978 Κ.Α.Π. 226/2000 Ο ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "978 Κ.Α.Π. 226/2000 Ο ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ"

Transcript

1 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3423, Κ.Α.Π. 226/2000 Αριθμός 226 Οι περί Αναπτύξεως Ηλεκτρισμού (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2000 οι οποίοι εκδόθηκαν από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο 44 του περί Αναπτύξεως Ηλεκτρισμού Νόμου, Κεφ. 171, κατατεθέντες στη Βουλή των Αντιπροσώπων εγκρίθηκαν από αυτή δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας. Κεφ. 171 Α10 του του του του του του του του (1) του (1) του (1) του (1) του Συνοπτικός τίτλος. Εφημερίδα Κυβερνήσεως, Παράρτημα Τρίτο: Επίσημη Εφημερίδα, Παράρτημα Τρίτο (Ι): Τροποποίηση του Πέμπτου Πίνακα των βασικών κανονισμών. Πέμπτος Πίνακας. Ο ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ Κανονισμοί με βάση το άρθρο 44 Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, ασκώντας τις εξουσίες που της δίνει το άρθρο 44 του περί Αναπτύξεως Ηλεκτρισμού Νόμου, εκδίδει, με την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, τους ακόλουθους Κανονισμούς. 1. Οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται ως οι περί Αναπτύξεως Ηλεκτρισμού (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2000 θα διαβάζονται μαζί με τους περί Αναπτύξεως Ηλεκτρισμού Κανονισμούς του 1954 μέχρι 1993 (που θα αναφέρονται στο εξής ως «οι βασικοί κανονισμοί») οι βασικοί κανονισμοί οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται μαζί ως οι περί Αναπτύξεως Ηλεκτρισμού Κανονισμοί του 1954 μέχρι του Ο Πέμπτος Πίνακας των βασικών κανονισμών αντικαθίσταται με τον ακόλουθο νέο Πίνακα:

2 979 Κ.Δ.Π. 226/2000 «ΠΕΜΠΤΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ (Κανονισμός 7) ΑΡΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΔΙΑΤΙΜΉΣΕΙς Διατιμήσεις των επιβαρύνσεων διωμάτων για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για άλλες παρεχόμενες σχετικές υπηρεσίες ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ Οι διατιμήσεις οικιακής χρήσης εφαρμόζονται αποκλειστικά για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για οικιακούς σκοπούς σε ιδιωτικές κατοικίες. Δεν εφαρμόζονται όμως για οποιοδήποτε τμήμα της παροχής το οποίο χρησιμοποιείται με σκοπό την εξάσκηση οποιουδήποτε επαγγέλματος ή εμπορικής ή βιομηχανικής επιχείρησης ή για σκοπούς που σχετίζονται με το επάγγελμα αυτό ή εμπορική ή βιομηχανική επιχείρηση. Για τους σκοπούς των διατιμήσεων οικιακής χρήσης, οποιοδήποτε ζήτημα το οποίο πιθανόν να παρουσιαστεί αν κατά πόσο η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε οποιοδήποτε οίκημα προορίζεται για οποιοδήποτε από τους πιο πάνω σκοπούς, θα αποφασίζεται από την Αρχή η απόφαση της θα είναι τελεσίδικη. Οι διατιμήσεις αυτές δεν εφαρμόζονται σε παροχές για εφεδρικούς σκοπούς. ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ (Μη Ελεγχόμενη Παροχή Ρεύματος) ΚΩΔΙΚΑΣ 01 Οι επιβαρύνσεις για κάθε δίμηνο για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με βάση την παρούσα διατίμηση είναι (i) Σταθερή επιβάρυνση ως εξής: Μέχρι 3 επιβαρυνόμενα δωμάτια: Κ 1,02 Για 4 ή περισσότερα επιβαρυνόμενα δωμάτια: Κ 1,65 (ii) Για καθεμιά από τις πρώτες 120 παρεχόμενες μονάδες: 4,07σ Για καθεμιά από τις επόμενες 200 παρεχόμενες μονάδες: 4,52σ 4,77σ. Κάθε δίμηνο οι επιβαρύνσεις για κάθε μονάδα που χρεώνεται θα αυξάνονται ή μειώνονται κατά 0,0015σ για κάθε 5σ αύξηση ή μείωση πάνω ή κάτω των 50 Λιρών Κύπρου του κόστους καυσίμων κατά μετρικό τόνο, όπως θα καθορίσει Ο καταναλωτής πρέπει να δίνει γραπτή προειδοποίηση προς την Αρχή για οποιαδήποτε μετατροπή ή προσθήκη στα υποστατικά του οποιαδήποτε τέτοια μετατροπή ή προσθήκη θα ισχύει από την ημερομηνία που καθορίζεται στην προειδοποίηση αυτή. ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ (Ελεγχόμενη Παροχή Ρεύματος) ΚΩΔΙΚΑΣ 02 Οι επιβαρύνσεις για κάθε δίμηνο για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με βάση την παρούσα διατίμηση είναι (i) Σταθερή επιβάρυνση ως εξής: Μέχρι 3 επιβαρυνόμενα δωμάτια: Κ 1,02 Για 4 ή περισσότερα επιβαρυνόμενα δωμάτια: Κ 1,65

3 Κ.Δ.Π. 226/ (ϋ) Για καθεμιά από τις πρώτες 120 παρεχόμενες μονάδες 4,07σ Για καθεμιά από τις επόμενες 200 παρεχόμενες μονάδες: 4,52σ 4,77σ. Επιπρόσθετα παρέχεται πίστωση για κάθε δίμηνο: Κ 2,50. Κάθε δίμηνο οι επιβαρύνσεις για κάθε χρεωνόμενη μονάδα θα αυξάνονται ή μειώνονται κατά 0,0015σ για κάθε 5σ αύξηση ή μείωση πάνω ή κάτω των 50 Ο καταναλωτής πρέπει να δίνει γραπτή προειδοποίηση προς την Αρχή για οποιαδήποτε μετατροπή ή προσθήκη στα υποστατικά του οποιαδήποτε τέτοια μετατροπή ή προσθήκη θα ισχύει από την ημερομηνία που καθορίζεται στην προειδοποίηση αυτή. Όλοι οι θερμοσίφωνες θα υπόκεινται σε διακοπή της λειτουργίας τους για χρονικό διάστημα μέχρι τριών ωρών κατά τις ώρες αιχμής κάθε μέρας εκτός Σαββάτου Κυριακής, στη διάρκεια των μηνών από το Νιόβρη μέχρι το Μάρτη, καθώς σε άλλες ώρες τις οποίες η Αρχή θα κρίνει αναγκαίες. Οι μέρες, οι ώρες η διάρκεια της διακοπής, η οποία δε θα ξεπερνά τις τρεις ώρες το εικοσιτετράωρο, σε σχέση με οποιαδήποτε περιοχή ή οποιουσδήποτε καταναλωτές, ανάλογα με την περίπτωση, θα καθορίζονται από την Αρχή. Η παρούσα διατίμηση εφαρμόζεται με τον όρο ότι ο καταναλωτής θα φροντίσει ώστε τα κυκλώματα της ηλεκτρικής εγκατάστασης τα οποία θα τροφοδοτούν τους θερμοσίφωνες θα συρματώνονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια μόνο κατά τις ώρες τις οποίες θα καθορίζει η Αρχή Ηλεκτρισμού. Η ηλεκτροδότηση των θερμοσιφώνων κατά τις περιόδους διακοπής με οποιοδήποτε εναλλακτικό τρόπο απαγορεύεται. ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ ΔΙΠΛΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ (Μη Ελεγχόμενη Παροχή Ρεύματος) ΚΩΔΙΚΑΣ 03 Οι επιβαρύνσεις για κάθε δίμηνο για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με βάση την παρούσα διατίμηση είναι (i) Σταθερή επιβάρυνση ως εξής: Μέχρι 3 επιβαρυνόμενα δωμάτια: Κ 1,27 Για 4 ή περισσότερα επιβαρυνόμενα δωμάτια: Κ 1,96. (ϋ) Επιβαρύνσεις ημερήσιας περιόδου (Πρώτη εγγραφή μετρητή) Για κάθε παρεχόμενη μονάδα: 4,97σ. (iii) Επιβαρύνσεις νυχτερινής περιόδου (Δεύτερη εγγραφή μετρητή) Για κάθε παρεχόμενη μονάδα: 1,92σ. Κάθε δίμηνο οι επιβαρύνσεις για κάθε χρεωνόμενη μονάδα θα αυξάνονται ή μειώνονται κατά 0,0015σ για κάθε 5σ αύξηση ή μείωση πάνω ή κάτω των 50 Ο καταναλωτής πρέπει να δίνει γραπτή προειδοποίηση προς την Αρχή για οποιαδήποτε μετατροπή ή προσθήκη στα υποστατικά του οποιαδήποτε τέτοια μετατροπή ή προσθήκη θα ισχύει από την ημερομηνία που καθορίζεται στην προειδοποίηση αυτή. Η επιβάρυνση της νυχτερινής περιόδου εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια ωρών που καθορίζονται από ρό σε ρό από την Αρχή. Προς το παρόν οι ώρες αυτές είναι 23:00 μέχρι 07:00. Η ενέργεια που καταναλώνεται κατά τις υπόλοιπες ώρες θα χρεώνεται με βάση τις επιβαρύνσεις της ημερήσιας περιόδου.

4 981 Κ.Λ.Π. 226/2000 ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ ΔΙΠΛΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ (Ελεγχόμενη Παροχή Ρεύματος) ΚΩΔΙΚΑΣ 04 Οι επιβαρύνσεις για κάθε δίμηνο για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με βάση την παρούσα διατίμηση είναι (i) Σταθερή επιβάρυνση ως εξής: Μέχρι 3 επιβαρυνόμενα δωμάτια: Κ 1,27 Για 4 ή περισσότερα επιβαρυνόμενα δωμάτια: Κ 1,96. (ii) Επιβαρύνσεις ημερήσιας περιόδου (Πρώτη εγγραφή μετρητή) Για κάθε παρεχόμενη μονάδα: 4,97σ. (iii) Επιβαρύνσεις νυχτερινής περιόδου (Δεύτερη εγγραφή μετρητή) Για κάθε παρεχόμενη μονάδα: 1,92σ. Επιπρόσθετα παρέχεται πίστωση για κάθε δίμηνο: Κ 2,50. Κάθε δίμηνο οι επιβαρύνσεις για κάθε χρεωνόμενη μονάδα θα αυξάνονται ή μειώνονται κατά 0,0015σ για κάθε 5σ αύξηση ή μείωση πάνω ή κάτω των 50 Ο καταναλωτής πρέπει να δίνει γραπτή προειδοποίηση προς την Αρχή για οποιαδήποτε μετατροπή ή προσθήκη στα υποστατικά του οποιαδήποτε τέτοια μετατροπή ή προσθήκη θα ισχύει από την ημερομηνία που καθορίζεται στην προειδοποίηση αυτή. Η επιβάρυνση της νυχτερινής περιόδου εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια ωρών που καθορίζονται από ρό σε ρό από την Αρχή. Προς το παρόν οι ώρες αυτές είναι 23:00 μέχρι 07:00. Η ενέργεια που καταναλώνεται κατά τις υπόλοιπες ώρες θα χρεώνεται με βάση τις επιβαρύνσεις της ημερήσιας περιόδου. Όλοι οι θερμοσίφωνες θα υπόκεινται σε διακοπή της λειτουργίας τους για χρονικό διάστημα μέχρι τριών ωρών κατά τις ώρες αιχμής κάθε μέρας εκτός Σαββάτου Κυριακής, στη διάρκεια των μηνών από το Νιόβρη μέχρι το Μάρτη, καθώς σε άλλες ώρες τις οποίες η Αρχή θα κρίνει αναγκαίες. Οι μέρες, οι ώρες η διάρκεια της διακοπής, η οποία δε θα ξεπερνά τις τρεις ώρες το εικοσιτετράωρο, σε σχέση με οποιαδήποτε περιοχή ή οποιουσδήποτε καταναλωτές, ανάλογα με την περίπτωση, θα καθορίζονται από την Αρχή. Η παρούσα διατίμηση εφαρμόζεται με τον όρον ότι ο καταναλωτής θα φροντίσει ώστε τα κυκλώματα της ηλεκτρικής εγκατάστασης τα οποία θα τροφοδοτούν τους θερμοσίφωνες θα συρματώνονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια μόνο κατά τις ώρες τις οποίες θα καθορίζει η Αρχή Ηλεκτρισμού. Η ηλεκτροδότηση των θερμοσιφώνων κατά τις περιόδους διακοπής με οποιοδήποτε εναλλακτικό τρόπο απαγορεύεται. ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ Στην κατηγορία αυτή με τον τίτλο 'Διατιμήσεις Εμπορικής Χρήσης' περιλαμβάνονται οι παροχές ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιούνται εξ ολοκλήρου για εμπορική χρήση ή έχουν σχέση με εμπόριο ή επάγγελμα. Για σκοπούς διατιμήσεων, θεωρούνται επίσης ως παροχές για εμπορική χρήση οι παροχές ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιούνται για εκκλησίες, μοναστήρια, νοσοκομεία, σχολεία, οικοτροφεία, ξενοδοχεία, ξενώνες, συλλό,γους άλλα παρόμοια κτίρια ή ιδρύματα είτε είναι δημόσια είτε όχι.

5 Κ.Δ.Π. 226/ Για τους σκοπούς των διατιμήσεων εμπορικής χρήσης, οποιοδήποτε ζήτημα το οποίο πιθανόν να παρουσιαστεί αν κατά πόσο η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε οποιοδήποτε υποστατικό προορίζεται για οποιοδήποτε από τους πιο πάνω σκοπούς, θα αποφασίζεται από την Αρχή η απόφαση της θα είναι τελεσίδικη. Οι διατιμήσεις αυτές δεν εφαρμόζονται σε παροχές για εφεδρικούς σκοπούς. ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ ΚΩΔΙΚΑΣ 11 Αν εφόσον η Αρχή είναι λογικά ικανοποιημένη ότι η ισχύς των εγκατεστημένων συσκευών στα υποστατικά για φωτισμό, θέρμανση, κινητήρια δύναμη για οποιουσδήποτε άλλους σκοπούς δεν ξεπερνά τα 75 κιλοβολταμπέρ, οι επιβαρύνσεις για κάθε δίμηνο για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με βάση την παρούσα διατίμηση είναι: (ΐ) Σταθερή επιβάρυνση ως εξής: Για μονοφασική παροχή: Κ 1,65. Για πολυφασική παροχή: Κ 3,20 (Η) Για καθεμιά από τις πρώτες 170 παρεχόμενες μονάδες: 7,38σ 5,27σ. Κάθε δίμηνο οι επιβαρύνσεις για κάθε χρεωνόμενη μονάδα θα αυξάνονται ή μειώνονται κατά 0,0015σ για κάθε 5σ αύξηση ή μείωση πάνω ή κάτω των 50 Όταν η ισχύς των εγκατεστημένων συσκευών ξεπεράσει τα 75 κιλοβολταμπέρ ο καταναλωτής πρέπει να δώσει γι' αυτό γραπτή γνωστοποίηση προς την Αρχή. Σε περίπτωση κατά την οποία ο καταναλωτής παραλείψει να δώσει τέτοια γνωστοποίηση θα υπόκειται, επιπρόσθετα προς τις υποχρεώσεις κυρώσεις που προνοούνται από τον όρο 8 των Γενικών Όρων Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας, στην πληρωμή οποιωνδήποτε επιβαρύνσεων οι οποίες πιθανόν να προκύψουν από την εφαρμογή εναλλακτικής διατίμησης από την ημερομηνία εγκατάστασης των επιπρόσθετων συσκευών ή από την ημερομηνία της τελευταίας καταγραφής του εγκατεστημένου φορτίου, όπως ακριβώς η Αρχή θα αποφασίσει κατά την απόλυτη κρίση της. ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ ΕΠΟΧΙΑΚΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ (Χαμηλή Τάση) ΚΩΔΙΚΑΣ 12 Οι επιβαρύνσεις για κάθε μήνα για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με βάση την παρούσα διατίμηση είναι: 0) Σταθερή επιβάρυνση: Κ 30,64. (ίί) Για κάθε κιλοβολταμπέρ (kva) της μέγιστης ζήτησης για τον καθένα από τους πιο κάτω μήνες: Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Νοέμβριο Δεκέμβριο: Κ 3,96. Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο: Κ 2,17 (iii) Για μονάδες παρεχόμενες κάθε μήνα: Για καθεμιά από τις πρώτες 200 μονάδες ανά κιλοβολταμπέρ (kva) μέγιστης ζήτησης του μήνα: 4,78σ 4,12σ.

6 983 Κ.Δ.Π. 226/2000 Κάθε μήνα οι επιβαρύνσεις για κάθε χρεωνόμενη μονάδα θα αυξάνονται ή μειώνονται κατά 0,0015σ για κάθε 5σ αύξηση ή μείωση πάνω ή κάτω των 50 η Αρχή για το μήνα. ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ ΕΠΟΧΙΑΚΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ (Υψηλή Τάση) ΚΩΔΙΚΑΣ 13 Οι επιβαρύνσεις για κάθε μήνα για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με βάση την παρούσα διατίμηση είναι: (i) Σταθερή επιβάρυνση: Κ 82,97. (ii) Για κάθε κιλοβολταμπέρ (kva) της μέγιστης ζήτησης για τον καθένα από τους πιο κάτω μήνες: Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Νοέμβριο Δεκέμβριο: Κ 3,32. Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο: Κ 1,53 (iii) Για μονάδες παρεχόμενες κάθε μήνα: Για καθεμιά από τις πρώτες 200 μονάδες ανά κιλοβολταμπέρ (kva) μέγιστης ζήτησης του μήνα: 4,59σ 3,96σ. Κάθε μήνα οι επιβαρύνσεις για κάθε χρεωνόμενη μονάδα θα αυξάνονται ή μειώνονται κατά 0,0015σ για κάθε 5σ αύξηση ή μείωση πάνω ή κάτω των 50 η Αρχή για το μήνα. ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ Οι Διατιμήσεις Βιομηχανικής Χρήσης εφαρμόζονται για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για χρήση εξ ολοκλήρου ή κυρίως για σκοπούς κινητήριας δύναμης ή ηλεκτροχημικές ή ηλεκτροθερμικές μεθόδους επεξεργασίας σε εργοστάσια, εργαστήρια, χυτήρια, μύλους, αντλιοστάσια ή άλλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Για τους σκοπούς των διατιμήσεων βιομηχανικής χρήσης, οποιοδήποτε ζήτημα το οποίο πιθανόν να παρουσιαστεί, αν κατά πόσο η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε οποιοδήποτε υποστατικό προορίζεται για οποιοδήποτε από τους πιο πάνω σκοπούς, θα αποφασίζεται από την Αρχή η απόφαση της θα είναι τελεσίδικη. Οι διατιμήσεις αυτές δεν εφαρμόζονται σε παροχές για εφεδρικούς σκοπούς. ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ ΚΩΔΙΚΑΣ 21 Αν εφόσον η Συμφωνημένη Ισχύς του ηλεκτρικού φορτίου του καταναλωτή δεν ξεπερνά τα 50 κιλοβολταμπέρ (kva) οι επιβαρύνσεις για κάθε δίμηνο για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με βάση την παρούσα διατίμηση είναι: (i) Σταθερή επιβάρυνση ως εξής: Για μονοφασική παροχή: Κ 1,44. Για πολυφασική παροχή: Κ 2,78 (ii) Για καθεμιά από τις πρώτες 170 παρεχόμενες μονάδες: 6,42σ 4,58σ.

7 Κ.Δ.Π. 226/ Κάθε δίμηνο οι επιβαρύνσεις για κάθε χρεωνόμενη μονάδα θα αυξάνονται ή μειώνονται κατά 0,0015σ για κάθε 5σ αύξηση ή μείωση πάνω ή κάτω των 50 Η Αρχή θα ελέγχει τη μέγιστη ζήτηση του καταναλωτή ώστε να μην υπερβαίνει τη συμφωνημένη ισχύ που έχει συμβληθεί με την Αρχή. Σε περίπτωση που η μέγιστη ζήτηση υπερβαίνει τη συμφωνημένη ισχύ, ο καταναλωτής θα πρέπει να συμφωνεί με την Αρχή τη νέα ισχύ που θα του παραχωρείται θα επιβαρύνεται ανάλογα. Αν η νέα συμφωνημένη ισχύς υπερβαίνει τα 50 kva, ο καταναλωτής θα εντάσσεται στη διατίμηση Αρ. 22. ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ ΕΠΟΧΙΑΚΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ (Χαμηλή Τάση) ΚΩΔΙΚΑΣ 22 Οι επιβαρύνσεις για κάθε μήνα για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με βάση την παρούσα διατίμηση είναι: (i) Σταθερή επιβάρυνση: Κ 26,64. (ii) Για κάθε κιλοβολταμπέρ (kva) της μέγιστης ζήτησης για τον καθένα από τους πιο κάτω μήνες: Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Νοέμβριο Δεκέμβριο: Κ 3,44. Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο: Κ 1,89 (iii) Για τις παρεχόμενες μονάδες κάθε μήνα: Για καθεμιά από τις πρώτες 200 μονάδες ανά κιλοβολταμπέρ (kva) μέγιστης ζήτησης του μήνα: 4,16σ 3,58σ. Κάθε μήνα οι επιβαρύνσεις για κάθε χρεωνόμενη μονάδα θα αυξάνονται ή μειώνονται κατά 0,0015σ για κάθε 5σ αύξηση ή μείωση πάνω ή κάτω των 50 η Αρχή για το μήνα. Η πιο πάνω διατίμηση εφαρμόζεται κάθε μήνα μόνο στην περίπτωση που η μέγιστη ζήτηση σε kva των εγκαταστάσεων του καταναλωτή κάθε μήνα θα ξεπερνά τα 40 kva. Αν σε οποιοδήποτε μήνα η μέγιστη ζήτηση σε kva των υποστατικών του καταναλωτή δεν ξεπεράσει τα 40 kva η κατανάλωση του μήνα αυτού θα χρεωθεί με βάση τις πρόνοιες της διατίμησης του Κώδικα 21. ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ ΕΠΟΧΙΑΚΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ (Υψηλή Τάση) ΚΩΔΙΚΑΣ 23 Οι επιβαρύνσεις για κάθε μήνα για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με βάση την παρούσα διατίμηση είναι: (i) Σταθερή επιβάρυνση: Κ 72,15. (ii) Για κάθε κιλοβολταμπέρ (kva) της μέγιστης ζήτησης για τον καθένα από τους πιο κάτω μήνες: Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Νοέμβριο Δεκέμβριο: Κ 2,89. Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο: Κ 1,33

8 985 Κ.Δ.Π. 226/2000 (iii) Για τις παρεχόμενες μονάδες κάθε μήνα: Για καθεμιά από τις πρώτες 200 μονάδες ανά κιλοβολταμπέρ (kva) μέγιστης ζήτησης του μήνα: 3,99σ 3,44σ. Κάθε μήνα οι επιβαρύνσεις για κάθε χρεωνόμενη μονάδα θα αυξάνονται ή μειώνονται κατά 0,0015σ για κάθε 5σ αύξηση ή μείωση πάνω ή κάτω των 50 η Αρχή για το μήνα. ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ ΕΠΟΧΙΑΚΗ! ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ (Υψηλή Τάση) ΚΩΔΙΚΑΣ 24 Η διατίμηση αυτή εφαρμόζεται αν εφόσον η Αρχή είναι λογικά ικανοποιημένη ότι η μέγιστη ζήτηση των υποστατικών του καταναλωτή κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής, όπως καθορίζονται στην παράγραφο 5.0 δεν ξεπερνά το 75% (εβδομήντα πέντε τοις εκατόν) της Έπιβαρυνόμενης Μέγιστης Ζήτησης» ο συντελεστής φορτίου κατά τη διάρκεια του μήνα μεταξύ των ωρών 07:00 23:00 δεν είναι μικρότερος του 40% (σαράντα τοις εκατόν) Οι επιβαρύνσεις για κάθε μήνα για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με βάση την παρούσα διατίμηση είναι: (i) Σταθερή επιβάρυνση: Κ 72,15. (ϋ) Για κάθε κιλοβολταμπέρ (kva) της επιβαρυνόμενης μέγιστης ζήτησης (βλέπε παράγραφο 4.0) για τον καθένα από τους πιο κάτω μήνες: Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Νοέμβριο Δεκέμβριο: Κ 2,89. Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο: Κ 1,33 (iii) Για παρεχόμενες μονάδες κάθε μήνα που δεν έχουν χρεωθεί ξεχωριστά με βάση το νυχτερινό τιμολόγιο: Για καθεμιά από τις πρώτες 200 μονάδες ανά κιλοβολταμπέρ (kva) της επιβαρυνόμενης μέγιστης ζήτησης του μήνα: 3,99σ. Για καθεμιά από τις επόμενες 100 μονάδες ανά κιλοβολταμπέρ (kva) της έπιβαρυνόμενης μέγιστης ζήτησης του μήνα: 3,44σ 2,20σ. Νυχτερινό τιμολόγιο: (ίν) Για κάθε παρεχόμενη μονάδα μεταξύ των ωρών 23:00 07:00 όπου καταμετρείται ξεχωριστά (βλέπε παράγραφο 6.0): 1,67σ. Όταν τηρούνται οι πρόνοιες της παραγράφου 5.0 παρέχεται πίστωση Κ 1,56 για κάθε κιλοβολταμπέρ (kva) αιχμικής μείωσης Ρήτρα καυσίμοον Κάθε μήνα οι επιβαρύνσεις για κάθε χρε(ονόμενη μονάδα θα αυξάνονται ή θα μειώνονται κατά 0,0015σ για κάθε 5σ αύξηση ή μείωση πάνω ή κάτω των 50 η Αρχή για το μήνα.

9 Κ.Δ.Π. 226/ Περιορισμός μέγιστης ζήτησης στις ώρες αιχμής Η μέγιστη ζήτηση των υποστατικών του καταναλωτή στη διάρκεια των ωρών αιχμής όπως καθορίζονται στην παράγραφο 5.0 δεν πρέπει να ξεπερνά το 75% (εβδομήντα πέντε τοις εκατόν) της επιβαρυνόμενης μέγιστης ζήτησης όπως αυτή καθορίζεται στην παράγραφο Επιβαρυνόμενη μέγιστη ζήτηση Η επιβαρυνόμενη μέγιστη ζήτηση κάθε μήνα θα είναι η μέγιστη ζήτηση που καταγράφεται μεταξύ των ωρών 07:00 23:00 από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή ή μεταξύ άλλων ωρών που καθορίζονται από ρό σε ρό από την Αρχή κατά την απόλυτη κρίση της Έκπτωση για αιχμική μείωση της μέγιστης ζήτησης στις ώρες αιχμής Εφαρμόζεται έκπτωση για κάθε κιλοβολταμπέρ (kva) για το οποίο η μέγιστη ζήτηση που καταγράφεται στη διάρκεια των ωρών αιχμής από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή κατά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Νοέμβριο Δεκέμβριο, είναι μικρότερη της επιβαρυνόμενης μέγιστης ζήτησης (παράγραφος 4.0), νοουμένου ότι ο συντελεστής φορτίου (παράγραφος 7.0) κατά τη διάρκεια του μήνα μεταξύ των ωρών 07:00 23:00 δε θα είναι μικρότερος του 40% (σαράντα τοις εκατόν). Οι ώρες αιχμής καθορίζονται από ρό σε ρό από την Αρχή, κατά την απόλυτη κρίση της με βάση την κατάσταση του φορτίου επί του συστήματος. Προς το παρόν οι ώρες αιχμής καθορίζονται μεταξύ 17:00 20: Νυχτερινό τιμολόγιο Το νυχτερινό τιμολόγιο, για κάθε μονάδα που καταναλώνεται, εφαρμόζεται στη διάρκεια ωρών που καθορίζονται από ρό σε ρό από την Αρχή. Προς το παρόν οι ώρες αυτές είναι από τις 23:00 μέχρι τις 07: Συντελεστής φορτίου Ο συντελεστής φορτίου υπολογίζεται με βάση τη συνολική ενεργό κατανάλωση που έχει καταμετρηθεί σε οποιοδήποτε μήνα μεταξύ των ωρών 07:00 23:00 τη μέγιστη ζήτηση που έχει καταγραφεί χρησιμοποιώντας τον πιο κάτω τύπο: Συντελεστής Φορτίου = ΒΧΓΧ24ΧΔ όπου Α = Η συνολική ενεργός κατανάλωση που έχει καταγραφεί μεταξύ των ωρών 07:00 23:00. Β = Επιβαρυνόμενη μέγιστη ζήτηση. Γ = Αριθμός ημερών λογαριασμού του μήνα. Δ = Συντελεστής ισχύος. Συντελεστής ισχύος είναι το πηλίκο της συνολικής ενεργούς κατανάλωσης (kwh) διά της συνολικής φαινόμενης κατανάλωσης (kvah) Η πιο πάνω διατίμηση εφαρμόζεται κάθε μήνα μόνο στην περίπτωση που: (α) Ο συντελεστής φορτίου κατά τη διάρκεια του μήνα μεταξύ των ωρών 07:00 23:00 δε θα είναι μικρότερος του 40% (σαράντα τοις εκατόν), (β) Η μέγιστη ζήτηση σε kva των εγκαταστάσεων του καταναλωτή κάθε μήνα στη διάρκεια των ωρών αιχμής δε θα ξεπερνά το 75% (εβδομήντα πέντε τοις εκατόν) της μέγιστης ζήτησης μεταξύ των ωρών 07:00 23:00. (γ) Τα έξοδα για την προμήθεια εγκατάσταση του αναγκαίου ειδικού εξοπλισμού μέτρησης θα βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον καταναλωτή.

10 987 Κ.Δ.Π. 226/ Αν σε οποιοδήποτε μήνα ο συντελεστής φορτίου μεταξύ των ωρών 07:00 23:00 είναι μικρότερος του 40% (σαράντα τοις εκατόν) ή/ η μέγιστη ζήτηση σε kva των υποστατικών του καταναλωτή κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής ξεπερνά το 75% (εβδομήντα πέντε τοις εκατόν) της μέγιστης ζήτησης μεταξύ των ωρών 07:00 23:00, η κατανάλωση του μήνα αυτού θα χρεωθεί με βάση τις πρόνοιες της διατίμησης εποχιακής μηνιαίας μέγιστης ζήτησης (Υψηλή Τάση Κώδικας 23). ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΙ! ΠΑ ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΟΔΩΝ ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ ΚΩΔΙΚΑΣ 31 Η διατίμηση αυτή εφαρμόζεται για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με σκοπό το δημόσιο φωτισμό, εκεί όπου οι λυχνίες φωτίζουν σε όλη τη διάρκεια του έτους μισή ώρα μετά από τη δύση του ήλιου μέχρι μισή ώρα πριν από την ανατολή του ήλιου προνοεί για την αντικατάσταση των καμένων λυχνιών μια φορά κάθε δυο βδομάδες παραχωρείται αποκλειστικά σε Δήμους ή Κοινότητες ή άλλους Δημόσιους Οργανισμούς. Οι επιβαρύνσεις για κάθε δίμηνο για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με βάση την παρούσα διατίμηση είναι (i) Σταθερή επιβάρυνση για κάθε συνδεδεμένη λυχνία: 46σ (ii) Για κάθε παρεχόμενη μονάδα: 3,35σ. Κάθε δίμηνο η επιβάρυνση για κάθε χρεωνόμενη μονάδα θα αυξάνεται ή μειώνεται κατά 0,0015σ για κάθε 5σ αύξηση ή μείωση πάνω ή κάτω των 50 ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ ΚΩΔΙΚΑΣ 32 Η διατίμηση αυτή εφαρμόζεται για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με σκοπό το δημόσιο φωτισμό, εκεί όπου οι λυχνίες φωτίζουν σε όλη τη διάρκεια του έτους μια ώρα μετά από τη δύση του ήλιου μέχρι μια ώρα πριν από την ανατολή του ήλιου προνοεί για την αντικατάσταση των καμένων λυχνιών μια φορά κάθε δυο βδομάδες παραχωρείται αποκλειστικά σε Δήμους ή Κοινότητες ή άλλους Δημόσιους Οργανισμούς. Οι επιβαρύνσεις για κάθε δίμηνο για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με βάση την παρούσα διατίμηση είναι: (i) Σταθερή επιβάρυνση για κάθε συνδεδεμένη λυχνία: 46σ (ii) Για κάθε παρεχόμενη μονάδα: 3,42σ. Κάθε δίμηνο η επιβάρυνση για κάθε χρεωνόμενη μονάδα θα αυξάνεται ή μειώνεται κατά 0,0015σ για κάθε 5σ αύξηση ή μείωση πάνω ή κάτω των 50 ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ ΚΩΔΙΚΑΣ 33 Η διατίμηση αυτή εφαρμόζεται για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με σκοπό το δημόσιο φωτισμό, εκεί όπου οι λυχνίες φωτίζουν σε όλη τη διάρκεια του έτους μισή ώρα μετά από τη δύση του ήλιου μέχρι μισή ώρα πριν από την ανατολή του ήλιου προνοεί για την αντικατάσταση των καμένων λυχνιών μια φορά κάθε τέσσερις βδομάδες παραχωρείται αποκλειστικά σε Δήμους ή Κοινότητες ή άλλους Δημόσιους Οργανισμούς.

11 Κ.Δ.Π. 226/ Οι επιβαρύνσεις για κάθε δίμηνο για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με βάση την παρούσα διατίμηση είναι (i) Σταθερή επιβάρυνση για κάθε συνδεδεμένη λυχνία: 29σ (ii) Για κάθε παρεχόμενη μονάδα: 3,35σ. Κάθε δίμηνο η επιβάρυνση για κάθε χρεωνόμενη μονάδα θα αυξάνεται ή μειώνεται κατά 0,0015σ για κάθε 5σ αύξηση ή μείωση πάνο> ή κάτω των 50 ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ ΚΩΔΙΚΑΣ 34 Η διατίμηση αυτή εφαρμόζεται για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με σκοπό το δημόσιο φωτισμό, εκεί όπου οι λυχνίες φωτίζουν σ' όλη τη διάρκεια του έτους μια ώρα μετά από τη δύση του ήλιου μέχρι μια ώρα πριν από την ανατολή του ήλιου προνοεί για την αντικατάσταση των καμένων λυχνιών μια φορά κάθε τέσσερις βδομάδες παραχωρείται αποκλειστικά σε Δήμους ή Κοινότητες ή άλλους Δημόσιους Οργανισμούς. Οι επιβαρύνσεις για κάθε δίμηνο για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με βάση την παρούσα διατίμηση είναι (i) Σταθερή επιβάρυνση για κάθε συνδεδεμένη λυχνία: 29σ (ii) Για κάθε παρεχόμενη μονάδα: 3,42σ. Κάθε δίμηνο η επιβάρυνση για κάθε χρεωνόμενη μονάδα θα αυξάνεται ή μειώνεται κατά 0,0015σ για κάθε 5σ αύξηση ή μείωση πάνω ή κάτω των 50 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η σταθερή επιβάρυνση των διατιμήσεων Κώδικα 31, 32, περιλαμβάνει το κόστος των εργατικών για την αντικατάσταση των λυχνιών των φανών οδικού φωτισμού. Το κόστος των λυχνιών άλλων υλικών που χρησιμοποιούνται καθώς το κόστος των εργατικών άλλων σχετικών εξόδων για όλες τις επιδιορθώσεις, τη συντήρηση τον καθαρισμό θα χρεώνεται επιπρόσθετα με βάση τις επιβαρύνσεις τις οποίες θα ορίζει η Αρχή κατά το χρόνο ανάληψης της εργασίας. ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΛΗΣΗ ΝΕΡΟΥ ΚΩΔΙΚΑΣ 41 Η διατίμηση αυτή εφαρμόζεται εκεί που η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος χρησιμοποιείται μόνο τις περιόδους εκτός αιχμής χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την άντληση νερού με σκοπό την ύδρευση ή/ άρδευση. Οι επιβαρύνσεις για κάθε δίμηνο για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με βάση την παρούσα διατίμηση είναι (i) Σταθερή επιβάρυνση: Κ 8,55 (ii) Για κάθε παρεχόμενη μονάδα: 3,00σ. Κάθε δίμηνο η επιβάρυνση για κάθε χρεωνόμενη μονάδα θα αυξάνεται ή μειώνεται κατά 0,0015σ για κόκίε 5σ αύξηση ή μείωση πάνω ή κάτω των 50

12 989 Κ.Δ.Π. 226/2000 Η διατίμηση αυτή εφαρμόζεται με τον όρο ότι (α) Η εγκατάσταση είναι διαρρυθμισμένη με τέτοιο τρόπο που να ικανοποιεί την Αρχή ότι το κύκλωμα ή τα κυκλώματα από τα οποία τροφοδοτείται ο ηλεκτρισμός για άντληση είναι ξεχωριστά απ' όλα τα άλλα κυκλώματα ελέγχονται από κατάλληλο εξοπλισμό, (β) Η Αρχή θα προμηθεύσει θα συντηρεί δέκτη σημάτων τηλεχειρισμού ονομαστικής έντασης που δε θα είναι μεγαλύτερη των 20 αμπέρ με σκοπό τον έλεγχο των ωρών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, (γ) Εκεί όπου το φορτίο συσκευών άντλησης του καταναλωτή ξεπερνά την ονομαστική ένταση του δέκτη σημάτων τηλεχειρισμού ή όπου η ηλεκτρική εγκατάσταση στα υποστατικά του καταναλωτή είναι πολυφασική, ο καταναλωτής θα είναι υπόχρεος να προμηθεύσει με δικά του έξοδα επαφέα ή αυτόματο εξοπλισμό διακοπής ικανής δυναμικότητας για έλεγχο του φορτίου. Ο επαφέας ή ο εξοπλισμός διακοπής πρέπει απαραίτητα να είναι εφοδιασμένος με πηνίο 240V που να μπορεί να ελέγχεται από το δέκτη σημάτων τηλεχειρισμού της Αρχής να είναι τέτοιος που να επιτρέπει την ασφαλή σφράγιση του από την Αρχή με τέτοιο τρόπο που η Αρχή να είναι απόλυτα ικανοποιημένη, (δ) Η Αρχή θα προβαίνει σε όλα τα λογικά διαβήματα για την εξασφάλιση της ακρίβειας ρύθμισης αξιοπιστίας λειτουργίας του δέκτη σημάτων τηλεχειρισμού, αλλά δε θα ευθύνεται για οποιαδήποτε απώλεια, ζημιά ή βλάβη η οποία μπορεί να συμβεί λόγω της μη λειτουργίας του εξοπλισμού αυτού κατά την καθορισμένη ώρα. (ε) Η Αρχή διατηρεί το απόλυτο δικαίωμα να τροποποιεί ή να αλλοιώνει τις ώρες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε οποιοδήποτε χρόνο μετά από σχετική ειδοποίηση. Η Αρχή έχει επίσης το δικαίωμα να διαφοροποιεί τους όρους οι οποίοι από ρό σε ρό διέπουν τη διατίμηση για άντληση νερού. ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΑΙΧΜΗΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 51 Η διατίμηση αυτή εφαρμόζεται για παροχή ηλεκτρισμού για σκοπούς εναποθήκευσης θερμικής ενέργειας ή για άλλους σκοπούς εγκριμένους από την Αρχή για τις περιόδους εκτός αιχμής. Οι επιβαρύνσεις για κάθε δίμηνο για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με βάση την παρούσα διατίμηση είναι (ί) Για καθεμιά από τις πρώτες 100 μονάδες: 4,70σ (ii) 1,50σ. Κάθε δίμηνο οι επιβαρύνσεις για κάθε χρεωνόμενη μονάδα θα αυξάνονται ή μειώνονται κατά 0,0015σ για κάθε 5σ αύξηση ή μείωση πάνω ή κάτω των 50 Η διατίμηση αυτή εφαρμόζεται με τον όρο ότι (α) Η παροχή ηλεκτρισμού λαμβάνεται επίσης με βάση τις Διατιμήσεις Οικιακής, Εμπορικής ή Βιομηχανικής Χρήσης, (β) Η εγκατάσταση είναι διαρρυθμισμένη με τρόπο που να ικανοποιεί την Αρχή ότι το κύκλωμα ή τα κυκλώματα με τα οποία τροφοδοτείται ηλεκτρισμός εκτός αιχμής είναι χωριστά απ' όλα τα άλλα κυκλώματα ελέγχονται από κατάλληλο εξοπλισμό.

13 Κ.Δ.Π. 226/ (γ) Όλες οι συσκευές θα έχουν συνδεθεί στο κύκλωμα ή τα κυκλώματα εκτός αιχμής μέσω ειδικών ρευματοδοτών, οι οποίοι θα αποκλείουν τη χρήση κοινών ρευματοληπτών. (δ) Η Αρχή θα προμηθεύσει θα συντηρεί δέκτη σημάτων τηλεχειρισμού ονομαστικής έντασης όχι μεγαλύτερης των 20 αμπέρ με σκοπό τον έλεγχο των ωρών παροχής ρεύματος. (ε) Όπου το φορτίο των συσκευών εκτός αιχμής του καταναλωτή ξεπερνά την ονομαστική ένταση του δέκτη σημάτων τηλεχειρισμού ή όπου η ηλεκτρική εγκατάσταση στα υποστατικά του καταναλωτή είναι πολυφασική, ο καταναλωτής θα υποχρεώνεται να προμηθεύσει με δικά του έξοδα 'επαφέα' ή αυτόματο εξοπλισμό διακοπής, ικανοποιητικής δυναμικότητας, για έλεγχο του φορτίου. Ο 'επαφέας' ή ο εξοπλισμός διακοπής πρέπει να είναι εφοδιασμένος με πηνίο 240V, το οποίο να μπορεί να ελέγχεται από το δέκτη σημάτων τηλεχειρισμού της Αρχής να είναι τέτοιος που να επιτρέπει την ασφαλή σφράγιση του από την Αρχή, με τρόπο που να ικανοποιεί απόλυτα την Αρχή. (στ) Η Αρχή θα προβαίνει σ' όλα τα λογικά διαβήματα για την εξασφάλιση της ακρίβειας ρύθμισης αξιοπιστίας λειτουργίας του δέκτη σημάτων τηλεχειρισμού, αλλά δε θα ευθύνεται για οποιαδήποτε απώλεια, ζημιά ή βλάβη που δυνατό να προκύψει που θα είναι αποτέλεσμα από τη μη λειτουργία τέτοιου εξοπλισμού στις καθορισμένες ώρες. (ζ) Η Αρχή διατηρεί το απόλυτο δικαίωμα, σε οποιοδήποτε χρόνο, ύστερα από ειδοποίηση να τροποποιεί ή να αλλοιώνει τις ώρες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή τους όρους οι οποίοι από ρό σε ρό θα διέπουν τη Διατίμηση Εκτός Αιχμής. ΟΡΙΣΜΟΙ 'Δίμηνο', όπου οι καταγραφές ένδειξης του μετρητή γίνονται κάθε δίμηνο, σημαίνει την περίοδο από την έναρξη της παροχής ηλεκτρισμού μέχρι της πρώτης κανονικής καταγραφής της ένδειξης του μετρητή ή την περίοδο από μια κανονική καταγραφή μέχρι την επόμενη καταγραφή ή την περίοδο από μια κανονική καταγραφή μέχρι τη διακοπή της παροχής πάνω σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη διατίμηση ανάλογα με το ποια θα είναι η περίπτωση. 'Εκτός αιχμής περίοδοι' είναι οι περίοδοι που θα καθορίζονται από ρό σε ρό από την Αρχή σύμφωνα με την απόλυτη κρίση της, χωριστά σε σχέση με την κάθε διατίμηση στην οποία εφαρμόζονται. Έπιβαρυνόμενα δωμάτια' θεωρούνται όλα τα δωμάτια όλοι οι χώροι, ανεξάρτητα αν υπάρχουν σ' αυτά ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για (i) Υπνοδωμάτια, Τραπεζαρίες, Σαλόνια, Δωμάτια Διημέρευσης (καθημερινά), Γραφεία, (ϋ) Προθάλαμοι (χωλ) ή τζαμαρίες ή βεράντες, αν χρησιμοποιούνται ως δωμάτια ή αν έχουν έκταση που ξεπερνά τα 14 τετραγωνικά μέτρα, (iii) Οποιαδήποτε άλλα δωμάτια που είναι παρόμοια με οποιοδήποτε από τα παραπάνω, (iv) Κουζίνες, διάδρομοι, δωμάτια μπάνιου, αποχωρητήρια, κελάρια άλλα παρόμοια, τα οποία όμως θα υπολογίζονται συνολικά σαν ένα επιβαρυνόμενο δωμάτιο.

14 991 Κ.Δ.Π. 226/2000 Δωμάτια που η κατασκευή τους είναι τέτοια ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περισσότερους από ένα σκοπούς θα υπολογίζονται ως δύο ή περισσότερα επιβαρυνόμενα δωμάτια, ανάλογα με την περίπτωση. 'Ισχύς εγκατεστημένων συσκευών' σημαίνει τη συνολική ισχύ σε κιλοβολταμπέρ των εγκατεστημένων συσκευών για φωτισμό, θέρμανση, κινητήρια δύναμη για οποιουσδήποτε άλλους σκοπούς που πιθανόν να εγκατασταθούν οποτεδήποτε στη διάρκεια κάθε έτους. 'Κατά μετρικό τόνο κόστος καυσίμων' σημαίνει: (i) Αναφορικά με τις διμηνιαίες διατιμήσεις, τη μέση τιμή του ολικού κόστους καυσίμων τα οποία καταναλώθηκαν στους Ηλεκτροπαραγωγούς Σταθμούς της Αρχής κατά τη διάρκεια του πρώτου από τους δύο ημερολογιακούς μήνες οι οποίοι είναι ακριβώς μπροστά από τον ημερολογιακό μήνα, κατά τον οποίο καταγράφηκε η τελευταία ένδειξη του μετρητή, (ii) Αναφορικά με τις μηνιαίες διατιμήσεις, τη μέση τιμή του ολικού κόστους των καυσίμων τα οποία καταναλώθηκαν στους Ηλεκτροπαραγωγούς Σταθμούς της Αρχής κατά τη διάρκεια του μήνα που προηγείται του μήνα του λογαριασμού. 'Κιλοβάτ Μέγιστης Ζήτησης' σημαίνει την ψηλότερη μέγιστη ζήτηση που καταγράφηκε από το Μετρητή Μέγιστης Ζήτησης σε κιλοβάτ κατά τη διάρκεια του μήνα. Σ' αυτή την περίπτωση Κιλοβολταμπέρ Μέγιστης Ζήτησης θα είναι τα κιλοβάτ μέγιστης ζήτησης που καταμετρήθηκαν, είτε σαν τέτοια που καταμετρήθηκαν στην περίπτωση συντελεστή ισχύος ίσου προς 1 (ένα), είτε διαιρούμενα διά του μέσου μηνιαίου συντελεστή ισχύος σε περίπτωση συντελεστή ισχύος μεταπορείας. 'Κιλοβολταμπέρ Μέγιστης Ζήτησης' σημαίνει την ψηλότερη μέγιστη ζήτηση που καταγράφηκε από Μετρητή Μέγιστης Ζήτησης σε κιλοβολταμπέρ κατά τη διάρκεια του μήνα. 'Λυχνία', όπως χρησιμοποιείται στις Διατιμήσεις για το Φωτισμό Δρόμων, σημαίνει οποιαδήποτε μονή πηγή φωτός που χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια ως μέσο φωτισμού. 'Μήνας', όπου οι καταγραφές ένδειξης του μετρητή γίνονται κάθε μήνα, σημαίνει την περίοδο από την έναρξη της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι την πρώτη κανονική καταγραφή της ένδειξης του μετρητή, ή την περίοδο από μια κανονική καταγραφή μέχρι την επόμενη καταγραφή, ή την περίοδο από μια κανονική καταγραφή μέχρι τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, πάνω σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη διατίμηση, ανάλογα με το ποια θα είναι η περίπτωση. Για τους σκοπούς υπολογισμού των επιβαρύνσεων μέγιστης ζήτησης στις Διατιμήσεις Εποχιακής Μηνιαίας Μέγιστης Ζήτησης, 'Μήνας' θα θεωρείται η περίοδος μεταξύ των ημερομηνιών καταγραφής των ενδείξεων του μετρητή οι οποίες είναι οι πλησιέστερες στην πρώτη τελευταία μέρα του μήνα εκείνου. 'Μονάδα' σημαίνει ένα ωριαίο κιλοβάτ. 'Υψηλή Τάση' σημαίνει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που καταμετρείται σε τάση πάνω από 500 βολτ. 'Χαμηλή Τάση' σημαίνει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που καταμετρείται σε τάση 500 βολτ ή χαμηλότερη. 'Θερμοσίφωνας' θεωρείται οποιοσδήποτε ηλεκτρικός, ηλιακός/ηλεκτρικός θερμοσίφωνας ανεξάρτητα από τη χωρητικότητα τη δυναμικότητα του.

15 Κ.Δ.Π. 226/ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: (1) Στην περίπτωση που ένα υποστατικό έχει δύο ή περισσότερους κατόχους υπάρχει χωριστό σημείο παροχής για κάθε κάτοχο, η Αρχή θα υπολογίζει θα χρεώνει ξεχωριστά κάθε σημείο παροχής. (2) Όταν υπάρχουν περισσότερα από ένα σημεία παροχής για τον ίδιο καταναλωτή, η Αρχή έχει την αρμοδιότητα το δικαίωμα να εφαρμόσει την κατάλληλη διατίμηση για κάθε σημείο παροχής. (3) Όπου για μια παροχή μπορούν να εφαρμοστούν περισσότερες από μια διατιμήσεις, οι καταναλωτές διούνται μια φορά το χρόνο να επιλέξουν τη μετάθεση τους από τη διατίμηση που ίσχυε τότε στα υποστατικά τους σε άλλη εναλλακτική που μπορεί να εφαρμοστεί, αφού δώσουν προηγούμενα γραπτή ειδοποίηση η οποία να επιδοθεί στην Αρχή πριν από τις 30 του Νοεμβρίου. Η νέα διατίμηση που επιλέγηκε μ' αυτό τον τρόπο θα αρχίσει να ισχύει από την πρώτη περίοδο λογαριασμού μετά από την 31η του Δεκεμβρίου του χρόνου κατά τον οποίο δόθηκε η ειδοποίηση. (4) Για υφιστάμενους καταναλωτές που τερματίζουν την παροχή τους πριν από την εκπνοή της κανονικής περιόδου λογαριασμού, όπως για νέους καταναλωτές σε σχέση με την πρώτη περίοδο λογαριασμού, η σταθερή επιβάρυνση οι επιβαρύνσεις (μέγιστης) ζήτησης θα υπολογίζονται ανάλογα με τον αριθμό των ημερών κατά τη διάρκεια των οποίων παρεχόταν ηλεκτρισμός. (5) Οι Διατιμήσεις Εποχιακής Μηνιαίας Μέγιστης Ζήτησης (Χαμηλή Τάση, Κώδικες 12 22) προσφέρονται σαν εναλλακτικές διατιμήσεις των διατιμήσεων των Κωδίκων αντίστοιχα. (6) Σ' όλες τις νέες οικιακές οικοδομές που θα ηλεκτροδοτούνται για πρώτη φορά, τα κυκλώματα της ηλεκτρικής εγκατάστασης τα οποία θα τροφοδοτούν τους θερμοσίφωνες θα συρματώνονται με τρόπο που να παρέχεται στην Αρχή η δυνατότητα ελέγχου της λειτουργίας των θερμοσιφώνων με την εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού στο σημείο του μετρητή. (7) Όπου για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα εγκριμένα στάδια από τον ΚΟΑ εφαρμόζεται η διατίμηση του Κώδικα 12 ή 13, οι επιβαρύνσεις για κάθε κιλοβολταμπέρ (kva) της μέγιστης ζήτησης για κάθε μήνα θα μειώνονται κατά 75%, νοουμένου ότι η κατανάλωση για το μήνα λογαριασμού δε θα ξεπερνά τις 25,000 κιλοβατώρες. (8) Οι λογαριασμοί των ψυκτικών θαλάμων που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση διατήρηση φρούτων σε αγροτικές περιοχές των οποίων, οι διατιμήσεις συγκαταλέγονται στις Εμπορικές, θα χρεώνονται κατ' εξαίρεση με τις αντίστοιχες βιομηχανικές διατιμήσεις. (9) Οι λογαριασμοί των Ξενοδοχείων Τουριστικών Καταλυμάτων που λειτουργούν με βάση 'την περί Ξενοδοχείων Τουριστικών Καταλυμάτων Νομοθεσία' θα τυγχάνουν μείωσης στη χρέωση επί του ολικού ποσού εκάστου λογαριασμού κατά 5/115».

Ε. Παρ. ΠΙ (I) Αρ. 2648, K.AJI. 331/91

Ε. Παρ. ΠΙ (I) Αρ. 2648, K.AJI. 331/91 Ε. Παρ. ΠΙ (I) Αρ. 2648,22.11.91 1257 K.AJI. 331/91 Αριθμός 331 Οι περί Αναπτύξεως Ηλεκτρισμού (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1991 οι οποίοι εκδόθηκαν από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου εγκρίθηκαν από το

Διαβάστε περισσότερα

5712 Κ.Α.Π. 546/2002

5712 Κ.Α.Π. 546/2002 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3652,15.11.2002 5712 Κ.Α.Π. 546/2002 Αριθμός 546 Οι περί Αναπτύξεως Ηλεκτρισμού (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων

Διαβάστε περισσότερα

Διατίµηση Εναποθήκευσης Θερµικής Ενέργειας. Κώδικας 56

Διατίµηση Εναποθήκευσης Θερµικής Ενέργειας. Κώδικας 56 Διατίµηση Εναποθήκευσης Θερµικής Ενέργειας Κώδικας 56 Διατίµηση Εναποθήκευσης Θερµικής Ενέργειας Η Διατίµηση Εναποθήκευσης Θερµικής Ενέργειας εφαρµόζεται για παροχή ρεύµατος για σκοπούς εναποθήκευσης θερµικής

Διαβάστε περισσότερα

Βιοµηχανικής Xρήσης. Κώδικες 25, 26, 27, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 και 83

Βιοµηχανικής Xρήσης. Κώδικες 25, 26, 27, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 και 83 ιατιµήσεις Βιοµηχανικής Xρήσης Κώδικες 25, 26, 27, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 και 83 ιατιµήσεις Βιοµηχανικής Χρήσης Οι ιατιµήσεις Βιοµηχανικής Χρήσης εφαρµόζονται στις κατηγορίες καταναλωτών των οποίων

Διαβάστε περισσότερα

Διατίµηση Άντλησης Nερού. Κώδικας 46

Διατίµηση Άντλησης Nερού. Κώδικας 46 Διατίµηση Άντλησης Nερού Κώδικας 46 Διατίµηση Άντλησης Νερού Η Διατίµηση Άντλησης Νερού εφαρµόζεται αποκλειστικά για άντληση νερού µε σκοπό την ύδρευση ή/και άρδευση ή/και άντληση Οµβρίων Υδάτων, µε ελεγχόµενες

Διαβάστε περισσότερα

Εµπορικής Χρήσης. Kώδικες 15, 16, 17, 60, 61, 62, 63, 64 και 66

Εµπορικής Χρήσης. Kώδικες 15, 16, 17, 60, 61, 62, 63, 64 και 66 ιατιµήσεις Εµπορικής Χρήσης Kώδικες 15, 16, 17, 60, 61, 62, 63, 64 και 66 ιατιµήσεις Εµπορικής Χρήσης Οι ιατιµήσεις Εµπορικής Χρήσης εφαρµόζονται στις κατηγορίες καταναλωτών των οποίων η οικονοµική δραστηριότητα

Διαβάστε περισσότερα

Διατιµήσεις Εµπορικής και Βιοµηχανικής Χρήσης Kώδικες 10, 20, 30, 40 και 50

Διατιµήσεις Εµπορικής και Βιοµηχανικής Χρήσης Kώδικες 10, 20, 30, 40 και 50 Διατιµήσεις Εµπορικής Βιοµηχανικής Χρήσης Kώδικες 10, 20, 30, 40 50 Διατιµήσεις Εµπορικής Βιοµηχανικής Χρήσης Οι Διατιµήσεις Εµπορικής Βιοµηχανικής Χρήσης εφαρµόζονται στις κατηγορίες καταναλωτών των οποίων

Διαβάστε περισσότερα

Διατιμήσεις Οικιακής Χρήσης. Κώδικες 05, 06, 07 και 08

Διατιμήσεις Οικιακής Χρήσης. Κώδικες 05, 06, 07 και 08 Διατιμήσεις Οικιακής Χρήσης Κώδικες 05, 06, 07 και 08 Διατιμήσεις Οικιακής Χρήσης Οι Διατιμήσεις Οικιακής Χρήσης εφαρμόζονται αποκλειστικά για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για οικιακούς σκοπούς σε ιδιωτικές

Διαβάστε περισσότερα

Οικιακής Χρήσης. Κώδικες 05, 06, 07 και 08

Οικιακής Χρήσης. Κώδικες 05, 06, 07 και 08 ιατιµήσεις Οικιακής Χρήσης Κώδικες 05, 06, 07 και 08 ιατιµήσεις Οικιακής Χρήσης Οι ιατιµήσεις Οικιακής Χρήσης εφαρµόζονται αποκλειστικά για την παροχή ηλεκτρικού ρεύµατος για οικιακούς σκοπούς σε ιδιωτικές

Διαβάστε περισσότερα

Διατιμήσεις Οικιακής Χρήσης. Κώδικες 01, 02 και 08

Διατιμήσεις Οικιακής Χρήσης. Κώδικες 01, 02 και 08 Διατιμήσεις Οικιακής Χρήσης Κώδικες 01, 02 και 08 Διατιμήσεις Οικιακής Χρήσης Οι Διατιμήσεις Οικιακής Χρήσης εφαρμόζονται αποκλειστικά για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για οικιακούς σκοπούς σε ιδιωτικές

Διαβάστε περισσότερα

για Αιολικά Πάρκα Κώδικες 28, 78 και 84

για Αιολικά Πάρκα Κώδικες 28, 78 και 84 ιατιµήσεις για Αιολικά Πάρκα Κώδικες 28, 78 και 84 ιατιµήσεις για Αιολικά Πάρκα Οι ιατιµήσεις για Αιολικά Πάρκα εφαρµόζονται για την απορροφούµενη ενέργεια από Αιολικά Πάρκα που είναι συνδεδεµένα στο Σύστηµα

Διαβάστε περισσότερα

Διατιµήσεις Οικιακής Χρήσης. Κώδικες 01, 02 και 03

Διατιµήσεις Οικιακής Χρήσης. Κώδικες 01, 02 και 03 Διατιµήσεις Οικιακής Χρήσης Κώδικες 01, 02 και 03 Διατιµήσεις Οικιακής Χρήσης Οι Διατιµήσεις Οικιακής Χρήσης εφαρµόζονται αποκλειστικά για την παροχή ηλεκτρικού ρεύµατος για οικιακούς σκοπούς σε ιδιωτικές

Διαβάστε περισσότερα

Επεξήγηση του λογαριασμού της ΑΗΚ, με βάση τις διατιμήσεις: οικιακής χρήσης με κώδικα 01 και εναποθήκευσης θερμικής ενέργειας με κώδικα 56.

Επεξήγηση του λογαριασμού της ΑΗΚ, με βάση τις διατιμήσεις: οικιακής χρήσης με κώδικα 01 και εναποθήκευσης θερμικής ενέργειας με κώδικα 56. Επεξήγηση του λογαριασμού της ΑΗΚ, με βάση τις διατιμήσεις: οικιακής χρήσης με κώδικα 0 και εναποθήκευσης θερμικής ενέργειας με κώδικα. Αρ. Υποστατικού Αρ. Υποστατικού XXXXXXXXXX Ο αριθμός υποστατικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 17/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2479 της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 17 Κανονισμοί, οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Ο λογαριασμός που σας αποστέλλει η ΑΗΚ περιέχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες και σκοπός του επεξηγηματικού αυτού σημειώματος είναι να τις φέρει υπόψη

Ο λογαριασμός που σας αποστέλλει η ΑΗΚ περιέχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες και σκοπός του επεξηγηματικού αυτού σημειώματος είναι να τις φέρει υπόψη Ο λογαριασμός που σας αποστέλλει η ΑΗΚ περιέχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες και σκοπός του επεξηγηματικού αυτού σημειώματος είναι να τις φέρει υπόψη σας, βοηθώντας έτσι να γίνει ο λογαριασμός καλύτερα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ Ι ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. Αριθμός 4791 Παρασκευή, 20 Ιουνίου

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ Ι ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. Αριθμός 4791 Παρασκευή, 20 Ιουνίου Κ.Δ.Π. 298/2014 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ Ι ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 4791 Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014 1153 Αριθμός 298 Οι περί Αναπτύξεως Ηλεκτρισμού

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4358 Κ.Δ.Π. 571/2005 Αρ. 4058,16.12.2005 Αριθμός 571 Οι περί

Διαβάστε περισσότερα

975 Κ.Δ.Π. 294/89 Ο ΠΕΡΙ ΧΩΡΙΩΝ (ΔΙΟΙΚΗΣΙΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΙΣ) ΝΟΜΟΣ

975 Κ.Δ.Π. 294/89 Ο ΠΕΡΙ ΧΩΡΙΩΝ (ΔΙΟΙΚΗΣΙΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΙΣ) ΝΟΜΟΣ Ε.Ε. Παρ. HI (I) Αρ. 2459, 24.11.89 975 Κ.Δ.Π. 294/89 Αριθμός 294 Κανονισμοί οι οποίοι εκδόθηκαν από το Συμβούλιο Βελτιώσεως Σωτήρας και εγκρίθηκαν από τον Υπουργό Εσωτερικών με βάση το άρθρο 24 περί Χωρίων

Διαβάστε περισσότερα

Ο λογαριασμός που σας αποστέλλει η ΑΗΚ περιέχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες και σκοπός του επεξηγηματικού αυτού σημειώματος είναι να τις φέρει υπόψη

Ο λογαριασμός που σας αποστέλλει η ΑΗΚ περιέχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες και σκοπός του επεξηγηματικού αυτού σημειώματος είναι να τις φέρει υπόψη Ο λογαριασμός που σας αποστέλλει η ΑΗΚ περιέχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες και σκοπός του επεξηγηματικού αυτού σημειώματος είναι να τις φέρει υπόψη σας, βοηθώντας έτσι να γίνει ο λογαριασμός καλύτερα

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΠΙ (Ι) Αρ. 2729, Κ.Δ.Π. 217/92. Αριθμός 217 Ο ΠΕΡΙ ΧΩΡΙΩΝ (ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ) ΝΟΜΟΣ

E.E. Παρ. ΠΙ (Ι) Αρ. 2729, Κ.Δ.Π. 217/92. Αριθμός 217 Ο ΠΕΡΙ ΧΩΡΙΩΝ (ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ) ΝΟΜΟΣ E.E. Παρ. ΠΙ (Ι) Αρ. 2729, 7.8.92 651 Κ.Δ.Π. 217/92 Αριθμός 217 Ο ΠΕΡΙ ΧΩΡΙΩΝ (ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ) ΝΟΜΟΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 24 Το Συμβούλιο Βελτιώσεως Αμαθούντας της Επαρχίας Λεμεσού, ασκώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3370 της 3ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3370 της 3ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 143(Ι)/99 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3370 της 3ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Αναπτύξεως Ηλεκτρισμού (Τροποποιητικός) Νόμος του 1999 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

περί Χωρίων (Διοίκησις και Βελτίωσις) Κανονισμοί 1963 μέχρι π 1967

περί Χωρίων (Διοίκησις και Βελτίωσις) Κανονισμοί 1963 μέχρι π 1967 E.E. Παρ. Ill (I) 495 Κ.Δ.Π. 109/84 Αρ. 1950, 19.4.84 Αριθμός 109 Ο ΠΕΡΙ ΧΩΡΙΩΝ (ΔΙΟΙΚΗΣΙΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΙΣ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 243 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 46 ΤΟΥ 1961, 58 ΤΟΥ 1962, 4 ΤΟΥ 1966, 31 ΤΟΥ 1969, 7, 49 ΚΑΙ 65 ΤΟΥ 1979,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Εισαγωγή... Παρατηρήσεις χ xiii ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1987-88 Πίνακας Ι. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ Α. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΟΥ 1.1 Κατανομή των κτιρίων ανάλογα με το είδος

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΕΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΙΣ. από την 1 η Σεπτεμβρίου Μάριος Σκορδέλης Διευθυντής Προμήθειας ΑΗΚ

ΝΕΕΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΙΣ. από την 1 η Σεπτεμβρίου Μάριος Σκορδέλης Διευθυντής Προμήθειας ΑΗΚ ΝΕΕΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΙΣ από την 1 η Σεπτεμβρίου 2017 Μάριος Σκορδέλης Διευθυντής Προμήθειας ΑΗΚ 11 Ιουλίου 2017 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ 2. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ 3. ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3837, 16/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3837, 16/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟ Προοίμιο. 122(Ι) του 2003. Για σκοπούς τροποποίησης της ισχύουσας περί αναπτύξεως ηλεκτρισμού νομοθεσίας, έτσι ώστε να συνάδει με τις διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΠΙ (Ι) Αρ. 2806, Κ.Δ.Π. 180/93. Αριθμός 180 Ο ΠΕΡΙ ΧΩΡΙΩΝ (ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 243 ΜΕΧΡΙ ΝΟΜΟ 86(1) ΤΟΥ 1992)

E.E. Παρ. ΠΙ (Ι) Αρ. 2806, Κ.Δ.Π. 180/93. Αριθμός 180 Ο ΠΕΡΙ ΧΩΡΙΩΝ (ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 243 ΜΕΧΡΙ ΝΟΜΟ 86(1) ΤΟΥ 1992) E.E. Παρ. ΠΙ (Ι) Αρ. 2806, 9.7.93 465 Κ.Δ.Π. 180/93 Αριθμός 180 Ο ΠΕΡΙ ΧΩΡΙΩΝ (ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 243 ΜΕΧΡΙ ΝΟΜΟ 86(1) ΤΟΥ 1992) Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 24 Το Συμβούλιο Βελτιώσεως

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3803, 30/1/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3803, 30/1/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΝΟΜΟ ------------------------------ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 59. 22 του 1961 17 του 1964 8 του 1972 52

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 20 ΚΑΙ 97(2)(β)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 20 ΚΑΙ 97(2)(β) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 20 ΚΑΙ 97(2)(β) ΜΗΤΡΩΟ ΑΔΕΙΩΝ E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3851, 30.4.2004 3858 Κ.Δ.Π. 466/2004 Αριθμός 466 Οι

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 281 Κ.Δ.Π. 86/99 Αρ. 3322,

E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 281 Κ.Δ.Π. 86/99 Αρ. 3322, E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 281 Κ.Δ.Π. 86/99 Αρ. 3322, 30.4.99 Αριθμός 86 Οι περί Οδών και Οικοδομών (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1999, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο 19 του περί

Διαβάστε περισσότερα

Παραγωγή Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για ιδία κατανάλωση, Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, Ajax Hotel. Φάνος Καραντώνης Πρόεδρος ΣΕΑΠΕΚ

Παραγωγή Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για ιδία κατανάλωση, Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, Ajax Hotel. Φάνος Καραντώνης Πρόεδρος ΣΕΑΠΕΚ Παραγωγή Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για ιδία κατανάλωση, Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, Ajax Hotel Φάνος Καραντώνης Πρόεδρος ΣΕΑΠΕΚ Σύνδεσμος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Κύπρου Δομή παρουσίασης

Διαβάστε περισσότερα

3863 Κ.Δ.Π. 467/2004

3863 Κ.Δ.Π. 467/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3851, 30.4.2004 3863 Κ.Δ.Π. 467/2004 Αριθμός 467 Οι περί Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού (Τέλη Αδειών) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4138, 14/8/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4138, 14/8/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 135. 44 του 1961 109 του 1968 2 του 1970 9 του 1972 19 του 1981 210 του 1987 170 του 1990

Διαβάστε περισσότερα

1499 K.AJL 365/91. περί Αρχής Βιομηχανικής Καταρτίσεως (Συμπληρωματική Ιατροφαρμακευτική

1499 K.AJL 365/91. περί Αρχής Βιομηχανικής Καταρτίσεως (Συμπληρωματική Ιατροφαρμακευτική E.E. Παρ. ΠΙ (Ι) Αρ. 2661, 20.12.91 1499 K.AJL 365/91 Αριθμός 365 Οι περί Αρχής Βιομηχανικής Καταρτίσεως (Συμπληρωματική Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη για τους Υπαλλήλους και τους Εξαρτώμενους τους) (Τροποποιητικοί)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Λ.Π. 165/92 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2718 της 26ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1992 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 165 Οι περί Αρχής Λιμένων Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 31(1) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 31(1) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 31(1) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3851, 30.4.2004 3927 Κ.Δ.Π. 472/2004

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ 2017 Μάριος Σκορδέλλης Διευθυντής Προμήθειας ΑΗΚ 11 Ιουλίου 2017 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ 2. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ 3. ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ Το 2013 η ΑΗΚ

Διαβάστε περισσότερα

«συμπαραγωγή θερμότητας και ηλεκτρισμού» σημαίνει την ταυτόχρονη μετατροπή πρωτογενών καυσίμων σε μηχανική ή ηλεκτρική ενέργεια και

«συμπαραγωγή θερμότητας και ηλεκτρισμού» σημαίνει την ταυτόχρονη μετατροπή πρωτογενών καυσίμων σε μηχανική ή ηλεκτρική ενέργεια και Ε.Ε. Παρ. Ν. 33(Ι)/2003 Αρ. Ο περί Προώθησης και Ενθάρρυνσης της Χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Εξοικονόμησης Ενέργειας Νόμος 2003 με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Αημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3918, 5/11/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2003

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3918, 5/11/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2003 Προοίμιο. Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: «Οδηγία 2003/54/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ Ν.239(Ι)/2004 (05/11/04)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ Ν.239(Ι)/2004 (05/11/04) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ Ν.239(Ι)/2004 (05/11/04) E.E. Παρ. Ι(Ι) 5377 Ν. 239(Ι)/2004 Αρ. 3918, 5.11.2004 Ο περί Ρύθµισης

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ill (I) 409 Κ.Δ.Π. 133/88 Αρ. 2319,

Ε.Ε. Παρ. Ill (I) 409 Κ.Δ.Π. 133/88 Αρ. 2319, Ε.Ε. Παρ. Ill (I) 409 Κ.Δ.Π. 133/88 Αρ. 2319, 29.4.88 Αριθμός 133 Κανονισμοί οι οποίοι εξεδόθησαν υπό του Υπουργικού Συμβουλίου δυνάμει του άρθρου 40 του περί Υδατοπρομηθείας (Δημοτικοί και Άλλαι Περιοχαί)

Διαβάστε περισσότερα

761 Κ.Δ.Π. 205/91 0 ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Kovoviouoi υε βάση το όοθοο ΙΙΠΟΗο).(Β)

761 Κ.Δ.Π. 205/91 0 ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Kovoviouoi υε βάση το όοθοο ΙΙΠΟΗο).(Β) E.E. Παρ. ΠΙ (I) Αρ. 2619,19.7.91 761 Κ.Δ.Π. 205/91 Αριθμός 205 Οι περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Χρόνος Παράδοσης ή Παροχής) Κανονισμοί του 1991 που εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 11ης ΜΑΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 11ης ΜΑΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ K.AJL 87/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2504 της 11ης ΜΑΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 87 Οι περί Αναπτύξεως Ηλεκτρισμού (Τροποποιητικοί)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ 1 ΧΡΕΩΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΕΜΟΜΕΝΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ. Απώλειες Συστήματος

ΠΙΝΑΚΑΣ 1 ΧΡΕΩΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΕΜΟΜΕΝΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ. Απώλειες Συστήματος ΠΙΝΑΚΑΣ 1 ΧΡΕΩΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΕΜΟΜΕΝΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ Απώλειες Συστήματος Η παραγόμενη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας μειώνεται κατά τις απώλειες Συστήματος (μεταφοράς) με το συντελεστή της αντίστοιχης

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4353 Κ.Δ.Π. 570/2005 Αρ. 4058, 16.12.2005 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

145(I)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΙΣ ΟΔΗΓΩΝ) ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

145(I)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΙΣ ΟΔΗΓΩΝ) ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4417, 6.12.2013 145(Ι)/2013 145(I)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΙΣ ΟΔΗΓΩΝ) ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος.

Διαβάστε περισσότερα

(ui) (iv) E.E:, Παρ. I, 1883 Ν. 199/91 Αρ. 2646,

(ui) (iv) E.E:, Παρ. I, 1883 Ν. 199/91 Αρ. 2646, E.E:, Παρ. I, 1883 Ν. 199/91 Αρ. 2646, 8.11.91 Ο περί Επικίνδυνων Ουσιών Νόμος του 1991 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3837, 16/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3837, 16/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟ Προοίμιο. 122(Ι) του 2003. Για σκοπούς τροποποίησης της υφιστάμενης περί ηλεκτρισμού νομοθεσίας, έτσι ώστε να συνάδει με τον περί Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού

Διαβάστε περισσότερα

2677 Κ.Δ.Π. 381/2004

2677 Κ.Δ.Π. 381/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3849, 30.4.2004 2677 Κ.Δ.Π. 381/2004 Αριθμός 381 Οι περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Ειδικό Καθεστώς για Υπηρεσίες που Παρέχονται Ηλεκτρονικά) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3670, 31/12/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3670, 31/12/2002 Ο περί Φορολογίας του Εισοδήματος (Τροποποιητικός) Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 230(Ι) του 2002

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ.Δ.Π. 429/2006 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ Ι ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 4148 Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2006 3691 Αριθμός 429 Οι περί Οδών και Οικοδομών

Διαβάστε περισσότερα

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΡΑΕΚ)

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΡΑΕΚ) ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΡΑΕΚ) Α Π Ο Φ Α Σ Η 539/2011 ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΪΣΟΡΡΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ (Α Η Κ ) Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), αφού

Διαβάστε περισσότερα

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡ. 97/2017 EΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΗΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 2017 2021 Τα Μέλη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) συνεδρίασαν

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο ΑΠΕ για παραγωγή και κατανάλωση ηλεκτρικής Ενέργειας

Σχέδιο ΑΠΕ για παραγωγή και κατανάλωση ηλεκτρικής Ενέργειας Σχέδιο ΑΠΕ για παραγωγή και κατανάλωση ηλεκτρικής Ενέργειας Σχέδιο για Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) για ίδια κατανάλωση 02/07/2018 30/10/2018 (ΝΕΤ-BILLING) Κλάδος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ (NET METERING)

ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ (NET METERING) ΤΕΧΝΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ (NET METERING) Το πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού παραγόμενης-καταναλισκόμενης ενέργειας (Νet-Μetering) σας προσφέρει μια ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΑΣ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 307 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 69 ΤΟΥ 1985 ΚΑΙ 44(1) ΤΟΥ 1994)

Ο ΠΕΡΙ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΑΣ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 307 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 69 ΤΟΥ 1985 ΚΑΙ 44(1) ΤΟΥ 1994) E.E. Παρ. HI (I) Αρ. 2885,10.6.94 309 Κ.Δ.Π. 136/94 Αριθμός 136 Οι περί Ασυρμάτου Τηλεγραφίας (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1994 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο 6 του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4450,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4450, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4450, 30.6.2014 Ν. 89(Ι)/2014 89(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΝΟΜΟ TOY 2001 Προοίμιο.

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 1 Πρώτα Βήματα στη Σχεδίαση μίας Εγκατάστασης: Απαιτούμενες Ηλεκτρικές Γραμμές και Υπολογισμοί

Μάθημα 1 Πρώτα Βήματα στη Σχεδίαση μίας Εγκατάστασης: Απαιτούμενες Ηλεκτρικές Γραμμές και Υπολογισμοί Μάθημα 1 Πρώτα Βήματα στη Σχεδίαση μίας Εγκατάστασης: Απαιτούμενες Ηλεκτρικές Γραμμές και Υπολογισμοί Φορτίων Περίληψη Πως σχεδιάζουμε μία ηλεκτρική εγκατάσταση? Ξεκινώντας από τα αρχιτεκτονικά σχέδια

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο ΑΠΕ I. Ενότητα 3: Ηλιακοί Συλλέκτες: Μέρος Γ «Μέθοδος των Καμπυλών f, F-Chart Method»

Εργαστήριο ΑΠΕ I. Ενότητα 3: Ηλιακοί Συλλέκτες: Μέρος Γ «Μέθοδος των Καμπυλών f, F-Chart Method» Εργαστήριο ΑΠΕ I Ενότητα 3: Ηλιακοί Συλλέκτες: Μέρος Γ «Μέθοδος των Καμπυλών f, F-Chart Method» Πολυζάκης Απόστολος / Καλογήρου Ιωάννης / Σουλιώτης Εμμανουήλ Συστήματα Ηλιακών Θερμικών Συλλεκτών Η Λογική

Διαβάστε περισσότερα

1. Οι παρούσες Οδηγίες θα αναφέρονται ως οι Οδηγίες που

1. Οι παρούσες Οδηγίες θα αναφέρονται ως οι Οδηγίες που Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4073 Κ.Δ.Π. 513/2005 Αρ. 4049, 11.11.2005 Αριθμός 513 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΚΑΙ 2003 Οδηγίες δυνάμει των άρθρων 16 και 23 του περί Κεντρικής Τράπεζας της

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΝΟΜΟΣ

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΝΟΜΟΣ E.E. Παρ. ΪΗ(Ι) 1826 Κ.Δ.Π. 392/2000 Αρ. 3459, 29.12.2000 Αριθμός 392 Οι περί Μεταλλείων και Λατομείων (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2000, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Ηλεκτρικής Ενέργειας Ζήτηση Ηλεκτρικής Ενέργειας-Φορτίο

Διαχείριση Ηλεκτρικής Ενέργειας Ζήτηση Ηλεκτρικής Ενέργειας-Φορτίο Διαχείριση Ηλεκτρικής Ενέργειας Ζήτηση Ηλεκτρικής Ενέργειας-Φορτίο Αλέξανδρος Φλάμος Επίκουρος Καθηγητής e-mail: aflamos@unipi.gr Τσίλη Μαρίνα Δρ Ηλ/γος Μηχ/κος e-mail: marina.tsili@gmail.com Γραφείο 312,

Διαβάστε περισσότερα

765 Κ.Α.Π. 194/2000. Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3417,

765 Κ.Α.Π. 194/2000. Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3417, Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3417, 7.7.2000 765 Κ.Α.Π. 194/2000 Αριθμός 194 Οι περί Αλιείας (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, με την

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΙΠ (I) 1547 Κ.Δ.Π. 385/91 Αρ. 2663,

E.E. Παρ. ΙΠ (I) 1547 Κ.Δ.Π. 385/91 Αρ. 2663, E.E. Παρ. ΙΠ (I) 1547 Κ.Δ.Π. 385/91 Αρ. 2663, 27.12.91 Αριθμός 385 Κανονισμοί οι οποίοι εκδόθηκαν από το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας και εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο 40

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΧΕ ΙΟ ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ Θεσµοί δυνάµει του άρθρου 53

ΠΡΟΣΧΕ ΙΟ ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ Θεσµοί δυνάµει του άρθρου 53 ΠΡΟΣΧΕ ΙΟ Οι περί Συνεργατικών Εταιρειών (Σύσταση και Λειτουργία Σχεδίου Προστασίας Καταθέσεων) (Τροποποιητικοί) Θεσµοί του 2009, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συµβούλιο, δυνάµει του άρθρου 53 των

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 8ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 8ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 354/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3455 της 8ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 354 Οι περί Υπηρεσίας Τηλεπικοινωνιών

Διαβάστε περισσότερα

2037 Κ.Δ.ΪΙ. 190/97. Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3161,

2037 Κ.Δ.ΪΙ. 190/97. Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3161, Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3161, 4.7.97 2037 Κ.Δ.ΪΙ. 190/97 Αριθμός 190 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 342 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΤΟΥ 1968, 5 ΤΟΥ 1978, 157 ΤΟΥ 1989 ΚΑΙ 47 ΤΟΥ 1991) Κανονισμοί του Αρδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. ΙΪΙ(Ι) Αρ. 3376, Κ.Α.Π. 334/99

Ε.Ε. Παρ. ΙΪΙ(Ι) Αρ. 3376, Κ.Α.Π. 334/99 Ε.Ε. Παρ. ΙΪΙ(Ι) Αρ. 3376, 23.12.99 1379 Κ.Α.Π. 334/99 Αριθμός 334 Οι περί Μεταλλείων και Λατομείων (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1999, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

585 Κ.Δ.Π. 200/92 Ο ΠΕΡΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΕΩΣ ΠΑΘΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟΣ

585 Κ.Δ.Π. 200/92 Ο ΠΕΡΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΕΩΣ ΠΑΘΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟΣ E.E. Παρ. Ill (I) Αρ. 2727, 24.7.92 585 Κ.Δ.Π. 200/92 Αριθμός 200 Οι περί Ανακουφίσεως ίιαθόντων (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1992, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 242 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 342 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 130 ΤΟΥ 1968, 5 ΤΟΥ 1978, 157 ΤΟΥ 1989 ΚΑΙ 47 ΤΟΥ 1991)

Αριθμός 242 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 342 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 130 ΤΟΥ 1968, 5 ΤΟΥ 1978, 157 ΤΟΥ 1989 ΚΑΙ 47 ΤΟΥ 1991) E.E. Παρ. ΙΠ(Ι) 1201 RAJI. 242/95 Αρ. 3000,15.9.95 Αριθμός 242 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 342 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 130 ΤΟΥ 1968, 5 ΤΟΥ 1978, 157 ΤΟΥ 1989 ΚΑΙ 47 ΤΟΥ 1991) Κανονισμοί του Αρδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) 3961 Κ.Δ.Π. 359/2002 Αρ. 3625, Αριθμός 359 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50

E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) 3961 Κ.Δ.Π. 359/2002 Αρ. 3625, Αριθμός 359 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) 3961 Κ.Δ.Π. 359/2002 Αρ. 3625, 26.7.2002 Αριθμός 359 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 Κανονισμοί που εκδόθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Λακατάμιας δυνάμει του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΑΣ ΝΟΜΟΣ

Ο ΠΕΡΙ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΑΣ ΝΟΜΟΣ Ε.Ε. Παρ. III(I) 263 Κ.Δ.Π. 30/97 Αρ. 3120, 31.1.97 Αριθμός 30 Οι περί Ασυρμάτου Τηλεγραφίας (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1997, που κατατέθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και εγκρίθηκαν από αυτή, δημοσιεύονται

Διαβάστε περισσότερα

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ «ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ» Δρ. Δημήτρης Ευαγόρου Λειτουργός Ενέργειας (Παρακολούθηση Αγοράς, Ανταγωνισμού και Προστασία Καταναλωτών) ΟΕΒ Λευκωσία,

Διαβάστε περισσότερα

'

' Ε.Ε. Παρ. Ill (I) 569 Κ.Δ.Π. 144/84 Αρ. 1956, 4.5.84 Αριθμός 144 Oi ΠΕΡΙ -ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1964 ΕΩΣ 1983 (ΝΟΜΟΙ 64 ΤΟΥ 1964, 15 ΤΟΥ 1956, 9, 47 ΚΑΙ 89 ΤΟΥ 1970, 87'ΤΟΥ 1972, 73 ΤΟΥ 1979, 26 ΤΟΥ 1981, 41

Διαβάστε περισσότερα

Εφημερίδα Παράρτημα. (α) κατάλληλα κατασκευασμένο με επαρκή χώρο, αερισμό και φωτισμό' των βασικών κανονισμών. τίτλος. Επ β λ ής Ποιοτικού Ελέγχου των

Εφημερίδα Παράρτημα. (α) κατάλληλα κατασκευασμένο με επαρκή χώρο, αερισμό και φωτισμό' των βασικών κανονισμών. τίτλος. Επ β λ ής Ποιοτικού Ελέγχου των Ε.Ε. Παρ. III(I) Κ.Δ.Π. 523/2004 Αρ. 3853, 30.4.2004 4868 Αριθμός 523 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου των Γεωργικών Προϊόντων (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι

Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι Ενότητα 8: Σχεδίαση - Μελέτη - Κατασκευή Ε.Η.Ε. Σταύρος Καμινάρης Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 27ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 27ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις ΚΛΜ. 77/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2500 της 27ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 77 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ)

Διαβάστε περισσότερα

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4550, 5.2.2016 Ν. 3(I)/2016 3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 185(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 182 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ ΚΕΦ. 342

Αριθμός 182 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ ΚΕΦ. 342 Ε.Ε. Παρ. HI (I) 547 Κ.Δ.Π. 182/86 Αρ. 2155, 27.6.86 Αριθμός 182 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ ΚΕΦ. 342 Κανονισμοί του Αρδευτικού Τμήματος «Λαούμια» Μελίνης Σύμφωνα με τις πρόνοιες του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡ ΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι. Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡ ΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι. Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 597/2005 ΠΑΡ ΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 4064 της 30ής ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 597 ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Οι περί Κοινωνικ(ον Ασφαλίσεων

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. Αρ. 3578,

E.E. Παρ. Αρ. 3578, E.E. Παρ. Αρ. 3578, 22.2.2002 685 Κ.Δ.Π. 95/2002 Αριθμός 95 Οι περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2002 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1992 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1992 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 3/92 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2673 της 24ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1992 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Εμπορικών Περιγραφών (Τροποποιητικός) Νόμος του 1992 εκδίδεται με δημοσίευση στην

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2010 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 3(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4550 Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016 9 Ο περί Αποβλήτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Δικαιώματα καταναλωτών και διαδικασία υποβολής παραπόνων

Δικαιώματα καταναλωτών και διαδικασία υποβολής παραπόνων ρυθμιστική αρχή ενέργειας κύπρου cyprus energy regulatory authority www.cera.org.cy Δικαιώματα καταναλωτών και διαδικασία υποβολής παραπόνων ΕΚΔΟΣΗ 2013 Δικαιώματα καταναλωτών και διαδικασία υποβολής παραπόνων

Διαβάστε περισσότερα

1697 Κ.Δ.Π. 355/2000

1697 Κ.Δ.Π. 355/2000 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3455, 8.12.2000 1697 Κ.Δ.Π. 355/2000 Αριθμός 355 Οι περί Υπηρεσίας Τηλεπικοινωνιών (Τέλη και Άλλες Χρεώσεις) Κανονισμοί του 2000, που κατατέθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και εγκρίθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ 1 ΧΡΕΩΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΕΜΟΜΕΝΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ. Απώλειες Συστήματος

ΠΙΝΑΚΑΣ 1 ΧΡΕΩΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΕΜΟΜΕΝΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ. Απώλειες Συστήματος ΠΙΝΑΚΑΣ 1 ΧΡΕΩΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΕΜΟΜΕΝΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ Απώλειες Συστήματος Η παραγόμενη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας μειώνεται κατά τις απώλειες Συστήματος (μεταφοράς) με το συντελεστή της αντίστοιχης

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΑΛΩΤΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ - ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ & ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

ΕΥΑΛΩΤΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ - ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ & ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΥΑΛΩΤΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ - ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ & ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ Ευάλωτοι Πελάτες Με την Δ5-ΗΛ/Β/Φ1.21/12112/20.06.2013 (ΦΕΚ Β 1521/21.06.2013) Απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Greek Environmental & Energy Network Α.Ε. Πελάτες Χαμηλής Τάσης (ΧΤ)

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Greek Environmental & Energy Network Α.Ε. Πελάτες Χαμηλής Τάσης (ΧΤ) ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Greek Environmental & Energy Network Α.Ε. Πελάτες Χαμηλής Τάσης (ΧΤ) 1. ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ Περιλαμβάνουν το κόστος για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στους πελάτες. ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΙΠ(Ι) Αρ. 3007, Κ.Δ.Π. 254/95

E.E. Παρ. ΙΠ(Ι) Αρ. 3007, Κ.Δ.Π. 254/95 E.E. Παρ. ΙΠ(Ι) Αρ. 3007,13.10.95 1231 Κ.Δ.Π. 254/95 Αριθμός 254 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 342 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 130 ΤΟΥ 1968, 5 ΤΟΥ 1978, 157 ΤΟΥ 1989 ΚΑΙ 47 ΤΟΥ 1991) Κανονισμοί του Αρδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡ. 05/2019 Επιτρεπόμενα Έσοδα και Ρυθμιζόμενες Βασικές Διατιμήσεις Ηλεκτρισμού για το έτος 2019 Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) συνεδρίασε αναφορικά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ Volterra ΑΕ Αμαρουσίου Χαλανδρίου 16, Μαρούσι Μέλος του Ομίλου Σελίδα 1 από 12 I. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥ V 21 Το πρόγραμμα ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΙΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ: ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ (ΜΕΡΟΣ Β) Ώρες Διδασκαλίας: Τρίτη 9:00 12:00. Αίθουσα: Υδραυλική

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΙΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ: ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ (ΜΕΡΟΣ Β) Ώρες Διδασκαλίας: Τρίτη 9:00 12:00. Αίθουσα: Υδραυλική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΙΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ: ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ (ΜΕΡΟΣ Β) Ώρες Διδασκαλίας: Τρίτη 9:00 12:00 Αίθουσα: Υδραυλική Διδάσκων: Δρ. Εμμανουήλ Σουλιώτης, Φυσικός Επικοινωνία: msouliot@hotmail.gr

Διαβάστε περισσότερα

1. Οι Κανονισμοί αυτοί θα αναφέρονται ως οι περί Σπόρων (Αδεια Λειτουργίας Σποροπαραγωγικής Επιχείρησης και Αδεια Εμπορίας Σπόρων) Κανονισμοί

1. Οι Κανονισμοί αυτοί θα αναφέρονται ως οι περί Σπόρων (Αδεια Λειτουργίας Σποροπαραγωγικής Επιχείρησης και Αδεια Εμπορίας Σπόρων) Κανονισμοί Ε.Ε. Παρ. III(I) 5868 Κ.Α.Π. 913/2003 Αρ. 3786, 19.12.2003 Αριθμός 913 Οι περί Σπόρων (Αδεια Λειτουργίας Σποροπαραγωγικής Επιχείρησης και Αδεια Εμπορίας Σπόρων) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2: ΤΕΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΜΕΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2: ΤΕΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΜΕΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2: ΤΕΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΜΕΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2 2. ΤΕΛΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΜΕΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ... 2 2.1 Τέλη Σύνδεσης για την Παροχή των Προϊόντων Χονδρικών

Διαβάστε περισσότερα

15/11/2012. Προκαταρκτική Έκθεση Σηµαντικότερων Ευρηµάτων.

15/11/2012. Προκαταρκτική Έκθεση Σηµαντικότερων Ευρηµάτων. 1 Spyrou Lambrou Str, Achillion 1, Flat 702, 1082, Agioi Omologites, Nicosia, Cyprus Tel: +357 22 427 077 Fax: +357 22 427 087 e-mail: enquiries@energysavecy.com 15/11/2012 Hotel Αξιότιµε κύριε, ΘΕΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ VOLTERRA ΑΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Δ/ΝΣΗ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ VOLTERRA ΑΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΓΕΝΙΚΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ VOLTERRA ΑΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Δ/ΝΣΗ Volterra ΑΕ Αμαρουσίου Χαλανδρίου 16, Μαρούσι Μέλος του Ομίλου Σελίδα 1 από 13 I. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥ V

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4496, 6.3.2015 28(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ 2009

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4496, 6.3.2015 28(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ 2009 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4496, 6.3.2015 Ν. 28(Ι)/2015 28(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ 2009 Προοίμιο. Για σκοπούς πληρέστερης εναρμόνισης

Διαβάστε περισσότερα

1247 K.AJI. 330/91. οι περί Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (Σχέδιο Συντάξεων και Χορηγημάτων

1247 K.AJI. 330/91. οι περί Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (Σχέδιο Συντάξεων και Χορηγημάτων Ε Ε. Παρ. ΠΙ (Ι) Αρ. 2648, 22.11.91 1247 K.AJI. 330/91 Αριθμός 330 Οι περί Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (Σχέδιο Συντάξεων και Χορηγημάτων σε Υπαλλήλους της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου και Εξαρτώμενους τους) (όμοιο

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. III(I) 1201 Κ.Δ.Π. 269/2000 Αρ. 3441, Αριθμός 269 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50

E.E. Παρ. III(I) 1201 Κ.Δ.Π. 269/2000 Αρ. 3441, Αριθμός 269 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 E.E. Παρ. III(I) 1201 Κ.Δ.Π. 269/2000 Αρ. 3441, 27.10.2000 Αριθμός 269 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 Κανονισμοί που εκδόθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου δυνάμει του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα