Δυσδιάστατη κινηματική ανάλυση. Τσιόκανος Αθανάσιος, Επ. Καθηγητής Βιοκινητικής

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Δυσδιάστατη κινηματική ανάλυση. Τσιόκανος Αθανάσιος, Επ. Καθηγητής Βιοκινητικής"

Transcript

1 Δυσδιάστατη κινηματική ανάλυση Τσιόκανος Αθανάσιος, Επ. Καθηγητής Βιοκινητικής

2 Θέματα προς ανάλυση Αντικείμενο της κινηματικής ανάλυσης Καταγραφή της κίνησης Ψηφιοποίηση Υπολογισμός δεδομένων Η δυνατότητα ανάλυσης στο χώρο Βιντεογράφηση

3 Αντικείμενο της κινηματικής ανάλυσης Στη βιοκινητική χρησιμοποιούνται οι οπτικές μέθοδοι μέτρησης για ποιοτική και ποσοτική ανάλυση της κίνησης. Ως κινηματική ανάλυση εννοούμε τον καθορισμό των συντεταγμένων θέσης επιλεγμένων σημείων του σώματος (ή του αναλυόμενου αντικειμένου) σε τακτά χρονικά διαστήματα για καταγραφή και περιγραφή της κίνησης στο επίπεδο (2-D) ή στοχώρο(3-d). Ο καθορισμός των συντεταγμένων των επιλεγμένων σημείων γίνεται με βάση ένα σύστημα αναφοράς στο χώρο της κίνησης. Τα κινηματικά χαρακτηριστικά που ορίζονται είναι η γραμμική μετατόπιση, ταχύτητα και επιτάχυνση, καθώς και η γωνιακή μετατόπιση, ταχύτητα και επιτάχυνση.

4 Αντικείμενο της κινηματικής ανάλυσης Η κινηματική ανάλυση μπορεί να πραγματοποιηθεί με τρεις μεθόδους μέτρησης: Κινηματογράφηση (κινηματογραφικές κάμερες υψηλής συχνότητας) Ανάλυση με βίντεο Οπτοηλεκτρονικά μέσα (αυτόματα ηλεκτρονικά συστήματα αναγνώρισης σημείων, που βασίζονται στην αναγνώριση της ειδικής συχνότητας εκπομπής κάποιου χρώματος, ή στην αναγνώριση της ειδικής συχνότητας εκπομπής κάποιου ηλεκτρικού σήματος από κάποιο ηλεκτρονικό όργανο). Η ανάλυση της κίνησης περιλαμβάνει: 1. την καταγραφή της κίνησης 2. την ψηφιοποίηση 3. τον υπολογισμό των δεδομένων

5 Καταγραφή της κίνησης Κατά τη δυσδιάστατη ανάλυση, η κίνηση καταγράφεται με μια μηχανή λήψης, που συνήθως τοποθετείται κάθετα στο επίπεδο εξέλιξης της κίνησης. Ταχύτητα λήψης Ταχύτητα λήψης ή συχνότητα δειγματοληψίας είναι ο αριθμός των εικόνων ανά δευτερόλεπτο (fr/s, Hz). Η ταχύτητα δειγματοληψίας θα πρέπει να είναι τουλάχιστο διπλάσια απότηφυσικήσυχνότητατηςκίνησης, για να αποφεύγεται το πρόβλημα παλινδρόμησης της κίνησης (οπτική απάτη της αντίθετης κίνησης ενός περιστρεφόμενου τροχού). Η μέγιστη συχνότητα που παρατηρείται στο βάδισμα είναι περίπου 10 Hz, ενώ στο τρέξιμο γύρω στα 50 Hz. Η ταχύτητα λήψης στις βιντεοκάμερες μπορεί να διπλασιαστεί διαιρώντας την κάθε εικόνα σε δύο ξεχωριστά πεδία.

6 Καταγραφή της κίνησης (Φακοί) Οι φωτεινές ακτίνες από το καταγραφόμενο αντικείμενο εισέρχονται στο φακό της μηχανής λήψης ο οποίος τις συγκλίνει προς ένα σημείο που λέγεται εστιακό κέντρο. Στη συνέχεια οι ακτίνες αποκλίνουν και καταλήγουν στην επιφάνεια του μέσου καταγραφής (βιντεοταινία, φιλμ) όπου σχηματίζεται το είδωλο του αντικειμένου αναστραμένο. Η απόσταση του εστιακού κέντρου του φακού από το επίπεδο του κέντρου καταγραφής λέγεται εστιακή απόσταση (ευρυγώνιοι φακοίμικρή εστιακή απόσταση π.χ. 28 mm, απλοί-μέση εστιακή απόσταση π.χ. 50mm, τηλεφακοί- μεγάλη εστιακή απόσταση π.χ. > 10 mm).

7 Καταγραφή της κίνησης (Φακοί) Η διαδικασία ρύθμισης του φακού σε σχέση με την απόσταση του ειδώλου, ώστε αυτό να καταγράφεται καθαρά, λέγεται εστίαση του φακού. Για σωστή καταγραφή του αντικειμένου μεγάλη σημασία έχει η ποσότητα του φωτός στο οποίο θα εκτεθεί το μέσο καταγραφής (η ποσότητα αυτή καθορίζεται από την τιμή του διαφράγματος του φωτός). Η λειτουργία του διαφράγματος είναι ίδια με αυτή της ίριδας του ματιού. Ανοιχτό διάφραγμα χρησιμοποιείται όταν ο φωτισμός δεν έχει μεγάλη ένταση και μικρό όταν έχει μεγάλη ένταση (τιμές διαφράγματος: 22, 16, 11, 8, 5.6, 4, 2.8, 2). Για την καθαρότητα της εικόνας σημαντικός είναι και ο ρόλος του χρόνου έκθεσης του μέσου καταγραφής στο φως για κάθε εικόνα (ταχύτητα του φωτοφράκτη). Ο φωτοφράκτης ανοίγοντας και κλείνοντας με μεγάλη ταχύτητα επιτρέπει να περάσει φως στο σκοτεινό θάλαμο της κάμερας μόνο για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Η μεγάλη ταχύτητα του φωτοφράκτη επιτρέπει το πάγωμα της κίνησης για να ξεχωρίζουν τα σημεία που ενδιαφέρουν (ελάχιστη ταχύτητα 1/500 sec, ενώ για γρήγορες κινήσεις 1/1000 sec).

8 Καταγραφή της κίνησης (Φωτισμός) Απαιτούνται καλές συνθήκες φωτισμού,. Στους εσωτερικούς χώρους είναι απαραίτητος ο τεχνητός φωτισμός (προβολείς). Οι προβολείς πρέπει να εκπέμπουν διάχυτο φως υπό γωνία στο επίπεδο της κίνησης (το καλύτερο γωνία 30 ο με το επίπεδο της κίνησης). Όταν χρησιμοποιούνται αυτοκόλλητοι ανακλαστήρες, γιαναείναι περισσότερο ευδιάκριτοι πρέπει ο φωτισμός να είναι υπό γωνία 60 ο και ο περιβάλλων χώρος σκοτεινός.

9 Ψηφιοποίηση Είναι μια διαδικασία που ακολουθείται για τον καθορισμό των συντεταγμένων επιλεγμένων σημείων του σώματος για κάθε χρονική στιγμή (για καθεμιά εικόνα). Ένα σύστημα ψηφιοποίησης περιλαμβάνει τον ψηφιοποιητή, τη μηχανή προβολής και την οθόνη προβολής. Στην περίπτωση του βίντεο αυτό θα πρέπει να είναι συνδεμένο με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή (προβολή της εικόνας στην οθόνη), ενώ η σύνδεση γίνεται με μια κάρτα (frame-grapper) για τη σύλληψη της εικόνας από τον υπολογιστή. Το βίντεο προβολής θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα «παγώματος» της εικόνας και αναπαραγωγή της εικόνας σε αργή ταχύτητα χωρίς να τρεμοπαίζει η εικόνα. Η ψηφιοποίηση των επιλεγμένων σημείων του σώματος γίνεται στην οθόνη προβολής. Τα επιλεγμένα αυτά ανατομικά σημεία συνήθως είναι τα κέντρα των αρθρώσεων (οριακά σημεία του κάθε μέλους). Η μετατροπή των εικονικών συντεταγμένων των σημείων του ειδώλου σε πραγματικές γίνονται μέσω της μεθόδου του άμεσου γραμμικού μετασχηματισμού (Direct Linear Transformation - DLT).

10 Ψηφιοποίηση Η ψηφιοποίηση των εικόνων γίνεται με τον προσδιορισμό επιλεγμένων σημείων του αντικειμένου και μάλισταεικόναπρος εικόνα στο σύστημα συντεταγμένων της απεικόνισης.

11 Υπολογισμός δεδομένων (εξομάλυνση) Για τη μείωση των σφαλμάτων στον υπολογισμό των συντεταγμένων των σημείων (και ιδιαίτερα στον υπολογισμό της πρώτης και της δεύτερης χρονοπαραγώγου της μετατόπισης των σημείων) χρησιμοποιείται η διαδικασία της εξομάλυνσης. Η βάση της εξομάλυνσης είναι ότι η κίνηση των μελών του σώματος είναι συνεχόμενη, χωρίςαπότομεςμεταβολές, και ως συνεχόμενη κίνηση μπορεί να εκφραστεί με μια μαθηματική συνάρτηση. Οι συχνότερα χρησιμοποιούμενες μέθοδοι είναι: 1. Ελάχιστα τετράγωνα με πολυώνυμα n ου βαθμού (polynomial) 2. Τμηματικά πολυώνυμα τρίτου ή πέμπτου βαθμού (cubic splines, quintic splines) 3. Σειρές Fourier 4. Ψηφιακά κατωδιαβατά φίλτρα (Digital Filter), με επικρατέστερα τα Butterworth 2 ου βαθμού.

12 Η δυνατότητα ανάλυσης στο χώρο Η δυνατότητα ανάλυσης στο χώρο εξαρτάται από τις οπτικές ιδιότητες της εικόνας, δηλαδή από την οπτική ποιότητα λήψης, από τη χημική στρωμάτωση του φιλμ, από την οπτική ποιότητα αναπαραγωγής και από τον αξιολογητή (ανθρώπινο μάτι ή φωτοηλεκτρικός μηχανισμός ψηλάφισης). Σύμφωνα με το υλικό του φιλμ και την επεξεργασία του, μπορεί η δυνατότητα ανάλυσης να κυμαίνεται από 50 μέχρι και 100 γραμμές ανά χιλιοστό. Αυτό σημαίνει ότι λεπτομέρειες, οι οποίες είναι μεταξύ τους απομακρυσμένες το λιγότερο 1/50 μέχρι 1/100 mm κατανοούνται ξεχωριστά πάνω στην εικόνα του φιλμ. Η κλίμακα της εικόνας δίνει τη δυνατότητα της μεταφοράς της ανάλυσης από την εικόνα στο πραγματικό αντικείμενο (αν για παράδειγμα ένα αντικείμενο 5 m απεικονίζεται πάνω στην εικόνα του φιλμ με ένα μήκος 10 mm, τότε το μέτρο της εικόνας είναι ίσο με m = 1/500). Μια υψηλή δυνατότητα ανάλυσης στο χώρο μπορεί να επιτευχθεί μέσω ενός μεγάλου μέτρου απεικόνισης, δηλαδή μια όσο το δυνατό μεγάλη σχέση μεταξύ του μεγέθους της εικόνας και του αντικειμένου. Αυτό οδηγεί στην απαίτηση για μεγάλες αναπαραστάσεις αντικειμένων στην εικόνα και όσο το δυνατό μικρές αποστάσεις.

13 Η δυνατότητα ανάλυσης στο χώρο Η δυνατότητα ανάλυσης στο χρόνο εξαρτάται από τις χρονικές αποστάσεις των διαδοχικών εκθέσεων του φιλμ στο φως (συχνότητα εικόνας) καιαπότηδιάρκειαέκθεσηςστοφωςσεκάθεεπιμέρους λήψη. Όσο ψηλότερη είναι η συχνότητα της εικόνας τόσο μικρότερη είναι η χρονική απόσταση μεταξύ των εικόνων και τόσο ψηλότερη είναι η χρονική ανάλυση της κίνησης. Η ακρίβεια της σχέσης χώρου - χρόνου αυξάνει με τη μείωση της διάρκειας έκθεσης στο φως, η οποία αυξάνει και τη διαύγεια της κίνησης. Στη βιοκινητική των αθλητικών κινήσεων, οι συνηθέστερες συχνότητες βρίσκονται μεταξύ 50 και 200 εικόνες / δευτερόλεπτο. Οι χρόνοι έκθεσης του φωτός βρίσκονται, σε σχέση με τη μέγιστη ταχύτητα της κίνησης, μεταξύ 0,5 και 5 msec (1/2000 μέχρι 1/200 sec).

14

15 Βιντεογράφηση

16 Βιντεογράφηση Στην περίπτωση του βίντεο υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης των τιμών πάνω στη μαγνητική ταινία, με πολύ μεγαλύτερη από την κινηματογράφηση ταχύτητα επεξεργασίας των δεδομένων. Οι συνηθισμένες μηχανές λήψης βίντεο εργάζονται με μια συχνότητα 25 εικ. / sec. Για να πετύχουμε μια καθαρή παρουσίαση της κίνησης προβάλλονται με τη γνωστή διαδικασία της εναλλαγής των γραμμών 50 μισές εικόνες / sec. Η διαδικασία αυτή πετυχαίνει μια φαινομενική μόνο αύξηση της συχνότητας.

17 Βιντεογράφηση Εκτός από τις συνηθισμένες μηχανές λήψης βίντεο αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια για ερευνητικούς σκοπούς μηχανές λήψης με υψηλές δυνατότητες ανάλυσης του χώρου (περισσότερες από 1000 γραμμές) και μηχανές λήψης (high speed video) με υψηλές δυνατότητες ανάλυσης του χρόνου (μέχρι εικ. / sec). Οι καινούργιες CCD κάμερες (Camcorder) ελαττώνουν ηλεκτρονικά το χρόνο έκθεσης στο φως στο 1/2000 μέχρι 1/4000 sec, αποτρέποντας έτσι τις γνωστές αδιαφάνειες της κίνησης, ενώ συγχρόνως προσφέρουν μια άριστη ποιότητα εικόνας. Τελευταία έχουν κυκλοφορήσει και ψηφιακές βιντεοκάμερες με μεγάλες δυνατότητες σε ευκρίνεια και σε συχνότητα εικόνας.

18 Βιντεογράφηση Το αίτιο της θολότητας της κίνησης είναι ο μεγάλος χρόνος έκθεσης στο φως, ο οποίος σε λυχνίες αποθήκευσης είναι ίσος με 1/25 του δευτερολέπτου. Η ενοχλητική αυτή κατάσταση κατά την προβολή και αξιολόγηση των επιμέρους εικόνων είναι βελτιωμένη σε μια χρονικά σωστή παρουσίαση της κίνησης (όταν η συχνότητα λήψης είναι ίση με τη συχνότητα απόδοσης).

19 Βιβλιογραφία Κόλλιας Η. (1997). Βιοκινητική της αθλητικής κίνησης. Θεσσαλονίκη. Robertson G., Caldwell G., Hamill J., Kamen G., Whittlesey S. (2004). Research Methods in Biomechanics. Human Kinetics, Champaign, IL. Enoka R. (2002). Neuromechanics of Human Movement. Human Kinetics, Champaign, IL. Nigg B., Herzog W. (1999). Biomechanics of Musculo-skeletal System. John Wiley & Sons, West Sussex, England.

Βασικές αρχές υπέρηχων

Βασικές αρχές υπέρηχων HY 673 - Ιατρική Απεικόνιση Στέλιος Ορφανουδάκης Κώστας Μαριάς Σημειώσεις III: Βασικές αρχές υπέρηχων Σεπτέμβριος 2003-Φεβρουάριος 2004 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΥΠΕΡΗΧΩΝ Ακουστική, Κυματική και Υπέρηχοι Οι υπέρηχοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΠΕΤΕΑΣ ENOTHTA A

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΠΕΤΕΑΣ ENOTHTA A ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΠΕΤΕΑΣ ENOTHTA A Η ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η λέξη κάµερα (camera) που προέρχεται από το «καµάρα» δηλαδή το δωµάτιο, το θάλαµο (και στη περίπτωση µας το «σκοτεινό θάλαµο-camera obscura»,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-14 ΕΤΩΝ

ΘΕΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-14 ΕΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-14 ΕΤΩΝ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ. Εργαστήριο Ηλεκτρονικών ΜΜΕ Γ. Καλλίρης, Μ. Ματσιώλα ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ. Εργαστήριο Ηλεκτρονικών ΜΜΕ Γ. Καλλίρης, Μ. Ματσιώλα ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ Εργαστήριο Ηλεκτρονικών ΜΜΕ Γ. Καλλίρης, Μ. Ματσιώλα ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Θεσσαλονίκη 2004 Κεφάλαιο 1 ο... 3 1.Τηλεοπτικές λήψεις...3

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΗ ΜΕ LASER

ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΗ ΜΕ LASER ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΌΡΑΣΗ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΗ ΜΕ LASER ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΤΣΙΛΙΜΠΑΡΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2007

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στη σχεδιοκίνηση (animation)

Εισαγωγή στη σχεδιοκίνηση (animation) Εισαγωγή στη σχεδιοκίνηση (animation) Σχεδιοκίνηση (animation) είναι η ταχεία εναλλαγή εικόνων-σχεδίων ώστε να δίνεται η αίσθηση πραγματοποίησης συμβάντων σε πραγματικό χρόνο. Μέσω του animation προστίθεται

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΕΔΙΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΡΟΗΣ IN VITRO ΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΟ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΛΑΘΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΕΔΙΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΡΟΗΣ IN VITRO ΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΟ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΛΑΘΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΡΕΥΣΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Δ Ι Π Λ Ω Μ Α Τ Ι Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α : ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΕΔΙΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΡΟΗΣ IN

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανολογίας Τομέας: Σχεδίαση με Ηλεκτρονικό υπολογιστή

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανολογίας Τομέας: Σχεδίαση με Ηλεκτρονικό υπολογιστή Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανολογίας Τομέας: Σχεδίαση με Ηλεκτρονικό υπολογιστή Τίτλος Πτυχιακής Εργασίας: Μετρητικός Βραχίονας R-SCANR OMEROMEGA 2025:

Διαβάστε περισσότερα

Κατάτμηση εικόνων υπερήχων για την εύρεση ανατομικών αναφορών

Κατάτμηση εικόνων υπερήχων για την εύρεση ανατομικών αναφορών ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής & Πολυμέσων Κατάτμηση εικόνων υπερήχων για την εύρεση ανατομικών αναφορών Ξυλουργός Νικόλαος Α.Μ.: 1443

Διαβάστε περισσότερα

Προηγμένες εφαρμογές των μαθηματικών στην ψηφιακή επεξεργασία σήματος με χρήση της Matlab

Προηγμένες εφαρμογές των μαθηματικών στην ψηφιακή επεξεργασία σήματος με χρήση της Matlab ATEI Κρήτης Παράρτημα Χανίων τμ. Ηλεκτρονικής Προηγμένες εφαρμογές των μαθηματικών στην ψηφιακή επεξεργασία σήματος με χρήση της Matlab Iterative Shadowgraphic Method (ISM) Παναγιώτης Αργυρέας 5/12/2010

Διαβάστε περισσότερα

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΚΙΚΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΑΜ: Τ-2540) Επιβλέπων: ΧΑΪΚΑΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία τρισδιάστατης σάρωσης και επεξεργασίας δεδομένων με ειδικό λογισμικό /

Διαδικασία τρισδιάστατης σάρωσης και επεξεργασίας δεδομένων με ειδικό λογισμικό / Διαδικασία τρισδιάστατης σάρωσης και επεξεργασίας δεδομένων με ειδικό λογισμικό / 3D scanning process and point cloud processing using specified software ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ του ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Επιβλέπων:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ Βελτίωση τεχνικών ψηφιοποίησης και μοντελοποίησης

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ Βελτίωση τεχνικών ψηφιοποίησης και μοντελοποίησης 3D CMS - Ολοκληρωμένη Πλατφόρμα Ανάπτυξης και διαχείρισης 3D Εφαρμογών Πολιτιστικού Περιεχομένου ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ Βελτίωση τεχνικών ψηφιοποίησης και μοντελοποίησης Ενότητα Εργασίας 2. Τεχνικές βέλτιστης

Διαβάστε περισσότερα

Κάμερες CCTV Ευαισθησία Ανάλυση Αντιστάθμιση οπίσθιου φωτισμού (BLC, Back Light Control) Ισορρόπηση χρώματος Συντελεστής Gamma

Κάμερες CCTV Ευαισθησία Ανάλυση Αντιστάθμιση οπίσθιου φωτισμού (BLC, Back Light Control) Ισορρόπηση χρώματος Συντελεστής Gamma Κάμερες CCTV Ευαισθησία Η ευαισθησία μιας κάμερας CCD, είναι η μέτρηση της απόδοσής της σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Οι περισσότεροι κατασκευαστές δηλώνουν τη στάθμη ευαισθησίας των καμερών τους, ως μια

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜHΧ. KEIMENO: Ανχης (ΠΖ) Ευθύμιος Αγγελής ΑΣΔΥΣ/ΔΙΔΣΕ

ΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜHΧ. KEIMENO: Ανχης (ΠΖ) Ευθύμιος Αγγελής ΑΣΔΥΣ/ΔΙΔΣΕ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜHΧΑΝH ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜHΧΑΝHΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙ ΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜHΧ KEIMENO: Ανχης (ΠΖ) Ευθύμιος Αγγελής ΑΣΔΥΣ/ΔΙΔΣΕ 106 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Θέµατα προς ανάλυση: Κινηµατική ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ, ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ

Θέµατα προς ανάλυση: Κινηµατική ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ, ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ, ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ «Αρχές Βιοκινητικής» Μάθηµα του βασικού κύκλου σπουδών (Γ εξάµηνο)

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑ ΙΣΗΣ. Νίκος Αγγελούσης, Επ. Καθηγητής

Ι ΑΚΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑ ΙΣΗΣ. Νίκος Αγγελούσης, Επ. Καθηγητής Ι ΑΚΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑ ΙΣΗΣ Νίκος Αγγελούσης, Επ. Καθηγητής Γενικά Οι ικανότητες για στάση και για βάδισµα αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την ποιότητα

Διαβάστε περισσότερα

Το Περιορισμένο Πρόβλημα Των Τριών Σωμάτων Στο Σύστημα Γη Σελήνη

Το Περιορισμένο Πρόβλημα Των Τριών Σωμάτων Στο Σύστημα Γη Σελήνη Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης χολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Φυσικής Το Περιορισμένο Πρόβλημα Των Τριών ωμάτων το ύστημα Γη ελήνη - - - - - - - - Διπλωματική Εργασία Αντωνιάδης Παναγιώτης Δημήτριος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ ΕΞΑΜΗΝΟ: 5 Ο ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 01/2007 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π/04082 ΜΟΒΣΕΣΙΑΝ ΣΕΡΚΟ Π/04086 ΚΑΛΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εκτύπωσης ψηφιακών φωτογραφιών

Οδηγός εκτύπωσης ψηφιακών φωτογραφιών Οδηγός εκτύπωσης ψηφιακών φωτογραφιών NPD3329-00 Πνευματικά δικαιώματα και εμπορικά σήματα Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αποθήκευση σε συστήματα ανάκτησης ή η μετάδοση σε οποιαδήποτε μορφή ή με οποιοδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ: ΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΜΗΤΡΗΣ Α.Μ. 797 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙ ΗΣ ΗΜΗΤΡΗΣ Α.Μ. 724

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ & ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ & ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας Τμήμα Οπτικής & Οπτομετρίας ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ & ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Σημειώσεις για το Μάθημα «Εργονομία και Φωτισμός περιβάλλοντος» Του Ζ εξαμήνου των φοιτητών Οπτικής &

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟ ΟΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΕΝΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟ ΟΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΕΝΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟ ΟΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΕΝΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ - INTERFACES

ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ - INTERFACES ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ - INTERFACES ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΩΝΟΣ ΛΑΜΙΑ 2011 Προλογικό σημείωμα Οι

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Μοντέλου Προβολών Αντικειμένων σε Ακτινογραφικό Μηχάνημα Τύπου C-Arm ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Μελέτη Μοντέλου Προβολών Αντικειμένων σε Ακτινογραφικό Μηχάνημα Τύπου C-Arm ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Μελέτη Μοντέλου Προβολών Αντικειμένων σε Ακτινογραφικό Μηχάνημα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ Ανάπτυξη Συστήματος Υποστήριξης της Ιδιοπαθούς Σκολίωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΡΜΟΓΗ ΒΙΝΤΕΟ ΥΨΗΛΗΣ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑΣ ΣΕ ΜΗ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΣΥΝΑΡΜΟΓΗ ΒΙΝΤΕΟ ΥΨΗΛΗΣ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑΣ ΣΕ ΜΗ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ Μελέτη Γκιόκας Αθανάσιος

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικός Οδηγός Βιντεοσκόπησης, Ψηφιοποίησης & Κωδικοποίησης Εκπαιδευτικού Υλικού

Αναλυτικός Οδηγός Βιντεοσκόπησης, Ψηφιοποίησης & Κωδικοποίησης Εκπαιδευτικού Υλικού ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Αναλυτικός Οδηγός Βιντεοσκόπησης, Ψηφιοποίησης & Κωδικοποίησης Εκπαιδευτικού Υλικού Συντάκτης: Δ. Κόκκας Έργο: Ενσωμάτωση της Τηλεκπαίδευσης στην Εκπαιδευτική Διαδικασία ΜΕΤΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΙΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΧΡΗΣΤΗ ΣΕ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ MATLAB ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΩΝ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ»

«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΙΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΧΡΗΣΤΗ ΣΕ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ MATLAB ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΩΝ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ» ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑ ΟΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΙΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΧΡΗΣΤΗ ΣΕ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ MATLAB

Διαβάστε περισσότερα