ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 85/

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 85/"

Transcript

1 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 85/ ΘΕΜΑ: Τροποποίηση της Πράξης ΣΝΠ 54/ , όπως ισχύει, η οποία αφορά τα µέσα και διαδικασίες εφαρµογής της νοµισµατικής πολιτικής από την Τράπεζα της Ελλάδος Το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, αφού έλαβε υπόψη: α) τα Άρθρα 2, 35α, και 55 του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος, το οποίο κυρώθηκε µε το ν. 3424/1927 (ΦΕΚ Α 298), β) την Πράξη ΣΝΠ 54/ «Μέσα και διαδικασίες εφαρµογής της νοµισµατικής πολιτικής από την Τράπεζα της Ελλάδος» (ΦΕΚ Α 65/ ), όπως ισχύει, [προηγούµενες σχετικές: 81/ (ΦΕΚ Β 2835/ ), 78/ (ΦΕΚ Β 1991/ ), 75/ (ΦΕΚ Β 1716/ ), 74/ (ΦΕΚ Β 366/ ), 73/ (ΦΕΚ Β 2593/ ), 70/ (ΦΕΚ Β 1354/ ), 69/ (ΦΕΚ Β 141/ ) 68/ (ΦΕΚ Β 2439/ ), 67/ (ΦΕΚ Β 960/ ), 64/ (ΦΕΚ Β 2259/ ), 61/ (ΦΕΚ Β 1902/ ), 60/ ΦΕΚ Α 81/ ), 57/ (ΦΕΚ Α 125/ )], γ) την Κατευθυντήρια Γραµµή ΕΚΤ/2012/25 της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, µε την οποία τροποποιείται η Κατευθυντήρια Γραµµή ΕΚΤ/2011/14 σχετικά µε τα µέσα και τις διαδικασίες νοµισµατικής πολιτικής του Ευρωσυστήµατος, δ) το Καταστατικό του Ευρωπαϊκού Συστήµατος Κεντρικών Τραπεζών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Tροποποιεί την Πράξη Συµβουλίου Νοµισµατικής Πολιτικής (ΠΣΝΠ) υπ αριθµ. 54/ , ως εξής: Ι. Στο Κεφάλαιο V, η Ενότητα Α αντικαθίσταται, ως εξής:

2 2 «Α. Ορισµοί και κριτήρια καταλληλότητας 1. Η Τράπεζα της Ελλάδος αποδέχεται ως ασφάλειες για τη διενέργεια των πάσης φύσεως πράξεων νοµισµατικής πολιτικής και την παροχή ενδοηµερήσιας πίστωσης τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία προβλέπονται και ικανοποιούν τα κριτήρια καταλληλότητας και εν γένει όρους που θέτει η Κατευθυντήρια Γραµµή ΕΚΤ/2011/14, όπως εκάστοτε ισχύει (Παράρτηµα Ι, Κεφάλαιο 6). 2. Τα αποδεκτά περιουσιακά στοιχεία διακρίνονται σε εµπορεύσιµα και µη εµπορεύσιµα. Τα εµπορεύσιµα αποδεκτά περιουσιακά στοιχεία δηµοσιεύονται από την ΕΚΤ στην ιστοσελίδα της ( Τα µη εµπορεύσιµα αποδεκτά περιουσιακά στοιχεία πληρούν κοινά σε όλο το Ευρωσύστηµα κριτήρια καταλληλότητας που έχει θεσπίσει η ΕΚΤ, αλλά δεν δηµοσιεύονται. Επίσης δεν δηµοσιεύονται τα εµπορεύσιµα αποδεκτά χρεόγραφα που έχουν εκδοθεί από µη χρηµατοπιστωτικές επιχειρήσεις για τα οποία δεν υπάρχει πιστοληπτική διαβάθµιση από οργανισµό αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Κοινά οµολογιακά δάνεια τα οποία δεν αποτελούν αντικείµενο διαπραγµάτευσης σε οργανωµένες αγορές, για τα οποία εκδίδονται ενσώµατοι τίτλοι στον κοµιστή οι οποίοι διατίθενται εξ ολοκλήρου σε πιστωτικά ιδρύµατα, θεωρούνται ότι εµπίπτουν στην κατηγορία των µη εµπορεύσιµων περιουσιακών στοιχείων. 4. Ειδικά σε ό,τι αφορά τις δανειακές απαιτήσεις απαιτείται να πληρούνται οι ακόλουθες νοµικές προϋποθέσεις: δυνατότητα ελέγχου της ύπαρξης των δανειακών απαιτήσεων αναγγελία στον οφειλέτη της ενεχύρασης της δανειακής απαίτησης απουσία περιορισµών που συνδέονται µε το τραπεζικό ή άλλο απόρρητο και το καθήκον εχεµύθειας απουσία περιορισµών σχετικά µε την παροχή της δανειακής απαίτησης ως ασφάλειας απουσία περιορισµών σχετικά µε τη ρευστοποίηση της δανειακής απαίτησης. 5. Το ελάχιστο ύψος δανειακής απαίτησης, κατά τη στιγµή της υποβολής της ως ασφάλειας στην Τράπεζα της Ελλάδος, ορίζεται σε ευρώ. 6. Η επαλήθευση της ύπαρξης δανειακών απαιτήσεων µέσω της διαδικασίας που ορίζεται στην Κατευθυντήρια Γραµµή ΕΚΤ/2011/14, όπως εκάστοτε ισχύει (Παράρτηµα Ι, Κεφάλαιο 6, Προσάρτηµα 7) ανατίθεται στη ιεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήµατος της Τράπεζας της Ελλάδος. Ειδικότεροι όροι σχετικά µε την παροχή των ασφαλειών περιλαµβάνονται στη Σύµβαση Χρηµατοδότησης και Παροχής Ενεχύρου µεταξύ της Τράπεζας της Ελλάδος και του αντισυµβαλλοµένου. 1 Για τα εν λόγω χρεόγραφα, η καταλληλότητά τους ή µη εξαρτάται από τη διαβάθµιση της πιστοληπτικής ικανότητας που προκύπτει από την πηγή αξιολόγησης την οποία επιλέγει ο αντισυµβαλλόµενος σύµφωνα µε τους κανόνες του Πλαισίου για την Αξιολόγηση της Πιστοληπτικής Ικανότητας του Ευρωσυστήµατος οι οποίοι ισχύουν για τις δανειακές απαιτήσεις.

3 3 7. Για την αποδοχή και χρήση µη εµπορεύσιµων περιουσιακών στοιχείων ως ασφάλεια, επιβάλλονται προµήθειες το µέγεθος των οποίων καθορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος. 8. Σε ό,τι αφορά περιουσιακά στοιχεία για τα οποία έχει δοθεί εγγύηση, εµπορεύσιµα περιουσιακά στοιχεία των οποίων οι εκδότες είναι εγκατεστηµένοι σε χώρες της Οµάδας των έκα (G-10) εκτός Ευρωπαϊκού Οικονοµικού Χώρου (ΕΟΧ), καθώς και χρεόγραφα που προέρχονται από τιτλοποίηση απαιτήσεων (asset-backed securities - ΑΒS), οι αντισυµβαλλόµενοι υποχρεούνται να προσκοµίζουν επαρκείς, κατά την κρίση της Τράπεζας της Ελλάδος, πληροφορίες και στοιχεία, καθώς και νοµική επιβεβαίωση ή/και νοµική γνώµη, κατά περίπτωση, προκειµένου να καθίσταται εφικτή η αξιολόγηση της καταλληλότητας των περιουσιακών στοιχείων σύµφωνα µε τους κανόνες που ισχύουν εκάστοτε εντός του Ευρωσυστήµατος. Η Τράπεζα της Ελλάδος δύναται να καθορίζει το ειδικότερο περιεχόµενο και τον τύπο της ως άνω νοµικής επιβεβαίωσης και νοµικής γνώµης. Σε ό,τι αφορά τα χρεόγραφα που προέρχονται από τιτλοποίηση απαιτήσεων, απαιτείται, µεταξύ άλλων, η υποβολή στοιχείων σχετικών µε τα υποκείµενα δάνεια, τα οποία αποτελούν το χαρτοφυλάκιο των περιουσιακών στοιχείων που παράγουν εισοδηµατική ροή (loan-level data). Σχετικώς, εφαρµόζονται τα ειδικότερα προβλεπόµενα στην Κατευθυντήρια Γραµµή ΕΚΤ/2011/14, όπως εκάστοτε ισχύει (Παράρτηµα Ι, Κεφάλαιο 6 και Προσάρτηµα 8). 9. Οι αντισυµβαλλόµενοι οφείλουν να µην παρέχουν ως ασφάλεια, ακόµη και εάν πληρούν τα κριτήρια καταλληλότητας, περιουσιακά στοιχεία τα οποία έχουν εκδώσει, χορηγήσει ή για τα οποία έχουν εγγυηθεί οι ίδιοι ή άλλα πρόσωπα µε τα οποία οι αντισυµβαλλόµενοι συνδέονται µε στενό οικονοµικό δεσµό. Για τους σκοπούς της παρούσας Πράξης, θεωρείται ότι υφίσταται στενός οικονοµικός δεσµός όταν ο αντισυµβαλλόµενος συνδέεται µε έναν εκδότη ή εγγυητή ή οφειλέτη αποδεκτών περιουσιακών στοιχείων ως εκ του ότι: (i) ο αντισυµβαλλόµενος κατέχει άµεσα ή έµµεσα µέσω µίας ή περισσοτέρων άλλων επιχειρήσεων ποσοστό τουλάχιστον 20% του κεφαλαίου του εκδότη ή εγγυητή ή οφειλέτη ή (ii) ο εκδότης ή ο εγγυητής ή ο οφειλέτης κατέχει άµεσα ή έµµεσα µέσω µίας ή περισσοτέρων άλλων επιχειρήσεων τουλάχιστον 20% του κεφαλαίου του αντισυµβαλλοµένου ή (iii) ένα τρίτο πρόσωπο κατέχει συγχρόνως πάνω από 20% του κεφαλαίου του αντισυµβαλλοµένου και πάνω από 20% του κεφαλαίου του εκδότη ή εγγυητή ή οφειλέτη, είτε άµεσα είτε έµµεσα, µέσω µίας ή περισσοτέρων επιχειρήσεων. 10. Η προαναφερόµενη διάταξη δεν εφαρµόζεται: α) στους στενούς δεσµούς που τυχόν συνδέουν τον αντισυµβαλλόµενο µε δηµόσια αρχή χωρών του ΕΟΧ η οποία δικαιούται να επιβάλλει φόρους, ή σε περίπτωση που ο εγγυητής χρεογράφου είναι δηµόσια αρχή χώρας του ΕΟΧ η οποία δικαιούται να επιβάλλει φόρους, β) στις καλυµµένες τραπεζικές οµολογίες που πληρούν όλα τα κριτήρια που προβλέπονται στο Μέρος 1, σηµεία 68 έως 70 του Παραρτήµατος VI της Οδηγίας 2006/48/EK,

4 4 γ) σε περιπτώσεις κατά τις οποίες τα χρεόγραφα καλύπτονται µε νοµικές διασφαλίσεις ανάλογες των προβλεποµένων στο σηµείο (β) της παρούσας παραγράφου, όπως στις περιπτώσεις i) των µη εµπορεύσιµων RMBDs (Retail Mortgage-Backed Debt Instruments) που δεν είναι τίτλοι και ii) των καλυµµένων τραπεζικών οµολογιών που πληρούν όλα τα κριτήρια που καθορίζονται στο Μέρος 1 σηµεία 68 έως 70 του Παραρτήµατος VI της Οδηγίας 2006/48/ΕΚ εκτός από τα όρια των εγγυηµένων δανείων στο χαρτοφυλάκιο ασφαλειών. 11. Περαιτέρω, δεν γίνεται αποδεκτό ως ασφάλεια χρεόγραφο το οποίο προέρχεται από τιτλοποίηση απαιτήσεων (ABS), εάν ο αντισυµβαλλόµενος (ή κάποιο τρίτο πρόσωπο µε το οποίο έχει στενό οικονοµικό δεσµό) προσφέρει (α) αντιστάθµιση συναλλαγµατικού κινδύνου για το εν λόγω χρεόγραφο µέσω σχετικής συµφωνίας αντιστάθµισης (currency hedge transaction), την οποία συνάπτει µε τον εκδότη ή (β) υποστήριξη ρευστότητας για ποσοστό ίσο ή ανώτερο του 20% του ανεξόφλητου υπολοίπου του χρεογράφου. Ως υποστήριξη ρευστότητας για τους σκοπούς της παρούσας παραγράφου νοείται οποιοσδήποτε διαρθρωτικός µηχανισµός ο οποίος µπορεί να χρησιµοποιηθεί για την κάλυψη παροδικών ελλείψεων εισοδηµατικών ροών που ενδέχεται να προκύψουν κατά τη διάρκεια ζωής της συναλλαγής. 12. Αντισυµβαλλόµενος ο οποίος υποβάλλει τίτλο προερχόµενο από τιτλοποίηση και ο οποίος έχει στενούς δεσµούς µε τον αρχικό δικαιούχο των περιουσιακών στοιχείων που εξασφαλίζουν τον εν λόγω τίτλο (originator) υποχρεούται να ενηµερώνει την Τράπεζα της Ελλάδος για οποιαδήποτε σχεδιαζόµενη µεταβολή στο συγκεκριµένο τίτλο, η οποία θα ήταν δυνατό να επηρεάσει την πιστοληπτική του διαβάθµιση, π.χ. µεταβολή του επιτοκίου των οµολόγων, τυχόν µεταβολή στην σύµβαση ανταλλαγής, µεταβολές στη σύνθεση των υποκείµενων δανείων που δεν περιέχονται στο ενηµερωτικό δελτίο ή µεταβολές στην προτεραιότητα των πληρωµών. Η Τράπεζα της Ελλάδος ειδοποιείται ένα µήνα πριν από οποιαδήποτε τροποποίηση που πρόκειται να επέλθει σε σχέση µε τίτλο προερχόµενο από τιτλοποίηση, ο οποίος έχει ήδη παρασχεθεί ως ασφάλεια. Περαιτέρω, κατά το χρόνο παροχής ως ασφάλειας του τίτλου που προέρχεται από τιτλοποίηση, ο αντισυµβαλλόµενος υποχρεούται να παρέχει πληροφορίες για κάθε µεταβολή που έλαβε χώρα τους προηγούµενους έξι µήνες. Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν παρέχει συµβουλή σε σχέση µε την σκοπούµενη µεταβολή. 13. Σε περίπτωση κατά την οποία αντισυµβαλλόµενος χρησιµοποιήσει περιουσιακά στοιχεία που εµπίπτουν σε οποιαδήποτε από τις κατηγορίες της παραγράφου 9 ανωτέρω, οφείλει να ειδοποιήσει αµέσως την Τράπεζα της Ελλάδος. Κατά την αποτίµηση που έπεται της ως άνω ειδοποίησης ή της διαπίστωσης εκ µέρους της Τράπεζας της Ελλάδος ότι συντρέχει ο ως άνω λόγος αποδίδεται µηδενική αξία στα εν λόγω στοιχεία και, εφόσον καταστεί αναγκαίο, ενεργοποιείται ο µηχανισµός κάλυψης διαφορών αποτίµησης, σύµφωνα µε τα οριζόµενα στην παράγραφο.2 του παρόντος Κεφαλαίου. Επιπλέον, ο αντισυµβαλλόµενος υποχρεούται να αποσύρει τα εν λόγω στοιχεία το συντοµότερο δυνατό.

5 5 14. Η Τράπεζα της Ελλάδος διατηρεί το δικαίωµα να µην αποδέχεται ως ασφάλειες περιουσιακά στοιχεία τα οποία πληρούν τα κριτήρια καταλληλότητας, εφόσον λήγουν στο άµεσο µέλλον. 15. Η Τράπεζα της Ελλάδος διατηρεί το δικαίωµα να µην αποδέχεται ως ασφάλειες περιουσιακά στοιχεία τα οποία πληρούν τα κριτήρια καταλληλότητας, εφόσον υπάρχει σχετική εισοδηµατική ροή (π.χ. πληρωµή τοκοµεριδίου) στο άµεσο µέλλον. 16. Όλα τα αποδεκτά περιουσιακά στοιχεία δύνανται να χρησιµοποιούνται για όλες τις πράξεις νοµισµατικής πολιτικής και την παροχή ενδοηµερήσιας πίστωσης, µε εξαίρεση τις πράξεις οριστικής αγοράς ή πώλησης, όπου χρησιµοποιούνται µόνον τα εµπορεύσιµα στοιχεία. 17. Για την αποτελεσµατική εφαρµογή της νοµισµατικής πολιτικής και, ειδικότερα, προς το σκοπό αξιολόγησης της τυχόν ύπαρξης στενών οικονοµικών δεσµών κατά την έννοια της παρούσας Πράξης, η Τράπεζα της Ελλάδος δύναται να ανταλλάσσει µε τις λοιπές κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήµατος πληροφορίες σχετικά µε τις συµµετοχές στο κεφάλαιο των προσώπων που συµµετέχουν σε πράξεις νοµισµατικής πολιτικής, που παρέχουν οι αρµόδιες εποπτικές αρχές. Για τις εν λόγω πληροφορίες ισχύουν οι υποχρεώσεις τήρησης του απορρήτου που εφαρµόζουν οι εποπτικές αρχές.» ΙΙ. Στο Κεφάλαιο V, Ενότητα Β, η υποενότητα Ι αντικαθίσταται, ως εξής: «Ι. Γενικά Η αξιολόγηση των αποδεκτών περιουσιακών στοιχείων γίνεται κατά τα οριζόµενα στο Πλαίσιο για την Αξιολόγηση της Πιστοληπτικής Ικανότητας του Ευρωσυστήµατος, το οποίο περιγράφεται στην Κατευθυντήρια Γραµµή ΕΚΤ/2011/14, όπως εκάστοτε ισχύει (Παράρτηµα Ι, Κεφάλαιο 6). Οι αντισυµβαλλόµενοι υπόκεινται στους εν γένει όρους και κανόνες λειτουργίας του ως άνω Πλαισίου Αξιολόγησης που τίθενται µε την εν λόγω Κατευθυντήρια Γραµµή, ως εκάστοτε ισχύει. ΙΙ. Πηγές πιστοληπτικής αξιολόγησης 1. Προκειµένου να γίνουν αποδεκτά ως ασφάλειες στις πράξεις νοµισµατικής πολιτικής του Ευρωσυστήµατος τα περιουσιακά στοιχεία πρέπει να αξιολογηθούν ως υψηλής πιστοληπτικής διαβάθµισης. Για την αξιολόγηση το Ευρωσύστηµα λαµβάνει υπόψη πληροφορίες προερχόµενες από συστήµατα αξιολόγησης που ανήκουν σε µία από τις εξής τέσσερις πηγές: α) τους οργανισµούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας (External Credit Assessment Institutions ECAI ), β) τα εσωτερικά συστήµατα αξιολόγησης των εθνικών κεντρικών τραπεζών (In-house Credit

6 6 Assessment Systems), γ) τα εσωτερικά συστήµατα διαβάθµισης των ίδιων των αντισυµβαλλοµένων (Ιnternal Ratings-Based systems IRB ) και δ) τα µέσα διαβάθµισης (εφαρµογές λογισµικού) που διατίθενται από τρίτους φορείς (Rating Tools). 2. Προκειµένου να κρίνονται αποδεκτά από το Ευρωσύστηµα, τα συστήµατα αξιολόγησης απαιτείται να πληρούν τους όρους που προβλέπονται στην Κατευθυντήρια Γραµµή ΕΚΤ/2011/14 (Παράρτηµα 1, Κεφάλαιο 6), όπως εκάστοτε ισχύει και υπόκεινται στους κανόνες που τίθενται σχετικώς µε την ως άνω Κατευθυντήρια Γραµµή. Το Ευρωσύστηµα δύναται να αναστέλλει ή να αποκλείει σύστηµα αξιολόγησης κατά τα ειδικότερα προβλεπόµενα στην ως άνω Κατευθυντήρια Γραµµή. 3. Η ΕΚΤ δηµοσιεύει τα αποδεκτά, για σκοπούς πράξεων νοµισµατικής πολιτικής και παροχής ενδοηµερήσιας ρευστότητας, συστήµατα των πηγών (α), (β) και (δ) στην ιστοσελίδα της. 4. Oι αντισυµβαλλόµενοι της Τράπεζας της Ελλάδος έχουν δικαίωµα να χρησιµοποιήσουν την αξιολόγηση οιασδήποτε από τις τέσσερις πηγές της ανωτέρω παραγράφου. Προκειµένου περί της πηγής (β) οι αντισυµβαλλόµενοι της Τράπεζας της Ελλάδος µπορούν να κάνουν χρήση ενός εσωτερικού συστήµατος αξιολόγησης άλλης Εθνικής Κεντρικής Τράπεζας του Ευρωσυστήµατος. 5. Αντισυµβαλλόµενος ο οποίος προτίθεται να χρησιµοποιήσει το δικό του εσωτερικό σύστηµα διαβάθµισης (IRB system) υποβάλλει αίτηση στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην οποία περιλαµβάνονται στοιχεία τα οποία καθορίζει η Τράπεζα της Ελλάδος, κατά τα οριζόµενα στην Κατευθυντήρια Γραµµή ΕΚΤ/2011/14, όπως εκάστοτε ισχύει. Αντισυµβαλλόµενος ο οποίος προτίθεται να χρησιµοποιήσει τρίτο φορέα παροχής µέσων διαβάθµισης (Rating Tools) υποβάλλει αίτηση, κατά τα ειδικότερα προβλεπόµενα στην ως άνω Κατευθυντήρια Γραµµή, η οποία αξιολογείται από το Ευρωσύστηµα βάσει των κριτηρίων αποδοχής των εν λόγω φορέων. 6. Η πιστοληπτική ικανότητα των οφειλετών ή εγγυητών των δανειακών απαιτήσεων διαπιστώνεται σύµφωνα µε τους κανόνες τους οποίους έχει θεσπίσει το Ευρωσύστηµα και περιέχονται στην Κατευθυντήρια Γραµµή ΕΚΤ/2011/14, όπως εκάστοτε ισχύει. 7. Ειδικά σε ό,τι αφορά τις δανειακές απαιτήσεις, οι αντισυµβαλλόµενοι υποχρεούνται να επιλέξουν µια µόνον πηγή αξιολόγησης και να τη διατηρήσουν για τουλάχιστον ένα έτος. Περαιτέρω, επιλέγουν ένα µόνο σύστηµα αξιολόγησης από την επιλεχθείσα πηγή 2. Για τη χρησιµοποίηση περισσότερων πηγών αξιολόγησης στη διάρκεια του έτους ή για την αλλαγή της πηγής µετά την πάροδο ενός έτους απαιτείται 2 Η υποχρέωση δεν ισχύει όταν η επιλεχθείσα πηγή αξιολόγησης είναι αποδεκτός οργανισµός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας (ECAI).

7 7 αιτιολογηµένη έγγραφη αίτηση προς την Τράπεζα της Ελλάδος. Η Τράπεζα της Ελλάδος διατηρεί το δικαίωµα απόρριψης αυτής της αίτησης. 8. Οι αντισυµβαλλόµενοι οφείλουν να γνωστοποιούν αµέσως στην Τράπεζα της Ελλάδος (καθώς και στο οικείο σύστηµα αξιολόγησης, κατά τα ειδικότερα προβλεπόµενα στην Κατευθυντήρια Γραµµή ΕΚΤ/2011/14, όπως εκάστοτε ισχύει), κάθε πιστωτικό γεγονός, ενδεικτικά καθυστέρηση πληρωµών από τους οφειλέτες, του οποίου λαµβάνουν γνώση και, εφόσον απαιτείται, να αποσύρουν ή να αντικαθιστούν το περιουσιακό στοιχείο. Επιπλέον, από το σύστηµα ή την πηγή αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας που έχουν επιλέξει, οι αντισυµβαλλόµενοι υποχρεούνται να χρησιµοποιούν τις πιο πρόσφατες διαθέσιµες πληροφορίες για τους οφειλέτες 3 ή εγγυητές των υποβληθέντων περιουσιακών στοιχείων.» ΙΙΙ. Στο Κεφάλαιο V, Ενότητα Γ, η παράγραφος 2 αντικαθίσταται, ως ακολούθως: «2. Η αποτίµηση των εµπορεύσιµων περιουσιακών στοιχείων γίνεται ηµερησίως σε τρέχουσες τιµές, µε βάση την τιµή αναφοράς της προηγούµενης της αποτίµησης εργάσιµης ηµέρας, όπως προσδιορίζεται ανά περιουσιακό στοιχείο από το Ευρωσύστηµα. Στην περίπτωση που δεν υφίσταται αντιπροσωπευτική τιµή αγοράς κατά την εργάσιµη ηµέρα πριν από την αποτίµηση, χρησιµοποιείται η µεθοδολογία του Ευρωσυστήµατος για τον προσδιορισµό θεωρητικής τιµής. Στην τρέχουσα τιµή προστίθενται οι δεδουλευµένοι τόκοι.» ΙV. Στο Κεφάλαιο V, Ενότητα, υποενότητα 1 (α), διαγράφεται το σηµείο (iii). V. Στο Κεφάλαιο VI, Ενότητα Α, η υποενότητα 3 αντικαθίσταται, ως εξής: «3. Αvακoίvωση της δηµοπρασίας α) Η δηµoπρασία αvακoιvώvεται από τηv ΕΚΤ µέσω καλωδιακών πληροφοριακών συστηµάτων µέχρι τις ώρα Ελλάδος (15.30 ώρα ΕΚΤ) τηv πρoηγoύµεvη της δηµoπρασίας εργάσιµη ηµέρα προκειµένου περί των τακτικών δηµοπρασιών ή σε οποιαδήποτε εργάσιµη ώρα της ηµέρας προκειµένου περί έκτακτων δηµοπρασιών. Όταv oι συvθήκες της αγoράς χρήµατoς τo επιβάλλoυv, η αvακoίvωση της τακτικής δηµοπρασίας µπoρεί vα γίvει τηv ηµέρα διενέργειας της δηµοπρασίας. Η Τράπεζα της Ελλάδος διατηρεί το δικαίωµα να ανακοινώνει απευθείας τη δηµοπρασία είτε προς όλους τους αντισυµβαλλοµένους στην περίπτωση των τακτικών δηµοπρασιών ή προς εκείνους που έχουν επιλεγεί από την ίδια σύµφωνα µε την παράγραφο 4, Κεφάλαιο Ι της παρούσας, στην περίπτωση των έκτακτων δηµοπρασιών. 3 Στην περίπτωση των εµπορεύσιµων περιουσιακών στοιχείων που εκδίδονται από µη χρηµατοπιστωτικές επιχειρήσεις και για τα οποία δεν υπάρχει πιστοληπτική διαβάθµιση από οργανισµό αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας (ECAI), αυτή η υποχρέωση ισχύει για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας του εκδότη.

8 8 β) Το προς κατανοµή συνολικό ποσό µιας πράξης ανακοινώνεται, κατά κανόνα, µόνο στην περίπτωση των πράξεων αναχρηµατοδότησης πιο µακροπρόθεσµης διάρκειας. γ) Πέραν των αναφεροµένων στο σηµείο (α) ανωτέρω, η δηµοπρασία ανακοινώνεται και µέσω του δικτυακού τόπου της ΕΚΤ. δ) Η ΕΚΤ διατηρεί το δικαίωµα να λαµβάνει κάθε κατά την κρίση της πρόσφορο µέτρο προκειµένου να αποκαθιστά σφάλµατα στην ανακοίνωση. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΚΤ δικαιούται να ακυρώνει ή να διακόπτει µια δηµοπρασία που βρίσκεται υπό εξέλιξη.» VI. Το Κεφάλαιο VI, Ενότητα Α, η υποενότητα 6 αντικαθίσταται, ως ακολούθως: «6. Αποτελέσµατα α) Στις τακτικές δηµοπρασίες, τo απoτέλεσµα της δηµoπρασίας δηµοσιεύεται (ή ανακοινώνεται µέσω καλωδιακών πληροφοριακών δικτύων) τo αργότερo µέχρι τις ώρα Ελλάδος (11.15 ώρα ΕΚΤ) της ηµέρας διενέργειας της δηµoπρασίας. Η Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαιώνει, µε ηλεκτρονικά µέσα κατά τα οριζόµενα σύµφωνα µε τις διατάξεις του Κεφαλαίου IX της παρούσας και µέχρι τις ώρα Ελλάδος (11.40 ώρα ΕΚΤ), το αποτέλεσµα της κατανοµής στους αντισυµβαλλοµένους που υπέβαλαν επιτυχείς προσφορές. β) Στις ταχείες δηµοπρασίες το αποτέλεσµα ανακοινώνεται το αργότερο εντός πενήντα (50) λεπτών της ώρας από τη λήξη της προθεσµίας υποβολής των προσφορών. γ) Η ανακοίνωση του αποτελέσµατος της δηµοπρασίας γίνεται και µέσω του δικτυακού τόπου της ΕΚΤ. δ) Στην περίπτωση κατά την οποία το αποτέλεσµα της δηµοπρασίας περιλαµβάνει εσφαλµένη πληροφόρηση ως προς οποιοδήποτε από τα περιεχόµενα σε αυτό στοιχεία, η ΕΚΤ διατηρεί το δικαίωµα να λαµβάνει κάθε κατά την κρίση της πρόσφορο µέτρο για την διόρθωση του σφάλµατος». VII. Στο Κεφάλαιο VΙΙΙ, η Ενότητα Α αντικαθίσταται, ως εξής: «Α. Γενικά Σε περίπτωση µη συµµόρφωσης αντισυµβαλλοµένου µε τις υποχρεώσεις του που σχετίζονται µε την πρόσβαση στις συναλλαγές και διευκολύνσεις της παρούσας Πράξης, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει το δικαίωµα να επιβάλλει κυρώσεις κατά του αντισυµβαλλοµένου, υπό την επιφύλαξη των κανόνων που εφαρµόζονται στις περιπτώσεις άσκησης εποπτείας. Η κατά τα πιο πάνω µη συµµόρφωση τεκµαίρεται ότι συντρέχει σε κάθε µία από τις ακόλουθες περιπτώσεις:

9 9 µη συµµόρφωση µε τους κανόνες που διέπουν τις διαδικασίες δηµοπρασίας ή τις διµερείς συµφωνίες, ή/και µη συµµόρφωση µε τους κανόνες χρήσης των περιουσιακών στοιχείων που παρέχονται ως ασφάλεια των πράξεων νοµισµατικής πολιτικής (όπως περιουσιακών στοιχείων που παραδίδονται ως ενέχυρο ή στο πλαίσιο σύµβασης πώλησης µε συµφωνία επαναγοράς), ή/και µη συµµόρφωση µε τους κανόνες που αφορούν το οριστικό κλείσιµο του Συστήµατος TARGET2-GR και τις προϋποθέσεις πρόσβασης στην πάγια διευκόλυνση οριακής χρηµατοδότησης. Ειδικότερα: 1. Σε περίπτωση µη συµµόρφωσης αντισυµβαλλοµένου µε τους κανόνες που διέπουν τις διαδικασίες δηµοπρασίας ή τις διµερείς συµφωνίες, δηλαδή στην περίπτωση κατά την οποία ο αντισυµβαλλόµενος δεν παραδίδει επαρκή ποσότητα υποκείµενων περιουσιακών στοιχείων (ή µετρητών, κατά περίπτωση, επί ενεργοποίησης του µηχανισµού κάλυψης διαφορών αποτίµησης) προκειµένου να διακανονίσει, κατά την ηµέρα διακανονισµού, ή εν γένει εξασφαλίσει, οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια της πράξης και έως την ηµεροµηνία λήξης της, το ποσό της χρηµατοδότησης (επί πράξεων χορήγησης ρευστότητας) ή, αντιστοίχως, δεν καταβάλλει επαρκές ποσό µετρητών (επί πράξεων άντλησης ρευστότητας), η Τράπεζα της Ελλάδος έχει δικαίωµα να λάβει τα ακόλουθα µέτρα: α) Επιβολή χρηµατικών ποινών Για την πρώτη και τη δεύτερη παράβαση εντός χρονικού διαστήµατος 12 µηνών, επιβάλλεται, για κάθε παράβαση, χρηµατική ποινή ύψους προσδιοριζόµενου µε βάση το επιτόκιο οριακής χρηµατοδότησης που ίσχυε κατά το χρόνο έναρξης της παράβασης προσαυξηµένο κατά 2,5% και υπολογιζόµενη µε βάση την ποσότητα των προς ασφάλεια περιουσιακών στοιχείων ή των µετρητών που ο αντισυµβαλλόµενος δεν ήταν σε θέση να καλύψει, η οποία πολλαπλασιάζεται µε συντελεστή Χ/360, όπου Χ αντιστοιχεί στον αριθµό των ηµερολογιακών ηµερών, µε ανώτατο όριο τις επτά, κατά τις οποίες ο αντισυµβαλλόµενος δεν ήταν σε θέση να παράσχει, έως τη λήξη µιας πράξης, ασφάλεια ή, κατά περίπτωση, το ποσό που του κατανεµήθηκε. β) Αναστολή δικαιώµατος διενέργειας µεταγενέστερων πράξεων ανοικτής αγοράς Εάν επισυµβεί τρίτη παράβαση του ιδίου τύπου κατά τη διάρκεια του διαστήµατος των 12 µηνών, η Τράπεζα της Ελλάδος, πέραν της επιβολής χρηµατικής ποινής που υπολογίζεται κατά τα ως άνω, έχει το δικαίωµα να αναστέλλει την πρόσβαση του αντισυµβαλλοµένου σε µεταγενέστερες πράξεις ανοικτής αγοράς του ιδίου τύπου, που διέπονται από τις ίδιες διαδικασίες, για χρονική περίοδο που συναρτάται µε το ποσό της ασφάλειας ή των µετρητών που δεν κατέστη δυνατόν να παραδοθούν, ως εξής:

10 10 (i) εάν το ποσό των υπολειπόµενων περιουσιακών στοιχείων ή µετρητών αντιστοιχεί σε ποσοστό έως 40% της συνολικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων ή µετρητών που θα έπρεπε να έχουν διατεθεί, στην περίπτωση της τρίτης κατά σειρά παράβασης, επιβάλλεται αναστολή ενός µηνός, (ii) εάν το ποσό των υπολειπόµενων περιουσιακών στοιχείων ή µετρητών αντιστοιχεί σε ποσοστό µεταξύ 40% και 80% της συνολικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων ή µετρητών που θα έπρεπε να έχουν διατεθεί, στην περίπτωση της τρίτης κατά σειρά παράβασης, επιβάλλεται αναστολή δύο µηνών, (iii) εάν το ποσό των υπολειπόµενων περιουσιακών στοιχείων ή µετρητών αντιστοιχεί σε ποσοστό µεταξύ 80% και 100% της συνολικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων ή µετρητών που θα έπρεπε να έχουν διατεθεί, στην περίπτωση της τρίτης κατά σειρά παράβασης, επιβάλλεται αναστολή τριών µηνών. Υπό την επιφύλαξη της παραγράφου Α.5 του παρόντος Κεφαλαίου, τα µέτρα που αναφέρονται στην παρούσα παράγραφο Α.1, εδάφια (α) και (β), επιβάλλονται και για κάθε άλλη επακολουθούσα παράβαση, που λαµβάνει χώρα κάθε φορά µέσα σε διάστηµα 12 µηνών. 2. α) Σε περίπτωση που αντισυµβαλλόµενος δεν συµµορφώνεται µε τους κανόνες χρήσης των περιουσιακών στοιχείων που παρέχονται ως ασφάλεια για µια πράξη, δηλαδή i) στην περίπτωση που αντισυµβαλλόµενος παρέχει ως ασφάλεια περιουσιακά στοιχεία µη αποδεκτά (δηλαδή περιουσιακά στοιχεία εκδιδόµενα ή εγγυηµένα ή οφειλόµενα από τον ίδιο τον αντισυµβαλλόµενο ή από πρόσωπο µε τον οποίο ο αντισυµβαλλόµενος συνδέεται µε στενό οικονοµικό δεσµό, όπως η έννοια αυτή προσδιορίζεται στο Κεφάλαιο V της παρούσας Πράξης, ή περιουσιακά στοιχεία που δεν περιέχονται στους καταλόγους αποδεκτών περιουσιακών στοιχείων) ή ii) σε περίπτωση που περιουσιακά στοιχεία παρεχόµενα ως ασφάλεια της συναλλαγής δεν αντικαθίστανται το αργότερο έως την έναρξη της όγδοης ηµερολογιακής ηµέρας από την ηµέρα επέλευσης γεγονότος συνεπεία του οποίου τα περιουσιακά στοιχεία κατέστησαν µη αποδεκτά κατά την έννοια του εδαφίου (i) της παρούσας παραγράφου, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει το δικαίωµα να λάβει τα ακόλουθα µέτρα: (αα) Επιβολή χρηµατικών ποινών Για την πρώτη και τη δεύτερη παράβαση εντός χρονικού διαστήµατος 12 µηνών, επιβάλλεται, για κάθε παράβαση, χρηµατική ποινή ύψους προσδιοριζόµενου µε βάση το επιτόκιο οριακής χρηµατοδότησης που ίσχυε κατά το χρόνο έναρξης της παράβασης, προσαυξηµένο κατά 2,5% και υπολογιζόµενη µε βάση την ποσότητα των µη αποδεκτών περιουσιακών στοιχείων, πολλαπλασιαζόµενη µε τον συντελεστή Χ/360, όπου Χ αντιστοιχεί στον αριθµό των ηµερολογιακών ηµερών, µε ανώτατο όριο τις επτά, κατά τις οποίες ο αντισυµβαλλόµενος τελούσε σε µη συµµόρφωση µε τους κανόνες χρήσης των ασφαλειών. (ββ) Αναστολή δικαιώµατος διενέργειας µεταγενέστερων πράξεων ανοικτής αγοράς

11 11 Εάν λάβει χώρα µια τρίτη παράβαση κατά τη διάρκεια του διαστήµατος των 12 µηνών, η Τράπεζα της Ελλάδος, πέραν της επιβολής χρηµατικής ποινής που υπολογίζεται κατά τα ως άνω, έχει το δικαίωµα να αναστέλλει την πρόσβαση του αντισυµβαλλοµένου σε µεταγενέστερες πράξεις ανοικτής αγοράς. Υπό την επιφύλαξη της παραγράφου Α.5 του παρόντος Κεφαλαίου, τα µέτρα που αναφέρονται στην παρούσα παράγραφο Α.2, εδάφια (αα) και (ββ), επιβάλλονται και για κάθε άλλη επακολουθούσα παράβαση, που λαµβάνει χώρα κάθε φορά µέσα σε διάστηµα 12 µηνών. β) Οι διατάξεις της παρούσας παραγράφου εφαρµόζονται και στην περίπτωση κατά την οποία ο αντισυµβαλλόµενος παρέχει πληροφορίες οι οποίες επηρεάζουν αρνητικά την αξία των ασφαλειών, ενδεικτικά πληροφορίες που αφορούν το ανεξόφλητο υπόλοιπο δανειακής απαίτησης, οι οποίες είναι ή υπήρξαν εσφαλµένες ή παρωχηµένες. 3. Στην περίπτωση που ο αντισυµβαλλόµενος παρουσιάζει χρεωστικό υπόλοιπο στο λογαριασµό διακανονισµού του στο Σύστηµα TARGET2-GR, µετά την οριστικοποίηση των διαδικασιών που αφορούν το οριστικό κλείσιµο του Συστήµατος και δεν εκπληρώνει τους όρους πρόσβασης στην πάγια διευκόλυνση οριακής χρηµατοδότησης, αλλά παρά ταύτα απέκτησε πρόσβαση στη διευκόλυνση αυτή µε το ισχύον εκάστοτε επιτόκιο οριακής χρηµατοδότησης, επιβάλλεται στον αντισυµβαλλόµενο χρηµατική ποινή το ύψος της οποίας προσδιορίζεται µε βάση το επιτόκιο οριακής χρηµατοδότησης προσαυξηµένο κατά 5 εκατοστιαίες µονάδες. Σε περίπτωση επανειληµµένων παραβάσεων, το ως άνω επιτόκιο ποινής θα αυξάνεται περαιτέρω κατά 2,5 εκατοστιαίες µονάδες κάθε φορά που θα επαναλαµβάνεται η παράβαση εντός χρονικού διαστήµατος 12 µηνών υπολογιζόµενο επί τη βάσει του ποσού της κατά παρέκκλιση των σχετικών όρων πρόσβασης στην πάγια διευκόλυνση οριακής χρηµατοδότησης. 4. Σε όλες τις περιπτώσεις των παραγράφων Α.1.α, Α.2.α (αα) και Α.3 του παρόντος Κεφαλαίου, εάν το ποσό που υπολογίζεται ως ποινή είναι µικρότερο από 500 ευρώ, θα επιβάλλεται κατ αποκοπή χρηµατική ποινή ύψους 500 ευρώ. 5. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν αυτό επιβάλλεται από την σοβαρότητα της παράβασης και λαµβανοµένων υπόψη, ιδίως, των σχετικών ποσών, καθώς και της συχνότητας και της διάρκειας της µη συµµόρφωσης, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει το δικαίωµα, πέραν της επιβολής χρηµατικής ποινής που υπολογίζεται κατά τα ως άνω, να εξαιρεί τον αντισυµβαλλόµενο από όλες τις µελλοντικές πράξεις νοµισµατικής πολιτικής για διάστηµα τριών µηνών.» Κατά τα λοιπά, οι διατάξεις της ΠΣΝΠ 54/ , όπως ισχύει, παραµένουν αµετάβλητες.

12 12 Οι διατάξεις της παρούσας Πράξης τίθενται σε ισχύ στις 3 Ιανουαρίου Η παρούσα Πράξη να δηµοσιευθεί στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος B ). ΤΑ ΜΕΛΗ Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ Γεώργιος Προβόπουλος Ελ. Λουρή- ενδρινού Ι. Παπαδάκης Γ. Οικονόµου Ηλ. Πλασκοβίτης Χ. Σταµατόπουλος Ακριβές Αντίγραφο, Αθήνα, ιεύθυνση Χρηµατοοικονοµικών ραστηριοτήτων Ο ιευθυντής Εµµ. Ζερβουδάκης

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 69/

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 69/ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 69/27.1.2009 ΘΕΜΑ: Τροποποίηση της Πράξης ΣΝΠ 54/27.2.2004, όπως ισχύει, η οποία αφορά τα µέσα και διαδικασίες εφαρµογής της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 88/

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 88/ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 88/26.4.2013 ΘΕΜΑ: Tροποποίηση της Πράξης ΣΝΠ 87/28.2.2013 σχετικά με συμπληρωματικά προσωρινά μέτρα όσον αφορά τις πράξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 57/

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 57/ ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 57/24.5.2005 ΘΕΜΑ: Τροποποίηση της Πράξης ΣΝΠ 54/27.2.2004, η οποία αφορά τα µέσα και διαδικασίες εφαρµογής της νοµισµατικής πολιτικής από την Τράπεζα της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 82/27.8.2012

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 82/27.8.2012 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 82/27.8.2012 ΘΕΜΑ: Συμπληρωματικά προσωρινά μέτρα όσον αφορά τις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης του ευρωσυστήματος και την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 61 /

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 61 / ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 61 /6.12.2006 ΘΕΜΑ: Τροποποίηση της Πράξης ΣΝΠ 54/27.2.2004, όπως ισχύει, η οποία αφορά τα μέσα και διαδικασίες εφαρμογής της νομισματικής πολιτικής από την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 91/ Το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, αφού έλαβε υπόψη:

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 91/ Το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, αφού έλαβε υπόψη: ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 91/27.3.2014 ΘΕΜΑ: Τροποποίηση της Πράξης ΣΝΠ 54/27.2.2004 σχετικά με τα μέσα και διαδικασίες εφαρμογής της νομισματικής πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 75/

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 75/ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 75/1.11.2010 ΘΕΜΑ: Τροποποίηση της Πράξης ΣΝΠ 54/27.2.2004, όπως ισχύει, η οποία αφορά τα μέσα και διαδικασίες εφαρμογής της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 93/

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 93/ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 93/05.08.2014 ΘΕΜΑ: Tροποποίηση της Πράξης ΣΝΠ 87/28.2.2013 σχετικά με συμπληρωματικά προσωρινά μέτρα όσον αφορά τις πράξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 99/

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 99/ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 99/15.01.2016 ΘΕΜΑ: Τροποποίηση της Πράξης ΣΝΠ 96/22.4.2015 σχετικά με τα μέσα και διαδικασίες εφαρμογής της νομισματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ (ΕΕ) 2016/65 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ (ΕΕ) 2016/65 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 02015O0035 EL 01.01.2017 001.001 1 Το κείμενο αυτό αποτελεί απλώς εργαλείο τεκμηρίωσης και δεν έχει καμία νομική ισχύ. Τα θεσμικά όργανα της Ένωσης δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του. Τα αυθεντικά

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 14/30 21.1.2016 ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ (ΕΕ) 2016/65 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 18ης Νοεμβρίου 2015 σχετικά με τις περικοπές αποτίμησης κατά την εφαρμογή του πλαισίου νομισματικής πολιτικής του

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 17.12.2016 L 344/117 ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ (ΕΕ) 2016/2299 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 2ας Νοεμβρίου 2016 που τροποποιεί την κατευθυντήρια γραμμή (ΕΕ) 2016/65 σχετικά με τις περικοπές αποτίμησης

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΜΕΡΟΣ Ι - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΕΝΔΟΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΣΤΟYΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΑΧΕΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΟ TARGET2- CY ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 87/28.2.2013

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 87/28.2.2013 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 87/28.2.2013 ΘΕΜΑ: Αντικατάσταση της Πράξης ΣΝΠ 82/27.8.2012 σχετικά με συμπληρωματικά προσωρινά μέτρα όσον αφορά τις πράξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (ΑΡ.3) ΤΟΥ Οδηγία δυνάμει των άρθρων 20(3)(β) και 48(2)

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (ΑΡ.3) ΤΟΥ Οδηγία δυνάμει των άρθρων 20(3)(β) και 48(2) ΟΔΗΓΙΑ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ της 16 ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΕΝΔΟΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΑΧΕΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ.80/

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ.80/ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ.80/14.11.2011 ΘΕΜΑ: Τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Συστήματος Ταχείας Μεταφοράς Κεφαλαίων και Διακανονισμού σε

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΜΕΡΟΣ Ι - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και μόνο. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΕΝΔΟΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΣΤΟYΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΑΧΕΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του 2012O0018 EL 09.11.2012 001.001 1 Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του B ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (Αρ. 3) του Οδηγία δυνάμει των άρθρων 20(3)(β) και 48(2)

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (Αρ. 3) του Οδηγία δυνάμει των άρθρων 20(3)(β) και 48(2) ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (Αρ. 3) του 2014 Οδηγία δυνάμει των άρθρων 20(3)(β) και 48(2) Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, ασκώντας τις εξουσίες που χορηγούνται σ αυτή σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ L 167/64 ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ (ΕΕ) 2019/1032 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 10ης Μαΐου 2019 που τροποποιεί την κατευθυντήρια γραμμή (ΕΕ) 2015/510 σχετικά με την εφαρμογή του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 98/

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 98/ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 98/23.10.2015 ΘΕΜΑ: Τροποποίηση της Πράξης ΣΝΠ 96/22.4.2015 σχετικά με τα μέσα και διαδικασίες εφαρμογής της νομισματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ L 348/30 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 18.12.2012 ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 26ης Νοεμβρίου 2012 που τροποποιεί την κατευθυντήρια γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΓΕΝΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1 Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 Μόνο η νομοθεσία

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του 2011O0014 EL 03.01.2013 001.001 1 Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του B ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 41089 27 Δεκεμβρίου 2016 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 4189 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Τροποποίηση της πράξης ΣΝΠ 96/22.4.2015 σχετικά με τα μέσα και διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 02014O0031 EL 01.01.2017 002.001 1 Το κείμενο αυτό αποτελεί απλώς εργαλείο τεκμηρίωσης και δεν έχει καμία νομική ισχύ. Τα θεσμικά όργανα της Ένωσης δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του. Τα αυθεντικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 54 /27.2.2004

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 54 /27.2.2004 ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 54 /27.2.2004 ΘΕΜΑ: Κωδικοποίηση και συμπλήρωση των διατάξεων της Πράξης ΣΝΠ 45/19.12.2000, όπως ισχύει, η οποία αφορά τα μέσα και διαδικασίες εφαρμογής της

Διαβάστε περισσότερα

L 301/6 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 301/6 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 301/6 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 12.11.2013 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 26ης Σεπτεμβρίου 2013 σχετικά με συμπληρωματικά μέτρα όσον αφορά τις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ L 344/102 ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ (ΕΕ) 2016/2298 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 2ας Νοεμβρίου 2016 που τροποποιεί την κατευθυντήρια γραμμή (ΕΕ) 2015/510 σχετικά με την εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2000X0776 EL 01.02.2011 009.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B C2 ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 31ης Αυγούστου 2000 σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΕΠΙ ΤΙΤΛΩΝ ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ (ΑΫΛΟΙ ΤΙΤΛΟΙ)

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΕΠΙ ΤΙΤΛΩΝ ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ (ΑΫΛΟΙ ΤΙΤΛΟΙ) ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΕΠΙ ΤΙΤΛΩΝ ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ (ΑΫΛΟΙ ΤΙΤΛΟΙ) Οι παρακάτω τροποποιήσεις και συµπληρώσεις ισχύουν από 19 Μαΐου

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του 2011O0014 EL 05.06.2014 002.001 1 Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του B ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ι10) ΕΙΣOΔOΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔOΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤOΥ ΕΥΡΩ. Η ΥΠ ΑΡΙΘ. 4519/ ΠΡΑΞΗ ΤOΥ ΣΥΜΒOΥΛΙOΥ ΝOΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠOΛΙΤΙΚΗΣ

Ι10) ΕΙΣOΔOΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔOΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤOΥ ΕΥΡΩ. Η ΥΠ ΑΡΙΘ. 4519/ ΠΡΑΞΗ ΤOΥ ΣΥΜΒOΥΛΙOΥ ΝOΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠOΛΙΤΙΚΗΣ Ι10) ΕΙΣOΔOΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔOΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤOΥ ΕΥΡΩ. Η ΥΠ ΑΡΙΘ. 4519/19-12-2000 ΠΡΑΞΗ ΤOΥ ΣΥΜΒOΥΛΙOΥ ΝOΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠOΛΙΤΙΚΗΣ Ενόψη της εισόδου της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ από 1/1/2001 το Συμβούλιο Νομισματικής

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4364,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4364, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4364, 9.11.2012 156(Ι)/2012 Αρ. 4364, 9.11.2012 156(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΔΑΝΕΙΩΝ Ή/ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κύρωση του Τροποποιητικού Πρωτοκόλλου της Συµφωνίας µεταξύ της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Κύρωση του Τροποποιητικού Πρωτοκόλλου της Συµφωνίας µεταξύ της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Αριθ. Πρωτ. Από τα επίσηµα Πρακτικά της ΞΕ, 31 Ιανουαρίου 2018, Συνεδρίασης της Ολοµέλειας της Βουλής, στην οποία Διεκπ. ψηφίστηκε το παρακάτω σχέδιο νόµου: Κύρωση του Τροποποιητικού

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (2001/914/ΕΚ)

Επίσηµη Εφηµερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (2001/914/ΕΚ) L 337/55 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 6ης εκεµβρίου 2001 σχετικά µε την κατανοµή του νοµισµατικού εισοδήµατος των εθνικών κεντρικών τραπεζών των συµµετεχόντων κρατών µελών από το οικονοµικό

Διαβάστε περισσότερα

1. Στο τέλος του άρθρου 1 προστίθεται η ακόλουθη παράγραφος: (*) ΕΕ L 275 της , σ. 39.» 2. Στο άρθρο 2 προστίθεται η ακόλουθη παράγραφος 4:

1. Στο τέλος του άρθρου 1 προστίθεται η ακόλουθη παράγραφος: (*) ΕΕ L 275 της , σ. 39.» 2. Στο άρθρο 2 προστίθεται η ακόλουθη παράγραφος 4: L 330/20 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 15.12.2007 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1489/2007 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 29ης Νοεμβρίου 2007 που τροποποιεί τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 2423/2001 (ΕΚΤ/2001/13)

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 157/28 ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2016/948 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 1ης Ιουνίου 2016 σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος αγοράς ομολόγων του επιχειρηματικού τομέα (EKT/2016/16) ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ 21.1.2016 L 14/25 ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ (ΕΕ) 2016/64 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 18ης Νοεμβρίου 2015 που τροποποιεί την κατευθυντήρια γραμμή (ΕΕ) 2015/510 σχετικά με την

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ 2007. Οδηγία δυνάμει των άρθρων 20(3)(β) και 48(2)

ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ 2007. Οδηγία δυνάμει των άρθρων 20(3)(β) και 48(2) ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ 2007 Οδηγία δυνάμει των άρθρων 20(3)(β) και 48(2) Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, ασκώντας τις εξουσίες που χορηγούνται σ αυτή σύμφωνα με τις διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ L 240/28 ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 9ης Ιουλίου 2014 σχετικά με συμπληρωματικά προσωρινά μέτρα όσον αφορά τις πράξεις αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 8.3.2004 L 69/1 ΙΙ (Πράξεις για την ισχύ των οποίων δεν απαιτείται δηµοσίευση) ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 1ης εκεµβρίου 2003 που τροποποιεί την

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 7/459/27.12.2007. του ιοικητικού Συµβουλίου ΤΟ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ

Α Π Ο Φ Α Σ Η 7/459/27.12.2007. του ιοικητικού Συµβουλίου ΤΟ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ Α Π Ο Φ Α Σ Η 7/459/27.12.2007 του ιοικητικού Συµβουλίου ΘΕΜΑ: «Εποπτεία και έλεγχος των Μεγάλων Χρηµατοδοτικών Ανοιγµάτων των Επιχειρήσεων Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών» ΤΟ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013 Ν. 108(Ι)/2013 108(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ 9.10.2010 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 267/21 ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 16ης Σεπτεμβρίου 2010 που τροποποιεί την κατευθυντήρια γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 2.5.2005 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαїκής Ένωσης L 111/1 II (Πράξεις για την ισχύ των οποίων δεν απαιτείται δημοσίευση) ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ 5.4.2013 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 95/23 ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 20ής Μαρτίου 2013 σχετικά με συμπληρωματικά προσωρινά μέτρα όσον

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ 13.4.2018 L 95/23 ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ (ΕΕ) 2018/570 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 7ης Φεβρουαρίου 2018 που τροποποιεί την κατευθυντήρια γραμμή (ΕΕ) 2015/510 σχετικά με την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 37313 2 Αυγούστου 2019 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 3103 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. πράξης 109/29.07.2019 Τροποποίηση της Πράξης ΣΝΠ 96/22.4.2015 σχετικά με τα μέσα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ 5.6.2014 L 166/33 ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 12ης Μαρτίου 2014 που τροποποιεί την κατευθυντήρια γραμμή ΕΚΤ/2011/14 σχετικά με τα μέσα και τις διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (ΑΡ.3) ΤΟΥ Οδηγία δυνάμει των άρθρων 20(3)(β) και 48(2)

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (ΑΡ.3) ΤΟΥ Οδηγία δυνάμει των άρθρων 20(3)(β) και 48(2) ΟΔΗΓΙΑ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ της 16 ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007 ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΟ TARGET2-CY

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ 2007 (138(Ι)/2002, 166(Ι)/2003 και 34(Ι)/2007)

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ 2007 (138(Ι)/2002, 166(Ι)/2003 και 34(Ι)/2007) ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ) ΟΔΗΓΙΩΝ ΤΟΥ 2007-2009 (Κ.Δ.Π. 614/2007, Κ.Δ.Π. 451/2008, Κ.Δ.Π. 89/2009, K.Δ.Π. 264/2009) ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΟ Ευρωπαϊκή Τραπεζική Οµοσπονδία ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

ΕΤΟ Ευρωπαϊκή Τραπεζική Οµοσπονδία ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΕΤΟ Ευρωπαϊκή Τραπεζική Οµοσπονδία ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΙΣΜΟ ΚΙΝΗΤΩΝ ΑΞΙΩΝ Έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2004O0013 EL 22.12.2004 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B M1 ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 1ης Ιουλίου 2004 σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 96/

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 96/ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 96/22.4.2015 ΘΕΜΑ: Mέσα και διαδικασίες εφαρμογής της νομισματικής πολιτικής από την Τράπεζα της Ελλάδος Aντικατάσταση της

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ 27 Ιουνίου 2014 EBA/GL/2014/03 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη δημοσιοποίηση βεβαρημένων και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ.86/

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ.86/ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ.86/24.12.2012 ΘΕΜΑ: Τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Συστήματος Ταχείας Μεταφοράς Κεφαλαίων και Διακανονισμού σε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Eurobank Global Bond Ομολογιακό Εξωτερικού & Eurobank NTT Global Bond Η EUROBANK ASSET MANAGEMENT Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ 1.6.2018 L 136/81 ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ (ΕΕ) 2018/797 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 3ης Μαΐου 2018 σχετικά με την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης συναλλαγματικών διαθεσίμων σε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΠΕΙ Η

ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΠΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟ Η παρούσα σύµβαση γίνεται σήµερα την. στη Λευκωσία µεταξύ: (α) της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (στο εξής «η Κεντρική Τράπεζα»), που εδρεύει στη Λευκωσία, όπως νόµιµα εκπροσωπείται από..

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτ. Από τα επίσηµα Πρακτικά της ΞΕ, 31 Ιανουαρίου 2018, Συνεδρίασης της Ολοµέλειας της Βουλής, στην οποία ψηφίστηκε το παρακάτω σχέδιο νόµου:

Πρωτ. Από τα επίσηµα Πρακτικά της ΞΕ, 31 Ιανουαρίου 2018, Συνεδρίασης της Ολοµέλειας της Βουλής, στην οποία ψηφίστηκε το παρακάτω σχέδιο νόµου: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Αριθ. Πρωτ. Από τα επίσηµα Πρακτικά της ΞΕ, 31 Ιανουαρίου 2018, Συνεδρίασης της Ολοµέλειας της Βουλής, στην οποία Διεκπ. ψηφίστηκε το παρακάτω σχέδιο νόµου: Κύρωση του Τροποποιητικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ L 202/54 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 4.8.2009 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 17ης Ιουλίου 2009 για τροποποίηση της απόφασης ΕΚΤ/2006/17 σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

G EUAQLOCG SGR MOLIRLASIJGR POKISIJGR RSG FXMG SOT ETQX

G EUAQLOCG SGR MOLIRLASIJGR POKISIJGR RSG FXMG SOT ETQX G EUAQLOCG SGR MOLIRLASIJGR POKISIJGR RSG FXMG SOT ETQX MOELBQIOR 2008 CEMIJG SEJLGQIXRG CIA SA LERA JAI SIR DIADIJARIER MOLIRLASIJGR POKISIJGR SOT ETQX RTRSGLASOR EL Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 83(Ι)/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3196 της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Τροποποιητικός) (Αρ. 4) Νόμος τον 1997

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 31.10.2003 L 283/81 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 23ης Οκτωβρίου 2003 σχετικά µε τις συναλλαγές των συµµετεχόντων κρατών µελών που διενεργούνται

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τους σύνθετους χρεωστικούς τίτλους και τις δομημένες καταθέσεις

Κατευθυντήριες γραμμές Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τους σύνθετους χρεωστικούς τίτλους και τις δομημένες καταθέσεις Κατευθυντήριες γραμμές Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τους σύνθετους χρεωστικούς τίτλους και τις δομημένες καταθέσεις 04/02/2016 ESMA/2015/1787 EL Πίνακας περιεχόμενων I. Πεδίο εφαρμογής... 3 II. Παραπομπές,

Διαβάστε περισσότερα

105(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΝΟΜΟΥΣ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

105(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΝΟΜΟΥΣ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013 Ν. 105(Ι)/2013 105(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΝΟΜΟΥΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 15.8.2002 L 220/67 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 30ής Ιουλίου 2002 σχετικά µε ορισµένες υποχρεώσεις παροχής στατιστικών στοιχείων θεσπιζόµενες από

Διαβάστε περισσότερα

«Επιτροπή Διαχείρισης Υπερημερίας και Κρίσεων»

«Επιτροπή Διαχείρισης Υπερημερίας και Κρίσεων» ΑΠΟΦΑΣΗ 8 «Επιτροπή Διαχείρισης Υπερημερίας και Κρίσεων» Κωδικοποιημένη σε ενιαίο κείμενο μετά την από 17.11.2014 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 62/4 5.3.2018 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2018/318 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 22ας Φεβρουαρίου 2018 που τροποποιεί τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1011/2012 σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία για τις διακρατήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 1. Γενικές πληροφορίες για την Πολιτική Εκτέλεσης Εντολών Η Κοινοτική Οδηγία για τις Αγορές Χρηµατοπιστωτικών Μέσων (εφεξής «MiFID» - Markets in Financial

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις

Κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις Κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις Κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις σχετικά με το πεδίο εφαρμογής του κανονισμού 17 Ιουνίου 2013 ESMA/2013/720. Ημερομηνία: 17 Ιουνίου 2013 ESMA/2013/720 Πίνακας περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 8 «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡIΣΗΣ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΩΝ»

ΑΠΟΦΑΣΗ 8 «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡIΣΗΣ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΩΝ» ΑΠΟΦΑΣΗ 8 «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡIΣΗΣ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΩΝ» ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΕΤ.ΕΚ.) (Συνεδρίαση 99/7.4.2014) Αφού έλαβε

Διαβάστε περισσότερα

Έχοντας υπόψη: τη συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, και ιδίως το άρθρο 44 παράγραφος 2 στοιχείο ζ), την πρόταση της Επιτροπής ( 1 ),

Έχοντας υπόψη: τη συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, και ιδίως το άρθρο 44 παράγραφος 2 στοιχείο ζ), την πρόταση της Επιτροπής ( 1 ), L 283/28 Ο ΗΓΙΑ 2001/65/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 27ης Σεπτεµβρίου 2001 για την τροποποίηση των οδηγιών 78/660/ΕΟΚ, 83/349/ΕΟΚ και 86/635/ΕΟΚ όσον αφορά τους κανόνες αποτίµησης

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την καθιέρωση του ευρώ /* COM/96/0499 ΤΕΛΙΚΟ - CNS 96/0250 */

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την καθιέρωση του ευρώ /* COM/96/0499 ΤΕΛΙΚΟ - CNS 96/0250 */ Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την καθιέρωση του ευρώ /* COM/96/0499 ΤΕΛΙΚΟ - CNS 96/0250 */ Επίσηµη Εφηµερίδα αριθ. C 369 της 07/12/1996 σ. 0010 Πρόταση κανονισµού (ΕΚ) του Συµβουλίου για

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ιάταγµα δυνάµει των άρθρων 4 και 5

Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ιάταγµα δυνάµει των άρθρων 4 και 5 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2013 ιάταγµα δυνάµει των άρθρων 4 και 5 ΕΠΕΙ Η υπάρχει έλλειψη ουσιαστικής ρευστότητας και σηµαντικός κίνδυνος

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλαίσιο της διαχείρισης χαρτοφυλακίων ΟΣΕΚΑ, οι εντολές που δίνονται για λογαριασµό των υπό διαχείριση ΟΣΕΚΑ δεν οµαδοποιούνται µε εντολές που

Στο πλαίσιο της διαχείρισης χαρτοφυλακίων ΟΣΕΚΑ, οι εντολές που δίνονται για λογαριασµό των υπό διαχείριση ΟΣΕΚΑ δεν οµαδοποιούνται µε εντολές που 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Eurobank Asset Management Α.Ε..Α.Κ. (εφεξής: Εταιρεία ) έχει θεσπίσει και εφαρµόζει την παρούσα πολιτική που της επιτρέπει να εξυπηρετεί µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συµφέροντα των πελατών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 8/335/ του ιοικητικού Συµβουλίου. Θέµα : Απλοποιηµένο ενηµερωτικό δελτίο αµοιβαίων κεφαλαίων του ν. 3283/2004.

ΑΠΟΦΑΣΗ 8/335/ του ιοικητικού Συµβουλίου. Θέµα : Απλοποιηµένο ενηµερωτικό δελτίο αµοιβαίων κεφαλαίων του ν. 3283/2004. ΑΠΟΦΑΣΗ 8/335/6.4.2005 του ιοικητικού Συµβουλίου Θέµα : Απλοποιηµένο ενηµερωτικό δελτίο αµοιβαίων κεφαλαίων του ν. 3283/2004. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ Αφού έλαβε υπόψη: 1. Τα άρθρα 30 και 32 του ν. 3283/2004

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του 2006O0004 EL 24.05.2013 002.001 1 Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του B ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΡΙΘΜ. 2596/

ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΡΙΘΜ. 2596/ ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΡΙΘΜ. 2596/20.8.2007 ΘΕΜΑ: Εποπτεία και έλεγχος των μεγάλων χρηματοδοτικών ανοιγμάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, αφού έλαβε υπόψη: α) τις διατάξεις του Καταστατικού

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 11.12.2014 L 354/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1310/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 8ης Οκτωβρίου 2014 σχετικά με το προσωρινό σύστημα προκαταβολών έναντι των

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΙΕΠΕΙ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ

ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΙΕΠΕΙ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ 11 Ιουνίου 2003 ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΙΕΠΕΙ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η "Συνθήκη" 1 και το "Καταστατικό" 2 προβλέπουν ότι το Ευρωσύστηµα ενεργεί

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 9/687/ τoυ Διοικητικού Συμβουλίου

Α Π Ο Φ Α Σ Η 9/687/ τoυ Διοικητικού Συμβουλίου Α Π Ο Φ Α Σ Η 9/687/3.7.2014 τoυ Διοικητικού Συμβουλίου Θέμα: Κατανομή και προσδιορισμός της τελικής τιμής διάθεσης μετοχών που διατίθενται με δημόσια προσφορά. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ Λαμβάνοντας υπόψη:

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 121/20 ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2015/774 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 4ης Μαρτίου 2015 σχετικά με πρόγραμμα αγοράς στοιχείων του ενεργητικού του δημόσιου τομέα στις δευτερογενείς αγορές (ΕΚΤ/2015/10) ΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2015/06 06.08.2015 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τον ελάχιστο κατάλογο υπηρεσιών ή εγκαταστάσεων που είναι απαραίτητες προκειμένου να μπορεί ένας αποδέκτης να ασκεί τις δραστηριότητες που του

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγοριοποίηση πελατών

Κατηγοριοποίηση πελατών Σελίδα 1 Κατηγοριοποίηση πελατών Η Εταιρία προβαίνει προέβη στην απαιτούμενη από το ν. 3606/2007 κατηγοριοποίηση του συνόλου των Πελατών της σε τρεις κατηγορίες. Ο ν. 3606/2007 ορίζει τρεις κατηγορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΧΕ ΙΟ ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ Θεσµοί δυνάµει του άρθρου 53

ΠΡΟΣΧΕ ΙΟ ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ Θεσµοί δυνάµει του άρθρου 53 ΠΡΟΣΧΕ ΙΟ Οι περί Συνεργατικών Εταιρειών (Σύσταση και Λειτουργία Σχεδίου Προστασίας Καταθέσεων) (Τροποποιητικοί) Θεσµοί του 2009, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συµβούλιο, δυνάµει του άρθρου 53 των

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 71/

ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 71/ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. 71/24.6.2009 ΘΕΜΑ: Τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Συστήματος Ταχείας Μεταφοράς Κεφαλαίων και Διακανονισμού σε

Διαβάστε περισσότερα

Σύστηµα Εγγύησης Καταθέσεων & Επενδυτικών Υπηρεσιών

Σύστηµα Εγγύησης Καταθέσεων & Επενδυτικών Υπηρεσιών Σύστηµα Εγγύησης Καταθέσεων & Επενδυτικών Υπηρεσιών Βασικές πληροφορίες σχετικά µε την προστασία των καταθέσεων Οι καταθέσεις στην Alpha Bank καλύπτονται από το: ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 131/

ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 131/ ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 131/23.1.2018 Θέμα: Εξειδίκευση των προϋποθέσεων για την παροχή χρηματοδοτικής στήριξης ομίλου του εσωτερικού άρθρου 14 του άρθρου 2 του ν. 4335/2015 Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Διαβάστε περισσότερα

(Υποβλήθηκε από την Επιτροπή σύµφωνα µε το άρθρο 189 Α παράγραφος 2 της συνθήκης ΕΚ)

(Υποβλήθηκε από την Επιτροπή σύµφωνα µε το άρθρο 189 Α παράγραφος 2 της συνθήκης ΕΚ) Τροποποιηµένη πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την επιτάχυνση και διασαφήνιση της εφαρµογής της διαδικασίας υπερβολικού ελλείµµατος /* COM/97/0117 ΤΕΛΙΚΟ - CNS 96/0248 */ Επίσηµη Εφηµερίδα αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση για τους Όρους του Μετατρέψιµου Οµολογιακού ανείου

Ανακοίνωση για τους Όρους του Μετατρέψιµου Οµολογιακού ανείου Ανακοίνωση για τους Όρους του Μετατρέψιµου Οµολογιακού ανείου Προς το σκοπό της πληρέστερης ενηµέρωσης του επενδυτικού κοινού, η ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε. (Εκδότης) ανακοινώνει ότι η Α Επαναληπτική

Διαβάστε περισσότερα

1.3. Οι παρούσες κατευθυντήριες γραμμές απευθύνονται στις εποπτικές αρχές κατά την οδηγία Φερεγγυότητα II.

1.3. Οι παρούσες κατευθυντήριες γραμμές απευθύνονται στις εποπτικές αρχές κατά την οδηγία Φερεγγυότητα II. EIOPA-BoS-14/174 EL Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την αντιμετώπιση των ανοιγμάτων σε κίνδυνο της αγοράς και σε κίνδυνο αθέτησης αντισυμβαλλομένου στο πλαίσιο του τυποποιημένου μαθηματικού τύπου EIOPA

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ (απόφαση ΔΣ ΧΑ της )

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ (απόφαση ΔΣ ΧΑ της ) ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ (απόφαση ΔΣ ΧΑ της 25-4-2013) 1. Προστίθεται στους Ορισμούς ο «Εκδότρια «Τίτλων Παραστατικών Δικαιωμάτων προς Κτήση Κινητών Αξιών (Μετοχών) που εκδίδονται από το Ταμείο

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές. σχετικά με την έμμεση υποστήριξη στις πράξεις τιτλοποίησης EBA/GL/2016/08 24/11/2016

Κατευθυντήριες γραμμές. σχετικά με την έμμεση υποστήριξη στις πράξεις τιτλοποίησης EBA/GL/2016/08 24/11/2016 EBA/GL/2016/08 24/11/2016 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την έμμεση υποστήριξη στις πράξεις τιτλοποίησης 1 1. Συμμόρφωση και υποχρεώσεις υποβολής στοιχείων και αναφορών Καθεστώς των κατευθυντήριων γραμμών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 2 / 435 / 12.7.2007 τoυ ιοικητικού Συµβουλίου ΤΟ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ 2 / 435 / 12.7.2007 τoυ ιοικητικού Συµβουλίου ΤΟ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ 2 / 435 / 12.7.2007 τoυ ιοικητικού Συµβουλίου Θέµα: «ιαπραγµατεύσιµα Αµοιβαία Κεφάλαια» Αφού έλαβε υπόψη: ΤΟ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ 1. Τις διατάξεις της παραγράφου 4 του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ Περιεχόμενα 1. ΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ... 3 1.1. ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ... 3 1.2. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ... 3 1.3. ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ... 4 2. ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2013. ιάταγµα δυνάµει των άρθρων 4 και 5

Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2013. ιάταγµα δυνάµει των άρθρων 4 και 5 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2013 ιάταγµα δυνάµει των άρθρων 4 και 5 ΕΠΕΙ Η υπάρχει έλλειψη ουσιαστικής ρευστότητας και σηµαντικός κίνδυνος

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 9.3.2018 L 67/3 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2018/344 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 14ης Νοεμβρίου 2017 για τη συμπλήρωση της οδηγίας 2014/59/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον

Διαβάστε περισσότερα

Κωδικοποιηµένο ΚΕΙΜΕΝΟ

Κωδικοποιηµένο ΚΕΙΜΕΝΟ EL Κωδικοποιηµένο ΚΕΙΜΕΝΟ παραγόµενο από το σύστηµα CONSLEG της Υπηρεσίας Επισήµων Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων CONSLEG: 2001O0008 01/10/2001 Αριθµός σελίδων: 7 < Υπηρεσία Επισήµων Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών

Διαβάστε περισσότερα