Ένα παιχνίδι για 2 παίκτες

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ένα παιχνίδι για 2 παίκτες"

Transcript

1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ Ένα παιχνίδι για 2 παίκτες ηλικίας 8 ετών και άνω Ο ή ιος έκαιγε ανελέητος. Η μικρή ήσυχη κοιλάδα, γεμάτη με μύγες που βούιζαν γύρω από το πτώμα που κείτονταν εκεί, έμοιαζε από υτα ερημωμένη. Ο νεαρός δράκος δεν σταμάτησε να αναρωτιέται τι γύρευε ένα νεκρό πρόβατο σε ένα τέτοιο μέρος. Η μυρωδιά του αίματος ήταν τόσο δελεαστική που το ιπτάμενο θηρίο ξεκίνησε να πλησιάζει. Οι σκιές των λιγοστών δέντρων απλώνονταν μέχρι την άκρη της κοιλάδας, κρύβοντας καλά τον ακίνητο τεράστιο νάνο. Παρά τον ιδρώτα που έτρεχε μέσα από την ταλαιπωρημένη α ά ακόμη απίστευτα δυνατή του πανοπλία, παρά την ενοχλητική φαγούρα κάτω από το πυκνό του γένι, παρά τα όνειρά του για ένα μεγά ο ποτήρι κρύα μπύρα, ο Μόριν δεν κατέβασε στιγμή το τεντωμένο του τόξο. Περίμενε υπομονετικά. Ξαφνικά είδε μια μικρή κίνηση στην ά η μεριά της κοιλάδας. Συνοφρυώθηκε. Ο Μπραλντ ήταν πολύ γεροδεμένος και με δυσκολία χωρούσε μαζί με την τεράστια ασπίδα του ανάμεσα στους βράχους που βρίσκονταn στην άκρη της κοιλάδας. Μετά από τουλάχιστον μια ώρα αναμονής, η λαβή του άσχημου σκαλιστού τσεκουριού του Μπραντλ, γλίστρησε από το χέρι του, τραβώντας την προσοχή του Μόριν. Ο Μπραντλ έριξε μια ματιά προς τα δεξιά, περιμένοντας να αντικρίσει το β έμμα του δεύτερου αδερφού του που κρυβόταν στους θάμνους. Α ά ο μουσάτος Ούρπεν, του οποίου το κορμί ήταν γεμάτο ουλές, ήταν αφοσιωμένος σε μια σκοτεινή φιγούρα που πλανιόταν στον ουρανό, και μεγά ωνε επικίνδυνα γρήγορα. Έσφιξε το δίχτυ του στα στιβαρά του χέρια. Περίμενε. Ένας κόκκινος δράκος με πελώρια φτερά εμφανίστηκε από το πουθενά. Τα νύχια του άρπαξαν το νεκρό ζώο, α ά πριν καταφέρει να πετάξει μακριά, η πονηρή παγίδα των έμπειρων κυνηγών τον έπιασε. Τεράστιες μετα ικές δαγκάνες πετάχτηκαν από το χώμα, αρπάζοντας το πόδι του δράκου. Τα παχιά του λέπια προστάτευσαν το τέρας από τραυματισμό, α ά η βαριά αλυσίδα που συγκρατούσε την παγίδα, τον υποχρέωσε να μείνει στο έδαφος και να προσπαθεί να ελευθερώσει το πόδι του. Σε λίγο, ένα βέ ος πέρασε ξυστά από το κεφά ι του. Ο δράκος βρυχήθηκε, γύρισε, και έφτυσε φωτιά προς τη μεριά απ όπου ήρθε το βέ ος. Ο Μόριν που βρισκόταν μό ις λίγα μέτρα μακριά, φόρτωσε αμέσως ξανά το τόξο του. Ο χρόνος τους ήταν περιορισμένος και ο δράκος είχε φτάσει στα όρια της δύναμής του. Ο Μπραλντ θυμήθηκε το καμένο χωριό, από το οποίο πέρασαν στο δρόμο για τα βουνά, και σήκωσε την ασπίδα του. Χωρίς δισταγμό, όρμησε από τη σκιά και πλησίασε το τέρας.

