Δοκίμια Μελέτες Μαρτυρίες 38-43

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Δοκίμια Μελέτες Μαρτυρίες 38-43"

Transcript

1

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ελληνική λογοτεχνία 1-15 Ξένη λογοτεχνία Μεταίχμιο Pocket Pocket κλασικό 26 Χρυσή σειρά 27 Αστυνομικό Δοκίμια Μελέτες Μαρτυρίες Βιβλία αυτοβοήθειας Φαντασία 47 Ο παρών κατάλογος περιλαμβάνει τις νέες λογοτεχνικές εκδόσεις μας, καθώς και τα δοκίμια και τις μελέτες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Στον δικτυακό μας τόπο θα βρείτε όλα τα υπόλοιπα βιβλία μας. K.Π Οι τιμές του καταλόγου συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ 6,5%. ISO 9001 No 110 EN Accredited QMSCERT No 04/1230/279 QMSCERT No 04/1230/279.1 Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ εκδίδουν ένα ευρύ φάσμα βιβλίων. Έχουν κερδίσει την απαραίτητη σιγουριά και αυτοπεποίθηση για τις επιλογές τους, καθώς και την ανταπόκριση και αναγνώριση του κοινού. Οι στόχοι για το μέλλον είναι υψηλοί και πάντα με το βλέμμα στραμμένο στον κόσμο και με γνώμονα την ποιότητα που θα παραμείνει κοινό χαρακτηριστικό όλων των δραστηριοτήτων μας. Στο πλαίσιο αυτό, τα βιβλία μας εκδίδονται και σε ψηφιακή μορφή (e-books) και είναι αναγνώσιμα τόσο από όλους τους φορητούς ψηφιακούς αναγνώστες (e-book readers), που πωλούνται σήμερα στην ελληνική αγορά, όσο και από τους κλασικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Για να μάθετε ποιες από τις εκδόσεις μας είναι διαθέσιμες και σε ψηφιακή μορφή, επισκεφθείτε το ψηφιακό μας βιβλιοπωλείο ebooks.metaixmio.gr

3 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ANOIΞΗ Βασίλης Γκουρογιάννης Σενάριο αθανασίας μυθιστόρημα Τιμή: 16,60 Isbn: Σελίδες: 424 Πρόκειται για ένα βιβλίο υπαρξιακό, συμβολικό, που διατρέχει την αρχαία ελληνική γραμματεία, τη μυθολογία, τη θρησκεία, τους θρύλους. Ένας μεσήλικας μπροστά στο δίλημμα: «Έζησα ή δεν έζησα μια ουσιαστική ζωή; Καταπίεσα τα ένστικτά μου και τις όποιες παρορμήσεις μου και άφησα τη λογική να υπερισχύσει;». Αυτή τη διαταραχή δηλαδή ανάμεσα στο έλλογο και στο ζωώδες, στο ένστικτο δηλαδή και στη λογική. Ένα όργιο φαντασίας. Μια ζούγκλα στο μυαλό και στο σώμα ενός ανθρώπου. Η ώριμη ματιά του ήρωα διεισδυτική, τρυφερή και παραιτημένη, φιλοσοφημένη, αλλά προπάντων στηριγμένη στη φαντασία. Και ιερατική και βέβηλη. Αλλά πάντα μέσα στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής μας εποχής. Πώς συνδυάζονται όλα αυτά; Ο Γκουρογιάννης, με τη σοφή και παραληρηματική γραφή του και τις συνεχείς ανατροπές, μπορεί να σε κρατάει δέσμιο της αφήγησής του. O ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Ο Βασίλης Γκουρογιάννης γεννήθηκε το 1951 στο χωριό Γρανίτσα Ιωαννίνων. Φοίτησε στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης. Από το 1977 εργάζεται ως δικηγόρος στην Αθήνα. Μεταξύ άλλων έχει εκδώσει: Διηγήσεις παραφυσικών φαινομένων (1992), Το ασημόχορτο ανθίζει (1995), Ο θίασος των Αθηναίων (1999), το οποίο μεταφράστηκε στα ιταλικά, Βέβηλη πτήση (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, 2003), Από την άλλη γωνία (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, 2006). Το 2010 τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος του περ. Διαβάζω για το βιβλίο Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή (κυκλοφόρησε το 2009 και επανακυκλοφόρησε σε μορφή πόκετ τον Οκτώβριο του 2014).

4 2 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ANOIΞΗ 2015 Γιώργος Δενδρινός Πάει η μουστάρδα στην κρεμ μπρουλέ; μυθιστόρημα Τιμή: 15,50 Isbn: Σελίδες: 320 Και ξαφνικά κάτι δεν πήγαινε καλά. Το ψυλλιαστήκαμε από την κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης των καλλυντικών Caviar της La Prairie. Φταίει, μας είπαν, το αδηφάγον κράτος, αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι φταίνε και οι δότες γενετικού υλικού που δεν έχουν συνήθως σταθερά ωράρια εκσπερμάτισης. Γενναία απόφαση για μείωση των πλεοναζόντων δημοσίων υπαλλήλων με προσφορές δωρεάν εισιτηρίων πούλμαν για εκδρομές στο Ζάλογγο. Σχέδιο Β η τοποθέτηση υδροκυανίου στα χαρτόσημα. Σχέδιο C τα αλλοιωμένα αμελέτητα που διατίθενται στη Βαρβάκειο ως ντόπια τύπου Μαιναλίου Πανός, ενώ πρόκειται για εισαγόμενα, που προέρχονται από μπαμπουίνους Γουινέας. Κλειστό το Σύνταγμα από βυτιοφορείς γάλακτος που αντιτίθενται στον θηλασμό. Άνω κάτω και η Θεσσαλονίκη. Στον Κρικέλα, στα Λαδάδικα, βρέθηκε DNA Βουκεφάλα σε σουτζουκάκια γιαουρτλού που ήταν φτιαγμένα με κιμά εισαγωγής από τα Σκόπια. Σάλος στους Παραολυμπιακούς. Υποχρέωσαν ακρωτηριασμένο να τρέξει με τους τυφλούς γιατί το πιστοποιητικό αναπηρίας του έχει εκδοθεί στη Ζάκυνθο. Παράπονα για την ποιότητα ινδικής κάνναβης που καλλιεργείται στους πανεπιστημιακούς χώρους. Αλλά και ένα καλό νέο. Ερευνητές ανατόμοι του πανεπιστημίου της Πάτρας εντόπισαν επιτέλους το σημείο G. Όλος ο σουρεάλ θεόμουρλος θίασος επί σκηνής. O ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Ο Γιώργος Δενδρινός γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα, όπου και σπούδασε ιατρική. Μετεκπαιδεύτηκε και εργάστηκε στην Οξφόρδη και στο Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας καθώς και στη Μινεάπολη των ΗΠΑ. Είναι ορθοπεδικός, διευθυντής της Ευρωκλινικής Αθηνών. Το βιβλίο του Απ τα κόκαλα βγαλμένα (2008) μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Σωτήρη Γκορίτσα. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφόρησε το 2011 το μυθιστόρημά του Μαύρες οχιές μας ζώσανε, που είναι το τέταρτο βιβλίο του.

5 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ANOIΞΗ Λένα Κιτσοπούλου Το μάτι του ψαριού διηγήματα Τιμή: 12,20 Isbn: Σελίδες: 248 Οι ήρωες αυτών των ιστοριών, με αφορμή τη ματαιότητα της ζωής, η οποία κάθε λίγο και λιγάκι μας παρενοχλεί όλους, θα τρελαθούν από τη φυσική τρέλα που κατακλύζει κάθε ανθρώπινη ύπαρξη. Θα μοιάζουν κανονικοί, θα ζούνε δίπλα μας, θα κόβουνε βασιλόπιτες, θα πετάνε χαρταετούς, θα ερωτεύονται, θα τρώνε σουφλέ σοκολάτας, θα έχουν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους, τις φυσιολογικές δουλειές τους, θα έχουνε μέχρι και αγάπη, συμπόνια, δοτικότητα, ελπίδα, όνειρα. Θα τα έχουνε όλα. Όμως όταν χρειαστεί να πονέσουν, όταν αναγκαστούν να γίνουν θύματα της απώλειας, της ματαίωσης, του θανάτου και της αναπόφευκτης μοίρας τους, τότε θα βρεθούν μέσα στις σκοτεινές τρύπες των πατρικών τους σπιτιών και θα αντισταθούν με τον τρόπο που μάθανε. Το μάτι του ψαριού, το μάτι του συγγραφέα, το μάτι του γείτονα, απλώς θα παρακολουθεί και θα καταγράφει. Καμιά φορά θα δακρύζει, αλλά δεν θα μπορεί να βοηθήσει. H ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Η Λένα Κιτσοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το Είναι ηθοποιός και σκηνοθέτις. Το 2006 εξέδωσε τη συλλογή διηγημάτων Οι νυχτερίδες για την οποία βραβεύτηκε απ το περιοδικό Διαβάζω με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα. Το 2009 εξέδωσε τη νουβέλα Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α., η οποία παίχτηκε απ το Εθνικό Θέατρο ως μονόλογος, σε σκηνοθεσία της ίδιας. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το 2011 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων της Μεγάλοι δρόμοι. Δύο διηγήματα από το βιβλίο αυτό μεταφέρθηκαν στο θέατρο (Θέατρο Νέου Κόσμου): ο Μουνής και οι Μεγάλοι δρόμοι.

6 4 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ANOIΞΗ 2015 Γιώργος Συμπάρδης Μεγάλες γυναίκες νουβέλα Τιμή: 9,90 Isbn: Σελίδες: 112 Ο κόσμος μιας μοναχικής γυναίκας κάπου στην πλατεία Βικτωρίας. Γύρω της, η ξαδέλφη της η Μίνα και οι υπόλοιπες γυναίκες μιας ενορίας κάπου στο Ρουφ, μαζί με τον παπα-ιωάννη. Οι Κυριακές της είναι γεμάτες, λειτουργία και μετά συσσίτια στους απόρους Μέχρι που και οι υπόλοιπες μέρες αποκτούν νόημα με την εμφάνιση του Σταύρου. Ενός νεαρού που μένει στην ίδια πολυκατοικία μ εκείνη και που με κάποιον τρόπο της γεμίζει τη ζωή. Όχι αναγκαστικά την ερωτική Ο Συμπάρδης, όπως πάντα, με το ατμοσφαιρικό γράψιμό του, τις αποσιωπήσεις και τις υπόγειες και αδρές συνδέσεις συνθέτει μια νουβέλα-κομψοτέχνημα. Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Ο Γιώργος Συμπάρδης γεννήθηκε στην Ελευσίνα το Το πρώτο του βιβλίο Μέντιουμ κυκλοφόρησε το 1987 και Ο Άχρηστος Δημήτρης το Το μυθιστόρημά του Υπόσχεση γάμου, το οποίο κυκλοφόρησε το 2011, τιμήθηκε με τα σημαντικότερα λογοτεχνικά βραβεία. Συγκεκριμένα: ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗ- ΝΩΝ 2012 (Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη) ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ 2012 ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΛΕΨΥΔΡΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΒΑΦΗ (για το σύνολο του έργου του)

7 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ANOIΞΗ Δέσποινα Μπάτρη Ή όλοι ή κανείς διηγήματα Τιμή: 12,20 Isbn: Σελίδες: 224 Πέντε άνθρωποι που βρίσκονται αντιμέτωποι με το δίλημμα της θυσίας για χάρη του άλλου: Ένας έλληνας κυνηγός και η κόρη του που μόλις έχει γεννήσει. Μια αλβανίδα αγρότισσα και ο άντρας που ερωτεύτηκε. Ένας αρμένιος παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης και ένας υποψήφιος αυτόχειρας. Πέντε πάμφτωχες πακιστανές μεγαλοκοπέλες κι η προίκα που δώσανε στη μικρότερη για να παντρευτεί. Ένας γερμανός καπετάνιος και η χαροκαμένη μάνα ενός ναύτη. Πέντε ζευγάρια τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, που ωστόσο παλεύουν να δώσουν απαντήσεις στο ίδιο ερώτημα συχνά ζωής και θανάτου και επωμίζονται το ανάλογο τίμημα. Ο πρώτος χαρακτήρας σε κάθε ζεύγος είναι εμπνευσμένος από υπαρκτό πρόσωπο και κουβαλάει το βάρος της διήγησης. Ο δεύτερος αποτελεί καθαρά προϊόν μυθοπλασίας. Ο μεταξύ τους «διάλογος» θα φωτίσει τις πράξεις αυτών των πραγματικών, αλλά κατά κανόνα αφανών ή παραγνωρισμένων ηρώων, σε ποικίλες εποχές και κοινωνίες. Με άλλα λόγια θα φωτίσει τη θυσία καθημερινών ανθρώπων, τόσο όμοιων και ταυτόχρονα τόσο αλλιώτικων από εμάς. Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Η Δέσποινα Μπάτρη γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα και σπούδασε στη Φιλοσοφική Αθηνών και στη Σχολή Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης. Ζει και εργάζεται λίγο έξω από την Αθήνα, στον τόπο καταγωγής της. Η συλλογή διηγημάτων Ή όλοι ή κανείς είναι το πρώτο της βιβλίο.

8 6 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ANOIΞΗ 2015 Μποστ Η Φαύστα και διάφορα διηγήματα Τιμή: 12,20 Isbn: Σελίδες: 192 «Η Φαύστα» είναι ένα ιδιόμορφο έργο της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, ιδιαίτερα αγαπητό στο πλατύ κοινό. Ο συγγραφέας πήρε την ιδέα του έργου του από ένα σκίτσο, στο οποίο ένας καρχαρίας έφαγε κάποιο παιδί που κολυμπούσε. Αυτός στάθηκε ο πυρήνας της «Φαύστας», του μικρού κοριτσιού που ξαναβρίσκεται με τους γονείς του έπειτα από είκοσι χρόνια, βγαίνοντας από την κοιλιά του κήτους που ψαρεύει ο μανιώδης ψαράς πατέρας. Ο θεατρικός λόγος του Μποστ εκφράζει την αγωνία του για τη σύγχρονη Ελλάδα μέσα από τη δίοδο της ευφυούς σάτιρας και αποτελεί καρπό δημιουργικής αφομοίωσης των διαβασμάτων του συγγραφέα αλλά και της λαϊκής ελληνικής παράδοσης. Στην έκδοση περιλαμβάνονται επίσης και διάφορες ιστορίες με τον αμίμητο και ιδιαίτερα σαρκαστικό τόνο του Μποστ. Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Ο Μέντης Μποσταντζόγλου (Χρύσανθος Βοσταντζόγλου, γνωστός ως Μποστ, ) γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Το 1920 η οικογένειά του κατέφυγε στο Γαλάτσι της Ρουμανίας και το 1926 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα. Το 1939 έδωσε εξετάσεις στην Σχολή Καλών Τεχνών, σταμάτησε όμως να παρακολουθεί μαθήματα έξι μήνες αργότερα, καθώς ήθελε να ακολουθήσει προσωπικό δρόμο. Το 1948 παντρεύτηκε τη Μαρία Παπαγιαννακοπούλου με την οποία απέκτησε δύο γιους, τον ζωγράφο Κώστα και τον ηθοποιό Γιάννη. Πολύπλευρη και ανήσυχη προσωπικότητα, ο Μποστ ασχολήθηκε τόσο με τις εικαστικές τέχνες όσο και με την τέχνη του λόγου. Σκιτσογράφος, εικονογράφος, γελοιογράφος, χαρτογράφος και ζωγράφος, συνεργάστηκε με πολλές εφημερίδες, περιοδικά και εκδοτικούς οίκους, πραγματοποίησε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και εξέδωσε λευκώματα με τη δουλειά του. Στίχοι του μελοποιήθηκαν από τον Μίκη Θεοδωράκη, σε συνεργασία με τον οποίο ο Μποστ έγραψε και τα κείμενα για την παράσταση «Όμορφη Πόλη» που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο θέατρο Παρκ το καλοκαίρι του Σταθμός ωστόσο στην πορεία του ως θεατρικού συγγραφέα υπήρξε η «Φαύστα ή Η απολεσθείς κόρη» (1964).

9 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ANOIΞΗ Τατιάνα Αβέρωφ Δέκα ζωές σε μία μυθιστόρημα Τιμή: 18,80 Isbn: Σελίδες: 520 Μιχάλης Γεννάρης Ο σαξοφωνίστας μυθιστόρημα Τιμή: 15,50 Isbn: Σελίδες: 336 Το πρώτο βιβλίο του Μιχάλη Γεννάρη Πρίγκιπες και δολοφόνοι βραβεύτηκε με το Κρατικό Bραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα και το Βραβείο του περιοδικού Διαβάζω Η ζωή, σαν παραμύθι... Περιπετειώδης, γεμάτη πάθη και ανατροπές. Η άγνωστη ζωή του πολιτικού Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα μέσα από τη ματιά της κόρης του. Ένα μυθιστόρημα με ήρωες υπαρκτούς και γεγονότα πραγματικά, που ζωντανεύει την ταραγμένη ατμόσφαιρα και τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα, από το 1908 μέχρι τις αρχές του Εμφυλίου. Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που είναι ταυτόχρονα βιογραφία, μαρτυρία και ταξίδι αναζήτησης. Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Η Τατιάνα Αβέρωφ γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα. Σπούδασε ψυχολογία στην Αθήνα και στο Λονδίνο και εργάστηκε είκοσι χρόνια ως ψυχολόγος. Σήμερα διευθύνει την Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο, διδάσκει σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής και εξοικονομεί όσο περισσότερο χρόνο μπορεί για να γράφει. Έχει εκδώσει μεταξύ άλλων τα μυθιστορήματα: Θράσος (2009), Ανοιχτή γραμμή (2005), Αύγουστος (2002), Το ξέφωτο (2000). Ρέικιαβικ, Αθήνα, Τελ Αβίβ, Βιέννη, Στοκχόλμη, Αντβέρπη: πόλεις σταθμοί στη δημιουργική και συναισθηματική εξέλιξη ενός ζωγράφου που γαλουχήθηκε στο φως των Κυκλάδων, κάτω από το βλέμμα τριών ξεχωριστών γυναικών και τη διαρκή περιφορά του χαμένου ονόματος ενός σαξοφωνίστα. Βυζαντινό παραμύθι. Σάγκα κοσμοπολιτισμού. Μυθιστόρημα καλλιτεχνικής μαθητείας. Μα προπαντός, αυτοπρόσωπη εξομολόγηση των μυστικών μιας ασυμβίβαστης ψυχής. O ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Ο Μιχάλης Γεννάρης γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1981 στην Αθήνα. Είναι ποιητής και πεζογράφος. Σπούδασε μουσική και νομική στην Αθήνα, το Αμβούργο και τη Γενεύη. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ ΑΒΕΡΩΦ tatiana-averoff.gr

10 8 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ANOIΞΗ 2015 Αθηνά Χατζή Η θάλασσα έφυγε μυθιστόρημα Τιμή: 12,20 Isbn: Σελίδες: 248 Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης Ζώνη πυρός διηγήματα Τιμή: 9,90 Isbn: Σελίδες: 112 Η ιστορία του Γιάννη που του άρεσε να φοράει την κουκούλα του και να περιφέρεται στα βουνά και στο αθηναϊκό άστυ και που δήλωνε εισοδηματίας, ενώ ήταν αισθηματίας. Της Νταίζης που ήταν Αλικολόγος, αλλά τον «Λευτέρη» τον παραδεχόταν μόνο απ τη Μοσχολιού. Του Σίμου που έκρυβε ξυραφάκια σε νεράντζια και ζωγράφιζε νεράιδες σε τοίχους. Της Άννας που είχε ξεχάσει πως υπήρχε και ζούσε λάθρα και καταχρηστικά ανάμεσα στους ανθρώπους. Του Τάκη, εξ ορισμού μοιραίου και γόη και εκ του αποτελέσματος αχάριστου. Μια απλή ιστορία για μια πόλη, μια χώρα και ένα ερωτικό τρίγωνο που, όπως όλα τα ερωτικά τρίγωνα, υπήρξε κατ ουσίαν πολύγωνο. Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Η Αθηνά Χατζή είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Berkeley των ΗΠΑ. Το διδακτικό, ερευνητικό και εν γένει επιστημονικό της έργο αφορά τα αντικείμενα της Αρχαιολογίας, της Ανθρωπολογίας και της Ιστορίας της Τέχνης. Αυτό είναι το τρίτο βιβλίο της. Πού βρίσκεται το σημείο επαφής ανάμεσα στη μοναχική περιπέτεια της γραφής και την κρίση της μέσης ηλικίας; Στο ατέλειωτο ερωτικό παιχνίδι των φύλων και στο υπαρξιακό άγος της φθοράς; Στη μνημονιακή διάλυση του κοινωνικού ιστού και στην αποκαθήλωση του ευρωπαϊκού οράματος; Στην υπονόμευση των δημοκρατικών κατακτήσεων και στον φασισμό του νεοναζισμού; Ο συγγραφέας αναζητεί την απάντηση στη διακεκαυμένη ζώνη πυρός του παρόντος, όπου τα ίδια αρχέγονα ερωτήματα επανέρχονται ακόμα πιο επιτακτικά. Με λίγα λόγια, οι ήρωές του έχουν να αναμετρηθούν με τις προκλήσεις της εποχής, την οικονομική κρίση, τις κοινωνικές ανατροπές και ανακατατάξεις. O ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Ο Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης γεννήθηκε το 1970 στα Γιαννιτσά. Είναι φιλόλογος και εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Aπό τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧ- ΜΙΟ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του: Τρεις μνήμες και δύο ζωές, Το παραμύθι του ύπνου, Αστοχία υλικού., ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΤΖΗΜΩΥΣΙΑΔΗ chatzimoisiadis. blogspot.gr ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΧΑΤΖΗ

11 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ANOIΞΗ Νίκος Δαββέτας Η Εβραία νύφη ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Τιμή: 11,00 Isbn: Σελίδες: 272 Κώστας Ακρίβος Κίτρινο ρώσικο κερί μυθιστόρημα Τιμή: 9,90 Isbn: Σελίδες: 144 Αθήνα Βερολίνο Θεσσαλονίκη. Μια νέα γυναίκα αναζητά στοιχεία για την εμπλοκή του πατέρα της στον αφανισμό των Ελλήνων Εβραίων. Με πρόσχημα τη ζωγραφική, στη σκιά άγνωστων θυμάτων, οικογενειακών φαντασμάτων και μιας αδιόρατης ενοχής, πασχίζει να ανακαλύψει το λεπτό όριο ανάμεσα στη ζωή που ζούμε και στη ζωή που επινοούμε. O ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ O Νίκος Δαββέτας, συγγραφέας και κριτικός (Αθήνα, 1960), πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα από τις σελίδες του περιοδικού Διαγώνιος το Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει έξι ποιητικά βιβλία, μια συλλογή διηγημάτων και τέσσερα μυθιστορήματα. Επίσης, ποιήματα και διηγήματά του μεταφράστηκαν στις κυριότερες ευρωπαϊκές γλώσσες. Εκείνος στην Τασκένδη, πολιτικός πρόσφυγας του Εμφυλίου. Οι δικοί του, φίλοι και αντίπαλοι, στην Ελλάδα του 50 και του 60. Μοναδική γέφυρα ανάμεσά τους η αλληλογραφία. Τα χρόνια περνούν, οι πληγές δύσκολα επουλώνονται, η πατρίδα «του» να τραβάει τον δρόμο της, όπως συνηθίζει να κάνει μια όμορφη μα αλαζονική γυναίκα που δεν γυρίζει γύρω της το βλέμμα. Και η δική του ζωή στο μεταξύ να μαραζώνει, να λιώνει, να σβήνει O ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Ο Κώστας Ακρίβος έχει εκδώσει μυθιστορήματα, διηγήματα και ανθολογίες, ενώ πήρε μέρος στη συγγραφή δύο σχολικών εγχειριδίων. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε αρκετές ευρωπαϊκές γλώσσες. Από το 1983 εργάζεται ως φιλόλογος στη δημόσια μέση εκπαίδευση. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και συνεργάτης σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα για θέματα που αφορούν το βιβλίο. Διευθύνει τη σειρά των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Μια πόλη στη λογοτεχνία.

12 10 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ANOIΞΗ 2015 Άλκη Ζέη Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο Τιμή: 16,60 Isbn: Σελίδες: 392 Η Άλκη Ζέη αφηγείται την ιστορία των νεανικών της χρόνων, «το παραμύθι της ζωής της», που ξεδιπλώνεται από τη Σάμο ως την Αθήνα, από τη δικτατορία του Μεταξά και τα Δεκεμβριανά, έως το 1945, τη μέρα του γάμου της με τον Γιώργο Σεβαστίκογλου, δίνοντάς μας μια σπαρταριστή πινακοθήκη ανθρώπων που έμελλε να σφραγίσουν τη μεταπολεμική Ελλάδα. H ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Η Άλκη Ζέη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη Δραματική Σχολή του Ω δείου Αθηνών και στο Κινηματογραφικό Ινστιτούτο της Μόσχας, στο τμήμα σεναριογραφίας. Από το 1954 έως το 1964 ήταν πολιτική πρόσφυγας στη Σοβιετική Ένωση. Το 1964 επιστρέφει οικογενειακώς στην Ελλάδα, για να ξαναφύγουν πάλι όλοι μαζί με τον ερχομό της Χούντας το 1967, για το Παρίσι, απ όπου επιστρέφουν μετά τη δικτατορία. Από πολύ μικρή ασχολήθηκε με το γράψιμο. Πρώτο της μυθιστόρημα είναι Το καπλάνι της βιτρίνας (1963). Έχει τιμηθεί με πλήθος βραβείων, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, ενώ τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Νίκος Θέμελης Η αναχώρηση μυθιστόρημα Τιμή: 11,00 Isbn: Σελίδες: Στις δύσκολες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης. Ο Λάζαρος Χατζημιχαήλ, στο τσιφλίκι του που δέσποζε στον κάμπο του Ναυπλίου, και ο Μισέλ Ντε Κριγιόν, φιλέλληνας, γιατρός, ταλαντεύονται ανάμεσα στα διλήμματα και στις αλλαγές της εποχής τους Αθήνα, σε άλλες δύσκολες εποχές. Ο Λάζαρος Χατζημιχαήλ, απόγονος του πρώτου, ανώτερος δικαστικός, τη μέρα που συνταξιοδοτείται αναλογίζεται τη ζωή του. Θα τολμήσει και την αναχώρησή του; O ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Ο Νίκος Θέμελης γεννήθηκε στην Αθήνα το Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία. Εξέδωσε τα μυθιστορήματα: Η αναζήτηση (1998), Η ανατροπή (2000), Η αναλαμπή (2003), Για μια συντροφιά ανάμεσά μας (2005), Μια ζωή δυο ζωές (2007), Οι αλήθειες των άλλων (2008). Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το μυθιστόρημά του Η συμφωνία των ονείρων. Το 2001 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος και με το αντίστοιχο του περιοδικού Διαβάζω για την Ανατροπή. Πέθανε στις 20 Αυγούστου του KAI ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΚΗ ΖΕΗ

13 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ANOIΞΗ Μαίρη Κόντζογλου Τα Παλιά Ασήμια μυθιστόρημα Τιμή: 18,80 Isbn: Σελίδες: 648 Μια μεγαλειώδης ιστορία για αλησμόνητες πατρίδες και αλησμόνητους έρωτες. Καππαδοκία, χώρα μαγική, γεμάτη θρύλους και παραδόσεις. Εκεί, ανάμεσα στα βουνά με τα αιώνια χιόνια και τις κοιλάδες με τα ανάγλυφα βράχια, ένας ελληνισμός ξεχασμένος στα έσχατα της Ανατολίας ζει και προκόβει, ερωτεύεται, γεννάει, προσεύχεται, λιτανεύει, γερνάει και πεθαίνει κάτω από τη σκιά των ηφαιστείων. Καισάρεια, Σινασός, Σμύρνη και Πόντος, ο καμβάς που πάνω του κεντιέται η ιστορία του έρωτα της Σεβαστής Χατζηαβράμογλου με τον Έλμερ Αλεξάντερ Κάρτερ στα χρόνια του Μεγάλου Πολέμου, ο οποίος άλλαξε τα σύνορα του κόσμου. Η ανταλλαγή των πληθυσμών το 1924 χωρίζει για πάντα τους δυο νέους, ένα αιματοβαμμένο βράδυ στο λιμάνι της Μερσίνας. Ογδόντα χρόνια αργότερα, η Έλσα κάνει ένα ταξίδι στα προγονικά χώματα, κουβαλώντας μαζί της το ημερολόγιο της γιαγιάς Σεβαστής. Ο αμερικάνος φωτογράφος Άλεξ πηγαίνει στην Καππαδοκία να αναζητήσει τα χνάρια του καθηγητή Έλμερ Αλεξάντερ Κάρτερ Μαίρη Κόντζογλου Μια προσευχή για τα Παλιά Ασήμια (2ος κύκλος) Τιμή: 18,80 Isbn: Σελίδες: 664 Η συνέχεια των Παλιών Ασημιών, που θα ολοκληρωθεί με το 3ο βιβλίο το φθινόπωρο του Η ιστορία συνεχίζει αποκεί ακριβώς που σταμάτησε δηλαδή οι αναγνώστες ανυπομονούν να μάθουν τι θα γίνει με την Έλσα και τον Άλεξ στο παρόν καθώς και τι θα γίνει με την οικογένεια Χατζηαβράμογλου, πώς θα εξελιχθεί η ιστορία τους και πώς το παρελθόν θα συνδυαστεί με το παρόν. Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Η Μαίρη Κόντζογλου γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει εργασθεί σε μεγάλες ελληνικές εταιρίες, με αντικείμενό πάντα την Επικοινωνία. Έργα της ίδιας: Το Μέλι το Θαλασσινό (2008), Περπάτα με τον άγγελό σου (2009), Οι μεσημ ΒΡΙνοί της ζωής (2011), τριλογία που αποτελείται από τα βιβλία Στους ήλιους του έρωτα, Στα φεγγάρια της αλήθειας, Στη Γη της Αγάπης, Χίλιες ζωές απόψε (2013). ΚΑΙ facebook/μαίρη Κόντζογλου

14 12 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ANOIΞΗ 2015 Mαίρη Μαγουλά Κύματα του Βοσπόρου μυθιστόρημα Τιμή: 18,80 Isbn: Σελίδες: 648 Αναστασία Καλλιοντζή Πόσο λίγο κρατάει η ευτυχία μυθιστόρημα Τιμή: 16,60 Isbn: Σελίδες: 760 Ένα μυθιστόρημα-χρονικό για την περίοδο Γεννημένη στον Βόσπορο, από γονείς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Πόλη με τις απελάσεις του 1964, μεγάλωσα μέσα στις μνήμες τους, έφτιαξα εικόνες για τα πρόσωπα των οποίων τις ζωές είχα κάνει με τον χρόνο δικές μου. Κάποια στιγμή, ένιωσα τους ήρωες να με πιέζουν για μια «έξοδο» στο χαρτί. Μάζεψα το παρελθόν, τα εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά τους, τους τοποθέτησα στον χώρο και στον χρόνο που ανήκαν και τους έριξα στην ιστορία Εκεί, συνάντησαν άλλους, φανταστικούς μα και αναγκαίους για την πλοκή χαρακτήρες. Πραγματικοί και φανταστικοί, συμπορεύτηκαν για να αναπλάσουν την εικόνα της εποχής στον Βόσπορο και το ιστορικό Πέρα. M.M. Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Η Μαίρη Μαγουλά γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάστηκε στο Δημόσιο για τριάντα χρόνια. Ζει στο Πόρτο Ράφτη. Τα Κύματα του Βοσπόρου είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. Μια κρύα νύχτα του χειμώνα, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, μια γυναίκα μόνη κι αβοήθητη φέρνει στον κόσμο δυο παιδιά. Πεθαίνει. Τα παιδιά χάνονται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Όμως, τριάντα τρία χρόνια μετά... Παράξενο παιχνίδι η ζωή χωρίζει ανθρώπους που θα 'πρεπε να 'ναι παντοτινά μαζί, ενώνει αυτούς που ποτέ δεν θα 'πρεπε να έρθουν κοντά. Κι όταν φτάνει η ώρα που στον κόσμο βασιλεύει η παράνοια κι όλα γύρω φαίνονται να καταρρέουν, τότε μια τέτοια αγάπη, έστω κι απαγορευμένη από τον νόμο του Θεού και τη δικαιοσύνη των ανθρώπων, έστω κι αν είναι μονόδρομος προς τον γκρεμό και την ολοκληρωτική καταστροφή, είναι ταυτόχρονα ο μόνος δρόμος για την ανάσταση και τη ζωή... Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Η Αναστασία Καλλιοντζή γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης το 1995 και από το 1997 ασκεί τη μαχόμενη δικηγορία, διατηρώντας δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα.

15 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ANOIΞΗ Σοφία Δημοπούλου Σε σωστή ώρα νυχτώνει μυθιστόρημα Τιμή: 16,60 Isbn: Σελίδες: 512 Πάτρα, Δύο οικογένειες, δύο γυναίκες αντιμέτωπες με τη Μοίρα τους και την Ιστορία. Την τελική έκβαση της ιστορίας τους θα αποφασίσει η ζωή, έτσι όπως μόνο εκείνη ξέρει να αποφασίζει και πάντα στη σωστή ώρα, ούτε λεπτό νωρίτερα. Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ H Σοφία Δημοπούλου έχει γράψει τα μυθιστορήματα: Lapis lazuli, η πέτρα που λείπει (2012) και Άλμα θα πει ψυχή (2013). Πασχαλία Τραυλού Η Μήδεια δεν χόρεψε ποτέ μυθιστόρημα Τιμή: 16,60 Isbn: Σελίδες: 502 Η Αιμιλία Στρατάκη, μια σύγχρονη Μήδεια, και η δίκη της θα γίνουν η αφορμή να έρθουν σε επαφή τέσσερις εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι. Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Η Πασχαλία Τραυλού είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, ενώ διηγήματά της έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογές. Ανήκει στη συντακτική ομάδα του λογοτεχνικού περιοδικού diavasame.gr. Έργα της τα μυθιστορήματα: Με μπαλαντέρ τη μοναξιά (2002), Η Ματζίκα της αγάπης (2003), Κλειδωμένο συρτάρι (2005), Ήθελα μόνο ένα αντίο (2006), Φτερά από μετάξι (2008), Έστω μια φορά (2009), Η γυναίκα του φάρου (2010), Τα ρόδα της σιωπής (2011), Γυάλινος χρόνος (2013) και το δοκίμιο Οι εραστές της γραφής (2011).

16 14 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ANOIΞΗ 2015 Θωμάς Κοροβίνης Τ αγαπημένα Ποιήματα και αφηγήματα άλλων Σκληρόδετη έκδοση Τιμή: 14,40 Isbn: Σελίδες: 296 Σχήμα: 13 x 20 O συγγραφέας και τραγουδοποιός Θωμάς Κοροβίνης ανθολογεί κείμενα, κυρίως από το ευρύ φάσμα της νεοελληνικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα, και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επιλέγει τους συγκεκριμένους συγγραφείς, τη σχέση του με πολλούς απ αυτούς, τον τρόπο που έχουν επηρεάσει, παλιότεροι και νεότεροι, τον ίδιο και τις δημιουργίες του. O ΑΝΘΟΛΟΓΟΣ Ο Θωμάς Κοροβίνης γεννήθηκε το 1953 στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έγραψε μεταξύ άλλων τα βιβλία: Κανάλ ντ Αμούρ, Οι ζεϊμπέκοι της Μικράς Ασίας, Ο γύρος του θανάτου, Το αγγελόκρουσμα, 55 κ.ά. Το 1995 βραβεύτηκε με το βραβείο Αμπντί Ιπεκτσί. Το 2011 με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος για το βιβλίο του Ο γύρος του θανάτου, με θέμα την υπόθεση του Δράκου του Σέιχ-Σου, Αριστείδη Παγκρατίδη το 2013 με το Βραβείο Νίκου Θέμελη (Δήμος Άνδρου και περ. Διαβάζω/Ο αναγνώστης) για το μυθιστόρημά του 55. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Είναι επίσης συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής λαϊκών τραγουδιών. Μιχάλης Γκανάς Τ αγαπημένα Ποιήματα και αφηγήματα άλλων Σκληρόδετη έκδοση Τιμή: 14,40 Isbn: Σελίδες: 272 Σχήμα: 13 x 20 «Οι συγγραφείς και οι αναγνώστες συγκροτούν, άτυπα, μια προσωπική ανθολογία κειμένων, ποίησης και πεζογραφίας συνήθως, που αγαπούν και ξεχωρίζουν. Τα κριτήρια δεν είναι πάντα ποιοτικά. [ ] Αυτό το σώμα, στην περίπτωσή μου τουλάχιστον, αποτελείται από κείμενα, που με συγκίνησαν, με τάραξαν, με συγκλόνισαν αλλά κυρίως με έκαναν να ζηλέψω. Αυτά είναι τα κείμενα που θα ήθελα να είχα γράψει». Από την εισαγωγή του Μιχάλη Γκανά O ΑΝΘΟΛΟΓΟΣ Ο Μιχάλης Γκανάς γεννήθηκε στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας το Έχει εκδώσει εφτά ποιητικές συλλογές, ένα πεζογράφημα και ένα βιβλίο με μικρές και πολύ μικρές ιστορίες Γυναικών. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε αρκετές ευρωπαϊκές γλώσσες, ενώ στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς έλληνες συνθέτες. Έχει τιμηθεί το 1994 με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για την ποιητική συλλογή Παραλογή, το 2009 με το Βραβείο Καβάφη, το 2011 με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών (Ίδρυμα Πέτρου Χάρη) για το σύνολο του ποιητικού του έργου.

17 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ANOIΞΗ Μαριγώ Αλεξοπούλου Το μπλε βιβλίο ποίηση Τιμή: 8,80 Isbn: Σελίδες: 64 Σχήμα: 15 x 24 Η δομή του Μπλε βιβλίου μου χαρίστηκε από μια ανεπαίσθητη αίσθηση να διηγηθώ πώς η μητρότητα συνέπεσε με την απουσία του πατέρα μου. Τα βρέφη γίνονται τόποι έμπνευσης και ομορφιάς καθώς το ερχόμενον και πάλι το ερχόμενον συνδέει το παλιό και το καινούργιο. Χωρίς ποτέ να βρεθούν, η παλαιότερη και η νεότερη γενιά συνομιλούν αθόρυβα μέσα από την κοινή τους ιδιοσυγκρασία έστω προερχόμενοι από καιρούς διαφορετικούς αλλά το ίδιο αβέβαιους και ρευστούς από τη μετεμφυλιακή ρημαγμένη Ελλάδα μέχρι την Ελλάδα της κρίσης και της απόγνωσης. Κι όλ αυτά διαδραματίζονται ενώ το βαθύ μπλε γίνεται εμμονή και πρόκληση για την ανίχνευση τόσο της παιδικής ψυχής όσο και του κοινωνικού αναβρασμού με αφορμή πάντα την απώλεια χωρίς καμιά οιμωγή, με σεβασμό στο τέλος που είναι αναπόφευκτα μια νέα αρχή. Μ.Α. H ποιητρια Η Μαριγώ Αλεξοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το Μετά τη Φιλοσοφική Αθηνών συνέχισε τις σπουδές της στη Γλασκώβη στο αρχαίο ελληνικό δράμα. Ανάμεσα σε δύο πόλεις (Αθήνα Γλασκώβη) στράφηκε στην ποίηση για να διασώσει το ακαριαίο. Έτσι προέκυψαν δύο ποιητικές συλλογές (Πιο γρήγορα απ το φως, Ποια μέρα λείπει). Όταν ολοκλήρωσε τη διατριβή της με θέμα τον νόστο στην αρχαία ελληνική τραγωδία (τίτλος: Το θέμα της επιστροφής στην πατρίδα στην αρχαία ελληνική λογοτεχνία: Ο Νόστος των επικών ηρώων), η οποία κυκλοφόρησε από τον αγγλικό εκδοτικό οίκο Edwin Mellen Press ( com), επέστρεψε στην Ελλάδα για να βιώσει τον δικό της νόστο και να τον μεταγράψει στο Φθονόμετρο, θεατρική εκδοχή μιας ραδιοφωνικής ακρόασης. Ακολούθησαν δύο ποιητικές συλλογές (Τ' αστέρια πάνε στη σειρά, Προ φαρμακείας εποχή), ενώ δίδασκε για εννιά χρόνια στο Κολλέγιο Αθηνών και για τέσσερα χρόνια στο Πανεπιστήμιο. Το μπλε βιβλίο είναι το έκτο της βιβλίο με ποιήματα. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς στην εφημερίδα Η Αυγή και στα λογοτεχνικά περιοδικά Η λέξη, Ποίηση, Ποιητική, Δέκατα, Οδός Πανός, Εντευκτήριο καθώς και στις ηλεκτρονικές λογοτεχνικές επιθεωρήσεις Poema και Poeticanet και έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα γαλλικά, στα ιταλικά και στα δανέζικα.

18 16 ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ANOIΞΗ 2015 Alice Munro Απόδραση διηγήματα Εισαγωγή: Jonathan Franzen Μετάφραση: Σοφία Σκουλικάρη Τιμή: 16,60 Isbn: Σελίδες: 408 ΒΡΑΒΕΙΟ GILLER Χαρακτηρίστηκε ως το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς (2004) από τα έντυπα: New York Times, San Francisco Chronicle, Atlantic Monthly, Kansas City Star. Μια αριστουργηματική συλλογή ιστοριών της βραβευμένης με Νόμπελ Alice Munro με θέμα την αγάπη, καθώς και τις άπειρες προδοσίες και τις αναπάντεχες εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει. «Όταν διαβάζω Munro μπαίνω σ αυτή την κατάσταση στοχασμού, όπου σκέφτομαι τη δική μου ζωή: τις αποφάσεις που πήρα, τα πράγματα που έκανα και που δεν έκανα, το είδος του ανθρώπου που είμαι, την προοπτική του θανάτου. Ανήκει σ εκείνη τη χούφτα συγγραφέων τους οποίους έχω στο μυαλό μου όταν λέω ότι η πεζογραφία είναι η θρησκεία μου. Γιατί όσο είμαι βυθισμένος σε ένα διήγημα της Μunro, αποδίδω σε έναν απολύτως φανταστικό ήρωα τον ευλαβικό σεβασμό και το ήρεμο, βαθύ ενδιαφέρον που αποδίδω στον εαυτό μου, στις καλύτερες στιγμές μου ως ανθρώπινου όντος». Από την εισαγωγή του Jonathan Franzen Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Η Alice Munro (Άλις Μονρό, 1931) μεγάλωσε στο Οντάριο του Καναδά. Έχει εκδώσει κυρίως συλλογές διηγημάτων. Έχει διακριθεί τρεις φορές με την υψηλότερη λογοτεχνική διάκριση στον Καναδά, το Governor General s Literature Award. Έχει επίσης βραβευτεί από την Ένωση Κριτικών ΗΠΑ κι έχει λάβει το βραβείο Rea για τη συνολική προσφορά της στο διήγημα. Το 2009 της απονεμήθηκε το Man Booker International, για το οποίο ήταν ξανά υποψήφια και το Το βραβείο απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε έναν συγγραφέα εν ζωή που εκδίδει τα έργα του στην αγγλική γλώσσα. Η Άλις Μονρό είναι από τις πιο γνωστές και σημαντικές διηγηματογράφους παγκοσμίως και η κριτική επιτροπή του βραβείου χαρακτηριστικά αναφέρει: «Με κάθε διήγημά της η Μονρό καταφέρνει να φτάσει το βάθος και την ακρίβεια που οι περισσότεροι μυθιστοριογράφοι πετυχαίνουν με το σύνολο του έργου τους. Διαβάζοντας τη Μονρό μαθαίνεις πάντα κάτι που δεν είχες ποτέ σκεφτεί». Το 2013 τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

19 ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ANOIΞΗ TI EΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ Κατά βάση, η Απόδραση είναι τόσο καλή, που δεν θέλω να μιλήσω εδώ γι αυτήν. Ένα απόσπασμα θα αδικήσει το βιβλίο, το ίδιο και μια περίληψη. Δίκαιο για το βιβλίο είναι μόνο να διαβαστεί. [...] Κι αυτό με επαναφέρει στην απλή προτροπή με την οποία ξεκίνησα: Διαβάστε Munro! Διαβάστε Munro! Jonathan Franzen, The New York Times Book Review Η Munro έχει χαρακτηριστεί επανειλημμένα μια από τις σημαντικότερες συγγραφείς εν ζωή. Μπορεί κανείς να ανατρέξει σε οποιοδήποτε από τα οχτώ διηγήματα της Απόδρασης και να καταλάβει το γιατί. Time Κανένας απ όσους γράφουν σήμερα δεν είναι σε θέση να γράψει με πιο πειστικό τρόπο για την πορεία της αγάπης απ ό,τι η Munro Δεσπόζει σαν ένας εν ζωή κολοσσός του σύγχρονου διηγήματος, και ο τσεχοφικός ρεαλισμός της, η βαθιά της αίσθηση της ανθρώπινης ψυχολογίας, η ενστικτώδης της αντίληψη των παραμέτρων της οικογενειακής ζωής έχουν σφραγίσει με τρόπο ανεξίτηλο τη σύγχρονη συγγραφή. The New York Times H Munro είναι σοφή όταν πρόκειται για τα ανθρώπινα συναισθήματα, και οι ιστορίες της είναι τόσο πλούσιες που ακόμα και ένα διήγημα μικρότερο των πενήντα σελίδων σού δίνει την αίσθηση ότι είναι τόσο ολοκληρωμένο όσο κι ένα μυθιστόρημα. People Δεν συμβαίνει συχνά να διαβάσει κανείς διηγήματα που πονάνε σαν πληγή, που κάνουν την ανάσα να κόβεται. Εκτός κι αν διαβάσεις Alice Munro Τα διηγήματα αυτά δεν έχουν κοινοτοπίες, ούτε καθησυχαστικούς αφορισμούς για το πώς γινόμαστε δυνατότεροι μέσα από τις αντιξοότητες. Μας δίνουν όμως ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που έχει να προσφέρει η λογοτεχνία: κάνουν λίγο πιο εύκολο να αντέξεις ακόμα και τα αβάσταχτα. The Baltimore Sun Τέλειο Σου δίνει την αίσθηση ότι πρόκειται για μια συμπυκνωμένη συλλογή μυθιστορημάτων, τόσο πλούσιες και βαθιές και ολοκληρωμένες είναι οι ζωές που η Munro ζωντανεύει μέσα στις σελίδες του. Chicago Tribune Αστραφτερό Οδυνηρά σοφό Τα διηγήματα είναι αστεία, υπέροχα, τραγικά. Στριφογυρίζουν στο μυαλό του αναγνώστη ώρες μετά. Houston Chronicle Μια από τις μεγαλύτερες συγγραφείς του εικοστού αιώνα. Newsday Σε αιχμαλωτίζει Η Munro κάνει αυτό που οι περισσότεροι συγγραφείς ονειρεύονται να κάνουν και το πετυχαίνει, σε κάθε σελίδα, σε κάθε διήγημα, σε κάθε συλλογή. The Oregonian Εκπληκτικό Εντυπωσιακό Η Munro δεν έχει γλυκάνει ωριμάζοντας. Με τον καιρό γίνεται απλώς πιο αιχμηρή. Francine Prose, More Ανατριχιαστικά αλησμόνητο. The New York Observer Στα χέρια τής Alice Munro οι πιο ασήμαντες στιγμές εμπεριέχουν τις βασικές αλήθειες μιας ολόκληρης ζωής. Maclean s ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ Τιμή: 15,50 Isbn: Τιμή: 17,70 Isbn: Τιμή: 16,60 Isbn: ΚΑΙ

20 18 ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ANOIΞΗ 2015 Paul Auster Η επινόηση της μοναξιάς αυτοβιογραφικό αφήγημα Μετάφραση: Σταυρούλα Αργυροπούλου Τιμή: 15,50 Isbn: Σελίδες: 304 Περιλαμβάνεται επίμετρο του ίδιου του Paul Auster: Πρόσφατη συνέντευξή του για το βιβλίο Η επινόηση της μοναξιάς σε πρώτη δημοσίευση. Αυτοβιογραφικό αφήγημα από τον μεγάλο αμερικανό συγγραφέα, το οποίο αναφέρεται στα παιδικά και νεανικά του χρόνια. Ένας συγκινητικός στοχασμός του Πολ Όστερ σχετικά με την πατρότητα. Το πρώτο μέρος: «Πορτρέτο ενός αόρατου ανθρώπου» αποκαλύπτει τις αναμνήσεις και τα συναισθήματα του Όστερ μετά τον θάνατο του πατέρα του. Στο «Βιβλίο της μνήμης» η οπτική γωνία μετατοπίζεται από την ιδιότητα του Auster ως γιου στον ρόλο του ως πατέρα. Μέσα από ένα μωσαϊκό εικόνων, συμπτώσεων και συνειρμών ο αφηγητής, ο Α., συλλογίζεται τον χωρισμό του από τον δικό του γιο, τον ετοιμοθάνατο παππού του, αλλά και τη μοναχική φύση της αφήγησης και της συγγραφής. Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Ο Paul Auster γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 1947 στο Νιου Τζέρσεϊ από γονείς πολωνοεβραϊκής καταγωγής. Απόφοιτος του πανεπιστημίου Κολούμπια, μετά τις σπουδές του στην αγγλική, γαλλική και ιταλική λογοτεχνία έζησε για ένα διάστημα στη Γαλλία. Το πρώτο του πεζογραφικό βιβλίο είναι το αυτοβιογραφικό αφήγημα The Invention of Solitude (1982). Ακολούθησε η Τριλογία της Νέας Υόρκης: Γυάλινη πόλη (1985), Φαντάσματα (1986) και Το κλειδωμένο δωμάτιο (1986), μεταμοντέρνες παραλλαγές της ιστορίας μυστηρίου που έτυχαν πολύ θερμής κριτικής υποδοχής και τον καθιέρωσαν ως έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς. Έχει γράψει το σενάριο των ταινιών Smoke και Blue in the Face (Καπνός και Λίγος καπνός ακόμα, αντίστοιχα 1995), τις οποίες σκηνοθέτησε από κοινού με τον Γουέιν Γουάνγκ. Ακόμα έγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε τις ταινίες Lulu on the Bridge (Ερωτευμένοι ως την αιωνιότητα, 1998) και The Inner Life of Martin Frost (2007). Ο Όστερ ζει στο Μπρού κλιν της Νέας Υόρκης, είναι παντρεμένος με τη συγγραφέα Σίρι Χούστβεντ και έχει μια κόρη, τη Σοφί, τραγουδίστρια, ηθοποιό και μοντέλο. Με την προηγούμενή του σύζυγο, τη Λίντια Ντέιβις, έχουν έναν γιο, τον Ντάνιελ. Είναι μέλος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Τεχνών και Γραμμάτων. ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2015 ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Γυάλινη πόλη graphic novel

21 ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ANOIΞΗ Τσαρλς Μπουκόβσκι Pulp μυθιστόρημα Μετάφραση-επίμετρο: Γιώργος- Ίκαρος Μπαμπασάκης Τιμή: 14,40 Isbn: Σελίδες: 264 ΚΥΚΛΟΦΟΡOYN ΕΠΙΣΗΣ Ο Νίκι Μπιλέιν είναι ένας αλκοολικός ιδιωτικός ντετέκτιβ με πολλά προβλήματα. Σαν να μην έφταναν οι γκόμενες, το ποτό, η έλλειψη ρευστού και το μανιασμένο του εγώ, οι υποθέσεις που αναλαμβάνει είναι τουλάχιστον σουρεαλιστικές. Καλείται να εντοπίσει τον κλασικό γάλλο συγγραφέα Σελίν, ο οποίος κατά γενική ομολογία είναι νεκρός, καθώς και το Κόκκινο Σπουργίτι, το οποίο μπορεί να υπάρχει μπορεί και όχι. Σουρεαλιστικό, ευρηματικό, πνευματώδες, μια ωδή στην αστυνομική λογοτεχνία, το Pulp είναι το τελευταίο μυθιστόρημα ενός από τους πλέον απολαυστικούς και επιδραστικούς καλτ συγγραφείς του 20ού αιώνα. Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Από τις δεσπόζουσες μορφές της αμερικανικής ποίησης και πεζογραφίας, ο Τσαρλς Μπουκόβσκι γεννήθηκε στο Άντερναχ της Γερμανίας το 1920, αλλά από τα τρία του χρόνια βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είκοσι τεσσάρων χρόνων δημοσίευσε το πρώτο του διήγημα, και άρχισε να γράφει ποιήματα στα τριάντα πέντε του. Εξέδωσε πάνω από τριάντα βιβλία, που έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, ενώ ποιήματα και διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες σ ολόκληρο τον κόσμο. Πέθανε το 1994.

22 20 ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ANOIΞΗ 2015 Κρίστοφερ Ίσεργουντ Ο κύριος Νόρις αλλάζει τρένα μυθιστόρημα Mετάφραση: Ιωάννα Ηλιάδη Τιμή: 14,40 Isbn: Σελίδες: 312 Ένα κλασικό αριστούργημα, που αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο την άνοδο του ναζισμού στη μεσοπολεμική Γερμανία. Μια τυχαία συνάντηση σε ένα τρένο με προορισμό το Βερολίνο γίνεται η αφετηρία μιας στενής φιλίας ανάμεσα στον άγγλο καθηγητή Ουίλιαμ Μπράντσο και τον ελαφρώς δυσοίωνο Άρθουρ Νόρις. «Ο Ίσεργουντ σκιαγραφεί με τις λεπτότερες πινελιές την ύστατη ανάσα ενός περιθωρίου σε παρακμή και τον ταραγμένο κόσμο των κομμουνιστών και των ναζί, καθώς κονταροχτυπιούνται μεταξύ τους στο χείλος της αβύσσου». Sunday Telegraph «Τα αριστουργηματικά βερολινέζικα μυθιστορήματα του Κρίστοφερ Ίσεργουντ (Ο κύριος Νόρις αλλάζει τρένα και Αντίο Βερολίνο) μπορούν με μοναδικό τρόπο να μας μεταφέρουν το πώς θα ένιωθες αν βρισκόσουν ο ίδιος σε αυτή την πόλη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή σαν μια κάμερα που καταγράφει αλλά ταυτόχρονα ζει τα γεγονότα». James Fenton, συγγραφέας-κριτικός Κρίστοφερ Ίσεργουντ Αντίο Βερολίνο μυθιστόρημα Μετάφραση: Ιωάννα Ηλιάδη Τιμή: 14,40 Isbn: Σελίδες: 328 Κλασικό βιβλίο, μια σειρά από νουβέλες εν είδει ημερολογίου, στο οποίο ο βρετανός συγγραφέας Κρίστοφερ Ίσεργουντ εξιστορεί και εν μέρει μυθιστορηματο ποιεί τα χρόνια που πέρασε στην πόλη της Γερμανίας μεταξύ του 1930 και του 1933 και την τραγωδία της ανόδου του ναζισμού. Στο βιβλίο βασίστηκε η ταινία Καμπαρέ. Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Ο Κρίστοφερ Ίσεργουντ γεννήθηκε το 1904 και, αφού έζησε λίγα χρόνια στο Βερολίνο ( ), στην Πορτογαλία και την Ελλάδα, εγκαταστάθηκε στην Καλιφόρνια από το 1939 διδάσκοντας σε διάφορα πανεπιστήμια. Από την εμπειρία του στο Βερολίνο την πε ρίοδο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης προέκυψαν τα βιβλία: Αντίο Βερολίνο και Ο κύριος Νόρις αλλάζει τρένα. Ήταν ο πρώτος σημαντικός συγγραφέας που δήλωσε ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του. Πέθανε το Έχει επίσης γράψει το βιβλίο Ένας άνδρας μόνος, που έγινε μεγάλη επιτυχία και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. ΚΑΙ

23 ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ANOIΞΗ Ο ονειροπόλος κύριος Τσβάιχ: εννέα ιστορίες Eισαγωγή ανθολόγηση μετάφραση: Γιώτα Λαγουδάκου Τιμή: 16,60 Isbn: Σελίδες: 400 KAI O ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Εννιά ιστορίες, μια επιλογή από το έργο του μεγάλου συγγραφέα. Ο πολυταξιδεμένος και πολυγραφότατος Στέφαν Τσβάιχ γεννήθηκε στη Βιέννη στις 28 Νοεμβρίου Ως το 1935 αν εξαιρέσουμε τα πολυάριθμα ταξίδια του στο εξωτερικό ζει στην Αυστρία (Βιέννη και Σάλτσμπουργκ). Μεταφράζει Βερλέν, Μποντλέρ και Βεράρεν, δημοσιεύει ποίηση, νουβέλες, θεατρικά, δοκίμια, καθώς και τα περισσότερα έργα μιας μεγάλης σειράς βιογραφικών μελετών και λογοτεχνικών πορτρέτων για μεγάλες προσωπικότητες του παρελθόντος. Το 1933, με την ανάληψη της εξουσίας από τους εθνικοσοσιαλιστές στη γειτονική Γερμανία, τα βιβλία του Τσβάιχ γίνονται στόχος της ναζιστικής προπαγάνδας. Το 1935 εγκαταλείπει οριστικά την Αυστρία, εγκαθίσταται στο Λονδίνο και το 1940 αποκτά τη βρετανική υπηκοότητα. Το 1941 φεύγει για τις ΗΠΑ και αποκεί για τη Βραζιλία. Πικραμένος από τα πολιτικά γεγονότα και από το τέλος της εποχής, αυτοκτονεί μαζί με τη γυναίκα του στις 23 Φεβρουαρίου 1942 στην Πετρόπολη, κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο απρόβλεπτος κύριος Τσέχοφ: σαράντα δύο διηγήματα Eισαγωγή ανθολόγηση μετάφραση: Σταυρούλα Αργυροπούλου Τιμή: 16,60 Isbn: Σελίδες: 480 KAI O ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Σαράντα δύο διηγήματα του ρώσου συγγραφέα, μια αναπάντεχη ανθολόγηση Ο Αντόν Πάβλοβιτς Τσέχοφ ήταν ρώσος συγγρα φέας πολλών διηγημάτων, θεατρικών έργων και μυθιστορημάτων. Γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1860 στην κωμόπολη Ταγκανρόγκ, στη νότια Ρωσία. Ήταν το τρίτο από τα έξι παιδιά της οικογένειάς του και μεγάλωσε σε πολύ αυστηρό και θρησκευτικό περιβάλλον. Ο Τσέχοφ από την 6η τάξη του γυμνασίου αναγκάστηκε μόνος του να βγάζει το ψωμί του παραδίδοντας μαθήματα κατ οίκον. Το 1879 μπαίνει στο ιατρικό τμήμα του πανεπιστημίου της Μόσχας, το οποίο τελείωσε το Το 1884 επίσης κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο διηγημάτων Τα παραμύθια της Μελπομένης. Ως γιατρός βοηθούσε τους ανήμπορους και παρείχε τις ιατρικές υπηρεσίες του δωρεάν. Μερικά από τα πιο γνωστά έργα του είναι: Ο γλάρος, Ο θείος Βάνιας, Οι τρεις αδελφές, Ο βυσσινόκηπος, Στέππα κ.ά. Πέθανε το 1904.

24 22 ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ANOIΞΗ 2015 Douglas Kennedy Η ζωή ξεκινά σήμερα μυθιστόρημα Mετάφραση: Αργυρώ Μαντόγλου Τιμή: 16,60 Isbn: Σελίδες: 464 ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ Είκοσι χρόνια τώρα η Λόρα είναι καλή σύζυγος και καλή μητέρα. Στηρίζει τον άντρα της που έμεινε άνεργος, ανησυχεί για τον γιο της, ενθαρρύνει την κόρη της. Έχει πάψει πια να ονειρεύεται ταξίδια μακρινά και ατελείωτες συζητήσεις για τα αγαπημένα της μυθιστορήματα. Δεν είναι ακριβώς δυστυχισμένη. Απλώς δεν ενδίδει στις επιθυμίες της. Συνεπής, ανιδιοτελής, δοτική, ξέρει πώς να σφίξει τα δόντια και να συνεχίσει. Μια τυχαία συνάντηση στο λόμπι ενός ξενοδοχείου όμως θα σταθεί η αφορμή για να θυμηθεί τη νεανική εκδοχή του εαυτού της και τις προσδοκίες που έτρεφε για το μέλλον της. Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ερωτευτείς κάποιον; Έρχεται άραγε μια στιγμή που είναι πια πολύ αργά για να διεκδικήσεις τη ζωή που πάντα επιθυμούσες; Ή μήπως το χρωστάς στον εαυτό σου να επιδιώξεις έστω και την υπόσχεση της ευτυχίας; TI EΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ παρελθόν των ηρώων και τι θα συμβεί στο μέλλον τους Σπαραχτικό και ελπιδοφόρο». Will Schwalbe, συγγραφέας Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Ο Douglas Kennedy είναι διεθνούς φήμης μπεστσελερίστας αμερικανός συγγραφέας. Τα μυθιστορήματά του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι δύο χώρες παγκοσμίως. Το Απ την πρώτη στιγμή σημείωσε μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία, όπου βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των μπεστ σέλερ. O Douglas Kennedy τιμήθηκε από τη Γαλλική Δημοκρατία το 2007 με τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων, ενώ τον Νοέμβριο του 2009 έλαβε το Grand Prix du Figaro (βραβείο της εφημερίδας Le Figaro). Στα ελληνικά έχουν εκδοθεί τα βιβλία του: Διπλή ταυτότητα, Το κυνήγι της ευτυχίας και Η γυναίκα του πέμπτου. Έχει δύο παιδιά και μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στο Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο και το Μέιν των ΗΠΑ. «Ένα έξοχο, στοχαστικό μυθιστόρημα με θέμα τις ενοχές, την πίστη, την οικογένεια και τις δεύτερες ευκαιρίες. Θα το διαβάσετε με κομμένη την ανάσα για να μάθετε τι συνέβη στο KAI

25 ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ANOIΞΗ Herman Koch Εξοχικό με πισίνα μυθιστόρημα Μετάφραση: Ινώ βαν Ντάικ-Μπαλτά Τιμή: 15,50 Isbn: Σελίδες: 416 «Αν αγαπήσατε το Κορίτσι που εξαφανίστηκε, πρέπει να διαβάσετε αυτό το βιβλίο». The Guardian Ο Μαρκ Σλόσερ είναι γιατρός των πλούσιων και των διάσημων. Όταν ο πιο διάσημος ασθενής του, ο ηθοποιός Ραλφ Μέγιερ, προσκαλεί αυτόν και την οικογένειά του στο εξοχικό του για διακοπές, ο Μαρκ είναι αναγκασμένος να δεχθεί. Δεν περνάει πολύς καιρός και ο Ραλφ Μέγιερ βρίσκεται νεκρός. Ο ιατρικός σύλλογος κατηγορεί τον Μαρκ για αμέλεια, ενώ η σύζυγος του Ραλφ τον κατηγορεί για φόνο... Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Ο Herman Koch (Χέρμαν Κοχ) γεννήθηκε το 1953 και είναι ολλανδός συγγραφέας. Το προηγούμενο μυθιστόρημά του Το Δείπνο έγινε διεθνές εκδοτικό φαινόμενο: μεταφράστηκε σε περισσότερες από 25 χώρες, ενώ γνώρισε τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο (στην κορυφή της λίστας των μπεστ σέλερ των New York Times στις ΗΠΑ). Τιμή: 15,50 Isbn: Σελίδες: 312 Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το φθινόπωρο του 2013 κυκλοφόρησε το Δείπνο, το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Στο βιβλίο βασίστηκε η ιταλική ταινία Τα δικά μας παιδιά.

26 24 POCKET / ANOIΞΗ 2015 James Ellroy Ρέκβιεμ για τον Μπράουν Μετάφραση: Γιώργος- Ίκαρος Μπαμπασάκης Τιμή: 5,50 Isbn: Σελίδες: 392 Σχήμα: 12 x 16,7 Stuart Neville Τα φαντάσματα του Μπέλφαστ Μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη Τιμή: 6,65 Isbn: Σελίδες: 472 Σχήμα: 12 x 16,7 Marek Krajewski Το σημάδι του σκορπιού Μετάφραση: Ιρένα Σελάγκιεβιτς-Ελλενίκος, Γωγώ Αρβανίτη Τιμή: 5,50 Isbn: Σελίδες: 320 Σχήμα: 12 x 16,7 Jean-Claude Izzo Οι βατσιμάνηδες της Μασσαλίας Μετάφραση: Μαριλένα Κοραντζάνη Τιμή: 5,50 Isbn: Σελίδες: 344 Σχήμα: 12 x 16,7 Gillian Flynn Αιχμηρά αντικείμενα Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη Τιμή: 5,50 Isbn: Σελίδες: 360 Σχήμα: 12 x 16,7 Ηenry Miller Ο Τροπικός του Αιγόκερω Μετάφραση: Γιώργος- Ίκαρος Μπαμπασάκης Τιμή: 6,65 Isbn: Σελίδες: 464 Σχήμα: 12 x 16,7 / metaixmio-pocket

27 POCKET / ANOIΞΗ Lionel Shriver Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη Τιμή: 7,70 Isbn: Σελίδες: 680 Σχήμα: 12 x 16,7 Πέτρος Τατσόπουλος Η καλοσύνη των ξένων Μια αληθινή ιστορία Τιμή: 5,50 Isbn: Σελίδες: 336 Σχήμα: 12 x 16,7 Τατιάνα Αβέρωφ Το ξέφωτο Ιστορικό μυθιστόρημα Τιμή: 6,65 Isbn: Σελίδες: 464 Σχήμα: 12 x 16,7 Geert Mak Στην Ευρώπη: Tαξίδια στον 20ό αιώνα Μετάφραση από τα ολλανδικά: Ινώ βαν Ντάικ-Μπαλτά Πρόλογος: Νίκος Μπακουνάκης Τιμή:8,80 ISBN: Σελίδες: Σχήμα: 12 x 16,7 / metaixmio-pocket

28 26 POCKET ΚΛΑΣΙΚΟ / ANOIΞΗ 2015 Ίντιθ Γουόρτον Τα χρόνια της αθωότητας Μετάφραση: Έφη Φρυδά Τιμή: 5,50 Isbn: Σελίδες: 424 Σχήμα: 12 x 16,8 Βιρτζίνια Γουλφ Η κυρία Νταλογουέι Μετάφραση: Κωνσταντίνα Τριανταφυλλοπούλου Τιμή: 5,50 Isbn: Σελίδες: 312 Σχήμα: 12 x 16,8 Αλέξανδρος Δουμάς (υιός) Η κυρία με τις καμέλιες Μετάφραση: Μελίνα Καρακώστα Τιμή: 5,50 Isbn: Σελίδες: 336 Σχήμα: 12 x 16,8 Εμίλ Ζολά Νανά Μετάφραση: Μελίνα Καρακώστα Τιμή: 6,65 Isbn: Σελίδες: 568 Σχήμα: 12 x 16,8 Όσκαρ Ουάιλντ Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη Τιμή: 5,50 Isbn: Σελίδες: 392 Σχήμα: 12 x 16,8 Ναθάνιελ Χόθορν Το άλικο γράμμα Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη Τιμή: 5,50 Isbn: Σελίδες: 440 Σχήμα: 12 x 16,8

29 ΧΡΥΣΗ ΣΕΙΡΑ / ANOIΞΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Jennifer Crusie Το στοίχημα Μετάφραση: Παλμύρα Ισμυρίδου Τιμή: 13,30 Isbn: Σελίδες: 608 Mary Higgins Clark Δανεική καρδιά Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη Η Μινέρβα Ντομπς ξέρει πως δεν υπάρχουν χάπι εντ, ειδικά όταν ο άντρας που ζήτησε να σε βγάλει για φαγητό το έκανε μόνο και μόνο για να κερδίσει ένα στοίχημα. Η μοίρα όμως έχει άλλα σχέδια για εκείνους Τιμή: 13,30 Isbn: Σελίδες: 488 Ένα συναρπαστικό δικαστικό δράμα με πρωταγωνίστρια τη γοητευτική εισαγγελέα Έμιλι Γουάλας. ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ ΤΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΝΤΓΚΟΜΕΡΙ Danielle Steel Μέχρι το τέλος του κόσμου Μετάφραση: Μαρία-Ρόζα Τραϊκόγλου Τιμή: 13,30 Isbn: Σελίδες: 448 Ένα βιβλίο για τη δύναμη του έρωτα και του πεπρωμένου. Nora Roberts Η τέλεια γυναίκα Μετάφραση: Σέβυ Σπυριδογιαννάκη Τιμή: 13,30 Isbn: Σελίδες: 488 Το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της τριλογίας των αδελφών Μοντγκόμερι.

30 28 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / ANOIΞΗ 2015 Camilla Lackberg Άγγελος θανάτου Μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης Τιμή: 18,80 Isbn: Σελίδες: 576 Η νέα περιπέτεια, όγδοη κατά σειρά, του επιθεωρητή Πάτρικ και της αγαπημένης του Ερίκα Πάσχα του 1974: Σ ένα ειδυλλιακό νησάκι στις ακτές της Σουηδίας μια οικογένεια εξαφανίζεται από το σπίτι της. Η αστυνομία βρίσκει μόνο την ενός έτους κόρη, την Έμπα. Χρόνια αργότερα, η Έμπα και ο σύζυγός της επιστρέφουν στο νησί επιζητώντας να κάνουν μια νέα αρχή και να ξεπεράσουν τον χαμό του παιδιού τους. Δεν περνούν πολλές μέρες από την εγκατάστασή τους και πέφτουν θύματα εμπρησμού. Ο επιθεωρητής Πάτρικ αναλαμβάνει την έρευνα με τη βοήθεια της συζύγου του Ερίκα, την οποία συναρπάζει το μυστήριο της εγκαταλελειμμένης Έμπα καθώς και η τραγική ιστορία της οικογένειάς της. Η έρευνα για τον εμπρησμό θα φέρει στην επιφάνεια ευρήματα που σχετίζονται με την παλιά υπόθεση της εξαφάνισης. Και τότε ο Πάτρικ και η Ερίκα ξεκινούν το κυνήγι ενός αδίστακτου δολοφόνου που θα κάνει το παν για να μείνει θαμμένο το παρελθόν Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Η Camilla Lackberg (Καμίλα Λέκμπεργ) γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου 1974 και μεγάλωσε στη Φιελμπάκα, ένα ψαροχώρι, 140 χλμ. περίπου από το Γέτεμποργ. Στη Φιελμπάκα εκτυλίσσονται και όλες οι ιστορίες των βιβλίων της. Από παιδί ήθελε να γίνει συγγραφέας. Μόλις έντεκα χρονών είχε διαβάσει όλα τα βιβλία της Αγκάθα Κρίστι. Σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Γέτεμποργ και εργάστηκε ως οικονομολόγος για μερικά χρόνια στη Στοκχόλμη. Ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής, το οποίο παρακολούθησε στη Στοκχόλμη, στάθηκε η αφορμή για να αλλάξει καριέρα. Τότε ξεκίνησε να γράφει και το πρώτο της βιβλίο, Η παγωμένη πριγκίπισσα, το οποίο κυκλοφόρησε το 2003 στη Σουηδία, όταν η Καμίλα ήταν 29 χρονών. Τρία χρόνια αργότερα τα βιβλία της πολλά υποσχόμενης σειράς με πρωταγωνιστές τη συγγραφέα Ερίκα το alter ego της Καμίλα και τον αστυνομικό Πάτρικ φιγουράρουν στις λίστες των μπεστ σέλερ. Σήμερα τα βιβλία της έχουν πουλήσει πάνω από αντίτυπα και έχουν εκδοθεί σε περισσότερες από 30 χώρες. Ζει σε ένα προάστιο της Στοκχόλμης με τα τρία της παιδιά.

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER 1 Α Ομάδα «Κάθεσαι καλά, Γκέοργκ; Καλύτερα να καθίσεις, γιατί σκοπεύω να σου διηγηθώ μια ιστορία για γερά νεύρα». Με αυτόν τον τρόπο ο συγγραφέας του βιβλίου

Διαβάστε περισσότερα

Φανή Πανταζή : Η ψυχή του πέτρινου σπιτιού Δευτέρα, 03 Ιούλιος :05

Φανή Πανταζή : Η ψυχή του πέτρινου σπιτιού Δευτέρα, 03 Ιούλιος :05 Φανή Πανταζή : Η ψυχή του πέτρινου σπιτιού Δευτέρα, 03 Ιούλιος 2017-11:05 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη Η ΦΑΝΗ ΠΑΝΤΑΖΗ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Νομική Σχολή Αθηνών. Εργάστηκε

Διαβάστε περισσότερα

Το διπλό βιβλίο-δημήτρης Χατζής. Χαρά Ζαβρού Γ 6 Γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου Καθηγήτρια: Βασιλική Σελιώτη

Το διπλό βιβλίο-δημήτρης Χατζής. Χαρά Ζαβρού Γ 6 Γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου Καθηγήτρια: Βασιλική Σελιώτη Το διπλό βιβλίο-δημήτρης Χατζής Χαρά Ζαβρού Γ 6 Γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου Καθηγήτρια: Βασιλική Σελιώτη Γενικά Δημήτρης Χατζής Περιεχόμενα «Το διπλό βιβλίο» Περίληψη Ιστορικό πλαίσιο Τίτλος του έργου Δομή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11 Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017-11:11 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη Ο ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει γράψει περίπου

Διαβάστε περισσότερα

Ιόλη. Πως σας ήρθε η ιδέα;

Ιόλη. Πως σας ήρθε η ιδέα; Ιόλη Πως σας ήρθε η ιδέα; Μ.Τ.: Όπως γράφω και στο τέλος του βιβλίου, είχα γνωρίσει την κυρ Αγγέλω, την έζησα για αρκετά χρόνια και μου γεννήθηκε η επιθυμία να γράψω ένα μυθιστόρημα με εκείνην ως πρωταγωνίστρια.

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς υφαίνεται ο χρόνος»: Ένα μυθιστόρημα για το παρελθόν που επιστρέφει και...

«Πώς υφαίνεται ο χρόνος»: Ένα μυθιστόρημα για το παρελθόν που επιστρέφει και... «Πώς υφαίνεται ο χρόνος»: Ένα μυθιστόρημα για το παρελθόν που επιστρέφει και... «Πώς υφαίνεται ο χρόνος»: Ένα μυθιστόρημα για το παρελθόν που επιστρέφει και κάθε γυναίκα πρέπει να διαβάσει 10 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

Τίτσα Πιπίνου: «Οι ζωές μας είναι πολλές φορές σαν τα ξενοδοχεία..»

Τίτσα Πιπίνου: «Οι ζωές μας είναι πολλές φορές σαν τα ξενοδοχεία..» Ημερομηνία 11/8/2016 Μέσο Συντάκτης Link artpress.sundaybloody.com Βασόλης Κάργας http://artpress.sundaybloody.com/?it_books=%cf%84%ce%af%cf%84%cf%83%ce%b1- %CF%80%CE%B9%CF%80%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9-

Διαβάστε περισσότερα

[Συνέντευξη-Διαγωνισμός] Η Μεταξία Κράλλη και το βιβλίο της «Κάποτε στη Σαλονίκη»

[Συνέντευξη-Διαγωνισμός] Η Μεταξία Κράλλη και το βιβλίο της «Κάποτε στη Σαλονίκη» [Συνέντευξη-Διαγωνισμός] Η Μεταξία Κράλλη και το βιβλίο της «Κάποτε στη Σαλονίκη» Από happytv - Τετάρτη 19/10/16 Η Μεταξία Κράλλη (ψευδώνυμο) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο CretePlus.gr: «Ο χρόνος είναι το επιτραπέζιο παιχνίδι της μνήμης στο οποίο χάνουμε συνεχώς» (pics)

Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο CretePlus.gr: «Ο χρόνος είναι το επιτραπέζιο παιχνίδι της μνήμης στο οποίο χάνουμε συνεχώς» (pics) Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο CretePlus.gr: «Ο χρόνος είναι το επιτραπέζιο παιχνίδι της μνήμης στο οποίο χάνουμε συνεχώς» (pics) Πολιτισμός 26/07/2016-08:56 Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο CretePlus.gr: «Ο χρόνος

Διαβάστε περισσότερα

Στέφανος Δανδόλος : «Η συγγραφή είναι ένας έρωτας ζωής» Δευτέρα, 23 Ιανουάριος :00

Στέφανος Δανδόλος : «Η συγγραφή είναι ένας έρωτας ζωής» Δευτέρα, 23 Ιανουάριος :00 Στέφανος Δανδόλος : «Η συγγραφή είναι ένας έρωτας ζωής» Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2017-11:00 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΝΔΟΛΟΣ γεννήθηκε το 1970 και εμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 1996 με το μυθιστόρημα

Διαβάστε περισσότερα

Από ξύλο και ασήμι φτιαγμένο το νέο βιβλίο της Δήμητρας Παπαναστασοπούλου

Από ξύλο και ασήμι φτιαγμένο το νέο βιβλίο της Δήμητρας Παπαναστασοπούλου Ημερομηνία 19/3/2015 Μέσο Συντάκτης Link artpress.sundaybloody.com Βασίλης Κάργας http://artpress.sundaybloody.com/?it_books=%ce%b1%cf%80%cf%8c- %CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9- %CE%B1%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B9-

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕ ΡΟ ΧΟΥΑΝ ΓΚΟΥΤΙΕΡΕΣ

ΠΕ ΡΟ ΧΟΥΑΝ ΓΚΟΥΤΙΕΡΕΣ Ηµερολόγιο 2016 28 ΔΕΥΤΕΡΑ iανουaριος 29 ΤΡΙΤΗ 30 ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΠΕΜΠΤΗ 51 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 62 Πρωτοχρονιά (αργία) ΣΑΒΒΑΤΟ ρεϊμοντ καρβερ dfsfsdfsdfsdfdsfsd Απέκτησες τελικά, έστω κι έτσι, αυτό που ήθελες από τούτη

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοι είναι οι συγγραφείς;

Ποιοι είναι οι συγγραφείς; Ποιοι είναι οι συγγραφείς; Η Άλκη Ζέη γεννήθηκε στην Αθήνα και πέρασε τα πρώτα παιδικά της χρόνια στη Σάμο. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Αθηνών, στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και σεναριογραφία στο Κινηματογραφικό

Διαβάστε περισσότερα

«Το κορίτσι με τα πορτοκάλια»

«Το κορίτσι με τα πορτοκάλια» «Το κορίτσι με τα πορτοκάλια» «Κάθεσαι καλά, Γκέοργκ; Καλύτερα να καθίσεις, γιατί σκοπεύω να σου διηγηθώ μια ιστορία για γερά νεύρα». Με αυτόν τον τρόπο ο συγγραφέας του βιβλίου αρχίζει να ξετυλίγει το

Διαβάστε περισσότερα

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 by Rena Mavridou Αγαπητή Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, πώς προέκυψε η συγγραφή στη ζωή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΥΙΛΙΑΜ ΛΑΝΤΕΪ συνέντευξη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη

ΟΥΙΛΙΑΜ ΛΑΝΤΕΪ συνέντευξη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη Ημερομηνία 25/2/2015 Μέσο Συντάκτης Link diastixo.gr Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης http://diastixo.gr/sinentefxeis/xenoi/3524-william-landay ΟΥΙΛΙΑΜ ΛΑΝΤΕΪ συνέντευξη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη Δημοσιεύτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Όταν φεύγουν τα σύννεφα μένει το καθαρό

Όταν φεύγουν τα σύννεφα μένει το καθαρό Ημερομηνία 9/6/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://plusmag.gr/ Αλεξάνδρα Παναγοπούλου http://plusmag.gr/article/%cf%84%ce%b1%ce%bd_%cf%86%ce%b5%ce%b3%ce%bf%cf %85%CE%BD_%CF%84%CE%B1_%CF%83%CE%BD%CE%BD%CE%B5%CF%86%CE%B1_%CE%B

Διαβάστε περισσότερα

Σήμερα: Η Λένα Μαντά παρουσιάζει το νέο της βιβλίο στη Λαμία

Σήμερα: Η Λένα Μαντά παρουσιάζει το νέο της βιβλίο στη Λαμία Σήμερα: Η Λένα Μαντά παρουσιάζει το νέο της βιβλίο στη Λαμία Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 08:00 Το βιβλιοπωλείο "Μπέτσης" και οι εκδόσεις "Ψυχογιός" σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου

Διαβάστε περισσότερα

Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος :11

Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος :11 Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος 2018-11:11 Από την Μαίρη Γκαζιάνη Είναι αδύνατον να μην γνωρίζει κάποιος τον «παραμυθά» Νίκο Πιλάβιο είτε

Διαβάστε περισσότερα

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου]

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας: Σεμίραμις Αμπατζόγλου Τάξη: Γ'1 Γυμνασίου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΛ. 264 ΣΕΛ. 320 TIMH 11,00 ΣΕΛ. 248

ΣΕΛ. 264 ΣΕΛ. 320 TIMH 11,00 ΣΕΛ. 248 Η Άλκη Ζέη στο Η μωβ ομπρέλα Οι μεγάλοι και τα παιδιά. Δυο κόσμοι τόσο διαφορετικοί. Ο καθένας κουβαλάει τη δική του αλήθεια. Γι αυτό άλλωστε και πίσω από μια μωβ ομπρέλα μπορεί να κρύβονται πολλές! ΣΕΛ.

Διαβάστε περισσότερα

Οι εκδόσεις Διόπτρα και τα Public Κύπρου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Γαλανού

Οι εκδόσεις Διόπτρα και τα Public Κύπρου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Γαλανού CELEBRITY ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ Οι εκδόσεις Διόπτρα και τα Public Κύπρου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Γαλανού 28/04/2016 10:17 http://www.reporter.com.cy/celebrity/entertainment/article/59286/oi

Διαβάστε περισσότερα

Πένυ Παπαδάκη: «Οι άνθρωποι που αγαπούν το βιβλίο δεν επηρεάζονται από την κρίση» ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΑΝΘΟΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Πένυ Παπαδάκη: «Οι άνθρωποι που αγαπούν το βιβλίο δεν επηρεάζονται από την κρίση» ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΑΝΘΟΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 Πένυ Παπαδάκη: «Οι άνθρωποι που αγαπούν το βιβλίο δεν επηρεάζονται από την κρίση» ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΑΝΘΟΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΜΙΛΟΥΝ Η συγγραφέας Πένυ Παπαδάκη σε μια εποικοδομητική συνέντευξη στο

Διαβάστε περισσότερα

Σκέψεις για το μυθιστόρημα του Σωτήρη Σαμπάνη «Σκανταλόπετρα» από την Ιουλία Ιωάννου

Σκέψεις για το μυθιστόρημα του Σωτήρη Σαμπάνη «Σκανταλόπετρα» από την Ιουλία Ιωάννου Ημερομηνία 20/11/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://agrinio-life.gr/ Ιουλία Ιωάννου http://bit.ly/1skxbmb Σκέψεις για το μυθιστόρημα του Σωτήρη Σαμπάνη «Σκανταλόπετρα» από την Ιουλία Ιωάννου 42 Views November

Διαβάστε περισσότερα

Πότε πήρατε την απόφαση να γράψετε το πρώτο σας μυθιστόρημα; Ήταν εξαρχής στα σχέδιά σας να πορευθείτε από κοινού ή ήταν κάτι που προέκυψε τυχαία;

Πότε πήρατε την απόφαση να γράψετε το πρώτο σας μυθιστόρημα; Ήταν εξαρχής στα σχέδιά σας να πορευθείτε από κοινού ή ήταν κάτι που προέκυψε τυχαία; Δευτέρα, Ιουνίου 23, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΛΙΑ ΖΩΤΟΥ ΚΑΙ ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Η Λία Ζώτου και ο Θοδωρής Καραγεωργίου γεννήθηκαν σε δύο γειτονικά χωριά της Καβάλας. Η Λία σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής

Διαβάστε περισσότερα

Victoria Hislop: H συγγραφέας των bestseller

Victoria Hislop: H συγγραφέας των bestseller Ημερομηνία 9/5/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://mag.sigmalive.com/ Αγγελος Γεραιουδάκης http://mag.sigmalive.com/article/7339/victoria-hislop-h-syggrafeas-ton-bestseller GOOD LIFE09.05.2016 Victoria Hislop:

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ»

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» «ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» ΤΑΞΗ Γ1 2 ο Δ Σ ΓΕΡΑΚΑ ΔΑΣΚ:Αθ.Κέλλη ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς η τάξη μας ασχολήθηκε με την ανάγνωση και επεξεργασία λογοτεχνικών βιβλίων

Διαβάστε περισσότερα

Η Ατγουντ θα είναι 24 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικήςκαι θα μιλήσει με θέμα «Δυστοπίες και η ελληνική επιρροή πάνω σε αυτές».

Η Ατγουντ θα είναι 24 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικήςκαι θα μιλήσει με θέμα «Δυστοπίες και η ελληνική επιρροή πάνω σε αυτές». Έρχεται στο πλαίσιο του Megaron Plus, στις 24 Σεπτεμβρίου. Στις 25, η Μάργκαρετ Ατγουντ θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Νωρίτερα, θα υπογράψει βιβλία στο Public. 15 Σεπ. 14 Η πιθανώς, πιο διάσημη γυναίκα

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ.

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ. Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, η συγγραφέας Μαρούλα Κλιάφα επισκέφτηκε το σχολείο μας και συναντήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α2, Β1, Β5. Οι μαθητές/ριες του Α2 ασχολήθηκαν στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Πένυ Παπαδάκη : «Με οδηγούν και οι ίδιοι οι ήρωες στο τέλος που θα ήθελαν» Τετάρτη, 29 Μάρτιος :13

Πένυ Παπαδάκη : «Με οδηγούν και οι ίδιοι οι ήρωες στο τέλος που θα ήθελαν» Τετάρτη, 29 Μάρτιος :13 Πένυ Παπαδάκη : «Με οδηγούν και οι ίδιοι οι ήρωες στο τέλος που θα ήθελαν» Τετάρτη, 29 Μάρτιος 2017-11:13 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη Η συγγραφέας Πένυ Παπαδάκη καταπιάνεται με ένα ακόμα κοινωνικό θέμα στο νέο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΡΗ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

ΚΟΡΗ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΟΡΗ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά. Έχει γράψει θεατρικά έργα, διηγήματα, σενάρια για τον κινηματογράφο και τη τηλεόραση, παιδικά παραμύθια και μυθιστορήματα για παιδιά,

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους Μάθημα 1 Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους μήνες και θα μοιραστούμε πολλά! Ας γνωριστούμε λοιπόν. Ο καθένας από εμάς ας πει λίγα λόγια για τον

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015

Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015 Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015 Δημητριάννα Σκουρτσή Γ2 Σχολικό έτος 2014-15 Τάξη Γ Γυμνασίου Λογοτεχνικό Εξωσχολικό

Διαβάστε περισσότερα

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό.

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Το μαγικό βιβλίο Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια γοργόνα μέσα στα καταγάλανα νερά. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και γίνομαι

Διαβάστε περισσότερα

ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα»

ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα» Ημερομηνία 8/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://artpress.sundaybloody.com/ Βασίλης Κάργας http://goo.gl/di6ugf Μαρίνα Γιώτη, συγγραφέαςεικονογράφος : «Τα παραμύθια είναι ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

Κριτικη της Maria Kleanthous Kouzapa για το βιβλίο : " ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ " του Γιώργου Παπαδόπουλου-Κυπραίου

Κριτικη της Maria Kleanthous Kouzapa για το βιβλίο :  ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ  του Γιώργου Παπαδόπουλου-Κυπραίου Ημερομηνία 13/07/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://vivliopareas.blogspot.gr/ Μαρία Κλεάνθους Κουζάπα http://vivliopareas.blogspot.gr/2015/07/maria-kleanthous-kouzapa_40.html Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 Κριτικη

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ 21.06.2017-12:28 Η «Ψαρόσουπα», «Το χρυσό μολύβι»,

Διαβάστε περισσότερα

Έρωτας στην Κασπία θάλασσα

Έρωτας στην Κασπία θάλασσα 1 Έρωτας στην Κασπία θάλασσα 3 Mona Perises ISBN: Email: monaperises@yahoo.com 4 Mona Perises Έρωτας στην Κασπία θάλασσα Μυθιστόρημα - Μέρος δεύτερο Mona Perises Ελλάδα Ιράν/Περσία Ελλάδα 5 Τι είναι η

Διαβάστε περισσότερα

Γιώτα Γουβέλη: Ως προς την ιστορική έρευνα, Η νύφη της Μασσαλίας ήταν το πιο απαιτητικό από όλα μου τα βιβλία

Γιώτα Γουβέλη: Ως προς την ιστορική έρευνα, Η νύφη της Μασσαλίας ήταν το πιο απαιτητικό από όλα μου τα βιβλία Ημερομηνία 29/08/2016 Μέσο Συντάκτης bookcity.gr Ελίζα Νάστου Link http://bit.ly/2blbtqq Γιώτα Γουβέλη: Ως προς την ιστορική έρευνα, Η νύφη της Μασσαλίας ήταν το πιο απαιτητικό από όλα μου τα βιβλία Το

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Δεσποτοπούλου: Έφη Τριγκίδου:

Κατερίνα Δεσποτοπούλου: Έφη Τριγκίδου: Κατερίνα Δεσποτοπούλου: «Σε ποια ηλικία κατάλαβες ότι ήθελες να ασχοληθείς με το θέατρο και ποιο ήταν το 'εναρκτήριο λάκτισμα';» Γύρω στα δώδεκα με δεκατρία μου γεννήθηκε η αγάπη για το θέατρο. Το έχω

Διαβάστε περισσότερα

31 Μάιος Στη Λαμία χθες η Λένα Μαντά Επιμέλεια MAG24 Team Κατηγορία Εκδηλώσεις

31 Μάιος Στη Λαμία χθες η Λένα Μαντά Επιμέλεια MAG24 Team Κατηγορία Εκδηλώσεις 31 Μάιος Στη Λαμία χθες η Λένα Μαντά Επιμέλεια MAG24 Team Κατηγορία Εκδηλώσεις Η επιτυχημένη συγγραφέας παρουσίασε τη νέα της δουλειά και υπέγραψε αντίτυπα στις φανατικές της αναγνώστριες. Ασφυκτικά γεμάτο

Διαβάστε περισσότερα

Μαρίνα Γιώτη, συγγραφέας-εικονογράφος «Τα παραμύθια είναι ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα»

Μαρίνα Γιώτη, συγγραφέας-εικονογράφος «Τα παραμύθια είναι ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα» Ημερομηνία 8/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link artpress.sundaybloody.com Βασίλης Κάργας http://artpress.sundaybloody.com/?it_books=%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%bd%ce %B1-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7- %CF%83%CF%85%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AD%CE%B1%CF%82-

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009 Μάθημα: ΕΛΛΗΝΙΚΑ Επίπεδο: 1 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

Στο σαλόνι του BookSitting: O συγγραφέας Μανώλης Ανδριωτάκης

Στο σαλόνι του BookSitting: O συγγραφέας Μανώλης Ανδριωτάκης Ημερομηνία 27/02/2015 Μέσο Booksitting Συντάκτης Αλεξία Καλογεροπούλου Link http://goo.gl/kusjcs Στο σαλόνι του BookSitting: O συγγραφέας Μανώλης Ανδριωτάκης Το BookSitting μίλησε με τον Μανώλη Ανδριωτάκη,

Διαβάστε περισσότερα

Κριτική για το βιβλίο της Άννας Γαλανού Όταν φεύγουν τα σύννεφα εκδ. Διόπτρα, από τη Βιργινία Αυγερινού

Κριτική για το βιβλίο της Άννας Γαλανού Όταν φεύγουν τα σύννεφα εκδ. Διόπτρα, από τη Βιργινία Αυγερινού Ημερομηνία 20/5/2016 Μέσο Συντάκτης Link vivlio-life.gr Βιργινία Αυγερινού http://vivlio-life.gr/%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae- %CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF-

Διαβάστε περισσότερα

Ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης και «Ο χορός των ψευδαισθήσεων» Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου :26

Ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης και «Ο χορός των ψευδαισθήσεων» Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου :26 Ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης και «Ο χορός των ψευδαισθήσεων» Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015-10:26 Γράφει η Μαίρη Γκαζιάνη «Οι ψευδαισθήσεις είναι ένας θεμιτός μηχανισμός της ανθρώπινης ψυχής. Χωρίς την

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Επικοινωνία ΣυνΚίνησις 2155304973, 6973933877 info@sinkinisis.com www.sinkinisis.com ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

σα μας είπε από κοντά η αγαπημένη ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου!

σα μας είπε από κοντά η αγαπημένη ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου! σα μας είπε από κοντά η αγαπημένη ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου! 12/11/2018 Katerina Christou Student Εφημερίδα Λεμεσός Στις 9 Νοεμβρίου είχα την τιμή και τη χαρά να γνωρίσω από κοντά την αγαπημένη ψυχολόγο,

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο της ζωής μου

Το βιβλίο της ζωής μου 1 Το βιβλίο της ζωής μου 3 Mona Perises ISBN: Email: monaperises@yahoo.com 4 Mona Perises Όμ Άλι, το γλυκό της ζωής Μυθιστορηματική βιογραφία Μέρος πρώτο Mona Perises 2003 2013 Ελλάδα Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος

Διαβάστε περισσότερα

Λένα Μαντά: «Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να νιώσει τίποτα αρνητικό»

Λένα Μαντά: «Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να νιώσει τίποτα αρνητικό» GOOD LIFE20.05.2016 Λένα Μαντά: «Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να νιώσει τίποτα αρνητικό» Η συγγραφέας που έχει πουλήσει περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα, αριθμός ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα,

Διαβάστε περισσότερα

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου Δύο Σε μια σπουδαία αρχαία πόλη που την έλεγαν Ουρούκ, ζούσε ένας νεαρός βασιλιάς, ο Γκιλγκαμές. Πατέρας του Γκιλγκαμές ήταν ο βασιλιάς Λουγκαλμπάντα και μητέρα του η

Διαβάστε περισσότερα

Φιλομήλα Λαπατά: συνέντευξη στην Μαρία Χριστοδούλου

Φιλομήλα Λαπατά: συνέντευξη στην Μαρία Χριστοδούλου Φιλομήλα Λαπατά: συνέντευξη στην Μαρία Χριστοδούλου December 13, 2018 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ Η αναγνωρισμένη και καταξιωμένη συγγραφέας στο χώρο της Φιλομήλα Λαπατά κάνει την εμφάνισή της με το νέο της

Διαβάστε περισσότερα

OPEN DAY: Ενημέρωση γνωριμία

OPEN DAY: Ενημέρωση γνωριμία Διεύθυνση Σπουδών: Μισέλ Φάις, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου 13ος Κύκλος Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής Διόρθωσης Επιμέλειας Κειμένων Εικονογράφησης OPEN DAY: Ενημέρωση γνωριμία Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στις 12.00

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

FRESH WRITERS FROM ALL AROUND THE WORLD Jorge Galán in Literature.gr, by Tessy Baila By Literature June 20, 2017

FRESH WRITERS FROM ALL AROUND THE WORLD Jorge Galán in Literature.gr, by Tessy Baila By Literature June 20, 2017 FRESH WRITERS FROM ALL AROUND THE WORLD Jorge Galán in Literature.gr, by Tessy Baila By Literature June 20, 2017 «Αν δεν έχουμε ιστορική μνήμη δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τα σφάλματα του παρελθόντος» Ο

Διαβάστε περισσότερα

Λένα Μαντά : «Προσπαθώ να μην πονέσω κάποιον, παρά να του οφείλω μια συγνώμη»

Λένα Μαντά : «Προσπαθώ να μην πονέσω κάποιον, παρά να του οφείλω μια συγνώμη» Λένα Μαντά : «Προσπαθώ να μην πονέσω κάποιον, παρά να του οφείλω μια συγνώμη» Συνέντευξη στην Ελευθερία Καμπούρογλου Το «Μια συγνώμη για το τέλος» είναι η νέα συγγραφική δουλειά της Λένας Μαντά, που μόλις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΜΙΟΥΕΛ ΜΠΙΟΡΚ Μεγάλωσα με εικόνες της Ελλάδας

ΣΑΜΙΟΥΕΛ ΜΠΙΟΡΚ Μεγάλωσα με εικόνες της Ελλάδας Ημερομηνία 10/10/2016 Μέσο Συντάκτης Link www.ethnos.gr Γκίκα Ελένη http://www.ethnos.gr/biblio/arthro/megalosa_me_eikones_tis_elladas- 64562445/- ΣΑΜΙΟΥΕΛ ΜΠΙΟΡΚ Μεγάλωσα με εικόνες της Ελλάδας Eρχεται

Διαβάστε περισσότερα

Σόφη Θεοδωρίδου, μια κουβέντα με την Τίνα Πανώριου

Σόφη Θεοδωρίδου, μια κουβέντα με την Τίνα Πανώριου Σόφη Θεοδωρίδου, μια κουβέντα με την Τίνα Πανώριου Ιούλιος 24, 2018 Τίνα Πανώριου panoriout@gmail.com «Υ π ά ρ χ ο υ ν ό μ ω ς π ά ν τ α π ε ρ ι π τ ώ σ ε ι ς μ ε μ ο ν ω μ έ ν ε ς, π ο υ οι γ υ ν α ί

Διαβάστε περισσότερα

Η Μαρίνα Γιώτη στο agrinio-life Συνέντευξη στην Ιουλία Ιωάννου

Η Μαρίνα Γιώτη στο agrinio-life Συνέντευξη στην Ιουλία Ιωάννου Ημερομηνία 28/07/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://agrinio-life.gr/ Ιουλία Ιωάννου http://goo.gl/kpy6j7 Η Μαρίνα Γιώτη στο agrinio-life Συνέντευξη στην Ιουλία Ιωάννου 171 Views July 28, 2015 No Comments

Διαβάστε περισσότερα

Το ημερολόγιό μου Πηνελόπη

Το ημερολόγιό μου Πηνελόπη Το ημερολόγιό μου Πηνελόπη Οι πρώτες μου σκέψεις Ο Οδυσσέας έφυγε και τώρα είμαι μόνη μου. Πρέπει να τα έχω όλα υπό έλεγχο Όμως, με τους μνηστήρες στα πόδια μου δε μπορώ άλλο!!! Πρέπει κάτι να κάνω γιατί

Διαβάστε περισσότερα

Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου, Αυτοβιογραφία

Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου, Αυτοβιογραφία Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου, Αυτοβιογραφία Ποιά ηρωικά χαρακτηριστικά έχει η ηρωίδα κατά τη γνώμη σας; Κατά τη γνώμη μου και μόνο που χαρακτηρίζουμε την Ελισάβετ Μουτζάν Μαρτινέγκου ηρωίδα δείχνει ότι

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ»

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» «Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» ΚΕΦΆΛΑΙΟ 1 ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ τι πιστεύω για την εξαφάνιση, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο. Όχι,

Διαβάστε περισσότερα

Ελένη Γαληνού: Τους ήρωες μου ποτέ δεν τους ξεχνώ

Ελένη Γαληνού: Τους ήρωες μου ποτέ δεν τους ξεχνώ Ημερομηνία 22/11/2016 Μέσο Συντάκτης Link lionnews.gr Τίνα Πανωρίου https://lionnews.gr/%ce%b5%ce%bb%ce%ad%ce%bd%ce%b7- %ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%bf%cf%8d- %cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ae%cf%81%cf%89%ce%b5%cf%82-

Διαβάστε περισσότερα

Λένα Μαντά: «Την πιο σκληρή κριτική στην μητέρα μου, την άσκησα όταν έγινα εγώ μάνα»

Λένα Μαντά: «Την πιο σκληρή κριτική στην μητέρα μου, την άσκησα όταν έγινα εγώ μάνα» Δημοσιεύθηκε στις 14.05.18 Λένα Μαντά: «Την πιο σκληρή κριτική στην μητέρα μου, την άσκησα όταν έγινα εγώ μάνα» Χωρίς να θέτει ως στόχο την επιτυχία, αλλά την προσωπική της λύτρωση, κάθε βιβλίο της αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα σαν κι αυτή μια νύχτα σαν κι αυτή θέλω να σου πω πόσο σ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΜΑΡΑΓΔΙ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ της Άννας Γαλανού - Book review

ΣΜΑΡΑΓΔΙ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ της Άννας Γαλανού - Book review Ημερομηνία 20/8/2015 Μέσο Συντάκτης Link www.culture21century.gr Γιώτα Παπαδημακοπούλου http://www.culture21century.gr/2015/08/book-review_33.html ΣΜΑΡΑΓΔΙ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ της Άννας Γαλανού - Book review 20

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14. «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14. «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14 «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε όλα

Διαβάστε περισσότερα

Η συγγραφέας Πένυ Παπαδάκη και το «ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ» Σάββατο, 21 Νοεμβρίου :20

Η συγγραφέας Πένυ Παπαδάκη και το «ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ» Σάββατο, 21 Νοεμβρίου :20 Η συγγραφέας Πένυ Παπαδάκη και το «ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ» Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015-22:20 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη «Μέσω της μυθοπλασίας, αποδίδω τη δικαιοσύνη που θα ήθελα να υπάρχει» μας αποκαλύπτει η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ της Sophie Hannah - Book review

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ της Sophie Hannah - Book review Ημερομηνία 09/5/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://www.culture21century.gr/ Γιώτα Παπαδημακοπούλου http://www.culture21century.gr/2016/05/sophie-hannah-book-review.html Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ της Sophie

Διαβάστε περισσότερα

Το ψέμα είναι ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις την πραγματικότητα : συνέντευξη του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη στο elniplex

Το ψέμα είναι ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις την πραγματικότητα : συνέντευξη του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη στο elniplex Το ψέμα είναι ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις την πραγματικότητα : συνέντευξη του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη στο elniplex Η Έμη Σίνη μεγάλωσε στη Ρόδο, σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Μετσόβιο

Διαβάστε περισσότερα

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια Δευτέρα, Ιουνίου 16, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΙΑΣ ΚΡΑΛΛΗ Η Μεταξία Κράλλη είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου, "Μια φορά

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 14 η ΕΦΟΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 1. Λίγα λόγια για το αρχοντικό 2 2. Το παραμύθι της τοιχογραφίας! (Πρόταση) 3 3. Βρες τη λέξη! (Λύση) 9 4. Ζήσε στον 18 ο αιώνα..

Διαβάστε περισσότερα

Ο συγγραφέας Θάνος Κονδύλης και το «Έγκλημα στην αρχαία Αμφίπολη Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015-10:2

Ο συγγραφέας Θάνος Κονδύλης και το «Έγκλημα στην αρχαία Αμφίπολη Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015-10:2 Ο συγγραφέας Θάνος Κονδύλης και το «Έγκλημα στην αρχαία Αμφίπολη Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015-10:2 Συνέντευξη στη Μαίρη Γκαζιάνη «Τελικά οι σύγχρονοι Έλληνες φέρουμε στο αίμα μας το dna των αρχαίων προγόνων

Διαβάστε περισσότερα

Από τις «Άγριες θάλασσες» στην αθανασία, χάρη στο νέο βιβλίο της Τέσυ Μπάιλα

Από τις «Άγριες θάλασσες» στην αθανασία, χάρη στο νέο βιβλίο της Τέσυ Μπάιλα Από τις «Άγριες θάλασσες» στην αθανασία, χάρη στο νέο βιβλίο της Τέσυ Μπάιλα Απόψεις &Σχόλια Γράφει η Κώστια Κοντολέων 08/05/2017 11:06 Ελλάδα, μια χώρα που διεκδικεί την πρώτη θέση στο Πάνθεον των ηρώων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ. ηµοτικό Ωδείο ράµας, ώρα 7.30 µ.µ. Κυριακή, 2 εκεµβρίου Πρόσκληση

ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ. ηµοτικό Ωδείο ράµας, ώρα 7.30 µ.µ. Κυριακή, 2 εκεµβρίου Πρόσκληση Πρόσκληση ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ Κυριακή, 2 εκεµβρίου 2018 ηµοτικό Ωδείο ράµας, ώρα 7.30 µ.µ. Πρόσκληση Οι συγγραφείς Ζυράννα Ζατέλη, Θανάσης Θ. Νιάρχος, Ιωάννα Μπουραζοπούλου, η Ειρήνη Γερουλάνου,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για Εκπαιδευτικούς

Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Λίγα λόγια για το βιβλίο Τα 39 στοιχεία, που αναζητούν οι Κέιχιλ, υπόσχονται τεράστια εξουσία. Η Έιμι με τον αδελφό της, Νταν, διαπιστώνουν με έκπληξη

Διαβάστε περισσότερα

«Δεν είναι ο άνθρωπος που σταματάει το χρόνο, είναι ο χρόνος που σταματάει τον άνθρωπο»

«Δεν είναι ο άνθρωπος που σταματάει το χρόνο, είναι ο χρόνος που σταματάει τον άνθρωπο» ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΟΥΡΤΖΗ «Δεν είναι ο άνθρωπος που σταματάει το χρόνο, είναι ο χρόνος που σταματάει τον άνθρωπο» Ημερομηνία: 13 Μαρτίου 2019, 20:33 Κατηγορία: Βιβλίο, Συνεντεύξεις ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα

Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα 21/04/2015 Το φως της λάμπας πάνω στο τραπέζι αχνοφέγγει για να βρίσκουν οι λέξεις πιο εύκολα το δρόμο τους μέσα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη με τη Μαίρη Παπαπαύλου, συγγραφέα του βιβλίου Κάθε ηλιοβασίλεμα

Συνέντευξη με τη Μαίρη Παπαπαύλου, συγγραφέα του βιβλίου Κάθε ηλιοβασίλεμα Συνέντευξη με τη Μαίρη Παπαπαύλου, συγγραφέα του βιβλίου Κάθε ηλιοβασίλεμα To Chill and read διάβασε πρόσφατα το βιβλίο Κάθε ηλιοβασίλεμα, το πρώτο βιβλίο της κυρίας Μαίρης Παπαπαύλου, που κυκλοφορεί από

Διαβάστε περισσότερα

ΗΡΩ ΠΑΡΤΣΑΚΟΥΛΑΚΗ :46

ΗΡΩ ΠΑΡΤΣΑΚΟΥΛΑΚΗ :46 10 Γιατί το Ελ Σαλβαδόρ διώχνει τους συγγραφείς του; Ο κυνηγημένος Χόρχε Γκαλάν έφυγε για να μην φιμωθεί, βρέθηκε για λίγο στην Αθήνα και είπε ιστορίες. Την δική του κι εκείνη την κρυφή με όσα σκόπιμα

Διαβάστε περισσότερα

Ο Σωτήρης Σαμπάνης μιλάει για το νέο του βιβλίο "Σκανταλόπετρα"

Ο Σωτήρης Σαμπάνης μιλάει για το νέο του βιβλίο Σκανταλόπετρα Ημερομηνία 24/11/2015 Μέσο Συντάκτης Link achaianews.gr Κατερίνα Σαμψώνα http://bit.ly/1qtceq0 Ο Σωτήρης Σαμπάνης μιλάει για το νέο του βιβλίο "Σκανταλόπετρα" Η Σκανταλόπετρα είναι το νέο βιβλίο του Σωτήρη

Διαβάστε περισσότερα

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου "Το κορίτσι με τα τριαντάφυλλα" του Θάνου Κονδύλη. Κριτική: Χριστίνα Μιχελάκη

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου Το κορίτσι με τα τριαντάφυλλα του Θάνου Κονδύλη. Κριτική: Χριστίνα Μιχελάκη Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 "Το κορίτσι με τα τριαντάφυλλα" του Θάνου Κονδύλη Κριτική: Χριστίνα Μιχελάκη Ο Θάνος Κονδύλης είναι ένας από τους πιο αξιόλογους συγγραφείς της χώρας μας, κατά την γνώμη μου.

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη: Νόρα Πυλόρωφ στην Μαρία Τσακίρη για το vivlio-life

Συνέντευξη: Νόρα Πυλόρωφ στην Μαρία Τσακίρη για το vivlio-life Συνέντευξη: Νόρα Πυλόρωφ στην Μαρία Τσακίρη για το vivlio-life April 29, 2018 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά η Νόρα Πυλόρωφ, δεν αλλάζει την πόλη της, όπως δηλώνει, με καμία άλλη πόλη

Διαβάστε περισσότερα

Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση όμως είναι!»

Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση όμως είναι!» Ημερομηνία 27/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link www.thinkover.gr Ανδριάνα Βούτου http://www.thinkover.gr/2015/04/27/stefanos-livos/ Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

Η συγγραφέας Γιώτα Γουβέλη και «Η πρώτη κυρία» Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου :21

Η συγγραφέας Γιώτα Γουβέλη και «Η πρώτη κυρία» Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου :21 Ημερομηνία 12/12/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://now24.gr/ Μαίρη Γκαζιάνη http://now24.gr/i-singrafeas-giota-gouveli-ke-i-proti-kiria/ Η συγγραφέας Γιώτα Γουβέλη και «Η πρώτη κυρία» Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Σόφη Θεοδωρίδου: «Ζήσαμε και καλά χρόνια στη Μικρά Ασία με τους Τούρκους, πριν γίνουν όλα μαχαίρι και κρέας»

Σόφη Θεοδωρίδου: «Ζήσαμε και καλά χρόνια στη Μικρά Ασία με τους Τούρκους, πριν γίνουν όλα μαχαίρι και κρέας» Τετάρτη, 04/10/2017 Συνεντεύξεις Σόφη Θεοδωρίδου: «Ζήσαμε και καλά χρόνια στη Μικρά Ασία με τους Τούρκους, πριν γίνουν όλα μαχαίρι και κρέας» «Η αρμονική συμβίωση των λαών είναι εφικτή.» «Έχω μάθει να

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη...

Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη... Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη... τον Δάσκαλο μου, Γιώργο Καραθάνο την Μητέρα μου Καλλιόπη και τον γιο μου Ηλία-Μάριο... Ευχαριστώ! 6 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΑΓΙΏΤΑ ΠΛΗΣΉ ΕΛΈΝΗ ΛΟΎΒΡΟΥ ΑΥΤΙΣΜΌΣ. Οι άγραφοι κανόνες κοινωνικής συµπεριφοράς για παιδιά 4 12 ετών

ΠΑΝΑΓΙΏΤΑ ΠΛΗΣΉ ΕΛΈΝΗ ΛΟΎΒΡΟΥ ΑΥΤΙΣΜΌΣ. Οι άγραφοι κανόνες κοινωνικής συµπεριφοράς για παιδιά 4 12 ετών elouvrou@hotmail.com Η Παναγιώτα Πλησή και η Ελένη Λούβρου έχουν συνεργαστεί για το εκπαιδευτικό υλικό του βιβλίου Δεν είμαι τέρας, σου λέω!, ως εισηγήτριες σε σεμινάριο με θέμα τον αυτισμό, καθώς και

Διαβάστε περισσότερα

ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑΝΝΗ ΞΑΝΘΟΥΛΗ

ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑΝΝΗ ΞΑΝΘΟΥΛΗ Ημερομηνία 16/2/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://www.savoirville.gr Κατερίνα Κοτσιοπούλου http://www.savoirville.gr/ksanadiavase-gianni-ksanthouli/ READ F E B R U A R Y 1 6, 2 0 1 5 ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑΝΝΗ ΞΑΝΘΟΥΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για Εκπαιδευτικούς

Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Λίγα λόγια για το βιβλίο Ένα παράξενο τηλεγράφημα τραβάει τη δεκατετράχρονη Έιμι Κέιχιλ και τον μικρότερο αδερφό της, Νταν, μέχρι τα βάθη της Ρωσίας,

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο ανήκει στ... Προσοχή: Μόνο όσοι έχουν αγνή καρδιά και αγαπούν την αλήθεια μπορούν να ταξιδέψουν στις σελίδες του.

Το βιβλίο ανήκει στ... Προσοχή: Μόνο όσοι έχουν αγνή καρδιά και αγαπούν την αλήθεια μπορούν να ταξιδέψουν στις σελίδες του. Το βιβλίο ανήκει στ... Προσοχή: Μόνο όσοι έχουν αγνή καρδιά και αγαπούν την αλήθεια μπορούν να ταξιδέψουν στις σελίδες του. Στον αδερφό μου Χρήστο που πάντα καταφέρνει να μου δείχνει πως υπάρχουν και άλλες

Διαβάστε περισσότερα

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: «Στόχος μου είναι να μάθω στους αναγνώστες μου, ότι η αγάπη συλλαβίζεται»

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: «Στόχος μου είναι να μάθω στους αναγνώστες μου, ότι η αγάπη συλλαβίζεται» Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: «Στόχος μου είναι να μάθω στους αναγνώστες μου, ότι η αγάπη συλλαβίζεται» 04.07.2016 19:42 Νατάσσα Βαφειάδου Με αφορμή τη αυριανή παρουσίαση του μυθιστορήματός της «Δύο φιλιά για την

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με την κα ΡΟΥΣΑΚΗ για το βιβλίο της «Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με την κα ΡΟΥΣΑΚΗ για το βιβλίο της «Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ» ΚΥΡΙΑΚΗ, 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με την κα ΡΟΥΣΑΚΗ για το βιβλίο της «Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ» Κυρία ΡΟΥΣΑΚΗ,θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που δεχτήκατε να μας δώσετε αυτή τη συνέντευξη. Διάβασα το βιβλίο

Διαβάστε περισσότερα

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί.

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν σε βλέπουν και σε «τραβούν» κοντά τους «γαλαξίες», όπως ο Καρβέλας και η Βίσση και ο «αυστηρός»

Διαβάστε περισσότερα

#VresXrono για το βιβλίο της εβδομάδας

#VresXrono για το βιβλίο της εβδομάδας Ημερομηνία 29/06/2015 Μέσο Συντάκτης Link athensvoice.gr AV Team http://goo.gl/azhlca 29/06/2015-13:00 0 Σχόλια #VresXrono για το βιβλίο της εβδομάδας «Τελευταίο αίνιγμα», Marisha Pessl, εκδ. Διόπτρα Υπάρχουν

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγικό σημείωμα της μεταφράστριας 9

Εισαγωγικό σημείωμα της μεταφράστριας 9 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Εισαγωγικό σημείωμα της μεταφράστριας 9 v 1. Ξεχασμένα όνειρα 13 2. Η γκουβερνάντα 25 3. Αμόκ 49 4. Είκοσι τέσσερις ώρες από τη ζωή μιας γυναίκας 121 5. Λεπορέλα 209 6. Το χρέος που

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάσαμε: «Ένα χαμόγελο και γκλιν!»

Διαβάσαμε: «Ένα χαμόγελο και γκλιν!» Διαβάσαμε: «Ένα χαμόγελο και γκλιν!» Γράφει: Μυρτώ Αθανασοπούλου Η ηρωίδα της Μαρίας Ρουσάκη, στο νέο της βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός με τίτλο «Ένα χαμόγελο και γκλιν!», είναι ένα χαρούμενο

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα Eκπαιδευτικό υλικό Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού Σημαία στον ορίζοντα Α) Συζητάμε για εμάς με αφορμή το κείμενο. 1. Τι δώρο θα ονειρευόσουν εσύ να βρεις μέσα σε ένα κουτί; 2. Τι δώρο πιστεύεις ότι

Διαβάστε περισσότερα