ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΠΙΜΕΤΡΗΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΠΙΜΕΤΡΗΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΥΠΡΟΥ"

Transcript

1 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΠΙΜΕΤΡΗΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

2 2 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΠΙΜΕΤΡΗΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 1. Ορισμοί Στο παρόν Καταστατικό, εκτός όπου αναφέρεται διαφορετικά, οι ακόλουθες λέξεις και εκφράσεις θα έχουν την έννοια που τους αποδίδεται κατωτέρω: 1.1. «το Σωματείο ή «ΣΕΕΟΚΚ» θα εννοεί το σωματείο των Επιστημόνων Επιμετρητών Οικονομολόγων Κατασκευών Κύπρου στην Κύπρο, το οποίο ιδρύεται και λειτουργεί σύμφωνα με τις πρόνοιες του παρόντος Καταστατικού «το ΕΤΕΚ» θα εννοεί το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου «ο οικείος κλάδος» θα εννοεί τον κλάδο της ειδικότητας της επιμέτρησης στον ευρύτερο κλάδο της μηχανικής επιστήμης «επιμέτρηση και εκτίμηση γης» του ΕΤΕΚ «Μέλη του ΕΤΕΚ» θα εννοεί μέλη του ΕΤΕΚ στο οικείο κλάδο «το Ινστιτούτο» ή «τοrics θα εννοεί το Βασιλικό Ινστιτούτο των Chartered Surveyors του Ηνωμένου Βασιλείου (the Royal Institution of Chartered Surveyors, U.K.) Chartered θα εννοεί τον ομώνυμο τίτλο επαγγελματικής ικανότητας που απονέμει το Ινστιτούτο, και Chartered Surveyors ή Chartered μέλη του Ινστιτούτου» θα εννοεί μέλη του Ινστιτούτου, κατόχους του τίτλου Chartered (FRICS ή MRICS) «το Δ.Σ. του Σωματείου» θα εννοεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «οι Κανονισμοί του ΕΤΕΚ» θα εννοεί όλους τους ισχύοντες περί των μελών του ΕΤΕΚ Κανονισμούς όπως αυτοί θεσπίζονται και/ή τροποποιούνται από καιρού εις καιρό από την Βουλή των Αντιπροσώπων της Δημοκρατίας «οι Κανονισμοί του Σωματείου» θα εννοεί θα εννοεί όλους τους ισχύοντες Κανονισμούς (Bye-Laws) του Σωματείου όπως αυτοί θεσπίζονται και/ή τροποποιούνται από καιρού εις καιρό από το Σωματείο σύμφωνα με τις πρόνοιες του παρόντος Καταστατικού και καθ όσον αυτοί συνάδουν (και δεν αντιφάσκουν) προς και/ή συμπληρώνουν τους Κανονισμούς του ΕΤΕΚ «οι Κανονισμοί του Ινστιτούτου» θα εννοεί όλους τους ισχύοντες Κανονισμούς (Bye-Laws) του Ινστιτούτου όπως αυτοί θεσπίζονται και/ή τροποποιούνται από καιρού εις καιρό από το Ινστιτούτο και καθ όσον αυτοί συνάδουν (αλλά δεν αντιφάσκουν) προς και/ή συμπληρώνουν τους Κανονισμούς του ΕΤΕΚ ή τις πρόνοιες του παρόντος Καταστατικού και τους Κανονισμούς του Σωματείου.

3 «Επιστήμονες Επιμετρητές» θα εννοεί επιμετρητές μέλη του ΕΤΕΚ και «Επιστήμονες Μέλη» θα εννοεί Επιστήμονες Επιμετρητές, μέλη του Σωματείου «Επιστήμονες Εγκεκριμένοι Επιμετρητές» θα εννοεί Επιστήμονες Επιμετρητές οι οποίοι ταυτόχρονα είναι και Charted μέλη του Ινστιτούτου και «Επιστήμονες Εγκεκριμένα Μέλη» θα εννοεί Επιστήμονες Εγκεκριμένους Επιμετρητές, μέλη του Σωματείου «Μέλη του Συνδέσμου» θα εννοεί από κοινού Επιστήμονες Εγκεκριμένα Μέλη και Επιστήμονες Μέλη, του Σωματείου «Ενεργά Μέλη του Σωματείου» θα εννοεί Μέλη του Σωματείου, τα οποία έχουν τακτοποιημένη την ετήσια Συνδρομή Μέλους προς το Σωματείο τουλάχιστον 35 ημέρες πριν από την ημερομηνία της λειτουργίας για την οποία καλούνται ή τους επιτρέπεται να ενεργήσουν ως Μέλη του Σωματείου σύμφωνα με τις πρόνοιες του παρόντος Καταστατικού «οι Τομείς Επαγγελματικής Ικανότητας» θα εννοεί τους καθορισμένους τομείς επαγγελματικών ειδικοτήτων (professional faculties) του Ινστιτούτου «το Επάγγελμα» θα εννοεί το επάγγελμα της Επιμέτρησης και της Οικονομολογίας των Κατασκευών στην ευρύτερη δυνατόν επιστημονική έννοια του όπως προσδιορίζεται στο του παρόντος Καταστατικού και το οποίο εμπεριέχει και προσδιορίζεται περαιτέρω από τους Τομείς Επαγγελματικής Ικανότητας «η Δημοκρατία» θα εννοεί την Κυπριακή Δημοκρατία «ο Νόμος» θα εννοεί Νόμο της Δημοκρατίας. 2. Επωνυμία και σφραγίδα του Σωματείου 2.1. Η επωνυμία του Σωματείου είναι «Σύνδεσμος Επιστημόνων Επιμετρητών Οικονομολόγων Κατασκευών Κύπρου» ή «ΣΕΕΟΚΚ» Το Σωματείο έχει την δική του σφραγίδα και έμβλημα τύπου ασύμμετρου μοτίβου στο οποίο αναγράφονται και τα αρχικά της επωνυμίας του Σωματείου. 3. Ιδρυση του Σωματείου 3.1. Το Σωματείο ιδρύεται ως μη κερδοφόρο σωματείο από τα Μέλη του Σωματείου βάσει του περί Σωματείων και Ιδρυμάτων Νόμου Το Σωματείο θα εκπροσωπεί το σύνολο των Μελών του στην Κύπρο, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο Κόσμο.

4 4 4. Αντικειμενικοί σκοποί του Σωματείου Το Σωματείο έχει τους ακόλουθους αντικειμενικούς σκοπούς: 4.1. Να εκπροσωπεί στην Κύπρο, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο Κόσμο, τα μέλη του αλλά όχι όλους τους επαγγελματίες Επιστήμονες Εγκεκριμένους Επιμετρητές και τους Επιστήμονες Επιμετρητές οι οποίοι ασκούν το Επάγγελμα (ή έχουν αφυπηρετήσει) και κατοικούν μόνιμα στην Κύπρο ή είναι φοιτητές σε αυτόν τον κλάδο, χωρίς την συγκατάθεσή τους Να προάγει στην Κύπρο, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο Κόσμο τους γενικότερους σκοπούς του Σωματείου, οι οποίοι είναι, η διασφάλιση της προαγωγής και η διευκόλυνση της απόκτησης εκείνης της γνώσης που συνιστά το Επάγγελμα του Επιστήμονα Επιμετρητή Οικονομολόγου Κατασκευών, δηλαδή τις τέχνες, τις επιστήμες και την πρακτική άσκηση: του καθορισμού της οικονομικής χρήσης των πόρων της οικοδομικής βιομηχανίας και της οικονομικής αποτίμησης, επιμέτρησης και διεύθυνσης δομικών έργων όπως επίσης και της διασφάλισης της συμμόρφωσης προς εγκεκριμένες διαδικασίες προσφορών και συμβατικών διευθετήσεων, και της εξέτασης της δόμησης και της κατάστασης υφιστάμενων κτιρίων και των υπηρεσιών τους και της παροχής οικονομικών συμβουλών σχετικών προς την συντήρηση, την μετατροπή και την βελτίωση τους, Και τη διατήρηση και προαγωγή της χρησιμότητας του Επαγγέλματος του Επιστήμονα Επιμετρητή Οικονομολόγου Κατασκευών προς το δημόσιο όφελος. 4.3 Προς εξυπηρέτηση των γενικότερων σκοπών που αναφέρονται στην παράγραφο 4.2. του παρόντος Άρθρου: να λειτουργεί ως επίκεντρο για όλους τους Επιστήμονες Εγκεκριμένους Επιμετρητές και τους Επιστήμονες Επιμετρητές, στην Κύπρο, να προάγει το Επάγγελμα και τα ενδιαφέροντα των Μελών του Σωματείου στην Κύπρο. (γ) να εξασφαλίζει και να διοχετεύει στα Μέλη του Σωματείου πληροφορίες σχετικές προς τις ευκαιρίες για την προαγωγή του Επαγγέλματος στην Κύπρο, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο Κόσμο, (δ) να εξασφαλίζει και να διοχετεύει στην Κύπρο τεχνικές και επαγγελματικές πληροφορίες σχετικές με το Επάγγελμα, (ε) να ενημερώνει τα Μέλη του Σωματείου επί τεχνικών και επαγγελματικών θεμάτων σχετικών με το Επάγγελμα, προς τα οποία επικεντρώνεται το Ευρωπαϊκό και το διεθνές ενδιαφέρον, (στ) να αναπτύσσει δεσμούς, να διατηρεί στενή επαφή και να συνεργάζεται ή/και με σωματεία ή/και με το ΕΤΕΚ, καθώς και με άλλους συγγενές επαγγελματικούς συνδέσμους και οργανισμούς στην Κύπρο, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο Κόσμο,

5 5 (ζ) να συμβουλεύει και να βοηθά το ΕΤΕΚ σε σχέση με οποιεσδήποτε επαγγελματικές εξετάσεις των μελών ή των υποψηφίων μελών του ΕΤΕΚ, (η) να συμβουλεύει και να βοηθά το ΕΤΕΚ σε σχέση με τον έλεγχο και την αξιολόγηση της οποιασδήποτε πρακτικής εξάσκησης την οποία επιδέχονται τα μέλη ή τα υποψήφια μέλη του ΕΤΕΚ, (θ) να παρέχει βοήθεια και καθοδήγηση στα υποψήφια μέλη του ΕΤΕΚ, (ι) να παρέχει βοήθεια στα Μέλη του Σωματείου να εκπληρώνουν την απαιτούμενη υποχρέωση τους αναφορικά με την συνεχή επαγγελματική εξέλιξη και αναβάθμιση τους, (ια) να επιμελείται σε γενικές γραμμές το επαγγελματικό επίπεδο, την επαγγελματική πρακτική και την επαγγελματική δεοντολογία των Μελών του Σωματείου, και (ιβ) κατ επέκταση και προς εφαρμογή των προνοιών της υποπαραγράφου (ια) ανωτέρω, να διατηρεί μητρώο όλων των οίκων και των ελευθέρων επαγγελματιών Μελών του Σωματείου οι οποίοι ασκούν το Επάγγελμα στην Κύπρο. 5. Έδρα του Σωματείου Ως έδρα του Σωματείου ορίζεται η οδός Χίου 10, Άγιοι Ομολογητές, 2373 Λευκωσία ή οποιαδήποτε άλλη έδρα την οποία δυνατόν να αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου. Το Διοικητικό Συμβούλιο να έχει το δικαίωμα να επιλέγει και να προχωρεί σε μίσθωση υποστατικού για τις ανάγκες του Σωματείου. 6. Διάρκεια ζωής του Σωματείου Η χρονική διάρκεια της ζωής του Σωματείου είναι απεριόριστη. 7. Σχέση του Σωματείου με το ΕΤΕΚ και με άλλους οργανισμούς και επιτροπές διεθνώς Το Σωματείο θα εκπροσωπείται: στο ΕΤΕΚ, και σε τέτοιους άλλους οργανισμούς ή τέτοιες άλλες επιτροπές στην Κύπρο, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, όπως από καιρού εις καιρό δυνατόν να συμφωνείται μεταξύ του Σωματείου και των εν λόγω άλλων οργανισμών και επιτροπών Σχετικά με την δραστηριότητα του Σωματείου στην Κύπρο, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, το Σωματείο θα λαμβάνει όλες τις οποιεσδήποτε αποφάσεις του και θα ενεργεί πάντοτε κατά τρόπο, ο οποίος δεν θα είναι ασυνεπής προς τους Κανονισμούς του ΕΤΕΚ.

6 6 8. Απόκτηση της ιδιότητας του Μέλους στο Σωματείο 8.1 Η απόκτηση της ιδιότητας του Μέλους στο Σωματείο είναι ανοικτή σε όλους τους Επιστήμονες Εγκεκριμένους Επιμετρητές και τους Επιστήμονες Επιμετρητές οι οποίοι ασκούν το Επάγγελμα (ή έχουν αφυπηρετήσει) και κατοικούν μόνιμα στην Κύπρο και είναι κάτοχοι σε ΒSc ή BSc Quantity Surveying αναγνωρισμένα από το ΕΤΕΚ και/ή RICS και Μέλη του ΕΤΕΚ στον Κλάδο Επιμέτρησης, ή Μέλη του ΕΤΕΚ στον Κλάδο Επιμέτρησης που βρίσκονται στον Ειδικό Κατάλογο του ΕΤΕΚ. 8.2 Την ιδιότητα Μαθητευόμενου Μέλους μπορούν να αποκτήσουν φοιτητές σε πανεπιστήμια στο κλάδο BSc ή MSc Quantity Surbeying αναγνωρισμένα από ΚΥΣΑΤΣ και/ή RICS. 8.3 To Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να διορίζει επίτιμα μέλη άτομα σε ψηλές θέσεις Εταιρειών Εκτίμησης Γης, Ακινήτων και στην Οικοδομική Βιομηχανία. 8.4 Γραπτές αιτήσεις για την απόκτηση της ιδιότητας του Μέλους στο Σωματείο θα γίνονται προς το Δ.Σ. του Σωματείου το οποίο και θα αποφασίζει κατά την απόλυτη κρίση του ως προς την δυνατότητα απόκτησης της εν λόγω ιδιότητας. 8.5 Αφαίρεση της ιδιότητας του Μέλους στο Σωματείο θα συμβαίνει: μετά από γραπτή οικειοθελή παραίτηση του Μέλους του Σωματείου η οποία θα απευθύνεται προς το Δ.ΣΑ. του Σωματείου, ή με απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου στις περιπτώσεις που το Μέλος του Σωματείου: (i) (ii) Ενεργεί με ανάρμοστη και βλαπτική συμπεριφορά επηρεάζοντας κατ επέκταση την υπόληψη και/ή τους αντικειμενικούς σκοπούς του Σωματείου, ή Οφείλει καθυστερημένη ετήσια Συνδρομή Μέλους στο Σωματείο και παρά την σχετική υπενθύμιση του, μέσω ταχυδρομείου και/ή φαξ από τον Ταμία, δεν πληρώσει τις εν λόγω καθυστερημένες Συνδρομές μέσα σε 28 ημέρες από την ημερομηνία της εν λόγω υπενθύμισης. (Πάντοτε νοουμένου ότι πριν από την αφαίρεση της ιδιότητας του Μέλους σύμφωνα με τις διατάξεις των υποπαραγράφων (i) και (ii) ανωτέρω, του Σωματείου θα δίδει ευκαιρία στο Μέλος του Σωματείου να παρουσιάσει γραπτώς τις σχετικές θέσεις του), ή (γ) (δ) μετά από την απώλεια της ιδιότητας του μέλους στο ΕΤΕΚ, ή μετά από το θάνατο του Μέλους του Σωματείου

7 7 9. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου 9.1 Στο Σύνδεσμο θα υφίσταται Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.). 9.2 Το Δ.Σ. του Σωματείου θα έχει την ευθύνη της διοίκησης και την διεύθυνση του Σωματείου. Το Δ.Σ. του Σωματείου θα δύναται να θεσπίζει Κανονισμούς σχετικούς με τον χειρισμό των υποθέσεων του Σωματείου. Οι εν λόγω Κανονισμοί θα αποτελούν και θα θεωρούνται ως συμπληρώματα των σχετικών προνοιών του παρόντος Καταστατικού καθώς και των σχετικών Κανονισμών του ΕΤΕΚ και του Ινστιτούτου. 9.3 Το Δ.Σ. του Σωματείου θα αποτελείται από το λιγότερο 7 Μέλη. Ο εν λόγω αριθμός θα περιλαμβάνει και τους Αξιωματούχους του Δ.Σ. του Σωματείου, δηλαδή: τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, (γ) τον Γραμματέα και (δ) τον Ταμία 9.4 Το Δ.Σ. του Σωματείου θα εκλέγεται κατά την Εκλογική Γενική Συνέλευση, με μυστική ψηφοφορία και με απλή πλειοψηφία, σύμφωνα με τη σχετική διαδικασία η οποία περιγράφεται στο Άρθρο 10 του παρόντος Καταστατικού. Τα Μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου θα υπηρετούν θητεία 2 ετών μόνον (στο εξής καλείται «η διοικητική θητεία»), με δικαίωμα επανεκλογής. 9.5 Το δικαίωμα ψήφου κατά την εκλογή του Δ.Σ. του Σωματείου θα περιορίζεται στα ενεργά Μέλη του Σωματείου που παρίστανται στην Εκλογική Γενική Συνέλευση καθώς και στους εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους τους (proxies). Ταχυδρομική ψηφοφορία δεν θα οργανώνεται ούτε και θα γίνεται αποδεκτή. 9.6 Το Σωματείο θα εκπροσωπείται στο Δικαστήριο από τον Πρόεδρο ή, σε περίπτωση που έτσι δυνατόν να αποφασίσει το Δ.Σ. του Σωματείου, από οποιοδήποτε άλλο Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου που εκλέγεται από τα Μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου ειδικά για αυτόν τον σκοπό. 9.7 Με εξαίρεση την εκπροσώπηση του στο Δικαστήριο όπως αναφέρεται στην παράγραφο 9.6 του παρόντος Άρθρου, το Σωματείο σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, θα εκπροσωπείται από το Δ.Σ. του Σωματείου και το οποίο Δ.Σ. του Σωματείου θα εκπροσωπείται: (γ) (δ) από τον Πρόεδρο, ή στην απουσία του, από τον Αντιπρόεδρο, ή στην απουσία του από τον Γραμματέα, ή στην απουσία του από οποιοδήποτε άλλο Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου που εκλέγεται από τα Μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου ειδικά γι αυτό τον σκοπό. 9.8 Το Δ.Σ. του Σωματείου θα δεσμεύεται από οποιεσδήποτε αποφάσεις οποιασδήποτε Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης ή οποιασδήποτε Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που αναφέρονται στα Άρθρα 13 και 14 του παρόντος Καταστατικού αντιστοίχως.

8 8 9.9 Υπό την επιφύλαξη των προνοιών της παραγράφου 9.8 του παρόντος Άρθρου, το Δ.Σ. του Σωματείου καθώς και όλοι οι εκπρόσωποι του Σωματείου θα δεσμεύονται από τις αποφάσεις της απλής πλειοψηφίας των Μελών του Δ.Σ. του Σωματείου. 10. Υποψηφιότητα και εκλογή των Μελών του Δ.Σ. του Σωματείου 10.1 Η εκλογή των Μελών του Δ.Σ. του Σωματείου θα διεξάγεται κατά την Εκλογική Γενική Σωματείου (στο εξής καλείται «η Εκλογική ΓΣ») και θα οργανώνεται από τον Γραμματέα Το Δ.Σ. του Σωματείου θα αποτελείται από (και θα περιορίζεται σε) ενεργά Μέλη του Σωματείου τα οποία προσδιορίζονται ως τέτοια σύμφωνα με τις πρόνοιες της παραγράφου 10.3 του παρόντος Άρθρου. Η εκλογή των Μελών του Δ.Σ. του Σωματείου θα διεξάγεται (και θα περιορίζεται) μεταξύ των ενεργών Μελών του Σωματείου τα οποία προσδιορίζονται ως τέτοια το αργότερο 35 ημέρες πριν από την ημερομηνία που θα καθορίζεται για την Εκλογική ΓΣ (στο εξής καλούνται «οι εκλογείς»). Σχετικά, ο Γραμματέας, το αργότερο 49 ημέρες πριν από την ημερομηνία που θα καθορίζεται για την Εκλογική ΓΣ, θα ζητά από τον Ταμία τον κατάλογο των εκλογέων και κατάσταση η οποία θα επιβεβαιώνει το συνολικό ποσό που είχε εισπραχθεί, από τις πληρωθείσες ετήσιες Συνδρομές Μελών, από το Σωματείο. Ο Ταμίας θα ανταποκρίνεται στην αίτηση του Γραμματέα 35 ημέρες πριν από την ημερομηνία που θα καθορίζεται για την Εκλογική ΓΣ Ειδοποίηση μέσω ταχυδρομείου και/ή φαξ για την Εκλογική ΓΣ και την εκλογή των Μελών του Δ.Σ. του Σωματείου θα αποστέλλεται από τον Γραμματέα, σε όλα τα ενεργά Μέλη του Σωματείου, με πρόσκληση για την υποβολή υποψηφιοτήτων, το αργότερο 28 ημέρες πριν από την ημερομηνία που θα καθορίζεται για την Εκλογική ΓΣ. Η εν λόγω ειδοποίηση θα αναφέρει: τον συνολικό αριθμό των εδρών στο Δ.Σ. του Σωματείου, τον συνολικό αριθμό των εγγεγραμμένων εκλογέων του Σωματείου, και (γ) τα ονόματα, την θέση στο Δ.Σ. του Σωματείου και την επίδοση παρουσιών στις Συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Σωματείου, των οποιωνδήποτε Μελών του απερχόμενου Δ.Σ. του Σωματείου, που επιθυμούν να επανεκλεγούν Οι υποψηφιότητες θα είναι γραπτές και θα παραλαμβάνονται από τον Γραμματέα με ταχυδρομείο και/ή με φαξ και/λη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το αργότερο 14 ημέρες πριν από την ημερομηνία που θα καθορίζεται για την Εκλογική ΓΣ. Οι υποψηφιότητες θα υποστηρίζονται και υπογράφονται από άλλο ένα τουλάχιστο εκλογέα στο Σωματείο. Οι υποψηφιότητες θα περιλαμβάνουν: το πλήρες όνομα και τους τίτλους του υποψηφίου, το πλήρες όνομα και τους τίτλους αυτού που υποστηρίζει τον υποψήφιο, και

9 9 (γ) δήλωση του υποψηφίου η οποία, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει την ανάληψη υποχρέωσης από τον υποψήφιο, αν και εφ όσον εκλεγεί, να υπηρετήσει το Σωματείο Σε περίπτωση που ο αριθμός των υποψηφίων είναι λιγότερος από ή ίσος με τον αριθμό των εδρών στο Δ.Σ. του Σωματείου, τότε οι εν λόγω προτεινόμενοι υποψήφιοι θα θεωρούνται αυτόματα ως τα εκλεγέντα Μέλη στο Δ.Σ. του Σωματείου. Συνεπώς, η εκλογική διαδικασία όπως υπερβαίνει τον αριθμό των εδρών στο Δ.Σ. του Σωματείου Ο Γραμματέας, κατ αρχάς, θα επιβεβαιώνει ότι όλοι οι υποψήφιοι και οι υποστηρικτές τους είναι εγγεγραμμένοι εκλογείς και ακολούθως, θα ετοιμάζει τα σχετικά ψηφοδέλτια. Τα ψηφοδέλτια θα περιλαμβάνουν το πλήρες όνομα και τους τίτλους όλων των υποψηφίων, κατ αλφαβητική σειρά. Υποψήφιοι οι οποίοι είτε οι ίδιοι είτε οι υποστηρικτές τους δεν είναι εγγεγραμμένοι εκλογείς, δεν θα γίνονται αποδεκτοί ως υποψήφιοι για εκλογή ως Μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου και γραπτώς θα ειδοποιούνται σχετικά από τον Γραμματέα με ταχυδρομείο και/ή με φαξ το αργότερο 7 ημέρες πριν από την ημερομηνία που θα καθορίζεται για την Εκλογική ΓΣ Κατά την εκλογή των Μελών του Δ.Σ. του Σωματείου, κάθε εκλογέας θα δικαιούται να επιλέγει μέχρι τόσους υποψηφίους όσος θα είναι και ο αριθμός των εδρών στο Δ.Σ. του Σωματείου, αλλά όχι περισσότερους. Ψηφοδέλτια τα οποία περιλαμβάνουν μεγαλύτερο αριθμό επιλογών, θα θεωρούνται άκυρα και θα απορρίπτονται Κατά την εκλογή των Μελών του Δ.Σ. του Σωματείου, η αντιπροσώπευση ψηφοφόρων (proxies) θα γίνεται αποδεκτή, εφ όσον τα ενδιαφερόμενα Μέλη του Σωματείου και οι αντιπρόσωποι τους είναι εγγεγραμμένοι εκλογείς, και τα ενδιαφερόμενα Μέλη του Σωματείου θα ειδοποιούν γραπτώς και σχετικά τον Γραμματέα με ταχυδρομείο και/ή με φαξ, το αργότερο 3 ημέρες πριν από την ημερομηνία που θα καθορίζεται για την Εκλογική ΓΣ αναφέροντας το πλήρες όνομα και τους τίτλους του αντιπροσώπου τους Προς τους σκοπούς της εκλογής των Μελών του Δ.Σ. του Σωματείου, το απερχόμενο Δ.Σ. του Σωματείου θα διορίζει ως διαλογείς 3 ενεργά Μέλη του Σωματείου που παρίστανται στην Εκλογική ΓΣ. Τέτοιοι διαλογείς δυνατόν να είναι και Μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. του Σωματείου. Σε όλες τις περιπτώσεις οι διαλογείς δεν θα είναι υποψήφιοι για εκλογή στο Δ.Σ. του Σωματείου Πριν από την διαδικασία της ψηφοφορίας για την εκλογή των Μελών του Δ.Σ. του Σωματείου, οι διαλογείς θα δίδουν δικαίωμα χρόνου σε όλους τους υποψήφιους (όχι λιγότερα από 2 και όχι περισσότερα από 5 λεπτά) να απευθυνθούν προς την Εκλογική ΓΣ προς υποστήριξη της υποψηφιότητας τους.

10 Η εκλογή των Μελών του Δ.Σ. του Σωματείου θα γίνεται με μυστική ψηφοφορία και με απλή πλειοψηφία. Σε περίπτωση ισοψηφίας θα διεξάγεται δεύτερη μυστική ψηφοφορία. Σε περίπτωση δεύτερης ισοψηφίας, η εκλογή θα διευθετείται με κλήρωση Τα αποτελέσματα των εκλογών για το Δ.Σ. του Σωματείου θα ανακοινώνονται από τους διαλογείς κατά την λήξη της Εκλογικής ΓΣ. 11. Συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Σωματείου 11.1 Η πρώτη Συνεδρίαση κάθε νεοεκλεγμένου Δ.Σ. του Σωματείου θα διεξάγεται το αργότερο 7 ημέρες μετά την εκλογή του. Κατά την εν λόγω πρώτη Συνεδρίαση, τα Μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου θα εκλέγουν, με μυστική ψηφοφορία και με απλή πλειοψηφία, τους Αξιωματούχους του Δ.Σ. του Σωματείου όπως αναφέρονται στο Άρθρο 9.3 του παρόντος Καταστατικού. Εκτός όπου τούτο είναι πρακτικά αδύνατο, οι Αξιωματούχοι του Δ.Σ. του Σωματείου θα πρέπει να είναι Επιστήμονες Εγκεκριμένοι Επιμετρητές. Επίσης, εκτός όπου τούτο είναι πρακτικά αδύνατο, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος θα πρέπει να φέρουν βαθμό MRICS στο Ινστιτούτο ή να είναι Chartered μέλη του Ινστιτούτου για τουλάχιστον 5 συνεχή έτη Σε περίπτωση παραίτησης οποιουδήποτε Μέλους του Δ.Σ. του Σωματείου, τα παραμένοντα Μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου (στο εξής καλούνται «τα παραμένοντα Μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου») θα συνεχίζουν την λειτουργία του Δ.Σ. του Σωματείου και σε περίπτωση που το εν λόγω παραιτούμενο μέλος είναι Αξιωματούχος, τα παραμένοντα Μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου θα εκλέγουν, με μυστική ψηφοφορία, με απλή πλειοψηφία και υπό τις πρόνοιες της παραγράφου 11.1 ανωτέρω, κάποιο άλλο Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου για να συμπληρώσει την κενούμενη θέση του εν λόγω Αξιωματούχου Το Δ.Σ. του Σωματείου θα διεξάγει Συνεδριάσεις Διοικητικού Συμβουλίου (στο εξής καλούνται «ΣΔΣ») οι οποίες σε κάθε διοικητική θητεία δεν θα είναι λιγότερες από 10 και των οποίων οι ημερομηνίες θα αποφασίζονται από το Δ.Σ. του Σωματείου Αντίγραφο της ημερήσιας διάταξης στις ΣΔΣ θα αποστέλλεται από τον Γραμματέα, με ταχυδρομείο και/ή με φαξ σε όλα τα Μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου το αργότερο 7 ημέρες πριν από την ημερομηνία που θα καθορίζεται για την ΣΔΣ Η απαρτία στις ΣΔΣ θα αποτελείται: από τον Πρόεδρο ή τον Αντιπρόεδρο, συν τα 3 μέλη Τα Μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου θα δύνανται, με μυστική ψηφοφορία και με απλή πλειοψηφία, να παύουν οποιονδήποτε εκλεγέντα Αξιωματούχο του Δ.Σ. του Σωματείου ο οποίος είχε 3 αδικαιολόγητες ή 4 συνολικά απουσίες των συνεδριάσεων του Δ.Σ. σε περίοδο δώδεκα μηνών και ακολούθως να εκλέγουν, με μυστική ψηφοφορία, με απλή πλειοψηφία και υπό τις πρόνοιες της παραγράφου 11.1 ανωτέρω, κάποιο άλλο Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου για να συμπληρώσει την κενούμενη θέση του εν λόγω Αξιωματούχου.

11 Σε οποιανδήποτε ΣΔΣ ο Γραμματέας θα κρατά πρακτικά όλων των αποφάσεων που λαμβάνονται. Τα εν λόγω πρακτικά θα υπογράφονται από τον Γραμματέα και από το Μέλος που θα προεδρεύει κατά την ΣΔΣ. 12. Επιτροπές Σωματείου 12.1 Το Δ.Σ. του Σωματείου θα δύναται να συστήνει επιτροπές, υποεπιτροπές και ομάδες σε τέτοιο αριθμό και κατά τέτοιο τρόπο όπως δυνατόν το Δ.Σ. του Σωματείου να θεωρήσει ότι είναι απαραίτητο για την προώθηση των αντικειμενικών σκοπών του Σωματείου, διασφαλίζοντας ότι τα ενδιαφέροντα όλων των Μελών του Σωματείου εκπροσωπούνται εκεί κανονικά συμπεριλαμβανομένης και της γεωγραφικής τους προέλευσης Το Δ.Σ. του Σωματείου θα δύναται να εκχωρεί στις εν λόγω επιτροπές, υποεπιτροπές και ομάδες τέτοιες αρμοδιότητες και εξουσίες του Δ.Σ. του Σωματείου όπως δυνατόν το Δ.Σ. του Σωματείου να θεωρήσει ότι είναι απαραίτητο για την προώθηση των αντικειμενικών σκοπών του Σωματείου. 13. Ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις του Σωματείου 13.1 Οι Ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις του Σωματείου (στο εξής καλούνται «ΕΤΗ.ΓΣ») θα διεξάγονται μία φορά κατ έτος. Η δεύτερη ΕΤΗ. ΓΣ σε κάθε διοικητική θητεία θα είναι επίσης και η Εκλογική ΓΣ Σχετική ειδοποίηση με την ημερομηνία της ΕΤΗ. ΓΣ θα αποστέλλεται με ταχυδρομείο και/ή με φαξ και/ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από τον Γραμματέα σε όλα τα ενεργά Μέλη του Σωματείου, το αργότερο 28 ημέρες πριν από την ημερομηνία που θα καθορίζεται για την ΕΤΗ. ΓΣ Οποιοδήποτε ψήφισμα το οποίο κάποιο ενεργό Μέλος του Σωματείου δυνατόν να επιθυμεί να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της ΕΤΗ.ΓΣ, θα πρέπει να παραληφθεί από τον Γραμματέα, με ταχυδρομείο και/ή με φαξ, το αργότερο 14 ημέρες πριν από την ημερομηνία που θα καθορίζεται για την ΕΤΗ. ΓΣ Αντίγραφο της ημερήσιας διάταξης στην ΕΤΗ. ΓΣ θα αποστέλλεται από τον Γραμματέα, με ταχυδρομείο και/ή με φαξ, σε όλα τα ενεργά Μέλη του Σωματίου, το αργότερο 7 ημέρες πριν από την ημερομηνία που θα καθορίζεται για την ΕΤΗ.ΓΣ Η απαρτία σε όλες τις ΕΤΗ. ΓΣ θα αποτελείται από 20 ενεργά Μέλη του Σωματείου. Πάντοτες νοουμένου ότι σε περίπτωση που σε οποιανδήποτε ΕΤΗ. ΓΣ, τα παριστάμενα ενεργά Μέλη του Σωματείου δεν αποτελούν απαρτία όπως προαναφέρεται, τότε, μετά από την παρέλευση 30 λεπτών από την καθορισθείσα ώρα της ΕΤΗ. ΓΣ, οποιοσδήποτε αριθμός, πέραν των 15, παρισταμένων ενεργών Μελών του Σωματείου θα θεωρείται, προς όλους τους σκοπούς του παρόντος Καταστατικού, ότι αποτελεί απαρτία στην ΕΤΗ. ΓΣ Σε οποιαδήποτε ΕΤΗ.ΓΣ τα μη ενεργά Μέλη του Σωματείου δεν θα δικαιούνται να ψηφίσουν επί οποιουδήποτε θέματος.

12 Σε οποιανδήποτε ΕΤΗ.ΓΣ ο Γραμματέας θα κρατά πρακτικά όλων των αποφάσεων που ψηφίζονται. Τα εν λόγω πρακτικά θα υπογράφονται από τον Γραμματέα και από το Μέλος που θα προεδρεύει κατά την ΕΤΗ.ΓΣ. 14. Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις του Σωματείου 14.1 Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις του Σωματείου (στο εξής καλούνται «ΕΚΤ.ΓΣ») θα συγκαλούνται από τον Γραμματέα: μετά από σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου, ή μετά από την επίδοση στον Γραμματέα σχετικής γραπτής αίτησης από τουλάχιστον 15 ενεργά Μέλη του Σωματείου και η οποία αίτηση θα καθορίζει το προτεινόμενο ψήφισμα στην ζητούμενη ΕΚΤ. ΓΣ Οποιαδήποτε ΕΚΤ.ΓΣ, η οποία συγκαλείται σύμφωνα με τις πρόνοιες της παραγράφου 14.1 του παρόντος Άρθρου, θα πραγματοποιείται το αργότερο εντός 35 ημερών από την ημερομηνία της λήψης από τον Γραμματέα της προαναφερόμενης γραπτής αίτησης Σχετική ειδοποίηση με την ημερομηνία της ΕΚΤ. ΓΣ. Θα αποστέλλεται, με ταχυδρομείο και/ή με φαξ και/ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από τον Γραμματέα σε όλα τα ενεργά Μέλη του Σωματείου, το αργότερο 21 ημέρες πριν από την ημερομηνία που θα καθορίζεται για την ΕΚΤ.ΓΣ Αντίγραφο της ημερήσιας διάταξης στην ΕΚΤ.ΓΣ θα αποστέλλεται από τον Γραμματέα, με ταχυδρομείο και/ή με φαξ, σε όλα τα ενεργά Μέλη του Σωματείου το αργότερο 7 ημέρες πριν από την ημερομηνία που θα καθορίζεται για την ΕΚΤ.ΓΣ Η απαρτία σε όλες τις ΕΚΤ. ΓΣ θα αποτελείται από 20 ενεργά Μέλη του Σωματείου. Πάντοτε νοουμένου ότι σε περίπτωση που σε οποιανδήποτε ΕΚΤ. ΓΣ, τα παριστάμενα ενεργά Μέλη του Σωματείου δεν αποτελούν απαρτία όπως προαναφέρεται, τότε μετά από την παρέλευση 30 λεπτών από την καθορισθείσα ώρα της ΕΚΤ.ΓΣ, οποιοσδήποτε αριθμός, πέραν των 15, παριστάμενων ενεργών Μελών του Σωματείου θα θεωρείται, προς όλους τους σκοπούς του παρόντος Καταστατικού, ότι αποτελεί απαρτία στην ΕΚΤ.ΓΣ Σε οποιανδήποτε ΕΚΤ.ΓΣ τα μη ενεργά Μέλη του Σωματείου δεν θα δικαιούνται να ψηφίσουν επί οποιουδήποτε θέματος Σε οποιανδήποτε ΕΚΤ.ΓΣ ο Γραμματέας θα κρατά πρακτικά όλων των αποφάσεων που ψηφίζονται. Τα εν λόγω πρακτικά θα υπογράφονται από τον Γραμματέα και από το Μέλος που θα προεδρεύει κατά την ΕΚΤ.ΓΣ.

13 Ανεπίσημες Γενικές Συνελεύσεις του Σωματείου Ανεπίσημες Γενικές Συνελεύσεις του Σωματείου (στο εξής καλούνται «ΑΝΕ.ΓΣ») θα πραγματοποιούνται σε τέτοιες ημερομηνίες και ώρες όπως δυνατόν να αποφασίζει το Δ.Σ. του Σωματείου κατά την διάρκεια της διοικητικής θητείας. Το Δ.Σ. του Σωματείου θα έχει την εξουσία να θεσπίζει Κανονισμούς οι οποίοι θα διέπουν τις ειδοποιήσεις, τις διαδικασίες, τις ημερομηνίες και τις ώρες σχετικά με τις ΑΝΕ.ΓΣ, όπως το ίδιο δυνατόν να θεωρήσει αναγκαίους και πρέποντες. Σε οποιανδήποτε ΑΝΕ.ΓΣ ουδέν επίσημο ερώτημα ή επίσημη πρόταση θα συζητείται και ουδεμία επίσημη ψηφοφορία θα διεξάγεται σχετικά με την διοίκηση, ή με την διεύθυνση ή με τους αντικειμενικούς σκοπούς του Σωματείου. 16. Ελεγκτής του Σωματείου 16.1 Κατά την Εκλογική ΓΣ, τα παριστάμενα Μέλη του Σωματείου θα διορίζουν ένα επαγγελματία ελεγκτή, ο οποίος δεν θα είναι Μέλος του Σωματείου, ως τον ελεγκτή των λογαριασμών του Σωματείου στην νέα διοικητική θητεία (στο εξής καλείται «ο Ελεγκτής») Ο Ελεγκτής θα ελέγχει και, αν ικανοποιηθεί για την ακρίβεια τους, θα υπογράφει τους λογαριασμούς του Σωματείου Οποιαδήποτε κένωση της υπηρεσίας του Ελεγκτή θα συμπληρώνεται, με σχετικό απ ευθείας διορισμό άλλου επαγγελματία ελεγκτή, από το Δ.Σ. του Σωματείου. 17. Λογαριασμοί του Σωματείου 17.1 Κατά την τελευταία ΣΔΣ πριν από την κάθε ΕΤΗ.ΓΣ, ο Ταμίας θα θέτει ενώπιον του Δ.Σ. του Σωματείου, την κατάσταση των λογαριασμών του Σωματείου δεόντως ελεγμένους από τον Ελεγκτή Αντίγραφο των λογαριασμών του Σωματείου θα διανέμεται σε όλα τα παριστάμενα ενεργά Μέλη του Σωματείου πριν από την έναρξη των εργασιών της ΕΤΗ.ΓΣ Κατά την ΕΤΗ.ΓΣ οι λογαριασμοί του Σωματείου θα τίθενται ενώπιον των παρισταμένων ενεργών Μελών του Σωματείου προς έγκριση. 18. Ψηφοφορίες 18.1 Στις ΕΤΗ.ΓΣ, στις ΕΚΤ.ΓΣ και στις ΑΝΕ.ΓΣ, το προεδρεύον Μέλος θα είναι: (γ) (δ) ο Πρόεδρος, ή στην απουσία του, ο Αντιπρόεδρος ή στην απουσία του, ο Γραμματέας, ή στην απουσία του, οποιοδήποτε άλλο Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου ή οποιοδήποτε ενεργό Μέλος του Σωματείου που παρίσταται στην Συνέλευση και που εκλέγεται από τα παριστάμενα ενεργά Μέλη του Σωματείου ειδικά γι αυτό τον σκοπό.

14 Στις ΣΔΣ, το Προεδρεύον Μέλος θα είναι ο Πρόεδρος, ή στην απουσία του, ο Αντιπρόεδρος, ή στην απουσία του, (γ) ο Γραμματέας, ή στην απουσία του, (δ) οποιοδήποτε άλλο Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου που παρίστανται στην Συνεδρίαση και που εκλέγεται από τα παριστάμενα Μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου ειδικά γι αυτό τον σκοπό Σε όλες τις περιπτώσεις, το δικαίωμα του ψηφίζειν, του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι θα περιορίζεται στα ενεργά Μέλη του Σωματείου μόνον Με εξαίρεση ότι διαφορετικά δυνατόν να αναφέρεται αλλού στο παρόν Καταστατικό: κατά τις ΕΤΗ.ΓΣ, τις ΕΚΤ.ΓΣ όπως και κατά τις ΣΔΣ, όλες οι αποφάσεις του Σωματείου και ανάλογα με την περίπτωση, του Δ.Σ. του Σωματείου, θα λαμβάνονται με απλή πλειοψηφία. κατά τις ΕΤΗ.ΓΣ, τις ΕΚΤ.ΓΣ όπως και κατά τις ΣΔΣ, σε περιπτώσεις ισοψηφίας το προεδρεύον Μέλος θα έχει το δικαίωμα δεύτερης νικώσας ψήφου, (γ) κατά τις ΕΤΗ.ΓΣ, τις ΕΚΤ.ΓΣ όπως και κατά τις ΣΔΣ, οποιαδήποτε 5 παριστάμενα ενεργά Μέλη του Σωματείου ή ανάλογα με την περίπτωση, οποιοδήποτε 1 παριστάμενο Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου, θα δύνανται να απαιτήσουν την διεξαγωγή μυστικής ψηφοφορίας. Μια τέτοια απαίτηση θα αποφασίζεται με απλή πλειοψηφία μεταξύ των παρισταμένων ενεργών Μελών του Σωματείου, ή ανάλογα με την περίπτωση, των παρισταμένων Μελών του Δ.Σ. του Σωματείου, (δ) κατά τις ΕΤΗ.ΓΣ, τις ΕΚΤ.ΓΣ όπως και κατά τις ΣΔΣ, ψηφοφορία θα διεξάγεται μόνον επί θεμάτων τα οποία περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη των Συνελεύσεων ή των Συνεδριάσεων, και (ε) κατά τις ΕΤΗ.ΓΣ, τις ΕΚΤ.ΓΣ όπως και κατά τις ΣΔΣ, η αντιπροσώπευση ψηφοφόρων (proxies) θα γίνεται αποδεκτή σε όλες τις ψηφοφορίες, εφ όσον (i) τα ενδιαφερόμενα Μέλη του Σωματείου και οι αντιπρόσωποι τους είναι εγγεγραμμένοι εκλογείς, και (ii) τα ενδιαφερόμενα Μέλη του Σωματείου θα ειδοποιούν γραπτώς και σχετικά τον Γραμματέα με ταχυδρομείο και/ή με φαξ, το αργότερο 3 ημέρες πριν από την σχετική Συνέλευση ή Συνεδρίαση αναφέροντας το πλήρες όνομα και τους τίτλους του αντιπροσώπου τους.

15 Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων του Σωματείου Καθ εκάστη ΕΤΗ.ΓΣ ο Πρόεδρος, εκ μέρους του Δ.Σ. του Σωματείου, θα ετοιμάζει και θα καταθέτει Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων στην οποία θα αναφέρονται περιληπτικά οι δραστηριότητες του Σωματείου κατά το λήξαν έτος. 20. Πόροι του Σωματείου 20.1 Η χρηματοδότηση του Σωματείου δυνατόν να εξασφαλίζεται από πηγές οι οποίες είναι σύμφωνες προς το Καταστατικό. Αυτές θα συμπεριλαμβάνουν και τις διευθετήσεις οι οποίες καθορίζονται στο παρόν Άρθρο Το Σωματείο, μετά από σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου, θα δύναται να αποδέχεται επιδοτήσεις ή οποιεσδήποτε άλλες οικονομικές ενισχύσεις από οργανισμούς στην Κύπρο ή στο εξωτερικό οι οποίοι συμφωνούν προς τους αντικειμενικούς σκοπούς του Σωματείου Το Σωματείο, μετά από σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου, θα δύναται να ενισχύεται οικονομικά μέσω της εκμετάλλευσης οποιασδήποτε εθελοντικής εργασίας των Μελών του Σωματείου Το Σωματείο θα δύναται να συλλέγει ετήσια συνδρομή από τα Μέλη του Σωματείου (προηγουμένως και στο εξής καλείται «η ετήσια Συνδρομή Μέλους») όπως αυτή θα προτείνεται και θα αναθεωρείται από καιρού εις καιρό από το Δ.Σ. του Σωματείου Οποιοδήποτε Μέλος εγγραφεί στο Σωματείο μετά την 1 ην Ιανουαρίου οποιουδήποτε έτους, θα πληρώνει αναλογικά την ετήσια Συνδρομή Μέλους προς το Σωματείο όπως αυτή αναλογεί προς την περίοδο μεταξύ της ημερομηνίας της εγγραφής του και της 31 ης Δεκεμβρίου του ιδίου έτους Ο Πρόεδρος και ο Ταμίας θα διατηρούν τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του Σωματείου. Το Δ.Σ. του Σωματείου θα θεσπίζει Κανονισμούς όσον θα αφορά την χρήση του τραπεζικού λογαριαμσού του Σωματείου. 21. Βοηθητικές υπηρεσίες Το Σωματείο, μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα δύναται να εργοδοτήσει βοηθητικό προσωπικό με βασικό όρο εντολής την υποβοήθηση του Δ.Σ του Σωματείου στην οργάνωση και στην διεύθυνση του Σωματείου. Το Δ.Σ. του Σωματείου θα θεσπίζει Κανονισμούς σε σχέση με τους όρους επιλογής και εργοδότησης του εν λόγω βοηθητικού προσωπικού. 22. Ετήσια Οικονομική Περίοδος Η Ετήσια Οικονομική Περίοδος του Σωματείου θα εκτείνεται από την 1 η Ιανουαρίου μέχρι και την 31 η Δεκεμβρίου του ιδίου έτους. Εξαιρετικά για την πρώτη διοικητική θητεία, η πρώτη Ετήσια Οικονομική Περίοδος θα εκτείνεται από την ημερομηνία της ίδρυσης του Σωματείου μέχρι και την 31 η Δεκεμβρίου του επόμενου έτους.

16 Αλλαγές στο Καταστατικό του Σωματείου Το παρόν Καταστατικό θα είναι δυνατόν να τροποποιηθεί μετά από σχετική αίτηση του Δ.Σ. του Σωματείου και με σχετική απόφαση από κάποια ΕΤΗ.ΓΣ ή κάποια ειδικά συγκαλούμενη ΕΚΤ.ΓΣ του Σωματείου, κατά τις οποίες, αποφάσεις που αφορούν την τροποποίηση των αντικειμενικών σκοπών του Σωματείου που αναφέρονται στο Άρθρο 4 του παρόντος Καταστατικού, θα απαιτούν πλειοψηφία όχι λιγότερη των ¾ του συνόλου των ενεργών Μελών του Σωματείου, και αποφάσεις που αφορούν οποιανδήποτε τροποποίηση του παρόντος Καταστατικού, εκτός της τροποποίησης που αναφέρεται στην παράγραφο του παρόντος Άρθρου, θα απαιτούν πλειοψηφία όχι λιγότερη των τριών τετάρτων των ενεργών Μελών του Σωματείου που παρίστανται στις εν λόγω ΕΤΗ.ΓΣ ή ΕΚΤ.ΓΣ. 24. Διάλυση του Σωματείου 24.1 Το Σωματείο, θα είναι δυνατόν να διαλυθεί μετά από σχετική αίτηση του Δ.Σ. του Σωματείου και με σχετική απόφαση από κάποια ΕΤΗ.ΓΣ, ή κάποια ειδικά συγκαλούμενη ΕΚΤ.ΓΣ του Σωματείου και με απαιτούμενη πλειοψηφία όχι λιγότερη των ¾ του συνόλου των ενεργών Μελών του Σωματείου, ή θα διαλύεται μετά από σχετική αίτηση του Δ.Σ. του Σωματείου και με σχετική απόφαση από κάποια ΕΤΗ.ΓΣ ή κάποια ειδικά συγκαλούμενη ΕΚΤ.ΓΣ των ενεργών Μελών του Σωματείου, σε οποιανδήποτε περίπτωση που ο αριθμός των ενεργών Μελών του Σωματείου μειωθεί σε λιγότερα από 20 άτομα Σε περίπτωση που το Σωματείο διαλυθεί δυνάμει των προνοιών της παραγράφου 25.1 του παρόντος Άρθρου, τότε η οποιαδήποτε και ολόκληρη η περιουσία του Σωματείου η οποία είχε περιέλθει στην κυριότητα του μέχρι της ημερομηνίας της διάλυσης του, είτε θα μεταβιβάζεται σε οποιονδήποτε άλλο μη κερδοσκοπικό οργανισμό του οποίου οι σκοποί συνάδουν προς τους σκοπούς του Σωματείου, είτε θα δωρίζεται σε φιλανθρωπία ή σε φιλανθρωπίες, νοουμένου ότι θα έχει τακτοποιηθεί η αποπληρωμή τυχόν χρεών και υποχρεώσεων του Σωματείου, όπως αυτό θα αποφασίζεται από την απλή πλειοψηφία των ενεργών Μελών του Σωματείου που παρίστανται, ανάλογα με την περίπτωση, στην ΕΤΗ.ΓΣ ή στην ΕΚΤ.ΓΣ. 25. Διοικητικές Διατυπώσεις Ο Πρόεδρος και ο Ταμίας του Σωματείου θα αναλαμβάνουν όλες τις διατυπώσεις διακηρύξεων και δημοσιεύσεων που καθορίζονται από τον περί Σωματείων και Ιδρυμάτων Νόμο τόσο κατά την ίδρυση του Σωματείου όσο και μεταγενέστερα.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΑΡΘΡΟ 1 ο - ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ Ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία «Παιδαγωγική Εταιρεία Κύπρου» με έδρα τη Λευκωσία ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία , 1065 Λευκωσία.

ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία , 1065 Λευκωσία. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 Άρθρο 2 Άρθρο 3 Άρθρο 4 ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Το όνομα του Συλλόγου είναι: «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ» ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία 201-202, 1065 Λευκωσία.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Άρθρο 1 Σκοποί και δραστηριότητες Συνδέσμου Οι σκοποί του Συνδέσμου είναι: H εξασφάλιση χαμηλότερου κόστους ηλεκτρικής ενέργειας για τους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ: Άρθρο 1 Ιδρύεται Σωματείο των Κυπρίων Λογοτεχνών με την επωνυμία EΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ και με έδρα τη Λευκωσία. ΣΚΟΠΟΙ: Άρθρο 2 α) Η οργανωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo 1. ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Επαρχίας Αμμοχώστου «BegaFigo» (Ι.Ο.Ε.Α) 2. ΕΜΒΛΗΜΑ-ΣΦΡΑΓΙΔΑ-ΧΡΩΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες για τη Συγκρότηση των Σωμάτων Διοίκησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου I. ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Κανόνες για τη Συγκρότηση των Σωμάτων Διοίκησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου I. ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Κανόνες για τη Συγκρότηση των Σωμάτων Διοίκησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ I. ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 1. Κανόνες για την Εκλογή Εκπροσώπων στο

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια Εκλογική Γενική Συνέλευση ΕΔΙΠΠΑΚ

Ετήσια Εκλογική Γενική Συνέλευση ΕΔΙΠΠΑΚ Ανακοίνωση 08 Φεβρουαρίου 2017 Ετήσια Εκλογική Γενική Συνέλευση ΕΔΙΠΠΑΚ Αγαπητά μέλη, Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΙΠΠΑΚ σας προσκαλεί στην Ετήσια Εκλογική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 1 - ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Ιδρύεται Σύνδεσμος με την ονομασία Σύνδεσμος Εσωτερικών Ελεγκτών Κύπρου (ΣΕΣΕΛΚ) ο οποίος στη συνέχεια θα αναφέρεται ως "Σύνδεσμος".

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Κυπριακού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ασφάλειας. (Cyprus Association of Security Companies)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Κυπριακού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ασφάλειας. (Cyprus Association of Security Companies) 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Κυπριακού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ασφάλειας (Cyprus Association of Security Companies) 1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ: 1.1 Το όνομα του Συνδέσμου είναι Κυπριακός Σύνδεσμος Eπιχειρήσεων Ασφάλειας/Cyprus

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 55/94 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2869 της 24ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 55 Οι περί Πανεπιστημίου Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΙΔΡΥΣΗ- ΕΔΡΑ- ΣΚΟΠΟΙ Άρθρο 1 ο Ιδρύεται Επιστημονικό σωματείο με όνομα «ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» [συντομογραφικά ΚΥ.Μ.Ε.]. Η έδρα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (IOAPA) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (IOAPA) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (IOAPA) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 1ο ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Συνιστάται σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Μετεχόντων σε Συνόδους της Διεθνούς Ολυμπιακής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΙΔΡΥΣΗ 1981 ***

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΙΔΡΥΣΗ 1981 *** ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΙΔΡΥΣΗ 1981 *** ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Άρθρο 1 Άρθρο 2 Άρθρο 3 Άρθρο 4 Άρθρο 5 ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΜΒΛΗΜΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 290/93 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2842 της 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 290 Οι περί Παγκυπριου Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Έκδοση Σεπτέμβριος 2016 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ 2. ΕΔΡΑ 3. ΣΚΟΠΟΙ Το όνομα του Συνδέσμου είναι : ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 ο : Επωνυμία, Όργανα διοίκησης και Έδρα του Σωματείου: Α. Ιδρύεται μη κερδοσκοπικό σωματείο με το όνομα: ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ. Β. Όργανα διοίκησης του

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό. στην ελληνική γλώσσα «Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης» (ΕΚΖ) κι ακολούθως στη γαλλική γλώσσα «Communauté Grecque de Zurich» (CGZ)

Καταστατικό. στην ελληνική γλώσσα «Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης» (ΕΚΖ) κι ακολούθως στη γαλλική γλώσσα «Communauté Grecque de Zurich» (CGZ) Καταστατικό Άρθρο 1 (Ονομασία) Υπό την ονομασία: στην ελληνική γλώσσα «Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης» (ΕΚΖ) στη γερμανική γλώσσα «Griechische Gemeinde Zürich» (GGZ) κι ακολούθως στη γαλλική γλώσσα «Communauté

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ. Άρθρο 1

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ. Άρθρο 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (Μετά τις τροποποιήσεις, οι οποίες απεφασίσθησαν από την τακτική Γ.Σ. της 26-2-1999) ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ Άρθρο 1 Ιδρύεται σωματείο με: την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ. 4. Η συνδρομή για τα τακτικά μέλη είναι υποχρεωτική και ορίστηκε σε 15 ευρώ το χρόνο.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ. 4. Η συνδρομή για τα τακτικά μέλη είναι υποχρεωτική και ορίστηκε σε 15 ευρώ το χρόνο. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ 1. Ιδρύεται σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την ονομασία Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού, για την προαγωγή της ποδηλασίας και την αγάπη του ανθρώπου προς το ποδήλατο με έδρα τη Λεμεσό.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 1. Η επωνυμία του Σωματείου είναι: «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ» ΕΜΒΛΗΜΑ 2. Το παρόν αποτελεί το Έμβλημα του Συνδέσμου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 1. Ιδρύεται σωματείο υπό την επωνυμίαν ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Β.Ε.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. ΑΡΘΡΟ 2

ΑΡΘΡΟ 1. Ιδρύεται σωματείο υπό την επωνυμίαν ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Β.Ε.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. ΑΡΘΡΟ 2 Με το από 2384/11-10-1951 καταστατικό, το οποίο καταχωρήθηκε νόμιμα στο βιβλίο Αναγνωρισμένων Σωματείων του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με αριθμό 2782/12-11-1951 και τροποποιήθηκε σύμφωνα με το Ν.Δ 795/1971

Διαβάστε περισσότερα

KATAΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ (CYPRUS MULTIPLE SCLEROSIS (MS) ASSOCIATION)

KATAΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ (CYPRUS MULTIPLE SCLEROSIS (MS) ASSOCIATION) KATAΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ (CYPRUS MULTIPLE SCLEROSIS (MS) ASSOCIATION) O ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ 57 ΤΟΥ 1972 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 2011 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΕΔΡΑ, ΕΜΒΛΗΜΑ και ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ 1. Ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου

Καταστατικό Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου Καταστατικό Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου www.cypsa.org.cy info@cypsa.org.cy P.O. Box: 25628, 1311, Nicosia, Cyprus ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α: ΕΔΡΑ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΣΚΟΠΟΙ, ΜΕΣΑ 1. Ιδρύεται Σύνδεσμος με έδρα τη Λευκωσία και την

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1972 ΚΑΙ 1997 ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1973 ΜΕΧΡΙ 1998 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Ο ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1972 ΚΑΙ 1997 ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1973 ΜΕΧΡΙ 1998 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Ο ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1972 ΚΑΙ 1997 ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1973 ΜΕΧΡΙ 1998 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (Ε.Α.ΓΕ.Κ.) Ιδρύθηκε την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ. Mετάφραση από τη γερμανική γλώσσα ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ. ΑΡΘΡΟ 1 ΑΡΘΡΟ 2 ΑΡΘΡΟ 3 ΟΝΟΜΑ, ΕΔΡΑ, ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ α) Η Κοινότητα ονομάζεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Άρθρο 1 Όνομα και έδρα 1. Η Κοινότητα ονομάζεται 2. Έδρα της είναι 3. Η Κοινότητα είναι καταχωρημένη στο Ειρηνοδικείο σαν αναγνωρισμένο σωματείο (e.v.) 4. Ο χώρος δραστηριότητας

Διαβάστε περισσότερα

γ. Οργανώνει συνέδρια, διαλέξεις κλπ. εκδηλώσεις για επιστημονικά θέματα, τα οποία έχουν σχέση με τις βιο-ιατρικές επιστήμες.

γ. Οργανώνει συνέδρια, διαλέξεις κλπ. εκδηλώσεις για επιστημονικά θέματα, τα οποία έχουν σχέση με τις βιο-ιατρικές επιστήμες. Όνομα, Έδρα και Σφραγίδα της Εταιρείας Άρθρο 1 Η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1835 και αναγνωρίσθηκε ως Σωματείο στις 17 Ιανουαρίου 1924, με την επωνυμία τότε «Η εν Αθήναις Ιατρική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. «Κυπριακός Σύνδεσμος Πολιτικής Επιστήμης» (ΚΥΣΥΠΕ) «Cypriot Association of Political Science» (CAPS)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. «Κυπριακός Σύνδεσμος Πολιτικής Επιστήμης» (ΚΥΣΥΠΕ) «Cypriot Association of Political Science» (CAPS) Ο ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ 57 ΤΟΥ 1972 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Κυπριακός Σύνδεσμος Πολιτικής Επιστήμης» (ΚΥΣΥΠΕ) «Cypriot Association of Political Science» (CAPS) Άρθρο 1 : ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΑΣΣΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΑΣΣΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΑΣΣΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Αριθμός Μητρώου: 121 Άρθρο 1ο: Ίδρυση, όνομα και έδρα του σωματείου: Ιδρύεται σωματείο με το όνομα Πολιτιστικός Σύνδεσμος «Η Άσσια» και με έδρα του τη Λευκωσία.

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ. Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα. Άρθρο 2 Σκοπός

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ. Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα. Άρθρο 2 Σκοπός Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα Ιδρύεται σωµατείο, σύµφωνα µε τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα, µε την επωνυµία «ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ» και έδρα την Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΤΙΤΛΟΣ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ-ΜΕΣΑ. ΑΡΘΡΟ 1 ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΒΗΤΗ, ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ (ΕΔΙΜΕΣΥΠ ή ESODiMESO)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΒΗΤΗ, ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ (ΕΔΙΜΕΣΥΠ ή ESODiMESO) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΒΗΤΗ, ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ (ΕΔΙΜΕΣΥΠ ή ESODiMESO) Στην Αθήνα σήμερα 18 Νοεμβρίου 2013 οι κάτωθι υπογεγραμμένοι αποφάσισαν να ιδρύσουν Επιστημονικό Σωματείο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(I), Αρ.4545,

Ε.Ε. Παρ. Ι(I), Αρ.4545, Ε.Ε. Παρ. Ι(I), Αρ.4545, 17.12.2015 Ν. 190(I)/2015 Ν. 190(I)/2015 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε..) Ιδρύεται Ένωση ασολόγων µε το όνοµα «Παγκύπρια Ένωση ασολόγων» µε έδρα τη Λευκωσία.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε..) Ιδρύεται Ένωση ασολόγων µε το όνοµα «Παγκύπρια Ένωση ασολόγων» µε έδρα τη Λευκωσία. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε..) Άρθρο 1 Όνοµα και έδρα Ιδρύεται Ένωση ασολόγων µε το όνοµα «Παγκύπρια Ένωση ασολόγων» µε έδρα τη Λευκωσία. Άρθρο 2 Σκοποί 1. Η προαγωγή των συµφερόντων των

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΝΕΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΥΝ ΕΣΜΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΝΕΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΥΝ ΕΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΝΕΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΥΝ ΕΣΜΟΥ ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ Η επωνυµία του Συνδέσµου είναι ΝΕΟΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ. ΑΡΘΡΟ 2 Ε ΡΑ Έδρα του Συνδέσµου είναι η Λευκωσία. ΑΡΘΡΟ 3 ΣΚΟΠΟΙ Οι σκοποί του ΝΕΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

Claridge Public Limited

Claridge Public Limited Γεωργίου Γενναδίου αρ.10, Αγαθάγγελος Κώρτ, γρ. 303, Τ.Κ. 50012, 3600 Λεμεσός Τηλ.: 25871600, Φαξ: 25362001 info@pkdlaw.com Πρόσκληση για Έκτακτη Γενική Συνέλευση Ειδοποιείστε ότι στις 15 Ιουνίου 2011,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1. Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία Παγκύπριος Σύνδεσμος Χημικών Μηχανικών (Cyprus Chemical Engineers

Διαβάστε περισσότερα

Financial Statements 2016 see attached announcement

Financial Statements 2016 see attached announcement Financial Statements 2016 see attached announcement 0005/00019315/el Ετήσια Οικονομική Έκθεση CYTRUSTEES INVESTMENT PUBLIC COMPANY LTD CYTR Attachments: 1. Financial Statements 2016 2. Προσκληση ΕΓΣ 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα Άρθρο 1 ο 1.- Ιδρύεται σύλλογος από άτομα που ανήκουν στην Πολυτεχνειακή Κοινότητα

Διαβάστε περισσότερα

α) Από τα δικαιώματα εγγραφής των μελών του.

α) Από τα δικαιώματα εγγραφής των μελών του. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ/ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ Άρθρο 1 Επωνυμία: Η επωνυμία του Σωματείου είναι ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ/ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ Άρθρο 2 ΕΔΡΑ: Έδρα του Σωματείου θα

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμοί Λειτουργίας Ομίλου Ορειβασίας

Κανονισμοί Λειτουργίας Ομίλου Ορειβασίας Κανονισμοί Λειτουργίας Ομίλου Ορειβασίας 1. ΙΔΡΥΣΗ - ΥΠΟΣΤΑΣΗ 1.1. Ο «Όμιλος Ορειβασίας ΤΕΥ-ΑΤΗΚ» συστάθηκε και αναγνωρίστηκε ως Όμιλος στις 04.04.2014, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

EΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΛΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΝ

EΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΛΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΝ EΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΛΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΝ 1 ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΝ 1. Όνομα Ιδρύεται παγκύπριος σύνδεσμος λογοτεχνών με την επωνυμία «Εθνική Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Κύπρος, τηλ. + 357 22 883 523, email: shares@usb.com.cy.

Κύπρος, τηλ. + 357 22 883 523, email: shares@usb.com.cy. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ USB BANK PLC ΕΙ ΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕTHΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ειδοποιείστε ότι στις 21 Ioυλίου 2015 και ώρα 4.00 µ.µ. θα πραγµατοποιηθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση της USB BANK

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΙΑΘΕΣΗΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΙΑΘΕΣΗΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΙΑΘΕΣΗΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου KΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΚΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Α. ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ Άρθρο 1 - Αντικείμενο του Κανονισμού Ο κανονισμός αυτός ρυθμίζει τη λειτουργία της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου (Π.Ε.Δ.Η.). Άρθρο 2 - Σύνθεση Εκτελεστικής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 1. ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ 2. ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΙ 3. ΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 1. ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ 2. ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΙ 3. ΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 1. ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ Ιδρύεται Όμιλος με την ονομασία «ΟΜΙΛΟΣ ΑΥΤΟΔΥΤΩΝ TEY-ATHK», με έδρα τη Λευκωσία, ο οποίος θα καλείται στο εξής για συντομία «Όμιλος». Ο Όμιλος υπάγεται στο «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΥ-ΑΤΗΚ»,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ελευθερία Πολίτες για Πρόοδο και Περηφάνια»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ελευθερία Πολίτες για Πρόοδο και Περηφάνια» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ελευθερία Πολίτες για Πρόοδο και Περηφάνια» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Κεφάλαιο Α Άρθρο 1 Επωνυμία Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία: «Ελευθερία Πολίτες για Πρόοδο και Περηφάνια» Άρθρο 2 Έδρα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΦΩΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΦΩΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΦΩΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΦΩΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ (ΚΥΠΡΟΥ) ΛΤ»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ (ΚΥΠΡΟΥ) ΛΤ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ (ΚΥΠΡΟΥ) ΛΤ» ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ Ε ΡΑ α. Ιδρύεται σωµατείο µε την επωνυµία Ταµείο Ευηµερίας Υπαλλήλων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Θ.) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Θ.) ΛΑΡΙΣΑ 2011 Κανονισμός λειτουργίας της Εκτελεστικής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ OΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ (Ο.Ν.Ε.)

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ OΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ (Ο.Ν.Ε.) ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ OΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ (Ο.Ν.Ε.) ΛΕΥΚΩΣΙΑ 1Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 Εσωτερικού Κανονισμοί Λειτουργίας ΟΝΕ: 1. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 1.1. Το Πολιτικό γραφείο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 2. Σκοποί Σκοποί του συλλόγου είναι :

ΑΡΘΡΟ 2. Σκοποί Σκοποί του συλλόγου είναι : ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΘΡΟ 1. Σύσταση Ιδρύεται Σύλλογος με την επωνυμία: Σύλλογος για την δημιουργία Διεθνούς Αριστοτελικού Κέντρου (ΔΑΚ) μη κερδοσκοπικού

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό Τροποποιημένο στις

Καταστατικό Τροποποιημένο στις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM Καταστατικό Τροποποιημένο στις 26-11-2017 Άρθρο 1 Ονομασία: Έδρα: Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης Στοκχόλμη Άρθρο 2 Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 2 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟ Υ ΚΥΠΡΟΥ (αναθεωρήθηκε στις 13.1.1993) 1. Όνομα - Έδρ α - Έμβλημα 1.1 Ο Σύνδεσμος ονομάζεται "Φιλοδασικός Σύνδεσμος Κύπρου"

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Αθήνα 2-3 -90 Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Άρθρο 1 Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

(Άρθρο 12 του Καταστατικού της ΟΝΕ) 1. Ημερομηνίες και Ώρες

(Άρθρο 12 του Καταστατικού της ΟΝΕ) 1. Ημερομηνίες και Ώρες Εσωτερικοί Κανονισμοί που διέπουν τη Διαδικασία Σύγκλυσης και Λειτουργίας της Γενικής Συνέλευσης (Παγκύπριου Συνεδρίου) και της Εκλογικής Συνέλευσης της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων ΔΗΣΥ (ΟΝΕ) 1. Ημερομηνίες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ) Επωνυμία - Έδρα Σκοπός Άρθρο 1 ο Ίδρυση Ιδρύεται Επιστημονικός

Διαβάστε περισσότερα

SAIL FIRST SAILING CLUB

SAIL FIRST SAILING CLUB ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ SAIL FIRST SAILING CLUB ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΜΒΛΗΜΑ / ΣΦΡΑΓΙΔΑ Άρθρον 1. Ιδρύεται το Σωματείο με την επωνυμία SAIL FIRST SAILING CLUB το οποίο αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης. Άρθρο 1ο

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης. Άρθρο 1ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης Άρθρο 1ο Ιδρύεται μη κερδοσκοπικό Σωματείο με την επωνυμία «Ελληνική Λέσχη Φίλων των Δίσκων Discus Club of Greece», με έδρα την πόλη των Αθηνών. Η Λέσχη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 101/93 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2790 της 15ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΈς ΠΡΑΕΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 101 Κανονισμοί του περί Κυπριακού

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 242 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 342 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 130 ΤΟΥ 1968, 5 ΤΟΥ 1978, 157 ΤΟΥ 1989 ΚΑΙ 47 ΤΟΥ 1991)

Αριθμός 242 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 342 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 130 ΤΟΥ 1968, 5 ΤΟΥ 1978, 157 ΤΟΥ 1989 ΚΑΙ 47 ΤΟΥ 1991) E.E. Παρ. ΙΠ(Ι) 1201 RAJI. 242/95 Αρ. 3000,15.9.95 Αριθμός 242 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 342 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 130 ΤΟΥ 1968, 5 ΤΟΥ 1978, 157 ΤΟΥ 1989 ΚΑΙ 47 ΤΟΥ 1991) Κανονισμοί του Αρδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Άρθρο Υφιστάμενες Πρόνοιες Καταστατικού Άρθρο Προτεινόμενη Τροποποίηση 2.00 ΕΔΡΑ Έδρα του Συλλόγου θα είναι η Λευκωσία. 2.00 ΕΔΡΑ Έδρα του Συλλόγου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Άρθρο Υφιστάμενες Πρόνοιες Καταστατικού Άρθρο Προτεινόμενη Τροποποίηση 2.00 ΕΔΡΑ Έδρα του Συλλόγου θα είναι η Λευκωσία. 2.00 ΕΔΡΑ Έδρα του Συλλόγου

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Σ Ω Μ Α Τ Ε Ι Ο Υ / Σ Υ Ν Ε Σ Μ Ο Υ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Σ Ω Μ Α Τ Ε Ι Ο Υ / Σ Υ Ν Ε Σ Μ Ο Υ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Σ Ω Μ Α Τ Ε Ι Ο Υ / Σ Υ Ν Ε Σ Μ Ο Υ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΕΦΕ ΡΩΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΣ Ι ΡΥΣΕΩΣ 1998 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚ ΟΣΗ : ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009 Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Σ Ω Μ Α Τ Ε Ι Ο Υ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ" (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ" (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY) ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 1 Ιδρύεται Σύνδεσμος με την επωνυμία «Κυπριακός Σύνδεσμος Συμβούλων Επιχειρήσεων» με έδρα τη Λευκωσία. 2 Ερμηνεία του όρου: Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών σε θέματα Διεύθυνσης. Με τον όρο «Παροχή Συμβουλευτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΦΩΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΦΩΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΦΩΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΦΩΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση. 18 Μαρτίου Καταστατικό Σωματείου Ευημερίας Μελών ΕΔΙΠΠΑΚ. Πρόσφατες Ανακοινώσεις. Αγαπητά μέλη,

Ανακοίνωση. 18 Μαρτίου Καταστατικό Σωματείου Ευημερίας Μελών ΕΔΙΠΠΑΚ. Πρόσφατες Ανακοινώσεις. Αγαπητά μέλη, Ανακοίνωση 18 Μαρτίου 2015 Καταστατικό Σωματείου Ευημερίας Μελών ΕΔΙΠΠΑΚ Αγαπητά μέλη, Με βάση τις αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ΕΔΙΠΠΑΚ στις 19/02/2015, κατά την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ CYPRUS NETWORK FOR CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY (CSR CYPRUS)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ CYPRUS NETWORK FOR CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY (CSR CYPRUS) ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ CYPRUS NETWORK FOR CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY (CSR CYPRUS) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 2016 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Καταστατικό

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Καταστατικό ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Καταστατικό ΠΡΟΟΙΜΙΟ Η Επιτροπή συνεστήθη από το 6ο και το 7ο Διεθνές Συνέδριο Βυζαντινών Σπουδών που συνήλθαν στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες τον Ιούλιο-Αύγουστο του 1948.

Διαβάστε περισσότερα

E-mail : chrychrysanthou@schools.ac.cy

E-mail : chrychrysanthou@schools.ac.cy Αρ. Φακ.: 7.19.16/6 Αρ. Τηλ.: 22800642 Αρ. Φαξ: 22800638 E-mail : chrychrysanthou@schools.ac.cy ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 10 Σεπτεµβρίου 2013 ιευθυντές/ ιευθύντριες Σχολείων

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου»

Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου» Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου» Άρθρο 1 : Ίδρυση, έδρα, Επωνυμία Ιδρύεται Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Διαβάστε περισσότερα

LCP HOLDINGS AND INVESTMENTS PUBLIC LTD Λεωφόρος Βύρωνος Λευκωσία Τηλ: , Φαξ:

LCP HOLDINGS AND INVESTMENTS PUBLIC LTD Λεωφόρος Βύρωνος Λευκωσία Τηλ: , Φαξ: LCP HOLDINGS AND INVESTMENTS PUBLIC LTD Λεωφόρος Βύρωνος 26 1096 Λευκωσία Τηλ: 22121700, Φαξ: 22123745 e-mail: info@lcp-holdings.com ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Καλούνται οι μέτοχοι της LCP

Διαβάστε περισσότερα

εκπαίδευσης των ατόμων της τρίτης ηλικίας που δεν διαθέτουν πλέον πλήρη και έμμισθη απασχόληση στην Κύπρο.

εκπαίδευσης των ατόμων της τρίτης ηλικίας που δεν διαθέτουν πλέον πλήρη και έμμισθη απασχόληση στην Κύπρο. ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΥΣτΑΣΗΣ ΤΟ " ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ" 2. ΔΙΟΙΚΗΣΗ Τηρουμένων των ζητημάτων που κdθορίζονται πιο κάτω, το C3A και τα περιουσιακά του στοιχεία θα διοικούνται και θα διαχειρίζονται σύμφωνα με το

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ. Αρθρο 1 ο ΕΠΩΝΥΜΙΑ. Αρθρο 2 ο ΕΔΡΑ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ. Αρθρο 1 ο ΕΠΩΝΥΜΙΑ. Αρθρο 2 ο ΕΔΡΑ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ Αρθρο 1 ο ΕΠΩΝΥΜΙΑ Με το παρών ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία. ΛΕΣΠΑ ΦΙΠΑ. Στα Αγγλικά η επωνυμία του θα είναι LESPA - FIPA. Αρθρο 2 ο ΕΔΡΑ (1) Ως έδρα του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990) Επωνυμία, Έδρα, Σφραγίδα και Σκοπός του Σωματείου Παράγραφος 1 Ιδρύεται επιστημονικό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΚΟΠΟΙ ΜΕΛΗ ΑΡΘΡΟ 1 ο ΙΔΡΥΣΗ Ιδρύεται Σωματείο σύμφωνα και με βάση τις διατάξεις της Περί Σωματείων και Ιδρυμάτων νομοθεσίας, το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1972 ΣΩΜΑΤΕΙΟ: «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΘΑΚΗ»

Ο ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1972 ΣΩΜΑΤΕΙΟ: «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΘΑΚΗ» Ο ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1972 ΣΩΜΑΤΕΙΟ: «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΘΑΚΗ» 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ «ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΘΑΚΗ» Άρθρο 1 ο ΙΔΡΥΣΗ Ιδρύεται Σωματείο σύμφωνα και με βάση τον περί Σωματείων και Ιδρυμάτων Νόμο του

Διαβάστε περισσότερα

(Φίλοι Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου Κύπρου) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

(Φίλοι Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου Κύπρου) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Φ.Ι.Π.Α. ΚΥΠΡΟΥ (Φίλοι Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου Κύπρου) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Φίλοι Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου Κύπρου Άρθρο 1 - ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ Ιδρύεται σωματείο με το όνομα «ΦΙΠΑ Κύπρου»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Επισυνάπτεται πρόσκληση Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κόσμος Ασφαλιστική Εταιρεία Δημόσια Λτδ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Επισυνάπτεται πρόσκληση Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κόσμος Ασφαλιστική Εταιρεία Δημόσια Λτδ. 0052/00023647/el Γενική Συνέλευση COSMOS INSURANCE PUBLIC COMPANY LTD ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Επισυνάπτεται πρόσκληση Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κόσμος Ασφαλιστική Εταιρεία Δημόσια Λτδ.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΏΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Άρθρο 1 Ονομασία, έδρα, νομική υπόσταση, στόχος της Εταιρίας 1) Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙKΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

MARFIN CLR PUBLIC CO LTD

MARFIN CLR PUBLIC CO LTD MARFIN CLR PUBLIC CO LTD ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Marfin CLR Public Co Ltd (η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με το άρθρο 127Α του Περί Εταιρειών Νόμου ΚΕΦ. 113, η Πρόσκληση για την Ετήσια Γενική Συνέλευση των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM. Καταστατικό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM. Καταστατικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM Καταστατικό Άρθρο 1 Ονομασία: Έδρα: Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης Στοκχόλμη Άρθρο 2 Χαρακτήρας Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης (ΕΚΣ) είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρθρο 1 Επωνυμία Εδρα Ιδρύεται Σωματείο σύμφωνα με τα άρθρα 78 επ. του Αστικού Κώδικα υπό την επωνυμία ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ (Ν.57/72) ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ» Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα - Έµβληµα

Ο ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ (Ν.57/72) ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ» Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα - Έµβληµα Ο ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ (Ν.57/72) ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ» Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα - Έµβληµα 1. Το όνοµα του Σωµατείου (στη συνέχεια καλουµένου το Σωµατείο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ. Άρθρο 1. Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ. Άρθρο 1. Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ Άρθρο 1 Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός α. Το Κολλέγιο Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ CYPRUS INVESTMENT FUNDS ASSOCIATION

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ CYPRUS INVESTMENT FUNDS ASSOCIATION ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ CYPRUS INVESTMENT FUNDS ASSOCIATION ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018 Άρθρο: Περιγραφή 1. Όνομα και Έδρα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2. Σκοποί 3. Τρόποι Επίτευξης Σκοπών 4. Μέλη 5. Εγγραφή Μελών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. της 17ης Ιουνίου 2004

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. της 17ης Ιουνίου 2004 EL ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 17ης Ιουνίου 2004 για τη θέσπιση του εσωτερικού κανονισµού του γενικού συµβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ/2004/12) ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. 2. H στήριξη και προώθηση του Ελληνικού σχολείου στην περιοχή του Sheffield. 3. Η οργάνωση και προώθηση κοινωνικών δραστηριοτήτων, όπως:

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. 2. H στήριξη και προώθηση του Ελληνικού σχολείου στην περιοχή του Sheffield. 3. Η οργάνωση και προώθηση κοινωνικών δραστηριοτήτων, όπως: ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ i. ΟΝΟΜΑΣΙΑ Η ονομασία της κοινότητας είναι Hellenic Community of Sheffield. ii. ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 1. Να φέρει σε επαφή τους Έλληνες και Κυπρίους στην περιοχή του Sheffield, και να προωθήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ο ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015»

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ο ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015» ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ο ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015» Συνοπτικός τίτλος. 86 (Ι) του 1999 51(Ι) του 2000 5(Ι) του 2001 131(Ι) του 2001 199(Ι) του 2002 228(Ι) του 2002 52(Ι) του 2005 128(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ. Ημερομηνίες Έγκρισης Καταστατικού

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ. Ημερομηνίες Έγκρισης Καταστατικού ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Ημερομηνίες Έγκρισης Καταστατικού 29/03/1979 25/09/2011 02/10/2016 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟΓΑΦΙΕΣ ΑΡΘΡΟ 1 : ΟΝΟΜΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΑΤΕ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΑΤΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΑΤΕ Άρθρο 1: ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ Τα Περιφερειακά Γραφεία του ΣΑΤΕ ιδρύονται, συγχωνεύονται και καταργούνται σύµφωνα µε τις παραγράφους 1.1, 1.2 και 4.2 του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. ΑΡΘΡΟ 1 Ο Ιδρύεται στην Κύπρο οργάνωση Γεωπόνων με το όνομα «Παγκύπρια Ένωση Γεωπόνων» (Π.Ε.Γ.)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. ΑΡΘΡΟ 1 Ο Ιδρύεται στην Κύπρο οργάνωση Γεωπόνων με το όνομα «Παγκύπρια Ένωση Γεωπόνων» (Π.Ε.Γ.) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ ΑΡΘΡΟ 1 Ο Ιδρύεται στην Κύπρο οργάνωση Γεωπόνων με το όνομα «Παγκύπρια Ένωση Γεωπόνων» (Π.Ε.Γ.) ΑΡΘΡΟ 2 Ο 1. Η εγγεγραμμένη έδρα της Ένωσης είναι η Λευκωσία. 2. Η Ένωση μπορεί επίσης

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1972 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Ο ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1972 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Ο ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1972 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 : ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία «Birth Forward» στην Κύπρο, που στη συνέχεια θα αναφέρεται σαν ο «Σύνδεσμος». Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 1» Ο ΠΕΡΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ (ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΟΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1972 ΚΑΙ 1981

Αριθμός 1» Ο ΠΕΡΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ (ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΟΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1972 ΚΑΙ 1981 E.E. Πα*. Ill (I) 583 Κ.Δ.Π. 158/87 Αρ. 2234, 5ΛΠ Αριθμός 1» Ο ΠΕΡΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ (ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΟΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1972 ΚΑΙ 1981 Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 13(1 Κι) Το Συμβοίλιο

Διαβάστε περισσότερα

Η εκπλήρωση αυτών των στόχων θα επιδιωχθεί με την διοργάνωση των ακόλουθων δραστηριοτήτων όπως:

Η εκπλήρωση αυτών των στόχων θα επιδιωχθεί με την διοργάνωση των ακόλουθων δραστηριοτήτων όπως: Καταστατικό 1 Ονομασία και έδρα Ο σύλλογος φέρει την ονομασία Έλληνες Επιστήμονες Βερολίνου και Βρανδεμβούργου (κ.σ.) και έχει την έδρα του στο Βερολίνο. Έτος χρήσης είναι το ημερολογιακό έτος. 2 Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝ ΕΣΜΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝ ΕΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝ ΕΣΜΟΥ εκέµβριος 2009 Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Τ Ο Υ Σ Υ Ν Ε Σ Μ Ο Υ 1. ΟΝΟΜΑ Ε ΡΑ 1.1. Το όνοµα του Συνδέσµου είναι «Φίλοι της Λευκωσίας» και στη συνέχεια του παρόντος καταστατικού θα

Διαβάστε περισσότερα