ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ"

Transcript

1

2 ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή Στόχοι Ιστορία του κινητού Σταθμοί στην ιστορία του κινητού Ελληνική Νομοθεσία Ευρωπαϊκή Νομοθεσία Λειτουργίες του κινητού Κινητό και υγεία Πιθανοί κίνδυνοι Μέτρα μείωσης Παρουσίαση 1ου ερωτηματολογίου Παρουσίαση 2ου ερωτηματολογίου Παρουσίαση 3ου ερωτηματολογίου Αποτελέσματα 1ου ερωτηματολογίου Αποτελέσματα 2ου ερωτηματολογίου Αποτελέσματα 3ου ερωτηματολογίου Το μέλλον του κινητού Ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων Δημοσιεύματα Ραδιενέργεια Επίλογος

3 Οι κάτωθι μαθητές της Α τάξης του Γενικού Λυκείου Νιγρίτας ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν το πρόγραμμα κινητή τηλεφωνία και κίνδυνοι από την αλόγιστη χρήση τους, σε συνεργασία με τον καθηγητή Μαθηματικών Αθανάσιο Μπότζα.

4 ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΜΕΡΟΠΗ ΚΑΡΑΤΖΙΑΣ ΚΑΣΑΜΠΑΛΗ Σ ΚΙΑΝΚΩΒ ΚΟΛΑ ΚΟΝΤΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ ΛΟΥΤΑ ΜΑΡΤΙΝΑΙΟΥ ΜΠΑΤΖΙΑΝΗ ΟΡΛΙΑΚΛΗ ΠΑΡΑΛΕΑ ΤΖΑΡΤΖΑ ΤΖΕΤΑ ΤΣΙΛΙΜΠΟΝΗ ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΤΣΙΣΛΑΒ ΒΙΟΛΤΣΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΕΜΑΡΙΛΝΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΟΦΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΙΩΑΝΝΑ ΕΙΡΗΝΗ ΖΩΗ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

5 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Πριν από δύο δεκαετίες περίπου, έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα κινητά τεραστίων διαστάσεων. Τότε δεν πίστευαν πως είναι δυνατόν να μιλά κανείς με το τηλέφωνο στο χέρι. Σήμερα, το κινητό έχει γίνει προσιτό σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, κοινωνικής τάξης. Έχει γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας όπου με τη συσκευή αυτή τους επιτρέπει να μπορούν να επικοινωνήσουν ανά πάσα στιγμή, από οπουδήποτε με οποιονδήποτε, χωρίς να χρειαστεί να ψάξουν για τηλεφωνικούς θαλάμους, για κέρματα, κάρτες και ατζέντες. Οι σχέσεις των ανθρώπων από τη στιγμή που το κινητό έγινε αναγκαίο εξάρτημα άλλαξαν πολλά..

6 Για τα σημερινά παιδιά, τα κινητά υποκαθιστούν τους τόπους συνάντησης - τα στέκια. Με τα κινητά τους ο καθένας ξέρει πού θα βρει τον άλλον στέλνοντας τα γνωστά sms. Πολλές φορές όμως δημιουργεί και ενοχλητικές καταστάσεις καθόσον ο καθένας που έχει τον αριθμό κάποιου άλλου μπορεί να τον πάρει τηλέφωνο σε ακατάλληλες στιγμές. Έχοντας κινητό ποτέ δεν αισθάνεσαι μόνος. Γιατί μέσα στη μνήμη του κινητού έχει αποθηκευτεί ο καθένας που μας ενδιαφέρει από αγαπημένα πρόσωπα, φίλοι, συγγενείς, συναδέλφους, συνεργάτες, γνωστοί, εστιατόρια, μάστορες, γιατροί κ.ά. Και αντιστρόφως, το δικό μας τηλέφωνο είναι καταχωρημένο σε δεκάδες κινητά άλλων ανθρώπων

7 2. ΣΤΟΧΟΙ Το κινητό είναι ή όχι επικίνδυνο για την υγεία μας; Πόσο καλά χειρίζεσαι το κινητό; Οι συνέπειες στην υγεία των ατόμων, από την καθημερινή χρήση του κινητού τηλεφώνου, από την πολύωρη χρήση τους, επίσης από το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας και πιο συγκεκριμένα από τις κεραίες, που μέσω των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων μεταφέρουν τις συνομιλίες, τα μηνύματα, τις φωτογραφίες, τη μουσική και ότι άλλο μεταφέρεται με τέτοια μορφή κυμάτων. Προκύπτουν βασικά ερωτήματα όπως : α) Γνωρίζουν, κυρίως οι νέοι χρήστες, αν έχει πρόβλημα η υγεία τους από την ακτινοβολία του κινητού τους. β) Παίρνουν τις κατάλληλες προφυλάξεις για την προστασία τους. Με την έρευνα αυτή γίνεται προσπάθεια. α) Να προβληματίσει τους νέους κατά πόσο είναι υποψιασμένοι από τους κινδύνους που διατρέχουν με την χρήση της κινητής τηλεφωνίας. β) Να δοθούν κάποιες απόψεις και συμβουλές ειδικών, ώστε να πληροφορηθούν οι χρήστες κινητών για τους πιθανούς κινδύνους, ώστε ενημερωμένοι να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο θέμα με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

8 3. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ Η κινητή τηλεφωνία ξεκίνησε αμέσως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Bell το 1978, κατασκευάζει το πρώτο δοκιμαστικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Το πρώτο κινητό που έλαβε άδεια έγκρισης ήταν το μοντέλο της Μοτορόλα DynaTAC8000X. Στην αρχή της δεκαετίας του '90 άρχισε η εκτίναξη των κινητών τηλεφώνων, με την ψηφιοποίηση δικτύων (GSM) και συσκευών. Τα κινητά έγιναν μικρότερα ( γραμμάρια). Περάσαμε έτσι στα κινητά της δεύτερης γενιάς (2G), που παρείχαν και άλλες ευκολίες, όπως η αποστολή σύντομων γραπτών μηνυμάτων (SMS) και η λήψη φωτογραφιών. Στις αρχές του 21ου αιώνα ήλθαν τα κινητά τρίτης γενιάς (3G), με τις απεριόριστες δυνατότητες των πολυμέσων.

9 Στην Ελλάδα η κινητή τηλεφωνία έκανε την εμφάνισή της το 1992, με την προκήρυξη διαγωνισμού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη χορήγηση δύο αδειών. Ο αποκλεισμός του ΟΤΕ από τη διαδικασία αδειοδότησης προκάλεσε διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης. Οι δύο άδειες κατακυρώθηκαν στην Panafon (νυν Vodafone) και στην ιταλική Telestet ( Wind). H Wind ξεκίνησε την εμπορική της εκμετάλλευση στις 29 Ιουνίου 1993 και η Panafon την 1η Ιουλίου του ίδιου χρόνου. Η Cosmote, συμφερόντων ΟΤΕ, ήταν o τρίτος παίκτης της αγοράς (Ιανουάριος 1998) και η Q, εταιρεία του ομίλου Φέσσα, ο τέταρτος ( Ιούνιος 2002). H Q στη συνέχεια εξαγοράσθηκε από την Wind (Ιανουάριος 2006) κι έτσι σήμερα δραστηριοποιούνται τρεις εταιρείες, Wind, Vodafone και Cosmote.

10 Αργότερα, στην δεκαετία του 90 τα κινητά τηλέφωνα έγιναν μικρότερα και χωρούσαν στη παλάμη και στην τσέπη του χρήστη. Έτσι η κινητή τηλεφωνία πέρασε στη δεύτερη γενιά (2G) που παρείχαν και άλλες ευκολίες, όπως λήψη φωτογραφιών και αποστολή γραπτών μηνυμάτων( SMS) Τέλος, περίπου στον 21ο αιώνα ήρθαν και τα κινητά τρίτης γενιάς (3G) με απεριόριστες δυνατότητες πολυμέσων.

11

12 4. ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ Γέννηση η ιδέα του κινητού τηλεφώνου Διαδίδονται τα τηλέφωνα στο αυτοκίνητο Εμφανίζεται το πρώτο κινητό το Motorola DynaTAC Αρχίζει η λειτουργία του πρώτου εμπορικού δικτύου κινητής τηλεφωνίας στο Τόκιο Η Motorola παρουσιάζει το MicroTac Έρχεται η δεύτερη γενιά κινητής τηλεφωνίας (2G) συμπεριλαμβανομένου του GSM Aνοίγει το πρώτο GSM ευρωπαϊκό δίκτυο Κυκλοφορεί το περίφημο Νοκια Έρχεται στην αγορά το Motorola StarTAC το πρώτο Clamshell κινητό και το μικρότερο της εποχής του Το Matrix κάνει διάσημα τα κινητά μπανάνα 7110 και Ξεκινά η λειτουργία των 3G δικτύων τα οποία επιτρέπουν στους συνδρομητές να μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες data ασύρματα και να κάνουν βιντεοκλήσεις Κυκλοφορεί το SE T68 το πρώτο μαζικό έγχρωμο κινητό Σήμερα περίπου 1,3 δις άνθρωποι έχουν κινητό δηλαδή το 1/5 του πληθυσμού της Γης.

13 5. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Κοινή Απόφαση υπ αριθ /3839 των Υπουργών Ανάπτυξης, ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Υγείας και Πρόνοιας, Μεταφορών και Επικοινωνιών (ΦΕΚ 1105/Β/ ) με θέμ Μέτρα προφύλαξης του κοινού από τη λειτουργία κεραιών εγκατεστημένων στη ξηρά με την οποία εισάγονται στην Ελληνική Νομοθεσία τα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έκθεση του κοινού σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και ορίζοντα μηχανισμοί ελέγχου για τα επίπεδα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπεται από τους σταθμούς κεραιών όλων των ειδών. Νόμος 3431 (ΦΕΚ 13/Α/ ) Περί Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και άλλες διατάξεις», άρθρο 31 «Ρυθμίσεις σχετικά με την εγκατάσταση κεραιών». Σύμφωνα με το άρθρο τα Ελληνικά όρια για την έκθεση του κοινού τίθενται στο 70 των ορίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους σταθμούς κεραιών που βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 300 μέτρων από την περίμετρο των κτιριακών εγκαταστάσεων σχολείων, βρεφονηπιακών σταθμών, νοσοκομείων και γηροκομείων και στο 60% των ορίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους σταθμούς κεραιών που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από τις εγκαταστάσεις αυτές.

14 6. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Σύσταση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Περί του περιορισμού της έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία (0Ηz 300GHz), L 199 (1999/519/EC),

15 7. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ Αριθμομηχανή : Με την εφαρμογή αυτή έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε αριθμητικές πράξεις. Ημερολόγιο : Με τη εφαρμογή αυτή σημειώνουμε ημερομηνίες από γιορτές, συναντήσεις καθώς και υπενθυμίσεις από σημαντικά γεγονότα αλλά και την εβδομαδιαία ημερομηνία. Ρολόι : Είναι μια εφαρμογή που δείχνει την ώρα. Ξυπνητήρι : Είναι η λειτουργία του κινητού η οποία μετά τον ορισμό της ώρας που επιθυμούμε χτυπάει και μας υπενθυμίζει ή μας ξυπνάει. Ιντερνέτ : Είναι μια από της σημαντικές λειτουργίες του κινητού η οποία μας δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο με τον αντίστοιχο φυλλομετρητή (browser). Mp3 player : Είναι λειτουργία του κινητού να αναπαράγει ήχους. Κάμερα : Διατίθεται στα περισσότερα κινητά για την λήψη φωτογραφιών και βίντεο.

16 SMS : Με την λειτουργία αυτή έχεις την δυνατότητα να στέλνεις και να λαμβάνεις ένα γραπτό κείμενο από ένα άλλο κινητό. MMS : Είναι παρόμοια λειτουργία με το να στέλνεις μηνύματα με τη διαφορά ότι μπορείς να στείλεις τραγούδια και εικόνες. Διαθέτει πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να ενσωματώνει φωτογραφίες σε ένα . Επαφές : Είναι μια λειτουργία του κινητού που μπορούμε να αποθηκεύουμε πολλούς αριθμούς της επιλογής μας. ipod : Μπορεί κάποιος να αναπαράγει βίντεο επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά προγράμματα και ταινίες. Bluetooth : Με την εφαρμογή αυτή μπορούμε να δεχόμαστε στο κινητό μας ή να στέλνουμε δεδομένα ή αρχεία από κοντινές αποστάσεις.

17

18 8. ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Πόσο ασφαλές για την υγεία μου είναι το κινητό ; Είναι ένα ερώτημα αν η χρήση των κινητών μπορεί να είναι βλαβερό στην υγεία του χρήστη. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ότι κανείς δεν ξέρει στην πραγματικότητα εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν κίνδυνο για την υγεία μας. Υπάρχει μια τέτοια πιθανότητα καθώς η κινητή τηλεφωνία είναι μια σχετικά νέα τεχνολογία και δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που τα κινητά τηλέφωνα εμφανίστηκαν..

19 Τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν ακτινοβολία ανάλογα με τη λήψη σήματος με τη μορφή κύματος και μεταφέρουν ενέργεια. Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά δεν είναι ραδιενεργή. Η Ε.Ε.Α.Ε. ( Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας) είναι αρμόδια για την προστασία του πληθυσμού και του περιβάλλοντος. Με κοινή απόφαση από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας σε κάθε κεραία κινητής τηλεφωνίας υπάρχει μηχανισμός ελέγχου της ακτινοβολίας. Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία επηρεάζει την λειτουργία του καρδιακού βηματοδότη. Είναι απαγορευμένα στις εντατικές μονάδες Νοσοκομείων, στα αεροπλάνα γιατί η λειτουργία των συσκευών είναι ευαίσθητες στην ακτινοβολία. Η χρήση κινητού απαγορεύεται κατά την φόρτιση διότι η διακοπή ενός κυκλώματος στους πόλους της μπαταρίας μπορεί να δημιουργήσει σπινθήρα και στη συνέχεια έκρηξη

20 9. ΠΙΘΑΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ Ο φόβος ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από τις συσκευές μπορεί να βλάψει την υγεία είναι ο σπουδαιότερος παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη και συγκεκριμένα, έχει υποστηριχθεί ότι επηρεάζει τα κύτταρα του σώματός μας, τον εγκέφαλο και το ανοσοποιητικό μας σύστημα αυξάνοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης από καρκίνο μέχρι και Alzheimer's, πονοκέφαλο, κόπωση, απώλεια συγκέντρωσης και μνήμης, νευρολογικές διαταραχές, δερματικές παθήσεις, αϋπνίες κ.ά. Για να είναι σίγουροι ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει, πρέπει να γίνουν πολλές ακόμα μελέτες. Μια άλλη έρευνα, υποστηρίζει ότι υπάρχει σύνδεση των κινητών με τους εγκεφαλικούς όγκους, επίσης υπάρχουν αναφορές ατόμων που υποφέρουν από πονοκεφάλους, κόπωση και απώλεια συγκέντρωσης μετά από τη χρήση του κινητού τους. Τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στις τυχόν συνέπειες των κινητών και μολονότι το γνωρίζουν θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα κινητά μόνο σε περιπτώσεις απόλυτης ανάγκης. Αυτό υποστηρίζεται από τη θεωρία ότι ο παιδικός εγκέφαλος ακόμα αναπτύσσεται και το παιδικό κρανίο είναι λεπτότερο, καθιστώντας ευκολότερη την εισχώρηση των ραδιοκυμάτων. Οι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ανάμεσα στη χρήση κινητού και στην υγεία μας.

21 10. ΜΕΤΡΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ Οι περισσότεροι προτείνουν μέτρα που μπορούν οι χρήστες να πάρουν για να μειώσουν τις πιθανότητες των ανεπιθύμητων συνεπειών : Το καλύτερο είναι να έχει ο χρήστης όσο το δυνατόν λιγότερες και μικρής διάρκειας συνομιλίες χρησιμοποιώντας το κινητό του. Υποστηρίζουν ότι η χρήση του hands free μειώνει τον κίνδυνο καθώς μειώνει την την ακτινοβολία που μπαίνει στον εγκέφαλο. Συμβουλεύουν επίσης να αγοράζονται κινητά με εξωτερικές κεραίες ώστε η κεραία κατά τη χρήση να είναι όσο το δυνατόν πιο μακριά γίνεται από το κεφάλι του χρήστη. Αν το κινητό έχει εξωτερική ή εσωτερική κεραία, δεν πρέπει να καλύπτεται αυτή την ώρα της συνομιλίας.

22 Δεν πρέπει να μιλά κάποιος όταν περπατά, ακόμη καλό είναι να μιλά με ανοικτή ακρόαση διότι τότε αυξάνεται η απόσταση του σώματος από το κινητό τηλέφωνο, μειώνοντας έτσι την ακτινοβολία που δέχεται ο χρήστης. Οι συνομιλίες σε κλειστούς χώρους πρέπει να αποφεύγονται, ειδικά μέσα σε αυτοκίνητα, ασανσέρ, υπόγεια, διότι η συσκευή εκπέμπει περισσότερη ακτινοβολία επειδή παρεμποδίζεται η επικοινωνία της με το σταθμό βάσης. Επίσης δεν είναι φρόνιμο να μιλάει κάποιος όταν φορτίζει το κινητό, διότι μπορεί να προκληθεί έκρηξη του κινητού λόγω υπερθέρμανσής του, ούτε επίσης όταν οδηγεί, διότι παραβαίνει επιπλέον και διάταξη του Κ.Ο.Κ. Επίσης σκόπιμο είναι να μην είναι ανοικτό το κινητό κοντά σε αντλίες βενζίνης, όπως επίσης ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι χρησιμοποιούν βηματοδότη, διότι μπορεί το κινητό να επηρεάσει την λειτουργία του.

23 11. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 1ου ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ Ερωτηματολόγιο Του Προγράμματος Κινητής Τηλεφωνίας Φύλο: ΓΥΝΑΙΚΑ: 74 ΑΝΔΡΑΣ: 48 Ηλικία: 14 έως 17 1.Χρησιμοποιείτε κινητό; ΝΑΙ [118] ΟΧΙ [4] 2.Ποσό κοστίζει περίπου το κινητό σας; 26 έως Πόσα χρόνια έχετε κινητό; ΧΡΟΝΙΑ 1 έως 10 4.Έχετε σταθερό τηλέφωνο σπίτι σας; ΝΑΙ [114] ΟΧΙ [8] 5.Πόση ώρα μιλάτε στο κινητό την ημέρα; Χρόνος Ομιλίας: ΩΡΕΣ:6 ΛΕΠΤΑ:0.5 6.Για ποιους άλλους λόγους χρησιμοποιείτε το κινητό. Για Ραδιόφωνο:71 Μουσική:114 Μηνύματα:106 Ρολόι:99 Φωτογραφική Μηχανή:90 Παιχνίδια:70 Κάμερα:84 Internet:61 7.Πού έχετε το κινητό σας κατά την διάρκεια της ημέρας; Επάνω σας:77 Τσάντα:33 Στο χέρι σας:12

24 8.Το βράδυ κλείνετε το κινητό σας; ΝΑΙ [34] ΟΧΙ [82] 9.Εάν απαντήσατε όχι στην προηγουμένη ερώτηση, που έχετε το κινητό σας κατά την διάρκεια της νύχτας; Επάνω σας: 9 Δίπλα σας: 118 Στο μαξιλάρι σας: 6 Αλλού(Σημειώστε) Έχετε το κινητό σας ανοιχτό κατά την διάρκεια της ημέρας; ΝΑΙ [118] ΟΧΙ [1] 11.Χρησιμοποιείτε το κινητό σας κατά τη διάρκεια του μαθήματος; ΝΑΙ [73] ΟΧΙ [45] Εάν ναι σημειώστε το λόγο:.. 12.Κατά τη διάρκεια μιας κλήσης χρησιμοποιείτε: HANDS FREE: 48 BLUETOOTH: 3 ΤΙΠΟΤΑ:78 13.Θα μπορούσες να ζήσεις χωρίς κινητό; ΝΑΙ [47] ΟΧΙ [70] 14. Πόσο συχνά στέλνετε SMS; Πάντα Συχνα! 15.Στέλνετε μέσω κινητού; ΝΑΙ [13] ΟΧΙ [104] Αν ναι πόσο συχνά 16.Κάνετε chat μέσω κινητού; ΝΑΙ [32] ΟΧΙ [90] Ευχαριστούμε πολύ.

25 12. Ερωτηματολόγιο 2 του προγράμματος Κινητής Τηλεφωνίας Φύλο: Άντρας [ 25 ] Γυναίκα [ 34 ] Ηλικία:.. 1. Χρησιμοποιείτε κινητό τηλέφωνο ; Ναι [ 54 ] Όχι [ 5] 2.Μπορείτε εύκολα να πραγματοποιήσετε μια κλίση σε οποιοδήποτε μέρος; Πάντα [ 14 ] Τις περισσότερες φορές [29 ] Ικανοποιητικά [ 6 ] Με προβλήματα [ 3 ] Ποτέ [ 2 ] 3.Τι μάρκα συσκευή χρησιμοποιείτε; Nokia [ 8 ] Sony Ericsson [ 32 ] Motorola [ 0 ] Samsung [ 4 ] Siemens [ 0 ] Alcatel [ 1 ] Bosch [ 6 ] Άλλη [ 9] 4. Θεωρείτε ότι το κινητό σας είναι ανθεκτικό σε ικανοποιητικό βαθμό; Απόλυτα [ 17 ] Πολύ [ 16 ] Ικανοποιητικά [18 ] Λίγο [ 3 ] Καθόλου [ 1 ] 5.όσο καιρό χρησιμοποιείτε κινητό τηλέφωνο; Κάτω από 6 μήνες [ 6 ] 6 έως 12 μήνες [ 5 ] πάνω από 12 μήνες [ 44 ] 6. Ποιο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιείτε; Cosmote [ 51 ] Wind [ 2 ] Vodafone [ 1 ] Άλλο [ 1 ]

26 7. Πιστεύετε ότι θα σας ήταν χρήσιμος ένας φορητός φορτιστής ( π. χ φορτιστής αυτοκινήτου); Καθόλου [ 4 ] Λίγο [ 11 ] Αρκετά [ 15 ] Πολύ [ 10 ] Πάρα Πολύ [ 14 ] 8. Σας φαίνονται περισσότερο λειτουργικά τα κινητά με: Οθόνη: Μεγάλη[ 33 ] Κανονική [ 24 ] Πλήκτρα: Ευδιάκριτα [ 18 ] Κομψά [ 39 ] Μέγεθος: Μεγάλο [ 27 ] Μικρό [ 30 ] Κεραία: Εσωτερική [ 52 ] Εξωτερική [ 7 ] Πορτάκι: Ναι [ 13 ] Όχι [ 41 ] 9.Τι λαμβάνετε πιο πολύ υπόψη για την αγορά κινητού; Μάρκα [ 22 ] Τιμή [ 28 ] Διάρκεια μπαταρίας [ 8 ] Εμφάνιση [ 24 ] 10. Με άριστα το 10, σε ποιο βαθμό θεωρείτε ότι οι υπάρχουσες υπηρεσίες του κινητού σας, σας ικανοποιούν; (0, 5) [ 8] (5, 10) [ 51] Τι παραπάνω θα θέλατε να έχει;

27 13. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 3ου ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ Σας επηρεάζουν τα λεγόμενα για τους κινδύνους που έχουν τα κινητά τηλεφωνά για την υγεία; [ 6 ]πολύ [ 13 ]αρκετά [ 31 ]λίγο [ 17 ]καθόλου Ποιον από τους δύο τρόπους επικοινωνίας θεωρείτε πιο εύχρηστο; [ 20 ]φωνητική [ 14 ]γραπτά μυνήματα [ 36 ]και τα 2 Τι σας ώθησε ή τι θα σας ωθούσε σε αλλαγή του κινητού σας; [ 2 ]το βάρος και το μέγεθος [ 16 ]ευκολία στη χρήση [ 20]οι λειτουργίες του [ 25 ]η εμφάνιση του [ 18 ]η φυσική φθορά [ 5 ]κάτι άλλο Ποια εταιρία πιστεύετε ότι εκπροσωπεί καλυτέρα τις πεποιθήσεις σας όσο αφορά τις κινητές συσκευές; [ 36 ]Sonny Ericsson [ 16 ]Nokia [ ]Panasonic [ 3 ]Alcatel [ 2 ]Motorola [ 5 ]LG [ 7 ]Samsung [ 3 ]κάποια άλλη

28 1)Πόσες φορές έχετε αλλάξει κινητό τηλέφωνο μέχρι τώρα; Φορέ ς Άτομ α )Για ποιους λογούς θα διακόπτατε την συνεργασία σας με την εταιρία κινητού τηλεφώνου που είστε συνδεδεμένος; [ 21 ]Κακή ποιότητα δικτύου [ 11 ]Ανεπαρκής υπηρεσίες [ 32 ]Καλύτερες ευκαιρίες-προσφορές [ 10 ]Κάτι άλλο

29 1)Πόσα χρήματα ξοδεύετε μηνιαίως για τη σύνδεση ή το καρτοτηλέφωνο σας; Χρήματ α Άτομα )Σύνδεση-καρτοτηλέφωνο: Χρησιμοποιείτε Σύνδεση: Καρτοτηλέφωνο:66 Προτιμάτε Σύνδεση:11 Καρτοτηλέφωνο:56 1)Χρησιμοποιείτε Τ9; [ 39 ]Ναι [ 27 ]Όχι Αν ναι, εξοικονομεί χρόνο κατά την αποστολή μηνυμάτων; [ 36 ]Ναι [ 14 ]Όχι

30 ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΑΡΚΕΤΑ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Ατζέντα Σημειωματάριο Ανοιχτή ακρόαση Φωνητική κλήση Δόνηση Παιχνίδια Απόκρυψη Αριθμού Ταχεία κλήση Mp3 player Αναμονή

31 facebook Σύνδεση με Η/Υ Μηνύματα Δεύτερη γραμμή Φραγή κλήσεων Ένδειξη κόστους κλήσεων Αριθμομηχα νή Ξυπνητήρι

32 14. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ου ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΦΥΛΟ ΑΝΔΡΕΣ 48 ΓΥΝΑΙΚΕΣ 74 ΣΥΝΟΛΟ 122

33 ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟ ΝΑΙ 120 ΌΧΙ 2 ΣΥΝΟΛΟ 122

34 ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 71 ΜΗΝΥΜΑ 106 ΦΩΤΟΓΡΑΦ.ΜΗΧ. 90 ΚΑΜΕΡΑ 84 ΜΟΥΣΙΚΗ 114 ΡΟΛΟΪ 99 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ 70 ΙΝΤΕΡΝΕΤ 61

35 ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΣΕΠΗ 77 ΤΣΑΝΤΑ 33 ΧΕΡΙ 12 ΣΥΝΟΛΟ 122

36 ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΤΟ ΝΑΙ 47 ΌΧΙ 70 ΔΕΝ ΞΕΡΩ 5 ΣΥΝΟΛΟ 122

37 ΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΣΤΗ ΚΛΗΣΗ ΤΙΠΟΤΑ 78 HANDS FREE 40 BLUETOOTH 4 ΣΥΝΟΛΟ 122

38 15. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ου ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΦΥΛΟ ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΑΝΔΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑ Στήλες 3-Δ 3 ΣΥΝΟΛΟ ΝΑΙ ΌΧΙ Στήλες 3-Δ 3 ΣΥΝΟΛΟ

39 ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΜΑΡΚΑ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣ. ΦΟΡΕΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΟΤΕ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΝΟΛΟ NOKIA SONY ERICSSON MOTOROL A SAMSUNG AL CATEL BOSCH ALLH

40 ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΕΤΕ ΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΛΙΓΟ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΥΝΟΛΟ <6ΜΗΝΕΣ 6ΕΩΣ12 >12ΜΗΝΕΣ ΣΥΝΟΛΟ 0 0

41 ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΦΟΡΤΙΣΤΗ COSMOTE WIND VODAFONE ΆΛΛΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΙΓΟ ΑΡΚΕΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΤΕΛΟΙΑ ΣΥΝΟΛΟ 0 0

42 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΡΚΑ ΤΙΜΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 0

43 16. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 3ου ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΑΡΚΕ ΤΑ ΛΙΓΟ ΚΑΘΟΛΟΥ 5 0

44 ΕΥΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΓΡΑΠΤΑ ΜΥΝ. ΚΑΙ ΤΑ 2

45 ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ SONY E RICSSON NOKIA ALCATE L MOTOROLA LG SAMSUNG ΆΛΛΗ

46 ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΤΕ ΔΙΚΤΥΟ KAKH ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΝΕ ΠΑΡΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕ Σ ΚΑΤΙ ΆΛΛΟ 5 0

47 ΑΓΟΡΑ ΚΙΝΗΤΟΥ ΜΑΡΚΑ ΤΙΜΗ ΔΙΑΡΚΕ ΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ Ε ΜΦΑΝΙΣΗ 0

48 ΣΥΝΔΕΣΗ - ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΥΝΔΕ ΣΗ Κ ΑΡΤΟΚ ΙΝΗΤΟ

49 17. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ Τα applications και η πλοήγηση στο διαδίκτυο φαίνεται ότι αποτελούν το μέλλον των κινητών τηλεφώνων σύμφωνα με την έρευνα Mobile Internet in Greece.Κάποιοι είναι αισιόδοξοι ότι το κινητό θα γίνει τόσο μικρό που θα ενσωματωθεί ως τσιπ στο σώμα μας ή σαν φυσική επιμήκυνση του χεριού μας. Μάλιστα ότι θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αντικείμενα όπως : τα ρούχα, το ρολόι, τα γυαλιά. Επίσης το μέλλον των κινητών είναι τα κινητά αφής 4 με ειδική πολωτική επίστρωση για μεγαλύτερη ευκρίνεια καθώς και πλήρες πληκτρολόγιο που το καθιστά κατάλληλο για την επεξεργασία εγγράφων, υπολογιστικών φύλλων ή διαφανειών. Ακόμα το Nokia C7 είναι όμορφο κομψό και πιο ελκυστικό συνδυάζοντας γυαλί και ατσάλι προσφέροντας άμεση ενημέρωση από το Facebook, Twitter και από άλλους λογαριασμούς όπως Yahoo ή του gmail.

50

51 18. ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 1) Από έρευνα : Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αλόγιστη χρήση του κινητού μπορεί να προκαλέσει από καρκίνο του ακουστικού νεύρου έως μείωση της γονιμότητας, αλλοίωση του γενετικού υλικού και επιτάχυνση του θανάτου των κυττάρων. 2) Από έρευνα : Τα κινητά είναι επικίνδυνα κοντά στο σώμα (αυτί, τσέπες ενδυμάτων) και για πολλά λεπτά κάθε ημέρα. 3) Από έρευνα : Εξαρτάται από το είδος του κινητού και συγκεκριμένα από την τιμή SAR (Specific Absorption Rate). Πρόκειται για τον ειδικό ρυθμό απορρόφησης της ακτινοβολίας σε βατ ανά κιλό σωματικής μάζας και διαφέρει από συσκευή σε συσκευή. 4) Από έρευνα : Σχετίζεται επίσης με την ποιότητα του σήματος (απόσταση κινητού - σταθμού βάσης), ο τρόπος χρήσης (απευθείας στο αυτί, hands free, blue tooth). 5) Από έρευνα : Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η συσκευή θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 40 εκατοστών από οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

52 19. ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ Το 2003 η εταιρεία Vodafone εφάρμοσε πανελλαδικά πρόγραμμα ανακύκλωσης κινητών, μπαταριών και αξεσουάρ. Το πάνω από 26000προϊόντα κινητής τηλεφωνίας συγκεντρώθηκαν σε περισσότερους από 1000 ειδικούς κάδους. Δυνατότητα ανακύκλωσης είχαν όλοι οι κάτοχοι συσκευών κινητών τηλεφώνων, ανεξάρτητα από το δίκτυο με το οποίο συνεργάζονται. Μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας, αποτελείται από υλικά όπως πλαστικό και μέταλλο που το 900 αυτών ανακυκλώνεται, ενώ η μπαταρία της περιέχει στοιχεία όπως νικέλιο και κάδμιο τα οποία αν απορριφθούν επιβαρύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και κατά συνέπεια το περιβάλλον. Επίσης η Cosmote ξεκινάει πρόγραμμα ανακύκλωσης σε συνεργασία με το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Ηλεκτρικού Εξοπλισμού. Εχουν τοποθετηθεί για το σκοπό αυτό κάδοι σε όλα τα καταστήματά της με στόχο την κινητοποίηση του κοινού.

53 20. ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΜΕ ΚΕΡΑΙΕΣ Το σύστημα κινητής τηλεφωνίας στηρίζεται στην ύπαρξη κεραιών σταθμών βάσης εγκατεστημένων με μορφή κυψέλης. Ο σταθμός βάσης είναι το σύνολο των εγκαταστάσεων μιας εταιρίας κινητής τηλεφωνίας που τοποθετούνται σε μια περιοχή για την υποστήριξη του ασυρμάτου δικτυού της. Αποτελούνται από κεραιοσυστήματα εκπομπής και λήψης ηλεκτρομαγνητικών σημάτων και είναι τοποθετημένα πάνω σε μεταλλικούς πόλωνες η ιστούς. Ακόμη, κάθε σταθμός βάσης καλύπτει μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή η οποία χωρίζεται σε μια η περισσότερες κυψέλες. Οι κυψέλες είναι σχετικά μικρές εντός των πόλεων της τάξης των εκατοντάδων μέτρων και σχετικά μεγάλες στις αγροτικές περιοχές της τάξης των δεκαδικών χιλιομέτρων. Επίσης η κεραία βάσης εκπέμπει μικρότερης ισχύος ακτινοβολία προς το έδαφος ώστε να είναι δυνατή η λήψη του σήματος από το αντίστοιχο κινητό τηλέφωνο. Η ένταση της ακτινοβολίας που εκπέμπεται από τα σύγχρονα κινητά τηλεφωνά εξαρτάται από δυο παράγοντες : 1) Την ευκολία λήψης του σήματος που εκπέμπει η «πλησιέστερα» κεραία βάσης 2) και από την ένταση της φωνής.

54 21. ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ Είδος Οργανισμού Δόση σε rem Σκύλοςص Άνθρωποςص 400 Ποντικόςص Πτηνάص Σαλιγκάριص Αμοιβάδαص Επιτρεπτές δόσεις ραδιενέργειας α) Δεν υπάρχει δόση ακτινοβολίας κάτω από την οποία ο κίνδυνος να είναι μηδέν. β) Υπάρχει σχέση μεταξύ ισοδύναμης δόσης και της δεδομένης καταστροφής επίσης είναι προσθετική και δεν υπάρχει θεραπεία καταστροφής από την ακτινοβολία. Επιτρεπτή δόση είναι περίπου 125 mrem / year. Πρέπει επίσης να γνωρίζουμε την ισχύ ενέργειας ραδιοσυχνοτήτων που απορροφάτε ανά κιλό μάζας σώματος και που αποκαλείται Ειδικός Ρυθμός Απορρόφησης ή SAR.Το όριο αυτό είναι 0,08 watt ανά κιλό. Έτσι ένα άτομο που ζυγίζει 50 κιλά μπορεί να απορροφήσει μέχρι και 4 watt ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων σε ολόκληρο το σώμα του. Βέβαια για το κεφάλι το όριο είναι 2 watt ανά κιλό. Η μέγιστη επιτρεπτή δόση D - αναφέρεται σε εργαζόμενους σε χώρους ακτινοβολιών σε rem που μπορεί να λάβει ένας άνθρωπος Ν ηλικίας (σε έτη), που έχει ακτινοβολιθή σε ολόκληρο το σώμα του και ο οποίος είναι άνω των 18 ετών δίδεται από τη σχέση D=5*(N-18). Δηλαδή 5

55 22. ΕΠΙΛΟΓΟΣ Δεν έχουν καταφέρει ακόμα οι επιστήμονες στον χώρο της ιατρικής, να αποδείξουν ότι η ακτινοβολία που εκπέμπεται από τα κινητά τηλέφωνα προξενούν βλάβες στην υγεία του ανθρώπου. Στη Μ. Βρετανία όσοι αγοράζουν καινούργια κινητά βρίσκουν στη συσκευασία ένα ενημερωτικό φυλλάδιο, που τους προειδοποιεί για πιθανούς κινδύνους στην υγεία από τη χρήση των τηλεφώνων. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Υπουργείου, υπάρχουν φόβοι ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων μπορεί να έχει βλαβερές επιπτώσεις, γι αυτό θα προσφέρονται συμβουλές στους καταναλωτές. Ιδιαίτερο, μάλιστα, βάρος θα δοθεί στους νέους κάτω των 16 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, κινδυνεύουν περισσότερο επειδή ο εγκέφαλός τους ακόμα αναπτύσσεται, το κρανίο τους είναι πιο αδύνατο και το κεφάλι τους μικρότερο. Στα σίγουρα φόβος υπάρχει για τους οδηγούς αυτοκινήτων, που μιλούν στο κινητό όταν βρίσκονται στο τιμόνι, κίνδυνος να προκαλέσουν τροχαίο ατύχημα τετραπλασιάζεται.

56 Όπως επισημαίνει Έλληνας ειδικός στα κινητά της περιοχής των 900 μεγακύκλων, στη χειρότερη περίπτωση, όταν η συνομιλία ξεπεράσει τα έξι λεπτά, το κινητό, ακτινοβολώντας κοντά στο κεφάλι, θα παρουσιάσει υπέρβαση του ορίου αποδεχτής έκθεσης στην ακτινοβολία κατά 1,7 φορά, σε απόσταση 20 εκατοστών από την κεραία. Γι αυτό, ο χρήστης πρέπει να περιορίσει τη συνομιλία σε μισό με ένα λεπτό το πολύ. Όσο για τα κινητά της περιοχής των 1800 μεγακύκλων, ο αποδεκτός χρόνος είναι ένα με δύο λεπτά. Σημειώνει, επίσης, ότι η έκθεση στην ακτινοβολία διαφέρει από μοντέλο σε μοντέλο κι από χρήση σε χρήση και επηρεάζεται από τις συνθήκες στο περιβάλλον ομιλίας. Για παράδειγμα, αν ο χρήστης περιβάλλεται από μεταλλικά αντικείμενα, η έκθεσή του στην ακτινοβολία αυξάνεται, καθώς ένα μέρος της αντανακλάται και επιστρέφει πάνω του. Γενικά σύγχυση υπάρχει γύρω από τη χρήση των κινητών. Εν κατακλείδι μπορούμε και πρέπει να τονίσουμε πως το κινητό είναι ένα πολυσύνθετο εργαλείο. Εκτός από τις επιπτώσεις του και τους κινδύνους που ελλοχεύουν είναι απαραίτητο και οι αλλαγές που επέφερε είναι ριζικές.

57

58 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Οι πηγές και τα στοιχεία που αναζητήσαμε για την εργασία μας είναι τα εξής : Ιστοσελίδες Εργασίες μαθητών πληροφορικής Σοφίας Καραβέργου Λουκίας Κακάνη Λιόντας Λεονάρδος Νίκος Αθήνα Τελική μας πηγή ήταν τα διάφορα δημοσιεύματα που έχουν γραφεί σχετικά με το θέμα που μας προβλημάτισε.

Κινητή Τηλεφωνία. Ερευνητική Εργασία Β Τάξη Τμήμα 2 Ιανουάριος 2014

Κινητή Τηλεφωνία. Ερευνητική Εργασία Β Τάξη Τμήμα 2 Ιανουάριος 2014 Κινητή Τηλεφωνία Ερευνητική Εργασία Β Τάξη Τμήμα 2 Ιανουάριος 2014 Τι θα παρακολουθήσουμε Ιστορική αναδρομή Τι είναι το κινητό Πότε Από ποιον Και γιατί Γενιές Πως λειτουργεί Οικονομικά στοιχεία Επιπτώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ Η περιπέτεια της κινητής τηλεφωνίας ξεκίνησε αμέσως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, με τις πρώτες προσπάθειες των Σουηδών, Φιλανδών και Αμερικανών. Όμως, ως ληξιαρχική πράξη

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτήριο TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ Σχολικό Έτος 2007-2008 Συνθετικές εργασίες στο μάθημα Πληροφορική Τεχνολογία της Β Γυμνασίου: Όψεις της Τεχνολογίας

Εκπαιδευτήριο TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ Σχολικό Έτος 2007-2008 Συνθετικές εργασίες στο μάθημα Πληροφορική Τεχνολογία της Β Γυμνασίου: Όψεις της Τεχνολογίας Εκπαιδευτήριο TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ Σχολικό Έτος 2007-2008 Συνθετικές εργασίες στο μάθημα Πληροφορική Τεχνολογία της Β Γυμνασίου: Όψεις της Τεχνολογίας Θέμα: Κινητά Τηλέφωνα Τμήμα: ΗΥ: Ομάδα: Β2 pc26 Βλασσόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

Κινητό Τηλέφωνο. Δέσποινα-Μαλεβή. Μαθήτρια Α1 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος

Κινητό Τηλέφωνο. Δέσποινα-Μαλεβή. Μαθήτρια Α1 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Κινητό Τηλέφωνο Δέσποινα-Μαλεβή Μαθήτρια Α1 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Καθηγητής Πληροφορικής Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης 1.Περίληψη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ. Πότε ακτινοβολούν τα κινητά τηλέφωνα;

ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ. Πότε ακτινοβολούν τα κινητά τηλέφωνα; ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ Πότε ακτινοβολούν τα κινητά τηλέφωνα; Τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία μόνο κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας. Επίσης, όταν ένα κινητό βρίσκεται

Διαβάστε περισσότερα

Τι ακτινοβολία (SAR) εκπέμπει το κινητό σας ;

Τι ακτινοβολία (SAR) εκπέμπει το κινητό σας ; Τι ακτινοβολία (SAR) εκπέμπει το κινητό σας ; Στις μέρες μας η επιλογή ενός κινητού τηλεφώνου είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει αρκετά συχνά, ειδικά όταν έχουμε απώλειες όπως να μας χαλάσει το προηγούμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ Κινητά τηλέφωνα και Υγεία: Απλοί τρόποι προστασίας 1 Στο φυλλάδιο αυτό γίνεται ανασκόπηση των μέτρων προφύλαξης που έχουν συσταθεί από

Διαβάστε περισσότερα

Το κινητό τηλέφωνο. Θάνος Ψαρράς. Μαθητής Β4 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος

Το κινητό τηλέφωνο. Θάνος Ψαρράς. Μαθητής Β4 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Το κινητό τηλέφωνο Θάνος Ψαρράς Μαθητής Β4 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Καθηγητής Πληροφορικής Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης Η παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

8ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΘΕΜΑ: Κινητό τηλέφωνo. Χρήσιμο μέσο επικοινωνίας ή σύγχρονη απειλή;

8ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΘΕΜΑ: Κινητό τηλέφωνo. Χρήσιμο μέσο επικοινωνίας ή σύγχρονη απειλή; 8ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΘΕΜΑ: Κινητό τηλέφωνo. Χρήσιμο μέσο επικοινωνίας ή σύγχρονη απειλή; ΥΠΟΕΡΩΤΗΜΑ: Κινητό ως καταναλωτικό προϊόν- Ανακύκλωση κινητού και ασφαλής τρόπος χρησιμοποίησης. ΟΜΆΔΑ 5η Συντελεστές

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας (1G)

Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας (1G) Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας (1G) *Generation = γενιά Το πρώτο αυτοματοποιημένο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας λειτούργησε στις αρχές της δεκαετίας του '80 στη Σκανδιναβία. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '80

Διαβάστε περισσότερα

ΤO ΚΙΝΗΤO ΜOΥ ΤΗΛΕΦΩΝO

ΤO ΚΙΝΗΤO ΜOΥ ΤΗΛΕΦΩΝO ΤO ΚΙΝΗΤO ΜOΥ ΤΗΛΕΦΩΝO ΤO ΚΙΝΗΤO ΜOΥ ΤΗΛΕΦΩΝO Τα πρώτα κινητά τηλέφωνα εμφανίστηκαν στις ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του 70 και ήταν βαριά και δύσχρηστα. Με τη σημερινή μορφή τα γνωρίσαμε στα μέσα της δεκαετίας

Διαβάστε περισσότερα

Κινητό τηλέφωνο. Κινητό τηλέφωνο

Κινητό τηλέφωνο. Κινητό τηλέφωνο Κινητό τηλέφωνο ονομάζεται κατά κύριο λόγο το τηλέφωνο που δεν εξαρτάται από καλωδιακή σύνδεση με δίκτυο παροχής και δεν εξαρτάται από κάποια τοπική ασύρματη συσκευή. Κινητό τηλέφωνο Πως λειτουργεί η κινητή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΚΟΣΣΥΒΑΚΗ ΕΛΕΝΗ. ΤΑΞΗ: Α 2.

ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΚΟΣΣΥΒΑΚΗ ΕΛΕΝΗ. ΤΑΞΗ: Α 2. ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΚΟΣΣΥΒΑΚΗ ΕΛΕΝΗ. ΤΑΞΗ: Α 2. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ.ΘΕΔΩΡΩΝ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2013-2014 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ : ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ..

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 3η. Ο υπολογιστής στην κοινωνία και στον πολιτισμό.

Ενότητα 3η. Ο υπολογιστής στην κοινωνία και στον πολιτισμό. Ενότητα 3η Ο υπολογιστής στην κοινωνία και στον πολιτισμό. 3.1 Ζώντας σε ένα κόσμο που αλλάζει Τεχνολογία και πολιτισμός Τεχνολογία και πολιτισμός Ερώτηση 1η Κινητό: Τα υπέρ και τα κατά. Κινητό: Τα υπέρ

Διαβάστε περισσότερα

Oι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με την συχνότητα μετάδοσης τους:

Oι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με την συχνότητα μετάδοσης τους: Οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες είναι ενεργειακά πεδία που δημιουργούνται από ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια. Υπάρχουν φυσικές ακτινοβολίες (η ηλιακή και άλλες κοσμικές ακτινοβολίες, το μαγνητικό πεδίο

Διαβάστε περισσότερα

Κινητή. Πραγματικότητες

Κινητή. Πραγματικότητες Κινητή Τηλεφωνία: Μύθοι και Πραγματικότητες 1 ο ΕΠΑ.Λ. ΙΛΙΟΥ Σχολικό έτος 2012-2013 Κινητή Τηλεφωνία: Ερευνητική εργασία 3 ου τμήματος ενδιαφέροντος Α Λυκείου 1 ου ΕΠΑ.Λ. Ιλίου των μαθητών: Επιβλέπουσα

Διαβάστε περισσότερα

Το Κινητό Τηλέφωνο. Τριφτούδης Ισίδωρος. Μαθητής Α2 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος

Το Κινητό Τηλέφωνο. Τριφτούδης Ισίδωρος. Μαθητής Α2 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Το Κινητό Τηλέφωνο Τριφτούδης Ισίδωρος Μαθητής Α2 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Καθηγητής Πληροφορικής Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης Η Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

49 ο Λύκειο Αθηνών Project ( ηλεκτρομαγνητικά κύματα) Ομάδα 1:

49 ο Λύκειο Αθηνών Project ( ηλεκτρομαγνητικά κύματα) Ομάδα 1: 49 ο Λύκειο Αθηνών Project ( ηλεκτρομαγνητικά κύματα) Ομάδα 1: Δημήτρης Φίλος Α3 Γιώργος Τιγκιρόπουλος Α3 Ηρακλής Σπυρόπουλος Α3 Χρήστος Τσάκαλης Α3 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Κ. ΡΑΟΥΖΕΟΣ Θέμα εργασίας :Ημέτρηση

Διαβάστε περισσότερα

Οι μη ιονίζουσες ακτινοβολίες των κινητών και οι αρνητικές τους επιδράσεις

Οι μη ιονίζουσες ακτινοβολίες των κινητών και οι αρνητικές τους επιδράσεις Οι μη ιονίζουσες ακτινοβολίες των κινητών και οι αρνητικές τους επιδράσεις Αθανασίου Έκτορας, Γούλα Μαρία, Κλαδάς Αθανάσιος, Κοτσαβασίλογλου Λήδα, Μαρκούδης Βαγγέλης Ερευνητική εργασία, Α τετραμήνου Υπεύθυνοι

Διαβάστε περισσότερα

DAGGER DG550 ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

DAGGER DG550 ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ DAGGER DG550 ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ DAGGER DG550 Τα περιεχόμενα αυτού του οδηγού ενδέχεται να διαφέρουν λίγο από την περιγραφή της συσκευής σας ανάλογα με την έκδοση λογισμικού και τον πάροχό σας. Γνωριμία με

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτήριο TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ Σχολικό Έτος 2008-2009 Συνθετικές εργασίες στο μάθημα Πληροφορική Τεχνολογία της Β Γυμνασίου: Όψεις της Τεχνολογίας

Εκπαιδευτήριο TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ Σχολικό Έτος 2008-2009 Συνθετικές εργασίες στο μάθημα Πληροφορική Τεχνολογία της Β Γυμνασίου: Όψεις της Τεχνολογίας Εκπαιδευτήριο TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ Σχολικό Έτος 2008-2009 Συνθετικές εργασίες στο μάθημα Πληροφορική Τεχνολογία της Β Γυμνασίου: Όψεις της Τεχνολογίας Θέμα: Κινητή Τηλεφωνία Τμήμα: ΗΥ: Ομάδα: Β1 pc22 Αρμάου Σάντρα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΜΗΜΑΑ3 1.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣΑΝΤΩΝΙΟΣ 2. ΓΚΟΡΙΤΣΑΚΡΙΣΤΙΑΝΟ 3, ΗΛΙΑ ΗΣΛΑΖΑΡΟΣ 4. ΚΟΛΕΤΣΟΣΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 5. ΚΟΥΡΤΗΣΚΩΝ/ΝΟΣ 6. ΚΥΡΙΑΖΗΣΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ 7. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙ ΗΣΣΤΑΥΡΟΣ 8. ΛΑΜΠΡΙΑΝΙ

Διαβάστε περισσότερα

Εσαγωγή. Στο Πλαίσιο της Ερευνητκής Εργασίας του Α' τετραµήνου η οµάδα µας αποφάσισε να ασχοληθεί µε τα Χαρακτηριστικά του Κινητού Τηλεφώνου.

Εσαγωγή. Στο Πλαίσιο της Ερευνητκής Εργασίας του Α' τετραµήνου η οµάδα µας αποφάσισε να ασχοληθεί µε τα Χαρακτηριστικά του Κινητού Τηλεφώνου. Εσαγωγή Στο Πλαίσιο της Ερευνητκής Εργασίας του Α' τετραµήνου η οµάδα µας αποφάσισε να ασχοληθεί µε τα Χαρακτηριστικά του Κινητού Τηλεφώνου. Μαθητές : Κόκκου Σοφία Εµόγλου Πασχαλία Ζίχναλης Μαριος Κωνσταντινήδης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Στα κινητά τηλέφωνα και συνέπειες στην υγεία

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Στα κινητά τηλέφωνα και συνέπειες στην υγεία ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Στα κινητά τηλέφωνα και συνέπειες στην υγεία ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Η πληροφόρησή μας της χρήσης των κινητών από τους συνανθρώπους μας.(πόσοι, Πως, Πότε, Γιατί χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο)

Διαβάστε περισσότερα

22 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ

22 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ 22 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ 1 Χρησιμοποιούμε hands free ή bluetooth. Το bluetooth αποτελεί πομποδέκτη επικοινωνίας με το κινητό και εκπέμπει μικρή μεν, αλλά συνεχή ένταση ακτινοβολίας.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

ΥΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Γενικό Λύκειο Αβδήρων Β' Λυκείου ΥΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Ευγενία Δέλλιου Ντόρα Κίσσα Γιώργος Κατσίκας Αλή Ογλού Μπουσέ Εμίν Τουγτσέ Ακτινοβολία από κινητά τηλέφωνα H ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία,

Διαβάστε περισσότερα

49ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Β ΟΜΑΔΑ

49ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Β ΟΜΑΔΑ 49ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Β ΟΜΑΔΑ PROJECT: Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ Υπεύθυνος καθηγητής: Κ. Ραουζέος ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart

Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart Προφυλάξεις ασφαλείας Πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, διαβάστε προσεκτικά αυτές τις προφυλάξεις ασφαλείας. Διαβάστε τον οδηγό "Πληροφορίες ασφαλείας"

Διαβάστε περισσότερα

Αγ. Παρασκευή, 12.01.2007 Α.Π. : Π/105/014

Αγ. Παρασκευή, 12.01.2007 Α.Π. : Π/105/014 Αγ. Παρασκευή, 12.01.2007 Α.Π. : Π/105/014 Εγκύκλιος Θέμα : Καθορισμός ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στο περιβάλλον σταθμών κεραιών σε εφαρμογή του Ν. 3431/2006 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

Μη Ιονίζουσα Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία: Βασικές αρχές Βιολογικές επιδράσεις Πιθανές επιπτώσεις στην Υγεία Μέτρα προφύλαξης

Μη Ιονίζουσα Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία: Βασικές αρχές Βιολογικές επιδράσεις Πιθανές επιπτώσεις στην Υγεία Μέτρα προφύλαξης ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Σχολή Θετικών Επιστημών, Τμήμα Βιολογίας Τομέας Βιολογίας Κυττάρου & Βιοφυσικής ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Μη Ιονίζουσα Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία:

Διαβάστε περισσότερα

VOYAGER2 DG310 ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

VOYAGER2 DG310 ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ VOYAGER2 DG310 ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ VOYAGER2 DG310 Τα περιεχόμενα αυτού του οδηγού ενδέχεται να διαφέρουν λίγο από την περιγραφή της συσκευής σας ανάλογα με την έκδοση λογισμικού και τον πάροχό σας. Γνωριμία

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές & Υπηρεσίες Του Κινητού Τηλεφώνου Και Οι Χρήσεις Του Από τους Νέους

Εφαρμογές & Υπηρεσίες Του Κινητού Τηλεφώνου Και Οι Χρήσεις Του Από τους Νέους Εφαρμογές & Υπηρεσίες Του Κινητού Τηλεφώνου Και Οι Χρήσεις Του Από τους Νέους Ά Λυκείου 1 ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων The Bhta Team Άνω Λιόσια Έτος : 211-212 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ.. 2 ΠΡΟΛΟΓΟΣ 3 ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η COSMOTE, Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν τους οδηγούς για την οδήγηση και το κινητό τηλέφωνο

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η COSMOTE, Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν τους οδηγούς για την οδήγηση και το κινητό τηλέφωνο Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η COSMOTE, Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν τους οδηγούς για την οδήγηση και το κινητό τηλέφωνο Κινητό τηλέφωνο και οδήγηση Τα τελευταία 20 χρόνια η χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρομαγνητικά πεδία και δημόσια υγεία: κινητά τηλέφωνα

Ηλεκτρομαγνητικά πεδία και δημόσια υγεία: κινητά τηλέφωνα Ηλεκτρομαγνητικά πεδία και δημόσια υγεία: κινητά τηλέφωνα Ενημερωτικό δελτίο υπ. αρ. 193 Ιούνιος 2011 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Κύρια στοιχεία Η χρήση κινητών τηλεφώνων είναι ευρύτατα διαδεδομένη, καθώς υπολογίζεται ότι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ Α' ΕΞΑΜΗΝΟΥ 25/11/2014

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ Α' ΕΞΑΜΗΝΟΥ 25/11/2014 ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ Α' ΕΞΑΜΗΝΟΥ 25/11/2014 Θέμα Εργασίας: Κινητά Τηλέφωνα (Mobile Phones) «Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε» Γιάννης Σιδερόπουλος Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 Από τι αποτελείται ένα κινητό τηλέφωνο...

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κινητής τηλεφωνίας

Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κινητής τηλεφωνίας Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κινητής τηλεφωνίας Επίκ. Καθηγητής Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών Τμήμα Φυσικής Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία Ηλεκτρομαγνητικό περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

«Η αξία της ανακύκλωσης των κινητών τηλεφώνων για το περιβάλλον»

«Η αξία της ανακύκλωσης των κινητών τηλεφώνων για το περιβάλλον» «Η αξία της ανακύκλωσης των κινητών τηλεφώνων για το περιβάλλον» Παναγιώτης Αλµπανίδης, Άντζελα έµπη, ΜπέλλαΚαλυµνίου, Ιωάννα Μαγγίρα, Βασίλης Νταγγίνης Ερευνητική εργασία Α τετραµήνου 2011 2012 Επιβλέπουσες:

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική εργασία Β3 Λυκείου Μουσικού Σχολείου Βόλου. Σχολ. ετος ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Ερευνητική εργασία Β3 Λυκείου Μουσικού Σχολείου Βόλου. Σχολ. ετος ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ Ερευνητική εργασία Β3 Λυκείου Μουσικού Σχολείου Βόλου Σχολ. ετος 2015-16 ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ Υπεύθυνη καθ: Τσουκνικά Ελένη ΠΕ 11 Κινητά τηλέφωνα και η επίδραση τους στους νέους

Διαβάστε περισσότερα

Media player Bluetooth ηχείο Ραδιόφωνο FM Ρολόι-ξυπνητήρι

Media player Bluetooth ηχείο Ραδιόφωνο FM Ρολόι-ξυπνητήρι Media player Bluetooth ηχείο Ραδιόφωνο FM Ρολόι-ξυπνητήρι Μοντέλο: PBT2125 Οδηγίες χρήσης www.fandu.gr 1. Υποδοχή Micro SD 2. Υποδοχή SD 3. Pause/Play 6 1 3 2 7 4 8 5 10 11 15 12 13 14 9 4. Ένταση 5. Προηγούμενο

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική Εργασία με Θέμα:

Ερευνητική Εργασία με Θέμα: Ερευνητική Εργασία με Θέμα: Η χρήση του κινητού τηλεφώνου στη ζωή των μαθητών. Θετικές και αρνητικές επιπτώσεις. Ιωάννης Μακρής - Ηλεκτρονικός Κωνσταντίνος Ντέμος - Μαθηματικός Η ταυτότητα της ερευνητικής

Διαβάστε περισσότερα

CHEVROLET MYLINK. Συνοπτικός οδηγός

CHEVROLET MYLINK. Συνοπτικός οδηγός CHEVROLET MYLINK Συνοπτικός οδηγός Το Chevrolet MyLink είναι ένα σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που ενισχύει την οδηγική σας εμπειρία. Λειτουργεί με απλή συνδεσιμότητα, ένα smartphone και μια υπέροχη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ. Σχ.έτος: 2008-09 ΠΑΚΡΗΤΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΝ

ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ. Σχ.έτος: 2008-09 ΠΑΚΡΗΤΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΝ ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ Σχ.έτος: 2008-09 ΠΑΚΡΗΤΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Τα κινητά τηλεφωνά έχουν εισβάλει για τα καλά στην ζωή μας, έχουν καταφέρει να γίνουν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Διαβάστε περισσότερα

Υπεύθυνος Μετρήσεων: Τζίµας Χρήστος Υπεύθυνος Έκθεσης: Τζίµας Χρήστος. Ηµεροµηνία Ελέγχου: 11-06-2008 Ώρα ελέγχου: 17.00 18:30. Μαρούσι, Ιούνιος 2008

Υπεύθυνος Μετρήσεων: Τζίµας Χρήστος Υπεύθυνος Έκθεσης: Τζίµας Χρήστος. Ηµεροµηνία Ελέγχου: 11-06-2008 Ώρα ελέγχου: 17.00 18:30. Μαρούσι, Ιούνιος 2008 ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΠΕ ΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΕΜΠΟΜΕΝΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ Σ/Β ΤΗΣ COSMOTE ΜΕ ΚΩ ΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΟΒΡΟΥΤΣΙ Α/Τ (1404036) Υπεύθυνος Μετρήσεων: Τζίµας Χρήστος Υπεύθυνος

Διαβάστε περισσότερα

Κινητά τηλέφωνα και υγεία. Λύκουρα Βασιλική

Κινητά τηλέφωνα και υγεία. Λύκουρα Βασιλική ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ Κινητά τηλέφωνα και υγεία Λύκουρα Βασιλική 1.Τα κινητά τηλέφωνα στη ζωή μας Κινητά ή κυψελοειδή τηλέφωνα Μία απ τις πιο χρήσιμες ηλεκτρονικές συσκευές αναπόσπαστο κομμάτι του προσωπικού μας

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1) Αρ. Πρ. Γνωμάτευσης: Αρ. Πρ. Εισερχ. ΕΕΑΕ: Αρ. Πρ. Κατάθεσης Κατόχου: ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ: COSMOTE ΚΩΔΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΘΕΣΗΣ: ΣΚΟΠΕΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ: ΑΓΟΡΑ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ

ΕΡΕΥΝΑ: ΑΓΟΡΑ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΕΡΕΥΝΑ: ΑΓΟΡΑ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας Εισαγωγή Στη σημερινή εποχή τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν ένα αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ζωής των νέων. Υπάρχουν τόσα πολλά μοντέλα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ Η ΧΡΗΣΗ KINHTΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ Η ΧΡΗΣΗ KINHTΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ PROJECT 2012 ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ Η ΧΡΗΣΗ KINHTΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΖΟΥΚΑ ΣΕΡΕΝΑ ΘΕΟΧΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΕΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 4ο ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ 2011-2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ...

Διαβάστε περισσότερα

Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Copyright Huawei Technologies Co., Ltd. 2011. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και η μετάδοση οποιουδήποτε τμήματος της παρούσας, σε οποιαδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

Mή Ιοντίζουσες Ακτινοβολίες

Mή Ιοντίζουσες Ακτινοβολίες Mή Ιοντίζουσες Ακτινοβολίες Οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες είναι ενεργειακά πεδία που δημιουργούνται από ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια. Υπάρχουν φυσικές ακτινοβολίες (η ηλιακή και άλλες κοσμικές ακτινοβολίες,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΦΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΗ ΙΟΝΙΖΟΥΣΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ

ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΦΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΗ ΙΟΝΙΖΟΥΣΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΦΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΗ ΙΟΝΙΖΟΥΣΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ Οποτε ακούτε ραδιόφωνο, βλέπετε τηλεόραση, στέλνετε SMS χρησιµοποιείτε ηλεκτροµαγνητική ακτινοβολία (ΗΜΑ). Η ΗΜΑ ταξιδεύει µε

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΚΑΘ. ΑΘ.ΜΑΝΩΛΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΚΑΘ. ΑΘ.ΜΑΝΩΛΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΚΑΘ. ΑΘ.ΜΑΝΩΛΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το έντυπο έχουν ενημερωτικό

Διαβάστε περισσότερα

-Πότε θα πρέπει να ειδοποιήσετε το γιατρό σας ; Εάν αισθανθείς

-Πότε θα πρέπει να ειδοποιήσετε το γιατρό σας ; Εάν αισθανθείς Κατά την έξοδο σας από το νοσοκομείο ο γιατρός σας ή ο νοσηλευτής /ρια θα σας προετοιμάσει για μια όσο το δυνατόν ομαλή προσαρμογή στο νέο τρόπο ζωής. Παρακάτω σας παρέχονται μερικές γενικές πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Xperia SmartTags NT1/NT2

Οδηγός χρήστη. Xperia SmartTags NT1/NT2 Οδηγός χρήστη Xperia SmartTags NT1/NT2 Περιεχόμενα Εισαγωγή...3 Οδηγός έναρξης...4 Ενεργοποίηση της λειτουργίας NFC...4 Περιοχή εντοπισμού NFC...4 Χρήση του Smart Connect για τη διαχείριση των ετικετών

Διαβάστε περισσότερα

Μετράμε πόση Ακτινοβολία δέχεστε καθημερινά εκεί που ζείτε.απο υψηλές συχνότητες

Μετράμε πόση Ακτινοβολία δέχεστε καθημερινά εκεί που ζείτε.απο υψηλές συχνότητες Μετράμε πόση Ακτινοβολία δέχεστε καθημερινά εκεί που ζείτε.απο υψηλές συχνότητες (Κεραίες τηλεφωνίας, Ασύρματα δίκτυα, Ραντάρ, Ραδιοτηλεοπτικές κεραίες, Δίκτυα ασύρματου Διαδικτύου WiMax, ) Επίσης απο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ FOCUS ST-IIIB ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. FOCUS ST-IIIB 1 www.tele.gr

ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ FOCUS ST-IIIB ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. FOCUS ST-IIIB 1 www.tele.gr ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ FOCUS ST-IIIB ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ FOCUS ST-IIIB 1 1. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η εγγύηση παύει να ισχύει αν η συσκευή χρησιμοποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ IOS 7.0 Η ΑΝΩΤΕΡΟ ΜΕ IPHONE 4S, 5 (ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΟΝΤΕΛΟ) ΚΑΙ 6 IPHONE ΣΥΣΤΗΜΑ ANDROID 4.3 Η ΑΝΩΤΕΡΟ ΜΕ BLUETOOTH 4.0

ΣΥΣΤΗΜΑ IOS 7.0 Η ΑΝΩΤΕΡΟ ΜΕ IPHONE 4S, 5 (ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΟΝΤΕΛΟ) ΚΑΙ 6 IPHONE ΣΥΣΤΗΜΑ ANDROID 4.3 Η ΑΝΩΤΕΡΟ ΜΕ BLUETOOTH 4.0 Προφυλάξεις για τη χρήση Bluetooth Η ραδιοσυχνότητα για το Bluetooth είναι στα 2.4GHz που τη μοιράζονται τόσο συσκευές Bluetooth αλλά και όχι Bluetooth συσκευές. Υπάρχουν πιθανές ασύρματες πηγές που μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Γενική µέθοδος για αντιστοίχηση των ακουστικών µε άλλη συσκευή Bluetooth (BT)

Γενική µέθοδος για αντιστοίχηση των ακουστικών µε άλλη συσκευή Bluetooth (BT) Πληροφορίες προϊόντος 1 Σύνδεση φόρτισης 2 Κουµπί "+" 3 Κουµπί "-" 4 Λυχνία λειτουργίας (µπλε) 5 Λυχνία µπαταρίας (κόκκινη) 6 Ακουστικό αυτιού 7 Μικρόφωνο 8 Κλιπ αυτιού 9 Λυχνία φόρτισης (κόκκινο) 10 Λυχνία

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικό Έτος : 2011-2012 Α Τετράμηνο ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ» ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Σχολικό Έτος : 2011-2012 Α Τετράμηνο ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ» ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ O 6 ο ΕΠΑ.Λ. ΑΘΗΝΑΣ Σχολικό Έτος : 2011-2012 Α Τετράμηνο ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ» ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ Τμήμα: Α1Π Υπεύθυνοι καθηγητές: Σταυρόπουλος Γεώργιος, Τεχν.

Διαβάστε περισσότερα

Της Μαρίας Γκέκα, Σε Συνεργασία με το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Της Μαρίας Γκέκα, Σε Συνεργασία με το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Της Μαρίας Γκέκα, Σε Συνεργασία με το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μέχρι σήμερα η επιστημονική έρευνα δεν έχει τεκμηριώσει ότι η ηλεκτρομαγνητική

Διαβάστε περισσότερα

Δομή. 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση. 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB. 9 Είσοδος Κάρτας SD. 6 Μπροστινή κάμερα

Δομή. 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση. 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB. 9 Είσοδος Κάρτας SD. 6 Μπροστινή κάμερα Γρήγορος Οδηγός, Δομή 1 2 3 4 5 6 7 7 8 6 10 11 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB 9 Είσοδος Κάρτας SD 4 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 10 Πίσω κάμερα 5

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ KATOXH KAI ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α ιάγραµµα1 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ - 1 Τύπος και µέθοδος: Περιοχή: Πληθυσµός: Ποσοτική

Διαβάστε περισσότερα

EVOLVEO StrongPhone WiFi

EVOLVEO StrongPhone WiFi EVOLVEO StrongPhone WiFi Πίνακας Περιεχομένων 1. Τεχνικές προδιαγραφές 2. Έναρξη 3. Ενεργοποίηση 4. Επιλογές και ρυθμίσεις 5. Μηνύματα 1. Τεχνικές προδιαγραφές μεγάλη έγχρωμη οθόνη 2.4 ανάλυση οθόνης 240

Διαβάστε περισσότερα

Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Ε Σ Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ Α Γ Ο Ρ Α Σ

Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Ε Σ Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ Α Γ Ο Ρ Α Σ Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Ε Σ Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ Α Γ Ο Ρ Α Σ Οι Νέοι & Τα Media Μάιος 2010 Ξένια Κούρτογλου, Πρόεδρος & CEO ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΛΕΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ: ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

ΤΑ ΛΕΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ: ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2 o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2013 2014 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΑ ΛΕΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ: ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ Ιωάννης Κοκκινομάτης Κωνσταντίνος Καπούλας Αναστασία Γεωργιαδου Ηλιάνα

Διαβάστε περισσότερα

Επανάκληση Διεθνείς κλήσεις Επαφές Άνοιγμα Επαφών Προβολή επαφών Προσθήκη νέας επαφής Αναζήτηση επαφής...

Επανάκληση Διεθνείς κλήσεις Επαφές Άνοιγμα Επαφών Προβολή επαφών Προσθήκη νέας επαφής Αναζήτηση επαφής... Περιεχόμενα Ξεκινώντας... 6 Αφαίρεση πίσω καλύμματος... 6 Τοποθέτηση καρτών SIM... 7 Φόρτιση της μπαταρίας... 9 Τοποθέτηση κάρτας μνήμης... 10 Ενεργοποίηση της συσκευής... 10 Απενεργοποίηση της συσκευής...

Διαβάστε περισσότερα

Φύλο των ερωτηθέντων. Τι φύλο είσαι; Ηλικία. Ηλεκτρονικός εξοπλισμός. Τι διαθέτεις από τα ακόλουθα:

Φύλο των ερωτηθέντων. Τι φύλο είσαι; Ηλικία. Ηλεκτρονικός εξοπλισμός. Τι διαθέτεις από τα ακόλουθα: 1 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2012-2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «Κατάχρηση διαδικτύου και ηλεκτρονικών παιχνιδιών» Υπεύθυνη καθηγήτρια Καραγιαννοπούλου Ελισάβετ, ΠΕ20 Πληροφορικής ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κινητή Τηλεφωνία και Υγεία

Κινητή Τηλεφωνία και Υγεία ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Κινητή Τηλεφωνία και Υγεία Ερωτήσεις & Απαντήσεις Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ...4 ΟΡΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ...6 ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ...13

Διαβάστε περισσότερα

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά πριν τη χρήση

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά πριν τη χρήση Εγχειρίδιο Χρήσης Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά πριν τη χρήση Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή 2 Προειδοποιήσεις ασφάλειας 3 Γενική όψη 3.1 Πλήκτρα 3.2 Ενεργοποίηση/ Απενεργοποίηση της συσκευής 3.3 Φόρτιση της

Διαβάστε περισσότερα

Αφαίρεση καλύμματος μπαταρίας Αφαιρούμε το πίσω κάλυμμα της συσκευής σπρώχνοντάς το ελαφρά προς τα κάτω.

Αφαίρεση καλύμματος μπαταρίας Αφαιρούμε το πίσω κάλυμμα της συσκευής σπρώχνοντάς το ελαφρά προς τα κάτω. Εικόνα 1 Ξεκινώντας Αφαίρεση καλύμματος μπαταρίας Αφαιρούμε το πίσω κάλυμμα της συσκευής σπρώχνοντάς το ελαφρά προς τα κάτω. Τοποθέτηση καλύμματος μπαταρίας Τοποθετούμε το κάλυμμα έτσι ώστε οι εσοχές του

Διαβάστε περισσότερα

ΌΡΑΣΗ. Εργασία Β Τετράμηνου Τεχνολογία Επικοινωνιών Μαρία Κόντη

ΌΡΑΣΗ. Εργασία Β Τετράμηνου Τεχνολογία Επικοινωνιών Μαρία Κόντη ΌΡΑΣΗ Εργασία Β Τετράμηνου Τεχνολογία Επικοινωνιών Μαρία Κόντη Τι ονομάζουμε όραση; Ονομάζεται μία από τις πέντε αισθήσεις Όργανο αντίληψης είναι τα μάτια Αντικείμενο αντίληψης είναι το φως Θεωρείται η

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1) Αρ. Πρ. Γνωµάτευσης: Αρ. Πρ. Εισερχ. ΕΕΑΕ: Αρ. Πρ. Κατάθεσης Κατόχου: ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ: COSMOTE ΚΩ ΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΘΕΣΗΣ: ΛΙΟΠΡΑΣΟ

Διαβάστε περισσότερα

ταυτότητα έρευνας Η έρευνα καταγράφει αναλυτικές πληροφορίες για την χρήση του internet καθώς και τους βασικούς δείκτες επισκεψιμότητας των sites

ταυτότητα έρευνας Η έρευνα καταγράφει αναλυτικές πληροφορίες για την χρήση του internet καθώς και τους βασικούς δείκτες επισκεψιμότητας των sites ταυτότητα έρευνας Πηγή: FOCUS BARI Έρευνα: WEB ID Ετήσιο Δείγμα: 12.000 άτομα Πανελλαδικά Μεθοδολογία: Computer Assisted Personal Interviews Καλυπτόμενος πληθυσμός: Ηλικίες 13-74, μόνιμοι κάτοικοι Ν. Αττικής,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή...2 2. Αρχική σελίδα, Εισαγωγή & Περιβάλλον Συστήματος...3 2.1. Αρχική σελίδα εισαγωγής...3 2.2. Εισαγωγή στην Πλατφόρμα Τηλε-κατάρτισης...4

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1) Αρ. Πρ. Γνωµάτευσης: Αρ. Πρ. Εισερχ. ΕΕΑΕ: Αρ. Πρ. Κατάθεσης Κατόχου: ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ: COSMOTE ΚΩ ΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΘΕΣΗΣ: MAKRICH-X2

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ Β ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΤΟΣΙΤΣΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΚΑΛΗΣ ΤΙΤΛΟΣ: «ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ: ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΑΠΕΙΛΗ;»

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ Β ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΤΟΣΙΤΣΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΚΑΛΗΣ ΤΙΤΛΟΣ: «ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ: ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΑΠΕΙΛΗ;» ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ Β ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΤΟΣΙΤΣΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΚΑΛΗΣ ΤΙΤΛΟΣ: «ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ: ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΑΠΕΙΛΗ;» Κεφάλαιο Β : «Έρευνα Δημοσκόπησης» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Β1. Έρευνα δημοσκόπησης στους νέους ( Άρης Καϊτατζίδης,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. από τη Λειτουργία Κεραιών Εγκατεστημένων στην Ξηρά (ΦΕΚ 1105/Β/2000), Κεραιών στην Ξηρά, σύμφωνα με το ν. 3431/2006 (ΦΕΚ 1666/Β/14-11-2006),

ΑΠΟΦΑΣΗ. από τη Λειτουργία Κεραιών Εγκατεστημένων στην Ξηρά (ΦΕΚ 1105/Β/2000), Κεραιών στην Ξηρά, σύμφωνα με το ν. 3431/2006 (ΦΕΚ 1666/Β/14-11-2006), Μαρούσι, 27-07-2011 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 6320/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 7839 ΑΠΟΦΑΣΗ Χορήγηση, στην Εταιρεία VODAFONE - ΠΑΝΑΦΟΝ Ανώνυμη Ελληνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών, Άδειας Κατασκευής Κεραίας Σταθμού Ξηράς

Διαβάστε περισσότερα

Κινητή Τηλεφωνία και Υγεία

Κινητή Τηλεφωνία και Υγεία ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Κινητή Τηλεφωνία και Υγεία Ερωτήσεις & Απαντήσεις Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ...4 ΟΡΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ...6 ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ...13

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΛ 476: ΚΙΝΗΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (MOBILE NETWORKS)

ΕΠΛ 476: ΚΙΝΗΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (MOBILE NETWORKS) ΟΜΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ: Χριστιάνα Δαυίδ 960057 Ιάκωβος Στυλιανού 992129 ΕΠΛ 476: ΚΙΝΗΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (MOBILE NETWORKS) Δρ. Χριστόφορος Χριστοφόρου Πανεπιστήμιο Κύπρου - Τμήμα Πληροφορικής Παρουσίαση 1- ΚΕΡΑΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συνδεσιμότητα κινητού τηλεφώνου

Συνδεσιμότητα κινητού τηλεφώνου Συνδεσιμότητα κινητού τηλεφώνου Συνδεσιμότητα κινητού Wifi O όρος WIFI (Wireless Fidelity) χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει τις συσκευές που βασίζονται στην προδιαγραφή και εκπέμπουν σε συχνότητες 2.4GHz.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Μαρούσι, 04-10-2012 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 8554/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 8300

ΑΠΟΦΑΣΗ. Μαρούσι, 04-10-2012 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 8554/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 8300 Μαρούσι, 04-10-2012 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 8554/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 8300 ΑΠΟΦΑΣΗ Χορήγηση, στην Εταιρεία Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. (ΟΤΕ Α.Ε.) Άδειας Κατασκευής Κεραίας Σταθμού Ξηράς στη Θέση

Διαβάστε περισσότερα

Φύλο των ερωτηθέντων. Το δείγμα αποτελούνταν από 104 κορίτσια και 102 αγόρια. Αγόρι 50% Κορίτσι 50% Ηλικία

Φύλο των ερωτηθέντων. Το δείγμα αποτελούνταν από 104 κορίτσια και 102 αγόρια. Αγόρι 50% Κορίτσι 50% Ηλικία 1 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2012-2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «Κατάχρηση διαδικτύου και ηλεκτρονικών παιχνιδιών» Υπεύθυνη καθηγήτρια Καραγιαννοπούλου Ελισάβετ, ΠΕ20 Πληροφορικής Συμμετέχων

Διαβάστε περισσότερα

AG-GD20 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ GSM & PSTN

AG-GD20 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ GSM & PSTN AG-GD20 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ GSM & PSTN Τρόποι ενεργοποίησης Trigger Τρόπος 1 : Με αυτό τον τρόπο µόλις το σήµα στο trigger σταµατήσει (ο χρόνος της σειρήνας τελειώσει), ο τηλεφωνητής θα σταµατήσει

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές της κινητής τηλεφωνίας στην ιατρική

Εφαρμογές της κινητής τηλεφωνίας στην ιατρική Εφαρμογές της κινητής τηλεφωνίας στην ιατρική Λεωνίδας Μανωλόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής, Ιατρική Σχολή Παν/μίου Αθηνών Εισαγωγή Τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινής ζωής στον

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του!

Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του! Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του! Όλοι οι γονείς, αλλά ιδιαίτερα οι μονογονείς, έχουν ένα άγχος παραπάνω σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του παιδιού τους. Μία φίλη διαζευγμένη με ένα κοριτσάκι

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΘΙΑΤΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΘΙΑΤΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΘΙΑΤΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Η θέση του κινητού τηλεφώνου στη ζωή των παιδιών σχολικής ηλικίας (6-12 χρονών) Χρήση Πληροφόρηση Ασφάλεια» Σκοπός Να διαπιστωθoύν: η έκταση χρήσης του κινητού

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΣΑΚΕΙΑ - ΤΟΣΙΤΣΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Συμβουλές προς τους γονείς για τη χρήση του διαδικτύου

ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΣΑΚΕΙΑ - ΤΟΣΙΤΣΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Συμβουλές προς τους γονείς για τη χρήση του διαδικτύου ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΣΑΚΕΙΑ - ΤΟΣΙΤΣΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Συμβουλές προς τους γονείς για τη χρήση του διαδικτύου Αγαπητοί γονείς, H εξέλιξη της τεχνολογίας έχει κάνει το Διαδίκτυο (internet) ένα "δυνατό"

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2011-2012 1 ΜΑΘΗΤΕΣΠΟΥΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝΣΤΗΝΕΡΓΑΣΙΑ(ΤΜΗΜΑΓ 1 ) ΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΩΡΖΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

SW100 Γρήγορος Οδηγός Χρήσης

SW100 Γρήγορος Οδηγός Χρήσης SW100 Γρήγορος Οδηγός Χρήσης Ο ΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ SMART WATCH Το SW100 µπορεί να λειτουργεί µε τους εξής τρεις τρόπους: Bluetooth dialer:: Σύνδεση ΒΤ µε το Smartphone σας. Μπορείτε να ελέγχεται αυτόµατα το τηλέφωνό

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή 6 Δημιουργία λογαριασμού 13 Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28 Βασικές λειτουργίες 32 Επιλογές συνομιλίας 48 Γενικές ρυθμίσεις Skype 64 Το Skype σε φορητές συσκευές 78 Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Επείγουσα Ανάγκη για βοήθεια Συχνές ερωτήσεις

Επείγουσα Ανάγκη για βοήθεια Συχνές ερωτήσεις Επείγουσα Ανάγκη για βοήθεια Συχνές ερωτήσεις Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις πιο συνήθεις συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη λειτουργία Επείγουσας Ανάγκης για βοήθεια. Βασίζονται στις εμπειρίες των υπαλλήλων

Διαβάστε περισσότερα

Κινητή Τηλεφωνία & Υγεία

Κινητή Τηλεφωνία & Υγεία Κινητή Τηλεφωνία & Υγεία Μύθοι και πραγματικότητες για τη μεταξύ τους σχέση ΚΕΙΜΕΝΟ: Αθανάσιος Παπανδρέου, Φαρμακοποιός-Τοξικολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης του Οφθαλμολογικού Ινστιτούτου Αθηνών Η έκρηξη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29-01-14. Αναλυτικά, τα χαρακτηριστικά των νέων προγραμμάτων COSMOTE BUSINESS COST CONTROL ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ είναι: COSMOTE BUSINESS COST

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29-01-14. Αναλυτικά, τα χαρακτηριστικά των νέων προγραμμάτων COSMOTE BUSINESS COST CONTROL ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ είναι: COSMOTE BUSINESS COST ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29-01-14 Ανακοινώνεται από 29 Ιανουαρίου 2014, η εμπορική διάθεση των νέων Οικονομικών Επαγγελματικών Προγραμμάτων BUSINESS COST CONTROL ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ 20, 25, 30 και BUSINESS COST CONTROL ΠΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop

Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop computers), φορητούς υπολογιστές (laptops ή notebooks),

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομος οδηγός χρήσης Vodafone Mobile Wi-Fi R216-Z

Σύντομος οδηγός χρήσης Vodafone Mobile Wi-Fi R216-Z Σύντομος οδηγός χρήσης Vodafone Mobile Wi-Fi R216-Z Καλώς ήρθατε στον κόσμο των κινητών επικοινωνιών 1 Καλώς ήρθατε 2 Επισκόπηση συσκευής 3 Γρήγορο ξεκίνημα 5 Εφαρμογή Mobile Wi-Fi Web 6 Επισκόπηση εφαρμογής

Διαβάστε περισσότερα

Spy Equipment Συστήματα παρακολούθησης

Spy Equipment Συστήματα παρακολούθησης ή συστήματα συλλογής πληροφοριών είναι μια ξεχωριστή τεχνολογία στον τομέα της ηλεκτρονικής αλλά και πληροφορικής που είναι σε θέση με την ανάλογη τεχνογωσία που έχει ο κάτοχος των συστημάτων αυτών να

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Οι επιπτώσεις της τεχνολογίας επικοινωνιών

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Οι επιπτώσεις της τεχνολογίας επικοινωνιών ΤΕΧΝΟΛΟΓΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 3 ο ΚΕΦΛΙΟ ΚΕΦΛΙΟ 3 Οι επιπτώσεις της τεχνολογίας επικοινωνιών ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΕΦΛΙΟΥ 3 3.1 Ερωτήσεις σχολικού βιβλίου 1. Ποιος είναι ο σκοπός της αξιολόγησης της τεχνολογίας; 2. Ποιοι

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Αλληλεπίδραση

Κοινωνική Αλληλεπίδραση Κοινωνική Αλληλεπίδραση Τεχνολογία Σύγχρονης Επικοινωνίας Dirk Sommermeyer, IAQ e.v. Θέματα Τύποι Επικοινωνίας Προδιαγραφές σε μηχανήματα Υπολογιστών (hardware) Προδιαγραφές σε λογισμικό (software) Διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ Χ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ Υ

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ Χ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ Υ ΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ Το υπό μελέτη έργο αφορά στο Σταθμό Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας (Σ.Β.Κ.Τ.) με κωδική ονομασία θέσης «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ ΛΑΡΙΣΑΣ 1203031» πλησίον εξωκκλησιού Αγίου Νικολάου, Άνω Βούναινα, Τ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

1. Συστήματα σταθμών βάσης Κινητής τηλεφωνίας

1. Συστήματα σταθμών βάσης Κινητής τηλεφωνίας 1. Συστήματα σταθμών βάσης Κινητής τηλεφωνίας Οι σταθερές κεραίες που χρησιμοποιούνται για τις ασύρματες επικοινωνίες ονομάζονται σταθμοί βάσης κυψελωτών επικοινωνιών ή πύργοι μετάδοσης κινητής τηλεφωνίας.

Διαβάστε περισσότερα