Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις σχετικά με το Ηλεκτρονικό Μητρώο Επιχειρήσεων (ΗΜΑ)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις σχετικά με το Ηλεκτρονικό Μητρώο Επιχειρήσεων (ΗΜΑ)"

Transcript

1 Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις σχετικά με το Ηλεκτρονικό Μητρώο Επιχειρήσεων (ΗΜΑ) 1. Είμαι υπόχρεος εγγραφής στο ΗΜΑ; Υπόχρεοι εγγραφής στο ΗΜΑ είναι: Επιχειρήσεις/δραστηριότητες, παραγωγοί αποβλήτων, που υπόκεινται σε περιβαλλοντική αδειοδότηση (έχουν Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων ή υπόκεινται σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις) Αδειοδοτημένες αποθήκες αποβλήτων και μονάδες παραλαβής αποβλήτων για την υλοποίηση εργασιών διάθεσης και ανάκτησης Αδειοδοτημένοι συλλέκτες-μεταφορείς αποβλήτων ΟΤΑ Α βαθμού Φο.Δ.Σ.Α. 2. Η υποχρέωσή μου για καταχώριση στο ΗΜΑ ολοκληρώνεται με την εγγραφή της «Επιχείρησης/ Οργανισμού» μου στην πλατφόρμα του ΗΜΑ; Όχι! Θα πρέπει να καταχωρίσω και την-ις εγκατάσταση-εις μου ή/και τη δραστηριότητα συλλογής και μεταφοράς (αν και εφόσον έχω αδειοδοτηθεί για κάτι τέτοιο), επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία εγγραφής από την αρχή, με χρήση νέων κωδικών και τη συμπλήρωση της αντίστοιχης φόρμας, για την κάθε εγκατάσταση μου ή δραστηριότητα συλλογής/μεταφοράς για την οποία έχω αδειοδοτηθεί. Όταν ολοκληρώσω την εγγραφή «Επιχείρησης/ Οργανισμού» μου και τις σχετικές καταχωρίσεις, θα πρέπει να μπω στο προφίλ της «Επιχείρησης/ Οργανισμού» ώστε να γίνει αποδοχή της εκάστοτε εγκατάστασης ή/και δραστηριότητα συλλογής-μεταφοράς με την «Επιχείρηση/ Οργανισμό» μου. Με την αποδοχή της συσχέτισης ολοκληρώνεται η διαδικασία εγγραφής και καταχώρισής μου στο ΗΜΑ. 3. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το ίδιο username & password για διαφορετικές οντότητες που έχω εγγράψει (επιχείρηση, εγκατάσταση, δραστηριότητα συλλογής μεταφοράς); Όχι. Το username θα πρέπει να είναι διαφορετικό για κάθε οντότητα. Το password μπορεί να είναι το ίδιο. 4. Μπορώ να χρησιμοποιώ την ίδια διεύθυνση για να λαμβάνω τα ενεργοποίησης και ενημέρωσης; Ναι. Επισημαίνεται ότι δήλωση τρίτου συνεπάγεται εξουσιοδότηση του υπόχρεου. 5. Πώς ορίζονται οι «εγκαταστάσεις»; Στη βάση της περιβαλλοντικής τους αδειοδότησης. Στο ΗΜΑ καταχωρίζεται μία εγκατάσταση ανά ΑΕΠΟ ή ΠΠΔ. 6. Παραγωγός αποβλήτων ο οποίος αποθηκεύει προσωρινά τα απόβλητα εντός της εγκατάστασης πρέπει να καταχωρισθεί και ως εγκατάσταση αποθήκευσης; Όχι. Ως «εγκατάσταση αποθήκευσης» καταχωρίζονται οι εγκαταστάσεις που παραλαμβάνουν απόβλητα τρίτων προς αποθήκευση (Ομάδα Έργων 4 και 12 (α/α 9) σύμφωνα με την ΥΑ ΔΙΠΑ/οικ /2016). 7. Παραλαμβάνω απόβλητα ως πρώτη ύλη στην εγκατάσταση μου. Θα πρέπει να επιλέξω κατά την καταχώριση μου στο ΗΜΑ και την δραστηριότητα «Παραλαβή»; Ναι.

2 8. Σε περίπτωση παραχώρησης λειτουργίας εγκατάστασης σε τρίτο φορέα ή εργολαβία, ποιός είναι υπόχρεος να εγγραφεί στο ΗΜΑ; Υπόχρεος εγγραφής και καταχώρισης είναι σε κάθε περίπτωση ο φορέας στο όνομα του οποίου έχει εκδοθεί η περιβαλλοντική άδεια (ΑΕΠΟ ή ΠΠΔ). 9. Οι εγκαταστάσεις που έχουν περιβαλλοντική αδειοδότηση αλλά δεν έχουν κατασκευαστεί ακόμη και δεν λειτουργούν πρέπει να καταχωριστούν; Όχι. 10. Οι εγκαταστάσεις που έχουν περιβαλλοντική αδειοδότηση, αλλά δεν λειτουργούν ακόμη, διότι είναι σε φάση κατασκευής πρέπει να καταχωριστούν; Ναι. 11. Πώς ορίζεται η «Δραστηριότητα Συλλογής και Μεταφοράς»; Αφορά αδειοδοτημένους συλλέκτες & μεταφορείς αποβλήτων, καθώς και τη συλλογήμεταφορά από τους Δήμους. Επισημαίνεται ότι η συνεργασία μιας «Εγκατάστασης» με συλλέκτη-μεταφορέα, δηλώνεται κατά τη συμπλήρωση της Έκθεσης Αποβλήτων. 12. Μία δραστηριότητας συλλογής & μεταφοράς θα πρέπει να καταχωριστεί και ως «Εγκατάσταση»; Όχι. Μόνο εφόσον διαθέτει και άδεια για εγκατάσταση αποθήκευσης αποβλήτων τρίτων (Ομάδα Έργων 4 και 12 (α/α 9) σύμφωνα με την ΥΑ ΔΙΠΑ/οικ /2016). 13. Τι εγκαταστάσεις δηλώνουν οι Δήμοι κατά την εγγραφή τους στο ΗΜΑ; Οι Δήμοι είναι υπόχρεοι εγγραφής στο ΗΜΑ ως «Επιχείρηση/Οργανισμός» και: (α) «Εγκατάσταση» παραγωγής αποβλήτων, (β) δραστηριότητα συλλογής & μεταφοράς αποβλήτων, εφόσον υλοποιείται από το Δήμο. Εφόσον οι Δήμοι έχουν την περιβαλλοντική άδεια και άλλων εγκαταστάσεων (ΣΜΑ, ΚΔΑΥ, ΧΥΤ, ΕΕΛ, Πράσινα Σημεία), τότε οφείλουν να καταχωρίσουν και αυτές ως ξεχωριστές εγκαταστάσεις. 14. Ποια δραστηριότητα θα πρέπει να επιλέξω κατά την καταχώριση ενός Πράσινου Σημείου; Τα Πράσινα Σημεία θα δηλωθούν ως εγκατάσταση αποθήκευσης αποβλήτων. 15. Πώς μπορώ να βρω τον κωδικό ΕΚΑ των αποβλήτων που παράγω/ διαχειρίζομαι; Οι κωδικοί ΕΚΑ αναγράφονται στην περιβαλλοντική αδειοδότηση. Το Παράρτημα ΙΙ του ΕΣΔΕΑ (ΚΥΑ 62952/5384/2016, ΦΕΚ 4326 Β) παραθέτει τον Ευρωπαϊκό Κατάλογο Αποβλήτων. 16. Τι γίνεται στην περίπτωση που η άδεια λειτουργίας ή η περιβαλλοντική άδεια δεν αναγράφει τους κωδικούς ΕΚΑ των παραγόμενων ή διαχειριζόμενων αποβλήτων; Αναζητήστε του κωδικούς ΕΚΑ στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της περιβαλλοντικής αδειοδότησης. Αποτελεί ευθύνη του υπόχρεου η ορθή αναγραφή των ΕΚΑ των παραγόμενων ή διαχειριζόμενων αποβλήτων.

3 17. Τα απόβλητα τα οποία τοποθετούνται στο δημοτικό κάδο ή κάδο ανακύκλωσης (πράσινο μπλε, καφέ, κτλ κάδο. ενδεικτικοί κωδικοί ΕΚΑ , , κτλ) καταχωρούνται από τις εγκαταστάσεις παραγωγής αποβλήτων; Όχι. Η καταχώριση των αποβλήτων αυτών είναι ευθύνη του φορέα αποκομιδής (ΟΤΑ). Επισημαίνεται ότι όταν η αποκομιδή γίνεται από ιδιωτικό φορέα (και εκδίδεται ανάλογο παραστατικό) τότε θα πρέπει να γίνει δήλωση και καταχώριση των αποβλήτων από την εγκατάσταση παραγωγής του αποβλήτου. 18. Στο ΗΜΑ καταχωρίζονται τα εξορυκτικά απόβλητα ή τα ζωικά απόβλητα ή τα αέρια απόβλητα; Στο ΗΜΑ δεν καταχωρούνται εξορυκτικά ή αέρια απόβλητα. Όσον αφορά στα ζωικά απόβλητα, καταχωρούνται μόνο όσα προορίζονται για αποτέφρωση, υγειονομική ταφή ή χρήση σε εγκαταστάσεις βιοαερίου ή κομποστοποίησης ή λιπασματοποίησης (άρθρο 10 του Ν.4042/2012). 19. Στο ΗΜΑ καταχωρίζονται τα υγρά απόβλητα; Σε αυτή τη φάση λειτουργίας του ΗΜΑ: Δε δηλώνονται υγρά απόβλητα που καταλήγουν στο αποχετευτικό δίκτυο και ΕΕΛ (Δημοσίου, ΔΕΚΟ, ή ΒΙΠΕ) Δηλώνονται υγρά απόβλητα που καταλήγουν σε άλλη αδειοδοτημένη εγκατάστασης παραλαβής Δεν δηλώνονται τα βοθρολύματα 20. Στο ΗΜΑ καταχωρίζονται τα ΑΕΕΚ; Ναι. 21. Πού μπορώ να βρω τον κωδικό NACE2 που απαιτείται κατά την καταχώριση στο ΗΜΑ; Οι κωδικοί NACE2 είναι διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής: Πώς μπορώ να ελέγξω αν η δραστηριότητα μου υπάγεται στην KYA 36060/2013 (Οδηγία 2010/75/ΕΕ) ή τον Κανονισμό 166/2006 (EPRTR); Αναγράφεται στην ΑΕΠΟ των υπόχρεων. Επίσης, συμβουλευτείτε τις ιστοσελίδες: Υπάρχουν κυρώσεις για τη μη εγγραφή ή καταχώριση υπόχρεων φορέων; Ναι, όπως προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία (άρθρο 30 του Ν. 1650/1986, ΦΕΚ Α' 160). Σημειώνεται ότι η ορθότητα των στοιχείων εγγραφής/καταχώρισης αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του υπόχρεου φορέα. 24. Έχω κάνει λάθος κατά την εγγραφή/καταχώριση (π.χ. καταχώριση λανθασμένου/μη ενεργού , λάθος καταχώριση εγκατάστασης κτλ). Τί πρέπει να κάνω; Επικοινωνήστε με το helpdesk. 25. Υπάρχει πρόβλεψη για εγγραφή συμβούλων; Όχι, ο εκάστοτε υπόχρεος φορέας μπορεί να αναθέσει σε σύμβουλο να πραγματοποιεί τις καταχωρίσεις με εξουσιοδότηση του φορέα.

4 26. Μπορώ να τροποποιήσω τα στοιχεία του προφίλ μου (όπως για παράδειγμα να τροποποιήσω τους κωδικούς ΕΚΑ που έχω δηλώσει κατά την καταχώριση κ.α.); Ναι. Σε κάθε περίπτωση, μπαίνοντας στο κατάλληλο προφίλ (της Εγκατάστασης ή Δραστηριότητας συλλογής&μεταφοράς για το συγκεκριμένο παράδειγμα τροποποίησης των ΕΚΑ), μπορείτε επιλέγοντας «το προφίλ μου» πάνω δεξιά και «επεξεργασία» να τροποποιήσετε τα στοιχεία που επιθυμείτε (άρα και τους ΕΚΑ). Επισημαίνεται ότι τηρείται αρχείο με τις τροποποιήσεις που γίνονται ανά εγγραφή. 27. Τι ισχύει στην περίπτωση που η περιβαλλοντική μου άδεια έχει λήξει και εκκρεμεί η ανανέωσή της; Επισυνάπτονται δύο αρχεία: (1) στο αντίστοιχο πεδίο η άδεια που έχει λήξει, και (2) υπό την επιλογή «Άλλη» το έγγραφο αίτησης ανανέωσης με τον αριθμό πρωτοκόλλου υποβολής των δικαιολογητικών για την ανανέωσή της. Όταν εκδοθεί η νέα άδεια αυτή υποβάλλεται στο ΗΜΑ κάνοντας επεξεργασία προφίλ και αναρτώντας το καινούργιο αρχείο. 28. Πότε συμπληρώνεται η Έκθεση Αποβλήτων; Η Έκθεση Αποβλήτων είναι ετήσια απολογιστική και συμπληρώνεται οποιαδήποτε στιγμή στο διάστημα που ορίζεται από τον διαχειριστή αλλά σε κάθε περίπτωση πριν την καταληκτική ημερομηνία που τίθεται από την νομοθεσία για την υποβολή της. Μετά την παρέλευση της ημερομηνίας αυτής το σύστημα δεν δέχεται περαιτέρω τροποποίηση της Έκθεσης Αποβλήτων, η οποία υποβάλλεται αυτόματα την καταληκτική ημέρα. Για το 2017, που αφορά τις Εκθέσεις Αποβλήτων για τα έτη 2015 και 2016, καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η 20 η Ιουλίου. Για τις επόμενες χρονιές καταληκτική ημερομηνία είναι η 31 η Μαρτίου. 29. Καταργείται η έντυπη υποβολή της Έκθεσης Αποβλήτων; Η υποβολή της Έκθεσης Αποβλήτων γίνεται εφεξής αποκλειστικά μέσω του ΗΜΑ. Παρέχεται η δυνατότητα εκτύπωσης της Έκθεσης Αποβλήτων, ώστε να προσκομιστεί και σε έντυπη μορφή, εφόσον ζητηθεί από κάποια υπηρεσία. 30. Το Μητρώο αποβλήτων που διατηρεί κάθε επιχείρηση καταργείται; Όχι. 31. Αν πραγματοποιώ εργασίες σε χώρο τρίτου (π.χ. εργασίες επισκευής) και από τη δραστηριότητά μου παράγονται απόβλητα ποιος είναι ο υπόχρεος φορέας καταχώρισης; Υπόχρεος εγγραφής και καταχώρισης είναι σε κάθε περίπτωση ο φορέας στο όνομα του οποίου έχει εκδοθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση της εγκατάστασης. 32. Αν συλλέγω ή παραλαμβάνω απόβλητα από φορείς που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο ΗΜΑ (είτε παράτυπα, είτε διότι αυτοί δεν είναι υπόχρεοι) τι καταχωρίζω; Παρακινώ τον αντίστοιχο φορέα (εφόσον είναι υπόχρεος) να προβεί σε εγγραφή/ καταχώριση στο ΗΜΑ ώστε να μπορέσω να ολοκληρώσω την Έκθεση Αποβλήτων μου. Στην περίπτωση που είναι μη υπόχρεος ή μη εγγεγραμμένος και μόνο για αυτήν, μπορώ να συμπληρώσω τα στοιχεία του (επωνυμία, ΑΦΜ και δ/νση) σε ελεύθερο πεδίο. 33. Αν ένας συλλέκτης μεταφορέας συνεργάζεται με υπεργολάβο για τη δραστηριότητα συλλογής-μεταφοράς, ποιός είναι ο υπόχρεος καταχώρισης; Αυτός που κατέχει την άδεια συλλογής και μεταφοράς.

5 34. Αν η συλλογή ενός αποβλήτου γίνεται από τον εργολάβο και όχι από τον «κύριο» του έργου που είναι εγγεγραμμένος στο ΗΜΑ, ποιος θα δηλωθεί ως παραγωγός στην Έκθεση Αποβλήτων; Στην Έκθεση Αποβλήτων δηλώνεται ως παραγωγός του αποβλήτου ο «Κύριος» της εγκατάστασης/έργου. Στο σχετικό έντυπο συνιστάται να δηλώνεται ότι η συλλογή έγινε εκ μέρους του «Κύριου» της εγκατάστασης/έργου. 35. Τι γίνεται αν ο υπόχρεος έχει δηλώσει λάθος ΕΚΑ ; Οι κωδικοί ΕΚΑ της εγκατάστασης παραγωγής, παραλαβής και του συλλέκτη μεταφορέα θα πρέπει να ταυτίζονται. Επισημαίνεται ότι κάθε χρήστης του ΗΜΑ έχει την ευθύνη των στοιχείων που δηλώνει. 36. Εγκατάσταση που δεν είχε υποβάλλει στο παρελθόν ΕΕΠΑ για το έτος 2015, τι θα δηλώσει σε αυτή τη φάση του ΗΜΑ; Αναζητήστε τις ποσότητες αποβλήτων π.χ. μέσω των συνεργαζόμενων συλλεκτών/επιχειρήσεων. 37. Δεν έχω διαθέσιμα στοιχεία ποσότητας αποβλήτων σε τόνους. Τι μπορώ να κάνω; Ζύγιση των αποβλήτων εντός της εγκατάστασης. Επικοινωνία με τις συνεργαζόμενες εγκαταστάσεις συλλογής, παραλαβής των αποβλήτων, οι οποίες θα έχουν προβεί σε ζύγιση των ποσοτήτων που παραλαμβάνουν. Χρήση κατάλληλων συντελεστών μετατροπής (βιβλιογραφικές τιμές) της ποσότητας π.χ. από κυβικά μέτρα σε τόνους ή από τεμάχια σε τόνους (π.χ. μέση τιμή βάρους τεμαχίου). 38. Είναι υποχρεωτική η υποβολή Έκθεσης Αποβλήτων για το έτος αναφοράς, ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχει υπάρξει παραγωγή αποβλήτων; Ναι, στην περίπτωση αυτή υποβάλλεται μηδενική Έκθεση Αποβλήτων ως προς τον Πίνακα «Παραγωγή Αποβλήτων». Επισημαίνεται ότι η μηδενική υποβολή αφορά στην περίπτωση που ταυτόχρονα δεν υπάρχει παραγωγή αποβλήτων για όλους τους κωδικούς ΕΚΑ και δεν υπάρχουν αποθηκευμένες ποσότητες εντός της εγκατάστασης. Μηδενική, επίσης, έκθεση υποβάλουν όσοι παράγουν μόνο απόβλητα που συλλέγονται από το Δήμο. Τα απόβλητα αυτά θα δηλωθούν ως παραγωγή από το Δήμο. 39. Τι θα πρέπει να προσέξω κατά τη δήλωση της εγκατάστασης παραλαβής των αποβλήτων, στην περίπτωση της διαχείρισης αυτών εκτός της εγκατάστασης; Στην Έκθεση Αποβλήτων δηλώνεται η 1η εγκατάσταση παραλαβής των αποβλήτων, και όχι ο τελικός αποδέκτης αυτών. Σε περίπτωση απ ευθείας διασυνοριακής μεταφοράς, συμπληρώνεται η ανάλογη φόρμα της δραστηριότητας συλλογής και μεταφοράς. 40. Τι ισχύει αν μια επιχείρηση διακόψει τη λειτουργία της κατά τη διάρκεια του έτους; Επικοινωνήστε με το helpdesk για τις αναγκαίες ενέργειες. 41. Τι ισχύει όταν μία επιχείρηση αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς; Εφόσον αλλάζει το ΑΦΜ της επιχείρησης θα πρέπει να γίνει εκ νέου εγγραφή της στο ΗΜΑ, με επισύναψη των νέων αδειών. 42. Δεν έλαβα ποτέ ενεργοποίησης του προφίλ. Τι μπορώ να κάνω; Ελέγξτε μήπως το έχει ληφθεί στα ανεπιθύμητα (spam). Στην περίπτωση αυτή μεταφέρετε το στο φάκελο με τα εισερχόμενα (inbox) ώστε να ενεργοποιηθεί και να μπορείτε να επιλέξετε το αντίστοιχο πεδίο.

6 Αν δεν λάβετε για οποιοδήποτε λόγο ενεργοποίησης, επικοινωνήστε με το helpdesk. 43. Κατά την καταχώριση Εγκατάστασης ή Δραστηριότητας συλλογής & μεταφοράς, το σύστημα «κολλάει» και με «πετάει έξω» από την πλατφόρμα (εμφανίζει μήνυμα Διαρροή ). Τι μπορώ να κάνω; Προσπαθήστε πάλι (μην χρησιμοποιείτε ως περιηγητή τον Internet Explorer στην περίπτωση που το κάνατε) και κατά την καταχώριση, αναρτήστε ένα μόνο αρχείο στις άδειες αρχικά. Στη συνέχεια και αφού ενεργοποιήσετε το προφίλ, μπαίνοντας στο προφίλ της εγκατάστασης, μπορείτε επιλέγοντας «το προφίλ μου» πάνω δεξιά και «επεξεργασία» να τροποποιήσετε τα στοιχεία που επιθυμείτε (άρα και να προσθέσετε σταδιακά και άλλο αρχείο). 44. Η εγκατάσταση αποθήκευσης ή/και παραλαβής αποβλήτων ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 2017 (ή τέλος του 2016) και, επομένως, δεν έχει γίνει καμία κίνηση τα έτη αναφοράς 2015 και Πρέπει να υποβάλω έκθεση αποβλήτων για τα έτη αυτά; Η εγγραφή της Επιχείρησης και η καταχώριση της Εγκατάστασης γίνεται κανονικά στο ΗΜΑ. Εφόσον δεν έχει υλοποιηθεί για όλους τους κωδικούς ΕΚΑ παραγωγή, αποθήκευση, ή/και παραλαβή αποβλήτων τα έτη αναφοράς 2015 και 2016, τότε δε θα γίνει καταχώριση στοιχείων στην Έκθεση Αποβλήτων του ΗΜΑ. Σε κάθε περίπτωση στα ερωτήματα που απευθύνετε στο helpdesk και για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλώ αναφέρετε τον Αριθμό Μητρώου της Επιχείρησης, Εγκατάστασης ή Δραστηριότητας συλλογής & μεταφοράς για τον οποίο αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων

Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων ενημερωτική εκδήλωση Τρίπολη, Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 Αθηνά - Μαρία Βερούχη MSc Μηχανικός Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης Διεύθυνση Προστασίας Βιοποικιλότητας, Εδάφους & Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Δεκέμβριος 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 1. ΓΕΝΙΚΑ... 5 1.1. Πρόσβαση... 5 1.2. Χρήστες... 5 2. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΗΜΑ... 6 2.1. Είσοδος εγγεγραμμένου χρήστη στην πλατφόρμα ΗΜΑ... 6 2.2. Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 Μέρος Α: Εισαγωγή στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων ΓΕΝΙΚΑ Πρόσβαση Χρήστες ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 Μέρος Α: Εισαγωγή στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων ΓΕΝΙΚΑ Πρόσβαση Χρήστες ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Ιούνιος 2017 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 Μέρος Α: Εισαγωγή στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων... 5 1. ΓΕΝΙΚΑ... 6 1.1. Πρόσβαση... 6 1.2. Χρήστες... 6 2. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΓΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ. Draft version

ΟΓΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ. Draft version ΟΓΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Draft version Θεσσαλονίκη, Ιούλιος 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 1. ΓΕΝΙΚΑ... 5 1.1. Πρόσβαση... 5 1.2. Χρήστες... 5 2. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΗΜΑ... 6 2.1.

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων Παντελής Πεκάκης

Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων Παντελής Πεκάκης Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων Παντελής Πεκάκης Διπλ. Μηχανικός Περιβάλλοντος Εταιρεία ανάπτυξης ΗΜΑ DRAXIS ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΕ - Έτος ίδρυσης: 2000 - Μέσος ετήσιος κύκλος εργασιών: ~1.5M - Γραφεία: Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών Οδηγός Υποβολής. Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών Οδηγός Υποβολής. Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994 Οδηγός Υποβολής Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών 2012 Εισαγωγή Κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, θα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Διαχείρισης Web Portal ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ για τις Κατασκηνώσεις Διαδικασία Κράτησης θέσεως Κατασκήνωσης

Οδηγίες Διαχείρισης Web Portal ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ για τις Κατασκηνώσεις Διαδικασία Κράτησης θέσεως Κατασκήνωσης Οδηγίες Διαχείρισης Web Portal ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ για τις Κατασκηνώσεις Διαδικασία Κράτησης θέσεως Κατασκήνωσης 1 Αγαπητοί Ασφαλισμένοι/Συνταξιούχοι, Σας παρουσιάζουμε αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Web Εφαρμογής: Eco Contribution

Οδηγίες Χρήσης Web Εφαρμογής: Eco Contribution Οδηγίες Χρήσης Web Εφαρμογής: Eco Contribution ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Γενικά... 2 Δημιουργία Λογαριασμού... 2 Βήματα για τη δημιουργία λογαριασμού... 2 Δηλώσεις Πώλησης Οχημάτων... 4 Καταχώρηση Νέας Δήλωσης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης δικτυακού τόπου του προγράμματος, ΆΞΟΝΑΣ 3: "Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας"

Εγχειρίδιο χρήσης δικτυακού τόπου του προγράμματος, ΆΞΟΝΑΣ 3: Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας Εγχειρίδιο χρήσης δικτυακού τόπου του προγράμματος, ΆΞΟΝΑΣ 3: "Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας" ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αρχική Οθόνη...2 Εγγραφή Χρήστη...3 Εμφάνιση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ (Γονείς/Κηδεμόνες μαθητών) του συστήματος e-eggrafes

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ (Γονείς/Κηδεμόνες μαθητών) του συστήματος e-eggrafes ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ (Γονείς/Κηδεμόνες μαθητών) του συστήματος e-eggrafes ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: Δεν βρέθηκε μαθητής στο Πληροφοριακό Σύστημα του Σχολείου (myschool) με τα στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός. για τα στελέχη των Αρμόδιων Αρχών. παραλαβής γνωστοποίησης έναρξης λειτουργίας οικονομικών δραστηριοτήτων.

Οδηγός. για τα στελέχη των Αρμόδιων Αρχών. παραλαβής γνωστοποίησης έναρξης λειτουργίας οικονομικών δραστηριοτήτων. Οδηγός για τα στελέχη των Αρμόδιων Αρχών παραλαβής γνωστοποίησης έναρξης λειτουργίας οικονομικών δραστηριοτήτων www.notifybusiness.gov.gr (Άσκηση οικονομικών δραστηριοτήτων του Ν. 4442/16) Υπουργείο Οικονομίας

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994. Οδηγός Υποβολής. Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994. Οδηγός Υποβολής. Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994 Οδηγός Υποβολής Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών 2014 Εισαγωγή Κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, θα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Τμήμα Ε Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εφαρμογών Τομέων Διά Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Έρευνας-Τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994. Οδηγός Υποβολής

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994. Οδηγός Υποβολής Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994 Οδηγός Υποβολής Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τo Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (μερικής φοίτησης) Διετούς

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΗΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΗΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΗΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ «Ηλεκτρονική Υποβολή & Παρακολούθηση της Ενοποιημένης Αίτησης σχετικά με τη Νηολόγηση Πλοίου στην Ελληνική Σημαία

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη. Περιεχόμενα

Εγχειρίδιο Χρήστη. Περιεχόμενα Περιεχόμενα 1. Εγχειρίδιο Χρήστη 1. Εγγραφή Χρήστη... 2 2. Επεξεργασία Λογαριασμού... 4 3. Δημιουργία Αίτησης... 6 3.1 Επιλογή Περιφέρειας, Περιφερειακής Ενότητας, Δήμου... 8 3.2 Εισαγωγή Μελών... 9 3.3

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ. 1. Δημιουργία λογαριασμού χρήστη του ιστοτόπου [σελ. 1]

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ. 1. Δημιουργία λογαριασμού χρήστη του ιστοτόπου [σελ. 1] ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΒΗΜΑΤΑ 1. Δημιουργία λογαριασμού χρήστη του ιστοτόπου [σελ. 1] 2. Καταχώρηση ταυτότητας φορέα [σελ. 4] Ι. Γενικές πληροφορίες II. Στοιχεία επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Στη σελίδα εισόδου: Εισάγετε το Όνομα Χρήστη (ΑΦΜ) και τον Κωδικό σας και πατάτε «Σύνδεση» * Προσοχή στην εισαγωγή των στοιχείων (πεζά κεφαλαία). Αφού έχετε ήδη εισάγει το Όνομα χρήστη και τον κωδικό που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

http://www.inedivim.gr/attachments/article/604/20140902-proskdiek.pdf http://applications.inedivim.gr/diek/default/index

http://www.inedivim.gr/attachments/article/604/20140902-proskdiek.pdf http://applications.inedivim.gr/diek/default/index Συχνές Ερωτήσεις Απαντήσεις Εδώ θα βρείτε απαντήσεις στα συνηθέστερα ερωτήµατα που αφορούν την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ωροµισθίων εκπαιδευτών στα ( ΙΕΚ) για τα εξάµηνα 2014β & 2015α Παρακαλούµε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Στη σελίδα εισόδου: Εισάγετε το Όνομα Χρήστη (ΑΦΜ) και τον Κωδικό σας και πατάτε «Σύνδεση» * Προσοχή στην εισαγωγή των στοιχείων (πεζά κεφαλαία). Αφού

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Ανάρτησης μέσω Διαδικτύου. (Έκδοση: 9.0)

Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Ανάρτησης μέσω Διαδικτύου. (Έκδοση: 9.0) Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Ανάρτησης μέσω Διαδικτύου (Έκδοση: 9.0) Δεκέμβριος 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 3 Συμβατότητα Browser για τη χρήση της Εφαρμογής... 3 Α. Είσοδος με κωδικούς TaxisNet... 9 Β. Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Χρυστάλλα Στυλιανού Ανώτερη Λειτουργός Τμήμα Περιβάλλοντος Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

Δρ. Χρυστάλλα Στυλιανού Ανώτερη Λειτουργός Τμήμα Περιβάλλοντος Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ. Χρυστάλλα Στυλιανού Ανώτερη Λειτουργός Τμήμα Περιβάλλοντος Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νομικό Πλαίσιο και Εφαρμογή του ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Υποχρεώσεις κατόχων

Διαβάστε περισσότερα

Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας δημιουργίας Υπόχρεου. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας δημιουργίας Υπόχρεου. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία Δημιουργία Υπόχρεου Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας δημιουργίας Υπόχρεου. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ONLINE ΔΗΛΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΡΑΣΗ 2.3 Β

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ONLINE ΔΗΛΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΡΑΣΗ 2.3 Β ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ONLINE ΔΗΛΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΡΑΣΗ 2.3 Β (Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στην Παραγωγή Σακχαροτεύτλων) 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...

Διαβάστε περισσότερα

Νοέμβριος Εγχειρίδιο χρήσης και Ανάλυση λειτουργιών. Project Extranet. Ηλεκτρονική Υποβολή και Διαχείριση Φακέλου Μελέτης Φυσικού Αερίου

Νοέμβριος Εγχειρίδιο χρήσης και Ανάλυση λειτουργιών. Project Extranet. Ηλεκτρονική Υποβολή και Διαχείριση Φακέλου Μελέτης Φυσικού Αερίου Νοέμβριος 2015 Εγχειρίδιο χρήσης και Ανάλυση λειτουργιών Project Extranet Ηλεκτρονική Υποβολή και Διαχείριση Φακέλου Μελέτης Φυσικού Αερίου 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 1. Γενικά ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΡΤΕΜΙΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 1. Γενικά ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 1. Γενικά ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΡΤΕΜΙΣ 1. Γενικά Η ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων γάλακτος και κρέατος πραγματοποιείται μέσα από το λογισμικό ΑΡΤΕΜΙΣ του Ελληνικού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ (Ε.Μ.ΠΑ.)

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ (Ε.Μ.ΠΑ.) ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ (Ε.Μ.ΠΑ.) 7/8/2015 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) είναι ο αρμόδιος οργανισμός για την τήρηση και λειτουργία του

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Ι.Ε.Κ., 1ης ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Ι.Ε.Κ., 1ης ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015 ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Ι.Ε.Κ., 1ης ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015 Για να μπορέσετε να ξεκινήσετε τη διαδικασία υποβολής

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για την Οριστική Δήλωση Εισοδημάτων από Εμπορικές Επιχειρήσεις (Ε21) - 2014

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για την Οριστική Δήλωση Εισοδημάτων από Εμπορικές Επιχειρήσεις (Ε21) - 2014 Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για την Οριστική Δήλωση Εισοδημάτων από Εμπορικές Επιχειρήσεις (Ε21) - 2014 1.Είμαι ήδη εγγεγραμμένος χρήστης του TAXISnet. Τι πρέπει να κάνω για να υποβάλω Οριστική Δήλωση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγγραφής και υποβολής αίτησης υποψηφίου στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2017

Οδηγίες εγγραφής και υποβολής αίτησης υποψηφίου στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2017 Οδηγίες εγγραφής και υποβολής αίτησης υποψηφίου στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2017 H διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής στις Εξετάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσεως της υπηρεσίας Alpha e-statements

Οδηγίες χρήσεως της υπηρεσίας Alpha e-statements Οδηγίες χρήσεως της υπηρεσίας Alpha e-statements 1. Ηείσοδοςστηνυπηρεσίαμπορείναπραγματοποιηθεί μέσω του portal τωνκαρτώντηςτραπέζης www.alpha.gr/cards ήαπευθείαςαπότοintranet. Αναζητήστε τη σχετική σηματοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Μεταβίβαση Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης Εγχειρίδιο Εφαρμογής (SUD)

Μεταβίβαση Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης Εγχειρίδιο Εφαρμογής (SUD) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 1 (18) Εγχειρίδιο ς (SUD) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 2 (18) Copyright 2013 - Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος. Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 3 1.1 Σκοπός... 3 Έκταση... 3 1.3 Ορισμοί, ακρώνυμα

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων. Περιεχόμενα ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ 1 ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ 4 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ 5 ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ 6

Πίνακας περιεχομένων. Περιεχόμενα ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ 1 ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ 4 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ 5 ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ 6 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο και τις σύντομες οδηγίες για την ομαλή λειτουργία της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης του προγράμματος «Θεαίτητος». Πίνακας περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN 2018

Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN 2018 Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN 2018 Version 6 Περιεχόμενα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ... 3 ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ... 4 ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ... 5 ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ... 6 ΧΡΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Έναρξη προγράμματος ΛΑΕΚ 0,24% έτους Χρήσιμες ερωτήσεις - απαντήσεις

Έναρξη προγράμματος ΛΑΕΚ 0,24% έτους Χρήσιμες ερωτήσεις - απαντήσεις Έναρξη προγράμματος ΛΑΕΚ 0,24% έτους 2016. Χρήσιμες ερωτήσεις - απαντήσεις Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση για την Υλοποίηση προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων (ΛΑΕΚ 0,24%) έτους 2016. Στο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγγραφής και υποβολής αίτησης υποψηφίου στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2017

Οδηγίες εγγραφής και υποβολής αίτησης υποψηφίου στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2017 Οδηγίες εγγραφής και υποβολής αίτησης υποψηφίου στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2017 H διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής στις Εξετάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ Ν.Π.Ι.Δ. Π.Π. Γερμανού 3-5, T.K. 105 61 Αθήνα T: 210 3740551 2 F: 210

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ναυτίλος Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης για τον υποψήφιο Έκδοση 1.4.1 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικά... 3 2. Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών Γενική Γραμματεία Υποδομών

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών Γενική Γραμματεία Υποδομών Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών Γενική Γραμματεία Υποδομών Κεντρικό Ηλεκτρονικό Σύστημα Κληρώσεων Εγχειρίδιο Χρήσης Ιανουάριος 2018 Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή...3 2 Στοιχεία Διεπαφής Χρήστη...3 3 Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Διαχείρισης Web Portal ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ για τις Κατασκηνώσεις 2019 Διαδικασία Κράτησης θέσεως Κατασκήνωσης

Οδηγίες Διαχείρισης Web Portal ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ για τις Κατασκηνώσεις 2019 Διαδικασία Κράτησης θέσεως Κατασκήνωσης Οδηγίες Διαχείρισης ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ για τις Κατασκηνώσεις 2019 Διαδικασία Κράτησης θέσεως Κατασκήνωσης 1 Αγαπητοί Ασφαλισμένοι/Συνταξιούχοι, Σας παρουσιάζουμε αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο διαχείρισης των

Διαβάστε περισσότερα

Σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση για καταχώρηση καταστάσεων υπόχρεων έτους 2018 στην ιστοσελίδα του Πόθεν Έσχες:

Σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση για καταχώρηση καταστάσεων υπόχρεων έτους 2018 στην ιστοσελίδα του Πόθεν Έσχες: ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Ενημέρωση για την υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες Σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση για καταχώρηση καταστάσεων υπόχρεων έτους

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Για να αποκτήσει ένας Συμβεβλημένος Ιατρός & Ασφαλισμένος τη δυνατότητα να κάνει χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Υποβολής Αίτησης Φυσικών Προσώπων Μπορείτε να έχετε πρόσβαση για την υποβολή της αίτησης στην ακόλουθη διεύθυνση.

Εγχειρίδιο Υποβολής Αίτησης Φυσικών Προσώπων Μπορείτε να έχετε πρόσβαση για την υποβολή της αίτησης στην ακόλουθη διεύθυνση. Εγχειρίδιο Υποβολής Αίτησης Φυσικών Προσώπων Μπορείτε να έχετε πρόσβαση για την υποβολή της αίτησης στην ακόλουθη διεύθυνση. http://agroadvisors.elgo.gr Μόλις μεταβείτε στη διεύθυνση αυτή, εμφανίζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΦΠΑ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΦΠΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΦΠΑ Σύμφωνα με την εφαρμογή επιστροφής του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), ο υποκείμενος στο φόρο, μη εγκατεστημένος στο κράτος μέλος επιστροφής μπορεί να απευθύνει ηλεκτρονική αίτηση

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Κατασκευών Κεραιών. Εγχειρίδιο Χρήσης Εγγραφής Ραδιοφωνικών Σταθμών

Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Κατασκευών Κεραιών. Εγχειρίδιο Χρήσης Εγγραφής Ραδιοφωνικών Σταθμών Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Κατασκευών Κεραιών Εγχειρίδιο Χρήσης Εγγραφής Ραδιοφωνικών Σταθμών Μάρτιος 2015 Έναρξη Λειτουργίας Διαδικτυακής Εφαρμογής για τη δήλωση κεραιοσυστημάτων ραδιοφωνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗ & ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ... 8

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗ & ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ... 8 ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Εγχειρίδιο Χρήσης Υποψηφίου 2017 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... 3 1.1 ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ... 3 1.2 ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΗΤΡΩΩΝ ΤΟΥ Ι.Ε.Π.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΗΤΡΩΩΝ ΤΟΥ Ι.Ε.Π. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΗΤΡΩΩΝ ΤΟΥ Ι.Ε.Π. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή... 1 2. Δημιουργία Λογαριασμού Νέου Χρήστη στο ΠΣΔΜ... 1 3. Σύνδεση Χρήστη στο ΠΣΔΜ... 3 3.1. Ανάκτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Για να αποκτήσει ένας Συμβεβλημένος Ιατρός & Ασφαλισμένος τη δυνατότητα να κάνει χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΚΠΥ)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΚΠΥ) ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΚΠΥ) Περιεχόμενα Α. Εγγραφή Ιατρών για Παροχές ΕΚΠΥ... 2 Πιστοποίηση συμβεβλημένων... 4

Διαβάστε περισσότερα

19 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αμοιβές των ελεύθερων επαγγελματιών

19 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αμοιβές των ελεύθερων επαγγελματιών 19 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αμοιβές των ελεύθερων επαγγελματιών Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014 10:48 UPD:11:02 Προσυμπληρωμένες οι φορολογικές δηλώσεις Όλη η διαδικασία 10/03 19:30 Νέα λίστα με ερωτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Σενάριο Χρήσης myschool

Σενάριο Χρήσης myschool Σενάριο Χρήσης ΦΟΡΕΙΣ Επιβεβαίωση των Στοιχείων του Φορέα Αρχικά, θα κληθείτε να ελέγξετε την ορθότητα των στοιχείων του Φορέα σας. Επιλέγοντας την καρτέλα «Φορείς», από το μενού που βρίσκεται στο πάνω

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος στην εφαρμογή Δημιουργία Εταιρίας Καρτέλα Στοιχεία εταιρίας: Καρτέλα Πρόσθετα στοιχεία: Καρτέλα Τράπεζα:...

Είσοδος στην εφαρμογή Δημιουργία Εταιρίας Καρτέλα Στοιχεία εταιρίας: Καρτέλα Πρόσθετα στοιχεία: Καρτέλα Τράπεζα:... Περιεχόμενα Είσοδος στην εφαρμογή... 3 Δημιουργία Εταιρίας... 5 Καρτέλα Στοιχεία εταιρίας:... 6 Καρτέλα Πρόσθετα στοιχεία:... 6 Καρτέλα Τράπεζα:... 7 Καρτέλα λογιστική:... 9 Καρτέλα e-mail info... 9 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης

Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης -0 Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης H διαδικασία συνοπτικά Κάθε επιχείρηση της οποίας η πρόταση βρίσκεται σε κατάσταση «Σε υλοποίηση», έχει το δικαίωμα να υποβάλει ηλεκτρονικά Έκθεση ολοκλήρωσης.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός.

Οδηγός. Οδηγός έναρξης λειτουργίας οικονομικών δραστηριοτήτων με τη διαδικασία της γνωστοποίησης www.notifybusiness.gov.gr (Άσκηση οικονομικών δραστηριοτήτων του Ν. 4442/2016) Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ Πίνακας Περιεχομένων Εισαγωγή... 3 Εγγραφή Χρηστών... 5 Εισαγωγή... 5 Κεφάλαιο 1. «Εγγραφή Νέου Χρήστη»... 5 Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές

Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές H Υπηρεσία Διαχείρισης Kωδικού χρήστη σας παρέχει τη δυνατότητα Ανάκτησης του Κωδικού και Αλλαγής του Κωδικού σας με ασφαλή τρόπο σε περίπτωση που

Διαβάστε περισσότερα

Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων- Συχνές ερωτήσεις- απαντήσεις

Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων- Συχνές ερωτήσεις- απαντήσεις Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων- Συχνές ερωτήσεις- απαντήσεις Α. Γενικά Ορισμοί 1. Τι είναι το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων; Το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων είναι ένα ηλεκτρονικό μητρώο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΕ ONLINE 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΕΕ ONLINE 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΕΕ ONLINE 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ONLINE ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 2012... 3 1. Διαδικασία Εγγραφής και Πρόσβασης... 3 1.1 Διαδικασία απόκτησης κωδικού πρόσβασης... 3 1.2 Διαδικασία υποβολής

Διαβάστε περισσότερα

Για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεως στήριξης θα πρέπει να προσπελάσετε τον διαδικτυακό τόπο

Για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεως στήριξης θα πρέπει να προσπελάσετε τον διαδικτυακό τόπο Για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεως στήριξης θα πρέπει να προσπελάσετε τον διαδικτυακό τόπο https://www.ependyseis.gr. Στη συνέχεια με τον κέρσορα επιλέγουμε, πάνω δεξιά, την ετικέτα «Πληροφοριακό Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης µέσω ιαδικτύου. (Έκδοση: 9.0)

Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης µέσω ιαδικτύου. (Έκδοση: 9.0) Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης µέσω ιαδικτύου (Έκδοση: 9.0) Αύγουστος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 3 Στοιχεία Χρήστη... 6 Στοιχεία Ανάρτησης... 8 Αιτήσεις ιόρθωσης...11 Αιτήσεις ιόρθωσης Προσωπικών

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης της Υπηρεσίας Υποστήριξης Χρηστών (Helpdesk) της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Εγχειρίδιο Χρήσης της Υπηρεσίας Υποστήριξης Χρηστών (Helpdesk) της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης της Υπηρεσίας Υποστήριξης Χρηστών (Helpdesk) της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Έκδοση 1.0 Πίνακας περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Ηλεκτρονική κατάθεση

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός τιμολόγησης ΦΟΔΣΑ

Κανονισμός τιμολόγησης ΦΟΔΣΑ Κανονισμός τιμολόγησης ΦΟΔΣΑ Εισαγωγή Tο παρόν αποτελεί σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης, η έκδοση της οποίας προβλέπεται δυνάμει του άρθρου 9 του ν.2939/01, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 9 του ν.4496/2017.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΟ

ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΟ 2019-2020 02-08-2019 (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 5-8-2019) Παρακαλούμε πριν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (Ε.Ο.ΑΝ.) Πατησίων 147, Αθήνα, τηλ , φαξ:

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (Ε.Ο.ΑΝ.) Πατησίων 147, Αθήνα, τηλ , φαξ: ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (Ε.Ο.ΑΝ.) Πατησίων 147, 112 51 Αθήνα, τηλ. 210-8647420, φαξ: 210-8665988 ΑΝΑΡΤΗΣΗ- ΔΙΑΥΓΕΙΑ Αθήνα, 4-05-2017 Αριθμ. Πρωτ.: οικ. 858 ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Τακτική

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών Οδηγός Υποβολής

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών Οδηγός Υποβολής Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994 Οδηγός Υποβολής Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για ταπρογράμματαμεταπτυχιακώνσπουδών ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας "Αιτήσεις Εισαγωγής Ενδοκοινοτικής Απόκτησης και Εγχώριας Παραγωγής Λιπασμάτων και Πρώτων Υλών" ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση Ε9 ΕΝ.Φ.Ι.Α. 1. Ποιες υπηρεσίες παρέχονται στα Φυσικά πρόσωπα (ΦΠ) μέσω της εφαρμογής του

Δήλωση Ε9 ΕΝ.Φ.Ι.Α. 1. Ποιες υπηρεσίες παρέχονται στα Φυσικά πρόσωπα (ΦΠ) μέσω της εφαρμογής του Δήλωση Ε9 ΕΝ.Φ.Ι.Α. 1. Ποιες υπηρεσίες παρέχονται στα Φυσικά πρόσωπα (ΦΠ) μέσω της εφαρμογής του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου; Από την υπηρεσία αυτή τα Φυσικά πρόσωπα μπορούν

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση εκκρεμότητας γάμου οι δύο σύζυγοι βρίσκονται στις πατρικές μερίδες στον ίδιο δήμο

Διαχείριση εκκρεμότητας γάμου οι δύο σύζυγοι βρίσκονται στις πατρικές μερίδες στον ίδιο δήμο Διαχείριση εκκρεμότητας γάμου οι δύο σύζυγοι βρίσκονται στις πατρικές μερίδες στον ίδιο δήμο Σενάριο Ο κ. Μεργέτης Πέτρος του Νίκου και της Ειρήνης, που είναι εγγεγραμμένος ως τρίτο μέλος στην πατρική

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Νομικών Προσώπων μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Νομικών Προσώπων μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Νομικών Προσώπων μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα 1.Είμαι ήδη εγγεγραμμένος χρήστης του TAXISnet. Τι πρέπει να κάνω για να υποβάλω δήλωση φορολογίας εισοδήματος

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Πύλης Ύδρευσης του Δήμου Εμμανουήλ Παππά

Οδηγίες Χρήσης Πύλης Ύδρευσης του Δήμου Εμμανουήλ Παππά στο πλαίσιο του έργου «Σύστημα Διαχείρισης, Απομακρυσμένης Παρακολούθησης και Ολοκληρωμένων Συναλλαγών για το Δίκτυο Ύδρευσης» Οκτώβριος 2014 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Στόχος της Πύλης... 3 Εγγραφή στην Πύλη...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr δίνεται πρόσβαση σε ένα νέο πρόγραμμα για την στήριξη νέων που έχουν μόλις αποφοιτήσει από την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Γενικές παρατηρήσεις... 3 1.2 Είσοδος στην εφαρμογή... 4 2. Πίνακας αναφορών... 5 2.1 Περιγραφή του πίνακα αναφορών... 6 2.3 Ταξινόμηση... 6 3. Προσθήκη/επεξεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (Ε.Ο.ΑΝ.) Πατησίων 147, Αθήνα, τηλ , φαξ:

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (Ε.Ο.ΑΝ.) Πατησίων 147, Αθήνα, τηλ , φαξ: ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (Ε.Ο.ΑΝ.) Πατησίων 147, 112 51 Αθήνα, τηλ. 210-8647420, φαξ: 210-8665988 ΑΝΑΡΤΗΣΗ- ΔΙΑΥΓΕΙΑ Αθήνα, 27-01-2017 Αριθμ. Πρωτ.: οικ.175 ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Τακτική

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας

Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας Συχνές ερωτήσεις 1. Πότε υπάρχει υποχρέωση υποβολής; 2. Για ποιες μισθώσεις υπάρχει υποχρέωση υποβολής; 3. Σε ποιες περιπτώσεις υποβάλλεται

Διαβάστε περισσότερα

Ο χρήστης του συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων για να εισέλθει στον ιστότοπο πληκτρολογεί : www.e-omae-epa.gr

Ο χρήστης του συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων για να εισέλθει στον ιστότοπο πληκτρολογεί : www.e-omae-epa.gr Ο χρήστης του συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων για να εισέλθει στον ιστότοπο πληκτρολογεί : www.e-omae-epa.gr Η κεντρική οθόνη του ιστότοπου χωρίζεται σε 4 περιοχές. Η αριστερή περιοχή με τίτλο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN January 2019

Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN January 2019 Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN January 2019 Περιεχόμενα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ... 3 ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ... 4 ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ... 5 ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ... 6 ΧΡΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ για τη δράση ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ «ΜΙΚΡΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ» ΚΑΙ ΤΩΝ «ΠΡΟΗΓΜΕΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατ. Μακεδονίας Θράκης ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ Α.Ε. Ταχ. Δ/νση Ταχ. Κώδικας Πληροφορίες Τηλέφωνο / Fax

Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατ. Μακεδονίας Θράκης ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ Α.Ε. Ταχ. Δ/νση Ταχ. Κώδικας Πληροφορίες Τηλέφωνο / Fax Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατ. Μακεδονίας Θράκης ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ Α.Ε. Ταχ. Δ/νση Ταχ. Κώδικας Πληροφορίες Τηλέφωνο / Fax : ΠΡΟΣ: Κομοτηνή 11-02-2008 Αριθ. Πρωτ.: 97 Θέμα : Σύμβαση συνεργασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ SEPAnet για τη ΔΕΦΚ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ SEPAnet για τη ΔΕΦΚ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ SEPAnet για τη ΔΕΦΚ Α. Γενικά για τη Δήλωση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης- ΔΕΦΚ Η Δήλωση ειδικού φόρου κατανάλωσης, είναι ένα Εθνικό Τελωνειακό Παραστατικό, με το οποίο εκτελωνίζονται

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Υποβολής Αίτησης Φυσικών Προσώπων Μπορείτε να έχετε πρόσβαση για την υποβολή της αίτησης στην ακόλουθη διεύθυνση.

Εγχειρίδιο Υποβολής Αίτησης Φυσικών Προσώπων Μπορείτε να έχετε πρόσβαση για την υποβολή της αίτησης στην ακόλουθη διεύθυνση. Εγχειρίδιο Υποβολής Αίτησης Φυσικών Προσώπων Μπορείτε να έχετε πρόσβαση για την υποβολή της αίτησης στην ακόλουθη διεύθυνση. http://agroadvisors.elgo.gr Μόλις μεταβείτε στη διεύθυνση αυτή, εμφανίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών Γενική Γραμματεία Υποδομών

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών Γενική Γραμματεία Υποδομών Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών Γενική Γραμματεία Υποδομών ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΜΕΛΕΤΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (Μη.Μ.Ε.Δ.)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΟΑΝ

ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΟΑΝ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΟΑΝ Αθήνα, 25 Μαρτίου 2014 1. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ 1. Γενικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ Η ηλεκτρονική υποβολή των ισοζυγίων κρέατος πραγματοποιείται μέσα από το λογισμικό Άρτεμις του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Μεταβιβάσεις Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης Ver

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Μεταβιβάσεις Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης Ver ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Μεταβιβάσεις Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης 2016 Ver 25052016 Περιεχόμενα 1.ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ... 3 2.ΜΕΝΟΥ ΑΙΤΗΣΗΣ... 4 2.1.1.Αναζήτηση Αίτησης / Αρχική Οθόνη

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θραύση-τεμαχισμό ογκωδών αντικειμένων

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θραύση-τεμαχισμό ογκωδών αντικειμένων Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θραύση-τεμαχισμό ογκωδών αντικειμένων Αρ. Πρωτ.: 18458 Σταυρούπολη 26/03/2013 Ο Δήμος Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι προτίθεται να προβεί στην ανάθεση εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Ερώτηση: Πώς πραγματοποιείται εγγραφή νέων χρηστών στο ΚΗΜΔΣ;

Ερώτηση: Πώς πραγματοποιείται εγγραφή νέων χρηστών στο ΚΗΜΔΣ; Τεχνικά Ερωτήματα: (1) Ερώτηση: Πώς πραγματοποιείται εγγραφή νέων χρηστών στο ΚΗΜΔΣ; Απάντηση: Η εγγραφή στο ΚΗΜΔΣ γίνεται με την εισαγωγή των στοιχείων του αιτούντος, που είναι το ονοματεπώνυμο, το e-mail

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποιες υπηρεσίες παρέχονται στα Φυσικά πρόσωπα (ΦΠ) μέσω της εφαρμογής του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου;

1. Ποιες υπηρεσίες παρέχονται στα Φυσικά πρόσωπα (ΦΠ) μέσω της εφαρμογής του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου; Οδηγίες ΓΓΔΕ: Οι 37 απαντήσεις για τη σωστή συμπλήρωση του Ε9 ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Οδηγίες ΓΓΔΕ: Οι 37 απαντήσεις για τη σωστή συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

1 Ος ΚΥΚΛΟΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1 Ος ΚΥΚΛΟΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ------ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ 10.2.2.03.01

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία υπόχρεου /υποβάλλοντα τη ΔΑΟ. Στοιχεία παραλήπτη οχήματος. Στοιχεία κάθε Οχήματος ανά στίχο

Στοιχεία υπόχρεου /υποβάλλοντα τη ΔΑΟ. Στοιχεία παραλήπτη οχήματος. Στοιχεία κάθε Οχήματος ανά στίχο ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΦΙΞΗΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΔΑΟ ΣΤΟ SEPAdesktop. Εισαγωγή. Γενικά για τη ΔΑΟ Η ΔΑΟ είναι ένα εθνικό τελωνειακό παραστατικό έγγραφο, που υποβάλλεται από τον υπόχρεο (μεταφορέα / παραλήπτη

Διαβάστε περισσότερα

Ερώτηση: Πώς πραγματοποιείται εγγραφή νέων χρηστών στο ΚΗΜΔΣ;

Ερώτηση: Πώς πραγματοποιείται εγγραφή νέων χρηστών στο ΚΗΜΔΣ; Τεχνικά Ερωτήματα: (1) Ερώτηση: Πώς πραγματοποιείται εγγραφή νέων χρηστών στο ΚΗΜΔΣ; Απάντηση: Η εγγραφή στο ΚΗΜΔΣ γίνεται με την εισαγωγή των στοιχείων του αιτούντος, που είναι το ονοματεπώνυμο, το e-mail

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN & Awards International

Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN & Awards International Οδηγός Online Εγγραφών για τις Εξετάσεις LRN & Awards International Version 2 Περιεχόμενα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ... 3 ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ... 3 ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ... 4 ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ... 5 ΧΡΗΣΗ ΟΜΑΔΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης SoSimple

Οδηγίες χρήσης SoSimple Οδηγίες χρήσης SoSimple Διδακτική περίοδος 2019-2020 ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ Οδηγίες χρήσης SoSimple / 2019-20 1 Περιεχόμενα 1. Είσοδος στην εφαρμογή και διαπιστευτήρια... 3 2. Χρήση της εφαρμογής... 4

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1 On line ΔΗΛΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Μέτρο 2.2.1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ... 3 1.1 Υποχρεωτικά Πεδία... 3 1.2 Βοηθητική Λίστα Τιμών (drop down list)... 3 1.3 Αναζήτηση... 3 1.3.1

Διαβάστε περισσότερα

35088/2017,ΦΕΚ-3250/Β/

35088/2017,ΦΕΚ-3250/Β/ 1 35088/2017,ΦΕΚ-3250/Β/15.9.2017 Τροποποίηση της υπ'αριθμ. 171914/2013 κοινής υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ Β 3072) «Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις για έργα και δραστηριότητες της κατηγορίας Β της ομάδας

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγγραφής Φορέα

Εγχειρίδιο εγγραφής Φορέα Εγχειρίδιο εγγραφής Φορέα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Διαδικασία Εγγραφής Φορέα στο Σύστημα Διαχείρισης Χρηστών (Σ.Δ.Χ.)... 2 1 1. Διαδικασία Εγγραφής Φορέα στο Σύστημα Διαχείρισης Χρηστών (Σ.Δ.Χ.) Ο χρήστης μεταβαίνει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Α. Γενικά στοιχεία για την καταχώριση στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Α. Γενικά στοιχεία για την καταχώριση στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α. Γενικά στοιχεία για την καταχώριση στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων Οι σχετικές διατάξεις αφορούν τις δημόσιες συμβάσεις οι οποίες συνάπτονται γραπτώς, με ηλεκτρονικό μέσο

Διαβάστε περισσότερα