Είναι ευχάριστο να προσπαθούμε όλοι για μια ασφαλέστερη υγιεινή διαβίωσης στους Εσωτερικούς Χώρους.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Είναι ευχάριστο να προσπαθούμε όλοι για μια ασφαλέστερη υγιεινή διαβίωσης στους Εσωτερικούς Χώρους."

Transcript

1 Είναι ευχάριστο να προσπαθούμε όλοι για μια ασφαλέστερη υγιεινή διαβίωσης στους Εσωτερικούς Χώρους.

2 Ενημερωτικό Υλικό για Επιμορφωτικά Σεμινάρια Απεντομώσεων Μυοκτονιών-Απολυμάνσεων. Θεσσαλονίκη 28,29&30 Απριλίου 2017 Μέθοδος KlinActive από την Klintec Θέμα:Bio-Εφαρμογές Εσωτερικών Χώρων (Στρώματα,Σαλόνια και Χαλιά-Μοκέτες, Λείες επιφάνειες.) Όλοι γνωρίζετε ότι "η ημιμάθεια είναι χειρότερη από τη αμάθεια Το να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς δεν είναι αρκετό γιατί το "υποτίθεται καθαρό είναι πιο επικίνδυνο από το βρόμικο". Έτσι μετά την παρακολούθηση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων, πρέπει πρώτα να επιλέξετε, τι πρέπει να κάνετε η να διορθώσετε, ώστε να φτάσετε πιο κοντά στο ανώτερο επίπεδο έως και το 95% και μετά να κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε. Βγενής Ιωάννης Cleaning Advisor

3 Ο Καθοριστικός ρόλος των Bio-Εφαρμογών Καθαρισμού στην Προεργασία, πριν από κάθε Επιστημονική Εφαρμογή, σε στρώματα, σαλόνια, χαλιά, μοκέτες. Οι Bio-Εφαρμογές Καθαρισμού είναι μια Αναβάθμιση της Ζωτικής Σημασίας Υπηρεσιών σε τομείς Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, η οποία συνδέει την Εναρμόνιση των Εφαρμοσμένων Τεχνικών για την τελειότητα των διαδικασιών, με την Ποιότητα των Παρερχομένων Υπηρεσιών, σε στρώματα, σαλόνια, χαλιά, μοκέτες.

4 Πληγές «Υγειονομικής σημασίας» σε όλα τα «κοινωνικά επίπεδα». Κοριοί Bedbugs Υγειονομικής σημασίας Ακαρι της ψώρας Αντιμετωπίζοντας το άκαρι της ψώρας σε μια σύγχρονη κοινωνία Ακάρεα της εσωτερικής σκόνης (Dust mites). Η συμβίωση με τα ακάρεα και η αντιμετώπιση τους. Κρότωνες ή τσιμπούρια: Οι Κρότωνες (τσιμπούρια)

5 Περιστέρια: Φίλοι ως σύμβολα ειρήνης, ή εχθροί; Τα άγρια ή/και οικόσιτα περιστέρια φιλοξενούν κατά κύριο λόγο πλήθος Αιμομυζητικών εκτοπαρασίτων, όπως ακάρεα, (Dermanyssus gallinae), τσιμπούρια (Argas reflexus), ψείρες, κοριούς, ψύλλους,κ.α Οι Ψείρες του σώματος Είναι Αρθρόποδα που τρέφονται με ανθρώπινο αίμα.μεταδίδουν εξανθηματικό τύφο, υπόστροφον πυρετό, σπανίως τύφο κ.ά. Προκαλούν εκζέματα και ερεθισμό. Η εξάπλωση της νόσου Chagas με το Kissing Bug Το «Kissing Bug«: (Το έντομο που φιλάει), ανήκει στα Hemiptera (Reduviidae :Triatominae), στο γένος Triatoma (assassin bugs ) πήρε το όνομά του επειδή του αρέσει να δαγκώνει τους ανθρώπους γύρω από τα μάτια και το στόμα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ο κοριός του ελάτου! Δεν πρόκειται περί κοριού, αλλά είναι μικρές μαύρες μελίγκρες (αφίδες) οι οποίες παρασιτούν συνήθως στις κορυφές των μικρών ελάτων αλλά και στις άκρες των κλαδιών.

6 Σαπροφάγα αρπακτικά ακάρεα : Αυτοί οι επιθετικοί εισβολείς Η Μούχλα προσελκύει τα αρπακτικά ακάρεα στα σπίτια μας, δημιουργώντας ένα οικολογικό αντιστάθμισμα απέναντι στα βιοκτόνα Κολλέμβολα: Γενικά ζουν στο έδαφος, επάνω σε νεκρή οργανική ύλη. Ορισμένα είδη όμως, μεταξύ των οποίων κυρίως τα Onychiurus spp., προσβάλλουν καλλιεργούμενα φυτά, κυρίως τεύτλα. Ζουν σε επιπλέοντα φυτά, στο ενυδρείο, πηδάνε στην επιφάνεια του νερού. Στον άνθρωπο, τα παρασιτικά Κολλέμβολα προκαλούν ερεθισμούς του δέρματος, αλλεργία, δερματίτιδα. Κωνσταντίνος Θ. Μπουχέλος Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σκαθάρια των χαλιών: Έντομα που ανήκουν στα Κολεόπτερα (Coleoptero) της οικογένειας Dermestidae, με το παρατσούκλι «Wooly αρκούδες». Προσοχή! Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε χημικό, είναι υποχρεωτική η απορρύπανση και ο προσεκτικός έλεγχος για τυχόν επίδραση στο χρώμα κλπ

7 Μούχλα στο στρώμα: Οι περισσότεροι καταναλωτές συνειδητοποιούν ότι η μούχλα στο στρώμα τα τελευταία χρονιά είναι πιο συχνή. Οι συχνότερες διαταραχές υγείας που προκαλούνται εξαιτίας της μούχλας στους εσωτερικούς χώρους, είναι κυρίως οι αλλεργίες και αναπνευστικές παθήσεις. Μούχλα στα Χαλιά: Είναι πολλά τα ερωτήματα από καταναλωτές, είτε γιατί βλέπουν τα χαλιά τους Τύπου Χειρός (Hand Tufted) να είναι Μουχλιασμένα, είτε να είναι Κιτρινισμένα στις ίνες τους, είτε έχουν φθορά στην κόλλα και το ύφασμα της κάτω πλευράς, διαπιστώνεται δε μετά το πρώτο πλύσιμο. Ασπεργίλλωση: Η επικίνδυνη λοίμωξη των πνευμόνων από μύκητες. Η μούχλα που σχηματίζεται από το μύκητα απελευθερώνει μικροσκοπικά σωματίδια, τα λεγόμενα σπόρια, τα οποία είναι εξαιρετικά ελαφριά και μεταφέρονται εύκολα με τον αέρα, μολύνοντας εσωτερικούς χώρους. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Allergy, υπέδειξε ότι ο ασπέργιλλος εντοπίζεται στα περισσότερα σπίτια και συγκεκριμένα στις κρεβατοκάμαρες, αφού ο μύκητας τρέφεται με τα περιττώματα των ακάρεων, που φιλοξενούνται στο κρεβάτι μας.κλπ. Aspergillus tubingensis, Stachybotrys chartarum : Ομάδες μυκήτων που συσσωρεύονται και αναπτύσσονται, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στους εσωτερικούς χώρους των κτιρίων. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή της μεθόδου αντιμετώπισης των, γιατί μια εφαρμογή χωρίς τον απαιτούμενο επαγγελματικό εξοπλισμό, θα μπορούσε να αποφέρει αρνητικά αποτελέσματα από αυτά που προσπαθούμε να επιτύχουμε (επιμόλυνση, δευτερογενείς μολύνσεις κ.α.). Η Επιμόλυνση των εσωτερικών χώρων: Η Επικινδυνότητα της στους εσωτερικούς χώρους, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις υπηρεσίες καθαριότητας και υγιεινής με διασφαλισμένη εξυγίανση που προάγονται με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.στην Ελλάδα, τα προβλήματα της ποιότητας του αέρα στους εσωτερικούς χώρους είναι σε υψηλά επίπεδα, όχι μονό από την αναπτυσσόμενη ενδοοικιακή ατμοσφαιρική ρύπανση, αλλά και από την επιπρόσθετη επιμόλυνση.

8 Επιτακτική ανάγκη η Πρόληψη για την ρύπανση ως προτεραιότητα έναντι του ελέγχου. Με τις Bio-εφαρμογές μπορεί να μειωθεί στο 1/3 περίπου, η επιβάρυνση του χώρου από την χρήση χημικών, να αντιμετωπίσθουν προβλήματα από την εσωτερική επιμόλυνση, μύωση του κόστους των επισκέψεων αλλά και την ταλαιπωρία. Σε πολλά εγκεκριμένα βιοκτόνα για κοριούς, ψύλλους, ακάρεα, στα στοιχειά για την χορήγηση οριστικής τους έγκρισης του ΥΠΑΑΤ, είναι αναγραμμένοι τρόποι εφαρμογής όπως,(.. να απομακρύνονται αλλεργιογωνοι παράγοντες, σκόνη, περιττώματα άκαρπων, νεκρά κύτταρα από το ανθρώπινο δέρμα κ.λ.π.,αλλά και όσο ποιο βαθιά εισχωρήσει το προϊόν,τόσο ποιο αποτελεσματική θα είναι η δράση του.)

9 ΟΔΗΓΟΣ ΟΡΘΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΖΩΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ & ΕΝΤΟΜΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Σελίδα 27 ΑΘΗΝΑ 2015 Τέλος, τονίζεται για ακόμα μια φορά, ότι σημαντική συμβολή στην αντιμετώπιση έχουν η καθαριότητα, οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και η μείωση της υγρασίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στα ακάρεα της σκόνης, δοθέντος του ότι το άσθμα και οι λοιπές διαταραχές οφείλονται περισσότερο στα παράγωγά τους (τεμαχίδια, εκκρίματα, αποχωρήματα κ.ά.) και όχι στα ακάρεα αυτά καθ αυτά, προτείνεται η συχνή απομάκρυνσή τους με καθαρισμό (π.χ. ειδικές σκούπες).

10 ΒΙΟΚΤΟΝΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ Σελίδα 16 Δρ Ειρήνη Καραναστάση, Επίκουρος Καθηγήτρια Φυτοπροστασίας Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (Σεμινάριο Αμαλιάδας Ιανουάριος 2014) Bιoκτόνος στο σπίτι μας μπορεί να είναι: 1.ο ιδιώτης - ερασιτέχνης εφαρμοστής 2.ο επαγγελματίας εφαρμοστής που αποδεδειγμένα θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή των καταναλωτών, στον βωμό της ακόρεστης ανθρώπινης πλεονεξίας και του αλόγιστου οικονομικού κέρδους, θυσιάζοντας Υγεία - Περιουσία - Περιβάλλον, περιφρονώντας συγχρόνως και τις ηθικές αξίες. Η λέξη βιοκτόνος (βιο-κτόνος) προέρχεται από το Bιο (βίος = το ζείν) και το επίθεμα κτόνος = ο φονεύων*. *κατά τον Κύριο Κωνσταντίνο Θ. Μπουχέλο Ομότιμο Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

11 Σελιδα 20 Επαγγελματική Απορρύπανση και Εξυγίανση ενός χώρου Εξασφαλίζεται για την ορθή και ασφαλή εφαρμογή των Βιοκτόνων πρώτον για θέματα υγείας, ακόμα και μετά την εφαρμογή για τον περιορισμό άλλων ασθενειών (αλλεργιολογικές, πνευμονολογικές, ηπατίτιδα Β, νόσο των φτωχώνκ.λ.π) και δεύτερον για θέματα περιουσίας, καταστροφή οικείων αντικειμένων -εντός του χώρου -(στρώματα, χαλιά, σαλόνια), αλλά και το περιβάλλον.

12 KlinActive: Μια Ασφαλής Μέθοδος Προεργασίας αλλά και Συντήρησης. H KlinActive,είναι μια Ασφαλής Μέθοδος Bio-Καθαρισμού στρωμάτων η οποία βασίζεται σε Πρωτοποριακά Επαγγελματικά Συστήματα, προσφέροντας έτσι, μια φυσική λύση στην εσωτερική ρύπανση. Εξειδικευμένος Bio-καθαρισμός στρωμάτων και σαλονιών, με αναζωογόνηση και απορρύπανση,αφαίρεση αλλεργιογόνων περιττωμάτων των ακάρεων, αλλά και μείωση από ρυπογόνα μικροβιακά φορτία, βακτηρίδια, μύκητες, χωρίς την χρήση χημικών (Green Decontamination).

13 Bio-Εφαρμογές Καθαρισμού Χαλιών & Μοκετών Μια Αγνοημένη Υποχρέωση Όταν η συμβατική καθαριότητα, που μέχρι τώρα γνωρίζαμε είναι παρελθόν, δημιουργείται Επιτακτική Ανάγκη για μια αναβαθμισμένη ποιότητα στους τρόπους καθαρισμού. Bio- Carpet Care : Εξειδικευμένο Πρόγραμμα Φροντιδας Χαλιών με Bio-καθαρισμό Απορρύπανση και Αναζωογόνηση (Green Decontamination) χωρίς την χρήση χημικών επί τόπου για την ολοκληρωμένη προεργασία αντιμετώπισης του Σκαθαριού των χαλιών (Coleoptero Dermestidae).

14 Σύστημα Καθαρισμού και Εξυγίανσης του αέρα HealthWay EMF Ιατρική Συσκευή Τάξης ΙΙ στον κατάλογο του οργανισμού FDA των ΗΠΑ Καθαρός, υγιής αέρας για όλους τους εσωτερικούς χώρους.το άλλο πρόσωπο της υγιεινής!! Τετραπλάσια μείωση αιωρούμενων σωματιδίων από αντιστοίχου μεγέθους φίλτρου HEPA. Παγιδεύει και Εξουδετερώνει μικροοργανισμούς. Με Επαναστατική ζώνη εξουδετέρωσης μικροοργανισμών Μέγιστη περιοχή κάλυψης 70 τετραγωνικά μέτρα στη θέση High (βασισμένο σε ύψος οροφής 2,5 μέτρα) Φίλτρο EMF 100% ερμητικό απορρόφηση μικροσωματιδίων διαμέτρου 0,1 μικρών, μεγαλύτερη από 99,97%. Εξουδετερώνει: % ιούς % βακτηρίδια % μύκητες Φίλτρο τεσσάρων στρωμάτων Πολλαπλός καθαρισμός με Φίλτρο με άνθρακα και ζεόλιθο για την απομάκρυνση οσμών και πτητικών χημικών Εισαγωγή αέρα 360ο

15 Μέσα σε ελάχιστα λεπτά το Sanosil θα διανεμηθεί με την μορφή ομίχλης, (εναιώρημα σταγόνων πολύ μικρού διαμετρήματος), καλύπτοντας κάθε γωνιά ακόμα και σε μη προσεγγίσιμα σημεία, καταστρέφοντας αποτελεσματικά όλα τα παθογόνα μικρόβια μέσα στον εκτιμώμενο όγκο του δωματίου, χωρίς να αφήνει υγρά υπολείμματα ή εμφανής εναποθέσεις (στίγματα) πάνω στις επιφάνειες. Το "μυστικό" του απολυμαντικού Sanosil είναι το συνδυασμένο αποτέλεσμα 2-φάση της κύρια συστατικά υπεροξείδιο του υδρογόνου (H2O2) και ασήμι. Η χημική αντίδραση του οξυγόνου με τα μόρια στα κυτταρικά τοιχώματα denaturises και καταστρέφει αυτά. Η επίδραση αυτή ενισχύεται από ιόντα αργύρου που προσδένονται στους Μετά από 90 λεπτά το δωμάτιο μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί. To Sanosil SUPER 25 ως απολυμαντικό είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ. Μικροβιολογική & Βακτηριακή Απολύμανση Η εφαρμογή μικροβιολογικής & βακτηριακής απολύμανσης, αναβαθμίζει τις Bio-Εφαρμογές καθαρισμού, με το εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ Απολυμαντικό, (SERA ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟ ΕΟΦ) σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα των τυπων,2,3,4,(98/8ec). Aκίνδυνο για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Sera Apolymantiko.PDF

16 Κοριοί Είναι Υποχρεωτική η απομάκρυνση των νεκρών κοριών και των παραγώγων τους, μετά την καταπολέμηση τους με οποιαδήποτε μέθοδο. Πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα, στην ενημέρωση των καταναλωτών γιατί πρέπει να γίνεται υποχρεωτική η απομάκρυνση των νεκρών κοριών και των παραγώγων τους, μετά την καταπολέμηση τους με οποιαδήποτε μέθοδο, με εξειδικευμένα συστήματα εξυγίανσης, ώστε να αποφευχθεί η επιμόλυνση του χώρου με αλλεργιογόνους μολυσματικούς παράγοντες, που δημιουργούν άλλα προβλήματα υγείας. Για τους κοριούς όπως επισημαίνει και στα σεμινάρια ο Αναπληρωτής Καθηγητής Εντομολογίας Δρ. Χρήστος Αθανασίου, μετά από επιστημονικές έρευνες η παρουσία των νεκρών κοριών και των παραγώγων τους (περιττώματα με αποσύνθεση), σε ένα χώρο μπορεί να µην αποκλείει την µηχανική µετάδοση παθογόνων ιών και να συνδεθεί σε µια σύγχρονη κοινωνία άµεσα µε τις Λοιµώξεις στην ηµοσιά Υγεία.

17 Αντιμετώπιση κοριών Προστατέψτε τους χώρους από τους απρόσκλητους φίλους μας. Έγκαιρη ανίχνευση Χρειάζεται εμπειρία και ορθές εφαρμογές για λιγότερες επισκέψεις Απομάκρυνση, αποκλεισμός Διάφορες συσκευές (UV, vacuum κα) Απομάκρυνση επίπλων, στρωμάτων κτλ. Κολλητικές επιφάνειες (ταινίες) Αποκλεισμός εισόδου (ρούχα σε σακούλες, κάλυψη στρωμάτωνμε πλαστικό, κλείσιμο σχισμών με σιλικόνη. κλπ) Εφαρμογή εντομοκτόνων Συνθετικά πυρεθροειδή, ρυθμιστές ανάπτυξης Και με foggers Συχνότατα, πάνω από μια εφαρμογή Ανθεκτικότητα Υποκαπνισμός Χώρων και υλικών (κρεβατιών, στρωμάτων κα) Δεν αποκλείει επανεμφάνιση Εξυγίανσης του αέρα : Η επιμελημένη εφαρμογή με επαγγελματική απορρύπανση και εξυγίανση, μπορεί να περιορίσει κατά πολύ συμπτώματα ασθενειών, (π.χ αλλεργικής ρινίτιδας, κλπ.) που θα προέρχονται από τους αιωρούμενους μολυσματικούς παράγοντες Παγίδες έλεγχου: MONITORING TRAP FOR INSECTS NON TOXIC με ελκυστικό άρωμα, χωρίς τοξικές ουσίες. Για παρακολούθηση Cimex Disinfector: Παγκόσμια πατέντα της Polti. Το συγκεκριμένο προϊόν φροντίζει ώστε οι επιφάνειες να είναι απολυμασμένες. Ένας σύμμαχος που μπορεί να προσαρμοστεί και σε ατμοκαθαριστές, με τους οποίους συνδυάζει, την απολύμανση με ατμό και το σκούπισμα με νερό με μια κίνηση, ενώ μπορεί να σκουπίσει εκτός από υγρές & στερεές επιφάνειες. Το Disinfector είναι μια φιλική προς το περιβάλλον λύση, χωρίς την χρήση χημικών, αλλά με δημιουργία προς χρήση, υπέρθερμου ξηρού ατμού. Δεν αποκλείεται η επανεμφάνιση Ακραίες θερμοκρασίες>45oc Ανθεκτικοί σε χαμηλέ θερμοκρασίες (αντέχουνμερικές ημέρες στους 45 oc) Δεν αποκλείεται η επανεμφάνιση Εφαρμογή CO2, Ν2, ατμούco2 και Ν2 ως αέριο, αλλά και ως ξηρός πάγος. Δεν αποκλείεται η επανεμφάνιση Keeping It Clean While Keeping It Green Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή της μεθόδου, γιατί μια εφαρμογή χωρίς τον απαιτούμενο επαγγελματικό εξοπλισμό, την επαγγελματική κατάρτιση με Βεβαιωμένη Εκπαίδευση Ορθής εφαρμογής των επαγγελματικών Bio- Εφαρμογών, πριν αλλά και μετά από οποιαδήποτε επεξεργασία περιβαλλοντολογικού ή/και υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα μπορούσε να αποφέρει αρνητικά αποτελέσματα από αυτά που προσπαθούμε να επιτύχουμε (επιμόλυνση, δευτερογενείς μολύνσεις κ.α.).

18 Εφαρμογές με θερμική απεντόμωση, ελεγχόμενη ή και τροποποιημένη ατμόσφαιρα Θεωρούνται φιλικές προς το περιβάλλον κερδίζοντας διαρκώς έδαφος και στην Ελλάδα. Όπως σε όλες τις εφαρμογές σε κατοικημένους χώρους θα πρέπει να λαμβάνονται πολλά μετρά προστασίας της υγειάς αλλά και της περιουσίας. Πρέπει ο καταναλωτής να γνωρίζει την επικινδυνότητα για καταστροφές, αλλά και την υψηλή κατανάλωση σε ρεύμα Εφαρμογή θερμικής απεντόμωσης). Η προεργασία με Bio-εφαρμογές καθαρισμού επαγγελματικής απορρύπανσης, αναζωογόνηση και εξυγίανση του χώρου, κρίνετε απαραίτητη, ώστε να αντιμετωπισθούν προβλήματα από την εσωτερική επιμόλυνση, και τους ρυπογόνους ενδο-οικιακούς μολυσματικούς παράγοντες, που μπορούν να αναπτυχθούν μετά τις εφαρμογές. Σήμερα, για τον σύγχρονο αδειούχο - υπεύθυνο επιστήμονα που κάνει εφαρμογές απεντομώσεων, ακόμα και χωρίς την χρήση χημικών, αν για οποιονδήποτε λόγο δεν έχει τον απαιτούμενο εξοπλισμό προεργασίας και εξυγίανσης, εμείς τον υποστηρίζουμε με το πρόγραμμα Greenest: ( Ολοκληρωμένη Υποστήριξη Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Παρασίτων & Υγιεινής),

19

20 Εξασφαλισμένες Υπηρεσίες Υγιεινής Χώρων Φιλοξενίας Ζώων.!! Η Πολυπλοκότητα ενός σύγχρονου και εξελισσόμενου εσωτερικού περιβάλλοντος μπορεί να αντιμετωπιστεί με εναλλακτικές διαχειριστικές εφαρμογές για την εξάλειψη ή έστω μείωση της επιμόλυνσης. Εξασφαλίστε ένα καθαρότερο περιβάλλον διαβίωσης, σε χώρους που φιλοξενούνται ζώα, διαθέτοντας: 1.Ένα πλήρες σύστημα φροντίδας, σχεδιασμένο για να καλύπτει πολλαπλές εφαρμογές. 2.Ένα σύστημα HealthWay EMF (Enhanced Media Filtration) Ιατρικής Συσκευής Τάξης ΙΙ 3.Εφαρμογή UVC Ακτινοβολίας πριν και μετά τις Bio-Εφαρμογές σε στρώματα, ταπετσαρίες σαλονιών. κλπ 4.Απολύμανση των λείων επιφανίων, μετά από τις Bio-Εφαρμογές, με την χρήση υπέρθερμου ξηρού ατμού. 5.Η ολοκλήρωση της απολύμανσης κατά όγκο, γίνεται με την Πρωτοποριακή μέθοδο Bio-Disinfection, με την χρήση νεφελοποιητή (cold fogger) και εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ απολυμαντικό, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα των τυπων,2,3,4,(98/8ec), χωρίς αρώματα και χρωστικές ουσίες. Μετά το πέρας των εργασιών δίδουμε Βεβαίωση( Certificate) των εφαρμογών.

21

22

23 Στην Klintec στοχεύουμε σε μία Αμφίδρομη Επαγγελματική Μακροχρόνια Σχέση. Το σύνολο των γνώσεών και των εμπειριών μας είναι στη διάθεσή σας. Μια Πρωτοποριακή Υπηρεσία της KlinTec που σας παρέχει Δωρεάν Συμβουλευτική Υποστήριξη σε θέματα Καθαρισμού στο Ευχαριστώ για την προσοχή σας Με εκτίμηση Βγενής Ιωάννης vgenis@otenet.gr Vgenis Trade Παπανικολή Αιγάλεω Αττική τηλ: , info@klintec.gr

Ενημερωτικό Υλικό για Επιμορφωτικά Σεμινάρια

Ενημερωτικό Υλικό για Επιμορφωτικά Σεμινάρια Ενημερωτικό Υλικό για Επιμορφωτικά Σεμινάρια Απεντομώσεων Μυοκτονιών-Απολυμάνσεων. ΚΗΦΙΣΙΑ 19,20 & 21 Φεβρουαριου 2016 Μέθοδος KlinActive από την Klintec Θέμα:Bio-Εφαρμογές σε Στρώματα, Σαλόνια και Χαλιά-Μοκέτες

Διαβάστε περισσότερα

Είναι ευχάριστο να προσπαθούμε όλοι για μια ασφαλέστερη υγιεινή διαβίωσης στους Εσωτερικούς Χώρους.

Είναι ευχάριστο να προσπαθούμε όλοι για μια ασφαλέστερη υγιεινή διαβίωσης στους Εσωτερικούς Χώρους. Είναι ευχάριστο να προσπαθούμε όλοι για μια ασφαλέστερη υγιεινή διαβίωσης στους Εσωτερικούς Χώρους. Ενημερωτικό Υλικό για Επιμορφωτικά Σεμινάρια Απεντομώσεων Μυοκτονιών-Απολυμάνσεων. Μαρούσι Ι.Γ.Ε. 16,17&18

Διαβάστε περισσότερα

Ενηµερωτικό Υλικό για Επιµορφωτικά Σεµινάρια Απεντοµώσεων Μυοκτονιών-Απολυµάνσεων.

Ενηµερωτικό Υλικό για Επιµορφωτικά Σεµινάρια Απεντοµώσεων Μυοκτονιών-Απολυµάνσεων. Ενηµερωτικό Υλικό για Επιµορφωτικά Σεµινάρια Απεντοµώσεων Μυοκτονιών-Απολυµάνσεων. Αττική Κηφισιά Ι. Γ. Ε. Κτήµα Συγγρού Μάιος 2014 Μέθοδος KlinActive από την Klintec Θέµα:Bio-Εφαρµογές σε Στρώµατα, Σαλόνια

Διαβάστε περισσότερα

Keeping It Green While Keeping It Clean

Keeping It Green While Keeping It Clean Green Decontamination Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Επαγγελματικής Απορρύπανσης και Εξυγίανσης. Keeping It Green While Keeping It Clean Το καθάρισμα αποκτά καινούργια έννοια με το Σύστημα και τα αξεσουάρ φροντίδας

Διαβάστε περισσότερα

Keeping It Green While Keeping It Clean

Keeping It Green While Keeping It Clean Green Decontamination Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Επαγγελματικής Απορρύπανσης και Εξυγίανσης. Keeping It Green While Keeping It Clean ΟΚαθοριστικός10 Λόγος για την επιλογή ενός Συστήµατος Καθαρισµού

Διαβάστε περισσότερα

Keeping It Green While Keeping It Clean

Keeping It Green While Keeping It Clean Green Decontamination Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Επαγγελματικής Απορρύπανσης,Εξυγίανσης και «Ανέγγιχτου πλυσίματος» Στρωμάτων Keeping It Green While Keeping It Clean Το καθάρισμα αποκτά καινούργια έννοια

Διαβάστε περισσότερα

Keeping It Green While Keeping It Clean

Keeping It Green While Keeping It Clean Green Decontamination Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Επαγγελματικής Απορρύπανσης και Εξυγίανσης. Keeping It Green While Keeping It Clean Το καθάρισμα αποκτά καινούργια έννοια με το Σύστημα και τα αξεσουάρ

Διαβάστε περισσότερα

HealthWay EMF 20600-03

HealthWay EMF 20600-03 Φίλτρο καθαρισμού και απολύμανσης αέρα HealthWay EMF 20600-03 Καθαρός, υγιής αέρας για όλους τους εσωτερικούς χώρους Φίλτρα και χρόνος αλλαγής: Φίλτρο EMF αλλαγή κάθε 12 έως 16 μήνες Φίλτρο άνθρακα/ζεόλιθου

Διαβάστε περισσότερα

Keeping It Green While Keeping It Clean

Keeping It Green While Keeping It Clean Green Decontamination Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Επαγγελματικής Απορρύπανσης και Εξυγίανσης. Keeping It Green While Keeping It Clean Surface Decontamination Method ModuleΤΜ2000 Σύστημα Απορρύπανσης Υφασμάτινων

Διαβάστε περισσότερα

Keeping It Green While Keeping It Clean

Keeping It Green While Keeping It Clean Green Decontamination Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Επαγγελματικής Απορρύπανσης και Εξυγίανσης. Keeping It Green While Keeping It Clean Surface Decontamination Method ModuleΤΜ2000 Σύστημα Απορρύπανσης Υφασμάτινων

Διαβάστε περισσότερα

Keeping It Green While Keeping It Clean

Keeping It Green While Keeping It Clean Green Decontamination Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Επαγγελματικής Απορρύπανσης και Εξυγίανσης. Keeping It Green While Keeping It Clean Το καθάρισμα αποκτά καινούργια έννοια με το Σύστημα και τα αξεσουάρ φροντίδας

Διαβάστε περισσότερα

Keeping It Green While Keeping It Clean

Keeping It Green While Keeping It Clean Green Decontamination Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Επαγγελματικής Απορρύπανσης Εξυγίανσης & Απολύμανσης Keeping It Green While Keeping It Clean Surface Decontamination Method ModuleΤΜ2000 Σύστημα Απορρύπανσης

Διαβάστε περισσότερα

Keeping It Green While Keeping It Clean

Keeping It Green While Keeping It Clean Green Decontamination Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Επαγγελματικής Απορρύπανσης και Εξυγίανσης. Keeping It Green While Keeping It Clean Το καθάρισμα αποκτά καινούργια έννοια με το Σύστημα και τα αξεσουάρ φροντίδας

Διαβάστε περισσότερα

Ενηµερωτικό Υλικό για Επιµορφωτικά Σεµινάρια Απεντοµώσεων Μυοκτονιών-Απολυµάνσεων.

Ενηµερωτικό Υλικό για Επιµορφωτικά Σεµινάρια Απεντοµώσεων Μυοκτονιών-Απολυµάνσεων. Ενηµερωτικό Υλικό για Επιµορφωτικά Σεµινάρια Απεντοµώσεων Μυοκτονιών-Απολυµάνσεων. Ιανουάριος 25-26-27 2013 στη Θεσσαλονίκη Μέθοδος KlinActive από την Klintec Θέµα:Bio-Εφαρµογές σε Στρώµατα, Σαλόνια και

Διαβάστε περισσότερα

Keeping It Green While Keeping It Clean

Keeping It Green While Keeping It Clean Green Decontamination Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Επαγγελματικής Απορρύπανσης και Εξυγίανσης. Keeping It Green While Keeping It Clean Surface Decontamination Method ModuleΤΜ2000 Σύστημα Απορρύπανσης Υφασμάτινων

Διαβάστε περισσότερα

Keeping It Green While Keeping It Clean

Keeping It Green While Keeping It Clean Green Decontamination Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Επαγγελματικής Απορρύπανσης και Εξυγίανσης. Keeping It Green While Keeping It Clean Το καθάρισμα αποκτά καινούργια έννοια με το Σύστημα και τα αξεσουάρ φροντίδας

Διαβάστε περισσότερα

Keeping It Green While Keeping It Clean

Keeping It Green While Keeping It Clean Green Decontamination Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Επαγγελματικής Απορρύπανσης και Εξυγίανσης. Keeping It Green While Keeping It Clean Surface Decontamination Method ModuleΤΜ2000 Σύστημα Απορρύπανσης Υφασμάτινων

Διαβάστε περισσότερα

Keeping It Green While Keeping It Clean

Keeping It Green While Keeping It Clean Green Decontamination Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Επαγγελματικής Απορρύπανσης και Εξυγίανσης. Keeping It Green While Keeping It Clean Surface Decontamination Method ModuleΤΜ2000 Σύστημα Απορρύπανσης Υφασμάτινων

Διαβάστε περισσότερα

ιάθεση : Klintec.Net ΑΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 46, 18541 ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Τηλ : 2104829839, 6932245887 mail:info@klintec.gr www.klintec.gr

ιάθεση : Klintec.Net ΑΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 46, 18541 ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Τηλ : 2104829839, 6932245887 mail:info@klintec.gr www.klintec.gr ιάθεση : Klintec.Net ΑΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 46, 18541 ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Τηλ : 2104829839, 6932245887 mail:info@klintec.gr www.klintec.gr 1 Η Formula Sanosil είναι µοναδική, αλλά Brilliantly απλή Sanosil πατενταρισµένη

Διαβάστε περισσότερα

Keeping It Green While Keeping It Clean

Keeping It Green While Keeping It Clean Green Decontamination Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Επαγγελματικής Απορρύπανσης και Εξυγίανσης. Keeping It Green While Keeping It Clean Surface Decontamination Method ModuleΤΜ2000 Σύστημα Απορρύπανσης Υφασμάτινων

Διαβάστε περισσότερα

Keeping It Green While Keeping It Clean

Keeping It Green While Keeping It Clean Green Decontamination Εξοπλισμός Εφαρμογών Επαγγελματικής Bio-Απορρύπανσης, Bio-Εξυγίανσης και Bio-Απολύμανσης. Keeping It Green While Keeping It Clean Surface Decontamination Method ModuleΤΜ2000 Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Keeping It Green While Keeping It Clean

Keeping It Green While Keeping It Clean Green Decontamination Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Επαγγελματικής Απορρύπανσης και Εξυγίανσης. Εναλλακτικές Μέθοδοι Διαχείρισης για μια Βελτιωμένη Ποιότητα του Εσωτερικού Περιβάλλοντα Χώρου Keeping It Green

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοποριακά προγράµµατα: Bio-Carpet Care -Home και Factory Solutions, για Ποιοτική Καθαριότητα µε Εναλλακτικές Λύσεις Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας.

Πρωτοποριακά προγράµµατα: Bio-Carpet Care -Home και Factory Solutions, για Ποιοτική Καθαριότητα µε Εναλλακτικές Λύσεις Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας. Βio-καθαρισµός και Προστασία Χαλιών -Μοκετών : Επαγγελµατικός Βio-καθαρισµός και Προστασίατων χαλιών -µοκετών µε Απορρύπανση και Αναζωογόνηση, (Green Decontamination), χωρίς την χρήση χηµικών, µε την Μέθοδο

Διαβάστε περισσότερα

Keeping It Green While Keeping It Clean

Keeping It Green While Keeping It Clean Green Decontamination Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Επαγγελματικής Απορρύπανσης και Εξυγίανσης. Προάγοντας την καθαριότητα βελτιώνουµε τοντρόποζωής! Εναλλακτικές Μέθοδοι ιαχείρισης για µια Βελτιωµένη Ποιότητα

Διαβάστε περισσότερα

Ενηµερωτικό Υλικό για Επιµορφωτικά Σεµινάρια Απεντοµώσεων Μυοκτονιών-Απολυµάνσεων.

Ενηµερωτικό Υλικό για Επιµορφωτικά Σεµινάρια Απεντοµώσεων Μυοκτονιών-Απολυµάνσεων. Ενηµερωτικό Υλικό για Επιµορφωτικά Σεµινάρια Απεντοµώσεων Μυοκτονιών-Απολυµάνσεων. Μέθοδος KlinActive από την Klintec Θέµα:Bio-Εφαρµογές σε Στρώµατα, Σαλόνια και Χαλιά-Μοκέτες Όλοι γνωρίζετε ότι "η ηµιµάθεια

Διαβάστε περισσότερα

.όταν η Καθαριότητα είναι θέµα Υγείας.υπάρχουν Οικονοµικές Λύσεις για όλους.

.όταν η Καθαριότητα είναι θέµα Υγείας.υπάρχουν Οικονοµικές Λύσεις για όλους. .όταν η Καθαριότητα είναι θέµα Υγείας.υπάρχουν Οικονοµικές Λύσεις για όλους. Καθαρόν Εστί το 2012 Η άλλη αντιµετώπιση της κρίσης. * Clean Now -50% (Επαγγελµατική Απορρύπανση=Green-Decontamination) *-50%

Διαβάστε περισσότερα

Keeping It Green While Keeping It Clean

Keeping It Green While Keeping It Clean Green Decontamination Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Επαγγελματικής Απορρύπανσης και Πλυσίματος. Keeping It Green While Keeping It Clean Το καθάρισμα αποκτά καινούργια έννοια με το Σύστημα και τα αξεσουάρ φροντίδας

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές εξετάσεις 2015. Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων Γ ΕΠΑ.Λ ΟΜΑΔΑ Α & Β

Γενικές εξετάσεις 2015. Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων Γ ΕΠΑ.Λ ΟΜΑΔΑ Α & Β Φροντιστήρια δυαδικό 1 ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ δυαδικό Γενικές εξετάσεις 2015 Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων Γ ΕΠΑ.Λ ΟΜΑΔΑ Α & Β Τα θέματα επεξεργάστηκαν οι καθηγητές των Φροντιστηρίων «δυαδικό» Μπουρδούνη Κ. ΘΕΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΑΕΡΑ ΣΕ ΚΤΗΡΙΑ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΑΕΡΑ ΣΕ ΚΤΗΡΙΑ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΑΕΡΑ ΣΕ ΚΤΗΡΙΑ Έλεγχος Ποιότητας Υλικών ΛΕΙΒΑΔΑΡΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΡΑΓΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘΗΝΑ 2007 ΕΙΣΑΓΩΓΗ O σύγχρονος τρόπος ζωής επιβάλλει σε πολλούς ανθρώπους να περνούν τουλάχιστον

Διαβάστε περισσότερα

Ζωικοί εχθροί και ασφάλεια τροφίμων

Ζωικοί εχθροί και ασφάλεια τροφίμων Ζωικοί εχθροί και ασφάλεια τροφίμων Δημήτρης Παπαχρήστος Εργαστήριο Γεωργικής Εντομολογίας Τμήμα Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο e-mail : d.papachristos@bpi.gr

Διαβάστε περισσότερα

περιβαλλοντικές εφαρμογές

περιβαλλοντικές εφαρμογές περιβαλλοντικές εφαρμογές εισαγωγή Καλωσήλθατε στην green guardia. Η εταιρία, με την εξειδίκευση που διαθέτει, παρέχει στους πελάτες της ποιοτικές υπηρεσίες και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, πάντα με σεβασμό

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Βενιζέλου 64-5ος όροφος, ΤΚ 546 31 Θεσσαλονίκη email : geoponikosmt@gmail.com /info@geoponikos.gr www.geoponikos.gr / Τηλ. & φαξ : 2310-272.036 Θεσσαλονίκη 13/10/2014

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΛΕΡΓΙΑ: Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΣ;

ΑΛΛΕΡΓΙΑ: Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΣ; ΑΛΛΕΡΓΙΑ: Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΣ; Αλλεργία, όπως ορίζει και η λέξη, σημαίνει άλλο έργο. Είναι η μη αναμενόμενη αντίδραση του ανοσιακού συστήματος του οργανισμού εναντίον ακίνδυνων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΘΜΑ, ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ AΣΘΜΑ

ΑΣΘΜΑ, ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ AΣΘΜΑ ΑΣΘΜΑ, ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Δημήτριος Χ. Κασίμος Επίκουρος Καθηγητής Παιδιατρικής, ΔΠΘ AΣΘΜΑ Το άσθμα όπως και οι αλλεργίες αποτελούν νοσήματα του σύγχρονου πολιτισμένου κόσμου. Πολλοί παράγοντες

Διαβάστε περισσότερα

Κίνδυνος: παράγοντας / ουσία που κάνει το τρόφιµο ακατάλληλο ή επικίνδυνο για κατανάλωση (Μη ασφαλές)

Κίνδυνος: παράγοντας / ουσία που κάνει το τρόφιµο ακατάλληλο ή επικίνδυνο για κατανάλωση (Μη ασφαλές) KINΔΥΝΟΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Κίνδυνος: παράγοντας / ουσία που κάνει το τρόφιµο ακατάλληλο ή επικίνδυνο για κατανάλωση (Μη ασφαλές) Μικροβιολογικός Χηµικός Φυσικός Η φυσική καταστροφή των τροφίµων κάνει τα τρόφιµα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΚΑΤΑΛΥΣΗΣ Η τεχνολογία της φωτοκατάλυσης απο το 1924, αποτελεί την μοναδική παγκοσμίως οικολογική λύση για την καταπολέμηση ιών, νοσογόνων

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Βενιζέλου 64-5ος όροφος, ΤΚ 546 31 Θεσσαλονίκη email : info@geoponikos.gr / www.geoponikos.gr Τηλ. & φαξ : 2310-272.036 Θεσσαλονίκη 15/4/2014 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Σ

Διαβάστε περισσότερα

Πλύσιµο Στρωµάτων και Σαλονιών 10ος/2011. Όλοι γνωρίζετε ότι "η ηµιµάθεια είναι χειρότερη από τη αµάθεια

Πλύσιµο Στρωµάτων και Σαλονιών 10ος/2011. Όλοι γνωρίζετε ότι η ηµιµάθεια είναι χειρότερη από τη αµάθεια Παρουσίαση των Μεθόδων KlinActive & Utensil Care από την Klintec, στα επιµορφωτικά σεµινάρια των Καθαριστών Ταπήτων / Ταπετσαριών, του Σωµατείου Ταπητοκαθαριστηρίων Η ΑΤΤΙΚΗ στα ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ µεθέµα τονbio-καθαρισµόκαι

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ. Του:. Δ/νση: Τηλ.:

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ. Του:. Δ/νση: Τηλ.: ΜΕΡΟΣ ' ΥΠΟΔΕΙΓΜ ΠΡΟΣΦΟΡΣ Του:. Δ/νση: Τηλ.: / ΚΤΗΓΟΡΙ ΕΡΓΣΙΩΝ CPV ΜΟΝΔ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤ 1 Καθαρισμός Διαμερισμάτων 90911000-6 τ.μ. 3.000 2 μονού στρώματος 90600000-3 τεμάχιο 85 ύπνου 3 καναπέ/ πολυθρόνας

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 3: : Ασφάλεια Βιολογικών Τροφίμων

Ενότητα 3: : Ασφάλεια Βιολογικών Τροφίμων Ενότητα 3: : Ασφάλεια Βιολογικών Τροφίμων Διάλεξη 3.7: Κρίσιμα σημεία ελέγχου και ιχνηλασιμότητα στην αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης βιολογικών προϊόντων Εργαστήριο Πληροφορικής Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 04: ΒΑΚΤΗΡΙΟΛΟΓΙΑ

ΕΝΟΤΗΤΑ 04: ΒΑΚΤΗΡΙΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ 04: ΒΑΚΤΗΡΙΟΛΟΓΙΑ 4.1 Βακτήρια (Βακτηρίδια) Διδακτικός Στόχος 110411: Να μπορείτε Να αναφέρετε τι είναι Βακτηριολογία Να αναφέρετε τι είναι τα Βακτήρια Να αναφέρετε τις δύο κατηγορίες Βακτηρίων

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΜΑ 1ο Να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθμό καθεμιάς από τις παρακάτω ημιτελείς προτάσεις 1 έως 5 και δίπλα το γράμμα που αντιστοιχεί στη λέξη ή στη φράση, η οποία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΡΑΒΙΑΣ 1998 1999 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ «ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ» ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΘΗΤΕΣ: Β Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΡΗΓΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤ ΕΞΑΜΗΝΟΥ Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων Τ.Ε.Ι. Αθήνας

ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤ ΕΞΑΜΗΝΟΥ Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων Τ.Ε.Ι. Αθήνας ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤ ΕΞΑΜΗΝΟΥ Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων Τ.Ε.Ι. Αθήνας Μάθημα 10 ο Εισαγωγή στην γεωργική και κτηνοτροφική βιοτεχνολογία Διδάσκων Δρ. Ιωάννης Δρίκος Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων (ΠΙ)

Διαβάστε περισσότερα

Σύστηµα καθαρισµού και Εξυγίανσης του αέρα HealthWay EMF /07/2012 1

Σύστηµα καθαρισµού και Εξυγίανσης του αέρα HealthWay EMF /07/2012 1 Σύστηµα καθαρισµού και Εξυγίανσης του αέρα HealthWay EMF 20600-03 23/07/2012 1 Σύστηµα καθαρισµού και Εξυγίανσης του αέρα HealthWay Φορητοί καθαριστές αέρα EMF εσωτερικών χώρων Ενηµέρωση πελατών Ιατρική

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Βενιζέλου 64-5ος όροφος, ΤΚ 546 31 Θεσσαλονίκη www.geoponikos.gr email : geoponikosmt@gmail.com & φαξ : 2310-272.036 Θεσσαλονίκη, 6/6/2016 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμετώπιση της Αλλεργικής Ρινίτιδας

Αντιμετώπιση της Αλλεργικής Ρινίτιδας Αντιμετώπιση της Αλλεργικής Ρινίτιδας Τι είναι η Αλλεργική Ρινίτιδα; Η αλλεργική ρινίτιδα είναι μια πάθηση της μύτης που εκδηλώνεται με συμπτώματα μετά την έκθεση του ασθενή σε συγκεκριμένες ουσίες (αλλεργιογόνα).

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ: ΑΣΚΟΡΔΑΛΑΚΗ ΜΑΝΟΥ ΕΤΟΣ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ: ΑΣΚΟΡΔΑΛΑΚΗ ΜΑΝΟΥ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ: ΑΣΚΟΡΔΑΛΑΚΗ ΜΑΝΟΥ ΕΤΟΣ 2013-2014 ΤΑΞΗ:B ΤΜΗΜΑ: Β1 ΡΥΠΑΝΣΗ- ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ Η καθαριότητα και η λειτουργικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντικά Προβλήματα της πόλης μου

Περιβαλλοντικά Προβλήματα της πόλης μου Οικιακή Οικονομία Περιβαλλοντικά Προβλήματα της πόλης μου Κουτσάκη Μαρία Χρυσή Β 4 Η ρύπανση του περιβάλλοντος: το σύγχρονο πρόβλημα του 21ου αιώνα Η ρύπανση του περιβάλλοντος είναι μια ευρεία έννοια,

Διαβάστε περισσότερα

Μ E Λ Ε Τ Η ΕΡΓΑΣΙΑ: ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΕΝΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ.

Μ E Λ Ε Τ Η ΕΡΓΑΣΙΑ: ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΕΝΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΡ. ΜΕΛΕΤ.: 30 /2017 Μ E Λ Ε Τ Η ΕΡΓΑΣΙΑ: ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΕΝΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ. Κ.Α. 20. 6277.0006 CPV : 90922000-6 Υπηρεσίες καταπολέμησης επιβλαβών εντόμων ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ 1) ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Δρ Αμαλία Τσαγκάρη 2.3.2015 Με βάση το εγχειρίδιο Βασικής Εκπαίδευσης στην υγιεινή και τον χειρισμό των τροφίμων για τις επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης ΤΡΟΦΟΓΕΝΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «A» ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΦΙΟΑΠΩΘΗΣΗ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «A» ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΦΙΟΑΠΩΘΗΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «A» ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΦΙΟΑΠΩΘΗΣΗ 1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Το αντικείμενο του προκηρυσσόμενου έργου είναι η παροχή του συνόλου των υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

4. ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ

4. ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ 4.1 Ομοιόσταση 4.2 Ασθένειες 4. ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ 4.3 Αμυντικοί μηχανισμοί του ανθρώπινου οργανισμού 4.4 Τρόποι ζωής και ασθένειες Μάρθα Καρβουνίδου ΠΕ1404

Διαβάστε περισσότερα

Υγειονομικά προϊόντα Stalosan

Υγειονομικά προϊόντα Stalosan Υγειονομικά προϊόντα Stalosan Τρία προϊόντα με αυξανόμενη αποτελεσματικότητα STALOSAN DRY Η απορρόφηση υγρασίας/αφύγρανση είναι η κύρια δράση του Stalosan Dry. Με την απορρόφηση υγρασίας οι μικροοργανισμοί

Διαβάστε περισσότερα

Πρόκειται για τίτλο που δεν αφήνει να εννοηθεί καθαρά αυτό που στην. πραγματικότητα θα ήθελε να περιγράψει. Και αυτό επειδή

Πρόκειται για τίτλο που δεν αφήνει να εννοηθεί καθαρά αυτό που στην. πραγματικότητα θα ήθελε να περιγράψει. Και αυτό επειδή ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Πρόκειται για τίτλο που δεν αφήνει να εννοηθεί καθαρά αυτό που στην πραγματικότητα θα ήθελε να περιγράψει. Και αυτό επειδή οποιαδήποτε μορφή Γεωργίας από την πλέον αρχέγονη έως την πιο

Διαβάστε περισσότερα

Πηγή: ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ : ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΧΛΩΡΙΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ 2005

Πηγή: ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ : ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΧΛΩΡΙΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ 2005 Πηγή: ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ : ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΧΛΩΡΙΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ 2005 ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΞΕΙΔΩΣΗΣ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι προχωρημένες τεχνικές

Διαβάστε περισσότερα

Προϊόντα καθαρισμού με Προβιοτικά της Care Lives από την Chrisal

Προϊόντα καθαρισμού με Προβιοτικά της Care Lives από την Chrisal ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ Προϊόντα καθαρισμού με Προβιοτικά της Care Lives από την Chrisal Τα μοναδικά προϊόντα μας καθαρισμού, είναι ιδανικά για γενικό καθαρισμό, συμπεριλαμβανομένων των οικιακών,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΙΟΥ

ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΙΟΥ Γ Ε Ω Ρ Γ Ι Κ Ε Σ Π Ρ Ο Ε Ι Δ Ο Π Ο Ι Η Σ Ε Ι Σ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Δ/ΝΣΗ ΑΠΟΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση και εφαρμογή της Μυοκτονίας και της Απεντόμωσης. Αναλυτικά το πρόγραμμα των διαλέξεων διαμορφώνεται ως εξής :

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση και εφαρμογή της Μυοκτονίας και της Απεντόμωσης. Αναλυτικά το πρόγραμμα των διαλέξεων διαμορφώνεται ως εξής : Η απεντόμωση και η μυοκτονία έχουν ως σκοπό τον έλεγχο του πληθυσμού των εντόμων και των τρωκτικών αντίστοιχα τα οποία είναι επικίνδυνα για την υγεία του ανθρώπου και την απώθηση από τους χώρους όπου ζει

Διαβάστε περισσότερα

Α Χ Λ Α Δ Ι Α Μ Η Λ Ι Α

Α Χ Λ Α Δ Ι Α Μ Η Λ Ι Α Γ Ε Ω Ρ Γ Ι Κ Ε Σ Π Ρ Ο Ε Ι Δ Ο Π Ο Ι Η Σ Ε Ι Σ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Δ/ΝΣΗ ΑΠΟΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. β. Η μόλυνση των φυτικών προϊόντων από γεωργικά φάρμακα μπορεί να είτε άμεση είτε έμμεση. ΣΩΣΤΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. β. Η μόλυνση των φυτικών προϊόντων από γεωργικά φάρμακα μπορεί να είτε άμεση είτε έμμεση. ΣΩΣΤΟ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΤΑΞΗ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α ) & ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β ) ΤΕΤΑΡΤΗ 15/04/2015 - ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ: ΕΞΙ (6) ΘΕΜΑ Α ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Α1. Να γράψετε

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com.

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com. Nivo 40 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: NIVO 40 Κωδικός: 2.40.010 Intrastat Code: 3402.20.90 Περιγραφή: Εφαρμογή: Υψηλής τεχνολογίας κρέμα καθαρισμού χεριών των εργαζομένων στα συνεργεία. Η υψηλή καθαριστική

Διαβάστε περισσότερα

Keeping It Green While Keeping It Clean

Keeping It Green While Keeping It Clean Green Decontamination Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Επαγγελματικής Απορρύπανσης και Εξυγίανσης. Προάγοντας την καθαριότητα βελτιώνουµε τον τρόπο ζωής! Εναλλακτικές Μέθοδοι ιαχείρισης για µια Βελτιωµένη Ποιότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝ ISO Εµβαλωµατής Αντώνης ΑΕ

ΕΝ ISO Εµβαλωµατής Αντώνης ΑΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ HACCP ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ EΛΟΤ ΕΝ ISO 22000 ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ Εµβαλωµατής Αντώνης Υπεύθυνος ιαχείρισης Ποιότητας-ΣΟΥΡΩΤΗ ΑΕ Μήτρακας Μανασσής Επίκουρος καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

Ορθή Διαχείριση Τροφίμων. Μαριέττα Κονταρίνη Ημερίδα ΕΣΔΥ για Ασφάλεια τροφίμων 27/4/2015

Ορθή Διαχείριση Τροφίμων. Μαριέττα Κονταρίνη Ημερίδα ΕΣΔΥ για Ασφάλεια τροφίμων 27/4/2015 Ορθή Διαχείριση Τροφίμων Μαριέττα Κονταρίνη Ημερίδα ΕΣΔΥ για Ασφάλεια τροφίμων 27/4/2015 Κανόνες Ορθής Διαχείρισης των Τροφίμων Προληπτικοί κανόνες-μέτρα που απαιτούνται για να έχουμε ασφαλή τρόφιμα. Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΚΤΟΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

ΒΙΟΚΤΟΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΒΙΟΚΤΟΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ Το Νομικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα Βασίλειος Βάγιας Γεωπόνος MSc, PhD Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δ/νση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής Τμήμα Φυτοπροστατευτικών

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Παρουσίαση Νέο Φίλτρο μπάνιου

Εταιρική Παρουσίαση Νέο Φίλτρο μπάνιου Εταιρική Παρουσίαση Νέο Φίλτρο μπάνιου Κατασκευή Προϊόντος και Τεχνικά Χαρακτηριστικά Κεφαλή Προ-φίλτρο Καπάκι δαχτυλίδι κεφαλής Πλακέτα (ντους) Κάλυμμα κεφαλής Ενδιάμεσο δαχτυλίδι λαβή Κεραμικό Φίλτρο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com.

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com. Bactericidal ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: BACTERICIDAL Κωδικός: 2.03.060 Intrastat Code: 3808.40.90 Περιγραφή: Εφαρμογή: Σύνθεση: Εμφάνιση: Χαρακτηριστικά Υπεροχής: Είναι αρκετά ισχυρό και ταχύτατο βακτηριοκτόνο.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com.

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com. Calm ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: CALM Κωδικός: 2.01.025 Intrastat Code: 3402.20.90 Περιγραφή: Εφαρμογή: Ειδικό ελαφρώς όξινο σαμπουάν, για καθαρισμό αλάτων αλλά και ελαφρών ρύπων. Εξουδετερώνει τα αλκαλικά

Διαβάστε περισσότερα

To Σύστημα HACCP & τα Ξενοδοχεία. Δρ Ε. ΕΥΜΟΡΦΟΠΟΥΛΟΣ

To Σύστημα HACCP & τα Ξενοδοχεία. Δρ Ε. ΕΥΜΟΡΦΟΠΟΥΛΟΣ To Σύστημα HACCP & τα Ξενοδοχεία Δρ Ε. ΕΥΜΟΡΦΟΠΟΥΛΟΣ Τι είναι HACCP; Hazard = Κίνδυνος Analysis = Ανάλυση Critical = Κρίσιμο Το ΑΚΚΣΕ είναι ένα εργαλείο που προσπαθεί να διασφαλίσει την υγιεινή και την

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ 1 ο Στις ερωτήσεις 1-5, να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθμό της ερώτησης και δίπλα του το γράμμα που αντιστοιχεί στη σωστή απάντηση.

ΘΕΜΑ 1 ο Στις ερωτήσεις 1-5, να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθμό της ερώτησης και δίπλα του το γράμμα που αντιστοιχεί στη σωστή απάντηση. ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΜΑ 1 ο Στις ερωτήσεις 1-5, να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθμό της ερώτησης και δίπλα του το γράμμα που αντιστοιχεί στη σωστή απάντηση. 1. Τα κύτταρα που παράγουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. σύγχρονο ΜΑΪΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΑ. Θέμα Α.. Α.1. δ Α.2. β Α.3. γ Α.4. β Α.5. α. Θέμα Β. ασθενειών. ν. περιβάλλον. βλαπτικές

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. σύγχρονο ΜΑΪΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΑ. Θέμα Α.. Α.1. δ Α.2. β Α.3. γ Α.4. β Α.5. α. Θέμα Β. ασθενειών. ν. περιβάλλον. βλαπτικές Θέμα Α.. Α.1. δ Α.2. β Α.3. γ Α.4. β Α.5. α Θέμα Β. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β ) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΜΑΪΟΥ 2014 - ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το μεγαλύτερο μέρος της γης αποτελείται από νερό. Το 97,2% του νερού αυτού

Το μεγαλύτερο μέρος της γης αποτελείται από νερό. Το 97,2% του νερού αυτού 1. Το νερό στη φύση και τη ζωή των ανθρώπων Το μεγαλύτερο μέρος της γης αποτελείται από νερό. Το 97,2% του νερού αυτού βρίσκεται στους ωκεανούς, είναι δηλαδή αλμυρό. Μόλις το 2% βρίσκεται στους πόλους

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (Σύμφωνα με το Παρ.2 του Καν. 1907/2006) Όπως τροποποιήθηκε από τον Καν. 453/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (Σύμφωνα με το Παρ.2 του Καν. 1907/2006) Όπως τροποποιήθηκε από τον Καν. 453/2010 Ημερομηνία Έκδοσης: 22/10/2012 Αριθμός Έκδοσης: 0 ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (Σύμφωνα με το Παρ.2 του Καν. 1907/2006) Όπως τροποποιήθηκε από τον Καν. 453/2010 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ποιότητα ζωής στον χώρο σας!

Ποιότητα ζωής στον χώρο σας! Ποιότητα Ζωής! Ποιότητα ζωής στον χώρο σας! AP-C180Β Σύστημα Καθαρισμού Αέρα Σύστημα καθαρισμού αέρα πολλαπλών επιπέδων 7 στάδια φιλτραρίσματος (περιλαμβάνει και ιονιστή) Εξαιρετικό φιλτράρισμα σωματιδίων

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com.

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com. Circuit ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: CIRCUIT Κωδικός: 2.07.060 Intrastat Code: 3402.20.90 Περιγραφή: Εφαρμογή: Εξειδικευμένο προϊόν κατάλληλο για την απολάδωση κλειστού κυκλώματος νερού ύστερα από εισροή

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ: /25047 FAX:

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ: /25047 FAX: Rim ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: RIM Κωδικός: 2.02.040 Intrastat Code: 3402.20.90 Περιγραφή: Εφαρμογή: Ειδικά μελετημένο προϊόν που καθαρίζει και γυαλίζει τις ζάντες. Ψεκασμός και σκούπισμα ή ξέπλυμα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΘΟΓΟΝΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΘΟΓΟΝΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΘΟΓΟΝΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΜΟΛΥΝΣΗ : Η είσοδος ενός παθογόνου μικροοργανισμού στον οργανισμό του ανθρώπου. ΛΟΙΜΩΞΗ : Η εγκατάσταση και ο πολλαπλασιασμός του παθογόνου μικροοργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία Επιχείρησης(όνομα, δ/νση, τηλ).. ΓΕΝΙΚOI ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Σ* Μ.Σ** ΒΑΘΜΟΙ 1

Στοιχεία Επιχείρησης(όνομα, δ/νση, τηλ).. ΓΕΝΙΚOI ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Σ* Μ.Σ** ΒΑΘΜΟΙ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΤΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ Στοιχεία Επιχείρησης(όνομα, δ/νση, τηλ).. Κωδικός Επιχείρησης Είδος δραστηριότητας.. Υγειονομικά Υπεύθυνος Δυναμικότητα α) ημερήσιος αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΧΗΜΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ

ΧΗΜΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ ΧΗΜΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ Οποιαδήποτε αλλοίωση της φυσιολογικής σύστασης του αέρα που μπορεί να έχει βλαβερές επιπτώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΜΥΝΑΣ Με βάση τη θέση στο ανθρώπινο σώμα Με βάση την ιδιότητα για γενικευμένη ή εξειδικευμένη δράση Εξωτερικοί εσωτερικοί μη ειδικοί μηχανισμοί ειδικοί

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com.

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com. Rad ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: RAD Κωδικός: 2.07.040 Intrastat Code: 3402.20.90 Περιγραφή: Εφαρμογή: Απομακρύνει αποτελεσματικά τις εναποθέσεις αλάτων από το σύστημα ψύξης θέρμανσης. Ρίξτε το περιεχόμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - 2

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - 2 31-7-14 ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - 2 Στο σχήμα 1 του άρθρου που δημοσιεύσαμε την προηγούμενη φορά φαίνεται η καθοριστικός ρόλος των μικροοργανισμών για την ύπαρξη της ζωής, αφού χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ emc

ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ emc ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ emc ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΥΠΟΑΛΛΕΡΓΙΚΑ 100% ΒΙΟΔΙΑΣΠΩΜΕΝΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ..ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΗΤΣΕΑΣ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΕ

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΗΤΣΕΑΣ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΕ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΗΤΣΕΑΣ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ Η αποθηκευση των βιολογικών δημητριακών θα πρέπει να γίνεται

Διαβάστε περισσότερα

Α Χ Λ Α Δ Ι Α Μ Η Λ Ι Α

Α Χ Λ Α Δ Ι Α Μ Η Λ Ι Α Γ Ε Ω Ρ Γ Ι Κ Ε Σ Π Ρ Ο Ε Ι Δ Ο Π Ο Ι Η Σ Ε Ι Σ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΑΠΟΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡ/ΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ: /25047 FAX:

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ: /25047 FAX: Cabrio ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: CABRIO Κωδικός: 2.02.105 Intrastat Code: 3402.20.90 Περιγραφή: Εφαρμογή: Προϊόν κατάλληλο για αδιαβροχοποίηση υφασμάτων και άλλων υλικών. Αδιαβροχοποιεί τα υφασμάτινα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ενότητα 12: ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ι Το περιεχόμενο του μαθήματος διατίθεται με

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 12:30 Σελίδα 2 από 8 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ: 18 / 06 /2019 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com.

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com. Graph ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: GRAPH Κωδικός: 2.40.050 Intrastat Code: 3403.19.19 Περιγραφή: Το προϊόν είναι εξαιρετικά διεισδυτικό αντισκωριακό με γραφίτη, για μπουλόνια, παξιμάδια, πύρους, σούστες

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευασία Τροφίμων. Διάρθρωση διαλέξεων

Συσκευασία Τροφίμων. Διάρθρωση διαλέξεων Συσκευασία Τροφίμων Εισαγωγή Αθανάσιος Αλεξόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Υγιεινής Τροφίμων Διάρθρωση διαλέξεων Εισαγωγή Πλαστική συσκευασία Μεταλλική συσκευασία Γυάλινη συσκευασία Χάρτινη συσκευασία Ασηπτική

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com.

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com. Patoma ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: PATOMA Κωδικός: 2.03.050 Intrastat Code: 3402.20.90 Περιγραφή: Εφαρμογή: Κάνει καλή απολάδωση, στεγνώνει γρήγορα, είναι χαμηλού αφρισμού και δεν χρειάζεται ξέπλυμα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ: /25047 FAX:

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ: /25047 FAX: Escape ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: ESCAPE Κωδικός: 2.07.015 Intrastat Code: 3402.20.90 Περιγραφή: Εφαρμογή: Επαλείφοντας το εξωτερικό μέρος των τζαμιών, διώχνει τις σταγόνες της βροχής, χωρίς τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com.

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com. Biopet ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: BIOPET Κωδικός: 2.10.041 Intrastat Code: 3811.19.00 Περιγραφή: Εφαρμογή: Εμφάνιση: Χαρακτηριστικά Υγρό μυκητοκτόνο πρόσθετο με ευρύ φάσμα δράσης εναντίον όλων των

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ: /25047 FAX:

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ: /25047 FAX: Black Mat ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: BLACK MAT Κωδικός: 2.02.119 Intrastat Code: 3405.30.00 Περιγραφή: Εφαρμογή: Υδατοδιαλυτό προϊόν που μαυρίζει το ελαστικό μετά το πλύσιμο. Ψεκάζετε αυτούσιο αλλά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (Σύμφωνα με το Παρ.2 του Καν. 1907/2006) Όπως τροποποιήθηκε από τον Καν. 453/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (Σύμφωνα με το Παρ.2 του Καν. 1907/2006) Όπως τροποποιήθηκε από τον Καν. 453/2010 Ημερομηνία Έκδοσης: 07/02/2013 Αριθμός Έκδοσης: 0 ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (Σύμφωνα με το Παρ.2 του Καν. 1907/2006) Όπως τροποποιήθηκε από τον Καν. 453/2010 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014 Τρίτη 18 Μαρτίου 2014 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014 Επιμέλεια: ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ «ΟΜΟΚΕΝΤΡΟ» ΦΛΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΕΜΑ Α Να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθμό κάθε

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ: /25047 FAX:

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ: /25047 FAX: Alas ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: ALAS Κωδικός: 2.04.010 Intrastat Code: 3402.20.90 Περιγραφή: Εφαρμογή: Καταπολεμά τις επικαθίσεις αλάτων που αναπτύσσονται στις σερπαντίνες των πλυστικών μηχανών και

Διαβάστε περισσότερα

Αναπνεύστε υγιεινά! AP-C120Α. Σύστημα Καθαρισμού Αέρα

Αναπνεύστε υγιεινά! AP-C120Α. Σύστημα Καθαρισμού Αέρα Ποιότητα Ζωής! Αναπνεύστε υγιεινά! AP-C120Α Σύστημα Καθαρισμού Αέρα Σύστημα καθαρισμού αέρα πολλαπλών επιπέδων 6 στάδια φιλτραρίσματος Αποτελεσματική αφαίρεση μικρών σωματιδίων 0.1-0.3 micron Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

BIONI SYSTEM FOOD. Η μοναδική λύση ενάντια στη μούχλα και τους μύκητες στη βιομηχανία τροφίμων & ποτών

BIONI SYSTEM FOOD. Η μοναδική λύση ενάντια στη μούχλα και τους μύκητες στη βιομηχανία τροφίμων & ποτών BIONI SYSTEM FOOD Η μοναδική λύση ενάντια στη μούχλα και τους μύκητες στη βιομηχανία τροφίμων & ποτών Η πραγματική εικόνα στις εγκαταστάσεις των χώρων επεξεργασίας τροφίμων Μονάδες παραγωγής κρέατος Ξηροί

Διαβάστε περισσότερα