ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΉ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΉ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ"

Transcript

1 ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΉ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ Αγαπητοί Μάρτυρες του Ιεχωβά, Γνωρίζω ότι σας αρέσει να θεωρείτε τον εαυτό σας σαν μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι εκτιμούν την αλήθεια και οι οποίοι έχουν την τέλεια Χριστιανική συνείδηση. Θα ήθελα να φέρω στην προσοχή σας μια περίπτωση η οποία θα αναφερθεί και στις δύο παραπάνω ιδιότητες. Γεννήθηκα στο νησί της Σαλαμίνας, το οποίο βρίσκεται στα πόδια της Αθήνας, από γονείς οι ο- ποίοι ήταν Μάρτυρες του Ιεχωβά. Από τότε που ήμουνα 14 ετών δούλεψα πολύ για την οργάνωση της Σκοπιάς, πρώτα στην Ελλάδα και αργότερα στον Καναδά. Λόγω της σκληρής μου εργασίας, η οργάνωση με κατέταξε στο σώμα των υπηρετών και άρχισα να υπηρετώ ως Υπηρέτης Σχολής Θεοκρατικού. Αυτό συνέβη όταν ήμουνα 20 ετών. Αυτή η θέση μου έδωσε την «τιμή» να γίνω μέλος της επιτροπής της Ελληνικής μας εκκλησίας στο Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας, και με έστειλε για δύο εβδομάδες στο «Μπέθελ», στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας Σκοπιά στο νομό Οντάριο του Καναδά, για να λάβω μια ειδική εκπαίδευση. Όταν οι εκκλησίες υιοθέτησαν τον τίτλο «πρεσβύτερος», ο Υπηρέτης Περιοχής μας και οι ανώτεροί μου με σύστησαν στην οργάνωση για να με κατατάξουν στο σώμα των «πρεσβυτέρων». Τότε ήμουνα 23 ετών. Την εποχή εκείνη, όταν έκανα προσωπική μελέτη της Γραφής, χρησιμοποιούσα το αρχαίο κείμενο της Κοινής Ελληνικής, διότι η οργάνωση της Σκοπιάς δεν είχε παράγει ακόμα στα Ελληνικά την δική της μετάφραση της Γραφής, η οποία έγινε γνωστή ως Μετάφραση Νέου Κόσμου. Κάθε φορά που έπρεπε να δώσω μια ομιλία ενώπιον των Ελλήνων αδελφών μου (ομιλίες τις οποίες είχε προετοιμάσει η Εταιρεία Σκοπιά), έπρεπε να διαβάζω τις παραπομπές από τη μετάφραση του Βάμβα. Αυτή η κατάσταση με έφερνε σε μεγάλη δυσκολία διότι, μερικές φορές, η Βίβλος ερχόταν σε εναντίωση με τις διδασκαλίες της οργανώσεώς μας. Με τον καιρό αντιλήφθηκα τον λόγο για τον οποίο οι «διδάσκαλοι» της Εταιρείας Σκοπιά αποφάσισαν να παράγουν τη δική τους μετάφραση της Γραφής. Χρειαζόντουσαν μια μετάφραση που δεν θα εναντιωνόταν στις διδασκαλίες τους! Όταν εξέτασα την μετάφραση της Γραφής τους, παρατήρησα ότι οι μεταφραστές τους είχαν δείξει λίγο ή και καθόλου σεβασμό προς την ακριβή σημασία των Ελληνικών λέξεων. Εκείνοι που διακηρύττουν ότι επιθυμούν να έχουν την «ακριβή γνώση της αληθείας» πρέπει να δείχνουν σεβασμό στην ακριβή σημασία των λέξεων. Επιτρέψτε μου να σας δώσω δύο απλά παραδείγματα. Παρακαλώ χρησιμοποιήστε το αρχαίο Ελληνικό κείμενο της Καινής Διαθήκης: α) Την Ελληνική πρόθεση «ΕΝ», μερικές φορές την έχουν μεταφράσει σωστά ως «μέσα» (Ιωάννης 1[α ]:5), άλλες φορές όμως την έχουν μεταφράσει λανθασμένα ως «σε ενότητα με» (Ιωάνχχχχχχ 1.

2 Μια ανοικτή επιστολή προς τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. 2 νης 10[ι ]:38), «σε σχέση με» (Ιωάννης 14[ιδ ]:13), και ως «Εκείνο που έχει έλθει σε ύπαρξη μέσω» (Ιωάννης 1[α ]:4)! β) Στο εδάφιο Ιωάννης 17[ιζ ]:3, το ρήμα «Γινώσκω» το μετάφρασαν ως «αποκτώ γνώση», μια ιδέα η οποία εκφράζεται από το ρήμα «Μανθάνω». Ας διαβάσουμε αυτό το εδάφιο από το κείμενο. Εκεί λέει: «αὕτη έ στιν α ώνιο ω ἵνα γινώσκωσι σ τ ν μόνον ληθιν ν ε ν κα ὃν πέστειλα ησο ν ριστόν» Στο παραπάνω εδάφιο, η τρίτη λέξη, το «στιν», σημαίνει «είναι»! Μια καλή μετάφραση του παραπάνω εδαφίου στα Νεοελληνικά είναι: «Κι αυτ είναι η αιώνια ω το να γνωρί ουν εσένα τον μόνον αληθινό οποίον απέστειλε τον ησού ριστό» (Φίλος) εό και [εκείνον] τον Τώρα ας διαβάσουμε το παραπάνω εδάφιο από την Γραφή των Μαρτύρων: «Αυτό σημαίνει αιώνια ω το να αποκτούν γνώση για εσένα τον μόνο αληθινό αυτόν που απέστειλε τον ησού ριστό» (Υπογράμμιση του συγγραφέα.) εό και για Όταν διαβάζουμε το παραπάνω εδάφιο προσεκτικά, παρατηρούμε ότι η λέξη «στιν», η οποία σημαίνει «είναι», έχει αντικατασταθεί με τη λέξη «σημαίνει» και οι λέξεις «ἵνα γινώσκωσι σ», οι οποίες σημαίνουν «το να γνωρί ουν εσένα», έχουν αντικατασταθεί με τις λέξεις «το να αποκτούν γνώση για εσένα»! Παρακαλώ, δώστε προσοχή στα επόμενα: «Γινώσκω» ή «γνωρί ω» κάποιον, εννοεί ότι τον γνωρίζω προσωπικά. Σημαίνει ότι έχω κάποια σύνδεση μ αυτό το άτομο, ότι υπάρχει μια προσωπική σχέση μεταξύ μας. Η σημασία του «γινώσκω» φτάνει μέχρι το σημείο που δείχνει ότι έχω μια στενή οικογενειακή σχέση μ αυτό το άτομο, όπως είναι η σχέση που υπάρχει μεταξύ συζύγων. Ένα καλό εδάφιο που υποστηρίζει την παραπάνω δήλωση είναι το Ματθαίος 1[α ]:25. Εκεί, διαβάζουμε ότι ο Ιωσήφ δεν «γνώρι ε» την Μαρία μέχρις ότου γέννησε τον Ιησού. Είναι δυνατόν να μη γνώριζε ο Ιωσήφ την Μαρία, να μη την είχε δει ποτέ πριν, ούτε και να είχε ακούσει ποτέ γι αυτήν, μέχρις ότου γέννησε τον Ιησού; Οπωσδήποτε όχι! Ο Ιωσήφ γνώριζε την Μαρία πριν αυτή γεννήσει τον Ιησού, αλλά, δεν την είχε «γνωρίσει» με τον τρόπο που γνωρίζει ένας άνδρας την γυναίκα του. Επομένως, από την παραπάνω μελέτη αντιλαμβανόμαστε ότι το εδάφιο Ιωάννης 17[ιζ ]:3 δεν μας λέει ότι αιώνια ζωή «σημαίνει» «το να αποκτούν γνώση», με άλλα λόγια, το να μαθαίνουν πράγματα για τον Θεό και για τον Χριστό. Αυτό το εδάφιο αποκαλύπτει ότι για να έχουμε αιώνια ζωή, πρέπει να έχουμε μια προσωπική σχέση με τον Θεό και με τον Χριστό! Αντανακλάει τα λόγια του Ιησού που είπε, «Πρόσεξε στέκομαι στη θύρα και κρούω αν κάποιο ακούσει τη φων μου και ανοίξει τη θύρα θα μπω μέσα σ' αυτόν και θα ειπν σω μα ί του κι αυτό μα ί μου.» (Αποκάλυψις 3[γ ]:20). Όποιος προσκαλέσει τον Ιησού να μπει μέσα του, στην κυριολεξία, και να κατοικήσει σ αυτόν με το Πνεύμα Του (Ρωμαίους 8[η ]:9), αναγεννιέ-

3 Μια ανοικτή επιστολή προς τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. 3 ται. Αν ένα άτομο δεν αναγεννηθεί, δεν θα μπορέσει να δει την βασιλεία του Θεού (Ιωάννης 3[γ ]:3). Όταν ένα άτομο κατοικείται από το Πνεύμα του Θεού (Ιωάννης 14[ιδ ]:7), το άτομο αυτό αρχίζει να έχει μια προσωπική σχέση με τον Θεό. Από αυτή τη στιγμή, εκείνος/η που πιστεύει στον Αληθινό Χριστό της Γραφής έχει απευθείας είσοδο προς τον Θεό στο Όνομα του Ιησού, διαμέσου του Αγίου Πνεύματος. Αυτή η προσωπική σχέση με την Θεότητα Γιαχβέ γεννάει μέσα στον πιστό αιώνια ζωή επειδή αυτός γίνεται κοινωνός της θείας φύσης (Β Πέτρου 1[α ]:4). Συνεπώς, αντιλαμβανόμαστε ότι οι μεταφραστές της Εταιρείας Σκοπιά έχουν αλλάξει το μήνυμα του εδαφίου Ιωάννης 17[ιζ ]:3. Αφού έχουν δώσει στο ρήμα «γινώσκω» (γνωρίζω) την σημασία του ρήματος «μανθάνω» (μαθαίνω), έχουν αφαιρέσει από σας την ανάγκη να έχετε μια προσωπική συγγένεια, μια σχέση με τον Θεό και με τον Χριστό! Με τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν το παραπάνω εδάφιο, μπορούν να οδηγήσουν ανθρώπους να πιστεύουν ότι για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους θα χρειάζονται τα προϊόντα που παράγει η εταιρεία τους, δηλαδή, τα βιβλία τους και τα περιοδικά τους, προκειμένου να συνεχίζουν να αποκτούν τη γνώση που δίνουν εκείνοι, η οποία, κάποτε, θα τους οδηγήσει στην αιώνια ζωή! Τι διεστραμμένο και ψευδές μήνυμα! Ακόμη και τα δαιμόνια και ο Σατανάς έχουν γνώση περί του Θεού και περί του Χριστού, αλλά, αυτή η γνώση δεν θα τους σώσει διότι δεν έχουν μια προσωπική συγγένεια με τον Θεό και με τον Χριστό --- δεν είναι ενωμένοι με τον Θεό και με τον Χριστό (Ιωάννης 14[ιδ ]:30)! Καθώς καταλαβαίνετε από τα παραπάνω παραδείγματα, θα ήταν πολύ υποκριτικό εκ μέρους μου να κλείσω τα μάτια μου στη αλήθεια, να συμφωνήσω θεληματικά, και να υποστηρίζω τους άνδρες που αποτελούν το κυβερνών σώμα ενός εκδοτικού οίκου που προσπαθεί να αλλοιώσει τη μητρική μας γλώσσα και, κατ επέκταση, το ευαγγέλιο. Η έντονη Χριστιανική μου συνείδηση, η ευθύνη μου μπροστά στον Θεό και στους συνδούλους μου, και η ηθική μου, δεν μου επέτρεψαν να παραμείνω σιωπηλός. Πίστεψα ότι είχα ηθική ευθύνη να φέρω την υπόθεση στο φως. Δεν έκανα τίποτα περισσότερο από εκείνο που είπε η Σκοπιά της 15 ης Ιανουαρίου του 1974 (Αγγλική έκδοση). Εκεί διαβάζουμε: «Όταν άτομα βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο από μια πηγή που δεν υποψιάζονται ή παραπλανούνται από εκείνους που θεωρούν ότι είναι φίλοι τους, μήπως αποτελεί έλλειψη καλοσύνης το να τους προειδοποιήσεις; Εκείνοι μπορεί να προτιμήσουν να μη πιστέψουν την προειδοποίηση. Μπορεί ακόμα και να σε μισήσουν. Αλλά αφαιρεί αυτή η κατάσταση από κάποιον την ηθική ευθύνη που έχει ώστε να τους προειδοποιήσει;» (Ελεύθερη μετάφραση του συγγραφέα από την Αγγλική.) Μόλις συζήτησα μερικά σημεία Βιβλικής αλήθειας με ένα ζευγάρι «ωρίμων» Μαρτύρων του Ιεχωβά στην εκκλησία μου, χαρακτηρίστηκα ως αποστάτης, αιρετικός, και επαναστάτης, και την ίδια εβδομάδα με απέκοψαν (με αφόρισαν) από την επικοινωνία τους.

4 Μια ανοικτή επιστολή προς τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. 4 Εκείνοι που αποτέλεσαν τη δικαστική επιτροπή που με απέκοψε, ήταν ο Υπηρέτης Περιφερείας, ο Υπηρέτης Περιοχής, και κάποιος Υπηρέτης Εκκλησίας. Κατά τη διάρκεια της δικαστικής συγκέντρωσης δεν μου έδειξαν ούτε ίχνος Χριστιανικής αγάπης, ούτε και έδειξαν ότι είχαν κάποιο ενδιαφέρον να συζητήσουν μαζί μου τα λάθη που είχα βρει. Εκεί, μεταξύ άλλων, είχε έλθει και ένας μάρτυρας κατηγορίας που είπε στη δικαστική επιτροπή ότι με είχε ακούσει να λέω ότι δεν πίστευα ότι οι σημερινοί Μάρτυρες του Ιεχωβά είμαστε ο «πολύ όχλο» που αναφέρεται στο κεφάλαιο 7[ζ ] της Αποκάλυψης. Τότε, ο Υπηρέτης Περιφερείας με ρώτησε: «Είναι αλήθεια αδελφέ Λένη ότι δεν συμφωνείς ότι εμείς, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, είμαστε ο πολύς όχλος του εβδόμου κεφαλαίου της Αποκάλυψης;» «Αδελφέ μου», του απάντησα, «από πού βγαίνει αυτός ο πολύς όχλος ; Τι μας λέει γι αυτούς το 7 ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης;» «Αυτοί βγαίνουν από τη μεγάλη θλίψη!», απάντησε εκείνος. Τότε ρώτησα, «Πότε λαβαίνει χώρα αυτή η μεγάλη θλίψη; Έλαβε χώρα στη περίοδο του μ.χ. καθώς μας είχε διδάξει η οργάνωση (της Σκοπιάς) στο παρελθόν, ή πρόκειται να συμβεί στο μέλλον, καθώς μας διδάσκει η οργάνωση τώρα;» «Η μεγάλη θλίψη θα λάβει χώρα στο μέλλον», μου απάντησε εκείνος, «όταν αυτό το σύστημα πραγμάτων έλθει στο τέλος του.» «Τότε», συνέχισα, «εφόσον η μεγάλη θλίψη δεν έχει συμβεί ακόμη, πως μπορούμε να πούμε ότι εμείς, οι σημερινοί Μάρτυρες του Ιεχωβά, είμαστε ο πολύς όχλος του εβδόμου κεφαλαίου της Αποκάλυψης που θα βγει από εκείνη τη θλίψη;» Τα μάτια του άνοιξαν διάπλατα. «Ο αδελφός Λένης έχει δίκιο!» είπε. «Δεν είναι δυνατόν να είμαστε εμείς ο πολύς όχλος!» Αμέσως, τα άλλα δύο μέλη της δικαστικής επιτροπής είπαν ότι αρνούνται να ακούσουν περισσότερα από τη «δαιμονική» μου διδασκαλία. Ο Υπηρέτης Περιοχής με συμβούλεψε να αυτόκτονήσω. Μου είπε ότι θα ήταν καλύτερα για μένα να σκοτωθώ παρά να περάσω τους πόνους και τη ψυχική διαταραχή που θα μου προκαλούσε η αποκοπή! Και αποφάσισαν να με αποκόψουν από την επικοινωνία τους για αποστασία. Την εποχή εκείνη ήμουνα 23 ετών, παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών. Ούτε καν έδωσα προσοχή στην «ώριμη» και «Χριστιανική» συμβουλή του Υπηρέτη Περιοχής να αυτοκτονήσω. Τα παιδιά μου με χρειαζόντουσαν! (Αν θέλετε να έχετε περισσότερες πληροφορίες πάνω στο θέμα των «ύο προφητών» και του «θηρίου» που θα τους σκοτώσει, παρακαλώ διαβάστε το βιβλίο μου «Το Βιβλίο της Αποκάλυψης Αποκωδικοποιήθηκε». Θα το βρείτε στην ιστοσελίδα μου, και μπορείτε να το διαβάσετε δωρεάν.)

5 Μια ανοικτή επιστολή προς τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. 5 Όταν τους ρώτησα αν με είχαν βρει ένοχο αποστασίας από τη Γραφή και από τον Αληθινό Θεό, μου απάντησαν: «Όχι, όχι! Όχι από τη Γραφή ούτε και από τον Θεό! Είσαι ένοχος αποστασίας από την Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά!» Αυτή τη στιγμή αντιλήφθηκα ότι η οργάνωση της Σκοπιάς δεν είχε να κάνει τίποτα με την Γραφή ούτε και με τον Αληθινό Θεό. Κατάλαβα ότι εκείνοι που υπηρετούν την οργάνωση ενός εκδοτικού οίκου αντί του Αληθινού Θεού δεν έχουν ούτε ίχνος Χριστιανικής αγάπης, δικαιοσύνης, ή συνείδησης, και ότι ούτε εκτιμούν την αλήθεια. Μετά από την αποκοπή μου από την επικοινωνία τους, άλλοι Μάρτυρες του Ιεχωβά έστειλαν γράμματα απευθείας στο κυβερνών σώμα της οργάνωσης παρακαλώντας τους να πάρουν την υπόθεσή μου στα χέρια τους και να ανατρέψουν την αδικία. Το κυβερνών σώμα τους αγνόησε όλους! Έτσι, αντιληφθήκαμε ότι το κυβερνών σώμα του εκδοτικού οίκου που ονομάζεται «Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρεία Σκοπιά», δεν ενδιαφέρεται για την σωτηρία των ανθρώπων όπως διακηρύττουν. Κατά τα φαινόμενα, έχουν μόνο ένα στόχο: Να φέρουν από την μπροστινή πόρτα της εταιρείας τους περισσότερους ανθρώπους από εκείνους που φεύγουν ή που τους αναγκάζουν να φύγουν από την πίσω πόρτα. Γιατί έπρεπε να με αναγκάσουν να παρουσιασθώ ενώπιον της δικαστικής επιτροπής; Ποια ήταν αμαρτία μου; Μήπως ήταν σφάλμα μου που γνώριζα την Ελληνική γλώσσα; Ποιος θα έπρεπε να παρουσιασθεί ενώπιον μιας δικαστικής επιτροπής; Εγώ, που ανακάλυψα έναν μεγάλο αριθμό από λάθη μεταφράσεως και διδασκαλιών, ή εκείνοι που είχαν κάνει αυτά τα λάθη και που ήταν υπεύθυνοι για την παραπλάνηση εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων; Παρόλο που η Σκοπιά της 15 ης Ιανουαρίου, 1983, στη σελίδα 27 (στην Αγγλική), σας έχει απαγορεύσει να σκεπτόσαστε με έναν ανεξάρτητο τρόπο, εγώ θα σας αφήσω να κρίνετε για τον εαυτό σας. (Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για τη ζωή μου ως Μάρτυρας του Ιεχωβά και για τα γεγονότα που οδήγησαν στην αποκοπή μου, παρακαλώ διαβάστε τα πρώτα έξι κεφάλαια του βιβλίου μου «Ο Ιησούς Φέρνει Ελευθερία στους Αιχμαλώτους». Θα το βρείτε στην ιστοσελίδα μου, Θα σοκαρισθείτε με τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε στη ζωή μου ο ζωντανός Θεός!) Σας έχει παραπλανήσει η οργάνωση επάνω σε άλλα δογματικά σημεία; Βεβαίως! Αφήστε με να σας παρουσιάσω ένα από αυτά: Παρακαλώ δώστε προσοχή στις επόμενες ημερομηνίες: Στο κεφάλαιο 11[ια ] της Αποκάλυψης, διαβάζουμε για δύο προφήτες οι οποίοι θα προφητεύουν για μια περίοδο 3½ ετών, και τους οποίους θα σκοτώσει το «θηρίο» το οποίο ανεβαίνει από την άβυσσο. Η οργάνωση εξηγεί την παραπάνω περίπτωση στο βιβλίο της που έχουν ονομάσει «Αποκάλυψη» (Όλες οι σελίδες στις οποίες θα αναφερθώ είναι από την Αγγλική έκδοση του βιβλίου). Στις

6 Μια ανοικτή επιστολή προς τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. 6 σελίδες , στη παράγραφο 12, αξιούν ότι οι δύο προφήτες του παραπάνω κεφαλαίου ήταν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά της περιόδου μ.χ. Στη σελίδα 168, παράγραφο 21, λένε ότι το «θηρίο» σκότωσε (συμβολικά) τους δύο προφήτες το έτος 1918, όταν ανώτερα στελέχη της Βιβλικής και Φυλλαδικής Εταιρίας Σκοπιά ρίχτηκαν στη φυλακή. Στη σελίδα 247, παράγραφο 5, ισχυρίζονται ότι το «θηρίο» ήταν η οργάνωση που ήταν γνωστή ως «Κοινωνία των εθνών», η οποία ήλθε σε ύπαρξη στις 10 Ιανουαρίου του Στην ίδια παράγραφο, εξηγούν ότι το «θηρίο» έπεσε στη άβυσσο το Στη σελίδα 248, παράγραφο 6, λένε ότι το «θηρίο» βγήκε έξω από την άβυσσο στις 26 Ιουνίου του 1945, με το όνομα «Ηνωμένα Έθνη». Τώρα, σύμφωνα με την προφητεία, οι δύο προφήτες έπρεπε να σκοτωθούν από το «θηρίο» το οποίο ανεβαίνει από την άβυσσο. Με άλλα λόγια, εάν η εξήγηση που έδωσε η Εταιρία Σκοπιά περί του «θηρίου» και περί των δύο προφητών ήταν σωστή, η οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών θα έπρεπε να τους σκοτώσει σε κάποια στιγμή μετά από τις 26 Ιουνίου του 1945! Πως ήταν δυνατόν ανώτερα στελέχη της εταιρείας Σκοπιά να ήταν οι δύο προφήτες του 11 ου κεφαλαίου της Αποκάλυψης τους οποίους σκότωσε (συμβολικά) το «θηρίο» το 1918 μ.χ., τη στιγμή που, σύμφωνα με την εξήγησή τους, το «θηρίο» δεν βγήκε από την άβυσσο πριν από το 1945; Στο κάτω-κάτω, σύμφωνα με την εξήγησή τους, το «θηρίο» ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ 1918 καθότι η Κοινωνία των Εθνών δεν ήλθε σε ύπαρξη μέχρι το Μήπως το «θηρίο» σκότωσε τους δύο προφήτες προκαταβολικά, δύο χρόνια προτού έλθει σε ύπαρξη; Τι ανοησία! Η συνείδησή μου δεν θα μου επέτρεπε να κηρύξω κάτι τέτοιο σε κανέναν! Η δική σας το επιτρέπει; Είμαι σίγουρος ότι θα διερωτάσθε γιατί σας έγραψα αυτή την επιστολή. Μήπως αποβλέπω στη συμπάθειά σας; Μήπως σας μισώ; Μήπως προσπαθώ να πάρω εκδίκηση; Μήπως προσπαθώ να σας κάνω ακολούθους μου; Τίποτα από τα παραπάνω. Αυτό που με κινεί να σας γράψω είναι το γεγονός ότι γνωρίζω ότι έχετε παραπλανηθεί από εκείνους τους οποίους θεωρείτε φίλους σας, και αισθάνομαι ότι έχω ηθική ευθύνη να σας προειδοποιήσω επειδή νοιάζομαι για σας. Αυτό που με κινεί είναι η αγάπη. Ο Ιησούς προειδοποίησε τους ακολούθους Του ότι θα εγερθούν ψευδόχριστοι (ψευδοκεχρισμένοι) και ψευδοπροφήτες οι οποίοι θα πλανήσουν πολλούς (Ματθαίος 24[κδ ]:4,11). Μήπως νομίζεται ότι αυτοί οι πλάνοι θα έβγαιναν έξω να πουν, «Εμείς είμαστε ψευδοκεχρισμένοι και ψευδοπροφήτες. ακολουθήστε μας!»; Η απάντηση είναι κατανοητή! Πως θα μπορέσουν λοιπόν οι Χριστιανοί να αναγνωρίσουν τέτοιους πλάνους ώστε να τους αποφύγουν; Με το να αγρυπνούν και με το να εξετάζουν προσεκτικά κάτω από το φως των Γραφών (όχι των Γραφών που παράγουν οι πλάνοι) κάθε λέξη που βγαίνει από το στόμα τους. Είναι ευθύνη του κάθε πιστού να ενεργήσει έτσι (Πράξεις 17[ιζ ]:11. Αποκάλυψις 2[β ]:2. Ματθαίος 24[κδ ]:4. Β Πέτρου 2[β ]:1-3). Για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να πλανήσουν, θα αναγκασθούν να αλλάξουν τη σημασία ορισμένων λέξεων σαν κι αυτές που αποκάλυψα προηγουμένως. Όσον αφορά τους ψευδοπροφήτες, είναι πολύ πιο εύκολο να τους αναγνωρίσουμε. «Προφητεύω» σημαίνει προλέγω μελλοντικά γεγονότα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε σ αυτή τη

7 Μια ανοικτή επιστολή προς τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. 7 περίπτωση είναι να εξετάσουμε το ιστορικό εκείνων που παρουσιάζονται σαν προφήτες. Η Σκοπιά της 4/1/72, στη σελίδα 197 (στην Αγγλική), έγραψε: «Όμως, ο Ιεχωβά είχε έναν προφήτη για να τους προειδοποιήσει. Αυτός ο προφήτης δεν ήταν ένας άνθρωπος, αλλά ήταν ένα σώμα ανδρών και γυναικών Σήμερα, είναι γνωστοί ως Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά Φυσικά, είναι εύκολο να λέμε ότι αυτή η ομάδα ενεργούσε σαν ένας προφήτης του Θεού. (Αλλά), είναι διαφορετικό να το αποδείξουμε. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι να αναθεωρήσουμε το ιστορικό (τους). Τι μας δείχνει;» (Ελεύθερη μετάφραση του συγγραφέα από τα Αγγλικά.) Ωραία λοιπόν, ας κάνουμε μια ανασκόπηση του ιστορικού τους! Στο βιβλίο τους «Ελθέτω η Βασιλεία σου» (Thy Kingdom Come), 1902, σελίδα 342 (στην Αγγλική), διακήρυξαν ότι το 1874 ήταν η χρονολογική αρχή του καιρού τέτοιας στενοχώριας που ποτέ δεν υπήρξε από τότε που ήλθαν σε ύπαρξη τα έθνη και ότι ποτέ δεν θα υπάρξει τέτοιος καιρός στενοχώριας ξανά. Σίγουρα, η παραπάνω δήλωση ήταν μια ψευδοπροφητεία. Ο Πρώτος και ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος μαρτυρούν εναντίον τους! Όταν αργότερα, το 1907, ξανατύπωσαν το ίδιο βιβλίο, στην ίδια σελίδα, προφήτευσαν για μια διαφορετική ημερομηνία. Αυτή τη φορά έγραψαν ότι το 1914 ήταν η χρονολογική αρχή του καιρού τέτοιας στενοχώριας που ποτέ δεν υπήρξε από τότε που ήλθαν σε ύπαρξη τα έθνη και ότι ποτέ δεν θα υπάρξει τέτοιος καιρός στενοχώριας ξανά. Ξανά, η παραπάνω δήλωση ήταν μια ψευδοπροφητεία! Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος μαρτυρεί εναντίον τους! Στο βιβλίο τους The Time is at Hand, 1908, σελίδα 101 (στην Αγγλική), έγραψαν ότι η βασιλεία του Θεού είχε ήδη αρχίσει από το 1878 μ.χ. και ότι ο πόλεμος της ημέρας εκείνης της μεγάλης του Θεού του Παντοκράτορος (Αποκάλυψις 16[ιστ ]:14), θα έλθει στο τέλος του το 1914 μ.χ., με την ανατροπή των επίγειων βασιλειών. Για σίγουρα, τα παραπάνω λόγια τους ήταν μια αποδειγμένη ψευδοπροφητεία! Στο ίδιο βιβλίο, στη σελίδα 170, έγραψαν ότι οι Καιροί των Εθνών θα λήξουν στο πλήρες στο έτος 1914 μ.χ., και ότι η Βασιλεία του Χριστού θα ιδρυθεί στο πλήρες το έτος εκείνο. Ξανά, για σίγουρα, τα παραπάνω λόγια τους ήταν μια αποδειγμένη ψευδοπροφητεία! Στο «The Golden Age», 6/6/23, σελίδα 563, έδωσαν μια νέα ημερομηνία. Έγραψαν ότι η Αγία Γραφή δείχνει ότι η αυτοκρατορία του Σατανά η οποία άρχισε να διαλύεται με τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, θα έλθει στο τέλος της σε έντεκα χρόνια μετά από το 1914 μ.χ., δηλαδή, το 1925.

8 Μια ανοικτή επιστολή προς τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. 8 Έτσι, αφού η αυτοκρατορία του Σατανά συνεχίζει να υπάρχει και μετά το 1925, αποδεικνύεται ότι και αυτή η πρόβλεψή τους ήταν μια ψευδοπροφητεία! Στη Σκοπιά της 9/11/22, σελίδα 262 (στην Αγγλική), έγραψαν ότι οι Γραφές δείχνουν ότι η ημερομηνία 1925 είναι πιο ακριβής από το Τα λόγια τους απεδείχθησαν ξανά να ήταν μια ψευδοπροφητεία! Στη Σκοπιά της 4/1/23, σελίδα 106 (στην Αγγλική), έγραψαν και πάλι για το 1925 και είπαν ότι «οι Χριστιανοί της σημερινής εποχής έχουν κάτι πολύ περισσότερο για να βασίσουν την πίστη τους από ότι είχε ο Νώε για να βασίσει την πίστη του για τον επερχόμενο κατακλυσμό»! (Ελεύθερη μετάφραση του συγγραφέα.) Επομένως, βλέπουμε ξανά ότι η πρόβλεψή τους για το 1925 ήταν ακόμα μια ψευδοπροφητεία! Το 1921 και 1922, προφήτευαν ότι ο Αβραάμ, ο Ισαάκ, ο Ιακώβ και άλλοι πιστοί θα ανασταίνονταν στο έτος 1925 και ότι εκατομμύρια ζώντων που ζούσαν την εποχή εκείνη δεν θα πέθαιναν ποτέ! ( The Golden Age, 3/18/21, σελίδα 381, και 3/1/22, σελίδα 350.) Μήπως μπορεί να πει κανείς ότι αυτές δεν ήταν οι μεγαλύτερες ψευδοπροφητείες των τελευταίων δύο χιλιάδων ετών; Την εποχή εκείνη, επειδή οι αρχηγοί της οργανώσεως της Σκοπιάς πίστευαν δυνατά στην παραπάνω ψευδοπροφητεία τους για την ανάσταση των αρχαίων πιστών, ή και επειδή ήθελαν να κάνουν τους ακολούθους τους να πιστέψουν την παραπάνω ψευδοπροφητεία, ενήργησαν ως εξής: Στην δεκαετία του , έλαβαν υπό την κατοχή τους ένα μεγάλης αξίας οικόπεδο στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας. Εκεί έχτισαν ένα πολυτελέστατο μέγαρο το οποίο ονόμασαν «Μπεθ-Σαρίμ» που στα Εβραϊκά σημαίνει «οίκος αρχόντων». Ο σκοπός τους για το κτίριο αυτό ήταν να το χρησιμοποιήσουν ως κατοικία για τους αρχαίους αριστείς, δηλαδή για τον Αβραάμ, τον Ισαάκ και άλλους, οι οποίοι, σύμφωνα με την ψευδοπροφητεία τους, επρόκειτο να αναστηθούν την εποχή εκείνη. Αργότερα, επειδή ένιωσαν ότι το «Μπεθ-Σαρίμ» δεν θα ήταν αρκετά μεγάλο για να στεγάσει τους αρχαίους αριστείς, επεκτάθηκαν σε ένα άλλο οικόπεδο. Εκεί, έχτισαν μια άλλη βίλα, την οποία ονόμασαν «Μπεθ-Σαν» που στα Εβραϊκά σημαίνει «οίκος ασφαλείας». Οι παραπάνω βίλες έγιναν μνημεία της ψευδοπροφητείας τους! Πόσες φορές θα πρέπει να δολοφονήσει ένας προκειμένου να ονομασθεί «δολοφόνος»; ΜΟΝΟ ΜΙΑ! Παρομοίως, πόσες ψευδοπροφητείες θα πρέπει να δώσει ένας προκειμένου να ονομασθεί «ψευδοπροφήτης»; ΜΟΝΟ ΜΙΑ! Επομένως, τώρα που αναθεωρήσαμε το ιστορικό τους, όπως οι ίδιοι μας προκάλεσαν να κάνουμε, τι μας δείχνει; Θα σας αφήσω να απαντήσετε εσείς! Θα είσαστε ειλικρινείς με τον εαυτόν σας; Θα εφαρμόσετε στη ζωή σας την προειδοποίηση που έδωσε στους ακολούθους Του ο Κύριος Ιησούς στο κεφάλαιο 24[κδ ] του Ματθαίου ή θα συνεχίσετε να ακολουθείτε ψευδοπροφήτες; Η απόφαση είναι δική σας. Είθε ο Αληθινός Γιαχβέ της Γραφής να σας δώσει φώτιση και κουράγιο.

9 Μια ανοικτή επιστολή προς τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. 9 Μάρτυρες του Ιεχωβά οι οποίοι προσπαθούν, με ένα φανατικό τρόπο, να υπερασπίσουν τη «Μητέρα τους Οργάνωση» λέγουν ότι οι αρχηγοί τους ποτέ δεν προφήτεψαν ψευδώς, αλλά ότι απλώς είχαν «λανθασμένες προσδοκίες»! Η αντίδρασή μου είναι, «Αν δώσετε την ίδια δικαιολογία σε όλους τους ψευδοπροφήτες όλων των εποχών, τότε, δεν θα υπάρξει ποτέ κανένας ψευδοπροφήτης!» Άλλοι Μάρτυρες μου έχουν πει για τους αρχηγούς τους τα εξής: «Οι αδελφοί μας είναι πολύ ταπεινοί. Παραδέχονται τα λάθη που έχουν κάνει στο παρελθόν.» Σε ανθρώπους που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο η απάντησή μου είναι, «Ο Ιησούς δεν έκανε καμιά διάκριση μεταξύ ταπεινών και αλαζόνων ψευδοπροφητών. Στο εικοστό τέταρτο κεφάλαιο του Ματθαίου ο Ιησούς δεν είπε στους ακολούθους Του ότι είναι εντάξει να ακολουθούν και να πιστεύουν ταπεινούς ψευδοπροφήτες!» Οι ψευδοπροφήτες είναι ψευδοπροφήτες! Όσες δικαιολογίες και να δώσουν, όταν οι «προφητείες» τους δεν εκπληρωθούν, δεν θα πρέπει να αποφεύγουν το στίγμα. Όταν οι «προφητείες» τους αστοχήσουν να εκπληρωθούν, πρέπει να ανακηρύσσονται αμέσως ως ψευδοπροφήτες ώστε να μη τους πιστεύει και να μη τους ακολουθεί κανένας από εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν και να υπηρετήσουν τον Θεό. Τώρα, παρακαλώ δώστε προσοχή στα σχόλια που έκαναν στο περιοδικό τους «Ξύπνα», 10/8/68, στη σελίδα 23 (στην Αγγλική), για «εκείνους» που είχαν δώσει ψευδοπροφητείες στο παρελθόν. Έγραψαν: True, there have been those in times past who predicted an end to the world, even announcing a specific date... Yet, nothing happened. They were guilty of false prophesying. Why? What was missing?... Missing from such people were God s truths and the evidence that He was using them.!!! Ιδού η ελεύθερη μετάφρασή μου των παραπάνω λόγων τους: «Είναι αλήθεια, ότι στο παρελθόν υπήρξαν εκείνοι οι οποίοι προφήτευσαν το «τέλος» του κόσμου, και μάλιστα ανακοίνωσαν και ορισμένη ημερομηνία... Και όμως, δεν συνέβη τίποτα. Γιατί; Τι έλειπε; Αυτό που έλειπε από αυτούς τους ανθρώπους ήταν οι αλήθειες του Θεού και η απόδειξη ότι Αυτός τους χρησιμοποιούσε.»!!! Και ο Ιησούς είπε, «από τα λόγια σου θα κατα ικαστεί» (Ματθαίος 12[ιβ ]:37) Ποιοι ήταν «εκείνοι» οι οποίοι είχαν προφητεύσει το «τέλος» του κόσμου και μάλιστα ανακοίνωσαν και «ορισμένη ημερομηνία»; Τους ξέρετε! Και συμφωνώ απόλυτα μαζί τους ότι ο Θεός δεν τους είχε χρησιμοποιήσει ποτέ! Εσείς, τι λέτε; Στη Σκοπιά της 4/1/23, σελίδα 106 (στην Αγγλική), έγραψαν ότι η σκέψη τους ήταν πως το 1925 ήταν με βεβαιότητα προσδιορισμένο από τις Γραφές. Και όμως, στη Σκοπιά του Σεπτεμβρίου του 1925, στη σελίδα 262 (στην Αγγλική), έγραψαν: It is to be expected that Satan will try to inject into the minds of the consecrated the thought that 1925 should see an end to the work.

10 Μια ανοικτή επιστολή προς τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. 10 Εδώ είναι η ελεύθερη μετάφρασή μου των παραπάνω λόγων τους: «Θα έπρεπε να το περιμένουμε ότι ο Σατανάς θα προσπαθούσε να βάλει μέσα στα μυαλά των αφιερωμένων τη σκέψη ότι το 1925 θα έβλεπε το τέλος του έργου.» Εάν ο Σατανάς θα μπορούσε να βάλει μέσα στα μυαλά των αφιερωμένων τη σκέψη ότι το 1925 θα έβλεπε το τέλος του έργου, είναι δυνατόν ότι ήταν εκείνος που έβαλε στα μυαλά τους και την ιδέα ότι το τέλος του κόσμου θα ερχόταν το 1925; Η απάντησή μου είναι «Βεβαίως!» διότι ο Αληθινός Γιαχβέ της Γραφής δεν δίνει ψευδοπροφητείες! Συνεπώς, είναι λογικό να συμπεράνουμε ότι ο Σατανάς έχει βάλει στα μυαλά τους και άλλες ψευδείς σκέψεις για να σας πλανήσουν! Ποιος είναι ο στόχος του Σατανά; Ο απόστολος Παύλος είπε ότι στόχος του Σατανά είναι να τυφλώσει τον νου των απίστων για να μη λάμψει επάνω σ αυτούς ο φωτισμός του ευαγγελίου της δόξας του Ιησού Χριστού ο Οποίος είναι εικόνα Θεού (Β Κορινθίους 4[δ ]:4) Προσέξατε τι είπε ο απόστολος Παύλος; Δεν είπε ότι ο Σατανάς τυφλώνει τον νου των απίστων για να μη δουν το ευαγγέλιο της βασιλείας, αλλά, το ευαγγέλιο της δόξας του Ιησού Χριστού, ο Οποίος, σύμφωνα με το εδάφιο Ρωμαίους 9[θ ]:5, είναι Θεός ευλογητός στους αιώνες. Το ξέρω ότι δεν θα συμφωνήσετε με την παραπάνω δήλωσή μου (ότι το εδάφιο Ρωμαίους 9[θ ]:5 λέει ότι ο Ιησούς είναι Θεός ευλογητός στους αιώνες), διότι η μετάφραση της Καινής Διαθήκης που σας έχει δώσει η οργάνωση των ψευδοπροφητών έχει παραποιήσει ακόμη και αυτό το εδάφιο. Όμως, αν αγαπάτε την αλήθεια, σας παρακαλώ, εξετάστε αυτό το εδάφιο από το Ελληνικό κείμενο σύμφωνα με το συντακτικό της γλώσσας μας, και μετά συγκρίνετέ το με την μετάφραση της οργάνωσης της Σκοπιάς. Έτσι μόνο θα δείτε την απάτη. Εδώ σας παραχωρώ αυτό το εδάφιο από το κείμενο για να σας διευκολύνω. Εκεί, ο απόστολος Παύλος μιλάει για τους Ισραηλίτες και λέει: «ων οι πατερε και εξ ων ο χριστο το κατα σαρκα ο ων επι παντων θεο ευλογητο ει του αιωνα αμην.» Το παραπάνω κείμενο μεταφράζεται ως: «των οποίων είναι οι πατέρε και εκ των οποίων εγενν θη ο ριστό το κατά σάρκα ο ων επί πάντων εό ευλογητό ει του αιώνα αμ ν» (Βάμβας) Η οργάνωση της Σκοπιάς που σας έχει παραπλανήσει όσον αφορά τη Θεότητα του Κυρίου Ιησού και σας έχει κάνει να πιστεύετε ότι ο Ιησούς είναι ένα κτίσμα, ο αρχάγγελος Μιχαήλ, και ο αδελφός του Σατανά (Σκοπιά 3/1/32, σελίδα 76, παράγραφοι 2,3), παραποίησε τα παραπάνω λόγια ώστε να μη δείτε το γεγονός ότι ο απόστολος Παύλος είπε ότι ο Χριστός είναι Θεός ευλογητός στους αιώνες. Δείτε πως παρουσίασαν τα παραπάνω λόγια του στη μετάφρασή τους: «στου οποίου αν κουν οι προπάτορε και από του οποίου [προ λθε] ο ριστό κατά σάρκα: ο εό που είναι πάνω σε όλα [α είναι] ευλογημένο για πάντα Αμ ν» (ΜΝΚ)

11 Μια ανοικτή επιστολή προς τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. 11 Από την παραπάνω δήθεν μετάφραση των λόγων του αποστόλου Παύλου, παρατηρούμε ότι στην τελευταία πρόταση, αφαίρεσαν το «ο ων», το οποίο συντακτικώς αναφέρεται στον Χριστό και το οποίο μας λέει ότι Αυτός είναι ο Θεός ο Οποίος είναι πάνω από όλους και ο Οποίος είναι ευλογητός στους αιώνες, και μας παρουσίασαν μια δήθεν πρόταση η οποία δεν έχει ρήμα. Χωρίς ρήμα, δεν υπάρχει τελειωμένη πρόταση. Χωρίς ρήμα η φράση που παραμένει δεν μπορεί να κάνει νόημα. Γι αυτό αναγκάστηκαν να προσθέσουν μέσα σε αγκύλες τις λέξεις [α είναι]!!! Αγαπητοί μου Μάρτυρες, θα σας αφήσει η συνείδησή σας να αγνοήσετε μια τέτοια μεγαλειώδη αλήθεια πάνω στην οποία βασίζεται όλο το ευαγγέλιο του Θεού; Αφού δεν πιστεύετε ότι ο Ιησούς είναι Θεός, τότε ποτέ δεν θα μπορέσετε να προσευχηθείτε σ Αυτόν όπως έκαναν οι πρώτοι Χριστιανοί (Πράξεις 7[ζ ]:59. Α Κορινθίους 1[α ]:2). «Επικαλούμαι» σημαίνει «προσεύχομαι». Αν δεν μπορείτε να επικαλεστείτε τον Ιησού, με άλλα λόγια, αν δεν μπορείτε να προσευχηθείτε στον Ιησού, πως θα μπορέσετε να σωθείτε (Ρωμαίους 10[ι ]:1,9,13,14); Για μια πλήρη κατανόηση του ευαγγελίου που κήρυξε ο απόστολος Παύλος στα εδάφια Ρωμαίους 10[ι ]:1-15, παρακαλώ διαβάστε το βιβλίο μου «Το Ευαγγέλιο της Σωτηρίας», στις σελίδες και Θα το βρείτε στην ιστοσελίδα μου, Όταν αποφασίσετε να μελετήσετε το θέμα της Θεότητας του Κυρίου Ιησού, θα πρέπει να κρατάτε στο νου σας την επόμενη αλήθεια: Η λέξη «μονογεν» που συναντούμε στο εδάφιο Ιωάννης 3[γ ]:16, δεν σημαίνει «ο μόνος κτισμένος» αλλά, «ο μόνος γεννημένος»! Αφού λοιπόν ο Ιησούς είναι ο μονογενής Υιός του Θεού, είναι από τη φύση Του Θεός διότι η φύση του κάθε υιού είναι όμοια με τη φύση του πατέρα του. Γι αυτό το λόγο, μπορείτε να προσευχηθείτε σ Αυτόν. Μην επιτρέπετε πλέον σε μια οργάνωση ψευδοπροφητών να σας στερήσει τον μόνο τρόπο με τον οποίον μπορείτε να σωθείτε! Εάν αγαπάτε την αλήθεια και εάν η αιώνια ζωή είναι ένα θέμα που σας ενδιαφέρει, σας παρακαλώ, μην αγνοήσετε τις πληροφορίες που σας παρουσίασα σ αυτή την επιστολή. Είθε να γίνετε σαν τους Βεροιείς οι οποίοι «έχθηκαν τον λόγο με κάθε προθυμία εξετά οντα καθημερινά τι γραφέ αν έτσι έχουν αυτά.» (Πράξεις 17[ιζ ]:11) Είθε να γίνετε σαν τους Εφεσίους οι οποίοι δοκίμασαν αυτούς που είχαν παρουσιασθεί σαν απόστολοι και τους βρήκαν ψευδείς (Απόκάλυψις 2[β ]:2). Μη τους φοβάστε (Δευτερονόμιο 18[ιη ]:22). Εξετάστε τα πράγματα για την συνείδησή σας, για την αλήθεια, και για την αιωνιότητά σας. Πείτε «Όχι!» στην πλάνη και «Ναι!» στον Αληθινό Ιησού της Γραφής που στέκεται έξω από τη πόρτα της καρδιάς σας αυτή τη στιγμή και κρούει (Αποκάλυψις 3[γ ]:20). Αν δεν θέλετε να διαβάσετε το βιβλίο μου που σας ανάφερα προηγουμένως για να μελετήσετε τα λόγια του αποστόλου Παύλου από τα εδάφια Ρωμαίους 10[ι ]:1-15, μελετήστε αυτά τα εδάφια προσεκτικά μόνοι σας και θα δείτε ότι ο Ιησούς είναι ο «ΚΥΡΙΟΣ», ο «ΓΙΑΧΒΕ» των εδαφίων 9,13 το Όνομα του Οποίου πρέπει να επικαλεσθείτε, με άλλα λόγια στον Οποίο πρέπει να προσευχηθείτε προκειμένου να σωθείτε! Σας παρακαλώ, μην αγνοήσετε τις πληροφορίες που έφερα στην προσοχή σας όσον αφορά εκείνα που έχετε διδαχθεί από εκείνους τους οποίους θεωρείτε φίλους σας. Ζητάτε από τον Θεό να αποκαλύψει σε σας τον Υιό Του (Γαλάτας 1[α ]:16). Και αν δείτε την δόξα του Κυρίου Ιησού, ανοίξτε την πόρτα της καρδιάς σας για να μπει μέσα ως Κύριός σας, Θεός σας και Σωτήρας σας (Ιωάννης 20[κ ]:28. Τίτος 2[β ]:13). Τη στιγμή που θα προσευχηθείτε σ Αυτόν με

12 Μια ανοικτή επιστολή προς τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. 12 πίστη, θα σωθείτε (Πράξεις 16[ιστ ]:30,31. Ρωμαίους 10[ι ]:9,13,14. Ιωάννης 3[γ ]:16. 6[στ ]: 40. 8[η ]:24,25). Αυτά είναι τα καλά νέα! Αυτό είναι το ευαγγέλιο! Για περισσότερες πληροφορίες για το γεγονός ότι ο Ιησούς είναι από τη φύση Του Θεός, παρακαλώ διαβάστε το βιβλίο μου «Ο Ιησούς --- ο Φύση ων Θεός». Θα το βρείτε στη ιστοσελίδα μου, και θα μπορέσετε να το διαβάσετε δωρεάν. Με αληθινή Χριστιανική αγάπη, Κώστας Λένης

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΙΛΙΟΥ, ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΙΛΙΟΥ, ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΙΛΙΟΥ, ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ Η αλήθεια για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά Ιστορία της Εταιρείας Η οργάνωση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», των γνωστών χιλιαστών, είναι μια πολυεθνική εταιρεία.

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποιος μαθητής πήγε στους Αρχιερείς; Τι του έδωσαν; (Μτ 26,14-16) Βαθ. 1,0 2. Πόσες μέρες έμεινε στην έρημο; (Μκ 1,12)

1. Ποιος μαθητής πήγε στους Αρχιερείς; Τι του έδωσαν; (Μτ 26,14-16) Βαθ. 1,0 2. Πόσες μέρες έμεινε στην έρημο; (Μκ 1,12) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΑΞΗ: Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Α ΟΜΑΔΑ: 1 1. Ποιος μαθητής πήγε στους Αρχιερείς; Τι του έδωσαν; (Μτ 26,14-16),0 2. Πόσες μέρες έμεινε στην έρημο; (Μκ 1,12),0 3. Ποιοι είναι οι μαθητές του

Διαβάστε περισσότερα

Το Βιβλίο του Μόρμον ως προσωπικός οδηγός

Το Βιβλίο του Μόρμον ως προσωπικός οδηγός Μήνυμα της Πρώτης Προεδρίας, Σεπτέμβριος 2010 Από τον Πρόεδρο Χένρυ Άιρινγκ Πρώτο Σύμβουλο στην Πρώτη Προεδρία Το Βιβλίο του Μόρμον ως προσωπικός οδηγός Όλοι μας, όταν νιώθουμε αυξημένη πνευματικότητα,

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Η Γέννηση του Ιησού Χριστού

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Η Γέννηση του Ιησού Χριστού Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει Η Γέννηση του Ιησού Χριστού Συγγραφέας: Edward Hughes Εικονογράφηση:M. Maillot Διασκευή:E. Frischbutter; Sarah S. Μετάφραση: Evangelia Zyngiri Παραγωγός: Bible for Children

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Η Γέννηση του Ιησού Χριστού

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Η Γέννηση του Ιησού Χριστού Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει Η Γέννηση του Ιησού Χριστού Συγγραφέας: Edward Hughes Εικονογράφηση:M. Maillot Διασκευή:E. Frischbutter; Sarah S. Μετάφραση: Evangelia Zyngiri Παραγωγός: Bible for Children

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια για την προσευχή με το κομποσχοίνι.

Λίγα λόγια για την προσευχή με το κομποσχοίνι. Λίγα λόγια για την προσευχή με το κομποσχοίνι. Το κομποσχοίνι είναι φτιαγμένο για να κάνουμε προσευχή. Δεν είναι διακοσμητικό, ούτε κάτι μαγικό. Είναι όπλο ιερό, μας υπενθυμίζει την προσευχή την οποία

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. ΟΟυρανός, το Υπέροχο Σπίτι του Θεού

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. ΟΟυρανός, το Υπέροχο Σπίτι του Θεού Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει ΟΟυρανός, το Υπέροχο Σπίτι του Θεού Συγγραφέας: Edward Hughes Εικονογράφηση:Lazarus Διασκευή:SarahS. Μετάφραση: Evangelia Zyngiri Παραγωγός: Bible for Children www.m1914.org

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη συνέλευση περιοχής στη Ρομανί!

Πρώτη συνέλευση περιοχής στη Ρομανί! Πρώτη συνέλευση περιοχής στη Ρομανί! Μέρος Πρώτο Σελίδα 1 "Να Επιζητείτε Ειρήνη και να την Επιδιώκετε" --1. Πέτρου 3:11 Είχαμε τη χαρά να ζήσουμε από κοντά ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ στη ρομανί, στην

Διαβάστε περισσότερα

Χριστός Ανέστη. Έχουμε αληθινό πρόβλημα όταν έρχεται στην διαχείριση των χρημάτων. Οι περισσότεροι από μας είμαστε σοβαρά χρεωμένοι.

Χριστός Ανέστη. Έχουμε αληθινό πρόβλημα όταν έρχεται στην διαχείριση των χρημάτων. Οι περισσότεροι από μας είμαστε σοβαρά χρεωμένοι. Αγαπημένοι μου εν Χριστώ Χριστός Ανέστη Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα αλλαγή όσον αφορά στο θέμα της διαχείρισης χρημάτων. Οι στατιστικές των χρεών στις ΗΠΑ (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής) είναι συγκλονιστικές.

Διαβάστε περισσότερα

11. Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

11. Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ 6 Ιουνίου 12 Ιουνίου Σάββατο απόγευμα 11. Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Εδάφιο μνήμης: «Και θέλουσιν ελθεί από ανατολών και δυσμών, και από βορρά και νότου, και θέλουσι καθίσει εν τη βασιλεία του Θεού.» Λουκά 13/ιγ

Διαβάστε περισσότερα

Ένας άθεος καθηγητής της φιλοσοφίας συζητά με έναν φοιτητή του, για την σχέση μεταξύ επιστήμης και πίστης στον Θεό.

Ένας άθεος καθηγητής της φιλοσοφίας συζητά με έναν φοιτητή του, για την σχέση μεταξύ επιστήμης και πίστης στον Θεό. Ένας άθεος καθηγητής της φιλοσοφίας συζητά με έναν φοιτητή του, για την σχέση μεταξύ επιστήμης και πίστης στον Θεό. Καθηγητής: Λοιπόν, πιστεύεις στον Θεό; Φοιτητής: Βεβαίως, κύριε. Καθ.: Είναι καλός ο

Διαβάστε περισσότερα

Προσοχή στο κενό Μπάρμπαρα Τόμπσον Δεύτερη σύμβουλος στην Προεδρία της Ανακουφιστικής Εταιρείας

Προσοχή στο κενό Μπάρμπαρα Τόμπσον Δεύτερη σύμβουλος στην Προεδρία της Ανακουφιστικής Εταιρείας Προσοχή στο κενό Μπάρμπαρα Τόμπσον Δεύτερη σύμβουλος στην Προεδρία της Ανακουφιστικής Εταιρείας Τα κενά μπορούν να είναι μια υπενθύμιση του τρόπου με τον οποίο μπορούμε να βελτιωθούμε ή, αν τα αγνοήσουμε,

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ:

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2007-2008 Τάξη: Γ 3 Όνομα: Η μύτη μου είναι μεγάλη. Όχι μόνο μεγάλη, είναι και στραβή. Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο με λένε Μυτόγκα. Μα η δασκάλα τα μαλώνει: Δεν

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. ΟΝώεκαιο Κατακλυσμός

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. ΟΝώεκαιο Κατακλυσμός Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει ΟΝώεκαιο Κατακλυσμός Συγγραφέας: Edward Hughes Εικονογράφηση:Byron Unger; Lazarus Διασκευή:M. Maillot; Tammy S. Μετάφραση: Evangelia Zyngiri Παραγωγός: Bible for Children

Διαβάστε περισσότερα

Οι τεμπέληδες άνθρωποι είναι κατάρα. Πιάστε δουλειά.

Οι τεμπέληδες άνθρωποι είναι κατάρα. Πιάστε δουλειά. Οι τεμπέληδες άνθρωποι είναι κατάρα. Πιάστε δουλειά. illbehonest.com/greek Tim Conway Αδέλφια, λέει πιάστε δουλειά Αδέλφια, αυτό είναι που μας λέει εδώ. Κοίταξε το επόμενο πράγμα που είναι στο εδάφιο 28

Διαβάστε περισσότερα

Δομή και περιεχόμενο

Δομή και περιεχόμενο Δομή και περιεχόμενο Διάλεξη Δεύτερη από την σειρά Το Βιβλίο των Πράξεων Οδηγός Μελέτης Περιεχόμενα Περίγραμμα Ένα περίγραμμα του μαθήματος, Σημειώσεις Ένα πρότυπο που παρέχει: το περίγραμμα το μαθήματος;

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΧΩΜΑΤΟΣ

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΧΩΜΑΤΟΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΧΩΜΑΤΟΣ Μαρτυρία της νεαρής Σοφίας από την Αθήνα για το θαύμα που έζησε, στο οποίο ξαφνικά βρέθηκε να τρώει χώμα στο περιστατικό που περιγράφει αναλυτικά η ίδια, επιβεβαιβεώνοντας τα προφητικά

Διαβάστε περισσότερα

1 ο - ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

1 ο - ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1 ο - ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Θέμα: Η ενότητα σώματος και ψυχής: το μυστήριο του Ευχελαίου (κεφ.27) Σχολείο:Περιφερειακό Λύκειο Αγίου Χαραλάμπους, Έμπα Τάξη:Α Λυκείου Καθηγητής: Νικόλαος Καραμπάς Π.Μ.Π.: 16951

Διαβάστε περισσότερα

Θρησκευτικά Α Λυκείου GI_A_THI_0_10296 Απαντήσεις των θεμάτων ΘΕΜΑ Α1

Θρησκευτικά Α Λυκείου GI_A_THI_0_10296 Απαντήσεις των θεμάτων ΘΕΜΑ Α1 Θρησκευτικά Α Λυκείου GI_A_THI_0_10296 Απαντήσεις των θεμάτων ΘΕΜΑ Α1 α) Να συμπληρώσετε κάθε μια από τις προτάσεις 1, 2, 3, 4 και 5 επιλέγοντας τη σωστή απάντηση, σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας,

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους Μάθημα 1 Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους μήνες και θα μοιραστούμε πολλά! Ας γνωριστούμε λοιπόν. Ο καθένας από εμάς ας πει λίγα λόγια για τον

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. ΟΝώεκαιο Κατακλυσμός

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. ΟΝώεκαιο Κατακλυσμός Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει ΟΝώεκαιο Κατακλυσμός Συγγραφέας: Edward Hughes Εικονογράφηση:Byron Unger; Lazarus Διασκευή:M. Maillot; Tammy S. Μετάφραση: Evangelia Zyngiri Παραγωγός: Bible for Children

Διαβάστε περισσότερα

Στὴν ἀρχὴ ἦταν ὁ Λόγος. Ὁ Λόγος ἦταν μαζὶ μὲ

Στὴν ἀρχὴ ἦταν ὁ Λόγος. Ὁ Λόγος ἦταν μαζὶ μὲ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ἤ 01ο (01-52) 01-05 Ὁ Λόγος εἶναι Θεὸς καὶ ημιουργὸς τῶν πάντων Στὴν ἀρχὴ ἦταν ὁ Λόγος. Ὁ Λόγος ἦταν μαζὶ μὲ τὸ Θεὸ Πατέρα καὶ ἦταν Θεὸς ὁ Λόγος. Αὐτὸς ἦταν στὴν ἀρχὴ μαζὶ μὲ τὸ Θεὸ Πατέρα.

Διαβάστε περισσότερα

Να ξαναγράψετε το κείμενο που ακολουθεί συμπληρώνοντας τα κενά με τις

Να ξαναγράψετε το κείμενο που ακολουθεί συμπληρώνοντας τα κενά με τις ΜΑΘΗΜΑ 10 Ο ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕΝ ΣΟΥ ΤΑ ΠΑΘΗ,ΧΡΙΣΤΕ Να ξαναγράψετε το κείμενο που ακολουθεί συμπληρώνοντας τα κενά με τις κατάλληλες λέξεις που δίνονται στην παρένθεση. Σε κάθε κενό αντιστοιχεί μια λέξη. «Η Μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

Για τα παιδιά (αλλά και για τους γονείς)...

Για τα παιδιά (αλλά και για τους γονείς)... Eισαγωγικό σημείωμα: «Οι κατ οίκον εργασίες στη διδασκαλία των μαθηματικών» Οι εργασίες «για το σπίτι» ή όπως λέγονται στις παιδαγωγικές επιστήμες οι κατ οίκον εργασίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ Dies Domini ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ της Ποιμαντικής Ενότητας της Καθολικής Μητροπόλεως Νάξου Αρ. 30 5-19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ Προσφιλείς

Διαβάστε περισσότερα

Λένα Μαντά : «Προσπαθώ να μην πονέσω κάποιον, παρά να του οφείλω μια συγνώμη»

Λένα Μαντά : «Προσπαθώ να μην πονέσω κάποιον, παρά να του οφείλω μια συγνώμη» Λένα Μαντά : «Προσπαθώ να μην πονέσω κάποιον, παρά να του οφείλω μια συγνώμη» Συνέντευξη στην Ελευθερία Καμπούρογλου Το «Μια συγνώμη για το τέλος» είναι η νέα συγγραφική δουλειά της Λένας Μαντά, που μόλις

Διαβάστε περισσότερα

Η ΆΝΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΈΞΗΣ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΆΚΤΕΣ

Η ΆΝΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΈΞΗΣ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΆΚΤΕΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ EURO RUN www.nea-trapezogrammatia-euro.eu Η ΆΝΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΈΞΗΣ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΆΚΤΕΣ - 2 - Η Άννα και ο Αλέξης είναι συμμαθητές και πολύ καλοί φίλοι. Μπλέκουν πάντοτε σε φοβερές καταστάσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Παρακαλούμε όποιον γνωρίζει το που μπορούμε να βρούμε ολόκληρα τα κείμενα στα ελληνικά, να μας ενημερώσει.

Παρακαλούμε όποιον γνωρίζει το που μπορούμε να βρούμε ολόκληρα τα κείμενα στα ελληνικά, να μας ενημερώσει. Η μετάφραση των κειμένων στα ελληνικά, που παρατίθεται εδώ, είναι βασισμένη στις μεταφράσεις από τα κοπτικά και ελληνικά στα αγγλικά των: Wesley W. Isenberg, Stephen Patterson, Marvin Meyer, Thomas O.

Διαβάστε περισσότερα

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι.

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι. 0001 00:00:11:17 00:00:13:23 Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18 Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10 Ναι. 0004 00:01:06:17 00:01:07:17 Σου έδειξα τη φωτογραφία; 0005 00:01:07:17 00:01:10:10

Διαβάστε περισσότερα

ΓΑΜΟΣ: ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΕΜ

ΓΑΜΟΣ: ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΕΜ Μελέτη 9: Για το Σάββατο 2 Μαρτίου ΓΑΜΟΣ: ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΕΜ ΕΔΑΦΙΟ ΜΝΗΜΗΣ: «Και είπε Κύριος ο Θεός, Δεν είναι καλόν να ήναι ο άνθρωπος µόνος, θέλω κάµει εις αυτόν βοηθόν όµοιον µε αυτόν.» Γένεσις 2/β

Διαβάστε περισσότερα

Ο Τόμπυ και οι Μέλισσες

Ο Τόμπυ και οι Μέλισσες Ο Τόμπυ και οι Μέλισσες Είναι άνοιξη και, όπως και πέρυσι, ο Τόμπυ επισκέπτεται τον θείο του στο αγρόκτημα. «Επιτέλους, έχω διακοπές!» φωνάζει ο Τόμπυ. Ανυπομονεί να ξαναδεί την αγαπημένη του αγελάδα,

Διαβάστε περισσότερα

Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό:

Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό: Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό: - "Η πρώτη απάντηση είναι 1821, η δεύτερη Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και η τρίτη δεν ξέρουμε ερευνάται

Διαβάστε περισσότερα

Η επιλογή να είμαστε ευγνώμονες

Η επιλογή να είμαστε ευγνώμονες ΜΉΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΏΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΊΑΣ, ΔΕΚΈΜΒΡΙΟΣ 2011 Από τον Πρόεδρο Χένρυ Άιρινγκ Πρώτο σύμβουλο στην Πρώτη Προεδρία Η επιλογή να είμαστε ευγνώμονες Ο Πατέρας μας στους Ουρανούς μας προσέταξε να είμαστε ευγνώμονες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ Το Δ ευαγγέλιο και η σχέση του με τα Συνοπτικά «Πνευματικό» ευαγγέλιο- «σωματικά» ευαγγέλια Ομοιότητες-διαφορές Δε διασώζει καμία από τις 50 και πλέον παραβολές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013. Χρόνος: 1 ώρα. Οδηγίες

ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013. Χρόνος: 1 ώρα. Οδηγίες ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 ΤΑΞΗ Α ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ 19/05/2013 Χρόνος: 1 ώρα Οδηγίες 1. Έλεγξε ότι το γραπτό που έχεις μπροστά σου αποτελείται από τις σελίδες 1-11. 2. Όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

Σοφία Παράσχου. «Το χάνουμε!»

Σοφία Παράσχου. «Το χάνουμε!» 1 Σειρά Σπουργιτάκια Εκδόσεις Πατάκη «Το χάνουμε!» Σοφία Παράσχου Εικονογράφηση: Βαγγέλης Ελευθερίου Σελ. 52 Δραστηριότητες για Α & Β τάξη Συγγραφέας: Η Σοφία Παράσχου γεννήθηκε στην Κάρπαθο και ζει στην

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. του Prem Rawat

ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. του Prem Rawat ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ του Prem Rawat TΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ σκεφτόμουν τι είναι η ειρήνη. Και κατάλαβα κάτι: η ειρήνη είναι το άρωμα. Όταν ο Θεός βρίσκεται κοντά σου, αναδύεται αυτό το άρωμα. Είναι εξαίσιο. Είναι όμορφο.

Διαβάστε περισσότερα

σόκ. Σιώπησε και έφυγε μετανιωμένος χωρίς να πει τίποτα, ούτε μια λέξη.» Σίμος Κάρμιος Λύκειο Λειβαδιών Σεπτέμβριος 2013

σόκ. Σιώπησε και έφυγε μετανιωμένος χωρίς να πει τίποτα, ούτε μια λέξη.» Σίμος Κάρμιος Λύκειο Λειβαδιών Σεπτέμβριος 2013 Εμπειρίες που αποκόμισα από το Διήμερο Σεμινάριο που αφορά στην ένταξη Παιδιών με Απώλεια Ακοής στη Μέση Γενική και Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση Είχα την τύχη να συμμετάσχω στο διήμερο σεμινάριο

Διαβάστε περισσότερα

«ΟΥ ΓΑΡ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΜΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΠΤΙΖΕΙΝ ΑΛΛ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΣΘΑΙ»

«ΟΥ ΓΑΡ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΜΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΠΤΙΖΕΙΝ ΑΛΛ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΣΘΑΙ» «ΟΥ ΓΑΡ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΜΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΠΤΙΖΕΙΝ ΑΛΛ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΣΘΑΙ» Ο απόστολος Παύλος προς το τέλος της προς Ρωµαίους επιστολής του γράφει «Τολµηρότερον δε έγραψα υµίν, αδελφοί, από µέρους ως επαναµιµνήσκων

Διαβάστε περισσότερα

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ Τί σε απασχολεί; Διάβασε τον κατάλογο που δίνουμε παρακάτω και, όταν συναντήσεις κάποιο θέμα που απασχολεί κι εσένα, πήγαινε στις σελίδες που αναφέρονται εκεί. Διάβασε τα κεφάλαια, που θα βρεις σ εκείνες

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε να παραγγείλετε το υλικό δωρεάν σήμερα!

Μπορείτε να παραγγείλετε το υλικό δωρεάν σήμερα! Μπορείτε να παραγγείλετε το υλικό δωρεάν σήμερα! ekklisia.secretary@gmail.com T. 2310 239 837 ή στην ιστοσελίδα www.apostolichurch.gr/onehope Σε συνεργασία με το ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ NEO

Διαβάστε περισσότερα

Το παιδί μου έχει αυτισμό Τώρα τι κάνω

Το παιδί μου έχει αυτισμό Τώρα τι κάνω Το παιδί μου έχει αυτισμό Τώρα τι κάνω Το όνειρο Ένα ζευγάρι περιμένει παιδί. Τότε αρχίζει να ονειρεύεται αυτό το παιδί. Κτίζει την εικόνα ενός παιδιού μέσα στο μυαλό του. Βάσει αυτής της εικόνας, κάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΚ

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΚ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΕΚ 381 ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΚ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: ΤΟ επόμενο θέμα είναι πολύ σημαντικό. Μας απασχολεί πάρα πολύ, μόνο ως προφήτες όμως μπορούμε να λειτουργήσουμε. Έχει

Διαβάστε περισσότερα

Μάθετε στο παιδί σας τον Κανόνα των Εσωρούχων.

Μάθετε στο παιδί σας τον Κανόνα των Εσωρούχων. 1. Μάθετε στο παιδί σας τον Κανόνα των Εσωρούχων. Υπολογίζεται ότι περίπου ένα στα πέντε παιδιά πέφτει θύμα σεξουαλικής βίας, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής κακοποίησης. Μπορείτε να βοηθήσετε να μη

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Ας γνωριστούμε

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Ας γνωριστούμε Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Ας γνωριστούμε Ενότητα: Χαιρετισμοί, συστάσεις, γνωριμία (2 φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Α1, Α2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή: Για τον διδάσκοντα:

Διαβάστε περισσότερα

«Τρόποι για να βελτιώσω την πόλη μου»

«Τρόποι για να βελτιώσω την πόλη μου» Γράψε ένα Τίτλο για την εφημερίδα εδώ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ τα ΠΑΙΔΙΑ ΤΕΧΝΗ σελ. 4 γράψε την ημερομηνία εδώ «Τρόποι για να βελτιώσω την πόλη μου» Αφιέρωμα για την σχέση «Πόλη + Φύση» «Να μεγάλωναν ας πούμε οι

Διαβάστε περισσότερα

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε!

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε! 20 Χειμώνας σε μια πλατεία. Χιονίζει σιωπηλά. Την ησυχία του τοπίου διαταράσσουν φωνές και γέλια παιδιών. Μπαίνουν στη σκηνή τρία παιδιά: τα δίδυμα, ο Θανούλης και ο Φανούλης, και η αδελφή τους η Μαριάννα.

Διαβάστε περισσότερα

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr»

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Επεξήγηση web site με λογικό διάγραμμα «Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Web : www.e-base.gr E-mail : support@e-base.gr Facebook : Like Twitter : @ebasegr Πολλοί άνθρωποι

Διαβάστε περισσότερα

Η γλώσσα της Κ.Δ. είναι η «κοινή» ελληνιστική, δηλαδή η δημώδης και η γλώσσα που ομιλείτο από τον 3 ο αι. π.χ. μέχρι τον 3 ο αι. μ.χ.

Η γλώσσα της Κ.Δ. είναι η «κοινή» ελληνιστική, δηλαδή η δημώδης και η γλώσσα που ομιλείτο από τον 3 ο αι. π.χ. μέχρι τον 3 ο αι. μ.χ. Η γλώσσα της Κ.Δ. είναι η «κοινή» ελληνιστική, δηλαδή η δημώδης και η γλώσσα που ομιλείτο από τον 3 ο αι. π.χ. μέχρι τον 3 ο αι. μ.χ. Οι κατακτήσεις του Μ. Αλεξάνδρου και η πολιτική ενοποίηση του χώρου

Διαβάστε περισσότερα

του Οίκου Προσευχής Διδασκαλία για την διακονία

του Οίκου Προσευχής Διδασκαλία για την διακονία Από Γιώργο Μαρκάκη, Ποιμένα Χριστιανικού Οίκου Προσευχής «Κέντρο Σαλόμ», Αθήνα 02.2012 Σελ. 1 Ο αδελφός Νίκος έλαβε τον κάτωθι λόγο από τον Κύριο: «Λέγω στην Εκκλησία αυτή την ώρα: μείνετε πιστοί και μήν

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Π Α Ρ Κ Ι Α Σ Τ Η Σ ΛΛΗΝΟΜΑΘΙΑΣ Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ι Ρ Α Δ Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Σ 1 ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΤΩΝ Π Α Ρ Α

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ

ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ Μελέτη 11: Για το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ Εδάφιο µνήµης: «Και είδον άλλον άγγελον πετώµενον εις το µεσουράνηµα, όστις είχεν ευαγγέλιον αιώνιον, διά να κηρύξη εις τους κατοικούντας

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεόραση και διαφήμιση

Τηλεόραση και διαφήμιση Τηλεόραση και διαφήμιση Δείτε τι έγραψαν μερικά παιδιά για τις διαφημίσεις:... Σε κάθε σπίτι σήμερα έχει μπει η τηλεόραση και, όπως γνωρίζουμε, κάθε μέρα βομβαρδιζόμαστε από τις διάφορες διαφημίσεις που

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία στην Σχολική Εορτή των Τριών Ιεραρχών Γυμνάσιο Ξυλοφάγου

Ομιλία στην Σχολική Εορτή των Τριών Ιεραρχών Γυμνάσιο Ξυλοφάγου Ομιλία στην Σχολική Εορτή των Τριών Ιεραρχών Γυμνάσιο Ξυλοφάγου Ήταν γύρω στον 11 ου αι. στα χρόνια του Αλέξιου Κομνηνού όταν στην Κωνσταντινούπολη ξέσπασε με νέα διαμάχη. Άνθρωποι των γραμμάτων και μη,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ ÄÉÌÇÍÉÁÉÁ ÅÊÄÏÓÇ ÅÍÇÌÅÑÙÓÇÓ ÊÁÉ ÐÍÅÕÌÁÔÉÊÇÓ ÏÉÊÏÄÏÌÇÓ ÉÅÑÁ ÌÇÔÑÏÐÏËÉÓ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ ÉÅÑÏÓ ÍÁÏÓ ÌÅÔÁÌÏÑÖÙÓÅÙÓ ÔÏÕ ÓÙÔÇÑÏÓ ÄÅËÖÙÍ - ÌÉÁÏÕËÇ ÔÇË. 2310-828989 ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ (ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του!

Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του! Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του! Όλοι οι γονείς, αλλά ιδιαίτερα οι μονογονείς, έχουν ένα άγχος παραπάνω σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του παιδιού τους. Μία φίλη διαζευγμένη με ένα κοριτσάκι

Διαβάστε περισσότερα

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Μακρυνίτσα 2010 Ύμνος της ομάδας «Ευαγγέλιο» Βιβλία και μαθήματα ζωγραφισμένα σχήματα και τόσα βοηθήματα να μη δυσκολευτώ Απ όλους τόσα έμαθα

Διαβάστε περισσότερα

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ Μη µου µιλάς γι' αυτά που ξεχνάω Μη µε ρωτάς για καλά κρυµµένα µυστικά Και µε κοιτάς... και σε κοιτώ... Κι είναι η στιγµή που δεν µπορεί να βγεί απ' το µυαλό Φυσάει... Κι είναι

Διαβάστε περισσότερα

Αϊνστάιν. Η ζωή και το έργο του από τη γέννησή του έως το τέλος της ζωής του ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΒΑΚΑΛΗ-ΣΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ. Εικόνες: Νίκος Μαρουλάκης

Αϊνστάιν. Η ζωή και το έργο του από τη γέννησή του έως το τέλος της ζωής του ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΒΑΚΑΛΗ-ΣΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ. Εικόνες: Νίκος Μαρουλάκης ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΒΑΚΑΛΗ-ΣΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Αϊνστάιν Η ζωή και το έργο του από τη γέννησή του έως το τέλος της ζωής του Εικόνες: Νίκος Μαρουλάκης Περιεχόµενα Κεφάλαιο 1:...3 Κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

Έχασε την υπόθεση στο δικαστήριο διαζυγίων για την προστασία των περιουσιακών στοιχείων της εκκλησίας του ο αυτοαποκαλούμενος "Αντίχριστος".

Έχασε την υπόθεση στο δικαστήριο διαζυγίων για την προστασία των περιουσιακών στοιχείων της εκκλησίας του ο αυτοαποκαλούμενος Αντίχριστος. Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2009 Ο «Αντίχριστος» έχασε το δικαστήριο από την πρώην σύζυγό του... Έχασε την υπόθεση στο δικαστήριο διαζυγίων για την προστασία των περιουσιακών στοιχείων της εκκλησίας του ο αυτοαποκαλούμενος

Διαβάστε περισσότερα

Η Προκήρυξη. Υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού στον Κόσμο. Προέρχεται από τον Δημιουργό όλης της ζωής.

Η Προκήρυξη. Υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού στον Κόσμο. Προέρχεται από τον Δημιουργό όλης της ζωής. Η Προκήρυξη Όπως αποκαλύφτηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 15 Φεβρουαρίου 2007 στο Μπόλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ Υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού στον Κόσμο. Προέρχεται από τον Δημιουργό όλης της ζωής. Έχει

Διαβάστε περισσότερα

Μάχη Νικολάρα: Δεν ακούγεται και πολύ δημιουργικό αυτό, έτσι όπως το περιγράφετε.

Μάχη Νικολάρα: Δεν ακούγεται και πολύ δημιουργικό αυτό, έτσι όπως το περιγράφετε. Μάχη Νικολάρα: Θα μιλήσουμε για τον τομέα της εκπαίδευσης από μια άλλη σκοπιά. Οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας εχθές ανέτρεψαν κατά κάποιο τρόπο τον προγραμματισμό αυτής της εκπομπής, όμως όλα

Διαβάστε περισσότερα

Hellas Alive Μάθε να το χρησιµοποιείς

Hellas Alive Μάθε να το χρησιµοποιείς Hellas Alive Μάθε να το χρησιµοποιείς Λίγα Λόγια Το Hellas Alive καλύπτει πέντε επίπεδα γλωσσοµάθειας της Ελληνικής.Το κάθε επίπεδο χωρίζεται σε 15 ενότητες µε κάθε ενότητα να αναπτύσσεται σε 4 µαθήµατα.

Διαβάστε περισσότερα

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος» Ο εγωιστής γίγαντας Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος» 2010-2011 Κάθε απόγευμα μετά από το σχολείο τα παιδιά πήγαιναν για να παίξουν στον κήπο του γίγαντα.

Διαβάστε περισσότερα

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom Στις 28 Φεβρουαρίου, δύο από τους εθελοντές του Edurom από το Μεσογειακό Σχολείο της Ταρραγόνα βρέθηκαν στην Ημέρα Εκπαίδευσης του «Δικτύου για τη δημοκρατική εκπαίδευση των ενηλίκων: μπροστά με τη δύναμη

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2009 2010 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: 2 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ Με τους μαθητές τις μαθήτριες και τη δασκάλα της P2ELa 2013-2014 Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ- ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Μια μέρα ξεκινήσαμε από τις Βρυξέλλες

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Εξυπηρετώ 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Εξυπηρετώ 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Επαγγελματική Βελτίωση Εξυπηρετώ 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Η εξυπηρέτηση ως το πλέον δυναμικό

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία σημαντικού εισοδήματος.

Δημιουργία σημαντικού εισοδήματος. ΤΑΛΑΝΤΟ: Αρχαίο νόμισμα Ικανότητες, Δυνατότητες, Χαρίσματα Αυξήστε τα Τάλαντά σας!!! Ασφαλίζοντας το αυτοκίνητό σας ή δίνοντας 15 ως έναντι ασφαλίστρων και συστήνοντας 2 τουλάχιστον άτομα έχετε ΔΩΡΕΑΝ

Διαβάστε περισσότερα

Η Σοφία... του Γιάννη Της Αναστασίας Μιχαηλίδου Καμένου και του Γιώργου Χριστοδούλου

Η Σοφία... του Γιάννη Της Αναστασίας Μιχαηλίδου Καμένου και του Γιώργου Χριστοδούλου Η Σοφία... του Γιάννη Της Αναστασίας Μιχαηλίδου Καμένου και του Γιώργου Χριστοδούλου Είναι η πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς. Ο Σάββας ο γιος της Αναστασίας, θα είναι στην τετάρτη τάξη των Αγγλικών.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αϊ-Βασίλης και...το όνομα του παιδιού σας...

Ο Αϊ-Βασίλης και...το όνομα του παιδιού σας... Διαβάστε αποσπασματικά το παραμύθι: Ο Αϊ-Βασίλης και...το όνομα του παιδιού σας... Το παραμύθι είναι και για αγοράκι αλλά, για της ανάγκες του δείγματος σας παρουσιάζουμε πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα

Διαβάστε περισσότερα

1 00:00:08,504 --> 00:00:11,501 το σχολείο της Τσιάπας παρουσιάζει: 2 00:00:14,259 --> 00:00:17,546 "ποιοί είναι οι Ζαπατίστας;"

1 00:00:08,504 --> 00:00:11,501 <i>το σχολείο της Τσιάπας παρουσιάζει:</i> 2 00:00:14,259 --> 00:00:17,546 <b>ποιοί είναι οι Ζαπατίστας;</b> 1 00:00:08,504 --> 00:00:11,501 το σχολείο της Τσιάπας παρουσιάζει: 2 00:00:14,259 --> 00:00:17,546 "ποιοί είναι οι Ζαπατίστας;" 3 00:00:17,967 --> 00:00:20,395 Οι Ζαπατίστας είναι ένα κίνημα.

Διαβάστε περισσότερα

«Εγώ είμαι η Αγάπη και μέσα στην Αγάπη βρίσκεται η μητρότητα και η πατρότητα Μου»

«Εγώ είμαι η Αγάπη και μέσα στην Αγάπη βρίσκεται η μητρότητα και η πατρότητα Μου» Ο Θεός, η παγκόσμια Μάνα! (Θείο κήρυγμα στη γιορτή της μητέρας) Πρόλογος Οι άνθρωποι, αναγνωρίζοντας το μεγαλύτερο δώρο, που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο, σήμερα επέλεξαν αυτήν την ημέρα, για να γιορτάζεται

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Κατανόηση γραπτού λόγου Επίπεδο Α (αρχάριο) Τρίτη διδακτική πρόταση Μικρές Αγγελίες Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Ενσωμάτωση δεξιοτήτων: Υλικό: 1 διδακτική ώρα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ Η έκθεση ακαδημαϊκών ενδιαφερόντων συνοδεύει σχεδόν πάντα την αίτηση για την είσοδο σε οποιοδήποτε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών. Την έκθεση ακαδημαϊκών ενδιαφερόντων

Διαβάστε περισσότερα

Καλωσορίσατε στην MLM Online Εκπαίδευση ανοιχτή για όλες τις εταιρίες Δικτυακού Μάρκετινγκ στην Ελλάδα µε θέµα:

Καλωσορίσατε στην MLM Online Εκπαίδευση ανοιχτή για όλες τις εταιρίες Δικτυακού Μάρκετινγκ στην Ελλάδα µε θέµα: Καλωσορίσατε στην MLM Online Εκπαίδευση ανοιχτή για όλες τις εταιρίες Δικτυακού Μάρκετινγκ στην Ελλάδα µε θέµα: Κλείσιµο τόσο απλό που µπορεί να το κάνει και το 8χρονο παιδί σας Τί είναι το κλείσιµο; Το

Διαβάστε περισσότερα

17.Α.ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 1 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ

17.Α.ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 1 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ Μια φορά η δασκάλα του Τοτού του είπε να γράψει 3 προτάσεις. Όταν πήγε σπίτι του ρωτάει τη μαμά του που έκανε δουλειές: - Μαμά πες μου μια πρόταση. - Άσε με τώρα, δεν μπορώ. Ο Τοτός τη γράφει. Μετά πηγαίνει

Διαβάστε περισσότερα

Οι σημειώσεις του Ντόμινο & οι σημειώσεις για τους γονείς

Οι σημειώσεις του Ντόμινο & οι σημειώσεις για τους γονείς Οι σημειώσεις του Ντόμινο & οι σημειώσεις για τους γονείς Καλώς ήρθατε στο littlebridge.com HomeBook 1. Εναρμονισμένο με τα 12 κεφάλαια του online υλικού, αυτό το βιβλίο συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02 Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 0 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α Τ Ω Ν

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές Ενότητα: Κοινωνικές σχέσεις (2 φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Β1, Β2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή: Για τον διδάσκοντα: 1

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα: Νέα Ελληνική Λογοτεχνία ΑΔΙΔΑΚΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ (1883-1957) Αναφορά στον Γκρέκο (απόσπασμα)

Μάθημα: Νέα Ελληνική Λογοτεχνία ΑΔΙΔΑΚΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ (1883-1957) Αναφορά στον Γκρέκο (απόσπασμα) Μάθημα: Νέα Ελληνική Λογοτεχνία ΑΔΙΔΑΚΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ (1883-1957) Αναφορά στον Γκρέκο (απόσπασμα) Μπήκα στο χωριό, νύχτωνε πια, οι πόρτες όλες σφαλιχτές, μες στις αυλές τα σκυλιά μυρίστηκαν

Διαβάστε περισσότερα

πίστη είναι κάτι ανεξήγητο. Αυτός είναι ο Θεός στην Ευρύτερη Κοινότητα. Και από εδώ πρέπει να ξεκινήσετε.

πίστη είναι κάτι ανεξήγητο. Αυτός είναι ο Θεός στην Ευρύτερη Κοινότητα. Και από εδώ πρέπει να ξεκινήσετε. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ; ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ. Στην Ευρύτερη Κοινότητα, ο Θεός είναι εμπειρία. Στην Ευρύτερη Κοινότητα, ο Θεός είναι επικοινωνία βαθιών ενοράσεων και αναγνώρισης του ενός

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

[ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ]

[ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ] 2014 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης Ερευνητική εργασία των μαθητών : Αλεξίου Δημήτρη, Γεωργιάδου Αλεξάνδρας, Ζαχάρωφ Μανώλη, Κατσούλη Απόστολου, Τρέμμα Λουκίας [ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

Λαµβάνοντας τη διάγνωση: συναισθήµατα και αντιδράσεις

Λαµβάνοντας τη διάγνωση: συναισθήµατα και αντιδράσεις Λαµβάνοντας τη διάγνωση: συναισθήµατα και αντιδράσεις Πιθανότατα αισθάνεστε πολύ αναστατωµένοι αφού λάβατε µια διάγνωση καρκίνου. Συνήθως είναι δύσκολο να αποδεχθείτε τη διάγνωση αµέσως και αυτό είναι

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Μαθήματος Νο3 «SimSafety» Σενάριο Παιχνιδιού: «Κλοπή» (Theft)

Σχέδιο Μαθήματος Νο3 «SimSafety» Σενάριο Παιχνιδιού: «Κλοπή» (Theft) Σχέδιο Μαθήματος Νο3 «SimSafety» Σενάριο Παιχνιδιού: «Κλοπή» (Theft) 1. Μάθημα (κατά το οποίο μπορεί να διδαχτεί η συγκεκριμένη δραστηριότητα): Αγγλικά, Πληροφορική, Ευέλικτη ζώνη στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙ.ΜΕ.Π.Α Β ΦΑΣΗ: ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙ.ΜΕ.Π.Α Β ΦΑΣΗ: ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙ.ΜΕ.Π.Α Β ΦΑΣΗ: ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Φοιτητής: Παύλου Νικόλαος, Α.Ε.Μ: 2245, Ε Εξάμηνο Σχολείο: 1 ο Πειραματικό

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Moodle

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Moodle Πώς να χρησιμοποιήσετε το Moodle Οδηγός για Φοιτητές/τριες (ΔΕΟ10) του Αριστείδη Χατζή ahatzis@phs.uoa.gr ΣΕΠ ΑΘΗΝΑ-2, Portal Officer ΔΕΟ10 Αυτός ο οδηγός απευθύνεται στις φοιτήτριες και τους φοιτητές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: Θ. ΣΤΑΘΟΥΛΙΑ:

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: Θ. ΣΤΑΘΟΥΛΙΑ: 386 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: Η κα Σταθούλια έχει το λόγο. Θ. ΣΤΑΘΟΥΛΙΑ: Νομίζω ότι ή τοποθέτηση του Μιχάλη είναι σωστή ως προς την αρχή της, ως προς το γενικό πλαίσιο. Αλλά

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02 Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α Τ Ω Ν

Διαβάστε περισσότερα

Σόφη Θεοδωρίδου: "Αν δε συμπάσχεις με τους ήρωές σου, δεν είναι αληθινοί"

Σόφη Θεοδωρίδου: Αν δε συμπάσχεις με τους ήρωές σου, δεν είναι αληθινοί Σόφη Θεοδωρίδου: "Αν δε συμπάσχεις με τους ήρωές σου, δεν είναι αληθινοί" Το clickatlife επιλέγει ρήσεις από έντεκα συγγραφείς της παγκόσμιας κλασσικής λογοτεχνίας για να ανοίξει διάλογο με σύγχρονους

Διαβάστε περισσότερα

Μια παράμετρος επιτυχίας διοίκησης έργου

Μια παράμετρος επιτυχίας διοίκησης έργου EMPATHY ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ Μια παράμετρος επιτυχίας διοίκησης έργου Εισηγητής: Νίκος Α. Χαζάπης, Μ.Μ, τεχνικός σύμβουλος Καθορισμός διαδικασιών Λειτουργικής Παραλαβής Συστημάτων Κτιρίων Μέλος ASHRAE, CIBSE,

Διαβάστε περισσότερα

Ιερα Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού

Ιερα Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Ιερα Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Μακρυνίτσα 2011 Ύμνος της ομάδας «Υπακοή» Σιγανά βαδίζεις πάντα σιωπηλή άγρυπνη ν ακούσεις των

Διαβάστε περισσότερα

Πόλεμος για το νερό. Συγγραφική ομάδα. Καραγκούνης Τριαντάφυλλος Κρουσταλάκη Μαρία Λαμπριανίδης Χάρης Μυστακίδου Βασιλική

Πόλεμος για το νερό. Συγγραφική ομάδα. Καραγκούνης Τριαντάφυλλος Κρουσταλάκη Μαρία Λαμπριανίδης Χάρης Μυστακίδου Βασιλική Πόλεμος για το νερό Συγγραφική ομάδα Καραγκούνης Τριαντάφυλλος Κρουσταλάκη Μαρία Λαμπριανίδης Χάρης Μυστακίδου Βασιλική 3 ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου Τάξη ΣΤ1 Θεσσαλονίκη 2006 ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ Άκουγα

Διαβάστε περισσότερα

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups INTERVIEWS REPORT February / March 2012 - Partner: Vardakeios School of Hermoupolis - Target group: Immigrants, women 1 η συνέντευξη Από την Αλβανία Το 2005 Η γλώσσα. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω με τους

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ: ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Ένας οδηγός για τα δικαιώματα των παιδιών σε συνεργασία με την:

ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ: ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Ένας οδηγός για τα δικαιώματα των παιδιών σε συνεργασία με την: ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ: ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Ένας οδηγός για τα δικαιώματα των παιδιών σε συνεργασία με την: Μάθε για τη σύμβαση. Γνώρισε τα δικαιώματά σου. Το βιβλιαράκι που κρατάς στα χέρια σου περιέχει 54 άρθρα

Διαβάστε περισσότερα

3 ο βραβείο ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ. Βασιλεία Παπασταύρου. 1 ος Πανελλήνιος διαγωνισμός λογοτεχνικής έκφρασης για παιδιά (2010-2011)

3 ο βραβείο ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ. Βασιλεία Παπασταύρου. 1 ος Πανελλήνιος διαγωνισμός λογοτεχνικής έκφρασης για παιδιά (2010-2011) ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ 1 ος Πανελλήνιος διαγωνισμός λογοτεχνικής έκφρασης για παιδιά (2010-2011) 3 ο βραβείο Βασιλεία Παπασταύρου 1 ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας 2 Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ο Καραγκιόζης

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Κατανόηση γραπτού λόγου Επίπεδο Δ (προχωρημένο) Δεύτερη διδακτική πρόταση Έγκλημα στο Διαδίκτυο Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Ενσωμάτωση δεξιοτήτων: Υλικό: 1 διδακτική

Διαβάστε περισσότερα

Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Ο Μικρός Πρίγκιπας. Μετάφραση: Μελίνα Καρακώστα. Διασκευή: Ανδρονίκη

Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Ο Μικρός Πρίγκιπας. Μετάφραση: Μελίνα Καρακώστα. Διασκευή: Ανδρονίκη Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ Ο Μικρός Πρίγκιπας Μετάφραση: Μελίνα Καρακώστα Διασκευή: Ανδρονίκη 2 Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα νεαρό αγόρι, που του άρεσε πολύ να ζωγραφίζει. Μια μέρα ζωγράφισε ένα βόα

Διαβάστε περισσότερα