:Ειδική Μεταπτυχιακή Υπότροφος, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "2. 1985-1990:Ειδική Μεταπτυχιακή Υπότροφος, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών."

Transcript

1 Βιογραφικό Σημείωμα Όλγα Ι. Τσακηρίδη (Ph.D.) Πολιτιστική Διαχείριση Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων Διαχείριση Πολιτιστικών Πόρων Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα

2 ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ Όλγα Τσακηρίδη ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Κύρια Ερευνήτρια Β βαθμίδας Πολιτιστικής Διαχείρισης του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΕΡΑ Ιορδάνης Τσακηρίδης του Χρήστου ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΗΤΕΡΑΣ Αικατερίνη Τζαμτζή του Γεωργίου ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 24 Σεπτεμβρίου 1961 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Έγγαμη, τρία παιδιά. ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ: Αγγλικά (άριστα). ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: (τηλέφωνο γραφείου) Α ) ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ : Πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, βαθμός πτυχίου Άριστα (8,5). Κάτοχος ειδικών βραβείων αριστείας και υπότροφος του Ι.Κ.Υ. Η εισαγωγή μου στο Πανεπιστήμιο έγινε το 1979 με την πρώτη προσπάθεια. Εκτός των υποτροφιών του Ι.Κ.Υ., λόγω της άριστης επίδοσης, ελάμβανα βραβεία αριστείας από το Πανεπιστήμιο, εξαιτίας εξαιρετικής επίδοσης (στους δέκα πρώτους κάθε έτους) :Ειδική Μεταπτυχιακή Υπότροφος, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών :Διδάκτορας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, βαθμός Άριστα παμψηφεί. ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ Τίτλος: «Οργάνωση και Διοίκηση των Εθνικών Πολιτιστικών Πόρων και Εκδηλώσεων Συμβολή στη Θεμελίωση μιας Σύγχρονης Πολιτιστικής Πολιτικής». Η Διδακτορική Διατριβή θεωρήθηκε πρωτότυπη και καινοτόμα για την Ελλάδα κατά τη χρονική περίοδο της εκπόνησής της, ενώ κυριολεκτικά «άνοιξε δρόμους» για την περαιτέρω ανάπτυξη του γνωστικού αντικειμένου της πολιτιστικής διοίκησης (ή διαχείρισης), καθόσον ήταν η πρώτη στο σχετικό αντικείμενο, πριν ακόμη ιδρυθούν τα σχετικά τμήματα στα Α.Ε.Ι. της χώρας, διερευνώντας τις λειτουργίες της Διοίκησης στους πολιτιστικούς οργανισμούς. Περιλαμβάνει τέσσερα βασικά μέρη. Στο Εισαγωγικό και Θεωρητικό μέρος επιχειρείται ο καθορισμός και η αποσαφήνιση των θεμελιωδών εννοιών, καθώς

3 και η αναγκαία αναφορά στις πολιτισμικές θεωρίες. Μεγάλο μέρος του θεωρητικού τμήματος στηρίχτηκε σε βασική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Birmingham στην Αγγλία λόγω έλλειψης σχετικής βιβλιογραφίας τότε στην Ελλάδα. Το Ερευνητικό μέρος αποτελείται από δύο μέρη: στο πρώτο διερευνάται η οργάνωση πολιτιστικών θεσμών στην Ιαπωνία, Ε.Σ.Σ.Δ., Γαλλία, Αγγλία και Γερμανία. Στο δεύτερο πραγματοποιείται έρευνα πεδίου με ερωτηματολόγια κλειστών ερωτήσεων που απευθύνθηκαν σε πολιτιστικούς φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής της Αθήνας κατά τη χρονική περίοδο , με σκοπό την καταγραφή της οργάνωσης των πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Τα ερωτηματολόγια συμπληρώθηκαν από την ερευνήτρια κατά τόπους. Η επεξεργασία των δεδομένων πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια Η/Υ. Στο τέταρτο μέρος παρατίθενται τα συμπεράσματα και προτείνονται τρία εναλλακτικά πρότυπα (μοντέλα) οργάνωσης των πολιτιστικών δραστηριοτήτων για Δήμους ή/και Κοινότητες. ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ Υπότροφος λόγω αριστείας του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών. Κάτοχος βραβείων εξαιρετικής επίδοσης-αριστείας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ-ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ, ΗΜΕΡΙΔΩΝ, ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ. Παρακολούθηση της διάλεξης της Δρ.Marie Bourke «Κύριες Τάσεις στα Ευρωπαϊκά Μουσεία του 21 ου αιώνα», Μουσείο Ακρόπολης, 8 Απριλίου 2013, στο πλαίσιο της Ιρλανδικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρακολούθηση ημερίδας με τίτλο: «Η Γυναίκα Επιχειρηματίας «Ευθέως»: Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Έρευνας», που διοργάνωσε η Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, 1 Απριλίου Παρακολούθηση εξειδικευμένου επιστημονικού συνεδρίου με θέμα: «Μετατρέποντας τις δεξιότητες σε επιχειρηματική δυνατότητα με βιώσιμη προοπτική, μέσω της συνέργειας, της καινοτομίας, της δικτύωσης» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΚΕΔΕ στο πλαίσιο του προγράμματος LEDOS στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Αθήνα (24 Ιανουαρίου 2013) (διατίθεται βεβαίωση). Στο συνέδριο συμμετείχα ενεργά με παρεμβάσεις σχετικά με την επιχειρηματικότητα των Πομάκων και των Ρομά. Παρακολούθηση εξειδικευμένου επιστημονικού συνεδρίου με θέμα: «Ο Μετέωρος Βηματισμός της Μεταναστευτικής Πολιτικής στην Ελλάδα της Κρίσης» που διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, Ιανουαρίου 2013 (διατίθεται βεβαίωση συμμετοχής). Στο συνέδριο συμμετείχα ενεργά με παρεμβάσεις σχετικά με θέματα των μεταναστών που προέρχονται από το Μπαγκλαντές, της εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας, των μουσουλμάνων μεταναστών και των Ρομά.

4 Παρακολούθηση του συνεδρίου με θέμα: «Η ένταξη της οπτικής του φύλου στις τοπικές πολιτικές και στους προϋπολογισμούς των Δήμων: προοπτικές και δυνατότητες για τους Καλλικρατικούς Δήμους» που διοργάνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων στην Αθήνα στο Divani Palace Acropolis στις 20 Δεκεμβρίου Παρακολούθηση του συνεδρίου με θέμα: «International Congress on Social Diversity» που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο του Santiago de Compostela στην ομώνυμη πόλη της Ισπανίας 4-5 Δεκεμβρίου Στο συνέδριο συμμετείχα ενεργά με την παρουσίαση επιστημονικής εργασίας (paper) με τίτλο: «Cultural Diversity and Cultural Management: Can Cultural Institutions Help? Towards a formulation of policy recommendations». Παρακολούθηση ημερίδας με θέμα: «Η Αγορά Εργασίας σε Κρίση» που διοργάνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού,9/7/2012, Αθήνα:Ξενοδοχείο Τιτάνια. Παρακολούθηση του επιστημονικού συνεδρίου με θέμα: «Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ισότητα των φύλων στην Ελλάδα» που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων στην Αθήνα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στις 11 Νοεμβρίου Παρακολούθηση εξειδικευμένου επιστημονικού σεμιναρίου με θέμα: «Ο Θεσμός της Πολιτιστικής Χορηγίας», διοργάνωση ΥΠΠΟ, Μαϊου 2008 (διατίθεται βεβαίωση συμμετοχής) με ίδια οικονομική επιβάρυνση. Συμμετοχή στις εργασίες του Συνεδρίου του ΕΚΕΠΙΣ με τίτλο: «Η Διαπολιτισμική Διάσταση στην Εκπαίδευση Ενηλίκων», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo Da Vinci, 7 Μαρτίου 2008 (διατίθεται βεβαίωση συμμετοχής). Β) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ :Επιστημονικό στέλεχος του Τμήματος Επιμόρφωσης και Επιστημονική Υπεύθυνη προγραμμάτων επιμόρφωσης/κατάρτισης για τους αιρετούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.). Απασχόληση σε ερευνητικά έργα, στο σχεδιασμό, υλοποίηση και αξιολόγηση επιμορφωτικών προγραμμάτων και προγραμμάτων επιμόρφωσης. Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένοι τίτλοι προγραμμάτων, στα οποία είχα την Επιστημονική Υπευθυνότητα: «Πρόγραμμα Διευθυντικών στελεχών Νομαρχιών σε θέματα Προγραμματισμού» «Πρόγραμμα για Δημοσιογράφους εξειδικευμένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε θέματα Ευρωπαϊκής Κοινότητας» «Προγράμματα για φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού»

5 «Προγράμματα για πολιτιστικά στελέχη φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα εμψύχωσης και διοργάνωσης πολιτιστικών δραστηριοτήτων για παιδιά» «Προγράμματα πολιτιστικού τουρισμού για προβολή της τοπικής κουλτούρας και της ναυτικής παράδοσης» : Επιστημονική Υπεύθυνη προγράμματος πολιτιστικού τουρισμού με τον τίτλο «Euronautica» για την αξιοποίηση και προβολή της ναυτοσύνης και ναυτικής παράδοσης των νησιών του Αιγαίου. Στο πρόγραμμα έγινε επιτόπια έρευνα στα νησιά Σκόπελος, Ρόδος, Σάμος, Χίος και Μυτιλήνη, χαράχθηκαν με βάση την έρευνα πολιτιστικές διαδρομές και προβλήθηκαν τοπικοί πολιτιστικοί σταθμοί. Το πρόγραμμα αποτέλεσε πρωτοβουλία και πρόταση δική μου, ενώ κρίθηκε ιδιαίτερα καινοτομικό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή :Επίκουρη Καθηγήτρια στα Τ.Ε.Ι. Αθήνας στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου :«Επιχειρησιακή Επικοινωνία» : Ένταξη στο ερευνητικό δυναμικό του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) ως Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό με αποκλειστικά καθήκοντα τη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα κατόπιν δημοσίου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, στον οποίο ήμουν επιτυχούσα. Ένταξη στο Ινστιτούτο Πολιτικής Κοινωνιολογίας : Εντεταλμένη Ερευνήτρια Γ Βαθμίδας (μετά από κρίση αρμόδιας κριτικής επιτροπής από Καθηγητές ΑΕΙ). Μέλος του Ινστιτούτου Πολιτικής Κοινωνιολογίας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) με αντικείμενο ερευνητικής δραστηριότητας : «Πολιτιστική Διαχείριση: Οργάνωση και Πολιτική του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» :Μέλος του διδακτικού προσωπικού με το Π.Δ.407/80 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης : Εξωτερική επιστημονική συνεργάτης για διδασκαλία μαθημάτων και παρακολούθηση εργασιών των φοιτητών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών : Εξωτερική επιστημονική συνεργάτης για εξειδικευμένες διαλέξεις σε θέματα Πολιτιστικής Διοίκησης και Πολιτικής στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών : Εξωτερική επιστημονική συνεργάτης του Μεταπτυχιακού Τμήματος στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Καθήκοντα διδασκαλίας και παρακολούθησης μεταπτυχιακών εργασιών : Εξωτερική επιστημονική συνεργάτης του Μεταπτυχιακού Τμήματος στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Καθήκοντα διδασκαλίας και παρακολούθησης μεταπτυχιακών εργασιών.

6 : Επιστημονική Σύμβουλος/Εμπειρογνώμων για την ενότητα: «Πολυπολιτισμική Ευρώπη-Ξαναχτίζοντας τον Πύργο της Βαβέλ», στο πλαίσιο του 12 ου Πανελλήνιου Κοινοβουλίου Νέων που διοργάνωσε η διεθνής ένωση «Student Association for International Affairs» σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα τώρα: Εκλογή στη θέση της Κύριας Ερευνήτριας (Β ερευνητική βαθμίδα) του Ινστιτούτου Πολιτικής Κοινωνιολογίας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) με αντικείμενο της ερευνητικής δραστηριότητας : «Πολιτιστική Διαχείριση: Οργάνωση και Πολιτική του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». 12. Ακαδημαϊκό έτος : Μέλος ΣΕΠ (:Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Θεματική Ενότητα «Πολιτιστική Πολιτική και Διοίκηση», του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών. Επιβλέπουσα πέντε διπλωματικών εργασιών. 13. Ακαδημαϊκό έτος : Διδάσκουσα ως εξειδικευμένη ερευνήτρια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Σύγχρονες Μέθοδοι Δημόσιας Διοίκησης και Διαχείρισης-Δημόσιο Management» στο γνωστικό αντικείμενο «Τουριστική και Πολιτιστική Διαχείριση». 14. Ακαδημαϊκό έτος : Μέλος ΣΕΠ (:Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Θεματική Ενότητα «Πολιτιστική Πολιτική και Διοίκηση», του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών.Επιβλέπουσα πέντε διπλωματικών εργασιών. 15. Ακαδημαϊκό έτος : Μέλος ΣΕΠ (:Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Θεματική Ενότητα «Πολιτιστική Πολιτική και Διοίκηση», του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών.Επιβλέπουσα πέντε διπλωματικών εργασιών. Γ) ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΕΔΙΟΥ ( ) : Έρευνα πεδίου και βασική έρευνα στο πλαίσιο της διδακτορικής διατριβής. Η έρευνα περιλάμβανε τη συστηματική συλλογή και μελέτη ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας σε θέματα Πολιτισμικής Θεωρίας, Πολιτικής και Διοίκησης του Πολιτισμού στην Ελλάδα και άλλες χώρες. Η έρευνα πεδίου πραγματοποιήθηκε με ερωτηματολόγια, τα οποία απευθύνθηκαν σε πολιτιστικούς φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο τη διερεύνηση της διοίκησης και οργάνωσης του πολιτισμού στους Ο.Τ.Α : Επιστημονική Υπεύθυνη για το σχεδιασμό του ερωτηματολογίου και τη θεωρητική στήριξη έρευνας πανελλήνιας εμβέλειας που υλοποιήθηκε από την ΕΕΤΑΑ σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ και το ΥΠΠΟ με τίτλο: «Η

7 Πολιτιστική Δραστηριότητα των Ο.Τ.Α.: Παρούσα Κατάσταση και Προοπτικές» : Συμμετοχή στη διεθνή έρευνα του ΕΚΚΕ με τίτλο Comparative Charting of Social Change, Greece και ειδικότερα υπεύθυνη για τα παρακάτω πέντε διακριτά πεδία: Personal Health and Beauty Practices Daily Mobility Self-Identification National Identity Interest Groups : Υπεύθυνη διακριτού τμήματος της έρευνας «Πρόσληψη του Ξένου: Διαστάσεις Ξενοφοβίας και Ρατσισμού στην Ελλάδα» που αφορούσε την έρευνα των ιδιαίτερων πολιτισμικών ομάδων των Τσιγγάνων, Πομάκων, της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, των Εβραίων και των Καθολικών στην Ελλάδα. Σκοπός της έρευνας ήταν η καταγραφή των πολιτισμικών χαρακτηριστικών των παραπάνω ομάδων, του αριθμού και της γεωγραφικής τους κατανομής στον Ελλαδικό χώρο. Επιστημονικός Υπεύθυνος: Καθηγητής Δημήτρης Χαραλάμπης :Συμμετοχή στην έρευνα της UNESCO/EKKE με τίτλο: «Multicultural Policies and modes of Citizenship in European Cities (MPMC)». Υπεύθυνη για τη διερεύνηση της Πολιτιστικής Πολιτικής των Ο.Τ.Α. σε θέματα πολυπολυτισμικότητας, καθώς και φορέων μεταναστών : Συμμετοχή στην έρευνα του ΕΚΚΕ στο πλαίσιο του προγράμματος Leonardo Advantage not Disadvantage σε θέματα Κοινωνικού Αποκλεισμού. Έρευνα σε κρατικά ιδρύματα ανηλίκων : Συντονίστρια του έργου «Πολιτιστική Γεωγραφία Μακεδονίας- Θράκης» για το Τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιστημονικός Υπεύθυνος για το ίδιο τμήμα ήταν ο αείμνηστος Ακαδημαϊκός και Καθηγητής Γεώργιος Λάββας. Το έργο πρόκυψε από πρότασή μου προς τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης ύστερα από τη μελέτη παρόμοιων έργων στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της έρευνάς μου για την εκπόνηση της διδακτορικής μου διατριβής. Κατά τη διάρκεια του έργου με βάση εξειδικευμένα ερωτηματολόγια και δελτία καταγραφής/απογραφής, στον σχεδιασμό των οποίων συμμετείχα, πραγματοποιήθηκε καταγραφή του συνόλου του πολιτισμικού πλούτου της Μακεδονίας και Θράκης. Στο έργο συνεργάστηκαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, καθώς και οι νομαρχίες και η τοπική αυτοδιοίκηση. Επίσης πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια στο αντικείμενο της πολιτιστικής διαχείρισης στους ερευνητές πεδίου στη Θεσσαλονίκη. Στα σεμινάρια αυτά δίδαξα το αντικείμενο, καθώς και έδωσα οδηγίες για την καταγραφή των πολιτιστικών πόρων σε κάθε περιοχή.

8 : Επιστημονική Υπεύθυνη έρευνας για θέματα οργάνωσης πολιτιστικών δραστηριοτήτων από τους Ο.Τ.Α. στο πλαίσιο του μαθήματος της «Πολιτιστικής Κληρονομιάς» στο Τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών : Επιστημονική Υπεύθυνη έρευνας για θέματα διοίκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων από τους Ο.Τ.Α., από το Κράτος και από Ευρωπαϊκούς Φορείς στο πλαίσιο του μαθήματος «Διοίκηση Πολιτισμικών Θεσμών» : Επιστημονική Υπεύθυνη έρευνας σε θέματα Πολιτιστικής Υποδομής και Διοίκησής της από τους Ο.Τ.Α., Κρατικούς και Ευρωπαϊκούς φορείς στο πλαίσιο του μαθήματος «Διοίκηση Πολιτισμικών Θεσμών» : Επιστημονική Υπεύθυνη έρευνας σε θέματα Διαχείρισης Πολυπολυτισμικών Γεύσεων στο πλαίσιο του μαθήματος «Διοίκηση Πολιτισμικών Θεσμών» : Επιστημονική Υπεύθυνη έρευνας με τίτλο: «Διοικητική Ηγεσία και Αξίες» στο πλαίσιο του υποχρεωτικού μαθήματος «Διοικητική Ηγεσία» : Συμμετοχή στο πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Υπεύθυνη για τη διερεύνηση εκπαιδευτικών μεθόδων για τη διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων : Δημόσια Διοίκηση (Public Management) και Πολιτιστική Διοίκηση (Cultural Management) στο Πανεπιστήμιο του Birmingham στη Μεγάλη Βρετανία (INLOGOV) :Έρευνα προσδιορισμού Επιμορφωτικών Αναγκών των Αιρετών Εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συμμετοχή ως συντονίστρια της επιστημονικής ομάδας και υπεύθυνη για το σχεδιασμό του ερωτηματολόγιου της έρευνας. Επιστημονική Υπεύθυνη: Καθηγήτρια Ευρυδίκη Μπέσιλα-Βήκα : Συμμετοχή στην έρευνα του ΕΚΚΕ με τίτλο: «Χάρτης Λαϊκού Πολιτισμού Νομών Κυκλάδων και Σάμου». Η πρόταση της έρευνας στηρίχτηκε σε προηγούμενη εμπειρία από την έρευνα της Διδακτορικής μου Διατριβής και το έργο του πολιτιστικού χάρτη Μακεδονίας-Θράκης. Επιστημονικός Υπεύθυνος Καθηγητής Δημήτρης Χαραλάμπης : Υπεύθυνη διακριτού τμήματος του υποέργου με τίτλο: «Οι Άλλοι και Εμείς» στην έρευνα με τίτλο: «Αθήνα και Μετανάστευση:Εμείς και οι Άλλοι, οι Άλλοι και Εμείς », στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου του ΕΠΑΝ/Γ ΚΠΣ, Μέτρο 3.3., Δράση ΑΡΙΣΤΕΙΑ σε Ερευνητικά Ινστιτούτα της ΓΓΕΤ, στη βάση της υπ αριθμόν 14132/Β1/3.3.1./4872/ Απόφασης Ένταξης της σχετικής Πράξης με τίτλο «Αριστεία σε Ερευνητικά Ινστιτούτα ΓΓΕΤ(2 ος κύκλος στο ΕΠΑΝ, Μέτρο 3.3. και με αριθμ. Πρωτ (ΦΟΡ) 1719/ και μετά από σχετική έγκριση του Δ.Σ. του ΕΚΚΕ. Ειδικότερα η έρευνά μου περιελάμβανε τα εξής υποέργα:

9 Έρευνα πεδίου με ερωτηματολόγια σε συλλόγους μεταναστών στην περιοχή της Αθήνας και ειδικότερα τη διενέργεια συνεντεύξεων, την επεξεργασία του υλικού και τη διεξαγωγή συμπερασμάτων. Καταρτίστηκε σχετική τελική έκθεση που παραδόθηκε στο Ινστιτούτο Πολιτικής Κοινωνιολογίας του ΕΚΚΕ : Υπεύθυνη διακριτού τμήματος του υποέργου με τίτλο: «Εμείς και οι Άλλοι» στην έρευνα με τίτλο: «Αθήνα και Μετανάστευση:Εμείς και οι Άλλοι, οι Άλλοι και Εμείς », στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου του ΕΠΑΝ/Γ ΚΠΣ, Μέτρο 3.3., Δράση ΑΡΙΣΤΕΙΑ σε Ερευνητικά Ινστιτούτα της ΓΓΕΤ, στη βάση της υπ αριθμόν 14132/Β1/3.3.1./4872/ Απόφασης Ένταξης της σχετικής Πράξης με τίτλο «Αριστεία σε Ερευνητικά Ινστιτούτα ΓΓΕΤ(2 ος κύκλος στο ΕΠΑΝ, Μέτρο 3.3. και με αριθμ. Πρωτ (ΦΟΡ) 1719/ και μετά από σχετική έγκριση του Δ.Σ. του ΕΚΚΕ. Ειδικότερα η έρευνά μου (μεταέρευνα) περιελάμβανε: Συλλογή, μελέτη και έρευνα άρθρων ή μονογραφιών δευτερογενούς επεξεργασίας δεδομένων των κοινωνικών επιστημών σχετικά με την «εικόνα του Άλλου (ο «άλλος»-μετανάστης)» στην Ελληνική βιβλιογραφία : Υπεύθυνη διακριτού τμήματος του υποέργου με τίτλο: «Το Θεσμικό-Τυπικό Σύστημα Υποδοχής» στην έρευνα με τίτλο: «Αθήνα και Μετανάστευση:Εμείς και οι Άλλοι, οι Άλλοι και Εμείς », στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου του ΕΠΑΝ/Γ ΚΠΣ, Μέτρο 3.3., Δράση ΑΡΙΣΤΕΙΑ σε Ερευνητικά Ινστιτούτα της ΓΓΕΤ, στη βάση της υπ αριθμόν 14132/Β1/3.3.1./4872/ Απόφασης Ένταξης της σχετικής Πράξης με τίτλο «Αριστεία σε Ερευνητικά Ινστιτούτα ΓΓΕΤ(2 ος κύκλος στο ΕΠΑΝ, Μέτρο 3.3. και με αριθμ. Πρωτ (ΦΟΡ) 1719/ και μετά από σχετική έγκριση του Δ.Σ. του ΕΚΚΕ. Επιστημονική Υπεύθυνη του έργου συνολικά για το ΙΠΟΚΟΙΝΩ: Δρ Ιωάννα Τσίγκανου, Διευθύντρια Ερευνών, Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΙΠΟΚΟΙΝΩ. Ειδικότερα η έρευνά μου (έρευνα πεδίου) περιελάμβανε: Τη διενέργεια συνεντεύξεων, την επεξεργασία του υλικού και τη διεξαγωγή συμπερασμάτων στα τμήματα αλλοδαπών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας για τα οργανωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν : Μέλος της ερευνητικής ομάδας της πανευρωπαϊκής έρευνας «European Social Survey» (:Ευρωπαϊκή Κοινωνική Έρευνα) : «Διαδράσεις Πολιτισμού: Προτεραιότητα 1: Υλοποίηση δράσεων για την Πρακτική εφαρμογή των «Κοινών βασικών αρχών της Πολιτικής ένταξης Μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και συγκεκριμένα στη Δράση

10 Δ) ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ Δα) Σε ΑΕΙ και ΤΕΙ Σε προπτυχιακό επίπεδο σπουδών 1.5./09».Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπεύθυνη για τις παρακάτω ερευνητικές εργασίες: Α. Συγγραφή ενημερωτικού εντύπου σχετικά με τα Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών (παραδόθηκε και εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών ως φυλλάδιο ενημέρωσης των μεταναστών) Β. Συγγραφή κειμένου για τη σημασία του Πολιτισμού στην Ένταξη των Μεταναστών (το κείμενο έχει εκδοθεί από το ΕΚΚΕ σε μορφή e-book). Γ. Παραγωγή διαφανειών σε μορφή power point για την υποστήριξη ομιλίας σχετικά με τα Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών. Δ. Ομιλία στο Δήμο Πύργου ( ) με τίτλο επιστημονικής εισήγησης: «Ένταξη Μεταναστών: Καλές Πρακτικές από την Ευρωπαϊκή Εμπειρία. Ο ρόλος του Πολιτισμού σε μια πόλη του Πολιτισμού» (σύνολο παραγομένων πρωτότυπων διαφανειών: 21). Το επιστημονικό έργο έχει ολοκληρωθεί από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών/ Ινστιτούτο Πολιτικής Κοινωνιολογίας : Επιστημονική Υπεύθυνη έρευνας με θέμα: «Διερεύνηση των προσαρμογών των πολιτισμικών οργανισμών στις νέες συνθήκες του πολιτικού-οικονομικού, τεχνολογικού και κοινωνικού περιβάλλοντος» (έγκριση υπ αριθμό 184/ του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών). Η έρευνα είναι σε εξέλιξη :Διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου «Επιχειρησιακή Επικοινωνία» στα Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας ως Επίκουρη Καθηγήτρια : Εξωτερική επιστημονική συνεργάτης του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράδοση εξειδικευμένων διαλέξεων σε θέματα Πολιτιστικής Διοίκησης και Πολιτικής στο πλαίσιο του μαθήματος «Πολιτιστική Κληρονομιά» (β εξάμηνο) στο προπτυχιακό επίπεδο σπουδών (Καθηγητής : Γεώργιος Λάββας) : Εξωτερική επιστημονική συνεργάτης για τη διδασκαλία μαθημάτων και την παρακολούθηση των φοιτητικών εργασιών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Καθηγητής: κ. Μιχάλης Μερακλής). Διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου «Παράδοση και Νεωτερικότητα στο Λαϊκό Πολιτισμό». Πρόγραμμα αναβάθμισης του πτυχίου των δασκάλων (ΕΠΕΑΕΚ). Μεγάλο μέρος της διδακτικής ενότητας αποτέλεσαν αναφορές στη διοίκηση-οργάνωση του πολιτισμού, την πολιτιστική πολιτική στην Ελλάδα, το φολκλόρ και την πολυπολυτισμικότητα.

11 : Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης. Διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου «Παράδοση και Νεωτερικότητα στο Λαϊκό Πολιτισμό» Πρόγραμμα αναβάθμισης του πτυχίου των δασκάλων (Καθηγητής: κ.μιχάλης Μερακλής) :Μέλος του διδακτικού προσωπικού με το Π.Δ.407/80 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης. Διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου: «Διοίκηση Πολιτισμικών Θεσμών» ( γ εξάμηνο) :Μέλος του διδακτικού προσωπικού με το Π.Δ.407/80 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης. Διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου: «Δημόσιες Επικοινωνιακές Σχέσεις» (ζ εξάμηνο) :Μέλος του διδακτικού προσωπικού με το Π.Δ.407/80 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης. Διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου: «Ειδικά Θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης» (η εξάμηνο) :Μέλος του διδακτικού προσωπικού με το Π.Δ.407/80 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης. Διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου: «Διοικητική Ηγεσία» (υποχρεωτικό ε εξαμήνου). Σε μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών : Εξωτερική επιστημονική συνεργάτης του Μεταπτυχιακού Τμήματος στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδασκαλία και παρακολούθηση μεταπτυχιακών εργασιών στο γνωστικό αντικείμενο: «Πολιτισμός και Εκπαίδευση» : Εξωτερική επιστημονική συνεργάτης του Μεταπτυχιακού Τμήματος στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδασκαλία και παρακολούθηση μεταπτυχιακών εργασιών στο γνωστικό αντικείμενο: «Προστασία και Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς» : Εξωτερική επιστημονική συνεργάτης του Μεταπτυχιακού Τμήματος στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδασκαλία και παρακολούθηση μεταπτυχιακών εργασιών στο γνωστικό αντικείμενο: «Επιτόπια Έρευνα και Δάσκαλος»

12 : Εξωτερική επιστημονική συνεργάτης του Μεταπτυχιακού Τμήματος στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδασκαλία και παρακολούθηση μεταπτυχιακών εργασιών στο γνωστικό αντικείμενο: «Παιδαγωγική Λαογραφικού Μουσείου» : Εξωτερική επιστημονική συνεργάτης του Μεταπτυχιακού Τμήματος στην κατεύθυνση της Πολιτιστικής Διαχείρισης στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Καθήκοντα διδασκαλίας σε θέματα Πολιτιστικής Διοίκησης και Πολιτικής, καθώς και παρακολούθησης μεταπτυχιακών εργασιών στο πλαίσιο του μαθήματος της «Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (Καθηγητής: Γεώργιος Λάββας) : Διάλεξη στο μεταπτυχιακό του Εκπαιδευτικού Οργανισμού BCA στο γνωστικό αντικείμενο «Πολιτιστική Διοίκηση». 17. Ακαδημαϊκό έτος : Μέλος ΣΕΠ (:Συνεργαζόμενο Επιστημονικό Προσωπικό) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Θεματική Ενότητα «Πολιτιστική Πολιτική και Διοίκηση», του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών. Υπεύθυνη για την επιστημονική επίβλεψη μεταπτυχιακών εργασιών. 18. Ακαδημαϊκό έτος : Διδάσκουσα ως εξειδικευμένη ερευνήτρια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Σύγχρονες Μέθοδοι Δημόσιας Διοίκησης και Διαχείρισης-Δημόσιο Management» στο γνωστικό αντικείμενο «Τουριστική και Πολιτιστική Διαχείριση», Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. 19. Ακαδημαϊκό έτος : Μέλος ΣΕΠ (:Συνεργαζόμενο Επιστημονικό Προσωπικό) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Θεματική Ενότητα «Πολιτιστική Πολιτική και Διοίκηση», του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών. Υπεύθυνη για την επιστημονική επίβλεψη μεταπτυχιακών εργασιών. 20. Ακαδημαϊκό έτος : Μέλος ΣΕΠ (:Συνεργαζόμενο Επιστημονικό Προσωπικό) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Θεματική Ενότητα «Πολιτιστική Πολιτική και Διοίκηση», του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών. Υπεύθυνη για την επιστημονική επίβλεψη μεταπτυχιακών εργασιών. Εξ Αποστάσεως Ανώτατη Δημόσια Εκπαίδευση σε μεταπτυχιακό επίπεδο: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Ακαδημαϊκό έτος : Μέλος ΣΕΠ (:Συνεργαζόμενο Επιστημονικό Προσωπικό) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Θεματική Ενότητα «Πολιτιστική Πολιτική και Διοίκηση», του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών. Υπεύθυνη για την επιστημονική επίβλεψη μεταπτυχιακών διπλωματικών εργασιών.

13 Ακαδημαϊκό έτος : Μέλος ΣΕΠ (:Συνεργαζόμενο Επιστημονικό Προσωπικό) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Θεματική Ενότητα «Πολιτιστική Πολιτική και Διοίκηση», του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών. Υπεύθυνη του τμήματος ΘΕΣ-3 και επιβλέπουσα καθηγήτρια πέντε Διπλωματικών Εργασιών (Βασικής και Εφαρμοσμένης Έρευνας). Ακαδημαϊκό έτος : Μέλος ΣΕΠ (:Συνεργαζόμενο Επιστημονικό Προσωπικό) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Θεματική Ενότητα «Πολιτιστική Πολιτική και Διοίκηση», του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών. Υπεύθυνη του τμήματος ΑΘΗ-4 και επιβλέπουσα καθηγήτρια πέντε Διπλωματικών Εργασιών (Βασικής και Εφαρμοσμένης Έρευνας). Δβ) Σε προγράμματα επιμόρφωσης/επιστημονικά σεμινάρια : Επιμορφωτικά προγράμματα της ΕΕΤΑΑ απευθυνόμενα σε αιρετούς εκπροσώπους και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ενδεικτικά αναφέρονται οι τίτλοι τεσσάρων εισηγήσεων: «Η Κοινοτική Πολιτική στον τομέα του Πολιτισμού και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» «Πολιτιστικός Τουρισμός: έννοια και μέθοδος οργάνωσης» «Μοντέλα διοίκησης του πολιτιστικού τομέα» «Σύνδεση Λαϊκών Τοπικών μορφών Πολιτισμού με τον Τουρισμό (Μοντέλο αξιοποίησης πολιτισμικών πόρων σε τοπικό επίπεδο)» :Εισηγήσεις σε εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΛΚΕΠΑ, του ΠΙΚΠΑ κ.ά. οργανισμών. Ενδεικτικά αναφέρονται οι τίτλοι επτά εισηγήσεων: «Ευρωπαϊκή Ένωση και Πολιτισμός» «Διαχείριση Προγραμμάτων για τον Πολιτισμό» «Πολιτιστικός Τουρισμός» «Εθνική Πολιτική και Τοπική Αυτοδιοίκηση σε θέματα πολιτισμού» «Πολιτιστικές Δραστηριότητες και Εκπαίδευση» «Παιδί και Πολιτιστικό μήνυμα» «Διεθνείς Οργανισμοί και Πολιτισμός» κ.ά :Εισήγηση με τίτλο: «Παραδείγματα Πολιτιστικής Πολιτικής, Οργάνωσης και Διοίκησης στην Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες» στο Πρόγραμμα Κατάρτισης Στελεχών Πολιτιστικής Ανάπτυξης που διοργάνωσε το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Πάντειου Πανεπιστημίου. Επιστημονική Υπεύθυνη: Καθηγήτρια κα Ντόρα Κόνσολα :Εισήγηση με τίτλο: «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πολιτιστική Διοίκηση», στο Πρόγραμμα Κατάρτισης Αιρετών εκπροσώπων και Διοικητικών Στελεχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κύπρου, Λεμεσός 7-9 Ιουλίου Επιστημονική Υπεύθυνη: Καθηγήτρια κα Ευρυδίκη Μπέσιλα Βήκα.

14 :Εισήγηση με τίτλο: «Management και Τοπική Αυτοδιοίκηση», στο Πρόγραμμα Κατάρτισης Αιρετών εκπροσώπων και Διοικητικών Στελεχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κύπρου, Λεμεσός 7-9 Ιουλίου Επιστημονική Υπεύθυνη: Καθηγήτρια κα Ευρυδίκη Μπέσιλα Βήκα :Υπεύθυνη για τη Διοργάνωση σεμιναρίου με θέμα «Μετανάστευση: Αποτελέσματα Ερευνών, Τεχνικές Έρευνας, Μεθοδολογία». Αθήνα: ΕΚΚΕ,ΙΠΟΚΟΙΝΩ : Εισήγηση στο σεμινάριο του ΕΚΚΕ «Μετανάστευση: Αποτελέσματα Ερευνών, Τεχνικές Έρευνας, Μεθοδολογία» με τίτλο: «Δυσχέρειες της Επιτόπιας Έρευνας στους Συλλόγους των Μεταναστών.Ποιοτική Ανάλυση Δεδομένων» (24 Μαρτίου 2010) : Εισήγηση στο σεμινάριο του ΕΚΚΕ «Μετανάστευση: Αποτελέσματα Ερευνών, Τεχνικές Έρευνας, Μεθοδολογία» με τίτλο: «Η Επιτόπια Έρευνα στα Τμήματα Αλλοδαπών των Φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» (14 Απριλίου 2010) : Εισήγηση στο σεμινάριο/ημερίδα «Ολοκληρωμένης ποιοτικής διαχείρισης πολιτιστικών πόρων, ανταλλαγή καλών πρακτικών και την ανάπτυξη συνεργειών», με τίτλο: «Διαχείριση Πολιτιστικών Πόρων: Έννοιες, Στάδια Σχεδιασμού, Καλές Πρακτικές από την Ελληνική και Διεθνή Εμπειρία», Πρόγραμμα «Cultural Heritage:Exploiting Opportunities for Rural Development-CHORD», European Regional Development Fund, Περιφέρεια Αν.Μακεδονίας-Θράκης, Δημωφέλεια κ.ά., Καβάλα 29/7/2012. Η εισήγηση υποστηρίχτηκε από 40 διαφάνειες σε σύστημα power-point, δημοσιευμένες στην ιστοσελίδα της Δημωφέλειας (Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας). Ε) ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ 2013:εισήγηση στην επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών στη Θήβα με θέμα: «Ζητήματα Καταγραφής, Ερμηνείας και Διαχείρισης των Αποκριάτικων Δρωμένων στη Σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία», 10 Φεβρουαρίου : παρουσίαση επιστημονικής εργασίας με θέμα: «Cultural Diversity and Cultural Management: Can Cultural Institutions Help? Towards a formulation of policy recommendations» στο : «International Congress on Social Diversity» που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο του Santiago de Compostela στην ομώνυμη πόλη της Ισπανίας 4-5 Δεκεμβρίου 2012 (διατίθενται οι σχετικές βεβαιώσεις). 2012: εισήγηση με τίτλο: «Ο Τόπος ως Αντικείμενο της Διαχείρισης Πολιτιστικών Πόρων (Management of Cultural Reseources): Μέθοδος Εργασίας (Θεωρία και Πρακτική)» στο Πανελλήνιο Συνέδριο Στρατηγικής Προβολής και Ταυτότητας του Τόπου, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βόλος, 30 Μαρτίου-1 Απριλίου Η εισήγηση υποστηρίχτηκε από 23 διαφάνειες σε σύστημα power-point, δημοσιευμένες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου. 2012: εισήγηση με τίτλο: «Κοινωνική Καινοτομία και Πολιτισμός: Προβληματισμοί Λειτουργίας, Δομής και Αρμοδιοτήτων των Πολιτιστικών Επιχειρήσεων» στο συνέδριο «Cultural Entrepreneurship/The Creative Side of Doing Business»,

15 European Regional Development Fund, Hellenic National Commission by UNESCO, Bic of Attica, Med, Incubators for Cultural Enterprises.Αθήνα: 27/3/12. Η εισήγηση υποστηρίχτηκε από 10 διαφάνειες σε σύστημα power-point. 2011: εισήγηση με τίτλο: «Τα Δρώμενα ως Πολιτιστικός Πόρος: Εντοπισμός Καλών Πρακτικών και Εναλλακτικές Προτάσεις Στρατηγικής και Αξιοποίησης» στην επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσαν το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα «Διαβατήρια Ευετηρικά Δρώμενα. Παλαιές Μορφές- Σύγχρονοι Προβληματισμοί- Νέες Ερμηνείες», Θήβα 17/9/2011. Η εισήγηση υποστηρίχτηκε από 34 διαφάνειες σε σύστημα power-point. 2011: εισήγηση με τίτλο: «Adaptation of Cultural Organisations in the new Economic Conditions: Aspects of the Greek Case, An On-Going Research». Η εισήγηση υποστηρίχτηκε από παρουσίαση σε σύστημα power-point 18 διαφανειών, ενώ το κείμενο της εργασίας είναι δημοσιευμένο στη διαδικτυακή διεύθυνση : 20the%20new%20economic%20conditions.pdf. Στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Business, Finance and the State. European Comparisons in Historical Perspective: Crisis and Transformation», European Business History Association, Hellenic Open University, Αθήνα, 24-26/8/ : εισήγηση με τίτλο: «Ένταξη Μεταναστών: Καλές Πρακτικές από την Ευρωπαϊκή εμπειρία. Ο Ρόλος του Πολιτισμού, σε μια πόλη του Πολιτισμού». Η εισήγηση υποστηρίχτηκε από παρουσίαση σε σύστημα power-point 21 πρωτότυπων διαφανειών. Στην επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου στο πλαίσιο του επιστημονικού έργου «Διαδράσεις Πολιτισμού: Προτεραιότητα 1: Υλοποίηση δράσεων για την Πρακτική εφαρμογή των «Κοινών βασικών αρχών της Πολιτικής ένταξης Μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και συγκεκριμένα στη Δράση 1.5./09».Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υλοποιήθηκε από το ΕΚΚΕ. Πύργος, 10/6/ Εισήγηση στην Ημερίδα με τίτλο: «Πολιτική και Κοινωνία. Πορίσματα από τηνευρωπαϊκή Κοινωνική Έρευνα (ESS)», Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών,Αθήνα, 4 Ιουνίου Θέμα εισήγησης: «Μουσουλμάνοι Μετανάστες στην Ευρώπη». 2. Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Κοινωνικές Εξελίξεις στη σύγχρονη Ελλάδα και Ευρώπη» που διοργάνωσε από το ΕΚΚΕ και το Σύνδεσμο Ελλήνων Κοινωνιολόγων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Μαΐου Θέμα εισήγησης: «Πολιτισμός και Αθλητισμός στον αιώνα της Παγκοσμιοποίησης» ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικτύου Rom,. Πάντειο Πανεπιστήμιο, Μαΐου Θέμα εισήγησης: «Ο πολιτισμός ως μοχλός της Εκπαίδευσης για την ανάπτυξη των Ελλήνων Τσιγγάνων. Η πρόσβαση στα πολιτιστικά αγαθά». 4. ΙΑ Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Εταιριών Κλασικών Σπουδών, Καβάλα, Αυγούστου Θέμα εισήγησης: «The Content and Management of Culture in Classical Times: The Importance of Athletics» ο Διήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο «Οι τσιγγάνοι μπροστά στο 2000» που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Τσιγγάνικων Μελετών Ελληνικού Χώρου, η Γ.Γ.Ν. Γενιάς κ.ά., Αθήνα, Μαρτίου Θέμα εισήγησης: «Οι τσιγγάνοι στην

16 Ελληνική Κοινωνία: Διερεύνηση αντιλήψεων και στερεοτύπων μέσα από λαϊκά κείμενα». 6. Διεθνές Συνέδριο Κοινωνιολογίας»Πολιτισμικές Ταυτότητες, πολιτισμική συνύπαρξη: η Θεσσαλονίκη ως πολυπολυτισμικό σταυροδρόμι», Θεσσαλονίκη, 1-3 Οκτωβρίου Θέμα εισήγησης: «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πολιτιστική Διαχείριση: Τάσεις Ομογενοποίησης και Διαφοροποίησης». 7. Διεθνές Συνέδριο «Κοινωνία 2/3», Αθήνα, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Νοεμβρίου Θέμα εισήγησης: «Από την Πολιτιστική στη Διαπολιτισμική Διαχείριση για την Καταπολέμηση του «Πολιτισμικού Αποκλεισμού»: Η περίπτωση των Τσιγγάνων και των Πομάκων» ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ποντιακών Συλλόγων για την Εθνική Αυτογνωσία, Πειραιάς Οκτωβρίου Θέμα εισήγησης: «Η Διαχείριση της Ποντιακής Κουλτούρας. Η Περίπτωση των Ποντιακών Παραδοσιακών Χορών». 9. Επιστημονική Ημερίδα που διοργανώθηκε από τη Νομαρχία και τη ΝΕΛΕ Πειραιά, «Παραδοσιακός Χορός και Λαϊκή Δημιουργία», 16 Μαρτίου Θέμα εισήγησης: «Πολιτιστική Διαχείριση και Λαϊκοί Χοροί: από την Παράδοση στη Μετανεωτερικότητα». 10. Α Πανελλήνιο Συνέδριο «Δρώμενα: Σύγχρονα Μέσα και Τεχνικές Καταγραφή τους», Κέντρο Λαϊκών Δρώμενων, Κομοτηνή 4-6 Οκτωβρίου Θέμα εισήγησης: «Ο Πολιτιστικός τομέας και η εφαρμογή της νέας επικοινωνιακής τεχνολογίας: έρευνα, έργα και ιδιαιτερότητες στη διαχείριση» 11. Α Πανελλήνιο Συνέδριο «Λαϊκά Δρώμενα: Παλιές Μορφές και Σύγχρονες Εκφράσεις», ΥΠΠΟ, Κομοτηνή, Νοέμβριου Θέμα εισήγησης: «Παρουσίαση μεθόδων οργάνωσης με θέμα τα λαϊκά δρώμενα. Εναλλακτικές προτάσεις». 12. Ημερίδα με θέμα»εικαστική Παιδεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση» που διοργανώθηκε από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγίας Παρασκευής, 18 Ιουνίου Θέμα εισήγησης: «Παρουσίαση μοντέλων οργάνωσης πολιτιστικών δραστηριοτήτων για παιδιά». 13. Διήμερο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας «Δημόσια Διοίκηση και Μηχανικοί», Φεβρουαρίου Θέμα εισήγησης: «Δημόσια Διοίκηση Πολιτισμική και Ηθική Συμπεριφορά». ΣΤ) ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤ.1.) ΒΙΒΛΙΑ 1. Ιμάμ,Μ. Τσακηρίδη, Ο. (2003). Μουσουλμάνοι και Κοινωνικός Αποκλεισμός. Αθήνα: Α.Α. Λιβάνης.

17 ΣΤ.2.) ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Τσακηρίδη,Ο.(1986).Πολιτιστική Θεωρία και Πρακτική. Τεύχος 1: Εισαγωγή στην Πολιτιστική Επιστήμη, τεύχος 2:Πολιτιστική Πολιτική και Πολιτιστική Διοίκηση. Τσακηρίδη,Ο. (1997). Διοίκηση Πολιτισμικών Θεσμών: Όψεις Θεωρίας και Πρακτικής. Αθήνα: Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τσακηρίδη, Ο. (1998). Πολιτιστική Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αθήνα: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών-Τμήμα Μαζικής Επικοινωνίας. Τσακηρίδη, Ο. (1997). Δημόσιες Επικοινωνιακές Σχέσεις: από την Παράδοση στη Νεωτερικότητα. Αθήνα: Πάντειο Πανεπιστήμιο. ΣΤ.2.) ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΤΟΜΟΥΣ ΣΤ.2.α) ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ 1. Tsakirides,O.(2004). Self-Identification. Recent Social Trends in Greece Canada-Quebec: McGill-Queen s University Press. p p Tsakirides,O. Sarris,N.(2004). Interest Groups. Recent Social Trends in Greece Canada-Quebec: McGill-Queen s University Press.pp Tsakirides,O. (2004). Personal Health and Beauty Practices. Recent Social Trends in Greece Canada-Quebec: McGill-Queen s University Press.pp Tsakirides,O. (2004).Daily Mobility. Recent Social Trends in Greece Canada-Quebec: McGill-Queen s University Press.pp Tsakirides,O. Sarris,N. (2004). National Identity. Recent Social Trends in Greece Canada-Quebec: McGill-Queen s University Press. pp Τsakirides,O. (2011). «Adaptation of Cultural Organisations in the new Economic Conditions: Aspects of the Greek Case, An On-Going Research», «Business, Finance and the State. European Comparisons in Historical Perspective: Crisis and Transformation», European Business History Association, Hellenic Open University, Αθήνα, 24-26/8/2011. Τα πρακτικά του συνεδρίου είναι δημοσιευμένα: 20the%20new%20economic%20conditions.pdf. ΣΤ.2.β) ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ 1. Τσακηρίδη,Ο. (1996). Η μέθοδος αξιοποίησης των πολιτιστικών πόρων ως βασικό στοιχείο άσκησης πολιτιστικής πολιτικής: προτάσεις για την αξιοποίηση των «Λαϊκών Δρώμενων» από το Δήμο Κομοτηνής (σ.σ ). Αθήνα: ΥΠΠΟ.

18 2. Τσακηρίδη, Ο. (1997). Ο Πολιτιστικός τομέας και η εφαρμογή της νέας επικοινωνιακής τεχνολογίας: έρευνα, έργα και ιδιαιτερότητες στη διαχείριση (σ.σ.81-90). Κομοτηνή: Κέντρο Λαϊκών Δρωμένων-ΥΠΠΟ. 3. Τσακηρίδη, Ο. (1999). Πολιτιστική Διαχείριση και Λαϊκός Χορός: από την Παράδοση στην Μετανεωτερικότητα. (σ.σ ). Αθήνα: Παπαζήσης. 4. Τσακηρίδη, Ο. (2000). Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πολιτισμική Διαχείριση: Τάσεις Ομοιoγενοποίησης και Διαφοροποίησης (σ.σ ). Στο συλλογικό τόμο με τίτλο: «Εμείς και οι Άλλοι, Αναφορά στις Τάσεις και τα Σύμβολα» σε επιμέλεια των Χρ. Κωνσταντοπούλου, Λ. Μαράτου-Αλιπράντη, Δ. Γερμανού και Θ.Οικονόμου. Αθήνα: ΕΚΚΕ και Τυπωθήτω Γιώργος Δαρδάνος 5. Τσακηρίδη,Ο. (2001). Από την Πολιτιστική στη Διαπολιτισμική Διαχείριση για την Καταπολέμηση του «Πολιτισμικού Αποκλεισμού: Η περίπτωση των Τσιγγάνων και των Πομάκων. σ.σ Διεθνές Συνέδριο «Κοινωνία 2/3: Διαστάσεις του Σύγχρονου Κοινωνικού Προβλήματος». Επιμέλεια: Θ. Πάκος. Αθήνα: Πάντειο Πανεπιστήμιο. 6. Τσακηρίδη, Ο. (2003). Ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός στον Αιώνα της Παγκοσμιοποίησης (σ.σ ).στο συλλογικό τόμο με τίτλο: «Παγκοσμιοποίηση και Σύγχρονη Κοινωνία» σε επιμέλεια Ρ. Παναγιωτοπούλου, Σ. Κονιόρδα και Λ. Μαράτου- Αλιπράντη. Αθήνα: ΕΚΚΕ. 7. Τσακηρίδη, Ο. (2009). Ο Λόγος των Φορέων των Μεταναστών: Πορίσματα Έρευνας Πεδίου, Σχόλια, Συμπεράσματα (σ.σ ). Στο συλλογικό τόμο με τίτλο: «Όψεις Μετανάστευσης και Μεταναστευτικής Πολιτικής στην Ελλάδα Σήμερα» σε επιμέλεια Χ.Βαρουξή, Ν.Σαρρή, Α. Φραγκίσκου. Επιστημονική Υπεύθυνη: Ιωάννα Τσίγκανου. Αθήνα:ΕΚΚΕ. 8. Τσακηρίδη,Ο. (2009).Μουσουλμάνοι Μετανάστες στην Ελλάδα. Ανάπτυξη Προβληματισμού και Πρόταση Πολιτισμικής Προσέγγισης (σ.σ ) στο επιστημονικό περιοδικό «Δικαιώματα του Ανθρώπου», τεύχος αρ. 44. Αθήνα: Α.Σάκκουλα. 9. Τσακηρίδη, Ο. (2012). Ζητήματα Ταυτότητας και Ετερότητας στην Ελλάδα σήμερα. Προβληματισμοί Πολιτιστικής Διαχείρισης. Στο συλλογικό τόμο με τίτλο: Ελληνική Λαογραφία: Ιστορικά, Θεωρητικά, Μεθοδολογικά, Θεματικές,σ.σ , τόμος δεύτερος. Αθήνα: Ηρόδοτος. 10. Τσακηρίδη, Ο. (2012). Μια Πολιτισμική Προσέγγιση για την Ένταξη των Μεταναστών: Όψεις Θεωρίας και Πρακτικής, στο συλλογικό τόμο Αφουξενίδης,Α., Σαρρής,Ν. Τσακηρίδη,Ο.ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ: ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ,ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.INTEGRATION OF IMMIGRANTS IN GREECE:APPROACHES, POLICIES, PRACTICES, σ.σ Αθήνα: ΕΚΚΕ. ( Ηλεκτρονική έκδοση -e-book- από το ΕΚΚΕ, σε φιλολογική επιμέλεια Αικ.Σάββα, διαθέσιμο στο διαδικτυακό τόπο ). 11. Τσακηρίδη,Ο.(2013). Τα «Δρώμενα» ως Πολιτιστικός Πόρος: Εντοπισμός Καλών Πρακτικών, Εναλλακτικές Προτάσεις Στρατηγικής και Αξιοποίησης.

19 Υπό δημοσίευση σε συλλογικό τόμο. ΣΤ.3.) ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΤΟΜΟΥΣ 2012: Αφουξενίδης,Α., Σαρρής,Ν. Τσακηρίδη,Ο.(2012) ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ: ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ,ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.INTEGRATION OF IMMIGRANTS IN GREECE:APPROACHES, POLICIES, PRACTICES. Αθήνα: ΕΚΚΕ. ( Ηλεκτρονική έκδοση -e-book- από το ΕΚΚΕ, σε φιλολογική επιμέλεια Αικ.Σάββα, διαθέσιμο στο διαδικτυακό τόπο ). ΣΤ.4. ) ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ ΕΡΕΥΝΩΝ-ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ 1. Τσακηρίδη, Ο. (1997). Τελική Έκθεση του τμήματος του υποέργου «Παραδοσιακές πολιτισμικές ομάδες του Ελλαδικού χώρου-τσιγγάνοι, Πομάκοι, Μειονότητα της Θράκης, Εβραίοι, Καθολικοί» στο πλαίσιο της έρευνας «Η Πρόσληψη του Ξένου: Διαστάσεις Ξενοφοβίας και Ρατσισμού στην Ελλάδα». Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου: Δρ. Δ. Χαραλάμπης, Καθηγητής ΑΕΙ, Διευθυντής ΙΠΟΚΟΙΝΩ. 2. Τσακηρίδη, Ο. (2006). Ενδιάμεση Έκθεση του τμήματος του υποέργου με τίτλο: «Εμείς και οι Άλλοι». Έρευνα με τίτλο: «Αθήνα και Μετανάστευση:Εμείς και οι Άλλοι, οι Άλλοι και Εμείς », στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου του ΕΠΑΝ/Γ ΚΠΣ, Μέτρο 3.3., Δράση ΑΡΙΣΤΕΙΑ σε Ερευνητικά Ινστιτούτα της ΓΓΕΤ, στη βάση της υπ αριθμόν 14132/Β1/3.3.1./4872/ Απόφασης Ένταξης της σχετικής Πράξης με τίτλο «Αριστεία σε Ερευνητικά Ινστιτούτα ΓΓΕΤ(2 ος κύκλος στο ΕΠΑΝ, Μέτρο 3.3. και με αριθμ. Πρωτ (ΦΟΡ) 1719/ και μετά από σχετική έγκριση του Δ.Σ. του ΕΚΚΕ. 3. Τσακηρίδη,Ο. (2007). Ο «Άλλος» (Ο Μετανάστης) και η Εικόνα του σε Μελέτες Δευτερογενούς Επεξεργασίας Δεδομένων στον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών. Πολιτισμική προσέγγιση (σ.110) Τελική Έκθεση του τμήματος του υποέργου με τίτλο: «Εμείς και οι Άλλοι». Έρευνα με τίτλο: «Αθήνα και Μετανάστευση:Εμείς και οι Άλλοι, οι Άλλοι και Εμείς », στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου του ΕΠΑΝ/Γ ΚΠΣ, Μέτρο 3.3., Δράση ΑΡΙΣΤΕΙΑ σε Ερευνητικά Ινστιτούτα της ΓΓΕΤ, στη βάση της υπ αριθμόν 14132/Β1/3.3.1./4872/ Απόφασης Ένταξης της σχετικής Πράξης με τίτλο «Αριστεία σε Ερευνητικά Ινστιτούτα ΓΓΕΤ(2 ος κύκλος στο ΕΠΑΝ, Μέτρο 3.3. και με αριθμ. Πρωτ (ΦΟΡ) 1719/ και μετά από σχετική έγκριση του Δ.Σ. του ΕΚΚΕ. 4. Τσακηρίδη,Ο. (2008). Ο «Λόγος» των Μεταναστών: Συνεντεύξεις από τους εκπροσώπους συλλόγων μεταναστών. Επεξεργασία στοιχείων. Τελικά κείμενα και συμπεράσματα (σ.100). Τελική Έκθεση του τμήματος του υποέργου με τίτλο: «Οι άλλοι και εμείς-ο λόγος των φορέων των μεταναστών». Έρευνα με τίτλο: «Αθήνα και Μετανάστευση:Εμείς και οι Άλλοι, οι Άλλοι και Εμείς », στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου του ΕΠΑΝ/Γ ΚΠΣ, Μέτρο 3.3., Δράση ΑΡΙΣΤΕΙΑ σε Ερευνητικά Ινστιτούτα της ΓΓΕΤ, στη βάση της υπ αριθμόν 14132/Β1/3.3.1./4872/

20 Απόφασης Ένταξης της σχετικής Πράξης με τίτλο «Αριστεία σε Ερευνητικά Ινστιτούτα ΓΓΕΤ(2 ος κύκλος στο ΕΠΑΝ, Μέτρο 3.3. και με αριθμ. Πρωτ (ΦΟΡ) 1719/ και μετά από σχετική έγκριση του Δ.Σ. του ΕΚΚΕ. 5. Τσακηρίδη, Ο. (2008). Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Σύστημα Υποδοχής των Μεταναστών. Έρευνα, επεξεργασία στοιχείων, τελικά συμπεράσματα. (σ. 95). Τελική Έκθεση του τμήματος του υποέργου με τίτλο: «Το Θεσμικό-Τυπικό Σύστημα Υποδοχής». Έρευνα με τίτλο: «Αθήνα και Μετανάστευση:Εμείς και οι Άλλοι, οι Άλλοι και Εμείς », στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου του ΕΠΑΝ/Γ ΚΠΣ, Μέτρο 3.3., Δράση ΑΡΙΣΤΕΙΑ σε Ερευνητικά Ινστιτούτα της ΓΓΕΤ, στη βάση της υπ αριθμόν 14132/Β1/3.3.1./4872/ Απόφασης Ένταξης της σχετικής Πράξης με τίτλο «Αριστεία σε Ερευνητικά Ινστιτούτα ΓΓΕΤ(2 ος κύκλος στο ΕΠΑΝ, Μέτρο 3.3. και με αριθμ. Πρωτ (ΦΟΡ) 1719/ και μετά από σχετική έγκριση του Δ.Σ. του ΕΚΚΕ. ΣΤ.5.) ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ- ΒΑΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ. Α) ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ «Πολιτιστικοί Οργανισμοί στην Ευρώπη: Οργάνωση και Λειτουργία της Βασιλικής Ακαδημίας Τεχνών της Αγγλίας και του Πολιτιστικού Ιδρύματος Γκαλά- Νταλί της Ισπανίας» (εκπονήθηκε από την κα Βλάχου Κλεοπάτρα, Εκπαιδευτικό) 2.«Δομή, Οργάνωση και Παραγωγή Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων: Η Περίπτωση των Εκθέσεων Βιβλίου στην Περιφέρεια Κρήτης» (εκπονήθηκε από την κα Χαραλαμποπούλου Κ., Βιβλιοθηκονόμο) 3. «Τα Μουσεία στην Ευρώπη: Η Περίπτωση του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης και του Εθνικού Ναυτικού Μουσείου της Αγγλίας» (εκπονήθηκε από την κα Δρίτσα Ειρήνη, Αρχαιολόγο) Β) ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ «Σύγχρονες Μέθοδοι Στρατηγικής και Οργάνωσης για τη Διεύρυνση της Πρόσβασης στην Κοινωνία των Πληροφοριών και της Γνώσης: Μελέτη των Βιβλιοθηκών των Μουσείων και των ΑΕΙ της Θεσσαλονίκης», εκπονήθηκε από την κα Τσοκτουρίδου Δέσποινα, Βιβλιοθηκονόμο. 2. «Μουσεία και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media): Σύγχρονες Μέθοδοι Προσέγγισης του Νεανικού Κοινού», εκπονήθηκε από τον κ. Μαράκο Παντελεήμονα, Αρχαιολόγο. 3. «Καταγραφή Πολιτιστικών Πόρων και Πολιτιστικές Βιομηχανίες: Μελέτη Εφαρμογής στο Δήμο Μυγδονίας Κεντρικής Μακεδονίας», εκπονήθηκε από την κα Καρακαξούδη Παναγιώτα. 4. «Μικρά Μουσεία της Περιφέρειας και Αξιοποίηση Πολιτιστικών Πόρων. Μελέτη του Μουσείου Σχηματαρίου στο Νομό Βοιωτίας», εκπονήθηκε από την κα Μπελεγράτη Ασημίνα, Αρχαιολόγο. Γ) ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ Μη ανακοινώσιμοι τίτλοι ακόμη σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ε.Α.Π. Οι διπλωματικές εργασίες αφορούν θέματα : χορηγίας σε περίοδο οικονομικής κρίσης,

ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ : ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ : ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΤΟΜΕΑΣ : ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ : ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : babalioutas.l@dsa.gr ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματικές Προοπτικές. Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση. Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Επαγγελματικές Προοπτικές. Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση. Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο Επαγγελματικές Προοπτικές Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση Καθηγητής Ιορδάνης Ψημμένος, Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο Καθηγητής Βασίλειος Χατζόπουλος, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Χαρά Στρατουδάκη. Κοινωνιολόγος Ειδικό Επιστηµονικό Προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών

Χαρά Στρατουδάκη. Κοινωνιολόγος Ειδικό Επιστηµονικό Προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών Χαρά Στρατουδάκη Κοινωνιολόγος Ειδικό Επιστηµονικό Προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών Επικοινωνία Γραφείο 6.6, τηλ. 210-7491.648, e-mail: hstrat@ekke.gr Σπουδές ιδακτορικό ίπλωµα, Πάντειο

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα

Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα Αικατερίνη Α. Μπλάντα, Μ. Ed. Τίτλοι σπουδών Σεπτέμβριος 1999 Οκτώβριος 2004: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Εκπαιδευτικός ΠΕ6 Αγγλικών με οργανική θέση στο 51 ο Γυμνάσιο Αθηνών

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Εκπαιδευτικός ΠΕ6 Αγγλικών με οργανική θέση στο 51 ο Γυμνάσιο Αθηνών ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία Ονοματεπώνυμο: Ειρήνη Αγγελή-Παπανδρέου Διεύθυνση: Αγίου Θωμά 7, Αμπελόκηποι, 11527 Αθήνα Τηλέφωνο: 2107794853, 2105153318, 6977946874 Tόπος Γεννήσεως: Αθήνα Ιδιότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ Ρέθυμνο, 12 Αυγούστου 2013 Δεύτερη Αναγγελία Η Ελληνική Επιστημονική Ένωση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ημερομηνία γέννησης 20.6.1981

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ημερομηνία γέννησης 20.6.1981 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ημερομηνία γέννησης 20.6.1981 Διεύθυνση κατοικίας Εγνατίας 125, 54635 - Θεσσαλονίκη Τηλέφωνα επικοινωνίας 2310 535354, 6936127493 Φαξ 2310 530468 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Πτυχιούχος Τµήµατος Κοινωνικής Θεολογίας, Θεολογικής Σχολής Πανεπιστηµίου Αθηνών. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Πτυχιούχος Τµήµατος Κοινωνικής Θεολογίας, Θεολογικής Σχολής Πανεπιστηµίου Αθηνών. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΠΟΥ ΕΣ Mεταπτυχιακό ίπλωµα Ειδίκευσης στις Γυναικείες Σπουδές/Σπουδές του Φύλου (Πάντειο Πανεπιστήµιο, Τµήµα Κοινωνιολογίας Τµήµα Θεολογίας Θεολογικής Σχολής Πανεπιστηµίου Αθηνών).

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Δ.Ε ΓΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πεδίον Άρεως, 38334, Βόλος. Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης url: www.prd.uth.gr

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πεδίον Άρεως, 38334, Βόλος. Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης url: www.prd.uth.gr ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ονοματεπώνυμο ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΛΕΓΑΝΤΗΣ Διεύθυνση εργασίας ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΤΜΗΜΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, Πεδίον Άρεως, 38334, Βόλος, Ελλάδα Τηλέφωνο εργασίας 0030 24210 74419 Τηλεομοιοτυπία 0030

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ Π.Μ.Σ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε. ΤΟΥ Α.Π.Θ. Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ Π.Μ.Σ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε. ΤΟΥ Α.Π.Θ. Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ Π.Μ.Σ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε. ΤΟΥ Α.Π.Θ. Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Έχοντας υπόψη 1.Τις διατάξεις των άρθρων 10 έως 12 του Ν. 2083/1992

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ Ενότητα Β: Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

http://sep4u.gr Oι συνολικές θέσεις εισακτέων το 2009 στα Ελληνικά ΑΕΙ: 4370 και το 2014 3.925

http://sep4u.gr Oι συνολικές θέσεις εισακτέων το 2009 στα Ελληνικά ΑΕΙ: 4370 και το 2014 3.925 1 ο Επιστημονικό Πεδίο Κοινά με άλλα Επιστημονικά Πεδία 1ο και 4ο - Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (Αγρίνιο) -Πολιτισμικής Τεχ/γίας και Επικ/νίας (Μυτιλήνη) -Τεχνών Ήχου και

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Άριστα (1 st Class)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Άριστα (1 st Class) 1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Επώνυμο: ΜΑΥΡΙΔΗΣ Όνομα: ΗΡΑΚΛΗΣ Ημερομηνία γέννησης: 7 Σεπτεμβρίου 1963 Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος - 2 παιδιά Διεύθυνση κατοικίας: Μελπομένης 3, Βάρη, Αττική 166 72

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Όνομα Επίθετο Οικ. Κατάσταση Ημερομηνία Γέννησης Τηλέφωνο Επικοινωνίας mail

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Όνομα Επίθετο Οικ. Κατάσταση Ημερομηνία Γέννησης Τηλέφωνο Επικοινωνίας mail ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Όνομα Επίθετο Οικ. Κατάσταση Ημερομηνία Γέννησης Τηλέφωνο Επικοινωνίας mail Αθανασία- Παρασκευή Υπερηφάνου Άγαμη 03.05.1988 2109940653 & 6945139495 athanasia.yperifanou@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Το Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης και το Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας

Διαβάστε περισσότερα

H εμπειρία της Εξωτερικής Αξιολόγησης Τμημάτων άλλων ΑΕΙ

H εμπειρία της Εξωτερικής Αξιολόγησης Τμημάτων άλλων ΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (ΜΟΔΙΠ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ H εμπειρία της Εξωτερικής Αξιολόγησης Τμημάτων άλλων ΑΕΙ (από το συνέδριο

Διαβάστε περισσότερα

Ναταλία Σπυροπούλου. Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Υποψήφια Διδάκτωρ

Ναταλία Σπυροπούλου. Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Υποψήφια Διδάκτωρ Ναταλία Σπυροπούλου Κοινωνιολόγος Ειδικός Λειτουργικός Επιστήμων Γ Βαθμίδας Επικοινωνία Γραφείο 5.5, τηλ. 210-7491714, e-mail: nspyropou@ekke.gr Σπουδές Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. development law 1262/82 in the recent stagnation of investment in Greece

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. development law 1262/82 in the recent stagnation of investment in Greece ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία Ονοματεπώνυμο: Αρτέμης Κουρτέσης Όνομα Πατρός: Βασίλειος Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος με δύο παιδιά Ημ/νία γέννησης: 28 Ιουνίου 1963 E-mail: akourtesis@aktis-sa.gr,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 09-05-2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ & ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ» Επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και τις Νέες Τεχνολογίες διοργανώνει

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια

Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Το Τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (Ο.Π.Ε.) ιδρύθηκε το 1927, ένα από τα 5 ιδρυτικά τμήματα του Α.Π.Θ. Το 1973 εξειδικεύτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Ναταλία Σπυροπούλου. Υποψήφια Διδάκτωρ, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Κοινωνιολογίας.

Ναταλία Σπυροπούλου. Υποψήφια Διδάκτωρ, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Κοινωνιολογίας. Ναταλία Σπυροπούλου Κοινωνιολόγος Ειδικός Λειτουργικός Επιστήμων Γ Βαθμίδας Επικοινωνία Γραφείο 5.5, τηλ. 210-7491714, e-mail nspyropou@ekke.gr Σπουδές Υποψήφια Διδάκτωρ, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Κοινωνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 3. Γνώση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, Πιστοποιημένη επιμόρφωση Επιπέδου 1:

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 3. Γνώση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, Πιστοποιημένη επιμόρφωση Επιπέδου 1: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία υπαλλήλου: 1. Όνομα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2. Επώνυμο: ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ 3. Ημερομηνία Γέννησης: 30/05/1961 4. Τόπος Γέννησης: Δ.Δ. Τριγωνικού Δήμου Σερβίων Π. Κοζάνης 5. Οικογενειακή

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας

Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας Γραφεία: Κτήριο Αποστολίδη, Καλλιπόλεως και Ερεσού 1 T.K. 20537, 1678 Λευκωσία, Τηλ.: + 357 22893850, Τηλομ.: + 357 22 894491 Παρουσίαση 26 Ιανουαρίου 2014 2. ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ:

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ: ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Προσωπικά στοιχεία: 1. Όνομα: Χρήστος 2. Επώνυμο: Δημητρίου 3. Ημερομηνία Γέννησης: 9/7/1960 4. Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Τμήμα Τίτλος Απόφοιτου: Αντικείμενο του τμήματος: Κατευθύνσεις (εφόσον υπάρχουν) Διάρκεια Σπουδών: Προφίλ υποψήφιου μαθητή Κοινωνιολογίας

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 1989 Διδακτορικό Δίπλωμα Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (Τομέας Λαογραφίας)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 1989 Διδακτορικό Δίπλωμα Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (Τομέας Λαογραφίας) ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ονοματεπώνυμο : Μαγδαληνή Ζωγράφου Διεύθυνση Επικοινωνίας : Εθνικής Αντίστασης 41, Δάφνη 17237 Tηλέφωνο Επικοινωνίας : 210-9760310, 210-6668198 Fax : - E-mail : zografou@phed.uoa.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το και Καταληκτικές Ημερομηνίες Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης -2013 απευθύνεται σε όλους τους τομείς και επίπεδα εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ. Κοινωνιολόγος εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ. Κοινωνιολόγος εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Κοινωνιολόγος εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πάτρα Μάιος 2013 1 Προσωπικά στοιχεία Όνομα πατρός Αριστείδης Όνομα μητρός Άννα-Μαρία Έτος γέννησης 25/02/1975

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Λεωφόρος Δημητρίου Βικέλα 52 152 33 Χαλάνδρι-Αθήνα Τηλ: 210 6878809-813, 210 6878888 Fax: 210 6878840 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη 22 100 ΤΡΙΠΟΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

«Κοινωνική Παιδαγωγική, Διαπολιτισμικότητα, Συμβουλευτική και Ειδική Αγωγή»

«Κοινωνική Παιδαγωγική, Διαπολιτισμικότητα, Συμβουλευτική και Ειδική Αγωγή» 20 ο Διεθνές Συνέδριο «Κοινωνική Παιδαγωγική, Διαπολιτισμικότητα, Συμβουλευτική και Ειδική Αγωγή» Πάτρα, 6-8 Νοεμβρίου 2015 Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών E-mail επικοινωνίας για

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Κώστας Θεριανός Δέσποινα Καρακατσάνη Μανώλης Κουτούζης

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Κώστας Θεριανός Δέσποινα Καρακατσάνη Μανώλης Κουτούζης ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Ο Κώστας Θεριανός είναι κοινωνιολόγος και Διδάκτωρ των Επιστημών της Αγωγής. Εργάζεται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τα ενδιαφέροντα του εστιάζονται στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης και

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στη θεματική:

Εισαγωγή στη θεματική: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Έργο «Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών» Δράση: Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας Υποδράση: Ενδοσχολική Επιμόρφωση, Επιστ.υπεύθυνη:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Λεωφόρος Δημητρίου Βικέλα 52 152 33 Χαλάνδρι Τηλ: 210 6878952, Fax: 210 6878840 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη 22 100 ΤΡΙΠΟΛΗ Τηλ : 2710-230000,Fax:

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ανδρέας Βέγλης - καθηγητής Προγράμματα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ Διατμηματικό ΠΜΣ στα Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών και Επικοινωνιών (επισπεύδων

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού www.hcc.edu.gr οργανώνει από το 2000 σε σταθερή βάση, κάθε φθινόπωρο, άνοιξη

Διαβάστε περισσότερα

Βασίλειος Φ. Φίλιος. Συνοπτικό Βιογραφικό

Βασίλειος Φ. Φίλιος. Συνοπτικό Βιογραφικό Βασίλειος Φ. Φίλιος Συνοπτικό Βιογραφικό Πτυχιούχος της Α.Σ.Ο. & Ε.Ε. / Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics (ειδίκευση στη Λογιστική και Επιχειρηματική Χρηματοδότηση)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία Ευάγγελος Κελεσίδης Δάσκαλος (ΠΕ70) Έτος γέννησης 1963 Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος Αλεξανδρείας 68 546 45 Θεσσαλονίκη Τηλ. 2310 851 117 (οικ), 6947838389

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Σάββατο 5 Μαρτίου και Σάββατο 19 Μαρτίου 2016,ώρες 9.00-15.00 (2 δια ζώσης συναντήσεις του Σεμιναρίου) ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: Η Διδασκαλία της Οπτικής στην Ε και τη

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. Εκπαίδευση

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. Εκπαίδευση ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1 Ονοματεπώνυμο... Κοσσιέρη Ευαγγελία Όνομα πατέρα... Γεώργιος Όνομα μητέρας... Αικατερίνη Τόπος γεννήσεως... Αθήνα Οικογενειακή κατάσταση... Έγγαμη kjnnnbbvvghgf Διεύθυνση επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργαζόμαστε για μια

Συνεργαζόμαστε για μια NEWSLETTER 2 ο Ειδικό Αφιέρωμα Συνεργαζόμαστε για μια ανοιχτή, πολυπολιτισμική κοινωνία ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε το Έργο 4.1.β/12: «Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

Τελική έκθεση εξωτερικής αξιολόγησης του έργου

Τελική έκθεση εξωτερικής αξιολόγησης του έργου ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Β Φάση)» και α/α «02» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Επώνυμο : Κρεμμύδα Όνομα : Άννα Οικογεν. Κατάσταση : Έγγαμη με (2) παιδιά Εθνικότητα : Ελληνική Τηλ. / e-mail : 210-53.85.232, akremmyda@teiath.gr, annkre@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

Τυπικές προϋποθέσεις απόκτησης μεταπτυχιακού τίτλου εξειδίκευσης

Τυπικές προϋποθέσεις απόκτησης μεταπτυχιακού τίτλου εξειδίκευσης Εκπονώ διπλωματική ερευνητική εργασία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση: αυτό είναι εκπαιδευτική έρευνα; κι αν ναι, τι έρευνα είναι; Αντώνης Λιοναράκης 7-8 Ιουνίου 2008 Τυπικές προϋποθέσεις απόκτησης μεταπτυχιακού

Διαβάστε περισσότερα

Το Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Το Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Το Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών & Σταδιοδρομίας Α.Π.Θ. Θεσσαλονίκη,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Ονοματεπώνυμο: Μπρισίμης Ευάγγελος. Πατρώνυμο: Απόστολος. Διεύθυνση: Πατρόκλου 2, Τρίκαλα, Τ.Κ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Ονοματεπώνυμο: Μπρισίμης Ευάγγελος. Πατρώνυμο: Απόστολος. Διεύθυνση: Πατρόκλου 2, Τρίκαλα, Τ.Κ. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Ονοματεπώνυμο: Μπρισίμης Ευάγγελος Πατρώνυμο: Απόστολος Διεύθυνση: Πατρόκλου 2, Τρίκαλα, Τ.Κ.42100 Τηλέφωνο: 6974952580 Email: ebrisimis@pe.uth.gr Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΤΗΣΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 1 ΕΤΗΣΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Τ.Δ.Ε.) του Α.Π.Θ. sep4u.gr

ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Τ.Δ.Ε.) του Α.Π.Θ. sep4u.gr ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Τ.Δ.Ε.) του Α.Π.Θ. Π.Τ.Δ.Ε. Ιστορική Αναδρομή Π.Τ.Δ.Ε. Μερικά ιστορικά στοιχεία Μέχρι το Ακαδημαϊκό έτος 1986-87 λειτουργούσαν μόνο οι Παιδαγωγικές

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστημίου Αθηνών (ως υπότροφος ΙΚΥ) με βαθμό «Άριστα». Θέμα διπλωματικής: «Αίλιος Αριστείδης και ραψωδικοί ύμνοι. Μια σχέση με

Πανεπιστημίου Αθηνών (ως υπότροφος ΙΚΥ) με βαθμό «Άριστα». Θέμα διπλωματικής: «Αίλιος Αριστείδης και ραψωδικοί ύμνοι. Μια σχέση με Χριστίνα Μιτσιάλη Ημερ/νία γέννησης: 21/5/1972 Τηλ.: 2103443887 e-mail: chmitsiali@minedu.gov.gr 1. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2014 Master Κλασικής Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

Νικόλαος Ε. Μωραϊτάκης

Νικόλαος Ε. Μωραϊτάκης Νικόλαος Ε. Μωραϊτάκης 1. ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ 2003 2004 Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Κράτος και Δημόσια Πολιτική» Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακά στην Ελλάδα

Μεταπτυχιακά στην Ελλάδα Μεταπτυχιακά στην Ελλάδα Μουντάκης Κώστας: Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Πρώην σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Dr. Αρβανίτη Νέλη: Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής 1 Δικαιολογητικά

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Επιστημών (Paris X Nanterre), Παρίσι, Γαλλία Έτος απόκτησης: 1995. DEA en Sciences Politiques

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Επιστημών (Paris X Nanterre), Παρίσι, Γαλλία Έτος απόκτησης: 1995. DEA en Sciences Politiques ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. Ονοματεπώνυμο: Φωτεινή (Φανή) Κομσέλη 2. Εκπαίδευση: Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών 3. Δ/νση εργασίας: ΕΚΔΔΑ/ΙΝΕΠ, Πειραιώς 211, 177 78 Ταύρος 4. Τηλ.: 213.1306.236, -255, -200, -204

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 12 Σεπτεμβρίου 1976. Έγγαμος με ένα παιδί. Καβάλα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 12 Σεπτεμβρίου 1976. Έγγαμος με ένα παιδί. Καβάλα ΛΕΩΝΙΔΑΣ Λ. ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ημερομηνία Γέννησης: Οικ. Κατάσταση: Τόπος Γέννησης: Ηλεκτρονική Διεύθυνση: 12 Σεπτεμβρίου 1976 Έγγαμος με ένα παιδί Καβάλα modip-tech@duth.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015 2016 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Επώνυμο / Όνομα: Κατσαλήρου Αθανασία Τηλέφωνο (γραφείου): 2310 997575 Διεύθυνση e mail: athan@smg.auth.gr Υπηκοότητα: Ελληνική Ημερομηνία γέννησης: 11/10/1972

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια Διαδικτυακά Σεμινάρια Επιμόρφωσης Διάρκειας 100, 200 και 400 ωρών

Ετήσια Διαδικτυακά Σεμινάρια Επιμόρφωσης Διάρκειας 100, 200 και 400 ωρών Ετήσια Διαδικτυακά Σεμινάρια Επιμόρφωσης 2016-2017 Διάρκειας 100, 200 και 400 ωρών Διοίκηση Σχολικών Μονάδων και Εκπαιδευτική Ηγεσία Διαπολιτισμική Εκπαίδευση με έμφαση στη Διδακτική και την επικοινωνιακή

Διαβάστε περισσότερα

1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΌΝΟΜΑ: ΜΑΡΙΑ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΚΛΑΔΑΚΗ ΌΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΕΡΑ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΗΤΕΡΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΡΟΔΟΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ:

1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΌΝΟΜΑ: ΜΑΡΙΑ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΚΛΑΔΑΚΗ ΌΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΕΡΑ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΗΤΕΡΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΡΟΔΟΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ: 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΌΝΟΜΑ: ΜΑΡΙΑ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΚΛΑΔΑΚΗ ΌΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΕΡΑ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΗΤΕΡΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΡΟΔΟΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 8 ΙΑΛΥΣΟΣ,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» IΣΤΟΡΙΚΟ Tο Κοινωφελές Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», αναγνωρίζοντας τις δραστηριότητές

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΔ ΗΜ/ΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΗΜ/ΝΙΑ ΛΗΞΗΣ

Α/Α ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΔ ΗΜ/ΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΗΜ/ΝΙΑ ΛΗΞΗΣ Α/Α ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΔ ΗΜ/ΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΗΜ/ΝΙΑ ΛΗΞΗΣ Βελτίωση και κωδικοποίηση του 1011409 - Ε. Υ. ΣΥΝΤ/ΣΜΟΥ κανονιστικού και ρυθμιστικού πλαισίου & ΕΦ/ΓΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Τόπος Γέννησης: ΑΠΛΑΔΑ ΑΝΔΡΕΑ 9-11, ΓΑΖΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΛΑΔΑ ΑΝΔΡΕΑ 9-11, ΓΑΖΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Τόπος Γέννησης:   ΑΠΛΑΔΑ ΑΝΔΡΕΑ 9-11, ΓΑΖΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΛΑΔΑ ΑΝΔΡΕΑ 9-11, ΓΑΖΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Επώνυμο: ΚΟΤΣΥΦΟΣ Όνομα: ΝΙΚΟΛΑΟΣ Πατρώνυμο: ΚΙΜΩΝ Μητρώνυμο: ΕΥΓΕΝΙΑ Ημερομηνία Γέννησης: 06/10/1981 Τόπος Γέννησης: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Σταθερό Τηλέφωνο: 2810823002

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Σακελλαρίδη Φωτεινή

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Σακελλαρίδη Φωτεινή ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Σακελλαρίδη Φωτεινή 6932/667559 fotinisakel@yahoo.gr ΣΠΟΥΔΕΣ: 1999-2004: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Φιλοσοφική Σχολή. Τμήμα Φιλοσοφίας/ Παιδαγωγικής/ Ψυχολογίας.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΣΤΑΣ Λ. ΖΩΡΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΚΩΣΤΑΣ Λ. ΖΩΡΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΩΣΤΑΣ Λ. ΖΩΡΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ι. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 21 Αυγούστου 1950. Γονείς μου είναι ο Λύσανδρος Κ. Ζώρας και η Λήδα Ζώρα το γένος Ο. Λαμπροπούλου. ΙΙ. ΣΠΟΥΔΕΣ Α. Μέση

Διαβάστε περισσότερα

1987-1989: Μεταδιδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Φραγκφούρτης στην Καθολική Θεολογία

1987-1989: Μεταδιδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Φραγκφούρτης στην Καθολική Θεολογία Όνομα: ΗΡΑΚΛΗΣ Επώνυμο: ΡΕΡΑΚΗΣ Όνομα πατρός: ΜΑΤΘΑΙΟΣ Χρον. γέννησης: 1952 Τόπος γέννησης: ΡΕΘΥΜΝΟ Βαθμίδα: ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Σχολή: ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ Τμήμα: ΠΟΙΜ. & ΚΟΙΝ. ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ Εργαστήριο: ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ Τηλ.: 2310

Διαβάστε περισσότερα

5ο Επιστημονικό Πεδίο ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

5ο Επιστημονικό Πεδίο ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 3ο Επιστημονικό Πεδίο 3 5ο Επιστημονικό Πεδίο ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Οι πτυχιούχοι της Σχολής: Στατιστικής του Πειραιά εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο, ενώ του Αιγαίου (2ο Πεδίο) δεν

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Σεμιναρίου Εκπαίδευσης 1 Ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ [1]

Κανονισμός Σεμιναρίου Εκπαίδευσης 1 Ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ [1] Κανονισμός Σεμιναρίου Εκπαίδευσης 1 Ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ [1] To Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας (πιστοποιημένο κατά ISO:2008) της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

7-12-2011 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΔ ΗΜ/ΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣΗΜ/ΝΙΑ ΛΗΞΗΣ 1010106 - ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

7-12-2011 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΔ ΗΜ/ΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣΗΜ/ΝΙΑ ΛΗΞΗΣ 1010106 - ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ Α/Α ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΔ ΗΜ/ΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣΗΜ/ΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016 2017 Το Τμήμα Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Διάταξη Προγράμματος Σπουδών EGL / Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Διάταξη Προγράμματος Σπουδών EGL / Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Διάταξη Προγράμματος Σπουδών EGL / Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Σχολή ΣΑΚΕ Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Πρόγραμμα Σπουδών EGL Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Επίπεδο Προπτυχιακό Μεταπτυχιακό

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Σημείωμα Αρετή Κυπραίου. Ψυχολόγος

Βιογραφικό Σημείωμα Αρετή Κυπραίου. Ψυχολόγος Βιογραφικό Σημείωμα Αρετή Κυπραίου Ψυχολόγος Προσωπικά Στοιχεία Διεύθυνση: Σίφνου 12, Αγία Παρασκευή και Γαμβέτα 4, Αθήνα Τηλέφωνα: 211 7507337, 210 6397236, 693 6740308 Ε-mail : aretikypreou@yahoo.gr

Διαβάστε περισσότερα

«Υποτροφίες του Ι.Κ.Υ. για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό» Μπικάκη Ματίνα Διοικητική Υπάλληλος Τμήματος Διαγωνισμών Ι.Κ.Υ.

«Υποτροφίες του Ι.Κ.Υ. για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό» Μπικάκη Ματίνα Διοικητική Υπάλληλος Τμήματος Διαγωνισμών Ι.Κ.Υ. «Υποτροφίες του Ι.Κ.Υ. για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό» Μπικάκη Ματίνα Διοικητική Υπάλληλος Τμήματος Διαγωνισμών Ι.Κ.Υ. Ιστορική Αναδρομή Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών είναι Αποκεντρωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Μαρουσώ Παπανικολάου Αγίου Χαραλάμπους 6, Άμφισσα, Νομός Φωκίδος Τ.Κ. 33100. Τηλέφωνα Επικοινωνίας : Κινητό: 6937144285

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Μαρουσώ Παπανικολάου Αγίου Χαραλάμπους 6, Άμφισσα, Νομός Φωκίδος Τ.Κ. 33100. Τηλέφωνα Επικοινωνίας : Κινητό: 6937144285 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Μαρουσώ Παπανικολάου Αγίου Χαραλάμπους 6, Άμφισσα, Νομός Φωκίδος Τ.Κ. 33100 Τηλέφωνα Επικοινωνίας : Κινητό: 6937144285 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Απρίλιος 2005, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ειδίκευσης στη

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

1 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Αθήνα, 1/9/2013 Πληροφορίες : Δ.Σ. Διεύθυνση : Ξενοφώντος 15Α T.K. : 105 57 Αθήνα Τηλέφωνο/Φάξ : 210.3229120 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : pess@pess.gr Δικτυακός τόπος : http://www.pess.gr Π Ε. Τ Π Ε Λ Ο Π

Διαβάστε περισσότερα

09-03-1961 ΑΦΜ : Δ.Ο.Υ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ - ΣΧΟΛΗ ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

09-03-1961 ΑΦΜ : Δ.Ο.Υ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ - ΣΧΟΛΗ ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΟΝΟΜΑ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΥΛΩΝΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ 09-03-1961 ΑΦΜ : Δ.Ο.Υ. 032866312 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ - ΣΧΟΛΗ ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΩΡΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Προσωπικά στοιχεία

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Προσωπικά στοιχεία ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία Ονοματεπώνυμο: Εμμανουήλ Γωνιανάκης Διεύθυνση: Ελευθέρνης 71, Ηράκλειο 71303, Κρήτη Τηλέφωνο: 2811-752327, 6946902781 Υπηκοότητα: Ελληνική Οικογενειακή κατάσταση:

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Τσολάκη Άρτεμις. Ημερομηνία γεννήσεως: Τόπος γεννήσεως: Κομοτηνή

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Τσολάκη Άρτεμις. Ημερομηνία γεννήσεως: Τόπος γεννήσεως: Κομοτηνή Τσολάκη Άρτεμις Ημερομηνία γεννήσεως: 22-04-1978 Τόπος γεννήσεως: Κομοτηνή Υπηκοότητα: Ελληνική Οικογενειακή κατάσταση:έγγαμη Διεύθυνση: Θάσου 40 Τηλέφωνο: 6972264965 Ηλεκτρονική Διεύθυνση : tsolaki.artemis@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΧΩΡΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΚΕ 09:30 10:00 10:00 10:30 10:30 12:00. της Μεσογείου. στις χώρες. Νίκος ΔΕΥΤΕΡΑ

ΧΩΡΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΚΕ 09:30 10:00 10:00 10:30 10:30 12:00. της Μεσογείου. στις χώρες. Νίκος ΔΕΥΤΕΡΑ Mediterranean Network for the Integration of Migrants ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΚΕ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΝΙΟΥΥ ΤΡΙΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Θεοφάνη Γεωργία. gotheofani@yahoo.gr. 1996 Πτυχίο Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Θεοφάνη Γεωργία. gotheofani@yahoo.gr. 1996 Πτυχίο Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεοφάνη Γεωργία Ημερ/νία γέννησης 17.2.1971 E-mail gotheofani@yahoo.gr ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ 1996 Πτυχίο Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Επιμόρφωση 2010 Βεβαίωση επιτυχούς ολοκλήρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Υποστήριξη της λειτουργίας των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ)

Υποστήριξη της λειτουργίας των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ) Υποστήριξη της λειτουργίας των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α Δ Η Μ Ο Κ Ρ Ι Τ Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Θ Ρ Α Κ Η Σ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΑ ΧΗΛΗ 68100 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ H E L L E N I

Διαβάστε περισσότερα

http://www.ucy.ac.cy/~kedima.

http://www.ucy.ac.cy/~kedima. http://www.ucy.ac.cy/~kedima. Δομή και Στόχοι Mε απόφαση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου, στις 30 Αυγούστου 2002, ιδρύθηκε το Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας. Το Κέντρο Διδασκαλίας και Μάθησης,

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών σε παιδιά & εφήβους

Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών σε παιδιά & εφήβους Επιμορφωτικό Σεμινάριο: Προσέγγιση των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών σε παιδιά & εφήβους Εισηγήτρια: Δρ Φουστάνα Αγγελική Ειδική Παιδαγωγός, Επιστημονική συνεργάτης ΕΚΠΑ, Ερευνήτρια Katholieke Universiteit

Διαβάστε περισσότερα

ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ & ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ. Σάββατο 20 - Κυριακή 21 Μαρτίου 2010 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Δρ Μπρίνια Βασιλική

ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ & ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ. Σάββατο 20 - Κυριακή 21 Μαρτίου 2010 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Δρ Μπρίνια Βασιλική Επιμορφωτικό σεμινάριο υποψηφίων ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ & ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Metropolitan Hotel Σάββατο 20 - Κυριακή 21 Μαρτίου 2010 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Προσκεκλημένη εισηγήτρια:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Λευκωσία, 16 Φεβρουαρίου2015 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Λευκωσία, 16 Φεβρουαρίου2015 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Επικοινωνία: Γραφείο Επικοινωνίας Τομέας Προώθησης και Προβολής, Πανεπιστήμιο Κύπρου Τηλ. 22894304 ηλ. διεύθυνση: dionysiou.despo@ucy.ac.cy ιστοσελίδα: www.pr.ucy.ac.cy Λευκωσία, 16 Φεβρουαρίου2015

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση για τη διαδικασία απονομής του τίτλου του Ομότιμου Καθηγητή από τη Σύγκλητο Ειδικής Σύνθεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Εισήγηση για τη διαδικασία απονομής του τίτλου του Ομότιμου Καθηγητή από τη Σύγκλητο Ειδικής Σύνθεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Εισήγηση για τη διαδικασία απονομής του τίτλου του Ομότιμου Καθηγητή από τη Σύγκλητο Ειδικής Σύνθεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Α. Θεσμικό πλαίσιο Χρ. Γκόβαρης 1, Γ. Λυμπερόπουλος 2, Κ. Μαλίζος 3 30

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ

ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ 89, 17671 ΑΘΗΝΑ -ΤΗΛ: 210-9549280, FAX: 210-9549281 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ Άρθρο 1 1. Υποψηφιότητες για την εκπόνηση

Διαβάστε περισσότερα

Διαπολιτισμική Παιδαγωγική στο Νηπιαγωγείο

Διαπολιτισμική Παιδαγωγική στο Νηπιαγωγείο Διαπολιτισμική Παιδαγωγική στο Νηπιαγωγείο 1: Εισαγωγικά στο μάθημα Αρβανίτη Ευγενία ΤΕΕΑΠΗ, Πανεπιστήμιο Πατρών Άδειες Χρήσης Το παρόν υλικό διατίθεται με τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπασμα Βιογραφικού

Απόσπασμα Βιογραφικού Απόσπασμα Βιογραφικού ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Ι. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Επώνυμο. ΣΚΟΥΦΗ- KAΤΣΙΔΟΝΙΩΤΗ Όνομα.. ΔΗΜΗΤΡΑ Όνομα Πατρός ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Έτος Γέννησης 1952 Τόπος Γέννησης.

Διαβάστε περισσότερα

Η Νομική Σχολή του Α.Π.Θ.

Η Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. Η Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών & Σταδιοδρομίας Α.Π.Θ. Θεσσαλονίκη, 19 Ιανουαρίου 2016 Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ. Προπτυχιακές Σπουδές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (MASTER IN LAW AND ECONOMICS) Τα Τμήματα

Διαβάστε περισσότερα

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α ΤΗΣ Φ Ι Λ Ο Λ Ο Γ Ο Υ MSC Ε Λ Ι Σ Σ Α Β Ε Τ Σ. Σ Π Υ Ρ Ο Π Ο Υ Λ Ο Υ Ι. Α Τ Ο Μ Ι Κ Α Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Α Ονοματεπώνυμο : Σπυροπούλου Ελισσάβετ (Αλίσσια) του Σταύρου Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ. Τίτλος του έργου FORUM ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Χρηματοδοτικά στοιχεία του έργου Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ή Κοινοτική Πρωτοβουλία

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ. Τίτλος του έργου FORUM ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Χρηματοδοτικά στοιχεία του έργου Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ή Κοινοτική Πρωτοβουλία ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Η Δημοτική Αναπτυξιακή Επιχείρηση Καβάλας υλοποιεί τις παρακάτω δράσεις στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Αρ / Ε5 ΦΕΚ 764/ ) και λειτουργεί

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Αρ / Ε5 ΦΕΚ 764/ ) και λειτουργεί Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Αρ. 39480/ Ε5 ΦΕΚ 764/ 3-4-2013) και λειτουργεί βάσει του Ν. 3685/16.07.2008/ΦΕΚ 148 τ.α. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Κρατίνου 9 & Αθηνάς, Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Κρατίνου 9 & Αθηνάς, Αθήνα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Ε Θ Ν Ι Κ Ο Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Ω Ν Ε Ρ Ε Υ Ν Ω Ν ( E K K E ) Κρατίνου 9 & Αθηνάς, 10552 Αθήνα, τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Περιεχόμενο Τμήματος

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Περιεχόμενο Τμήματος ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Γνωστικό περιεχόμενο Περιεχόμενο Τμήματος Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καταλαμβάνει σημαντική θέση στο χώρο των

Διαβάστε περισσότερα