Pyroxsulam: Μια δραστική ουσία παγκόσμιας εμβέλειας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Pyroxsulam: Μια δραστική ουσία παγκόσμιας εμβέλειας"

Transcript

1

2 Τοκλειδί για την καταπολέμηση τωνζιζανίων Το SENIOR 75WG είναι ένα νέο ζιζανιοκτόνο με στόχο την καταπολέμηση σημαντικών αγρωστωδών και ορισμένων πλατύφυλλων ζιζανίων στην καλλιέργεια σιταριού. Το SENIOR 75WG περιέχει την δραστική ουσία pyroxsulam, ένα νέο μόριο που αποτελεί καρπό της μακροχρόνιας έρευνας της Dow AgroSciences στην χημική ομάδα τριαζολοπυριμιδιν-σουλφοναμίδια. Το pyroxsulam είναι ένα δραστικό συστατικό ιδιαίτερα αποτελεσματικό ενάντια σε σημαντικά ζιζάνια στην καλλιέργεια σιταριού. Περισσότερα από 2000 πειράματα ανά τον κόσμο επιβεβαιώνουν την πολύ καλή αποτελεσματικότητα του pyroxsulam. Pyroxsulam: Μια δραστική ουσία παγκόσμιας εμβέλειας Το pyroxsulam έλαβε την πρώτη άδεια για εφαρμογή το 2007 στη Χιλή. Είναι εγκεκριμένο επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Kαναδά, την Αυστραλία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία και Γερμανία. Αναμένονται νέες εγκρίσεις σε χώρες της Αφρικής καθώς και στην Ινδία.

3 Ταυτότητα του προϊόντος - Σύνθεση 75 g/kg pyroxsulam, δραστικό συστατικό (75 g/kg cloquintocet-mexyl, αντιφυτοτοξικός παράγοντας) Μορφή σκευάσματος WG εναιωρηματοποιήσιμοι κόκκοι Εγκεκριμένη δόση 20-25γρ. προϊόντος ανά στρέμμα Κατάταξη Ν. Eπικίνδυνο για το περιβάλλον Χρόνος εφαρμογής ΣΙΤΑΡΙ: Από τα 3 αδέλφια έως το τέλος του αδελφώματος (BBCH 23-29) ΖΙΖΑΝΙΑ: Για τα αγρωστώδη στο στάδιο των 3-5 φύλλων και για τα πλατύφυλλα από το στάδιο 2-4 φύλλα έως 6-8 φύλλα Αριθμός εφαρμογών 1εφαρμογή ανα έτος Κατάταξη ΗRAC B (αναστολέας ALS) Απεικόνιση μορίου pyroxsulam Περιβαλλοντικό προφίλ Συμπεριφορά στο έδαφος Tο pyroxsulam διασπάται πολύ γρήγορα, μέσω της μικροβιακής αποσύνθεσης. Ο χρόνος ημιζωής του είναι σύντομος (3 ημέρες σε εργαστήριο σε θερμοκρασία 20 ο C). To μόριο δεν παρουσιάζει κανένα σημαντικό κίνδυνο συγκέντρωσης στο έδαφος. Συμπεριφορά στο νερό Tο pyroxsulam διασπάται στο νερό με φωτόλυση (χρόνος ημιζωής 3 ημέρες) και με βιοδιάσπαση (χρόνος ημιζωής 18 ημέρες σε κανονικές συνθήκες). Οι μελέτες έκπλυσης έδειξαν πως το pyroxsulam δεν παρουσιάζει κανέναν ιδιαίτερο κίνδυνο για τα υπόγεια ύδατα. Όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με την ορθή γεωργική πρακτική, δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος κίνδυνος για τα επιφανειακά ύδατα, εάν λάβουμε υπόψη τη μικρή ποσότητα της δραστικής ουσίας ανά στρέμμα και τη γρήγορη διάσπασή της.

4 Τρόπος δράσης Tο SENIOR 75WG δρα ως αναστολέας του ενζύμου Οξυγαλακτική Συνθετάση (ALS ή AHAS). Το ένζυμο αυτό συμμετέχει σ την σύνθεση 3 αμινοξέων (βαλίνη, λευκίνη και ισολευκίνη) απαραίτητων για την παραγωγή πρωτεϊνών στα φυτά. Το αποτέλεσμα αυτού του μηχανισμού δράσης είναι η αναστολή της κυτταροδιαίρεσης, η ανάσχεση της ανάπτυξης και τελικά η νέκρωση των ζιζανίων μετά από μερικές εβδομάδες. Το SENIOR 75WG απορροφάται κυρίως από τα φύλλα και φτάνει στους μεριστωματικούς ιστούς με καθοδική και ανοδική κίνηση μέσω των αγγείων των ζιζανίων. Πλεονεκτήματα αυτού του τρόπου δράσης Αναστολή του ενζύμου Οξυγαλακτική Συνθετάση. Η αναστολή της δράσης του ενζύμου είναι μη αναστρέψιμη. Απαιτείται μικρή ποσότητα δραστικής ουσίας στο στρέμμα. Aναστολή της ανάπτυξης του φυτού Παύση της σύνθεσης των 3 απαραιτήτων αµινοξέων για την σύνθεση των πρωτεϊνών του φυτού Βαλίνη Λευκίνη Ισολευκίνη Χλωροπλάστες Ένζυµο ALS Pyroxsulam αναστολέας Πυρουβάτη Συμπτώματα Η ανάπτυξη των ευαίσθητων ζιζανίων επιβραδύνεται μερικές ώρες μετά την εφαρμογή του SENIOR 75WG αν και είναι δυνατό για διάστημα αρκετών ημερών να μην παρατηρείται εμφανές αποτέλεσμα. Συμπτώματα όπως η χλώρωση και η νέκρωση εμφανίζονται πρώτα στο πάνω μέρος του μεριστώματος του φυτού. Τα καινούρια φύλλα του άνω τμήματος επίσης μαραίνονται. Στη συνέχεια, η επίδραση αυτή διαδίδεται στα υπόλοιπα τμήματα του φυτού. Η οριστική καταπολέμηση των ζιζανίων παρατηρείται σε διάστημα 2-3 εβδομάδων μετά την εφαρμογή. Η βέλτιστη αποτελεσματικότητα του SENIOR 75WG επιτυγχάνεται σε ζιζάνια τα οποία βρίσκονται σε αρχική ταχεία φάση ανάπτυξης.

5 Φάσμα Δράσης Γενικά Ένας μικρός αριθμός ζιζανίων -φαινομενικά ακίνδυνος- μπορεί να προκαλέσει μεγάλες απώλειες στην τελική παραγωγή του σιταριού. Για παράδειγμα 5 φυτά/m 2 του ζιζανίου Αγριοβρώμη (Avena spp.) όπως επίσης και 6 φυτά/m 2 των ζιζανίων Ήρα (Lolium spp.), Βρόμος (Bromus spp.) προκαλούν απώλεια 5% στην τελική παραγωγή. Το SENIOR 75WG δiνει πολύ καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση πολλών και σημαντικών αγρωστωδών καθώς και ορισμένων πλατύφυλλων ζιζανίων του σιταριού. Η συνιστώμενη δόση εφαρμογής του SENIOR 75WG είναι γρ. ανά στρέμμα σε συνδυασμό με τον επιφανειοδραστικό παράγοντα Kaytar και με όγκο ψεκαστικού υγρού 20-40λτ. ανά στρέμμα. Σε περιπτώσεις με υψηλή πυκνότητα πληθυσμού ζιζανίων και με παρουσία Βρόμου (Bromus spp.) και Ήρας (Lolium spp.) να εφαρμόζεται η δόση των 25 γρ. σκ./ στρέμμα. Στάδιο εφαρμογής Η Ελάνκο Ελλάς και η DowAgroSciences με τα ζιζανιοκτόνα SENIOR 75WG και MUSTANG 306SE προσφέρουν στον παραγωγό πλήρη προστασία στην καλλιέργεια του σιταριού από όλα τα σημαντικά ζιζάνια. Πριν την εφαρμογή να γίνεται έλεγχος για την σωστή ρύθμιση του ψεκαστικού μηχανήματος και έλεγχος του εξοπλισμού (χρήση σωστού τύπου μπεκ, ρύθμιση της πίεσης ψεκασμού). Κατά την εφαρμογή να γίνεται σωστός ψεκασμός και να υπάρχει ομοιόμορφη κατανομή του ψεκαστικού υγρού στην επιφάνεια του χωραφιού. Ζιζάνια που καταπολεμούνται: Aγρωστώδη Αγριοβρώμη (Avena spp.) Αλεπονουρά (Alopecurus myosuroides) Απερα (Apera spica-venti) Βρόμος (Bromus spp.) Ήρα (Lolium spp.) Πλατύφυλλα Κολλητσίδα (Gallium aparine), Ανθεμίδα (Anthemis arvensis), Χαμομήλι (Matricaria chamomile), Καψέλα (Capsella bursa-pastoris), Σινάπι (Sinapis arvensis), Λιθόσπερμο (Lithospermum ravense), Μολόχα (Malva spp.), Τριφύλλι (Medicago sativa), Θλάσπι (Thlaspi arvense), Ηλίανθος (Volunteer Helianthuss annuus) Κορίανδρος (Volunteer Coriandrum), Ελαιοκράμβη (Volunteer Oilseed rape)

6 Παρουσίαση 5ετών δοκιμών Δόση εφαρμογής SENIOR75WG 25γρ.στρ. Προϊόν αναφοράς αναστολεας ALS 92 92,3 93,3 93 Αγριοβρώμη (Avena spp.) Ήρα (Lolium spp.) 96 95,1 Αλεπονουρά (Alopecurus myosuroides) Το SENIOR 75 WG έχει δράση και στον Bromus spp. ζιζάνιο με ραγδαία επέκταση 99,6 99,5 78,1 68,7 Απερα (Apera spica venti) Βρόμος (Bromus spp.) Χρήση επιφανειοδραστικού παράγοντα KAYTAR Ο συνδυασμός με τον επιφανειοδραστικό παράγοντα Kaytar αυξάνει τη δράση του SENIOR 75WG στον έλεγχο των ζιζανίων λόγω της: Kαλύτερης εξάπλωσης του ψεκαστικού διαλύματος, πάνω στην φυλλική επιφάνεια. Μείωσης της απορροής του ψεκαστικού διαλύματος. Γρηγορότερης διείσδυσης και κυκλοφορίας του φαρμάκου μέσα στο φυτό. Εξάπλωση ψεκασμένων σταγονιδίων Γρήγορη και πολύ καλή διείσδυση Μέγιστη απόδοση του ζιζανιοκτόνου ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

7 Εκλεκτικότητα To SENIOR 75WG είναι εκλεκτικό σε σκληρό και μαλακό σιτάρι όταν ακολουθείται η ορθή γεωργική πρακτική. Τo pyroxsulam στο σιτάρι μεταβολίζεται πολύ γρήγορα σε μη τοξικές ουσίες, με τη βοήθεια του αντιφυτοτοξικού παράγοντα cloquintocet-mexyl. Παροδικά συμπτώματα φυτοτοξικότητας στο σιτάρι, όπως χλώρωση ή καθυστέρηση της ανάπτυξης, μπορεί να εμφανιστούν μετά την εφαρμογή, όμως αυτά υποχωρούν σύντομα χωρίς να επηρεάζεται η παραγωγή. Η εμφάνιση των ανωτέρω συμπτωμάτων ευνοείται όταν επικρατούν περιβαλλοντικές συνθήκες μη ευνοϊκές για την ανάπτυξη της καλλιέργειας, όπως χαμηλές θερμοκρασίες, παρατεταμένες βροχοπτώσεις ή εναλλαγές νυχτερινού παγετού με υψηλές θερμοκρασίες ημέρας. Διαχείριση ανθεκτικότητας Το προϊόν είναι αναστολέας της ALS. Μην το χρησιμοποιείτε περισσότερο από μία φορά ανά καλλιεργητική περίοδο. Σε περίπτωση εμφάνισης ανθεκτικών ζιζανίων συνιστάται η εναλλαγή με άλλα ζιζανιοκτόνα διαφορετικού τρόπου δράσης. Παρατηρήσεις κατά την εφαρμογή του SENIOR 75WG Βροχόπτωση μια ώρα μετά την εφαρμογή δεν επιδρά στην αποτελεσματικότητά του. Να εφαρμόζεται με άπνοια και χαμηλή πίεση (2 ατμόσφαιρες). Η ατμοσφαιρική θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της εφαρμογής πρέπει να βρίσκεται μεταξύ 8 και 25 C. Να μη εφαρμόζεται σε καλλιέργειες που υποφέρουν από οποιουδήποτε είδους καταπόνηση, όπως π.χ. ξηρασία, θερμός αέρας κ.λ.π. Να αποφεύγεται ο ψεκασμός φυτών που είναι υγρά λόγω βροχής ή ατμοσφαιρικής υγρασίας. Δεν συνδυάζεται με ρυθμιστές ανάπτυξης (να εφαρμόζεται τουλάχιστον 7 ημέρες πριν ή μετά την χρήση τους), καθώς και με οργανοφωσφορικά εντομοκτόνα (να εφαρμόζεται τουλάχιστον 14 ημέρες πριν ή μετά την χρήση τους). Για την αποφυγή ζημιών σε γειτονικές ευαίσθητες καλλιέργειες να αποφεύγεται η διασπορά σταγονιδίων.

8 Ένα νέο μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο που αναπτύχθηκε από την Dow AgroSciences για την καταπολέμηση σημαντικών ζιζανίων στην καλλιέργεια σιταριού. Ελέγχει πολύ καλά την Αγριοβρώμη (Αvena spp.) καθώς και πολλά άλλα σημαντικά αγρωστώδη και ορισμένα πλατύφυλλα ζιζάνια. Ελέγχει σε μεγάλο βαθμό το ζιζάνιο Βρόμος (Bromus spp.). Έχει μεγάλο εύρος εφαρμογής επιτρέποντας ο ψεκασμός να γίνει κάτω από τις καλύτερες συνθήκες ανάπτυξης της καλλιέργειας. Δεν υπαρχει περιορισμός ως προς τις επόμενες καλλιέργειες μετά την εφαρμογή του SENIOR 75WG, γεγονός που παρέχει στον παραγωγό πλήρη ευελιξία στην εναλλαγή των καλλιεργειών. Πλήρης πρόταση προστασίας της καλλιέργειας του σιταριού από όλα τα σημαντικά αγρωστώδη και πλατύφυλλα ζιζάνια με τα ζιζανιοκτόνα SENIOR 75WG και MUSTANG 306SE. Ευρύ φάσμα δράσης Ν Ευέλικτο Ασφαλές στην καλλιέργεια Kαλό περιβαλλοντικό προφίλ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πολύ τοξικό για τους υδρόβιους οργανισμούς, μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνιες δυσμενείς επιδράσεις στο υδάτινο περιβάλλον. Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα να χρησιμοποιούνται με ασφαλή τρόπο. Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τις πληροφορίες σχετικά με το προϊόν πριν από τη χρήση Για να αποφύγετε κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης Αρ. Εγκρ. Κυκλ.: 7962/ έως /2013

Η εφαρμογή του BROADWAY 85WG προσφέρει στον παραγωγό: Ευρύ φάσμα δράσης σε αγρωστώδη και πλατύφυλλα ζιζάνια. Εξαιρετική αποτελεσματικότητα

Η εφαρμογή του BROADWAY 85WG προσφέρει στον παραγωγό: Ευρύ φάσμα δράσης σε αγρωστώδη και πλατύφυλλα ζιζάνια. Εξαιρετική αποτελεσματικότητα Το BROADWAY 85WG είναι ένα εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για μεταφυτρωτική εφαρμογή σε μαλακό και σκληρό σιτάρι. Λόγω της αποτελεσματικής του δράσης ταυτόχρονα σε μια σειρά σημαντικών αγρωστωδών και πλατύφυλλων

Διαβάστε περισσότερα

Εκλεκτικό Ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων σε σκληρό και μαλακό σιτάρι, σίκαλη και τριτικάλε.

Εκλεκτικό Ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων σε σκληρό και μαλακό σιτάρι, σίκαλη και τριτικάλε. 500γρ. Εναιωρηματοποιήσιμοι κόκκοι (WG) Εγγυημένη σύνθεση: α. mesosulfuron - methyl 3% β/β (ισοδύναμο σε mesosulfuron 2,9% β/β) β. iodosulfuron - methyl 0,6% β/β (ισοδύναμο σε iodosulfuron 0,56% β/β) Αντιφυτοτοξικός

Διαβάστε περισσότερα

3 Κιλά. Αρ. Έγκρ. Κυκλ. Υ.Α.Α.Τ.: 7788/ 24.07.2006

3 Κιλά. Αρ. Έγκρ. Κυκλ. Υ.Α.Α.Τ.: 7788/ 24.07.2006 3 Κιλά Αρ. Έγκρ. Κυκλ. Υ.Α.Α.Τ.: Προορίζεται μόνο για επαγγελματίες χρήστες. Κάτοχος της έγκρισης, Υπεύθυνος για την τελική συσκευασία και σήμανση: Χουσάρ Μάξ (WG) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ: Εκλεκτικό

Διαβάστε περισσότερα

1 ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ Α Α: ΒΟΝ8Β-Ρ9Φ. Marco Polo-Bat B ZAC du Front de l Orme 1 790 avenue du Dr Donat 06254 Mougins, France BROADWAY 85 WG

1 ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ Α Α: ΒΟΝ8Β-Ρ9Φ. Marco Polo-Bat B ZAC du Front de l Orme 1 790 avenue du Dr Donat 06254 Mougins, France BROADWAY 85 WG 1 ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ Α Α: ΒΟΝ8Β-Ρ9Φ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 28-12 - 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθ. πρωτ: 103843 & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ /ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό Εγχειρίδιο Καλλιέργειας. Σιτηρών

Τεχνικό Εγχειρίδιο Καλλιέργειας. Σιτηρών Τεχνικό Εγχειρίδιο Καλλιέργειας Σιτηρών Η Syngenta είναι μία από τις παγκοσμίως κορυφαίες εταιρίες με περισσότερους από 28.000 εργαζόμενους σε περισσότερες από 90 χώρες, αφιερωμένους στο σκοπό μας: «Να

Διαβάστε περισσότερα

Rush 25 WG Ζιζανιοκτόνο

Rush 25 WG Ζιζανιοκτόνο 090965 K-22301 (12 pages) 1/10/09 12:54 Page 1 K-22301/30909 - GREECE - (COVER) PAGE 1 ΕΣΩΚΛΕΙΣΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΣΧΙΣΤΕ ΕΔΩ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ: Φυλάξτε το κλειδωμένο μακριά από παιδιά Φυλάξτε το μακριά από τρόφιμα,

Διαβάστε περισσότερα

AΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

AΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 07.09.2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθ. πρωτ: 9157/92257 & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Ταχ. Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

FAX: 210 92 12 090 BUTISAN 40/10 SC

FAX: 210 92 12 090 BUTISAN 40/10 SC ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ /ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Ταχ. /νση: Συγγρού 150 Τ.Κ.: 176 71 - ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β49ΗΒ-Κ6Σ. Κοιν.: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΘΕΜΑ:

ΑΔΑ: Β49ΗΒ-Κ6Σ. Κοιν.: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΘΕΜΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 4-5 - 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθ. πρωτ: 2475/28251 & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ /ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Ταχ. /νση:

Διαβάστε περισσότερα

BUTISAN 40/10 SC ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟ ΕΡΕΘΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Σήμα κατατεθέν BASF 81059536 GR 1091

BUTISAN 40/10 SC ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟ ΕΡΕΘΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Σήμα κατατεθέν BASF 81059536 GR 1091 BUTISAN 40/10 SC metazachlor (μεταζαχλόρ) 40% + quinmerac (κινμεράκ) 10% Συμπυκνωμένο εναιώρημα (SC) Εγγυημένη σύνθεση: Metazachlor 40% β/ο Quinmerac 10% β/ο Βοηθητικές ουσίες 54,3% β/β Εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο

Διαβάστε περισσότερα

Glean K-34233/31401 - GREECE. chlorsulfuron 750 g/kg (χλωρσουλφουρόν) Εγγυημένη σύνθεση: chlorsulfuron 75 % β/β Βοηθητικές ουσίες 21,87 % β/β

Glean K-34233/31401 - GREECE. chlorsulfuron 750 g/kg (χλωρσουλφουρόν) Εγγυημένη σύνθεση: chlorsulfuron 75 % β/β Βοηθητικές ουσίες 21,87 % β/β 011423 K-34233 (8 pages) 24/01/14 14:54 Page1 K-34233/31401 - GREECE - (COVER) PAGE 1 ΕΣΩΚΛΕΙΣΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΟΔΗΓΙΩΝ. ΣΧΙΣΤΕ ΕΔΩ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ: Φυλάξτε το κλειδωμένο μακριά από παιδιά. Φυλάξτε το μακριά από τρόφιμα,

Διαβάστε περισσότερα

DuPont TM Granstar Combi SG

DuPont TM Granstar Combi SG GRANSTAR COMBI GR 1090G BKL K-37006 22/09/14 11:00 Page1 K-37006/31405 - GREECE - (COVER) PAGE 1 ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ Χρονική σταθερότητα του σκευάσματος- συνθήκες αποθήκευσης:

Διαβάστε περισσότερα

Granstar 50SG Ζιζανιοκτόνο

Granstar 50SG Ζιζανιοκτόνο 031129 K-27602 (12 pages) 17/03/11 10:31 Page1 K-27602/31103 - GREECE - (COVER) PAGE 1 ΕΣΩΚΛΕΙΣΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΟΔΗΓΙΩΝ. ΣΧΙΣΤΕ ΕΔΩ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ: Φυλάσσεται κλειδωμένο και μακριά από παιδιά. Φυλάσσεται το μακριά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 17-12-2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθ. πρωτ: 13461/156789 & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΡΩΜΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΡΩΜΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΒΡΩΜΗΣ [1] Γενικά για την Καλλιέργεια Βρώμης 1. Καλλιεργητικές Εργασίες 1.1. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

τα νέα της Η υγεία των μελισσών

τα νέα της Η υγεία των μελισσών τα νέα της Τετράμηνη ενημερωτική έκδοση Τεύχος 20 ΑΝΟΙΞΗ 2013 σελ. 8 FFA 2013 Πρόσκληση για αντιμετώπιση της αστάθειας στο παγκόσμιο γεωργικό-διατροφικό σύστημα σελ. 10 Πολυλειτουργικά Αγροκτήματα σελ.

Διαβάστε περισσότερα

Clio. Super 53.8/3.2 EC. Περιεχόμενο: 5 λίτρα ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟ. dimethenamid p + topramezone (ντιμεθέναμιντ πε + τοπραμεζόν) Γαλακτωματοποιήσιμο υγρό (EC)

Clio. Super 53.8/3.2 EC. Περιεχόμενο: 5 λίτρα ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟ. dimethenamid p + topramezone (ντιμεθέναμιντ πε + τοπραμεζόν) Γαλακτωματοποιήσιμο υγρό (EC) Clio Super 53.8/3.2 EC dimethenamid p + topramezone (ντιμεθέναμιντ πε + τοπραμεζόν) Γαλακτωματοποιήσιμο υγρό (EC) Διασυστηματικό ζιζανιοκτόνο φυλλώματος, μίγμα δύο δραστικών συστατικών με διαφορετικό τρόπο

Διαβάστε περισσότερα

Κοιν. «Χορήγηση έγκρισης διάθεσης στην αγορά στο φυτοπροστατευτικό προϊόν (ζιζανιοκτόνο) LONTREL 720 SG (δ.ο. Clopyralid )».

Κοιν. «Χορήγηση έγκρισης διάθεσης στην αγορά στο φυτοπροστατευτικό προϊόν (ζιζανιοκτόνο) LONTREL 720 SG (δ.ο. Clopyralid )». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 28 - - 203 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθ. πρωτ: 05/089 & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ /ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Ταχ. /νση: Λ. Συγγρού

Διαβάστε περισσότερα

Φύση και Τεχνολογία. Bayer 90 χρόνια εµπειρίας στην επένδυση σπόρων Από την δραστική ουσία στο

Φύση και Τεχνολογία. Bayer 90 χρόνια εµπειρίας στην επένδυση σπόρων Από την δραστική ουσία στο ENTYΠO KΛEIΣTO AP. A EIAΣ 356/1990 K A Φύση και Τεχνολογία Bayer CropScience ΑΒΕΕ, Σωρού 18-20 Μαρούσι, 15125 TAXΥ ΡΟMΟΣ Ταχυδρόµος Φυτοπροστασίας Το περιοδικό της Bayer CropScience για την Σύγχρονη Γεωργία

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ

ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ GR05820609d 100cc Εναιωρηματοποιήσιμοι κόκκοι (WG) Εγγ. Σύνθεση: Isoxaflutole 75% β/β Βοηθ. ουσίες: 21% β/β Ζιζανιοκτόνο ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ Για να αποφύγετε κινδύνους για την ανθρώπινη

Διαβάστε περισσότερα

AΠΟΦΑΣΗ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

AΠΟΦΑΣΗ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 1 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 20-3 - 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Αριθ.πρωτ: 12220/138401 π.ε. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΙΚΑΛΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΙΚΑΛΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΙΚΑΛΗΣ [1] Γενικά για την Καλλιέργεια Σίκαλης 1. Καλλιεργητικές Εργασίες 1.1. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΙΘΑΡΙΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΙΘΑΡΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΙΘΑΡΙΟΥ [1] Γενικά για την Καλλιέργεια Κριθαριού 1. Καλλιεργητικές

Διαβάστε περισσότερα

Η Φυτοπροστασία αρχίζει από το εργαστήριο

Η Φυτοπροστασία αρχίζει από το εργαστήριο TAXΥ ΡΟMΟΣ Το Περιοδικό της Bayer CropScience για τη Σύγχρονη Γεωργία 1/09 Η Φυτοπροστασία αρχίζει από το εργαστήριο ƒπ XOMENA å 2 Χρειαζόμαστε μια δεύτερη πράσινη επανάσταση 6 Από το δοκιμαστικό σωλήνα

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό. Καλλιέργειας. Καλαμπόκι

Τεχνικό. Καλλιέργειας. Καλαμπόκι Τεχνικό Εγχειρίδιο Καλλιέργειας 2015 Καλαμπόκι Η Syngenta είναι μία από τις παγκοσμίως κορυφαίες εταιρίες με περισσότερους από 28.000 εργαζόμενους σε περισσότερες από 90 χώρες, αφιερωμένους στο σκοπό μας:

Διαβάστε περισσότερα

Gulliver 50WG. 80 γραμ. Ζιζανιοκτόνο ρυζιού. Καθ. Βάρος: K-31084/31111 - GREECE - (COVER) PAGE 1. Βρέξιμοι κόκκοι

Gulliver 50WG. 80 γραμ. Ζιζανιοκτόνο ρυζιού. Καθ. Βάρος: K-31084/31111 - GREECE - (COVER) PAGE 1. Βρέξιμοι κόκκοι GULLIVER 50WG GR 80G BKL K-31084 24/11/11 15:46 Page1 K-31084/31111 - GREECE - (COVER) PAGE 1 ΕΣΩΚΛΕΙΣΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΟΔΗΓΙΩΝ. ΣΧΙΣΤΕ ΕΔΩ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ: Φυλάξτε το κλειδωμένο και μακριά από παιδιά Φυλάξτε το μακριά

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΛΑΧΑΝΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΛΑΧΑΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟ ΛΑΧΑΝΟ [1] Γενικά για την Καλλιέργεια Λάχανου ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ 1.

Διαβάστε περισσότερα

Ακαρεοκτόνο Φυλλώματος

Ακαρεοκτόνο Φυλλώματος 80 κ.εκ. Πυκνό Εναιώρημα (SC) Εγγυημένη σύνθεση: spirodiclofen 24% β/ο Βοηθητικές ουσίες: 77% β/β Ακαρεοκτόνο Φυλλώματος ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ. Κάτοχος της άδειας, Υπεύθυνος για την

Διαβάστε περισσότερα

31-7-2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

31-7-2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 31-7-2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Αριθ. Πρωτ. 7325/85357 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Stomp 330 EC. Περιεχόμενο: 5 λίτρα ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟ. Pendimethalin (Πεντιμεθαλίν) Γαλακτωματοποιήσιμο υγρό (EC)

Stomp 330 EC. Περιεχόμενο: 5 λίτρα ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟ. Pendimethalin (Πεντιμεθαλίν) Γαλακτωματοποιήσιμο υγρό (EC) Stomp 330 EC Pendimethalin (Πεντιμεθαλίν) Γαλακτωματοποιήσιμο υγρό (EC) Εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση ετήσιων αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων. Αρ. Έγκρ. Κυκλοφορίας: 7070/16-3-2009 Περιεχόμενο:

Διαβάστε περισσότερα