χρονια λειτουργιασ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "2007-2012 5 χρονια λειτουργιασ"

Transcript

1 ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ χρονια λειτουργιασ

2 Η Αρκαδία, πέρα από μια ιστορική και σύγχρονη περιοχή, είναι ένα συνειρμικό όνομα που επικράτησε στον παγκόσμιο πολιτισμό ως η αναπόληση μιας απλής και εφικτής ευδαιμονίας.

3 Μιας ευδαιμονίας που είναι συνυφασμένη με την έννοια της αρμονίας, της αθωότητας, της χαράς της ζωής, της ευαισθησίας, του μέτρου και της επιστροφής στην ουσία.

4 Από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα και ενάντια στην ασυνειδησία, τον φανατισμό και την αυθαιρεσία, πολλά αξιόλογα πνεύματα έχουν κρατήσει μια στάση αντίστασης βασιζόμενα σε τούτη την ποιητική εικόνα της Αρκαδίας.

5 Σήμερα, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε και να διευρύνουμε αυτές τις προσπάθειες και αυτό το παράδειγμα, ανταποκρινόμενοι σε τωρινές προκλήσεις όπως, η οικολογική συμπεριφορά, η αειφόρος ανάπτυξη, το δίκαιο εμπόριο, η ουμανιστική συνείδηση και η συμφιλίωση του ανθρώπου με τον εαυτό του και το περιβάλλον.

6 Η Διεθνής Αρκαδική Εταιρεία, που συστήθηκε το 2007, συμπληρώνει εφέτος πέντε χρόνια λειτουργίας και έχει να επιδείξει ενά σημαντικό έργο για την μελέτη και αξιοποίηση του Αρκαδικού Ιδεώδους, που ξενίνησε ως τρόπος ζωής στην Αρκαδία των απαρχών των μύθων, ταυτήσθηκε με το ουμανιστικό ιδεώδες του επίγειου Παραδείσου στον δυτικό πολιτισμό και συνεχίζει να επηρεάζει τον παγκόσμιο πολιτισμό ως τις μέρες μας, με την δυναμική μιας διαρκούς εν ισχεί οικουμενικής πολιτιστικής σταθεράς.

7 Στο διάστημα αυτό: Ιδρύσαμε το Διεθνές Δίκτυο ΑΡΚΑΔΙΑ Συστήσαμε τον Όμιλο των ΦΙΛΩΝ της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας Διοργανώσαμε 4 Διεθνή Συνέδρια και σειρά εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό Πραγματοποιήσαμε 3 Εκδόσεις Υπογράψαμε 3 Μνημόνια Συνεργασίας Ανακηρύξαμε 26 Επίτιμα Μέλη αναγνωρίζοντας το έργο και την προσφορά τους στην εφαρμογή και προβολή του Αρκαδικού Ιδεώδους

8 2007

9 Ιδρυτική Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας. Αθήναι, 7 Μαΐου 2007 Δενδρινός, Σ. Μπρέγιαννος, N. Καλτεζιώτης, P. Olalla, Ε. Σπυρόπουλος Λ. Παπανδρέου, J.P. Anton, Δ. Σούντρης Νίκος Καλτεζιώτης (Πρόεδρος), John P. Anton (Επίτιμος Πρόεδρος), Σωτήρης Μπρέγιαννος Νομικός Σύμβουλος)

10 1o Διεθνές Συνέδριο. Κάψια Μαντινείας Αυγούστου 2007, με θέμα «Μητροπολιτική Αρκαδία και Αρκαδίες του Κόσμου», όπου τέθηκαν οι ιδεολογικές βάσεις και χαράκτηκε το σχέδιο δράσεων της Εταιρείας. Άγγελος Δενδρινός, Alfonso Toribio, Ρedro Olalla, Γιώργος Χριστοδουλόπουλος, Επαμεινώνδας Σπυρόπουλος, Κώστας Μελίδης, Γιάννης Πετρόπουλος, Μark Jenkins, Παναγιώτης Κοτσιάνης,Αλέξανδρος Παπαηλιού Κώστας παπαθεοδώρου, Μπριγκίττα Παπασταύρου, Καλτεζιώτης, Άρτεμις Ζενέτου, John P. Anton, Δημήτης Σούντρης Μάρω Βενετσανοπούλου,Σωτήρης Μπρέγιαννος, Μαριάννα Αναστασίου, Yves Gauget

11 Σχεδιάσαμε και θέσαμε σε λειτουργία πολυγλωσσικό διαδικτυακό μας τόπο, υπό την ηλεκτρονική διεύθυνση για λειτουργεί ως πύλη συνεχούς επικοινωνίας και πληροφοριών με τη διεθνή κοινότητα και ως μέσο για την εσωτερική επικοινωνία μεταξύ των μελών.

12 2008

13 ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ Με απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων της ΔΑΕ και του Μαντινειακού Συνδέσμου που επικυρώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, υπεγράφη η σύμβαση για τη μίσθωση του τουριστικού περιπτέρου της Αρχαίας Μαντίνειας και της γύρω περιοχή, που αποτελείται από 88 στρέματα γης και από την εκκλησία της Αγίας Φωτεινής, για να γίνει η έδρα της Εταιρείας και του Διεθνούς Δικτύου ΑΡΚΑΔΙΑ.

14 2 ο Διεθνές Συμπόσιο. Αρχαία Μαντίνεια, Αυγούστου 2008, με θέμα «Διεθνές Δίκτυο ΑΡΚΑΔΙΑ», όπου υπεγράφη η Ιδρυτική Διακήρυξη και συστήθηκε το Δίκτυο Αναμνηστική φωτογραφία με συνέδρους από Ελλάδα, Γαλλία, ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Ισπανία και Ιταλία

15 ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 2008: Το συμπόσιο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην αρχαία Μαντίνεια μεταξύ 29 και 31 Αυγούστου 2008, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίουν, των Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού, Παιδείας και Τουριστικής Ανάπτυξης, καθώς και με τη συνεργασία της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

16 Ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του ιδρυτικού μέλους Charles Gild, τ. Δημάρχου της Arcadia City, Ca, που ήταν ένας από τους εμπνευστές του. Την έναρξη του συμπόσιου έκανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας κ. Αντρέας Λυκουρέντζος, ενώ μηνυμάτα απέστειλαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, οι Υπουργοί Οικονομικών, Υγείας και Τουρισμού, καθώς και οι Αρκάδες Βουλευτές.

17 Σκοπός ήταν η σύσταση του ΔΙΕΘΝΟΎΣ ΔΙΚΤΎΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑ και η παρουσίαση της Εταιρείας και του Δικτύου στην μητροπολιτική Αρκαδία.

18 Στην τελετή έναρξης και στις εργασίες του παρέστησαν περισσότεροι από 300 προσωπικότητες από την κυβέρνηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, την Eκκλησιαστική, Ακαδημαϊκή, εκπαιδευτική, δικαστική και επιχειρηματική κοινότητα της Αρκαδίας, καθώς και οι εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων, των ενώσεων και των οργανώσεων από Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ για την υπογραφή της Ιδρυτικής Διακύρηξης του Δικτύου.

19 Στο πλαίσιό του πραγματοποιήθηκε η ξενάγηση ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ, ως ημερήσια εκδρομή ακολουθούμενη από επίσκεψη στο Αρκαδιό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας.

20 Οι κεντρικές ομιλίες από τον Επίτιμο Πρόεδρο John Anton και τον Διευθυντή της Εταιρείας Pedro Olalla έδωσαν μια νέα διάσταση στο ρόλο που η Αρκαδίας μπορεί να διαδραματίσει, όσον αφορά στα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου και τεκμηρίωσαν την έννοια του Ατρκαδικού Ιδεώδους ως Παγκόσμιου Πολιτιστικού κεκτημένου. Οι παρουσιάσεις και ακαδημαϊκές εισηγήσεις κατά το Συνέδριο αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα στον εθνικό και τοπικό Τύπο.

21 Οι εργασίες έληξαν με την υπογραφή της Ιδρυτικής Διακύρηξης για την σύσταση και λειτουργία του Διεθνούς Δικτύου Αρκαδια, ως βασικού οργάνου της ΔΑΕ.

22 2009

23 Μετά την παρουσίαση της Εταιρείας και του Δικτύου στην μητροπολιτική Αρκαδία, πραγματοποιήσαμε μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα, όπου στις 12 Μαίου 2009 παρουσιάσαμε, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, τα προγράμματά μας και διευρύναμε το Δίκτυο με εισδοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων, ως Επίτιμα Μέλη της Εταιρείας.

24 3 ο Διεθνές Συμπόσιο. Château de Goutelas, Forez, Γαλλία, 2-4 Οκτωβρίου 2009 με θέμα «Αρκαδικές Συναντήσεις», όπου παρουσιάστηκαν εισηγήσεις σχετικά με την επίδραση του Αρκαδικού Ιδεώδους στην ιστορία και την σύγχρονη εποχή και ξεκίνησε η διεύρυνση του Διεθνούς Δικτύου ΑΡΚΑΔΙΑ. Αναμνηστική φωτογραφία με συνέδρους από Ελλάδα, Γαλλία, Κύπρο, Ισπανία και Γερμανία.

25 2010

26 4 ο Διεθνές Συμπόσιο: Πάφος, Οκτωβρίου 2010, με θέμα «Ανακαλύπτωντας την Αρκαδική Κύπρο», όπου μελετήθηκαν και προβλήθηκαν οι προαιώνιοι δεσμοί της Μεγαλονήσου με την μητροπολιτική Αρκαδία.

27 ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΑΦΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΚΥΠΡΟ ΠΑΦΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

28 2011

29

30

31

32

33

34

35

36 Εορτασμοί 50ετηρίδας αναστήλωσης Chateau de Goutelas Forez Ιουλίου 2011

37

38 2012

39 Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, σε υλοποίηση της εξαγγελείας της, καθιέρωσε για τους μαθητές του Παγκυπρίου Γυμνασίου το «Αρκαδικό Μαθητικό Αριστείο» στο πλαίσιο της ένταξής του στο Διεθνές Δίκτυο «Αρκαδία» και της ανακήρυξής του ως συμβολικής έδρα της. Σκοπός του αριστείου είναι: α) Η δημιουργία κινήτρων στου μαθητές του Παγκυπρίου Γυμνασίου για τη μελέτη και την έρευνα των αρκαδοκυπριακών σχέσεων, της ιστορίας και της προσφοράς των Αρκάδων στην Κύπρο και των Κυπρίων στην Αρκαδία, καθώς και για την προβολή των αξιών και των αρχών του αρκαδικού ιδεώδους, ως τρόπου ζωής. β) Η επαφή των μαθητών του Παγκυπρίου Γυμνασίου με τη μητροπολιτική Αρκαδία και η ανάπτυξη των σχέσεών τους με τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της Αρκαδίας.

40

41 Το Αρκαδικό Μαθητικό αριστείο απονέμεται σε ομάδα (9) εννέα μαθητών του Παγκυπρίου Γυμνασίου, που θα ετοιμάσουν και θα παρουσιάσουν μια προσωπική εργασία με θέμα την Αρκαδία και το αρκαδικό ιδεώδες στις κατηγορίες Δοκιμίου ή άρθρου, Διηγήματος, Φωτογραφίας, Ποίησης, Θεάτρου, Κινηματογράφου, Ιστορικής Μελέτης, Ζωγραφικής, Οικολογικής Πρότασης Κριτήρια απονομής είναι: α) Η πρωτοτυπία του θέματος β) Η δημιουργική διάθεση του μαθητή γ) Η ευαισθησία, η αρμονία και το μέτρο του δημιουργήματος Έπαθλο: Οι μαθητές/τριες που τα έργα τους θα διακριθούν, θα λάβουν μέρος σε πενθήμερη περιηγητική εκδρομή στην Αρκαδία με κάλυψη όλων των εξόδων μετακίνησης, φιλοξενίας και περιήγησης. Οι Αριστείς λαμβάνουν ειδικό αναμνηστικό δίπλωμα και αργυρό έμβλημα κομβιοδόχης απαρτιζόμενο από φύλο και καρπό αρκαδικής δρυός.

42 Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΝΟΡΑ

43 Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΝΟΡΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012

44 ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Η Εταιρεία μας, ως μη κερδοσκοπικός κοινωφελής φορέας, δεν στηρίζεται στην κρατική ενίσχυση. Η λειτουργία της συντελείται χάρη στην ενίσχυση των μελών, των φίλων και των υποστηρικτών της, στούς οποίους απευθυνόμαστε προκειμένου να συνεχίσουμε το υψηλό έργο και την υλοποίηση των προγραμμάτων μας. Για τον λόγο αυτό δημιουργούμε τον κύκλο των ΦΙΛΩΝ της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας και καλούμε να εγγραφούν μέλη του και να ενισχύσουν οικονομικά το έργο μας, όλους εκείνους που πιστεύουν πως η Αρκαδία, ως διαχρονική έννοια και πολιτιστική διάσταση, μπορεί να δώσει κατευθύνσεις για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα τώρα, όπως - άλλωστε- έπραξε και στο παρελθόν. Η στήριξή σας θα είναι πολύτιμη, ιδίως στις δύσκολες στιγμές που διανύει αυτή τη περίοδο η χώρα και η Ελληνική κοινωνία, γιατί πιστεύουμε ότι με την μελέτη, προβολή και αξιοποίηση των αρχών και των αξιών που διαμορφώνουν το αγαθό του Αρκαδικού Ιδεώδους, που αποδεδειγμένα αποτελεί παγκόσμιο πολιτιστικό κεκτημένο, παρέχονται δυνατότητες ηθικής ανύψωσης, δημιουργικής έμπνευσης και αισιοδοξίας για έναν κόσμο ειρηνικό, δίκαιο, αρμονικό και ασφαλή.

45 ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ «ΑΡΚΑΔΙΑ»

46 Το Διεθνές Δίκτυο «Αρκαδία» δημιουργήθηκε για να φέρει κοντά φορείς που αποτελούν τμήμα του αρκαδικού κεκτημένου καθώς και ανθρώπους που διαπνέονται και εφαρμόζουν τις διαχρονικές αξίες του, προκειμένου, συνεργαζόμενοι μεταξύ τους και αξιοποιώντας τεχνογνωσία, πόρους και καλές πρακτικές, να επαναπροσδιορίσουν το ουσιώδες και να προτείνουν λύσεις για τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας.

47 ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΚΑΔΙΑ Το Δίκτυο αποτελείται από άνω των 100 προσωπικοτήτων διεθνούς εμβελείας από την Ελλάδα, την Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Μεγάλη Βρετανία, την Ισπανία, την Κύπρο, την Γερμανία και την Ιταλία, των οποίων το έργο και η προσφορά αφορά στην Αρκαδία και στο Αρκαδικό Ιδεώδες. Συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι πόλεων, πανεπιστημίων, ιδρυμάτων, σωματείων και επιχειρήσεων που φέρουν το όνομα Αρκαδία ή έχουν εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς, καλλιτεχνικούς, οικολογικούς ή ιστορικούς δεσμούς με την μητροπολιτική Αρκαδία.

48 Η πίστη μας ότι υπάρχει ένας αξιοποιήσιμος πλούτος συνδεδεμένος με το όνομα Αρκαδία και πως από την επαφή και τη συνεργασία μεταξύ ανθρώπων και φορέων, εμπνευσμένων από το αρκαδικό ιδεώδες, θα προκύψει αναμφίβολα όφελος για όλους αποδείχθηκε τα επόμενα χρόνια, με την πραγματοποίηση Διεθνών Συνεδρίων και εκδηλώσεων μελών του Διεθνούς Δικτύου ΑΡΚΑΔΙΑ στην Ελλάδα, την Γαλλία και την Κύπρο.

49 ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑ

50 Στόχοι: γνωριμία των μελών του Διεθνούς Δικτύου «Αρκαδία» με τον πραγματικό χώρο της Αρκαδίας, γενέτειρα και πηγή έμπνευσης του αρκαδικού ιδεώδους (Αρκαδίας Περιήγησις / The Arcadian Tour) αναγνώριση εκ μέρους της μητροπολιτικής Αρκαδίας του έργου των μελών του Δικτύου και της συνεισφοράς τους στο αρκαδικό κεκτημένο καταγραφή των λόγων που οδήγησαν τα διάφορα μέλη να συνδέσουν το όνομά τους με την Αρκαδία

51 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Διακήρυξη της Δημοτικής Αρχής της πόλεως City of Arcadia της Καλιφορνίας, με την οποία η εβδομάδα της 25 ης Αυγούστου κάθε έτους θα εορτάζεται ως Εβδομάδα Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας. Υπεγράφη στο πλαίσιο της ένταξης της πόλεως στο Διεθνές Δίκτυο ΑΡΚΑΔΙΑ, προκειμένου οι πολίτες να τεκμηριώσουν τη γνώση τους για την μητροπολιτική Αρκαδία, το όνομα της οποίας φέρει περήφανα η πόλη τους και να καλλιεργήσουν το Αρκαδικό Ιδεώδες.

52 Κύριες δραστηριότητες του Δικτύου: διοργάνωση συνεδρίων, εργαστηρίων, προγραμμάτων και άλλων εκδηλώσεων, τόσο στην μητροπολιτική Αρκαδία όσο και στις χώρες των μελών, με σκοπούς όπως: η προβολή και η εφαρμογή των αξιών του αρκαδικού ιδεώδους η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών ο από κοινού σχεδιασμός και υλοποίηση: πρωτοβουλιών αναπτυξιακού χαρακτήρα πρωτοβουλιών επιστημονικού, ερευνητικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα πολιτιστικών και καλλιτεχνικών πρωτοβουλιών η επιχειρηματική συνεργασία συμμετοχή των μελών στη δημιουργία των θεσμικών οργάνων της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας: Κέντρο Προβολής του Αρκαδικού Κεκτημένου Αρκαδικό Αρχείο (Βιβλιοθήκη, Φωτοθήκη, Ταινιοθήκη και Γενεαλογικό Αρχείο) θεσμοθέτηση ειδικών βραβείων International Arcadia Award για την αναγνώριση ανθρώπων και φορέων που εφαρμόζουν και προάγουν τις ανθρωπιστικές αξίες που χαρακτηρίζουν το αρκαδικό ιδεώδες.

53 Château de Goutelas 3 ο Διεθνές Συμπόσιο - Γαλλία «Αρκαδική Συνάντηση στο Forez» 2-4 Οκτωβρίου 2009

54 Μέλη του Δικτύου: 1. πόλεις και περιοχές με όνομα Αρκαδία: City of Arcadia, California, ΗΠΑ Πάφος, Κύπρος 2. φορείς με ιστορικό δεσμό με την Αρκαδία Αntica Enotria, Ιταλία 3. φορείς με πολιτιστικό δεσμό με την Αρκαδία Centre Culturel Chataeu de Goutelas, Forez, Γαλλία Μαντινειακός Σύνδεσμος, Ελλάς 4. φορείς με φυσικό-οικολογικό δεσμό με την Αρκαδία: Arboretum Botanical Gardens, California, ΗΠΑ Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών & Οδοιπόρων, Ελλάς Εcoweek, Ελλάς GILDEA-Jardin d; Astree, Γαλλία

55 Μέλη του Δικτύου: 5. εκπαιδευτικά, επιστημονικά, πολιτιστικά και καλλιτεχνικά ιδρύματα που προωθούν τις αξίες του αρκαδικού ιδεώδους: Arcadia University, Philadelphia, ΗΠΑ Arcadia Centre, Αθήνα, Ελλάς Charles & Ruth Gilb Arcadia Historical Museum. City of Arcadia, ΗΠΑ Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης & Ιστορίας, Λεβίδι, Ελλάς Αρκαδικό Θέατρο, Ελλάς Μουσείο-Διεθνές Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης-Ζάτουνα», Ελλάς

56 Μέλη του Δικτύου: Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ηarvard Univesrity, Ελλάς Ελληνικό Ινστιτούτο Royal Holloway University of London, Μ. Βρεταννία Ίδρυμα Ζαφείρη, Ελλάς Πολιτιστικό Κέντρο Βαλτετσινίκου, Ελλάς Κίνηση Πολιτών «Διάζωμα» Ελλάς 6. προσωπικότητες που διακρίνονται για τη συμβολή τους στο αρκαδικό κεκτημένο και στον ανθρωπισμό

57 ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΚΑΔΙΑ Μεταξύ των μελών του Δικτύου συγκαταλέγονται: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β 2 κάτοχοι Βραβείου NOBEL 25 Ακαδημαϊκοί και Καθηγητές Πανεπιστημίου 9 Πολιτικοί και Εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών και Ιδρυμάτων 15 Ιατροί-Νομικοί-Σκηνοθέτες-Μουσειολόγοι-Αρχιτέκτονες- Μηχανολόγοι-Οικονομολόγοι-Δημοσιογράφοι και Επιχειρηματίες.

58 ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ JOHN P. ΜΑΙΡΗ ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ANTON ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΓΑΒΡΑΣ ΖΕΡΕΦΟΣ Καθηγητής Εληνικής Φιλοσοφίας Kαθηγήτρια Αρχαιολογίας Σκηνοθέτης Καθηγητής Κλιματολογίας και Πολιτσιμού S. Florida Θνιωεσριτυ University of Arizona Πανεπσιτημίου Αθηνών Μέλος Ακαδημίας Αθηνών Βραβείο Nobel Ειρήνης 2007

59 ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Β ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗΣ Νέας Ιουστινιανής Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Ιατρός, συγγραφέαςος Βουλής Καθηγητής Οικονομολός και πάσης Κύπρου Αριστοτελείου ποαν. θεσσαλονίκης τ. Πρόεδρος Βουλής Αντιπροσώπων Βραβείο Nobel Οικονομίας 2010

60 PAUL MIREILLE ΜΙΚΗΣ MADELEINE BOUCHET DELMAS-MARTY ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ JOST Νομικός. Ιδρυτης Πολιτιστικού Καθηγήτρια Νομικής, Ακαδημαϊκός Συνθέτης και πολιτικός Καθηγήτρια αρχαίας ελληνικής ιστορίας Κέντρου Goutelas Πανεπιστημίου Paris X, Nanterre

61 ΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΛΕΝΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΣΚΑΛΕΡΗΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΣΗ Αναβιωτής Αρχαίων Λυκείων Αγώνων Καθηγητής Λογοτεχνίας Καθηγητής Γλωσσολογίας Φιλάνθρωπος Αρκάς Ιδρυτής Κέντρου Ν. Καζαντζάκης τ. Πρύτανης Πανεπσιτημίου Αθηνών San Francisco Stae Univesrity Πρόεδρος Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

62 ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΟΥΚΗΣ JAMES ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ ROY ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ Καθηγητής Καρδιολογίας Δικηγόρος Καθηγητής Κλασσικής Φιλολογίας Πρόεδρος Πανεπιστημίου Αθηνών Ιδρυτής Κέντρου University of Nottingham Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Πρόεδρος Ωνασσείου Νεοελληνικών Σπουδών UNESCO Καρδιοχειρουργικού Κέντρου Πανεπσιτημίου Βαρσοβίας

63 ΦΩΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΙΑΣΩΝ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΓΚΛΙΝΟΣ ΠΕΡΔΙΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ Επιχειρηματίας Επιχειρηματίας Επιχειρηματίας Επιχειρηματίας, τ. Δήμαρχος λεμεσού

64 Μέλη του Δικτύου: 7. Εταιρείες που φέρουν το όνομα Αρκαδία ή που διακρίνονται για τη συμβολή τους στο αρκαδικό κεκτημένο και στον ανθρωπισμό: Arcadia S.A., Γαλλία Αρκαδιανή, Ελλάς Αρκαδία Α.Ε., Ελλάς Ξενοδοχείο Αρκαδία, Ελλάς

65 εκδοσεισ

66 προγραμματα Κεντρο προβολησ παγκοσμιου αρκαδικου κεκτημενου Αρκαδικο πρασινο σχολειο Η αρκαδια στη τεχνη

67 ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ

68 Η Διεθνής Αρκαδική Εταιρεία θεωρεί ως πρωταρχικό σκοπό της την καλλιέργεια της συνείδησης της πολιτιστικής διάστασης του χώρου, βασική προϋπόθεση για να αναπτυχθούν στην κοινωνία και άλλες στάσεις καίριας σημασίας, όπως: Ο σεβασμός στο περιβάλλον, Το ενδιαφέρον για την γνώση του παρελθόντος και του παρόντος, Η διαμόρφωση της ιστορικής συνείδησης και ταυτότητας, Η μέριμνα για τη διαφύλαξη της κληρονομιάς, Η σωστή αξιοποίηση των πόρων του κάθε τόπου, Η αγάπη για αυτά που μας ανήκουν και Ο σεβασμός στα ξένα.

69 Για αυτόν τον λόγο, σχεδιάσαμε τη μετατροπή του Μαντινειακού Περιπτέρου σε ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ, ως μόνιμης έκθεσης και σημείου αναφοράς και ενημέρωσης επί τόπου και on line, σχετικά με το αρκαδικό πολιτιστικό κεκτημένο, την ιστορική εξέλιξή του, την απήχηση και την παρουσία του στον παγκόσμιο πολιτισμό, καθώς και την ισχύ και την εφαρμογή του στην επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων της σύγχρονης εποχής.

70 Όλη η Αρκαδία αποτελεί προνομιακό χώρο, δεδομένης της πολιτιστικής της διάστασης, εφόσον στη σημαντικότατη συνεισφορά της ιδιοσυγκρασίας και της ιστορίας της στη διαμόρφωση του ελληνικού πολιτισμού προστίθεται και η εξίσου σημαντική συμβολή της ποιητικής εικόνας της στη συγκρότηση του ευρωπαϊκού και οικουμενικού πολιτισμού.

71 Η επιλογή της Αρχαίας Μαντινείας για την τοποθέτηση του Κέντρου έγινε λόγω του εμβληματικού χαρακτήρα της συγκεκριμένης περιοχής, καθότι είναι: ο τόπος που οι αρχαίοι Αρκάδες διάλεξαν για τον ενταφιασμό του Αρκά, επώνυμού τους ήρωα, σκηνικό πανάρχαιων μύθων και σημαντικών ιστορικών επεισοδίων, απτή επιτομή της θρυλικής αρκαδικής γεωγραφίας (Μαίναλο, Αρτεμίσιο, Λύρκειο, Αγχίσιο, Παρθένιο, κλπ), οχυρωμένη πόλη με δέκα πύλες από τις οποίες ξεκινούν αρχαίες οδοί που προσφέρουν ελκυστικούς περιπάτους, θαυμάσιο φυσικό τοπίο που έλαβε το εγκώμιο του Ομήρου «ερατεινή Μαντινεία», τόπος από τον οποίο ο Παυσανίας ξεκινά την περιήγησή του στην αρχαία Αρκαδία, καθώς και κύρια πύλη πρόσβασης για τον επισκέπτη της σύγχρονης.

72 Σε αυτόν τον προνομιακό χώρο, το Κεντρο Προβολης του Αρκαδικου Κεκτημενου θα προσφέρει: φιλοξενία εκδηλώσεων σε ένα εμβληματικό κτήριο, ανανεωμένο, εφαρμόζοντας τις αρχές της οικο-αρχιτεκτονικής, της βιοκλιματικής, της εξοικονόμησης ενέργειας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

73 Αμεση πρόσβαση στην πολιτιστική χαρτογραφία που δημιουργείται με πρωτοβουλία της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας (πολιτιστικοί χάρτες της αρχαίας και σύγχρονης Αρκαδίας με δορυφορικό υπόβαθρο και συμβατοί με GPS τεχνολογία)

74 Ενημέρωση για την μητροπολιτική Αρκαδία και τις υπόλοιπες Αρκαδίες του κόσμου, ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για κάθε είδος κοινού, έντυπες και ψηφιακές εκδόσεις

75 Πρόσβαση στο Αρκαδικο Αρχειο και πύλη του Διεθνους Δίκτυου Αρκαδια

76 Υποδείξεις και συστάσεις για θεματικές διαδρομές και άλλες δραστηριότητες («Αρκαδικά Μονοπάτια» / «The Arcadian Tour») και συμπληρωματικές πληροφορίες για την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μαντινείας και στην ευρύτερη περιοχή

77 Χώρο συνάντησης και εκδηλώσεων των Αρκάδων της Διασποράς, του δυναμικού και μοναδικού αυτού στοιχείου που εκπροσωπείται από τις Παναρκαδικές Ομοσπονδίες των πέντε ηπείρων και έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση μας για ένταξή τους στο Διεθνές Δίκτυο Αρκαδία. Η ένθερμη πρόθεσή τους επιβεβαιώθηκε στις εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου των Αποδήμων Αρκάδων στην Τρίπολη στις Ιουλίου 2010.

78 Αναψυχή και εκπαίδευση στο Αρκαδικό θεματικό Πάρκο με την Αρκαδική Βοτανική Συλλογή, τον Αρκαδικό Κήπο, καθώς και τον Αρκαδικό Οικολογικό Αγρό, ως Κέντρου Περιβαλλοντικής και Οικολογικής Εκπαίδευσης

79 Με τον τρόπο αυτό, το Κέντρο θα αποτελεί ένα ανοικτό παράθυρο, μέσα απ το οποίο όλος ο κόσμος θα μπορεί να κοιτάζει την μητροπολιτική Αρκαδία και, ταυτόχρονα, οι Αρκάδες να κοιτάζουν περήφανοι τις Αρκαδίες του κόσμου.

80 Η αισθητική του τελικώς διαμορφωμένο κτιρίου θα αντανακλά τις αρχές και τις αξίες του Αρκαδικού Κεκτημένου, με χρήση βιοκλιματικών και παραδοσιακών υλικών σε καινοτόμες τεχνικές και κατασκευαστικές εφαρμογές, πλήρως εναρμονισμένες με τις απαιτήσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, παρέχοντας ευελιξία προσαρμογής στις εκάστοτε ανάγκες,

81 με ανοικτή οπτική πρόσβαση στον περιβάλλοντα χώρο, ο οποίος αποτελεί άλλωστε τον καμβά πάνω στον οποίο θα αποτυπωθεί η εικόνα που θα διατηρήσει ο επισκέπτης μετά την περιήγηση και την αναχώρησή του.

82 Η μουσειολογική και μουσειογραφική προσέγγιση θα είναι εφαρμόσιμη σε κοινό που περιλαμβάνει όλες εκείνες τις ομάδες στόχου (Έλληνες και ξένοι μαθητές, φοιτητές, οικογένειες, οργανωμένες ομάδες και μεμονωμένοι περιηγητές)

83 έτσι ώστε οι θεματικές ενότητες που αφορούν την παροχή γνώσης και πληροφοριών σχετικά με το Κεκτημένο, την Αρκαδία και τις Αρκαδίες του κόσμου να επιτρέπουν την ΑΥΤΟΞΕΝΑΓΗΣΗ, και την ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ, μέσω οδηγιών και υποδείξεων παρεχόμενες με διαδραστικό τρόπο.

84 Ο σχεδιασμός του χώρου θα περιλαμβάνει τον ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ, όπου θα παρέχεται προλογικά και συνοπτικά η γνώση σχετικά με το Κεκτημένο, την Αρκαδία και τις Αρκαδίες του κόσμου και την ΑΙΘΟΥΣΑ, όπου ο επισκέπτης με απόλυτη ελευθερία θεματικής επιλογής θα μπορεί να εντρυφήσει όσο θέλει ή του επιτρέπει ο χρόνος σε αυτά που τον ενδιαφέρουν για πληρέστερη ενημέρωση, κάνοντας χρήση των διαδραστικών κέντρων (infokiosks, touchscreens, διοράματα), συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά προγράμματα και μελετώντας στη βιβλιοθήκη. Το κτίριο θα περιλαμβάνει infocafé και όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες κοινού (βεστιάριο, wc).

85 Το έργο έχει εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδος, ύστερα από εισήγηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας της περιοχής, η οποία επιθυμεί την υλοποίησή του, καθότι συμπληρώνει τα έργα που αφορούν την αξιοποίηση του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου.

86 Για την υλοποίηση του έργου η Εταιρεία, σε συνεργασία με τα μέλη του Δικτύου και τους Αρκάδες της Διασποράς, είναι στη διαδικασία αναζήτησης: οικονομικής ενίσχυσης χορηγίας υλικών εθελοντικής εργασίας

87 ΦΑΣΗ 1 Μετατροπή του περιπτέρου στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Μαντινείας σε ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ

88

89 ΦΑΣΗ 2 Πολιτιστική Χαρτογραφία και χάραξη Αρκαδικών Μονοπατιών. «Αρκαδίας Περιήγησις» (Πολιτιστικές και διαδραστικές διαδρομές)

90

91 ΦΑΣΗ 3 Ανάδειξη του Aρχαιολογικού Xώρου και του Θεάτρου της Αρχαίας Μαντινείας

92

93 ΦΑΣΗ 4 Δημιουργία του ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ: Αρκαδικός Κήπος Αρκαδική Βοτανική Συλλογή Αρκαδικός Οικολογικός Αγρός

94

95 ΑρκαδικΑ πρασινα σχολεια

96 Αρκαδικά Πράσινα Σχολεία Arcadian Green Schools ΑΡΚΑΔΙΚΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Ολοκληρωμένο πρόγραμμα οικολογικής πρωτοβουλίας σχεδιασμένο σε συνεργασία με την ECOWEEK, που συνδυάζει κτιριολογική οικολογική μετατροπή και περιβαλλοντική εκπαίδευση μαθητών και δασκάλων σε ένα διαρκές πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης.

97 H πρωτοβουλία Αρκαδικά Πράσινα Σχολεία (Arcadian Green Schools) είναι ένα ολοκληρωμένο οικολογικό πρόγραμμα, που συνδυάζει: την οικολογική αναμόρφωση υποδομών, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, την ενεργό συμμετοχή του σχολικού πληθυσμού σε ένα διηνεκές πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης, στο πνεύμα των αρχών και των αξιών του παγκόσμιου Αρκαδικού Κεκτημένου, με μεθόδους αξιοποίησής τους για τη βελτίωση της καθημερινής μας ζωής.

98 Πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργία κυττάρων οικολογικής συνείδησης στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος ως πρωταρχικού στοιχείου καλλιέργειας της κοινωνίας. Στόχος είναι η υιοθέτηση του μοντέλου από πόλεις μέλη του Δικτύου και εφαρμογή στις τοπικές κοινωνίες τους στο πλαίσιο της οικολογικής διάστασης του Αρκαδικού Ιδεώδους.

99 Η αρκαδια στiσ τεχνεσ

100 ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «Η ΑΡΚΑΔΙΑ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΣΤΙΗΝ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ » Περιοδεύουσα έκθεση σχεδιασμένη από τους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του ιστορικού Πανεπιστημίου Trier (έτος ιδρύσεως 1473), με 100 χαρακτικά και σχέδια. Συνοδεύεται από πλήρως τεκμηριωμένο επιστημονικό κατάλογο με κείμενα και εικόνες σχετικά με το θέμα. Θα παρουσιασθεί σε μουσεία και χώρους πόλεων μελών του Διεθνούς Δικτύου Αρκαδία.

101 ARCADIA MUNDI FESTIVAL ORCHESTRA Η Διεθνής Αρκαδική Εταιρεία, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για την αξιοποίηση του Αρκαδικού Ιδεώδους και την διεθνή προβολή της Αρκαδίας, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι σύντομα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την δημιουργία μόνιμου θεσμού φεστιβαλικής μορφής, μέσα από το οποίο θα προβάλλεται η Αρκαδία, ως πηγή έμπνευσης στην μουσική, και η οικουμενική διάσταση του Αρκαδικού Ιδεώδους από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.

102 Το Διεθνές Μουσικό Αρκαδικό Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο στην μνήμη του μεγάλου Αρκάδα αρχιμουσικού και συνθέτη Δημήτρη Μητρόπουλου, θα πραγματοποιείται ετησίως στο τέλος Αυγούστου και θα φέρει τον τίτλο ARCADIA MUNDI MUSIC FESTIVAL Dimitris Mitropoulos. Για τον λόγο αυτό το έτος 2013, η διάσημη συμφωνική ορχήστρα Ι MAESTRI, που απαρτίζεται από εθελοντές επαγγελματίες μουσικούς μεγάλων ορχηστρών, υπό την διεύθυνση του Αρκάδος αρχιμουσικού και πιανίστα Αναστάσιου Στρίκου, που ζει μόνιμα στη Βιέννη και εμφανίζεται με διεθνές ρεπερτόριο στο εξωτερικό και τη καλλιτεχνική διεύθυνση του διευθυντού ορχήστρας και βιολιστή George Hlawiczka θα εμφανιστούν με το νέο τους όνομα ως ARCADIA MUNDI FESTIVAL ORCHESTRA, σε ειδική συναυλία στο Λονδίνο.

103 Η ΣΥΡΙΓΓΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα τη σύλληψη του οποίου είχε ο Μίκης Θεοδωράκης, βασισμένο στο μύθο της Αρκαδικής θεότητας του Πανός, συνδυάζοντας την μουσική παράδοση, την ιστορία και τη φιλοσοφική διάσταση του ενεργού πολίτη στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Αρκαδικού Κεκτημένου.

104 ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ: Ενίσχυσε την Διεθνή Αρκαδική Εταιρεία Υποστηρίζοντας το έργο μας Υιοθετώντας ένα από τα προγραμματισμένα έργα Φυτεύοντας ένα δένδρο στο Αρκαδικό Πάρκο Εμπλουτίζοντας το Αρκαδικό Αρχείο με κειμήλια, φωτογραφίες, βιβλία και τεκμήρια Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα μας

105 ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ; ΥΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΦΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ: ΣΥΝΟΛΟ Η ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΒΟΤΑΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ ΑΡΚΑΔΙΚΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ARCADIA MUNDI MUSIC FESTIVAL ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ TRIER ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ: ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ (Φωτοθήκη, Ταινιοθήκη, Γενεαλογικά Δένδρα, Απόδημοι Αρκάδες) ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ «ΦΙΛΩΝ» ( 100 ετησίως) ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ (Ευδαίμων Αρκαδία P. Olalla, Αγία Φωτεινή Μαντινείας, Αρκαδικά John P. Anton, DVD Et in Arcadia Ego Αλ. Παπαηλιού)

106 ΧΟΡΗΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ: Το 100% του κόστους έργου ΜΕΓΑΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ: άνω του 50% κόστους έργου ΑΝΑΔΟΧΟΣ: έως 50% κόστους έργου ΜΕΓΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ: άνω των ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ: άνω των ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: άνω των ΧΟΡΗΓΟΣ: άνω των ΑΡΩΓΟΣ: άνω των ΦΙΛΟΣ: ετησίως 100 ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ: προσφορά εθελοντικήε εργασίας, τεχνογνωσίας, υλικών εμπλουτισμού συλλογών Αρκαδικού Αρχείου

107

International Society for Arcadia ΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΡΚΑ ΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ

International Society for Arcadia ΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΡΚΑ ΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ International Society for Arcadia ΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΡΚΑ ΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ Η παρουσίαση αυτή παρέχει ενηµέρωση και πληροφόρηση για τους σκοπούς, την οργάνωση και

Διαβάστε περισσότερα

Επιμέλεια έκδοσης: Pedro Olalla, Ρίτσα Μασούρα, Άγγελος Δενδρινός Φωτογραφίες: Pedro Olalla Διανέμεται δωρεάν.

Επιμέλεια έκδοσης: Pedro Olalla, Ρίτσα Μασούρα, Άγγελος Δενδρινός Φωτογραφίες: Pedro Olalla Διανέμεται δωρεάν. ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ διεθνουσ ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Εγχειριδιο 20114 Το εγχειρίδιο αυτό περιέχει τον κανονισμό, πληροφορίες, οδηγίες και υποδείγματα, τα οποία αφορούν στην αποστολή, δομή, εσωτερική οργάνωση και λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

E. Λυμπεροπούλου. Δημοσίευση: www.inarcadia.gr 1

E. Λυμπεροπούλου. Δημοσίευση: www.inarcadia.gr 1 E. Λυμπεροπούλου Η Αρκαδία, η γεωγραφική και ιστορική περιοχή της Ελλάδος και πατρίδα μας, επικράτησε σαν όνομα στον παγκόσμιο πολιτισμό ως η αναπόληση μιας απλής και εφικτής ευδαιμονίας, μιας ειρηνικής,

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη Τιστορική αναδρομή

Σύντομη Τιστορική αναδρομή Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων τα «ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ» έδωσαν το βήμα στα Μουσεία του νομού με σκοπό να σκιαγραφήσουν την ταυτότητά τους, το όραμα τους, την αποστολή τους αλλά και τα μέσα τα οποία αξιοποιούν

Διαβάστε περισσότερα

Όμιλοι UNESCO Πρακτικός οδηγός

Όμιλοι UNESCO Πρακτικός οδηγός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό Όμιλοι UNESCO Πρακτικός οδηγός Τομέας Εξωτερικών Σχέσεων και Συνεργασίας Τμήμα Ομίλων UNESCO και Νέων Συνεργασιών Έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Προέδρου Δ.Σ. Ομίλου Ελληνικής Τράπεζας 02. Χαιρετισμός Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή Ομίλου Ελληνικής Τράπεζας 03. Η Ταυτότητά μας 04

Χαιρετισμός Προέδρου Δ.Σ. Ομίλου Ελληνικής Τράπεζας 02. Χαιρετισμός Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή Ομίλου Ελληνικής Τράπεζας 03. Η Ταυτότητά μας 04 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Χαιρετισμός Προέδρου Δ.Σ. Ομίλου Ελληνικής Τράπεζας 02 Χαιρετισμός Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή Ομίλου Ελληνικής Τράπεζας 03 Η Ταυτότητά μας 04 Η Στρατηγική μας 05 Η Κοινωνική μας Διάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Μιχάλης Οικονόμου, Σπίτι στη νότια Γαλλία Λάδι σε χαρτόνι 42,5 x 65,5 εκ. Η κοινωνική ευθύνη συνίσταται στην ενσωμάτωση από τις επιχειρήσεις, αρχών, στόχων και δράσεων που άπτονται του συνόλου των δραστηριοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 3 1.1 1.2 2 ΑΡΘΡΟ 259 ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2012 1 2 ΙΔΡΥΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Τ ο Σ χ ο λ ε ί ο κ α ι ο ι Δ ά σ κ α λ ο ι π ο υ θ έ λ ο υ μ ε

Τ ο Σ χ ο λ ε ί ο κ α ι ο ι Δ ά σ κ α λ ο ι π ο υ θ έ λ ο υ μ ε ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 43 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ISSN 1986-1338 Τ ο Σ χ ο λ ε ί ο κ α ι ο ι Δ ά σ κ α λ ο ι π ο υ θ έ λ ο υ μ ε Ανδρέας Δημητρίου, Υπουργός Παιδείας

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστημιακές σπουδές και έρευνα στην Κύπρο: Π ο λ ι τ ι κ ή ε θ ν ι κ ή ς α ν ά π τ υ ξ η ς, αυτονόμησης και ισχύος

Πανεπιστημιακές σπουδές και έρευνα στην Κύπρο: Π ο λ ι τ ι κ ή ε θ ν ι κ ή ς α ν ά π τ υ ξ η ς, αυτονόμησης και ισχύος ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 42 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2009 ISSN 1986-132X Πανεπιστημιακές σπουδές και έρευνα στην Κύπρο: Π ο λ ι τ ι κ ή ε θ ν ι κ ή ς α ν ά π τ υ ξ η ς,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΕΣ ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΝΕΕΣ ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Υ Κ Υ Π Ρ Ο Υ Δ Ε Κ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 0 5 Τ Ε Υ Χ Ο Σ 1 1 ΝΕΕΣ ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, κατά τα πρώτα

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011

Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011 Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011 Περιεχόμενα Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Κανονιστική Συμμόρφωση (5) Σημαντικοί αριθμοί 2011 (6-7) 01 Ανθρώπινο δυναμικό (8-17) Στηρίζοντας την κοινωνία Το Συγκρότημα

Διαβάστε περισσότερα

MARKETING PLAN ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: «Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για την Υλοποίηση του Υποέργου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος,

MARKETING PLAN ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: «Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για την Υλοποίηση του Υποέργου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, MARKETING PLAN ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: «Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για την Υλοποίηση του Υποέργου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών στο πλαίσιο της Πράξης

Διαβάστε περισσότερα

KΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

KΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ KΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Το Προσωπικό της Τραπέζης Απασχόληση Οι απασχολούμενοι στην Τράπεζα ανήλθαν την 31.12.24 σε 7.179 άτομα έναντι 7.412 του 23, σημειώνοντας μείωση κατά 3,1%. Η μέση ετήσια μεταβολή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΡΤΙΟΣ 2013 ΤΕΥΧΟΣ 47 ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη Γιορτή των Γραμμάτων, «μία διοργάνωση του

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς EuroMed2015

Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς EuroMed2015 Περιλήψεις εισηγήσεων - Βιογραφικά Ομιλητών κατά αύξοντα αριθμό Καταχώρησης Αρ. Υποβολής Εργασίας 67 Βασιλική Νούλα, Άρης Καραχάλιος Βασιλική Νούλα: Είναι αρχαιολόγος και εργάζεται ως ειδική συνεργάτις

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Απρίλιος 2012 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1450-3174

Ενημερωτικό Δελτίο Απρίλιος 2012 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1450-3174 Ενημερωτικό Δελτίο Απρίλιος 2012 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1450-3174 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Μήνυμα του Δημάρχου Ανδρέα Χρίστου Σελ. 3 ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ Σελ. 4,5 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 44 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009. Ανδρέας Δημητρίου, Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 44 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009. Ανδρέας Δημητρίου, Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 44 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ISSN 1986-1338 Μ π ο ρ ε ί η Κ ύ π ρ ο ς ν α γ ί ν ε ι Δ ι ε θ ν έ ς Κ έ ν τ ρ ο Τ ρ ι τ ο β ά θ μ ι α ς Ε κ

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστική Διπλωματία Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης

Πολιτιστική Διπλωματία Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Πολιτιστική Διπλωματία Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης Επιμέλεια : Άννα Δέσποινα Επιβλέπων Καθηγητής : Δρ. Γιαννάς

Διαβάστε περισσότερα

«Μικροί Αρχιτεκτονικοί Διαγωνισμοί : Η Ζωή στην Πόλη Παρεμβάσεις στη Μικρή Κλίμακα»

«Μικροί Αρχιτεκτονικοί Διαγωνισμοί : Η Ζωή στην Πόλη Παρεμβάσεις στη Μικρή Κλίμακα» ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ «Μικροί Αρχιτεκτονικοί Διαγωνισμοί : Η Ζωή στην Πόλη Παρεμβάσεις στη Μικρή Κλίμακα» Πόρισμα Ομάδας Εργασίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ, όπως εγκρίθηκε με την υπ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ 2010-2012

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ 2010-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ 2010-2012 Ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Α.Δ. Αλμπάνης Οι Αντιπρυτάνεις Γεώργιος Δ. Καψάλης Ισαάκ Η. Λαγαρής Βενετσάνος Γ. Μαυρέας ΙΩΑΝΝΙΝΑ 15-10-2012

Διαβάστε περισσότερα

1995-2010 15 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

1995-2010 15 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ - 15 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI 15 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜHΝΥΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤH...4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Club Hotel Casino Loutraki...6 Ιστορικοί Σταθμοί...8

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος Έκθεσης Καλών Πρακτικών 2007

Κατάλογος Έκθεσης Καλών Πρακτικών 2007 Κατάλογος Έκθεσης Καλών Πρακτικών 2007 Χαιρετισμός Προέδρου Κατά τα τελευταία χρόνια η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη έχει γίνει σημαντικό θέμα για ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό επιχειρήσεων. Μέχρι σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

HELECO 05 5 η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. 5 th INTERNATIONAL EXHIBITION AND CONFERENCE ON ENVIRONMENTAL TECHNOLOGY

HELECO 05 5 η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. 5 th INTERNATIONAL EXHIBITION AND CONFERENCE ON ENVIRONMENTAL TECHNOLOGY ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2005 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ 1 HELECO 05 5 η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 5 th INTERNATIONAL EXHIBITION AND CONFERENCE ON ENVIRONMENTAL TECHNOLOGY ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ» Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ» Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ» Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 Σήμερα, Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στη βιβλιοθήκη του Κέντρου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΗAΘΑΝΑΣΙΤΙΚΑ ΝΕΑ. Eυχές για Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένο το 2012 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. ένας δήμος που αξίζει να ζεις...

ΑΗAΘΑΝΑΣΙΤΙΚΑ ΝΕΑ. Eυχές για Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένο το 2012 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. ένας δήμος που αξίζει να ζεις... ΑΗAΘΑΝΑΣΙΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ένας δήμος που αξίζει να ζεις... www.agiosathanasios.org.cy Τεύχος 17 / Δεκέμβριος 2011 Eυχές για Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένο το 2012 Αη

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικό της Στ Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ 19 22 Σεπτεμβρίου 2013, Ήπειρος

Πρακτικό της Στ Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ 19 22 Σεπτεμβρίου 2013, Ήπειρος Πρακτικό της Στ Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ 19 22 Σεπτεμβρίου 2013, Ήπειρος Σήμερα 21 Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 8μμ μετά από την Σεπτεμβρίου 2013 ενημέρωση πρόσκληση του προέδρου

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Ενεργειών - Δραστηριοτήτων 2007-2008. Περιεχόμενα. Εισαγωγή

Έκθεση Ενεργειών - Δραστηριοτήτων 2007-2008. Περιεχόμενα. Εισαγωγή Έκθεση Ενεργειών - Δραστηριοτήτων 2007-2008 Περιεχόμενα Εισαγωγή Νομικό Πλαίσιο και Λειτουργία του ΣΑΕ Περιφέρειας Ευρώπης 1. Νόμος 3480/2006 2. Οργάνωση και Δομή 3. Λειτουργία - Αιτήματα Δραστηριότητες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (Ε.Ε.Ε.Π.) ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (Ε.Ε.Ε.Π.) ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (Ε.Ε.Ε.Π.) ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ Διεθνές και Ευρωπαϊκό πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα