ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑ ΟΣ (Ο.Ε.Φ.Ε) ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΣΤΗΝ Α - Β ΛΥΚΕΙΟΥ Α ΛΥΚΕΙΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑ ΟΣ (Ο.Ε.Φ.Ε) ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΣΤΗΝ Α - Β ΛΥΚΕΙΟΥ Α ΛΥΚΕΙΟΥ"

Transcript

1 Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ (6/4) Για την εξέταση στο µάθηµα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας δίνονται στους µαθητές σε φωτοαντίγραφο ένα ή δύο κείµενα περιορισµένης έκτασης από τον έντυπο ή/και τον ηλεκτρονικό λόγο (βιβλία, εφηµερίδες, περιοδικά, διαδίκτυο), που αναφέρονται σε κοινωνικά, πολιτικά, πολιτιστικά, επιστηµονικά ή άλλα θέµατα της καθηµερινής ζωής και έχουν νοηµατική πληρότητα. Τα κείµενα σχετίζονται µε θέµατα µε τα οποία ασχολήθηκαν οι µαθητές κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι µαθητές εξετάζονται σε τρία (3) θέµατα. Συγκεκριµένα καλούνται: α) να απαντήσουν σε δύο (2) ερωτήσεις που έχουν σχέση µε: i. την κατανόηση του κειµένου (οπτικές από τις οποίες προσεγγίζεται η πραγµατικότητα, στόχοι και επιχειρήµατα συγγραφέα, προβληµατισµοί που θέτει, θέσεις που υποστηρίζει κ.λπ.) ii. την οργάνωση του λόγου (διάρθρωση, δοµή, διαίρεση, τίτλοι ενοτήτων, συνοχή, αλληλουχία, τρόποι ανάπτυξης, συλλογιστική πορεία κ.λπ.) β) να απαντήσουν σε δύο (2) ερωτήσεις που αφορούν: i. σε σηµασιολογικά στοιχεία (σηµασίες λέξεων, συνώνυµα, αντώνυµα, κατασκευή φράσεων ή παραγράφων µε συγκεκριµένες λέξεις, αντικατάσταση λέξεων ή φράσεων µε σηµασιολογικά ισοδύναµες κ.λπ.) ii. στην επισήµανση της λειτουργίας µορφοσυντακτικών δοµών και υφολογικών στοιχείων του κειµένου που σχετίζονται µε τους επικοινωνιακούς στόχους του συγγραφέα (ενεργητική ή παθητική σύνταξη, γλωσσικές ποικιλίες, αναφορική και ποιητική λειτουργία της γλώσσας [δηλωτική και συνυποδηλωτική χρήση], στοιχεία προφορικού λόγου, χρήση ειδικού λεξιλογίου, είδος κειµένου κ.λπ.). γ) να συνθέσουν δικό τους κείµενο (ενταγµένο σε επικοινωνιακό πλαίσιο), το οποίο σχετίζεται θεµατικά µε το κείµενο ή τα κείµενα που τους δόθηκαν, στο πλαίσιο του οποίου απαντούν µε πειστική επιχειρηµατολογία στα ζητούµενα, διατυπώνουν κρίσεις και σχόλια ή αναπτύσσουν τεκµηριωµένα προσωπικές απόψεις. Η έκταση του κειµένου κυµαίνεται από 350 έως 400 λέξεις. Το πρώτο (α) θέµα βαθµολογείται µε είκοσι πέντε (25) µονάδες, το δεύτερο (β) µε είκοσι πέντε (25) και το τρίτο (γ) µε πενήντα (50). Η κατανοµή της βαθµολογίας στις ερωτήσεις του α και του β θέµατος, οι οποίες µπορεί να αναλύονται σε υποερωτήµατα, διαφοροποιείται ανάλογα µε τον βαθµό της δυσκολίας τους και οι βαθµολογικές µονάδες καθορίζονται κατά τη διατύπωση των θεµάτων και ανακοινώνονται γραπτώς στους µαθητές. Το κείµενο ή τα κείµενα, το πρώτο και το δεύτερο θέµα (υπό τα στοιχεία «α» και «β») επιλέγονται από την τράπεζα θεµάτων, ενώ το τρίτο θέµα (υπό το στοιχείο «γ») ορίζεται από τους διδάσκοντες το µάθηµα.

2 ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ (16/4) Στην εξεταστέα ύλη περιλαµβάνονται: Για την γραµµατική και το συντακτικό: 1) Η ύλη του εγχειριδίου Γλωσσικής ιδασκαλίας της Α Λυκείου των Ν. Μήτση, Ειρ. Ζαµάρου, Ι. Παπανδρέου. 2) Αρχαία Ελληνική Γλώσσα των Α, Β, Γ Γυµνασίου. 3) Η παρακάτω ύλη από το εγχειρίδιο Αρχαίοι Έλληνες Ιστοριογράφοι (Ξενοφών, Θουκυδίδης) των Κ. ιαλησµά, Α. ρουκόπουλου, Ε. Κουτρουµπέλη, Γ. Χρυσάφη: Α) εισαγωγή: Κεφάλαια Β (Θουκυδίδης Ολόρου Αλιµούσιος) και Γ (Ξενοφών Γρύλλου Ερχιεύς).(σελίδες και 29-33) Β) κείµενα: Ξενοφών, Ελληνικά,Βιβλίο Β : ΕΝΟΤΗΤΕΣ (από µετάφραση) (από µετάφραση) Θουκυδίδης,Βιβλίο Γ ΕΝΟΤΗΤΕΣ Γ 70 Γ,71-74 Γ,75 Γ,76-78 Γ Γ 81 Γ (από µετάφραση)

3 ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ (13/4) Από το βιβλίο της Γεωµετρίας της Α Λυκείου τα κεφάλαια από τα οποία αφαιρούνται τα εξής: ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ο 1. Η Απόδειξη του Θεωρήµατος της παραγράφου 3.3 στη σελίδα Οι Αποδείξεις των Θεωρηµάτων Ι και ΙΙ της παραγράφου 3.6 στη σελίδα Η Απόδειξη του Θεωρήµατος της παραγράφου 3.11 στη σελίδα Η Απόδειξη του Θεωρήµατος της παραγράφου 3.12 στη σελίδα Η Απόδειξη του Θεωρήµατος ΙΙ της παραγράφου 3.13 στη σελίδα Η Απόδειξη του Θεωρήµατος Ι της παραγράφου 3.14 στη σελίδα 61 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ο 1. Η Απόδειξη της Πρότασης Ι της παραγράφου 4.2 στη σελίδα Η Απόδειξη της Πρότασης ΙV της παραγράφου 4.2 στη σελίδα Η Απόδειξη του Θεωρήµατος της παραγράφου 4.7 στη σελίδα Η απόδειξη του Πορίσµατος της παραγράφου 4.7 στη σελίδα 84 ΧΗΜΕΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ(23/4) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ :1.3, 1.5 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: ΠΕΡΙΟ ΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΣΜΟΙ ΕΝΟΤΗΤΕΣ :2.1, 2.2, 2.3, 2.4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: ΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙ ΡΑΣΕΙΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ : 3.1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4: ΣΤΟΙΧΕΙΟΜΕΤΡΙΑ ΕΝΟΤΗΤΕΣ : 4.1, 4.2, 4.3, 4.4. ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΕΛΙ Α 125 ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΑ. «1.Ασκήσεις στις οποίες η ουσία που δίνεται ή ζητείται δεν είναι καθαρή»

4 AΛΓΕΒΡΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ (27/4) Κεφ.1 ο : Πιθανότητες 1.1 ειγµατικός Χώρος-Ενδεχόµενα 1.2 Έννοια της Πιθανότητας (εκτός της υποπαραγράφου «Αξιωµατικός Ορισµός Πιθανότητας») Κεφ.2 ο : Οι Πραγµατικοί Αριθµοί 1.1 Οι Πράξεις και οι Ιδιότητές τους 2.2 ιάταξη Πραγµατικών Αριθµών (εκτός της απόδειξης της ιδιότητας 4) 2.3 Απόλυτη Τιµή Πραγµατικού Αριθµού 2.4 Ρίζες Πραγµατικών Αριθµών (εκτός των αποδείξεων των ιδιοτήτων 3 και 4) Κεφ.3 ο : Εξισώσεις 3.1 Εξισώσεις 1 ου Βαθµού ν 3.2 Η Εξίσωση x = α 3.3 Εξισώσεις 2 ου Βαθµού Κεφ.4 ο : Ανισώσεις 4.1 Ανισώσεις 1 ου Βαθµού 4.2 Ανισώσεις 2 ου Βαθµού Κεφ.5 ο : Πρόοδοι 5.1 Ακολουθίες 5.2 Αριθµητική πρόοδος (εκτός της απόδειξης για το S ν ) 5.3 Γεωµετρική πρόοδος (εκτός της απόδειξης για το S ν ) Κεφ.6 ο : Βασικές Έννοιες των Συναρτήσεων 6.1 Η Έννοια της Συνάρτησης 6.2 Γραφική Παράσταση Συνάρτησης (εκτός της υποπαραγράφου «Απόσταση σηµείων») 6.3 Η Συνάρτηση f(x)= αx+β (εκτός της κλίσης ευθείας ως λόγος µεταβολής) ΦΥΣΙΚΗ Α ΛΥΚΕΙΟΥ (4/5) Από το σχολικό βιβλίο Φυσικής Α Λυκείου (έκδοση Ο.Ε..Β. 2013) Απαραίτητες εισαγωγικές γνώσεις Α. Οι έννοιες. Β. Μονόµετρα και διανυσµατικά µεγέθη. Γ. Το διεθνές σύστηµα µονάδων S.I.. ιαστάσεις. Ε. Η έννοια του χρόνου. Στ. Το µέγεθος των αντικειµένων και οι µονάδες µέτρησής τους. Ζ. Η µάζα και η πυκνότητα.

5 Η. Η µεταβολή και ο ρυθµός µεταβολής. Θ. Γραφικές παραστάσεις. 1.1 Ευθύγραµµη κίνηση Ύλη και κίνηση Ο προσδιορισµός της θέσης ενός σωµατίου Οι έννοιες της χρονικής στιγµής, του συµβάντος και της χρονικής διάρκειας Η µετατόπιση σωµατίου πάνω σε άξονα Η έννοια της ταχύτητας στην ευθύγραµµη οµαλή κίνηση Η έννοια της µέσης ταχύτητας Η έννοια της στιγµιαίας ταχύτητας Η έννοια της επιτάχυνσης στην ευθύγραµµη οµαλά µεταβαλλόµενη κίνηση Οι εξισώσεις προσδιορισµού της ταχύτητας και της θέσης ενός κινητού στην ευθύγραµµη οµαλά µεταβαλλόµενη κίνηση. 1.2 υναµική σε µία διάσταση Η έννοια της δύναµης Σύνθεση συγγραµµικών δυνάµεων Ο πρώτος νόµος του Νεύτωνα Ο δεύτερος νόµος του Νεύτωνα ή Θεµελιώδης νόµος της Μηχανικής Η έννοια του βάρους Η έννοια της µάζας Η ελεύθερη πτώση των σηµάτων Σύγχρονοι τρόποι µελέτης των κινήσεων 1.3 υναµική στο επίπεδο Τρίτος νόµος του Νεύτωνα. Νόµος ράσης Αντίδρασης υνάµεις από επαφή και από απόσταση Σύνθεση δυνάµεων στο επίπεδο Ανάλυση δύναµης σε συνιστώσες ΟΧΙ ΟΧΙ Ο νόµος της τριβής. 2.1 ιατήρηση της µηχανικής ενέργειας Η έννοια του έργου Έργο βάρους και µεταβολή της κινητικής ενέργειας Η δυναµική ενέργεια Η µηχανική ενέργεια. εκτός από τη σελίδα 174 «Ποσοτικά η διατήρηση» έως τη σχέση (3), OXI Η ισχύς.

6 Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ (6/4) Για την εξέταση στη Νεοελληνική Γλώσσα στη Β τάξη Ηµερησίου Γενικού Λυκείου, δίνεται στους µαθητές σε φωτοαντίγραφο απόσπασµα κειµένου (δοκιµιακού, λογοτεχνικού, άρθρου κ.τ.λ.) µιας έως δύο σελίδων από βιβλίο, εφηµερίδα ή περιοδικό (ή κατασκευασµένο για το σκοπό της αξιολόγησης) που αναφέρεται σε κοινωνικά, πολιτικά, πολιτιστικά, επιστηµονικά ή άλλα θέµατα της καθηµερινής ζωής και έχει νοηµατική πληρότητα. Tο κείµενο αυτό ανταποκρίνεται στην αντιληπτική ικανότητα των µαθητών και σχετίζεται άµεσα ή έµµεσα µε θεµατικούς κύκλους οικείους στους µαθητές από τη σχολική διδασκαλία. Οι µαθητές καλούνται: α) Να δώσουν µια σύντοµη περίληψη του κειµένου αυτού, της οποίας η έκταση καθορίζεται ανάλογα µε την έκταση και το νόηµα του κειµένου. β) Να απαντήσουν σε ερωτήσεις, µε τις οποίες ελέγχονται: i. η κατανόηση του κειµένου (ιδεολογικά σηµεία του κειµένου, επιχειρήµατα συγγραφέα, προβλήµατα που θέτει, κ.τ.λ.) ii. η οργάνωση του λόγου (διάρθρωση, δοµή διαίρεση και τιτλοφόρηση ενοτήτων, συνοχή, ενότητα, συλλογιστική, κ.τ.λ.) iii. τα σηµασιολογικά στοιχεία (σηµασία λέξεων, συνώνυµα αντώνυµα, κατασκευή φράσεων ή παραγράφων µε ορισµένες λέξεις, αντικατάσταση λέξεων ή φράσεων κ.τ.λ.). iv. η ικανότητά τους να αναγνωρίζουν τη λειτουργία των µορφοσυντακτικών δοµών, καθώς και να χειρίζονται αυτές τις δοµές, ανάλογα µε τους επικοινωνιακούς στόχους του κειµένου. γ) Να συντάξουν ένα κείµενο, ενταγµένο σε επικοινωνιακό πλαίσιο, µε το οποίο κρίνουν ή σχολιάζουν κάποια σηµεία του κειµένου ή αναπτύσσουν προσωπικές απόψεις, παίρνοντας αφορµή από το κείµενο. Η έκταση της ανάπτυξης αυτής καθορίζεται κατά προσέγγιση, χωρίς να υπερβαίνει τις 600 λέξεις. Το πρώτο και δεύτερο θέµα βαθµολογούνται µε 25 µονάδες, οι οποίες κατανέµονται αντίστοιχα στις επιµέρους ερωτήσεις, ενώ η τρίτη άσκηση βαθµολογείται µε 50 µονάδες. Κατά τη βαθµολόγηση όλων των θεµάτων λαµβάνεται υπόψη η ορθογραφία, η δοµή του κειµένου, ο λεξιλογικός πλούτος, η ακρίβεια και η ορθότητα της διατύπωσης καθώς και το περιεχόµενο.» Από το βιβλίο Έκφραση Έκθεση, Τεύχος Β να διδαχτούν: Η ΕΙ ΗΣΗ Ι. Η ΕΙ ΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 1.Το γεγονός και το σχόλιο στην είδηση (σ.σ ). 2.Προβολή και διαφοροποίηση της είδησης (σ.σ ) 3.Παρεµβολή ξένου σχολίου στην είδηση (σ. 20) 4. ιαπλοκή του γεγονότος µε το σχόλιο στην είδηση (σ.σ )

7 Λεξιλόγιο (σχετικό µε το σχόλιο και την είδηση) (σ.σ ) Θέµατα για συζήτηση και έκφραση-έκθεση (σχετικά µε την πληροφόρηση, τη δηµοσιογραφία, τον Τύπο) (σ.σ ) ΙΙ. Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙ ΗΣΗΣ 1.Η οργάνωση της είδησης (σ.σ ) 2.Η οπτική γωνία του δηµοσιογράφου στην είδηση (σ.σ ) 3.Ο τίτλος της είδησης (σ.σ ) 4.Συντακτικά στοιχεία στην είδηση α. Η σειρά των λεκτικών συνόλων στην είδηση (σ.σ ) β. Ενεργητική και παθητική σύνταξη στην είδηση (σ. 45) γ. Η χρήση των ονοµατικών προσδιορισµών στην είδηση Χρήση ονοµάτων και επιθέτων (σ. 46) δ. Ο προσδιορισµός του χρόνου στην είδηση (σ. 47) 5. Το σχόλιο πάνω σε µια είδηση (σ.σ ) Λεξιλόγιο (σχετικό µε το χρόνο) (σ.σ ) Θέµατα για συζήτηση και έκφραση-έκθεση (σχετικά µε τα µέσα µαζικής επικοινωνίας) (σ.σ ) Οργάνωση του λόγου. Η χρήση του παραδείγµατος στην ανάπτυξη παραγράφου και ευρύτερου κειµένου (σ.σ ). ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙ Η Βιογραφικά είδη (σ.σ ) 1. Βιογραφία, µυθιστορηµατική βιογραφία (σ.σ ) 2. Βιογραφικό σηµείωµα α. Τα γεγονότα και τα σχόλια σε ένα βιογραφικό σηµείωµα (σ.σ ) β. Η δοµή και το περιεχόµενο ενός βιογραφικού σηµειώµατος (σ.σ ) Λεξιλόγιο βιογραφικού σηµειώµατος (σ.σ ) 4. Αυτοβιογραφικό σηµείωµα

8 α. Σύγκριση ενός αυτοβιογραφικού σηµειώµατος µε ένα βιογραφικό σηµείωµα (σ. 86) β. Το έµµεσο σχόλιο στο αυτοβιογραφικό σηµείωµα (σ.σ ) δ. Ο πρακτικός σκοπός ενός (αυτο)βιογραφικού σηµειώµατος (σ.σ ) Θέµατα για συζήτηση και έκφραση-έκθεση (σχετικά µε την εργασία και την επιλογή επαγγέλµατος) (σ.σ ) 6. Ηµερολόγιο (σ.σ ) 7. Συστατική επιστολή (σ.σ ) Θέµατα για συζήτηση και έκφραση-έκθεση (σχετικά µε το χαρακτηρισµό ατόµου, τις στερεότυπες αντιλήψεις, το φυλετικό και κοινωνικό ρατσισµό) (σ.σ ) Οργάνωση του λόγου: Ι. Παράγραφος. Ανάπτυξη µε σύγκριση και αντίθεση (σ.σ ) ΙΙ Ο ρόλος της αντίθεσης στη συνοχή του κειµένου. α. Συνοχή προτάσεων και περιόδων (σ.σ ) β. Συνοχή παραγράφων µε αντιθετική σύνδεση Ανάπτυξη δύο εννοιών σε ένα ευρύτερο κείµενο (σ.σ ) ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΡΙΤΙΚΗ Ι. Παρουσίαση και κριτική ενός βιβλίου 3. Βιβλιοκριτική α. Λογοτεχνική κριτική (σ.σ ) β. Κριτική άλλων κειµένων (σ ) 5. Απλή και διαδοχική υπόταξη (σ.175) 6. Οι αναφορικές προτάσεις (σ.σ ) Λεξιλόγιο (σχετικό µε τα θέµατα για συζήτηση και έκφραση/έκθεση που ακολουθούν) (σ. 178) Θέµατα για συζήτηση και έκφραση-έκθεση (σχετικά µε την τέχνη και την κριτική έργου τέχνης) (σ.σ ). ΙΙ. Παρουσίαση και κριτική µιας θεατρικής παράστασης

9 Λεξιλόγιο (σχετικό µε τη θεατρική κριτική) (σ.σ ) ΙΙΙ Παρουσίαση και κριτική άλλων µορφών τέχνης Λεξιλόγιο (σχετικό µε την κριτική (σ.σ ) Θέµατα για συζήτηση και έκφραση-έκθεση (σχετικά µε την κριτική/αξιολόγηση του ατόµου και την αυτοκριτική) (σ.σ ) ΙV. Οργάνωση του λόγου ορισµός και διαίρεση µιας έννοιας 1.Ορισµός (σ.σ ) 2. ιαίρεση (σ.σ ) Σηµειώσεις Περίληψη Ι. Σηµειώσεις (σ. 240) Α. Σηµειώσεις από γραπτό λόγο (σ.σ ) 1.Κρατώ σηµειώσεις κατά παράγραφο (σ.σ ). 2.Εργάζοµαι σε ευρύτερες (από την παράγραφο) νοηµατικές ενότητες και κρατώ σηµειώσεις (σ.σ ). 3.Από τις σηµειώσεις προχωρώ στο διάγραµµα του κειµένου (σ.σ ). Β. Σηµειώσεις από προφορικό λόγο (σ.σ ) ΙΙ. Περίληψη Α. Περίληψη γραπτού λόγου 1.Πώς οδηγούµαι στην περίληψη (σ. 262) 2.Τι πρέπει να προσέχω σε µια περίληψη (σ. 263) 3.Συγκρίνω δύο περιλήψεις, µία εκτενή και µία συνοπτική του ίδιου κειµένου (σ.σ ) 4.Εξετάζω τη χρήση της ενεργητικής και της παθητικής σύνταξης σε µία περίληψη (σ.σ ) 5.Παρατηρώ περιλήψεις από ποικίλα κείµενα (σ.σ ) Β. Περίληψη προφορικού λόγου 1. ιαβάζω τη δηµοσιογραφική περίληψη µιας συζήτησης (σ.σ ) 2.Παρουσιάζω σε προφορικό και γραπτό λόγο περίληψη µιας συζήτησης (σ. 276)

10 Θέµατα για συζήτηση και έκφραση-έκθεση (σχετικά µε τη λακωνική έκφραση και την προσπάθεια για εξοικονόµηση χρόνου στη σύγχρονη καθηµερινή ζωή) (σ.σ ) ΆΛΓΕΒΡΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ (16/4) Από το βιβλίο «Άλγεβρα Β Γενικού Λυκείου» των Σ. Ανδρεαδάκη, Β. Κατσαργύρη, Σ. Παπασταυρίδη, Γ. Πολύζου και Α. Σβέρκου, έκδοση Ο.Ε..Β Κεφ. 1ο: Γραµµικά Συστήµατα 1.1 Γραµµικά Συστήµατα 1.2 Μη Γραµµικά Συστήµατα Κεφ.2ο: Ιδιότητες Συναρτήσεων 2.1 Μονοτονία-Ακρότατα-Συµµετρίες Συνάρτησης 2.2 Κατακόρυφη-Οριζόντια Μετατόπιση Καµπύλης Κεφ. 3ο: Τριγωνοµετρία 3.1. Τριγωνοµετρικοί Αριθµοί Γωνίας 3.2. Βασικές Τριγωνοµετρικές Ταυτότητες 3.3. Αναγωγή στο 1o Τεταρτηµόριο 3.4 Οι τριγωνοµετρικές συναρτήσεις 3.5 Βασικές τριγωνοµετρικές εξισώσεις Κεφ. 4ο: Πολυώνυµα - Πολυωνυµικές εξισώσεις 4.1. Πολυώνυµα 4.2. ιαίρεση πολυωνύµων 4.3. Πολυωνυµικές εξισώσεις και ανισώσεις 4.4. Εξισώσεις και ανισώσεις που ανάγονται σε πολυωνυµικές. Κεφ. 5ο: Εκθετική και Λογαριθµική συνάρτηση 5.1. Εκθετική συνάρτηση 5.2. Λογάριθµοι (χωρίς την απόδειξη της αλλαγής βάσης) 5.3. Λογαριθµική συνάρτηση (να διδαχθούν µόνο οι λογαριθµικές συναρτήσεις µε βάση το 10 και το e.).

11 ΧΗΜΕΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (23/4) ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Ο «Νόµος Dalton» (ενότητα 1.1 σελίδες 14 15), πρόκειται να χρησιµοποιηθεί για την επίλυση ασκήσεων στο 4 ο Κεφάλαιο. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: ΘΕΡΜΟΧΗΜΕΙΑ 2.1 «Μεταβολή ενέργειας κατά τις χηµικές µεταβολές. Ενδόθερµες-εξώθερµες αντιδράσεις Θερµότητα αντίδρασης ενθαλπία», εκτός από τις υποενότητες: «Πρότυπη ενθαλπία διάλυσης, Η Sol» (σελίδα 57) «Ενθαλπία δεσµού, Η Β» (σελίδα 58) 2.2 «Θερµιδοµετρία Νόµοι Θερµοχηµείας» ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: ΧΗΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ 3.1 «Γενικά για τη χηµική κινητική και τη χηµική αντίδραση- Ταχύτητα αντίδρασης» 3.2 «Παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα αντίδρασης. Καταλύτες» 3.3 «Νόµος ταχύτητας Μηχανισµός αντίδρασης» ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4: ΧΗΜΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ 4.1 «Έννοια χηµικής ισορροπίας-απόδοση αντίδρασης» 4.2 «Παράγοντες που επηρεάζουν τη θέση χηµικής ισορροπίας Αρχή Le Chatelier». 4.3 «Σταθερά χηµικής ισορροπίας Kc Kp» ΝΑΙ εκτός από την υποενότητα «Κινητική απόδειξη του νόµου χηµικής ισορροπίας».

12 ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ (27/4) Η διδασκαλία του µαθήµατος γίνεται από το βιβλίο Λατινικά Β Γενικού Λυκείου, Θεωρητικής Κατεύθυνσης, των Μ. Πασχάλη-Γ. Σαββαντίδη. 1. Από την Εισαγωγή θα διδαχθούν αναλυτικά οι Ενότητες: α) Λατινική Γλώσσα και Λογοτεχνία: Η λατινική γλώσσα, Η γένεση της ρωµαϊκής λογοτεχνίας, Εποχές της ρωµαϊκής λογοτεχνίας, Γενικά χαρακτηριστικά της ρωµαϊκής λογοτεχνίας (σελ. 9-12). β) Η εξέλιξη της ρωµαϊκής λογοτεχνίας: Κλασική εποχή: α. Οι χρόνοι του Κικέρωνα, β. Αυγούστειοι χρόνοι (σ ). 2. Κείµενα: Θα διδαχθούν όλα τα κείµενα (1-20) µε τα γραµµατικά και συντακτικά φαινόµενα που περιέχουν. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ (4/5) Από το βιβλίο «Μαθηµατικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης Β Τάξης Γενικού Λυκείου» των Αδαµόπουλου Λ., Βισκαδουράκη Β., Γαβαλά., Πολύζου Γ. και Σβέρκου Α., έκδοση Κεφ. 1 ο : ιανύσµατα 1.1. Η Έννοια του ιανύσµατος 1.2. Πρόσθεση και Αφαίρεση ιανυσµάτων 1.3. Πολλαπλασιασµός Αριθµού µε ιάνυσµα (χωρίς τις Εφαρµογές 1 και 2 στις σελ ) 1.4. Συντεταγµένες στο Επίπεδο (χωρίς την Εφαρµογή 2 στη σελ. 35) 1.5. Εσωτερικό Γινόµενο ιανυσµάτων Κεφ. 2 ο : Η Ευθεία στο Επίπεδο 2.1. Εξίσωση Ευθείας 2.2. Γενική Μορφή Εξίσωσης Ευθείας 2.3. Εµβαδόν Τριγώνου (χωρίς τις αποδείξεις των τύπων της απόστασης σηµείου από ευθεία, του εµβαδού τριγώνου και της Εφαρµογής 1 στη σελ. 73)

13 Κεφ. 3 ο : Κωνικές Τοµές 3.1. Ο Κύκλος (χωρίς τις παραµετρικές εξισώσεις του κύκλου) 3.2. Η Παραβολή (χωρίς την απόδειξη της εξίσωσης της παραβολής, την απόδειξη του τύπου της εφαπτοµένης και την Εφαρµογή 1 στη σελ. 96) 3.3. Η Έλλειψη (χωρίς την απόδειξη της εξίσωσης της έλλειψης, τις παραµετρικές εξισώσεις της έλλειψης, την Εφαρµογή στη σελ. 107, την Εφαρµογή 1 στη σελ. 109 και την Εφαρµογή 2 στη σελ. 110) 3.4. Η Υπερβολή (χωρίς την απόδειξη της εξίσωσης της υπερβολής και την απόδειξη του τύπου των ασυµπτώτων) ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ (4/5) 1. ΓΛΩΣΣΙΚΗ Ι ΑΣΚΑΛΙΑ (Θεµατογραφία) Για τη διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας (Θεµατογραφία) οι διδάσκοντες επιλέγουν θέµατα (αποσπάσµατα αδίδακτου πεζού αττικού κειµένου) ανάλογα µε το επίπεδο γλωσσικής κατάρτισης των µαθητών. Ως βιβλία αναφοράς για τη διδασκαλία της Θεµατογραφίας χρησιµοποιούνται τα σχολικά εγχειρίδια της Γραµµατικής και του Συντακτικού. 2. ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Στα Ηµερήσια Λύκεια, στο µάθηµα της Αρχαίας Ελληνικής Γραµµατείας θα διδαχθούν: α. Ρητορικά Κείµενα : i. Από την Εισαγωγή του βιβλίου θα διδαχθούν αναλυτικά οι σελ και (κεφ: Α, Β, Γ, Ε, ΣΤ ). Από το κεφάλαιο θα διδαχθούν οι ρήτορες του κανόνος. Τα κεφάλαια Ζ, Η, Θ θα διδαχθούν συνοπτικά. ii. Λυσίας, Υπέρ Μαντιθέου: Εισαγωγή: σ Κείµενο: 1-13, (αναλυτικά) και (περιληπτικά). iii. ηµοσθένης, Υπέρ της Ροδίων ελευθερίας: Εισαγωγή: σ Κείµενο: 1-20 αναλυτικά (εκ των οποίων οι 1-4, από το πρωτότυπο, ενώ οι 5-16 από µετάφραση) και περιληπτικά. iv. Ισοκράτης, Περί ειρήνης: Εισαγωγή: σ Κείµενο: 1-2, αναλυτικά (εκ των οποίων οι 1-2, από το πρωτότυπο και οι από µετάφραση) και περιληπτικά.

14 β. Αρχαϊκή Λυρική Ποίηση: i. Από την Εισαγωγή του βιβλίου θα διδαχθούν αναλυτικά: α) Βασικές έννοιες: Οι απαρχές και οι πηγές της Λυρικής Ποίησης, σελ (εκτός από την Ενότητα «Επική αφήγηση και λυρική περιγραφή», σελ. 9-11), β) Αρχαϊκή Λυρική Ποίηση. Το όνοµα και το πράγµα, σελ (εκτός από τη διαίρεση της λυρικής ποίησης κατά τα µέτρα σελ. 15), γ) Η Αρχαϊκή Λυρική Ποίηση, π.χ., σελ (µέχρι: «Η λυρική ποίηση µετά το τέλος της αρχαϊκής εποχής»). ii. Κείµενα: Αρχίλοχος, (αποσπ. 3, 4, 6, 9), Μίµνερµος, (απόσπ. 11), Σαπφώ (αποσπ. 14, 17), Πίνδαρος, (Έβδοµος Πυθιόνικος), Σιµωνίδης (απόσπ. 29). ΦΥΣΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ & ΘΕΤΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Β' ΛΥΚΕΙΟΥ (27/4) ΦΥΣΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ: ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ: 1ο και 2ο κεφάλαιο. 3ο, 4ο και 5ο κεφάλαιο. Η ΥΛΗ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ Ι ΑΚΤΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ.

Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΘ-ΟΕΦΕ-Ε14 ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ (31/3)

Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΘ-ΟΕΦΕ-Ε14 ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ (31/3) Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ (31/3) Για την εξέταση στη Νέα Ελληνική Γλώσσα της Α τάξης Ηµερήσιου και Α τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου δίνεται στους µαθητές σε φωτοαντίγραφο ένα, δύο ή και περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

Για την εξέταση των Αρχαίων Ελληνικών ως μαθήματος Προσανατολισμού, ισχύουν τα εξής:

Για την εξέταση των Αρχαίων Ελληνικών ως μαθήματος Προσανατολισμού, ισχύουν τα εξής: Τρόπος εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων Τα θέματα των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων λαμβάνονται από την ύλη που ορίζεται ως εξεταστέα για κάθε μάθημα κατά το έτος που γίνονται οι εξετάσεις.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ: 1. ΑΛΓΕΒΡΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ Β ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ Γ ΤΑΞΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ 2

ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ: 1. ΑΛΓΕΒΡΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ Β ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ Γ ΤΑΞΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ 2 ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ: 1. ΑΛΓΕΒΡΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ Β ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ Γ ΤΑΞΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ 2. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Β ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ

Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ 1 Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ 2018-2019 Από το βιβλίο Έκφραση Έκθεση, Τεύχος Β θα διδαχτούν τα εξής: ΕΝΟΤΗΤΑ Ι. Η ΕΙ ΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ, σελ. 14-30 1. Το γεγονός και το σχόλιο στην είδηση 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΓΕΒΡΑ Α Τάξης Ημερησίου ΓΕΛ

ΑΛΓΕΒΡΑ Α Τάξης Ημερησίου ΓΕΛ ΑΛΓΕΒΡΑ Α Τάξης Ημερησίου ΓΕΛ ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ Ι. Εισαγωγή Το μάθημα «Άλγεβρα και Στοιχεία Πιθανοτήτων» περιέχει σημαντικές μαθηματικές έννοιες, όπως, της απόλυτης τιμής, των προόδων, της συνάρτησης κ.ά.,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ.: ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδακτέα - εξεταστέα ύλη των µαθηµάτων Β τάξης Ηµερησίου Γενικού Λυκείου και Γ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ.: ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδακτέα - εξεταστέα ύλη των µαθηµάτων Β τάξης Ηµερησίου Γενικού Λυκείου και Γ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ /ΝΣΗ ΣΠΟΥ ΩΝ /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α ----- Ταχ. /νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη: 15180

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΕΦ.1,1.1, 1.1.1, 1.1.2, 1.1.3, 1.2, 1.3 ΚΕΦ.2.Α.2.1, 2.2, 2.2.1, 2.2.2, 2.2.3, 2.2.4, 2.2.5, 2.3, 2.5 ΚΕΦ.2.Β. 2.1, 2.2, 2.3, 2.4 ΚΕΦ.3. 3.1, 3.5, 3.5.1, 3.5.2, 3.5.3

Διαβάστε περισσότερα

- Η συγκρότηση της ρωμαϊκής πολιτείας Res publica σελ ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Σελ , και 34 (μόνο τα αίτια του Πελοποννησιακού πολέμου)

- Η συγκρότηση της ρωμαϊκής πολιτείας Res publica σελ ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Σελ , και 34 (μόνο τα αίτια του Πελοποννησιακού πολέμου) ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Σελ. 19 28, 30-33 και 34 (μόνο τα αίτια του Πελοποννησιακού πολέμου) Κείμενα ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Βιβλίο 2. κεφ.1. 16-29 (από μετάφραση) Βιβλίο 2. κεφ. 2. 3-4 (από το πρωτότυπο) Βιβλίο 2. κεφ.

Διαβάστε περισσότερα

AΛΓΕΒΡΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ (1/4) 2.2 ΙΑΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ(ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΕΙΞΗΣ ΤΗΣ Ι ΙΟΤΗΤΑΣ 4)

AΛΓΕΒΡΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ (1/4) 2.2 ΙΑΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ(ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΕΙΞΗΣ ΤΗΣ Ι ΙΟΤΗΤΑΣ 4) AΛΓΕΒΡΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ (1/4) ΚΕΦ1 1.1 ΕΙΓΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ-ΕΝ ΕΧΟΜΕΝΑ 1.2 ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑΣ(ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΟΡΙΣΜΟΥ) ΚΕΦ2 2.1ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ 2.2 ΙΑΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ(ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΕΙΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διδακτέα-εξεταστέα ύλη μαθηματικών Ημερησίου και Εσπερινού ΓΕ.Λ. Ο Δ Η Γ Ο Σ ΔΙΔΑΚΤΕΑΣ-ΕΞΕΤΑΣΤΕΑΣ ΥΛΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

Διδακτέα-εξεταστέα ύλη μαθηματικών Ημερησίου και Εσπερινού ΓΕ.Λ. Ο Δ Η Γ Ο Σ ΔΙΔΑΚΤΕΑΣ-ΕΞΕΤΑΣΤΕΑΣ ΥΛΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ Ο Δ Η Γ Ο Σ ΔΙΔΑΚΤΕΑΣ-ΕΞΕΤΑΣΤΕΑΣ ΥΛΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ Γενική Επιμέλεια: Καραγιάννης Ιωάννης Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικός Περιηγητής 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Διδακτέα-εξεταστέα

Διαβάστε περισσότερα

Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 Α. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (6) 1. ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 1. Η είδηση και το σχόλιο σελ. 14-30 2. Η οργάνωση και η παρουσίαση της είδησης σελ. 32-68 3. Βιογραφικά

Διαβάστε περισσότερα

Β Τάξη Ηµερήσιου Γενικού Λυκείου Μ α θ ή µ α τ α Γ ε ν ι κ ή ς Π α ι δ ε ί α ς. Άλγεβρα Γενικής Παιδείας. I. ιδακτέα ύλη

Β Τάξη Ηµερήσιου Γενικού Λυκείου Μ α θ ή µ α τ α Γ ε ν ι κ ή ς Π α ι δ ε ί α ς. Άλγεβρα Γενικής Παιδείας. I. ιδακτέα ύλη ΘΕΜΑ : Καθορισµός και διαχείριση διδακτέας ύλης Θετικών Μαθηµάτων των Β και Γ τάξεων Ηµερήσιου και Εσπερινού Γενικού Λυκείου, για το σχολικό έτος 2011 12. Μετά από σχετική εισήγηση του Τµήµατος ευτεροβάθµιας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ

ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ Επιμέλεια: Καραγιάννης Β. Ιωάννης Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Σχολικό Έτος: 016-017 Μαθηματικός Περιηγητής:

Διαβάστε περισσότερα

B) Από το βιβλίο «Άλγεβρα Β Γενικού Λυκείου» των Σ. Ανδρεαδάκη, Β. Κατσαργύρη, Σ. Παπασταυρίδη, Γ. Πολύζου και Α. Σβέρκου, έκδοση Ο.Ε..Β. 2010.

B) Από το βιβλίο «Άλγεβρα Β Γενικού Λυκείου» των Σ. Ανδρεαδάκη, Β. Κατσαργύρη, Σ. Παπασταυρίδη, Γ. Πολύζου και Α. Σβέρκου, έκδοση Ο.Ε..Β. 2010. Β Τάξη Ηµερήσιου Γενικού Λυκείου Μ α θ ή µ α τ α Γ ε ν ι κ ή ς Π α ι δ ε ί α ς Άλγεβρα Γενικής Παιδείας I. ιδακτέα ύλη A) Από το βιβλίο «Άλγεβρα Α Γενικού Λυκείου» των Σ. Ανδρεαδάκη, Β. Κατσαργύρη, Σ.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες για τον τρόπο αξιολόγησης µαθηµάτων του Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος »

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες για τον τρόπο αξιολόγησης µαθηµάτων του Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος » ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

α) να μεταφράσουν στη Νέα Ελληνική ένα τμήμα του οκτώ έως δέκα (8-10) στίχων

α) να μεταφράσουν στη Νέα Ελληνική ένα τμήμα του οκτώ έως δέκα (8-10) στίχων Τρόπος εξέτασης των μαθημάτων 1. Τα θέματα των γραπτών προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων λαμβάνονται από την ύλη που ορίζεται ως εξεταστέα για κάθε μάθημα κατά το έτος που γίνονται οι εξετάσεις. Οι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΥΛΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Α ΦΑΣΗΣ Α ΤΑΞΗ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΥΛΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Α ΦΑΣΗΣ Α ΤΑΞΗ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Α ΤΑΞΗ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Στην εξεταστέα ύλη του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας της Α Τάξης του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου περιλαμβάνονται:

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΙΗΣΗ

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΙΗΣΗ 17 ο ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ 2017-2018 ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ Το μοιρολόγι της Φώκιας, Α. Παπαδιαμάντης Πατέρα στο σπίτι, Α. Παπαδιαμάντης Η τιμή και το Χρήμα, Κ. θεοτόκης Αλέξανδρος

Διαβάστε περισσότερα

Νεοελληνική Γλώσσα ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο : Η είδηση και το σχόλιο, σελ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2ο : Η οργάνωση και η παρουσίαση της είδησης, σελ.

Νεοελληνική Γλώσσα ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο : Η είδηση και το σχόλιο, σελ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2ο : Η οργάνωση και η παρουσίαση της είδησης, σελ. Β Λυκείου Εξεταστέα ύλη περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2015 Θρησκευτικά ΚΕΦ 3 Θρησκεία ένα πανανθρώπινο φαινόμενο σελ 27 ΚΕΦ 4 Ποιος είναι ο θεός κατά την πιστή του χριστιανισμού σελ38 ΚΕΦ 5 Η βασιλεία του θεού

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2015 16 ΤΑΞΗ Β ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΛΗ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΙΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: Παρ. 1.1.1, 1.1.2,

Διαβάστε περισσότερα

Άλγεβρα Γενικής Παιδείας

Άλγεβρα Γενικής Παιδείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ /ΝΣΗ ΣΠΟΥ ΩΝ /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α ----- Ταχ. /νση: Ανδρέα Παπανδρέου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες για τον τρόπο αξιολόγησης μαθημάτων του Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2015-2016»

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες για τον τρόπο αξιολόγησης μαθημάτων του Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2015-2016» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: Αθήνα, 20-11-2015 Αρ. Πρωτ. 188140/Δ2 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τον τρόπο αξιολόγησης των μαθημάτων της Α τάξης ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2013-2014

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τον τρόπο αξιολόγησης των μαθημάτων της Α τάξης ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2013-2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ---- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ B ----- Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη:

Διαβάστε περισσότερα

Άλγεβρα Α ΕΠΑΛ Εξεταστέα ύλη Από το βιβλίο «Άλγεβρα και Στοιχεία Πιθανοτήτων Α Γενικού Λυκείου» Εισαγωγικό κεφάλαιο E.2. Σύνολα Κεφ.

Άλγεβρα Α ΕΠΑΛ Εξεταστέα ύλη Από το βιβλίο «Άλγεβρα και Στοιχεία Πιθανοτήτων Α Γενικού Λυκείου» Εισαγωγικό κεφάλαιο E.2. Σύνολα Κεφ. Άλγεβρα Α ΕΠΑΛ Από το βιβλίο «Άλγεβρα και Στοιχεία Πιθανοτήτων Α Γενικού Λυκείου» Εισαγωγικό κεφάλαιο E.2. Σύνολα Κεφ.2ο: Οι Πραγματικοί Αριθμοί 2.1 Οι Πράξεις και οι Ιδιότητές τους 2.2 Διάταξη Πραγματικών

Διαβάστε περισσότερα

Η ύλη για τις εξετάσεις υποτροφιών: (για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στις γραμματείες των φροντιστηρίων).

Η ύλη για τις εξετάσεις υποτροφιών: (για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στις γραμματείες των φροντιστηρίων). Η ύλη για τις εξετάσεις υποτροφιών: (για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στις γραμματείες των φροντιστηρίων). ΑΛΓΕΒΡΑ: από το βιβλίο Άλγεβρα και στοιχεία πιθανοτήτων της Α Γενικού Λυκείου.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ

ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ Επιμέλεια: Καραγιάννης Β. Ιωάννης Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Σχολικό Έτος: 016-017 Μαθηματικός Περιηγητής:

Διαβάστε περισσότερα

Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 1. ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Από το εγχειρίδιο «Αρχαίοι Έλληνες Ιστοριογράφοι» (Ξενοφών, Θουκυδίδης) των Κ. Διαλησμά, Α. Δρουκόπουλου, Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ. Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπ/σης Γραφεία Σχολικών Συμβούλων Γενικά Λύκεια (μέσω των Δ/νσεων Δ.Ε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ. Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπ/σης Γραφεία Σχολικών Συμβούλων Γενικά Λύκεια (μέσω των Δ/νσεων Δ.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α ----- Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Σύμφωνα με το Π.Δ. 46/2016 (ΦΕΚ 74 τ. Α ) όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 8/2017 (ΦΕΚ 15 τ. Α & το άρθρο 33 παρ.2 του Ν. 4452/2017 ΦΕΚ 17 τ. Α ) Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Εξεταστέα ύλη μαθηματικών Α Λυκείου 2017

Εξεταστέα ύλη μαθηματικών Α Λυκείου 2017 Εξεταστέα ύλη μαθηματικών Α Λυκείου 2017 Α Λυκείου Γεωμετρία Κεφάλαιο 3 3.1 Είδη και στοιχεία τριγώνων 3.2 1 ο Κριτήριο ισότητας τριγώνων (εκτός της απόδειξης του θεωρήματος) 3.3 2 ο Κριτήριο ισότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΥΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΥΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ 1. Κεφ. 1: 2β (σ. 12-13) 2. Κεφ. 2: 3α, β, γ (σ. 36-37) 3. Κεφ. 2: 5στ (σ. 45-46) 4. Κεφ. 3: 5α, β, γ (σ. 59-61) 5. Κεφ. 6: 2α, β, γ (σ. 115-117 &118-119) 6. Κεφ. 6: 3α,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Α ΛΥΚΕΙΟΥ

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Κεφάλαια: 2,3,6,7,8,9,10,11,13,14,15,16,18,19,21,22,23,24,25,26,31,32,37 ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛ. ΓΛΩΣΣΑ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Α) Αρχαίοι Έλληνες Ιστοριογράφοι: 1. Εισαγωγή α) Κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

----- Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη: 15180 Μαρούσι Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr Πληροφορίες: Αν. Πασχαλίδου Τηλέφωνο: 210-3443422

----- Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη: 15180 Μαρούσι Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr Πληροφορίες: Αν. Πασχαλίδου Τηλέφωνο: 210-3443422 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α -----

Διαβάστε περισσότερα

----- Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη: Μαρούσι Ιστοσελίδα: Πληροφορίες: Αν. Πασχαλίδου Τηλέφωνο:

----- Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη: Μαρούσι Ιστοσελίδα:  Πληροφορίες: Αν. Πασχαλίδου Τηλέφωνο: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α -----

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος περιεχομένων

Κατάλογος περιεχομένων Κατάλογος περιεχομένων...1 Οδηγίες για τη διδασκαλία των Μαθημάτων του Γενικού Λυκείου....2 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ...2 ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...3 Α ΤΑΞΗ...3 Ι. ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ...3 ΙΙ. ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ...3

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ» Τοµέας Νέων Ελληνικών. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2018 Εξεταστέα Ύλη Νεοελληνικής Γλώσσας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ» Τοµέας Νέων Ελληνικών. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2018 Εξεταστέα Ύλη Νεοελληνικής Γλώσσας ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ» Τοµέας Νέων Ελληνικών ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2018 Εξεταστέα Ύλη Νεοελληνικής Γλώσσας 12 Στην εξεταστέα ύλη του µαθήµατος της Νεοελληνικής Γλώσσας της Γ' τάξης Ηµερησίου Γενικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΓΕΒΡΑ Β ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΑΛΓΕΒΡΑ Β ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΓΕΒΡΑ Β ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Συγγραφική ομάδα: Ανδρεαδάκης Στυλιανός Κατσαργύρης Βασίλειος Παπασταυρίδης Σταύρος Πολύζος Γεώργιος Σβέρκος Ανδρέας Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής μαθηματικών Βαρβακείου

Διαβάστε περισσότερα

ΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ , ΤΑΞΗ Β ΚΕΙΜΕΝΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

ΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ , ΤΑΞΗ Β ΚΕΙΜΕΝΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 2014, ΤΑΞΗ Β ΚΕΙΜΕΝΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ Τρόπος εξέτασης: ίνεται ένα πεζό ή ποιητικό κείµενο και θα πρέπει να απαντηθούν: 1. Μία ερώτηση περιεχοµένου (κατανόηση,

Διαβάστε περισσότερα

Για τις προαγωγικές εξετάσεις περιόδου Μαΐου - Ιουνίου 2018 ως εξεταστέα ύλη ορίζεται η ακόλουθη: ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Για τις προαγωγικές εξετάσεις περιόδου Μαΐου - Ιουνίου 2018 ως εξεταστέα ύλη ορίζεται η ακόλουθη: ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.& Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ. ΕΛΛΑΔΟΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν.ΑΧΑΙΑΣ 6 o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΤΑΞΗ : Α Για τις προαγωγικές εξετάσεις περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Μαΐου Ιουνίου ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ. Τάξη: Β. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: Ενότητες 2, 3, 5, 6, 8 (σελ , 19-23, 26-29)

ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Μαΐου Ιουνίου ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ. Τάξη: Β. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: Ενότητες 2, 3, 5, 6, 8 (σελ , 19-23, 26-29) 4 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : ΒΑΚΧΟΥ 13 Τ.Κ. ΠΟΛΗ: 16345 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Τηλ.- Fax: 2109707611 Email: mail@4lyk-ilioup.att.sch.gr Σχολικό Έτος: 2015-2016 ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Μαΐου Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βαθµός Ασφαλείας... ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία των Μαθηµάτων του Γενικού Λυκείου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βαθµός Ασφαλείας... ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία των Μαθηµάτων του Γενικού Λυκείου. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βαθµός Ασφαλείας... ENIAIOΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ /ΝΣΗ ΣΠΟΥ ΩΝ /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α' Αν. Παπανδρέου 37, 15180 Μαρούσι Πληροφορίες : Αν. Πασχαλίδου Τηλέφωνο : 210-34.42.238

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Β ΛΥΚΕΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 2 ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΦΥΣΙΚΗΣ Β ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2018-19 3 ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (ΕΚΘΕΣΗ-ΕΚΦΡΑΣΗ) 4 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ 5 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΤΡΟΠΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (Από το σχολικό έτος 2013-2014 για την Α Λυκείου ισχύει το Π.Δ.68/2014 με το 50% των θεμάτων να κληρώνονται από την τράπεζα θεμάτων) 1. Τα

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Μπαρακλιανός τηλ ( ) Κώστας Τζάλλας τηλ ( ) Παραγγελίες : τηλ.

Γιώργος Μπαρακλιανός τηλ ( ) Κώστας Τζάλλας τηλ ( ) Παραγγελίες : τηλ. Γιώργος Μπαρακλιανός τηλ. 69377886 ( mparakgeo@gmail.com ) Κώστας Τζάλλας τηλ. 69733004 ( tzallask@gmail.com ) Παραγγελίες : τηλ. 5407604 Email : mparakgeo@gmail.com Messenger : Giorgos Mparaklianos Πρόλογος

Διαβάστε περισσότερα

Βαθµός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί µέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: Αθήνα,

Βαθµός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί µέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: Αθήνα, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ----- ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ /ΝΣΗ ΣΠΟΥ ΩΝ /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ----- Α Ταχ. /νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη: 15180

Διαβάστε περισσότερα

Φροντιστήρια "ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ" www.prooptikh.com 1. Οδηγίες για την αξιολόγηση των φιλολογικών μαθημάτων στο Γυμνάσιο

Φροντιστήρια ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ www.prooptikh.com 1. Οδηγίες για την αξιολόγηση των φιλολογικών μαθημάτων στο Γυμνάσιο Φροντιστήρια "ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ" www.prooptikh.com 1 Οδηγίες για την αξιολόγηση των φιλολογικών μαθημάτων στο Γυμνάσιο Η εξεταστέα ύλη του Γυμνασίου είναι τα 3/5 της ύλης που διδάχθηκε, με την προϋπόθεση ότι η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ [σελ20-27 ] ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ [σελ44-53 ] ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ- ΗΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ 5.4 Η συμπολιτεία- Η Ευρωπαϊκή Ένωση 5.5 Η

Διαβάστε περισσότερα

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ. Δ.Ε. 6,7,8,10,11,13,14,15,16,18,19,21,22 και 23.

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ. Δ.Ε. 6,7,8,10,11,13,14,15,16,18,19,21,22 και 23. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ 2015-2016 Α ΛΥΚΕΙΟΥ Δ.Ε. 6,7,8,10,11,13,14,15,16,18,19,21,22 και 23. ΤΑΞΗ Α ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2015-16 Εισαγωγή: ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ - ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 Α. Θουκυδίδης Ολόρου Αλιμούσιος: ΑΡΧΑΙΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Εξεταστέα ύλη Άλγεβρας Α Λυκείου Σχολικό έτος Εξεταστέα ύλη Γεωμετρίας Α Λυκείου Σχολικό έτος

Εξεταστέα ύλη Άλγεβρας Α Λυκείου Σχολικό έτος Εξεταστέα ύλη Γεωμετρίας Α Λυκείου Σχολικό έτος Εξεταστέα ύλη Άλγεβρας Α Λυκείου Σχολικό έτος 2015-2016 Κεφάλαιο 1ο Παράγραφοι: 1.1, 1.2 Κεφάλαιο 2ο Παράγραφοι: 2.3, 2.4 Κεφάλαιο 3ο Παράγραφοι: 3.1, 3.3 Κεφάλαιο 4ο Παράγραφοι: 4.1, 4.2 Κεφάλαιο 6ο Παράγραφοι:

Διαβάστε περισσότερα

3.ΑΠΟ ΜΕΤΆΦΡΑΣΗ: Βιβλίο 2, κεφ. 3. παράγρ και βιβλίο 2, κεφ. 4. παράγρ. 1-17

3.ΑΠΟ ΜΕΤΆΦΡΑΣΗ: Βιβλίο 2, κεφ. 3. παράγρ και βιβλίο 2, κεφ. 4. παράγρ. 1-17 ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚH ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ (Καθηγητές: Δώδου, Λαγκαδιανού, Μητσέλος, Μπαρδάκου, Ράπτη ) ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ 1.ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Το έργο του, ενδιαφέροντα και ιδέες: σελ.30, σελ.31 ( από τα έργα, μόνο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΛΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. Από το βιβλίο μαθητή και το τετράδιο εργασιών της ΣΤ Δημοτικού:

ΥΛΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. Από το βιβλίο μαθητή και το τετράδιο εργασιών της ΣΤ Δημοτικού: ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Μαθηματικά Από το βιβλίο μαθητή και το τετράδιο εργασιών της ΣΤ Δημοτικού: 1 η Θεματική Ενότητα: Αριθμοί και Πράξεις Κεφάλαιο 1 (Φυσικοί αριθμοί) Κεφάλαιο 24 (Προβλήματα με πολλαπλασιασμό

Διαβάστε περισσότερα

Υποδοχείς Αισθήσεις (σελ: 171) Σωματικές Αισθήσεις ( σελ: ) Ειδικές Αισθήσεις : όλο εκτός από την παράγραφο «Βιοχημεία της όρασης»

Υποδοχείς Αισθήσεις (σελ: 171) Σωματικές Αισθήσεις ( σελ: ) Ειδικές Αισθήσεις : όλο εκτός από την παράγραφο «Βιοχημεία της όρασης» 1 ο Γενικό Λύκειο Ζωγράφου Σχολ. Έτος 2015-2016 Εξεταστέα Ύλη Μαθημάτων Α Λυκείου 1] ΦΥΣΙΚΗ Α ΛΥΚΕΙΟΥ 1.1.5 Η έννοια της ταχύτητας στην ευθύγραμμη ομαλή κίνηση εκτός Μελέτη κίνησης με χρήση του ηλεκτρικού

Διαβάστε περισσότερα

210-344 3306 E-mail: t09tee07@minedu.gov.gr

210-344 3306 E-mail: t09tee07@minedu.gov.gr ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ /ΝΣΗ ΣΠΟΥ ΩΝ /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Β' Ταχ. /νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ.-Πόλη: 15180 Μαρούσι ΠΡΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Εξεταστέα Ύλη Α Λυκείου 7ου ΓΕΛ Περιστερίου Σχολικό έτος

Εξεταστέα Ύλη Α Λυκείου 7ου ΓΕΛ Περιστερίου Σχολικό έτος Εξεταστέα Ύλη Α Λυκείου 7ου ΓΕΛ Περιστερίου Σχολικό έτος 2016-17 Θρησκευτικά ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ: Άνθρωπος / πρόσωπο: (αναζήτηση του Θεού, αγιότητα). Θρησκευτικότητα: (πίστη, λατρεία, προσευχή, γιορτή,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τον τρόπο αξιολόγησης των μαθημάτων όλων των τάξεων Ημερησίων και Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων για το σχολικό έτος

Οδηγίες για τον τρόπο αξιολόγησης των μαθημάτων όλων των τάξεων Ημερησίων και Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων για το σχολικό έτος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Δ.Ε. Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Τηλ. 2810 246860 Ταχ. Δ/νση: Ρολέν 4, 713

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ: ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ Ή ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ: ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ Ή ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Δ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 3 ο ΓΕΛ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: Αθήνα, 04-03-2014 Αρ. Πρωτ. 30631/Γ2

Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: Αθήνα, 04-03-2014 Αρ. Πρωτ. 30631/Γ2 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ----- ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α ----- Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: Α ΤΑΞΗ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΑΛΓΕΒΡΑ

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: Α ΤΑΞΗ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΑΛΓΕΒΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- Βαθµός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί µέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ /ΝΣΗ ΣΠΟΥ ΩΝ /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Φ.Ε.) ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΥΛΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Α & Β ΛΥΚΕΙΟΥ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΓΕΒΡΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Φ.Ε.) ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΥΛΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Α & Β ΛΥΚΕΙΟΥ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΓΕΒΡΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΓΕΒΡΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Ο : Οι Πραγματικοί αριθμοί 2.1 Οι Πράξεις και οι Ιδιότητές τους 2.2 Διάταξη Πραγματικών Αριθμών (Εκτός της απόδειξης της ιδιότητας 4) 2.3 Απόλυτη Τιμή Πραγματικών Αριθμών 2.4

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΛΓΕΒΡΑ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΛΓΕΒΡΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Από το βιβλίο: Άλγεβρα B' ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ (έκδοση 2016) ΑΛΓΕΒΡΑ Κεφ. 2 ο : Ιδιότητες συναρτήσεων 2.1 Μονοτονία-ακρότατα-συμμετρίες συνάρτησης. Κεφ. 3 ο : Τριγωνομετρία 3.2 Βασικές τριγωνομετρικές

Διαβάστε περισσότερα

Ηράκλειο, Αρ. Πρωτ.: 777

Ηράκλειο, Αρ. Πρωτ.: 777 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Δ.Ε. Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Τηλ. 2810 246860 Ταχ. Δ/νση: Ρολέν 4, 713

Διαβάστε περισσότερα

1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ "ΓΕΝΝΑΔΕΙΟ"

1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΝΝΑΔΕΙΟ 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ "ΓΕΝΝΑΔΕΙΟ" ΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΑΪΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 ΜΑΘΗΜΑ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Τάξη: Α Λυκείου Ως εξεταστέα ύλη ορίζεται η εξής: Ι. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 1. ΛΥΣΙΑΣ, Υπέρ Μαντιθέου: Εισαγωγή (σ.σ. 9-13, 15-20) Εισαγωγή (σ.σ. 79-80) Πρωτότυπο Κείμενο 1-3, 4-8, 9-13, 18-19, 20-21 2. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, Υπέρ της Ροδίων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΤΑΞΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΜΑΙΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΛΓΕΒΡΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ο - Οι φυσικοί αριθµοί 1.1. Φυσικοί αριθµοί - ιάταξη Φυσικών - Στρογγυλοποίηση 1.2. Πρόσθεση, αφαίρεση και πολλαπλασιασµός

Διαβάστε περισσότερα

ΥΛΗ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2013 ΓΕΛ ΑΒΔΗΡΩΝ - Α ΛΥΚΕΙΟΥ

ΥΛΗ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2013 ΓΕΛ ΑΒΔΗΡΩΝ - Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΥΛΗ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2013 ΓΕΛ ΑΒΔΗΡΩΝ - Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ: 11-38 σελίδα ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟ από πρωτότυπο: Ξενοφώντος Ελληνικά, βιβλίο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βαθμός Ασφαλείας... ΠΡΟΣ : ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία των Μαθημάτων του Γενικού Λυκείου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βαθμός Ασφαλείας... ΠΡΟΣ : ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία των Μαθημάτων του Γενικού Λυκείου. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βαθμός Ασφαλείας... ENIAIOΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α' Αν. Παπανδρέου 37, 15180 Μαρούσι Πληροφορίες : Αν. Πασχαλίδου Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΪΟΥ ΤΑΞΗ: Α

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΪΟΥ ΤΑΞΗ: Α ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ 2 ΜΑΘΗΜΑ: ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ 4 ΕΚΦΡΑΣΗ-ΕΚΘΕΣΗ 5 ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 7 Ύλη Άλγεβρας Α Λυκείου 8 Ύλη Γεωμετρίας Α Λυκείου 9 ΙΣΤΟΡΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ 10 ΦΥΣΙΚΗ Α ΛΥΚΕΙΟΥ 11

Διαβάστε περισσότερα

Π.Δ. 46/2016. Όπως τροποποιήθηκε με Π.Δ. 8/2017 ΦΕΚ 15 τ. Α. & Άρθρο 33 παρ.2 του Ν. 4452/2017 ΦΕΚ 17 τ. Α. Αξιολόγηση των μαθητών του Γενικού Λυκείου

Π.Δ. 46/2016. Όπως τροποποιήθηκε με Π.Δ. 8/2017 ΦΕΚ 15 τ. Α. & Άρθρο 33 παρ.2 του Ν. 4452/2017 ΦΕΚ 17 τ. Α. Αξιολόγηση των μαθητών του Γενικού Λυκείου Π.Δ. 46/2016 ΦΕΚ 74 τ. Α Όπως τροποποιήθηκε με Π.Δ. 8/2017 ΦΕΚ 15 τ. Α. & Άρθρο 33 παρ.2 του Ν. 4452/2017 ΦΕΚ 17 τ. Α Αξιολόγηση των μαθητών του Γενικού Λυκείου ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α` ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 0 ΑΛΓΕΒΡΑ 3.1 3.2 3.3 3.4 3.5 ( Σελίδες 49 88 ) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 0 4.1 4.2 4.3 4.4 (Σελίδες 128-153 ) (εκτός «προσδιορισμός ρίζας με προσέγγιση»

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Αξιολόγηση μαθητών Α και Β τάξεων Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Α, Β και Γ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχ.

ΘΕΜΑ: Αξιολόγηση μαθητών Α και Β τάξεων Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Α, Β και Γ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχ. ΦΕΚ Β 862 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

7. Οι Σταυροφορίες α) Οι αιτίες-δ)η Τέταρτη Σταυροφορία 65, ο. 4 ο 8.δ)Η συγκρότηση κρατών και η αιχμαλωσία της Αβινιόν 89-70

7. Οι Σταυροφορίες α) Οι αιτίες-δ)η Τέταρτη Σταυροφορία 65, ο. 4 ο 8.δ)Η συγκρότηση κρατών και η αιχμαλωσία της Αβινιόν 89-70 Β Π.ΚΟΥΝΑΒΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 1+2 Σημείωση:( 1. Η εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα της Α Β και (Γ μαθήματα εξεταζόμενα ενδοσχολικά ) τάξης Γενικού Λυκείου δεν μπορεί να είναι 2. Η εξεταστέα ύλη καταγράφεται στο βιβλίο

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α 1 ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: σελ. 14-15, 18-20, 27-50, 67-85. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: σελ. 88-130. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: σελ. 134-147, 154-159, 162-170. ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ: α) Γλώσσα - Γλωσσομάθεια β) Αναλφαβητισμός

Διαβάστε περισσότερα

Τα μαθήματα της Α τάξης του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και της Α τάξης του Εσπερινού Γενικού Λυκείου κατανέμονται σε δύο (2) ομάδες:

Τα μαθήματα της Α τάξης του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και της Α τάξης του Εσπερινού Γενικού Λυκείου κατανέμονται σε δύο (2) ομάδες: Πως υπολογίζεται ο μέσος όρος βαθμολογίας Κατ αρχήν ο Γενικός Μέσος Όρος (Γ.Μ.Ο.) προκύπτει από το Μ.Ο. των βαθμών ετήσιας επίδοσης του μαθητή όλων των γραπτώς και μη γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων με

Διαβάστε περισσότερα

ΥΛΗ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΪΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ Α ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΥΛΗ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΪΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ Α ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΥΛΗ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΪΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ Α ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ 1. ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α ΛΥΚ. 2016-2017 1) Όλα τα θέματα θεωρίας που αφορούν α) τη δομή και τους τρόπους ανάπτυξης της παραγράφου β)τη συνοχή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ. Δ.Ε. 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 21 και 23. Η Καθηγήτρια Χ.

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ. Δ.Ε. 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 21 και 23. Η Καθηγήτρια Χ. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Δ.Ε. 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 21 και 23 Η Καθηγήτρια Χ. Τσιώτα Εισαγωγή: Α. Θουκυδίδης Ολόρου Αλιμούσιος: ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΟΙ 2. Το έργο του. Ενδιαφέροντα και αξίες:

Διαβάστε περισσότερα

A Λυκείου Εξεταστέα ύλη περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2015 Θρησκευτικά Αρχαία Ελληνική Γλώσσα

A Λυκείου Εξεταστέα ύλη περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2015 Θρησκευτικά Αρχαία Ελληνική Γλώσσα A Λυκείου Εξεταστέα ύλη περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2015 Θρησκευτικά ΚΕΦ 2 Το νόημα και η εξέλιξη της χριστιανικής λατρείας σελ 13 ΚΕΦ 3 Ο χριστός εγκαινιάζει την αληθινή λατρεία σελ 16 ΚΕΦ 6 «Ποιήσωμεν άνθρωπον»

Διαβάστε περισσότερα

ΥΛΗ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ

ΥΛΗ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΥΛΗ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2014-2015 ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ 1. Εισαγωγή α) Κεφάλαιο Β Θουκυδίδης Ολόρου Αλιμούσιος (2. Το έργο του- Ενδιαφέροντα και ιδέες. Μέθοδος. Η δομή του έργου-ο χρόνος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Α ΤΑΞΗΣ - ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΑΡΧΑΙΑ

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Α ΤΑΞΗΣ - ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΑΡΧΑΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Α ΤΑΞΗΣ - ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-18 ΜΑΘΗΜΑ : ΑΡΧΑΙΑ ΙΙ. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ : Aπό το πρωτότυπο Βιβλίο 2, Κεφ. 2, 1-4 Βιβλίο 2, Κεφ. 2, 16-23 Βιβλίο 2 Κεφ.3, 50-56 Βιβλίο 2 Κεφ.3, 18-23 Βιβλίο 2, Κεφ. 3,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΣΧΟΛ ΕΤΟΣ Ι ΑΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ. Προβλ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΣΧΟΛ ΕΤΟΣ Ι ΑΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ. Προβλ. ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 2010-2011 ΜΑΘΗΜΑ: ΦΥΣΙΚΗ Α ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ-ΕΠΑ.Λ 2 Ω- Ω/εβδοµάδα Προβλ. ιδ. Ωρ. ΕΝΟΤΗΤΕΣ Απαραίτητες εισαγωγικές έννοιες Ι ΑΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Ο/Η Μαθητής/τρια να µπορεί:

Διαβάστε περισσότερα

1. ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΟΙ

1. ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΟΙ 1. ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΟΙ Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Ξενοφώντας: Η ζωή του. Το έργο του. Ενδιαφέροντα και ιδέες (σ. 29-33). 2. Θουκυδίδης: Το έργο του. Ενδιαφέροντα και ιδέες (σ. 19-22) [εκτός από: Τα προβλήµατα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΛΗ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΑΪΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

ΥΛΗ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΑΪΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΥΛΗ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΑΪΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 Περιεχόμενα 1. ΑΓΓΛΙΚΑ... 1 2. ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ... 1 3. ΑΛΓΕΒΡΑ... 2 4. ΒΙΟΛΟΓΙΑ... 3 5. ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ... 3 6. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ...

Διαβάστε περισσότερα

Σύµφωνα µε το Π.. 86/2001, όπως τροποποιήθηκε µε το Π.. 26/2002 και το Π.. 60/2006. Τρόπος εξέτασης των διαφόρων µαθηµάτων

Σύµφωνα µε το Π.. 86/2001, όπως τροποποιήθηκε µε το Π.. 26/2002 και το Π.. 60/2006. Τρόπος εξέτασης των διαφόρων µαθηµάτων Σύµφωνα µε το Π.. 86/2001, όπως τροποποιήθηκε µε το Π.. 26/2002 και το Π.. 60/2006 Τρόπος εξέτασης των διαφόρων µαθηµάτων 1. Tα θέµατα των γραπτών προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων λαµβάνονται από

Διαβάστε περισσότερα

29 Μαίου έως 20 Ιουνίου οι εξετάσεις στα Λύκεια Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές

29 Μαίου έως 20 Ιουνίου οι εξετάσεις στα Λύκεια Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές 29 Μαίου έως 20 Ιουνίου οι εξετάσεις στα Λύκεια Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές Με την «παρθενική» εφαρμογή του νέου θεσμού της Τράπεζας Θεμάτων για τους μαθητές της Α Λυκείου, οι οποίοι μετά από δύο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΕΦ.1,1.1, 1.1.1, 1.1.2, 1.1.3, 1.2, 1.3 ΚΕΦ.2.Α.2.1, 2.2, 2.2.1, 2.2.2, 2.2.3, 2.2.4, 2.2.5, 2.3, 2.5 ΚΕΦ.2.Β. 2.1, 2.2, 2.3, 2.4 ΚΕΦ.3. 3.1, 3.5, 3.5.1, 3.5.2, 3.5.3

Διαβάστε περισσότερα

1. Άλγεβρα. Α τάξης Ηµερησίου Επαγγελµατικού Λυκείου

1. Άλγεβρα. Α τάξης Ηµερησίου Επαγγελµατικού Λυκείου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ /ΝΣΗ ΣΠΟΥ ΩΝ /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Β --- ΠΡΟΣ: Ταχ. /νση: Ανδρέα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ.: ΘΕΜΑ: «Οδηγίες για τον τρόπο αξιολόγησης μαθημάτων για το σχ. έτος 2014-2015»

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ.: ΘΕΜΑ: «Οδηγίες για τον τρόπο αξιολόγησης μαθημάτων για το σχ. έτος 2014-2015» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α Βαθμός

Διαβάστε περισσότερα

Τρόπος αξιολόγησης των μαθητών/-τριών στις ενδοσχολικές εξετάσεις: προαγωγικές, απολυτήριες και ανακεφαλαιωτικές

Τρόπος αξιολόγησης των μαθητών/-τριών στις ενδοσχολικές εξετάσεις: προαγωγικές, απολυτήριες και ανακεφαλαιωτικές Τρόπος αξιολόγησης των μαθητών/-τριών στις ενδοσχολικές εξετάσεις: προαγωγικές, απολυτήριες και ανακεφαλαιωτικές των δύο κλάδων της «Ελληνικής Γλώσσας»: Νέα Ελληνική Γλώσσα/Νεοελληνική Γλώσσα και Νέα Ελληνική

Διαβάστε περισσότερα

1o ΓΕΛ Χαλανδρίου ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ

1o ΓΕΛ Χαλανδρίου ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ 1o ΓΕΛ Χαλανδρίου ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ Journeys. CEF Level: B2. Hillside Press Unit 6. Pages 55-64. Revision page 130 Unit 7. Pages 65-74. Revision page 131. WRITING pages 53, 63, 73. 1ο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΓΕΒΡΑ λύσεις των ασκήσεων

ΑΛΓΕΒΡΑ λύσεις των ασκήσεων ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΓΕΒΡΑ λύσεις των ασκήσεων Σ. Ανδρεαδάκης Β. Κατσαργύρης Σ. Παπασταυρίδης Γ. Πολύζος Α. Σβέρκος B ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Δημήτρης Σπαθάρας Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών. Λαμία, 19 Απριλίου 2013 Αριθ. Πρωτ.: 317. Προς:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Δημήτρης Σπαθάρας Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών. Λαμία, 19 Απριλίου 2013 Αριθ. Πρωτ.: 317. Προς: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων του Γενικού και του Εσπερινού Γενικού

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων του Γενικού και του Εσπερινού Γενικού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ----- Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες διδασκαλίας για τη Νέα Ελληνική Γλώσσα Α και Β τάξεις Ημερήσιου ΓΕΛ Α Β Γ τάξεις Εσπερινού ΓΕΛ

Οδηγίες διδασκαλίας για τη Νέα Ελληνική Γλώσσα Α και Β τάξεις Ημερήσιου ΓΕΛ Α Β Γ τάξεις Εσπερινού ΓΕΛ Οδηγίες διδασκαλίας για τη Νέα Ελληνική Γλώσσα Α και Β τάξεις Ημερήσιου ΓΕΛ Α Β Γ τάξεις Εσπερινού ΓΕΛ Μαρία Νέζη Σχολική Σύμβουλος 27/09/2016 Γενικές επισημάνσεις (1) Οι εκπαιδευτικοί: Στηριζόμενοι/ες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΓΕΒΡΑ Β ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΑΛΓΕΒΡΑ Β ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΓΕΒΡΑ Β ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚ ΟΣΗΣ Συγγραφική ομάδα: Ανδρεαδάκης Στυλιανός Κατσαργύρης Βασίλειος Παπασταυρίδης Σταύρος Πολύζος Γεώργιος Σβέρκος Ανδρέας Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΑΛΓΕΒΡΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ Α ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ Α, Β ΤΑΞΕΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΑΛΓΕΒΡΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ Α ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ Α, Β ΤΑΞΕΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΑΛΓΕΒΡΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ Α ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ Α, Β ΤΑΞΕΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 Α ΤΑΞΗ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Διδακτέα -εξεταστέα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΡΙΦ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 14 Τρόπος εξέτασης των μαθημάτων

Άρθρο 14 Τρόπος εξέτασης των μαθημάτων Άρθρο 14 Τρόπος εξέτασης των μαθημάτων 1. Τα θέματα των γραπτών προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων λαμβάνονται από την ύλη που ορίζεται ως εξεταστέα για κάθε μάθημα κατά το έτος που γίνονται οι εξετάσεις.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ Άλγεβρα Β Λυκείου ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Από το βιβλίο «Άλγεβρα Β Γενικού Λυκείου» Κεφ. 3ο: Τριγωνομετρία 3.1 Τριγωνομετρικοί Αριθμοί Γωνίας 3.2 Βασικές Τριγωνομετρικές Ταυτότητες (χωρίς την απόδειξη της ταυτότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ : ΚΟΙΝ: ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία των Μαθημάτων του Γενικού Λυκείου

ΠΡΟΣ : ΚΟΙΝ: ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία των Μαθημάτων του Γενικού Λυκείου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ/ΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α Να διατηρηθεί μέχρι... Βαθμός

Διαβάστε περισσότερα

Ύλη Ενδοσχολικών Εξετάσεων Α Τάξης. Εξετάσεις περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2013 ΑΓΓΛΙΚΑ

Ύλη Ενδοσχολικών Εξετάσεων Α Τάξης. Εξετάσεις περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2013 ΑΓΓΛΙΚΑ Εξετάσεις περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2013 ΑΓΓΛΙΚΑ 1) Texts Units 1,2,3,6,7,8 2) Grammar a) Tenses( Present, Past, Future) b) Adjectives c) Reported Speech d) Comparisons e) Infinitives- Gerund f) Modal verbs

Διαβάστε περισσότερα

AΛΓΕΒΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ Α ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

AΛΓΕΒΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ Α ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ AΛΓΕΒΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ Α ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΙ. Διδακτέα ύλη Από το βιβλίο «Άλγεβρα και Στοιχεία Πιθανοτήτων Α Γενικού Λυκείου» Κεφ.2 ο : Οι Πραγματικοί Αριθμοί 2.2 Διάταξη Πραγματικών Αριθμών (εκτός

Διαβάστε περισσότερα