Απογευματινές δράσεις

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Απογευματινές δράσεις 2013-2014"

Transcript

1 Απογευματινές δράσεις Το Ζάννειο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πειραιά ανακοινώνει τον αρχικό προγραμματισμό του για τις απογευματινές δράσεις (άρθρο 45, ν. 3966/11) του σχολικού έτους , οι οποίες αποσκοπούν στην ανάπτυξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων και κλίσεων τόσο των μαθητών του, όσο και των μαθητών των δημόσιων σχολικών μονάδων της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής. Οι απογευματινές δράσεις περιλαμβάνουν μέχρι στιγμής τη λειτουργία έντεκα (11) ομίλων δημιουργικότητας και αριστείας, ενώ παράλληλα σχεδιάζονται προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα. Κάθε μαθητής/-τρια μπορεί να συμμετέχει σε δύο το πολύ ομίλους. Οι όμιλοι έχουν διδακτική διάρκεια 2-4 ωρών εβδομαδιαίως και λειτουργούν για τουλάχιστον 20 εβδομάδες στη διάρκεια του διδακτικού έτους. Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές εγγράφονται σε ομίλους με απόφαση του Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου (ΕΠ.Ε.Σ.) του σχολείου, μετά από αίτηση των ασκούντων τη γονική μέριμνα και, στην περίπτωση μαθητών από δημόσιες σχολικές μονάδες της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου σχολικού συμβούλου και του διευθυντή του σχολείου που φοιτά ο/η μαθητής/-τρια. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της παρακολούθησης του ομίλου ο μαθητής παίρνει πιστοποιητικό επιτυχούς συμμετοχής. Η αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος γίνεται με ηλεκτρονική δήλωση των προτιμήσεων του/της μαθητή/-τριας μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου:

2 ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΜΙΛΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ( ) Ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες From Shakespeare and Milton to George Bernard Shaw, Βιολέττα Λεβέντη A good book is an event in my life. Stendhal, the Red and the Black Με σκοπό την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, την ενασχόληση με τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό και ταυτόχρονα την ενίσχυση του επιπέδου γλωσσομάθειας των μαθητών, ο Όμιλος Αγγλικής Λογοτεχνίας φιλοδοξεί να μεταφέρει -για δεύτερη χρονιά- τα παιδιά που θα τον επιλέξουν, σε εποχές, έργα και συμβολισμούς που θα τα βοηθήσουν να αποκτήσουν νέες γνώσεις και να αναπτύξουν δεξιότητες που θα προεκτείνουν τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις τους. Μέσα από την ερμηνεία, τη μετάφραση, τη σύγκριση, τη δημιουργική γραφή, την παρακολούθηση διαλέξεων, θεατρικών παραστάσεων και κινηματογραφικών μεταφορών, το παιχνίδι ρόλων και τη δραματοποίηση αλλά κυρίως μέσα από τη συνεργασία, την ανταλλαγή απόψεων και τη διεύρυνση οπτικής, θα επιχειρήσουμε να «διαχειριστούμε» με επιτυχία τα γραπτά κείμενα των μεγάλων δημιουργών William Shakespeare, John Milton και George Bernard Shaw: Hamlet, Romeo and Juliet, Paradise Lost, Pygmalion. Όμιλος Ρητορικής, Γεώργιος Κουγιουμτζής Στόχος του ομίλου ρητορικής είναι η άσκηση του προφορικού λόγου, με έμφαση στην καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης και την άσκηση των μαθητών στη διαδικασία αναζήτησης πολλών, καλών και πρωτότυπων ιδεών, ώστε να λύνουν προβλήματα, και - αντιμέτωποι με διλήμματα- να λαμβάνουν επιτυχείς αποφάσεις. Συνακόλουθα, επιδιώκεται η ενεργοποίηση της κριτικής και δημιουργικής σκέψης και η παράλληλη καλλιέργεια του προφορικού λόγου σε υψηλό επίπεδο μέσα από ποικίλες ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες. Τελική στόχευση είναι η εντατική προετοιμασία των μελών του ρητορικού ομίλου, προκειμένου να λάβουμε μέρος σε Αγώνες Επιχειρηματολογίας (Λόγου- Αντιλόγου) του Υπουργείου Παιδείας. Όμιλος Αρχαιογνωσίας, Αθηνά Καραμπογιά O Όμιλος Αρχαιογνωσίας απευθύνεται σε μαθητές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αρχαία ελληνική γλώσσα και ιστορία. Οι μαθητές θα αξιοποιήσουν αρχαιογνωστικούς δικτυακούς τόπους, θα ασκηθούν σε μεταφραστικές τεχνικές, και θα επιχειρήσουν την ανασύσταση της εικόνας του αρχαίου κόσμου μέσα από άγνωστες έως τώρα πτυχές τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου βίου του αρχαίου Έλληνα. Σκοπό του Ομίλου αποτελεί η δια -μαθητική συνεργασία, η εμπλοκή των μαθητών σ ένα παιχνίδι γνώσης του αρχαίου κόσμου, η αναζήτηση κοινών τόπων με τη σύγχρονη εποχή και η "απομυθοποίηση" του αρχαίου κειμένου, αφού ο γλωσσικός κώδικας δε θα λειτουργήσει ως αυτοσκοπός, αλλά θα έχει ως στόχο την προσέγγιση του σημαινομένου.

3 Ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες Όμιλος Ψυχολογίας: «Εφηβεία: ένα δύσκολο και συνάμα γοητευτικό ταξίδι», Παρασκευή Καλογερά Οι μαθητές στα πλαίσια του ομίλου ψυχολογίας θα έχουν την δυνατότητα: Πρώτον, να γνωρίσουν καλύτερα την επιστήμη της ψυχολογίας (αντικείμενο, κλάδοι,μέθοδοι ) και να συνειδητοποιήσουν την σημασία της και την έμπρακτη εφαρμογή της σε πολλούς τομείς της καθημερινής ζωής (π.χ. στην εκπαίδευση, στη διαφήμιση, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στην εργασία, στην πολιτική, στην ιατρική κ.α.). Δεύτερον, να προσεγγίσουν επιστημονικά τις ιδιαιτερότητες, τις ανάγκες και τα προβλήματα της εφηβείας, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τον εαυτό τους και την κρισιμότητα αυτής της ηλικίας για την πορεία προς την ωριμότητά τους. Τρίτον, να αποκτήσουν ενσυναίσθηση κατανοώντας τους σημαντικούς άλλους (φίλους, αδέλφια, γονείς, καθηγητές) και τις σχέσεις τους με αυτούς. Τέταρτον, να εξετάσουν καλές πρακτικές αντιμετώπισης και διαχείρισης των προβλημάτων της εφηβικής ηλικίας. Τέλος, να διερευνήσουν τις ατομικές διαφορές και να αποδεχτούν- σεβαστούν την διαφορετικότητα συνειδητοποιώντας τα στερεότυπα/προκαταλήψεις που συχνά καθορίζουν τις στάσεις τους. Όλα τα παραπάνω θα επιτευχθούν με βιβλιογραφική έρευνα, διαδικτυακή έρευνα, βιωματικές ασκήσεις, έρευνα πεδίου (ερωτηματολόγιο και στατιστική επεξεργασία των ευρημάτων), διαλέξεις από ειδικούς, επισκέψεις σε αρμόδιους φορείς. Οι μέθοδοι που θα εφαρμοστούν είναι η ομαδοσυνεργατική, διερευνητική, ανακαλυπτική και βιωματική ώστε τα παραδοτέα να είναι αποτέλεσμα της προσωπικής και ομαδικής εργασίας όλων των μαθητών. Όμιλος Θεάτρου, Πολύνα Μπενάκη Νίκη Μαματσή Καταρχήν θα μάθουμε για το θέατρο. Θα δούμε σημαντικά έργα του ελληνικού και παγκόσμιου ρεπερτορίου, θα συζητήσουμε για αυτά και θα επιχειρήσουμε να παρουσιάσουμε τεκμηριωμένη κριτική. Θα επισκεφτούμε διαφορετικές θεατρικές σκηνές και θα γνωρίσουμε πώς καθορίζουν τη θεατρική πράξη. Θα συναντήσουμε καταξιωμένους εκπροσώπους του χώρου που θα μας μεταφέρουν τη γνώση και την εμπειρία τους. Ταυτόχρονα όμως θα ζήσουμε το θέατρο. Μέσα από ασκήσεις σωματικής έκφρασης, αυτοσχεδιασμούς και θεατρικά παιχνίδια θα εκφραστούμε, θα επικοινωνήσουμε και θα λειτουργήσουμε ως ομάδα. Έτσι με απώτερο στόχο το στήσιμο μιας παράστασης, θα δουλέψουμε συλλογικά και θα βιώσουμε τη μαγική τέχνη του θεάτρου. Ας μην ξεχνάμε ότι η ενασχόληση με το θέατρο προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στην καλύτερη προσέγγιση γνωστικών αντικειμένων όπως Γλώσσα, Λογοτεχνία, Ιστορία, Φυσικές επιστήμες και γενικότερα συμβάλει στη συγκρότηση της προσωπικότητας και στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης.

4 Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός υσική Κατάσταση στις αναπτυξιακές ηλικίες, Παναγιώτης Μελετάκος Οι μαθητές που θα συμμετέχουν στον Όμιλο Αθλητισμού - «Φυσική κατάσταση στις αναπτυξιακές ηλικίες" θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν βασικές τεχνικές δεξιότητες διαφόρων αθλημάτων που δεν διδάσκονται στα πλαίσια του μαθήματος της φυσικής αγωγής. Θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση και να μάθουν να σχεδιάζουν προγράμματα φυσικής κατάστασης, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της ηλικίας του φύλου και των επιμέρους στόχων. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα για την καλύτερη τεχνική τακτική προετοιμασία των αντιπροσωπευτικών σχολικών ομάδων στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στα σχολικά πρωταθλήματα. Μαθηματικά Πού κρύβονται τα Μαθηματικά; Μαθηματικά και Πραγματικότητα, Σοφία Παππά Σκοπός του Ομίλου είναι να αποκτήσουν οι μαθητές επιπλέον μαθηματικά εργαλεία και δεξιότητες που θα τους καταστήσουν ικανούς να χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους με αποτελεσματικό τρόπο. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί ως εξής: α) Ανάπτυξη και επεξεργασία των ήδη υπαρχουσών γνώσεων των μαθητών με σκοπό την κατανόησή τους ουσιαστικά και τεχνικά. β) Εισαγωγή, με τη μορφή προβλημάτων, σε ενότητες πέραν του αναλυτικού προγράμματος, και ανάπτυξη των ενοτήτων αυτών συνδυάζοντας την αύξηση των γνώσεων με την καλλιέργεια και εμβάθυνση της μαθηματικής σκέψης. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν Στοιχεία Θεωρίας Αριθμών και Συνδυαστικής, η Αρρητότητα στο Χ βιβλίο του Ευκλείδη, το 5 ο αίτημα του Ευκλείδη με σκοπό την εισαγωγή στις μη Ευκλείδειες Γεωμετρίες και Στοιχεία Λογικής. Σημαντικό μέρος των νέων γνώσεων θα αφορά σε προβλήματα που τίθενται σε μαθηματικούς διαγωνισμούς. γ) Ανάδειξη της αλληλεξάρτησης μαθηματικών ενοτήτων με ζητήματα της πραγματικότητας σχετικά με τη φύση, την τέχνη, τις επιστήμες και τη φιλοσοφία. Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, να συζητήσουν τις απόψεις τους με ερευνητές και πανεπιστημιακούς δασκάλους από το Μαθηματικό του Πανεπιστημίου Αθηνών.

5 Μαθηματικά μιλος Μαθηματικών Πληροφορικής, Παντελής Μπουμπουλής Σωτήρης Τσαντίλας Σκοπός του Ομίλου είναι η παρουσίαση σύγχρονων μεθόδων μοντελοποίησης προβλημάτων χρησιμοποιώντας Μαθηματικές έννοιες και η επίλυση των προβλημάτων αυτών χρησιμοποιώντας κατάλληλα Αριθμητικά και Συμβολικά λογισμικά αλλά και αλγορίθμους υλοποιημένους σε Η/Υ μέσω της γνωστής γλώσσας προγραμματισμού C. Οι μαθητές που θα επιλέξουν τον όμιλο Μαθηματικών - Πληροφορικής θα έρθουν σε επαφή με προχωρημένες μαθηματικές έννοιες (πολλές από τις οποίες διδάσκονται στη Γ Λυκείου) όπως τα όρια, η συνέχεια, η παράγωγος, το ολοκλήρωμα και οι πίνακες. Οι έννοιες αυτές θα παρουσιαστούν με ένα σύγχρονο και πρωτότυπο τρόπο και στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν στην επίλυση πραγματικών επιστημονικών και άλλων προβλημάτων από διάφορους τομείς των θετικών επιστημών (από την Αστρονομία και την Αστροφυσική μέχρι την Επεξεργασία Σήματος και την Οικονομία). Επιπλέον, στόχος του ομίλου θα είναι η ανάπτυξη της αλγοριθμικής λογικής και η απόκτηση δεξιοτήτων προγραμματισμού Η/Υ, ικανότητες που είναι ιδιαίτερα σημαντικές στην σημερινή εποχή της Πληροφορίας. Ιδιαίτερα, οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με τη γλώσσα προγραμματισμού C, την οποία και θα χρησιμοποιήσουν για να επιλύσουν συγκεκριμένα προβλήματα. Στα πλαίσια του ομίλου θα πραγματοποιηθούν εναλλακτικές εκδηλώσεις σχετικές με τα μαθηματικά (επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής, προβολές ταινιών), αλλά και επισκέψεις σε ερευνητικά και επιστημονικά ιδρύματα όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με πραγματικούς ενεργούς επιστήμονες και ερευνητές. Τέλος, οι εργασίες που θα υλοποιήσουν οι μαθητές του ομίλου θα λάβουν μέρος σε μαθηματικούς διαγωνισμούς. Τεχνολογία «Από τον Superman στα Robot.. άκια», Εύα Τέγκερη Στον όμιλο αυτό, θα εξερευνήσουμε ρομποτικά συστήματα, θα κατασκευάσουμε και θα συναρμολογήσουμε ρομπότ. Με την εξερεύνηση αυτή θα μας δοθεί η δυνατότητα: 1.Να ασχοληθούμε με την ιστορική εμφάνιση αυτών των τεχνολογιών (δηλαδή, πως από τους μυθικούς γίγαντες και τον superman φτάσαμε στα σύγχρονα ρομπότ) και με τους πολλαπλούς τρόπους αξιοποίησης αυτών των τεχνολογιών ( δηλαδή, από πολεμικά όπλα ως απλές καθημερινές δουλείες) 2.Να αναπτύξουμε το ερευνητικό ενδιαφέρον μας, δρώντας ως επιστήμονες εφευρέτες, ανακαλύπτοντας τις δικές μας καινοτόμες ιδέες και λύσεις. 3.Να αναλύουμε, να σχεδιάζουμε, να κατασκευάζουμε, να δοκιμάζουμε και να αξιολογούμε, τόσο χειρωνακτικά συνδέοντας μεταξύ τους τα διάφορα (μηχανικά) μέρη των ρομπότ, όσο και ψηφιακά (στον υπολογιστή), γράφοντας προγράμματα (software) πλοήγησης των ρομπότ.

6 Φυσικές επιστήμες NCIS vs CSI PIRAEUS Ο φόνος», Γιώργος Πολυζώης Ο όμιλος στοχεύει να αξιοποιήσει το αυξημένο ενδιαφέρον μας -εξαιτίας της παρακολούθησης τηλεοπτικών σειρών όπως CSI, NCIS, ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ- σε μεθόδους εγκληματολογικών ερευνών (Ιατροδικαστική Επιστήμη) και σε δικαστικές πτυχές εγκληματικών ερευνών (Νομική Επιστήμη). Έτσι απευθύνεται και σε μαθητές που ενδιαφέρονται για θετικά μαθήματα, αλλά και σε μαθητές που ενδιαφέρονται για θεωρητικά μαθήματα. Θα παρακολουθήσουμε επεισόδια των αντίστοιχων τηλεοπτικών σειρών και θα τα αναλύσουμε με χρήση Εννοιολογικών Πινάκων. Θα παρουσιάσουμε στοιχεία δύο πρότυπων εγκληματικών υποθέσεων. Θα αξιοποιήσουμε το εργαστήριο των Φ.Ε. στη επίλυση των υποθέσεων αυτών. Θα κατασκευάσουμε σενάρια για τις δύο αυτές υποθέσεις. Θα αναδείξουμε με ψήφιση το δημοφιλέστερο σενάριο. Όλο το υλικό και τις απόψεις μας θα τις διακινήσουμε με ηλεκτρονικό τρόπο στο διαδίκτυο. Όμιλος Βιοτεχνολογίας Μικροβιολογίας, Μάρθα Γεωργίου Δημήτρης Βαμνιές ΣΚΟΠΟΣ ΟΜΙΛΟΥ: Εξοικείωση με τον κόσμο των μικροοργανισμών και την λειτουργία τους. Εκμάθηση τεχνικών για την παρατήρηση, ταυτοποίηση και χαρακτηρισμό των μικροοργανισμών. Εξοικείωση των μαθητών με τις βασικές μικροβιολογικές πράξεις εντός του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου. Kατάταξη μικροοργανισμών σε "βλαβερούς" (παθογόνους) και ωφέλιμους Σύνδεση της Βιοτεχνολογίας με την καθημερινή ζωή Αναγνώριση βιοτεχνολογικών επιτευγμάτων αλλά και βιοτεχνολογικών προβλημάτων Διαχωρισμός σύγχρονης και παραδοσιακής Βιοτεχνολογίας και παρασκευή προϊόντων.

Βιβλίο δασκάλου «Ταξίδι στο Χρόνο με Νόημα» Ιστορία Γ, Δ, Ε & ΣΤ Δημοτικού

Βιβλίο δασκάλου «Ταξίδι στο Χρόνο με Νόημα» Ιστορία Γ, Δ, Ε & ΣΤ Δημοτικού Βιβλίο δασκάλου «Ταξίδι στο Χρόνο με Νόημα» Ιστορία Γ, Δ, Ε & ΣΤ Δημοτικού Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Γλώσσα, επικοινωνία και εκπαίδευση κωφών μαθητών... 3 Οι νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση του κωφού

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3. Εκπαίδευση 3.. 3... 3... Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Το Ελληνικό Πρωτοβάθμιο Σχολείο και η Νέα Πρόκληση των ΤΠΕ Η ταχύτατη ανάπτυξη των Επιστημών και Τεχνολογιών

Διαβάστε περισσότερα

08/07/2015. Ονοματεπώνυμο: ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ.. Ιδιότητα: τ. Στέλεχος Π.Ι. (Υπογραφή)

08/07/2015. Ονοματεπώνυμο: ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ.. Ιδιότητα: τ. Στέλεχος Π.Ι. (Υπογραφή) Πράξη: «Ανάπτυξη μεθοδολογίας και ψηφιακών διδακτικών σεναρίων για τα γνωστικά αντικείμενα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης» Άξονες Προτεραιότητας 1-2-3 Οριζόντια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΠΑ 2007 13\Ε.Π. Ε&ΔΒΜ\Α.Π. 1 2 3 «Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών στις 8 Π.Σ., 3 Π.Σ.Εξ., 2 Π.Σ.Εισ.»

ΕΣΠΑ 2007 13\Ε.Π. Ε&ΔΒΜ\Α.Π. 1 2 3 «Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών στις 8 Π.Σ., 3 Π.Σ.Εξ., 2 Π.Σ.Εισ.» ΕΣΠΑ 2007 13\Ε.Π. Ε&ΔΒΜ\Α.Π. 1 2 3 «Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών στις 8 Π.Σ., 3 Π.Σ.Εξ., 2 Π.Σ.Εισ.» Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών «ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ» www.epimorfosi.edu.gr Τελικός

Διαβάστε περισσότερα

08/07/2015. Ονοματεπώνυμο: Μιχαήλ Καλογιαννάκης. Ιδιότητα: Μέλος ΔΕΠ Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης. Μιχαήλ Καλογιαννάκης

08/07/2015. Ονοματεπώνυμο: Μιχαήλ Καλογιαννάκης. Ιδιότητα: Μέλος ΔΕΠ Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης. Μιχαήλ Καλογιαννάκης Πράξη: «Ανάπτυξη μεθοδολογίας και ψηφιακών διδακτικών σεναρίων για τα γνωστικά αντικείμενα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης» Άξονες Προτεραιότητας 1-2-3 Οριζόντια

Διαβάστε περισσότερα

3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3. Εκπαίδευση 3.1. Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3.1.1.1. Το Ελληνικό Πρωτοβάθμιο Σχολείο 1 και η Νέα Πρόκληση των ΤΠΕ Η ταχύτατη ανάπτυξη των Επιστημών

Διαβάστε περισσότερα

08/07/2015. Ονοματεπώνυμο: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΛΕΝΑΚΑΚΗΣ. Ιδιότητα: Μέλος Δ.Ε.Π. Α.Ε.Ι.

08/07/2015. Ονοματεπώνυμο: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΛΕΝΑΚΑΚΗΣ. Ιδιότητα: Μέλος Δ.Ε.Π. Α.Ε.Ι. Πράξη: «Ανάπτυξη μεθοδολογίας και ψηφιακών διδακτικών σεναρίων για τα γνωστικά αντικείμενα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης» Άξονες Προτεραιότητας 1-2-3 Οριζόντια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ.: ΘΕΜΑ: Οδηγίες διδασκαλίας των μαθημάτων Α και Β τάξεων Ημερησίου ΓΕΛ και Α, Β και Γ τάξεων Ε- σπερινού ΓΕΛ

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ.: ΘΕΜΑ: Οδηγίες διδασκαλίας των μαθημάτων Α και Β τάξεων Ημερησίου ΓΕΛ και Α, Β και Γ τάξεων Ε- σπερινού ΓΕΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α ----- Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη:

Διαβάστε περισσότερα

Να διατηρηθεί μέχρι Βαθμός ασφαλείας. Μαρούσι 20-7 - 2010 Αριθ. Πρωτ. Βαθμός Προτερ. Φ. 12 / 879 / 88413 /Γ1 Α Π Ο Φ Α Σ Η

Να διατηρηθεί μέχρι Βαθμός ασφαλείας. Μαρούσι 20-7 - 2010 Αριθ. Πρωτ. Βαθμός Προτερ. Φ. 12 / 879 / 88413 /Γ1 Α Π Ο Φ Α Σ Η 1 Να διατηρηθεί μέχρι Βαθμός ασφαλείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΠΕΪΚΑΚΗ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΠΕΪΚΑΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΠΕΪΚΑΚΗ Επιβλέπων καθηγητής: Αντωνιάδης Νικόλαος ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2006 ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Η παρούσα πτυχιακή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» ΕΣΠΑ 2007-13\Ε.Π. Ε& ΒΜ\Α.Π. 1-2-3 «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21 ου αιώνα) Νέο Πρόγραμμα Σπουδών, Οριζόντια Πράξη» MIS: 295450 Με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε. Κ. Τ.) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πράξη: Άξονες Προτεραιότητας 1-2-3 Οριζόντια Πράξη ΟΠΣ: 479325, ΣΑΕ: 2014ΣΕ24580051 ΕΣΠΑ 2007-2013. Υποέργο 1 :

Πράξη: Άξονες Προτεραιότητας 1-2-3 Οριζόντια Πράξη ΟΠΣ: 479325, ΣΑΕ: 2014ΣΕ24580051 ΕΣΠΑ 2007-2013. Υποέργο 1 : Πράξη: «Ανάπτυξη μεθοδολογίας και ψηφιακών διδακτικών σεναρίων για τα γνωστικά αντικείμενα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης» Άξονες Προτεραιότητας 1-2-3 Οριζόντια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

Συνάδελφοι/σες σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά, προσωπική και οικογενειακή υγεία. Σας στέλνω οδηγίες για τα μαθήματα:

Συνάδελφοι/σες σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά, προσωπική και οικογενειακή υγεία. Σας στέλνω οδηγίες για τα μαθήματα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Δ.Ε. ΕΔΡΑ: Α Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ EΘNIKO ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Φιλοσοφική Σχολή ΤΜΗΜΑ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ 1 Περιεχόμενα 1 Εισαγωγικά 3 2 Σκοπός και ειδικότεροι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Ã»Ã Á Á º ¹ Ëƹº Á 2014 ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ομογενών Εκπαιδευτικών 2014

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εκπαιδευτικού για το Πρόγραμμα Σπουδών του Νηπιαγωγείου

Οδηγός Εκπαιδευτικού για το Πρόγραμμα Σπουδών του Νηπιαγωγείου ΕΣΠΑ 2007-13\Ε.Π. Ε&ΔΒΜ\Α.Π. 1-2-3 «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21 ου αιώνα) Νέο Πρόγραμμα Σπουδών, Οριζόντια Πράξη» MIS: 295450 Με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε. Κ. Τ.) 2011 Οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ 2 ΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΩΝ ΤΕΕ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ 2 ΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΩΝ ΤΕΕ 2 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 135 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ 2 ΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΩΝ ΤΕΕ Αλιφεροπούλου Μαρία Φιλόλογος, αποσπασμένη στο Τμήμα ΤΕΕ του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου mkoun

Διαβάστε περισσότερα

08/07/2015. Ονοματεπώνυμο: ΜΥΛΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Ιδιότητα: Σχολικός Σύμβουλος

08/07/2015. Ονοματεπώνυμο: ΜΥΛΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Ιδιότητα: Σχολικός Σύμβουλος Πράξη: «Ανάπτυξη μεθοδολογίας και ψηφιακών διδακτικών σεναρίων για τα γνωστικά αντικείμενα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης» Άξονες Προτεραιότητας 1-2-3 Οριζόντια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ» ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» ΘΕΜΑ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ» ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» ΘΕΜΑ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ» ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΦΕΚ Β 2357 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι:

Διαβάστε περισσότερα

Διδασκαλία του μαθήματος «Μαθηματικά στη διοίκηση» του τμήματος Διαχείρισης Πληροφοριών του ΤΕΙ Καβάλας με τη βοήθεια του λογισμικού Mathematica

Διδασκαλία του μαθήματος «Μαθηματικά στη διοίκηση» του τμήματος Διαχείρισης Πληροφοριών του ΤΕΙ Καβάλας με τη βοήθεια του λογισμικού Mathematica Τ. Ε.Ι. Α.Μ.Θ. ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Διδασκαλία του μαθήματος «Μαθηματικά στη διοίκηση» του τμήματος Διαχείρισης Πληροφοριών του ΤΕΙ Καβάλας με τη βοήθεια του λογισμικού

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Σπουδών για τη Φυσική Αγωγή

Πρόγραμμα Σπουδών για τη Φυσική Αγωγή Πρόγραμμα Σπουδών για τη Φυσική Αγωγή ΕΣΠΑ 2007-13\Ε.Π. Ε&ΔΒΜ\Α.Π. 1-2-3 «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21 ου αιώνα) Νέο Πρόγραμμα Σπουδών, Οριζόντια Πράξη» MIS: 295450 Με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της

Διαβάστε περισσότερα

518300-LLP-2011-IT-COMENIUS-CNW

518300-LLP-2011-IT-COMENIUS-CNW Θετικεσ Εμπειριεσ Διδασκαλιασ Τησ Χημειασ Στην Ελλαδα 1 ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΓΛΙΩΤΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΛΤΑ, ΕΥΦΗΜΙΑ ΗΡΕΙΩΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΤΕΙ)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2014-2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2014-2015 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2014-2015 ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΡΟΚΙΔΗ ΠΑΤΡΑ 2007 2 ISBN 978-860-89357-1-6 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΠΑΤΡΑ 2007 3 ΣΚΟΠΟΣ Με το βιβλίο αυτό θα ήθελα να βάλω ένα λιθαράκι στην επιστήμη που ονομάζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 2ο ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 2ο ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 2ο ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ» (ΕΠΕΑΕΚ) Υποπρόγραμμα 1 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Μέτρο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Συγγραφική Ομάδα: Δρ Χάρις Πολυκάρπου, PhD in Arts Education-Drama and Theatre, MA in Drama in Education and Cultural studies Θέκλα Καρίττεβλη,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤHΜΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤHΜΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤHΜΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 14043 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 934 14 Απριλίου 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος «Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ»

Διαβάστε περισσότερα