:Ειδική Μεταπτυχιακή Υπότροφος, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "2. 1985-1990:Ειδική Μεταπτυχιακή Υπότροφος, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών."

Transcript

1 Βιογραφικό Σημείωμα Όλγα Ι. Τσακηρίδη (Ph.D.) Πολιτιστική Διαχείριση Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων Διαχείριση Πολιτιστικών Πόρων Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα

2 ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ Όλγα Τσακηρίδη ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Κύρια Ερευνήτρια Β βαθμίδας Πολιτιστικής Διαχείρισης του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΕΡΑ Ιορδάνης Τσακηρίδης του Χρήστου ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΗΤΕΡΑΣ Αικατερίνη Τζαμτζή του Γεωργίου ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 24 Σεπτεμβρίου 1961 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Έγγαμη, τρία παιδιά. ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ: Αγγλικά (άριστα). ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: (τηλέφωνο γραφείου) Α ) ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ : Πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, βαθμός πτυχίου Άριστα (8,5). Κάτοχος ειδικών βραβείων αριστείας και υπότροφος του Ι.Κ.Υ. Η εισαγωγή μου στο Πανεπιστήμιο έγινε το 1979 με την πρώτη προσπάθεια. Εκτός των υποτροφιών του Ι.Κ.Υ., λόγω της άριστης επίδοσης, ελάμβανα βραβεία αριστείας από το Πανεπιστήμιο, εξαιτίας εξαιρετικής επίδοσης (στους δέκα πρώτους κάθε έτους) :Ειδική Μεταπτυχιακή Υπότροφος, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών :Διδάκτορας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, βαθμός Άριστα παμψηφεί. ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ Τίτλος: «Οργάνωση και Διοίκηση των Εθνικών Πολιτιστικών Πόρων και Εκδηλώσεων Συμβολή στη Θεμελίωση μιας Σύγχρονης Πολιτιστικής Πολιτικής». Η Διδακτορική Διατριβή θεωρήθηκε πρωτότυπη και καινοτόμα για την Ελλάδα κατά τη χρονική περίοδο της εκπόνησής της, ενώ κυριολεκτικά «άνοιξε δρόμους» για την περαιτέρω ανάπτυξη του γνωστικού αντικειμένου της πολιτιστικής διοίκησης (ή διαχείρισης), καθόσον ήταν η πρώτη στο σχετικό αντικείμενο, πριν ακόμη ιδρυθούν τα σχετικά τμήματα στα Α.Ε.Ι. της χώρας, διερευνώντας τις λειτουργίες της Διοίκησης στους πολιτιστικούς οργανισμούς. Περιλαμβάνει τέσσερα βασικά μέρη. Στο Εισαγωγικό και Θεωρητικό μέρος επιχειρείται ο καθορισμός και η αποσαφήνιση των θεμελιωδών εννοιών, καθώς

3 και η αναγκαία αναφορά στις πολιτισμικές θεωρίες. Μεγάλο μέρος του θεωρητικού τμήματος στηρίχτηκε σε βασική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Birmingham στην Αγγλία λόγω έλλειψης σχετικής βιβλιογραφίας τότε στην Ελλάδα. Το Ερευνητικό μέρος αποτελείται από δύο μέρη: στο πρώτο διερευνάται η οργάνωση πολιτιστικών θεσμών στην Ιαπωνία, Ε.Σ.Σ.Δ., Γαλλία, Αγγλία και Γερμανία. Στο δεύτερο πραγματοποιείται έρευνα πεδίου με ερωτηματολόγια κλειστών ερωτήσεων που απευθύνθηκαν σε πολιτιστικούς φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής της Αθήνας κατά τη χρονική περίοδο , με σκοπό την καταγραφή της οργάνωσης των πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Τα ερωτηματολόγια συμπληρώθηκαν από την ερευνήτρια κατά τόπους. Η επεξεργασία των δεδομένων πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια Η/Υ. Στο τέταρτο μέρος παρατίθενται τα συμπεράσματα και προτείνονται τρία εναλλακτικά πρότυπα (μοντέλα) οργάνωσης των πολιτιστικών δραστηριοτήτων για Δήμους ή/και Κοινότητες. ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ Υπότροφος λόγω αριστείας του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών. Κάτοχος βραβείων εξαιρετικής επίδοσης-αριστείας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ-ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ, ΗΜΕΡΙΔΩΝ, ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ. Παρακολούθηση της διάλεξης της Δρ.Marie Bourke «Κύριες Τάσεις στα Ευρωπαϊκά Μουσεία του 21 ου αιώνα», Μουσείο Ακρόπολης, 8 Απριλίου 2013, στο πλαίσιο της Ιρλανδικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρακολούθηση ημερίδας με τίτλο: «Η Γυναίκα Επιχειρηματίας «Ευθέως»: Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Έρευνας», που διοργάνωσε η Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, 1 Απριλίου Παρακολούθηση εξειδικευμένου επιστημονικού συνεδρίου με θέμα: «Μετατρέποντας τις δεξιότητες σε επιχειρηματική δυνατότητα με βιώσιμη προοπτική, μέσω της συνέργειας, της καινοτομίας, της δικτύωσης» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΚΕΔΕ στο πλαίσιο του προγράμματος LEDOS στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Αθήνα (24 Ιανουαρίου 2013) (διατίθεται βεβαίωση). Στο συνέδριο συμμετείχα ενεργά με παρεμβάσεις σχετικά με την επιχειρηματικότητα των Πομάκων και των Ρομά. Παρακολούθηση εξειδικευμένου επιστημονικού συνεδρίου με θέμα: «Ο Μετέωρος Βηματισμός της Μεταναστευτικής Πολιτικής στην Ελλάδα της Κρίσης» που διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, Ιανουαρίου 2013 (διατίθεται βεβαίωση συμμετοχής). Στο συνέδριο συμμετείχα ενεργά με παρεμβάσεις σχετικά με θέματα των μεταναστών που προέρχονται από το Μπαγκλαντές, της εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας, των μουσουλμάνων μεταναστών και των Ρομά.

4 Παρακολούθηση του συνεδρίου με θέμα: «Η ένταξη της οπτικής του φύλου στις τοπικές πολιτικές και στους προϋπολογισμούς των Δήμων: προοπτικές και δυνατότητες για τους Καλλικρατικούς Δήμους» που διοργάνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων στην Αθήνα στο Divani Palace Acropolis στις 20 Δεκεμβρίου Παρακολούθηση του συνεδρίου με θέμα: «International Congress on Social Diversity» που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο του Santiago de Compostela στην ομώνυμη πόλη της Ισπανίας 4-5 Δεκεμβρίου Στο συνέδριο συμμετείχα ενεργά με την παρουσίαση επιστημονικής εργασίας (paper) με τίτλο: «Cultural Diversity and Cultural Management: Can Cultural Institutions Help? Towards a formulation of policy recommendations». Παρακολούθηση ημερίδας με θέμα: «Η Αγορά Εργασίας σε Κρίση» που διοργάνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού,9/7/2012, Αθήνα:Ξενοδοχείο Τιτάνια. Παρακολούθηση του επιστημονικού συνεδρίου με θέμα: «Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ισότητα των φύλων στην Ελλάδα» που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων στην Αθήνα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στις 11 Νοεμβρίου Παρακολούθηση εξειδικευμένου επιστημονικού σεμιναρίου με θέμα: «Ο Θεσμός της Πολιτιστικής Χορηγίας», διοργάνωση ΥΠΠΟ, Μαϊου 2008 (διατίθεται βεβαίωση συμμετοχής) με ίδια οικονομική επιβάρυνση. Συμμετοχή στις εργασίες του Συνεδρίου του ΕΚΕΠΙΣ με τίτλο: «Η Διαπολιτισμική Διάσταση στην Εκπαίδευση Ενηλίκων», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo Da Vinci, 7 Μαρτίου 2008 (διατίθεται βεβαίωση συμμετοχής). Β) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ :Επιστημονικό στέλεχος του Τμήματος Επιμόρφωσης και Επιστημονική Υπεύθυνη προγραμμάτων επιμόρφωσης/κατάρτισης για τους αιρετούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.). Απασχόληση σε ερευνητικά έργα, στο σχεδιασμό, υλοποίηση και αξιολόγηση επιμορφωτικών προγραμμάτων και προγραμμάτων επιμόρφωσης. Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένοι τίτλοι προγραμμάτων, στα οποία είχα την Επιστημονική Υπευθυνότητα: «Πρόγραμμα Διευθυντικών στελεχών Νομαρχιών σε θέματα Προγραμματισμού» «Πρόγραμμα για Δημοσιογράφους εξειδικευμένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε θέματα Ευρωπαϊκής Κοινότητας» «Προγράμματα για φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού»

5 «Προγράμματα για πολιτιστικά στελέχη φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα εμψύχωσης και διοργάνωσης πολιτιστικών δραστηριοτήτων για παιδιά» «Προγράμματα πολιτιστικού τουρισμού για προβολή της τοπικής κουλτούρας και της ναυτικής παράδοσης» : Επιστημονική Υπεύθυνη προγράμματος πολιτιστικού τουρισμού με τον τίτλο «Euronautica» για την αξιοποίηση και προβολή της ναυτοσύνης και ναυτικής παράδοσης των νησιών του Αιγαίου. Στο πρόγραμμα έγινε επιτόπια έρευνα στα νησιά Σκόπελος, Ρόδος, Σάμος, Χίος και Μυτιλήνη, χαράχθηκαν με βάση την έρευνα πολιτιστικές διαδρομές και προβλήθηκαν τοπικοί πολιτιστικοί σταθμοί. Το πρόγραμμα αποτέλεσε πρωτοβουλία και πρόταση δική μου, ενώ κρίθηκε ιδιαίτερα καινοτομικό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή :Επίκουρη Καθηγήτρια στα Τ.Ε.Ι. Αθήνας στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου :«Επιχειρησιακή Επικοινωνία» : Ένταξη στο ερευνητικό δυναμικό του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) ως Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό με αποκλειστικά καθήκοντα τη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα κατόπιν δημοσίου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, στον οποίο ήμουν επιτυχούσα. Ένταξη στο Ινστιτούτο Πολιτικής Κοινωνιολογίας : Εντεταλμένη Ερευνήτρια Γ Βαθμίδας (μετά από κρίση αρμόδιας κριτικής επιτροπής από Καθηγητές ΑΕΙ). Μέλος του Ινστιτούτου Πολιτικής Κοινωνιολογίας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) με αντικείμενο ερευνητικής δραστηριότητας : «Πολιτιστική Διαχείριση: Οργάνωση και Πολιτική του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» :Μέλος του διδακτικού προσωπικού με το Π.Δ.407/80 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης : Εξωτερική επιστημονική συνεργάτης για διδασκαλία μαθημάτων και παρακολούθηση εργασιών των φοιτητών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών : Εξωτερική επιστημονική συνεργάτης για εξειδικευμένες διαλέξεις σε θέματα Πολιτιστικής Διοίκησης και Πολιτικής στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών : Εξωτερική επιστημονική συνεργάτης του Μεταπτυχιακού Τμήματος στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Καθήκοντα διδασκαλίας και παρακολούθησης μεταπτυχιακών εργασιών : Εξωτερική επιστημονική συνεργάτης του Μεταπτυχιακού Τμήματος στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Καθήκοντα διδασκαλίας και παρακολούθησης μεταπτυχιακών εργασιών.

6 : Επιστημονική Σύμβουλος/Εμπειρογνώμων για την ενότητα: «Πολυπολιτισμική Ευρώπη-Ξαναχτίζοντας τον Πύργο της Βαβέλ», στο πλαίσιο του 12 ου Πανελλήνιου Κοινοβουλίου Νέων που διοργάνωσε η διεθνής ένωση «Student Association for International Affairs» σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα τώρα: Εκλογή στη θέση της Κύριας Ερευνήτριας (Β ερευνητική βαθμίδα) του Ινστιτούτου Πολιτικής Κοινωνιολογίας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) με αντικείμενο της ερευνητικής δραστηριότητας : «Πολιτιστική Διαχείριση: Οργάνωση και Πολιτική του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». 12. Ακαδημαϊκό έτος : Μέλος ΣΕΠ (:Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Θεματική Ενότητα «Πολιτιστική Πολιτική και Διοίκηση», του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών. Επιβλέπουσα πέντε διπλωματικών εργασιών. 13. Ακαδημαϊκό έτος : Διδάσκουσα ως εξειδικευμένη ερευνήτρια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Σύγχρονες Μέθοδοι Δημόσιας Διοίκησης και Διαχείρισης-Δημόσιο Management» στο γνωστικό αντικείμενο «Τουριστική και Πολιτιστική Διαχείριση». 14. Ακαδημαϊκό έτος : Μέλος ΣΕΠ (:Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Θεματική Ενότητα «Πολιτιστική Πολιτική και Διοίκηση», του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών.Επιβλέπουσα πέντε διπλωματικών εργασιών. 15. Ακαδημαϊκό έτος : Μέλος ΣΕΠ (:Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Θεματική Ενότητα «Πολιτιστική Πολιτική και Διοίκηση», του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών.Επιβλέπουσα πέντε διπλωματικών εργασιών. Γ) ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΕΔΙΟΥ ( ) : Έρευνα πεδίου και βασική έρευνα στο πλαίσιο της διδακτορικής διατριβής. Η έρευνα περιλάμβανε τη συστηματική συλλογή και μελέτη ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας σε θέματα Πολιτισμικής Θεωρίας, Πολιτικής και Διοίκησης του Πολιτισμού στην Ελλάδα και άλλες χώρες. Η έρευνα πεδίου πραγματοποιήθηκε με ερωτηματολόγια, τα οποία απευθύνθηκαν σε πολιτιστικούς φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο τη διερεύνηση της διοίκησης και οργάνωσης του πολιτισμού στους Ο.Τ.Α : Επιστημονική Υπεύθυνη για το σχεδιασμό του ερωτηματολογίου και τη θεωρητική στήριξη έρευνας πανελλήνιας εμβέλειας που υλοποιήθηκε από την ΕΕΤΑΑ σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ και το ΥΠΠΟ με τίτλο: «Η

7 Πολιτιστική Δραστηριότητα των Ο.Τ.Α.: Παρούσα Κατάσταση και Προοπτικές» : Συμμετοχή στη διεθνή έρευνα του ΕΚΚΕ με τίτλο Comparative Charting of Social Change, Greece και ειδικότερα υπεύθυνη για τα παρακάτω πέντε διακριτά πεδία: Personal Health and Beauty Practices Daily Mobility Self-Identification National Identity Interest Groups : Υπεύθυνη διακριτού τμήματος της έρευνας «Πρόσληψη του Ξένου: Διαστάσεις Ξενοφοβίας και Ρατσισμού στην Ελλάδα» που αφορούσε την έρευνα των ιδιαίτερων πολιτισμικών ομάδων των Τσιγγάνων, Πομάκων, της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, των Εβραίων και των Καθολικών στην Ελλάδα. Σκοπός της έρευνας ήταν η καταγραφή των πολιτισμικών χαρακτηριστικών των παραπάνω ομάδων, του αριθμού και της γεωγραφικής τους κατανομής στον Ελλαδικό χώρο. Επιστημονικός Υπεύθυνος: Καθηγητής Δημήτρης Χαραλάμπης :Συμμετοχή στην έρευνα της UNESCO/EKKE με τίτλο: «Multicultural Policies and modes of Citizenship in European Cities (MPMC)». Υπεύθυνη για τη διερεύνηση της Πολιτιστικής Πολιτικής των Ο.Τ.Α. σε θέματα πολυπολυτισμικότητας, καθώς και φορέων μεταναστών : Συμμετοχή στην έρευνα του ΕΚΚΕ στο πλαίσιο του προγράμματος Leonardo Advantage not Disadvantage σε θέματα Κοινωνικού Αποκλεισμού. Έρευνα σε κρατικά ιδρύματα ανηλίκων : Συντονίστρια του έργου «Πολιτιστική Γεωγραφία Μακεδονίας- Θράκης» για το Τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιστημονικός Υπεύθυνος για το ίδιο τμήμα ήταν ο αείμνηστος Ακαδημαϊκός και Καθηγητής Γεώργιος Λάββας. Το έργο πρόκυψε από πρότασή μου προς τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης ύστερα από τη μελέτη παρόμοιων έργων στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της έρευνάς μου για την εκπόνηση της διδακτορικής μου διατριβής. Κατά τη διάρκεια του έργου με βάση εξειδικευμένα ερωτηματολόγια και δελτία καταγραφής/απογραφής, στον σχεδιασμό των οποίων συμμετείχα, πραγματοποιήθηκε καταγραφή του συνόλου του πολιτισμικού πλούτου της Μακεδονίας και Θράκης. Στο έργο συνεργάστηκαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, καθώς και οι νομαρχίες και η τοπική αυτοδιοίκηση. Επίσης πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια στο αντικείμενο της πολιτιστικής διαχείρισης στους ερευνητές πεδίου στη Θεσσαλονίκη. Στα σεμινάρια αυτά δίδαξα το αντικείμενο, καθώς και έδωσα οδηγίες για την καταγραφή των πολιτιστικών πόρων σε κάθε περιοχή.

8 : Επιστημονική Υπεύθυνη έρευνας για θέματα οργάνωσης πολιτιστικών δραστηριοτήτων από τους Ο.Τ.Α. στο πλαίσιο του μαθήματος της «Πολιτιστικής Κληρονομιάς» στο Τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών : Επιστημονική Υπεύθυνη έρευνας για θέματα διοίκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων από τους Ο.Τ.Α., από το Κράτος και από Ευρωπαϊκούς Φορείς στο πλαίσιο του μαθήματος «Διοίκηση Πολιτισμικών Θεσμών» : Επιστημονική Υπεύθυνη έρευνας σε θέματα Πολιτιστικής Υποδομής και Διοίκησής της από τους Ο.Τ.Α., Κρατικούς και Ευρωπαϊκούς φορείς στο πλαίσιο του μαθήματος «Διοίκηση Πολιτισμικών Θεσμών» : Επιστημονική Υπεύθυνη έρευνας σε θέματα Διαχείρισης Πολυπολυτισμικών Γεύσεων στο πλαίσιο του μαθήματος «Διοίκηση Πολιτισμικών Θεσμών» : Επιστημονική Υπεύθυνη έρευνας με τίτλο: «Διοικητική Ηγεσία και Αξίες» στο πλαίσιο του υποχρεωτικού μαθήματος «Διοικητική Ηγεσία» : Συμμετοχή στο πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Υπεύθυνη για τη διερεύνηση εκπαιδευτικών μεθόδων για τη διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων : Δημόσια Διοίκηση (Public Management) και Πολιτιστική Διοίκηση (Cultural Management) στο Πανεπιστήμιο του Birmingham στη Μεγάλη Βρετανία (INLOGOV) :Έρευνα προσδιορισμού Επιμορφωτικών Αναγκών των Αιρετών Εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συμμετοχή ως συντονίστρια της επιστημονικής ομάδας και υπεύθυνη για το σχεδιασμό του ερωτηματολόγιου της έρευνας. Επιστημονική Υπεύθυνη: Καθηγήτρια Ευρυδίκη Μπέσιλα-Βήκα : Συμμετοχή στην έρευνα του ΕΚΚΕ με τίτλο: «Χάρτης Λαϊκού Πολιτισμού Νομών Κυκλάδων και Σάμου». Η πρόταση της έρευνας στηρίχτηκε σε προηγούμενη εμπειρία από την έρευνα της Διδακτορικής μου Διατριβής και το έργο του πολιτιστικού χάρτη Μακεδονίας-Θράκης. Επιστημονικός Υπεύθυνος Καθηγητής Δημήτρης Χαραλάμπης : Υπεύθυνη διακριτού τμήματος του υποέργου με τίτλο: «Οι Άλλοι και Εμείς» στην έρευνα με τίτλο: «Αθήνα και Μετανάστευση:Εμείς και οι Άλλοι, οι Άλλοι και Εμείς », στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου του ΕΠΑΝ/Γ ΚΠΣ, Μέτρο 3.3., Δράση ΑΡΙΣΤΕΙΑ σε Ερευνητικά Ινστιτούτα της ΓΓΕΤ, στη βάση της υπ αριθμόν 14132/Β1/3.3.1./4872/ Απόφασης Ένταξης της σχετικής Πράξης με τίτλο «Αριστεία σε Ερευνητικά Ινστιτούτα ΓΓΕΤ(2 ος κύκλος στο ΕΠΑΝ, Μέτρο 3.3. και με αριθμ. Πρωτ (ΦΟΡ) 1719/ και μετά από σχετική έγκριση του Δ.Σ. του ΕΚΚΕ. Ειδικότερα η έρευνά μου περιελάμβανε τα εξής υποέργα:

9 Έρευνα πεδίου με ερωτηματολόγια σε συλλόγους μεταναστών στην περιοχή της Αθήνας και ειδικότερα τη διενέργεια συνεντεύξεων, την επεξεργασία του υλικού και τη διεξαγωγή συμπερασμάτων. Καταρτίστηκε σχετική τελική έκθεση που παραδόθηκε στο Ινστιτούτο Πολιτικής Κοινωνιολογίας του ΕΚΚΕ : Υπεύθυνη διακριτού τμήματος του υποέργου με τίτλο: «Εμείς και οι Άλλοι» στην έρευνα με τίτλο: «Αθήνα και Μετανάστευση:Εμείς και οι Άλλοι, οι Άλλοι και Εμείς », στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου του ΕΠΑΝ/Γ ΚΠΣ, Μέτρο 3.3., Δράση ΑΡΙΣΤΕΙΑ σε Ερευνητικά Ινστιτούτα της ΓΓΕΤ, στη βάση της υπ αριθμόν 14132/Β1/3.3.1./4872/ Απόφασης Ένταξης της σχετικής Πράξης με τίτλο «Αριστεία σε Ερευνητικά Ινστιτούτα ΓΓΕΤ(2 ος κύκλος στο ΕΠΑΝ, Μέτρο 3.3. και με αριθμ. Πρωτ (ΦΟΡ) 1719/ και μετά από σχετική έγκριση του Δ.Σ. του ΕΚΚΕ. Ειδικότερα η έρευνά μου (μεταέρευνα) περιελάμβανε: Συλλογή, μελέτη και έρευνα άρθρων ή μονογραφιών δευτερογενούς επεξεργασίας δεδομένων των κοινωνικών επιστημών σχετικά με την «εικόνα του Άλλου (ο «άλλος»-μετανάστης)» στην Ελληνική βιβλιογραφία : Υπεύθυνη διακριτού τμήματος του υποέργου με τίτλο: «Το Θεσμικό-Τυπικό Σύστημα Υποδοχής» στην έρευνα με τίτλο: «Αθήνα και Μετανάστευση:Εμείς και οι Άλλοι, οι Άλλοι και Εμείς », στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου του ΕΠΑΝ/Γ ΚΠΣ, Μέτρο 3.3., Δράση ΑΡΙΣΤΕΙΑ σε Ερευνητικά Ινστιτούτα της ΓΓΕΤ, στη βάση της υπ αριθμόν 14132/Β1/3.3.1./4872/ Απόφασης Ένταξης της σχετικής Πράξης με τίτλο «Αριστεία σε Ερευνητικά Ινστιτούτα ΓΓΕΤ(2 ος κύκλος στο ΕΠΑΝ, Μέτρο 3.3. και με αριθμ. Πρωτ (ΦΟΡ) 1719/ και μετά από σχετική έγκριση του Δ.Σ. του ΕΚΚΕ. Επιστημονική Υπεύθυνη του έργου συνολικά για το ΙΠΟΚΟΙΝΩ: Δρ Ιωάννα Τσίγκανου, Διευθύντρια Ερευνών, Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΙΠΟΚΟΙΝΩ. Ειδικότερα η έρευνά μου (έρευνα πεδίου) περιελάμβανε: Τη διενέργεια συνεντεύξεων, την επεξεργασία του υλικού και τη διεξαγωγή συμπερασμάτων στα τμήματα αλλοδαπών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας για τα οργανωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν : Μέλος της ερευνητικής ομάδας της πανευρωπαϊκής έρευνας «European Social Survey» (:Ευρωπαϊκή Κοινωνική Έρευνα) : «Διαδράσεις Πολιτισμού: Προτεραιότητα 1: Υλοποίηση δράσεων για την Πρακτική εφαρμογή των «Κοινών βασικών αρχών της Πολιτικής ένταξης Μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και συγκεκριμένα στη Δράση

10 Δ) ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ Δα) Σε ΑΕΙ και ΤΕΙ Σε προπτυχιακό επίπεδο σπουδών 1.5./09».Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπεύθυνη για τις παρακάτω ερευνητικές εργασίες: Α. Συγγραφή ενημερωτικού εντύπου σχετικά με τα Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών (παραδόθηκε και εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών ως φυλλάδιο ενημέρωσης των μεταναστών) Β. Συγγραφή κειμένου για τη σημασία του Πολιτισμού στην Ένταξη των Μεταναστών (το κείμενο έχει εκδοθεί από το ΕΚΚΕ σε μορφή e-book). Γ. Παραγωγή διαφανειών σε μορφή power point για την υποστήριξη ομιλίας σχετικά με τα Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών. Δ. Ομιλία στο Δήμο Πύργου ( ) με τίτλο επιστημονικής εισήγησης: «Ένταξη Μεταναστών: Καλές Πρακτικές από την Ευρωπαϊκή Εμπειρία. Ο ρόλος του Πολιτισμού σε μια πόλη του Πολιτισμού» (σύνολο παραγομένων πρωτότυπων διαφανειών: 21). Το επιστημονικό έργο έχει ολοκληρωθεί από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών/ Ινστιτούτο Πολιτικής Κοινωνιολογίας : Επιστημονική Υπεύθυνη έρευνας με θέμα: «Διερεύνηση των προσαρμογών των πολιτισμικών οργανισμών στις νέες συνθήκες του πολιτικού-οικονομικού, τεχνολογικού και κοινωνικού περιβάλλοντος» (έγκριση υπ αριθμό 184/ του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών). Η έρευνα είναι σε εξέλιξη :Διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου «Επιχειρησιακή Επικοινωνία» στα Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας ως Επίκουρη Καθηγήτρια : Εξωτερική επιστημονική συνεργάτης του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράδοση εξειδικευμένων διαλέξεων σε θέματα Πολιτιστικής Διοίκησης και Πολιτικής στο πλαίσιο του μαθήματος «Πολιτιστική Κληρονομιά» (β εξάμηνο) στο προπτυχιακό επίπεδο σπουδών (Καθηγητής : Γεώργιος Λάββας) : Εξωτερική επιστημονική συνεργάτης για τη διδασκαλία μαθημάτων και την παρακολούθηση των φοιτητικών εργασιών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Καθηγητής: κ. Μιχάλης Μερακλής). Διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου «Παράδοση και Νεωτερικότητα στο Λαϊκό Πολιτισμό». Πρόγραμμα αναβάθμισης του πτυχίου των δασκάλων (ΕΠΕΑΕΚ). Μεγάλο μέρος της διδακτικής ενότητας αποτέλεσαν αναφορές στη διοίκηση-οργάνωση του πολιτισμού, την πολιτιστική πολιτική στην Ελλάδα, το φολκλόρ και την πολυπολυτισμικότητα.

11 : Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης. Διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου «Παράδοση και Νεωτερικότητα στο Λαϊκό Πολιτισμό» Πρόγραμμα αναβάθμισης του πτυχίου των δασκάλων (Καθηγητής: κ.μιχάλης Μερακλής) :Μέλος του διδακτικού προσωπικού με το Π.Δ.407/80 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης. Διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου: «Διοίκηση Πολιτισμικών Θεσμών» ( γ εξάμηνο) :Μέλος του διδακτικού προσωπικού με το Π.Δ.407/80 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης. Διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου: «Δημόσιες Επικοινωνιακές Σχέσεις» (ζ εξάμηνο) :Μέλος του διδακτικού προσωπικού με το Π.Δ.407/80 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης. Διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου: «Ειδικά Θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης» (η εξάμηνο) :Μέλος του διδακτικού προσωπικού με το Π.Δ.407/80 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης. Διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου: «Διοικητική Ηγεσία» (υποχρεωτικό ε εξαμήνου). Σε μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών : Εξωτερική επιστημονική συνεργάτης του Μεταπτυχιακού Τμήματος στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδασκαλία και παρακολούθηση μεταπτυχιακών εργασιών στο γνωστικό αντικείμενο: «Πολιτισμός και Εκπαίδευση» : Εξωτερική επιστημονική συνεργάτης του Μεταπτυχιακού Τμήματος στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδασκαλία και παρακολούθηση μεταπτυχιακών εργασιών στο γνωστικό αντικείμενο: «Προστασία και Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς» : Εξωτερική επιστημονική συνεργάτης του Μεταπτυχιακού Τμήματος στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδασκαλία και παρακολούθηση μεταπτυχιακών εργασιών στο γνωστικό αντικείμενο: «Επιτόπια Έρευνα και Δάσκαλος»

12 : Εξωτερική επιστημονική συνεργάτης του Μεταπτυχιακού Τμήματος στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδασκαλία και παρακολούθηση μεταπτυχιακών εργασιών στο γνωστικό αντικείμενο: «Παιδαγωγική Λαογραφικού Μουσείου» : Εξωτερική επιστημονική συνεργάτης του Μεταπτυχιακού Τμήματος στην κατεύθυνση της Πολιτιστικής Διαχείρισης στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Καθήκοντα διδασκαλίας σε θέματα Πολιτιστικής Διοίκησης και Πολιτικής, καθώς και παρακολούθησης μεταπτυχιακών εργασιών στο πλαίσιο του μαθήματος της «Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (Καθηγητής: Γεώργιος Λάββας) : Διάλεξη στο μεταπτυχιακό του Εκπαιδευτικού Οργανισμού BCA στο γνωστικό αντικείμενο «Πολιτιστική Διοίκηση». 17. Ακαδημαϊκό έτος : Μέλος ΣΕΠ (:Συνεργαζόμενο Επιστημονικό Προσωπικό) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Θεματική Ενότητα «Πολιτιστική Πολιτική και Διοίκηση», του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών. Υπεύθυνη για την επιστημονική επίβλεψη μεταπτυχιακών εργασιών. 18. Ακαδημαϊκό έτος : Διδάσκουσα ως εξειδικευμένη ερευνήτρια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Σύγχρονες Μέθοδοι Δημόσιας Διοίκησης και Διαχείρισης-Δημόσιο Management» στο γνωστικό αντικείμενο «Τουριστική και Πολιτιστική Διαχείριση», Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. 19. Ακαδημαϊκό έτος : Μέλος ΣΕΠ (:Συνεργαζόμενο Επιστημονικό Προσωπικό) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Θεματική Ενότητα «Πολιτιστική Πολιτική και Διοίκηση», του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών. Υπεύθυνη για την επιστημονική επίβλεψη μεταπτυχιακών εργασιών. 20. Ακαδημαϊκό έτος : Μέλος ΣΕΠ (:Συνεργαζόμενο Επιστημονικό Προσωπικό) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Θεματική Ενότητα «Πολιτιστική Πολιτική και Διοίκηση», του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών. Υπεύθυνη για την επιστημονική επίβλεψη μεταπτυχιακών εργασιών. Εξ Αποστάσεως Ανώτατη Δημόσια Εκπαίδευση σε μεταπτυχιακό επίπεδο: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Ακαδημαϊκό έτος : Μέλος ΣΕΠ (:Συνεργαζόμενο Επιστημονικό Προσωπικό) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Θεματική Ενότητα «Πολιτιστική Πολιτική και Διοίκηση», του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών. Υπεύθυνη για την επιστημονική επίβλεψη μεταπτυχιακών διπλωματικών εργασιών.

13 Ακαδημαϊκό έτος : Μέλος ΣΕΠ (:Συνεργαζόμενο Επιστημονικό Προσωπικό) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Θεματική Ενότητα «Πολιτιστική Πολιτική και Διοίκηση», του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών. Υπεύθυνη του τμήματος ΘΕΣ-3 και επιβλέπουσα καθηγήτρια πέντε Διπλωματικών Εργασιών (Βασικής και Εφαρμοσμένης Έρευνας). Ακαδημαϊκό έτος : Μέλος ΣΕΠ (:Συνεργαζόμενο Επιστημονικό Προσωπικό) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Θεματική Ενότητα «Πολιτιστική Πολιτική και Διοίκηση», του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών. Υπεύθυνη του τμήματος ΑΘΗ-4 και επιβλέπουσα καθηγήτρια πέντε Διπλωματικών Εργασιών (Βασικής και Εφαρμοσμένης Έρευνας). Δβ) Σε προγράμματα επιμόρφωσης/επιστημονικά σεμινάρια : Επιμορφωτικά προγράμματα της ΕΕΤΑΑ απευθυνόμενα σε αιρετούς εκπροσώπους και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ενδεικτικά αναφέρονται οι τίτλοι τεσσάρων εισηγήσεων: «Η Κοινοτική Πολιτική στον τομέα του Πολιτισμού και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» «Πολιτιστικός Τουρισμός: έννοια και μέθοδος οργάνωσης» «Μοντέλα διοίκησης του πολιτιστικού τομέα» «Σύνδεση Λαϊκών Τοπικών μορφών Πολιτισμού με τον Τουρισμό (Μοντέλο αξιοποίησης πολιτισμικών πόρων σε τοπικό επίπεδο)» :Εισηγήσεις σε εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΛΚΕΠΑ, του ΠΙΚΠΑ κ.ά. οργανισμών. Ενδεικτικά αναφέρονται οι τίτλοι επτά εισηγήσεων: «Ευρωπαϊκή Ένωση και Πολιτισμός» «Διαχείριση Προγραμμάτων για τον Πολιτισμό» «Πολιτιστικός Τουρισμός» «Εθνική Πολιτική και Τοπική Αυτοδιοίκηση σε θέματα πολιτισμού» «Πολιτιστικές Δραστηριότητες και Εκπαίδευση» «Παιδί και Πολιτιστικό μήνυμα» «Διεθνείς Οργανισμοί και Πολιτισμός» κ.ά :Εισήγηση με τίτλο: «Παραδείγματα Πολιτιστικής Πολιτικής, Οργάνωσης και Διοίκησης στην Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες» στο Πρόγραμμα Κατάρτισης Στελεχών Πολιτιστικής Ανάπτυξης που διοργάνωσε το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Πάντειου Πανεπιστημίου. Επιστημονική Υπεύθυνη: Καθηγήτρια κα Ντόρα Κόνσολα :Εισήγηση με τίτλο: «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πολιτιστική Διοίκηση», στο Πρόγραμμα Κατάρτισης Αιρετών εκπροσώπων και Διοικητικών Στελεχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κύπρου, Λεμεσός 7-9 Ιουλίου Επιστημονική Υπεύθυνη: Καθηγήτρια κα Ευρυδίκη Μπέσιλα Βήκα.

14 :Εισήγηση με τίτλο: «Management και Τοπική Αυτοδιοίκηση», στο Πρόγραμμα Κατάρτισης Αιρετών εκπροσώπων και Διοικητικών Στελεχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κύπρου, Λεμεσός 7-9 Ιουλίου Επιστημονική Υπεύθυνη: Καθηγήτρια κα Ευρυδίκη Μπέσιλα Βήκα :Υπεύθυνη για τη Διοργάνωση σεμιναρίου με θέμα «Μετανάστευση: Αποτελέσματα Ερευνών, Τεχνικές Έρευνας, Μεθοδολογία». Αθήνα: ΕΚΚΕ,ΙΠΟΚΟΙΝΩ : Εισήγηση στο σεμινάριο του ΕΚΚΕ «Μετανάστευση: Αποτελέσματα Ερευνών, Τεχνικές Έρευνας, Μεθοδολογία» με τίτλο: «Δυσχέρειες της Επιτόπιας Έρευνας στους Συλλόγους των Μεταναστών.Ποιοτική Ανάλυση Δεδομένων» (24 Μαρτίου 2010) : Εισήγηση στο σεμινάριο του ΕΚΚΕ «Μετανάστευση: Αποτελέσματα Ερευνών, Τεχνικές Έρευνας, Μεθοδολογία» με τίτλο: «Η Επιτόπια Έρευνα στα Τμήματα Αλλοδαπών των Φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» (14 Απριλίου 2010) : Εισήγηση στο σεμινάριο/ημερίδα «Ολοκληρωμένης ποιοτικής διαχείρισης πολιτιστικών πόρων, ανταλλαγή καλών πρακτικών και την ανάπτυξη συνεργειών», με τίτλο: «Διαχείριση Πολιτιστικών Πόρων: Έννοιες, Στάδια Σχεδιασμού, Καλές Πρακτικές από την Ελληνική και Διεθνή Εμπειρία», Πρόγραμμα «Cultural Heritage:Exploiting Opportunities for Rural Development-CHORD», European Regional Development Fund, Περιφέρεια Αν.Μακεδονίας-Θράκης, Δημωφέλεια κ.ά., Καβάλα 29/7/2012. Η εισήγηση υποστηρίχτηκε από 40 διαφάνειες σε σύστημα power-point, δημοσιευμένες στην ιστοσελίδα της Δημωφέλειας (Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας). Ε) ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ 2013:εισήγηση στην επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών στη Θήβα με θέμα: «Ζητήματα Καταγραφής, Ερμηνείας και Διαχείρισης των Αποκριάτικων Δρωμένων στη Σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία», 10 Φεβρουαρίου : παρουσίαση επιστημονικής εργασίας με θέμα: «Cultural Diversity and Cultural Management: Can Cultural Institutions Help? Towards a formulation of policy recommendations» στο : «International Congress on Social Diversity» που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο του Santiago de Compostela στην ομώνυμη πόλη της Ισπανίας 4-5 Δεκεμβρίου 2012 (διατίθενται οι σχετικές βεβαιώσεις). 2012: εισήγηση με τίτλο: «Ο Τόπος ως Αντικείμενο της Διαχείρισης Πολιτιστικών Πόρων (Management of Cultural Reseources): Μέθοδος Εργασίας (Θεωρία και Πρακτική)» στο Πανελλήνιο Συνέδριο Στρατηγικής Προβολής και Ταυτότητας του Τόπου, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βόλος, 30 Μαρτίου-1 Απριλίου Η εισήγηση υποστηρίχτηκε από 23 διαφάνειες σε σύστημα power-point, δημοσιευμένες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου. 2012: εισήγηση με τίτλο: «Κοινωνική Καινοτομία και Πολιτισμός: Προβληματισμοί Λειτουργίας, Δομής και Αρμοδιοτήτων των Πολιτιστικών Επιχειρήσεων» στο συνέδριο «Cultural Entrepreneurship/The Creative Side of Doing Business»,

15 European Regional Development Fund, Hellenic National Commission by UNESCO, Bic of Attica, Med, Incubators for Cultural Enterprises.Αθήνα: 27/3/12. Η εισήγηση υποστηρίχτηκε από 10 διαφάνειες σε σύστημα power-point. 2011: εισήγηση με τίτλο: «Τα Δρώμενα ως Πολιτιστικός Πόρος: Εντοπισμός Καλών Πρακτικών και Εναλλακτικές Προτάσεις Στρατηγικής και Αξιοποίησης» στην επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσαν το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα «Διαβατήρια Ευετηρικά Δρώμενα. Παλαιές Μορφές- Σύγχρονοι Προβληματισμοί- Νέες Ερμηνείες», Θήβα 17/9/2011. Η εισήγηση υποστηρίχτηκε από 34 διαφάνειες σε σύστημα power-point. 2011: εισήγηση με τίτλο: «Adaptation of Cultural Organisations in the new Economic Conditions: Aspects of the Greek Case, An On-Going Research». Η εισήγηση υποστηρίχτηκε από παρουσίαση σε σύστημα power-point 18 διαφανειών, ενώ το κείμενο της εργασίας είναι δημοσιευμένο στη διαδικτυακή διεύθυνση : 20the%20new%20economic%20conditions.pdf. Στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Business, Finance and the State. European Comparisons in Historical Perspective: Crisis and Transformation», European Business History Association, Hellenic Open University, Αθήνα, 24-26/8/ : εισήγηση με τίτλο: «Ένταξη Μεταναστών: Καλές Πρακτικές από την Ευρωπαϊκή εμπειρία. Ο Ρόλος του Πολιτισμού, σε μια πόλη του Πολιτισμού». Η εισήγηση υποστηρίχτηκε από παρουσίαση σε σύστημα power-point 21 πρωτότυπων διαφανειών. Στην επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου στο πλαίσιο του επιστημονικού έργου «Διαδράσεις Πολιτισμού: Προτεραιότητα 1: Υλοποίηση δράσεων για την Πρακτική εφαρμογή των «Κοινών βασικών αρχών της Πολιτικής ένταξης Μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και συγκεκριμένα στη Δράση 1.5./09».Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υλοποιήθηκε από το ΕΚΚΕ. Πύργος, 10/6/ Εισήγηση στην Ημερίδα με τίτλο: «Πολιτική και Κοινωνία. Πορίσματα από τηνευρωπαϊκή Κοινωνική Έρευνα (ESS)», Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών,Αθήνα, 4 Ιουνίου Θέμα εισήγησης: «Μουσουλμάνοι Μετανάστες στην Ευρώπη». 2. Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Κοινωνικές Εξελίξεις στη σύγχρονη Ελλάδα και Ευρώπη» που διοργάνωσε από το ΕΚΚΕ και το Σύνδεσμο Ελλήνων Κοινωνιολόγων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Μαΐου Θέμα εισήγησης: «Πολιτισμός και Αθλητισμός στον αιώνα της Παγκοσμιοποίησης» ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικτύου Rom,. Πάντειο Πανεπιστήμιο, Μαΐου Θέμα εισήγησης: «Ο πολιτισμός ως μοχλός της Εκπαίδευσης για την ανάπτυξη των Ελλήνων Τσιγγάνων. Η πρόσβαση στα πολιτιστικά αγαθά». 4. ΙΑ Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Εταιριών Κλασικών Σπουδών, Καβάλα, Αυγούστου Θέμα εισήγησης: «The Content and Management of Culture in Classical Times: The Importance of Athletics» ο Διήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο «Οι τσιγγάνοι μπροστά στο 2000» που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Τσιγγάνικων Μελετών Ελληνικού Χώρου, η Γ.Γ.Ν. Γενιάς κ.ά., Αθήνα, Μαρτίου Θέμα εισήγησης: «Οι τσιγγάνοι στην

16 Ελληνική Κοινωνία: Διερεύνηση αντιλήψεων και στερεοτύπων μέσα από λαϊκά κείμενα». 6. Διεθνές Συνέδριο Κοινωνιολογίας»Πολιτισμικές Ταυτότητες, πολιτισμική συνύπαρξη: η Θεσσαλονίκη ως πολυπολυτισμικό σταυροδρόμι», Θεσσαλονίκη, 1-3 Οκτωβρίου Θέμα εισήγησης: «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πολιτιστική Διαχείριση: Τάσεις Ομογενοποίησης και Διαφοροποίησης». 7. Διεθνές Συνέδριο «Κοινωνία 2/3», Αθήνα, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Νοεμβρίου Θέμα εισήγησης: «Από την Πολιτιστική στη Διαπολιτισμική Διαχείριση για την Καταπολέμηση του «Πολιτισμικού Αποκλεισμού»: Η περίπτωση των Τσιγγάνων και των Πομάκων» ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ποντιακών Συλλόγων για την Εθνική Αυτογνωσία, Πειραιάς Οκτωβρίου Θέμα εισήγησης: «Η Διαχείριση της Ποντιακής Κουλτούρας. Η Περίπτωση των Ποντιακών Παραδοσιακών Χορών». 9. Επιστημονική Ημερίδα που διοργανώθηκε από τη Νομαρχία και τη ΝΕΛΕ Πειραιά, «Παραδοσιακός Χορός και Λαϊκή Δημιουργία», 16 Μαρτίου Θέμα εισήγησης: «Πολιτιστική Διαχείριση και Λαϊκοί Χοροί: από την Παράδοση στη Μετανεωτερικότητα». 10. Α Πανελλήνιο Συνέδριο «Δρώμενα: Σύγχρονα Μέσα και Τεχνικές Καταγραφή τους», Κέντρο Λαϊκών Δρώμενων, Κομοτηνή 4-6 Οκτωβρίου Θέμα εισήγησης: «Ο Πολιτιστικός τομέας και η εφαρμογή της νέας επικοινωνιακής τεχνολογίας: έρευνα, έργα και ιδιαιτερότητες στη διαχείριση» 11. Α Πανελλήνιο Συνέδριο «Λαϊκά Δρώμενα: Παλιές Μορφές και Σύγχρονες Εκφράσεις», ΥΠΠΟ, Κομοτηνή, Νοέμβριου Θέμα εισήγησης: «Παρουσίαση μεθόδων οργάνωσης με θέμα τα λαϊκά δρώμενα. Εναλλακτικές προτάσεις». 12. Ημερίδα με θέμα»εικαστική Παιδεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση» που διοργανώθηκε από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγίας Παρασκευής, 18 Ιουνίου Θέμα εισήγησης: «Παρουσίαση μοντέλων οργάνωσης πολιτιστικών δραστηριοτήτων για παιδιά». 13. Διήμερο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας «Δημόσια Διοίκηση και Μηχανικοί», Φεβρουαρίου Θέμα εισήγησης: «Δημόσια Διοίκηση Πολιτισμική και Ηθική Συμπεριφορά». ΣΤ) ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤ.1.) ΒΙΒΛΙΑ 1. Ιμάμ,Μ. Τσακηρίδη, Ο. (2003). Μουσουλμάνοι και Κοινωνικός Αποκλεισμός. Αθήνα: Α.Α. Λιβάνης.

17 ΣΤ.2.) ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Τσακηρίδη,Ο.(1986).Πολιτιστική Θεωρία και Πρακτική. Τεύχος 1: Εισαγωγή στην Πολιτιστική Επιστήμη, τεύχος 2:Πολιτιστική Πολιτική και Πολιτιστική Διοίκηση. Τσακηρίδη,Ο. (1997). Διοίκηση Πολιτισμικών Θεσμών: Όψεις Θεωρίας και Πρακτικής. Αθήνα: Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τσακηρίδη, Ο. (1998). Πολιτιστική Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αθήνα: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών-Τμήμα Μαζικής Επικοινωνίας. Τσακηρίδη, Ο. (1997). Δημόσιες Επικοινωνιακές Σχέσεις: από την Παράδοση στη Νεωτερικότητα. Αθήνα: Πάντειο Πανεπιστήμιο. ΣΤ.2.) ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΤΟΜΟΥΣ ΣΤ.2.α) ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ 1. Tsakirides,O.(2004). Self-Identification. Recent Social Trends in Greece Canada-Quebec: McGill-Queen s University Press. p p Tsakirides,O. Sarris,N.(2004). Interest Groups. Recent Social Trends in Greece Canada-Quebec: McGill-Queen s University Press.pp Tsakirides,O. (2004). Personal Health and Beauty Practices. Recent Social Trends in Greece Canada-Quebec: McGill-Queen s University Press.pp Tsakirides,O. (2004).Daily Mobility. Recent Social Trends in Greece Canada-Quebec: McGill-Queen s University Press.pp Tsakirides,O. Sarris,N. (2004). National Identity. Recent Social Trends in Greece Canada-Quebec: McGill-Queen s University Press. pp Τsakirides,O. (2011). «Adaptation of Cultural Organisations in the new Economic Conditions: Aspects of the Greek Case, An On-Going Research», «Business, Finance and the State. European Comparisons in Historical Perspective: Crisis and Transformation», European Business History Association, Hellenic Open University, Αθήνα, 24-26/8/2011. Τα πρακτικά του συνεδρίου είναι δημοσιευμένα: 20the%20new%20economic%20conditions.pdf. ΣΤ.2.β) ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ 1. Τσακηρίδη,Ο. (1996). Η μέθοδος αξιοποίησης των πολιτιστικών πόρων ως βασικό στοιχείο άσκησης πολιτιστικής πολιτικής: προτάσεις για την αξιοποίηση των «Λαϊκών Δρώμενων» από το Δήμο Κομοτηνής (σ.σ ). Αθήνα: ΥΠΠΟ.

18 2. Τσακηρίδη, Ο. (1997). Ο Πολιτιστικός τομέας και η εφαρμογή της νέας επικοινωνιακής τεχνολογίας: έρευνα, έργα και ιδιαιτερότητες στη διαχείριση (σ.σ.81-90). Κομοτηνή: Κέντρο Λαϊκών Δρωμένων-ΥΠΠΟ. 3. Τσακηρίδη, Ο. (1999). Πολιτιστική Διαχείριση και Λαϊκός Χορός: από την Παράδοση στην Μετανεωτερικότητα. (σ.σ ). Αθήνα: Παπαζήσης. 4. Τσακηρίδη, Ο. (2000). Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πολιτισμική Διαχείριση: Τάσεις Ομοιoγενοποίησης και Διαφοροποίησης (σ.σ ). Στο συλλογικό τόμο με τίτλο: «Εμείς και οι Άλλοι, Αναφορά στις Τάσεις και τα Σύμβολα» σε επιμέλεια των Χρ. Κωνσταντοπούλου, Λ. Μαράτου-Αλιπράντη, Δ. Γερμανού και Θ.Οικονόμου. Αθήνα: ΕΚΚΕ και Τυπωθήτω Γιώργος Δαρδάνος 5. Τσακηρίδη,Ο. (2001). Από την Πολιτιστική στη Διαπολιτισμική Διαχείριση για την Καταπολέμηση του «Πολιτισμικού Αποκλεισμού: Η περίπτωση των Τσιγγάνων και των Πομάκων. σ.σ Διεθνές Συνέδριο «Κοινωνία 2/3: Διαστάσεις του Σύγχρονου Κοινωνικού Προβλήματος». Επιμέλεια: Θ. Πάκος. Αθήνα: Πάντειο Πανεπιστήμιο. 6. Τσακηρίδη, Ο. (2003). Ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός στον Αιώνα της Παγκοσμιοποίησης (σ.σ ).στο συλλογικό τόμο με τίτλο: «Παγκοσμιοποίηση και Σύγχρονη Κοινωνία» σε επιμέλεια Ρ. Παναγιωτοπούλου, Σ. Κονιόρδα και Λ. Μαράτου- Αλιπράντη. Αθήνα: ΕΚΚΕ. 7. Τσακηρίδη, Ο. (2009). Ο Λόγος των Φορέων των Μεταναστών: Πορίσματα Έρευνας Πεδίου, Σχόλια, Συμπεράσματα (σ.σ ). Στο συλλογικό τόμο με τίτλο: «Όψεις Μετανάστευσης και Μεταναστευτικής Πολιτικής στην Ελλάδα Σήμερα» σε επιμέλεια Χ.Βαρουξή, Ν.Σαρρή, Α. Φραγκίσκου. Επιστημονική Υπεύθυνη: Ιωάννα Τσίγκανου. Αθήνα:ΕΚΚΕ. 8. Τσακηρίδη,Ο. (2009).Μουσουλμάνοι Μετανάστες στην Ελλάδα. Ανάπτυξη Προβληματισμού και Πρόταση Πολιτισμικής Προσέγγισης (σ.σ ) στο επιστημονικό περιοδικό «Δικαιώματα του Ανθρώπου», τεύχος αρ. 44. Αθήνα: Α.Σάκκουλα. 9. Τσακηρίδη, Ο. (2012). Ζητήματα Ταυτότητας και Ετερότητας στην Ελλάδα σήμερα. Προβληματισμοί Πολιτιστικής Διαχείρισης. Στο συλλογικό τόμο με τίτλο: Ελληνική Λαογραφία: Ιστορικά, Θεωρητικά, Μεθοδολογικά, Θεματικές,σ.σ , τόμος δεύτερος. Αθήνα: Ηρόδοτος. 10. Τσακηρίδη, Ο. (2012). Μια Πολιτισμική Προσέγγιση για την Ένταξη των Μεταναστών: Όψεις Θεωρίας και Πρακτικής, στο συλλογικό τόμο Αφουξενίδης,Α., Σαρρής,Ν. Τσακηρίδη,Ο.ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ: ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ,ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.INTEGRATION OF IMMIGRANTS IN GREECE:APPROACHES, POLICIES, PRACTICES, σ.σ Αθήνα: ΕΚΚΕ. ( Ηλεκτρονική έκδοση -e-book- από το ΕΚΚΕ, σε φιλολογική επιμέλεια Αικ.Σάββα, διαθέσιμο στο διαδικτυακό τόπο ). 11. Τσακηρίδη,Ο.(2013). Τα «Δρώμενα» ως Πολιτιστικός Πόρος: Εντοπισμός Καλών Πρακτικών, Εναλλακτικές Προτάσεις Στρατηγικής και Αξιοποίησης.

19 Υπό δημοσίευση σε συλλογικό τόμο. ΣΤ.3.) ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΤΟΜΟΥΣ 2012: Αφουξενίδης,Α., Σαρρής,Ν. Τσακηρίδη,Ο.(2012) ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ: ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ,ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.INTEGRATION OF IMMIGRANTS IN GREECE:APPROACHES, POLICIES, PRACTICES. Αθήνα: ΕΚΚΕ. ( Ηλεκτρονική έκδοση -e-book- από το ΕΚΚΕ, σε φιλολογική επιμέλεια Αικ.Σάββα, διαθέσιμο στο διαδικτυακό τόπο ). ΣΤ.4. ) ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ ΕΡΕΥΝΩΝ-ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ 1. Τσακηρίδη, Ο. (1997). Τελική Έκθεση του τμήματος του υποέργου «Παραδοσιακές πολιτισμικές ομάδες του Ελλαδικού χώρου-τσιγγάνοι, Πομάκοι, Μειονότητα της Θράκης, Εβραίοι, Καθολικοί» στο πλαίσιο της έρευνας «Η Πρόσληψη του Ξένου: Διαστάσεις Ξενοφοβίας και Ρατσισμού στην Ελλάδα». Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου: Δρ. Δ. Χαραλάμπης, Καθηγητής ΑΕΙ, Διευθυντής ΙΠΟΚΟΙΝΩ. 2. Τσακηρίδη, Ο. (2006). Ενδιάμεση Έκθεση του τμήματος του υποέργου με τίτλο: «Εμείς και οι Άλλοι». Έρευνα με τίτλο: «Αθήνα και Μετανάστευση:Εμείς και οι Άλλοι, οι Άλλοι και Εμείς », στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου του ΕΠΑΝ/Γ ΚΠΣ, Μέτρο 3.3., Δράση ΑΡΙΣΤΕΙΑ σε Ερευνητικά Ινστιτούτα της ΓΓΕΤ, στη βάση της υπ αριθμόν 14132/Β1/3.3.1./4872/ Απόφασης Ένταξης της σχετικής Πράξης με τίτλο «Αριστεία σε Ερευνητικά Ινστιτούτα ΓΓΕΤ(2 ος κύκλος στο ΕΠΑΝ, Μέτρο 3.3. και με αριθμ. Πρωτ (ΦΟΡ) 1719/ και μετά από σχετική έγκριση του Δ.Σ. του ΕΚΚΕ. 3. Τσακηρίδη,Ο. (2007). Ο «Άλλος» (Ο Μετανάστης) και η Εικόνα του σε Μελέτες Δευτερογενούς Επεξεργασίας Δεδομένων στον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών. Πολιτισμική προσέγγιση (σ.110) Τελική Έκθεση του τμήματος του υποέργου με τίτλο: «Εμείς και οι Άλλοι». Έρευνα με τίτλο: «Αθήνα και Μετανάστευση:Εμείς και οι Άλλοι, οι Άλλοι και Εμείς », στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου του ΕΠΑΝ/Γ ΚΠΣ, Μέτρο 3.3., Δράση ΑΡΙΣΤΕΙΑ σε Ερευνητικά Ινστιτούτα της ΓΓΕΤ, στη βάση της υπ αριθμόν 14132/Β1/3.3.1./4872/ Απόφασης Ένταξης της σχετικής Πράξης με τίτλο «Αριστεία σε Ερευνητικά Ινστιτούτα ΓΓΕΤ(2 ος κύκλος στο ΕΠΑΝ, Μέτρο 3.3. και με αριθμ. Πρωτ (ΦΟΡ) 1719/ και μετά από σχετική έγκριση του Δ.Σ. του ΕΚΚΕ. 4. Τσακηρίδη,Ο. (2008). Ο «Λόγος» των Μεταναστών: Συνεντεύξεις από τους εκπροσώπους συλλόγων μεταναστών. Επεξεργασία στοιχείων. Τελικά κείμενα και συμπεράσματα (σ.100). Τελική Έκθεση του τμήματος του υποέργου με τίτλο: «Οι άλλοι και εμείς-ο λόγος των φορέων των μεταναστών». Έρευνα με τίτλο: «Αθήνα και Μετανάστευση:Εμείς και οι Άλλοι, οι Άλλοι και Εμείς », στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου του ΕΠΑΝ/Γ ΚΠΣ, Μέτρο 3.3., Δράση ΑΡΙΣΤΕΙΑ σε Ερευνητικά Ινστιτούτα της ΓΓΕΤ, στη βάση της υπ αριθμόν 14132/Β1/3.3.1./4872/

20 Απόφασης Ένταξης της σχετικής Πράξης με τίτλο «Αριστεία σε Ερευνητικά Ινστιτούτα ΓΓΕΤ(2 ος κύκλος στο ΕΠΑΝ, Μέτρο 3.3. και με αριθμ. Πρωτ (ΦΟΡ) 1719/ και μετά από σχετική έγκριση του Δ.Σ. του ΕΚΚΕ. 5. Τσακηρίδη, Ο. (2008). Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Σύστημα Υποδοχής των Μεταναστών. Έρευνα, επεξεργασία στοιχείων, τελικά συμπεράσματα. (σ. 95). Τελική Έκθεση του τμήματος του υποέργου με τίτλο: «Το Θεσμικό-Τυπικό Σύστημα Υποδοχής». Έρευνα με τίτλο: «Αθήνα και Μετανάστευση:Εμείς και οι Άλλοι, οι Άλλοι και Εμείς », στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου του ΕΠΑΝ/Γ ΚΠΣ, Μέτρο 3.3., Δράση ΑΡΙΣΤΕΙΑ σε Ερευνητικά Ινστιτούτα της ΓΓΕΤ, στη βάση της υπ αριθμόν 14132/Β1/3.3.1./4872/ Απόφασης Ένταξης της σχετικής Πράξης με τίτλο «Αριστεία σε Ερευνητικά Ινστιτούτα ΓΓΕΤ(2 ος κύκλος στο ΕΠΑΝ, Μέτρο 3.3. και με αριθμ. Πρωτ (ΦΟΡ) 1719/ και μετά από σχετική έγκριση του Δ.Σ. του ΕΚΚΕ. ΣΤ.5.) ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ- ΒΑΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ. Α) ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ «Πολιτιστικοί Οργανισμοί στην Ευρώπη: Οργάνωση και Λειτουργία της Βασιλικής Ακαδημίας Τεχνών της Αγγλίας και του Πολιτιστικού Ιδρύματος Γκαλά- Νταλί της Ισπανίας» (εκπονήθηκε από την κα Βλάχου Κλεοπάτρα, Εκπαιδευτικό) 2.«Δομή, Οργάνωση και Παραγωγή Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων: Η Περίπτωση των Εκθέσεων Βιβλίου στην Περιφέρεια Κρήτης» (εκπονήθηκε από την κα Χαραλαμποπούλου Κ., Βιβλιοθηκονόμο) 3. «Τα Μουσεία στην Ευρώπη: Η Περίπτωση του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης και του Εθνικού Ναυτικού Μουσείου της Αγγλίας» (εκπονήθηκε από την κα Δρίτσα Ειρήνη, Αρχαιολόγο) Β) ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ «Σύγχρονες Μέθοδοι Στρατηγικής και Οργάνωσης για τη Διεύρυνση της Πρόσβασης στην Κοινωνία των Πληροφοριών και της Γνώσης: Μελέτη των Βιβλιοθηκών των Μουσείων και των ΑΕΙ της Θεσσαλονίκης», εκπονήθηκε από την κα Τσοκτουρίδου Δέσποινα, Βιβλιοθηκονόμο. 2. «Μουσεία και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media): Σύγχρονες Μέθοδοι Προσέγγισης του Νεανικού Κοινού», εκπονήθηκε από τον κ. Μαράκο Παντελεήμονα, Αρχαιολόγο. 3. «Καταγραφή Πολιτιστικών Πόρων και Πολιτιστικές Βιομηχανίες: Μελέτη Εφαρμογής στο Δήμο Μυγδονίας Κεντρικής Μακεδονίας», εκπονήθηκε από την κα Καρακαξούδη Παναγιώτα. 4. «Μικρά Μουσεία της Περιφέρειας και Αξιοποίηση Πολιτιστικών Πόρων. Μελέτη του Μουσείου Σχηματαρίου στο Νομό Βοιωτίας», εκπονήθηκε από την κα Μπελεγράτη Ασημίνα, Αρχαιολόγο. Γ) ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ Μη ανακοινώσιμοι τίτλοι ακόμη σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ε.Α.Π. Οι διπλωματικές εργασίες αφορούν θέματα : χορηγίας σε περίοδο οικονομικής κρίσης,

Επαγγελματικές Προοπτικές. Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση. Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Επαγγελματικές Προοπτικές. Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση. Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο Επαγγελματικές Προοπτικές Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση Καθηγητής Ιορδάνης Ψημμένος, Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο Καθηγητής Βασίλειος Χατζόπουλος, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ : ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ : ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΤΟΜΕΑΣ : ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ : ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : babalioutas.l@dsa.gr ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Χαρά Στρατουδάκη. Κοινωνιολόγος Ειδικό Επιστηµονικό Προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών

Χαρά Στρατουδάκη. Κοινωνιολόγος Ειδικό Επιστηµονικό Προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών Χαρά Στρατουδάκη Κοινωνιολόγος Ειδικό Επιστηµονικό Προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών Επικοινωνία Γραφείο 6.6, τηλ. 210-7491.648, e-mail: hstrat@ekke.gr Σπουδές ιδακτορικό ίπλωµα, Πάντειο

Διαβάστε περισσότερα

1. Προσωπικά Στοιχεία. 2. Επικοινωνία. Τηλέφωνο Ηλ. Διεύθυνση Προαιρετικά. 3. Σπουδές

1. Προσωπικά Στοιχεία. 2. Επικοινωνία. Τηλέφωνο Ηλ. Διεύθυνση Προαιρετικά. 3. Σπουδές 1. Προσωπικά Στοιχεία Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα Γνωστικό Αντικείμενο Αιμιλία Λέκτορας Συνταγματικό Παπάζογλου- Δίκαιο Μητροπούλου Φ.Ε.Κ. Διορισμού Φ.Ε.Κ 217/10/12/97 Διεύθυνση Πάντειο Πανεπιστήμιο Λεωφ. Συγγρού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ Ρέθυμνο, 12 Αυγούστου 2013 Δεύτερη Αναγγελία Η Ελληνική Επιστημονική Ένωση

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα

Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα Αικατερίνη Α. Μπλάντα, Μ. Ed. Τίτλοι σπουδών Σεπτέμβριος 1999 Οκτώβριος 2004: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ημερομηνία γέννησης 20.6.1981

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ημερομηνία γέννησης 20.6.1981 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ημερομηνία γέννησης 20.6.1981 Διεύθυνση κατοικίας Εγνατίας 125, 54635 - Θεσσαλονίκη Τηλέφωνα επικοινωνίας 2310 535354, 6936127493 Φαξ 2310 530468 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 1. Διευθυντής σχολικής μονάδας: 54 ο Δ.Σ. Πειραιά

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 1. Διευθυντής σχολικής μονάδας: 54 ο Δ.Σ. Πειραιά ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία υπαλλήλου: 1. Όνομα: ΛΕΩΝΙΔΑΣ 2. Επώνυμο: ΝΙΚΑΣ 3. Ημερομηνία Γέννησης: 20-11-1966 4. Οικογενειακή κατάσταση: ΕΓΓΑΜΟΣ (με δύο παιδιά) Α. Τίτλοι σπουδών: 1. Πτυχίο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ Προσωπικές Πληροφορίες Οικογενειακή κατάσταση : Άγαμη Ημερομηνία γέννησης : 23/05/1985 Τόπος γέννησης : Αθήνα Διεύθυνση : Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Εκπαιδευτικός ΠΕ6 Αγγλικών με οργανική θέση στο 51 ο Γυμνάσιο Αθηνών

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Εκπαιδευτικός ΠΕ6 Αγγλικών με οργανική θέση στο 51 ο Γυμνάσιο Αθηνών ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία Ονοματεπώνυμο: Ειρήνη Αγγελή-Παπανδρέου Διεύθυνση: Αγίου Θωμά 7, Αμπελόκηποι, 11527 Αθήνα Τηλέφωνο: 2107794853, 2105153318, 6977946874 Tόπος Γεννήσεως: Αθήνα Ιδιότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ Π.Μ.Σ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε. ΤΟΥ Α.Π.Θ. Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ Π.Μ.Σ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε. ΤΟΥ Α.Π.Θ. Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ Π.Μ.Σ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε. ΤΟΥ Α.Π.Θ. Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Έχοντας υπόψη 1.Τις διατάξεις των άρθρων 10 έως 12 του Ν. 2083/1992

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 3. Γνώση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, Πιστοποιημένη επιμόρφωση Επιπέδου 1:

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 3. Γνώση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, Πιστοποιημένη επιμόρφωση Επιπέδου 1: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία υπαλλήλου: 1. Όνομα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2. Επώνυμο: ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ 3. Ημερομηνία Γέννησης: 30/05/1961 4. Τόπος Γέννησης: Δ.Δ. Τριγωνικού Δήμου Σερβίων Π. Κοζάνης 5. Οικογενειακή

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ 1. Παπαδάκη Πολυξένη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, γνωστικό αντικείμενο «Γενική Πολιτειολογία», Φ.Ε.Κ. διορισμού: 1/ 11-1-2016. 2. Διοικητική θέση στο Πανεπιστήμιο: Πρόεδρος του

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Πτυχιούχος Τµήµατος Κοινωνικής Θεολογίας, Θεολογικής Σχολής Πανεπιστηµίου Αθηνών. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Πτυχιούχος Τµήµατος Κοινωνικής Θεολογίας, Θεολογικής Σχολής Πανεπιστηµίου Αθηνών. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΠΟΥ ΕΣ Mεταπτυχιακό ίπλωµα Ειδίκευσης στις Γυναικείες Σπουδές/Σπουδές του Φύλου (Πάντειο Πανεπιστήµιο, Τµήµα Κοινωνιολογίας Τµήµα Θεολογίας Θεολογικής Σχολής Πανεπιστηµίου Αθηνών).

Διαβάστε περισσότερα

http://sep4u.gr Oι συνολικές θέσεις εισακτέων το 2009 στα Ελληνικά ΑΕΙ: 4370 και το 2014 3.925

http://sep4u.gr Oι συνολικές θέσεις εισακτέων το 2009 στα Ελληνικά ΑΕΙ: 4370 και το 2014 3.925 1 ο Επιστημονικό Πεδίο Κοινά με άλλα Επιστημονικά Πεδία 1ο και 4ο - Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (Αγρίνιο) -Πολιτισμικής Τεχ/γίας και Επικ/νίας (Μυτιλήνη) -Τεχνών Ήχου και

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση εργασίας: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Τ. Θ. 21, Φλώρινα.

Διεύθυνση εργασίας: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Τ. Θ. 21, Φλώρινα. Σοφία Αυγητίδου Βιογραφικό σημείωμα Ι. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Διεύθυνση εργασίας: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Τ. Θ. 21, 53 100 Φλώρινα. Τηλ. 96796790

Διαβάστε περισσότερα

2ο Διεθνές Βιωματικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής: «Διδακτικές Τάσεις και Προκλήσεις στα Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης» Δράμα, Απριλίου 2018

2ο Διεθνές Βιωματικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής: «Διδακτικές Τάσεις και Προκλήσεις στα Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης» Δράμα, Απριλίου 2018 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ SCIENTIFIC AND CULTURAL ASSOCIATION ------------------ Ταχ.Δ/νση : Πύρρου 2 66133, Δράμα Πληροφορίες : Σ. Κιουλάνης Τηλέφωνο : 2521351224-23 FAX : 2521351293 E-mail

Διαβάστε περισσότερα

Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Δ Υ Τ Ι Κ Η Σ Α Τ Τ Ι Κ Η Σ Τ Μ Η Μ Α Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Λ Ο Γ Ω Ν Κ Α Ι Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Ω Ν Μ Η Χ Α Ν Ι Κ Ω Ν

Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Δ Υ Τ Ι Κ Η Σ Α Τ Τ Ι Κ Η Σ Τ Μ Η Μ Α Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Λ Ο Γ Ω Ν Κ Α Ι Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Ω Ν Μ Η Χ Α Ν Ι Κ Ω Ν Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Δ Υ Τ Ι Κ Η Σ Α Τ Τ Ι Κ Η Σ Τ Μ Η Μ Α Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Λ Ο Γ Ω Ν Κ Α Ι Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Ω Ν Μ Η Χ Α Ν Ι Κ Ω Ν ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΜΣ «Διαχείριση και Βελτιστοποίηση Ενεργειακών Συστημάτων»

Διαβάστε περισσότερα

Ελένη Παναρέτου Επίκουρη Καθηγήτρια Τομέας Γλωσσολογίας Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γνωστικό αντικείμενο Γλωσσολογία: Κειμενογλωσσολογία

Ελένη Παναρέτου Επίκουρη Καθηγήτρια Τομέας Γλωσσολογίας Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γνωστικό αντικείμενο Γλωσσολογία: Κειμενογλωσσολογία Ελένη Παναρέτου Επίκουρη Καθηγήτρια Τομέας Γλωσσολογίας Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστήμιο Αθηνών Γνωστικό αντικείμενο Γλωσσολογία: Κειμενογλωσσολογία ΑΘΗΝΑ 2009 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Σπουδές 1976 Απολυτήριο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Άριστα (1 st Class)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Άριστα (1 st Class) 1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Επώνυμο: ΜΑΥΡΙΔΗΣ Όνομα: ΗΡΑΚΛΗΣ Ημερομηνία γέννησης: 7 Σεπτεμβρίου 1963 Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος - 2 παιδιά Διεύθυνση κατοικίας: Μελπομένης 3, Βάρη, Αττική 166 72

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ / ΠΠΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΠΑ

ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ / ΠΠΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΠΑ Τρόπος μέτρησης υ υ Δ3.36 Δ3.39 Μέσο συνολικό πλήθος εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές ανά μέλος ΔΕΠ Μέσο συνολικό πλήθος ανακοινώσεων σε πρακτικά συνεδρίων με κριτές ανά μέλος ΔΕΠ Αναλογία

Διαβάστε περισσότερα

H εμπειρία της Εξωτερικής Αξιολόγησης Τμημάτων άλλων ΑΕΙ

H εμπειρία της Εξωτερικής Αξιολόγησης Τμημάτων άλλων ΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (ΜΟΔΙΠ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ H εμπειρία της Εξωτερικής Αξιολόγησης Τμημάτων άλλων ΑΕΙ (από το συνέδριο

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ Ενότητα Β: Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πεδίον Άρεως, 38334, Βόλος. Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης url: www.prd.uth.gr

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πεδίον Άρεως, 38334, Βόλος. Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης url: www.prd.uth.gr ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ονοματεπώνυμο ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΛΕΓΑΝΤΗΣ Διεύθυνση εργασίας ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΤΜΗΜΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, Πεδίον Άρεως, 38334, Βόλος, Ελλάδα Τηλέφωνο εργασίας 0030 24210 74419 Τηλεομοιοτυπία 0030

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Δ.Ε ΓΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 09-05-2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ & ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ» Επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και τις Νέες Τεχνολογίες διοργανώνει

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού www.hcc.edu.gr οργανώνει από το 2000 σε σταθερή βάση, κάθε φθινόπωρο, άνοιξη

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΕΕΠ Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Καρόλου Ντηλ 14, ΤΚ54623 Θεσ/νίκη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΕΕΠ Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Καρόλου Ντηλ 14, ΤΚ54623 Θεσ/νίκη ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Α. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ονοματεπώνυμο : Ιδιότητα : Τόπος γέννησης : Διεύθυνση : Γεωργία Γαβριηλίδου ΕΕΠ Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Σέρρες Καρόλου

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Όνομα Επίθετο Οικ. Κατάσταση Ημερομηνία Γέννησης Τηλέφωνο Επικοινωνίας mail

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Όνομα Επίθετο Οικ. Κατάσταση Ημερομηνία Γέννησης Τηλέφωνο Επικοινωνίας mail ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Όνομα Επίθετο Οικ. Κατάσταση Ημερομηνία Γέννησης Τηλέφωνο Επικοινωνίας mail Αθανασία- Παρασκευή Υπερηφάνου Άγαμη 03.05.1988 2109940653 & 6945139495 athanasia.yperifanou@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Πολιτική Επικοινωνία Πολιτιστική Διαχείριση και Επικοινωνία Εκστρατείες

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης

Συνεργασία Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης Συνεργασία Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης Υποστήριξη Επαγγελματικής Μάθησης 29 Αυγούστου 2016 Δρ Αθ. Μιχαηλίδου Ευριπίδου Διευθύντρια Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Περιεχόμενο της

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μαθαίνω πριν σπουδάσω 8-2-2016 ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΟΦΙΑ ΜΠΟΥΤΣΙΟΥΚΗ Λέκτορας ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ίδρυση: 1990 Το τρίτο κατά σειρά τμήμα που δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ανήκει στη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Το Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης και το Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. development law 1262/82 in the recent stagnation of investment in Greece

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. development law 1262/82 in the recent stagnation of investment in Greece ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία Ονοματεπώνυμο: Αρτέμης Κουρτέσης Όνομα Πατρός: Βασίλειος Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος με δύο παιδιά Ημ/νία γέννησης: 28 Ιουνίου 1963 E-mail: akourtesis@aktis-sa.gr,

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια

Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Το Τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (Ο.Π.Ε.) ιδρύθηκε το 1927, ένα από τα 5 ιδρυτικά τμήματα του Α.Π.Θ. Το 1973 εξειδικεύτηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ Ι ΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ Ι ΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ Ι ΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ιονυσία Καλλινίκου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών email: kallinikoudionysia@yahoo.gr Βασιλική Στρακαντούνα,

Διαβάστε περισσότερα

«Κοινωνική Παιδαγωγική, Διαπολιτισμικότητα, Συμβουλευτική και Ειδική Αγωγή»

«Κοινωνική Παιδαγωγική, Διαπολιτισμικότητα, Συμβουλευτική και Ειδική Αγωγή» 20 ο Διεθνές Συνέδριο «Κοινωνική Παιδαγωγική, Διαπολιτισμικότητα, Συμβουλευτική και Ειδική Αγωγή» Πάτρα, 6-8 Νοεμβρίου 2015 Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών E-mail επικοινωνίας για

Διαβάστε περισσότερα

BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 25ης Μαρτίου 13, , Βύρωνας - Αθήνα Τηλ.: (Οικία) (Κινητό) Σπουδές

BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 25ης Μαρτίου 13, , Βύρωνας - Αθήνα Τηλ.: (Οικία) (Κινητό) Σπουδές BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ονοµατεπώνυµο: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Ηµεροµηνία Γέννησης: 17/03/1947 Τόπος Γέννησης: Όχθια Γορτυνίας Εθνικότητα: Ελληνική /νση: 25ης Μαρτίου 13, 162 33, Βύρωνας - Αθήνα Τηλ.: 210-7650731

Διαβάστε περισσότερα

Ναταλία Σπυροπούλου. Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Υποψήφια Διδάκτωρ

Ναταλία Σπυροπούλου. Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Υποψήφια Διδάκτωρ Ναταλία Σπυροπούλου Κοινωνιολόγος Ειδικός Λειτουργικός Επιστήμων Γ Βαθμίδας Επικοινωνία Γραφείο 5.5, τηλ. 210-7491714, e-mail: nspyropou@ekke.gr Σπουδές Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών,

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Τμήμα Τίτλος Απόφοιτου: Αντικείμενο του τμήματος: Κατευθύνσεις (εφόσον υπάρχουν) Διάρκεια Σπουδών: Προφίλ υποψήφιου μαθητή Κοινωνιολογίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας

Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας Γραφεία: Κτήριο Αποστολίδη, Καλλιπόλεως και Ερεσού 1 T.K. 20537, 1678 Λευκωσία, Τηλ.: + 357 22893850, Τηλομ.: + 357 22 894491 Παρουσίαση 26 Ιανουαρίου 2014 2. ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Επώνυμο : Κρεμμύδα Όνομα : Άννα Οικογεν. Κατάσταση : Έγγαμη με (2) παιδιά Εθνικότητα : Ελληνική Τηλ. / e-mail : 210-53.85.232, akremmyda@teiath.gr, annkre@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΩΣ ΜΟΡΦΟΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΩΣ ΜΟΡΦΟΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το πρόγραμμα Το Πρόγραμμα με τίτλο «Το θέατρο ως μορφοπαιδευτικό αγαθό και καλλιτεχνική έκφραση στην εκπαίδευση και την κοινωνία» υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΥΝΙΟΣ 1995: ΙΟΥΝΙΟΣ 1991: Απολυτήριο από το Λύκειο Παραλίας Καλαμάτας με το βαθμό Άριστα (19 και 9/10)

ΙΟΥΝΙΟΣ 1995: ΙΟΥΝΙΟΣ 1991: Απολυτήριο από το Λύκειο Παραλίας Καλαμάτας με το βαθμό Άριστα (19 και 9/10) ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑ: Παναγιώτης Δημητρόπουλος ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Δικηγόρος ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ: Στουρνάρη 28, 104 33 Αθήνα ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 697 470 33 22 Email: popafr@otenet.gr ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 24 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Υποτροφιών Fulbright Ακαδημαϊκού Έτους για Έλληνες Πολίτες

Πρόγραμμα Υποτροφιών Fulbright Ακαδημαϊκού Έτους για Έλληνες Πολίτες Πρόγραμμα Υποτροφιών Fulbright Ακαδημαϊκού Έτους 2018-2019 για Έλληνες Πολίτες To Ίδρυμα Fulbright προκηρύσσει νέο κύκλο υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 Οι υποτροφίες απευθύνονται σε καθηγητές/ερευνητές,

Διαβάστε περισσότερα

Δικαιολογητικά υποβολής αίτησης: Αίτηση υποψηφιότητας (

Δικαιολογητικά υποβολής αίτησης: Αίτηση υποψηφιότητας ( EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. Χηλή, 68100 Αλεξανδρούπολη HELLENIC REPUBLIC DEMOCRITUS UNIVERSITY OF THRACE SCHOOL

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Προσωπικά στοιχεία: 1. Όνομα: Χρήστος 2. Επώνυμο: Δημητρίου 3. Ημερομηνία Γέννησης: 9/7/1960 4. Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Θεολογίας Α.Π.Θ. LOGO

Τμήμα Θεολογίας Α.Π.Θ. LOGO Τμήμα Θεολογίας Α.Π.Θ. LOGO Γιατί να επιλέξω το Τμήμα Θεολογίας; Τι σπουδές θα κάνω; Θα βρω μετά δουλειά; Προβληματική Προοπτικές Το Τμήμα Θεολογίας αποτελεί, μαζί με το Τμήμα Κοινωνικής και Ποιμαντικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ:

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ: ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Λεωφόρος Δημητρίου Βικέλα 52 152 33 Χαλάνδρι-Αθήνα Τηλ: 210 6878809-813, 210 6878888 Fax: 210 6878840 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη 22 100 ΤΡΙΠΟΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ:

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ: ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Φιλοσοφία και Διοίκηση-Μάνατζμεντ. MBA in Philosophy and Management

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Φιλοσοφία και Διοίκηση-Μάνατζμεντ. MBA in Philosophy and Management Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Φιλοσοφία και Διοίκηση-Μάνατζμεντ MBA in Philosophy and Management Γίνε Ηγέτης! ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018 Με τη συνεργασία του AACSB

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στη θεματική:

Εισαγωγή στη θεματική: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Έργο «Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών» Δράση: Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας Υποδράση: Ενδοσχολική Επιμόρφωση, Επιστ.υπεύθυνη:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη εξωτερικών συνεργατών στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης με τίτλο "Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Ε- μπειρίας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία Ευάγγελος Κελεσίδης Δάσκαλος (ΠΕ70) Έτος γέννησης 1963 Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος Αλεξανδρείας 68 546 45 Θεσσαλονίκη Τηλ. 2310 851 117 (οικ), 6947838389

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟ. ΔΙ. Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ. Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Απογραφικό Δελτίο για τα Μέλη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού

ΜΟ. ΔΙ. Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ. Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Απογραφικό Δελτίο για τα Μέλη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΜΟ. ΔΙ. Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Απογραφικό Δελτίο για τα Μέλη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ενδεικτικό υπόδειγμα)

Διαβάστε περισσότερα

Ακαδημαϊκή Πιστοποίηση Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ακαδημαϊκή Πιστοποίηση Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ Ακαδημαϊκή Πιστοποίηση Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ Ίδρυμα : Πανεπιστήμιο Πατρών Τίτλος ΠΠΣ: Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. Επιστήμες της Αγωγής: Δημιουργικά περιβάλλοντα μάθησης και παιχνίδι

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. Επιστήμες της Αγωγής: Δημιουργικά περιβάλλοντα μάθησης και παιχνίδι ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Επιστήμες της Αγωγής: Δημιουργικά περιβάλλοντα μάθησης και παιχνίδι ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Το Παιδαγωγικό

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ. Κοινωνιολόγος εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ. Κοινωνιολόγος εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Κοινωνιολόγος εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πάτρα Μάιος 2013 1 Προσωπικά στοιχεία Όνομα πατρός Αριστείδης Όνομα μητρός Άννα-Μαρία Έτος γέννησης 25/02/1975

Διαβάστε περισσότερα

Ναταλία Σπυροπούλου. Υποψήφια Διδάκτωρ, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Κοινωνιολογίας.

Ναταλία Σπυροπούλου. Υποψήφια Διδάκτωρ, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Κοινωνιολογίας. Ναταλία Σπυροπούλου Κοινωνιολόγος Ειδικός Λειτουργικός Επιστήμων Γ Βαθμίδας Επικοινωνία Γραφείο 5.5, τηλ. 210-7491714, e-mail nspyropou@ekke.gr Σπουδές Υποψήφια Διδάκτωρ, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Κοινωνικών

Διαβάστε περισσότερα

Τυπικές προϋποθέσεις απόκτησης μεταπτυχιακού τίτλου εξειδίκευσης

Τυπικές προϋποθέσεις απόκτησης μεταπτυχιακού τίτλου εξειδίκευσης Εκπονώ διπλωματική ερευνητική εργασία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση: αυτό είναι εκπαιδευτική έρευνα; κι αν ναι, τι έρευνα είναι; Αντώνης Λιοναράκης 7-8 Ιουνίου 2008 Τυπικές προϋποθέσεις απόκτησης μεταπτυχιακού

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ετερότητα και Παιδαγωγική του Θεάτρου

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ετερότητα και Παιδαγωγική του Θεάτρου 1 Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Σχολή Επιστημών Αγωγής Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ετερότητα και Παιδαγωγική του Θεάτρου Α κύκλος: 2016-2018 Β κύκλος: 2017-2019

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ Ενημερώνουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Λεωφόρος Δημητρίου Βικέλα 52 152 33 Χαλάνδρι Τηλ: 210 6878952, Fax: 210 6878840 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη 22 100 ΤΡΙΠΟΛΗ Τηλ : 2710-230000,Fax:

Διαβάστε περισσότερα

Νικόλαος Ε. Μωραϊτάκης

Νικόλαος Ε. Μωραϊτάκης Νικόλαος Ε. Μωραϊτάκης 1. ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ 2003 2004 Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Κράτος και Δημόσια Πολιτική» Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ (ΚΕ.Ο.Δ.Υ.) ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ (ΚΕ.Ο.Δ.Υ.) ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Fall 08 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ (ΚΕ.Ο.Δ.Υ.) ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Θεσσαλονίκη, Μάιος 2011 ΙΔΡΥΣΗ «ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ» ΣΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστημίου Αθηνών (ως υπότροφος ΙΚΥ) με βαθμό «Άριστα». Θέμα διπλωματικής: «Αίλιος Αριστείδης και ραψωδικοί ύμνοι. Μια σχέση με

Πανεπιστημίου Αθηνών (ως υπότροφος ΙΚΥ) με βαθμό «Άριστα». Θέμα διπλωματικής: «Αίλιος Αριστείδης και ραψωδικοί ύμνοι. Μια σχέση με Χριστίνα Μιτσιάλη Ημερ/νία γέννησης: 21/5/1972 Τηλ.: 2103443887 e-mail: chmitsiali@minedu.gov.gr 1. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2014 Master Κλασικής Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικά συγγραφέων

Βιογραφικά συγγραφέων Βιογραφικά συγγραφέων Η κ. Μαρία Κορδάκη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Εχει διδακτορικό στην Εκπαιδευτική

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Φύλου και Ισότητας στο ΑΠΘ: Σκοποί και στόχοι

Επιτροπή Φύλου και Ισότητας στο ΑΠΘ: Σκοποί και στόχοι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΥΛΟΥ & ΙΣΟΤΗΤΑΣ Α.Π.Θ. Ε-mail: isotita-comm@auth.gr Θεσσαλονίκη 23 /3/2015 Επιτροπή Φύλου και Ισότητας στο ΑΠΘ: Σκοποί και στόχοι Η Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

Βασίλειος Φ. Φίλιος. Συνοπτικό Βιογραφικό

Βασίλειος Φ. Φίλιος. Συνοπτικό Βιογραφικό Βασίλειος Φ. Φίλιος Συνοπτικό Βιογραφικό Πτυχιούχος της Α.Σ.Ο. & Ε.Ε. / Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics (ειδίκευση στη Λογιστική και Επιχειρηματική Χρηματοδότηση)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2017 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ (ΠΕΔ) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2017 ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2017 Α. ΣΤΟΧΟΙ Στόχος Α: Συμβολή στην άμβλυνση των αναπτυξιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Σάββατο 5 Μαρτίου και Σάββατο 19 Μαρτίου 2016,ώρες 9.00-15.00 (2 δια ζώσης συναντήσεις του Σεμιναρίου) ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: Η Διδασκαλία της Οπτικής στην Ε και τη

Διαβάστε περισσότερα

1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΌΝΟΜΑ: ΜΑΡΙΑ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΚΛΑΔΑΚΗ ΌΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΕΡΑ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΗΤΕΡΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΡΟΔΟΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ:

1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΌΝΟΜΑ: ΜΑΡΙΑ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΚΛΑΔΑΚΗ ΌΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΕΡΑ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΗΤΕΡΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΡΟΔΟΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ: 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΌΝΟΜΑ: ΜΑΡΙΑ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΚΛΑΔΑΚΗ ΌΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΕΡΑ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΗΤΕΡΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΡΟΔΟΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 8 ΙΑΛΥΣΟΣ,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 1989 Διδακτορικό Δίπλωμα Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (Τομέας Λαογραφίας)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 1989 Διδακτορικό Δίπλωμα Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (Τομέας Λαογραφίας) ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ονοματεπώνυμο : Μαγδαληνή Ζωγράφου Διεύθυνση Επικοινωνίας : Εθνικής Αντίστασης 41, Δάφνη 17237 Tηλέφωνο Επικοινωνίας : 210-9760310, 210-6668198 Fax : - E-mail : zografou@phed.uoa.gr

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση υποβολής εργασιών

Πρόσκληση υποβολής εργασιών 3 ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Πρόσκληση υποβολής εργασιών Η Συντονιστική και η Επιστημονική Επιτροπή του 3 ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακά στην Ελλάδα

Μεταπτυχιακά στην Ελλάδα Μεταπτυχιακά στην Ελλάδα Μουντάκης Κώστας: Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Πρώην σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Dr. Αρβανίτη Νέλη: Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής 1 Δικαιολογητικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» IΣΤΟΡΙΚΟ Tο Κοινωφελές Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», αναγνωρίζοντας τις δραστηριότητές

Διαβάστε περισσότερα

Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ)

Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑ: Παναγιώτης Δημητρόπουλος ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Δικηγόρος ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ: Στουρνάρη 28, 104 33 Αθήνα ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 697 470 33 22 Email: popafr@otenet.gr ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 24 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΜΔΕ)

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΜΔΕ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΜΔΕ) Δεκέμβριος 2017 Ο κανονισμός προδιαγράφει τους γενικούς και ειδικούς κανόνες που αφορούν στην εκπόνηση των Μεταπτυχιακών Διπλωματικών Εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ - ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ - ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ - ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

3η Ανακοίνωση- Ενημέρωση. 1ο Διεθνές Βιωματικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής. 1ο Διεθνές Βιωματικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής με θέμα:

3η Ανακοίνωση- Ενημέρωση. 1ο Διεθνές Βιωματικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής. 1ο Διεθνές Βιωματικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής με θέμα: Δράμα, 9 / 03 / 2015 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ eκπ@ιδευτικός κύκλος ------------------ Ταχ.Δ/νση :Πύρρου 2 66100 Δράμα Πληροφορίες :Σ. Κιουλάνης Τηλέφωνο :2521351224-23 FAX :2521351293 E-mail

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Τ.Δ.Ε.) του Α.Π.Θ. sep4u.gr

ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Τ.Δ.Ε.) του Α.Π.Θ. sep4u.gr ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Τ.Δ.Ε.) του Α.Π.Θ. Π.Τ.Δ.Ε. Ιστορική Αναδρομή Π.Τ.Δ.Ε. Μερικά ιστορικά στοιχεία Μέχρι το Ακαδημαϊκό έτος 1986-87 λειτουργούσαν μόνο οι Παιδαγωγικές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Στόχος της ΜΚΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ θα είναι η επέκταση, ενίσχυση και ποιοτική αναβάθμιση των παρεμβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Επώνυμο / Όνομα: Κατσαλήρου Αθανασία Τηλέφωνο (γραφείου): 2310 997575 Διεύθυνση e mail: athan@smg.auth.gr Υπηκοότητα: Ελληνική Ημερομηνία γέννησης: 11/10/1972

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ) ΛΗΞΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΤΩΝ 2014/2015 ΚΑΙ 2015/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ) ΛΗΞΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΤΩΝ 2014/2015 ΚΑΙ 2015/2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 13 Αυγούστου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ) ΛΗΞΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΤΩΝ 2014/2015 ΚΑΙ 2015/2016 Η Ελληνική Στατιστική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 9299 13 Δεκεμβρίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ Αρ. Φύλλου 1295 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ - ΛΟΙΠΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αριθμ. 25263 Προκήρυξη θέσης

Διαβάστε περισσότερα

Μ Ο. Δ Ι. Π. Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Υ Κ Ρ Η Τ Η Σ

Μ Ο. Δ Ι. Π. Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Υ Κ Ρ Η Τ Η Σ Μ Ο. Δ Ι. Π. Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Υ Κ Ρ Η Τ Η Σ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Απογραφικό Δελτίο για τα Μέλη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α Δ Η Μ Ο Κ Ρ Ι Τ Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Θ Ρ Α Κ Η Σ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΑ ΧΗΛΗ 68100 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ H E L L E N I

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Μυτιλήνη, 03.05.2017 Α.Π: 402 Το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Διαβάστε περισσότερα

Αθανασία Σταμάκου-Συρμακέζη

Αθανασία Σταμάκου-Συρμακέζη ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Αθανασία Σταμάκου-Συρμακέζη Νικηφόρου Μανδηλαρά 8, 55337 Θεσσαλονίκη 2310 991291 6945 697700 astamako@nured.auth.gr Ημερομηνία γέννησης: 01/12/1966 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Σεπτέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πύλου-Νέστορος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πύλου-Νέστορος ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Δήμος Πύλου-Νέστορος ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ Πύλου-Νέστορος Ενημερώνουμε όλους

Διαβάστε περισσότερα

187 Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πελοποννήσου (Κόρινθος)

187 Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πελοποννήσου (Κόρινθος) 187 Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πελοποννήσου (Κόρινθος) Σκοπός Το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ιδρύθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα 118/2003 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το και Καταληκτικές Ημερομηνίες Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης -2013 απευθύνεται σε όλους τους τομείς και επίπεδα εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια Διαδικτυακά Σεμινάρια Επιμόρφωσης Διάρκειας 100, 200 και 400 ωρών

Ετήσια Διαδικτυακά Σεμινάρια Επιμόρφωσης Διάρκειας 100, 200 και 400 ωρών Ετήσια Διαδικτυακά Σεμινάρια Επιμόρφωσης 2016-2017 Διάρκειας 100, 200 και 400 ωρών Διοίκηση Σχολικών Μονάδων και Εκπαιδευτική Ηγεσία Διαπολιτισμική Εκπαίδευση με έμφαση στη Διδακτική και την επικοινωνιακή

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργαζόμαστε για μια

Συνεργαζόμαστε για μια NEWSLETTER 2 ο Ειδικό Αφιέρωμα Συνεργαζόμαστε για μια ανοιχτή, πολυπολιτισμική κοινωνία ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε το Έργο 4.1.β/12: «Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 1. Προσωπικά στοιχεία. 2. Εκπαίδευση

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 1. Προσωπικά στοιχεία. 2. Εκπαίδευση ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. Προσωπικά στοιχεία Ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Π. Μπάλιος Ημερομηνία γέννησης: 16/6/1975 Τόπος γέννησης: Αθήνα Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.368.9458 E-mail: dbalios@econ.uoa.gr 2. Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ Δημοσιογραφία στην Ψηφιακή Εποχή Παγκόσμια Δημοσιογραφία Δημοσιογραφία

Διαβάστε περισσότερα

ΧΩΡΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΚΕ 09:30 10:00 10:00 10:30 10:30 12:00. της Μεσογείου. στις χώρες. Νίκος ΔΕΥΤΕΡΑ

ΧΩΡΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΚΕ 09:30 10:00 10:00 10:30 10:30 12:00. της Μεσογείου. στις χώρες. Νίκος ΔΕΥΤΕΡΑ Mediterranean Network for the Integration of Migrants ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΚΕ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΝΙΟΥΥ ΤΡΙΤΗ

Διαβάστε περισσότερα