χρονια λειτουργιασ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "2007-2012 5 χρονια λειτουργιασ"

Transcript

1 ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ χρονια λειτουργιασ

2 Η Αρκαδία, πέρα από μια ιστορική και σύγχρονη περιοχή, είναι ένα συνειρμικό όνομα που επικράτησε στον παγκόσμιο πολιτισμό ως η αναπόληση μιας απλής και εφικτής ευδαιμονίας.

3 Μιας ευδαιμονίας που είναι συνυφασμένη με την έννοια της αρμονίας, της αθωότητας, της χαράς της ζωής, της ευαισθησίας, του μέτρου και της επιστροφής στην ουσία.

4 Από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα και ενάντια στην ασυνειδησία, τον φανατισμό και την αυθαιρεσία, πολλά αξιόλογα πνεύματα έχουν κρατήσει μια στάση αντίστασης βασιζόμενα σε τούτη την ποιητική εικόνα της Αρκαδίας.

5 Σήμερα, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε και να διευρύνουμε αυτές τις προσπάθειες και αυτό το παράδειγμα, ανταποκρινόμενοι σε τωρινές προκλήσεις όπως, η οικολογική συμπεριφορά, η αειφόρος ανάπτυξη, το δίκαιο εμπόριο, η ουμανιστική συνείδηση και η συμφιλίωση του ανθρώπου με τον εαυτό του και το περιβάλλον.

6 Η Διεθνής Αρκαδική Εταιρεία, που συστήθηκε το 2007, συμπληρώνει εφέτος πέντε χρόνια λειτουργίας και έχει να επιδείξει ενά σημαντικό έργο για την μελέτη και αξιοποίηση του Αρκαδικού Ιδεώδους, που ξενίνησε ως τρόπος ζωής στην Αρκαδία των απαρχών των μύθων, ταυτήσθηκε με το ουμανιστικό ιδεώδες του επίγειου Παραδείσου στον δυτικό πολιτισμό και συνεχίζει να επηρεάζει τον παγκόσμιο πολιτισμό ως τις μέρες μας, με την δυναμική μιας διαρκούς εν ισχεί οικουμενικής πολιτιστικής σταθεράς.

7 Στο διάστημα αυτό: Ιδρύσαμε το Διεθνές Δίκτυο ΑΡΚΑΔΙΑ Συστήσαμε τον Όμιλο των ΦΙΛΩΝ της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας Διοργανώσαμε 4 Διεθνή Συνέδρια και σειρά εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό Πραγματοποιήσαμε 3 Εκδόσεις Υπογράψαμε 3 Μνημόνια Συνεργασίας Ανακηρύξαμε 26 Επίτιμα Μέλη αναγνωρίζοντας το έργο και την προσφορά τους στην εφαρμογή και προβολή του Αρκαδικού Ιδεώδους

8 2007

9 Ιδρυτική Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας. Αθήναι, 7 Μαΐου 2007 Δενδρινός, Σ. Μπρέγιαννος, N. Καλτεζιώτης, P. Olalla, Ε. Σπυρόπουλος Λ. Παπανδρέου, J.P. Anton, Δ. Σούντρης Νίκος Καλτεζιώτης (Πρόεδρος), John P. Anton (Επίτιμος Πρόεδρος), Σωτήρης Μπρέγιαννος Νομικός Σύμβουλος)

10 1o Διεθνές Συνέδριο. Κάψια Μαντινείας Αυγούστου 2007, με θέμα «Μητροπολιτική Αρκαδία και Αρκαδίες του Κόσμου», όπου τέθηκαν οι ιδεολογικές βάσεις και χαράκτηκε το σχέδιο δράσεων της Εταιρείας. Άγγελος Δενδρινός, Alfonso Toribio, Ρedro Olalla, Γιώργος Χριστοδουλόπουλος, Επαμεινώνδας Σπυρόπουλος, Κώστας Μελίδης, Γιάννης Πετρόπουλος, Μark Jenkins, Παναγιώτης Κοτσιάνης,Αλέξανδρος Παπαηλιού Κώστας παπαθεοδώρου, Μπριγκίττα Παπασταύρου, Καλτεζιώτης, Άρτεμις Ζενέτου, John P. Anton, Δημήτης Σούντρης Μάρω Βενετσανοπούλου,Σωτήρης Μπρέγιαννος, Μαριάννα Αναστασίου, Yves Gauget

11 Σχεδιάσαμε και θέσαμε σε λειτουργία πολυγλωσσικό διαδικτυακό μας τόπο, υπό την ηλεκτρονική διεύθυνση για λειτουργεί ως πύλη συνεχούς επικοινωνίας και πληροφοριών με τη διεθνή κοινότητα και ως μέσο για την εσωτερική επικοινωνία μεταξύ των μελών.

12 2008

13 ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ Με απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων της ΔΑΕ και του Μαντινειακού Συνδέσμου που επικυρώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, υπεγράφη η σύμβαση για τη μίσθωση του τουριστικού περιπτέρου της Αρχαίας Μαντίνειας και της γύρω περιοχή, που αποτελείται από 88 στρέματα γης και από την εκκλησία της Αγίας Φωτεινής, για να γίνει η έδρα της Εταιρείας και του Διεθνούς Δικτύου ΑΡΚΑΔΙΑ.

14 2 ο Διεθνές Συμπόσιο. Αρχαία Μαντίνεια, Αυγούστου 2008, με θέμα «Διεθνές Δίκτυο ΑΡΚΑΔΙΑ», όπου υπεγράφη η Ιδρυτική Διακήρυξη και συστήθηκε το Δίκτυο Αναμνηστική φωτογραφία με συνέδρους από Ελλάδα, Γαλλία, ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Ισπανία και Ιταλία

15 ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 2008: Το συμπόσιο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην αρχαία Μαντίνεια μεταξύ 29 και 31 Αυγούστου 2008, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίουν, των Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού, Παιδείας και Τουριστικής Ανάπτυξης, καθώς και με τη συνεργασία της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

16 Ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του ιδρυτικού μέλους Charles Gild, τ. Δημάρχου της Arcadia City, Ca, που ήταν ένας από τους εμπνευστές του. Την έναρξη του συμπόσιου έκανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας κ. Αντρέας Λυκουρέντζος, ενώ μηνυμάτα απέστειλαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, οι Υπουργοί Οικονομικών, Υγείας και Τουρισμού, καθώς και οι Αρκάδες Βουλευτές.

17 Σκοπός ήταν η σύσταση του ΔΙΕΘΝΟΎΣ ΔΙΚΤΎΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑ και η παρουσίαση της Εταιρείας και του Δικτύου στην μητροπολιτική Αρκαδία.

18 Στην τελετή έναρξης και στις εργασίες του παρέστησαν περισσότεροι από 300 προσωπικότητες από την κυβέρνηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, την Eκκλησιαστική, Ακαδημαϊκή, εκπαιδευτική, δικαστική και επιχειρηματική κοινότητα της Αρκαδίας, καθώς και οι εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων, των ενώσεων και των οργανώσεων από Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ για την υπογραφή της Ιδρυτικής Διακύρηξης του Δικτύου.

19 Στο πλαίσιό του πραγματοποιήθηκε η ξενάγηση ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ, ως ημερήσια εκδρομή ακολουθούμενη από επίσκεψη στο Αρκαδιό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας.

20 Οι κεντρικές ομιλίες από τον Επίτιμο Πρόεδρο John Anton και τον Διευθυντή της Εταιρείας Pedro Olalla έδωσαν μια νέα διάσταση στο ρόλο που η Αρκαδίας μπορεί να διαδραματίσει, όσον αφορά στα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου και τεκμηρίωσαν την έννοια του Ατρκαδικού Ιδεώδους ως Παγκόσμιου Πολιτιστικού κεκτημένου. Οι παρουσιάσεις και ακαδημαϊκές εισηγήσεις κατά το Συνέδριο αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα στον εθνικό και τοπικό Τύπο.

21 Οι εργασίες έληξαν με την υπογραφή της Ιδρυτικής Διακύρηξης για την σύσταση και λειτουργία του Διεθνούς Δικτύου Αρκαδια, ως βασικού οργάνου της ΔΑΕ.

22 2009

23 Μετά την παρουσίαση της Εταιρείας και του Δικτύου στην μητροπολιτική Αρκαδία, πραγματοποιήσαμε μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα, όπου στις 12 Μαίου 2009 παρουσιάσαμε, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, τα προγράμματά μας και διευρύναμε το Δίκτυο με εισδοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων, ως Επίτιμα Μέλη της Εταιρείας.

24 3 ο Διεθνές Συμπόσιο. Château de Goutelas, Forez, Γαλλία, 2-4 Οκτωβρίου 2009 με θέμα «Αρκαδικές Συναντήσεις», όπου παρουσιάστηκαν εισηγήσεις σχετικά με την επίδραση του Αρκαδικού Ιδεώδους στην ιστορία και την σύγχρονη εποχή και ξεκίνησε η διεύρυνση του Διεθνούς Δικτύου ΑΡΚΑΔΙΑ. Αναμνηστική φωτογραφία με συνέδρους από Ελλάδα, Γαλλία, Κύπρο, Ισπανία και Γερμανία.

25 2010

26 4 ο Διεθνές Συμπόσιο: Πάφος, Οκτωβρίου 2010, με θέμα «Ανακαλύπτωντας την Αρκαδική Κύπρο», όπου μελετήθηκαν και προβλήθηκαν οι προαιώνιοι δεσμοί της Μεγαλονήσου με την μητροπολιτική Αρκαδία.

27 ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΑΦΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΚΥΠΡΟ ΠΑΦΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

28 2011

29

30

31

32

33

34

35

36 Εορτασμοί 50ετηρίδας αναστήλωσης Chateau de Goutelas Forez Ιουλίου 2011

37

38 2012

39 Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, σε υλοποίηση της εξαγγελείας της, καθιέρωσε για τους μαθητές του Παγκυπρίου Γυμνασίου το «Αρκαδικό Μαθητικό Αριστείο» στο πλαίσιο της ένταξής του στο Διεθνές Δίκτυο «Αρκαδία» και της ανακήρυξής του ως συμβολικής έδρα της. Σκοπός του αριστείου είναι: α) Η δημιουργία κινήτρων στου μαθητές του Παγκυπρίου Γυμνασίου για τη μελέτη και την έρευνα των αρκαδοκυπριακών σχέσεων, της ιστορίας και της προσφοράς των Αρκάδων στην Κύπρο και των Κυπρίων στην Αρκαδία, καθώς και για την προβολή των αξιών και των αρχών του αρκαδικού ιδεώδους, ως τρόπου ζωής. β) Η επαφή των μαθητών του Παγκυπρίου Γυμνασίου με τη μητροπολιτική Αρκαδία και η ανάπτυξη των σχέσεών τους με τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της Αρκαδίας.

40

41 Το Αρκαδικό Μαθητικό αριστείο απονέμεται σε ομάδα (9) εννέα μαθητών του Παγκυπρίου Γυμνασίου, που θα ετοιμάσουν και θα παρουσιάσουν μια προσωπική εργασία με θέμα την Αρκαδία και το αρκαδικό ιδεώδες στις κατηγορίες Δοκιμίου ή άρθρου, Διηγήματος, Φωτογραφίας, Ποίησης, Θεάτρου, Κινηματογράφου, Ιστορικής Μελέτης, Ζωγραφικής, Οικολογικής Πρότασης Κριτήρια απονομής είναι: α) Η πρωτοτυπία του θέματος β) Η δημιουργική διάθεση του μαθητή γ) Η ευαισθησία, η αρμονία και το μέτρο του δημιουργήματος Έπαθλο: Οι μαθητές/τριες που τα έργα τους θα διακριθούν, θα λάβουν μέρος σε πενθήμερη περιηγητική εκδρομή στην Αρκαδία με κάλυψη όλων των εξόδων μετακίνησης, φιλοξενίας και περιήγησης. Οι Αριστείς λαμβάνουν ειδικό αναμνηστικό δίπλωμα και αργυρό έμβλημα κομβιοδόχης απαρτιζόμενο από φύλο και καρπό αρκαδικής δρυός.

42 Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΝΟΡΑ

43 Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΝΟΡΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012

44 ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Η Εταιρεία μας, ως μη κερδοσκοπικός κοινωφελής φορέας, δεν στηρίζεται στην κρατική ενίσχυση. Η λειτουργία της συντελείται χάρη στην ενίσχυση των μελών, των φίλων και των υποστηρικτών της, στούς οποίους απευθυνόμαστε προκειμένου να συνεχίσουμε το υψηλό έργο και την υλοποίηση των προγραμμάτων μας. Για τον λόγο αυτό δημιουργούμε τον κύκλο των ΦΙΛΩΝ της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας και καλούμε να εγγραφούν μέλη του και να ενισχύσουν οικονομικά το έργο μας, όλους εκείνους που πιστεύουν πως η Αρκαδία, ως διαχρονική έννοια και πολιτιστική διάσταση, μπορεί να δώσει κατευθύνσεις για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα τώρα, όπως - άλλωστε- έπραξε και στο παρελθόν. Η στήριξή σας θα είναι πολύτιμη, ιδίως στις δύσκολες στιγμές που διανύει αυτή τη περίοδο η χώρα και η Ελληνική κοινωνία, γιατί πιστεύουμε ότι με την μελέτη, προβολή και αξιοποίηση των αρχών και των αξιών που διαμορφώνουν το αγαθό του Αρκαδικού Ιδεώδους, που αποδεδειγμένα αποτελεί παγκόσμιο πολιτιστικό κεκτημένο, παρέχονται δυνατότητες ηθικής ανύψωσης, δημιουργικής έμπνευσης και αισιοδοξίας για έναν κόσμο ειρηνικό, δίκαιο, αρμονικό και ασφαλή.

45 ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ «ΑΡΚΑΔΙΑ»

46 Το Διεθνές Δίκτυο «Αρκαδία» δημιουργήθηκε για να φέρει κοντά φορείς που αποτελούν τμήμα του αρκαδικού κεκτημένου καθώς και ανθρώπους που διαπνέονται και εφαρμόζουν τις διαχρονικές αξίες του, προκειμένου, συνεργαζόμενοι μεταξύ τους και αξιοποιώντας τεχνογνωσία, πόρους και καλές πρακτικές, να επαναπροσδιορίσουν το ουσιώδες και να προτείνουν λύσεις για τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας.

47 ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΚΑΔΙΑ Το Δίκτυο αποτελείται από άνω των 100 προσωπικοτήτων διεθνούς εμβελείας από την Ελλάδα, την Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Μεγάλη Βρετανία, την Ισπανία, την Κύπρο, την Γερμανία και την Ιταλία, των οποίων το έργο και η προσφορά αφορά στην Αρκαδία και στο Αρκαδικό Ιδεώδες. Συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι πόλεων, πανεπιστημίων, ιδρυμάτων, σωματείων και επιχειρήσεων που φέρουν το όνομα Αρκαδία ή έχουν εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς, καλλιτεχνικούς, οικολογικούς ή ιστορικούς δεσμούς με την μητροπολιτική Αρκαδία.

48 Η πίστη μας ότι υπάρχει ένας αξιοποιήσιμος πλούτος συνδεδεμένος με το όνομα Αρκαδία και πως από την επαφή και τη συνεργασία μεταξύ ανθρώπων και φορέων, εμπνευσμένων από το αρκαδικό ιδεώδες, θα προκύψει αναμφίβολα όφελος για όλους αποδείχθηκε τα επόμενα χρόνια, με την πραγματοποίηση Διεθνών Συνεδρίων και εκδηλώσεων μελών του Διεθνούς Δικτύου ΑΡΚΑΔΙΑ στην Ελλάδα, την Γαλλία και την Κύπρο.

49 ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑ

50 Στόχοι: γνωριμία των μελών του Διεθνούς Δικτύου «Αρκαδία» με τον πραγματικό χώρο της Αρκαδίας, γενέτειρα και πηγή έμπνευσης του αρκαδικού ιδεώδους (Αρκαδίας Περιήγησις / The Arcadian Tour) αναγνώριση εκ μέρους της μητροπολιτικής Αρκαδίας του έργου των μελών του Δικτύου και της συνεισφοράς τους στο αρκαδικό κεκτημένο καταγραφή των λόγων που οδήγησαν τα διάφορα μέλη να συνδέσουν το όνομά τους με την Αρκαδία

51 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Διακήρυξη της Δημοτικής Αρχής της πόλεως City of Arcadia της Καλιφορνίας, με την οποία η εβδομάδα της 25 ης Αυγούστου κάθε έτους θα εορτάζεται ως Εβδομάδα Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας. Υπεγράφη στο πλαίσιο της ένταξης της πόλεως στο Διεθνές Δίκτυο ΑΡΚΑΔΙΑ, προκειμένου οι πολίτες να τεκμηριώσουν τη γνώση τους για την μητροπολιτική Αρκαδία, το όνομα της οποίας φέρει περήφανα η πόλη τους και να καλλιεργήσουν το Αρκαδικό Ιδεώδες.

52 Κύριες δραστηριότητες του Δικτύου: διοργάνωση συνεδρίων, εργαστηρίων, προγραμμάτων και άλλων εκδηλώσεων, τόσο στην μητροπολιτική Αρκαδία όσο και στις χώρες των μελών, με σκοπούς όπως: η προβολή και η εφαρμογή των αξιών του αρκαδικού ιδεώδους η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών ο από κοινού σχεδιασμός και υλοποίηση: πρωτοβουλιών αναπτυξιακού χαρακτήρα πρωτοβουλιών επιστημονικού, ερευνητικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα πολιτιστικών και καλλιτεχνικών πρωτοβουλιών η επιχειρηματική συνεργασία συμμετοχή των μελών στη δημιουργία των θεσμικών οργάνων της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας: Κέντρο Προβολής του Αρκαδικού Κεκτημένου Αρκαδικό Αρχείο (Βιβλιοθήκη, Φωτοθήκη, Ταινιοθήκη και Γενεαλογικό Αρχείο) θεσμοθέτηση ειδικών βραβείων International Arcadia Award για την αναγνώριση ανθρώπων και φορέων που εφαρμόζουν και προάγουν τις ανθρωπιστικές αξίες που χαρακτηρίζουν το αρκαδικό ιδεώδες.

53 Château de Goutelas 3 ο Διεθνές Συμπόσιο - Γαλλία «Αρκαδική Συνάντηση στο Forez» 2-4 Οκτωβρίου 2009

54 Μέλη του Δικτύου: 1. πόλεις και περιοχές με όνομα Αρκαδία: City of Arcadia, California, ΗΠΑ Πάφος, Κύπρος 2. φορείς με ιστορικό δεσμό με την Αρκαδία Αntica Enotria, Ιταλία 3. φορείς με πολιτιστικό δεσμό με την Αρκαδία Centre Culturel Chataeu de Goutelas, Forez, Γαλλία Μαντινειακός Σύνδεσμος, Ελλάς 4. φορείς με φυσικό-οικολογικό δεσμό με την Αρκαδία: Arboretum Botanical Gardens, California, ΗΠΑ Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών & Οδοιπόρων, Ελλάς Εcoweek, Ελλάς GILDEA-Jardin d; Astree, Γαλλία

55 Μέλη του Δικτύου: 5. εκπαιδευτικά, επιστημονικά, πολιτιστικά και καλλιτεχνικά ιδρύματα που προωθούν τις αξίες του αρκαδικού ιδεώδους: Arcadia University, Philadelphia, ΗΠΑ Arcadia Centre, Αθήνα, Ελλάς Charles & Ruth Gilb Arcadia Historical Museum. City of Arcadia, ΗΠΑ Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης & Ιστορίας, Λεβίδι, Ελλάς Αρκαδικό Θέατρο, Ελλάς Μουσείο-Διεθνές Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης-Ζάτουνα», Ελλάς

56 Μέλη του Δικτύου: Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ηarvard Univesrity, Ελλάς Ελληνικό Ινστιτούτο Royal Holloway University of London, Μ. Βρεταννία Ίδρυμα Ζαφείρη, Ελλάς Πολιτιστικό Κέντρο Βαλτετσινίκου, Ελλάς Κίνηση Πολιτών «Διάζωμα» Ελλάς 6. προσωπικότητες που διακρίνονται για τη συμβολή τους στο αρκαδικό κεκτημένο και στον ανθρωπισμό

57 ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΚΑΔΙΑ Μεταξύ των μελών του Δικτύου συγκαταλέγονται: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β 2 κάτοχοι Βραβείου NOBEL 25 Ακαδημαϊκοί και Καθηγητές Πανεπιστημίου 9 Πολιτικοί και Εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών και Ιδρυμάτων 15 Ιατροί-Νομικοί-Σκηνοθέτες-Μουσειολόγοι-Αρχιτέκτονες- Μηχανολόγοι-Οικονομολόγοι-Δημοσιογράφοι και Επιχειρηματίες.

58 ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ JOHN P. ΜΑΙΡΗ ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ANTON ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΓΑΒΡΑΣ ΖΕΡΕΦΟΣ Καθηγητής Εληνικής Φιλοσοφίας Kαθηγήτρια Αρχαιολογίας Σκηνοθέτης Καθηγητής Κλιματολογίας και Πολιτσιμού S. Florida Θνιωεσριτυ University of Arizona Πανεπσιτημίου Αθηνών Μέλος Ακαδημίας Αθηνών Βραβείο Nobel Ειρήνης 2007

59 ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Β ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗΣ Νέας Ιουστινιανής Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Ιατρός, συγγραφέαςος Βουλής Καθηγητής Οικονομολός και πάσης Κύπρου Αριστοτελείου ποαν. θεσσαλονίκης τ. Πρόεδρος Βουλής Αντιπροσώπων Βραβείο Nobel Οικονομίας 2010

60 PAUL MIREILLE ΜΙΚΗΣ MADELEINE BOUCHET DELMAS-MARTY ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ JOST Νομικός. Ιδρυτης Πολιτιστικού Καθηγήτρια Νομικής, Ακαδημαϊκός Συνθέτης και πολιτικός Καθηγήτρια αρχαίας ελληνικής ιστορίας Κέντρου Goutelas Πανεπιστημίου Paris X, Nanterre

61 ΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΛΕΝΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΣΚΑΛΕΡΗΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΣΗ Αναβιωτής Αρχαίων Λυκείων Αγώνων Καθηγητής Λογοτεχνίας Καθηγητής Γλωσσολογίας Φιλάνθρωπος Αρκάς Ιδρυτής Κέντρου Ν. Καζαντζάκης τ. Πρύτανης Πανεπσιτημίου Αθηνών San Francisco Stae Univesrity Πρόεδρος Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

62 ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΟΥΚΗΣ JAMES ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ ROY ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ Καθηγητής Καρδιολογίας Δικηγόρος Καθηγητής Κλασσικής Φιλολογίας Πρόεδρος Πανεπιστημίου Αθηνών Ιδρυτής Κέντρου University of Nottingham Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Πρόεδρος Ωνασσείου Νεοελληνικών Σπουδών UNESCO Καρδιοχειρουργικού Κέντρου Πανεπσιτημίου Βαρσοβίας

63 ΦΩΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΙΑΣΩΝ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΓΚΛΙΝΟΣ ΠΕΡΔΙΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ Επιχειρηματίας Επιχειρηματίας Επιχειρηματίας Επιχειρηματίας, τ. Δήμαρχος λεμεσού

64 Μέλη του Δικτύου: 7. Εταιρείες που φέρουν το όνομα Αρκαδία ή που διακρίνονται για τη συμβολή τους στο αρκαδικό κεκτημένο και στον ανθρωπισμό: Arcadia S.A., Γαλλία Αρκαδιανή, Ελλάς Αρκαδία Α.Ε., Ελλάς Ξενοδοχείο Αρκαδία, Ελλάς

65 εκδοσεισ

66 προγραμματα Κεντρο προβολησ παγκοσμιου αρκαδικου κεκτημενου Αρκαδικο πρασινο σχολειο Η αρκαδια στη τεχνη

67 ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ

68 Η Διεθνής Αρκαδική Εταιρεία θεωρεί ως πρωταρχικό σκοπό της την καλλιέργεια της συνείδησης της πολιτιστικής διάστασης του χώρου, βασική προϋπόθεση για να αναπτυχθούν στην κοινωνία και άλλες στάσεις καίριας σημασίας, όπως: Ο σεβασμός στο περιβάλλον, Το ενδιαφέρον για την γνώση του παρελθόντος και του παρόντος, Η διαμόρφωση της ιστορικής συνείδησης και ταυτότητας, Η μέριμνα για τη διαφύλαξη της κληρονομιάς, Η σωστή αξιοποίηση των πόρων του κάθε τόπου, Η αγάπη για αυτά που μας ανήκουν και Ο σεβασμός στα ξένα.

69 Για αυτόν τον λόγο, σχεδιάσαμε τη μετατροπή του Μαντινειακού Περιπτέρου σε ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ, ως μόνιμης έκθεσης και σημείου αναφοράς και ενημέρωσης επί τόπου και on line, σχετικά με το αρκαδικό πολιτιστικό κεκτημένο, την ιστορική εξέλιξή του, την απήχηση και την παρουσία του στον παγκόσμιο πολιτισμό, καθώς και την ισχύ και την εφαρμογή του στην επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων της σύγχρονης εποχής.

70 Όλη η Αρκαδία αποτελεί προνομιακό χώρο, δεδομένης της πολιτιστικής της διάστασης, εφόσον στη σημαντικότατη συνεισφορά της ιδιοσυγκρασίας και της ιστορίας της στη διαμόρφωση του ελληνικού πολιτισμού προστίθεται και η εξίσου σημαντική συμβολή της ποιητικής εικόνας της στη συγκρότηση του ευρωπαϊκού και οικουμενικού πολιτισμού.

71 Η επιλογή της Αρχαίας Μαντινείας για την τοποθέτηση του Κέντρου έγινε λόγω του εμβληματικού χαρακτήρα της συγκεκριμένης περιοχής, καθότι είναι: ο τόπος που οι αρχαίοι Αρκάδες διάλεξαν για τον ενταφιασμό του Αρκά, επώνυμού τους ήρωα, σκηνικό πανάρχαιων μύθων και σημαντικών ιστορικών επεισοδίων, απτή επιτομή της θρυλικής αρκαδικής γεωγραφίας (Μαίναλο, Αρτεμίσιο, Λύρκειο, Αγχίσιο, Παρθένιο, κλπ), οχυρωμένη πόλη με δέκα πύλες από τις οποίες ξεκινούν αρχαίες οδοί που προσφέρουν ελκυστικούς περιπάτους, θαυμάσιο φυσικό τοπίο που έλαβε το εγκώμιο του Ομήρου «ερατεινή Μαντινεία», τόπος από τον οποίο ο Παυσανίας ξεκινά την περιήγησή του στην αρχαία Αρκαδία, καθώς και κύρια πύλη πρόσβασης για τον επισκέπτη της σύγχρονης.

72 Σε αυτόν τον προνομιακό χώρο, το Κεντρο Προβολης του Αρκαδικου Κεκτημενου θα προσφέρει: φιλοξενία εκδηλώσεων σε ένα εμβληματικό κτήριο, ανανεωμένο, εφαρμόζοντας τις αρχές της οικο-αρχιτεκτονικής, της βιοκλιματικής, της εξοικονόμησης ενέργειας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

73 Αμεση πρόσβαση στην πολιτιστική χαρτογραφία που δημιουργείται με πρωτοβουλία της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας (πολιτιστικοί χάρτες της αρχαίας και σύγχρονης Αρκαδίας με δορυφορικό υπόβαθρο και συμβατοί με GPS τεχνολογία)

74 Ενημέρωση για την μητροπολιτική Αρκαδία και τις υπόλοιπες Αρκαδίες του κόσμου, ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για κάθε είδος κοινού, έντυπες και ψηφιακές εκδόσεις

75 Πρόσβαση στο Αρκαδικο Αρχειο και πύλη του Διεθνους Δίκτυου Αρκαδια

76 Υποδείξεις και συστάσεις για θεματικές διαδρομές και άλλες δραστηριότητες («Αρκαδικά Μονοπάτια» / «The Arcadian Tour») και συμπληρωματικές πληροφορίες για την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μαντινείας και στην ευρύτερη περιοχή

77 Χώρο συνάντησης και εκδηλώσεων των Αρκάδων της Διασποράς, του δυναμικού και μοναδικού αυτού στοιχείου που εκπροσωπείται από τις Παναρκαδικές Ομοσπονδίες των πέντε ηπείρων και έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση μας για ένταξή τους στο Διεθνές Δίκτυο Αρκαδία. Η ένθερμη πρόθεσή τους επιβεβαιώθηκε στις εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου των Αποδήμων Αρκάδων στην Τρίπολη στις Ιουλίου 2010.

78 Αναψυχή και εκπαίδευση στο Αρκαδικό θεματικό Πάρκο με την Αρκαδική Βοτανική Συλλογή, τον Αρκαδικό Κήπο, καθώς και τον Αρκαδικό Οικολογικό Αγρό, ως Κέντρου Περιβαλλοντικής και Οικολογικής Εκπαίδευσης

79 Με τον τρόπο αυτό, το Κέντρο θα αποτελεί ένα ανοικτό παράθυρο, μέσα απ το οποίο όλος ο κόσμος θα μπορεί να κοιτάζει την μητροπολιτική Αρκαδία και, ταυτόχρονα, οι Αρκάδες να κοιτάζουν περήφανοι τις Αρκαδίες του κόσμου.

80 Η αισθητική του τελικώς διαμορφωμένο κτιρίου θα αντανακλά τις αρχές και τις αξίες του Αρκαδικού Κεκτημένου, με χρήση βιοκλιματικών και παραδοσιακών υλικών σε καινοτόμες τεχνικές και κατασκευαστικές εφαρμογές, πλήρως εναρμονισμένες με τις απαιτήσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, παρέχοντας ευελιξία προσαρμογής στις εκάστοτε ανάγκες,

81 με ανοικτή οπτική πρόσβαση στον περιβάλλοντα χώρο, ο οποίος αποτελεί άλλωστε τον καμβά πάνω στον οποίο θα αποτυπωθεί η εικόνα που θα διατηρήσει ο επισκέπτης μετά την περιήγηση και την αναχώρησή του.

82 Η μουσειολογική και μουσειογραφική προσέγγιση θα είναι εφαρμόσιμη σε κοινό που περιλαμβάνει όλες εκείνες τις ομάδες στόχου (Έλληνες και ξένοι μαθητές, φοιτητές, οικογένειες, οργανωμένες ομάδες και μεμονωμένοι περιηγητές)

83 έτσι ώστε οι θεματικές ενότητες που αφορούν την παροχή γνώσης και πληροφοριών σχετικά με το Κεκτημένο, την Αρκαδία και τις Αρκαδίες του κόσμου να επιτρέπουν την ΑΥΤΟΞΕΝΑΓΗΣΗ, και την ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ, μέσω οδηγιών και υποδείξεων παρεχόμενες με διαδραστικό τρόπο.

84 Ο σχεδιασμός του χώρου θα περιλαμβάνει τον ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ, όπου θα παρέχεται προλογικά και συνοπτικά η γνώση σχετικά με το Κεκτημένο, την Αρκαδία και τις Αρκαδίες του κόσμου και την ΑΙΘΟΥΣΑ, όπου ο επισκέπτης με απόλυτη ελευθερία θεματικής επιλογής θα μπορεί να εντρυφήσει όσο θέλει ή του επιτρέπει ο χρόνος σε αυτά που τον ενδιαφέρουν για πληρέστερη ενημέρωση, κάνοντας χρήση των διαδραστικών κέντρων (infokiosks, touchscreens, διοράματα), συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά προγράμματα και μελετώντας στη βιβλιοθήκη. Το κτίριο θα περιλαμβάνει infocafé και όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες κοινού (βεστιάριο, wc).

85 Το έργο έχει εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδος, ύστερα από εισήγηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας της περιοχής, η οποία επιθυμεί την υλοποίησή του, καθότι συμπληρώνει τα έργα που αφορούν την αξιοποίηση του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου.

86 Για την υλοποίηση του έργου η Εταιρεία, σε συνεργασία με τα μέλη του Δικτύου και τους Αρκάδες της Διασποράς, είναι στη διαδικασία αναζήτησης: οικονομικής ενίσχυσης χορηγίας υλικών εθελοντικής εργασίας

87 ΦΑΣΗ 1 Μετατροπή του περιπτέρου στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Μαντινείας σε ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ

88

89 ΦΑΣΗ 2 Πολιτιστική Χαρτογραφία και χάραξη Αρκαδικών Μονοπατιών. «Αρκαδίας Περιήγησις» (Πολιτιστικές και διαδραστικές διαδρομές)

90

91 ΦΑΣΗ 3 Ανάδειξη του Aρχαιολογικού Xώρου και του Θεάτρου της Αρχαίας Μαντινείας

92

93 ΦΑΣΗ 4 Δημιουργία του ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ: Αρκαδικός Κήπος Αρκαδική Βοτανική Συλλογή Αρκαδικός Οικολογικός Αγρός

94

95 ΑρκαδικΑ πρασινα σχολεια

96 Αρκαδικά Πράσινα Σχολεία Arcadian Green Schools ΑΡΚΑΔΙΚΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Ολοκληρωμένο πρόγραμμα οικολογικής πρωτοβουλίας σχεδιασμένο σε συνεργασία με την ECOWEEK, που συνδυάζει κτιριολογική οικολογική μετατροπή και περιβαλλοντική εκπαίδευση μαθητών και δασκάλων σε ένα διαρκές πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης.

97 H πρωτοβουλία Αρκαδικά Πράσινα Σχολεία (Arcadian Green Schools) είναι ένα ολοκληρωμένο οικολογικό πρόγραμμα, που συνδυάζει: την οικολογική αναμόρφωση υποδομών, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, την ενεργό συμμετοχή του σχολικού πληθυσμού σε ένα διηνεκές πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης, στο πνεύμα των αρχών και των αξιών του παγκόσμιου Αρκαδικού Κεκτημένου, με μεθόδους αξιοποίησής τους για τη βελτίωση της καθημερινής μας ζωής.

98 Πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργία κυττάρων οικολογικής συνείδησης στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος ως πρωταρχικού στοιχείου καλλιέργειας της κοινωνίας. Στόχος είναι η υιοθέτηση του μοντέλου από πόλεις μέλη του Δικτύου και εφαρμογή στις τοπικές κοινωνίες τους στο πλαίσιο της οικολογικής διάστασης του Αρκαδικού Ιδεώδους.

99 Η αρκαδια στiσ τεχνεσ

100 ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «Η ΑΡΚΑΔΙΑ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΣΤΙΗΝ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ » Περιοδεύουσα έκθεση σχεδιασμένη από τους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του ιστορικού Πανεπιστημίου Trier (έτος ιδρύσεως 1473), με 100 χαρακτικά και σχέδια. Συνοδεύεται από πλήρως τεκμηριωμένο επιστημονικό κατάλογο με κείμενα και εικόνες σχετικά με το θέμα. Θα παρουσιασθεί σε μουσεία και χώρους πόλεων μελών του Διεθνούς Δικτύου Αρκαδία.

101 ARCADIA MUNDI FESTIVAL ORCHESTRA Η Διεθνής Αρκαδική Εταιρεία, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για την αξιοποίηση του Αρκαδικού Ιδεώδους και την διεθνή προβολή της Αρκαδίας, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι σύντομα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την δημιουργία μόνιμου θεσμού φεστιβαλικής μορφής, μέσα από το οποίο θα προβάλλεται η Αρκαδία, ως πηγή έμπνευσης στην μουσική, και η οικουμενική διάσταση του Αρκαδικού Ιδεώδους από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.

102 Το Διεθνές Μουσικό Αρκαδικό Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο στην μνήμη του μεγάλου Αρκάδα αρχιμουσικού και συνθέτη Δημήτρη Μητρόπουλου, θα πραγματοποιείται ετησίως στο τέλος Αυγούστου και θα φέρει τον τίτλο ARCADIA MUNDI MUSIC FESTIVAL Dimitris Mitropoulos. Για τον λόγο αυτό το έτος 2013, η διάσημη συμφωνική ορχήστρα Ι MAESTRI, που απαρτίζεται από εθελοντές επαγγελματίες μουσικούς μεγάλων ορχηστρών, υπό την διεύθυνση του Αρκάδος αρχιμουσικού και πιανίστα Αναστάσιου Στρίκου, που ζει μόνιμα στη Βιέννη και εμφανίζεται με διεθνές ρεπερτόριο στο εξωτερικό και τη καλλιτεχνική διεύθυνση του διευθυντού ορχήστρας και βιολιστή George Hlawiczka θα εμφανιστούν με το νέο τους όνομα ως ARCADIA MUNDI FESTIVAL ORCHESTRA, σε ειδική συναυλία στο Λονδίνο.

103 Η ΣΥΡΙΓΓΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα τη σύλληψη του οποίου είχε ο Μίκης Θεοδωράκης, βασισμένο στο μύθο της Αρκαδικής θεότητας του Πανός, συνδυάζοντας την μουσική παράδοση, την ιστορία και τη φιλοσοφική διάσταση του ενεργού πολίτη στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Αρκαδικού Κεκτημένου.

104 ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ: Ενίσχυσε την Διεθνή Αρκαδική Εταιρεία Υποστηρίζοντας το έργο μας Υιοθετώντας ένα από τα προγραμματισμένα έργα Φυτεύοντας ένα δένδρο στο Αρκαδικό Πάρκο Εμπλουτίζοντας το Αρκαδικό Αρχείο με κειμήλια, φωτογραφίες, βιβλία και τεκμήρια Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα μας

105 ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ; ΥΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΦΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ: ΣΥΝΟΛΟ Η ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΒΟΤΑΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ ΑΡΚΑΔΙΚΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ARCADIA MUNDI MUSIC FESTIVAL ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ TRIER ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ: ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ (Φωτοθήκη, Ταινιοθήκη, Γενεαλογικά Δένδρα, Απόδημοι Αρκάδες) ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ «ΦΙΛΩΝ» ( 100 ετησίως) ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ (Ευδαίμων Αρκαδία P. Olalla, Αγία Φωτεινή Μαντινείας, Αρκαδικά John P. Anton, DVD Et in Arcadia Ego Αλ. Παπαηλιού)

106 ΧΟΡΗΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ: Το 100% του κόστους έργου ΜΕΓΑΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ: άνω του 50% κόστους έργου ΑΝΑΔΟΧΟΣ: έως 50% κόστους έργου ΜΕΓΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ: άνω των ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ: άνω των ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: άνω των ΧΟΡΗΓΟΣ: άνω των ΑΡΩΓΟΣ: άνω των ΦΙΛΟΣ: ετησίως 100 ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ: προσφορά εθελοντικήε εργασίας, τεχνογνωσίας, υλικών εμπλουτισμού συλλογών Αρκαδικού Αρχείου

107

International Society for Arcadia ΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΡΚΑ ΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ

International Society for Arcadia ΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΡΚΑ ΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ International Society for Arcadia ΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΡΚΑ ΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ Η παρουσίαση αυτή παρέχει ενηµέρωση και πληροφόρηση για τους σκοπούς, την οργάνωση και

Διαβάστε περισσότερα

Τ 2013 21100 : +(30) 2710 235822-3, F: +(30) 2710 234335 ΓΡΑΦΕΙΟ:

Τ 2013 21100 : +(30) 2710 235822-3, F: +(30) 2710 234335 ΓΡΑΦΕΙΟ: ΑΡΚΑΔΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΝΕΩΝ διεθνουσ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΑΡΚΑΔΙα» ΓΓΙΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙΙ ΑΞΙΙΟΠΟΙΙΗΣΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΓΚΟΣΣΜΙΙΟΥ ΑΡΡΚΑΔΙΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ Εγχειριδιο 20114 Το εγχειρίδιο αυτό περιέχει τον κανονισμό, πληροφορίες, οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Επιμέλεια έκδοσης: Pedro Olalla, Ρίτσα Μασούρα, Άγγελος Δενδρινός Φωτογραφίες: Pedro Olalla Διανέμεται δωρεάν.

Επιμέλεια έκδοσης: Pedro Olalla, Ρίτσα Μασούρα, Άγγελος Δενδρινός Φωτογραφίες: Pedro Olalla Διανέμεται δωρεάν. ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ διεθνουσ ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Εγχειριδιο 20114 Το εγχειρίδιο αυτό περιέχει τον κανονισμό, πληροφορίες, οδηγίες και υποδείγματα, τα οποία αφορούν στην αποστολή, δομή, εσωτερική οργάνωση και λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Επετειακό έμβλημα Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Επετειακό έμβλημα Επετειακό έμβλημα και λογότυπος Επετειακός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ & ΔΙΕΘΝΟΥΣ AΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΕΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ «Η Ελλάς ευγνωµονούσα» ή «Υπέρ Πατρίδος το Παν» ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΡΥΖΑΚΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

INTERREG III A

INTERREG III A INTERREG III A 2000-2006 ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Πρόγραμμα Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG III A 2000-2006 ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 003 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η Διημερίδα υλοποείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Η Διημερίδα υλοποείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Η Διημερίδα υλοποείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η Βιβλιοθήκη του ΕΜΣΤ και η ψηφιοποίηση των συλλογών των έργων τέχνης και των αρχείων του Μουσείου

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η Βιβλιοθήκη του ΕΜΣΤ και η ψηφιοποίηση των συλλογών των έργων τέχνης και των αρχείων του Μουσείου Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Η Βιβλιοθήκη του ΕΜΣΤ και η ψηφιοποίηση των συλλογών των έργων τέχνης και των αρχείων του Μουσείου Φωτεινή Αραβανή Βιβλιοθήκη Αρχείο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

Α. Δράσεις που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Πάφος 2017»

Α. Δράσεις που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Πάφος 2017» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ ΣΤΟΧΟΣ 3 ος : Η αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου του συνόλου των κατοίκων της Ευρώπης και η ανάδειξη των κοινών στοιχείων και της πολυμορφίας των ευρωπαϊκών πολιτισμών, μέσα από πολιτιστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2008-2009 Με βάση την εξαετή πλέον εμπειρία του δικτύου και λαμβάνοντας υπόψη τους σκοπούς του Δικτύου, όπως καταγράφονται στον

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

Β2. β) Πρώτα απ όλα: Αρχικά παράλληλα: ταυτόχρονα εξάλλου: άλλωστε

Β2. β) Πρώτα απ όλα: Αρχικά παράλληλα: ταυτόχρονα εξάλλου: άλλωστε ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Α.1 Το συγκεκριμένο κείμενο αναφέρεται στην ανάγκη προσέγγισης των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης από τους Νεοέλληνες. Επρόκειτο για τόπους έκφρασης συλλογικότητας. Επιπλέον, σ αυτούς γεννήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Δεν μπορούσαμε λοιπόν, παρά να στηρίξουμε την πρωτοβουλία της Helexpo με κάθε τρόπο και βεβαίως να τη θέσουμε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου.

Δεν μπορούσαμε λοιπόν, παρά να στηρίξουμε την πρωτοβουλία της Helexpo με κάθε τρόπο και βεβαίως να τη θέσουμε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου. «Η Τουριστική αγορά και η δυναμική του Θρησκευτικού και πολιτιστικού τουρισμού» ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΕΛΩΝΗΣ, Πρόεδρος ΗΑΤΤΑ Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 Παναγιώτατε, Σεβάσμιοι Μητροπολίτες,. Αξιότιμε κύριε

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγητές: Αμαλία Μακρή -Φώτης Τσίπης Περιφερειακοί Σύμβουλοι ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Εισηγητές: Αμαλία Μακρή -Φώτης Τσίπης Περιφερειακοί Σύμβουλοι ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ 2014: ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ 150 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 15-21 ΗΣ ΜΑΙΟΥ ΩΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ -ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ Εισηγητές:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» IΣΤΟΡΙΚΟ Tο Κοινωφελές Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», αναγνωρίζοντας τις δραστηριότητές

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΜΕΛΕΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Σελίδα1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕΛΕΤΗ Πρόγραμμα Joy-Welcult-εργασία, Νέοι και γνώση σε θέματα τοπίου-πολιτισμού-

Διαβάστε περισσότερα

«Υποστηρίξτε τη δράση µας»

«Υποστηρίξτε τη δράση µας» «Υποστηρίξτε τη δράση µας» 1 Λαιµός, 18 Φεβρουαρίου 2012 Αγαπητοί φίλοι, υποστηρικτές και συνεργάτες, Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών είναι πάνω από 11 χρόνια σηµείο αναφοράς για νέους από την ευρύτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΕΛΕΙΘΩ» ΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΥΣΤΕΡΗΣΗ

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΕΛΕΙΘΩ» ΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΑΘΗΣΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» Α ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΕΛΕΙΘΩ» ΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Σοφία Άρτεμις Κουτσουβέλη

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική της Π.Ν.Α για τον Τουρισμό « Έτος Πολιτισμού»

Στρατηγική της Π.Ν.Α για τον Τουρισμό « Έτος Πολιτισμού» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Στρατηγική της Π.Ν.Α για τον Τουρισμό «2014 - Έτος Πολιτισμού» Ελευθερία ΦΤΑΚΛΑΚΗ Αντιπεριφερειάρχης Ν.Αιγαίου Τρία Κομβικά σημεία προβληματισμού για την δημιουργία ενός δημιουργικού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 MICROSOFT ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

δρόμου που διεξάγεται μέσα στα πλαίσια των ετήσιων αθλητικών αγώνων "Λεμέσια". Χορηγός των Παγκύπριων Αγώνων Κωπηλασίας.

δρόμου που διεξάγεται μέσα στα πλαίσια των ετήσιων αθλητικών αγώνων Λεμέσια. Χορηγός των Παγκύπριων Αγώνων Κωπηλασίας. H Deloitte, δίνει μεγάλη έμφαση στα θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Με σωρείαν πρωτοβουλιών η Deloitte στηρίζει και μεριμνά για τους ανθρώπους, την προστασία της φύσης και την κοινωνική και πολιτιστική

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο για έναν Ιδανικό Πολιτιστικό Τουρισμό Στρατηγικές Προτεραιότητες

Δίκτυο για έναν Ιδανικό Πολιτιστικό Τουρισμό Στρατηγικές Προτεραιότητες Δίκτυο για έναν Ιδανικό Στρατηγικές Προτεραιότητες Πλαίσιο έργου Το Δίκτυο Για έναν Ιδανικό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Για ένα Ιδανικό», συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2015 στο ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «Μουσεία για μια Βιώσιμη Κοινωνία» 17, 18 και 19 Μαΐου Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΕΕΤΑΚ - Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος Τμήμα Ανατολικής Κρήτης. Ι' ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

ΟΕΕΤΑΚ - Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος Τμήμα Ανατολικής Κρήτης. Ι' ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για 10η συνεχή χρονιά ο θεσμός των Εκδηλώσεων Οικονομικής Σκέψης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Τμήματος Ανατολικής Κρήτης οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από 24 Νοεμβρίου έως

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2005-2007 Βρισκόμαστε στην αρχή της τρίτης περιόδου, μετά την ιδρυτική μας συνέλευση τον Νοέμβριο του 2001 και επιβάλλεται να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014-9 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014-9 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014-9 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014 ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014 Άφιξη των εταίρων κλιμακωτά στη διάρκεια της ημέρας. Παραλαβή και εγκατάσταση στο

Διαβάστε περισσότερα

(β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των

(β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των (β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των κατάλληλων υλικοτεχνικών υποδοµών για την προσχολική

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητικό Κέντρο Λεμεσού Νέες προοπτικές στην αρχειακή και ιστορική έρευνα

Ερευνητικό Κέντρο Λεμεσού Νέες προοπτικές στην αρχειακή και ιστορική έρευνα Νέες προοπτικές στην αρχειακή και ιστορική έρευνα Με την έναρξη των εργασιών του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου, Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού στην ανακαινισμένη πρώην Οικία Έπαρχου, ο Δήμος

Διαβάστε περισσότερα

Αλεξάνδρα Παπιγκιώτη Υπεύθυνη Τμήματος Πληροφόρησης, Δημοσιότητας & Εκπαίδευσης

Αλεξάνδρα Παπιγκιώτη Υπεύθυνη Τμήματος Πληροφόρησης, Δημοσιότητας & Εκπαίδευσης Δράσεις Ενημέρωσης - Ευαισθητοποίησης για την προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου - Ο ρόλος του Φορέα Διαχείρισης στην ανάδειξη και προβολή της περιοχής Αλεξάνδρα Παπιγκιώτη Υπεύθυνη

Διαβάστε περισσότερα

PLANT-NET CY LIFE+08 NAT/CY/000453. 3 η Συνάντηση Συμβουλίου Ενδιαφερόμενων Φορέων του Έργου PLANT-NET CY 18/01/12

PLANT-NET CY LIFE+08 NAT/CY/000453. 3 η Συνάντηση Συμβουλίου Ενδιαφερόμενων Φορέων του Έργου PLANT-NET CY 18/01/12 PLANT-NET CY LIFE+08 NAT/CY/000453 3 η Συνάντηση Συμβουλίου Ενδιαφερόμενων Φορέων του Έργου PLANT-NET CY 18/01/12 Διάρκεια: 01/01/10-30/06/13 Συνεργαζόμενοι φορείς: Τμήμα Περιβάλλοντος Πανεπιστήμιο Frederick

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ιουνίου 2016 ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ιουνίου 2016 ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 13/6/2016 ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 500 περίπου συνέδρων ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουνίου το τριήμερο Ανοικτό Συνέδριο Κοινωνίας Πολιτών για την

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» Εισηγήτρια: Έφη Γουνελά Στέλεχος της ΕΕΤΑΑ ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ & ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για

Διαβάστε περισσότερα

15η Βιο-Ολυμπιάδα των Νέων 2010

15η Βιο-Ολυμπιάδα των Νέων 2010 ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΙΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (Β.Ι.Ο.) ΤΙΜ. ΒΑΣΟΥ 10, ΑΘΗΝΑ 11521 ΤΗΛ. (210) 6432419 FAX (210) 6434093 e-mail: bios@otenet.gr www.biopolitics.gr 15η Βιο-Ολυμπιάδα των Νέων 2010 Αγ. Πετρούπολη, 17 21 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου Μάρτιος 2015 Ι. Φορέας Υλοποίησης Φορέας Υλοποίησης: Διάζωμα Το ΔΙΑΖΩΜΑ είναι ένα σωματείο που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του τέως Υπουργού

Διαβάστε περισσότερα

Δομή και Περιεχόμενο

Δομή και Περιεχόμενο Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης Δομή και Περιεχόμενο Ομάδα Υποστήριξης Νέου Αναλυτικού Προγράμματος Εικαστικών Τεχνών Ιανουάριος 2013 Δομή ΝΑΠ Εικαστικών Τεχνών ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΕΛΛΗΣ ΧΡΥΣΙΔΟΥ, ΣΤΟ 1 ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΕΛΛΗΣ ΧΡΥΣΙΔΟΥ, ΣΤΟ 1 ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΕΛΛΗΣ ΧΡΥΣΙΔΟΥ, ΣΤΟ 1 ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ενότητα: «Πολιτισμός» «Επιχειρησιακό σχέδιο πολιτισμού 2015-2030» Όραμα: Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Επιχορήγησης Πολιτιστικών/Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων μέσω Προγράμματος Ενίσχυσης Ησσονος Σημασίας (de minimis)

Σχέδιο Επιχορήγησης Πολιτιστικών/Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων μέσω Προγράμματος Ενίσχυσης Ησσονος Σημασίας (de minimis) Σχέδιο Επιχορήγησης Πολιτιστικών/Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων μέσω Προγράμματος Ενίσχυσης Ησσονος Σημασίας (de minimis) Α. ΓΕΝΙΚΑ Οι πολιτιστικές/καλλιτεχνικές εκδηλώσεις συμβάλλουν στη δημιουργία θετικής

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ω Τ Ο Κ Ο Λ Λ Ο Σ Υ Ν Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Σ

Π Ρ Ω Τ Ο Κ Ο Λ Λ Ο Σ Υ Ν Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Σ Π Ρ Ω Τ Ο Κ Ο Λ Λ Ο Σ Υ Ν Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Σ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Το Υπουργείο Τουρισμού εκπροσωπούμενο από την Υπουργό Τουρισμού,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε.Π«ρ.Ι(ΙΠ) Αρ. 3391, Ν.7(ΠΙ)/2000

Ε.Ε.Π«ρ.Ι(ΙΠ) Αρ. 3391, Ν.7(ΠΙ)/2000 Ε.Ε.Π«ρ.Ι(ΙΠ) Αρ. 3391, 3.3.2000 199 Ν.7(ΠΙ)/2000 Ο περί της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Σλοβενίας για Συνεργασία στους Τομείς του Πολιτισμού,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2003-2005 Δύο χρόνια μετά την ιδρυτική του Συνέλευση το Δίκτυο, μέσα στα πλαίσια των αξόνων που αυτή έθεσε και με βάση τη μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΕΑΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ» Εισηγητής : Στάθης Αναστασόπουλος

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΕΑΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ» Εισηγητής : Στάθης Αναστασόπουλος ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΕΑΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ» Εισηγητής : Στάθης Αναστασόπουλος Δ.Ρ. ΧΗΜΙΚΟΣ - Πρόεδρος Δ.Σ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Κ. Σ. Σ. Α.» ΑΡΧΑΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ» Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ. 2103243987

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ» Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ. 2103243987 ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ» Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ. 2103243987 Εκπαιδευτικά προγράμματα μουσειακής αγωγής για σχολικές ομάδες Σχολικό έτος 2015 2016 Οι εξειδικευμένες

Διαβάστε περισσότερα

«Τα ιστορικά-πολιτιστικά χαρακτηριστικά του Λαυρείου και προτάσεις για την ανάδειξή τους»

«Τα ιστορικά-πολιτιστικά χαρακτηριστικά του Λαυρείου και προτάσεις για την ανάδειξή τους» «Τα ιστορικά-πολιτιστικά χαρακτηριστικά του Λαυρείου και προτάσεις για την ανάδειξή τους» Γιώργος Ν. Δερμάτης, Δρ. Ιστορίας-Κώστας Γ. Μάνθος, MSc Αρχιτέκτων Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής Λαύρειο, 14 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργικός Τουρισμός - Πολιτισμός

Δημιουργικός Τουρισμός - Πολιτισμός ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δημιουργικός Τουρισμός - Πολιτισμός Προτεραιότητες Εθνικής και Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης Βούλγαρης Αριστείδης Αυτόνομο Γραφείο RIS 3 Τρίκαλα, 19 Νοεμβρίου 2015

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2521 / 22.05.2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2521 / 22.05.2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2521 / 22.05.2015 Σύμφωνα με: α) τις διατάξεις των άρθρων 123, 124, 135 και 136 του Ν.4072/2012

Διαβάστε περισσότερα

Από τα Geo Routes, ο Πολιτισμός διαβατήριο για το τουριστικό προφίλ της Ελλάδας στη Κίνα

Από τα Geo Routes, ο Πολιτισμός διαβατήριο για το τουριστικό προφίλ της Ελλάδας στη Κίνα Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 Δελτίο Τύπου Από τα Geo Routes, ο Πολιτισμός διαβατήριο για το τουριστικό προφίλ της Ελλάδας στη Κίνα Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του China Cultural Heritage Protection Center

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου

Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου 1 Ο Δήμος Αμαρουσίου προσφέρει καθημερινά, μια σειρά από χρήσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, σε χιλιάδες πολίτες. Αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες, που βελτιώνουν την καθημερινότητα τους. Διεκδικεί

Διαβάστε περισσότερα

H ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

H ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ H ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΛΓΗΤΡΩΝ (MEGA ATTRACTIONS) ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Η περίπτωση της Αναβίωσης του Αρχαίου Θαύματος του Κολοσσού

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων. Απολογισμός Εκθέσεων και Δρώμενων 2011

Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων. Απολογισμός Εκθέσεων και Δρώμενων 2011 Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων Απολογισμός Εκθέσεων και Δρώμενων 2011 Η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων Η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων ξεκίνησε την λειτουργία της το 2003 και από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα έχει

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την αξιοποίηση του πολιτισμικού και περιβαλλοντικού κεφαλαίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την αξιοποίηση του πολιτισμικού και περιβαλλοντικού κεφαλαίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την αξιοποίηση του πολιτισμικού και περιβαλλοντικού κεφαλαίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου Στο πλαίσιο του έργου CRESCENT που υλοποιεί η αναπτυξιακή σύμπραξη «Καλειδοσκόπιο» στην

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός μιας άλλης εκπαίδευσης

Οδηγός μιας άλλης εκπαίδευσης Οδηγός μιας άλλης εκπαίδευσης Δίκτυο Σχολείων για τη μη - βία μια πρωτοβουλία του διεθνούς οργανισμού Κόσμος χωρίς πολέμους και βία τι είναι; πώς ξεκίνησε; Το δίκτυο σχολείων για τη μη-βία είναι ένα δίκτυο

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Το ίκτυο Οινοποιών Νοµού Ηρακλείου ιδρύθηκε ως αστική µη κερδοσκοπική εταιρεία τον Νοέµβριο του 2006 και αποτελεί την κύρια συλλογική, συγκροτηµένη και συντονισµένη έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας

Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας Γραφεία: Κτήριο Αποστολίδη, Καλλιπόλεως και Ερεσού 1 T.K. 20537, 1678 Λευκωσία, Τηλ.: + 357 22893850, Τηλομ.: + 357 22 894491 Παρουσίαση 26 Ιανουαρίου 2014 2. ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΩΣ ΑΫΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. Του Δημήτρη Αντώνη Μανιατάκη Προέδρου Μανιατακείου Ιδρύματος

Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΩΣ ΑΫΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. Του Δημήτρη Αντώνη Μανιατάκη Προέδρου Μανιατακείου Ιδρύματος Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΩΣ ΑΫΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ Του Δημήτρη Αντώνη Μανιατάκη Προέδρου Μανιατακείου Ιδρύματος ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Συνεργάζεται με την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και μέσω του

Διαβάστε περισσότερα

ENERGO Δήμος Εορδαίας

ENERGO Δήμος Εορδαίας Πρόταση Jessica Θεσσαλονίκη, 4/4/2011 ENERGO Δήμος Εορδαίας Κωνσταντίνος Νίκου Ειδικός Σύμβουλος Δημ. Εορδαίας Διευθυντής ΒΙΟ.ΠΑ. Πτολ/δας Α.Ε. Εισήγηση Δήμος Εορδαίας Εδώ και πάνω από 50 χρόνια αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουλίου Άφιξη στο ξενοδοχείο Ιλισός και τακτοποίηση στα δωμάτια 17:30 Κέρασμα και συνάντηση με τους υπεύθυνους των Θερινών Σχολείων 20:30-23:00 ΤΡΙΤΗ, 2 Ιουλίου 09:30-10:00

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 1. Ελένη Μαραγκάκη σε συνεργασία με Νίκο Βασιλάκη, Ελίζα Ιατράκη, Ιωάννη Κομονταχάκη, Ειρήνη Μαστοράκη Α/Α ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

STUDIO V ΔΟΧΕΙΟ ΔΩΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ. Διδάσκοντες: Δραμυτινός Π., Σκουρμπούτης Ε., Φωτιάδης Σ., Παπακωστόπουλος Β.

STUDIO V ΔΟΧΕΙΟ ΔΩΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ. Διδάσκοντες: Δραμυτινός Π., Σκουρμπούτης Ε., Φωτιάδης Σ., Παπακωστόπουλος Β. STUDIO V ΕΡΓΑΣΙΑ 1 η / 2011-12 ΔΟΧΕΙΟ ΔΩΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ Διδάσκοντες: Δραμυτινός Π., Σκουρμπούτης Ε., Φωτιάδης Σ., Παπακωστόπουλος Β. ΘΕΜΑ Δοχείο δωρεών για Μουσείο Μπενάκη ΠΛΑΙΣΙΟ Το Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

ν ήβω φ ν Ε ω ουλή τ Β

ν ήβω φ ν Ε ω ουλή τ Β Βουλή των Εφήβων H «Bουλή των Eφήβων» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από τη Bουλή των Ελλήνων το σχολικό έτος 1995-1996 και από τότε λειτουργεί σε ετήσια βάση, με τη

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός Δράσεων 2013

Απολογισμός Δράσεων 2013 Απολογισμός Δράσεων 2013 Ο Απολογισμός Δράσεων 2013 έχει σκοπό να προσφέρει μια εικόνα για το βασικό έργο του Ιδρύματος τη χρονιά που πέρασε μέσα από την παρουσίαση επιλεγμένων προγραμμάτων. Δράσεις που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ EUROPEAN LANGUAGE LABEL ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ 2013

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ EUROPEAN LANGUAGE LABEL ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ------ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

www.kalymnikifilia.gr

www.kalymnikifilia.gr Η επιρροή του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας στη διαμόρφωση του ρωσικού εκπαιδευτικού συστήματος (το παράδειγμα των Εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Μόσχας) ΒΑΝΤΙΜ ΓΙΑΡΟΒΟÏ Kαθηγητής μουσικής

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας Η Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας, είναι ο συνδυασµός και η επέκταση δύο επιτυχηµένων πρωτοβουλιών της έ

Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας Η Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας, είναι ο συνδυασµός και η επέκταση δύο επιτυχηµένων πρωτοβουλιών της έ ΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΜΠΛΑΚΕΙΤΕ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ 1 η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒ ΟΜΑ Α ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 17 23 Νοεµβρίου, 2008 Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας Η Παγκόσµια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ τον Πρόεδρο του ηµοτικού Συµβουλίου

ΠΡΟΣ τον Πρόεδρο του ηµοτικού Συµβουλίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Μαρούσι, 12.03.2015 ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Αρ. Πρωτ.: Τηλέφωνο: 2132038305 ΠΡΟΣ τον Πρόεδρο του ηµοτικού Συµβουλίου ΘΕΜΑ: Έγκριση ή µη σύστασης Κοινωφελούς

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΝΕΑ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΝΕΑ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΝΕΑ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Νομισματική Συλλογή Alpha Bank, Πανεπιστημίου 41, 102 52, Αθήναι, Τηλ. 210 326 2460-1 www.alphanumismatics.gr, numismatic@alpha.gr εκέμβριος 2014 Νέα Έκθεση: Η

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία σχολείου με φορείς και οργανισμούς για την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία στην κοινότητα. Διαπιστώσεις και προοπτικές.

Συνεργασία σχολείου με φορείς και οργανισμούς για την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία στην κοινότητα. Διαπιστώσεις και προοπτικές. Συνεργασία σχολείου με φορείς και οργανισμούς για την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία στην κοινότητα. Διαπιστώσεις και προοπτικές. Αναστασία Δημητρίου Αν. Καθηγήτρια Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

Όνοµα συλλόγου Βιογραφικό/ Σκοπός του Συλλόγου

Όνοµα συλλόγου Βιογραφικό/ Σκοπός του Συλλόγου Όνοµα συλλόγου Βιογραφικό/ Σκοπός του Συλλόγου Όµιλος Καβάλας για τη ιεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας Ο Ο..Ε.Γ. Καβάλας πρωτοπόρος στην ιδέα της διάδοσης διεθνοποίησης της ελληνικής γλώσσας, µε εµπνευστή

Διαβάστε περισσότερα

4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ. Docfest. ΧΑΛΚΙ Α Οκτωβρίου

4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ. Docfest. ΧΑΛΚΙ Α Οκτωβρίου 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Docfest ΧΑΛΚΙ Α 2010 5 10 Οκτωβρίου www..docfest..gr Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιµαντέρ-Docfest Χαλκίδα 2010 θα διεξαχθεί για τέταρτη συνεχόµενη χρονιά στην πόλη της Χαλκίδας.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ Κ.Δ.Β.Μ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ Κ.Δ.Β.Μ. Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Καλυμνίων θα συνεχίσει επιτυχώς για τρίτη χρόνια την υλοποίηση των Προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

ίκτυο Εταίρων Κοινωνικής Πολιτικής Σύµπραξη Κοιν.Σ.Επ. Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (Α.Μ.Κ.Ε.)

ίκτυο Εταίρων Κοινωνικής Πολιτικής Σύµπραξη Κοιν.Σ.Επ. Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (Α.Μ.Κ.Ε.) ίκτυο Εταίρων Κοινωνικής Πολιτικής Σύµπραξη Κοιν.Σ.Επ. Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (Α.Μ.Κ.Ε.) Κοιν.Σ.Επ «Άνθρωπος και Πολιτισµός» Κοιν.Σ.Επ «Νέοι Ορίζοντες» Κοιν.Σ.Επ «Αµβρακία» Κοιν.Σ.Επ «Music View»

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Πύλης μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Πύλης μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Δήμος Πύλης ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤΕ» Σύντομο Ιστορικό

ΣΕΤΕ» Σύντομο Ιστορικό 1 ΣΕΤΕ» Σύντομο Ιστορικό Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ιδρύθηκε το 1991, ύστερα από τη συνάντηση 9 επιχειρηματιών του ευρύτερου τουριστικού χώρου στο ELOUNDA MARE για να συζητήσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ. Το παράδειγμα του προτεινόμενου Οικομουσείου στα Μαντεμοχώρια της Χαλκιδικής

ΟΙΚΟΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ. Το παράδειγμα του προτεινόμενου Οικομουσείου στα Μαντεμοχώρια της Χαλκιδικής ΟΙΚΟΜΟΥΣΕΙΑ - ΜΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Το παράδειγμα του προτεινόμενου Οικομουσείου στα Μαντεμοχώρια της Χαλκιδικής Υπαίθρια μουσεία, Οικομουσεία, Στόχος τους open air, site museums η διάσωση - διατήρηση

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Υπουργέ Παιδείας και Πολιτισμού, Κυρίες και Κύριοι του πολιτιστικού κόσμου,

Κύριε Υπουργέ Παιδείας και Πολιτισμού, Κυρίες και Κύριοι του πολιτιστικού κόσμου, Κύριε Υπουργέ Παιδείας και Πολιτισμού, Κύριοι Πρέσβεις, Κυρίες και Κύριοι του πολιτιστικού κόσμου, Κυρίες και Κύριοι, Αγαπητοί φίλοι, Είμαι πολύ ευτυχής που σας υποδέχομαι απόψε στο καινούργιο κτήριο του

Διαβάστε περισσότερα

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη Εκπαίδευση Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη 18, 19 & 20 Δεκεμβρίου 2015 Μουσικό εργαστήριο για παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα. Το εργαστήριο πραγματοποιείται για

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus + EUROPEAN LANGUAGE LABEL ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ 2016

Erasmus + EUROPEAN LANGUAGE LABEL ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Erasmus

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία της Στέγης

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός 2020

Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός 2020 Κυπροελλαδικό Συνέδριο Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2016 Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου - Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου - Κέντρο Έρευνας και Αξιολόγησης

Διαβάστε περισσότερα

«Δει γαρ τους Ευπόρους Χρησίμους Ποιείν Εαυτούς τοις Πολίταις»

«Δει γαρ τους Ευπόρους Χρησίμους Ποιείν Εαυτούς τοις Πολίταις» «Δει γαρ τους Ευπόρους Χρησίμους Ποιείν Εαυτούς τοις Πολίταις» Δημοσθένης Το «Διάζωμα» είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, που έχει στόχο τη μελέτη, την ανασκαφή, τη συντήρηση, την αποκατάσταση και την

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06)

Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06) Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06) Η χώρα μας είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ 1) ΚΟΙΝΟΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ 2) ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Λεωφόρος Δημητρίου Βικέλα 52 152 33 Χαλάνδρι Τηλ: 210 6878952, Fax: 210 6878840 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη 22 100 ΤΡΙΠΟΛΗ Τηλ : 2710-230000,Fax:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Εκ του υπ αριθμ. 10/ πρακτικού έκτακτης συνεδριάσεως της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Εκ του υπ αριθμ. 10/ πρακτικού έκτακτης συνεδριάσεως της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Εκ του υπ αριθμ. 10/21-11-2016 πρακτικού έκτακτης συνεδριάσεως της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Αρ. Αποφ. 30/2016 «Περί συμμετοχής

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Λαζουράς. Με τιμή, Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων

Γιώργος Λαζουράς. Με τιμή, Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Εκδηλώσεις Μνήμης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1943 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας προσκαλούμε να τιμήσετε, τους Καλαβρυτινούς που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στην περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων, και

Διαβάστε περισσότερα

Β2. α) 1 ος τρόπος πειθούς: Επίκληση στη λογική Μέσο πειθούς: Επιχείρημα («Να γιατί η αρχαία τέχνη ελευθερίας»)

Β2. α) 1 ος τρόπος πειθούς: Επίκληση στη λογική Μέσο πειθούς: Επιχείρημα («Να γιατί η αρχαία τέχνη ελευθερίας») Α1. ΠΕΡΙΛΗΨΗ Το κείμενο πραγματεύεται το διαχρονικό ρόλο και τη συμβολή της αρχαίας ελληνικής τέχνης σε παγκόσμια κλίμακα. Αρχικά, επισημαίνεται ότι ο καλλιτέχνης προσπαθεί μέσω της τέχνης να αποστασιοποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Ένα μουσείο για τον μαθητή και το σχολείο

Ένα μουσείο για τον μαθητή και το σχολείο ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ένα μουσείο για τον μαθητή και το σχολείο «Ένα λιθαράκι για το σχολείο του μουσείου μας» Το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας ανήκει σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα επικαιροποίησης γνώσεων αποφοίτων ΑΕΙ στην οργάνωση, διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων και στην προώθηση τουριστικών προορισμών

Πρόγραμμα επικαιροποίησης γνώσεων αποφοίτων ΑΕΙ στην οργάνωση, διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων και στην προώθηση τουριστικών προορισμών ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Πρόγραμμα επικαιροποίησης γνώσεων αποφοίτων ΑΕΙ στην οργάνωση, διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων και στην προώθηση τουριστικών προορισμών 11 Η Ι ΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΕΡΕΥΝΑΣ &ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥ Οκτώβριος 2014 IV. ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 55 ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 ΠΠ ΓΕΛ ΠΑΜΑΚ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕΠΤ ΟΚΤ ΝΟΕΜΒΡ ΔΕΚ ΙΑΝ ΦΕΒΡ ΜΑΡΤ ΑΠΡ ΜΑΙΟΣ ΙΟΥΝ ΙΟΥΛ ΑΥΓ κατανομή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ: ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΤΙΤΛΟΣ: ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ NOMOΣ: 3521/2006 ΦΕΚ: Α 275/22.12.2006 ΤΙΤΛΟΣ: ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ***ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Σύμφωνα με την Ανακοίνωση Υπ. Εξωτ. Φ.0544/Μ.5682/ΑΣ.39/2007 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης

Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης Πειραιώς 211, Ταύρος Σάββατο, 23 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΙΑ ΡΟΜΕΣ

ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΙΑ ΡΟΜΕΣ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΙΑ ΡΟΜΕΣ Το προσφερόµενο τουριστικό «µενού» της Ελλάδας εξακολουθεί να είναι κατά κύριο λόγο οι διακοπές «κλασσικού τύπου» Μόλις πρόσφατη η συστηµατική ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΠΑΚ: ΑΡΙΣΤΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ - ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΕΠΑΚ»

ΤΕΠΑΚ: ΑΡΙΣΤΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ - ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΕΠΑΚ» ΤΕΠΑΚ: ΑΡΙΣΤΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ - ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΕΠΑΚ» ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΕΠΑΚ 4 ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Αγαπητοί συνεργάτες, Το γραφείο µας σε συνεργασία µε την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας και µε τη στήριξη των ήµων Τρίπολης, Γορτυνίας και του Επιµελητήριο Αρκαδίας σας προσκαλούν να συµµετέχετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012

ΕΛΛΗΝΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΕΛΛΗΝΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 Ενότητες 1. Κατάσταση μελών του Ελληνο- Aφρικανικού Επιμελητηρίου 2. Σκοπός του Επιμελητηρίου 3. Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες 4. Διεύθυνση Χώρου

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών- Ρούβα- Γουβών. Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τουρισμός και Περιβάλλον»

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών- Ρούβα- Γουβών. Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τουρισμός και Περιβάλλον» Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών- Ρούβα- Γουβών Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τουρισμός και Περιβάλλον» Ίδρυση Δικτύου «Τουρισμός και περιβάλλον» Με την απόφαση 3927/17/17-4-2006

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Εθνικό Πρόγραμμα για την Επανεκκίνηση της Αθήνας, τη Δημιουργία Θέσεων Εργασίας και τη Στήριξη της Κοινωνικής Συνοχής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Εθνικό Πρόγραμμα για την Επανεκκίνηση της Αθήνας, τη Δημιουργία Θέσεων Εργασίας και τη Στήριξη της Κοινωνικής Συνοχής Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εθνικό Πρόγραμμα για την Επανεκκίνηση της Αθήνας, τη Δημιουργία Θέσεων Εργασίας και τη Στήριξη της Κοινωνικής Συνοχής Υπογράφηκε σήμερα 09/04 από την Υπουργό Ανάπτυξης,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 8-9 Δεκεμβρίου 2016 Κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Βουλής των

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Ρόδος, µια Πόλη Τέχνης και Πολιτισµού Ο Πολιτισµός ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο κοµµάτι της ζωή στην Ρόδο. Ο Δήµος Ροδίων οργανώνει καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς, µε έµφαση στους

Διαβάστε περισσότερα