PRAXIS FROM LAW TO PRACTICE ΕΚΘΕΣΗ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "PRAXIS FROM LAW TO PRACTICE ΕΚΘΕΣΗ"

Transcript

1 ΟΒΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ FEDERATION OF INDUSTRIAL WORKERS UNIONS ΚΑΝΙΓΓΟΣ KANIGOS STR ΑΘΗΝΑ ATHENS ΤΗΛ: TEL: FAX: FAX: PRAXIS FROM LAW TO PRACTICE ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ GOLDEN CITY HOTEL ΕΚΘΕΣΗ Εισαγωγή. Στόχος της διακρατικής διημερίδας ήταν: Να πληροφορηθούν οι συνδικαλιστές τους στόχους και τις ενέργειες, που προβλέπονται από το πρόγραμμα PRAXIS Να ευαισθητοποιηθούν οι συνδικαλιστές πάνω στα δικαιώματα, που τους παρέχει τόσο ο Ευρωπαϊκή όσο και η εθνική νομοθεσία, όσον αφορά την ενημέρωση και διαβούλευση Να ανταλλαγούν απόψεις και εμπειρίες μεταξύ συνδικαλιστών από την Ιταλία και από την Ελλάδα, όσον αφορά στη κατάσταση που σχετίζεται με την ενημέρωση και τη διαβούλευση στις δύο χώρες Διεξαγωγή ημερίδας Την ημερίδα χαιρέτισαν από πλευράς Ρουμανίας o κ. Mocanu, Fratia, πρώην Υφυπουργός Εργασίας της Ρουμανίας, από πλευράς Ιταλίας ο κ.gabriele Guglielmi, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων CGIL και ο κ. Κώστας Μαργαρίτης, Γραμματέας της ΟΒΕΣ. Τον λόγο πήραν για ένα σύντομο χαιρετισμό και τοποθέτηση οι ακόλουθοι: Godeanu, εκπρόσωπος της Columnia, εργοδοτικού φορέα της Ρουμανίας. Έχουμε πολλά πράγματα να οικοδομήσουμε μαζί και πολλά κοινά προβλήματα, κυρίως όμως χρειαζόμαστε ανάπτυξη.

2 Νίνος (πρόεδρος σωματείου Heineken Πάτρας, μέλος ΕΣΕ). Οι χώρες του Νότου έχουν μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά την κρίση. Πάντα νομίζαμε ότι είχαμε διαφορετικά νομικά πλαίσια και διαφορετικές κουλτούρες. Τώρα όμως βλέπουμε ότι έχουμε κοινά προβλήματα και οι εργοδότες πηγαίνουν σε άλλες ηπείρους για τα φθηνά μεροκάματα και παρθένες αγορές καταναλωτών. Η Ευρώπη πρέπει να βρει από τα μέσα τρόπους να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Όλα πάνε όλο και χειρότερα, εμείς όμως πρέπει από τη φύση μας να είμαστε αισιόδοξοι. Η πολιτική που εφαρμόσαμε μέχρι τώρα ίσως να μην είναι η πιο κατάλληλη. Πρέπει εφεξής να διατυπώνουμε προτάσεις και όχι διαπιστώσεις. Χατζής (ΟΜΕΔ). Ο ΟΜΕΔ έχει απαξιωθεί. Η τήρηση ή μη της ενημέρωσης και διαβούλευσης επαφίεται στην πρωτοβουλία των μερών. Προσπαθούν να περάσουν μέσω του κώδικα των δικηγόρων αλλαγές ως προς το σημείο αυτό. Ίσως η ΟΒΕΣ θα μπορούσε να παρέμβει. Γκίλαρης (ΙΚΕΑ). Εμείς πέρσι σύραμε τη διοίκηση σε διαβούλευση επί 3 ημέρες. Ίσως όμως ο χρόνος να ήταν λάθος. Δεν κρατήσαμε πρακτικά. Επίσης η στάση που κρατήσαμε, ενώ είχαμε και εργατολόγο μαζί μας ; ήταν λάθος. Μετείχαμε και σε συνεδρίαση του ΕΣΕ πριν από 3 μήνες στη Στοκχόλμη. Τα θέματα που αντιμετωπίζει το σωματείο δεν συναρτώνται με κόμματα, αλλά με την επιβίωση. Το κακό ως προς τη νομοθεσία είναι ότι δεν προβλέπει κυρώσεις για τον εργοδότη ; που δεν τηρεί τις διαδικασίες της διαβούλευσης. Παπαχαραλάμπους (πρόεδρος σωματείου Agfa και μέλος ΕΣΕ). Είμαστε μικρό παράρτημα της πολυεθνικής. Έχουμε δύο κλάδους, τα ιατρικά και τις γραφικές τέχνες, που και οι δύο αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ο ένας, τα γραφικά γιατί έχει συρρικνωθεί και ο άλλος τα ιατρικά γιατί δεν πληρώνουν. Μέχρι στιγμής γίνεται διαβούλευση και πάει καλά. Έχουν γίνει κάποιες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Διαμαντής (Praktiker). Είμαστε ο ελληνικός κλάδος γερμανικής εταιρείας. Έχουν γίνει σε εμάς 500 απολύσεις ενώ είμαστε πολύ κερδοφόρα επιχείρηση. Η γερμανική εταιρεία είναι υπό πτώχευση λόγω σκανδάλου. Κατά τις διαβουλεύσεις, η εργοδοσία δε δέχεται να κρατούνται πρακτικά. Θα πρέπει να αλλάξει το Προεδρικό Διάταγμα 240 και να λέει ότι θα πρέπει να υπάρχουν γραπτά πρακτικά. Χριστοφόρου (Nokia). Η επιχείρηση έχει προχωρήσει σε απολύσεις από τον Ιανουάριο. Η διαβούλευση γίνεται προσχηματικά. Μπαρτζάκλης (Πρόεδρος σωματείου Μπουτάρης Καμπάς-Μύθος). Η επιχείρηση είναι βιομηχανία ποτών. Αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, αλλά δεν έχουμε ακόμα απολύσεις. Χαριτίδης (πρόεδρος σωματείου ΕΛΚΟ). Η εταιρεία παράγει λευκές συσκευές. Τα πρώτα προβλήματα εμφανίστηκαν το 2003, οπότε έγιναν οι πρώτες απολύσεις και διαθεσιμότητα. Σήμερα έχει μειωθεί η παραγωγή και ο αριθμός των εργαζομένων.

3 Φλέγκας (πρόεδρος Ομοσπονδίας Ηλεκτρολόγων). Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και έχουν αποδυναμωθεί οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας, ενώ προωθούνται οι επιχειρησιακές. Οι ΣΣΕ δεν είναι πλέον υποχρεωτικές. Σουβαλιώτης (Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Πάτρας και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειριστών). Η μνημονιακή πολιτική έχει ισοπεδώσει τα πάντα, αλλά και τη διαβούλευση. Στον Ευρωπαϊκό νότο υπήρξαν σοβαρές επιπτώσεις λόγω της κρίσης. Τα χρήματα βρίσκονται σε λίγα χέρια και παράλληλα μειώνονται οι θέσεις εργασίας. Η κρίση στην περιοχή μας ξεκίνησε με κλείσιμο εργοστασίων από το Η πολιτική που ακολουθούν είναι λανθασμένη, αλλά την ακολουθούν. Θα έπρεπε να δημιουργηθεί ανάπτυξη. Η Πάτρα είναι βιομηχανική περιοχή, η Τρίτη σε μέγεθος πόλη της χώρας και υποφέρει από αποβιομηχάνιση. Δεν υπάρχουν υποδομές (π.χ. φυσικό αέριο για φθηνή ενέργεια, δρόμοι. Πρέπει να μπουν αναπτυξιακοί στόχοι. Στη συνέχεια ο κ. Κατσαμπάνης, εμπειρογνώμονας της ΟΒΕΣ παρουσίασε τις διαφάνειες για το νομοθετικό πλαίσιο και την εφαρμογή της ενημέρωσης και της διαβούλευσης. Νίνος. Πρέπει να υπάρχουν πρόστιμα και κυρώσεις. Αυτό μπορούμε να το δούμε και από άλλες περιπτώσεις. Βγήκε ότι εάν πιάσουν ανασφάλιστο σε επιχείρηση το πρόστιμο θα είναι Ευρώ το άτομο. Σε ένα μήνα δηλώθηκαν νέοι εργαζόμενοι. Γκανάτσα (πρόεδρος σωματείου και μέλος ΕΣΕ CITYGROUP). Δυστυχώς ο διάλογος είναι προσχηματικός. Το κεφάλαιο δε δεσμεύεται από τίποτα, παρά μόνο από το μεγαλύτερο κέρδος. Μέχρι στιγμής δεν είχαμε απολύσεις αλλά 3 πακέτα εθελουσίας εξόδου. Μετά από το κλείσιμο της BNP Paribas έχουν περιστείλει τις δραστηριότητες. Για παράδειγμα, business plans δεν εγκρίνουν γιατί τα έχουν υπό μελέτη. Μάλαμας (πρόεδρος σωματείου Vodafone). Οι εταιρείες Vodafone και Wind προσπάθησαν να συγχωνευθούν, αλλά δεν μπόρεσαν λόγω Επιτροπής Ανταγωνισμού. Προσπαθούν τώρα να φτιάξουν μια κοινή εταιρεία για κεραίες και τεχνική υποστήριξη (network sharing). Καλούν το σωματείο για συνάντηση και μετά στέλνουν , όπου λένε ευχαριστούμε για τη διαβούλευση. Στη συνέχεια η κ. Σπηλιωτοπούλου, εμπειρογνώμονας της ΟΒΕΣ, παρουσίασε τις διαφάνειες με τα ευρήματα και τις προτάσεις της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε συνδικαλιστές στην Ελλάδα, Ιταλία και Ρουμανία για την εφαρμογή της Οδηγίας και της νομοθεσίας πάνω στην ενημέρωση και τη διαβούλευση στην πράξη, στο πλαίσιο του προγράμματος PRAXIS. Mocanu. Η κατάσταση είναι κοινή, υπάρχουν μόνο μερικές διαφορές στους νόμους. Όλοι παραπονούνται όχι για τις Οδηγίες αλλά για τον τρόπο εφαρμογής τους στην πράξη.

4 Ο κοινωνικός διάλογος, εκτός από την ενημέρωση και διαβούλευση περιλαμβάνει και τα θέματα της εκπροσώπησης και των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Ο κοινωνικός διάλογος δεν είναι απλά θέμα φιλοσοφίας, αλλά προβλέπεται από τη βασική συνθήκη της Ρώμης. Στόχος του είναι τα δύο μέρη να φθάνουν σε αποτέλεσμα και συνεννόηση. Ο κοινωνικός διάλογος όμως διέπεται από τον εκάστοτε συσχετισμό δυνάμεων και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Πρέπει να αναλύουμε τη δύναμη του συνδικάτου, που εξαρτάται από τον αριθμό των μελών του, τη δομή του, την εμπειρία του, από την επικοινωνιακή του δυνατότητα τόσο προς τα έξω όσο και ως προς το εσωτερικό του και τέλος τη νομοθεσία και τους κανονισμούς που υπάρχουν. Σήμερα στη Ρουμανία βλέπουμε: Ως προς τα μέλη, μείωση των μελών, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα Ως προς τη δομή, πολυδιάσπαση σε 5 Συνομοσπονδίες, για το οποίο ίσως φταίει και το συμφέρον κάποιων ατόμων να διατηρήσουν τις θέσεις τους Ως προς την εμπειρία, υπάρχει αδυναμία πρόσληψης εμπειρογνωμόνων Ως προς την επικοινωνία, εσωτερικά έχει μειωθεί η δυνατότητα επικοινωνίας. Εξωτερικά έχουν μπει εμπόδια από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία μπλοκάρουν την επαφή με την κοινή γνώμη ή σχολιάζουν βγάζοντάς τα όλα μαύρα. Ως προς τη νομοθεσία, ότι έχει γίνει τελευταία στόχο έχει να αδυνατίσει τη δύναμη των συνδικάτων. Για παράδειγμα ο νόμος 62/11, που χτύπησε τις κλαδικές και τις εθνικές συμβάσεις προς όφελος των επιχειρησιακών. Στην αρχή νομίζαμε ότι αυτό συνέβαινε μόνο στη Ρουμανία, αλλά είδαμε ανάλογους νόμους και σε άλλες χώρες, οπότε πρόκειται για σχέδιο. Η flexicurity δεν έδωσε τα αποτελέσματα μεγιστοποίησης του κέρδους, που περίμεναν. Οι εθνικές κυβερνήσεις κάτω από πιέσεις του εξωτερικού και του κεφαλαίου, όχι των εργοδοτών, αναγκάστηκαν και κατέστρεψαν το συσχετισμό και την ισορροπία δυνάμεων, που υπήρχε. Verrecchia. Η έρευνα έδειξε ότι από τη μια μεριά είχαμε θετικά αποτελέσματα, με την έννοια ότι φάνηκε πώς οι συνδικαλιστές είναι πληροφορημένοι, από την άλλη όμως φάνηκε ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για το τι συμβαίνει στην πράξη. Τι συμβαίνει στην Ιταλία; Λέμε ότι η ενημέρωση πραγματοποιείται μέσα από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Τι γίνεται όμως όταν αυτό δε συμβαίνει; Προβλέπεται ότι αν ο εργοδότης δεν ενημερώσει τους εργαζομένους για τους κινδύνους, που ελλοχεύουν, υπάρχει πρόστιμο Ευρώ. Στην πράξη όμως δεν υπάρχει καμιά περίπτωση προστίμου. Έχουμε 1500 περιπτώσεις εργατικών υποθέσεων, που έχουν εκδικαστεί στα δικαστήρια, αλλά δεν υπάρχει καμιά με βάση την Οδηγία 2002/14. Μπορεί να υπάρχει παραβίαση της ΣΣΕ, αλλά δεν υπάρχει καμιά αναφορά στην Οδηγία, ούτε έχει γίνει προσφυγή στα δικαστήρια, ούτε έχει ζητηθεί να δώσουν διευκρινίσεις προδικαστικά σε αντίθεση με την Οδηγία 1994/45. Σύμφωνα με την ίδια την Οδηγία σκοπός της είναι να λειτουργήσει ως μηχανισμός ενημέρωσης προκειμένου να προβλεφθούν οι κίνδυνοι και να ενδυναμωθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στα δύο μέρη, πράγμα που δεν έχει επιτευχθεί. Πρέπει λοιπόν να βελτιωθεί η νομοθεσία αυτή.

5 Στην Ιταλία υπάρχει το άρθρο 46 του Συντάγματος, που αναφέρεται στο δικαίωμα συνεργασίας εργαζομένων-εργοδοτών στους χώρους εργασίας. Δεν υπάρχουν νόμοι αλλά οι κοινοτικές νομοθεσίες το προβλέπουν σιγά- σιγά. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει ένα δίκαιο 2 ης γενιάς. Χαριτίδης. Τόσο το σεμινάριο, όσο και η ημερίδα ήταν πολύ υψηλού επιπέδου. Μocanu.Υπήρξε πολύ ενδιαφέρον και κυρίως πολύ χρήσιμο. Alina Gaia. Η Συνομοσπονδία μας οργανώνει σεμινάρια για συνδικαλιστές, που καλύπτου κυρίως άλλα θέματα. Με το πρόγραμμα αυτό μας δίνεται η ευκαιρία να αναπτύξουμε σεμινάρια και πάνω στην ενημέρωση και διαβούλευση. Κώστας Μαργαρίτης. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι συμμετείχαν. Σας έχουμε δώσει τα αποτελέσματα της έρευνας. Θα σας ενημερώνουμε για τις παραπέρα δράσεις μας σε σχέση με την ενημέρωση και τη διαβούλευση.

PRAXIS FROM LAW TO PRACTICE ΕΚΘΕΣΗ

PRAXIS FROM LAW TO PRACTICE ΕΚΘΕΣΗ ΟΒΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ FEDERATION OF INDUSTRIAL WORKERS UNIONS ΚΑΝΙΓΓΟΣ 31 31 KANIGOS STR 106 82 ΑΘΗΝΑ 106 82 ATHENS ΤΗΛ: 2103304120-1 TEL: 2103304120-1 FAX: 2103825322

Διαβάστε περισσότερα

NEW EWC DIRECTIVE- NEW PERSPECTIVES ΠΡΑΚΤΙΚΑ

NEW EWC DIRECTIVE- NEW PERSPECTIVES ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΒΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ FEDERATION OF INDUSTRIAL WORKERS UNIONS ΚΑΝΙΓΓΟΣ 31 31 KANIGOS STR 106 82 ΑΘΗΝΑ 106 82 ATHENS ΤΗΛ: 2103304120-1 TEL: 2103304120-1 FAX: 2103825322

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

ΕΡΕΥΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FROM LAW TO PRACTICE-PRAXIS ΕΡΕΥΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ 2013 Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται

Διαβάστε περισσότερα

NEW EWC DIRECTIVE- NEW PERSPECTIVES ΠΡΑΚΤΙΚΑ

NEW EWC DIRECTIVE- NEW PERSPECTIVES ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΒΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ FEDERATION OF INDUSTRIAL WORKERS UNIONS ΚΑΝΙΓΓΟΣ 31 31 KANIGOS STR 106 82 ΑΘΗΝΑ 106 82 ATHENS ΤΗΛ: 2103304120-1 TEL: 2103304120-1 FAX: 2103825322

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ. Αγαπητοί συνάδελφοι,

ΠΡΟΛΟΓΟΣ. Αγαπητοί συνάδελφοι, ΠΡΟΛΟΓΟΣ Αγαπητοί συνάδελφοι, Η Ευρωπαϊκή Επιχείρηση καθώς και οι πολυεθνικές εταιρείες είναι ήδη ή θα αποτελέσουν στο προσεχές µέλλον µια πραγµατικότητα την οποία το εργατικό κίνηµα των εργαζοµένων θα

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισες, Σας αποστέλλω συνημμένα:

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισες, Σας αποστέλλω συνημμένα: Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισες, Σας αποστέλλω συνημμένα: 1. Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) που μας απέστειλε η ΓΣΕΕ στις 21/12/10, σε ηλεκτρονική μορφή, Το νέο ΠΔ πρόκειται να αντικαταστήσει

Διαβάστε περισσότερα

Συγχρηματοδοτείται από την Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγχρηματοδοτείται από την Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ευρωπαϊκή εταιρεία - Ένας νέος θεσμός Συγχρηματοδοτείται από την Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Copyright 2001 Ο.Β.Ε.Σ. Κάνιγγος 31 106 82

Διαβάστε περισσότερα

Διαπραγματεύσεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κοινωνικός διάλογος σε καιρούς κρίσης. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Διαπραγματεύσεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κοινωνικός διάλογος σε καιρούς κρίσης. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Διαπραγματεύσεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κοινωνικός διάλογος σε καιρούς κρίσης 1 Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Μερικά απλά λόγια για την κρίση Η κρίση ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 2008

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ «ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ»

ΕΚΘΕΣΗ «ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ» ΕΚΘΕΣΗ «ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ» Συντακτική ομάδα: Όλγα Αγγελοπούλου (Δικηγόρος, L.LM. PhD) Απόστολος Ξυράφης (Doctorant, UCL) Πάνος Αλεξόπουλος (M.A., College of Europe) Ιούλιος 2011 ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

EΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

EΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ Ιανουάριος 2008 Αριθμός φύλλου 636 ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: EΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ Παρόν και μέλλον του λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού της ΕΤΕ Ευθύνες και Υποχρεώσεις της ΕΤΕ για την επαρκή χρηματοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΠΕΤ - ΟΤΕ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΠΕΤ - ΟΤΕ ΚΕΜΠ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 4523 ΕΝΤΥΠΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ 1971/05 ΚΕΜΠ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΠΕΤ - ΟΤΕ ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 34 ΑΘΗΝΑ 104 32 Τηλ: 210 5241576-9 Αρ. φύλλου 261 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ -

Διαβάστε περισσότερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα- παρέμβαση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα- παρέμβαση ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΟΘΟΝΗ 1 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΕΤΕ - ΟΤΕ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2006 ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 68 ΗΜΕΡΙΔΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΟΜΙΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Το ηλεκτρονικό εμπόριο μπορεί να οριστεί από τέσσερις διαφορετικές οπτικές γωνίες:

Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Το ηλεκτρονικό εμπόριο μπορεί να οριστεί από τέσσερις διαφορετικές οπτικές γωνίες: Ηλεκτρονικό Εμπόριο Πρόκειται για κάθε είδος εμπορικής συναλλαγής μεταξύ προσώπων (φυσικών και μη) που πραγματοποιείται με ηλεκτρονικά μέσα. Είναι η διάθεση και αγοραπωλησία προϊόντων ηλεκτρονικά, η διεκπεραίωση

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση: τα οικονομικά της, η εκχώρηση αρμοδιοτήτων της και οι επιπτώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό και στα δημόσια αγαθά

Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση: τα οικονομικά της, η εκχώρηση αρμοδιοτήτων της και οι επιπτώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό και στα δημόσια αγαθά ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση: τα οικονομικά της, η εκχώρηση αρμοδιοτήτων της και οι επιπτώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό και στα δημόσια αγαθά ΑΘΗΝΑ, ΜΑΙΟΣ 2014 Έκδοση του Κοινωνικού

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Προέδρου στον Ετήσιο Απολογισμός Δράσης

Χαιρετισμός Προέδρου στον Ετήσιο Απολογισμός Δράσης Αγαπητοί Συνάδελφοι, Χαιρετισμός Προέδρου στον Ετήσιο Απολογισμός Δράσης Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο παρουσιάζουμε για τρίτη χρονιά τον απολογισμό δράσης του ΗΑΤΤΑ. Κλείνοντας το τριετή κύκλο της

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο Τύπου 210-52.05.290-1. Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γραφείο Τύπου 210-52.05.290-1. Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γραφείο Τύπου 210-52.05.290-1 Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΦΕΤ ΑΡΗ ΜΟΥΣΙΩΝΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 1

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ. ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ. ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ. ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2008 Η Δηλούσα, Μετρίδου Μαρία

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Σ

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Σ Ημερίδα Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ 11 Νοεμβρίου 2013 Επιμελητήριο Φλώρινας Φλώρινα Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Σ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Έναρξη - Χαιρετισμοί

Διαβάστε περισσότερα

Kρίση-Ανεργία Διάλυση των εργασιακών σχέσεων σε Ελλάδα και Ε.Ε.

Kρίση-Ανεργία Διάλυση των εργασιακών σχέσεων σε Ελλάδα και Ε.Ε. Kρίση-Ανεργία Διάλυση των εργασιακών σχέσεων σε Ελλάδα και Ε.Ε. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδια για εκπροσώπους Ευρωπαϊκών Συμβουλίων Εργαζομένων. 01 Πώς θα κάνετε τις συναντήσεις σας πιο επιτυχημένες

Εγχειρίδια για εκπροσώπους Ευρωπαϊκών Συμβουλίων Εργαζομένων. 01 Πώς θα κάνετε τις συναντήσεις σας πιο επιτυχημένες Εγχειρίδια για εκπροσώπους Ευρωπαϊκών Συμβουλίων Εργαζομένων 01 Πώς θα κάνετε τις συναντήσεις σας πιο επιτυχημένες Εισαγωγή Από το 1994 οι εργαζόμενοι σε πολυεθνικές εταιρείες έχουν το δικαίωμα πληροφόρησης

Διαβάστε περισσότερα

MOTOR OIL HELLAS ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

MOTOR OIL HELLAS ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ MOTOR OIL HELLAS - Π.Ο.Ε. Π.Δ.Χ.Β. 1 MOTOR OIL HELLAS ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ NIKOPOLIS ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 MOTOR OIL HELLAS

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμοί Διεθνούς Διημερίδας, 19-20 Ιουνίου 2006

Χαιρετισμοί Διεθνούς Διημερίδας, 19-20 Ιουνίου 2006 Χαιρετισμοί Διεθνούς Διημερίδας, 19-20 Ιουνίου 2006 Χαιρετισμοί Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος Γ. Κωνστανόπουλός, Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Σ.Σ.Ε.Τ.Ε. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ 3/5/2012-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Σ.Σ.Ε.Τ.Ε. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ 3/5/2012-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Σ.Σ.Ε.Τ.Ε. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ 3/5/2012-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ 1 «Ο Λογ/σμός Επικούρησης» και οι προθέσεις της Διοίκησης της ΕΤΕ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΥΡΟΣ Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ. ΗΜΕΡΙΔΑΣ: «Εθνικό Στρατηγικό Πρόγραμμα Πρόληψης Παραγωγής Αποβλήτων & Αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων»

ΠΡΑΚΤΙΚΑ. ΗΜΕΡΙΔΑΣ: «Εθνικό Στρατηγικό Πρόγραμμα Πρόληψης Παραγωγής Αποβλήτων & Αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ: «Εθνικό Στρατηγικό Πρόγραμμα Πρόληψης Παραγωγής Αποβλήτων & Αναθεώρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΆΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΏΣΕΩΝ ΠΑΡΕΝΌΧΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΊΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ. Οδηγίες προς ναυτιλιακές εταιρείες. корабоплаването

ΕΞΆΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΏΣΕΩΝ ΠΑΡΕΝΌΧΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΊΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ. Οδηγίες προς ναυτιλιακές εταιρείες. корабоплаването ΕΞΆΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΏΣΕΩΝ ΠΑΡΕΝΌΧΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΊΕΣΗΣ ΣΤΟ ΧΏΡΟ ΕΡΓΑΣΊΑΣ. European Community Shipowners Associations European Transport Workers Federation Ίσες ευκαιρίες & Διαφορετικότητα στην Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ Σ.ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΔΕΔΥ) ΙΓΝ. ΠΛΙΑΚΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΣΤΟΕ) Μ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ (ΒΟΥΛΕYΤΗΣ Ν.Δ.) ΒΑΓΓ.ΤΥΡΤΙΡΑΚΗΣ (ΕΚΠΡ.ΚΚΕ) Γ.ΤΟΛΙΟΣ (ΕΚΠΡ.ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ) ΚΥΡ. ΓΚΕΪΒΕΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρακάτω Πρακτικό δεν αποτελεί το τελικό κείμενο, διότι εκκρεμούν ορθογραφικές, συντακτικές και νομοτεχνικές διορθώσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρακάτω Πρακτικό δεν αποτελεί το τελικό κείμενο, διότι εκκρεμούν ορθογραφικές, συντακτικές και νομοτεχνικές διορθώσεις. 1 / ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρακάτω Πρακτικό δεν αποτελεί το τελικό κείμενο, διότι εκκρεμούν ορθογραφικές, συντακτικές και νομοτεχνικές διορθώσεις. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΕ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Τ.Ε.

ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Τ.Ε. Μάρτιος 2010 Αριθμός φύλλου 643 ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Τ.Ε. Συνάδελφοι, Πριν ένα περίπου χρόνο ξεκίνησε με την κατάρρευση της Αμερικανικής τράπεζας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΙΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ: ΚΑΛΑΪΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΑΠΟΥΛΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν για την υλοποίησή της:

ΠΡΟΛΟΓΟΣ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν για την υλοποίησή της: ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα