ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ"

Transcript

1 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ Π. Μπακογιάννη 65 Βριλήσσια Τηλ: , Fax

2 Εισαγωγή Στο κατώφλι του 21 ου αιώνα οι εταιρείες αντιµετωπίζουν ένα περιβάλλον απρόβλεπτο, που εξελίσσεται µε ταχύτατους ρυθµούς. Οι µέθοδοι που απέδιδαν στο παρελθόν δεν εξασφαλίζουν πλέον την επιτυχία στο µέλλον. Οι οργανισµοί θα αναγκαστούν να αποβάλουν τις γνώριµές τους στρατηγικές και να αναπτύξουν νέες προσεγγίσεις σε όλα τα επίπεδα, εάν επιθυµούν να προοδεύσουν. Our Our Business Οργάνωση & Ανάπτυξη του ανθρώπινου Παράγοντα Process γιατί είναι οι θεµέλιοι λίθοι της επιχείρησης. Process People People γιατί πιστεύουµε δυνατά ότι είναι το κλειδί για την δηµιουργία ανταγωνιστικών πλεονεκτηµάτων Purpose Purpose γιατί υπεροχή απόδοσης δηµιουργείται µόνο όταν οι άνθρωποι εργάζονται σε Processes που έχουν νόηµα γι αυτούς. Υπήρχε κάποια εποχή, όπου τα προϊόντα και η τεχνολογία αποτελούσαν τα πιο σηµαντικά όπλα µιας εταιρείας. Σήµερα δεν είναι αρκετά. Το κρίσιµο συγκριτικό πλεονέκτηµα είναι, πλέον, οι άνθρωποι. Οι σκεπτόµενοι άνθρωποι, που γνωρίζουν πώς να χειρίζονται και να λύνουν προβλήµατα µόνοι τους. Οι άνθρωποι, που είναι ευαίσθητοι σε µηνύµατα, προσαρµόζονται και εκµεταλλεύονται τις ακατάπαυστες αλλαγές. Η 3P βοηθάει τους ανθρώπους να αποκτήσουν το είδος της γόνιµης σκέψης που προσαρµόζεται εύκολα στις αλλαγές, που είναι δηµιουργική ακόµη και σε εποχές αβεβαιότητας, και που αποτελεί πρόκληση για τον υπάρχοντα τρόπο λειτουργίας, καθόσον απαιτείται ένας νέος τρόπος λειτουργίας για την επιτυχία. Η πόρτα της µάθησης είναι κλειδωµένη από µέσα! C. Argyris

3 Η φιλοσοφία µας Στην αναζήτησή µας, η ερώτηση που µας καθοδηγεί είναι γιατί γίνεται έτσι..;, η βασική αντίληψη του σκοπού. Η πρώτη ύλη µας αποτελείται από αρχές, αντιλήψεις, µοντέλα, έρευνα, επαγγελµατική εµπειρία. Τα εργαλεία µας, για να δουλέψουµε αυτό το υλικό είναι η συµµετοχή, η ανακάλυψη, οι ιδέες, τα πάθη, τα πιστεύω, οι ικανότητες και το δυναµικό των πελατών µας. Το αποτέλεσµα είναι απαράµιλλη αποτελεσµατικότητα. Our Our Philosophy Εµείς, στην 3P, πρέπει να µάθουµε τον πελάτη, πριν βοηθήσουµε τον πελάτη να µάθει. Αυτό εµείς το αποκαλούµε Ανάλυση. ιεξάγουµε δοµηµένες συνεντεύξεις ή οµαδικές συναντήσεις, αξιολογήσεις, παρατηρήσεις και µετρήσεις της απόδοσης on-the-job, ανάλυση δεδοµένων, σύνθεση των παρατηρήσεων και των ευρηµάτων από τις παραπάνω έρευνες, και προτάσεις των απαραίτητων ενεργειών που αποσκοπούν στην ανάπτυξη του ανθρώπινου παράγοντα και που συνδέονται µε τη γενικότερη στρατηγική της επιχείρησης του πελάτη. Η Ανάλυση είναι κάτι παραπάνω από ένα διαγνωστικό εργαλείο ανάλυσης ενός προβλήµατος, είναι ένα όργανο παρακολούθησης και ελέγχου το οποίο βοηθά τη διοίκηση να κατανοήσει και να διερευνήσει παράγοντες ανάπτυξης που υποστηρίζουν ή εµποδίζουν την απόδοση των υπαλλήλων, την εφαρµογή της στρατηγικής της επιχείρησης, και την ανάπτυξη του οργανισµού. Ο σκοπός της Ανάλυσης είναι να κατανοήσουµε σε βάθος την κατάσταση. Η πληροφόρηση προσφέρει βαθιά γνώση και καθοδήγηση για τις ενέργειες που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη των άτοµων, των οµάδων και όλων των επιπέδων ενός οργανισµού. Λύσεις που διερευνούν µόνο τα συµπτώµατα χωρίς πλήρη κατανόηση της γενικότερης εικόνας προσφέρουν πάντα µικρό και προσωρινό όφελος.

4 Οι υπηρεσίες µας Παρέχουµε τις υπηρεσίες, που απαιτούνται για να εντοπίσετε και να αξιολογήσετε τις ευκαιρίες που προσφέρονται για υψηλή απόδοση, για να αναγνωρίσετε τα εµπόδια και να εφαρµόσετε εποικοδοµητικές λύσεις άρρηκτα δεµένες µε τους στόχους του οργανισµού. Βοηθάµε τους οργανισµούς στον εντοπισµό, στην ιεράρχηση και στην εφαρµογή λύσεων που περιλαµβάνουν, την επιλογή προσωπικού, τις στάσεις, τις αξίες, την απόδοση και την αντιµετώπιση ανασταλτικών παραγόντων απόδοσης. Προσφέρουµε υπηρεσίες συµβουλευτικές και αξιολόγησης ικανοτήτων στελεχών, ένα πλατύ φάσµα δράσεων διάχυσης τεχνογνωσίας, στα οποία περιλαµβάνεται η Ηγεσία και ιοίκηση, η Ανάπτυξη Οµαδικού Πνεύµατος, η Ποιότητα και η Παραγωγή, οι Πωλήσεις και η Υποστήριξη πελατών. Our Our Services!Βιωµατικές µορφές µάθησης!εκπαιδευτικά Συστήµατα Soft Skills!Knowledge Management!Training Engineering!Εφαρµογές Νέων Τεχνολογιών!E-learning!Αξιολόγηση Ικανοτήτων!Ερευνα & Ανάπτυξη Οργανωτικών οµών Η 3P προτείνει λύσεις που εξασφαλίζουν ποιοτικά αποτελέσµατα σύµφωνα µε τις ανάγκες και τους στόχους του πελάτη. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες µας µπορούν να σχεδιασθούν, είτε µε σκοπό να δηµιουργήσουν προγράµµατα ανάπτυξης και εξέλιξης τα οποία να καλύπτουν τις τρέχουσες ανάγκες των ανθρώπων και να καλύπτουν εξατοµικευµένα την επαγγελµατική τους εξέλιξη, είτε µε σκοπό να εφαρµόσουν τις επιχειρησιακές στρατηγικές ξεπερνώντας τα διατµηµατικά και ιεραρχικά στεγανά. Η 3P έχει τη δυνατότητα να προσφέρει συστηµικές λύσεις, όχι σεµινάρια ή άλλες λύσεις προσωρινές, ξεκοµµένες από την εταιρική στρατηγική. Τα Εργαλεία Αξιολόγησης εξιοτήτων της 3P βοηθούν τις επιχειρήσεις και τους οργανισµούς να εξασφαλίσουν υψηλή απόδοση µε τον τρόπο που επιλέγουν, αναπτύσσουν, εξελίσσουν και προάγουν τους υπαλλήλους τους. Τα Εργαλεία Μετρήσεων Οργανωτικών Παραγόντων της 3P παρέχουν αναπληροφόρηση τόσο σε επίπεδο ατόµου όσο και σε διάφορα οργανωτικά επίπεδα, σε ποικίλους τοµείς που περιλαµβάνουν: πωλήσεις, ηγεσία και διοίκηση, συνεργασία και οµαδική εργασία, βελτίωση της ποιότητας και της ικανοποίησης του πελάτη.

5 Οι ακαδηµίες της 3Ρ Εµείς, στην 3Ρ προτιµούµε να µιλάµε για «Συστήµατα» αντί για προγράµµατα που συνήθως, περιορίζονται σε ένα µοναδικό σεµινάριο. Συστηµική Προσέγγιση Learning System Το περιεχόµενο των συστηµάτων χαρακτηρίζεται από : Μια πλήρη οργανωτική παρέµβαση, που προσδιορίζεται από έναν τοµέα αναγκών Μια διαδοχή εξελικτικών φάσεων που περιλαµβάνει: διάγνωση, βασική εκπαίδευση, συνεχή αναπληροφόρηση, follow up, ενίσχυση, εξειδίκευση... Μια προσεκτική δόση διαφορετικών µεθοδολογιών: ατοµική αξιολόγηση, οµαδική αξιολόγηση, οπτικοακουστικά βοηθήµατα, συστήµατα µέτρησης αποτελεσµατικότητας, χρήση νέων τεχνολογιών, σύγχρονο & ασύγχρονο e- learning, blended learning... Αυτή η συστηµική προσέγγιση παρέµβασης στη λειτουργία της επιχείρησης υλοποιείται µέσα από την δηµιουργία των «Ακαδηµιών». Οι ακαδηµίες προσεγγίζουν συστηµατικά µια µεγάλη περιοχή επαγγελµατικών ρόλων, οργανώνουν ένα µοντέλο που ερµηνεύει τις σχετικές ανάγκες και διαµορφώνουν µια πρόταση µεθοδολογίας για το σχεδιασµό της παρέµβασης. Η δοµή µιας πρότασης Ακαδηµίας προσδιορίζει : Τους στόχους ανάπτυξης σχετικά µε τα προσδοκώµενα αποτελέσµατα Την πορεία µάθησης, την πιο κατάλληλη σε σχέση µε τις συνθήκες που υπάρχουν σήµερα. Είναι προφανές ότι η προσέγγιση της αντίληψης της Ακαδηµίας αποτελεί ένα ευέλικτο σύστηµα σχεδιασµού της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναµικού, και όχι απλά ένα εκπαιδευτικό πρόγραµµα. Οι παρεµβάσεις της 3Ρ σε επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια την έχουν φέρει στο σηµείο να αναπτύξει περιεχόµενο και µεθοδολογίες σχετικά µε τρεις τοµείς: τις πωλήσεις, την ηγεσία και το management.

6 Sales Academy Sales Academy Ακαδηµία Πωλήσεων Πολλές φορές το µοναδικό σηµείο αναφοράς για κάποιον που σχεδιάζει την εκπαίδευση των πωλητών είναι το ερώτηµα «Για ποιο προϊόν ή υπηρεσία;». Εάν κάποιος ξεκινήσει έτσι θα έχει δυσκολία να προσαρµόσει την διαδικασία πώλησης του προϊόντος σε πραγµατικές συνθήκες γιατί αυτό είναι περισσότερο πρόβληµα συµπεριφοράς και όχι γνώσεων. Πιο κατάλληλα σηµεία αναφοράς θα ήταν : Για ποιό είδος πελάτη; Προσαρµογή της πώλησης στα χαρακτηριστικά διαφορετικών ειδών συµπεριφοράς πελατών... Για ποιό είδος αγοράς; Προσαρµογή της αναζήτησης και προσέγγισης πελατών για το προϊόν στο είδος της αγοράς... Για ποιό επίπεδο εξέλιξης του πωλητή; Προσαρµογή τηςδιαδικασίας µάθησης στις εµπειρίες των πωλητών, στο στάδιο εξέλιξής τους, στα αδύνατα / δυνατά σηµεία τους, στα πλαίσια του σχεδίου προσωπικής ανάπτυξής τους... Η 3Ρ µέσα από την ελληνική και διεθνή εµπειρία έχει προσδιορίσει τρία µοντέλα πώλησης που αφορούν όλους τους κλάδους των εταιρειών: Συναλλαγή Οι καθοριστικοί παράγοντες επιτυχίας είναι : η διαδικασία και η συστηµατική παρουσίαση στον πελάτη, η ανταγωνιστικότητα στην τιµή, η ποιότητα υπηρεσιών, η ικανότητα κλεισίµατος σε µια µόνη συναλλαγή Ο πωλητής διαχειρίζεται τον µοναδικό πόρο που έχει το χρόνο. Η πιστότητα του πελάτη είναι χαµηλή, γιατί χαµηλό, είναι και το κόστος αλλαγής προµηθευτή. Ο στόχος του πωλητή είναι να γίνει αποδέκτης παραγγελιών. Σχέση Οι καθοριστικοί παράγοντες επιτυχίας είναι : η συνέχιση της σχέσης στο χρόνο, εµπιστοσύνη από την εµπειρία της ακεραιότητας του πωλητή, η πειθώ και η επιρροή στην απόφαση αγοράς, η ικανότητα καλλιέργειας της αλληλοεκτίµησης. Ο πωλητής διαχειρίζεται εκτός του χρόνου την σχέση µακροχρόνια. Η πιστότητα του πελάτη είναι πιο υψηλή. Ο στόχος του πωλητή είναι να γίνει ο προτιµώµενος προµηθευτής.

7 Ενσωµάτωση Οι καθοριστικοί παράγοντες επιτυχίας είναι : ο συντονισµός του συστήµατος της εταιρείας σου µε το σύστηµα του πελάτη, η αξιοποίηση του προϊόντος/υπηρεσίας στο σύστηµα διαχείρισης & παραγωγικότητας του πελάτη, η ικανότητα ανταγωνιστικής διαφοροποίησης, η δηµιουργία σχέσης partnership. O πωλητής διαχειρίζεται µια σχέση µακροχρόνια αλλά πιο βαθιά, δεν επηρεάζει µόνο την απόφαση αγοράς αλλά και αποφάσεις που σχετίζονται µε την διαχείριση. Η πιστότητα του πελάτη είναι πολύ µεγάλη, τείνει ο πελάτης να γίνει δέσµιος του προµηθευτή. Ο στόχος του πωλητή είναι να κατακτήσει µε τις κατάλληλες ενέργειες έναν ρόλο Business Partner. Sales Academy Συναλλαγή Συναλλαγή Ανάλυση Σχέση Σχέση Ανάλυση σχέσης εταιρίας / αγοράς Ανάλυση ενεργειών πώλησης Αξιολόγηση Ικανοτήτων Ενσωµάτωση Ενσωµάτωση ιαχείριση της συναλλαγής Γνώση του προϊόντος Λειτουργικά χαρακτηριστικά ιαφοροποίηση από τον ανταγωνισµό ιαχείριση χρόνου & περιοχής πωλητή ιαχείριση της σχέσης Γνώση τών πλεονεκτηµάτων/οφέλων του προϊόντος σχετικά µε τις προσδοκίες του πελάτη τον ανταγωνισµό στον πελάτη ιαχείριση Μεγάλων Πελατών κλειδιά ιαχείριση της διαπραγµάτευσης Γνώση της αξίας του προϊόντος σχετικά µε: την αλυσίδα αξιών του πελάτη το σύστηµα ανταγωνιστικών πλεονεκτηµάτων του πελάτη ιαχείριση αγορών/πελατών του πελάτη Στρατηγική / Τακτική πωλήσεων Ανάλυση Κερδοφορίας Μοντέλα Ανάλυσης Αγοράς Υποστήριξη & Ενίσχυση Αξιολόγηση µάθησης & εφαρµογής στην εργασία

8 Leadership Academy - Ακαδηµία Ηγεσίας Η αξία του µοντέλου ηγεσίας της 3Ρ προέρχεται από ένα κοινό ιδεολογικό παρανοµαστή: την ευθύνη του manager να αναπτύξει τους ανθρώπους του. Αυτή η δυναµική αντίληψη της λειτουργίας του manager όχι µόνο δεν εναντιώνεται στην διοικητική διάσταση του ρόλου του manager αλλά απελευθερώνει την ύπαρξη ενός δυναµικού, σύµφωνα µε τις προκλήσεις και την κουλτούρα για την επίτευξη υπεροχής (excellence). Το µοντέλο ηγεσίας της 3Ρ στο οποίο αναφερόµαστε στην πρόταση ανάπτυξης ενός νέου τρόπου διοίκησης έχει την δύναµη του να µεταφράζει το «όραµα», την στρατηγική της οργανωτικής µονάδας σε καθηµερινή πράξη. Αυτή η εξελικτική λειτουργία εκφράζεται σε όλες τις µορφές οργάνωσης: Στις διαπροσωπικές σχέσεις ( ένας προς ένα) Στην διοίκηση µιας οργανωτικής µονάδας ( ένας προς πολλούς ) Στις δραστηριότητες της οµάδας ( πολλοί προς πολλούς) Από τα διαφορετικά χαρακτηριστικά κάθε µιας από τις τρείς αυτές καταστάσεις και τις απαραίτητες ικανότητες για διαχείριση των καταστάσεων η 3Ρ έχει επεξεργαστεί την δική της Ακαδηµία Ηγεσίας ( Leadership Academy). Leadership Academy Ανάλυση Ανάλυση κλίµατος οργάνωσης Ανάλυση σχέσεων εξουσίας Αξιολόγηση Ικανοτήτων ιαπροσωπικές ιαπροσωπικές Σχέσεις Σχέσεις Επικοινωνία Είδη Κοινωνικής Συµπεριφοράς ιαχείριση έντασης και άγχους ιοίκηση ιοίκηση Οργανωτικής Οργανωτικής Μονάδας Μονάδας Μοντέλα & στύλ ηγεσίας Ισορροπία ηγεσίας & management Αξιολόγηση απόδοσης & δυναµικού Εργασία Εργασία σε σε οµάδα οµάδα Αλληλεξάρτηση και παραγωγικότητα οµάδας Επικοινωνία οµάδας Οµαδική παρουσίαση Ικανότητα διαπράγµατευσης στην διαδικασία ανάπτυξης Υποστήριξη & Ενίσχυση Αξιολόγηση µάθησης & εφαρµογής στην εργασία

9 Management Academy Eίναι η αντίσταση στην αλλαγή ή απόκρυψη των ίδιων των µηνυµάτων της αλλαγής που µπορεί να είναι µοιραία για την επιβίωση της επιχείρησης. Η δηµιουργικότητα και η καινοτοµία είναι η µοναδική απάντηση στην αναταραχή του εξωτερικού περιβάλλοντος. Ολόκληρη η στρατηγική διαχείριση της αλλαγής δεν µπορεί να βασιστεί αποκλειστικά στην εθελοντική στάση του management. Eίναι καθοριστικό όλες οι ενέργειες διερεύνησης και ανάλυσης του εξωτερικού περιβάλλοντος να γίνουν από τους Agent της αλλαγής και να συνοδευτούν από µια σε βάθος αξιολόγηση των συνθηκών του εσωτερικού της επιχείρησης, την κουλτούρα, το στάδιο ανάπτυξης της εταιρείας, την ποιότητα και την αξιοπιστία των διαθέσιµων πόρων. Επίσης είναι καθοριστικό, να διαχειριστούµε την ένταση της αλλαγής µε µια σειρά κατάλληλων εργαλείων σε επίπεδο συστήµατος, µεθόδων και τεχνικών. Τα κίνητρα για αλλαγή δεν διαρκούν πολύ, η υπέρβαση των ορίων τιµωρεί, απαιτείται µια εξελιγµένη στρατηγική που να είναι ικανή να διαχυθεί γρήγορα, να λαµβάνει υπόψη τη συµµετοχή των εµπλεκόµενων στην αλλαγή και να είναι τολµηρή. Με τις δύο αυτές φάσεις: το σχεδιασµό και τη διαχείριση της αλλαγής, η 3P έχει επεξεργαστεί την Ακαδηµία του Management ( Management Academy). Management Academy Σχεδιασµός Σχεδιασµός Αλλαγής Αλλαγής Εικόνα εταιρικής κουλτούρας Στάδιο ανάπτυξης επιχείρησης Αξιολόγηση διαθέσιµων πόρων Οργανωτική Ανάλυση Προσδιορισµός των Business Processes Ανάλυση Ανάλυση εξωτερικού περιβάλλοντος Αξιολόγηση και Πρόβλεψη θέσης µετά την αλλαγή ιαχείριση ιαχείριση Αλλαγής Αλλαγής Επίλυση Προβλήµατος Λήψη Απόφασης ηµιουργικότητα ιοίκηση Ολικής Ποιότητας Reengineering Οργανωτική Ανάπτυξη Παρακολούθηση προόδου αλλαγής

10 Οι βιβλιοθήκες του περιεχοµένου Οι ακαδηµίες της 3Ρ χρησιµοποιούν εκπαιδευτικές οντότητες (learning objects) από τις βιβλιοθήκες περιεχοµένου της 3Ρ. Οι βιβλιοθήκες περιεχοµένου, είναι αποτέλεσµα ερευνών, εµπειρίας και πνευµατικής επένδυσης στις βάσεις της επιστήµης της συµπεριφοράς και της οργάνωσης επιχειρήσεων. Ενδεικτική Θεµατολογία Sales & Customer Service Series Anatomy of Persuasion Anatomy of Customer Trust STOP Selling Through Objection Power Active Selling Strategic Selling Psychology for Successful Selling Quality Customer Service Telemarketing Professional Telephone Behavior Short Management Series Stress Management Time Management Project Management Change Management Creativity Problem Solving Interpersonal Relationships Leadership Series Leadership with Principles Change & Organization Vision & Mission Goals & Performance Communication & Feedback Motivation & Recognition Support & Empowerment Coaching & Counselling Team Spirit Management Series Basic Management Skills Negotiation Skills Presentation Skills Team Working 20 Management Tools Conflict Management Total Quality Management Re-engineering Κάθε εκπαιδευτική οντότητα της 3P αποτελεί ένα σύστηµα συµπεριφοράς προσαρµοσµένο απόλυτα στην ελληνική πραγµατικότητα και είναι αποτέλεσµα πείρας και έρευνας ετών, εµπειρίας και πνευµατικής επένδυσης σε κύρια ζητήµατα της επιχείρησης και της οργανωτικής συµπεριφοράς. Η 3P σας βοηθά να µετατρέψετε τους ανθρώπους σας σε ανταγωνιστικό πλεονέκτηµα για την επιχείρηση ή τον οργανισµό σας. Τα προγράµµατά µας δεν παρέχουν συγκεκριµένες απαντήσεις σε επιχειρησιακά προβλήµατα. Αποτελούν περισσότερο συστήµατα, µαθησιακά εργαλεία, τα οποία οδηγούν σε σκέψη, και σκέψη που οδηγεί σε πιο ευαισθητοποιηµένη κρίση και σε δυναµική παρέµβαση. Το αποτέλεσµα είναι καινοτοµικές λύσεις που οι οργανισµοί είναι σε θέση να παράγουν, σε συνεχή βάση. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες µας, χρησιµοποιούνται σαν µοχλοί που θα µεταφέρουν τη στρατηγική και τους στόχους, στην καθηµερινή δραστηριότητα και θα αναπτύξουν τις απαραίτητες ικανότητες για την επιτυχή υλοποίηση αυτής της στρατηγικής και την επίτευξη των στόχων.

11 Η Μικτή Μάθηση - Blended Learning Η 3P συνεχώς εξερευνά τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών για την διάχυση της γνώσης και της ικανότητας µέσα σε οργανισµούς και επιχειρήσεις, όπως πολυµέσα, video conferencing, CD-ROM, και Intranet & Internet. Content a-learning Learning Experiences c-learning Learning Systems Soft Skills Learning Technologies e-learning Το περιεχόµενο Soft Skills που έχει αναπτύξει η 3Ρ µπορεί να µεταφερθεί στους εκπαιδευοµένους µε τρείς βασικούς τρόπους : Κλασική Εκπαίδευση ( classical-learning ) στην αίθουσα συστηµάτων µάθησης (Learning Systems) Βιωµατική Μάθηση (action-learning) µε τον σχεδιασµό διαδοχικών βιωµατικών δράσεων (Learning Experiences) Εξ αποστάσεως εκπαίδευση (e-learning) µε τη χρήση τεχνολογιών επιµόρφωσης (Learning Technologies) Κάθε τρόπος έχει τα δυνατά και αδύνατά του σηµεία. Με τον σχεδιασµό προγραµµάτων που αναµειγνύουν κατάλληλα τους τρείς τρόπους (Blended Learning) µπορεί να αυξηθεί εντυπωσιακά η αποτελεσµατικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η 3Ρ έχει την τεχνογνωσία και το περιεχόµενο να σχεδιάσει για σας εκπαιδευτικά προγράµµατα Blended Learning. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site µας

Synergy Solution m.v.p. A.E.

Synergy Solution m.v.p. A.E. Synergy Solution m.v.p. A.E. consulting ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ SYNERGY SOLUTION m.v.p. A.E., Τζώρτζ 6, Πλ. Κάνιγγος, Αθήνα και Σταδίου 43 Αθήνα, τηλ. 2103838942, φαξ, 210-3838030,

Διαβάστε περισσότερα

Synergy Solution m.v.p. A.E.

Synergy Solution m.v.p. A.E. Synergy Solution m.v.p. A.E. consulting ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ SYNERGY SOLUTION m.v.p. A.E., Τζώρτζ 6, Πλ. Κάνιγγος, Αθήνα και Σταδίου 43 Αθήνα, τηλ. 2103838942, φαξ, 210-3838030,

Διαβάστε περισσότερα

Ενδο-επιχειρησιακή Εκπαίδευση

Ενδο-επιχειρησιακή Εκπαίδευση Ενδο-επιχειρησιακή Εκπαίδευση Στο συνεχώς μεταβαλλόμενο και πολύ απαιτητικό περιβάλλον της ελληνικής αγοράς, η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό είναι αδήριτη ανάγκη για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΤΟ CRM ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. 1.1 Η Εξέλιξη του μάρκετινγκ 4. 1.2 Ο Ορισμός του CRM 9

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΤΟ CRM ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. 1.1 Η Εξέλιξη του μάρκετινγκ 4. 1.2 Ο Ορισμός του CRM 9 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΤΟ CRM ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 1.1 Η Εξέλιξη του μάρκετινγκ 4 1.2 Ο Ορισμός του CRM 9 1.3 CRM & μάρκετινγκ σχέσεων 11 1.4 Τα Δομικά στοιχεία του CRM 19 1.5

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΣΤΗ ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ιπλωµατική Εργασία ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΣΤΗ ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ιπλωµατική Εργασία ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΣΤΗ ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ιπλωµατική Εργασία ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΟΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

IBCS Business College

IBCS Business College IBCS Business College ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΓΕΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ Δρ. ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΑΛΑΚΟΥΡΑ 2012 Περιεχόμενα 1. Η έννοια του Μάνατζμεντ 3 2. Η έννοια της Ηγεσίας 6 2.1. Ποιος είναι ηγέτης; 8 2.2. Ο ηγέτης γεννιέται ή γίνεται;

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Β ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Β ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Β ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΘΕΜΑ ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Πρακτικές αξιοποίησης και ανάπτυξης των Ανθρώπινων Πόρων στα πλαίσια της

Διαβάστε περισσότερα

100 Διοικητικές Ικανότητες, Μάνατζμεντ, Στρατηγική & Μάρκετινγκ

100 Διοικητικές Ικανότητες, Μάνατζμεντ, Στρατηγική & Μάρκετινγκ 100 Διοικητικές Ικανότητες, Μάνατζμεντ, Στρατηγική & Μάρκετινγκ 100.01 Επίπεδο: Ενδιάμεσο Προκειμένου να μπορέσει να μεγιστοποιήσει την απόδοσή του και να πετύχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα ο μάνατζερ

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγητής: Βίβιαν Σαρλά, /330. Επιβλέπων: Νικόλαος Τριχάς

Εισηγητής: Βίβιαν Σαρλά, /330. Επιβλέπων: Νικόλαος Τριχάς ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΑ Α ΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ 1. Το Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης (Κ.Π.Α.): Εφαρµογή στις Ελληνικές Ακαδηµαϊκές Βιβλιοθήκες

ΜΟΝΑ Α ΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ 1. Το Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης (Κ.Π.Α.): Εφαρµογή στις Ελληνικές Ακαδηµαϊκές Βιβλιοθήκες ΜΟΝΑ Α ΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ 1 Ο ΗΓΟΣ Το Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης (Κ.Π.Α.): Εφαρµογή στις Ελληνικές Ακαδηµαϊκές Βιβλιοθήκες ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2013 2 ΜΟΝΑ Α ΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. 11 Η Εισήγηση Αποτελεσματική ηγεσία

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. 11 Η Εισήγηση Αποτελεσματική ηγεσία 11 Η Εισήγηση Αποτελεσματική ηγεσία 1 Αποτελεσματική ηγεσία 1. Στο σύγχρονο περιβάλλον τα επιτυχημένα μέλη δεν αρκεί να είναι μόνο σύγχρονοι Managers. Κυρίως χρειάζεται να είναι ΗΓΕΤΕΣ 2. Χρειαζόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΟΛΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΛΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ειρήνη Κορρέ Νάτση Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών του Simon Fraser University Vancouver Canada Υποβληθείσα για το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Τουριστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Εισηγητής: ΑΣΚΑΛΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ - Α.Μ.:7597. Επιβλέπων: ΤΡΙΑΡΧΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ-Καθηγητής Εφαρµογών

ΘΕΜΑ: Εισηγητής: ΑΣΚΑΛΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ - Α.Μ.:7597. Επιβλέπων: ΤΡΙΑΡΧΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ-Καθηγητής Εφαρµογών ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΘΕΜΑ: ΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΟΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ *ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ* Εισηγητής: ΑΣΚΑΛΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ -

Διαβάστε περισσότερα

100 Διοικητικές Ικανότητες, Μάνατζμεντ, Στρατηγική & Μάρκετινγκ

100 Διοικητικές Ικανότητες, Μάνατζμεντ, Στρατηγική & Μάρκετινγκ 100 Διοικητικές Ικανότητες, Μάνατζμεντ, Στρατηγική & Μάρκετινγκ 100.01 Επίπεδο: Ενδιάμεσο Δύο ημέρες 16 ώρες Προκειμένου να μπορέσει να μεγιστοποιήσει την απόδοσή του και να πετύχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα,

Διαβάστε περισσότερα

Business Strategy Development Training No. LLP-LDV-TOI-2011-LT-0093 1

Business Strategy Development Training No. LLP-LDV-TOI-2011-LT-0093 1 Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση δεσμεύει μόνο τις απόψεις του συντάκτη της και η Επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Πυλώνας 1 Εργασιακή Ευελιξία Πυλώνας 3 Οργάνωση Εργασίας

Πυλώνας 1 Εργασιακή Ευελιξία Πυλώνας 3 Οργάνωση Εργασίας 1 Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πυλώνας 1 Εργασιακή Ευελιξία Πυλώνας 3 Οργάνωση Εργασίας Εκπαιδευτικό Υλικό Γενικά για τις Πρακτικές Οργάνωσης Εργασίας Η οργάνωση και η λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Balanced Scorecard: Θεωρητική Προσέγγιση και Πρακτική Εφαρμογή. στη Λιμενική Βιομηχανία

Balanced Scorecard: Θεωρητική Προσέγγιση και Πρακτική Εφαρμογή. στη Λιμενική Βιομηχανία Balanced Scorecard: Θεωρητική Προσέγγιση και Πρακτική Εφαρμογή στη Λιμενική Βιομηχανία Η εργασία αυτή υποβάλλεται για την μερική κάλυψη των απαιτήσεων με στόχο την απόκτηση διπλώματος του: Μεταπτυχιακού

Διαβάστε περισσότερα

ιοίκηση Αλλαγών 1. Μπορεί κανείς να προσπαθήσει να προβλέψει το µέλλον. Παρόλα αυτά οι Ορισµόςτηςαλλαγής: Εσκεµµένη Vs αναδυόµενης αλλαγής

ιοίκηση Αλλαγών 1. Μπορεί κανείς να προσπαθήσει να προβλέψει το µέλλον. Παρόλα αυτά οι Ορισµόςτηςαλλαγής: Εσκεµµένη Vs αναδυόµενης αλλαγής ιοίκηση Αλλαγών 1. Μπορεί κανείς να προσπαθήσει να προβλέψει το µέλλον. Παρόλα αυτά οι προβλέψεις παράγουν στην καλύτερη των περιπτώσεων µια θολή εικόνα του τι θα γίνει, και όχι µια αποτύπωση των µελλοντικών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ Η διαδικασία διαμόρφωσης της στρατηγικής στο τμήμα διοίκησης ανθρωπίνων πόρων, ο ρόλος και η σύνδεσή της με την επιχειρηματική στρατηγική του οργανισμού.

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγητής: Σαλούστρου Μαρία έσποινα, 2707 Ραπτάκη Στυλιανή, 3070. Επιβλέπων: Κουκάκης Γεώργιος

Εισηγητής: Σαλούστρου Μαρία έσποινα, 2707 Ραπτάκη Στυλιανή, 3070. Επιβλέπων: Κουκάκης Γεώργιος ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Νέες Τεχνικές Επιλογής Προσωπικού ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Εισηγητής: Σαλούστρου Μαρία έσποινα, 2707 Ραπτάκη Στυλιανή,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ 4 ΑΠΟΣΤΟΛΗ TΟΥ ΜΕΝΤΟΡΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ 5 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 6

ΕΙΣΑΓΩΓΗ 4 ΑΠΟΣΤΟΛΗ TΟΥ ΜΕΝΤΟΡΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ 5 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 6 Επαναπροσδιορισμός του ΜΕΝΤΟΡΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ Προφίλ Ικανοτήτων CESI IBERIA, S.A. Σεπτέμβριιος 2005 ΕΕππααννααππρρ οοσσ δδι ιι οορρι ιισσμμόόςς ττοουυ ππρροοφί ίίλλ ττοουυ Μέέννττοορραα ΚΚααι ιι ννοοττοομμί

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρήσεις Έντασης Γνώσης

Επιχειρήσεις Έντασης Γνώσης Έργο: «ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΥΕΛΙΞΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ» «Προτάσεις Στρατηγικής για την Ανάπτυξη Πρακτικών Ευέλικτης Οργάνωσης»

Διαβάστε περισσότερα

Full Business Session: Σειρά Ολοκληρωµένων Σεµιναρίων Ανάπτυξης Προσωπικών Ικανοτήτων

Full Business Session: Σειρά Ολοκληρωµένων Σεµιναρίων Ανάπτυξης Προσωπικών Ικανοτήτων Σελίδα -1- Σελίδα -2- Παρουσίαση Ενδεικτικών Σεµιναρίων της «Business Seminars»: Full Business Session: Σειρά Ολοκληρωµένων Σεµιναρίων Ανάπτυξης Προσωπικών Ικανοτήτων Η Ταυτότητα µας: σελίδα 05 Τα Σεµινάρια

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρήσεις Έντασης Υλικών

Επιχειρήσεις Έντασης Υλικών Έργο: «ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΥΕΛΙΞΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ» «Προτάσεις Στρατηγικής για την Ανάπτυξη Πρακτικών Ευέλικτης Οργάνωσης»

Διαβάστε περισσότερα

Σχολική Μονάδα και Διοίκηση Ολικής Ποιότητας

Σχολική Μονάδα και Διοίκηση Ολικής Ποιότητας Σχολική Μονάδα και Διοίκηση Ολικής Ποιότητας Ευστάθιος Ζωγόπουλος, Εκπαιδευτικός - Δρ Μηχανικός Ε.Μ.Π Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 12 Εισαγωγή Το σχολείο αποτελεί έναν κοινωνικοποιητικό θεσμό στο πλαίσιο του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Η Στρατηγική της ιοίκησης Ανθρώπινων Πόρων Ο Ρόλος της Εκπαίδευσης στις Επιχειρήσεις» ΛΙΑΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Γ ΜΕΡΟΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Γ ΜΕΡΟΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Γ ΜΕΡΟΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Η ενότητα αυτή θα επικεντρωθεί στο μάρκετινγκ των τηλεπικοινωνιών. Για την καλύτερη οργάνωση του περιεχομένου καθώς και για την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: Παραδοτέο Π2: Μελέτη Ανάδειξης και Προώθησης Πρακτικών Προνοητικής ιαχείρισης των Αλλαγών και Αναβάθµισης των εξιοτήτων του Ανθρώπινου υναµικού

ΕΡΓΟ: Παραδοτέο Π2: Μελέτη Ανάδειξης και Προώθησης Πρακτικών Προνοητικής ιαχείρισης των Αλλαγών και Αναβάθµισης των εξιοτήτων του Ανθρώπινου υναµικού ΕΡΓΟ: «ΜΕΛΕΤΗ, ΑΝΑ ΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΚΛΑ ΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ» Παραδοτέο Π2:

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήµιο Μακεδονίας.Π.Μ.Σ. στα Πληροφοριακά Συστήµατα ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Πανεπιστήµιο Μακεδονίας.Π.Μ.Σ. στα Πληροφοριακά Συστήµατα ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Πανεπιστήµιο Μακεδονίας.Π.Μ.Σ. στα Πληροφοριακά Συστήµατα ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η συµβολή της χρήσης της πληροφοριακής τεχνολογίας (Information Technology) στην εκπλήρωση του ρόλου του χρηµατοοικονοµικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ :

ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΙ ΙΚΕΥΣΗ : ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΜΑΚΡΙ ΟΥ- ΜΠΟΥΣΙΟΥ ΕΣΠΟΙΝΑ Ε-LEARNING ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα