χρονια λειτουργιασ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "2007-2012 5 χρονια λειτουργιασ"

Transcript

1 ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ χρονια λειτουργιασ

2 Η Αρκαδία, πέρα από μια ιστορική και σύγχρονη περιοχή, είναι ένα συνειρμικό όνομα που επικράτησε στον παγκόσμιο πολιτισμό ως η αναπόληση μιας απλής και εφικτής ευδαιμονίας.

3 Μιας ευδαιμονίας που είναι συνυφασμένη με την έννοια της αρμονίας, της αθωότητας, της χαράς της ζωής, της ευαισθησίας, του μέτρου και της επιστροφής στην ουσία.

4 Από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα και ενάντια στην ασυνειδησία, τον φανατισμό και την αυθαιρεσία, πολλά αξιόλογα πνεύματα έχουν κρατήσει μια στάση αντίστασης βασιζόμενα σε τούτη την ποιητική εικόνα της Αρκαδίας.

5 Σήμερα, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε και να διευρύνουμε αυτές τις προσπάθειες και αυτό το παράδειγμα, ανταποκρινόμενοι σε τωρινές προκλήσεις όπως, η οικολογική συμπεριφορά, η αειφόρος ανάπτυξη, το δίκαιο εμπόριο, η ουμανιστική συνείδηση και η συμφιλίωση του ανθρώπου με τον εαυτό του και το περιβάλλον.

6 Η Διεθνής Αρκαδική Εταιρεία, που συστήθηκε το 2007, συμπληρώνει εφέτος πέντε χρόνια λειτουργίας και έχει να επιδείξει ενά σημαντικό έργο για την μελέτη και αξιοποίηση του Αρκαδικού Ιδεώδους, που ξενίνησε ως τρόπος ζωής στην Αρκαδία των απαρχών των μύθων, ταυτήσθηκε με το ουμανιστικό ιδεώδες του επίγειου Παραδείσου στον δυτικό πολιτισμό και συνεχίζει να επηρεάζει τον παγκόσμιο πολιτισμό ως τις μέρες μας, με την δυναμική μιας διαρκούς εν ισχεί οικουμενικής πολιτιστικής σταθεράς.

7 Στο διάστημα αυτό: Ιδρύσαμε το Διεθνές Δίκτυο ΑΡΚΑΔΙΑ Συστήσαμε τον Όμιλο των ΦΙΛΩΝ της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας Διοργανώσαμε 4 Διεθνή Συνέδρια και σειρά εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό Πραγματοποιήσαμε 3 Εκδόσεις Υπογράψαμε 3 Μνημόνια Συνεργασίας Ανακηρύξαμε 26 Επίτιμα Μέλη αναγνωρίζοντας το έργο και την προσφορά τους στην εφαρμογή και προβολή του Αρκαδικού Ιδεώδους

8 2007

9 Ιδρυτική Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας. Αθήναι, 7 Μαΐου 2007 Δενδρινός, Σ. Μπρέγιαννος, N. Καλτεζιώτης, P. Olalla, Ε. Σπυρόπουλος Λ. Παπανδρέου, J.P. Anton, Δ. Σούντρης Νίκος Καλτεζιώτης (Πρόεδρος), John P. Anton (Επίτιμος Πρόεδρος), Σωτήρης Μπρέγιαννος Νομικός Σύμβουλος)

10 1o Διεθνές Συνέδριο. Κάψια Μαντινείας Αυγούστου 2007, με θέμα «Μητροπολιτική Αρκαδία και Αρκαδίες του Κόσμου», όπου τέθηκαν οι ιδεολογικές βάσεις και χαράκτηκε το σχέδιο δράσεων της Εταιρείας. Άγγελος Δενδρινός, Alfonso Toribio, Ρedro Olalla, Γιώργος Χριστοδουλόπουλος, Επαμεινώνδας Σπυρόπουλος, Κώστας Μελίδης, Γιάννης Πετρόπουλος, Μark Jenkins, Παναγιώτης Κοτσιάνης,Αλέξανδρος Παπαηλιού Κώστας παπαθεοδώρου, Μπριγκίττα Παπασταύρου, Καλτεζιώτης, Άρτεμις Ζενέτου, John P. Anton, Δημήτης Σούντρης Μάρω Βενετσανοπούλου,Σωτήρης Μπρέγιαννος, Μαριάννα Αναστασίου, Yves Gauget

11 Σχεδιάσαμε και θέσαμε σε λειτουργία πολυγλωσσικό διαδικτυακό μας τόπο, υπό την ηλεκτρονική διεύθυνση για λειτουργεί ως πύλη συνεχούς επικοινωνίας και πληροφοριών με τη διεθνή κοινότητα και ως μέσο για την εσωτερική επικοινωνία μεταξύ των μελών.

12 2008

13 ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ Με απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων της ΔΑΕ και του Μαντινειακού Συνδέσμου που επικυρώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, υπεγράφη η σύμβαση για τη μίσθωση του τουριστικού περιπτέρου της Αρχαίας Μαντίνειας και της γύρω περιοχή, που αποτελείται από 88 στρέματα γης και από την εκκλησία της Αγίας Φωτεινής, για να γίνει η έδρα της Εταιρείας και του Διεθνούς Δικτύου ΑΡΚΑΔΙΑ.

14 2 ο Διεθνές Συμπόσιο. Αρχαία Μαντίνεια, Αυγούστου 2008, με θέμα «Διεθνές Δίκτυο ΑΡΚΑΔΙΑ», όπου υπεγράφη η Ιδρυτική Διακήρυξη και συστήθηκε το Δίκτυο Αναμνηστική φωτογραφία με συνέδρους από Ελλάδα, Γαλλία, ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Ισπανία και Ιταλία

15 ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 2008: Το συμπόσιο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην αρχαία Μαντίνεια μεταξύ 29 και 31 Αυγούστου 2008, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίουν, των Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού, Παιδείας και Τουριστικής Ανάπτυξης, καθώς και με τη συνεργασία της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

16 Ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του ιδρυτικού μέλους Charles Gild, τ. Δημάρχου της Arcadia City, Ca, που ήταν ένας από τους εμπνευστές του. Την έναρξη του συμπόσιου έκανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας κ. Αντρέας Λυκουρέντζος, ενώ μηνυμάτα απέστειλαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, οι Υπουργοί Οικονομικών, Υγείας και Τουρισμού, καθώς και οι Αρκάδες Βουλευτές.

17 Σκοπός ήταν η σύσταση του ΔΙΕΘΝΟΎΣ ΔΙΚΤΎΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑ και η παρουσίαση της Εταιρείας και του Δικτύου στην μητροπολιτική Αρκαδία.

18 Στην τελετή έναρξης και στις εργασίες του παρέστησαν περισσότεροι από 300 προσωπικότητες από την κυβέρνηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, την Eκκλησιαστική, Ακαδημαϊκή, εκπαιδευτική, δικαστική και επιχειρηματική κοινότητα της Αρκαδίας, καθώς και οι εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων, των ενώσεων και των οργανώσεων από Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ για την υπογραφή της Ιδρυτικής Διακύρηξης του Δικτύου.

19 Στο πλαίσιό του πραγματοποιήθηκε η ξενάγηση ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ, ως ημερήσια εκδρομή ακολουθούμενη από επίσκεψη στο Αρκαδιό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας.

20 Οι κεντρικές ομιλίες από τον Επίτιμο Πρόεδρο John Anton και τον Διευθυντή της Εταιρείας Pedro Olalla έδωσαν μια νέα διάσταση στο ρόλο που η Αρκαδίας μπορεί να διαδραματίσει, όσον αφορά στα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου και τεκμηρίωσαν την έννοια του Ατρκαδικού Ιδεώδους ως Παγκόσμιου Πολιτιστικού κεκτημένου. Οι παρουσιάσεις και ακαδημαϊκές εισηγήσεις κατά το Συνέδριο αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα στον εθνικό και τοπικό Τύπο.

21 Οι εργασίες έληξαν με την υπογραφή της Ιδρυτικής Διακύρηξης για την σύσταση και λειτουργία του Διεθνούς Δικτύου Αρκαδια, ως βασικού οργάνου της ΔΑΕ.

22 2009

23 Μετά την παρουσίαση της Εταιρείας και του Δικτύου στην μητροπολιτική Αρκαδία, πραγματοποιήσαμε μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα, όπου στις 12 Μαίου 2009 παρουσιάσαμε, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, τα προγράμματά μας και διευρύναμε το Δίκτυο με εισδοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων, ως Επίτιμα Μέλη της Εταιρείας.

24 3 ο Διεθνές Συμπόσιο. Château de Goutelas, Forez, Γαλλία, 2-4 Οκτωβρίου 2009 με θέμα «Αρκαδικές Συναντήσεις», όπου παρουσιάστηκαν εισηγήσεις σχετικά με την επίδραση του Αρκαδικού Ιδεώδους στην ιστορία και την σύγχρονη εποχή και ξεκίνησε η διεύρυνση του Διεθνούς Δικτύου ΑΡΚΑΔΙΑ. Αναμνηστική φωτογραφία με συνέδρους από Ελλάδα, Γαλλία, Κύπρο, Ισπανία και Γερμανία.

25 2010

26 4 ο Διεθνές Συμπόσιο: Πάφος, Οκτωβρίου 2010, με θέμα «Ανακαλύπτωντας την Αρκαδική Κύπρο», όπου μελετήθηκαν και προβλήθηκαν οι προαιώνιοι δεσμοί της Μεγαλονήσου με την μητροπολιτική Αρκαδία.

27 ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΑΦΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΚΥΠΡΟ ΠΑΦΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

28 2011

29

30

31

32

33

34

35

36 Εορτασμοί 50ετηρίδας αναστήλωσης Chateau de Goutelas Forez Ιουλίου 2011

37

38 2012

39 Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, σε υλοποίηση της εξαγγελείας της, καθιέρωσε για τους μαθητές του Παγκυπρίου Γυμνασίου το «Αρκαδικό Μαθητικό Αριστείο» στο πλαίσιο της ένταξής του στο Διεθνές Δίκτυο «Αρκαδία» και της ανακήρυξής του ως συμβολικής έδρα της. Σκοπός του αριστείου είναι: α) Η δημιουργία κινήτρων στου μαθητές του Παγκυπρίου Γυμνασίου για τη μελέτη και την έρευνα των αρκαδοκυπριακών σχέσεων, της ιστορίας και της προσφοράς των Αρκάδων στην Κύπρο και των Κυπρίων στην Αρκαδία, καθώς και για την προβολή των αξιών και των αρχών του αρκαδικού ιδεώδους, ως τρόπου ζωής. β) Η επαφή των μαθητών του Παγκυπρίου Γυμνασίου με τη μητροπολιτική Αρκαδία και η ανάπτυξη των σχέσεών τους με τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της Αρκαδίας.

40

41 Το Αρκαδικό Μαθητικό αριστείο απονέμεται σε ομάδα (9) εννέα μαθητών του Παγκυπρίου Γυμνασίου, που θα ετοιμάσουν και θα παρουσιάσουν μια προσωπική εργασία με θέμα την Αρκαδία και το αρκαδικό ιδεώδες στις κατηγορίες Δοκιμίου ή άρθρου, Διηγήματος, Φωτογραφίας, Ποίησης, Θεάτρου, Κινηματογράφου, Ιστορικής Μελέτης, Ζωγραφικής, Οικολογικής Πρότασης Κριτήρια απονομής είναι: α) Η πρωτοτυπία του θέματος β) Η δημιουργική διάθεση του μαθητή γ) Η ευαισθησία, η αρμονία και το μέτρο του δημιουργήματος Έπαθλο: Οι μαθητές/τριες που τα έργα τους θα διακριθούν, θα λάβουν μέρος σε πενθήμερη περιηγητική εκδρομή στην Αρκαδία με κάλυψη όλων των εξόδων μετακίνησης, φιλοξενίας και περιήγησης. Οι Αριστείς λαμβάνουν ειδικό αναμνηστικό δίπλωμα και αργυρό έμβλημα κομβιοδόχης απαρτιζόμενο από φύλο και καρπό αρκαδικής δρυός.

42 Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΝΟΡΑ

43 Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΝΟΡΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012

44 ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Η Εταιρεία μας, ως μη κερδοσκοπικός κοινωφελής φορέας, δεν στηρίζεται στην κρατική ενίσχυση. Η λειτουργία της συντελείται χάρη στην ενίσχυση των μελών, των φίλων και των υποστηρικτών της, στούς οποίους απευθυνόμαστε προκειμένου να συνεχίσουμε το υψηλό έργο και την υλοποίηση των προγραμμάτων μας. Για τον λόγο αυτό δημιουργούμε τον κύκλο των ΦΙΛΩΝ της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας και καλούμε να εγγραφούν μέλη του και να ενισχύσουν οικονομικά το έργο μας, όλους εκείνους που πιστεύουν πως η Αρκαδία, ως διαχρονική έννοια και πολιτιστική διάσταση, μπορεί να δώσει κατευθύνσεις για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα τώρα, όπως - άλλωστε- έπραξε και στο παρελθόν. Η στήριξή σας θα είναι πολύτιμη, ιδίως στις δύσκολες στιγμές που διανύει αυτή τη περίοδο η χώρα και η Ελληνική κοινωνία, γιατί πιστεύουμε ότι με την μελέτη, προβολή και αξιοποίηση των αρχών και των αξιών που διαμορφώνουν το αγαθό του Αρκαδικού Ιδεώδους, που αποδεδειγμένα αποτελεί παγκόσμιο πολιτιστικό κεκτημένο, παρέχονται δυνατότητες ηθικής ανύψωσης, δημιουργικής έμπνευσης και αισιοδοξίας για έναν κόσμο ειρηνικό, δίκαιο, αρμονικό και ασφαλή.

45 ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ «ΑΡΚΑΔΙΑ»

46 Το Διεθνές Δίκτυο «Αρκαδία» δημιουργήθηκε για να φέρει κοντά φορείς που αποτελούν τμήμα του αρκαδικού κεκτημένου καθώς και ανθρώπους που διαπνέονται και εφαρμόζουν τις διαχρονικές αξίες του, προκειμένου, συνεργαζόμενοι μεταξύ τους και αξιοποιώντας τεχνογνωσία, πόρους και καλές πρακτικές, να επαναπροσδιορίσουν το ουσιώδες και να προτείνουν λύσεις για τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας.

47 ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΚΑΔΙΑ Το Δίκτυο αποτελείται από άνω των 100 προσωπικοτήτων διεθνούς εμβελείας από την Ελλάδα, την Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Μεγάλη Βρετανία, την Ισπανία, την Κύπρο, την Γερμανία και την Ιταλία, των οποίων το έργο και η προσφορά αφορά στην Αρκαδία και στο Αρκαδικό Ιδεώδες. Συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι πόλεων, πανεπιστημίων, ιδρυμάτων, σωματείων και επιχειρήσεων που φέρουν το όνομα Αρκαδία ή έχουν εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς, καλλιτεχνικούς, οικολογικούς ή ιστορικούς δεσμούς με την μητροπολιτική Αρκαδία.

48 Η πίστη μας ότι υπάρχει ένας αξιοποιήσιμος πλούτος συνδεδεμένος με το όνομα Αρκαδία και πως από την επαφή και τη συνεργασία μεταξύ ανθρώπων και φορέων, εμπνευσμένων από το αρκαδικό ιδεώδες, θα προκύψει αναμφίβολα όφελος για όλους αποδείχθηκε τα επόμενα χρόνια, με την πραγματοποίηση Διεθνών Συνεδρίων και εκδηλώσεων μελών του Διεθνούς Δικτύου ΑΡΚΑΔΙΑ στην Ελλάδα, την Γαλλία και την Κύπρο.

49 ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑ

50 Στόχοι: γνωριμία των μελών του Διεθνούς Δικτύου «Αρκαδία» με τον πραγματικό χώρο της Αρκαδίας, γενέτειρα και πηγή έμπνευσης του αρκαδικού ιδεώδους (Αρκαδίας Περιήγησις / The Arcadian Tour) αναγνώριση εκ μέρους της μητροπολιτικής Αρκαδίας του έργου των μελών του Δικτύου και της συνεισφοράς τους στο αρκαδικό κεκτημένο καταγραφή των λόγων που οδήγησαν τα διάφορα μέλη να συνδέσουν το όνομά τους με την Αρκαδία

51 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Διακήρυξη της Δημοτικής Αρχής της πόλεως City of Arcadia της Καλιφορνίας, με την οποία η εβδομάδα της 25 ης Αυγούστου κάθε έτους θα εορτάζεται ως Εβδομάδα Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας. Υπεγράφη στο πλαίσιο της ένταξης της πόλεως στο Διεθνές Δίκτυο ΑΡΚΑΔΙΑ, προκειμένου οι πολίτες να τεκμηριώσουν τη γνώση τους για την μητροπολιτική Αρκαδία, το όνομα της οποίας φέρει περήφανα η πόλη τους και να καλλιεργήσουν το Αρκαδικό Ιδεώδες.

52 Κύριες δραστηριότητες του Δικτύου: διοργάνωση συνεδρίων, εργαστηρίων, προγραμμάτων και άλλων εκδηλώσεων, τόσο στην μητροπολιτική Αρκαδία όσο και στις χώρες των μελών, με σκοπούς όπως: η προβολή και η εφαρμογή των αξιών του αρκαδικού ιδεώδους η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών ο από κοινού σχεδιασμός και υλοποίηση: πρωτοβουλιών αναπτυξιακού χαρακτήρα πρωτοβουλιών επιστημονικού, ερευνητικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα πολιτιστικών και καλλιτεχνικών πρωτοβουλιών η επιχειρηματική συνεργασία συμμετοχή των μελών στη δημιουργία των θεσμικών οργάνων της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας: Κέντρο Προβολής του Αρκαδικού Κεκτημένου Αρκαδικό Αρχείο (Βιβλιοθήκη, Φωτοθήκη, Ταινιοθήκη και Γενεαλογικό Αρχείο) θεσμοθέτηση ειδικών βραβείων International Arcadia Award για την αναγνώριση ανθρώπων και φορέων που εφαρμόζουν και προάγουν τις ανθρωπιστικές αξίες που χαρακτηρίζουν το αρκαδικό ιδεώδες.

53 Château de Goutelas 3 ο Διεθνές Συμπόσιο - Γαλλία «Αρκαδική Συνάντηση στο Forez» 2-4 Οκτωβρίου 2009

54 Μέλη του Δικτύου: 1. πόλεις και περιοχές με όνομα Αρκαδία: City of Arcadia, California, ΗΠΑ Πάφος, Κύπρος 2. φορείς με ιστορικό δεσμό με την Αρκαδία Αntica Enotria, Ιταλία 3. φορείς με πολιτιστικό δεσμό με την Αρκαδία Centre Culturel Chataeu de Goutelas, Forez, Γαλλία Μαντινειακός Σύνδεσμος, Ελλάς 4. φορείς με φυσικό-οικολογικό δεσμό με την Αρκαδία: Arboretum Botanical Gardens, California, ΗΠΑ Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών & Οδοιπόρων, Ελλάς Εcoweek, Ελλάς GILDEA-Jardin d; Astree, Γαλλία

55 Μέλη του Δικτύου: 5. εκπαιδευτικά, επιστημονικά, πολιτιστικά και καλλιτεχνικά ιδρύματα που προωθούν τις αξίες του αρκαδικού ιδεώδους: Arcadia University, Philadelphia, ΗΠΑ Arcadia Centre, Αθήνα, Ελλάς Charles & Ruth Gilb Arcadia Historical Museum. City of Arcadia, ΗΠΑ Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης & Ιστορίας, Λεβίδι, Ελλάς Αρκαδικό Θέατρο, Ελλάς Μουσείο-Διεθνές Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης-Ζάτουνα», Ελλάς

56 Μέλη του Δικτύου: Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ηarvard Univesrity, Ελλάς Ελληνικό Ινστιτούτο Royal Holloway University of London, Μ. Βρεταννία Ίδρυμα Ζαφείρη, Ελλάς Πολιτιστικό Κέντρο Βαλτετσινίκου, Ελλάς Κίνηση Πολιτών «Διάζωμα» Ελλάς 6. προσωπικότητες που διακρίνονται για τη συμβολή τους στο αρκαδικό κεκτημένο και στον ανθρωπισμό

57 ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΚΑΔΙΑ Μεταξύ των μελών του Δικτύου συγκαταλέγονται: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β 2 κάτοχοι Βραβείου NOBEL 25 Ακαδημαϊκοί και Καθηγητές Πανεπιστημίου 9 Πολιτικοί και Εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών και Ιδρυμάτων 15 Ιατροί-Νομικοί-Σκηνοθέτες-Μουσειολόγοι-Αρχιτέκτονες- Μηχανολόγοι-Οικονομολόγοι-Δημοσιογράφοι και Επιχειρηματίες.

58 ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ JOHN P. ΜΑΙΡΗ ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ANTON ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΓΑΒΡΑΣ ΖΕΡΕΦΟΣ Καθηγητής Εληνικής Φιλοσοφίας Kαθηγήτρια Αρχαιολογίας Σκηνοθέτης Καθηγητής Κλιματολογίας και Πολιτσιμού S. Florida Θνιωεσριτυ University of Arizona Πανεπσιτημίου Αθηνών Μέλος Ακαδημίας Αθηνών Βραβείο Nobel Ειρήνης 2007

59 ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Β ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗΣ Νέας Ιουστινιανής Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Ιατρός, συγγραφέαςος Βουλής Καθηγητής Οικονομολός και πάσης Κύπρου Αριστοτελείου ποαν. θεσσαλονίκης τ. Πρόεδρος Βουλής Αντιπροσώπων Βραβείο Nobel Οικονομίας 2010

60 PAUL MIREILLE ΜΙΚΗΣ MADELEINE BOUCHET DELMAS-MARTY ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ JOST Νομικός. Ιδρυτης Πολιτιστικού Καθηγήτρια Νομικής, Ακαδημαϊκός Συνθέτης και πολιτικός Καθηγήτρια αρχαίας ελληνικής ιστορίας Κέντρου Goutelas Πανεπιστημίου Paris X, Nanterre

61 ΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΛΕΝΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΣΚΑΛΕΡΗΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΣΗ Αναβιωτής Αρχαίων Λυκείων Αγώνων Καθηγητής Λογοτεχνίας Καθηγητής Γλωσσολογίας Φιλάνθρωπος Αρκάς Ιδρυτής Κέντρου Ν. Καζαντζάκης τ. Πρύτανης Πανεπσιτημίου Αθηνών San Francisco Stae Univesrity Πρόεδρος Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

62 ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΟΥΚΗΣ JAMES ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ ROY ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ Καθηγητής Καρδιολογίας Δικηγόρος Καθηγητής Κλασσικής Φιλολογίας Πρόεδρος Πανεπιστημίου Αθηνών Ιδρυτής Κέντρου University of Nottingham Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Πρόεδρος Ωνασσείου Νεοελληνικών Σπουδών UNESCO Καρδιοχειρουργικού Κέντρου Πανεπσιτημίου Βαρσοβίας

63 ΦΩΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΙΑΣΩΝ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΓΚΛΙΝΟΣ ΠΕΡΔΙΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ Επιχειρηματίας Επιχειρηματίας Επιχειρηματίας Επιχειρηματίας, τ. Δήμαρχος λεμεσού

64 Μέλη του Δικτύου: 7. Εταιρείες που φέρουν το όνομα Αρκαδία ή που διακρίνονται για τη συμβολή τους στο αρκαδικό κεκτημένο και στον ανθρωπισμό: Arcadia S.A., Γαλλία Αρκαδιανή, Ελλάς Αρκαδία Α.Ε., Ελλάς Ξενοδοχείο Αρκαδία, Ελλάς

65 εκδοσεισ

66 προγραμματα Κεντρο προβολησ παγκοσμιου αρκαδικου κεκτημενου Αρκαδικο πρασινο σχολειο Η αρκαδια στη τεχνη

67 ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ

68 Η Διεθνής Αρκαδική Εταιρεία θεωρεί ως πρωταρχικό σκοπό της την καλλιέργεια της συνείδησης της πολιτιστικής διάστασης του χώρου, βασική προϋπόθεση για να αναπτυχθούν στην κοινωνία και άλλες στάσεις καίριας σημασίας, όπως: Ο σεβασμός στο περιβάλλον, Το ενδιαφέρον για την γνώση του παρελθόντος και του παρόντος, Η διαμόρφωση της ιστορικής συνείδησης και ταυτότητας, Η μέριμνα για τη διαφύλαξη της κληρονομιάς, Η σωστή αξιοποίηση των πόρων του κάθε τόπου, Η αγάπη για αυτά που μας ανήκουν και Ο σεβασμός στα ξένα.

69 Για αυτόν τον λόγο, σχεδιάσαμε τη μετατροπή του Μαντινειακού Περιπτέρου σε ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ, ως μόνιμης έκθεσης και σημείου αναφοράς και ενημέρωσης επί τόπου και on line, σχετικά με το αρκαδικό πολιτιστικό κεκτημένο, την ιστορική εξέλιξή του, την απήχηση και την παρουσία του στον παγκόσμιο πολιτισμό, καθώς και την ισχύ και την εφαρμογή του στην επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων της σύγχρονης εποχής.

70 Όλη η Αρκαδία αποτελεί προνομιακό χώρο, δεδομένης της πολιτιστικής της διάστασης, εφόσον στη σημαντικότατη συνεισφορά της ιδιοσυγκρασίας και της ιστορίας της στη διαμόρφωση του ελληνικού πολιτισμού προστίθεται και η εξίσου σημαντική συμβολή της ποιητικής εικόνας της στη συγκρότηση του ευρωπαϊκού και οικουμενικού πολιτισμού.

71 Η επιλογή της Αρχαίας Μαντινείας για την τοποθέτηση του Κέντρου έγινε λόγω του εμβληματικού χαρακτήρα της συγκεκριμένης περιοχής, καθότι είναι: ο τόπος που οι αρχαίοι Αρκάδες διάλεξαν για τον ενταφιασμό του Αρκά, επώνυμού τους ήρωα, σκηνικό πανάρχαιων μύθων και σημαντικών ιστορικών επεισοδίων, απτή επιτομή της θρυλικής αρκαδικής γεωγραφίας (Μαίναλο, Αρτεμίσιο, Λύρκειο, Αγχίσιο, Παρθένιο, κλπ), οχυρωμένη πόλη με δέκα πύλες από τις οποίες ξεκινούν αρχαίες οδοί που προσφέρουν ελκυστικούς περιπάτους, θαυμάσιο φυσικό τοπίο που έλαβε το εγκώμιο του Ομήρου «ερατεινή Μαντινεία», τόπος από τον οποίο ο Παυσανίας ξεκινά την περιήγησή του στην αρχαία Αρκαδία, καθώς και κύρια πύλη πρόσβασης για τον επισκέπτη της σύγχρονης.

72 Σε αυτόν τον προνομιακό χώρο, το Κεντρο Προβολης του Αρκαδικου Κεκτημενου θα προσφέρει: φιλοξενία εκδηλώσεων σε ένα εμβληματικό κτήριο, ανανεωμένο, εφαρμόζοντας τις αρχές της οικο-αρχιτεκτονικής, της βιοκλιματικής, της εξοικονόμησης ενέργειας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

73 Αμεση πρόσβαση στην πολιτιστική χαρτογραφία που δημιουργείται με πρωτοβουλία της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας (πολιτιστικοί χάρτες της αρχαίας και σύγχρονης Αρκαδίας με δορυφορικό υπόβαθρο και συμβατοί με GPS τεχνολογία)

74 Ενημέρωση για την μητροπολιτική Αρκαδία και τις υπόλοιπες Αρκαδίες του κόσμου, ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για κάθε είδος κοινού, έντυπες και ψηφιακές εκδόσεις

75 Πρόσβαση στο Αρκαδικο Αρχειο και πύλη του Διεθνους Δίκτυου Αρκαδια

76 Υποδείξεις και συστάσεις για θεματικές διαδρομές και άλλες δραστηριότητες («Αρκαδικά Μονοπάτια» / «The Arcadian Tour») και συμπληρωματικές πληροφορίες για την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μαντινείας και στην ευρύτερη περιοχή

77 Χώρο συνάντησης και εκδηλώσεων των Αρκάδων της Διασποράς, του δυναμικού και μοναδικού αυτού στοιχείου που εκπροσωπείται από τις Παναρκαδικές Ομοσπονδίες των πέντε ηπείρων και έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση μας για ένταξή τους στο Διεθνές Δίκτυο Αρκαδία. Η ένθερμη πρόθεσή τους επιβεβαιώθηκε στις εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου των Αποδήμων Αρκάδων στην Τρίπολη στις Ιουλίου 2010.

78 Αναψυχή και εκπαίδευση στο Αρκαδικό θεματικό Πάρκο με την Αρκαδική Βοτανική Συλλογή, τον Αρκαδικό Κήπο, καθώς και τον Αρκαδικό Οικολογικό Αγρό, ως Κέντρου Περιβαλλοντικής και Οικολογικής Εκπαίδευσης

79 Με τον τρόπο αυτό, το Κέντρο θα αποτελεί ένα ανοικτό παράθυρο, μέσα απ το οποίο όλος ο κόσμος θα μπορεί να κοιτάζει την μητροπολιτική Αρκαδία και, ταυτόχρονα, οι Αρκάδες να κοιτάζουν περήφανοι τις Αρκαδίες του κόσμου.

80 Η αισθητική του τελικώς διαμορφωμένο κτιρίου θα αντανακλά τις αρχές και τις αξίες του Αρκαδικού Κεκτημένου, με χρήση βιοκλιματικών και παραδοσιακών υλικών σε καινοτόμες τεχνικές και κατασκευαστικές εφαρμογές, πλήρως εναρμονισμένες με τις απαιτήσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, παρέχοντας ευελιξία προσαρμογής στις εκάστοτε ανάγκες,

81 με ανοικτή οπτική πρόσβαση στον περιβάλλοντα χώρο, ο οποίος αποτελεί άλλωστε τον καμβά πάνω στον οποίο θα αποτυπωθεί η εικόνα που θα διατηρήσει ο επισκέπτης μετά την περιήγηση και την αναχώρησή του.

82 Η μουσειολογική και μουσειογραφική προσέγγιση θα είναι εφαρμόσιμη σε κοινό που περιλαμβάνει όλες εκείνες τις ομάδες στόχου (Έλληνες και ξένοι μαθητές, φοιτητές, οικογένειες, οργανωμένες ομάδες και μεμονωμένοι περιηγητές)

83 έτσι ώστε οι θεματικές ενότητες που αφορούν την παροχή γνώσης και πληροφοριών σχετικά με το Κεκτημένο, την Αρκαδία και τις Αρκαδίες του κόσμου να επιτρέπουν την ΑΥΤΟΞΕΝΑΓΗΣΗ, και την ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ, μέσω οδηγιών και υποδείξεων παρεχόμενες με διαδραστικό τρόπο.

84 Ο σχεδιασμός του χώρου θα περιλαμβάνει τον ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ, όπου θα παρέχεται προλογικά και συνοπτικά η γνώση σχετικά με το Κεκτημένο, την Αρκαδία και τις Αρκαδίες του κόσμου και την ΑΙΘΟΥΣΑ, όπου ο επισκέπτης με απόλυτη ελευθερία θεματικής επιλογής θα μπορεί να εντρυφήσει όσο θέλει ή του επιτρέπει ο χρόνος σε αυτά που τον ενδιαφέρουν για πληρέστερη ενημέρωση, κάνοντας χρήση των διαδραστικών κέντρων (infokiosks, touchscreens, διοράματα), συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά προγράμματα και μελετώντας στη βιβλιοθήκη. Το κτίριο θα περιλαμβάνει infocafé και όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες κοινού (βεστιάριο, wc).

85 Το έργο έχει εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδος, ύστερα από εισήγηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας της περιοχής, η οποία επιθυμεί την υλοποίησή του, καθότι συμπληρώνει τα έργα που αφορούν την αξιοποίηση του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου.

86 Για την υλοποίηση του έργου η Εταιρεία, σε συνεργασία με τα μέλη του Δικτύου και τους Αρκάδες της Διασποράς, είναι στη διαδικασία αναζήτησης: οικονομικής ενίσχυσης χορηγίας υλικών εθελοντικής εργασίας

87 ΦΑΣΗ 1 Μετατροπή του περιπτέρου στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Μαντινείας σε ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ

88

89 ΦΑΣΗ 2 Πολιτιστική Χαρτογραφία και χάραξη Αρκαδικών Μονοπατιών. «Αρκαδίας Περιήγησις» (Πολιτιστικές και διαδραστικές διαδρομές)

90

91 ΦΑΣΗ 3 Ανάδειξη του Aρχαιολογικού Xώρου και του Θεάτρου της Αρχαίας Μαντινείας

92

93 ΦΑΣΗ 4 Δημιουργία του ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ: Αρκαδικός Κήπος Αρκαδική Βοτανική Συλλογή Αρκαδικός Οικολογικός Αγρός

94

95 ΑρκαδικΑ πρασινα σχολεια

96 Αρκαδικά Πράσινα Σχολεία Arcadian Green Schools ΑΡΚΑΔΙΚΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Ολοκληρωμένο πρόγραμμα οικολογικής πρωτοβουλίας σχεδιασμένο σε συνεργασία με την ECOWEEK, που συνδυάζει κτιριολογική οικολογική μετατροπή και περιβαλλοντική εκπαίδευση μαθητών και δασκάλων σε ένα διαρκές πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης.

97 H πρωτοβουλία Αρκαδικά Πράσινα Σχολεία (Arcadian Green Schools) είναι ένα ολοκληρωμένο οικολογικό πρόγραμμα, που συνδυάζει: την οικολογική αναμόρφωση υποδομών, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, την ενεργό συμμετοχή του σχολικού πληθυσμού σε ένα διηνεκές πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης, στο πνεύμα των αρχών και των αξιών του παγκόσμιου Αρκαδικού Κεκτημένου, με μεθόδους αξιοποίησής τους για τη βελτίωση της καθημερινής μας ζωής.

98 Πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργία κυττάρων οικολογικής συνείδησης στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος ως πρωταρχικού στοιχείου καλλιέργειας της κοινωνίας. Στόχος είναι η υιοθέτηση του μοντέλου από πόλεις μέλη του Δικτύου και εφαρμογή στις τοπικές κοινωνίες τους στο πλαίσιο της οικολογικής διάστασης του Αρκαδικού Ιδεώδους.

99 Η αρκαδια στiσ τεχνεσ

100 ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «Η ΑΡΚΑΔΙΑ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΣΤΙΗΝ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ » Περιοδεύουσα έκθεση σχεδιασμένη από τους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του ιστορικού Πανεπιστημίου Trier (έτος ιδρύσεως 1473), με 100 χαρακτικά και σχέδια. Συνοδεύεται από πλήρως τεκμηριωμένο επιστημονικό κατάλογο με κείμενα και εικόνες σχετικά με το θέμα. Θα παρουσιασθεί σε μουσεία και χώρους πόλεων μελών του Διεθνούς Δικτύου Αρκαδία.

101 ARCADIA MUNDI FESTIVAL ORCHESTRA Η Διεθνής Αρκαδική Εταιρεία, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για την αξιοποίηση του Αρκαδικού Ιδεώδους και την διεθνή προβολή της Αρκαδίας, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι σύντομα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την δημιουργία μόνιμου θεσμού φεστιβαλικής μορφής, μέσα από το οποίο θα προβάλλεται η Αρκαδία, ως πηγή έμπνευσης στην μουσική, και η οικουμενική διάσταση του Αρκαδικού Ιδεώδους από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.

102 Το Διεθνές Μουσικό Αρκαδικό Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο στην μνήμη του μεγάλου Αρκάδα αρχιμουσικού και συνθέτη Δημήτρη Μητρόπουλου, θα πραγματοποιείται ετησίως στο τέλος Αυγούστου και θα φέρει τον τίτλο ARCADIA MUNDI MUSIC FESTIVAL Dimitris Mitropoulos. Για τον λόγο αυτό το έτος 2013, η διάσημη συμφωνική ορχήστρα Ι MAESTRI, που απαρτίζεται από εθελοντές επαγγελματίες μουσικούς μεγάλων ορχηστρών, υπό την διεύθυνση του Αρκάδος αρχιμουσικού και πιανίστα Αναστάσιου Στρίκου, που ζει μόνιμα στη Βιέννη και εμφανίζεται με διεθνές ρεπερτόριο στο εξωτερικό και τη καλλιτεχνική διεύθυνση του διευθυντού ορχήστρας και βιολιστή George Hlawiczka θα εμφανιστούν με το νέο τους όνομα ως ARCADIA MUNDI FESTIVAL ORCHESTRA, σε ειδική συναυλία στο Λονδίνο.

103 Η ΣΥΡΙΓΓΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα τη σύλληψη του οποίου είχε ο Μίκης Θεοδωράκης, βασισμένο στο μύθο της Αρκαδικής θεότητας του Πανός, συνδυάζοντας την μουσική παράδοση, την ιστορία και τη φιλοσοφική διάσταση του ενεργού πολίτη στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Αρκαδικού Κεκτημένου.

104 ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ: Ενίσχυσε την Διεθνή Αρκαδική Εταιρεία Υποστηρίζοντας το έργο μας Υιοθετώντας ένα από τα προγραμματισμένα έργα Φυτεύοντας ένα δένδρο στο Αρκαδικό Πάρκο Εμπλουτίζοντας το Αρκαδικό Αρχείο με κειμήλια, φωτογραφίες, βιβλία και τεκμήρια Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα μας

105 ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ; ΥΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΦΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ: ΣΥΝΟΛΟ Η ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΒΟΤΑΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ ΑΡΚΑΔΙΚΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ARCADIA MUNDI MUSIC FESTIVAL ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ TRIER ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ: ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ (Φωτοθήκη, Ταινιοθήκη, Γενεαλογικά Δένδρα, Απόδημοι Αρκάδες) ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ «ΦΙΛΩΝ» ( 100 ετησίως) ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ (Ευδαίμων Αρκαδία P. Olalla, Αγία Φωτεινή Μαντινείας, Αρκαδικά John P. Anton, DVD Et in Arcadia Ego Αλ. Παπαηλιού)

106 ΧΟΡΗΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ: Το 100% του κόστους έργου ΜΕΓΑΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ: άνω του 50% κόστους έργου ΑΝΑΔΟΧΟΣ: έως 50% κόστους έργου ΜΕΓΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ: άνω των ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ: άνω των ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: άνω των ΧΟΡΗΓΟΣ: άνω των ΑΡΩΓΟΣ: άνω των ΦΙΛΟΣ: ετησίως 100 ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ: προσφορά εθελοντικήε εργασίας, τεχνογνωσίας, υλικών εμπλουτισμού συλλογών Αρκαδικού Αρχείου

107

International Society for Arcadia ΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΡΚΑ ΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ

International Society for Arcadia ΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΡΚΑ ΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ International Society for Arcadia ΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΡΚΑ ΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ Η παρουσίαση αυτή παρέχει ενηµέρωση και πληροφόρηση για τους σκοπούς, την οργάνωση και

Διαβάστε περισσότερα

Επιμέλεια έκδοσης: Pedro Olalla, Ρίτσα Μασούρα, Άγγελος Δενδρινός Φωτογραφίες: Pedro Olalla Διανέμεται δωρεάν.

Επιμέλεια έκδοσης: Pedro Olalla, Ρίτσα Μασούρα, Άγγελος Δενδρινός Φωτογραφίες: Pedro Olalla Διανέμεται δωρεάν. ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ διεθνουσ ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Εγχειριδιο 20114 Το εγχειρίδιο αυτό περιέχει τον κανονισμό, πληροφορίες, οδηγίες και υποδείγματα, τα οποία αφορούν στην αποστολή, δομή, εσωτερική οργάνωση και λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Δεν μπορούσαμε λοιπόν, παρά να στηρίξουμε την πρωτοβουλία της Helexpo με κάθε τρόπο και βεβαίως να τη θέσουμε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου.

Δεν μπορούσαμε λοιπόν, παρά να στηρίξουμε την πρωτοβουλία της Helexpo με κάθε τρόπο και βεβαίως να τη θέσουμε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου. «Η Τουριστική αγορά και η δυναμική του Θρησκευτικού και πολιτιστικού τουρισμού» ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΕΛΩΝΗΣ, Πρόεδρος ΗΑΤΤΑ Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 Παναγιώτατε, Σεβάσμιοι Μητροπολίτες,. Αξιότιμε κύριε

Διαβάστε περισσότερα

Η Διημερίδα υλοποείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Η Διημερίδα υλοποείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Η Διημερίδα υλοποείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητικό Κέντρο Λεμεσού Νέες προοπτικές στην αρχειακή και ιστορική έρευνα

Ερευνητικό Κέντρο Λεμεσού Νέες προοπτικές στην αρχειακή και ιστορική έρευνα Νέες προοπτικές στην αρχειακή και ιστορική έρευνα Με την έναρξη των εργασιών του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου, Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού στην ανακαινισμένη πρώην Οικία Έπαρχου, ο Δήμος

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγητές: Αμαλία Μακρή -Φώτης Τσίπης Περιφερειακοί Σύμβουλοι ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Εισηγητές: Αμαλία Μακρή -Φώτης Τσίπης Περιφερειακοί Σύμβουλοι ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ 2014: ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ 150 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 15-21 ΗΣ ΜΑΙΟΥ ΩΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ -ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ Εισηγητές:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου Μάρτιος 2015 Ι. Φορέας Υλοποίησης Φορέας Υλοποίησης: Διάζωμα Το ΔΙΑΖΩΜΑ είναι ένα σωματείο που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του τέως Υπουργού

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

H ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

H ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ H ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΛΓΗΤΡΩΝ (MEGA ATTRACTIONS) ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Η περίπτωση της Αναβίωσης του Αρχαίου Θαύματος του Κολοσσού

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ω Τ Ο Κ Ο Λ Λ Ο Σ Υ Ν Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Σ

Π Ρ Ω Τ Ο Κ Ο Λ Λ Ο Σ Υ Ν Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Σ Π Ρ Ω Τ Ο Κ Ο Λ Λ Ο Σ Υ Ν Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Σ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Το Υπουργείο Τουρισμού εκπροσωπούμενο από την Υπουργό Τουρισμού,

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Επιχορήγησης Πολιτιστικών/Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων μέσω Προγράμματος Ενίσχυσης Ησσονος Σημασίας (de minimis)

Σχέδιο Επιχορήγησης Πολιτιστικών/Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων μέσω Προγράμματος Ενίσχυσης Ησσονος Σημασίας (de minimis) Σχέδιο Επιχορήγησης Πολιτιστικών/Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων μέσω Προγράμματος Ενίσχυσης Ησσονος Σημασίας (de minimis) Α. ΓΕΝΙΚΑ Οι πολιτιστικές/καλλιτεχνικές εκδηλώσεις συμβάλλουν στη δημιουργία θετικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» IΣΤΟΡΙΚΟ Tο Κοινωφελές Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», αναγνωρίζοντας τις δραστηριότητές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΕΛΕΙΘΩ» ΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΥΣΤΕΡΗΣΗ

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΕΛΕΙΘΩ» ΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΑΘΗΣΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» Α ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΕΛΕΙΘΩ» ΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Σοφία Άρτεμις Κουτσουβέλη

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο. Μελοποίησης Ποιημάτων

Εργαστήριο. Μελοποίησης Ποιημάτων ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ αίθουσα εκδηλώσεων -- cafe -- gallery -- βιβλιοθήκη -- εργαστήρια ------------- 7η Θ ε ρ ι ν ή Α κ α δ η μ ί α Τ έ χ ν η ς Εργαστήριο Μελοποίησης Ποιημάτων - Παρουσίαση - Ανάλυση - Μελοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2003-2005 Δύο χρόνια μετά την ιδρυτική του Συνέλευση το Δίκτυο, μέσα στα πλαίσια των αξόνων που αυτή έθεσε και με βάση τη μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

«Υποστηρίξτε τη δράση µας»

«Υποστηρίξτε τη δράση µας» «Υποστηρίξτε τη δράση µας» 1 Λαιµός, 18 Φεβρουαρίου 2012 Αγαπητοί φίλοι, υποστηρικτές και συνεργάτες, Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών είναι πάνω από 11 χρόνια σηµείο αναφοράς για νέους από την ευρύτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014-9 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014-9 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014-9 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014 ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014 Άφιξη των εταίρων κλιμακωτά στη διάρκεια της ημέρας. Παραλαβή και εγκατάσταση στο

Διαβάστε περισσότερα

PLANT-NET CY LIFE+08 NAT/CY/000453. 3 η Συνάντηση Συμβουλίου Ενδιαφερόμενων Φορέων του Έργου PLANT-NET CY 18/01/12

PLANT-NET CY LIFE+08 NAT/CY/000453. 3 η Συνάντηση Συμβουλίου Ενδιαφερόμενων Φορέων του Έργου PLANT-NET CY 18/01/12 PLANT-NET CY LIFE+08 NAT/CY/000453 3 η Συνάντηση Συμβουλίου Ενδιαφερόμενων Φορέων του Έργου PLANT-NET CY 18/01/12 Διάρκεια: 01/01/10-30/06/13 Συνεργαζόμενοι φορείς: Τμήμα Περιβάλλοντος Πανεπιστήμιο Frederick

Διαβάστε περισσότερα

Δομή και Περιεχόμενο

Δομή και Περιεχόμενο Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης Δομή και Περιεχόμενο Ομάδα Υποστήριξης Νέου Αναλυτικού Προγράμματος Εικαστικών Τεχνών Ιανουάριος 2013 Δομή ΝΑΠ Εικαστικών Τεχνών ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου

Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου 1 Ο Δήμος Αμαρουσίου προσφέρει καθημερινά, μια σειρά από χρήσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, σε χιλιάδες πολίτες. Αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες, που βελτιώνουν την καθημερινότητα τους. Διεκδικεί

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας

Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας Γραφεία: Κτήριο Αποστολίδη, Καλλιπόλεως και Ερεσού 1 T.K. 20537, 1678 Λευκωσία, Τηλ.: + 357 22893850, Τηλομ.: + 357 22 894491 Παρουσίαση 26 Ιανουαρίου 2014 2. ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΕΡΕΥΝΑΣ &ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥ Οκτώβριος 2014 IV. ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Αγαπητοί συνεργάτες, Το γραφείο µας σε συνεργασία µε την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας και µε τη στήριξη των ήµων Τρίπολης, Γορτυνίας και του Επιµελητήριο Αρκαδίας σας προσκαλούν να συµµετέχετε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 1. Ελένη Μαραγκάκη σε συνεργασία με Νίκο Βασιλάκη, Ελίζα Ιατράκη, Ιωάννη Κομονταχάκη, Ειρήνη Μαστοράκη Α/Α ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» Εισηγήτρια: Έφη Γουνελά Στέλεχος της ΕΕΤΑΑ ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ & ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για

Διαβάστε περισσότερα

: Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας Διαγωνισμός : Μαθητές στην Έρευνα ΜΕΡΑ 2014-2015

: Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας Διαγωνισμός : Μαθητές στην Έρευνα ΜΕΡΑ 2014-2015 Γ Ε Ν Ι Κ Α Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Α Πρόγραμμα : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας Διαγωνισμός : Μαθητές στην Έρευνα ΜΕΡΑ 2014-2015 Κωδικός Πρόσκλησης : ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/0914 Χ Ρ Ο Ν Ο Δ Ι Α Γ Ρ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Σχολική χρονιά 2007-2008

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Σχολική χρονιά 2007-2008 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Σχολική χρονιά 2007-2008 Όνομα σχολείου: Δημοτικό Σχολείο Αλάμπρας Συντονιστική ομάδα: 1. Μερόπη Κυριάκου(Διευθύντρια) 2. Γιώτα Δημητρίου (Συντονίστρια) 3. Στάλω

Διαβάστε περισσότερα

Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΩΣ ΑΫΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. Του Δημήτρη Αντώνη Μανιατάκη Προέδρου Μανιατακείου Ιδρύματος

Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΩΣ ΑΫΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. Του Δημήτρη Αντώνη Μανιατάκη Προέδρου Μανιατακείου Ιδρύματος Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΩΣ ΑΫΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ Του Δημήτρη Αντώνη Μανιατάκη Προέδρου Μανιατακείου Ιδρύματος ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Συνεργάζεται με την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και μέσω του

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική για τη Διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου Κύπρου

Στρατηγική για τη Διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου Κύπρου Στρατηγική για τη Διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου Κύπρου 1. Σύνοψη Σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό της Πρυτανείας για τα έτη 2010-2020, το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει θέσει αριθμό προτεραιοτήτων ως τη βάση

Διαβάστε περισσότερα

Όνοµα συλλόγου Βιογραφικό/ Σκοπός του Συλλόγου

Όνοµα συλλόγου Βιογραφικό/ Σκοπός του Συλλόγου Όνοµα συλλόγου Βιογραφικό/ Σκοπός του Συλλόγου Όµιλος Καβάλας για τη ιεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας Ο Ο..Ε.Γ. Καβάλας πρωτοπόρος στην ιδέα της διάδοσης διεθνοποίησης της ελληνικής γλώσσας, µε εµπνευστή

Διαβάστε περισσότερα

«DARIAH-ΑΤΤΙΚΗ Ανάπτυξη της ελληνικής ερευνητικής υποδομής για τις ανθρωπιστικές επιστήμες ΔΥΑΣ» Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2015

«DARIAH-ΑΤΤΙΚΗ Ανάπτυξη της ελληνικής ερευνητικής υποδομής για τις ανθρωπιστικές επιστήμες ΔΥΑΣ» Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2015 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2015 Αξιότιμες

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Το ίκτυο Οινοποιών Νοµού Ηρακλείου ιδρύθηκε ως αστική µη κερδοσκοπική εταιρεία τον Νοέµβριο του 2006 και αποτελεί την κύρια συλλογική, συγκροτηµένη και συντονισµένη έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουλίου Άφιξη στο ξενοδοχείο Ιλισός και τακτοποίηση στα δωμάτια 17:30 Κέρασμα και συνάντηση με τους υπεύθυνους των Θερινών Σχολείων 20:30-23:00 ΤΡΙΤΗ, 2 Ιουλίου 09:30-10:00

Διαβάστε περισσότερα

ν ήβω φ ν Ε ω ουλή τ Β

ν ήβω φ ν Ε ω ουλή τ Β Βουλή των Εφήβων H «Bουλή των Eφήβων» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από τη Bουλή των Ελλήνων το σχολικό έτος 1995-1996 και από τότε λειτουργεί σε ετήσια βάση, με τη

Διαβάστε περισσότερα

Βιώσιμη Ανάπτυξη και Δικαιώματα του Ανθρώπου: ΟΗΕ 70 χρόνια στην Υπηρεσία της Ανθρωπότητας ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Βιώσιμη Ανάπτυξη και Δικαιώματα του Ανθρώπου: ΟΗΕ 70 χρόνια στην Υπηρεσία της Ανθρωπότητας ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ Επιστημονικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Βιώσιμη Ανάπτυξη και Δικαιώματα του Ανθρώπου:

Διαβάστε περισσότερα

Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης

Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης Πειραιώς 211, Ταύρος Σάββατο, 23 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

15η Βιο-Ολυμπιάδα των Νέων 2010

15η Βιο-Ολυμπιάδα των Νέων 2010 ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΙΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (Β.Ι.Ο.) ΤΙΜ. ΒΑΣΟΥ 10, ΑΘΗΝΑ 11521 ΤΗΛ. (210) 6432419 FAX (210) 6434093 e-mail: bios@otenet.gr www.biopolitics.gr 15η Βιο-Ολυμπιάδα των Νέων 2010 Αγ. Πετρούπολη, 17 21 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Αστικές αναπλάσεις από την θεωρεία στην πράξη; Η περίπτωση Κεραμεικού-Μεταξουργείου (ΚΜ)

Αστικές αναπλάσεις από την θεωρεία στην πράξη; Η περίπτωση Κεραμεικού-Μεταξουργείου (ΚΜ) Αστικές αναπλάσεις από την θεωρεία στην πράξη; Η περίπτωση Κεραμεικού-Μεταξουργείου (ΚΜ) Ιάσων Τσάκωνας, Διευθύνων Σύμβουλος, OLIAROS Property Development PRODEXPO 14o Συνέδριο για την ανάπτυξη & αξιοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Επιμορφωτικό πρόγραμμα: «Εκπαιδευτικές δράσεις σε μουσειακά περιβάλλοντα (κύκλος Α )»

Επιμορφωτικό πρόγραμμα: «Εκπαιδευτικές δράσεις σε μουσειακά περιβάλλοντα (κύκλος Α )» Επιμορφωτικό πρόγραμμα: «Εκπαιδευτικές δράσεις σε μουσειακά περιβάλλοντα (κύκλος Α )» Διοργάνωση Συνδιοργάνωση Συνεργαζόμενοι φορείς Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας

Διαβάστε περισσότερα

www.kalymnikifilia.gr

www.kalymnikifilia.gr Η επιρροή του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας στη διαμόρφωση του ρωσικού εκπαιδευτικού συστήματος (το παράδειγμα των Εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Μόσχας) ΒΑΝΤΙΜ ΓΙΑΡΟΒΟÏ Kαθηγητής μουσικής

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Λαζουράς. Με τιμή, Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων

Γιώργος Λαζουράς. Με τιμή, Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Εκδηλώσεις Μνήμης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1943 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας προσκαλούμε να τιμήσετε, τους Καλαβρυτινούς που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στην περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων, και

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Πύλης μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Πύλης μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Δήμος Πύλης ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΙ. ΤΟ ΝΕΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΑΙΔΙΑ και ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ προτείνουν στο ΣΤΑΘΜΟ»

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΙ. ΤΟ ΝΕΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΑΙΔΙΑ και ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ προτείνουν στο ΣΤΑΘΜΟ» ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Βασ. Αλεξάνδρου 1 211 00 ΝΑΥΠΛΙΟ Τηλ.: 27520 28947 Fax: 27520 27960 e-mail education@pli.gr ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΑΙΔΙΑ και ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ & ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ & ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ & ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Δεν έχει καταχωρηθεί κωδικός επαγγέλματος από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Αντικείμενο του ισχύοντος προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» ANAPARASTASIS - rendering - animation - VR - stereoscopic presentation

«ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» ANAPARASTASIS - rendering - animation - VR - stereoscopic presentation Harvard Center for Hellenic Studies Κώδικας VENETUS A Studio Παράλληλο Κύκλωμα Ψηφιοποίηση, Τεκμηρίωση και Ανάδειξη κινηματογραφικών συλλογών από το αρχείο του STUDIO-παράλληλο κύκλωμα - Διάδοση της κινηματογραφικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ EUROPEAN LANGUAGE LABEL ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ 2013

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ EUROPEAN LANGUAGE LABEL ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ------ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ. Το παράδειγμα του προτεινόμενου Οικομουσείου στα Μαντεμοχώρια της Χαλκιδικής

ΟΙΚΟΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ. Το παράδειγμα του προτεινόμενου Οικομουσείου στα Μαντεμοχώρια της Χαλκιδικής ΟΙΚΟΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Το παράδειγμα του προτεινόμενου Οικομουσείου στα Μαντεμοχώρια της Χαλκιδικής Υπαίθρια μουσεία, Οικομουσεία, Στόχος τους open air, site museums η διάσωση - διατήρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΡΝΑΓΙΟΥ) ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΡΝΑΓΙΟΥ) ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ο Λ Ο Κ Λ Η Ρ Ω Μ Ε Ν Ω Ν Π Α Ρ Ε Μ Β Α Σ Ε Ω Ν Α Σ Τ ΙΙ Κ Η Σ Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Η Σ Ε.. Τ.. Π.. Α.. & Ε.. Κ.. Τ.. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ 18/5/2015

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ 18/5/2015 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ 18/5/2015 Οι απαντήσεις θεωρούνται ενδεικτικές και αποδίδονται για να διευκολύνουν τους μαθητές να κατανοήσουν το σύνολο του διαγωνίσματος και απόλυτα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ IOYNIΟΣ 2014

ΚΑΛΑΜΑΤΑ IOYNIΟΣ 2014 «Φ ΑΡΙΣ» ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΛΕΤΗ α.α. 1/2014 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ 20 ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 150.000,00 με ΦΠΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ίκτυο Εταίρων Κοινωνικής Πολιτικής Σύµπραξη Κοιν.Σ.Επ. Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (Α.Μ.Κ.Ε.)

ίκτυο Εταίρων Κοινωνικής Πολιτικής Σύµπραξη Κοιν.Σ.Επ. Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (Α.Μ.Κ.Ε.) ίκτυο Εταίρων Κοινωνικής Πολιτικής Σύµπραξη Κοιν.Σ.Επ. Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (Α.Μ.Κ.Ε.) Κοιν.Σ.Επ «Άνθρωπος και Πολιτισµός» Κοιν.Σ.Επ «Νέοι Ορίζοντες» Κοιν.Σ.Επ «Αµβρακία» Κοιν.Σ.Επ «Music View»

Διαβάστε περισσότερα

APPLICATION OF BEMS IN THE BUILDING SECTOR 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤA ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΤΗΡΙΩΝ (BEMS)

APPLICATION OF BEMS IN THE BUILDING SECTOR 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤA ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΤΗΡΙΩΝ (BEMS) APPLICATION OF BEMS IN THE BUILDING SECTOR 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤA ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΤΗΡΙΩΝ (BEMS) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Το πρόγραμμα αφορά στην κατάρτιση δέκα (10) πτυχιούχων

Διαβάστε περισσότερα

Λόγου Παίγνιον Ψυχαγωγία, Τέχνη, Γλώσσα στο σχολείο. Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία. Υπηρεσίες Πολιτιστικής Εκπαίδευσης. Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, Αθήνα

Λόγου Παίγνιον Ψυχαγωγία, Τέχνη, Γλώσσα στο σχολείο. Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία. Υπηρεσίες Πολιτιστικής Εκπαίδευσης. Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, Αθήνα Λόγου Παίγνιον Ψυχαγωγία, Τέχνη, Γλώσσα στο σχολείο Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία Υπηρεσίες Πολιτιστικής Εκπαίδευσης Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, Αθήνα Κατά κοινή αντίληψη στην λογοτεχνία, η μετάφραση οδηγεί

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ AΘΗΝΑ 2014

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ AΘΗΝΑ 2014 Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ AΘΗΝΑ 2014 A VISIONARY FILM ΔΥΟ ΔΙΚΗΓΌΡΟΙ ΜΆΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΏΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΏΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΉΝΑ A visionary film Η ταινία PROMAKHOS παρουσιάζει

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση Εθνικού Αρχείου Μνηµείων

Διεύθυνση Εθνικού Αρχείου Μνηµείων Διεύθυνση Εθνικού Αρχείου Μνηµείων Υπουργείο Πολιτισµού - Διεύθυνση Εθνικού Αρχείου Μνηµείων Αγ. Ασωµάτων 11, 105 53 Αθήνα Τηλ: 210-3229820, 210-3225323 Φαξ: 210-3225628 E-mail: deam@culture.gr Ιστοσελίδες:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011 - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012) Συμμετοχή στην Διεθνής Έκθεση Ακινήτων «DOMEXPO»

ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011 - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012) Συμμετοχή στην Διεθνής Έκθεση Ακινήτων «DOMEXPO» ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011 - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012) Συμμετοχή στην Διεθνής Έκθεση Ακινήτων «DOMEXPO» Στις αρχές Οκτωβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου στην ΧΧV Διεθνής Έκθεση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες

Διαβάστε περισσότερα

20 Η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

20 Η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 20 Η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ---------------------------------------------------- Αθήνα, 26 Ιουνίου 1 Ιουλίου 2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τετάρτη, 26 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΩΔΕΙΟΥ (38 (8 ΠΕ & 30 ΔΕ) 1. ΣΠΟΥΔΕΣ : ΣΥΝΟΛΟ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΩΔΕΙΟΥ (38 (8 ΠΕ & 30 ΔΕ) 1. ΣΠΟΥΔΕΣ : ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΩΔΕΙΟΥ (38 άτομα) (8 ΠΕ & 30 ΔΕ) 1. ΣΠΟΥΔΕΣ : ΣΥΝΟΛΟ 22 μόρια 1.1 Τίτλοι Ωδείων (μέγιστο 7 μόρια) Πτυχίο 1 μόριο Πτυχίο με Άριστα 2 μόρια Δίπλωμα 4 μόρια Δίπλωμα με Άριστα 6 μόρια

Διαβάστε περισσότερα

Μόνο με Ηλεκτρονική Ταχυδρόμηση Αθήνα, 12 Μαΐου 2015 Α.Π. 16003

Μόνο με Ηλεκτρονική Ταχυδρόμηση Αθήνα, 12 Μαΐου 2015 Α.Π. 16003 Ελληνική ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Προστατευόμενη Περιοχή Χελμού-Βουραϊκού: δικτύωση

Προστατευόμενη Περιοχή Χελμού-Βουραϊκού: δικτύωση : εκπαίδευση έρευνα δικτύωση Φορέας Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού Μαρία Καμηλάρη Βιολόγος, M.Sc. Φορέας Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού Ας συστηθούμε... 1992 Πρόταση Ορειβατικού Συλλόγου Καλαβρύτων σε συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις. Ραδιοφωνικό Ίδρυµα Κύπρου ( Cy.B.C), Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών ( P.I.O) και Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισµού.

Απαντήσεις. Ραδιοφωνικό Ίδρυµα Κύπρου ( Cy.B.C), Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών ( P.I.O) και Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισµού. Απαντήσεις 1. ΠΙΝΑΚΑΣ 1 Ραδιοφωνικό Ίδρυµα Κύπρου ( Cy.B.C), Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών ( P.I.O) και Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισµού. 100.225 Λόγω του ότι η απόφαση για µεταφορά του Κινηµατογραφικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Οι αρχιτέκτονες της Δωδεκανήσου και οι αρχιτέκτονες του Νομού Μούγλων της Τουρκίας (ακριβώς απέναντι από τα Δωδεκάνησα) οργανώνουν κάθε χρόνο τριήμερες συναντήσεις. Οι συναντήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Συνθέσεις από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, Ποίηση και ζωγραφική κ ά. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνθέσεις από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, Ποίηση και ζωγραφική κ ά. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του ήµου Ρόδου, µε χαρά ανακοινώνει την ατοµική εικαστική έκθεση, του γνωστού «δικού µας» ζωγράφου Μάνου Αναστασιάδη, που θα φιλοξενήσει στην "Νέα Πτέρυγά" του,

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα ERASMUS+ Πίνακας επιλογής φοιτητών Erasmus για σπουδές για το ακαδημαϊκό έτος 2015 2016

Πρόγραμμα ERASMUS+ Πίνακας επιλογής φοιτητών Erasmus για σπουδές για το ακαδημαϊκό έτος 2015 2016 Πρόγραμμα ERASMUS+ Πίνακας επιλογής φοιτητών Erasus για σπουδές για το ακαδημαϊκό έτος 2015 2016 Τμήμα ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ακαδημαϊκός υπεύθυνος ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

Καινοτόμες Πρακτικές Βιοτουρισμού Νέες Διαστάσεις Ανάπτυξης Πρέσπα -Κορυτσά 5 7 Οκτωβρίου 2013, Πρέσπα, Θεματικό Κέντρο Πύλης

Καινοτόμες Πρακτικές Βιοτουρισμού Νέες Διαστάσεις Ανάπτυξης Πρέσπα -Κορυτσά 5 7 Οκτωβρίου 2013, Πρέσπα, Θεματικό Κέντρο Πύλης Καινοτόμες Πρακτικές Βιοτουρισμού Νέες Διαστάσεις Ανάπτυξης Πρέσπα -Κορυτσά 5 7 Οκτωβρίου 2013, Πρέσπα, Θεματικό Κέντρο Πύλης Το έργο Καινοτόμες Πρακτικές στον Βιοτουρισμό καλύπτει την ανάγκη για μια συντονισμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ & ΣΤΕΛΕΧΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ & ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ & ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΡΩΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ» Αθήνα, 19 20 Φεβρουαρίου 2001 Υπό την Αιγίδα του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2014, Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Συλλόγου Αποφοίτων του «ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ", κύριε Κάλλιε,

Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2014, Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Συλλόγου Αποφοίτων του «ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ, κύριε Κάλλιε, Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2014, Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ): Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Συλλόγου Αποφοίτων του «ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ", κύριε Κάλλιε, ονομάζομαι Δημήτρης Ντεντάκης, γεννήθηκα και μεγάλωσα

Διαβάστε περισσότερα

Έφη Πατσατζή, Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος Διεύθυνση Εθνικού Αρχείου Μνημείων ΥΠ.ΠΟ.Τ. Ψηφιακός πολιτισμός και επιμέλεια

Έφη Πατσατζή, Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος Διεύθυνση Εθνικού Αρχείου Μνημείων ΥΠ.ΠΟ.Τ. Ψηφιακός πολιτισμός και επιμέλεια Μουσειολογία και ψηφιακή επιμέλεια: το ευρωπαϊκό δίκτυο προβολής ATHENA-EUROPEANA στο πλαίσιο διεπιστημονικής συνεργασίας για την ανάδειξη του ψηφιακού πολιτισμού. Έφη Πατσατζή, Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας Δημοτικές Ενότητες: Είσοδος Ελεύθερη Ναυπάκτου, Αντιρρίου, Χάλκειας Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλήνης Ο Δήμος Ναυπακτίας διαθέτει

Διαβάστε περισσότερα

http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Eναλλακτικός Τουρισμός - είναι μια καινούρια φιλοσοφία στον τομέα του τουρισμού και περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση του Διατοπικού Σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές»

Παρουσίαση του Διατοπικού Σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» Παρουσίαση του Διατοπικού Σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 Αίθουσα της Ειδικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών Μαρίνης Μπερέτσος Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής Πάρνωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πύλου-Νέστορος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πύλου-Νέστορος ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Δήμος Πύλου-Νέστορος ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ Πύλου-Νέστορος Ενημερώνουμε όλους

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται www.maroussi.gr 1 Η ανάδειξη του ανθρώπινου και κοινωνικού προφίλ του Δήμου Αμαρουσίου αποτελεί προτεραιότητα. Κεντρική στρατηγική μας επιλογή, είναι να στηρίξουμε

Διαβάστε περισσότερα

http://www.ucy.ac.cy/~kedima.

http://www.ucy.ac.cy/~kedima. http://www.ucy.ac.cy/~kedima. Δομή και Στόχοι Mε απόφαση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου, στις 30 Αυγούστου 2002, ιδρύθηκε το Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας. Το Κέντρο Διδασκαλίας και Μάθησης,

Διαβάστε περισσότερα

Η Ποιότητα στο «Σχολείο του Μέλλοντος»

Η Ποιότητα στο «Σχολείο του Μέλλοντος» Η Ποιότητα στο «Σχολείο του Μέλλοντος» Αγγελόπουλος Θωμάς, Υπεύθυνος Γραφείου Ποιότητας Οικονόμου Βασίλης, Υπεύθυνος Συστημάτων Πληροφορικής και μέλος του Γρ. Ποιότητας Ποιοι είμαστε Έτος ίδρυσης: 1917

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΔΡΑΣΗ 1 Νεολαία για την Ευρώπη ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ : R2 ΜΑΙΟΣ 2012 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ R2 1 1.1/R2/2012/01 Άτυπη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΟΡΙΚ Α Ν.Π.Δ.Δ. ΘΟΡΙΚΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014

ΘΟΡΙΚ Α Ν.Π.Δ.Δ. ΘΟΡΙΚΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΘΟΡΙΚ Α Ν.Π.Δ.Δ. ΘΟΡΙΚΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣΛΑΥΡΙΟΥ «Η ΜΙΚΡΑΣΙΑ» αναβιώνει το έθιμο του Κλήδονα και τις φωτιές του Αϊ Γιάννη. Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 - Ώρα

Διαβάστε περισσότερα

_Η αποστολή της eleusis21 είναι να καλλιεργήσει στην εύφορη γη της Ελευσίνας το σπόρο της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της γνώσης.

_Η αποστολή της eleusis21 είναι να καλλιεργήσει στην εύφορη γη της Ελευσίνας το σπόρο της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της γνώσης. 1. Τι είναι _Η αποστολή της eleusis21 είναι να καλλιεργήσει στην εύφορη γη της Ελευσίνας το σπόρο της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της γνώσης. _Στόχος μας για να γίνει η Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΥΙ7ΛΡ-ΑΔΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 2 ο /4-2-2013 ΑΠΟΦΑΣΗ 104/2013

ΑΔΑ: ΒΕΥΙ7ΛΡ-ΑΔΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 2 ο /4-2-2013 ΑΠΟΦΑΣΗ 104/2013 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 2 ο /4-2-2013 ΑΠΟΦΑΣΗ 104/2013 ΘΕΜΑ: 20 ο Τρικάλων. Έγκριση συνδιοργάνωσης πολιτιστικών & αθλητικών εκδηλώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Οµιλητής: Κώστας Χριστοφορίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Ιµβρίων Αναγόρευση κ. Μιχάλη Μαυρόπουλου σε Επίτιµο Πρόεδρο του Παναγιότατε, Αξιότιµοι Προσκεκληµένοι, Το δεύτερο πρόσωπο που θα τιµήσουµε σήµερα είναι

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Κέρκυρα, 16.12.2014 Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ. Βαρθολομαίου, στην Κέρκυρα, μία επίσκεψη

Διαβάστε περισσότερα

< Με την αρ. 23/2013 απόφασή του για το θέμα αυτό το Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία :

< Με την αρ. 23/2013 απόφασή του για το θέμα αυτό το Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία : ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 10 ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης. Πράξη 55 η Ιθάκη, σήμερα 29 Μαρτίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00 συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Τα Κυπριακά Σημεία Επαφής «Πολιτισμό» και «Ευρώπη για τους Πολίτες» συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής

Τα Κυπριακά Σημεία Επαφής «Πολιτισμό» και «Ευρώπη για τους Πολίτες» συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Τα Κυπριακά Σημεία Επαφής «Πολιτισμό» και «Ευρώπη για τους Πολίτες» συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας (50%) και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (50%) Παραδείγματα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΑΤΡΩΝ (ΑΔΕΠ) ΟΤΑ Α.Ε ( ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ κ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΑΝΑΧΑΪΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

2η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014 2020

2η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014 2020 ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014 2020 Απρίλιος 2013 Στόχος της Εγκυκλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΟΜΙΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ, στις διάφορες δραστηριότητες που διοργανώνει κάθε χρόνο, προσπαθεί να αφυπνίσει τους μαθητές για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος εξαιτίας της

Διαβάστε περισσότερα

1. ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ 2. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ 3. ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 4. Η ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ

1. ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ 2. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ 3. ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 4. Η ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ 1. ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ 2. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ 3. ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 4. Η ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ 5. Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 6. ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΛΑΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «CINE ΔΡΑΣΕΙΣ» ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ & ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «CINE ΔΡΑΣΕΙΣ» ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ & ΕΝΗΛΙΚΕΣ Αστική - Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ημιουργική Ομάδα για την Ανάπτυξη της Οπτικοακουστικής Επικοινωνίας και Έκφρασηςτων Νέων Ανθρώπων ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «CINE ΔΡΑΣΕΙΣ» ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα, 18-27 Φεβρουαρίου 2011

Πρόγραμμα, 18-27 Φεβρουαρίου 2011 Βιοποικιλότητα και Πολιτιστική Ποικιλομορφία Πρόγραμμα, 18-27 Φεβρουαρίου 2011 ΜΕΡΟΣ I: ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ( ιαμονή στο ξενοδοχείο Parnon) Παρασκευή 18/2 και Άφιξη των συμμετεχόντων στην Αθήνα (αεροδρόμιο) και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ Μήνυμα Μιχάλη Χατζημιχαήλ για τον εθελοντισμό Όταν ένας συνάνθρωπος μας ή μια ομάδα ανθρώπων γύρω μας χρειάζεται βοήθεια κι εμείς αρνηθούμε, τότε οι λέξεις αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΩ ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Ζηπάρι Κως, Τ.Κ. 85300, Κως ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Κασσιώτη Διονυσία ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 22423 60009 FAX : 2242 069111 E- mail d.kasioti@kos.gr ΔΕΛΤΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ /ΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ /ΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ /ΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2011 ΥΠΠΟΤ/ ΙΟΙΚ/Α1/8104 Ταχ. /νση : Μπουµπουλίνας

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΠ ΓΕΛ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 Σεπτέμβριος 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΥΠΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ. ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Α. Σχολή Χορού 1.Εκπαιδευτικό - καλλιτεχνικό προσωπικό. Τίτλοι σπουδών. Δίπλωμα

ΤΥΠΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ. ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Α. Σχολή Χορού 1.Εκπαιδευτικό - καλλιτεχνικό προσωπικό. Τίτλοι σπουδών. Δίπλωμα ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΥΠΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Α. Σχολή Χορού.Εκπαιδευτικό - καλλιτεχνικό προσωπικό Τίτλοι σπουδών. Δίπλωμα για αναγνωρισμένης Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΕ 4 ΗΠΕΙΡΟΥΣ. Εμπειρία Ζωής ή Προσωπική Ανάπτυξη

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΕ 4 ΗΠΕΙΡΟΥΣ. Εμπειρία Ζωής ή Προσωπική Ανάπτυξη 25 χρόνια δράσης 1987 2012 ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΕ 4 ΗΠΕΙΡΟΥΣ Εμπειρία Ζωής ή Προσωπική Ανάπτυξη 25 χρόνια δράσης Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ Η μη κυβερνητική οργάνωση ΕΛΙΞ καλλιεργεί την εθελοντική συνείδηση και προωθεί την

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ. Ένα μοναδικό ταξίδι, οδοιπορικό στην ιστορία του πολιτισμού και της εκπαίδευσης των Ελλήνων, σχεδίασε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Διαγωνισμός Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Social Business Excellence Awards 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Διαγωνισμός Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Social Business Excellence Awards 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Διαγωνισμός Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας Social Business Excellence Awards 2014 Μάθετε περισσότερα για το θεσμό των βραβείων και δηλώστε συμμετοχή στο σύνδεσμο www.social-business-awards.gr

Διαβάστε περισσότερα

Άγγελος Δεληβορριάς Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη. Το Μουσείο Μπενάκη σήμερα 1

Άγγελος Δεληβορριάς Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη. Το Μουσείο Μπενάκη σήμερα 1 »Αν το Μουσείο Μπενάκη μπορεί να πραγματώνει τους στόχους του, αυτό οφείλεται στην αμέριστη συνδρομή όσων αναγνωρίζουν την ποιότητα του έργου που επιτελεί, όσων το εμπιστεύονται και το αγαπούν, εκδηλώνοντας

Διαβάστε περισσότερα