ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ κ. ΣΤΑΘΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ κ. ΣΤΑΘΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ"

Transcript

1 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ κ. ΣΤΑΘΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Συμπληρώθηκαν 30 περίπου μήνες από την εφαρμογή του Καλλικράτη και την ανάληψη της ευθύνης Διοίκησης του Δήμου Αιγιάλειας από τη σημερινή Δημοτική Αρχή. Μέσα σε ένα πολύ δύσκολο και πρωτόγνωρο οικονομικό περιβάλλον, κληθήκαμε να εφαρμόσουμε το νέο θεσμό και να οργανώσουμε το νέο Καλλικρατικό Δήμο μας. Αναμφισβήτητα, ο «Καλλικράτης» πρόκειται για μία σημαντική και αναγκαία μεταρρύθμιση, ωστόσο, η αυτοδιοίκηση στο σύνολο της, κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα θεσμικό πλαίσιο με πολλές ασάφειες, χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση, δίχως το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό, με μεγάλες ελλείψεις και κυρίως- χωρίς τους αναγκαίους πόρους Χωρίς την «προίκα» του Καλλικράτη που προβλεπόταν και με δραστικές περικοπές που ξεπερνούν το 60% των ετήσιων χρηματοδοτήσεων, αγωνιζόμαστε να θέσουμε τις βάσεις και τα θεμέλια του νέου Δήμου. Το υψηλό χρέος που κληρονομήσαμε, σε συνδυασμό με τους πολύ περιορισμένους ίδιους οικονομικούς πόρους του Δήμου, εξ αιτίας και της γενικότερης οικονομικής αδυναμίας των δημοτών μας, δυσκόλεψαν και δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο το έργο μας. Η προεκλογική μας δέσμευσή και η πρότασή μας ήταν ότι θα αγωνιστούμε να δημιουργήσουμε ένα δήμο βιώσιμο, ανθρώπινο και φιλικό προς όλους τους πολίτες. Έχουμε θέσει πολλούς ρεαλιστικούς στόχους, τους οποίους προσπαθούμε να υλοποιήσουμε. Σε όλη αυτήν την προσπάθειά μας των τελευταίων 30 μηνών υπήρξαν σημαντικά εμπόδια και δυσκολίες, τις οποίες κληθήκαμε να προσπεράσουμε. Ενώ ο αυτοδιοικητικός χάρτης της χώρας άλλαξε με την εφαρμογή του Καλλικράτη, δυστυχώς ο νέος θεσμός δε στηρίχθηκε όσο έπρεπε από το κράτος, ούτε θεσμικά αλλά κυρίως οικονομικά. Μια τεράστια γραφειοκρατική θηλιά, ένα τέρας γραφειοκρατίας κυριολεκτικά έχει απλωθεί πάνω μας και μας πνίγει καθημερινά. Σε συνδυασμό δε με την οικονομική αφαίμαξη που επιχειρείται την τελευταία διετία, - είτε από τους θεσμοθετημένους πόρους προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση που καθημερινά οι κυβερνήσεις, στα πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής, μας αφαιρούν,

2 - είτε πολλές από τις αρμοδιότητες που έρχονται προς τους δήμους χωρίς τους απαραίτητους πόρους για την εφαρμογή τους, αλλά και χωρίς μεταφερόμενο προσωπικό, - είτε ακόμα από την αδυναμία σε πολλές περιπτώσεις να εισπράξουμε τα διάφορα τέλη, μια και οι πολίτες πλέον αδυνατούν να ανταποκριθούν λόγω των πολλών και οριζόντιων συνήθως χαρατσιών και φόρων που τους έχουν επιβληθεί, εμείς τουλάχιστον από το χώρο της Τ.Α. βιώνουμε καθημερινά την αγωνία αλλά και το αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει η κοινωνία. Ανεργία, κοινωνικοί αποκλεισμοί, περικοπές μισθών και συντάξεων, κατάργηση του κοινωνικού κράτους, αβεβαιότητα για το αύριο, είναι μερικά μόνο από τα κοινωνικά φαινόμενα, αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόζονται, που καθημερινά βιώνουμε και που ο κόσμος σε εμάς προσπαθεί να βρει αποκούμπι. Παρ όλες όμως αυτές τις δυσκολίες, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πετύχαμε κάποιους από τους βασικούς μας στόχους: 1. Να οργανώσουμε τις υπηρεσίες των πέντε πρώην δήμων και κοινοτήτων σε μια ενιαία υπηρεσία, να καταρτίσουμε και να εφαρμόσουμε το νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας. 2. Να αντεπεξέλθουμε στις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που συναντάμε καθημερινά και αφορούν κυρίως στις μεγάλες περικοπές του κράτους προς εμάς, 3. Να κρατηθεί οικονομικά ο νέος δήμος μέσα σε αυτό το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, 4. Να σταθούμε όσο το δυνατόν κοντά στους συνανθρώπους μας και ειδικά στις ομάδες εκείνες που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, 5. Να κρατήσουμε ως δήμος ένα ανθρώπινο πρόσωπο, καθώς η αυτοδιοίκηση είναι ο πιο κοντινός προς τους πολίτες θεσμός και 6. Να δρομολογήσουμε, παρόλη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, σημαντικότητα έργα υποδομής που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του νέου δήμου. Σήμερα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή οικονομική και πολιτική κρίση. Οι συνέπειές της, βρίσκονται στο σπίτι κάθε εργαζόμενου, κάθε πολίτη. Η έκταση και το βάθος θίγουν τον ίδιο τον πυρήνα του πολιτικού συστήματος, κάθε πλευρά οργάνωσης του κράτους και της οικονομίας, ακόμη και των αξιών της κοινωνίας μας. Σ αυτές τις συνθήκες η Τοπική Αυτοδιοίκηση, καλείται και μπορεί να γίνει ο φορέας και ο πρωταγωνιστής της ανασυγκρότησης του τόπου. Η πρωτοφανής οικονομική συγκυρία, μας αναγκάζει να επαναπροσδιορίσουμε δράσεις και στόχους.

3 Εγώ και οι συνεργάτες μου, οπλιστήκαμε με μεγαλύτερη δύναμη και πείσμα, γιατί δεν είχαμε δικαίωμα να εγκαταλείψουμε ή να δηλώσουμε αδυναμία λόγω της συγκυρίας. Έπρεπε να παλέψουμε. Η κρίση μπορεί να μας εμπόδισε σε αρκετά πράγματα, μας έκανε όμως πιο δραστήριους, πιο υπευθύνους, πιο ενεργητικούς, πιο διεκδικητικούς, πιο αποτελεσματικούς. Όπως κάνει σήμερα, κάθε οικογένεια για να αντεπεξέλθει. Στο προεκλογικό μας πρόγραμμα δεν υπήρχε πρόβλεψη για κοινωνικό παντοπωλείο, για την αντιμετώπιση των αναγκών τροφής και ένδυσης των απόρων και των νέων απόρων και των νεόπτωχων που δημιουργούνται καθημερινά, δεν υπήρχε πρόβλεψη για κοινωνικό φροντιστήριο, για κοινωνικό φαρμακείο και άλλες παρόμοιες δράσεις που υλοποιήσαμε, γιατί δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα φτάναμε σε τέτοιο σημείο. Όμως προσαρμοστήκαμε, αλλάξαμε τις προτεραιότητές μας, ανταποκριθήκαμε και προσφέραμε και προσφέρουμε σημαντικό κοινωνικό έργο. Είναι η εποχή να σταθούμε δίπλα στον πολίτη, δίπλα στο δοκιμαζόμενο δημότη μας, ο οποίος έχει την ανάγκη στήριξης της Δημοτικής Αρχής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι συνιστώσες που κινηθήκαμε και αποτέλεσαν τη βάση του σχεδίου δράσης μας μέχρι σήμερα ήταν: - Η Διαφάνεια και η ποιότητα των υπηρεσιών του Δήμου έναντι των πολιτών. - Η συμμετοχή, η συνεργασία και η κοινή στόχευση των προβλημάτων του Δήμου. - Η βελτίωση των οικονομικών δεικτών, ο εξορθολογισμός των δαπανών και η προσαρμογή του στο γενικό οικονομικό περιβάλλον. - Η προστασία και η αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος. - Η δημιουργία υποδομών και η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη. Όλα αυτά, όπως είπα, με ρεαλισμό και προτεραιότητες, με μεγάλη προσπάθεια, με διεκδίκηση προς κάθε κατεύθυνση και την καινοτομία ως βασική συνιστώσα, όπου δεν υπάρχουν οικονομικές παράμετροι.

4 2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Στην οικονομική διαχείριση του Δήμου έχει καταβληθεί σημαντικότατη προσπάθεια για την εξυγίανση, με αρκετή επιτυχία. Κληθήκαμε να δημιουργήσουμε στην ουσία ένα νέο δήμο ενοποιώντας 6 καποδιστριακούς δήμους οι οποίοι είχαν συνολικά βεβαιωμένα χρέη ευρώ. Πρώτο μέλημά μας ήταν η οργάνωση και στελέχωση των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου με υπαλλήλους από όλους τους πρώην δήμους με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία τους. Η Οικονομική Υπηρεσία προχώρησε σε μια σοβαρότατη προσπάθεια απογραφής της περιουσίας και των υποχρεώσεων του ενιαίου δήμου ώστε να καταστούν απολύτως σαφή τα οικονομικά δεδομένα. Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα οικονομική κατάσταση και την ανάγκη τόνωσης της τοπικής οικονομίας θέσαμε σαν προτεραιότητα την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Για το σκοπό αυτό μας εγκρίθηκε δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, πράγμα που δεν προχώρησε γιατί εν τω μεταξύ το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την επιχορήγηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, το περίφημο δάνειο των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι προκειμένου να προχωρήσει το Υπουργείο Εσωτερικών στην έγκριση αυτού του δανείου, καταθέσαμε σχετικό φάκελο όπου διαπιστώθηκε η θετική πορεία των οικονομικών μας και η σοβαρότατη προσπάθεια για την εξυγίανσή τους. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αιγιάλειας είναι σήμερα από τους λίγους δήμους της χώρας που δεν ευρίσκονται στο καθεστώς υπερχρεωμένων δήμων. Στη διάρκεια της θητείας μας και μέχρι σήμερα, από τα χρέη που παραλάβαμε,έχουν εξοφληθεί καθώς και περίπου ευρώ από χρέη παρελθόντων ετών, που προέκυψαν ύστερα από δικαστικές αποφάσεις (διαταγές πληρωμής και κατασχέσεις). Θα πρέπει δε να υπογραμμισθεί ότι για τη συντριπτική πλειοψηφία των δικαστικών αποφάσεων δεν υπήρχαν καταχωρημένες σαν υποχρεώσεις στα βιβλία των πρώην δήμων. Στη διάρκεια των δύο αυτών ετών δεν δημιουργήθηκαν νέα ελλείμματα όταν για παράδειγμα μόνο το 2010 οι 6 πρώην Δήμοι δημιούργησαν έλλειμμα ευρώ. Η πορεία εξυγίανσης έφερε σημαντική μείωση δαπανών κυρίως στα λειτουργικά έξοδα με αποτέλεσμα το 2012 να παρουσιάσουμε πλεόνασμα της τάξης του ευρώ. Παράλληλα προχωρήσαμε στον εξορθολογισμό των δημοτικών τελών χωρίς συνολικά να γίνουν ουσιαστικές αυξήσεις, αντίθετα δε σε αρκετές περιπτώσει γίνανε μειώσεις. Και όλα αυτά σε μια περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης όπου οι δημότες αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο, ενώ οι μειώσεις των κρατικών επιχορηγήσεων (ΚΑΠ, ΣΑΤΑ κλπ) είναι συνεχείς σε σημείο που να έχουν φέρει άλλους δήμους στα πρόθυρα του κλεισίματος. Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι μετά από αίτησή μας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων κατορθώσαμε την επιμήκυνση στη διάρκεια αποπληρωμής των χορηγηθέντων δανείων κατά 8 χρόνια και με περίοδο χάριτος 3 ετών κατά την οποία θα καταβάλλονται μόνο τόκοι.

5 Βέβαια, ο συνδυασμός της μείωσης των κρατικών επιχορηγήσεων με την προτεραιότητα που δόθηκε στην οικονομική εξυγίανση του Δήμου, της αδυναμίας των δημοτών να ανταποκριθούν πλήρως στις υποχρεώσεις τους και η γενικότερη κακή οικονομική κατάσταση φέρνουν μεγάλες δυσκολίες στον προγραμματισμό μικρομεσαίων έργων χωρίς ουσιαστική επιχορήγηση. Παράλληλα, πετύχαμε τη δυνατότητα ενιαίας οικονομικής διαχείρισης από όλες τις Δημοτικές Ενότητες, εξυπηρετώντας τον Πολίτη κοντά στο τόπο διαμονής του. Επίσης, τηρείται απαρέγκλιτα, η τακτική Ανάρτηση Οικονομικών Στοιχείων στο Κόμβο Διαλειτουργικότητας αποφεύγοντας τον κίνδυνο ο Δήμος να μπει σε καθεστώς επιτήρησης και δημοσιονομικής εξυγίανσης. Κατορθώσαμε, Να βρισκόμαστε εντός των μηνιαίων και τριμηνιαίων προσδοκώμενων στόχων Εσόδων Εξόδων (που θέτονται προς τον Κόμβο Διαλειτουργικότητας), ενισχύοντας τη διαχειριστική εικόνα του Δήμου και αποφεύγοντας την υπαγωγή μας σε επιτήρηση και δημοσιονομική εξυγίανση. Να τηρείται απαρέγκλιτα η τακτική Ανάρτηση Μισθολογικών Εξόδων προς την Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Να υπάρχει τακτική επικοινωνία για τον προληπτικό έλεγχο νομιμότητας δαπανών με τον Επίτροπο και το Ελεγκτικό Συνέδριο, ώστε να αποφεύγεται το παραμικρό διαχειριστικό λάθος και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πληρωμής υποχρεώσεων προς τους προμηθευτές του Δήμου. Να προετοιμαστεί η διαδικασία ώστε επίσης να τηρηθεί η τακτική Ανάρτηση Προμηθειών στον Ενιαίο Κόμβο του ΥΠΕΣ, και να συμμετέχουμε στο πρωτοποριακό σύστημα εξομάλυνσης τιμών και ενιαίας παρακολούθησης δαπανών του ΥΠΕΣ. Ακολουθώντας το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου στοχεύσαμε και πετύχαμε ένα βέλτιστο σενάριο κατανομής πόρων μεταξύ τουριστικώναγροτικών και πεδινών-ορεινών οικισμών μένοντας σταθερά προσηλωμένοι στα κριτήρια Αποκέντρωσης, Κοινωνικής Μέριμνας, Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Αειφόρου Ανάπτυξης και Σύγχρονης Διοίκησης που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή. Ακολουθώντας το σύγχρονο Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας και αξιοποιώντας το υφιστάμενο Στελεχιακό Δυναμικό (όλων των Υπηρεσιών) του Δήμου, ανταπεξήλθαμε επιτυχώς σε κάθε πρόκληση της Καλλικρατικής Συνένωσης. Παράλληλα, εξυπηρετήσαμε επιτυχώς και όλες τις ανάγκες των

6 μεταφερόμενων νέων δημοτικών αρμοδιοτήτων: Πρόνοιας, Κοινωνικής Μέριμνας, Παιδείας, κ.ο.κ. (από την Νομαρχία και την Περιφέρεια) με τους χρηματοδοτικούς πόρους εκ των ενόντων που τέθηκαν στη διάθεσή μας, όλα, χωρίς κανένα νέο δανεισμό! Αναφορικά με τα έσοδα του Δήμου, επικαιροποιήσαμε τη Δημοτική Οικονομική Διαχείριση Τελών και Εσόδων, εφαρμόζοντας: ενιαία και δίκαιη πολιτική δημοτικών Τελών, ίση και αμερόληπτη μεταχείριση πολιτών/επιχειρήσεων, εξάντληση κάθε μέσου διασφάλισης της είσπραξης εσόδων, εισαγωγή νέων πηγών εσόδων, διαρκή εύρεση νέων πόρων από Ευρωπαϊκά Προγράμματα και άλλες Κρατικές Ενισχύσεις, σταθερή πολιτική εσόδων ως απόρροια κεντρικού σχεδιασμού και πολιτικής εξορθολογισμού και ανάπτυξης. Στο διάστημα μεταξύ 2011 και 2012 ολοκληρώθηκε η μεταφορά και ενοποίηση δεδομένων, καρτελών και καταλόγων από όλους τους πρώην Δήμους σε ενιαίο σύστημα, διασταυρώθηκαν, ελέγχθηκαν και συμπληρώθηκαν με στοιχεία όπου δεν υπήρχαν πριν (βλ. καταμετρήσεις εκτάσεων, υδρομετρητών κλπ),αποτυπωθήκαν και αποτιμήθηκαν τόσο τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε οικισμού, όσο και τα ειδικότερα δημογραφικά χαρακτηριστικά του ενιαίου Δήμου-ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, Δημιουργήθηκε και εφαρμόζεται μια ενιαία πολιτική Εσόδων (χρεώσεων) για τα Τέλη, εξειδικευμένη ανά κατηγορία, γεωγραφική ζώνη, οικισμό κλπ, Συμπληρώθηκαν τα έσοδα από νέες πηγές (εκτός φορολόγησης) όπως τα δικαιώματα από το Casino Rio καθώς και το νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο ενισχύσεων που προέβλεπε η Καλλικρατική Συνένωση. Για το 2013 και 2014 συνεχίζουμε την Ποιοτική Αξιολόγηση με Προσήλωση στη βασική στρατηγική πολιτική της Δημοτικής Αρχής «κανένα νέο δάνειο» για την ενίσχυση του προϋπολογισμού έργων, ασκείται κάθε νόμιμο μέτρο και διαδικασία για την βεβαίωση και είσπραξη των οφειλών, δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης ή αναθεώρησης ή και διαγραφής χρεώσεων σε περιπτώσεις λανθασμένων χρεώσεων, ενισχύουμε τα Έσοδα από Κρατικές επιχορηγήσεις και Εισπράξεις Δημοτικών Φόρων και Οφειλών, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα Ευρωπαϊκής Χρηματοδότησης για την εκτέλεση Έργων και Προμηθειών, Ενισχύουμε τα Έσοδα με μια σειρά στρατηγικών επιλογών όπως : α) της ολοκλήρωσης της χάραξης Αιγιαλού, β) της διεκδίκησης περιουσίας από τη Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου είτε προς αξιοποίηση η/και προς εκμετάλλευση, γ) την πραγματική αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας, δ) της προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων τύπου Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Στον τομέα των εξόδων του Δήμου, βασική μας στρατηγική επιλογή ήταν, είναι και παραμένει η εξυγίανση των Δημοτικών Δαπανών (Εξόδων.) Έτσι κατά το 2011 και 2012 :

7 Αποτιμήσαμε τις κατηγορίες εξόδων και τη διαχρονική δυναμική τους, ως προς την οικονομική επιβάρυνση του κόστους λειτουργίας του Δήμου. Θέσαμε και πετύχαμε το στόχο μέγιστης αξιοποίησης των δυνατοτήτων του στελεχιακού δυναμικού του Δήμου-προς την εκπλήρωση των νέων Καλλικρατικών Αρμοδιοτήτων- ως μέτρο συγκράτησης των εξόδων παροχής υπηρεσιών από τρίτους. Υποστηρίξαμε την αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών προς τους Δημότες μέσω της έγκαιρης πραγματοποίησης δαπανών. Μειώσαμε το κόστος λειτουργίας με την έγκαιρη ενοποίηση Νομικών Προσώπων και Κοινωφελών Εταιριών των πρώην δήμων-σε μόλις δύο! Υποστηρίξαμε οικονομικά και τεχνικά τον Κοινωνικό ρόλο/αρμοδιότητες των 2 νέων Φορέων του Δήμου (ΔΗΚΕΠΑ και Νομικό Πρόσωπο Παιδείας και Πολιτισμού) ώστε να επιτευχθεί εν μέσω κρίσης ένα αρκετά φιλόδοξο έργο Κοινωνικής Πρόνοιας, Παιδείας και Πολιτισμού. Ομαδοποιήσαμε δαπάνες και έργα και θέσαμε στόχο την διασφάλιση της νομιμότητας και τη μείωση δαπανών. Μειώθηκε το κόστος της Δημοτικής Λειτουργίας, με την αναγκαστική προσαρμογή απολαβών υπαλλήλων και αιρετών-ενώ παράλληλα με την πλήρη αξιοποίησή τους διασφαλίσαμε την λειτουργία του Δήμου χωρίς απολύσεις. Το 2013 και 2014 Συνεχίζουμε τον ποιοτικό εξορθολογισμό δαπανών: με την συνεχιζόμενη αποτίμηση αναγκών δημοτών και οικισμών, με την αναδιαπραγμάτευση με τους προμηθευτές του Δήμου, με την διεξαγωγή μειοδοτικών διαγωνισμών προμηθειών, με την έγκαιρη πληρωμή οφειλών, ως μοχλό πίεσης και επίτευξης καλύτερων τιμών, με την εύρεση και χρηματοδότηση έργων κυρίως 100% χρηματοδότησης εκτός Δημοτικών Πόρων, με την έγκαιρη ολοκλήρωση μια σειράς στρατηγικών έργων που θα μειώσουν το κόστος διαβίωσης των δημοτών (ΧΥΤΑ, ενιαίο αποχετευτικό, κλπ) με την μείωση και εξυγίανση δαπανών Τηλεπικοινωνιών, Ρεύματος και Ύδρευσης, μέσω αναδιαπραγμάτευσης, διαγραφής και λειτουργίας αποκλειστικά και μόνο των αντίστοιχων Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας που απαιτούνται εντός πλαισίου λογικής έναντι της αλόγιστης σπατάλης- και με οικονομοτεχνική προσέγγιση επίτευξης οφέλους ιδιωτικών εταιριών (έναντι της χρονοβόρας, γραφειοκρατικής και αδιάφορης προσέγγισης δημοσίων οργανισμών), με την αδιάλειπτη και αυξημένη οικονομική υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων και επιχειρήσεων, ως απόρροια νέων πόρων και της μείωσης του κόστους λειτουργίας του Δήμου.

8 Παράλληλα, κατά το συγκεντρώθηκε η Δημοτική Περιουσία των πρώην Δήμων και οργανώθηκε με τεχνικά μέσα, αρμοδιότητες και στελέχη (2 ο εξάμηνο του 2012) το αντίστοιχο τμήμα της Δ/νσης Οικονομικών για τη διασφάλιση και αξιοποίησή της. Το 2013 και 2014, αναμένεται να ολοκληρωθεί ο χωρίς προηγούμενο (στην περιοχή μας) ηράκλειος άθλος: προετοιμασίας και αποτίμησης του Δημοτικού Χαρτοφυλακίου Περιουσίας, με σαφή οικονομικά, τεχνικά και ιδιοκτησιακά χαρακτηριστικά για κάθε ακίνητο, ώστε να είναι εφικτή η αξιοποίησή του. Τέλος, με την οργάνωση, στελέχωση, εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη της λειτουργίας για πρώτη φορά (στα όρια των συνενωμένων δήμων) εξειδικευμένου τμήματος Αποθήκης και Προμηθειών (της Δ/νσης οικονομικών) το 2 ο εξάμηνο του ο θεσμός προμηθειών του Δήμου Αιγιαλείας απέκτησε μια σύγχρονη οικονομικά μέθοδο και τρόπο διασφάλισης του ήθους, διαφάνειας και της μείωσης του κόστους λειτουργίας του Δήμου. Παράλληλα (το ) αποτιμήθηκαν ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά κάθε μιας δαπάνης και ομαδοποιηθήκαν όπου ήταν εφικτό για την μείωση κόστους. Ως αποτέλεσμα, τα κριτήρια απόκτησης υλικών και υπηρεσιών, πλέον βασίζονται κατά κύριο λόγο σε μειοδοτικές προσφορές/διαγωνισμούς, Για κάθε είδος και δαπάνη, πλέον υπάρχει σαφής διαδικασία απόκτησης και διασφάλισης της νομιμότητάς της κατόπιν είτε συμβατικών ή προληπτικών επικοινωνιών με τον Επίτροπο. Οι Αποθήκες και τα υλικά του Δήμου, συγκεντρώθηκαν και πλέον υποστηρίζουν την αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών προς του δημότες, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε προγραμματισμός και μέριμνα για την έγκαιρη παράδοση τους τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε απομακρυσμένο επίπεδο (οικισμών) για την διευκόλυνση του έργου των δημοτικών υπηρεσιών. Εντός του 2013 και 2014, αναμένεται να ολοκληρωθεί η σύγχρονη οργάνωση των δημοτικών αποθηκών, βασισμένοι σε διεθνείς πρακτικές διαχείρισης και αποτίμησης (logistics.) Επίσης εντός 2013 και 2014, αναμένεται να ολοκληρωθεί το καθεστώς λειτουργίας προμηθειών και αποθηκών, καθώς και η διαδικασία παρακολούθησης ορίων αποθήκευσης, ωρίμανσης αποθηκευμένων υλών, αιτήσεων και δέσμευσης υλικών καθώς και ο χρονοπρογραμματισμός νέων προμηθειών. Φιλόδοξος στόχος μένει, έχοντας εξασφαλίσει πλέον την σχετική αδειοδότηση, και η λειτουργία δημοτικού πρατηρίου καυσίμων και λιπαντικών με στόχο την καλύτερη οργάνωση και τη περαιτέρω μείωση των εν λόγω δαπανών.

9 3. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ Η οργάνωση των υπηρεσιών του νέου Δήμου ειδικά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του νέου Καλλικρατικού Δήμου Αιγιαλείας ήταν ένα δύσκολο και πολύπλοκο έργο που έπρεπε να γίνει με απόλυτο σεβασμό στην συνεχώς προσαρμοζόμενη στις νέες συνθήκες νομοθεσία και ταυτόχρονα να δίνει τις δυνατότητες εκσυγχρονισμού του Δήμου για το μέλλον. Σε σύντομο χρονικά διάστημα : Αξιολογήθηκε το υφιστάμενο προσωπικό από τους πρώην 6 δήμους Στελεχώθηκε προσωρινά η λειτουργία του νέου δήμου, ώστε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του έργου της, ενόψει δημιουργίας του Νέου Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας (ΟΕΥ.) Κυριότερο οργανωτικό έργο και μέλημα του 2011 ήταν η αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες Δημιουργήθηκε ο νέος σύγχρονος ΟΕΥ που διέπει πλέον όλες τη λειτουργία του Δήμου και στη συνέχεια επανδρώθηκε, αξιοποιώντας το κατάλληλο προσωπικό στις καταλληλότερες θέσεις (Α εξάμηνο του 2012). Παράλληλα, υπήρξε πλήρη προσαρμογή στο χρονοδιάγραμμα ενεργειών που προέβλεπε η Καλλικρατική Συνένωση Η αριθμητική αύξηση των υπαλλήλων των Υπηρεσιών του Δήμου Αιγιαλείας δημιούργησε νέες στεγαστικές ανάγκες. Αξιοποιήθηκε κατάλληλα ο όροφος του κτιρίου του Γατείου Κληροδοτήματος για να στεγαστούν άνετα το Ληξιαρχείο το Δημοτολόγιο, το Πρωτόκολλο και η Διεύθυνση Οργάνωσης, Προγραμματισμού, Πληροφορικής κ Ανάπτυξης. Άνοιξε το κτίριο Κανελλόπουλου (που είναι πλέον Δημοτικό ακίνητο), για να στεγάσει τον νέο Γενικό Γραμματέα του Δήμου, την Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, καθώς και τις επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Με ελάχιστους πόρους αναδιαρθρώθηκε το κεντρικό κτίριο της Ανδρέου Λόντου, ώστε να λειτουργήσει ως Δημαρχείο και να στεγάσει τις Υπηρεσίες που υπάγονται στο Δήμαρχο, την Οικονομική Διεύθυνση, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και το Τμήμα Υποστήριξης Δημοτικού Συμβουλίου. Αξιοποιήθηκαν ακίνητα στέγασης ΚΕΠ και πρώην Δημαρχείων στις κατά τόπους Δημοτικές Ενότητες ώστε να λειτουργούν ως απομακρυσμένα διοικητικά κέντρα και ως σημεία εξυπηρέτησης πολιτών. Καταγράφηκαν οι ανάγκες των Τοπικών και Δημοτικών Ενοτήτων, των Επιτροπών, καθώς και όλων των νέων μεταφερόμενων αρμοδιοτήτων Παιδείας, Αθλητισμού, Πρόνοιας, κλπ στο ευρύτερο Δήμο.

10 Συγχωνευτήκαν τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου (όλων των πρώην δήμων) σε μόλις 2, και τοποθετήθηκε εγκαίρως η νέα διοίκησή τους ώστε να συνεχίσουν το έργο τους. Παράλληλα εντός του 2013 αξιοποιούνται και διαρρυθμίζονται κατάλληλα με σύγχρονο τρόπο αλλά και με ελάχιστα χρήματα οι χώροι του πρώην νοσοκομείου, του πρώην ΙΚΑ και του Μπερούκειου, για να στεγάσουν επιπλέον υπηρεσίες. Στο τομέα της Πληροφορικής, κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής,, ήταν από την η αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες, εν μέσω της μεταβατικής περιόδου συνένωσης των πρώην 6 Δήμων. Οι δήμοι που συνενώθηκαν και δημιούργησαν τον νέο Δήμο Αιγιαλείας λειτουργούσαν με διαφορετικά πληροφοριακά συστήματα, προγράμματα, διαδικασίες, δεδομένα, τηλεπικοινωνίες και δίκτυα. Έπρεπε επομένως από την τουλάχιστον οι Οικονομικές Υπηρεσίες (Λογιστήριο και Ταμείο), τα Δημοτολόγια και τα Ληξιαρχεία να ενοποιηθούν χωρίς να διακοπεί ούτε μία μέρα η λειτουργία του νέου ενιαίου Δήμου. Επίσης, ακολουθώντας τις οδηγίες του ΥΠΕΣ, ο Δήμος Αιγιαλείας από το 2011 μέχρι σήμερα παρέχει ανελλιπώς στοιχεία και δεδομένα στου σχετικούς ηλεκτρονικούς κόμβους: ιστοσελίδα Δήμου, Διαύγεια, Ενιαία Αρχή Πληρωμών, Κόμβο Διαλειτουργικότητας και από το 2013 στην Ενιαία Αρχή Προμηθειών. Αυτό επιτεύχθηκε εγκαίρως, με την αξιοποίηση του 100% επιχορηγούμενου προγράμματος «Λειτουργική Ενοποίηση Συστημάτων» το οποίο ολοκληρώθηκε το στα μέσα του Υπήρξε αναδιάταξη και συντήρηση του σχετικού εξοπλισμού, ενοποίηση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων (με την σύμπραξη του Σύζευξις), καθώς και καθολική μετάπτωση δεδομένων σε ένα ενιαίο σύστημα. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε και το σύνολο του προσωπικού που του ανατέθηκαν οι σχετικές αρμοδιότητες (Πρωτόκολλο, Μητρώα, Οικονομικά, Ληξιαρχείο, Διοικητικά και Οικονομικά καθήκοντα στις Δημοτικές Ενότητες, κ.ο.κ.) Ως αποτέλεσμα, σήμερα ο ενιαίος Δήμος Αιγιαλείας διαθέτει ένα ενιαίο και σύγχρονο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (Ο.Π.Σ.) στα πρότυπα μεγάλων δήμων. Συνεχιζόμενο μέλημα διαχείρισης και διοίκησης των εγκατεστημένων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.), για το , είναι πλέον η «ποιοτική» διευθέτηση εκκρεμοτήτων προηγούμενων ετών και λανθασμένων εγγραφών: Μητρώων, ΤΑΠ, Ύδρευσης, λοιπών Τελών, κ.ο.κ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι μεταφερόμενες εγγραφές Μητρώου αριθμούσαν περίπου 1εκ. εγγραφές, με κάποιου είδους προβλήματα οι 800 χιλιάδες εξ αυτών, που πλέον (α εξάμηνο του 2013) έχουν περιοριστεί στις και βρίσκονται στο τελικό στάδιο, για την έγκαιρη και ασφαλή διασύνδεσή τους με ενιαίο Εθνικό Δημοτολόγιο. Από το 2013 έως και το 2014, αναμένεται επίσης να ολοκληρωθεί και το 100% χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «e-kallikratis», όπου θα επιτρέψει και την ανάρτηση δεδομένων στα πλαίσια της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της

11 ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη, της τουριστικής προβολής του Δήμου, παράλληλα με την ολοκληρωμένη διαχείριση των χώρων στάθμευσης της Δ.Ε. Αιγίου. Στον Προγραμματισμό, Διαμορφώθηκε το Επιχειρησιακό Σχέδιο, όπου αποτυπώθηκε η στρατηγική της Δημοτικής Αρχής, οι ανάγκες συνέχειας ή ωρίμανσης έργων σε όλο το εύρος του Δήμου, αποτιμήθηκαν τα έργα σε εξέλιξη, ιεραρχήθηκαν οι προτεραιότητες και ως αποτέλεσμα δημιουργήθηκε και τέθηκε σε εφαρμογή το νέο και σύγχρονο Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου για την περίοδο Η σύνταξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος βάση Καλλικράτη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκριση των επόμενων προϋπολογισμών. Ακόμη, παρόλο ότι οι έξη Δήμοι και ειδικά ο Δήμος Αιγίου, είχαν έλλειμμα σε μελέτες, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την διεκδίκηση της ένταξης των έργων σε διάφορα προγράμματα, από την πρώτη ημέρα γίνεται τεράστια προσπάθεια για την κάλυψη αυτού του κενού. Επίσης βασική προϋπόθεση και μέλημα της Δημοτικής Αρχής ήταν και παραμένει η διατήρηση της Διαχειριστικής Επάρκειας του Δήμου, ούτως ώστε να μπορεί (βάση οδηγιών Ε.Ε.) να διαχειρίζεται συν-χρηματοδοτούμενα προγράμματα. 4. ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ Από την πρώτη μέρα της θητείας μας, αλλά και πριν ακόμα την ανάληψη των καθηκόντων μας, ασχοληθήκαμε με τον πιο έντονο τρόπο για την προώθηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων της περιοχής μας. α. Τα έργα στο Λιμάνι του Αιγίου τα αρχίσαμε και τα τελειώσαμε με επιτυχία, ενώ αναμένουμε τη μελέτη σύνδεσής του με την Ολυμπία οδό. β. Τα έργα επέκτασης και αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού συνεχίζονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. γ. Με πολύ κόπο και αγώνα κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η έναρξη των εργασιών για τη κατασκευή του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού των παραλιακών οικισμών από Αιγείρα μέχρι Ερινεό. δ. Ανατέθηκε η μελέτη για τα εσωτερικά αποχετευτικά δίκτυα, όπου στην αρχική μελέτη προστέθηκαν και μη παραλιακοί οικισμοί πχ. Ακράτα, Συλίβαινα. Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί σε πολύ σύντομο διάστημα λόγω της προεργασίας που έχει γίνει και πολύ πιο σύντομα από ότι θα περίμενε κανείς θα ξεκινήσει και το έργο αυτό. ε. Μετά από 18 χρόνια συζητήσεων, αμφισβητήσεων κλπ προχωρά η κατασκευή ΧΥΤΑ στην Παπανικολού επιδιώκοντας μεσοπρόθεσμη λύση του προβλήματος των στερών αποβλήτων του Δήμου μας, που αποτελεί σήμερα δυσβάσταχτη οικονομική πληγή. Παράλληλα συμμετέχουμε ως ΦΟΔΣΑ μαζί με το Δήμο Καλαβρύτων στη δημιουργία του εργοστασίου στο Φλόκα Αχαΐας ώστε να λυθεί δια παντός το πρόβλημα των στερεών αποβλήτων. Έργο που

12 αναμένεται να υλοποιηθεί εντός τριετίας από σήμερα, και τότε πια δεν θα υπάρχει ανάγκη ύπαρξης ούτε του ΧΥΤΑ Αιγείρας ούτε του ΧΥΤΑ Παπανικολού. Για αυτό το λόγο - και όταν διαφάνηκε σοβαρή προοπτική υλοποίησης του εργοστασίου απορριμμάτων - σταματήσαμε και την προσπάθεια για τη δημιουργία μικρότερου εργοστασίου στα όρια του Δήμου μας, ώστε συμμετέχοντες στο Νομαρχιακό Σχεδιασμό να έχουμε πλέον και οικολογικά πιο ενδεδειγμένη λύση αλλά και σημαντική μείωση των δαπανών για την καθαριότητα. στ. Προχωρά η μελέτη για το έργο του Σελινούντα. ζ. Συνεχίσαμε και τελειώνουμε τα έργα εδώ στο χώρο του Παλιού Νοσοκομείου για την ανάπλαση του αύλειου χώρου και τη δημιουργία υπαίθριου θεάτρου θέσεων που ευελπιστούμε να αρχίσει να λειτουργεί από φέτος το καλοκαίρι. Στο ΕΣΠΑ έχουν ενταχθεί έργα συνολικού προϋπολογισμού ευρώ και είμαστε ο τρίτος δήμος σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά την Πάτρα και το Αγρίνιο σε αξία ένταξης έργων. Εκτός από τα προαναφερθέντα έργα έχουν ενταχθεί και έχει η πρόκειται πολύ σύντομα να ξεκινήσει η υλοποίηση της ολοκληρωμένης παρέμβασης αστικής ανάπτυξης του Αιγίου η ανάπτυξη δηλαδή της παραλιακής ζώνης της πόλης του Αιγίου, η βελτίωση και επισκευή δικτύου ύδρευσης Ελαιώνα, Ροδιάς, Νικολαίικων, Κάτω Ριζομύλου και Δερβενακίου, η ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών (E-Καλλικράτης) στο Δήμο για την εξυπηρέτηση των πολιτών και η ψηφιακή διαχείριση των χώρων στάθμευσης. Και ακόμη, η ανάπτυξη του δικτύου στάσεων λεωφορείων με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και η δημιουργία πολλών θέσεων απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα. Τέλος, εντός των ημερών ολοκληρώνονται και θα παραδοθούν προς δημοπράτηση η μελέτη ανάπλασης της οδού Ερμού από Κολοκοτρώνη μέχρι την Πλατεία Αχαϊκής Συμπολιτείας και της οδού Μητροπόλεως από τη συμβολή με την Ανδρέα Λόντου μέχρι και την οδό Παναγιωτοπούλου. Παράλληλα με την επιδίωξη απόκτησης από τον ΟΤΕ του οικοπέδου στη συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Μεσσηνέζη και τη δημιουργία εκεί πλατείας και πεζόδρομου θα ολοκληρωθεί η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Αιγίου. Έργα που έχουν ενταχθεί ή αναμένεται έγκριση από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ : Το έργο των κοινόχρηστων ποδηλάτων για τους δημότες, έργο που ήδη ξεκίνησε τη λειτουργία του. Επίσης έχουν υποβληθεί οι φάκελοι και αναμένεται η έγκριση για την ολοκλήρωση των ΣΧΟΑΠ των Δημοτικών Ενοτήτων Αιγείρας και Ακράτας, για την αγορά διατηρητέου κτίσματος στην οδό Καποδιστρίου στο Αίγιο ιδιοκτησίας ΟΤΕ, για την αγορά απορριμματοφόρου και κάδων για την επέκταση της Ανακύκλωσης σε όλο το

13 Δήμο, για την προμήθεια και εγκατάσταση λαμπτήρων χαμηλής κατανάλωσης στον Δημοτικό Φωτισμό και για την προμήθεια οργάνων παιδικών χαρών Για το πρόγραμμα «ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ», έχουν γίνει οι μελέτες, έχουν κατατεθεί και αναμένεται η ένταξή των έργων : - Αποπεράτωση επισκευής παλαιού σχολείου Πτέρης και μετατροπή του σε Κέντρο Περιβαλλοντικής δραστηριότητας. - Ανάπλαση Πλατείας, Κεντρικού δρόμου και πεζοδρόμων Πλατάνου καθώς και επισκευή και διαμόρφωση παλαιού κοινοτικού καταστήματος. - Ανάπλαση πλατείας και επισκευή παλαιού σχολείου Περιθωρίου καθώς και διαμόρφωση δρόμων και μονοπατιών κοινότητας Σελιάνας. - Επισκευή διαρρύθμισης και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου παλαιού δημοτικού σχολείου κοινότητας Μοναστηρίου. - Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου για την εξυπηρέτηση γεωργικών εκμεταλλεύσεων στην Κοινότητα Πτέρης. - Κατασκευή λιμνοδεξαμενής στην Κοινότητα Αμπελοκήπων. Έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα LEADER : - Ανάπλαση δημοτικού μονοπατιού Otto Walter τοπικής κοινότητας Αιγείρας. - Επισκευή - διαρρύθμιση υφιστάμενου κτιρίου του πολιτιστικού συλλόγου «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» Ακράτας, στέγαση ιδρύματος Χατζηδάκη Γκάτσου και μετατροπή του σε χώρο πολλαπλών εκδηλώσεων. - Αποκατάσταση διατηρητέας αποθήκης του Ο.Σ.Ε. στην δημοτική κοινότητα Διακοπτού για την στέγαση «κέντρου πληροφόρησης» οδοντωτού σιδηροδρόμου και φαραγγιού Βουραϊκού. - Επισκευή παλαιού σχολειού και αποπεράτωση κτιρίου στο προαύλιο χώρο του της τοπικής κοινότητας Διγελιωτίκων και μετατροπή του σε κέντρο πολιτιστικής και μορφωτικής δραστηριότητας. - Εργασίες αναβάθμισης παλαιού σχολείου τοπικής κοινότητας Ζαχλωριτίκων και προμήθεια εξοπλισμού για την μετατροπή του σε δημοτική βιβλιοθήκη και κέντρο πολιτιστικής δραστηριότητας. - Διαμόρφωση - κατασκευή θέσης θέας επί της 29 ης επαρχιακής οδού, εντός της τοπικής κοινότητας Μυρόβρυσης. - Αποκατάσταση παλαιάς πέτρινης τοξωτής γέφυρας και αναβάθμιση παλαιού μονοπατιού που οδηγεί σε αυτήν στην τοπική κοινότητα Παρασκευής. - Βελτίωση επέκταση υποδομών χώρου αθλητικών δραστηριοτήτων του γηπέδου τένις της δημοτικής κοινότητας Ροδοδάφνης του δήμου Αιγιαλείας με την κατασκευή αποδυτηρίων, και χώρων υγιεινής. Ακόμη συμμετείχαμε σε διάφορες Δράσεις και Προγράμματα του ΕΣΠΑ ( ) για την Δημιουργία Θέσεων Εργασίας και την Εξασφάλιση Δεξιοτήτων

14 Σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες που υπάγονται στο Δήμαρχο 8μηνης, 7μηνης και δίμηνης απασχόλησης, εργάστηκαν 145 άτομα. Σε συνεργασία με την ΔΗΩ (Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας, ύψους με ωφελούμενα 50 άτομα. Σε συνεργασία με την ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ (Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην περιφέρεια ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, επίσης ύψους με ωφελούμενα 50 άτομα. Σε συνεργασία με την ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΟΣ (Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην περιφέρεια ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ περιφερειακή ενότητα Αχαΐας, ύψους με ωφελούμενα 30 άτομα. Σε συνεργασία με την ΓΣΕΕ με ωφελούμενα 150 άτομα. Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αιγίου (Voucher έως 29 ετών, για την εξασφάλιση δεξιοτήτων σε ανέργους έως 29 ετών)- ωφελούμενα: 250 άτομα το Σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρία Νομού Αχαΐας- ΑΧΑΙΑ Α.Ε. (Youth Eye), Εκπαιδευτικό campus στον τομέα τροφίμων: Λάδι, Κρασί, Λεμόνια) - ωφελούμενα:15 άτομα το 2013 Παράλληλα καθοριστική ήταν η συμβολή μας στην προώθηση και ολοκλήρωση διάφορων αναπτυξιακών έργων όπως : 1) Ανακατασκευή Ανάπλασης Ιστορικού Κέντρου Αιγίου. Μετά την ταλαιπωρία τεσσάρων χρόνων στην οδό Κλ. Οικονόμου και Μητροπόλεως ανακατασκευάστηκε το οδόστρωμα. Με άριστο συντονισμό των συνεργείων και με ελάχιστο κόστος επετεύχθη η αποκατάσταση του οδοστρώματος και η αισθητική αναβάθμιση του έργου χωρίς να ταλαιπωρήσει το κέντρο της πόλης και χωρίς καμία ενόχληση της αγοράς. Έτσι όχι μόνο σταθεροποιήθηκε το οδόστρωμα, όχι μόνο αναβαθμίστηκε αισθητικά το κέντρο της πόλης αλλά δόθηκε αξία και σε ένα χρήσιμο έργο που είχε απαξιωθεί στην κοινή γνώμη. 2) Σύνδεση κόμβου Σελινούντα με κόμβο Μεγανίτη της νέας Εθνικής οδού. Από το Οκτώβρη του 2012 ξεκίνησε ένας μαραθώνιος διαπραγματεύσεων με την Διεύθυνση Αυτοχρηματοδοτούμενων έργων του ΥΠΕΚΑ για την αναγκαιότητα αρχικά της σύνδεσης του Κόμβου Σελινούντα με το Νοσοκομείο Αιγίου με δρόμο παράλληλο με την Νέα Εθνική Οδό ακολούθως δε η συνέχιση του δρόμου αυτού μέχρι τον κόμβο του Μεγανίτη. Είναι προφανής η σπουδαιότητα της κατασκευής του δρόμου αυτού στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και η ανακατασκευή της παλαιάς γέφυρας του Σελινούντα, καθώς εκτός από την σύνδεση του νοσοκομείου θα εξυπηρετεί τις δυτικές συνοικίες της πόλης (Δεξαμενή, Καλλιθέα, Παγοποιείο κ.α.) ανακουφίζοντας κυκλοφοριακά το κέντρο του Αιγίου. Μετά από πολλές προσπάθειες δόθηκε η

15 εντολή να ενταχθεί στο σχεδιασμό της Ν.Ε.Ο. η μελέτη και να προχωρήσει η κατασκευή του παραπάνω έργου από την Ολυμπία Οδό. 3) Μελέτη Ι.Ν. Εισοδείων Δεκαέξι χρόνια μετά από τον καταστροφικό σεισμό της 15 ης Ιουνίου 1995 που έπληξε το Αίγιο, η επισκευή του ναού των Εισοδείων, έργο του μεγάλου Βαυαρού Αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ, παρέμενε μπλοκαρισμένος, δέσμιος μιας ελλιπούς όσο και πειραματικής μελέτης του καθηγητή του Ε.Μ.Π. Παν. Καρύδη. Η συμβολή της Δημοτικής Αρχής στην απεμπλοκή από τεχνικής πλευράς του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου από την μελέτη του κ. καθηγητή και στην συνέχεια η επιλογή του κατάλληλου Τεχνικού γραφείου, για την σύνταξη και έγκριση μιας μελέτης στατικά αποδεκτής και πραγματοποιήσιμης ήταν καθοριστική. 4) Αγορά οικοπέδου πρώην ιδιοκτησίας Γερμενή στη Δυτική πλευρά της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα στο Αίγιο, ώστε μαζί με τη δωρεά από τον Ιερό Ναό του υπολοίπου τμήματος των 600 τμ να δημιουργήσουμε πράσινο γύρω από το Ναό που είναι διατηρητέο μνημείο και συγχρόνως πλατεία στην συνοικία του Άγιου Ανδρέα. 5. ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ Δώσαμε μεγάλες μάχες και καταφέραμε με πολύ κόπο να κρατήσουμε την Εφορία στο Αίγιο αλλά και το Νοσοκομείο. Και όχι μόνο αυτό αλλά εντάξαμε και την Εφορία Καλαβρύτων ενώ δημιουργήσαμε και τοπικό γραφείο εξυπηρέτησης στην Ακράτα. Κρατήσαμε το γραφείο του ΟΑΕΕ στο Αίγιο ενώ διεκδικούμε την παραμονή του Τελωνείου. Αποτρέψαμε την ενοποίηση των Γυμνασίων και Λυκείων Ακράτας και Αιγείρας Πάνω από όλα, καταφέραμε να διατηρήσουμε τα ΤΕΙ στο Αίγιο με συντονισμένες προσπάθειες και αδιάκοπο αγώνα μέρα-νύχτα. Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην θετική εξέλιξη αυτής της υπόθεσης. 6. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ - ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μέχρι σήμερα είναι η διαχείριση των στερεών αποβλήτων, των απορριμμάτων. Παραλάβαμε μια θολή και πρόχειρη κατάσταση. Κατορθώσαμε σε σύντομο χρόνο να βάλουμε μια τάξη στη διαχείριση των απορριμμάτων, πραγματοποιήσαμε διεθνείς διαγωνισμούς για τη μεταφορά τους και αναμένουμε την οριστική λύση του προβλήματος με την κατασκευή του εργοστασίου.

16 Στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας συστήσαμε το Αυτοτελές Τμήμα Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Πολιτικής Προστασίας για πρώτη φορά το 2011, κάτι που δεν υπήρχε στους προηγούμενους καποδιστριακούς δήμους. Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίσαμε άμεσα και αποτελεσματικά πυρκαγιές, πλημμυρικά φαινόμενα, προβλήματα αποπαγοποίησης και διανοίγματος δρόμων. Προχωρήσαμε σε σύνταξη Μνημονίων Ενεργειών για αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων (παγετός, χιονόπτωση, πλημμύρες, δασικές πυρκαγιές, σεισμοί κτλ) σε συνεργασία με τις κρατικές υπηρεσίες. Προχωρήσαμε σε δράσεις καθαρισμού ακτών, συμμετείχαμε στο πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» ενώ εντάξαμε και άλλες παραλίες στο Μητρώο Παρακολούθησης Ακτών Κολύμβησης. Διοργανώσαμε ημερίδες ενημέρωσης κοινού σε θέματα αυτοπροστασίας καθώς και διεξαγωγή σεμιναρίου για αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών. Δημιουργήσαμε και λειτουργούμε Δημοτικό Φυτώριο για την ανάπτυξη καλλωπιστικών φυτών και δένδρων για τις ανάγκες του Δήμου με στόχο τον περιορισμό των προμηθειών από ιδιώτες, ενώ προχωρήσαμε σε δενδροφυτεύσεις με τη συνεργασία εθελοντικών ομάδων, συλλόγων και σχολείων. Κάναμε τοπογραφικές αποτυπώσεις δημοτικών κοιμητηρίων και εκπόνηση μελέτης συντήρησης και λειτουργίας δημοτικών νεκροταφείων, ενώ συντάσσεται νέος ενιαίος κανονισμός λειτουργίας νεκροταφείων. Προχωρήσαμε σε Γεωλογική χαρτογράφηση που αφορά κατολισθητικά φαινόμενα, καθώς και των ιστορικών στοιχείων και των καταστροφών λόγω ακραίων φαινομένων που έχουν σημειωθεί τα τελευταία έτη με στόχο την αξιοποίηση των δεδομένων για εντοπισμό επικίνδυνων θέσεων που μπορεί μελλοντικά να σημειωθούν κατολισθήσεις. Τέλος, προχωρούμε εντός των ημερών στην οργάνωση και λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, όπως είχε προβλεφθεί από τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, στελεχώνοντάς τη με έμπειρους υπαλλήλους που έρχονται στο Δήμο μας με εθελοντική μετάταξη. Ευελπιστούμε ότι από την 1 η Ιουλίου θα αρχίσει να λειτουργεί. 7. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ Στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε την μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση και να ανακουφίσουμε το δοκιμαζόμενο δημότη, λειτουργήσαμε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη το Κελάρι της αγάπης και την ιματιοθήκη, προχωρήσαμε στη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο οποίο φοίτησαν περίπου 140 μαθητές και δίδαξαν 13 εθελοντές καθηγητές, με άριστα αποτελέσματα. Με πολύ προσοχή προχωρούμε στη λειτουργία

17 κοινωνικού φαρμακείου και ιατρείου με όλους τους κανόνες ασφάλειας με τη συμμετοχή εθελοντών φαρμακοποιών. Εφαρμόσαμε πρόγραμμα διανομής τροφίμων για άτομα ορεινών και ημιορεινών περιοχών, εκδώσαμε 430 αποφάσεις οικονομικής αδυναμίας, προχωρήσαμε σε δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις, κάναμε συνεδρίες ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης, συντάξαμε και έχουμε έτοιμο σχέδιο προστασίας αστέγων σε περίπτωση έκτακτων καιρικών συνθηκών. Τέλος, υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης προκειμένου να λειτουργήσουμε στο Δήμο μας Κέντρα Διά Βίου Μάθησης. 8. ΔΗΚΕΠΑ Δημιουργήσαμε τη ΔΗΚΕΠΑ, ενοποιώντας αρκετά νομικά πρόσωπα και κατορθώσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα χάρη στη δραστήρια Πρόεδρο και το ΔΣ, να ρυθμίσουμε χρέη παλαιών ετών, γιατί και εκεί κληρονομήσαμε χρέη ήταν τα χρέη σε προμηθευτές, σε πρόστιμα φορολογικών παραβάσεων και ευρώ, οφειλές προς το ΙΚΑ. Κατορθώσαμε μέσα σε αυτή τη διετία να αποπληρώσουμε όλα τα φορολογικά πρόστιμα, διευθετήσαμε τα χρέη προς το ΙΚΑ και τους προμηθευτές. Περιορίζοντας τις δαπάνες στα απολύτως αναγκαία, διατηρήσαμε, αναπτύξαμε και πολλαπλασιάσαμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, σεμινάρια, ενημερωτικές ημερίδες κλπ. Με πολύ κόπο κατορθώσαμε να ξαναλειτουργήσουμε τον κινηματογράφο ΑΠΟΛΛΩΝΑ, μετά από τρία χρόνια καθιστώντας τον χώρο πολιτισμού και τέχνης. Διατηρήσαμε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και εξυπηρετήσαμε συνολικά 320 άτομα τη διετία , απασχολώντας 4 Κοινωνικούς Λειτουργούς 5 νοσηλεύτριες και 4 οικογενειακούς βοηθούς. Η ΔΗΚΕΠΑ επίσης προχώρησε στη σύσταση γραφείου εθελοντισμού, στη δημιουργία παιδικής νεανικής χορωδίας Αιγιάλειας καθώς και στη δημιουργία Ακαδημίας Πολιτών που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2013, και στην ουσία πρόκειται για ένα Λαϊκό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, για ένα θεσμό ελεύθερης και δημιουργικής επιμόρφωσης με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, διανοουμένων και επιστημόνων. Παράλληλα πραγματοποίησε δράσεις κοινωφελούς και εκπαιδευτικού χαρακτήρα όπως η ενίσχυση κοινωνικά ευπαθών ομάδων σε περιόδους εορτών, διοργάνωση εκδηλώσεων για την ενίσχυση του Κέντρου Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες αλλά και του οργανισμού «Χαμόγελο του παιδιού» καθώς και η φιλοξενία της έκθεσης «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων». Ακόμη εμπλουτίστηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις με νέους θεσμούς όπως το Πάρκο Χριστουγέννων, το Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας, ή ένταξη του Κινηματογράφου ΑΠΟΛΛΩΝ στο διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

18 για Παιδιά και Νέους, οι εκδηλώσεις ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας, ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς στη Άβυθο και άλλα. Τέλος, ενισχύσαμε τις εκδηλώσεις Καρναβαλιών, πολιτιστικούς συλλόγους, χορευτικά τμήματα, χορωδίες κλπ και όσες ομάδες και φορείς διακρίθηκαν για το έργο τους. Ενισχύσαμε την αποστολή του χορευτικού συλλόγου στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ εγώ ο ίδιος συνόδευσα την αποστολή στο Καρπάτσιο της Ιταλίας. Θα θέλαμε οι επιχορηγήσεις προς τους συλλόγους της περιοχής μας να είναι πολύ μεγαλύτερες γιατί και πολλούς και πολύ αξιόλογους συλλόγους διαθέτουμε που χρειάζονται ενίσχυση στο έργο τους, αλλά δυστυχώς η γενικότερη οικονομική κατάσταση και οι κατευθυντήριες γραμμές δεν μας επιτρέπουν κάτι τέτοιο. 9. ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Δημιουργήσαμε το Νομικό πρόσωπο του Δήμου ενοποιώντας 26 νομικά πρόσωπα που υπήρχαν. Πολύ σύντομα συστήσαμε Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας και διευθετήσαμε ζητήματα προσωπικού. Εξασφαλίσαμε την απρόσκοπτη λειτουργία των παιδικών σταθμών, κάνοντας δεκτές όλες τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων ενώ μεταφέραμε τον 3 Ο παιδικό σταθμό Αιγίου στο ιδιόκτητο κτίριο στη Μυρτιά. Διασφαλίσαμε την λειτουργία και τις εκδηλώσεις των ΚΑΠΗ, μεταφέραμε το διοικητικό μέρος του ΚΑΠΗ Συμπολιτείας σε αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Συμπολιτείας, διοργανώσαμε εκδηλώσεις, ομιλίες, εκδρομές, συνεστιάσεις κλπ. Η δημοτική βιβλιοθήκη Αιγίου συνεχίζει να λειτουργεί σαν δανειστική, σαν αναγνωστήριο αλλά και σαν πνευματικός-πολιτιστικός φορέας με πολιτιστικές εκδηλώσεις, διαλέξεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, ενώ στους χώρους της λειτουργεί μόνιμη έκθεση του έργου των Αιγιαλέων συγγραφέων καθώς επίσης και ειδικό κέντρο πληροφόρησης και αρχείο για τις πάσης φύσεως δραστηριότητες του Δήμου, των οργανώσεων, των σωματείων και των συλλόγων της Αιγιάλειας. Το Νομικό πρόσωπο διοργάνωσε την 1 η Παναιγιάλεια συνάντηση ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων, την εκδήλωση για τον ακαδημαϊκό και πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Γεώργιο Κοντόπουλο, την εκδήλωση «Γνωρίζουμε και ξετυλίγουμε το ύφασμα» στο Δημοτικό Ιστορικό λαογραφικό Μουσείο Αιγίου. Ακόμη στον αθλητικό τομέα φροντίσαμε για τη λειτουργία και συντήρηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας (που δεν είναι καθόλου λίγες) αλλά και για τη νομιμοποίηση όσων δεν ήσαν. Κατασκευάσαμε γυμναστήριο στο Δημοτικό στάδιο Αιγίου, αγοράσαμε αθλητικά όργανα. Διοργανώσαμε το 1 ο και το 2ο ημιμαραθώνιο λαϊκό δρόμο Από το Αίγιο στο Διακοπτό φιλοδοξώντας να το καθιερώσουμε σαν θεσμό, φιλοξενήσαμε στο Δημοτικό στάδιο Αιγίου του αγώνες στίβου των Ενόπλων Δυνάμεων, διοργανώσαμε σε συνεργασία με την ΕΠΣ Αχαΐας το τουρνουά ποδοσφαίρου

19 Γκράσρουτς της Ουέφα, στο γήπεδο της Αβύθου, διοργανώσαμε τους αγώνες κλασσικού αθλητισμού Αιγιάλεια 2012 σε συνεργασία με το σύλλογο «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς». Επίσης ο Δήμος ενίσχυσε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες των πάσης φύσης αθλητικών σωματείων που προάγουν το πνεύμα του αθλητισμού. Τέλος στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του δήμου έχουν ενταχθεί οι δράσεις για την ηλεκτρονική λειτουργία των δημοτικών βιβλιοθηκών, την προστασία και αξιοποίηση των πολιτιστικών και φυσικών μνημείων του δήμου, την τοποθέτηση χλοοτάπητα στο στάδιο Νικόλαος Πλαστήρας, την αξιοποίηση δημοτικού οικοπέδου για την κατασκευή προπονητικού κέντρου ποδοσφαίρου και κλασσικού αθλητισμού. 10. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Ο Δήμος Αιγιαλείας ξεκίνησε μέσα στο 2011 μια προσπάθεια τουριστικής προβολής της περιοχής. Σχεδιάσαμε τα πρώτα βήματα και η ιδέα ξεκίνησε φιλόδοξα με στόχο να δημιουργήσει ένα νέο και ελκυστικό πρόσωπο για την περιοχή. Οι γενικοί στόχοι του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αιγιαλείας είναι: Ανάδειξη της περιοχής ως προορισμού για όλες τις εποχές. Ανάδειξη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο της περιοχής, των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της και των δυνατοτήτων για δράσεις εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή και χωροταξική διασπορά επισκεπτών. Επιμήκυνση-επέκταση της τουριστικής περιόδου και άμβλυνση της εποχικότητας πέραν των μαζικών θερινών διακοπών. Αναζωογόνηση παραμελημένων περιοχών πέραν της παραθαλάσσιας ζώνης. Βελτίωση των ποιοτικών δεικτών υπηρεσιών και προϊόντων σε όλο το φάσμα του τουρισμού. Το 2011 υιοθετήσαμε την προσέγγιση «Απρόσμενη Αιγιάλεια». Σχεδιάστηκε ένα εργαλείο προβολής και προώθησης εναλλακτικού τουριστικού προσώπου του δήμου μας. Δημιουργήσαμε και κυκλοφορήσαμε ενημερωτικό υλικό (φυλλάδιο, καρτποστάλ) καθώς και ιστοσελίδας και σελίδας στο facebook. Η «Απρόσμενη Αιγιάλεια» άρχισε να σχηματίζεται και να υλοποιεί δράσεις ανάδειξης και προβολής (δημιουργία έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού, σχεδιασμός και συμμετοχή σε διάφορα δρώμενα, καταχωρήσεις σε ελληνικά και ξένα μέσα, σχεδιασμός και υποβολή αναπτυξιακών προτάσεων, συμμετοχή σε εκθέσεις κ.ά.). Η προσπάθεια αναγνωρίστηκε, με αποκορύφωμα το Βραβείο Καλύτερου Περιπτέρου που απέσπασε ο δήμος για το περίπτερο

20 της Απρόσμενης Αιγιαλείας στη Διεθνή Έκθεση POLIS 2011 στη Θεσσαλονίκη. Το 2012 συντάχθηκε και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, εγκρίθηκε δε από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του δήμου Αιγιαλείας έτους 2012: «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ. ΖΟΥΜΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!» Συμμετοχή σε εκθέσεις Ο Δήμος Αιγιαλείας παρά τα ελάχιστα οικονομικά που διέθετε για Τουριστική προβολή, συμμετείχε μέχρι σήμερα σε τρείς εκθέσεις: 1) Έκθεση POLIS 2011, Θεσσαλονίκη Εμφάνιση στην 8 η διεθνή έκθεση POLIS 2011 στη Θεσσαλονίκη. Το περίπτερο του δήμου Αιγιαλείας είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση στον σχεδιασμό του αλλά και στην συμπεριφορά και ενημέρωση που προσέφερε στους επισκέπτες. Αποτέλεσμα ήταν η βράβευση του δήμου Αιγιαλείας με το βραβείο καλύτερης εμφάνισης-καλύτερου περιπτέρου, όπως προαναφέρθηκε. 2) Έκθεση Active Trip 2011 και 2012 Συμμετείχαμε στην «4 η Έκθεση Νέων και Ειδικών Μορφών Τουρισμού ACTIVETRIP ( ακτιβτριπ)». Το περίπτερο του Δήμου Αιγιαλείας εντυπωσίασε και απέσπασε πολλά θετικά σχόλια επωνύμων και μη. 3) Συμμετοχή στο «1 ο Forum Τοπικών Παραγωγών Αχαΐας» Η έκθεση και η διημερίδα για τα Τοπικά προιόντα και τους τοπικούς παραγωγούς έγινε στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2012 στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» στην Πάτρα. Συνδιοργανώθηκε από την εφημερίδα Σύμβουλος την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Επιμελητήριο Αχαΐας Αναδείχτηκαν θέματα όπως: Σύνδεση έρευνας και καινοτομίας με τοπικούς παραγωγούς Η αναπτυξιακή δυναμική της τοπικής παραγωγής Προγράμματα υποστήριξης των τοπικών παραγωγών Τοπικά προϊόντα και εξαγωγές Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης και δράσεις ευαισθητοποίησης για στροφή στα τοπικά προϊόντα Τέλος, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ , συμμετέχουμε στο έργο που αφορά στην ανάπτυξη διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ αρμόδιων φορέων από Ελλάδα και Ιταλία με στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης στις αντίστοιχες περιοχές κατά τις περιόδους χαμηλής τουριστικής ζήτησης. Στο πρόγραμμα αυτό όπου ο Δήμος Αιγιάλειας είναι ο συντονιστής και συμμετέχουν ο Δήμος Ζακύνθου, ο Δήμος Μεσολογγίου, ο Δήμος Δυτικής Αχαίας, το Επιμελήτήριο της Κέρκυρας και η Επαρχία του Λέτσε από την Ιταλία, επιδιώκεται η δημιουργία πολιτικών και δέσμης μέτρων μεταξύ των εμπλεκόμενων εταίρων για την επίτευξη επαναληψιμότητας των επισκέψεων/ τουριστικών αφίξεων εντός της περιοχής ανάπτυξης της πρότασης, με την παρότρυνση για ενεργό συμμετοχή των επιχειρηματιών που εμπλέκονται σε

21 σχετικές τουριστικές δραστηριότητες, τόσο κλασικών όσο και εναλλακτικών μορφών τουρισμού 11. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του Δήμου και στην προσπάθεια μας να επιταχύνουμε την έναρξη των μεγάλων έργων διαπιστώσαμε μεγάλες δυσλειτουργίες του συστήματος με ατέλειωτες προσφυγές εργολάβων κλπ στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Προσφυγές και διαδικασίες χρονοβόρες, που σαν τελικό αποτέλεσμα είχαν πολλές φορές την απένταξη έργων λόγω χρονικών προθεσμιών. Για το λόγο αυτό με συνεχείς προτάσεις μας και ενοχλήσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατορθώθηκε η τροποποίηση στη διεκπεραίωση των δικών στα ανώτατα δικαστήρια, που πλέον δεν υπερβαίνουν χρονικά τον ένα μήνα από την κατάθεση της προσφυγής. Επίσης προτείναμε και υιοθετήθηκε η καταβολή παραβόλου μεγάλου ύψους ώστε να αποτρέπεται η κατάθεση αβάσιμων προσφυγών και η ηθελημένη κωλυσιεργία εκτέλεσης των έργων. Παρά τις αντιδράσεις προερχόμενες από το Διακοπτό και προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας, που καθυστερούσαν το έργο της σιδηροδρομικής γραμμής, με παρέμβαση μας στο Συμβούλιο Επικρατείας υπέρ της ΕΡΓΟΣΕ επιτεύχθηκε η επανεκκίνηση του έργου το οποίο αναμένεται να έχει τελειώσει μέχρι το Και ακόμη, ζητήσαμε από τον Υπουργό Εσωτερικών να μας παραδώσει την διαχείριση των 9 ποταμών της περιοχής μας, ώστε να απεγκλωβιστούμε από την αγορά των αδρανών υλικών από εκείνους που παράνομα τα εξορύουν. Κάναμε πολλές υποδείξεις για την εύρυθμη λειτουργία του Καλλικράτη και τις αναγκαίες τροποποιήσεις ανεξάρτητα αν δεν επιτύχαμε σοβαρά αποτελέσματα, τουλάχιστον προσπαθήσαμε. Τέλος, ζητήσαμε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος τη νομοθετική του παρέμβαση προκειμένου να επιτρέπεται η ανοικοδόμηση σε οικισμούς που έχουν χαρακτηριστεί ως «μεταφερόμενοι», δηλαδή η ανοικοδόμηση στους μεταφερθέντες οικισμούς.

22 12. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Το τόλμημα το οποίο επιχειρήσαμε στα τέλη Αυγούστου του 2010, εμείς που τότε αποτελούσαμε το σύνολο σχεδόν της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Αιγίου με την ένθερμη συμπαράσταση και συμμετοχή καταξιωμένων αυτοδιοικητικών από τις άλλες δημοτικές ενότητες του υπό ίδρυση τότε νέου Δήμου Αιγιάλειας, να διεκδικήσουμε δηλαδή από κοινού και πέρα από τις πολιτικές και κομματικές τοποθετήσεις του καθενός το Δήμο Αιγιάλειας, θεωρούμε ότι πέτυχε απόλυτα. Θεωρώ δε ότι πέτυχε επειδή επιδείχτηκε σύμπνοια και αλληλοσεβασμός αλλά και αγάπη προς την αυτοδιοίκηση και στην ανάγκη στήριξης του νέου διευρυμένου δήμου, όλων ημών που συμμετείχαμε στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Συσπείρωσης Αιγιάλειας. Θεωρούμε ότι το τόλμημα πέτυχε και θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση στο μέλλον για ανθρώπους με διαφορετικά πολιτικά πιστεύω και κομματικές προτιμήσεις, που τους ενώνει η αγάπη για τον τόπο τους. Συνεχίζουμε ενωμένοι, ανεξάρτητοι και προσηλωμένοι στον αυτοδιοικητικό μας χαρακτήρα. Στη μέχρι σήμερα θητεία μας αρχικά προσπαθήσαμε και πετύχαμε να δημιουργήσουμε ένα νέο τεράστιο Δήμο από την αρχή, να βάλουμε τις βάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του και παράλληλα να διαχειριστούμε την καθημερινότητα και τις ανάγκες του δημότη. Προσπαθήσαμε και πετύχαμε να ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα στην περιοχή μας που θα δώσουν την απαραίτητη αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή μας, που σε συνδυασμό με τα έργα της πολιτείας που φαίνεται ότι επαναρχίζουν (οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο) θα δώσουν μεγάλη ώθηση και προοπτική στην Αιγιάλεια. Γνωρίζουμε ότι δεν τα κάναμε όλα. Γνωρίζουμε ότι σε έναν τεράστιο δήμο των 73 Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων ασφαλώς και θα υπάρχουν παράπονα, καθυστερήσεις, δυσλειτουργίες. Έχοντας «βάλει το νερό στο αυλάκι» στον τομέα της δημιουργίας του Δήμου Αιγιάλειας αλλά και έχοντας δρομολογήσει τα μεγάλα έργα, το υπόλοιπο της θητείας μας θα επικεντρωθεί στα μικρά και μεσαία έργα βελτίωσης της καθημερινότητάς μας και ανακούφισης των δημοτών μας. Αυτή είναι η πρόθεσή μας, αυτή είναι η υπόσχεσή μας και προς όλους όσους παρευρίσκονται σήμερα εδώ και έχουν έρθει από όλες τις μεριές του Δήμου μας. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους δίνουν καθημερινά τη μάχη για να λυθούν μικρά και μεγάλα προβλήματα, για να προχωρήσουν μικρά και μεγάλα έργα, για να αλλάξουμε σελίδα. Ο αγώνας συνεχίζεται. Αγώνας για τη νέα πραγματικότητα του διευρυμένου δήμου. Έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια να είναι χρόνια καινοτόμων παρεμβάσεων που θα συμβάλουν στην αναζωογόνηση όλων των περιοχών και στη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.

Οι Άξονες, τα Μέτρα και οι στόχοι του Στρατηγικού Σχεδίου

Οι Άξονες, τα Μέτρα και οι στόχοι του Στρατηγικού Σχεδίου Οι Άξονες, τα Μέτρα και οι στόχοι του Στρατηγικού Σχεδίου Άξονας 1 : Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής 1.1. Φυσικό και οικιστικό περιβάλλον 1.1.1 1.1.2 1.1.3 1.1.4 Βελτίωση, προστασία και αποκατάσταση του φυσικού

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθέτηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη. στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Τοποθέτηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη. στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό Τοποθέτηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Σήμερα εισάγεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας tτο Τεχνικό Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΗΣ

ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΣΕΛΙΔΑ 1 / 8 ΑΞΟΝΑΣ 1 ΑΞΟΝΑΣ 1 ΜΕΤΡΟ ΜΕΤΡΟ 1.1 ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΙΔΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ 4 ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ Τ.Κ. ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΩΝ ΕΡΓΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΝΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014 Η Αποστολή του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης που αποτελεί τον λειτουργίας του ή αλλιώς τον υπέρτατο λόγο

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Επιχορήγηση ΟΤΑ για Εξοικονόμηση Ενέργειας» Εισηγητής: Δ. Μπαϊρακτάρης Ειδικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ

Θέμα: «Επιχορήγηση ΟΤΑ για Εξοικονόμηση Ενέργειας» Εισηγητής: Δ. Μπαϊρακτάρης Ειδικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ Θέμα: «Επιχορήγηση ΟΤΑ για Εξοικονόμηση Ενέργειας» Εισηγητής: Δ. Μπαϊρακτάρης Ειδικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ 1 Έργα και Δράσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας στους Δήμους I. Αμιγώς Διοικητικές Λειτουργίες Δημοτικά Καταστήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ TOY ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2000-2006

ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ TOY ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2000-2006 ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ TOY ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2000-2006 Διανύουμε το τελευταίο έτος εφαρμογής της Γ Προγραμματικής Περιόδου και κατ ακολουθία και αν δεν εδίδετο παράταση λόγω των καταστροφικών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ Γ. ΧΙΩΤΑΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ Γ. ΧΙΩΤΑΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κηφισιά 03/ 03/ 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ Γ. ΧΙΩΤΑΚΗΣ «Η δική μας διοίκηση απέδειξε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΟΝΑΣ 1 : ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Μέτρο 1.1 : Φυσικό Περιβάλλον - Πράσινο Μέτρο 1.2 : Οικιστική και πολεοδομική

Διαβάστε περισσότερα

Το Αναπτυξιακό-Στρατηγικό Όραµα για το 5ετές Επιχειρησιακό Πρόγραµµα 2014-2019

Το Αναπτυξιακό-Στρατηγικό Όραµα για το 5ετές Επιχειρησιακό Πρόγραµµα 2014-2019 Το Αναπτυξιακό-Στρατηγικό Όραµα για το 5ετές Επιχειρησιακό Πρόγραµµα 2014-2019 Το στρατηγικό - αναπτυξιακό όραµα του ήµου Χανίων για την προγραµµατική περίοδο 2015 2019 διαµορφώθηκε µε βάση τις τοπικές,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΕΡΓΩΝ - ΡΑΣΕΩΝ

ΣΧΕ ΙΟ ΕΡΓΩΝ - ΡΑΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΑΡΧΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ ΣΧΕ ΙΟ ΕΡΓΩΝ - ΡΑΣΕΩΝ ΗΜΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 1 ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Αποστολή του ήµου Αρχανών - Αστερουσίων,

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Λαρισαίων 2011-2014 52

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Λαρισαίων 2011-2014 52 Ενότητα 8... 53 8.1 Αξιολόγηση του εσωτερικού περιβάλλοντος Δήμου Λαρισαίων και εντοπισμός των κρίσιμων ζητημάτων εσωτερικής ανάπτυξης (Δυνατότητες Αδυναμίες, Κρίσιμα ζητήματα)... 53 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ Για τις απαιτούμενες δράσεις, που εξυπηρετούν και προωθούν τους ειδικούς στόχους για κάθε αναπτυξιακή προτεραιότητα του Δήμου Θηβαίων, εμπίπτουν στο πεδίο

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς για την περίοδο 2014-2019 έθεσε τους βασικούς στόχους της δημοτικής οικονομικής πολιτικής:

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς για την περίοδο 2014-2019 έθεσε τους βασικούς στόχους της δημοτικής οικονομικής πολιτικής: Ο Δήμαρχος Κηφισιάς για την περίοδο 2014-2019 έθεσε τους βασικούς στόχους της δημοτικής οικονομικής πολιτικής: Την ορθολογική διαχείριση των χρημάτων των συμπολιτών μας. Την αποτελεσματική διεκδίκηση νέων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ Ε.Π. «EΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ 2007-2013»

ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ Ε.Π. «EΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ 2007-2013» ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ Ε.Π. «EΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ 2007-2013» ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1 «Μέσο-μακροπρόθεσμη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού που υφίσταται τις συνέπειες απρόβλεπτων τοπικών η

Διαβάστε περισσότερα

AΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 60/2011

AΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 60/2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Εκ του πρακτικού της υπ αριθμ. 11 ης /2011 Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου ΘΕΜΑ 1 ο : «Κατάρτιση Επιχειρησιακού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ Επί ξυρού ακμής

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ Επί ξυρού ακμής ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ Επί ξυρού ακμής 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Δεν είναι καθόλου σχήμα λόγου, ότι τα οικονομικά των 325 Δήμων της χώρας βρίσκονται επί ξυρού ακμής (σε κρίσιμο σημείο). Η οικονομική κατάσταση και δυσπραγία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Άξονας 1: Περιβάλλον και ποιότητα ζωής Στρατηγικός Στόχος: Δήμος

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπικά Στοιχεία (προαιρετικά) Ονοματεπώνυμο: Διεύθυνση:.. Τηλέφωνο:... Email:...

Προσωπικά Στοιχεία (προαιρετικά) Ονοματεπώνυμο: Διεύθυνση:.. Τηλέφωνο:... Email:... ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 2015-2019 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Ενεργός πολίτης Δήμου Λευκάδας Στοιχεία ερωτηθέντος: Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-45 45-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας:

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πολιτισμός ως στρατηγικός παράγοντας ανάπτυξης στην Προγραμματική Περίοδο 2014 2020 Δρ Λίνα Μενδώνη Γενική Γραμματέας

Ο Πολιτισμός ως στρατηγικός παράγοντας ανάπτυξης στην Προγραμματική Περίοδο 2014 2020 Δρ Λίνα Μενδώνη Γενική Γραμματέας Ο Πολιτισμός ως στρατηγικός παράγοντας ανάπτυξης στην Προγραμματική Περίοδο 2014 2020 Δρ Λίνα Μενδώνη Γενική Γραμματέας Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για την προγραμματική

Διαβάστε περισσότερα

Καταγραφή εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων σε εφαρμογή των διατάξεων του Κεφαλαίου Α του ν. 4305/2014 ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

Καταγραφή εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων σε εφαρμογή των διατάξεων του Κεφαλαίου Α του ν. 4305/2014 ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πέραμα 31/07/2015 ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΔΗΜΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ Αρ. Αποφ. 194/2015 Αρ. Πρωτ 194 ΘΕΜΑ: Καταγραφή εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων σε εφαρμογή των διατάξεων

Διαβάστε περισσότερα

«Πλαίσιο. Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής. Ηνωμένο Βασίλειο» Ηνωμένο Βασίλειο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

«Πλαίσιο. Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής. Ηνωμένο Βασίλειο» Ηνωμένο Βασίλειο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ «Πλαίσιο Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Ηνωμένο Βασίλειο» ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Διακίδης Ισίδωρος, Αντιδήμαρχος Haringey Λονδίνο Ηνωμένο Βασίλειο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ. ΔΡΑΣΕΙΣ ΚτΠ Α.Ε. ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

ΕΙΣΗΓΗΣΗ. ΔΡΑΣΕΙΣ ΚτΠ Α.Ε. ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚτΠ Α.Ε. ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» 1. Προοίμιο Με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» Ν3852/2010 επανασχεδιάζονται τα επίπεδα διακυβέρνησης, σε μια Νέα Αρχιτεκτονική

Διαβάστε περισσότερα

Δήµος Αλεξανδρούπολης Απολογισµός Δηµάρχου 2013.

Δήµος Αλεξανδρούπολης Απολογισµός Δηµάρχου 2013. Δήµος Αλεξανδρούπολης Απολογισµός Δηµάρχου 2013. Διεύθυνση Προγραµµατισµού, Οργάνωσης και Πληροφορικής 1) Πρόγραµµα Ανάπτυξης Δοµών & Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών για την

Διαβάστε περισσότερα

Οι θέσεις της Α Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη την Απασχόληση & την Κοινωνική Συνοχή

Οι θέσεις της Α Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη την Απασχόληση & την Κοινωνική Συνοχή ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Οι θέσεις της Α Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη την Απασχόληση & την Κοινωνική Συνοχή ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

«Κοινωνία σε κρίση, αυτοδιοίκηση σε δράση»

«Κοινωνία σε κρίση, αυτοδιοίκηση σε δράση» Συνέδριο «Κοινωνία σε κρίση, αυτοδιοίκηση σε δράση» Έκθεση ΠΟΛΙΣ, Θεσσαλονίκη 21-22 / 11/ 2013 «Κοινωνικές Δράσεις στη Νέα Προγραμματική Περίοδο» Αγγελική Ωραιοπούλου Προϊσταμένη ΕΔΑ Περιφέρειας Κεντρικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 Θέμα: «Η ανάγκη για έναν ολοκληρωμένο Ενεργειακό Σχεδιασμό στο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για τη διαμόρφωση των κατευθύνσεων Αναπτυξιακής Στρατηγικής Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020

Πρόταση Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για τη διαμόρφωση των κατευθύνσεων Αναπτυξιακής Στρατηγικής Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 Πρόταση Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για τη διαμόρφωση των κατευθύνσεων Αναπτυξιακής Στρατηγικής Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 2020 Γεν. Διευθυντής Αναπτυξιακού Κώστας Καλούδης Αναπτυξιακού

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» Εισηγήτρια: Έφη Γουνελά Στέλεχος της ΕΕΤΑΑ ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ & ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών στο Δήμο Συκεών

Δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών στο Δήμο Συκεών Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών στο Δήμο Συκεών Α-ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2006-2010 Ο Δήμος Συκεών επιδιώκοντας να συμβάλει στην ισότιμη κοινωνική

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΔΙΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ (Μάρτιος Απρίλιος 2015)

Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΔΙΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ (Μάρτιος Απρίλιος 2015) Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΔΙΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ (Μάρτιος Απρίλιος 2015) Σκοπός: Η Δ/νση Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Πληροφορικής και Διαφάνειας σκοπό έχει τη σύνταξη,

Διαβάστε περισσότερα

2η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014 2020

2η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014 2020 ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014 2020 Απρίλιος 2013 Στόχος της Εγκυκλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΣΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ Της ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» Καματερό 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΣΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ Της ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» Καματερό 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007 ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΣΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ Της ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» Καματερό 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ Κε Πρόεδρε του ΑΣΔΑ, κοι Δήμαρχοι, κοι εκπρόσωποι

Διαβάστε περισσότερα

- Ο Ρ Θ Η Ε Π Α Ν Α Λ Η Ψ Η - ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 148 /2014. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ αφού έλαβε υπόψη του:

- Ο Ρ Θ Η Ε Π Α Ν Α Λ Η Ψ Η - ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 148 /2014. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ αφού έλαβε υπόψη του: - Ο Ρ Θ Η Ε Π Α Ν Α Λ Η Ψ Η - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 148 /2014 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ αφού έλαβε υπόψη του: 1. Τις διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Καρπενήσι 26-09-2011 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Καρπενήσι 26-09-2011 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Καρπενήσι 26-09-2011 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από το Καρπενήσι ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς την ένταξη στο ΕΣΠΑ : του

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015 ΑΞΟΝΑΣ 1 ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 1.105.627,17

ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015 ΑΞΟΝΑΣ 1 ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 1.105.627,17 15/10/2014 ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2015 ΑΞΟΝΑΣ 1 ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 1.105.627,17 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ- ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΑΞΟΝΑΣ 2 2.453.746,79

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΔΙΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ Σκοπός : Η Δ/νση Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Πληροφορικής και Διαφάνειας σκοπό έχει τη σύνταξη, παρακολούθηση και αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Χ ώ ρ ο ι Υ γ ε ι ο ν ο μ ι κ ή ς Τ α φ ή ς Α π ο ρ ρ ι μ μ ά τ ω ν Α χ α ΐ α ς. Επένδυση για ένα υγιές μέλλον... ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΧΑΙΑΣ

Χ ώ ρ ο ι Υ γ ε ι ο ν ο μ ι κ ή ς Τ α φ ή ς Α π ο ρ ρ ι μ μ ά τ ω ν Α χ α ΐ α ς. Επένδυση για ένα υγιές μέλλον... ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΧΑΙΑΣ Χ ώ ρ ο ι Υ γ ε ι ο ν ο μ ι κ ή ς Τ α φ ή ς Α π ο ρ ρ ι μ μ ά τ ω ν Α χ α ΐ α ς Επένδυση για ένα υγιές μέλλον... ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΧΑΙΑΣ Χ ώ ρ ο ι Υ γ ε ι ο ν ο μ ι κ ή ς Τ α φ ή ς Α π ο ρ ρ ι μ

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικότερα με την Νέα Αρχιτεκτονική: - Επαναθεμελιώνεται η πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση σε λιγότερους και ισχυρότερους Δήμους, 325 Δήμοι από 1034 Δήμους

Ειδικότερα με την Νέα Αρχιτεκτονική: - Επαναθεμελιώνεται η πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση σε λιγότερους και ισχυρότερους Δήμους, 325 Δήμοι από 1034 Δήμους Λειτουργική Ενοποίηση υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων (υποδομές ΤΠΕ και εφαρμογές) και δεδομένων του Δήμου Ορεστιάδας για την εφαρμογή του Προγράμματος «Καλλικράτης» 1. Σκοπός - στόχοι - κρίσιμοι

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ. Χανιά, Απρίλιος 2014

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ. Χανιά, Απρίλιος 2014 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Χανιά, Απρίλιος 2014 Τον Αύγουστο του 2010, ενεργοί πολίτες των Χανίων προχωρήσαμε στη δημιουργία της ανεξάρτητης δημοτικής μας κίνησης με επικεφαλής τον Τάσο Βάμβουκα. Με διαφορετικές αφετηρίες,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (2011)

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (2011) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (2011) ΑΡΙΘΜΟΣ Α/Α ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ - ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ 1 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ Κ.Α.Π.Η 31/2008

Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση για τα Σχολεία του Δήμου μας. 20 Μαρτίου 2013

Συνάντηση για τα Σχολεία του Δήμου μας. 20 Μαρτίου 2013 Συνάντηση για τα Σχολεία του Δήμου μας 20 Μαρτίου 2013 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΗΣ ΧΡΟΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΤΗ 2005-2012 2005-2006 2006-2007 2007-2008 2008-2009 2009-2010 2010-2011 2011-2012 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΑΠ Σχέδια Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης

ΣΟΑΠ Σχέδια Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης ΣΟΑΠ Σχέδια Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Οικονόμου Μάρτιος 2015 Ενημερωτικό Σημείωμα για τα ΣΟΑΠ Βασικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες των ΣΟΑΠ Τα Σχέδια Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΟΑΠ)

Διαβάστε περισσότερα

Αναπτυξιακό Συνέδριο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. για την νέα Προγραμματική Περίοδο 2014 2020

Αναπτυξιακό Συνέδριο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. για την νέα Προγραμματική Περίοδο 2014 2020 Αναπτυξιακό Συνέδριο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για την νέα Προγραμματική Περίοδο 2014 2020 23 04 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠΠΕΡΑΑ «Το

Διαβάστε περισσότερα

Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου

Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου Το Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης στόχο έχει: την συλλογή προτάσεων για την αναβάθμιση της εικόνας της πόλης και την υλοποίηση αυτών, δημιουργώντας μία τουριστική

Διαβάστε περισσότερα

Οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Μοχλός Ανάπτυξης & Τουρισμού: Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο

Οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Μοχλός Ανάπτυξης & Τουρισμού: Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο 3 ο Παγκρήτιο Forum Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αθλητισμού Οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Μοχλός Ανάπτυξης & Τουρισμού: Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο Ανδριάνα Ζερβού, MSc. Διεύθυνση Προγραμματισμού Δήμος Πατρέων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 1. Εισαγωγή Η νέα αρχιτεκτονική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α.) και του κράτους αποτελεί τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή πρωτοβουλία των τελευταίων δεκαετιών.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΝΑ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΝΑ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΝΑ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΣΠΑ Ψηφιακό Μουσείο " Η ΣΜΥΡΝΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΠΕΙΡΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" Προμήθεια αυτοματοποιημένου συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων Δ.Ν.Σ. ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία Συμφώνου των Δημάρχων. Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Δήμου Έδεσσας

Πρωτοβουλία Συμφώνου των Δημάρχων. Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Δήμου Έδεσσας Πρωτοβουλία Συμφώνου των Δημάρχων Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Δήμου Έδεσσας Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Πολιτική Οι στόχοι της ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής: Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής Ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ:Εισηγητική έκθεση προϋπολογισμού έτους 2014.

ΘΕΜΑ:Εισηγητική έκθεση προϋπολογισμού έτους 2014. ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΘΕΜΑ:Εισηγητική έκθεση προϋπολογισμού έτους 2014. Έχοντας υπόψη : - την περίπτωση α της παρ.1 του άρθρου 72 του Ν.3852/2010 - Το άρθρο 77 του ν. 4172/2013 - το άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Λειτουργία της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες Λειτουργία των Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών με δημοκρατικές και διαφανείς

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοδότηση έργων ΔΣΑ και στήριξης επιχειρηματικότητας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Χρηματοδότηση έργων ΔΣΑ και στήριξης επιχειρηματικότητας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Ενωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας Χρηματοδότηση έργων ΔΣΑ και στήριξης επιχειρηματικότητας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Συνέδριο ΤΕΕ, 12-14/12/2012: «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» Φώτης Κουρμούσης Περιβαλλοντολόγος

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικε ςκαιευρωπαι κε ς Πολιτικε ςστοντομεάτηςδια βιόυμα θησης. Παράλληλα Κείµενα

Εθνικε ςκαιευρωπαι κε ς Πολιτικε ςστοντομεάτηςδια βιόυμα θησης. Παράλληλα Κείµενα Εθνικε ςκαιευρωπαι κε ς Πολιτικε ςστοντομεάτηςδια βιόυμα θησης Παράλληλα Κείµενα Θεσμοί, όργανα και της ευρωπαϊκής πολιτικής Hεκπαιδευτικήπολιτικήκαιτασυστήματαδιαβίου εκπαίδευσης στη σύγχρονη Ευρώπη σε

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης Πολιτικές και Δέσμη Νομοθετικών Παρεμβάσεων Για μία Ελλάδα φιλική στις Επιχειρήσεις

Σχέδιο Δράσης Πολιτικές και Δέσμη Νομοθετικών Παρεμβάσεων Για μία Ελλάδα φιλική στις Επιχειρήσεις Σχέδιο Δράσης Πολιτικές και Δέσμη Νομοθετικών Παρεμβάσεων Για μία φιλική στις Επιχειρήσεις 1. Η Πρωτοβουλία για την Άρση των Εμποδίων στην Επιχειρηματική Δραστηριότητα Η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας

Διαβάστε περισσότερα

Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α»

Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α» Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α» 12.04.2014 Κυρίες και κύριοι, Οι μέρες που ζούμε είναι κρίσιμες. Η εποχή που βιώνουμε δεν είναι εύκολη για κανέναν.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΗΜΕΡΙ ΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΗΜΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΉΣ Η. Λίτσος, Μηχανικός Παραγωγής, στέλεχος Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΝΟΣ Ο.Ε.Υ. Άρθρο 10, Ν. 3584/07 (Κώδικας προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013 «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» (ΠΑΑ) Άξονας 3 3 ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Δημιουργία και Παραγωγή Έκδοσης Επιχειρηματικής Αριστείας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Επιχειρήσεων Προγράμματος Ευαισθητοποίησης Τοπικών Επιχειρήσεων στο πλαίσιο της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΗΜΟΤΗ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΗΜΟΤΗ ΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕ ΙΑ ΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΗΜΟΤΗ Αγαπητή ηµότισσα, Αγαπητέ ηµότη, Η εφαρµογή σχεδιασµένης πολιτικής σε τοπικό επίπεδο αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη για την ολοκληρωµένη ανάπτυξη του τόπου. Στο

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης σε Τοπικό Επίπεδο - Βιώσιμη Ενέργεια. Η περίπτωση του Δήμου Χερσονήσου.

Πολιτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης σε Τοπικό Επίπεδο - Βιώσιμη Ενέργεια. Η περίπτωση του Δήμου Χερσονήσου. Πολιτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης σε Τοπικό Επίπεδο - Βιώσιμη Ενέργεια. Η περίπτωση του Δήμου Χερσονήσου. Είναι πολύ δύσκολη η θέση κάθε Έλληνα ομιλητή και ιδιαίτερα του Δήμαρχου μιας ελληνικής πόλης, σε στιγμές,

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση του Διατοπικού Σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές»

Παρουσίαση του Διατοπικού Σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» Παρουσίαση του Διατοπικού Σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 Αίθουσα της Ειδικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών Μαρίνης Μπερέτσος Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής Πάρνωνα

Διαβάστε περισσότερα

Ορθή επανάληψη σελ. 8

Ορθή επανάληψη σελ. 8 Ορθή επανάληψη σελ. 8 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΕΙΔΙΚΉ ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗΣ Ε.Π. «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μαραθώνας 20 / 01/ 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μαραθώνας 20 / 01/ 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μαραθώνας 20 / 01/ 2013 ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ Αριθ.Αποφ.:24/2013 Αριθ. Πρωτ.: 1501 ΘΕΜΑ: Ορισμός Αντιδημάρχων & Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων Ο Δήμαρχος Μαραθώνος Ιορδάνης Λουίζος αφού έλαβε υπόψη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 4/15-3-2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 4/15-3-2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 4/15-3-2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Στη Δράμα και στο Δημοτικό Κατάστημα, σήμερα 15 Μαρτίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 09.00, συνήλθε σε συνεδρίαση η Εκτελεστική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ ΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΑΡΘΡΟ ΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ "ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΑΡΘΡΟ ΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 211 (4) Απόφαση ΥΠΕΣΑΗΔ 216

Διαβάστε περισσότερα

Υποχρεωτικός έλεγχος στατικής επάρκειας σε όλα τα αυθαίρετα κτίρια

Υποχρεωτικός έλεγχος στατικής επάρκειας σε όλα τα αυθαίρετα κτίρια Υποχρεωτικός έλεγχος στατικής επάρκειας σε όλα τα αυθαίρετα κτίρια Διενέργεια ελέγχου στατικής επάρκειας ή δελτίο δομικής τρωτότητας σε χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαιρέτων επιβάλει η υπουργική απόφαση, που

Διαβάστε περισσότερα

Προστατευόμενη Περιοχή Χελμού-Βουραϊκού: δικτύωση

Προστατευόμενη Περιοχή Χελμού-Βουραϊκού: δικτύωση : εκπαίδευση έρευνα δικτύωση Φορέας Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού Μαρία Καμηλάρη Βιολόγος, M.Sc. Φορέας Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού Ας συστηθούμε... 1992 Πρόταση Ορειβατικού Συλλόγου Καλαβρύτων σε συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Μεταμόρφωση, 1-9-2014

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Μεταμόρφωση, 1-9-2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Μεταμόρφωση, 1-9-2014 ΔΗΜΑΡΧΟΣ Α.Π. Δ.:208 Ταχ. Δ/νση:Ι.Ράλλη & Δημαρχείου 1 Γενικό πρωτ.: 23035/10-9-2014 ΤΚ 14452 Μεταμόρφωση Τηλ:2132012960

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται www.maroussi.gr 1 Η ανάδειξη του ανθρώπινου και κοινωνικού προφίλ του Δήμου Αμαρουσίου αποτελεί προτεραιότητα. Κεντρική στρατηγική μας επιλογή, είναι να στηρίξουμε

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή στα κοινωνικά, οικονομικά και πολεοδομικά δεδομένα της περιοχής του Κέντρου της Πόλης

Αλλαγή στα κοινωνικά, οικονομικά και πολεοδομικά δεδομένα της περιοχής του Κέντρου της Πόλης Αλλαγή στα κοινωνικά, οικονομικά και πολεοδομικά δεδομένα της περιοχής του Κέντρου της Πόλης Ο Δήμος Λεμεσού πρωτοστάτησε για την δημιουργία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης αφού πίστευε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 3 / 2014. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία διότι σε σύνολο 7 μελών βρέθηκαν παρόντα 7.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 3 / 2014. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία διότι σε σύνολο 7 μελών βρέθηκαν παρόντα 7. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 3 / 2014 Στα Ψαχνά Ευβοίας, σήμερα την 4 η του μηνός Φεβρουαρίου του έτους 2014, ημέρα της εβδομάδος Τρίτη και ώρα 13 : 00 π. μ, η Οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ανεργία, ως αποτέλεσμα της ύφεσης και των διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας 6 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας 6 Φεβρουαρίου 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας 6 Φεβρουαρίου 2013 ΑΠΟΦΑΣΗ 15 Στο Αίγιο και στο Δημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. Εισήγηση για τη συνεδρίαση στις 10-10-2012 του Δ.Σ. της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. Εισήγηση για τη συνεδρίαση στις 10-10-2012 του Δ.Σ. της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων w w w. p e d - i n. g r Ν. Θεοτόκη 154, Τ.Κ. 49100, Κέρκυρα Τηλ: 2661049008, 27823, 25657, Fax: 2661081823, Email: info (at) ped-in.gr Εισήγηση για τη συνεδρίαση στις 10-10-2012 του Δ.Σ. της ΠΕΔ Ιονίων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου Μάρτιος 2015 Ι. Φορέας Υλοποίησης Φορέας Υλοποίησης: Διάζωμα Το ΔΙΑΖΩΜΑ είναι ένα σωματείο που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του τέως Υπουργού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΑΤΡΩΝ (ΑΔΕΠ) ΟΤΑ Α.Ε ( ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ κ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΑΝΑΧΑΪΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κασσάνδρεια 02-01-2013 ΠΕΡΙΦ. ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αρίθμ.Πρωτ. 3 ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ Αρίθμ. Απόφ. 1 ΓΡ.ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κασσάνδρεια 02-01-2013 ΠΕΡΙΦ. ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αρίθμ.Πρωτ. 3 ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ Αρίθμ. Απόφ. 1 ΓΡ.ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κασσάνδρεια 02-01-2013 ΠΕΡΙΦ. ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αρίθμ.Πρωτ. 3 ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ Αρίθμ. Απόφ. 1 ΓΡ.ΔΗΜΑΡΧΟΥ Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο Δήμαρχος Κασσάνδρας έχοντας υπόψη : τα άρθρα 59 και 282 παρ

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Ν Α Κ Α Σ Θ Ε Μ Α Τ Ω Ν 1 4 ης / 1 3-5 - 2015

Π Ι Ν Α Κ Α Σ Θ Ε Μ Α Τ Ω Ν 1 4 ης / 1 3-5 - 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π Ι Ν Α Κ Α Σ Θ Ε Μ Α Τ Ω Ν 1 4 ης / 1 3-5 - 2015 ΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ Α/Α ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

1 ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 11/2011 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 11 /2011

1 ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 11/2011 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 11 /2011 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Εκ του πρακτικού της υπ αριθμ. 4 ης /2011 Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου ΘΕΜΑ 1 ο : «Κατάρτιση Επιχειρησιακού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ. Προτάσεις καλής οργάνωσης υπηρεσιών Δήμων: Θέματα Πολεοδομίας

ΕΙΣΗΓΗΣΗ. Προτάσεις καλής οργάνωσης υπηρεσιών Δήμων: Θέματα Πολεοδομίας ΕΙΣΗΓΗΣΗ Προτάσεις καλής οργάνωσης υπηρεσιών Δήμων: Θέματα Πολεοδομίας 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ H Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Πρόγραμμα «Καλλικράτης»), που ήδη αποτελεί Νόμο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 015 ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 014 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 1.1 Το γενικό πλαίσιο... 3 1. Στρατηγικοί στόχοι / άξονες προτεραιότητας... 4. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ... 6.1.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Πράξης "ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ" με κωδικό MIS 465416 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αττική" ΑΠΟΦΑΣΗ

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Πράξης ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ με κωδικό MIS 465416 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ Ταχ. Δ/νση : ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 7 ΑΘΗΝΑ Ταχ.Κώδικας : 10557 Πληροφορίες : ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΣΛΑΝ Τηλέφωνο : +30 210 3253123 2103253123

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΡΜΟΡΙΝ-Γ4Π ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΙΡΜΟΡΙΝ-Γ4Π ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ Ταχ. Δ/νση : ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 7 ΑΘΗΝΑ Ταχ.Κώδικας : 10557 Πληροφορίες : ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΣΛΑΝ Τηλέφωνο : +30 210 3253123 2103253123

Διαβάστε περισσότερα

Στη Β Αθήνας. Νίκος Δένδιας. Μπορεί! Υποψήφιος Βουλευτής Β Αθήνας

Στη Β Αθήνας. Νίκος Δένδιας. Μπορεί! Υποψήφιος Βουλευτής Β Αθήνας Στη Β Αθήνας Νίκος Δένδιας Μπορεί! Υποψήφιος Βουλευτής Β Αθήνας Στη Β Αθήνας Νίκος Δένδιας Μπορεί! 11 βασικές θέσεις του Νίκου Δένδια, για τους πολίτες της Β Αθήνας Έχουμε ένα μεγάλο πατριωτικό καθήκον

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010 Ομιλία της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο Digital Economy Forum που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2012 Δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και προώθησης της απασχόλησης Ο κυρίαρχος στόχος μας για το 2012 Συγκεκριμένη στόχευση για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΡΝΑΓΙΟΥ) ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΡΝΑΓΙΟΥ) ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ο Λ Ο Κ Λ Η Ρ Ω Μ Ε Ν Ω Ν Π Α Ρ Ε Μ Β Α Σ Ε Ω Ν Α Σ Τ ΙΙ Κ Η Σ Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Η Σ Ε.. Τ.. Π.. Α.. & Ε.. Κ.. Τ.. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. Η Ελλάδα υστερεί σοβαρά στη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων. Η

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. Η Ελλάδα υστερεί σοβαρά στη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων. Η Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΔΚΝΑ, κ. Γ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Η Ελλάδα υστερεί σοβαρά στη βιώσιμη διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 2013 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 2013 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 2013 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 1 Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του αγροδιατροφικού τομέα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙΟΥ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙΟΥ ΒΑΣΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΚΤΑΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙ 37.000 στρ. 710 κάτοικοι ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Αγροτική και γεωργική παραγωγή ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Βαθµός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί µέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: ----- Αθήνα, 18-09-2015 Αρ. Πρωτ. 146908/Δ2 -----

Βαθµός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί µέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: ----- Αθήνα, 18-09-2015 Αρ. Πρωτ. 146908/Δ2 ----- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η Κρίση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η Κρίση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Η Κρίση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ΣΑΤΑ: -80% ΚΑΠ: -70% Η Κρίση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Και αν είμαστε «μικρά ψαράκια που κολυμπούν αντίθετα στο ρεύμα» Η Κρίση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Μπορούμε με «λιγότερα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 2009-2010 2010 Α Φάση: Στρατηγικός Σχεδιασµός Αύγουστος 2009 1 Εκπόνηση Επιχειρησιακού Προγράµµατος Μια από τις καινοτοµίες που εισάγει ο Νέος Κώδικας ήµων και Κοινοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ & ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ & ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ & ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΡ. ΡΑΛΛΗΣ ΓΚΕΚΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ SKEPSIS Παρουσίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πλαστήρα, Νοέμβριος 2014 ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ. ΘΕΜΑ: Εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4316/2014 (Α 270) επί οικονομικών θεμάτων των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ. ΘΕΜΑ: Εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4316/2014 (Α 270) επί οικονομικών θεμάτων των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Το παρόν μπορεί να αναζητηθεί και στον ιστότοπο του ΥΠΕΣ, στην ενότητα «http://www.ypes.gr/el/ministry/en cyclical/» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ)

Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) Νέα Προγραμματική Περίοδος 2014-2020 Νέο ΕΣΠΑ Τα Επιχειρησιακά Προγράμματα που υπεβλήθησαν είναι επτά τομεακά και δεκατρία περιφερειακά. Ο προϋπολογισμός

Διαβάστε περισσότερα

11.791 15.663 11.629 15.500 162 162 α. Δικαιώματα ιχθυοτροφείων 727 953 692 933 35 19 β. Λοιπά έσοδα εκμεταλλεύσεως εδάφους, υπεδάφους και θαλάσσης

11.791 15.663 11.629 15.500 162 162 α. Δικαιώματα ιχθυοτροφείων 727 953 692 933 35 19 β. Λοιπά έσοδα εκμεταλλεύσεως εδάφους, υπεδάφους και θαλάσσης Γ.Γ. ΕΣΥΕ Οικονομικά έτη 2002 και 2003 Πίνακας Α1 : Έσοδα δήμων και κοινοτήτων, κατά κατηγορίες, υποκατηγορίες, ομάδες και επιμέρους διακρίσεις αυτών. Σύνολο Χώρας. Περιγραφή εσόδων Σύνολο Δήμοι Κοινότητες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΕΡΓΩΝ ΕΤΟΥΣ 2013 (Μάϊος 2013)

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΕΡΓΩΝ ΕΤΟΥΣ 2013 (Μάϊος 2013) ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΕΡΓΩΝ ΕΤΟΥΣ 2013 (Μάϊος 2013) Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες η έγκυρη ενημέρωση για το

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ Τ.Π.. & ΔΑΝΕΙΩΝ Τ.Π.. & ΔΑΝΕΙΩΝ 1 Ο ρόλος του Ταμείου Παρακαταθηκών

Διαβάστε περισσότερα

Κατάρτιση δεικτών για την παρακολούθηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος των Δήμων

Κατάρτιση δεικτών για την παρακολούθηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος των Δήμων Π.Ε.Δ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Κατάρτιση δεικτών για την παρακολούθηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος των Δήμων Ηλίας Λίτσος Μηχανικός Παραγωγής, Msc Περιφ. Ανάπτυξη Περιεχόμενο εισήγησης I. Βασικές έννοιες

Διαβάστε περισσότερα

Νόμος Πλαίσιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Νόμος Πλαίσιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Νόμος Πλαίσιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Σεμινάρια για την ΚτΠ Σύρος 2011 Infostrag.gr/syros Καραµανώλης Γιώργος, Ψαλλίδας Μιχάλης Οµάδα Σύνταξης Επιχειρησιακού Σχεδίου Nόμος Πλαίσιο για την Ηλεκτρονική

Διαβάστε περισσότερα