ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ"

Transcript

1 ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ Μετάφραση από: SC4_Vol_F5_Electric_14_Rev_1 (05/02/14) που ισχύει από 1 η Ιανουαρίου Κατηγορία F5J Ανεμόπτερα με ηλεκτρικό κινητήρα και μετρητή ύψους/χρόνου λειτουργίας κινητήρα (εν συντομία AMRT) Σκοπός: Να παρέχει συναγωνισμό έναν προς ένα (man to man) αθλητών που πετάνε τηλεκατευθυνόμενα ηλεκτροκίνητα ανεμόπτερα, που πετούν εκμεταλλευόμενα θερμικά ανοδικά ρεύματα. Αρκετοί προκριματικοί γύροι θα γίνουν στον αγώνα. Σε κάθε κατατακτήριο γύρο οι αγωνιζόμενοι χωρίζονται σε γκρουπ. Κάθε γκρουπ πετά σε καθορισμένο χρόνο εργασίας και τα σκορ των αγωνιζόμενων σε κάθε γκρουπ ομαλοποιούνται ώστε να παραχθούν ουσιαστικά αποτελέσματα ανεξάρτητα καιρικών συνθηκών που αλλάζουν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι αγωνιζόμενοι με τα κορυφαία συνολικά αποτελέσματα στους προκριματικούς γύρους πετάνε από 2 μέχρι 4 τελικούς γύρους (Fly-off) ως ένα γκρουπ για να καθοριστεί η τελική κατάταξη. Ο αριθμός γύρων του Fly off ανακοινώνεται από τον οργανωτή πριν την έναρξη του αγώνα Γενικοί Κανόνες Ορισμός ηλεκτροκίνητου αερομοντέλου Μοντέλο το οποίο είναι εφοδιασμένο με ηλεκτρικό κινητήρα για να παρέχει προώθηση μόνο για το σκοπό της απογείωσης, κατά την οποία η άνωση δημιουργείται από αεροδυναμικές δυνάμεις που επενεργούν επάνω σε επιφάνειες που παραμένουν σταθερές (εκτός των πηδαλίων κίνησης). Το μοντέλο ελέγχεται από τον αθλητή-χειριστή, o οποίος βρίσκεται στο έδαφος, με συσκευή τηλεκατεύθυνσης Δεν εφαρμόζεται σε αυτή την κατηγορία Χαρακτηριστικά των τηλεκατευθυνόμενων ανεμοπτέρων με ηλεκτρικό κινητήρα και μετρητή ύψους/ελεγκτή χρόνου λειτουργίας κινητήρα (AMRT) α) μέγιστη επιφάνεια 150 τ.π. μέγιστο βάρος απογείωσης 5 κιλά μέγιστο άνοιγμα πτερύγων 4μ Πτερυγικός φόρτος από 12 έως 75 γρ/τ.π.

2 Μπαταρία κίνησης: ελεύθερη Ηλεκτρικός κινητήρας: ελεύθερος β) Τηλεκατευθύνσεις που δεν χρησιμοποιούν την τεχνολογία Spread Spectrum με τα Διεθνή πρότυπα πρέπει να είναι σε θέση να λειτουργούν ταυτόχρονα με άλλες συσκευές σε 10 ΚHz απόσταση κάτω από 50 MHz και 20 KHz απόσταση πάνω από 50 MHz. Όταν η τηλεκατεύθυνση δεν ικανοποίει την απαίτησης αυτή, το εύρος ζώνης εργασίας (έως 50 KHz), καθορίζονται από τον αγωνιζόμενο. γ) Για την εξασφάλιση της τυχαίας σειράς εκκίνησης μεταξύ των γύρων οι αγωνιζόμενοι που δεν χρησιμοποιούν τεχνολογία Spread Spectrum πρέπει να δηλώσουν 3 διαφορετικές συχνότητες με ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους 10 KHz. Ο οργανωτής δικαιούται να κάνει χρήση οποιασδήποτε από τις τρεις για να ορίσει τους γύρους. Αυτή η παράγραφος δεν ισχύει σε όσους αγωνιζόμενους χρησιμοποιούν τεχνολογία Spread Spectrum. δ) Απαγορεύεται η χρήση οποιασδήποτε συσκευής η oπoία θα μεταδίδει πληροφορίες άμεσα από το μοντέλο στον αθλητή. Η μετάδοση πληροφοριών από συστήματα τεχνολογίας Spread Spectrum (2,4 GHz), δεν απαγορεύεται, με την προϋπόθεση ότι οι πληροφορίες αυτές θα περιορίζονται αποκλειστικά στην ασφάλεια της πτήσης ή του μοντέλου, πχ η τάση της μπαταρίας του δέκτη, η ένταση του σήματος εκπομπής κλπ. ε) Ο αθλητής μπορεί να χρησιμοποιήσει έως τρία μοντέλα στη διάρκεια του αγώνα εφ' όσον αυτά περάσουν τον τεχνικό έλεγχο πριν την αρχή του αγώνα.. Έχει τη δυνατότητα να αλλάξει μοντέλο από γύρο σε γύρο αρκεί να έχει την ίδια συχνότητα ή την έγκριση να αλλάξει συχνότητα. Έχει επίσης τη δυνατότητα να συνδυάσει τμήματα από τα τρία μοντέλα στην διάρκεια του αγώνα με την προϋπόθεση ότι το "νέο" μovτέλo βρίσκεται "εντός προδιαγραφών" και ότι τα τμήματα αυτά έχουν προηγουμένως δηλωθεί στην αρχή του αγώνα. Στ) Επιτρέπεται η προσθήκη/αφαίρεση βάρους ή/και η αλλαγή των γωνιών πρόσπτωσης. ζ) Μεταβολή στην επιφάνεια ή στη γεωμετρία του μovτέλoυ επιτρέπονται μόνο όταν εκτελούνται από απόσταση δια μέσου της συσκευής τηλεκατεύθυνσης, και εφ' όσον εμπίπτουν στα όρια των γενικών προδιαγραφών. η) Η κάτω επιφάνεια του μοντέλου απαγορεύεται να έχει οποιεσδήποτε προεξοχές ή συσκευές σταματήματος (π.χ. βίδα, οδοντωτό εξάρτημα, κτλ) που θα αναγκάσουν το μοντέλο να επιβραδύνει στο έδαφος κατά τη διάρκεια της προσγείωσης. Η αναδιπλούμενη έλικα δεν θεωρείται τέτοια συσκευή. Θ) Κάθε μοντέλο πρέπει να είναι εφοδιασμένο με εγκεκριμένο μετρητή ύψους/ελεγκτή χρόνου λειτουργίας κινητήρα (AMRT) σε συμφωνία με τις τεχνικές προδιαγραφές (βλ. παράρτημα 1)

3 Οι βασικές λειτουργίες του μετρητή ύψους/ελεγκτή χρόνου λειτουργίας κινητήρα (AMRT) είναι: i. Να καταγράφει και να εμφανίζει το μέγιστο ύψος εκκίνησης σε σχέση με το έδαφος, μεταξύ της εκκίνησης του κινητήρα και 10 δευτερόλεπτα μετά το σταμάτημα του κινητήρα και ii. Να περιορίζει τη χρήση του κινητήρα από τον αγωνιζόμενο σε μία συνεχόμενη λειτουργία που δεν υπερβαίνει τα 30 δευτερόλεπτα. ι) Η τοποθέτηση του AMRT στο μοντέλο πρέπει να συμβαδίζει με τις τεχνικές προδιαγραφές κ) Η σωστή λειτουργία του AMRT είναι ευθύνη του αγωνιζόμενου λ) Για τη διευκόλυνση του τεχνικού ελέγχου όλα τα AMRT πρέπει να αφαιρούνται εύκολα για να ελεγχθούν αν συμβαδίζουν με τον κανονισμό. Το καλώδιο σήματος που φτάνει στη συσκευή πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμο ώστε ο οργανωτής να μπορεί να τοποθετήσει άλλη συσκευή καταγραφής μέσω καλωδίου Υ. Για να μπορέσει ο χρονομέτρης να καταγράψει τα δεδομένα πρέπει να υπάρχει εύκολη πρόσβαση στην οθόνη ή στο σημείο σύνδεσης της οθόνης. Πρέπει να μην είναι απαραίτητο να αποσυνδεθεί το AMRT από τον δέκτη ή το ESC ή να αφαιρεθεί από το μοντέλο. Η χρήση εξωτερικού καλωδίου για τη σύνδεση της οθόνης επιτρέπεται. Είναι ευθύνη του αθλητή να βεβαιωθεί ότι λάθος σύνδεση δεν θα κάνει ζημιά στο AMRT ή στην οθόνη του. Μ) οποιαδήποτε συσκευή πέραν του εγκεκριμένου AMRT που βρίσκεται στο μοντέλο και επιτρέπει ολικό ή μερικό έλεγχο του ηλεκτρικού κινητήρα απαγορεύεται. Οι δέκτες και τα ESC δεν επηρεάζονται από αυτόν τον κανόνα Αθλητές και βοηθοί 1. Ο αθλητής πρέπει να χειρίζεται την συσκευή τηλεκατεύθυνσης προσωπικά. 2. Κάθε αθλητής δικαιούται ένα βοηθό. Στα παγκόσμια πρωταθλήματα που επιτρέπεται ο διευθυντής ομάδος τότε και αυτός μπορεί να βοηθάει τον αθλητή. 3. Κάθε χρήση συσκευών επικοινωνίας στον χώρο του αγώνα από τον αθλητή, τον βοηθό ή τον διευθυντή ομάδας απαγορεύεται Ο χώρος πτήσης 1. Ο αγώνας οργανώνεται σε χώρο επίπεδο, στον οποίο δεν θα μπορεί να γίνει εκμετάλλευση δυναμικού ρεύματος πλαγιάς (slope ή wave soaring).

4 2. Δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια σε απόσταση 100μ εκατέρωθεν των σημείων απογείωσης/προσγείωσης που να παρεμποδίζουν την διεύθυνση απογείωσης και προσγείωσης. 3. Ο χώρος πρέπει να περιλαμβάνει ένα καθορισμένο σημείο προσγείωσης /απογείωσης για κάθε αθλητή σε κάθε γκρουπ. Τα σημεία πρέπει να τοποθετούνται κάθετα στον άνεμο με ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους τα 10μ. 4. Ο χώρος πρέπει επίσης να περιλαμβάνει έναν καθαρά καθορισμένο διάδρομο πλάτους 6μ βρισκόμενο προσήνεμα και η υπήνεμη πλευρά του σε ελάχιστη απόσταση 15μ από τα σημεία απογείωσης/προσγείωσης. Ο διάδρομος πρέπει να εκτείνεται άλλα 10μ πέραν των σημείων απογείωσης/προσγείωσης. 5. Ο διάδρομος πρόσβασης υπάρχει για να ορίζει την περιοχή που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από τους αγωνιζόμενους, τους βοηθούς και τους διευθυντές ομάδων για να μετακινηθούν προς και από τα σημεία απογείωσης/προσγείωσης και να παρέχει μια καθορισμένη περιοχή για την κυκλοφορία άλλων ανθρώπων που σχετίζονται με τη διεύθυνση του αγώνα. Θα πρέπει να παραμένει καθαρός από περιττά εμπόδια Κανονισμοί ασφαλείας 1. Κάθε παράβαση των κανονισμών ασφαλείας θα τιμωρείται με αφαίρεση πόντων από την βαθμολογία του αγωνιζόμενου όπως ορίζεται παρακάτω. Οι παραβάσεις θα εμφανίζονται στον βαθμολογικό πίνακα του γύρου που έγιναν. 2. Ο οργανωτής θα ορίσει της περιοχές ασφαλείας. Σε αυτές περιλαμβάνονται ο διάδρομος πρόσβασης και όποιο άλλο σημείο κρίνεται απαραίτητο (αυτοκίνητα, δρόμοι, κτλ). 3. Κάθε παραβίαση των περιοχών ασφαλείας που ορίζει ο οργανωτής τιμωρείται με αφαίρεση 300 βαθμών. 4. Κανένα μέρος του μοντέλου δεν πρέπει να προσγειωθεί η ακινητοποιηθεί μέσα στο διάδρομο πρόσβασης, αφαίρεση 300 βαθμών. 5. Κανένα μέρος του μοντέλου δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με άνθρωπο που βρίσκεται μέσα στο διάδρομο πρόσβασης, αφαίρεση 1000 βαθμών. Προτείνεται σε κάθε μοντέλο που εισέρχεται σε θερμικό στο οποίο βρίσκεται ήδη άλλο μοντέλο να διατηρήσει την ίδια φορά στροφής που είχε το μοντέλο που βρίσκεται ήδη στο θερμικό Πτήσεις αγώνα (α) Στον αγωνιζόμενο πρέπει να του επιτρέπεται να συμμετέχει σε κατ' ελάχιστο 4 πτήσεις στους προκριματικούς γύρους.

5 β) Ο αγωνιζόμενος θα επιτρέπεται μόνο μια προσπάθεια για κάθε πτήση. γ) Μια προσπάθεια θεωρείται ότι πραγματοποιήθηκε όταν το μοντέλο απελευθερωθεί με τον κινητήρα σε λειτουργία από τον αθλητή ή τον βοηθό του. δ) Όλες οι προσπάθειες πρέπει να χρονομετρούνται από τον χρονομέτρη. Αν δεν έχει καταγραφεί ο χρόνος ο αγωνιζόμενος δικαιούται επανάληψη της πτήσης σύμφωνα με την παράγραφο Επανάληψη πτήσεων α) Ο αθλητής δικαιούται επανάληψη της πτήσης αν: ι) το μοντέλο κατά τη διαδικασία απογείωσης συγκρουστεί με άλλο μοντέλο που είναι και αυτό σε διαδικασία απογείωσης ιι) το μοντέλο κατά την πτήση συγκρουστεί με άλλο μοντέλο σε πτήση ιιι) η προσπάθεια δεν έχει κριθεί από τον επίσημο χρονομέτρη iv) η προσπάθεια παρεμποδίστηκε από ένα μη αναμενόμενο γεγονός που δεν είναι υπό τον έλεγχο του β) για να απαιτηθεί μια επανάληψη πτήσης ο αθλητής πρέπει να βεβαιωθεί ότι ο χρονομέτρης σημείωσε τις συνθήκες που παρεμπόδισαν την πτήση και να προσγειώσει το μοντέλο το συντομότερο δυνατό μετά το γεγονός. Αν ο αθλητής συνεχίσει να πετάει μετά το συμβάν που εμπόδισε την πτήση του θεωρείται ότι έχασε το δικαίωμα του σε έναν νέο χρόνο εργασίας γ) ένας νέος χρόνος εργασίας θα δοθεί στον αθλητή σύμφωνα με την παρακάτω σειρά προτεραιοτήτων: ι) σε ένα μη πλήρες γκρουπ ή σε ένα πλήρες γκρουπ της κλάσης που υπάρχει ελεύθερο σημείο απογείωσης/προσγείωσης ιι) σε ένα νέο γκρουπ με κατ ελάχιστον 6 αθλητές που εκτελούν επανάληψη πτήσης. Το νέο γκρουπ μπορεί να δημιουργηθεί από άλλους αθλητές με τυχαία κλήρωση. Αν η συχνότητα ή συνοχή του σε ομάδα του αθλητή που κληρώθηκε δεν ταιριάζει με τους υπόλοιπους η κλήρωση επαναλαμβάνεται ή ιιι) αν αυτό δεν είναι δυνατό τότε επαναλαμβάνεται η πτήση ολόκληρου του αρχικού γκρουπ στο τέλος του γύρου iv) κατά προτεραιότητα στις περιπτώσεις ι) και ιι) όπου οι αθλητές έχουν δικαίωμα επανάληψη πτήσης τότε το αποτέλεσμα της επανάληψης πτήσης είναι η επίσημη βαθμολογία τους. Για τους υπόλοιπους αθλητές η βαθμολογία τους είναι η καλύτερη μεταξύ της αρχικής πτήσης ή της επαναληπτικής πτήσης και αυτή θα είναι η επίσημη βαθμολογία τους.

6 Οποιοσδήποτε αθλητής πέραν αυτού για τον οποίο έγινε η επαναληπτική πτήση δεν έχει το δικαίωμα επαναληπτικής πτήσης σε περίπτωση κωλύματος κατά τον επαναληπτικό γύρο Ακύρωση πτήσης και/η αποκλεισμός Η πτήση ακυρώνεται και καταγράφεται με μηδενική βαθμολογία αν: α) ο αθλητής χρησιμοποιήσει μοντέλο μη συμβατό με τον κανόνα β) το μοντέλο απωλέσει κάποιο μέρος του κατά τη διάρκεια της απογείωσης ή της πτήσης εκτός αν αυτό είναι αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης στον αέρα. Εκτός από αυτό η απώλεια κάποιου μέρους του μοντέλου κατά την προσγείωση (κατά την επαφή με το έδαφος) δεν λαμβάνεται υπόψη γ) το μοντέλο το χειριστεί οποιοσδήποτε άλλος πέραν του αθλητή δ) κατά την προσγείωση η μύτη του μοντέλου δεν σταματήσει σε απόσταση μικρότερη των 75 μέτρων από το καθορισμένο σημείο προσγείωσης του αθλητή ε) ο ελεγκτής ύψους (AMRT) δεν καταγράψει το ύψος εκκίνησης Ο αθλητής μπορεί να αποκλειστεί αν κατά την κρίση του αλυτάρχη έγινε εκ προθέσεως ή κατάφωρη παραβίαση των κανόνων ασφαλείας Οργάνωση των πτήσεων Γύροι και γκρουπ α) Η σειρά πτήσης των προκριματικών γύρων πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις συχνότητες που χρησιμοποιούνται ώστε να επιτρέπονται ο μέγιστος αριθμός ταυτόχρονων πτήσεων. Κατ ελάχιστο 6 αθλητές πρέπει να προγραμματίζονται για κάθε γκρουπ. β) Η σειρά πτήσης πρέπει να προγραμματίζεται σε γύρους υποδιαιρούμενους σε γκρουπ γ) Πέραν του τελικού γύρου, η σύνθεση του γκρουπ πρέπει να ελαχιστοποιήσει την κατάσταση όπου οι αθλητές πετάνε ο ένας ενάντια του άλλου πολλές φόρες (σημείωση: στην πράξη αυτό θα συμβεί σε αγώνες με μικρούς αριθμούς αθλητών αλλά τέτοια περιστατικά πρέπει να συμβαίνουν στο ελάχιστο) δ) Για να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος που χρειάζεται για την εκτέλεση του αγώνα η σειρά εκκίνησης πρέπει να είναι έτσι ώστε να έχει τον ελάχιστο αριθμό γκρουπ με το μέγιστο αριθμό αθλητών σε κάθε γκρουπ. (Σημείωση: Πάραυτα σε μικρούς αγώνες 3 γκρουπ των 6 αθλητών μπορεί να είναι πιο πρακτικό από 2 γκρουπ των 9 αθλητών. Προτείνεται τα γκρουπ με άδεις θέσεις

7 εκκίνησης να μπουν στο τέλος του γύρου ώστε να αφήνουν ελεύθερες θέσεις για πιθανές επαναλήψεις πτήσεων) Πετώντας σε γκρουπ α) Πριν την έναρξη του χρόνου εργασίας ενός γκρουπ οι αθλητές δικαιούνται 5 λεπτά προπαρασκευαστικό χρόνο κατά τον οποίο πρέπει να πάρουν τη θέση τους στα σημεία απογείωσης/προσγείωσης και να ετοιμάσουν τα μοντέλα για πτήση. Ο προπαρασκευαστικός χρόνος δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν τη λήψη του χρόνου εργασίας του προηγούμενου γκρουπ. β) Ο χρόνος εργασίας που επιτρέπεται στον κάθε αθλητή πρέπει να είναι ακριβώς 10 λεπτά γ) Ο χρόνος εργασίας του κάθε γκρουπ δεν μπορεί να ξεκινήσει ώσπου ο διάδρομος πρόσβασης είναι καθαρός από όλους τους ανθρώπους. Κάθε προσπάθεια να καθυστερήσει η εκκίνηση του χρόνου εργασίας από αθλητή, τον βοηθό του ή τον διευθυντή ομάδας εμποδίζοντας τον διάδρομο πρόσβασης θα καταλήγει σε μηδενισμό του αθλητή για αυτόν το γύρο. δ) Οι οργανωτές πρέπει να δηλώνουν ξεκάθαρα την αρχή του χρόνου εργασίας με ακουστικό σήμα. Βλέπε για λεπτομέρειες. ε) Ένα ηχητικό σήμα πρέπει να δίνεται όταν ολοκληρωθούν 8 λεπτά από τον χρόνο εργασίας. Επιπλέον πρέπει τα τελευταία 10 δευτερόλεπτα να υποδεικνύονται ηχητικά με αντίστροφη μέτρηση. στ) Το τέλος του χρόνου εργασίας πρέπει να υποδεικνύεται με ξεκαθαρό ηχητικό σήμα όπως και η αρχή Έλεγχος πομπών Όλες οι διατάξεις που αναφέρονται στο Τμήμα 4, Τόμος ABR, παράγραφος Β.11 εφαρμόζονται και στην κλάση F5J Απογείωση α) Πριν την απογείωση πρέπει όλοι οι ελεγκτές ύψους να ενεργοποιούνται στο καθορισμένο σημείο απογείωσης/προσγείωσης, στο έδαφος και η ενεργοποίηση να παρατηρείται από τον χρονομέτρη. β) Η κατεύθυνση της απογείωσης πρέπει να ορίζεται από τον αλυτάρχη. Όλες οι απογειώσεις πρέπει να γίνονται προς αυτή τη κατεύθυνση ακόμη και αν δεν φυσάει αέρας ή φυσάει με μεταβαλλόμενη κατεύθυνση. Ποινή 100 βαθμών θα δίνεται σε περίπτωση παραβίασης αυτού του κανόνα.

8 γ) Ο κινητήρας δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί πριν το σήμα εκκίνησης. Ποινή 100 βαθμών θα δίνεται σε περίπτωση παραβίασης αυτού του κανόνα. δ) Τα μοντέλα πρέπει να απογειώνονται μέσα σε απόσταση 4 μέτρων από το σημείο απογείωσης του αθλητή. Η προσπάθεια ακυρώνεται και καταγράφεται με 0 βαθμούς αν το μοντέλο απογειωθεί εκτός της παραπάνω αναφερόμενης απόστασης. ε) Οι απογειώσεις πρέπει να γίνονται ευθεία μπροστά με τον κινητήρα σε λειτουργία. Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος απογείωσης δεν επιτρέπεται. Ποινή 100 πόντων θα επιβάλλεται σε περίπτωση παραβίασης αυτού του κανόνα. στ) Η προσπάθεια ακυρώνεται και καταγράφεται με μηδενική βαθμολογία αν το μοντέλο απογειωθεί πριν την έναρξη του χρόνου εργασίας του γκρουπ. ζ) Οι χρονομέτρες πρέπει να είναι σε θέση πίσω από τον πιλότο ώστε να βλέπουν την απογείωση χωρίς όμως να εμποδίζουν τον πιλότο ή το βοηθό του Προσγείωση α) Πριν την εκκίνηση του αγώνα οι οργανωτές πρέπει να υποδείξει ένα σημείο απογείωσης/προσγείωσης σε κάθε αθλητή για κάθε γύρο. Είναι ευθύνη του αθλητή να χρησιμοποιεί το σωστό σημείο για προσγείωση β) Η κατεύθυνση της τελικής προσέγγισης πρέπει να οριστεί από τον αλυτάρχη. Όλες οι προσεγγίσεις πρέπει να γίνονται από αυτή τη κατεύθυνση ακόμα και αν δεν φυσάει ή φυσάει με μεταβαλλόμενη κατεύθυνση. Ποινή 100 πόντων θα επιβάλλεται σε περίπτωση παραβίασης αυτού του κανόνα. γ) Οι χρονομέτρες πρέπει να έχουν θέση πίσω από τον πιλότο ώστε να παρατηρούν την προσγείωση και να μην εμποδίζουν τον πιλότο η τον βοηθό του. δ) Οι χρονομέτρες, οι βοηθοί ή οι αθλητές δεν πρέπει να εμποδίζουν άλλους αθλητές η τους βοηθούς τους στα διπλανά σημεία ε) Μετά την προσγείωση, οι αθλητές μπορούν να ανασύρουν τα μοντέλα πριν το τέλος του χρόνου εργασίας του γκρουπ προβλέποντας να μην εμποδίσουν άλλους αθλητές ή τα μοντέλα τους Βαθμολογία Α) Η προσπάθεια χρονομετρείται από τη στιγμή που το μοντέλο φύγει από το χέρι του αθλητή ή του βοηθού του έως ι) το μοντέλο ακουμπήσει το έδαφος την πρώτη φορά ιι) Το μοντέλο ακουμπήσει κάποιο αντικείμενο που είναι σε επαφή με το έδαφος ιιι) ολοκληρωθεί ο χρόνος εργασίας του γκρουπ

9 β) Ο χρόνος σε δευτερόλεπτα στρογγυλοποιείται στο κοντινότερο δευτερόλεπτο γ) Ένας πόντος δίνεται για κάθε πλήρες δευτερόλεπτο πτήσης μέσα στο χρόνο εργασίας του γκρουπ, μέχρι το μέγιστο των 600 πόντων (10 λεπτά) για τους προκριματικούς γύρους ή 900 πόντους (15 λεπτά) για τους τελικούς γύρους δ) Το καταγεγραμμένο ύψος εκκίνησης στρογγυλοποιείται στο κοντινότερο μέτρο. Ε) Κάθε μέτρο τους καταγεγραμμένου ύψους εκκίνησης αφαιρεί μισό βαθμό (0,5) μέχρι το ύψος των 200μ και 3 βαθμούς για κάθε μέτρο πάνω από αυτό. στ) Αν το συνολικό σκορ είναι αρνητικό τότε καταγράφεται ως 0. Αν υπάρχουν ποινές για τον γύρο αυτό παραμένουν και αφαιρούνται από τη βαθμολογία ( ) ζ) Μηδενικό σκορ θα δίνεται αν το μοντέλο συνεχίσει να πετάει για περισσότερο από ένα λεπτό μετά τη λήξη του χρόνου εργασίας. η) Η βαθμολογία προσγείωσης θα προστίθεται ανάλογα με την απόσταση από το σημείο προσγείωσης σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα: Απόσταση Βαθμολογία μέχρι 1μ 50 2μ 45 3μ 40 4μ 35 5μ 30 6μ 25 7μ 20 8μ 15 9μ 10 10μ 5 πάνω από 10μ 0 θ) Η απόσταση για τους βαθμούς προσγείωσης μετράται από την μύτη του μοντέλου σε ακινησία μέχρι το κέντρο του σημείου προσγείωσης. Μια καθορισμένη μη ελαστική κορδέλα σημειωμένη με τους πόντους είναι το μέσο με το οποίο μετρείται η απόσταση. ι) Αν κατά τη διαδικασία προσγείωσης το μοντέλο ακουμπήσει τον αθλητή ή τον βοηθό του ή οποιοδήποτε εμπόδιο τοποθετημένο επίτηδες, θα παίρνει μηδέν βαθμούς για την προσγείωση κ) Δεν θα δίνονται βαθμοί για την προσγείωση αν το μοντέλο πετάει πέραν του τέλους εργασίας του γκρουπ. λ) Ο αθλητής με το μεγαλύτερο άθροισμα πόντων που αποτελείται από τους βαθμούς διάρκειας πτήσης, συν τους βαθμούς προσγείωσης, μείον τους βαθμούς από το ύψος εκκίνησης θα είναι ο νικητής του γκρουπ και θα του δίνεται η διορθωμένη βαθμολογία των 1000 βαθμών για το γκρουπ.

10 μ) Οι υπόλοιποι αθλητές θα παίρνουν διορθωμένη βαθμολογία που βασίζεται στο ποσοστό της βαθμολογίας τους έναντι του νικητή πριν την διόρθωση όπως παρακάτω: βαθμολογία αθλητή Χ 1000 βαθμολογία νικητή πριν την διόρθωση ν) Οι ποινές θα φαίνονται στον πίνακα βαθμολογίας του γύρου που έγιναν οι παραβάσεις. Όλες οι ποινές αθροίζονται και αφαιρούνται από το τελικό σκορ του αθλητή στο τέλος των προκριματικών γύρων. Ποινές των προκριματικών γύρων δεν επιβάλλονται στους τελικούς γύρους Τελική κατάταξη α) αν γίνουν 4 ή λιγότεροι προκριματικοί γύροι η συνολική βαθμολογία του αθλητή είναι το σύνολο των βαθμών όλων των γύρων. Αν ολοκληρωθούν περισσότεροι από 4 γύροι τότε στο άθροισμα των βαθμών δεν θα περιλαμβάνεται η χαμηλότερη βαθμολογία. β) στο τέλος των προκριματικών γύρων το 30% (στρογγυλοποιείται προς το μικρότερο) των αθλητών με τις υψηλότερες συνολικές βαθμολογίες θα τοποθετούνται σε ένα γκρουπ που θα αποτελείται από το ελάχιστο 6 αθλητές και το μέγιστο 14 αθλητές για τους τελικούς γύρους. Για λειτουργικούς λόγους ο αλυτάρχης μπορεί να μειώσει τον μέγιστο αριθμό αθλητών. γ) Κατ ελάχιστο 3 και μέγιστο 4 τελικοί γύροι θα πραγματοποιούνται. Κατ εξαίρεση ο αλυτάρχης μπορεί να το μειώσει σε 2 γύρους σε περίπτωση κακού καιρού ή μειωμένης ορατότητας. δ) αν οι αθλητές είναι λιγότεροι από 20 τότε ο αλυτάρχης μπορεί να επιλέξει να μην γίνουν τελικοί γύροι αρκεί αυτή η απόφαση να παρθεί πριν την εκκίνηση του αγώνα. ε) Ο χρόνος εργασίας για τους τελικούς γύρους θα είναι 15 λεπτά. Ένα ηχητικό σήμα θα δίνεται στην αρχή του χρόνου εργασίας και ακριβώς στα 13 και 15 λεπτά. Επιπλέον τα τελευταία δέκα δευτερόλεπτα θα ανακοινώνονται με αντίστροφη μέτρηση. (βλέπε ) στ) Η βαθμολογία των τελικών γύρων θα είναι όπως της παραγράφου ζ) Η τελική κατάταξη των αθλητών που προκρίνονται στους τελικούς γύρους θα προκύπτει από το άθροισμα των βαθμών μόνο των τελικών γύρων. Οι βαθμοί των προκριματικών γύρων δεν προστίθεται. η) Σε περίπτωση που δύο αθλητές ισοβαθμήσουν στη συνολική βαθμολογία των τελικών γύρων τότε για την τελική θέση θα υπολογίζεται η θέση τους στον προκριματικό γύρο όπου αυτός που είχε την υψηλότερη θέση στους προκριματικούς γύρους θα παίρνει και την υψηλότερη θέση στους τελικούς γύρους.

11 Συμβουλευτικές Πληροφορίες Οργανωτικές Απαιτήσεις α) Ο Οργανωτής πρέπει να εξασφαλίσει ότι κάθε διαγωνιζόμενος δεν έχει καμία αμφιβολία για την ακριβή χρόνο που ο χρόνος εργασίας ξεκινάει και τελειώνει. β) Κάθε ηχητικό σήμα μπορεί να είναι από κόρνα αυτοκινήτων, κουδούνι ή σύστημα ανακοινώσεως κ.λπ. Επιπλέον, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο ήχος δεν ταξιδεύει μακρία κόντρα στον άνεμο. Ως εκ τούτου, πρέπει να δοθεί κάποια σκέψη στην τοποθέτηση της πηγής ήχου. γ) Το ηχητικό σήμα πρέπει να είναι σαφές και ξεκάθαρο ως προς το νόημά του. δ) Για να είναι δίκαιος ο διαγωνισμός, ο ελάχιστος αριθμός των αθλητών σε κάθε γκρουπ είναι έξι (6). Καθώς ο αγώνας προχωράει, ορισμένοι αθλητές μπορεί να αποσυρθούν για διάφορους λόγους. Όταν προκύψει γκρουπ με 5 ή λιγότερους αθλητές τότε ο οργανωτής πρέπει να μετακινήσει αθλητές από το επόμενο γκρουπ, εξασφαλίζοντας αν είναι δυνατό ότι δεν έχουν πετάξει εναντίον στους προηγούμενους γύρος και ότι οι συχνότητα του είναι συμβατή Υποχρεώσεις χρονομέτρη Ο διοργανωτής πρέπει να διασφαλίσει ότι όλοι οι χρονομέτρες έχουν πλήρη επίγνωση του πόσο σημαντικό είναι το καθήκον τους, οι ευθύνες τους και οι απαιτήσεις για την ασφάλεια σχετικά με την χώρο πτήσης. Ο διοργανωτής οφείλει να βεβαιωθεί ότι οι χρονομέτρες είναι πλήρως εξοικειωμένοι με τους κανονισμούς ειδικά με αυτούς που απαιτούν γρήγορη θετική δράση για να μην θέσει σε κίνδυνο τις πιθανότητες ενός αθλητή στο διαγωνισμό Ο χρονομέτρες πρέπει να: ι) παρακολουθούν την ενεργοποίηση τον μετρητή ύψους/ελεγκτή χρόνου (AMRT) ιι) παρακολουθούν την απογείωση, πτήση και προσγείωση, και να καταγράφουν πιθανές παραβιάσεις των κανονισμών ιιι) χρονομετρούν και να καταγράφουν τον χρόνο πτήσης iv) μετρήσουν και καταγράψουν την απόσταση για τη βαθμολογία προσγείωσης v) παρατηρούν και καταγράφουν το ύψος Έναρξης από την συσκευή AMRT vi) να μην εμποδίζουν τον πιλότο ή τους βοηθούς του, ή αυτούς που βρίσκονται στα διπλανά σημεία

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. Ο Όμιλος Σκραμπλ Θεσσαλονίκης προκηρύσσει τον 1o Αγώνα Αναγραμματισμών Θεσσαλονίκης:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. Ο Όμιλος Σκραμπλ Θεσσαλονίκης προκηρύσσει τον 1o Αγώνα Αναγραμματισμών Θεσσαλονίκης: 1 ος ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Ο Όμιλος Σκραμπλ Θεσσαλονίκης προκηρύσσει τον 1o Αγώνα Αναγραμματισμών Θεσσαλονίκης: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 19 Μαΐου 2019, Ώρα 18:00 ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ OPTIMIST «ΔΕΛΦΙΝΕΙΑ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ OPTIMIST «ΔΕΛΦΙΝΕΙΑ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ OPTIMIST «ΔΕΛΦΙΝΕΙΑ» 26-28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας. 1.2 Ο κανόνας 40.1

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 BUGGY OFF ROAD ΕΛ.Μ.Ε Υπεύθυνος Κλάδου Σταθόπουλος Βασίλης

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 BUGGY OFF ROAD ΕΛ.Μ.Ε Υπεύθυνος Κλάδου Σταθόπουλος Βασίλης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 BUGGY OFF ROAD ΕΛ.Μ.Ε. 2016 Υπεύθυνος Κλάδου Σταθόπουλος Βασίλης bod@el-me.gr ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΑ Για το 2016 το πρωτάθλημα θα έχει την εξής μορφή: (5)

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist Ιουλίου 2018 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist Ιουλίου 2018 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist 05-09 Ιουλίου 2018 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας ISAF 2017 2020 (RRS) 1.2 Των

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου. «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου. «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας 2015 1 1. Περιγραφή δοκιμασίας Το φετινό όνομα της δοκιμασίας του διαγωνισμού στην κατηγορία του Πανεπιστημίου είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 BUGGY OFF ROAD ΕΛ.Μ.Ε Υπεύθυνοι Κλάδου Ζωτιάδης Κώστας Γιαννίτσας Κώστας

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 BUGGY OFF ROAD ΕΛ.Μ.Ε Υπεύθυνοι Κλάδου Ζωτιάδης Κώστας Γιαννίτσας Κώστας ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 BUGGY OFF ROAD ΕΛ.Μ.Ε. 2017 Υπεύθυνοι Κλάδου Ζωτιάδης Κώστας Γιαννίτσας Κώστας bod@el-me.gr ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΑ Για το 2017 το πρωτάθληµα θα έχει την εξής

Διαβάστε περισσότερα

1ο Χειμερινό Κύπελλο Marblehead 15/3/2015 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

1ο Χειμερινό Κύπελλο Marblehead 15/3/2015 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1ο Χειμερινό Κύπελλο Marblehead 15/3/2015 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ Οι αγώνες θα διέπονται από: 1.1 Τους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας RRS 2013-2016 όπως τροποποιούνται από το παράρτημα Ε για τα τηλεκατευθυνόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/10 OFF ROAD 4WD & 2WD ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΛ.Μ.Ε. 2012 Κλάδος ηλεκτροκίνητων τηλεκατευθυνόµενων αυτοκινήτων. Υπεύθυνοι Κλάδου Γιαννιτσας Κωστας 6945807677 1 Κλάδος Ηλεκτρικών

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισµός Εµποδίων 2014. Τροποποιήσεις εν ισχύ από από 1/1/2014

Κανονισµός Εµποδίων 2014. Τροποποιήσεις εν ισχύ από από 1/1/2014 Κανονισµός Εµποδίων 2014 Τροποποιήσεις εν ισχύ από από 1/1/2014 Άρθρο 200.5 - Χρήση Βίντεο το βίντεο (επίσηµο βίντεο) πρέπει να παραδοθεί στον Πρόεδρο της Α.Ε. το πολύ µέσα σε 30 από την ανακοίνωση των

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/10 ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ OFF ROAD 4WD

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/10 ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ OFF ROAD 4WD ΕΛ.Μ.Ε. Κλάδος : 1/10 EP Off Road 4WD 2019 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/10 ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ OFF ROAD 4WD ΕΛ.Μ.Ε. 2019 Κλαδάρχης : Ανδρεαδάκης Γιώργος (6974851941) bod@el-me.gr 1. ΜΟΡΦΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ Αθήνα, 12/01/2017 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ Ισχύς: Από 01-01-2017 έως 31-12-2017 Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.) διοργανώνει «Πρωταθλήματα Τραμπολίνο» για αθλητές και αθλήτριες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛ.Α.Ο. / ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ. Κατηγορία F1-E-GR. Ηλεκτροκίνητα Ελεύθερης Πτήσης. (Free Flight Electric)

ΕΛ.Α.Ο. / ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ. Κατηγορία F1-E-GR. Ηλεκτροκίνητα Ελεύθερης Πτήσης. (Free Flight Electric) Κατηγορία Ηλεκτροκίνητα Ελεύθερης Πτήσης (Free Flight Electric) 1. Σκοπός κατηγορίας 1. Είναι ο συναγωνισµός των αθλητών στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων µοντέλων ελεύθερης πτήσης µε απλά στη κατασκευή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 BUGGY OFF ROAD ΕΛ.Μ.Ε Υπεύθυνος Κλάδου Λυκαρης Βασιλης

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 BUGGY OFF ROAD ΕΛ.Μ.Ε Υπεύθυνος Κλάδου Λυκαρης Βασιλης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 BUGGY OFF ROAD ΕΛ.Μ.Ε. 2018 Υπεύθυνος Κλάδου Λυκαρης Βασιλης bod@el-me.gr ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΑ Για το 2018 το πρωτάθληµα θα έχει την εξής µορφή: (4) τέσσερις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/10 ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ OFF ROAD 4WD, 2WD & 2WD Short Course ΕΛ.Μ.Ε.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/10 ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ OFF ROAD 4WD, 2WD & 2WD Short Course ΕΛ.Μ.Ε. 1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/10 ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ OFF ROAD 4WD, 2WD & 2WD Short Course ΕΛ.Μ.Ε. 2014 Υπεύθυνος Κλάδου Γιάννης Σγούρος (6976466016) bod@el-me.gr ΜΟΡΦΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Για το 2014

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ Ισχύς: Από 01-01-2019 έως 31-12-2019 Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.) διοργανώνει «Πρωταθλήματα Τραμπολίνο» για αθλητές και αθλήτριες σωματείων μελών της,

Διαβάστε περισσότερα

Πρόκριση εθνικής ομάδας Optimist & Laser 4,7 30 Μαρτιου-03 Απριλίου 2018 Ε.Ι.Ο Ν.Ο.Κ.Β ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

Πρόκριση εθνικής ομάδας Optimist & Laser 4,7 30 Μαρτιου-03 Απριλίου 2018 Ε.Ι.Ο Ν.Ο.Κ.Β ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ Πρόκριση εθνικής ομάδας Optimist & Laser 4,7 30 Μαρτιου-03 Απριλίου 2018 Ε.Ι.Ο Ν.Ο.Κ.Β ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόκριση εθνικής ομάδας Optimist & Laser 4, Απριλίου 2017 Ε.Ι.Ο Σ.Ε.Α.Ν.Α.Τ.Κ

Πρόκριση εθνικής ομάδας Optimist & Laser 4, Απριλίου 2017 Ε.Ι.Ο Σ.Ε.Α.Ν.Α.Τ.Κ Πρόκριση εθνικής ομάδας Optimist & Laser 4,7 07-11 Απριλίου 2017 Ε.Ι.Ο Σ.Ε.Α.Ν.Α.Τ.Κ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ [DP] ορίζει ένα κανόνα για την παράβαση του οποίου η ποινή ευρίσκεται στη διακριτική απόφαση της Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

12. ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ Η γραµµή τερµατισµού θα είναι µεταξύ ιστών που φέρουν πορτοκαλί σηµαίες στα σηµεία του τερµατισµού.

12. ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ Η γραµµή τερµατισµού θα είναι µεταξύ ιστών που φέρουν πορτοκαλί σηµαίες στα σηµεία του τερµατισµού. Πανελλήνιο Πρωτάθληµα Optimist 07-11 Μαΐου 2013 Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Οµοσπονδία - Ναυτικός Όµιλος Κατερίνης Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας - ήµος Κατερίνης ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορία F5J-GR (με timer)

Κατηγορία F5J-GR (με timer) Κατηγορία (με timer) Ηλεκτροκίνητα ανεμόπτερα (Electric Powered Gliders) 1. Σκοπός κατηγορίας 1. Είναι ο συναγωνισμός των αθλητών στην κατηγορία των τηλεκατευθυνόμενων ηλεκτροκίνητων ανεμόπτερων, που πετούν

Διαβάστε περισσότερα

Line Follower. 1. Σκοπός. 2. Η Δοκιμασία. 3. Το Ρομπότ. Line Follower v.1.1

Line Follower. 1. Σκοπός. 2. Η Δοκιμασία. 3. Το Ρομπότ. Line Follower v.1.1 Διοργάνωση : Line Follower 1. Σκοπός 1.1. Σκοπός της δοκιμασίας είναι να κατασκευαστεί ένα ρομπότ που θα ακολουθεί μια μαύρη γραμμή σε λευκό φόντο, με αρκετές εναλλαγές κατεύθυνσης στο μικρότερο δυνατό

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ www iopor.com e-mail: info @ iopor.com ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ BIC TECHNO- RS:X 21-22/02/2015 Αρτέμιδα υπό την αιγίδα της ΕΙΟ με την αρωγή των ΝΟΑΣ και ΝΟΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Line Follower v.1.2 Aegean Robotics Competition 2019

Line Follower v.1.2 Aegean Robotics Competition 2019 Κανονισμοί Line Follower 1. Σκοπός 1.1. Σκοπός της δοκιμασίας είναι να κατασκευαστεί ένα ρομπότ που θα ακολουθεί μια μαύρη γραμμή σε λευκό φόντο, με αρκετές εναλλαγές κατεύθυνσης στο μικρότερο δυνατό χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα

1 Κλάδος Ηλεκτρικών v1.25.

1 Κλάδος Ηλεκτρικών v1.25. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/10 TOURING ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΛ.Μ.Ε. 2013 Κλάδος ηλεκτροκίνητων τηλεκατευθυνόμενων αυτοκινήτων. Υπεύθυνος Κλάδου Γιάννης ουκάκης 1 Κλάδος Ηλεκτρικών v1.25

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 RALLY GAME

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 RALLY GAME ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 RALLY GAME ΕΛ.Μ.Ε. 2018 Κλάδος θερµικών τηλεκατευθυνόµενων αυτοκινήτων Υπευθυνος Κλαδου: Κυριτσακης Μιχαλης bod@el-me.gr Μορφη Αγωνων 1.Γενικα Για το 2018

Διαβάστε περισσότερα

Τελικός γύρος: C : προπονητή Τ : γυµναστή. AC : βοηθού προπονητή Μ : γιατρού ΣΕΛ. 2 ΑΠΟ 10

Τελικός γύρος: C : προπονητή Τ : γυµναστή. AC : βοηθού προπονητή Μ : γιατρού ΣΕΛ. 2 ΑΠΟ 10 Έκδοση 2009 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΤΗΣ FIVB ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΙΤΗΣΙΑΣ I. ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Ο σηµειωτής πρέπει να ελέγξει εάν έχουν συµπληρωθεί κατάλληλα οι γραµµές

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορία F5B-GR-BF1

Κατηγορία F5B-GR-BF1 Κατηγορία Ηλεκτροκίνητα ανεμόπτερα (Electric Powered Gliders) 1. Σκοπός κατηγορίας 1. Είναι ο συναγωνισμός των αθλητών στην κατηγορία των τηλεκατευθυνόμενων ηλεκτροκίνητων ανεμόπτερων, που πετούν εκμεταλλευόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Όροι και Προυποθέσεις Συμμετοχής για το Αναρριχητικό Event του 4Wall Traverse στο The Wall

Όροι και Προυποθέσεις Συμμετοχής για το Αναρριχητικό Event του 4Wall Traverse στο The Wall Όροι και Προυποθέσεις Συμμετοχής για το Αναρριχητικό Event του 4Wall Traverse στο The Wall Ι. ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Το event θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 η Μαίου 2014 και ώρα 20:30μμ. Θα υπάρχουν 2 διαδρομές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ1/10 ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ OFF ROAD 4WD, 2WD & 2WD Short Course ΕΛ.Μ.Ε.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ1/10 ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ OFF ROAD 4WD, 2WD & 2WD Short Course ΕΛ.Μ.Ε. 1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ1/10 ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ OFF ROAD 4WD, 2WD & 2WD Short Course ΕΛ.Μ.Ε. 2013 Υπεύθυνος Κλάδου Γιάννης Σγούρος (6976466016) bod@el-me.gr ΜΟΡΦΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Για το 2013

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορία F3-WL-GR. Ανύψωση έρµατος. (Payload)

Κατηγορία F3-WL-GR. Ανύψωση έρµατος. (Payload) Κατηγορία Ανύψωση έρµατος (Payload) 1. Σκοπός κατηγορίας 1. Ο συναγωνισµός µε τηλεκατευθυνόµενα αεροµοντέλα ειδικής σχεδίασης και κατασκευής για την επιτυχή εκτέλεση του τασκ. 2. Το Τασκ του αγώνα 1. Η

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΤ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ» 2015 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 - ΩΡΑ 10:30

«ΣΤ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ» 2015 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 - ΩΡΑ 10:30 Σελίδα1 «ΣΤ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ» 2015 ΣΤΙΒΟΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ «KIDS ATHLETICS» 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 - ΩΡΑ 10:30 ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Η Οργανωτική Επιτροπή των ΣΤ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΩΝ αποφάσισε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Κανονισμός Αγώνων Αιωροπτερισμού Ακρίβειας & Διάρκειας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Κανονισμός Αγώνων Αιωροπτερισμού Ακρίβειας & Διάρκειας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Κανονισμός Αγώνων Αιωροπτερισμού Ακρίβειας & Διάρκειας ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΩΡΟΠΤΕΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Ε mail: chhg@hang-gliding.gr Έκδοση 9η 1. Γενικά 1.1

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΟΡΩΝ, BRIDGEMATE ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ ΜΑΙΟΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΟΡΩΝ, BRIDGEMATE ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ ΜΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΟΡΩΝ, BRIDGEMATE ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ ΜΑΙΟΣ 2019 1. ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΟΡΩΝ Αν χρησιμοποιούνται χωρίσματα, δείτε την ενότητα 3. Ξεκινώντας με τον παίκτη που μοίρασε, οι δηλώσεις πρέπει να αφαιρούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MINI-Z ALL STARS 2012/13

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MINI-Z ALL STARS 2012/13 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MINI-Z ALL STARS 2012/13 Οργάνωση: GamersClub.gr / RC-World.gr GamersClub / RC World.gr Σελ. 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Μορφή πρωταθλήματος... 3 Μορφή Αγώνα... 3 Προκριματικά...

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1. Ορισµός

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1. Ορισµός ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1. Ορισµός Η Λέσχη 4X4 Κοµοτηνής διοργανώνει την πρώτη παιδιά φιλικού χαρακτήρα µε την ονοµασία Wild terrain 08, To Σαββατοκύριακο 29-30 Mαρτίου 2008 στην περιοχή της Κοµοτηνής. 2. Οργανωτική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛ.Μ.Ε ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/10 ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ OFF ROAD 4WD, 2WD. Υπεύθυνος Κλάδου Φωτεινός ηµήτρης ( )

ΕΛ.Μ.Ε ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/10 ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ OFF ROAD 4WD, 2WD. Υπεύθυνος Κλάδου Φωτεινός ηµήτρης ( ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/10 ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ OFF ROAD 4WD, 2WD ΕΛ.Μ.Ε. 2017 Υπεύθυνος Κλάδου Φωτεινός ηµήτρης (6986423013) bod@el-me.gr ΜΟΡΦΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Για το 2017 το πρωτάθληµα θα έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/10 OFF ROAD 4WD & 2WD ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΛ.Μ.Ε. 2012 Υπεύθυνοι Κλάδου Γιαννίτσας Κώστας (τηλ 6945807677) Παπανικολάου Γιάννης (τηλ 6948072169) bod@el-me.gr 1 Κλάδος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ 1/10 F1

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ 1/10 F1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ 1/10 F1 ΕΛ.Μ.Ε. 2014 Κλάδος ηλεκτροκίνητων τηλεκατευθυνόμενων αυτοκινήτων. Υπεύθυνος Κλάδου Γιώργος Ανδρεαδάκης Περιεχόμενα : Περιεχόμενα :... 2 ΜΟΡΦΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ... 3 ΜΟΡΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ KITEBOARD

ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ KITEBOARD ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ F ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ KITEBOARD Οι αγώνες με Kiteboard θα πρέπει να διεξάγονται σύμφωνα με τους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας, όπως τροποποιούνται από αυτό το Παράρτημα. Ο όρος σκάφος στους κανονισμούς

Διαβάστε περισσότερα

ό δραστηριοτήτων, λειτουργίας και διεξαγωγής Πτήσεων Αερομ π τήσεις των αερομ οντέλων πρέπ ει να καλύ π τονται απ

ό δραστηριοτήτων, λειτουργίας και διεξαγωγής Πτήσεων Αερομ π τήσεις των αερομ οντέλων πρέπ ει να καλύ π τονται απ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩ ΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΡΙΟΔΟΥ -------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1. Το Δ.Σ.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «MAZE SOLVING»

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «MAZE SOLVING» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «MAZE SOLVING» Συγγραφέας: Οργανωτική Επιτροπή ROBOTEX CYPRUS Πρωτότυπο στα Αγγλικά: raimond.paaru@robotex.ee Σελίδα: 1 Πίνακας Περιεχομένων 1 Εισαγωγή... 3 2 Στόχος... 3 3 Δικαίωμα Συμμετοχής...

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΦΙΝΕΙΑ 21 22/05/2011 ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

ΔΕΛΦΙΝΕΙΑ 21 22/05/2011 ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ ΔΕΛΦΙΝΕΙΑ 21 22/05/2011 ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας και στους κανόνες

Διαβάστε περισσότερα

3 O Π ΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Π ΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUDOKU 09

3 O Π ΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Π ΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUDOKU 09 www.e-sudoku.gr 1 3O ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUDOKU 2 MAIOY 2009 Οι παρόντες κανονισμοί συντάχθηκαν λαμβάνοντας υπ όψιν τους επίσημους κανονισμούς του παιχνιδιού καθώς και τους κανονισμούς της World Puzzle

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ 2017-2020 1. Ατομικός Αγώνας 1.1. Το πρόγραμμα του Διαδρόμου αποτελείται από 5 έως 8 ασκήσεις ανάλογα την κατηγορία. 1.1.1. Ο διάδρομος χαρακτηρίζεται από συνεχόμενα, γρήγορα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/12 Pan Car ΕΛ.Μ.Ε. 2014 Κλάδος ηλεκτροκίνητων τηλεκατευθυνόμενων αυτοκινήτων. Υπεύθυνος Κλάδου Δημήτρης Μητρόπουλος 1 Κλάδος Ηλεκτρικών Περιεχόμενα : Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Οptimist Ιτέα, Ιουνίου 2009 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Οptimist Ιτέα, Ιουνίου 2009 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Οptimist Ιτέα, 22-27 Ιουνίου 2009 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Οι αγώνες θα διέπονται από τους «κανόνες» όπως αυτοί ορίζονται στους Κανονισμούς Ιστιοδρομιών

Διαβάστε περισσότερα

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας Tammany Hall ήταν η πολιτική οργάνωση που κυριαρχούσε στην πολιτική της Νέας Υόρκης, οργανώνοντας τους μεταναστευτικούς πληθυσμούς. Καθώς η επιρροή της οργάνωσης εκτείνονταν από την ίδρυσή της το 1790

Διαβάστε περισσότερα

laser standard and radial apprentice masters, masters, grand masters 25 26 Μαΐου 2013

laser standard and radial apprentice masters, masters, grand masters 25 26 Μαΐου 2013 Εαρινό Κύπελλο 2013 laser standard and radial apprentice masters, masters, grand masters 25 26 Μαΐου 2013 Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ειρήνης-Φιλίας Νέο Φάληρο Φαληρικός Όρμος ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ OPEN ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ RSX Μαΐου 2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ OPEN ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ RSX Μαΐου 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ OPEN ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ RSX 24 28 Μαΐου 2018 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται

Διαβάστε περισσότερα

1 Κλάδος 1/8 Off Road ΓΕΝΙΚΑ. Για το 2014 το πρωτάθληµα θα έχει την εξής µορφή:

1 Κλάδος 1/8 Off Road ΓΕΝΙΚΑ. Για το 2014 το πρωτάθληµα θα έχει την εξής µορφή: 1 Κλάδος 1/8 Off Road 2014 ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΑ Για το 2014 το πρωτάθληµα θα έχει την εξής µορφή: 3 αγώνες Πανελληνίου Πρωταθλήµατος ΕΛ.Μ.Ε. µονοήµεροι. 1 αγώνας Πανελληνίου Κυπέλλου µονοήµερος. ( Ισχύει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 ΣΚΑΦΩΝ Platu Σεπτεμβρίου 2017 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 ΣΚΑΦΩΝ Platu Σεπτεμβρίου 2017 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 ΣΚΑΦΩΝ Platu 25 8-10 Σεπτεμβρίου 2017 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ 1. ΟΡΓΑΝΩΣΗ Ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος και η Ελληνική κλάση Platu 25 προκηρύσσουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2017 για σκάφη

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ DUPLICATE ΣΚΡΑΜΠΛ (ΒΕΛΓΙΚΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

1 ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ DUPLICATE ΣΚΡΑΜΠΛ (ΒΕΛΓΙΚΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1 ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ DUPLICATE ΣΚΡΑΜΠΛ (ΒΕΛΓΙΚΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Ο Όμιλος Σκραμπλ Θεσσαλονίκης προκηρύσσει το 1o Τουρνουά Duplicate Σκραμπλ (Βελγική Παραλλαγή) Θεσσαλονίκης: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΠΛΟΥ ΜΙΝΙ-ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΠΛΟΥ ΜΙΝΙ-ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΠΛΟΥ ΜΙΝΙ-ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ 2017-2020 1. Ατομικός Αγώνας 1.1. Οι αγώνες Διπλού Μίνι Τραμπολίνο αποτελούνται από 4 περάσματα, των 2 ασκήσεων το καθένα (με εξαίρεση τις κατηγορίες στις οποίες

Διαβάστε περισσότερα

4Η ΡΕΓΚΑΤΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΠΟΡΟΥ OPTIMIST,LASER, ΙΣΤΙΟΣΑΝΙΔΑ DIVISION 2 KAI OPEN, CATAMARAN ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 12-13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

4Η ΡΕΓΚΑΤΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΠΟΡΟΥ OPTIMIST,LASER, ΙΣΤΙΟΣΑΝΙΔΑ DIVISION 2 KAI OPEN, CATAMARAN ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 12-13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 4Η ΡΕΓΚΑΤΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΠΟΡΟΥ OPTIMIST,LASER, ΙΣΤΙΟΣΑΝΙΔΑ DIVISION 2 KAI OPEN, CATAMARAN ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 12-13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΟΡΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΙΘΩΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΕΛΛΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ LASER STD, RDL & 4, ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 Ι.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ ΟΡΜΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ LASER STD, RDL & 4, ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 Ι.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ ΟΡΜΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ LASER STD, RDL & 4,7 27 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 Ι.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ ΟΡΜΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας.

Διαβάστε περισσότερα

Κύπελλο Χριστουγέννων Βάρκιζας 2015

Κύπελλο Χριστουγέννων Βάρκιζας 2015 Κύπελλο Χριστουγέννων Βάρκιζας 2015 (Διασυλλογικός Αγώνας Optimist & Winter Games κατ. T293 -RS:X FREERIDE) 28 29 Δεκεμβρίου 2015 Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Π Λ Ο Υ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ Οι αγώνες θα διεξαχθούν βάσει: o Των κανόνων

Διαβάστε περισσότερα

Β. Τρόποι εκτοξεύσεως. Σκοπός του παρόντος είναι η θέσπιση ενιαίων ενεργειών και σηµάτων περί την εκτόξευση.

Β. Τρόποι εκτοξεύσεως. Σκοπός του παρόντος είναι η θέσπιση ενιαίων ενεργειών και σηµάτων περί την εκτόξευση. Ιστορικό Ο κανονισµός ανεµοπορίας συνετάγη και εξεδόθη το 1976 από την Επιτροπή Ανεµοπορίας της ΕΑΛΕ, εβασίσθη δε σε προηγούµενο του 1961. Ενεκρίθη από την ΕΑΛΕ (Εθνική Αερολέσχη Ελλάδος) το 1976 (αρ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ D ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ TEAM RACING

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ D ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ TEAM RACING ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ D ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ TEAM RACING Οι αγώνες team racing θα γίνονται σύμφωνα με τους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας όπως αλλάζουν από αυτό το Παράρτημα. D1 ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΩΝ D1.1 Αλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/10 ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ OFF ROAD 4WD, 2WD ΕΛ.Μ.Ε. 2016

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/10 ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ OFF ROAD 4WD, 2WD ΕΛ.Μ.Ε. 2016 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/10 ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ OFF ROAD 4WD, 2WD ΕΛ.Μ.Ε. 2016 Υπεύθυνος Κλάδου Γιαννίτσας Κώστας (6945807677) bod@el-me.gr ΜΟΡΦΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Για το 2016 το πρωτάθλημα θα έχει

Διαβάστε περισσότερα

1. ΓΕΝΙΚΑ 2. ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ 3. ΤΕΛΙΚΟΙ. Για το 2013 το πρωτάθληµα θα έχει την εξής µορφή:

1. ΓΕΝΙΚΑ 2. ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ 3. ΤΕΛΙΚΟΙ. Για το 2013 το πρωτάθληµα θα έχει την εξής µορφή: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ 1/8 IC OFF ROAD ΕΛ.Μ.Ε. 2013 Υπεύθυνος Κλάδου ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (τηλ. 6944648548) bd@el-me.gr 1 Κλάδος 1/8 Off Rad 2013 ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΑ Για το 2013 το πρωτάθληµα θα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ 2014 1 Τροχός 2 Τροχός 3 Τροχός 4 Ροντατ 5 Αλμα Συσπείρωση ΕΠΙΠΕΔΟ 1 5 Διαφορετικές Ασκήσεις 1 Τροχός 2 Τροχός 3 Ροντατ 4 Φλικ-Φλακ 5 Αλμα Συσπείρωση ΕΠΙΠΕΔΟ 2 5 Διαφορετικές Ασκήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Α -Β -Γ -Δ -Ε 2009-2012

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Α -Β -Γ -Δ -Ε 2009-2012 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Α -Β -Γ -Δ -Ε 2009-2012 Ισχύουν από τον Ιανουάριο του 2009 1 Άρθρο 1: ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

51ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΜΑΔΩΝ Γεώργιος Ράλλης 2017 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 1-16, 1-11, 1-9, 1-6

51ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΜΑΔΩΝ Γεώργιος Ράλλης 2017 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 1-16, 1-11, 1-9, 1-6 Προς όλα τα Σωματεία μέλη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 10/2017 51ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΜΑΔΩΝ Γεώργιος Ράλλης 2017 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 1-16, 1-11, 1-9, 1-6 Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2017 Αριθ. Πρωτ. 31/17/ΕΑ/λζ Προκηρύσσεται το 51

Διαβάστε περισσότερα

ΑΜΕΙΝΟΚΛΕΙΑ 2015 5 & 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΑΜΕΙΝΟΚΛΕΙΑ 2015 5 & 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΜΕΙΝΟΚΛΕΙΑ 2015 5 & 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 OPTIMIST LASER STD LASER RADIAL LASER 4,7 LASER MASTER (ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ) ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΣΟΥ ΚΑΤΩ ΑΣΣΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ Τηλ. 2741088474 & 6944523634 Ο Ναυτικός Όμιλος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «MAZE SOLVING»

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «MAZE SOLVING» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «MAZE SOLVING» Συγγραφέας: Οργανωτική Επιτροπή CYPRUS ROBOTEX CHALLENGE Πρωτότυπο στα Αγγλικά: raimond.paaru@robotex.ee www.robotex.ee Σελίδα: 1 Πίνακας Περιεχομένων 1 Εισαγωγή... 3 2 Στόχος...

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Δεκέμβριος 2015

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Δεκέμβριος 2015 ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Δεκέμβριος 2015 Κώστας Τσαντίλης, IJ, Θανάσης Παπαντωνίου IRO, N. Παπαγεωργίου NRO με την συμβολή των Παύλου Σκυλίτζη IJ-NRO, Μιχάλη Μιτάκη ΙJ-NRO, Βασίλη Κασκούρα IRO Μέρος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 1. Προγράμματα 1.1. Κάθε πρόγραμμα Τραμπολίνο απαρτίζεται από 10 ασκήσεις. 1.2. Δεν επιτρέπεται η επαναληπτική προσπάθεια ενός προγράμματος. 1.2.1. Εάν υπάρχει φανερή ενόχληση στην εκτέλεση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΓΜΑ B-fast ΓΙΑ ΟΘΟΝΕΣ T-Line ΥΠΟΣΤΗΡΙΓΜΑ AV 1423/011 ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ B-FAST

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΓΜΑ B-fast ΓΙΑ ΟΘΟΝΕΣ T-Line ΥΠΟΣΤΗΡΙΓΜΑ AV 1423/011 ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ B-FAST ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΓΜΑ B-fast ΓΙΑ ΟΘΟΝΕΣ T-Line ΥΠΟΣΤΗΡΙΓΜΑ AV 1423/011 ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ B-FAST Άγκιστρο Επιλογέας εμπέδησης Διακόπτες προγραμματισμού ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΘΟΝΗΣ (εικόνα 1) 1. ΚΟΥΜΠΙ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

WRO 2015. Κατάδυση μαργαριταριών (PEARL DIVING)

WRO 2015. Κατάδυση μαργαριταριών (PEARL DIVING) WRO 2015 Κανονική Κατηγορία Δημοτικό Περιγραφή του παιχνιδιού, κανόνες και βαθμολογία Κατάδυση μαργαριταριών (PEARL DIVING) (Προσαρμογή στα Ελληνικά: Άρης Λούβρης) 2 Περιεχόμενα Περιγραφή του Παιχνιδιού...

Διαβάστε περισσότερα

Ένας όρος που χρησιµοποιείται όπως δηλώνεται κατωτέρω, είναι τυπωµένος µε πλάγια γράµµατα, ή σε προοίµια, µε έντονα πλάγια γράµµατα.

Ένας όρος που χρησιµοποιείται όπως δηλώνεται κατωτέρω, είναι τυπωµένος µε πλάγια γράµµατα, ή σε προοίµια, µε έντονα πλάγια γράµµατα. ΟΡΙΣΜΟΙ Ένας όρος που χρησιµοποιείται όπως δηλώνεται κατωτέρω, είναι τυπωµένος µε πλάγια γράµµατα, ή σε προοίµια, µε έντονα πλάγια γράµµατα. Εγκατάλειψη: Μία ιστιοδροµία που µία επιτροπή αγώνων ή µία επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ «ΑΧΑΙΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΦΛΟΓΑ 2015» OPTIMIST, LASER 4.7/RDL/STD 28/2 & 1/3/2015 Ι.Ο.ΠΑΤΡΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ «ΑΧΑΙΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΦΛΟΓΑ 2015» OPTIMIST, LASER 4.7/RDL/STD 28/2 & 1/3/2015 Ι.Ο.ΠΑΤΡΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ «ΑΧΑΙΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΦΛΟΓΑ 2015» OPTIMIST, LASER 4.7/RDL/STD 28/2 & 1/3/2015 Ι.Ο.ΠΑΤΡΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους Κανόνες

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. Skiathos Palace Cup

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. Skiathos Palace Cup ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Skiathos Palace Cup 11-13 Μαΐου 2018 1 1.ΟΡΓΑΝΩΣΗ 1.1 Ο Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου ανακοινώνει την διοργάνωση του ιστιοπλοϊκού αγώνα με την επωνυμία Skiathos Palace Cup 2018, υπό την αιγίδα της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΜΕΙΝΟΚΛΕΙΑ & 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

ΑΜΕΙΝΟΚΛΕΙΑ & 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΜΕΙΝΟΚΛΕΙΑ 2016 27 & 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 OPTIMIST LASER STD LASER RADIAL LASER 4,7 LASER MASTER (ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ) ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΣΟΥ ΚΑΤΩ ΑΣΣΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ Τηλ. 2741088474 & 6944523634 Ο Ναυτικός Όμιλος

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση τεχνικών χαρακτηριστικών ιδιοκατασκευών στα πλαίσια του Κανονισμού - γενικού πλαίσιου πτήσεων Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών-

Παρουσίαση τεχνικών χαρακτηριστικών ιδιοκατασκευών στα πλαίσια του Κανονισμού - γενικού πλαίσιου πτήσεων Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών- Παρουσίαση τεχνικών χαρακτηριστικών ιδιοκατασκευών στα πλαίσια του Κανονισμού - γενικού πλαίσιου πτήσεων Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών- ΣμηΕΑ. Κριτήρια επιλογής ΣμηΕΑ για τις απαιτήσεις τοπογραφικών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ 2017-2020 1. Ατομικός Αγώνας 1.1. Οι αγώνες Τραμπολίνο συνδυάζουν τρία (3) προγράμματα από δέκα (10) ασκήσει το καθένα. 1.1.1. Ένα πρόγραμμα τραμπολίνο χαρακτηρίζεται από υψηλά, με

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ Οι αγώνες τηλεκατευθυνόμενης ιστιοπλοΐας πρέπει να τελούνται σύμφωνα με τους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας όπως τροποποιούνται από το παρόν παράρτημα.

Διαβάστε περισσότερα

Εργοστάσιο Ανακύκλωσης

Εργοστάσιο Ανακύκλωσης World Robot Olympiad 2016 Κατηγορία Regular (Κανονική) Λύκειο Περιγραφή πρόκλησης, κανονισμοί και βαθμολόγηση Εργοστάσιο Ανακύκλωσης Έκδοση: 15 Ιανουαρίου 2016 Επιμέλεια: Κλαδογένης Δημήτρης & Δανελλάκης

Διαβάστε περισσότερα

Waste Sorting Ταξινόμηση Απορριμμάτων

Waste Sorting Ταξινόμηση Απορριμμάτων World Robot Olympiad 2016 Πρόκληση κατηγορίας Γυμνασίου Περιγραφή πρόκλησης, κανονισμοί και βαθμολόγηση Waste Sorting Ταξινόμηση Απορριμμάτων έκδοση: 15 Ιανουαρίου 2016 Επιμέλεια: Μπαράς Γιάννης 2 Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα 2 ο. Δίνεται Κ ηλ = Ν m 2 /C 2 και επιτάχυνση της βαρύτητας στην επιφάνεια της Γης 10 m/s 2.

Θέμα 2 ο. Δίνεται Κ ηλ = Ν m 2 /C 2 και επιτάχυνση της βαρύτητας στην επιφάνεια της Γης 10 m/s 2. Γ Γυμνασίου 7 Μαρτίου 2015 Θεωρητικό Μέρος Θέμα 1 ο Α. Ένας μαθητής φορτίζει θετικά μια μεταλλική σφαίρα. Η μάζα της σφαίρας i. παραμένει σταθερή, ii. αυξάνεται, iii. μειώνεται Επιλέξτε τη σωστή απάντηση

Διαβάστε περισσότερα

Περιφερειακό Πρωτάθλημα Αθηνών 2015 Optimist 21 22 Μαρτίου 2015 Ε.Ι.Ο.- Ν.Α.Ο.Β

Περιφερειακό Πρωτάθλημα Αθηνών 2015 Optimist 21 22 Μαρτίου 2015 Ε.Ι.Ο.- Ν.Α.Ο.Β Περιφερειακό Πρωτάθλημα Αθηνών 2015 Optimist 21 22 Μαρτίου 2015 Ε.Ι.Ο.- Ν.Α.Ο.Β ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας.

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΣΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΣΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΣΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΜΕΙΝΟΚΛΕΙΑ 2012 28 &29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 LASER RDL LASER STD - OPTIMIST ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΣΟΥ ΚΑΤΩ ΑΣΣΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγές στους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας της NNO

Αλλαγές στους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας της NNO 1η Νοεμβρίου 2012 Αλλαγές στους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας της NNO Από την 1η Νοεμβρίου 2012 θα ισχύουν διάφορες αλλαγές στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας της ΝΝΟ. Πολλές από αυτές τις αλλαγές είναι απλά

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικά Συστήματα. Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου

Ηλεκτρικά Συστήματα. Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου 06 Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου Ηλεκτρικά Συστήματα - Εναλλάκτης 6.1 - Μπαταρία & Συνδέσεις 6.2 - Ασφάλεια 6.3 - Κόρνα 6.4 - Λυχνίες & Φανοί 6.5 - Μίζα 6.6 Συστήματα Κινητήρα & Κιβωτίου Ταχυτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/10 TOURING ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/10 TOURING ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/10 TOURING ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΛ.Μ.Ε. 2017 Κλάδος ηλεκτροκίνητων τηλεκατευθυνόμενων αυτοκινήτων. Υπεύθυνος Κλάδου Γεωργιάδης Νίκος 6972575800 1 Κλάδος Ηλεκτρικών v1.25

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ. ΚΥΠΕΛΛΟ ΧΙΟΝΩΝ 2011 για σκάφη Optimist. Διασυλλογικός αγώνας. 10 και 11 Δεκεμβρίου του 2011 ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ ΟΡΜΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ. ΚΥΠΕΛΛΟ ΧΙΟΝΩΝ 2011 για σκάφη Optimist. Διασυλλογικός αγώνας. 10 και 11 Δεκεμβρίου του 2011 ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ ΟΡΜΟΣ Διασυλλογικός αγώνας ΚΥΠΕΛΛΟ ΧΙΟΝΩΝ 2011 για σκάφη Optimist 10 και 11 Δεκεμβρίου του 2011 ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ ΟΡΜΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ ΜΙΝΙ-ΤΕΝΙΣ

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ ΜΙΝΙ-ΤΕΝΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ ΜΙΝΙ-ΤΕΝΙΣ ιάλεξη Β Αργύρης Θεοδοσίου Τραπουλόχαρτα Υλικά: μπάλες τένις, ρακέτες, μία ή δυο τράπουλες Στόχος: συγχρονισμός ματιού-χεριού χεριού, εξοικείωση με την ρακέτα, έλεγχος της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Θεσσαλονίκη 17 Σεπτεμβρίου 2016 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2016-2017 Ο ΑΣΜΘ Μέγας Αλέξανδρος προκηρύσσει την διεξαγωγή Εσωτερικού Ατομικού Πρωταθλήματος για την περίοδο 2016-2017, με ημερομηνία έναρξης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV Ασκήσεις για το Robolab

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV Ασκήσεις για το Robolab ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV Παρακάτω παραθέτουμε μία σειρά ασκήσεων για το Robolab ομαδοποιημένων σε κατηγορίες : Επιμέλεια : Κυριακού Γεώργιος 1 Φύλλο Ασκήσεων (πρόκληση με κινητήρες) ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

6 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ

6 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ . ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ ΑΓΩΝΕΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ, ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 15 Μαΐου, 2011 1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς που αναφέρονται στο άρθρο 1 της προκήρυξης του αγώνα.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ TECHNO 293 & TECHNO 293 PLUS

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ TECHNO 293 & TECHNO 293 PLUS ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ TECHNO 293 & TECHNO 293 PLUS 18 23 Απριλίου 2017 Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Π Λ Ο Υ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ Οι ιστιοδρομίες του αγώνα θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω κανονισμούς όπως αυτοί ισχύουν την

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος: Αεροπλοΐα- Ανάγκες Αεροσκαφών σε καύσιμα

Τίτλος: Αεροπλοΐα- Ανάγκες Αεροσκαφών σε καύσιμα Τίτλος: Αεροπλοΐα- Ανάγκες Αεροσκαφών σε καύσιμα Θέματα: ποσοστά, μοντελοποίηση, ταχύτητα, απόσταση, χρόνος, μάζα, πυκνότητα Διάρκεια: 90 λεπτά Ηλικία: 13-14 Διαφοροποίηση: Ανώτερο επίπεδο: αντίσταση αέρα

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμοί Αγώνων ΘΕΡΜΙΚΑ Ο 27 & Η 35. Βασισμένοι στην Naviga ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ FSR-O. Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2014

Κανονισμοί Αγώνων ΘΕΡΜΙΚΑ Ο 27 & Η 35. Βασισμένοι στην Naviga ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ FSR-O. Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2014 Κανονισμοί Αγώνων ΘΕΡΜΙΚΑ Ο 27 & Η 35 Βασισμένοι στην Naviga ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ FSR-O 2014 Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2014 1. Κατηγορίες Οι κατηγορίες στα σκάφη αγώνων FSR πού διοργανώνονται από το H.M.B.C. χωρίζονται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ F3N-GR

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ F3N-GR ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ F3N-GR ΟΡΙΣΜΟΣ T/K E/Π : Ως Τ/Κ Ε/Π ορίζεται ένα μοντέλο α/φους βαρύτερο του αέρα που λαμβάνει την άντωση του από σύστημα στροφείων που περιστρέφονται γύρω από άξονες.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΤ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΥΧΝΙΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

ΚΙΤ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΥΧΝΙΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ gr ΚΙΤ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΥΧΝΙΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Ηλεκτρική παροχή: Ο.Τ. (Open Therm protocol) για τον πομπό και μπαταρίες ΑΑ LR06 για το δέκτη

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Laser Rdl Ανδρών/Εφήβων Ε.Ι.Ο. Ν.Ο.Β.ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ- ΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Laser Rdl Ανδρών/Εφήβων Ε.Ι.Ο. Ν.Ο.Β.ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ- ΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Laser Rdl Ανδρών/Εφήβων Ε.Ι.Ο. Ν.Ο.Β.ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ- ΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ - ΔΕΚΤΗ AZUSA UHT-13

ΣΕΤ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ - ΔΕΚΤΗ AZUSA UHT-13 ΣΕΤ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ - ΔΕΚΤΗ AZUSA UHT-13 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ ΔΕΚΤΗ Πρόσοψη 1 POWER : Διακόπτης ενεργοποίησης απενεργοποίησης 2 VOLUME: Ρυθμιστικό έντασης 3 Οθόνη ενδείξεων 4 ACT: IR πομπός

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Ασύρματα ακουστικά 2.4G

Εγχειρίδιο χρήσης. Ασύρματα ακουστικά 2.4G Εγχειρίδιο χρήσης Ασύρματα ακουστικά 2.4G Κατάλληλα για PC,MP3 και άλλες συσκευές ήχου. Χαρακτηριστικά. Ψηφιακή τεχνολογία 2.4GHz δύο κατευθύνσεων 2. Εμβέλεια μεγαλύτερη των 0 μέτρων χωρίς εμπόδια. 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Κ.Ο.ΜΠΟ. 2016/17 1) ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Κ.Ο.ΜΠΟ. 2016/17

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Κ.Ο.ΜΠΟ. 2016/17 1) ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Κ.Ο.ΜΠΟ. 2016/17 ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Κ.Ο.ΜΠΟ. 2016/17 (Περιγραφή και βασικοί κανονισμοί) - Οι χώροι διεξαγωγής θα ανακοινωθούν αργότερα. Ημερομηνία: 21/11/2016 1) ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ-INVERTER ΚΑΘΑΡΟΥ ΗΜΙΤΟΝΟΥ YXP

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ-INVERTER ΚΑΘΑΡΟΥ ΗΜΙΤΟΝΟΥ YXP ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ-INVERTER ΚΑΘΑΡΟΥ ΗΜΙΤΟΝΟΥ YXP 1. Οδηγίες ασφαλείας 2. Εισαγωγή προϊόντος 2.1 Δυνατότητες 2.2 Κύρια χαρακτηριστικά 3.Περιγραφή του πίνακα 3.1 Πρόσοψη 3.2 Ενδείξεις LED στην

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικείωση με το NXT-G

Εξοικείωση με το NXT-G Εξοικείωση με το NXT-G Εντολές Λίγα λόγια για τους κινητήρες Οι κινητήρες μπορούν να προγραμματιστούν να ξεκινούν και να σταματούν τη στιγμή που θέλουμε. Η εντολή κίνησης κινητήρα motor είναι πολύ απλή.

Διαβάστε περισσότερα

1 Κλάδος Ηλεκτρικών v1.02

1 Κλάδος Ηλεκτρικών v1.02 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/10 TOURING ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ STOCK ΕΛ.Μ.Ε. 2019 Κλάδος ηλεκτροκίνητων τηλεκατευθυνόμενων αυτοκινήτων. Υπεύθυνος Κλάδου Κιντής Χρήστος christoskidis@yahoo.gr 6972512911

Διαβάστε περισσότερα