ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Αξιοποιήστε το αυτοκίνητό σας στο έπακρο 5. Ασφάλεια 49. Αντιμετώπιση προβλημάτων 57. Σε περίπτωση ανάγκης 73.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Αξιοποιήστε το αυτοκίνητό σας στο έπακρο 5. Ασφάλεια 49. Αντιμετώπιση προβλημάτων 57. Σε περίπτωση ανάγκης 73."

Transcript

1

2

3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αξιοποιήστε το αυτοκίνητό σας στο έπακρο 5 Ασφάλεια 49 Αντιμετώπιση προβλημάτων 57 Σε περίπτωση ανάγκης 73 Εργαλεία 107 Απλοί έλεγχοι και συντήρηση 111 Το αμάξωμα και το εσωτερικό 157 Προετοιμασία για τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ) 171 Πού μπορώ να απευθυνθώ για βοήθεια; 177 Αγορά και πώληση αυτοκινήτου 189 Μετατροπές μονάδων μέτρησης 194 Πίνακας αποστάσεων 196 Φιλική δήλωση τροχαίου ατυχήματος 197 Γλωσσάρι 201 Ευρετήριο 211

4 12 Τοποθετήστε μπουλόνια ασφαλείας ή μπουλόνια που χρειάζονται ειδικό κλειδί Ειδικά αν στο αυτοκίνητό σας έχουν τοποθετηθεί ακριβές ζάντες. Οι ζάντες αλουμινίου μπορούν να πουληθούν εύκολα, και είναι από τους αγαπημένους στόχους των κλεφτών. 1Κλειδώνετε πάντα το αυτοκίνητό σας Ακόμη και μέσα στο γκαράζ ή στο χώρο στάθμευσης του σπιτιού, ή όταν γεμίζετε βενζίνη και πετάγεστε στο ταμείο για να πληρώσετε. Πολλά σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν αντικλεπτικά συστήματα αν το αυτοκίνητό σας διαθέτει τέτοια συστήματα, θεωρήστε δεδομένη την ενεργοποίησή τους κάθε φορά που το κλειδώνετε. Μη ξεχνάτε να κλειδώνετε την τάπα της δεξαμενής καυσίμων και, αν το όχημα βρίσκεται σε γκαράζ, να κλειδώνετε το γκαράζ. Αν το αυτοκίνητό σας κλαπεί ή διαρρηχθεί ενώ είναι ξεκλείδωτο, η ασφαλιστική σας εταιρεία μπορεί να αρνηθεί να σας αποζημιώσει για την απώλεια ή τη ζημιά. 2Κατεβάζετε την κεραία όταν σταθμεύετε Εναλλακτικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε την τηλεσκοπι - κή κεραία με μια λιγότερο ευπαθή εύκαμπτη κεραία από πλαστικό. 3Προστατεύστε τα ηχητικά συστήματα Τα περισσότερα σύγχρονα στερεοφωνικά έχουν προστασία με κωδικό, και δε λειτουργούν αν αποσυνδεθούν από την μπαταρία. 4Τοποθετήστε ιμομπιλάιζερ Οι ηλεκτρονικοί ακινητοποιητές (ιμομπιλάιζερ) δεν επιτρέπουν στον κινητήρα να τεθεί σε λειτουργία. Μηχανισμοί όπως κλειδαριές για το τιμόνι και το λεβιέ των ταχυτήτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εμφανή αποτρεπτικά μέσα. 5Ποτέ μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα σε κοινή θέα Αν δεν μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας, κλειδώστε τα στο χώρο αποσκευών. Μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού. Μην αφήνετε τα έγγραφα του οχήματος μέσα στο αυτοκίνητο, επειδή μπορεί να βοηθήσουν τον κλέφτη να το πουλήσει. 6 Κλείνετε όλα τα παράθυρα και την ηλιοροφή Αν ένα παράθυρο ή η ηλιοροφή είναι ανοιχτό, κάνετε τη δουλειά ενός επαγγελματία κλέφτη πολύ ευκολότερη. Μια πόρτα μπορεί να ανοίξει πολύ πιο γρήγορα με τη βοήθεια ενός ανοιχτού παραθύρου.

5 ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ 7Σταθμεύετε σε θέση με καλή ορατότητα Αν υπάρχει δυνατότητα, προσπαθήστε να σταθμεύετε πάντα σε επιτηρούμενο χώρο στάθμευσης, και σε σημείο που το αυτοκίνητό σας είναι εύκολα ορατό. Όταν σταθμεύετε τη νύχτα σε ειδικό χώρο ή στο δρόμο, προσπαθήστε να επιλέξετε κάποιο σημείο με άπλετο φωτισμό (κάτω από μια κολώνα φωτισμού για παράδειγμα). 8Αφαιρείτε πάντα το κλειδί του κινητήρα Είτε στο γκαράζ είτε στο δρόμο του σπιτιού σας. 9Τοποθετήστε ένα συναγερμό Οι καλοί συναγερμοί είναι ακριβοί, αλλά αποτρέπουν τους κλέφτες. Πολλοί έχουν ενσωματωμένα ιμομπιλάιζερ μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα σύστημα εντοπισμού το οποίο επιτρέπει στην αστυνομία να παρακολουθεί τις κινήσεις ενός κλεμμένου αυτοκινήτου. Αν διαθέτετε συναγερμό, φροντίστε να τον ενεργοποιείτε ακόμη και όταν αφήνετε το αυτοκίνητο για λίγα λεπτά. 10 Τοποθετήστε ένα σύστημα εντοπισμού Αν είστε ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου που προσελκύει τους κλέφτες, όπως μια BMW, μια Mercedes, ένα σπορ μοντέλο, ή ένα ακριβό τετρακίνητο τζιπ, αξίζει να σκεφθείτε την αγορά ενός συστήματος εντοπισμού. Μπορεί να ακούγεται ακριβή επιλογή, αλλά μιλήστε με την ασφαλιστική σας εταιρεία και δείτε αν μπορείτε να κλείσετε συμφωνία. Μπορεί να μην αποτρέψει την κλοπή του αυτοκινήτου σας, αλλά οι κλέφτες δε θα πάνε πολύ μακριά. 13

6 14 Όταν ανεφοδιάζεστε με καύσιμα, υπάρχουν μερικοί κανόνες ασφαλείας που πρέπει να εφαρμόζετε κατά γράμμα ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ, και μη χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού Παρακολουθείτε την ποσότητα του καυσίμου που συμπληρώνετε Ποτέ μη γεμίζετε τη δεξαμενή καυσίμου (ρεζερβουάρ) μέχρι το χείλος αν ο αυτοματισμός της μάνικας σταματήσει την αντλία, το ρεζερβουάρ έχει γεμίσει ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ Αν και όλοι συνηθίζουμε να γεμίζουμε με βενζίνη τα αυτοκίνητά μας χωρίς να ανησυχούμε ιδιαίτερα, είναι ενδεχομένως μια πολύ επικίνδυνη εργασία. Όταν βάζετε βενζίνη, απελευθερώνονται ατμοί οι οποίοι, αν αναμιχθούν με τον αέρα, μπορεί να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερα εκρηκτικό μίγμα. Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι κατά τον ανεφοδιασμό προέρχονται από φλόγες και σπινθήρες, και τη βενζίνη που χύνεται κατά λάθος.

7 ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ Οι ΔΕΚΑ συμβουλές για τον ανεφοδιασμό 1Σβήστε τον κινητήρα και κλείστε το διακόπτη 15 2Όταν ανεφοδιάζεστε με πετρέλαιο, φοράτε γάντια μίας χρήσης αν είναι διαθέσιμα 3Αφαιρέστε την τάπα της δεξαμενής καυσίμου και τοποθετήστε τη σε ασφαλές σημείο 4Βεβαιωθείτε πως η μάνικα έχει εφαρμόσει πλήρως στο στόμιο της δεξαμενής καυσίμων 5Γεμίστε τη δεξαμενή με αργό ρυθμό. Χαλαρώστε τη σκανδάλη της μάνικας όσο η στάθμη του καυσίμου ανεβαίνει 6Όταν αφαιρείτε τη μάνικα από το στόμιο της δεξαμενής, βε - βαιωθείτε ότι οι τυχόν σταγόνες καυσίμου θα στάξουν μέσα σε αυτή, και όχι στο χρώμα του αυτοκινήτου ή στο έδαφος Βενζίνη με μόλυβδο (Σούπερ) και με υποκατάστατα μολύβδου Η βενζίνη Σούπερ με μόλυβδο δεν είναι διαθέσιμη πουθενά στην Ε.Ε. από τον Ιανουάριο του Στα πρατήρια πωλείται ένα υποκατάστατο, γνωστό ως βενζίνη με υποκατάστατα μολύβδου (LRP). Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα πρόσθετα κατά της φθοράς για χρήση με αμόλυβδη βενζίνη. 7Βεβαιωθείτε πως τοποθετήσατε τη μάνικα σωστά στην αντλία 8Τοποθετήστε την τάπα, και βεβαιωθείτε πως έκλεισε καλά 9Αν χυθεί καύσιμο στο έδαφος, ρίξτε επάνω άμμο που θα βρείτε σε δοχείο κοντά στην αντλία καυσίμου Και τέλος, μην ξεχάσετε να πληρώσετε!

8 16 Μην εκπλαγείτε αν οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου διαφέρουν κατά πολύ. Αν κάνετε με το αυτοκίνητό σας ένα μακρινό ταξίδι, η κατανάλωση συνήθως είναι διαφορετική από αυτή που βλέπετε όταν καλύπτετε την ίδια συνολική απόσταση οδηγώντας λίγα χιλιόμετρα από και προς την εργασία σας. Μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι η κατανάλωση διαφέρει από εποχή σε εποχή. Αν δείτε ότι η κατανάλωση είναι υψηλότερη από την κανονική, και δεν μπορείτε να δώσετε κάποια άλλη εξήγηση, είναι πιθανό να υπάρχει διαρροή σε κάποιο σημείο. Αν πιστεύετε πως υπάρχει διαρροή, μη χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητό σας (δείτε την ενότητα Διαρροές ). Γιατί χρειάζομαι βενζίνη τόσο συχνά; Εκτός από μια φανερή διαρροή, τη μεγαλύτερη επίδραση στην κατανάλωση καυσίμου έχει ο τρόπος που οδηγείτε απότομη επιτάχυνση, φρενάρισμα, και συχνές αλλαγές ταχυτήτων καταναλώνουν όλα περισσότερο καύσιμο. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο στρωτό είναι το στυλ οδήγησης, τόσο πιο οικονομικό είναι. Αρρύθμιστα και προβληματικά συστήματα τροφοδοσίας καυσίμου μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα υψηλή κατανάλωση, και έτσι αν νομίζετε ότι υπάρχει πρόβλημα, αξίζει να πάτε το αυτοκίνητο σε ένα συνεργείο για να το ελέγξουν. Για να προσδιορίσετε κατά πόσο η κατανάλωση του αυτοκινήτου σας είναι υψηλή, καταρχήν πρέπει να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες για την κατανάλωσή του. Μην εκπλαγείτε αν το αυτοκίνητό σας δε συμφωνεί με τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου που δίνει ο κατασκευαστής οι τιμές αυτές συχνά καταγράφονται σε ελεγχόμενες δοκιμές, που προσομοιώνουν πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Να ένας εύκολος τρόπος που θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε την κατανάλωση καυσίμου. Αν επαναλάβετε τους υπολογισμούς για μερικά γεμίσματα, θα αποκτήσετε μια πιο ακριβή ιδέα για τη συνολική κατανάλωση. 1. Γεμίστε το ρεζερβουάρ και μηδενίστε τον ημερήσιο χιλιομετρητή στον πίνακα οργάνων 2. Μην προσθέσετε καύσιμο μέχρι ο δείκτης καυσίμου να δείξει σχεδόν άδειο 3. Διαβάστε την ένδειξη του χιλιομετρητή πριν ξαναγεμίσετε 4. Σημειώστε την ακριβή ποσότητα καυσίμου που προσθέσατε 5. Τώρα μπορείτε να υπολογίσετε την κατανάλωση με τον εξής τρόπο: αν χρειαστήκατε 50 λίτρα για να γεμίσετε, και έχετε διανύσει 700 χιλιόμετρα από τον τελευταίο ανεφοδιασμό: Διανυθέντα χιλιόμετρα = 700 Κατανάλωση = = 14 χιλιόμετρα ανά λίτρο (km/l) Ποσότητα καυσίμου = 50 ή συνηθέστερα Ποσότητα καυσίμου = 50 Κατανάλωση = = 0,071 λίτρα ανά χιλιόμετρο 100 Διανυθέντα χιλιόμετρα = 700 = 7,1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα (lt/100km)

9 ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Για τους περισσότερους ανθρώπους, εκτός από τη φροντίδα της οικογένειας και τη συντήρηση του σπιτιού, η κατοχή ενός αυτοκινήτου είναι πιθανόν η μεγαλύτερη μεμονωμένη πηγή εξόδων! Αν το υπολογίσετε, το συνολικό ετήσιο κόστος χρήσης ενός αυτοκινήτου (καύσιμα, ασφάλεια, συντήρηση, διόδια, πτώση της αξίας μεταπώλησης, κλπ.) μπορεί να είναι τρομακτικό. Υπάρχουν πολλά σημεία που μπορείτε εύκολα να κάνετε οικονομία, ή τουλάχιστον να αποφύγετε τη σπατάλη χρημάτων χωρίς λόγο. Δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές. 17

10 18 Το ίδιο το αυτοκίνητο Πρώτον, υπάρχει επιλογή μεταξύ κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου. Οι κινητήρες πετρελαίου είναι γενικά πιο οικονομικοί από τους κινητήρες βενζίνης, και οι σύγχρονοι πετρελαιοκινητήρες είναι το ίδιο ισχυροί με τους αντίστοιχους βενζινοκινητήρες. Δεύτερον, όσο πιο μικρό είναι το αυτοκίνητο, τόσο πιο μικρό κινητήρα χρειάζεται και τόσο πιο οικονομικό θα είναι παρόλα αυτά, ακόμη και αν έχετε ένα τέρας επτά χιλιάδων κυβικών και υπερσυμπιεστή υπάρχουν και πάλι τρόποι να μειώσετε το κόστος λειτουργίας. Ασφάλιση Αξίζει πάντα να ζητάτε προσφορές από διαφορετικές εταιρείες (αλλά βεβαιωθείτε ότι τα συμβόλαια που συγκρίνετε είναι παρόμοια). Μπορείτε συχνά να μειώσετε το κόστος των ασφαλίστρων αυξάνοντας το ποσό της απαλλαγής (της ασφαλιστικής εταιρείας) σε περίπτωση αποζημίωσης. Αυτό σημαίνει όμως ότι σε περίπτωση ζημιάς με δική σας υπαιτιότητα θα πρέπει να πληρώσετε από την τσέπη σας μεγαλύτερο ποσό. Οικονομία μπορείτε να κάνετε επίσης με τον περιορισμό των καλύψεων. Ίσως δεν αξίζει να ασφαλίσετε ένα παλιό αυτοκίνητο με όλες τις καλύψεις. Επίσης, ας έχετε υπόψη σας ότι από τους νέους οδηγούς (τόσο σε ηλικία όσο και σε χρονική διάρκεια κατοχής του διπλώματος οδήγησης) ζητούνται υψηλότερα ασφάλιστρα. Τέλος, μερικές ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν εκπτώσεις σε διάφορες κατηγορίες οδηγών. Πτώση της αξίας μεταπώλησης Μόνον όταν αποφασίσετε να πουλήσετε το αυτοκίνητό σας ή να το ανταλλάξετε με ένα νεότερο μοντέλο θα ανακαλύψετε πόσα χρήματα έχετε χάσει λόγω της πτώσης της αξίας του από τη στιγμή που το αγοράσατε! Η μεγαλύτερη πτώση της αξίας του συμβαίνει συνήθως τον πρώτο χρόνο της ζωής του αυτοκινήτου. Αν αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο μοντέλο ενός έτους από έναν αξιόπιστο αντιπρόσωπο, αυτό θα έχει την ίδια εγγύηση με ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο αλλά την πτώση της αξίας αυτού του πρώτου χρόνου θα την έχει πληρώσει κάποιος άλλος. Προφανώς, τα διανυθέντα χιλιόμετρα έχουν μεγάλη επίπτωση στην πτώση της αξίας αλλά δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τα χιλιόμετρα που διανύετε. Εκτός από τα χιλιόμετρα, οι δύο άλλοι βασικοί παράγοντες είναι η κατάσταση του οχήματος, και το ιστορικό συντήρησης.

11 ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ Στυλ οδήγησης Τη μεγαλύτερη επίπτωση στην κατανάλωση καυσίμου την έχει ο τρόπος που οδηγείτε. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο στρωτό το στυλ οδήγησης, τόσο πιο οικονομικό είναι. Θα δείτε επίσης ότι η κατανάλωση αυξάνεται ραγδαία όταν αυξάνετε την ταχύτητα οδήγησης. Νομοθεσία Πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα και κλήσεις για παράνομη στάθμευση μπορεί να αποδειχθούν πολύ δαπανηρά. Όσο αφορά την οδήγηση και τη νομοθεσία, αν παραβείτε το νόμο θα πρέπει να είστε έτοιμοι να πληρώσετε και την ποινή. Άλλοι παράγοντες Μερικές φορές, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που αυξάνουν την κατανάλωση βενζίνης, ακόμη και αν δεν έχετε αλλάξει τον τρόπο που οδηγείτε. Συχνά μποτιλιαρίσματα Έλξη ή μεταφορά βαρέως φορτίου Σχάρα οροφής (αυξημένη αεροδυναμική αντίσταση, ακόμη και χωρίς φορτίο) Συχνά μικρά δρομολόγια (ο κινητήρας καίει περισσότερο καύσιμο όταν είναι κρύος) Μεγάλα ταξίδια με ισχυρό αντίθετο άνεμο Μεγάλες διαδρομές με ανάβαση και κατάβαση απότομων βουνών Ασυνήθιστα ζεστός ή ψυχρός καιρός 19 Χρειάζεστε το αυτοκίνητό σας; Σε μικρές διαδρομές (κάτω από 10 λεπτά), ο κινητήρας δε φτάνει στην κανονική θερμοκρασία λειτουργίας του, και η κατανάλωση (όπως και η φθορά του κινητήρα) είναι σημαντικά πιο υψηλή από τη συνηθισμένη. Αν η δουλειά σας βρίσκεται κοντά στο σπίτι σας, μπορείτε να περπατήσετε ή να χρησιμοποιήσετε ποδήλατο ή λεωφορείο. Ίσως αυτό να αποδειχθεί και ταχύτερο από την οδήγηση. Αν δε σας χρειάζεται το αυτοκίνητο στη δουλειά σας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορεί να αποδειχθούν πιο βολικά από την οδήγηση, όπως και οικονομικότερα και πολύ λιγότερο αγχωτικά.

12 20 Συντήρηση Φτιάξτο μόνος σου Έχετε σκεφθεί να συντηρείτε μόνοι σας το αυτοκίνητό σας; Με το κόστος μίας ώρας εργασίας στο συνεργείο, μπορείτε να γεμίσετε ένα ρεζερβουάρ βενζίνη στα περισσότερα αυτοκίνητα! Ακόμη και αν κάνετε μόνο τις πιο απλές εργασίες όπως η αλλαγή λαδιών και φίλτρων, μπορείτε να έχετε όφελος που αξίζει τον κόπο. Λεπτομέρειες για τους βασικούς ελέγχους δίνονται στο κεφάλαιο Απλοί έλεγχοι και συντήρηση. Αν έχετε όρεξη να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη λειτουργία του αυτοκινήτου σας, ανατρέξτε σε αναλυτικότερα βιβλία συντήρησης αυτοκινήτων. Οι ΔΕΚΑ καλύτερες συμβουλές οικονομίας Μην αγοράσετε καινούργιο αυτοκίνητο προτιμήστε ένα μεταχειρισμένο ενός έτους ή ένα εκθεσιακό δείγμα. Ελέγξτε το κόστος ασφάλισης, το κόστος συντήρησης, και την κατανάλωση καυσίμου πριν αγοράσετε. Κάντε μια έρευνα αγοράς για τις ασφαλιστικές εταιρείες. Οδηγείτε στρωτά. Θα πληρώνετε λιγότερα για καύσιμα και θα γλιτώνετε επίσης φθορές και βλάβες. Προγραμματίστε τις ώρες που ταξιδεύετε για να αποφεύγετε τα μποτιλιαρίσματα αν κολλήσετε, σβήνετε τον κινητήρα. Ελέγχετε τακτικά την πίεση των ελαστικών. Τα ξεφούσκωτα λάστιχα αυξάνουν την κατανάλωση καυσίμου. Αποφεύγετε τις μικρές διαδρομές. Προτιμάτε τα φθηνότερα πρατήρια καυσίμων. Σκεφθείτε να κάνετε τουλάχιστον μερικές εργασίες συντήρησης μόνοι σας. Μην παραβιάζετε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας!

13 ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ Καύσιμα Για τους περισσότερους ανθρώπους, το μεγαλύτερο έξοδο που σχετίζεται με τη χρήση του αυτοκινήτου είναι με διαφορά το κόστος της βενζίνης. Αν έχετε τη συνήθεια να γεμίζετε συχνά το αυτοκίνητο με βενζίνη, έχετε καθίσει να υπολογίσετε πόσο σας κοστίζει το χρόνο; Αξίζει να το έχετε στο μυαλό σας όταν σκεφθείτε να αλλάξετε αυτοκίνητο. Ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας, η βενζίνη από ιδιωτικά ανώνυμα πρατήρια και σούπερ-μάρκετ μπορεί να είναι σημαντικά φθηνότερη από τη βενζίνη των επώνυμων πρατηρίων. Μπορεί επίσης να είναι βολικό να ανεφοδιάζεστε ενώ κάνετε τα ψώνια σας. Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαιοειδών υποστηρίζουν πως τα δικά τους επώνυμα καύσιμα περιέχουν ειδικά πρόσθετα που δεν περιέχονται στα καύσιμα των φθηνών πρατηρίων. Δεν υπάρχει σαφής απάντηση στην ερώτηση αν τα επώνυμα καύσιμα αξίζουν το παραπάνω κόστος, αλλά είναι αλήθεια πως τα ανώνυμα καύσιμα περνούν από τους ίδιους ελέγχους όπως και τα επώνυμα, και υποτίθεται ότι πληρούν τις διεθνείς προδιαγραφές. Το αυτόματο κιβώτιο "πίνει" περισσότερο; Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, τα αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ήταν πιο αργά σε τελικές ταχύτητες και κατανάλωναν περισσότερο καύσιμο από τα αντίστοιχα μοντέλα με μη αυτόματο κιβώτιο. Στα σύγχρονα αυτόματα αυτοκίνητα, αυτό το πρόβλημα έχει σχεδόν εξαφανιστεί. 21 Συντήρηση Ένα καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο είναι πάντα πιο οικονομικό από ένα αντίστοιχο κακοσυντηρημένο, και δεν εννοούμε μόνο τη συντήρηση του κινητήρα. Για παράδειγμα, αν η πίεση των ελαστικών είναι πολύ χαμηλή, αυτό δημιουργεί περισσότερη τριβή μεταξύ του ελαστικού και του οδοστρώματος, και έτσι αυξάνεται η κατανάλωση. (Μην ανεβάζετε όμως τις πιέσεις στα ελαστικά επάνω από τις τιμές που συνιστά ο κατασκευαστής σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσετε καύσιμα!). Παρόμοια, αν τα φρένα είναι κακοσυντηρημένα μπορεί να μπλοκάρουν, δημιουργώντας πάλι περισσότερη τριβή από όση χρειάζεται. Έτσι, η οικονομία στη συντήρηση θα σας κοστίσει περισσότερα χρήματα σε βάθος χρόνου.

14

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Γιατί Οικολογική Οδήγηση; Η έννοια της αυτοκίνησης είναι συνδεδεμένη

Διαβάστε περισσότερα

10 σημεία για μια πιο οικολογική οδήγηση

10 σημεία για μια πιο οικολογική οδήγηση Η εκστρατεία ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΑ (Make Cars Green) στοχεύει στη μείωση των περιβαλλοντικών συνεπειών από την κίνηση των αυτοκινήτων και στο να βοηθήσει τους οδηγούς να σκεφτούν οικολογικά

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ. α β γ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ. α β γ ΟΔΗΓΙΕΣ: 11/03/2017 1. Οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα θα πρέπει να αναγραφούν στο Φύλλο Απαντήσεων που θα σας δοθεί χωριστά από τις εκφωνήσεις. 2. Η επεξεργασία των θεμάτων θα γίνει γραπτώς σε φύλλα

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΑΝΕΦΟ ΙΑΣΜΟ

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΑΝΕΦΟ ΙΑΣΜΟ Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΑΝΕΦΟ ΙΑΣΜΟ ήλωση αποποίησης - Disclaimer Ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών πληροφορεί ότι το υλικό αυτό είναι καθαρά πληροφοριακό και ότι δεν φέρει ευθύνη

Διαβάστε περισσότερα

Στα Ζαγοροχώρια με MINI Clubman One D

Στα Ζαγοροχώρια με MINI Clubman One D Στα Ζαγοροχώρια με MINI Clubman One D Όταν ξέρεις πως μέσα σε μια εβδομάδα θα διανύσεις πάνω από 1500 km κάνεις προσεκτική επιλογή της παρέας σου. Σε συνεργασία λοιπόν με το πάντα εξυπηρετικό τμήμα δημοσίων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΤΗΝ ΞΕΝΟΙΑΣΙΑ ΣΑΣ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΤΗΝ ΞΕΝΟΙΑΣΙΑ ΣΑΣ. BMW Service Inclusive www.bmw.gr/ serviceinclusive Sheer Driving Pleasure ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΤΗΝ ΞΕΝΟΙΑΣΙΑ ΣΑΣ. BMW SERVICE INCLUSIVE. BMW SERVICE INCLUSIVE. ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΝΟΙΑΣΙΑ. Ελευθερία από την πρώτη στιγμή.

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος: Αεροπλοΐα- Ανάγκες Αεροσκαφών σε καύσιμα

Τίτλος: Αεροπλοΐα- Ανάγκες Αεροσκαφών σε καύσιμα Τίτλος: Αεροπλοΐα- Ανάγκες Αεροσκαφών σε καύσιμα Θέματα: ποσοστά, μοντελοποίηση, ταχύτητα, απόσταση, χρόνος, μάζα, πυκνότητα Διάρκεια: 90 λεπτά Ηλικία: 13-14 Διαφοροποίηση: Ανώτερο επίπεδο: αντίσταση αέρα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ 0405GN

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ 0405GN 1 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ 0405GN Περιμετρικός οπτικός έλεγχος. Είναι απαραίτητο πριν οδηγήσουμε το αστικό λεωφορείο να κάνουμε ένα οπτικό έλεγχο γύρω από το όχημα.αυτός ο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά.

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068 Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Διαβάστε όλες τις οδηγίες πριν τη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ Α2

ΕΠΑΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ Α2 ΕΠΑΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ Α2 13 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ Α2 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Παράγοντες που καθορίζουν την τελική τιμή πώλησης. Όταν αποφασίσετε ότι ήρθε η ώρα να πουλήσετε το αυτοκίνητο

Διαβάστε περισσότερα

FORD FIESTA Γρήγορος οδηγός

FORD FIESTA Γρήγορος οδηγός FORD FIEST Γρήγορος οδηγός Οι πληροφορίες που περιέχει η παρούσα έκδοση ήταν ορθές κατά το χρόνο της εκτύπωσης. Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να κάνουμε αλλαγές στις προδιαγραφές, στο σχεδιασμό ή

Διαβάστε περισσότερα

Τι να προσέξετε παρκάροντας το αυτοκίνητο σας

Τι να προσέξετε παρκάροντας το αυτοκίνητο σας Τι να προσέξετε παρκάροντας το αυτοκίνητο σας Δενείναι λίγες οι φορές που οδηγοί έχουν δηλώσει πως νοιώθουν ανασφαλείς όταν παρκάρουν το αυτοκίνητο τους. Από την έρευνα προέκυψε πως το 51% των γυναικών

Διαβάστε περισσότερα

Eco-Driving. Οικονομική-Οικολογική. Οικολογική & Ασφαλής Οδήγηση. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΩΙΔΗΣ Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής

Eco-Driving. Οικονομική-Οικολογική. Οικολογική & Ασφαλής Οδήγηση. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΩΙΔΗΣ Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής Eco-Driving Οικονομική-Οικολογική Οικολογική & Ασφαλής Οδήγηση ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΩΙΔΗΣ Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας-ΚΑΠΕ Ημερίδα Μεταφορές & Αειφορία: Δυνατότητες, Κατευθύνσεις,

Διαβάστε περισσότερα

FordFiesta Γρήγορος οδηγός. Feel the difference

FordFiesta Γρήγορος οδηγός. Feel the difference FordFiesta Γρήγορος οδηγός Feel the difference Οι πληροφορίες που περιέχει η παρούσα έκδοση ήταν ορθές κατά το χρόνο της εκτύπωσης. Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να κάνουμε αλλαγές στις προδιαγραφές,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟΥ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟΥ Οι παρακάτω πληροφορίες θα πρέπει να διαβαστούν σε συνδυασμό με το Εγχειρίδιο ιδιοκτήτη Range Rover (LRL 34 02 61 131). Πρόκειται για συμπληρωματικές πληροφορίες που δεν ήταν διαθέσιμες

Διαβάστε περισσότερα

Τα ελαστικά Ο αφανής ήρωας της ασφάλειας

Τα ελαστικά Ο αφανής ήρωας της ασφάλειας Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η GOODYEAR Dunlop Ελαστικά Ελλάς, Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» συμβουλεύουν τους οδηγούς για την ασφαλέστερη επιλογή και συντήρηση των ελαστικών. Τα ελαστικά Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΚΟΝΤΑΡΟΠΡΙΟΝΟΥ PS 2500 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΚΟΝΤΑΡΟΠΡΙΟΝΟΥ PS 2500 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΚΟΝΤΑΡΟΠΡΙΟΝΟΥ PS 2500 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1.Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες 2.Φορέστε ρούχα, μάσκα, γάντια και γυαλιά προστασίας 3.Μην κάνετε χρήση στη βροχή 4.Μην αφήνετε τα παιδιά να πλησιάσουν

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικές συμβουλές για ατυχήματα/βλάβες

Πρακτικές συμβουλές για ατυχήματα/βλάβες Εξουσιοδοτημένος ιανομέας ή Επισκευαστής Mercedes-Benz Πρακτικές συμβουλές για ατυχήματα/βλάβες Ένας χρήσιμος οδηγός από τη Mercedes-Benz Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι: Ενδέχεται να έχουν γίνει αλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ!

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ! ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ! ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η δυνατότητα να μετακινείται κάποιος ως: Πεζός Οδηγός Επιβάτης να εμπλακεί χωρίς να κινδυνεύει ή να προκαλέσει τροχαίο ατύχημα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΛΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

ΑΠΛΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΠΛΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ Με απλούς πρακτικούς τρόπους, µπορούµε όλοι µας να κάνουµε µία προσπάθεια ώστε να µειώσουµε την κατανάλωση νερού στο µπάνιο, στην κουζίνα, και στον κήπο. ΤΡΟΠΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες ασφαλούς ρυμούλκησης

Οδηγίες ασφαλούς ρυμούλκησης Τι απαιτείται για τη ρυμούλκηση καινούρια ή μεταχειρισμένα ελαφρά τρέιλερ Η ρυμούλκηση τρέιλερ, μπαγκαζιέρας ή τροχόσπιτου απαιτεί την έκδοση άδειας έλξης από τη Διεύθυνση του Υπουργείου Μεταφορών που

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποιο είναι το ανώτατο όριο θέσεων μαζί με αυτήν του οδηγού που προβλέπει ο KOK για τα επιβατικά οχήματα; Α. Πέντε (5) B. Επτά (7) Γ.

1. Ποιο είναι το ανώτατο όριο θέσεων μαζί με αυτήν του οδηγού που προβλέπει ο KOK για τα επιβατικά οχήματα; Α. Πέντε (5) B. Επτά (7) Γ. Λυσάρι Οι σωστές απαντήσεις είναι σημειωμένες με κόκκινο. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΕΥΧΟΥΣ #133 1. Ποιο είναι το ανώτατο όριο θέσεων μαζί με αυτήν του οδηγού που προβλέπει ο KOK για τα επιβατικά οχήματα; Α. Πέντε (5)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Μην καλύπτετε τα θερμαντικά σώμα με καλύμματα για αισθητικούς λόγους, γιατί μειώνεται σημαντικά η

ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Μην καλύπτετε τα θερμαντικά σώμα με καλύμματα για αισθητικούς λόγους, γιατί μειώνεται σημαντικά η ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Μην καλύπτετε τα θερμαντικά σώμα με καλύμματα για αισθητικούς λόγους, γιατί μειώνεται σημαντικά η απόδοσή τους. Ο αέρας πρέπει να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα

Διαβάστε περισσότερα

Περπατώντας με ασφάλεια!

Περπατώντας με ασφάλεια! Περπατώντας με ασφάλεια! www.edrive.yme.gov.gr Το περπάτημα ως βασικό μέσο μετακίνησης Όλοι μας είμαστε πεζοί. Ακόμα και αν το κύριο μέσο που χρησιμοποιούμε για τις καθημερινές μας διαδρομές είναι το αυτοκίνητο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΘΕΜΑ:ΟΔΗΓΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΘΕΜΑ:ΟΔΗΓΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΘΕΜΑ:ΟΔΗΓΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ 3 ο ΥΠΟΘΕΜΑ: ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗ 3 Η ΟΜΑΔΑ: ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΒΙΒΗ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΙΜΠΑΣΗ ΜΑΡΙΑ ΠΛΟΠΕΑΝΟΥ ΕΥΗ ΝΑΚΟΥΤΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

Διαβάστε περισσότερα

www.ecobike.com www.lamdagreen.gr

www.ecobike.com www.lamdagreen.gr Ηλεκτρικά ποδήλατα που κατασκευάζονται στην Ισπανία με την τελευταία τεχνολογία. www.ecobike.com www.lamdagreen.gr Αντιπρόσωποι για την Ελλάδα: ΛΑΜΔΑ ΑΕ Α. Μεταξά 2 & Καλυφτάκη, Κ. Κηφισιά Τηλ: 210 620

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΠΡΕΠΕΙ Ακολουθώ τον κώδικα κυκλοφορίας Φορώ κράνος Δεν οδηγώ υπό επήρεια αλκοόλ και άλλων ουσιών Ελέγχω πάντα το ποδήλατο πριν το χρησιμοποιήσω Φορώ ρουχισμό με

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

ΑΠΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Eνα σύνολο µικρών και ανέξοδων συµβουλών, που αν γίνουν καθηµερινή συνήθεια, θα µας εξοικονοµήσουν χρήµατα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ & ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ & ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ & ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων και Καματερού σε συνεργασία και με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ 6 Μαΐου 2006 Α/Α Απόφαση ΔΣ 1 ΒΕ 1 24/2/2011 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΛΛΑΓΩΝ Ημερομηνία Κεφάλαιο Περιεχόμενο Κεφάλαιο 4, παράγραφος 3 προστίθεται το εξής : «Στο

Διαβάστε περισσότερα

Με απλούς τρόπους μπορούμε να μειώσουμε τη κατανάλωση νερού στο μπάνιο, στην κουζίνα, και στον κήπο.

Με απλούς τρόπους μπορούμε να μειώσουμε τη κατανάλωση νερού στο μπάνιο, στην κουζίνα, και στον κήπο. Πρακτικοί τρόποι εξοικονόμησης νερού Με απλούς τρόπους μπορούμε να μειώσουμε τη κατανάλωση νερού στο μπάνιο, στην κουζίνα, και στον κήπο. Τρόποι εξοικονόμησης νερού στο μπάνιο 1. Ελέγξτε για διαρροή το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ. Νοικιάζεις αυτοκίνητο; Ενημερώσου, μάθε και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ. Νοικιάζεις αυτοκίνητο; Ενημερώσου, μάθε και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ Νοικιάζεις αυτοκίνητο; Ενημερώσου, μάθε και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου Νοικιάζεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη; Ενημερώσου, μάθε και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου. Τα τελευταία

Διαβάστε περισσότερα

σχολή οδηγών ΣΑΒΡΑΜΗΣ

σχολή οδηγών ΣΑΒΡΑΜΗΣ Α) ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Περιμετρικός έλεγχος εξετάζουμε για: 1) την καλή κατάσταση των επιφανειών του αυτοκινήτου από τυχαία χτυπήματα (πχ. ένα χτύπημα σε μια επιφάνεια του οχήματος μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

DUCATO NATURAL POWER

DUCATO NATURAL POWER DUCATO NATURAL POWER DUCATO NATURAL POWER DUCATO NATURAL POWER Το όχημα έχει ρυθμιστεί να λειτουργεί κανονικά με φυσικό αέριο, ενώ υπάρχει αυτόματο σύστημα εναλλαγής σε βενζίνη όταν το φυσικό αέριο πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Αξιόπιστα ελαστικά = Ασφάλεια στο δρόμο

Αξιόπιστα ελαστικά = Ασφάλεια στο δρόμο Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η GOODYEAR Dunlop Ελαστικά Ελλάς, Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» συμβουλεύουν τους οδηγούς για την ασφαλέστερη οδήγηση σε κακές καιρικές συνθήκες Αξιόπιστα ελαστικά

Διαβάστε περισσότερα

MINI MOTO DB ΧΡΟΝΟ 49CC ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Σημαντική ενημέρωση! Διαβάστε το προσεκτικά πριν την πρώτη οδήγηση.

MINI MOTO DB ΧΡΟΝΟ 49CC ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Σημαντική ενημέρωση! Διαβάστε το προσεκτικά πριν την πρώτη οδήγηση. DB 701 2 ΧΡΟΝΟ 49CC MINI MOTO ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Σημαντική ενημέρωση! Διαβάστε το προσεκτικά πριν την πρώτη οδήγηση. Όλες οι πληροφορίες, εικόνες και περιγραφές σε αυτό το εγχειρίδιο χρήσης είναι βασισμένες

Διαβάστε περισσότερα

ALL YOU NEED IS. Εγχειρίδιο Οδηγού

ALL YOU NEED IS. Εγχειρίδιο Οδηγού ALL YOU NEED IS Εγχειρίδιο Οδηγού ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 2 3 Παραλαβή αυτοκινήτου 4avis.gr 5 6 7 8 Βασικές Υποχρεώσεις οδηγού Συντήρηση επισκευή Αλλαγή ελαστικών 2 Εγχειρίδιο Οδηγού 9 10 11 12 13 14 15 Ταξίδια

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ. α β γ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ. α β γ ΟΔΗΓΙΕΣ: 11/03/2017 1. Οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα θα πρέπει να αναγραφούν στο Φύλλο Απαντήσεων που θα σας δοθεί χωριστά από τις εκφωνήσεις. 2. Η επεξεργασία των θεμάτων θα γίνει γραπτώς σε φύλλα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΣΥΣΤΗΜΑ 4 ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ 4 ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ 1 / 7

ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΣΥΣΤΗΜΑ 4 ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ 4 ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ 1 / 7 ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ 4 ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ 1 / 7 Α - ΟΔΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ & ΟΔΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Επικίνδυνα τοποθετημένες στάσεις (σε λάθος σημείο) σε αντίθεση με τη νομοθεσία οδικής κυκλοφορίας, στέγαστρα λάθος τοποθετημένα

Διαβάστε περισσότερα

Jaguar Land Rover Limited All rights reserved. F-TYPE ΣΥΜΠΛΗΡ ΜΑ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟΥ Ι ΙΟΚΤΗΤΗ. Αρ. έκδοσης JSA

Jaguar Land Rover Limited All rights reserved. F-TYPE ΣΥΜΠΛΗΡ ΜΑ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟΥ Ι ΙΟΚΤΗΤΗ. Αρ. έκδοσης JSA F-TYPE ΣΥΜΠΛΗΡ ΜΑ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟΥ Ι ΙΟΚΤΗΤΗ Οι παρακάτω πληροφορίες είναι συμπληρωματικές και θα πρέπει να διαβαστούν σε συνδυασμό με το Εγχειρίδιο ιδιοκτήτη, Αρ. έκδοσης JJM 34 02 35 142. Αρ. έκδοσης JSA

Διαβάστε περισσότερα

Χειμερινοί μήνες-συμβουλές οδήγησης στη βροχή.

Χειμερινοί μήνες-συμβουλές οδήγησης στη βροχή. Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η GOODYEAR Dunlop Ελαστικά Ελλάς, Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» συμβουλεύουν τους οδηγούς για την ασφαλέστερη οδήγηση κατά τους χειμερινούς μήνες. Χειμερινοί μήνες-συμβουλές

Διαβάστε περισσότερα

THE BEST NEW CARS MAKE THE BEST USED CARS

THE BEST NEW CARS MAKE THE BEST USED CARS ALWAYS A BETTER WAY THE BEST NEW CARS MAKE THE BEST USED CARS Εγγυημένα τα Καλύτερα Μεταχειρισμένα www.toyota.com.cy/usedcars Κάτι νέο! Η Δικράν Ουζουνιάν & Σια Λτδ., αλλάζει τα δεδομένα στον τρόπο ιδιοκτησίας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΜΑΡΟΥΦΙΔΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΜΑΡΟΥΦΙΔΗΣ ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΜΑΡΟΥΦΙΔΗΣ Π.ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ 5 ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΛΣΑΜΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΤΗΛ./FAX. 2310 628.008 ΚΙΝ.6944 677104 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΩΡΙΑΣ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ Χ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 13/12/2013

ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ Χ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 13/12/2013 ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ Χ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Η Ιστορία Εξάπλωση Καταστημάτων Το σύνολο των καταστημάτων ανέρχεται σε 268 και αυξάνει, καθώς το δίκτυο επεκτείνεται σε όλη τη χώρα. Δίκτυο καταστημάτων 161 46 43 12

Διαβάστε περισσότερα

Τρόποι πωλήσεων ΚΕΦΑΛΑΙΟ Τι να κάνετε όταν πηγαίνετε στο ραντεβού 2. Κρίσιμες ερωτήσεις πωλήσεων 3. Δέκα χρήσιμες συμβουλές

Τρόποι πωλήσεων ΚΕΦΑΛΑΙΟ Τι να κάνετε όταν πηγαίνετε στο ραντεβού 2. Κρίσιμες ερωτήσεις πωλήσεων 3. Δέκα χρήσιμες συμβουλές 99 Τρόποι πωλήσεων 1. Τι να κάνετε όταν πηγαίνετε στο ραντεβού 2. Κρίσιμες ερωτήσεις πωλήσεων 3. Δέκα χρήσιμες συμβουλές ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Α) ΑΝ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ α. Του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΗΨΗ ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ

ΠΡΟΛΗΨΗ ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ Οι διαρρήξεις είναι μια παραβίαση της προσωπικής ζωής και της ασφάλειάς σας. Ο προσωπικός αντίκτυπος και η απώλεια αναντικατάστατων πραγμάτων μπορεί να είναι μεγαλύτερος

Διαβάστε περισσότερα

7 747 002 162 08/2002 GR

7 747 002 162 08/2002 GR 7 747 002 162 08/2002 GR Για το χρήστη Οδηγίες χρήσης Ειδικός λέβητας αερίου Logano G234 Διαβάστε προσεκτικά πριν τη χρήση Πρόλογος. Το σωστό καύσιμο Η συσκευή συμμορφώνεται με τις ισχύουσες διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΟΔΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΞΥΠΝΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΟΔΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΞΥΠΝΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΟΔΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΞΥΠΝΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ Μιχελαράκη

Διαβάστε περισσότερα

Αυτόματη οδήγηση και συμβολή των πολυμέσων

Αυτόματη οδήγηση και συμβολή των πολυμέσων Αυτόματη οδήγηση και συμβολή των πολυμέσων Αμπόνη Μαρία α. μ. 78615 - ΓΤΠ61 Γραφικές Τέχνες - Πολυμέσα Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Επίπεδα αυτοματισμού σε αυτοκίνητο Επίπεδο 0: πλήρης έλεγχος του οχήματος

Διαβάστε περισσότερα

DAYTONA EDISON 50, Πλήρης Δοκιμή

DAYTONA EDISON 50, Πλήρης Δοκιμή DAYTONA EDISON 50, Πλήρης Δοκιμή Έντισον και ηλεκτρισμός Για πρώτη φορά στην δίτροχη καριέρα μας δοκιμάζουμε επί πέντε μέρες ένα ηλεκτρικό σκούτερ. Είναι το Daytona Edison 50 και λόγω του ότι είναι φθηνό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΙΡΑ GD ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΕΙΡΑ GD ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕΙΡΑ GD ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 1 Manufactured under license of Daewoo International Corporation, Korea ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 3 2. ΠΡΟΛΟΓΟΣ 4 3. ΑΣΦΑΛΕΙΑ 5 4. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Νέα Honda παπιά και scooters Συνοπτική προϊοντική ενημέρωση

Νέα Honda παπιά και scooters Συνοπτική προϊοντική ενημέρωση Νέα Honda παπιά και scooters Συνοπτική προϊοντική ενημέρωση 29 Ιουνίου 2017 110 VARIO 125 BEAT 110 Το απλό δεν ήταν ποτέ τόσο εντυπωσιακό Κυβισμός: 125κ.εκ. Μέγιστη Ισχύς: 8,9 hp / 7.250 σ.α.λ. Μέγιστη

Διαβάστε περισσότερα

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων 28-31 Μαΐου 2009 άφησε άφησε το το σημάδι σημάδι σου σου και και βοήθησε βοήθησε το το περιβάλλον περιβάλλον ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ τα έσοδα από την πώληση

Διαβάστε περισσότερα

Οικολογική και Οικονομική και Ασφαλής Οδήγηση «Eco-Driving»

Οικολογική και Οικονομική και Ασφαλής Οδήγηση «Eco-Driving» Οικολογική και Οικονομική και Ασφαλής Οδήγηση «Eco-Driving» Γρηγόρης Ζωίδης Τμήμα Περιβάλλοντος & Μεταφορών Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας-ΚΑΠΕ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ! Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Διαβάστε περισσότερα

Φυλλάδιο Ερωτήσεων & Απαντήσεων για το πώς να δροσιστείτε αυτό το καλοκαίρι

Φυλλάδιο Ερωτήσεων & Απαντήσεων για το πώς να δροσιστείτε αυτό το καλοκαίρι Question & Answer Sheet on cooling this summer Greek Φυλλάδιο Ερωτήσεων & Απαντήσεων για το πώς να δροσιστείτε αυτό το καλοκαίρι Αντί της χρήσης κλιματιστικών για να δροσιστώ, τι θα ήταν μια φθηνότερη

Διαβάστε περισσότερα

Seat 1500 (1963) Written by cordova

Seat 1500 (1963) Written by cordova Το 1965 η Seat παρουσίασε στην αγορά το Seat 1500 (δύο χρόνια πριν -1963- είχε παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Βαρκελώνης). Λόγω του μεγαλύτερου και ισχυρότερου κινητήρα, των χώρων που πρόσφερε

Διαβάστε περισσότερα

Yπηρεσίες Βοήθειας 24 ώρες το 24ωρο

Yπηρεσίες Βοήθειας 24 ώρες το 24ωρο Yπηρεσίες Βοήθειας 24 ώρες το 24ωρο Ο νέος, σύγχρονος τρόπος ασφάλισης! Η Anytime αντιπροσωπεύει τη νέα εποχή στην ιδιωτική ασφάλιση. Πρόκειται για έναν νέο μοναδικό τρόπο να ασφαλιστείτε εύκολα, σίγουρα

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ FIESTA B479_Fiesta_Main_V4_Image_Master.indd BC86-B B479_Fiesta_Main_V4_GRC_GR.indd BC86-BC88 C88 24/05/ :36:22 01/06/ :46:03

ΝΕΟ FIESTA B479_Fiesta_Main_V4_Image_Master.indd BC86-B B479_Fiesta_Main_V4_GRC_GR.indd BC86-BC88 C88 24/05/ :36:22 01/06/ :46:03 ΝΕΟ FIESTA FORD FIESTA Παρουσίαση των μοντέλων Επιλέξτε το Fiesta που σας ταιριάζει. Διαθέσιμο σε μια σειρά από διαφορετικές σχεδιαστικές επιλογές, το νέο Ford Fiesta μπορεί να σας ικανοποιήσει, όποιες

Διαβάστε περισσότερα

Μεταχειρισμένα Αυτοκίνητα - Hyundai - i 10

Μεταχειρισμένα Αυτοκίνητα - Hyundai - i 10 Επικοινωνία: G katakis ( Autogroup) 2310455811 Μεταχειρισμένα Αυτοκίνητα - Hyundai - i 10 Condition: Μεταχειρισμένο Body Type: Κόμπακτ Transmission: Χειροκίνητο Year: 2015 Drive: Προσθιοκίνητο (FWD) Fuel:

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και Οικολογική Οδήγηση - Εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από την αλλαγή της οδηγητικής συμπεριφοράς.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και Οικολογική Οδήγηση - Εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από την αλλαγή της οδηγητικής συμπεριφοράς. Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και Οικολογική Οδήγηση - Εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από την αλλαγή της οδηγητικής συμπεριφοράς. Άρης Ζωγράφος - Ευάγγελος Ματσούκης Πανεπιστήμιο Πατρών www.upatras.gr Πρότυπες Σχολές

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Tα υβριδικά αυτοκίνητα»

ΘΕΜΑ: «Tα υβριδικά αυτοκίνητα» ΘΕΜΑ: «Tα υβριδικά αυτοκίνητα» Καράμπελα Καράπαπα Επιμέλεια εργασίας: Ζωή Ιωάννα ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ; Αυτός ο τύπος αυτοκινήτου ονομάζεται έτσι επειδή συνδυάζει δύο μορφές ενέργειας για να

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις στο : Διαγώνισμα στο 4.7

Απαντήσεις στο : Διαγώνισμα στο 4.7 Απαντήσεις στο : Διαγώνισμα στο 4.7 από την 26 η έως και την 37 η 26. Ποιος είναι ο σκοπός του συστήματος τροφοδοσίας καυσίμου; 126-127 Ο σκοπός του συστήματος τροφοδοσίας καυσίμου είναι η άντληση καυσίμου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χειρισµού. Ειδικός λέβητας θέρµανσης για πιεστικούς καυστήρες πετρελαίου/αερίου Logano G215 WS. 6302 6965 06/2003 GR Για το χειριστή

Οδηγίες χειρισµού. Ειδικός λέβητας θέρµανσης για πιεστικούς καυστήρες πετρελαίου/αερίου Logano G215 WS. 6302 6965 06/2003 GR Για το χειριστή 6302 6965 06/2003 GR Για το χειριστή Οδηγίες χειρισµού Ειδικός λέβητας θέρµανσης για πιεστικούς καυστήρες πετρελαίου/αερίου Logano G215 WS ιαβάστε προσεκτικά πριν το χειρισµό Περιεχόµενα 1 Για την ασφάλειά

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά:

Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά: Πώς αλλάζουμε λάδι κινητήρα και φίλτρο λαδιού σε BMW 3 E36 Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά: 1 Αλλάζετε το λάδι του κινητήρα κατά την αντικατάσταση του φίλτρου λαδιού σε BMW 3 E36. Βάλτε το

Διαβάστε περισσότερα

6. ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

6. ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ Ι. ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 1. Η προμήθεια των υπηρεσιών διέπεται από τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών». 2. Η προϋπολογιζόμενη συνολική αξία της παρούσας έχει ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα

Εξ-ασφαλίζουμε την Κατοικία σας

Εξ-ασφαλίζουμε την Κατοικία σας Έκδοση: Μάϊος 2015 Allianz Ελλάδος Λ. Αθηνών 110, Κτίριο Γ' 104 42 Αθήνα Κέντρο Επικοινωνίας: 210 69 99 999 www.allianz.gr Allianz Ελλάδος Προσωπικές Λύσεις Εξ-ασφαλίζουμε την Κατοικία σας Απολαύστε τη

Διαβάστε περισσότερα

Μεταχειρισμένα Αυτοκίνητα - Suzuki - Jimny

Μεταχειρισμένα Αυτοκίνητα - Suzuki - Jimny Επικοινωνία: G katakis ( Autogroup) 2310455811 Μεταχειρισμένα Αυτοκίνητα - Suzuki - Jimny Condition: Μεταχειρισμένο Body Type: 4X4/τζιπ/SUV Transmission: Χειροκίνητο Year: 2015 Drive: Τετρακίνητο (4x4)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΓΧΟΙ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ TAXOΓΡΑΦΟΣ

ΕΛΕΓΧΟΙ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ TAXOΓΡΑΦΟΣ ΕΛΕΓΧΟΙ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ TAXOΓΡΑΦΟΣ Ο ταχογράφος είναι μια συσκευή η οποία καταγράφει τις δραστηριότητες του 1ου και 2ου οδηγού και του οχήματος σε συνάρτηση με το χρόνο. 1ος οδηγός: 1. οδήγηση 2. άλλες εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ. από άποψη συνολικού. λειτουργικού κόστους.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ. από άποψη συνολικού. λειτουργικού κόστους. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Οι κινητήρες ντίζελ συνεχίζουν να καταναλώνουν λιγότερα καύσιµα από τη βενζίνη εως και 30% λιγοτερο καυσιµο απο τους βενζινοκινητηρες µε αµεσο ψεκασµο της ιδιας γενιας.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Οδηγιών. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά και κρατήστε για μελλοντική χρήση. Προσοχή: Προειδοποίηση:

Εγχειρίδιο Οδηγιών. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά και κρατήστε για μελλοντική χρήση. Προσοχή: Προειδοποίηση: Χαρακτηριστικά: Εγχειρίδιο Οδηγιών Κατάλληλη Ηλικία χρονών Ταχύτητα χλμ/ώρα Κωδικός/code: 412175 Επιτρεπόμενο βάρος κιλά Κινητήρας Ισχύς Επαναφόρτιση Διαστάσεις Καθαρό βάρος Μπαταρία Χρόνος λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΝΕΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΝΕΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΝΕΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ GR ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εγκατάσταση Η σωστή θέση του απορροφητήρα θα πρέπει να είναι 60cm πάνω από το επίπεδο των ηλεκτρικών εστιών της κουζίνας σας ή 75cm εάν πρόκειται για εστίες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγούμε το αγαπημένο αυτοκίνητο της οικογένειας Ανιέλι (vid.)

Οδηγούμε το αγαπημένο αυτοκίνητο της οικογένειας Ανιέλι (vid.) Οδηγούμε το αγαπημένο αυτοκίνητο της οικογένειας Ανιέλι (vid.) Η επαφή με την A. Ισμαήλος Α.Ε. έχει προσθέσει μια νέα διάσταση στην επαγγελματικής μας ζωή. Σε μια εποχή που "κυνηγάμε" τη συνεχώς την παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟΣ ΑΝΑΛΟΓΑ - ΠΟΣΟΣΤΑ. 1. Ο καυστήρας του καλοριφέρ καίει 60 λίτρα πετρέλαιο σε 6 ώρες. Πόσα λίτρα πετρέλαιο θα κάψει σε 15 ώρες ;

ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟΣ ΑΝΑΛΟΓΑ - ΠΟΣΟΣΤΑ. 1. Ο καυστήρας του καλοριφέρ καίει 60 λίτρα πετρέλαιο σε 6 ώρες. Πόσα λίτρα πετρέλαιο θα κάψει σε 15 ώρες ; ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟΣ ΑΝΑΛΟΓΑ - ΠΟΣΟΣΤΑ 1. Ο καυστήρας του καλοριφέρ καίει 60 λίτρα πετρέλαιο σε 6 ώρες. Πόσα λίτρα πετρέλαιο θα κάψει σε 15 ώρες ; 60 λίτρα πετρέλαιο 6 ώρες 15 ώρες Χ ; λίτρα πετρέλαιο θα

Διαβάστε περισσότερα

Συντελεστής Τριβής στη Φυσική & Τροχαία Ατυχήματα

Συντελεστής Τριβής στη Φυσική & Τροχαία Ατυχήματα Συντελεστής Τριβής στη Φυσική & Τροχαία Ατυχήματα Τριβή Όταν ένα σώμα ολισθαίνει (γλιστράει) πάνω σε μια επιφάνεια, υπάρχει μια δύναμη στο σώμα που αντιστέκεται στην κίνηση του. Η δύναμη αυτή ονομάζεται

Διαβάστε περισσότερα

Οικολογική οδήγηση & Φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα

Οικολογική οδήγηση & Φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Οικολογική οδήγηση & Φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα Oρέστης Κυριάκου Λειτουργός Ενεργειακής Διαχείρισης Ενεργειακού Γραφείου Κυπρίων Πολιτών Οικολογική οδήγηση Ορισμός

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χειρισµού. Ειδικός λέβητας θέρµανσης για πιεστικούς καυστήρες πετρελαίου Logano G215 WS µε καυστήρα Logatop LE

Οδηγίες χειρισµού. Ειδικός λέβητας θέρµανσης για πιεστικούς καυστήρες πετρελαίου Logano G215 WS µε καυστήρα Logatop LE 6302 7070 07/2003 GR Για το χειριστή Οδηγίες χειρισµού Ειδικός λέβητας θέρµανσης για πιεστικούς καυστήρες πετρελαίου Logano G215 WS µε καυστήρα Logatop LE ιαβάστε προσεκτικά πριν το χειρισµό Περιεχόµενα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος...σελίδα: 2. Πίνακες...σελίδα: 6. Επίλογος...σελίδα: 64. Εταιρείες διανομής επιβατικών αυτοκινήτων...σελίδα: 67 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Πρόλογος...σελίδα: 2. Πίνακες...σελίδα: 6. Επίλογος...σελίδα: 64. Εταιρείες διανομής επιβατικών αυτοκινήτων...σελίδα: 67 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόλογος...σελίδα: 2 Πίνακες...σελίδα: 6 Επίλογος...σελίδα: 64 Εταιρείες διανομής επιβατικών αυτοκινήτων...σελίδα: 67 Τα τεχνικά και λοιπά μεγέθη που αναφέρονται στην παρούσα έκθεση έχουν παραχωρηθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ «ΟΔΗΓΩ ΛΙΓΟ - ΠΛΗΡΩΝΩ ΛΙΓΟ»

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ «ΟΔΗΓΩ ΛΙΓΟ - ΠΛΗΡΩΝΩ ΛΙΓΟ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ «ΟΔΗΓΩ ΛΙΓΟ - ΠΛΗΡΩΝΩ ΛΙΓΟ» Σεπτέμβριος 2015 Περιεχόμενα Διαθεσιμότητα και χρήση εφαρμογής....2 Δήλωση συμμετοχής στην υπηρεσία..3 Οδηγίες συμμετοχής πελάτη..4 Καταγραφή και αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ Αδαμαντία Μπαλαφούτα Προϊσταμένη χειρουργικής κλινικής Γ.Ν. Κορίνθου Τα τελευταία χρόνια η οδήγηση ποδηλάτου έχει αυξηθεί µεταξύ των κατοίκων του αναπτυγµένου κόσµου. Λόγω της συνεχιζόµενης

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά:

Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά: Πώς αλλάζουμε λάδι κινητήρα και φίλτρο λαδιού σε Ford Focus II Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά: 1 Αλλάζετε το λάδι του κινητήρα κατά την αντικατάσταση του φίλτρου λαδιού σε Ford Focus II.

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Γεια σας, παιδιά! Είμαι ο φίλος σας, ο Τροχονόμος! Η

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ 1 ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ Στοιχεία Αναφοράς ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ 0218 ΕΛΓΚΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Κ.Δημήτριος ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ 07/10/2016 Γενικά στοιχεία Οχήματος Εργοστάσιο κατασκευής Audi Πόρτες 2 Τύπος/Μοντέλο

Διαβάστε περισσότερα

Με Opel Insignia 2,0 CDTI στην Βόρεια Ελλάδα

Με Opel Insignia 2,0 CDTI στην Βόρεια Ελλάδα Με Opel Insignia 2,0 CDTI στην Βόρεια Ελλάδα Ήρθεη στιγμή που το Insignia θα δεχόταν μια ανανέωση ώστε να συνεχίσει τη λαμπρή του εμπορική πορεία. Εμείς είχαμε στα χέρια μας την έκδοση με τον δίλιτρο κινητήρα

Διαβάστε περισσότερα

Μεταχειρισμένα Αυτοκίνητα - Volkswagen - UP

Μεταχειρισμένα Αυτοκίνητα - Volkswagen - UP Επικοινωνία: G katakis ( Autogroup) 2310455811 Μεταχειρισμένα Αυτοκίνητα - Volkswagen - UP Condition: Μεταχειρισμένο Body Type: Κόμπακτ Transmission: Χειροκίνητο Year: 2013 Drive: Προσθιοκίνητο (FWD) Fuel:

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορα ναι, επικίνδυνα όχι Συμβουλές για διανομείς με μοτοσικλέτα

Γρήγορα ναι, επικίνδυνα όχι Συμβουλές για διανομείς με μοτοσικλέτα Γρήγορα ναι, επικίνδυνα όχι Συμβουλές για διανομείς με μοτοσικλέτα EEER-2205 hkfjdskdp:lsdjfl www.edrive.yme.gov.gr Μοτοσικλέτα: ένα «εργαλείο» δουλειάς Οι μοτοσικλέτες επιτρέπουν την οικονομική και γρήγορη

Διαβάστε περισσότερα

Τέρας τιμιότητας. Κείμενο: Κώστας Γκαζής. Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

Τέρας τιμιότητας. Κείμενο: Κώστας Γκαζής. Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης Τέρας τιμιότητας Κείμενο: Κώστας Γκαζής Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης To Daytona Monster το γνωρίσαμε πρώτα στα 180 κυβικά εκατοστά, ενώ το 2018 η μοτοσυκλέτα απέκτησε Euro 4 αδερφάκι στα 125 κ.εκ. Το Monster

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά:

Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά: Πώς αλλάζουμε λάδι κινητήρα και φίλτρο λαδιού σε Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά: 1 Αλλάξτε λάδια μαζί με το φίλτρο. Φοράτε γάντια για να αποφεύγετε την επαφή με καυτά υγρά. Χρησημοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιµες ληροφορίες σε εφήβους 12-15 ετών γιατο ώς να κυκλοφορούν µε ασφάλεια στους δρόµους

Χρήσιµες ληροφορίες σε εφήβους 12-15 ετών γιατο ώς να κυκλοφορούν µε ασφάλεια στους δρόµους Χρήσιµες ληροφορίες σε εφήβους 12-15 ετών γιατο ώς να κυκλοφορούν µε ασφάλεια στους δρόµους Γραμματεία Διυπουργικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας 19/03/2014 Πόσα παιδιά (

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης HERE Drive

Οδηγός χρήσης HERE Drive Οδηγός χρήσης HERE Drive Τεύχος 1.0 EL HERE Drive Η εφαρμογή HERE Drive σας κατευθύνει για να φτάσετε στον προορισμό σας, όποιος και αν είναι αυτός, παρέχοντάς σας αναλυτικές οδηγίες "στροφή-στροφή" με

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται.

Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Η INTERAMERICAN σάς ενημερώνει για όσα ισχύουν για τα ανασφάλιστα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΆΘΜΕΥΣΗΣ ΜΈΣΩ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ PARKPAL

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΆΘΜΕΥΣΗΣ ΜΈΣΩ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ PARKPAL ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΆΘΜΕΥΣΗΣ ΜΈΣΩ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ PARKPAL PARKPAL APP Η «έξυπνη» εφαρμογή ParkPal δίνει την δυνατότητα στους εγγεγραμμένους χρήστες να νομιμοποιήσουν

Διαβάστε περισσότερα

Μεταχειρισμένα - Skoda - Superb

Μεταχειρισμένα - Skoda - Superb Επικοινωνία: G katakis ( Autogroup) 2310455811 Μεταχειρισμένα - Skoda - Superb Condition: Μεταχειρισμένο Body Type: Λιμουζίνα/Sedan Transmission: Χειροκίνητο Year: 2017 Drive: Προσθιοκίνητο (FWD) Fuel:

Διαβάστε περισσότερα

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Αρχικό τηλεχειριστήριο αυτοκινήτου Οδηγός ρύθμισης - Greek Αγαπητέ πελάτη, Στο εγχειρίδιο αυτό θα βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζονται για να ενεργοποιήσετε/

Διαβάστε περισσότερα

NS2600 Ψεκαστήρας Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

NS2600 Ψεκαστήρας   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης NS2600 Ψεκαστήρας Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ NS2600 ΠΡΟΣΟΧΗ! Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεκτικά. Εξοικειωθείτε με την χρήση το0υ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΑ: ΟΡΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΑ: ΟΡΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΑ: ΟΡΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΛΙΔΑ 1.1 Έκταση Εργασιών Έργου 1 1.2 Διάρκεια Περιόδου 1 2.1 Προληπτική Συντήρηση 1 2.2 Πρόγραμμα Προληπτικής 1 2.3 Έντυπο αναφοράς Προληπτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ Α Α1. α - Λάθος β - Σωστό γ - Σωστό δ - Λάθος ε - Σωστό Α γ 2 - β 3 - ε 4 - στ 5 - α ΘΕΜΑ Β Β1.

ΘΕΜΑ Α Α1. α - Λάθος β - Σωστό γ - Σωστό δ - Λάθος ε - Σωστό Α γ 2 - β 3 - ε 4 - στ 5 - α ΘΕΜΑ Β Β1. ΘΕΜΑ Α Α1. α - Λάθος β - Σωστό γ - Σωστό δ - Λάθος ε - Σωστό Α2. 1 - γ 2 - β 3 - ε - στ 5 - α ΘΕΜΑ Β Β1. Β2. Οι βαλβίδες ασφαλείας στην αποθήκη καυσίμου (ρεζερβουάρ) ενός οχήματος χρησιμοποιούνται για

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται.

Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Η INTERAMERICAN σάς ενημερώνει για όσα ισχύουν για τα ανασφάλιστα

Διαβάστε περισσότερα

Μεταχειρισμένα - BMW - 116

Μεταχειρισμένα - BMW - 116 Επικοινωνία: G katakis ( Autogroup) 2310455811 Μεταχειρισμένα - BMW - 116 Condition: Μεταχειρισμένο Body Type: Κόμπακτ Transmission: Χειροκίνητο Year: 2005 Drive: Πισωκίνητο (RWD) Fuel: Βενζίνη Mileage:

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης γεννήτριας GB1500

Οδηγίες χρήσης γεννήτριας GB1500 Οδηγίες χρήσης γεννήτριας GB1500 Προσοχή! Παρακαλούμε διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης και ασφάλειας πριν την λειτουργία της γεννήτριας. Ι Οδηγίες ασφαλείας Τα καυσαέρια είναι δηλητηριώδης Μην λειτουργείτε

Διαβάστε περισσότερα

Δαγκάνα Φρένων Dual Pivot

Δαγκάνα Φρένων Dual Pivot (Greek) DM-BL0001-03 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Δαγκάνα Φρένων Dual Pivot BR-4700 BR-4600 BR-3500 BR-2400 BL-R780 BL-4700 BL-4600 BL-3500 BL-2400 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ Αυτό το εγχειρίδιο αντιπροσώπου προορίζεται

Διαβάστε περισσότερα