Χαλκός &... ΤΕΥΧΟΣ. ...Αρχιτεκτονική...Talos Dual...Παραγωγή & Διάθεση Χάλκινων Πόμολων & Κοπαστών...Η Κοπή της Πίτας του Ε.Ι.Α.Χ.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Χαλκός &... ΤΕΥΧΟΣ. ...Αρχιτεκτονική...Talos Dual...Παραγωγή & Διάθεση Χάλκινων Πόμολων & Κοπαστών...Η Κοπή της Πίτας του Ε.Ι.Α.Χ."

Transcript

1 E Λ Λ H N I K O I N Σ T I T O Y T O A N A Π T Y Ξ H Σ X A Λ K O Y Τ Ρ Ι Μ Η Ν Ι Α Ι Α Π Ε Ρ Ι Ο Δ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Ο Υ Ε. Ι. Α. Χ. ( Ι α ν ο υ ά ρ ι ο ς - Φ ε β ρ ο υ ά ρ ι ο ς - Μ ά ρ τ ι ο ς ) 54 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011 ΤΕΥΧΟΣ Χαλκός &......Αρχιτεκτονική...Talos Dual...Παραγωγή & Διάθεση Χάλκινων Πόμολων & Κοπαστών...Η Κοπή της Πίτας του Ε.Ι.Α.Χ.

2 Κάθε νέα χρονιά σηματοδοτεί και μία καινούργια αρχή. Ωστόσο, για να κάνει κάποιος καινούργιο ξεκίνημα πρέπει να έχει κάνει τον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς αξιολογώντας την βήμα προς βήμα. Η νέα χρονιά μας βρίσκει έτοιμους για νέα ξεκινήματα που μας επιφυλάσσουν ευκαιρίες, καθώς έχουμε κάνει ένα σημαντικό απολογισμό της χρονιάς που έφυγε. Η νέα εποχή που διαμορφώνεται μπροστά μας μέσα από τις τοπικές αλλά και τις διεθνής συγκυρίες, δημιουργεί ένα νέο πεδίο δράσης, στο οποίο θα πρέπει να κινηθούμε με αισιοδοξία, καθορίζοντας τι θα αφήσουμε πίσω και ποια εφόδια και επιτεύγματα θα πάρουμε μαζί μας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Ε.Ι.Α.Χ. προσεγγίζει τη νέα χρονιά ως ένα νέο ξεκίνημα που συνδέεται από νέες ιδέες, ενώ παράλληλα συνεχίζει αμείωτο το ενδιαφέρον του για τα προγράμματα που ξεκίνησαν το προηγούμενο έτος και θα συνεχίσουν και τη νέα χρονιά. Ξεκινώντας πάντα από την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, καθώς και στην συνεχή εκπαίδευση των επαγγελματιών του οικοδομικού κυρίως κλάδου που πλήττεται τα τελευταία χρόνια, επενδύουμε στην ενίσχυση της επαγγελματικότητας των επαγγελματιών, κάνοντάς τους ανταγωνιστικούς στην νέα εποχή. Με τον τρόπο αυτό διατηρούμε το ενδιαφέρον για την πρόοδο και τη δημιουργικότητα που μπορεί να φέρει στη ζωή του επαγγελματία ο χαλκός, το αιώνιο αυτό μέταλλο. Το Ινστιτούτο, μένοντας σταθερό στην προβολή και την ανάπτυξη του χαλκού στη χώρα μας, έχει προγραμματίσει και για τη νέα χρονιά μία σειρά από ενέργειες και συμμετοχές σε εκθέσεις και συνέδρια, απευθυνόμενο σε κατηγορίες επαγγελματιών όπως μηχανικούς, αρχιτέκτονες, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, τεχνικούς, γλύπτες, καλλιτέχνες, στις εγχώριες βιομηχανίες και βιοτεχνίες χαλκού, καθώς και στον ιατρικό και νοσηλευτικό κλάδο, εκπονώντας ένα νέο πρόγραμμα που προωθεί τα τελευταία χρόνια για τις ευεργετικές ιδιότητες του αντιμικροβιακού χαλκού στην δημόσια υγεία. Το εργαστήρι της αρχιτεκτονικής που στεγάζεται στο ισόγειο των νέων γραφείων του Ε.Ι.Α.Χ. και είναι στη διάθεσή κάθε ενδιαφερόμενου, τα σεμινάρια των υδραυλικών εγκαταστάσεων και των ηλεκτρικών εφαρμογών, η συνέχιση του θεσμού του διαγωνισμού των θερμουδραυλικών φέτος στην Αθήνα, η εκπόνηση επιστημονικών εργαστηριακών και κλινικών ερευνών από την επιστημονική ομάδα του Ε.Ι.Α.Χ. καθώς και η τυποποίηση διάθεσης σήμανσης αντιμικροβιακού χαλκού σε όποια βιομηχανία ενδιαφέρεται, είναι μερικές από τις δράσεις του ΕΙΑΧ που έχουν προγραμματιστεί για τη νέα χρονιά. Η φιλοδοξία μας για το 2011 είναι να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά, με στόχο πάντοτε την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή σας για το κόκκινο μέταλλο. Με αυτές τις σκέψεις, σας ευχόμαστε υγεία, και αισιοδοξία για ένα δημιουργικό 2011, γεμάτο με προσωπικές και επαγγελματικές επιτυχίες. Νίκος Βεργόπουλος Διευθυντής Ε.Ι.Α.Χ.

3 χαλκός&αρχιτεκτονική Στέγες με Χαλκό στο Gran Melia Κατασκευαστής: Δημήτρης Λίβας Αρχιτέκτονας: Αντώνης Στυλιανίδης Ο χαλκός αποτέλεσε για το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, Gran Melia Resort & Luxury Villas Daios Cove το απαραίτητο υλικό για την πολυτελή εμφάνισή του. Χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω σε πλαγιά, βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Κρήτης. Με πανοραμική θέα στον κόλπο, το Gran Melia προσφέρει στον επισκέπτη άμεση επαφή με τη θάλασσα, με την ιδιωτική παραλία του. Η περιοχή που χαρακτηρίζεται από έντονη περιβαλλοντική ευαισθησία και έχει ιδιαίτερες αισθητικές απαιτήσεις, ήταν τα στοιχεία που ενέπνευσαν τον κατασκευαστή κ. Δημήτρη Λίβα και τον αρχιτέκτονα Αντώνη Στυλιανίδη να χρησιμοποιήσουν τον πράσινο χαλκό σε έργο τους, ως το απαραίτητο υλικό που μπορεί να καλύψει τις προσδοκίες της περιοχής. Η εικόνα που δημιουργεί ο χαλκός στις στέγες του ξενοδοχείου δένει αρμονικά με το παρθένο περιβάλλον της περιοχής, με τους εξωτερικούς τοίχους του ξενοδοχείου, αλλά κυρίως με την πολυτελή εμφάνιση του Gran Melia Resort & Luxury Villas Daios Cove. Τα λεπτά φύλλα χαλκού καλύπτουν τέλεια τις επιφάνειες των σκεπών, ακολουθώντας με μεγάλη ακρίβεια την πολυτελή εικόνα του χώρου. Ο χαλκός έδωσε τη δυνατότητα στον κατασκευαστή να καθορίσει με ακρίβεια, ακόμη και να βελτιώσει τη γεωμετρία της κατασκευής, εφαρμόζοντας την μέθοδο της διπλής αναδίπλωσης, ενώ η πατίνα έδωσε ιδιαίτερη χρωματική νότα στο συγκρότημα. Το πάχος του χαλκού, τύπου Nordic Green prepat, που χρησιμοποιήθηκε είναι 0,6 χιλιοστά, σε μια επιφάνεια 1050 τετραγωνικών μέτρων και συνολικού βάρους κιλών. Η Sol Melia, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες resorts και ξενοδοχείων στον κόσμο, φέρνει στην Ελλάδα ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία της. Το Gran Melia Resort & Luxury Villas Daios Cove βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της πανέμορφης Κρήτης, μόλις λεπτά από την Ελούντα και 50 λεπτά από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Η πολυετής εμπειρία μας στο χώρο της φιλοξενίας, σε συνδυασμό με την κρητική παραδοσιακή αρχιτεκτονική και με τον καινοτόμο σχεδιασμό έρχονται να προσδώσουν νέα πνοή στην έννοια της διεθνούς φιλοξενίας. Το πρώτο Gran Melia Resort της χώρας, το Gran Melia Resort & Luxury Villas Daios Cove, άνοιξε τις πύλες του 22 Απριλίου 2010.

4 χαλκός&τεχνολογία Talos Dual Οι σωληνώσεις χαλκού αποτελούν την πρώτη επιλογή στις εφαρμογές κλιματισμού και ψύξης. Στα πλαίσια αυτής της επιτυχημένης παράδοσης, η ΧΑΛΚΟΡ ανακαλύπτει ξανά τη χρήση του χαλκού με τη βοήθεια μίας καινοτόμου τεχνολογίας παραγωγής και εμπλουτίζει τη γκάμα των προϊόντων της με ένα νέο σωλήνα. Η καινοτομία αυτη αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα του χαλκού και ταυτόχρονα επιτυγχάνει βελτιστοποιημένες λύσεις σε ανταγωνιστικές τιμές. Ο σωλήνας TALOS DUAL είναι ένα προϊόν πρωτο-ποριακής τεχνικής αντίληψης, συνδυάζοντας τη δύναμη και την αξιοπιστία του χαλκού με την ανταγωνιστικότητα και το πλεονέκτημα του χαμηλού βάρους του αλουμινίου. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Ο σωλήνας TALOS DUAL αποτελείται από δύο ενοποιημένα μεταλλικά στρώματα άνευ ραφής, ένα εσωτερικό στρώμα από χαλκό και ένα εξωτερικό στρώμα από αλουμίνιο. Τα δύο στρώματα είναι ενωμένα μεταξύ τους μέσω ενός ισχυρού μεταλλουργικού δεσμού ανάμεσα στο χαλκό και το αλουμίνιο. Αυτή η θεμελιώδης συνένωση των δύο υλικών επιτρέπει στον TALOS DUAL να συμπεριφέρεται ως ένας ομοιογενής σωλήνας άνευ ραφής με μοναδικές ιδιότητες οι οποίες οφείλονται στη σύνθεση του. Τα ευεργετικά χαρακτηριστικά καθενός από τα δύο συστατικά υλικά ενοποιούνται στο TALOS DUAL. Το εσωτερικό στρώμα του TALOS DUAL, κατασκευασμένο από χαλκό, προσφέρει μεγάλη αντοχή, επιφανειακή σκληρότητα και άριστη αντίσταση στη διάβρωση, επιτρέποντας ταυτόχρονα στους σωλήνες TALOS DUAL να δένουν απόλυτα μέσα σε συστήματα από χαλκό. Ταυτόχρονα, το εξωτερικό στρώμα του TALOS DUAL από αλουμίνιο συνεισφέρει στην αντοχή και προσφέρει ανταγωνιστική τιμή και περιορισμό του βάρους, επιτρέποντας επιπλέον έναν ισορροπημένο συνδυασμό υλικών κατά την εξωτερική σύνδεση με στοιχειά από αλουμίνιο (π.χ. εξωτερικά πτερύγια εναλλακτών θερμότητας από αλουμινίο, απορροφητικό φύλλο αλουμινίου ενός ηλιακού συλλέκτη). ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Οι σωλήνες TALOS DUAL διατίθενται στα τυποποιημένα μεγέθη τα οποία χρησιμοποιούνται στον κλάδο του κλιματισμού και ψύξης ή σε ειδικά

5 -χαλκός&τεχνολογία μεγέθη για βιομηχανικές εφαρμογές, στις οποίες απαιτείται εξειδικευμένος συνδυασμός ιδιοτήτων όπως αντοχή στην πίεση, ευκαμψία, θερμοαγωγιμότητα, ειδικό βάρος κλπ. Η κατεργασία των TALOS DUAL είναι δυνατή με μεθόδους και εργαλεία παρόμοια με εκείνα που χρησιμοποιούνται στους χαλκοσωλήνες (π.χ. για κοπή, εκχείλωση, κουρμπάρισμα κλπ.) Οι σωλήνες TALOS DUAL καλύπτουν τις απαιτήσεις πίεσης συστημάτων κλιματισμού και ψύξης τα οποία λειτουργούν με τα ψυκτικά τελευταίας γενιάς (π.χ. R410A): Σωλήνες εγκαταστάσεων TALOS DUAL Οι σωλήνες TALOS DUAL μπορούν να ενωθούν με χαλκοσωλήνες ή χάλκινα εξαρτήματα, χρησιμοποιώντας κατάλληλα κράματα κόλλησης, ανάλογα με την κάθε σύνδεση και τις απαιτήσεις της κάθε εφαρμογής. Οι σωλήνες TALOS DUAL παραδίδονται, ανάλογα με την εφαρμογή, σε ρόλους PNC, στροφεία LWC ή σε ευθύγραμμα μήκη, με λεία ή αυλακοειδή εσωτερική επιφάνεια, απλοί ή με εξωτερική θερμομόνωση από αφρώδες δικτυωμένο πολυαιθυλένιο (PEX, cross-linked polyethylene). ΜΕΓΕΘΗ Σωληνώσεις εγκαταστάσεων Βιομηχανικές εφαρμογές Εξωτερική Διάμετρος 1/4, 3/8, 1/2 και 5/8 από 6mm έως 20mm Πάχος τοιχωμάτων mm mm ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Ρόλοι PNC 10 έως 50m Στροφεία LWC κιλά Ευθύγραμμα μήκη m Μέγιστη Πίεση Λειτουργίας Πίεση θραύσης Ποσοστό Εκτόνωσης 1/4 x 0.80mm 55 Bar (800psi) > 4 x Μεγ. Πίεση Λειτουργίας > 40% 3/8 x 0.80mm 55 Bar (800psi) > 4 x Μεγ. Πίεση Λειτουργίας > 40% 1/2 x 1.00mm 55 Bar (800psi) > 4 x Μεγ. Πίεση Λειτουργίας > 40% 5/8 x 1.25mm 55 Bar (800psi) > 4 x Μεγ. Πίεση Λειτουργίας > 40% Κράμα κόλλησης Σύνθεση Εύρος θερμοκρασιών τήξης Sn-Ag 96,5% Sn, 3,5% Ag C Sn-Ag 94% Sn, 6% Ag C Sn-Cu 97% Sn, 3% Cu C ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ Ρόλοι PNC Στροφεία LWC Ευθύγραμμα μήκη Σε προστατευτικά χαρτοκιβώτια επάνω σε ξύλινη παλέτα Επάνω σε ξύλινη παλέτα με ένθετα από χαρτόνι και προστατευτική μεμβράνη Δεσμίδες τυλιγμένες με προστατευτική μεμβράνη σε ξύλινα κιβώτια ΥΛΙΚΟ Χαλκός υψηλής καθαρότητας (με περιεκτικότητα χαλκού κατ ελάχιστο 99.9%) Αλουμινίου ή κράμα αλουμινίου (με περιεκτικότητα αλουμινίου κατ ελάχιστο 99.7%)

6 χαλκός&τεχνολογία ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Εταιρικό πρότυπο TB 01 Το TALOS DUAL είναι η ιδανική λύση για συνδέσεις μονάδων κλιματισμού διαιρουμένου τύπου (split-type) και συμπληρώνεται από ένα ρακόρ μηχανικής σύσφιξης το οποίο εξασφαλίζει συμβατότητα και αξιοπιστία στη σύνδεση. Το ρακόρ του TALOS DUAL αποτελείται από ένα ορειχάλκινο περικόχλιο με ενσωματωμένο παρέμβυσμα από ειδικό πολυμερές υλικό, το οποίο απομονώνει τον ορείχαλκο από το αλουμίνιο εξωτερικά. Εσωτερικά, το στρώμα των σωλήνων TALOS DUAL, από χαλκό, έρχεται σε επαφή με τον ορειχάλκινο σύνδεσμο της κλιματιστικής μονάδας. Ο σχεδιασμός του ρακόρ για το TALOS DUAL φροντίζει για την αντοχή της σύνδεσης σε βάθος χρόνου, ακόμα και σε διαβρωτικό περιβάλλον, όπως αποδεικνύουν οι δοκιμές σε θάλαμο αλατονέφωσης, ενώ προσφέρει και συμβατότητα με τυποποιημένους χαλκοσωλήνες. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ TALOS DUAL Διατηρεί τις εξαιρετικές ιδιότητες του χαλκού. Ανταγωνιστική τιμή Μειωμένο βάρος ανά μέτρο Το προϊόν μπορεί να προσαρμοστεί ιδανικά στις τεχνικές απαιτήσεις. Ισορροπημένος συνδυασμός υλικών για χρήση σε εναλλάκτες θερμότητας

7 χαλκός&τεχνολογία Ξεκίνησε η Παραγωγή και Διάθεση Ελληνικών Πιστοποιημένων Αντιμικροβιακών Χάλκινων Πόμολων και Κουπαστών Με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού, και σε συνεργασία με την ελληνική βιομηχανία Fitco, διατέθηκε η πρώτη ύλη αντιμικροβιακού κράματος χαλκού στην ελληνική εταιρία «Convex», εταιρία παραγωγής υλικών κιγκαλερίας, με στόχο την σχεδίαση, κατασκευή και διάθεση στην ελληνική αγορά των πρώτων πόμολων και κουπαστών, τα οποία κατόπιν της έγκρισης του Ε.Ι.Α.Χ., πιστοποιήθηκαν και φέρουν την επίσημη σήμανση του αντιμικροβιακού χαλκού Cu+. Στόχος της πιλοτικής κατασκευής και διάθεσης πόμολων και κουπαστών από αντιμικροβιακό κράμα χαλκού, είναι να δοθεί μία λύση με ουσιαστικό αποτέλεσμα στην μετάδοση επικίνδυνων μικροβίων μέσω των επιφανειών αφής, όχι μόνο σε αυστηρά υγειονομικούς χώρους, αλλά και σε ευρύτερους δημόσιους χώρους όπως σχολεία, ξενοδοχεία, οίκους ευγηρίας και χώρους αναψυχής. Η προτεινόμενη στρατηγική και η δημιουργικότητα της κατασκευάστριας εταιρείας, ήταν να διαμορφωθούν βασικές επιφάνειες αφής, όπως είναι τα πόμολα και οι κουπαστές, καθαρές και αντιμικροβιακές, υψηλής αισθητικής, με έμφαση στη λεπτομέρεια και το φινίρισμα. Βασική επιδίωξη του Ινστιτούτου ήταν να δημιουργηθεί ένα προϊόν πρότυπο, με σκοπό να αναδείξει την αξία της καταπολέμησης των μικροβίων μέσα από την καθημερινή και συχνή επαφή, σε συνδυασμό με την αισθητική εικόνα που δημιουργεί το χρώμα του κράματος του αντιμικροβιακού χαλκού πάνω στις πόρτες που είναι τοποθετημένα. Τελευταίες επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει σε περιβάλλοντα μονάδων εντατικής θεραπείας σε νοσοκομεία του εξωτερικού, έδειξαν ότι οι επιφάνειες των πόμολων έχουν από τα υψηλότερα

8 χαλκός&τεχνολογία μικροβιακά φορτία, η μετάδοση των οποίων είναι αιτία επικίνδυνων μολύνσεων. Σύντομα όμως αναμένουμε να τεκμηριωθεί και η αντιμικροβιακή δράση του χαλκού σε πόμολα και κουπαστές, καθώς και σε άλλους ευαίσθητους δημόσιους χώρους. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού, θα συνεχίσει να ερευνά, να μελετά και να εξελίσσει την τεχνολογία για την προώθηση των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του χαλκού και σε περισσότερες επιφάνειες αφής, έτσι ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να ενημερωθούν και να επωφεληθούν από τις ευεργετικές ιδιότητες του αιώνιου μετάλλου. Η παραγωγή των αντιμικροβιακών ορειχάλκινων πόμολων και κουπαστών, καθώς και των εξαρτημάτων τους, πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο της Convex στη Μαγούλα Αττικής, όπου μέσα από την κάθετη παραγωγική της διαδικασία, διαθέτει και εγκαθιστά έτοιμα αντιμικροβιακά ορειχάλκινα αντικείμενα, ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις κάθε ενδιαφερομένου πελάτη. Ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού κ. Νίκος Βεργόπουλος δήλωσε: «Με την πρώτη κατασκευή και διάθεση αντιμικροβιακών ορειχάλκινων πόμολων και κουπαστών, προσφέρουμε ως λύση σε όσους έχουν πεισθεί για την αντιμικροβιακή ιδιότητα του χαλκού και θέλουν να διασφαλίσουν υγιεινή, ασφάλεια και αισθητική αρμονία στους χώρους τους, ένα ελληνικό πιστοποιημένο προϊόν από αντιμικροβιακό χαλκό. Για το Ινστιτούτο Χαλκού προτεραιότητα είναι η ανάδειξη και η προβολή χάλκινων - ορειχάλκινων εφαρμογών με χρηστικό αντικείμενο για τον άνθρωπο και το κοινωνικό του περιβάλλον. Στα πλαίσια αυτά, προωθήσαμε και υποστηρίξαμε την υλοποίηση των πρώτων αντιμικροβιακών ορειχάλκινων πόμολων και κουπαστών, πιστεύοντας ότι αυτή θα είναι η αρχή της δημιουργίας μιας νέας ελληνικής αγοράς, δίνοντας το ερέθισμα και την ευκαιρία και σε άλλες ελληνικές βιομηχανικές μονάδες του κλάδου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να μπουν στην διαδικασία πιστοποίησης και κατασκευής προϊόντων από αντιμικροβιακό χαλκό».

9 χαλκός&υγεία Το Πρώτο Παγκοσμίως Αντιμικροβιακό Χάλκινο Κλιματιστικό Παρουσιάστηκε στο Πεκίνο Το πρώτο παγκοσμίως αντιμικροβιακό χάλκινο κλιματιστικό, παρουσιάστηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2010 στο Πεκίνο από την κορυφαία κινεζική εταιρεία κλιματισμού «Chigo,» σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Χαλκού. Αυτό το πρωτοποριακό προϊόν θα αξιοποιήσει τις αντιμικροβιακές ιδιότητες του χαλκού για μια νέα εφαρμογή. Επιπλέον, προσφέρει επιδόσεις-ρεκόρ στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας. Το σήμα Cu+ χρησιμοποιείται από την εταιρεία Chigo, ως ενδεικτικό του Αντιμικροβιακού Χαλκού - το οποίο φέρουν τα προϊόντα της - ως το πιο αποτελεσματικό αντιμικροβιακό υλικό στον κόσμο για τις επιφάνειες αφής. Σήμερα, οι καταναλωτές είναι πιο συνειδητοποιημένοι όσον αφορά στον υγιεινό τρόπο ζωής και έτσι η εταιρεία Chigo, δίνοντας μια δυναμική απάντηση σε αυτή την τάση της αγοράς, παρουσίασε τα νέα της κλιματιστικά - τα πρώτα καταναλωτικά αγαθά στον κόσμο που περιέχουν αντιμικροβιακό χαλκό. Τα τμήματα του συστήματος των κλιματιστικών μονάδων λειτουργούν σε θερμά, σκοτεινά και υγρά περιβάλλοντα, κατάλληλα για την αναπαραγωγή οργανισμών που προκαλούν μολύνσεις, δημιουργώντας δυσοσμίες και εμποδίζοντας ακόμη και αυτήν την απόδοση του συστήματος. Εργαστηριακές δοκιμές έδειξαν, ότι τα υλικά χαλκού μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη των εν λόγω οργανισμών. Μετά από 24 ώρες έκθεσης σε επιφάνειες χαλκού, παρατηρήθηκε ότι πολλά και συνήθη είδη μούχλας εξολοθρεύονται στο σύνολό τους, ενώ η έκθεση σε επιφάνειες αλουμινίου, ευρείας χρήσεως, δεν είχε καμιά επίδραση σε οποιοδήποτε μύκητα. Ενώ το νέο κλιματιστικό της Chigo, είναι το πρώτο που κατασκευάζεται εξολοκλήρου από χαλκό,

10 χαλκός&υγεία ανοίγει επί πλέον το δρόμο για την ενεργειακή αποδοτικότητα του. Σύμφωνα με τα πρότυπα της Κινέζικης Υπηρεσίας Ενεργειακής Απόδοσης (EER), τα νέα κλιματιστικά μηχανήματα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής απόδοσης των κλιματιστικών με βαθμολογία 8,36. Σε σύγκριση με άλλα μοντέλα της ίδιας δυναμικότητας με τον υψηλότερο βαθμό EER (3.6), μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 56% περισσότερη ενέργεια. Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Chigo, Δρ Zheng Zuyi, το νέο κλιματιστικό είναι το τελευταίο από μια μακρά σειρά καινοτόμων προϊόντων της εταιρείας, και θα υπάρξουν ακόμα περισσότερα: «Η Chigo, η κορυφαία εταιρεία της αγοράς, έχει βασική αρχή να παράγει τα πιο υγιή και αθόρυβα κλιματιστικά, υιοθετώντας την καλύτερη τεχνολογία της εξοικονόμησης ενέργειας αυτών. Το νέο αυτό προϊόν θα οδηγήσει σε μια νέα τάση της αγοράς προς υγιεινότερες οικιακές συσκευές. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επιτυχή έναρξη του πρώτου κλιματιστικού με αντιμικροβιακό χαλκό στον κόσμο, με το σήμα Cu+. Είναι ένα από τα επιτεύγματα της συνεργασίας μας με τον Διεθνή Οργανισμό Χαλκού». Ο κ. Li Xinghao, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Chigo, τόνισε για το μέλλον του πρόσφατου αυτού επιτεύγματος: «Καθώς η παγκόσμια επέκτασή μας συνεχίζεται, είναι ζωτικής σημασίας για την Chigo να δημιουργήσει μία υψηλής ποιότητας παγκόσμια αλυσίδα προμηθειών. Η Chigo θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Διεθνή Οργανισμό Χαλκού, για να παράγουν περισσότερα προϊόντα με αντιμικροβιακό χαλκό. Ταυτόχρονα, μέσα στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης της Chigo, εντάσσεται η παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων με χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα, που θα ανταποκρίνονται στην αυξανόμενη υγειονομική συνείδηση των παγκόσμιων καταναλωτών». Αυτή η πρακτική εφαρμογή, στηρίζεται στην εργαστηριακή εργασία που πραγματοποιήθηκε από τον ερευνητή και καθηγητή Bill Keevil, στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, ο οποίος αξιολόγησε την αποτελεσματικότητα του χαλκού, ως μυκητοκτόνα επιφάνεια, για τα συστήματα κλιματισμού και αποτελεί μια τεράστια πρόοδο για την αντιμικροβιακή εφαρμογή του χαλκού, καθώς και μια καινοτομία στα συστήματα κλιματιστικών μονάδων. -10-

11 ο κόσμος του χαλκού Η Κοπή της Πίτας του Ε.Ι.Α.Χ. Παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Χαλκού, κου John Schonenberger, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η προγραμματισμένη εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Ε.Ι.Α.Χ., με τη συμμετοχή συνεργατών και φίλων του Ινστιτούτου, στα νέα του γραφεία στον Ταύρο. στη συνέχεια απηύθυνε ευχές και χαιρετισμούς προς όλους τους παρευρισκόμενους. Στη εκδήλωση, συμμετείχε για πρώτη φορά ο Επιστημονικός Σύμβουλος του Ε.Ι.Α.Χ. σε θέματα Υγείας, κ. Πάνος Ευσταθίου, μαζί με την επιστημονική του ομάδα. Ο Πρόεδρος του Ε.Ι.Α.Χ. κ. Ευάγγελος Μουστάκας απηύθυνε χαιρετισμούς σε όλους και ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι δημιουργική και αποτελεσματική. Από τον κ. Νίκο Βεργόπουλο, Γενικό Διευθυντή του Ε.Ι.Α.Χ., παρουσιάσθηκαν οι έως τώρα δραστηριότητες του Ινστιτούτου και Ακολούθησε η κοπή της πίτας από τον κ. Ευάγγελο Μουστάκα και το φλουρί «έπεσε» στο κομμάτι του ιατρού κ. Σπύρου Παπανικολάου, Γενικού Χειρουργού, Εντατικολόγου, Συνεργάτη ΜΕΘ Αττικού - Πειραικού Θεραπευτηρίου και μέλους της επιστημονικής ομάδας σε θέματα υγείας. -11-

12 ο κόσμος του χαλκού Το δώρο του, ήταν ένα χάλκινο δημιούργημα που αναπαριστά ένα χαιρετισμό, όπως αυτός αποκαλύπτεται μέσα από το σφίξιμο δύο χεριών. Η επιλογή του συγκεκριμένου δώρου είναι συμβολική και έχει διττή σημασία, θέλει να τονίσει το αντικείμενο της συνεργασίας του Ε.Ι.Α.Χ. με την επιστημονική ομάδα σε θέματα υγείας, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην υγιεινή των χεριών τα οποία έρχονται σε επαφή με επιφάνειες επαφής, κύρια πηγή μετάδοσης μικροβίων, τα οποία ο χαλκός καταπολεμά. Το δέσιμο των δύο χεριών είναι συμβολικό, του ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά μέσα από την κοινή πορεία, την επικοινωνία μεταξύ μας και την ομαδική εργασία. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με έναν πλούσιο μπουφέ και την ανταλλαγή ευχών για ένα δημιουργικό Τ Ρ Ι Μ Η Ν Ι Α Ι Α Π Ε Ρ Ι Ο Δ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Ο Υ Ε. Ι. Α. Χ. Πειραιώς 252, Τ.Κ Ταύρος Tηλ: , Fax: info@copper.org.gr Ιδιοκτησία: Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού Εκδότης: Νίκος Βεργόπουλος Εκδοτικός Σύμβουλος & Επιμέλεια Έκδοσης: Action Global Communications Hellas

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. σελίδα. σελίδα. σελίδα. σελίδα. σελίδα ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ TALOS ACR ECUTHERM ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ TALOS ACR ECUTHERM 2 ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ TALOS ACR

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. σελίδα. σελίδα. σελίδα. σελίδα. σελίδα ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ TALOS ACR ECUTHERM ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ TALOS ACR ECUTHERM 2 ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ TALOS ACR 01 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ σελίδα 02 ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ TALOS ACR σελίδα 06 ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ TALOS ACR ECUTHERM σελίδα 10 ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ TALOS ACR ECUTHERM 2 σελίδα 12 ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ TALOS ACR INNER GROOVED σελίδα 14 ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδιασμού ενός Συλλέκτη EasySolar

Παρακάτω είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδιασμού ενός Συλλέκτη EasySolar Ηλιακός Συλλέκτης EasySolar. ΓΕΝΙΚΑ: Ο συλλέκτης EasySolar ή ηλιακός θερμοσίφωνας είναι μια συσκευή που απορροφά τη θερμική ενέργεια του ήλιου και το μετατρέπει σε αξιοποιήσιμη θερμότητα. Η θερμότητα συνήθως

Διαβάστε περισσότερα

Εξοπλισμός κουρμπαρίσματος

Εξοπλισμός κουρμπαρίσματος Εξοπλισμός κουρμπαρίσματος Ευρεία γκάμα για συγκεκριμένες ανάγκες κουρμπαρίσματος και διαμόρφωσης άκρων. Ποιότητα που μπορείτε να εμπιστευτείτε. Τύπος μοντέλων Σελίδα Κουρμπαδόροι Υδραυλικές εγκαταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Σιγουριά για το μέλλον χάρη στην τεχνογνωσία των ειδικών

Σιγουριά για το μέλλον χάρη στην τεχνογνωσία των ειδικών Σιγουριά για το μέλλον χάρη στην τεχνογνωσία των ειδικών Συνεχής ανάπτυξη προϊόντων Η περαιτέρω ανάπτυξη και τελειοποίηση αποτελούν μια συνεχή διαδικασία που επιτελείται από το εξειδικευμένο τμήμα έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργάτες μας είναι Γερμανικές Εταιρείες - Κατασκευαστές επαγγελματικού φωτισμού LED.

Συνεργάτες μας είναι Γερμανικές Εταιρείες - Κατασκευαστές επαγγελματικού φωτισμού LED. Συνεργάτες μας είναι Γερμανικές Εταιρείες - Κατασκευαστές επαγγελματικού φωτισμού LED. Τα προϊόντα που διαθέτουμε αναπτύσσονται σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών μας και βλέπουμε τους εαυτούς μας ως ηγέτες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. σελίδα. σελίδα. σελίδα. σελίδα. σελίδα. σελίδα ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ TALOS ACR ECUTHERM ECUTHERM 2 ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. σελίδα. σελίδα. σελίδα. σελίδα. σελίδα. σελίδα ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ TALOS ACR ECUTHERM ECUTHERM 2 ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ 03 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ σελίδα 04 ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ TALOS ACR σελίδα 08 ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ TALOS ACR ECUTHERM σελίδα 12 ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ TALOS ACR ECUTHERM 2 σελίδα 14 ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ TALOS ACR INNER GROOVED σελίδα 16 TALOS ACR

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗ

ΗΛΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗ ΗΛΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Η Sedna Aire είναι προσφέρει με υπερηφάνεια το σύστημα κλιματισμού SolarCool. Είναι ο συνδυασμός ενός πατενταρισμένου ηλιακού συλλέκτη κενού με ένα διβάθμιο μηχάνημα

Διαβάστε περισσότερα

News. Passion. Alfa. Νέα μοντέλα Οικιακών Κλιματιστικών με κορυφαία. στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. Σειρά. Σειρά

News. Passion. Alfa. Νέα μοντέλα Οικιακών Κλιματιστικών με κορυφαία. στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. Σειρά. Σειρά News ΤΕΥΧΟΣ 13 - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014 by Γνωρίστε τον κλιματισμό Γνωρίστε την Νέα μοντέλα Οικιακών Κλιματιστικών με κορυφαία τεχνολογία στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς Σειρά Passion Απόλυτος έλεγχος

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες για εξειδικευμένους εγκαταστάτες/ψυκτικούς και μελετητές Κορυφαία ποιότητα στις συνήθεις εφαρμογές.

Πληροφορίες για εξειδικευμένους εγκαταστάτες/ψυκτικούς και μελετητές Κορυφαία ποιότητα στις συνήθεις εφαρμογές. Πληροφορίες για εξειδικευμένους εγκαταστάτες/ψυκτικούς και μελετητές Κορυφαία ποιότητα στις συνήθεις εφαρμογές. Ιδανική εφαρμογή των Yonos MAXO και Yonos MAXO-D. 02 Pioneering for You 03 «Ισχύς και απόδοση

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ Α.Π.Ε.

ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ Α.Π.Ε. ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ Α.Π.Ε. Ταυτότητα Η εταιρεία ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΗΛΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ A.Ε. ιδρύθηκε με σκοπό την ανάπτυξη, το σχεδιασμό και την κατασκευή ηλιακών εγκαταστάσεων με έμφαση στις εφαρμογές

Διαβάστε περισσότερα

Ο «δρόμος» για την επιλογή του ιδανικού κλιματισμού

Ο «δρόμος» για την επιλογή του ιδανικού κλιματισμού Ο «δρόμος» για την επιλογή του ιδανικού κλιματισμού Η επιλογή ενός συστήματος κλιματισμού για μια επιχείρηση ή μια οικία είναι εξαιρετικά σημαντική απόφαση που επηρεάζει την ποιότητα ζωής & άνεση των διαμενόντων

Διαβάστε περισσότερα

Αξιόπιστοι λέβητες με μέγιστη ενεργειακή απόδοση B O I L E R S

Αξιόπιστοι λέβητες με μέγιστη ενεργειακή απόδοση B O I L E R S Αξιόπιστοι λέβητες με μέγιστη ενεργειακή απόδοση B O I L E R S Προσφέρουμε οικονομικές και βιώσιμες λύσεις Δεδομένου ότι η αγορά ακολουθεί την πορεία της περιβαλλοντικής προστασίας και τα ενεργειακά κόστη

Διαβάστε περισσότερα

3 ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας 21, 22, 23 Οκτωβρίου 2011. χαράζει το δρόμο της επιχειρηματικότητας ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

3 ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας 21, 22, 23 Οκτωβρίου 2011. χαράζει το δρόμο της επιχειρηματικότητας ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 3 ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας 21, 22, 23 Οκτωβρίου 2011 χαράζει το δρόμο της επιχειρηματικότητας Ο σημαντικότερος θεσμός για τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΑΤΙΑ

ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΑΤΙΑ ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΑΤΙΑ www.hella.com/brakesystems 12 1 ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ Συνδυάζουμε την μοναδική τεχνολογία φρένων με επαγγελματική υποστήριξη πελατών, έμφαση στην καινοτομία με κορυφαία τεχνική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΗΤΗ 2007 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΟΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ. Εισηγητής: Κεραμίδας Νικόλαος Αρχιτέκτονας Μηχανικός I.U.A.V.

ΚΡΗΤΗ 2007 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΟΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ. Εισηγητής: Κεραμίδας Νικόλαος Αρχιτέκτονας Μηχανικός I.U.A.V. ΚΡΗΤΗ 2007 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΟΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ Εισηγητής: Κεραμίδας Νικόλαος Αρχιτέκτονας Μηχανικός I.U.A.V. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, ερχόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

Δόμηση. Επαγγελματισμός. Όραμα. Άνθρωπος

Δόμηση. Επαγγελματισμός. Όραμα. Άνθρωπος ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ-ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΞΗΡΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΙΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Δόμηση Επαγγελματισμός Όραμα Άνθρωπος Εμπειρία Αξιοπιστία Αναζητούμε τους τρόπους, τα υλικά, τις προδιαγραφές

Διαβάστε περισσότερα

Το χειμώνα ζήστε ζεστά με την Ηalcotherm.

Το χειμώνα ζήστε ζεστά με την Ηalcotherm. Το χειμώνα ζήστε ζεστά με την Ηalcotherm. Η Halcotherm ιδρύθηκε το 1986 και η έδρα της βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης. Η εταιρία δραστηριοποιείται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ του Μηχ. Μηχανικού Αγγέλου Αλέξανδρου www.papathanassiou-sa.gr/new/ Αγαπητοί μας φίλοι, 1979-2013 34 χρόνια ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Α.Ε. ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ! Σύντομα θα συμπληρωθούν 34 χρόνια

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα θερμοσίφωνα Απλή και αποδοτική παραγωγή ζεστού νερού

Σύστημα θερμοσίφωνα Απλή και αποδοτική παραγωγή ζεστού νερού Σύστημα θερμοσίφωνα Απλή και αποδοτική παραγωγή ζεστού νερού Solar Keymark Σύστημα θερμοσίφωνα Απλή και αποδοτική παραγωγή ζεστού νερού Ένα ηλιακό σύστημα ζεστού νερού, το οποίο χαρακτηρίζεται από την

Διαβάστε περισσότερα

Διαστάσεις και χρώμα Οι πισίνες διατίθενται στις ακόλουθες διαστάσεις*: Καθαρό εσωτερικό μήκος Καθαρό εσωτερικό πλάτος

Διαστάσεις και χρώμα Οι πισίνες διατίθενται στις ακόλουθες διαστάσεις*: Καθαρό εσωτερικό μήκος Καθαρό εσωτερικό πλάτος Η COMPACT ΠΙΣΙΝΑ ARDEA ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Οι compact πισίνες ARDEA κατασκευάζονται από τον οίκο ASIO s.r.o. (Τσεχία) και παραδίδονται εξ ολοκλήρου έτοιμες προς τοποθέτηση. Οι πισίνες προσφέρονται σε

Διαβάστε περισσότερα

U T C C R E A T I V E L A B. Σύμβουλοι Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας

U T C C R E A T I V E L A B. Σύμβουλοι Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας U T C C R E A T I V E L A B Σύμβουλοι Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας Ποιοι είμαστε Σχετικά με εμάς Η UTC Creative Lab είναι εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στους τομείς της καινοτομίας, της

Διαβάστε περισσότερα

4 o. Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος & Τυριού. της επιχειρηµατικότητας. χαράζει το δρόµο. Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας Οκτωβρίου 2016

4 o. Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος & Τυριού. της επιχειρηµατικότητας. χαράζει το δρόµο. Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας Οκτωβρίου 2016 4 o Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος & Τυριού Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας 14 15 16 Οκτωβρίου 2016 ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ χαράζει το δρόµο της επιχειρηµατικότητας Ο σημαντικότερος

Διαβάστε περισσότερα

Αυτόνομο Σύστημα Kλιματισμού. Super eco. Η νέα γενιά κλιματιστικών είναι εδώ! Making the impossible, possible!

Αυτόνομο Σύστημα Kλιματισμού. Super eco. Η νέα γενιά κλιματιστικών είναι εδώ! Making the impossible, possible! Αυτόνομο Σύστημα Kλιματισμού Super eco Η νέα γενιά κλιματιστικών είναι εδώ! Making the impossible, possible! Mοντέρνος, εκλεπτισμένος σχεδιασμός Η δημιουργία ρηξικέλευθων τεχνολογικών προτύπων οφείλει

Διαβάστε περισσότερα

Έδρα - Κεντρική Διεύθυνση Εργοστάσιο Πλαστικών Εργοστάσιο Ορειχάλκινων ELVIOM

Έδρα - Κεντρική Διεύθυνση Εργοστάσιο Πλαστικών Εργοστάσιο Ορειχάλκινων ELVIOM Έδρα - Κεντρική Διεύθυνση 10ο χλμ. Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Κατερίνης Τ.Κ.: 57 400 Σίνδος Θεσσαλονίκη, Τ.Θ. 62 Τηλ.: 2310 795 531, Fax: 2310 795 373 e-mail : thess@interplast.gr Site : www.interplast.gr

Διαβάστε περισσότερα

Χτίζοντας Το Μέλλον. Ένα Πρόγραμμα για τα Βιώσιμα κτίρια και την Πράσινη Ανάπτυξη. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Χτίζοντας Το Μέλλον. Ένα Πρόγραμμα για τα Βιώσιμα κτίρια και την Πράσινη Ανάπτυξη. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Χτίζοντας Το Μέλλον Ένα Πρόγραμμα για τα Βιώσιμα κτίρια και την Πράσινη Ανάπτυξη Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας ΚΑΠΕ ΥΠΕΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΣΚΟΙ ΦΡΕΝΩΝ TEXTAR Γκάμα προϊόντων

ΔΙΣΚΟΙ ΦΡΕΝΩΝ TEXTAR Γκάμα προϊόντων ΔΙΣΚΟΙ ΦΡΕΝΩΝ TEXTAR Γκάμα προϊόντων www.textar.com ΕΞΥΠΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ. Mελετημένοι μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια Θερμογέφυρα Κατευθύνει τη μεταφορά θερμότητας στο θάλαμο αερισμού του δίσκου, αυξάνει

Διαβάστε περισσότερα

Προσφέρουμε οικονομικές και βιώσιμες λύσεις

Προσφέρουμε οικονομικές και βιώσιμες λύσεις Αξιόπιστοι λέβητες με μέγιστη ενεργειακή απόδοση B O I L E R S Προσφέρουμε οικονομικές και βιώσιμες λύσεις Δεδομένου ότι η αγορά είναι περισσότερο από ποτέ περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη ενώ παράλληλα

Διαβάστε περισσότερα

Φυλλάδιο προϊόντος. Προστατευτικό αέριο. Αέρια για τη συγκόλληση μη σιδηρούχων μετάλλων.

Φυλλάδιο προϊόντος. Προστατευτικό αέριο. Αέρια για τη συγκόλληση μη σιδηρούχων μετάλλων. Φυλλάδιο προϊόντος Προστατευτικό αέριο. Αέρια για τη συγκόλληση μη σιδηρούχων μετάλλων. 03 Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα κραμάτων αλουμινίου, χαλκού και τιτανίου που χρησιμοποιούνται σε διάφορους κλάδους της

Διαβάστε περισσότερα

αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε εφαρμογής θερμομόνωσης, με την καλύτερη σχέση κόστους / αποτελέσματος

αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε εφαρμογής θερμομόνωσης, με την καλύτερη σχέση κόστους / αποτελέσματος αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε εφαρμογής θερμομόνωσης, με την καλύτερη σχέση κόστους / αποτελέσματος αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε εφαρμογής θερμομόνωσης, με την καλύτερη σχέση κόστους / αποτελέσματος

Διαβάστε περισσότερα

GREEN PANEL ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ

GREEN PANEL ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ GREEN PANEL ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ SIP ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΟΜΗΣΗΣ SIP H ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 21 ΟΥ ΑΙΩΝΑ DIP -ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΛΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑΣ EVOTHERM PLUS ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

35 ΧΡΟΝΙΑ. Επιτυχημένες & Αξιόπιστες Συνεργασίες

35 ΧΡΟΝΙΑ. Επιτυχημένες & Αξιόπιστες Συνεργασίες 35 ΧΡΟΝΙΑ Επιτυχημένες & Αξιόπιστες Συνεργασίες Έχοντας μια μακρά πορεία στο χώρο, εξυπηρετούμε τους πελάτες μας επαγγελματίες και ιδιώτες παρέχοντας μια ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτρολογικού υλικού & φωτισμού.

Διαβάστε περισσότερα

Σωληνώσεις 2. Εισαγωγή 2.1-2.3. Σωλήνες SS-flex 2.4-2.7. Σωλήνες Meibes Inoflex 2.8-2.9. Εξαρτήματα Meibes FixLock 2.10-2.12

Σωληνώσεις 2. Εισαγωγή 2.1-2.3. Σωλήνες SS-flex 2.4-2.7. Σωλήνες Meibes Inoflex 2.8-2.9. Εξαρτήματα Meibes FixLock 2.10-2.12 Σωληνώσεις / Περιεχόμενα Σωληνώσεις 2 Εισαγωγή 2.1-2.3 Σωλήνες SS-flex 2.4-2.7 Σωλήνες Meibes Inoflex 2.8-2.9 Εξαρτήματα Meibes FixLock 2.10-2.12 Εξαρτήματα Meibes Επίπεδης Στεγανοποίησης 2.13-2.15 Οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΜΗΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Μαΐου τηλ.:

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΜΗΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Μαΐου τηλ.: ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΜΗΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 8-11 Μαΐου 2014 τηλ.: 210 6857046 ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ DOMICATEC Μετά την επιτυχημένη, κατά κοινή ομολογία εκθετών και κοινού, διεξαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι αλλάζει. Υψηλότερη Ενεργειακή Αποδοτικότητα. Σωλήνες με Λιγότερη Πρώτη Ύλη. Μειωμένες Διαστάσεις. Λιγότερο Ψυκτικό Υγρό

Το παιχνίδι αλλάζει. Υψηλότερη Ενεργειακή Αποδοτικότητα. Σωλήνες με Λιγότερη Πρώτη Ύλη. Μειωμένες Διαστάσεις. Λιγότερο Ψυκτικό Υγρό E Λ Λ H N I K O I N Σ T I T O Y T O A N A Π T Y Ξ H Σ X A Λ K O Y Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Ο Υ Ε. Ι. Α. Χ. Υψηλότερη Ενεργειακή Αποδοτικότητα ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 Σωλήνες με Λιγότερη Πρώτη Ύλη Το

Διαβάστε περισσότερα

ενεργειακό περιβάλλον

ενεργειακό περιβάλλον Προστατεύει το ενεργειακό περιβάλλον Αλλάζει τη ζωή μας www.epperaa.gr www.ypeka.gr Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013 Το ΕΠΠΕΡΑΑ δημιουργεί ένα βιώσιμο Ενεργειακό Περιβάλλον βελτιώνει την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ DOMOLINE

ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ DOMOLINE ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ DOMOLINE -Κτιριακές εγκαταστάσεις αποχέτευσης. -Αεραγωγοί. -Επιφανειακές αποχετεύσεις Υδρορροές. -Προστασία καλωδίων. ΠΡΟΤΥΠΑ: DIN 8062, ΕΛΟΤ 9. ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: Σωλήνες μήκους 3 μέτρων σε δέματα

Διαβάστε περισσότερα

Η Κατάσταση των ΑΠΕ στην Κρήτη: Δυνατότητες Περιφερειακής Καινοτομίας

Η Κατάσταση των ΑΠΕ στην Κρήτη: Δυνατότητες Περιφερειακής Καινοτομίας 1 Ο Διεθνές Συνέδριο «BIOSOL 2011» Εσπερίδα: «ΑΠΕ: Συνεργασία Έρευνας και Βιομηχανίας» Χανιά 16/9/2011 Η Κατάσταση των ΑΠΕ στην Κρήτη: Δυνατότητες Περιφερειακής Καινοτομίας Δρ. Ν. Ζωγραφάκης Περιφέρεια

Διαβάστε περισσότερα

Κουλτούρα μας η καινοτομία

Κουλτούρα μας η καινοτομία Κουλτούρα μας η καινοτομία KLEEMANN Design για μια ζωή. Δεν περιοριζόμαστε στον απλό σχεδιασμό ανελκυστήρων, αλλά καλλιεργούμε μια κουλτούρα Design, που απογειώνει κάθε πλευρά της επιχείρησής μας. To

Διαβάστε περισσότερα

Επίπεδοι Θερμικοί Ηλιακοί Συλλέκτες τύπου VPlus

Επίπεδοι Θερμικοί Ηλιακοί Συλλέκτες τύπου VPlus Επίπεδοι Θερμικοί Ηλιακοί Συλλέκτες τύπου VPlus VPLUS-2,00m 2 371 VPLUS-2,00m 2 horizontal 407 VPLUS-2,37m 2 410 VPLUS-2,37m 2 horizontal 446 VPLUS-2,72m 2 475 VPLUS-2,72m 2 horizontal 515 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ 6 η Υ.Π.Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΟΛΑΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ 6 η Υ.Π.Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΟΛΑΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ 6 η Υ.Π.Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΟΛΑΩΝ Μολάοι 13-02-2019 Πρακτικό Τεχνικών Προδιαγραφών για την προμήθεια, εγκατάσταση,

Διαβάστε περισσότερα

Υλικά ενδοδαπέδιας θέρμανσης - δροσισμού - γεωθερμίας

Υλικά ενδοδαπέδιας θέρμανσης - δροσισμού - γεωθερμίας Υλικά ενδοδαπέδιας θέρμανσης - δροσισμού - γεωθερμίας ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ EΡΓΑ ΕΡΓΟΣΕ, Εμπορευματικό κέντρο, Θριάσιο πεδίο Ikos Olivia, Ξενοδοχείο, Χαλκιδική Sani Dunes, Sani Club, Ξενοδοχεία, Χαλκιδική Ιδιωτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΕΡΙΟΥ Τ.Θ.: 12665, 2251 ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ. Τ: +357 22 482 000 Φ: +357 22 485 380 Ε: nkm@cytanet.com.cy www.nkmetal.com.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΕΡΙΟΥ Τ.Θ.: 12665, 2251 ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ. Τ: +357 22 482 000 Φ: +357 22 485 380 Ε: nkm@cytanet.com.cy www.nkmetal.com. NICOLAIDES & KOUNTOURIS Metal Company Ltd ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΕΡΙΟΥ Τ.Θ.: 12665, 2251 ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ Τ: +357 22 482 000 Φ: +357 22 485 380 Ε: nkm@cytanet.com.cy www.nkmetal.com.cy Ουσιαστική Υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

Ανατομία ενός μύθου. Διαβαθμίσεις στην κινητή σιαγώνα που βοηθούν στην κατά προσέγγιση ρύθμιση του μεγέθους ανοίγματος για διάφορα μεγέθη σωλήνων.

Ανατομία ενός μύθου. Διαβαθμίσεις στην κινητή σιαγώνα που βοηθούν στην κατά προσέγγιση ρύθμιση του μεγέθους ανοίγματος για διάφορα μεγέθη σωλήνων. Οι σωληνοκάβουρες RIDGID είναι παγκοσμίως γνωστοί για την απαράμιλλη αντοχή τους και το λειτουργικό σχεδιασμό τους. Ο αυθεντικός σωληνοκάβουρας βαρέος τύπου, που απεικονίζεται παρακάτω, έχει κερδίσει την

Διαβάστε περισσότερα

WWW.ERGON.COM.GR ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΙΝΑ - ΞΥΛΑΛΟΥΜΙΝΙΑ

WWW.ERGON.COM.GR ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΙΝΑ - ΞΥΛΑΛΟΥΜΙΝΙΑ WWW.ERGON.COM.GR ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΙΝΑ - ΞΥΛΑΛΟΥΜΙΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΩΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ APOLYTON : ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΥΨΗΛΗΣ Θ * ΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ & ΨΥΞΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Εθνικό Πρόγραμμα για την Επανεκκίνηση της Αθήνας, τη Δημιουργία Θέσεων Εργασίας και τη Στήριξη της Κοινωνικής Συνοχής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Εθνικό Πρόγραμμα για την Επανεκκίνηση της Αθήνας, τη Δημιουργία Θέσεων Εργασίας και τη Στήριξη της Κοινωνικής Συνοχής Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εθνικό Πρόγραμμα για την Επανεκκίνηση της Αθήνας, τη Δημιουργία Θέσεων Εργασίας και τη Στήριξη της Κοινωνικής Συνοχής Υπογράφηκε σήμερα 09/04 από την Υπουργό Ανάπτυξης,

Διαβάστε περισσότερα

open Die KlimaFassade Διαπνέουσα Θερμομόνωση Μειωμένο κόστος θέρμανσης και ψύξης Για πάντα

open Die KlimaFassade Διαπνέουσα Θερμομόνωση Μειωμένο κόστος θέρμανσης και ψύξης Για πάντα open Die KlimaFassade Διαπνέουσα Θερμομόνωση Μειωμένο κόστος θέρμανσης και ψύξης Για πάντα n Διαπνέουσα θερμομόνωση n Ευχάριστο εσωτερικό κλίμα n Εξοικονόμηση ενέργειας Ευχάριστο κλίμα για μιά ζωή Αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη κατά την τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 Σεβαστές μου πρυτανικές αρχές, Κυρίες και κύριοι. Είναι χαρά και

Διαβάστε περισσότερα

κοινοποιούνται επιτεύγματα ώστε να προάγεται η κοινωνική πρόοδος και η ολόπλευρη και καθολική ανάπτυξη της ανθρωπότητας.

κοινοποιούνται επιτεύγματα ώστε να προάγεται η κοινωνική πρόοδος και η ολόπλευρη και καθολική ανάπτυξη της ανθρωπότητας. Ιστορικό Στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2017, διοργανώθηκε στο Πεκίνο και τη Σαγκάη το Πρώτο Διεθνές Συμπόσιο για την Ανάπτυξη των Μουσείων Επιστημών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Belt and Road». Στόχος της

Διαβάστε περισσότερα

Χαράλαμπος Μαλαματένιος Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ (PhD) ΥπεύθυνοςΤμήματοςΕκπαίδευσης Διεύθυνση Ενεργειακής Πολιτικής & Σχεδιασμού

Χαράλαμπος Μαλαματένιος Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ (PhD) ΥπεύθυνοςΤμήματοςΕκπαίδευσης Διεύθυνση Ενεργειακής Πολιτικής & Σχεδιασμού Πλαίσιο στο οποίο εντάσσεται η 2 η Συνάντηση Εργασίας με θέμα: «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΕ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ» Χαράλαμπος Μαλαματένιος Μηχανολόγος Μηχανικός

Διαβάστε περισσότερα

Θέρμανση και ψύξη επιφανειών. 3 μοναδικά συστήματα ξηράς δόμησης για δάπεδο - τοίχο - οροφή

Θέρμανση και ψύξη επιφανειών. 3 μοναδικά συστήματα ξηράς δόμησης για δάπεδο - τοίχο - οροφή Θέρμανση και ψύξη επιφανειών 3 μοναδικά συστήματα ξηράς δόμησης για δάπεδο - τοίχο - οροφή Κατασκευή χαμηλού ύψους. Υψηλή απόδοση. 1. Σύστημα δαπέδου - VarioComp ΘΕΡΜΑΝΣΗ Μοναδικό! Με πάχος κατασκευής

Διαβάστε περισσότερα

Μια επιλογή για εσάς. Μια ανάσα για το περιβάλλον. Ένα ονειρεμένο σπίτι.

Μια επιλογή για εσάς. Μια ανάσα για το περιβάλλον. Ένα ονειρεμένο σπίτι. Η νέα αντίληψη στην κατασκευή κατοικίας Μια επιλογή για εσάς. Μια ανάσα για το περιβάλλον. Ένα ονειρεμένο σπίτι. 2ο χλμ. Καλό Νερό- Καλαμάτα 245 00 Τηλ. & Fax: 27610 72512 κιν.: 6946.681221 www.metallika-spitia.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΤΕΓΕΣ ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ ΕΙ ΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΤΕΓΕΣ ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ ΕΙ ΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΤΕΓΕΣ ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ ΕΙ ΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ Nα προσφέρουµε πάντα καινοτόµες και οικονοµικές υπηρεσίες σε όλους τους πελάτες µας αποτελώντας κορυφαία επιλογή συνεργάτη. Γιατί κάθε ποιοτική

Διαβάστε περισσότερα

Η Ελληνική Πρόταση στην Ηλιακή Ενέργεια! Εγγύηση 5 χρόνια

Η Ελληνική Πρόταση στην Ηλιακή Ενέργεια! Εγγύηση 5 χρόνια Η Ελληνική Πρόταση στην Ηλιακή Ενέργεια! Εγγύηση 5 χρόνια Τεχνικά Χαρακτηριστικά Συλλεκτών Επιλεκτικών και Κενού Συλλέκτης Green Line Strip ENGINEERING Επιλεκτικός απορροφητής από φύλλο αλουμινίου strip

Διαβάστε περισσότερα

Κορυφαίος έλεγχος του ηλιακού φωτός και θερμομόνωση

Κορυφαίος έλεγχος του ηλιακού φωτός και θερμομόνωση Ε ξ ο ι κ ο ν ό μ η σ η * Σ ε ι ρ ά Σημαντική εξοικονόμηση αποτελεσματική θερμομόνωση σημαίνει μειωμένη ενεργειακή κατανάλωση. Με το, το κόστος ψύξης και θέρμανσης μειώνεται σημαντικά! Διαθέσιμα πάχη Διαμέρισμα

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτική ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡικήΣ κοινωνικήσ υπευθυνοτητασ Κοινωνία. Παιδεία. Περιβάλλον. Εργαζόμενοι. (σελ. 8) (σελ. 10) (σελ. 14) (σελ.

Συνοπτική ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡικήΣ κοινωνικήσ υπευθυνοτητασ Κοινωνία. Παιδεία. Περιβάλλον. Εργαζόμενοι. (σελ. 8) (σελ. 10) (σελ. 14) (σελ. Συνοπτική ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ υπευθυνοτητασ 2016 Περιβάλλον Παιδεία Κοινωνία Εργαζόμενοι (σελ. 6) (σελ. 8) (σελ. 10) (σελ. 14) 2 3 Όραμα & Στρατηγική Η εταιρεία Μπάρμπα Στάθης, αξιοποιώντας συστηματικά

Διαβάστε περισσότερα

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ορισμένα προς ένταξη προϊόντα ανά κατηγορία:

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ορισμένα προς ένταξη προϊόντα ανά κατηγορία: H εταιρία προσφέρει για τους πελάτες της που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ οίκον επιλεγμένα ευρωπαϊκά προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας ιδανικά για την ελληνική αγορά. Ενδεικτικά σας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΔΙΩΜΕΝΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ

ΑΝΟΔΙΩΜΕΝΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΟΔΙΩΜΕΝΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ WWW.PANIDIS-SA.COM ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ Η «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΠΑΝΙΔΗΣ» ιδρύθηκε το 1974 και αποτελεί μία από τις πλέον δυναμικές και αξιόπιστες ελληνικές βιομηχανικές

Διαβάστε περισσότερα

EXPORT SUMMIT V Μαρία Σπυράκη - Ευρωβουλευτής

EXPORT SUMMIT V Μαρία Σπυράκη - Ευρωβουλευτής EXPORT SUMMIT V Μαρία Σπυράκη - Ευρωβουλευτής ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΥΞΗΣΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Τα «κλειδιά» στην επιλογή ηλιακού θερμοσίφωνα

Τα «κλειδιά» στην επιλογή ηλιακού θερμοσίφωνα Τα «κλειδιά» στην επιλογή ηλιακού θερμοσίφωνα Η επιλογή του κατάλληλου ηλιακού θερμοσίφωνα με βάση τις εκάστοτε ανάγκες του κάθε καταναλωτή, μπορεί να μεγιστοποιήσει την απόδοση μιας έτσι κι αλλιώς ενδεδειγμένης

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικό ψυγείο. Μικρό κόστος λειτουργίας. Θόρυβο κατά την λειτουργία τους. Ψυκτικό υγρό φρέον. Μεγάλο κόστος λειτουργίας. Αθόρυβη λειτουργία.

Ηλεκτρικό ψυγείο. Μικρό κόστος λειτουργίας. Θόρυβο κατά την λειτουργία τους. Ψυκτικό υγρό φρέον. Μεγάλο κόστος λειτουργίας. Αθόρυβη λειτουργία. Ηλεκτρικό ψυγείο Μικρό κόστος λειτουργίας. Θόρυβο κατά την λειτουργία τους. Ψυκτικό υγρό φρέον. Μεγάλο κόστος λειτουργίας. Αθόρυβη λειτουργία. Ψυκτικό υγρό αμμωνία. Συνήθης εφαρμογή σε συνδυασμό με υγραέριο.

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομία και άνετη ζωή, κάθε εποχή

Οικονομία και άνετη ζωή, κάθε εποχή Οικονομία και άνετη ζωή, κάθε εποχή Σύστημα διπλών υαλοπινάκων από την Θερμοπλαστική Οικονομία και άνετη ζωή, κάθε εποχή Μειώστε δραστικά τους λογαριασμούς για θέρμανση και δροσισμό και βελτιώστε την ενεργειακή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ. electronic

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ. electronic ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ electronic σταθμοί εισόδου / 3 αισθητική και φαντασία σχεδίασης Φωτιζόμενη (LED) διάτρητη επιγραφή οδού, αριθμού, ονόματος κ.α. Θέση κάμερας από επίπεδο διάφανο plexi glass Πλέγμα θυρομεγαφώνου

Διαβάστε περισσότερα

ShMILE Project Από τον πειραματισμό στην διάδοση του οικολογικού σήματος στην Μεσόγειο. Πώς θα ωφεληθούμε;

ShMILE Project Από τον πειραματισμό στην διάδοση του οικολογικού σήματος στην Μεσόγειο. Πώς θα ωφεληθούμε; ShMILE II ShMILE Project Από τον πειραματισμό στην διάδοση του οικολογικού σήματος στην Μεσόγειο. Πώς θα ωφεληθούμε; Alpha MENTOR Αναστασία Χατζηνικολάου Αρχιτέκτων Περιβαλλοντολόγος Σοφία Ναταλία Μποέμη

Διαβάστε περισσότερα

για τη βιομηχανία της πέτρας

για τη βιομηχανία της πέτρας Αδαμαντοφόρα εργαλεία για τη βιομηχανία της πέτρας 1 Πλεονεκτήματα της δέσμευσής μας προς τους πελάτες Από το 1937, η Diamant Boart είναι δεσμευμένη προς τους πελάτες της. Η δέσμευση αυτή σημαίνει ότι

Διαβάστε περισσότερα

Αντλία θερμότητας Αέρος - νερού Atlantia

Αντλία θερμότητας Αέρος - νερού Atlantia Αντλία θερμότητας Αέρος - νερού Atlantia 2018-2019 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ Atlantia II + Αέρος - νερού Αντλία θερμότητας - Μονομπλόκ R410a Η μονομπλόκ αντλία θερμότητας αέρος-νερού της fluo αποτελεί την ιδανική

Διαβάστε περισσότερα

Πόρτες ασφαλείας υψηλής αισθητικής

Πόρτες ασφαλείας υψηλής αισθητικής Πόρτες ασφαλείας υψηλής αισθητικής Απόλυτος συνδιασµός συνδυασμός ασφάλειας και προστασίας! Από την ίδρυσή της, η εταιρεία Golden Door έκανε αισθητή την παρουσία της στην ελληνική αγορά χάρη στην αξιοπιστία

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ

Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ Το IDROFAN εναρμονίζεται άριστα με τα νέα πρότυπα για κτίρια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΛΗΝΕΣ ΙΚΤΥΩΜΕΝΟΥ ΠΟΛΥΑΙΘΥΛΕΝΙΟΥ

ΣΩΛΗΝΕΣ ΙΚΤΥΩΜΕΝΟΥ ΠΟΛΥΑΙΘΥΛΕΝΙΟΥ ΣΩΛΗΝΕΣ ΙΚΤΥΩΜΕΝΟΥ ΠΟΛΥΑΙΘΥΛΕΝΙΟΥ UNIDELTA Ιταλίας για εφαρµογές θέρµανσης ΖΕΣΤΟ / ΚΡΥΟ νερό Ο οίκος Unidelta κατασκευάζει δικτυωµένο πολυαιθυλένιο (PEX) µε εξαιρετικές µηχανικές ιδιότητες σε υψηλές θερµοκρασίες,

Διαβάστε περισσότερα

νέες τεχνολογίες νέα προϊόντα

νέες τεχνολογίες νέα προϊόντα ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011 νέες τεχνολογίες νέα προϊόντα ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΥΣΗΣ ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ - ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ δ ι β ά θ μ ι ο ι κ α υ σ τ ή ρ ε ς κ α υ σ τ ή ρ ε ς μ ε έ λ ε γ χ ο I N V E RT E R π ν ε υ μ α τ ι κ ά

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικής Αντιστάσεως 85, Καλαμαριά SMARTIA. Classic Line MULTISLIDING 80

Εθνικής Αντιστάσεως 85, Καλαμαριά SMARTIA. Classic Line MULTISLIDING 80 Εθνικής Αντιστάσεως 85, Καλαμαριά SMARTIA Classic Line MULTISLIDING 80 Uw

Διαβάστε περισσότερα

GEO POWER, Ημερίδα 16 Ο ΕΘΝΙΚΟ Γεωθερμίας ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, «ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2011»

GEO POWER, Ημερίδα 16 Ο ΕΘΝΙΚΟ Γεωθερμίας ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, «ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2011» GEO POWER, Ημερίδα 16 Ο ΕΘΝΙΚΟ Γεωθερμίας ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, «ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2011» 23 Νοεμβρίου 14 Μαΐου 2011 2012 Πράσινη Πιλοτική Αστική Γειτονιά Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Προέδρου Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΑΠΕΚ. Γραφεία ΟΕΒ 26 Μαΐου, 2010

Χαιρετισμός Προέδρου Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΑΠΕΚ. Γραφεία ΟΕΒ 26 Μαΐου, 2010 Χαιρετισμός Προέδρου Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΑΠΕΚ Γραφεία ΟΕΒ 26 Μαΐου, 2010 Κυρίες και Κύριοι, Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκλησή σας για να απευθύνω

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Παρατηρήσεις στις προδιαγραφές για 4 κλίνες ΜΑΦ συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης ,00 με ΦΠΑ».

Θέμα: «Παρατηρήσεις στις προδιαγραφές για 4 κλίνες ΜΑΦ συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης ,00 με ΦΠΑ». Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Ο Άγιος Παντελεήμων» Γραφείο Προμηθειών Δ. Π. Μαντούβαλου 3 184 54, Νίκαια, Πειραιάς Υπόψη: Επιτροπής σύνταξης προδιαγραφών Αθήνα 22/02/2016 Θέμα: «Παρατηρήσεις στις προδιαγραφές

Διαβάστε περισσότερα

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας - Απολογισμός του πρώτου χρόνου λειτουργίας

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας - Απολογισμός του πρώτου χρόνου λειτουργίας Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας - Απολογισμός του πρώτου χρόνου λειτουργίας Η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ στα πλαίσια προγραμματισμένης επιμορφωτικής εκδήλωσης, πραγματοποίησε την παρουσίαση απολογισμού του έτους 2011,

Διαβάστε περισσότερα

Εγγυημένη σταθερή θερμοκρασία στον χώρο σας, ενώ οι εποχές αλλάζουν.

Εγγυημένη σταθερή θερμοκρασία στον χώρο σας, ενώ οι εποχές αλλάζουν. Εγγυημένη σταθερή θερμοκρασία στον χώρο σας, ενώ οι εποχές αλλάζουν. Οι αντλίες θερμότητας αέρα-νερού της σειράς KK της ADTHERM παρέχουν το επιθυμητό θερμικό ή ψυκτικό αποτέλεσμα στο χώρο σας, κάτω από

Διαβάστε περισσότερα

FUHR FUHR MULTISAFE. Αυτόμ ατη προστασία για αίσθηση ασφάλειας. Ο αυτόματος μηχανισμός κλειδώματος, που δεν αντιγράφεται

FUHR FUHR MULTISAFE. Αυτόμ ατη προστασία για αίσθηση ασφάλειας. Ο αυτόματος μηχανισμός κλειδώματος, που δεν αντιγράφεται Αυτόμ ατη προστασία για αίσθηση ασφάλειας Ο αυτόματος μηχανισμός κλειδώματος, που δεν αντιγράφεται FUHR Αυξημένη ασφάλεια και ευκολία για μονόφυλλες και δίφυλλες πόρτες από προφίλ αλουμινίου, ξύλου και

Διαβάστε περισσότερα

Καινοτόμες Υπηρεσίες Περιβαλλοντολογικού & Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Καινοτόμες Υπηρεσίες Περιβαλλοντολογικού & Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καινοτόμες Υπηρεσίες Περιβαλλοντολογικού & Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέες θέσεις Συνεργασίας για Νέους Επιστήμονες ως Επιστημονικοί Διαγνώστες (Cleaning Advisors) Green Services: Διάγνωση περιβαλλοντικών

Διαβάστε περισσότερα

12-13-14 Μαρτίου 2010 Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ Πειραιάς

12-13-14 Μαρτίου 2010 Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ Πειραιάς Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς Συνέδριο Ελαιοκομίας Το μεγάλο ετήσιο ραντεβού της ελαιοκομίας 12-13-14 Μαρτίου 2010 Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ Πειραιάς

Διαβάστε περισσότερα

προϊόντα εντοιχισμένης κoυζίνας & μπάνιου γάντζοι πάνελ διαμορφωμένα σύρματα ειδικές συρμάτινες κατασκευές

προϊόντα εντοιχισμένης κoυζίνας & μπάνιου γάντζοι πάνελ διαμορφωμένα σύρματα ειδικές συρμάτινες κατασκευές προϊόντα εντοιχισμένης κoυζίνας & μπάνιου γάντζοι πάνελ διαμορφωμένα σύρματα ειδικές συρμάτινες κατασκευές 1 Επειδή όλα ξεκινούν από την πρώτη ύλη... Η προμήθεια πρώτων υλών γίνεται από τους μεγαλύτερους

Διαβάστε περισσότερα

Θερμαντήρες νερού χρήσης. Τι είναι πιο πολύτιμο από το νερό; Tο ζεστό νερό! Logalux SU Logalux ST Logalux LT Logalux SM Logalux PL

Θερμαντήρες νερού χρήσης. Τι είναι πιο πολύτιμο από το νερό; Tο ζεστό νερό! Logalux SU Logalux ST Logalux LT Logalux SM Logalux PL Τι είναι πιο πολύτιμο από το νερό; Tο ζεστό νερό! SU ST LT SM PL 1 Buderus Ανόδιο μαγνησίου Το πρώτο πράγμα με το οποίο ερχόμαστε στη ζωή μας σε επαφή είναι το ζεστό νερό. Ίσως γι αυτό νιώθουμε ένα ζεστό

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΚΡΟΚΑΝΑΛΙΚΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ. Novation. Η απόλυτη τεχνολογία για διάφορα περιβάλλοντα

ΜΙΚΡΟΚΑΝΑΛΙΚΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ. Novation. Η απόλυτη τεχνολογία για διάφορα περιβάλλοντα ΜΙΚΡΟΚΑΝΑΛΙΚΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Novation microchannel Η απόλυτη τεχνολογία για διάφορα περιβάλλοντα Η Carrier παρουσιάζει μια ακόμα καινοτομία Η Carrier ήταν η πρώτη εταιρεία που παρουσίασε

Διαβάστε περισσότερα

Hotels & Villas. Όταν οι σύνθετες ιδέες συναντούν απλές εφαρµογές

Hotels & Villas. Όταν οι σύνθετες ιδέες συναντούν απλές εφαρµογές Hotels & Villas Όταν οι σύνθετες ιδέες συναντούν απλές εφαρµογές Hotels & Villas "Αόρατες Εφαρµογές" Η νέα τάση στην κτηριακή αποχέτευση Με σταθερό µας κίνητρο την ποιοτική εξέλιξη και τον εκσυγχρονισµό,

Διαβάστε περισσότερα

10 χρόνια Φεστιβάλ Μελιού! το μεγάλο ετήσιο ραντεβού. της μελισσοκομίας!

10 χρόνια Φεστιβάλ Μελιού! το μεγάλο ετήσιο ραντεβού. της μελισσοκομίας! το μεγάλο ετήσιο ραντεβού της μελισσοκομίας! 10 χρόνια Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας Η φετινή χρονιά για το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί την δέκατη διοργάνωση.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. νακάλυψε και ζήσε το δικό σου παράδεισο!

ΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. νακάλυψε και ζήσε το δικό σου παράδεισο! ΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ νακάλυψε και ζήσε το δικό σου παράδεισο! ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Πρόεδρος Χαιρετισμός Προέδρου Aγαπητοί φίλοι, Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σας καλωσορίζω

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη Ιστορία του Έργου

Σύντομη Ιστορία του Έργου Σύντομη Ιστορία του Έργου Η ιστορία του «LOCPROII» βρίσκει τις ρίζες της στην επιτυχημένη ολοκλήρωση ενός έργου Interreg IIIA με όνομα «LOCPRO». Η εκ των υστέρων γνώση από το «LOCPRO» κατέστησε εμφανές

Διαβάστε περισσότερα

Copyright Molok 2009

Copyright Molok 2009 Copyright Molok 2009 Οι νέες εγκαταστάσεις της MOLOK στην πόλη Νόκια της Φινλανδίας Την υπόγεια συλλογή των στερεών αποβλήτων, επινόησε ο Veikko Salli το 1991. ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ molok Συγκρίνοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΡΕΙΧΑΛΚΙΝΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΡΕΙΧΑΛΚΙΝΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΡΕΙΧΑΛΚΙΝΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ 1) ΓΕΝΙΚΑ Τα ορειχάλκινα εξαρτήματα θα χρησιμοποιούνται σε δίκτυα πόσιμου νερού. Τα ορειχάλκινα είδη θα είναι αρίστης κατασκευής από καθαρές πρώτες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΕΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣVertical

ΚΑΘΕΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣVertical ΚΑΘΕΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣVertical Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α 3 4-5 6-7 8-9 10-11 12-13 14-15 16-17 18-19 20-21 22-23 24-25 Παρουσίαση Εταιρίας Sterope Pleione Arge Merope Talia Horizontal Talia Screen Horizontal Acumina

Διαβάστε περισσότερα

Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ

Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΑ Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α & ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ Ο Όμιλος SABO ιδρύθηκε το 1984 και η έδρα του στεγάζεται στο Βασιλικό Ευβοίας σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 25.000

Διαβάστε περισσότερα

COSMOSUN ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ GLASS ΕΥΡΩ ΤΥΠΟΣ BOILER ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΩΔΙΚΟΣ. 08H10815 80 1x1.50 1,50 1,00 x 1,50 450 x 900 480,00 -

COSMOSUN ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ GLASS ΕΥΡΩ ΤΥΠΟΣ BOILER ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΩΔΙΚΟΣ. 08H10815 80 1x1.50 1,50 1,00 x 1,50 450 x 900 480,00 - ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ GLASS 08H10815 80 1x1.50 1,50 1,00 x 1,50 450 x 900 480,00-08H11220 120 1x1.89 1,89 1,23 x 1,50 500 x 1050 600,00 640,00 - Εξωτερικό περίβλημα από βαρέως τύπου ναυπηγικό αλουμίνιο.

Διαβάστε περισσότερα

ALUMINIUM DOOR SYSTEMS

ALUMINIUM DOOR SYSTEMS ALUMINIUM DOOR SYSTEMS ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΟΡΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΦΙΛ SCHÜCO ADS 90.SI ADS 75.SI 2 Aluminium Door Systems Η ενεργειακή απόδοση και ο θερμικός συντελεστής διαδραματίζουν ολοένα και σημαντικότερο

Διαβάστε περισσότερα

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΟΛΥΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - SI-ESF-M-P156-60

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΟΛΥΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - SI-ESF-M-P156-60 Αυτά τα Φ/Β στοιχεία χρησιµοποιούν ψευδο-τετράγωνο πολυκρυσταλλικά στοιχεία πυριτίου υψηλής απόδοσης, (οι κυψέλες αποτελούνται από ένα ενιαίο κρύσταλλο πυριτίου, υψηλής καθαρότητας) για να µετασχηµατίσουν

Διαβάστε περισσότερα

Φωτίστε τη ζωή στους εξωτερικούς σας χώρους

Φωτίστε τη ζωή στους εξωτερικούς σας χώρους PHILIPS mygarden Φωτιστικό τοίχου Flagstone μαύρο LED Φωτίστε τη ζωή στους εξωτερικούς σας χώρους Μινιμαλιστική σχεδίαση αλλά με ανθεκτική λειτουργία. Αυτό το μαύρο επιτοίχιο φωτιστικό της Philips ρίχνει

Διαβάστε περισσότερα

Η πιστοποίηση στην Ελλάδα. Κατερίνα Λιάνα Αναπληρώτρια ιευθύντρια Πιστοποίησης ΕΛΟΤ Α.Ε.

Η πιστοποίηση στην Ελλάδα. Κατερίνα Λιάνα Αναπληρώτρια ιευθύντρια Πιστοποίησης ΕΛΟΤ Α.Ε. Η πιστοποίηση στην Ελλάδα Κατερίνα Λιάνα Αναπληρώτρια ιευθύντρια Πιστοποίησης ΕΛΟΤ Α.Ε. Ιστορικό Στις 29/4/1901 συνήλθε η Επιτροπή Προτύπων των Μηχανικών και κατάφεραν να µειώσουν α) τις διαφοροποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΛΙΑΚΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! ΚΑΙ ΜΕ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ! ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΛΙΑΚΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! ΚΑΙ ΜΕ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ! ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΛΙΑΚΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ! ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ 78% Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερη ποιότητα, περισσότερη απόδοση, περισσότερο design

Περισσότερη ποιότητα, περισσότερη απόδοση, περισσότερο design Περισσότερη ποιότητα, περισσότερη απόδοση, περισσότερο design Schüco ηλιοθερμικοί συλλέκτες με καινοτόμο τεχνολογία θερμικής αγωγιμότητας Πράσινη Τεχνολογία για το Γαλάζιο Πλανήτη Καθαρή Ενέργεια από Ηλιακά

Διαβάστε περισσότερα

Construction. Συστήματα Συγκόλλησης SikaBond για Ανθεκτικές Συγκολλήσεις Υψηλής Αισθητικής

Construction. Συστήματα Συγκόλλησης SikaBond για Ανθεκτικές Συγκολλήσεις Υψηλής Αισθητικής Construction Συστήματα Συγκόλλησης SikaBond για Ανθεκτικές Συγκολλήσεις Υψηλής Αισθητικής Τέλεια Ξύλινα Δάπεδα, μασίφ ή βιομηχανικά επεξεργασμένα Βιώστε την αίσθηση των Ξύλινων Δαπέδων Ιδιωτικές κατοικίες,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ ΒΑΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ

ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ ΒΑΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ Έκδοση 01/2012 ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ ΒΑΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ Mounting the sun's power www.profilodomi.gr Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ Αναπτύσσοντας καινοτομίες Η ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ δημιουργήθηκε και λειτουργεί από στελέχη που έχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΕ. κ. ΑΡΘΟΥΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: To Πρόγραμμα Green emotion»

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΕ. κ. ΑΡΘΟΥΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: To Πρόγραμμα Green emotion» 1 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΕ κ. ΑΡΘΟΥΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: To Πρόγραμμα Green emotion» Τίτλος: «Η ΔΕΗ κινητήρια δύναμη της Ηλεκτροκίνησης στην

Διαβάστε περισσότερα

Είναι αξίες που θέτουμε και συμβολίζουν τον τρόπο λειτουργίας μας.

Είναι αξίες που θέτουμε και συμβολίζουν τον τρόπο λειτουργίας μας. Η ιδρύεται το 2007 με μοναδικό σκοπό, εμείς, να παρέχουμε ολοκληρωμένες προτάσεις και λύσεις τόσο στον τομέα της συμβουλευτικής ανάπτυξης της επιχείρησης σας, όσο και στο τεχνικό μέρος της υποστήριξης

Διαβάστε περισσότερα