Η ολοκληρωμένη πρόταση αξίας της AQUAPOL

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η ολοκληρωμένη πρόταση αξίας της AQUAPOL"

Transcript

1 Η ολοκληρωμένη πρόταση αξίας της AQUAPOL KAINOTOMIA ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ ΑΦΥΓΡΑΝΣΗΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟ 1985 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΥΓΡΑΣΙΑΣ - ΛΙΣΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΤΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΖΗΜΙΩΝ

2 KAINOTOMIA Τεχνολογία Aquapol Η συσκευή Aquapol αποτελείται ουσιαστικά από τρία στοιχεία, καθένα από τα οποία έχει μια καθορισμένη λειτουργία: τη μονάδα υποδοχής, τη μονάδα πόλωσης και τη μονάδα μετάδοσης (δείτε την επόμενη σχηματική αναπαράσταση). Η συσκευή Aquapol τροφοδοτείται πλήρως από το φυσικό γεωμαγνητικό πεδίο της γης, πρόκειται για μια ενέργεια, πάντα παρούσα όπως είναι πάντα παρόν το πεδίο βαρύτητας της γης. Λειτουργώντας σαν φυσική γεννήτρια, η συσκευή συλλέγει ένα εντελώς φυσικό πεδίο ισχύος, το οποίο πολωμένο και ενισχυμένο προσανατολίζεται προς τα κάτω, έτσι ώστε τα μόρια νερού που βρίσκονται εντός να κινούνται προς τα κάτω. Το πλέον βασικό στοιχείο για την επίτευξη του αποτελέσματος της αφύγρανσης (δείτε το επόμενο γραφικό) είναι η τοποθέτηση της συσκευής σε μια κατάλληλη θέση από όπου τα φυσικά βαρυτομαγνητικά κύματα φτάνουν σε όλα τα μέρη του κτιρίου που προσβλήθηκε από την ανιούσα υγρασία.

3 Η καινοτομική αυτή τεχνολογία προσδίδει στην συσκευή Aquapol τα παρακάτω βασικά πλεονεκτήματα: Η πιο απλή λύση στην οριστική αφύγρανση των τοίχων Κατά τη διαδικασία δε χρησιμοποιούνται πολύπλοκες μέθοδοι, που θα μπορούσαν ίσως να δημιουργήσουν επιπλοκές. Η συσκευή αντιστρέφει απλά τη διαδικασία που προκάλεσε την ανιούσα υγρασία στους τοίχους, ώστε να στεγνώσουν. Η μελέτη και οι μετρήσεις που πρέπει να γίνουν πριν την εγκατάσταση της συσκευής, χρειάζονται λίγες ώρες μόνο και η εγκατάσταση του συστήματος γίνεται λίγα λεπτά. Δε χρειάζονται ηλεκτρόδια στον τοίχο Η Aquapol είναι ένα σύστημα αφύγρανσης που λειτουργεί χωρίς επαφές και, κατά συνέπεια δε χρειάζεται ηλεκτρόδια στον τοίχο. Τα μέταλλα στον τοίχο μπορούν να προκαλέσουν το αποτελέσματα της μπαταρίας, τα ηλεκτρόδια μπορούν να διαβρωθούν και συχνά αποτελούν ανεπιθύμητα φαινόμενα παρέμβασης για την αφύγρανση.

4 Αφού εγκατασταθεί, η συσκευή Aquapol εκτελεί την εργασία χωρίς να έχει την ανάγκη καμιάς εξωτερικής ανατροφοδότησης της ενέργειας, ούτε εσωτερικής (μπαταρίες) για να λειτουργήσει. Καθώς η συσκευή Aquapol δεν χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια ούτε περιέχει ηλεκτρικά εξαρτήματα και υλικά, δεν αναπτύσσονται κατά την λειτουργία της επιβλαβή ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Εξουδετερώνεται μέρος των αλάτων που περιέχονται στους τοίχους Η μέθοδος Aquapol πολώνει την κατεύθυνση των μορίων νερού και τα ξαναγυρνά στο έδαφος. Συνεπώς τα άλατα, που με το χρόνο διείσδυσαν στον τοίχο, επιστρέφουν κατά ένα μέρος στο έδαφος. Ένα μικρό μέρος εξατμίζεται ψηλά στο σοβά (=ζώνη εξάτμισης). Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες χημικές ή μηχανικές μεθόδους, μέσω των οποίων αποτρέπεται η έξοδος της υγρασίας από τους τοίχους κατά συνέπεια και την μετακίνηση των αλάτων προς τον σοβά. Κατά την φάση της επιδιόρθωσης του σοβά, οι πόροι ξανακλείνουν. Με την διαδικασία της Aquapol, τα άλατα μένουν σε μια μικρή περιοχή του σοβά (στη ζώνη εξάτμισης ψηλά στον τοίχο). Κατάλληλο για κάθε τοίχο και κάθε πυκνότητα του τοίχου Όπως η πυκνότητα του τοίχου δεν είναι πρόβλημα για τα μόρια του νερού που επιστρέφουν μέσω του τριχοειδούς συστήματος, δεν είναι ούτε πρόβλημα για τα φυσικά κύματα της συσκευής Aquapol. Αποδείχτηκε ότι η ικανότητά τους να διεισδύουν σε βάθος στους τοίχους αρκεί για την αφύγρανση. Η αφύγρανση επιταχύνεται γρηγορότερα, σε σχέση με τις μηχανικές μεθόδους Με τις ήδη αναφερθείσες μηχανικές μεθόδους αφύγρανσης, όπως το κόψιμο των τοίχων και των εγχύσεων χημικών ουσιών, εγκαθίσταται στον τοίχο ένα οριζόντιο φράγμα, προκειμένου να εμποδίσει την περαιτέρω ανιούσα υγρασία. Υποτίθεται ότι η υγρασία που υπάρχει ήδη στους τοίχους στεγνώνει με τον αέρα. Δηλαδή μπορεί να λειτουργήσει, αλλά μπορεί να χρειαστεί πολύς καιρός, ανάλογα με τις ατμοσφαιρικές συνθήκες. Αντίθετα, η Aquapol είναι ένα δραστικό σύστημα αφύγρανσης. Τα βαρυτομαγνητικά του κύματα πολώνουν τα μόρια του νερού έτσι ώστε να κατευθύνονται προς τα κάτω, που σημαίνει, όπως μπορείτε να φανταστείτε, τη σημαντική μείωση του χρόνου αφύγρανσης. Μόνο ένα μικρό μέρος της υγρασίας εξατμίζεται στην επιφάνεια.

5 Δε βλάπτει τα υλικά κατασκευής Το σύστημα Aquapol είναι μια «εκλεπτυσμένη» μέθοδος και δρα με φυσικό τρόπο. Η τεχνολογία Aquapol δεν προβαίνει σε επεμβάσεις στον τοίχο, που συνεπάγονται αρνητικές συνέπειες στη στατική του κτιρίου, όπως για παράδειγμα το σχηματισμό ρωγμών, στο κτίριο μετά από το κόψιμο των τοίχων. Οι ρωγμές αποκατάστασης αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους των παραδοσιακών μεθόδων αφύγρανσης των κτιρίων, όπως για παράδειγμα κατά την εγκατάσταση στον τοίχο οριζόντιου φράγματος με ατσάλινες ανοξείδωτες πλάκες ή την αντικατάσταση κομματιών του τοίχου. Κυρίως στην περίπτωση παλιών κατασκευών, μετά από μια τέτοια παρέμβαση, το κτίριο περνάει από μια φάση αποκατάστασης, κατά τη διάρκεια της οποίας μπορούν να σχηματισθούν εσωτερικές ρωγμές στα παράθυρα και στις πόρτες. Ίσως λοιπόν, αυτές οι μέθοδοι βλάπτουν περισσότερο παρά πετυχαίνουν να επιδιορθώσουν. Αντίθετα, το σύστημα Aquapol δεν αγγίζει τους τοίχους. Τα φυσικά κύματά του, στοχεύουν αποκλειστικά στο νερό. Για το σκοπό αυτό, η μέθοδος Aquapol είναι ιδανική για προστατευόμενα πολιτιστικά μνημεία και για όλους τους τύπους των τοίχων. Στην πραγματικότητα, το σύστημα Aquapol δεν παρεμβαίνει στον ίδιο τον τοίχο, αλλά άμεσα στο κάθε αυτού πρόβλημα της ανιούσας υγρασίας των τοίχων.

6 Μελέτη περίπτωσης Ι Στην εκτεταμένη συλλογή των κτιρίων αναφοράς της Aquapol περιέχονται και περίπου 600 αρχιτεκτονικά προστατευόμενα μνημεία, μερικά εκ των οποίων απεικονίζονται παρακάτω: Βασιλική της Santa Maria Trastevere, Rome (Εγκατάσταση Aquapol:2009, Πιστοποιητικό Αφύγρανσης:2011) Castello del Valentino Torino (Εγκατάσταση Aquapol:2008, Πιστοποιητικό Αφύγρανσης:2010) Basilica di San Nicola Bari (Εγκατάσταση Aquapol: 2011)

7 Basilica SS. Trinità La Magione Palermo (Εγκατάσταση Aquapol: 2007, Πιστοποιητικό Αφύγρανσης:2011) Cattedrale S. Maria della Purificazione Termoli (Εγκατάσταση Aquapol: 2008, Πιστοποιητικό Αφύγρανσης:2011) Palazzo Vescovile di Carpi (Εγκατάσταση Aquapol: 2007, Πιστοποιητικό Αφύγρανσης:2011)

8 Torreserena Village Marina di Ginosa TA (Εγκατάσταση Aquapol: 2011) Ο κατάλογος συνεχίζεται με πραγματικά σπουδαία ιστορικά κτίρια που αφυγράνθηκαν με την τεχνολογία Aquapol:

9 Μελέτη περίπτωσης ΙΙ Ιταλικό Ινστιτούτο για την Συντήρηση και Αποκατάσταση Το Ινστιτούτο για την Συντήρηση και Αποκατάσταση είναι ένα τεχνικό σώμα με ειδικό καθεστώς αυτονομίας από το Υπουργείο Πολιτισμού και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που ειδικεύεται στην αποκατάσταση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι δραστηριότητες αποκατάστασης αρχαιοτήτων που διενεργούνται από το Ινστιτούτο ορίστηκαν με βάση την συστηματική επιστημονική έρευνα σχετικά με τα φαινόμενα και τις αιτίες της υποβάθμισης των έργων τέχνης και της έρευνας επί των καινοτόμων υλικών και της τεχνολογίας.

10 Το Ινστιτούτο επαλήθευσε τις επιχειρησιακές δυνατότητες της τεχνολογίας Aquapol κατά την εφαρμογή της στα πλαίσια της οριστικής αφύγρανσης και φυσικής αποκατάστασης της τοιχοποιίας των δύο εκκλησιών S. Maria Travestere και S, Margherita Travestere και δημοσίευσε αναλυτικά τα αποτελέσματα στην Παγκόσμια Διάσκεψη για την Αποκατάσταση Αρχαιοτήτων ART 11 που διεξήχθη τον Απρίλιο του 2011 στην Φλωρεντία, Ιταλία.

11 ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Η εγγυημένη λειτουργία της τεχνολογίας Aquapol αποτελεί μια αληθινή πρωτοτυπία για τον ευρύτερο κλάδο της ανακαίνισης κτιρίων καθώς προσφέρει το μοναδικό πλεονέκτημα της αξιοπιστίας και της αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας μέσω των εγγυήσεων που προσφέρει στους πελάτες της: Εγγύηση οριστικής αφύγρανης Χάρη στην τεχνογνωσία και την υψηλή τεχνική κατάρτιση σε θέματα αφύγρανσης κτιρίων, η εταιρία είναι σε θέση να προσφέρει στον πελάτη εγγύηση οριστικής αφύγρανσης μέσα σε μια καθορισμένη χρονική περίοδο. Η απαραίτητη χρονική περίοδος για την αφύγρανση κυμαίνεται από 24 έως 36 μήνες και μπορεί να αυξηθεί στην περίπτωση των απρόβλεπτων καταστάσεων. Στην περίπτωση συγκεντρωμένης υγρασίας ύψους 3-4 μ, προφανώς, είναι απαραίτητη μια μεγαλύτερη χρονική περίοδος. Ο πελάτης έχει το καθήκον να αναλάβει την εκτέλεση των παρεμβάσεων που προτείνονται από τον πιστοποιημένο τεχνικό σύμβουλο της Aquapol. Αν για παράδειγμα απαιτείται η απομάκρυνση του αδιάβροχου τσιμεντένιου σοβά, ώστε να επιτευχθεί η αφύγρανση στην προκαθορισμένη χρονική περίοδο, είναι απαραίτητο εκ μέρους του πελάτη να επέμβει έγκαιρα. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η εγγύηση που δίνει η Aquapol προβλέπει και την αποζημίωση της τιμής αγοράς του συστήματος. Αυτή η αποζημίωση περιορίζεται στις περιπτώσεις όπου, παρά το γεγονός ότι έχουν ληφθεί όλα τα ενδεικτικά μέτρα από την Aquapol, η αφύγρανση δε λειτουργεί. Πρόκειται για εγγύηση αδιαμφισβήτητη: η επιχείρηση Aquapol κάνει ότι είναι δυνατόν για την επιτυχία της αφύγρανσης του εν λόγω κτιρίου. Αυτή η εγγύηση δίνει στον πελάτη τη σιγουριά της επιτυχίας, με τον όρο ότι έχουν εκτελεστεί όλες οι παρεμβάσεις που συστήθηκαν από την Aquapol. 20 χρόνια εγγύησης λειτουργίας Συντήρηση στεγνού τοίχου Η εγγύηση της Aquapol πρέπει να γίνει αντιληπτή στην αρχή ως μια κοινή δήλωση πρόθεσης να αφυγρανθεί ο τοίχος και να συντηρηθεί στεγνός στη διάρκεια των χρόνων. Οι ιδιοκτήτες των κτιρίων που επιλέγουν την Aquapol, μπορούν να είναι σίγουροι ότι δε θα ασχοληθούν πλέον με το πρόβλημα υγρασίας του κτιρίου τους καθώς η εταιρία προσφέρει εγγύηση λειτουργίας της συσκευής για 20 χρόνια.

12 Υπάρχουν 2 βασικοί παράγοντες που δίνουν την δυνατότητα στην εταιρία να προσφέρει μια τέτοια μακροχρόνια εγγύηση: 1. Στο γεγονός ότι η λειτουργία της συσκευής βασίζεται στις αρχές της φυσικής επιστήμης και ειδικότερα στην χρήση των φυσικών πηγών ενέργειας που είναι ανεξάντλητες 2. Στο ότι η συσκευή Aquapol δεν περιέχει κινητά εξαρτήματα που θα μπορούσαν να φθαρούν, καθώς δεν χρειάζεται η χρήση ηλεκτρικού ρεύματος. Τα εξαρτήματα της συσκευής προστατεύονται από το ειδικό υλικό του κελύφους. Αργά ή γρήγορα τα υλικά φθείρονται και η δράση της συσκευής θα είναι ελαφρώς πιο αδύναμη. Εντούτοις, οι κατασκευαστές λένε ότι μια τέτοια φθορά θα γίνει περίπου σε χρόνια. Εντοπισμός σε 1 ώρα της αντίδρασης του τοίχου στην συσκευή Aquapol Το ηλεκτρικό δυναμικό του τοίχο του κτιρίου καταγράφεται με ειδικά όργανα μέτρησης του ηλεκτρικού δυναμικού (με χρήση ειδικών ηλεκτροδίων) πριν την τοποθέτηση της συσκευής και η μέτρηση επαναλαμβάνεται μία ώρα μετά την τοποθέτηση. Σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι να εντοπίσουμε την αντίδραση του τοίχου στο πεδίο της συσκευής Aquapol. Ο πελάτης μπορεί να παρίσταται αυτοπροσώπως στην αρχή της νέας πολικότητας των μορίων νερού καθώς πρόκειται για την πιο σημαντική μέτρηση και την απαρχή της λύσης στο πρόβλημα της υγρασίας του τοίχου. Εγγύηση υπηρεσιών Η εγγύηση περιλαμβάνει και εγγύηση υπηρεσιών, σχετικά με τον έλεγχο από ειδικούς της εσωτερικής διαδικασίας αφύγρανσης. Μέρος αυτού του ελέγχου αποτελούν οι περιοδικές μετρήσεις της υγρασίας των τοίχων στα διάφορα καθορισμένα μέρη, η ανάλυση της δομής του τοίχου, οι μετρήσεις του εσωτερικού κλίματος του κτιρίου και οι έλεγχοι λειτουργίας της συσκευής. Συνεχείς επαφές με τον πελάτη Το σύστημα διαχείρισης της εταιρείας, μοναδικό στον κλάδο, έχει ως φιλοσοφία τις συνεχείς επαφές με τον πελάτη. Η εργασία ολοκληρώνεται- σε πρώτη φάση- με την επιτυχία της αφύγρανσης του κτιρίου, αλλά ο σκοπός είναι η διατήρηση των στεγνών τοίχων στο χρόνο. Προφανώς η Aquapol προσφέρει συμβόλαιο και για μακροπρόθεσμο σέρβις.

13 Μετρήσεις της υγρασίας και σέρβις μέχρι την οριστική αφύγρανση Για να έχουμε ένα σημείο αναφοράς περισσότερο σχετικά με την μείωση της υγρασίας, επεξεργαζόμαστε ένα κάθετο προφίλ της υγρασίας για κάθε σημείο του ελεγχόμενου τοίχου. Για αυτό το λόγο καθορίζεται ένα σταθερό σημείο αναφοράς, περίπου εκατοστά κάτω από το ορατό όριο υγρασίας, και ένα κατώτερο σημείο μέτρησης, περίπου εκατοστά πάνω από το δάπεδο. Οι μετρήσεις ελέγχου, γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, γενικά κάθε έξι μήνες, και μπορεί να χρειαστεί η παρουσία ενός εξωτερικού συνεργάτη. Όλες οι σχετικές τιμές καταγράφονται με επιμέλεια και όταν η παρέμβαση ολοκληρωθεί με επιτυχία, καταχωρούνται στο αρχείο της επιχείρησης.

14 Αναφορές εγκυρότητας και πιστοποιήσεις καλής λειτουργίας της συσκευής Η εταιρεία έχει λάβει θετικές αναφορές εγκυρότητας από κρατικούς και διεθνείς οργανισμούς, βάσει μετρήσεων που πιστοποιούν ότι επετεύχθη η αφύγρανση στα κτίρια. Επίσης, οι πολλαπλές πραγματογνωμοσύνες των εμπειρογνωμόνων και των τεχνικών και οι σημαντικές πιστοποιήσεις EURAFEM, TUV AUSTRIA αντιπροσωπεύουν τις μέγιστες απαιτήσεις για ένα σύστημα αφύγρανσης των κτιρίων με επιτυχία. Η εταιρία διαθέτει πλέον και την πιστοποίηση ISO 9001 και Το σύστημα που έλαβε τις περισσότερες αναγνωρίσεις Ο κατάλογος των πιστοποιητικών και των τιμητικών αναφορών που απέκτησε η Aquapol είναι μεγάλος. Περιοριζόμαστε να αναφέρουμε μόνο το Χρυσό Μετάλλιο της Διεθνούς Έκθεσης Νέων Εφευρέσεων στη Νυρεμβέργη (2001), το Μετάλλιο Kaplan στον εφευρέτη, μια από τις μεγαλύτερες αναγνωρίσεις στην Αυστρία για την έρευνα και τα μηχανικά έργα (1995) και το Βραβείο Τιμής του Αυστριακού Υπουργείου Επιστήμης (1995).

15 Το μοναδικό σύστημα αυτού του τύπου με την πιστοποίηση EURAFEM 2001, 2005 και 2007 και TUV 2011 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Οικοδομικό Εμπόριο (EURAFEM), που ιδρύθηκε στη Βιέννη το 1963, είναι ένας σύνδεσμος εταιρειών και αρμόδιων ειδικών με το σκοπό της περαιτέρω επιστημονικής εξέλιξης των μεθόδων ανακαίνισης. Ο σύνδεσμος ασχολείται κυρίως με τον έλεγχο των εργασιών ανακαίνισης, σε τοίχους. Το πιστοποιητικό EURAFEM παραδίνεται βάσει πολύ αυστηρών κριτηρίων. Η Aquapol το έχει λάβει τρεις φορές, το 2001, το 2005 και το Πιστοποιητικό TUV Πιστοποιητικό EMV TUV (Ινστιτούτο Επιθεώρησης Τεχνολογιών της Ευρώπης) αναφορά του Test n P E01 Rhineiland Κολονία (Γερμανία) το πιστοποιητικό αυτό είναι για την μη επιβλαβή λειτουργία της συσκευής Aquapol στους ανθρώπους και στις άλλες μορφές ζωής. Πιστοποιητικό TUV AUSTRIA εγκυρότητας της διαδικασίας μετρήσεων της υγρασίας από την αρχική δειγματοληπτική μέτρηση μέχρι και τα τελικά αποτελέσματα αφύγρανσης σύμφωνα με τον Αυστριακό κανονισμό ΟΝΟRM B3355 με ισχύ έως Πιστοποίηση Πατέντας Πιστοποιητικό EURAFEM Ανανέωση Πιστοποιητικού EURAFEM Πιστοποιητικό TUV

16 Το σύστημα με το μεγαλύτερο αριθμό εγκαταστάσεων στην Ευρώπη Από την ίδρυση της μέχρι σήμερα, η επιχείρηση Aquapol εγκατέστησε περισσότερες από συσκευές. Αν και λειτουργεί, η Aquapol είναι στην αγορά περισσότερο καιρό από οποιαδήποτε άλλη τεχνική αφύγρανσης και αποκτά συνεχώς περισσότερους πελάτες στις ευρωπαϊκές χώρες με ένα δίκτυο θυγατρικών εταιρειών σε 12 χώρες

17 Μελέτη περίπτωσης Γνωστά κτίρια αναφοράς To Κοινοβούλιο της Βουδαπέστης (Εγκατάσταση Aquapol: 1990, Πιστοποιητικό Αφύγρανσης:1992) Ένα από τα σχέδια Aquapol, που το παρακολούθησαν οι πολίτες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ήταν η ανακαίνιση του κτιρίου της Ουγγρικής Βουλής στη Βουδαπέστη. Κατά τη διάρκεια της κομμουνιστικής κυβέρνησης, εξαιτίας της έλλειψης πόρων, η συντήρηση του ιστορικού αυτού κτιρίου δεν αποτελούσε βέβαια προτεραιότητα για το ταμείο του κράτους. Όταν, μετά την πτώση του σιδηρούν παραπετάσματος, η χώρα ξεκίνησε γρήγορα να προσανατολίζεται προς μια δυτικού τύπου δημοκρατία, το κτίριο, που αντιπροσώπευε το λαό, έγινε το σύμβολο της επανακτημένης ελευθερίας και έπρεπε να εμφανιστεί ξανά σε όλο του το μεγαλείο. Η ανακαίνιση των τοίχων του κτιρίου, που σε μερικά σημεία ήταν πολύ υγροί, αποτέλεσε μια μεγάλη πρόκληση. Τελικά, η θυγατρική εταιρεία της επιχείρησης Aquapol, ανέλαβε το φορτίο να ανακαινίσει ένα μέρος της Βουλής που είχε προσβληθεί ιδιαίτερα από την υγρασία των τοίχων. Οι τεχνικοί μηχανικοί και οι αρχιτέκτονες που ασχολήθηκαν με την αναπαλαίωση του κτιρίου, παρατήρησαν την εφαρμογή του συστήματος Aquapol με ιδιαίτερη περιέργεια και με κάποιο σκεπτικισμό. Αλλά ήδη μετά από 14 μήνες από την εγκατάσταση, πριν το προβλεπόμενο όριο, η συσκευή Aquapol είχε επιτυχία. Η διάτρηση των τοίχων με τρυπάνι αποκάλυψε τέτοια μείωση υγρασίας στο βάθος των τοίχων, ώστε να μπορούν να θεωρούνται στεγνοί. Και με την εξέλιξη του χρόνου, η κατάσταση παρέμεινε η ίδια. Οι τοίχοι της Βουλής παρέμειναν στεγνοί. Αυτό εξαρτάται από το γεγονός ότι η συσκευή Aquapol, αφού εγκατασταθεί, παραμένει στη θέση της και έχει μόνιμη δράση στα μόρια του νερού. Συγχρόνως, παρακολουθούσαν ανεξάρτητοι τεχνικοί, ως ελεγκτικά όργανα, που επιβεβαίωσαν την επιτυχία αφύγρανσης.

18 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί διεθνώς ιδιαίτερη έµφαση στους τοµείς της ορθολογικής χρήσης και εξοικονόµησης της ενέργειας. Η µεθοδική οργάνωση και εφαρµογή προγραµµάτων εξοικονόµησης ενέργειας απέδειξε ότι µπορεί να οδηγήσει σε υψηλά ποσοστά εξοικονόµησης ανάλογα µε την ακολουθούµενη µεθοδολογία και το είδος της ενεργειακής επέµβασης. Η ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας στον κτιριακό τομέα οδήγησε ως επί το πλείστον σε κατασκευαστικές επεμβάσεις ενίσχυσης της θερμομόνωσης τους. Η ενεργειακή κατανάλωση των κτιρίων μπορεί να μειωθεί σημαντικά, κατά 50 έως 60%, με την μόνωση των εξωτερικών τοίχων και της οροφής του κτιρίου. Υγρασία και θερμική μόνωση Για τον περιορισμό των θερμικών απωλειών χρησιμοποιούνται ως γνωστό μονωτικά υλικά που εφαρμόζονται είτε στις εξωτερικές, είτε στις εσωτερικές επιφάνειες του περιβλήματος των κτιρίων. Τα περισσότερα από τα μονωτικά και δομικά υλικά είναι πορώδη. Για μονωτικά, όπως το fiberglass, η πολυουρεθάνη, ο φελλός και άλλα, οι μονωτικές τους ιδιότητες εξαρτώνται από την δομή των πόρων στο υλικό. Η ροή της υγρασίας στη μόνωση μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα φθοράς, ενώ ταυτόχρονα περιορίζει τις μονωτικές της ιδιότητες.

19 Ακόμα και σε μικρές ποσότητες, η παρουσία υγρασίας στους πόρους του μονωτικού υλικού τείνει να αυξήσει την θερμική διαπερατότητα του υλικού και να προκαλέσει απώλεια πρόσθετης ενέργειας στο σύστημα. Η παρουσία υγρασίας στις εκτεθιμένες επιφάνειες του υλικού τείνει να διευκολύνει την ανάπτυξη μυκήτων, συμβάλλοντας έτσι στον υποβιβασμό της ποιότητας του αέρα στον χώρο. Υπάρχει μια άμεση σχέση ανάμεσα στην υγρασία των τοίχων και της θερμικής μόνωσης. Αυτή εμφανίζεται γραφικά στον πίνακα που ακολουθεί. Μόνωση και υγροί τοίχοι Ποσοστιαία μόνωση συγκρινόμενη με ίδιους τοίχους, αλλά με μια υγρασία στον όγκο τους ίση με 1% Κόκκινο χρώμα: Θερμική Μόνωση Μπλε χρώμα: Υγρασία Όταν οι πόροι του τοίχου είναι γεμάτοι από αέρα, έχουν μια δράση αντίστασης. Ενώ αντιθέτως όταν είναι γεμάτοι με νερό, η μόνωση είναι πολύ μειωμένη. Παράδειγμα 1% Υγρασία = 100% Μόνωση 4% Υγρασία = 50% Μόνωση 10% Υγρασία = 23% Μόνωση Σε τοίχους κορεσμένους με νερό (περίπου 20% υγρασία) έχουμε μόνο το 10% της μόνωσης, ή 90% λιγότερη μόνωση απ ό, τι σ ένα στεγνό τοίχο.

20 Με βάση τα ανωτέρω, είναι προφανές ότι με στεγνούς τοίχους υπάρχει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας όσον αφορά το κόστος της θέρμανσης. Τα οφέλη από πλευράς εξοικονόμησης της τεχνολογίας Aquapol έγκεινται στην: Καλύτερη θερμική μόνωση χάρη στους στεγνούς τοίχους Μακροπρόθεσμα, αυτό το πλεονέκτημα είναι από τα πιο σημαντικά. Η καλύτερη θερμική μόνωση παρέχεται από τον αέρα που περιέχεται στους πόρους του τοίχου. Με το σύστημα αφύγρανσης Aquapol ελευθερώνεται το τριχοειδές σύστημα των τοίχων από τα άλατα, ο τοίχος έχει ξανά ανοιχτούς πόρους που περιέχουν αέρα. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η θερμική μόνωση του τοίχου. Μείωση του κόστους θέρμανσης Πρόκειται για προφανή αλήθεια: οι στεγνοί τοίχοι έχουν καλύτερη θερμομονωτική συμπεριφορά. Το αποτελεσματικό σύστημα αφύγρανσης των κτιρίων αυξάνει σημαντικά τη θερμική μόνωση. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αντιλαμβάνεται τη μείωση του κόστους της κατανάλωσης ενέργειας, (ηλεκτρικής, αερίου, πετρελαίου). Η συσκευή δεν έχει ενεργειακό κόστος Για τη λειτουργία της, η συσκευής Aquapol χρησιμοποιεί αποκλειστικά φυσική ενέργεια, διαθέσιμη οποιαδήποτε στιγμή και δωρεάν. Δε χρειάζεται συντήρηση Αφού εγκατασταθεί, η συσκευή Aquapol συνεχίζει να εκτελεί την εργασία της και διατηρεί στεγνούς τους τοίχους για δεκαετίες. Δε χρειάζεται καμιά συντήρηση, καθώς δεν υπάρχουν κομμάτια που φθείρονται. Επίσης, είναι η πιο αποτελεσματική σε βάθος χρόνου μέθοδος. Στον κατασκευαστικό κλάδο, θα μπορούσαμε να μιλάμε για μια καλή σχέση ποιότητας προς τιμή. Δε μολύνει το περιβάλλον Αν υπάρχει μια καινούρια τεχνική εφεύρεση που πραγματικά δεν μολύνει, είναι η ίδια η συσκευή Aquapol. Η συσκευή δε χρειάζεται την ηλεκτρική ενέργεια, και τροφοδοτείται από εντελώς φυσικές πηγές ενέργειας. Συνεπώς, δεν παράγει κανένα τύπο εκπομπής και κυρίως δεν βλάπτει το περιβάλλον.

21 Η τεχνολογία Aquapol έχει αποσπάσει το 2008 το πρώτο βραβείο PREMIO RECAM στην Ιταλική ΒΙΕΝΝΑLE για το κτίριο, τα σύγχρονα δομικά υλικά και την καινοτομία, το οποίο αποσκοπεί στην υποστήριξη, προώθηση και διάδοση των φιλικών προς το περιβάλλον επιτευγμάτων υψηλής τεχνολογίας Βραβείο RECAM για την φιλική προς το περιβάλλον καινοτομία Δεν απαιτεί καμιά χημική ουσία Βάσει μακρόχρονων μελετών και μιας πολυετούς εμπειρίας στον τομέα της ανακαίνισης κτιρίων, οι ειδικοί του κατασκευαστικού τομέα γνωρίζουν πως κάποιες μέθοδοι, όπως για παράδειγμα η χρήση των χημικών εγχύσεων, δεν λειτουργούν στο 100% των περιπτώσεων και ότι, σε βάθος χρόνου, μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στους τοίχους. Χάρη στην Aquapol, οι χρήστες των κτιρίων δεν αναγκάζονται να αναπνέουν τις εκπομπές από τις χημικές διεργασίες που εκτελούνται. Η Aquapol αποθαρρύνει με σθένος τέτοιες χημικές διεργασίες και παρέχει μια οριστικά καλύτερη λύση.

22 ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΥΓΡΑΣΙΑΣ - ΛΙΣΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΤΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ Όταν κανείς βρίσκεται μπροστά στο σύμπτωμα (βλάβη) υγρασίας το πρόβλημα έχει ήδη συντελεστεί. Η εξάλειψη του συμπτώματος δεν αρκεί σε καμιά περίπτωση. Πρέπει να διαγνωστεί και να αντιμετωπιστεί η αιτία του προβλήματος, διαφορετικά αυτό θα επαναληφθεί. Τυχόν λάθη στη διάγνωση είτε οδηγούν σε συνθετότερες άρα και ακριβότερες, ανεπαρκείς ή και αδόκιμες λύσεις, είτε αντιμετωπίζουν το σύμπτωμα και αφήνουν τα προβλήματα να αυξάνονται. Η τεχνολογία Aquapol είναι το πρώτο σύστημα του είδους που υπάρχει, εδώ και πολύ καιρό, που συνοδεύεται με λίστα συνοδευτικών μέτρων για την πλήρη αντιμετώπιση των αιτιών της υγρασίας. Η αφύγρανση των τοίχων είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για την ανακαίνιση ενός κτιρίου. Η αφύγρανση πρέπει να εκτελείται με επαγγελματικό τρόπο και να ολοκληρώνεται, πριν γίνουν άλλες εργασίες. Χάρη στην λίστα εξακρίβωσης, οι τεχνικοί της Aquapol, συμβουλεύουν τους πελάτες τους για τα τελευταία συνοδευτικά μέτρα, με σκοπό την εξάλειψη οποιασδήποτε πηγής ή μηχανισμού που προκαλεί την υγρασία των τοίχων. Με τον τρόπο αυτό το κτίριο αποκτά αξία και συντηρείται στο χρόνο. Διάγνωση - Ανάλυση της υγρασίας των τοίχων από την Aquapol Στην αρχή γίνεται μια ανάλυση για να γίνει κατανοητό πού βρίσκονται τα προβλήματα του κτιρίου και ποιες είναι οι αληθινές αιτίες της υγρασίας των τοίχων. Χωρίς μια τέτοια ανάλυση, είναι εύκολο να υιοθετηθούν λανθασμένες μέθοδοι και να προκύψουν άχρηστα έξοδα, εάν δεν γίνει ριζική εξουδετέρωση των αληθινών αιτιών του προβλήματος. Οι πελάτες Aquapol λαμβάνουν την διάγνωση της υγρασίας και το σχετική λίστα επαλήθευσης (AOC) της Aquapol. Ένας σύμβουλος της εταιρείας μας, κάνει μια ανάλυση των αιτιών της υγρασίας ώστε να σας δώσει μια ιδέα της κατάστασης. Οι δικοί μας ειδικοί σύμβουλοι έχουν μια ολοκληρωμένη γνώση των οπτικών συμπτωμάτων της ανιούσας υγρασίας και γνωρίζουν να διαχωρίζουν τέλεια τις διάφορες αιτίες της υγρασίας.

23 Μετά από απαίτηση του πελάτη οι τεχνικοί μας μπορούν να κάνουν, μια πιο ακριβή διάγνωση της κατάστασης του τοίχου μέσω τεχνικών μετρήσεων: Μετρήσεις της υγρασίας με την συσκευή Gann (ένα ηλεκτρονικό υγρόμετρο που μετρά την υγρασία σε βάθος μερικών εκατοστών στον τοίχο) Ενδεικτικές μετρήσεις σε ένα προφίλ, με τη μέθοδο DARR, με σκοπό να εντοπιστεί το ακριβές ποσοστό υγρασίας σε έναν τοίχο του κτιρίου, Ανίχνευση υγρασίας στα δομικά στοιχεία του κτιρίου με την εφαρμογή της τεχνικής του θερμογραφικού ελέγχου χρήση θερμογραφικής κάμερας. Η έρευνα των χημικών, φυσικών παραγόντων παρεμβολής ή άλλων παραγόντων παρέμβασης ή άλλων άγνωστων μέχρι τώρα πηγών υγρασίας, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του καθορισμένου προγράμματος των πιθανών δευτερευουσών παρεμβάσεων.

24 Μετρήσεις των γεωλογικών πεδίων παρεμβολής Μια άλλη σημαντική υπηρεσία για τους πελάτες: κάποιοι γεωλογικοί παράγοντες διαταραχής δύνανται να επιδεινώσουν την κατάσταση της υγρασίας στους τοίχους και προκαλέσουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα στην υγεία των ενοίκων. Για το θέμα αυτό υπάρχει μεγάλη βιβλιογραφία. Η Aquapol εξουδετερώνει τα γεωλογικά πεδία παρεμβολής που υπάρχουν στο κτίριο και τα καταγράφει στο σχέδιο κάτοψης. Οι περισσότεροι πελάτες το εκτιμούν το γεγονός ότι λαμβάνονται υπόψη οι παράγοντες αυτοί κατά τη φάση της εγκατάστασης, καθώς μπορεί να βελτιώσει πάρα πολύ το κλίμα της κατοικίας. Η διαγνωστική ανάλυση της τοιχοδομής Επίσης διεξάγονται άλλες χημικές και φυσικές αναλύσεις, κυρίως αν η αντικατάσταση του σοβά πρέπει να αρχίσει νωρίς. Κάθε μέτρηση πρωτοκολλείται και οι θέσεις μέτρησης καταχωρούνται στο σχέδιο κάτοψης. Επίσης καταγράφεται το εσωτερικό και εξωτερικό κλίμα. Στην περίπτωση ενός διαμερίσματος, η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περίπου 3,5-4 ώρες. Άλλες μορφές υγρασίας εκτός της ανιούσας Ένα άλλο θέμα της λίστας ελέγχου των συνοδευτικών μέτρων είναι η εξουδετέρωση των άλλων αιτιών υγρασίας εκτός της ανιούσας υγρασίας (βλέπε γράφημα).

25 Στην περίπτωση όπου παρατηρηθούν άλλες αιτίες υγρασίας, εκτός από την ανιούσα, όπως για παράδειγμα ένας σπασμένος σωλήνας νερού ή ο λανθασμένος αερισμός του χώρου ή η παρουσία νερού από πλευρικές διεισδύσεις, είναι ξεκάθαρο ότι οι μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση. Η λίστα των διαφόρων αιτιών και των τύπων υγρασίας του τοίχου βοηθά ώστε να ληφθεί υπόψη κάθε περίπτωση. Όσον αφορά την Aquapol, η ανάλυση της υγρασίας των τοίχων καθορίζει την βάση των μέτρων ανακαίνισης που θα πρέπει να ληφθούν στην πορεία της αφύγρανσης. Εκτός των άλλων είναι η το θεμέλιο για την καλής φήμη της επιχείρησης. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην υγρασία συμπύκνωσης, η οποία αποτελεί ένα σύνηθες φαινόμενο για την ελληνική πραγματικότητα και μια πρόκληση για την Aquapol.

26 Η υγρασία συμπύκνωσης δημιουργείται όταν ο ζεστός και υγρός αέρας έρχεται σε επαφή με τις ψυχρότερες επιφάνειες των τοίχων. Παράγοντες που συντελούν στην εμφάνιση υγρασίας συμπύκνωσης είναι η ύπαρξη θερμογεφυρών, η αυξημένη περιεκτικότητα υδρατμών στο χώρο (μπάνιο, κουζίνα, κ.τ.λ.), ο ελλειπής εξαερισμός και οι οργανικές επιστρώσεις βαφής που προσφέρουν προσφιλές περιβάλλον για την ανάπτυξη μούχλας. Λίστα των συνοδευτικών μέτρων Αν σκέφτεστε τον αριθμό των αιτιών που, παράλληλα με την ανιούσα υγρασία, προκαλούν την υγρασία του τοίχου, είναι δυνατό να φανταστείτε, πόσες αιτίες μπορούν να καταστήσουν δύσκολο το έργο του τεχνικού υπεύθυνου για την ανακαίνιση. Κάτω από αυτήν την λογική, η λίστα των συνοδευτικών μέτρων με τις επεμβάσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν και, βάσει του προγράμματος επιδιόρθωσης του τοίχου που συμπληρώνουν οι τεχνικοί της Aquapol αντιπροσωπεύει ένα βήμα ζωτικής σημασίας για την αποφυγή λαθών που ίσως έχουν βαρύτατες συνέπειες. Χάρη σε αυτή την λίστα παρουσιάζονται επίσης από την αρχή, γραπτώς, τα σωστά μέσα που στηρίζουν την επιτυχία της αφύγρανσης. Συχνά πρόκειται για κάποιες παρεμβάσεις, άλλες φορές πρόκειται για ένα μεγαλύτερο νούμερο παρεμβάσεων. Με αυτό τον τρόπο ο πελάτης γνωρίζει από την αρχή τι θα αντιμετωπίσει. Βελτίωση των επιφανειών Η αντικατάσταση του παλιού σοβά, που συχνά καταστρέφεται μετά την αφύγρανση αντιπροσωπεύει γενικά μια προτεραιότητα για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, που θέλει να αποκτήσει γρήγορα μια βελτίωση στην όψη του τοίχου. Είναι απόλυτα απαραίτητο να αντικατασταθεί ο παλαιός σοβάς τη σωστή στιγμή και να δοθεί προσοχή στη σύνθεση του νέου σοβά. Αν και συχνά οι ιδιοκτήτες των σπιτιών θα ήθελαν να τελειώσουν οι εργασίες όσο το δυνατόν νωρίτερα, είναι αναγκαίο να ακολουθηθούν οι συμβουλές των τεχνικών. Ο σχετικός μας κανόνας είναι: Για τη σωστή ανακαίνιση του σοβά θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη οι φυσικές και χημικές ιδιότητες της φέρουσας τοιχοποιίας. Η Aquapol προσφέρει, μια μεγάλη βοήθεια μέσω της διάγνωσης της δομής του τοίχου και συμβουλές για τον τύπο του σοβά που πρέπει να χρησιμοποιηθεί.

27

28 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΖΗΜΙΩΝ Το προσωπικό της επιχείρησης Aquapol αναζητά κάθε πιθανότητα, επιβεβαιώνοντας έτσι την επιτυχία κάθε αφύγρανσης και αφήνοντας ικανοποιημένους όλους τους πελάτες της. Η πολυετής εμπειρία στον χώρο συντέλεσε στη δημιουργία ενός θησαυρού γνώσεων για την αντιμετώπιση της υγρασίας στα κτίρια. Αυτό με τη σειρά του συντέλεσε στην αύξηση ευρύτερης γκάμας υπηρεσιών, που λαμβάνει υπόψη κάθε πιθανή πτυχή. Οι τεχνικές επεμβάσεις οικολογικής ανακαίνισης για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν στο κτίριο από την υγρασία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι εδώ και πολλά χρόνια της ολοκληρωμένης υπηρεσίας που προσφέρει η Aquapol. Οι τεχνικές ανακαίνισης που έχει εξετάσει η Aquapol εδώ και 20 χρόνια, αποδεικνύουν ότι το κτίριο ανακαινίζεται μόνο μια φορά και η ανακαίνιση που ολοκληρώνεται σωστά στοχεύει στην ευημερία των κατοίκων. Οι τεχνικές επεμβάσεις οικολογικής ανακαίνισης περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα ειδικών περιπτώσεων υγρασίας (βλέπε Λίστα Τεχνικών Ανακαίνισης παρακάτω), στην οποία η Aquapol αναλαμβάνει να δώσει λύση: Λίστα Τεχνικών Ανακαίνισης STS 1A STS 1B STS 1C STS 1D STS 1DP STS 1Ds STS 1GK STS 1 L STS 1S Ελεύθερη τοιχοποιία με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτα Ελεύθερη τοιχοποιία με μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτα Ελεύθερη τοιχοποιία με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτα Ελεύθερη τοιχοποιία με μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτα Ελεύθερη τοιχοποιία με κατεστραμμένη μόνωση Ελεύθερη τοιχοποιία με κατεστραμμένη μόνωση Υγρό Θολωτό υπόγειο, μερικές φορές με νερό υπό πίεση Ελεύθερη τοιχοποιία με μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτα Ο σοβάς στους υγρούς τοίχους θα έπρεπε να είναι ήδη στεγνός

Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα της θερμογραφίας είναι ότι είναι μη καταστροφική.

Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα της θερμογραφίας είναι ότι είναι μη καταστροφική. Θερμογραφία είναι η παρατήρηση, μέτρηση και καταγραφή της θερμότητας και της ροής της. Όλα τα σώματα στη γη, με θερμοκρασία πάνω από το απόλυτο μηδέν ( 273 ο C) εκπέμπουν θερμική ενέργεια στο υπέρυθρο

Διαβάστε περισσότερα

αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε εφαρμογής θερμομόνωσης, με την καλύτερη σχέση κόστους / αποτελέσματος

αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε εφαρμογής θερμομόνωσης, με την καλύτερη σχέση κόστους / αποτελέσματος αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε εφαρμογής θερμομόνωσης, με την καλύτερη σχέση κόστους / αποτελέσματος αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε εφαρμογής θερμομόνωσης, με την καλύτερη σχέση κόστους / αποτελέσματος

Διαβάστε περισσότερα

Θερμογραφία Κτιρίων Θερμική Επιθεώρηση. www.iristem.cοm www.iristem.gr. Εξοικονόμηση Ενέργειας Αξιοπιστία Λειτουργίας Υποστήριξη Ασφάλειας

Θερμογραφία Κτιρίων Θερμική Επιθεώρηση. www.iristem.cοm www.iristem.gr. Εξοικονόμηση Ενέργειας Αξιοπιστία Λειτουργίας Υποστήριξη Ασφάλειας Θερμογραφία Κτιρίων Θερμική Επιθεώρηση www.iristem.cοm Εξοικονόμηση Ενέργειας Αξιοπιστία Λειτουργίας Υποστήριξη Ασφάλειας Θερμογραφία : Ορισμένες Εφαρμογές στα Κτίρια Ανίχνευση ενεργειακών διαρροών, από

Διαβάστε περισσότερα

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΩΣΗΣ ΣΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΩΣΗΣ ΣΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 31 ΜΑΪΟΥ 2014 ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΩΣΗΣ ΣΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ASHRAE ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Δημήτρης Αραβαντινός αναπληρωτής

Διαβάστε περισσότερα

ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ? ΤΡΙΧΟΕΙΔΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ Υδροαπορρόφηση ονομάζουμε την αποθήκευση μορίων νερού μέσα σε ένα υλικό. Η ικανότητα ενός υλικού να αποθηκεύει νερό καθορίζεται κύρια από τη γεωμετρία των πόρων

Διαβάστε περισσότερα

open Die KlimaFassade Διαπνέουσα Θερμομόνωση Μειωμένο κόστος θέρμανσης και ψύξης Για πάντα

open Die KlimaFassade Διαπνέουσα Θερμομόνωση Μειωμένο κόστος θέρμανσης και ψύξης Για πάντα open Die KlimaFassade Διαπνέουσα Θερμομόνωση Μειωμένο κόστος θέρμανσης και ψύξης Για πάντα n Διαπνέουσα θερμομόνωση n Ευχάριστο εσωτερικό κλίμα n Εξοικονόμηση ενέργειας Ευχάριστο κλίμα για μιά ζωή Αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί συνάδελφοι ΑΝΚΑ ΤΕΧΝΙΚΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι ΑΝΚΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Αγαπητοί συνάδελφοι Μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών για περικοπές σε όλους τους τομείς που σήμερα είναι κάτι επιβεβλημένο, το MILITARY CLUB έρχεται με μια πρόταση εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι μας.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ? ΤΡΙΧΟΕΙΔΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ Υδροαπορρόφηση ονομάζουμε την αποθήκευση μορίων νερού μέσα σε ένα υλικό. Η ικανότητα ενός υλικού να αποθηκεύει νερό καθορίζεται κύρια από τη γεωμετρία των πόρων

Διαβάστε περισσότερα

Τι κάνουμε για τα αυξημένα έξοδα με την τιμή του πετρελαίου στο 1.50

Τι κάνουμε για τα αυξημένα έξοδα με την τιμή του πετρελαίου στο 1.50 Τι κάνουμε για τα αυξημένα έξοδα με την τιμή του πετρελαίου στο 1.50 Αυτό που προτείνουμε είναι η ενεργειακή θωράκιση του χώρου μας, προκειμένου να πετύχουμε μείωση έως 50% στα έξοδα θέρμανσης. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα Εσωτερικής Θερμομόνωσης Rigitherm

Συστήματα Εσωτερικής Θερμομόνωσης Rigitherm Συστήματα Εσωτερικής Θερμομόνωσης Συστήματα Δόμησης εσωτερικών χώρων με υψηλή θερμομονωτική απόδοση και μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας Τα Συστήματα Εσωτερικής Θερμομόνωσης είναι συστήματα δόμησης εσωτερικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ νέες κατασκευές αναδιαµόρφωση καινούριων κτιρίων ανακαίνιση και µετασκευή ιστορικών κτιρίων έργα "εκ του µηδενός" σε ιστορικά πλαίσια

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ νέες κατασκευές αναδιαµόρφωση καινούριων κτιρίων ανακαίνιση και µετασκευή ιστορικών κτιρίων έργα εκ του µηδενός σε ιστορικά πλαίσια ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ νέες κατασκευές αναδιαµόρφωση καινούριων κτιρίων ανακαίνιση και µετασκευή ιστορικών κτιρίων έργα "εκ του µηδενός" σε ιστορικά πλαίσια Ο όρος κτιριακή µόνωση αναφέρεται ευρέως σε κάθε αντικείµενο

Διαβάστε περισσότερα

Βασίλειος Μαχαιράς Πολιτικός Μηχανικός Ph.D.

Βασίλειος Μαχαιράς Πολιτικός Μηχανικός Ph.D. Βασίλειος Μαχαιράς Πολιτικός Μηχανικός Ph.D. Υγροπροστασία κτιρίου Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Πολυτεχνική Σχολή ΤμήμαΠολιτικών Μηχανικών Διάλεξη 10 η /2016 Υγροπροστασία κτιρίων Η υγρασία δημιουργεί σοβαρά

Διαβάστε περισσότερα

SUPER THERM ΘΕΩΡΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

SUPER THERM ΘΕΩΡΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Αυτό το σεμινάριο έχει απλώς ως στόχο να δώσει μερικά από τα βασικά της Θερμοδυναμικής, και πως σχετίζεται με τη μόνωση και με τη μόνωση με κεραμικά επιχρίσματα. Η θερμότητα μεταφέρεται με τους παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Τμήμα Προστασίας & Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑΣ. ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΗΡΑ Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Τμήμα Προστασίας & Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑΣ. ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΗΡΑ Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Τμήμα Προστασίας & Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑΣ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΗΡΑ Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης Υγρασία Όλα σχεδόν τα υλικά που χρησιμοποιούνται για

Διαβάστε περισσότερα

9/10/2015. Παρουσίαση ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ Εκπαιδευτές ΚΕ.ΠΑ

9/10/2015. Παρουσίαση ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ Εκπαιδευτές ΚΕ.ΠΑ Παρουσίαση ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ Εκπαιδευτές ΚΕ.ΠΑ Το έργο We Qualify έχει ως στόχο να βοηθήσει τον κατασκευαστικό τομέα της Κύπρου με την εκπαίδευση ατόμων στην τοποθέτηση κουφωμάτων και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ: H ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ: H ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ: H ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΡΜΕΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΑΤΖΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΓΡΕ ΘΕΟΔΩΡΑ ΔΙΑΛΙΑΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Baumit open. Καινοτομία στην θερμομόνωση. Ιδέες με μέλλον.

Baumit open. Καινοτομία στην θερμομόνωση. Ιδέες με μέλλον. Baumit open Καινοτομία στην θερμομόνωση Ιδέες με μέλλον. Baumit open EΥΧΑΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΤΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ Ευχάριστο εσωτερικό κλίμα H σημασία της άνετης διαβίωσης στο εσωτερικό του σπιτιού δεν αναφέρεται συχνά

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΤΕΓΗΣ. www.fakro.gr

ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΤΕΓΗΣ. www.fakro.gr ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΤΕΓΗΣ 2014 1 H 2 H 2 ΑΝΑΠΝΕΕΙ Η ΣΤΕΓΗ ΣΑΣ? ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ ΣΤΕΓΗ H 2 H 2 H 2 H 2 ΥΔΑΤΟΣΤΕΓΑΝΟΤΗΤΑ H 2 ΑΤΜΟΔΙΑΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ Η εταιρεία FAKR προσφέρει μία μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ ΚΛΕΙΩ ΑΞΑΡΛΗ

ΘΕΡΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ ΚΛΕΙΩ ΑΞΑΡΛΗ ΘΕΡΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ ΚΛΕΙΩ ΑΞΑΡΛΗ το κέλυφος του κτιρίου και τα συστήματα ελέγχου του εσωκλίματος επηρεάζουν: τη θερμική άνεση την οπτική άνεση την ηχητική άνεση την ποιότητα αέρα Ο βαθμός ανταπόκρισης του κελύφους

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές θερμογραφίας στην ενεργειακή απόδοση των κτηρίων

Εφαρμογές θερμογραφίας στην ενεργειακή απόδοση των κτηρίων ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Εφαρμογές θερμογραφίας στην ενεργειακή απόδοση των κτηρίων Χριστόδουλος Ελληνόπουλος Λειτουργός Βιομηχανικών Εφαρμογών Υπηρεσία Ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Σχήμα 8(α) Σχήμα 8(β) Εργασία : Σχήμα 9

Σχήμα 8(α) Σχήμα 8(β) Εργασία : Σχήμα 9 3. Ας περιγράψουμε σχηματικά τις αρχές επί των οποίων βασίζονται οι καινοτόμοι σχεδιασμοί κτηρίων λόγω των απαιτήσεων για εξοικονόμηση ενέργειας και ευαισθησία του χώρου και του περιβάλλοντος ; 1. Τέτοιες

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδιασμού ενός Συλλέκτη EasySolar

Παρακάτω είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδιασμού ενός Συλλέκτη EasySolar Ηλιακός Συλλέκτης EasySolar. ΓΕΝΙΚΑ: Ο συλλέκτης EasySolar ή ηλιακός θερμοσίφωνας είναι μια συσκευή που απορροφά τη θερμική ενέργεια του ήλιου και το μετατρέπει σε αξιοποιήσιμη θερμότητα. Η θερμότητα συνήθως

Διαβάστε περισσότερα

// COMFORT. THERMOBELT Ultra. Low-E Insulating Glass

// COMFORT. THERMOBELT Ultra. Low-E Insulating Glass THERMOBELT Ultra Low-E Insulating Glass GR THERMOBELT Ultra Low-E Insulating Glass Η ενεργειακή απόδοση και η υψηλή αισθητική πρέπει να συνυπάρχουν. Με τη σειρά υαλοπινάκων THERMOBELT Ultra μπορούμε να

Διαβάστε περισσότερα

Οι τρεις χρωματοφύλακες

Οι τρεις χρωματοφύλακες Οι τρεις χρωματοφύλακες προστατεύουν το σπίτι σας! www.berling.gr MonoStop Για περισσότερες πληροφορίες του προϊόντος Εξαιρετικής ποιότητας ακρυλικό και μονωτικό χρώμα. Συσκευασία: 0,75lt / 3lt / 9lt Βάσεις:

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΚΑΠΕ)

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΚΑΠΕ) ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΚΑΠΕ) ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Η Εφαρμογή των Κοινοτικών Οδηγιών και οι Προοπτικές Βελτίωσης των Συνθηκών της Αγοράς «Συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Ολοκληρωµένου Συστήµατος Εξωτερικής Θερµοµόνωσης Κτιρίων Knauf THERMOPROSOPSIS

Παρουσίαση Ολοκληρωµένου Συστήµατος Εξωτερικής Θερµοµόνωσης Κτιρίων Knauf THERMOPROSOPSIS Παρουσίαση Ολοκληρωµένου Συστήµατος Εξωτερικής Θερµοµόνωσης Κτιρίων Knauf THERMOPROSOPSIS 1 ηµήτρης Πολιτόπουλος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ Υπεύθυνος Καινοτοµικών Συστηµάτων όµησης Knauf ΓυψοποιίαΑ.Β.Ε.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

«Συστήµατα εσωτερικής θερµοµόνωσης Κnauf»

«Συστήµατα εσωτερικής θερµοµόνωσης Κnauf» «Συστήµατα εσωτερικής θερµοµόνωσης Κnauf» 1 Πάκος Σπυρίδων ιπλ. ΠολιτικόςΜηχανικός Univ. Dortmund KnaufΓυψοποιίαΑ.Β.Ε.Ε. Ευριπίδου 10, Καλλιθέα Τηλ: +30 2109310567 Fax: +30 2109310568 Email: pakos.spyridon@knauf.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένα Συστήματα Εσωτερικής Θερμομόνωσης Κτιρίων

Ολοκληρωμένα Συστήματα Εσωτερικής Θερμομόνωσης Κτιρίων Ολοκληρωμένα Συστήματα Ανακαίνισης & Ενεργειακής Αναβάθμισης Εσωτερική Θερμομόνωση 03/2011 Ολοκληρωμένα Συστήματα Εσωτερικής Θερμομόνωσης Κτιρίων Σύμφωνα με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ)

Διαβάστε περισσότερα

ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ REHAU

ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ REHAU ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ REHAU ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ Τα παράθυρα με προφίλ REHAU χαρακτηρίζονται από την ποιότητα, τα σύγχρονα τεχνολογικά πρότυπα, τον πρακτικό χειρισμό και τη μεγάλη ευκολία στη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Με τον όρο «ενεργειακή αναβάθμιση» εννοούμε μια σειρά απλών επεμβάσεων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του κτηρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ BRUNATA

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ BRUNATA Πετρέλαιο Φυσικό Αέριο ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ BRUNATA ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Ποιος δεν θα ήθελε να έχει τα πλεονεκτήματα της αυτονομίας και πολλά παραπάνω Να λειτουργεί την θέρμανση όποτε θέλει Να έχει

Διαβάστε περισσότερα

Κουφώματα αλουμινίου και ο ρόλος τους στην ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών

Κουφώματα αλουμινίου και ο ρόλος τους στην ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών Κουφώματα αλουμινίου και ο ρόλος τους στην ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών Θεόφιλος Παγιάτης Γ.Γ. ΠΟΒΑΣ Σύμφωνα με τα έως τώρα στατιστικά στοιχεία από τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) που

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΧΑΛΚΙ ΑΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΧΑΛΚΙ ΑΣ Ενεργειακές µετρήσεις σε κτήρια, κέλυφος Χρήση θερµοκάµερας, διαπίστωση και προσδιορισµός απωλειών από θερµογέφυρες. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΧΑΛΚΙ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ Ενεργειακές Μετρήσεις σε

Διαβάστε περισσότερα

Θερμοσυσσωρευτές ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ

Θερμοσυσσωρευτές ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ Θερμοσυσσωρευτές Οι θερμοσυσσωρευτές αποτελούν την ιδανική λύση θέρμανσης για πολλά σπίτια. Είναι ιδιαίτερα αποδοτικοί και οικονομικοί. Καθώς αποθηκεύουν θερμότητα με τη φθηνότερη χρέωση, συνήθως κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ 6 ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΜΕΡΟΣ 6 ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΛΟΤ HD 3S4 ΕΛΟΤ ΜΕΡΟΣ 6 ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 61 Αρχικός έλεγχος 610 Γενικά 610.1 Κάθε ηλεκτρική εγκατάσταση πρέπει να ελέγχεται μετά την αποπεράτωση της και πριν να τεθεί σε λειτουργία από

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερική θερμομόνωση Knauf. Διαχείριση θερμοκρασίας επαγγελματικών χώρων. Eσωτερική θερμομόνωση Knauf 02/2011

Εσωτερική θερμομόνωση Knauf. Διαχείριση θερμοκρασίας επαγγελματικών χώρων. Eσωτερική θερμομόνωση Knauf 02/2011 Εσωτερική θερμομόνωση Knauf Διαχείριση θερμοκρασίας επαγγελματικών χώρων Eσωτερική θερμομόνωση Knauf 02/2011 Εσωτερική θερμ Κnauf Intherm - Knauf Alutherm Η άμεση λύση μόνωσης στα επαγγελματικά κτίρια

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 30 εκεµβρίου Σχόλια της Greenpeace για τον ΚΕΝΑΚ

Αθήνα, 30 εκεµβρίου Σχόλια της Greenpeace για τον ΚΕΝΑΚ Αθήνα, 30 εκεµβρίου 2008 Σχόλια της Greenpeace για τον ΚΕΝΑΚ Α) Κανονισµός Χαµηλών Προσδοκιών Ένα από τα βασικότερα προβλήµατα του ΚΕΝΑΚ είναι οι µετριοπαθείς τιµές που ορίζονται ως επιτρεπτό όριο και

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό Δελτίο. Εντάσσοντας την θερμογραφία στο πρόγραμμα συντήρησης

Τεχνικό Δελτίο. Εντάσσοντας την θερμογραφία στο πρόγραμμα συντήρησης Εντάσσοντας την θερμογραφία στο πρόγραμμα συντήρησης Απο την σειρά τεχνικών δελτίων της Transam Trading Co «Η Θερμογραφία ως μέθοδος διάγνωσης» Οι Ειδικοί στην Θερμογραφία απο το 1997 [ 1 ] Ξεκινώντας

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομία και άνετη ζωή, κάθε εποχή

Οικονομία και άνετη ζωή, κάθε εποχή Οικονομία και άνετη ζωή, κάθε εποχή Σύστημα διπλών υαλοπινάκων από την Θερμοπλαστική Οικονομία και άνετη ζωή, κάθε εποχή Μειώστε δραστικά τους λογαριασμούς για θέρμανση και δροσισμό και βελτιώστε την ενεργειακή

Διαβάστε περισσότερα

Υλικά ενδοδαπέδιας θέρμανσης - δροσισμού - γεωθερμίας

Υλικά ενδοδαπέδιας θέρμανσης - δροσισμού - γεωθερμίας Υλικά ενδοδαπέδιας θέρμανσης - δροσισμού - γεωθερμίας ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ EΡΓΑ ΕΡΓΟΣΕ, Εμπορευματικό κέντρο, Θριάσιο πεδίο Ikos Olivia, Ξενοδοχείο, Χαλκιδική Sani Dunes, Sani Club, Ξενοδοχεία, Χαλκιδική Ιδιωτικές

Διαβάστε περισσότερα

SOLAR ENERGY SOLUTIONS. Εξοικονόµηση ενέργειας Ανανεώσιµες πηγές

SOLAR ENERGY SOLUTIONS. Εξοικονόµηση ενέργειας Ανανεώσιµες πηγές Εξοικονόµηση ενέργειας Ανανεώσιµες πηγές Πιστοποιητικά των προϊόντων SOLAR ENERGY SOLUTIONS Ηλιακοί θερµοσίφωνες σειράς GL IN ιπλής και τριπλής ενέργειας Σε χρώµα κεραµοσκεπής Ηλιακοί θερµοσίφωνες σειράς

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ASHRAE ΑΘΗΝΑ 2225 ΜΑΪΟΥ 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ Τ.Ε.Ε. ENVIRONMENT & ENERGY IN SHIPS ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Θέρμανση και ψύξη επιφανειών. 3 μοναδικά συστήματα ξηράς δόμησης για δάπεδο - τοίχο - οροφή

Θέρμανση και ψύξη επιφανειών. 3 μοναδικά συστήματα ξηράς δόμησης για δάπεδο - τοίχο - οροφή Θέρμανση και ψύξη επιφανειών 3 μοναδικά συστήματα ξηράς δόμησης για δάπεδο - τοίχο - οροφή Κατασκευή χαμηλού ύψους. Υψηλή απόδοση. 1. Σύστημα δαπέδου - VarioComp ΘΕΡΜΑΝΣΗ Μοναδικό! Με πάχος κατασκευής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟ ΟΣΗ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟ ΟΣΗ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ Συνέδριο ΟΠΕ - ΣΒΒΕ Ποιότητα, Προδιαγραφές, Πιστοποίηση, Έλεγχος Αγοράς στον κλάδο των οµικών Υλικών Ξεν. Hyatt Regency, Θεσσαλονίκη, 2 εκεµβρίου 2008 ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟ ΟΣΗ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Τούβλο από τσιμέντο Γυψότουβλο Πέτρα Επίχρισμα

Τούβλο από τσιμέντο Γυψότουβλο Πέτρα Επίχρισμα Επιλογή βυσμάτων Η κατηγορία των υλικών που είναι κτισμένες οι τοιχοποιίες επηρεάζουν τον τρόπο στερέωσης και το είδος του βύσματος. Στον πίνακα 3.4 περιγράφονται τα διαφορετικά υλικά τοιχοποιίας στα οποία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΙΦΟΡΕΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

ΑΕΙΦΟΡΕΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΕΙΦΟΡΕΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Όλο και συχνότερα στις µέρες µας γίνεται λόγος για τις Αρχές της Βιοκλιµατικής Αρχιτεκτονικής και τις απαιτήσεις της για: Θερµοµόνωση Παθητικό αερισµό Όµως ποιες είναι

Διαβάστε περισσότερα

Παθητικό Κτίριο. Passive House

Παθητικό Κτίριο. Passive House Παθητικό Κτίριο Passive House Το Παθητικό Κτίριο (Passiv Haus στα γερμανικά και Passive House στα αγγλικά) είναι ένα πρότυπο κτιρίου, ένα υπολογιστικό μοντέλο που βασίζεται αποκλειστικά στις αρχές βιοκλιματικού

Διαβάστε περισσότερα

Χτίζοντας Το Μέλλον. Ένα Πρόγραμμα για τα Βιώσιμα κτίρια και την Πράσινη Ανάπτυξη. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Χτίζοντας Το Μέλλον. Ένα Πρόγραμμα για τα Βιώσιμα κτίρια και την Πράσινη Ανάπτυξη. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Χτίζοντας Το Μέλλον Ένα Πρόγραμμα για τα Βιώσιμα κτίρια και την Πράσινη Ανάπτυξη Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας ΚΑΠΕ ΥΠΕΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηση ενέργειας και τηλεθερμάνσεις βιομάζας σε δημόσια κτίρια - το παράδειγμα του Λεχόβου

Εξοικονόμηση ενέργειας και τηλεθερμάνσεις βιομάζας σε δημόσια κτίρια - το παράδειγμα του Λεχόβου ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Διαθεσιμότητα & ποιότητα της βιομάζας για χρήση θέρμανσης στην ευρύτερη περιοχή. Εξοικονόμηση ενέργειας και τηλεθερμάνσεις βιομάζας σε δημόσια κτίρια - το παράδειγμα του Λεχόβου Ντώνας

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία QS & FT. Ταχυστέγνωτα υλικά για τις ψυχρές περιόδους του χρόνου. Sto. Χτίζουμε με συνείδηση

Τεχνολογία QS & FT. Ταχυστέγνωτα υλικά για τις ψυχρές περιόδους του χρόνου. Sto. Χτίζουμε με συνείδηση Τεχνολογία QS & FT Ταχυστέγνωτα υλικά για τις ψυχρές περιόδους του χρόνου Sto Χτίζουμε με συνείδηση Περισσότερες επιλογές για τις ψυχρές εποχές του χρόνου Με τις τεχνολογίες QS και FT δουλεύετε στις προσόψεις

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΤΗΡΙΩΝ. Εύη Τζανακάκη Αρχιτέκτων Μηχ. MSc

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΤΗΡΙΩΝ. Εύη Τζανακάκη Αρχιτέκτων Μηχ. MSc ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΤΗΡΙΩΝ Εύη Τζανακάκη Αρχιτέκτων Μηχ. MSc Αρχές ενεργειακού σχεδιασμού κτηρίων Αξιοποίηση των τοπικών περιβαλλοντικών πηγών και τους νόμους ανταλλαγής ενέργειας κατά τον αρχιτεκτονικό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΕΡΟΥΣΑ ΟΠΛΙΣΜΕΝΗ ΤΟΙΧΟΠΟΙΪΑ

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΕΡΟΥΣΑ ΟΠΛΙΣΜΕΝΗ ΤΟΙΧΟΠΟΙΪΑ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΕΡΟΥΣΑ ΟΠΛΙΣΜΕΝΗ ΤΟΙΧΟΠΟΙΪΑ Μ. Ευσταθιάδης Πολιτικός Μηχανικός Μ. ιασάκου Χηµικός Μηχανικός Γ. Παναγιώκας Γεωλόγος ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Η φέρουσα οπλισµένη τοιχοποιία µε λιθοσώµατα σκυροδέµατος

Διαβάστε περισσότερα

Από την ΤΕΚΤΟ HELLAS. Χώρος µέσης υγροµετρίας όπου 2.5 < W/N 5 gr/m 3. Χώρος πολύ έντονης υγροµετρίας όπου W/N > 7.5 gr/m3.

Από την ΤΕΚΤΟ HELLAS. Χώρος µέσης υγροµετρίας όπου 2.5 < W/N 5 gr/m 3. Χώρος πολύ έντονης υγροµετρίας όπου W/N > 7.5 gr/m3. ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ Υ ΡΑΤΜΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΤΤΕΥΕΙ Από την ΤΕΚΤΟ HELLAS Η ΧΡΗΣΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ Υ ΡΑΤΜΩΝ ΣΤΑ ΩΜΑΤΑ Το φράγµα υδρατµών δύναται να τοποθετηθεί ανάλογα της υγροµετρίας

Διαβάστε περισσότερα

Αναλύοντας τις Δυνατότητες Εξοικονόμησης και Προσδιορίζοντας τους Στόχους

Αναλύοντας τις Δυνατότητες Εξοικονόμησης και Προσδιορίζοντας τους Στόχους Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την Προώθηση Συμβάσεων Ενεργειακής Απόδοσης Αναλύοντας τις Δυνατότητες Εξοικονόμησης και Προσδιορίζοντας τους Στόχους Contract No.EIE/04/211/S07.38673 Ιαν. 2005 Δεκ. 2007 (36 μήνες)

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Φ ο ρ έ α ς υ λ ο π ο ί η σ η ς Ν Ο Ι Κ Ο Κ Υ Ρ Ι Α Άξονες παρέμβασης Α. Κτιριακές υποδομές Β. Μεταφορές Γ. Ύ δρευση και διαχείριση λυμάτων Δ. Δ ιαχείριση αστικών στερεών

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ Εκπαιδευτής ΚΕ.ΠΑ

Παρουσίαση ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ Εκπαιδευτής ΚΕ.ΠΑ Παρουσίαση ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ Εκπαιδευτής ΚΕ.ΠΑ Η θερμομόνωση της τοιχοποιίας είναι ένα μεγάλο κομμάτι της θερμομόνωσης. Καταρχήν έχουμε τα διαφορετικά είδη τοιχοποιίας: Από σκυρόδεμα

Διαβάστε περισσότερα

Θερμαντήρες νερού χρήσης. Τι είναι πιο πολύτιμο από το νερό; Tο ζεστό νερό! Logalux SU Logalux ST Logalux LT Logalux SM Logalux PL

Θερμαντήρες νερού χρήσης. Τι είναι πιο πολύτιμο από το νερό; Tο ζεστό νερό! Logalux SU Logalux ST Logalux LT Logalux SM Logalux PL Τι είναι πιο πολύτιμο από το νερό; Tο ζεστό νερό! SU ST LT SM PL 1 Buderus Ανόδιο μαγνησίου Το πρώτο πράγμα με το οποίο ερχόμαστε στη ζωή μας σε επαφή είναι το ζεστό νερό. Ίσως γι αυτό νιώθουμε ένα ζεστό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΝΟΔΙΩΝ ACES Η & ACES G2 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΝΟΔΙΩΝ ACES Η & ACES G2 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΝΟΔΙΩΝ ACES Η & ACES G2 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ηλεκτρονικό ανόδιο ACES Η και ACES G2-1 - ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι οδηγίες χρήσης αφορούν το σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΤIΡΙΩΝ - TEE KENAK

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΤIΡΙΩΝ - TEE KENAK ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ «ΚΤΙΡΙΟ & ΕΝΕΡΓΕΙΑ.» ΛΑΡΙΣΑ, ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011 ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΤIΡΙΩΝ - TEE KENAK ΠΟΠΗ ΔΡΟΥΤΣΑ M.Sc. Φυσικός Περιβάλλοντος, Ειδικός Τεχνικός Επιστήμονας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης. Ελέγχος και προκαταρκτική επεξεργασία του υποστρώματος. Έλεγχος

Οδηγίες εγκατάστασης. Ελέγχος και προκαταρκτική επεξεργασία του υποστρώματος. Έλεγχος Οδηγίες εγκατάστασης Ελέγχος και προκαταρκτική επεξεργασία του υποστρώματος Έλεγχος Όταν ελέγχετε το υπόστρωμα, δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω σημεία και, στη συνέχεια, υποβάλλετε το υπόστρωμα στην

Διαβάστε περισσότερα

5. Στοιχεία των υπευθύνων ενημέρωσης /αναπροσαρμογής του ΦΑΥ:

5. Στοιχεία των υπευθύνων ενημέρωσης /αναπροσαρμογής του ΦΑΥ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ (Α.Μ 176/17) ΤΜΗΜΑ Α ΓΕΝΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΓΕΦΥΡΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΓΕΦΥΡΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 14 ΜΑΪΟΥ 2016 Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΓΕΦΥΡΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ASHRAE ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Μέσ α Δηµήτρης

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμοσμένες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας στη θέρμανση, τον κλιματισμό και τον αερισμό. Η ανεξάρτητη επένδυση

Εφαρμοσμένες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας στη θέρμανση, τον κλιματισμό και τον αερισμό. Η ανεξάρτητη επένδυση Ημερίδα για τα καινοτόμα δομικά υλικά υψηλής ενεργειακής απόδοσης Θεσσαλονίκη 21.01.2014 Εφαρμοσμένες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας στη θέρμανση, τον κλιματισμό και τον αερισμό. Η ανεξάρτητη επένδυση

Διαβάστε περισσότερα

Έργα Υποδομών: μπορούμε να συμβάλουμε στην επιτυχή σύζευξή τους με το «αστικό» περιβάλλον και την αειφορία;

Έργα Υποδομών: μπορούμε να συμβάλουμε στην επιτυχή σύζευξή τους με το «αστικό» περιβάλλον και την αειφορία; Διεπιστημονική προσέγγιση στα ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ :Τεχνολογία, Περιβάλλον, Πολιτισμός Έργα Υποδομών: μπορούμε να συμβάλουμε στην επιτυχή σύζευξή τους με το «αστικό» περιβάλλον και την αειφορία; Κλειώ Αξαρλή,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ. Λύσεις τελευταίας τεχνολογίας με υπεροχή!

ΠΑΝΕΛ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ. Λύσεις τελευταίας τεχνολογίας με υπεροχή! ΠΑΝΕΛ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Λύσεις τελευταίας τεχνολογίας με υπεροχή! Πάνελ υπέρυθρης θέρµανσης ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: A. Προηγµένη τεχνολογία παραγωγής και εξοπλισµός Η χρήση της τεχνολογίας του FR4 πλαστικοποιηµένου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός πιστοποίησης προϊόντων για την Παρέμβαση Εγκατάσταση Κεντρικών Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων (ΚΘΗΣ) Πρόγραμμα Χτίζοντας το Μέλλον 1.

Οδηγός πιστοποίησης προϊόντων για την Παρέμβαση Εγκατάσταση Κεντρικών Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων (ΚΘΗΣ) Πρόγραμμα Χτίζοντας το Μέλλον 1. Οδηγός πιστοποίησης προϊόντων για την Παρέμβαση Εγκατάσταση Κεντρικών Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων (ΚΘΗΣ) Πρόγραμμα Χτίζοντας το Μέλλον 1. Εισαγωγή Το Έργο Χτίζοντας το Μέλλον Παρεμβάσεις Μεγάλης Κλίμακας

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΑΕΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΑΕΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΕΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Στόχος(οι): Η διαπαιδαγώγηση των μαθητών γύρω από το ζήτημα της ενεργειακής αποδοτικότητας στα σχολεία με έμφαση στην χρήση των παραθύρων (εφόσον επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό

Διαβάστε περισσότερα

Δόμηση. Επαγγελματισμός. Όραμα. Άνθρωπος

Δόμηση. Επαγγελματισμός. Όραμα. Άνθρωπος ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ-ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΞΗΡΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΙΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Δόμηση Επαγγελματισμός Όραμα Άνθρωπος Εμπειρία Αξιοπιστία Αναζητούμε τους τρόπους, τα υλικά, τις προδιαγραφές

Διαβάστε περισσότερα

8 ΧΡΟΝΙΑ. Ζεσταθείτε υγιεινά, οικονομικά και με ασφάλεια! Θερμοπομποί Ελληνικής κατασκευής ΕΓΓΥΗΣΗ.

8 ΧΡΟΝΙΑ. Ζεσταθείτε υγιεινά, οικονομικά και με ασφάλεια! Θερμοπομποί Ελληνικής κατασκευής ΕΓΓΥΗΣΗ. 8 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ Θερμοπομποί Ελληνικής κατασκευής Ζεσταθείτε υγιεινά, οικονομικά και με ασφάλεια! www.rig-radiators.com Ιδανικός συνδυασμός θερμού αέρα και θερμικής εκπομπής (infrared) 2 Ελληνικοί Θερμοπομποί

Διαβάστε περισσότερα

Η συμμετοχή των κουφωμάτων αλουμινίου στην ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων.

Η συμμετοχή των κουφωμάτων αλουμινίου στην ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων. Η συμμετοχή των κουφωμάτων αλουμινίου στην ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων. Θοδωρής Λύβης, Πολιτικός Μηχανικός Τμήμα Έργων & Τεχνικής Υποστήριξης ΑΛΟΥΜΥΛ ΑΕ Ένας χρήσιμος ορισμός Ο συντελεστής θερμοπερατότητας

Διαβάστε περισσότερα

Φ.Α.Υ (Α.Μ 177/17) Για το Έργο «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΙΚΙΣΚΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ».

Φ.Α.Υ (Α.Μ 177/17) Για το Έργο «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΙΚΙΣΚΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΡΓΟ: ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟ- ΜΩΝ ΟΙΚΙΣΚΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ Φ.Α.Υ

Διαβάστε περισσότερα

NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN PNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNP NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN PNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNP NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN

NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN PNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNP NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN PNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNP NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN insurance ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΑΡΤΙΟΣ 2010 Απρίλιος 10 Σελίδα 1 από 6 ΦΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ (ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ) ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Εργασίες συναρμολόγησης μέχρι ΟΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ορίσατε στην εταιρεία

Καλώς ορίσατε στην εταιρεία Καλώς ορίσατε στην εταιρεία Το σύστημα JUWÖ των επίπεδων χωματότουβλων Ηεπανάσταση Τα εργοστάσια της JUWÖ Τα εργοστάσια της JUWÖ Παράδοση και Πρόοδος Ίδρυση 1862 146 Ετών Διευθύνεται από την 5 η γενεά

Διαβάστε περισσότερα

EURONET 50/50. Μεθοδολογία. Πως μπορείτε να οργανώσετε ένα επιτυχημένο πρόγραμμα 50/50

EURONET 50/50. Μεθοδολογία. Πως μπορείτε να οργανώσετε ένα επιτυχημένο πρόγραμμα 50/50 EURONET 50/50 Μεθοδολογία Πως μπορείτε να οργανώσετε ένα επιτυχημένο πρόγραμμα 50/50 Πώς να ξεκινήσετε: 1. Ποιος είναι ο στόχος του προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας στα σχολεία EURONET 50/50; Οι στόχοι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το προϊόν μας. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένο Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης

Ολοκληρωμένο Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Ημερίδα ΚΑΠΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Η Εφαρμογή των Κοινοτικών Οδηγιών και οι Προοπτικές Βελτίωσης των Συνθηκών Αγοράς Ολοκληρωμένο Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Εξοικονομήστε ενέργεια προσθέτοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Σχολή Χημικών Μηχανικών Δ.Π.Μ.Σ. Οργάνωση και Διοίκηση Βιομηχανικών Συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Το smart cascade και η λειτουργία του

Το smart cascade και η λειτουργία του Καινοτομία HITACHI Έξυπνος διαδοχικός ψυκτικός κύκλος (Smart Cascade) Από τον Γιάννη Κονίδη, Μηχανολόγο Μηχανικό Τομέας Συστημάτων Κλιματισμού ΑΒΒ Ελλάδος Το συνεχώς αυξανόμενο κόστος θέρμανσης, με τη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός προμέτρησης για την εφαρμογή. του παρθένου ορυκτοβάμβακα. Ένα καινοτόμο προϊόν της. Με την πιστοποίηση εφαρμογής της

Οδηγός προμέτρησης για την εφαρμογή. του παρθένου ορυκτοβάμβακα. Ένα καινοτόμο προϊόν της. Με την πιστοποίηση εφαρμογής της Οδηγός προμέτρησης για την εφαρμογή του παρθένου ορυκτοβάμβακα Ένα καινοτόμο προϊόν της Με την πιστοποίηση εφαρμογής της Καλώς ήρθατε στην F.U.V. Group Είμαστε περήφανοι που από το 2013 σε συνεργασία με

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή μόνωσης σε υφιστάμενα κτίρια κατοικίας. Γ. Πολυμενόπουλος Τμήμα Κτιρίων, ΚΑΠΕ

Εφαρμογή μόνωσης σε υφιστάμενα κτίρια κατοικίας. Γ. Πολυμενόπουλος Τμήμα Κτιρίων, ΚΑΠΕ Εφαρμογή μόνωσης σε υφιστάμενα κτίρια κατοικίας Γ. Πολυμενόπουλος Τμήμα Κτιρίων, ΚΑΠΕ Κτίρια-ενέργεια ενέργεια-περιβάλλον Στην Ευρώπη ο κτιριακός τομέας ευθύνεται για 45% της τελικής κατανάλωσης ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Ολιστική Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίου Κατοικίας Το Πρόγραμμα HERB. Α. Συννέφα Κ. Βασιλακοπούλου

Ολιστική Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίου Κατοικίας Το Πρόγραμμα HERB. Α. Συννέφα Κ. Βασιλακοπούλου Ολιστική Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίου Κατοικίας Το Πρόγραμμα HERB Α. Συννέφα Κ. Βασιλακοπούλου Περιεχόμενα 1. Το Πρόγραμμα HERB 2. Ολιστική προσέγγιση της ενεργειακής ανακαίνισης 3. Το κτίριο 4. Πειραματική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ 3 4 5 6 7 8 2 1 1. ΠΛΑΚΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ 2. ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

9/10/2015. Παρουσίαση ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ Εκπαιδευτές ΚΕ.ΠΑ

9/10/2015. Παρουσίαση ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ Εκπαιδευτές ΚΕ.ΠΑ Παρουσίαση ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ Εκπαιδευτές ΚΕ.ΠΑ Το έργο We Qualify έχει ως στόχο να βοηθήσει τον κατασκευαστικό τομέα της Κύπρου με την εκπαίδευση ατόμων στην τοποθέτηση θερμομονωτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΟΥ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Χώρα, Πόλη Ελλάδα, Αρχάνες Μελέτη περίπτωσης Όνομα Δήμου: Αρχανών κτιρίου: Όνομα σχολείου: 2 Δημοτικό Σχολείο Αρχανών Το κλίμα στις Αρχάνες έχει εκτεταμένες περιόδους ηλιοφάνειας, Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ MONOSTOP THERMO ΚΑΙ MONOSTOP THERMO ROOF ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ BERLING ΣΤΟΝ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΤΟΜΕΑ Ιούλιος 2015 ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Γ Γυμνασίου. «Μείωση των θερμικών απωλειών από κλειστό χώρο με τη χρήση διπλών τζαμιών»

ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Γ Γυμνασίου. «Μείωση των θερμικών απωλειών από κλειστό χώρο με τη χρήση διπλών τζαμιών» 3 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016 2017 ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Γ Γυμνασίου «Μείωση των θερμικών απωλειών από κλειστό χώρο με τη χρήση διπλών τζαμιών» του μαθητή Διονύση Κλαδά Μάιος 2017 1 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Κορυφαίος έλεγχος του ηλιακού φωτός και θερμομόνωση

Κορυφαίος έλεγχος του ηλιακού φωτός και θερμομόνωση Ε ξ ο ι κ ο ν ό μ η σ η * Σ ε ι ρ ά Σημαντική εξοικονόμηση αποτελεσματική θερμομόνωση σημαίνει μειωμένη ενεργειακή κατανάλωση. Με το, το κόστος ψύξης και θέρμανσης μειώνεται σημαντικά! Διαθέσιμα πάχη Διαμέρισμα

Διαβάστε περισσότερα

Λεπτομέρειες. Γυψοσανίδες προστασίας από την ακτινοβολία Rigips PF ή PB, με επίστρωση φύλλο μολύβδου

Λεπτομέρειες. Γυψοσανίδες προστασίας από την ακτινοβολία Rigips PF ή PB, με επίστρωση φύλλο μολύβδου Μελέτη και Κατασκευή, με συστήματα Rigips. Συστήματα τοιχοποιίας Rigips 5.55.01 Τοιχοποιία προστασίας από ακτίνες Röntgen (ακτίνες Χ ) Σύστημα τοιχοποιΐας Rigips για προστασία από ακτίνες Χ σε πάχος στρώματος

Διαβάστε περισσότερα

«Συµβολή της Εξοικονόµησης Ενέργειας στους διάφορους τοµείς της Οικονοµίας. Εµπειρίες του ΚΑΠΕ»

«Συµβολή της Εξοικονόµησης Ενέργειας στους διάφορους τοµείς της Οικονοµίας. Εµπειρίες του ΚΑΠΕ» «Συµβολή της Εξοικονόµησης Ενέργειας στους διάφορους τοµείς της Οικονοµίας. Εµπειρίες του ΚΑΠΕ» ρ Γιώργος Αγερίδης Μηχανολόγος Μηχανικός ιευθυντής Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κέντρο Ανανεώσιµων Πηγών και

Διαβάστε περισσότερα

Σιγουριά για το μέλλον χάρη στην τεχνογνωσία των ειδικών

Σιγουριά για το μέλλον χάρη στην τεχνογνωσία των ειδικών Σιγουριά για το μέλλον χάρη στην τεχνογνωσία των ειδικών Συνεχής ανάπτυξη προϊόντων Η περαιτέρω ανάπτυξη και τελειοποίηση αποτελούν μια συνεχή διαδικασία που επιτελείται από το εξειδικευμένο τμήμα έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

Ψυκτικές Μηχανές 21/10/2012. Υποπλοίαρχος (Μ) Α.Δένδης ΠΝ 1. Ψυκτικές Μηχανές (6.2) Ψυκτικές Μηχανές (6.2) Ψυκτικές Μηχανές (6.2)

Ψυκτικές Μηχανές 21/10/2012. Υποπλοίαρχος (Μ) Α.Δένδης ΠΝ 1. Ψυκτικές Μηχανές (6.2) Ψυκτικές Μηχανές (6.2) Ψυκτικές Μηχανές (6.2) Ψυκτικές Μηχανές Εξατμιστές Επανάληψη - Εισαγωγή 1. Ποιός είναι ο σκοπός λειτουργίας του εξατμιστή; 4 3 1 2 Υποπλοίαρχος (Μ) Α.Δένδης Π.Ν. 1 2 Ρόλος Τύποι Εξατμιστών Ψύξης αέρα ( φυσικής εξαναγκασμένης

Διαβάστε περισσότερα

Φωτίστε τη ζωή στους εξωτερικούς σας χώρους

Φωτίστε τη ζωή στους εξωτερικούς σας χώρους PHILIPS mygarden Φωτιστικό τοίχου Flagstone μαύρο LED Φωτίστε τη ζωή στους εξωτερικούς σας χώρους Μινιμαλιστική σχεδίαση αλλά με ανθεκτική λειτουργία. Αυτό το μαύρο επιτοίχιο φωτιστικό της Philips ρίχνει

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χειρισμού, συντήρησης και επισκευής των ξύλινων παραθύρων και πορτών

Οδηγίες χειρισμού, συντήρησης και επισκευής των ξύλινων παραθύρων και πορτών Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι, Καλορίζικα τα καινούρια σας παράθυρα και σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας. Συντάξαμε τις οδηγίες χειρισμού, συντήρησης και επισκευής για να διατηρήσετε τα

Διαβάστε περισσότερα

H vέα γενιά θερμομόνωσης από την Dow

H vέα γενιά θερμομόνωσης από την Dow H vέα γενιά θερμομόνωσης από την Dow XENERGY - H vέα γενιά θερμομόνωσης από την Dow Από την ημέρα που η Dow εφηύρε το αφρώδες εξηλασμένο πολυστυρένιο, η εξέλιξη και ανάπτυξη του προϊόντος είναι συνεχής.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΠΥΡΟΣ.Δ. ΚΑΡΑΤΖΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΟΝΩΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΘΕΡΜΟΓΡΑΦΟΣ LEVEL 2 ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ Η ταυτότητα του ΠΣΕΜ

Διαβάστε περισσότερα

Η θέρμανση του μέλλοντος. naoseurope.gr

Η θέρμανση του μέλλοντος. naoseurope.gr Η θέρμανση του μέλλοντος naoseurope.gr εξαιρετικοί λόγοι να επιλέξετε θερμαντικό φιλμ Εξαιρετικά λεπτό, πάχος μόλις 0,5 mm βασισμένο σε τεχνολογία εκπομπής μακρών κυμάτων υπέρυθρου φωτός Υγιεινή θέρμανση

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ Εκπαιδευτής ΚΕ.ΠΑ

Παρουσίαση ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ Εκπαιδευτής ΚΕ.ΠΑ Παρουσίαση ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ Εκπαιδευτής ΚΕ.ΠΑ Ο Γάλλος αρχιτέκτονας Λε Κορμπυζιέ είπε ότι το κτίριο είναι μια μηχανή μέσα στην οποία ζούμε. Κάτι τέτοιο όμως απέχει πολύ από την πραγματικότητα, καθώς ο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο είναι δύο μίγματα υδρογονανθράκων που χρησιμοποιούνται σε διάφορους τομείς από τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

GREEN PANEL ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ

GREEN PANEL ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ GREEN PANEL ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ SIP ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΟΜΗΣΗΣ SIP H ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 21 ΟΥ ΑΙΩΝΑ DIP -ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΛΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑΣ EVOTHERM PLUS ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ & ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΟΜΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ 1 ΕΝΕΡΓΕΙΑ Οι απαιτήσεις κατανάλωσης

Διαβάστε περισσότερα