ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ"

Transcript

1

2 ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή Στόχοι Ιστορία του κινητού Σταθμοί στην ιστορία του κινητού Ελληνική Νομοθεσία Ευρωπαϊκή Νομοθεσία Λειτουργίες του κινητού Κινητό και υγεία Πιθανοί κίνδυνοι Μέτρα μείωσης Παρουσίαση 1ου ερωτηματολογίου Παρουσίαση 2ου ερωτηματολογίου Παρουσίαση 3ου ερωτηματολογίου Αποτελέσματα 1ου ερωτηματολογίου Αποτελέσματα 2ου ερωτηματολογίου Αποτελέσματα 3ου ερωτηματολογίου Το μέλλον του κινητού Ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων Δημοσιεύματα Ραδιενέργεια Επίλογος

3 Οι κάτωθι μαθητές της Α τάξης του Γενικού Λυκείου Νιγρίτας ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν το πρόγραμμα κινητή τηλεφωνία και κίνδυνοι από την αλόγιστη χρήση τους, σε συνεργασία με τον καθηγητή Μαθηματικών Αθανάσιο Μπότζα.

4 ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΜΕΡΟΠΗ ΚΑΡΑΤΖΙΑΣ ΚΑΣΑΜΠΑΛΗ Σ ΚΙΑΝΚΩΒ ΚΟΛΑ ΚΟΝΤΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ ΛΟΥΤΑ ΜΑΡΤΙΝΑΙΟΥ ΜΠΑΤΖΙΑΝΗ ΟΡΛΙΑΚΛΗ ΠΑΡΑΛΕΑ ΤΖΑΡΤΖΑ ΤΖΕΤΑ ΤΣΙΛΙΜΠΟΝΗ ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΤΣΙΣΛΑΒ ΒΙΟΛΤΣΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΕΜΑΡΙΛΝΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΟΦΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΙΩΑΝΝΑ ΕΙΡΗΝΗ ΖΩΗ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

5 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Πριν από δύο δεκαετίες περίπου, έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα κινητά τεραστίων διαστάσεων. Τότε δεν πίστευαν πως είναι δυνατόν να μιλά κανείς με το τηλέφωνο στο χέρι. Σήμερα, το κινητό έχει γίνει προσιτό σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, κοινωνικής τάξης. Έχει γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας όπου με τη συσκευή αυτή τους επιτρέπει να μπορούν να επικοινωνήσουν ανά πάσα στιγμή, από οπουδήποτε με οποιονδήποτε, χωρίς να χρειαστεί να ψάξουν για τηλεφωνικούς θαλάμους, για κέρματα, κάρτες και ατζέντες. Οι σχέσεις των ανθρώπων από τη στιγμή που το κινητό έγινε αναγκαίο εξάρτημα άλλαξαν πολλά..

6 Για τα σημερινά παιδιά, τα κινητά υποκαθιστούν τους τόπους συνάντησης - τα στέκια. Με τα κινητά τους ο καθένας ξέρει πού θα βρει τον άλλον στέλνοντας τα γνωστά sms. Πολλές φορές όμως δημιουργεί και ενοχλητικές καταστάσεις καθόσον ο καθένας που έχει τον αριθμό κάποιου άλλου μπορεί να τον πάρει τηλέφωνο σε ακατάλληλες στιγμές. Έχοντας κινητό ποτέ δεν αισθάνεσαι μόνος. Γιατί μέσα στη μνήμη του κινητού έχει αποθηκευτεί ο καθένας που μας ενδιαφέρει από αγαπημένα πρόσωπα, φίλοι, συγγενείς, συναδέλφους, συνεργάτες, γνωστοί, εστιατόρια, μάστορες, γιατροί κ.ά. Και αντιστρόφως, το δικό μας τηλέφωνο είναι καταχωρημένο σε δεκάδες κινητά άλλων ανθρώπων

7 2. ΣΤΟΧΟΙ Το κινητό είναι ή όχι επικίνδυνο για την υγεία μας; Πόσο καλά χειρίζεσαι το κινητό; Οι συνέπειες στην υγεία των ατόμων, από την καθημερινή χρήση του κινητού τηλεφώνου, από την πολύωρη χρήση τους, επίσης από το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας και πιο συγκεκριμένα από τις κεραίες, που μέσω των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων μεταφέρουν τις συνομιλίες, τα μηνύματα, τις φωτογραφίες, τη μουσική και ότι άλλο μεταφέρεται με τέτοια μορφή κυμάτων. Προκύπτουν βασικά ερωτήματα όπως : α) Γνωρίζουν, κυρίως οι νέοι χρήστες, αν έχει πρόβλημα η υγεία τους από την ακτινοβολία του κινητού τους. β) Παίρνουν τις κατάλληλες προφυλάξεις για την προστασία τους. Με την έρευνα αυτή γίνεται προσπάθεια. α) Να προβληματίσει τους νέους κατά πόσο είναι υποψιασμένοι από τους κινδύνους που διατρέχουν με την χρήση της κινητής τηλεφωνίας. β) Να δοθούν κάποιες απόψεις και συμβουλές ειδικών, ώστε να πληροφορηθούν οι χρήστες κινητών για τους πιθανούς κινδύνους, ώστε ενημερωμένοι να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο θέμα με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

8 3. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ Η κινητή τηλεφωνία ξεκίνησε αμέσως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Bell το 1978, κατασκευάζει το πρώτο δοκιμαστικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Το πρώτο κινητό που έλαβε άδεια έγκρισης ήταν το μοντέλο της Μοτορόλα DynaTAC8000X. Στην αρχή της δεκαετίας του '90 άρχισε η εκτίναξη των κινητών τηλεφώνων, με την ψηφιοποίηση δικτύων (GSM) και συσκευών. Τα κινητά έγιναν μικρότερα ( γραμμάρια). Περάσαμε έτσι στα κινητά της δεύτερης γενιάς (2G), που παρείχαν και άλλες ευκολίες, όπως η αποστολή σύντομων γραπτών μηνυμάτων (SMS) και η λήψη φωτογραφιών. Στις αρχές του 21ου αιώνα ήλθαν τα κινητά τρίτης γενιάς (3G), με τις απεριόριστες δυνατότητες των πολυμέσων.

9 Στην Ελλάδα η κινητή τηλεφωνία έκανε την εμφάνισή της το 1992, με την προκήρυξη διαγωνισμού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη χορήγηση δύο αδειών. Ο αποκλεισμός του ΟΤΕ από τη διαδικασία αδειοδότησης προκάλεσε διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης. Οι δύο άδειες κατακυρώθηκαν στην Panafon (νυν Vodafone) και στην ιταλική Telestet ( Wind). H Wind ξεκίνησε την εμπορική της εκμετάλλευση στις 29 Ιουνίου 1993 και η Panafon την 1η Ιουλίου του ίδιου χρόνου. Η Cosmote, συμφερόντων ΟΤΕ, ήταν o τρίτος παίκτης της αγοράς (Ιανουάριος 1998) και η Q, εταιρεία του ομίλου Φέσσα, ο τέταρτος ( Ιούνιος 2002). H Q στη συνέχεια εξαγοράσθηκε από την Wind (Ιανουάριος 2006) κι έτσι σήμερα δραστηριοποιούνται τρεις εταιρείες, Wind, Vodafone και Cosmote.

10 Αργότερα, στην δεκαετία του 90 τα κινητά τηλέφωνα έγιναν μικρότερα και χωρούσαν στη παλάμη και στην τσέπη του χρήστη. Έτσι η κινητή τηλεφωνία πέρασε στη δεύτερη γενιά (2G) που παρείχαν και άλλες ευκολίες, όπως λήψη φωτογραφιών και αποστολή γραπτών μηνυμάτων( SMS) Τέλος, περίπου στον 21ο αιώνα ήρθαν και τα κινητά τρίτης γενιάς (3G) με απεριόριστες δυνατότητες πολυμέσων.

11

12 4. ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ Γέννηση η ιδέα του κινητού τηλεφώνου Διαδίδονται τα τηλέφωνα στο αυτοκίνητο Εμφανίζεται το πρώτο κινητό το Motorola DynaTAC Αρχίζει η λειτουργία του πρώτου εμπορικού δικτύου κινητής τηλεφωνίας στο Τόκιο Η Motorola παρουσιάζει το MicroTac Έρχεται η δεύτερη γενιά κινητής τηλεφωνίας (2G) συμπεριλαμβανομένου του GSM Aνοίγει το πρώτο GSM ευρωπαϊκό δίκτυο Κυκλοφορεί το περίφημο Νοκια Έρχεται στην αγορά το Motorola StarTAC το πρώτο Clamshell κινητό και το μικρότερο της εποχής του Το Matrix κάνει διάσημα τα κινητά μπανάνα 7110 και Ξεκινά η λειτουργία των 3G δικτύων τα οποία επιτρέπουν στους συνδρομητές να μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες data ασύρματα και να κάνουν βιντεοκλήσεις Κυκλοφορεί το SE T68 το πρώτο μαζικό έγχρωμο κινητό Σήμερα περίπου 1,3 δις άνθρωποι έχουν κινητό δηλαδή το 1/5 του πληθυσμού της Γης.

13 5. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Κοινή Απόφαση υπ αριθ /3839 των Υπουργών Ανάπτυξης, ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Υγείας και Πρόνοιας, Μεταφορών και Επικοινωνιών (ΦΕΚ 1105/Β/ ) με θέμ Μέτρα προφύλαξης του κοινού από τη λειτουργία κεραιών εγκατεστημένων στη ξηρά με την οποία εισάγονται στην Ελληνική Νομοθεσία τα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έκθεση του κοινού σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και ορίζοντα μηχανισμοί ελέγχου για τα επίπεδα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπεται από τους σταθμούς κεραιών όλων των ειδών. Νόμος 3431 (ΦΕΚ 13/Α/ ) Περί Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και άλλες διατάξεις», άρθρο 31 «Ρυθμίσεις σχετικά με την εγκατάσταση κεραιών». Σύμφωνα με το άρθρο τα Ελληνικά όρια για την έκθεση του κοινού τίθενται στο 70 των ορίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους σταθμούς κεραιών που βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 300 μέτρων από την περίμετρο των κτιριακών εγκαταστάσεων σχολείων, βρεφονηπιακών σταθμών, νοσοκομείων και γηροκομείων και στο 60% των ορίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους σταθμούς κεραιών που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από τις εγκαταστάσεις αυτές.

14 6. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Σύσταση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Περί του περιορισμού της έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία (0Ηz 300GHz), L 199 (1999/519/EC),

15 7. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ Αριθμομηχανή : Με την εφαρμογή αυτή έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε αριθμητικές πράξεις. Ημερολόγιο : Με τη εφαρμογή αυτή σημειώνουμε ημερομηνίες από γιορτές, συναντήσεις καθώς και υπενθυμίσεις από σημαντικά γεγονότα αλλά και την εβδομαδιαία ημερομηνία. Ρολόι : Είναι μια εφαρμογή που δείχνει την ώρα. Ξυπνητήρι : Είναι η λειτουργία του κινητού η οποία μετά τον ορισμό της ώρας που επιθυμούμε χτυπάει και μας υπενθυμίζει ή μας ξυπνάει. Ιντερνέτ : Είναι μια από της σημαντικές λειτουργίες του κινητού η οποία μας δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο με τον αντίστοιχο φυλλομετρητή (browser). Mp3 player : Είναι λειτουργία του κινητού να αναπαράγει ήχους. Κάμερα : Διατίθεται στα περισσότερα κινητά για την λήψη φωτογραφιών και βίντεο.

16 SMS : Με την λειτουργία αυτή έχεις την δυνατότητα να στέλνεις και να λαμβάνεις ένα γραπτό κείμενο από ένα άλλο κινητό. MMS : Είναι παρόμοια λειτουργία με το να στέλνεις μηνύματα με τη διαφορά ότι μπορείς να στείλεις τραγούδια και εικόνες. Διαθέτει πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να ενσωματώνει φωτογραφίες σε ένα . Επαφές : Είναι μια λειτουργία του κινητού που μπορούμε να αποθηκεύουμε πολλούς αριθμούς της επιλογής μας. ipod : Μπορεί κάποιος να αναπαράγει βίντεο επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά προγράμματα και ταινίες. Bluetooth : Με την εφαρμογή αυτή μπορούμε να δεχόμαστε στο κινητό μας ή να στέλνουμε δεδομένα ή αρχεία από κοντινές αποστάσεις.

17

18 8. ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Πόσο ασφαλές για την υγεία μου είναι το κινητό ; Είναι ένα ερώτημα αν η χρήση των κινητών μπορεί να είναι βλαβερό στην υγεία του χρήστη. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ότι κανείς δεν ξέρει στην πραγματικότητα εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν κίνδυνο για την υγεία μας. Υπάρχει μια τέτοια πιθανότητα καθώς η κινητή τηλεφωνία είναι μια σχετικά νέα τεχνολογία και δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που τα κινητά τηλέφωνα εμφανίστηκαν..

19 Τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν ακτινοβολία ανάλογα με τη λήψη σήματος με τη μορφή κύματος και μεταφέρουν ενέργεια. Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά δεν είναι ραδιενεργή. Η Ε.Ε.Α.Ε. ( Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας) είναι αρμόδια για την προστασία του πληθυσμού και του περιβάλλοντος. Με κοινή απόφαση από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας σε κάθε κεραία κινητής τηλεφωνίας υπάρχει μηχανισμός ελέγχου της ακτινοβολίας. Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία επηρεάζει την λειτουργία του καρδιακού βηματοδότη. Είναι απαγορευμένα στις εντατικές μονάδες Νοσοκομείων, στα αεροπλάνα γιατί η λειτουργία των συσκευών είναι ευαίσθητες στην ακτινοβολία. Η χρήση κινητού απαγορεύεται κατά την φόρτιση διότι η διακοπή ενός κυκλώματος στους πόλους της μπαταρίας μπορεί να δημιουργήσει σπινθήρα και στη συνέχεια έκρηξη

20 9. ΠΙΘΑΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ Ο φόβος ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από τις συσκευές μπορεί να βλάψει την υγεία είναι ο σπουδαιότερος παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη και συγκεκριμένα, έχει υποστηριχθεί ότι επηρεάζει τα κύτταρα του σώματός μας, τον εγκέφαλο και το ανοσοποιητικό μας σύστημα αυξάνοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης από καρκίνο μέχρι και Alzheimer's, πονοκέφαλο, κόπωση, απώλεια συγκέντρωσης και μνήμης, νευρολογικές διαταραχές, δερματικές παθήσεις, αϋπνίες κ.ά. Για να είναι σίγουροι ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει, πρέπει να γίνουν πολλές ακόμα μελέτες. Μια άλλη έρευνα, υποστηρίζει ότι υπάρχει σύνδεση των κινητών με τους εγκεφαλικούς όγκους, επίσης υπάρχουν αναφορές ατόμων που υποφέρουν από πονοκεφάλους, κόπωση και απώλεια συγκέντρωσης μετά από τη χρήση του κινητού τους. Τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στις τυχόν συνέπειες των κινητών και μολονότι το γνωρίζουν θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα κινητά μόνο σε περιπτώσεις απόλυτης ανάγκης. Αυτό υποστηρίζεται από τη θεωρία ότι ο παιδικός εγκέφαλος ακόμα αναπτύσσεται και το παιδικό κρανίο είναι λεπτότερο, καθιστώντας ευκολότερη την εισχώρηση των ραδιοκυμάτων. Οι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ανάμεσα στη χρήση κινητού και στην υγεία μας.

21 10. ΜΕΤΡΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ Οι περισσότεροι προτείνουν μέτρα που μπορούν οι χρήστες να πάρουν για να μειώσουν τις πιθανότητες των ανεπιθύμητων συνεπειών : Το καλύτερο είναι να έχει ο χρήστης όσο το δυνατόν λιγότερες και μικρής διάρκειας συνομιλίες χρησιμοποιώντας το κινητό του. Υποστηρίζουν ότι η χρήση του hands free μειώνει τον κίνδυνο καθώς μειώνει την την ακτινοβολία που μπαίνει στον εγκέφαλο. Συμβουλεύουν επίσης να αγοράζονται κινητά με εξωτερικές κεραίες ώστε η κεραία κατά τη χρήση να είναι όσο το δυνατόν πιο μακριά γίνεται από το κεφάλι του χρήστη. Αν το κινητό έχει εξωτερική ή εσωτερική κεραία, δεν πρέπει να καλύπτεται αυτή την ώρα της συνομιλίας.

22 Δεν πρέπει να μιλά κάποιος όταν περπατά, ακόμη καλό είναι να μιλά με ανοικτή ακρόαση διότι τότε αυξάνεται η απόσταση του σώματος από το κινητό τηλέφωνο, μειώνοντας έτσι την ακτινοβολία που δέχεται ο χρήστης. Οι συνομιλίες σε κλειστούς χώρους πρέπει να αποφεύγονται, ειδικά μέσα σε αυτοκίνητα, ασανσέρ, υπόγεια, διότι η συσκευή εκπέμπει περισσότερη ακτινοβολία επειδή παρεμποδίζεται η επικοινωνία της με το σταθμό βάσης. Επίσης δεν είναι φρόνιμο να μιλάει κάποιος όταν φορτίζει το κινητό, διότι μπορεί να προκληθεί έκρηξη του κινητού λόγω υπερθέρμανσής του, ούτε επίσης όταν οδηγεί, διότι παραβαίνει επιπλέον και διάταξη του Κ.Ο.Κ. Επίσης σκόπιμο είναι να μην είναι ανοικτό το κινητό κοντά σε αντλίες βενζίνης, όπως επίσης ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι χρησιμοποιούν βηματοδότη, διότι μπορεί το κινητό να επηρεάσει την λειτουργία του.

23 11. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 1ου ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ Ερωτηματολόγιο Του Προγράμματος Κινητής Τηλεφωνίας Φύλο: ΓΥΝΑΙΚΑ: 74 ΑΝΔΡΑΣ: 48 Ηλικία: 14 έως 17 1.Χρησιμοποιείτε κινητό; ΝΑΙ [118] ΟΧΙ [4] 2.Ποσό κοστίζει περίπου το κινητό σας; 26 έως Πόσα χρόνια έχετε κινητό; ΧΡΟΝΙΑ 1 έως 10 4.Έχετε σταθερό τηλέφωνο σπίτι σας; ΝΑΙ [114] ΟΧΙ [8] 5.Πόση ώρα μιλάτε στο κινητό την ημέρα; Χρόνος Ομιλίας: ΩΡΕΣ:6 ΛΕΠΤΑ:0.5 6.Για ποιους άλλους λόγους χρησιμοποιείτε το κινητό. Για Ραδιόφωνο:71 Μουσική:114 Μηνύματα:106 Ρολόι:99 Φωτογραφική Μηχανή:90 Παιχνίδια:70 Κάμερα:84 Internet:61 7.Πού έχετε το κινητό σας κατά την διάρκεια της ημέρας; Επάνω σας:77 Τσάντα:33 Στο χέρι σας:12

24 8.Το βράδυ κλείνετε το κινητό σας; ΝΑΙ [34] ΟΧΙ [82] 9.Εάν απαντήσατε όχι στην προηγουμένη ερώτηση, που έχετε το κινητό σας κατά την διάρκεια της νύχτας; Επάνω σας: 9 Δίπλα σας: 118 Στο μαξιλάρι σας: 6 Αλλού(Σημειώστε) Έχετε το κινητό σας ανοιχτό κατά την διάρκεια της ημέρας; ΝΑΙ [118] ΟΧΙ [1] 11.Χρησιμοποιείτε το κινητό σας κατά τη διάρκεια του μαθήματος; ΝΑΙ [73] ΟΧΙ [45] Εάν ναι σημειώστε το λόγο:.. 12.Κατά τη διάρκεια μιας κλήσης χρησιμοποιείτε: HANDS FREE: 48 BLUETOOTH: 3 ΤΙΠΟΤΑ:78 13.Θα μπορούσες να ζήσεις χωρίς κινητό; ΝΑΙ [47] ΟΧΙ [70] 14. Πόσο συχνά στέλνετε SMS; Πάντα Συχνα! 15.Στέλνετε μέσω κινητού; ΝΑΙ [13] ΟΧΙ [104] Αν ναι πόσο συχνά 16.Κάνετε chat μέσω κινητού; ΝΑΙ [32] ΟΧΙ [90] Ευχαριστούμε πολύ.

25 12. Ερωτηματολόγιο 2 του προγράμματος Κινητής Τηλεφωνίας Φύλο: Άντρας [ 25 ] Γυναίκα [ 34 ] Ηλικία:.. 1. Χρησιμοποιείτε κινητό τηλέφωνο ; Ναι [ 54 ] Όχι [ 5] 2.Μπορείτε εύκολα να πραγματοποιήσετε μια κλίση σε οποιοδήποτε μέρος; Πάντα [ 14 ] Τις περισσότερες φορές [29 ] Ικανοποιητικά [ 6 ] Με προβλήματα [ 3 ] Ποτέ [ 2 ] 3.Τι μάρκα συσκευή χρησιμοποιείτε; Nokia [ 8 ] Sony Ericsson [ 32 ] Motorola [ 0 ] Samsung [ 4 ] Siemens [ 0 ] Alcatel [ 1 ] Bosch [ 6 ] Άλλη [ 9] 4. Θεωρείτε ότι το κινητό σας είναι ανθεκτικό σε ικανοποιητικό βαθμό; Απόλυτα [ 17 ] Πολύ [ 16 ] Ικανοποιητικά [18 ] Λίγο [ 3 ] Καθόλου [ 1 ] 5.όσο καιρό χρησιμοποιείτε κινητό τηλέφωνο; Κάτω από 6 μήνες [ 6 ] 6 έως 12 μήνες [ 5 ] πάνω από 12 μήνες [ 44 ] 6. Ποιο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιείτε; Cosmote [ 51 ] Wind [ 2 ] Vodafone [ 1 ] Άλλο [ 1 ]

26 7. Πιστεύετε ότι θα σας ήταν χρήσιμος ένας φορητός φορτιστής ( π. χ φορτιστής αυτοκινήτου); Καθόλου [ 4 ] Λίγο [ 11 ] Αρκετά [ 15 ] Πολύ [ 10 ] Πάρα Πολύ [ 14 ] 8. Σας φαίνονται περισσότερο λειτουργικά τα κινητά με: Οθόνη: Μεγάλη[ 33 ] Κανονική [ 24 ] Πλήκτρα: Ευδιάκριτα [ 18 ] Κομψά [ 39 ] Μέγεθος: Μεγάλο [ 27 ] Μικρό [ 30 ] Κεραία: Εσωτερική [ 52 ] Εξωτερική [ 7 ] Πορτάκι: Ναι [ 13 ] Όχι [ 41 ] 9.Τι λαμβάνετε πιο πολύ υπόψη για την αγορά κινητού; Μάρκα [ 22 ] Τιμή [ 28 ] Διάρκεια μπαταρίας [ 8 ] Εμφάνιση [ 24 ] 10. Με άριστα το 10, σε ποιο βαθμό θεωρείτε ότι οι υπάρχουσες υπηρεσίες του κινητού σας, σας ικανοποιούν; (0, 5) [ 8] (5, 10) [ 51] Τι παραπάνω θα θέλατε να έχει;

27 13. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 3ου ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ Σας επηρεάζουν τα λεγόμενα για τους κινδύνους που έχουν τα κινητά τηλεφωνά για την υγεία; [ 6 ]πολύ [ 13 ]αρκετά [ 31 ]λίγο [ 17 ]καθόλου Ποιον από τους δύο τρόπους επικοινωνίας θεωρείτε πιο εύχρηστο; [ 20 ]φωνητική [ 14 ]γραπτά μυνήματα [ 36 ]και τα 2 Τι σας ώθησε ή τι θα σας ωθούσε σε αλλαγή του κινητού σας; [ 2 ]το βάρος και το μέγεθος [ 16 ]ευκολία στη χρήση [ 20]οι λειτουργίες του [ 25 ]η εμφάνιση του [ 18 ]η φυσική φθορά [ 5 ]κάτι άλλο Ποια εταιρία πιστεύετε ότι εκπροσωπεί καλυτέρα τις πεποιθήσεις σας όσο αφορά τις κινητές συσκευές; [ 36 ]Sonny Ericsson [ 16 ]Nokia [ ]Panasonic [ 3 ]Alcatel [ 2 ]Motorola [ 5 ]LG [ 7 ]Samsung [ 3 ]κάποια άλλη

28 1)Πόσες φορές έχετε αλλάξει κινητό τηλέφωνο μέχρι τώρα; Φορέ ς Άτομ α )Για ποιους λογούς θα διακόπτατε την συνεργασία σας με την εταιρία κινητού τηλεφώνου που είστε συνδεδεμένος; [ 21 ]Κακή ποιότητα δικτύου [ 11 ]Ανεπαρκής υπηρεσίες [ 32 ]Καλύτερες ευκαιρίες-προσφορές [ 10 ]Κάτι άλλο

29 1)Πόσα χρήματα ξοδεύετε μηνιαίως για τη σύνδεση ή το καρτοτηλέφωνο σας; Χρήματ α Άτομα )Σύνδεση-καρτοτηλέφωνο: Χρησιμοποιείτε Σύνδεση: Καρτοτηλέφωνο:66 Προτιμάτε Σύνδεση:11 Καρτοτηλέφωνο:56 1)Χρησιμοποιείτε Τ9; [ 39 ]Ναι [ 27 ]Όχι Αν ναι, εξοικονομεί χρόνο κατά την αποστολή μηνυμάτων; [ 36 ]Ναι [ 14 ]Όχι

30 ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΑΡΚΕΤΑ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Ατζέντα Σημειωματάριο Ανοιχτή ακρόαση Φωνητική κλήση Δόνηση Παιχνίδια Απόκρυψη Αριθμού Ταχεία κλήση Mp3 player Αναμονή

31 facebook Σύνδεση με Η/Υ Μηνύματα Δεύτερη γραμμή Φραγή κλήσεων Ένδειξη κόστους κλήσεων Αριθμομηχα νή Ξυπνητήρι

32 14. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ου ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΦΥΛΟ ΑΝΔΡΕΣ 48 ΓΥΝΑΙΚΕΣ 74 ΣΥΝΟΛΟ 122

33 ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟ ΝΑΙ 120 ΌΧΙ 2 ΣΥΝΟΛΟ 122

34 ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 71 ΜΗΝΥΜΑ 106 ΦΩΤΟΓΡΑΦ.ΜΗΧ. 90 ΚΑΜΕΡΑ 84 ΜΟΥΣΙΚΗ 114 ΡΟΛΟΪ 99 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ 70 ΙΝΤΕΡΝΕΤ 61

35 ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΣΕΠΗ 77 ΤΣΑΝΤΑ 33 ΧΕΡΙ 12 ΣΥΝΟΛΟ 122

36 ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΤΟ ΝΑΙ 47 ΌΧΙ 70 ΔΕΝ ΞΕΡΩ 5 ΣΥΝΟΛΟ 122

37 ΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΣΤΗ ΚΛΗΣΗ ΤΙΠΟΤΑ 78 HANDS FREE 40 BLUETOOTH 4 ΣΥΝΟΛΟ 122

38 15. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ου ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΦΥΛΟ ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΑΝΔΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑ Στήλες 3-Δ 3 ΣΥΝΟΛΟ ΝΑΙ ΌΧΙ Στήλες 3-Δ 3 ΣΥΝΟΛΟ

39 ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΜΑΡΚΑ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣ. ΦΟΡΕΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΟΤΕ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΝΟΛΟ NOKIA SONY ERICSSON MOTOROL A SAMSUNG AL CATEL BOSCH ALLH

40 ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΕΤΕ ΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΛΙΓΟ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΥΝΟΛΟ <6ΜΗΝΕΣ 6ΕΩΣ12 >12ΜΗΝΕΣ ΣΥΝΟΛΟ 0 0

41 ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΦΟΡΤΙΣΤΗ COSMOTE WIND VODAFONE ΆΛΛΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΙΓΟ ΑΡΚΕΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΤΕΛΟΙΑ ΣΥΝΟΛΟ 0 0

42 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΡΚΑ ΤΙΜΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 0

43 16. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 3ου ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΑΡΚΕ ΤΑ ΛΙΓΟ ΚΑΘΟΛΟΥ 5 0

44 ΕΥΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΓΡΑΠΤΑ ΜΥΝ. ΚΑΙ ΤΑ 2

45 ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ SONY E RICSSON NOKIA ALCATE L MOTOROLA LG SAMSUNG ΆΛΛΗ

46 ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΤΕ ΔΙΚΤΥΟ KAKH ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΝΕ ΠΑΡΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕ Σ ΚΑΤΙ ΆΛΛΟ 5 0

47 ΑΓΟΡΑ ΚΙΝΗΤΟΥ ΜΑΡΚΑ ΤΙΜΗ ΔΙΑΡΚΕ ΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ Ε ΜΦΑΝΙΣΗ 0

48 ΣΥΝΔΕΣΗ - ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΥΝΔΕ ΣΗ Κ ΑΡΤΟΚ ΙΝΗΤΟ

49 17. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ Τα applications και η πλοήγηση στο διαδίκτυο φαίνεται ότι αποτελούν το μέλλον των κινητών τηλεφώνων σύμφωνα με την έρευνα Mobile Internet in Greece.Κάποιοι είναι αισιόδοξοι ότι το κινητό θα γίνει τόσο μικρό που θα ενσωματωθεί ως τσιπ στο σώμα μας ή σαν φυσική επιμήκυνση του χεριού μας. Μάλιστα ότι θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αντικείμενα όπως : τα ρούχα, το ρολόι, τα γυαλιά. Επίσης το μέλλον των κινητών είναι τα κινητά αφής 4 με ειδική πολωτική επίστρωση για μεγαλύτερη ευκρίνεια καθώς και πλήρες πληκτρολόγιο που το καθιστά κατάλληλο για την επεξεργασία εγγράφων, υπολογιστικών φύλλων ή διαφανειών. Ακόμα το Nokia C7 είναι όμορφο κομψό και πιο ελκυστικό συνδυάζοντας γυαλί και ατσάλι προσφέροντας άμεση ενημέρωση από το Facebook, Twitter και από άλλους λογαριασμούς όπως Yahoo ή του gmail.

50

51 18. ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 1) Από έρευνα : Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αλόγιστη χρήση του κινητού μπορεί να προκαλέσει από καρκίνο του ακουστικού νεύρου έως μείωση της γονιμότητας, αλλοίωση του γενετικού υλικού και επιτάχυνση του θανάτου των κυττάρων. 2) Από έρευνα : Τα κινητά είναι επικίνδυνα κοντά στο σώμα (αυτί, τσέπες ενδυμάτων) και για πολλά λεπτά κάθε ημέρα. 3) Από έρευνα : Εξαρτάται από το είδος του κινητού και συγκεκριμένα από την τιμή SAR (Specific Absorption Rate). Πρόκειται για τον ειδικό ρυθμό απορρόφησης της ακτινοβολίας σε βατ ανά κιλό σωματικής μάζας και διαφέρει από συσκευή σε συσκευή. 4) Από έρευνα : Σχετίζεται επίσης με την ποιότητα του σήματος (απόσταση κινητού - σταθμού βάσης), ο τρόπος χρήσης (απευθείας στο αυτί, hands free, blue tooth). 5) Από έρευνα : Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η συσκευή θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 40 εκατοστών από οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

52 19. ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ Το 2003 η εταιρεία Vodafone εφάρμοσε πανελλαδικά πρόγραμμα ανακύκλωσης κινητών, μπαταριών και αξεσουάρ. Το πάνω από 26000προϊόντα κινητής τηλεφωνίας συγκεντρώθηκαν σε περισσότερους από 1000 ειδικούς κάδους. Δυνατότητα ανακύκλωσης είχαν όλοι οι κάτοχοι συσκευών κινητών τηλεφώνων, ανεξάρτητα από το δίκτυο με το οποίο συνεργάζονται. Μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας, αποτελείται από υλικά όπως πλαστικό και μέταλλο που το 900 αυτών ανακυκλώνεται, ενώ η μπαταρία της περιέχει στοιχεία όπως νικέλιο και κάδμιο τα οποία αν απορριφθούν επιβαρύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και κατά συνέπεια το περιβάλλον. Επίσης η Cosmote ξεκινάει πρόγραμμα ανακύκλωσης σε συνεργασία με το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Ηλεκτρικού Εξοπλισμού. Εχουν τοποθετηθεί για το σκοπό αυτό κάδοι σε όλα τα καταστήματά της με στόχο την κινητοποίηση του κοινού.

53 20. ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΜΕ ΚΕΡΑΙΕΣ Το σύστημα κινητής τηλεφωνίας στηρίζεται στην ύπαρξη κεραιών σταθμών βάσης εγκατεστημένων με μορφή κυψέλης. Ο σταθμός βάσης είναι το σύνολο των εγκαταστάσεων μιας εταιρίας κινητής τηλεφωνίας που τοποθετούνται σε μια περιοχή για την υποστήριξη του ασυρμάτου δικτυού της. Αποτελούνται από κεραιοσυστήματα εκπομπής και λήψης ηλεκτρομαγνητικών σημάτων και είναι τοποθετημένα πάνω σε μεταλλικούς πόλωνες η ιστούς. Ακόμη, κάθε σταθμός βάσης καλύπτει μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή η οποία χωρίζεται σε μια η περισσότερες κυψέλες. Οι κυψέλες είναι σχετικά μικρές εντός των πόλεων της τάξης των εκατοντάδων μέτρων και σχετικά μεγάλες στις αγροτικές περιοχές της τάξης των δεκαδικών χιλιομέτρων. Επίσης η κεραία βάσης εκπέμπει μικρότερης ισχύος ακτινοβολία προς το έδαφος ώστε να είναι δυνατή η λήψη του σήματος από το αντίστοιχο κινητό τηλέφωνο. Η ένταση της ακτινοβολίας που εκπέμπεται από τα σύγχρονα κινητά τηλεφωνά εξαρτάται από δυο παράγοντες : 1) Την ευκολία λήψης του σήματος που εκπέμπει η «πλησιέστερα» κεραία βάσης 2) και από την ένταση της φωνής.

54 21. ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ Είδος Οργανισμού Δόση σε rem Σκύλοςص Άνθρωποςص 400 Ποντικόςص Πτηνάص Σαλιγκάριص Αμοιβάδαص Επιτρεπτές δόσεις ραδιενέργειας α) Δεν υπάρχει δόση ακτινοβολίας κάτω από την οποία ο κίνδυνος να είναι μηδέν. β) Υπάρχει σχέση μεταξύ ισοδύναμης δόσης και της δεδομένης καταστροφής επίσης είναι προσθετική και δεν υπάρχει θεραπεία καταστροφής από την ακτινοβολία. Επιτρεπτή δόση είναι περίπου 125 mrem / year. Πρέπει επίσης να γνωρίζουμε την ισχύ ενέργειας ραδιοσυχνοτήτων που απορροφάτε ανά κιλό μάζας σώματος και που αποκαλείται Ειδικός Ρυθμός Απορρόφησης ή SAR.Το όριο αυτό είναι 0,08 watt ανά κιλό. Έτσι ένα άτομο που ζυγίζει 50 κιλά μπορεί να απορροφήσει μέχρι και 4 watt ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων σε ολόκληρο το σώμα του. Βέβαια για το κεφάλι το όριο είναι 2 watt ανά κιλό. Η μέγιστη επιτρεπτή δόση D - αναφέρεται σε εργαζόμενους σε χώρους ακτινοβολιών σε rem που μπορεί να λάβει ένας άνθρωπος Ν ηλικίας (σε έτη), που έχει ακτινοβολιθή σε ολόκληρο το σώμα του και ο οποίος είναι άνω των 18 ετών δίδεται από τη σχέση D=5*(N-18). Δηλαδή 5

55 22. ΕΠΙΛΟΓΟΣ Δεν έχουν καταφέρει ακόμα οι επιστήμονες στον χώρο της ιατρικής, να αποδείξουν ότι η ακτινοβολία που εκπέμπεται από τα κινητά τηλέφωνα προξενούν βλάβες στην υγεία του ανθρώπου. Στη Μ. Βρετανία όσοι αγοράζουν καινούργια κινητά βρίσκουν στη συσκευασία ένα ενημερωτικό φυλλάδιο, που τους προειδοποιεί για πιθανούς κινδύνους στην υγεία από τη χρήση των τηλεφώνων. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Υπουργείου, υπάρχουν φόβοι ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων μπορεί να έχει βλαβερές επιπτώσεις, γι αυτό θα προσφέρονται συμβουλές στους καταναλωτές. Ιδιαίτερο, μάλιστα, βάρος θα δοθεί στους νέους κάτω των 16 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, κινδυνεύουν περισσότερο επειδή ο εγκέφαλός τους ακόμα αναπτύσσεται, το κρανίο τους είναι πιο αδύνατο και το κεφάλι τους μικρότερο. Στα σίγουρα φόβος υπάρχει για τους οδηγούς αυτοκινήτων, που μιλούν στο κινητό όταν βρίσκονται στο τιμόνι, κίνδυνος να προκαλέσουν τροχαίο ατύχημα τετραπλασιάζεται.

56 Όπως επισημαίνει Έλληνας ειδικός στα κινητά της περιοχής των 900 μεγακύκλων, στη χειρότερη περίπτωση, όταν η συνομιλία ξεπεράσει τα έξι λεπτά, το κινητό, ακτινοβολώντας κοντά στο κεφάλι, θα παρουσιάσει υπέρβαση του ορίου αποδεχτής έκθεσης στην ακτινοβολία κατά 1,7 φορά, σε απόσταση 20 εκατοστών από την κεραία. Γι αυτό, ο χρήστης πρέπει να περιορίσει τη συνομιλία σε μισό με ένα λεπτό το πολύ. Όσο για τα κινητά της περιοχής των 1800 μεγακύκλων, ο αποδεκτός χρόνος είναι ένα με δύο λεπτά. Σημειώνει, επίσης, ότι η έκθεση στην ακτινοβολία διαφέρει από μοντέλο σε μοντέλο κι από χρήση σε χρήση και επηρεάζεται από τις συνθήκες στο περιβάλλον ομιλίας. Για παράδειγμα, αν ο χρήστης περιβάλλεται από μεταλλικά αντικείμενα, η έκθεσή του στην ακτινοβολία αυξάνεται, καθώς ένα μέρος της αντανακλάται και επιστρέφει πάνω του. Γενικά σύγχυση υπάρχει γύρω από τη χρήση των κινητών. Εν κατακλείδι μπορούμε και πρέπει να τονίσουμε πως το κινητό είναι ένα πολυσύνθετο εργαλείο. Εκτός από τις επιπτώσεις του και τους κινδύνους που ελλοχεύουν είναι απαραίτητο και οι αλλαγές που επέφερε είναι ριζικές.

57

58 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Οι πηγές και τα στοιχεία που αναζητήσαμε για την εργασία μας είναι τα εξής : Ιστοσελίδες Εργασίες μαθητών πληροφορικής Σοφίας Καραβέργου Λουκίας Κακάνη Λιόντας Λεονάρδος Νίκος Αθήνα Τελική μας πηγή ήταν τα διάφορα δημοσιεύματα που έχουν γραφεί σχετικά με το θέμα που μας προβλημάτισε.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ Η περιπέτεια της κινητής τηλεφωνίας ξεκίνησε αμέσως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, με τις πρώτες προσπάθειες των Σουηδών, Φιλανδών και Αμερικανών. Όμως, ως ληξιαρχική πράξη

Διαβάστε περισσότερα

Κινητό Τηλέφωνο. Δέσποινα-Μαλεβή. Μαθήτρια Α1 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος

Κινητό Τηλέφωνο. Δέσποινα-Μαλεβή. Μαθήτρια Α1 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Κινητό Τηλέφωνο Δέσποινα-Μαλεβή Μαθήτρια Α1 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Καθηγητής Πληροφορικής Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης 1.Περίληψη

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτήριο TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ Σχολικό Έτος 2007-2008 Συνθετικές εργασίες στο μάθημα Πληροφορική Τεχνολογία της Β Γυμνασίου: Όψεις της Τεχνολογίας

Εκπαιδευτήριο TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ Σχολικό Έτος 2007-2008 Συνθετικές εργασίες στο μάθημα Πληροφορική Τεχνολογία της Β Γυμνασίου: Όψεις της Τεχνολογίας Εκπαιδευτήριο TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ Σχολικό Έτος 2007-2008 Συνθετικές εργασίες στο μάθημα Πληροφορική Τεχνολογία της Β Γυμνασίου: Όψεις της Τεχνολογίας Θέμα: Κινητά Τηλέφωνα Τμήμα: ΗΥ: Ομάδα: Β2 pc26 Βλασσόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ. Πότε ακτινοβολούν τα κινητά τηλέφωνα;

ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ. Πότε ακτινοβολούν τα κινητά τηλέφωνα; ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ Πότε ακτινοβολούν τα κινητά τηλέφωνα; Τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία μόνο κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας. Επίσης, όταν ένα κινητό βρίσκεται

Διαβάστε περισσότερα

ΤO ΚΙΝΗΤO ΜOΥ ΤΗΛΕΦΩΝO

ΤO ΚΙΝΗΤO ΜOΥ ΤΗΛΕΦΩΝO ΤO ΚΙΝΗΤO ΜOΥ ΤΗΛΕΦΩΝO ΤO ΚΙΝΗΤO ΜOΥ ΤΗΛΕΦΩΝO Τα πρώτα κινητά τηλέφωνα εμφανίστηκαν στις ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του 70 και ήταν βαριά και δύσχρηστα. Με τη σημερινή μορφή τα γνωρίσαμε στα μέσα της δεκαετίας

Διαβάστε περισσότερα

Τι ακτινοβολία (SAR) εκπέμπει το κινητό σας ;

Τι ακτινοβολία (SAR) εκπέμπει το κινητό σας ; Τι ακτινοβολία (SAR) εκπέμπει το κινητό σας ; Στις μέρες μας η επιλογή ενός κινητού τηλεφώνου είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει αρκετά συχνά, ειδικά όταν έχουμε απώλειες όπως να μας χαλάσει το προηγούμενο

Διαβάστε περισσότερα

Το κινητό τηλέφωνο. Θάνος Ψαρράς. Μαθητής Β4 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος

Το κινητό τηλέφωνο. Θάνος Ψαρράς. Μαθητής Β4 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Το κινητό τηλέφωνο Θάνος Ψαρράς Μαθητής Β4 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Καθηγητής Πληροφορικής Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης Η παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ Κινητά τηλέφωνα και Υγεία: Απλοί τρόποι προστασίας 1 Στο φυλλάδιο αυτό γίνεται ανασκόπηση των μέτρων προφύλαξης που έχουν συσταθεί από

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΚΟΣΣΥΒΑΚΗ ΕΛΕΝΗ. ΤΑΞΗ: Α 2.

ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΚΟΣΣΥΒΑΚΗ ΕΛΕΝΗ. ΤΑΞΗ: Α 2. ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΚΟΣΣΥΒΑΚΗ ΕΛΕΝΗ. ΤΑΞΗ: Α 2. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ.ΘΕΔΩΡΩΝ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2013-2014 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ : ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ..

Διαβάστε περισσότερα

Το Κινητό Τηλέφωνο. Τριφτούδης Ισίδωρος. Μαθητής Α2 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος

Το Κινητό Τηλέφωνο. Τριφτούδης Ισίδωρος. Μαθητής Α2 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Το Κινητό Τηλέφωνο Τριφτούδης Ισίδωρος Μαθητής Α2 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Καθηγητής Πληροφορικής Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης Η Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

Κινητή. Πραγματικότητες

Κινητή. Πραγματικότητες Κινητή Τηλεφωνία: Μύθοι και Πραγματικότητες 1 ο ΕΠΑ.Λ. ΙΛΙΟΥ Σχολικό έτος 2012-2013 Κινητή Τηλεφωνία: Ερευνητική εργασία 3 ου τμήματος ενδιαφέροντος Α Λυκείου 1 ου ΕΠΑ.Λ. Ιλίου των μαθητών: Επιβλέπουσα

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτήριο TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ Σχολικό Έτος 2008-2009 Συνθετικές εργασίες στο μάθημα Πληροφορική Τεχνολογία της Β Γυμνασίου: Όψεις της Τεχνολογίας

Εκπαιδευτήριο TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ Σχολικό Έτος 2008-2009 Συνθετικές εργασίες στο μάθημα Πληροφορική Τεχνολογία της Β Γυμνασίου: Όψεις της Τεχνολογίας Εκπαιδευτήριο TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ Σχολικό Έτος 2008-2009 Συνθετικές εργασίες στο μάθημα Πληροφορική Τεχνολογία της Β Γυμνασίου: Όψεις της Τεχνολογίας Θέμα: Κινητή Τηλεφωνία Τμήμα: ΗΥ: Ομάδα: Β1 pc22 Αρμάου Σάντρα

Διαβάστε περισσότερα

Oι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με την συχνότητα μετάδοσης τους:

Oι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με την συχνότητα μετάδοσης τους: Οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες είναι ενεργειακά πεδία που δημιουργούνται από ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια. Υπάρχουν φυσικές ακτινοβολίες (η ηλιακή και άλλες κοσμικές ακτινοβολίες, το μαγνητικό πεδίο

Διαβάστε περισσότερα

49 ο Λύκειο Αθηνών Project ( ηλεκτρομαγνητικά κύματα) Ομάδα 1:

49 ο Λύκειο Αθηνών Project ( ηλεκτρομαγνητικά κύματα) Ομάδα 1: 49 ο Λύκειο Αθηνών Project ( ηλεκτρομαγνητικά κύματα) Ομάδα 1: Δημήτρης Φίλος Α3 Γιώργος Τιγκιρόπουλος Α3 Ηρακλής Σπυρόπουλος Α3 Χρήστος Τσάκαλης Α3 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Κ. ΡΑΟΥΖΕΟΣ Θέμα εργασίας :Ημέτρηση

Διαβάστε περισσότερα

Οι μη ιονίζουσες ακτινοβολίες των κινητών και οι αρνητικές τους επιδράσεις

Οι μη ιονίζουσες ακτινοβολίες των κινητών και οι αρνητικές τους επιδράσεις Οι μη ιονίζουσες ακτινοβολίες των κινητών και οι αρνητικές τους επιδράσεις Αθανασίου Έκτορας, Γούλα Μαρία, Κλαδάς Αθανάσιος, Κοτσαβασίλογλου Λήδα, Μαρκούδης Βαγγέλης Ερευνητική εργασία, Α τετραμήνου Υπεύθυνοι

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart

Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart Προφυλάξεις ασφαλείας Πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, διαβάστε προσεκτικά αυτές τις προφυλάξεις ασφαλείας. Διαβάστε τον οδηγό "Πληροφορίες ασφαλείας"

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές & Υπηρεσίες Του Κινητού Τηλεφώνου Και Οι Χρήσεις Του Από τους Νέους

Εφαρμογές & Υπηρεσίες Του Κινητού Τηλεφώνου Και Οι Χρήσεις Του Από τους Νέους Εφαρμογές & Υπηρεσίες Του Κινητού Τηλεφώνου Και Οι Χρήσεις Του Από τους Νέους Ά Λυκείου 1 ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων The Bhta Team Άνω Λιόσια Έτος : 211-212 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ.. 2 ΠΡΟΛΟΓΟΣ 3 ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αγ. Παρασκευή, 12.01.2007 Α.Π. : Π/105/014

Αγ. Παρασκευή, 12.01.2007 Α.Π. : Π/105/014 Αγ. Παρασκευή, 12.01.2007 Α.Π. : Π/105/014 Εγκύκλιος Θέμα : Καθορισμός ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στο περιβάλλον σταθμών κεραιών σε εφαρμογή του Ν. 3431/2006 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ Α' ΕΞΑΜΗΝΟΥ 25/11/2014

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ Α' ΕΞΑΜΗΝΟΥ 25/11/2014 ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ Α' ΕΞΑΜΗΝΟΥ 25/11/2014 Θέμα Εργασίας: Κινητά Τηλέφωνα (Mobile Phones) «Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε» Γιάννης Σιδερόπουλος Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 Από τι αποτελείται ένα κινητό τηλέφωνο...

Διαβάστε περισσότερα

Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Copyright Huawei Technologies Co., Ltd. 2011. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και η μετάδοση οποιουδήποτε τμήματος της παρούσας, σε οποιαδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρομαγνητικά πεδία και δημόσια υγεία: κινητά τηλέφωνα

Ηλεκτρομαγνητικά πεδία και δημόσια υγεία: κινητά τηλέφωνα Ηλεκτρομαγνητικά πεδία και δημόσια υγεία: κινητά τηλέφωνα Ενημερωτικό δελτίο υπ. αρ. 193 Ιούνιος 2011 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Κύρια στοιχεία Η χρήση κινητών τηλεφώνων είναι ευρύτατα διαδεδομένη, καθώς υπολογίζεται ότι

Διαβάστε περισσότερα

Κινητά τηλέφωνα και υγεία. Λύκουρα Βασιλική

Κινητά τηλέφωνα και υγεία. Λύκουρα Βασιλική ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ Κινητά τηλέφωνα και υγεία Λύκουρα Βασιλική 1.Τα κινητά τηλέφωνα στη ζωή μας Κινητά ή κυψελοειδή τηλέφωνα Μία απ τις πιο χρήσιμες ηλεκτρονικές συσκευές αναπόσπαστο κομμάτι του προσωπικού μας

Διαβάστε περισσότερα

CHEVROLET MYLINK. Συνοπτικός οδηγός

CHEVROLET MYLINK. Συνοπτικός οδηγός CHEVROLET MYLINK Συνοπτικός οδηγός Το Chevrolet MyLink είναι ένα σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που ενισχύει την οδηγική σας εμπειρία. Λειτουργεί με απλή συνδεσιμότητα, ένα smartphone και μια υπέροχη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ. Σχ.έτος: 2008-09 ΠΑΚΡΗΤΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΝ

ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ. Σχ.έτος: 2008-09 ΠΑΚΡΗΤΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΝ ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ Σχ.έτος: 2008-09 ΠΑΚΡΗΤΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Τα κινητά τηλεφωνά έχουν εισβάλει για τα καλά στην ζωή μας, έχουν καταφέρει να γίνουν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Διαβάστε περισσότερα

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά πριν τη χρήση

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά πριν τη χρήση Εγχειρίδιο Χρήσης Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά πριν τη χρήση Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή 2 Προειδοποιήσεις ασφάλειας 3 Γενική όψη 3.1 Πλήκτρα 3.2 Ενεργοποίηση/ Απενεργοποίηση της συσκευής 3.3 Φόρτιση της

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικό Έτος : 2011-2012 Α Τετράμηνο ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ» ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Σχολικό Έτος : 2011-2012 Α Τετράμηνο ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ» ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ O 6 ο ΕΠΑ.Λ. ΑΘΗΝΑΣ Σχολικό Έτος : 2011-2012 Α Τετράμηνο ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ» ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ Τμήμα: Α1Π Υπεύθυνοι καθηγητές: Σταυρόπουλος Γεώργιος, Τεχν.

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κινητής τηλεφωνίας

Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κινητής τηλεφωνίας Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κινητής τηλεφωνίας Επίκ. Καθηγητής Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών Τμήμα Φυσικής Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία Ηλεκτρομαγνητικό περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Xperia SmartTags NT1/NT2

Οδηγός χρήστη. Xperia SmartTags NT1/NT2 Οδηγός χρήστη Xperia SmartTags NT1/NT2 Περιεχόμενα Εισαγωγή...3 Οδηγός έναρξης...4 Ενεργοποίηση της λειτουργίας NFC...4 Περιοχή εντοπισμού NFC...4 Χρήση του Smart Connect για τη διαχείριση των ετικετών

Διαβάστε περισσότερα

Αφαίρεση καλύμματος μπαταρίας Αφαιρούμε το πίσω κάλυμμα της συσκευής σπρώχνοντάς το ελαφρά προς τα κάτω.

Αφαίρεση καλύμματος μπαταρίας Αφαιρούμε το πίσω κάλυμμα της συσκευής σπρώχνοντάς το ελαφρά προς τα κάτω. Εικόνα 1 Ξεκινώντας Αφαίρεση καλύμματος μπαταρίας Αφαιρούμε το πίσω κάλυμμα της συσκευής σπρώχνοντάς το ελαφρά προς τα κάτω. Τοποθέτηση καλύμματος μπαταρίας Τοποθετούμε το κάλυμμα έτσι ώστε οι εσοχές του

Διαβάστε περισσότερα

EVOLVEO StrongPhone WiFi

EVOLVEO StrongPhone WiFi EVOLVEO StrongPhone WiFi Πίνακας Περιεχομένων 1. Τεχνικές προδιαγραφές 2. Έναρξη 3. Ενεργοποίηση 4. Επιλογές και ρυθμίσεις 5. Μηνύματα 1. Τεχνικές προδιαγραφές μεγάλη έγχρωμη οθόνη 2.4 ανάλυση οθόνης 240

Διαβάστε περισσότερα

Μη Ιονίζουσα Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία: Βασικές αρχές Βιολογικές επιδράσεις Πιθανές επιπτώσεις στην Υγεία Μέτρα προφύλαξης

Μη Ιονίζουσα Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία: Βασικές αρχές Βιολογικές επιδράσεις Πιθανές επιπτώσεις στην Υγεία Μέτρα προφύλαξης ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Σχολή Θετικών Επιστημών, Τμήμα Βιολογίας Τομέας Βιολογίας Κυττάρου & Βιοφυσικής ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Μη Ιονίζουσα Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία:

Διαβάστε περισσότερα

Κινητή Τηλεφωνία και Υγεία

Κινητή Τηλεφωνία και Υγεία ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Κινητή Τηλεφωνία και Υγεία Ερωτήσεις & Απαντήσεις Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ...4 ΟΡΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ...6 ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ...13

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ Η ΧΡΗΣΗ KINHTΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ Η ΧΡΗΣΗ KINHTΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ PROJECT 2012 ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ Η ΧΡΗΣΗ KINHTΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΖΟΥΚΑ ΣΕΡΕΝΑ ΘΕΟΧΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΕΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 4ο ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ 2011-2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ...

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΦΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΗ ΙΟΝΙΖΟΥΣΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ

ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΦΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΗ ΙΟΝΙΖΟΥΣΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΦΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΗ ΙΟΝΙΖΟΥΣΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ Οποτε ακούτε ραδιόφωνο, βλέπετε τηλεόραση, στέλνετε SMS χρησιµοποιείτε ηλεκτροµαγνητική ακτινοβολία (ΗΜΑ). Η ΗΜΑ ταξιδεύει µε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Μαρούσι, 04-10-2012 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 8554/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 8300

ΑΠΟΦΑΣΗ. Μαρούσι, 04-10-2012 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 8554/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 8300 Μαρούσι, 04-10-2012 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 8554/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 8300 ΑΠΟΦΑΣΗ Χορήγηση, στην Εταιρεία Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. (ΟΤΕ Α.Ε.) Άδειας Κατασκευής Κεραίας Σταθμού Ξηράς στη Θέση

Διαβάστε περισσότερα

ομή οθόνη 3 Αισθητήρας εγγύτητας 2 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 9 Φλας 4 Μπροστινή κάμερα 10 Κάμερα 5 Πλήκτρο ενεργοποίησης/κλειδώματος 11 Ηχείο 6 Menu

ομή οθόνη 3 Αισθητήρας εγγύτητας 2 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 9 Φλας 4 Μπροστινή κάμερα 10 Κάμερα 5 Πλήκτρο ενεργοποίησης/κλειδώματος 11 Ηχείο 6 Menu Γρήγορος Οδηγός, ομή 1 2 3 4 5 9 10 6 7 8 11 12 13 1 Πλήκτρο αυξομείωσης έντασης ήχου 8 Επιστροφή στην προηγούμενη 2 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm οθόνη 3 Αισθητήρας εγγύτητας 9 Φλας 4 Μπροστινή κάμερα 10 Κάμερα

Διαβάστε περισσότερα

Τιµοκατάλογος Εταιρικών Προγραµµάτων και Υπηρεσιών TIM BBest

Τιµοκατάλογος Εταιρικών Προγραµµάτων και Υπηρεσιών TIM BBest Τιµοκατάλογος Εταιρικών Προγραµµάτων και Υπηρεσιών TIM BBest Τα Εταιρικά Οικονοµικά Προγράµµατα TIM BBest Benefit απευθύνονται σε επαγγελµατίες, ατοµικές επιχειρήσεις και εταιρείες, µε ελάχιστο αριθµό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΛΕΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ: ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

ΤΑ ΛΕΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ: ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2 o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2013 2014 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΑ ΛΕΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ: ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ Ιωάννης Κοκκινομάτης Κωνσταντίνος Καπούλας Αναστασία Γεωργιαδου Ηλιάνα

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή 6 Δημιουργία λογαριασμού 13 Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28 Βασικές λειτουργίες 32 Επιλογές συνομιλίας 48 Γενικές ρυθμίσεις Skype 64 Το Skype σε φορητές συσκευές 78 Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

AG-GD20 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ GSM & PSTN

AG-GD20 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ GSM & PSTN AG-GD20 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ GSM & PSTN Τρόποι ενεργοποίησης Trigger Τρόπος 1 : Με αυτό τον τρόπο µόλις το σήµα στο trigger σταµατήσει (ο χρόνος της σειρήνας τελειώσει), ο τηλεφωνητής θα σταµατήσει

Διαβάστε περισσότερα

Η Τρίτη γενιά κινητής τηλεφωνίας(3g).ανάλυση της τεχνολογίας και συγκριτικός πίνακας (Έρευνα Αγοράς).

Η Τρίτη γενιά κινητής τηλεφωνίας(3g).ανάλυση της τεχνολογίας και συγκριτικός πίνακας (Έρευνα Αγοράς). Η Τρίτη γενιά κινητής τηλεφωνίας(3g).ανάλυση της τεχνολογίας και συγκριτικός πίνακας (Έρευνα Αγοράς). ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΒΛΕΤΣΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ Εξέλιξη της Κινητής Τηλεφωνίας Ασύρματη

Διαβάστε περισσότερα

3. Χρησιμοποιώντας το CD-ROM Πληροφορικής του εργαστηρίου σας,

3. Χρησιμοποιώντας το CD-ROM Πληροφορικής του εργαστηρίου σας, θητή, το όνομα του πατέρα, το όνομα της μητέρας, ο βαθμός του πρώτου τριμήνου για το κάθε μάθημα που έχει διδαχθεί o μαθητής, ο χαρακτηρισμός της διαγωγής, το σύνολο των απουσιών και το σύνολο των δικαιολογημένων

Διαβάστε περισσότερα

Κινητή Τηλεφωνία & Υγεία

Κινητή Τηλεφωνία & Υγεία Κινητή Τηλεφωνία & Υγεία Μύθοι και πραγματικότητες για τη μεταξύ τους σχέση ΚΕΙΜΕΝΟ: Αθανάσιος Παπανδρέου, Φαρμακοποιός-Τοξικολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης του Οφθαλμολογικού Ινστιτούτου Αθηνών Η έκρηξη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Μαρούσι, 30-11-2010 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 4253/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: Κ-186Α

ΑΠΟΦΑΣΗ. Μαρούσι, 30-11-2010 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 4253/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: Κ-186Α Μαρούσι, 30-11-2010 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 4253/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: Κ-186Α ΑΠΟΦΑΣΗ Τροποποίηση της υπ αρ. ΑΠ: 53571/Β/1068/22-4-1998 Απόφασης του ΥΜΕ, δια της οποίας χορηγήθηκε στην Εταιρεία - Κινητές Τηλεπικοινωνίες

Διαβάστε περισσότερα

Project ΒΑΣΔΕΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΔΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΦΑΚΗΣ ΣΙΦΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 8/1/12

Project ΒΑΣΔΕΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΔΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΦΑΚΗΣ ΣΙΦΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 8/1/12 Project ΒΑΣΔΕΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΔΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΦΑΚΗΣ ΣΙΦΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 8/1/12 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή 3 2. Δίκτυα Επικοινωνίες Κάποιες Συμβουλές 4,5 3. Σταθμοί βάσης και κυψέλες..6,7,8 4. Λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

ΤΟ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Της µαθήτριας Χρυσαφίδου Ξανθής, τµήµατος β3 γυµνασίου Επιβλέπων εκπαιδευτικός: κ. Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Το τηλέφωνο είναι µια από τις εκατοντάδες συσκευές που έχει εφεύρει

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή & Αφαίρεση κάρτας microsιμ

Εισαγωγή & Αφαίρεση κάρτας microsιμ Γρήγορος Οδηγός ομή 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1 Reset 2 Θήρα Micro USB 3 Προστατευτιό κάλυμμα καρτών 4 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 5 Ακουστικό 6 Μπροστινή κάμερα 7 Πίσω Κάμερα 8 Φλας 13 14 9 Πλήκτρα αυξομείωσης

Διαβάστε περισσότερα

Οι μη ιονίζουσες ακτινοβολίες των κινητών και οι αρνητικές τους επιδράσεις

Οι μη ιονίζουσες ακτινοβολίες των κινητών και οι αρνητικές τους επιδράσεις Οι μη ιονίζουσες ακτινοβολίες των κινητών και οι αρνητικές τους επιδράσεις Αθανασίου Έκτορας 1, Γούλα Μαρία 1, Κλαδάς Αθανάσιος 1, Κοτσαβασίλογλου Λήδα 1, Μαρκούδης Ευάγγελος 1 1 Γενικό Λύκειο Αριστοτελείου

Διαβάστε περισσότερα

Δομή. 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση. 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB. 9 Είσοδος Κάρτας SD. 6 Μπροστινή κάμερα

Δομή. 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση. 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB. 9 Είσοδος Κάρτας SD. 6 Μπροστινή κάμερα Γρήγορος Οδηγός, Δομή 1 2 3 4 5 6 7 7 8 6 10 11 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB 9 Είσοδος Κάρτας SD 4 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 10 Πίσω κάμερα 5

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές της κινητής τηλεφωνίας στην ιατρική

Εφαρμογές της κινητής τηλεφωνίας στην ιατρική Εφαρμογές της κινητής τηλεφωνίας στην ιατρική Λεωνίδας Μανωλόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής, Ιατρική Σχολή Παν/μίου Αθηνών Εισαγωγή Τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινής ζωής στον

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομος οδηγός χρήσης Vodafone Mobile Wi-Fi R216-Z

Σύντομος οδηγός χρήσης Vodafone Mobile Wi-Fi R216-Z Σύντομος οδηγός χρήσης Vodafone Mobile Wi-Fi R216-Z Καλώς ήρθατε στον κόσμο των κινητών επικοινωνιών 1 Καλώς ήρθατε 2 Επισκόπηση συσκευής 3 Γρήγορο ξεκίνημα 5 Εφαρμογή Mobile Wi-Fi Web 6 Επισκόπηση εφαρμογής

Διαβάστε περισσότερα

Ε ν η μ ε ρ ω τ ι κό Π ρ όγρ α μ μ α γ ι α τ η ν Η λ ε κ τ ρ ο μ α γ ν η τ ι κ ή Α κ τ ι νο β ολ ί α

Ε ν η μ ε ρ ω τ ι κό Π ρ όγρ α μ μ α γ ι α τ η ν Η λ ε κ τ ρ ο μ α γ ν η τ ι κ ή Α κ τ ι νο β ολ ί α ΕΝΗΓΜΑ Ε ν η μ ε ρ ω τ ι κό Π ρ όγρ α μ μ α γ ι α τ η ν Η λ ε κ τ ρ ο μ α γ ν η τ ι κ ή Α κ τ ι νο β ολ ί α Ιατρική σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας Κέντρο Έρευνας και

Διαβάστε περισσότερα

Motorola O1. Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο. Για τα μοντέλα O101, O102, O103 και O104. Προειδοποίηση Φορτίστε τις μπαταρίες για 24 ώρες πριν τη χρήση.

Motorola O1. Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο. Για τα μοντέλα O101, O102, O103 και O104. Προειδοποίηση Φορτίστε τις μπαταρίες για 24 ώρες πριν τη χρήση. Motorola O1 Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο Για τα μοντέλα O101, O102, O103 και O104 Προειδοποίηση Φορτίστε τις μπαταρίες για 24 ώρες πριν τη χρήση. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Ώρα και Ημερομηνία 3 1.1 Ημερομηνία 3 1.2 Ώρα.

Διαβάστε περισσότερα

4η ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ (WORD & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ)

4η ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ (WORD & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ) 4η ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ (WORD & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ) ΠΡΟΟΙΜΙΟ 4 η Ενότητα Στην 4 η Ενότητα ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ (WORD & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ) έχουμε δημιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

Συνδεσιμότητα κινητού τηλεφώνου

Συνδεσιμότητα κινητού τηλεφώνου Συνδεσιμότητα κινητού τηλεφώνου Συνδεσιμότητα κινητού Wifi O όρος WIFI (Wireless Fidelity) χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει τις συσκευές που βασίζονται στην προδιαγραφή και εκπέμπουν σε συχνότητες 2.4GHz.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΛ 476: ΚΙΝΗΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (MOBILE NETWORKS)

ΕΠΛ 476: ΚΙΝΗΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (MOBILE NETWORKS) ΟΜΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ: Χριστιάνα Δαυίδ 960057 Ιάκωβος Στυλιανού 992129 ΕΠΛ 476: ΚΙΝΗΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (MOBILE NETWORKS) Δρ. Χριστόφορος Χριστοφόρου Πανεπιστήμιο Κύπρου - Τμήμα Πληροφορικής Παρουσίαση 1- ΚΕΡΑΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αρχίστε εδώ BlackBerry Torch 9800 Smartphone

Αρχίστε εδώ BlackBerry Torch 9800 Smartphone Καλωσήρθατε στο BlackBerry! Γνωρίστε το νέο σας smartphone BlackBerry Torch 9800. Εξερεύνηση πλήκτρων 2010 Research In Motion Limited. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Τα BlackBerry, RIM, Research In Motion,

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα. καταγραφής συνομιλιών διαχείρισης κλήσεων. www.matelcom.gr

Συστήματα. καταγραφής συνομιλιών διαχείρισης κλήσεων. www.matelcom.gr Συστήματα καταγραφής συνομιλιών διαχείρισης κλήσεων www.matelcom.gr προηγμένες εφαρμογές καταγραφής & λύσεις Όποια και αν είναι η εφαρμογή σας έχουμε τη λύση Προηγμένες Εφαρμογές Η Matelcom παρουσιάζει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ Τίτλος Εγγράφου: ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Συντάκτης Έκθεσης: Νικόλαος Ε. Παπανικολάου Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ Ραδιοηλεκτρολόγος

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΤΥΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΙΚΤΥΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΙΚΤΥΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ Πως λειτουργεί η κινητή τηλεφωνία; Για να έχουμε την δυνατότητα χρήσης του κινητού τηλεφώνου είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός τουλάχιστον ασύρματου δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Τα

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Συστημάτων

Κανονισμός Λειτουργίας Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Συστημάτων ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ Ι - ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ Σ.Τ.ΕΦ. Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Κανονισμός Λειτουργίας Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Συστημάτων Συντάκτης: Δ. Πυρομάλης Ιανουάριος Τμήμα Αυτοματισμού

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική εργασία (project) 1 ο τετράμηνο Ομάδα Α Υπεύθυνοι καθηγητές: Καραγεωργίου Χ., Μπεγιάζης Κ. Θέμα: «Το κινητό τηλέφωνο»

Ερευνητική εργασία (project) 1 ο τετράμηνο Ομάδα Α Υπεύθυνοι καθηγητές: Καραγεωργίου Χ., Μπεγιάζης Κ. Θέμα: «Το κινητό τηλέφωνο» 3 ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής Σχολικό Έτος 2011-2012 Ερευνητική εργασία (project) 1 ο τετράμηνο Ομάδα Α Υπεύθυνοι καθηγητές: Καραγεωργίου Χ., Μπεγιάζης Κ. Θέμα: «Το κινητό τηλέφωνο» Η Προβληματική Του Θέματος

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Αλληλεπίδραση

Κοινωνική Αλληλεπίδραση Κοινωνική Αλληλεπίδραση Τεχνολογία Σύγχρονης Επικοινωνίας Dirk Sommermeyer, IAQ e.v. Θέματα Τύποι Επικοινωνίας Προδιαγραφές σε μηχανήματα Υπολογιστών (hardware) Προδιαγραφές σε λογισμικό (software) Διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ KATAΣΚΕΥΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΜΑΘΗΤΗΣ: ΕΥΘΥΜΙΟΣ-ΡΩΜΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΞΗ Α4

ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ KATAΣΚΕΥΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΜΑΘΗΤΗΣ: ΕΥΘΥΜΙΟΣ-ΡΩΜΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΞΗ Α4 ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ KATAΣΚΕΥΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΜΑΘΗΤΗΣ: ΕΥΘΥΜΙΟΣ-ΡΩΜΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΞΗ Α4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ Επικοινωνίες Τηλεπικοινωνίες: έτσι λέγεται το σύνολο των μέσων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΡΑΣΗΣ «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΙΑΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος Τηλεφωνικών Προϊόντων 2013 DECT FAX ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Κατάλογος Τηλεφωνικών Προϊόντων 2013 DECT FAX ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ Κατάλογος Τηλεφωνικών Προϊόντων 2013 DECT FAX ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ Τεχνολογία Τηλεφωνικών Προϊόντων Premium Quality Η ιδέα Premium Quality της Panasonic αποτελεί τη βάση για το σχεδιασμό όλων των νέων μας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Ψηφιακών Υπηρεσιών Κινητής Τηλεφωνίας

Οδηγός Ψηφιακών Υπηρεσιών Κινητής Τηλεφωνίας Οδηγός Ψηφιακών Υπηρεσιών Κινητής Τηλεφωνίας Αναγνώριση Αναμονή και Κράτηση Απόκρυψη Αριθμού Απόρριψη Εισερχόμενων με Απόκρυψη Αριθμού Υπηρεσία Συνδιάσκεψης Προώθηση Φραγή Ειδοποίηση μέσω SMS Εντοπισμός

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομος οδηγός χρήσης Vodafone Mobile Wi-Fi R209-Z

Σύντομος οδηγός χρήσης Vodafone Mobile Wi-Fi R209-Z Σύντομος οδηγός χρήσης Vodafone Mobile Wi-Fi R209-Z Καλώς ήρθατε στον κόσμο των κινητών επικοινωνιών 1 Καλώς ήρθατε 2 Επισκόπηση συσκευής 3 Γρήγορο ξεκίνημα 5 Εφαρμογή Mobile Wi-Fi Web 6 Επισκόπηση εφαρμογής

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομος οδηγός χρήσης Vodafone Mobile Wi-Fi R207

Σύντομος οδηγός χρήσης Vodafone Mobile Wi-Fi R207 Σύντομος οδηγός χρήσης Vodafone Mobile Wi-Fi R207 Καλώς ήρθατε στον κόσμο των κινητών επικοινωνιών 1 Καλώς ήρθατε 2 Επισκόπηση συσκευής 3 Γρήγορο ξεκίνημα 5 Εφαρμογή Mobile Wi-Fi Web 6 Επισκόπηση εφαρμογής

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1) Αρ. Πρ. Γνωµάτευσης: Αρ. Πρ. Εισερχ. ΕΕΑΕ: Αρ. Πρ. Κατάθεσης Κατόχου: ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ: COSMOTE ΚΩ ΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΘΕΣΗΣ: MAKRICH-X2

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 2Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 2Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 2Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ 1. Να αναφέρετε μερικές από τις σημαντικότερες εξελίξεις και εφευρέσεις στην ιστορία των συστημάτων επικοινωνίας. Η ανακάλυψη του κινητού τυπογραφικού

Διαβάστε περισσότερα

...δώστε χρώμα στην επικοινωνία σας!

...δώστε χρώμα στην επικοινωνία σας! CATALOGUE 2012...δώστε χρώμα στην επικοινωνία σας! www.soundstar.gr Aσύρματα Dect D 101 O C 401 Ασύρματο ψηφιακό τηλέφωνο DECT, με 1 συσκευή. Φωτιζόμενη οθόνη Αλφαριθμητική οθόνη 12 ψηφίων. 5 μελωδίες

Διαβάστε περισσότερα

ταυτότητα έρευνας Η έρευνα καταγράφει αναλυτικές πληροφορίες για την χρήση του internet καθώς και τους βασικούς δείκτες επισκεψιμότητας των sites

ταυτότητα έρευνας Η έρευνα καταγράφει αναλυτικές πληροφορίες για την χρήση του internet καθώς και τους βασικούς δείκτες επισκεψιμότητας των sites ταυτότητα έρευνας Πηγή: FOCUS BARI Έρευνα: WEB ID Ετήσιο Δείγμα: 12.000 άτομα Πανελλαδικά Μεθοδολογία: Computer Assisted Personal Interviews Καλυπτόμενος πληθυσμός: Ηλικίες 13-74, μόνιμοι κάτοικοι Ν. Αττικής,

Διαβάστε περισσότερα

X8 Αναλυτικός Οδηγός χρήστη

X8 Αναλυτικός Οδηγός χρήστη X8 Αναλυτικός Οδηγός χρήστη Περιεχόμενα Υποστήριξη χρήστη...6 Οδηγός χρήστη στο τηλέφωνο...6 Εφαρμογή "Υποστήριξη χρήστη"...6 Ζήστε νέες εμπειρίες. Ανακαλύψτε πώς...6 Οδηγός έναρξης...7 Συναρμολόγηση...7

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ήρθατε στον κόσµο της WIND για επαγγελµατίες και επιχειρήσεις! WIND business. Ό,τι χρειάζεσαι για την επιχείρησή σου είναι εδώ!

Καλώς ήρθατε στον κόσµο της WIND για επαγγελµατίες και επιχειρήσεις! WIND business. Ό,τι χρειάζεσαι για την επιχείρησή σου είναι εδώ! WIND business Ό,τι χρειάζεσαι για την επιχείρησή σου είναι εδώ! Ολοκληρωµένες λύσεις Κινητής, Σταθερής & Internet Μοναδικές προσφορές Mobile Broadband Τα πιο εξελιγµένα Smartphones & Tablet PC LW82664

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER Η εφαρμογή LiveTripTraveller διατίθεται για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android. Στο υπο-ιστοσελίδα www.livetrips.com/sources μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή Επαφών από την κάρτα SIM

Εισαγωγή Επαφών από την κάρτα SIM 1 Εισαγωγή Επαφών από την κάρτα SIM 1. Πατήστε το Πλήκτρο Κεντρικής Σελίδας > > Επαφές. 2. Πατήστε το Πλήκτρο Μενού > Εισαγωγή / Εξαγωγή > Εισαγωγή από κάρτα SIM. Η συσκευή σας ZTE-RACER θα διαβάσει αυτόματα

Διαβάστε περισσότερα

Κινητή ευρυζωνικότητα: Αγορά, πόροι & εφαρμογές. Ιωάννα Αλεξοπούλου Προϊσταμένη Τμ. Δημοσίων Σχέσεων

Κινητή ευρυζωνικότητα: Αγορά, πόροι & εφαρμογές. Ιωάννα Αλεξοπούλου Προϊσταμένη Τμ. Δημοσίων Σχέσεων Κινητή ευρυζωνικότητα: Αγορά, πόροι & εφαρμογές Ιωάννα Αλεξοπούλου Προϊσταμένη Τμ. Δημοσίων Σχέσεων Mobility Everywhere: The Touch n Go era! 26 Φεβρουαρίου 2015 Agenda Σύντομο προφίλ Η αγορά κινητής ευρυζωνικότητας

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του!

Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του! Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του! Όλοι οι γονείς, αλλά ιδιαίτερα οι μονογονείς, έχουν ένα άγχος παραπάνω σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του παιδιού τους. Μία φίλη διαζευγμένη με ένα κοριτσάκι

Διαβάστε περισσότερα

Sony Ericsson txt Αναλυτικός Οδηγός χρήστη

Sony Ericsson txt Αναλυτικός Οδηγός χρήστη Sony Ericsson txt Αναλυτικός Οδηγός χρήστη Περιεχόμενα Σημαντικές πληροφορίες...4 Ζήστε νέες εμπειρίες. Ανακαλύψτε πώς...5 Ξεκινώντας...6 Κατάσταση αναμονής...7 Εκκίνηση του τηλεφώνου για πρώτη φορά...7

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης και Οδηγίες Ασφαλείας

Οδηγίες Χρήσης και Οδηγίες Ασφαλείας Οδηγίες Χρήσης και Οδηγίες Ασφαλείας Ασύρµατο Τηλέφωνο DECT µε αναγνώριση κλήσης Σύντοµη περιγραφή λειτουργιών ακουστικού Λειτουργία Κλείδωµα / ξεκλείδωµα πλήκτρων Εξωτερική κλήση Εσωτερική κλήση Επανάκληση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Κεραιών στην Ξηρά, σύμφωνα με το ν. 3431/2006 (ΦΕΚ 1666/Β/14-11-2006),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Κεραιών στην Ξηρά, σύμφωνα με το ν. 3431/2006 (ΦΕΚ 1666/Β/14-11-2006), Μαρούσι, 24/2/2011 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 5115/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: Κ-226A ΑΠΟΦΑΣΗ Τροποποίηση της υπ αρ. ΑΠ: 64238/Β/3751/22/6/1998 Απόφασης του ΥΜΕ, δια της οποίας χορηγήθηκε στην Εταιρεία - Κινητές Τηλεπικοινωνίες

Διαβάστε περισσότερα

Βιολογικά αποτελέσµατα και όρια ασφαλείας

Βιολογικά αποτελέσµατα και όρια ασφαλείας Βιολογικά αποτελέσµατα και όρια ασφαλείας Στην παρούσα ενότητα γίνεται αναφορά στα θέµατα υγείας, που σχετίζονται µε την ηλεκτροµαγνητική ακτινοβολία, σύµφωνα µε τα µέχρι σήµερα επιστηµονικά δεδοµένα.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 1) Αρ. Πρ. Γνωµάτευσης: Αρ. Πρ. Εισερχ. ΕΕΑΕ: Αρ. Πρ. Κατάθεσης Κατόχου: ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ: COSMOTE ΚΩ ΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΘΕΣΗΣ: ΟΒΡΟΥΤΣΙ ΑΤ ΚΩ ΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ήρθατε στη Cyta Κινητή!

Καλώς ήρθατε στη Cyta Κινητή! Καλώς ήρθατε στη Cyta Κινητή! Σύντομος Οδηγός Νέα εποχή με Cyta Κινητή Η Cyta Κινητή σάς καλωσορίζει και σας δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνετε οφέλη καρτοκινητής σε κινητή συμβολαίου: ευελιξία, ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΦΟΡΗΤΩΝ ΣΤΗΛΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΦΟΡΗΤΩΝ ΣΤΗΛΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΦΟΡΗΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΤΗΛΩΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η Α.Φ.Η.Σ. Συλλογικό σύστημα Μη κερδοσκοπικός οργανισμός Υπό την αιγίδα και έγκριση του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ (ΦΕΚ 1056Β / 14.7.2004) Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ Η ευαισθητοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Ξεκινώντας. 9247677, Τεύχος 2 ΕL. Nokia N73-1

Ξεκινώντας. 9247677, Τεύχος 2 ΕL. Nokia N73-1 Ξεκινώντας 9247677, Τεύχος 2 ΕL Nokia N73-1 Πλήκτρα και τμήματα (μπροστά και πλάι) Αριθμός μοντέλου: Nokia N73-1 Στο εξής θα αναφέρεται ως Nokia N73. 1 Αισθητήρας φωτός 2 Δευτερεύουσα κάμερα με χαμηλότερη

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κλήσεις...13 Πραγματοποίηση και λήψη κλήσεων...13 Επαφές...14 Ταχεία κλήση...17 Άλλες λειτουργίες κλήσεων...17

Περιεχόμενα. Κλήσεις...13 Πραγματοποίηση και λήψη κλήσεων...13 Επαφές...14 Ταχεία κλήση...17 Άλλες λειτουργίες κλήσεων...17 Περιεχόμενα Ξεκινώντας...3 Συναρμολόγηση...3 Ενεργοποίηση του τηλεφώνου...4 Βοήθεια...4 Φόρτιση της μπαταρίας...5 Γενική επισκόπηση τηλεφώνου...6 Εικονίδια οθόνης...7 Γενική επισκόπηση μενού...8 Πλοήγηση...9

Διαβάστε περισσότερα

Τηλέφωνο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Β 2 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Τηλέφωνο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Β 2 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Τηλέφωνο Β 2 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 1 1.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης συµπεριφοράς που προσδίδει στον άνθρωπο µια ξεχωριστή θέση σε σχέση µε τα υπόλοιπα έµβια όντα, είναι η οµιλία, δηλαδή

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΚΑΘ. ΑΘ.ΜΑΝΩΛΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΚΑΘ. ΑΘ.ΜΑΝΩΛΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΚΑΘ. ΑΘ.ΜΑΝΩΛΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το έντυπο έχουν ενημερωτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2011-2012 1 ΜΑΘΗΤΕΣΠΟΥΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝΣΤΗΝΕΡΓΑΣΙΑ(ΤΜΗΜΑΓ 1 ) ΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΩΡΖΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Έκδ ση. Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. IP004 Sweex Wireless Internet Phone

Ελληνική Έκδ ση. Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. IP004 Sweex Wireless Internet Phone IP004 Sweex Wireless Internet Phone Εισαγωγή Αρχικά, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το προϊόν Sweex Wireless Internet Phone. Αυτό το Τηλέφωνο Διαδικτύου σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε γρήγορα και εύκολα

Διαβάστε περισσότερα

Ποιους κινδύνους μπορεί να αντιμετωπίσουμε κατά τη λήψη πληροφοριών από το Διαδίκτυο;

Ποιους κινδύνους μπορεί να αντιμετωπίσουμε κατά τη λήψη πληροφοριών από το Διαδίκτυο; Πληροφόρηση (α)τι λογισμικό θα χρειαστούμε για να επισκεφτούμε μια ιστοσελίδα και να πληροφορηθούμε για κάτι που μας ενδιαφέρει; (β) Πώς ονομάζονται τα προγράμματα που μας επιτρέπουν να αναζητήσουμε πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ENERGY MUSIC BOX Z3 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ENERGY MUSIC BOX Z3 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ENERGY MUSIC BOX Z3 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Energy Sistem σας ευχαριστεί που αγοράσατε το Energy Music Box Z3. Ελπίζουμε να το απολαύσετε. Αγγίξτε τα «άκρα» με τη δική σας μουσική. Αισθανθείτε ελεύθερος

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα πτυχιακής εργασίας: «Κινητή τηλεφωνία, εφαρμογές και προοπτικές της. Επεξεργασία και ανάλυση στοιχείων ερωτηματολογίου»

Θέμα πτυχιακής εργασίας: «Κινητή τηλεφωνία, εφαρμογές και προοπτικές της. Επεξεργασία και ανάλυση στοιχείων ερωτηματολογίου» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Θέμα πτυχιακής εργασίας: «Κινητή τηλεφωνία, εφαρμογές και προοπτικές της. Επεξεργασία και ανάλυση στοιχείων ερωτηματολογίου»

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρομαγνητικά πεδία και δημόσια υγεία

Ηλεκτρομαγνητικά πεδία και δημόσια υγεία Ενημερωτικό Δελτίο (Fact Sheet) N 304 Μάϊος 2006 Ηλεκτρομαγνητικά πεδία και δημόσια υγεία Σταθμοί βάσης και ασύρματες τεχνολογίες Η κινητή τηλεφωνία είναι πλέον κοινή πρακτική σε όλο τον κόσμο. Η ασύρματη

Διαβάστε περισσότερα

«Εργαστήριο Βιοφυσικής Ακτινοβολιών» Τµήµα Βιολογίας, Τοµέας Βιολογίας Κυττάρου & Βιοφυσικής, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

«Εργαστήριο Βιοφυσικής Ακτινοβολιών» Τµήµα Βιολογίας, Τοµέας Βιολογίας Κυττάρου & Βιοφυσικής, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Επίδραση ακτινοβολίας κεραιών βάσης κινητής τηλεφωνίας στην υγεία των κατοίκων: ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Λουκά Χ. Μαργαρίτη, Καθηγητή Κυτταρικής Βιολογίας και Ραδιοβιολογίας Πανεπιστηµίου Αθηνών Συνεργάτες: ρ.. Παναγόπουλος,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Ασύρματη βάση φόρτισης Nokia DT-910

Οδηγός χρήσης Ασύρματη βάση φόρτισης Nokia DT-910 Οδηγός χρήσης Ασύρματη βάση φόρτισης Nokia DT-910 Τεύχος 1.0 2 Πληροφορίες για τον ασύρματο φορτιστή σας Με το Ασύρματη βάση φόρτισης Nokia DT-910, μπορείτε να φορτίζετε ασύρματα το τηλέφωνό σας. Απλώς

Διαβάστε περισσότερα