ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ & ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ & ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ"

Transcript

1 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΘΕΜΑ: Κατάθεση τεχνικών προδιαγραφών Η Επιτροπή τεχνικών προδιαγραφών η οποία ορίστηκε κατά την 4 η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Σάμου στις 6/2/2015, συνεδρίασε στις 17/6/2015 και έθεσε τις εξής τεχνικές προδιαγραφές που αφορούν τα είδη : Α)Ρουχισμός επαγγελματικής χρήσης Β)Ζακέτες Γ)Σεντόνια Δ)Υποδήματα προσωπικού. ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ & ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Υφασμα καμπαρντίνα.σύνθεση 35% βαμβάκι και 65% πολυεστέρας,αρίστης ποιότητας βάρος 190gr/m2,μεγάλης αντοχής στα συχνά πλυσίματα και στις υψηλές θερμοκρασίες. Να είναι αντιστατικό,υποαλλέργικό,η υφή να είναι μαλακή και να μην χνουδιάζει. Χρώμα : λευκό. ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΔΡΙΚΕΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ : Γιακάς με πέτο και κουμπιά εμπρός. Τσέπες δεξιά και αριστερά κάτω.ένα τσεπάκι επάνω αριστερά. Μανίκια μακριά, ζώνη πίσω και ένα άνοιγμα πίσω. Να είναι μακριές. ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ : Γιακάς με πέτο και κουμπιά εμπρός. Τσέπες δεξιά και αριστερά κάτω. Ένα τσεπάκι επάνω αριστερά.μανίκια μακριά. Ζώνη πίσω. Να είναι μακριές. ΣΤΟΛΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ύφασμα καμπαρντίνα 35% βαμβάκι και 65% πολυεστέρας, χρώματος λευκού, αρίστης ποιότητας, βάρος 190gr/m2, μεγάλης αντοχής στα συχνά πλυσίματα και στις υψηλές θερμοκρασίες, μαλακή υφή, να μην χνουδιάζει. ΣΑΚΚΑΚΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ : με πέτο και κοντό μανίκι με ρεβέρ, γαλλικές ραφές εμπρός πίσω και σχίσιμο στο πλάι. Να φέρει φερμουάρ υψηλής αντοχής, τσέπες δεξιά και αριστερά κάτω 15 Χ15 cm και επάνω αριστερά με διαχωριστικό γαζί για στυλό 12x10cm. ΣΑΚΚΑΚΙ ΑΝΔΡΙΚΟ : με πέτο γιακά, όχι μεσάτο, με πέντε κουμπιά διαμέτρου 1,5 cm, μανίκι κοντό με ρεβέρ,τσέπες κάτω δεξιά και αριστερά 15Χ15cm και επάνω αριστερά με διαχωριστικό γαζί για στυλό 12x10 cm. ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΑΝΔΡΙΚΟ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ : με τσέπη στο πίσω μέρος 14x14 cm,λάστιχο και κορδόνι στη μέση. Χρώμα λευκό. ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ, ΜΕΘ, ΜΟΝΑΔΩΝ Ύφασμα ποπλίνα 50% βαμβάκι και 50% πολυεστέρας,βάρους 150gr/m2, αντιστατικό, υποαλλεργικό,να μην μπαίνει στο πλύσιμο,να πλένετε στους 60 βαθμούς και άνω, να μην αφήνει ινίδια, να μην απορροφά υγρά,μαλακή υφή. ΣΧΕΔΙΟ : Χιτώνιο με σταυρωτή λαιμόκοψη, ανδρικό και γυναικείο, με κοντό μανίκι, τσέπες

2 δεξιά και αριστερά κάτω και μια τσέπη πάνω αριστερά. Παντελόνι με λάστιχο και κορδόνι στη μέση και μια τσέπη πίσω. ΧΡΩΜΑ : Πράσινο,Γαλάζιο,Σιέλ, Ροζ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Χρώμα μπλέ σκούρο. Σύνθεση 50% λινό και 50% πολυεστέρας για καλοκαιρινή στολή. Να μην μπαίνει στο πλύσιμο,να είναι ανεξίτηλο, να μην τσαλακώνει και να μην χνουδιάζει. Χρώμα σκούρο μπλέ.σύνθεση μάλλινη καμπαρτίνα 50% μαλλί και 50% πολυεστέρα για χειμερινή στολή. Να μην μπαίνει στο πλύσιμο,να είναι ανεξίτηλο,να μην τσαλακώνει και να μην χνουδιάζει. ΣΧΕΔΙΟ : Σακάκι με γιακά πέτο, κοντό μανίκι για την καλοκαιρινή στολή, μακρύ μανίκι για την χειμερινή στολή,μεσάτο,τσέπες κάτω δεξιά αριστερά. Παντελόνι με λάστιχο και κορδόνι στη μέση.καλοκαιρινό και χειμερινό. Τσέπη πίσω δεξιά. ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΕΧΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ : 1. Να είναι αδιαφανής. 2. Να είναι ειδικής τεχνικής ύφανσης,κατασκευασμένες έτσι ώστε ο πολυεστέρας να υπερισχύει από την εξωτερική πλευρά για αντοχή και εμφάνιση και το βαμβάκι (φυσική ίνα ) από την εσωτερική πλευρά έτσι ώστε οι στολές να είναι δροσερές και απορροφητικές. 3. Το ύφασμα να είναι ελεύθερο από κόλλα, να είναι υποαλλεργικό, αντιστατικό με επεξεργασία αντιχνουδιάσματος σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες. 4. Με επεξεργασία προσυρρίκνωσης για ελεγχόμενη συστολή στο πλύσιμο. 5. Υψηλή αντοχή στο πλύσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες με σταθερότητα χρωματισμού στο νερό και το χλώριο. 6. Ολες οι ραφές να είναι με πλακοραφή ασφαλείας. 7. Ο Προμηθευτής να φέρει πιστοποιητικό εργαστηρίου κατασκευής προς απόδειξη της σύνθεσης. 8. Να συνοδεύονται από πιστοποιητικό CE MARK από τον ΕΟΦ και ISO 9001:2008 της προμηθεύτριας εταιρείας. 9. Απαραίτητη η κατάθεση δειγμάτων. Ο στολές να είναι της ίδιας ποιότητας των δειγμάτων χωρίς καμία παρέκκλιση. 10. Ο προμηθευτής που θα επιλεγεί καλείτε μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας να καταθέσει στο τμήμα ιματισμού του νοσοκομείου δείγματα κουστουμιών όλων των μεγεθών, χωρίς κόστος για το νοσοκομείο. ΖΑΚΕΤΕΣ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τα νήματα να είναι άριστης ποιότητας, σύνθεση 50% μαλλί και 50% ακρυλικό, να μην ξεβάφουν,να είναι μαλακά ώστε το τελικό πλεκτό να είναι εύκαμπτο και απαλής υφής.

3 Η πλέξη να είναι ευθύγραμμη, ομοιόμορφη, ισοπαχής χωρίς κόμπους και γενικά να παρουσιάζει όλα τα γνωρίσματα επιμελημένης και έντεχνης κατασκευής.το μέρος του κουμπώματος να είναι ενισχυμένο.να έχει πέντε κουμπιά διαμέτρου τουλάχιστον 1,5 εκ. Η ζακέτα στην περίμετρο και στις μανσέτες να φέρει πλέξη τύπου ελαστικού, 5 εκ. τουλάχιστον και τσέπες δεξιά και αριστερά κάτω. ΧΡΩΜΑ : Λευκό και μπλε. ΣΕΝΤΟΝΙΑ 1. Χρώματος λευκού. 2. Σύνθεση 100% βαμβάκι, άριστης ποιότητας, καλά εκκοκισμένο, απαλλαγμένο ξένων ουσιών,ίνα ομοειδής λεπτός μακρόινος. 3. Βάρος περίπου 210 gr/m2. 4. Διαστάσεις σεντονιού : μήκος 2,60 μ περίπου και πλάτος 1,60μ περίπου και ρεβέρ στο επάνω μέρος 4 εκ. 5. Πυκνότητα στήμονος κλωστ/εκ 24 και πυκνότητα υφαδιού κλωστ / εκ Αντοχή στήμονος σε χιλιοστά ελάχιστο 60 και αντοχή υφαδιού σε χιλιοστά ελάχιστο Τίτλος νήματος στήμονος Ν.Ε. 41/1 καρντέ και τίτλος νήματος υφαδιού Ν.Ε. 12/1 καρντέ. 8. Τα υλικά να είναι ειδικά κατασκευασμένα για να αντέχουν στα συχνά πλυσίματα,στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και στις συνεχείς απαλυμάνσεις με χλώριο. 9. Το δείγμα να είναι σεντόνι διαστάσεων περίπου 2,60Χ1,60 φάρδος ούγια με ούγια. 10. Το βάρος του δείγματος σε gr. 11. Να αναφερθεί η απώλεια μετά την πλύση του σεντονιού επί της % m Τα σεντόνια που θα παραδοθούν να είναι όμοια με το δείγμα χωρίς καμία παρέκκλιση. 13. Τα έξοδα εξέτασης του δείγματος από τους αρμόδιους φορείς βαρύνουν αποκλειστικά τον προμηθευτή όταν αμφισβητηθεί η καταλληλότητα των νημάτων. ΜΑΞΙΛΑΡΟΘΗΚΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 0,65μΧ0,85μ.ΣΥΝΘΕΣΗ 100% βαμβάκι. Ανθεκτικές στα συχνά πλυσίματα,στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και στην χρήση του χλωρίου. Στο άνοιγμα να υπάρχει φάκελος 20cm περίπου. ΧΡΩΜΑ λευκό. ΠΙΚΕ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 1,60μ περίπου Χ2,50μ περίπου.βαμβακερές 100%.Η ύφανση να είναι σταθερή με ανάγλυφο σχέδιο,,ανθεκτικές, να πλένονται σε υψηλές θερμοκρασίες και να μην μπαίνουν στο πλύσιμο.χρωμα λευκό. ΑΚΡΥΛΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΣΥΝΘΕΣΗ 100% Ακρυλικό,Αντιαλλεργικό. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ :φάρδος 1,50 μ περίπου, μήκος 2,20μ περίπου. Βαφή ανεξίτηλη. Να μην μεταβάλεται η υφή τους κατά το πλύσιμο,να πλένονται στους 30 με 40 βαθμούς κελσίου.χρωματοσ μπλέ.

4 ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ /ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 1,80μ x2,20 μ.συνθεση 50% βαμβάκι 50% πολυεστέρας.βάρος υφάσματος 150gr /m3. Αντιστατικό,υποαλλεργικό.Να μην μπαίνει στο πλύσιμο Συστολή στήμονα 2% και κροκής 2%.Να μην αφήνει ινίδια,απορροφητικό και ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες και στις χλωριώσεις. ΧΡΩΜΑ : ΠΡΑΣΙΝΟ / ΣΙΕΛ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ/ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ : 1,00Χ1,00 / 1,20Χ1,20 /1,50Χ1,50. ΧΡΩΜΑ : ΠΡΑΣΙΝΟ /ΣΙΕΛ ΣΥΝΘΕΣΗ 50% βαμβάκι και 50% πολυεστέρας.βάρος υφάσματος 150gr/m3.Αντιστατικό,υποαλλεργικό.Να μην μπαίνει στο πλύσιμο. Συστολή στήμονα 2% και κροκής 2%.Να μην αφήνει ινίδια απορροφητικό,ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες και στις χλωριώσεις.να φέρουν πιστοποίηση CE MARK. ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ 100% Βαμβακερές και απορροφητικές. Ελάχιστο βάρος 500 γρ/τμ. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ : 0,50Χ1,00 μ. Να πλένονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και να αντέχουν στις συχνές χλωριώσεις. ΧΡΩΜΑ λευκό. ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΜΠΑΝΙΟΥ 100%Βαμβακερές και απορροφητικές.ελάχιστο βάρος 500γρ/τμ. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 0,70Χ1,40 μ.να πλένονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και να αντέχουν στις συχνές χλωριώσεις. ΧΡΩΜΑ λευκό. ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ /ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ Σύνθεση 50% βαμβάκι 50% πολυεστέρας. Το ύφασμα να είναι μεγάλης αντοχής,ελεύθερο από κόλλα,αντιστατικό και να μην μπαίνει στο πλύσιμο.εύκολο πλύσιμο, στέγνωμα και σιδέρωμα.μεγάλη απορροφητικότητα στον ιδρώτα,να είναι απαλλαγμένο από χνούδι,να αντέχει σε μεγάλες θερμοκρασίες (138 βαθμούς κελσίου). Σχέδιο ραφής: Μάκρος 150 εκ περίπου, ελαστική μανσέτα μακριά με πλακοραφή ασφαλείας, χωρίς ξέφτια.να έχουν αλληλοκαλυπτόμενη πλάτη με κορδόνια υφασμάτινα ( 2 εσωτερικά και 2 εξωτερικα ).Στο θώρακα και στα μανίκια να υπάρχει ενίσχυση από ύφασμα αδιάβροχο ως φράγμα υγρών και σωματιδίων ειδικό για χρήση σε χειρουργεία. ΧΡΩΜΑ : πράσινο /σιέλ. Να φέρουν σήμανση CE MARK και να προσκομιστεί επικυρωμένο αντίγραφο εγγραφής στο μητρώο ιατροτεχνολογικών προιόντων του Ε.Ο.Φ. Πιστοποιητικό ISO 9001:2000 της προμηθεύτριας εταιρείας.δείγματα για έλεγχο της ποιότητας. ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ Δερμάτινα σαμπό ανδρών και γυναικών. ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ : 1. Τρύπες αερισμού στο πλάι. 2.Να είναι ανατομικά, ελαφριά,εύκαμπτα,αντιολισθιτικά, υποαλλεργικά. 3.Να φέρουν εσωτερική επένδυση από αντιμικροβιακό υλικό.

5 4. Σόλες από ελαφριά πολυουρεθάνη. 5. Σύστημα απορρόφησης κραδασμών στη φτέρνα. 6.Μεγάλης αντοχής. 7.Να φέρουν σήμανση CE MARK. 8..Χρώματος λευκό και μπλέ. 9.Να πλένονται. ΣΑΜΠΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ, ΜΕΘ, ΜΟΝΑΔΩΝ UNISEX. 1. Από χυτή 100% πολυουρεθάνη.(όχι pvc). 2. Πλαινές τρύπες αερισμού. 3. Να πλένονται στο πλυντήριο στους 60 βαθμούς κελσίου και άνω. 4. Να αποστειρώνονται. 5. Να είναι ανθεκτικά στα απολυμαντικά. 6. Να είναι ανατομικά,αντιμικροβιακά,αντιολισθητικά,αντιστατικά. 7. Να είναι ελαφριά,μαλακά, αναπαυτικά. 8. Με ειδική κατασκευή του πέλματος που να εξασφαλίζει την καλή κυκλοφορία του αίματος. 9. Σύστημα απορόφησης κραδασμών στη φτέρνα. 10. Σήμανση με CE MARK. ΧΡΩΜΑ : λευκό,σιέλ,πράσινο. ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΥΠΟΔΗΜΑ (ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΝΟΣ. ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ) 1.Δερμάτινο, άνω τμήμα πολύ καλής ποιότητας. 2.Εσωτερική επένδυση από αντιμικροβιακό υλικό με πολύ καλή αναπνευσιμότητα. 3.Ανατομικά, αντιστατικά, αντιολισθητικά. 4.Σόλα από ελαφριά πολυουραιθάνη. 5.Ανατομικός πάτος με σύστημα απορρόφησης κραδασμών στη φτέρνα. 6.Σήμανση CE MARK. 7. Να είναι κλειστό και χωρίς τακούνι. ΧΡΩΜΑ : Μαύρο.