Ενυδρειοπονικό Ηλιακό πάρκο Λαμίας (Ελλάδα) Παραγωγή τροφής σε αρμονία με τον άνθρωπο, τη φύση και το περιβάλλον.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ενυδρειοπονικό Ηλιακό πάρκο Λαμίας (Ελλάδα) Παραγωγή τροφής σε αρμονία με τον άνθρωπο, τη φύση και το περιβάλλον."

Transcript

1 Ενυδρειοπονικό Ηλιακό πάρκο Λαμίας (Ελλάδα) Παραγωγή τροφής σε αρμονία με τον άνθρωπο, τη φύση και το περιβάλλον.

2 Στο χώρο της Λαμίας με τη χρηματοδότηση της ΕΕ δημιουργείται μια μακροπρόθεσμη ανάπτυξη στη γεωργία, η οποία αποσκοπεί στα εξής παρακάτω: Δημιουργία υγιεινών και ανταγωνιστικών τροφίμων, χωρίς βλάβη του περιβάλλοντος από τοξικά, φυτοφάρμακα και λιπάσματα, με την ελάχιστη κατανάλωση νερού. Σχεδόν όλη η ενέργεια που θα καταναλώνεται στο θερμοκήπιο, θα παράγεται από μόνη της.

3 Περιεχόμενα 1. Φιλοσοφία Τι συγκεκριμένα κάνει το Ενυδρειοπονικό Ηλιακό πάρκο; Που βρίσκεται το αγροτεμάχιο; Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα της λειτουργίας του πάρκου στο χώρο της Λαμίας;/ Ποιά ειναι τα πλεονεκτήματα για την Ελληνική κοινωνία; Ποιά είναι η βασική έννοια λεπτομερώς; Πώς λειτουργεί; 2. Διαδικασία Πώς θα οργανωθεί η κατασκευής του πάρκου; Ποιός είναι ο υπεύθυνος της διαχείρισης; 3. Μέλη/Εμπλεκόμενοι Ποιοί είναι οι εμπλεκόμενοι και οι αρμοδιότητές τους στο έργο; Ποιοί είναι οι πιθανοί επενδυτές; 4. Κόστος και Απόδοση Ποιός πληρώνει τι. Ποιός κερδίζει;

4 1. Φιλοσοφία 1.1 Τι συγκεκριμένα κάνει το Ενυδρειοπονικό Ηλιακό πάρκο ; Μεταξύ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης βρίσκεται η Λαμία. Εκεί θα κατασκευαστούν 20 θερμοκήπια σε μια έκταση m 2.Η Λαμία έχει κατοίκους. Τα Ενυδρειοπονικά Ηλιακά πάρκα είναι θερμοκήπια τελευταίας τεχνολογίας. Το ενυδρειοπονικό ηλιακό θερμοκήπιο επιτρέπει την ταυτόχρονη παραγωγή των λαχανικών, των ψαριών και της ηλιακής δύναμης. Το τάισμα των ψαριών γίνεται απο το σύστημα ειδάλλως, οι υλικοί κύκλοι του συστήματος κλείνουν. Είναι ένα ενσωματωμένο τροφο-ενεργειακό σύστημα. Τα τρόφιμα παράγονται από μια ταυτόχρονη παραγωγή ενέργειας. Αυτό οδηγεί σε ένα πολύ χαμηλό ή ακόμα και αρνητικό ίχνος CO 2. Έτσι έχει σαν αποτέλεσμα τα τρόφιμα που παράγονται να έχουν σχετικά χαμηλό ενεργειακό κόστος. Δημιουργούνται υγιεινά και ανταγωνιστικά τρόφιμα, χωρίς να βλάπτουν το περιβάλλον από τοξικά, φυτοφάρμακα και λιπάσματα, με την ελάχιστη κατανάλωση νερού. Το ενυδρειοπονικό ηλιακό θερμοκήπιο προσφέρει νέες ουσιαστικές θέσεις εργασίας και στο έδαφος και στην περιοχή Το ενυδρειοπονικό ηλιακό θερμοκήπιο είναι ένας νέος και μοναδικός δρόμος. Έχει ταξινομηθεί ως ένα ενσωματωμένο ενεργειακό σύστημα και τομέας εστίασης. Σύμφωνα με τον ορισμό (IFES = Ενσωματωμένα Τρόφιμα και Ενεργειακό Σύστημα, από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO, Η.Ε). Το ενυδρειοπονικό ηλιακό θερμοκήπιο λαμβάνει την απαραίτητη τεχνική και οικονομική υποστήριξη σύμφωνα με τη βεβαίωση του παγκόσμιου λειτουργικου δικτύου και έτσι μ αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η μόνιμη εισαγωγή του στην αγορά.

5 1. Φιλοσοφία 1.2 Που βρίσκεται το αγροτεμάχιο;

6 Ο χώρος είναι απαλλαγμένος από μολυσματικούς παράγοντες Έχει μήκος 430 m και πλάτος 40 m Διαθέτει καλούς άξονες συγκοινωνίας και μεταφορών. Υπάρχει δεξαμενή νερού Το υπάρχον κτήριο μπορεί να ενσωματωθεί στο πάρκο.

7 1. Φιλοσοφία 1.3 Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα της λειτουργίας του πάρκου στο χώρο της Λαμίας;/ Ποιά ειναι τα πλεονεκτήματα για την Ελληνική κοινωνία; Για το χρήστη του ενυδρειοπονικoύ ηλιακού θερμοκηπίου είναι ένα πρωτοποριακό πρότυπο κέντρο για την παραγωγή προϊόντων. Θα δημιουργίσει τουριστικό ενδιαφέρον. Θα χρησιμοποιηθεί ως κέντρο πληροφοριών για εκπαιδευτικούς σκοπούς.τα περιφεριακά εστιατόρια και ξενοδοχεία θα ενδυναμωθούν. Η ΕΕ έχει ένα πρόγραμμα ναυαρχίδων που επεκτείνεται επίσης πέρα από την περιοχή και δείχνει ότι οι νοτιότερες πόλεις μπορούν να ενισχυθούν ενεργά. Σημαντικές διεθνείς επιχειρήσεις τεχνολογίας εμπλέκονται ενεργά στο σχεδιασμό, την ανάθεση και τη διαχείριση... Ο συνυπολογισμός των τοπικών μικρών επιχειρήσεων στη συντήρηση και στη λειτουργία γενικά, προωθεί την αναβάθμιση στην περιοχή. Οι τοπικές επιχειρήσεις και οι φορείς παροχής υπηρεσιών θα υποστηρίξουν τη λειτουργία του ενυδρειοπονικoύ ηλιακού θερμοκηπίου και θα εξασφαλίσουν έτσι το εισόδημα. Αυτό δημιουργεί την ασφάλεια και την πρόοδο. Θα δημιουργήσει μια τοπική προσφορά τροφίμων, ερχόμενη με τον πιό σύντομο τρόπο στον πελάτη. Η γνώση μεταφέρεται μέσω των εμπλεκομένων εταιριών και οι φορείς παροχής υπηρεσιών ενισχύουν όλες τις επιχειρήσεις. Ειναι γνωστό το πόσο καλά το ενυδρειοπονικό ηλιακό θερμοκήπιο υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και ενδυναμόνεται μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών. Νέες θέσεις θα δημιουργηθούν εντός της κοινότητας με θετικό αντίκτυπο στη παραγωγή ψαριών και φυτών. Πολλαπλές θετικές επιδράσεις πέρα από τα σύνορα της Λαμίας.

8 1. Φιλοσοφία 1.4 Ποιά είναι η βασική έννοια λεπτομερώς; Θερμοκήπια Κοινότητα Τρόφημα Τα ενυδρειοπονικά ηλιακά θερμοκήπια είναι κέντρα ευφυής καλλιέργειας. Αναπτύσσουν τις νέες μορφές παραγωγής για τα λαχανικά και τα ψάρια και το καθαρό νερό και εφαρμόζονται άμεσα. (IFES = Ενσωματωμένα Τρόφιμα και Ενεργειακό Σύστημα, ΟργανισμόςΤροφίμων και Γεωργίας (FAO, UN) Τα ενυδρειοπονικά ηλιακά θερμοκήπια παρουσιάζουν ενδιαφέρον τόσο για τους κατοικους της Λαμίας όσο και για την επιστημονική κοινότητα. Καθιερώνεται ένας συνεταιρισμός. Αυτός αναλαμβάνει τα οικονομικά καθήκοντα Αυτή είναι η γενική τάση της λειτουργίας ενός ενυδρειοπονικού ηλιακού θερμοκηπιού : γεγονότα, δίκτυο,εκπαιδευτικά μαθήματα. Εκπαίδευση Σε περίπτωση που υπάρχει υψηλή ανεργία και έλλειψη δεξιοτήτων, η λύση μας είναι η δημιουργία ενός διπλού συστήματος εκμάθησης μέσα στο ενυδρειοπονικό θερμοκήπιο.προγενέστερες γνώσεις θα ενθαρίνονται είτε κοινοτικά είτε μεμονωμένα. Το πρόγραμμα θερμοκηπίων παρουσιάζει καλό χειρισμό, είναι εύχρηστο ως θερμοκήπιο τελευταίας τεχνολογίας, όπως μια ενσωματωμένη εργασία συστημάτων τροφίμων και ενέργειας για την κεντρική αυτόνομη προσφορά τροφίμων. Η ενσωμάτωση της αυτόνομης παραγωγής προϊόντων στην κοινωνία και το κοινωνικό περιβάλλον μας είναι μια σοβαρή προοπτική..

9 1. Φιλοσοφία 1.5 Πώς λειτουργεί; Το θερμοκήπιο είναι παρόμοιο με το Κινέζικο «Chinese Lean Το Greenhouse» (μισάνοιχτο θερμοκήπιο). Το νέο φύλλο αλουμινίου ETFE που καλύπτει το θερμοκήπιο έχει υψηλή εκτατή δύναμη και πίεση. Είναι ανθεκτικό στην πίεση, είναι αυτοκαθαριζόμενο, έχει UV διάφανo και σταθερό με σχεδόν απεριόριστη ζωή. Πολυσύνθετο ηλιακό σύστημα με εσωτερικό PV-Lamelle, χρήση ηλιακής ενέργειας και γεννήτριας θερμότητας. Τα πιάτα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την ψύξη καθώς σκιάζουν το εσωτερικό του θερμοκηπίου. Ο νέος ελαφρύς Sulpur εγγυάται το τεχνητό φως του ήλιου τη νύχτα! Το φως του Sulpur προωθεί τη ταχεία ανάπτυξη των φυτών δημιουργώντας ένα φάσμα ήλιακού φωτός. Ένα πρόσθετο φύλλο αλουμινίου (PAR) αυξάνει το φωτοσυνθετικό φως. Το τμήμα πράσινου φωτός του ήλιου μετατρέπεται σε καλό κόκκινο φως. Κατά συνέπεια, η φωτοσύνθεση ενισχύεται. Ενυδρειοπονικό Σύστημα σημαίνει: (Υδατοκαλλιέργεια(Ψάρι)+Υδροπονικός(Φυτό)=Ενυδρειοπονικό).

10 2. Διαδικασία 2.1 Πώς θα οργανωθεί η κατασκευής του πάρκου; Οικονομικός, Χρηματικός Σχεδιασμός Αρχιτέκτονες Σχεδιαστές Επιστήμονες Πάροχοι Υπηρεσιών Ευρωπαϊκή Επιτροπή Günther H. Oettinger Έργο και χρηματοδότηση σπόρου Έκταση m² Λαμία-Ελλάδα Βασικό Έργο Κατασκευαστικές Εταιρίες Διαχείριση πάρκων Πωλήσεις προϊόντων Συντονιστές στην Ελλάδα Εφαρμογή Έργου Εταιρία / Συνεταιρισμός / ltd. ενυδρειοπονικό ηλιακό θερμοκήπιο Customers on side Πελάτες Λιανική Διανομείς Εστιατόρια

11 2. Διαδικασία 2.2 Ποιός είναι ο υπεύθυνος της διαχείρισης; EBF GmbH (Holding) Ένωση E-greenhouse Ευρωπαική Επιτροπή Günther H. Oettinger ενυδρειοπονικό ηλιακό θερμοκήπιο eg Αρμόδιος για την ανάπτυξη της έννοιας, πλάνο, εφαρμογή των ενυδρειοπονικών ηλιακών θερμοκηπίων. Αρμόδιος για την έρευνα αγοράς, τις οικονομικές βασικές αρχές και τον οικονομικό σχεδιασμό στην αρχική φάση. Βαθμιαία παράδοση της ευθύνης στο ομο-ενυδρειοπονικό ηλιακό πάρκο Lamia. Ευθύνη για τη διατήρηση και την ανάπτυξη της έννοιας του ενυδρειοπονικού ηλιακού πάρκου. Υποστήριξη με χρηματοδότηση στην αρχική φάση. Ελέγχοντας και παρακολουθώντας κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, της εφαρμογής και την έναρξη της επιχείρησης (Δυνατότητα για τα έτη 5) Συνεταιρισμός που διευθύνει την επιχείρηση. Θα υποστηρίζεται από όλα τα μέλη και συνεργάτες των ηλιακών πάρκων. Αρμόδιος για την ενσωμάτωση των τοπικών συνεργατών στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Βαθμιαία πέρα από τη διαχείριση των ηλιακών πάρκων ανάλογα με την ανάπτυξη προγράμματος.

12 3. Μέλη/Εμπλεκόμενοι 3.1 Ποιοί είναι οι εμπλεκόμενοι και οι αρμοδιότητές τους στο έργο; Rudolf Eisl Ιδιοκτήτης γραφείου εφαρμοσμένης μηχανικής για το Σπίτι και την Ενεργιακή Τεχνολογία. Πρόσωπο επαφών για τη συνεργασία και τη διαχείριση του προγράμματος. Νίκος Μαυρογιαννάκης / Αθήνα Αναλυτής και σχεδιαστής λογισμικού Επαφή για συνεργασία της Ελλάδας. Albert Gothe Αρχιτέκτονας και τεχνικός Διευθυντής επιχείρησης. Επαφή για την οικοδόμηση κτηρίου και την ανάπτυξη έννοιας. Συνεργάτες Michael Reiprich Ειδικός για το νερό τα ψάρια και το περιβάλλον. Επαφή για το συντονισμό και τη επίβλεψη των συνεργατών στην Ελλάδα Franz Schreier Φυσικός. Ιδιοκτήτης EBF επιχείρησης με εστίαση στην ενεργοαποδοτική παραγωγή προϊόντων. Επαφή για τον τεχνικό εξοπλισμό οικοδόμησης.

13 3. Μέλη/Εμπλεκόμενοι 3.2 Ποιοί είναι οι πιθανοί επενδυτές; Οι επιχορηγήσεις της ΕΕ βοηθούν να πάρουν την αρχική χρηματοδότηση του προγράμματος. Επενδυτές, εταιρικοί χορηγοί απαιτούντε ως προμηθευτές για το Θερμοκήπιο. Για τις μικρότερες επιχειρήσεις που θέλουν να καθιερώσουν την ύπαρξή τους στο ενυδρειοπονικό ηλιακό πάρκο,θα γίνουν συνομιλίες με τους επενδυτές στο ξεκίνημα. Επενδυτές που ακόμα ψάχνουν να επενδύσουν στο ενυδρειοπονικό ηλιακό πάρκο. Υπάρχουν επαφές με επενδυτές υπό εξέλιξη.

14 4. Κόστος και Απόδοση 4.1 Ποιός πληρώνει τι; Ποιός κερδίζει; Pos Was Το συνολικό κόστος για την κατασκευή των 20 θερμοκηπίων σε κάθε μια περίπτωση εργασίας των εγκαταστάσεων όπως: επεξεργασία φυτών, επεξεργασία ψαριών, κοινωνικού κτηρίου,εξωτερικές εγκαταστάσεις, αρχιτεκτονική, μηχανική, αξιολόγηση και συμβουλές, ανερχεται περίπου στα 6.5 εκατομμύρια Ευρώ. Αρχικά, θα χρειαστούν Ευρώ από τη χρηματοδότηση της ΕΕ και τα οποία θα χορηγηθούν για την επένδυση της ανάπτυξης του έργου.. Κατά τη διάρκεια της φάσης του έργου όπως υποδεικνύεται στον ανωτέρω πίνακα οι δαπάνες εξετάζονται και οι περαιτέρω επενδυτές και οι χορηγοί ρωτιούνται. Kosten netto 1 Kosten für Grundstück & Herrichten und Erschließen (KG 100 & 200) ,00 2 Kosten für Baukonstruktion & technische Anlagen (KG 300 & 400) ,00 3 Kosten für Außenanlagen (KG 500) ,00 4 Kosten für Architektur- und Ingenieurleistungen (KG730) ,00 5 Kosten für Gutachten und Beratung (KG749) ,00 6 Gesamtkosten über alle Kostengruppen ,00 Το ενυδρειοπονικό ηλιακό πάρκο είναι ένα κομβικό πρόγραμμα. Οι νοτιότερες πόλεις πρέπει να μάθουν να παραγάγουν υψηλής ποιότητας και υγιή τρόφιμα χωρίς κόστος καυσίμων.

15 Θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Είναι ίσως μια καινουργια προοπτικη για το μέλλον για όποιον θέλει να εργαστεί και να μείνει στη Λαμία. Οι οικονομικές, οργανωτικές και κοινωνικές πτυχές ενδυναμόνοντε με τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Η προστασία του περιβάλλοντος και η ενεργειακή αποδοτικότητα πρέπει να εφαρμοστούν. Οι δραστηριότητες κατασκευής καταδεικνύουν το νέο εξοπλισμό και τις τεχνολογίες.

Εγχειρίδιο για συμβούλους απασχόλησης και επαγγελματικού προσανατολισμού

Εγχειρίδιο για συμβούλους απασχόλησης και επαγγελματικού προσανατολισμού Save the EARTH: Counsellors and Advisors on Renewable Energy sources Απασχόληση στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) - Επισκόπηση και Παραδείγματα Περιγραφών Επαγγελμάτων - Εγχειρίδιο για συμβούλους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (MBA)

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (MBA) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (MBA) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Προμελέτη Σκοπιμότητας Ίδρυσης Τεχνικής Εταιρείας Ενεργειακών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ 2012

ΕΚΘΕΣΗ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ 2012 ΕΚΘΕΣΗ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ 2012 ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ Η παρουσία μας Ο Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος του Ομίλου Lafarge, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, με περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ. INTERREG IV C Mini-Programme

ΕΝΤΥΠΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ. INTERREG IV C Mini-Programme INTERREG IV C Mini-Programme Ευρωπαϊκά Δίκτυα, Εμπειρία, Συμβουλές για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα εφαρμοσμένη στις πόλεις και στη ζωή των πολιτών της ΕΝΤΥΠΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ Έκδοση: 31 Μαΐου 2010 EnercitEE

Διαβάστε περισσότερα

ΜOΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝEΡΓΕΙΑ

ΜOΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝEΡΓΕΙΑ ΜOΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝEΡΓΕΙΑ Εκπαίδευση των αυριανών καταναλωτών ενέργειας Γενική Διεύθυνση Ενέργειας και Μεταφορών ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Λουξεμβούργο: Υπηρεσία Επισήμων Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, 2006

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο ΛΕΥΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο ΛΕΥΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 12.1. COM (1999) 719 Σχέδιο ΛΕΥΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ... 3 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 6 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σε αυτό το τμήμα μπορείτε να βρείτε τις περιγραφές των θέσεων εργασίας των κύριων επαγγελμάτων στην αγορά εργασίας των ΑΠΕ. Η πλειοψηφία των θέσεων εργασίας μπορεί να βρεθεί

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή επιλεγμένων μέτρων στήριξης για Θέρμανση /Ψύξη από ΑΠΕ και ποιοτική ανάλυση τους για την Ελλάδα

Περιγραφή επιλεγμένων μέτρων στήριξης για Θέρμανση /Ψύξη από ΑΠΕ και ποιοτική ανάλυση τους για την Ελλάδα Περιγραφή επιλεγμένων μέτρων στήριξης για Θέρμανση /Ψύξη από ΑΠΕ και ποιοτική ανάλυση τους για την Ελλάδα Παραδοτέο D9 του έργου RES-H Policy Η παρούσα έκθεση συντάχθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ 2013

ΕΚΘΕΣΗ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ 2013 ΕΚΘΕΣΗ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ 213 «Φιλοδοξία μας είναι να συμβάλουμε στην οικοδόμηση καλύτερων πόλεων και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της αστικοποίησης σήμερα και για τις επόμενες δεκαετίες. Η δέσμευσή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, Α.Π.Θ Π. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΤΟΥ ΥΠΑΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, Α.Π.Θ Π. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΤΟΥ ΥΠΑΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, Α.Π.Θ Π. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΤΟΥ ΥΠΑΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΜΕΤΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Σεπτέμβριος 2009

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα SAVE. DABASI ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ No. 1. Σεπτέμβριος 2003

Πρόγραμμα SAVE. DABASI ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ No. 1. Σεπτέμβριος 2003 Πρόγραμμα SAVE Προώθηση σττο διιαδίίκττυο ττηςς εεξξοιικοννόμησηςς εεννέέργγεειιαςς από ττιιςς εεγγκαττασττάσεειιςς συμπαραγγωγγήςς -- Βάση δεεδομέέννωνν καιι αξξιιολόγγηση DABASI ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ No.

Διαβάστε περισσότερα

People first A new direction for Europe

People first A new direction for Europe People first A new direction for Europe Οι ψηφοφόροι της Ευρώπης αντιμετωπίζουν μια θεμελιώδη πολιτική επιλογή σε αυτές τις ευρωπαϊκές εκλογές. Σε μία εποχή που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σε ολόκληρη την

Διαβάστε περισσότερα

www.cablel.com. E-mail: csr@cablel.vionet.gr www.cablel.com

www.cablel.com. E-mail: csr@cablel.vionet.gr www.cablel.com Περιεχόμενα Γενικές Πληροφορίες Σχετικά με τον Απολογισμό 2 Μήνυμα από τη Διοίκηση 4 1. Προφίλ Εταιρίας 6 1.1 Η παρουσία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ 6 1.2 Η Εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ 8 1.3 Σημαντικοί Σταθμοί

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Πειραιώς Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων

Πανεπιστήμιο Πειραιώς Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστήμιο Πειραιώς Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διοίκηση Επιχειρήσεων Ολική Ποιότητα MBA TQM ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΕΧΝOΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΕΧΝOΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΕΧΝOΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ Επιβλέπων : ΜΑΛΑΤΕΣΤΑΣ Β.ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Προσχέδιο Σχέδιου Δράσης για την εφαρμογή της Ολοκληρωμένης Πολιτικής Προϊόντων στην Ελλάδα

Προσχέδιο Σχέδιου Δράσης για την εφαρμογή της Ολοκληρωμένης Πολιτικής Προϊόντων στην Ελλάδα Προσχέδιο Σχέδιου Δράσης για την εφαρμογή της Ολοκληρωμένης Πολιτικής Προϊόντων στην Ελλάδα Δεκέμβριος 2007 Πρόλογος Το προσχέδιο του σχεδίου δράσης για την εφαρμογή της ολοκληρωμένης πολιτικής προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

Προμελέτη Σκοπιμότητας Ίδρυσης Μονάδας Παραγωγής Αιολικής Ενέργειας

Προμελέτη Σκοπιμότητας Ίδρυσης Μονάδας Παραγωγής Αιολικής Ενέργειας ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΟΛΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ Προμελέτη Σκοπιμότητας Ίδρυσης Μονάδας Παραγωγής Αιολικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Επενδυτικό σχέδιο( business plan) μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με γεωθερμία. Η περίπτωση της εταιρίας ADVARTIA. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Υπεύθυνος Καθηγητής: Κ.Κωνσταντίνου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΑΝΑΣ, Αναπλ.Καθηγητής ΠΡΕΒΕΖΑ 2013 1 Εγκρίθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ρογραμματα 2014-2020 ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ LEADER Τοπική ανάπτυξη Σύσταση Ομάδων ΜΈΣΑ ΌΛΟΙ ΟΙ ΚΛΆΔΟΙ

ρογραμματα 2014-2020 ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ LEADER Τοπική ανάπτυξη Σύσταση Ομάδων ΜΈΣΑ ΌΛΟΙ ΟΙ ΚΛΆΔΟΙ IOYΛΙΟΣ 2014 ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ AGRENDA 2014-2020 AgroNews.gr ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΑΓΟΡΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ρογραμματα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014-2020 Έμφαση σε

Διαβάστε περισσότερα

Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS

Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π. με αγγλικό τίτλο: HELLENIC ASSOCIATION OF EXPANDED POLYSTYRENE (ΗEPSΑ)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΑΕΙΦΟΡΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΕΝΑ ΕΡΓΟ URBACT II

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΑΕΙΦΟΡΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΕΝΑ ΕΡΓΟ URBACT II ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΑΕΙΦΟΡΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΕΝΑ ΕΡΓΟ URBACT II Το Cash είναι ένα ευρωπαϊκό έργο URBACT II το οποίο καλύπτει ένα δίκτυο 10 πόλεων και 1 περιφέρειας σε 9 χώρες: Bridgend-UK, Μπρίντιζι-IT,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη τοπικών σχεδίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2020 LIFE07 ENV/GR/000282 LAYMAN S REPORT

Ανάπτυξη τοπικών σχεδίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2020 LIFE07 ENV/GR/000282 LAYMAN S REPORT Ανάπτυξη τοπικών σχεδίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2020 LIFE07 ENV/GR/000282 LAYMAN S REPORT ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αντικείμενο και στόχοι του έργου Περιοχή εφαρμογής Μεθοδολογία Αποτελέσματα

Διαβάστε περισσότερα

Συγκριτική Μέτρηση Επιδόσεων και διαχείριση ποιότητας στις δηµόσιες συγκοινωνίες 1

Συγκριτική Μέτρηση Επιδόσεων και διαχείριση ποιότητας στις δηµόσιες συγκοινωνίες 1 Συγκριτική Μέτρηση Επιδόσεων και διαχείριση ποιότητας στις δηµόσιες συγκοινωνίες 1 Για τη χρήση του παρακάτω υλικού: Σκοπός του έργου PORTAL είναι η επιτάχυνση της απορρόφησης των ερευνητικών αποτελεσµάτων

Διαβάστε περισσότερα

2002R0178 EL 28.04.2006 002.001 1

2002R0178 EL 28.04.2006 002.001 1 2002R0178 EL 28.04.2006 002.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΚ) αριθ. 178/2002 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ της 28ης

Διαβάστε περισσότερα

1. Πρόλογος... 3. 2. Το Ευρωπαϊκό Θεσμικό Πλαίσιο... 4. 3. Η Αγορά Φ/Β και το Θεσμικό Πλαίσιο στην Ελλάδα... 10

1. Πρόλογος... 3. 2. Το Ευρωπαϊκό Θεσμικό Πλαίσιο... 4. 3. Η Αγορά Φ/Β και το Θεσμικό Πλαίσιο στην Ελλάδα... 10 1. Πρόλογος....................... 3 2. Το Ευρωπαϊκό Θεσμικό Πλαίσιο...... 4 3. Η Αγορά Φ/Β και το Θεσμικό Πλαίσιο στην Ελλάδα..................... 10 4. Προοπτικές για την ανάπτυξη των Ενσωματωμένων σε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ BENCHMARKING. Γιώργος Βλαδίκας, Νίκος Χουσουρίδης

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ BENCHMARKING. Γιώργος Βλαδίκας, Νίκος Χουσουρίδης ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ BENCHMARKING Γιώργος Βλαδίκας, Νίκος Χουσουρίδης ΜΕΡΟΣ 1 Ο BENCHMARKING Ορισμός Benchmarking. 2 Είδη Benchmarking.. 2 Διαδικασία υλοποίησης. 3 Αποτελέσματα του Benchmarking.. 3 Που

Διαβάστε περισσότερα

FOOD-MAC. Οµάδα Μελέτης : Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίµων (Θ.Ε.1) Food-MAC project http://www.food-mac.com

FOOD-MAC. Οµάδα Μελέτης : Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίµων (Θ.Ε.1) Food-MAC project http://www.food-mac.com FOOD-MAC Οµάδα Μελέτης : Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίµων (Θ.Ε.1) Food-MAC project http://www.food-mac.com 1 FOOD-MAC Οµάδα Μελέτης : Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίµων (Θ.Ε.1) 1. Συνοπτική παρουσίαση 3 2. Εισαγωγή...5

Διαβάστε περισσότερα