775 Κ.Δ.Π. 106/98. E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3235,

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "775 Κ.Δ.Π. 106/98. E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3235,"

Transcript

1 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3235, Κ.Δ.Π. 106/98 Αριθμός 106 Οι περί Ασυρμάτου Τηλεγραφίας (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1998, που κατατέθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και εγκρίθηκαν από αυτή, δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δυνάμει του άρθρου 3 των περί Καταθέσεως στη Βουλή των Αντιπροσώπων, των Κανονισμών που Εκδίδονται με Εξουσιοδότηση Νόμου, Νόμων του 1989 έως Ο ΠΕΡΙ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΤΗΑΕΓΡΑΦΙΑΣ ΝΟΜΟΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 6 Το Υπουργικό Συμβούλιο, ασκώντας τις εξουσίες που χορηγούνται σ' αυτό από το άρθρο 6 του περί Ασυρμάτου Τηλεγραφίας Νόμου, εκδίδει τους ακό κεφ λουθους Κανονισμούς. 69 του (1) του Οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται ως οι περί Ασυρμάτου Τηλε Συνοπτικός γραφιάς (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1998 και θα διαβάζονται μαζί με J^Ltaa τους περί Ασυρμάτου Τηλεγραφίας Κανονισμούς του 1955 έως 1997 (που στο κυβερνήσεως, εξής θα αναφέρονται ως "οι βασικοί κανονισμοί") και οι βασικοί κανονισμοί παράρτημα και οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται μαζί ως οι περί Ασυρμάτου Τηλε 29Τ21955 γραφιάς Κανονισμοί του 1955 μέχρι Επίσημη Εφημερίδα, Παράρτημα Τρίτο: Παράρτημα Τρίτο (Ι):

2 Αντικατάσταση Κ.Δ.Π. 106/ Το Έκτο Παοάοτηιια τπιν Rnnivcov κανονισμών αντικαθίσταται με το TOT) fcxtou ** ^ -ΐΓ- ι r r~~ «^ παραρτήματος ακόλουθο νέο Έκτο Παράρτημα που περιέχεται στον Πίνακα των παρόντων των βασικών Κανονισμών: κανονισμών. Πίνακας. «ΠΙΝΑΚΑΣ (Κανονισμός 2) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΚΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθμός Αδειας Ο περί Ασυρμάτου Τηλεγραφίας Νόμος (Κεφ. 307 και Νόμοι 69 του 1985 και 44(1) του 1994) Οι περί Ασυρμάτου Τηλεγραφίας Κανονισμοί (Κανονισμός 14) ΑΔΕΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΑΣ Κατηγορία Αδειας: CEPT 1/CEPT 2 Ημερομηνία Έκδοσης Τέλη κατά την έκδοση Ανανέωση Τέλη Ανανέωσης ΣΗΜΑ ΚΛΗΣΗΣ: Στον/στην από (που στη συνέχεια θα αναφέρεται ως Ό/η Αδειούχος') παραχωρείται άδεια ίδρυσης ερασιτεχνικού σταθμού ασυρμάτου τηλεγραφίας που θα λειτουργεί με βάση τους ακόλουθους όρους, πρόνοιες και περιορισμούς: (α) Ο/η Αδειούχος θα ιδρύσει στην Κυπριακή Δημοκρατία ερασιτεχνικό σταθμό εκπομπής και λήψης ασυρμάτου τηλεγραφίας (που στη συνέχεια θα αναφέρεται ως Ό Σταθμός'), στην ακόλουθη διεύθυνση: οδό/λεωφόρο, αριθμό, πόλη/χωριό που στη συνέχεια θα αναφέρεται ως (i) 'η Μόνιμη Έδρα' σε περίπτωση που η διεύθυνση αυτή θα χρησιμοποιείται για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών (Π) 'η Προσωρινή Έδρα', αναφορικά με κτίριο, ή 'η Προσωρινή Τοποθεσία' αναφορικά με χώρο, σε περίπτωση που η διεύθυνση αυτή θα χρησιμοποιείται για χωριστές περιόδους, καμιά από τις οποίες δε θα υπερβαίνει τις τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες ή (iii) 'η Εναλλακτική Έδρα' σε περίπτωση που η διεύθυνση αυτή θα χρησιμοποιείται για χωριστές περιόδους μικρότερες των τεσσάρων συνεχόμενων εβδομάδων, νοουμένου ότι το λιγότερο 7 μέρες πριν την εγκατάσταση του Σταθμού στην Εναλλακτική Έδρα, θα έχει ληφθεί από το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων γραπτή γνωστοποίηση από τον/την Αδειούχο σχετικά με την περιοχή στην οποία βρίσκεται η Εναλλακτική Έδρα και την ταχυδρομική διεύθυνση της Εναλλακτικής Έδρας. Ο Γενικός Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων θα πρέπει επίσης να ειδοποιηθεί αμέσως γραπτώς από τον/την Αδειούχο, όταν ο Σταθμός πάψει να βρίσκεται στην Εναλλακτική Έδρα.

3 777 Κ.Δ.Π. 106/98 (β) Ο/η Αδειούχος θα χρησιμοποιεί το Σταθμό για σκοπούς εκπομπής και λήψης από άλλους αδειούχους ερασιτεχνικούς σταθμούς, ως μέρος της εκπαίδευσης του/της σε θέματα επικοινωνίας με ασύρματο τηλεγρα φία (i) μηνυμάτων σε απλή γλώσσα που αποτελούν σχόλια ιδιωτικής φύσης για τα οποία είτε ο/η Αδειούχος είτε το άτομο με το οποίο επικοινωνεί ενδιαφέρεται άμεσα (ii) σημάτων (μη κωδικοποιημένων ή κρυπτογραφημένων) που αποτελούν μέρος ή σχετίζονται με τη μετάδοση τέτοιων μηνυμάτων: Νοείται ότι η εκπαίδευση του Αδειούχου σε θέματα επικοινωνίας με ασύρματο τηλεγραφία περιλαμβάνει επικοινωνία με ασύρματο τηλεγραφία σε επιχειρήσεις διάσωσης, που διεξάγονται από την Πολιτική Αμυνα, το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό (Παράρτημα Κύπρου), την Ταξιαρχία St. John's Ambulance (Παράρτημα Κύπρου), ή την Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ή σε οποιαδήποτε άσκηση που σχετίζεται με τέτοιες επιχειρήσεις, για σκοπούς μετάδοσης σε άλλους αδειούχους ερασιτεχνικούς σταθμούς μηνυμάτων της Πολιτικής Αμυνας, του Ερυθρού Σταυρού, της Ταξιαρχίας St. John's Ambulance ή της Αστυνομίας Κύπρου και λήψης από οποιοδήποτε άλλο αδειούχο ερασιτεχνικό σταθμό τέτοιων μηνυμάτων, αν το ζητήσει η Πολιτική Αμυνα, ο Ερυθρός Σταυρός, η Ταξιαχία St. John's Abulance ή η Αστυνομία Κύπρου. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ Η παρούσα Αδεια υπόκειται στους ακόλουθους περιορισμούς: 1. Εγκατάσταση και Χρήση του Σταθμού: (α) Ο Σταθμός δε θα εγκαθίσταται ή χρησιμοποιείται σε οποιοδήποτε αεροσκάφος, (β) Ο Σταθμός θα χρησιμοποιείται μόνο για εκπομπές που εμπίπτουν στις κατηγορίες που καθορίζονται στον Πίνακα της παρούσας Αδειας αναφορικά με τις αντίστοιχες κατηγορίες εκπομπών και που εκπέμπονται με ισχύ που δε θα υπερβαίνει εκείνη που καθορίζεται στον Πίνακα αναφορικά με την κατηγορία εκπομπής και τη ζώνη συχνότητας που χρησιμοποιείται κατά τη δεδομένη στιγμή, (γ) Το Σταθμό θα χειρίζεται μόνο (i) ο/η Αδειούχος αυτοπροσώπως ή (ii) στην παρουσία και υπό την προσωπική επίβλεψη του/της Αδειούχου, οποιοδήποτε άλλο άτομο το οποίο κατέχει έγκυρη Αδεια Ερασιτεχνικού Σταθμού Ασυρμάτου Τηλεγραφίας που επιτρέπει τη χρήση άλλου ερασιτεχνικού σταθμού* (δ) Τα μηνύματα δε θα εκπέμπονται προς ερασιτεχνικούς σταθμούς ασυρμάτου τηλεγραφίας γενικά, αλλά προς (i) ερασιτεχνικούς σταθμούς με τους οποίους η επικοινωνία έχει καθιερωθεί χωριστά και μεμονωμένα, ή (ii) ομάδες ειδικών ερασιτεχνικών σταθμών, δεδομένου ότι η επικοινωνία έχει καθιδρυθεί χωριστά και μεμονωμένα με τον κάθε σταθμό που ανήκει σε οποιαδήποτε τέτοια ομάδα, (ε) Όταν ο Σταθμός χρησιμοποιείται για σκοπούς μετάδοσης μηνυμάτων με τον τύπο εκπομπής γνωστό ως RTTY, θα χρησιμοποιείται μόνο με το Διεθνή Τηλεγραφικό Κώδικα υπ' αρ. 2 (5 Unit Start Stop) και με ταχύτητες εκπομπής 45.5 ή 50 ζωνών.

