Ενημερωτικό Δελτίο 76

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ενημερωτικό Δελτίο 76"

Transcript

1 Τεύχος 76 Απρίλιος Ιούνιος Συντονιστικό Συμβούλιο Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ενημερωτικό Δελτίο 76 Θέματα που απασχόλησαν το ΔΣ: Νέα Μέλη Ταμείο Πολιτισμού Ημερίδα «Δημιουργική Ευρώπη» Υφυπουργείο Πολιτισμού Αναζήτηση νέας Στέγης Ψηφιοποίηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Κοινωνική προσφορά των Μελών μας ΝΕΑ ΜΕΛΗ Ένταξη τριών νέων μελών κάτω από τη στέγη του Συντονιστικού: 1. Κυπριακό Οινομουσείο Ερήμης 2. Εκκλησιαστική Χορωδία «Ρωμανός ο Μελωδός» 3. Φιλοτελική Εταιρεία Παράρτημα Λεμεσού Επιπρόσθετα άλλοι πέντε φορείς θα ενταχθούν σύντομα ως Παρεπίδημα Μέλη του Συντονιστικού για το λόγο ότι δεν έχουν προχωρήσει στο παρόν στάδιο με τις νομικές διαδικασίες στον Έφορο Σωματείων και Ιδρυμάτων για να γίνουν επίσημα σωματεία. Οδός 16ης Ιουνίου 1943, αρ. 7 (πρώην Γλάδστωνος) 3022 Λεμεσός, Τ.Θ , 3307 Λεμεσός Τηλ Φαξ syntonistiko@cytanet.com.cy facebook: SyntonistikoSymvoulio Politistikon Foreon Lemesou

2 Τεύχος 76 - Απρίλιος Ιούνιος ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Η ομάδα εργασίας του Συντονιστικού προχωρεί με την υλοποίηση του έργου. Μετά από επανειλημμένες συνεδριάσεις αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε μέσα από διαφανείς και νομικά ορθές διαδικασίες. Έχουν δοθεί όλες οι πληροφορίες και μελέτες σε δικηγόρο, μέλος του Συντονιστικού, ο οποίος θα ετοιμάσει την τελική πρόταση και το καταστατικό που θα διέπει το έργο αυτό. Σκοπός του ταμείου είναι να δίνεται βοήθεια στις διάφορες δραστηριότητες και επιτυχίες που θα έχουν πολιτιστικές οργανώσεις, επιτροπές, συμβούλια κλπ της πόλης μας, όπως και στις διεξαγωγές διαφόρων πολιτιστικών εκδηλώσεων με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας του πολιτισμού στην πόλη μας. Με λίγα λόγια το Ταμείο Πολιτισμού θα είναι μια νέα ένεση και κινητήριος δύναμη για τους στόχους που έχει θέσει το Συντονιστικό για τον χώρο που ονομάζεται Λεμεσός σε ένα τόπο-εστία πολιτισμού. ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ» Το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Κύπρου σε συνεργασία με το Συντονιστικό Συμβούλιο Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού διοργάνωσαν σεμινάριο στις 11 Απριλίου 2016 για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη ». Προσκαλεσμένοι ήταν καλλιτέχνες, εκπρόσωποι και διαχειριστές οργανισμών / φορέων / ιδρυμάτων / ομάδων που δραστηριοποιούνται στον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα. Την εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο, χαιρέτισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Συντονιστικού, Εύρος Αλεξάνδρου. Ενημερωτικό Δελτίο Απευθυνθείτε στο Συντονιστικό, syntonistiko@cytanet.com.cy για να σας αποσταλεί το ενημερωτικό φυλλάδιο ή επικοινωνείστε με το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Κύπρου στο / culture@creativeeuropecyprus.eu. Το ΔΣ επαναφέρει στο τραπέζι των συνεδριάσεων την πρόταση της δημιουργίας Υφυπουργείου Πολιτισμού η οποία συζητήθηκε και παρουσιάστηκε στο παρελθόν στους βουλευτές Λεμεσού και στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Την ανάγκη να προβάλλει το ΔΣ το θέμα της σύντομης προώθησης και εξέτασης των θεμάτων που αφορούν τον πολιτισμό αλλά και κυριότερα το οικονομικό μέρος που αφορά τις κρατικές χορηγίες των πολιτιστικών φορέων, επαναφέρει στο προσκήνιο τη δημιουργία τέτοιου υφυπουργείου. Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πολιτισμός και η έλλειψη Υφυπουργείου Πολιτισμού που να προωθεί οργανωμένα τον πολιτισμό μέσα από όλες τις εκφράσεις του, να συντονίζει, να βοηθά και να προωθεί τη συνεργασία μεταξύ των φορέων Παγκύπρια αφήνει πολύ πίσω τον πολιτισμό μας και δημιουργεί επιπλέον οικονομική στενότητα. Το Υφυπουργείο θα πρέπει να διαχειρίζεται το δικό του κονδύλι, η δε κατάθεση ειδικού αυξημένου προϋπολογισμού θα πρέπει να αφορά εξ ολοκλήρου τον πολιτισμό ούτως ώστε η πρόσβαση από τις πολιτιστικές οργανώσεις, η εξυπηρέτηση και η προώθηση του πολιτισμού θα γίνεται ευκολότερα και σε λογικά χρονικά πλαίσια.

3 Τεύχος 76 - Απρίλιος Ιούνιος ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΝΕΑΣ ΣΤΕΓΗΣ Σε αναζήτηση νέου χώρου, προκειμένου να στεγάσει τις δραστηριότητες του Συντονιστικού και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, αναγκάζεται να αναζητήσει το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από έξωση που κατατέθηκε από τους δικηγόρους του ιδιοκτήτη. Πρόκειται για μια Στέγη που προτίθεται να φιλοξενεί διαλέξεις και παρουσιάσεις για καθήμενους αλλά και εκθεσιακό χώρο προς ανάρτηση έργων τέχνης και φωτογραφίας. Γίνονται συζητήσεις με τον Δήμο Λεμεσού για το κτίριο «Πάνος Σολομωνίδης» αλλά και με το ΤΕΠΑΚ για κτίρια διαθέσιμα, τη Μητρόπολη Λεμεσού και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Το ΔΣ του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου συνεχίζει να διεξάγει τις εργασίες του δύο φορές τον μήνα. Στο ΔΣ του Παττίχειου συμμετέχουν και τα μέλη του ΔΣ του Συντονιστικού, Εύρος Αλεξάνδρου και Δώρος Ιερόπουλος και Νεόφυτος Χαραλαμπίδης. Οι πρόσφατες αποφάσεις είχαν ως αποτέλεσμα την πρόσληψη δύο ατόμων, του Καλλιτεχνικού και Διοικητικού Διευθυντή και του Τεχνικού. Οι επόμενες προσλήψεις έχουν τροχοδρομηθεί για τον Ιούλιο. Το Συντονιστικό έχει επισκεφθεί το Παττίχειο έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις και έχει καταθέσει διάφορες παρατηρήσεις με σκοπό την βελτίωση της εικόνας και της λειτουργικότητας του κτιρίου. Στόχος είναι να γίνει η πρώτη εκδήλωση μέσα στον Οκτώβριο ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ Tο Συντονιστικό Συμβούλιο Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ διοργάνωσαν στις 16 Μαΐου 2016 ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ψηφιοποίηση και Προβολή Αρχειακών Συλλογών της Κύπρου». Η εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Ενημερωτικό Δελτίο Γραμμάτων και Τεχνών είχε σκοπό την ενημέρωση για θέματα ψηφιοποίησης πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω του Ερευνητικού Εργαστηρίου Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς οι οποίοι αναλαμβάνουν την αρχειοθέτηση, διάσωση και προβολή αρχειακών συλλογών στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της Europeana. Ψηφιοποιημένες συλλογές φωτογραφιών, εφημερίδων, βιβλίων, και γενικά οπτικοακουστικού υλικού καθίστανται άμεσα προσβάσιμες από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για την Κυπριακή πολιτιστική κληρονομιά μέσω της Ευρωπαϊκής ψηφιακής αυτής πλατφόρμας. Αν έχετε υλικό συναφές με την Κυπριακή Πολιτιστική Κληρονομιά (φωτογραφίες, βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά και οπτικοακουστικό υλικό), και θέλετε να το διασώσετε και προβάλετε μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ερευνητικό Εργαστήριο / ή nicol.korai@cut.ac.cy ή marina.christodoulou@cut.ac.cy. Η ενημέρωση και γενικότερα η καθοδήγηση σε όλα τα στάδια πριν από τη δημοσίευση του υλικού προσφέρεται δωρεάν.

4 Τεύχος 76 - Απρίλιος Ιούνιος ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ Ένα θεατρικό «Επισκεπτήριο» σε ασθενείς που νοσηλεύονται Ένα δώρο υπομονής, χαράς, και ελπίδας από το Θέατρο Ριάλτο σε ασθενείς του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού Στηρίζουμε και συγχαίρουμε το Θέατρο Ριάλτο, Μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού, για την προσφορά του απέναντι στους ευπαθείς συνανθρώπους μας. Μια πραγματικά ανθρώπινη και πολύ σημαντική δράση το ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Μια δράση που ξεκίνησε από το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας και μεταφέρθηκε στην Κύπρο τον Απρίλιο. Το Θέατρο Ριάλτο σε συνεργασία με τους ηθοποιούς Στέλιο Ανδρονίκου και Βαρβάρα Χριστοφή, προγραμμάτισε μια σειρά τέτοιων παραστάσεων δωρεάν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, αρχίζοντας από τις 11 Απριλίου. Οι δύο ηθοποιοί επισκέπτονται κάθε φορά ένα θάλαμο ή και έναν ασθενή. Θα τους παραθέτουν μια λίστα με έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας: για την υπομονή (Ιστορία του Ιώβ από την Παλαιά Διαθήκη), για τον έρωτα (Ανεράδα του Βασίλη Μιχαηλίδη), για την αγάπη (Από τι ζουν οι άνθρωποι του Λέοντος Τολστόι), για το όνειρο (Το Ενημερωτικό Δελτίο όνειρο ενός γελοίου του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι) και για τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής (Ο γέρος και η θάλασσα του Έρνεστ Χέμινγουει) - οι ασθενείς επιλέγουν και το έργο ζωντανεύει επιτόπου μπροστά στα μάτια τους, με τα πιο απλά και αυθεντικά μέσα που μπορεί να διαθέτει ένας ηθοποιός : το σώμα και την φωνή του. Κατά αυτόν τον τρόπο οι παραστάσεις του ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟΥ παρέχουν στον ασθενή ψυχική υποστήριξη, μεταγγίζουν χαρά, χιούμορ, ελπίδα και αποτελούν μέρος της αποθεραπείας τους. Οι παραστάσεις του ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟΥ φυσικά δίνονται δωρεάν στις ώρες επισκέψεων του κοινού, μεταξύ των ωρών: 13:00 14:00 και 17:00 19:00, κατόπιν αιτήματος του ασθενή, ο οποίος μπορεί να επιλέξει είτε να παρακολουθήσει μόνος την παράσταση, είτε μαζί με άλλους ασθενείς, είτε με άλλους, δικούς του ανθρώπους. Για ακόμα μια φορά συγχαίρουμε το Ριάλτο και τους συντελεστές αυτού του έργου με την ελπίδα το λαμπρό αυτό παράδειγμα να είναι και η αρχή τέτοιων και παρόμοιων εκδηλώσεων αγάπης και ζεστασιάς από τους πολιτιστικούς μας φορείς.

5 55 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ Εικαστική Έκθεση και Έκθεση Βιβλίου Συνεχίζεται στη Στέγη η Εικαστική Έκθεση και Έκθεση Βιβλίου με τη συμμετοχή εικαστικών και λογοτεχνών από Σωματεία- Μέλη του Συντονιστικού. Η έκθεση άνοιξε τον Φεβρουάριο 2016 και παρουσιάζεται στον χώρο της Στέγης κατά την περίοδο που δεν φιλοξενούνται άλλες εκθέσεις και θα έχει διάρκεια περίπου ένα χρόνο. Είναι ανοικτή τις ώρες λειτουργίας του γραφείου της Στέγης: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9:00 13:00 Τετάρτη 15:00 19:00 Ευχαριστούμε θερμά τους καλλιτέχνες και λογοτέχνες για τη συμμετοχή τους στην έκθεση αυτή: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ Ανδρέας Tomblin Άννα Βασιλείου Αντρούλα Αντωνιάδου Γιούλη Φραντζέσκου Γιώργος-Αντρέας Μακρίδης Ηλέκτρα Χριστοφή Θέμης Θεμιστοκλέους Θεοδώρα Φούτρου Ιωάννα Βοσκού Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Ματθαίος Χρίστου Νίκος Κοκκίνης Nίκος Μοσχάτος Πανίκος Τσαγγαράς Σόνια Χατζηβασίλη Σοφία Δημητρίου Στέλλα Αυξεντίου Χρυσάνθη Φαρμακά John Warren Kelly Norman ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ Άθως Χατζηματθαίου Άννα Τενέζη Γιώργος Πετούσης Δήμητρα Σωκράτους Έλενα Μακρυγιάννη Βρυωνίδου Μαρία Περατικού Κοκαράκη Μάρσια Μουστερή Αλεξάκη Μόνα Σαββίδου Θεοδούλου Πανίκος Παναγή Σούζη Μακρή Τάσος Αριστοτέλους

6 6 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ 1 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΨΑΛΟΥ (ΑΜΕΚ) ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «60 Χρόνια ΑΜΕΚ» 6 Απριλίου Γ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ 14 Απριλίου 2016 ΕΛΕΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «Imagistic Art Exhibition» 20 Απριλίου ΛΩΡΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «A Little bit of everything» 10 Μαίου ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΟΛΙΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 20 Μαίου ΘΕΜΙΣ ΛΟΥΚΑ,ΚΑΤΙΑ ΛΟΥΚΑ,ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΚΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΩΝ «Τρεις Γενεές Εκθέτουν» 23 Μαίου

7 7 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ 7 7 ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ «A Level Art and Design Year Show 2016» 30 Μαίου ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ ΚΑΟΥΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «Ο Τροχός της Τύχης» 7 Ιουνίου ΜΙΜΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «Το Μετρό που Φεύγει» 10 Ιουνίου 2016 Φωτογραφία: Photo Alex ΣΧΟΛΗ ΗΒΗ ΓΙΑΝΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ 16 Ιουνίου ΣΧΟΛΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΙΤΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ 23 Ιουνίου

8 88 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ Λογοτεχνικές αναγνώσεις από τις Λέσχες Ανάγνωσης Βιβλιοτρόπιο & Διά-λογος «21 Ιστορίες και το κοράκι» του Εντγκαρ Αλαν Πόε, Μάιος 2016 «Νόμος Περι Τέκνων» του Ιαν ΜακΓιούαν, Μάιος 2016 Συνεδριάσεις / Συνελεύσεις Μελών μας: - ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ -Ε.ΚΑ.ΤΕ. -ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ» -ΜΑΖΟΡΕΤΕΣ ΛΕΜΕΣΟΥ -ΒΙΒΛΙΟΤΡΟΠΙΟ Πρόβες Μέλους μας : -ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΡΙΟΝΕΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

9 9 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ στη Λεμεσό από τα Σωματεία -Μέλη μας ΘΕΑΤΡΟ ΡΙΑΛΤΟ 19 ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου ΘΕΑΤΡΟ ΡΙΑΛΤΟ Γλυκό πουλί της Νιότης ACORDES GUITAR ENSEMBLE Μελωδίες χωρίς σύνορα ΘΕΑΤΡΟ ΈΝΑ Παράρτημα Λεμεσού «Killer Joe» ΕΘΑΛ Η Εξαίρεση και ο κανόνας ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ Διαδραστικό εργαστήρι αυτοσχεδιασμών

10 10 10 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ στη Λεμεσό από τα Σωματεία -Μέλη μας ΜΑΖΟΡΕΤΕΣ ΛΕΜΕΣΟΥ Συμμετοχή στην Αναπαράσταση Αδώνειων Μυστηρίων - Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Λεμεσού 'Κατακλυσμός 2016' ΕΘΑΛ Η Πείνα ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ(Ε.ΚΑ.ΤΕ.) Παγκύπρια Εικαστική δράση- Υφαντική στο δρόμο ΕΝ.Α.Ζ Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων 25 η ετήσια έκθεση ζωγραφικής Ε.ΚΑ.ΤΕ. Open Studios ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΕΡΣΟΝΑ/PERSONA

11 11 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ στη Λεμεσό από τα Σωματεία -Μέλη μας ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΛΗΝ ΛΑΝΙΤΗ ΕΚΘΕΣΗ «Έκθεση Φωτογραφίας του Joseph Koudelka Vestiges » Διάλεξη: Όμηρος, θείος αοιδός: Διαχρονικά επίκαιρος ΘΕΑΤΡΟ ΡΙΑΛΤΟ Η Τάξη μας ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ «Ένα φεγγάρι αλλόκοτο» ΘΕΑΤΡΟ EΝΑ «Αλλα λέει η θειά μου κι άλλα ακούν τ αυτιά μου» ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ Μουσική εν πλω Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Λεμεσού 'Κατακλυσμός 2016

12 12 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ στη Λεμεσό από τα Σωματεία -Μέλη μας ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ» Παρουσίαση βιβλίου «Πάσχα στην Κύπρο σ' άλλες εποχές - Λανίτικο Πάσχα» του Γιώργου Πετούση ΣΤΕΓΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ Μαθήματα, διαλέξεις, προβολές και παρουσιάσεις! Άνοιξη / Καλοκαίρι / Φθινόπωρο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Κειμήλια Μικρασίας με σύγχρονη ματιά ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΜΜΕΛΕΙΑ ΚΖ Χορωδιακό Φεστιβάλ Πάφου ΒΙΒΛΙΟΤΡΟΠΙΟ Περιπλανήσεις στο λαϊκό παραμύθι: Ένας μαγικός καθρέφτης της εσωτερικής πραγματικότητας ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΛΕΜΕΣΟΥ Δρομάκια και Αυλές της Λάνιας

13 13 13 Η κληρονομιά μας ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ Το κτίριο της σημερινής Επαρχιακής Διοίκησης Το Διοικητήριο, το μεγάλο κτίριο στην οδό Ανεξαρτησίας στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, στην Λεμεσό, κτίστηκε ως Κυβερνητικό Νοσοκομείο το Σήμερα στεγάζεται η Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού. ΙΣΤΟΡΙΑ Όταν οι Οθωμανοί το 1914 κατά τον Α Παγκόσμιο πόλεμο τάχθηκαν στο πλευρό των Γερμανών οι βρετανοί κήρυξαν την Κύπρο πλήρως βρετανική. Άρχισε τότε να φαίνεται έντονα η βρετανική κυριαρχία και άρχισαν να κτίζουν διάφορα κυβερνητικά κτίρια. Έτσι προς το τέλος του 1920 άρχισαν την οικοδόμηση του καθαρά βρετανικού κυβερνητικού νοσοκομείου. Το κτίριο κτίστηκε στην οδό Μακεδονίας και τώρα Ανεξαρτησίας. Το νοσοκομείο εγκαινιάστηκε με κάθε επισημότητα το Φεβρουάριο του Στα εγκαίνια παρευρέθηκε ο Αρμοστής τον οποίον υποδέχθηκαν οι αρχές της πόλης. Ένας λόχος του βρετανικού στρατού απέδωσε τιμές ενώ η φιλαρμονική ανέκρουε τον βρετανικό ύμνο (φώτο).

14 14 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ Το κτίριο της σημερινής Επαρχιακής Διοίκησης (συνέχεια) Μακεδονίας στις νέες εγκαταστάσεις και η μεταστέγαση των γραφείων της Επαρχιακής Διοίκησης στο κτίριο αυτό που έκτοτε έμεινε γνωστό ως το Διοικητήριο της Λεμεσού. ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ Αρχιτέκτονας του κτιρίου ήταν ο Μαλτέζος Ιωσήφ Γκαφιέρο ( ) που εργαζόταν στην κυβέρνηση ο οποίος επέλεξε να σχεδιάσει το δημόσιο αυτό κτίριο σε Αναγεννησιακό ρυθμό που αποτελούσε στολίδι για την πόλη της Λεμεσού. Στο κτίριο κυριαρχεί η τοιχοποιία της πελεκητής πέτρας με κύρια χαρακτηριστικά τις κολόνες, τα ξεγυρίσματα, τα κολονάκια, τις στηθιαστές βεράντες, τις κορνίζες, τις καμάρες, τις σφαίρες και τα οδοντοτά καντούνια. Το διώροφο κτίριο, αυτό το περίοπτο και εντυπωσιακό που είναι μπροστά στέγαζε τα δωμάτια των ασθενών, το χειρουργείο και άλλα βοηθητικά δωμάτια για διαγνώσεις και επεμβάσεις. Οι θάλαμοι των ασθενών ήταν περιορισμένοι και όταν αυξανόταν ο αριθμός των αρρώστων χρησιμοποιούσαν τις μεγάλες βεράντες και κάλυπταν μόνο τις προσόψεις με βαρειές κουρτίνες, έτσι δημιουργούνταν κι άλλοι θάλαμοι. Σε ανεξάρτητο διώροφο κτίριο, ήταν οι κοιτώνες των νοσοκόμων και το μαγειρείο. Σε ανεξάρτητα οικοδομήματα ήταν το οδοντιατρείο, το οφθαλμιατρείο, το υγειονομείο, το τμήμα εισαγωγής των ασθενών, οι πρώτες βοήθειες και τα εξωτερικά ιατρεία. Το νοσοκομείο στελεχώθηκε από το απαραίτητο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό. Οι περισσότεροι αν όχι όλοι, γιατροί και παραϊατρικό προσωπικό ήταν βρετανοί στην αρχή της λειτουργίας του, όμως αργότερα άρχισαν να προσλαμβάνουν και ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους γιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό.

15 15 15 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ Το κτίριο της σημερινής Επαρχιακής Διοίκησης (συνέχεια) Οι πολίτες όμως επίμονα ζητούσαν την ανέγερση νέου εκσυγχρονισμένου νοσοκομείου λόγω των πολλών ελλείψεων τόσο σε επιστημονικό και παραϊατρικό προσωπικό όσο και σε τεχνολογικό εξοπλισμό και σε κτιριακές ανέσεις. Έτσι η Κυβέρνηση αποφάσισε να ανεγείρει νέο νοσοκομείο στην οδό Βικτωρίας (σήμερα Λεοντίου Α ) γύρω στα 1953 όπου και ο Άγγλος Κυβερνήτης κατάθεσε το θεμέλιο λίθο. Με την αποπεράτωση του Νέου Νοσοκομείου της Λεμεσού (σήμερα το Παλιό Νοσοκομείο στην οδό Λεοντίου Α ) τα εγκαίνια του οποίου έγιναν το 1957, άρχισε η σταδιακή αποχώρηση των ιατρικών υπηρεσιών από το κτίριο της οδού Μακεδονίας στις νέες εγκαταστάσεις και η μεταστέγαση των γραφείων της Επαρχιακής Διοίκησης στο κτίριο αυτό που έκτοτε έμεινε γνωστό ως το Διοικητήριο της Λεμεσού. Πηγές: Βιβλίο «Σκίτσα ζωής», Παύλου Λεμέση (Πόλυ Ιερωνημίδη) Βιβλίο «Το ιστορικό της πελεκητής πέτρας και οι τεχνίτες πελεκητές της Λεμεσού», Νικόλα Μιχαήλ Μιλάκκα Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο - Ιστορικό Αρχείο (κείμενο & φωτογραφίες lemesos-blog.com

16 16 16 Βιβλία και Περιοδικά: Ευχαριστούμε τους συγγραφείς /εκδότες/εικαστικούς για την παραχώρηση των βιβλίων τους: Περιοδικό Ελληνική Ώρα, Τεύχος 32, Ιαν-Δεκ 2015 Περιοδικό Άνευ, Τεύχος 58, Άνοιξη 2016 «Μικρές Αφροδίτες», θεατρικά έργα, Ανδρέα Κ. Τόφαλλου, 2016 «Περίπλους Β, ποιήματα, Ανδρέα Κ. Τόφαλλου, 2015 «Ο Τροχός της τύχης, Σωτηρούλας Καουρή, 2015 Έρευνα - Επιμέλεια: Άντρη Κεδαρίτη, Κλεῖτος Παϊσάνος, Κατερίνα Παναγίδου Ειδική Επιτροπή επιλογή κειμένων και φωτογραφιών: Εύρος Αλεξάνδρου, Κλεῖτος Παϊσάνος, Ερατώ Καντούνα, Άντρη Κεδαρίτη Τεύχος 76, Απρίλιος - Ιούνιος 2016 Για το Συντονιστικό Συμβούλιο Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού

Ενημερωτικό Δελτίο 77

Ενημερωτικό Δελτίο 77 Τεύχος 77 Ιούλιος Σεπτέμβριος 2016 1 Συντονιστικό Συμβούλιο Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Θέματα που απασχόλησαν το ΔΣ: Ενημερωτικό Δελτίο 77 1. Νέο μέλος 2. Ευκαιρίες χρηματοδότησης

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο 80

Ενημερωτικό Δελτίο 80 Τεύχος 80 Απρίλιος - Ιούνιος 2017 1 Συντονιστικό Συμβούλιο Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ενημερωτικό Δελτίο 80 Άρθρο Η Κληρονομιά μας: Το Παρθεναγωγείο της Λεμεσού Θέματα που απασχόλησαν

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο 78

Ενημερωτικό Δελτίο 78 Τεύχος 78 Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2016 1 Συντονιστικό Συμβούλιο Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ενημερωτικό Δελτίο 78 Άρθρο Η Κληρονομιά μας : Kινηματοθέατρο Γιορδαμλή Θέματα που

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο 82

Ενημερωτικό Δελτίο 82 Τεύχος 82 Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2017 1 Συντονιστικό Συμβούλιο Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Άρθρο Τα Παλιά Ταχυδρομεία της Λεμεσού Ενημερωτικό Δελτίο 82 ΣΣΠΦΛ 25 χρόνια 1992-2017

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές 11 Οκτωβρίου 2019 Κύριος εκφραστής της πολιτιστικής πολιτικής του Κράτους όσον αφορά στον σύγχρονο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΠΡΟΣΩΠΑ, ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Ρόδος, µια Πόλη Τέχνης και Πολιτισµού Ο Πολιτισµός ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο κοµµάτι της ζωή στην Ρόδο. Ο Δήµος Ροδίων οργανώνει καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς, µε έµφαση στους

Διαβάστε περισσότερα

Φωταγώγηση της Πόλης και του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου

Φωταγώγηση της Πόλης και του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου Φωταγώγηση της Πόλης και του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 4.15μ.μ. 5.00μ.μ. Η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων και η Παιδική Χορωδία του Παπαδάκειου Δημοτικού Ωδείου Λεμεσού με τη συμμετοχή της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011 Κυριακή 29 Μαΐου Εξόρμηση εθελοντικών καθαρισμών των ακτών της Σίφνου Τόπος Συγκέντρωσης: πλατεία Αρτεμώνα Ώρα: 11:00 Οργάνωση: ΔΗ.Κ.Ε.Σ.

Διαβάστε περισσότερα

"ΚΥΠΡΟΣ, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ"

ΚΥΠΡΟΣ, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ "ΚΥΠΡΟΣ, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ" ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΦΟΥ) ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης - Επαρχιακό Γραφείο Πάφου-

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο 79

Ενημερωτικό Δελτίο 79 Τεύχος 79 Ιανουάριος - Μάρτιος 2017 1 Συντονιστικό Συμβούλιο Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Άρθρο Η Κληρονομιά μας : Καρναβάλι Λεμεσού Ενημερωτικό Δελτίο 79 Θέματα που απασχόλησαν

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορική αναδρομή του θεσμού της Μουσειακής Αγωγής. Α. Λειτουργία Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Μουσειακής Αγωγής ΛΕΥΚΩΣΙΑ.

Ιστορική αναδρομή του θεσμού της Μουσειακής Αγωγής. Α. Λειτουργία Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Μουσειακής Αγωγής ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Ιστορική αναδρομή του θεσμού της Μουσειακής Αγωγής Α. Προγραμμάτων Μουσειακής Αγωγής ΛΕΥΚΩΣΙΑ Λειτουργία Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Μουσειακής Αγωγής 2014-2015 Εφαρμογή νέου Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λεμεσός μετά την ανάπτυξη τι;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λεμεσός μετά την ανάπτυξη τι; ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λεμεσός μετά την ανάπτυξη τι; O Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου, το Θέατρο Ριάλτο και ο Δήμος Λεμεσού σε επιμέλεια της εικαστικού Μαρίας Λιανού και του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Χριστοφίνη, με τη

Διαβάστε περισσότερα

Τελετή Αποφοίτησης 29 Ιουνίου 2017 Βραβεία

Τελετή Αποφοίτησης 29 Ιουνίου 2017 Βραβεία Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας Τελετή Αποφοίτησης 29 Ιουνίου 2017 Βραβεία 1. Βραβείο Συνεργατισμού ( 350) Απονέμεται στον άριστο σε ήθος τελειόφοιτο μαθητή με την υψηλότερη γενική βαθμολογία. Σταύρου

Διαβάστε περισσότερα

16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΔΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νεολαία Δημοκρατικού Συναγερμού Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 / Αριθμός Φύλλου 234 16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ Η ΝΕΔΗΣΥ σε συνεδρία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 1 Ομιλία Δημάρχου Λεμεσού, κ. Νίκου Νικολαϊδη, στο 13 ο Επιστημονικό Συμπόσιο Προφορικής Ιστορίας, την Παρασκευή, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, στις 7.00 μ.μ στο πολιτικό κέντρο «Π. Σολομωνίδης» με θέμα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2015:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2015: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2015: Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 12 Φεβρουαρίου Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 7.30μ.μ. Πολιτιστικό Κέντρο «ΤΡΑΚΑΣΟΛ» τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου - Τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

5 Οκτωβρίου Θέμα: Διοργάνωση Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών

5 Οκτωβρίου Θέμα: Διοργάνωση Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 4.17.22.14 Αρ. Τηλ.: 22 800813 Αρ. Φαξ: 22 800862 E-mail:ggavriel@moec.gov.cy Διευθυντές/ντριες Γυμνασίων και Λυκείων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Α. Δράσεις που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Πάφος 2017»

Α. Δράσεις που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Πάφος 2017» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ ΣΤΟΧΟΣ 3 ος : Η αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου του συνόλου των κατοίκων της Ευρώπης και η ανάδειξη των κοινών στοιχείων και της πολυμορφίας των ευρωπαϊκών πολιτισμών, μέσα από πολιτιστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2014 20/2 2/3/2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2014 20/2 2/3/2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1 ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2014 20/2 2/3/2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 7.30μ.μ. Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» (πρώην λιθογραφείο Κουβά, οδός Π. Σολομωνίδη, πάροδος Γλάδστωνος) Ο Δήμος Λεμεσού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ.: 1631

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ.: 1631 ΡΕΘΥΜΝΟ: 6/05/2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ.: 1631 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ»

«ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης 2014 2015 Ταυτότητα του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Το Εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: 7.24.07/4 προσ. Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 19 Απριλίου 2011 E-mail:circularsec@schools.ac.cy

Αρ. Φακ.: 7.24.07/4 προσ. Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 19 Απριλίου 2011 E-mail:circularsec@schools.ac.cy ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.24.07/4 προσ. Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 19 Απριλίου 2011 E-mail:circularsec@schools.ac.cy Διευθυντές/Διευθύντριες,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΖΗΛΑΚΟΥ 1 ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ- ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 Για δεύτερη χρονιά, διοργανώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο

Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Φωτογραφία: Ερατώ Καντούνα Μετά από έντονο και μακροχρόνιο προβληματισμό για την αποστολή και σημασία που οφείλει να έχει το Δημοτικό Θέατρο στην πόλη μας, το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα Παγκύπριας Ολυμπιάδας Χημείας για τις τάξεις του Λυκείου

ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα Παγκύπριας Ολυμπιάδας Χημείας για τις τάξεις του Λυκείου Κύριο Σάββα Αντωνίου Αναπλ. Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Λευκωσία, 2 Μαΐου 2014 Αξιότιμε Κύριε Διευθυντά, ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα Παγκύπριας Ολυμπιάδας Χημείας 2013-2014 για

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστούμε τα μέλη της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου (Τμήμα Λεμεσού) για την παραχώρηση φωτογραφιών τους που κοσμούν τη Στέγη την περίοδο αυτή

Ευχαριστούμε τα μέλη της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου (Τμήμα Λεμεσού) για την παραχώρηση φωτογραφιών τους που κοσμούν τη Στέγη την περίοδο αυτή Καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για το κόψιμο της ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 26/1/2013 ώρα 11πμ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Λεμεσό Παρευρισκόμενοι ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΜΕΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας

Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας Τελετή Αποφοίτησης 29 Ιουνίου 2015 Βραβεία 1. Βραβείο Συνεργατισμού ( 350) με την υψηλότερη γενική βαθμολογία. Πιντιρίσιης Γεώργιος του Γρηγορίου (Γ4) με γενική βαθμολογία

Διαβάστε περισσότερα

Λευκωσία, 13 Μαΐου 2010 ρα Ζήνα Πουλλή ιευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Λευκωσία, 13 Μαΐου 2010 ρα Ζήνα Πουλλή ιευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Λευκωσία, 13 Μαΐου 2010 ρα Ζήνα Πουλλή ιευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Αξιότιμη Κυρία, ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα Παγκύπριας Ολυμπιάδας Χημείας 2009 2010 για τις τάξεις Α, Β και

Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 5.00μ.μ. Εγκαίνια και φωταγώγηση του χωριού από το Δήμαρχο Λεμεσού κ. Ανδρέα Χρίστου. Συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 5.00μ.μ. Εγκαίνια και φωταγώγηση του χωριού από το Δήμαρχο Λεμεσού κ. Ανδρέα Χρίστου. Συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού Χριστουγεννιάτικο Χωριό των Θαυμάτων Χώρος στάθμευσης Εναερίου Χριστουγεννιάτικο Χωριό των Θαυμάτων Σάββατο 24 Νοεμβρίου 5.00μ.μ. Εγκαίνια και φωταγώγηση του χωριού από το Δήμαρχο Λεμεσού κ. Ανδρέα Χρίστου.

Διαβάστε περισσότερα

B Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Μικροί Ερευνητές Για Το Περιβάλλον»

B Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Μικροί Ερευνητές Για Το Περιβάλλον» 00 1 2 Οργανωτική Επιτροπή Γιώργος Γεωργίου, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Ηλίας Ηλία, Συντονιστής Συνεδρίου Δρ Ανδρέας Χατζηχαμπής, Επιστημονικός Διευθυντής ΚΥΚΠΕΕ Δρ Δήμητρα Χατζηχαμπή, Υπεύθυνη Προγραμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητικό Κέντρο Λεμεσού Νέες προοπτικές στην αρχειακή και ιστορική έρευνα

Ερευνητικό Κέντρο Λεμεσού Νέες προοπτικές στην αρχειακή και ιστορική έρευνα Νέες προοπτικές στην αρχειακή και ιστορική έρευνα Με την έναρξη των εργασιών του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου, Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού στην ανακαινισμένη πρώην Οικία Έπαρχου, ο Δήμος

Διαβάστε περισσότερα

Διάλεξη από τον κοινωνιολόγο Ανδρέα Παναγιώτου με θέμα τον Βασίλη Μιχαηλίδη

Διάλεξη από τον κοινωνιολόγο Ανδρέα Παναγιώτου με θέμα τον Βασίλη Μιχαηλίδη Ως είδηση Διάλεξη από τον κοινωνιολόγο Ανδρέα Παναγιώτου με θέμα τον Βασίλη Μιχαηλίδη Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από τον θάνατο του Βασίλη Μιχαηλίδη, έτσι το 2017 αποτελεί για τον Δήμο Λεμεσού σημαδιακή

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Νοεμβρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο www.gcsc.ac.cy. 2 Οκτωβρίου. 10 Νοεμβρίου.

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Νοεμβρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο www.gcsc.ac.cy. 2 Οκτωβρίου. 10 Νοεμβρίου. The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Οκτώβριος 2014 - Τεύχος 43 2 Οκτωβρίου Γίνονται οι εκλογές για ανάδειξη προέδρου και αντιπροέδρου κάθε τμήματος. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

1. Επικύρωση των πρακτικών των πιο κάτω συνεδριών του Δημοτικού Συμβουλίου:

1. Επικύρωση των πρακτικών των πιο κάτω συνεδριών του Δημοτικού Συμβουλίου: Αρ Φακ: 6.31.01 21 Οκτωβρίου 2010 Κυρίους Σταύρο Γερολατσίτη, Αντιδήμαρχο Μαρία Πασχάλη Φρόσω Γεωργιάδου Ανδρούλα Αντωνίου Στέλλα Σουρμελή Χάρια Παπαγεωργίου Γεώργιο Χρυσάνθου Βαλεντίνο Πολυκάρπου Στέλλα

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου

Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου Σάββατο 10 Ιουλίου έως Κυριακή 25 Ιουλίου Έκθεση αγιογραφίας από 25 Αγιογράφους - μέλη της Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ.) Στο Παλιό Σχολείο του Κάστρου Ώρες

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστική Χαρτογράφηση της Λεμεσού

Πολιτιστική Χαρτογράφηση της Λεμεσού Πολιτιστική Χαρτογράφηση της Λεμεσού Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΤΗΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 2

Διαβάστε περισσότερα

Καλοκαίρι 2013 - Αθλητισμός - Πολιτισμός - Βιβλιοθήκες Παναγιώτης Τροκάνας Πρόεδρος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.

Καλοκαίρι 2013 - Αθλητισμός - Πολιτισμός - Βιβλιοθήκες Παναγιώτης Τροκάνας Πρόεδρος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμος Θερμαϊκoύ ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Καλοκαίρι 2013 - Αθλητισμός - Πολιτισμός - Βιβλιοθήκες Παναγιώτης Τροκάνας Πρόεδρος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 - Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Ιουνίου - 7ο Πανελλήνιο Παιδικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 2014-2015 ΣΤΟΧΟΙ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ Να συλλέγει, συντηρεί, κατηγοριοποιεί και προβάλλει παιδικά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σάββατο 6 Φεστιβάλ Παιδιού Δημόσιος Κήπος (Δημοτικό Μέγαρο) Ώρα: 6:00 μ.μ. Οργανωτής: Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας Παιδιού Πάφου.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σάββατο 6 Φεστιβάλ Παιδιού Δημόσιος Κήπος (Δημοτικό Μέγαρο) Ώρα: 6:00 μ.μ. Οργανωτής: Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας Παιδιού Πάφου. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ Δευτέρα 1 «Γιορτή Κατακλυσμού» 2015 - (3η ημέρα / λήξη) α) Παραδοσιακά Θαλάσσια Αγωνίσματα Λιμανάκι, Κάτω Πάφος Ώρα: 4:00 μ.μ. Οργανωτές: Δήμος Πάφου, σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2013 - Τεύχος 31

Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2013 - Τεύχος 31 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2013 - Τεύχος 31 17 Μαΐου Το σχολείο συμμετέχει με επιτυχία σε Αθλητική Hμερίδα μεταξύ μαθητών ιδιωτικών σχολείων.

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16

Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16 1 Φεβρουαρίου Στα πλαίσια της ανάληψης της Ευρωπαϊκής Προεδρίας, το δεύτερο εξάμηνο του

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ. Ενημερωτικό Δελτίο. Φυλακισμένα Μνήματα. Επίσκεψη στα. The G C School of Careers

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ. Ενημερωτικό Δελτίο. Φυλακισμένα Μνήματα. Επίσκεψη στα. The G C School of Careers The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάιος 2012 - Τεύχος 19 Επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ Ο μαθητής της 3 Μπλε, Κωνσταντίνος

Διαβάστε περισσότερα

Υποστήριξη και συνεργασία τοπικών βιβλιοθηκών στο περιβάλλον της Κύπρου. Μάριος Ζέρβας & Βαρβάρα Αριστείδου

Υποστήριξη και συνεργασία τοπικών βιβλιοθηκών στο περιβάλλον της Κύπρου. Μάριος Ζέρβας & Βαρβάρα Αριστείδου Υποστήριξη και συνεργασία τοπικών βιβλιοθηκών στο περιβάλλον της Κύπρου Μάριος Ζέρβας & Βαρβάρα Αριστείδου 1 Υποστήριξη και συνεργασία τοπικών βιβλιοθηκών στο περιβάλλον της Κύπρου Το περιβάλλον της Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Περισσότερα. στις ιστοσελίδες μας. στο www.gcsc.ac.cy. Ιανουαρίου. 8 Νοεμβρίου.

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Περισσότερα. στις ιστοσελίδες μας. στο www.gcsc.ac.cy. Ιανουαρίου. 8 Νοεμβρίου. The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2014 - Τεύχος 44 8 Νοεμβρίου Ο Στέλιος Μιχαηλίδης, διακρίνεται με έπαινο στον επαρχιακό ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Για την σχολική χρονιά 2014-2015 πραγματοποιούνται τα κάτωθι προγράμματα : Α) ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Γερμανικού και Μυλλέρου Μεταξουργείο Δήλωση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ πρόσκληση Ημερομηνία Σάββατο, 3 Μαΐου 2014 Ώρα 9:30-17:00 Τοποθεσία Αίθουσα Β108 Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» Λεωφόρος Πανεπιστημίου 1 2109 Αγλαντζιά Ιστοσελίδα logipaignion.cs.ucy.ac.cy

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

Πρόγραμμα ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Πρόγραμμα ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Μουσείο Αργυροτεχνίας - νέο μέλος στο Δίκτυο Μουσείων ΠΙΟΠ Αθήνα Σεπτέμβριος 2016 14/9, 20:30 Προβολή ταινίας και έκθεση «1922» Εκδήλωση μνήμης της Μικρασιατικής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΕ. ^^ ζωντανεύει η παράδοση, η ιστο. Η^ μας, φιλοδοξούν να δημιουρ. ^t Η^ να ψηφιακό φωτογραφικό άλ. Η μπουμ, μέσα από το οποίο θα

ΟΛΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΕ. ^^ ζωντανεύει η παράδοση, η ιστο. Η^ μας, φιλοδοξούν να δημιουρ. ^t Η^ να ψηφιακό φωτογραφικό άλ. Η μπουμ, μέσα από το οποίο θα ΟΛΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΜΠΟΥΜ Έκκληση σ' όλους να συνεισφέρουν στη διάσωση ιης ιστορικής μνήμης και ίου πολιτισμού νια τις μελλοντικές γενιές, απευθύνει ο δρ Μαρίνος Ιωαννίδης Γης Άντρης Κούννου andri.kounnou@imhbusiness.com

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Δελτίο ενημέρωσης για τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες της Σχολής κατά το μήνα Νοέμβριο 2018

Θέμα: Δελτίο ενημέρωσης για τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες της Σχολής κατά το μήνα Νοέμβριο 2018 Θέμα: Δελτίο ενημέρωσης για τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες της Σχολής κατά το μήνα Νοέμβριο 2018 ΗΜΕΡΑ/ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Τρίτη 30/10 Πέμπτη 1/11 Test Horizon στους μαθητές Γ Γυμνασίου.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ 4 η ΕΚΘΕΣΗ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» Το ΠΠΚΑ απέσπασε για άλλη μια φορά τιμητική διάκριση ανάμεσα σε 200 εκθέτες Το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλεξάνδρειας

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου. Δρ. Δημήτρη Κοντίδη. στην Τελετή Αποφοίτησης. Εξοχότατε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Χαιρετισμός Προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου. Δρ. Δημήτρη Κοντίδη. στην Τελετή Αποφοίτησης. Εξοχότατε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χαιρετισμός Προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Δρ. Δημήτρη Κοντίδη στην Τελετή Αποφοίτησης Τετάρτη και Πέμπτη, 19-20 Ιουνίου 2013, Λεμεσός Εξοχότατε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, Έντιμε κύριε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑ 1

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑ 1 ΣΕΛΙΔΑ 1 ΓΕΝΝΑΡΗΣ - ΜΑΡΤΗΣ 2009, ΤΕΥΧΟΣ 53 Η Α' Τεχνική Σχολή η οποία, μαζί με τα (προς κατεδάφιση) κτίρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης και του παλιού Νοσοκομείου, θα αποτελέσουν τον πυρήνα ανάπτυξης της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ Μήνυμα Μιχάλη Χατζημιχαήλ για τον εθελοντισμό Όταν ένας συνάνθρωπος μας ή μια ομάδα ανθρώπων γύρω μας χρειάζεται βοήθεια κι εμείς αρνηθούμε, τότε οι λέξεις αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια,

Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτό θέατρο Δ.Κ. Μελισσίων Θεατρική Παράσταση του Β ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ Μελισσίων

Ανοιχτό θέατρο Δ.Κ. Μελισσίων Θεατρική Παράσταση του Β ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ Μελισσίων Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014, ώρα 18:00 µ.µ. - 22:00 µ.µ. Πολιτιστικό Κέντρο Δ.Κ. Μελισσίων (Αίθουσα 2ου ορόφου) Έκθεση Ζωγραφικής από τον Σύλλογο "Άγιος-Γεώργιος Γκιούλµπαξε" Πέµπτη 12 Ιουνίου 2014, ώρα 19:00

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ με έργα εμπνευσμένα από το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Πινακοθήκη Λεμεσού

ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ με έργα εμπνευσμένα από το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Πινακοθήκη Λεμεσού ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ με έργα εμπνευσμένα από το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Πινακοθήκη Λεμεσού ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «Πάνος Σολομωνίδης»

Διαβάστε περισσότερα

16η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση

16η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση 16η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση Στα πλαίσια της 16 ης Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συμμετέχει με δικό του περίπτερο με θέμα: «Έτος Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης» Το

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΥΣΦΜ ΑΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ 1. ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ -2016 (3-7 Αυγούστου ) 2. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΟΣ ΕΙΣ ΟΧΗΣ ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΤΥΧΙΟ Μαυρίκιου Πετρούλα ιδακτορικό

ΕΤΟΣ ΕΙΣ ΟΧΗΣ ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΤΥΧΙΟ Μαυρίκιου Πετρούλα ιδακτορικό ΕΤΟΣ ΕΙΣ ΟΧΗΣ ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΤΥΧΙΟ 1992-1993 Μαυρίκιου Πετρούλα ιδακτορικό Χειµερινό Εξάµηνο 1997-1998 Ανδρέου Αιµιλία Μάστερ Ζάνου ήµητρα Μάστερ Ζήκκος Ηλίας Μάστερ Κορέλλη Σωτηρούλα Μάστερ Κουζάρης Στυλιανός

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Χαιρετισμός. Αγαπητές φίλες και φίλοι, Χαιρετισμός Αγαπητές φίλες και φίλοι, Με μεγάλη μας χαρά, σας παρουσιάζουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχει σχεδιάσει ο Δήμος μας με την επιμέλεια του Ν.Π. ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ και σε συνεργασία με Συλλόγους

Διαβάστε περισσότερα

OLYMPIC DAY RUN ΚΟΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ POKKA COFFEE

OLYMPIC DAY RUN ΚΟΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ POKKA COFFEE OLYMPIC DAY RUN ΚΟΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ POKKA COFFEE ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ - Απόσταση 5.800m Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011 ΏΡΑ:18:00 1 9 ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 41+ ΒΕΤΕΡ ΠΔ Λ/ΣΙΑ ΓΣΠ 18:17 1 ος

Διαβάστε περισσότερα

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Η Σοφία η μέλισσα ταξίδεψε και έπαιξε με παιδιά έξι Δημοτικών σχολείων στις επαρχίες της Κύπρου. Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2015

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Η Σοφία η μέλισσα ταξίδεψε και έπαιξε με παιδιά έξι Δημοτικών σχολείων στις επαρχίες της Κύπρου. Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2015 ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Επικοινωνία: Γραφείο Επικοινωνίας Τομέας Προώθησης και Προβολής, Πανεπιστήμιο Κύπρου Τηλ. 22894304 ηλ. διεύθυνση: prinfo@ucy.ac.cy ιστοσελίδα: www.pr.ucy.ac.cy ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Λευκωσία,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΙΘ. ΑΘΛΗΤΗ ΧΡΟΝΟΣ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΡΕΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΟΝΟΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Θρησκευτικά B Δημοτικού (Μέρος Α ) Ομορφος κόσμος ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Θρησκευτικά Β Δημοτικού Ομορφος κόσμος (Μέρος A ) Συγγραφική ομάδα:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 19ης ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 19ης ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 19ης ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ 2018 - Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 2123831 ΡΟΥΒΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΧΡΥΣΟ 3127692 HADJIDEMETRIOU EVANGELOS ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟ 2123453 ΚΑΡΑΤΣΙΟΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΧΡΥΣΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2 Μαρτίου Δείπνο Συνδέσμου Γονέων με το Προσωπικό του Σχολείου Με δέος

Διαβάστε περισσότερα

16 η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση

16 η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση 16 η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση Στα πλαίσια της 16 ης Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συμμετέχει με δικό του περίπτερο με θέμα: «Έτος Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης»

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΑΚΑΚΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2017 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΑΚΑΚΙΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΑΚΑΚΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2017 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΑΚΑΚΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΑΚΑΚΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 207 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΑΚΑΚΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 207 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 207 2 3 4 5 6 7 8 9 0 2 3 4 5 6 7 8 9 20 2 22 23 24 25 26 27 28 29 30 3 ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ Γ3 :.Περιτομή του

Διαβάστε περισσότερα

28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ) Α/Α Ο Ν Ο Μ Α Τ Ε Π Ω Ν Υ Μ Ο Σ Χ Ο Λ Ε Ι Ο ΥΠΟΓΡΑΦΗ

28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ) Α/Α Ο Ν Ο Μ Α Τ Ε Π Ω Ν Υ Μ Ο Σ Χ Ο Λ Ε Ι Ο ΥΠΟΓΡΑΦΗ ημερίδα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Θ.Ο.Κ. «Ετοιμάζοντας μια θεατρική παράσταση με μαθητές» 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ) Α/Α Ο Ν Ο Μ Α Τ Ε Π Ω Ν Υ

Διαβάστε περισσότερα

Το Θέατρο στο Δημοτικό Σχολείο Θεατρική Παράσταση: «Οι μύθοι του Αισώπου»

Το Θέατρο στο Δημοτικό Σχολείο Θεατρική Παράσταση: «Οι μύθοι του Αισώπου» ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Σχολείο : 14 ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης Τίτλος/Θέμα Προγράμματος Το Θέατρο στο Δημοτικό Σχολείο Θεατρική Παράσταση: «Οι μύθοι του Αισώπου» Τάξεις ή Τμήματα συμμετοχής:

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα :Βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, με έμφαση στην ανάπτυξη κινήτρων

Θέμα :Βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, με έμφαση στην ανάπτυξη κινήτρων ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΡΩΝ Σχολική Χρονιά 2018-2019 Θέμα :Βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, με έμφαση στην ανάπτυξη κινήτρων ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ Διάγνωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ 2017 ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ. Ο Δήμος Λεμεσού και το Πανεπιστήμιο Frederick σας προσκαλούν στη διάλεξη με θέμα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ 2017 ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ. Ο Δήμος Λεμεσού και το Πανεπιστήμιο Frederick σας προσκαλούν στη διάλεξη με θέμα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ 2017 ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Ο Δήμος Λεμεσού και το Πανεπιστήμιο Frederick σας προσκαλούν στη διάλεξη με θέμα Ο Βασίλης Μιχαηλίδης για μας σήμερα που θα δοθεί από τον

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Ιανουαρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Ιανουαρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Δεκέμβριος 2017 - Τεύχος 72 1 Δεκεμβρίου Παραδίδονται τα λεφτά που μαζεύτηκαν για τον Ραδιομαραθώνιο από τον Πρόεδρο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΘΟΥΛΑ ΜΠΑΚΟΛΗ ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΑ ΑΡΜΕΝΗ

ΑΝΘΟΥΛΑ ΜΠΑΚΟΛΗ ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΑ ΑΡΜΕΝΗ Η ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΟΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΘΟΥΛΑ ΜΠΑΚΟΛΗ ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΑ ΑΡΜΕΝΗ Η παρούσα βάση δεδομένων έχει ως αντικείμενο την καταγραφή των πατριδοτοπικώνεθνοτοπικών-πολιτιστικών σωματείων που εδρεύουν σ όλο τον

Διαβάστε περισσότερα

ALPHA BANK CYPRUS LTD ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2016

ALPHA BANK CYPRUS LTD ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2016 ALPHA BANK CYPRUS LTD ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2016 H Alpha Bank Cyprus Ltd μέσα από τα Προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τα οποία επικεντρώνονται στο Ανθρώπινο Δυναμικό, το Περιβάλλον και την Κοινωνία,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» IΣΤΟΡΙΚΟ Tο Κοινωφελές Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», αναγνωρίζοντας τις δραστηριότητές

Διαβάστε περισσότερα

2013-2014. Παρουσίαση ομάδων «Εξειδικευμένου Κέντρου Ημέρας Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου» της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.

2013-2014. Παρουσίαση ομάδων «Εξειδικευμένου Κέντρου Ημέρας Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου» της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. 2013-2014 Παρουσίαση ομάδων «Εξειδικευμένου Κέντρου Ημέρας Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου» της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. Βαδίζοντας μαζί για δημιουργία και επικοινωνία Γραφείο Εναλλακτικών Δράσεων Επανένταξης Νέος χώρος

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» ANAPARASTASIS - rendering - animation - VR - stereoscopic presentation

«ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» ANAPARASTASIS - rendering - animation - VR - stereoscopic presentation Harvard Center for Hellenic Studies Κώδικας VENETUS A Studio Παράλληλο Κύκλωμα Ψηφιοποίηση, Τεκμηρίωση και Ανάδειξη κινηματογραφικών συλλογών από το αρχείο του STUDIO-παράλληλο κύκλωμα - Διάδοση της κινηματογραφικής

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΟΜΕΝΕΙΑ Στο πλαίσιο των Πολιτιστικών εκδηλώσεων ΙΔΟΜΕΝΕΙΑ 2017 λειτούργησε η 23 η έκθεση βιβλίου.

ΙΔΟΜΕΝΕΙΑ Στο πλαίσιο των Πολιτιστικών εκδηλώσεων ΙΔΟΜΕΝΕΙΑ 2017 λειτούργησε η 23 η έκθεση βιβλίου. Συγκινητική η παρουσία των νέων και των παιδιών στο εξαήμερο των πολιτιστικών μας εκδηλώσεων οι οποίες πραγματοποιούνται ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι εδώ και τριάντα τέσσερα (34) χρόνια [1984-2017]. Κατάθεση

Διαβάστε περισσότερα

Η συνεδρία θα αρχίσει στις 6.30 μμ ΑΚΡΙΒΩΣ. Τα θέματα (1) και (2) αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 7.30 μμ.

Η συνεδρία θα αρχίσει στις 6.30 μμ ΑΚΡΙΒΩΣ. Τα θέματα (1) και (2) αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 7.30 μμ. Αρ Φακ: 6.31.01 8 Απριλίου 2019 Κυρίους Γιώργο Χρυσάνθου, Αντιδήμαρχο Χριστάκη Πασχάλη Μάρκο Κληρίδη Μάριο Χαννίδη Ανδρέα Μαϊμάρη Θωμά Βασιλείου Αναστάσιο Κακουλλή Μάκη Συμεού Φρόσω Γεωργιάδου Μέλη Χρύσω

Διαβάστε περισσότερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟ.ΛΕΣΧ.ΗΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟ.ΛΕΣΧ.ΗΣ Κείμενα- Φωτογραφίες Δημήτρης Σοφιανός Η ιστορία της Φωτο.Λεσχ.Ης Με την ανάρτηση αυτή αρχίζει να γράφεται, συνοπτικά, η ιστορία της ΦΩΤΟγραφικήςΛΕΣΧης της Ηλιούπολης. Tον Μάιο του 2011 ιδρύθηκε η ΦΩΤΟ.ΛΕΣΧ.Η

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Επιµόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης στα Αναλυτικά Προγράµµατα (Κεντρικές Επιμορφώσεις) 2013-2014

Θέμα: Επιµόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης στα Αναλυτικά Προγράµµατα (Κεντρικές Επιμορφώσεις) 2013-2014 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους κατά 15% στα πλαίσια του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΠΑΣΧΑ 2013»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΠΑΣΧΑ 2013» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΠΑΣΧΑ 2013» Ο Δήμος Λαρισαίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις «ΠΑΣΧΑ 2013» ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 7.30 το απόγευμα

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος Διημερευόντων Φαρμακείων Πάφου 18/2/2013-31/4/2013

Κατάλογος Διημερευόντων Φαρμακείων Πάφου 18/2/2013-31/4/2013 1 / 6 18/2/13 Δευ 526 Βαρναβίδου Σταυρούλλα Νικολάου Νικολαϊδη 62 19/2/13 Τρι 689 Ηρακλέους Μαίρη Ακαμαντίδος 31 Α 20/2/13 Τετ 647 Κύρου Χαριτίνη Νεοφύτου Νικολαϊδη 18 683 Πιστέντη - Ιουλιανού Άντρη Τάφοι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 1 ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ 2016-2017 ΛΥΚΕΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ, Β.Δ.Α ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ 2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

«ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ»

«ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ» ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011: ΥΕ/ΥΑ/ΕΤΕ/01.2012 Δράση [Αρ. 4] "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ" ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: «ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ» συγχρηματοδοτείται από

Διαβάστε περισσότερα

«Υποστηρίξτε τη δράση µας»

«Υποστηρίξτε τη δράση µας» «Υποστηρίξτε τη δράση µας» 1 Λαιµός, 18 Φεβρουαρίου 2012 Αγαπητοί φίλοι, υποστηρικτές και συνεργάτες, Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών είναι πάνω από 11 χρόνια σηµείο αναφοράς για νέους από την ευρύτερη

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Βασικοί άξονες (1) Η συμβολή του ΕΚΠΑ στην επιστήμη και στην έρευνα. Η

Διαβάστε περισσότερα

Φωταγώγηση της Πόλης και του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου. Έλκηθρο του Άη Βασίλη. Χριστούγεννα στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου

Φωταγώγηση της Πόλης και του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου. Έλκηθρο του Άη Βασίλη. Χριστούγεννα στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου Φωταγώγηση της Πόλης και του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 5.00μ.μ. Παιδική Χορωδία του Παπαδάκειου Δημοτικού Ωδείου Λεμεσού Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων του Παπαδάκειου Δημοτικού Ωδείου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 1 KM & 5 KM ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 20/9/2014 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΕ-ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 1 KM & 5 KM ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 20/9/2014 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΕ-ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 5 ΧΛΜ POSITION ### Male OSCAR SOSSA 2/11/1971 40-49 Ετών βετεράνων / 40-49 years old male Π Δ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 41 4 ### Male ΧΑΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 2/1/1986 19-29 Ετών ανδρών / 19-29 years old male Π

Διαβάστε περισσότερα

20η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ 5-9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

20η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ 5-9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 5135064 PYRGAS EROTOKRITOS Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΕΜΕΣΟΣ 14/04/2019 ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ 10:30-11:30 251 5145003 ΒΟΣΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΕΜΕΣΟΣ 14/04/2019 ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ 10:30-11:30 251 5145077 ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΟΛΑΝΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής για τα παιδιά της Δ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης στη

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής για τα παιδιά της Δ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης στη Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής για τα παιδιά της Δ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης στη Λευκωσία Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Λευκωσίας 2012-2013

Διαβάστε περισσότερα

Κοπή της βασιλόπιττας

Κοπή της βασιλόπιττας Κοπή της βασιλόπιττας Πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2014 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για τη κοπή της βασιλόπιτας. Το παρών τους έδωσαν Δήμαρχοι, Βουλευτές, Δημοτικοί

Διαβάστε περισσότερα

Ανασκόπηση. Έργου Κεπάκυ Ενώνουμε τα χέρια χτίζουμε χαρά

Ανασκόπηση. Έργου Κεπάκυ Ενώνουμε τα χέρια χτίζουμε χαρά Ανασκόπηση Έργου Κεπάκυ 2017 Ενώνουμε τα χέρια χτίζουμε χαρά Ανασκόπηση Έργου Κεπάκυ 2017 Αγαπητοί φίλοι, Με ικανοποίηση σας παρουσιάζουμε εν συντομία το έργο του ιδρύματος μας για το 2017, που κλείνουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ - Τι είναι τα Πολύκεντρα Νεολαίας;

ΕΙΣΑΓΩΓΗ - Τι είναι τα Πολύκεντρα Νεολαίας; ΕΙΣΑΓΩΓΗ - Τι είναι τα Πολύκεντρα Νεολαίας; Τα Πολύκεντρα Νεολαίας είναι πρόγραμμα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, που λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια. Τα Πολύκεντρα Νεολαίας είναι χώροι ελεύθερης έκφρασης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΛΓΕΒΡΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΛΟΓΙΚΑ, ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ 7 ΑΝΔΡΕΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΛΓΕΒΡΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΛΟΓΙΚΑ, ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ 7 ΑΝΔΡΕΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ 1 ΑΒΕΡΚΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΘΕΩΡΗΜΑΤΩΝ 2 ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΜΑΡΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ 3 ΑΛΑΧΟΥΖΑΚΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΘΕΩΡΗΜΑΤΩΝ 4 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ. Η Ελένη, η Σοφία, η Βασιλική, η Ειρήνη, ο Κωνσταντίνος, ο Απόστολος και ο Αλέξανδρος χαιρετούν τους φίλους τους

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ. Η Ελένη, η Σοφία, η Βασιλική, η Ειρήνη, ο Κωνσταντίνος, ο Απόστολος και ο Αλέξανδρος χαιρετούν τους φίλους τους ΕΝΟΤΗΤΑ 1 Καλημέρα! A ΜΕΡΟΣ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ Α. ΔΙΑΛΟΓΟΣ Καλημέρα! Η Ελένη, η Σοφία, η Βασιλική, η Ειρήνη, ο Κωνσταντίνος, ο Απόστολος και ο Αλέξανδρος χαιρετούν τους φίλους τους Καλημέρα,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ Π. ΕΥΜΕΝΙΟΥ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ Π. ΕΥΜΕΝΙΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ Π. ΕΥΜΕΝΙΟΥ α/α Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα 1 Ευάγγελος Ευαγγελίδης Δήμαρχος Αραδίππου 2 Χριστάκης Λιπέρης Πρώην Δήμαρχος Αραδίππου 3 Ανδρέας Τράττος Πρώην Δήμαρχος Αραδίππου 4 Χριστόδουλος

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Βοηθών Διευθυντών Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάλογος Συμμετοχόντων

Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Βοηθών Διευθυντών Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάλογος Συμμετοχόντων Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Βοηθών Διευθυντών Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης 2013-2014 Κατάλογος Συμμετοχόντων Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΗΜΕΡΑ - ΟΜΑΔΑ 1 ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα