TELETASK DOMOTICS MADE IN BELGIUM

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "TELETASK DOMOTICS MADE IN BELGIUM"

Transcript

1 1 κτίρια µε νοηµοσύνη! ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Βέλγιο - ο τόπος γέννησης Τα έξυπνα συστήµατα αυτοµατισµού κτιρίων της TELETASK έχουν εγκατασταθεί σε κάθε τύπο κτιρίου από ανθρώπους µε γούστο για ποιότητα, αισθητική και φιλικότητα προς το χρήστη. Τα προϊόντα της TELETASK βρίσκονται σε ευρεία χρήση σε όλη την Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσµο (σε περισσότερες από 20 χώρες). TELETASK: Πρωτοπόροι από το 1984 Για περισσότερα από 20 χρόνια, στόχος της TELETASK είναι να θέτει τα υψηλότερα standards για άνεση, ασφάλεια, ευελιξία, πολυχρηστικότητα και οικονοµική διαχείριση της ενέργειας. Αλλά βέβαια δεν επαναπαύεται στις δάφνες της, αντιθέτως θέτει ολοένα και υψηλότερους στόχους επενδύοντας σε µακροπρόθεσµη έρευνα και ανάπτυξη για συστήµατα που ενσωµατώνουν τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Έτσι οδηγεί τον τοµέα στο µέλλον καταλαµβάνοντας ηγετική θέση στην αγορά των «έξυπνων» σπιτιών αλλά και κτιρίων. Η «Έξυπνη» και πραγµατικά Προσιτή λύση Η ειδοποιός διαφορά των συστηµάτων ΤELETASK µε τεχνολογία AUTOBUS είναι ότι σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν µε αποκλειστικό γνώµονα το οικιακό και επαγγελµατικό περιβάλλον και τις ανάγκες και απαιτήσεις που αυτά επιβάλλουν και όχι µε γνώµονα το βιοµηχανικό περιβάλλον και τα κτίρια τεραστίων διαστάσεων. Έτσι, παρουσιάζουν, εκτός των κοινών πλεονεκτηµάτων, ορισµένα πολύ σηµαντικά και µοναδικά πλεονεκτήµατα που κάν ουν πραγµατικά εύκολη τη ζωή του χρήστη άλλα και του εγκαταστάτηπρογραµµατιστή. Αυτά είναι:

2 2 Χαµηλό κόστος Καθοριστικό για την απόδοση µιας επένδυσης δεν είναι µόνο το αρχικό κόστος της εγκατάστασης αλλά και τα λειτουργικά έξοδα. Τα συστήµατα της TELETASK, πέρα από το προσιτό αρχικό κόστος, επεκτείνονται και προσαρµόζονται µε µεγάλη ευκολία και µηδαµινό κόστος στις διαρκώς µεταβαλλόµενες καθηµερινές σας απαιτήσεις αλλά και στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις. Έτσι, µπορούν να επαναπρογραµµατιστούν πολύ εύκολα ακόµα και από τον ίδιο τον χρήστη, αν αυτός διαθέτει µόνο τις βασικές γνώσεις χρήσης Η/Υ. Η µεγάλη εξοικονόµηση ηλεκτρικής και θερµικής ενέργειας αλλά και νερού, µέσω µιας «έξυπνης» αυτοµατοποιηµένης διαχείρισης, προσφέρει δραστική µείωση των λειτουργικών εξόδων του κτιρίου και ενισχύει σηµαντικά τον οικολογικό προσανατολισµό του. Κατ αυτόν τον τρόπο, οι ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές (όπως πλυντήρια, θερµοσίφωνας, κ.α.) λειτουργούν αυτόµατα κατά τη διάρκεια του µειωµένου τιµολογίου, ορισµένες ζώνες φωτισµού ενεργοποιούνται µόνο µε ανθρώπινη παρουσία και ανάλογα µε την επιθυµητή φωτεινότητα του χώρου, η θέρµανση απενεργοποιείται τοπικά κατά τον αερισµό του χώρου σας, το σύστηµα ποτίσµατος ενεργοποιείται µόνο όταν δεν έχει βρέξει και ό,τι άλλο µπορείτε να φανταστείτε! Ευκολία και ελαχιστοποίηση του χρόνου προγραµµατισµού Η κεντρική µονάδα του συστήµατος προγραµµατίζεται µε ευκολία µέσω του λογισµικού PROSOFT SUITE που παρέχεται δωρεάν µε την αγορά της κεντρικής µονάδας. Το λογισµικό λειτουργεί σε περιβάλλον Windows και είναι τέτοια η δοµή του που δεν χρειάζεται να παρακολουθήσετε επίπονα και µακρόχρονα σεµινάρια για τη σωστή χρήση του, ούτε να είστε προγραµµατιστές. Μόνο 8 ώρες σεµιναρίου για έναν απλό χρήστη Η/Υ είναι αρκετές! Όλες οι πιθανές λειτουργίες (on/off, dimmer, έλεγχος κινητήρων, τοπικά & γενικά σενάρια, χρονολειτουργίες, πίνακες χρονολειτουργιών κ.α.) της «έξυπνης» ηλεκτρολογικής σας εγκατάστασης είναι ήδη προγραµµατισµένες και εσείς απλά πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη για το κατάλληλο φορτίο από µερικές έτοιµες λίστες. Έτσι, ο προγραµµατισµός µιας εγκατάστασης γίνεται στο 1/3 του χρόνου που θα χρειαζόσασταν για οποιοδήποτε άλλο σύστηµα τύπου BUS. Εξοικονοµείτε έτσι πολύτιµο χρόνο και χρήµα και γίνεστε πιο αποδοτικοί στην εργασία σας.

3 3 Ευελιξία Φιλικότητα προς το χρήστη Επειδή η TELETASK έχει πάντοτε σηµείο εκκίνησης για την ανάπτυξη των προϊόντων της την ποιοτική διαβίωση, όλες οι εγκαταστάσεις TELETASK προσαρµόζονται στις απαιτήσεις του τελικού χρήστη. Με ευκολία ενσωµατώνονται όλα τα συστήµατα, συσκευές και φορτία ενός κτιρίου και µάλιστα στο βαθµό που εσείς επιθυµείτε. Χάρη στην πλήρη επεκτασιµότητα του συστήµατος µπορείτε να κάνετε µια βασική αρχική ενσωµάτωση µε χαµηλό κόστος και σταδιακά να επεκτείνετε το σύστηµα σας µε µικρό επιπρόσθετο κόστος και χωρίς επιπρόσθετη καλωδίωση, ούτε µερεµέτια! Οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή (ηχοσύστηµα, DVD, TV κλπ) µπορεί να ενσωµατωθεί και να ελεγχθεί πλήρως από οποιοδήποτε σηµείο του κτιρίου επιθυµείτε και µάλιστα µε δύο διαφορετικούς τρόπους (έναν µε αµελητέο κόστος και έναν µε χαµηλό κόστος). Η επιλογή είναι δική σας! Τα πάνελ αφής LATUS µε 16 πλήκτρα αφής διπλής λειτουργίας µε ή χωρίς LCD display προσαρµόζονται πλήρως στις ανάγκες σας. Με ενδεικτικά led και εκτυπώσιµη (µε ελληνικό κείµενο & σύµβολα) διαφανή µεµβράνη γνωρίζετε ακριβώς ποια φορτία είναι ενεργοποιηµένα, δεν χρειάζεται να θυµάστε τι ενεργοποιεί το κάθε πλήκτρο, ενώ µέσω του LCD display ρυθµίζετε πλήρως όλες τις ζώνες θέρµανσης/κλιµατισµού του κτιρίου.

4 4 Τα πάνελ LATUS, όπως και όλα τα πάνελ, οθόνες αφής TELETASK αλλά και απλά µπουτόν οποιουδήποτε κατασκευαστή, ελέγχονται και µε το τηλεχειριστήριο της TELETASK το οποίο προσαρµόζεται αυτόµατα στις λειτουργίες του κάθε δωµατίου που βρίσκεστε και έτσι µε ένα τηλεχειριστήριο ελέγχετε απλά και γρήγορα όλο σας το σπίτι ή κτίριο. Με µηνύµατα και alarms στα διάφορα display/οθόνες αφής της εγκατάστασης ενηµερώνεστε συνεχώς για καθηµερινές υποχρεώσεις ή τυχόν κινδύνους (π.χ. λήψη φαρµάκου, διαρροή φυσικού αερίου, διαρροή νερού κ.α.). Μπορείτε επίσης να ελέγχετε το χώρο σας µέσω ασύρµατων Wi- Fi συσκευών(pda, Palmtop) ή απλών Η/Υ (desktop) στα πλαίσια του ασύρµατου τοπικού δικτύου σας αλλά και µέσω Internet χρησιµοποιώντας το απλουστευµένο λογισµικό GUISOFT (Graphics User Interface) που οπτικοποιεί τον χώρο σας µε τη βοήθεια αρχιτεκτονικών κατόψεων. Τέλος, µε τη βοήθεια φωνητικού µενού (µε κωδικό πρόσβασης) παρέχεται αποµακρυσµένος έλεγχος µέσω οποιουδήποτε σταθερού ή κινητού τηλεφώνου. Έτσι, µε ευκολία, απλότητα και ασφάλεια έχετε υπό πλήρη έλεγχο όλο σας το σπίτι ή επαγγελµατικό χώρο µε όποιο τρόπο εσείς επιθυµείτε!

5 5 Ποιότητα Σχεδιασµός Αισθητική υψηλών απαιτήσεων Όλα τα προϊόντα TELETASK κατασκευάζονται µε γνώµονα την υψηλή ποιότητα, τον πρωτοποριακό σχεδιασµό αλλά και την ασυναγώνιστη, ευέλικτη αισθητική ώστε να εναρµονίζονται πλήρως µε την εσωτερική σας διακόσµηση. Φέρουν εγγύηση 3 χρόνων και πιστοποιητικά CE, UL, CSA και ROHS. Τεχνολογία & τρόπος εγκατάστασης Τα συστήµατα TELETASK βασίζουν τη λειτουργία τους στην τεχνολογία BUS. Χρησιµοποιούν το υψηλής ποιότητας καλώδιο AUTOBUS που φέρει θωράκιση 4KV και αποτελείται από δύο ζεύγη διατοµής 1 mm² (τροφοδοσία 12V DC) και 0,25 mm² (αµφίδροµη µεταφορά δεδοµένων µε µεταβλητή ταχύτητα µέχρι και 1Μbps) αντίστοιχα καθώς και 1 επιπρόσθετο ζεύγος 0,25 mm². Στο επιπρόσθετο ζεύγος ο ένας αγωγός χρησιµοποιείται για µεταφορά σηµάτων IR (έλεγχος οποιασδήποτε ΙR συσκευής από οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού/κτιρίου µε µηδαµινό κόστος) και ο άλλος είναι εφεδρικός ή για µελλοντική χρήση.

6 6 Όλα τα TELETASK interfaces (π.χ. πάνελ και οθόνες αφής, ρελέ, interface µικρών κινητήρων κλπ) συνδέονται παράλληλα το ένα µετά το άλλο πάνω στο ίδιο καλώδιο AUTOBUS που τρέχει σε όλη την εγκατάσταση και τερµατίζει στο τελευταίο συνδεόµενο interface (συνδεσµολογία BUS). Τα απλά µπουτόν και οι ψηφιακοί αισθητήρες συνδέονται µε συνδεσµολογία αστέρα (το κάθε ένα ξεχωριστά αλλά µε κοινή επιστροφή) πάνω στον τοπικό προσαρµογέα BUS ή απευθείας στις ψηφιακές εισόδους της κεντρικής µονάδας. Οι διάφοροι αναλογικοί αισθητήρες (0V, 12V, αναλογικό σήµα) συνδέονται ξεχωριστά (µε θωρακισµένο καλώδιο ΑUTOBUS) πάνω στον αναλογικό τοπικό προσαρµογέα BUS ή απευθείας στις αναλογικές εισόδους της κεντρικής µονάδας.

7 7 Στην πράξη ο τρόπος εγκατάστασης είναι ο εξής:

8 8 Όλες οι επιστροφές (L) από τα φωτιστικά σηµεία και τις επιλεγµένες πρίζες που θα ελέγχονται από το σύστηµα TELETASK, οδηγούνται ξεχωριστά στις δυαδικές εξόδους των ρελέ ράγας του τοπικού πίνακα AUTOBUS ή των ρελέ της κεντρικής µονάδας, αν αυτή βρίσκεται στον ίδιο όροφο. Στη συνέχεια γεφυρώνονται ανά οµάδες οι ελεύθερες έξοδοι και η κάθε οµάδα συνδέεται στην αντίστοιχη ασφάλεια (L1) του κλασσικού ηλεκτρολογικού πίνακα (σχέδιο παρακάτω). Στη σύνδεση του ουδετέρου (Ν) δεν αλλάζει τίποτα (από την ασφάλεια του ηλεκτρολογικού πίνακα απευθείας στην αντίστοιχη οµάδα φορτίων). Με τις εξόδους των ρελέ µπορούµε επίσης να ελέγξουµε ηλεκτροβάνες θέρµανσης, ποτίσµατος κ.α. ενώ οποιοσδήποτε AC κινητήρας (έως 350W) συνδέεται ξεχωριστά στην αντίστοιχη έξοδο ράγας του interface κινητήρων του τοπικού πίνακα AUTOBUS. Το καλώδιο AUTOBUS τοποθετείται σε ξεχωριστό σωλήνα από αυτό που τοποθετούνται τα καλώδια ισχύος για ασφάλεια και για αποφυγή ηλεκτροµαγνητικών παρεµβολών και οδεύεται παράλληλα όπου απαιτείται και τροφοδοσία 230V. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα το καλώδιο AUTOBUS να τοποθετηθεί ενδοδαπέδια. Μετά την ολοκλήρωση επιχρίσµατος και βαψίµατος τοποθετούνται οι χωνευτές συσκευές στα κουτιά τους ή πάνω στις ψευδοροφές και φορτώνεται το πρόγραµµα όλου του συστήµατος µέσω φορητού υπολογιστή στην κεντρική µονάδα (αρχιτεκτονικής PLC µε κεντρικό µικροεπεξεργαστή και 2 µνήµες EEPROM) µε τη βοήθεια USB ή LAN καλωδίου από τον υπεύθυνο εγκαταστάτη.

9 9 ΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Τεχνική Υποστήριξη - Σεµινάρια Ο ευρύτερος τοµέας των συστηµάτων αυτοµατισµού είναι ένας από τους ταχύτατα αναπτυσσόµενους και εξελισσόµενους. Τα συστήµατα TELETASK έχουν απεριόριστες δυνατότητες και εφαρµογές και αποτελούν αναµφισβήτητα ότι πιο αξιόπιστο, ευέλικτο και πρωτοποριακό έχει να παρουσιάσει η τεχνολογία δοµηµένης καλωδίωσης BUS. Έτσι απαιτείται συνεχής ενηµέρωση και σωστή τεχνική υποστήριξη. Για το λόγο αυτό η εταιρεία µας ELECTROIMPEX HELLAS SA διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήµατα εκπαιδευτικά σεµινάρια για την ορθή εγκατάσταση, προγραµµατισµό και τεχνική υποστήριξη των συστηµάτων TELETASK. Τα σεµινάρια πραγµατοποιούνται από τον υπεύθυνο ηλεκτρολόγο µηχανικό για την τεχνολογία AUTOBUS και Qualified TELETASK domotics specialist κ. Μεταξά Γιώργο. Απαιτούµενες προϋποθέσεις παρακολούθησης : Τεχνικές γνώσεις ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και αυτοµατισµών καθώς και βασικές γνώσεις αγγλικών και χρήσης Η/Υ. Μελέτες και εγκαταστάσεις πραγµατοποιούνται από πιστοποιηµένους συνεργάτες της ELECTROIMPEX σε ολόκληρη την Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες µπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλεφωνικό κέντρο της ELECTROIMPEX HELLAS SA : ή να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες µας στο

όλα-σε-ένα νεση για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

όλα-σε-ένα νεση για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ νεση όλα-σε-ένα για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Θέρμανση, ζεστό νερό χρήσης και ψύξη Βιώσιμες ενεργειακές λύσεις για

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Συστηµάτων. Προϊ ντα, υπηρεσίες και συστήµατα ελέγχου για ολοκληρωµένες λ σεις κλιµατισµο και ψ ξης σε εµπορικές και βιοµηχανικές αγορές

Οδηγός Συστηµάτων. Προϊ ντα, υπηρεσίες και συστήµατα ελέγχου για ολοκληρωµένες λ σεις κλιµατισµο και ψ ξης σε εµπορικές και βιοµηχανικές αγορές Οδηγός Συστηµάτων Προϊ ντα, υπηρεσίες και συστήµατα ελέγχου για ολοκληρωµένες λ σεις κλιµατισµο και ψ ξης σε εµπορικές και βιοµηχανικές αγορές ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Σύστηµα µόνο ψύξης Σύστηµα αντλίας

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρµογές Πληροφορικής Υπολογιστών. Πέρδος Αθανάσιος Καθηγητής Πληροφορικής

Εφαρµογές Πληροφορικής Υπολογιστών. Πέρδος Αθανάσιος Καθηγητής Πληροφορικής Εφαρµογές Πληροφορικής Υπολογιστών Πέρδος Αθανάσιος Καθηγητής Πληροφορικής Περιεχόµενα Εφαρµογές Πληροφορικής Υπολογιστών...1 Κεφάλαιο 1 ο...3 Γενική Επισκόπηση Των Εφαρµογών Πληροφορικής...3 Εφαρµογές

Διαβάστε περισσότερα

Energy. Intelligent. Παρουσιάζουμε τη Schneider Electric TV!

Energy. Intelligent. Παρουσιάζουμε τη Schneider Electric TV! Intelligent Ιούνιος 2011 Energy Έξυπνες και αποδοτικές λύσεις διαχείρισης ενέργειας από την παραγωγή έως την τελική διανομή Παρουσιάζουμε τη Schneider Electric TV! Το μέρος όπου μπορείτε να βρείτε τρέχοντα

Διαβάστε περισσότερα

"Ο ΗΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ" ΜΕΡΟΣ 1 ο : «ΜΕΘΟ ΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ»

Ο ΗΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΜΕΡΟΣ 1 ο : «ΜΕΘΟ ΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ» Η παρούσα έκδοση αποτελεί τµήµα µιας σειράς από τρεις Τεχνικούς Οδηγούς του Κέντρου Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) µε αντικείµενο τη διαδικασία των Ενεργειακών Επιθεωρήσεων στα κτίρια και τη βιοµηχανία.

Διαβάστε περισσότερα

«Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site ( CONTENT MANAGEMENT TOOL )»

«Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site ( CONTENT MANAGEMENT TOOL )» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site

Διαβάστε περισσότερα

ETS Εφαρμογές Λειτουργικές Ευέλικτες Εξατομικευμένες

ETS Εφαρμογές Λειτουργικές Ευέλικτες Εξατομικευμένες ETS Εφαρμογές Λειτουργικές Ευέλικτες Εξατομικευμένες Νέες εφαρμογές κάνουν το ETS4 ακόμη πιο ευέλικτο Πρόσθετες λειτουργίες και περισσότερη ευελιξία: προσαρμοσμένο ETS με νέες εφαρμογές Υπάρχουν εφαρμογές

Διαβάστε περισσότερα

MANUAL ΛΕΒΗΤΑ ΠΕΛΛΕΤ BIOMAX

MANUAL ΛΕΒΗΤΑ ΠΕΛΛΕΤ BIOMAX 1. Σηµαντικές Προειδοποιήσεις MANUAL ΛΕΒΗΤΑ ΠΕΛΛΕΤ BIOMAX ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Μετά την αφαίρεση της συσκευασίας να γίνεται πάντα έλεγχος για την πληρότητα της παράδοσης, ενώ σε περίπτωση ελαττωµάτων,

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία;

Τι είναι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία; ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Τι είναι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία; Ορισμοί και πηγές Τα ηλεκτρικά πεδία δημιουργούνται από διαφορές της τάσης: όσο μεγαλύτερη είναι η τάση, τόσο ισχυρότερο είναι το πεδίο που δημιουργείται.

Διαβάστε περισσότερα

1. Τι είναι τα Ιδεατά Ιδιωτικά Δίκτυα (VPN) & σε ποιες επιχειρήσεις απευθύνονται

1. Τι είναι τα Ιδεατά Ιδιωτικά Δίκτυα (VPN) & σε ποιες επιχειρήσεις απευθύνονται 1 Τι είναι τα Ιδεατά Ιδιωτικά Δίκτυα (VPN) & σε ποιες επιχειρήσεις απευθύνονται Επιχειρήσεις με περισσότερα από ένα σημεία παρουσίας (καταστήματα, γραφεία) πολύ συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

Bosch DCN Επόμενης γενιάς Διάλογος χωρίς όρια...

Bosch DCN Επόμενης γενιάς Διάλογος χωρίς όρια... Bosch DCN Επόμενης γενιάς Διάλογος χωρίς όρια... Με νέο δυναμικό λογισμικό! 2 DCN Επόμενης γενιάς Σχεδιασμένο να είναι διακριτικό Το Ψηφιακό Συνεδριακό Δίκτυο (DCN) Επόμενης γενιάς της Bosch αποτελεί το

Διαβάστε περισσότερα

Οποιαδήποτε αναπαραγωγή ή διανοµή του παρόντος ή τµήµατος αυτού επιτρέπεται µόνο µε εξουσιοδότηση της SIEMENS

Οποιαδήποτε αναπαραγωγή ή διανοµή του παρόντος ή τµήµατος αυτού επιτρέπεται µόνο µε εξουσιοδότηση της SIEMENS A d Εφαρµογές LOGO! Για να σας δώσουµε µια ιδέα για το είδος των εφαρµογών στις οποίες µπορεί να χρησιµοποιηθεί το LOGO!, έχουµε συλλέξει ένα αριθµό από παραδείγµατα εφαρµογών. Έχουµε συµπεριλάβει το διάγραµµα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ HVAC

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ HVAC ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ HVAC 1. ΕΙΣAΓΩΓΗ...1 1.1 Τα συστήµατα HVAC...1 1.2 Βασικά χαρακτηριστικά...2 2. ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ...5 2.1 Χωρισµός σε θερµικές ζώνες...5 2.2 Μονάδες ενεργειακής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΙΡΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ MERTEN ΟΛΑ ΟΣΑ ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΟ

ΣΕΙΡΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ MERTEN ΟΛΑ ΟΣΑ ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΕΙΡΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ MERTEN ΟΛΑ ΟΣΑ ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΟ 2 ΤΙ ΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ; ΝΕΕΣ ΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΥΠΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ MERTEN Κτίζοντας ή ανακαινίζοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Του φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Του φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Διευθυντής: Καθηγητής Δρ Αθανάσιος Ν.

Διαβάστε περισσότερα

wlsn* αµφίδροµο ασύρµατο δίκτυο Ο γρήγορος δρόµος προς ακόµη πιο αξιόπιστη ασφάλεια

wlsn* αµφίδροµο ασύρµατο δίκτυο Ο γρήγορος δρόµος προς ακόµη πιο αξιόπιστη ασφάλεια wlsn* αµφίδροµο ασύρµατο δίκτυο Ο γρήγορος δρόµος προς ακόµη πιο αξιόπιστη ασφάλεια * ασύρµατο τοπικό δίκτυο ασφαλείας 2 Τι είναι το wlsn; Το ασύρµατο τοπικό δίκτυο ασφάλειας wlsn της Bosch Security Systems

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Λειτουργίας HV 2.015 / 2.022 HV 4.022 / 4.030 / 4.040 HV 4.055 / 4.075 / 4.110 HV 4.150 / 4.185 / 4.220. V 2012/03A-V01.

Οδηγίες Λειτουργίας HV 2.015 / 2.022 HV 4.022 / 4.030 / 4.040 HV 4.055 / 4.075 / 4.110 HV 4.150 / 4.185 / 4.220. V 2012/03A-V01. Οδηγίες Λειτουργίας HV 2.015 / 2.022 HV 4.022 / 4.030 / 4.040 HV 4.055 / 4.075 / 4.110 HV 4.150 / 4.185 / 4.220 V 2012/03A-V01.4 ελληνικά Περιεχόμενα 1 Σημαντικές οδηγίες ασφάλειας...5 2 Σχεδιασμός Συστήματος...8

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Του σπουδαστή ΓΡΙΒΑ ΑΡΓΥΡΗ Επιβλέπων

Διαβάστε περισσότερα

Android. Guide. Τα βασικά του Android Οδηγός αγοράς για. smartphones και tablets

Android. Guide. Τα βασικά του Android Οδηγός αγοράς για. smartphones και tablets Android Guide Όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για το νο1 λειτουργικό για smartphones και tablets Τα βασικά του Android Οδηγός αγοράς για smartphones και tablets Ρυθμίστε σωστά την Android συσκευή σας Έξυπνες

Διαβάστε περισσότερα

Λειτουργία. Οδηγός χρήσης

Λειτουργία. Οδηγός χρήσης Λειτουργία Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι επωνυµίες Microsoft και Windows είναι εµπορικά σήµατα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Η επωνυµία

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Προσωπικός Υπολογιστής. Σειρά VPCE

Εγχειρίδιο χρήσης. Προσωπικός Υπολογιστής. Σειρά VPCE Εγχειρίδιο χρήσης Προσωπικός Υπολογιστής Σειρά VPCE n 2 Περιεχόµενα Πριν από τη χρήση... 4 Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή VAIO... 5 Θέματα εργονομίας... 7 Πρώτα βήματα... 9 Εντοπισμός

Διαβάστε περισσότερα

Ένας πρακτικός τεχνικός οδηγός

Ένας πρακτικός τεχνικός οδηγός Ένας πρακτικός τεχνικός οδηγός Ιανουάριος 2011 Λ. Βουλιαγμένης 224 & Αγίου Δημητρίου, 173 43 Άγιος Δημήτριος, τηλ. 210 9577470 info@helapco.gr, www.helapco.gr Βασικές τεχνικές πληροφορίες για τα φωτοβολταϊκά

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης και χρήσης. Smart connections. Οδηγίες χρήσης. Πιστοποιητικά PIKO 3.0 3.6 4.2 5.5 7.0 8.3 10.1

Οδηγίες εγκατάστασης και χρήσης. Smart connections. Οδηγίες χρήσης. Πιστοποιητικά PIKO 3.0 3.6 4.2 5.5 7.0 8.3 10.1 Οδηγίες εγκατάστασης και χρήσης GR Smart connections. Οδηγίες χρήσης Πιστοποιητικά PIKO 3.0 3.6 4. 5.5 7.0 8.3 0. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΤΗ KOSTAL Solar Electric GmbH Hanferstraße 6 7908 Freiburg i. Br. Γερμανία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Ελευθέριος Αθ. Παπαθανασίου Καθηγητής Επιχειρηµατικής Πληροφορικής. Τµήµα Οργάνωσης και ιοίκησης Επιχειρήσεων Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών 1.

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές Αρχές Εφαρμογών Ελέγχου Φωτισμού. Εκπαιδευτικό κέντρο ISC

Βασικές Αρχές Εφαρμογών Ελέγχου Φωτισμού. Εκπαιδευτικό κέντρο ISC Βασικές Αρχές Εφαρμογών Ελέγχου Φωτισμού Εκπαιδευτικό κέντρο ISC July 2009 Ανακαλύψτε τις ανάγκες και τις λύσεις για τον έλεγχο φωτισμού Κύκλωμα απλού διακόπτη Κύκλωμα διακόπτη αλέ-ρετούρ Έλεγχος φωτισμού

Διαβάστε περισσότερα

ALTOSONIC V12. Ροόμετρο αερίου υπερήχων 12 χορδών για custody transfer. Εγχειρίδιο οδηγιών. KROHNE 06/2014-4003491001 - MA ALTOSONIC V12 R02 el

ALTOSONIC V12. Ροόμετρο αερίου υπερήχων 12 χορδών για custody transfer. Εγχειρίδιο οδηγιών. KROHNE 06/2014-4003491001 - MA ALTOSONIC V12 R02 el ALTOSONIC V12 Εγχειρίδιο οδηγιών Ροόμετρο αερίου υπερήχων 12 χορδών για custody transfer KROHNE : Βιβλιογραφικά στοιχεία ::::::::::::::::::::::::::::::::: Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτες - Εφαρμογές. & Υλοποίηση Δικτύων Η/Υ. Γ. Μπάρδης

Μελέτες - Εφαρμογές. & Υλοποίηση Δικτύων Η/Υ. Γ. Μπάρδης Μελέτες - Εφαρμογές & Υλοποίηση Δικτύων Η/Υ Γ. Μπάρδης Πίνακας Περιεχομένων Πρόλογος... V ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Εισαγωγή στα Δίκτυα Επικοινωνιών...1 1.1 Εισαγωγή...3 1.2 Επικοινωνίες & Τηλεπικοινωνίες...4 1.3 Τηλεπικοινωνιακά

Διαβάστε περισσότερα

PS 3.0 Excellent PS 3.6 Excellent PS 4.2 Excellent PS 5.5 Excellent PS 7.0 Excellent PS 8.3 Excellent PS 10.1 Excellent. www.centrosolar.

PS 3.0 Excellent PS 3.6 Excellent PS 4.2 Excellent PS 5.5 Excellent PS 7.0 Excellent PS 8.3 Excellent PS 10.1 Excellent. www.centrosolar. Οδηγίες εγκατάστασης και χρήσης PS 3.0 Excellent PS 3.6 Excellent PS 4. Excellent PS 5.5 Excellent PS 7.0 Excellent PS 8.3 Excellent PS 0. Excellent www.centrosolar.com ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΤΗ CENTROSOLAR AG Stresemannstr.

Διαβάστε περισσότερα

Παιδιά κάτω των 13 ετών δε θα πρέπει να χρησιμοποιούν το κιτ χωρίς επίβλεψη. Μη συνδέετε την κύρια πλακέτα σε εξωτερική τροφοδοσία μεγάλης ισχύος.

Παιδιά κάτω των 13 ετών δε θα πρέπει να χρησιμοποιούν το κιτ χωρίς επίβλεψη. Μη συνδέετε την κύρια πλακέτα σε εξωτερική τροφοδοσία μεγάλης ισχύος. 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 01. Robotale (Arduino-Compatible) 02. Ράστερ 830 οπών 03. Κουτί αποθήκευσης 04. Κόκκινα leds (τεμ. 5) 05. Κίτρινα leds (τεμ. 5) 06. Πράσινα leds (τεμ. 5) 07. Αντιστάτες 220 Ohm (τεμ. 8) 08.

Διαβάστε περισσότερα