Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ"

Transcript

1 «Προς μία επιτυχή σύνδεση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Αγοράς Εργασίας μέσω της πρακτικής άσκησης: Πεδία συνεργασίας για το Τμήμα Ηλεκτρονικής Τ.Ε.Ι. Κρήτης» Λιοδάκης Γεώργιος, Καθηγητής Εφαρμογών, Ε.Υ. Πρακτικής Άσκησης Βαρδιάμπασης Ιωάννης, Αν. Καθηγητής Καλιακάτσος Ιωάννης, Καθηγητής Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

2 ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ Τομέας Ηλεκτρονικής Τομέας Αυτοματισμού και Πληροφορικής Τομέας Τηλεπικοινωνιών

3

4 Εργαστήριο Ευρυζωνικών Επικοινωνιών & Ηλεκτρομαγνητικών Εφαρμογών

5 Ερευνητικά Εργαστήρια Τμήματος Ηλεκτρονικής Εργαστήριο Οπτοηλεκτρονικής, Laser & Τεχνολογιών Πλάσματος Εργαστήριο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Πληροφορικής Εργαστήριο Τεχνολογίας Κυκλωμάτων & Αυτοματισμών Εργαστήριο Ευρυζωνικών Επικοινωνιών & Ηλεκτρομαγνητικών Εφαρμογών

6 Πρακτική Άσκηση Τμήματος Ηλεκτρονικής Χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ για την πρακτική άσκηση 119 φοιτητών, με συνολικό προϋπολογισμό 253 k Ιστοσελίδα πρακτικής άσκησης ( https://practice-elec.chania.teicrete.gr/, Web 2.0)

7 Πρακτική Άσκηση Τμήματος Ηλεκτρονικής

8 Πεδίο συνεργασίας: Ηλεκτρονική Ζαχαράκης Κων/νος Είμαι ο Κων/νος Ζαχαράκης και από 1/10/2010 εκπονώ την πρακτική μου άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ" στο τμήμα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας ως Τεχνικός Ηλεκτρονικός. Η απασχόλησή μου είναι να πηγαίνω ως βοηθός με τους ηλεκτρονικούς του τμήματος και να κάνουμε τον έλεγχο επισκευή των ιατρικών συσκευών και διαφόρων άλλων συσκευών καθώς επίσης και την επιδιόρθωση των τηλεφωνικών γραμμών. Τσαφταρίδης Γεώργιος Είμαι ο φοιτητής Τσαφταρίδης Γιώργος έχω ξεκινήσει την πρακτική μου άσκηση από 1/11/2011 στην ΕΡΑ (Ρ/Σ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ). Είμαι στον τεχνικό τομέα στον οποίο οι υποχρεώσεις που μού έχουν ανατεθεί είναι επισκευή και συντήρηση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, υπεύθυνος της κονσόλας την ώρα του καθημερινού προγράμματος, ωράριο 07:30-15:00. χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και συγκεκριμένων προγραμμάτων (MEGAMIX 2002 RADIO ONAIR, COOL EDIT PRO 2.1)

9 Πεδίο συνεργασίας: Ηλεκτρονική Σιαμπάνης Αθανάσιος Το περιεχόμενο της πρακτικής μου άσκησης την οποία εκπονώ στην A.P. TRONIC HELLAS (adaptive power solutions) είναι σχεδίαση και ανάπτυξη παλμοτροφοδοτικών ισχύος (switching power supply). Τσαφταρίδης Γεώργιος Η πρακτική μου άσκηση έχει σαν αντικείμενο την μελέτη, σχεδίαση, εγκατάσταση και συντήρηση φωτοβολταϊκών συστημάτων. Η εταιρεία στην οποία εκπονώ την πρακτική άσκηση είναι η Energy-Trading η οποία εδρεύει στην Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα η εργασία αποτελείται από τα παρακάτω στάδια: 1. Επιμέτρηση των Χώρων του έργου στο οποίο θα εγκατασταθεί το σύστημα. 2. Χωροθέτηση των Φωτοβολταϊκών Πλαισίων στο πρόγραμμα AutoCad με σκοπό την βέλτιστη απόδοση του συστήματος. 3. Μετάβαση στο έργο και έναρξη εργασιών των οποίων η διάρκεια εξαρτάται από το μέγεθος του συστήματος (πχ 70 KWp) καθώς και από ιδιαιτερότητες που πιθανόν να έχει. 4.Τέλος στην συντήρηση - επισκευή περιλαμβάνεται επίσκεψη στον χώρο του έργου διάγνωση του προβλήματος και αλλαγή όλων εκείνων τον υλικών που δημιουργούν το πρόβλημα ή απλά αλλάζονται προληπτικά λόγω φυσιολογικής φθοράς (πχ καλώδια DC).

10 Πεδίο συνεργασίας: Τηλεπικοινωνίες Καλπίας Ευάγγελος Απο 01/04/2011 πραγματοποιώ την πρακτική μου άσκηση στο Ναύσταθμο Κρήτης στο συνεργείο ηλεκτρονικών στο τμήμα τηλεπικοινωνιών.η απασχόλησή μου θα γίνεται στις διάφορες ομάδες το συνεργείου με εξειδικεύσεις σε RADAR, SONAR, ενισχυτών, πομπών-δεκτών VHF, UHF, HF, θέματα συνεννοήσεων και επισκευής κρυπτοσυσκευών. Γραμμένος Γεώργιος Εκπονώ την πρακτική μου άσκηση από τη 01/12/2010 στην εταιρία INTELSYS Α.Ε. αντικείμενο της οποίας είναι η υλοποίηση έργων υποδομής και η εγκατάσταση μηχανημάτων, απαραίτητων για την ανάπτυξη του δικτύου όλων των εταιριών κινητής τηλεφωνίας στη Ελλάδα. Κατά την εκπόνηση της πρακτικής μου άσκησης εκπαιδεύομαι στην εγκατάσταση κεραιών όλου του φάσματος των συχνοτήτων που χρησιμοποιούνται στις τηλεπικοινωνίες, στην εγκατάσταση και commissioning μικροκυματικών ζευξεων τύπου NOKIA, ALCATEL και Huawei, στην εγκατάσταση BTS 2G και 3G, στην εγκατάσταση τροφοδοτικών, στην εγκατάσταση RF καλωδίων διατομής 1/2'', 7/8'', 1 1/4'', 1 5/8'' καθώς και στην εγκατάσταση PCM καλωδίων.

11 Πεδίο συνεργασίας: Τηλεπικοινωνίες Τόλιας Ηλίας Το αντικείμενο της πρακτικής μου άσκησης είναι η επισκευή κινητών τηλεφώνων της εταιρίας "Sony Ericsson". Ειδικεύομαι σε διάφορα μοντέλα όπως K770, T715, J20, W205 αλλά κυρίως στο W20. Η διαδικασία επισκευής ενός τηλεφώνου περιλαμβάνει διάφορα στάδια. Αρχικά εντοπίζουμε το πρόβλημα του τηλεφώνου και ελέγχουμε για τυχόν οξειδώσεις ή στρεβλώσεις της πλακέτας. Στη συνέχεια αλλάζουμε όποιο ανταλλακτικό κρίνουμε απαραίτητο για την επισκευή του, είτε αυτό είναι μηχανικό εξάρτημα όπως οθόνη, πληκτρολόγιο κλπ, είτε ηλεκτρονικό, όπως αντίσταση, ολοκληρωμένο κλπ. Τέλος μέσω του προγράμματος ΕΜΜΑ κάνουμε αναβάθμιση του λογισμικού του. Φιλλιπάκης Γεώργιος Από την 02/04/2012 εργάζομαι στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (A.ΤΗ.K) Cyprus Telecommunications (Cyta) στο τομέα της τεχνικής εξυπηρέτησης πελατών (ΤΕΠ). Τα θέματα με τα οποία ασχολούμαστε είναι η αναβάθμιση του firmware των modem speedtouch, του firmware αποκωδικοποιητών mpeg4 και ο έλεγχος σωστής λειτουργίας τους. Όποτε χρειαστεί βγαίνω έξω με το συνεργείο για επιδιόρθωση βλαβών των τηλεφωνικών συνδέσεων και για τη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του δικτύου της Cyta, ανάλογα με της ανάγκες που χρειάζεται κάθε φορά.

12 Πεδίο συνεργασίας: Αυτοματισμοί και Πληροφορική Πρεντάκης Εμμανουήλ Εκπονώ την πρακτική άσκησή μου σε μια εταιρία που έχει αντικείμενο βιομηχανικούς αυτοματισμούς και ρομποτική. Τον περισσότερο χρόνο της άσκησής μου θα απασχοληθώ στην κατασκευή μιας μονάδας παραγωγής ζωοτροφών υψηλής δυναμικότητας. Η μονάδα αυτή βρίσκεται σε αρχικό στάδιο της κατασκευής της και αυτό θα με βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των βιομηχανικών εφαρμογών που θα περιλαμβάνει. Θα ξεκινήσω να ασχολούμαι με την κατασκευή του ηλεκτρολογικού πίνακα, καθώς και τον πίνακα αυτοματισμού. Με το πέρας των μηχανολογικών εργασιών, θα ασχοληθώ και με τον προγραμματισμού του PLC έτσι ώστε να τεθεί σε λειτουργία η παραγωγή, και να γίνουν και οι όποιες διορθώσεις ή αλλαγές, όπου χρειάζονται. Τσαρτσαράκης Χρήστος 'Εχω ξεκινήσει πρακτική άσκηση στο εργοστάσιο με επωνυμία Ελληνική Υφαντουργία. Κατά την διάρκεια της πρακτικής μου άσκησης θα ασχοληθώ με την επισκευή των κινητήρων των μηχανημάτων, την αντικατάσταση πλακετών, τον προγραμματισμό των PLC και με την επισκευή (αν είναι εφικτή) των καμένων πλακετών. Μέχρι στιγμής αυτό είναι το πρόγραμμα εργασιών που θα ακολουθήσω και όχι απαραίτητα με την παραπάνω σειρά. Η σειρά εργασιών θα αλλάζει ανάλογα με την προτεραιότητα επισκευής και με τα ανταλλακτικά που θα υπάρχουν διαθέσιμα την κάθε βδομάδα.

13 Πεδίο συνεργασίας: Αυτοματισμοί και Πληροφορική Μπαφίτης Νικόλαος Εκπονώ την πρακτική μου άσκηση στην εταιρία ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Ε. Α.Ε ( στο τμήμα υποδομής. Το αντικείμενο της εργασίας μου έχει ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων το οποίο κυμαίνεται από μελέτες εγκαταστάσεων και υλοποίησής τους μέχρι έλεγχο TRACK n TRACE (παροχή πληροφοριών σχετικά με την ιχνηλασιμότητα των εμπορευμάτων καθ όλη την εφοδιαστική αλυσίδα). Νικολόπουλος Χρήστος Εκπονώ την πρακτική μου άσκηση στην εταιρία Miracle Information Systems. Το αντικείμενο της εργασίας μου έχει να κάνει με το σχεδιασμό και ανάπτυξη συστήματος διασύνδεσης υποκαταστημάτων & on-line υπηρεσιών. Σκοπός του έργου είναι η διασύνδεση των υποκαταστημάτων μιας επιχείρησης μέσω internet. Η ανταλλαγή πληροφοριών θα είναι αμφίδρομη και θα πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Θα βασίζεται στο μοντέλο star, όπου ένα κεντρικό σύστημα (web server) θα αναλαμβάνει τον συντονισμό των υπολοίπων σταθμών. Ο συγχρονισμός θα είναι distributed. Κάθε σταθμός θα καταγράφει όλες τις αλλαγές που προκύπτουν τοπικά και στην συνέχεια θα τα στέλνει στον κεντρικό. Αντίστοιχα, ο κάθε σταθμός θα ζητάει ενημερώσεις από τον κεντρικό. Με τον τρόπο αυτό, απλοποιείται η διαχείριση του συστήματος και μας επιτρέπει να λειτουργήσουμε και με κινητές μονάδες (πχ σε αυτοκίνητα, smart phones κλπ) που δεν υπάρχει σταθερό σημείο αναφοράς (πχ static ip).

14 Πεδίο συνεργασίας: Αυτοματισμοί και Πληροφορική Περακάκης Κων/νος Η πρακτική μου άσκηση πραγματοποιείται στην εταιρία LOGITEK ΕΠΕ. Η εκπόνηση της πρακτικής μου άσκησης έχει ως στόχο την εκπαίδευση και την αρτιότερη κατάρτιση μου κυρίως στην επισκευή και συντήρηση ηλεκτρονικών υπολογιστών (συγκεκριμένα με hardware και software ηλεκτρονικών υπολογιστών). Σε μικρότερο βαθμό ασχολούμαι με την εγκατάσταση δικτύων δομημένης καλωδίωσης σε επιχειρήσεις και με την εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης και συναγερμών. Χριπάτσιος Γεώργιος Ως ηλεκτρονικός απασχολήθηκα σε ένα μεγάλο βαθμό με την υποστήριξη των Ethernet τοπικών δικτύων, τον έλεγχο και την επιδιόρθωση εξοπλισμού Η/Υ (software,hardware), εκτυπωτών, scanner, fax, ups και την ορθή λειτουργία προγραμμάτων backoffice που λειτουργούν σε συνεχή σύνδεση με τον server του δήμου. Επίσης, συμμετείχα στην μελέτη προμηθειών εξοπλισμού αλλά και στην τεχνική και δικτυακή υποστήριξη του δήμου στην διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Νέων.

15 Δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων για Πρακτική Άσκηση Τμήματος Ηλεκτρονικής (Τ.Ε.Ι. Κρήτης) G. Liodakis, I. O. Vardiambassis, N. Petrakis, I. Kaliakatsos, Laying the groundwork for effective workplace learning in the ICT sector, Proceedings of the 7th International Conference on New Horizons in Industry, Business and Education (NHIBE 2011), pp , August 2011, Chios island, Greece. G. Liodakis, I.O. Vardiambasis, E. Kartsonakis, and I. Kaliakatsos, Strengthening the UniversityIndustry Relationship: A Case Study for the Electronics Department of T.E.I. Crete, Industry & Higher Education Journal, (υπό εκτύπωση στο τεύχος Αυγούστου 2012).

SGA ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΦΙΛ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

SGA ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΦΙΛ ΕΤΑΙΡΙΑΣ SGA ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΦΙΛ ΕΤΑΙΡΙΑΣ Περιεχόμενα 1. Επιχειρηματική Δομή... 3 1.1. Σύντομο Ιστορικό... 4 1.2. Διοίκηση - Οργάνωση Εταιρείας... 9 1.3. Απασχολούμενο Προσωπικό...

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Θέμα Πτυχιακής Εργασίας: Γνώσεις των Εργαζόμενων Νοσηλευτών στη Χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2014-2015

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2014-2015 ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2014-2015 ΑΘΗΝΑ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 2 Πληροφορίες Επικοινωνίας Τμήμα Διεύθυνση: Τμήμα Πληροφορικής, Οικονομικό

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ Ν. ΑΧΑΪΑΣ Αναθέτουσα Αρχή: ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Ν. ΑΧΑΪΑΣ Προϋπολογισμός:

Διαβάστε περισσότερα

GO! Μονάδες αφαλάτωσης με την τεχνολογία της αντίστροφης όσμωσης. Τα νέα των μικρών ελεγκτών της Siemens: LOGO! και Simatic S7-1200

GO! Μονάδες αφαλάτωσης με την τεχνολογία της αντίστροφης όσμωσης. Τα νέα των μικρών ελεγκτών της Siemens: LOGO! και Simatic S7-1200 16ος χρόνος - Έκδοση 2014 - siemens.gr/industry GO! Τα νέα των μικρών ελεγκτών της Siemens: LOGO! και Simatic S7-1200 Μονάδες αφαλάτωσης με την τεχνολογία της αντίστροφης όσμωσης Μεγάλο εύρος αυτόματων

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία & Λύσεις. Trinity Systems

Τεχνολογία & Λύσεις. Trinity Systems Trinity Systems 9 ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Θέρμης, Κτίριο: Thermi 1 Τ.Θ. 60715, Τ.Κ. 57001, Θέρμη, Θεσσαλονίκη +30 2311 99 99 16 info@trinitysystems.gr http://www.trinitysystems.gr Τεχνολογία & Λύσεις Η τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ

ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα: Logistics ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ (ERP) ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Παρουσίαση της Microland Α.Ε. Φοιτήτριες: Κοκκώνη Αικατερίνη και Τσακίρογλου Στυλιανή Επιβλέπων καθηγητής: Μπογάς Χρήστος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: «Εφαρμογή ERP συστημάτων σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις» ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ - ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΚΙΤΣΑΝΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το Έργο. «ekallikratis ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓIΑΛΕΙΑΣ»

Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το Έργο. «ekallikratis ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓIΑΛΕΙΑΣ» Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το Έργο Σελίδα 1 από 54 Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων... 2 Συνοπτικά στοιχεία Έργου... 4 ΜΕΡΟΣ Α: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΡΓΟΥ... 6 Α1. Συντομογραφίες...

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, MOBIPARK

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, MOBIPARK ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ Ιούλιος - Αύγουστος 2010 61 ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, MOBIPARK Δ. Γ. Νικητόπουλος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ Φ. Ε. Κωνσταντίνου

Διαβάστε περισσότερα

We W lcome to a world of Opportunities! elcome to a world of Opportunities! www.amc.edu.gr

We W lcome to a world of Opportunities! elcome to a world of Opportunities! www.amc.edu.gr Welcome to a world of Opportunities! www.amc.edu.gr περιεχόμενα εισαγωγή περιεχόμενα ακαδημαϊκά προγράμματα Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου 6-7 Ακαδημαϊκό Συμβούλιο 8-9 Σημαντικοί

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΤΕΛ ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ,

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Πλατφόρμα Επιχειρησιακής Ευφυΐας και παρακολούθησης υποθέσεων για τον προγραμματισμό και τη διαχείριση της λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Αναθέτουσα Αρχή:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Διεύθυνση: Τμήμα Πληροφορικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πατησίων 76, 104 34 Αθήνα. Τηλέφωνο Τμήματος: +30-210-8203314-6

Διαβάστε περισσότερα

Β5. Κανονισµός Λειτουργίας Κέντρου Υπολογιστών και Δικτύων (Κ.Υ.Δ.) Τµήµα Στατιστικής Μηχανογράφησης & Πληροφορικής

Β5. Κανονισµός Λειτουργίας Κέντρου Υπολογιστών και Δικτύων (Κ.Υ.Δ.) Τµήµα Στατιστικής Μηχανογράφησης & Πληροφορικής Β5. Κανονισµός Λειτουργίας Κέντρου Υπολογιστών και Δικτύων (Κ.Υ.Δ.) Τµήµα Στατιστικής Μηχανογράφησης & Πληροφορικής Θεσσαλονίκη 19/12/2006 88 ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε. Αναθέτουσα Αρχή: ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ. Επαγγελματικό λογισμικό στην ΤΕΕ: Επιμόρφωση και Εφαρμογή. E2-Λογισμικό

ΤΟΜΕΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ. Επαγγελματικό λογισμικό στην ΤΕΕ: Επιμόρφωση και Εφαρμογή. E2-Λογισμικό ΤΟΜΕΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Επαγγελματικό λογισμικό στην ΤΕΕ: Επιμόρφωση και Εφαρμογή E2-Λογισμικό Οργάνωση και Σχεδίαση Δομικών Έργων ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ για Επιμορφωτές Τεχνολογιών της Πληροφορίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ» Πληροφορίες: Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Cluster Διαστημικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών

Cluster Διαστημικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών On Orbit Cluster Διαστημικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών Το si-cluster To si-cluster είναι ένα δυναμικό και σταθερά αναπτυσσόμενο βιομηχανικό cluster καινοτομίας στην Ελλάδα στον τομέα των διαστημικών τεχνολογιών

Διαβάστε περισσότερα

1. Πληροφορίες για τον Απολογισμό

1. Πληροφορίες για τον Απολογισμό 1. Πληροφορίες για τον Απολογισμό Ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας της WIND Ελλάς είναι ο τέταρτος κατά σειρά ετήσιος Απολογισμός που εκδίδουμε και ο τρίτος σύμφωνα με το πρότυπο των δεικτών του GRI.

Διαβάστε περισσότερα

Product version: 2.0

Product version: 2.0 Product version: 2.0 SiEBEN INNOVATIVE SOLUTIONS ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΝΤΥΠΑ 28, 14121, Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: +30 210 2724433, FAX: +30 210 2724439 WWW.SIEBEN.GR, EMAIL: INFO@SIEBEN.GR ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. SMARTPHONES...4

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ) Αναθέτουσα Αρχή: ΔΗΜΟΣ ΒΟΪΟΥ Προϋπολογισμός: 61.500 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) Διάρκεια: 3 μήνες Διαδικασία Ανάθεσης:

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ) Αναθέτουσα Αρχή: ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΑΡΝΩΝΑ. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΉ Α.Ε. ΟΤΑ Προϋπολογισμός: 61.500 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α.Δ Ι.Π. ΑΡΧΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ HELLENIC REPUBLIC H.Q.A. HELLENIC QUALITY ASSURANCE AND ACCREDITATION AGENCY Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ Ν. ΧΙΟΥ ΑΕ Αναθέτουσα Αρχή: ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Ν. ΧΙΟΥ ΑΕ

Διαβάστε περισσότερα

15PROC002783367 2015-05-18

15PROC002783367 2015-05-18 15PROC002783367 2015-05-18 Προκήρυξη Διαγωνισμού μέσω ΕΣΗΔΗΣ για το Υποέργο 4 «Προμήθεια εξοπλισμού αποθηκευτικού χώρου, υπολογιστικού και δικτυακού εξοπλισμού για την υλοποίηση κέντρου δεδομένων και υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός για εκπόνηση Πτυχιακής Εργασίας ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ

Εσωτερικός Κανονισμός για εκπόνηση Πτυχιακής Εργασίας ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ Εσωτερικός Κανονισμός για εκπόνηση Πτυχιακής Εργασίας ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ: Φωτιάδου Ευθυμία, Οικονομολόγος ΤΕΧΝΙΚΉ ΕΠΙΜΈΛΕΙΑ: Αθανασάκη Βασιλική, Msc ΣΕΡΡΕΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1 Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ: ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα