annualreport Ετήσιος Απολογισμός

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "annualreport Ετήσιος Απολογισμός"

Transcript

1 annualreport Ετήσιος Απολογισμός

2 00 02 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιεχόμενα 04 Πρόλογοι 06 Highlights 10 Δηλώσεις νέων ελαστικών Συλλογή μεταχειρισμένων ελαστικών 14 Διαδικασία λήψης παραγγελιών για τη συλλογή μεταχειρισμένων ελαστικών - χρόνος απόκρισης στα αιτήματα συλλογής 16 Τελική αξιοποίηση μεταχειρισμένων ελαστικών 20 Εξέλιξη αποθεμάτων ελαστικών 21 Έρευνα & Ανάπτυξη χρόνια Ecoelastika 26 Στόχοι Παράρτημα συνεργατών 2014

3

4 ΓΙΑΝΝΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος 04 Αγαπητοί Συνεργάτες, Η συλλογή και αξιοποίηση των μεταχειρισμένων ελαστικών στην Ελλάδα που αποτελούν τους βασικούς στόχους της ECOELASTIKA AE ξεπέρασαν το 2014 κάθε προηγούμενο φτάνοντας το 98% και 110% αντίστοιχα. Η εταιρία μας αποτελεί πλέον παράδειγμα προς μίμηση στο χώρο της ανακύκλωσης στην Ελλάδα τόσο για την αποτελεσματικότητα της όσο και για την εξυπηρέτηση όλων των χρηστών του συστήματος. Επιπλέον μέσα από τη συνεχή προσπάθεια εξορθολογισμού των λειτουργιών της εταιρίας και της αναβάθμισης των τεχνολογικών υποδομών της προχωρήσαμε σε μείωση κατά 10% των χρηματικών εισφορών με εφαρμογή από 1/1/2015. Αξίζει να τονιστεί ότι οι χρηματικές εισφορές του συστήματός μας παραμένουν οι χαμηλότερες στην Ε.Ε. Μια άλλη σημαντική εξέλιξη του 2014 είναι η υλοποίηση του προγράμματός μας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με κύριο αντικείμενο την κατασκευή δαπέδων ασφαλείας από ανακυκλωμένο ελαστικό σε σχολεία και νηπιαγωγεία σε όλη την Ελλάδα, ένα πρόγραμμα που στοχεύουμε να συνεχίσουμε με εντατικό ρυθμό και στο μέλλον. Στόχος μας παραμένει να συνεχίσουμε την επιτυχημένη μας πορεία και στο μέλλον ανταποκρινόμενοι στις δύσκολες προκλήσεις που προκύπτουν από την οικονομική και κοινωνική κρίση που πλήττει τη χώρα μας. Καλή ανάγνωση.

5 Ετήσιος Απολογισμός ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΙΑΣ Γενικός Διευθυντής Το 2014 συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του συλλογικού συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης μεταχειρισμένων ελαστικών ECOELASTIKA AE στην Ελλάδα. Στα 10 αυτά χρόνια άλλαξαν πολλά πράγματα σχετικά με τη διαχείριση των ελαστικών τέλους κύκλου ζωής στη χώρα μας. Πριν από το 2004 τα μεταχειρισμένα ελαστικά απορρίπτονταν σε νόμιμους και μη χώρους ταφής με συνέπεια να μένουν αναξιοποίητοι χιλιάδες τόνοι ελαστικών και να καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο σε ΧΥΤΑ οι οποίοι κανονικά προορίζονται για τη διάθεση αστικών απορριμμάτων. Επίσης τα ελαστικά οχημάτων μη δυνάμενα να αποσυντεθούν παρέμεναν αναλλοίωτα για μεγάλες χρονικές περιόδους στους χώρους υγειονομικής ταφής δημιουργώντας πολλαπλά περιβαλλοντικά προβλήματα. Σήμερα, 10 χρόνια αργότερα, τα μεταχειρισμένα ελαστικά συλλέγονται και αξιοποιούνται από την ECOELASTIKA σε ποσοστό άνω του 95 %. Εντός του 2014 το ποσοστό συλλογής των αποσυρόμενων ελαστικών ανήλθε στο 98% και το ποσοστό της αξιοποίησης στο 110%. Η ενεργειακή αξιοποίηση κέρδισε επιπλέον έδαφος τη χρονιά που πέρασε με 64% έναντι της ανακύκλωσης που περιορίστηκε στο 36%. Η ECOELASTIKA αποφάσισε εντός του 2014 στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της να ξεκινήσει δράσεις για τη διάδοση συγκεκριμένων εφαρμογών από ανακυκλωμένο ελαστικό, όπως είναι τα ελαστικά πλακάκια ασφαλείας με απώτερο στόχο την ενίσχυση της ανακύκλωσης. Στα πλαίσια αυτής της δράσης της η ECOELASTIKA χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου την κατασκευή δαπέδων ασφαλείας σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς σε υποβαθμισμένες περιοχές εντός του νομού Αττικής και ειδικότερα επιλέγοντας σχολεία οι αυλές των οποίων εγκυμονούσαν σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών που προαυλίζονταν σε αυτές. Ευελπιστούμε ότι και εντός του 2015 παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε με επιτυχία τις δράσεις αυτές, διαδίδοντας την ανακύκλωση των μεταχειρισμένων ελαστικών περισσότερο και συμβάλλοντας έτσι σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

6 14 Highlights 06 Τα σημαντικότερα γεγονότα της ECOELASTIKA για το 2014

7 Ιανουάριος - Μάρτιος Το Φεβρουάριο του 2014 εγκρίθηκε η πρόταση που υπέβαλε η ECOELASTIKA στο πλαίσιο της πράξης Πρόγραμμα Ανάπτυξης Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΠΑΒΕΤ) 2013 με τίτλο: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΣΤΗΣ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ. Το πρόγραμμα είχε στόχο τη βελτιστοποίηση και την παρακολούθηση της διαδικασίας συλλογής, μεταφοράς και μηχανικής επεξεργασίας των Μεταχειρισμένων Ελαστικών Οχημάτων με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών αιχμής. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 15 μήνες και υλοποιείται σε συνεργασία με τις εταιρίες ΜΟΣΙΟΝ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ και RETIRE ΑΕ. Απρίλιος Ιούνιος Τον Ιούνιο του 2015 παραχωρήθηκαν από την ECOELASTIKA μεταχειρισμένα ελαστικά για τις ανάγκες της καλοκαιρινής περιοδείας της επιτυχημένης θεατρικής παράστασης Ομήρου «Ιλιάδα».

8 2014 H Ιούλιος - Σεπτέμβριος Τον Ιούλιο του 2014 η ECOELASTIKA πιστοποιήθηκε κατά ISO 9001:2008 ως Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ) Μεταχειρισμένων Ελαστικών για τη συλλογή και αξιοποίηση μεταχειρισμένων ελαστικών. 2. Τον Αύγουστο του 2014 η ECOELASTIKA χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου την κατασκευή τάπητα ασφαλείας από ανακυκλωμένο ελαστικό στον προαύλιο χώρο του 2 ου νηπιαγωγείου Δραπετσώνας στα πλαίσια δράσης που έχει αναλάβει για τη διάδοση των προϊόντων της ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ελαστικών.

9 Ετήσιος Απολογισμός ighlights Οκτώβριος Δεκέμβριος Χορηγία τοποθέτησης τάπητα ασφαλείας από ανακυκλωμένο ελαστικό στους προαύλιους χώρους του 43 ου & 135 ου νηπιαγωγείου Ν. Κόσμου καθώς και του 50 ου & 87 ου νηπιαγωγείου Πετραλώνων του Δήμου Αθηναίων στα πλαίσια της δράσης διάδοσης των προϊόντων της ανακύκλωσης. 2. Παραχώρηση μεταχειρισμένων ελαστικών στην εταιρία Ελληνικός Χρυσός για χρήση ως υλικού σταθεροποίησης και προστασίας γεωυφάσματος καθώς και ως αποστραγγιστικού υλικού σε πρανές ΧΥΤΕΑ. 3. Παραχώρηση μεταχειρισμένων ελαστικών στην Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στην εναπόθεση των κωπηλατικών αγωνιστικών σκαφών κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος (13-21/10/2014, Θεσσαλονίκη). 4. Εντός του 2014 η ECOELASTIKA παρέτεινε τη δράση της την οποία είχε ξεκινήσει από το τελευταίο τρίμηνο του 2013, για τη συλλογή ελαστικών τέλους κύκλου ζωής φορτηγών οχημάτων από τα διαλυτήρια ΟΤΚΖ. 5. Εκδήλωση ECOELASTIKA για τα 10 χρόνια λειτουργίας της στο πολιτιστικό κέντρο ΑΘΗΝΑΪΣ.

10 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ Εντός του 2014 δηλώθηκαν από υπόχρεους εισαγωγείς ελαστικών και οχημάτων που είναι συμβεβλημένοι με την ECOELASTIKA οι παρακάτω ποσότητες νέων ελαστικών. Οι ποσότητες αυτές δηλώνονται κάθε τρίμηνο από τους εισαγωγείς ανά κατηγορία ελαστικού οχήματος που εισάγουν στην ελληνική αγορά. Τα έσοδα της ECOELASTIKA προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από τις χρηματικές εισφορές των μελών της. Οι χρηματικές εισφορές των νέων ελαστικών που μπαίνουν στην ελληνική αγορά καθορίστηκαν στο φάκελο έγκρισης του συστήματος το 2011 και ισχύουν από 1/1/2012. Το Νοέμβριο του 2014 αποφασίστηκε μείωση κατά 10% των χρηματικών εισφορών για κάθε κατηγορία ελαστικών. Η αλλαγή στο ύψος των χρηματικών εισφορών θα έχει εφαρμογή από 1/1/2015.

11 annualreport Πίνακας: Δηλώσεις νέων ελαστικών (put on the market) για το έτος 2014 Ελαστικά Ελαστικά Ελαστικά Μέσο Κατηγορίας Α Κατηγορίας Β Κατηγορίας Γ βάρος (tn) Εισαγωγείς Ελαστικών Εισαγωγείς Οχημάτων ΣΥΝΟΛΟ Πίνακας: Ισχύουσες χρηματικές εισφορές ανά κατηγορία και τεμάχιο ελαστικού - Νέες χρηματικές εισφορές Κατηγορία Α - Επιβατικών Οχημάτων (Μέσο βάρος 8kg) Κατηγορία Β - Φορτηγών Οχημάτων (Μέσο βάρος 50kg) Κατηγορία Γ - Moto (Μέσο βάρος 2,5kg) Χρηματικές εισφορές Χρηματικές εισφορές (από 1/1/2015) 1,20 1,08 7 6,30 0,5 0,45

12 Συλλογή μεταχειρισμένων ελαστικών Εντός του 2014 το σύστημα της ECOELASTIKA συνέλεξε μεταχειρισμένα ελαστικά από σημεία συλλογής (βουλκανιζατέρ, συνεργεία) σε ολόκληρη τη χώρα, τα οποία μετέφερε σε συνεργαζόμενες μονάδες επεξεργασίας για την παραγωγή τελικών προϊόντων με βάση το βουλκανισμένο καουτσούκ καθώς και λοιπών υλικών που περιέχονται στα ελαστικά οχημάτων. Μεταχειρισμένα ελαστικά συλλέγονται επίσης με ευθύνη του συλλογικού συστήματος της ECOELATIKA από κατόχους του αποβλήτου, οι οποίοι μπορεί να είναι δήμοι, τεχνικές εταιρίες, δημόσιοι οργανισμοί, κλπ. Συνολικά εντός του 2014 η ECOELASTIKA συνέλεξε τόνους μεταχειρισμένων ελαστικών. 12

13 Ετήσιος Απολογισμός Συνολικά εντός του 2014 η ECOELASTIKA συνέλεξε τόνους μεταχειρισμένων ελαστικών. Δηλώσεις νέων ελαστικών Αποσυρόμενες ποσότητες Συλλεγόμενες ποσότητες % 2% 94% Η προέλευση των συλλεγόμενων μεταχειρισμένων ελαστικών αναλύεται στη συνέχεια: Σημεία Συλλογής 94% Διαλυτήρια 4% Κάτοχοι 2% Η γεωγραφική κατανομή των συλλεγόμενων ποσοτήτων μεταχειρισμένων ελαστικών είναι ανάλογη της πυκνότητας του πληθυσμού στις περιοχές αυτές.

14 Διαδικασία λήψης παραγγελιών για τη συλλογή μεταχειρισμένων ελαστικών - χρόνος απόκρισης στα αιτήματα συλλογής Η λήψη παραγγελιών για τη συλλογή μεταχειρισμένων ελαστικών από τα σημεία συλλογής γίνεται με τηλεφωνική ή web επικοινωνία των σημείων με την ECOELASTIKA και τα αιτήματα καταχωρούνται στον κεντρικό server της εταιρίας. Μετά τη λήψη των παραγγελιών η ECOELASTIKA προωθεί άμεσα τα αιτήματα στους συμβεβλημένους μεταφορείς ανάλογα με την γεωγραφική τοποθεσία του κάθε σημείου συλλογής. Κατά την συλλογή των μεταχειρισμένων ελαστικών από τους συμβεβλημένους συλλέκτες γίνεται άμεση ενημέρωση του κεντρικού server του συστήματος με στοιχεία όπως η χρονική στιγμή εκτέλεσης της παραγγελίας, οι συλλεγόμενες ποσότητες του αποβλήτου ανά σημείο συλλογής και η χρονική απόσταση μεταξύ κάθε παραγγελίας και εκτέλεσής της. Με αυτό τον τρόπο είναι εφικτή η εξαγωγή χρήσιμων στατιστικών δεδομένων που διευκολύνουν το έργο της ECOELASTIKA και συμβάλλουν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της. Στατιστικά Συλλογής ανά μήνα 14 Μήνες Μέσος χρόνος εξυπηρέτησης σε ημέρες 2013 Μέσος χρόνος εξυπηρέτησης σε ημέρες 2014 Ιανουάριος 6 5 Φεβρουάριος 6 5 Μάρτιος 5 3 Απρίλιος 5 3 Μάιος 5 3 Ιούνιος 6 3 Ιούλιος 6 3 Αύγουστος 6 4 Σεπτέμβριος 6 4 Οκτώβριος 6 4 Νοέμβριος 5 4 Δεκέμβριος 5 4 Στόχος της ECOELASTIKA παραμένει η μείωση του μέσου χρόνου εξυπηρέτησης των σημείων συλλογής στις 3 εργάσιμες ημέρες. Συγκρίνοντας τα έτη 2013 και 2014 παρατηρείται σημαντική πρόοδος στην προσέγγιση του στόχου των 3 ημερών.

15 Περιφέρεια Συχνότητα - Στατιστικά Συλλογής ανά περιοχή - Σύγκριση Μέσου Χρόνου εξυπηρέτησης Αριθμός Μέσος χρόνος Μέσος χρόνος Ποσοστό συλλεγόμενων Σημείων εξυπηρέτησης εξυπηρέτησης ποσοτήτων Συλλογής επί του συνόλου ΑΤΤΙΚΗ ,05% ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ,4% ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ,39% ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ,72% ΚΡΗΤΗ ,39% ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ,19% ΘΕΣΣΑΛΙΑ ,73% ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ,41% ΑΙΓΑΙΟ ,3% ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ,52% ΗΠΕΙΡΟΣ ,13% ΙΟΝΙΟΙ ΝΗΣΟΙ ,76% Η ίδια πρόοδος σε σχέση με την προσέγγιση του στόχου των 3 ημερών παρατηρείται και στις γεωγραφικές περιφέρειες της Ελλάδας. Σημειωτέον ότι αναφορικά με τη νησιωτική χώρα ο στόχος των 3 ημερών είναι πρακτικά ανέφικτος καθότι η συλλογή και μεταφορά των μεταχειρισμένων ελαστικών από τα σημεία συλλογής των νησιών προς τις μονάδες αξιοποίησης στην ηπειρωτική χώρα πραγματοποιείται απευθείας χωρίς ενδιάμεση προσωρινή αποθήκευση. Συνεπώς ο μέσος χρόνος εξυπηρέτησης εξαρτάται άμεσα από τη διαθεσιμότητα και συχνότητα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της νησιωτικής χώρας με την ηπειρωτική Ελλάδα. Επίσης είναι φανερή η επίτευξη του στόχου των 3 ημερών στις περιφέρειες με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή συγκέντρωση. ΙΟΝΙΟΙ ΝΗΣΟΙ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟ ΚΡΗΤΗ

16 Τελική αξιοποίηση μεταχειρισμένων ελαστικών α) Χωροθέτηση μονάδων αξιοποίησης Στην Ελλάδα λειτουργούν σήμερα οχτώ (8) μονάδες τελικής αξιοποίησης μεταχειρισμένων ελαστικών. Στη μία (1) μονάδα (τσιμεντοβιομηχανία στην περιοχή της Βοιωτίας) γίνεται ενεργειακή αξιοποίηση ολόκληρων μεταχειρισμένων ελαστικών. Στις έξι (6) μονάδες γίνεται μηχανικός τεμαχισμός, διαχωρισμός και κοκκοποίηση των μεταχειρισμένων ελαστικών για παραγωγή τρίμματος ελαστικού διαφόρων κοκκομετριών από το οποίο προκύπτουν τελικά προϊόντα ή δευτερογενή εναλλακτικά καύσιμα TDF (Tire derived fuel) προς ενεργειακή αξιοποίηση. Στη μία (1) μονάδα (shredder) γίνεται απλός τεμαχισμός μεταχειρισμένων ελαστικών για παραγωγή εναλλακτικού καύσιμου (TDF) προς ενεργειακή αξιοποίηση και για έργα πολιτικού μηχανικού (TDA). Ένα μέρος των μεταχειρισμένων ελαστικών που συλλέγονται από το σύστημα εξάγονται ολόκληρα προς μονάδες παραγωγής τσιμέντου σε τρίτες χώρες για ενεργειακή αξιοποίηση. 16

17 Ετήσιος Απολογισμός TYRES HERCO AE ΒΙΠΕ Πατρών ΕΛΒΑΝ ABEE Ασπρόπυργος Αττικής ΚΑΡΑΜΠΑΣ ΑΕΒΕ Λιβανάτες Λοκρίδος Ν. Φθιώτιδος Καμάρι Βοιωτίας ΤΙΤΑΝ RETIRE ABEE ΒΙΠΕ Δράμας 8 ο χλμ ΠΕΟ Λάρισας-Βόλου, Λάρισα ΒΙΟΤΡΟΧΟΣ AE Μαγούλα Αττικής ΑΞΕΛ ΕΠΕ ΒΙΠΕ Κομοτηνής καουτσούκ και τελικών προϊόντων HELESI AE

18 Ανακύκλωση / Ενεργειακή Αξιοποίηση ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ 64% ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ 36% Μηχανική κοκκοποίηση για ανακύκλωση 36% β) Είδη τελικών χρήσεων Από το 36% του συνόλου των μεταχειρισμένων ελαστικών που διαχειρίστηκε το σύστημα το 2014 παρήχθησαν τελικά προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν σε τελικές εφαρμογές («ανακύκλωση») ενώ το υπόλοιπο 64% διατέθηκε ως δευτερογενές καύσιμο (ολόκληρα ή τεμαχισμένα ελαστικά) σε ενεργοβόρες βιομηχανίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εξαγωγή τεμαχισμένων ελαστικών για ενεργειακή αξιοποίηση 31% Ενεργειακή Αξιοποίηση (εγχώρια) 18% Εξαγωγή ολόκληρων ελαστικών για ενεργειακή αξιοποίηση 15%

19 γ) Ανάλυση παραγόμενων υλικών από τη μηχανική επεξεργασία των μεταχειρισμένων ελαστικών Κατά την πλήρη μηχανική επεξεργασία των μεταχειρισμένων ελαστικών από τις μονάδες ανακύκλωσης παρήχθησαν εντός του 2014 τα παρακάτω τρία βασικά υλικά από τα οποία αποτελούνται τα ελαστικά των οχημάτων. 22% 61%% ΤΡΙΜΜΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΣ ΛΙΝΟ* 17% * περιέχει σημαντικές ποσότητες πούδρας ελαστικού και οδηγείται για ενεργειακή αξιοποίηση δ) Ισοζύγιο μάζας μονάδων μηχανικής επεξεργασίας αποβλήτων ελαστικών Εντός του 2014 οι μονάδες μηχανικής επεξεργασίας παρέλαβαν συνολικά τόνους μεταχειρισμένων ελαστικών. Συνολικά τα εργοστάσια ανακύκλωσης ελαστικών επεξεργάστηκαν τόνους μεταχειρισμένων ελαστικών οχημάτων, δηλαδή περίπου τόνους επιπλέον των συλλεγόμενων ποσοτήτων, οι οποίες προέρχονται από αποθέματα προηγούμενων ετών. Οι συνολικές πωλήσεις τους σε τελικά προϊόντα και παραπροϊόντα που διατέθηκαν για τελικές εφαρμογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό ανήλθαν στους τόνους ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ - ΠΑΡΑΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ/ ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ/ΛΙΝΩΝ

20 Εξέλιξη αποθεμάτων ελαστικών Κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της ECOELASTIKA δημιουργήθηκαν κάποια σημαντικά αποθέματα μεταχειρισμένων ελαστικών σε διάφορα σημεία της ελληνικής επικράτειας κυρίως σε μονάδες ανακύκλωσης. Οι συγκεντρωμένες αυτές ποσότητες των ανεπεξέργαστων μεταχειρισμένων ελαστικών αποτελούσαν δυνητικό περιβαλλοντικό κίνδυνο για τις περιοχές και τους κατοίκους τους. Αυτό το γεγονός αποτέλεσε αφορμή ώστε να τεθεί ως άμεση προτεραιότητα της ECOELASTIKA η μείωση των αποθηκευμένων ποσοτήτων μεταχειρισμένων ελαστικών οι οποίες έπρεπε να οδηγηθούν προς αξιοποίηση με όσο το δυνατό μεγαλύτερους ρυθμούς. Το γεγονός αυτό κατέστη ευτυχώς δυνατό σταδιακά από το 2010 και μέχρι σήμερα χάρη στην αποδοτικότερη λειτουργία των μονάδων επεξεργασίας καθώς επίσης και λόγω της αλλαγής της πολιτικής επιδοτήσεων της ECOELASTIKA η οποία ευνοούσε πλέον τις μονάδες ανακύκλωσης που πωλούσαν μεγαλύτερες ποσότητες επεξεργασμένων τελικών προϊόντων της ανακύκλωσης των ελαστικών. Στα τέλη του 2014 οι αποθηκευμένες ποσότητες ολόκληρων και τεμαχισμένων ελαστικών δεν ξεπερνούσαν τους τόνους. Ευελπιστούμε ότι κατά τα επόμενα δύο έτη οι ποσότητες αυτές θα έχουν σχεδόν πλήρως απορροφηθεί από την αγορά προϊόντων της ανακύκλωσης των ελαστικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό

21 Ετήσιος Απολογισμός Έρευνα & Ανάπτυξη Ερευνητικά Προγράμματα Εντός του 2013 η ECOELASTIKA σε συνεργασία με τις εταιρίες Motion Hellas και Retire υπέβαλε πρόταση για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και βέλτιστης ανάκτησης υλικών από μεταχειρισμένα ελαστικά οχημάτων. Το Φεβρουάριο του 2014 η πρόταση εγκρίθηκε και ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος. Η διάρκειά του είναι 15 μήνες και θα ολοκληρωθεί εντός του Οι τεχνολογίες που ενσωματώθηκαν στο Ολοκληρωμένο Σύστημα GreenWTMS, αποσκοπούν στην απόκτηση νέων γνώσεων για τη διαμόρφωση νέων και τη βελτίωση υφιστάμενων προϊόντων, μεθόδων και υπηρεσιών στη διαχείριση των μεταχειρισμένων ελαστικών οχημάτων στον αποχαρακτηρισμό τους από απόβλητα και τον χαρακτηρισμό τους ως «χρήσιμα προϊόντα» σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην Οδηγία για τα απόβλητα στο κεφάλαιο end of waste. Ειδικότερα έχουν ως σκοπό: τον πλήρη ποσοτικό και ποιοτικό έλεγχο της διακίνησης και επεξεργασίας των μεταχειρισμένων ελαστικών στην Ελλάδα προκειμένου αυτή να πραγματοποιείται με τον κατά το δυνατό τεχνικά, περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά αρτιότερο τρόπο το σχεδιασμό ενός αδιάβλητου συστήματος καταγραφής και διαχείρισης της συλλογής και μεταφοράς των μεταχειρισμένων ελαστικών τη βελτιστοποίηση της μηχανικής επεξεργασίας των μεταχειρισμένων ελαστικών οχημάτων τη μεγιστοποίηση του βαθμού ανάκτησης των ανακυκλώσιμων υλικών τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και των παραπροϊόντων της τελικής αξιοποίησης των ελαστικών (τρίμμα, πούδρα από ελαστικά, TDF κλπ) την τεκμηρίωση με στόχο τον αποχαρακτηρισμό όλων των προϊόντων και παραπροϊόντων της επεξεργασίας των μεταχειρισμένων ελαστικών από απόβλητα σε προϊόντα τη συγκριτική ανάλυση τεχνολογιών αξιοποίησης τρίμματος ελαστικού την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων καθώς και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος την ανάλυση της προτεινόμενης λύσης, σύμφωνα με τα κριτήρια αειφορίας που βασίζεται στην μεθοδολογία Ανάλυσης Κύκλου Ζωής (LCA)

22 ΧΡΟΝΙΑ ECOELASTIKA

23

24 ΧΡΟΝΙΑ Η ECOELASTIKA γιόρτασε τα 10 χρόνια λειτουργίας της διοργανώνοντας μια εκδήλωση στον εκθεσιακό χώρο Αθηναΐς, το Δεκέμβριο του Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν όλοι οι συνεργάτες της εταιρίας τόσο από το χώρο των εισαγωγέων ελαστικών και οχημάτων όσο και από το χώρο των ανακυκλωτών, των συλλεκτών και μεταφορέων. Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν κυρίως επετειακός αλλά και ενημερωτικός για το έργο της ECOELASTIKA στη διάρκεια των 10 χρόνων λειτουργίας της. Οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσίαση των δράσεων της εταιρίας για τη δεκαετία Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων δόθηκαν στοιχεία για την εξέλιξη της διαχείρισης των μεταχειρισμένων ελαστικών οχημάτων στην Ελλάδα σύμφωνα με την αρχή της διευρυμένης ευθύνης του παραγωγού, μοντέλο βάσει του οποίου λειτουργεί σήμερα η ECOELASTIKA καθώς και τα υπόλοιπα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης στη χώρα. Παρατέθηκαν στατιστικά στοιχεία από την αξιοποίηση των ελαστικών τέλους κύκλου ζωής στην Ελλάδα και έγιναν συγκρίσεις με τη δράση αντίστοιχων ευρωπαϊκών εταιριών που λειτουργούν κάτω από το ίδιο ευρωπαϊκό νομικό καθεστώς. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν δράσεις που προγραμματίζει η εταιρία για τα επόμενα χρόνια λειτουργίας της που έχουν στόχο τόσο τη διάδοση της ανακύκλωσης όσο και τη βελτίωση των υφιστάμενων δομών και διαδικασιών που εφαρμόζει η εταιρία σήμερα.

25 Είναι κοινώς αποδεκτό ότι για την περιβαλλοντικά ορθή και αποτελεσματική αξιοποίηση των ελαστικών τέλους κύκλου ζωής είναι επιβεβλημένη η διεύρυνση των αγορών για τα προϊόντα της ανακύκλωσης των άχρηστων ελαστικών. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνέχιση της άψογης συνεργασίας μεταξύ της ECOELASTIKA και της Πολιτείας (Ε.Ο.ΑΝ., αρμόδια Υπουργεία, Δήμοι της χώρας, Φορείς διαχείρισης απορριμμάτων, οικολογικές οργανώσεις, κλπ.) έχοντας κοινό στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της ανακύκλωσης. Η ευμενής στάση των πολιτών και η εφαρμογή της ανακύκλωσης στην καθημερινότητα ανεβάζουν τον πήχυ για τη συνεχή βελτίωση και ανάπτυξή της. Είναι βέβαιο ότι η ανακύκλωση μπορεί να αποτελέσει σήμερα στην Ελλάδα έναν ξεχωριστό πυλώνα ανάπτυξης τόσο για την ενίσχυση των αγορών μέσω της παροχής νέων οικονομικών και οικολογικών ανακυκλώσιμων υλικών που μπορούν να απορροφηθούν από την παραγωγή, όσο και από την αξιοποίηση νέων ανανεώσιμων εναλλακτικών μορφών ενέργειας σε ενεργοβόρες βιομηχανίες. Από την εξέλιξη αυτή θα δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και θα προωθηθεί η κυκλική οικονομία και η αειφόρος ανάπτυξη.

26 Στόχοι 2015 Μείωση του αποθεμάτων αποθηκευμένων ελαστικών Στόχος της ECOELASTIKA εντός του 2015 είναι να μειωθούν περαιτέρω οι αποθηκευμένες ποσότητες των ελαστικών κατά τόνους. Αυτό θα επιτευχθεί με την εφαρμογή των όρων των συμβάσεων συνεργασίας που έχει υπογράψει η ECOELASTIKA με τους κατόχους των μεγαλύτερων αποθεμάτων μεταχειρισμένων ελαστικών. Επίσης κατόπιν σχετικής απόφασης του ΔΣ της ECOELASTIKA αποφασίστηκε η κατάργηση του gate fee κατά την παράδοση των μεταχειρισμένων ελαστικών στις μονάδες αξιοποίησης με αντίστοιχη αύξηση του ποσού επιδότησης κατά την πώληση των τελικών προϊόντων της ανακύκλωσης των ελαστικών. Αυτό θα συμβάλει αποφασιστικά στην πλήρη αντιμετώπιση του προβλήματος συσσώρευσης ολόκληρων ελαστικών στις μονάδες επεξεργασίας τους. Η αλλαγή αυτή θα ισχύσει από 1/1/2015. Εξελίξεις στην αγορά 26 Τόσο η ελληνική όσο και η ευρωπαϊκή αγορά προϊόντων επεξεργασίας μεταχειρισμένων ελαστικών προς ανακύκλωση έμειναν σχετικά σταθερές εντός του Αντίστοιχα βαίνουν αυξανόμενες οι παραγόμενες ποσότητες τρίμματος ελαστικού διαφόρων κοκκομετριών από το σύνολο των κρατών της ΕΕ στις οποίες λειτουργούν αντίστοιχα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης. Η τάση αυτή έχει ως λογική συνέπεια αφενός μεν τη μείωση των τιμών στα κύρια αυτά προϊόντα ανακύκλωσης των μεταχειρισμένων ελαστικών οχημάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και αφετέρου τη στασιμότητα και σταδιακή μείωση των ποσοστών της ανακύκλωσης έναντι αυτών της ενεργειακής αξιοποίησης. Από την άλλη πλευρά κερδίζει έδαφος η ενεργειακή αξιοποίηση του TDF (τεμαχισμένο ελαστικό που χρησιμοποιείται ως εναλλακτικό καύσιμο) καθότι αυξάνεται διεθνώς η ζήτηση των εναλλακτικών καυσίμων κυρίως από τις τσιμεντοβιομηχανίες που διέρχονται κρίση τα τελευταία χρόνια λόγω της μείωσης της κατασκευαστικής δραστηριότητας και κύριο μέλημά τους είναι η χρήση οικονομικότερων μορφών ενέργειας. Δεδομένων των παραπάνω συνθηκών η ECOELASTIKA στοχεύει στην τόνωση της απορρόφησης των τελικών προϊόντων που προκύπτουν από την ανακύκλωση των μεταχειρισμένων ελαστικών από την ελληνική αγορά, μέσω διεύρυνσης συγκεκριμένων εφαρμογών στη χώρα μας. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι δράσεις που έχει αναλάβει η ECOELASTIKA στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της Περιβαλλοντικής Πολιτικής της.

27 Ετήσιος Απολογισμός Επικοινωνία - Δράσεις Η ECOELASTIKA, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της Περιβαλλοντικής Πολιτικής της, στοχεύει να ευαισθητοποιήσει το κοινό αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε οικολογικά θέματα και ειδικά στην ανακύκλωση ελαστικών και στη διάδοσή της. Ένα από τα βασικά μέσα προκειμένου να επιτύχει το στόχο της είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook κ.λ.π.) από τα οποία αναμένεται να αποκτήσει τουλάχιστον followers. Για το έτος 2015 (όπως συνέβη και το 2014) έχουν προγραμματιστεί δράσεις που στοχεύουν στην αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης έναντι της ενεργειακής αξιοποίησης. Συγκεκριμένα η ECOELASTIKA προτίθεται να συνεχίσει με εντονότερους ρυθμούς τις δράσεις κατασκευής ελαστικών δαπέδων ασφαλείας σε προαύλια σχολείων (νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων) ειδικά όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τη προστασία των παιδιών από τραυματισμούς κατά την πτώση. Παράλληλα, θα συνεχίσει τις ενημερωτικές δράσεις της σε νηπιαγωγεία και σχολεία, όπου με ευχάριστο τρόπο και σύγχρονες μεθόδους διαδραστικής εκπαίδευσης, τα παιδιά μαθαίνουν για την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης των ελαστικών, αλλά και για την οικολογία γενικότερα. Επιπροσθέτως η ECOELASTIKA συνάπτοντας συμβάσεις με τους Δήμους θα συνεχίσει την προσπάθεια καθαριότητας της υπαίθρου από την ανεξέλεγκτη απόρριψη άχρηστων ελαστικών στοχεύοντας σε ένα καλύτερο περιβάλλον με παράλληλο στόχο την συλλογή των αποβλήτων ελαστικών στην πηγή.

28 πελάτες E 28 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ 2014 Οι εταιρίες εισαγωγής ελαστικών και οχημάτων που είναι συμβεβλημένοι με το συλλογικό σύστημα της Ecoelastika. ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ CSI DEFENSE ΕΠΕ ENTIRE ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΠΕ EUROTYPA MARANGONI ΕΠΕ GOODYEAR DUNLOP ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ INTRAMOTO AE MOTOMAX ΤΣΕΒΑΪΡΙΔΗΣ Σ. ΠΑΥΛΟΣ PAGEO RUOTE ΙΚΕ RODAL ΕΠΕ SUPER TIRE SERVICE ΑΕ STYLE DYNAMIC ΕΙΣΑΓΩΓΗ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΙΔΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΠΕ TIRES-PRO IKE UNI ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΠΕ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ Β. ΑΕ AUTOSTRATA ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ ΑΕΒΜΕ ΑΚΡΙΤΑΣ ΕΠΕ ΑΝΑΤΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ Γ. & ΣΙΑ ΕΠΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ ΑΕ ΑΦΟΙ ΝΤΑΚΟΥΔΗ ΑΕ ΑΦΟΙ ΤΖΕΜΠΕΤΖΗ ΟΕ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ Α. & ΣΙΑ ΟΕ ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ Α. & ΣΙΑ ΕΠΕ ΒΕΛΑΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΓΚΑΣΔΟΓΚΑ Ζ. ΕΛΕΝΗ ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ & ΣΙΑ ΟΕ ΔΕΡΒΕΝΤΛΗΣ ΑΕ ΔΟΔΟΥΡΑΓΑΣ ΘΕΟΔ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΓΝΑΤΙΑ AΕΓΕ ΕΛΑΣΤΙΚΑ GROUP ΕΠΕ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΕ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΙΣΕΛΕΝ ΑΕ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΠΙΡΕΛΛΙ ΑΕΕ ΕΛΑΣΤΙΚΟΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ ΕΛΑΣΤΡΑΚ ΑΕ ΕΛΒΕ ΣΑΚΙΖΛΗΣ ΑΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΑΕ ΕΛΜΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΕ ΕΜΑ (ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡ. & ΒΙΟΜ/ΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΔΩΝ ΑΥΤ/ΤΟΥ) ΕΜΒΟΛΙΑΔΗ ΑΦΟΙ ΟΕ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΕΠΕ ΖΩΗ ΚΑΚΟΓΛΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΕ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Κ. ΕΠΕ Θ. ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ ΘΑΛΑΣΣΟΥΔΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤ ΣΙΑ ΕΕ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ & ΗΛΙΑΣ ΟΕ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΑΕ ΙΚΑΡΟΣ ΑΕΒΕ ΚΑΛΟΣΑΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΟΝ ΕΠΕ ΚΑΜΠΡΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΕ MOTOWAY ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ Δ. & ΥΙΟΙ ΑΕ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΙΑΓΩΝΗΣ Α. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Ε. ΟΕ ΚΕΣΙΣΟΓΛΟΥ Ν. ΑΕ

29 COELASTIKA ΚΕΧΙΔΗΣ Κ. & ΣΙΑ ΕΕ ΚΙΟΥΠΗΣ Α. & ΣΙΑ ΟΕ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ ΑΛΕΞ. Α. ΚΟΥΤΟΥΣΗΣ Π.& Θ. ΟΕ ΚΥΠΡΑΙΟΣ ΣΩΤ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ «ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ» ΛΑΜΠΟΥΔΗΣ Π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΥΣΣΑΙΟΣ ΔΑΝΙΗΛ ΜΑΚΡΙΔΗΣ AE ΜΑΞΙΜ ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ ΑΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΗΣ ΠΑΝ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΪΔΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΕ ΜΕΪΔΑΝΗΣ ΣΟΦΟΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΕ ΜΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡ. Θ. ΑΕΒΕ ΜΗΛΙΑΔΗΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΑΒΕΕ ΜΟΝΤΕΝΑ ΕΝΤΖΙΝΙΑΡΙΝΓΚ ΕΠΕ ΜΟΡΑΓΛΗΣ ΑΕ/ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΑΧΑΪΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΠΑΖΙΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ Σ. ΛΕΩΝ Μ. ΕΠΕ ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΑΝΙΑΚΟΥΔΗ Α. & ΣΙΑ ΕΕ ΝΙΚΟΥ ΧΡ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ ΝΟΥΣΗΣ Ν. ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΑΒΙΔΗ ΕΚΙΖΑΝΑΣ ΟΕ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤ. ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΕΜΜ. Μ. & ΣΙΑ ΕΠΕ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓ. ΑΕ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ ΠΑΡΤΣΙΝΕΒΕΛΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΜΟΤΟΖΟΝΕ ΠΑΤΜΑΝΙΔΗ ΜΑΡΙΑ ΑΕ ΠΕΛΜΑ ΑΕ ΠΡΑΣΣΟΣ ΠΑΝ & ΣΙΑ ΟΕ ΡΟΔΑ ΑΕ ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΕ με δτ ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΑΕ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ ΣΥΝΑΖΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ Π. & ΣΙΑ ΕΕ με δτ SIRIO CENTER ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΕΝΔΟΥΜΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΟΕ ΤΑΦΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡ. Α. ΤΕΝΟΡΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΕ ΤΟΨΗΣ ΣΤΕΦ. ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΡΟΧΟΕΠΙΔΟΣΗ ΕΠΕ ΤΣΑΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΑΝΤΟΥΛΗΣ ΑΕ ΤΣΙΠΝΗΣ ΔΑΜ. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΟΥΛΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΕΠΕ ΦΡΑΓΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Δ. ΕΠΕ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΕ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Κ. ΗΛΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ AGROHOUM AE AIGLON ΑΕ AUTO RINA ΕΠΕ AUTOHELLAS ATEE BMW ΕΛΛΑΣ ΑΕ CHEVELLAS ΑΕ E. & S. MOTORS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ERGON ΤΖΑΝΙΔΑΚΗΣ ΕΠΕ FCA Greece SA FORD MOTOR ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ GENERAL MOTORS ΕΛΛΑΣ ΑΕ KOSMOCAR AE KTM ΕΛΛΑΣ ΑΕ LANCIA JEEP ΕΛΛΑΣ ΑΕ MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ ΑΕΕ MOTO LOCO ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΧΡ. ΣΤΑΥΡΟΣ TEOMOTO AE TOYOTA ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ UNITRACK AEE VOLVO CAR ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ Α. & Φ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Α.Ε. ΕΜΠΟΡΟΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΓΚΡΙΠΑΝ ΣΠΥΡΟΣ Δ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΙΤΗΣ ΑΕΒΕ ΑΝΤ. ΣΙΩΠΗΣ ΠΟΛ. ΤΡΥΦΗΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΕ «JOHN DEERE» ΑΟΥΤΟ ΝΤΗΛ Π. & Ρ. ΔΑΒΑΡΗ ΑΒΕΕ ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΟΙ ΚΟΛΥΜΠΙΩΤΗ & ΥΙΟΙ ΟΕ ΒΙΑΜΑΡ ΑΕ ΒΟΥΡΔΟΥΝΑΣ ΑΕ ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΕ ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ ΑΕ ΕΛΒΑΤ ΑΕΒΕ ΕΛΛΗΝ MOTO ΑΒΕΕΟ ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΕΕ και δτ ERGOTRAK ΗΛΙΟΦΙΛ ΑΕ / ELIOFIL SA ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΝΙΚ. Ι. ΑΕ ΙΝΤΕΡΤΡΑΚ ΕΠΕ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΙΜΠΛΙΤΖΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΕΤΒΕ ΚΟΝΤΕΛΗΣ ΠΑΥΛΟΣ Ι. ΑΕΒΕ ΚΡΕΜΕΤΗ ΑΦΟΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΡΓΩΝ ΑΒΕΕ ΚΥΚΛΟΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΕΒΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΑΕ ΜΑΝ ΕΛΛΑΣ ΑΕ ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Ν. ΑΕ ΜΟΤΟ ΤREND AE ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΕ ΝΙΚΗ ΑΕ AUTORINA ΠΑΟΥΕΡ ΜΠΙΟΥΤΥ ΕΝΤ ΣΟΟΥΛ ΑΕ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΑΕΒΕ ΠΙΑΤΖΙΟ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ ΠΛΕΙΑΔΕΣ MOTORS ΑΕ ΣΑΡΑΚΑΚΗ ΑΦΟΙ ΑΕΒΜΕ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΕΒΕ ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ ΕΠΕ ΤΕΡΖΗΣ Β. & ΥΙΟΙ ΟΕ ΤΕΧΝΟΚΑΡ ΑΒΕΕ ΤΡΑΙΝΤΕΝΤ ΚΑΡΣ ΕΠΕ ΦΙΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΕΒΕ ΧΙΟΥΝΤΑΪ ΕΛΛΑΣ Π.& Ρ. ΔΑΒΑΡΗ ΑΒΕΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Γ. ΤΖΑΝΙΔΑΚΗ Β. ΟΕ «DOMICAT»

30 ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ ECO TRANS ΕΠΕ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΧΥΤΗΡΙΑ ΑΒΕΕ ΑΦΟΙ ΣΙΑΚΑΝΔΑΡΗ ΕΠΕ ΑΦΟΙ ΦΛΩΡΟΥ ΑΕ Δ.Κ. ΚΥΚΛΟΣ ΑΒΕΕ ΔΟΓΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΡΟΣΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ / ΕΘΝΙΚΕΣ & ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΙΜΕ ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ ΕΠΕ ΙΜΕ ΜΑΡΑΘΟΣ Γ. ΔΡΑΓΑΝΗΣ ΣΤ. ΟΕ ΝΤΟΥΛΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ & ΝΙΚΟΣ ΟΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΙΤΩΛΙΑ ΜΟΝ. ΕΠΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡ. ΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΠΑ ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΟΝ. ΕΠΕ δ.τ. STAR ECO Μ. ΕΠΕ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. δ.τ. ΠΕΡΜΕ HELLAS AE ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΑΝΤ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΕΜΕΝΕΓΟΥ ΧΡ. ΚΑΙΡΙΔΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ HELESI AE Β.Ι.Π.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ RETIRE ΑΒΕΕ Β.Ι.Π.Ε. ΔΡΑΜΑΣ TYRES HERCO AE Β.Ι.Π.Ε. ΠΑΤΡΩΝ ΑΞΕΛ ΕΠΕ ΜΑΓΟΥΛΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΛΒΑΝ ΑΒΕΕ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΣ ΑΕΒΕ ΛΙΒΑΝΑΤΕΣ ΛΟΚΡΙΔΟΣ, Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΤΙΤΑΝ ΑΕ ΚΑΜΑΡΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ TITAN BULGARIA ZLATNA PANEGA, BULGARIA ΒΙΟΤΡΟΧΟΣ ΑΕ 8ο ΧΛΜ ΠΕΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΟΛΟΥ

31 Ετήσιος Απολογισμός

32 ΕCOELASTIKA ΑΕ Οικολογική Διαχείριση Ελαστικών Σωρού 14, Μαρούσι Τηλ: , , Fax:

Πρόλογοι. Highlights Δηλώσεις νέων ελαστικών Αποθηκευμένες ποσότητες Εξέλιξη αποθεμάτων ελαστικών Έρευνα & Ανάπτυξη

Πρόλογοι. Highlights Δηλώσεις νέων ελαστικών Αποθηκευμένες ποσότητες Εξέλιξη αποθεμάτων ελαστικών Έρευνα & Ανάπτυξη annual report 2013 04 06 08 09 10 12 15 16 17 18 Πρόλογοι Highlights 2013 Δηλώσεις νέων ελαστικών 2013 Συλλογή μεταχειρισμένων ελαστικών Λήψη τηλεφωνικών παραγγελιών και web εφαρμογή για την συλλογή μεταχειρισμένων

Διαβάστε περισσότερα

Highlights Πρόβλημα Α & Β τριμήνου Συλλογή επιπλέον ποσοτήτων από τις δηλώσεις 12. Έρευνα & Ανάπτυξη 18. Παράρτημα Συνεργατών 20

Highlights Πρόβλημα Α & Β τριμήνου Συλλογή επιπλέον ποσοτήτων από τις δηλώσεις 12. Έρευνα & Ανάπτυξη 18. Παράρτημα Συνεργατών 20 annual report 2012 Περιεχόμενα 03 Πρόλογοι 04 Highlights 2012 06 Δηλώσεις νέων ελαστικών 2012 08 Συλλογή μεταχειρισμένων ελαστικών 10 Πρόβλημα Α & Β τριμήνου Συλλογή επιπλέον ποσοτήτων από τις δηλώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιος Απολογισμός 2015 ANNUAL REPORT

Ετήσιος Απολογισμός 2015 ANNUAL REPORT Ετήσιος Απολογισμός 2015 ANNUAL REPORT 04 Μήνυμα Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου Μήνυμα Γενικού Διευθυντή 08 Διαχείριση ελαστικών τέλους κύκλου ζωής που συλλέχθηκαν κατά το έτος 2015 06 Δηλώσεις νέων

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Μεταχειρισμένων Ελαστικών Οχημάτων

Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Μεταχειρισμένων Ελαστικών Οχημάτων Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Μεταχειρισμένων Ελαστικών Οχημάτων Στατιστικά στοιχεία διαχείρισης 2004-2007 Ροή μεταχειρισμένων ελαστικών ΣΥΛΛΟΓΗ Σημεία συλλογής ΜΕΤΑΦΟΡΑ Logistic Operator

Διαβάστε περισσότερα

Επιτεύγματα Εμπειρίες Προκλήσεις

Επιτεύγματα Εμπειρίες Προκλήσεις Επιτεύγματα Εμπειρίες Προκλήσεις Νομoθετικό πλαίσιο Πλήρης απαγόρευση διάθεσης παλαιών ελαστικών στους ΧΥΤΑ από τον 07/2006 (Οδηγία 31/99 Ε.Ε.) Νόμος 2939/2001 για την ευθύνη του παραγωγού και την εναλλακτική

Διαβάστε περισσότερα

ANNUAL REPORT 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μήνυμα Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου...4. Μήνυμα Γενικού Διευθυντή...5

ANNUAL REPORT 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μήνυμα Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου...4. Μήνυμα Γενικού Διευθυντή...5 ANNUAL REPORT 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μήνυμα Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου... Μήνυμα Γενικού Διευθυντή...5 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟ 2016...6 ΣΥΣΤΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Φιλοσοφία της «διευρυμένης ευθύνης του παραγωγού»

Φιλοσοφία της «διευρυμένης ευθύνης του παραγωγού» Φιλοσοφία της «διευρυμένης ευθύνης του παραγωγού» Η φιλοσοφία στην οποία βασίστηκε η ίδρυση και σημερινή λειτουργία της Ecoelastika σχετίζεται άμεσα με την αρχή της «διευρυμένης ευθύνης του παραγωγού»

Διαβάστε περισσότερα

Ecoelastika λίγα λόγια

Ecoelastika λίγα λόγια Ecoelastika λίγα λόγια Η ECOELASTIKA, είναι το μοναδικό εγκεκριμένο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ) στην Ελλάδα από τον Ε.Ο.ΑΝ. (Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης). Έχει Πανελλαδική εμβέλεια

Διαβάστε περισσότερα

A nnual R eport. Ετήσιος Απολογισμός

A nnual R eport. Ετήσιος Απολογισμός A nnual R eport Ετήσιος Απολογισμός Ετησιος Απολογισμοσ 2017 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 04 Μήνυμα Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου Μήνυμα Γενικού Διευθυντή 06 Δηλώσεις νέων και μεταχειρισμένων ελαστικών που εισήλθαν

Διαβάστε περισσότερα

Ecoelastika λίγα λόγια

Ecoelastika λίγα λόγια Ecoelastika λίγα λόγια Η ECOELASTIKA, είναι το μοναδικό εγκεκριμένο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ) στην Ελλάδα από τον Ε.Ο.ΑΝ. (Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης). Έχει Πανελλαδική εμβέλεια

Διαβάστε περισσότερα

45 INTRAMOTO ΑΕ 68 SUPER TIRE SERVICE ΑΕΕΕ

45 INTRAMOTO ΑΕ 68 SUPER TIRE SERVICE ΑΕΕΕ Πρόταση Ανανέωσης Άδειας Συλλογικού Συστήµατος Εναλλακτικής ιαχείρισης Μεταχειρισµένων Ελαστικών Αθήνα Οκτώβριος 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εναλλακτική Διαχείριση A.H.H.E. Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας 2014

Εναλλακτική Διαχείριση A.H.H.E. Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας 2014 Εναλλακτική Διαχείριση A.H.H.E. Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας 2014 Δουζίνας Άκης Εναλλακτική Διαχείριση Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού Το χρονικό δημιουργίας του συλλογικού συστήματός

Διαβάστε περισσότερα

8 η Ετήσια Έκθεση Περιβαλλοντικών Παραµέτρων του Εγκεκριµένου Συλλογικού Συστήµατος Ecoelastika AE για το έτος 2011 Μάρτιος 2012 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 4 1. Υπόχρεοι Εισαγωγείς που Συνεργάζονται µε

Διαβάστε περισσότερα

Βιομηχανικά απόβλητα και το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων

Βιομηχανικά απόβλητα και το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων Βιομηχανικά απόβλητα και το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων Δ. Καλλιδρομίτου 1, Κ. Κορυζή 1, Κ. Αραβώσης 2 1 Εψιλον ΑΕ, Μονεμβασίας 27, 15125, Μαρούσι 2 Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή Μηχανολόγων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΕΤΟΥΣ 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΕΤΟΥΣ 2010 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΕΤΟΥΣ 2010 1 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ [ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ] ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ [ΜΗ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΚΣΚΑΦΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΔΡΑΝΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΑΕ ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ ΑΝΑΒΕ ΑΕ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΚΣΚΑΦΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΔΡΑΝΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΑΕ ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ ΑΝΑΒΕ ΑΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΚΣΚΑΦΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ Ετήσια Έκθεση 2012 ΜΑΙΟΣ 2013 1 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ειδικός και αποκλειστικός σκοπός της εταιρείας (και υπό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΑΕΔ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑ ΜΗΝΑ:ΕΤΟΣ 2017 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ KATA MHNA ΕΤΟΥΣ 2017

ΟΑΕΔ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑ ΜΗΝΑ:ΕΤΟΣ 2017 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ KATA MHNA ΕΤΟΥΣ 2017 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ KATA MHNA ΕΤΟΥΣ 2017 1 Α. ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ [ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ] 2 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ [ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ] ΕΤΟΥΣ 2017 ΘΡΑΚΗ 52.742

Διαβάστε περισσότερα

Η ανακύκλωση στο Δήμο Αθηναίων. Παρόν και Προοπτικές.

Η ανακύκλωση στο Δήμο Αθηναίων. Παρόν και Προοπτικές. Η ανακύκλωση στο Δήμο Αθηναίων. Παρόν και Προοπτικές. Οι συχνές φυσικές καταστροφές που οφείλονται στις κλιματικές αλλαγές έχουν καταστήσει κατανοητό σε όλους ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι μείζονoς

Διαβάστε περισσότερα

LIFE+ ENERGY WASTE LIFE09 ENV/GR/000307. Mε ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2 η Hμερίδα του έργου

LIFE+ ENERGY WASTE LIFE09 ENV/GR/000307. Mε ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2 η Hμερίδα του έργου LIFE+ LIFE09 ENV/GR/000307 Mε ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2 η Hμερίδα του έργου, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE+ (LIFE09 ENV/GR/000307) με τίτλο: "Ενεργειακή Αξιοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Σ χ ε δ ι α σ μ o ς. Α π ο κ ο μ ι δ h. Μ ε τ α φ o ρ τ ω σ η. Μ ε τ α φ ο ρ a. Α ν α κ y κ λ ω σ η. Κ α θ α ρ ι σ μ o ς. Ε π ε ξ ε ρ γ α σ i α

Σ χ ε δ ι α σ μ o ς. Α π ο κ ο μ ι δ h. Μ ε τ α φ o ρ τ ω σ η. Μ ε τ α φ ο ρ a. Α ν α κ y κ λ ω σ η. Κ α θ α ρ ι σ μ o ς. Ε π ε ξ ε ρ γ α σ i α Σ χ ε δ ι α σ μ o ς Α π ο κ ο μ ι δ h Μ ε τ α φ o ρ τ ω σ η Μ ε τ α φ ο ρ a Α ν α κ y κ λ ω σ η Κ α θ α ρ ι σ μ o ς Ε π ε ξ ε ρ γ α σ i α Π λ y σ η κ a δ ω ν Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 Χάρη στη μακρόχρονη

Διαβάστε περισσότερα

Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατ. Μακεδονίας Θράκης ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ Α.Ε. Ταχ. Δ/νση Ταχ. Κώδικας Πληροφορίες Τηλέφωνο / Fax

Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατ. Μακεδονίας Θράκης ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ Α.Ε. Ταχ. Δ/νση Ταχ. Κώδικας Πληροφορίες Τηλέφωνο / Fax Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατ. Μακεδονίας Θράκης ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ Α.Ε. Ταχ. Δ/νση Ταχ. Κώδικας Πληροφορίες Τηλέφωνο / Fax : ΠΡΟΣ: Κομοτηνή 11-02-2008 Αριθ. Πρωτ.: 97 Θέμα : Σύμβαση συνεργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική και Εργαλεία Διαχείρισης στερεών αποβλήτων

Πολιτική και Εργαλεία Διαχείρισης στερεών αποβλήτων Πολιτική και Εργαλεία Διαχείρισης στερεών αποβλήτων Σωκράτης Φάμελλος, Χημικός Μηχανικός MSc, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ/ΤΚΜ Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων Προημερίδα HELECO 2011 22/03/2010 Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Διεύθυνση Αμφιπόλεως 38, ΑΘΗΝA Αριθμός τηλεφώνου 2103416717 Κινητό τηλέφωνο 6932727154 E-mail pg@geonhellas.eu ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Οικογενειακή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΝΟΜΙΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (προσωρινά στοιχεία) ΙΟΥΛΙΟΣ 2001

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΝΟΜΙΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (προσωρινά στοιχεία) ΙΟΥΛΙΟΣ 2001 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤ. ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΤ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΙΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (προσωρινά

Διαβάστε περισσότερα

Παντελής Παντελάρας Χημικός Μηχανικός Μέλος ΜΕΠΑΑ ΤΕΕ

Παντελής Παντελάρας Χημικός Μηχανικός Μέλος ΜΕΠΑΑ ΤΕΕ Παντελής Παντελάρας Χημικός Μηχανικός Μέλος ΜΕΠΑΑ ΤΕΕ Η συνέπεια της ανάπτυξης σε μιά παγκόσμια οικονομία, είναι η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής και της κατανάλωσης. Αποτέλεσμα : υπερβολική αύξηση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ 2 η Ημερίδα Έργου ENERGY WASTE Ενεργειακή Αξιοποίηση Κλάσματος Μη Ανακυκλώσιμων Αστικών Απορριμμάτων σε μία Βιώσιμη Αγορά Παραγωγής Ενέργειας από Απορρίμματα

Διαβάστε περισσότερα

«Εναλλακτικές Μορφές Διαχείρισης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Απορριμμάτων. Αποτελέσματα του έργου ENERGY WASTE.»

«Εναλλακτικές Μορφές Διαχείρισης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Απορριμμάτων. Αποτελέσματα του έργου ENERGY WASTE.» Mε ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3 η και τελευταία Hμερίδα του έργου, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE+ (LIFE09 ENV/GR/000307), με τίτλο: «Εναλλακτικές Μορφές Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΕ Λάρισα 19/11/2015. Ανακύκλωση ΑΗΗΕ και κοινωνικά οφέλη

ΤΕΕ Λάρισα 19/11/2015. Ανακύκλωση ΑΗΗΕ και κοινωνικά οφέλη ΤΕΕ Λάρισα 19/11/2015 Ανακύκλωση ΑΗΗΕ και κοινωνικά οφέλη Ανακύκλωση Α. Η. Η. Ε. και κοινωνικά οφέλη πόβλητα λεκτρικού λεκτρονικού ξοπλισμού «κάθε ουσία ή αντικείμενο το οποίο ο κάτοχός του απορρίπτει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ECOELASTIKA δ.τ. ECOELASTIKA ΑΕ ΤΜΗΜΑ MARKETING & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Σωρού 4, Μαρούσι (4 ος όροφος) Τ.Κ. : 525 Τηλ. : 20 628260-370 Fax : 20 628659

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ - Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ - Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ - Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Σε ότι έχει να κάνει με τις γενικότερες επί του θέματος της εναλλακτικής

Διαβάστε περισσότερα

«Προσαρμογή της διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην κλιματική αλλαγή» Ο ρόλος της ανακύκλωσης

«Προσαρμογή της διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην κλιματική αλλαγή» Ο ρόλος της ανακύκλωσης Περιβάλλον και Ανάπτυξη «Προσαρμογή της διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην κλιματική αλλαγή» Ο ρόλος της ανακύκλωσης Ρ. Χαριτοπούλου, Δρ. Μηχ. Διευθύντρια Εναλλακτικής Διαχείρισης ΕΟΑΝ Εντεταλμένη Σύμβουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΣ Α

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΣ Α ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΣ Α Αρφανάκου Αναστασία ΥΠΕΚΑ Γραφείο Εναλλακτικής ιαχείρισης Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων Θεσμικό Πλαίσιο για την Ανακύκλωση Νόμος 4042/ 2012 (ενσωμάτωση

Διαβάστε περισσότερα

Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (Γ.Σ.Π.) και εναλλακτική διαχείριση συσκευασιών και άλλων προϊόντων. Δημήτριος Ποδιώτης Ευάγγελος Κυρίτσης ΕΟΑΝ

Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (Γ.Σ.Π.) και εναλλακτική διαχείριση συσκευασιών και άλλων προϊόντων. Δημήτριος Ποδιώτης Ευάγγελος Κυρίτσης ΕΟΑΝ Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (Γ.Σ.Π.) και εναλλακτική διαχείριση συσκευασιών και άλλων προϊόντων Δημήτριος Ποδιώτης Ευάγγελος Κυρίτσης ΕΟΑΝ 07.05.2015 Δομή Παρουσίασης Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης

Διαβάστε περισσότερα

Εναλλακτική Διαχείριση Απορριμμάτων. Αδαμάντιου Σκορδίλη Γεν.Δ/ντή ΕΟΑΝ

Εναλλακτική Διαχείριση Απορριμμάτων. Αδαμάντιου Σκορδίλη Γεν.Δ/ντή ΕΟΑΝ Εναλλακτική Διαχείριση Απορριμμάτων Αδαμάντιου Σκορδίλη Γεν.Δ/ντή ΕΟΑΝ ΙΕΡΑΡΧΙΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Κάθε εργασία ανάκτησης με την οποία τα απόβλητα μετατρέπονται εκ νέου σε προιόντα,υλικά η ουσίες που προορίζονται

Διαβάστε περισσότερα

ε ι δ ι κ η ε ν η μ ε ρ ω τ ι κ η ε κ δ ο σ η ΣTATIΣTIKEΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΠEIPAIAΣ 2011 EΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ε ι δ ι κ η ε ν η μ ε ρ ω τ ι κ η ε κ δ ο σ η ΣTATIΣTIKEΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΠEIPAIAΣ 2011 EΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΙΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤ ε ι δ ι κ η ε ν η μ ε ρ ω τ ι κ η ε κ δ ο σ η ΣTATIΣTIKEΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠEIPAIAΣ 2011 EΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Διεύθυνση: Στατιστικών Τομέα Εμπορίου και Υπηρεσιών Τμήμα: Στατιστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΔΕΥ ΤΡΙ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ ΔΕΥ ΤΡΙ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ. Δημοτικό Σχολείο Παλαιοχωρίου δεκαετία 1940

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΔΕΥ ΤΡΙ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ ΔΕΥ ΤΡΙ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ. Δημοτικό Σχολείο Παλαιοχωρίου δεκαετία 1940 Η Μ Ε Ρ Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2 0 1 2 150 χρόνια Δημοτικά Σχολεία Παλαιοχωρίου α ο & Καψοράχης ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ Τ Α ΚΑΨΟΡΑΧΙΤΩΝ Α - ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΤΩΝ Α Ι Ω ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ Α Ο ΑΓΙΟΣ NΙΚΟΛΑΟΣ Ι Κ Ο Λ Α Ο Σ 13 14 15 16 28 29 30

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΝΟΜΙΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (προσωρινά στοιχεία) ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2001

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΝΟΜΙΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (προσωρινά στοιχεία) ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2001 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤ. ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΤ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΙΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (προσωρινά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΝΟΜΙΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (προσωρινά στοιχεία) ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2001

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΝΟΜΙΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (προσωρινά στοιχεία) ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2001 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΙΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (προσωρινά στοιχεία) ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2001 Από τη Γενική Γραμματεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤ. ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΤ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤ. ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΤ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤ. ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΤ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΙΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΩΝ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΩΝ Pb ΟΞΕΩΣ & Ni-Cd 1. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ To ΣΥ.ΔΕ ΔΕ.ΣΥΣ. ιδρύθηκε την 14/3/2004 (ΦΕΚ( 2431/23.3.2004) με σκοπό την οργάνωση συστήματος για την

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Α.Σ.Α.) ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟ 2012

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Α.Σ.Α.) ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟ 2012 ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Α.Σ.Α.) ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟ 212 Το 212 ο Δήμος Ελευσίνας συνέχισε την οργάνωση της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (ΕΣΕΔ)

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (ΕΣΕΔ) ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (ΕΣΕΔ) ΤΕΕ/ΤΚΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 22-3-2010 ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (ΕΣΕΔ) ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ Συμμετοχή 82% των νέων συσκευών

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΤΗΣ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΓΕΡΑΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2005/06. Μαθητές, σχολικές μονάδες και διδακτικό προσωπικό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2005/06. Μαθητές, σχολικές μονάδες και διδακτικό προσωπικό ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Πειραιάς 1 / 8 / 2007 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2005/06 Μαθητές, σχολικές μονάδες

Διαβάστε περισσότερα

Αναθεώρηση Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων. Ιωάννης Μαχαίρας ΥΠΕΚΑ Τμήμα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Αναθεώρηση Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων. Ιωάννης Μαχαίρας ΥΠΕΚΑ Τμήμα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2014 Αναθεώρηση Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων Ιωάννης Μαχαίρας ΥΠΕΚΑ Τμήμα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2014 Αναθεώρηση Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων ΝΟΜΟΣ 4042/2012

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 4399/2016 ΦΕΚ 117/Α/

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 4399/2016 ΦΕΚ 117/Α/ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 4399/2016 ΦΕΚ 117/Α/22-6-2016 Ο ΝΟΜΟΣ Ο Αναπτυξιακός Νόμος αποτελεί ένα θεσμικό πλαίσιο καθεστώτων ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων, τα οποία υποβάλλονται από μεμονωμένες επιχειρήσεις ή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΕΚ ΠΡΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗ

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΕΚ ΠΡΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΕΚ ΠΡΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗ ανά ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ από 23.5.2013 έως 4.6.2013 Περιφέρεια Επωνυμία Εταιρείας ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ - ΘΡΑΚΗΣ Παραγωγική Διαδικασία στη Βιομηχανική Επεξεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Αλλάζει τη. ζωή μας. www.epperaa.gr. www.ypeka.gr. Προστατεύει από τα Απόβλητα

Αλλάζει τη. ζωή μας. www.epperaa.gr. www.ypeka.gr. Προστατεύει από τα Απόβλητα Προστατεύει από τα Απόβλητα Αλλάζει τη ζωή μας www.epperaa.gr www.ypeka.gr Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013 Το ΕΠΠΕΡΑΑ ενισχύει την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αποβλήτων βελτιώνει την Ποιότητα

Διαβάστε περισσότερα

Αειφορική ιαχείριση Απορριμμάτων. Αδαμάντιου Σκορδίλη Γεν. /ντή ΕΟΑΝ

Αειφορική ιαχείριση Απορριμμάτων. Αδαμάντιου Σκορδίλη Γεν. /ντή ΕΟΑΝ Αειφορική ιαχείριση Απορριμμάτων Αδαμάντιου Σκορδίλη Γεν. /ντή ΕΟΑΝ ΙΕΡΑΡΧΙΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Κάθε εργασία ανάκτησης με την οποία τα απόβλητα μετατρέπονται εκ νέου σε προιόντα,υλικά η ουσίες που προορίζονται

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα Πτυχιακή Εργασία : πόλη των Σερρών

Θέμα Πτυχιακή Εργασία : πόλη των Σερρών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σερρών Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Γεωπληροφορική και Τοπογραφία Θέμα Πτυχιακή Εργασία : Διαχείριση Αστικών Απορριμμάτων στην πόλη των Σερρών Επιμέλεια: Γκότσικα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ. Ολοκληρωμένη διαχείριση Αποβλήτων Βήματα στην Κατεύθυνση της Αειφορίας. Εισηγητής : Χατζηδιάκος Φώτης Δήμαρχος Ρόδου.

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ. Ολοκληρωμένη διαχείριση Αποβλήτων Βήματα στην Κατεύθυνση της Αειφορίας. Εισηγητής : Χατζηδιάκος Φώτης Δήμαρχος Ρόδου. ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ Εισηγητής : Χατζηδιάκος Φώτης Δήμαρχος Ρόδου Ολοκληρωμένη διαχείριση Αποβλήτων Στρατηγική μας ήταν η εκπόνηση και εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού διαχείρισης των αποβλήτων του Δήμου

Διαβάστε περισσότερα

www.alambra.org.cy ΧΟΡΗΓΟΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΥΜΠΙΩΝ - ΑΛΑΜΠΡΑΣ

www.alambra.org.cy ΧΟΡΗΓΟΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΥΜΠΙΩΝ - ΑΛΑΜΠΡΑΣ www.alambra.org.cy Ειρήνης 4, 2563 Αλάμπρα, Λευκωσία, Τηλ: 22522457, Φαξ: 22526402 E-mail: koin.symalambras@cytanet.com.cy, Αρχαιολογικός Οικισμός Αλάμπρας Αιωνόβιο δέντρο, Φραγκοελιά Ειρήνης 4, 2563 Αλάμπρα,

Διαβάστε περισσότερα

O A E Δ ΕΚΘΕΣΗ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2011 «ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΟΕΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ»

O A E Δ ΕΚΘΕΣΗ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2011 «ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΟΕΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ» O A E Δ ΕΚΘΕΣΗ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2011 «ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΟΕΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ» ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Σελίδα ΠΡΟΛΟΓΟΣ 4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Αγαπητοί/ες κύριοι/ες,

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Αγαπητοί/ες κύριοι/ες, Αγαπητοί/ες κύριοι/ες, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Η Ελλάδα, στα πλαίσια της ορθολογικής εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων με σκοπό την τελική τους διάθεση με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και ακολουθώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: LOGISTICS REVERSE LOGISTICS & ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: LOGISTICS REVERSE LOGISTICS & ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: LOGISTICS ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: ΛΑΪΟΣ Λάμπρος ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Διαβάστε περισσότερα

Δρ Αδαμάντιος Σκορδίλης XANIA 2009

Δρ Αδαμάντιος Σκορδίλης XANIA 2009 Η Ανακύκλωση των Απορριμμάτων Δρ Αδαμάντιος Σκορδίλης XANIA 2009 Ν 2939 Βασικό στοιχείο του Νόμου είναι η Συμμετοχή των Χρηστών και Καταναλωτών στην Αλυσίδα διαχείρισης των Αποβλήτων. ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τα πρότυπα στην υπηρεσία της βιώσιμης ανάπτυξης. Νέες απαιτήσεις για τις επιχειρήσεις και ευκαιρίες που αναδεικνύονται.

Τα πρότυπα στην υπηρεσία της βιώσιμης ανάπτυξης. Νέες απαιτήσεις για τις επιχειρήσεις και ευκαιρίες που αναδεικνύονται. Τα πρότυπα στην υπηρεσία της βιώσιμης ανάπτυξης. Νέες απαιτήσεις για τις επιχειρήσεις και ευκαιρίες που αναδεικνύονται. Μαρία Νομικού, Υπεύθυνη Συστημάτων Διαχείρισης Μία παρουσίαση για τον ANTIPOLLUTION

Διαβάστε περισσότερα

Χτίζουμε τα σχολεία του μέλλοντος

Χτίζουμε τα σχολεία του μέλλοντος Ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους ΜΜΕ Χτίζουμε τα σχολεία του μέλλοντος Ηρακλής Κ. Δρούλιας Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Θεσσαλονίκη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 Παραδόσεις έργων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑνΕΚ ΤΟΣ Περιβάλλον. Τομεακό Σχέδιο. Αθήνα,

ΕΠΑνΕΚ ΤΟΣ Περιβάλλον. Τομεακό Σχέδιο. Αθήνα, ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 ΤΟΣ Περιβάλλον Τομεακό Σχέδιο Αθήνα, 27.3.2014 1. Προτεινόμενη στρατηγική ανάπτυξης του τομέα Η στρατηγική ανάπτυξης του τομέα εκτείνεται σε δραστηριότητες που έχουν μεγάλες προοπτικές

Διαβάστε περισσότερα

Βιώσιμες πρακτικές ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων

Βιώσιμες πρακτικές ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων Βιώσιμες πρακτικές ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων ΕΠ.ΑΝ.Α. Α.Ε. Επεξεργασία Ανάκτηση Αποβλήτων Α.Ε. Α.Ε. Corporate Waste & Recycling Conference, Conference, 26.06.2012, Αμφιθέατρο ΟΤΕ Academy,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΚΟ-Ε-3: ΤΟΜΕΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΚΟ-Ε-3: ΤΟΜΕΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης καταγράφει τη σύνθεση της απασχόλησης ανά Περιφέρεια στη Ζώνη IV και ειδικότερα την ποσοστιαία κατανομή της κατά τομέα παραγωγής (πρωτογενής,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΝΟΜΙΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (προσωρινά στοιχεία) ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΝΟΜΙΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (προσωρινά στοιχεία) ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2002 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤ. ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΤ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΕΛΤΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτική Μακεδονία

Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτική Μακεδονία Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτική Μακεδονία Ο ΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ Σ Υ ΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ σε επίπεδο Περιφέρειας ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Περικλής Καφάσης Δ/ντης Προμηθειών Υπηρεσιών Προγραμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΑΠΕΔΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΑΠΕΔΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ECOELASTIKA δ.τ. ECOELASTIKA ΑΕ ΤΜΗΜΑ MARKETING & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Σωρού 14, Μαρούσι (4 ος όροφος) Τ.Κ. : 15125 Τηλ. : 210 6128260-370 Fax : 210

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας 1: Αναλύσεις στα Παράγωγα Μηχανικής Ανακύκλωσης Ελαστικών

Πίνακας 1: Αναλύσεις στα Παράγωγα Μηχανικής Ανακύκλωσης Ελαστικών ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ECOELASTIKA δ.τ. ECOELASTIKA ΑΕ Δ/ΝΣΗ: Σωρού 14, Μαρούσι (4 ος όροφος) Τ.Κ. : 15125 Τηλ. : 210 6128260-370 Fax : 210 6128659 Πληροφορίες: Γιώργος Μαυριάς

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΓΝΑΤΙΑ» ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

«ΕΓΝΑΤΙΑ» ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ «ΕΓΝΑΤΙΑ» ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΓΕΡΑΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ Δ.ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ 13.06.18 Εισαγωγή ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ Ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.)

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Α.Σ.Α.) ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟ 2013

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Α.Σ.Α.) ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟ 2013 ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Α.Σ.Α.) ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟ 213 Το 213 ο Δήμος Ελευσίνας συνέχισε την οργάνωση της

Διαβάστε περισσότερα

Η βιομηχανική συμβίωση ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης

Η βιομηχανική συμβίωση ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή Χημικών Μηχανικών Η βιομηχανική συμβίωση ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης Καθηγήτρια Μαρία Λοϊζίδου Αθήνα, 3/4/2014 Βιομηχανική Συμβίωση Ως Βιομηχανική Συμβίωση (Industrial

Διαβάστε περισσότερα

Η ανακύκλωση στις νέες συνθήκες. Απολογισμός. Στόχοι. Προβλήματα.

Η ανακύκλωση στις νέες συνθήκες. Απολογισμός. Στόχοι. Προβλήματα. Η ανακύκλωση στις νέες συνθήκες. Απολογισμός. Στόχοι. Προβλήματα. Βασικές Αρχές Εναλλακτικής Διαχείρισης Η αρχή της ιεράρχησης των δράσεων και εργασιών διαχείρισης των αποβλήτων Η αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει»

Διαβάστε περισσότερα

ε ι δ ι κ η ε ν η μ ε ρ ω τ ι κ η ε κ δ ο σ η ΣTATIΣTIKEΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΠEIPAIAΣ 2012 EΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ε ι δ ι κ η ε ν η μ ε ρ ω τ ι κ η ε κ δ ο σ η ΣTATIΣTIKEΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΠEIPAIAΣ 2012 EΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΙΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤ ε ι δ ι κ η ε ν η μ ε ρ ω τ ι κ η ε κ δ ο σ η ΣTATIΣTIKEΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠEIPAIAΣ 2012 EΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Διεύθυνση: Στατιστικών Τομέα Εμπορίου και Υπηρεσιών Τμήμα: Στατιστικών

Διαβάστε περισσότερα

Η ανακύκλωση των αποβλήτων συσκευασίας.

Η ανακύκλωση των αποβλήτων συσκευασίας. Η ανακύκλωση των αποβλήτων συσκευασίας. Αχιλλέας Γκούγκος Μηχανικός ΕΕΑΑ Hμερίδα για τη διαχείριση αποβλήτων Φεβρουάριος 2014 ΚΠΕ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ Λίγα λόγια για την ΕΕΑΑ Ιστορικό Οκτ. 1992: 1993 2001: Σύσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «PAY AS YOU THROW» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ. Νατάσσα Νηστικάκη Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, MBA, PhD

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «PAY AS YOU THROW» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ. Νατάσσα Νηστικάκη Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, MBA, PhD ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «PAY AS YOU THROW» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ Νατάσσα Νηστικάκη Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, MBA, PhD Οκτώβριος 2013 Σύστημα «Πληρώνω Όσο Πετάω» To «Pay As You Throw»

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Στερεά απόβλητα είναι τα υλικά από τα οποία ο κάτοχος τους θέλει ή είναι υποχρεωμένος να απαλλαγεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Δύο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET02: ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET02: ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΟΚτώβριος 2013 ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης προσδιορίζει το ύψος του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) ανά Περιφέρεια και Νομό και εκφράζει το μέγεθος της αγοράς, η οποία

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Α.Σ.Α. Που βρισκόμαστε στην Ελλάδα σε σχέση με την Ε.Ε. και ποιες οι υποχρεώσεις μας?

Διαχείριση Α.Σ.Α. Που βρισκόμαστε στην Ελλάδα σε σχέση με την Ε.Ε. και ποιες οι υποχρεώσεις μας? ΗΜΕΡΙΔΑ 1.2.2012 «Η ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών αποβλήτων ως μοχλός κοινωνικής ανάπτυξης» Διαχείριση Α.Σ.Α. Που βρισκόμαστε στην Ελλάδα σε σχέση με την Ε.Ε. και ποιες οι υποχρεώσεις μας? Τρόποι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό της αριθμ. 22ης/ Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής ΜΕΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΡΟΝΤΑ ΑΠΟΝΤΑ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό της αριθμ. 22ης/ Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής ΜΕΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΡΟΝΤΑ ΑΠΟΝΤΑ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της αριθμ. 22ης/11-06-2015 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Αριθμ. απόφ. 242/2015 Περίληψη: «Λήψη

Διαβάστε περισσότερα

Η Ανακύκλωση Αποβλήτων στην Ελλάδα.

Η Ανακύκλωση Αποβλήτων στην Ελλάδα. Η Ανακύκλωση Αποβλήτων στην Ελλάδα. Δρα Αδαμάντιου Δ. Σκορδίλη Γεν. Δ/ντή Ε.Ο.ΑΝ. ΕΛ.ΙΝ.Υ.ΑΕ. ΑΘΗΝΑ 2012 Παραγωγή Αποβλήτων στην ΕΕ Οικιακά 241 εκατ τον. Βιομηχανικά 427» Κατασκευές 510» Ενέργεια - Δραστ.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ. Ν. Πλαστήρα 6, 69100, Κομοτηνή

ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ. Ν. Πλαστήρα 6, 69100, Κομοτηνή Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και Ανακύκλωση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΠΑΜΘ) Δημήτρης Δερματάς Γενικός Διευθυντής ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ) ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ) ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 24 Οκτωβρίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ) ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016/2017 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θραύση-τεμαχισμό ογκωδών αντικειμένων

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θραύση-τεμαχισμό ογκωδών αντικειμένων Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θραύση-τεμαχισμό ογκωδών αντικειμένων Αρ. Πρωτ.: 18458 Σταυρούπολη 26/03/2013 Ο Δήμος Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι προτίθεται να προβεί στην ανάθεση εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελεσματικό πλαίσιο αρμοδιοτήτων στη διαχείριση στερεών αποβλήτων: η περίπτωση της ανακύκλωσης

Αποτελεσματικό πλαίσιο αρμοδιοτήτων στη διαχείριση στερεών αποβλήτων: η περίπτωση της ανακύκλωσης Αποτελεσματικό πλαίσιο αρμοδιοτήτων στη διαχείριση στερεών αποβλήτων: η περίπτωση της ανακύκλωσης Ι. Αγαπητίδης, Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης Ε.Ο.ΑΝ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΟΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ -ΣΥΛΛΟΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εναλλακτική διαχείριση στερεών απορριμμάτων. Αδαμάντιος Σκορδίλης Δρ Χημικός Μηχανικός

Εναλλακτική διαχείριση στερεών απορριμμάτων. Αδαμάντιος Σκορδίλης Δρ Χημικός Μηχανικός 1 Εναλλακτική διαχείριση στερεών απορριμμάτων Αδαμάντιος Σκορδίλης Δρ Χημικός Μηχανικός Η διαχείριση των στερεών απορριμμάτων αποτελεί ένα σύνθετο πρόβλημα, δεν είναι μόνο περιβαλλοντικό, αλλά πολιτικό,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ: Ιούλιος 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 11 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ: Ιούλιος 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 11 Οκτωβρίου 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 11 Οκτωβρίου ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ: Ιούλιος ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη ανεργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΙΜΕΝΩΝ & ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΙΜΕΝΩΝ & ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΙΜΕΝΩΝ & ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Βασικές Οδηγίες σύνταξης στρατηγικών και επιχειρησιακών σχεδίων για τους Φορείς Διοικήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Έχουμε μπει σε μια νέα εποχή που η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί από τις μεγαλύτερες προκλήσεις παγκοσμίως.

Έχουμε μπει σε μια νέα εποχή που η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί από τις μεγαλύτερες προκλήσεις παγκοσμίως. 3 Η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΦΟΔΣΑ Έχουμε μπει σε μια νέα εποχή που η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί από τις μεγαλύτερες προκλήσεις παγκοσμίως. Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η διασφάλιση ενεργειακής

Διαβάστε περισσότερα

Αναπτυξιακό προφίλ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Αναπτυξιακό προφίλ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Αναπτυξιακό προφίλ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η μικρότερη πληθυσμιακά Περιφέρεια της Ζώνης Επιρροής IV 1 της Εγνατίας Οδού (μόνιμος πληθυσμός 2001: 294.317

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «PAY AS YOU THROW» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ. Ζαχαρίας Εμμ. Δοξαστάκης Δήμαρχος Χερσονήσου

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «PAY AS YOU THROW» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ. Ζαχαρίας Εμμ. Δοξαστάκης Δήμαρχος Χερσονήσου ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «PAY AS YOU THROW» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ Ζαχαρίας Εμμ. Δοξαστάκης Δήμαρχος Χερσονήσου Σεπτέμβριος 2013 Ο Δήμος βρίσκεται στο βορειο- ανατολικό τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Διαβάστε περισσότερα

Τακτικής συνεδρίασης κατόπιν της υπ αριθ / πρόσκλησης του Προέδρου Οικονομικής Επιτροπής ημέρα Παρασκευή, ώρα 11:00 π.μ.

Τακτικής συνεδρίασης κατόπιν της υπ αριθ / πρόσκλησης του Προέδρου Οικονομικής Επιτροπής ημέρα Παρασκευή, ώρα 11:00 π.μ. ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ όσον αφορά τον κ.α. που βαρύνει η δαπάνη Ωραιόκαστρο 13.7/2012 ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κρίσιμα σημεία στη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων προς την κατεύθυνση της Κυκλικής Οικονομίας

Κρίσιμα σημεία στη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων προς την κατεύθυνση της Κυκλικής Οικονομίας Κρίσιμα σημεία στη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων προς την κατεύθυνση της Κυκλικής Οικονομίας Δρ. Σταυρούλα Τσιτσιφλή, Μ.Ε. Περιβάλλοντος ΤΕΕ ΠΤΚΔΘ, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. Πρότασης οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. Πρότασης οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 2.7.2014 COM(2014) 397 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της Πρότασης οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την τροποποίηση των οδηγιών 2008/98/ΕΚ για τα απόβλητα,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ. Τον κ. Δήμαρχο. για τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Δήμου Διονύσου

ΠΡΟΣ. Τον κ. Δήμαρχο. για τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Δήμου Διονύσου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αγ. Στέφανος 24-3-2017 ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Αριθ. Πρωτ. 8336 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ταχ. Δ/νση: Ευάγγελου Πεντζερίδη 3, Αγ. Στέφανος

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Α.Σ.Α.) ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟ 2014

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Α.Σ.Α.) ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟ 2014 ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Α.Σ.Α.) ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟ 214 Το 214 ο Δήμος Ελευσίνας συνέχισε την οργάνωση της

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET14: ΤΟΜΕΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET14: ΤΟΜΕΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης καταγράφει τη σύνθεση της απασχόλησης ανά Περιφέρεια και ειδικότερα την ποσοστιαία κατανομή κατά τομέα παραγωγής (πρωτογενής, δευτερογενής, τριτογενής)

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: Έτος 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: Έτος 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 8 Σεπτεμβρίου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: Έτος 2016 Από τα στοιχεία της έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 11 Οκτωβρίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 11 Οκτωβρίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, Οκτωβρίου 20 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ: 20 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη ανεργίας για τον Ιούλιο 20.

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2008 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 97. : Εφορεία Σχολών. : Όλους τους Βαθμοφόρους. ΘΕΜΑ : Πανελλήνιο Πρόγραμμα Εκπαιδεύσεων 2008-2009.

Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2008 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 97. : Εφορεία Σχολών. : Όλους τους Βαθμοφόρους. ΘΕΜΑ : Πανελλήνιο Πρόγραμμα Εκπαιδεύσεων 2008-2009. ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2008 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 97 ΑΠΟ ΠΡΟΣ : Εφορεία Σχολών : Όλους τους Βαθμοφόρους ΘΕΜΑ : Πανελλήνιο Πρόγραμμα Εκπαιδεύσεων 2008-2009 Αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

Η ανακύκλωση των συσκευασιών και η συμβολή του κλάδου Τροφίμων Ποτών. Ημερίδα ΣΕΒΤ 3/4/2018

Η ανακύκλωση των συσκευασιών και η συμβολή του κλάδου Τροφίμων Ποτών. Ημερίδα ΣΕΒΤ 3/4/2018 Η ανακύκλωση των συσκευασιών και η συμβολή του κλάδου Τροφίμων Ποτών Ημερίδα ΣΕΒΤ 3/4/2018 Βασικές αρχές της ΕΕΑΑ Ανοιχτή συμμετοχή των υπόχρεων στο μετοχικό κεφάλαιο με τους ίδιους όρους Ίδια σύμβαση

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διεθνής Ημερίδα της ΕΕΔΣΑ

Δελτίο Τύπου. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διεθνής Ημερίδα της ΕΕΔΣΑ Αθήνα, 02.07. 2015 Δελτίο Τύπου Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διεθνής Ημερίδα της ΕΕΔΣΑ «Συνέργειες Αποβλήτων και Πόρων προς την κατεύθυνση της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα και στις Μεσογειακές

Διαβάστε περισσότερα

Αναθεώρηση Εθνικού Σχεδιασμού ιαχείρισης Αποβλήτων. Προτεινόμενα Σχέδια ιαχείρισης Αποβλήτων ανά ρεύμα αποβλήτου

Αναθεώρηση Εθνικού Σχεδιασμού ιαχείρισης Αποβλήτων. Προτεινόμενα Σχέδια ιαχείρισης Αποβλήτων ανά ρεύμα αποβλήτου Αναθεώρηση Εθνικού Σχεδιασμού ιαχείρισης Αποβλήτων Προτεινόμενα Σχέδια ιαχείρισης Αποβλήτων ανά ρεύμα αποβλήτου ιαμόρφωση Σχεδίων Συνολικά 18 σχέδια διαχείρισης αποβλήτων Αντικείμενο σχεδίων: Πρόβλεψη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης 5-7 10180 Αθήνα ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Tηλ.: 210-3332553/4 Fax: 210-3332559 e-mail: press@minfin.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης 5-7 10180 Αθήνα ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Tηλ.: 210-3332553/4 Fax: 210-3332559 e-mail: press@minfin. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης 5-7 10180 Αθήνα ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Tηλ.: 210-3332553/4 Fax: 210-3332559 e-mail: press@minfin.gr Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 Δελτίο Τύπου Συνοπτικά αποτελέσματα

Διαβάστε περισσότερα