ΠΔ 75/86 'Αρθρα 1-9 (ΦΕΚ 28 Α)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΔ 75/86 'Αρθρα 1-9 (ΦΕΚ 28 Α)"

Transcript

1 ΠΔ 75/86 'Αρθρα 1-9 (ΦΕΚ 28 Α) Σύσταση, σύνθεση και αρμοδιότητες των υπηρεσιακών και πειθαρχικών συμβουλίων του εκπαιδευτικού προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 'Εχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 3 του Ν. 1566/85 (ΦΕΚ 167/ τ.α' ). 2. Την 8257/ κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και Υπουργού Προεδρίας της Κυβέρνησης " Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Προεδρίας της Κυβέρνησης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου". 3. Την 171/1986 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υφυπουργού Προεδρίας της Κυβέρνησης, αποφασίζουμε: ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση, Σύνθεση, Υπηρεσιακών Συμβουλίων. 'Αρθρο 1 Υπηρεσιακά Συμβούλια. Υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια για το προσωπικό που υπάγεται στις διατάξεις του παρόντος είναι τα εξής: 1. Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ( ΠΥΣΠΕ ). 2. Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ( ΠΥΣΔΕ ). 3. Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ( ΚΥΣΠΕ ). 4. Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ( ΚΥΣΔΕ ). [Σσ Τα άρθρα 2-9 καταργήθηκαν από το ΠΔ 399 /95 Άρθρο 7 ΦΕΚ 223Α].

2 'Αρθρο 2 Σύνθεση ΠΥΣΠΕ. Στην έδρα κάθε Νομού ή Νομαρχιακού Διαμερίσματος συνιστάται πενταμελές υπηρεσιακό και πειθαρχικό συμβούλιο για το προσωπικό της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το οποίο αποτελείται: α) Από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης εκπαίδευσης που αναπληρώνεται από το νόμιμο αναπληρωτή του. β) Από δύο προϊσταμένους Γραφείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που αναπληρώνονται από άλλους προϊσταμένους γραφείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 'Οπου υπάρχουν λιγότερα από τέσσερα Γραφεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ο αριθμός των τακτικών και αναπληρωματικών μελών που λείπουν συμπληρώνονται από Διευθυντές σχολικών μονάδων. γ) Από δύο τακτικούς αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που αναπληρώνονται από ισάριθμους αναπληρωματικούς εκπροσώπους. Καθήκοντα προέδρου ασκεί ο προϊστάμενος της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με την απόφαση συγκρότησης ορίζεται ένα από τα τακτικά μέλη του στοιχείου β' που ασκεί καθήκοντα αντιπροέδρου. 'Αρθρο 3 Σύνθεση ΠΥΣΔΕ. Στην έδρα κάθε Νομού ή Νομαρχιακού Διαμερίσματος συνιστάται πενταμελές υπηρεσιακό και πειθαρχικό συμβούλιο για το προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το οποίο αποτελείται: α) Από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης εκπαίδευσης που αναπληρώνεται από το νόμιμο αναπληρωτή του. β) Από δύο προϊσταμένους Γραφείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αναπληρώνονται από άλλους προϊσταμένους γραφείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 'Οπου υπάρχουν λιγότερα από τέσσερα Γραφεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο αριθμός των τακτικών και αναπληρωματικών μελών που λείπουν συμπληρώνεται από διευθυντές σχολικών μονάδων. γ) Από δύο τακτικούς αιρετούς εκπροσώπους του Κλάδου εκπαιδευτικών της δευτεροβάθ#μιας εκπαίδευσης που αναπληρώνονται από ισάριθμους αναπληρωματικούς εκπροσώπους.

3 Καθήκοντα προέδρου ασκεί ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Με την απόφαση συγκρότησης ορίζεται ένα από τα τακτικά μέλη του στοιχείου β' που ασκεί καθήκοντα αντιπροέδρου. 'Αρθρο 4 Σύνθεση ΚΥΣΠΕ. 1. Στην κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων συνιστάται κεντρικό υπηρεσιακό και πειθαρχικό συμβούλιο για το προσωπικό της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που αποτελείται: α) Από τρεις προϊσταμένους διευθύνσεων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που αναπληρώνονται από άλλους προϊσταμένους διευθύνσεων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. β) Από δύο τακτικούς αιρετούς εκπροσώπους του Κλάδου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που αναπληρώνονται από ισάριθμους αναπληρωματικούς εκπροσώπους. 2. Στο συμβούλιο μετέχει ως εισηγητής, χωρίς ψήφο ο διευθυντής της αρμόδιας διεύθυνσης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου, ο οποίος αναπληρώνεται από τον προϊστάμενο του αρμόδιου τμήματος της ίδιας διεύθυνσης. 3. Με την απόφαση συγκρότησης ορίζονται δύο από τα τακτικά μέλη του στοιχείου α' που ασκούν καθήκοντα προέδρου και αντιπροέδρου αντίστοιχα. 'Αρθρο 5 Σύνθεση ΚΥΣΔΕ. 1. Στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων συνιστάται κεντρικό υπηρεσιακό και πειθαρχικό συμβούλιο για το προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αποτελείται: α) Από τρεις προϊσταμένους διευθύνσεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που αναπληρώνονται από άλλους προϊσταμένους διευθύνσεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. β) Από δύο τακτικούς αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αναπληρώνονται από ισάριθμους αναπληρωματικούς εκπροσώπους.

4 2. Στο συμβούλιο μετέχει ως εισηγητής, χωρίς ψήφο, ο διευθυντής της αρμόδιας διεύθυνσης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου, ο οποίος αναπληρώνεται από τον προϊστάμενο του αρμόδιου τμήματος της ίδιας διεύθυνσης. 3. Με την απόφαση συγκρότησης ορίζονται από τα τακτικά μέλη του στοιχείου α' που ασκούν καθήκοντα προέδρου και αντιπροέδρου αντίστοιχα. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β' Αρμοδιότητες Υπηρεσιακών Συμβουλίων. 'Αρθρο 6 Αρμοδιότητες ΠΥΣΠΕ. Το Συμβούλιο έχει τις εξής αρμοδιότητες: 1. Συντάσσει τους πίνακες υποψηφίων διευθυντών και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων. 2. Προτείνει την τοποθέτηση των επιλεγέντων ως διευθυντών και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων. 3. Προτείνει τη μετάθεση για το συμφέρον της υπηρεσίας των διευθυντών και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων μέσα στον ίδιο Νομό ή Νομαρχιακό Διαμέρισμα. 4. Εισηγείται τον ορισμό αναπληρωτών διευθυντών και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων. 5. Γνωμοδοτεί για την ανάθεση καθηκόντων προϊσταμένου κατά τις ισχύουσες διατάξεις στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. 6. Γνωμοδοτεί για τη χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου ή εργασίας με αμοιβή. 7. Προτείνει την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών. 8. Προτείνει την προσωρινή τοποθέτηση των νεοδιόριστων. 9. Καταρτίζει πίνακες προακτέων και εκδικάζει ενστάσεις κατά των πινάκων αυτών. 10. Προτείνει την τοποθέτηση σε σχολείο των

5 μετατεθέντων από άλλο ΠΥΣΠΕ, την τοποθέτηση υπεραρίθμων καθώς επίσης και τη μετάθεση για βελτίωση θέσης. 11. Προτείνει τη μετάθεση για το συμφέρον της υπηρεσίας μέσα στον ίδιο Νομό ή Νομαρχιακό Διαμέρισμα. 12. Προτείνει την κάθε είδους απόσπαση κατά το Νόμο στον ίδιο Νομό ή Νομαρχιακό Διαμέρισμα. 13. Προτείνει την τοποθέτηση των επανερχομένων εκπαιδευτικών από σχολεία του εξωτερικού. 14. Καταρτίζει τους πίνακες υποψηφίων προϊσταμένων για τα τμήματα εκπαιδευτικών θεμάτων των διευθύνσεων εκπαίδευσης. 15. Προτείνει την απόσπαση εκπαιδευτικών στη γραμματεία των περιφερειακών επιμορφωτικών κέντρων. 16. Συντάσσει πίνακες υποψηφίων προϊσταμένων διευθύνσεων και γραφείων εκπαίδευσης. 17. Συντάσσει αξιολογικούς πίνακες δασκάλων της περιφερείας των για την επιλογή τους ως σχολικών συμβούλων. 18. Εκδικάζει πειθαρχικές υποθέσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού ή Νομαρχιακού Διαμερίσματος, εκτός από τις πειθαρχικές υποθέσεις των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των περιφερειακών και κεντρικών συμβουλίων. 19. Εκδικάζει εφέσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού κατά των πειθαρχικών αποφάσεων των προϊσταμένων των διευθύνσεων και γραφείων εκπαίδευσης. 20. Εξετάζει θέματα υπηρεσιακής κατάστασης εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις, καθώς και κάθε άλλο εκπαιδευτικό θέμα που προβλέπεται από ειδικές διατάξεις, εφόσον αυτά δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα του Κ.Υ.Σ.Π.Ε. 'Αρθρο 7 Αρμοδιότητες ΠΥΣΔΕ. Το Συμβούλιο αυτό έχει τις εξής αρμοδιότητες: 1. Συντάσσει τους πίνακες υποψηφίων διευθυντών σχολικών μονάδων και σχολικών εργαστηριακών κέντρων και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και υπευθύνων τομέων σχολικών εργαστηριακών κέντρων.

6 2. Προτείνει την τοποθέτηση των επιλεγέντων ως διευθυντών σχολικών μονάδων και σχολικών εργαστηριακών κέντρων και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και υπεύθυνων τομέων σχολικών εργαστηριακών κέντρων. 3. Προτείνει τη μετάθεση για το συμφέρον της υπηρεσίας των διευθυντών και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και διευθυντών και υπεύθυνων τομέων σχολικών εργαστηριακών κέντρων. 4. Εισηγείται τον ορισμό αναπληρωτών διευθυντών και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και διευθυντών και υπεύθυνων τομέων σχολικών εργαστηριακών κέντρων. 5. Προτείνει τη διάθεση εκπαιδευτικών για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου διδασκαλίας στον ίδιο Νομό ή Νομαρχιακό Διαμέρισμα. 6. Αναθέτει σε εκπαιδευτικούς την εκτέλεση υπερωριακής διδασκαλίας σε άλλο σχολείο. 7. Γνωμοδοτεί για τη χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου ή εργασίας με αμοιβή. 8. Προτείνει την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών. 9. Προτείνει την προσωρινή τοποθέτηση των νεοδιορίστων. 10. Καταρτίζει πίνακες προακτέων και εκδικάζει ενστάσεις κατά των πινάκων αυτών. 11. Προτείνει την τοποθέτηση σε σχολείο των μετατεθέντων από άλλο ΠΥΣΔΕ, τη μετάθεση για βελτίωση θέσης και τη μετάθεση σε λύκεια για το συμφέρον της υπηρεσίας εκπαιδευτικών που έχουν πενταετή υπηρεσία στα γυμνάσια. 12. Προτείνει τη μετάθεση για το συμφέρον της υπηρεσίας μέσα στον ίδιο Νομό ή Νομαρχιακό Διαμέρισμα. 13. Προτείνει κάθε είδους απόσπαση κατά το Νόμο μέσα στον ίδιο Νομό ή Νομαρχιακό Διαμέρισμα. 14. Προτείνει την τοποθέτηση των επανερχομένων εκπαιδευτικών από σχολεία του εξωτερικού. 15. Καταρτίζει τους πίνακες υποψηφίων προϊσταμένων για τα τμήματα εκπαιδευτικών θεμάτων των διευθύνσεων εκπαίδευσης.

7 16. Προτείνει την απόσπαση εκπαιδευτικών στη γραμματεία των περιφερειακών επιμορφωτικών κέντρων. 17. Συντάσσει πίνακες υποψηφίων προϊσταμένων διευθύνσεων και γραφείων εκπαίδευσης και γραφείων φυσικής αγωγής. 18. Συντάσσει αξιολογικούς πίνακες καθηγητών της περιφερείας του για την επιλογή τους ως σχολικών συμβούλων. 19. Ορίζει τις σχολικές μονάδες, των οποίων οι μαθητές ασκούνται στο σχολικό εργαστηριακό κέντρο, καθώς επίσης και τους διδάσκοντες σ' αυτό. 20. Εκδικάζει πειθαρχικές υποθέσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού ή Νομαρχιακού Διαμερίσματος εκτός από τις πειθαρχικές υποθέσεις των τακτικών και συμπληρωματικών μελών των περιφερειακών και κεντρικών συμβουλίων 21. Εκδικάζει εφέσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού κατά των πειθαρχικών αποφάσεων των προϊσταμένων των διευθύνσεων και γραφείων εκπαίδευσης. 22. Εξετάζει θέματα υπηρεσιακής κατάστασης εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις, καθώς και κάθε άλλο εκπαιδευτικό θέμα που προβλέπεται από ειδικές διατάξεις, εφόσον αυτά δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα του Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. 'Αρθρο 8 Αρμοδιότητες ΚΥΣΠΕ. Το Συμβούλιο αυτό έχει τις εξής αρμοδιότητες: 1. Καταρτίζει τους πίνακες διευθυντών σχολικών μονάδων και εκδικάζει τις σχετικές ενστάσεις κατά αποφάσεων ΠΥΣΠΕ. 2. Καταρτίζει τους πίνακες προϊσταμένων διευθύνσεων και γραφείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 3. Εισηγείται την απαλλαγή από καθήκοντα ή τη μετάθεση προς το συμφέρον της υπηρεσίας προϊσταμένων διευθύνσεων και γραφείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 4. Εκδικάζει πειθαρχικές υποθέσεις προϊσταμένων διευθύνσεων και γραφείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τακτικών και αναπληρωματικών μελών των περιφερειακών και

8 κεντρικών συμβουλίων. 5. Εκδικάζει εφέσεις των εκπαιδευτικών κατά πειθαρχικών αποφάσεων Νομαρχών. 6. Καθορίζει το βαθμό εισόδου των εκπαιδευτικών, που διορίζονται και έχουν προϋπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 15 του Ν. 1566/ Εισηγείται την απονομή ηθικών αμοιβών. 8. Επιλέγει διοριστέους σε θέσεις εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με αυξημένα προσόντα. 9. Γνωμοδοτεί για τις τοποθετήσεις και μεταθέσεις διευθυντών σχολικών μονάδων σε άλλο Νομό ή Νομαρχιακό Διαμέρισμα. 10. Προτείνει τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών από Νομό ή Νομαρχιακό Διαμέρισμα σ' άλλο νομό ή Νομαρχιακό Διαμέρισμα. 11. Προτείνει την οριστική τοποθέτηση σ' άλλο ΠΥΣΜΕ εκπαιδευτικών που επανέρχονται από σχολεία Εξωτερικού. 12. Γνωμοδοτεί για αποσπάσεις εκπαιδευτικών από Νομό ή Νομαρχιακό Διαμέρισμα σ' άλλο Νομό ή Νομαρχιακό Διαμέρισμα, καθώς και στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που εποπτεύονται από το Υπουργείο αυτό. 13. Γνωμοδοτεί για τη μετάταξη εκπαιδευτικών. 14. Γνωμοδοτεί για την απαλλαγή από καθήκοντα ή τη μετάθεση σ' άλλο ΠΥΣΠΕ, προς το συμφέρον της υπηρεσίας διευθυντών σχολικών μονάδων. 15. Γνωμοδοτεί για την απομάκρυνση εκπαιδευτικών από υπαιτιότητά τους, από Νομό ή Νομαρχιακό Διαμέρισμα σε άλλο Νομό ή Νομαρχιακό Διαμέρισμα. 16. Γνωμοδοτεί για τη μετάταξη ή απόλυση εκπαιδευτικών που κρίνονται δύο φορές, μη προακτέοι. 17. Γνωμοδοτεί για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών και αδειών χωρίς αποδοχές. 18. Προτείνει την τοποθέτηση προϊσταμένων διευθύνσεων και γραφείων εκπαίδευσης. 19. Εξετάζει θέματα υπηρεσιακής κατάστασης

9 εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις καθώς και κάθε άλλο εκπαιδευτικό θέμα που προβλέπεται από ειδικές διατάξεις, εφόσον αυτά δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα του Π.Υ.Σ.Π.Ε. 'Αρθρο 9 Αρμοδιότητες ΚΥΣΔΕ. Το Συμβούλιο αυτό έχει τις εξής αρμοδιότητες: 1. Καταρτίζει τους πίνακες διευθυντών σχολικών μονάδων και σχολικών εργαστηριακών κέντρων και εκδικάζει τις σχετικές ενστάσεις κατά αποφάσεων ΠΥΣΔΕ. 2. Καταρτίζει πίνακες προϊσταμένων διευθύνσεων και γραφείων φυσικής αγωγής. 3. Εκδικάζει πειθαρχικές υποθέσεις προϊσταμένων διευθύνσεων και γραφείων εκπαίδευσης και γραφείων φυσικής αγωγής, καθώς και τακτικών και αναπληρωματικών μελών των περιφερειακών και κεντρικών συμβουλίων. 4. Εκδικάζει εφέσεις των εκπαιδευτικών κατά πειθαρχικών αποφάσεων των Νομαρχών. 5. Καθορίζει το βαθμό εισόδου των εκπαιδευτικών που διορίζονται και έχουν προϋπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 15 του Ν. 1566/ Εισηγείται την απονομή ηθικών αμοιβών. 7. Επιλέγει τους διοριστέους σε θέσεις εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με αυξημένα προσόντα. 8. Επιλέγει τους διοριστέους στις θέσεις ειδικού προσωπικού ειδικής αγωγής. 9. Εισηγείται την απαλλαγή από καθήκοντα ή μετάθεση προς το συμφέρον της υπηρεσίας προϊσταμένων διευθύνσεων και γραφείων εκπαίδευσης και γραφείων φυσικής αγωγής. 10. Γνωμοδοτεί για τις τοποθετήσεις και μεταθέσεις διευθυντών σχολικών μονάδων και σχολικών εργαστηριακών κέντρων από Νομό ή Νομαρχιακό Διαμέρισμα σε άλλο Νομό ή Νομαρχιακό Διαμέρισμα. 11. Προτείνει τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών από Νομό ή Νομαρχιακό Διαμέρισμα σε άλλο Νομό ή Νομαρχιακό Διαμέρισμα.

10 12. Προτείνει την οριστική τοποθέτηση σε άλλο ΠΥΣΔΕ εκπαιδευτικών που επανέρχονται από σχολεία του εξωτερικού. 13. Γνωμοδοτεί για αποσπάσεις εκπαιδευτικών από Νομό ή Νομαρχιακό Διαμέρισμα σε άλλο Νομό ή Νομαρχιακό Διαμέρισμα, καθώς και στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που εποπτεύονται από το Υπουργείο αυτό. 14. Γνωμοδοτεί για τη μετάταξη εκπαιδευτικών. 15. Γνωμοδοτεί για την απομάκρυνση εκπαιδευτικών, ύστερα από υπαιτιότητά τους, από Νομό ή Νομαρχιακό Διαμέρισμα σε άλλο Νομό ή Νομαρχιακό Διαμέρισμα. 16. Γνωμοδοτεί για τη μετάταξη ή απόλυση εκπαιδευτικών που κρίνονται δυο φορές ως μη προακτέοι. 17. Γνωμοδοτεί για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών χωρίς αποδοχές. 18. Γνωμοδοτεί για την απαλλαγή από καθήκοντα ή μετάθεση σε άλλο ΠΥΣΔΕ προς το συμφέρον της υπηρεσίας Διευθυντών σχολικών μονάδων και σχολικών εργαστηριακών κέντρων. 19. Εισηγείται την τοποθέτηση προϊσταμένων διευθύνσεων και γραφείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και γραφείων φυσικής αγωγής. 20. Εξετάζει θέματα υπηρεσιακής κατάστασης εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις, καθώς και κάθε άλλο εκπαιδευτικό θέμα που προβλέπεται από ειδικές διατάξεις, εφόσον αυτά δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. 'Αρθρο 10 (ΦΕΚ 28Α) [Σσ Το άρθρο 10 καταργήθηκε από το άρθρο 7 του ΠΔ 399 /95 ΦΕΚ 223Α] ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ' Λειτουργία Συμβουλίων. 'Αρθρο 10.

11 Συγκρότηση - Απαρτία - Συνεδριάσεις. 1. Τα Συμβούλια που συνιστώνται με το παρόν Π.Διάταγμα συγκροτούνται τα μεν περιφερειακά με απόφαση του οικείου Νομάρχη, τα δε κεντρικά με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται κατά μήνα Δεκέμβριο κάθε δεύτερου έτους. Με τις αποφάσεις αυτές ορίζονται και τα αναπληρωματικά μέλη των Συμβουλίων. 2. Η θητεία του προέδρου, των μελών και του γραμματέα των Συμβουλίων ορίζεται διετής και αρχίζει την 1ην Ιανουαρίου κάθε δεύτερου έτους. 3. Κατά τη διάρκεια της θητείας δεν επιτρέπεται αντικατάσταση μέλους παρά μόνο για σοβαρή αιτία. 4. Το νέο μέλος που θα διορισθεί σε αντικατάσταση μέλους που για οποιοδήποτε λόγο έπαυσε να μετέχει στο Συμβούλιο, διανύει τον υπόλοιπο χρόνο της θητείας. Μέλος που εξάντλησε τη θητεία του μπορεί να διορισθεί εκ νέου. 5. Τα απόντα ή κωλυόμενα τακτικά μέλη τα αναπληρώνουν οι οριζόμενοι αναπληρωτές τους με την απόφαση συγκρότησης των Συμβουλίων. Μέλη των Συμβουλίων που συνδέονται μεταξύ τους με συγγένεια μέχρι και του 3ου βαθμού δεν μπορούν να μετέχουν στην ίδια συνεδρίαση. 6. Τα θέματα εισηγούνται στα μεν περιφερειακά Συμβούλια οι προϊστάμενοι των οικείων διευθύνσεων εκπαίδευσης, στα δε κεντρικά οι προϊστάμενοι των αρμόδιων διευθύνσεων ή τμημάτων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο πρόεδρος μπορεί να ορίζει και μέλος του Συμβουλίου για την ειδικότερη μελέτη και εισήγηση συγκεκριμένου θέματος. 7. Σε κάθε περιφερειακό Συμβούλιο ορίζεται με την απόφαση συγκρότησης και ο γραμματέας με τον αναπληρωτή του, από τους διοικητικούς υπαλλήλους που υπηρετούν στη Διεύθυνση εκπαίδευσης στο γραφείο της οποίας λειτουργεί το Συμβούλιο ή από εκπαιδευτικούς λειτουργούς, που υπηρετούν στην έδρα του Συμβουλίου. 8. Σε κάθε κεντρικό Συμβούλιο, ορίζεται, κατά την πρώτη συνεδρίαση της θητείας του, ο γραμματέας με τον αναπληρωτή από τους υπαλλήλους που υπηρετούν στη διεύθυνση προσωπικού πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά περίπτωση ή από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις διευθύνσεις αυτές. 9. Τα περιφερειακά Συμβούλια συνεδριάζουν:

12 α) Τα Π.Υ.Σ.Π.Ε. στα γραφεία της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. β) Τα Π.Υ.Σ.Δ.Ε. στα γραφεία της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Υπεύθυνοι για την τήρηση των αρχείων είναι οι προϊστάμενοι της γραμματείας των τμημάτων διοικητικών θεμάτων των διευθύνσεων στις οποίες συνεδριάζουν τα συμβούλια. 10. Τα κεντρικά Συμβούλια συνεδριάζουν στα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αρμόδιοι για την τήρηση των αρχείων είναι οι γραμματείς αυτών με την εποπτεία του διευθυντή της αρμόδιας διεύθυνσης προσωπικού πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 11. Τα Συμβούλια συνεδριάζουν τακτικά μεν μια φορά το μήνα έκτακτα δε όταν υπάρχει ανάγκη. 12. Τα Συμβούλια βρίσκονται σε απαρτία εφόσον είναι παρόντα τέσσερα από τα μέλη τους και απαραίτητα μεταξύ αυτών ο πρόεδρος ή αντιπρόεδρος. 13. Τα Συμβούλια συγκαλούνται σε συνεδρίαση με πρόσκληση του προέδρου τους. Η ημερήσια διάταξη καταρτίζεται από τον Πρόεδρο σε συνεργασία με τα αιρετά μέλη κάθε Συμβουλίου, και περιέχει κάθε θέμα που υποδεικνύεται από αυτούς. Ο πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να συγκαλέσει το Συμβούλιο σε συνεδρίαση όταν το ζητήσουν τρία τουλάχιστον από τα τακτικά μέλη του, για την εξέταση συγκεκριμένων θεμάτων. Η πρόσκληση στην οποία γράφονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, δίνεται με απόδειξη στα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν από την ημέρα της συνεδρίασης. Σε κατεπείγουσες περιπτώσεις, που εκτιμώνται από τον πρόεδρο, η πρόσκληση, στην οποία περιλαμβάνονται οι κατεπείγοντες λόγοι, μπορεί να δοθεί την προηγούμενη ημέρα από τη συνεδρίαση. 14. Με απόφαση του Συμβουλίου μπορεί να καλείται στις συνεδριάσεις οποιοσδήποτε υπάλληλος ή ιδιώτης για πληροφορίες ή γνώμη σχετικά με θέματα που συζητούνται. 15. Οι αποφάσεις ή γνωμοδοτήσεις των Συμβουλίων, οι οποίες πρέπει να είναι επαρκώς αιτιολογημένες λαμβάνονται με φανερή ψηφοφορία και κατά πλειοψηφία των παρόντων μελών. Σε περίπτωση ισοψηφίας επικρατεί η άποψη με την οποία τάσσεται ο πρόεδρος. Αν υπάρχουν περισσότερες από δύο γνώμες, αυτοί που ακολουθούν ασθενέστερη οφείλουν να προσχωρήσουν σε μία από τις δύο επικρατέστερες.

13 16. Οι αποφάσεις ή γνωμοδοτήσεις των Συμβουλίων διατυπώνονται στα πρακτικά, τα οποία υπογράφονται από τον πρόεδρο και το γραμματέα. Στα πρακτικά γράφονται τα ονόματα όλων που έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση. Επίσης γράφονται οι λόγοι για τους οποίους απουσίασε ή είχε κώλυμα τακτικό μέλος που αντικαταστάθηκε από το αναπληρωματικό και η γνώμη των μελών που μειοψήφησαν. 17. Το Συμβούλιο αλληλογραφεί δια του προέδρου. 18. Τα αιρετά μέλη των Συμβουλίων έχουν τα ίδια δικαιώματα και καθήκοντα με τα υπόλοιπα μέλη. 19. Τα τακτικά αιρετά μέλη των Συμβουλίων όταν αποχωρούν από την Υπηρεσία ή όταν παραιτούνται από το αξίωμα, προκειμένου δε περί αιρετών μελών περιφερειακών Συμβουλίων και όταν μετατίθενται, από την περιφέρεια του Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε. αντικαθίστανται μέχρι να λήξει η θητεία του Συμβουλίου από τα αναπληρωματικά αιρετά μέλη, τα οποία καθίστανται τακτικά. 20. Στις περιπτώσεις έλλειψης των τακτικών ή αναπληρωματικών αιρετών ή και των τεσσάρων αιρετών μελών Συμβουλίου αυτό συγκροτείται με τη συμμετοχή, αντί των αιρετών μελών, εκπροσώπων που προτείνονται από τους εξής: α) Για τα Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Π.Υ.Σ.Δ.Ε. από τα Διοικητικά Συμβούλια των οικείων πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση. Εάν στην περιφέρεια του Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε. λειτουργούν περισσότερες πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι εκπρόσωποι προτείνονται από τα διοικητικά Συμβούλια αυτών που συνέρχονται σε κοινή συνεδρίαση. β) Για τα Κ.Υ.Σ.Π.Ε. και τα Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. από τα διοικητικά Συμβούλια των οικείων δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών. 21. Για όσους προτείνονται και διορίζονται ως αιρετά μέλη κατά τη διαδικασία αυτού του άρθρου εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 21 του παρόντος. 'Αρθρα (ΦΕΚ 28 Α) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ Εκλογή Αιρετών Μελών Συμβουλίων.

14 'Αρθρο 11 Τρόπος εκλογής. Οι μετέχοντες στα υπηρεσιακά Συμβούλια του παρόντος αιρετοί εκπρόσωποι των λειτουργών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκλέγονται με άμεση καθολική και μυστική ψηφοφορία, που διεξάγεται το πρώτο Σάββατο του μηνός Νοεμβρίου κάθε δεύτερου έτους. Η εκλογή διεξάγεται στην έδρα κάθε διεύθυνσης και γραφείου εκπαίδευσης. 'Αρθρο 12 Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι. 1. Δικαίωμα του εκλέγειν έχουν: α) Για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων των Π.Υ.Σ.Π.Ε. και του Κ.Υ.Σ.Π.Ε. οι τακτικοί εκπαιδευτικοί της δημόσιας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι προσωρινοί αναπληρωτές, εφόσον είναι μέλη των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων. β) Για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων των Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και του Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. οι τακτικοί εκπαιδευτικοί της δημόσιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι προσωρινοί αναπληρωτές, εφόσον είναι μέλη των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων. 2. Δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχουν για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων των περιφερειακών Συμβουλίων οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατά περίπτωση, που ανήκουν οργανικά στην περιοχή του Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ή υπηρετούν σ' αυτή και είναι μέλη πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης της ίδιας περιοχής. Για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα κεντρικά συμβούλια οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατά περίπτωση, εφόσον είναι μέλη πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης που ανήκει στη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση. 3. Οι αιρετοί εκπρόσωποι των περιφερειακών Συμβουλίων εκλέγονται από τους έχοντες το δικαίωμα του εκλέγειν σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της προηγούμενης παραγράφου 1 αυτού του άρθρου και ανήκουν οργανικά ή υπηρετούν με απόσπαση στον αντίστοιχο Νομό ή Νομαρχιακό Διαμέρισμα στον οποίο εκτείνεται η αρμοδιότητα των περιφερειακών Συμβουλίων. Οι αιρετοί εκπρόσωποι των κεντρικών Συμβουλίων εκλέγονται από όλους τους

15 εκπαιδευτικούς που έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν. 4. Για κάθε Συμβούλιο εκλέγονται δύο τακτικά αιρετά μέλη και δύο αναπληρωματικά. 5. Οι σχολικοί Σύμβουλοι έχουν το δικαίωμα μόνο του εκλέγειν. 6. Τακτικά μέλη εκλέγονται από κάθε συνδυασμό εκείνοι που έλαβαν τους περισσότερους ψήφους και αναπληρωματικά οι επόμενοι κατά σειρά σε αριθμό ψήφων. 7. Εκλογικό μέτρο για τη διάθεση των εδρών των αιρετών εκπροσώπων είναι το τρίτο των έγκυρων ψηφοδελτίων. Συνδυασμός που συγκεντρώνει αριθμό ψηφοδελτίων ίσο ή μεγαλύτερο του μέτρου, παίρνει μια έδρα. Για την αδιάθετη έδρα συγκρίνονται το υπόλοιπο του συνδυασμού που πήρε την άλλη έδρα με τον αρχικό αριθμό ψήφων των υπόλοιπων συνδυασμών. Την έδρα παίρνει ο συνδυασμός που έχει τους περισσότερους ψήφους. Εάν κανένας συνδυασμός δε συμπληρώνει το εκλογικό μέτρο, οι έδρες διατίθενται ανά μία στον πρώτο και δεύτερο συνδυασμό σε αριθμό ψήφων. 8. 'Οπου υπάρχει ισοψηφία η διάθεση καθορίζεται με κλήρωση. 9. Με την ίδια διαδικασία κατανέμονται και οι έδρες των αναπληρωματικών μελών. 'Αρθρο 13 Ανακήρυξη υποψηφίων. Οι υποψήφιοι ως αιρετοί εκπρόσωποι στα υπηρεσιακά συμβούλια ανακηρύσσονται, ύστερα από έλεγχο των προϋποθέσεων για την εκλογή τους με απόφαση: α) Του οικείου Νομάρχη, όταν πρόκειται για υποψηφίους των περιφεριακών συμβουλίων. β) Του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, όταν πρόκειται για υποψηφίους των κεντρικών συμβουλίων. Οι αποφάσεις αυτές, εκδίδονται το πρώτο 10ήμερο του μηνός Οκτωβρίου, του έτους που θα γίνει η εκλογή και ανακοινώνονται στα σχολεία κάθε περιοχής. Για την ανακήρυξη των υποψηφίων πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι 30 Σεπτεμβρίου του έτους που θα γίνει η

16 εκλογή, στον αρμόδιο Νομάρχη από τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων από τις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις οι πίνακες των υποψηφίων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην εκλογή. 'Αρθρο 14 Εφορευτικές Επιτροπές. 1. Στην έδρα κάθε διεύθυνσης και γραφείου εκπαίδευσης συγκροτείται με απόφαση του οικείου Νομάρχη, που εκδίδεται δέκα (10) ημέρες πριν από την εκλογή, τριμελής εφορευτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από δύο εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατά περίπτωση, απ' όσους υπηρετούν οργανικά σε σχολεία της έδρας της διεύθυνσης ή του γραφείου εκπαίδευσης με ισάριθμους αναπληρωτές και ένα εκπρόσωπο της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, στην οποία ανήκουν οι εκλογείς, που ορίζεται με τον αναπληρωτή του. Σε περίπτωση που οι εκλογείς μίας περιοχής ανήκουν σε διαφορετικές πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις τον εκπρόσωπο ορίζει η οργάνωση που έχει τα περισσότερα συνολικά μέλη. 2. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που η μετακίνηση των εκπαιδευτικών είναι δύσκολη από την έλλειψη καθημερινής συγκοινωνίας μπορεί ο Νομάρχης να συγκροτεί εφορευτικές επιτροπές, για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στο κέντρο της περιοχής που είναι απομονωμένη από τη συγκοινωνία. Με την ίδια απόφαση ορίζεται η περιοχή και τα σχολεία, όπου θα έχει αρμοδιότητα η εφορευτική επιτροπή. Στην περίπτωση αυτή οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καταρτίζουν ιδιαίτερους πίνακες εκλογέων. 3. Ο Πρόεδρος κάθε εφορευτικής επιτροπής ορίζει με απόφασή του το γραμματέα με τον αναπληρωτή του από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην έδρα της εφορευτικής επιτροπής. 4. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, της διαλογής των ψηφοδελτίων και της έκδοσης των αποτελεσμάτων μπορούν να είναι παρόντες στην εφορευτική επιτροπή αντιπρόσωποι των συνδυασμών των υποψηφίων και εκπρόσωποι των οικείων πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

17 'Αρθρο 15 Πίνακες εκλογέων. Οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων και γραφείων εκπαίδευσης συντάσσουν, σε συνεργασία με τα οικεία Διοικητικά Συμβούλια των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων τους πίνακες εκλογέων στους οποίους περιλαμβάνουν τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς που ανήκουν οργανικά στην περιοχή τους ή υπηρετούν σ' αυτήν με απόσπαση ή ως προσωρινοί αναπληρωτές, εφόσον είναι μέλη πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Οι πίνακες αυτοί συντάσσονται κατά σχολείο, ειδικότητα και βαθμό και στέλνονται σε τρία αντίγραφα στον πρόεδρο της οικείας εφορευτικής Επιτροπής. 'Αρθρο 16 Ψηφοδέλτια 1. Τα ψηφοδέλτια είναι έντυπα ή πολυγραφημένα και έχουν χρώμα λευκό ή πράσινο. Τα λευκά περιλαμβάνουν τους υποψήφιους κάθε συνδυασμού για το περιφερειακό συμβούλιο και τα πράσινα περιλαμβάνουν τους υποψήφιους κάθε συνδυασμού για το Κ.Υ.Σ.Π.Ε. ή Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. 2. Καθένα από τα ψηφοδέλτια περιλαμβάνει αλφαβητικά το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο των υποψηφίων αιρετών μελών. 3. Κάθε μεμονωμένος υποψήφιος αποτελεί συνδυασμό και γράφεται σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο. 4. Τα ψηφοδέλτια και οι φάκελοι αυτών εκτυπώνονται και προωθούνται στις εφορευτικές επιτροπές με τη φροντίδα των αρμοδίων για την ανακήρυξη των υποψηφίων. 'Αρθρο 17 Ψηφοφορία. 1. Η εκλογή γίνεται ενώπιον της Εφορευτικής Επιτροπής από την 9η πρωινή μέχρι την 3η μεσημβρινή ώρα. Η εκλογή μπορεί να παραταθεί εφόσον έχουν προσέλθει πριν από τη λήξη της εκλογείς, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν. Κάθε ψηφοφόρος παίρνει από την εφορευτική επιτροπή δύο δέσμες ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών και αφού σημειώσει τους σταυρούς προτίμησης, τοποθετεί ένα από τα λευκά ψηφοδέλτια εντός λευκού φακέλου και ένα από τα πράσινα ψηφοδέλτια εντός πράσινου φακέλου και στη συνέχεια σφραγίζει τους φακέλους και τους ρίπτει στην ψηφοδόχο. Κάθε ψηφοφόρος σημειώνει στο

18 οικείο ψηφοδέλτιο μέχρι δύο σταυρούς για τους υποψήφιους του ίδιου συνδυασμού. Η λαθεμένη σημείωση σταυρού δεν ακυρώνει το ψηφοδέλτιο, το οποίο στην περίπτωση αυτή υπολογίζεται στη δύναμη του συνδυασμού. 2. Η εφορευτική επιτροπή ελέγχει την αστυνομική ταυτότητα αυτών που ψηφίζουν, σημειώνει τα ονόματά τους στον πίνακα των εκλογέων και τους καταγράφει σε ξεχωριστό πίνακα με τη σειρά που ψηφίζουν, σημειώνοντας το ονοματεπώνυμό τους και το σχολείο ή την υπηρεσία όπου υπηρετούν. 'Αρθρο 18 Διαλογή. 1. Η εφορευτική επιτροπή, μετά το τέλος της ψηφοφορίας, συνεδριάζει και κάνει τη διαλογή των ψήφων ως εξής: Στην αρχή αντιπαραβάλει τους πίνακες των εκλογέων με τους πίνακες των ψηφισάντων για να διαπιστώσει τον αριθμό αυτών που ψήφισαν και τον αριθμό αυτών που δεν ψήφισαν, αποσφραγίζει την ψηφοδόχο και βγάζει τους φακέλους των ψηφοδελτίων, τους οποίους αριθμεί με χωριστή αρίθμηση για κάθε ένα από τα δύο χρώματα και τους μονογράφει. 2. Στη συνέχεια η Επιτροπή: α) Ανοίγει τους φακέλους με τα ψηφοδέλτια και μονογραφεί το κάθε ψηφοδέλτιο. β) Κρίνει, αμέσως μετά το άνοιγμα κάθε φακέλου, το κύρος των ψηφοδελτίων που περιέχονται σ' αυτόν και αποφασίζει την ακύρωση ψηφοδελτίου, αν συντρέχει νόμιμος λόγος. γ) Κάνει τη διαλογή των ψηφοδελτίων και καταγράφει, στο πρακτικό που συντάσσει για τη διενέργεια της εκλογής, το αποτέλεσμα αυτής. 3. Τα ψηφοδέλτια είναι άκυρα αν: Βρεθούν στο φάκελο περισσότερα από ένα ψηφοδέλτια που έχουν σταυρό υπέρ διαφορετικών υποψηφίων. Αν όμως έχουν σταυρό στους ίδιους υποψηφίους είναι έγκυρα και υπολογίζονται σαν μία ψήφος 'Εχουν φανερά σημεία, τα οποία παραβιάζουν τη μυστικότητα της ψηφοφορίας. 4. Για την ταχύτερη συγκέντρωση και μεταβίβαση των

19 αποτελεσμάτων των εκλογών συγκροτείται σε κάθε Νομαρχία ή Νομαρχιακό Διαμέρισμα, με απόφαση του Νομάρχη τριμελής Νομαρχιακή Επιτροπή η οποία αποτελείται από έναν ανώτερο υπάλληλο της διεύθυνσης εσωτερικών της Νομαρχίας, ένα εκπαιδευτικό της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ένα εκπαιδευτικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η Επιτροπή αυτή έχει ως αποστολή τη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών από τις εφορευτικές επιτροπές του Νομού και τη μεταβίβαση αυτών την ίδια ημέρα, στις αντίστοιχες διευθύνσεις Προσωπικού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. 'Αρθρο 19. Πρακτικά εκλογής. 1. Η Επιτροπή τηρεί, με λεπτομέρεια, πρακτικά για την εκλογή στα οποία γράφεται ολόκληρη η πορεία της εκλογής, κάθε θέμα που παρουσιάσθηκε κατά τη διάρκεια αυτής και οι αποφάσεις που έλαβε η Επιτροπή, οι οποίες πρέπει να είναι αιτιολογημένες. 2. Με τη φροντίδα και την ευθύνη του Προέδρου της εφορευτικής επιτροπής συντάσσονται δύο αντίγραφα των πρακτικών, τα οποία υπογράφονται από αυτόν και το γραμματέα της επιτροπής και υποβάλλονται το μεν ένα στο νομάρχη, το δε άλλο στις αντίστοιχες διευθύνσεις προσωπικού πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. 3. Τα πρωτότυπα των πρακτικών, οι φάκελοι και τα ψηφοδέλτια υποβάλλονται με απόδειξη στον προϊστάμενο της οικείας διεύθυνσης εκπαίδευσης του νομού ή νομαρχιακού διαμερίσματος από τον οποίο φυλάσσονται για ένα έτος από το διορισμό των αιρετών μελών στα συμβούλια και ύστερα καταστρέφονται από το περιφερειακό συμβούλιο, αφού συνταχθεί σχετικό πρακτικό. 'Αρθρο 20 Ενστάσεις. 1. 'Οσοι ανακηρύχθηκαν υποψήφιοι μπορούν να ασκήσουν μέσα σε δέκα ημέρες, από την ημέρα της εκλογής, ένσταση κατά του κύρους της εκλογής σε ορισμένη περιοχή. 2. Η ένσταση ασκείται: α) Προκειμένου για την εκλογή αιρετών μελών του

20 Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ενώπιον του οικείου Νομάρχη. β) Προκειμένου για την εκλογή αιρετών μελών των Κ.Υ.Σ.Π.Ε. και Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. ενώπιον του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. 3. Οι ανωτέρω αρμόδιοι για την εκδίκαση των ενστάσεων: α) ελέγχουν τα πρακτικά και αποφασίζουν για τα ζητήματα που δημιουργήθηκαν και τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν και β) ορίζουν τη σειρά εκείνη που εκλέχτηκαν τακτικά και αναπληρωματικά μέλη των συμβουλίων, συντάσσοντας σχετική πράξη, η οποία υποβάλλεται μέσα σε τρεις ημέρες στον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. 4. Σε περίπτωση ισοψηφίας μεταξύ υποψηφίων για τον καθορισμό της σειράς που προβλέπει η περίπτωση β' της προηγούμενης παραγράφου γίνεται κλήρωση μεταξύ αυτών που συγκέντρωσαν τον ίδιο αριθμό ψήφων. Η κλήρωση γίνεται από τον αρμόδιο για την εκδίκαση των ενστάσεων παρουσία των ενδιαφερομένων. 'Αρθρο 21 Διορισμός αιρετών μελών. 1. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, που στηρίζεται στις πράξεις των εφορευτικών επιτροπών και στις αποφάσεις, με τις οποίες εκδικάστηκαν οι ενστάσεις, κυρώνονται τα αποτελέσματα των εκλογών. Τα αιρετά μέλη των συμβουλίων ήτοι δύο τακτικά και δύο αναπληρωματικά για κάθε συμβούλιο, διορίζονται για μία διετία, η οποία αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους της εκλογής. Ο διορισμός των αιρετών μελών στα μεν περιφερειακά συμβούλια γίνεται, από τον οικείο Νομάρχη στα δε κεντρικά από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. 2. Σε περίπτωση ισοψηφίας τα τακτικά αιρετά μέλη διορίζονται σύμφωνα με το αποτέλεσμα της κλήρωσης που έγινε κατά την παράγραφο 4 του άρθρου 20. Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση ισοψηφίας αναπληρωματικών αιρετών μελών. 3. Στους εκλεγόμενους αιρετούς εκπροσώπους και τους αναπληρωτές τους απονέμεται με πράξη του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για το χρόνο της θητείας τους ο βαθμός που κατέχει το πρώτο μετά τον πρόεδρο τακτικό μέλος του συμβουλίου χωρίς τις αντίστοιχες αποδοχές του μέλους

21 αυτού. Κατ' εξαίρεση στους αιρετούς εκπροσώπους των κεντρικών συμβουλίων καταβάλλονται οι αποδοχές αυτές. 4. Οι διοριζόμενοι ως τακτικά αιρετά μέλη των περιφερειακών συμβουλίων αποσπώνται με απόφαση του οικείου Νομάρχη εφόσον το επιθυμούν, σε σχολείο της έδρας του Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε. κατά περίπτωση. Τα τακτικά αιρετά μέλη διδάσκουν στα σχολεία που υπηρετούν το μισό από το υποχρεωτικό ωράριο της εβδομαδιαίας διδασκαλίας. Τα τακτικά αιρετά μέλη των Κ.Υ.Σ.Π.Ε., Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. αποσπώνται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. 'Αρθρο 22. Αιρετοί εκπρόσωποι σε ειδικές περιπτώσεις. 1. Στις περιπτώσεις που τα συμβούλια εξετάζουν θέματα υπηρεσιακής κατάστασης και πειθαρχικού δικαίου των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στη δημόσια εκπαίδευση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εκτός των προσωρινών αναπληρωτών, καθώς και στις περιπτώσεις που εξετάζουν όμοια θέματα για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες της ιδιωτικής εκπαίδευσης, μετέχουν σ' αυτά αντί των εκ δημοσίων εκπαιδευτικών αιρετών μελών, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας ( Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. ) που ορίζονται από αυτήν. 2. Στις περιπτώσεις που τα συμβούλια ασκούν αρμοδιότητες πειθαρχικού συμβουλίου για τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, και γνωμοδοτικού συμβουλίου για τα θέματα των ιδιωτικών σχολείων μετέχουν σ' αυτά αντί των εκ δημοσίων εκπαιδευτικών αιρετών μελών, εκπρόσωποι του συνδέσμου ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων. 'Οταν στον ίδιο τόπο εδρεύουν περισσότεροι σύνδεσμοι οι εκπρόσωποι ορίζονται από το σύνδεσμο που έχει τα περισσότερα μέλη. 'Αρθρο 23 Μεταβατική διάταξη. 1. Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών των συμβουλίων ενεργούνται μέσα σε ένα τρίμηνο. Οι προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων και συγκρότησης εφορευτικών επιτροπών και η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η θητεία των αιρετών μελών που θα εκλεγούν λήγει την

22 2. Για το χρονικό διάστημα από της ισχύος αυτού του Π.Διατάγματος μέχρι στη σύνθεση των υπηρεσιακών συμβουλίων μετέχουν: α) Στα Π.Υ.Σ.Π.Ε. αντί των υπό στοιχεία α' και β' του άρθρου 2 μελών ένας σχολικός σύμβουλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ως πρόεδρος που αναπληρώνεται από άλλο σχολικό σύμβουλο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του ίδιου ή άλλου νομού, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που αναπληρώνεται από το νόμιμο αναπληρωτή του και ένας εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχει βαθμό Α' και εξαετή τουλάχιστον υπηρεσία στο βαθμό αυτό, που αναπληρώνεται από άλλο εκπαιδευτικό με τα ίδια προσόντα. β) Στα Π.Υ.Σ.Δ.Ε. αντί των υπό στοιχεία α' και β' του άρθρου 3 μελών, ένας σχολικός σύμβουλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ως πρόεδρος, που αναπληρώνεται από άλλο σχολικό σύμβουλο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του ίδιου ή άλλου νομού ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που αναπληρώνεται από το νόμιμο αναπληρωτή του και ένας εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχει βαθμό Α' και εξαετή τουλάχιστον υπηρεσία στο βαθμό αυτό που αναπληρώνεται από άλλο εκπαιδευτικό με τα ίδια προσόντα. γ) Στο Κ.Υ.Σ.Π.Ε. αντί των υπό στοιχείο α' της παρ. 1 του άρθρου 4 μελών ένας σχολικός σύμβουλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ως πρόεδρος που αναπληρώνεται από άλλο σχολικό σύμβουλο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και δύο προϊστάμενοι διευθύνσεων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που αναπληρώνονται από άλλους προϊσταμένους διευθύνσεων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. δ) Στο Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. αντί των υπό στοιχείο α' της παρ. 1 του άρθρου 3 μελών, ένας σχολικός σύμβουλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως πρόεδρος, που αναπληρώνεται από άλλο σχολικό σύμβουλο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δύο προϊσταμένους διευθύνσεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που αναπληρώνονται από άλλους προϊσταμένους διευθύνσεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 3. Από τα υπηρεσιακά συμβούλια συγκροτούνται εντός μηνός σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 2,3,4,5 και 11 και η θητεία των μελών τους λήγει την 'Αρθρο 24 Τελική Διάταξη. Η ισχύς αυτού του διατάγματος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

23 Στον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος. Αθήνα 18 Μαρτίου 1986

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Αθήνα 15-9-2012 d.mpratis@gmail.com http://www.mpratis.gr τηλ. 6974750402 2103312790 2103442884 fax: 2103246893 Διαδικασία εκλογής, των τακτικών και αναπληρωματικών αιρετών μας, στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Διαβάστε περισσότερα

Σύνθεση και αρμοδιότητες Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ( ΠΥΣΠΕ- ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ)

Σύνθεση και αρμοδιότητες Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ( ΠΥΣΠΕ- ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ) www.ekpaideutikareumata.gr proodeutikareumata@gmail.com www.facebook.com/reumata Σύνθεση και αρμοδιότητες Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ( ΠΥΣΠΕ- ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ) Συναδέλφισσες,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ Φύλλου 1 3 Ιανουαρίου 2003 Όπως συμπληρώθηκε και τροποποιήθηκε με : α) Ν 3839/2010 (ΦΕΚ 51/Α/29-3-2010) β) Ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71/Α/19-5-2010)

Διαβάστε περισσότερα

Προς. Θέμα: Εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ ΑΠΥΣΠΕ ΚΥΣΠΕ) Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Προς. Θέμα: Εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ ΑΠΥΣΠΕ ΚΥΣΠΕ) Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008 Αρ. Πρωτ: 1256 Προς Αθήνα 11/9/2008 τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ Θέμα: Εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ ΑΠΥΣΠΕ ΚΥΣΠΕ) Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008 Συνάδελφοι

Διαβάστε περισσότερα

Νοµοθεσία Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ. Ν.1566/85 Αρ. 53

Νοµοθεσία Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ. Ν.1566/85 Αρ. 53 Νοµοθεσία Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ Ν.1566/85 Αρ. 53 (Διατάξεις του άρθρου 53 Ν.1566/85, όπως αντικαταστάθηκε µε το άρθρο 2 1 β του Ν.2621 /1998) Ν.2621 23.6.98 (Φ.Ε.Κ. 136/Α ) Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Έχοντας υπόψη α) τις διατάξεις του άρθρου 53 Ν.1566/85, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 1 β του Ν.2621/1998, β) το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Στο Σχέδιο Νόμου «ΒΟΣΚΗΣΙΜΕΣ ΓΑΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ». Άρθρο. Επιλογή και τοποθέτηση Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

1. Τις διατάξεις του Ν. 1566/85 (ΦΕΚ 167/ τ. Α ) «Δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις»

1. Τις διατάξεις του Ν. 1566/85 (ΦΕΚ 167/ τ. Α ) «Δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ 2. ΑΛΙΜΟΣ 20/05/2015 Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΗΣ Δ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ Δ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Τρίπολη, 18 Ιουλίου 2019 Αριθ. Πρωτ.: 5911 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΛΕΚΤΟΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

άρθρα 15 και 16 του Π.Δ. 1/2003 Δικαίωμα ειδικής άδειας AΡΘΡΟ 15 Αρμοδιότητες ΑΠΥΣΠΕ

άρθρα 15 και 16 του Π.Δ. 1/2003 Δικαίωμα ειδικής άδειας AΡΘΡΟ 15 Αρμοδιότητες ΑΠΥΣΠΕ 1 Γιώργος Καριπίδης άρθρα 15 και 16 του Π.Δ. 1/2003 Δικαίωμα ειδικής άδειας Τα ΑΠΥΣΠΕ έχουν τις εξής αρμοδιότητες: AΡΘΡΟ 15 Αρμοδιότητες ΑΠΥΣΠΕ 1. Συντάσσουν τους πίνακες υποψηφίων προϊσταμένων των γραφείων

Διαβάστε περισσότερα

Δ4/662α/ ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Δ4/662α/ ΥΠ.Ε.Π.Θ. Δ4/662α/23-12-1998 ΥΠ.Ε.Π.Θ. Έχοντας υπόψη α) τις διατάξεις του άρθρου 53 Ν.1566/85, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 1 β του Ν.2621 /1998, β) το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Πρωτ. 92 Fax:

Αριθ. Πρωτ. 92 Fax: Ορθή Επανάληψη 18.9.17 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ Διεύθυνση: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος Κόρινθος, 30 Αυγούστου 2017 Τηλέφωνο: 27410 74991-3

Διαβάστε περισσότερα

Σπάρτη, 29/08/2017 Αρ. Πρωτ. 1031

Σπάρτη, 29/08/2017 Αρ. Πρωτ. 1031 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Λεωφ. Ευσταθίου και Σταματικής Βαλιώτη και Πλαταιών Τηλ: 2731089651, Φαξ: 27310 89657 email: fhmqls@uop.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ Λεωφ. Ευσταθίου και Σταματικής Βαλιώτη και Πλαταιών Τηλ: 2731089651, Φαξ: 27310 89657 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργική απόφαση Δ4/662/1998. Όργανα οργανώσεων γονέων

Υπουργική απόφαση Δ4/662/1998. Όργανα οργανώσεων γονέων Υπουργική απόφαση Δ4/662/1998. Όργανα οργανώσεων γονέων Α.Π. Δ4 / 662 / 23-12-1998 ΥΠ.Ε.Π.Θ. (διορθωμένη σύμφωνα με την από 20-1-1999 εγκύκλιο) Έχοντας υπόψη α) τις διατάξεις του άρθρου 53 ν.1566/1985

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ. Ν.1566/ : Δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ. Ν.1566/ : Δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ Ν.1566/30 9 1985: Δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις Άρθρο 53 Συγκρότηση οργανώσεων 1. Η συμμετοχή εκπροσώπων των γονέων των μαθητών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΡ. 194/

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΡ. 194/ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 7 Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Γ.Ν. ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ Λεωφ. Κνωσσού, Τ.Θ. 44, Ηράκλειο Κρήτης ΑΦΜ 999161766, Α ΔΟΥ Ηρακλείου

Διαβάστε περισσότερα

Η λειτουργία του Συλλόγου διέπεται από την παρακάτω κείμενη νομοθεσία.

Η λειτουργία του Συλλόγου διέπεται από την παρακάτω κείμενη νομοθεσία. Η λειτουργία του Συλλόγου διέπεται από την παρακάτω κείμενη νομοθεσία. ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ Ν.1566/30-9-1985. Δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ.Πρωτ Αθήνα 2/7/2008 Προς τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Αριθμ.Πρωτ Αθήνα 2/7/2008 Προς τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αριθμ.Πρωτ. 1155 Αθήνα 2/7/2008 Προς τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θέμα : Αποφάσεις της 77 ης Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Συνάδελφοι Η 77 η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. ενέκρινε τις καταστατικές αλλαγές που εισηγήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ ΘΕΜΑ : Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ ΘΕΜΑ : Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 4 η Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» (Εθν. Αντίστασης 161 Τ.Κ. 55134- ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) Σ χ έ δ ι ο Θεσσαλονίκη 20/6/2018 Τμήμα: Γρ.

Διαβάστε περισσότερα

Σπάρτη, 16/04/2018 Αρ. Πρωτ. 636

Σπάρτη, 16/04/2018 Αρ. Πρωτ. 636 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ Λεωφ. Ευσταθίου και Σταματικής Βαλιώτη και Πλαταιών Τηλ: 2731089651, Φαξ: 27310

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ Χανιά, 14-5-2018 Αριθ. Πρωτ. 441 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ Δρ. Ιωάννης Ο. Βαρδιάμπασης Αν. Καθηγητής Πρόεδρος Τμήματος Ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Θ.) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Θ.) ΛΑΡΙΣΑ 2011 Κανονισμός λειτουργίας της Εκτελεστικής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

Π ρ ο σ κ α λ ο ύ μ ε

Π ρ ο σ κ α λ ο ύ μ ε ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ---------------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ Άρθρο 1 - Αντικείμενο του Κανονισμού Ο κανονισμός αυτός ρυθμίζει τη λειτουργία της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου (Π.Ε.Δ.Η.). Άρθρο 2 - Σύνθεση Εκτελεστικής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. Δ/νση : Σταυρωµένος - 71 004 ΠΡΟΣ: Το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του

Ταχ. Δ/νση : Σταυρωµένος - 71 004 ΠΡΟΣ: Το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Ηράκλειο 08/10/2015 Αριθµ. Πρωτ. 326 / Φ.20 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.E.I.) ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Ταχ. Δ/νση : Σταυρωµένος - 71 004 ΠΡΟΣ: Το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Ταχ/κή Θυρίδα

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών

Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Φυσικής Γραμματεία Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, Τ.Κ. 157 84 Τηλ: 210.727.6804 Tηλεμοιότυπο: 210.727.6816

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη - Χρόνος υποβολής αιτήσεων

Προκήρυξη - Χρόνος υποβολής αιτήσεων Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. 18/4/26-6-2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ι: Συγκρότηση και λειτουργία του Δ.Σ. Άρθρο 1: Συγκρότηση

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Νόµου. «Επιλογή δικαστικών λειτουργών στις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης. και επαναφορά της αρχής του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων» Άρθρο 1

Σχέδιο Νόµου. «Επιλογή δικαστικών λειτουργών στις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης. και επαναφορά της αρχής του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων» Άρθρο 1 Σχέδιο Νόµου «Επιλογή δικαστικών λειτουργών στις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης και επαναφορά της αρχής του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων» Άρθρο 1 Η παράγραφος 3 του άρθρου 49 του Κώδικα Οργανισµού Δικαστηρίων

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Διοικητικών Υποθέσεων Αριθ. Πρωτ.: Δ/1604 Πληρ.: Μαρία Κλάψη Τηλ.:

Τμήμα Διοικητικών Υποθέσεων Αριθ. Πρωτ.: Δ/1604 Πληρ.: Μαρία Κλάψη Τηλ.: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε ΕΔΡΑ: ΑΜΑΡΟΥΣΙΟ (ΣΤΑΘΜΟΣ «ΕΙΡΗΝΗ» ΗΣΑΠ) ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ. 141 21 Μαρούσι 17.6.2016 Τμήμα Διοικητικών

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 1. Η ανάπτυξη τακτικής και στενής συνεργασίας με γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, σωματεία, επαγγελματικούς συλλόγους και τοπική αυτοδιοίκηση. 2. Η ενημέρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΤΙΤΛΟΣ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ-ΜΕΣΑ. ΑΡΘΡΟ 1 ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Δ Ι Ε Ν Ε Ρ Γ Ε Ι Α Σ Ε Κ Λ Ο Γ Ω Ν

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Δ Ι Ε Ν Ε Ρ Γ Ε Ι Α Σ Ε Κ Λ Ο Γ Ω Ν Ταχ. Δ/νση: Σοφοκλέους 1 & Αριστείδου Πληροφορίες : Αικατερίνη Σκούρα Τηλέφωνο: 210 3689431 e-mail: askoura@econ.uoa.gr Αθήνα, 16-06-2016 Α.Π. 1362 Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Δ Ι Ε Ν Ε Ρ Γ Ε Ι Α Σ Ε Κ Λ Ο Γ Ω Ν

Διαβάστε περισσότερα

π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ε ι

π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ε ι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ταχ. Δ/νση : Τέρμα οδού Υγείας & Μεσογείων Ταχ. Κώδικας : 11527 Τηλέφωνο : 2132143301 Fax : 2132143222

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα Άρθρο 1 ο 1.- Ιδρύεται σύλλογος από άτομα που ανήκουν στην Πολυτεχνειακή Κοινότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΦΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΦΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ ως προς τις θέσεις των τομεαρχών του Ε.Κ. Πρέβεζας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕ & ΔΕ ΕΚ/ΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Δ/ΝΣΗ Δ/ΒΑΘΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: Κοζάνη, 31/08/2017 Αριθμ. Πρωτ.: Φ.11.5/ Εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης

ΠΡΟΣ: Κοζάνη, 31/08/2017 Αριθμ. Πρωτ.: Φ.11.5/ Εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ κ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------------ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ------------ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οργανώσεις γονέων. Παρ. 4. Οι ενώσεις γονέων κάθε νοµού ή νοµαρχιακού διαµερίσµατος συγκροτούν µία οµοσπονδία γονέων.

Οργανώσεις γονέων. Παρ. 4. Οι ενώσεις γονέων κάθε νοµού ή νοµαρχιακού διαµερίσµατος συγκροτούν µία οµοσπονδία γονέων. Οργανώσεις γονέων Ν. 3852/2010 ΦΕΚ 87 τ. Α Άρθρο 94 Πρόσθετες αρµοδιότητες δήµων 4. Στο άρθρο 75 παρ. Ι του Κώδικα ήµων και Κοινοτήτων, υπό τον τοµέα στ` («Παιδείας, Πολιτισµού και Α- θλητισµού»), προστίθενται

Διαβάστε περισσότερα

Όργανα και διαδικασία πειθαρχικής δίωξης εκπαιδευτικού προσωπικού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όργανα και διαδικασία πειθαρχικής δίωξης εκπαιδευτικού προσωπικού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Π.Δ. 47/2006 - ΦΕΚ 48/Α/2.3.2006 Όργανα και διαδικασία πειθαρχικής δίωξης εκπαιδευτικού προσωπικού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Έχοντας υπόψη: 1. Τις

Διαβάστε περισσότερα

Εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων και στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Περιφερειών κατά το έτος 2011 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων και στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Περιφερειών κατά το έτος 2011 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Ελληνική ΑΔΑ: 45ΠΑΝ-Ι59 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ.Πρωτ.: οικ. 41653 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Από τα πρακτικά της με αριθμό 1/2011 ειδικής συνεδρίασης του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗ την 2 του μηνός Ιανουαρίου 2011

Από τα πρακτικά της με αριθμό 1/2011 ειδικής συνεδρίασης του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗ την 2 του μηνός Ιανουαρίου 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΤΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από τα πρακτικά της με αριθμό 1/2011 ειδικής συνεδρίασης του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗ την 2 του μηνός Ιανουαρίου 2011 Αριθμ. Απόφασης 1/2011 ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου KΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΚΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Α. ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 11 ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ - ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ

Άρθρο 11 ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ - ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ Άρθρο 11 ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ - ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ 1. Η ψηφοφορία για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου, των αντιπροσώπων στη Εθνική Γενική Συνέλευση Αντιπροσώπων, των Κεντρικών Οργάνων που θα εκλέγονται απ' την Εθνική

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Αποστολή της υπ αριθμ. 1/2013 απόφασης του Διοικητικού

Θέμα: «Αποστολή της υπ αριθμ. 1/2013 απόφασης του Διοικητικού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ----------------------------------------------------- ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ----------------------------------------------------- Ταχ. Δ/νση: Λεωφ. Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα

Η σχετική με τις κρίσεις/εξελίξεις μελών ΔΕΠ νομοθεσία

Η σχετική με τις κρίσεις/εξελίξεις μελών ΔΕΠ νομοθεσία Η σχετική με τις κρίσεις/εξελίξεις μελών ΔΕΠ νομοθεσία Ν.4009/2011 Άρθρο 19 Επιτροπές επιλογής και εξέλιξης καθηγητών 1. Η επιλογή και η εξέλιξη των καθηγητών όλων των βαθμίδων γίνεται από ειδικές επταμελείς

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Προκήρυξη Πλήρωσης Θέσεων Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων»

ΘΕΜΑ: «Προκήρυξη Πλήρωσης Θέσεων Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων» 1 Τρίκαλα 17 / 6 /2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ. ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΑΡΘΡΟ 1 ο - ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ Ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία «Παιδαγωγική Εταιρεία Κύπρου» με έδρα τη Λευκωσία ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λάρισα, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λάρισα, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λάρισα, 21.05.2018 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ Α.Π. : 3881 ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Δ/νση: Δήμητρας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ Ημερομηνία Ανάρτησης: 11/06/2013 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ENΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΜΑ: Διαδικασία για τις εκλογές της 18ης/19ης Ιουνίου 2013

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ U N I V E R S I T Y O F W E S T AT T I C A ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΤΑΜΕΛΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Αιγάλεω, 09/05/2019 ΘΕΜΑ: «Οργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1836 ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Ι Α ΤΜΗΜ. ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1836 ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Ι Α ΤΜΗΜ. ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΧΟΛΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα 17 Ιανουαρίου 2017 Αριθ. πρωτ.: 56 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ για την ανάδειξη Προέδρου του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών της Ανωτάτης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση πλήρωσης θέσεων Προϊσταμένων 2/θ Νηπιαγωγείων και 2/θ & 3/θ Δημοτικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση πλήρωσης θέσεων Προϊσταμένων 2/θ Νηπιαγωγείων και 2/θ & 3/θ Δημοτικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λάρισα, 4-9-2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, Α.Π.: 8315 ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ --------------------- ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Ταχ. Δ/νση : Δ. Τσάτσου 2

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΡΘΡΟ 1 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΖΩΗ Το σχολείο ετοιμάζει τα παιδιά να ζήσουν ως ελεύθεροι και δημοκρατικοί πολίτες. Το σχολείο για να το πετύχει αυτό φροντίζει ώστε οι δάσκαλοι και οι μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των δημοσίων υπηρεσιών και των Ν.Π.Δ.Δ.

Θέμα: Εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των δημοσίων υπηρεσιών και των Ν.Π.Δ.Δ. ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ-ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ -----

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

- 1 - ΘΕΜΑ: Εκλογές της 7 ης Νοεμβρίου 2018, για την ανάδειξη αιρετών μελών των ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ

- 1 - ΘΕΜΑ: Εκλογές της 7 ης Νοεμβρίου 2018, για την ανάδειξη αιρετών μελών των ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ ΑΘΗΝΑΣ ΤΜΗΜΑ Γ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ------- Ταχ. Δ/νση : Λεωφ.Συγγρού

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση πλήρωσης θέσεων Υποδιευθυντών Δημοτικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας»

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση πλήρωσης θέσεων Υποδιευθυντών Δημοτικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λάρισα, 31-8-2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, Α.Π.: 8170 ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ --------------------- ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Ταχ. Δ/νση : Δ. Τσάτσου

Διαβάστε περισσότερα

E-mail : chrychrysanthou@schools.ac.cy

E-mail : chrychrysanthou@schools.ac.cy Αρ. Φακ.: 7.19.16/6 Αρ. Τηλ.: 22800642 Αρ. Φαξ: 22800638 E-mail : chrychrysanthou@schools.ac.cy ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 10 Σεπτεµβρίου 2013 ιευθυντές/ ιευθύντριες Σχολείων

Διαβάστε περισσότερα

- Προκήρυξη - Χρόνος υποβολής αιτήσεων

- Προκήρυξη - Χρόνος υποβολής αιτήσεων - Προκήρυξη - Χρόνος υποβολής αιτήσεων Α) Ο οικείος ιευθυντής Εκπαίδευσης εκδίδει προκήρυξη πλήρωσης θέσεων διευθυντών σχολικών µονάδων µε την οποία προσκαλούνται οι ενδιαφερόµενοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθµιας

Διαβάστε περισσότερα

1η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κέας, 06 ης Ιανουαρίου 2013 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ

1η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κέας, 06 ης Ιανουαρίου 2013 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΚΕΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ της 1ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κέας την 6η Ιανουαρίου 2013 Στην Κέα, σήμερα 6 του μηνός Ιανουαρίου, του έτους 2013, ημέρα

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ Άρθρο 1: Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη Σύλλογος με την επωνυμία Σύλλογος

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης

Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης Άρθρο 1 Όργανα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Όργανα διοίκησης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΙ ΜΕ FAX. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ.: οικ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΙ ΜΕ FAX. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ.: οικ Ελληνική ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΙ ΜΕ FAX ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ.: οικ. 41202 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΤΑ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευσης Ανατολικής Πόλη: Μακεδονίας και Θράκης Γραφείο:

Εκπαίδευσης Ανατολικής Πόλη: Μακεδονίας και Θράκης Γραφείο: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ -------------------------- Αλεξανδρούπολη, 24 Μαΐου 2016 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες για τη Συγκρότηση των Σωμάτων Διοίκησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου I. ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Κανόνες για τη Συγκρότηση των Σωμάτων Διοίκησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου I. ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Κανόνες για τη Συγκρότηση των Σωμάτων Διοίκησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ I. ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 1. Κανόνες για την Εκλογή Εκπροσώπων στο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α σελ. 02 Επωνυμία Έδρα Σκοποί Μέσα σελ. 02

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α σελ. 02 Επωνυμία Έδρα Σκοποί Μέσα σελ. 02 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α σελ. 02 Επωνυμία Έδρα Σκοποί Μέσα σελ. 02 Άρθρο 1 σελ. 02 Άρθρο 2 Σκοποί του Συλλόγου σελ. 02 Άρθρο 3 σελ. 02 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β σελ. 03 Άρθρο 4 Πόροι σελ. 03 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ σελ. 03 ΜΕΛΗ σελ. 03 Α. Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοινοποίηση στο ορθό ως προς την προσθήκη Του 2 ου ΓΕΛ Μεσολογγίου. Ι.Π. Μεσολογγίου 23/10/2015 Αριθ. πρωτ. ΦΕ 7 B/10020

Ανακοινοποίηση στο ορθό ως προς την προσθήκη Του 2 ου ΓΕΛ Μεσολογγίου. Ι.Π. Μεσολογγίου 23/10/2015 Αριθ. πρωτ. ΦΕ 7 B/10020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Ταχ. διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ Αθήνα, ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: ΔΔΑΔ ΑΓΔΕΘ ΕΞ 2016

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ Αθήνα, ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: ΔΔΑΔ ΑΓΔΕΘ ΕΞ 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Δ/ΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Υποχρεωτικές µεταθέσεις (Σχέδιο)

Υποχρεωτικές µεταθέσεις (Σχέδιο) Υποχρεωτικές µεταθέσεις (Σχέδιο) Σε υποχρεωτικές µεταθέσεις θα υποβάλλονται από τη νέα σχολική χρονιά δάσκαλοι και καθηγητές που θεωρούνται υπεράριθµοι και δεν συµπληρώνουν το 75% του υποχρεωτικού τους

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη Εκλογών για την ανάδειξη Αναπληρωτή Προέδρου του Τμήματος. Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών με θητεία μέχρι την 31η

Προκήρυξη Εκλογών για την ανάδειξη Αναπληρωτή Προέδρου του Τμήματος. Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών με θητεία μέχρι την 31η Κ Ο Σ Μ Η Τ Ε Ι Α Σ Χ Ο Λ Η Σ Θ Ε Τ Ι Κ Ω Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ω Ν Κοσμήτορας: Καθηγητής Ι. Εμμανουήλ Τηλ.: 210 727 4045 Ηλ.Διεύθ.: emmanoui@math.uoa.gr Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, Τ.Κ. 157 84 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ Κέρκυρα 30/09/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ. 2845 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. &Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΡΟΣ: Ταχ. Δ/νση : 2 ο χλμ. Εθνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ Άρθρο. Αντισταθμιστική Εκπαίδευση

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ Άρθρο. Αντισταθμιστική Εκπαίδευση ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ Άρθρο. Αντισταθμιστική Εκπαίδευση 1. Για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου, ισχύουν οι ακόλουθοι ορισμοί: α) «Αντισταθμιστική εκπαίδευση»: στην έννοια της αντισταθμιστικής εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Επιμέλεια ύλης: Μπαλάγκας Γιάννης

Επιμέλεια ύλης: Μπαλάγκας Γιάννης Επιμέλεια ύλης: Μπαλάγκας Γιάννης Αθήνα 2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΗ σελ. 3-11 ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ Β. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ σελ 18-22 ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Δ. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ Αθήνα, 14/8/ 2014 Αρ. Πρωτ.31477

ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ Αθήνα, 14/8/ 2014 Αρ. Πρωτ.31477 Ελληνική ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ Αθήνα, 14/8/ 2014 Αρ. Πρωτ.31477 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΤΑ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ Α.Σ.Γ.Μ.Ε

ΟΡΓΑΝΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ Α.Σ.Γ.Μ.Ε ΟΡΓΑΝΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ Α.Σ.Γ.Μ.Ε 1. Όργανα διοίκησης των Συλλόγων Γονέων, των Ενώσεων Συλλόγων Γονέων, των Οµοσπονδιών Ενώσεων Συλλόγων

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ελληνική ΑΔΑ: 4ΑΣΒΚ-ΑΣΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 20 Μαΐου 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Αριθ.Πρωτ.: 24405 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Σ Χ Ο Λ Η. Κ ο σ μ ή τ ο ρ α ς

Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Σ Χ Ο Λ Η. Κ ο σ μ ή τ ο ρ α ς Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Σ Χ Ο Λ Η Κ ο σ μ ή τ ο ρ α ς Προς: Το σώμα εκλεκτόρων για την εκλογή Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου, του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (με τη φροντίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Ο.Π.Α. (συνεδρίαση 1 η /14-10-2015)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Ο.Π.Α. (συνεδρίαση 1 η /14-10-2015) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Πατησίων 76, 104 34 Αθήνα. Tηλ.: 210 8203298 / Fax: 210 8234822 76, Patission Street, Athens 104 34 Greece. Tel.: (+30) 210 8203298 / Fax: (+30) 210 8234822 E-mail: lydia@aueb.gr / www.aueb.gr

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Σύσταση-συγκρότηση υπηρεσιακών συμβουλίων κατ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 159 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007, όπως ισχύει)

Θέμα: Σύσταση-συγκρότηση υπηρεσιακών συμβουλίων κατ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 159 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007, όπως ισχύει) Αθήνα, 8 Μαρτίου 2019 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕΧ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕΧ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕΧ Άρθρο 1 Γενικές Διατάξεις - Σκοπός 1. Ο παρών "ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕΧ", εκδόθηκε σε εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Για την ανάδειξη Πρυτανικών Αρχών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, για το χρονικό διάστημα από έως

Για την ανάδειξη Πρυτανικών Αρχών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, για το χρονικό διάστημα από έως ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Γραμματεία Συγκλήτου & Πρυτανικού Συμβουλίου ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ Ιόνιος Ακαδημία Κέρκυρα, 6-5-2011 (Δ/νση: Ακαδημίας 1) Αρ. Πρωτ. 2112 Κέρκυρα Τ.Κ. 49100 Πληροφορίες: Ροζαλία Μισφούτ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΑΤΕ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΑΤΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΑΤΕ Άρθρο 1: ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ Τα Περιφερειακά Γραφεία του ΣΑΤΕ ιδρύονται, συγχωνεύονται και καταργούνται σύµφωνα µε τις παραγράφους 1.1, 1.2 και 4.2 του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πλήρωση της θέσης Προϊσταμένου Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πλήρωση της θέσης Προϊσταμένου Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Σέρρες, 03/02/2016 Αρ. Πρωτ.: Φ.11.2/1038 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αρ. Πρωτ.: 259

Αθήνα, Αρ. Πρωτ.: 259 Κ Ο Σ Μ Η Τ Ε Ι Α Σ Χ Ο Λ Η Σ Θ Ε Τ Ι Κ Ω Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ω Ν Κοσμήτορας: Καθηγητής Ι. Εμμανουήλ Τηλ.: 210 727 4045 Ηλ.Διεύθ.: emmanoui@math.uoa.gr Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, Τ.Κ. 157 84 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η. Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη μελών Συμβουλίου των Τοπικών Συμβουλίων Νέων και ρύθμιση θεμάτων διαδικασίας διεξαγωγής των εκλογών.

Α Π Ο Φ Α Σ Η. Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη μελών Συμβουλίου των Τοπικών Συμβουλίων Νέων και ρύθμιση θεμάτων διαδικασίας διεξαγωγής των εκλογών. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠ. ΑΥTΟΔ/ΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ο.Τ.Α. ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΤΑ Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 27 Ταχ. Κώδικας: 101 83 ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα Ιδιωτικών Σχολείων, Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Θέματα Ιδιωτικών Σχολείων, Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών -Άρθρο 40 Θέματα Ιδιωτικών Σχολείων, Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών 1. Στα ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απαγορεύεται η χορήγηση άδειας φροντιστηρίου και άδειας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ Α ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ -----

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο Μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός (1) μηνός από τη λήξη της προθεσμίας

Άρθρο Μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός (1) μηνός από τη λήξη της προθεσμίας Yπ αρ. 12/15.12.2011 απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος με θέμα «Εφαρμογή του άρθρου 77 παρ. 3 του Ν. 4009/2011 (ΦΕΚ Α 195) Διαδικασίες επιλογής και εξέλιξης σε θέσεις καθηγητών έως τη δημοσίευση του

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Προκήρυξη πλήρωσης θέσεων Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων

ΘΕΜΑ: Προκήρυξη πλήρωσης θέσεων Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ιωάννινα, 25/0/208 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Αρ. Πρωτ.: Φ.ΠΥΣΔΕ/Η/0389 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ----

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚEΙΟ. Άρθρο 1 ο

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚEΙΟ. Άρθρο 1 ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚEΙΟ Άρθρο 1 ο Ιδρύεται στην Λαμία Σύλλογος με επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ»

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεων Υποδιευθυντών Δημοτικών Σχολείων όλων των τύπων της Δ Διεύθυνσης Π.Ε.

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεων Υποδιευθυντών Δημοτικών Σχολείων όλων των τύπων της Δ Διεύθυνσης Π.Ε. EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ Δ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΩΝ Ταχ. Δ/νση : Καλαμακίου 97 174 55 - Άλιμος Τηλ. Data : 2109958435

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ` ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ. Πίνακες επιλογής στελεχών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ` ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ. Πίνακες επιλογής στελεχών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ` ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Άρθρο 16 Πίνακες επιλογής στελεχών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Το άρθρο 10 του ν. 3848/2010 (Α` 71) αντικαθίσταται ως ακολούθως: «1. Για την πλήρωση των θέσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Χανιά 16-05-2018 ( Τ.Ε.Ι.) ΚΡΗΤΗΣ Αριθμ.πρωτ.: 205/Φ.20 ------------------------ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Ταχ.Δ/νση: Ρωμανού 3 Χαλέπα 73 133 Xανιά Κρήτης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Συγκρότηση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) Αργολίδας».

ΘΕΜΑ: «Συγκρότηση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) Αργολίδας». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ---- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ---- Ταχ. Δ/νση : Τ. Σεχιώτη 38-40 Τ.Κ. Πόλη : 22132

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Οργανωτική Επιτροπή Εκλογής Συμβουλίου

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Οργανωτική Επιτροπή Εκλογής Συμβουλίου 1 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Οργανωτική Επιτροπή Εκλογής Συμβουλίου ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην προκήρυξη εκλογής των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αρ. Πρωτ.: 2 Βόλος, 4 Ιανουαρίου 2012 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Συγκρότηση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) Αργολίδας».

ΘΕΜΑ: «Συγκρότηση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) Αργολίδας». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ---- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ---- Ταχ. Δ/νση : Τ. Σεχιώτη 38-40 Τ.Κ. Πόλη : 22132

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.ΙΪ. 184/92 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2726 της 17ης ΙΟΥΛΙΟΥ 1992 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 184 Οι περί Επιστημονικού Τεχνικού

Διαβάστε περισσότερα