2 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΙΚΗΣ Στο Drako, ο ένας παίκτης ηγείται μιας ομάδας τριών νάνων, των οποίων σκοπός είναι να νικήσουν το δράκο. Αυτό πρέπει να το καταφέρουν σε συγκεκριμένο χρόνο, πριν η στοίβα καρτών εξαντληθεί. Κάθε νάνος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και ικανότητες (δείτε τα ταμπλό παικτών με τα χαρακτηριστικά και τις ικανότητες των νάνων, σελ. 10). Ο δεύτερος παίκτης κατευθύνει τον δράκο, σκοπός του οποίου είναι να επιβιώσει ή να νικήσει τους νάνους. Αν εξαντληθεί η στοίβα καρτών των νάνων, ο δράκος το σκάει, και κερδίζει ο παίκτης που τον ελέγχει. Ο παίκτης του δράκου μπορεί επίσης να κερδίσει αν νικήσει ό ους τους νάνους (αν και κάτι τέτοιο σπάνια συμβαίνει, μιας και ο δράκος έχει αποδυναμωθεί και παγιδευθεί σε μια μικρή περιοχή). Πριν το παιχνίδι, οι παίκτες αποφασίζουν (τυχαία ή κατά προτίμηση) ποιός θα παίξει τους νάνους και ποιός τον δράκο. Αν παίζετε πρώτη φορά, ο νεότερος παίκτης θα ήταν προτιμότερο να παίξει με τους νάνους. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: κομμάτια του παίκτη νάνων κομμάτια του παίκτη δράκου ταμπλό νάνων 38 κάρτες νάνων ταμπλό δράκου 38 κάρτες δράκου δείκτης οργής δείκτης διχτυού 3 φιγούρες νάνων φιγούρα δράκου 25 δείκτες τραυματισμού ταμπλό

3 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Πριν την πρώτη παρτίδα, αφαιρέστε με προσοχή ό ους τους δείκτες. Τοποθετήστε το ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού (1), και τοποθετήστε κοντά του τους δείκτες τραυματισμού (2), έτσι ώστε να τους φτάνουν και οι δύο παίκτες. Ο παίκτης του δράκου στήνει τα κομμάτια του δράκου. Το ταμπλό του δράκου τοποθετείται μπροστά στον παίκτη (3), η φιγούρα του δράκου στο κέντρο του ταμπλό (4) και οι κάρτες του δράκου αφού ανακατευτούν καλά, τοποθετούνται σε μια κλειστή στοίβα (5). Έπειτα ο παίκτης παίρνει 4 κάρτες από τη στοίβα και τις β έπει. Αυτές είναι το αρχικό του χέρι (6). Ο παίκτης των νάνων στήνει τα κομμάτια των νάνων. Το ταμπλό των νάνων τοποθετείται μπροστά στον παίκτη (7) και οι κάρτες των νάνων αφού ανακατευτούν καλά, τοποθετούνται σε μια κλειστή στοίβα (8). Έπειτα ο παίκτης παίρνει 4 κάρτες από τη στοίβα και τις β έπει. Αυτές είναι το αρχικό του χέρι (9). Οι δείκτες διχτυού και οργής τοποθετούνται κοντά στο ταμπλό των νάνων (10). Αν παίζετε πρώτη φορά, τοποθετήστε τις φιγούρες των νάνων στις θέσεις που φαίνονται στην παραπάνω εικόνα (11).

4 Στις επόμενες παρτίδες, ο παίκτης των νάνων, αφού δει το αρχικό του χέρι, μπορεί να τοποθετήσει τις φιγούρες των νάνων σε οποιεσδήποτε θέσεις του ταμπλό, ανά ογα με τη στρατηγική που θέ ει να ακολουθήσει, αρκεί να μην τοποθετηθούν ακριβώς δίπλα στον δράκο. Κανόνας για έμπειρους παίκτες: Αν θέ ετε να έχετε μεγαλύτερο έ εγχο στο παιχνίδι, κάθε παίκτης μπορεί να α άξει ό ο το αρχικό του χέρι, μια φορά, πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Το πρώτο αρχικό χέρι ανακατεύεται μέσα στην υπό οιπη στοίβα, και ο παίκτης παίρνει 4 νέες κάρτες. ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες παίζουν ο ένας μετά τον ά ο, με τον παίκτη του δράκου να παίζει πρώτος. Στον πρώτο γύρο, ο παίκτης του δράκου εκτελεί μόνο μια ενέργεια. Στους επόμενους γύρους εκτελεί 2 ενέργειες. Οι πιθανές ενέργειες είναι: να πάρει 2 κάρτες να παίξει 1 κάρτα Οι ενέργειες μπορούν να συνδυαστούν ελεύθερα, πχ μπορεί ένας παίκτης να πάρει 2 κάρτες και να παίξει 1, ή να παίξει 1 κάρτα και να πάρει2, ή να παίξει 2 κάρτες ή να πάρει 4. Ο παίκτης πρέπει να εκτελέσει δύο ενέργειες, και το πάσο δεν επιτρέπεται. Μόνη εξαίρεση είναι η περίπτωση που μπορεί να συμβεί μόνο στο τέ ος του παιχνιδιού, οπότε και ο παίκτης των νάνων έχει ακόμη κάρτες ενώ ο παίκτης του δράκου δεν έχει. Τότε ο παίκτης του δράκου πάει πάσο και περιμένει τα αποτελέσματα των κινήσεων του αντιπά ου του. Παίρνοντας 2 κάρτες Ο παίκτης παίρνει 2 κάρτες από τη στοίβα του και τις προσθέτει στο χέρι του. Υπάρχει όριο 6 καρτών στο χέρι του παίκτη. Αν κάποιος έχει περισσότερες από 6 κάρτες αφού πάρει 2 νέες κάρτες, πρέπει να ξεσκαρτάρει κάποιες, μέχρι να φτάσει στις 6. Παίζοντας 1 κάρτα Ο παίκτης παίζει μια κάρτα από το χέρι του και διαλέγει μια από τις επιλογές που εμφανίζονται με σύμβολα στην πάνω αριστερή γωνία της κάρτας. Αφού μια κάρτα παιχθεί, ξεσκαρτάρεται από το παιχνίδι. Τα περισσότερα σύμβολα επιτρέπουν κίνηση ή επίθεση, όπως περιγράφεται παρακάτω.

5 Μετακίνηση Παίζοντας μια κάρτα για μετακίνηση, ένας παίκτης μπορεί να μετακινήσει μια (ή περισσότερες) από τις φιγούρες του, τόσες θέσεις, όσοι οι πόντοι κίνησης της κάρτας (ο αριθμός δίπλα στο σύμβολο). Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν ό οι οι πόντοι κίνησης. Μπορεί κάποιος να μην μετακινηθεί καθό ου αν το επιθυμεί (ωστόσο, η κάρτα ξεσκαρτάρεται). Επίθεση Παίζοντας μια κάρτα επίθεσης, ένας παίκτης μπορεί να στεί ει μία (ή περισσότερες) από τις φιγούρες του να επιτεθούν με την αξία της κάρτας (ο αριθμός δίπλα στο σύμβολο). Αν ένας παίκτης παίξει κάρτα για επίθεση, ο αντίπαλος μπορεί να αντιδράσει άμεσα παίζοντας μια κάρτα με το σύμβολο της άμυνας (η αντίδραση δεν υπολογίζεται σαν μια από τις 2 ενέργειες του παίκτη). Η κίνηση αυτή αποτρέπει την επίθεση (και οι δύο κάρτες ξεσκαρτάρωνται). Αν η επίθεση είναι επιτυχημένη (δεν αποτρέπεται) ο στόχος παίρνει ζημιά και τοποθετούνται στο αντίστοιχο ταμπλό τόσοι δείκτες τραυματισμού όση η αξία της κάρτας. Αν ένας νάνος δεχθεί επίθεση, οι δείκτες τραυματισμού τοποθετούνται στις θέσεις του αντίστοιχου νάνου. Αν ο δράκος δεχθεί επίθεση, οι 4 πάνω θέσεις δέχονται τους 4 πρώτους τραυματισμούς. Αντιστοιχούν στη θωράκιση του δράκου. Έπειτα ο παίκτης των νάνων αποφασίζει που θα τοποθετηθούν οι υπό οιποι δείκτες τραυματισμού (οι διαφορετικές θέσεις αναπαριστούν διαφορετικές ικανότητες). Όταν γεμίσουν δείκτες ό ες οι θέσεις μιας ικανότητας, ο δράκος δεν μπορεί πια να τη χρησιμοποιεί (δείτε τις ικανότητες του δράκου και το ταμπλό του στη σελίδα 9). Όταν ό ες οι θέσεις στο ταμπλό μιας φιγούρας έχουν γεμίσει, η φιγούρα σκοτώνεται και αφαιρείται από το παιχνίδι.

6 ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΝΑΝΩΝ 1 νάνος κινείται - 1 νάνος μπορεί να μετακινηθεί τόσες θέσεις, όση και η αξία της κάρτας μετακίνησης. 2 νάνοι κινούνται - 1 ή 2 νάνοι μπορούν να μετακινηθούν, ο κάθε ένας τόσες θέσεις όση και η αξία της κάρτας μετακίνησης. 1 νάνος επιτίθεται - 1 νάνος γειτονικά του δράκου μπορεί να του επιτεθεί, χρησιμοποιώντας την αξία επίθεσης της κάρτας. Η επίθεση μπορεί να αποτραπεί με μια κάρτα άμυνας. 2 νάνοι επιτίθενται - 1 ή 2 νάνοι γειτονικά του δράκου μπορούν να του επιτεθούν ταυτόχρονα, ο κάθε ένας χρησιμοποιώντας την αξία επίθεσης της κάρτας. Ο δράκος μπορεί να χρησιμοποιήσει 1 ή 2 κάρτες άμυνας για να αποτρέψει 1 ή και τις δύο επιθέσεις. Άμυνα - αποτρέπει μια επίθεση του δράκου. Επίθεση με τόξο - αν ο νάνος με την ικανότητα τοξοβολίας βρίσκεται σε ώντας την αξία επίθεσης της κάρτας. Η επίθεση μπορεί να αποτραπεί με μια κάρτα άμυνας. Δίχτυ - αν ο νάνος με την ικανότητα διχτυού είναι ακόμη ζωντανός, μπορεί να ακινητοποιήσει το δράκο. Ο νάνος μπορεί να το κάνει αυτό από οποιαδήποτε θέση του ταμπλό. Τοποθετείστε τον δείκτη διχτυού πάνω στο δράκο. Όσο βρίσκεται κάτω από το δίχτυ, ο δράκος δεν μπορεί να κινηθεί (να ελευθερωθεί από το δίχτυ, ο δράκος πρέπει να ξοδέψει 2 ενέργειες στον ίδιο αργότερα να χρησιμοποιηθεί ξανά.) Το δίχτυ δεν μπορεί να αποτραπεί με κάρτα άμυνας.

7 Παράδειγμα: Ο Γιάννης παίρνει 2 κάρτες στην πρώτη του ενέργεια και έπειτα παίζει μια κάρτα με το σύμβολο μετακίνηση 2 νάνων ώστε να μετακινήσει 2 νάνους του από μια θέση πιο κοντά στο δράκο. Παράδειγμα: Σε επόμενο γύρο, ο Γιάννης παίζει μια κάρτα με το σύμβολο Επίθεση με τόξο. Ο νάνος με την ικανότητα τοξοβολίας βρίσκεται σε θέση όπου έχει τον δράκο στην ευθεία, οπότε μπορεί να ρίξει. Η Κατερίνα, που έχει το δράκο, παίζει σαν απάντηση στην επίθεση, μια κάρτα άμυνας, κι έτσι ο δράκος δεν τραυματίζεται, ενώ και οι δύο κάρτες ξεσκαρτάρονται. Έπειτα ο Γιάννης παίζει ά η μια κάρτα, με το σύμβολο επίθεση 2 νάνων, ώστε οι 2 γειτονικοί στο δράκο νάνοι του να του επιτεθούν. Η Κατερίνα δεν έχει ά ες κάρτες άμυνας, κι έτσι πετυχαίνουν και οι δύο επιθέσεις το στόχο τους και ο δράκος δέχεται δύο χτυπήματα. ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΔΡΑΚΟΥ Μετακίνηση - ο δράκος μπορεί να μετακινηθεί τόσες θέσεις, όση και η αξία μετακίνησης της κάρτας (αν ο δράκος μπορεί να περπατήσει - δείτε το ταμπλό του παίκτη του δράκου και ικανότητες στη σελ. 9).

8 Πτήση - ο δράκος μπορεί να μετακινηθεί σε οποιαδήποτε θέση του ταμπλό (αν ο δράκος μπορεί να πετάξει - δείτε το ταμπλό του δράκου και ικανότητες στη σελίδα 9). Επίθεση - ο δράκος μπορεί να επιτεθεί σε έναν γειτονικό νάνο χρησιμοποιώντας την αξία επίθεσης της κάρτας. Η επίθεση μπορεί να αποτραπεί με μια κάρτα άμυνας. μια από τις 6 διευθύνσεις (αν ο δράκος μπορεί να φτύσει φωτιά - δείτε το πυρός της επίθεσης παίρνουν ζημιά ίση με την αξία επίθεσης της κάρτας. Η επίθεση μπορεί να αποτραπεί με μία ή περισσότερες κάρτες άμυνας, μία για την προστασία του κάθε νάνου. Άμυνα - μπορεί να αποτρέψει μια επίθεση των νάνων. Παράδειγμα: Η Κατερίνα παίζει δύο κάρτες στο γύρο της. Επιλέγει πρώτα Μετακίνηση, με τον δράκο να μετακινείται δύο θέσεις, ώστε να πάρει καλύτερη θέση επίθεσης και να βγει από το πεδίο βολής του τοξότη. βολής της επίθεσης, μπορούν να τραυματιστούν και οι δύο. Ωστόσο, ο Γιάννης έχει μια αμυντική κάρτα, την οποία και χρησιμοποιεί για να αποτρέψει το χτύπημα σε έναν από τους δύο

9 ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ Το ταμπλό του δράκου έχει θέσεις για τους δείκτες τραυματισμών που δέχεται στο παιχνίδι. Οι 4 πρώτοι δείκτες τοποθετούνται στις πάνω 4 θέσεις, οι οποίες δεν έχουν άμεσο αποτέ εσμα. Περαιτέρω τραυματισμός, επιτρέπει στον παίκτη των νάνων να κόψει συγκεκριμένες ικανότητες. Πτήση, Μετακίνηση και Φ εγόμενη Επίθεση. Μό ις ό ες οι θέσεις μιας ικανότητας γεμίσουν δείκτες τραυματισμού, ο δράκος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ά ο τη συγκεκριμένη ικανότητα. Αν γεμίσουν ό ες οι θέσεις του ταμπλό του δράκου, ο δράκος σκοτώνεται και χάνει το παιχνίδι. Πτήση - επιτρέπει στον δράκο να χρησιμοποιήσει μια κάρτα με το σύμβολο Πτήσης για να μετακινηθεί άμεσα σε οποιαδήποτε θέση επιθυμεί. Φ εγόμενη επίθεση - επιτρέπει στο δράκο τη χρήση μιας κάρτας με το σύμβολο Φ εγόμενης επίθεσης, ώστε να επιτεθεί σε ό ους τους νάνους σε μια ευθεία θέσεων, σε συγκεκριμένη διεύθυνση. Μετακίνηση - επιτρέπει στον δράκο τη χρήση μιας κάρτας με το σύμβολο Μετακίνησης, ώστε να μετακινηθεί στο ταμπλό.

10 ΤΑΜΠΛΟ ΤΩΝ ΝΑΝΩΝ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ Ο παίκτης των νάνων έχει τρεις ξεχωριστούς χαρακτήρες με διαφορετικές ικανότητες. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, δείκτες τραυματισμού θα τοποθετούνται στις αντίστοιχες θέσεις για κάθε νάνο που έχει δεχθεί επίθεση. Κάθε νάνος έχει διαφορετικό αριθμό θέσεων τραυματισμού. Αν ό ες οι θέσεις ενός νάνου γεμίσουν, τότε αυτός σκοτώνεται και αφαιρείται από το ταμπλό. Αν και οι 3 νάνοι σκοτωθούν, οι νάνοι ηττώνται και ο παίκτης των νάνων χάνει το παιχνίδι. Οργή - μια φορά στο παιχνίδι, ο νάνος αυτός μπορεί να δηλώσει έναν γύρο Οργής. Ο νάνος αυτός παίρνει έναν δείκτη τραυματισμού, και ο παίκτης των νάνων μπορεί να εκτελέσει 3 ενέργειες αντί των κανονικών 2. Οι 3 ενέργειες μπορούν να γίνουν για οποιονδήποτε από τους νάνους. Μετά τον γύρο Οργής, ο παίκτης ξεσκαρτάρει τον δείκτη Οργής, ώστε να είναι εμφανές ότι δεν μπορεί να τον ξαναχρησιμοποιήσει στο υπό οιπο παιχνίδι. Τοξότης - επιτρέπει στο νάνο αυτό τη χρήση της κάρτας με το σύμβολο επίθεσης με Τόξο, ώστε να επιτεθεί από απόσταση στο δράκο, όσο βρίσκονται στην ίδια ευθεία. Δίχτυ - επιτρέπει στο νάνο αυτό τη χρήση της κάρτας με το σύμβολο του Διχτυού για να ακινητοποιήσει το δράκο.

11 ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Το παιχνίδι τελειώνει με 3 τρόπους: Ο δράκος σκοτώνεται - οι νάνοι κερδίζουν. Οι νάνοι σκοτώνονται ό οι - ο δράκος κερδίζει. Ο δράκος είναι ακόμη ζωντανός, αφού παιχθεί και η τελευταία κάρτα νάνων - ο δράκος κερδίζει. ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ Το Drako είναι ένα ασύμμετρο παιχνίδι. Είναι διαφορετικό να παίζει κάποιος το δράκο απ ότι να παίζει τους νάνους. Ο δράκος δεν πρέπει να ορμήσει απρόσεκτα στη μάχη, μιας και μπορεί εύκολα να αποτύχει. Οι νάνοι, ωστόσο, πρέπει να χρησιμοποιήσουν σωστά τη δύναμη του διχτυού και της οργής. Είναι επίσης πολύ σημαντική η σοφή χρήση των καρτών. Ο παίκτης των νάνων δεν πρέπει να ξεχνάει ότι χάνει το παιχνίδι όταν τελειώσουν οι κάρτες του, και ο παίκτης του δράκου πρέπει να μην χρησιμοποιήσει γρήγορα ό ες του τις κάρτες, αφήνοντας τους νάνους να παίζουν μόνοι τους κοντά στο τέ ος, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο. Σας προσκαλώ στην ιστοσελίδα μου όπου εν καιρώ θα προσπαθήσω να δημοσιεύσω κάποια θέματα για το παιχνίδι. Adam Kaluza Κανόνες: Adam Folko Kaluza Σχεδίασ και εικονογράφηση: Jarek Nocon Κείμενο κανόνων: Artur Jedlinksi Δοκιμές: Maciej Teleglow, Pawel Gorczynski Μετάφραση στα Ε ηνικά: Νίκος Χριστάκης για την Re M

12 Ο Μόριν, σέρνοντας το σακατεμένο του πόδι, έφτασε στον Μπαραλντ, που στεκόταν μαρμαρωμένος. Έσπρωξε στην άκρη, την μαυρισμένη από τις φωτιές του δράκου ασπίδα του, και έβαλε το αυτί του κοντά στο στόμα του αδερφού του. Κρατώντας για μια στιγμή την αναπνοή του, άκουσε την ανάσα του λιπόθυμου αδερφού του. Ανακουφισμένος, ο Μόριν κατέρρευσε, και ο πόνος διαπέρασε το διαλυμένο πόδι του. Άγγιξε την ανοιχτή πληγή στο μάγουλό του, η οποία με το χρόνο θα έκλεινε, αφήνοντας μια μεγά η ουλή, ά η μια στη μεγά η συ ογή του. Κοντά τους, ο Ούρπεν, ο μόνος που δεν είχε σοβαρές πληγές, καθόταν πάνω στους βράχους κρατώντας στη γροθιά του ένα κομμένο νύχι του δράκου. Ο νάνος κοίταζε ήσυχα τον δράκο να φεύγει μακριά, πίσω από τις βουνοκορφές. Το πέταγμα του θηρίου δεν ήταν ευθύ λόγω των σοβαρών πληγών στα φτερά του, και ο δράκος που και που έπεφτε χαμηλότερα, αν και σύντομα εξαφανίστηκε από τα μάτια τους. Ο Ούρπεν σηκώθηκε και με δυσκολία έβαλε τον αναίσθητο αδερφό του στην πλάτη του και βοήθησε τον Μόριν να σταθεί στα πόδια του. Οι νάνοι, βοηθώντας ο ένας τον ά ο, σιγά σιγά κατευθύνθηκαν στην έξοδο της κοιλάδας. - Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσουμε το δόντι του δράκου για την επόμενη παγίδα μας, είπε ο Μόριν, ανασαίνοντας με δυσκολία ακόμη. - Ναι, το δόντι σίγουρα θα διαπεράσει τις φολίδες του, συμφώνησε ο Ούρπεν. - Αυτό ήταν δική μου ιδέα...! μούγκρισε ο Μπραλντ από πίσω. Ο Ούρπεν χαμογέλασε καθώς κουβαλούσε τον αδερφό του.

Επιπλέον, τα ζάρια έχουν ένα Σύμβολο Εξωγήινων, το οποίο δείχνει την ταχύτητα του εχθρού και περιορίζει τις διαθέσιμες Ενέργειες του Πληρώματος.

Επιπλέον, τα ζάρια έχουν ένα Σύμβολο Εξωγήινων, το οποίο δείχνει την ταχύτητα του εχθρού και περιορίζει τις διαθέσιμες Ενέργειες του Πληρώματος. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΕΓΓΡΑΦΗ 7790.2: ΣΥΝΤΡΙΒΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ TEMPUS III ΛΟΓΩ ΞΑΦΝΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ. Η ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΗΤΑΝ ΑΝΩΜΑΛΗ, ΑΛΛΑ ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΑΓΟΡΑΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΙΝΤΡΙΓΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΑΓΟΡΑΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΙΝΤΡΙΓΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Στο παιχνίδι, κάθε παίκτης παίρνει το ρόλο ενός Dominus, του αρχηγού ενός οίκου της Capua, μιας πόλης της Αρχαίας Ρώμης. Κάθε οίκος προσπαθεί να αποκτήσει επιρροή. Η μάχη για την κυριαρχία κερδίζεται μόνο

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 1η Έκδοση

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 1η Έκδοση ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 2013 1η Έκδοση ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Περιεχόμενα... 3 Εκπαιδευτική Αποστολή Πορεία του Παιχνιδιού... 5 Χάνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του κόσμου, έχουν ανακαλύψει νέα εδάφη πλούσια σε πόρους και ευκαιρίες. Οι Ρωμαίοι, οι Βάρβαροι, οι Αιγύπτιοι και οι Γιαπωνέζοι καταφθάνουν εκεί, επεκτείνοντας τα σύνορα

Διαβάστε περισσότερα

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει το ημερολόγιο των Μάγιας, το οποίο αποτελείται από ένα μεγάλο κεντρικό γρανάζι, το οποίο συνδέεται με 5 μικρότερα, τα οποία αντιστοιχούν σε 5 σημαντικές περιοχές του πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit Το Κατάν: Εξερευνητές & Πειρατές αποτελείται από αρκετά διαφορετικά σενάρια. Εσείς και οι συμπαίκτες σας πρέπει να κατασκευάσετε πλοία ώστε να εξερευνήσετε τα άγνωστα νερά του Κατάν. Καθώς ανακαλύπτετε

Διαβάστε περισσότερα

Η φρουρός κοίταξε τον Bartolemew Kaiss από πάνω μέχρι κάτω για μια στιγμή και. Άρχοντα Kaiss, α ά η πριγκίπισσα δεν

Η φρουρός κοίταξε τον Bartolemew Kaiss από πάνω μέχρι κάτω για μια στιγμή και. Άρχοντα Kaiss, α ά η πριγκίπισσα δεν Η φρουρός κοίταξε τον Bartolemew Kaiss από πάνω μέχρι κάτω για μια στιγμή και έπειτα είπε συνοφρυωμένος Με συγχωρείτε, Άρχοντα Kaiss, α ά η πριγκίπισσα δεν δέχεται επισκέπτες αυτή τη στιγμή. Είναι, σαφώς,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του παιχνιδιού

Περιεχόμενα του παιχνιδιού Περιεχόμενα του παιχνιδιού Οι Κάρτες Ε 66 κάρτες ενεργειών σε 6 χ Το ταμπλό 1 κεντρικό ταμπλό με την Τζαμάικα και τη διαδρομή του αγώνα Η αρχική και τελική θέση του αγώνα Τα 5 σύμβολα στις γωνίες των καρτώ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή... 2 2. Περιεχόμενα... 2 3. Προετοιμασία... 3 4. Πορεία του Παιχνιδιού... 3 5. Παίξιμο Καρτών... 4 6. Επιχειρήσεις... 6 7. Γεγονότα... 8 8. Κατάσταση DEFCON και

Διαβάστε περισσότερα

πλεονεκτήματα φέρνει τον παίκτη πιο κοντά στο καλάθι Προστατεύεται καλύτερα η μπάλα κερδίζει πιο πολλά φάουλ

πλεονεκτήματα φέρνει τον παίκτη πιο κοντά στο καλάθι Προστατεύεται καλύτερα η μπάλα κερδίζει πιο πολλά φάουλ post game 01 Η πρόθεσή μου σ αυτό το βιβλίο είναι να μιλήσω για το hook shot. Πριν ξεκινήσω όμως θα ήθελα να αναφερθώ σ ένα κομμάτι του παιχνιδιού που είναι το post game. Σ αυτό συναντάμε συχνά την εκτέλεση

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα

9.1 Αλλαγή συμπεριφοράς (Switch Page)

9.1 Αλλαγή συμπεριφοράς (Switch Page) Κεφάλαιο 9 ο : Αλλαγή σελίδας και Δημιουργία Κλώνων Μέχρι αυτό το κεφάλαιο, τα παιχνίδια μας είχαν δυο σταθερά στοιχεία: α) τη συμπεριφορά των αντικειμένων - την προσδιορίζαμε αρχικά και παρέμενε ίδια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ. Α μπε μπα μπλομ του κίθε μπλομ, α μπε μπα μπλομ του κίθε μπλομ,

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ. Α μπε μπα μπλομ του κίθε μπλομ, α μπε μπα μπλομ του κίθε μπλομ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ Α μπε μπα μπλομ του κίθε μπλομ, α μπε μπα μπλομ του κίθε μπλομ, μπλιμ, μπλομ. Παραδοσιακά παιχνίδια ονομάζονται τα παιχνίδια που έπαιζαν οι παλαιότεροι και μεταφέρονται

Διαβάστε περισσότερα

Ζέστη Αλέξης Αργύρης Copyright 2008 by Αλέξης Αργύρης Smashwords Edition Discover other titles by Αλέξης Αργύρης at Smashwords.com

Ζέστη Αλέξης Αργύρης Copyright 2008 by Αλέξης Αργύρης Smashwords Edition Discover other titles by Αλέξης Αργύρης at Smashwords.com Ζέστη Αλέξης Αργύρης Copyright 2008 by Αλέξης Αργύρης Smashwords Edition Discover other titles by Αλέξης Αργύρης at Smashwords.com Smashwords License Statement This ebook is licensed for your personal

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΓΙΑ 3-6 ΠΑΙΚΤΕΣ ΗΛΙΚΙΑ : 10+ ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 30-45 Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ Μυστηριώδης, απειλητικός και απρόβλεπτος ΤΕΥΧΟΣ 002, PURPLE GAMES ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΗΚΕΣ ΤΙΜΗ ΔΥΟ ΣΕΝΤΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ.14: Μεταβλητές & Λίστες

Κεφ.14: Μεταβλητές & Λίστες Κεφ.14: Μεταβλητές & Λίστες... Σε αυτό το κεφάλαιο: 14.1 Εισαγωγή στην έννοια των μεταβλητών 14.2 Λίστες 14.3 Παραδείγματα... «Το πιο απίθανο πράγμα με τη ζωή είναι ότι πάντα θα υπάρχουν μεταβλητές. Θα

Διαβάστε περισσότερα

(Οι λέξεις και οι φράσεις σε πράσινο είναι στοιχεία που μπορείτε να αναζητήσετε στο γλωσσάριο. Το γλωσσάριο ξεκινά στη σελίδα 26.)

(Οι λέξεις και οι φράσεις σε πράσινο είναι στοιχεία που μπορείτε να αναζητήσετε στο γλωσσάριο. Το γλωσσάριο ξεκινά στη σελίδα 26.) ΕΙΣΑΓΩΓΗ Βρίσκεστε εδώ, επειδή θέλετε να μάθετε πώς παίζεται το παιχνίδι Magic: The Gathering, το παλαιότερο παιχνίδι ανταλλάξιμων καρτών σε όλο τον κόσμο. Αποτελούσε το πρώτο παιχνίδι του είδους του και

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία κάρτες ξεκινήματος μένουν κλειστές. Κανόνες παιξίματος.

Προετοιμασία κάρτες ξεκινήματος μένουν κλειστές. Κανόνες παιξίματος. Κάπου στο Λονδίνο κρύβεται ο αυτόνομος Χ. Η Σέκλαντ Γιάρντ έχει στη διαθεσή της δύο, τρεις ως πέντε σεκίτες για να τον εντοπίσουν. Κινούνται με ταξί, μετρό ή λεωφορείο κι έχουν στη διάθεση τους ορισμένα

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 5: Κίνηση. 5.1 Σχετική κίνηση αντικειμένων

Κεφάλαιο 5: Κίνηση. 5.1 Σχετική κίνηση αντικειμένων Κεφάλαιο 5: Κίνηση... Σε αυτό το κεφάλαιο: 5.1 Σχετική κίνηση αντικειμένων 5.2 Κίνηση με συντεταγμένες 5.3 Ομαλή κίνηση 5.4 Ολοκληρωμένο παράδειγμα... Δώσε μου τόπο να σταθώ και κινώ και την γη ακόμα (Αρχιμήδης)

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Copyright 2013 A.N. Triantafyllou Smashwords Edition Διαβάστε επίσης: Επισκέπτης (https://www.smashwords.com/books/view/336379) Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥ ΗΜΙΘΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ. ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΤΕ ΗΡΩΕΣ, ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ

ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥ ΗΜΙΘΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ. ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΤΕ ΗΡΩΕΣ, ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥ ΗΜΙΘΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ. ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΤΕ ΗΡΩΕΣ, ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΕΧΝΟΥΡΓΗ- ΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΜΥΘΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 4: Αντικείμενα

Κεφάλαιο 4: Αντικείμενα Κεφάλαιο 4: Αντικείμενα... Σε αυτό το κεφάλαιο: 4.1 Το σκηνικό του Scratch 4.2 Σχεδιάζοντας ένα σκηνικό 4.3 Σχεδιάζοντας αντικείμενα... «Το κρίσιμο στοιχείο της δημιουργικότητας, είναι το να μη φοβάσαι

Διαβάστε περισσότερα

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά.

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά. ΚΑΝΟΝΕΣ Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ 1 ταμπλό Βαβέλ 24 πλακίδια Βαβέλ 15 καρτέλες Μεγάλων Εργων 10 δείκτες Συμμετοχής 166 δείκτες (διαφόρων ειδών) 1

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Χάβρη. Ήρθε η στιγμή να κατασκευάσετε το εσωτερικό της λιμάνι. Οι παίκτες κατασκευάζουν και χρησιμοποιούν 32 διαφορετικά κτίρια,

Διαβάστε περισσότερα

Το Ύπουλο Σπίτι. Katie Fleming. Translation/Μετάφραση: Thodoris Papalas, George Tsolakidis

Το Ύπουλο Σπίτι. Katie Fleming. Translation/Μετάφραση: Thodoris Papalas, George Tsolakidis Το Ύπουλο Σπίτι Katie Fleming Translation/Μετάφραση: Thodoris Papalas, George Tsolakidis Ή ταν ξημερώματα Τρίτης. Το ρολόι της Λάρα έγραφε 5:18 π.μ. Σήμερα, θα ταξίδευε για να επισκεφτεί ένα τεράστιο σπίτι

Διαβάστε περισσότερα

Copyright Συνοδινού Ράνια Email: rania@topalis.gr Εξώφυλλο: Impress "Smashwords Edition"

Copyright Συνοδινού Ράνια Email: rania@topalis.gr Εξώφυλλο: Impress Smashwords Edition ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ Copyright Συνοδινού Ράνια Email: rania@topalis.gr Εξώφυλλο: Impress "Smashwords Edition" ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή

Διαβάστε περισσότερα