Να αναφέρουμε επίσης ότι χρησιμοποιήσαμε και κομμάτια από τις συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις που έχουν αναρτηθεί στον ιστοχώρο της Γ.Γ.Π.Σ.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Να αναφέρουμε επίσης ότι χρησιμοποιήσαμε και κομμάτια από τις συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις που έχουν αναρτηθεί στον ιστοχώρο της Γ.Γ.Π.Σ."

Transcript

1 Αρθρα (Updated) Η διαδικασία εγγραφής στο νέο T axisnet με απλά βήματα. Ενεργοποίηση λογαριασμού υφιστάμενων χρηστών στο νέο T axisnet επανεγγραφή, εξουσιοδότηση εκπροσώπων, λογιστών ή λογιστικών γραφείων κ.λπ. Τ ελευταία ενημέρωση την : 23/2/2011 Αρχική ανάρτηση την : 26/1/2011 Κωνσταντίνος Δημ. Γραβιάς Λογιστής Φοροτεχνικός Πτυχιούχος Οικ. Παν/μιου Πειραιά Κωνσταντίνος Αντ. Κουλογιάννης Λογιστής Φοροτεχνικός Πρόλογος: Όπως είναι ήδη γνωστό από 6/12/2010 και μετά τέθηκε σε λειτουργία το νέο TAXISnet, στο οποίο προστέθηκαν νέες υπηρεσίες για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Οι υπηρεσίες αυτές θα τίθενται σε εφαρμογή σταδιακά. Επίσης καθιερώθηκαν νέες διαδικασίες σχετικά με την υποβολή των δηλώσεων Φ.ΠΑ. κ.λπ., την εγγραφή νέων χρηστών, την εξουσιοδότηση προσώπων κ.λπ. Αυτή την περίοδο λόγω της υποχρέωσης υποβολής των περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. για τις επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες, παρουσιάστηκαν αρκετά προβλήματα κατά την υποβολή των δηλώσεων αυτών μέσω του TAXISnet. Τα προβλήματα αυτά ανέκυψαν κυρίως λόγω των αλλαγών που επέφερε το νέο TAXISnet σε συνδυασμό με τη μη έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Είναι πασιφανές ότι αυτό το χρονικό διάστημα οι επαγγελματίες λογιστές φοροτεχνικοί μετά τις σημαντικές αλλαγές που επήλθαν με την ψήφιση του ν. 3842/2010 στο φορολογικό τοπίο της χώρας μας, βρίσκονται σε σύγχυση για το τι ισχύει σε πολλά θέματα και κυρίως από το πότε ισχύει. Μέσα σ αυτόν τον κυκεώνα των αλλαγών προστέθηκαν όπως αναφέραμε και οι αλλαγές στο TAXISnet. Να τονίσουμε εδώ οτι οι άνθρωποι που εργάζονται στη Γ.Γ.Π.Σ. καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επαγγελματιών του χώρου (λογιστών, φοροτεχνικών, νομικών κ.λπ) σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά. Το τηλεφωνικό κέντρο του TAXISnet δέχεται τα τηλεφωνήματα των ενδιαφερομένων από Δευτέρα Παρασκευή και από ώρα 08:00 έως 18:00. Προσπαθώντας να βοηθήσουμε τους συναδέλφους να κατανοήσουν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις υπηρεσίες που προσφέρει το νέο TAXISnet, καταγράψαμε τις βασικές ενέργειες που απαιτούνται για νέους και παλαιούς χρήστες (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρήση των υπηρεσιών αυτών. Να αναφέρουμε επίσης ότι χρησιμοποιήσαμε και κομμάτια από τις συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις που έχουν αναρτηθεί στον ιστοχώρο της Γ.Γ.Π.Σ. Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι σχετικές οδηγίες έχουν δοθεί με την απόφαση Υ.Ο. ΠΟΛ.1178/ Α) Εγγραφή νέου χρήστη (στις περιπτώσεις που δεν είχατε ποτέ κωδικό στο taxis):

2 Για να μπορέσει κάποιος να εγγραφεί ως νέος χρήστης στις υπηρεσίες που προσφέρει το νέο taxisnet, θα πρέπει να ακολουθήσει την παρακάτω διαδικασία: 1) Αρχικά, θα επισκεφθεί τον ιστοχώρο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ( θα επιλέξει μια από τις δύο κατηγορίες, «Υπηρεσίες προς Πολίτες» ή «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/Επιτηδευματίες». Στο παράδειγμά μας θα υποθέσουμε ότι ο ενδιαφερόμενος είναι φυσικό πρόσωπο - επιτηδευματίας. 2) Επιλέγει τις «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/Επιτηδευματίες». 3) Στη συνέχεια θα πατήσει την επιλογή «Εγγραφή Νέου Χρήστη».

3 4) Κατόπιν θα πατήσει την επιλογή «Αρχική Εγγραφή» 5) Εν συνεχεία θα συμπληρώσει τη φόρμα που εμφανίζεται με τα απαραίτητα στοιχεία.

4 Προσοχή: Στη φόρμα αυτή, συμπληρώνετε υποχρεωτικά τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*). Username: Πρέπει να αποτελείται από 3-20 λατινικούς χαρακτήρες ή νούμερα. Κωδικός (password): Πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 5 χαρακτήρες και να περιέχει και νούμερα. Επιβεβαίωση κωδικού. Συμπληρώνετε ξανά τον παραπάνω κωδικό. Αρ. τηλεφώνου, Αρ. κινητού τηλεφώνου και Fax δέχονται από 10-ψήφιους έως 20-ψήφιους αριθμούς (χωρίς κενά και παύλες). Επιπλέον, για διεθνείς αριθμούς γίνεται δεκτό το σύμβολο + στην αρχή του αριθμού το οποίο μετατρέπεται σε 00. Δηλώστε το κινητό σας τηλέφωνο αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά μηνύματα. Γράμματα εικόνας : Συμπληρώνετε τους χαρακτήρες (γράμματα και αριθμούς) που διακρίνετε στην εικόνα. Εαν τα γράμματα δεν είναι ευδιάκριτα πατήστε το κουμπί «ανανέωση» για να δοκιμάσετε μια άλλη εικόνα. Υποβολή: Πατώντας " Υποβολή", οι τιμές που συμπληρώσατε στα πεδία θα ελεγχθούν ως προς την εγκυρότητά τους. Σε περίπτωση λανθασμένης εισαγωγής, θα εμφανιστεί κατάλληλο μήνυμα λάθους δίπλα στο αντίστοιχο πεδίο. Σε περίπτωση επιτυχημένης εισαγωγής η αίτηση εγγραφής σας θα καταχωρηθεί. 6) Αφού ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να μεταβεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. * γα την παραλαβή του κλειδαρίθμου. Να σημειώσουμε εδώ ότι σε περιπτώσεις αδυναμίας αυτοπρόσωπης παρουσίας του φυσικού προσώπου ή του νομίμως εκπροσωπούντος το μη φυσικό πρόσωπο στην Δ.Ο.Υ., για την παραλαβή του κλειδαρίθμου απαιτείται η προσκόμιση ειδικού πληρεξουσίου εγγράφου διάρκειας τεσσάρων μηνών,

5 το οποίο θα φέρει το γνήσιο της υπογραφής του εξουσιοδοτούντος από Αστυνομικό τμήμα ή Κ.ΕΠ. ή από οποιαδήποτε άλλη δημόσια αρχή που έχει το δικαίωμα αυτό και δεν απαιτείται να είναι συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο (σχετ. απόφ. ΠΟΛ.1186/ ). *Τα Φυσικά Πρόσωπα μπορούν να μεταβούν σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. αρκεί τα στοιχεία τους να είναι τα σωστά στο Μητρώο της Δ.Ο.Υ. Σε περίπτωση που τα στοιχεία του Μητρώου της Δ.Ο.Υ. είναι διαφορετικά, απαιτείται πρώτα η αλλαγή των στοιχείων και μετά πραγματοποιείται η έγκριση της αίτησης εγγραφής. Σημειώνεται ότι οι μεταβολές των στοιχείων Μητρώου πραγματοποιούνται μόνο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. 7) Τέλος, με τον κλειδάριθμο, το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που έχει εισάγει κατά την εγγραφή του, θα κάνει ενεργοποίηση του λογαριασμού του επιλέγοντας πάλι «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/Επιτηδευματίες» και στη συνέχεια «Ενεργοποίηση λογαριασμού». 8) Θα συμπληρώσει τα στοιχεία αυτά στην παρακάτω φόρμα και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.

6 Β) Υφιστάμενοι χρήστες του taxis (πρίν την ) που επιθυμούν να εγγραφούν στις υπηρεσίες του νέου T axisnet : Οι υφιστάμενοι χρήστες του Taxisnet που είχαν κάνει εγγραφή πρίν την 6/12/2010, μπορούν να υποβάλλουν κανονικά τις δηλώσεις που υπέβαλαν και στο παρελθόν, πριν δηλαδή την αλλαγή του νέου taxisnet με τους κωδικούς που έχουν ήδη. Οι κωδικοί αυτοί θα ισχύουν έως 31/12/2011. Όμως, αν αυτοί οι χρήστες επιθυμούν να εγγραφούν στις νέες υπηρεσίες που προσφέρει το νέο taxisnet, θα πρέπει να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία. Στο παράδειγμά μας θα υποθέσουμε ότι ο ενδιαφερόμενος είναι φυσικό πρόσωπο - επιτηδευματίας. 1) Αρχικά θα πρέπει ο επιτηδευματίας με την ταυτότητά του και τον αριθμό φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) να προσέλθει στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. προκειμένου να ζητήσει κλειδάριθμο. Να σημειώσουμε εδώ ότι σε περιπτώσεις αδυναμίας αυτοπρόσωπης παρουσίας του φυσικού προσώπου ή του νομίμως εκπροσωπούντος το μη φυσικό πρόσωπο στην Δ.Ο.Υ., για την παραλαβή του κλειδαρίθμου απαιτείται η προσκόμιση ειδικού πληρεξουσίου εγγράφου διάρκειας τεσσάρων μηνών, το οποίο θα φέρει το γνήσιο της υπογραφής του εξουσιοδοτούντος από Αστυνομικό τμήμα ή Κ.ΕΠ. ή από οποιαδήποτε άλλη δημόσια αρχή που έχει το δικαίωμα αυτό και δεν απαιτείται να είναι συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο (σχετ. απόφ. ΠΟΛ.1186/ ). Ο αρμόδιος υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. κάνει τις απαραίτητες εργασίες και του δίνει βεβαίωση με τα στοιχεία του και τον κλειδάριθμο. Σημείωση: Σε περίπτωση που ο υφιστάμενος χρήστης δεν θυμάται τον κωδικό πρόσβασης(password) που είχε, πριν τη μετάβαση στη Δ.Ο.Υ. πρέπει να υποβάλλει αίτηση επανεγγραφής για να δηλώσει νέους κωδικούς πρόσβασης. 2) Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τον ιστοχώρο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ( 3) Επιλέγει τις «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/Επιτηδευματίες» Στο παράδειγμά μας όπως ήδη αναφέραμε ανωτέρω, ο ενδιαφερόμενος είναι φυσικό πρόσωπο -επιτηδευματίας..

7 4) Στη συνέχεια θα πατήσει την επιλογή «Ενεργοποίηση Λογαριασμού». 5) Έπειτα θα συμπληρώσει το username, τον κωδικό (password) που χρησιμοποιούσε, και τον κλειδάριθμο που του δόθηκε από τη Δ.Ο.Υ.

8 Οδηγίες για την ενεργοποίηση του λογαριασμού θα σταλούν από το taxisnet και στο του, αμέσως μετά την παραλαβή του κλειδαρίθμου. Γ) Πως υποβάλλουν δηλώσεις Φ.Π.Α. κ.λπ. τα νομικά πρόσωπα που έχουν κάνει τη διαδιακασία εγγραφής στο νέοtaxis: Τα νομικά πρόσωπα που έχουν κάνει ήδη τη διαδικασία εγγραφής τους στις νέες υπηρεσίες του taxisnet,δεν έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά δηλώσεις με τους κωδικούς τους. Μέσα όμως από το νέο TAXISnet μπορούν να εξουσιοδοτήσουν άλλους εγγεγραμμένους χρήστες του TAXISnet να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες που προσφέρει το TAXISnet για λογαριασμό τους. Για να γίνει αυτό πρέπει μέσα από τον λογαριασμό που έχουν στο Taxisnet και συγκεκριμένα μέσα από την επιλογή «Εξουσιοδοτήσεις»να εξουσιοδοτήσουν λογιστή/λογιστικό γραφείο, ή εκπρόσωπο (οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο) να δράσει για λογαριασμό τους. Άρα, το νομικό πρόσωπο έχει δύο δυνατότητες, ή θα εξουσιοδοτήσει κάποιον λογιστή/λογιστικό γραφείο προκειμένου να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες που προσφέρει το νέο TAXISnet για λογαριασμό του, ή κάποιον εκπρόσωπο *. * Εκπρόσωπος δεν είναι αυτός που νομίμως εκπροσωπεί την εταιρεία αλλά αυτός που ορίζεται για να υποβάλλει τις δηλώσεις στο taxisnet. Ι) Εξουσιοδότηση σε λογιστή ή λογιστικό γραφείο: Αν το νομικό πρόσωπο εξουσιοδοτήσει λογιστή ή λογιστικό γραφείο προκειμένου να υποβάλλει τις δηλώσεις του, τότε θα πρέπει ο εξουσιοδοτούμενος να έχει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να λάβει τη σχετική εξουσιοδότηση. Πιο συγκεκριμένα ο λογιστής ή το λογιστικό γραφείο θα πρέπει πληρούν τις εξής προϋποθέσεις: α) Να έχουν λάβει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού ή άδεια λειτουργίας λογιστικού γραφείου αντίστοιχα από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος β) Να έχουν στο υποσύστημα ΜΗΤΡΩΟΥ TAXIS κωδικό αριθμό δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.), που εμπίπτει στο εύρος των λογιστικών δραστηριοτήτων λογιστή.

9 γ) Να έχουν ανανεώσει τη συνδρομή τους στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος δ) Να έχουν κάνει εγγραφή στο νέο taxisnet και να έχουν λάβει τον πρόσθετο ρόλο του λογιστή ή λογιστικού γραφείου Στην περίπτωση αυτή σημειώνουμε το εξής: Εάν εξουσιοδοτηθεί λογιστής (φυσικό πρόσωπο), η υποβολή των δηλώσεων του νομικού προσώπου θα πραγματοποιείται με τους κωδικούς του λογιστή (φυσικού προσώπου). Ο λογιστής που πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις ζητά και λαμβάνει έναν πρόσθετο ρόλο και με τον τρόπο αυτό μπορεί να λαμβάνει και εξουσιοδοτήσεις από πελάτες του για την υποβολή των δηλώσεών τους. Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε το λογαριασμό ενός φυσικού προσώπου λογιστή ο οποίος πληρούσε τις προϋποθέσεις και έλαβε τον πρόσθετο ρόλο. Σημείωση: Αν ένας λογιστής (φυσικό πρόσωπο) δεν μπορεί να πάρει τον πρόσθετο ρόλο επειδή για παράδειγμα δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, τότε ένα νομικό πρόσωπο μπορεί να τον εξουσιοδοτήσει ως εκπρόσωπο όπως αναφέρεται στην ενότητα II). Εάν εξουσιοδοτηθεί λογιστικό γραφείο, η υποβολή των δηλώσεων του νομικού προσώπου θα πραγματοποιείται από υπάλληλο του λογιστικού γραφείου. Τ ο λογιστικό γραφείο, για την υποβολή δηλώσεων των πελατών του εξουσιοδοτεί ηλεκτρονικά τον υπάλληλό του, ο οποίος πρέπει να είναι λογιστής. II) Εξουσιοδότηση σε εκπρόσωπο (φυσικό πρόσωπο): Αν το νομικό πρόσωπο εξουσιοδοτήσει κάποιον εκπρόσωπο ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιεί το TAXISnet για όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις του, τότε θα πρέπει ο εκπρόσωπος αυτός να πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις: α) Να είναι οπωσδήποτε φυσικό πρόσωπο. β) Να έχει κάνει εγγραφή στις νέες υπηρεσίες του Taxisnet Στην περίπτωση αυτή, η υποβολή των δηλώσεων του νομικού προσώπου θα πραγματοποιείται με τους κωδικούς του εκπροσώπου (φυσικού προσώπου). Δείτε την παρακάτω εικόνα από το λογαριασμό ενός νομικού προσώπου το οποίο έχει δώσει εξουσιοδότηση σε ένα φυσικό πρόσωπο.

10 Δ) Πως υποβάλλουν δηλώσεις Φ.Π.Α. κ.λπ. τα νομικά πρόσωπα που δεν έχουν κάνει τη διαδικασία εγγραφής στο νέο taxis: Τα νομικά πρόσωπα που ήταν χρήστες πριν τις 06/12/2010, έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις Δηλώσεις τους χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης που είχαν.η διαδικασία αυτή θα ισχύει μέχρι τις 31/12/2011. Δεν χρειάζεται να κάνουν της διαδικασία της επανεγγραφής. Προσοχή: Μέχρι τις 31/12/2011 θα πρέπει να παραλάβουν τον κλειδάριθμο από τη Δ.Ο.Υ. και να ενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους, ώστε να έχουν πρόσβαση στις Υπηρεσίες του TAXISnet (παλαιότερες και νέες). Ε) Ποιες ενέργειες πρέπει να κάνει ένα φυσικό πρόσωπο (λογιστής ή εκπρόσωπος) με ενεργοποιημένο λογαριασμό στο νέο TAXISnet, το οποίο έχει εξουσιοδοτηθεί από κάποιο νομικό πρόσωπο για την υποβολή δηλώσεων; Ας υποθέσουμε ότι ένα φυσικό πρόσωπο (λογιστής ή εκπρόσωπος) έχει ήδη ενεργοποιημένο λογαριασμό στο νέο Taxisnet και ότι ένα νομικό πρόσωπο τον έχει εξουσιοδοτήσει (με τη διαδικασία που αναφέραμε ανωτέρω) για να υποβάλλει τις σχετικές δηλώσεις (Φ.Π.Α. κ.λπ). Ποιες ενέργειες πρέπει να κάνει το συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο προκειμένου να μπορέσει να στέλνει τις δηλώσεις αυτές; Οι ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσει είναι οι κατωτέρω: 1) Αρχικά, θα επισκεφθεί τον ιστοχώρο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ( θα επιλέξει μια από τις δύο κατηγορίες, «Υπηρεσίες προς Πολίτες» ή «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/Επιτηδευματίες». Στο παράδειγμά μας θα υποθέσουμε ότι ο ενδιαφερόμενος είναι λογιστής (επιτηδευματίας).

11 2) Στη συνέχεια θα επιλέξει την ενότητα «Ο λογαριασμός μου». 3) Έπειτα θα εισάγει τους προσωπικούς κωδικούς του.

12 4) Στη συνέχεια, θα επιλέξει «Εφαρμογές TAXISnet» και συγκεκριμένα την επιλογή «όλες τις εφαρμογές» 5) Κατόπιν, θα επιλέξει τη δήλωση που επιθυμεί να υποβάλλει (Φ.Π.Α. κ.λπ.)

13 6) Τέλος επιλέγει «Επιλογή Ρόλου» (κάτω αριστερά) και έπειτα το πεδίο που τον αφορά. ΣΤ ) Σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται να γίνει επανεγγραφή; Υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις για τις οποίες απαιτείται να πραγματοποιηθεί επανεγγραφή στο σύστημα. Αναλυτικότερα επανεγγραφή θα πρέπει να κάνουμε όταν: 1. Είμαι Παλαιός χρήστης (χρήστης πριν τις 06/12/2010) και δεν θυμάμαι τον κωδικό (password). 2. Είμαι Νέος/Παλαιός Χρήστης που έχω ενεργοποιήσει τον λογαριασμό μου στο Νέο TAXISnet και έχασα κωδικό (password) και κλειδάριθμο. 3. Είμαι Νέος Χρήστης και ενώ έκανα αρχική εγγραφή, έχασα τον κωδικό (password) πριν ενεργοποιήσω τον λογαριασμό μου με τον κλειδάριθμο στο Νέο TAXISnet. Για να μπορέσουμε να κάνουμε τη διαδικασία, αρχικά θα πρέπει να επισκεφθούμε τον ιστοχώρο της Γ.Γ.Π.Σ. ( Στη συνέχεια επιλέγουμε «Υπηρεσίες πρoς Πολίτες» ή «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/Επιτηδευματίες» και έπειτα την επιλογή «Εγγραφή νέου χρήστη» Έπειτα επιλέγουμε «Επανεγγραφή».

14 Κατόπιν επιλέγουμε αν πρόκειται για φυσικό ή νομικό πρόσωπο και στη συνέχεια συμπληρώνουμε τη σχετική φόρμα. Τέλος θα πρέπει να απευθυνθούμε στη Δ.Ο.Υ. για την παραλαβή του κλειδαρίθμου. Ζ) Τ ι γίνεται σε περίπτωση που ξεχάσω τον κωδικό (password); α) Αν είστε παλαιός χρήστης (πριν την 6/12/2010) θα ακολουθήσετε τη διαδικασία της επανεγγραφής που αναφέραμε στην ενότητα ΣΤ). β) Αν είστε νέος χρήστης που έχει ενεργοποιήσει με κλειδάριθμο: Από τον ιστοχώρο της Γ.Γ.Π.Σ., θα επιλέξετε «Υπηρεσίες προς Πολίτες» ή «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/Επιτηδευματίες». Κατόπιν επιλέγετε Εγγραφή Νέου Χρήστη Στη συνέχεια επιλέγετε «Ξέχασα τον Κωδικό μου»

15 Χρησιμοποιώντας το username και τον κλειδάριθμο έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε νέο κωδικό (password). Η) Παράθεση ενδεικτικών ερωτήσεων και απαντήσεων από τον ιστοχώρο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων: * Έχω ήδη εξουσιοδοτηθεί ως Λογιστής / Λογιστικό Γραφείο για την υποβολή δηλώσεων Φ.Π.Α. και δεν μπορώ να υποβάλλω προσωρινή δήλωση Φ.Μ.Υ. Για να υποβάλλετε τη δήλωση του Φ.Μ.Υ. και αργότερα τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος Φυσικών και Μη Φυσικών Προσώπων, θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία εξουσιοδότησης και να επιλέξετε τα νέα αντικείμενα εξουσιοδότησης. * Έχω πάρει κλειδάριθμο και ενεργοποίησα τον λογαριασμό. Πώς υποβάλω δήλωση ηλεκτρονικά για νομικό πρόσωπο; Τα νομικά πρόσωπα δεν έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά δηλώσεις με τους κωδικούς τους. Θα πρέπει μέσα από τον λογαριασμό τους και την επιλογή «Εξουσιοδοτήσεις» να εξουσιοδοτήσουν α) λογιστή / λογιστικό γραφείο ή β) εκπρόσωπο νομικού προσώπου (οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο) να δράσει για λογαριασμό του νομικού προσώπου. Εάν εξουσιοδοτηθεί φυσικό πρόσωπο (λογιστής ή εκπρόσωπος), η υποβολή των δηλώσεων του νομικού προσώπου θα πραγματοποιείται με τους κωδικούς του φυσικού προσώπου. Εάν εξουσιοδοτηθεί Λογιστικό Γραφείο, η υποβολή των δηλώσεων του νομικού προσώπου θα πραγματοποιείται από υπάλληλο του Λογιστικού Γραφείου. Το Λογιστικό Γραφείο, για την υποβολή δηλώσεων των πελατών του, εξουσιοδοτεί ηλεκτρονικά τον υπάλληλό του, ο οποίος πρέπει να έχει άδεια λογιστή. Προϋποθέσεις: o Νομικά Πρόσωπα-Λογιστικά Γραφεία-Λογιστές- Εκπρόσωποι (φυσικά πρόσωπα) πρέπει να έχουν ενεργοποιημένο λογαριασμό (κλειδάριθμο) στο Νέο TAXISnet. o Το Λογιστικό Γραφείο πρέπει να έχει ανανεώσει την άδεια λειτουργίας του στο Οικονομικό Επιμελητήριο. o Ο Λογιστής (επιτηδευματίας) πρέπει να έχει ΚΑΔ (Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριοτήτων) λογιστή και να έχει ανανεώσει την άδεια άσκησης επαγγέλματος λογιστή / φοροτεχνικού στο Οικονομικό Επιμελητήριο. o Λογιστές (επιτηδευματίες) / Λογιστικά Γραφεία θα πρέπει να λάβουν τον Πρόσθετο Ρόλο από την επιλογή Ο Λογαριασμός μου και από την υποεπιλογή " Διαχείριση Λογαριασμού". o Ο Λογιστής (υπάλληλος λογιστικού γραφείου) πρέπει να έχει άδεια λογιστή. * Είχα κωδικούς πρόσβασης πριν τις 06/12/2010 και δεν έχω πάρει κλειδάριθμο.

16 Πώς μπορώ να υποβάλω δηλώσεις; Χρειάζεται να κάνω επανεγγραφή; Πότε πρέπει να κάνω επανεγγραφή; Τα νομικά-φυσικά πρόσωπα που ήταν χρήστες πριν τις 06/12/2010, έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης που είχαν. Η διαδικασία αυτή θα ισχύει μέχρι τις 31/12/2011. Δεν χρειάζεται Επανεγγραφή. Μέχρι τις 31/12/2011, όλοι οι χρήστες του TAXISnet θα πρέπει να παραλάβουν τον κλειδάριθμο από την Δ.Ο.Υ. και να ενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους, ώστε να έχουν πρόσβαση στις Υπηρεσίες του TAXISnet (παλαιότερες και νέες). * Τ ην δυνατότητα της επανεγγραφής την χρησιμοποιούμε όταν: o Είμαι Παλαιός χρήστης (χρήστης πριν τις 06/12/2010) και δεν θυμάμαι τον κωδικό (password). o Είμαι Νέος/Παλαιός Χρήστης που έχω ενεργοποιήσει τον λογαριασμό μου στο Νέο TAXISnet και έχασα κωδικό (password) και κλειδάριθμο. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν εκκρεμεί στη Δ.Ο.Υ. ως " μη επεξεργασμένη" αίτηση Αρχικής εγγραφής ή Επανεγγραφής δεν μπορείτε να υποβάλλετε νέα αίτηση Επανεγγραφής. * Έχω λάβει κλειδάριθμο και κατά την ενεργοποίηση του λογαριασμού μου εμφανίζεται μήνυμα «Λάθος Κωδικός». Που οφείλεται αυτό; Αυτό οφείλεται στη λανθασμένη πληκτρολόγηση στο πεδίο του κωδικού (password). Θα πρέπει να πληκτρολογήσετε προσεκτικά τον κωδικό. Ιδιαίτερη προσοχή στην ένδειξη ' caps lock', η οποία θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη μόνο εάν ο κωδικός σας περιέχει κεφαλαία γράμματα. * Έχω λάβει κλειδάριθμο και κατά την ενεργοποίηση του λογαριασμού μου εμφανίζεται μήνυμα «Δεν βρέθηκε αίτηση εγγραφής με τα στοιχεία που εισάγετε». Που οφείλεται αυτό; Αυτό οφείλεται στη λανθασμένη πληκτρολόγηση του ονόματος χρήστη (username),του ΑΦΜ ή του κλειδάριθμου. Θα πρέπει να πληκτρολογήσετε προσεκτικά το όνομα χρήστη (username) και τον ΑΦΜ. Κατά την εισαγωγή του κλειδάριθμου θα πρέπει να πληκτρολογήσετε και τις παύλες. * Έχω λάβει κλειδάριθμο και κατά την ενεργοποίηση του λογαριασμού μου εμφανίζεται μήνυμα «Λανθασμένη Εισαγωγή». Που οφείλεται αυτό; Αυτό οφείλεται στη λανθασμένη πληκτρολόγηση των χαρακτήρων της εικόνας. Έχετε την δυνατότητα να αλλάξετε χαρακτήρες, πατώντας τα βελάκια που βρίσκονται δεξιά της εικόνας. * Πήρα κλειδάριθμο και ξέχασα το Όνομα Χρήστη (Username). Τ ι μπορώ να κάνω για να το ανακτήσω ; Μετά την παραλαβή του κλειδάριθμου από την Δ.Ο.Υ., σας έχει αποσταλεί μήνυμα στο που έχετε δηλώσει, όπου αναφέρεται το Όνομα Χρήστη (Username). Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν έχετε πρόσβαση στο σας: o Αν υπήρξατε χρήστης του TAXISnet μέχρι τις 06/12/2010 και πριν την παραλαβή του κλειδαρίθμου δεν κάνατε Επανεγγραφή, επικοινωνήστε με την Υπηρεσία μας, στο τηλ o Αν υπήρξατε χρήστης του TAXISnet μέχρι τις 06/12/2010 και επειδή είχατε ξεχάσει τους κωδικούς που είχατε πριν τις 06/12/2010 κάνατε Επανεγγραφή, παραλάβατε το κλειδάριθμο αλλά δεν έχετε σημειώσει το νέο Όνομα Χρήστη και το Κωδικό πρόσβασης που δώσατε κατά την Επανεγγραφή, δυστυχώς θα πρέπει να υποβάλλετε εκ νέου αίτηση Επανεγγραφής και να επαναλάβετε τη διαδικασία κλειδαρίθμου o Αν κάνατε για πρώτη φόρα Αρχική Εγγραφή μετά τις 06/12/2010, παραλάβατε τον κλειδάριθμο και δεν έχετε σημειώσει το Όνομα Χρήστη και το Κωδικό πρόσβασης θα πρέπει να κάνετε πάλι Αρχική Εγγραφή και να απευθυνθείτε ξανά στη Δ.Ο.Υ για την παραλαβή νέου κλειδάριθμου.

17 * Πως μπορώ να εγγραφώ για πρώτη φορά στις υπηρεσίες T AXISnet; Aπό τον ιστοχώρο της ΓΓΠΣ, θα επιλέξετε Υπηρεσίες προς Πολίτες ή Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/Επιτηδευματίες. Κατόπιν θα επιλέξετε Εγγραφή Νέου Χρήστη και αμέσως μετά, Αρχική Εγγραφή. Μετά την εγγραφή θα μεταβείτε στη Δ.Ο.Υ. για να παραλάβετε τον κλειδάριθμο. Με τον κλειδάριθμο και με το όνομα χρήστη (username) και κωδικό (password) που έχετε εισάγει κατά την εγγραφή σας, θα κάνετε ενεργοποίηση του λογαριασμού σας επιλέγοντας: Υπηρεσίες προς Πολίτες ή Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/ Επιτηδευματίες / Ενεργοποίηση Λογαριασμού. Οδηγίες για την ενεργοποίηση του λογαριασμού θα σας σταλούν και στο σας, αμέσως μετά την παραλαβή του κλειδάριθμου. * Πως μπορώ να πάρω τον «Πρόσθετο Ρόλο» ; Έχετε λάβει κλειδάριθμο και έχετε ενεργοποιήσει το λογαριασμό σας. Για να λάβετε τον Πρόσθετο Ρόλο αφού συνδεθείτε με τους κωδικούς σας στην επιλογή Ο Λογαριασμός μου ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα: o Διαχείριση Λογαριασμού o Πρόσθετος ρόλος / δικαιώμα o Υποβολή αίτησης πρόσθετου ρόλου Αν έχετε ανανεώσει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος λογιστή /φοροτεχνικού στο Οικονομικό Επιμελήτήριο Ελλάδος και έχετε στο Μητρώο TAXIS, ΚΑΔ που εμπίπτουν στο εύρος των λογιστικών δραστηριοτήτων, τότε πατώντας το πλήκτρο Υποβολή αίτησης πρόσθετου ρόλου εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα: Σας έχει αποδοθεί το δικαίωμα δράσης στο Taxisnet με τον πρόσθετο ρόλο. Αν δεν έχετε ανανεώσει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος λογιστή /φοροτεχνικού ή την άδεια λειτουργίας λογιστικού γραφείου στο Οικονομικό Επιμελήτήριο Ελλάδος ή δεν έχετε στο Μητρώο TAXIS ΚΑΔ που εμπίπτει στο εύρος των λογιστικών δραστηριοτήτων, τότε εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα: Πρόσθετος ρόλος δεν μπορεί να αποδοθεί γιατι : Additional role cannot be granted to agent identified by uniqueid [cn= , cn=users] * Πως μπορώ να δώσω «Εξουσιοδότηση»; Βασική προϋπόθεση για να δώσετε και να λάβετε Εξουσιοδότηση είναι να είστε χρήστης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, να έχετε πάρει κλειδάριθμο και να έχετε ενεργοποιήσει το λογαριασμό σας. Είστε Φυσικό Πρόσωπο. Έχετε λάβει κλειδάριθμο, έχετε ενεργοποιήσει το λογαριασμό σας και θέλετε να εξουσιοδοτήσετε Λογιστή/Λογιστικό Γραφείο για την υποβολή των δηλώσεών σας, Συνδέστε με τους κωδικούς σας στην επιλογή Εξουσιοδοτήσεις και ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα: o Εξουσιοδοτήσεις o Έχω εξουσιοδοτήσει Εμφανίζεται λίστα με τα φορολογικά αντικείμενα. Αν δεν έχετε δώσει καμία εξουσιοδότηση, πατάτε το πλήκτρο " Νέα", εισάγετε τον Α.Φ.Μ. του Λογιστή / Λογιστικού Γραφείου και καταχωρείτε την Εξουσιοδότηση. Αν δεν σας επιτρέπει το σύστημα να εξουσιοδότησετε το Λογιστή /Λογιστικό Γραφείο, σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το λογιστή σας και πρέπει να τον ενημερώσετε. Επιστρέφοντας στην προηγούμενη σελίδα η εξουσιοδότηση για το συγκεκριμένο αντικείμενο και για το συγκεκριμένο Λογιστή/Λογιστικό Γραφείο βρίσκεται σε Αναμονή Αποδοχής (από το Λογιστή/Λογιστικό Γραφείο).

18 Αν για οποιονδήποτε λόγο, είτε πριν την αποδοχή της εξουσιοδότησης, είτε μετά την αποδοχή της θέλετε να την ανακαλέσετε, πατάτε το πλήκτρο " Ανάκληση". Στη λίστα πλέον δεν εμφανίζεται εξουσιοδότηση. Όμως έχετε τη δυνατότητα για κάθε αντικείμενο, πατώντας το πλήκτρο " Ιστορικό", να δείτε όλες τις εξουσιοδοτήσεις που ισχύουν ή έχουν ανακληθεί. Είστε Μη Φυσικό Πρόσωπο. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το Μη Φ.Π. δεν υποβάλλει δηλώσεις με τους κωδικούς του, αλλά υποχρεούται για την υποβολή των δηλώσεών του να εξουσιοδοτήσει Λογιστή/Λογιστικό Γραφείο ή Εκπρόσωπο του Νομικού Προσώπου Έχετε λάβει κλειδάριθμο, έχετε ενεργοποιήσει το λογαριασμό σας και θέλετε να δώσετε την εξουσιοδότηση, Συνδέστε με τους κωδικούς σας στην επιλογή Εξουσιοδοτήσεις και ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα: o Εξουσιοδοτήσεις o Έχω εξουσιοδοτήσει o Λογιστές /Λογιστικά Γραφεία o Εκπροσώπους του Νομικού μου Προσώπου Όσον αφορά στην εξουσιοδότηση σε Λογιστή /Λογιστικό Γραφείο ισχύουν ότι και για το Φυσικό Πρόσωπο. Η εξουσιοδότηση σε Φυσικό Πρόσωπο ως Εκπρόσωπο του Νομικού Προσώπου δεν υπόκειται στη διαδικασία Αποδοχής από πλευράς εξουσιοδοτούμενου. Υπάρχει μόνο δυνατότητα Ανάκλησης από την πλευρά του εξουσιοδοτούντος. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ : Ο εξουσιοδοτούμενος ως εκπρόσωπος του Νομικού Προσώπου δεν πρέπει απαραίτητα να είναι ο εκ του καταστατικού οριζόμενος νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας. * Πως μπορώ να λάβω «Εξουσιοδότηση»; Όταν κάποιος χρήστης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών σας εξουσιοδοτήσει για την υποβολή των δηλώσεών του όταν εισέλθετε στο σύστημα εμφανίζεται σε κίτρινο πλαίσιο ειδοποίηση ότι έχετε μήνυμα με το οποίο σας γίνετε γνωστό ότι λάβατε εξουσιοδότηση την οποία αν είστε Λογιστής ή Λογιστικό Γραφείο πρέπει να την αποδεχθείτε ή να την απορρίψετε. Αν έχετε εξουσιοδοτηθεί σαν εκπρόσωπος νομικού προσώπου το μήνυμα είναι πληροφοριακό και δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι άλλο. * Είμαι φυσικό πρόσωπο (Λογιστής/Εκπρόσωπος) με ενεργοποιημένο λογαριασμό στο νέο T AXISnet και έχω εξουσιοδοτηθεί για την υποβολή δηλώσεων. Ποια βήματα ακολουθώ; o Εισαγωγή στο σύστημα με τους προσωπικούς μου κωδικούς. o Επιλέγω «ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ-ΟΛΕΣ» (πάνω δεξιά). o Επιλέγω την δήλωση που θέλω να υποβάλω. o Επιλέγω «Επιλογή Ρόλου» (κάτω αριστερά) και έπειτα το πεδίο που με αφορά. * Έχω υποβάλει Περιοδική Φ.Π.Α. και η Τ ράπεζα για την πληρωμή ζητάει Τ αυτότητα Πληρωμής. Που θα βρω την Τ αυτότητα Πληρωμής; Εισαγωγή στο σύστημα με τους κωδικούς που χρησιμοποιήθηκαν για την υποβολή της Περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α. o Επιλέγω «Εφαρμογές-Όλες» (πάνω δεξιά). o Επιλέγω το έτος που αφορά η δήλωση και έπειτα «Συνέχεια». o Επιλέγω «Επεξεργασία Δηλώσεων» στο πεδίο της περιόδου που μας ενδιαφέρει. o Επιλέγω «Πληρωμή» από τις Ενέργειες (δεξιά). o Επιλέγω «Τρόπο Πληρωμής» (μέσω Τραπέζης). o Επιλέγω «Πληρωμή» και εμφανίζεται η «Ταυτότητα Πληρωμής» που αποτελείται από τον ΑΦΜ, τον κωδικό πληρωμής και το ποσό. * Τ ι κάνω σε περίπτωση που ξεχάσω τον κωδικό (password); Παλαιός χρήστης : Aπό τον ιστοχώρο της ΓΓΠΣ, θα επιλέξετε Υπηρεσίες προς Πολίτες ή Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/Επιτηδευματίες. Kατόπιν επιλέγετε «Εγγραφή Νέου Χρήστη» και «επανεγγραφή», μετάβαση στην Δ.Ο.Υ. για την παραλαβή κλειδάριθμου και ενεργοποίηση λογαριασμού στο Νέο TAXISnet.

19 Νέος Χρήστης που έχει ενεργοποιήσει με κλειδάριθμο : Aπό τον ιστοχώρο της ΓΓΠΣ, θα επιλέξετε Υπηρεσίες προς Πολίτες ή Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/Επιτηδευματίες. Κατόπιν επιλέγετε «Εγγραφή Νέου Χρήστη» και «ξέχασα τον κωδικό μου». Χρησιμοποιώντας τον κλειδάριθμο έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε νέο κωδικό (password). * Προσπαθώ να δω την Περιοδική δήλωση Φ.Π.Α. που υπέβαλα και εμφανίζεται λευκή σελίδα. Πως θα μπορέσω να δω την δήλωση; Για την προβολή των δηλώσεων Φ.Π.Α. απαιτείται η εγκατάσταση του Adobe Reader Έκδοση 8. ( * Υπέβαλα δήλωση ηλεκτρονικά και θέλω να την διαγράψω. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει στο Νέο TAXISnet, η δυνατότητα διαγραφής των δηλώσεων μετά την οριστική υποβολή τους. Για τροποποιητικές-συμπληρωματικές δηλώσεις θα πρέπει να απευθυνθείτε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. * Πότε χρησιμοποιώ την επιλογή «Ξέχασα τον κωδικό μου»; Η επιλογή «Ξέχασα τον κωδικό μου» ( - Υπηρεσίες προς Πολίτες ή Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/Επιτηδευματίες - Εγγραφή νέου χρήστη) χρησιμοποιείται όταν κάποιος χρήστης, που έχει ενεργοποιήσει με κλειδάριθμο τον λογαριασμό του, ξεχάσει τον κωδικό του. Για την είσοδο στην υπηρεσία αυτή είναι απαραίτητος ο κλειδάριθμος, για να γίνει αλλαγή του κωδικού. Η επιλογή «Ξέχασα τον κωδικό μου» δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί από χρήστες που δεν έχουν ενεργοποιήσει με κλειδάριθμο τον λογαριασμό τους στο Νέο TAXISnet. * ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤ Α Η εταιρεία «Πετρέλαια ΕΠΕ» με ΑΦΜ και ενεργοποιημένο λογαριασμό (με κλειδάριθμο) θέλει να υποβάλει δήλωση. Παράδειγμα 1 : o Η εταιρεία «Πετρέλαια ΕΠΕ» εξουσιοδοτεί μέσω συστήματος το φυσικό πρόσωπο Χαραλαμπίδη Σταύρο με ΑΦΜ για να υποβάλει τη Δήλωση εκ μέρους της. o Ο Χαραλαμπίδης Σταύρος πρέπει να έχει ενεργοποιήσει το λογαριασμό του. o Η «Πετρέλαια ΕΠΕ» εξουσιοδοτεί τον Χαραλαμπίδη Σταύρο ως Εκπρόσωπο. o Ο Χαραλαμπίδης Σταύρος συνδέεται στο σύστημα με τους ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ του κωδικούς και υποβάλει τη δήλωση, για λογαριασμό της «Πετρέλαια ΕΠΕ» Παράδειγμα 2 : o Η εταιρεία «Πετρέλαια ΕΠΕ» εξουσιοδοτεί μέσω συστήματος το φυσικό πρόσωπο Ευστρατιάδη Διονύσιο με ΑΦΜ , που είναι λογιστής. o Ο Ευστρατιάδης Διονύσιος πρέπει να έχει ενεργοποιήσει το λογαριασμό του και να έχει πάρει πρώτα τον Πρόσθετο Ρόλο Λογιστή. o Η «Πετρέλαια ΕΠΕ» εξουσιοδοτεί τον Ευστρατιάδη Διονύσιο ως Λογιστή/Λογιστικό Γραφείο. o Τέλος, ο Ευστρατιάδης Διονύσιος συνδέεται στο σύστημα με τους ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ του κωδικούς και υποβάλει τη δήλωση για λογαριασμό της «Πετρέλαια ΕΠΕ». Παράδειγμα 3 : o Η εταιρεία «Πετρέλαια ΕΠΕ» εξουσιοδοτεί, μέσω συστήματος το νομικό πρόσωπο TAXCONTROL,

20 με ΑΦΜ , που είναι Λογιστικό Γραφείο. o Η TAXCONTROL πρέπει να έχει ενεργοποιήσει το λογαριασμό της και να έχει πάρει πρώτα τον Πρόσθετο Ρόλο Λογιστικού Γραφείου. o Η «Πετρέλαια ΕΠΕ» εξουσιοδοτεί την TAXCONTROL ως Λογιστή/Λογιστικό Γραφείο. o Κατόπιν, η TAXCONTROL, εξουσιοδοτεί τον Σακελλαρίου Νικόλαο, υπάλληλο του Λογιστικού Γραφείου. o Ο Σακελλαρίου Νικόλαος πρέπει να έχει ενεργοποιήσει το λογαριασμό του και να έχει άδεια λογιστή. o Τέλος, ο Σακελλαρίου Νικόλαος (λογιστής/ υπάλληλος λογιστικού γραφείου) συνδέεται στο σύστημα με τους ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ του κωδικούς και υποβάλει τη δήλωση για λογαριασμό της «Πετρέλαια ΕΠΕ». Σε κάθε περίπτωση αφού γίνουν όλες οι απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις μέσω του συστήματος η υποβολή δήλωσης νομικού προσώπου με ενεργοποιημένο λογαριασμό θα γίνεται με τους κωδικούς ενός φυσικού προσώπου. Παρατήρηση: Οι ΑΦΜ, οι επωνυμίες και τα ονόματα που χρησιμοποιούνται είναι υποθετικά. Επίλογος : Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η σύντομη αυτή ανάλυσή μας θα φανεί χρήσιμη στους συναδέλφους και θα τους βοηθήσει να λύσουν τις απορίες που έχουν δημιουργηθεί. Να πούμε επίσης ότι το συγκεκριμένο άρθρο θα το ενημερώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα με καινούργιο υλικό.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2010 ΠΟΛ: 1178 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ 1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΜΗΜΑΤΑ Α - B 2.

Διαβάστε περισσότερα

Λήψη Στοιχείων Συναλλασσομένων

Λήψη Στοιχείων Συναλλασσομένων Λήψη Στοιχείων Συναλλασσομένων 1 Λήψη Στοιχείων από τη ΓΓΠΣ Εχει ενεργοποιηθεί εκ νέου η δυνατότητα λήψης στοιχείων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) για Φυσικά και Μη Φυσικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική. Υπηρεσία Άντλησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική. Υπηρεσία Άντλησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Ηλεκτρονική Υπηρεσία Άντλησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 1.1 Συμβατότητα Browser... 3 1.2 Διεύθυνση πρόσβασης... 3 1.3 Login Screen...

Διαβάστε περισσότερα

19 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αμοιβές των ελεύθερων επαγγελματιών

19 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αμοιβές των ελεύθερων επαγγελματιών 19 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αμοιβές των ελεύθερων επαγγελματιών Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014 10:48 UPD:11:02 Προσυμπληρωμένες οι φορολογικές δηλώσεις Όλη η διαδικασία 10/03 19:30 Νέα λίστα με ερωτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγγραφής online (Οδηγίες προς τον Αιτούντα)

Εγχειρίδιο εγγραφής online (Οδηγίες προς τον Αιτούντα) Εγχειρίδιο εγγραφής online (Οδηγίες προς τον Αιτούντα) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Διαδικασίας Εγγραφής χρήστη για online υποβολή... 2 Περίπτωση Α: Χρήστης που έχει ενεργοποιήσει ξανά κωδικούς Online... 5 Περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Πύλη www.ermis.gov.gr

Εθνική Πύλη www.ermis.gov.gr Εθνική Πύλη www.ermis.gov.gr Διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού στην πύλη ΕΡΜΗΣ και υποβολής αιτήματος έκδοσης ψηφιακών πιστοποιητικών Έκδοση 1.0 σελίδα 1 / 11 Πίνακας Περιεχομένων 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 2. ΕΓΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΕΛ. 2 ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων. Περιεχόμενα ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ 1 ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ 4 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ 5 ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ 6

Πίνακας περιεχομένων. Περιεχόμενα ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ 1 ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ 4 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ 5 ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ 6 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο και τις σύντομες οδηγίες για την ομαλή λειτουργία της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης του προγράμματος «Θεαίτητος». Πίνακας περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΡΑΣΗΣ «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων(κομφουζιο)» (Οδηγίες προς τον Αιτούντα)

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΡΑΣΗΣ «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων(κομφουζιο)» (Οδηγίες προς τον Αιτούντα) ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΡΑΣΗΣ 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων(κομφουζιο)» (Οδηγίες προς τον Αιτούντα) ΙΟΥΝΙΟΣ 2017 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Διαδικασία εγγραφής ΟΝ LINE

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Σχετικά με αποστολή αιτημάτων για έγκριση φαρμάκων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις Επιτροπές Φαρμάκων Υψηλού Κόστους ΕΟΠΥΥ.

ΘΕΜΑ: Σχετικά με αποστολή αιτημάτων για έγκριση φαρμάκων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις Επιτροπές Φαρμάκων Υψηλού Κόστους ΕΟΠΥΥ. Μαρούσι 5-5-2017 Αρ. Πρωτ: ΔΒ4Α /Γ99/OIK.18880 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ: ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΓΟΡΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΕΙΣ: ΦΑΡΜΑΚΟΥ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ταχ. Δ/νση: Απ. Παύλου 12, Μαρούσι Ταχ. Κώδικας:15123 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΈΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΕΛ. 2 ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγγραφής online 2017 (Οδηγίες προς τον Αιτούντα)

Εγχειρίδιο εγγραφής online 2017 (Οδηγίες προς τον Αιτούντα) Εγχειρίδιο εγγραφής online 2017 (Οδηγίες προς τον Αιτούντα) 2017 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Διαδικασίας Εγγραφής χρήστη για online υποβολή... 2 Περίπτωση Α: Χρήστης που έχει ενεργοποιήσει ξανά κωδικούς Online στις

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Περιοδικές Δηλώσεις Φ.Π.Α

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Περιοδικές Δηλώσεις Φ.Π.Α Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Περιοδικές Δηλώσεις Φ.Π.Α 1.Έχω υποβάλει Περιοδική Φ.Π.Α. και η Τράπεζα για την πληρωμή ζητάει Ταυτότητα Πληρωμής. Πού θα βρω την Ταυτότητα Πληρωμής; Από την ιστοσελίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ Όσον αφορά στο Σύστημα ηλεκτρονικής προέγκρισης, οι γνωμοδοτούντες ιατροί, καθώς και κάθε θεράπων ιατρός που προωθεί αιτήματα έγκρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ 1.1. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στην διεύθυνση

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ 1.1. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στην διεύθυνση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ 1.1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Απο το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού παρέχεται η δυνατότητα προβολής των φύλλων μισθοδοσίας του Στρατιωτικού και Πολιτικού Προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη

Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.step.gov.gr δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να εγγραφούν στην υπηρεσία προσωποποιημένης πληροφόρησης, μέσω της οποίας μπορούν

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης: Εφαρμογή Αιτήσεων για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ε.Φ.Ε.Τ.

Εγχειρίδιο Χρήσης: Εφαρμογή Αιτήσεων για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ε.Φ.Ε.Τ. Εγχειρίδιο Χρήσης: Εφαρμογή Αιτήσεων για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ε.Φ.Ε.Τ. ΕΚΔΟΣΗ 1.0.6 Σελίδα 2 από 10 Περιεχόμενα Εφαρμογή Αιτήσεων για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ε.Φ.Ε.Τ.... 4 1.1 Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Στη σελίδα εισόδου: Εισάγετε το Όνομα Χρήστη (ΑΦΜ) και τον Κωδικό σας και πατάτε «Σύνδεση» * Προσοχή στην εισαγωγή των στοιχείων (πεζά κεφαλαία). Αφού

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για την Οριστική Δήλωση Εισοδημάτων από Εμπορικές Επιχειρήσεις (Ε21) - 2014

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για την Οριστική Δήλωση Εισοδημάτων από Εμπορικές Επιχειρήσεις (Ε21) - 2014 Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για την Οριστική Δήλωση Εισοδημάτων από Εμπορικές Επιχειρήσεις (Ε21) - 2014 1.Είμαι ήδη εγγεγραμμένος χρήστης του TAXISnet. Τι πρέπει να κάνω για να υποβάλω Οριστική Δήλωση

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικά Φύλλα Μισθοδοσίας

Αναλυτικά Φύλλα Μισθοδοσίας Αναλυτικά Φύλλα Μισθοδοσίας Εγχειρίδιο Χρήσης ΚΕΠΥΕΣ 1 Περιεχόμενα ` ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ... 3 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ... 3 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ... 8 ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙΣ... 12 Αλλαγή Email...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγγραφής online 2017 (Οδηγίες προς τον Αιτούντα)

Εγχειρίδιο εγγραφής online 2017 (Οδηγίες προς τον Αιτούντα) Εγχειρίδιο εγγραφής online 2017 (Οδηγίες προς τον Αιτούντα) 2017 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Διαδικασίας Εγγραφής χρήστη για online υποβολή... 2 Περίπτωση Α: Χρήστης που έχει ενεργοποιήσει ξανά κωδικούς Online στις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΡΟΥ 11 «Βιολογικά» (Οδηγίες προς τον Αιτούντα)

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΡΟΥ 11 «Βιολογικά» (Οδηγίες προς τον Αιτούντα) ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΡΟΥ 11 «Βιολογικά» (Οδηγίες προς τον Αιτούντα) ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Διαδικασία εγγραφής ΟΝ LINE χρήστη... 3 2. Διαδικασία απώλειας κωδικού... 12 2 1. Διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

Υποβολή Προσωρινής Δήλωσης ΦΜΥ μέσω Εξουσιοδοτήσεων.

Υποβολή Προσωρινής Δήλωσης ΦΜΥ μέσω Εξουσιοδοτήσεων. Υποβολή Προσωρινής Δήλωσης ΦΜΥ μέσω Εξουσιοδοτήσεων. Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Υποβολής Οριστικής Δήλωσης ΦΜΥ Προσωρινής μέσω εξουσιοδοτήσεων.παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ VLT ΕΚΔΟΣΗ 1.0 Δεκέμβριος 2014 1 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Ενεργοποίησης Λογαριασμού URegister για μέλη ΔΕΠ και Διοικητικό Προσωπικό

Οδηγίες Ενεργοποίησης Λογαριασμού URegister για μέλη ΔΕΠ και Διοικητικό Προσωπικό Οδηγίες Ενεργοποίησης Λογαριασμού URegister για μέλη ΔΕΠ και Διοικητικό Προσωπικό Η Υπηρεσία Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού URegister έχει ως στόχο την ενεργοποίηση του λογαριασμού ενός χρήστη

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία λογαριασμού στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Sugarworld Αλιπράντης

Δημιουργία λογαριασμού στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Sugarworld Αλιπράντης Δημιουργία λογαριασμού στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Sugarworld Αλιπράντης Για να δημιουργήσουμε λογαριασμό στο ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) της Sugarworld Αλιπράντης ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα: Μέσα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρα Οδηγίες βήμα βήμα, για την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης άσκησης του επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού

Άρθρα Οδηγίες βήμα βήμα, για την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης άσκησης του επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού Άρθρα Οδηγίες βήμα βήμα, για την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης άσκησης του επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού Ειρήνη Νικ. Λιαπάτη Λογίστρια - φοροτεχνικός Μέλος της επιστημονικής ομάδας του TAXHEAVEN Μέσα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ. 1. Δημιουργία λογαριασμού χρήστη του ιστοτόπου [σελ. 1]

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ. 1. Δημιουργία λογαριασμού χρήστη του ιστοτόπου [σελ. 1] ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΒΗΜΑΤΑ 1. Δημιουργία λογαριασμού χρήστη του ιστοτόπου [σελ. 1] 2. Καταχώρηση ταυτότητας φορέα [σελ. 4] Ι. Γενικές πληροφορίες II. Στοιχεία επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Συχνές Ερωτήσεις

Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Συχνές Ερωτήσεις 1) Δεν είναι δυνατή η προσβαση με τους κωδικούς του ΤΑΧΙS εμφανίζεται μήνυμα "Αδυναμία Ανάκτησης Α.Μ.Κ.Α. από τα στοιχεία της Γ.Γ.Π.Σ." Υπάρχει αναντιστοιχία των δεδομένων που τηρούνται στο Μητρώο του

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Ενεργοποίησης Λογαριασμού URegister για Φοιτητές

Οδηγίες Ενεργοποίησης Λογαριασμού URegister για Φοιτητές Οδηγίες Ενεργοποίησης Λογαριασμού URegister για Φοιτητές Η Υπηρεσία Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού URegister έχει ως στόχο την ενεργοποίηση του λογαριασμού ενός χρήστη στην νέα Κεντρική Υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

Πιστοποίηση Συμβολαιογράφων και Συμβολαιογραφικών γραφείων στην Υπηρεσία TAXISnet.

Πιστοποίηση Συμβολαιογράφων και Συμβολαιογραφικών γραφείων στην Υπηρεσία TAXISnet. Πιστοποίηση Συμβολαιογράφων και Συμβολαιογραφικών γραφείων στην Υπηρεσία TAXISnet. Περιεχόμενα ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ TAXISNET.... 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2 ΑΠΟΔΟΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Διαχειριστής Ιδρύματος

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Διαχειριστής Ιδρύματος Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής Διαχειριστής Ιδρύματος 1 Δημιουργία λογαριασμού και Είσοδος στο σύστημα Για να εγγραφείτε στο Πληροφοριακό Σύστημα «Απέλλα» ως Διαχειριστής Ιδρύματος θα πρέπει να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών Οδηγός Υποβολής. Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών Οδηγός Υποβολής. Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994 Οδηγός Υποβολής Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών 2012 Εισαγωγή Κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, θα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Στη σελίδα εισόδου: Εισάγετε το Όνομα Χρήστη (ΑΦΜ) και τον Κωδικό σας και πατάτε «Σύνδεση» * Προσοχή στην εισαγωγή των στοιχείων (πεζά κεφαλαία). Αφού έχετε ήδη εισάγει το Όνομα χρήστη και τον κωδικό που

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμεένο Πληροφοριακοέ Συέ στημα Διαχειέρισης Προσωπικουί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαιίδευσης (ΟΠΣΥΔ) Εγχειριίδιο Εγγραφηή ς & Συή νδεσης

Ολοκληρωμεένο Πληροφοριακοέ Συέ στημα Διαχειέρισης Προσωπικουί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαιίδευσης (ΟΠΣΥΔ) Εγχειριίδιο Εγγραφηή ς & Συή νδεσης Ολοκληρωμεένο Πληροφοριακοέ Συέ στημα Διαχειέρισης Προσωπικουί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαιίδευσης (ΟΠΣΥΔ) Εγχειριίδιο Εγγραφηή ς & Συή νδεσης χρηή στη συστηή ματος ΟΠΣΥΔ Ιούνιος 2016 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού

Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Διπλωματική Εργασία με θέμα: Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού Καραγιάννης Ιωάννης Α.Μ.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΈΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΕΛ. 2 ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες: Αυξημένος ο φόρος για τις επιχειρήσεις

Οδηγίες: Αυξημένος ο φόρος για τις επιχειρήσεις Οδηγίες: Αυξημένος ο φόρος για τις επιχειρήσεις Στο 26% ο συντελεστής φορολογίας των Α.Ε. και ΕΠΕ από 20% πέρυσι - Εξόφληση σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 Σελ.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Υπηρεσιών WEB Site ΟΑΕΕ (εσωτερική χρήση) v1.0

Οδηγός Υπηρεσιών WEB Site ΟΑΕΕ (εσωτερική χρήση) v1.0 Οδηγός Υπηρεσιών WEB Site ΟΑΕΕ (εσωτερική χρήση) v1.0 1. Αρχική Σελίδα Η χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχονται από τον ΟΑΕΕ πραγματοποιείται από ασφαλισμένους και συνταξιούχους του Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού- URegister

Υπηρεσία Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού- URegister Υπηρεσία Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού- URegister Η Υπηρεσία Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού- URegister έχει ως στόχο την ενεργοποίηση του λογαριασμού ενός χρήστη στην Κεντρική Υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

1. Είμαι ήδη εγγεγραμμένος χρήστης του TAXISnet. Τι πρέπει να κάνω για να υποβάλω Οριστική Δήλωση Φ.Μ.Υ. ;

1. Είμαι ήδη εγγεγραμμένος χρήστης του TAXISnet. Τι πρέπει να κάνω για να υποβάλω Οριστική Δήλωση Φ.Μ.Υ. ; 1. Είμαι ήδη εγγεγραμμένος χρήστης του TAXISnet. Τι πρέπει να κάνω για να υποβάλω Οριστική Δήλωση Φ.Μ.Υ. ; Για τους ήδη εγγεγραμμένους χρήστες δεν απαιτείται διαδικασία εγγραφής, αλλά ισχύουν οι κωδικοί

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994. Οδηγός Υποβολής

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994. Οδηγός Υποβολής Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994 Οδηγός Υποβολής Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τo Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (μερικής φοίτησης) Διετούς

Διαβάστε περισσότερα

Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές

Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές H Υπηρεσία Διαχείρισης Kωδικού χρήστη σας παρέχει τη δυνατότητα Ανάκτησης του Κωδικού και Αλλαγής του Κωδικού σας με ασφαλή τρόπο σε περίπτωση που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ Ν.3908/2011 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1.Εγγραφή στο σύστημα...3 2. Είσοδος στο σύστημα...4 3. Υποβολή Αίτησης...6

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για δηλώσεις εισοδήματος νομικών προσώπων (Ε5) Yπόχρεοι

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για δηλώσεις εισοδήματος νομικών προσώπων (Ε5) Yπόχρεοι Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για δηλώσεις εισοδήματος νομικών προσώπων (Ε5) Yπόχρεοι 1.Είμαι ήδη εγγεγραμμένος χρήστης του TAXISnet. Τι πρέπει να κάνω για να υποβάλω δήλωση φορολογίας εισοδήματος για

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγγραφής και χρήσης εφαρμογής ωφελούμενες μονάδες (επιβάτες)

Εγχειρίδιο εγγραφής και χρήσης εφαρμογής ωφελούμενες μονάδες (επιβάτες) Εγχειρίδιο εγγραφής και χρήσης εφαρμογής ωφελούμενες μονάδες (επιβάτες) Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 2 Εγγραφή/Υποβολή αίτησης στο Σύστημα... 2 2.1 Υποβολή Αίτησης Πιστοποίησης... 4 3 Είσοδος... 7 4 Εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΓΡΑΠΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ SMS (SMS TOKEN)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΓΡΑΠΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ SMS (SMS TOKEN) ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΓΡΑΠΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ SMS (SMS TOKEN) H Attica Bank, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες, σας παρέχει τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ναυτίλος Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης για τον υποψήφιο Έκδοση 1.4.1 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικά... 3 2. Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ. Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ. Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 1 Σύνδεση στην εφαρμογή... 2 Εγγραφή Νέου Χρήστη... 3 Σύνδεση Χρήστη... 9 Επεξεργασία προφίλ... 10 Έξοδος... 11 Κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ ΈΚΔΟΣΗ 03.00 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΛΛΑΓΩΝ Έκδοση Ημερομηνία Αιτιολογία Αλλαγής

Διαβάστε περισσότερα

Αντιστοίχιση ΚΑΔ και Αυτόματη Αποστολή Αρχείου νέων ΚΑΔ

Αντιστοίχιση ΚΑΔ και Αυτόματη Αποστολή Αρχείου νέων ΚΑΔ Αντιστοίχιση ΚΑΔ και Αυτόματη Αποστολή Αρχείου νέων ΚΑΔ 1. Μετάβαση στο menu Αρχείο για έναρξη της λειτουργίας Αντιστοίχισης Κ.Α.Δ. Για την αντιστοίχιση των Κ.Α.Δ. του 1997 με τους Κ.Α.Δ. του 2008 πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για Δικαιούχους

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για Δικαιούχους Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για Δικαιούχους για τη δράση «Superfast Broadband» Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων... 1 1. Εισαγωγή... 2 2. Εγγραφή... 2 2.1. Είσοδος- Έλεγχος διαθεσιμότητας... 2

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγγραφής Φορέα

Εγχειρίδιο εγγραφής Φορέα Εγχειρίδιο εγγραφής Φορέα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Διαδικασία Εγγραφής Φορέα στο Σύστημα Διαχείρισης Χρηστών (Σ.Δ.Χ.)... 2 1 1. Διαδικασία Εγγραφής Φορέα στο Σύστημα Διαχείρισης Χρηστών (Σ.Δ.Χ.) Ο χρήστης μεταβαίνει

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης δικτυακού τόπου του προγράμματος, ΆΞΟΝΑΣ 3: "Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας"

Εγχειρίδιο χρήσης δικτυακού τόπου του προγράμματος, ΆΞΟΝΑΣ 3: Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας Εγχειρίδιο χρήσης δικτυακού τόπου του προγράμματος, ΆΞΟΝΑΣ 3: "Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας" ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αρχική Οθόνη...2 Εγγραφή Χρήστη...3 Εμφάνιση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ (HARDWARE TOKEN) ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ (HARDWARE TOKEN) ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ (HARDWARE TOKEN) ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Αγαπητέ Πελάτη, Καλώς ήλθατε στην νέα εποχή της Attica Bank! H συσκευή Κωδικών Μίας Χρήσης (Hardware Token) που προμηθευτήκατε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΕ ONLINE 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΕΕ ONLINE 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΕΕ ONLINE 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ONLINE ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 2012... 3 1. Διαδικασία Εγγραφής και Πρόσβασης... 3 1.1 Διαδικασία απόκτησης κωδικού πρόσβασης... 3 1.2 Διαδικασία υποβολής

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την υποβολή Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής- Δήλωσης Προτίμησης στα ΕΠΑ.Λ.

Οδηγίες για την υποβολή Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής- Δήλωσης Προτίμησης στα ΕΠΑ.Λ. Οδηγίες για την υποβολή Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής- Δήλωσης Προτίμησης στα ΕΠΑ.Λ. Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 2 Εισαγωγή... 3 Γενικό Χρονοδιάγραμμα Ηλεκτρονικών Αιτήσεων Εγγραφής - Δηλώσεων Προτίμησης...

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994. Οδηγός Υποβολής. Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994. Οδηγός Υποβολής. Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994 Οδηγός Υποβολής Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών 2014 Εισαγωγή Κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, θα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ (Οδηγίες προς τον δικαιούχο) 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Διαδικασία προβολής και εκτύπωσης της «ατομικής πράξης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου "Σύζευξις" -1-

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου Σύζευξις -1- -1- 1 Διαχείριση Χρηστών...3 1.1 Υπηρεσίες...5 1.1.1 Δημιουργία νέου χρήστη...6 1.1.2 Αναζήτηση χρήστη...7 1.1.2 Επεξεργασία στοιχείων χρήστη...8 1.1.3 Δημιουργία /Επεξεργασία mailbox plan...10 1.1.4 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΦΟΡΕΩΝ

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΦΟΡΕΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΦΟΡΕΩΝ ΒΗΜΑΤΑ 1. ηµιουργία λογαριασµού χρήστη του ιστοτόπου 2. Σύνδεση στον λογαριασµό 3. Καταχώρηση ταυτότητας φορέα 3.1. Γενικές πληροφορίες 3.2. Στοιχεία επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ (HARDWARE TOKEN) ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ (HARDWARE TOKEN) ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ (HARDWARE TOKEN) ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Αγαπητέ Πελάτη, Καλώς ήλθατε στην νέα εποχή της Attica Bank! H συσκευή Κωδικών Μίας Χρήσης (Hardware Token) που προμηθευτήκατε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Υποψήφιοι

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Υποψήφιοι Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής Υποψήφιοι 1 Δημιουργία Λογαριασμού και Είσοδος στο Σύστημα Για να εγγραφείτε στο Γενικό Μητρώο του Πληροφοριακού Συστήματος «Απέλλα» ως Υποψήφιος θα πρέπει να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΤΗΛΕΠΡΟΜΗΘΕΑ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΤΗΛΕΠΡΟΜΗΘΕΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΤΗΛΕΠΡΟΜΗΘΕΑ Το εγχειρίδιο αυτό απευθύνεται σε όλους τους Επαγγελματίες Υγείας, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι χρήστες στην υπηρεσία Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 2016

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 2016 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 2016 (Οδηγίες προς τον Αιτούντα) 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Διαδικασίας Εγγραφής... 3 Περίπτωση Α: Χρήστης που έχει ενεργοποιήσει ξανά κωδικούς Online σε προγενέστερο

Διαβάστε περισσότερα

1. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 1. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 1.1 Τρόπος σύνδεσης μέσω site ΤΜΕΔΕ Στο εικονίδιο ΤΜΕΔΕ e-εγγυητικές πατώντας το κουμπί «άνοιγμα της εφαρμογής, μας ανοίγει

Διαβάστε περισσότερα

Μεταβίβαση Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης Εγχειρίδιο Εφαρμογής (SUD)

Μεταβίβαση Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης Εγχειρίδιο Εφαρμογής (SUD) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 1 (18) Εγχειρίδιο ς (SUD) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 2 (18) Copyright 2013 - Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος. Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 3 1.1 Σκοπός... 3 Έκταση... 3 1.3 Ορισμοί, ακρώνυμα

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποιες υπηρεσίες παρέχονται στα Φυσικά πρόσωπα (ΦΠ) μέσω της εφαρμογής του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου;

1. Ποιες υπηρεσίες παρέχονται στα Φυσικά πρόσωπα (ΦΠ) μέσω της εφαρμογής του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου; Οδηγίες ΓΓΔΕ: Οι 37 απαντήσεις για τη σωστή συμπλήρωση του Ε9 ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Οδηγίες ΓΓΔΕ: Οι 37 απαντήσεις για τη σωστή συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Ανάκτησης Password λογαριασμού URegister

Οδηγίες Ανάκτησης Password λογαριασμού URegister Οδηγίες Ανάκτησης Password λογαριασμού Uregister v1.1 Οδηγίες Ανάκτησης Password λογαριασμού URegister (ισχύει για λογαριασμούς Φοιτητών και Προσωπικού) Η Υπηρεσία Διαχείρισης Κωδικού χρήστη σας παρέχει

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσεως της υπηρεσίας Alpha e-statements

Οδηγίες χρήσεως της υπηρεσίας Alpha e-statements Οδηγίες χρήσεως της υπηρεσίας Alpha e-statements 1. Ηείσοδοςστηνυπηρεσίαμπορείναπραγματοποιηθεί μέσω του portal τωνκαρτώντηςτραπέζης www.alpha.gr/cards ήαπευθείαςαπότοintranet. Αναζητήστε τη σχετική σηματοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Υποβολής Αίτησης Φυσικών Προσώπων Μπορείτε να έχετε πρόσβαση για την υποβολή της αίτησης στην ακόλουθη διεύθυνση.

Εγχειρίδιο Υποβολής Αίτησης Φυσικών Προσώπων Μπορείτε να έχετε πρόσβαση για την υποβολή της αίτησης στην ακόλουθη διεύθυνση. Εγχειρίδιο Υποβολής Αίτησης Φυσικών Προσώπων Μπορείτε να έχετε πρόσβαση για την υποβολή της αίτησης στην ακόλουθη διεύθυνση. http://agroadvisors.elgo.gr Μόλις μεταβείτε στη διεύθυνση αυτή, εμφανίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Τ.Α.Α. Τ.Α.Ν. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Ε.Τ.Α.Α. Τ.Α.Ν. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Ε.Τ.Α.Α. Τ.Α.Ν. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Έκδοση 1η Πίνακας Περιεχομένων 1. ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ... 3 2. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΝΕΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φοιτητή

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φοιτητή Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φοιτητή Ως φοιτητής μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες θέσεις Πρακτικής Άσκησης αφού συνδεθείτε στην εφαρμογή επιλέγοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρμογής Φοιτητών Πίνακας Εικόνων Εικόνα 1.1. Εκκίνηση της διαδικασία εγγραφής...5 Εικόνα 1.2. Σελίδα εγγραφής...6 Εικόνα 1.3. Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

1. Για πρόσβαση στην υπηρεσία χρησιμοποιείτε έναν Φυλλομετρητή (Internet Explorer, Firefox, Chrome κ.λ.π) και

1. Για πρόσβαση στην υπηρεσία χρησιμοποιείτε έναν Φυλλομετρητή (Internet Explorer, Firefox, Chrome κ.λ.π) και Υπηρεσία Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού URegister Η Υπηρεσία Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού- URegister έχει ως στόχο την ενεργοποίηση του λογαριασμού ενός χρήστη στην Κεντρική Υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση σχετικά με τις ηλεκτρονικές υποβολές οικονομικού έτους 2011:

Ανακοίνωση σχετικά με τις ηλεκτρονικές υποβολές οικονομικού έτους 2011: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΙΚΗΣ 5 7 10180 ΑΘΗΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΛ.: 210 3332551/2 FAX: 210 3332559 e mail : press@minfin.gr Αθήνα, 24 Μαρτίου 2011 Ανακοίνωση σχετικά με τις ηλεκτρονικές

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ 1. Γενικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ Η ηλεκτρονική υποβολή των ισοζυγίων κρέατος πραγματοποιείται μέσα από το λογισμικό Άρτεμις του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΜΗΤΡΩΟ (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ UREGISTER)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΜΗΤΡΩΟ (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ UREGISTER) ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΜΗΤΡΩΟ (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ UREGISTER) Λόγω της αναβάθμισης των «Ομοσπονδιακών Υπηρεσιών» (Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, ΕΥΔΟΞΟΣ κ.α.) που παρέχονται από το Υπουργείο σε συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγγραφής στις διαδικτυακές εφαρμογές του Ε.Ο.Φ.

Οδηγίες εγγραφής στις διαδικτυακές εφαρμογές του Ε.Ο.Φ. Οδηγίες εγγραφής στις διαδικτυακές εφαρμογές του Ε.Ο.Φ. 1. Οδηγείστε στην Διαδικτυακή Πύλη του Οργανισμού (http://www.eof.gr) μέσω του διαθέσιμου προγράμματος πλοήγησης, του υπολογιστή σας. 2. Επιλέξτε

Διαβάστε περισσότερα

Ανάκτηση Κωδικού URegister για Εκπαιδευτικό & Διοικητικό Προσωπικό

Ανάκτηση Κωδικού URegister για Εκπαιδευτικό & Διοικητικό Προσωπικό Ανάκτηση Κωδικού URegister για Εκπαιδευτικό & Διοικητικό Προσωπικό H Υπηρεσία Διαχείρισης Kωδικού χρήστη σας παρέχει τη δυνατότητα Ανάκτησης του Κωδικού και Αλλαγής του Κωδικού σας με ασφαλή τρόπο σε περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνα 1: Κριτήρια αναζήτησης προϋπολογισμών

Εικόνα 1: Κριτήρια αναζήτησης προϋπολογισμών 1. Διαδικασία καταχώρησης προϋπολογισμών από το web-rescom Αναλυτικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να εμφανίσετε, καταχωρήσετε ή και διορθώσετε τους ετήσιους και συνολικούς προϋπολογισμούς

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού- URegister

Υπηρεσία Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού- URegister Υπηρεσία Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού- URegister Η Υπηρεσία Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού- URegister έχει ως στόχο την ενεργοποίηση του λογαριασμού ενός χρήστη στην Κεντρική Υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Οδηγός για Συμπλήρωση Αίτησης Εισδοχής. Ελλαδιτών Φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ή/και το ΤΕΠΑΚ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Οδηγός για Συμπλήρωση Αίτησης Εισδοχής. Ελλαδιτών Φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ή/και το ΤΕΠΑΚ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Οδηγός για Συμπλήρωση Αίτησης Εισδοχής Ελλαδιτών Φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ή/και το ΤΕΠΑΚ 7 Ιουλίου 2017 Οδηγός για Συμπλήρωση Αίτησης Εισδοχής Ελλαδιτών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΕΣ EfarE Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Αίτησης για Ένταξη στο T.E.B.A. ΠΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Έκδοση 1.0, Ιούνιος 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα Σύστημα Διαχείρισης Εκπαίδευσης Εγχειρίδιο Χρήσης Εκπαιδευόμενου Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα τηλ.: 210-3689381, 210-3689354 fax:

Διαβάστε περισσότερα

http://rc.ionio.gr/edbm/ Οδηγός Εφαρμογής Υποβολής Προτάσεων Διδασκαλίας από Νέους Διδάκτορες Γενικές Οδηγίες Η διαδικασία υποβολής αποτελείται από πέντε (5) βήματα: 1. Έναρξη διαδικασίας 2. Επιλογή Πεδίου

Διαβάστε περισσότερα

Ε θνικός Ο ργανισμός Π αροχής Υ πηρεσιών Υ γείας www.eopyy.gov.gr

Ε θνικός Ο ργανισμός Π αροχής Υ πηρεσιών Υ γείας www.eopyy.gov.gr ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Ε θνικός Ο ργανισμός Π αροχής Υ πηρεσιών Υ γείας www.eopyy.gov.gr Αθήνα, 18-08-2015 Αρ. Πρωτ.: ΔΒ4Α/οικ.31675 Γενική Δ/νση: Οργάνωσης & Σχεδιασμού ΠΡΟΣ Αγοράς Υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού 1. Ο ενδιαφερόμενος επιλέγει την επίσημη ιστοσελίδα του Ε.Ο.Φ. (http://www.eof.gr) μέσω του διαθέσιμου προγράμματος πλοήγησης, του υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Υποβολής Αίτησης Φυσικών Προσώπων Μπορείτε να έχετε πρόσβαση για την υποβολή της αίτησης στην ακόλουθη διεύθυνση.

Εγχειρίδιο Υποβολής Αίτησης Φυσικών Προσώπων Μπορείτε να έχετε πρόσβαση για την υποβολή της αίτησης στην ακόλουθη διεύθυνση. Εγχειρίδιο Υποβολής Αίτησης Φυσικών Προσώπων Μπορείτε να έχετε πρόσβαση για την υποβολή της αίτησης στην ακόλουθη διεύθυνση. http://agroadvisors.elgo.gr Μόλις μεταβείτε στη διεύθυνση αυτή, εμφανίζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΠΑ "ΠΥΞΙΔΑ"

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΠΑ ΠΥΞΙΔΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΠΑ "ΠΥΞΙΔΑ" Γενικές πληροφορίες Οι παρούσες οδηγίες περιγράφουν τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής - αυτοαρχειοθέτησης των μεταπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΠΑ "ΠΥΞΙΔΑ"

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΠΑ ΠΥΞΙΔΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΠΑ "ΠΥΞΙΔΑ" Γενικές πληροφορίες Οι παρούσες οδηγίες περιγράφουν τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής - αυτοαρχειοθέτησης των διδακτορικών

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (επιχείρησης) στο Mathiteia4u

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (επιχείρησης) στο Mathiteia4u Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (επιχείρησης) στο Mathiteia4u Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr δίνεται πρόσβαση σε ένα νέο πρόγραμμα για την στήριξη νέων που έχουν μόλις αποφοιτήσει από

Διαβάστε περισσότερα