4 Κ.Δ.Π. 106/ (στ) Δε θα μεταδίδεται από το Σταθμό οποιοδήποτε μήνυμα διαφημιστικό, διαφωτιστικό, παραπλανητικό, προσβλητικό, δυσφημιστικό, πρόστυχο, άσεμνο, παράνομο ή ανήθικο ή μήνυμα που να αποτελεί είδηση ή πρόγραμμα ή που να προκαλεί φόβο ή να προσκαλεί σε βιαιοπραγία. 2. Διεθνής Σύμβαση Τηλεπικοινωνιών: Ο/η Αδειούχος θα τηρεί και θα συμμορφώνεται προς τις σχετικές διατάξεις της εκάστοτε ισχύουσας στην Κύπρο Σύμβασης της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (Νόμος αρ. 23(111) του 1995) σ* ό,τι αφορά ερασιτεχνικούς σταθμούς ασυρμάτου τηλεγραφίας. 3. Μέτρηση και Έλεγχος Συχνοτήτων: (1) Ο/η Αδειούχος θα εφαρμόζει ικανοποιητική μέθοδο σταθεροποίησης συχνοτήτων στον εξοπλισμό εκπομπής του Σταθμού. (2) Ο/η Αδειούχος θα διαθέτει εξοπλισμό για τη μέτρηση συχνοτήτων που να έχει τη δυνατότητα να ελέγχει ότι ο εξοπλισμός μετάδοσης του Σταθμού λειτουργεί με εκπομπές μέσα στις εξουσιοδοτημένες ζώνες συχνότητας. 4. Περιορισμός Παρεμβολών: (1) Ο εξοπλισμός του Σταθμού πρέπει να έχει γίνει με τέτοιο σχεδιασμό και κατασκευή και να συντηρείται και χρησιμοποείται με τέτοιο τρόπο ώστε η λειτουργία του Σταθμού να μην προκαλεί ανεπιθύμητες παρεμβολές σε οποιαδήποτε ασύρματο τηλεγραφία. (2) Όταν χρησιμοποιείται τηλεγραφία πρέπει να γίνονται τέτοιες διευθετήσεις στην πληκτρολόγηση των μηνυμάτων που να διασφαλίζουν τον αποκλεισμό του κινδύνου παρεμβολών από το θόρυβο των πλήκτρων σε άλλους σταθμούς ασυρμάτου τηλεγραφίας. Επιπρόσθετα, πρέπει να παίρνεται πάντοτε κάθε μέτρο για την αποφυγή ανεπιθύμητης υπερδιαμόρφωσης και για τη διατήρηση της ακτινοβολούμενης συχνότητας μέσα στις στενότερες κατά το δυνατό ζώνες συχνοτήτων, έχοντας υπόψη την κατηγορία εκπομπών που χρησιμοποιούνται. Ειδικότερα, πρέπει να διατηρείται η ακτινοβολία αρμονικών και άλλων ανεπίτρεπτων εκπομπών σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μην παρεμβάλλονται σε ανάρμοστο βαθμό με οποιαδήποτε ασύρματο τηλεγραφία. Για να διασφαλισθεί η τήρηση των προνοιών της παρούσας υποπαραγράφου, θα διεξάγονται από τον/την Αδειούχο περιοδικοί έλεγχοι τα αποτελέσματα των οποίων θα καταχωρούνται στο Μητρώο, όπως καθορίζεται στη σχετική παράγραφο της παρούσας Αδειας. 5. Χειριστές και Πρόσβαση στον Εξοπλισμό: Ο Αδειούχος δε θα επιτρέπει σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα να λειτουργούν το Σταθμό ή να έχουν πρόσβαση στον εξοπλισμό του Σταθμού. Ο Αδειούχος θα διασφαλίζει ότι τα άτομα που χειρίζονται το Σταθμό θα τηρούν πάντοτε τους όρους, τις πρόνοιες και τους περιορισμούς της παρούσας Αδειας. 6. Μητρώο: (1) Θα τηρείται ανεξίτηλο αρχείο σε βιβλίο (όχι με ασύνδετα φύλλα) (που στην παρούσα Αδεια θα αναφέρεται ως 'το Μητρώο') στο οποίο θα καταγράφονται από τον/την Αδειούχο τα ακόλουθα: (α) Η ημερομηνία κάθε κλήσης από και προς το Σταθμό (β) Ο χρόνος έναρξης κάθε κλήσης από το Σταθμό (περιλαμβανομένων και των ελέγχων που αναφέρονται στην παράγραφο 4(2) ανωτέρω).

5 779 Κ.Δ.Π. 106/98 (γ) Τα σήματα κλήσης των Σταθμών από τους οποίους παίρνονται μηνύματα που απευθύνονται στο Σταθμό, ή προς τους οποίους στέλλονται μηνύματα, οι χρόνοι έναρξης και λήξης της επικοινωνίας με κάθε τέτοιο Σταθμό, η συχνότητα (όχι η ζώνη συχνότητας) ή οι συχνότητες (όχι οι ζώνες συχνοτήτων) και η κατηγορία ή οι κατηγορίες εκπομπής σε κάθε περίπτωση, (δ) Ο χρόνος τερματισμού της λειτουργίας του Σταθμού, (ε) Η διεύθυνση της Προσωρινής Έδρας ή της Εναλλακτικής Έδρας ή στοιχεία για την Προσωρινή Τοποθεσία, όταν ο Σταθμός βρίσκεται σε άλλο χώρο από αυτούς που καθορίζονται στην παράγραφο (α)(ΐ) της παρούσας Αδειας. Όλοι οι χρόνοι θα καταγράφονται σε τοπική ώρα ή UTC. Δε θα υπάρχουν κενά διάστιχα μεταξύ καταχωρήσεων και όλες οι καταχωρήσεις θα γίνονται κατά το χρόνο εκπομπής ή λήψης. (2) Σε περίπτωση κατά την οποία ο Σταθμός χρησιμοποιείται σε οποιοδήποτε χρόνο από άλλο άτομο εκτός από τον/την Αδειούχο σύμφωνα με την παράγραφο 1(γ)(ϋ) της παρούσας Αδειας ο/η Αδειούχος θα διασφαλίσει ότι το Μητρώο θα υπογραφεί από το άτομο εκείνο και θα καταχωρηθεί το πλήρες όνομα του ατόμου, καθώς επίσης και το σήμα κλήσης του Σταθμού για τον οποίο το άτομο αυτό κατέχει άδεια ερασιτεχνικού σταθμού ασυρμάτου τηλεγραφίας. 7. Δέκτης: Ο Σταθμός θα είναι κατάλληλα εξοπλισμένος για τη λήψη μηνυμάτων που εκπέμπονται στη συχνότητα ή στις συχνότητες και διά μέσου της τάξης ή των τάξεων εκπομπής που χρησιμοποιούνται για μετάδοση στο Σταθμό κατά τη δεδομένη στιγμή. 8. Ηχογραφημένα Μηνύματα: (1) Μηνύματα προς το Σταθμό από οποιοδήποτε αδειούχο ερασιτεχνικό σταθμό με τον οποίο ο/η Αδειούχος είναι σε επικοινωνία, μπορούν να εγγράφονται και να αναμεταδίδονται σύμφωνα με την παρούσα Αδεια, νοουμένου ότι η αναμετάδοση προορίζεται για λήψη από το σταθμό από τον οποίο προήλθε και μόνο και ότι το σήμα κλήσεως εκείνου του Σταθμού δεν περιλαμβάνεται στην αναμετάδοση. (2) Η διαμόρφωση συχνότητας απαγορεύεται από εγγραφές οποιουδήποτε τύπου, εκτός από ειδικές εγγραφές ημιτονοειδών ή τόνων μέσα στο φάσμα ηχητικών συχνοτήτων που μπορεί να είναι είτε σταθεροί είτε να μεταβάλλονται σταθερά σε συχνότητα. (3) Απαγορεύεται η μετάδοση για οποιοδήποτε λόγο ηχογραφήσεων γραμμοφώνου ή μαγνητοφώνου του είδους εκείνου που προορίζεται για σκοπούς ψυχαγωγίας. 9. Σήμα Κλήσης και Γνωστοποίηση Τοποθεσίας: (α) Οποτεδήποτε γίνεται χρήση του Σταθμού θα μεταδίδεται το σήμα. κλήσης που καθορίζεται στην πρώτη σελίδα της παρούσας Αδειας, νοουμένου ότι όταν ο Σταθμός λειτουργεί (i) στην Προσωρινή Έδρα, θα προστίθεται το επίθεμα 7Α' στο σήμα κλήσης (ii) στην Προσωρινή Τοποθεσία ή από πεζούς, θα προστίθεται το επίθεμα '/Ρ' στο σήμα κλήσης και (iii) μέσα ή πάνω σε οπουδήποτε όχημα ή θαλάσσιο σκάφος, θα προστίθεται το επίθεμα 'Μ' στο σήμα κλήσης.

6 Κ.Δ.Π. 106/ (β) Το σήμα κλήσης το οποίο μπορεί να εκπέμπεται είτε με τηλεγραφία Μορς σε ταχύτητα όχι μεγαλύτερη από 12 λέξεις το λεπτό, είτε με τηλεφωνία, θα εκπέμπεται για σκοπούς αναγνώρισης στην έναρξη και στη λήξη κάθε περιόδου μετάδοσης και σε κάθε αλλαγή συχνότητας. Όταν η περίοδος χρήσης υπερβαίνει τα 15 λεπτά, το σήμα κλήσης θα επαναλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο κατά την έναρξη κάθε επόμενης περιόδου 15 λεπτών. (γ) Όταν χρησιμοποιείται τηλεφωνία, τα γράμματα του σήματος κλήσης θα επιβεβαιώνονται φωνητικά από λέξεις των οποίων τα αρχικά είναι τα ίδια με αυτά στο σήμα κλήσης. (δ) Όταν ο Σταθμός χρησιμοποιείται στην Προσωρινή Έδρα ή στην Προσωρινή Τοποθεσία ή από πεζούς ή από όχημα ή σκάφος, θα εκπέμπεται η διεύθυνση της Προσωρινής Έδρας ή Προσωρινής Τοποθεσίας ή της εκάστοτε τοποθεσίας στην έναρξη και λήξη της επικοινωνίας με καθένα χωριστά ερασιτεχνικό σταθμό, ή σε διάστημα 15 λεπτών, όποιο από τα δύο συμβαίνει πιο συχνά. 10. Επιθεώρηση: Ο Σταθμός, η παρούσα Άδεια και το Μητρώο θα είναι διαθέσιμα για επιθεώρηση σε κάθε λογικό χρόνο από άτομο το οποίο ενεργεί με εντολή του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων. 11. Τερματισμός Λειτουργίας Σταθμού: Η λειτουργία του Σταθμού θα τερματίζεται πάραυτα αν τούτο ζητηθεί από πρόσωπο που ενεργεί με εντολή του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων. 12. Περίοδος Αδειας, Ανανέωση, Τροποποίηση και Ανάκληση: Η παρούσα Αδεια λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του έτους έκδοσης της και ανανεώνεται κατ' έτος εφόσον ο Αδειούχος καταβάλλει στο Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, προκαταβολικά κάθε χρόνο, κατά ή πριν από την πιο πάνω ημερομηνία, τα τέλη ανανέωσης που καθορίζονται σύμφωνα με τους εκάστοτε ισχύοντες περί Ασυρμάτου Τηλεγραφίας Κανονισμούς: Νοείται ότι ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων μπορεί σε οποιοδήποτε χρόνο μετά την ημερομηνία έκδοσης (ί) να ανακαλέσει την παρούσα Αδεια ή να τροποποιήσει τους όρους, τις πρόνοιες ή τους περιορισμούς της με γραπτή ειδοποίηση που γνωστοποιείται γραπτώς στον/στην Αδειούχο, ή με γενική γνωστοποίηση δημοσιευμένη στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, που θα απευθύνεται προς όλους τους κατόχους αδειών ερασιτεχνικών σταθμών ασυρμάτου τηλεγραφίας (ii) να ανακαλέσει την παρούσα Αδεια με γενική γνωστοποίηση μεταδιδόμενη από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου προς όλους τους κατόχους αδειών ερασιτεχνικών σταθμών ασυρμάτου τηλεγραφίας. Οποιαδήποτε γνωστοποίηση σύμφωνα με την παρούσα παράγραφο μπορεί να τεθεί σε ισχύ είτε αμέσως είτε σε οποιαδήποτε μεταγενέστερη ημερομηνία που θα καθορίζεται στη γνωστοποίηση.,13. Προσωποπαγής Άδεια: Η παρούσα Άδεια δεν είναι μεταβιβάσιμη. 14. Επιστροφή'Ληγμένης ή Ανακληθείσας Άδειας: Η παρούσα Άδεια θα επιστρέφεται στο Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων κατά τη λήξη ή την ανάκληση της.

7 781 Κ.Δ.Π. 106/ Ανάκληση Προηγούμενων Αδειών: Οποιαδήποτε άδεια, οποιασδήποτε περιγραφής, την οποία είχε προηγουμένως τυχόν παραχωρήσει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων στον/στην Αδειούχο αναφορικά με τον ίδιο Σταθμό, ανακαλείται με την παρούσα Αδεια. 16. Ερμηνεία: (1) Στην παρούσα Άδεια (α) Οι λέξεις ή φράσεις (i) 'μηνύματα' και 'σήματα' περιλαμβάνουν επικοινωνία με (αα) τηλέφωνο (ββ) τηλεγραφία με σήματα Μορς (γγ) οπτική επικοινωνία (περιλαμβανομένης και Τηλεόρασης Αργής Σάρωσης (SSTV) καθώς και Τηλεόρασης Ταχείας Σάρωσης (FSTV)) και επικοινωνία με τηλεομοιότυπο (δδ) ψηφιακή επικοινωνία (περιλαμβανομένων και Δεδομένων (Data), Ραδιοτηλετύπου (RTTY), Ερασιτεχνικής Τηλετυπογραφίας από το ραδιόφωνο (AMTOR), Ραδιοφώνου τύπου Πακέτο και Συστημάτων Δεδομένων PACTOR και CLOVER). (ii) 'Σχόλια για θέματα ιδιωτικής φύσης' δεν περιλαμβάνουν μηνύματα για επαγγελματικά ζητήματα ή επιχειρήσεις (iii) 'Υπηρεσία Κανονικών Συχνοτήτων' σημαίνει υπηρεσία ραδιοεπικοινωνίας για επιστημονικούς, τεχνικούς και άλλους σκοπούς, η οποία παρέχει τη μετάδοση προκαθορισμένων συχνοτήτων δηλωμένης υψηλής ακρίβειας, με στόχο τη γενική λήψη (iv) Ή Σύμβαση Τηλεπικοινωνιών' σημαίνει τη Σύμβαση της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (Νόμος αρ. 23(111) του 1995) της Γενεύης του 1992 και τους ισχύοντες Κανονισμούς Ραδιοεπικοινωνιών και τους Συμπληρωματικούς Κανονισμούς Ραδιοεπικοινωνιών, σύμφωνα με τη Σύμβαση αυτή, και περιλαμβάνει οποιεσδήποτε Συμβάσεις και Κανονισμούς που μπορεί από καιρό σε καιρό να τεθούν σε ισχύ αντικαθιστώντας ή τροποποιώντας τη Σύμβαση αυτή ή τους Κανονισμούς (β) οι αναφορές στη λειτουργία του Σταθμού θα περιλαμβάνουν αναφορές στις εκφωνήσεις από το μικρόφωνο που περιέχεται στο Σταθμό (γ) εκτός εάν απαιτείται άλλη ερμηνεία από τα συμφραζόμενα, οι υπόλοιπες εκφράσεις θα έχουν την ίδια έννοια με εκείνη που έχουν στον περί Ασυρμάτου Τηλεγραφίας Νόμο, Κεφ. 307, όπως αυτός τροποποιήθηκε, ή στους Κανονισμούς που εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 6 του Νόμου τούτου. (2) Καμιά διάταξη της παρούσας Άδειας δε θα θεωρείται ότι επιτρέπει τη χρήση του Σταθμού για σκοπούς επιχειρήσεων, διαφήμισης ή προπαγάνδας ή, με εξαίρεση τις πρόνοιες της παραγράφου 1(δ) της παρούσας Αδειας, για την εκπομπή ή λήψη ειδήσεων ή μηνυμάτων από ή εκ μέρους ή προς όφελος ή πληροφόρηση οποιουδήποτε κοινωνικού, πολιτικού, θρησκευτικού ή εμπορικού οργανισμού, ή οποιουδήποτε εκτός από τον/την Αδειούχο ή το άτομο με το οποίο ο/η Αδειούχος βρίσκεται σε επικοινωνία.

8 Κ.Δ.Π. 106/ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΥΠΟ- ΣΗΜΕΙΩΣΗΣ ΖΩΝΕΣ ΣΥΧΝΟ- ΤΗΤΩΝ (ΣΕ MHz) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ (C+O) ΕΞΟΔΟΣ ΡΑΔΙΟ- ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΣΧΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥ ΓΙΑ ΕΚΠΟΜΠΕΣ Α3Α και A3J ΜΟΝΟ Α1.Α2.Α3, Α3Α, Α3Η, AEJ Σ.Κ. Olglaode (Baudot), Τηλέφωνο 10w 26w ΑΙ, Α2, Α3Α, Σ.Κ. Olglaode Α3Η, A3J (πακέτο) Τηλεφωνία, Olglaode, Τηλεομοιοτυπία SSTV 150w 40w Α1.Α2, Α3Α Σ.Κ. Τηλεφωνία, Olglaode, Τηλεομοιοτυπία SSTV ΑΙ Σ.Κ. Olglaode ΑΙ, Α2.Α3Α Σ.Κ. Olglaode (πακέτο), Τηλεφωνία SSTV, Τηλεομοιοτυπία 1και Α1.Α2.Α3Ξ Σ.Κ. AH, El, Ε2, Τηλεφωνία, Ε3 Olglaode Τηλεομοιοτυπία, SSTV Α1.Α2.Α3Α Σ.Κ. Α3Η, A3J, Τηλεφωνία, ΕΙ, Ε2, Ε3 Olglaode, (πακέτο) Τηλεομοιοτυπία, SSTV, FSTV 430-^ w 150w 26w 400w Ρ10.Ρ Ρ2Ε, Ρ ΡΕ Σ.Κ., Τηλεφωνία, Olglaode, Τηλεομοιοτυπία, SSTV FSTV 25w μέση ισχύς και 2,5 KW μέγιστη ισχύς

9 783 Κ.Δ.Π. 106/98 ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: 1. Αυτή η ζώνη διατίθεται σε σταθμούς στην ερασιτεχνική υπηρεσία σε δευτερεύουσα βάση, υπό τον όρο να μην προκαλούν παρεμβολές σε άλλες υπηρεσίες. 2. Η ζώνη αυτή χρησιμοποιείται από κοινού με άλλες υπηρεσίες. 3. Η χρήση οποιασδήποτε συχνότητας σ' αυτή τη ζώνη από τον/την Αδειούχο θα γίνεται μόνο μετά από προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων. Νοείται ότι (α) Δε θα χρησιμοποιούνται τεχνητοί δορυφόροι από σταθμούς στην ερασιτεχνική υπηρεσία, εκτός στις ζώνες ΜΗζ και (β) τα σύμβολα που χρησιμοποιούνται για να καθορίζονται οι κατηγορίες εκπομπής έχουν την έννοια που τους προσδίδει η Σύμβαση Τηλεπικοινωνιών και έχουν ως εξής: (i) Διαμόρφωση Εύρους: ΑΙ Τηλεγραφία με πληκτρολόγηση 'on off, χωρίς τη χρήση ακουστικής συχνότητας διαμόρφωσης Α2 τηλεγραφία με πληκτρολόγηση 'on off, ακουστικής συχνότητας ή συχνοτήτων διαμόρφωσης εύρους, ή με πληκτρολόγηση 'on off, της διαμορφούμενης εκπομπής A3 τηλεφωνία, διπλή πλευρική ζώνη Α3Α τηλεφωνία, μονή πλευρική ζώνη, μειωμένη φέρουσα Α3Η τηλεφωνία, μονή πλευρική ζώνη, πλήρης φέρουσα A3J τηλεφωνία, μονή πλευρική ζώνη, κατεσταλμένη φέρουσα, (ii) Διαμόρφωση Συχνότητας (ή φάσης): F1 Τηλεγραφία με πληκτρολόγηση μετατόπισης συχνότητας χωρίς τη χρήση ακουστικής συχνότητας διαμόρφωσης, όπου μια από τις δύο συχνότητες εκπέμπεται σε οποιαδήποτε στιγμή F2 τηλεγραφία με πληκτρολόγηση 'on off μιας ακουστικής συχνότητας διαμόρφωσης συχνότητας ή με πληκτρολόγηση 'on off εκπομπής διαμορφούμενης συχνότητας F3 τηλεφωνία, (iii) Διαμόρφωση με Παλμούς: P1D Τηλεγραφία με πληκτρολόγηση 'on off φέρουσα παλμούς χωρίς τη χρήση ακουστικής συχνότητας διαμόρφωσης P2D τηλεγραφία με πληκτρολόγηση On off ακουστικής συχνότητας ή συχνοτήτων διαμόρφωσης ή με πληκτρολόγηση On off διαμορφούμενη φέρουσα παλμούς όπου η ακουστική συχνότητα ή οι συχνότητες διαμορφώνουν το εύρος ή τη διάρκεια των παλμών. (iv) Μέγιστη Ισχύς Εισόδου Συνεχούς Ρεύματος: C Η Ισχύς Εισόδου Συνεχούς Ρεύματος (DC) είναι η ολική ισχύς εισόδου συνεχούς ρεύματος προς (αα) το ανοδικό κύκλωμα της βαλβίδας (βαλβίδων) ή

10 Κ.Δ.Π. 106/ (ββ) οποιοδήποτε άλλο μηχανισμό που τροφοδοτεί με ενέργεια την κεραία. D Ως εναλλακτική επιλογή, για τους τύπους εκπομπής Α3Α και A3J μονής πλευρικής ζώνης, η ισχύς θα καθορίζεται από τη Μέγιστη Ισχύ Φακέλου (Ρ.Ε.Ρ.) υπό γραμμική λειτουργία. Η μέγιστη ισχύς φακέλου εξόδου της ραδιοσυχνότητας υπό γραμμική λειτουργία θα περιορίζεται σε φορές την ισχύ εισόδου συνεχούς ρεύματος κατάλληλου για την ανάλογη ζώνη συχνότητας. Αυτή η στήλη δίνει τη μέγιστη ισχύ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί η οποία καθορίζεται με αυτή τη μέθοδο. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: 1. Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων πρέπει να ειδοποιείται αμέσως για τυχόν αλλαγή της ταχυδρομικής διεύθυνσης του Αδειούχου. Όλη η σχετική αλληλογραφία θα αποστέλλεται στο Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων. 2. Τα εμβάσματα και η αλληλογραφία αναφορικά με πληρωμές που απαιτούνται σύμφωνα με την παρούσα Αδεια, θα αποστέλλονται στο Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, Λευκωσία. Δε χρειάζεται να εσωκλείεται και η Αδεια μαζί με τα εμβάσματα. 3. Η παράγραφος 4(1) της Αδειας απαιτεί όπως ο εξοπλισμός του Σταθμού τύχει τέτοιου σχεδιασμού, κατασκευής, συντήρησης και χρήσης ώστε η λειτουργία του Σταθμού να μην προκαλεί ανεπιθύμητες παρεμβολές λόγω στενής σύζευξης κεραιών. Γι' αυτό, η κεραία που θα χρησιμοποιηθεί για το Σταθμό θα πρέπει να τοποθετηθεί όσο το δυνατό πιο μακριά από οποιεσδήποτε υπάρχουσες κεραίες τηλεοράσεων ή άχλες κεραίες στην περιοχή. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία όταν υπάρχει πρόθεση εγκατάστασης εσωτερικής κεραίας εκπομπής, π.χ. σε σοφίτα, όπου οι παρεμβολές μπορεί να αχθούν μέσα από τα καλώδια παροχής ρεύματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να μην είναι δυνατή η χρήση εσωτερικής κεραίας. 4. Εάν ληφθεί ρεύμα για τη λειτουργία του Σταθμού από δημόσια παροχή ρεύματος, δεν πρέπει να υπάρξει άμεση σύνδεση μεταξύ της κεντρικής τροφοδότησης και της κεραίας. 5. Εάν ο Σταθμός βρίσκεται μέσα σε μισό χιλιόμετρο από τα σύνορα οποιουδήποτε αεροδρομίου, το ύψος της κεραίας, ή οποιουδήποτε ιστού που τη στηρίζει, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 15 μέτρα από το έδαφος. Οποιαδήποτε κεραία διατέμνει ή κινδυνεύει να πέσει (λόγω ανέμου ή άλλης αιτίας) σε οποιοδήποτε εναέριο καλώδιο ρεύματος (περιλαμβανομένου και καλωδίου ηλεκτρικού φωτισμού) ή συσκευής ηλεκτρικού ρεύματος, πρέπει να προστατεύεται προς εύλογη ικανοποίηση του ιδιοκτήτη του σχετικού καλωδίου ή της συσκευής. 6. Θα ζητείται ο τερματισμός της λειτουργίας του Σταθμού (βλ. Παράγραφο 11 της Αδειας) σε περιπτώσεις κατάστασης εθνικής ανάγκης ή όταν προκαλούνται παρεμβολές στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ή σε άλλο Κυβερνητικό Σταθμό ασυρμάτου επικοινωνίας ή σε άλλες σημαντικές υπηρεσίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα δίνεται προφορική ειδοποίηση στον/στην Αδειούχο από πρόσωπο που ενεργεί με εντολή του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων για το κλείσιμο του Σταθμού. Η ειδοποίηση αυτή θα επιβεβαιώνεται γραπτώς μέσα στις αμέσως επόμενες σαράντα οκτώ (48) ώρες.

11 785 Κ.Δ.Π. 106/98 7. Σύμφωνα με το άρθρο 3 του περί Ασυρμάτου Τηλεγραφίας Νόμου (Κεφ. 307, όπως τροποποιήθηκε), αποτελεί αδίκημα η χρήση οποιουδήποτε σταθμού ή εξοπλισμού ασυρμάτου τηλεγραφίας χωρίς άδεια που χορηγείται από το Υπουργικό Συμβούλιο. Τυχόν παράβαση αυτής της διάταξης μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την ανάκληση της παρούσας Άδειας και την προσαγωγή του παραβάτη στη δικαιοσύνη. 8. Σε περίπτωση λήψης μηνύματος από το Σταθμό η λήψη του οποίου δεν εξουσιοδοτείται με την παρούσα Αδεια, ο/ή Αδειούχος και ο χειριστής ή η χειρίστρια του Σταθμού δε θα γνωστοποιούν είτε το περιεχόμενο του μηνύματος, είτε την προέλευση ή τον προορισμό του, ή ακόμη και την ύπαρξη ή το γεγονός της λήψης του, παρά μόνο σε μέλος της Αστυνομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας ή σε πρόσωπο που ενεργεί με εντολή του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, ή σε αρμόδιο δικαστήριο και δε θα τηρεί αντίγραφο ή χρησιμοποιεί τέτοιο μήνυμα ή επιτρέπει τη γραπτή αναπαραγωγή, αντιγραφή ή χρήση του. Αποτελεί αδίκημα σύμφωνα με το άρθρο 7(α) του περί Ασυρμάτου Τηλεγραφίας Νόμου (Κεφ. 307, όπως τροποποιήθηκε) η εσκεμμένη λήψη μηνυμάτων των οποίων η λήψη απαγορεύεται ή, εξαιρουμένων των ειδικών συνθηκών που αναφέρονται στο άρθρο τούτο, η αποκάλυψη πληροφοριών ως προς το περιεχόμενο, τον αποστολέα ή τον παραλήπτη τέτοιου μηνύματος. 9. Αποτελεί αδίκημα σύμφωνα με το άρθρο 7(α) του περί Ασυρμάτου Τηλεγραφίας Νόμου (Κεφ. 307, όπως τροποποιήθηκε) η εκπομπή μέσω ασυρμάτου τηλεγραφίας ορισμένων παραπλανητικών μηνυμάτων. 10. Η παρούσα Αδεια δεν απαλλάσσει τον Αδειούχο από τη λήψη οποιασδήποτε απαραίτητης συγκατάθεσης προτού εισέλθει σε ιδιωτική περιουσία με οποιοδήποτε εξοπλισμό. 11. Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων δικαιούται να δημοσιεύσει το όνομα κα τη διεύθυνση του/της Αδειούχου, κατά τη δική του κρίση, εκτός εάν, μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας Άδειας, ο Αδειούχος ζητήσει συγκεκριμένα να μη γίνει η δημοσίευση αυτή. 12. Η έκφραση 'ασύρματος τηλεγραφίας' που χρησιμοποιείται στην παρούσα Αδεια έχει την έννοια που της προσδίδει ο περί Ασυρμάτου Τηλεγραφίας Νόμος (Κεφ. 307 όπως τροποποιήθηκε) και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και τη ραδιοτηλεφωνία. 13. Αναφορικά με την παράγραφο 9(γ) της Αδειας, συστήνεται όπως χρησιμοποιείται για λόγους ομοιομορφίας το πιο κάτω φωνητικό αλφάβητο το οποίο περιέχεται στο Παράρτημα 24 των περί Ραδιοεπικοινωνιών της Γενεύης του 1990 Κανονισμών, όταν τα γράμματα του σήματος κλήσεως εκπέμπονται φωνητικά: A ALFA Β BRAVO C CHARLIE D DELTA Ε ECHO F FOXTROT G GOLF Η HOTEL I INDIA J JULIET Κ KILO L LIMA Μ MIKE Ν NOVEMBER Ο OSCAR Ρ PAPA Q QUEBEC R ROMEO S SIERRA Τ TANGO U UNIFORM V VICTOR W WHISKY X X RAY Υ YANKEE Ζ ZULU

12 Κ.Δ.Π. 106/ Εξοπλισμός μέτρησης/ελέγχου συχνότητας ικανού να ελέγχει ότι ο εξοπλισμός αναζήτησης λειτουργεί με εκπομπές μέσα στις εγκεκριμένες ζώνες. Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων διατηρεί το δικαίωμα να εκτιμά την καταλληλότητα του εξοπλισμού μέτρησης της συχνότητας που διατίθεται από άτομα σε αδειούχους σταθμούς, οι ακόλουθες σημειώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως οδηγός για τις απαιτήσεις του Υπουργείου: (1) Ο/η Αδειούχος πρέπει (α) Να μπορεί να επαληθεύσει ότι οι εκπομπές του βρίσκονται μέσα στην εγκεκριμένη ζώνη συχνότητας, δηλαδή ότι δεν ακτινοβολείται σημαντική ποσότητα ενέργειας έξω από τη ζώνη. (β) Να εφαρμόζει ικανοποιητική μέθοδο ελέγχου της συχνότητας. (γ) Να διασφαλίζει ότι οι εκπομπές του δεν περιέχουν ανεπιθύμητες συχνότητες, δηλαδή αρμονικά ή παρασιτικές συχνότητες. (2) Όταν ο Σταθμός του επιθεωρείται από αξιωματούχους αξουσιοτημένους από το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, ο/η Αδειούχος θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι σε θέση να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις (α) έως (γ) πιο πάνω. (3) Κατά κανόνα πρέπει μια κρυσταλλική πηγή αναφοράς να συμμορφώνεται με τις υποπαραγράφους (1)(α) και (β) ανωτέρω, γι' αυτό (α) Με πομπό κρυσταλλικού ελέγχου, χρειάζεται συσκευή απορρόφησης κατάλληλου εύρους και ακρίβειας συχνότητας για να διασφαλίζεται η επιλογή της επιθυμητής αρμονικής της κρυσταλλικής συχνότητας (β) σε περίπτωση πομπού χωρίς κρυσταλλικό έλεγχο, απαιτείται κυματόμετρο βασισμένο σε ταλαντωτή κρυστάλλου. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο απαιτήσεων, ο Αδειούχος είναι ελεύθερος να αποφασίσει πως θα συμμορφωθεί με τους όρους της άδειας. Το Υπουργείο δεν μπορεί να συστήσει ή να προτείνει συγκεκριμένες μάρκε"ς ή τύπους εξοπλισμού και αξιολογεί την καταλληλότητα του προτεινόμενου εξοπλισμού με βάση τα στοιχεία που καταγράφει ο/η Αδειούχος στην αίτηση του/ της για άδεια. Οι ακόλουθες παρατηρήσεις μπορεί να παρέχουν χρήσιμη καθοδήγηση: (i) Ο εξοπλισμός μέτρησης συχνότητας πρέπει να είναι αρκετά ακριβής για να επιβεβαιώνεται ότι οι εκπομπές βρίσκονται μέσα στις εγκεκριμένες ζώνες συχνότητας. Για παράδειγμα, η λειτουργία στο μέσο της ζώνης MHz θα απαιτούσε μέτρηση συχνότητας ακριβείας +/ 1,0% για να διασφαλίζεται ότι οι εκπομπές βρίσκονται μέσα σε ζώνη, ενώ η λειτουργία μέσα σε 10 KHz π.χ. της άκρης της ζώνης θα απαιτούοε μέτρηση ακριβείας +/ 0,5%. Για τον καθορισμό της εγγύτητας μιας εκπομπής στην άκρη της ζώνης, πρέπει να προστίθεται στην ανοχή συχνότητας της φέρουσας η αραίωση ζωνών λόγω διαμόρφωσης, στην κατάλληλη πλευρά της φέρουσας.

13 787 Κ.Α.Π. 106/98 (ϋ) Ετερόδυνα κυματόμετρα και διαμετρητές κρυστάλλων Όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με δέκτη γενικής κάλυψης, ένα κρύσταλλο 100 KHz συνήθως είναι αρκετό για τον έλεγχο συχνοτήτων μέχρι 4 MHz. Για ψηλότερες συχνότητες, ο χώρος μεταξύ κηλίδων μέτρησης 100 είναι πολύ μικρός για σκοπούς ακριβείας και θα πρέπει να χρησιμοποιείται επιπρόσθετα ένα κρύσταλλο 500 KHz ή κατά προτίμηση 1 MHz. Εάν ο δέκτης καλύπτει μόνο τις ερασιτεχνικές ζώνες συχνότητας, η κλίμακα αραίωσης ζωνών συνήθως επιτρέπει τη χρήση ενός κρυστάλλου 100 KHz με αρκετή ακρίβεια σε όλες τις ζώνες υψηλής συχνότητας. (iii) Κυματόμετρα Απορρόφησης και παρόμοιες συσκευές Το μήκος και η ακρίβεια κλίμακας πρέπει να είναι κατάλληλα για μέτρηση της απαιτούμενης ακριβείας και η κάλυψη συχνοτήτων πρέπει να επεκτείνεται μέχρι τη δεύτερη και κατά προτίμηση την τρίτη αρμονική της ακτινοβολούμενης συχνότητας, για να είναι δυνατός ο εντοπισμός ανεπιθύμητων συχνοτήτων. Για πομπούς πολύ Υψηλών Συχνοτήτων (VHF) και Υπερβολικά Υψηλών Συχνοτήτων (UHF φαίνεται πως η καλύτερη τεχνική είναι η μέτρηση της συχνότητας του βασικού ταλαντευτή με όσο το δυνατό μεγαλύτερη ακρίβεια και η χρήση συσκευής απορρόφησης για να επιβεβαιώνεται ότι έχει επιλεγεί η επιθυμητή αρμονική. Όταν χρησιμοποιείται μετατροπέας VHF ή UHF σε συνδυασμό με δέκτη υψηλών συχνοτήτων και η διαβάθμιση του κυρίως δέκτη μπορεί να ελεγχθεί με αρκετή ακρίβεια, αυτό παρέχει μια μέθοδο μέτρησης συχνοτήτων, αλλά συστήνεται επίσης η χρήση κυματόμετρου απορρόφησης για να ελέγχεται η μέτρηση και να επιβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες ακτινοβολίες. 15. Κατηγορίες Αδειών: (1) Η Αδεια CEPT Κατηγορίας 1 εκδίδεται σε όσα πρόσωπα έχουν περάσει τις θεωρητικές εξετάσεις και την εξέταση Μορς με 12 λέξεις ανά λεπτό και έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν όλες τις ερασιτεχνικές ζώνες και όλους τους τρόπους λειτουργίας. (2) Η Αδεια CEPT Κατηγορίας 2 εκδίδεται σε όσα πρόσωπα έχουν περάσει τις θεωρητικές εξετάσεις και έχουν δικαίωμα να λειτουργούν το Σταθμό μόνο πάνω από 144 MHz.».

Ο ΠΕΡΙ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΑΣ ΝΟΜΟΣ

Ο ΠΕΡΙ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΑΣ ΝΟΜΟΣ Ε.Ε. Παρ. III(I) 263 Κ.Δ.Π. 30/97 Αρ. 3120, 31.1.97 Αριθμός 30 Οι περί Ασυρμάτου Τηλεγραφίας (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1997, που κατατέθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και εγκρίθηκαν από αυτή, δημοσιεύονται

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΑΣ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 307 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 69 ΤΟΥ 1985 ΚΑΙ 44(1) ΤΟΥ 1994)

Ο ΠΕΡΙ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΑΣ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 307 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 69 ΤΟΥ 1985 ΚΑΙ 44(1) ΤΟΥ 1994) E.E. Παρ. HI (I) Αρ. 2885,10.6.94 309 Κ.Δ.Π. 136/94 Αριθμός 136 Οι περί Ασυρμάτου Τηλεγραφίας (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1994 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο 6 του

Διαβάστε περισσότερα

εξουσιοδοτήσεων. ος '

εξουσιοδοτήσεων. ος ' Ε.Ε. Παρ. III(I) 305 Κ.Δ.Π. 80/2003 Αρ. 3679, 31.1.2003 Αριθμός 80 Οι περί Ραδιοεπικοινωνιών (Γενικές Εξουσιοδοτήσεις) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΜΕΧΡΙ 2003

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΜΕΧΡΙ 2003 Ε.Ε. Παρ. III(I) 285 Κ.Δ.Π. 79/2003 Αρ. 3679, 31.1.2003 Αριθμός 79 Οι περί Ραδιοεπικοινωνιών (Τέλη) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002

Ο ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002 Ε.Ε. Παρ. III(I) 6208 Κ.Α.Π. 621/2002 Αρ. 3662,13.12.2002 Αριθμός 621 Οι περί Πολιτικής Αεροπορίας (Υπηρεσίες Εναέριας Κυκλοφορίας) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 134 ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΜΕΧΡΙ 2004

Αριθμός 134 ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΜΕΧΡΙ 2004 146(1) του 2002 15(1) του 2003 16(1) του 2004. Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. Εξαίρεση από την υποχρέωση εξασφάλισης άδειας. Υποχρεωθείς προσώπων που εμπίμπτουν στις διατάξεις τη; παραγράφου. Ε.Ε. Παρ. III(I)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3649, 1/11/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3649, 1/11/2002 Ο περί Υδατοκαλλιέργειας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 189(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4138, 14/8/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4138, 14/8/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 135. 44 του 1961 109 του 1968 2 του 1970 9 του 1972 19 του 1981 210 του 1987 170 του 1990

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 23ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2004 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 23ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2004 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Α.Π. 859/2004 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3937 της 23ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2004 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 859 Οι περί της Πρόσβασης

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4137, 27/7/2007 Ο ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΗΧΟΥ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4137, 27/7/2007 Ο ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΗΧΟΥ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ο ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΗΧΟΥ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Κέντρων Αναψυχής (Άδειες Εκπομπής

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000 Ο περί Μέτρων και Σταθμών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 150(Ι) του 2000 ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 3(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4550 Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016 9 Ο περί Αποβλήτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΐΙΠΕΡίϊ^ΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝηΝΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΜΕΧΡΙ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 55

ΟΐΙΠΕΡίϊ^ΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝηΝΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΜΕΧΡΙ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 55 Ε.Ε. Παρ. III(I) 3754 Κ.Α.Π. 462/2004 Αρ. 3851, 30.4.2004 Αριθμός 462 Οι περί Ραδιοεπικοινωνιών (Διαδικασίες Διαγωνισμού και Διαπραγμάτευσης) (Τροποποιητικοί) (Αρ. 2) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4550, 5.2.2016 Ν. 3(I)/2016 3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 185(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 3ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1995 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 3ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1995 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 18/95 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2951 της 3ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1995 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 18 Οι περί Ρυθμίσεως και Ελέγχου

Διαβάστε περισσότερα

765 Κ.Α.Π. 194/2000. Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3417,

765 Κ.Α.Π. 194/2000. Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3417, Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3417, 7.7.2000 765 Κ.Α.Π. 194/2000 Αριθμός 194 Οι περί Αλιείας (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, με την

Διαβάστε περισσότερα

(ui) (iv) E.E:, Παρ. I, 1883 Ν. 199/91 Αρ. 2646,

(ui) (iv) E.E:, Παρ. I, 1883 Ν. 199/91 Αρ. 2646, E.E:, Παρ. I, 1883 Ν. 199/91 Αρ. 2646, 8.11.91 Ο περί Επικίνδυνων Ουσιών Νόμος του 1991 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 26ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1998 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 26ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1998 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 159/98 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3250 της 26ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1998 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 159 Οι περί Μηχανών Παιγνιδιού

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. Αρ. 3578,

E.E. Παρ. Αρ. 3578, E.E. Παρ. Αρ. 3578, 22.2.2002 685 Κ.Δ.Π. 95/2002 Αριθμός 95 Οι περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2002 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

2677 Κ.Δ.Π. 381/2004

2677 Κ.Δ.Π. 381/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3849, 30.4.2004 2677 Κ.Δ.Π. 381/2004 Αριθμός 381 Οι περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Ειδικό Καθεστώς για Υπηρεσίες που Παρέχονται Ηλεκτρονικά) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 99(I)/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ.113. 9 του 1968 76 του 1977 17 του 1979

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΓΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΩΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΣΣΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΓΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΩΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΣΣΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΓΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΩΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΣΣΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο (α) «Κανονισμός 2782/75(ΕΟΚ)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4289, 29/7/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4289, 29/7/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ Η Bουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 125(Ι) του 2007 54(Ι) του 2009. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4358 Κ.Δ.Π. 571/2005 Αρ. 4058,16.12.2005 Αριθμός 571 Οι περί

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3679, 31/1/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΑ ΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3679, 31/1/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΑ ΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΑ ΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 7(Ι) του 1998 88(Ι) του 1998 13(Ι) του 1999 159(Ι) του 1999 23(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

4023 Κ.Δ.Π. 748/2003

4023 Κ.Δ.Π. 748/2003 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4022 Κ.Δ.Π. 748/2003 Αρ. 3758, 3.10.2003 Αριθμός 748 Οι περί Προδιαγραφών Πετρελαιοειδών και Καυσίμων (Αδεια Εμπορίας Μολυβδούχου Βενζίνης) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 93(i)/2008 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4181 Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2008 751 Ο περί Αστυνομίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2008 εκδίδεται με

Διαβάστε περισσότερα

3863 Κ.Δ.Π. 467/2004

3863 Κ.Δ.Π. 467/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3851, 30.4.2004 3863 Κ.Δ.Π. 467/2004 Αριθμός 467 Οι περί Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού (Τέλη Αδειών) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4218, 6/11/2009

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4218, 6/11/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟ Για σκοπούς διευκόλυνσης της εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 95, , σ. 1.

Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 95, , σ. 1. 341 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4698, 12.4.2019 Ν. 52(Ι)/2019 Ο περί Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (Τροποποιητικός) Νόμος του 2019 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 28Α και 51 Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, ασκώντας τις εξουσίες που

Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 28Α και 51 Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, ασκώντας τις εξουσίες που Ε.Ε. Παρ. III(I) 3202 Κ.Δ.Π. 451/2004 Αρ. 3850, 30.4.2004 Αριθμός 451 Οι περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Σταθμών (Εκδηλώσεις Μείζονος Σημασίας) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4353 Κ.Δ.Π. 570/2005 Αρ. 4058, 16.12.2005 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Για σκοπούς συμβατότητας με τις κοινοτικές αρχές της ελευθερίας εγκαταστάσεως και της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών (άρθρα 43 μέχρι 48 και άρθρα 49 μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΜΕΧΡΙ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 55

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΜΕΧΡΙ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 55 Ε.Ε. Παρ. ΙΠ(Ι) 3811 Κ.Δ.Π. 464/2004 Αρ. 3851, 30.4.2004 Αριθμός 464 Οι περί Ραδιοεπικοινωνιών (Τέλη) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 31(1) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 31(1) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 31(1) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3851, 30.4.2004 3927 Κ.Δ.Π. 472/2004

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 120 του 1990 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει τα ακόλουθα:

Αριθμός 120 του 1990 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει τα ακόλουθα: E.E., Παρ. ϊ, 1399 Ν. 120/90 Αρ. 2521, 9.7.90 Ο περί Ραδιοφωνικών Σταθμών Νόμος του 1990 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

1499 K.AJL 365/91. περί Αρχής Βιομηχανικής Καταρτίσεως (Συμπληρωματική Ιατροφαρμακευτική

1499 K.AJL 365/91. περί Αρχής Βιομηχανικής Καταρτίσεως (Συμπληρωματική Ιατροφαρμακευτική E.E. Παρ. ΠΙ (Ι) Αρ. 2661, 20.12.91 1499 K.AJL 365/91 Αριθμός 365 Οι περί Αρχής Βιομηχανικής Καταρτίσεως (Συμπληρωματική Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη για τους Υπαλλήλους και τους Εξαρτώμενους τους) (Τροποποιητικοί)

Διαβάστε περισσότερα

693 Ν. 29(Ι)/92. E.E. Παρ. I (I), Αρ. 2699,

693 Ν. 29(Ι)/92. E.E. Παρ. I (I), Αρ. 2699, E.E. Παρ. I (I), Αρ. 2699, 23.4.92 693 Ν. 29(Ι)/92 Ο περί Τηλεοπτικών Σταθμών Νόμος του 1992 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 20 ΚΑΙ 97(2)(β)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 20 ΚΑΙ 97(2)(β) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 20 ΚΑΙ 97(2)(β) ΜΗΤΡΩΟ ΑΔΕΙΩΝ E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3851, 30.4.2004 3858 Κ.Δ.Π. 466/2004 Αριθμός 466 Οι

Διαβάστε περισσότερα

ο ΠΕΡΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 6 Το Υπουργικό Συμβούλιο, ασκώντας τις εξουσίες που "του

ο ΠΕΡΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 6 Το Υπουργικό Συμβούλιο, ασκώντας τις εξουσίες που του Ε.Ε. Παρ. 111(1) 3207 Κ.Δ.Π.354/2005 Αρ. 4019, 29.7.2005 Αριθμός 354 Οι περί Αλιείας (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2005, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3679, 31/1/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΑ ΙΟΦΩΝΙΚΟΥ Ι ΡΥΜΑΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3679, 31/1/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΑ ΙΟΦΩΝΙΚΟΥ Ι ΡΥΜΑΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΑ ΙΟΦΩΝΙΚΟΥ Ι ΡΥΜΑΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 300Α. 46 του 1959 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Ραδιοφωνικού

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3937, 23/12/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3937, 23/12/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑ ΝΟΜΟ ----------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 101(Ι) του 2001 171(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. III(I) 5386 Κ.Δ.Π. 496/2002 Αρ. 3646,

E.E. Παρ. III(I) 5386 Κ.Δ.Π. 496/2002 Αρ. 3646, E.E. Παρ. III(I) 5386 Κ.Δ.Π. 496/2002 Αρ. 3646, 25.10.2002 Αριθμός 496 Οι περί Προστασίας από Ιονίζουσες Ακτινοβολίες (Επιτήρηση και Έλεγχος των Αποστολών Ραδιενεργών Αποβλήτων) Κανονισμοί του 2002, οι

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΝΟΜΟΣ

Ο ΠΕΡΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΝΟΜΟΣ E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 727 Κ.Δ.Π. 111/2002 Αρ. 3583, 8.3.2002 Αριθμός 111 Οι περί Πετρελαιοειδών (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει του άρθρου 9 του

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] Οι περί Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (Μητρώο Μελετητών και Επιβλεπόντων Μηχανικών) Κανονισμοί του 2015 που κατατέθηκαν στη Βουλή των

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91

E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91 E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91 2005 Ν. 222/91 Ο περί Στεγών για Ηλικιωμένους και Αναπήρους Νόμος του 1991 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 8(Ι)/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Ιδιωτικών Γραφείων Εξεύρεσης Εργασίας Νόμος του 1997 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 216(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΥΝΔΙΑΛΕΞΕΩΝ) ΝΟΜΟ ΤΟΥ 1996

Ν. 216(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΥΝΔΙΑΛΕΞΕΩΝ) ΝΟΜΟ ΤΟΥ 1996 Ε.Ε. Παρ. Ι(I), Αρ. 4547, 31.12.2015 Ν. 216(I)/2015 Ν. 216(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΥΝΔΙΑΛΕΞΕΩΝ) ΝΟΜΟ ΤΟΥ 1996 Η Βουλή των

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4166, 13/6/2008 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4166, 13/6/2008 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 96. 14 του 1959 67 του 1963 6 του 1964 65 του 1964 12 του 1969 38

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4478, 12.12.2014 188(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2006 ΕΩΣ 2012

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4478, 12.12.2014 188(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2006 ΕΩΣ 2012 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4478, 12.12.2014 Ν. 188(Ι)/2014 188(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2006 ΕΩΣ 2012 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος.

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. III(I) 1201 Κ.Δ.Π. 269/2000 Αρ. 3441, Αριθμός 269 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50

E.E. Παρ. III(I) 1201 Κ.Δ.Π. 269/2000 Αρ. 3441, Αριθμός 269 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 E.E. Παρ. III(I) 1201 Κ.Δ.Π. 269/2000 Αρ. 3441, 27.10.2000 Αριθμός 269 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 Κανονισμοί που εκδόθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου δυνάμει του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΠΙ (I) Αρ. 2806,

E.E. Παρ. ΠΙ (I) Αρ. 2806, E.E. Παρ. ΠΙ (I) Αρ. 2806, 9.7.93 442 Κ.Δ.Π. 175/93 Αριθμός 175 Οι περί Άμυνας (Εξαγωγή Εμπορευμάτων) Κανονισμοί του 1993 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο 5 του περί Προμηθειών

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4237, 31/3/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4237, 31/3/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ 2006 Προοίμιο. Για σκοπούς ΕΕ: L 165, 30.4.2004, σ. 1. L 191, 28.5.2004, σ. 1. L 278, 21.10.2008, σ. 6. (α) αποτελεσματικότερης

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3601, 10/5/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3601, 10/5/2002 Ο περί Ταξινόμησης των Σφάγιων των Χονδρών Βοοειδών, Χοίρων και Προβατοειδών και Αναφοράς των Τιμών αυτών Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 10ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1989 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 10ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1989 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ν. 29/89 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2390 της 10ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1989 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ο περί Τροποποιήσεως του περί Αεροπλοΐας Διατάγματος Νόμος του 1989 εκδίδεται με δημοσίευση στην

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ

Ο ΠΕΡΙ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ EX. Παρ. III(I) 5679 Κ.Δ.Π. 533/2002 Αρ. 3650,1.11.2002 Αριθμός 533 Οι περί Υδατοκαλλιέργειας (Γενικοί) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση τα άρθρα 6, 7, 21, 23

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς συμπλήρωσης της εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: «Οδηγία 89/552/ΕΟΚ του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΥΑ 390//2006 (ΥΑ 390/1 ΦΕΚ Β 750 2006): Καν/σμός Χρήσης-Χορήγησης Δικαιωμ. Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων για παροχή Δικτύων/Υπηρ. Ηλεκτρ.Επικ.

ΥΑ 390//2006 (ΥΑ 390/1 ΦΕΚ Β 750 2006): Καν/σμός Χρήσης-Χορήγησης Δικαιωμ. Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων για παροχή Δικτύων/Υπηρ. Ηλεκτρ.Επικ. ΥΑ 390//2006 (ΥΑ 390/1 ΦΕΚ Β 750 2006): Καν/σμός Χρήσης-Χορήγησης Δικαιωμ. Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων για παροχή Δικτύων/Υπηρ. Ηλεκτρ.Επικ. (393047) Αρθρο :0 Αριθμ. 390/1 ΦΕΚ Β 750/21.06.2006 Κανονισμός Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3487, 6/4/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3487, 6/4/2001 Ο περί Τροχαίων Αδικημάτων (Χρήση Συσκευών Φωτοεπισήμανσης και Άλλα Συναφή Θέματα) Νόμος του 2001 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 2(Ι)/96 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3039 της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Κέντρων Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών Νόμος του 1996 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 30ής ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2004 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 30ής ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2004 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 54/2004 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3803 της 30ής ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2004 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 54 Οι περί Προστασίας της Παραλίας

Διαβάστε περισσότερα

1. Οι παρούσες Οδηγίες θα αναφέρονται ως οι Οδηγίες που

1. Οι παρούσες Οδηγίες θα αναφέρονται ως οι Οδηγίες που Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4073 Κ.Δ.Π. 513/2005 Αρ. 4049, 11.11.2005 Αριθμός 513 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΚΑΙ 2003 Οδηγίες δυνάμει των άρθρων 16 και 23 του περί Κεντρικής Τράπεζας της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 232/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3424 της 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 232 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

83(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΩΝ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

83(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΩΝ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4342, 29.6.2012 Ν. 83(Ι)/2012 83(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. ΙΪΙ(Ι) Αρ. 3376, Κ.Α.Π. 334/99

Ε.Ε. Παρ. ΙΪΙ(Ι) Αρ. 3376, Κ.Α.Π. 334/99 Ε.Ε. Παρ. ΙΪΙ(Ι) Αρ. 3376, 23.12.99 1379 Κ.Α.Π. 334/99 Αριθμός 334 Οι περί Μεταλλείων και Λατομείων (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1999, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4281, 21/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4281, 21/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 352. 83(Ι) του 1999 143(Ι) του 2002 64(Ι) του 2007. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο

Διαβάστε περισσότερα

Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε στο JOTA JOTI του Παγκοσμίου Οργανισμού Προσκοπικής Κίνησης (W.O.S.M.)

Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε στο JOTA JOTI του Παγκοσμίου Οργανισμού Προσκοπικής Κίνησης (W.O.S.M.) Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε στο JOTA JOTI του Παγκοσμίου Οργανισμού Προσκοπικής Κίνησης (W.O.S.M.) Αρχικά, θα πρέπει να προετοιμάσετε τη συμμετοχή σας, την προσωπική σας, του τμήματός σας ή της ενωμοτίας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ (ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1998 ΕΩΣ 2008

ΟΙ ΠΕΡΙ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ (ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1998 ΕΩΣ 2008 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Παράρτημα ΙΙΙ (Ι): 3.7.1998 ΟΙ ΠΕΡΙ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ (ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1998 ΕΩΣ 2008 (Ενοποίηση) Γραφείο Επιτρόπου Νομοθεσίας Λευκωσία. Νοέμβριος,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4270, 18/2/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4270, 18/2/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Για σκοπούς, μεταξύ άλλων - Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ: L 218, 13.8.2008, σ. 30.

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4512, 22.5.2015 892 Ν. 74(Ι)/2015 Ο περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2015 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Ο ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΝΟΜΟΣ 7(Ι)/1998 (ΟΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ) Άρθρα 12 25, 56

ΑΡΧΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Ο ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΝΟΜΟΣ 7(Ι)/1998 (ΟΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ) Άρθρα 12 25, 56 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Έντυπο πρ.τηλ.αδ.1/2019 Α/α.. ΑΡΧΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Ο ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΝΟΜΟΣ 7(Ι)/1998 (ΟΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ) Άρθρα 12 25, 56 ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ.Δ.Π. 39/2014 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ Ι ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 4757 Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014 99 Αριθμός 39 Οι περί Ρύθμισης της Ενεργειακής

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4280, 13/4/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4280, 13/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ H Boυλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΜΕΧΡΙ 2004

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΜΕΧΡΙ 2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) 3749 Κ.Δ.Π. 461/2004 Αρ. 3851, 30.4.2004 Αριθμός 461 Οι περί Ραδιοεπικοινωνιών (Ραδιοεξοπλισμός) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από χο Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) 973 Κ.Δ.Π. 233/99 Αρ. 3359, Αριθμός 233 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50

Ε.Ε. Παρ. III(I) 973 Κ.Δ.Π. 233/99 Αρ. 3359, Αριθμός 233 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 Ε.Ε. Παρ. III(I) 973 Κ.Δ.Π. 233/99 Αρ. 3359, 29.10.99 Αριθμός 233 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 Κανονισμοί που εκδόθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας δυνάμει του άρθρου 7

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4071, 24/2/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4071, 24/2/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΟΜΟ Για σκοπούς εναρμόνισης με το άρθρο 4 της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L156,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4275, 24/3/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4275, 24/3/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 270. 5 του 1965 88(Ι) του 1995 132(Ι) του 2001 63(Ι) του 2003

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3417, 7/7/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3417, 7/7/2000 Ο περί Αλιείας (Τροποποιητικός ) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 102(Ι) του 2000 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 30ής ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1987 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 30ής ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1987 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 18/87 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2203 της 30ής ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1987 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 18 ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Οι περί Ομορρύθμων και Ετερορρύθμων

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615, 974 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615, 24.7.2017 Ν. 117(Ι)/2017 Ο περί Προστασίας της Πατρότητας Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 236 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50

Αριθμός 236 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 Ε.Ε. Παρ. III(I) 1000 Κ.Δ.Π. 236/99 Αρ. 3359, 29.10.99 Αριθμός 236 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 Κεφ. 50. Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. Δεύτερος Πίνακας. Κεφ. 50. Αδεια έκθεσης διαφήμισης.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 11ης ΙΟΥΛΙΟΥ 1997 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 11ης ΙΟΥΛΙΟΥ 1997 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 197/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3166 της 11ης ΙΟΥΛΙΟΥ 1997 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 197 Οι περί Υποχρεωτικής Ασφάλισης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 2ας ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 2ας ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 272/94 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2930 της 2ας ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 272 Οι περί Προστασίας της Παραλίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4271, 25/2/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4271, 25/2/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΣΤΙΒΑΔΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ Για σκοπούς εφαρμογής της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 286, 31.10.2009, σ. 1. Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. 1(1) 1283 Ν. 67(Ι)/97 Αρ. 3168,18.7.97

E.E. Παρ. 1(1) 1283 Ν. 67(Ι)/97 Αρ. 3168,18.7.97 E.E. Παρ. 1(1) 1283 Ν. 67(Ι)/97 Αρ. 3168,18.7.97 Ο περί Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 1997, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - «Κανονισμός (ΕΟΚ) αριθ. 2377/90 του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΝΟΜΟΣ

Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΝΟΜΟΣ Ε.Ε. Παρ. III(I) 5560 Κ.Α.Π. 858/2003 Αρ. 3774, 28.11.2003 Αριθμός 858 Οι περί Εμπορικών Αντιπροσώπων (Συγκρότηση και Αειτουργία Συμβουλίου, Εγγραφή Μελών και Τέλη) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2003,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 111(I)/2015 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4522 Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 1001 Ο περί της Σύστασης και Λειτουργίας Μονάδας Διαχείρισης της Συμμετοχής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 18ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 18ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 240/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3427 της 18ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 240 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) 3961 Κ.Δ.Π. 359/2002 Αρ. 3625, Αριθμός 359 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50

E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) 3961 Κ.Δ.Π. 359/2002 Αρ. 3625, Αριθμός 359 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) 3961 Κ.Δ.Π. 359/2002 Αρ. 3625, 26.7.2002 Αριθμός 359 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 Κανονισμοί που εκδόθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Λακατάμιας δυνάμει του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 64 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50

Αριθμός 64 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 Ε.Ε. Παρ. III(I) 466 Κ.Δ.Π. 64/2001 Αρ. 3475, 16.2.2001 Αριθμός 64 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 Κεφ. 50. Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. Δεύτερος Κεφ. 50. Κανονισμοί που εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3482, 19/3/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3482, 19/3/2001 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3482 της 19ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2001 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I Ο περί Ζωοτροφών και Προσθετικών των Ζωοτροφών (Έλεγχος Ποιότητας, Προμήθειας και Χρήσεως) (Τροποποιητικός)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2795 της 7ης ΜΑΤΟΥ 1993 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2795 της 7ης ΜΑΤΟΥ 1993 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 18(Ι)/93 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2795 της 7ης ΜΑΤΟΥ 1993 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί του Δικαιώματος Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 1993 εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. 1(1) 1302 Ν. 75(Ι)/97 Αρ. 3170,

E.E. Παρ. 1(1) 1302 Ν. 75(Ι)/97 Αρ. 3170, E.E. Παρ. 1(1) 1302 Ν. 75(Ι)/97 Αρ. 3170, 25.7.97 Ο περί Συλλογικών Στοιχημάτων (Ρύθμιση και Φόρος) Νόμος του 1997 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3831, 5/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3831, 5/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. O παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4064, 30/12/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΑΕΡΑ ΝΟΜΟΥΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4064, 30/12/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΑΕΡΑ ΝΟΜΟΥΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΑΕΡΑ ΝΟΜΟΥΣ Για σκοπούς εναρμόνισης με το άρθρο 2 της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Eπίσημη Eφημερίδα της Ε.Ε.: L 156, 25.6.2003,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Ε.Ε. Παρ. HI(I) 2602 Κ.Δ.Π. 375/2004 Αρ. 3849, 30.4.2004 Αριθμός 375 Οι περί Φόρων Κατανάλωσης (Φορολογικές Ατέλειες που Εφαρμόζονται στις Προσωρινές Εισαγωγές Ορισμένων Μεταφορικών Μέσων που Εισάγονται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ (α) Για σκοπούς εναρμόνισης

Διαβάστε περισσότερα

Εφημερίδα Παράρτημα. (α) κατάλληλα κατασκευασμένο με επαρκή χώρο, αερισμό και φωτισμό' των βασικών κανονισμών. τίτλος. Επ β λ ής Ποιοτικού Ελέγχου των

Εφημερίδα Παράρτημα. (α) κατάλληλα κατασκευασμένο με επαρκή χώρο, αερισμό και φωτισμό' των βασικών κανονισμών. τίτλος. Επ β λ ής Ποιοτικού Ελέγχου των Ε.Ε. Παρ. III(I) Κ.Δ.Π. 523/2004 Αρ. 3853, 30.4.2004 4868 Αριθμός 523 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου των Γεωργικών Προϊόντων (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΙΠ(Ι) Αρ. 3107, K.AJI. 382/96. Αριθμός 382 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50

E.E. Παρ. ΙΠ(Ι) Αρ. 3107, K.AJI. 382/96. Αριθμός 382 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 E.E. Παρ. ΙΠ(Ι) Αρ. 3107, 20.12.96 4279 K.AJI. 382/96 Αριθμός 382 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 Κανονισμοί που εκδόθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Κάτω Πολεμιδιών δυνάμει του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα