωράκη, Καθηγητής Αριστείδης Χατζής, Γεωργία Παπαλεξίου.)

(Από αριστερά προς τα δεξιά: Ζαφειρένια Θεοδωράκη, Καθηγητής Αριστείδης Χατζής, Γεωργία Παπαλεξίου.) Συνέντευξη του Αναπλ. Καθηγητή Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών κυρίου Αριστείδη Χατζή στα μέλη της συντακτικής ομάδας του Ζαφειρένια Θεοδωράκη και Γεωργία Παπαλεξίου. * (Από αριστερά προς τα δεξιά:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ALICE ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ»

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ALICE ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ALICE ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ» Ονοματεπώνυμο

Διαβάστε περισσότερα

Χριστόφορος Σάββα (1924-1968) 1

Χριστόφορος Σάββα (1924-1968) 1 Χριστόφορος Σάββα (1924-1968) 1 «[Ο Σάββα] μπαίνει μέσα στα πιο προοδευτικά κινήματα, τα παραλείπει [sic] και κάνει τον εαυτό του. Αυτά που κάνει είναι πολύ προσωπικά πράγματα». 2 [Αδαμάντιος Διαμαντής]

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΝΣΕΝΤ ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ. Μαθήτριες: Μπιριντζή Σοφία Τσιλίκη Θεοδώρα Υπεύθυνη project : κ. Κυριακή Διάμεση Τεχνική υποστήριξη: κ.

ΒΙΝΣΕΝΤ ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ. Μαθήτριες: Μπιριντζή Σοφία Τσιλίκη Θεοδώρα Υπεύθυνη project : κ. Κυριακή Διάμεση Τεχνική υποστήριξη: κ. 1853 1890 ΒΙΝΣΕΝΤ ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ Μαθήτριες: Μπιριντζή Σοφία Τσιλίκη Θεοδώρα Υπεύθυνη project : κ. Κυριακή Διάμεση Τεχνική υποστήριξη: κ. Ελένη Δούτσιου ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...3 ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ» ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΜΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΕΧΝΗ

ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ: Βεράρου Αντωνία Α.Μ.: 11564 Κονδύλη Κωνσταντίνα Α.Μ.: 11916 ΕΠΟΠΤΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Γιωτάκη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ 1. ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ. 1.1. Τα Ολύμπια πρόδρομος της Αναβίωσης. 1.2. Οι Ζάππειες Ολυμπιάδες

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ 1. ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ. 1.1. Τα Ολύμπια πρόδρομος της Αναβίωσης. 1.2. Οι Ζάππειες Ολυμπιάδες ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Στο κεφάλαιο αυτό θα προσεγγιθεί η αναβίωση των σύγχρονων Oλυμπιακών αγώνων ως αποτέλεσμα της ανθρωπιστικής παιδείας του αιώνα των Φώτων (18 ος αιώνας),

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Κοτρώτσου Ελένη Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία Πίνακας περιεχομένων Ευρετήριο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 www.efe.com.gr

ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 www.efe.com.gr ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 www.efe.com.gr Φωτογραφία Εξωφύλλου: ΠΕΛΛΥ ΜΑΝΔΡΕΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ (Διανέμεται δωρεάν στα μέλη της ΕΦΕ) ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ Φ.Α.Α.Θ.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ Φ.Α.Α.Θ. ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ Φ.Α.Α.Θ. ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ «ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΑΡΑΚΤΩΝ» RESCUE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2014 Επιμέλεια έκδοσης: Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης Επιμέλεια έκθεσης:

Διαβάστε περισσότερα

Kάθε γνήσιο αντίτυπο φέρει την υπογραφή του συγγραφέα

Kάθε γνήσιο αντίτυπο φέρει την υπογραφή του συγγραφέα Kάθε γνήσιο αντίτυπο φέρει την υπογραφή του συγγραφέα Με το συγγραφέα μπορείτε να επικοινωνήσετε: kpapado@uom.gr ISBN 960-431-956-6 Copyright, 2005, Eκδόσεις ZHTH, Kώστας Παπαδόπουλος Tο παρόν έργο πνευματικής

Διαβάστε περισσότερα

Καίτη Στεφανίδου (1925-2012) 1

Καίτη Στεφανίδου (1925-2012) 1 Καίτη Στεφανίδου (1925-2012) 1 Η Καίτη Στεφανίδου είναι μια ξεχωριστή περίπτωση στην κυπριακή τέχνη. Κατ αρχάς, αποτελεί (όπως και η Ελένη Χαρικλείδου) μια από τις πρώτες σημαντικές γυναικείες παρουσίες

Διαβάστε περισσότερα

PROJECT 3: ΤΕΧΝΗ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ο Υπολογιστής στο Πλευρό της Καλλιτεχνικής Δημιουργίας

PROJECT 3: ΤΕΧΝΗ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ο Υπολογιστής στο Πλευρό της Καλλιτεχνικής Δημιουργίας PROJECT 3: ΤΕΧΝΗ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ο Υπολογιστής στο Πλευρό της Καλλιτεχνικής Δημιουργίας ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α ΤΑΞΗΣ 3ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΓΟΡΑ ΑΪΔΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΔΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Ζ Α Π Π Ε Ι Ο Μ Ε ΓΑ Ρ Ο / Δ Ε Υ Τ Ε ΡΑ 2 5 Ο Κ Τ Ω Β Ρ Ι Ο Υ 2 0 1 0 ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΕΥΧΟΣ 75 MAΪΟΣ 2014 H ΓΥΝΑΙΚΑ. Κόννυ Μουρτουπάλα: Από τον Ελικώνα στην ελληνική παροικία του Σικάγο

ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΕΥΧΟΣ 75 MAΪΟΣ 2014 H ΓΥΝΑΙΚΑ. Κόννυ Μουρτουπάλα: Από τον Ελικώνα στην ελληνική παροικία του Σικάγο ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΕΥΧΟΣ 75 MAΪΟΣ 2014 H ΓΥΝΑΙΚΑ Κόννυ Μουρτουπάλα: Από τον Ελικώνα στην ελληνική παροικία του Σικάγο Η ΓΥΝΑΙΚΑ. KONΝΥ ΜΟΥΡΤΟΥΠΑΛΑ 2 Ο σχεδιασμός του κτιρίου εξασφαλίζει τη

Διαβάστε περισσότερα

Κώστας Οικονόμου (γεν. 1925) 1

Κώστας Οικονόμου (γεν. 1925) 1 Κώστας Οικονόμου (γεν. 1925) 1 Η καλλιτεχνική δημιουργία του Κώστα Οικονόμου χαρακτηρίζεται από μεγάλη παραγωγικότητα και από πλουραλισμό στη χρήση υλικών, μέσων και τεχνοτροπιών. Ταυτόχρονα, στο έργο

Διαβάστε περισσότερα

Μορφωτικό Ίδρυµα Εθνικής Τραπέζης Εκπαιδευτικό πρόγραµµα για µαθητές Γυµνασίου

Μορφωτικό Ίδρυµα Εθνικής Τραπέζης Εκπαιδευτικό πρόγραµµα για µαθητές Γυµνασίου Μορφωτικό Ίδρυµα Εθνικής Τραπέζης Εκπαιδευτικό πρόγραµµα για µαθητές Γυµνασίου Νοέµβριος 2008 Γνωριµία µε την τέχνη του Γιώργη Βαρλάµου µέσα από το βιβλίο του Λόγγου άφνης και Χλόη Σε αυτό το πρόγραµµα

Διαβάστε περισσότερα

ORIAL EDIT. Κάλλια Δετοράκη

ORIAL EDIT. Κάλλια Δετοράκη ORIAL EDIT Η ιδέα δημιουργίας ενός περιοδικού, στο οποίο θα καταγράφονται ειδήσεις από τον χώρο του πολιτισμού, της τέχνης και του επιχειρηματικού κόσμου που συναντώνται μέσα σε ένα τυπογραφείο, μας φάνηκε

Διαβάστε περισσότερα

LLOYD S. Η Βάσω Κατράκη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. σελ. 15-16-17. Κωδικός: 4526

LLOYD S. Η Βάσω Κατράκη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. σελ. 15-16-17. Κωδικός: 4526 Η Βάσω Κατράκη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σελ. 15-16-17 Κωδικός: 4526 ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ART PRESS, Αγαθουπόλεως 4, T.K. 112 57 ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΧΡΟΝΟΣ 20ός, Νο 191,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Πτυχιακή διατριβή ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Πτυχιακή διατριβή ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Πτυχιακή διατριβή ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ Χρύσια Ρούσου Λεμεσός 2012 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕNOTHTA 31 Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΞΗ Γ

ΕNOTHTA 31 Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΞΗ Γ ΕNOTHTA 31 Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΞΗ Γ 1 ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΟΥΜΕ; ΤΑ ΥΛΙΚΑ: Ακουαρέλα ή νεροµπογιά Από το ένθετο της εφηµερίδας: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 28/02/99 «Οι Ερευνητές πάνε παντού» Τα παστέλ και τα

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΑΠΟ ΣΗ ΥΩΣΟΓΡΑΥΙΑ

Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΑΠΟ ΣΗ ΥΩΣΟΓΡΑΥΙΑ Edgar Degas (19 Ιουλίου 1834 27 επτεμβρίου), με το πλήρες όνομα Hilaire-Germain-Edgar De Gas, ήταν Γάλλος καλλιτέχνης, διάσημος για το έργο του στη ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική και σχέδιο. Θεωρείται

Διαβάστε περισσότερα