Ανάθεμα την ώρα που σε είδα :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: Αριθμός δίσκου: DG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ανάθεμα την ώρα που σε είδα :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: Αριθμός δίσκου: DG"

Transcript

1 Ανάθεμα την ώρα που σε είδα :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1952 Αριθμός δίσκου: DG Τ' ήρθα κι έπεσα στα χέρια τα δικά σου και με βούλιαξε η τόση απονιά σου. [Ειμ' ένα πλοίο που γυρνά χωρίς πυξίδα ανάθεμα, ανάθεμα την ώρα που σε είδα.] x2 Αποτσίγαρο στο δρόμο μ' έχεις ρίξει και το αίμα μου, μου το 'χεις πια ρουφήξει. [Πως την έπαθα εγώ που 'μαι ατσίδα ανάθεμα, ανάθεμα την ώρα που σε είδα.] x2 Τι με πότισες και σκλάβο μ' έχεις κάνει για τον πόνο μου δε βρίσκεται βοτάνι. Αφού μ' έκανες και ζω χωρίς ελπίδα ανάθεμα, ανάθεμα την ώρα που σε είδα.

2 Ανάθεμα την ώρα που σε είδα :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1952 Αριθμός δίσκου: DG Τ' ήρθα κι έπεσα στα χέρια τα δικά σου και με βούλιαξε η τόση απονιά σου. [Ειμ' ένα πλοίο που γυρνά χωρίς πυξίδα ανάθεμα, ανάθεμα την ώρα που σε είδα.] x2 Αποτσίγαρο στο δρόμο μ' έχεις ρίξει και το αίμα μου, μου το 'χεις πια ρουφήξει. [Πως την έπαθα εγώ που 'μαι ατσίδα ανάθεμα, ανάθεμα την ώρα που σε είδα.] x2 Τι με πότισες και σκλάβο μ' έχεις κάνει για τον πόνο μου δε βρίσκεται βοτάνι. Αφού μ' έκανες και ζω χωρίς ελπίδα ανάθεμα, ανάθεμα την ώρα που σε είδα.

3 Άνοιξε πόρτα μου βαριά :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1962 Αριθμός δίσκου: Άνοιξε πόρτα μου βαριά να φέξει το κελί μου να αντικρύσω λίγο φως, λίγο φως προτού να βγει η ψυχή μου. Άνοιξε πόρτα μου βαριά και δώσε μου παρηγοριά. Για μια γυναίκα άπιστη παιδεύω το κορμί μου κι από τους πόνους μου βογγά, αχ βογγά το σκοτεινό κελί μου. Άνοιξε πόρτα μου βαριά και δώσε μου παρηγοριά. Ένα πρωί στα σίδερα βαριά θα ξεψυχίσω και στο μπουντρούμι το υγρό, το υγρό τα νιάτα μου θ' αφήσω. Άνοιξε πόρτα μου βαριά και δώσε μου παρηγοριά.

4 Αντιλαλούνε τα βουνά :: Τσιτσάνης Β. - Νίνου Μ. :: 1951 Αριθμός δίσκου: AO Αντιλαλούνε τα βουνά, σαν κλαίω εγώ τα δειλινά, περνούν οι ώρες θλιβερές σ' ένα παλιό ρολόι, κι εγώ τους αναστεναγμούς τους παίζω κομπολόι. Αντιλαλούνε τα βουνά, σαν κλαίω εγώ τα δειλινά. Εμπάφιασα απ' τα ντέρτια μου, κι απ' τα πολλά σεκλέτια μου, κουράγιο είχα στη ζωή, μα τώρα που σε χάνω, θα είναι προτιμότερο για μένα να πεθάνω. Αντιλαλούνε τα βουνά, σαν κλαίω εγώ τα δειλινά. Μουγκρίζω απ' τις λαβωματιές, κι απ' τις δικές σου μαχαιριές, λαβωματιές με γέμισες και μ' έφαγαν οι πόνοι, και στη φωτιά που μ' έριξες τίποτα δεν με σώνει. Αντιλαλούνε τα βουνά, σαν κλαίω εγώ τα δειλινά.

5 Απ' τα ψηλά στα χαμηλά :: Καλδάρας Α. - Τζουανάκος Σ. :: 1958 Αριθμός δίσκου: BAL Απ' τα ψηλά στα χαμηλά κι απ' τα πολλά στα λίγα αχ πώς κατάντησα στη ζωή κι από το πρώτο το σκαλί στο τελευταίο πήγα Μα κανένας δε μου φταίει για το χάλι μου σπάσιμο θέλει το κεφάλι μου Απ' τις κακιές παρέες μου ηρθ' η καταστροφή μου ρεζίλεψα στην τρέλα μου τ' όνομα του πατέρα μου και κλαίω απ' την ντροπή μου Μα κανένας δε μου φταίει για το χάλι μου σπάσιμο θέλει το κεφάλι μου Στο πατρικό το σπίτι μου θέλω για να γυρίσω με τι κουράγιο όμως να μπω και στους δικούς μου τι να πω πώς να τους αντικρύσω Μα κανένας δε μου φταίει για το χάλι μου

6 σπάσιμο θέλει το κεφάλι μου

7 Απόψε αναστέναξα :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1952 Αριθμός δίσκου: DT Απόψε αναστέναξα μα όχι πια για σένα τα νιάτα μου λυπήθηκα που πήγανε χαμένα τα νιάτα μου λυπήθηκα αλίμονο, αλίμονο σε μένα. Τα μάτια μου θολώσανε και είναι βουρκωμένα χίλιες φορές θυμήθηκα πάλι τα περασμένα τι όμορφα που πέρναγα πριν να γνωρί- πριν να γνωρίσω εσένα. Απόψε αναστέναξα μα όχι πια για σένα τα όνειρά μου έκλαψα που είναι πια σβησμένα και έτσι όπως κατήντησα αλίμονο, αλίμονο σε μένα.

8 Ας ειν' καλά το αγόρι μου :: Χιώτης Μ. - Λύδια Γ. :: 1954 Αριθμός δίσκου: Ω..,ωχ, ας είν' καλά τ' αγόρι μου, απόψε που πληρώνει, γλεντώ και καμαρώνει Ω..,ωχ, κάπελα κλείσε το μαγαζί, κάτσε να πιεις κι εσύ μαζί, τ' αγόρι μου πληρώνει Ναι μάνα μου, ναι κούκλα μου για σένανε χαλάλι, ωχ, ωχ, ωχ, ναι μάτια μου, τέτοια βραδιά πού θα μας τύχει άλλη. Ω..,ωχ, θέλω μπουζούκια αγκαζέ, τον Χιώτη να μου παίζει, κοντά μου στο τραπέζι Ω..,ωχ, γλυκό μου αγόρι τούτη η βραδιά, καν' τα λοιπόν γυαλιά καρφιά, για μας ο Χιώτης παίζει. Ναι μάνα μου, ναι κούκλα μου για σένανε χαλάλι, ωχ, ωχ, ωχ, ναι μάτια μου, τέτοια βραδιά πού θα μας τύχει άλλη.

9 Ατσιγγάνες (Τσιγγάνα μου) :: Χρυσίνης Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1955 Αριθμός δίσκου: Lib Αχ, τσιγγάνα θα γκρεμίσω το τσαντήρι σου και παλάτι θα σου χτίσω για χατήρι σου. Αχ, τσιγγάνα μου, έλα μάνα μου, σπάστο ντέφι σου, αχ αμάν το κέφι σου! Έλα να μου πεις τη μοίρα στο φλυτζάνι μου κι έλα κάτσε να τα πούμε στο ντιβάνι μου. Αχ, τσιγγάνα μου, έλα μάνα μου, σπάστο ντέφι σου, αχ αμάν το κέφι σου! Τα μεγάλα σου τα μάτια μαγνητίζουνε και τα χείλη σου τα λάγνα με ζαλίζουνε. Αχ, τσιγγάνα μου, έλα μάνα μου, σπάστο ντέφι σου, αχ αμάν το κέφι σου!

10 Βγήκε η Μαριγώ σεργιάνι :: Τζουανάκος Σ. - Καλλέργης Ν. :: 1951 Αριθμός δίσκου: DG Βγήκε η Μαριγώ σιργιάνι [με το θαλασσί φουστάνι] x2 [στο λιμάνι του νησιού μας και ξεμυάλισε το νου μας.] x2 Τους ψαράδες ξελογιάζει [με τη θάλασσα πως μοιάζει] x2 [στα παιχνίδια, στα γινάτια και στα γαλανά της μάτια.] x2 Ρίχνει ο ψαράς το δίχτυ [Άγιε μου Νικόλα πνιχ' τη] x2 [γιατί έτσι που κοιτάζει το καΐκι μου βουλιάζει.] x4

11 Βράστα τέτοια όνειρα :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1952 Αριθμός δίσκου: AO Βρε συ γυναίκα πονηρή, βρε πονηρή τα λάθη δεν πληρώνω κι αν μ' αγαπάς, κι αν μ' αγαπάς γιατί ζητάς στεφάνωμα μεσ' στη γκίνια μου, λαχτάρα μου ασ' τα, ασ' τα, τα παμπόνηρα βρασ' τα, βράσ' τα τέτοια όνειρα. Ειν' οι καιροί ανάποδοι, ανάποδοι και που να βρω παράδες μη μου κολλάς, μη μου κολλάς κι άμα το θες χωρίζουμε, δεν κοστίζουνε, λαχτάρα σου ασ' τα, ασ' τα, τα παμπόνηρα βρασ' τα, βράσ' τα τέτοια όνειρα. Κάποιο κορόιδο θα βρεθεί, ναι θα βρεθεί για να το χαρακώσεις αλλού να βρεις να μπαλωθείς δεν ειμ' εγώ μπεγλέρι σου για το χέρι σου, λαχτάρα σου ασ' τα, ασ' τα, τα παμπόνηρα βρασ' τα, βράσ' τα τέτοια όνειρα.

12 Γεννήθηκα στα βάσανα :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1954 Αριθμός δίσκου: DG Γεννήθηκα στα βάσανα μεγάλωσα στη μπόρα μια μέρα δεν εχάρηκα δεν ξένοιασα μια ώρα. Γιατί βρε άστατε ντουνιά μου δείχνεις τόση απονιά. Γυναίκα δε μ' αγάπησε πιστό δε βρήκα φίλο κι όπου συμπόνια ζήτησα με διώξαν σαν το σκύλο. Γιατί βρε άστατε ντουνιά μου δείχνεις τόση απονιά. Και στο ποτήρι το 'ριξα τον πόνο να γλυκάνω αφού κανείς δε νοιάζεται κι αν ζήσω κι αν πεθάνω. Γιατί βρε άστατε ντουνιά μου δείχνεις τόση απονιά.

13 Για σταματήστε μουσικοί :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1953 Αριθμός δίσκου: AO Για σταματήστε μουσικοί και σπάστε τα μπουζούκια το δάκρυ απόψε χάραξε, χάραξε στα μάγουλά μου λούκια. Ένα κλάμα, ένα κλάμα μου σπαράζει, σπαράζει την καρδιά. Είναι το κλάμα μιας καρδιάς κι αν το συμμεριστείτε τον πόνο μου θα νιώσετε, θα νιώσετε και θα με λυπηθείτε. Ένα κλάμα, ένα κλάμα μου σπαράζει, σπαράζει την καρδιά. Για σταματήστε μουσικοί τα μάτια δεν αντέχουν του χωρισμού τα δάκρυα, τα δάκρυα τα μάγουλά μου βρέχουν. Ένα κλάμα, ένα κλάμα μου σπαράζει, σπαράζει την καρδιά.

14 Γιατί δεν μου μιλάει :: Τσιτσάνης Β. - Τζουανάκος Σ. :: 1951 Αριθμός δίσκου: DG Γιατί δε μου μιλάει η άπονη καρδιά, [γιατί πείσμα θα της κόψω τα καστανά μαλλιά.] x2 Μ έχουν πληροφορήσει, πως άλλον αγαπάς, [κακούργα τι μου κάνεις, με σφάζεις, με πονάς.] x2 Εγώ που τόσα χρόνια υπόφερα κουτά, [γιατί να με προδώσεις αχάριστη καρδιά.] x2 Που φεύγεις, που μ αφήνεις, να σβήσω, να χαθώ, [για τη δική σου αγάπη ν αδικοσκοτωθώ.] x2

15 Γυναίκα είναι γυναίκα μένει :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1973 Αριθμός δίσκου: Όλο τον κόσμο είχα γυρίσει, μία γυναίκα είχα αγαπήσει [και ότι είχα της το χα δώσει, με δίχως φόβο να με προδώσει.]x2 Μα η γυναίκα σαν την Εύα την απιστία έχει στην φλέβα [και η δική μου ξανθιά μικρούλα ήταν και κείνη μια γυναικούλα.]x2 Μα η γυναίκα θα μένει ίδια, ή με βελούδα ή με στολίδια, ή με κουρέλια είναι ντυμένη, γυναίκα είναι γυναίκα μένει, ή με βελούδα είναι ντυμένη, γυναίκα είναι γυναίκα μένει.

16 Δε μου κοβότανε το χέρι :: Άλλος Καλλιτέχνης - Νίνου Μ. :: 1953 Αριθμός δίσκου: HMV AO Μου' κανες μαύρη σαν κατράμι τη ζωή, από τα τότε που σε διάλεξα για ταίρι [κι όταν σου φόρεσα τη βέρα μια βραδιά, δεν μου κοβότανε καλύτερα το χέρι.] χ2 Τώρα σαν σκύλος το μετάνιωσα πικρά, γιατί μου το' καψες κακούργα το τζιγέρι [κι όταν σ' αγκάλιασα την πρώτη τη φορά, δεν μου κοβότανε καλύτερα το χέρι.] χ2 Μαύρη σαν κόλαση μου κάνεις τη ζωή κι όλο δυσάρεστα μου φτάνουν τα χαμπέρια, [αχ, να μπορούσα να σε πνίξω ένα πρωί κι ας μου κοβόντουσαν μαζί τα δυο μου χέρια.] χ2

17 Δεν είσαι εντάξει :: Πετσάς Π. - Τζουανάκος Σ. :: 1949 Αριθμός δίσκου: Μου την έσκασες και πάλι χθές το βράδυ και περίμενα δυο ώρες στο σκοτάδι και με βλέπαν οι γνωστοί μου και γελούσανε, για κορόιδο δίχως άλλο με περνούσανε. Δεν είσαι εντάξει, δεν είσαι εντάξει. Θα μου πεις ότι κατέβει στο μυαλό σου, πως δε σου φερ η μοδίστρα το μαντώ σου, ότι είχες με το σπίτι σου μπερδέματα, δεν τα τρώμε εμείς οι μάγκες τέτοια ψέματα. Δεν είσαι εντάξει, δεν είσαι εντάξει. Μη μου κάνεις, βρε κορίτσι μου, την πάπια και δεν είμαι απ αυτούς που τρώνε χάπια, σουτ και πρώτα πρέπει εμείς να μη γκρινιάζουμε, να βρεθεί καμιά γωνιά να την αράζουμε. Δεν είσαι εντάξει, δεν είσαι εντάξει.

18 Είναι βαριά του χωρισμού η μαχαιριά :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1951 Αριθμός δίσκου: AO Όταν θα πω εγώ το αχ θα αναστενάξει η πλάση θα βγει ντουμάνι απ' την καρδιά τον κόσμο να σκεπάσει. [Είναι βαριά, είναι βαριά του χωρισμού η μαχαιριά.] x2 Έκλεισα πια το στόμα μου και δεν αναστενάζω γιατί μου καίει τα σπλάχνα μου το αχ άμα το βγάζω. [Είναι βαριά, είναι βαριά του χωρισμού η μαχαιριά.] x2 Όποια καρδιά ματώθηκε στου χωρισμού τον πόνο και κομματιάστηκε στα δυο αυτή και νιώθει πόνο. Είναι βαριά, είναι βαριά του χωρισμού η μαχαιριά.

19 Είσαι μικρός και μη βιαστείς :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1950 Αριθμός δίσκου: AO Είσαι μικρός και μη βιαστείς για σκέψου το ακόμα νωρίς μ' αγάπες μη μπλεχτείς για' θα σε φάει το χώμα. [Βιάστηκες για ν' αγαπήσεις μια ζωή να χαραμίσεις.] x2 Ειν' η αγάπη θάνατος χαρά σ' όποιον γλιτώσει κι εγώ μικρός αγάπησα και το 'χω μετανιώσει. Βιάστηκα για ν' αγαπήσω μια ζωή να χαραμίσω. Είσαι μικρός και μη βιαστείς να μην παραπατήσεις πολλές αγάπες θε' να βρεις στα χρόνια που θα ζήσεις. Βιάστηκες για ν' αγαπήσεις μια ζωή να χαραμίσεις.

20 Ένα ρημάδι τώρα γυρίζω :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1953 Αριθμός δίσκου: DG Παράπονο, παράπονο έχω από σένα μόνο βουτήχτηκα μες στη ντροπή στο κλάμα και στον πόνο. Ένα ρημάδι τώρα γυρίζω νύχτα σε νύχτα κι όλο δακρύζω. Τα τωρινά τα χάλια μου κανείς δεν τα 'χει άλλος είν' ο καημός μου απέραντος κι ο πόνος μου μεγάλος. Ένα ρημάδι τώρα γυρίζω νύχτα σε νύχτα κι όλο δακρύζω. Διαβάτης απ' το σπίτι σου ήθελα να περάσω με πλήγωσες πολύ βαριά και δεν θα ησυχάσω. Ένα ρημάδι τώρα γυρίζω νύχτα σε νύχτα κι όλο δακρύζω.

21 Ένας διαβάτης :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1949 Αριθμός δίσκου: DG Αυτό το βράδυ το σκοτεινό είμαι μονάχος και σε ζητώ, [που να γυρίζεις, που να γλεντάς, με ποιον τα πίνεις και με ξεχνάς.]] Με πνίγει απόψε η ερημιά και παίρνω σβάρνα τα καπηλειά, [τρέχω στους δρόμους εδώ κι εκεί, κανείς δεν ξέρει, που να 'σαι εσύ.]] Ένας διαβάτης είμαι και γω, χωρίς να ξεύρω, για που τραβώ, [χωρίς ελπίδα μεσ στην καρδιά, ψάχνω για να βρω παρηγοριά.]]

22 Εσύ που με ξεμυάλισες :: Τσιτσάνης Β. - Τζουανάκος Σ. :: 1951 Αριθμός δίσκου: DG Εσύ που με ξεμυάλισες και το μυαλό μου ζάλισες μ' άφησες, μ' άφησες και τώρα λιώνω, απ' την πί-, απ' την πίκρα κι απ' τον πόνο. Να σου γίνουνε χαράμι, τα όσα σου 'κανα, βρε βλάμη. Να σου γίνουνε χαράμι! Χαρά ποτέ δε γνώρισα, ούτε και σε εννόησα κι ό,τι έ-, κι ό,τι έκανα για σένα, όλα πή-, όλα πήγανε χαμένα. Να σου γίνουνε χαράμι, τα όσα σου 'κανα, βρε βλάμη. Να σου γίνουνε χαράμι! Εσύ που με ξεμυάλισες και το μυαλό μου ζάλισες, μ' έχεις πά-, μ' έχεις πάρει στο λαιμό σου, και θα ζω, και θα ζω με τον καημό σου. Να σου γίνουνε χαράμι, τα όσα σου 'κανα, βρε βλάμη. Να σου γίνουνε χαράμι!

23 Έχουν αλλάξει οι καιροί :: Πολίτης Ι. - Τζουανάκος Σ. :: 1958 Αριθμός δίσκου: DG Στα χρόνια μας δεν βρίσκουμε καρδιές σαν τη δικιά μου να δείχνουν τη συμπόνια μου, ωωωωωω να κάνουν τα καλά μου. Έχουν αλλάξει οι καιροί κι οι άνθρωποι αλλάζουν μονάχα το συμφέρον τους οι πιο πολλοί κοιτάζουν. Εγώ στον κόσμο αυτό που ζω ένιωσα πίκρες μόνο μονάχα όποιος δυστύχησε, ωωωωωω γνωρίζει από πόνο. Έχουν αλλάξει οι καιροί κι οι άνθρωποι αλλάζουν μονάχα το συμφέρον τους οι πιο πολλοί κοιτάζουν. Καλός θα είμαι πάντοτε όσο καιρό κι αν ζήσω σ αυτό τον κόσμο άνθρωπο, ωωωωωω δεν θέλω ν αδικήσω. Έχουν αλλάξει οι καιροί κι οι άνθρωποι αλλάζουν μονάχα το συμφέρον τους οι πιο πολλοί κοιτάζουν.

24 Ζωή μου φαρμακώθηκες (Πόσα φάρμακια έχω πιεί) :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1951 Αριθμός δίσκου: DG Πόσα φαρμάκια έχω πιει μες στης ζωής τη στράτα [κι η μοίρα μου δε χόρτασε για να μου πει σταμάτα.] x2 Ζωή μου φαρμακώθηκες απ' την ψευτιά του κόσμου [καρδιά μου έγινες φωλιά της λύπης και του πόνου.] x2 Κλάψε καρδιά μου άτυχη και μη ζητάς χατίρι [μα πίνε το γουλιά - γουλιά της πίκρας το ποτήρι.] x2

25 Η κατάρα της μάγισσας :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1952 Αριθμός δίσκου: AO Ένα παιδί, μοναχοπαίδι, αγόρι ξεμυάλισε της μάγισσας την κόρη κι αφού τη γλέντησε, αγκάλιασε μιαν άλλη κι η μάνα της κατάρα του 'δωσε μεγάλη. "Ποτέ αγάπη εσύ να μη χαρείς, καταραμένος να 'σαι όσο ζεις." Παντού η κατάρα αυτή τον κυνηγάει και στη ζωή του όποια αγαπάει την βρίσκει μ' άλλον και τον καίει η λαχτάρα, της μάγισσας έχει αληθεύσει η κατάρα. "Ποτέ αγάπη εσύ να μη χαρείς, καταραμένος να 'σαι όσο ζεις." Η ζήλια πια τα μάτια του θολώνει, την άπιστη αγάπη του σκοτώνει και μεσ' στη φυλακή κλεισμένος συλλογιέται της μάγισσας πως η κατάρα εκδικιέται. "Ποτέ αγάπη εσύ να μη χαρείς, καταραμένος να 'σαι όσο ζεις."

26 Η μετανοιωμένη :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1950 Αριθμός δίσκου: Μου 'παν πως είσαι μετανιωμένη λυπημένη ότι γυρνάς [πάντα μόνη, δυστυχισμένη και την αγάπη σου που έχασες ζητάς.] x2 Αποφεύγεις και να μιλήσεις και κανέναν δεν κοιτάς [σ' έχουν πήξει οι αναμνήσεις γι' αυτό που έκανες δακρύζεις και πονάς.] x2 Θέλω να 'ρθω να σου μιλήσω σε λυπάμαι αληθινά [πες μου πως να συγχωρήσω καρδιά που πρόδωσε αυτόν που αγαπά.] x2

27 Η νοσταλγία :: Πετσάς Π. - Τζουανάκος Σ. :: 1950 Αριθμός δίσκου: DG Όταν πέφτει το σκοτάδι κι όταν είναι συννεφιά [έρχεται η νοσταλγία να μου κάψει την καρδιά.] x2 Νιώθω δίπλα μου πως είσαι και μεθάμε με φιλιά [μα σαν δω πως είμαι μόνος ένα δάκρυ μου κυλά.] x2 Έτσι μ' όνειρα παρμένος με θλιμμένη την καρδιά [νοσταλγώ τα δυο σου μάτια που δε θα ξανάβρω πια.] x2

28 Η νύχτα αυτή που πέρασε :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1954 Αριθμός δίσκου: AO Και χτες το βράδυ έμεινα στην κάμαρα μονάχος έκατσα συλλογίστηκα, έκλαψα και χτυπήθηκα όπως χτυπιέται αλύπητα της θάλασσας ο βράχος. Αυτή η νύχτα που πέρασε πολλούς καημούς με κέρασε. Μου ήρθανε στη σκέψη μου όλα τα περασμένα κι όπως μιλούσα μόνος μου, δυνάμωνε ο πόνος μου και στην ψυχή μου ήτανε όλα σκοτεινιασμένα. Αυτή η νύχτα που πέρασε πολλούς καημούς με κέρασε. Το πληγωμένο στήθος μου σαΐτες το χτυπούνε κι όπως μονάχος μου γυρνώ, αναστενάζω και πονώ και λέω τα φαρμάκια μου άλλοι να μην τα πιούνε. Αυτή η νύχτα που πέρασε πολλούς καημούς με κέρασε.

29 Η πόρτα του φτωχού :: Χατζηχρήστος Α. - Τζουανάκος Σ. :: 1949 Αριθμός δίσκου: DG Άν ωφελεί, αν ωφελεί με τι σκοπό για να με τα-, για να με ταπεινώσεις [χτύπα την πο-, χτύπα την πόρτα του φτωχού και δε θα με-, και δε θα μετανοιώσεις.] Χ2 Ξέρω πως με, ξέρω πως με περιφρονάς κρυφογελάς, κρυφογελάς για μένα [όμως η πο-, όμως η πόρτα του φτωχού είν' ανοιχτή, είν' ανοιχτή για σένα.] Χ2 Έχουν καρδιά και οι, έχουν καρδιά και οι φτωχοί και ξέρουν να, και ξέρουν ν' αγαπούνε [χτύπα τη πο-, χτύπα τη πόρτα του φτωχού κι όλα θα ξε-, κι όλα θα ξεχαστούνε.] Χ2

30 Θα πάω με κουρσάρικα :: Νταράλας Λ. - Τζουανάκος Σ. :: 1954 Αριθμός δίσκου: DG 7104 DCG Θα πάω με κουρσάρικα καράβια να κουρσέψω και κάποια νύχτα βροχερή θα πέσω σαν την αστραπή και μέσα από τον πύργο σου μάγισσα θα σε κλέψω. Θα 'ναι βαριά η συννεφιά και πριν να βγουν τ' αστέρια όποιο εμπόδιο θα βρω θα το παλέψω σαν θεριό να σε κρατήσω αιχμάλωτη μες στα δικά μου χέρια. Θα πάω με κουρσάρικα πολεμιστής να γίνω να βγω σε πέλαγος βαθύ κουρσάρισσα κι εσύ μαζί να σε κρατήσω πλάι μου και τη ζωή μου δίνω. Όποιο εμπόδιο θα βρω θα το παλέψω σαν θεριό να σε κρατήσω αιχμάλωτη μες στα δικά μου χέρια.

31 Θέλεις να με στεφανώσεις (Τρελλή που θέλεις να με στεφανώσεις) :: Τσιτσάνης Β. - Τζουανάκος Σ. :: 1950 Αριθμός δίσκου: Τρελή που θέλεις να με στεφανώσεις και νύφη στο πλευρό μου να σταθείς, να ξέρεις πως πικρά θα μετανιώσεις και γρήγορα στους δρόμους θα βρεθείς. Δεν κάνω εγώ για γάμο και για σπίτι, κουράζομαι στα ίδια τα φιλιά, γουστάρω να γυρνώ σαν το σπουργίτι κι όπου σταθώ να στήνω τη φωλιά. Παντρέψου κάναν άλλο νοικοκύρη και πνίξε της καρδιάς σου τον καημό. Με μένα το ρεμπέτη και μπατίρη, στα σίγουρα θα πέσεις στο γκρεμό.

32 Θέλω μάγκα με πιο πολλά καράτια :: Μητσάκης Γ. - Γεωργακοπούλου Ι. :: 1951 Αριθμός δίσκου: Να καθαρίσουμε ήρθε πια η ώρα, νερό δεν παίρνει, χωρίζουμε από τώρα! [Εσύ και η αγάπη σου, να πάτε στα κομμάτια, θέλω μάγκα με πιο πολλά καράτια.] x2 Κι αν είσαι όμορφος, για πάρτη σου να είσαι, εμένα άσε με και μ' όποια θέλεις ζήσε. [Εσύ και η αγάπη σου, να πάτε στα κομμάτια, θέλω μάγκα με πιο πολλά καράτια.] x2 Να ξαναβρώ κι εγώ τα ίδια κουσουρλούκια, να πίνω, να γλεντώ, τα βράδια στα μπουζούκια. [Εσύ και η αγάπη σου, να πάτε στα κομμάτια, θέλω μάγκα με πιο πολλά καράτια.] x2

33 Καινούργια αγάπη να βρεις να ξεχάσεις :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1950 Αριθμός δίσκου: AO Τι κάθεσαι και κλαις για μια γυναίκα αφού καρδιά δεν έχει ν αγαπά [είναι ντροπή να χάνεσαι, κορόιδο για να πιάνεσαι τους μάγκες μώρε φίλε να ντροπιάζεις.] x2 Δε σκέφτεσαι τα νιάτα σου λιγάκι και πας να πέσεις μέσα στο γκρεμό [παράτα τα ξενύχτια σου, θα ρθουν άλλες στα δίχτυα σου καινούρια αγάπη να βρεις να ξεχάσεις.] x2 Γιατί της δίνεις τόσο σημασία κι απάνω της το πήρε και γελά [τα νιάτα σου χαράμισες, μα είναι κι άλλες βλάμισσες φτωχές που ξέρουν όμως ν αγαπάνε.] x2

34 Καρδιά μου πάψε να πονάς :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1960 Αριθμός δίσκου: Bal Καρδιά μου πάψε, πάψε, πάψε να πονάς [και το παράπονό σου] 3χ μην το μαρτυράς και το παράπονό σου μην το μαρτυράς. Πόσο έχεις, έχεις, έχεις πικραθεί [και τα φαρμάκια που πιες] 3χ κανείς να μην τα πιει και τα φαρμάκια που πιες, κανείς να μην τα πιει. Καρδιά τι έχεις, έχεις, έχεις κι όλο κλαις [που το παράπονό σου] 3χ το κρύβεις δεν το λες που το παράπονό σου, το κρύβεις δεν το λες.

35 Καταραμενη θαλασσα :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1960 Αριθμός δίσκου: BAL Καταραμένη θάλασσα [τα νιάτα μου τα χάλασα] x2 [για σένα η κακομοίρα.] x2 Μου πήρες το παιδάκι μου [κι απόμεινα μονάχη μου] x2 [για την κακή μου μοίρα.] x2 Με πόνο τον μεγάλωσα [κι όμως δεν τον καμάρωσα] x2 [τον έχεις ξεμυαλίσει.] x2 Στην ξενιτιά τον τράβηξες [πληγή μεγάλη μ άνοιξες] x2 [το σπίτι μού χεις κλείσει.] x2 Καράβια πάνε κι έρχονται [τα ίχνη του δε φαίνονται] x2 [θα χει το δρόμο χάσει.] x2 Τα γαλανά σου κύματα [που όλο διψούν για θύματα] x2 [τον έχουν αγκαλιάσει.] x2

36 Κι εγώ που θυσιάστηκα :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1952 Αριθμός δίσκου: AO Γκρεμίζει απόψε μια φωλιά και μιαν αγάπη σβήνει κι ο χωρισμός χαλάσματα μες στην καρδιά μου αφήνει κι εγώ που θυσιάστηκα στον ψεύτη το ντουνιά φταίει εκείνη. Γκρεμίζει απόψε μια φωλιά και να τι μ' απομένει ένα κορμί ερείπιο, καρδιά σακατεμένη κι εγώ που θυσιάστηκα στον ψεύτη το ντουνιά τι μου μένει. Σακατεμένος άνθρωπος πως θέλεις πια να ζήσω γι' αυτό μες στα γκρεμίσματα που μ' άφησες, θα σβήσω κι εγώ που θυσιάστηκα στον ψεύτη το ντουνιά ας μη ζήσω.

37 Κλαίω απαρηγόρητα :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1960 Αριθμός δίσκου: BAL Έφυγες από μένανε και πήγες μακριά μου δίχως καθόλου να σκεφτείς τα τόσα δα-, τα τόσα δάκρυά μου. Κλαίω απαρηγόρητα κλαίω απελπισμένα γιατί τα μάτια π' αγαπώ δεν είναι πια, δεν είναι πια για μένα. Γιατί το έκανες αυτό χωρίς να με ρωτήσεις δίχως καθόλου να σκεφτείς τι πόνο θα, τι πόνο θα αφήσεις. Κλαίω απαρηγόρητα κλαίω απελπισμένα γιατί τα μάτια π' αγαπώ δεν είναι πια, δεν είναι πια για μένα. Μες στη ζωή σε πλάνεψαν τα πλούτη, τα παλάτια και άφησες μία καρδιά να γίνει δυο, να γίνει δυο κομμάτια. Κλαίω απαρηγόρητα κλαίω απελπισμένα γιατί τα μάτια π' αγαπώ

38 δεν είναι πια, δεν είναι πια για μένα.

39 Κλάψτε μάτια μου απόψε :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1959 Αριθμός δίσκου: DG Κλάψτε μάτια μου απόψε κλάψτε μια καταστροφή ότι αγάπησα σ' αυτό τον κόσμο το 'χασα για μια στιγμή. Κλάψτε μάτια, μάτια μου απόψε κλάψτε αχ, μια καταστροφή. Ξέσπασε μια καταιγίδα μες στην έρμη μου ψυχή χάλασε και συνεπήρε μια ολόκληρη ζωή. Κλάψτε μάτια, μάτια μου απόψε κλάψτε αχ, μια καταστροφή. Στο παλάτι της ψυχής μου όλα έχουν γκρεμιστεί και απόψε ειν' η καρδιά μου απ' αγάπη ορφανή. Κλάψτε μάτια, μάτια μου απόψε κλάψτε αχ, μια καταστροφή.

40 Κοντά μου αγανάκτησες :: Κυριαζής Ι. - Τζουανάκος Σ. :: 1954 Αριθμός δίσκου: AO Δεν φταις εσύ κι αν μ' άφησες και μέρα νύχτα κλαίω δεν φταις εσύ κι αν μου 'φυγες εγώ για όλα φταιώ. Δεν φταις εσύ κι αν μ' άφησες κοντά μου αγανάκτησες. Σε τυραννούσα άδικα μέρες σκληρές περνούσες γιατί οι εχθροί μας ζήλευαν και λέγαν μ' απατούσες. Δεν φταις εσύ κι αν μ' άφησες κοντά μου αγανάκτησες. Για να σε χάσω έπρεπε να νιώσω τι αξίζεις μα τώρα όμως κι αν σε ζητώ το ξέρω δεν γυρίζεις. Δεν φταις εσύ κι αν μ' άφησες κοντά μου αγανάκτησες.

41 Κρίμα τέτοια λεβεντιά :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1950 Αριθμός δίσκου: Κρίμα τέτοιο παλικάρι που ο χάρος γυρεύει να το πάρει τέτοια λεβεντιά. [Και την πόρτα, την πόρτα του χτυπάει μέσα στη νυχτιά.] x2 Έχει νιάτα που τρελαίνουν κι οι γυναίκες για χάρη του πεθαίνουν κι όμως ξεψυχά. [Και η μάνα, η μάνα του πιο πέρα κλαίει στη γωνιά.] x2 Και μιας μάγισσας η κόρη χαμογελάει στο χάρο με το ζόρι λέει σαν τρελή. Χάρε πάρε, πάρε με κι εμένα να 'μαστε μαζί.

42 Λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω :: Τζουανάκος Σ. - Άλλος Καλλιτέχνης :: 1958 Αριθμός δίσκου: Δε θέλω πλούτη να μου δώσεις και παλάτια δε θέλω λούσα όπως άλλες που γυρνάς [λυπήσου μόνο της καρδιάς μου τα κομμάτια και πες μου λίγο τη φτωχή πως μ' αγαπάς.] x2 [Λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω ως την άλλη μου ζωή να σε λατρεύω.] x2 Αυτά τα λίγα ψίχουλα κι αν θα μου τάξεις σου τα πληρώνω μ' οποιαδήποτε τιμή [και θα τα πάρω κι αν ακόμα τα πετάξεις όπως πετάνε σ' ένα σκύλο το ψωμί.] x2 [Λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω ως την άλλη μου ζωή να σε λατρεύω.] x2

43 Λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1959 Αριθμός δίσκου: 7PG Δε θέλω πλούτη να μου δώσεις και παλάτια δε θέλω λούσα όπως άλλες που γυρνάς [λυπήσου μόνο της καρδιάς μου τα κομμάτια και πες μου λίγο τη φτωχή πως μ' αγαπάς.] x2 [Λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω ως την άλλη μου ζωή να σε λατρεύω.] x2 Αυτά τα λίγα ψίχουλα κι αν θα μου τάξεις σου τα πληρώνω μ' οποιαδήποτε τιμή [και θα τα πάρω κι αν ακόμα τα πετάξεις όπως πετάνε σ' ένα σκύλο το ψωμί.] x2 [Λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω ως την άλλη μου ζωή να σε λατρεύω.] x2

44 Μα είναι και Θεός :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1953 Αριθμός δίσκου: AO Βασανιστήρια μου έκανες πολλά και η αγάπη που σου είχα πήγε στράφι [μα είναι και Θεός που βλέπει από ψηλά και ένα ένα στο τεφτέρι του τα γράφει.] x2 Κι αν τσαλαπάτημα είμαι καθενός και μες στο βούρκο που με πέταξες κυλιέμαι [μα είναι και Θεός που βλέπει από ψηλά και με την σκέψη πια αυτή παρηγοριέμαι.] x2 Κι αν είμαι βάρκα στη ζωή χωρίς κουπιά και την καρδιά μου η απονιά σου την πληρώνει [μα είναι και Θεός που βλέπει από ψηλά κι από τη κρίση του κανένας δε γλιτώνει.] x2

45 Μάγισσες :: Τατασόπουλος Ι. - Τζουανάκος Σ. :: 1953 Αριθμός δίσκου: DG Μάγισσες φέρτε βότανα τον πόνο μου να γιάνω [την έπαθα κι αγάπησα μα δεν το ξανακάνω.] x2 Μάγισσες το κορίτσι μου τώρα δεν μ' αγαπάει [με γέλασε με πρόδωσε με ξέχασε και πάει.] x2 Μάγισσες όπως μ' έλιωσε θέλω κι αυτή να λιώσει [και το κακό που μου 'κανε να τ' ακριβοπληρώσει.] x2

46 Μαλώνω με τον Χάρο :: Πετσάς Π. - Τζουανάκος Σ. :: 1953 Αριθμός δίσκου: DG Χάρε αν είσαι παλικάρι στείλε σύσταση να ρθω κι αν εσύ είσαι μπαμπέσης αντρικά, αντρικά θα σου φερθώ. Θέλω να σε ανταμώσω και μαζί, και μαζί σου να μαλώσω. Είμαι αποφασισμένος κι ολομόναχος θα ρθω δεν φοβάμαι το σπαθί σου με σουγιά, με σουγιά θα ξηγηθώ. Θέλω να σε ανταμώσω στα γερά, στα γερά θα σου τη δώσω. Θα σου βγάλω την καρδιά σου και το σάπιο σου μυαλό νέους να μην ξαναπάρεις να μην κα- να μην κάνεις πια κακό. Όταν θα σε αντικρύσω απ την πλα- απ την πλάση θα σε σβήσω.

47 Μας ζηλεύουνε (Τί κι αν τρελλά αγαπιόμαστε) :: Καπλάνης Κ. - Νίνου Μ. :: 1954 Αριθμός δίσκου: Lib Τι κι αν τρελά αγαπιόμαστε, φαινόμαστε σαν ξένοι, γιατί είμαστε, αλίμονο, κι οι δυο μας παντρεμένοι. [Μας ζηλεύουνε, μας ζηλεύουνε και όλοι μας κουτσομπολεύουνε.] x2 Αυτοί που μας εχθρεύονται, μιλάνε με κακία, πως τάχα είναι σκάνδαλο, αυτό στην κοινωνία. [Μας ζηλεύουνε, μας ζηλεύουνε και όλοι μας κουτσομπολεύουνε.] x2 Μα η θερμή αγάπη μας, είναι για μας λιμάνι, γιατί κι οι δυο ατυχήσαμε στο πρώτο μας στεφάνι. [Μας ζηλεύουνε, μας ζηλεύουνε και όλοι μας κουτσομπολεύουνε.] x2

48 Μαυροθαλασσίτισσα :: Πετσάς Π. - Τζουανάκος Σ. :: 1953 Αριθμός δίσκου: DG Μέσα στις θα- μέσα στις θάλασσες γυρνώ γι' αυτά τα δυο, γι' αυτά τα δυο σου μάτια που και καράβια χάλασαν και τα 'καναν κομμάτια μέσα στις θάλασσες γυρνώ γι' αυτά τα δυο σου μάτια. Αχ τα δυο σου μάτια μαυραθαλασσίτισσα κι αν με κάνανε κομμάτια πάλι τ' αναζήτησα. Με γέλασαν, με γέλασαν τα μάτια σου μ' όλη την πο- μ' όλη την πονηριά μου και έχασα τη βάρκα μου μαζί και την καρδιά μου με γέλασαν τα μάτια σου μ' όλη την πονηριά μου. Αχ τα δυο σου μάτια μαυραθαλασσίτισσα κι αν με κάνανε κομμάτια πάλι τ' αναζήτησα. Κι αν άδικα, κι αν άδικα την έχασα κανείς δεν θα, κανείς δεν θα το μάθει με τ' άλλα τα ψαράδικα και μια βαρκούλα 'χάθη κι αν άδικα την έχασα κανείς δεν θα το μάθει. Αχ τα δυο σου μάτια μαυραθαλασσίτισσα κι αν με κάνανε κομμάτια

49 πάλι τ' αναζήτησα.

50 Με αγωνία πάντα ζούμε :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1951 Αριθμός δίσκου: Ειν' η ζωή μας βάσανο μεγάλη τυραννία για μας που γεννηθήκαμε φτωχοί στην κοινωνία. Μ' αγωνία και φαρμάκια ζούμε πάντοτε εμείς τα φτωχαδάκια. Από παιδιά μας ρίξανε μέσα στη βιοπάλη κι απ' τις φουρτούνες της ζωής κανείς δεν θα μας βγάλει. Μ' αγωνία και φαρμάκια ζούμε πάντοτε εμείς τα φτωχαδάκια. Για μας η νύχτα δεν περνά αργεί να ξημερώσει κι η μέρα μόνο βάσανα και πίκρες θα μας δώσει. Μ' αγωνία και φαρμάκια ζούμε πάντοτε εμείς τα φτωχαδάκια.

51 Με θολωμένο το μυαλό :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1950 Αριθμός δίσκου: DG Με θολωμένο το μυαλό τις νύχτες περπατάω μονάχος μου παραμιλώ, παραμιλώ κι εσένανε ζητάω κι αναρωτιέμαι με καημό, με καημό γιατί να σ' αγαπάω. Στη μακρινή σου γειτονιά ως το πρωί γυρίζω τη μαύρη σου την απονιά, την απονιά θυμάμαι και δακρύζω και του σπιτιού σου τη γωνιά, τη γωνιά με δάκρυα ποτίζω. Και περιμένω τη βραδιά που δεν θα ξημερώσει ο χάρος μπρος στην πόρτα σου, στην πόρτα σου να 'ρθει να μ' ανταμώσει κι η λαβωμένη μου η καρδιά, η καρδιά τους πόνους να γλιτώσει.

52 Μεσάνυχτα βαθειά σκοτεινιασμένα :: Λαύκας Γ. - Τζουανάκος Σ. :: 1954 Αριθμός δίσκου: DG Μεσάνυχτα βαθιά σκοτεινιασμένα στα έρημα σοκάκια τριγυρνώ [εκεί που πρωτοφίλησα εσένα με στήθια πληγωμένα ξαγρυπνώ.] x2 Στου δρόμου τα σκουπίδια σαν κουρέλι με πέταξες χωρίς να το σκεφτείς [με πρόδωσες και τώρα δεν σε μέλει καινούργιο θύμα ψάχνεις για να βρεις.] x2 Δεν ξέρουμε η τύχη πως τα φέρνει μπορεί κι εσύ μια μέρα να βρεθείς [κουρέλι μες στο ίδιο το σοκάκι συγνώμη στο κουρέλι για να πεις.] x2

53 Μη δίνεις δανεικά λεφτά :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1951 Αριθμός δίσκου: AO Μη δίνεις δανεικά λεφτά γιατί θα σου τα φάνε [τους χάνεις κι από φίλους σου κι ύστερα σε ξεχνάνε.] x2 Κράτησε το κομπόδεμα για μια κακή σου ώρα [γιατί σε κάθε άνθρωπο πάντα ξεσπά μια μπόρα.] x2 Μη δίνεις δανεικά λεφτά ούτε στον αδελφό σου [θα σου τα φάει τα λεφτά θα γίνει και εχθρός σου.] x2

54 Μια γυναίκα μ' έχει κάψει :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1954 Αριθμός δίσκου: AO Κεραυνοί κι αστροπελέκια με χτυπήσανε κι όλα μέσα στην καρδιά μου τα γκρεμίσανε. Σαν πεθάνω κανείς μην κλάψει μια γυναίκα, γυναίκα μ' έχει κάψει. Έχω πιει πολλά φαρμάκια στο ποτήρι της και το χάρο θ' αγκαλιάσω για χατήρι της. Σαν πεθάνω κανείς μην κλάψει μια γυναίκα, γυναίκα μ' έχει κάψει. Μοναχό και ντροπιασμένο μ' απαράτησε και στη λάσπη την καρδιά μου τσαλαπάτησε. Σαν πεθάνω κανείς μην κλάψει μια γυναίκα, γυναίκα μ' έχει κάψει.

55 Νύχτωσε νύχτωσε :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1950 Αριθμός δίσκου: Οι διαβάτες αραιώσαν το δρομάκι ησύχασε [τα φωτάκια γύρω απλώσαν νύχτωσε, νύχτωσε.] x2 Τ' άστρα βγήκαν για σεργιάνι κι ένα κάποιο κύλησε [το φεγγάρι βόλτα κάνει νύχτωσε, νύχτωσε.] x2 Τέτοια ώρα να 'σαι μόνος γιατί σ' άλλον γλύστρησε [ειν' ο πιο μεγάλος πόνος νύχτωσε, νύχτωσε.] x2

56 Ο αράπης :: Χιώτης Μ. - Τζουανάκος Σ. :: 1953 Αριθμός δίσκου: Τι να την κάνω τη ζωή τέτοια ζωή ας λείπει μαζί σου ζω με βάσανα και με το καρδιοχτύπι. Όσο και να σε μαλώνω, πάντα μου αντιμιλάς [τον αράπη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς] x2 όσο και να σε μαλώνω, πάντα μου αντιμιλάς. Μια μέρα δεν επέρασε χωρίς να με πληγώσεις στο λέω θα χωρίσουμε και θα το μετανιώσεις. Όσο και να σε μαλώνω, πάντα μου αντιμιλάς [τον αράπη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς] x2 όσο και να σε μαλώνω, πάντα μου αντιμιλάς. Εσύ δε συμμορφώνεσαι ό,τι και να σου κάνω καθημερνώς με τυρρανάς και θέλεις να πεθάνω. Όσο και να σε μαλώνω, πάντα μου αντιμιλάς [τον αράπη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς] x2 όσο και να σε μαλώνω, πάντα μου αντιμιλάς.

57 Ο ζορικος πελατης :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1960 Αριθμός δίσκου: BAL Νάτος σαν αριστοκράτης μα είναι ζόρικος, ζόρικος πελάτης στο τραπέζι σαν καθήσει που 'ν' ο μπο- που 'ν' ο μπόσης θα ρωτήσει που ειν' ο μπόσης θα ρωτήσει στο τραπέ- στο τραπέζι σαν καθήσει. Την πουράκλα του στραβώνει όταν βλέπει, βλέπει το γκαρσόνι κάτι σου 'πα, κάτι μου' πες πάλι τα, πάλι τα καν' από κούπες πάλι τα καν' από κούπες κάτι σου, κάτι σου 'πα, κάτι μου' πες. Άρχισε να ξεσπαθώνει με τη μουσική, με τη μουσική μαλώνει βρε το φουκαρά τι κρίμα του τελεί- του τελείωσε το χρήμα του τελείωσε το χρήμα και κατά- και κατάληξε στο τμήμα.

58 Ο Κωνσταντής :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1951 Αριθμός δίσκου: DG Μες στη βάρκα σιγολιώνει από χθες ο Κωσταντής [κι έχει αράξει πια για πάντα στο γιαλό αποβραδίς.] x2 Ήταν πρώτος στο καμάκι και λεβέντης στη συρτή [μόνος του αργοπεθαίνει ο λεβέντης Κωσταντής.] x2 Ηρθ' ο χάρος μες στη βάρκα σαν τραβούσε το κουπί [σώσε Άγιε μου Νικόλα τον ψαρά τον Κωσταντή.] x2

59 Ο μαχαραγιάς :: Τζουανάκος Σ. - Στάμου Ρ. :: 1952 Αριθμός δίσκου: DG-6964 DCG Ωωωωω, ο μαχαραγιάς. Ο μαχαραγιάς βγαίνει σιργιάνι, με νταούλια και βιολιά θα σκορπίσει για να κάνει κέφι, λίρες και φλουριά [λάμπει στα διαμάντια, αστράφτει στα μπριλάντια ο μαχαραγιάς.] x2 Ωωωωω, ο μαχαραγιάς. Το λαχταριστό γυμνό χαρέμι μπρός του σαν περνά αναστέναξε και σιγοτρέμει και τον προσκυνά [κι όλο σασικλίκι κουνάει το σαρίκι ο μαχαραγιάς.] x2 Ωωωωω, ο μαχαραγιάς. Λάμπει στα διαμάντια, αστράφτει στα μπριλάντια ο μαχαραγιάς. Ωωωωω, ο μαχαραγιάς.

60 Ο μπεκιάρης :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1949 Αριθμός δίσκου: AO Ρέμπελος πάντα γυρνάω και μονάχος την περνάω. τί τραβώ κανείς ξέρει, σαν πουλί με δίχως ταίρι. τί τραβώ κανείς ξέρει, σαν πουλί με δίχως ταίρι. Μόνος στρώνω και κοιμάμαι, μόνος κλαίω και λυπάμαι. Και άν τύχει ν' αρρωστήσω, ποιά πουρτούλα να χτυπήσω; Και άν τύχει ν' αρρωστήσω, ποιά πουρτούλα να χτυπήσω; Σαν μπεκιάρης όποιος ζήσει, τον καημό μου θα γνωρίσει: Που δεν έχω άλλο φίλο, μια γατούλα κι ένα σκύλο. Που δεν έχω άλλο φίλο, μια γατούλα κι ένα σκύλο.

61 Ο τεμπέλης :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1950 Αριθμός δίσκου: AO Την αποφεύγω τη δουλειά από μικρό παιδάκι [θα πάθει η υγεία μου αν κουραστώ λιγάκι.] x2 Τι τα θέλεις, τι τα θέλεις είμαι βεριτάμπλ, βεριτάμπλ τεμπέλης. Κοιμάμαι έως τις εννιά ξυπνώ, κοιμάμαι πάλι [αν τύχει και να σηκωθώ ευθύς με πιάνει ζάλη.] x2 Τι τα θέλεις, τι τα θέλεις είμαι βεριτάμπλ, βεριτάμπλ τεμπέλης. Βαριέμαι και τις άδειες μου του γάμου μου να βγάλω [τεμπέλης εγεννήθηκα τεμπέλης θα πεθάνω.] x2 Τι τα θέλεις, τι τα θέλεις είμαι βεριτάμπλ, βεριτάμπλ τεμπέλης.

62 Όπου δείς φωτιά να καίει :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1951 Αριθμός δίσκου: Πολλοί πονούν μες στη ζωή στη σφαίρα αυτή που τρέχει μα της καρδιάς μου την πληγή καμιά καρδιά δεν έχει. Όπου δεις φωτιά να καίει κάποιος που, κάποιος που πονά θα κλαίει. Σαν το βουνό αβάσταχτος ο πόνος ο δικός μου ραγίζει πέτρες, σίδερα ο αναστεναγμός μου. Όπου δεις καπνό, ντουμάνι κάποιος τη, κάποιος τη χαρά του χάνει. Δεν το σηκώνει ο ντουνιάς το βάρος της καρδιάς μου και ξεχειλίζει ο πόνος μου στο δάκρυ της ματιάς μου. [Όπου φλόγα αναμμένη μια ψυχή, μια ψυχή βασανισμένη.] x2

63 Παλιό μεράκι :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1953 Αριθμός δίσκου: DG Παλιό μεράκι μην ξυπνάς μέσα στα σωθικά μου [άσε με, μη με τυραννάς κουράστηκε η καρδιά μου.] x2 Πόσους καημούς επότισες την άμοιρη καρδιά μου [τι θέλεις τώρα, τι ζητάς και γίνεσαι σκιά μου.] x2 Παλιό μεράκι άσε με τα στήθια μου μη σκάβεις [και τη φωτιά που σβήνεται πάλι μην την ανάβεις.] x2

64 Παράνομη ζωή(ζούμε στην παρανομία) :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1955 Αριθμός δίσκου: Lib Μέσα σ αυτή την κοινωνία ζούμε στην παρανομία ο ντουνιάς μας κατακρίνει μα η αγάπη μας δε σβήνει. Παράνομη ζωή, παράνομη αγκαλιά παράνομη αγάπη, παράνομα φιλιά. Όσο κι αν μας κυνηγήσουν δεν μπορούν να μας χωρίσουν οι καρδιές που αγαπάνε και τα σίδερα τα σπάνε. Παράνομη ζωή, παράνομη αγκαλιά παράνομη αγάπη, παράνομα φιλιά. Είναι η παρανομία πιο γλυκιά απ την αμαρτία μες στου πόθου το μεθύσι ποιος δεν έχει αμαρτήσει. Παράνομη ζωή, παράνομη αγκαλιά παράνομη αγάπη, παράνομα φιλιά.

65 Παράπονο :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1951 Αριθμός δίσκου: DG Γυρνώ στη συνοικία σου μονάχος κάθε βράδυ κι ένα πικρό παράπονο με πνίγει στο σκοτάδι, στο σκοτάδι. Μπροστά μου αφότου βρέθηκες έχει η ζωή μου αλλάξει με δέρνει το παράπονο κι αυτό θα με ρημάξει, ωχ ρημάξει. Κατάντησα αιχμάλωτος της άσπλαχνης καρδιάς σου και δέθηκε η μοίρα μου πάνω στα βήματά σου, βήματά σου.

66 Πατρίδα και ξενητειά :: Καλδάρας Α. - Τζουανάκος Σ. :: 1958 Αριθμός δίσκου: DG Ότι κι αν ζητήσω το 'χω μες στα ξένα που γυρνώ μα την γλυκειά μου την πατρίδα μ' όλη τη φτώχεια της πονώ. Μοιάζει η πατρίδα με την ξενητιά όπως η μάνα με τη μητριά. Πλούτη, μέγαρα και κούρσες κι από μάγισσες φιλιά δεν αξίζουν όσο αξίζει της μάνας μου η αγκαλιά. Μοιάζει η πατρίδα με την ξενητιά όπως η μάνα με τη μητριά. Μέρα νύχτα πικραμένος μια κοπέλα νοσταλγώ ένα σπιτάκι μ' ένα χαγιάτι δυο γλάστρες με βασιλικό. Μοιάζει η πατρίδα με την ξενητιά όπως η μάνα με τη μητριά.

67 Πώς άργησες, πώς άργησες :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1954 Αριθμός δίσκου: AO Πως άργησες, πως άργησες κι ακόμα δεν εφάνηκες τόσο σ' έχω αποθυμήσει μα 'συ με έχεις, με έχεις λησμονήσει. Πως άργησες, πως άργησες. Δεν πόνεσες, δεν πόνεσες για μένα ούτε ρώτησες η απονιά σου μ' έχει πληγώσει πικρό φαρμάκι, φαρμάκι μου 'χεις δώσει. Πως άργησες, πως άργησες. Με ξέχασες, με ξέχασες σκληρά με παραπέταξες μα κάποια μέρα θα με ζητήσεις μα θα 'ναι αργά, για μένα πια θα σβήσεις. Πως άργησες, πως άργησες.

68 Ρήμαξε το σπιτικό μας :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1949 Αριθμός δίσκου: AO Έφυγες, έφυγες με κάποιον άλλο κάποιο βρα- κάποιο βράδυ σκοτεινό [κι έχω μείνει πια μονάχος μέρα νυ- μέρα νύχτα να πονώ.] x2 Έχασα, έχασα τα δυο σου μάτια που τ' αγά- που τ' αγάπαγα πολύ [και γυρνώ μεσ' στα σοκάκια σαν το ε- σαν το έρημο πουλί.] x2 Ρήμαξε, ρήμαξε το σπιτικό μας τα παρά- τα παράθυρα κλειστά [ούτε ο ήλιος μπαίνει μέσα τώρα που, τώρα που 'φυγε η χαρά.] x2

69 Σ' αραχνιασμένο σπήλαιο :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1954 Αριθμός δίσκου: AO Σ' αραχνιασμένο σπήλαιο θέλω να κατοικήσω και μακριά από σένανε μονάχος μου, μονάχος μου να ζήσω. Για να φύγω από κοντά σου κι από τη σκληρή καρδιά σου. Μαζί σου απελπίστηκα το θάρρος μου έχω χάσει έκλεισε η καρδούλα μου δεν θέλει να, δεν θέλει να γελάσει. Απ' αυτή την, την απονιά σου κι από τη σκληρή καρδιά σου. Σ' αραχνιασμένο σπήλαιο μακριά πολύ στα ξένα μονάχος σ' έρημο νησί παρά μαζί, παρά μαζί μ' εσένα. Για να φύγω από κοντά σου κι από τη σκληρή καρδιά σου.

70 Σαν σου φύγω ένα πρωί :: Πετσάς Π. - Τζουανάκος Σ. :: 1958 Αριθμός δίσκου: AO Μη λες πως αν χωρίσουμε τ' αυτί σου δεν ιδρώνει πως θα ξεχάσεις στη στιγμή πως μας ενώνουν στη ζωή χίλιοι καημοί και πόνοι. Η καρδιά, η καρδιά σου θα καεί σαν σου φύγω, σαν σου φύγω ένα πρωί. Στην αγκαλιά μου πέρασες τα πιο 'μορφά σου χρόνια κι ο νους σου πάντα θα γυρνά σε κάποια φτωχογειτονιά με τα μικρά μπαλκόνια. Η καρδιά, η καρδιά σου θα καεί σαν σου φύγω, σαν σου φύγω ένα πρωί. Μη λες πως αν χωρίσουμε πως δεν θα σε πειράξει στου χωρισμού τη συννεφιά σταλαγματιά - σταλαγματιά το δάκρυ σου θα στάξει. Η καρδιά, η καρδιά σου θα καεί σαν σου φύγω, σαν σου φύγω ένα πρωί.

71 Σε θυμήθηκα και πάλι :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1951 Αριθμός δίσκου: DG Σε θυμήθηκα και πάλι όμορφό μου αγγελούδι [και σου γράφω ένα τραγούδι στην απο-, στην αποψινή βραδιά.] x2 Σε θυμήθηκα και πάλι τώρα που έχω μείνει μόνος [και της θύμησης ο πόνος μου ματώ-, μου ματώνει την καρδιά.] x2 Σαν αστέρι που κυλάει πέρασες γοργά από μπροστά μου [και θα μείνεις στην καρδιά μου όσο ζω, όσο ζω παντοτινά.] x2

72 Στα φτωχοταβερνάκια :: Μπακάλης Μ. - Τζουανάκος Σ. :: 1955 Αριθμός δίσκου: DG Μες στους φτωχομαχαλάδες εκεί που ζει η εργατιά πήγα να τα πιω ένα βράδυ με τα πιο καλά παιδιά. Εσούρωσα και χόρεψα στα φτωχοταβερνάκια εκεί που πίνουν οι καρδιές οκάδες τα φαρμάκια. Την χορέψαμε με κέφι την βαριά μας ζεϊμπεκιά κι αν μας λείπουν οι παράδες έχουμε χρυσή καρδιά. Εσούρωσα και χόρεψα στα φτωχοταβερνάκια εκεί που πίνουν οι καρδιές οκάδες τα φαρμάκια. Τα φτωχόσπιτα κοιτάζω και δακρύζω και πονώ γιατί έχω μεγαλώσει σε φτωχόσπιτο κι εγώ. Εσούρωσα και χόρεψα στα φτωχοταβερνάκια εκεί που πίνουν οι καρδιές οκάδες τα φαρμάκια.

73 Σταλαγματιά - σταλαγματιά :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1973 Αριθμός δίσκου: Σταλαγματιά, σταλαγματιά στάζουν τα δάκρυά μου [γιατί προδόθηκαν σκληρά τα τόσα όνειρά μου.] x2 Προδόθηκα, προδόθηκα σε ό,τι είχα πιστέψει [τώρα τι άλλο στη ζωή μπορεί να με μαγέψει.] x2 Σταλαγματιά, σταλαγματιά στάζει η καρδιά μου αίμα [αχ, στη ζωή με πλάνεψε το μαγεμένο ψέμα.] x2

74 Σταλαγματιά-σταλαγματιά :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1960 Αριθμός δίσκου: Bal Σταλαγματιά, σταλαγματιά στάζουν τα δάκρυά μου [γιατί προδόθηκαν σκληρά τα τόσα όνειρά μου.] x2 Προδόθηκα, προδόθηκα σε ό,τι είχα πιστέψει [τώρα τι άλλο στη ζωή μπορεί να με μαγέψει.] x2 Σταλαγματιά, σταλαγματιά στάζει η καρδιά μου αίμα [αχ, στη ζωή με πλάνεψε το μαγεμένο ψέμα.] x2

75 Σταλαγματιά, σταλαγματιά :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1950 Αριθμός δίσκου: Σταλαγματιά, σταλαγματιά στάζουν τα δάκρυά μου [γιατί προδόθηκαν σκληρά τα τόσα όνειρά μου.] x2 Προδόθηκα, προδόθηκα σε ό,τι είχα πιστέψει [τώρα τι άλλο στη ζωή μπορεί να με μαγέψει.] x2 Σταλαγματιά, σταλαγματιά στάζει η καρδιά μου αίμα [αχ, στη ζωή με πλάνεψε το μαγεμένο ψέμα.] x2

76 Σφάλμα ασυγχώρητο (Φύγε, φύγε) :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1955 Αριθμός δίσκου: DG Τώρα που είναι γρήγορα θα φύγεις από μένα εγώ δεν πρόκειται να μπω, αχ να μπω στη φυλακή για σένα Φύγε φύγε μ έχεις φέρει στ απροχώρητο είναι το σφάλμα σου βαρύ και ασυγχώρητο Για σένα περιφρόνησα όλη την κοινωνία μα εσύ με κέρασες καημούς, αχ καημούς φαρμάκι και αγωνία Φύγε φύγε μ έχεις φέρει στ απροχώρητο είναι το σφάλμα σου βαρύ και ασυγχώρητο Φύγε και αυτό μην το ξεχνάς πως στη ζωή ετούτη η ευτυχία και η χαρά, η χαρά δεν βρίσκεται στα πλούτη Φύγε φύγε μ έχεις φέρει στ απροχώρητο είναι το σφάλμα σου βαρύ και ασυγχώρητο

77 Τα καψόνια :: Άλλος Καλλιτέχνης - Τζουανάκος Σ. :: 1953 Αριθμός δίσκου: Όσο πας και μ' αποφεύγεις κάθε πέντε και παρών [η καρδιά σου δεν με θέλει τώρα μάγκα μου μόλις είδες πως ξεθύμαναν τα φράγκα μου.] x2 Θα σου κάνω εγώ καψόνια για να με, για να με θυμάσαι χρόνια. Μη μου κάνεις νταηλίκια κόνξες και περιστροφές η καρδούλα μου κανέναν δεν φοβήθηκε γιατί αυτός που θα με ρίξει δεν γεννήθηκε. Θα σου κάνω εγώ καψόνια για να με, για να με θυμάσαι χρόνια. Στο σκαμνί θα σε καθίσω και θα καταδικαστείς όλοι γύρω μου φωνάζουνε κοπάνα τον εξηγήσου την απόφαση σε θάνατον. Θα σου κάνω εγώ καψόνια για να με, για να με θυμάσαι χρόνια.

78 Τα λεφτά :: Πετσάς Π. - Τζουανάκος Σ. :: 1954 Αριθμός δίσκου: AO Κανείς δεν βρέθηκε ποτέ να πει κακό για μένα μα εσύ με κατηγόρησες κι ας έκανα τόσα καλά για σένα. Όταν είχα τα λεφτά ήμουν ντερβισόπαιδο τώρα τελειώσανε και με λες παλιόπαιδο. Ξεχνάς πως είμαι εγώ αυτός που σ' έντυνα στην πένα που είναι τα αισθήματα κι οι όρκοι σου πως πέθαινες για μένα. Όταν είχα τα λεφτά ήμουν ντερβισόπαιδο τώρα τελειώσανε και με λες παλιόπαιδο. Για τα λεφτά μ' αγάπησες για τα λεφτά μ' αρνιέσαι για τα λεφτά κι εσένανε αν σ' αρνηθούν να μην παραπονιέσαι. Όταν είχα τα λεφτά ήμουν ντερβισόπαιδο τώρα τελειώσανε και με λες παλιόπαιδο.

79 Τα τάλιρα :: Μητσάκης Γ. - Τζουανάκος Σ. :: 1951 Αριθμός δίσκου: AO <br /> <b>notice</b>: Undefined index: parse in <b>/home/max/newforum2/getwikiforpdf.php</b> on line <b>17</b><br />

80 Τέτοιες ώρες η καρδιά :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1953 Αριθμός δίσκου: DG Τις τελευταίες μου στιγμές αφήστε με μονάχο τις αναμνήσεις τις πικρές για συντροφιά μου να 'χω. Τέτοιες ώρες η καρδιά δεν παίρνει πια, δεν παίρνει πια παρηγοριά. Τις πόρτες κλείστε κι άστε με μόνος να ξεψυχήσω σαν το κερί που σώνεται σιγά-σιγά να σβήσω. Τέτοιες ώρες η καρδιά δεν παίρνει πια, δεν παίρνει πια παρηγοριά. Ο πόνος με σακάτεψε ελπίδα δεν μου μένει και φεύγω απ' την παλιοζωή με την καρδιά καμένη. Τέτοιες ώρες η καρδιά δεν παίρνει πια, δεν παίρνει πια παρηγοριά.

81 Την περιμένει μα δεν έρχεται :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1951 Αριθμός δίσκου: DG Ψιχαλίζει, ψιχαλίζει κι ένας μάγκας τουρτουρίζει [βρέχεται, ξαναβρέχεται την περιμένει μα δεν έρχεται.] x2 Κι η βροχή πια δυναμώνει κοίταξέ τον πως παγώνει [σαν το παπί εμουσκεύτηκε βρε το κορόιδο δε βαρέθηκε.] x2 Περιμένει να γυρίσει μα τον έχει παρατήσει [και τη μικρή του ονειρεύεται κι ο φιλαράκος μας μουσκεύεται.] x2

82 Τι να σε κάνω αφού πια δεν σ' αγαπώ :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1950 Αριθμός δίσκου: Τι να σε κάνω αφού πια δεν σ' αγαπώ τώρα που ήρθες έχει κλείσει η καρδιά μου [πηγαίνω μ' άλλες και τα πίνω και γλεντώ έχουν στερέψει τα παλιά τα δάκρυά μου.] x2 Όταν σ' αγάπαγα με παίδευες εσύ και για τον πόνο τον δικό μου αδιαφορούσες [τώρα το έριξα στις τρέλες, στο κρασί κι ενώ πονάς, εγώ γελώ όπως γελούσες.] x2 Τι να σε κάνω αφού πια δεν σ' αγαπώ χάσε για μένα σου το λέω κάθε ελπίδα [τώρα σαν όλες τις γυναίκες σε κοιτώ και δεν θυμάμαι που σε ξέρω, που σε είδα.] x2

83 Το ενέχυρο (Με θάμπωσε η ομορφιά σου) :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1951 Αριθμός δίσκου: Με θάμπωσε η ομορφιά σου που άλλη δεν συνάντησα [ενέχυρο κατάντησα στην πλάνα αγκαλιά σου.] x2 Μαστόρικα μ' έχεις τυλίξει σατράπικα με κυβερνάς [ποτέ δεν λες πως μ' αγαπάς κι ο πόνος μ' έχει πνίξει.] x2 Θα 'ρθει καιρός να σε πληρώσω ενέχυρο δεν θα 'μαι πια [κι απ' τη μοβόρα σου καρδιά για πάντα να γλυτώσω.] x2

84 Το παράσιτο :: Πετσάς Π. - Τζουανάκος Σ. :: 1950 Αριθμός δίσκου: DG Από τη μοίρα αποδιωγμένος ένα παράσιτο γεννήθηκα κι εγώ [γυρνώ στους δρόμους δυστυχισμένος και σημασία δε μου δίνουν αν πονώ.] x2 Χτυπώ μια πόρτα και κλείνουν δέκα χτίζω στην άμμο κι είμαι πάντα ναυαγός [πήγα να μπλέξω με μια γυναίκα κι έμεινα ρέστος, πληγωμένος κι ορφανός.] x2 Γυρεύω αγάπη και βρίσκω μίσος είμαι παράσιτο δε θέλω τη ζωή [κι αυτός ο χάρος αν έρθει ίσως θα φοβηθεί για να μου πάρει την ψυχή.] x2

85 Το τέλος μας δεν ξέρω :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1952 Αριθμός δίσκου: AO Το τέλος μας ποιο θα 'ναι δεν το ξέρω μ' αυτό το δρόμο τώρα που τραβάς [θα γίνουμε από δυο χωριά το βλέπω μπορεί στη φυλακή και να με πας.] x2 Μ' ένα παιδί του δρόμου μην τα βάζεις είναι καιρός ν' αλλάξεις διαγωγή [γίνε πιο λογική, μη με πειράζεις προτού μας φάει τους δυο η μαύρη γη.] x2 Το τέλος μας ποιο θα 'ναι δεν το ξέρω μ' αυτά τα κόλπα σου τα παλαβά [για τελευταία πια φορά στο λέω κι οι δυο θα την πληρώσουμ' ακριβά.] x2

86 Το φτωχομπούζουκο :: Χιώτης Μ. - Τζουανάκος Σ. :: 1953 Αριθμός δίσκου: ΑΟ Με το φτωχομπούζουκό μου τραγουδάω τον καημό μου να ξεχάσω μια γυναίκα δεν μπορώ. Από τότε που 'χει φύγει το μεράκι μου με πνίγει και το δάκρυ μου κυλάει σαν νερό. Με άφησε μονάχο μου σ' αυτή τη ζήση δεν θα ξαναγυρίσει. Το φτωχό μου μπουζουκάκι το χτυπάω με μεράκι και του λέω πως κατάντησα για δες. Με κοιτάει λυπημένο μα τι φταίει το καημένο που του σπάω κάθε τόσο τις χορδές. Με άφησε μονάχο μου σ' αυτή τη ζήση δεν θα ξαναγυρίσει. Το μπουζούκι μου κρατάω και με πόνο το ρωτάω μπουζουκάκι τι να κάνω πες και συ. Και μου λέει πως θα ζήσεις θα 'βρεις άλλη ν' αγαπήσεις και τον πόνο σου να ρίξεις στο κρασί. Με άφησε μονάχο μου σ' αυτή τη ζήση

87 δεν θα ξαναγυρίσει.

88 Φταίει το ξερό κεφάλι σου :: Τζουανάκος Σ. - Τζουανάκος Σ. :: 1952 Αριθμός δίσκου: DG Ότι ήθελες το έπαθες και μην παραπονιέσαι γι' αυτό την τύχη σου άδικα να μην την καταριέσαι. Στο σημερινό το χάλι σου φταίει το ξερό, ξερό κεφάλι σου. Μασούρια είχες τάλιρα και πάντα τα σκορπούσες το αύριο δε σκέφτηκες το μέλλον δεν κοιτούσες. Στο σημερινό το χάλι σου φταίει το ξερό, ξερό κεφάλι σου. Δεν πρέπει πάντως και πολύ για να παραπονιέσαι ξηλώθηκες και γλέντησες και τώρα μη χτυπιέσαι. Στο σημερινό το χάλι σου φταίει το ξερό, ξερό κεφάλι σου.

89 Φτάνει που θα μ' αγαπάει :: Τζουανάκος Σ. - Νίνου Μ. :: 1951 Αριθμός δίσκου: DG Δεν είναι πλουσιόπαιδο ο φίλος ο δικός μου, μα είναι άντρας μερακλής, ο πιο όμορφος του κόσμου. Μεροδούλι, μεροφάι, φτάνει που θα μ' αγαπάει. Δεν έχει λούσα και λεφτά, δεν είν' αριστοκράτης, δουλεύει σ' εργοστάσιο, ένας φτωχός εργάτης. Μεροδούλι, μεροφάι, φτάνει που θα μ' αγαπάει. Δυο χρόνια τώρα μ' αγαπά και γάμο μου 'χει τάξει και σαν εργάτης θα φανεί, στο λόγο του εντάξει. Μεροδούλι, μεροφάι, φτάνει που θα μ' αγαπάει.

90 Χαράματα λυπητερά (Η μοναξιά με λιώνει) :: Μπαγιαντέρας (Γκόγκος) Δ. - Τζουανάκος Σ. :: 1951 Αριθμός δίσκου: Χαράματα λυπητερά αυγές φαρμακωμένες [μέρες πικρές νύχτες σκληρές, στην ξενιτειά περνάω πικραμένες] χ2 Πικρό μαράζι στην καρδιά μ' άφησε ο χωρισμός σου [κι αν δε γυρίσεις γρήγορα, γρήγορα θα σβήσω απ' τον καημό μου] χ2 Χαράματα λυπητερά αυγές γεμάτες πόνοι [η ξενιτειά με τσάκισε, με τσάκισε η μοναξιά με λιώνει] χ2

Βγήκε η Μαριγώ σεργιάνι :: Τζουανάκος Σ. - Καλλέργης Ν. :: Αριθμός δίσκου: DG

Βγήκε η Μαριγώ σεργιάνι :: Τζουανάκος Σ. - Καλλέργης Ν. :: Αριθμός δίσκου: DG Βγήκε η Μαριγώ σεργιάνι :: Τζουανάκος Σ. - Καλλέργης Ν. :: 1951 Αριθμός δίσκου: DG 6944 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=5302 Βγήκε η Μαριγώ σιργιάνι [με το θαλασσί φουστάνι] x2 [στο λιμάνι

Διαβάστε περισσότερα

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα σαν κι αυτή μια νύχτα σαν κι αυτή θέλω να σου πω πόσο σ

Διαβάστε περισσότερα

Απόψε μες στο καπηλειό :: Τσιτσάνης Β. - Καβουράκης Θ. :: Αριθμός δίσκου: Kal-301.

Απόψε μες στο καπηλειό :: Τσιτσάνης Β. - Καβουράκης Θ. :: Αριθμός δίσκου: Kal-301. Απόψε μες στο καπηλειό :: Τσιτσάνης Β. - Καβουράκης Θ. :: 1953 Αριθμός δίσκου: Kal-301 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=9248 Απόψε μες, απόψε μες στο καπηλειό που τα μπουζού-, που τα μπουζούκια

Διαβάστε περισσότερα

Αδικία (Όπου άνθρωπος κακία) :: Τζουανάκος Σ. - Τσαουσάκης Π. :: Αριθμός δίσκου: DG

Αδικία (Όπου άνθρωπος κακία) :: Τζουανάκος Σ. - Τσαουσάκης Π. :: Αριθμός δίσκου: DG Αδικία (Όπου άνθρωπος κακία) :: Τζουανάκος Σ. - Τσαουσάκης Π. :: 1951 Αριθμός δίσκου: DG 6944 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=2165 Δεν ξέρω αν είμαι άνθρωπος τι κι αν πατώ στο χώμα η αδικία

Διαβάστε περισσότερα

Βεδουΐνα :: Χιώτης Μ. - Λαζαρίδου Θ. :: Αριθμός δίσκου: B

Βεδουΐνα :: Χιώτης Μ. - Λαζαρίδου Θ. :: Αριθμός δίσκου: B Βεδουΐνα :: Χιώτης Μ. - Λαζαρίδου Θ. :: 1948 Αριθμός δίσκου: B-74149 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=6459 Με μαγεμένη την καρδιά, μπροστά στ' αστέρια, έχει ο νιος παραδοθεί, στα δυο της χέρια.

Διαβάστε περισσότερα

Αδικία (Όπου άνθρωπος κακία) :: Τζουανάκος Σ. - Τσαουσάκης Π. :: Αριθμός δίσκου: DG

Αδικία (Όπου άνθρωπος κακία) :: Τζουανάκος Σ. - Τσαουσάκης Π. :: Αριθμός δίσκου: DG Αδικία (Όπου άνθρωπος κακία) :: Τζουανάκος Σ. - Τσαουσάκης Π. :: 1951 Αριθμός δίσκου: DG 6944 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=2165 Δεν ξέρω αν είμαι άνθρωπος τι κι αν πατώ στο χώμα η αδικία

Διαβάστε περισσότερα

Έκαψα την καλύβα μου :: Μπακάλης Μ. - Μπέλλου Σ. :: Αριθμός δίσκου: GA

Έκαψα την καλύβα μου :: Μπακάλης Μ. - Μπέλλου Σ. :: Αριθμός δίσκου: GA Έκαψα την καλύβα μου :: Μπακάλης Μ. - Μπέλλου Σ. :: 1952 Αριθμός δίσκου: GA-7707 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=4669 Αφού με καταστρέψανε οι συγγενείς και οι φίλοι [έκαψα την καλύβα μου

Διαβάστε περισσότερα

Βαρειά χτυπάει η καμπάνα :: Καπλάνης Κ. - Μπέλλου Σ. :: Αριθμός δίσκου: B

Βαρειά χτυπάει η καμπάνα :: Καπλάνης Κ. - Μπέλλου Σ. :: Αριθμός δίσκου: B Βαρειά χτυπάει η καμπάνα :: Καπλάνης Κ. - Μπέλλου Σ. :: 1951 Αριθμός δίσκου: B-74230 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=18214 Βαριά χτυπάει η καμπάνα κι αργοσβήνει κάποια μάνα. Και στο νεκρικό

Διαβάστε περισσότερα

Ας μην ξημερώσει ποτέ (Ας μην ξημέρωνε ποτέ) :: Χατζηχρήστος Α. - Χατζηχρήστος Α. :: 1948

Ας μην ξημερώσει ποτέ (Ας μην ξημέρωνε ποτέ) :: Χατζηχρήστος Α. - Χατζηχρήστος Α. :: 1948 Ας μην ξημερώσει ποτέ (Ας μην ξημέρωνε ποτέ) :: Χατζηχρήστος Α. - Χατζηχρήστος Α. :: 1948 Αριθμός δίσκου: 74148 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=561 Ας μην ξημέρωνε ποτέ Ας μη φύγει αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

Αγάπησα και μίσησα :: Πετσάς Π. - Παγιουμτζής Σ. :: Αριθμός δίσκου: B

Αγάπησα και μίσησα :: Πετσάς Π. - Παγιουμτζής Σ. :: Αριθμός δίσκου: B Αγάπησα και μίσησα :: Πετσάς Π. - Παγιουμτζής Σ. :: 1950 Αριθμός δίσκου: B-74216 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=3298 Πρωί και βράδυ στη ζωή γυρνώ απελπισμένος, [αγάπησα και μίσησα κι είμαι

Διαβάστε περισσότερα

Απ' το Μαρόκο η Εσμέ :: Τούντας Π. - Περπινιάδης Σ. :: Αριθμός δίσκου: AO

Απ' το Μαρόκο η Εσμέ :: Τούντας Π. - Περπινιάδης Σ. :: Αριθμός δίσκου: AO Απ' το Μαρόκο η Εσμέ :: Τούντας Π. - Περπινιάδης Σ. :: 1939 Αριθμός δίσκου: AO-2611 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=5771 Απ' το Μαρόκο η Εσμέ, το είχε αποφασίσει μες στον Περαία για να 'ρθει,

Διαβάστε περισσότερα

Άνοιξε και μετάνιωσα :: Χιώτης Μ. - Καζαντζίδης Σ. :: Αριθμός δίσκου: DG

Άνοιξε και μετάνιωσα :: Χιώτης Μ. - Καζαντζίδης Σ. :: Αριθμός δίσκου: DG Άνοιξε και μετάνιωσα :: Χιώτης Μ. - Καζαντζίδης Σ. :: 1955 Αριθμός δίσκου: DG-7137 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=143 - Χαράματα στην πόρτα μου, άραγε ποιός χτυπάει; Χαράματα στο σπίτι μου,

Διαβάστε περισσότερα

Βρε μάγκα σπάσε (Να φύγεις να μ' αφήσεις) :: Τσιτσάνης Β. - Τσαουσάκης Π. :: Αριθμός δίσκου: AO 5150

Βρε μάγκα σπάσε (Να φύγεις να μ' αφήσεις) :: Τσιτσάνης Β. - Τσαουσάκης Π. :: Αριθμός δίσκου: AO 5150 Βρε μάγκα σπάσε (Να φύγεις να μ' αφήσεις) :: Τσιτσάνης Β. - Τσαουσάκης Π. :: 1953 Αριθμός δίσκου: AO 5150 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=3597 Βρε μάγκα σπάσε και κάνε πέρα, δε σε γουστάρω,

Διαβάστε περισσότερα

Θα φύγω :: Παπαϊωάννου Ι. - Ευγενικός Α. :: Αριθμός δίσκου: GA

Θα φύγω :: Παπαϊωάννου Ι. - Ευγενικός Α. :: Αριθμός δίσκου: GA Θα φύγω :: Παπαϊωάννου Ι. - Ευγενικός Α. :: 1956 Αριθμός δίσκου: GA 7888 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=5211 Για ένα πείσμα σου κουτό, θα φύγω να ξενιτευτώ, Θα πάρω σβάρνα το ντουνιά για

Διαβάστε περισσότερα

Άνοιξε και μετάνιωσα :: Χιώτης Μ. - Καζαντζίδης Σ. :: Αριθμός δίσκου: DG

Άνοιξε και μετάνιωσα :: Χιώτης Μ. - Καζαντζίδης Σ. :: Αριθμός δίσκου: DG Άνοιξε και μετάνιωσα :: Χιώτης Μ. - Καζαντζίδης Σ. :: 1955 Αριθμός δίσκου: DG-7137 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=143 - Χαράματα στην πόρτα μου, άραγε ποιός χτυπάει; Χαράματα στο σπίτι μου,

Διαβάστε περισσότερα

Αν δεν με θέλεις χήρα μου :: Δραγάτσης (Ογδοντάκης) Ι. - Παγιουμτζής Σ. :: Αριθμός δίσκου: AO-2500

Αν δεν με θέλεις χήρα μου :: Δραγάτσης (Ογδοντάκης) Ι. - Παγιουμτζής Σ. :: Αριθμός δίσκου: AO-2500 Αν δεν με θέλεις χήρα μου :: Δραγάτσης (Ογδοντάκης) Ι. - Παγιουμτζής Σ. :: 1938 Αριθμός δίσκου: AO-2500 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=15666 Αν δεν με θέλεις χήρα μου, να ρθω στη γειτονιά

Διαβάστε περισσότερα

Για μια χήρα παιχνιδιάρα :: Τούντας Π. - Ρούκουνας Κ. :: Αριθμός δίσκου: DG

Για μια χήρα παιχνιδιάρα :: Τούντας Π. - Ρούκουνας Κ. :: Αριθμός δίσκου: DG Για μια χήρα παιχνιδιάρα :: Τούντας Π. - Ρούκουνας Κ. :: 1935 Αριθμός δίσκου: DG-6143 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=7688 'Δίσκος Columbia DG-6143 / 1934, Τραγ.: Μαριώ Σαλονικιά ' Σ ένα

Διαβάστε περισσότερα

Γλυκοχαράζει ο Αυγερινός :: Τατασόπουλος Ι. - Νίνου Μ. :: Αριθμός δίσκου: Lib-210.

Γλυκοχαράζει ο Αυγερινός :: Τατασόπουλος Ι. - Νίνου Μ. :: Αριθμός δίσκου: Lib-210. Γλυκοχαράζει ο Αυγερινός :: Τατασόπουλος Ι. - Νίνου Μ. :: 1954 Αριθμός δίσκου: Lib-210 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=1573 Γλυκοχαράζει ο Αυγερινός και γω ειμ ακόμα ζωντανός, το πονεμένο

Διαβάστε περισσότερα

Δυο μάτια παιχνιδιάρικα :: Κάνουλας Κ. - Παγιουμτζής Σ. :: Αριθμός δίσκου: DT-142.

Δυο μάτια παιχνιδιάρικα :: Κάνουλας Κ. - Παγιουμτζής Σ. :: Αριθμός δίσκου: DT-142. Δυο μάτια παιχνιδιάρικα :: Κάνουλας Κ. - Παγιουμτζής Σ. :: 1939 Αριθμός δίσκου: DT-142 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=5465 Θα πάρω, θα πάρω πένα και χαρτί, να γράφω, να γράφω ένα χρόνο,

Διαβάστε περισσότερα

Απόψε είσαι για φιλί (Έξω φτώχεια) :: Μητσάκης Γ. - Τζόυ Γεωργία :: Αριθμός δίσκου: AO

Απόψε είσαι για φιλί (Έξω φτώχεια) :: Μητσάκης Γ. - Τζόυ Γεωργία :: Αριθμός δίσκου: AO Απόψε είσαι για φιλί (Έξω φτώχεια) :: Μητσάκης Γ. - Τζόυ Γεωργία :: 1955 Αριθμός δίσκου: AO-5288 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=3066 Απόψε είσαι για φιλί και εγώ για σένα είμαι τρελή, για

Διαβάστε περισσότερα

Βαλεντσιάνες :: Λαύκας Γ. - Χασκήλ Σ. :: Αριθμός δίσκου:

Βαλεντσιάνες :: Λαύκας Γ. - Χασκήλ Σ. :: Αριθμός δίσκου: Βαλεντσιάνες :: Λαύκας Γ. - Χασκήλ Σ. :: 1947 Αριθμός δίσκου: 275203 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=7616 Μάτια σαν δυο μαύρα διαμάντια, χείλη σαν τα ρόδα τ' Απρίλη! Μάγια σκορπάτε, (κι)

Διαβάστε περισσότερα

Βαλεντσιάνες :: Λαύκας Γ. - Χασκήλ Σ. :: Αριθμός δίσκου:

Βαλεντσιάνες :: Λαύκας Γ. - Χασκήλ Σ. :: Αριθμός δίσκου: Βαλεντσιάνες :: Λαύκας Γ. - Χασκήλ Σ. :: 1947 Αριθμός δίσκου: 275203 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=7616 Μάτια σαν δυο μαύρα διαμάντια, χείλη σαν τα ρόδα τ' Απρίλη! Μάγια σκορπάτε, (κι)

Διαβάστε περισσότερα

Playlist με τίτλο: Κώστας Κανούλας. Δημιουργήθηκε από georgina.levitikou στις 25 Ιανουαρίου 2016

Playlist με τίτλο: Κώστας Κανούλας. Δημιουργήθηκε από georgina.levitikou στις 25 Ιανουαρίου 2016 Playlist με τίτλο: Κώστας Κανούλας Δημιουργήθηκε από georgina.levitikou στις 25 Ιανουαρίου 2016 Κίτρινο σαμαροσκούτι :: Κάνουλας Κ. - Παγιουμτζής Σ. :: 1940 Αριθμός δίσκου: AO-2620 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=15115

Διαβάστε περισσότερα

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν.

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Αποστόλη Λαμπρινή (brines39@ymail.com) ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Θα σε χτυπάνε, θα σε πονάνε,

Διαβάστε περισσότερα

Είσαι ένας φάρος φωτεινός

Είσαι ένας φάρος φωτεινός Είσαι ένας φάρος φωτεινός Του Προμηθέα η φωτιά βάζει τη σπίθα στην καρδιά και θα γεμίσει απ αυτή λάμψη ολόκληρη η γη φιλόξενα την πόρτ ανοίγεις κι απλόχερα το φως σου δίνεις αθάνατη εσύ θα μείνεις κρατάς

Διαβάστε περισσότερα

Playlist με τίτλο: Της ξενιτειάς. Δημιουργήθηκε από Admin στις 21 Ιανουαρίου Είμαι στον καημό σου θύμα :: Παπαϊωάννου Ι. - Μοσχονάς Ο.

Playlist με τίτλο: Της ξενιτειάς. Δημιουργήθηκε από Admin στις 21 Ιανουαρίου Είμαι στον καημό σου θύμα :: Παπαϊωάννου Ι. - Μοσχονάς Ο. Playlist με τίτλο: Της ξενιτειάς Δημιουργήθηκε από Admin στις 21 Ιανουαρίου 2016 Είμαι στον καημό σου θύμα :: Παπαϊωάννου Ι. - Μοσχονάς Ο. :: 1947 Αριθμός δίσκου: AO-2771 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=3913

Διαβάστε περισσότερα

Playlist με τίτλο: Επιλογες ουσιας. Δημιουργήθηκε από paliakos στις 20 Φεβρουαρίου 2016

Playlist με τίτλο: Επιλογες ουσιας. Δημιουργήθηκε από paliakos στις 20 Φεβρουαρίου 2016 Playlist με τίτλο: Επιλογες ουσιας Δημιουργήθηκε από paliakos στις 20 Φεβρουαρίου 2016 Έφυγες κάποιο δειλινό :: Καπλάνης Κ. - Γεωργακοπούλου Ι. :: 1948 Αριθμός δίσκου: DG-6702 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=5626

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ page 1 / 5 1)ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ 2)ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ 3)ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝΕ ΔΥΟ ΠΟΡΤΕΣ 4)ΤΑ 'ΠΑΙΞΑ ΟΛΑ 5)ΠΩΣ ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ 6)ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΣΟΥ ΘΑ ΣΠΑΣΩ 7)ΤΑ ΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

Άρχισαν τα όργανα :: Σουγιούλ Μ. - Γούναρης Ν. :: Αριθμός δίσκου: DG-7043 DG-7584 DCG-279 DT-502

Άρχισαν τα όργανα :: Σουγιούλ Μ. - Γούναρης Ν. :: Αριθμός δίσκου: DG-7043 DG-7584 DCG-279 DT-502 Άρχισαν τα όργανα :: Σουγιούλ Μ. - Γούναρης Ν. :: 1953 Αριθμός δίσκου: DG-7043 DG-7584 DCG-279 DT-502 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=12809 Άρχισαν τα όργανα σήκω απ τη θέση σου χόρεψε ζεϊμπέκικο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Άνοιξε :: Παπαϊωάννου Ι. - Αποστόλου Δ. :: Αριθμός δίσκου: Liberty 88.

Άνοιξε :: Παπαϊωάννου Ι. - Αποστόλου Δ. :: Αριθμός δίσκου: Liberty 88. Άνοιξε :: Παπαϊωάννου Ι. - Αποστόλου Δ. :: 1949 Αριθμός δίσκου: Liberty 88 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=9232 Το παράθυρο κλεισμένο, σφαλιγμένο σκοτεινό [για ποιο λόγο δεν τ' ανοίγεις,

Διαβάστε περισσότερα

Ένα βήμα μπροστά στίχοι: Νίκος Φάρφας μουσική: Κωνσταντίνος Πολυχρονίου

Ένα βήμα μπροστά στίχοι: Νίκος Φάρφας μουσική: Κωνσταντίνος Πολυχρονίου Ένα βήμα μπροστά στίχοι: Νίκος Φάρφας μουσική: Κωνσταντίνος Πολυχρονίου η αγάπη ξαπλώνει όταν έχεις ευχές να σπαταλήσεις ο αέρας τελειώνει κι οξυγόνο ζητάς να συνεχίσεις όσα πρόλαβες πήρες της ψυχής σου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #16. «Η κόρη η μονάχη» (Καστοριά - Μακεδονία) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #16. «Η κόρη η μονάχη» (Καστοριά - Μακεδονία) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #16 «Η κόρη η μονάχη» (Καστοριά - Μακεδονία) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #16 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε όλα τα παραμύθια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Γυφτοπούλα :: Στεφανίδης Ν. - Ατραΐδης Δ. :: Αριθμός δίσκου: GA Εγώ είμαι γυφτοπούλα

Γυφτοπούλα :: Στεφανίδης Ν. - Ατραΐδης Δ. :: Αριθμός δίσκου: GA Εγώ είμαι γυφτοπούλα Γυφτοπούλα :: Στεφανίδης Ν. - Ατραΐδης Δ. :: 1932 Αριθμός δίσκου: GA-1611 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=77 Εγώ είμαι γυφτοπούλα είμαι και προσφυγοπούλα ξέρω και χορεύω φίνα και με μαθαν

Διαβάστε περισσότερα

Γκιούλ Χανούμ :: Περιστέρης Σ. - Σάμης Π. :: Αριθμός δίσκου: B

Γκιούλ Χανούμ :: Περιστέρης Σ. - Σάμης Π. :: Αριθμός δίσκου: B Γκιούλ Χανούμ :: Περιστέρης Σ. - Σάμης Π. :: 1950 Αριθμός δίσκου: B-74184 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=9979 Στα χρυσοστόλιστα παλάτια δυο μάτια λάμπουν σαν διαμάντια, σκλάβοι για κείνα

Διαβάστε περισσότερα

Άνοιξε βαθειά τα στήθια :: Παπαϊωάννου Ι. - Γκρέυ Κ. :: Αριθμός δίσκου: DG

Άνοιξε βαθειά τα στήθια :: Παπαϊωάννου Ι. - Γκρέυ Κ. :: Αριθμός δίσκου: DG Άνοιξε βαθειά τα στήθια :: Παπαϊωάννου Ι. - Γκρέυ Κ. :: 1958 Αριθμός δίσκου: DG-7383 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=4818 Άνοιξε βαθιά τα στήθια, ξέσκισε μου την καρδιά, να μου φέρει δάκρυ

Διαβάστε περισσότερα

Δεν το 'πα το παράπονο :: Τσιτσάνης Β. - Ρουμελιώτης Δ. :: Αριθμός δίσκου: ΑΟ

Δεν το 'πα το παράπονο :: Τσιτσάνης Β. - Ρουμελιώτης Δ. :: Αριθμός δίσκου: ΑΟ Δεν το 'πα το παράπονο :: Τσιτσάνης Β. - Ρουμελιώτης Δ. :: 1938 Αριθμός δίσκου: ΑΟ-2523 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=8912 Δεν το 'πα το παράπονο, που κρύβω στην καρδιά μου, όλοι το ξέρω

Διαβάστε περισσότερα

Δημητρούλα μου γειά σου :: Τούντας Π. - Γεωργακοπούλου Ι. :: Αριθμός δίσκου:

Δημητρούλα μου γειά σου :: Τούντας Π. - Γεωργακοπούλου Ι. :: Αριθμός δίσκου: Δημητρούλα μου γειά σου :: Τούντας Π. - Γεωργακοπούλου Ι. :: 1963 Αριθμός δίσκου: http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=6280 Δίσκος Columbia DG-6183 / 1936, Τραγ.: Ρόζα Εσκενάζυ Δίσκος Columbia

Διαβάστε περισσότερα

General Music Catalog General Music ΘΩΔΗ ΕΦΗ. page 1 / 5

General Music Catalog General Music  ΘΩΔΗ ΕΦΗ. page 1 / 5 ΘΩΔΗ ΕΦΗ page 1 / 5 1)ΑΙΣΘΗΜΑΤΑΚΙ ΜΟΥ 2)Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΙ ΑΝ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ 3)ΛΙΓΗ ΑΓΑΠΗ ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ 4)ΕΓΙΝΑΝ ΓΚΡΙΖΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ 5)Σ' ΕΙΧΑ ΚΑΙ Σ' ΕΧΑΣΑ 6)Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΡΩΤΑΣ ΣΒΗΝΕΙ 7)ΜΑΛΩΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ 8)ΚΟΨΕ

Διαβάστε περισσότερα

Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω

Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω Δεν είσαι εδώ Τα φώτα πέφταν στην πλατεία, η πόλις ένα σκηνικό και δεν είσαι δώ! Κρατάω μια φωτογραφία στην τσέπη μου σαν φυλακτό και δεν είσαι δώ! Στους

Διαβάστε περισσότερα

Ας μην ξημερώσει ποτέ (Ας μην ξημέρωνε ποτέ) :: Χατζηχρήστος Α. - Χατζηχρήστος Α. :: 1948

Ας μην ξημερώσει ποτέ (Ας μην ξημέρωνε ποτέ) :: Χατζηχρήστος Α. - Χατζηχρήστος Α. :: 1948 Playlist με τίτλο: Βαλσάκια Δημιουργήθηκε από peloponnisios στις 21 Απριλίου 2017 Ας μην ξημερώσει ποτέ (Ας μην ξημέρωνε ποτέ) :: Χατζηχρήστος Α. - Χατζηχρήστος Α. :: 1948 Αριθμός δίσκου: 74148 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=561

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ. Δέκα ποιήματα για τον πατέρα μου. Αλκιβιάδη

ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ. Δέκα ποιήματα για τον πατέρα μου. Αλκιβιάδη ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ Αλκιβιάδη Θεσσαλονίκη Υεβρουάριος 2015 Παναγιώτα Παπαδημητρίου Αλκιβιάδη Θεσσαλονίκη Υεβρουάριος 2015 [3] Παναγιώτα Παπαδημητρίου Αφιερωμένο στον πατέρα μου Αλκιβιάδη Copyright

Διαβάστε περισσότερα

Γεια σου Λόλα μερακλού :: Μπαρούσης (Λορέντζος) Δ. - Ρούκουνας Κ. :: Αριθμός δίσκου: DG

Γεια σου Λόλα μερακλού :: Μπαρούσης (Λορέντζος) Δ. - Ρούκουνας Κ. :: Αριθμός δίσκου: DG Γεια σου Λόλα μερακλού :: Μπαρούσης (Λορέντζος) Δ. - Ρούκουνας Κ. :: 1934 Αριθμός δίσκου: DG 6107 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=9187 Μέσα στου Νώντα τον τεκέ, φουμάρει η Λόλα αργιλέ [παίζει

Διαβάστε περισσότερα

Είμ αλανιάρα μερακλού. που ξενυχτώ στα καμπαρέ. Ούζο πίνω και μεθάω. (και χορεύω τσιφτετέλι, Κάθε νυχτιά στα καμπαρέ, (και χορεύω τσιφτετέλι,

Είμ αλανιάρα μερακλού. που ξενυχτώ στα καμπαρέ. Ούζο πίνω και μεθάω. (και χορεύω τσιφτετέλι, Κάθε νυχτιά στα καμπαρέ, (και χορεύω τσιφτετέλι, Αλανιάρα μερακλού :: Μιχαηλίδης Μ. - Εσκενάζυ Ρ. :: 1930 Αριθμός δίσκου: B-21550 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=8605 Είμ αλανιάρα μερακλού οπου μαι στην Αθήνα, που ξενυχτώ στα καμπαρέ και

Διαβάστε περισσότερα

Βρε μάγκες δυο στη φυλακή (Δυο μάγκες μες στη φυλακή) :: Τζοβένος Κ. - Αμπατζή Ρ. :: 1934

Βρε μάγκες δυο στη φυλακή (Δυο μάγκες μες στη φυλακή) :: Τζοβένος Κ. - Αμπατζή Ρ. :: 1934 Βρε μάγκες δυο στη φυλακή (Δυο μάγκες μες στη φυλακή) :: Τζοβένος Κ. - Αμπατζή Ρ. :: 1934 Αριθμός δίσκου: AO-2201 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=5700 Δυό μάγκες μεσ τη φυλακή τα βάλαν με

Διαβάστε περισσότερα

Κώστας Λεμονίδης - Εμμανουηλίδου 13

Κώστας Λεμονίδης - Εμμανουηλίδου 13 Κώστας Λεμονίδης - Εμμανουηλίδου 13 1. Υποφέρεις (Μουσική / Στίχοι: Τάσος Μεταξάς) Τι είν' αυτό, που ζητάς; Τι είν' αυτό, που δεν ξέρεις; Χιλιάδες σκέψεις βγαίνουν, απ' το βάθος του μυαλού σου, Ψάχνεις

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ Μη µου µιλάς γι' αυτά που ξεχνάω Μη µε ρωτάς για καλά κρυµµένα µυστικά Και µε κοιτάς... και σε κοιτώ... Κι είναι η στιγµή που δεν µπορεί να βγεί απ' το µυαλό Φυσάει... Κι είναι

Διαβάστε περισσότερα

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο 4 Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο Σεβάχ. Για να δει τον κόσμο και να ζήσει περιπέτειες.

Διαβάστε περισσότερα

Αφ' ότου εγεννήθηκα :: Βαμβακάρης Μ. - Βαμβακάρης Μ. :: Αριθμός δίσκου: B

Αφ' ότου εγεννήθηκα :: Βαμβακάρης Μ. - Βαμβακάρης Μ. :: Αριθμός δίσκου: B Αφ' ότου εγεννήθηκα :: Βαμβακάρης Μ. - Βαμβακάρης Μ. :: 1940 Αριθμός δίσκου: B-74045 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=6162 Αφ' ότου εγεννήθηκα, φωτιά με τριγυρίζει αν μ' έκαιγε θα γλίτωνα,

Διαβάστε περισσότερα

Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω

Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω Λέγε-λέγε λόγια Λέγε-λέγε λόγια, - πώς να σου το πω - όταν σε ακούω κόβομαι στα δυό! Λέγε-λέγε κι άλλα, λέγε ως την αυγή, 1 / 17 όνειρα μεγάλα κάνουν οι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΖΑΛΑΛΑΝΤΙΝ ΡΟΥΜΙ. Επιλεγμένα ποιήματα. Μέσα από την Αγάπη. γλυκαίνει καθετί πικρό. το χάλκινο γίνεται χρυσό

ΤΖΑΛΑΛΑΝΤΙΝ ΡΟΥΜΙ. Επιλεγμένα ποιήματα. Μέσα από την Αγάπη.   γλυκαίνει καθετί πικρό. το χάλκινο γίνεται χρυσό http://hallofpeople.com/gr/bio/roumi.php ΤΖΑΛΑΛΑΝΤΙΝ ΡΟΥΜΙ Επιλεγμένα ποιήματα γλυκαίνει καθετί πικρό το χάλκινο γίνεται χρυσό το θολό κρασί γίνεται εκλεκτό ο κάθε πόνος γίνεται γιατρικό οι νεκροί θα αναστηθούν

Διαβάστε περισσότερα

<b>notice</b>: Undefined index: parse in <b>/home/max/newforum2/getwikiforpdf.php</b> on line

<b>notice</b>: Undefined index: parse in <b>/home/max/newforum2/getwikiforpdf.php</b> on line Αγιά Σοφιά :: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Παπαγκίκα Μ. :: 1925 Αριθμός δίσκου: 56023-F Col-11523 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=17630 notice: Undefined index: parse in /home/max/newforum2/getwikiforpdf.php

Διαβάστε περισσότερα

Ο δίσκος «Ρεμπέτικη Ιστορία» (επιμέλεια Χατζηδουλή, 1976) αναφέρει ως συνθέτη τον Στράτο. Ο sot

Ο δίσκος «Ρεμπέτικη Ιστορία» (επιμέλεια Χατζηδουλή, 1976) αναφέρει ως συνθέτη τον Στράτο. Ο sot Γιατί γιατί μου το 'κρυψες :: Βαμβακάρης Μ. - Παγιουμτζής Σ. :: 1940 Αριθμός δίσκου: DG-6555 DC-356 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=3399 Γιατί γιατί μου το κρυψες το ντέρτι της καρδιάς σου,

Διαβάστε περισσότερα

Κώστας Λεµονίδης - Κάπως Αµήχανα

Κώστας Λεµονίδης - Κάπως Αµήχανα Κώστας Λεµονίδης - Κάπως Αµήχανα 1. Παντοτινά δικός σου Ξέρεις ποιος είσαι, ελεύθερο πουλί Μέσα σου βλέπεις κι ακούς µιά φωνή Σου λέει τι να κάνεις, σου δείχνει να ζεις Μαθαίνεις το δρόµο και δεν σε βρίσκει

Διαβάστε περισσότερα

Απελπίστηκα :: Βαμβακάρης Μ. - Μπιθικώτσης Γ. :: Αριθμός δίσκου: DG

Απελπίστηκα :: Βαμβακάρης Μ. - Μπιθικώτσης Γ. :: Αριθμός δίσκου: DG Απελπίστηκα :: Βαμβακάρης Μ. - Μπιθικώτσης Γ. :: 1960 Αριθμός δίσκου: DG-7573 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=9151 Τι πάθος ατελείωτο που είναι το δικό μου Όλοι να θέλουν τη ζωή κι εγώ το

Διαβάστε περισσότερα

1. Αερόπλανο θα πάρω - Δίσκος Columbia DG-454 / 1933 Συνθ.: Πάνος Τούντας, Τραγ.: Ρόζα Εσκενάζυ

1. Αερόπλανο θα πάρω - Δίσκος Columbia DG-454 / 1933 Συνθ.: Πάνος Τούντας, Τραγ.: Ρόζα Εσκενάζυ Αερόπλανο θα πάρω :: Τούντας Π. - Νούρος Κ. :: 1934 Αριθμός δίσκου: AO-2090 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=1911 1. Αερόπλανο θα πάρω - Δίσκος Columbia DG-454 / 1933 Συνθ.: Πάνος Τούντας,

Διαβάστε περισσότερα

Απόψε που τα χάλασα (Το μπερντάκι) :: Καλδάρας Α. - Ευγενικός Α. :: Αριθμός δίσκου: GA

Απόψε που τα χάλασα (Το μπερντάκι) :: Καλδάρας Α. - Ευγενικός Α. :: Αριθμός δίσκου: GA Απόψε που τα χάλασα (Το μπερντάκι) :: Καλδάρας Α. - Ευγενικός Α. :: 1953 Αριθμός δίσκου: GA-7751 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=5224 Απόψε που τα χάλασα και τα 'κανα όλα θάλασσα. Φταίει

Διαβάστε περισσότερα

«Η νίκη... πλησιάζει»

«Η νίκη... πλησιάζει» «Η νίκη... πλησιάζει» έµµετρο θεατρικό για της 25 η Μαρτίου εµπνευσµένο απ το παραµύθι της Ευγενίας Φακίνου «Τα Ελληνάκια» www.mkitra.com 1 Πράξη Πρώτη Σκηνή 1η Βγαίνουν δύο αφηγήτριες. Μια φορά κι έναν

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΑ Μ! Μ Π Α Μ! Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για όλους.

ΜΠΑ Μ! Μ Π Α Μ! Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για όλους. ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Νούρου Εγώ Κουάμι ο αδερφός μου Ράζακ ένας φίλος που συναντήσαμε στον δρόμο Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Εφτά ξύλινα αλογάκια κι ένα αληθινό Αν έχεις τύχη Η μεγάλη καφετιά αρκούδα κι εμείς... 37

Περιεχόμενα. Εφτά ξύλινα αλογάκια κι ένα αληθινό Αν έχεις τύχη Η μεγάλη καφετιά αρκούδα κι εμείς... 37 Περιεχόμενα Εφτά ξύλινα αλογάκια κι ένα αληθινό............. 11 Αν έχεις τύχη..................................... 21 Η μεγάλη καφετιά αρκούδα κι εμείς............... 37 7199_alogaki_pasxalitsa_arkouda:7199_alogaki_pasxalitsa_arkouda

Διαβάστε περισσότερα

w w w. s t i x o i. i n f o

w w w. s t i x o i. i n f o Μαύρο πουλί κλαψιάρικο φύγε μακριά από μένα μα όλα μου τα όνειρα τα είδα σκοτωμένα Μα όλα μου τα όνειρα καιρό είναι θαμμένα Λένε για μένα Στίχοι:Στέφανος Βορδώνης Μουσική:Παραδοσιακό Εκτελέσεις: έφανος

Διαβάστε περισσότερα

Το ημερολόγιο της Πηνελόπης

Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Κωνσταντίνα Τσαφαρά Αγαπημένο μου ημερολόγιο, Πάνε δέκα χρόνια που λείπει ο σύζυγός μου, ο Οδυσσέας. Τον γιο του τον άφησε μωρό και τώρα έχει γίνει πια ολόκληρος άντρας και

Διαβάστε περισσότερα

Η μάνα σου θα τα πληρώσει (Τί σου λέει η μάνα σου για 'μένα) :: Σκαρβέλης Κ. - Βέζος Σ. :: 1935

Η μάνα σου θα τα πληρώσει (Τί σου λέει η μάνα σου για 'μένα) :: Σκαρβέλης Κ. - Βέζος Σ. :: 1935 Η μάνα σου θα τα πληρώσει (Τί σου λέει η μάνα σου για 'μένα) :: Σκαρβέλης Κ. - Βέζος Σ. :: 1935 Αριθμός δίσκου: http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=1751 Τι σου λέγει η μάνα σου για μένα κι όλο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤΙΧΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤΙΧΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΜΑΘΗΜΑ : ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΜΗΜΑ:Γ1 ΣΧΟΛΟΚΟ ΕΤΟΣ: 2007-2008 ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤΙΧΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ (Στίχοι που δείχνουν τα όνειρα και τον πόνο των ερωτευμένων) Όλοι οι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14. «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14. «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14 «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε όλα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ 12. Οιδίποδας Επτά επί Θήβας

ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ 12. Οιδίποδας Επτά επί Θήβας Ένα μωρό που το πέταξαν, γιατί κάποιος χρησμός έλεγε ότι μεγαλώνοντας θα σκοτώσει τον πατέρα του, έγινε μετά από χρόνια ο βασιλιάς της Θήβας, Οιδίποδας. Χωρίς να φταίει, έφερε καταστροφή, και το χειρότερο,

Διαβάστε περισσότερα

Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Αγοριών ηµοτικού

Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Αγοριών ηµοτικού Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Αγοριών ηµοτικού Μακρυνίτσα 2013 Ύµνος της οµάδας της Προσευχής Όµορφη ώρα στο προσευχητάρι αηδόνια, τζιτζίκια και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΕΙΝΗ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥ Ι ΓΙΑ ΤΟΝ Γ

ΕΚΕΙΝΗ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥ Ι ΓΙΑ ΤΟΝ Γ Πέρος Ζαχαρίας Ζαχαρίας Πέρος ψευδώνυμο, του σπουδαστή της Αντιρύπανσης Ζαχαρία Περογαμβράκη. Στην Κοζάνη ασχολήθηκε με το Θέατρο σαν ερασιτέχνης ηθοποιός σε αρκετές παραστάσεις, συμμετείχε σε μία ταινία

Διαβάστε περισσότερα

General Music Catalog General Music ΠΥΡΓΑΚΗ ΦΥΛΙΩ. page 1 / 5

General Music Catalog General Music  ΠΥΡΓΑΚΗ ΦΥΛΙΩ. page 1 / 5 ΠΥΡΓΑΚΗ ΦΥΛΙΩ page 1 / 5 1)ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΒΑΣΑΝΑ 2)ΜΩΡ' ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ ΟΜΟΡΦΗ 3)ΜΗ ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΖΕΙΣ ΟΥΡΑΝΕ 4)ΕΛΑ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΟΥ 5)ΜΙΑ ΛΥΓΕΡΗ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ 6)ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΝΕΣ ΚΛΑΨΑΝΕ 7)ΠΕΣ ΜΟΥ ΒΡΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΙ ΚΛΑΙΣ 8)ΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ. Στίχοι τραγουδιών του. Δεν υπάρχει γιατρειά για την αγάπη (Ain t no cure for love)

ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ. Στίχοι τραγουδιών του. Δεν υπάρχει γιατρειά για την αγάπη (Ain t no cure for love) http://hallofpeople.com/gr.php?user=κοέν%20λέοναρντ ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ Στίχοι τραγουδιών του Από το http://lyricstranslate.com/el/leonard-cohen-lyrics.html (Ain t no cure for love) Σε αγαπούσα για πολύ, πολύ

Διαβάστε περισσότερα

Α ΜΕΡΟΣ ΤΙΤΑ ΑΡΗΣ ΤΙΤΑ ΑΡΗΣ ΤΙΤΑ

Α ΜΕΡΟΣ ΤΙΤΑ ΑΡΗΣ ΤΙΤΑ ΑΡΗΣ ΤΙΤΑ Α ΜΕΡΟΣ Μικρό, σύγχρονο οικογενειακό διαμέρισμα. Στο μπροστινό μέρος της σκηνής βλέπουμε δυο παιδικά δωμάτια, ένα στ αριστερά κι ένα στα δεξιά. Από το εσωτερικό τους καταλαβαίνουμε αμέσως ότι αριστερά

Διαβάστε περισσότερα

General Music Catalog General Music ΠΑΠΠΑ ΛΟΥΛΑ

General Music Catalog General Music  ΠΑΠΠΑ ΛΟΥΛΑ ΠΑΠΠΑ ΛΟΥΛΑ Η Λούλα Παππά γεννήθηκε στην Ελάτεια Λοκρίδος. Ο πατέρας της ήταν μουσικός και ως εκ' τούτου απο πολύ μικρή είχε το μικρόβιο του τραγουδιού. Ξεκίνησε να τραγουδά απο 13 χρονών με τον πατέρα

Διαβάστε περισσότερα

ταν ήμουνα μικρή, σαν κι εσάς και πιο μικρή, ο παππούς μου μου έλεγε παραμύθια για νεράιδες και μάγισσες, στοιχειωμένους πύργους, δράκους και ξωτικά. Εγώ φοβόμουν πολύ και τότε εκείνος μου έσφιγγε το χέρι

Διαβάστε περισσότερα

Η κλέφτρα των ονείρων Ο δράκος που άρπαξε την αγάπη Το ελιξίριο της ευτυχίας... 47

Η κλέφτρα των ονείρων Ο δράκος που άρπαξε την αγάπη Το ελιξίριο της ευτυχίας... 47 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Η κλέφτρα των ονείρων....................... 11 Ο δράκος που άρπαξε την αγάπη............ 23 Το ελιξίριο της ευτυχίας........................ 47 H κλέφτρα των ονείρων Ήτανε τα παλιά

Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1. Σ αυτούς θέλουμε να αφιερώσουμε τα έργα μας. Τους έχουν πάρει τα πάντα. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, λίγη ελπίδα»

Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1. Σ αυτούς θέλουμε να αφιερώσουμε τα έργα μας. Τους έχουν πάρει τα πάντα. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, λίγη ελπίδα» Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1 «Εμείς, τα παιδιά της Ε1 τάξης, κάναμε μερικά έργα με θέμα τους πρόσφυγες, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σ αυτούς τους κυνηγημένους ανθρώπους. Τους κυνηγάει ο πόλεμος

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΓΓΟΝΟΣ: Παππού, γιατί προτιμάς να βάζεις κανέλα και όχι κύμινο στα σουτζουκάκια; ΠΑΠΠΟΥΣ: Το κύμινο είναι κομματάκι δυνατό. Κάνει τους ανθρώπους να κλείνονται

Διαβάστε περισσότερα

General Music Catalog General Music ΚΑΨΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ. page 1 / 6

General Music Catalog General Music  ΚΑΨΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ. page 1 / 6 ΚΑΨΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ page 1 / 6 1)Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ 2)ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ 3)ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΚΑΨΑΛΗ 4)ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΕ ΗΛΙΕ ΜΟΥ 5)ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΙΤΕΣ 6)ΒΑΛΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΚΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ 7)ΒΡΕ ΓΙΩΡΓΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΤΣΙ 8)ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΜΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Έρωτας στην Κασπία θάλασσα

Έρωτας στην Κασπία θάλασσα 1 Έρωτας στην Κασπία θάλασσα 3 Mona Perises ISBN: Email: monaperises@yahoo.com 4 Mona Perises Έρωτας στην Κασπία θάλασσα Μυθιστόρημα - Μέρος δεύτερο Mona Perises Ελλάδα Ιράν/Περσία Ελλάδα 5 Τι είναι η

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΕΙΡΟ ΜΙΑΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. ακριβώς το που.την μητέρα μου και τα αδέρφια μου, ήμουν πολύ μικρός για να τους

ΟΝΕΙΡΟ ΜΙΑΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. ακριβώς το που.την μητέρα μου και τα αδέρφια μου, ήμουν πολύ μικρός για να τους ΟΝΕΙΡΟ ΜΙΑΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Γεννήθηκα πολύ μακριά. Δεν γνωρίζω ακριβώς το που.την μητέρα μου και τα αδέρφια μου, ήμουν πολύ μικρός για να τους θυμάμαι. Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό σαν ανάμνηση

Διαβάστε περισσότερα

Αλεξανδριανή φελλάχα :: Σέμσης Δ. - Μαγκίδου Β. :: Αριθμός δίσκου: VR-3.

Αλεξανδριανή φελλάχα :: Σέμσης Δ. - Μαγκίδου Β. :: Αριθμός δίσκου: VR-3. Αλεξανδριανή φελλάχα :: Σέμσης Δ. - Μαγκίδου Β. :: 1950 Αριθμός δίσκου: VR-3 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=4037 Αλεξανδρινή φελάχα, πως μπερδεύτηκα, τ'αράπικα σου μάτια ερωτεύτηκα. Αραπίνα

Διαβάστε περισσότερα

Το παραμύθι της αγάπης

Το παραμύθι της αγάπης Το παραμύθι της αγάπης Μια φορά και ένα καιρό, μια βασίλισσα έφερε στον κόσμο ένα παιδί τόσο άσχημο που σχεδόν δεν έμοιαζε για άνθρωποs. Μια μάγισσα που βρέθηκε σιμά στη βασίλισσα την παρηγόρησε με τούτα

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Διασκευή για Παιδικό Θέατρο Χαραμή Ευγενία Αύγουστος 2008 Επικοινωνία: echarami@yahoo.gr Περιεχόμενα ΕΙΚΟΝΑ 1- Ένα ορφανό στα σκαλιά της Εκκλησιάς...3 ΕΙΚΟΝΑ 2- Οι καμπάνες...7 ΕΙΚΟΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Έρικα Τζαγκαράκη. Τα Ηλιοβασιλέματα. της μικρής. Σταματίας

Έρικα Τζαγκαράκη. Τα Ηλιοβασιλέματα. της μικρής. Σταματίας Έρικα Τζαγκαράκη Τα Ηλιοβασιλέματα της μικρής Σταματίας στην μικρη Ριτζάκη Σταματία-Σπυριδούλα Τα Ηλιοβασιλέματα της μικρής Σταματίας ISBN: 978-618-81493-0-4 Έρικα Τζαγκαράκη Θεσσαλονίκη 2014 Έρικα Τζαγκαράκη

Διαβάστε περισσότερα

Είμαι μαγκάκι :: Καλδάρας Α. - Παγιουμτζής Σ. :: Αριθμός δίσκου: GA

Είμαι μαγκάκι :: Καλδάρας Α. - Παγιουμτζής Σ. :: Αριθμός δίσκου: GA Είμαι μαγκάκι :: Καλδάρας Α. - Παγιουμτζής Σ. :: 1948 Αριθμός δίσκου: GA-7472 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=2026 Το ζεμπέκικο που παίξεις να το παίξεις κι άλλη μια, να το χορέψει η κοπελιά

Διαβάστε περισσότερα

Χαμπάρι ο Γιαννάκης. Η μάνα χαμηλώνει το στερεοφωνικό... Ο Γιαννάκης επιτέλους, γυρίζει! Βλέπει τη μάνα... θυμώνει... της βάζει τις φωνές...

Χαμπάρι ο Γιαννάκης. Η μάνα χαμηλώνει το στερεοφωνικό... Ο Γιαννάκης επιτέλους, γυρίζει! Βλέπει τη μάνα... θυμώνει... της βάζει τις φωνές... 1.... εξ ουρανού... στο δωμάτιό του... ακατάστατο. Ακούει μουσική δυνατά... παίζει ηλεκτρική κιθάρα... χτυπιέται [πλάτη στο κοινό]... πόρτα κλειστή... ανοίγει... μπαίνει η μάνα του... σάντουιτς σε πιάτο...

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Ιωάννου Τσαρούχης. Στάλες. Ποίηση

Χρήστος Ιωάννου Τσαρούχης. Στάλες. Ποίηση Χρήστος Ιωάννου Τσαρούχης Στάλες Ποίηση ΣΤΑΛΕΣ Χρήστος Ιωάννου Τσαρούχης Διορθώσεις: Χαρά Μακρίδη Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης Σελιδοποίηση: Ζωή Ιωακειμίδου Σχέδιο βιβλίου: Λαμπρινή Βασιλείου-Γεώργα

Διαβάστε περισσότερα

Σαράντα από τις φράσεις που αποθησαυρίστηκαν μέσα από το έργο του Καζαντζάκη επίκαιρες κάθε φορά που τις διαβάζουμε:

Σαράντα από τις φράσεις που αποθησαυρίστηκαν μέσα από το έργο του Καζαντζάκη επίκαιρες κάθε φορά που τις διαβάζουμε: Σαράντα από τις φράσεις που αποθησαυρίστηκαν μέσα από το έργο του Καζαντζάκη επίκαιρες κάθε φορά που τις διαβάζουμε: 1. «Είπα στη μυγδαλιά: «Αδερφή, μίλησέ μου για το Θεό». Κι η μυγδαλιά άνθισε» 2. «Μια

Διαβάστε περισσότερα

Σιδερένιες γροθιές, χάρτινες άγκυρες

Σιδερένιες γροθιές, χάρτινες άγκυρες Νικόλας Ελπινιώτης Σιδερένιες γροθιές, χάρτινες άγκυρες Μια ποιητική συλλογή για την κρίση και την διέξοδο από αυτή Αθήνα 2014 Copyright Νίκος Κοκκοράκης, 2014 Επιτρέπεται η αναδηµοσίευση και η αναπαραγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Από τα παιδιά της Α 2 τάξης

Από τα παιδιά της Α 2 τάξης Από τα παιδιά της Α 2 τάξης Καραγκιόζης: Καλημέρα Πασά μου. Πασάς: Καλημέρα Καραγκιόζη. Πού πας και είσαι τόσο βιαστικός; Καραγκιόζης: Πάω να βρω δουλειά. Πασάς: Τι δουλεία ξέρεις να κάνεις εσύ; Καραγκιόζης:

Διαβάστε περισσότερα

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Μακρυνίτσα 2008 Ύµνος της οµάδας Ύµνος των Αγίων Ανδρόνικου και Αθανασίας Έχει του «αύριο» κρυµµένη την ελπίδα και τη φυλάει σαν τελευταία

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 5. Κωνσταντινούπολη, 29 Μαίου 1453, Τρίτη μαύρη και καταραμένη

Κεφάλαιο 5. Κωνσταντινούπολη, 29 Μαίου 1453, Τρίτη μαύρη και καταραμένη Κεφάλαιο 5 Κωνσταντινούπολη, 29 Μαίου 1453, Τρίτη μαύρη και καταραμένη Έφτασε μια μισάνοιχτη πόρτα, ένα μικρό κενό στο χώρο και το χρόνο, σαν ένα ασήμαντο λάθος της Ιστορίας για να πέσει η Πόλη. Εκείνο

Διαβάστε περισσότερα

Συμμετοχή στην έκθεση για τις προσωπικότητες της " Μη βίας"

Συμμετοχή στην έκθεση για τις προσωπικότητες της  Μη βίας Συμμετοχή στην έκθεση για τις προσωπικότητες της " Μη βίας" Στις 25-2-2013 οι ομάδα των Έμπιστων Διαμεσολαβητών του σχολείου μας πραγματοποίησε επίσκεψη στην έκθεση για τις προσωπικότητες της " Μη βίας"

Διαβάστε περισσότερα

Αλα Τούρκα χόρεψέ μου :: Τσιτσάνης Β. - Λύδια Γ. :: Αριθμός δίσκου: 409.

Αλα Τούρκα χόρεψέ μου :: Τσιτσάνης Β. - Λύδια Γ. :: Αριθμός δίσκου: 409. Αλα Τούρκα χόρεψέ μου :: Τσιτσάνης Β. - Λύδια Γ. :: 1957 Αριθμός δίσκου: 409 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=3604 Ντύσου απόψε και στολίσου σαν χανούμισσα σωστή, αχ κι άντε πάμε να γλεντήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Αυτά τα μαύρα μάτια :: Άλλος Καλλιτέχνης - Καρίπης Κ. :: Αριθμός δίσκου: V

Αυτά τα μαύρα μάτια :: Άλλος Καλλιτέχνης - Καρίπης Κ. :: Αριθμός δίσκου: V Αυτά τα μαύρα μάτια :: Άλλος Καλλιτέχνης - Καρίπης Κ. :: 1928 Αριθμός δίσκου: V-50220 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=6628 Αυτά τα μαύρα μάτια γιατί να τ αντικρύσω, γιατί να τα γνωρίσω γιατί

Διαβάστε περισσότερα

General Music Catalog General Music ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

General Music Catalog General Music  ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ο Γιώργος Βελισσάρης γεννήθηκε σ' ένα ορεινό χωριό στους πρόποδες του Ερύμανθου το λεγόμενο Τσίπιανα όπου βρίσκεται στο νομό Ηλείας. Από μικρό παιδί του άρεσε να τραγουδά. Σε ότι γλέντι

Διαβάστε περισσότερα

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Μακρυνίτσα 2010 Ύμνος της ομάδας «Ευαγγέλιο» Βιβλία και μαθήματα ζωγραφισμένα σχήματα και τόσα βοηθήματα να μη δυσκολευτώ Απ όλους τόσα έμαθα

Διαβάστε περισσότερα