ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1974 ΜΕΧΡΙ 2000

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1974 ΜΕΧΡΙ 2000"

Transcript

1 Ε.Ε. Παρ. III(I) 153 Κ.Δ.Π. 333/2 Αρ. 3451, Αριθμός 333 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Σταθμά) Κανονισμοί του 2, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, με την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου δυνάμει του άρθρου 68 των περί Μέτρων και Σταθμών Νόμων του 1974 μέχρι 2, αφού κατατέθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και εγκρίθηκαν από αυτή, δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας σύμφωνα με τον περί Καταθέσεως στη Βουλή των Αντιπροσώπων των Κανονισμών που Εκδίδονται με Εξουσιοδότηση Νόμου, Νόμο (99/89 όπως τροποποιήθηκε από το 227/9). ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1974 ΜΕΧΡΙ 2 Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 68 Ο Υπουργός, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ασκώντας τις εξουσίες που του χορηγούνται από το άρθρο 68 των περί Μέτρων και Σταθμών Νόμων του 1974 μέχρι 2, εκδίδει τους ακόλουθους Κανονισμούς: ΐ9τουΐ Ills 89(1) του (1) του Οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται ως οι περί Μέτρων και Σταθ Συνοπτικός μών (Σταθμά) Κανονισμοί του 2. τίτλος 2. (1) Στους παρόντες Κανονισμούς, εκτός αν από το κείμενο προκύπτει Ερμηνεία, διαφορετική έννοια «Νόμος» σημαίνει τους περί Μέτρων και Σταθμών Νόμους του 1974 μέχρι ΐ9του , και περιλαμβάνει οποιοδήποτε άλλο νόμο που τους τροποποιεί ή τους ^ϊου J^ αντικαθιστά. 89(ΐ)τουΐ995 15(1) του 2. (2) Όροι που δεν ορίστηκαν διαφορετικά στους παρόντες Κανονισμούς έχουν, εκτός αν προκύπτει διαφορετικά από το κείμενο, τις έννοιες που αποδίδονται σ'. αυτούς από το Νόμο. 3. (1) Τηρουμένων των διατάξεων της παραγράφου (2), οι παρόντες Πεδίο Κανονισμοί εφαρμόζονται στα σταθμά εφαρμογής. (α) Μέσης ακριβείας, με ονομαστικές τιμές (i) Στην περίπτωση παραλληλεπίπεδων σταθμών, 5,1,2 και 5 kg (ii) στην περίπτωση κυλινδρικών σταθμών, 1, 2, 5, 1, 2, 5, 1, 2 και 5 g και 1,2, 5 και 1 kg και (β) ακριβείας ανώτερης από τη μέση ακρίβεια, με ονομαστικές τιμές ίσες ή ανώτερες του 1 mg και κατώτερες ή ίσες των 5 kg, κατηγοριών ακριβείας Ει, Ε2, Fi, F 2 και Μι, τα οποία χρησιμοποιούνται για την επαλήθευση ζυγιστικών οργάνων και σταθμών κατώτερης κατηγορίας ακριβείας καθώς και με ζυγιστικά όργανα. (2) Οι παρόντες Κανονισμοί δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση (α) αναλογικών σταθμών που χρησιμοποιούνται μέσω συστήματος μοχλών σε βαθμονομημένα ζυγιστικά όργανα μη αυτόματης ισορροπίας (β) σταθμών τα οποία είναι ενσωματωμένα σε ζυγιστικά όργανα με δύο ή τρεις ακμές στήριξης και των οποίων ο χειρισμός γίνεται εκ των έξω, μέσω συστήματος μοχλών και (γ) σταθμών μετρικών καρατίων.

2 Τεχνικές και μετρολογικές απαιτήσεις για τα σταθμά. Πρώτο Παράρτημα. Δεύτερο Παράρτημα. Θέση σε κυκλοφορία στην αγορά και χρήση των σταθμών. Επίσημη Εφημερίδα, Παράρτημα Τρίτο (Ι): Τέταρτο Παράρτημα. Καταργήσεις. Επίσημη Εφημερίδα, Παράρτημα Τρίτο (1): Κ.Δ.Π. 333/ (1) Οι τεχνικές και μετρολογικές απαιτήσεις για τα παραλληλεπίπεδα και κυλινδρικά σταθμά μέσης ακριβείας καθορίζονται στο Πρώτο Παράρτημα των παρόντων Κανονισμών. (2) Οι τεχνικές και μετρολογικές απαιτήσεις για τα σταθμά ακριβείας ανώτερης από τη μέση ακρίβεια καθορίζονται στο Δεύτερο Παράρτημα των παρόντων Κανονισμών. 5. Η θέση σε κυκλοφορία στην αγορά και η χρήση σταθμών μέσης ακριβείας και ακριβείας ανώτερης από τη μέση ακρίβεια επιτρέπεται μόνο, εφόσον τα σταθμά αυτά συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις των παρόντων Κανονισμών που ισχύουν γι' αυτά και έχουν επαληθευθεί και σημανθεί δυνάμει των περί Μέτρων και Σταθμών Κανονισμών του 1981 μέχρι 2 ή φέρουν τις σφραγίδες αρχικής επαλήθευσης ΕΟΚ που περιγράφονται στο Τέταρτο Παράρτημα των εν λόγω Κανονισμών: Νοείται ότι για τα σταθμά μέσης ακριβείας και ακριβείας ανώτερης από τη μέση ακρίβεια δεν απαιτείται έγκριση τύπου. 6. Με τους παρόντες Κανονισμούς καταργούνται οι Κανονισμοί 89 μέχρι 125 των περί Μέτρων και Σταθμών Κανονισμών του 1981 μέχρι 2.

3 155 Κ.Δ.Π. 333/2 ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Κανονισμός 4(1)) ΣΤΑΘΜΑ ΜΕΣΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΜΕΡΟΣ Ι ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟΑΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΠΙΠΕΔΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ 1. Σχήμα, υλικό και μέθοδος κατασκευής (α) Τα παραλληλεπίπεδα σταθμά πρέπει να έχουν σχήμα ορθογώνιου παραλληλεπίπεδου με σταθερή λαβή μη προεξέχουσα. (β) Το σώμα του σταθμού πρέπει να είναι κατασκευασμένο από φαιό χυτοσίδηρο, (γ) Η λαβή του σταθμού πρέπει να είναι κατασκευασμένη σύμφωνα με έναν από τους πιο κάτω τύπους: (i) Τύπος 1: χαλύβδινος σωλήνας χωρίς συγκόλληση τυποποιημένης διαμέτρου (ii) Τύπος 2: χυτοσίδηρο και αποτελούσα ενιαίο σώμα με το σταθμό. 2. Κοιλότητα ρύθμισης Τα παραλληλεπίπεδα σταθμά πρέπει να έχουν κοιλότητα ρύθμισης η οποία να είναι σύμφωνη με ένα από τους πιο κάτω τύπους: (α) Τύπος 1: (ϊ) Σχηματίζεται από το εσωτερικό της σωληνοειδούς λαβής (ii) κλείεται, είτε με σπειρωτό ορειχάλκινο πώμα, το οποίο έχει εγκοπή για υποδοχή κοχλιοστρόφιου, είτε με ορειχάλκινο δίσκο, ο οποίος έχει κεντρική οπή για ανύψωση και (iii) το πώμα ή ο δίσκος ανάλογα με την περίπτωση, φράζεται με μολύβδινο πλακίδιο το οποίο ωθείται σε εσωτερική κυκλική εσοχή ή στο σπείρωμα του σωλήνα, (β) Τύπος 2: (i) Σχηματίζεται κατά τη χύτευση σε μια από τις κατακόρυφες πλευρές του σταθμού και ανοίγει στην άνω επιφάνεια της κατακόρυφης πλευράς (ii) κλείεται με μικρή πλάκα από μαλακό χαλυβδόφυλλο και (iii) η πλάκα σφραγίζεται με μολύβδινο πλακίδιο το οποίο ωθείται σε κωνική εσοχή, όπως φαίνεται στο Μέρος II του παρόντος Παραρτήματος. 3. Ρύθμιση (α) Η ρύθμιση των σταθμών πρέπει να γίνεται με σφαιρίδια μολύβδου ή με άλλο βαρύ μεταλλικό υλικό, (β) Μετά τη ρύθμιση καινούργιων σταθμών, η κοιλότητα πρέπει να παραμένει κενή κατά τα δύο τρίτα του ολικού όγκου της. 4. Θέση σφραγίδας επαλήθευσης Η σφραγίδα επαλήθευσης τοποθετείται πάνω στο μολύβδινο πώμα, με το οποίο σφραγίζεται η κοιλότητα ρύθμισης του σταθμού.

4 Κ.Δ.Π. 333/ Ενδείξεις και διακριτικά σύμβολα (α) Οι ενδείξεις που αφορούν στην ονομαστική τιμή του σταθμού, καθώς και το σήμα αναγνώρισης του κατασκευαστή, πρέπει να εμφανίζονται, είτε χαραγμένα είτε ανάγλυφα, πάνω στην άνω επιφάνεια του κεντρικού μέρους του σταθμού. (β) Η ονομαστική τιμή του σταθμού πρέπει να παρουσιάζεται με τη μορφή: 5 kg, 1 kg, 2 kg, 5 kg. 6. Διαστάσεις και ανοχές τους (α) Οι διαστάσεις με τις οποίες πρέπει να συμμορφώνονται τα παραλληλεπίπεδα σταθμά είναι αυτές που καθορίζονται στο Μέρος II του παρόντος Παραρτήματος. (β) Οι ανοχές που ισχύουν για τις διάφορες διαστάσεις είναι οι συνήθεις ανοχές κατασκευής. 7. Μέγιστα επιτρεπόμενα σφάλματα >μαστική τιμή 5 kg. 1 kg 2 kg 5 kg Μέγιστα επιτρεπόμενα σφάλματα κατά την επαλήθευση (σε mg) Τελική επεξεργασία επιφανείας. Τα παραλληλεπίπεδα σταθμά πρέπει να προστατεύονται κατά της οξείδωσης με κατάλληλο υλικό επάλειψης, ανθεκτικό στη συνήθη φθορά και στα κτυπήματα.

5 157 Κ.Δ.Π. 333/2 ΜΕΡΟΣ II ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΠΙΠΕΔΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ Λεπτομέρεια Η Πλάγια όφπ διατομή T.J r 1π παραλλαγή λειττουέοειας Η \m 2α παραλλαγή λεπτομέρειας Η " r** Κάτοψη ο ι Oka ί ι Σ Σήμα καταοκευαοτή J ΤΥΠΟΣ 1 Αιατομή ΕΕ ε Πλάγια όφη Κάτοφπ s Σήμα κατασκευαστή " ~iw ΤΥΠΟΣ 2 μα ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ (σε χιλιοστόμετρα) β S kg jlsoj 7S1 8a ls2 = 77 i θ (ΐΒί3θ 6 Ι 5 I12l19 l6 SS 66 JM16» 1;S jl 2 l4 1sjie,S 16l5 1.5! 1kg 19ΐ95ί a6i2s,2 12 jl 8S I2S[381 8.'6!l6'2S 3S! 7 j 81 Μ 16 1.S jl 2 ΐΑ ΐ ,S 2Qkg Ι23Ϊ115Π39;23«U7;61 i3 32i,2*i22 3 S2ll2; 8 i,2q.29!so 95 J16 M27 1.S 12i3l21 3 2I.S j S! SOkg 31 lss l92 3U 1S7i J ΐ6ρθ Π53 IM271.S ,5 27 j8 1,5J Οι διαστάσεις α και d καθώς επίσης και b και e μπορούν να αντιιΐγτοτεοοο. Τα σπειρώματα t είναι αόμφυνα με το Πρότυπο ISO/R261.

6 Κ.Δ.Π. 333/2 158 ΜΕΡΟΣ III ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ 1. Σχήμα, υλικό και μέθοδος κατασκευής (α) Κάθε κυλινδρικό σταθμό πρέπει να είναι ένα ενιαίο τεμάχιο αποτελούμενο από κυλινδρικό σώμα με πεπλατυσμένο κομβίο λαβής στην κορυφή του κυλινδρικού σώματος, (β) Τα κυλινδρικά σταθμά πρέπει να είναι κατασκευασμένα από υλικό το οποίο (ι) Να έχει πυκνότητα από 7 μέχρι 9 5 kg/m 3 (ii) να έχει σκληρότητα τουλάχιστον ίση με εκείνη του χυτορεί χαλκου (iii) να μην είναι λιγότερο ανθεκτικό στην οξείδωση και περισσότερο εύθρυπτο από το φαιό χυτοσίδηρο και (iv) να έχει επιφάνεια όμοια με εκείνη του φαιού χυτοσιδήρου που χυτεύθηκε επιμελώς σε τύπο από λεπτή άμμο: Νοείται ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται φαιός χυτοσίδηρος για σταθμά ονομαστικής τιμής μικρότερης των 1 g. (γ) Η μέθοδος κατασκευής των σταθμών πρέπει να είναι κατάλληλη για το επιλεγόμενο υλικό. 2. Κοιλότητα ρύθμισης (α) Η κοιλότητα ρύθμισης πρέπει να είναι εσωτερική κυλινδρική κοιλότητα με μεγαλύτερη διάμετρο στο άνω μέρος της κοιλότητας. (β) Η κοιλότητα ρύθμισης πρέπει να κλείεται, είτε με σπειρωτό ορειχάλκινο πώμα, είτε με ορειχάλκινο δίσκο, και το πώμα πρέπει να έχει εγκοπή υποδοχής κοχλιοστρόφιου και ο δίσκος κεντρική οπή ανύψωσης. (γ) Το πώμα ή ο δίσκος, ανάλογα με την περίπτωση, πρέπει να σφραγίζεται με μολύβδινο πλακίδιο το οποίο να ωθείται μέσα σε κυκλική εσοχή που βρίσκεται στο διευρυμένο μέρος της κοιλότητας. (δ) Τα σταθμά με ονομαστικές τιμές 1, 2, 5 και 1 g πρέπει να είναι συμπαγή, χωρίς κοιλότητα ρύθμισης. (ε) Η κοιλότητα ρύθμισης είναι προαιρετική για σταθμά με ονομαστικές τιμές 2 και 5 g. 3. Ρύθμιση (α) Η ρύθμιση των σταθμών πρέπει να γίνεται με σφαιρίδια μολύβδου ή με άλλο βαρύ μεταλλικό υλικό, (β) Μετά τη ρύθμιση καινούργιων σταθμών, η κοιλότητα πρέπει να παραμένει κενή κατά τα δύο τρίτα του ολικού όγκου της. 4. Θέση σφραγίδας επαλήθευσης (α) Η σφραγίδα επαλήθευσης τοποθετείται πάνω στο μολύβδινο πώμα με το οποίο σφραγίζεται η κοιλότητα ρύθμισης, (β) Στην περίπτωση των σταθμών χωρίς κοιλότητα ρύθμισης, η σφραγίδα επαλήθευσης πρέπει να τοποθετείται πάνω στη βάση των σταθμών. 5. Ενδείξεις και διακριτικά σήματα (α) Οι ενδείξεις που αφορούν στην ονομαστική τιμή του σταθμού, καθώς και το σήμα αναγνώρισης του κατασκευαστή, πρέπει να εμφανίζονται, είτε χαραγμένα, είτε ανάγλυφα, πάνω στην άνω επιφάνεια του κεντρικού μέρους του σταθμού.

7 159 Κ.Δ.Π. 333/2 (β) Η ονομαστική τιμή του σταθμού μπορεί να εμφανίζεται πάνω στο σώμα των σταθμών που έχουν ονομαστική τιμή από 5 g μέχρι 1 kg. (γ) Η ένδειξη της ονομαστικής τιμής του σταθμού πρέπει να έχει την ακόλουθη μορφή: lg,2g,5g, 1g,2g,5g, 1 g, 2 g, 5 g, 1 kg, 2 kg, 5 kg, 1 kg. 6. Διαστάσεις και ανοχές τους (α) Οι διαστάσεις με τις οποίες πρέπει να συμμορφώνονται τα κυλινδρικά σταθμά είναι αυτές που καθορίζονται στο Μέρος IV του παρόντος Παραρτήματος. (β) Οι ανοχές που ισχύουν για τις διάφορες διαστάσεις είναι οι συνήθεις ανοχές κατασκευής. 7. Μέγιστα επιτρεπόμενα σφάλματα Ονομαστική τιμή 1δ 2g 5g 1g 2g 5 g 1 g 2 g 5 g 1kg 2 kg 5 kg 1 kg Μέγιστα επιτρεπόμενα σφάλματα κατά την ι Επαλήθευση (σε mg) ' , Τελική επεξεργασία επιφανείας (α) Τα κυλινδρικά σταθμά πρέπει να προστατεύονται κατά της οξείδωσης με κατάλληλο υλικό επάλειψης, ανθεκτικό στη συνήθη φθορά και στα κτυπήματα, (β) Τα κυλινδρικά σταθμά μπορούν να γυαλίζονται.

8 Κ.Δ.Π. 333/2 151 ΜΕΡΟΣ IV ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ 7". ή«ι η KQTCOKCUOOU'I cf^sl 1 Π παοαλλαγή 2 η παοαλλαγή b c ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ {οε χιλιοοτδμετοη) ' ti «f β h i >5,9 >5 1,5,9 as 1,7 1/ \Λ as 1 Ι I 1 Rl η ο Ρ q r f t u w κ y ζ ιτοϋ- Ifl 2g 5g SiS 5, ,5 ΧϋΟίΓ κηιΐήτητη onflmnnr lofl to 9 6 ΟΛ 2g 13 11/5 7/5 1 1/8,5 to* 1/S Ο 2 g S 7/5 1 1,8,5 ιο ,5 3 Μ 4., ,5 1Λ 1 S as,5 5 g < 1,5 2,5 1 1* 2 X'JOIC' κοιλήτητη pfiflinnnr 1 1 SOg IS 16 1 Ο 1/5 2,5 1 1* 2 7,S 3.5 4,5 Μ 6, S t 1,5,75,75 1/5 1/5 1 g is 1 ιοί 2 7,5 3,5 4.5 Μ 6O.S ,5.75,75 1,6 1,5 2 g ,25 4 ο 3,2 IO.S 4,5 7 Μ 8 1 IS /5 1, I,75 1 1Λ 2 SOOg 3β is! t/s ίο* 3,2 1, Μ 8 Ι IS ,5 1 β 2 2,75 1 1,5 2 1 kg a ίο* 5 18, Μ , ,5 1,5 3 2 kg 6 S4 36 ή * ΜΚ1, / \A 1,5 3 5 kg , * 1 24.S 8 18 Μ 21, ,5 4 2, ,5 3 to kg IOC /S IS 3 1* Μ2«1/ ,5 4 2, /5 ~2 1,5 3 Τα σπειράματα m είναι σύμφωνα με το Πρότυπο ISO R/261.

9 1511 Κ.Δ.Π. 333/2 ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Κανονισμός 4(2)) ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ 1. Ερμηνεία Για τους σκοπούς του παρόντος Παραρτήματος: «Πρότυπα σταθμά» σημαίνει σταθμά τα οποία χρησιμοποιούνται για την επαλήθευση ζυγιστικών οργάνων και σταθμών. «Σταθμό» σημαίνει υλοποιημένο μέτρο μάζας, του οποίου τα κατασκευαστικά και μετρολογικά χαρακτηριστικά προσδιορίζονται από το σχήμα, τις διαστάσεις, το υλικό, την τελική επεξεργασία, την ονομαστική τιμή και το μέγιστο επιτρεπόμενο σφάλμα. «Σύνολο σταθμών» σημαίνει σειρά σταθμών τα οποία είναι συνήθως τοποθετημένα σε κιβώτιο και συνδυασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτρέπουν ζυγίσεις όλων των φορτίων μεταξύ της μάζας του σταθμού με τη μικρότερη ονομαστική τιμή και του αθροίσματος των μαζών όλων των σταθμών της σειράς, κατά μία ακολουθία της οποίας η μάζα του σταθμού με τη μικρότερη ονομαστική τιμή αποτελεί την υποδιαίρεση της σειράς. 2. Ονομαστικές τιμές σταθμών Οι ονομαστικές τιμές των σταθμών πρέπει να είναι ίσες με 1x1" kg, ή 2x1" kg, ή 5x1" kg, όπου n είναι θετικός ή αρνητικός ακέραιος αριθμός ή μηδέν. 3. Σύνθεση σειρών σταθμών Η ακολουθία σε μια σειρά σταθμών πρέπει να είναι ως εξής: (1, l,2,5)xlo n kg (1, 1, l,2,5)xl n kg (1,2,2, 5)xl n kg (1, 1,2,2, 5)xl" kg, όπου n είναι θετικός ή αρνητικός ακέραιος αριθμός ή μηδέν. 4. Συμβατική μάζα (α) Η συμβατική μάζα ενός σταθμού σε θερμοκρασία 2 C είναι η μάζα σταθμού αναφοράς πυκνότητας 8 kg/m 3, το οποίο εξισορροπείται σε αέρα πυκνότητας 1,2 kg/m 3. (β) Τα μέγιστα επιτρεπόμενα σφάλματα, που καθορίζονται στην παράγραφο 5 πιο κάτω, αναφέρονται στη συμβατική μάζα. 5. Μέγιστα επιτρεπόμενα σφάλματα κατά την επαλήθευση Το μέγιστο επιτρεπόμενο σφάλμα για κάθε σταθμό ξεχωριστά εκτίθεται στον πιο κάτω πίνακα:

10 Κ.Δ.Π. 333/ Ονομαστική τιμή Κατηγορία Ει ±mg Κατηγορία E 2 ±mg Κατηγορία Fi mg Κατηγορία F 2 ±mg Κατηγορία Mi ±mg 5 kg 2 kg 1 kg 5 kg 2 kg 1kg 5 g 2 g 1 g 5 g 2 g 1g 5g 2g ig 5 mg 2 mg 1 mg 5 mg 2 mg 1 mg 5 mg 2mg 1 mg ,5 1,,5,25,1,5,3,25,2,15,12,1,8,6,5,4,3,2,2,2, ,5 3, 1,5,75,3,15,1,8,6,5,4,3,25,2,15,12,1,8,6,6, ,5 1,,5,3,25,2,15,12',1,8,6,5,4,3,25,2,2, ,5 3, 1,5 1,,8,6,5,4,3,25,2,15,12,1,8,6,6, , 2,5 2, 1,5 1,2 1,,8,6,5,4,3,25,2,2,2 6. Σχήμα σταθμών (q) To σταθμό του ενός γραμμαρίου μπορεί να έχει, είτε το σχήμα των σταθμών πολλαπλασίων του ενός γραμμαρίου, είτε το σχήμα των σταθμών υποπολλαπλάσιων του ενός γραμμαρίου, (β) Τα σταθμά κατηγορίας ακριβείας Μι του ενός γραμμαρίου και των πολλαπλασίων του ενός γραμμαρίου πρέπει να έχουν το σχήμα των σταθμών μέσης ακριβείας, (γ) Τα σταθμά των άλλων κατηγοριών ακριβείας του ενός γραμμαρίου και των πολλαπλασίων του ενός γραμμαρίου μπορούν να έχουν τις εξωτερικές διαστάσεις των σταθμών μέσης ακριβείας. Τα σταθμά ονομαστικής τιμής 1 kg μέχρι 1 g μπορούν επίσης να έχουν σώμα κυλινδρικό ή ελαφρά κωνικό, με κομβίο-λαβή στην κορυφή του σώματος: Νοείται ότι (i) Το ύψος του σώματος των σταθμών πρέπει να είναι περίπου ίσο με τη μέση διάμετρο και η επιτρεπόμενη απόκλιση μεταξύ της μέσης διαμέτρου και του ύψους να είναι μεταξύ των 3/4 και των 5/4 της εν λόγω διαμέτρου και

11 1513 Κ.Δ.Π. 333/2 (ϋ) σε όλα τα σταθμά, το ύψος του κομβίου πρέπει να είναι μεταξύ της τιμής της μέσης διαμέτρου και της τιμής της μέσης μισής διαμέτρου του σώματος, (δ) Τα σταθμά κατηγοριών ακριβείας Ει, Ε2 και Fi του ενός γραμμαρίου και πολλαπλασίων του ενός γραμμαρίου δεν επιβάλλεται να έχουν κομβίολαβή, αλλά μπορούν να αποτελούνται μόνο από ένα κυλινδρικό σώμα. (ε) Τα σταθμά κατηγοριών ακριβείας Ει και Ε2 του ενός γραμμαρίου και πολλαπλασίων του ενός γραμμαρίου πρέπει να είναι ενιαία συμπαγή τεμάχια, χωρίς κοιλότητα ρύθμισης, (στ) Τα σταθμά κατηγοριών ακριβείας F] και F 2 του ενός γραμμαρίου και πολλαπλασίων του ενός γραμμαρίου μπορούν (i) Να αποτελούνται από ένα ή περισσότερα τεμάχια από το ίδιο υλικό και (ii) να έχουν κοιλότητα ρύθμισης, της οποίας, όμως, ο όγκος δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1/5 του συνολικού όγκου του σταθμού και η κοιλότητα πρέπει να κλείνεται με τη βοήθεια του κομβίουλαβής ή με οποιοδήποτε άλλο κατάλληλο μέσο. (ζ) Σταθμά ονομαστικών τιμών 2 και 5 kg, εκτός από εκείνα της κατηγορίας ακριβείας Μι, μπορούν να έχουν διαφορετικό σχήμα, το οποίο είναι κατάλληλο για τη μέθοδο χειρισμού τους. (η) Τα σταθμά του ενός γραμμαρίου και των υποπολλαπλασίων του ενός γραμμαρίου πρέπει να είναι πολυγωνικά ελάσματα ή σύρματα, κατάλληλα σχηματισμένα, για να επιτρέπουν τον εύκολο χειρισμό τους. Τα σχήματα των σταθμών πρέπει να είναι ενδεικτικά της ονομαστικής τους τιμής, (θ) Το σχήμα των σταθμών που δεν είναι σημειωμένα με την ονομαστική τους τιμή πρέπει να είναι σύμφωνα με τον πιο κάτω Πίνακα: Ονομαστικές τιμές (mg) Πολυγωνικά ελάσματα Σύρματα τρίγωνο τετράγωνο πεντάγωνο τρίγωνο τετράγωνο πεντάγωνο} 1 τμήμα ή { 2 τμήματα 5 τμήματα. Νοείται ότι, όταν περιλαμβάνονται διπλά ή τριπλά σταθμά στο σύνολο των σταθμών, αυτά πρέπει να αναγνωρίζονται, στην περίπτωση σταθμών από μεταλλικό έλασμα, με ένα ή δύο αστερίσκους ή τελείες, αντίστοιχα, και στην περίπτωση σταθμών από σύρμα, με ένα ή δύο άγκιστρα, αντίστοιχα. 7. Υλικό κατασκευής των σταθμών (α) Τα σταθμά πρέπει να κατασκευάζονται από μέταλλο ή κράμα μετάλλων και να είναι τέτοιας ποιότητας, ώστε κάτω από κανονικές συνθήκες χρήσης η μεταβολή της μάζας των σταθμών να είναι αμελητέα σε σχέση με τα μέγιστα επιτρεπόμενα σφάλματα που αντιστοιχούν στην κατηγορία ακριβείας τους.

12 Κ.Δ.Π. 333/ (β) Η πυκνότητα του υλικού που χρησιμοποιείται για τα σταθμά πρέπει να είναι τέτοια, ώστε απόκλιση 1% από την καθορισμένη πυκνότητα αέρα (1,2 kg/m 3 ) να μην προκαλεί σφάλμα το οποίο να υπερβαίνει το 1/4 του μέγιστου επιτρεπόμενου σφάλματος. (γ) Το μέταλλο ή κράμα μετάλλων που χρησιμοποιείται για σταθμά των κατηγοριών Ει, Ε2 και Fi πρέπει να είναι στην πράξη αντιμαγνητικό. (δ) Η αντίσταση στην οξείδωση και η ευθραυστότητα του υλικού που χρησιμοποιείται για τα παραλληλεπίπεδα σταθμά κατηγορίας Μι από 5 μέχρι 5 kg πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσες με εκείνες του φαιού χυτοσιδήρου. (ε) Κυλινδρικά σταθμά κατηγορίας Μι με ονομαστικές τιμές μικρότερες ή ίσες με 1 kg πρέπει να κατασκευάζονται από ορείχαλκο ψευδαργύρου ή από υλικό του οποίου η ποιότητα είναι τουλάχιστον όμοια με εκείνη του ορειχάλκου ψευδαργύρου, (στ) Οι ιδιότητες που αναφέρονται στις υποπαραγράφους (δ) και (ε) πιο πάνω μπορούν να επιτευχθούν με τη βοήθεια κατάλληλης επεξεργασίας της επιφάνειας. 8. Κατάσταση επιφανείας (α) Η επιφάνεια των σταθμών, περιλαμβανομένης και εκείνης των ; βάσεων και ακμών τους, πρέπει να είναι απαλλαγμένη από οποιαδήποτε ανωμαλία και οι ακμές να είναι στρογγυλευμένες. (β) Η επιφάνεια των σταθμών κατηγοριών ακριβείας Ει, Ε2, Fi και F2 δεν πρέπει να παρουσιάζει οποιαδήποτε πορώδη υφή, όταν εξετάζεται με γυμνό μάτι, και να έχει γυαλιστερή εμφάνιση. (γ) Η επιφάνεια των κυλινδρικών σταθμών κατηγορίας ακριβείας Μι από 1 kg μέχρι 1 kg πρέπει να έχει γυαλιστερή εμφάνιση και να μην παρουσιάζει πορώδη υφή, όταν εξετάζεται με γυμνό μάτι. (δ) Η κατάσταση της επιφάνειας των παραλληλεπίπεδων σταθμών κατηγορίας ακριβείας Μι από 5 kg μέχρι 5 kg πρέπει να είναι ανάλογη με εκείνη του φαιού χυτοσιδήρου που χυτεύθηκε επιμελώς σε τύπο από λεπτή άμμο. (ε) Η επιφάνεια των σταθμών ενός γραμμαρίου και πολλαπλασίων του ενός γραμμαρίου που ανήκουν στις κατηγορίες ακριβείας Ει,, Ε2, Fi και F2 μπορούν να προστατεύονται με επιμετάλλωση. (στ) Η επιφάνεια των σταθμών ενός γραμμαρίου και πολλαπλασίων του ενός γραμμαρίου που ανήκουν στην κατηγορία ακριβείας Μι πρέπει να προστατεύονται με κατάλληλο υλικό επάλειψης. 9. Ρύθμιση (α) Για τη ρύθμιση των σταθμών κατηγοριών ακριβείας Fi και F2 που έχουν κοιλότητα ρύθμισης πρέπει να χρησιμοποιείται, είτε το ίδιο υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα σταθμά, είτε κασσίτερος ή μολυβδαίνιο. (β) Τα σταθμά κατηγορίας ακριβείας Μι μπορούν να ρυθμίζονται με μόλυβδο. 1. Επισημάνσεις (α) Σταθμά από έλασμα ή σύρμα από 1 mg μέχρι 1 g δεν πρέπει να φέρουν οποιαδήποτε επισήμανση ονομαστικής τιμής.

13 1515 Κ.Δ.Π. 333/2 (β) Σταθμά του ενός γραμμαρίου και πολλαπλασίων του ενός γραμμαρίου (i) Στην περίπτωση των κατηγοριών ακριβείας Ει και Ε2, δεν πρέπει να φέρουν οποιαδήποτε επισήμανση της ονομαστικής τους τιμής (ii) στην περίπτωση της κατηγορίας ακριβείας Fi, πρέπει να φέρουν μόνο την επισήμανση της ονομαστικής τιμής, όπως καθορίζεται στην υποπαράγραφο (γ) πιο κάτω, η οποία να γίνεται με στίλβωση (burnishing) ή να είναι χαραγμένη (iii) στην περίπτωση της κατηγορίας ακριβείας F2, πρέπει να φέρουν τις επισημάνσεις των σταθμών της κατηγορίας ακριβείας Fi μαζί με το γράμμα F (iv) στην περίπτωση της κατηγορίας ακριβείας Μι, πρέπει να φέρουν, την επισήμανση της ονομαστικής τιμής σε ψηφία ακολουθούμενα από το σύμβολο της αντίστοιχης μονάδας χαραγμένο ή ανάγλυφο στην άνω επιφάνεια του σώματος ή του κομβίου των σταθμών: Νοείται ότι τα κυλινδρικά σταθμά φέρουν χαραγμένο ή ανάγλυφο το γράμμα Μ και ότι τα παραλληλεπίπεδα σταθμά επισημαίνονται με το γράμμα Μ, χωρίς υποχρέωση τούτο να είναι χαραγμένο ή ανάγλυφο. (γ) Οι επισημάνσεις των ονομαστικών τιμών των σταθμών πρέπει να είναι σε (i) Χιλιόγραμμα, για σταθμά του 1 χιλιόγραμμου και πλέον (ii) γραμμάρια, για σταθμά του 1 γραμμαρίου έως 5 γραμμαρίων. (δ) Σταθμά τα οποία εμφανίζονται δύο ή τρεις φορές σε μια σειρά πρέπει να αναγνωρίζονται εύκολα με ένα ή δύο αστερίσκους ή τελείες.. Θέση σφραγίδας επαλήθευσης (α) Τα κιβώτια που περιέχουν τα σταθμά των κατηγοριών ακριβείας Ει, Ε2 και Fi, καθώς και τα κιβώτια που περιέχουν τα σταθμά του ενός γραμμαρίου και των υποπολλαπλασίων του ενός γραμμαρίου, πρέπει να σημαίνονται με τη σφραγίδα επαλήθευσης, (β) Στην περίπτωση των σταθμών κατηγορίας ακριβείας F2, η σφραγίδα επαλήθευσης πρέπει να τοποθετείται (i) Στην περίπτωση σταθμού με κοιλότητα ρύθμισης, πάνω στο πώμα της κοιλότητας ρύθμισης και (ii) στην περίπτωση σταθμού χωρίς κοιλότητα ρύθμισης, πάνω στη βάση του σταθμού, (γ) Στην περίπτωση των σταθμών κατηγορίας ακριβείας Μι από 1 g μέχρι 5 kg, η σφραγίδα επαλήθευσης πρέπει να τοποθετείται (i) Στην περίπτωση σταθμού με κοιλότητα ρύθμισης, πάνω στο μολύβδινο πλακίδιο που κλείνει το άνοιγμα της κοιλότητας ρύθμισης και (ii) στην περίπτωση σταθμού χωρίς κοιλότητα ρύθμισης, πάνω στη βάση του σταθμού.

14 Κ.Δ.Π. 333/ Παρουσίαση των σταθμών (α) Χωριστά σταθμά και σειρές σταθμών των κατηγοριών ακριβείας Ει, Ε2, Fi και F2, πρέπει να περιέχονται σε κιβώτια, (β) Για τα σταθμά κατηγορίας ακριβείας Μι (i) Στην περίπτωση χωριστών σταθμών ή σειρών σταθμών μέχρι την ονομαστική τιμή των 5 g, πρέπει να περιέχονται σε κιβώτια και (ii) στην περίπτωση των σταθμών που έχουν ονομαστική τιμή μεγαλύτερη από 5 g, μπορούν να περιέχονται σε κιβώτια, να μεταφέρονται πάνω σε βάση ή να παρουσιάζονται χωριστά, χωρίς προστασία, (γ) Τα καλύμματα των κιβωτίων πρέπει να φέρουν ένδειξη της κατηγορίας ακριβείας των σταθμών που περιέχουν, με τη μορφή: Ε], Ε2, Fi, F2, Μι.

Ε.Ε. Παρ. III(I) 1497 Κ.Α.ΙΪ. 332/2000 Αρ. 3451,

Ε.Ε. Παρ. III(I) 1497 Κ.Α.ΙΪ. 332/2000 Αρ. 3451, Ε.Ε. Παρ. III(I) 1497 Κ.Α.ΙΪ. 332/2000 Αρ. 3451, 24.11.2000 Αριθμός 332 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Ακλοολόμετρα και Αραιόμετρα Αλκοόλης) Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

1517 Κ.Δ.Π. 334/2000

1517 Κ.Δ.Π. 334/2000 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3451, 24.11.2000 1517 Κ.Δ.Π. 334/2000 Αριθμός 334 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Πιεσόμετρα Ελαστικών Μηχανοκίνητων Οχημάτων) Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου,

Διαβάστε περισσότερα

1. Οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται ως οι περί Μέτρων και Σταθ μών (Φιάλες Μετροδοχεία) Κανονισμοί του 2001.

1. Οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται ως οι περί Μέτρων και Σταθ μών (Φιάλες Μετροδοχεία) Κανονισμοί του 2001. Ε.Ε. Παρ. III(I) 1623 Κ.Δ.Π. 151/2001 Αρ. 3487, 6.4.2001 Αριθμός 151 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Φιάλες Μετροδοχεία) Κανονισμοί του 2001, που εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει του άρθρου 68

Διαβάστε περισσότερα

4935 Κ.Α.Π. 499/2001

4935 Κ.Α.Π. 499/2001 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4933 Κ.Δ.Π. 499/2001 Αρ. 3565, 31.12.2001 Αριθμός 499 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Μετρητές Ψυχρού Νερού) Κανονισμοί του 2001 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των

Διαβάστε περισσότερα

4879 Κ.Δ.Π. 477/2001

4879 Κ.Δ.Π. 477/2001 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4877 Κ.Α.Π. 477/2001 Αρ. 3561, 21.12.2001 Αριθμός 477 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Υλοποιημένα Μέτρα Μήκους) Κανονισμοί του 2001, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

1524 Κ.Δ.Π. 335/2000

1524 Κ.Δ.Π. 335/2000 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3451, 24.11.2000 1524 Κ.Δ.Π. 335/2000 Αριθμός 335 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Όργανα Μέτρησης της Μάζας του Εκατόλιτρου των Δημητριακών) Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1974 ΜΕΧΡΙ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 68

ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1974 ΜΕΧΡΙ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 68 2510 Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 373/2018 Αρ. 5130, 21.12.2018 Αριθμός 373 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2018, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, δυνάμει του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 287/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3449 της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ. Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 287 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ, (ΚΕΦ. 28)

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ, (ΚΕΦ. 28) Ε.Ε. Παρ. III(I) 1378 Κ.Α.Π. 306/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 306 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Καρότων Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

τα προϊόντα πρέπει να είναι

τα προϊόντα πρέπει να είναι E.E. Παρ. III(I) 1333 ΚΛ.Π. 295/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 295 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Μαρουλιών, Κατσαρών Αντιδιών και Πλατύφυλλων Αντιδιών (Σκαρόλες) Κανονισμοί του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) 5569 Κ.Δ.Π. 509/2002 Αρ. 3647,

Ε.Ε. Παρ. III(I) 5569 Κ.Δ.Π. 509/2002 Αρ. 3647, Ε.Ε. Παρ. III(I) 5569 Κ.Δ.Π. 509/2002 Αρ. 3647, 25.10.2002 Αριθμός 509 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Απόρριψη Καδμίου) Κανονισμοί του 2002 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΑΖΑΣ ΘΕΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΑΖΑΣ ΡΟΠΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΣΩΜΑΤΩΝ

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΑΖΑΣ ΘΕΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΑΖΑΣ ΡΟΠΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΑΖΑΣ ΘΕΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΑΖΑΣ ΡΟΠΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ Α. Υπολογισμός της θέσης του κέντρου μάζας συστημάτων που αποτελούνται από απλά διακριτά μέρη. Τα απλά διακριτά

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ. 28. Σ\>νοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας.

Κεφ. 28. Σ\>νοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας. Ε.Ε. Παρ. III(I) 1388 Κ.Δ.Π. 308/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 308 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Αγγουριών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

εκδίδει τους ακόλουθους Κανονισμούς.

εκδίδει τους ακόλουθους Κανονισμούς. Ε.Ε. Παρ. III(I) 4942 Κ.Δ.Π. 500/2001 Αρ. 3565, 31.12.2001 Αριθμός 500 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Μετρητές Θερμού Νερού) Κανονισμοί του 2001 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ, (ΚΕΦ. 28)

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ, (ΚΕΦ. 28) Ε.Ε. Παρ. III(I) 1148 Κ.Δ.Π. 117/2001 Αρ. 3481, 16.3.2001 Αριθμός 117 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Καρυδιών Κανονισμοί του 2001, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

1444 Κ.Δ.Π. 318/2000

1444 Κ.Δ.Π. 318/2000 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3449,17.11.2000 1444 Κ.Δ.Π. 318/2000 Αριθμός 318 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Ροδάκινων και Νεκταρινιών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου,

Διαβάστε περισσότερα

AQ της 25ης ΦΕΒΡΟΥ ΑΡΙΟΥ 2005

AQ της 25ης ΦΕΒΡΟΥ ΑΡΙΟΥ 2005 Κ.Δ.Π. 78/2005 ΠΑΡ ΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ AQ. 3959 της 25ης ΦΕΒΡΟΥ ΑΡΙΟΥ 2005 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 78 Οι περί Μέτρων και Σταθμών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ. L 291/22 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ. L 291/22 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 291/22 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 9.11.2010 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1003/2010 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 8ης Νοεμβρίου 2010 σχετικά με τις απαιτήσεις έγκρισης τύπου για το χώρο τοποθέτησης

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Δ.Π. 361/ Κατάταξη στραγγαλιστικών. Παράρτημα Ι. Ενεργειακή κατανάλωση. Παραρτήματα. Ι, II και IV. Παραρτήματα. Σήμανση συμμόρφωσης.

Κ.Δ.Π. 361/ Κατάταξη στραγγαλιστικών. Παράρτημα Ι. Ενεργειακή κατανάλωση. Παραρτήματα. Ι, II και IV. Παραρτήματα. Σήμανση συμμόρφωσης. Ε.Ε. Παρ. III(I) 2133 Κ.Δ.Π. 361/2003 Αρ. 3710, 2.5.2003 Αριθμός 361 Οι περί των Βασικών Απαιτήσεων που πρέπει να πληρούν Καθορισμένες Κατηγορίες Προϊόντων (Στραγγαλιστικά Πηνία που Προορίζονται για τους

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Δ.Π. 125/ κατηγοριών. (1) Η Γερμανία και Ολλανδία φέρουν επιφυλάξεις με προτίμηση μέγιστου ποσοστού υγρασίας το 6,0%

Κ.Δ.Π. 125/ κατηγοριών. (1) Η Γερμανία και Ολλανδία φέρουν επιφυλάξεις με προτίμηση μέγιστου ποσοστού υγρασίας το 6,0% i:.e. Παρ. III(I) 85 Κ.Α.Π. 25/200 Αρ. 348, 6.3.200 Αριθμός 25 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Ψίχας Χαλεπιανών και Ξεφλουδισμένης Ψίχας Χαλεπιανών Κανονισμοί του 200, που εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2003 ΚΑΙ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 45(2)(γ).

ΟΙ ΠΕΡΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2003 ΚΑΙ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 45(2)(γ). Ε.Ε. Παρ. III(I) 4521 Κ.Δ.Π. 504/2004 Αρ. 3852, 30.4.2004 Αριθμός 504 Οι περί Διατήρησης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών (Υποχρεώσεις Αναφοράς του ΚΟΔΑΠ και των Μελών του ΚΟΔΑΠ) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι

Διαβάστε περισσότερα

1305 ΚΛΠ. 290/2000 Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28)

1305 ΚΛΠ. 290/2000 Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28) Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3449,17.11.2000 1305 ΚΛΠ. 290/2000 Αριθμός 290 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Σπαραγγιών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Εφημερίδα Παράρτημα. (α) κατάλληλα κατασκευασμένο με επαρκή χώρο, αερισμό και φωτισμό' των βασικών κανονισμών. τίτλος. Επ β λ ής Ποιοτικού Ελέγχου των

Εφημερίδα Παράρτημα. (α) κατάλληλα κατασκευασμένο με επαρκή χώρο, αερισμό και φωτισμό' των βασικών κανονισμών. τίτλος. Επ β λ ής Ποιοτικού Ελέγχου των Ε.Ε. Παρ. III(I) Κ.Δ.Π. 523/2004 Αρ. 3853, 30.4.2004 4868 Αριθμός 523 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου των Γεωργικών Προϊόντων (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002

Ο ΠΕΡΙ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002 Ε.Ε. Παρ. III(I) 313 Κ.Δ.Π. 82/2003 Αρ. 3679, 31.1.2003 Αριθμός 82 Οι περί Στερεών και Επικίνδυνων Αποβλήτων (Ηλεκτρικές Στήλες ή Συσσωρευτές) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ. 28. Συνοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας.

Κεφ. 28. Συνοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας. Ε.Ε. Παρ. III(I) 1160 Κ.Α.Π. 10/001 Αρ. 481, 16..001 Αριθμός 10 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Αμυγδαλόψιχας Κανονισμοί του 001, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Σχήμα 1 Διαστημόμετρο (Μ Κύρια κλίμακα, Ν Βερνιέρος)

Σχήμα 1 Διαστημόμετρο (Μ Κύρια κλίμακα, Ν Βερνιέρος) Άσκηση Μ1 Θεωρητικό μέρος Μήκος και μάζα (βάρος) Όργανα μέτρησης μήκους Διαστημόμετρο Με το διαστημόμετρο μετράμε μήκη μέχρι και μερικά μέτρα, σε χαμηλές απαιτήσεις ως προς την ακρίβεια. Το κύριο μέρος

Διαβάστε περισσότερα

2476 Κ.Δ.Π. 372/2004

2476 Κ.Δ.Π. 372/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3849, 30.4.2004 2476 Κ.Δ.Π. 372/2004 Αριθμός 372 Οι περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Ειδικές Διατάξεις) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ 2003

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ 2003 Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 1523 308/2003 Αρ. 3706, 18.4.2003 Αριθµός 308 Οι περί των Βασικών Απαιτήσεων (Οικιακά Ηλεκτρικά Ψυγεία, Καταψύκτες και τους) Κανονισµοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συµβούδυνάµει

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28)

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28) Ε.Ε. Παρ. III(I) 1354 Κ.Δ.Π. 300/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 300 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Κουνουπιδιών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

4463 Κ.Δ.Π. 493/2004

4463 Κ.Δ.Π. 493/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3852, 30.4.2004 Αριθμός 493 4463 Κ.Δ.Π. 493/2004 Οι περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Καρκινογόνοι και Μεταλλαξιογόνοι Παράγοντες) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 38

ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 38 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4478 Κ.Δ.Π. 497/2004 Αρ. 3852, 30.4.2004 Αριθμός 497 Οι περί Ελάχιστων Προδιαγραφών Ασφάλειας και Υγείας (Χρησιμοποίηση κατά την Εργασία Εξοπλισμού Εργασίας) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000 Ο περί Μέτρων και Σταθμών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 150(Ι) του 2000 ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4018 ΚΛ.Π. 477/2004 Αρ. 3852, 30.4.2004 Αριθμός 477 Οι περί Φυσικών Μεταλλικών Νερών (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Δ.Π. 308/ διάθεση στην TfOQOL. Παράρτημα 1. Σήμανση συμμόρφωσης. Παράρτημα 111. Τεκμήριο συμμόρφωσης.

Κ.Δ.Π. 308/ διάθεση στην TfOQOL. Παράρτημα 1. Σήμανση συμμόρφωσης. Παράρτημα 111. Τεκμήριο συμμόρφωσης. E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 1523 K.AJL 308/2003 Αρ. 3706,18.4.2003 Αριθμός 308 Οι περί των Βασικών Απαιτήσεων (Οικιακά Ηλεκτρικά Ψυγεία, Καταψύκτες και Συνδυασμοί τους) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από

Διαβάστε περισσότερα

1396 Κ.Δ.Π. 310/2000

1396 Κ.Δ.Π. 310/2000 E.E. Παρ. ΪΙΙ(Ι) Αρ. 3449,17.11.2000 1396 Κ.Δ.Π. 310/2000 Αριθμός 310 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Σκόρδων Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

765 Κ.Α.Π. 194/2000. Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3417,

765 Κ.Α.Π. 194/2000. Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3417, Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3417, 7.7.2000 765 Κ.Α.Π. 194/2000 Αριθμός 194 Οι περί Αλιείας (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, με την

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΡΕΙΧΑΛΚΙΝΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΡΕΙΧΑΛΚΙΝΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΡΕΙΧΑΛΚΙΝΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ 1) ΓΕΝΙΚΑ Τα ορειχάλκινα εξαρτήματα θα χρησιμοποιούνται σε δίκτυα πόσιμου νερού. Τα ορειχάλκινα είδη θα είναι αρίστης κατασκευής από καθαρές πρώτες

Διαβάστε περισσότερα

το 1/2 του μήκους του ραδικιού του μήκους του ραδικιού

το 1/2 του μήκους του ραδικιού του μήκους του ραδικιού E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 1383 Κ.Δ.Π. 307/2000 Αρ. 344,17.11.2000 Αριθμός 307 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Ραδικιών Witloof Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

MATHematics.mousoulides.com

MATHematics.mousoulides.com ΣΤΕΡΕΟΜΕΤΡΙΑ Ενδεικτικές Επαναληπτικές Δραστηριότητες 1 1. Να χαρακτηρίσετε με ΟΡΘΟ ή ΛΑΘΟΣ τις πιο κάτω προτάσεις, βάζοντας σε κύκλο τον αντίστοιχο χαρακτηρισμό. (α) Ο κύλινδρος είναι πολύεδρο. ΟΡΘΟ /

Διαβάστε περισσότερα

Πυκνότητα στερεών σωμάτων κυλινδρικού σχήματος

Πυκνότητα στερεών σωμάτων κυλινδρικού σχήματος Χρήση διαστημόμετρου για εύρεση πυκνότητας στερεών σωμάτων γεωμετρικού σχήματος Προκειμένου να υπολογιστεί η πυκνότητα σε στερεά σώματα γεωμετρικού σχήματος πραγματοποιούνται μετρήσεις α) της μάζας τους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 13ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2001 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 13ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2001 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 272/2001 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3513 της 13ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2001 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 272 Οι περί Μέτρων και Σταθμών

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28)

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28) E.E. Παρ. III(I) 1300 Κ.Δ.Π. 289/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 289 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Ντοματών που είναι καρποί της ποικιλίας Lycopersicum esculentum Mill Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2000 ΜΕΧΡΙ Κανονισμοί με βάση το άρθρο 8(3)

ΟΙ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2000 ΜΕΧΡΙ Κανονισμοί με βάση το άρθρο 8(3) Ε.Ε. Παρ. III(I) 2458 Κ.Δ.Π. 368/2004 Αρ. 3849, 30.4.2004 Αριθμός 368 Οι περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Μεταφορά Αγαθών) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΠΕΙΡΩΜΑΤΑ - ΚΟΧΛΙΕΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΠΕΙΡΩΜΑΤΑ - ΚΟΧΛΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΠΕΙΡΩΜΑΤΑ - ΚΟΧΛΙΕΣ Διαμόρφωση Σπειρώματος Το σπείρωμα δημιουργείται από την κίνηση ενός παράγοντος σχήματος (τρίγωνο, ορθογώνιο κλπ) πάνω σε έλικα που

Διαβάστε περισσότερα

17PROC

17PROC ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΦΗΡΑ ΘΗΡΑ Τ.Κ. : 84 700 TEL : +30 22860 25393-4 FAX : +30 22860 25898 E-Mail :vgprapas@gmail.com Πληρ. ΠΡΑΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Θήρα, 10/01/2017

Διαβάστε περισσότερα

5585 ' ' Κ.Δ.Π. 511/2002

5585 ' ' Κ.Δ.Π. 511/2002 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 5584 Κ.Δ.Π. 511/2002 Αρ. 3647, 25.10.2002 Αριθμός 511 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Απόρριψη Υδραργύρου από Τομείς Εκτός του Βιομηχανικού Τομέα της Ηλεκτρόλυσης των Χλωριούχων

Διαβάστε περισσότερα

30(1) του (1) του (1) του Συνοπτικός τίτλος. Επίσημη Εφημερίδα, Παράρτημα Τρίτο (Ι): 25.7.'2003. Τροποποίηση του Κανονισμού

30(1) του (1) του (1) του Συνοπτικός τίτλος. Επίσημη Εφημερίδα, Παράρτημα Τρίτο (Ι): 25.7.'2003. Τροποποίηση του Κανονισμού Ε.Ε. Παρ. III(I) 8148 Κ.Α.Π. 861/2004 Αρ. 3937, 23.12.2004 Αριθμός 861 Οι περί των Βασικών Απαιτήσεων (Εκρηκτικές Ύλες Εμπορικής Χρήσης) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το

Διαβάστε περισσότερα

Σχήμα 2.1α. Πτυσσόμενη και περιελισσόμενη μετρητική ταινία

Σχήμα 2.1α. Πτυσσόμενη και περιελισσόμενη μετρητική ταινία 2. ΟΡΓΑΝΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΧΑΡΑΞΗΣ 2.1 Μετρητικές ταινίες Οι μετρητικές ταινίες, πτυσσόμενες (αρθρωτές) ή περιελισσόμενες σε θήκη, είναι κατασκευασμένες από χάλυβα ή άλλο ελαφρύ κράμα και έχουν χαραγμένες υποδιαιρέσεις

Διαβάστε περισσότερα

4023 Κ.Δ.Π. 748/2003

4023 Κ.Δ.Π. 748/2003 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4022 Κ.Δ.Π. 748/2003 Αρ. 3758, 3.10.2003 Αριθμός 748 Οι περί Προδιαγραφών Πετρελαιοειδών και Καυσίμων (Αδεια Εμπορίας Μολυβδούχου Βενζίνης) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3417,

Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3417, Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3417, 7.7.2000 750 Κ.Δ.Π. 191/2000 Αριθμός 191 Οι περί Αιαμνημονεύσεων του Στρατού της Δημοκρατίας Κανονισμοί του 2000 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, δυνάμει του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2012 ΛΥΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2012 ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2012 ΛΥΣΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία Συγκολλήσεων

Διαβάστε περισσότερα

2677 Κ.Δ.Π. 381/2004

2677 Κ.Δ.Π. 381/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3849, 30.4.2004 2677 Κ.Δ.Π. 381/2004 Αριθμός 381 Οι περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Ειδικό Καθεστώς για Υπηρεσίες που Παρέχονται Ηλεκτρονικά) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμοί δυνάμει του εδαφίου (2) του άρθρου 22 Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με

Κανονισμοί δυνάμει του εδαφίου (2) του άρθρου 22 Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με Ε.Ε. Παρ. III(I) 465 Κ.Δ.Π. 120/2004 Αρ. 3&15, 5.3.2004 Αριθμός 120 Οι περί Οδικής Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (Γενικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) ΑΡΙΘ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σχέδιο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) ΑΡΙΘ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΕ ΙΟ Έκδοση 9.00 της 31ης Μαρ. 2010 Σχέδιο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) ΑΡΙΘ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της σχετικά µε τις απαιτήσεις έγκρισης τύπου για το χώρο τοποθέτησης και τη στερέωση των οπίσθιων

Διαβάστε περισσότερα

7376 Κ.Δ.Π. 756/2004

7376 Κ.Δ.Π. 756/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3911, 22.10.2004 7376 Κ.Δ.Π. 756/2004 Αριθμός 756 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ 2002 Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 7 Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, ασκώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΛΕΠΤΟΤΗΤΑΣ ΑΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΛΕΠΤΟΤΗΤΑΣ ΑΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ Άσκηση 1 ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΛΕΠΤΟΤΗΤΑΣ ΑΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ 1.1 Εισαγωγή αρχή της μεθόδου 1.2 Συσκευή Blaine 1.3 Βαθμονόμηση συσκευής 1.4 Πειραματική διαδικασία 1.1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ Η λεπτότητα άλεσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 8ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2003 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 8ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2003 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 657/2003 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3744 της 8ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2003 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 657 ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 7

ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 7 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3911, 22.10.2004 7356 Κ.Δ.Π. 752/2004 Αριθμός 752 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ 2002 Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 7 18(1) του 2000 18(1) τόυ 2002. Ο Υπουργός Συγκοινωνιών

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΥΛΙΚΩΝ. Μετρήσεις με Διαστημόμετρο και Μικρόμετρο

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΥΛΙΚΩΝ. Μετρήσεις με Διαστημόμετρο και Μικρόμετρο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΥΛΙΚΩΝ Σκοπός της άσκησης Σε αυτή την άσκηση θα μετρήσουμε διαστάσεις στερεών σωμάτων χρησιμοποιώντας όργανα ακριβείας και θα υπολογίσουμε την πυκνότητα τους. Θα κάνουμε εφαρμογή της θεωρίας

Διαβάστε περισσότερα

Στη μέθοδο αυτή το καλούπι είναι κατασκευασμένο, ανάλογα με το υλικό

Στη μέθοδο αυτή το καλούπι είναι κατασκευασμένο, ανάλογα με το υλικό ΧΥΤΕΥΣΗ 199 10.6 ΧΥΤΕΥΣΗ ΜΕ ΚΑΛΟΥΠΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ 10.6.1 Χύτευση σε μόνιμο καλούπι Στη μέθοδο αυτή το καλούπι είναι κατασκευασμένο, ανάλογα με το υλικό που θα χυτευθεί, από χυτοσίδηρο, χάλυβα, μπρούντζο

Διαβάστε περισσότερα

του 1993 και 2000 και των σχετικών Κανονισμών. 47(Ι) του 200α

του 1993 και 2000 και των σχετικών Κανονισμών. 47(Ι) του 200α Ε.Ε. Παρ. III(I) 5603 ΚΑ.Π. 515/2002 Αρ. 3647, 25.10.2002 Αριθμός 515 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Πρόληψη και Μείωση της Ρύπανσης των Νερών από Αμίαντο) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

2646 Κ.Δ.Π. 379/2004

2646 Κ.Δ.Π. 379/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3849, 30.4.2004 2646 Κ.Δ.Π. 379/2004 Αριθμός 379 Οι περί Φόρων Κατανάλωσης (Φορολογικές Απαλλαγές Ταξιδιωτών που Προέρχονται από Τρίτες Χώρες) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΜΒΑΘΥΝΣΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΜΒΑΘΥΝΣΗΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΜΒΑΘΥΝΣΗΣ Α. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΣΤΑΘΗ ΠΕΡΙΟΧΗ Α.1. Ποια οικογένεια υλικών αφορά η μορφοποίησή τους με διαμόρφωση; Χρησιμοποιώντας ένα τυπικό διάγραμμα εφελκυσμού, αναφέρετε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΜΕΧΡΙ 2004

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΜΕΧΡΙ 2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) 3749 Κ.Δ.Π. 461/2004 Αρ. 3851, 30.4.2004 Αριθμός 461 Οι περί Ραδιοεπικοινωνιών (Ραδιοεξοπλισμός) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από χο Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

ιαχειριστής Έργου ΣΟΥΓΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ιούνιος 14

ιαχειριστής Έργου ΣΟΥΓΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ιούνιος 14 ΟΓΚΟΣ ΣΤΕΓΗΣ ιαχειριστής Έργου ΣΟΥΓΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Περιεχόμενα 1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ 4 I. ΠΥΡΑΜΙΔΑ 4 II. ΤΕΤΡΑΕΔΡΟ 5 III. ΟΓΚΟΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ 5 2. ΜΟΡΦΕΣ ΙΣΟΚΛΙΝΟΥΣ ΣΤΕΓΗΣ 6 I. ΔΥΡΙΧΤΗ 6 II. ΤΕΤΡΑΡΙΧΤΗΜΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

Τ σ έ χ ι κ ο Μ ε τ ρ ο λ ο γ ι κ ό Ι ν σ τ ι τ ο ύ τ ο

Τ σ έ χ ι κ ο Μ ε τ ρ ο λ ο γ ι κ ό Ι ν σ τ ι τ ο ύ τ ο Τ σ έ χ ι κ ο Μ ε τ ρ ο λ ο γ ι κ ό Ι ν σ τ ι τ ο ύ τ ο Αναγνωρισμένος Φορέας Νο.1383, Okružní 31 63800 Μπρνό EC - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΥΠΟΥ Νο: TCM 142/10-4794 Προσθήκη 3 Η προσθήκη αυτή αντικαθιστά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Α.Π. 330/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3451 της 24ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 330 Οι περί Μέτρων και Σταθμών

Διαβάστε περισσότερα

3569 ΚΛΜ. 332/96 ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

3569 ΚΛΜ. 332/96 ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ E.E. Παρ. 111(1) Αρ. 3097, 8.11.96 3569 ΚΛΜ. 332/96 Αριθμός 332 ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ (ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 1. Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

τα Φυτικά Προϊόντα (Όροι Φυτοΰγειονομικού Ελέγχου σε Φυτά, Φυτικά Προϊόντα ή Αλλα Αντικείμενα που Προέρχονται από Τρίτες Χώρες) Κανονισμοί

τα Φυτικά Προϊόντα (Όροι Φυτοΰγειονομικού Ελέγχου σε Φυτά, Φυτικά Προϊόντα ή Αλλα Αντικείμενα που Προέρχονται από Τρίτες Χώρες) Κανονισμοί Ε.Ε. Παρ. III(I) 4230 Κ.Δ.Π. 766/2003 Αρ. 3758, 3.10.2003 Αριθμός 766 Οι περί Μέτρων Προστασίας κατά της Εισαγωγής και Εξάπλωσης Οργανισμών Επιβλαβών για τα Φυτά και τα Φυτικά Προϊόντα (Όροι Φυτοΰγειονομικού

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2010 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία Συγκολλήσεων και

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΖΥΓΙΣΗΣ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

ΜΗ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΖΥΓΙΣΗΣ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΜΕΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΜΗ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΖΥΓΙΣΗΣ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ 1. Ποιά όργανα ζύγισης θεωρούνται «νόμιμα»? Μηχανικοί ή ηλεκτρονικοί επιτραπέζιοι

Διαβάστε περισσότερα

97(1) του Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 156(1) του (1) του Πεδίο εφαρμογής. Μετρήσεις και πληροφορίες. Τεχνικός φάκελος.

97(1) του Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 156(1) του (1) του Πεδίο εφαρμογής. Μετρήσεις και πληροφορίες. Τεχνικός φάκελος. 97(1) του 2001. Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 156(1) του 2002. 97(1) του 2001. Πεδίο εφαρμογής. Μετρήσεις και πληροφορίες. Τεχνικός φάκελος. Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 936 Κ.Δ.Π. 226/2003 Αρ. 3694, 14.3.2003 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

2286 Κ.Δ.Π. 257/2002

2286 Κ.Δ.Π. 257/2002 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3608, 31.5.2002 2286 Κ.Δ.Π. 257/2002 Αριθμός 257 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Αυτόματα Όργανα Συνεχούς Αθροιστικής Ζύγισης) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Μετρολογία ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3.2. ΟΡΓΑΝΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΗΚΩΝ Μετρητικές ταινίες - Κανόνες

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Μετρολογία ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3.2. ΟΡΓΑΝΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΗΚΩΝ Μετρητικές ταινίες - Κανόνες ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Μετρολογία ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3.2 ΟΡΓΑΝΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΗΚΩΝ Μετρητικές ταινίες - Κανόνες ΜΕΤΡΗΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ Οι μετρητικές ταινίες, πτυσσόμενες (αρθρωτές) ή περιελισσόμενες σε θήκη,

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 281 Κ.Δ.Π. 86/99 Αρ. 3322,

E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 281 Κ.Δ.Π. 86/99 Αρ. 3322, E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 281 Κ.Δ.Π. 86/99 Αρ. 3322, 30.4.99 Αριθμός 86 Οι περί Οδών και Οικοδομών (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1999, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο 19 του περί

Διαβάστε περισσότερα

6251 Κ.Δ.Π. 636/2002

6251 Κ.Δ.Π. 636/2002 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3666, 27.12.2002 6251 Κ.Δ.Π. 636/2002 Αριθμός 636 Οι περί Στερεών και Επικίνδυνων Αποβλήτων (Πολυχλωροδιφαινύλια και Πολυχλωροτριφαινύλια) (PCB/PCT) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι

Διαβάστε περισσότερα

Ο! ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29

Ο! ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29 .Ε. Παρ. ΙΪΙ(Ι) 3964 Κ.Δ.Π. 474/2004 ρ. 3852, 30.4.2004.ριθμός 474 Οι περί Μεθόδων Δειγματοληψίας και Ανάλυσης Τροφίμων για Έλεγχο των Μεγίτων Περιεκτικοτήτων Πατουλίνης στα Τρόφιμα Κανονισμοί του 2004,

Διαβάστε περισσότερα

Τοπικός διαγωνισμός EUSO2017

Τοπικός διαγωνισμός EUSO2017 ΕΚΦΕ Νέας Ιωνίας ΕΚΦΕ Χαλανδρίου Τοπικός διαγωνισμός EUSO2017 Πειραματική δοκιμασία Φυσικής Στα «αχνάρια» του Αρχιμήδη! 10 Δεκεμβρίου 2016 ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: 1) 2). 3).. ΛΙΓΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΕΩΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ο ΠΕΡΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 6 Το Υπουργικό Συμβούλιο, ασκώντας τις εξουσίες που "του

ο ΠΕΡΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 6 Το Υπουργικό Συμβούλιο, ασκώντας τις εξουσίες που του Ε.Ε. Παρ. 111(1) 3207 Κ.Δ.Π.354/2005 Αρ. 4019, 29.7.2005 Αριθμός 354 Οι περί Αλιείας (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2005, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 7. Σημείωση: Για τη διδασκαλία της ενότητας είναι πολύ σημαντική η χρήση των εποπτικών μέσων (στερεών και αναπτυγμάτων των στερεών).

ΕΝΟΤΗΤΑ 7. Σημείωση: Για τη διδασκαλία της ενότητας είναι πολύ σημαντική η χρήση των εποπτικών μέσων (στερεών και αναπτυγμάτων των στερεών). ΣΤΕΡΕΟΜΕΤΡΙΑ ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ Διερεύνηση σχημάτων και χώρου Γ2.6 Ονομάζουν, περιγράφουν και ταξινομούν τρισδιάστατα σχήματα (κύβο, ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο, πυραμίδα, σφαίρα, κύλινδρο, κώνο),

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ( ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΞΙΣΩΣΗΣ )

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ( ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΞΙΣΩΣΗΣ ) 1 ο ΕΚΦΕ (Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ) Δ Δ/ΝΣΗΣ Δ. Ε. ΑΘΗΝΑΣ 1 ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ( ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΞΙΣΩΣΗΣ ) Α. ΣΤΟΧΟΙ Η εξοικείωση με τη χρήση απλών πειραματικών διατάξεων. Η εξοικείωση σε μετρήσεις θερμοκρασίας,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΝΟΜΟΣ

Ο ΠΕΡΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΝΟΜΟΣ E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 727 Κ.Δ.Π. 111/2002 Αρ. 3583, 8.3.2002 Αριθμός 111 Οι περί Πετρελαιοειδών (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει του άρθρου 9 του

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΗ Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΦΥΣΙΚΗ Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Κανάρη 6, Δάφνη Τηλ. 10 97194 & 10 976976 ΦΥΣΙΚΗ Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΜΑ Α Ι. Στις ερωτήσεις A1-A4 να γράψετε στο τετράδιο σας τον αριθμό της ερώτησης και το γράμμα που αντιστοιχεί στη σωστή απάντηση.

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Δ.Π. 513/ Πεδίο εφαρμογής. Σκοπός. Παράρτημα Ι. Παράρτημα II. Απόρριψη ουσιών του. Παραρτήματος. Απόρριψη. Παράρτημα Π.

Κ.Δ.Π. 513/ Πεδίο εφαρμογής. Σκοπός. Παράρτημα Ι. Παράρτημα II. Απόρριψη ουσιών του. Παραρτήματος. Απόρριψη. Παράρτημα Π. E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 5595 Κ.Δ.Π. 513/2002 Αρ. 3647, 25.10.2002 Αριθμός 513 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Ρύπανση από Ορισμένες Επικίνδυνες Ουσίες) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το

Διαβάστε περισσότερα

του άρθρου 59 Για σκοπούς εναρµόνισης µε την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας µε

του άρθρου 59 Για σκοπούς εναρµόνισης µε την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας µε Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 2133 Κ..Π. 361/2003 Αρ. 3710, 2.5.2003 Αριθµός 361 Οι περί των Βασικών Απαιτήσεων που πρέπει να πληρούν Καθορισµένες Κατηγορίες Προϊόντων (Στραγγαλιστικά Πηνία που Προορίζονται για τους

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΗΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΖΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΗΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΖΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ 1 ο ΕΚΦΕ (Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ) Δ Δ/ΝΣΗΣ Δ. Ε. ΑΘΗΝΑΣ 1 ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΗΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΖΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ Α. ΣΤΟΧΟΙ Η συνειδητή χρήση των κανόνων ασφαλείας στο εργαστήριο. Η εξοικείωση στη χρήση του υποδεκάμετρου και του διαστημόμετρου

Διαβάστε περισσότερα

1.5 Γνωριμία με το εργαστήριο Μετρήσεις

1.5 Γνωριμία με το εργαστήριο Μετρήσεις 1.5 Γνωριμία με το εργαστήριο Μετρήσεις 1. Το μήκος, ο χρόνος, η μάζα, η θερμοκρασία κτλ. είναι ποσότητες που τις χρησιμοποιούμε για να περιγράφουμε τα φαινόμενα. Οι ποσότητες αυτές ονομάζονται φυσικά

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ

Ο ΠΕΡΙ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ EX. Παρ. III(I) 5679 Κ.Δ.Π. 533/2002 Αρ. 3650,1.11.2002 Αριθμός 533 Οι περί Υδατοκαλλιέργειας (Γενικοί) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση τα άρθρα 6, 7, 21, 23

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2008

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2008 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2008 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία Συγκολλήσεων και

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. 1(1) Αρ. 2924, Ν. 79(Ι)/94

E.E. Παρ. 1(1) Αρ. 2924, Ν. 79(Ι)/94 E.E. Παρ. 1(1) Αρ. 2924,18.11.94 799 Ν. 79(Ι)/94 Ο περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Αναδιάρθρωση Ορισμένων Θέσεων και Ρύθμιση Άλλων Επιμέρους Συναφών Θεμάτων) Νόμος (Αρ. 2) του 1994 εκδίδεται με

Διαβάστε περισσότερα

2556 Κ.Δ.Π. 226/2001. Αριθμός 226 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ

2556 Κ.Δ.Π. 226/2001. Αριθμός 226 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3502, 25.5.200 2556 Κ.Δ.Π. 226/200 Αριθμός 226 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ 32 του 962 0 του 963 79 του 966 8 του 972 202 του 987 () του 995 6()

Διαβάστε περισσότερα

1. Οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται ως οι περί Μέτρων και Σταθ Συνοπτικός μών (Ταξίμετρα) Κανονισμοί του τίτλος

1. Οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται ως οι περί Μέτρων και Σταθ Συνοπτικός μών (Ταξίμετρα) Κανονισμοί του τίτλος Ε.Ε. Παρ. III(I) 4157 Κ.Δ.Π. 383/2002 Αρ. 3629, 9.8.2002 Αριθμός 383 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Ταξίμετρα) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, δυνάμει των διατάξεων του

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ. 28. Συνοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας.

Κεφ. 28. Συνοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας. Ε.Ε. Παρ. III(I) 80 Κ.Δ.Π. 4/00 Αρ. 48, 6..00 Αριθμός 4 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Χαλεπιανών Κανονισμοί του 00, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ.Δ.Π. 441/2017 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ Ι ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 5056 Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 3405 Αριθμός 441 Oι περί Φόρου Προστιθέμενης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ Α. ΠΡΟΣΟΧΗ!! Τα αποτελέσματα να γραφούν με 3 σημαντικά ψηφία. ΤΥΠΟΛΟΓΙΟ. Τριβή κύλισης σε οριζόντιο δρόμο: f

ΟΜΑΔΑ Α. ΠΡΟΣΟΧΗ!! Τα αποτελέσματα να γραφούν με 3 σημαντικά ψηφία. ΤΥΠΟΛΟΓΙΟ. Τριβή κύλισης σε οριζόντιο δρόμο: f ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 03 Μαρούσι 04-0-03 ΟΜΑΔΑ Α ΘΕΜΑ ο (βαθμοί 3,5) Η μέγιστη δύναμη με την οποία ένα κινητήρας ωθεί σε κίνηση ένα sport αυτοκίνητο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΗ ΙΙ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΗ ΙΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΗ ΙΙ 1. Οι δυναμικές γραμμές ηλεκτροστατικού πεδίου α Είναι κλειστές β Είναι δυνατόν να τέμνονται γ Είναι πυκνότερες σε περιοχές όπου η ένταση του πεδίου είναι μεγαλύτερη δ Ξεκινούν

Διαβάστε περισσότερα

1.3 Τα φυσικά μεγέθη και οι μονάδες τους

1.3 Τα φυσικά μεγέθη και οι μονάδες τους ΚΕΦΑΛΑΙΟ ο ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Τα φυσικά μεγέθη και οι μονάδες τους. Τι είναι μέγεθος; Μέγεθος είναι κάθε ποσότητα που μπορεί να μετρηθεί.. Τι είναι μέτρηση; Είναι η διαδικασία σύγκρισης ίδιων μεγεθών.. Τι είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΗ 1: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΒΑΣΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

ΑΣΚΗΣΗ 1: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΒΑΣΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗ 1: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΒΑΣΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ (A) ΜΕΤΡΗΣΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΕΡΕΟΥ (B) ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ (Γ) ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕΓΕΘΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ 1 Σκοπός Στην άσκηση αυτή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ EUSO

ΤΟΠΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ EUSO ΤΟΠΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ EUSO 0 ΦΥΣΙΚΗ 0 - Δεκεμβρίου - 0 η ραστηριότητα Μέτρηση της πυκνότητας στερεού σώµατος Σκοπός της άσκησης Ο σκοπός στη άσκηση αυτή είναι η πειραµατική εύρεση της πυκνότητας ενός µεταλλικού

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Μέρος Β Κεφάλαιο 4ο Γεωμετρικά Στερεά Χρύσα Παπαγεωργίου Μαθηματικός - Πληροφορικός Το ορθό πρίσμα και τα στοιχεία του Κάθε ορθό πρίσμα έχει: Δύο έδρες παράλληλες, που είναι ίσα

Διαβάστε περισσότερα