ANTIFA XALANDRI. αντιφασιστική συμβολή στον καθημερινό πόλεμο - τεύχος #4 - οκτώβρης/νοέμβρης 2014

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ANTIFA XALANDRI. αντιφασιστική συμβολή στον καθημερινό πόλεμο - τεύχος #4 - οκτώβρης/νοέμβρης 2014"

Transcript

1 ANTIFA XALANDRI αντιφασιστική συμβολή στον καθημερινό πόλεμο - τεύχος #4 - οκτώβρης/νοέμβρης 2014

2 για επικοινωνία Θα μπορούσαμε να είμαστε από αυτούς που τη βρίσκουν με την πραγματικότητα, που ξέρουν να προσαρμόζονται μέσα στην αυτοκτονική καθημερινότητα της ελληνικής κοινωνίας. Θα χαμε μαζέψει όσες πιστοποιήσεις μπορούσαμε και θα ελπίζαμε σε μια σίγουρη αποκατάσταση όπως των γονιών μας, θα γλύφαμε κώλους για να πετύχουμε, άλλωστε εκπαιδευόμαστε από μικροί. Αν κάτι πήγαινε στραβά, ντάξει, το μπατσιλίκι είναι της μόδας, ζούμε σε καιρούς κρίσης, κάπως πρέπει να τη βγάλουμε. Θα (κατ)αναλώναμε τα ενδιαφέροντα και τις συζητήσεις μας αποκλειστικά γύρω από τη μπάλα και τα γκομενικά μας, αυστηρά μέσα σε γυμναστήρια και καφετέριες. Κάθε πτυχή της προσωπικής μας ζωής θα έπρεπε να είναι εκτεθειμένη στο facebook. Θα ήμασταν δηλαδή ενδεικτικές φιγούρες της γενιάς του 90 και του 00, αυτή η περίφημη «νεολαία που μεγαλώνει μέσα στην κρίση» που λένε και τα περιοδικά Όμως τα παραπάνω δεν κατέχουν την απόλυτη κυριαρχία γιατί υπάρχουν μειοψηφίες μέσα στη μητρόπολη και τις γειτονιές της που την ψάχνουμε αλλιώς, που δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραδοθούμε στην ξεφτίλα που προκαθόρισαν για όλους μας. Μέσα απ την κινητικότητά μας δείχνουμε μια δυναμική που έρχεται σε σύγκρουση με τα κυρίαρχα πρότυπα και προσπαθεί να προτείνει εναλλακτικές στο πώς να σκέφτεσαι και να οργανώνεσαι πολιτικά στους καιρούς του νέου ελληνικού φασισμού. Και είναι το μίσος μας για τους μπάτσους και τους φασίστες, για την εξαθλίωση της ανεργίας και τους εξαναγκασμούς της δουλειάς, για καθετί που μας έχει φορτωθεί στην πλάτη που μας ενώνει και μας δίνει δύναμη. Ο αντιφασιστικός πυρήνας antifa xalandri είναι κομμάτι αυτής της κινητικότητας και πιο συγκεκριμένα προϊόν της πολιτικής δουλειάς των antifa ομαδοποιήσεων που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα την τελευταία δεκαετία. Αγόρια και κορίτσια από το Χαλάνδρι και τα πέριξ που συζητάμε και αποφασίζουμε από κοινού, που τα χουμε βάλει με τον ρατσισμό και τον φασισμό στις γειτονιές μας. Αυτό το έντυπο που μοιράζουμε χέρι με χέρι σε διάφορα λύκεια είναι ένα μικρό κομμάτι αυτών που μας αντιστοιχούν και μια αφορμή να γνωριστούμε με άλλους και άλλες σαν κι εμάς. Τα λέμε στο δρόμο Οργάνωση antifa και μίσος ταξικό στο διάολο να στείλουμε τον νέο φασισμό! INTRODUCTION

3 killah-p: 1 year after Ένας χρόνος έχει περάσει από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτες στο Κερατσίνι. Μια δολοφονία που δεν ξεχάστηκε από τους αντιφασίστες και τις αντιφασίτριες. Συνέβη άλλωστε σε μια εποχή που η Χρυσή Αυγή μας λέγανε οτί ήταν παντοδύναμη, οτί κυριαρχούσε στους δρόμους και τις γειτονιές, ότι έπρεπε να κλειστούμε σπίτια μας. Κι όμως, την ίδια εποχή είναι που ξεδιπλωνόταν ένα μωσαικό δράσεων κόντρα σε όλη αυτή την προπαγάνδα, κόντρα στους φασίστες και τις αριστερές λογικές της θυματοποίησης. Φτιαχτήκαν αντιφασιστικές ομάδες, έγιναν διαδηλώσεις, σπάστηκαν τα γραφεία της ΧΑ σε όλη την Ελλάδα, έγιναν αντιφασιστικές συναυλίες σε κάθε πλατεία της Αθήνας και της επαρχίας, ανέβηκαν πανό σε σχολεία και σε γήπεδα και τόσα άλλα. Όλοι εκείνοι και εκείνες που τα πλαισιώνανε δεν πήγαν σπίτι τους να φοβηθούν μετά τη δολοφονία, το αντίθετο: οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν μαζικές, δυναμικές και έβγαλαν τόσο κόσμο στο δρόμο. Αυτό το πράγμα προφανώς δεν πέρασε απαρατήρητο από διάφορους επίδοξους ηγέτες που προσπάθησαν να το διαχειριστούν προς όφελος τους, για να ξανακουστούν, για να το ελέγξουν και να το καθοδηγήσουν κατά πως συνέφερε τις προσωπικές τους επιδιώξεις. Είτε αυτοί ήταν οι μεγάλοι χιπχοπαδες, είτε κεφάλια της αριστεράς, είτε οτιδήποτε άλλο, ήταν το ίδιο σιχαμένοι. Αλλά ανεξάρτητα και πέρα από αυτούς αν φάνηκε κάτι αυτά τα τελευταία χρόνια είναι πως οι φασίστες δεν παίζουν μπάλα μόνοι τους. Πως υπάρχει ένα υποκείμενο σε αυτή την πόλη που δηλώνει την παρουσία του στις γειτονιές και το δρόμο, που ίσως να μπορέσει να στήσει ένα ανάχωμα απέναντι σε αυτά που ζούμε. Που μπορεί να έχει χίλιες δυό αδυναμίες, αλλά είναι το μόνο ελπιδοφόρο πράγμα σε αυτή την κοινωνία. Υ.Γ. Η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να 'σαι και πολύ τσακάλι για να λες ότι οι ναζί είναι παραπλανημένοι. Για την ακρίβεια πρέπει να 'σαι ή βλάκας ή ύποπτος. Οπότε αν βρεθεί κανείς να σου εξηγήσει τα δίκια του αντιφασισμού με φάπες, δεν είναι και να εκπλήσσεσαι, φίλε Tiny Jackal! πανί που σήκωσαν πέρυσι οι μαθητές του 8ου ΓΕΛ Αμαρουσίου. Πάντα τέτοια!

4 *CRAZY METROPOLIS! Μαφία και ναζί, κάνουνε δουλείες μαζί! Το καλοκαίρι «συγκλονισμένοι» μάθαμε για τη δολοφονία δυο νεαρών με τατουάζ σβάστικες στη Μάνη. Τελικά αποκαλύφθηκε ότι δυο άλλοι φασίστες ήταν που τους φάγανε γιατί δεν τα βρήκανε σε νταραβέρι με παράνομα αναβολικά. Η σχέση μαφίας-φασιστών δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει. Αντιθέτως, νομίζουμε πως η ίδια η ύπαρξη των φασιστών πάει παρέα με τα συμφέροντα της μαφίας και του κράτους. Αυτό είναι εμφανές τόσο από τις δουλίτσες που κάνουν τη νύχτα (π.χ. διακίνηση όπως οι φίλοι μας στη Μάνη), όσο και από τα υποτιθέμενα χόμπι τους. Τα πογκρόμ και οι σφαίρες εναντίον των μεταναστών εργατών δεν είναι απλά και μόνο εκφράσεις του διάχυτου ρατσισμού, αλλά στοχεύουν στην υποτίμησή τους. Έτσι φτιάχνονται υποτιμημένοι κοινωνικά και απαγορευμένοι κρατικά εργάτες για να χρησιμοποιηθούν από τα νόμιμα και παράνομα αφεντικά. Με αυτό στο νου η ΧΑ μοιάζει πιο πολύ με πολιτικό εκπρόσωπο της μαφίας. Και άμα λέμε της μαφίας δεν εννοούμε μόνο το νονό και την φαμίλια του, αλλά και όλους τους μικρούς μαφιόζους που καρπώνονται τα οφέλη της φτηνής εργασίας των μεταναστών. Γύρω από αυτά είναι λοιπόν που συσπειρώνονται οι φασίστες. Αυτό μας δείχνει το ότι σκοτώνονται μεταξύ τους για 800 ευρώ αναβολικά. Δείχνει το πόσο πιο σημαντικά είναι τα υλικά τους συμφέροντα από την αγνή ναζιστική ιδεολογία. Καθόλου περίεργο δεν μας φάνηκε, λοιπόν, που αυτοί οι τύποι αντί να κάθονται μαζί να πίνουν μέλανα ζωμό τρώγονται μεταξύ τους. Υ.Γ. Σε μια βδομάδα δυο φασίστες νεκροί και δυο στη φυλακή. Δεν ξεμπερδεύουμε όμως με αυτούς τους ρυθμούς! Σφαίρες στα σχολεία... Δύο συστατικά χρειάζονται. Το σχολείο γίνεται πιο χρήσιμο για τα κάγκελα παρά για τη «γνώση» που προσφέρει και η πολή γεμίζει μπάτσους που περιπολούν με αίσθηση παντοδυναμίας και περίσσιο θράσος. Και έτσι φτάνουμε στα ξημερώματα της 22/9 όποτε μαθητές επιχειρούν κατάληψη σε σχολείο της Καισαριανής και οι μπάτσοι για να τους αποτρέψουν πυροβολούν 3 φορές. Ε, όταν η δημόσια τάξη γίνεται η κύρια πολιτική του κράτους λογικό είναι να υπάρχουν και «παράπλευρες» απώλειες. Βέβαια χαλάει το σχέδιο άμα οι μαθητές και μετά τις σφαίρες συνεχίζουν να λένε για «άγριες καταλήψεις»!

5 Ω τι τύχη! Thank you Costa Rica! Να που επιτέλους εμφανίστηκε η ελπίδα στο Χαλάνδρι. Να που επιτέλους θα διοικήσουν άνθρωποι αριστεροί που νοιάζονται για τα προβλήματα. Ή τουλάχιστον έτσι μας λένε. Εμείς όμως άλλα βλέπουμε και άλλα διαβάζουμε. Ας πούμε, είδαμε τον αγαπητό νέο δήμαρχο Ρούσσο να δηλώνει στην προεκλογική περίοδο πως θα ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων. Που ένα από αυτά είναι ο καταυλισμός των Ρομά στο Νομισματοκοπείο. Μας λέει λοιπόν ο τύπος ότι οι Ρομά δεν είναι και αυτοί «κάτοικοι με προβλήματα» αλλα πρόβλημα. Κάτι που προφανώς υπονοεί πως και η διαχείριση που τους ετοιμάζει θα ναι τέτοια: αυτή του προβλήματος. Δεν μας εκπλήσσει όμως. Το να λένε οι αριστεροι πως οι μετανάστες και γενικότερα οι μη-έλληνες ειναι πρόβλημα (για ποιους άραγε;) ειναι συνηθισμένο. Άλλωστε το μεγαλοστέλεχος του ΣΥ- ΡΙΖΑ, η κα. Δουρου, έχει πλέον στα χέρια της χρήματα να μοιράσει στα μεγάλα και μικρά αφεντικά της Αττικής, ναι και από αυτά που συντηρούν παράνομους τόσους μετανάστες εργάτες. Να λοιπόν: τόσο φιλεύσπλαχνοι είναι οι αριστεροί που δεν διστάζουν να γίνουν έμμεσα ή άμεσα κομμάτι της υποτίμησης του πάτου της ελληνικής κοινωνίας: των μεταναστώ νκαι των Ρομά. Φέτος το καλοκαίρι είχε μουντιάλ και ως γνωστόν όταν παίζει μεγάλο ποδοσφαιρικό γεγονός οι ελληναράδες μαζεύονται μπροστά στις οθόνες και γρυλίζουν όλοι μαζί. Μερικές φορές όμως, όταν κερδίζει η εθνική, δεν αρκούνται να γρυλίζουν μέσα στο σπίτι αλλά βγαίνουν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν και να μας πείσουν για ακόμα μια φορά πως εθνική είναι η ενότητα των δολοφόνων. Κάτι τέτοιο έκαναν και 10 χρόνια πριν στο euro του Κάτι τέτοιο παραλίγο να κάνουν και φέτος οταν κέρδισε η ομάδα τους την Ακτή Ελεφαντοστού. Ευτυχώς όμως για μας που μας πιάνει αναγούλα όταν ακούμε για εθνικές νίκες, στον επόμενο αγώνα η Κόστα Ρίκα με την ομάδα της έκοψε την χαρά στους ελληναράδες μια και καλή. Απο μας λοιπόν ενα μεγάλο ευχαριστώ στους παίχτες της Κόστα Ρίκα που δεν έδωσαν αφορμή στους Έλληνες ρατσιστές να μας πείσουν για το πόσο δίκιο έχουμε να τους μισούμε! Υ.Γ. Δεν ξεχνάμε φυσικά τη συμβολή των ανθελληνικών ποδιών του Φάνη Γκέκα στο τελευταίο άστοχο πέναλτι!

6 ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΩΝ ΡΑΤΣΙΣΜΩΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ: ΑΝΤΙΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟΣ Τον τελευταίο καιρό έχει βουίξει ο τόπος με τα αποτρόπαια βίντεο που δείχνουν μέλη της εξτρεμιστικής τζιχαντιστικής οργάνωσης ISIS να αποκεφαλίζουν πολίτες της Αμερικής και της Ευρώπης. Τα διαφόρων ειδών μήντια δεν λένε να βαρεθουν με τίποτα να μιλούν για το πόσο τέρατα ειναι αυτοί οι «τζιχαντιστές» και σε πόσο μεγάλο κίνδυνο βρίσκεται ο δυτικόςπολιτισμένος-ορθολογικός κόσμος μας. Ωστόσο ο λόγος τους, δεν έχει να κάνει μόνο με εκείνα που συμβαίνουν στην μακρινή Μέση Ανατολή. Εξίσου έχει τα μάτια στραμμένα στο εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας και συγκεκριμένα στους μουσουλμάνους μετανάστες εργάτες που ζουν και δουλεύουν στη χώρα. Εκείνων που απο τη φθήνη και υποτιμημένη τους εργασία κερδίζουν με το τσουβάλι τα ελληνικά αφεντικά. Εκείνων που παρόλο που ζουν στην ίδια πόλη με μας, οι Έλληνες ρατσιστές εχουν φροντίσει να κάνουν αόρατες τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Όμως όλη αυτή η προπαγάνδα δεν έπεσε απ' τον ούρανο. Όχι, είναι ένα κρατικό σχέδιο που χτίζεται λιθαράκι το λιθαράκι στο εσωτερικό των δυτικών κοινωνιών από τότε που κατέρρευσαν οι Δίδυμοι Πύργοι και έγιναν οι πρώτες εισβολές δυτικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή με αποτέλεσμα οι μετανάστες εργάτες από εκείνα τα μέρη να έρχονται προς την Ευρώπη, και φυσικά την Ελλάδα, κατά χιλιάδες. Κι έχει αποδειχθεί πολλαπλά χρήσιμο τούτο το κρατικό σχέδιο. Απ' τη μια οι μπόμπες πέφτουν βροχή στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και όλη την υπόλοιπη περιοχή και αυτό παρουσιάζεται σαν κάτι το τελείως φυσιολογικό. Κι απ' την άλλη, όλοι αυτοί οι μουσουλμάνοι εργάτες που δουλεύουν εδώ, έχουν υποτιμηθεί τόσο πολύ που θα έκαναν κάθε αφεντικό να τους λαχταράει. Ταυτόχρονα βέβαια αυτοί οι μουσουλμάνοι εργάτες πρέπει να 'ναι και πειθαρχημένοι. Μας λέει λοιπόν το καλό μας κράτος ότι τούτοι εδώ οι άνθρωποι δεν είναι απλά απολίτιστοι. Είναι και επικίνδυνοι. Μπορεί δηλαδή, λένε τα δελτία ειδήσεων, ένας τέτοιος μετανάστης να ζει «φυσιολογικά» οπως όλοι (εντάξει, με μισθό στον πάτο και κάθε μέρα ξύλο απ' τη μαφία και τους μπάτσους δεν το λες και φυσιολογικά) και μια ωραία μέρα, έτσι ξαφνικά, να μεταλλαχθεί στον πιο τρομακτικό τρομοκράτη. Κι όσο παράλογη και να ναι αυτή η ιδέα παραμένει κυρίαρχη στα μυαλά της πλειοψηφίας. Ότι δηλαδή στην πόλη κυκλοφορούν διάφοροι τρομοκράτες εν υπνώσει έτοιμοι να σπείρουν το χάος άμα ξυπνήσουν στραβά! Κι έτσι δικαιολογούνται τόσες και τόσες αστυνομικές επιχειρήσεις πάνω στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς. Τόσες αναίτιες προσαγωγές και προφυλακίσεις, αστυνομικοί έλεγχοι και τραμπουκισμοί όλα με τον ίδιο στόχο: να κρατηθούν οι εργάτες πειθαρχημένοι.

7 Φυσικά το ελληνικό κράτος δεν είναι μόνο του σ' αυτό το δύσκολο έργο. Προβάλλοντας τον πολιτισμό των μουσουλμάνων εργατών ως οπισθοδρομικό, συντηρητικό, μισογύνικο και τελικά απειλητικό για τις αξίες των πρωτοκοσμικών, συσπειρώνει αυτό που λέμε εθνικό κορμό. Κι έτσι η βία των μπάτσων κι η υποτίμηση αποκτά και κάποιους να την περιφρουρούν. Και δεν είναι άλλοι από τους ντόπιους και στην περίπτωση μας τους Έλληνες πατριώτες. Τώρα αυτό για τα αφεντικά μας ειναι κάτι πολύ καλό. Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία να εγγυάται ότι οι εργάτες τους θα δουλέυουν σχεδόν τσάμπα, είναι μια πραγματική επιτυχία! Να λοιπόν που ο αντιμουσουλμανισμός δεν είναι πολιτισμικό ζήτημα. Είναι τόσο υλικό όσο πάει. Και καλά όλα αυτά, αλλά ποιοι διάολο είναι αυτοί οι προοδευτικοί πρωτοκοσμικοί; Ειναι αυτοί που υποτιμούν τις κοπέλες που φοράν μαντήλα ενώ οι ίδιοι ζουν σε μια κοινωνία όπου τόσες γυναίκες εργάζονται σε καθεστώς καταναγκαστικής πορνείας. Είναι αυτοί που καίνε με τις πλάτες των μπάτσων τα αυτοσχέδια τζαμιά των μουσουλμάνων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας. Είναι αυτοί που όταν οι μετανάστες εργάτες εξεγέρθηκαν το 2009 χωρίς τις πλάτες κανενός ηγέτη και κόμματος, τους έβριζαν παραδομένοι στον αυτισμό των social media. Τέτοιοι καλοί και πολιτισμένοι τύποι είναι οι δυτικοί ρατσιστές. Κι αν μιλήσαμε περισσότερο για τη χρήση του αντιμουσουλμανισμού στο εσωτερικό της χώρας δεν ξεχνάμε τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στο εξωτερικό. Το είπαμε και στην αρχή, η Μέση Ανατολή φλέγεται κι όλες αυτές οι ιδέες για οπισθοδρομικούς τρομοκράτες είναι που κάνουν τον παγκόσμιο πόλεμο που λαμβάνει χώρα να μοιάζει λογικός. Αλλά δεν θα πούμε εδώ αυτή την ιστορία. Αρκεί να καταλάβουμε πως όποια κι αν είναι η χρήση της, εσωτερική ή εξωτερική, η αντιμουσουλμανική προπαγάνδα είναι εχθρική. Να καταλάβουμε πως ο αντιμουσουλμανισμός αποτελεί ενα κομμάτι του φασισμού που καθημερινά χτίζεται γύρω μας! φυσικά δεν είμαστε οι μόνοι που μιλάμε για το θέμα. Πάρτε για παράδειγμα την αφίσα που κυκλοφόρησε στην άλλη άκρη της πόλης από το antifa kallithea: Κατά τα άλλα, όπως κάθε παγκόσμιο σφαγείο, έτσι κι αυτό χρειάζεται την προπαγάνδα του: ο ισλαμικός κίνδυνος είτε ονομάζεται Μπιν Λάντεν, είτε ισλαμικό χαλιφάτο της ISIS, είνα ο τρόπος που έχουν βρει οι δυτικοί φασίστες για να ξεκαρφώνονται. Οι hi-tech πρωτοκοσμικοί στρατοί σκοτώνουν, βιάζουν και λεηλατούν με καπιταλιστική ακρίβεια και στο ενδιάμεσο ανακαλύπτουν ισλαμιστές τρομοκράτες. [...] Κάθε φωνή που μιλά για τον κίνδυνο της ισλαμικής τρομοκρατίας δεν λέει απλώς ψέμματα - είναι εργαλείο φασιστική πειθάρχησης των μουσουλμάνων εργατών. Κι όχι, αυτά δεν έχουν να κάνουν με θρησκευτικό φανατισμό, είναι ο ταξικός πόλεμος στην καρδιά της πολυεθνικής μητρόπολης. ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ!

8 antifa sounds Το έχουμε ξαναπεί και το εννοούμε: όσο συχνότερα βγαίνουμε στον δρόμο και καταλαμβάνουμε χώρο για εμάς, τόσο πιο πολύ σπρώχνουμε τους φασίστες κι όσους τους συμπαθούν στη γωνία. Δεν είμαστε οι πρώτοι που το σκεφτήκαμε και σίγουρα δεν είμαστε οι τελευταίοι που θα το εφαρμόσουμε. Από την πρώτη στιγμή άλλωστε που εμφανίστηκαν οι φασίστες μαζί με τους μπάτσους στις γειτονιές βρέθηκαν εκείνοι κι εκείνες που δεν ψήνονταν να τους αφήσουν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι. Που έβαλαν το χεράκι τους (και το λιθαράκι τους ίσως) ώστε αρκετοί από δαύτους να καταλήξουν σύντομα στα νοσοκομεία. Που τέλοσπαντων αρνήθηκαν να παραδώσουν τις πλατείες αμαχητί και ξεκίνησαν έναν πόλεμο χαμήλης έντασης με τους παρακρατικούς και τους ένστολους ο οποίος κρατάει μέχρι και σήμερα. Από αυτούς είμαστε κι εμείς, γι' αυτό και διοργανώσαμε τον περασμένο Ιούνη μια antifa μικροφωνική στην πλατεία Χαλανδρίου. Διαπιστώσαμε εκεί για μια ακόμη φορά αυτό που ήδη ξέραμε: οι εχθροί των φασιστών είναι αρκετοί και δεν χάνουν ευκαιρία να το δηλώσουν. Οι φασίστες απ' την άλλη ξέρουν πολύ καλά πότε πρέπει να μπαίνουν στις τρύπες τους. Δεν θα χάνουμε λοιπόν ευκαιρία να το υπενθυμίζουμε, η εκστρατεία φόβου που εξελίσσεται γύρω μας δεν θα σπάσει από μόνη της. Πρέπει να ανακαλύψουμε ξανά την εμπιστοσύνη, την οργάνωση, την απειθαρχία. Να σταθούμε και να πολεμήσουμε!

9 moments του νέου ελληνικού φασισμού To Σεπτέμβρη του 2004, έκλεινε μια λαμπρή περίοδος για το ελληνικό κράτος, για τους μικροαστούς, τ' αφεντικά και τους φασίστες. Τα δέκα-και-κάτι χρόνια που προηγήθηκαν είχαν κατορθώσει σπουδαία πράγματα. Ανάμεσα σ' αυτά ήταν η παρανομοποίηση μιας ολόκληρης φουρνιάς μεταναστών εργατών από τα Βαλκάνια, η ανέγερση των πρώτων στρατοπέδων συγκέντρωσης, οι διαδηλώσεις για την ελληνικότητα της Μακεδονίας που έβγαλαν στο δρόμο κοντά ένα εκατομμύριο κανίβαλους. Ίσως το σημαντικότερο όμως να ήταν το εξής: μέχρι το 2004 κάθε μικροαστός που σεβόταν τον εαυτό του είχε καταφέρει να μετατραπεί σε αφεντικό, έχοντας φυσικά στη δούλεψή του μετανάστες εργάτες. Κι αυτή τους την επιτυχία τα νεογέννητα αφεντικά δεν επρόκειτο να την χαρίσουν σε κανέναν. Τον Σεπτέμβρη του 2004, λοιπόν, βρήκαν μια καλή ευκαιρία να υπενθυμίσουν ακριβώς αυτό σε όποιον δεν το είχε πάρει χαμπάρι. Μετά την ήττα της εθνικής ομάδας από την Αλβανία, οι έλληνες φασίστες αποφάσισαν να βγουν στους δρόμους και να δείξουν με πράξεις στους Αλβανούς που βρέθηκαν εκεί ότι σ' αυτόν εδώ τον τόπο δεν είναι τίποτα περισσότερο από εργάτες. Και μάλιστα είναι εργάτες που πρέπει να μένουν αόρατοι, ούτε να πανυγηρίζουν, ούτε να βγάζουν άχνα. Κι έτσι ξεκίνησε το πογκρόμ που κράτησε μια βραδιά και είχε για αποτέλεσμα έναν νεκρό μετανάστη και δεκάδες τραυματίες. Τον Σεπτέμβρη του 2004, άνοιγε μια ακόμα λαμπρότερη περίοδος για το ελληνικό κράτος, για τους μικροαστούς τ' αφεντικά και τους φασίστες. Τα δέκα χρόνια που ακολούθησαν μια ακόμη φουρνιά μεταναστών από την Ασία και την Αφρική πέρασε στην παρανόμια, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ψήλωσαν και γέμισαν ασφυκτικά, οι κανίβαλοι που λέγαμε ανέδειξαν την συμμορία παρακρατικών που ακούει στο όνομα ΧΑ σε τρίτη κοινοβουλετική δύναμη και οι πολεμικές περιπέτειες περιμένουν στο κατώφλι. Το μακρινό πογκρόμ του 2003 φαίνεται να έχει πια ξεχαστεί από τους περισσότερους, όχι όμως κι από εμάς: εμείς ξέρουμε ότι όποιος τολμάει να λέει πως οι έλληνες δεν είναι ρατσιστές έχει κάθε λόγο να καταλήγει στην εντατική!

10

11

12 έντυπα δρόμου από autonome antifa και antifa kallithea στις γειτονιές και αφίσα από autonome antifa στους τοίχους όποιος/α θέλει αντιφασιστικά αυτοκόλλητα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο

antifa xalandri αντιφασιστική συμβολή στον καθημερινό πόλεμο τεύχος #2 - Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2013

antifa xalandri αντιφασιστική συμβολή στον καθημερινό πόλεμο τεύχος #2 - Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2013 antifa xalandri αντιφασιστική συμβολή στον καθημερινό πόλεμο τεύχος #2 - Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2013 για επικοινωνία antifaxalandri@yahoo.com Οαντιφασιστικός πυρήνας antifa Xalandri δεν έπεσε απ' τα σύννεφα.

Διαβάστε περισσότερα

antifa xalandri αντιφασιστική συμβολή στον καθημερινό πόλεμο τεύχος #1 - Οκτώβρης/Νοέμβρης 2013

antifa xalandri αντιφασιστική συμβολή στον καθημερινό πόλεμο τεύχος #1 - Οκτώβρης/Νοέμβρης 2013 antifa xalandri αντιφασιστική συμβολή στον καθημερινό πόλεμο τεύχος #1 - Οκτώβρης/Νοέμβρης 2013 συγκρούσεις μία μέρα μετά την δολοφονία του Killah-P λίγα μέτρα πιο κάτω, στο Κερατσίνι για επικοινωνία antifaxalandri@yahoo.com

Διαβάστε περισσότερα

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο 4 Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο Σεβάχ. Για να δει τον κόσμο και να ζήσει περιπέτειες.

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα σαν κι αυτή μια νύχτα σαν κι αυτή θέλω να σου πω πόσο σ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ»

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» «Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» ΚΕΦΆΛΑΙΟ 1 ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ τι πιστεύω για την εξαφάνιση, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο. Όχι,

Διαβάστε περισσότερα

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε!

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε! 20 Χειμώνας σε μια πλατεία. Χιονίζει σιωπηλά. Την ησυχία του τοπίου διαταράσσουν φωνές και γέλια παιδιών. Μπαίνουν στη σκηνή τρία παιδιά: τα δίδυμα, ο Θανούλης και ο Φανούλης, και η αδελφή τους η Μαριάννα.

Διαβάστε περισσότερα

αντιφασιστική συμβολή στον καθημερινό πόλεμο - τεύχος #5 - γενάρης/φλεβάρης 2015 ΣΦΑΓΕΙΑ ΔΕ Θ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

αντιφασιστική συμβολή στον καθημερινό πόλεμο - τεύχος #5 - γενάρης/φλεβάρης 2015 ΣΦΑΓΕΙΑ ΔΕ Θ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ANTIFA XALANDRI αντιφασιστική συμβολή στον καθημερινό πόλεμο - τεύχος #5 - γενάρης/φλεβάρης 2015 ΣΦΑΓΕΙΑ ΔΕ Θ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ για επικοινωνία Θα μπορούσαμε να είμαστε από αυτούς που τη βρίσκουν

Διαβάστε περισσότερα

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου Δύο Σε μια σπουδαία αρχαία πόλη που την έλεγαν Ουρούκ, ζούσε ένας νεαρός βασιλιάς, ο Γκιλγκαμές. Πατέρας του Γκιλγκαμές ήταν ο βασιλιάς Λουγκαλμπάντα και μητέρα του η

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

Η ΆΝΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΈΞΗΣ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΆΚΤΕΣ

Η ΆΝΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΈΞΗΣ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΆΚΤΕΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ EURO RUN www.nea-trapezogrammatia-euro.eu Η ΆΝΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΈΞΗΣ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΆΚΤΕΣ - 2 - Η Άννα και ο Αλέξης είναι συμμαθητές και πολύ καλοί φίλοι. Μπλέκουν πάντοτε σε φοβερές καταστάσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα.

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα. Ήρθε ένας νέος μαθητής στην τάξη. Όλοι τον αποκαλούν ο «καινούριος». Συμφωνείς; 1 Δεν είναι σωστό να μη φωνάζουμε κάποιον με το όνομά του. Είναι σαν να μην τον αναγνωρίζουμε. Σωστά. Έχει όνομα και με αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Έτσι, αν το αγόρι σου κάνει τα παρακάτω, αυτό σημαίνει ότι είναι αρκετά ανασφαλής. #1 Αμφιβάλλει για τα κίνητρα σου

Έτσι, αν το αγόρι σου κάνει τα παρακάτω, αυτό σημαίνει ότι είναι αρκετά ανασφαλής. #1 Αμφιβάλλει για τα κίνητρα σου Οι τσακωμοί θα μπορούσε να πει κανείς, ότι είναι κάτι πολύ συνηθισμένο σε μια σχέση. Θεωρείται το αλάτι και το πιπέρι σε αυτή. Ωστόσο, αν είναι συνεχόμενοι τότε αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά...

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Σάββας η κλώσσα και ο αετός»

«Ο Σάββας η κλώσσα και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #26 «Ο Σάββας η κλώσσα και ο αετός» (Πόντος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #26 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε όλα τα παραμύθια

Διαβάστε περισσότερα

Πάει τόσος καιρός από το χωρισμό σας, που δε θυμάσαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά

Πάει τόσος καιρός από το χωρισμό σας, που δε θυμάσαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά Πάει τόσος καιρός από το χωρισμό σας, που δε θυμάσαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά που έκλαψες για πάρτη του! Ωστόσο, ακόμα στοιχειώνουν κάποιες σκέψεις το μυαλό σου. Ήταν μία από τις χειρότερες εμπειρίες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ - Α,α,α,α,α,α,α! ούρλιαξε η Νεφέλη - Τρομερό! συμπλήρωσε η Καλλιόπη - Ω, Θεέ μου! αναφώνησα εγώ - Απίστευτα τέλειο! είπε η Ειρήνη και όλες την κοιτάξαμε λες και είπε

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο της Μ. Autism Resource CD v Resource Code RC115

Το βιβλίο της Μ. Autism Resource CD v Resource Code RC115 Το βιβλίο της Μ Γεια σας με λένε Μ. Είμαι 9 χρονών και μένω στο με τους γονείς μου και τα 2 αδέρφια μου, τον Γιάννη που είναι 10 και τον Βασίλη που είναι 3. Έχω κι ένα σκυλάκι που το λένε Κάντι και είναι

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

κάνουμε τι; Γιατί άμα είναι να είμαστε απλώς ενωμένοι, αυτό λέγεται παρέα. Εγώ προτιμώ να παράγουμε ένα Έργο και να δούμε.

κάνουμε τι; Γιατί άμα είναι να είμαστε απλώς ενωμένοι, αυτό λέγεται παρέα. Εγώ προτιμώ να παράγουμε ένα Έργο και να δούμε. Εισήγηση του Ν. Λυγερού στη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας "Οι προκλήσεις του 21ου αιώνα, η ποντιακή νεολαία και ο ρόλος της στο οικουμενικό περιβάλλον". Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης

Διαβάστε περισσότερα

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!»

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!» 26 σχεδιασε μια ΦωτογρΑΦιΑ τήσ προσκλήσήσ που ελαβεσ Απο τον ΔΑσκΑλο σου. παρουσιασε το λογοτυπο και το σλογκαν που χρήσιμοποιει το σχολειο σου για τήν εβδομαδα κατα τήσ παρενοχλήσήσ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Ζωντανού. Γράμματα. Στη Νεφέλη και στον Αναστάση. K.Z. Εικονογράφηση: Γεωργία Στύλου. από τον

Κατερίνα Ζωντανού. Γράμματα. Στη Νεφέλη και στον Αναστάση. K.Z. Εικονογράφηση: Γεωργία Στύλου. από τον Κατερίνα Ζωντανού Γράμματα από τον Στη Νεφέλη και στον Αναστάση. K.Z. Εικονογράφηση: Γεωργία Στύλου Τ ελευταίες μέρες του χρόνου και ο Αϊ-Βασίλης ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη μεγάλη του αποστολή. Έχει

Διαβάστε περισσότερα

Φρόντισε ώστε οι δυνατότητες σου σαν τερματοφύλακας να είναι στο ύψιστο σημείο σε κάθε περίσταση

Φρόντισε ώστε οι δυνατότητες σου σαν τερματοφύλακας να είναι στο ύψιστο σημείο σε κάθε περίσταση «Φρόντισε ώστε οι δυνατότητες σου σαν τερματοφύλακας να είναι στο ύψιστο σημείο σε κάθε περίσταση». Αυτή είναι η συμβουλή του βετεράνου τερματοφύλακα της Tottenham, Brand Friedel. Ποιά είναι η ρουτίνα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος. Καλή τύχη! Carl-Johan Forssén Ehrlin

Πρόλογος. Καλή τύχη! Carl-Johan Forssén Ehrlin Πρόλογος Νιώθουμε πολύ άσχημα όταν βλέπουμε ένα παιδί να κλαίει ή να πονάει χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι, ιδιαίτερα αν είμαστε γονείς. Ανάλογα με τις περιστάσεις τα παιδιά είναι άλλοτε χαρούμενα,

Διαβάστε περισσότερα

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό - Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό μου να παίξουμε; Αν θέλει, ναι. Προσπάθησε να μην

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος Ασφαλώς Κυκλοφορώ (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού Tάξη & Τμήμα:... Σχολείο:... Ημερομηνία:.../.../200... Όνομα:... Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένα κόκκινο μπαλόνι σε έναν παιδότοπο. Ήταν μόνο του και παρόλο που τα παιδάκια έπαιζαν μαζί του, δεν είχε κανέναν φίλο που να είναι σαν κι αυτό. Όλη

Διαβάστε περισσότερα

2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου

2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου ISBN: 978-618-5144-54-8 Εκδόσεις Vakxikon.gr Βιβλιοπωλείο του Βακχικόν Ασκληπιού 17, 106 80 Αθήνα τηλ. 210 3637867 info@vakxikon.gr www.vakxikon.gr 2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου Σειρά:

Διαβάστε περισσότερα

Βούλα Μάστορη. Ένα γεμάτο μέλια χεράκι

Βούλα Μάστορη. Ένα γεμάτο μέλια χεράκι 1 Σειρά Σπουργιτάκια Εκδόσεις Πατάκη Ένα γεμάτο μέλια χεράκι Βούλα Μάστορη Εικονογράφηση: Σπύρος Γούσης Σελ. 91 Δραστηριότητες για Γ & Δ τάξη Συγγραφέας: Η Βούλα Μάστορη γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Πέρασε τα

Διαβάστε περισσότερα

1 00:00:08,504 --> 00:00:11,501 <i>το σχολείο της Τσιάπας παρουσιάζει:</i> 2 00:00:14,259 --> 00:00:17,546 <b>"ποιοί είναι οι Ζαπατίστας;"</b>

1 00:00:08,504 --> 00:00:11,501 <i>το σχολείο της Τσιάπας παρουσιάζει:</i> 2 00:00:14,259 --> 00:00:17,546 <b>ποιοί είναι οι Ζαπατίστας;</b> 1 00:00:08,504 --> 00:00:11,501 το σχολείο της Τσιάπας παρουσιάζει: 2 00:00:14,259 --> 00:00:17,546 "ποιοί είναι οι Ζαπατίστας;" 3 00:00:17,967 --> 00:00:20,395 Οι Ζαπατίστας είναι ένα κίνημα.

Διαβάστε περισσότερα

Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ''

Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ'' 1 2 Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ'' 3 Τα λουλούδια χωρίς όνομα, τα έχει ο καθένας από μας, αλλά δεν το ξέρουμε. Δεν μας μαθαίνουν τίποτα και ψάχνουμε μόνοι μας άσκοπα να βρούμε κάτι, για να

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ:

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2007-2008 Τάξη: Γ 3 Όνομα: Η μύτη μου είναι μεγάλη. Όχι μόνο μεγάλη, είναι και στραβή. Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο με λένε Μυτόγκα. Μα η δασκάλα τα μαλώνει: Δεν

Διαβάστε περισσότερα

Naoki HigasHida. Γιατί χοροπηδώ. Ένα αγόρι σπάει τη σιωπή του αυτισμού. david MiTCHELL. Εισαγωγή:

Naoki HigasHida. Γιατί χοροπηδώ. Ένα αγόρι σπάει τη σιωπή του αυτισμού. david MiTCHELL. Εισαγωγή: Naoki HigasHida Γιατί χοροπηδώ Ένα αγόρι σπάει τη σιωπή του αυτισμού Εισαγωγή: david MiTCHELL 41 Ε13 Προτιμάς να είσαι μόνος σου; «Α, μην ανησυχείτε γι αυτόν προτιμά να είναι μόνος του». Πόσες φορές το

Διαβάστε περισσότερα

Μπορεί να υπάρχει ρατσισμός στου κόσμου τις πατρίδες Όμως εγώ θα αντιδρώ γιατί έχω ελπίδες

Μπορεί να υπάρχει ρατσισμός στου κόσμου τις πατρίδες Όμως εγώ θα αντιδρώ γιατί έχω ελπίδες Συμμετοχή στην εκδήλωση «Ο πλούτος της διαφορετικότητας» Στις 20-4-2013 μαθητές του γ/σίου Ν. Αλικαρνασσού πραγματοποίησαν στην πλατεία Ελευθερίας διάφορες δράσεις στα πλαίσια του προγράμματος με θέμα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ 1η Σελίδα Η Γιώτα θα πάει για πρώτη φορά κατασκήνωση. Φαντάζεται πως θα περάσει πολύ άσχημα μακριά από τους γονείς και τα παιχνίδια της για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αγχώνεσαι ή νοιώθεις άβολα όταν είσαι

Διαβάστε περισσότερα

antifa xalandri αντιφασιστική συμβολή στον καθημερινό πόλεμο τεύχος #3 - Απρίλιος/Μάιος 2014

antifa xalandri αντιφασιστική συμβολή στον καθημερινό πόλεμο τεύχος #3 - Απρίλιος/Μάιος 2014 antifa xalandri αντιφασιστική συμβολή στον καθημερινό πόλεμο τεύχος #3 - Απρίλιος/Μάιος 2014 για επικοινωνία antifaxalandri@yahoo.com Οπρώτος κύκλος μοιρασμάτων του εντύπου που κρατάς στα χέρια σου ολοκληρώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις;

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις; Πρόλογος Όταν ήμουν μικρός, ούτε που γνώριζα πως ήμουν παιδί με ειδικές ανάγκες. Πώς το ανακάλυψα; Από τους άλλους ανθρώπους που μου έλεγαν ότι ήμουν διαφορετικός, και ότι αυτό ήταν πρόβλημα. Δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

«Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη!

«Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη! «Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη! Οι καταπληκτικοί γονείς κάνουν καταπληκτικά πράγματα! Και δεν εννοώ περίπλοκα, δύσκολα, ή κάτι τέτοιο,

Διαβάστε περισσότερα

Πρωταγωνιστούν... Αντιεξουσιαστικό Στέκι Παντείου

Πρωταγωνιστούν... Αντιεξουσιαστικό Στέκι Παντείου Το Αντιφασιστικό κράτος Μία σύντομη προσέγγιση της κρατικής «αντιφασιστικής» πολιτικής μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα. O ρόλος της Χ.Α., οι κοινωνικές ρίζες του φασισμού, η θεωρία των δύο άκρων και εμείς.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ Β

ΟΙ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ Β ΟΙ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ Β Κάποτε ήταν ένα αγοράκι που το έλεγαν Χάρη, ο όποιος ήθελε κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί να τρώει ένα σοκολατάκι. -Χάρη,τι θα γίνει;

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Εργασία για το σπίτι Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης 1 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Απαντά η Μαρίνα Βαμβακίδου Ερώτηση 1. Μπορείς να φανταστείς τη ζωή μας χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία;

Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία; Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία; Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία; Πρόταση προσέγγισης του θέματος στο Νηπιαγωγείο, χρησιμοποιώντας τις ηρωίδες του παραμυθιού της Κων/νας Αρμενιάκου Η

Διαβάστε περισσότερα

Χαμπάρι ο Γιαννάκης. Η μάνα χαμηλώνει το στερεοφωνικό... Ο Γιαννάκης επιτέλους, γυρίζει! Βλέπει τη μάνα... θυμώνει... της βάζει τις φωνές...

Χαμπάρι ο Γιαννάκης. Η μάνα χαμηλώνει το στερεοφωνικό... Ο Γιαννάκης επιτέλους, γυρίζει! Βλέπει τη μάνα... θυμώνει... της βάζει τις φωνές... 1.... εξ ουρανού... στο δωμάτιό του... ακατάστατο. Ακούει μουσική δυνατά... παίζει ηλεκτρική κιθάρα... χτυπιέται [πλάτη στο κοινό]... πόρτα κλειστή... ανοίγει... μπαίνει η μάνα του... σάντουιτς σε πιάτο...

Διαβάστε περισσότερα

Καθηγητής: Λοιπόν, εδώ έχουμε δυο αριθμούς α και β. Ποιος είναι πιο μεγάλος. Λέγε Ελπίδα.

Καθηγητής: Λοιπόν, εδώ έχουμε δυο αριθμούς α και β. Ποιος είναι πιο μεγάλος. Λέγε Ελπίδα. ΠΕΜΠΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΡΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Γ4 Καθηγητής: Λοιπόν, εδώ έχουμε δυο αριθμούς α και β. Ποιος είναι πιο μεγάλος. Λέγε Ελπίδα. Μαθήτρια: Δεν γνωρίζουμε. Ποιος συμφωνεί με την Ελπίδα; Χρύσα, συμφωνείς Χρύσα: Ναι.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα»

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα» Ημερομηνία 27/11/2015 Μέσο trikalakids.gr Συντάκτης Link http://www.trikalakids.gr/bookcorner/%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bd %CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B7-%CE%B7- %CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-

Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1. Σ αυτούς θέλουμε να αφιερώσουμε τα έργα μας. Τους έχουν πάρει τα πάντα. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, λίγη ελπίδα»

Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1. Σ αυτούς θέλουμε να αφιερώσουμε τα έργα μας. Τους έχουν πάρει τα πάντα. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, λίγη ελπίδα» Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1 «Εμείς, τα παιδιά της Ε1 τάξης, κάναμε μερικά έργα με θέμα τους πρόσφυγες, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σ αυτούς τους κυνηγημένους ανθρώπους. Τους κυνηγάει ο πόλεμος

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Β - Γ Δημοτικού

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος Ασφαλώς Κυκλοφορώ (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Β - Γ Δημοτικού Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Β - Γ Δημοτικού Tάξη & Τμήμα:... Σχολείο:... Ημερομηνία:.../.../200... Όνομα:... Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1 α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Co-funded by the European Union Quest. Quest

Co-funded by the European Union Quest. Quest 1 Καλωσορίσατε στο παιχνίδι "Δώσε το στον επόμενο!" Co-funded by the European Union Ένα εργαλείο για να σας βοηθήσει να γνωρίσετε μια δικαιοσύνη φιλική προς το παιδί Παίκτες Ηλικία 14-18 4-6 2 Χρονών Βάλτε

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι η γνώμη που αναπτύσσεται με σύνδεσμο συγκεκριμένα γνωρίσματα όπως : εθνικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά κ.ά. προκειμένου να δημιουργεί μια ομάδα ως ανώτερη

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Α1 Κατανόηση προφορικού λόγου Διάρκεια: 25 λεπτά (25 μονάδες) Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Ο Δημήτρης και ο φίλος του ο Πέτρος αυτό το σαββατοκύριακο θα πάνε εκδρομή στο βουνό. Θα ακούσετε δύο (2) φορές το Δημήτρη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ. Τραγούδι:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ. Τραγούδι: Ανακύκλωση Είμαι πολύ περήφανος που θα σας πω για μένα πως μια λέξη έμαθα με ύψιλον κι ωμέγα. Όχι, δε μου την έβαλε κανείς ορθογραφία, εγώ όμως την έμαθα απ έξω με τη μια. Θα πρέπει να την ξέρετε, μικροί

Διαβάστε περισσότερα

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES.

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα

Διαβάστε περισσότερα

Κάποια μέρα, όπως όλοι παντρεύονται, έτσι παντρεύτηκε και ο Σοτός. Σον ρωτάει η γυναίκα του:

Κάποια μέρα, όπως όλοι παντρεύονται, έτσι παντρεύτηκε και ο Σοτός. Σον ρωτάει η γυναίκα του: Κάποια μέρα, όπως όλοι παντρεύονται, έτσι παντρεύτηκε και ο Σοτός. Σον ρωτάει η γυναίκα του: -Σότε, μ' απατάς; Ναι η Ου; - Ουουουου!!! Σοτός: Έλα να κάνουμε ερώτα μέχρι το πρωί Αννούλα: Σι λες ρε βλάκα,

Διαβάστε περισσότερα

Αναπτύσσοντας Υγιείς σχέσεις με τα παιδιά στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον μέσα από την βελτίωση της επικοινωνίας

Αναπτύσσοντας Υγιείς σχέσεις με τα παιδιά στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον μέσα από την βελτίωση της επικοινωνίας Αναπτύσσοντας Υγιείς σχέσεις με τα παιδιά στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον μέσα από την βελτίωση της επικοινωνίας Δρ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδικής και Εφηβικής Ψυχικής

Διαβάστε περισσότερα

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι.

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι. 0001 00:00:11:17 00:00:13:23 Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18 Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10 Ναι. 0004 00:01:06:17 00:01:07:17 Σου έδειξα τη φωτογραφία; 0005 00:01:07:17 00:01:10:10

Διαβάστε περισσότερα

Σπίτι μας είναι η γη

Σπίτι μας είναι η γη Σπίτι μας είναι η γη 1.α. Ο αρχηγός των Ινδιάνων λέει ότι η φύση είναι το σπίτι τους. Τι εννοεί; β. Πώς βλέπει ο λευκός τη φύση, σύμφωνα με τον Ινδιάνο; α. Η πρόταση αυτής της αγοραπωλησίας ήταν εντελώς

Διαβάστε περισσότερα

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ Μη µου µιλάς γι' αυτά που ξεχνάω Μη µε ρωτάς για καλά κρυµµένα µυστικά Και µε κοιτάς... και σε κοιτώ... Κι είναι η στιγµή που δεν µπορεί να βγεί απ' το µυαλό Φυσάει... Κι είναι

Διαβάστε περισσότερα

Αντί ανταπόκρισης από την διαδήλωση ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού [12 Νοεμβρίου 2016]

Αντί ανταπόκρισης από την διαδήλωση ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού [12 Νοεμβρίου 2016] Αντί ανταπόκρισης από την διαδήλωση ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού [12 Νοεμβρίου 2016] provo.gr/antirape_cult/ Athos Simonetis 15/11/2016 1/43 2/43 3/43 4/43 5/43 6/43 7/43 8/43 9/43 10/43 11/43 12/43

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14. «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14. «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14 «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε όλα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΝΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ! ΜΑΘΕ ΝΑ ΛΕΣ ΟΧΙ!

ΓΙΝΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ! ΜΑΘΕ ΝΑ ΛΕΣ ΟΧΙ! ΓΙΝΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ! ΜΑΘΕ ΝΑ ΛΕΣ ΟΧΙ! Μαθητές: Βαγγελιώ Χατζάκη Ρένα Νικολούδη Άρης Ζαχαριουδάκης Νίκος Φραγκιουδάκης Υπεύθυνος καθηγητής: Στέφανος Παναγιωτόπουλος Λύκειο Μοιρών Σχολ. έτος: 2014-2015 1 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΤΕΡΕΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΟ ΣΤΕΡΕΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ g Μια ιστορία για µικρούς και µεγάλους ένα παραµύθι τεχνολογίας και ζαχαροπλαστικής. ΤΟ ΣΤΕΡΕΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Μια ιστορία της. Λίνα ΣΤΑΡ!!! Τ.Ε.Ε. ΕΙ ΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΥΡΟΥ Μαθήτρια: Λίνα Βαρβαρήγου (Λίνα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 14 η ΕΦΟΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 1. Λίγα λόγια για το αρχοντικό 2 2. Το παραμύθι της τοιχογραφίας! (Πρόταση) 3 3. Βρες τη λέξη! (Λύση) 9 4. Ζήσε στον 18 ο αιώνα..

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ Ημερομηνία 14/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link www.thessalikipress.gr Θεοδώρα Τζανή http://www.thessalikipress.gr/eidiseis/biblio/e-stigmoula-einai-dunate-ste-thessalikepress.html MEAT INFO ''Η στιγμούλα είναι

Διαβάστε περισσότερα

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr»

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Επεξήγηση web site με λογικό διάγραμμα «Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Web : www.e-base.gr E-mail : support@e-base.gr Facebook : Like Twitter : @ebasegr Πολλοί άνθρωποι

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ.

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό

Διαβάστε περισσότερα

Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό:

Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό: Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό: - "Η πρώτη απάντηση είναι 1821, η δεύτερη Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και η τρίτη δεν ξέρουμε ερευνάται

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη...

Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη... Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη... τον Δάσκαλο μου, Γιώργο Καραθάνο την Μητέρα μου Καλλιόπη και τον γιο μου Ηλία-Μάριο... Ευχαριστώ! 6 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Παγκύπριο Κίνημα Εδονόπουλων 3

Παγκύπριο Κίνημα Εδονόπουλων 3 Εισαγωγή Η δράση του Παγκύπριου Κινήματος Εδονόπουλων επικεντρώνεται σε θέματα που σχετίζονται άμεσα με την καθημερινότητα των παιδιών, καθώς επίσης με την προώθηση της συμμετοχής των παιδιών στην κοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια Δευτέρα, Ιουνίου 16, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΙΑΣ ΚΡΑΛΛΗ Η Μεταξία Κράλλη είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου, "Μια φορά

Διαβάστε περισσότερα

Μπίμπο (Gurdun Pauseweg)

Μπίμπο (Gurdun Pauseweg) Μπίμπο (Gurdun Pauseweg) Ναι, ήταν στην τάξη μας. Τρία χρόνια. Εάν είχε τίποτα το ξεχωριστό; Βασικά όχι. Εκτός του ότι ήταν μαύρος. Αφρικανός. Από το Σουδάν απ ότι ξέρω. Υιοθετημένος. Τι γλώσσα μιλούσε;

Διαβάστε περισσότερα

Το παραμύθι της αγάπης

Το παραμύθι της αγάπης Το παραμύθι της αγάπης Μια φορά και ένα καιρό, μια βασίλισσα έφερε στον κόσμο ένα παιδί τόσο άσχημο που σχεδόν δεν έμοιαζε για άνθρωποs. Μια μάγισσα που βρέθηκε σιμά στη βασίλισσα την παρηγόρησε με τούτα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Εφτά ξύλινα αλογάκια κι ένα αληθινό Αν έχεις τύχη Η μεγάλη καφετιά αρκούδα κι εμείς... 37

Περιεχόμενα. Εφτά ξύλινα αλογάκια κι ένα αληθινό Αν έχεις τύχη Η μεγάλη καφετιά αρκούδα κι εμείς... 37 Περιεχόμενα Εφτά ξύλινα αλογάκια κι ένα αληθινό............. 11 Αν έχεις τύχη..................................... 21 Η μεγάλη καφετιά αρκούδα κι εμείς............... 37 7199_alogaki_pasxalitsa_arkouda:7199_alogaki_pasxalitsa_arkouda

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2015 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΓΡΙΒΑ ΕΛΕΝΗ 5/2/2015 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτό το portfolio φτιάχτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Ο ον Κιχώτης και οι ανεµόµυλοι Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Ο ον Κιχώτης και οι ανεµόµυλοι Μιγκέλ ντε Θερβάντες Ο ον Κιχώτης και οι ανεµόµυλοι Μιγκέλ ντε Θερβάντες (Ο ον Κιχώτης ήταν ένας άρχοντας πολύ φτωχός σε λεφτά αλλά πλούσιος σε φαντασία. Ζούσε στην Ισπανία, στην ξακουσµένη επαρχία της Μάντσας. Όταν έφτασε

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Κεντρικό Γραφείο Εδονόπουλων

Εισαγωγή. Κεντρικό Γραφείο Εδονόπουλων 1 Εισαγωγή Το Παγκύπριο Κίνημα ΕΔΟΝοπούλων ξεκινά για ακόμα μια χρονιά τις εβδομαδιαίες συναντήσεις στα Τοπικά μας Κινήματα σε όλη την Κύπρο. Στα κινήματα ΕΔΟΝοπούλων συμμετέχουν παιδιά, αγόρια και κορίτσια

Διαβάστε περισσότερα

Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης

Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης 1. Εισαγωγή στη διαμεσολάβηση (30 ) Στόχοι Να εντοπίσουν παρακολουθήσουν τη διαδικασία διαμεσολάβησης. Διαδικασία Έχουμε από πριν καλέσει δυο μέλη (ένα αγόρι Α και ένα κορίτσι

Διαβάστε περισσότερα

Ίνγκο Ζίγκνερ. Ο μικρός δράκος. Καρύδας. Ο θησαυρός της ζούγκλας. Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου

Ίνγκο Ζίγκνερ. Ο μικρός δράκος. Καρύδας. Ο θησαυρός της ζούγκλας. Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου Ίνγκο Ζίγκνερ Ο μικρός δράκος Καρύδας Ο θησαυρός της ζούγκλας Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου Περιεχόμενα 1. Στον Κόλπο των Βράχων 2. Το Μεγάλο Φίδι 3. Ο Τίγρης της Ζούγκλας 4. Ο Κροκόδειλος του Ποταμού 5.

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι.

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι. Εισαγωγή Ο οδηγός που κρατάς στα χέρια σου είναι μέρος μιας σειράς ενημερωτικών οδηγών του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Σκοπό έχει να δώσει απαντήσεις σε κάποια βασικά ερωτήματα που μπορεί να έχεις

Διαβάστε περισσότερα

Πριν από λίγες μέρες πήγα για κούρεμα.

Πριν από λίγες μέρες πήγα για κούρεμα. 1. Πριν από λίγες μέρες πήγα για κούρεμα. Καιρό είχες να ρθεις, Κλουζ, μου είπε ο κύριος Κολχάαζε, ανοιγοκλείνοντας το ψαλίδι του επικίνδυνα κοντά στο αριστερό μου αυτί. Εγώ τα αγαπώ τ αυτιά μου. Γι αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β Ερώτηση 1 α Το βιβλίο με τίτλο «Χάρτινη Αγκαλιά», της Ιφιγένειας Μαστρογιάννη, περιγράφει την ιστορία ενός κοριτσιού, της Θάλειας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Φεύγει

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Πρώτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-6 Ώρα για δράση... 7-17 Σημειώσεις... 18 2 Μάθημα Πρώτο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε το ένα ένα λάθος που στερεί από όλους

Διαβάστε περισσότερα

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους.

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Κάθεται στο παράθυρο του δωματίου της και σκέφτεται, στεναχωρημένη τους παλιούς της φίλους και συμμαθητές.

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν...

Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν... Σχολείο Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν... ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Πληροφορίες για το φυλλάδιο Το σχολείο αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο

Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο Μετά το εικαστικό project "Gradient: From Gray to Color Scale" που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και άφησε το αποτύπωμά του στην πόλη, τη σκυτάλη παίρνει για τα τέλη

Διαβάστε περισσότερα

antifa kallithea λόγια και δράσεις για αντιφασιστική χρήση τεύχος 8 - Οκτώβρης 2014 WHOOP! WHOOP! THAT S DA SOUND OF DA POLICE μας

antifa kallithea λόγια και δράσεις για αντιφασιστική χρήση τεύχος 8 - Οκτώβρης 2014 WHOOP! WHOOP! THAT S DA SOUND OF DA POLICE μας antifa kallithea λόγια και δράσεις για αντιφασιστική χρήση τεύχος 8 - Οκτώβρης 2014 WHOOP! WHOOP! THAT S DA SOUND OF DA POLICE μας intro Υπήρχε παλιά μια εποχή που όλοι νόμιζαν ότι θα γίνουν πλούσιοι,

Διαβάστε περισσότερα

«Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;»

«Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;» «Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;» Οπου (Α) ο καλούµενος - χρήστης της υπ' αριθ. 698... (µέλος της Χ.Α.) Οπου (Β) ο καλών Ηµεροµηνία: 20/09/2013 Εναρξη: 22:12':00''

Διαβάστε περισσότερα

Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο. 1 φωτοτυπία ανά μαθητή με τον έλεγχο παραγωγή προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου

Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο. 1 φωτοτυπία ανά μαθητή με τον έλεγχο παραγωγή προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου Κατανόηση προφορικού λόγου Επίπεδο B Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα-στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Υλικό: Ενσωμάτωση δραστηριοτήτων: 1 διδακτική

Διαβάστε περισσότερα

«Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ»

«Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ» «Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ» «Το όνομά μου είναι Ηρακλής και είμαι μαθητής της Ε 1 τάξης του 1 ου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου στη Ρόδο. Όλο το καλοκαίρι περίμενα να ξεκινήσουν τα μαθήματα στο σχολείο,

Διαβάστε περισσότερα

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr Συνέντευξη της Ναταλί Σαμπά στη Βάλια Κουρκουμέλη. (Από το babyspace.gr. Ημερομηνία online έκδοσης: 22/07/2010) Η παιγνιοθεραπεία για τη Ναταλί Σαμπά ήταν η ευκαιρία να

Διαβάστε περισσότερα

Άλλο ένα κόμμα ή ένα άλλο κόμμα;

Άλλο ένα κόμμα ή ένα άλλο κόμμα; Άλλο ένα κόμμα ή ένα άλλο κόμμα; του Χρήστου 'ChIossif' Ιωσηφίδη Ο Θανάσης και ο Χρήστος πίνουν χαλαρά τον απογευματινό τους καφέ και κουβεντιάζουν για άλλο ένα πολιτικό κόμμα που μπήκε πρόσφατα στην ζωή

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ 21.06.2017-12:28 Η «Ψαρόσουπα», «Το χρυσό μολύβι»,

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; Ενότητα: Ελεύθερος χρόνος διασκέδαση (2 Φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Α1, Α2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή:

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Ηγούμαι 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Ηγούμαι 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Επαγγελματική Βελτίωση Ηγούμαι 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Τι είναι Ηγεσία «Η Ηγεσία, δεν είναι θέση! γιαυτό

Διαβάστε περισσότερα

Ανδρέας Αρματάς Φραντσέσκα Ασσιρέλλι

Ανδρέας Αρματάς Φραντσέσκα Ασσιρέλλι Ανδρέας Αρματάς Φραντσέσκα Ασσιρέλλι Η Λελέκα δεν είναι μόνη Πολλά παιδιά ταλαιπωρούνται από φοβίες και νιώθουν ανήμπορα να τις αντιμετωπίσουν. Υπάρχουν όμως και πολλά παιδιά που ξεπερνούν τελικά τους

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτικό Σχολείο Ύψωνα Β

Δημοτικό Σχολείο Ύψωνα Β Δημοτικό Σχολείο Ύψωνα Β 2015-2016 2 ος Στόχος υπό έμφαση του Υ.Π.Π. : «Ευαισθητοποίηση των μαθητών κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας και προώθηση της ισότητας και του σεβασμού, στο πλαίσιο της

Διαβάστε περισσότερα

αντιφασιστική συμβολή στον καθημερινό πόλεμο - τεύχος #7 - οκτώβρης/νοέμβρης 2015 support your local antifa

αντιφασιστική συμβολή στον καθημερινό πόλεμο - τεύχος #7 - οκτώβρης/νοέμβρης 2015 support your local antifa ANTIFA XALANDRI αντιφασιστική συμβολή στον καθημερινό πόλεμο - τεύχος #7 - οκτώβρης/νοέμβρης 2015 support your local antifa antifa xalandri Θα μπορούσαμε να είμαστε από αυτούς που τη βρίσκουν με την πραγματικότητα,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις;

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Μια χαρά είμαι. Εσύ; ΑΡΗΣ Κι εγώ πολύ καλά. Πάρα πολύ καλά! ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Σε βλέπω

Διαβάστε περισσότερα