Διεθνής Επιχειρηματικός Κώδικας Δεοντολογίας στον Τομέα της Υγείας για Τρίτους Ενδιάμεσους

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Διεθνής Επιχειρηματικός Κώδικας Δεοντολογίας στον Τομέα της Υγείας για Τρίτους Ενδιάμεσους"

Transcript

1 Διεθνής Επιχειρηματικός Κώδικας Δεοντολογίας στον Τομέα της Υγείας για

2 Η υποχρέωσή σας να συμμορφωθείτε με όλους τους νόμους και τις πολιτικές της Johnson & Johnson. Οι εταιρίες Johnson & Johnson και οποιαδήποτε τρίτα μέρη που δρουν εκ μέρους τους θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους νόμους των κρατών όπου δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά, συμπεριλαμβανομένων των νόμων ενάντια στη δωροδοκία και στη διαφθορά. Από τη στιγμή που η Johnson & Johnson είναι μια εταιρία με έδρα στις ΗΠΑ, η Johnson & Johnson και οι θυγατρικές της, ανεξάρτητα από το που βρίσκονται παγκοσμίως, υπόκεινται στην αμερικάνικη νομοθεσία ενάντια στη δωροδοκία και τη διαφθορά, μαζί με τους τοπικούς νόμους. Ως υπάλληλος ή αξιωματούχος ενός Τρίτου ενδιάμεσου (ΤΕ), αναμένεται επίσης να συμμορφώνεστε με τις πολιτικές και τις απαιτήσεις της Johnson & Johnson αναφορικά με τις αλληλεπιδράσεις των ΤΕ με Επαγγελματίες Υγείας (ΕΥ) και Κυβερνητικούς Αξιωματούχους (ΚΑ). Η πολιτική της Johnson & Johnson απαγορεύει αυστηρά στους ΤΕ να προσφέρουν ή να καταβάλλουν οτιδήποτε αξίας σε ΕΥ ή ΚΑ, στην προσπάθειά τους να επηρεάσουν την απόφασή τους (π.χ. για την αγορά προϊόντων της Johnson & Johnson, την έγκριση καταχώρισης προϊόντος κ.λπ.). Αυτό το έγγραφο παρέχει μια μικρή σύνοψη των εφαρμόσιμων κατευθυντήριων οδηγιών που αναφέρονται στον οδηγό με τις πολιτικές της Johnson & Johnson και τον Διεθνή επιχειρηματικό κώδικα δεοντολογίας στον τομέα της υγείας (HCBI) της Johnson & Johnson. Για να μάθετε περισσότερα, επικοινωνήστε με την εταιρία Johnson & Johnson.

3 Τρίτος ενδιάμεσος (ΤΕ) - Εταιρία ή πρόσωπο που αλληλεπιδρά ή συναλλάσσεται επιχειρηματικά με ΚΑ ή ΕΥ για λογαριασμό της εταιρίας Johnson & Johnson. Κάποια παραδείγματα ΤΕ περιλαμβάνουν: διανομείς ή μεσάζοντες πωλήσεων, παρόχους λογιστικής μέριμνας, παράγοντες πολιτικής επιρροής (λόμπι), συμβούλους διαγωνισμών, συνεργάτες κλινικών υποθέσεων και ερευνών αγοράς, κανονιστικούς συμβούλους, επί συμβάσει ερευνητικούς οργανισμούς (CRO) και οποιουσδήποτε άλλους αλληλεπιδρούν με ΚΑ ή ΕΥ εκ μέρους μιας εταιρίας της Johnson & Johnson (π.χ. οργανωτές συσκέψεων, ταξιδιωτικοί πράκτορες, κ.λπ.). Επαγγελματίας υγείας (ΕΥ) - Επαγγελματίας υγείας είναι ένας ευρύς ορισμός που περιλαμβάνει άτομα στο χώρο της υγείας που μπορούν να συνταγογραφούν, να αποκτούν ή να επηρεάζουν τη συνταγογράφηση ή την αγορά προϊόντων της Johnson & Johnson και/ή υπηρεσιών που ρυθμίζονται ή καλύπτονται. Αυτό συμπεριλαμβάνει ιατρούς, νοσηλευτές, φαρμακοποιούς και διοικητές νοσοκομείων. Κάποιοι ΕΥ θεωρούνται επίσης ΚΑ. Δείτε τον ορισμό για τους ΚΑ για να μάθετε περισσότερα. Σημαντικοί ρόλοι Κυβερνητικός αξιωματούχος (ΚΑ) - Ένα άτομο που προσδιορίζεται ως κυβερνητικός αξιωματούχος (ΚΑ) από την τοπική νομοθεσία. Αυτό περιλαμβάνει υπαλλήλους κανονιστικών αρχών, αξιωματούχους τελωνείων, υπαλλήλους εφορίας, τους περισσότερους υπαλλήλους κρατικών νοσοκομείων, καθώς και αξιωματούχους και άλλα άτομα υπεύθυνα για εγκρίσεις, άδειες και καταχωρήσεις προϊόντων. Στους ΚΑ συμπεριλαμβάνονται εκείνοι οι ΕΥ που εργάζονται για ένα νοσοκομείο ή εκ μέρους ενός νοσοκομείου ή άλλου οργανισμού που είναι ιδιοκτησία ή που ελέγχεται από ένα κρατικό οργανισμό, όπως οι ΕΥ που εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία ή δημόσια πανεπιστήμια. Αυτοί οι ΕΥ θα πρέπει να θεωρούνται ΚΑ ακόμα κι αν δεν θεωρούνται ως ΚΑ από την τοπική νομοθεσία.

4 Υποχρεώσεις για ΤΕ Έλεγχος ειδικού σκοπού - Όλοι οι ΤΕ που εμπλέκονται σε εταιρίες της Johnson & Johnson επιλέγονται έπειτα από μια διαδικασία λεπτομερούς δέουσας επιμέλειας. Η δέουσα επιμέλεια πραγματοποιείται επίσης σε αλλαγές συμβάσεων και ενδεχομένως για δευτερεύοντες ενδιάμεσους. Εκπαίδευση κατά της διαφθοράς - Ως μέρος των συμβατικών υποχρεώσεών του, ένας ΤΕ πρέπει να πιστοποιεί ότι έχει παράσχει την κατάλληλη εκπαίδευση σε όλα τα άτομα που απασχολούνται ή διορίζονται από τον ΤΕ, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών και των υπεργολάβων του ΤΕ που αλληλεπιδρούν με ΚΑ και με ΕΥ για λογαριασμό της εταιρίας Johnson & Johnson. Αυτά τα άτομα πρέπει να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους πριν να ξεκινήσουν να εργάζονται εκ μέρους της εταιρίας Johnson & Johnson. Βιβλία & Στοιχεία - Απαιτείται από τις Εταιρείες της Johnson & Johnson να διατηρούν κατάλληλα οικονομικά βιβλία & στοιχεία. Αυτή η απαίτηση ισχύει εξίσου για όλους τους ΤΕ που εργάζονται για λογαριασμό εταιρειών της Johnson & Johnson. Όλα τα τιμολόγια, χρεωστικά σημειώματα και λοιπά δικαιολογητικά πληρωμών που γίνονται από έναν ΤΕ εκ μέρους μιας εταιρίας Johnson & Johnson πρέπει να συμπεριλαμβάνουν σαφώς μια ακριβή αιτιολόγηση της οφειλόμενης πληρωμής. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν οι συναλλαγές εμπλέκουν ΕΥ.

5 Οι Συμφωνίες για παροχή υπηρεσιών με ΕΥ (όπως συμφωνίες για ομιλητές, συμβούλους, συμβούλους εκπαίδευσης κ.λπ.) θα πρέπει να έχουν στόχο την κάλυψη έννομων επιχειρηματικών αναγκών και δεν πρέπει να γίνονται ποτέ με την πρόθεση κάλυψης εξόδων ή παροχής αμοιβής με αντάλλαγμα τρέχουσα ή μελλοντική επιχειρηματική δραστηριότητα. Συμφωνίες για παροχή υπηρεσιών από ΕΥ Οι υπηρεσίες θα πρέπει να τεκμηριώνονται λεπτομερώς σε σύμβαση, η οποία θα πρέπει να ορίζει το σύνολο της αποζημίωσης. (Δείτε την επικοινωνία σας με την εταιρία Johnson & Johnson για παραδείγματα.) Η αποζημίωση θα πρέπει να είναι εύλογης αγοραίας αξίας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Οι υπηρεσίες που παρέχονται θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένες πριν γίνει η πληρωμή. Τα τιμολόγια θα πρέπει να είναι αρκετά λεπτομερή ώστε να επιτρέπουν την ορθή τήρηση των λογιστικών βιβλίων και τον έλεγχο. Τα ταξίδια, η διαμονή και οι δαπάνες για γεύματα θα πρέπει να είναι εύλογα και όχι υπερβολικά και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνουν περιηγήσεις, μη σχετικές παρατάσεις ταξιδιών ή να παρέχονται σε άτομα που δεν παρέχουν υπηρεσίες στην Johnson & Johnson.

6 Σε περίπτωση που επιτρέπεται η παροχή γευμάτων, ταξιδιών ή διαμονής, όπως στο πλαίσιο συμβουλευτικής υπηρεσίας από κάποιον ΕΥ, ισχύουν οι ακόλουθες απαιτήσεις: Γεύματα ΕΥ, ταξίδια, διαμονή και άλλες μορφές φιλοξενίας Εύλογα, τεκμηριωμένα έξοδα για ταξίδια, διαμονή και γεύματα πρέπει να καλύπτονται εφόσον είναι σύμφωνα με την Παγκόσμια Πολιτική Ταξιδιών και Ψυχαγωγίας της Johnson & Johnson και με τις ισχύουσες τοπικές πολιτικές αναφορικά με την κάλυψη εξόδων. Η τοποθεσία και ο χώρος διεξαγωγής της συνάντησης με τον ΕΥ θα πρέπει να είναι κατάλληλα και να συμβάλλουν στην ανταλλαγή επιχειρηματικών ή επιστημονικών πληροφοριών. Τα γεύματα και αναψυκτικά που προσφέρονται στους ΕΥ πρέπει να είναι μικρής αξίας και δευτερεύοντα σε σχέση με τη χρονική διάρκεια και τον επιχειρηματικό σκοπό της συνάντησης. Δεν πρέπει να παρέχεται διασκέδαση ή ψυχαγωγία στους ΕΥ.

7 Δώρα σε ΕΥ Περιστασιακά δώρα μπορούν να δίνονται σε ΕΥ εάν αυτά τα δώρα συμπίπτουν με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Johnson & Johnson. Τα δώρα σε ΕΥ πρέπει να είναι σεμνά, μικρής αξίας και συνηθισμένα, να επιτρέπονται από την τοπική νομοθεσία ή κανονισμούς, να έχουν εκπαιδευτική ή επιστημονική αξία, να ωφελούν τους ασθενείς, να είναι σχετικά με την πρακτική του ΕΥ και να μην περιορίζονται από τους τοπικούς κώδικες του κλάδου. Δώρα σε μορφή μετρητών ΔΕΝ θα πρέπει να δίνονται σε ΕΥ. Αυτό συμπεριλαμβάνει ισοδύναμα μετρητών, όπως και κάρτες μετρητών. Αν και οι κατευθυντήριες οδηγίες της J&J μπορεί να επιτρέπουν περιστασιακά δώρα στους ΕΥ, παρακαλούμε σημειώστε ότι οι τοπικές κατευθυντήριες οδηγίες μπορεί να είναι αυστηρότερες. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον τοπικό αρμόδιο της Johnson & Johnson για περισσότερες πληροφορίες. Δώρα και φιλοξενία για ΚΑ Στις περισσότερες χώρες, δημόσιοι υπάλληλοι, αιρετοί και διορισμένοι αξιωματούχοι, συχνά και έμμισθοι ή άμισθοι σύμβουλοι της κυβέρνησης υπόκεινται σε ειδικούς κανόνες δεοντολογίας. Γενικά, τα εν λόγω άτομα απαγορεύεται να ζητούν ή να αποδέχονται οποιοδήποτε δώρο ή άλλο πράγμα αξίας. Σε εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις όπου επιτρέπεται να δοθεί ένα δώρο ή κάποιο άλλο προνόμιο σε έναν ΚΑ, αυτό θα πρέπει να είναι σεμνό και μικρής αξίας, να μην υπερβαίνει την τοπική μέγιστη θεσπισμένη αξία για δώρα και να συμμορφώνεται από κάθε άποψη με την τοπική νομοθεσία. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η παροχή δώρων με τη μορφή μετρητών. Οι δαπάνες για τη φιλοξενία ΚΑ θα πρέπει να είναι εύλογες, συνηθισμένες και να συμμορφώνονται με την τοπική νομοθεσία.

8 Άλλες αλληλεπιδράσεις με δημοσίους υπαλλήλους Στις αλληλεπιδράσεις με δημοσίους υπαλλήλους μπορεί να περιλαμβάνονται αλληλεπιδράσεις με κανονιστικές αρχές που ελέγχουν την παραγωγή προϊόντων και τις εγκαταστάσεις, ελεγκτές, επιθεωρητές, εισαγωγικές/εξαγωγικές αρχές, αρχές τιμολόγησης, προσωπικό καταχώρισης προϊόντων, αρχές για τη διενέργεια διαγωνισμών και πολλούς άλλους. Οι ΤΕ θα πρέπει να ακολουθούν την τοπική νομοθεσία όταν αλληλεπιδρούν με έναν κυβερνητικό υπάλληλο και δεν θα πρέπει ποτέ να προσφέρουν ή να δέχονται τυχόν όφελος που τους παρουσιάζεται με πρόθεση επιρροής στη λήψη αποφάσεων.

9 Ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή για τα πιστεύω Η Johnson & Johnson επίσης έχει ένα δωρεάν τηλεφωνικό αριθμό που μπορείτε να χρησιμοποιείτε 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα για να αναφέρετε ανώνυμα οποιαδήποτε ανησυχία σχετικά με νομικά ή δεοντολογικά ζητήματα. Για οδηγίες σχετικά με τη χρήση της τηλεφωνικής γραμμής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα

Διεθνής Επιχειρηματικός Κώδικας Δεοντολογίας στον Τομέα της Υγείας για Τρίτους Ενδιάμεσους

Διεθνής Επιχειρηματικός Κώδικας Δεοντολογίας στον Τομέα της Υγείας για Τρίτους Ενδιάμεσους Διεθνής Επιχειρηματικός Κώδικας Δεοντολογίας στον Τομέα της Υγείας για Τρίτους Ενδιάμεσους Εισαγωγή Καλωσορίσατε Αυτή είναι η εκπαιδευτική ενότητα για τη συμμόρφωση με τον Διεθνή επιχειρηματικό κώδικα

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές του ΣΕΠ σχετικά με συναλλαγές με επαγγελματίες υγείας.

Κατευθυντήριες γραμμές του ΣΕΠ σχετικά με συναλλαγές με επαγγελματίες υγείας. Κατευθυντήριες γραμμές του ΣΕΠ σχετικά με συναλλαγές με επαγγελματίες υγείας. I. Προοίμιο Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές προορίζονται στο να παρέχουν κατευθύνσεις σχετικά με τις συναλλαγές των μελών του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ Σελίδα 1 από 5 ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Από κοινού με τον Παγκόσμιο Κώδικα Δεοντολογίας της PepsiCo, η παρούσα πολιτική τονίζει την υποχρέωση της PepsiCo να ενεργεί με ήθος και υπευθυνότητα σε όλες

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης 2018

Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης 2018 Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης 2018 ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ: ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ 1. ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ASTELLAS 1.1 Η Astellas Pharmaceuticals ΑΒΕΕ (Αγησιλάου 6-8, Μαρούσι 15123) είναι μια εταιρεία μέλος της

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογικό Σημείωμα. Servier Hellas

Μεθοδολογικό Σημείωμα. Servier Hellas Μεθοδολογικό Σημείωμα Servier Hellas Α. Σύνοψη Το παρόν Μεθοδολογικό Σημείωμα, είναι συνοδευτικό του Εντύπου Δημοσιοποίησης και διευκρινιστικό των διαφόρων θεμάτων του εντύπου, μέσω του οποίου η ΣΕΡΒΙΕ

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης

Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης 2018 Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΉΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ: ΣΎΝΟΨΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΊΑΣ 1. Υποχρέωση της Astellas 1.1 Η Astellas Pharmaceuticals ΑΒΕΕ (Αγησιλάου 6-8, Μαρούσι 15123) είναι μια εταιρεία μέλος της

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης 2016 ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ: ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ

Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης 2016 ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ: ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης 2016 ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ: ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ 1. ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ASTELLAS 1.1 H Astellas Pharmaceuticals ΑΒΕΕ (Αγησιλάου 6-8, Μαρούσι 15123) είναι μια εταιρεία μέλος της

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης Στοιχείων για τους Επαγγελματίες Υγείας (Ε.Υ.) και Επιστημονικούς Υγειονομικούς Φορείς (Ε.Υ.Φ.)

Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης Στοιχείων για τους Επαγγελματίες Υγείας (Ε.Υ.) και Επιστημονικούς Υγειονομικούς Φορείς (Ε.Υ.Φ.) Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης Στοιχείων για τους Επαγγελματίες Υγείας (Ε.Υ.) και Επιστημονικούς Υγειονομικούς Φορείς (Ε.Υ.Φ.) Εισαγωγή Η παρούσα μεθοδολογία περιγράφει τη διαδικασία και τον τρόπο προετοιμασίας

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογικό Σημείωμα. Servier Hellas

Μεθοδολογικό Σημείωμα. Servier Hellas Μεθοδολογικό Σημείωμα Servier Hellas Η Servier υποστηρίζει πλήρως τους στόχους του Κώδικα Πρακτικής του EFPIA. Πιστεύουμε ότι αυτός ο Κώδικας θα συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση της μακροχρόνιας σχέσης

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσιοποιήσεις Μεθοδολογικό Σημείωμα Για την Sanofi Κύπρου

Δημοσιοποιήσεις Μεθοδολογικό Σημείωμα Για την Sanofi Κύπρου Δημοσιοποιήσεις 2015 Μεθοδολογικό Σημείωμα Για την Sanofi Κύπρου ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο Κώδικας Δημοσιοποίησης της EFPIA απαιτεί από όλες τις εταιρίες μέλη της EFPIA να δημοσιοποιούν τις παροχές που πραγματοποιούν,

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης Στοιχείων για τους Επαγγελματίες Υγείας (Ε.Υ.) και τους Επιστημονικούς Υγειονομικούς Φορείς (Ε.Υ.Φ.)

Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης Στοιχείων για τους Επαγγελματίες Υγείας (Ε.Υ.) και τους Επιστημονικούς Υγειονομικούς Φορείς (Ε.Υ.Φ.) Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης Στοιχείων για τους Επαγγελματίες Υγείας (Ε.Υ.) και τους Επιστημονικούς Υγειονομικούς Φορείς (Ε.Υ.Φ.) Εισαγωγή Η παρούσα μεθοδολογία περιγράφει τη διαδικασία και τον τρόπο προετοιμασίας

Διαβάστε περισσότερα

DPG DIGITAL MEDIA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

DPG DIGITAL MEDIA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ DPG DIGITAL MEDIA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ 1. ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ 1.1 Η DPG DIGITAL MEDIA δεσμεύεται να ασκεί τις δραστηριότητές της σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης Στοιχείων για τους Επαγγελματίες Υγείας (Ε.Υ.) και Επιστημονικούς Υγειονομικούς Φορείς (Ε.Υ.Φ.)

Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης Στοιχείων για τους Επαγγελματίες Υγείας (Ε.Υ.) και Επιστημονικούς Υγειονομικούς Φορείς (Ε.Υ.Φ.) Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης Στοιχείων για τους Επαγγελματίες Υγείας (Ε.Υ.) και Επιστημονικούς Υγειονομικούς Φορείς (Ε.Υ.Φ.) Εισαγωγή Η παρούσα μεθοδολογία περιγράφει τη διαδικασία και τον τρόπο προετοιμασίας

Διαβάστε περισσότερα

2016 Μεθοδολογία Δημοσιοποιήσης

2016 Μεθοδολογία Δημοσιοποιήσης 2016 Μεθοδολογία Δημοσιοποιήσης ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ: ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ 1. ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ASTELLAS 1.1 Η Astellas Pharmaceuticals ΑΒΕΕ (Αγησιλάου 6-8, Μαρούσι 15123) είναι μια εταιρεία μέλος της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. για την ενημέρωση των Επιστημόνων Υγείας για τα Συνταγογραφούμενα Φαρμακευτικά Προϊόντα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. για την ενημέρωση των Επιστημόνων Υγείας για τα Συνταγογραφούμενα Φαρμακευτικά Προϊόντα ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ για την ενημέρωση των Επιστημόνων Υγείας για τα Συνταγογραφούμενα Φαρμακευτικά Προϊόντα 2010-2011 01. Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για την Smith & Nephew Κώδικας Δεοντολογίας και Επιχειρηματικές Αρχές για Τρίτους

Οδηγός για την Smith & Nephew Κώδικας Δεοντολογίας και Επιχειρηματικές Αρχές για Τρίτους Οδηγός για την Smith & Nephew Κώδικας Δεοντολογίας και Επιχειρηματικές Αρχές για Τρίτους Τηλ. 44 (0) 207 401 76461 5 Adam Street Φαξ 44 (0) 207 960 2350 London WC2N 6LA Αγγλία Μήνυμα από τον Διευθύνοντα

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία δημοσίευσης - 30 Ιουνίου 2019

Ημερομηνία δημοσίευσης - 30 Ιουνίου 2019 Έγγραφο μεθοδολογίας της Bristol-Myers Squibb A.E. (BMS) προς υποστήριξη του περί διαφάνειας κώδικα δημοσιοποίησης της EFPIA (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων) για παροχές αξίας

Διαβάστε περισσότερα

Verisfield (UK) Ltd. Μεθοδολογικό σημείωμα

Verisfield (UK) Ltd. Μεθοδολογικό σημείωμα Verisfield (UK) Ltd Μεθοδολογικό σημείωμα Δημοσιοποίηση παροχών με βάση το άρθρο 66, παρ. 7 του Νόμου 4316/2014 (ΦΕΚ 270Α/24.12.2014) και τον κώδικα δημοσιοποίησης της EFPIA Οικονομικό έτος 2015 Σύνοψη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΡΑΣΙΣ Α.Ε. Δημοσιοποίηση Παροχών σύμφωνα με το Άρθρο 66 Ν4316/2014 για το έτος Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης

ΕΝΟΡΑΣΙΣ Α.Ε. Δημοσιοποίηση Παροχών σύμφωνα με το Άρθρο 66 Ν4316/2014 για το έτος Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης ΕΝΟΡΑΣΙΣ Α.Ε. Δημοσιοποίηση Παροχών σύμφωνα με το Άρθρο 66 Ν4316/2014 για το έτος 2017. Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης Στο άρθρο 66 παρ. 7α του Ν.4316/2014 προβλέπεται ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

Μέτρα κατά της διαφθοράς. Οδηγός κατάρτισης για εταιρείες που συναλλάσσονται επαγγελματικά με την Abbott

Μέτρα κατά της διαφθοράς. Οδηγός κατάρτισης για εταιρείες που συναλλάσσονται επαγγελματικά με την Abbott Μέτρα κατά της διαφθοράς Οδηγός κατάρτισης για εταιρείες που Σκοπός Η Abbott έχει δεσμευτεί να πραγματοποιεί επιχειρηματικές δραστηριότητες σύμφωνα με τους νόμους και τον κώδικα δεοντολογίας και τηρεί

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA

Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Η SCA δεσμεύεται για τη δημιουργία αξιών για τους υπαλλήλους, τους πελάτες, τους καταναλωτές, τους μετόχους καθώς και για τους

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογικό Σημείωμα της UCB

Μεθοδολογικό Σημείωμα της UCB Μεθοδολογικό Σημείωμα της UCB Σύμφωνα με την Ενότητα 3.05 του Κώδικα Δημοσιοποίησης της EFPIA και το άρθρο 3.4 του Κεφαλαίου Β του Κώδικα Δεοντολογίας του ΣΦΕΕ Στο παρόν σημείωμα περιγράφεται η παγκόσμια

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογικό Σημείωμα της UCB

Μεθοδολογικό Σημείωμα της UCB Μεθοδολογικό Σημείωμα της UCB Σύμφωνα με την Ενότητα 3.05 του Κώδικα Δημοσιοποίησης της EFPIA και το άρθρο 3.4 του Κεφαλαίου Β του Κώδικα Δεοντολογίας του ΣΦΕΕ Στο παρόν σημείωμα περιγράφεται η παγκόσμια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΗΡ Ισχύει από 1η Φεβρουαρίου 2015

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΗΡ Ισχύει από 1η Φεβρουαρίου 2015 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΗΡ Ισχύει από 1η Φεβρουαρίου 2015 I. Εισαγωγή Στην ΗΡ συνεργαζόμαστε στενά με τους Συνεργάτες μας για την ολοκλήρωση των εργασιών μας με πάθος για τα προϊόντα και τους πελάτες

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες Αρχές για Προμηθευτές

Κατευθυντήριες Αρχές για Προμηθευτές Κατευθυντήριες Αρχές για Προμηθευτές Ως επιχειρηματικός οργανισμός που λειτουργεί με γνώμονα τις ηθικές αρχές, η Coca- Cola HBC A.G. και οι θυγατρικές της (συλλογικά στο εξής, η «Coca-Cola Hellenic» ή

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΗΣ BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ Α.Ε

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΗΣ BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ Α.Ε ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΗΣ BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. ΠΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Εισαγωγή Oι επαγγελματίες Υγείας (Ε.Υ.) και

Διαβάστε περισσότερα

Pfizer Hellas A.E. Δημοσιοποίηση παροχών σύμφωνα με το άρθρο 66 Ν.4316/2014 & τον κώδικα. για το έτος Μεθοδολογικό σημείωμα

Pfizer Hellas A.E. Δημοσιοποίηση παροχών σύμφωνα με το άρθρο 66 Ν.4316/2014 & τον κώδικα. για το έτος Μεθοδολογικό σημείωμα Pfizer Hellas A.E. Δημοσιοποίηση παροχών σύμφωνα με το άρθρο 66 Ν.4316/2014 & τον κώδικα δημοσιοποίησης ΣΦΕΕ/EFPIA για το έτος 2015 Μεθοδολογικό σημείωμα Pfizer Hellas A.E. 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία δημοσίευσης - 30 Ιουνίου 2016

Ημερομηνία δημοσίευσης - 30 Ιουνίου 2016 Έγγραφο μεθοδολογίας της Bristol-Myers Squibb (BMS) προς υποστήριξη του περί διαφάνειας κώδικα δημοσιοποίησης της EFPIA (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων) για παροχές αξίας σε

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ Πίνακας περιεχομένων Άρθρο 1 Εισαγωγή... 3 Άρθρο 2 Πυλώνες υπεύθυνου εφοδιασμού... 3 2.1 Ανθρώπινα δικαιώματα στην εργασία... 3 2.2 Υγεία και ασφάλεια...

Διαβάστε περισσότερα

(περιλαμβάνοντας Δώρα, Φιλοξενία και Ψυχαγωγία και Πολιτικές και Φιλανθρωπικές Δωρεές)

(περιλαμβάνοντας Δώρα, Φιλοξενία και Ψυχαγωγία και Πολιτικές και Φιλανθρωπικές Δωρεές) ΌΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ AFFIDEA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΡΜΟΣΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ (περιλαμβάνοντας Δώρα, Φιλοξενία και Ψυχαγωγία και Πολιτικές και Φιλανθρωπικές Δωρεές) 1 ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Η affidea αντιτίθεται σε κάθε είδους

Διαβάστε περισσότερα

ΔΥΝΑΤΌΤΕΡΟΙ, ΚΑΛΎΤΕΡΟΙ, ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΆΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΈΣ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΤΌΤΕΡΟΙ, ΚΑΛΎΤΕΡΟΙ, ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΆΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΈΣ ΜΑΣ Ο ΚΏΔΙΚΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΏΝ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΌΤΕΡΟΙ, ΚΑΛΎΤΕΡΟΙ, ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΆΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΈΣ ΜΑΣ Imperial Brands Ο Κώδικας των Προμηθευτών μας (10.04.2018) Ο ΚΏΔΙΚΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΏΝ ΜΑΣ ΟΙ ΑΞΊΕΣ ΜΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων επαγγελματιών υγείας

Πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων επαγγελματιών υγείας Πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων επαγγελματιών υγείας Η Astellas Pharma είναι μια παγκόσμια φαρμακευτική επιχείρηση, της οποίας η τελική μητρική εταιρεία έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΌΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ AFFIDEA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΕΤΙΚA ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΡΙΤΩΝ

ΌΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ AFFIDEA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΕΤΙΚA ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΡΙΤΩΝ ΌΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ AFFIDEA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΕΤΙΚA ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΡΙΤΩΝ 1. ΝΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ Οι τρίτοι με τους οποίους η affidea πραγματοποιεί επιχειρηματικές συναλλαγές μπορεί να έχουν σημαντική

Διαβάστε περισσότερα

BBA Aviation. Δεκέμβριος BBA Aviation ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

BBA Aviation. Δεκέμβριος BBA Aviation ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ BBA Aviation ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Δεκέμβριος 2013 BBA Aviation ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Δεκέμβριος 2013 G:\Legal Department\Group Policies\Final Policies\FINAL ENGLISH POLICIES\Πολιτική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Έκδοση 1.0 1 1. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ Στα πλαίσια των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, η Εταιρεία «MEDIPRIME ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ»,

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Κατά της ωροδοκίας

Πολιτική Κατά της ωροδοκίας AXA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Πολιτική Κατά της ωροδοκίας Κάτοχος Εγγράφου Στυλιανή Λεµοντζόγλου / CO Περιεχόµενο Εγγράφου Πολιτική Κατά της ωροδοκίας Έκδοση 1.0 Ηµεροµηνία Έκδοσης Μάιος 2012 Έγκριση Eric Kleijnen /CEO

Διαβάστε περισσότερα

DAIMLER. Κώδικας εοντολογίας της Daimler AG

DAIMLER. Κώδικας εοντολογίας της Daimler AG DAIMLER Κώδικας εοντολογίας της Daimler AG 1 1. Εισαγωγή Η DaimlerAG ("η Εταιρία") υιοθέτησε τον παρόντα Κώδικα εοντολογίας* ("ο Κώδικας") µε σκοπό να αποτρέψει τυχόν ανάρµοστες πράξεις και να προάγει:»

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική της Goodyear για την καταπολέμηση της δωροδοκίας 8η Μαΐου 2017

Πολιτική της Goodyear για την καταπολέμηση της δωροδοκίας 8η Μαΐου 2017 Πολιτική της Goodyear για την καταπολέμηση της δωροδοκίας 8η Μαΐου 2017 1 Εισαγωγή Πολιτική για την καταπολέμηση της δωροδοκίας Στο πλαίσιο της παγκόσμιας δέσμευσής της για εντιμότητα, ακεραιότητα και

Διαβάστε περισσότερα

- ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣIA ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ- ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΝΕΑΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Κ.Α.

- ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣIA ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ- ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΝΕΑΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Κ.Α. - ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣIA ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ- ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΝΕΑΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Κ.Α. Εισαγωγή Η αλματώδης αύξηση το τελευταίο διάστημα των αιτήσεων για επιστημονικές εκδηλώσεις που επιχορηγούνται από τις φαρμακευτικές

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσιοποίηση 2015 Μεθοδολογικό Σημείωμα Sanofi Ελλάδας

Δημοσιοποίηση 2015 Μεθοδολογικό Σημείωμα Sanofi Ελλάδας Δημοσιοποίηση 2015 Μεθοδολογικό Σημείωμα Sanofi Ελλάδας ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το μεθοδολογικό σημείωμα περιγράφει τις κύριες διαδικασίες και μεθόδους της Sanofi που χρησιμοποιήθηκαν για να προετοιμαστεί αυτή η ετήσια

Διαβάστε περισσότερα

Νέος Επικαιροποιημένος Κώδικας Δεοντολογίας ΣΦΕΕ. Αναθεώρηση 2012

Νέος Επικαιροποιημένος Κώδικας Δεοντολογίας ΣΦΕΕ. Αναθεώρηση 2012 Νέος Επικαιροποιημένος Κώδικας Δεοντολογίας ΣΦΕΕ Αναθεώρηση 2012 1 Βασικές Αλλαγές του Κώδικα Δεοντολογίας Εναρμόνιση ΕΟΦ-ΣΦΕΕ Πλήρης ευθυγράμμιση ΣΦΕΕ - ΕΟΦ Εναρμόνιση ΕΟΦ-ΣΦΕΕ προς τη κατεύθυνση της

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογικό Σημείωμα της UCB

Μεθοδολογικό Σημείωμα της UCB Μεθοδολογικό Σημείωμα της UCB Σύμφωνα με την Ενότητα 3.05 του Κώδικα Δημοσιοποίησης της EFPIA και το άρθρο 3.4 του Κεφαλαίου Β του Κώδικα Δεοντολογίας του ΣΦΕΕ Στο παρόν σημείωμα περιγράφεται η παγκόσμια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΎΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΎΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΎΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ Άρθρο 1 Κατευθυντήριες αρχές Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ερωτήσεων & Απαντήσεων για τον Κώδικα Δεοντολογίας. Ερωτήσεις Ιατρικών Επισκεπτών, εργαζομένων φαρμακευτικών

Εγχειρίδιο Ερωτήσεων & Απαντήσεων για τον Κώδικα Δεοντολογίας. Ερωτήσεις Ιατρικών Επισκεπτών, εργαζομένων φαρμακευτικών ΣΦΕΕ Εγχειρίδιο Ερωτήσεων & Απαντήσεων για τον Κώδικα Δεοντολογίας Ενότητα Β/ επιχειρήσεων Ερωτήσεις Ιατρικών Επισκεπτών, εργαζομένων φαρμακευτικών Άρθρο 3 1. Ερώτηση Απαγορεύεται η προώθηση ενδείξεων

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογικό Σημείωμα Δημοσιοποίησης Παροχών προς Επαγγελματίες Υγείας (Ε.Υ) και

Μεθοδολογικό Σημείωμα Δημοσιοποίησης Παροχών προς Επαγγελματίες Υγείας (Ε.Υ) και Μεθοδολογικό Σημείωμα Δημοσιοποίησης Παροχών προς Επαγγελματίες Υγείας (Ε.Υ) και Επιστημονικούς Υγειονομικούς Φορείς (Ε.Υ.Φ.) της AbbVie Φαρμακευτική Α.Ε. για το έτος 2016. Βάσει του Νόμου 4316/2014, η

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Merck Group Ελλάδα

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Merck Group Ελλάδα 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Merck Group Ελλάδα Το παρόν μεθοδολογικό σημείωμα παρουσιάζει συνοπτικά τη μεθοδολογία που εφαρμόζει η εταιρεία μας για τη δημοσιοποίηση και την ταυτοποίηση, άμεσων ή

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣXOΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣXOΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣXOΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Τ Α Ξ Ι Δ Ι Ω Τ Ι Κ Ε Σ Π Ω Λ Η Σ Ε Ι Σ Κ Α Ι Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Δ Ι Α Ν Ο Μ Η Σ Δ Ι Δ Α Σ Κ Ω Ν : Δ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΑΠ Α.Ε. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΟΠΑΠ Α.Ε. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Σελίδα 1 ΟΠΑΠ Α.Ε. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014 Εγκρίθηκε με την υπ αριθμόν 11/20.11.2014 (θέμα 7.2) Απόφαση του Δ.Σ. Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Ελέγχου Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Kamil

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 25.3.2017 L 80/7 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/556 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 24ης Μαρτίου 2017 ως προς τις λεπτομερείς διαδικασίες επιθεώρησης ορθής κλινικής πρακτικής σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 536/2014

Διαβάστε περισσότερα

Αναφορά των Παροχών προς ΕΥ και ΕΥΦ Μεθοδολογικό Σημείωμα σχετικά με την Αναφορά των Δεδομένων του έτους 2015 το 2016

Αναφορά των Παροχών προς ΕΥ και ΕΥΦ Μεθοδολογικό Σημείωμα σχετικά με την Αναφορά των Δεδομένων του έτους 2015 το 2016 Αναφορά των Παροχών προς ΕΥ και ΕΥΦ Μεθοδολογικό Σημείωμα σχετικά με την Αναφορά των Δεδομένων του έτους 2015 το 2016 AstraZeneca SA 000638901000 Θεοτοκοπούλου 4 & Αστροναυτών 151 15 Μαρούσι, Αθήνα, Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ AVON

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ AVON AVON PRODUCTS, INC. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ AVON Στην Avon, πρεσβεύουμε πέντε θεμελιώδεις αξίες: Εμπιστοσύνη, Σεβασμός, Πίστη, Ταπεινοφροσύνη και Ακεραιότητα. Καθεμία συνιστά αναπόσπαστο

Διαβάστε περισσότερα

United Technologies Corporation. Επαγγελματικά δώρα από τους προμηθευτές

United Technologies Corporation. Επαγγελματικά δώρα από τους προμηθευτές United Technologies Corporation Επαγγελματικά δώρα από τους προμηθευτές Εισαγωγή Η UTC αγοράζει προμήθειες και υπηρεσίες βασιζόμενη στο όφελος και επιζητά από τους προμηθευτές της τις καλύτερες τιμές και

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΦΑΡΜΑΤΕΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε. (ΗΔΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΘΕΙΣΑ ΣΕ INNOVIS PHARMA Α.Ε.Β.Ε.)

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΦΑΡΜΑΤΕΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε. (ΗΔΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΘΕΙΣΑ ΣΕ INNOVIS PHARMA Α.Ε.Β.Ε.) ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΦΑΡΜΑΤΕΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε. (ΗΔΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΘΕΙΣΑ ΣΕ INNOVIS PHARMA Α.Ε.Β.Ε.) Η παρούσα μεθοδολογία περιλαμβάνει τη διαδικασία προετοιμασίας της Ετήσιας Δημοσιοποίησης Στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μήνυμα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο... 3 Γιατί η Ηλέκτωρ υιοθετεί ;... 4 Ποιος είναι ο σκοπός της Πολιτικής κατά της Δωροδοκίας ;... 4 Ποιους αφορά η ;... 4 Τι

Διαβάστε περισσότερα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Astellas, ανατρέξτε στην ενότητα «Σχετικά» στον ιστότοπό μας https://www.astellas.eu/about/about/.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Astellas, ανατρέξτε στην ενότητα «Σχετικά» στον ιστότοπό μας https://www.astellas.eu/about/about/. Δήλωση Ιδιωτικότητας της Astellas για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων σχετικά με αιτήματα επαγγελματιών υγείας για την υποστήριξή τους σε συνέδρια και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις Τελευταία ενημέρωση:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ

ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ 1 Η Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. (εφεξής η «Εταιρία»), από την ίδρυσή της, πιστεύει ακράδαντα ότι η επιτυχία της είναι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς κάθε μέλους της. Η Εταιρία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ IRON MOUNTAIN

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ IRON MOUNTAIN ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ IRON MOUNTAIN Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ...ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ IRON MOUNTAIN 3 ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ 3 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κ Ω Δ Ι Κ Α Σ Δ Ε Ο Ν Τ Ο Λ Ο Γ Ι Α Σ

Κ Ω Δ Ι Κ Α Σ Δ Ε Ο Ν Τ Ο Λ Ο Γ Ι Α Σ Κ Ω Δ Ι Κ Α Σ Δ Ε Ο Ν Τ Ο Λ Ο Γ Ι Α Σ για τις Σχέσεις μεταξύ των φαρμακευτικών επιχειρήσεων και των ενώσεων ασθενών όπως τροποποιήθηκε από την Γενική Συνέλευση του ΣΦΕΕ στις 20/3/2015 και ισχύει από 01/05/2015

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας

Κώδικας Δεοντολογίας Κώδικας Δεοντολογίας To όραμά μας Μια εταιρεία στην οποία θέλουν να εργάζονται οι καλύτεροι. Η κορυφαία εταιρεία διανομής χημικών προϊόντων στον κόσμο, μια εταιρεία που προσφέρει ασυναγώνιστες δυνατότητες

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές ΕΑΤ. σχετικά με τη συγκριτική αξιολόγηση των αποδοχών EBA/GL/2012/4

Κατευθυντήριες γραμμές ΕΑΤ. σχετικά με τη συγκριτική αξιολόγηση των αποδοχών EBA/GL/2012/4 Κατευθυντήριες γραμμές ΕΑΤ σχετικά με τη συγκριτική αξιολόγηση των αποδοχών EBA/GL/2012/4 Λονδίνο, 27.07.2012 1 Κατευθυντήριες γραμμές της ΕΑΤ σχετικά με τη συγκριτική αξιολόγηση των αποδοχών (EBA/GL/2012/4)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ, ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ, ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ, ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο Όμιλος στον οποίο ανήκει η Εταιρία αποτελεί οργανισμό με σημαντική ελληνική και διεθνή παρουσία και μεγάλο

Διαβάστε περισσότερα

ικαιώματα των ασθενών όσον αφορά τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη: ερωτήσεις και απαντήσεις

ικαιώματα των ασθενών όσον αφορά τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη: ερωτήσεις και απαντήσεις ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ (ΜΕΜΟ) Βρυξέλλες, 22 Οκτωβρίου 2013 ικαιώματα των ασθενών όσον αφορά τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη: ερωτήσεις και απαντήσεις Ένας ηλικιωμένος Γερμανός που

Διαβάστε περισσότερα

3.10 Υπεύθυνες Προμήθειες και Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας

3.10 Υπεύθυνες Προμήθειες και Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας 3.10 Υπεύθυνες Προμήθειες και Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι σήμερα, εξίσου ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα όλων των επιχειρήσεων, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική

Διαβάστε περισσότερα

Pfizer Hellas A.E. Δημοσιοποίηση παροχών σύμφωνα με το άρθρο 66, παράγραφος 7 του Ν.4316/2014 & τον κώδικα δημοσιοποίησης ΣΦΕΕ/EFPIA για το έτος 2016

Pfizer Hellas A.E. Δημοσιοποίηση παροχών σύμφωνα με το άρθρο 66, παράγραφος 7 του Ν.4316/2014 & τον κώδικα δημοσιοποίησης ΣΦΕΕ/EFPIA για το έτος 2016 Pfizer Hellas A.E. Δημοσιοποίηση παροχών σύμφωνα με το άρθρο 66, παράγραφος 7 του Ν.4316/2014 & τον κώδικα δημοσιοποίησης ΣΦΕΕ/EFPIA για το έτος 2016 Μεθοδολογικό σημείωμα Pfizer Hellas A.E. 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ CONFLICT OF INTEREST POLICY

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ CONFLICT OF INTEREST POLICY ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ CONFLICT OF INTEREST POLICY Το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο (νομοθεσία) που διέπει τις δραστηριότητες της εταιρείας «ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Form 54001 (4/2014) Administration Page 1 of 5

Form 54001 (4/2014) Administration Page 1 of 5 ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Στην Xerox Corporation και τις θυγατρικές της. ΠΕΡΙΛΗΨΗ Η παρούσα Επιστολή Πολιτικής περιγράφει τις επαγγελµατικά δεοντολογικές σχέσεις και συµπεριφορές που απαιτεί η Xerox από τους

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018)

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018) ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018) ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Πρότυποι όροι Άδειας Κατασκευής, Ιδιοκτησίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ LEASEPLAN.

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ LEASEPLAN. ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ LEASEPLAN WWW.LEASEPLAN.gr οκτωβριοσ 2012 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Πώς δουλεύουμε...03 Οι αξίες μας στην πράξη...04 Γενικές αρχές του Κώδικα...05 Οι πελάτες,

Διαβάστε περισσότερα

H BOEHRINGER INGELHEIM ELLAS A.E. προβαίνει στην παρούσα δημοσιοποίηση προς εκτέλεση νομικής και δεοντολογικής υποχρέωσης της εταιρείας.

H BOEHRINGER INGELHEIM ELLAS A.E. προβαίνει στην παρούσα δημοσιοποίηση προς εκτέλεση νομικής και δεοντολογικής υποχρέωσης της εταιρείας. ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΗΣ BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. ΠΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Εισαγωγή Oι επαγγελματίες Υγείας (Ε.Υ.) και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Π.Δ.Σ.

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Π.Δ.Σ. ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Π.Δ.Σ. Κατευθυντήριες Γραμμές σχετικά με τα ακόλουθα θέματα: (Α) «Τρίτα Πρόσωπα» (Β) Τήρηση Αρχείου (Γ) Παρακολούθηση Λογαριασμών και Συναλλαγών (Δ) Εσωτερική Αναφορά

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δημοσιοποίησης του ΣΦΕΕ Οκτώβριος 2014

Κώδικας Δημοσιοποίησης του ΣΦΕΕ Οκτώβριος 2014 Κώδικας Δημοσιοποίησης του ΣΦΕΕ Οκτώβριος 2014 Αρχές Χρηστής Διακυβέρνησης στον φαρμακευτικό κλάδο Οι σχέσεις μεταξύ των φαρμακευτικών επιχειρήσεων και των επαγγελματιών υγείας έχουν βαθιά και θετική επίδραση

Διαβάστε περισσότερα

Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα

Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα δικαιώματά σας και τις υποχρεώσεις σας. Το αυθεντικό Αγγλικό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ Λεωφόρος Κηφισίας 209 15124 Μαρούσι Τηλ: +30 21061.41.106-115 Fax: +30 21061.40.371 www.copelouzos.gr 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι αξίες

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Συνεργατών. I. Εισαγωγή

Κώδικας Δεοντολογίας Συνεργατών. I. Εισαγωγή Κώδικας Δεοντολογίας Συνεργατών I. Εισαγωγή Στην Hewlett Packard Enterprise (ΗΡE) συνεργαζόμαστε στενά με τους Συνεργάτες μας για την ολοκλήρωση των εργασιών μας με πάθος για τα προϊόντα και τους πελάτες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ III ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΑΠΑΝΕΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ III ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΑΠΑΝΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ III ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΑΠΑΝΕΣ Όλες οι επιλέξιμες δαπάνες πρέπει να αφορούν αποκλειστικά στην περίοδο υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου. Επιλέξιμες είναι οι παρακάτω δαπάνες: 1) Λειτουργικά (ενοίκια

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές. σχετικά με την έμμεση υποστήριξη στις πράξεις τιτλοποίησης EBA/GL/2016/08 24/11/2016

Κατευθυντήριες γραμμές. σχετικά με την έμμεση υποστήριξη στις πράξεις τιτλοποίησης EBA/GL/2016/08 24/11/2016 EBA/GL/2016/08 24/11/2016 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την έμμεση υποστήριξη στις πράξεις τιτλοποίησης 1 1. Συμμόρφωση και υποχρεώσεις υποβολής στοιχείων και αναφορών Καθεστώς των κατευθυντήριων γραμμών

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΩ ΙΚΑ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΩ ΙΚΑ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΩ ΙΚΑ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Νοέµβριος 2012 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Προκειµένου να διασφαλιστεί η πλήρης συµµόρφωση µε τις απαιτήσεις του ρυθµιστικού και κανονιστικού πλαισίου καθώς και µε τα διεθνή αναγνωρισµένα

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων και Ασφαλείας

Πολιτική Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων και Ασφαλείας Πολιτική Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων και Ασφαλείας Η προστασία και ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και των πληροφοριών υγείας είναι πρωταρχικής σημασίας για την εταιρεία Outcome Sciences, Inc.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Απόψεις σχετικά με την ηλεκτρονική καταγραφή Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων»

ΘΕΜΑ: «Απόψεις σχετικά με την ηλεκτρονική καταγραφή Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Δ/ΝΣΗ ΚΑΨΟΥΡΗ 4, 41222 ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΛ.: 2410 627142, FAX: 2410 627143 E-mail: geotee_l@otenet.gr ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ευδοκία Παπακρίβου

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογή πληροφοριών του ανταγωνισμού

Συλλογή πληροφοριών του ανταγωνισμού Συλλογή πληροφοριών του ανταγωνισμού Ο Κώδικας Δεοντολογίας της UTC αναγνωρίζει ότι η συγκέντρωση και χρήση των πληροφοριών που σχετίζονται με τους ανταγωνιστές είναι μία αποδεκτή και συνηθισμένη επιχειρηματική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 1. Η G4S είναι απολύτως αφοσιωμένη στην πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού για την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ. Αθήνα, 1/11/2012. Αρ.Πρωτ.: 23623/1226

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ. Αθήνα, 1/11/2012. Αρ.Πρωτ.: 23623/1226 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝ. ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΜΗΜΑ Δ Ταχ. Δ/νση: Πειραιώς 40 Ταχ. Κώδ.: 101 82 Πληροφορίες: Α. Παρασκευοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Merck Group Ελλάδα

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Merck Group Ελλάδα 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Merck Group Ελλάδα Το παρόν μεθοδολογικό σημείωμα παρουσιάζει συνοπτικά τη μεθοδολογία που εφαρμόζει η εταιρεία μας για τη δημοσιοποίηση και την ταυτοποίηση, άμεσων ή

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσιοποίηση 2017 Μεθοδολογικό Σημείωμα Sanofi Ελλάδας

Δημοσιοποίηση 2017 Μεθοδολογικό Σημείωμα Sanofi Ελλάδας Δημοσιοποίηση 2017 Μεθοδολογικό Σημείωμα Sanofi Ελλάδας ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το μεθοδολογικό σημείωμα περιγράφει τις κύριες διαδικασίες και μεθόδους της Sanofi που χρησιμοποιήθηκαν για να προετοιμαστεί αυτή η ετήσια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Ν. 4308/2014 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Άρθρο 8: Τιμολόγιο πώλησης 1. Τιμολόγιο είναι το στοιχείο που εκδίδεται από την υποκείμενη σε αυτό το νόμο οντότητα για κάθε πώληση αγαθών και παροχή υπηρεσιών,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Εισαγωγή Με την εφαρµογή του ΓΚΠΔ (Γενικός Κανονισµός Προστασίας Δεδοµένων, ΕΕ 2016/679) στον Ευρωπαϊκό και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ Επισκόπηση Η United Technologies Corporation, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων της, των επιχειρησιακών της μονάδων και των θυγατρικών της, (συλλογικά, UTC ) δεσμεύεται από τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής και

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικές Διαχείρισης των Γενοσήμων Φαρμάκων στην Ελλάδα

Πολιτικές Διαχείρισης των Γενοσήμων Φαρμάκων στην Ελλάδα Πολιτικές Διαχείρισης των Γενοσήμων Φαρμάκων στην Ελλάδα Εμμανουέλα Μπραουδάκη, Βίκυ Ναούμ, Ηλίας Κυριόπουλος, Ελευθερία Καραμπλή, Κώστας Αθανασάκης, Ελπίδα Πάβη, Γιάννης Κυριόπουλος 1 Πολιτική φαρμάκου:

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες οδηγίες

Κατευθυντήριες οδηγίες Κατευθυντήριες οδηγίες Σελίδα 1 από 6 Κατευθυντήριες οδηγίες Πρακτική άσκηση στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) - Κατευθυντήριες οδηγίες και διαδικασίες των Γραφείων και σχετικών Τμημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Τα προσωπικά δεδομένα σας που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε μέσω της χρήσης του ιστότοπου και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών μας.

Τα προσωπικά δεδομένα σας που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε μέσω της χρήσης του ιστότοπου και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών μας. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ 1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Η εταιρεία με την επωνυμία «Midnight Dolphin Ltd», που στο Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία, με αριθμό μητρώου 09803896 (εφεξής «Εταιρεία») δεσμεύεται να προστατεύει το απόρρητο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ UHY ΑΞΩΝ ΟΡΚΩΤΟI ΕΛΕΓΚΤΕΣ AE ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΑΘΗΝΑ. The Innovating Partner you need. Ανεξάρτητο μέλος της UHY International

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ UHY ΑΞΩΝ ΟΡΚΩΤΟI ΕΛΕΓΚΤΕΣ AE ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΑΘΗΝΑ. The Innovating Partner you need. Ανεξάρτητο μέλος της UHY International ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ UHY ΑΞΩΝ ΟΡΚΩΤΟI ΕΛΕΓΚΤΕΣ AE ΠΑΤΗΣΙΩΝ 75 104 34 ΑΘΗΝΑ The Innovating Partner you need Ανεξάρτητο μέλος της UHY International 2 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΑ... 3 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...

Διαβάστε περισσότερα

Σε ποιον διαβιβάζουμε/γνωστοποιούμε αυτά τα δεδομένα. Πώς αντιμετωπίζουμε τα δικαιώματα προστασίας δεδομένων σας

Σε ποιον διαβιβάζουμε/γνωστοποιούμε αυτά τα δεδομένα. Πώς αντιμετωπίζουμε τα δικαιώματα προστασίας δεδομένων σας ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ 1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Η ανώνυμη εταιρεία «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα επί της Λεωφ.Αθηνών αρ. 90 με ΑΦΜ: 094176994, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ, (εφεξής «Η εταιρεία») δεσμεύεται να προστατεύει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ Α.Ε EUROPEAN INSPECTION AND CERTIFICATION COMPANY S.A

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ Α.Ε EUROPEAN INSPECTION AND CERTIFICATION COMPANY S.A ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ Α.Ε EUROPEAN INSPECTION AND CERTIFICATION COMPANY S.A ΧΛΟΗΣ 89 & ΛΥΚΟΒΡΥΣΕΩΣ - 144 52, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: +30 210 6253927, +30 210 6252495 WEBSITE: www.eurocert.gr

Διαβάστε περισσότερα

TRANSNATIONAL PROGRAMME BALKAN-MEDITERRANEAN PART B

TRANSNATIONAL PROGRAMME BALKAN-MEDITERRANEAN PART B ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε. Ε. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ CO-OPERATION PROGRAMME TRANSNATIONAL PROGRAMME BALKAN-MEDITERRANEAN 2014-2020 PART B THESSALONIKI 20-09-2017 1 FIRST LEVEL CONTROL PROGRAMME AND NATIONAL RULES 2 1. ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A. Η Δέσμευση της Διοίκησης...3. Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4. Εταιρικές Αξίες Ομίλου ΤΙΤΑΝ...

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A. Η Δέσμευση της Διοίκησης...3. Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4. Εταιρικές Αξίες Ομίλου ΤΙΤΑΝ... «ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ & ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΜΙΛΟΥ ΤΙΤΑΝ» Μάιος 2008 1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A Η Δέσμευση της Διοίκησης......3 Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4 Εταιρικές Αξίες Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δημοσιοποίησης του ΣΦΕΕ

Κώδικας Δημοσιοποίησης του ΣΦΕΕ Κώδικας Δημοσιοποίησης του ΣΦΕΕ Γιατί η πρωτοβουλία αυτή Λόγοι υιοθέτησης Μέρος μιας Σειράς Παγκόσμιων Δράσεων υπέρ της Αυτορρύθμισης : α) θέσπιση του Disclosure Code της EFPIA -Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑΣ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑΣ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑΣ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ 1 Ο ι ε γ κ α τ ε σ τ η μ έ ν ε ς σ τ η Θ ε ρ μ ο κ ο ι τ ί δ α ν ε ο φ υ ε ί ς ε π ι χ ε ι ρ η μ α τ ι κ έ ς ομάδες/εταιρείες/επιχειρήσεις,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ «ΖΕΒΡΑ- ΑΜΑΝΑΤΙΑΔΗΣ Α.Ε.» ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ «ΖΕΒΡΑ- ΑΜΑΝΑΤΙΑΔΗΣ Α.Ε.» ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ «ΖΕΒΡΑ- ΑΜΑΝΑΤΙΑΔΗΣ Α.Ε.» ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εμείς, η «ΖΕΒΡΑ- ΑΜΑΝΑΤΙΑΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ»

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλιστική Επιχείρηση και Κανονιστική Συμμόρφωση Ο ρόλος του εμμίσθου Δικηγόρου ως μέλους της Κανονιστικής Λειτουργίας

Ασφαλιστική Επιχείρηση και Κανονιστική Συμμόρφωση Ο ρόλος του εμμίσθου Δικηγόρου ως μέλους της Κανονιστικής Λειτουργίας Ασφαλιστική Επιχείρηση και Κανονιστική Συμμόρφωση Ο ρόλος του εμμίσθου Δικηγόρου ως μέλους της Κανονιστικής Λειτουργίας Νίκος Μαρκόπουλος Δικηγόρος, επικεφαλής Δ/νσης Κανονιστικής Συμμόρφωσης Interamerican

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Η εταιρεία, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΜΠΡΕΣ-ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΝΕΜΕΑΣ, με σεβασμό στην προστασία της εμπιστευτικότητας και της ιδιωτικότητας των πληροφοριών που της παρέχονται, συμμορφώνεται

Διαβάστε περισσότερα