Aνοδική πορεία ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Εγκατάσταση σε ιδιόκτητα γραφεία. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Αναβάθμισης υπηρεσιών

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Aνοδική πορεία 1994-2008. ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Εγκατάσταση σε ιδιόκτητα γραφεία. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Αναβάθμισης υπηρεσιών"

Transcript

1 ΣΗΜΑ ΑΤΕΜΕ ΑΙΝΙΑΝΟΣ 6, ΑΘΗΝΑ OKTΩΒΡΙΟΣ 2008 ΤΕΥΧΟΣ 6 ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Εγκατάσταση σε ιδιόκτητα γραφεία ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Αναβάθμισης υπηρεσιών ΟΡΓΑΝΩΣΗ Σε (16) δέκα έξι τομείς δραστηριότητας Aνοδική πορεία

2 ΣΗΜΑ Ανώνυμη τεχνική εταιρία μελετών & επιβλέψεων Έδρα: Aινιάνος 6, Aθήνα, τηλ.: Fax: , Υποκατάστημα Άμφισσας: Αθανασίου Διάκου 8, τηλ.: Υποκατάστημα Ιωαννίνων: Χρ. Σαχίνη 7, τηλ.: Υποκατάστημα Κύπρου: Γλάδστωνος και Αγίας Ζώνης - Πεντάδρομος - Λεμεσός Κύπρος, τηλ.: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Πάτας Ιωάννης Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Εξηνταβελώνης Ιωάννης Α Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Ληξουριώτης Χαράλαμπος Β Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Δρογώσης Αχιλλέας Μέλος Ευσταθιάδης Στυλιανός Μέλος Μαλλάς Απόστολος Μέλος Μαρούδας Ιωάννης Μέλος Μπουλουγούρης Βασίλειος Μέλος Πάττας Δ. Ιωάννης Μέλος Ρηγόπουλος Κωνσταντίνος Μέλος Στεφανής Ευάγγελος Μέλος ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΑ ΠΤΥΧΙΑ KATHΓΟΡΙΑ ΤΑΞΗ ΔΥΝΑΜΙΚΟ 16. ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ Ε ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ε ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ Ε ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ E ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ Δ ΜΕΛ. ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ Δ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ Δ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ Γ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ Γ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ Β ΜΕΛ. ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ & ΕΠΙΧΕΙΡ. ΕΡΕΥΝΑΣ Α 1 Το περιοδικό «ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ» τυπώνεται σε αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν Υπεύθυνος σύμφωνα με τον νόμο: Πάτας Ιωάννης, Επιμέλεια ύλης: Γεωργακοπούλου Μαρία Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αθανάσιος Αλατάς «Εικόναχος», τηλ: Εκτύπωση: Διαφάνεια Α.Ε. τηλ.:

3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΚΤΩBΡΙΟΣ 2008 ΤΕΥΧΟΣ 6 Η άποψή μας ANΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 01 Aνασχεδιασμός ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 02 ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ 03 ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ 04 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧ, ΕΡΕΥΝΑΣ 05 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ 06 ΔΟΜΟΣΤΑΤΙΚΑ 07 ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 08 ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 09 ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑ 10 ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 12 ΕΚΤΙΜΗΤΙΚΗ 13 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΑ - ΠΟΙΟΤΗΤΑ 14 Το Τερπνόν ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΩΦΕΛΙΜΟΥ 15 Αναβάθμιση παροχών ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 16 Αλλαγές στους ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 18 Εταιρική ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ 20 Noμικά Θέματα N. 3316/ Tα Νέα ΤΗΣ ΣΗΜΑ ΑΤΕΜΕ 23 Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ANOΔIKH ΠOΡEIA Η ΣΗΜΑ με γνώμονα τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και υλοποιώντας στην πράξη το re-engineering των λειτουργιών της, προέβη στην αναβάθμιση των χώρων εργασίας και του εξοπλισμού της. Η έδρα της εταιρείας μας μεταφέρθηκε. Μετά το τέλος των καλοκαιρινών αδειών λειτουργούμε ήδη στα καινούρια μας γραφεία. Η διοίκηση της εταιρείας και ένα μέρος του στελεχιακού της δυναμικού εγκαταστάθηκε σε νέα διεύθυνση έδρα της εταιρείας, στο ανακαινισμένο ιδιόκτητο κτήριο, στην οδό ΑΙΝΙΑΝΟΣ 6 στην Αθήνα, Τ.Κ (Πεζόδρομος ΓΣΕΕ). Πρόκειται για έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, άκρως λειτουργικό, ο οποίος καλύπτει τις ανάγκες της διοίκησης, συμβάλλοντας έτσι στην εικόνα ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος. Μέρος του ανασχεδιασμού αποτελεί επίσης και η αποφασισθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας κατά ευρώ ποσοστό 435%, υπερτετραπλασιασμός του κεφαλαίου. Το μετοχικό κεφάλαιο σήμερα ανέρχεται στο ποσό των ,20 ευρώ. Παράλληλα η ΣΗΜΑ έπειτα από έγκριση, υλοποίησε με επιτυχία Επενδυτικό Πρόγραμμα, ενταγμένο στο Γ Κ.Π.Σ., με την αγορά νέου υπερσύγχρονου εξοπλισμού(ηλεκτρονικούς υπολογιστές, φωτοτυπικά, GPS κ.α.), αξίας άνω των ευρώ ενισχύοντας έτσι σε σημαντικό βαθμό τον εξοπλισμό που ήδη διαθέτει. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 16 τομείς. Σε κάθε τομέα ένα στέλεχος συντονίζει την ομάδα μελέτης που εκπονεί τις σχετικές εργασίες. Ο κατάλληλος συντονισμός και η αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας εργασίας, αποτελούν βασική προϋπόθεση για την επιτυχημένη ολοκλήρωση των εργασιών της εκάστοτε μελέτης. Το 2006 η εταιρεία εγκαινίασε τη λειτουργία ενός νέου γραφείου στο Νομό Φωκίδας, συγκεκριμένα στη πόλη της Άμφισσας. Είναι προφανές από τα ανωτέρω ότι προχωρήσαμε σε μια σειρά από αλλαγές, αλλαγές που εντάσσονται στο πλαίσιο ανασχεδιασμού της εταιρείας. Τελικός στόχος είναι η ανάληψη μελετών και η εκπόνηση αυτών με άρτιο, υπεύθυνο και αποτελεσματικό τρόπο.

4 ANΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Η εταιρεία ΣΗΜΑ Α.Τ.Ε.Μ.Ε. έχοντας πλέον εδραιωθεί ανάμεσα στις μεγαλύτερες Εταιρείες Μελετών και Παροχής Υπηρεσιών Συμβούλου, δραστηριοποιείται σήμερα σε 16 τομείς (παρουσιάζονται αναλυτικά στη συνέχεια του παρόντος τεύχους). των μελών της ομάδας έργου και τις μεταξύ τους σχέσεις. 02 Στα πλαίσια κάθε τομέα αντίστοιχα, η εταιρεία αναλαμβάνει μελέτες οι οποίες εκπονούνται από αυτοδύναμες ομάδες εργασίας (task groups), διαρθρωμένες με βάση τις ανάγκες κάθε έργου. Οι ομάδες αυτές σχηματίζονται από το μόνιμο προσωπικό της εταιρείας που αποτελείται από 27 Διπλωματούχους Μηχανικούς, 17 Πτυχιούχους Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. άλλων ειδικοτήτων και 16 Μόνιμους Διοικητικούς και Τεχνικούς Υπαλλήλους. Ανάλογα με το είδος της εργασίας, απασχολούνται και ειδικοί επιστήμονες από τους περί τους 80 σταθερούς συνεργάτες μας. Το σχήμα που ακολουθεί απεικονίζει τη διάρθρωση Την υψηλή εποπτεία της ομάδας έργου και την τελική ευθύνη των εργασιών της έχει το Επιστημονικό Συμβούλιο της εταιρείας. Μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου είναι οι μελετητές των αντίστοιχων εργασιών, ο κ. Ευάγγελος Στεφανής, Διαχειριστής Συμβάσεων, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον χρονικό και οικονομικό συντονισμό της ομάδας έργου, ο κ. Ιωάννης Εξηνταβελώνης, Υπεύθυνος Τεχνικού Τομέα, ο οποίος αναλαμβάνει την επιστημονική και τεχνολογική παρακολούθηση των εργασιών της ομάδας έργου και τέλος ο κ. Ιωάννης Πάτας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΗΜΑ Α.Τ.Ε.Μ.Ε. Μεταξύ άλλων, το Επιστημονικό Συμβούλιο εγκρίνει το Σχέδιο Ποιότητας κάθε έργου που συντάσσουν με ευθύνη ο Υπεύθυνος Έργου, ο Υπεύθυνος Διαχείρισης Ποιότητας και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Τα μέλη της ομάδας έργου συνεπώς έχουν την αρμοδιότητα να εφαρμόζουν μέτρα που διασφαλίζουν ότι οι εργασίες της εταιρείας διαχειρίζονται, εκπονούνται και ελέγχονται με τρόπο σύμμορφο προς το Πρότυπο Ποιότητας ISO 9001:2000 και τις απαιτήσεις των πελατών.

5 ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ Υπεύθυνος Τμήματος είναι ο κ. Απόστολος Μαλλάς, Οικονομολόγος (Πανεπιστήμιο Λωζάνης, 1961) με μεταπτυχιακό τίτλο στη χωροταξία (Πανεπιστήμιο Λωζάνης, 1964). Mέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΗΜΑ. Μέλη της Ομάδας Εργασίας είναι οι: κα Αναστασία Γκότση, Αρχιτέκτων-Μηχανικός και ο κ. Αναστάσιος Σιούλης, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός. Οι χωροταξικές μελέτες αποτελούν εξαιρετικά σύνθετο αντικείμενο. Η ΣΗΜΑ επιπρόσθετα στις βασικές ειδικότητες χωροτακτών και περιφερειολόγων διαθέτει στελέχη έμπειρα στην κατά γνωστικό τομέα προσέγγιση του αντικειμένου. Τα στελέχη της εκπονούν μελέτες χωροταξίας συνεχώς από το 1965 μέχρι σήμερα και συμμετείχαν στην εκπόνηση 17 μελετών, στις οποίες συγκαταλέγεται η πρώτη χωροταξική μελέτη που εκπονήθηκε στην Ελλάδα (Ρυθμιστικό Σχέδιο Πατρών, 1965). Δήμος Άμφισσας: Πάνω, ΟΤΑ Αμφισσας - Δημοτικά διαμερίσματα με κόκκινο σημειώνονται οι οικισμοί. Αριστερά, όρια (--) ΓΠΣ Δήμου Άμφισσας, και όρια (-) Δημoτικών διαμερισμάτων. Οι πλέον πρόσφατες μελέτες είναι οι εξής: Ολοκληρωμένο Τοπικό Πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης σε εφαρμογή της HABITAT AGENDA της περιοχής του συνδέσμου Β.Α. Αθήνας που περιλαμβάνεται στα διοικητικά όρια των δήμων Χαλανδρίου - Αγίας Παρασκευής- Χολαργού - Παπάγου - Νέου Ψυχικού - Ψυχικού και Φιλοθέης. Αναθεώρηση - Επέκταση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Άμφισσας. Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) στο Δήμο Σελλών.

6 ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ Παραδοσιακή διατηρητέα οικία στην Άμφισσα. Υπεύθυνος Τμήματος είναι ο κ. Ιωάννης Εξηνταβελώνης, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός (ΕΜΠ, 1980). Ο κ. Εξηνταβελώνης είναι από τους ιδρυτές της ΣΗΜΑ και Α Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Είναι μελετητής Γ τάξης Πολεοδομικών (κατ. 2) και Τοπογραφικών Μελετών. Μέλη της Πολεοδομικής Ομάδας είναι οι Αρχιτέκτονες κ.κ. Ελένη Χαλκουτσάκη, Δημήτριος Κάτσενος, Αναστάσιος Νάστος, Κωνσταντίνος Ιγγλίζογλου και Αναστασία Γκότση. Η ΣΗΜΑ ασχολείται με όλο το φάσμα των πολεοδομικών μελετών και εφαρμογών. Το έργο του τμήματος της πολεοδομίας στηρίζουν το οργανωμένο νομικό τμήμα και το τμήμα GIS (Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών). Τα στελέχη της εταιρείας έχουν εκπονήσει 80 μελέτες πολεοδομίας, στις οποίες συγκαταλέγεται η μεγαλύτερη μελέτη της Επιχείρησης Πολεοδομική Ανασυγκρότηση (Πολεοδομική Μελέτη Επέκτασης Αναθεώρησης Αχαρναί Α. Λιόσια Φυλή Θρακομακεδόνες) και αρκετές για Οικοδομικούς Συναιτερισμούς. Οι πλέον πρόσφατες μελέτες είναι οι εξής: 04 Αναθεώρηση Ρυμοτομικού Σχεδίου Άμφισσας. Κτηματογράφηση, Ενημέρωση φωτογραμμετρικών διαγραμμάτων και σύνταξη πράξης εφαρμογής σχεδίου πόλης Β κατοικίας περιοχής επεκτάσεως ρυμοτομικού σχεδίου 4ης πολεοδομικής ενότητας Δήμου Νέας Μάκρης. Πολεοδόμηση και Πράξη Εφαρμογής περιοχών Αγίου Ιωάννη Ρώσου Πλάτωνα Πατήματος Πλαβούκου στο Δήμο Αχαρνών.

7 OIΚΟΝΟΜΙΚΕΣ - OΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΕΣ Υπεύθυνος Οικονομικού Τμήματος είναι ο κ. Απόστολος Μαλλάς, Οικονομολόγος, μέλος του Δ.Σ της ΣΗΜΑ και ιδρυτικό μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Ρόδος: Λιμάνι Ακαντιάς. Μέλη της Oικονομικής-Oικονομοτεχνικής Oμάδας είναι οι Οικονομολόγοι κ. Ιωάννης Δημητρίου Πάττας και η κα. Ιουλία Καραλή. Οι οικονομολόγοι μελετητές ενισχύονται από εμπειρογνόμωνες και μελετητές άλλων τμημάτων της εταιρείας. Σημαντική επίσης είναι η συμβολή συνεργατών εξειδικευμένων στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στη Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων και στο Περιβάλλον. Τα στελέχη της εταιρείας έχουν εκπονήσει 25 οικονομικές και οικονομοτεχνικές μελέτες κάθε είδους για δημόσιους φορείς και ΝΠΔΔ, όπως η μελέτη αξιοποίησης της Δημόσιας Έκτασης Γουρνών Ηρακλείου Κρήτης για λογαριασμό της ΚΕΔ και η μελέτη τουριστικής ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου για λογαριασμό του ΕΟΤ. OΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Υπεύθυνος Τμήματος, είναι ο κ. Πάττας Δημητρίου Ιωάννης, Οικονομολόγος(ΑΠΘ,1983), μελετητής οργάνωσης και επιχειρησιακής έρευνας. Μέλη της Ομάδας Εργασίας είναι οι: κ. Απόστολος Μαλλάς, Oικονομολόγος, η κα. Ιουλία Καραλή, Οικονομολόγος, ο κ. Κωνσταντίνος Ρηγόπουλος, Φιλόλογος, Υπεύθυνος του συστήματος διαχείρισης ποιότητας της εταιρείας και ο κ. Χρήστος Θεοδόσης, Ηλεκτρονικός Μηχανικός και κάτοχος MBA. Τα στελέχη της εταιρείας έχουν εκπονήσει Επιχειρησιακά Αναπτυξιακά Προγράμματα για δημόσιους φορείς και ΝΠΔΔ, όπως το επιχειρησιακό σχέδιο του Προγράμματος «Πολιτεία» του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και το Ολυμπιακό Επιχειρησιακό Σχέδιο Δήμου Μαραθώνα. Οι πλέον πρόσφατες μελέτες είναι οι εξής: Μελέτη Διερεύνησης Χρηματοδότησης του Δήμου Φιλοθέης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους φορείς. Μελέτη επιβατικού Σταθμού και λοιπών χερσαίων έργων βελτίωσης και λειτουργίας του λιμένα Ακαντιάς Ρόδου. Μελέτη σκοπιμότητος. Ολοκληρωμένο Τοπικό Πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης σε εφαρμογή της HABITAT AGENDA της περιοχής του συνδέσμου Β.Α Αθήνας που περιλαμβάνεται στα διοικητικά όρια των Δήμων Χαλανδρίου Αγ. Παρασκευής - Χολαργού Παπάγου Νέου Ψυχικού Ψυχικού και Φιλοθέης. Οι πλέον πρόσφατες μελέτες είναι οι εξής: Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου για τη Σύνταξη Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Νέου Ψυχικού- Σχεδιασμός και Υποστήριξη Εφαρμογής. Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου για τη Σύνταξη Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Φιλοθέης Σχεδιασμός και Υποστήριξη Εφαρμογής.

8 AΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ Υπεύθυνος Tμήματος είναι ο κ. Δημήτριος Κάτσενος, Αρχιτέκτων Μηχανικός (Νάπολι Ιταλίας,1977), μελετητής Γ τάξης στις αρχιτεκτονικές μελέτες κτιριακών έργων. Υπεύθυνη στα Eιδικά Αρχιτεκτονικά είναι η κα Ελένη Χαλκουτσάκη, Αρχιτέκτων Μηχανικός (Νάπολι Ιταλίας, 1970), μελετήτρια Γ τάξης στις κατηγορίες 2 & 7. Μέλη της Ομάδας Εργασίας είναι οι Αρχιτέκτονες κ.κ. Γιώργος Ιωαννίδης, Ανδριάννα Χαντζηανδρέου, Ελένη Παγκρατίου, Ευάγγελος Αγγέλου, Κωνσταντίνος Ιγγλίζογλου και Αναστάσιος Νάστος. Η εταιρεία και τα στελέχη της έχουν εκπονήσει πάνω από 300 αρχιτεκτονικές μελέτες κτηριακών έργων, κυρίως κτηρίων κατοικίας και ξενοδοχείων και άνω των 100 μελετών ανάπλασης πλατείων, αναστήλωσης παραδοσιακών κτηρίων (όπως η μελέτη συνολικής ανάδειξης περιοχής Ανεμομύλων στο Εμπορειό Σαντορίνης και αναστήλωσης οκτώ ανεμόμυλων) και ειδικών αρχιτεκτονικών μελετών (όπως η μελέτη εκθεσιακών χώρων Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου). Βασικός στόχος της ΣΗΜΑ είναι να προσφέρει αρχιτεκτονικές μελέτες γρήγορα και άμεσα εφαρμόσιμες, ρεαλιστικές, λειτουργικές εντός προϋπολογισμού και ενταγμένες στο περιβάλλον. Δύο προτάσεις στελεχών της ΣΗΜΑ για το Κτήμα Καράμπαση. Οι πλέον πρόσφατες μελέτες είναι οι εξής: 06 Μελέτη αναδιαρρύθμισης κτηρίου Οδού Πειραιώς στο ΤΕΙ Αθήνας. Στελέχη της ΣΗΜΑ συμμετείχαν σε Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό με δυο ανεξάρτητες προτάσεις για την αξιοποίηση του κτήματος Καράμπαση στο Δήμο Φιλοθέης.

9 ΔΟΜΟΣΤΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ Kτίριο των ΤΕΙ επί της οδού Πειραιώς. Υπεύθυνος Τμήματος είναι ο κ. Βασίλειος Μπουλουγούρης, Πολιτικός Μηχανικός Δομοστατικός (ΕΜΠ,1983), μελετητής Γ τάξης στις στατικές μελέτες και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΗΜΑ Α.Τ.Ε.Μ.Ε. Μέλη της Ομάδας Εργασίας είναι οι πολιτικοί μηχανικοί κ.κ. Δημήτριος Αβραμίδης, Ιωάννης Οικονόμου, Ανδριανός Ποριώτης και Γεωργία Καραμέρου. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα των δομοστατικών μελετών εκτός από το βασικό και λεπτομερή σχεδιασμό έργων πολιτικού μηχανικού, περιλαμβάνουν επίσης τεχνικοοικονομικές εκτιμήσεις και αναλύσεις, κοστολόγηση έργων και έρευνα αγοράς, διοίκηση έργου και έλεγχο κόστους. Τα στελέχη της εταιρείας έχουν εκπονήσει 170 δομοστατικές μελέτες για δημόσιους φορείς, ΝΠΔΔ και βιομηχανίες για βιομηχανικά έργα (όπως η βιομηχανία πλαστικών Βόλου), γέφυρες (Πηνειού, Κλεινοβίτη, Πορταϊκού κ.ά.) και κτήρια (όπως οι εγκαταστάσεις για τη στέγαση των Σχολών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη). Το κτίριο της Aστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας. Μελέτη και κατασκευή, χρηματοδότηση και παραχώρηση της εκμετάλλευσης ακινήτων του δήμου Σερρών. Οι πλέον πρόσφατες μελέτες είναι οι εξής: Μελέτη και Κατασκευή χρηματοδότηση και παραχώρηση της εκμετάλλευσης ακινήτου του Δήμου Σερρών. Μελέτη και κατασκευή κτηρίου στέγασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας. Μελέτη αναδιαρρύθμισης και συμπλήρωσης κτηρίου της Οδού Πειραιώς του ΤΕΙ Αθήνας.

10 ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Υπεύθυνος Tμήματος είναι ο κ. Στυλιανός Ευσταθιάδης, Πολιτικός Μηχανικός- Συγκοινωνιολόγος με Master στο Transportation and Planning (Texas, USA), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΗΜΑ Α.Τ.Ε.Μ.Ε. Μέλη της Συγκοινωνιακής Ομάδας είναι οι Αγρονόμοι Τοπογράφοι Μηχανικοί κ.κ. Ιωάννης Πάτας, Σπύρος Καλατζής, Νικόλαος Τσινταβής, Αναστάσιος Σιούλης, Χαράλαμπος Κάλφας και Σέργιος Μήλης. Η εταιρεία και τα στελέχη της έχουν εκπονήσει 50 μελέτες οδοποιίας, όπως η μελέτη ανισόπεδου κόμβου και πρόσβασης ΒΙΠΕ Σίνδου από τον άξονα Θεσσαλονίκης - Έδεσσας και 25 κυκλοφοριακές μελέτες. Την τελευταία διετία ( ) το τμήμα αναπτύσσει (σε συνεργασία με το τμήμα Γεωπληροφορικής) πλήρες σύστημα καταγραφής οδικού δικτύου που έχει τη δυνατότητα με μια διέλευση (με ταχύτητα από 40 ως 110 χιλιόμετρα ανά ώρα) να καταγράψει τα γεωμετρικά στοιχεία μιας οδού, βιντεοσκοπώντας ταυτόχρονα σε ανάλυση full HD τόσο την εικόνα από την τυπική θέση του οδηγού όσο και τις πλάγιες όψεις (δεξιά και αριστερά του άξονα) ώστε να είναι δυνατή η καταγραφή του εξοπλισμού της οδού με εργασία γραφείου. Το σύστημα χρησιμοποιήθηκε ήδη σε πιλοτικές καταγραφές τμημάτων υπεραστικών οδών, για την υποστήριξη του τμήματος χαρτογραφίας, για ταχεία καταγραφή αστικών χρήσεων για το τμήμα Πολεοδομίας. Στα σχέδιά μας είναι η επέκτασή του, ώστε να γίνεται και λήψη στοιχείων για την κατάσταση του οδοστρώματος. Στον τομέα των συγκοινωνιακών έργων η εταιρεία είχε αναλάβει για λογαριασμό της ΤΡΑΜ Α.Ε. την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: Μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και οργάνωση της στάθμευσης στο Δήμο Γλυφάδας. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Υπεύθυνος Tμήματος είναι ο κ. Ιωάννης Μαρούδας (Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Η/Υ 1996) ειδικός σε τηλεπικοινωνιακές εφαρμογές, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΗΜΑ. Μέλη της Ομάδας Εργασίας είναι οι κ.κ. Ιωάννης Εξηνταβελώνης, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός, Χρήστος Θεοδόσης, Ηλεκτρονικός Μηχανικός- κάτοχος MBA και Βασίλης Σαμαράς, Προγραμματιστής Η/Υ. Έχουν αναπτυχθεί 22 συστήματα βάσεων δεδομένων για την υποστήριξη των εργασιών μας, μεταξύ των οποίων η βάση στην οποία τηρούνται και παρακολουθούνται τα δικαιώματα των τραπεζών. Έχουμε εκπονήσει 14 μελέτες συστημάτων (όπως το Ολοκληρωμένο Σύστημα Πολιτικού Προσωπικού ΥΕΘΑ) και 9 εφαρμογές IVR μεταξύ των οποίων είναι το Ηλεκτρονικό Σύστημα Εξυπηρέτησης Μεταναστών (σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης). 08 Η ΣΗΜΑ έχει εμπειρία στην ανάπτυξη μεγάλων Βάσεων Δεδομένων και εφαρμογών που λειτουργούν σε περιβάλλον υψηλής ασφάλειας.

11 ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ Υπεύθυνος Tμήματος είναι ο κ. Δημήτριος Αβραμίδης, Πολιτικός Μηχανικός (Ινστιτούτο Πολιτικών Μηχανικών Ροστόβ στο Ντον, 1981). Μέλη της Ομάδας Εργασίας είναι οι κ.κ. Βασίλης Μπουλουγούρης, Πολιτικός Μηχανικός και Ευάγγελος Στεφανής, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός. Οι υδραυλικές μελέτες υποστηρίζονται από πλήρες λογισμικό υδρολογίας και υδραυλικής το οποίο δημιουργεί μοντέλα προσομείωσης κάθε είδους δικτύου ή υδροσυστήματος. Οι εργασίες υποστηρίζονται με άρτιο εξοπλισμό υπαίθρου για υδρολογικές και γεωφυσικές μετρήσεις και υπάρχει η δυνατότητα εκτέλεσης κάθε είδους υδρογεωτρήσεων. Η εταιρεία και τα στελέχη της έχουν εκπονήσει 90 υδραυλικές μελέτες για έργα οδοποιϊας, όπως η ΕΟ Ξύνο-Δέδη Φλώρινας ή για υδραυλικά έργα όπως η αποχέτευση Δήμου Απολλωνίων Λευκάδας. ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Υπεύθυνος Τμήματος είναι ο κ. Σπυρίδων Σύψας (ΕΜΠ, 2000), Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός. Μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας είναι o κ. Νικόλαος Πιλίλης, Δασολόγος και η κα. Γεωργία Καραμέρου, Πολιτικός Μηχανικός. Η ΣΗΜΑ Α.Τ.Ε.Μ.Ε. δραστηριοποιείται στις μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για έργα και δραστηριότητες, αποσκοπώντας υπό το πρίσμα της αειφόρου ανάπτυξης στην ορθολογική και αντικειμενική αποτίμηση των επιπτώσεων μιας δραστηριότητας στο περιβάλλον, ώστε να είναι δυνατή μια ουσιαστική σύγκριση κόστους/οφέλους. Παράλληλα εκπονεί μελέτες Περιβαλλοντικών Έργων για τις οποίες χρησιμοποιούνται όλα τα σύγχρονα σχετικά εργαλεία, όπως γραφήματα, χάρτες, πίνακες και μοντέλα προσομείωσης. Τα στελέχη της εταιρείας έχουν εκπονήσει 70 μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και 30 μελέτες περιβαλλοντικών έργων. Kατασκευή ΧΥΤΑ στην Ο.Ε.Δ.Α. Ανατολικής Αττικής Οι πλέον πρόσφατες μελέτες είναι οι εξής: Κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α. στην Ο.Ε.Δ.Α. Β.Α. Αττικής στη θέση Μαύρο Βουνό Γραμματικού. Χώρο υγειονομικής ταφής αποβλήτων (Χ.Υ.Τ.Α.) στην Ο.Ε.Δ.Α. Ν.Α. Αττικής στη θέση Βραγόνι Κερατέας Λαυρεωτικής. Μελέτη & Κατασκευή χρηματοδότησης & Παραχώρηση της εκμετάλλευσης ακινήτων του Δήμου Σερρών. Οι πλέον πρόσφατες μελέτες είναι οι εξής: Σύνταξη φακέλου μελέτης του έργου : Εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού λυμάτων Ανδραβίδας Λεχαινών Τραγανού, σύμφωνα με το άρθρο 13 της ΚΥΑ 11014/7033/ Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την οδοποιϊα περιοχής Κουμίνδρι Δήμου Νέας Περάμου. Κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α. στην Ο.Ε.Δ.Α. Ανατολικής Αττικής: θέση «ΒΡΑ- ΓΟΝΙ» Κερατέας Λαυρεωτικής. Κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α. στην Ο.Ε.Δ.Α. Αν. Αττικής: θέση «Μαύρη Ράχη» Γραμματικού. Κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α. 2ης διαχειριστικής ενότητας Ν. Πέλλας στη θέση Άσπρο Κέφαλι (Υφιστάμενος Χ.Δ.Α. Έδεσσας) και αποκατάσταση του υφιστάμενου Χ.Δ.Α. Χ.Υ.Τ.Α στην δεύτερη διοικητική ενότητα της περιφέρειας Ηπείρου. Κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α. 1ης διαχειριστικής ενότητας νήσου Χίου.

12 ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ Υπεύθυνος Τμήματος είναι ο κ. Ευάγγελος Στεφανής, Αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός (ΑΠΘ, 1990), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΗΜΑ. Μέλη της Τοπογραφικής Ομάδας είναι οι Αγρονόμοι Τοπογράφοι Μηχανικοί κ.κ. Ιωάννης Πάτας, Ιωάννης Εξηνταβελώνης, Αναστάσιος Σιούλης, Χαράλαμπος Κάλφας, Σπύρος Καλατζής, Σέργιος Μήλης, Σπύρος Σύψας, Μιχάλης Φωτιάδης και οι Τεχνολόγοι Τοπογράφοι κ.κ. Αφροδίτη Κοκκίνου, Θάλεια Λαζαρίδου και Χρήστος Μίζιος. Η ΣΗΜΑ Α.Τ.Ε.Μ.Ε. κατέχοντας 26 μελετητικές μονάδες και πτυχίο Ε τάξης στην κατηγορία τοπογραφικών, γεωδαιτικών, κτηματογραφικών και χαρτογραφικών μελετών, είναι η μεγαλύτερη σε δυναμικό εταιρεία στην Ελλάδα. Η εταιρεία και τα στελέχη της έχουν εκπονήσει περισσότερες από 100 τοπογραφικές μελέτες για λογαριασμό φορέων του Δημοσίου και εκατοντάδες τοπογραφικά διαγράμματα για ιδιώτες. Σημαντικές είναι οι μελέτες σύνταξης Εθνικού Κτηματολογίου που μας ανατέθηκαν (Λουτρού Ν. Έβρου, Κάστρου και Λουτσίου Ν. Βοιωτίας, Αταλάντης, Αγ. Κωνσταντίνου, Αρκίτσας, Λιβανατών, Τραγάνας, Προσκυνά και Κυπαρισίου Ν. Φθιώτιδας) αξίας άνω των ευρώ. Καρτέλα Ελεγχόμενου Σημείου Οι πλέον πρόσφατες μελέτες είναι οι εξής: 10 Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου για το Εθνικό Κτηματολόγιο για την Τράπεζα Πειραιώς. Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου για την καταχώρηση των εμπράγματων δικαιωμάτων της PROTON BANK στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Αναλυτικός υπολογισμός ορίων και οριοθέτηση έκτασης ιδιοκτησίας ΣΟΔΥ-ΟΣΠΕ στο Λουτράκι Αττικής και στο Πόρτο-Γερμενό. Έλεγχος ποιότητας κτηματολογικών υποβάθρων. Πολεοδομική μελέτη μετά πράξεως εφαρμογής στη θέση Κίτσι του Δήμου Κρωπίας.

13 Συμπληρωματικές τοπογραφικές εργασίες για την αναθεώρηση του ρυμοτομικού σχεδίου στο Δήμο Άμφισσας. Αποτύπωση ιδιοκτησίας Α.Σ ΜΑΡΚΟ στη θέση Πούντα Πόρτο Ράφτη Δ. Μαρκόπουλου Μεσογαίας. Συμπληρωματικές τοπογραφικές εργασίας για την οριστική μελέτη νέας επισκευαστικής βάσης του ΗΣΑΠ Α.Ε. στον Πειραιά. Τοπογραφικές εργασίες και εργασίες κτηματογράφήσης για το έργο ύδρευσης Ηρακλείου του Αγ. Νικολάου από το φράγμα Αποσελέμη.

14 XAΡΤΟΓΡΑΦΙΑ Υπεύθυνος Τμήματος είναι ο Υποστράτηγος Γεωγραφικού (ε.α.) Σπυρίδων Καλατζής, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός (ΕΜΠ,1974), μελετητής Γ τάξης μελετών Τοπογραφίας και Συγκοινωνιακών. Ο κ. Καλατζής έχει διατελέσει μόνιμο μέλος της Τεχνικής Επιτροπής του ΟΗΕ. Μέλη της Ομάδας Εργασίας είναι οι Αγρονόμοι Τοπογράφοι Μηχανικοί κ.κ. Ιωάννης Εξηνταβελώνης, Χαράλαμπος Κάλφας και Μιχάλης Φωτιάδης. Η εταιρεία μας διαθέτει ετοιμοπαράδοτα χαρτογραφικά προϊόντα στις κλίμακες 1: , 1: και 1: , σε ποικιλία μορφών στα συστήματα αναφοράς ΕΓΣΑ 87 και HEPOS (Hellenic Positioning System, το νέο σύστημα αναφοράς που εισάγει η Κτηματολόγιο Α.Ε.). Στις πρόσφατες δραστηριότητες του τμήματος περιλαμβάνονται η παραγωγή χαρτών και ορθοφωτοχαρτών κλίμακας 1: και 1: Οι χάρτες μεγάλης κλίμακας παράγονται κατόπιν παραγγελίας και σύμφωνα με τις προδιαγραφές των πελατών μας. Αξιοποιούνται δορυφορικές εικόνες Quickbird, Ikonos, Aster. Οι πλέον πρόσφατες μελέτες είναι οι εξής: «Ορθοφωτοχάρτες κλίμακας 1:5.000 από δορυφόρο διακριτικής ικανότητας 60 εκατοστά, Πέραμα Ιωαννίνων» Προμήθεια Ορθοφωτοχαρτών και Δορυφορικών χαρτών στο Δήμο Λινδίων Ρόδου. Προμήθεια Ορθοφωτοχαρτών και Δορυφορικών χαρτών για την περιοχή που περικλείεται εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων αρμοδιότητας ΣΒΑΑ: Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισίας, Λυκόβρυσης, Μελισσίων, Μεταμόρφωσης, Ν. Ερυθραίας, Ν. Ιωνίας, Πεύκης, Χαλανδρίου, Αγ. Παρασκευής, Χολαργού, Παπάγου, Ν. Ψυχικού, Ψυχικού, Φιλοθέης, Εκάλης, Πεντέλης και Ν. Πεντέλης. Προμήθεια ορθοφωτοχαρτών και δορυφορικών χαρτών κλίμακας 1: για το σύνολο του Δήμου Άμφισσας και 1:5.000 για τους οικισμούς που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου. 12 ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Υπεύθυνος Τμήματος είναι ο κ. Αντώνιος Στεφανίδης, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός, MSc (OSU, USA, 1988), PhD (OSU, USA 1992). Ο κ. Στεφανίδης είναι τακτικός καθηγητής του πανεπιστημίου George Mason (USA). Μέλη της Ομάδας Εργασίας είναι οι: κα Πέγκυ Αγγούρη Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός, MSc (OSU, USA 1988), PhD (OSU, USA, 1992) και ο κ. Χρήστος Θεοδόσης Ηλεκτρονικός Μηχανικός - κάτοχος MBA. Οι εφαρμογές της Γεωπληροφορικής είναι υποστηρικτικές του συνόλου των δραστηριοτήτων της εταιρείας μας. Από το 1995 αποκτήσαμε τα πλήρη δικαιώματα εξέλιξης του GIS «Schema» που είχε δημιουργηθεί και εξελιχθεί από τους Ι. Πάτα και Ι. Εξηνταβελώνη (Πρόεδρο και Α Αντιπρόεδρο της εταιρείας μας) το διάστημα Προοδευτικά στραφήκαμε σε λύσεις ανοικτού λογισμικού και σήμερα χρησιμοποιούμε μια σειρά εργαλείων που στηρίζονται σε χωρικές βάσεις δεδομένων PostgreSQL/PostGIS. Πέρα από το πλούσιο ερευνητικό έργο των στελεχών του τμήματος, που ουσιαστικά καλύπτει κυρίως τον τομέα έρευνας και ανάπτυξης, σημαντική είναι η συνεισφορά του στην παραγωγική δραστηριότητα της εταιρείας. Το τμήμα: - Υποστηρίζει ενεργά τις τρέχουσες δραστηριότητες των τμημάτων Πολεοδομίας, Χωροταξίας, Τοπογραφίας και Χαρτογραφίας. - Παράγει Ψηφιακά Μοντέλα Εδάφους (DTM) και επεξεργάζεται δορυφορικές εικόνες. - Σχεδιάζει και υλοποιεί ειδικές εφαρμογές Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών. Στις πρόσφατα ολοκληρωμένες αυτοτελείς μελέτες που εκπόνησε συμπεριλαμβάνεται η παραγωγή Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών του Λεκανοπεδίου για χρήση εταιρείας Συμβούλων Ακινήτων στην υποστήριξη εκτιμήσεων, αξιολογήσεων και κτηματομεστιτικών εργασιών.

15 ΕΚΤΙΜΗΤΙΚΗ Υπεύθυνος Τμήματος είναι ο κ. Ιωάννης Πάτας, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός (ΕΜΠ, 1980), μελετητής Γ τάξης στις μελέτες Τοπογραφίας και Συγκοινωνιακών. Ο κ. Πάτας είναι από τους ιδρυτές της ΣΗΜΑ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Μέλη της Ομάδας Εργασίας είναι οι Αγρονόμοι Τοπογράφοι Μηχανικοί κ.κ Ιωάννης Εξηνταβελώνης, Ευάγγελος Στεφανής και οι Τεχνολόγοι Τοπογράφοι κα. Αφροδίτη Κοκκίνου και κα. Θάλεια Λαζαρίδου. Η εταιρεία και τα στελέχη της ασχολούνται με την εκτίμηση αξίας ακινήτων από το Τα τελευταία χρόνια εκπονούνται άνω των 10 εκτιμήσεων εβδομαδιαίως για τράπεζες, επιχειρήσεις, μεσίτες και ιδιώτες. Ο μεγαλύτερος όγκος εκτιμήσεων αφορά στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια της Εθνικής Τράπεζας. Το μεγαλύτερο πακέτο ακινήτων που εκτιμήθηκε ήταν περιουσιακά στοιχεία της πρώην ΕΤΒΑ. Για τις εκτιμήσεις πραγματοποιήθηκαν τα Διεθνή εκτημητικά Πρότυπα και διενεργήθηκαν για λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς. Eκτιμηθέν ακίνητο επί της οδού Ησιόδου 22 Eκτιμήσεις: Υλοποιήσαμε: Εκτιμήσεις ακινήτων για λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας. Εκτίμηση έκτασης στη θέση Πούντα Πόρτο-Ράφτη του Δήμου Μαρκόπουλου, ιδιοκτησίας Συναιτερισμού «Μάρκο». Εκτιμήσεις για λογαριασμό ιδιώτων οι περισσότεροι εκ των οποίων κινούνται με επενδυτικό προσανατολισμό. Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι εκτιμήσεις αγροτεμαχίων-μεγάλων κτημάτων στο Δήμο Σαρωνικού Ν. Κορινθίας, στην Αιδηψό Ν. Ευβοίας για αξιοποίηση καθώς επίσης και εκτίμηση του επί της οδού Ησιόδου 22 πολυόροφου κτηρίου.

16 IΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΑ - ΔΑΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΕΣ Υπεύθυνος Τμήματος είναι ο κ. Χαράλαμπος Κάλφας, εξαιρετικά έμπειρος φωτοερμηνευτής, Μελετητής Τοπογραφίας Γ τάξης. Μέλη της Ομάδας Εργασίας είναι οι Αγρονόμοι Τοπογράφοι Μηχανικοί κ.κ. Ιωάννης Πάτας,Αναστάσιος Σιούλης και ο κ. Νικόλαος Πιλίλης, Δασολόγος Πάνω από 2000 τεχνικές εκθέσεις, μελέτες και πραγματογνωμοσύνες έχουν πραγματοποιηθεί από τη ΣΗΜΑ και τα στελέχη της είτε με δικαστική εντολή ή για δικαστική χρήση είτε με εντολή του ΤΕΕ, δικηγόρων, κτηματομεσιτών και ιδιωτών. Η ΣΗΜΑ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση επίλυση ιδιοκτησιακών προβλημάτων, θεμάτων ΓΟΚ, απαλλοτριώσεων αιγιαλού - παραλίας και δασικών αμφισβητήσεων τα οποία αντιμετωπίζονται με εφαρμογές τοπογραφίας - φωτοερμηνείας. Πλεονέκτημά της είναι η δυνατότητα υποστήριξης από το οργανωμένο νομικό τμήμα της ΣΗΜΑ για έρευνα, γνωμοδοτήσεις και αναζήτηση σχετικής νομολογίας. ΠΟΙΟΤΗΤΑ 14 Υπεύθυνος Τμήματος είναι ο κ. Κωνσταντίνος Ρηγόπουλος, Φιλόλογος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου,υπεύθυνος από το 1997 για το σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας της εταιρείας μας που είναι πιστοποιημένο κατά ISO 9001:2000. Ο τομέας της ποιότητας μέχρι σήμερα λειτουργούσε με «εσωτερικούς» πελάτες τους λοιπούς τομείς που δραστηριοποιείται η εταιρεία. Ήδη μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες συμβούλου πιστοποίησης κατά ISO 900:2000, ISO 14:000, HACCP, να κάνει ανάλυση κινδύνου και να συντάξει ΣΑΥ/ΦΑΥ για κάθε είδους έργο. Προσφάτως ανατέθηκε στην εταιρεία μας η εκπόνηση της μελέτης με τίτλο Πιστοποίηση Διαχειριστικής Επάρκειας για την χρηματοδότητση του Δήμου Φιλοθέης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι εργασίες εστιάζουν στην δημιουργία των απαραίτητων δομών και υποδομών έτσι ώστε να είναι δυνατή ή ένταξη του Δήμου Φιλοθέης σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Η ΣΗΜΑ από την ιδρυσή της εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα πρότυπα της σειράς ISO 9000 και φροντίζει για τη συνεχή κατάρτιση των στελεχών της στην εφαρμογή των προτύπων. Το συστημά μας πιστοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2003, καθώς τότε εντάχθηκε η πιστοποίηση εταιρειών παροχής υπηρεσιών σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

17 Συνάντηση στελεχών της ΣΗΜΑ στην Φωκίδα ΤΟ ΤΕΡΠΝΟΝ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΩΦΕΛΙΜΟΥ Η εταιρεία ΣΗΜΑ θέλοντας να ενισχύσει τις εργασίες της στο τομέα των Κτηριακών Έργων, πραγματοποίησε στις 17 Μαϊου 2008, με πρωτοβουλία του κ. Ιωάννη Πάτα, Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας, συνάντηση στελεχών της, στην Ερατεινή Φωκίδας. Kεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν τα Κτιριακά Έργα και συγκεκριμένα η ανταλλαγή Καλών Πρακτικών μεταξύ των συνεργατών της εταιρείας, με στόχο την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό των εργασιών των Γραφείων που εδρεύουν στην Άμφισσα και στα Ιωάννινα. Από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΗΜΑ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος κ. Ιωάννης Πάτας, οι Αντιπρόεδροι κ.κ. Ιωάννης Εξηνταβελώνης και Χαράλαμπος Ληξουριώτης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Ευάγγελος Στεφανής (Συντονιστής Συμβάσεων και Υπεύθυνος Τοπογραφίας) και Βασίλειος Μπουλουγούρης (Υπεύθυνος Δομοστατικών). Από την Ομάδα Μελέτης παρέστησαν οι μελετητές κ.κ. Δημήτριος Κάτσενος (Υπεύθυνος Αρχιτεκτονικών), Αναστάσιος Νάστος, Κωνσταντίνος Ιγγλίζογλου, Δημήτριος Αβραμίδης και η κα. Έμυ Καπούλα, συνεργάτης της εταιρείας. Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν μια σειρά εργασιακών ζητημάτων, να προβληματιστούν πάνω σε αυτά και να αναζητήσουν από κοινού λύσεις με στόχο πάντα, τη μέγιστη απόδοση των εργασιών τους. Αν και οι γρήγοροι ρυθμοί της δουλειάς δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για ανάπαυλα και αναψυχή, αυτή τη φορά οι συνεργάτες μας κατάφεραν να ξεφύγουν λίγο από το άγχος και την πίεση της καθημερινότητας. Ο κ. Ι. Πάτας σκέφτηκε πως ήταν μια καλή ευκαιρία να συνδιαστεί η συνάντηση με ένα όμορφο Σαββατοκύριακό μακριά από την πόλη. Έτσι η πρόσκληση ήταν ανοιχτή και για τα μέλη των οικογενειών των συνεργατών μας και φυσικά για το «αρμόδιο», επί του θέματος των κτηριακών έργων, προσωπικό της εταιρείας μας. Με σύμμαχο λοιπόν τον καλοκαιρινό καιρό και την χαρούμενη διάθεση όλων, το 2ήμερο εξελίχθηκε σε μια γιορτινή εκδρομή στην εξοχή! Περισσότερο ευτυχείς; ποιοι άλλοι, οι μικροί μας φίλοι, οι οποίοι δεν σταμάτησαν λεπτό να παίζουν, να γελούν και να πειράζουν ο ένας τον άλλο..η πισίνα στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου δεν τους πέρασε απαρατήρητη και έτσι δεν άργησαν να φορέσουν τα καλοκαιρινά, πολύχρωμα μαγιώ τους, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και το ενδιαφέρον όλων. Οι μεγαλύτεροι της παρέας, συζήτησαν για πιο χαλαρά θέματα, αστειεύτηκαν μεταξύ τους και ομολογουμένως ξεκουράστηκαν απολαμβάνοντας τη διαμονή τους, στους άνετους χώρους του ξενοδοχείου. Πραγματικά ήταν ένα ευχάριστο και παράλληλα δημιουργικό Σαββατοκύριακο. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΗΜΑ, το προσωπικό και οι συνεργάτες της εταιρείας έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι. Ευχόμαστε μελλοντικά θέματα δουλειάς να συνέχισουν να αποτελούν αφορμή για παρόμοιες «εκδηλώσεις», αναβαθμίζοντας κατ αυτόν το τρόπο σημαντικά τόσο την ποιότητα εργασίας του προσωπικού της ΣΗΜΑ όσο και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της.

18 Αναβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΗΜΑ Α.Τ.Ε.Μ.Ε. Η εταιρεία ΣΗΜΑ Α.Τ.Ε.Μ.Ε. στοχεύοντας στην πλήρη ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών της, αναλαμβάνει την παρακολούθηση και διαχείριση επενδυτικών έργων, στα πλαίσια εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Αξιοποιεί έτσι τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται συμβάλλοντας στην δημιουργία μιας σύγχρονης και πλήρως ανταγωνιστικής επιχείρησης. 16 Για το σκοπό αυτό η Διοίκηση επενδύει σημαντικά ποσά για την ανάπτυξη της εταιρείας και δίνει έμφαση στην ολοκλήρωση των επενδυτικών προγραμμάτων της για τη συνέχιση της αναπτυξιακής της πορείας. Μέσα στο τρέχον έτος η ΣΗΜΑ, ακολουθώντας πιστά τον επιχειρηματικό της σχεδιασμό, ολοκλήρωσε με επιτυχία επενδυτικό πρόγραμμα ύψους ευρώ, το οποίο εντάσσεται στο Γ ΚΠΣ και αφορά το Μέτρο 1.2 «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων». Το συγκεκριμένο επενδυτικό πρόγραμμα, περιλαμβάνεται στον ευρύτερο επενδυτικό σχεδιασμό της εταιρείας (συνολικού ύψους ευρώ για το 2008) και αφορά επενδύσεις που σχεδιάσαμε και πραγματοποιήσαμε, προκειμένου να εξαρθολογικεύσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τις παραγωγικές μας δραστηριότητες. Βασικός στόχος ήταν ο εκσυγχρονισμός της υλικοτεχνικής υποδομής που χρησιμοποιούμε για την παροχή υπηρεσιών συμβούλου σε θέματα κτηματολογίου, μια πρωτοποριακή υπηρεσία που προσφέρεται από το 1996 μόνο από την εταιρεία μας σε τράπεζες, εταιρείες και οργανισμούς. Έως σήμερα στα πλαίσια κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου κτηματογραφήθηκε το 7% της χώρας. Ήδη εκπονείται το Κτηματολόγιο ταυτόχρονα για όλους τους Δήμους της Αττικής, το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης καθώς και τις πρωτεύουσες όλων των νομών της χώρας. Αυτό συνεπάγεται ότι εντός του τρέχοντος και του προσεχούς έτους θα πρέπει να διεκπεραιώσουμε διπλάσιο έως τριπλάσιο αριθμό υποθέσεων συγκριτικά με όσες διεκπεραιώθηκαν την τελευταία δεκαετία μόνον για την εξυπηρέτηση της υπάρχουσας πελατείας. Συνεπώς ο εκσυγχρονισμός σχεδιάστηκε για να μας δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε με συνέπεια και επιτυχία την αύξηση των παραγωγικών απαιτήσεων προς όφελος των πελατών μας. Ακόμη, με αφορμή τις νέες μελέτες κτηματογράφησης μας δίνεται η ευκαιρία επέκτασης της υπηρεσίας, ώστε να εξυπηρετούμε ιδιώτες, ιδίως κατοίκους εξωτερικού και ενδεχομένως μερικές ακόμη τράπεζες. Τέλος οι πρόσφατες βελτιώσεις των τεχνικών προδιαγραφών του κτηματολογίου επιβάλλουν πλήρως ψηφιοποιημένη παραγωγική διαδικασία με αποτέλεσμα να απαιτείται ψηφιοποίηση (με σαρωτή) όλων των σχετικών εγγράφων (συμβολαίων, βεβαιώσεων, αποφάσεων, διαγραμμάτων κ.λπ.) και ψηφιακή διαχείρισή τους. Η αυτοματοποίηση του τρόπου εργασίας, εισάγοντας ψηφιακή διαχείριση εγγράφων, καταργώντας τις φωτοτυπίες και σημαντικό ποσοστό των εκτυπώσεων έχει ευνοϊκές επιπτώσεις στο εργασιακό περιβάλλον και την παραγωγικότητα καθώς εκσυγχρονίζονται οι λειτουργίες της επιχείρησης σε όλους τους τομείς και όχι μόνο στο παραγωγικό αντικείμενο της επένδυσης. Η διάθεση των υπηρεσιών μας μέσω διαδικτύου συνεισφέρει στην δημιουργία «ψηφιακού» περιβάλλοντος. Επιπλέον, λόγω του περιορισμού της ενεργειακής κατανάλωσης, του περιορισμού των παραγομένων εκτυπώσεων και της κατάργησης της χρήσης φωτοαντιγράφων εγγράφων, η επένδυση συμβάλλει έμμεσα στην προστασία του περιβάλλοντος. Ο συνολικός επιλέξιμος προϋπολογισμός της επένδυσης ανήλθε στο ποσό των ,35 ευρώ. Το 50% του ποσού προήλθε από δημόσια επιχορήγηση και το υπόλοιπο 50% προήλθε από ποσοστό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου των ευρώ, στην

19 οποία προχώρησε η διοίκηση της εταιρείας έπειτα από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, στις 11 Αυγούστου Στα πλαίσια της επιχορηγούμενης επένδυσης αποκτήθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο ισχυρότατοι server με 4 επεξεργαστές Xeon στον καθένα, μιά διάταξη NAS που σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των δύο προϋφιστάμενων ανέβασε κατά 14 Terrabyte το διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο, 10 workstations, 7 laptops, 10 PC. Αποκτήθηκαν νέες άδειες λογισμικού και αναβαθμίστηκαν οι ήδη εγκατεστημένες, εγκατεστάθηκαν 9 σαρωτές εγγράφων υψηλής παραγωγικότητας, έγχρωμος σαρωτής σχεδίων Α0 και σαρωτής φίλμ Α3 καθώς και 3 έγχρωμοι ταχυεκτυπωτές Α3. Παράλληλα με την απόκτηση ενός νέου ξηρογραφικού plotter ρολλού Α3 και ενός ακόμη έγχρωμου inkjet plotter A0 εγκαταστήσαμε λογισμικό κεντρικής διαχείρισης των σαρώσεων και των εκτυπώσεων σχεδίων που μας δίνει τη δυνατότητα εκτύπωσης από οποιαδήποτε θέση εργασίας, ακόμη και εκτός των γραφείων της εταιρείας. Τέλος, δημιουργήσαμε ηλεκτρονικό κατάστημα στο internet. Επιπρόσθετα, η εταιρεία μας υλοποιώντας τη δέσμευση που είχε αναλάβει προκειμένου για την έγκριση του επενδυτικού προγράμματος, ενίσχυσε περαιτέρω το ανθρώπινο δυναμικό της αφενός με την δημιουργία 4 νέων θέσεων εργασίας, οι οποίες έχουν ήδη πληρωθεί, αφετέρου με την αναβάθμιση 16 θέσεων εργασίας από τις ήδη υπάρχουσες. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό, πως πέρα από τον εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής υποδομής της εταιρείας, η διοίκηση προχώρησε σε πλήρη ανακαίνιση του ιδιόκτητου κτηρίου της εταιρείας, στην οδό ΑΙΝΙΑΝΟΣ 6 στην Αθήνα, όπου σήμερα λειτουργούν να νέα γραφεία διοίκησης της ΣΗΜΑ. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί και η αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων με πλήρη ενοποίηση των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας με το δίκτυο μεταφοράς δεδομένων της εταιρείας. Η νέα επένδυση αντανακλά πλήρως τη φιλοσοφία και την στρατηγική της ΣΗΜΑ Α.Τ.Ε.Μ.Ε. για διαρκείς επενδύσεις, ώστε οι υποδομές της και οι παρεχόμενες υπηρεσίες της να βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας διακρινόμενες για την υψηλή τους ανταγωνιστικότητα.

20 Του Κώστα Ρηγόπουλου Φιλόλογος, Επιθεωρητής Συστημάτων Ποιότητας, Υπεύθυνος τομέα Ποιότητας της ΣΗΜΑ, μέλος του Δ.Σ. Με νέα πολιτική Εκσυγχρονισμός στο Σύστημα Διαχείρισης της Ποιότητας Η Διοίκηση της ΣΗΜΑ Α.Τ.Ε.Μ.Ε. στα πλαίσια της ετήσιας ανασκόπησης του Συστήματος Διαχείρισης της Ποιότητας και της αξιολόγησης της καταλληλότητας και της αποτελεσματικότητάς του αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση της 22ας Νοεμβρίου 2007 αλλαγές στο σύστημα και στους στόχους. 18 Η πρώτη αλλαγή που αποφασίστηκε αφορούσε την πολιτική ποιότητας της εταιρείας, η οποία προσαρμόστηκε έτσι ώστε να γίνεται ρητή αναφορά στη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του προτύπου. Η νέα πολιτική ποιότητας της εταιρείας είναι η εξής: «Βασικός στόχος της «ΣΗΜΑ Α.Τ.Ε.Μ.Ε.» είναι να καθίσταται διαρκώς ανταγωνιστικότερη όσον αφορά την ποιότητα, το κόστος και το χρόνο παράδοσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και των προϊόντων που παραδίδονται σε πελάτες, ικανοποιώντας το σύνολο των θεσπισμένων απαιτήσεων (νομικές και κανονιστικές απαιτήσεις) και την εύλογη προσδοκία των πελατών της για διαρκή ποιοτική αναβάθμιση. Άρρηκτα συνδεδεμένος στόχος με τον παραπάνω είναι η διαρκής βελτίωση της αποτελεσματικότητας του Συστήματος Διαχείρισης της Ποιότητας, που είναι σύμφωνο με το ISO 9001:2000. Έκφραση της πολιτικής ποιότητας αποτελούν οι καθοριζόμενοι από το Διοικητικό Συμβούλιο αντικειμενικοί σκοποί για την ποιότητα, που ανασκοπούνται από αυτό περιοδικά.» Επιπλέον κρίθηκε απαραίτητο, λόγω της αύξησης των εργασιών της εταιρείας και της ανάγκης για καλύτερη οργάνωσή της, να γίνει αναδιάρθρωση στο οργανόγραμμά της κυρίως ως προς τη διάρθρωση του τομέα παραγωγής. Ο τομέας απαρτίστηκε από τον συντονιστή παραγωγής, το διαχειριστή συμβάσεων και τμήματα αντίστοιχα με τα μελετητικά πτυχία που διαθέτει η εταιρεία. Έγινε ανακατανομή αρμοδιοτήτων, ώστε να μην υπάρχει επικάλυψη και ταυτόχρονα να υπάρχει αυτοτέλεια σε κάθε εκπονούμενο έργο. Άλλη βασική αλλαγή που αποφασίστηκε είναι η χρήση εσωτερικού δικτύου (intranet) προκειμένου μέσω αυτού να γίνεται η διανομή των εγγράφων και εντύπων του συστήματος ποιότητας αλλά και των εγκυκλίων και οδηγιών της διοίκησης στους εργαζομένους. Η ψηφιακή διανομή των εγγράφων διευκολύνει τη σωστή διάχυση, διασφαλίζει τα έγγραφα από πιθανή αλλοίωση και αποτρέπει τη χρήση παρωχημένων εκδόσεων. Την ευθύνη της λειτουργίας του συστήματος ανέλαβε ο υπεύθυνος ποιότητας της εταιρείας, ώστε κάθε αλλαγή σε έγγραφα ή στον πίνακα αποδεκτών τους να γίνεται άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις. Έτσι είναι διαθέσιμα πλέον, στο εσωτερικό δίκτυο το εγχειρίδιο διαχείρισης της ποιότητας, οι διαδικασίες, οι οδηγίες εργασίας, τα έντυπα και οι εγκύκλιοι οδηγίες της Διοίκησης της εταιρείας (κανονισμός εργασίας αλληλογραφίας, εγκύκλιος εργασίας κ.λπ.). Κάθε υπάλληλος θα έχει στην οθόνη του τη σχετική τεκμηρίωση για την εργασία του. Ως προς τους στόχους ποιότητας, αποφασίστηκαν τα εξής: 1. Ηλεκτρονική διαχείριση των εγγράφων κατά ποσοστό 20% επί του συνόλου των εισερχόμενων εγγράφων (ταχύτερη διεκπεραίωση ασφάλεια, αξιοπιστία, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση). 2. Μείωση της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με τους ανθρωπομήνες απασχόλησης κατά ποσοστό 10% (περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση σεβασμός στο περιβάλλον και στις πρώτες ύλες), 3. Αύξηση κατά 20% των προληπτικών ενεργειών (συμμετοχή των εργαζομένων, βελτίωση), 4. Το ποσοστό των εκδηλώσεων ενδιαφέροντος που υποβάλλει η εταιρεία και απορρίπτονται για τυπικούς λόγους να μην υπερβαίνει το 2% του συνόλου, 5. Ο χρόνος διεκπεραίωσης μιας διορθωτικής ενέργειας να μην υπερβαίνει τις 30 μέρες και ο μέσος

21 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ «ΣΗΜΑ» «Βασικός στόχος της «ΣΗΜΑ Α.Τ.Ε.Μ.Ε.» είναι να καθίσταται διαρκώς ανταγωνιστικότερη όσον αφορά την ποιότητα, το κόστος και το χρόνο παράδοσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και των προϊόντων που παραδίδονται σε πελάτες, ικανοποιώντας το σύνολο των απαιτήσεων (νομικές και κανονιστικές απαιτήσεις) και την εύλογη προσδοκία των πελατών της για διαρκή ποιοτική αναβάθμιση. Άρρηκτα συνδεδεμένος στόχος με τον παραπάνω είναι η διαρκής βελτίωση της αποτελεσματικότητας του Συστήματος Διαχείρησης της Ποιότητας, που είναι σύμφωνο με το ΙSΟ 9001:2000. Έκφραση της πολιτικής ποιότητας αποτελούν οι καθοριζόμενοι από το Διοικητικό Συμβούλιο αντικειμενικοί σκοποί για την ποιότητα που ανασκοπούνται από αυτό περιοδικά. χρόνος διεκπεραίωσης να μειώνεται κατά 5% ετησίως (καλή λειτουργία του συστήματος ποιότητας σεβασμός στον πελάτη αποτελεσματικότητα) και τέλος. 6. Ταχεία απόκριση σε παράπονο ή αίτημα πελάτη, και όχι πρώτη απάντηση άνω των 10 ημερών (σεβασμός στον πελάτη - καλή λειτουργία του ΣΔΠ) Οι στόχοι αυτοί και οι αλλαγές στο οργανόγραμμα θα βοηθήσουν την εταιρεία να εκπληρώνει την πολιτική ποιότητάς της και να είναι διαρκώς καλύτερη στην παροχή των υπηρεσιών της.

22 Koινωνικές δραστηριότητες ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Η εταιρεία ΣΗΜΑ Α.Τ.Ε.Μ.Ε. είναι μέλος του σωματείου «Ελληνικό Δίκτυο για την εταιρική κοινωνική ευθύνη», το οποίο έχει συσταθεί για την προώθηση των αρχών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην χώρα μας. Η ΕΚΕ μια έννοια κατ εξοχήν ανθρωποκεντρική, συνδέεται με δράσεις και πρωτοβουλίες από μέρους των εταιρειών που στόχο έχουν την προαγωγή πανανθρώπινων αξιών και οραμάτων. 20 Προς αυτή την κατεύθυνση η ΣΗΜΑ παρέχει χορηγίες σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και μη κυβερνητικούς οργανισμούς και συμμετέχει σε διάφορα εκπαιδευτικά και κοινωνικά προγράμματα. Βασική κοινωνική δράση της ΣΗΜΑ είναι η συνέχιση του έργου του ΜΚΟ Φάρος Ελπίδας μετά τον αδόκητο θάνατο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας. Η εταιρεία ΣΗΜΑ από το 2003 υποστηρίζει οικονομικά και διοικητικά τη λειτουργία του ΜΚΟ Φάρος Ελπίδας που συνεχίζει το έργο του Πατριάρχη Πέτρου. Ο ΜΚΟ Φάρος Ελπίδας με την στήριξη της ΣΗΜΑ Α.Τ.Ε.Μ.Ε. έχει πραγματοποιήσει μουσικές εκδηλώσεις και παραγωγές τα έσοδα των οποίων προωθήθηκαν για δράσεις στην Αφρική και την Ελλάδα, όπως η συναυλία στο Κατράκειο θέατρο της Νίκαιας, η οποία πραγματοποιήθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Αλκίνοου Ιωαννίδη και Σωκράτη Μάλαμα. Το 2006 υπέβαλε στο Υπ. Εξωτερικών πέντε σχέδια δράσης στο εξωτερικό, συνολικού ύψους ευρώ. Στην Αλβανία, για την ενίσχυση των υπηρεσιών καθαριότητας του Ελληνόφωνου Δήμου Χειμάρας. Στην Ιορδανία, σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Βασιλικής Οικογένειας, για τη δημιουργία υποδομών σε οικισμούς βεδουίνων στην χώρα. Στη Νότιο Αφρική, σε συνεργασία με το Υπ. Υγείας της χώρας πρόγραμμα ενημέρωσης κατά του AIDS και παροχή νοσηλευτικής αρωγής σε ασθενείς. Στην Ζιμπάμπουε, σε συνεργασία με το Υπ. Γεωργίας της χώρας, για τη δημιουργία ιχθυοτροφείου σε λίμνη στα νότια της χώρας, για την ενίσχυση τοπικών κοινωνιών. Στη Γκάνα, σε συνεργασία με το Υπ. Δημ. Έργων της χώρας, για την εκπαίδευση μηχανικών σε νέες εφαρμογές στη διαχείριση της γης. Στις 31 Ιουλίου 2008, ο ΜΚΟ Φάρος Ελπίδας ως επικεφαλής φορέας σύμπραξης με τον ΜΚΟ Ρωμηοσύνη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και Τοπικό Εταίρο, το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, υπέβαλε με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, Πρόγραμμα στο Υπ. Εξωτερικών ΥΔΑΣ, ύψους ευρώ, για την δημιουργία υποδομών και σχολικού συγκροτήματος με τάξεις προνηπίου, νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, για την εξυπηρέτηση 600 περίπου παιδιών ημερησίως, στην πόλη Αλ Κάρακ της Ιορδανίας. Το σχεδιασμό του έργου και τη σύνταξη της μελέτης του τεχνικού φακέλου, ανέλαβε η εταιρεία μας. Η ΜΚΟ Φάρος Ελπίδας, στη διετία υλοποιεί συγχρηματδοτούμενα προγράμματα του Υπ. Απασχόλησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Ε.Κ.Τ. ύψους ευρώ. Συγκεκριμένα: Στο Δήμο

23 Aφιερωματικός Τόμος ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥ Με πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΜΚΟ Φάρος Ελπίδας και με τη θερμή υποστήριξη της ΣΗΜΑ Α.Τ.Ε.Μ.Ε. ξεκίνησε μια προσπάθεια για την έκδοση Ειδικού Τόμου με εργασίες πανεπιστημιακών, κείμενα και επιστολές Προκαθημένων των Ορθόδοξων Εκκλησιών. OΠρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, έθεσε επίσημα υπό την αιγίδα του την έκδοση του Ειδικού Τόμου, που θα είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Πέτρου Β. Μετά από πρόταση του Φάρου Ελπίδας, την όλη προσπάθεια απεδέχθη να ηγηθεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερόνυμος. Τον Οκτώβριο του 2008 συγκροτήθηκε ειδική Επιστημονική Επιτροπή στην οποία πρόεδρος είναι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερόνυμος. Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας θα εκροσωπήσει ο Σεβ. Γέρων Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως κ. Διονύσιος και ο ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστος Βούλγαρης. Στην επιτροπή συμμετέχουν επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΜΚΟ Φάρος Ελπίδας κ. Ιωάννης Πάτας, οι ομότιμοι καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.κ. Σπυρίδων Τρωιανός και Στυλιανός Παπαδόπουλος, ο ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Χρίστος Κρικώνης, ο δημοσιογράφος και πρώην υπουργός Γεώργιος Ρωμαίος και άλλοι επιφανείς εκπρόσωποι Ελλάδας και Κύπρου. Ταύρου, πρόγραμμα για τη δημιουργία Μητρώων Ανέργων & Επιχειρήσεων και πρόγραμμα Ψυχολογικής Υποστήριξης Ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ & Ψυχικά Πασχόντων. Στο Δήμο Ζεφυρίου, Μελισσίων και Αγ. Βαρβάρας ανάλογο πρόγραμμα δημιουργίας Μητρώου Ανέργων & Επιχειρήσεων. Ο Οργανισμός, απασχολεί στα προγράμματα αυτά έξι στελέχη και επιστήμονες με σύμβαση ορισμένου χρόνου πλήρους ωραρίου, καθώς και σειρά επιστημόνων με συμβάσεις έργου.

24 Του Σπύρου Μπακάλη Δικηγόρος τoυ Νομικού τμήματος της ΣΗΜΑ. Νομικά Θέματα από το Νομικό Τμήμα της ΣΗΜΑ Α.Τ.Ε.Μ.Ε. σχετικά με το Ν. 3316/05 Σκόπιμη η σύγχυση για τους συντονιστές; 22 Σε διαγωνισμούς μελετών που έχουν προκηρυχθεί από τις Επιτροπές Αξιολόγησης και πρόκειται να εκπονηθούν με τις διατάξεις του Ν. 3316/05, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, κατά το στάδια αξιολόγησης των προσφορών των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό, οι Επιτροπές Αξιολόγησης να συγχέουν το πρόσωπο του συντονιστή της ομάδας μελέτης συμμετέχουσας σύμπραξής με το πρόσωπο του εκπρόσωπου της σύμπραξής έναντι της αναθέτουσας αρχής. Επί του θέματος έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής: Ο συντονιστής της ομάδας μελέτης και ο εκπρόσωπος και συντονιστής της σύμπραξης έναντι της αναθέτουσας αρχής είναι δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα και με δύο εντελώς διαφορετικούς ρόλους να επιτελέσουν. Ο συντονιστής της ομάδας μελέτης απαιτείται να είναι ένας έμπειρος μηχανικός, ο οποίος θα έχει τις γνώσεις και τις ικανότητες να συντονίσει την ομάδα προκειμένου να εκπονηθεί άρτια και εμπρόθεσμα η μελέτη. Για τον λόγο αυτό στα σχετικά άρθρα των διακηρύξεων ορίζεται ότι η ειδική τεχνική και επαγγελματική ικανότητα του κάθε διαγωνιζομένου αποδεικνύεται μεταξύ άλλων και από το ότι θα πρέπει να «διαθέτει τουλάχιστον το παρακάτω στελεχικό δυναμικό για την εκτέλεση της σύμβασης: Συντονιστής...Μηχανικός...ετούς, τουλάχιστον, αποδεδειγμένης εμπειρίας σε σημαντικά έργα». Επιπλέον στα άρθρα των διακηρύξεων που αφορούν στα περιεχόμενα του κλειστού φακέλου «Τεχνικής Προσφοράς» προσδιορίζεται ότι εκτός των άλλων στον φάκελο πρέπει να περιλαμβάνεται: «Οργανόγραμμα με την στελέχωση της ομάδας μελέτης (επιστημονική στελέχη και λοιπό προσωπικό) και τον συντονιστή της, όπου θα παρουσιάζονται τα καθήκοντα και η κατανομή ευθυνών μεταξύ των μελών της ομάδας, καθώς και στοιχεία για την αποτελεσματικότητα της δράσης της σε εκπονηθείσες μελέτες». Τα ανωτέρω άρθρα των διακηρύξεων έχουν τεθεί κατ εφαρμογή της περίπτωσης β της παραγράφου 4 του άρθρου 7 του Ν.3316/05 σύμφωνα με το οποίο: «...Ο φάκελος της τεχνικής προσφοράς περιέχει:...β) Οργανόγραμμα με την ομάδα μελέτης και τον συντονιστή της, όπου παρουσιάζεται η κατανομή ευθυνών μεταξύ των μελών της και στοιχεία για την αποτελεσματικότητα της δράσης της σε εκπονηθείσες μελέτες και το βαθμό επιτυχίας της κατά τη φάση εκτέλεσης των αντίστοιχων έργων» Ο συντονιστής της ομάδας μελέτης λοιπόν, είναι ένα εντελώς άλλο πρόσωπο και δεν θα πρέπει να συγχέεται με τον εκπρόσωπο και συντονιστή της σύμπραξης όπως αυτός ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 20 του Ν.3316/05. Ειδικότερα σύμφωνα με το ανωτέρω άρθρο: «...Ο εκπρόσωπος της σύμπραξης είναι υποχρεωτικά και συντονιστής των μελών της, έχει δε έναντι της αναθέτουσας Αρχής την υποχρέωση να εκπροσωπεί και να συντονίζει, κατά την διαδικασία της ανάθεσης αλλά και της εκτέλεσης, την από κοινού δράση των μελών της σύμπραξης, όπου αυτή απαιτείται κατά την κρίση της Αναθέτουσας Αρχής». Γίνεται αντιληπτό από τα ανωτέρω ότι ο νόμιμα ορισμένος εκπρόσωπος της σύμπραξης των μελετητικών γραφείων έναντι της αναθέτουσας αρχής, επιτελεί στα πλαίσια των καθηκόντων του και τον ρόλο του συντονιστή των μελών της σύμπραξης, και όχι βέβαια του συντονιστή της ομάδας μελέτης, στις μεταξύ τους σχέσεις, αλλά και στις σχέσεις της με την αναθέτουσα αρχή. Είναι ξεκάθαρο ότι η έννοια του συντονιστή των μελών της σύμπραξης τίθεται στο ανωτέρω άρθρο του Ν. 3316/05 ως προσδιοριστική έννοια του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του εκπροσώπου της σύμπραξης έναντι της αναθέτουσας αρχής. Ο εκπρόσωπος της σύμπραξης έναντι της αναθέτουσας αρχής επιτελεί στην ουσία ρόλο μάνατζερ της σύμπραξης και δεν απαιτείται καν να είναι ειδικευμένος μηχανικός, εν αντιθέσει με τον συντονιστή της ομάδας μελέτης, όπως ανωτέρω αναλύθηκε. Επί του θέματος απεφάνθη πρόσφατα η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΕΑ ΣτΕ 900/2006, 138/2008), κρίνοντας ότι ο συντονιστής της ομάδας μελέτης και ο εκπρόσωπος και συντονιστής της σύμπραξης έναντι της αναθέτουσας αρχής είναι δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα, καθιστώντας κατ αυτόν τον τρόπο έωλες τις όποιες περί του αντιθέτου ερμηνείες του νόμου είχαν δοθεί.

Συνάντηση: ΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ (επαγγελματικά & θεσμικά)

Συνάντηση: ΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ (επαγγελματικά & θεσμικά) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΚΤΩΝ (ΣΕΠΟΧ) Συνάντηση: ΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ (επαγγελματικά & θεσμικά) ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 1. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ : ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ - ΑΓΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 2. ΕΠΙΘΕΤΟ : Τσοτσορός 3. ΟΝΟΜΑ : Νικόλαος 4. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ : 12/05/1965 5. ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ : Ελληνική 6. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Εκπαιδευτικό Ίδρυμα : Τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

Ανώτατη : Τμήμα Αγρονόμων - Τοπογράφων Μηχανικών Ε.Μ.Π. (1991) Κατηγορία 10: Α τάξη

Ανώτατη : Τμήμα Αγρονόμων - Τοπογράφων Μηχανικών Ε.Μ.Π. (1991) Κατηγορία 10: Α τάξη ΟΝΟΜΑ : ΕΠΩΝΥΜΟ : ΣΟΦΙΑ ΛΑΛΟΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ : Ημερομηνία & Χρόνος γέννησης : 3/12/1962 Τόπος γέννησης : Πειραιάς Εθνικότητα & Υπηκοότητα : Ελληνική Οικογενειακή κατάσταση : Έγγαμη, δύο παιδιά Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑTΑΓΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑTΑΓΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑTΑΓΜΑΤΟΣ "Καθορισμός επαγγελματικών δικαιωμάτων των Πτυχιούχων Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης των Τμημάτων α) Πολιτικών Δομικών Έργων, β) Πολιτικών Έργων Υποδομής, γ) Τοπογραφίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το Πρακτικό Συνεδρίασης υπ αριθμ. 2/2017 της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Μαραθώνος

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το Πρακτικό Συνεδρίασης υπ αριθμ. 2/2017 της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Μαραθώνος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Νέα Μάκρη, 6 Σεπτεμβρίου 07 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Απόφασης: /07 Εκτελεστική Επιτροπή Πληροφορίες: Σαφρά Μαρία 9005, Νέα Μάκρη Τηλ.: 94 059 - Fax: 94 0808 e-mail: hr@marathon.gr ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ Τμήμα: ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ 1

ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ Τμήμα: ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ 1 1 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Το αντικείμενο σπουδών του Τμήματος Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας, καλύπτει τη γνωστική περιοχή της οργάνωσης και διαχείρισης 0του χώρου και συγκεκριμένα

Διαβάστε περισσότερα

Διεπιστημονικότητα στις μελέτες του Εθνικού Κτηματολογίου

Διεπιστημονικότητα στις μελέτες του Εθνικού Κτηματολογίου Διεπιστημονικότητα στις μελέτες του Εθνικού Κτηματολογίου Κ-Β Ε. Κατσάμπαλος Κοσμήτορας Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ Καθηγητής Γεωδαισίας και Τοπογραφίας, ΤΑΤΜ-ΑΠΘ Μέλος ΔΣ «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογραφία»

Διαβάστε περισσότερα

Επωνυμία: Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου - Αμβρακικού Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ

Επωνυμία: Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου - Αμβρακικού Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ Επωνυμία: Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου - Αμβρακικού Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ Διακριτικός Τίτλος: ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ Νομική Μορφή: Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ Έτος σύστασης: 1988 Έδρα: Η έδρα της Εταιρίας βρίσκεται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΠΘ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ Αυτό που θέλουν σήμερα οι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑTΑΓΜΑΤΟΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑTΑΓΜΑΤΟΣ Δικαίωμα πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες βάσει προσόντων των Πτυχιούχων των Τμημάτων α) Πολιτικών Δομικών Έργων, β) Πολιτικών Έργων Υποδομής, γ) Τοπογραφίας, δ) Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου

Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου 1 Ο Δήμος Αμαρουσίου προσφέρει καθημερινά, μια σειρά από χρήσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, σε χιλιάδες πολίτες. Αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες, που βελτιώνουν την καθημερινότητα τους. Διεκδικεί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑTΑΓΜΑΤΟΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑTΑΓΜΑΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑTΑΓΜΑΤΟΣ Καθορισμός Επαγγελματικών Δικαιωμάτων των Πτυχιούχων Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης των Τμημάτων α) Πολιτικών Δομικών Έργων, β) Πολιτικών Έργων Υποδομής, γ) Τοπογραφίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Διαδικασίες Λειτουργίας ΓΔ-10 «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Διαδικασίες Λειτουργίας ΓΔ-10 «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Διαδικασίες Λειτουργίας ΓΔ-10 «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ» Έκδοση: 1 η Αναθ: 4 Ημερομηνία Έγκρισης: 20/1/2016 Σελίδα 2 από 9 Έγκριση: Υπεύθυνος Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Καθορισμός Επαγγελματικών Δικαιωμάτων των Πτυχιούχων. Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης των Τμημάτων

Καθορισμός Επαγγελματικών Δικαιωμάτων των Πτυχιούχων. Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης των Τμημάτων Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων Μηχανικών των Τμημάτων α) Πολιτικών Δομικών Έργων, β) Πολιτικών Έργων Υποδομής, γ) Τοπογραφίας, δ) Γεωπληροφορικής και

Διαβάστε περισσότερα

ΔΟΜΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής

ΔΟΜΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής ΔΟΜΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής Υποστήριξη στη σύνταξη του επιχειρηματικού σχεδίου σε μια ομάδα προσώπων που θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα επιχειρηματική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 2000 2006 Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2: ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ - ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΤΡΟ 2.5 Ενίσχυση

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ε. τμήμα Κερκύρας / Ν.Α. Νομού Κερκύρας. Ημερίδα με θέμα: Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός Όρος Ζωής για την Κέρκυρα

Τ.Ε.Ε. τμήμα Κερκύρας / Ν.Α. Νομού Κερκύρας. Ημερίδα με θέμα: Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός Όρος Ζωής για την Κέρκυρα Τ.Ε.Ε. τμήμα Κερκύρας / Ν.Α. Νομού Κερκύρας Ημερίδα με θέμα: Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός Όρος Ζωής για την Κέρκυρα Εισήγηση : Δημήτριος Ντοκόπουλος, Αρχιτέκτων - Πολεοδόμος "Από τον Ν.Δ. 17-7-23

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ. «e- Πολεοδοµία: Ένα εργαλείο για Μηχανικούς & όχι

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ. «e- Πολεοδοµία: Ένα εργαλείο για Μηχανικούς & όχι ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΠΜΣ ΤΕΧΝΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ «e- Πολεοδοµία: Ένα εργαλείο για Μηχανικούς & όχι µόνο» Αθανάσιος Ηλιοδροµίτης Αγρονόµος & Τοπογράφος

Διαβάστε περισσότερα

Oι Σπουδές και το Επάγγελμα του Αγρονόμου και Τοπογράφου Μηχανικού. Πάρις Σαββαΐδης, καθηγητής ΑΠΘ

Oι Σπουδές και το Επάγγελμα του Αγρονόμου και Τοπογράφου Μηχανικού. Πάρις Σαββαΐδης, καθηγητής ΑΠΘ Oι Σπουδές και το Επάγγελμα του Αγρονόμου και Τοπογράφου Μηχανικού Πάρις Σαββαΐδης, καθηγητής ΑΠΘ Θεσσαλονίκη, 13 Μαρτίου 2014 Ο Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός (ΑΤΜ) είναι ο μηχανικός που ασχολείται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣΕΡΓΟΥ Απρίλιος 2012 Σεπτέμβριος 2014

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣΕΡΓΟΥ Απρίλιος 2012 Σεπτέμβριος 2014 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣΕΡΓΟΥ Απρίλιος 2012 Σεπτέμβριος 2014 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ Απρίλιος 2012 Σεπτέμβριος 2014 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Παρασκευή Μπάτσου, Πρόεδρος Δάφνη Μπαρμπαγιανέρη, Αντιπρόεδρος Μηνάς Αγγελίδης, Τακτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ Βίκυ Φλέγγα Οικονομολόγος, Μ sc περιφερειακή ανάπτυξη Στέλεχος διεύθυνσης οργάνωσης και πληροφορικής Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΕ 9 ΒΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ 1 o ΣΤΑΔΙΟ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Για εκτός σχεδίου γήπεδα και όταν οι χρήσεις γης δεν είναι καθορισμένες με ειδικό Προεδρικό Διάταγμα.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ «ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΑΙ 2009 ΓΙΑ ΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ»

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ «ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΑΙ 2009 ΓΙΑ ΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ «ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΑΙ 2009 ΓΙΑ ΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» ΣΤΟΧΟΣ Ενίσχυση υφιστάμενων μεσαίων μεταποιητικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεις παροχής υποστηρικτικών προς την μεταποίηση υπηρεσιών ( logistics

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 21.1.2014 Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης και λειτουργία του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης (ΟΡ.ΘΕ.) Ο ν.

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Λαρισαίων 2011-2014

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Λαρισαίων 2011-2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Λαρισαίων 2011-2014 Α ΦΑΣΗ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Λαρισαίων 2011-2014 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ... 1 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα...

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Ενημέρωση από την Πρόεδρο για θέματα που αφορούν τον Φορέα Διαχείρισης. Απόφαση:

Θέμα: Ενημέρωση από την Πρόεδρο για θέματα που αφορούν τον Φορέα Διαχείρισης. Απόφαση: ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 3 ης /2010 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΡΟΥΣ ΠΑΡΝΩΝΑ - ΥΓΡΟΤΟΠΟΥ ΜΟΥΣΤΟΥ Την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010 και ώρα 12:00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Αποστολές έως 5 κιλά (40cm x 25cm x 25cm) 5 Αποστολές από 5 έως 10 κιλά 7 Αποστολές από 10 έως 15 κιλά 10 Αποστολές από 15 έως 20

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΚΑ. Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης. Οργανόγραμμα (Σχέδιο - Έκδοση ) 1. Διοίκηση, Κεντρική Υπηρεσία

ΕΦΚΑ. Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης. Οργανόγραμμα (Σχέδιο - Έκδοση ) 1. Διοίκηση, Κεντρική Υπηρεσία ΕΦΚΑ Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης Οργανόγραμμα (Σχέδιο - Έκδοση 5.15-03-2017) 1. Διοίκηση, Κεντρική Υπηρεσία 2. Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) 3. Περιφερειακές Υπηρεσίες Συντονισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες του τμήματος Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες του τμήματος Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες του τμήματος Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας Σέρρες 08-09-2011 Με την ευκαιρία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ Για το Εθνικό Κτηματολόγιο

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ Για το Εθνικό Κτηματολόγιο ΔΗΛΩΣΕΙΣ Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ Για το Εθνικό Κτηματολόγιο Αθήνα, 22 Μαΐου 2008 1 Δηλώσεις Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ Για το Εθνικό Κτηματολόγιο Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς

Διαβάστε περισσότερα

Η εμπειρία του Παρατηρητηρίου της Εγνατίας Οδού

Η εμπειρία του Παρατηρητηρίου της Εγνατίας Οδού ΗΜΕΡΙΔΑ: «Παρατηρητήριο κοινωνικοοικονομικών μεγεθών και αστικών δεικτών Habitat», URBAN II Η Κομοτηνή στον 21ο αιώνα: Παρακολουθώντας το σήμερα Σχεδιάζοντας το αύριο B. Φούρκας Η εμπειρία του Παρατηρητηρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ- ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ (ΔΔΕ) ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (MASTER) ΣΤΗΝ «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Μητρώα ΜΕΚ-ΜΕΕΠ-Μελετητών/

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΡΑΒΙΔΟΥ ΚΙΚΗ ΑΓΡ.ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ MSC ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΡΑΒΙΔΟΥ ΚΙΚΗ ΑΓΡ.ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ MSC ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΡΑΒΙΔΟΥ ΚΙΚΗ ΑΓΡ.ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ MSC ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΩΝ Μελετητής Δημοσίων Έργων Εγγραφή στο Μητρώο Μελετητών Υπ.Υποδομών Απαιτείται:

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΤΑΙΡΙΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ Π. ΚΑΡΑΜΟΣΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε.»

Η ΕΤΑΙΡΙΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ Π. ΚΑΡΑΜΟΣΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε.» ΜΕΛΕΤΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ Το πρόγραμμα είναι ενταγμένο στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», Υποπρόγραμμα 1, Μέτρο 1.2 α Η ΕΤΑΙΡΙΑ Η «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑTΑΓΜΑΤΟΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑTΑΓΜΑΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑTΑΓΜΑΤΟΣ Καθορισμός επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων Μηχανικών του Τμήματος Ναυπηγικής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ ΑΝΙΑΤΩΝ

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ ΑΝΙΑΤΩΝ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ ΑΝΙΑΤΩΝ Εισαγωγή 14 Μαίου 2013 Το Άσυλον Ανιάτων προσκαλεί ενδιαφερομένους για την υποβολή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ της 28/9/2011

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ της 28/9/2011 ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ της 28/9/2011 ΕΡΩΤΗΣΗ 1 : Υπάρχει περιορισμός στην συμμετοχή της ίδιας ομάδας, αφενός στις μελέτες των περιφερειών (προκηρύξεις Νr: 1-14), αλλά και αφετέρου ως σύμβουλος παρακολούθησης, διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ 2012-2014 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Η διασυνοριακή θέση του Δήμου, αποτελεί μέγιστο πλεονέκτημα και δεν πρέπει να δίνει τροφή σε ξενοφοβικά στερεότυπα,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Καλλιόπης Φιλίππου - Τσιώνα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Καλλιόπης Φιλίππου - Τσιώνα ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Καλλιόπης Φιλίππου - Τσιώνα Γενικά Στοιχεία Επίθετο: Φιλίππου - Τσιώνα Όνομα: Καλλιόπη Ημερομηνία γέννησης: 14 Ιουλίου 1957 Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμη με δύο τέκνα Διεύθυνση Κατοικίας:

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΝΔΥΣΗ & ΥΠΟΔΗΣΗ - ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»

«ΕΝΔΥΣΗ & ΥΠΟΔΗΣΗ - ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» «ΕΝΔΥΣΗ & ΥΠΟΔΗΣΗ - ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» Αφορά Υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας, της ένδυσης και της υπόδησης, καθώς επίσης

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορική αναδρομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα Αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Οργάνωση χαρτοθήκης Ο.Τ.Α.

Ιστορική αναδρομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα Αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Οργάνωση χαρτοθήκης Ο.Τ.Α. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 Ιστορική αναδρομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα............................................... 15 1.1 Από το 1928 μέχρι το 1997.................................... 15 1.2 Τοπική Αυτοδιοίκηση

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση για τη σύναψη σύμβασης έργου ορισμένου χρόνου

Ανακοίνωση για τη σύναψη σύμβασης έργου ορισμένου χρόνου ΓΝΩΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Καραολή & Δημητρίου 20, ΤΚ 55131 Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη Τηλ-Φαξ: 2310 410121 E-mail: info@gnossi-ngo.org Θεσσαλονίκη, 20/03/2014 Ανακοίνωση για τη σύναψη

Διαβάστε περισσότερα

Πλαίσια Χωρικού Σχεδιασµού στον Ευρωπαϊκό και Ελληνικό χώρο: πολιτικές και θεσµοί Αθηνά Γιαννακού ρ. Χωροτάκτης-Πολεοδόµος (M.Sc.&Ph.D.

Πλαίσια Χωρικού Σχεδιασµού στον Ευρωπαϊκό και Ελληνικό χώρο: πολιτικές και θεσµοί Αθηνά Γιαννακού ρ. Χωροτάκτης-Πολεοδόµος (M.Sc.&Ph.D. Πλαίσια Χωρικού Σχεδιασµού στον Ευρωπαϊκό και Ελληνικό χώρο: πολιτικές και θεσµοί Αθηνά Γιαννακού ρ. Χωροτάκτης-Πολεοδόµος (M.Sc.&Ph.D. LSE) ΜΕΡΟΣ 2 To πλαίσιο του χωρικού σχεδιασµού στην Ελλάδα Το κανονιστικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ ΜΕ ΙΔΙΑ ΜΕΣΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ ΜΕ ΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ «ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΕΕ» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΑΓΩΓΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ 3299/2004

ΥΠΑΓΩΓΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ 3299/2004 ΥΠΑΓΩΓΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ 3299/2004 1. ΥΠΑΓΟΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ Επιχορήγηση που συνίσταται στη δωρεάν παροχή από το Δημόσιο χρηματικού ποσού για την κάλυψη

Διαβάστε περισσότερα

Δυο χρόνια «Θησέας»

Δυο χρόνια «Θησέας» 9 ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 27 E N H M Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο Δυο χρόνια «Θησέας» 25-26 Δυο χρόνια μετά τις πρώτες προεντάξεις έργων στο Πρόγραμμα «Θησέας», οι στόχοι του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. από την υλοποίησή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ. ΜΕΤΡΟ 2.7: Ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων (υποδομές, επιχειρηματικές δραστηριότητες, προώθηση -προβολή)

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ. ΜΕΤΡΟ 2.7: Ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων (υποδομές, επιχειρηματικές δραστηριότητες, προώθηση -προβολή) ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 2000 2006 Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2: ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ - ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΤΡΟ 2.7: Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΘΑΣΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑΣΟΥ

ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΘΑΣΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑΣΟΥ Οργάνωση Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος Η μόνιμη επιτροπή Θάσου συνεδρίασε στις 7 Απριλίου 2011 όπου συζητήθηκε μεταξύ άλλων θεμάτων και το θέμα της οργάνωσης του πολεοδομικού γραφείου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΠΛΏΜΑΤΟΣ Αριθμός Πτυχίου :..

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΠΛΏΜΑΤΟΣ Αριθμός Πτυχίου :.. ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΚ41110 Λάρισα Τηλ. 2410684600 http://www.teilar.gr ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΠΛΏΜΑΤΟΣ Αριθμός Πτυχίου :.. Αυτό το παράρτημα διπλώματος ακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 2000 2006 Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3: ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

4η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

4η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013» (ΠΑΑ) ΆΞΟΝΑΣ 4: «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER» 4η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ «ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΥ και συναφών επαγγελμάτων σύμφωνα με τις διατάξεις της υποπαραγράφου

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ οικ /07 (ΦΕΚ 1574 Β/ )

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ οικ /07 (ΦΕΚ 1574 Β/ ) ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ οικ. 43886/07 (ΦΕΚ 1574 Β/17-8-2007) ΘΕΜΑ : «Καθορισμός των αναγκαίων στοιχείων της οικονομοτεχνικής μελέτης για τη σύσταση ή μετατροπή Επιχειρήσεων ΟΤΑ και του ελέγχου αυτής.» Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ AMAZE A.E. ΕΚΔΟΣΗ 02

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ AMAZE A.E. ΕΚΔΟΣΗ 02 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ AMAZE A.E. ΕΚΔΟΣΗ 02 Αθήνα, 26/5/2011 Σελίδα 2 από11 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ... 4 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ... 5 ΓΕΝΙΚΑ... 5 ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. m npcf ρπμμη ψβ tjw σ^πτυξπι

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. m npcf ρπμμη ψβ tjw σ^πτυξπι ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 m npcf ρπμμη ψβ tjw σ^πτυξπι ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΚΟΡΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ^ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ Ε.Υ. ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ Κωδ.: 15/1001 ΤΙΤΛΟΣ : «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ & ΜΙΚΡΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ» Σκοπός της δράσης είναι η ενίσχυση των υφιστάμενων επιχειρήσεων που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ. Προτάσεις καλής οργάνωσης υπηρεσιών Δήμων: Θέματα Πολεοδομίας

ΕΙΣΗΓΗΣΗ. Προτάσεις καλής οργάνωσης υπηρεσιών Δήμων: Θέματα Πολεοδομίας ΕΙΣΗΓΗΣΗ Προτάσεις καλής οργάνωσης υπηρεσιών Δήμων: Θέματα Πολεοδομίας 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ H Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Πρόγραμμα «Καλλικράτης»), που ήδη αποτελεί Νόμο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΑΓΩΓΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ 3299/2004

ΥΠΑΓΩΓΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ 3299/2004 ΥΠΑΓΩΓΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ 3299/2004 1. ΥΠΑΓΟΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ Επιχορήγηση που συνίσταται στη δωρεάν παροχή από το Δημόσιο χρηματικού ποσού για την

Διαβάστε περισσότερα

1. Την παρουσίαση του ελληνικού προτύπου ΕΛΟΤ 1452 για τη διαχείριση της ποιότητας εμπορικών καταστημάτων,

1. Την παρουσίαση του ελληνικού προτύπου ΕΛΟΤ 1452 για τη διαχείριση της ποιότητας εμπορικών καταστημάτων, Εκδήλωση για Πρότυπο ποιότητας για εμπορικά καταστήματα Νέες εκδόσεις προτύπων συστημάτων διαχείρισης αίθουσα Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών πλ. Γεωργίου Α 25, ΠΑΤΡΑ Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Οι νέες περιοχές που κηρύσσονται προς κτηµατογράφηση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Οι νέες περιοχές που κηρύσσονται προς κτηµατογράφηση Αθήνα, 1 Μαρτίου 2007 ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΥΠΕΧΩ Ε ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Οι νέες περιοχές που κηρύσσονται προς κτηµατογράφηση Ο Υπουργός ΠΕΧΩ Ε κ. Γιώργος Σουφλιάς υπέγραψε Απόφαση µε την οποία κηρύσσονται προς κτηµατογράφηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 2016-2020 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασίες Λειτουργίας

Διαδικασίες Λειτουργίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Διαδικασίες Λειτουργίας ΓΔ-09 «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΡΓΩΝ Έκδοση: 1 η Αναθ: 4 Ημερομηνία Έγκρισης: 20/1/2016 Σελίδα 2

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ Καθορισμός επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων των Τμημάτων Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων των Ιδρυμάτων του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Ι)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΘΗΝΑ 1-8-2007 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

"Σχεδιασμός και χάραξη πολιτικής για έργα βελτίωσης κτιριακών εγκαταστάσεων και κοινοχρήστων χώρων"

Σχεδιασμός και χάραξη πολιτικής για έργα βελτίωσης κτιριακών εγκαταστάσεων και κοινοχρήστων χώρων ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ "Ενεργειακή και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Δημόσιων Χώρων: Καινοτόμες Μέθοδοι και Προοπτικές "Σχεδιασμός και χάραξη πολιτικής για έργα βελτίωσης κτιριακών εγκαταστάσεων και κοινοχρήστων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΘΝΙΚΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΙΜΕΝΩΝ & ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2005 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη για

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το υπ' αριθμ. 17/ Πρακτικό της Οικονομικής Επιτροπής Ιονίων Νήσων

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το υπ' αριθμ. 17/ Πρακτικό της Οικονομικής Επιτροπής Ιονίων Νήσων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το υπ' αριθμ. 17/12-07-2012 Πρακτικό της Οικονομικής Επιτροπής Ιονίων Νήσων Αριθμ. απόφασης 442-17/12-07-2012 ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Έγκριση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ταχ. Δ/νση : 1ο χλμ Μυτιλήνης - Λουτρών Μυτιλήνη Ταχ.Κώδικας : 81100 Πληροφορίες : ΣΤΡΑΤΗΣ ΒΛΑΣΤΑΡΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ (ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ (ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ (ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ: 1 ο ΣΤΑΔΙΟ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ / ΓΗΠΕΔΟΥ Εκδίδεται από τα Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού (ΠΥΤ).

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΔΙΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ Σκοπός : Η Δ/νση Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Πληροφορικής και Διαφάνειας σκοπό έχει τη σύνταξη, παρακολούθηση και αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Λαρισαίων 2011-2014 52

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Λαρισαίων 2011-2014 52 Ενότητα 8... 53 8.1 Αξιολόγηση του εσωτερικού περιβάλλοντος Δήμου Λαρισαίων και εντοπισμός των κρίσιμων ζητημάτων εσωτερικής ανάπτυξης (Δυνατότητες Αδυναμίες, Κρίσιμα ζητήματα)... 53 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 2000 2006 Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2: ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ - ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΤΡΟ 2.6 Αειφορική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Σ.Ε.Μ.Π.Χ.Π.Α.)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Σ.Ε.Μ.Π.Χ.Π.Α.) Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2013 Αριθμ. Πρωτ.: 3 Προς: 1. Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Υπόψη: α) Υπουργού κου Χατζηδάκη Δ/νση: Νίκης 5-7, 10180 Αθήνα Fax: 210 3332775

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Περιεχόμενο, δομή και τρόπος υποβολής των επιχειρησιακών προγραμμάτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α βαθμού. ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΘΕΜΑ: Περιεχόμενο, δομή και τρόπος υποβολής των επιχειρησιακών προγραμμάτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α βαθμού. ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΑΓΩΓΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ (LOGISTICS) ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ 3299/2004

ΥΠΑΓΩΓΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ (LOGISTICS) ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ 3299/2004 ΥΠΑΓΩΓΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ (LOGISTICS) ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ 3299/2004 1. ΥΠΑΓΟΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ Επιχορήγηση που συνίσταται στη δωρεάν παροχή από το Δημόσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Απασχόληση Μηχανικών σε Καινοτομικές Τεχνολογίες Διαδικτύου»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Απασχόληση Μηχανικών σε Καινοτομικές Τεχνολογίες Διαδικτύου» Αρ. Πρωτ.: ΕΞ-22/27-01-2014 Αθήνα, 27/01/2014 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Απασχόληση Μηχανικών σε Καινοτομικές Τεχνολογίες Διαδικτύου» Μετά την έγκριση του έργου «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Θ Ε Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2 0 1 5 2 0 1 6 ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Θ Ε Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2 0 1 5 2 0 1 6 ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Θ Ε Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2 0 1 5 2 0 1 6 ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Με σκοπό την επίτευξη των στρατηγικών

Διαβάστε περισσότερα

Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας JESSICA στην Ελλάδα

Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας JESSICA στην Ελλάδα Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας JESSICA στην Ελλάδα Λαμία 22 Μαρτίου 2012 Η πρωτοβουλία JESSICA: Οργάνωση & Λειτουργία Η ανάπτυξη της πρωτοβουλίας JESSICA στην ΕΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ»

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Με τη συγχρηματοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

Σ χ ε δ ι α σ μ o ς. Α π ο κ ο μ ι δ h. Μ ε τ α φ o ρ τ ω σ η. Μ ε τ α φ ο ρ a. Α ν α κ y κ λ ω σ η. Κ α θ α ρ ι σ μ o ς. Ε π ε ξ ε ρ γ α σ i α

Σ χ ε δ ι α σ μ o ς. Α π ο κ ο μ ι δ h. Μ ε τ α φ o ρ τ ω σ η. Μ ε τ α φ ο ρ a. Α ν α κ y κ λ ω σ η. Κ α θ α ρ ι σ μ o ς. Ε π ε ξ ε ρ γ α σ i α Σ χ ε δ ι α σ μ o ς Α π ο κ ο μ ι δ h Μ ε τ α φ o ρ τ ω σ η Μ ε τ α φ ο ρ a Α ν α κ y κ λ ω σ η Κ α θ α ρ ι σ μ o ς Ε π ε ξ ε ρ γ α σ i α Π λ y σ η κ a δ ω ν Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 Χάρη στη μακρόχρονη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 2000 2006 Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2: ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ - ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΤΡΟ 2.3 Υποδομές

Διαβάστε περισσότερα

Οι επαγγελματικές προοπτικές των μηχανικών Νέοι τομείς ανάπτυξης

Οι επαγγελματικές προοπτικές των μηχανικών Νέοι τομείς ανάπτυξης Ενημερωτική Εσπερίδα ΤΕΕ Μαγνησίας και Κοσμητείας Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα: Οι επαγγελματικές προοπτικές των μηχανικών Νέοι τομείς ανάπτυξης ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Το έργο «Ολοκληρωµένα προγράµµατα, πρωτοβουλίες και δικτυώσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων εξωστρέφειας» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗ 9/11/2016 ΘΕΜΑ «Προτάσεις Θέσεις της Αγωνιστικής Συνεργασίας Μηχανικών Πελοποννήσου» 1. Αναθεώρηση της φορολογικής πολιτικής για τους αυτοαπασχολούμενους.

Διαβάστε περισσότερα

Μηχανικών Γεωτεχνολογίας &

Μηχανικών Γεωτεχνολογίας & TEI ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος Οδηγός επαγγέλματος Μηχανικών Γεωτεχνολογίας & Περιβάλλοντος Δρ. Κωνσταντίνος Ι. Βατάλης Επίκουρος Καθηγητής 1 ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής Παρουσίαση: Κων/νος Βακαλφώτης Τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής Έτος Ιδρύσεως : 1985 Μηχανικοί Έργων Υποδομής Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Διάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Μυτιλήνη, 16/06/2014 Α.Π. : οικ.2892 Προς: ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ T.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Μυτιλήνη, 16/06/2014 Α.Π. : οικ.2892 Προς: ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ T. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ταχ. Δ/νση : 1ο χλμ Μυτιλήνης - Λουτρών Μυτιλήνη Ταχ.Κώδικας : 81100 Πληροφορίες : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΕΛΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ανάρτηση στην ΙΑΥΓΕΙΑ. Ταχ. /νση : Αµαλιάδος 17 Ταχ. Κώδικας : Αθήνα 11523 Ο ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ανάρτηση στην ΙΑΥΓΕΙΑ. Ταχ. /νση : Αµαλιάδος 17 Ταχ. Κώδικας : Αθήνα 11523 Ο ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ανάρτηση στην ΙΑΥΓΕΙΑ Aθήνα, 20 / 1 / 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Άρης Σαπουνάκης Δρ Αρχιτέκτων Πολεοδόμος Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Διαβάστε περισσότερα

«Από την Κοινωνία της Πληροφορίας στην Ψηφιακή Σύγκλιση»

«Από την Κοινωνία της Πληροφορίας στην Ψηφιακή Σύγκλιση» «Από την Κοινωνία της Πληροφορίας στην Ψηφιακή Σύγκλιση» ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΠ ΚΤΠ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Στο πλαίσιο του ΕΠ ΚτΠ ο Δήμος Ηρακλείου σχεδίασε και υλοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ (Α ΦΑΣΗ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ (Α ΦΑΣΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ 2014-2019 (Α ΦΑΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ) Αξιότιμοι συνάδελφοι, Οι Δήμοι, στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Θεωρίες Πολεοδομικού Σχεδιασμού

Θεωρίες Πολεοδομικού Σχεδιασμού ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Διδακτική ομάδα: Ελένη Ανδρικοπούλου, Γρηγόρης Καυκαλάς 9 ο Μάθημα Αστικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛ , FAX Αθήνα 28 Μαΐου 2008 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΛ , FAX Αθήνα 28 Μαΐου 2008 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΛ. 213.131.3636, 213.131.3605 FAX. 210.3389197 Αθήνα 28 Μαΐου 2008 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Έχοντας υπόψη: ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ Δ/ΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ:

Έχοντας υπόψη: ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ Δ/ΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βόλος 20-1 - 2016 ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Α.Π.: 3986/236651 ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό σημείωμα. 1029 Νέα Έργα ΕΣΠΑ

Ενημερωτικό σημείωμα. 1029 Νέα Έργα ΕΣΠΑ Ενημερωτικό σημείωμα 1029 Νέα Έργα ΕΣΠΑ Στον τομέα του περιβάλλοντος εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον Αειφόρος Ανάπτυξη 90 έργα συνολικού π/υ 542,8 εκ (συγχρηματοδοτούμενη ΔΔ 505,3 εκ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΗΡΙΞΗ Η ΣΤΗΡΙΞΗ δραστηριοποιείται στον χώρο της μελέτης, επίβλεψης και διαχείρισης ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ έργων ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Πολιτικού Μηχανικού, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε ευρύ φάσμα εφαρμογών. Οι επικεφαλής

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Πράξη «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) Νέο Πρόγραμμα Σπουδών», στις 8 Π.Σ., 3 Π.Στ.Εξ., 2 Π.Στ.Εισ. του Στρ. Στόχου 1 Κωδικός ΟΠΣ-ΕΡΓΟΡΑΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας Το πρότυπο ISO9001:2015 και οι εφαρμογές του

Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας Το πρότυπο ISO9001:2015 και οι εφαρμογές του Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας Το πρότυπο ISO9001:2015 και οι εφαρμογές του 4 η ενότητα Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης & Επιχειρησιακής Έρευνας ΕΜΠ Απαιτήσεις του ISO9001:2015 1. Αντικείμενο 2. Τυποποιητική

Διαβάστε περισσότερα

Παρακαλούμε για την υποβολή των προτάσεων, παρατηρήσεων και σχολίων έως τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015.

Παρακαλούμε για την υποβολή των προτάσεων, παρατηρήσεων και σχολίων έως τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ 2015-2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση για το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών της κατεύθυνσης ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Ενημέρωση για το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών της κατεύθυνσης ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΤΕΙ) ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ TE & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ και ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ TE Ενημέρωση για το Νέο Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα