ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Παρουσίαση υπηρεσιών

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Παρουσίαση υπηρεσιών"

Transcript

1 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Παρουσίαση υπηρεσιών

2 Το νέο κτίριο ΣΤΟΙΧΕΙΑ: 4 όροφοι m 2

3 Συλλογή Βιβλία: τόμοι Έντυπαπεριοδικά:3.200 τίτλοι (~500 τρέχοντες) Ηλεκτρονικά περιοδικά: τίτλοι Ηλεκτρονικά βιβλία: τίτλοι Οπτικοί δίσκοι:27 τίτλοι Online Βάσεις Δεδομένων:20 τίτλοι ΜουσικάCD: 900 CDs ελληνικής & ξένης μουσικής

4 Υπηρεσίες Δανεισμός υλικού Διαδανεισμός Αναγνωστήρια Εργαστήριο Υπολογιστών Εργαστήριο Ξένων Γλωσσών Φωτοαντίγραφα Εκπαίδευση/ Υποστήριξη Χρηστών

5 Εγγραφή Για τη χρήση των υπηρεσιών της ΒΚΠ απαιτείται η εγγραφή των χρηστών και η έκδοση της ειδικής «ΚΑΡΤΑΣ ΧΡΗΣΤΗ» Η εγγραφή είναι δωρεάν για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ΗΚάρταΧρήστηεκδίδεταιαπότοΤμήμαΔανεισμούτηςΒΚΠ.

6 Δανεισμός Δικαίωμα δανεισμού έχουν όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότηταςκαιοιεξωτερικοίχρήστες, αρκεί να είναι κάτοχοι της ΚΑΡΤΑΣ ΧΡΗΣΤΗ. Ταβιβλίαδανείζονταιγιασυγκεκριμένοχρονικόδιάστημα ανάλογα με τη φύση του βιβλίου και την ιδιότητα του χρήστη, με δυνατότητα ανανέωσης. ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ: Περιοδικά, λεξικά, εγκυκλοπαίδειες ή άλλα πληροφοριακά βιβλία. Η καθυστέρηση επιστροφής του δανεισμένου υλικού επιβαρύνεται με ΠΡΟΣΤΙΜΟ 0,90 / ημέρα / τίτλο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να πάρετε πτυχίο προσκομίζετε στη Γραμματεία σας βεβαίωση από τη ΒΚΠ ότι έχετε επιστρέψει όλα τα δανεισμένα βιβλία και δεν χρωστάτε πρόστιμα.

7 Κατάλογος ΌλαταβιβλίακαιταπεριοδικάτηςΒΚΠ(και των τμηματικών βιβλιοθηκών) μπορούν να αναζητηθούν: Ι. Στον Αυτοματοποιημένο Κατάλογο Ανοικτής πρόσβασης (OPAC) (εσωτερικό δίκτυο) ΙΙ. Στον κόμβο της ΒΚΠ στο διαδίκτυο (http://www.lis.upatras.gr). Η πρόσβαση στον online κατάλογο της ΒΚΠ επιτρέπεται σε όλους τους χρήστες και από οποιαδήποτε θέση εργασίας. Οιτίτλοιτωνπεριοδικών(παλαιοί και τρέχοντες) αναγράφονται και σε έντυπο κατάλογο που διατίθεται στη ΒΚΠ. ΘέσειςεργασίαςOPAC βρίσκονται σε κάθε όροφο της ΒΚΠ.

8 Αναγνωστήριο Η ΒΚΠ διαθέτει αναγνωστήρια χωρητικότητας 400 ατόμων, με κλιματισμό. Τααναγνωστήριαπαραμένουνανοικτάκαθ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της ΒΚΠ, εκτόςαπότοαναγνωστήριοτου ισογείου το οποίο κλείνει στις 18:00. ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΑ: Στο ισόγειο της ΒΥΠ υπάρχουν τρία (3) αναγνωστήρια ατομικής έρευνας και μελέτης. ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: Στο ισόγειο επίσης βρίσκονται δύο (2) αίθουσες συνεργασίας. Η χρήση τους διέπεται από ειδικό κανονισμό.

9 Διαδανεισμός Το υλικό που δε διαθέτει η ΒKΠ (βιβλία, άρθρα, αναφορές, κλπ.) μπορεί να παραγγελθεί σε άλλες βιβλιοθήκες της Ελλάδας ή του εξωτερικού μέσα από την Υπηρεσία Διαδανεισμού που βρίσκεται στον πρώτο όροφο της ΒΚΠ. ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 08:00 14:00, Δευτέρα Παρασκευή

10 Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Οπτικοί δίσκοι (CD ROMS) Online βάσεις δεδομένων Ηλεκτρονικά περιοδικά Ηλεκτρονικά βιβλία Ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΒKΠ ΠΡΟΣΟΧΗ! Η χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχει η ΒKΠ επιτρέπεται ΜΟΝΟ σε χρήστες του Πανεπιστημίου Πατρών για την κάλυψη των εκπαιδευτικών, επιστημονικών και ερευνητικών τους αναγκών. Οποιαδήποτε παραβίαση ή κατάχρηση των όρων που ισχύουν θα σημάνει σοβαρότατες κυρώσεις για τους χρήστες και το Ίδρυμα.

11 Οπτικοί Δίσκοι (CD ROMs) 27 Οπτικοί Δίσκοι σε CD ROMs Ενδεικτικοί τίτλοι: SCI Journal Citation Reports, MathSciDisc, PsycLit, ISO, Current Contents Life Sciences, Art Index, ISSN, BIP κλπ. Οι περισσότεροι τίτλοι έχουν μεταφερθεί στο ψηφιακό περιβάλλον, όμως υπάρχει κάλυψη για προηγούμενα χρόνια.

12 On Line Βάσεις Δεδομένων ~20 Online Βάσεις Δεδομένων Υπάρχουν δύο είδη βάσεων, οι βιβλιογραφικών εγγραφών και οι πλήρους κειμένου. Οι βάσεις δεδομένων είναι συνδρομητικές που σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε δυνατότητα 24ωρης πρόσβασης μόνο από σταθμούς εργασίας ή από συνδέσεις του Π.Π. Συνδέσεις με τις βάσεις δεδομένων είναι διαθέσιμες και στις ιστοσελίδες της ΒΚΠ, μαζί με πληροφορίες και με βοηθητικές σελίδες πρόσβασης και χρήσης.

13 Ηλεκτρονικά Περιοδικά ηλεκτρονικά περιοδικά σε μορφή πλήρους κειμένου (Fulltext) από τους σημαντικότερους εκδότες/διαθέτες επιστημονικών περιοδικών, όπως Elsevier, Springer, MCB, Kluwer, AIP, IOP, ACS, SwetsNET, OUP, CUP, Wiley, κλπ. Και τα ηλεκτρονικά περιοδικά είναι συνδρομητικά, γεγονός που σας επιτρέπει τη δυνατότητα 24ωρης πρόσβασης μόνο από σταθμούς εργασίας ή από συνδέσεις του Π.Π. Συνδέσεις με τις βάσεις δεδομένων είναι διαθέσιμες και στις ιστοσελίδες της ΒΚΠ, μαζί με πληροφορίες και με βοηθητικές σελίδες γιατηπρόσβασηκαιχρήσητους.

14 Ηλεκτρονικά Βιβλία ηλεκτρονικά βιβλία σε μορφή πλήρους κειμένου (Full text) από τους σημαντικότερους εκδότες/διαθέτες επιστημονικών περιοδικών, όπως Elsevier, Springer και NetLibrary. Και τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι συνδρομητικά γεγονός που είναι συνδρομητικά, γεγονός που σας επιτρέπει τη δυνατότητα 24ωρης πρόσβασης μόνο από σταθμούς εργασίας ή από συνδέσεις του Π.Π. Συνδέσεις με τις βάσεις δεδομένων είναι διαθέσιμες και στις ιστοσελίδες της ΒΚΠ, μαζί με πληροφορίες και με βοηθητικές σελίδες γιατηπρόσβασηκαιχρήσητους.

15 Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της ΒΚΠ Η ΒΚΠ έχει αναπτύξει μια σειρά νέων υπηρεσιών: ΕΒΓΕ: Θεματικές πύλες στις επιστήμες της Βιολογίας, Γεωλογίας και Εκπαίδευσης. Κοσμόπολις: Συλλογή ψηφιοποιημένων φιλολογικών περιοδικών του 19ου αιώνα. Πλειάς: Συλλογή ψηφιοποιημένων περιοδικών ποικίλης ύλης του 19 ου και 20 ου αιώνα. Νημερτής: Το ακαδημαϊκό καταθετήριο διδακτορικών και μεταπτυχιακών εργασιών e Class: Πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης σε συνεργασία με το Upnet.

16 Εργαστήριο υπολογιστών Η ΒΚΠ διαθέτει εργαστήριο υπολογιστών με 24 θέσεις εργασίας. Το εργαστήριο βρίσκεται στον δεύτερο όροφο. Παράλληλα λειτουργούν και νησίδες Η/Υ, οι οποίες βρίσκονται στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο. Οι σταθμοί εργασίας στις νησίδες Η/Υείναι20 (στον α ) και 12 (στον β ). Σε όλους τους σταθμούς εργασίας είναι εγκατεστημένες εφαρμογές γραφείου και είναι δυνατή η πρόσβαση στο ηλεκτρονικό υλικό της ΒΚΠ μέσα από αυτούς. Οι σταθμοί εργασίας διέπονται από τον ειδικό κανονισμό χρήσης του κοινόχρηστου υπολογιστικού εξοπλισμού της ΒΚΠ και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της.

17 Υποδομές δικτύου στη ΒΚΠ ΗΒKΠ παρέχει στους χρήστες κατόχους φορητών υπολογιστών (laptops) τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το φορητό τους υπολογιστή εντός της Βιβλιοθήκης, με ταυτόχρονη (ασύρματη) σύνδεση στο διαδίκτυο (Internet). Παρέχεται επίσης η δυνατότητα ενσύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητάτε στο Τμήμα Μηχανοργάνωσης και Έρευνας της ΒΚΠ.

18 Οπτικοακουστικό Τμήμα Το Οπτικοακουστικό Τμήμα της ΒΚΠ παρέχει: Δυνατότητα εκμάθησης ξένων γλωσσών στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, και Δυνατότητα παρακολούθησης επιστημονικού οπτικοακουστικού υλικού της ΒΥΠ (βιντεοκασέτες, κλπ) ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ: Διαθέτει σειρές εκμάθησης με την μέθοδο της αυτοδιδασκαλίας για: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Ελληνικά για αλλοδαπούς. Διαθέτει σειρά διαλόγων για: Ρουμανικά, Πολωνικά, Σέρβικα, Αλβανικά, Αραβικά, Τούρκικα, Πορτογαλικά και Ολλανδικά Τρία επίπεδα σπουδών (αρχάριοι, μέσοι, προχωρημένοι).

19 Φωτοαντίγραφα Στο κτίριο της ΒΚΠ υπάρχουν μηχανήματα για την παραγωγή φωτοαντιγράφων από τους χρήστες. ΧΡΗΣΗ: Η χρήση τους επιτρέπεται μόνο για φωτοαντίγραφα από υλικό της ΒΥΠ. Κόστος/ σελίδα 0,04. Χρήση μαγνητικής κάρτας κόστους 7,34. 7,34 = 200 μονάδες = 200 φωτοαντίγραφα. 2 = 50 μονάδες = 50 φωτοαντίγραφα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Επισημαίνεται ότι η φωτοτύπηση του υλικού της ΒΚΠ εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου 2121/93 Πνευματική ιδιοκτησία, συγγενικά δικαιώματα και πολιτιστικά θέματα.

20 Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Χρηστών Το Τμήμα Υποστήριξης Χρηστών, πραγματοποιεί: Παρουσιάσεις της ΒΚΠ σε τμήματα πρωτοετών (ή άλλων εξαμήνων) φοιτητών. Ξεναγήσεις στους χώρους της ΒΚΠ. Ενημερωτικές ημερίδες για τους χρήστες της ΒΚΠ. Ειδικά σεμινάρια για τη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΒΚΠ.

21 Δικτυακός τόπος της ΒΚΠ Η ΒΚΠ στον κόμβο της στο διαδίκτυο διαθέτει: Ηλεκτρονικά περιοδικά, ηλεκτρονικά βιβλία, βάσεις δεδομένων Σύνδεση με πηγές πληροφόρησης στο διαδίκτυο Online κατάλογο του βιβλιογραφικού υλικού της Πληροφορίες, αναλυτικές οδηγίες για την καλύτερη χρήση των υπηρεσιών (επιτόπιων και ηλεκτρονικών) Online παραγγελία βιβλιογραφικού υλικού Online εγγραφή σε ενημερωτικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια.

22 Προσέξτε... στη βιβλιοθήκη πρέπει να... ΜΗ μεταφέρετε τσάντες, καθώς και παλτό ή μπουφάν πέρα από την είσοδο. Υπάρχουν ειδικές προθήκες, όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε και να ασφαλίσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα. ΜΗ μεταφέρετε φαγητά και αναψυκτικά στις αίθουσες. ΜΗΝ καπνίζετε. ΚΛΕΙΝΕΤΕ το κινητό σας τηλέφωνο. Φροντίζετε για τη διατήρηση της καθαριότητας και της ησυχίας.

23 Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης Βρίσκεταιστον3οόροφο. Περιλαμβάνει έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό της Ευρωπαϊκής Κοινότητας όπως: την Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, Έγγραφα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Συλλογή Νομολογίας, Εκδόσεις της Στατιστικής Υπηρεσίας(EUROSTAT), Γνωμοδοτήσεις και Εκθέσεις της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, περιοδικές εκδόσεις, πληροφοριακό υλικό κ.ά. Τουλικόδενδανείζεται. ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Δευτέρα Παρασκευή 08:00 14:00

24 Βιβλιοθήκη Γενικής Παιδείας Β. Αντωνόπουλου Βρίσκεται στον τρίτο όροφο του κτιρίου. Περιλαμβάνει περίπου βιβλία, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι ανθρωπιστικής και γενικότερα θεωρητικής κατεύθυνσης Το υλικό της Βιβλιοθήκης Γενικής Παιδείας δε δανείζεται.

25 Χρήσιμες Πληροφορίες ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Δευτέρα Παρασκευή: 08:00 21:00 ΤΗΛΕΦΩΝΑ: Δανεισμός Εξυπηρέτηση Χρηστών Εργαστήριο Ξένων Γλωσσών , Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ:

26 Τέλος......σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε τη βιβλιοθήκη και να γίνετε χρήστες της!...η παρουσία σας είναι ο λόγος για να προχωρήσουμε μπροστά!

βιβλιοθήκη ΤΕΙ Αθήνας ενημερωτικός οδηγός

βιβλιοθήκη ΤΕΙ Αθήνας ενημερωτικός οδηγός βιβλιοθήκη ΤΕΙ Αθήνας ενημερωτικός οδηγός Κεντρική Βιβλιοθήκη Αγ. Σπυρίδωνος και Δημητσάνης Αιγάλεω, 122 10, Αθήνα Τηλέφωνο: 210 53 85 134 Φαξ: 210 53 85 134 Ιστότοπος: www.library.teiath.gr Τεχνολογικό

Διαβάστε περισσότερα

Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Κ Ρ Η Τ Η Σ Β Ι Β Λ Ι Ο Θ Η Κ Η Κ Α Ι Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Η Σ Η Σ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ

Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Κ Ρ Η Τ Η Σ Β Ι Β Λ Ι Ο Θ Η Κ Η Κ Α Ι Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Η Σ Η Σ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Κ Ρ Η Τ Η Σ Β Ι Β Λ Ι Ο Θ Η Κ Η Κ Α Ι Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Η Σ Η Σ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΠΠ ΕΕ ΡΡ ΙΙ ΕΕ ΧΧ ΟΟ Μ ΕΕ ΝΝ ΑΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ 2

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΤΩΝ ΒΥΠ ΜΑΪΟΣ 1999 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΤΩΝ ΒΥΠ ΜΑΪΟΣ 1999 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΤΩΝ ΒΥΠ ΜΑΪΟΣ 1999 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 1. Ιδιότητα (001) Μέλος ΔΕΠ (ΔΕΠ) (1) Φοιτητής/τρια (Φ) (3) Μεταπτυχιακός φοιτητής (ΜΦ) (2) Ερευνητικό Προσωπικό (ΕΡ) (4) 2. Τμήμα (002) 3. Μπορείτε να μας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ "ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ" ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ "ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ" ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΒΟΛΟΣ 2001 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 2. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ 4 3. ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ 4 4. ΧΡΗΣΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μελών 2011-2012

Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μελών 2011-2012 Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μελών 2011-2012 ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Για τους πρωτοετείς προπτυχιακούς φοιτητές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (ΒΙΚΕΠ) ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (ΒΙΚΕΠ) ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (ΒΙΚΕΠ) ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑ 2011 Πίνακας περιεχομένων Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (ΒΙΠAΚ)

ΣΧΕΔΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (ΒΙΠAΚ) ΣΧΕΔΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (ΒΙΠAΚ) 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΟ 1. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (ΒΙΠAΚ) ΑΡΘΡΟ 2. ΣΚΟΠΟΣ ΑΡΘΡΟ 3. ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 3.1 Γ. Διευθυντής

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ...5 Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1989-1990...5

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ...5 Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1989-1990...5 Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1989-2000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2001-2006 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΟΥΛΙΟΣ 2002 2 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ TΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΠΤΥΧΙΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚA ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ TΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΠΤΥΧΙΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚA ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 1 Συντελεστές Την έντυπη έκδοση του οδηγού επιμελείται συστηματικά κάθε χρόνο η Επιτροπή Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος, την οποία ευχαριστούμε για την πολύχρονη και εξαιρετική συμβολή στη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑTΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 2012-2013

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑTΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 2012-2013 ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑTΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 2012-2013 Συντελεστές Την έντυπη έκδοση του οδηγού επιμελείται συστηματικά κάθε χρόνο η Επιτροπή Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος, την οποία ευχαριστούμε

Διαβάστε περισσότερα

Γενικός Εσωτερικός Οδηγός Λειτουργίας

Γενικός Εσωτερικός Οδηγός Λειτουργίας Γενικός Εσωτερικός Οδηγός Λειτουργίας Ο Εσωτερικός Οδηγός Λειτουργίας της Δ.Κ.Β.Β. είναι εναρμονισμένος με όσα αναφέρονται στον Κανονισμό Λειτουργίας Δημοσίων Βιβλιοθηκών (Αρ. 83064/ΙΖ αρ. φύλλου 1173/20

Διαβάστε περισσότερα

1. ΔΟΜΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

1. ΔΟΜΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 1. ΔΟΜΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 1.1 Θεσμικά Όργανα του Τμήματος Θεσμικά όργανα του Τμήματος σύμφωνα με το νόμο είναι η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.), το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) και ο Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ISSN 1450-0612 2010-2011. ƒ À Ã π ø. À ø Ô ËÁÔÛ

ISSN 1450-0612 2010-2011. ƒ À Ã π ø. À ø Ô ËÁÔÛ ISSN 1450-0612 Ô ËÁÔÛ ƒ À Ã π ø 2010-2011 À ø Έκδοση Πανεπιστημίου Κύπρου Λευκωσία, Ιούλιος 2010 ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Γραφείο Εκδόσεων της Υπηρεσίας Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου ΓΕΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών 2011. Έκδοση του Πανεπιστημίου Κύπρου Λευκωσία, Ιανουάριος 2011

Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών 2011. Έκδοση του Πανεπιστημίου Κύπρου Λευκωσία, Ιανουάριος 2011 Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών 2011 Έκδοση του Πανεπιστημίου Κύπρου Λευκωσία, Ιανουάριος 2011 Παραγωγή: Γραφείο Εκδόσεων, Υπηρεσία Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων Γενική ευθύνη: Δώρος Μιχαήλ, Ανώτερος Λειτουργός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 5 6 Γενικές Πληροφορίες ΠΡΟΛΟΓΟΣ Οι εξελίξεις στην επιστήμη του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού είναι ραγδαίες και απαιτούν την εγρήγορση για την εμπέδωση τους από το Τμήμα των Ηλεκτρολόγων

Διαβάστε περισσότερα

Αν. Καθ. Νικόλαος Καραμπετάκης Πρόεδρος Τμήματος Μαθηματικών Α.Π.Θ. 2013-14

Αν. Καθ. Νικόλαος Καραμπετάκης Πρόεδρος Τμήματος Μαθηματικών Α.Π.Θ. 2013-14 Τμήμα Μαθηματικών, Α.Π.Θ. Αν. Καθ. Νικόλαος Καραμπετάκης Πρόεδρος Τμήματος Μαθηματικών Α.Π.Θ. 2013-14 Ν.4009/2011 Δομή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των A.E.I Κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 2008-2012

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 2008-2012 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 2008202 Α. Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κατά τα έτη 20042007 Αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ «ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ «ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ «ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ Δ. ΤΣΑΦΟΥ ΑΘΗΝΑ Φεβρουάριος 2007

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009-2010

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009-2010 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009-2010 ΑΘΗΝΑ 2009 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Ι.Λ.Ε.Μ.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Ι.Λ.Ε.Μ. ΙΔΡΥΜΑ ΛΟΥΚΑ & ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΕΛΛΩΝΙΑ ΘΗΡΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Ι.Λ.Ε.Μ. ΘΗΡΑ 2005 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή 1 2. Σκοπός 1 3. Πολιτική ανάπτυξης της Συλλογής 3 3. 1 Ανάλυση πληροφοριακών αναγκών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011-2012

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011-2012 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011-2012 ΑΘΗΝΑ 2011 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για την ανάθεση του Υποέργου:

Διακήρυξη Διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για την ανάθεση του Υποέργου: Διακήρυξη Διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για την ανάθεση του Υποέργου: «Δημιουργία και εμπλουτισμός ιδρυματικού αποθετηρίου, δημιουργία ιστορικού αρχείου και αναβάθμιση ιστότοπου βιβλιοθήκης και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΜΟ ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΑ ΣΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΣΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΝΟΝΙΜΟ ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΑ ΣΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΣΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΣΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΣΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΗ ΚΑΝΟΝΙΜΟ ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΑ ΣΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΣΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΣΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΗ ΑΡΘΡΟ 1 ΣΑΤΣΟΣΗΣΑ Η μέριμνα για την οργάνωση και τη

Διαβάστε περισσότερα

[2] ΟΔΗΓΟΣ Π.Μ.Σ. (30.12.12)

[2] ΟΔΗΓΟΣ Π.Μ.Σ. (30.12.12) ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΙΚΑ ΚΑΙΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012-2013 ΠΑΤΡΑ 2012 Επιμέλεια Έκδοσης Η σύνταξη του οδηγού σπουδών έγινε από τον Αναπληρωτή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών 2013-2015

Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών 2013-2015 Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών 2013-2015 Έκδοση του Πανεπιστημίου Κύπρου Λευκωσία, Μάρτιος 2013 ISSN 1450-0698 Copyright 2013 Πανεπιστήμιο Κύπρου Παραγωγή: Γραφείο Εκδόσεων Τομέας Διεθνών Σχέσεων και Προβολής,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών 2013-2015

Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών 2013-2015 Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών 2013-2015 Έκδοση του Πανεπιστημίου Κύπρου Λευκωσία, Μάρτιος 2013 ISSN 1450-0698 Copyright 2013 Πανεπιστήμιο Κύπρου Παραγωγή: Γραφείο Εκδόσεων Τομέας Διεθνών Σχέσεων και Προβολής,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ. Αθήνα, 2013. Ο Πρόεδρος του Τμήματος. Καθηγητής Αλέξιος Λέανδρος Σκαλτσούνης

ΠΡΟΛΟΓΟΣ. Αθήνα, 2013. Ο Πρόεδρος του Τμήματος. Καθηγητής Αλέξιος Λέανδρος Σκαλτσούνης 2 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Σκοπός του παρόντος Οδηγού Σπουδών είναι η ενημέρωση των φοιτητών του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Τμήματος καθώς και για τη διάρθρωση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών 2010

Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών 2010 Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών 2010 Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών 2010 Έκδοση του Πανεπιστημίου Κύπρου Λευκωσία, Ιανουάριος 2010 Παραγωγή: Γραφείο Εκδόσεων, Υπηρεσία Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων Γενική ευθύνη:

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Ανοικτού Δημόσιου Διαγωνισμού αριθ..(ελκε)/2012 με Δημοσίευση για το Έργο

Διακήρυξη Ανοικτού Δημόσιου Διαγωνισμού αριθ..(ελκε)/2012 με Δημοσίευση για το Έργο Διακήρυξη Ανοικτού Δημόσιου Διαγωνισμού αριθ..(ελκε)/2012 με Δημοσίευση για το Έργο «Δημιουργία Ιδρυματικού Καταθετηρίου/Αποθετηρίου Ψηφιακό Αρχείο Ελληνικής Μουσικής» στα πλαίσια της Πράξης με τίτλο «Υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα