ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ"

Transcript

1 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ Π. Μπακογιάννη 65 Βριλήσσια Τηλ: , Fax

2 Εισαγωγή Στο κατώφλι του 21 ου αιώνα οι εταιρείες αντιµετωπίζουν ένα περιβάλλον απρόβλεπτο, που εξελίσσεται µε ταχύτατους ρυθµούς. Οι µέθοδοι που απέδιδαν στο παρελθόν δεν εξασφαλίζουν πλέον την επιτυχία στο µέλλον. Οι οργανισµοί θα αναγκαστούν να αποβάλουν τις γνώριµές τους στρατηγικές και να αναπτύξουν νέες προσεγγίσεις σε όλα τα επίπεδα, εάν επιθυµούν να προοδεύσουν. Our Our Business Οργάνωση & Ανάπτυξη του ανθρώπινου Παράγοντα Process γιατί είναι οι θεµέλιοι λίθοι της επιχείρησης. Process People People γιατί πιστεύουµε δυνατά ότι είναι το κλειδί για την δηµιουργία ανταγωνιστικών πλεονεκτηµάτων Purpose Purpose γιατί υπεροχή απόδοσης δηµιουργείται µόνο όταν οι άνθρωποι εργάζονται σε Processes που έχουν νόηµα γι αυτούς. Υπήρχε κάποια εποχή, όπου τα προϊόντα και η τεχνολογία αποτελούσαν τα πιο σηµαντικά όπλα µιας εταιρείας. Σήµερα δεν είναι αρκετά. Το κρίσιµο συγκριτικό πλεονέκτηµα είναι, πλέον, οι άνθρωποι. Οι σκεπτόµενοι άνθρωποι, που γνωρίζουν πώς να χειρίζονται και να λύνουν προβλήµατα µόνοι τους. Οι άνθρωποι, που είναι ευαίσθητοι σε µηνύµατα, προσαρµόζονται και εκµεταλλεύονται τις ακατάπαυστες αλλαγές. Η 3P βοηθάει τους ανθρώπους να αποκτήσουν το είδος της γόνιµης σκέψης που προσαρµόζεται εύκολα στις αλλαγές, που είναι δηµιουργική ακόµη και σε εποχές αβεβαιότητας, και που αποτελεί πρόκληση για τον υπάρχοντα τρόπο λειτουργίας, καθόσον απαιτείται ένας νέος τρόπος λειτουργίας για την επιτυχία. Η πόρτα της µάθησης είναι κλειδωµένη από µέσα! C. Argyris

3 Η φιλοσοφία µας Στην αναζήτησή µας, η ερώτηση που µας καθοδηγεί είναι γιατί γίνεται έτσι..;, η βασική αντίληψη του σκοπού. Η πρώτη ύλη µας αποτελείται από αρχές, αντιλήψεις, µοντέλα, έρευνα, επαγγελµατική εµπειρία. Τα εργαλεία µας, για να δουλέψουµε αυτό το υλικό είναι η συµµετοχή, η ανακάλυψη, οι ιδέες, τα πάθη, τα πιστεύω, οι ικανότητες και το δυναµικό των πελατών µας. Το αποτέλεσµα είναι απαράµιλλη αποτελεσµατικότητα. Our Our Philosophy Εµείς, στην 3P, πρέπει να µάθουµε τον πελάτη, πριν βοηθήσουµε τον πελάτη να µάθει. Αυτό εµείς το αποκαλούµε Ανάλυση. ιεξάγουµε δοµηµένες συνεντεύξεις ή οµαδικές συναντήσεις, αξιολογήσεις, παρατηρήσεις και µετρήσεις της απόδοσης on-the-job, ανάλυση δεδοµένων, σύνθεση των παρατηρήσεων και των ευρηµάτων από τις παραπάνω έρευνες, και προτάσεις των απαραίτητων ενεργειών που αποσκοπούν στην ανάπτυξη του ανθρώπινου παράγοντα και που συνδέονται µε τη γενικότερη στρατηγική της επιχείρησης του πελάτη. Η Ανάλυση είναι κάτι παραπάνω από ένα διαγνωστικό εργαλείο ανάλυσης ενός προβλήµατος, είναι ένα όργανο παρακολούθησης και ελέγχου το οποίο βοηθά τη διοίκηση να κατανοήσει και να διερευνήσει παράγοντες ανάπτυξης που υποστηρίζουν ή εµποδίζουν την απόδοση των υπαλλήλων, την εφαρµογή της στρατηγικής της επιχείρησης, και την ανάπτυξη του οργανισµού. Ο σκοπός της Ανάλυσης είναι να κατανοήσουµε σε βάθος την κατάσταση. Η πληροφόρηση προσφέρει βαθιά γνώση και καθοδήγηση για τις ενέργειες που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη των άτοµων, των οµάδων και όλων των επιπέδων ενός οργανισµού. Λύσεις που διερευνούν µόνο τα συµπτώµατα χωρίς πλήρη κατανόηση της γενικότερης εικόνας προσφέρουν πάντα µικρό και προσωρινό όφελος.

4 Οι υπηρεσίες µας Παρέχουµε τις υπηρεσίες, που απαιτούνται για να εντοπίσετε και να αξιολογήσετε τις ευκαιρίες που προσφέρονται για υψηλή απόδοση, για να αναγνωρίσετε τα εµπόδια και να εφαρµόσετε εποικοδοµητικές λύσεις άρρηκτα δεµένες µε τους στόχους του οργανισµού. Βοηθάµε τους οργανισµούς στον εντοπισµό, στην ιεράρχηση και στην εφαρµογή λύσεων που περιλαµβάνουν, την επιλογή προσωπικού, τις στάσεις, τις αξίες, την απόδοση και την αντιµετώπιση ανασταλτικών παραγόντων απόδοσης. Προσφέρουµε υπηρεσίες συµβουλευτικές και αξιολόγησης ικανοτήτων στελεχών, ένα πλατύ φάσµα δράσεων διάχυσης τεχνογνωσίας, στα οποία περιλαµβάνεται η Ηγεσία και ιοίκηση, η Ανάπτυξη Οµαδικού Πνεύµατος, η Ποιότητα και η Παραγωγή, οι Πωλήσεις και η Υποστήριξη πελατών. Our Our Services!Βιωµατικές µορφές µάθησης!εκπαιδευτικά Συστήµατα Soft Skills!Knowledge Management!Training Engineering!Εφαρµογές Νέων Τεχνολογιών!E-learning!Αξιολόγηση Ικανοτήτων!Ερευνα & Ανάπτυξη Οργανωτικών οµών Η 3P προτείνει λύσεις που εξασφαλίζουν ποιοτικά αποτελέσµατα σύµφωνα µε τις ανάγκες και τους στόχους του πελάτη. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες µας µπορούν να σχεδιασθούν, είτε µε σκοπό να δηµιουργήσουν προγράµµατα ανάπτυξης και εξέλιξης τα οποία να καλύπτουν τις τρέχουσες ανάγκες των ανθρώπων και να καλύπτουν εξατοµικευµένα την επαγγελµατική τους εξέλιξη, είτε µε σκοπό να εφαρµόσουν τις επιχειρησιακές στρατηγικές ξεπερνώντας τα διατµηµατικά και ιεραρχικά στεγανά. Η 3P έχει τη δυνατότητα να προσφέρει συστηµικές λύσεις, όχι σεµινάρια ή άλλες λύσεις προσωρινές, ξεκοµµένες από την εταιρική στρατηγική. Τα Εργαλεία Αξιολόγησης εξιοτήτων της 3P βοηθούν τις επιχειρήσεις και τους οργανισµούς να εξασφαλίσουν υψηλή απόδοση µε τον τρόπο που επιλέγουν, αναπτύσσουν, εξελίσσουν και προάγουν τους υπαλλήλους τους. Τα Εργαλεία Μετρήσεων Οργανωτικών Παραγόντων της 3P παρέχουν αναπληροφόρηση τόσο σε επίπεδο ατόµου όσο και σε διάφορα οργανωτικά επίπεδα, σε ποικίλους τοµείς που περιλαµβάνουν: πωλήσεις, ηγεσία και διοίκηση, συνεργασία και οµαδική εργασία, βελτίωση της ποιότητας και της ικανοποίησης του πελάτη.

5 Οι ακαδηµίες της 3Ρ Εµείς, στην 3Ρ προτιµούµε να µιλάµε για «Συστήµατα» αντί για προγράµµατα που συνήθως, περιορίζονται σε ένα µοναδικό σεµινάριο. Συστηµική Προσέγγιση Learning System Το περιεχόµενο των συστηµάτων χαρακτηρίζεται από : Μια πλήρη οργανωτική παρέµβαση, που προσδιορίζεται από έναν τοµέα αναγκών Μια διαδοχή εξελικτικών φάσεων που περιλαµβάνει: διάγνωση, βασική εκπαίδευση, συνεχή αναπληροφόρηση, follow up, ενίσχυση, εξειδίκευση... Μια προσεκτική δόση διαφορετικών µεθοδολογιών: ατοµική αξιολόγηση, οµαδική αξιολόγηση, οπτικοακουστικά βοηθήµατα, συστήµατα µέτρησης αποτελεσµατικότητας, χρήση νέων τεχνολογιών, σύγχρονο & ασύγχρονο e- learning, blended learning... Αυτή η συστηµική προσέγγιση παρέµβασης στη λειτουργία της επιχείρησης υλοποιείται µέσα από την δηµιουργία των «Ακαδηµιών». Οι ακαδηµίες προσεγγίζουν συστηµατικά µια µεγάλη περιοχή επαγγελµατικών ρόλων, οργανώνουν ένα µοντέλο που ερµηνεύει τις σχετικές ανάγκες και διαµορφώνουν µια πρόταση µεθοδολογίας για το σχεδιασµό της παρέµβασης. Η δοµή µιας πρότασης Ακαδηµίας προσδιορίζει : Τους στόχους ανάπτυξης σχετικά µε τα προσδοκώµενα αποτελέσµατα Την πορεία µάθησης, την πιο κατάλληλη σε σχέση µε τις συνθήκες που υπάρχουν σήµερα. Είναι προφανές ότι η προσέγγιση της αντίληψης της Ακαδηµίας αποτελεί ένα ευέλικτο σύστηµα σχεδιασµού της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναµικού, και όχι απλά ένα εκπαιδευτικό πρόγραµµα. Οι παρεµβάσεις της 3Ρ σε επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια την έχουν φέρει στο σηµείο να αναπτύξει περιεχόµενο και µεθοδολογίες σχετικά µε τρεις τοµείς: τις πωλήσεις, την ηγεσία και το management.

6 Sales Academy Sales Academy Ακαδηµία Πωλήσεων Πολλές φορές το µοναδικό σηµείο αναφοράς για κάποιον που σχεδιάζει την εκπαίδευση των πωλητών είναι το ερώτηµα «Για ποιο προϊόν ή υπηρεσία;». Εάν κάποιος ξεκινήσει έτσι θα έχει δυσκολία να προσαρµόσει την διαδικασία πώλησης του προϊόντος σε πραγµατικές συνθήκες γιατί αυτό είναι περισσότερο πρόβληµα συµπεριφοράς και όχι γνώσεων. Πιο κατάλληλα σηµεία αναφοράς θα ήταν : Για ποιό είδος πελάτη; Προσαρµογή της πώλησης στα χαρακτηριστικά διαφορετικών ειδών συµπεριφοράς πελατών... Για ποιό είδος αγοράς; Προσαρµογή της αναζήτησης και προσέγγισης πελατών για το προϊόν στο είδος της αγοράς... Για ποιό επίπεδο εξέλιξης του πωλητή; Προσαρµογή τηςδιαδικασίας µάθησης στις εµπειρίες των πωλητών, στο στάδιο εξέλιξής τους, στα αδύνατα / δυνατά σηµεία τους, στα πλαίσια του σχεδίου προσωπικής ανάπτυξής τους... Η 3Ρ µέσα από την ελληνική και διεθνή εµπειρία έχει προσδιορίσει τρία µοντέλα πώλησης που αφορούν όλους τους κλάδους των εταιρειών: Συναλλαγή Οι καθοριστικοί παράγοντες επιτυχίας είναι : η διαδικασία και η συστηµατική παρουσίαση στον πελάτη, η ανταγωνιστικότητα στην τιµή, η ποιότητα υπηρεσιών, η ικανότητα κλεισίµατος σε µια µόνη συναλλαγή Ο πωλητής διαχειρίζεται τον µοναδικό πόρο που έχει το χρόνο. Η πιστότητα του πελάτη είναι χαµηλή, γιατί χαµηλό, είναι και το κόστος αλλαγής προµηθευτή. Ο στόχος του πωλητή είναι να γίνει αποδέκτης παραγγελιών. Σχέση Οι καθοριστικοί παράγοντες επιτυχίας είναι : η συνέχιση της σχέσης στο χρόνο, εµπιστοσύνη από την εµπειρία της ακεραιότητας του πωλητή, η πειθώ και η επιρροή στην απόφαση αγοράς, η ικανότητα καλλιέργειας της αλληλοεκτίµησης. Ο πωλητής διαχειρίζεται εκτός του χρόνου την σχέση µακροχρόνια. Η πιστότητα του πελάτη είναι πιο υψηλή. Ο στόχος του πωλητή είναι να γίνει ο προτιµώµενος προµηθευτής.

7 Ενσωµάτωση Οι καθοριστικοί παράγοντες επιτυχίας είναι : ο συντονισµός του συστήµατος της εταιρείας σου µε το σύστηµα του πελάτη, η αξιοποίηση του προϊόντος/υπηρεσίας στο σύστηµα διαχείρισης & παραγωγικότητας του πελάτη, η ικανότητα ανταγωνιστικής διαφοροποίησης, η δηµιουργία σχέσης partnership. O πωλητής διαχειρίζεται µια σχέση µακροχρόνια αλλά πιο βαθιά, δεν επηρεάζει µόνο την απόφαση αγοράς αλλά και αποφάσεις που σχετίζονται µε την διαχείριση. Η πιστότητα του πελάτη είναι πολύ µεγάλη, τείνει ο πελάτης να γίνει δέσµιος του προµηθευτή. Ο στόχος του πωλητή είναι να κατακτήσει µε τις κατάλληλες ενέργειες έναν ρόλο Business Partner. Sales Academy Συναλλαγή Συναλλαγή Ανάλυση Σχέση Σχέση Ανάλυση σχέσης εταιρίας / αγοράς Ανάλυση ενεργειών πώλησης Αξιολόγηση Ικανοτήτων Ενσωµάτωση Ενσωµάτωση ιαχείριση της συναλλαγής Γνώση του προϊόντος Λειτουργικά χαρακτηριστικά ιαφοροποίηση από τον ανταγωνισµό ιαχείριση χρόνου & περιοχής πωλητή ιαχείριση της σχέσης Γνώση τών πλεονεκτηµάτων/οφέλων του προϊόντος σχετικά µε τις προσδοκίες του πελάτη τον ανταγωνισµό στον πελάτη ιαχείριση Μεγάλων Πελατών κλειδιά ιαχείριση της διαπραγµάτευσης Γνώση της αξίας του προϊόντος σχετικά µε: την αλυσίδα αξιών του πελάτη το σύστηµα ανταγωνιστικών πλεονεκτηµάτων του πελάτη ιαχείριση αγορών/πελατών του πελάτη Στρατηγική / Τακτική πωλήσεων Ανάλυση Κερδοφορίας Μοντέλα Ανάλυσης Αγοράς Υποστήριξη & Ενίσχυση Αξιολόγηση µάθησης & εφαρµογής στην εργασία

8 Leadership Academy - Ακαδηµία Ηγεσίας Η αξία του µοντέλου ηγεσίας της 3Ρ προέρχεται από ένα κοινό ιδεολογικό παρανοµαστή: την ευθύνη του manager να αναπτύξει τους ανθρώπους του. Αυτή η δυναµική αντίληψη της λειτουργίας του manager όχι µόνο δεν εναντιώνεται στην διοικητική διάσταση του ρόλου του manager αλλά απελευθερώνει την ύπαρξη ενός δυναµικού, σύµφωνα µε τις προκλήσεις και την κουλτούρα για την επίτευξη υπεροχής (excellence). Το µοντέλο ηγεσίας της 3Ρ στο οποίο αναφερόµαστε στην πρόταση ανάπτυξης ενός νέου τρόπου διοίκησης έχει την δύναµη του να µεταφράζει το «όραµα», την στρατηγική της οργανωτικής µονάδας σε καθηµερινή πράξη. Αυτή η εξελικτική λειτουργία εκφράζεται σε όλες τις µορφές οργάνωσης: Στις διαπροσωπικές σχέσεις ( ένας προς ένα) Στην διοίκηση µιας οργανωτικής µονάδας ( ένας προς πολλούς ) Στις δραστηριότητες της οµάδας ( πολλοί προς πολλούς) Από τα διαφορετικά χαρακτηριστικά κάθε µιας από τις τρείς αυτές καταστάσεις και τις απαραίτητες ικανότητες για διαχείριση των καταστάσεων η 3Ρ έχει επεξεργαστεί την δική της Ακαδηµία Ηγεσίας ( Leadership Academy). Leadership Academy Ανάλυση Ανάλυση κλίµατος οργάνωσης Ανάλυση σχέσεων εξουσίας Αξιολόγηση Ικανοτήτων ιαπροσωπικές ιαπροσωπικές Σχέσεις Σχέσεις Επικοινωνία Είδη Κοινωνικής Συµπεριφοράς ιαχείριση έντασης και άγχους ιοίκηση ιοίκηση Οργανωτικής Οργανωτικής Μονάδας Μονάδας Μοντέλα & στύλ ηγεσίας Ισορροπία ηγεσίας & management Αξιολόγηση απόδοσης & δυναµικού Εργασία Εργασία σε σε οµάδα οµάδα Αλληλεξάρτηση και παραγωγικότητα οµάδας Επικοινωνία οµάδας Οµαδική παρουσίαση Ικανότητα διαπράγµατευσης στην διαδικασία ανάπτυξης Υποστήριξη & Ενίσχυση Αξιολόγηση µάθησης & εφαρµογής στην εργασία

9 Management Academy Eίναι η αντίσταση στην αλλαγή ή απόκρυψη των ίδιων των µηνυµάτων της αλλαγής που µπορεί να είναι µοιραία για την επιβίωση της επιχείρησης. Η δηµιουργικότητα και η καινοτοµία είναι η µοναδική απάντηση στην αναταραχή του εξωτερικού περιβάλλοντος. Ολόκληρη η στρατηγική διαχείριση της αλλαγής δεν µπορεί να βασιστεί αποκλειστικά στην εθελοντική στάση του management. Eίναι καθοριστικό όλες οι ενέργειες διερεύνησης και ανάλυσης του εξωτερικού περιβάλλοντος να γίνουν από τους Agent της αλλαγής και να συνοδευτούν από µια σε βάθος αξιολόγηση των συνθηκών του εσωτερικού της επιχείρησης, την κουλτούρα, το στάδιο ανάπτυξης της εταιρείας, την ποιότητα και την αξιοπιστία των διαθέσιµων πόρων. Επίσης είναι καθοριστικό, να διαχειριστούµε την ένταση της αλλαγής µε µια σειρά κατάλληλων εργαλείων σε επίπεδο συστήµατος, µεθόδων και τεχνικών. Τα κίνητρα για αλλαγή δεν διαρκούν πολύ, η υπέρβαση των ορίων τιµωρεί, απαιτείται µια εξελιγµένη στρατηγική που να είναι ικανή να διαχυθεί γρήγορα, να λαµβάνει υπόψη τη συµµετοχή των εµπλεκόµενων στην αλλαγή και να είναι τολµηρή. Με τις δύο αυτές φάσεις: το σχεδιασµό και τη διαχείριση της αλλαγής, η 3P έχει επεξεργαστεί την Ακαδηµία του Management ( Management Academy). Management Academy Σχεδιασµός Σχεδιασµός Αλλαγής Αλλαγής Εικόνα εταιρικής κουλτούρας Στάδιο ανάπτυξης επιχείρησης Αξιολόγηση διαθέσιµων πόρων Οργανωτική Ανάλυση Προσδιορισµός των Business Processes Ανάλυση Ανάλυση εξωτερικού περιβάλλοντος Αξιολόγηση και Πρόβλεψη θέσης µετά την αλλαγή ιαχείριση ιαχείριση Αλλαγής Αλλαγής Επίλυση Προβλήµατος Λήψη Απόφασης ηµιουργικότητα ιοίκηση Ολικής Ποιότητας Reengineering Οργανωτική Ανάπτυξη Παρακολούθηση προόδου αλλαγής

10 Οι βιβλιοθήκες του περιεχοµένου Οι ακαδηµίες της 3Ρ χρησιµοποιούν εκπαιδευτικές οντότητες (learning objects) από τις βιβλιοθήκες περιεχοµένου της 3Ρ. Οι βιβλιοθήκες περιεχοµένου, είναι αποτέλεσµα ερευνών, εµπειρίας και πνευµατικής επένδυσης στις βάσεις της επιστήµης της συµπεριφοράς και της οργάνωσης επιχειρήσεων. Ενδεικτική Θεµατολογία Sales & Customer Service Series Anatomy of Persuasion Anatomy of Customer Trust STOP Selling Through Objection Power Active Selling Strategic Selling Psychology for Successful Selling Quality Customer Service Telemarketing Professional Telephone Behavior Short Management Series Stress Management Time Management Project Management Change Management Creativity Problem Solving Interpersonal Relationships Leadership Series Leadership with Principles Change & Organization Vision & Mission Goals & Performance Communication & Feedback Motivation & Recognition Support & Empowerment Coaching & Counselling Team Spirit Management Series Basic Management Skills Negotiation Skills Presentation Skills Team Working 20 Management Tools Conflict Management Total Quality Management Re-engineering Κάθε εκπαιδευτική οντότητα της 3P αποτελεί ένα σύστηµα συµπεριφοράς προσαρµοσµένο απόλυτα στην ελληνική πραγµατικότητα και είναι αποτέλεσµα πείρας και έρευνας ετών, εµπειρίας και πνευµατικής επένδυσης σε κύρια ζητήµατα της επιχείρησης και της οργανωτικής συµπεριφοράς. Η 3P σας βοηθά να µετατρέψετε τους ανθρώπους σας σε ανταγωνιστικό πλεονέκτηµα για την επιχείρηση ή τον οργανισµό σας. Τα προγράµµατά µας δεν παρέχουν συγκεκριµένες απαντήσεις σε επιχειρησιακά προβλήµατα. Αποτελούν περισσότερο συστήµατα, µαθησιακά εργαλεία, τα οποία οδηγούν σε σκέψη, και σκέψη που οδηγεί σε πιο ευαισθητοποιηµένη κρίση και σε δυναµική παρέµβαση. Το αποτέλεσµα είναι καινοτοµικές λύσεις που οι οργανισµοί είναι σε θέση να παράγουν, σε συνεχή βάση. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες µας, χρησιµοποιούνται σαν µοχλοί που θα µεταφέρουν τη στρατηγική και τους στόχους, στην καθηµερινή δραστηριότητα και θα αναπτύξουν τις απαραίτητες ικανότητες για την επιτυχή υλοποίηση αυτής της στρατηγικής και την επίτευξη των στόχων.

11 Η Μικτή Μάθηση - Blended Learning Η 3P συνεχώς εξερευνά τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών για την διάχυση της γνώσης και της ικανότητας µέσα σε οργανισµούς και επιχειρήσεις, όπως πολυµέσα, video conferencing, CD-ROM, και Intranet & Internet. Content a-learning Learning Experiences c-learning Learning Systems Soft Skills Learning Technologies e-learning Το περιεχόµενο Soft Skills που έχει αναπτύξει η 3Ρ µπορεί να µεταφερθεί στους εκπαιδευοµένους µε τρείς βασικούς τρόπους : Κλασική Εκπαίδευση ( classical-learning ) στην αίθουσα συστηµάτων µάθησης (Learning Systems) Βιωµατική Μάθηση (action-learning) µε τον σχεδιασµό διαδοχικών βιωµατικών δράσεων (Learning Experiences) Εξ αποστάσεως εκπαίδευση (e-learning) µε τη χρήση τεχνολογιών επιµόρφωσης (Learning Technologies) Κάθε τρόπος έχει τα δυνατά και αδύνατά του σηµεία. Με τον σχεδιασµό προγραµµάτων που αναµειγνύουν κατάλληλα τους τρείς τρόπους (Blended Learning) µπορεί να αυξηθεί εντυπωσιακά η αποτελεσµατικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η 3Ρ έχει την τεχνογνωσία και το περιεχόµενο να σχεδιάσει για σας εκπαιδευτικά προγράµµατα Blended Learning. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site µας

Executive Academy... ή...πώς να έχετε στελέχη που φέρνουν αποτελέσµατα

Executive Academy... ή...πώς να έχετε στελέχη που φέρνουν αποτελέσµατα Κιλκίς 14, Τ.Θ.820, ιώνη ΤΚ19009, Πικέρµι Αττικής Τηλ: 210-8034617, Fax:210-8032460 Executive Academy... ή...πώς να έχετε στελέχη που φέρνουν αποτελέσµατα ηµήτρης Βιντζηλαίος Κάνω τα σωστά πράγµατα σωστά,

Διαβάστε περισσότερα

«Σχεδιασμός, Οργάνωση, Εκτέλεση, Ηγεσία, Επικοινωνία, και Αξιολόγηση Δράσεων που αναλαμβάνουν τα στελέχη»

«Σχεδιασμός, Οργάνωση, Εκτέλεση, Ηγεσία, Επικοινωνία, και Αξιολόγηση Δράσεων που αναλαμβάνουν τα στελέχη» 1 ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ «Σχεδιασμός, Οργάνωση, Εκτέλεση, Ηγεσία, Επικοινωνία, και Αξιολόγηση Δράσεων που αναλαμβάνουν τα στελέχη» Thanos Kriemadis, Ph.D., M.B.A. Professor

Διαβάστε περισσότερα

Προσέλκυση πελατών. Marketing Προώθηση πωλήσεων. Σεµινάριο - εργαστήριο κατάρτισης γυναικών στo πλαίσιο του Έργου ΕΜΜΑ

Προσέλκυση πελατών. Marketing Προώθηση πωλήσεων. Σεµινάριο - εργαστήριο κατάρτισης γυναικών στo πλαίσιο του Έργου ΕΜΜΑ Σεµινάριο - εργαστήριο κατάρτισης γυναικών στo πλαίσιο του Έργου ΕΜΜΑ Προσέλκυση πελατών Marketing Προώθηση πωλήσεων Εισηγητής: Μανώλης Τσαντάκης, Οικονοµολόγος, TEAM EUROPE Ελλάδα Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης. Διοικητική Επιστήμη και Λήψη Αποφάσεων

Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης. Διοικητική Επιστήμη και Λήψη Αποφάσεων Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης Διοικητική Επιστήμη και Λήψη Αποφάσεων Η πολυπλοκότητα των αποφάσεων Αυξανόμενη πολυπλοκότητα λόγω: Ταχύτητας αλλαγών στο εξωτερικό περιβάλλον της επιχείρησης. Έντασης

Διαβάστε περισσότερα

Πνευµατικά ικαιώµατα

Πνευµατικά ικαιώµατα Syllabus Certified Customer Service Executive (CCSE) Πνευµατικά ικαιώµατα Το παρόν είναι πνευµατική ιδιοκτησία της ACTA Α.Ε. και προστατεύεται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νοµοθεσία που αφορά τα πνευµατικά

Διαβάστε περισσότερα

Η Σύγχρονη Μεθοδολογία Δυναμικής Αύξησης Πωλήσεων σε Επιλεγμένους Πελάτες Target Sales

Η Σύγχρονη Μεθοδολογία Δυναμικής Αύξησης Πωλήσεων σε Επιλεγμένους Πελάτες Target Sales Πρόγραμμα Ανάπτυξης Το πρόγραμμα Ανάπτυξης αποτελείται από μια σειρά συμπυκνωμένων πρακτικών σεμιναρίων εργαστηρίων σχεδιασμένα να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα σε βασικές εργασίες - κλειδιά των σημερινών

Διαβάστε περισσότερα

Πνευµατικά ικαιώµατα

Πνευµατικά ικαιώµατα Πνευµατικά ικαιώµατα Το παρόν είναι πνευµατική ιδιοκτησία της ACTA Α.Ε. και προστατεύεται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νοµοθεσία που αφορά τα πνευµατικά δικαιώµατα. Απαγορεύεται ρητώς η δηµιουργία αντιγράφου,

Διαβάστε περισσότερα

1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Μικρός Οργανισμός)

1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Μικρός Οργανισμός) 1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Μικρός Οργανισμός) Περιγραφή Βραβείου Βραβεύονται συγκεκριμένες δράσεις ή προγράμματα που επιδρούν στη σκέψη, το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά

Διαβάστε περισσότερα

1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Οργανισμός)

1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Οργανισμός) 1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Οργανισμός) Περιγραφή Βραβείου Βραβεύονται συγκεκριμένες δράσεις ή προγράμματα που επιδρούν στη σκέψη, το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΛΑΜΙΑΣ. Ενθάρρυνση Επιχειρηματικών Δράσεων, Καινοτομικών Εφαρμογών και Μαθημάτων Επιλογής Φοιτητών ΤΕΙ Λάρισας - Λαμίας PLEASE ENTER

ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΛΑΜΙΑΣ. Ενθάρρυνση Επιχειρηματικών Δράσεων, Καινοτομικών Εφαρμογών και Μαθημάτων Επιλογής Φοιτητών ΤΕΙ Λάρισας - Λαμίας PLEASE ENTER ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΛΑΜΙΑΣ Ενθάρρυνση Επιχειρηματικών Δράσεων, Καινοτομικών Εφαρμογών και Μαθημάτων Επιλογής Φοιτητών ΤΕΙ Λάρισας - Λαμίας PLEASE ENTER ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

CMI Management Courses

CMI Management Courses CMI Management Courses CERTIFICATE & DIPLOMA IN MANAGEMENT & LEADERSHIP - LEVEL 5 Chartered Mangement Institute Authorised Cambridge Professional Academy Distributor ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ στη ΣΤΗ 360U BETTER SKILLS

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Μιας Πετυχημένης Κουλτούρας Εξυπηρέτησης Πελατών

Δημιουργία Μιας Πετυχημένης Κουλτούρας Εξυπηρέτησης Πελατών Δημιουργία Μιας Πετυχημένης Κουλτούρας Εξυπηρέτησης Πελατών Όταν η κουλτούρα της επιχείρησης είναι ακατάλληλη «τρώει» την στρατηγική εξυπηρέτησης για πρόγευμα, μεσημεριανό και δείπνο! Peter Drucker Αναπτύξετε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ. Ηγεσία

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ. Ηγεσία ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Ηγεσία Διδάσκουσα: Αφροδίτη Δαλακούρα ΔΙΟΙΚΗΣΗ: ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΗΓΕΤΗΣ MANAGER COACH 1 Κλασική-μηχανιστική αντίληψη Το παλιό μοντέλο διοίκησης: οικονομικές-υλικές

Διαβάστε περισσότερα

CRM. Σηµειώσεις για το σεµινάριο Αθανάσιος Ν. Σταµούλης. Customer Relationship Management

CRM. Σηµειώσεις για το σεµινάριο Αθανάσιος Ν. Σταµούλης. Customer Relationship Management CRM Σηµειώσεις για το σεµινάριο Αθανάσιος Ν. Σταµούλης Customer Relationship Management Το Customer Relationship Management ή Marketing είναι µια συνολική πελατοκεντρική προσέγγιση που επιτρέπει τον εντοπισµό,

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ»

«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ» ΕΠΙΤΑΓΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ Τ.Ε.Ι. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ» Βασικός στόχος του προγράμματος είναι

Διαβάστε περισσότερα

Επενδύστε στον άνθρωπο επενδύστε στο μέλλον

Επενδύστε στον άνθρωπο επενδύστε στο μέλλον Επενδύστε στον άνθρωπο επενδύστε στο μέλλον INFOLAB σημαίνει: Παρουσία 17 ετών στο χώρο της εκπαίδευσης Tailor made Εκπαιδευτικά προγράμματα Προσανατολισμός στις ανάγκες της επιχείρησης Διαρκής Αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Developing the Strategic Manager

Developing the Strategic Manager Σκοπός Κατάρτισης Στα πλαίσια ανάπτυξης στρατηγικού σχεδιασμού, οι εταιρείες θέλουν να μεταφέρουν την δεξιότητα αυτή στα στελέχη τους, έτσι ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν ένα στρατηγικό σχεδιασμό ορθολογιστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΙΟΙΚΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LISSIS Αποκλειστικά για Agency Managers (Life Insurance Selling Skills Integrated Solutions)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LISSIS Αποκλειστικά για Agency Managers (Life Insurance Selling Skills Integrated Solutions) ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LISSIS Αποκλειστικά για Agency Managers (Life Insurance Selling Skills Integrated Solutions) Το πρόγραμμα αρχικά εστιάζεται σε τρείς βασικούς άξονες: Α. Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2015 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ Σ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ Σ SESSION 5 ΧΡΗΣΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΤΥΑ FRANCHISE & ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΙΚΤΥΑ FRANCHISE & ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑ FRANCHISE & ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Άρθρο του Παναγιώτη Γ. Ρουσόπουλου, Γενικού Διευθυντή της εταιρείας συμβούλων THE FRANCHISE CO. και Διευθύνοντα Συμβούλου της Dale Carnegie Training Hellas Στην

Διαβάστε περισσότερα

Μπιτζένης Π. Αριστείδης. Οργανισμός είναι ένα σύνολο οργανωμένων ανθρώπων που εργάζονται μαζί για την ολοκλήρωση ενός κοινού σκοπού

Μπιτζένης Π. Αριστείδης. Οργανισμός είναι ένα σύνολο οργανωμένων ανθρώπων που εργάζονται μαζί για την ολοκλήρωση ενός κοινού σκοπού Μπιτζένης Π. Αριστείδης 1 1 Οργανισμός είναι ένα σύνολο οργανωμένων ανθρώπων που εργάζονται μαζί για την ολοκλήρωση ενός κοινού σκοπού 2 1 1) Υπάρχει ξεκάθαρος σκοπός (στόχος-οι) 2) Απαρτίζονται από ανθρώπους

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτες Περιπτώσεων. Επιχειρησιακή Στρατηγική. Αριστοµένης Μακρής

Μελέτες Περιπτώσεων. Επιχειρησιακή Στρατηγική. Αριστοµένης Μακρής Μελέτες Περιπτώσεων Έχω στην υπηρεσία µου έξη τίµιους ανθρώπους. Τα ονόµατά τους είναι Τι, Γιατί, Πότε, Πώς, Πού και Ποιος. R. Kipling Τι Πότε Πού Γιατί Πώς Ποιος Στόχοι της µεθοδολογίας 1. Υποβοήθηση

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιμα Εργαλεία για την Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας των Μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων

Χρήσιμα Εργαλεία για την Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας των Μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων Χρήσιμα Εργαλεία για την Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας των Μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων Αγνή Παγούνη Σύμβουλος του Κέντρου Παροχής Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, ΚΕΠΑ the microstars Project

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 2 Ο κόσμος της εργασίας αλλάζει πιο γρήγορα από ποτέ ενώ οι παλιοί επιχειρηματικοί κανόνες δεν ανταποκρίνονται στο νέο περιβάλλον. Ούτε τα χρήματα

Διαβάστε περισσότερα

Ηγεσία. Ενότητα 2: Ηγετική συμπεριφορά και αποτελεσματικότητα. Δρ. Καταραχιά Ανδρονίκη Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Ηγεσία. Ενότητα 2: Ηγετική συμπεριφορά και αποτελεσματικότητα. Δρ. Καταραχιά Ανδρονίκη Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Ηγεσία Ενότητα 2: Ηγετική συμπεριφορά και αποτελεσματικότητα Δρ. Καταραχιά Ανδρονίκη Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LISSIS (Life Insurance Selling Skills Integrated Solutions)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LISSIS (Life Insurance Selling Skills Integrated Solutions) ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LISSIS (Life Insurance Selling Skills Integrated Solutions) Το πρόγραμμα αρχικά εστιάζεται σε τρείς βασικούς άξονες: Α. Εκπαίδευση σε ένα μεγάλο αριθμό μεθοδολογιών

Διαβάστε περισσότερα

CIM Marketing Qualifications

CIM Marketing Qualifications CIM Marketing Qualifications CERTIFICATE IN PROFESSIONAL MARKETING - LEVEL 4 Authorised Cambridge Professional Academy Distributor ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ στη ΣΤΗ 360U BETTER SKILLS BETTER BUSINESS πιστεύουµε ότι

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση και Διοίκηση Πωλήσεων Τι είναι η Οργάνωση και Διοίκηση των Πωλήσεων:

Οργάνωση και Διοίκηση Πωλήσεων Τι είναι η Οργάνωση και Διοίκηση των Πωλήσεων: Οργάνωση και Διοίκηση Πωλήσεων Τι είναι η Οργάνωση και Διοίκηση των Πωλήσεων: Μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες της επιχείρησης είναι αυτή των πωλήσεων, καθώς αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ επιχείρησης

Διαβάστε περισσότερα

Μονοπάτια Απασχολησιμότητας Ικανότητες & Δεξιότητες εργαζομένων στις σύγχρονες ελληνικές επιχειρήσεις

Μονοπάτια Απασχολησιμότητας Ικανότητες & Δεξιότητες εργαζομένων στις σύγχρονες ελληνικές επιχειρήσεις Μονοπάτια Απασχολησιμότητας Ικανότητες & Δεξιότητες εργαζομένων στις σύγχρονες ελληνικές επιχειρήσεις 30 Μαρτίου 2015 Εισηγητής : B.Αϊβαζίδης MSc, PhDc Χαρακτηριστικά του σημερινού εργασιακού περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

It is all about.loyalty in AVIN. Παναγιώτης Σαράφογλου Διευθυντής Πωλήσεων Ιδιολειτουργούμενου Δικτύου

It is all about.loyalty in AVIN. Παναγιώτης Σαράφογλου Διευθυντής Πωλήσεων Ιδιολειτουργούμενου Δικτύου It is all about.loyalty in AVIN Παναγιώτης Σαράφογλου Διευθυντής Πωλήσεων Ιδιολειτουργούμενου Δικτύου Building Relationships for Optimal Performance all about Retail Giovanni Dimitriadis Senior Retail

Διαβάστε περισσότερα

ALTIUS BUSINESS CONSULTANTS

ALTIUS BUSINESS CONSULTANTS ALTIUS BUSINESS CONSULTANTS COMPANY PROFILE Η εταιρεία B.C. ALTIUS Σύμβουλοι Επιχειρήσεων είναι μια ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Διαβάστε περισσότερα

3 ο Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ο Α. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

3 ο Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ο Α. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ 3 ο Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ο ΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ Α. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ Ερωτήσεις της µορφής «σωστό λάθος» Να χαρακτηρίσετε µε Σ (σωστό) ή µε Λ (λάθος) καθεµιά από τις παρακάτω προτάσεις. 1. Ένα ιδιωτικό

Διαβάστε περισσότερα

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σας καλωσορίζει στα Προγράμματα εξ Αποστάσεως

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σας καλωσορίζει στα Προγράμματα εξ Αποστάσεως 1. Εισαγωγή Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σας καλωσορίζει στα Προγράμματα εξ Αποστάσεως Επιμόρφωσης για ημοσίους Υπαλλήλους και συγκεκριμένα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ανάπτυξη Επικοινωνιακών

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού 400 Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού 400.01 Δύο ημέρες 16 ώρες Επιλογή Στελεχών: Ξεχωρίζοντας τους Καλύτερους Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν σχηματίσει ολοκληρωμένη αντίληψη όλων

Διαβάστε περισσότερα

Οργανωσιακή μάθηση. Εισηγητής : Δρ. Γιάννης Χατζηκιάν

Οργανωσιακή μάθηση. Εισηγητής : Δρ. Γιάννης Χατζηκιάν Οργανωσιακή μάθηση Εισηγητής : Δρ. Γιάννης Χατζηκιάν 1 Μάθηση είναι: Η δραστηριοποίηση και κατεύθυνση δυνάμεων για την όσο το δυνα-τόν καλύτερη προσαρμογή στο φυσικό και ιστορικό περιβάλλον. Η απόκτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ MARKETING ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ_21 & 23/5/ 2019 Παρασκευή, 17 Μαϊου :00

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ MARKETING ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ_21 & 23/5/ 2019 Παρασκευή, 17 Μαϊου :00 Το Επιστημονικό Σεμινάριο Marketing Ασφαλιστικών Υπηρεσιών εντάσσεται στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής συνεργασίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και προσφέρει την

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα Παρουσίασης. 5 Πρόταση Συνεργασίας με τον Όμιλο Κοπελούζου. 1 Ποια είναι η Sales Factor. Παρεχόμενες Υπηρεσίες & Χώροι εργασίας

Θέματα Παρουσίασης. 5 Πρόταση Συνεργασίας με τον Όμιλο Κοπελούζου. 1 Ποια είναι η Sales Factor. Παρεχόμενες Υπηρεσίες & Χώροι εργασίας Sales Factor Θέματα Παρουσίασης 1 Ποια είναι η Sales Factor 2 Παρεχόμενες Υπηρεσίες & Χώροι εργασίας 3 Ανθρώπινο Δυναμικό & Εξωτερικές Συνεργασίες 4 Οικονομικά Στοιχεία & Οφέλη Συνεργασίας 5 Πρόταση Συνεργασίας

Διαβάστε περισσότερα

e-corporate Academies Corporate Workflow, Πύλη Μάθησης και Ηλεκτρονική Εκπαίδευση

e-corporate Academies Corporate Workflow, Πύλη Μάθησης και Ηλεκτρονική Εκπαίδευση e-corporate Academies Corporate Workflow, Πύλη Μάθησης και Ηλεκτρονική Εκπαίδευση 8/5/2014 1/5 1. Είναι γεγονός ότι οι εταιρείες εξελίσσονται, αυξάνοντας ταυτόχρονα την Εταιρική τους Γνώση, γνωστή επίσης

Διαβάστε περισσότερα

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Εφαρμοσμένες ΛΥΣΕΙΣ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Ανάπτυξη Πωλήσεων Ανδρόμαχος Δημητροκάλλης, MBA Management

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ 1 Στρατηγική Στρατηγική είναι ο καθορισμός των βασικών μακροπρόθεσμων στόχων και σκοπών μιας επιχείρησης, η επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο: Επιδεξιότητα στις Πωλήσεις

Σεμινάριο: Επιδεξιότητα στις Πωλήσεις Σεμινάριο: Επιδεξιότητα στις Πωλήσεις Περιγραφή σεμιναρίου: Το επάγγελμα του πωλητή αποτελεί ένα από τα πιο απαιτητικά, συναρπαστικά, δυναμικά και συνεχώς μεταβαλλόμενα επαγγέλματα στον κόσμο. Εξυπακούεται

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΥΝΑΤΟ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΥΝΑΤΟ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΥΝΑΤΟ 2 Ο κόσμος της εργασίας αλλάζει πιο γρήγορα από ποτέ ενώ οι παλιοί επιχειρηματικοί κανόνες δεν ανταποκρίνονται στο νέο περιβάλλον. Ούτε τα χρήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Ερωτήσεις Στόχοι 1 ου Μαθήµατος Ø Ποιες είναι οι προκλήσεις στον εργασιακό χώρο σήµερα; Ø Πώς είναι οι οργανισµοί στο νέο

Διαβάστε περισσότερα

25o Μονοπάτι Επιχειρηματικότητας

25o Μονοπάτι Επιχειρηματικότητας 25o Μονοπάτι Επιχειρηματικότητας MANAGEMENT Γενικές Αρχές Αθήνα Μάιος 2017 prepared by Anagnostou Andreas prepared for Θέματα που αναλύονται Η έννοια και γενικές αρχές του Management Επιχείρηση & Management

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση, κοινωνικός σχεδιασμός. Ρέμος Αρμάος MSc PhD, Υπεύθυνος εκπαίδευσης στελεχών ΚΕΘΕΑ

Εκπαίδευση, κοινωνικός σχεδιασμός. Ρέμος Αρμάος MSc PhD, Υπεύθυνος εκπαίδευσης στελεχών ΚΕΘΕΑ Εκπαίδευση, κοινωνικός σχεδιασμός Ρέμος Αρμάος MSc PhD, Υπεύθυνος εκπαίδευσης στελεχών ΚΕΘΕΑ armaos@kethea.gr Προτεραιότητες & βασικά μεγέθη εκπαίδευσης 2 Η ΔΒΜ αποτελεί προτεραιότητα σε διεθνές επίπεδο

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση

Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση Πρόγραμμα Eξ Aποστάσεως Eκπαίδευσης (E learning) Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1 Η φύση της επιχειρησιακής στρατηγικής

Κεφάλαιο 1 Η φύση της επιχειρησιακής στρατηγικής Κεφάλαιο 1 Η φύση της επιχειρησιακής στρατηγικής Στοκεφάλαιοαυτό, θα αναφερθούμε: 1.1 Στα χαρακτηριστικά των στρατηγικών αποφάσεων 1.2 Στα Επίπεδα των Στρατηγικών που υπάρχουν σε ένα οργανισμό 1.3 Στο

Διαβάστε περισσότερα

Balanced Scorecard Μέρος Ι

Balanced Scorecard Μέρος Ι Οργάνωση Παραγωγής & ιοίκηση Επιχειρήσεων ΙΙ Κοστολόγηση Επιχειρήσεων & Λήψη Αποφάσεων Κεφάλαιο 13 Balanced Scorecard Μέρος Ι Νικόλαος Α. Παναγιώτου 2004 ΕΜΠ Τομέας Βιομηχανικής ιοίκησης & Επιχειρησιακής

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση Γραφείου με τη χρήση της Τεχνολογίας

Οργάνωση Γραφείου με τη χρήση της Τεχνολογίας Οργάνωση Γραφείου με τη χρήση της Τεχνολογίας Ημερομηνίες: 30/1/2018 Λευκωσία 6/2/2018 Λεμεσός Σε συνεργασία με: ΚΕΒΕ Η οργάνωση γραφείου, αποτελεί στοιχείο κρίσιμης σημασίας για την κάθε επιχείρηση, αφού

Διαβάστε περισσότερα

Η ηγεσία που διευκολύνει τη μάθηση. Δυσκολίες και επιτεύγματα σε ελληνικά σχολεία

Η ηγεσία που διευκολύνει τη μάθηση. Δυσκολίες και επιτεύγματα σε ελληνικά σχολεία Η ηγεσία που διευκολύνει τη μάθηση. Δυσκολίες και επιτεύγματα σε ελληνικά σχολεία Γιώργος Μπαγάκης, Καθηγητής Μονάδα Μεθοδολογίας Πολιτικών και Πρακτικών Επιμόρφωσης Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής

Διαβάστε περισσότερα

Ανθρώπινο Δυναμικό. Ενότητα 3 Μίκρο Περιβάλλον Επιχείρησης

Ανθρώπινο Δυναμικό. Ενότητα 3 Μίκρο Περιβάλλον Επιχείρησης Ανθρώπινο Δυναμικό Ενότητα 3 Μίκρο Περιβάλλον Επιχείρησης Μάκρο Πολιτικό Φυσικό Τεχνολογικό Φυσικό Υποκίνηση Μίκρο Μέσο Στρατηγική Ανομοιογένεια Ομάδες Μάθηση& Ανάπτυξη Νομικό Ευκαιρίες & Απειλές Mgt &

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας για όλες τις ηλικίες 1η Ιουλίου 2016

Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας για όλες τις ηλικίες 1η Ιουλίου 2016 1 «ηµιουργία φιλικών ως προς όλες τις ηλικίες εργασιακών χώρων: η διεθνής πρακτική και συµβολή των EAP προγραµµάτων στην ενίσχυση του µεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπινου δυναµικού και στη βελτίωση της παραγωγικότητας

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνεςσχεδιασµού (1/2) Οσχεδιασµόςθαπρέπειναέχειπάντοτεως κέντρο τους στόχους και το αντικείµενο µάθησης ΗχρήσητωνΝέωνΤεχνολογιώνθαπρέπεινα γίνεται µ

Κανόνεςσχεδιασµού (1/2) Οσχεδιασµόςθαπρέπειναέχειπάντοτεως κέντρο τους στόχους και το αντικείµενο µάθησης ΗχρήσητωνΝέωνΤεχνολογιώνθαπρέπεινα γίνεται µ Ταδιαθεµατικάσχέδιαεργασίας καιηδράση etwinning Το 1 ο δικτυοκεντρικόσεµινάριογιατηδράση etwinning στηνελλάδα Ιωάννα Κοµνηνού Μαρία Τεντζεράκη ηµήτρης Καρακώστας Κρύστα Ρακαλλίδου Κανόνεςσχεδιασµού (1/2)

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρησιακή Στρατηγική. Αριστοµένης Μακρής

Επιχειρησιακή Στρατηγική. Αριστοµένης Μακρής Στρατηγική Εφαρµογή ιαχείριση κατά την καθηµερινή λειτουργία Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρµενίζουµε Μέτρηση και αξιολόγηση απόδοσης 1. Πρωταρχικά πρέπει να καθοριστούν τα επιθυµητά επίπεδα απόδοσης

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο: Εξαιρετική Εξυπηρέτηση Πελατών

Σεμινάριο: Εξαιρετική Εξυπηρέτηση Πελατών Σεμινάριο: Εξαιρετική Εξυπηρέτηση Πελατών Περιγραφή σεμιναρίου: Μια από τις κρισιμότερες προκλήσεις στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον είναι να μπορεί ένας οργανισμός να παραμείνει ανταγωνιστικός λαμβάνοντας

Διαβάστε περισσότερα

DeSqual Ενότητες κατάρτισης 1. Ενδυνάμωση των εξυπηρετούμενων

DeSqual Ενότητες κατάρτισης 1. Ενδυνάμωση των εξυπηρετούμενων DeSqual Ενότητες κατάρτισης 1. Ενδυνάμωση των εξυπηρετούμενων 2 x 4 ώρες Μέτρηση και Βελτίωση Ενδυνάμωσης Ορισμός της Ενδυνάμωσης: Η ενδυνάμωση είναι η διαδικασία της αύξησης της ικανότητας των ατόμων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΦΙΛ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΝΟΣ ΚΑΙNΟΤΟΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

ΠΡΟΦΙΛ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΝΟΣ ΚΑΙNΟΤΟΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΡΟΦΙΛ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΝΟΣ ΚΑΙNΟΤΟΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ Εισαγωγή Το παρόν έγγραφο συντάχθηκε από τους εταίρους του έργου INNOGROW Καινοτόμος Επιχειρηματικότητα για αύξηση της Απασχόλησης, Δημιουργία Νέων Επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Παίγνια Αποφάσεων 9 ο Εξάμηνο

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Παίγνια Αποφάσεων 9 ο Εξάμηνο Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού Ορισμός (1/2) Η Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού αποτελεί ένα από τα βασικότερα τμήματα μιας εταιρείας και στόχο έχει τις απαραίτητες ενέργειες για την εργασιακή και προσωπική

Διαβάστε περισσότερα

Η πολιτική του σχολείου για βελτίωση της διδασκαλίας και της μάθησης: Δύο περιπτώσεις προγραμμάτων σχολικής αποτελεσματικότητας και σχολικής βελτίωσης

Η πολιτική του σχολείου για βελτίωση της διδασκαλίας και της μάθησης: Δύο περιπτώσεις προγραμμάτων σχολικής αποτελεσματικότητας και σχολικής βελτίωσης Η πολιτική του σχολείου για βελτίωση της διδασκαλίας και της μάθησης: Δύο περιπτώσεις προγραμμάτων σχολικής αποτελεσματικότητας και σχολικής βελτίωσης Δρ Ανδρέας Κυθραιώτης, ΕΔΕ Εργαστήριο 1: «Βελτίωση

Διαβάστε περισσότερα

ISM Sales Qualifications

ISM Sales Qualifications ISM Sales Qualifications CERTIFICATE & DIPLOMA IN SALES & MARKETING MANAGEMENT - LEVEL 4 I N S T I T U T E O F S A L E S M A N A G E M E N T Authorised Cambridge Professional Academy Distributor R A I

Διαβάστε περισσότερα

Ο B2B πωλητής. Εκπαιδευτικό σεμινάριο, για όσους θέλουν να κάνουν καριέρα στις Β2Β πωλήσεις

Ο B2B πωλητής. Εκπαιδευτικό σεμινάριο, για όσους θέλουν να κάνουν καριέρα στις Β2Β πωλήσεις Ο B2B πωλητής Εκπαιδευτικό σεμινάριο, για όσους θέλουν να κάνουν καριέρα στις Β2Β πωλήσεις Πωλήσεις Business-to-Business (B2B) Είναι γνωστό, ότι οι καθημερινές εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών ξενοδοχειακών μονάδων ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ 210.

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών ξενοδοχειακών μονάδων ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ 210. ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών ξενοδοχειακών μονάδων ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σχεδιασθεί

Διαβάστε περισσότερα

Created by : Market Research Team. Market Research Team

Created by : Market Research Team. Market Research Team Υπηρεσίες Έρευνας Αγοράς 2 0 0 9 Created by : Έρευνα Αγοράς Σήµερα που οι συνθήκες ανταγωνισµού στην αγορά γίνονται όλο και πιο απαιτητικές, οι επιχειρήσεις έχουν ολοένα και µεγαλύτερη ανάγκη για αξιοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός του Ειδικού Γραμματέα για την Κοινωνία της Πληροφορίας Καθ. Β. Ασημακόπουλου. στο HP day

Χαιρετισμός του Ειδικού Γραμματέα για την Κοινωνία της Πληροφορίας Καθ. Β. Ασημακόπουλου. στο HP day Χαιρετισμός του Ειδικού Γραμματέα για την Κοινωνία της Πληροφορίας Καθ. Β. Ασημακόπουλου στο HP day 31.03.2005 Θέμα: Ο δημόσιος τομέας ως adaptive enterprise Αγαπητοί σύνεδροι, φίλοι και φίλες Επιθυμώ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ E-LEARNING

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ E-LEARNING ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΘΗΝΑ 2014 1 1. Τι είναι το e-learning; Το e-learning, η ηλεκτρονική μάθηση, είναι μια διαδικασία μάθησης και ταυτόχρονα μια μεθοδολογία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΛΛΑΓΗ ΩΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Η ΑΛΛΑΓΗ ΩΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ATHENS UNIVERSITY OF ECONOMICS & BUSINESS Η ΑΛΛΑΓΗ ΩΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντάς Δ/ντής Executive MBA και M.Sc. in Human Resources Management ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Καινοτομία & Εξωστρέφεια: Από τη Στρατηγική Σκέψη στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό

Καινοτομία & Εξωστρέφεια: Από τη Στρατηγική Σκέψη στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό Καινοτομία & Εξωστρέφεια: Από τη Στρατηγική Σκέψη στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό Είμαστε εταιρεία παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, Μάνατζμεντ και Διαχείρισης Έργων σε πέντε επιχειρηματικούς τομείς: 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών πολυκαταστημάτων ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ 210.

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών πολυκαταστημάτων ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ 210. ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών πολυκαταστημάτων ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ Είναι επιτακτική η ανάγκη για την κάθε επιχείρηση

Διαβάστε περισσότερα

1. Πρακτικές για κάθε Στάδιο της ιαδικασίας Εθελοντισµού 1.1 Προσέλκυση και Επιλογή Εθελοντών

1. Πρακτικές για κάθε Στάδιο της ιαδικασίας Εθελοντισµού 1.1 Προσέλκυση και Επιλογή Εθελοντών 1. Πρακτικές για κάθε Στάδιο της ιαδικασίας Εθελοντισµού 1.1 Προσέλκυση και Επιλογή Εθελοντών Το στάδιο αυτό ορίζεται ως η συγκέντρωση ενός ικανοποιητικού αριθµού κατάλληλων υποψήφιων εθελοντών για την

Διαβάστε περισσότερα

Εννοιολογική χαρτογράφηση: Διδακτική αξιοποίηση- Αποτελέσματα για το μαθητή

Εννοιολογική χαρτογράφηση: Διδακτική αξιοποίηση- Αποτελέσματα για το μαθητή Το λογισμικό της εννοιολογικής χαρτογράυησης Inspiration Η τεχνική της εννοιολογικής χαρτογράφησης αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Joseph D. Novak, στο πανεπιστήμιο του Cornell. Βασίστηκε στις θεωρίες του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡ ΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΤΑΙΡ ΙΚΗ  ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ . ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ...- 1 - ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ... - 2 - ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ... - 3 - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ... - 4 - ΕΞΕΙ ΙΚΕΥΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ... - 5 - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ... - 6 - ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Balanced Scorecard ως σύστημα μέτρησης απόδοσης

Balanced Scorecard ως σύστημα μέτρησης απόδοσης Balanced Scorecard Η ΜΕΘΟΔΟΣ BALANCED SCORECARD Όπως είναι γνωστό οι εταιρείες αντιµετωπίζουν πολλά εµπόδια στην ανάπτυξη συστηµάτων µέτρησης επίδοσης τα οποία πραγµατικά µετρούν τα κατάλληλα µεγέθη. Αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Η ιαχείριση της Γνώσης ως Μοχλός Ανάπτυξης της Σύγχρονης Επιχείρησης

Η ιαχείριση της Γνώσης ως Μοχλός Ανάπτυξης της Σύγχρονης Επιχείρησης Η ιαχείριση της Γνώσης ως Μοχλός Ανάπτυξης της Σύγχρονης Επιχείρησης Φώτης Σακελλαρίδης V.P. Europe OBI ιευθύνων Σύµβουλος Janssen-Cilag ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η πρόκληση του σήµερα Αλλαγές Αγοράς Αλλαγές Επιχείρησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ ΜΕΡΟΣ Α

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ ΜΕΡΟΣ Α ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΞΥΛΟΥ - ΕΠΙΠΛΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ ΜΕΡΟΣ Α Δρ. Ιωάννης Παπαδόπουλος Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2017 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ Σ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ Σ SESSION 3 ΧΡΗΣΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα: Μάνατζμεντ και Ηγεσία στην Εκπαίδευση και Διασφάλιση Ποιότητας. (Εαρινό Εξάμηνο , μάθημα επιλογής Β εξαμήνου)

Μάθημα: Μάνατζμεντ και Ηγεσία στην Εκπαίδευση και Διασφάλιση Ποιότητας. (Εαρινό Εξάμηνο , μάθημα επιλογής Β εξαμήνου) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Μάθημα: Μάνατζμεντ και Ηγεσία στην Εκπαίδευση και Διασφάλιση Ποιότητας Διδάσκοντες: (Εαρινό

Διαβάστε περισσότερα

Δείκτες Μέτρησης Ανθρώπινου Δυναµικού. Δρ. Κωνσταντίνος Τασούλης Καθηγητής Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναµικού Deree The American College of Greece

Δείκτες Μέτρησης Ανθρώπινου Δυναµικού. Δρ. Κωνσταντίνος Τασούλης Καθηγητής Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναµικού Deree The American College of Greece + Δείκτες Μέτρησης Ανθρώπινου Δυναµικού Δρ. Κωνσταντίνος Τασούλης Καθηγητής Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναµικού Deree The American College of Greece Πρόγραµµα σεµιναρίου ü Συγκριτική αξιολόγηση (Benchmarking)

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρησιακή Στρατηγική. Αριστοµένης Μακρής

Επιχειρησιακή Στρατηγική. Αριστοµένης Μακρής Στρατηγική Εφαρµογή ιαχείριση σε Επιχειρηµατικό Επίπεδο εν έχει σηµασία τι κάνεις, φθάνει να το κάνεις καλά. J. Galbraith. Στρατηγική και Οργάνωση Χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος και ενέργεια για την

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε μια κορυφαία συμβουλευτική εταιρεία

Είμαστε μια κορυφαία συμβουλευτική εταιρεία Είμαστε μια κορυφαία συμβουλευτική εταιρεία H Stirixis είναι μια εταιρεία πρωτοπόρος στον τομέα της, με ειδίκευση στην πιστοποίηση ποιοτικών συστημάτων διαχείρισης, στην ανάπτυξη ανθρώπινου κεφαλαίου και

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 3ο. I. Μάνατζµεντ - Ορισµοί. H Εξέλιξη του Μάνατζµεντ Οι Λειτουργίες του Μάνατζµεντ

ΜΑΘΗΜΑ 3ο. I. Μάνατζµεντ - Ορισµοί. H Εξέλιξη του Μάνατζµεντ Οι Λειτουργίες του Μάνατζµεντ ΜΑΘΗΜΑ 3ο Μάνατζµεντ - Ορισµοί H Εξέλιξη του Μάνατζµεντ Οι Λειτουργίες του Μάνατζµεντ I. Μάνατζµεντ - Ορισµοί... η τέχνη να φέρνεις εις πέρας κάθε έργο µε τη στήριξη και την συµµετοχή ατόµων οργανωµένων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ IV. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ IV. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ IV. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ 4.1. Τάσεις τον Περιβάλλοντος Όπως ήδη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Μεταπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 51030101 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Γ ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Παίγνια Αποφάσεων 9 ο Εξάμηνο

Εισαγωγή. Παίγνια Αποφάσεων 9 ο Εξάμηνο Εισαγωγή Στόχοι του μαθήματος Πρακτική εφαρμογή των γνώσεων που έχουν αποκτηθεί στα μαθήματα της ροής Γνωριμία με εργαλεία στρατηγικής και λήψης αποφάσεων Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο συνδυάζονται

Διαβάστε περισσότερα

και επιχειρήσεις Μελέτη περίπτωσης : PriceWaterHouseCoopers»

και επιχειρήσεις Μελέτη περίπτωσης : PriceWaterHouseCoopers» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΙ ΙΚΕΥΣΗ : ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Ε-Learning και επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΡΓΟ SARA «ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΜΕ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΡΓΟ SARA «ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΜΕ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΡΓΟ SARA «ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΜΕ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» Σεπτέμβριος 2005 1 ΣΚΟΠΟΣ ΕΡΓΟΥ o Ανάπτυξη, προώθηση καινοτομίας, o Αξιοποίηση εμπειρίας, o Διάχυση βέλτιστων πρακτικών,

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφοριακά Συστήµατα και οργανισµοί Μέρος ΙΙ. Κεφάλαιο 3. Ευαγγελάτος Ανδρέας

Πληροφοριακά Συστήµατα και οργανισµοί Μέρος ΙΙ. Κεφάλαιο 3. Ευαγγελάτος Ανδρέας Κεφάλαιο 3 Πληροφοριακά Συστήµατα και οργανισµοί Μέρος ΙΙ Ο επίδραση των Πληροφοριακών Συστηµάτων στην διοικητική λειτουργία των οργανισµών Ευαγγελάτος Ανδρέας Εργαστήριο Πολυµέσων Επικοινωνίας 1. Εκπαιδευτικοί

Διαβάστε περισσότερα

EcoMentor Project No: PL01-KA

EcoMentor Project No: PL01-KA EcoMentor Project No: 2016-1-PL01-KA202-026809 Πρότυπο επαγγελματικών ικανοτήτων για τους μέντορες στον τομέα της οικολογικής βιομηχανίας (αρχική έκδοση) 1 Τίτλος Εγγράφου: Αριθμός Πνευματικού Προϊόντος:

Διαβάστε περισσότερα

Το Επιχειρηματικό Σχέδιο - Ι

Το Επιχειρηματικό Σχέδιο - Ι Το Επιχειρηματικό Σχέδιο - Ι Εκπαίδευση για Δημιουργικότητα και Ανάπτυξη στη Σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία (ΤΕΑΠΗ) Εκπαίδευση και Περιφερειακή Ανάπτυξη: Ευρωπαϊκές Πολιτικές και η Ελληνική Εμπειρία (ΠΤΔΕ)

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίστε καλύτερα τους πελάτες σας

Γνωρίστε καλύτερα τους πελάτες σας Γνωρίστε καλύτερα τους πελάτες σας Οι πελάτες στο κέντρο της προσοχής Η αποτελεσματική διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε λειτουργίας της επιχείρησης σας, ανεξάρτητα από

Διαβάστε περισσότερα

This project is co-financed by the ERDF and made possible by the MED Programme

This project is co-financed by the ERDF and made possible by the MED Programme This project is co-financed by the ERDF and made possible by the MED Programme Πρόγραμμα MED έργο WIDE growing of SMEs: organizational innovation and Development in med area Αντώνης Μπούμπουλας Προϊστάμενος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ τομείς ανάπτυξης της αθλητικής βιομηχανίας ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ τομείς ανάπτυξης της αθλητικής βιομηχανίας ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ τομείς ανάπτυξης της αθλητικής βιομηχανίας ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΤΟΜΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Το παρόν Πρόγραμμα φιλοδοξεί να εμπνεύσει, όλους

Διαβάστε περισσότερα

Diploma in Sales Management

Diploma in Sales Management Diploma in Sales Management THE INSTITUTE OF SALES & Marketing MANAGEMENT Diploma in Sales Management ΣΤΟΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Το Πρόγραµµα παρέχει τη δυνατότητα στους υποψηφίους: α. Να αποκτήσουν ένα σύνολο

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ανθρώπινος Παράγοντας Η Ποιότητα της Υπηρεσίας και Το Επιχειρησιακό Σύστηµα Αξιών. Γ. Πανηγυράκης Καθηγητής Μάρκετινγκ ΟΠΑ

Ο Ανθρώπινος Παράγοντας Η Ποιότητα της Υπηρεσίας και Το Επιχειρησιακό Σύστηµα Αξιών. Γ. Πανηγυράκης Καθηγητής Μάρκετινγκ ΟΠΑ Ο Ανθρώπινος Παράγοντας Η Ποιότητα της Υπηρεσίας και Το Επιχειρησιακό Σύστηµα Αξιών Γ. Πανηγυράκης Καθηγητής Μάρκετινγκ ΟΠΑ 1 Στόχοι παρουσίασης 1. Ορόλος του εσωτερικού εσωτερικού πελάτη 2. Η σηµασία

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας-ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠ.

Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας-ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠ. Οι άνθρωποι που εργάζονται σ έναν οργανισμό είναι οι ανθρώπινοι πόροι του. Επειδή κάθε άτομο έχει διαφορετικές ικανότητες, δεξιότητες, διαφορετικό επίπεδο εμπειρίας κ.α. η διοίκηση της εταιρίας καλείται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Ο ΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ( σελίδες σχολικού βιβλίου 123 127, έκδοση 2014 : σελίδες 118 122 ) 3.3 ιεύθυνση 3.3.1 Ηγεσία Βασικές έννοιες Οι επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού ΝΕΟ - ΜΕ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΗ ΥΛΗ Επενδύοντας στη Γνώση... Εξασφαλίζετε το Μέλλον Η αποτελεσματική Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού αποτελεί μια από τις

Διαβάστε περισσότερα