449 Κ.Δ.Π. 63/2001 Ο ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "449 Κ.Δ.Π. 63/2001 Ο ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ"

Transcript

1 E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) Αρ. 3475, Κ.Δ.Π. 63/2001 Αριθμός 63 : Οι περί Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (Αξιολόγηση Υπαλλήλων) Κανονισμοί τον 2001, οι οποίοι εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει του άρθρου 12 του περί Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου Νόμου, αφού κατατέθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και εγκρίθηκαν από αυτή, δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας. Ο ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 12 Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το άρθρο 12 του περί Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου Νόμου με την έγκριση κεφ. 300Α. του Υπουργικού Συμβουλίου, εκδίδει τους πιο κάτω Κανονισμούς. ^οϊου i του 1960., 27 του του 1961 ' 26 του του του του 1977 " '; ν..... :. 21 του του του του του του του 1991 =., 38(Ι)του1995 8(1) του (1) του (1) του (1) του , 1. Οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται ως οι περί Ραδιοφωνικού Συνοπτικός Ιδρύματος Κύπρου (Αξιολόγηση Υπάλληλων) Κανονισμοί του τίτλος. 2. (1) Στους Κανονισμούς αυτούς, εκτός αν από το κείμενο προκύπτει Ερμηνεία, διαφορετική έννοια - «άμεσα προϊστάμενος» σημαίνει λειτουργό ο οποίος εποπτεύει τον αξιολογούμενο υπάλληλο και κατέχει θέση ανώτερη από αυτόν και ο οποίος, λόγω των καθηκόντων του, έχει άμεση γνώση της εργασίας του αξιολογούμενου υπαλλήλου και μπορεί να εκφέρει υπεύθυνη και έγκυρη γνώμη για την υπηρεσιακή του απόδοση και τις ικανότητες του, ο δε όρος περιλαμβάνει και το διοικητικά προϊστάμενο «διοικητικά προϊστάμενος» σημαίνει τον προϊστάμενο υποδιαίρεσης υπηρεσίας ή τον προϊστάμενο υπηρεσίας ή τμήματος ή το διευθυντή υπηρεσίας όπου υπηρετεί ή υπάγεται ο αξιολογούμενος υπάλληλος, «δυσμενής έκθεση» σημαίνει υπηρεσιακή έκθεση αξιολόγησης που περιέχει δυσμενή κρίση «δυσμενής κρίση» σημαίνει κρίση σε οποιοδήποτε κριτήριο αξιολόγησης; στο οποίο ο υπάλληλος κρίνεται ως «Ανεπαρκής», ή κατάταξη του υπαλλήλου σε χαμηλότερη διαβάθμιση από το προηγούμενο έτος σε οποιοδήποτε κριτήριο «Επιτροπή» σημαίνει την Ειδική Επιτροπή Εξέτασης Παραπόνων

2 Σκοπός της Αξιολόγησης. Κατηγορίες υπηρεσιακών εκθέσεων αξιολόγησης. Έντυπο αξιολόγησης. Παράρτημα Α. Κριτήρια αξιολόγησης. Κ.Δ.Π. 63/ «Ίδρυμα» σημαίνει το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου «Νόμος» σημαίνει τον περί Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου Νόμο. (2) Όροι οι οποίοι δεν ερμηνεύονται στους; Κανονισμούς αυτούς έχουν την έννοια που αποδίδει σ' αυτούς ο περί Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου Νόμος. 3. Η αξιολόγηση των υπαλλήλων του Ιδρύματος γίνεται με υπηρεσιακές εκθέσεις και αποβλέπει (α) Στη διαπίστωση της καταλληλότητας για επικύρωση του διορισμού των υπαλλήλων που τελούν επί δοκιμασία ή, ανάλογα με την περίπτωση, της καταλληλότητας για διατήρηση των υπηρεσιών των υπαλλήλων που διορίζονται από το Ίδρυμα σε θέση με σύμβαση ή σε προσωρινή βάση (β) στη διαπίστωση, εκτίμηση και προσδιορισμό του βαθμού της καταλληλότητας των υπαλλήλων για προαγωγή (γ) στη διαπίστωση της καταλληλότητας των υπαλλήλων για τοποθέτηση σε ψηλότερη συνδυασμένη κλίμακα και στη διαπίστωση των αναγκών για κατάλληλη εκπαίδευση και επιμόρφωση των υπαλλήλων για σκοπούς ανάπτυξης των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους, της υπηρεσιακής ανέλιξης και της καλύτερης αξιοποίησης τους, καθώς και της ορθολογιστικής λειτουργίας και διεύθυνσης του Ιδρύματος. 4. (1) Συντάσσονται δύο κατηγορίες υπηρεσιακών εκθέσεων αξιολόγησης ως ακολούθως: \ (α) Εξαμηνιαίες εκθέσεις για αξιολόγηση των υπαλλήλων που διορίζονται επί δοκιμασία σε μόνιμη θέση και που καλύπτουν τη χρονική περίοδο της δοκιμασίας ή των υπαλλήλων που διορίζονται στο Ίδρυμα με σύμβαση ή σε προσωρινή βάση και που καλύπτουν τη διάρκεια της υπηρεσίας τους (β) ετήσιες εκθέσεις για αξιολόγηση των υπαλλήλων μετά την επικύρωση του διορισμού τους σε μόνιμη θέση. (2) Οι: εξαμηνιαίες: εκθέσεις.ετοιμάζονται για κάθε εξάμηνη περίσδο^υπηρεσίας. (3) Ητελευταία εξαμηνιαία έκθεση ετοιμάζεται πριν από τη λήξη της περιόδου δοκιμασίας ή, σε περίπτωση παράτασης της, πριν από τη λήξη της περιόδου παράτασης της και περιλαμβάνει σύστασηκατά πόσο οδιορισμός του υπαλλήλου πρέπει να.επικυρωθεί ή η.χρονική περίοδος της δοκιμασίας του να παραταθεί ή ο ^διορισμός του να τερματισθεί. Για υπάλληλο.που διορίστηκε με. σύμβαση ή σε προσωρινή βάση η τελευταία εξαμηνιαία έκθεση περιλαμβάνει σύσταση*.κατά πόσο οι υπηρεσίες του υπαλλήλου πρέπει να συνεχισθούν ή όχι. (4) Ετήσιες εκθέσεις ετοιμάζονται για όλους τους υπαλλήλους με εξαίρεση το γενικό διευθυντή για τον οποίο δεν απαιτείται έκθεση. (5) Οι ετήσιες εκθέσεις ετοιμάζονται μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και της 31ης Μαρτίου κάθε χρόνου και αναφέρονται στο προηγούμενο ημερολογιακό έτος. 5. Για την αξιολόγηση των υπαλλήλων του Ιδρύματος καθιερώνεται ειδικό έντυπο υπηρεσιακής έκθεσης αξιολόγησης, το οποίο είναι το Παράρτημα Α των παρόντων Κανονισμών. 6. (1) Η αξιολόγηση της απόδοσης των υπαλλήλων του Ιδρύματος διενεργείται με βάση τα πιο κάτω κριτήρια: (α) Γνώση του κλάδου, (β) Γνώση τόυ τμήματος εν γένει.

3 451 Κ.Δ.Π. 63/2001 (γ) Ευσυνειδησία, (δ) Γραπτή επικοινωνία, (ε) Προφορική επικοινωνία, (στ) Προσωπικότητα, (ζ) Κρίση, (η) Υπευθυνότητα, (θ) Πρωτοβουλία, (ι) Διοικητική ικανότητα, (ια) Ακρίβεια, (ιβ) Ταχύτητα, (ιγ) Προσαρμοστικότητα, (ιδ) Συμπεριφορά. (ιε) Επαγγελματική συγκρότηση/ενημερότητα: Νοείται ότι σε περιπτώσεις που λόγω του περιεχομένου του σχεδίου υπηρεσίας της θέσης ενός υπαλλήλου υπάρχουν κριτήρια που δεν εφαρμόζονται αυτό σημειώνεται στο έντυπο αξιολόγησης με το συμβολισμό Δ.Ε.: Νοείται περαιτέρω ότι για τους υπαλλήλους επί δοκιμασία γίνεται αξιολόγηση με βάση τα κριτήρια που εφαρμόζονται κατά την κρίση της ομάδας αξιολόγησης, σύμφωνα με το περιεχόμενο του σχεδίου υπηρεσίας της θέσης που κατέχουν οι υπό αξιολόγηση υπάλληλοι, και στα άλλα κριτήρια σημειώνεται Δ.Ε. (2) Για να υπάρχει εκ μέρους των αξιολογούντων όσο το δυνατό ταυτόσημη αντίληψη της έννοιας των διάφορων κριτηρίων, δίδεται στο Παράρτημα Α περιγραφική επεξήγηση του κάθε κριτηρίου. 7. Για κάθε κριτήριο αξιολόγησης προβλέπεται κλιμάκωση σε πέντε ποιοτι Διαβαθμίσεις, κές διαβαθμίσεις και η κατάταξη του κάθε κρινόμενου σε μιά από τις διαβαθμίσεις αυτές συμβολίζεται όπως πιο κάτω: Αρτιος : Α Ικανός : Β Επαρκής : Γ Μέτριος : Δ Ανεπαρκής: Ε 8. Γίνεται επιμέρους αξιολόγηση* κατά την οποία ο υπάλληλος αξιολογεί Επιμέρους ται με βάση κάθε κριτήριο χωριστά. αξιολόγηση. 9. Γίνεται γενική αξιολόγηση κατά την οποία ο υπάλληλος Κατατάσσεται Γενική στην κατάλληλη διαβάθμιση με βάση τις επιδόσεις του στην επιμέρους αξιολό ^o^011 γηση. Η κατάταξη στις διάφορες διαβαθμίσεις γίνεται ως ακολούθως: Α: Αρτιος Υπάλληλος κατατάσσεται ως «Αρτιος», όταν στην επιμέρους αξιολόγηση έχει κριθεί σε εννέα τουλάχιστο κριτήρια ή, σε περιπτώσεις που υπάρχουν κριτήρια που δεν εφαρμόζονται, στα μισά συν δύο τουλάχιστον εφαρμοζόμενα κριτήρια ως «Αρτιος», χωρίς να έχει κριθεί σε οποιοδήποτε κριτήριο ως «Επαρκής» ή πιο κάτω. Υπάλληλος που στην επιμέρους αξιολόγηση έχει κριθεί σε εννέα τουλάχιστο κριτήρια ή στα μισά συν δύο τουλάχιστον εφαρμοζόμενα κριτήρια ως «Αρτιος», αλλά έχει κριθεί σε οποιοδήποτε κριτήριο ως «Επαρκής» ή πιο κάτω, κατατάσσεται ως «Ικανός».

4 Κ.Δ.Π. 63/ ίο. (1) (α) Εξαιρουμένων των περιπτώσεων για τις οποίες γίνεται διαφο ρ ετικ ή πρόνοια στον Κανονισμό αυτό, οι υπηρεσιακές εκθέσεις συντάσσονται από τριμελή ομάδα αξιολόγησης, στην οποία απαραίτητα μετέχουν ο άμεσα προϊστάμενος και ο διοικητικά προϊστάμενος του αξιολογούμενου υπαλλήλου. Το τρίτο μέλος της ομάδας αξιολόγησης πρέπει να έχει άμεση ή έμμεση σχέση με την εργασία του αξιολογουμένου και μπορεί να είναι είτε ο ιεραρχικά ανώτερος του διοικητικά προϊσταμένου του αξιολογούμενου υπαλλήλου είτε ο ιεραρχικά ανώτερος του άμεσα προϊσταμένου του, όταν είναι διαφορετικό πρόσωπο από το διοικητικά προϊστάμενο, είτε υπάλληλος ο οποίος κατέχει στην υπηρεσία που υπηρετεί ή υπάγεται ο αξιολογούμενος υπάλληλος θέση ανώτερη από αυτόν. Ομάδες αξιολογησης. Β: Ικανός Υπάλληλος κατατάσσεται ως «Ικανός», όταν στην επιμέρους αξιολόγηση έχει κριθεί σε εννέα τουλάχιστο κριτήρια ή, σε περίπτωσηπου υπάρχουν κριτήρια που δεν εφαρμόζονται, στα μισά συν δυο τουλάχιστον εφαρμοζόμενα κριτήρια ως «Ικανός», χωρίς να έχει κριθεί σε οποιοδήποτε κριτήριο ως «Μέτριος» ή πιο κάτω. Υπάλληλος που στην επιμέρους αξιολόγηση έχει κριθεί σε εννέα τουλάχιστο κριτήρια ή στα μισά συν δύο τουλάχιστον εφαρμοζόμενα κριτήρια ως «Ικανός», αλλά έχει κριθεί σε οποιοδήποτε κριτήριο ως «Μέτριος» ή πιο κάτω, κατατάσσεται ως «Επαρκής». Γ: Επαρκής Υπάλληλος κατατάσσεται ως «Επαρκής», όταν στην επιμέρους αξιολόγηση έχει κριθεί σε εννέα τουλάχιστο κριτήρια ως «Επαρκής» ή, σε περίπτωση που υπάρχουν κριτήρια που δεν εφαρμόζονται, στα μισά συν δύο τουλάχιστον εφαρμοζόμενα κριτήρια ως «Επαρκής», χωρίς να έχει κριθεί σε οποιοδήποτε κριτήριο ως «Ανεπαρκής». Υπάλληλος που στην επιμέρους αξιολόγηση έχει κριθεί σε εννέα τουλάχιστο κριτήρια ή στα μισά συν δύο τουλάχιστον εφαρμοζόμενα κριτήρια ως «Επαρκής», αλλά έχει κριθεί σε οποιοδήποτε κριτήριο ως «Ανεπαρκής», κατατάσσεται ως «Μέτριος». Δ: Μέτριος Υπάλληλος κατατάσσεται ως «Μέτριος», όταν έχει κριθεί στην επιμέρους αξιολόγηση ως «Μέτριος» σε εννέα τουλάχιστο κριτήρια ή, σε περίπτωση που υπάρχουν κριτήρια που δεν εφαρμόζονται, στα μισά συν δύο τουλάχιστον εφαρμοζόμενα κριτήρια ως «Μέτριος»; Ε: Ανεπαρκής Υπάλληλος κατατάσσεται ως «Ανεπαρκής», όταν έχει κριθεί στην επιμέρους αξιολόγηση σε οκτώ κριτήρια και άνω ως «Ανεπαρκής» ή, σε περίπτωση που υπάρχουν κριτήρια που δεν εφαρμόζονται, στα μισά συν ένα και άνω εφαρμοζόμενα κριτήρια ως «Ανεπαρκής». (β) Σε περίπτωση που ο άμεσα προϊστάμενος και ο διοικητικά προϊστάμενος του αξιολογούμενου υπαλλήλου είναι το ίδιο πρόσωπο, το δεύτερο μέλος της ομάδας αξιολόγησης πρέπει να είναι ο άμεσα προϊστάμενος του πρώτου μέλους της ομάδας αξιολόγησης ή υπάλληλος που κατέχει θέση ανώτερη από το πρώτο μέλος της ομάδας και έχει άμεση ή έμμεση σχέση με τις εργασίες του αξιολογούμενου υπαλλήλου.

5 453 Κ.Δ.Π. 63/2001 (2) (α) Η ομάδα αξιολόγησης ορίζεται από το γενικό διευθυντή κάθε Δεκέμβριο και όχι αργότερα,από την 31η Δεκεμβρίου κάθε χρόνου, αν πρόκειται για σύνταξη ετήσιων εκθέσεων. Στην περίπτωση εξαμηνιαίων εκθέσεων, η ομάδα αξιολόγησης μπορεί να ορίζεται δύο φορές το χρόνο, αν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Στο σχετικό κατάλογο, ο οποίος διαβιβάζεται στον προσωπάρχη προς γνώσιν, πρέπει να αναφέρονται και τα ονόματα και οι θέσεις των υπαλλήλων που αποτελούν την κάθε ομάδα αξιολόγησης, καθώς και η ιεραρχική τους σχέση με τον αξιολογούμενο υπάλληλο. (β) Η ευθύνη για τον καταρτισμό των ομάδων αξιολόγησης ανήκει στον οικείο διευθυντή και στην απουσία του στον οικείο τμηματάρχη, ο οποίος υποβάλλει σχετικούς καταλόγους στο γενικό διευθυντή για έγκριση. (3) Οι κατάλογοι με τις ομάδες αξιολόγησης, αφού ορισθούν από το γενικό διευθυντή, αναρτώνται σε κατάλληλες πινακίδες, για να λάβουν γνώση οι υπάλληλοι. Αν υπάλληλος πιστεύει για οποιοδήποτε λόγο ότι η ομάδα αξιολόγησης του δεν είναι συγκροτημένη σύμφωνα με τους παρόντες Κανονισμούς, υποβάλλει έγκαιρα γραπτή ένσταση στο γενικό διευθυντή, ο οποίος την εξετάζει μέσα σε επτά ημέρες από την ημερομηνία ανάρτησης των καταλό. γων και αποφασίζει τελεσίδικα για την ένσταση και πληροφορεί σχετικά τον υπάλληλο, που υπέβαλε την ένσταση. (4) Στην περίπτωση που δεν μπορεί να συσταθεί τριμελής ομάδα αξιολόγησης, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της παραγράφου (1) του παρόντος Κανονισμού, η αξιολόγηση γίνεται από τον άμεσα προϊστάμενο και το διοικητικά προϊστάμενο του αξιολογούμενου υπαλλήλου. (5) Σε περιπτώσεις όπου είναι πρακτικά αδύνατη η εφαρμογή είτε της παραγράφου (1) είτε της παραγράφου (4) του παρόντος Κανονισμού, η αξιολόγηση γίνεται από τον άμεσα προϊστάμενο του αξιολογούμενου υπαλλήλου. (6) Αν οποιοσδήποτε από τους πιο πάνω αναφερόμενους αξιολογούντες υπαλλήλους δεν μπορεί, λόγω κωλύματος, να μετάσχει στην ομάδα αξιολόγησης, τη θέση του καταλαμβάνει κάποιος άλλος από τους ιεραρχικά προϊσταμένους του αξιολογούμενου υπαλλήλου που έχει άμεση γνώση της εργασίας του, ο οποίος ορίζεται από το γενικό διευθυντή. (7) Αξιολογούμενος υπάλληλος που αλλάζει μέσα στην περίοδο αξιολόγησης άμεσα προϊστάμενο, λόγω μετακίνησης ή μετάθεσης ή απόσπασης ή λόγω αφυπηρέτησης ή μετακίνησης ή μετάθεσης ή απόσπασης του άμεσα προϊσταμένου του, αξιολογείται από ομάδα αξιολόγησης στην οποία μετέχει ό νέος άμεσα προϊστάμενος του. Στην περίπτωση αυτή ο προηγούμενος άμεσα προϊστάμενος του αξιολογούμενου υπαλλήλου ετοιμάζει κάι υποβάλλει στο γενικό διευθυντή προσχέδιο αξιολόγησης, για να ληφθεί υπόψη κατά την αξιολόγηση του υπαλλήλου. (8) Σε περίπτωση που ο άμεσα προϊστάμενος του αξιολογούμενου υπαλλήλου αφυπηρετήσει, μετατεθεί, αποσπασθεί ή μετακινηθεί πριν από το τέλος του έτους, ετοιμάζει και υποβάλλει προσχέδιο αξιολόγησης στο γενικό διευθυντή, για να ληφθεί υπόψη κατά την αξιολόγηση του υπαλλήλου. (9) Δε μετέχει στην αξιολόγηση ενός υπαλλήλου πρόσωπο που είναι σύζυγος ή συγγενής εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι και του τέταρτου βαθμού συγγένειας του αξιολογούμενου υπαλλήλου: Νοείται ότι, αν λόγω του κωλύματος της συγγένειας δεν καθίσταται δυνατή η σύνταξη υπηρεσιακής έκθεσης αξιολόγησης για έναν υπάλληλο, οι διατάξεις της παραγράφου αυτής δεν εφαρμόζονται. Σε μιά τέτοια περίπτωση σημειώνεται η ύπαρξη της συγγένειας στην έκθεση.

6 Κ.Δ.Π. 63/ (10) Οι διατάξεις των παραγράφων (6) και (7) του παρόντος Κανονισμού εφαρμόζονται, τηρουμένων των αναλογιών, αναφορικά με το χρόνο και στην περίπτωση των εξαμηνιαίων εκθέσεων. Μη διενέργεια 11. (1) Για τους υπαλλήλους που βρίσκονται με εκπαιδευτική άδεια απουαξιολόγησης. σ α ς στο εξ ω χερικό ή στο εσωτερικό για διάστημα μεγαλύτερο από οκτώ μήνες κατά την περίοδο της αξιολόγησης δε διενεργείται αξιολόγηση. (2) Δε διενεργείται αξιολόγηση στην περίπτωση των υπαλλήλων που απουσιάζουν με άδεια απουσίας χωρίς απολαβές για ιδιωτικούς λόγους ή με άδεια ασθενείας ή που είναι αποσπασμένοι σε άλλο οργανισμό ή στη δημόσια υπηρεσία για διάστημα μεγαλύτερο των οκτώ μηνών κατά την περίοδο της αξιολόγησης. (3) Στις περιπτώσεις που δε διενεργείται αξιολόγηση, σύμφωνα με τις παραγράφους (1) και (2) πιο πάνω, συμπληρώνεται το έντυπο αξιολόγησης με τα στοιχεία του υπαλλήλου και στις παρατηρήσεις αναγράφονται οι λόγοι για τους οποίους δεν αξιολογήθηκε ο υπάλληλος: Νοείται ότι τα μέλη της ομάδας αξιολόγησης υπογράφουν κανονικά στο κατάλληλο μέρος. (4) Για τις περιπτώσεις που δεν προβλέπονται στους παρόντες Κανονισμούς αποφασίζει ο γενικός διευθυντής. Χρόνος αξιολόγησης, 13. (1) Το Μέρος Ι (Α) της υπηρεσιακής έκθεσης αξιολόγησης συμπληρώ νεται απ5 το Τμήμα Προσωπικού, τα Μέρη Ι (Β) και VII από τον αξιολογούμενο υπάλληλο, το.μέρος Ι (Γ) από τον άμεσα προϊστάμενο του αξιολογούμενου υπαλλήλου και τα Μέρη II, III, IV, και V από την ομάδα αξιολόγησης. (2) Αν υπάρχει πρόθεση να διατυπωθεί στην υπηρεσιακή έκθεση αξιολόγησης οποιαδήποτε δυσμενής κρίση, παρέχεται η ευκαιρία στον υπάλληλο να ακουστεί και να υποβάλει τις παραστάσεις του, προτού ληφθεί η τελική απόφαση. Σε τέτοια περίπτωση ο υπάλληλος καλείται με επιστολή ενώπιον της ομάδας αξιολόγησης, στην οποία καθορίζεται η ημερομηνία και η ώρα της' συνάντησης. Ο υπάλληλος έχει το δικαίωμα να υποβάλει τις παραστάσεις του είτε προφορικά είτε γραπτά είτε και με τους δύο τρόπους. (3) Η ομάδα αξιολόγησης προεδρεύεται από το μέλος το οποίο είναι ιεραρχικά ανώτερο. (4) Στις περιπτώσεις κατάταξης υπαλλήλου στις διαβαθμίσεις «Άρτιος» ή «Ανεπαρκής» σε οποιοδήποτε κριτήριο ή κατάταξης του σε χαμηλότερη διαβάθμιση από το προηγούμενο έτος σε οποιοδήποτε κριτήριο, οι αξιολογούντες λειτουργοί πρέπει να αιτιολογήσουν την απόφαση τους αυτή στο κατάλληλο μέρος της έκθεσης με τις επεξηγήσεις και τα συγκεκριμένα στοιχεία που οδήγησαν σε μια τέτοια κατάταξη. Διαδικασία αξιολόγησης. 12. (1) Για κάθε υπάλληλο στη μόνιμη υπηρεσία του Ιδρύματος, εκτός από τις περιπτώσεις που αναφέρονται στους παρόντες Κανονισμούς, συμπληρώνεται απαραίτητα" υπηρεσιακή έκθεση αξιολόγησης, που καλύπτει τους δώδεκα μήνες που προηγούνται της 31ης Δεκεμβρίου κάθε χρόνου. Σ' όλες τις περιπτώσεις η υπηρεσιακή έκθεση αξιολόγησης συμπληρώνεται έγκαιρα, ώστε να φτάνει στο γενικό διευθυντή, ανάλογα με την περίπτωση, μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 31ης Μαρτίου κάθε χρόνου. (2) Για κάθε υπάλληλο που διορίζεται επί δοκιμασία σε μόνιμη θέση και που καλύπτει τη χρονική περίοδο της δοκιμασίας συμπληρώνεται εξαμηνιαία έκθεση αξιολόγησης για κάθε εξάμηνη περίοδο υπηρεσίας. (3) Η τελευταία εξαμηνιαία έκθεση πρέπει να φτάνει στο γενικό διευθυντή δύο μήνες πριν από τη λήξη της περιόδου δοκιμασίας και να περιλαμβάνει σύσταση κατά πόσο ο υπάλληλος είναι κατάλληλος ή δεν είναι κατάλληλος για επικύρωση του διορισμού του.

7 455 Κ.Δ.Π. 63/2001 (5) Οι αποφάσεις της ομάδας αξιολόγησης λαμβάνονται κατά πλειοψηφία. Σε περίπτωση που δε σχηματίζεται πλειοψηφία και σε περίπτωση που η αξιολόγηση γίνεται από διμελή ομάδα αξιολόγησης υπερισχύει η άποψη του διοικητικά προϊσταμένου. Το μέλος ή τα μέλη τα οποία διαφωνούν με την απόφαση μπορούν, αν το επιθυμούν, να ζητήσουν να διατυπωθούν οι λόγοι της διαφωνίας τους στο κατάλληλο μέρος της έκθεσης. (6) Στην περίπτωση που ο αξιολογούμενος υπάλληλος βρίσκεται υπό δίωξη για πειθαρχικό αδίκημα ή του έχει επιβληθεί ποινή η οποία δεν έχει διαγραφεί, σύμφωνα με τις πρόνοιες του πειθαρχικού κώδικα, αυτό πρέπει να αναφέρεται στο μέρος της έκθεσης για τις παρατηρήσεις. 14. (1) Αντίγραφο της υπηρεσιακής έκθεσης αξιολόγησης δίνεται σε κάθε κοινοποίηση υπάλληλο πριν από τις 30 Απριλίου κάθε έτους, τηρουμένων των προνοιών υ Ί οεσιακων του Κανονισμού 5, από τον οικείο διευθυντή ή τμηματάρχη, ανάλογα με την περίπτωση. (2) Σε περίπτωση κατάταξης αξιολογηθέντος υπαλλήλου στη διαβάθμιση Α, ο οικείος διευθυντής ή τμηματάρχης αποστέλλει στον υπάλληλο επαινετική επιστολή. (3) Σε περίπτωση κατάταξης αξιολογηθέντος υπαλλήλου στη διαβάθμιση Ε ή Δ, ο οικείος διευθυντής ή τμηματάρχης αποστέλλει στον υπάλληλο επικριτική επιστολή, στην οποία του κάνει και υποδείξεις για τους τομείς στους οποίους πρέπει να βελτιωθεί. (4) Και στις δύο περιπτώσεις αντίγραφο της επιστολής αποστέλλεται στον προσωπάρχη για τοποθέτηση της στον προσωπικό φάκελο του υπαλλήλου. 15. Όλα τα έντυπα υπηρεσιακών εκθέσεων αξιολόγησης αποστέλλονται στο Υπηρεσιακή διευθυντή ή τμηματάρχη, ανάλογα με την περίπτωση, της οικείας υπηρεσίας, ο διαδ κασια οποίος, αφού λάβει γνώση, τα προσυπογράφει και τα αποστέλλει στον προσωπάρχη για φύλαξη στο αρχείο του Τμήματος Προσωπικού. 16. (1) Η υπηρεσιακή έκθεση αξιολόγησης πρέπει να περιορίζεται αυστηρά Σημασία στην κρίση της επαγγελματικής αξίας του υπαλλήλου στη θέση ή στις θέσεις ^1^^?M0V που κατέχει κατά τη διάρκεια του έτους στο οποίο αναφέρεται. αξιολόγησης (2) Οι αξιολογούντες λειτουργοί πρέπει κατά τη σύνταξη των υπηρεσιακών ^ο^ουντων εκθέσεων (α) Να τηρούν πιστά τους Κανονισμούς αυτούς και τις εγκυκλίους οδηγίες που αφορούν την αξιολόγηση των υπαλλήλων (β) να προσπαθούν κατά την αξιολόγηση να εφαρμόζεται ενιαίο μέτρο κρίσης (γ) να μην επηρεάζονται από εκτιμήσεις ή γνώμες για τον υπάλληλο, οι οποίες έγιναν ή εκφράστηκαν σε σχέση με προηγούμενα έτη αξιολόγησης (δ) να αξιολογούν τον υπάλληλο χωριστά για κάθε μέρος της έκθεσης για την περίοδο στην οποία αναφέρεται αυτή (ε) να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε η αξιολόγηση που γίνεται απ' αυτούς να αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία του υπαλλήλου. Αν λόγοι υγείας έχουν επηρεάσει αρνητικά την ποσότητα ή/και την ποιότητα της εργασίας και γενικά την αποδοτικότητα του υπαλλήλου, το γεγονός αυτό πρέπει να καταγράφεται στο χώρο των παρατηρήσεων (στ) να μη διστάζουν, για το συμφέρον τόσο της υπηρεσίας όσο και του ίδιου του αξιολογούμενου υπαλλήλου, να προβαίνουν σε χαμηλές αξιολογήσεις, αν αυτές δικαιολογούνται από την απόδοση του υπαλλήλου λειτουργών.

8 Κ.Δ.Π. 63/ Γενικές διατάξεις. Διαδικασία επίλυσης παραπόνων. (ζ) να έχοόν υπόψη τους ότι ο υπάλληλος δεν έχει μόνο ικανότητες αλλά και ελλείψεις, γι' αυτό και η υπηρεσιακή έκθεση αξιολόγησης πρέπει να αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα με σαφήνεια και αντικειμενικότητα (η) να συμπληρώνουν κάθε υπηρεσιακή έκθεση αξιολόγησης με υπευθυνότητα και περίσκεψη και όπου οι παρόντες Κανονισμοί απαιτούν να αιτιολογήσουν τις αξιολογήσεις τους να το πράττουν κατά τρόπο τεκμηριωμένο, αποφεύγοντας γενικότητες και αοριστολογίες. (3) Η αξιολόγηση των υπαλλήλων είναι μια συνεχής διαδικασία καθ' όλη τη διάρκεια του έτους ή του εξαμήνου, ανάλογα με την περίπτωση, το οποίο καλύπτει η υπηρεσιακή έκθεση αξιολόγησης. Για να καταστεί όσο το δυνατό πιο δίκαιη και αμερόληπτη η αξιολόγηση των υπαλλήλων, πρέπει οι προϊστάμενοι να σημειώνουν κατά τη διάρκεια του έτους τις εξαιρετικές επιδόσεις, καθώς και τις παραλείψεις ή ελλείψεις των υφισταμένων τους στους τομείς που καλύπτουν τα κριτήρια αξιολόγησης. Σε περιπτώσεις παραλείψεων και ελλείψεων των υπαλλήλων που είναι δυνατό να επηρεάσουν δυσμενώς την αξιολόγηση τους, πρέπει να επισύρεται η προσοχή των υπαλλήλων από τους προϊσταμένους τους στις παραλείψεις ή στις ελλείψεις αυτές κατά το χρόνο που παρατηρούνται. (4) Αν τα καθήκοντα και η θέση του υπαλλήλου είναι τέτοια που καθιστούν την αξιολόγηση του ανέφικτη σε οποιοδήποτε κριτήριο αξιολόγησης, τούτο πρέπει να σημειώνεται στην υπηρεσιακή έκθεση αξιολόγησης. 17. (1) Για την καλύτερη εφαρμογή των Κανονισμών αυτών οι αρμόδιοι λειτουργοί καθοδηγούνται από εγκυκλίους οδηγίες που εκδίδει ο γενικός διευθυντής. (2) Η συμπλήρωση των υπηρεσιακών εκθέσεων αξιολόγησης αποτελεί υπηρεσιακό καθήκον. 18. (1) Αξιολογηθείς υπάλληλος, ο οποίος πιστεύει ότι έχει αδικηθεί από το περιεχόμενο της υπηρεσιακής έκθεσης αξιολόγησης του, δύναται να υποβάλει παράπονο στο γενικό διευθυντή και να ζητήσει αναθεώρηση της υπηρεσιακής έκθεσης αξιολόγησης του και το παράπονο αυτό εξετάζεται από Ειδική Επιτροπή Εξέτασης Παραπόνων. (2) Η Επιτροπή απαρτίζεται ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση παραπόνου από τρία μέλη που διορίζονται από το γενικό διευθυντή. (3) Χρέη γραμματέα της Επιτροπής εκτελεί μέλος του προσωπικού που διορίζεται από το γενικό διευθυντή. (4) Της Επιτροπής προεδρεύει το εκάστοτε ανώτερο στην ιεραρχία μέλος της. (5) Δεν μπορεί να είναι μέλος της Επιτροπής πρόσωπο που συμμετείχε στην ομάδα αξιολόγησης που συνέταξε την υπό εξέταση από την Επιτροπή υπηρεσιακή έκθεση αξιολόγησης. (6) Δεν μπορεί να είναι μέλος της Επιτροπής πρόσωπο που είναι σύζυγος ή συγγενής εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι και του τετάρτου βαθμού του υπαλλήλου, του οποίου την υπηρεσιακή έκθεση αξιολόγησης εξετάζει η Επιτροπή, ή μέλος της ομάδας αξιολόγησης που συνέταξε την υπό εξέταση έκθεση. (7) Η Επιτροπή εξετάζει αιτήσεις για αναθεώρηση του περιεχομένου υπηρεσιακών εκθέσεων αξιολόγησης στις ακόλουθες περιπτώσεις: (α) Δυσμενούς κρίσης. (β) Έκδηλου λάθους ή παρατυπίας.

9 457 Κ.Δ.Π. 63/2001 (8) Υπάλληλος.ο οποίος επιθυμεί να εξετάσει η Επιτροπή το περιεχόμενο της υπηρεσιακής έκθεσης αξιολόγησης του οφείλει να υποβάλει σε διάστημα τριάντα ημερών το αργότερο από την ημέρα που του κοινοποιήθηκε η υπηρεσιακή έκθεση αξιολόγησης του σχετική αίτηση στο γενικό διευθυντή. (9) Στην αίτηση του ο ενδιαφερόμενος υπάλληλος πρέπει να αναφέρει το συγκεκριμένο μέρος του περιεχομένου της υπηρεσιακής έκθεσης αξιολόγησης του που ζητά να αναθεωρηθεί και να παραθέτει τα αναγκαία δικαιολογητικά. (10) (α) Άμα τη λήψει της αίτησης του ενδιαφερόμενου υπαλλήλου, ο γενικός διευθυντής, αφού τη μελετήσει και διαπιστώσει ότι αφορά περίπτωση δυσμενούς κρίσης ή έκδηλου λάθους ή παρατυπίας, διορίζει τα μέλη της Επιτροπής, στην οποία και παραπέμπει την αίτηση. Ο διορισμός της Επιτροπής και η παραπομπή σ' αυτή της αίτησης γίνονται μέσα σε πέντε μέρες το αργότερο από την ημέρα της λήψης της αίτησης. (β) Αν ο γενικός διευθυντής διαπιστώσει ότι η αίτηση δεν αφορά περίπτωση δυσμενούς κρίσης ή έκδηλου λάθους ή παρατυπίας, απορρίπτει την αίτηση και πληροφορεί σχετικά τον ενδιαφερόμενο υπάλληλο μέσα σε πέντε μέρες από την ημερομηνία λήψης της αίτησης. (γ) Αν το διοικητικό συμβούλιο, αφού ακούσει και το γενικό διευθυντή, διαπιστώσει πως πληρούνται οι προϋποθέσεις εξέτασης της αίτησης του υπαλλήλου, όπως καθορίζονται στον παρόντα Κανονισμό, παραπέμπει την αίτηση στην Επιτροπή για εξέταση και ενημερώνει περί τούτου το γενικό διευθυντή και τον ενδιαφερόμενο υπάλληλο. Σε αντίθετη περίπτωση η αίτηση θεωρείται απορριφθείσα και περί τούτου ενημερώνεται ο ενδιαφερόμενος υπάλληλος. (11) Ο γενικός διευθυντής μεριμνά για τη γραπτή ενημέρωση του ενδιαφερόμενου υπαλλήλου αναφορικά με την παραπομπή της αίτησης του στην Επιτροπή και τη σύνθεση της Επιτροπής. Μεριμνά επίσης για τη γραπτή ενημέρωση των μελών της ομάδας αξιολόγησης που συνέταξε την υπό εξέταση υπηρεσιακή έκθεση. (12) Η Επιτροπή επιλαμβάνεται της αίτησης του ενδιαφερόμενου υπαλλήλου αμέσως μετά την παραπομπή της σ' αυτή. (13) Η εξέταση της αίτησης συμπληρώνεται σε δεκαπέντε μέρες το αργότερο από την ημέρα παραπομπής της στην Επιτροπή. (14) Ο ενδιαφερόμενος υπάλληλος υποβάλλει γραπτή έκθεση στην Επιτροπή και μπορεί να παρουσιασθεί και αυτοπροσώπως ενώπιον της, για να υποστηρίξει το αίτημα του. Μπορεί επίσης να παρουσιάσει μάρτυρες. (15) Η Επιτροπή διεξάγει έρευνα αναφορικά με την αίτηση του παραπονούμενου υπαλλήλου, εξασφαλίζοντας, αν κριθεί αναγκαίο, τις απόψεις του κάθε ενδιαφερομένου. (16) Η Επιτροπή ετοιμάζει έκθεση σχετικά με τις εργασίες της στην οποία περιέχεται η απόφαση της δεόντως αιτιολογημένη. Η έκθεση αποτελεί μέρος της εξετασθείσας υπηρεσιακής έκθεσης αξιολόγησης και αντίγραφο της διαβιβάζεται στο γενικό διευθυντή, στον ενδιαφερόμενο υπάλληλο και στα μέλη της ομάδας αξιολόγησης που συνέταξε την εξετασθείσα υπηρεσιακή έκθεση αξιολόγησης. (17) Με βάση την απόφαση της Επιτροπής διαμορφώνεται οριστικά το περιεχόμενο της υπηρεσιακής έκθεσης αξιολόγησης του ενδιαφερόμενου υπαλλήλου.

10 Κ.Δ.Π. 63/ Οι Κανονισμοί 3, 4 (με εξαίρεση την υποπαράγραφο (α) της παραγρά ( Ρ συ και ' ^ τι^ πα 0 α Υ άψ ο,υ ζ ( 2 ) και (3) του Κανονισμού 4) 6, 7, 8, 9 και 15 έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου Οι υπόλοιποι Κανονισμοί τίθενται σε ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσης τους στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας: Νοείται ότι οι Κανονισμοί με αναδρομική ισχύ δεν τυγχάνουν εφαρμογής για αποφάσεις, πράξεις και/ή παραλείψεις με την έννοια του Άρθρου του Συντάγματος σε σχέση με τις οποίες κατά την ημέρα δημοσίευσης των Κανονισμών στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας δεν έχει παρέλθει η προθεσμία του Αρθρου του Συντάγματος ή εκκρεμεί αίτηση ακύρωσης ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου ή, σε περίπτωση που έχει ήδη εκδοθεί απόφαση για τέτοια αίτηση ακύρωσης, δεν έχει παρέλθει η προθεσμία έφεσης ή εκκρεμεί έφεση που προσβάλλει τέτοια απόφαση. Έναρξη της παοόντωγ κανονισμών,

11 459 Κ.Δ.Π. 63/2001 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ A (Κανονισμοί 5 και 6) ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Για το έτος: Για το εξάμηνο: από μέχρι ΜΕΡΟΣ Ι ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Α. (Να συμπληρωθεί από το Τμήμα Προσωπικού) 1. Αριθμός προσωπικού φακέλου 2. Ονοματεπώνυμο 3. Θέση Ημερ 4. Μισθοδ. κλίμακα Μισθός 5. Ημερ. πρόσληψης 6. Ημερ. γέννησης 7. Σύνολο απουσιών (α) Αδεια ασθενείας μέρες Με ιατρικό πιστοποιητικό μέρες Χωρίς ιατρικό πιστοποιητικό μέρες (β) Εκπαιδευτική άδεια μέρες (γ) Αλλη άδεια μέρες Συμπληρώθηκε από: Υπογραφή: Πλήρες όνομα: Θέση: Ημερ.: Β. ί. Περιγράψτε, σε συντομία, τα καθήκοντα που έχετε εκτελέσει κατά τη διάρκεια του έτους: 2. Αν έχετε οποιαδήποτε προβλήματα με τα καθήκοντα σας, αναφέρετε λεπτομέρειες και δηλώστε αν προτιμάτε οποιαδήποτε άλλη εργασία: 3. Αναφέρετε κατά πόσο είχατε ευκαιρίες χρησιμοποίησης των εμπειριών, ικανοτήτων και γνώσεων σας:

12 Κ.Δ.Π. 63/ Αναφέρετε αν έχετε στο μεταξύ αποκτήσει πρόσθετα προσόντα (α) σχετικά με τα καθήκοντα σας και (β) άλλα προσόντα: 5. Αναφέρετε τομείς στους οποίους πιστεύετε ότι πρέπει να τύχετε επιμόρφωσης: Ημερομηνία Υπογραφή Πλήρες όνομα Θέση Γ. (Να συμπληρωθεί από τον άμεσα προϊστάμενο λειτουργό του αξιολογούμενου υπαλλήλου) 1. Αναφέρετε τυχόν σχόλια σας σε σχέση με τις πληροφορίες που δόθηκαν από τον αξιολογούμενο υπάλληλο: 2. Έχουν σημειωθεί κατά τη διάρκεια του χρόνου οποιεσδήποτε παραλείψεις ή ελλείψεις του υπαλλήλου σε σχέση με τη διεξαγωγή της εργασίας του που δυνατό να επηρεάσουν δυσμενώς την αξιολόγηση του και έχουν υποδειχθεί προς τον υπάλληλο τέτοιες παραλείψεις ή ελλείψεις; 3. Είναι τα καθήκοντα που εξετέλεσε ο υπάλληλος εκείνα που προβλέπονται από το σχέδιο υπηρεσίας της θέσης του; 4. Αναφέρετε τομείς στους οποίους ο υπάλληλος πρέπει να τύχει επιμόρφωσης; Ημερομηνία Υπογραφή Πλήρες όνομα Θέση

13 461 Κ.Δ.Π. 63/2001 ΜΕΡΟΣ II ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ (Να συμπληρωθεί από τους αξιολογούντες λειτουργούς. Να σημειωθούν στα τετράγωνα τα ανάλογα σύμβολα: Α, Β, Γ, Δ, Ε.) Α: ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 1. Γνώση του κλάδου ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ Η πρόοδος που σημειώνει ο υπάλληλος στην άντληση πληροφοριών για την εργασία από το περιβάλλον εργασίας του κλάδου και/ή της υπηρεσίας και η ικανότητα.. του να χρησιμοποιεί τις αποκτώμενες γνώσεις και πείρα προς όφελος της υπηρεσίας. Ι 2. Γνώση του τμήματος εν γένει Η πρόοδος που σημειώνει ο υπάλληλος στην άντληση πληροφοριών για την εργασία από το περιβάλλον εργασίας του τμήματος και/ή της διεύθυνσης εν γένει και η. ικανότητα του να χρησιμοποιεί τις αποκτώμενες γνώσεις και πείρα προς όφελος της υπηρεσίας. Ι 3. Ευσυνειδησία Η διάθεση του υπαλλήλου να κάνει πλήρη χρήση του υπηρεσιακού του χρόνου και η προθυμία με την οποία προσφέρει τις υπηρεσίες του ακόμη και σε θέματα που δεν τον αφορούν. Ι 4. Γραπτή επικοινωνία: Έκφραση και αντίληψη Η ικανότητα του υπαλλήλου για ορθή, περιεκτική και σαφή γραπτή διατύπωση απόψεων και η ικανότητα του., για αντίληψη και ερμηνεία γραπτών απόψεων των άλλων. Ι 5. Προφορική επικοινωνία: Έκφραση και αντίληψη Η ικανότητα του υπαλλήλου για ορθή, περιεκτική και σαφή προφορική διατύπωση απόψεων και η ικανότητα του για αντίληψη και ερμηνεία προφορικών απόψεων των άλλων. Γ 6. Προσωπικότητα Το σύνολο των ψυχικών, διανοητικών και ηθικών αποθεμάτων του υπαλλήλου σε συνδυασμό με την επαγγελματική κατάρτιση του, που τον καθιστούν αποδεκτό κα ευυπόληπτο από το περιβάλλον του και ικανό να επι βάλλεται στους γύρω του, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιεί τις λόγω θέσεως εξουσίες και ισχύ του. Ι 7. Κρίση Η ικανότητα του υπαλλήλου να προσδιορίζει και αναλύει τους συντελεστές των προβλημάτων και να επιλέγει μεταξύ διάφορων ενεργειών, που τίθενται ή υποτίθενται, την καλύτερη για την επίλυση των προβλημάτων.. τους, με την ορθή εκτίμηση των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων της μιας επιλογής από την άλλη. Ι Ι

14 Κ.Δ.Π. 63/ Υπευθυνότητα Η ικανότητα του υπαλλήλου να διεκπεραιώνει με επιτυχία q\^a i{tavo^vo έργο και να εμπνέει εμπιστοσύνη στον προϊστάμενο του ότι, όταν του αναθέτει έργο, τούτο θα διεκπεραιωθεί με επιτυχία: έχει τέτοια συνέπεια και αξιοπιστία, ώστε ο προϊστάμενος του να μην αισθάνεται την ανάγκη, μετά την ανάθεση του έργου, να παρακολουθεί συνεχώς την πρόοδο στην εκτέλεση του. 9. Πρωτοβουλία Η ικανότητα του του υπαλλήλου για αντιμετώπιση προβλημάτων και εκτέλεση έργων που δεν προβλέφθηκαν ή για τα οποία δε δόθηκαν λεπτομερείς πληροφορίες και οδηγίες με ίδια βούληση και αυτενέργεια. 10. Διοικητική ικανότητα Η γνώση από τον υπάλληλο των βασικών λειτουργιών της διεύθυνσης, δηλαδή του προγραμματισμού, της οργάνωσης, της κατανομής ευθυνών και υποκίνησης του προσωπικού και του ελέγχου και η ικανότητα του για αποτελεσματική εφαρμογή μέτρων για την επιτυχή λειτουργία της διεύθυνσης στον τομέα ευθύνης του. 11. Ακρίβεια Η ικανότητα του υπαλλήλου να εκτελεί την εργασία του με τέτοια ακρίβεια, ώστε να επιτυγχάνει ψηλά επίπεδα ποιότητας της εργασίας του. 12. Ταχύτητα Η ικανότητα του υπαλλήλου να εκτελεί την εργασία του με τέτοια ταχύτητα, ώστε να επιτυγχάνει ψηλά επίπεδα ποσότητας της εργασίας του. 13. Προσαρμοστικότητα Η ικανότητα του υπαλλήλου να τοποθετεί με επιτυχία τον εαυτό του μέσα σε νέες συνθήκες, σε συνδυασμό με την προθυμία του να δέχεται την αλλαγή. 14. Συμπεριφορά Η διάθεση, προθυμία, ετοιμότητα και ικανότητα του υπαλλήλου να αντιμετωπίζει τους άλλους με ευπρέπεια και ευγένεια στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του για επίτευξη των υπηρεσιακών στόχων. 15. Επαγγελματική συγκρότηση/ενημερότητα Το επίπεδο των θεωρητικών και εμπειρικών γνώσεων και των επαγγελματικών δεξιοτήτων του υπαλλήλου στον τομέα ειδικότητας του και στον ευρύτερο επαγγελματικό τομέα. Β: ΓΕΝΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (Σημειώστε στο τετράγωνο το ανάλογο σύμβολο)

15 463 Κ.Δ.Π. 63/2001 ΜΕΡΟΣ III ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ Α. Κατάταξη στη διαβάθμιση Α: Αρτιος Αιτιολογήστε την κρίση σας αναφορικά με οποιοδήποτε κριτήριο στο οποίο ο υπάλληλος κατετάγη στη διαβάθμιση Α, παραθέτοντας λεπτομέρειες και αποφεύγοντας γενικότητες και αοριστολογίες. Β. Κατάταξη στη διαβάθμιση Ε: Ανεπαρκής Αιτιολογήστε την κρίση σας αναφορικά με οποιοδήποτε κριτήριο στο οποίο ο υπάλληλος κατετάγη στη διαβάθμιση Ε, παραθέτοντας λεπτομέρειες και αποφεύγοντας γενικότητες και αοριστολογίες. Αναφέρατε επίσης αν δόθηκε στον υπάλληλο η ευκαιρία να ακουστεί. Κατάταξη σε χαμηλότερη διαβάθμιση από το προηγούμενο έτος Αιτιολογήστε την κρίση σας αναφορικά με οποιοδήποτε κριτήριο στο οποίο ο υπάλληλος κατετάγη σε χαμηλότερη διαβάθμιση από το προηγούμενο έτος, παραθέτοντας λεπτομέρειες και αποφεύγοντας γενικότητες και αοριστολογίες. Δ. Παρατηρήσεις

16 Κ.Δ.Π. 63/ ΜΕΡΟΣ IV ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ Να συμπληρωθεί όπου εφαρμόζεται. Σημειώστε Χ στο ανάλογο τετράγωνο 1. Επικύρωση διορισμού Συνιστάται Δε συνιστάται Παράταση περιόδου διορισμού για μήνες 2. Απασχόληση με σύμβαση ή πάνω σε προσωρινή βάση Συνιστάται Δε συνιστάται Συνέχιση για δοκιμαστική περίοδο μηνών Αιτιολογήστε τη σύσταση σας παραθέτοντας λεπτομέρειες και αποφεύγοντας γενικότητες και αοριστολογίες.

17 465 Κ.Δ.Π. 63/2001 ΜΕΡΟΣ V ΟΜΑΔΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Η παρούσα υπηρεσιακή έκθεση αξιολόγησης συμπληρώθηκε την απο τους ακόλουθους αξιολογούντες λειτουργούς: 1. Ονοματεπώνυμο: Υπογραφή:.. Θέση: Υπηρεσιακή σχέση με αξιολογούμενο: 2. Ονοματεπώνυμο: Υπογραφή: Θέση: Υπηρεσιακή σχέση με αξιολογούμενο: 3. Ονοματεπώνυμο: Υπογραφή: Θέση: Υπηρεσιακή σχέση με αξιολογούμενο: ΜΕΡΟΣ VI ΔΙΑΦΩΝΙΑ (όπου εφαρμόζεται) Σε περίπτωση μη ύπαρξης ομοφωνίας μεταξύ των αξιολογούντων λειτουργών, ο διαφωνών, αν το επιθυμεί, να καταχωρίσει πιο κάτω τη διαφωνία του και να την αιτιολογήσει, παραθέτοντας λεπτομέρειες και αποφεύγοντας γενικότητες και αοριστολογίες. Ονοματεπώνυμο: Υπογραφή: ΜΕΡΟΣ VII ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ Έχω λάβει αντίγραφο της παρούσας υπηρεσιακής έκθεσης αξιολόγησης και έχω μονογράψει τις σελίδες της πρωτότυπης. Ονοματεπώνυμο: - Υπογραφή: Ημερομηνία:

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 23ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 23ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 332/99 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3376 της 23ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 332 Οι περί θεατρικού Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1969 ΕΩΣ 1999

ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1969 ΕΩΣ 1999 Ε.Ε. Παρ. III(I) 132 Κ.Δ.Π. 37/99 Αρ= 3308, 12.3,99 Αριθμός 37 Οι περί Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (Διάρθρωσις και Όροι Υπηρεσίας) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1999, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 29ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 29ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ JL 386/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2567 της 29ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 386 Οι περί Δημόσιας Υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

1535 Κ.Δ.Π. 336/2000

1535 Κ.Δ.Π. 336/2000 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3451, 24.11.2000 1535 Κ.Δ.Π. 336/2000 Αριθμός 336 Κανονισμοί οι οποίοι εκδόθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων σύμφωνα με το άρθρο 20 του περί ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 30ής ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΉΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 30ής ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΉΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 110/93 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2792 της 30ής ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΉΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 110 Οι περί Δημόσιας Υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1990 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 87

ΟΙ ΠΕΡΙ ΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1990 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 87 Οι περί ημόσιας Υπηρεσίας (Αξιολόγηση Υπαλλήλων) Κανονισμοί του 2015 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των άρθρων 50 και 87 του περί ημόσιας Υπηρεσίας Νόμου του 1990 ΟΙ ΠΕΡΙ ΗΜΟΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 3ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 3ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 294/99 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3370 της 3ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 294 Οι περί Δημόσιας Υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

775 Κ AJI. 289/94 ΟΙ ΠΕΡΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΕΩΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1974 ΕΩΣ 1980

775 Κ AJI. 289/94 ΟΙ ΠΕΡΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΕΩΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1974 ΕΩΣ 1980 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ϊ) Αρ. 2932,9.12.94 775 Κ AJI. 289/94 Αριθμός 289 Οι περί Αρχής Βιομηχανικής Καταρτίσεως (Όροι Υπηρεσίας Υπαλλήλων) (Toowoscoasp^oa) Κανονισμοί τον 1994, οι οποίοι εγκρίθηκαν από το Υπουργικό

Διαβάστε περισσότερα

817 Ν. 65/87. E.E., Παρ. I, Αρ. 2226, 8.5.87

817 Ν. 65/87. E.E., Παρ. I, Αρ. 2226, 8.5.87 E.E., Παρ. I, Αρ. 2226, 8.5.87 817 Ν. 65/87 Ο περί Δημοσίας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 1987 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις K.AJI. 162/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2522 της 13ης ΙΟΥΛΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 162 Οι περί Πανεπιστημίου Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 8ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1996 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 8ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1996 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 77/96 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3044 της 8ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1996 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 77 Οι περί Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. 1(1) 796 Ν. 78(Ι)/95 Αρ. 2989,14.7.95

E.E. Παρ. 1(1) 796 Ν. 78(Ι)/95 Αρ. 2989,14.7.95 E.E. Παρ. 1(1) 796 Ν. 78(Ι)/95 Αρ. 2989,14.7.95 Ο περί Διενέργειας Προαγωγών και Διορισμών στη Δημοτική Εκπαίδευση (Προσωρινές Διατάξεις) Νόμος του 1995 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003 ΑΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003 ΑΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 883/2003 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3780 της 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003 ΑΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 883 Οι περί του Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3823, 19/3/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟYΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3823, 19/3/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟYΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟYΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως.ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 10 του 1969 67 του 1978 53 του 1979 4 του 1985 100 του 1985 168

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3420, Κ.Δ.Π. 214/2000

Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3420, Κ.Δ.Π. 214/2000 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3420, 21.7.2000 879 Κ.Δ.Π. 214/2000 Αριθμός 214 Οι περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Πρόγραμμα Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης των Υποψηφίων Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης) Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

1438 Κ.Δ.Π. 215/2004

1438 Κ.Δ.Π. 215/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3834, 8.4.2004 1438 Κ.Δ.Π. 215/2004 Αριθμός 215 Οι περί Αστυνομίας (Πειθαρχικοί) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των άρθρων

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Προσωπικό Κανονισμοί 1990 και 1992

Διοικητικό Προσωπικό Κανονισμοί 1990 και 1992 Διοικητικό Προσωπικό Κανονισμοί 1990 και 1992 Κ.Δ.Π. 162/90 Κ.Δ.Π. 256/92 Οι περί Πανεπιστημίου Κύπρου (Διοικητικό Προσωπικό) Κανονισμοί του 1990 και (Διοικητικό Προσωπικό) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

540 K.AJI. 112/96. Αριθμός 112 ΟΙ ΠΕΡΙ ΥΔΑΤΟΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ) (ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1996

540 K.AJI. 112/96. Αριθμός 112 ΟΙ ΠΕΡΙ ΥΔΑΤΟΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ) (ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1996 E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) Αρ. 3051,11.4.96 540 K.AJI. 112/96 Αριθμός 112 ΟΙ ΠΕΡΙ ΥΔΑΤΟΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ) (ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΜΕΡΟΣ Ι ΤΙΤΛΟΣ, ΕΡΜΗΝΕΙΑ, ΣΚΟΠΟΣ 1. Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

878 Κ.Δ.Π. 307/93 ΟΙ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1969 ΕΩΣ 1993

878 Κ.Δ.Π. 307/93 ΟΙ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1969 ΕΩΣ 1993 E.E. Παρ. ΙΠ (I) Αρ. 2844,17.12.93 878 Κ.Δ.Π. 307/93 Αριθμός 307 Οι περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Χορήγηση Αδειών) Κανονισμοί του 1993, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3451, 24/11/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3451, 24/11/2000 Ο περί της Προστασίας του Ανταγωνισμού (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 155(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4353 Κ.Δ.Π. 570/2005 Αρ. 4058, 16.12.2005 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3780, 5/12/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2003

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3780, 5/12/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2003 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 64(Ι) του 2003... του 2003. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως

Διαβάστε περισσότερα

1422 Κ.Δ.Π. 303/95. Αριθμός 303 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1994

1422 Κ.Δ.Π. 303/95. Αριθμός 303 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1994 E.E. Παρ. ΙΠ(Ϊ) Αρ. 3024,15.12.95 1422 Κ.Δ.Π. 303/95 Αριθμός 303 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1994 48 του 1963 10 του 1979 35 του 1990 233 του 1991 74(1) του 1992 66(1) του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013 Ν. 106(Ι)/2013 106(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΗ ΔΟΜΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4272, 4/3/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4272, 4/3/2011 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών

Διαβάστε περισσότερα

1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Αναγνώρισης Τίτλων Σπου

1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Αναγνώρισης Τίτλων Σπου Ε.Ε.Παρ. 1(1) 322 Ν. 68(Ι)/96 Αρ. 3057, 3.5.96 Ο περί Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης και Παροχής Σχετικών Πληροφοριών Νόμος του 1996 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

KAJI. 328/ Εξουσία του Επιτρόπου προς είσοδο και έρευνα. Διαδικασία εισόδου και έρευνας και επιβολή διοικητικού προστίμου.

KAJI. 328/ Εξουσία του Επιτρόπου προς είσοδο και έρευνα. Διαδικασία εισόδου και έρευνας και επιβολή διοικητικού προστίμου. Ε.Ε. Παρ. III(I) 1943 Κ.Δ.Π. 328/2003 Αρ. 3707, 24.4.2003 Αριθμός 328 Οι περί Συλλογής Πληροφοριών και Επιβολής Διοικητικών Προστίμων Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4282, 29/4/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4282, 29/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. 1(1) 866 Ν. 108(Ι)/95 Αρ. 3028,

Ε.Ε. Παρ. 1(1) 866 Ν. 108(Ι)/95 Αρ. 3028, Ε.Ε. Παρ. 1(1) 866 Ν. 108(Ι)/95 Αρ. 3028, 29.12.95 Ο περί της Διαδικασίας Πρόσληψης Έκτακτων Υπαλλήλων στη Δημόσια και Εκπαιδευτική Υπηρεσία Νόμος του 1995 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1991 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1991 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις ΚΛ JI. 142/91 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2595 της 17ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1991 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 142 Οι περί Ιατρών (Εκπαίδευση)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4520,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4520, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4520, 10.7.2015 Ν. 102(Ι)/2015 102(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΏΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4251, 16/7/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4251, 16/7/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ (ΙΔΡΥΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 109(Ι) του 2005 197(Ι) του 2007 90(Ι) του 2008.

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 52(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2010 ΜΕΧΡΙ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Αριθμός 52(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2010 ΜΕΧΡΙ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 422 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 52(Ι)/2017 Αρ. 4603, 2.6.2017 Ο περί Kοινωνικών Ασφαλίσεων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 55(Ι)/2018 Αρ. 4656, 13.6.2018 Ο περί της Εφαρμογής του Κανονισμού (Ε.Ε.) αριθ. 910/2014, σχετικά με την Ηλεκτρονική Ταυτοποίηση και τις Υπηρεσίες Εμπιστοσύνης για τις Ηλεκτρονικές Συναλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4085, 28/4/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4085, 28/4/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1 του 1990 71 του 1991 211 του 1991 27(Ι) του 1994 83(Ι) του 1995 60(Ι) του 1996

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3558, 14/12/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3558, 14/12/2001 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3558 της 14ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2001 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Άρθρο ΜΕΡΟΣ I Ο ΠΕΡΙ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ (ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 1. Συνοπτικός τίτλος. 2. Ερμηνεία. ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4075, 10/3/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4075, 10/3/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1960 ΜΕΧΡΙ 1980 -------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 97(2)(η) ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΡΕΥΝΩΝ

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 97(2)(η) ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΡΕΥΝΩΝ Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 97(2)(η) ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΡΕΥΝΩΝ Ε.Ε. Παρ. ΠΙ(Ι) Αρ. 3851, 30.4.2004 3840 Κ.Δ.Π. 465/2004 Αριθμός 465 Οι περί

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 Ο περί Διατήρησης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2004 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 139(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Αρ. 4305, Ν. 30(IΙ)/2016

Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Αρ. 4305, Ν. 30(IΙ)/2016 659 Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Αρ. 4305, 15.3.2016 Ν. 30(IΙ)/2016 Ο περί Προϋπολογισμού του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης του 2016 Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4431, 28.2.2014

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4431, 28.2.2014 22(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1995 ΕΩΣ (ΑΡ. 2) ΤΟΥ 2011 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4565,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4565, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4565, 28.4.2016 781 Ν. 70(Ι)/2016 Ο περί της Ρύθμισης της Απασχόλησης Εργοδοτουμένων Αορίστου και Εργοδοτουμένων Ορισμένου Χρόνου στη Δημόσια Υπηρεσία Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 138(Ι) του 2002 166(I) του 2003 34(I) του 2007

Διαβάστε περισσότερα

Τι προνοεί νέο σχέδιο διορισμών εκπαιδευτικών που ψήφισε η Βουλή. Οι πρώτες εξετάσεις το 2017

Τι προνοεί νέο σχέδιο διορισμών εκπαιδευτικών που ψήφισε η Βουλή. Οι πρώτες εξετάσεις το 2017 Τι προνοεί νέο σχέδιο διορισμών εκπαιδευτικών που ψήφισε η Βουλή. Οι πρώτες εξετάσεις το 2017 Το Paideia -News αποκαλύπτει τις 15 τελευταίες σελίδες του 23σελιδου νομοσχεδίου για το νέο σύστημα διορισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΙΑΘΕΣΗΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΙΑΘΕΣΗΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΙΑΘΕΣΗΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4082, 14/4/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4082, 14/4/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟ -------------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 73(Ι) του 2004 94(Ι) του 2005 28(Ι) του 2006. 1. Ο παρών Νόμος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 27(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4558 Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 293 Ο περί Τμήματος Φορολογίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

871 Κ.Δ.Π. 223/91 Ο ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΝΟΜΟΣ

871 Κ.Δ.Π. 223/91 Ο ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΝΟΜΟΣ E.E. Παρ.ΙΠ (I) Αρ. 2619,19.7.91 871 Κ.Δ.Π. 223/91 Αριθμός 223 Οι περί Εγγραφής Χημικών Κανονισμοί του 1991, οι οποίοι κατατέθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων εγκρίθηκαν από αυτή και δημοσιεύονται στην

Διαβάστε περισσότερα

761 1.AJI. 2S8/92 ΟΙ ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΣ ΣΤΕΓΗΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1980 ΚΑΙ 1982

761 1.AJI. 2S8/92 ΟΙ ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΣ ΣΤΕΓΗΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1980 ΚΑΙ 1982 E.E. Παρ. ΙΠ (I) Αρ. 2747,3Φ.10.92 761 1.AJI. 2S8/92 Αριθμός 258. Οι περί Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης Κανονισμοί (Προσφορών) του 1992, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 99(I)/2015 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4520 Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 979 Ο περί Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Αξιολόγηση, Ελευθερία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ 2001 ΕΩΣ Απόφαση δυνάμει των άρθρων 22(2)(α), 24(4), 26(4) και (6)(β) και 26(7)

ΟΙ ΠΕΡΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ 2001 ΕΩΣ Απόφαση δυνάμει των άρθρων 22(2)(α), 24(4), 26(4) και (6)(β) και 26(7) ΟΙ ΠΕΡΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ 2001 ΕΩΣ 2017 Απόφαση δυνάμει των άρθρων 22(2)(α), 24(4), 26(4) και (6)(β) και 26(7) 89(Ι) του 2001 134(Ι) του 2002 101(Ι) του 2004 62(Ι) του 2005 74(Ι) του 2017.

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 73(Ι) του 2018 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Αριθμός 73(Ι) του 2018 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 73(Ι)/2018 Αρ. 4661, 9.7.2018 Ο περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας Νόμος του 2018 εκδίδεται με δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Ε.Δ. ΥΠ ΑΡ. 24/2007 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΣ: ΑΠΟ : ΘΕΜΑ: Όλο το Ακαδημαϊκό και Διοικητικό Προσωπικό Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών «ΟΡΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Modified 15/12/2017 2 Περιεχόμενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ... 4 2.1 Επιτροπή Επιλογής... 5 2.2 Προετοιμασία Προκήρυξης... 6 2.3 Δημοσίευση Προκήρυξης...

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4318, 2.3.2012 Ν. 10(Ι)/2012 10(I)/2012 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΟΜΟΣ Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 111(I)/2015 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4522 Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 1001 Ο περί της Σύστασης και Λειτουργίας Μονάδας Διαχείρισης της Συμμετοχής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1.1 Ο Γραμματέας είναι υπεύθυνος για την ετοιμασία και την υποβολή του ετήσιου Προϋπολογισμού της Ενωσης στην Εκτελεστική Επιτροπή, μέχρι την

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3326, 17/5/1999. ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΜΑ Ι ΟΥ 1999

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3326, 17/5/1999. ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΜΑ Ι ΟΥ 1999 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3326 της 17ης ΜΑ Ι ΟΥ 1999 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I Ο περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόμος του 1999 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

122(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ 2014

122(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ 2014 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4456, 25.7.2014 Ν. 122(Ι)/2014 122(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ 2014 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 290/93 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2842 της 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 290 Οι περί Παγκυπριου Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. 3. Επισυνάπτονται: (α) Νομοσχέδιο με τίτλο: «ο περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2019».

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. 3. Επισυνάπτονται: (α) Νομοσχέδιο με τίτλο: «ο περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2019». ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Θέμα: Οι περί Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Αναγνώριση Υπηρεσίας, Προϋπηρεσίας και Τεχνικής Πείρας για Σκοπούς Διορισμού, Προαγωγής και Προσαυξήσεων) Κανονισμοί του 2019 και Νομοσχέδιο με

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕ ΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΗΜΟΣΙΟΥ ΙΚΑΙΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕ ΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΗΜΟΣΙΟΥ ΙΚΑΙΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕ ΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΗΜΟΣΙΟΥ ΙΚΑΙΟΥ Προοίμιο. ΕΠΕΙ Η λαμβάνονται μέτρα για μείωση των απασχολουμένων στη δημόσια υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 1 ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ (ΑΡ. 1) ΤΟΥ 2015 ΕΩΣ (ΑΡ. 2) ΤΟΥ 2012 Προοίμιο Επειδή ο παρών Τροποποιητικός Νόμος αποτελεί την έκφραση της βούλησης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3051 της 11ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3051 της 11ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 43(Ι)/96 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3051 της 11ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 1996 εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4112, 16/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ TON ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4112, 16/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ TON ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ TON ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 90 του 1972 56 του 1982 7 του 1990 28 του 1991 91(Ι) του 1992 55(Ι) του 1993

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ Ή ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ Ή ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΡΑΕΚ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ Ή ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ Ή ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΡΑΕΚ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ Ή ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ Ή ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΡΑΕΚ (Να συμπληρωθεί από τον αιτητή/την αιτήτρια ιδιόχειρα) ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ (ξεχωριστή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 83(Ι)/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3196 της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Τροποποιητικός) (Αρ. 4) Νόμος τον 1997

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΙΤΗΡΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 68 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 18 ΤΟΥ I960, 54 ΤΟΥ 1962, 27 ΤΟΥ 1963, 30 ΤΟΥ 1964 ΚΑΙ 83 ΤΟΥ 1966)

Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΙΤΗΡΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 68 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 18 ΤΟΥ I960, 54 ΤΟΥ 1962, 27 ΤΟΥ 1963, 30 ΤΟΥ 1964 ΚΑΙ 83 ΤΟΥ 1966) Ε.Ε. Παρ. Ill (I) Αρ. 2278, 11.12.87 1185 Κ.Δ.Π. 311/87 Αριθμός 311 Κανονισμοί οι οποίοι εκδόθηκαν από την Επιτροπή Σιτηρών Κύπρου με βάση το άρθρο 21 του περί Ελέγχου Σιτηρών Νόμου Κεφάλαιο 68, και εγκρίθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1997 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1997 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 133/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3145 της 24ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1997 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 133 Οι περί Επιστημονικού Τεχνικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 3(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4550 Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016 9 Ο περί Αποβλήτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Use of this document is subject to the agreed Terms and Conditions and it is protected by digitally embedded signatures against unauthorized use

Use of this document is subject to the agreed Terms and Conditions and it is protected by digitally embedded signatures against unauthorized use Ε.Ε. ΠΑρ. Ι(Ι) Αρ. 3849, 30.4.2004 Ν. 98 (Ι)/2004 Ο περί ηµοτικών και Κοινοτικών Εκλογών (Υπήκοοι Άλλων Κρατών Μελών) Νόµος του 2004 εκδίδεται µε δηµοσίευση στην Επίσηµη Εφηµερίδα της Κυπριακής ηµοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615, 974 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615, 24.7.2017 Ν. 117(Ι)/2017 Ο περί Προστασίας της Πατρότητας Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002 Ο περί Αναγνωρίσεως των Οργανώσεων Παραγωγών Προϊόντων Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας Νόμος του 2002, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017 1. Εισαγωγή Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας αποτελεί συλλογικό όργανο το οποίο διορίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 116(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4581 Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016 1217 Ο περί Φορολογίας Κεφαλαιουχικών Κερδών (Τροποποιητικός) (Αρ.

Διαβάστε περισσότερα

Πειθαρχία και Διαχείριση Παραπόνων στην Επιχείρηση

Πειθαρχία και Διαχείριση Παραπόνων στην Επιχείρηση Υγιείς Εργασιακές Σχέσεις - Σύγχρονες Επιχειρήσεις Πειθαρχία και Διαχείριση Παραπόνων στην Επιχείρηση 3 η Ημέρα 12/6/2014 Πειθαρχικός Κώδικας Η πειθαρχία είναι ουσιώδης παράμετρος σε κάθε επιχείρηση για

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣ. Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 14(3)

Ο ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣ. Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 14(3) 2782 Ε.Ε. Παρ. 111(1) Αρ. 4124,28.7.2006 Κ.Δ.Π. 321/2006 Αριθμός 321 Οι περί Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (Όροι Υπηρεσίας Υπαλλήλων) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2006 οι οποίοι εκδόθηκαν από

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3807, 6/2/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3807, 6/2/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ Άρθρο 1. Συνοπτικός τίτλος 2. Ερμηνεία 3. Εκλογική περιφέρεια ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Προοίμιο. 57(ΙΙ) του 2014.

Προοίμιο. 57(ΙΙ) του 2014. Ε.Ε. Παρ. I(I), Αρ. 4522, 16.7.2015 Ν. 114(Ι)/2015 114(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1998 ΕΩΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Επειδή ο παρών Τροποποιητικός Νόμος αποτελεί την έκφραση της βούλησης της Πολιτείας για μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Συμβούλιον Αποχετεύσεων Λευκωσίας δέχεται αιτήσεις για την πλήρωση της μόνιμης θέσης Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών με μισθοδοτική κλίμακα Α14 (ii). Απαιτούμενα

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Αξιολόγησης Απόδοσης

Κανονισμός Αξιολόγησης Απόδοσης Κανονισμός Αξιολόγησης Απόδοσης Εισαγωγή Άρθρο 1. Γενικές πληροφορίες Άρθρο 2. Αρχές συστήματος αξιολόγησης Άρθρο 3. Πλαίσιο και διαστάσεις αξιολόγησης Α. Προσωπική Συνεισφορά: αξιολόγηση ως προς το ΤΙ

Διαβάστε περισσότερα

127(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1969 ΕΩΣ 2015

127(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1969 ΕΩΣ 2015 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4525, 20.7.2015 Ν. 127(Ι)/2015 127(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1969 ΕΩΣ 2015 Προοίμιο. Επειδή ο παρών τροποποιητικός νόμος αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΡ. 1. στην Έκδοση των Κανόνων Μεταφοράς και ιανομής

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΡ. 1. στην Έκδοση των Κανόνων Μεταφοράς και ιανομής ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΡ. 1 στην Έκδοση 3.0.2 των Κανόνων Μεταφοράς και ιανομής ιαβούλευση 20.02.2013 06.03.2013 Τίτλος Εγγράφου Περιγραφή Εγγράφου Πρόταση Τροποποιήσεων Αρ. 1 στην Έκδοση 3.0.2 των Κανόνων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 75(I)/2015 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4513 Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015 901 Ο περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων (Τροποποιητικός) (Αρ.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] Οι περί Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (Μητρώο Μελετητών και Επιβλεπόντων Μηχανικών) Κανονισμοί του 2015 που κατατέθηκαν στη Βουλή των

Διαβάστε περισσότερα

28(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

28(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4558, 28.3.2016 Ν. 28(Ι)/2016 28(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4550, 5.2.2016 Ν. 3(I)/2016 3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 185(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3610, 7/6/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3610, 7/6/2002 Ο περί Γονικής Άδειας και Άδειας για λόγους Ανωτέρας Βίας Νόμος του 2002, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 69(I)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, 26.10.2012 139(Ι)/2012 Αρ. 4359, 26.10.2012 139(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ Η Βουλή των αντιπροσώπων

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 28Α και 51 Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, ασκώντας τις εξουσίες που

Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 28Α και 51 Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, ασκώντας τις εξουσίες που Ε.Ε. Παρ. III(I) 3202 Κ.Δ.Π. 451/2004 Αρ. 3850, 30.4.2004 Αριθμός 451 Οι περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Σταθμών (Εκδηλώσεις Μείζονος Σημασίας) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 302 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1960 ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ 1989)

Ο ΠΕΡΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 302 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1960 ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ 1989) E.E. Παρ. ΠΙ (Ι) 171 K.AJI. 24/91 Αρ. 2576, 8.2.91 Αριθμός 24 Οι περί Συντάξεων Υπαλλήλων Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1991 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΝΟΜΟΣ

Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΝΟΜΟΣ Ε.Ε. Παρ. III(I) 5560 Κ.Α.Π. 858/2003 Αρ. 3774, 28.11.2003 Αριθμός 858 Οι περί Εμπορικών Αντιπροσώπων (Συγκρότηση και Αειτουργία Συμβουλίου, Εγγραφή Μελών και Τέλη) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2003,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3649, 1/11/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3649, 1/11/2002 Ο περί Υδατοκαλλιέργειας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 189(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. I, 1147 Ν. 180/87 Αρ. 2ί

E.E., Παρ. I, 1147 Ν. 180/87 Αρ. 2ί E.E., Παρ. I, 1147 Ν. 180/87 Αρ. 2ί48. 31.7.87 Ο περί Δημοσίας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 4) Νόμος του 1987 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 127(Ι)/2015 Αρ. 4525,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 127(Ι)/2015 Αρ. 4525, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4525, 20.7.2015 1092 Ν. 127(Ι)/2015 Ο περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2015 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4210, 26/6/2009 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4210, 26/6/2009 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2009 --------------------- Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - Επίσημη Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

Προς διευκόλυνση της διαδικασίας μετακίνησης διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Α. Υποβολή Αιτήσεων-Υπευθύνων Δηλώσεων Συμμετοχής

Προς διευκόλυνση της διαδικασίας μετακίνησης διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Α. Υποβολή Αιτήσεων-Υπευθύνων Δηλώσεων Συμμετοχής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ταχ. Δ/νση: Βασ. Σοφίας 15 106 74, Αθήνα ΤΗΛ.: ΥΔΙΜΗΔ : 213 131-3240, 3250, 3275,

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Στον παρόντα Νόμο, εκτός αν από το κείμενο προκύπτει διαφορετική έννοια:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Στον παρόντα Νόμο, εκτός αν από το κείμενο προκύπτει διαφορετική έννοια: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ --------------------------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα