Πού πρέπει να πάω ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Οδηγός Υλικού ΕΝΟΤΗΤΑ 4

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Πού πρέπει να πάω ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Οδηγός Υλικού ΕΝΟΤΗΤΑ 4"

Transcript

1 1 Πού πρέπει να πάω για να βρω δουλειά; ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Οδηγός Υλικού ΕΝΟΤΗΤΑ 4 jointly orindividually in any form and using any means reflects only the author's

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή 3 2. Στόχοι 4 3. Λίστα και διάρκεια των προτεινόμενων δραστηριοτήτων 4. Ανάπτυξησυνεδρίαςκαιέννοιες για μετάδοση 5 Δραστηριότητα1: Το δίκτυο επαφών μου 7 Δραστηριότητα2: Μια γνωριμία το Τμήμα Εργασίας και το EURES 5. Μέσα για αναζήτηση εργασίας στηνκύπρο

3 Πού πρέπει να πάω για να βρω δουλειά? 1. Εισαγωγή Αυτή η παρουσίαση αποτελεί τη λογική συνέχεια της προηγούμενης παρουσίασης με τίτλο Αναζήτηση Εργασίας. Είσαι προετοιμασμένος/η γι αυτό;. Ακολουθώντας το σκεπτικό της παρουσίασης που αναπτύχθηκε στην παρουσίαση της προηγούμενης ενότητας, δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι παρόλο που η μόνιμη εργοδότηση νέων των 16 ετών στην αγορά εργασίας είναι σπάνια, δεν παύει να σχετίζεται με περιπτώσεις αποτυχίας μαθημάτων και αδικαιολόγητων απουσιών. Επιπλέον, ζούμε σε μια κοινωνία η οποία γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική και το γεγονός ότι οι άνθρωποι περνούν από διάφορες εμπειρίες ζωής πολύ νωρίς στη ζωή τους αξιολογείται πολύ θετικά. Ο χώρος εργασίας δεν αποτελεί εξαίρεση, και ο νέος που εκφράζει είτε ενδιαφέρον για οικονομική ανεξαρτησία κάνοντας δουλειές που αμείβονται είτε την επιθυμία να συμβάλει στον κόσμο γύρω του μέσω του εθελοντισμού για παράδειγμα, εκτιμάται ιδιαίτερα από τις εταιρίες που προσλαμβάνουν εργαζόμενους. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι νέοι πρέπει να γνωρίζουν τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην αναζήτηση εργασίας όπως επίσης και να γνωρίζουν τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για την επίτευξη της πρώτης εργασιακής τους εμπειρίας. Η ενότητα αυτή παρουσιάζει τα μέσαπου χρησιμοποιούνται περισσότερο και έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στην εύρεση εργασίας.

4 2. ΣΤΟΧΟΙ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Ο στόχος της ενότητας αυτής είναι να εντάξει τους νέους στην πραγματικότητα της αγοράς εργασίας, εξηγώντας ποια είναι η νομικήυπόστασηενός ατόμου σε αυτό το περιβάλλον και δίνοντας τους ευρεία γνώση για τα πιο δημοφιλή μέσαγια αναζήτηση εργασίας. ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ - Να μάθουν οι νέοι τι μπορούν να περιμένουν στην αγορά εργασίας αν ξεκινήσουν να εργάζονται πριν συμπληρώσουν τα 18 τους χρόνια. - Να μάθουν οι νέοι τα βασικά των διαφόρων μέσωνεύρεσης εργασίας, και να αποφασίσουν ποια είναι τα καταλληλότερα για να πετύχουν την ένταξή τους στον εργασιακό χώρο. 3. ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Εκτιμώμενη διάρκεια : 1 ώρα και 30 λεπτά Δραστηριότητα 1: Το δίκτυο επαφών μου (40 λεπτά) Δραστηριότητα 2: Μιαγνωριμία με το την ιστοσελίδα του Τμήματος Εργασίας(25 λεπτά)

5 4. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΚΑΙΕΝΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Διαφάνειες 1 μέχρι 6. Έννοιες για μετάδοση: - Οποιοδήποτεάτομο το οποίο επιθυμείμπορείναδουλέψειαπό τηνηλικία των Οισυνθήκεςεργασίαςγιαέναάτομοαυτήςτηςηλικίαςείναιδιαφορετικέςαπ όάλλουςεργαζόμενους: δουλεύοντας σαν μαθητευόμενος/η, ο μισθός είναι χαμηλότερος. - Γονείςκαικηδεμόνες θαπρέπειναδώσουντησυγκατάθεσήτουςγια ναμπορούνναδουλέψουνοινέοι. Δενμπορούνόμωςνα δουλέψουννυχτερινέςυπερωρίεςήναεργαστούνκάτωαπόεπικίνδυνεςσυν θήκες. - Υπάρχουνδουλειέςπροσωρινήςαπασχόλησηςοιοποίεςμπορούν να συνδυαστούν με την εκπαίδευση. - Είναισημαντικό να ξέρουν τι θέλουν να κάνουν, έτσι ώστε να αρχίσουν να ψάχνουν. Διαφάνειες 7 μέχρι 11

6 Αυτέςοιδιαφάνειεςπαρουσιάζουνμέρηταοποίαμπορείναεπισκεφτείκάποιος/α πουαναζητάεργασία, εστιάζονταςαργότερα στις Υπηρεσίες Σταδιοδρομίας τις οποίες παρέχει η Δημόσια Διοίκηση για τους πολίτες.εκτόςαπότηνπροσφοράθέσεωνεργασία, διαχειρίζεταιεπίσης, σεπολλέςπεριπτώσεις την Επαγγελματική Κατάρτιση. Εδώ θα πρέπει να γίνει και η εγγραφή κάποιου/ας για τη συμμετοχή σε Εργαστήρια Χειροποίητων Κατασκευών και διάφορα Εκπαιδευτικά Αναπτυξιακά Προγράμματα. Οιδιαφάνειεςαυτέςπεριέχουνεπίσηςέναμικρόκατάλογομεδιευθύνσειςτου Τμήματος Εργασίας και EURES CY. Σεαυτότοσημείοθαπρέπεινατονιστείησημασίατουναγνωρίζουν τις Υπηρεσίες Απασχόλησης. Οι Υπηρεσίες Απασχόλησηςυπάρχουνγενικάσεκάθετοπική αυτοδιοίκησηκαιεξαρτώνται από το Δημαρχείο τους. Οι επαγγελματίες γνωρίζουν πολύ καλά την πραγματικότητα του δήμου όπου εργάζονται και της περιφέρειάς του και μπορούν να καθοδηγήσουν τους νέους στην αναζήτηση εργασίας και στην εξεύρεση μαθημάτων.αυτάταμαθήματα πρέπει να τηρούν δύο προϋποθέσεις: - Να συμβαδίζουν με τη ζήτηση για απασχόληση - Να συμβαδίζουν με τα κίνητρα των νέων που κάνουν αίτηση Διαφάνειες 11 και 12 Αυτές οι δύο διαφάνειες αναφέρονται στο προσωπικό δίκτυο επαφών ως τρόπο εξεύρεσης εργασίας. Αυτό το εργαλείο αποδεικνύεται να είναι το πιο αποτελεσματικό. Τοπιοπιθανόνείναιότιοιγονείςθααισθάνοντανπερισσότερηασφάλειαεάνγνώρ ιζαντουςανθρώπουςγιατουςοποίουςεργάζονταιταπαιδιά τους.

7 Δίνουμεμιασύντομηλίσταγιατοποιαάτομαμπορούννααποτελούντοδίκτυοεπα φώντωννέων. Δραστηριό τητα ΤΟΔΙΚΤΥΟΕΠΑΦΩΝΜΟΥ 1 Αποδέκτες: Νέοι σεαναμορφωτήρια Ανηλίκων. Διάρκεια: 40 λεπτά. Υλικά, πηγέςκαιεξοπλισμός: πίνακας, μαρκαδόροι/κιμωλίεςκαιφύλλοεργασίας 10. Ηδραστηριότητααυτήέχειτουςπιοκάτω στόχους: 1. Οινέοιναμπορούνναεντοπίσουντουςανθρώπουςστο περιβάλλον τουςοι οποίοι θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν στην αναζήτηση εργασίας. 2. Να αναπτύξουν οι νέοι τη δυνατότητα να ετοιμάζουν τα σχέδια τους πριν αναλάβουν δράση. Ανάπτυξη της Δραστηριότητας: Ο/Η εκπαιδευτικός θα εξηγήσει ότι το πιο αποτελεσματικό μέσο αναζήτησης εργασίας είναι η χρήση του δικτύου προσωπικών επαφών. Πολλές ευκαιρίες θέσεων εργασίας δε δημοσιεύονται ποτέ λόγω του ότι οι εταιρείες καλύπτουν τις κενές αυτές θέσεις μεάτοματαοποίαγνωρίζουνοιυπάρχοντεςεργαζόμενοι. Αυτόσυμβαίνειεπειδήτοάτομοπου ήδη εργάζεται στην εταιρεία συστήνει κάποιον/α που γνωρίζει (τον/την υποψήφιο/α). Η προσδοκίαείναιότιτοάτομοπουσυνιστάταιθαείναιαποτελεσματικόστηνεκτέλε σητωνκαθηκόντων του.

8 Θα πρέπει επίσης να γίνει ένας διαχωρισμός ανάμεσα στο έχω διασυνδέσεις και στο με συστήνει κάποιος. Ηπρώτηπερίπτωσησυνεπάγεταιτηνπροώθησηενόςατόμουγιαμιαθέση εργασίας, η οποία προφανώς, δεν υπάρχει ακόμα.το να με συστήσει κάποιοςαπότηνάλληαποτελείέναείδοςδιαμεσολάβησηςανάμεσασεδύομέρη: του/της υποψήφιου/ας και της εταιρείας. Μετάαπόαυτήτηνεπεξήγηση, ο/ηεκπαιδευτικόςθαδώσει το Φύλλο Εργασίας 10 στους μαθητές. ΣτοΦύλλοΕργασίας 10 θαγράψουνταονόματαδέκαατόμωνταοποία μπορούν να τους βοηθήσουν στην αναζήτηση εργασίας. Θαπρέπειεπίσηςναγράψουντοντρόπομετονοποίοταάτομα αυτά μπορούν να τους βοηθήσουν. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 1 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10 Γνώριζες ότι για τα περισσότερα συμβόλαια που υπογράφονται μεσολάβησε κάποιος γνωστός ο οποίος πρότεινε τον/την εργαζόμενο/η στην εταιρεία; Οι στατιστικές δείχνουν ότι αυτό ισχύει για 70% ή και περισσότερα από τα συμβόλαια που υπογράφηκαν μέχρι τώρα. Αυτό σου δίνει μια ιδέα του πόσο σημαντικό είναι να μπορείς να ζητήσεις βοήθεια όταν ψάχνεις για δουλειά. Οι περισσότεροι άνθρωποι που ξέρεις δε θα μπορούν να σε εργοδοτήσουν, αλλά θα ξέρουν κάποιο, ο οποίος με κάποιο τρόπο θα μπορεί να σε βοηθήσει άμεσα με αυτό το θέμα. Συνήθως στους ανθρώπους δεν αρέσει αυτός ο τρόπος εύρεσης εργασίας καθώς νοιώθουν ότι ζητούν βοήθεια. Η αλήθεια όμως είναι ότι οι εταιρείες δεν συνηθίζουν να προσλαμβάνουν άτομα τα οποία δεν φαίνονται ικανά να καλύψουν επαρκώς τη θέση στην οποία προσφέρουν δουλειά. Αυτό που προτείνουμε να κάνεις σε αυτή την δραστηριότητα είναι να γράψεις το δίκτυο επαφών σου το οποίο ήδη έχεις, είτε το πιστεύεις αυτό είτε όχι.

9 Σε αυτό το φύλλο εργασίας, όπως επισημαίνεται, πρέπει να γράψεις τα ονόματα των ανθρώπων οι οποίοι θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να βρεις δουλειά όπως και το πώς πιστεύεις ότι μπορούν να βοηθήσουν. Να θυμάσαι ότι δεν πρέπει να είναι κατ ανάγκην άτομα τα οποία μπορούν να σου δώσουν δουλειά άμεσα. Μπορεί να είναι άτομα τα οποία δουλεύουν σε μέρη τα οποία έχουν συχνές ανάγκες και απαιτήσεις για ανθρώπινο δυναμικό, άτομα τα οποία γνωρίζουν κάποιον/α που έχει μια εταιρεία, ή άτομα τα οποία μπορεί απλά να ενδιαφέρονται για εσένα και τα οποία μπορούν να σε ενημερώσουν για οποιαδήποτε ευκαιρία προκύψει. Μόλις τελειώσεις με την δραστηριότητα, μοιράσου με τους/τις συμμαθητές/τριες αυτά που έγραψες. Ίσως θα μπορούσες να επωφεληθείς από δικές τους ιδέες. ΟΝΟΜΑ ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Μετάαπόκάποιαλεπτά, μπορείτεναδημιουργήσετεμιαδεξαμενήθεμάτων, στηνοποίαθααναλύσετε τα πρόσωπα τα οποία εμφανίστηκαν περισσότερο στις λίστες των μαθητών (πατέρας, μητέρα, φίλοι/οικογενειακοί φίλοι, κ.λπ.). Θα μπορούσατε επίσης να κάνετε ένα παιχνίδι προσομοίωσηςαναζήτησηςεργασίας, στοοποίοσυμμετέχουν δύομαθητές, όπωςπεριγράφεταιπιοκάτω:

10 Θαήτανενδιαφέρονο/η εκπαιδευτικός να μιλήσει για τις αντιστάσεις που προκύπτουν συνήθως όταν χρησιμοποιούμε τοδίκτυοεπαφών μας. Είναισημαντικό νααποσαφηνιστούνταακόλουθα σημεία: - Η διαφορά μεταξύ του έχω διασυνδέσεις και του με συστήνει κάποιος. -Το δίκτυο επαφών συμπεριλαμβάνει την επικοινωνία με άτομα τα οποία εμπιστευόμαστε και από τα οποία θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάποια βοήθεια σε κάτι που θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε και εμείς. - Ηεύρεσηατόμουαπόκάποιονείναικάτιτοοποίοεξοικονομείχρήματα για την εταιρεία. Έναάλλοσημαντικόστοιχείοείναιτοότιεάνκάποιοςσυσταθεί, τότεηεταιρείαείναιπιοσίγουρη ότι αυτό το άτομο θα είναι σε θέση να κάνει τη δουλειά. - Υπάρχουν αιτήσεις για εργασία οι οποίες είναι διαθέσιμες σε πολλές εταιρείες. Υπάρχει ένας τρόπος με τον οποίο αποκτούν πρόσβαση έμμεσα στο δίκτυο επαφών των ανθρώπων στο περιβάλλον τους. Σχεδόν όλες οι αιτήσεις ρωτούν εάν ο/η υποψήφιος/α γνωρίζει κάποιον/α στην εταιρεία. Αυτός είναι ένας τρόπος να πάρουν συστάσεις και να διαπιστώσουν κατά πόσο ο/η υποψήφιος/α ανήκει στον κύκλο κάποιου/ας που βρίσκεται ήδη στην εταιρεία και κάνει την δουλειά του καλά. -Οι συστάσεις από άτομα μέσαστην εταιρεία, είναι ένας ακόμη τρόπος με τον οποίο η εταιρεία μπορεί να διαπιστώσει εάν ο/η υποψήφιος/α ανήκει στο δίκτυο επαφών κάποιου/ας που ήδη γνωρίζει, και εάν με κάποιο τρόπο, το άτομο αυτό βρίσκεται ήδη στο δίκτυο επαφών σου. Είναιιδιαίτεραενδιαφέροντοότι, μόλιςηδραστηριότητατελειώσει, οιμαθητέςμπορούνναβγάλουνσυμπεράσματαγιατοεάνόντωςκάποιου είδους προσωπική σχέση είναι πιο αποτελεσματική από άλλες έτσι ώστε να αναζητήσουν εργασία μέσω των επαφών τους. Επιπλέον, σανδεύτερομέροςτηςδραστηριότητας, συνιστάταιναμιλήσετεγιατοπώςθαμπορούσατε να βοηθήσετε κάποιον/α στη δική του/της αναζήτηση εργασίας. Σεαυτότοπλαίσιοθαήτανχρήσιμονα γίνει κάποιο είδος προσομοίωσης ή αναπαράστασης, έχονταςυπ όψινταεξής σημεία:

11 - Αυτός/ηπουζητάτηβοήθειαμαςείναικάποιοκοντινόμαςάτομοτοοποίοενδιαφέ ρεταιγιατο καλό μας, έτσι είναι σχεδόν βέβαιο ότι η απάντηση μας θα είναι θετική. - Υπάρχειμιασχέσηεμπιστοσύνης, και δεν θα ήταν χρήσιμο να δημιουργηθεί μια ψεύτικη και δυσάρεστη κατάσταση. Αντίθετα, θα πρέπει να πρόκειται για ένα αρκετά φυσικό διάλογο, όπου ο νεαρός υποψήφιοςεκφράζει την ανησυχία του όσον αφορά την εύρεση εργασίας. - Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο το πώς μπορούν οι επαφές μας να βοηθήσουν: ενημερώνονταςπότεείναιδιαθέσιμεςκάποιεςθέσεις εργασίας στην εταιρεία του/της ή όταν δουν κάποια διαφήμιση στην οποία ζητούνται άτομα σε συγκεκριμένες θέσεις εργασίας κ.λπ. Ότανηπροσομοίωσητελειώσει, ο/η εκπαιδευτικός θα κάνει σχόλια σχετικά με το πώς εκτέλεσαν οι μαθητές την άσκηση. Είναι αναγκαίο να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα θετικά χαρακτηριστικά και να δοθούν συμβουλές στο πώς μπορούν να βελτιώσουν αυτά που έχουν κάνει λάθος. Τέλος, είναι σημαντικό να θυμάστε να διευκολύνετε την επικοινωνία με τα άτομα που θέλουν βοήθεια με: αριθμό τηλεφώνου, σπιτιού, κ.λπ. Μερικές εναλλακτικές είναι: ΟΝΟΜΑ ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Μπορείναμιλήσειγιαμέναστονφούρνοήστηναγορά ενημερώνοντας ότι ψάχνω για δουλειά και λέγοντας τι θα μπορούσα να κάνω. Μπορείναρωτήσειτους/τις εργαζόμενους/εςφίλους/ες του/της αν υπάρχει κάποια θέση εργασίας για μένα

12 Μπορεί να μιλήσει για μένα στο αφεντικό του/της. Μπορεί να δώσει το βιογραφικό μου στην εταιρεία όπου δουλεύει. Μπορείναμουδώσειπληροφορίεςγιαεταιρείεςοιοποίες ψάχνουν για υποψήφιους. Μπορείναμεενημερώσειγιαμέρησταοποία θα μπορούσα να αφήσω το βιογραφικό μου. Μπορεί να μιλήσει στους/στις συναδέλφους του/της και να τους ενημερώσει ότι ψάχνω για δουλειά. Μπορείναμεενημερώσειανδεικάποια διαφήμιση για κάποια δουλειά που θα μπορούσα να κάνω. Μπορεί να μου δώσει αίτηση εργασίας από την εταιρεία όπου δουλεύει. Είναισημαντικόναμηναπορρίψουμεκανέναάτομοτοοποίο μπορεί να μας βοηθήσει. Ακόμηκαιοιπαππούδεςκαιοιγιαγιάδεςμπορούνσυνήθωςνα καταστούν πολύ χρήσιμοι/ες σε αυτές τις περιπτώσεις: είναι το καλύτερο τμήμα μάρκετινγκ που θα μπορούσε να έχει κάποιος. Διαφάνεια 13 Αυτή ηδιαφάνεια δίνειπληροφορίες για την παροχήσυμβουλώνγιαδουλειέςαπότακέντραπληροφόρησηςνέωνσεόλεςσχεδ όντιςπεριοχέςτωνχωρώνπουσυμμετέχουνστοέργο. Γενικότερα, υπάρχουνεπίσης τα Γραφεία Εργασίας, ο Οργανισμός Νεολαίας και το EURES CY, των οποίων παρέχουμετις ιστοσελίδες,όπουοιμαθητέςμπορούνναβρουνπερισσότερες πληροφορίες για αυτέςτις ξεχωριστές για τους νέους υπηρεσίες. Ναθυμάστετηνσημασία της συνεργασίας με όλους τους τοπικούς φορείς που συνεργάζονται με την νεολαία. Τα μηνύματαπρέπειναείναικαθολικάκαισυνεπήμεταξύτουςέτσιώστεναενισχυθεί η επίδραση που μπορούν να έχουν.

13 Δραστηριό τητα 2 ΜΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Αποδέκτες: Νέοι από Αναμορφωτήρια Ανηλίκων. Διάρκεια: 25 λεπτά. Υλικά, πηγέςκαιεξοπλισμός: ΗλεκτρονικοίυπολογιστέςμεπρόσβασηστοΔιαδίκτυογιακάθεμαθητή/τριακαι ΦύλλοΕργασίας 11. Οσκοπόςτης δραστηριότητας αυτής είναι να εξοικειώσει τους μαθητές με την ηλεκτρονική σελίδα του Τμήματος Εργασίας. Ηδραστηριότητααυτήέχειωςστόχοναδώσειστουςνέουςτηναυτονομίαπουχρει άζονταιγιανααναζητήσουνεργασίακαιεπαγγελματική Εκπαίδευση στην ηλεκτρονική σελίδα του Τμήματος Εργασίας. ΑνάπτυξητηςΔραστηριότητας: Ο/Η εκπαιδευτικός θα εξηγήσει στους μαθητές ότι το Τμήμα Εργασίας είναι η σημαντικότερη υπηρεσία στην αναζήτηση εργασίας. Για την πρόσβαση στις προσφορές εργασίες στη σελίδα είναι απαραίτητη η εγγραφή σαν άτομο που ζητά εργασία. Ο/Η εκπαιδευτικός θα δώσει το Φύλλο Εργασίας 11. Η δραστηριότητα είναι η πλοήγηση στο SOCwebsiteγια μερικά λεπτά.

14 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 2 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11 ΜΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣΚΑΙ ΤΟ EURES. Το Τμήμα Εργασίας (ή παρόμοιοι οργανισμοί σε κάθε χώρα) είναι μια κυβερνητική υπηρεσία που μπορεί να σε βοηθήσει στην εύρεση εργασίας. Το Τμήμα Εργασίας έχει γραφεία τα οποία είναι προσβάσιμα από όλους τους πολίτες. Αυτά ονομάζονται Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας. Το EURES είναι μια Ευρωπαϊκή διαδικτυακή πύλη που προσφέρει πληροφορίες σχετικά με την αναζήτηση εργασίας. Το EURES βοηθά στην παροχή πληροφοριών, συμβουλών και υπηρεσιών πρόσληψης/τοποθέτησης προς όφελος εργαζομένων, εργοδοτών, και κάθε πολίτη που επιθυμεί να επωφεληθεί αυτές. Σε σύγκριση με άλλα μέσα αναζήτησης εργασίας, το Τμήμα Εργασίας και το EURES έχουν το πλεονέκτημα του ότι βοηθούν κάθε άτομο, ανεξαρτήτου ηλικίας. Πολλές άλλες εταιρείες ή οργανισμοί που βοηθούν στην αναζήτηση εργασίας τείνουν να αποκλείουν τα ανήλικα άτομα, επειδή δεν θέλουν να πάρουν οποιοδήποτε ρίσκο. Το Τμήμα Εργασίας και το EURES παρέχουν πολλές πληροφορίες για προσφερόμενες θέσεις εργασίας, μαθήματα, κ.λπ. Το Τμήμα Εργασίας και το EURES έχουν τη δική τους ιστοσελίδα μέσω της οποίας μπορείς να έχεις πρόσβαση σε όλες αυτές τις πληροφορίες. Σε αυτή την δραστηριότητα θα εξερευνήσεις τις ιστοσελίδες αυτές, ψάχνοντας συγκεκριμένα στοιχεία, μετά από οδηγίες που θα σου δώσει ο/η μέντοράς σου. Για να ξεκινήσεις, ακολούθησε αυτούς τους συνδέσμους:

15 Έπειτα μπορείς να αρχίσεις να απαντάς ερωτήσεις όπως οι ακόλουθες με την βοήθεια του/της μέντοράς σου. Για παράδειγμα: A. Ποια δουλειά έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση σε αυτή την περιοχή; B. Τι δυνατότητες μάθησης έχω στη χώρα μου; Γ. Σε ποιο Γραφείο Εργασίας να πάω; Συνιστάται πριν την έναρξη της δραστηριότητας, οι εκπαιδευτικοί να περάσουν λίγο χρόνο σερφάροντας στην ιστοσελίδα του Τμήματος

16 Εργασίαςκαι του EURES. Οσκοπόςείναιναμάθουνκάτιτοοποίοδενπεριγράφεταισεαυτότονοδηγόκαιτοο ποίο θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρον για την τάξη. Επιπλέον, είναισημαντικόνατονιστείότιηιστοσελίδεςαυτέςπεριέχουνσυμβουλέςγιαεργα λεία που χρησιμοποιούνται στην αναζήτηση εργασίας, τα οποία είδαμε στην προηγούμενη ενότητα. Όταν έχετε ενεργή σύνδεση, θα τους εξηγήσετε τι πρέπει να καταχωρήσουν σε κάθε καρτέλα και ότι θα κάνουν αρκετές ασκήσεις. A. Ποια δουλειά έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση σε αυτή την περιοχή; Στην ιστοσελίδα του EURESκαι αφού πάμε στο τμήμα Διαβίωση και Εργασία διαλέγουμε στη συνέχεια την επιλογή της Κύπρου. Για να βρούμε τις πληροφορίες, πατούμε στο Πληροφορίες για την αγορά εργασίας και επιλέγουμε το Στατιστικά στοιχεία και επιλέγουμε τη χώρα της Κύπρου. Επιλέγουμε την πρώτη επιλογή ΚΥΠΡΟΣ/KYPROS, πατούμε Εμφάνιση και μπορούμε να δούμε μια λίστα με τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Κύπρο. B. Τι δυνατότητες μάθησης έχω στη χώραμου; Για την απάντηση της ερώτησης αυτής, οι μαθητές, πρέπει να πατήσουν στο Δεξιότητες και σταδιοδρομία. Στα αριστερά θα πρέπει να επιλέξουν το Αναζήτηση δυνατοτήτων μάθησης. Στη συνέχεια να επιλέξουν στο FilterbyLocation τη χώρα (Κύπρος) και να απαντήσουν την ερώτηση. Γ. Σε ποιο Γραφείο Εργασίας να πάω; Σε αυτό το σημείο, πηγαίνετε στην ιστοσελίδα του Τμήματος Εργασίας, ακολούθως πατήστε στο Το Τμήμα και στη συνέχεια στο Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας. Σε αυτή τη δραστηριότητα, ο/η εκπαιδευτικός θα δώσει στους μαθητές συμβουλές για το πώς θα συντάξουν ένα Βιογραφικό Σημείωμα και θα τους περιγράψουν κάποια επαγγελματικά προφίλ.

17 Διαφάνεια14 Εδώθαεξηγήσουμεδύοσημαντικούς τοκεβε ( και το ΟΕΒ ( οργανισμούς: Θα δώσουμε στους μαθητές συγκεκριμένες διευθύνσεις επαγγελματικών οργανισμών και ένα ηλεκτρονικόσύνδεσμο όπου μπορούν να βρουν όλους τους οργανισμούς. Στη συζήτηση πρέπει να λάβουμε υπ όψιν το ενδεχόμενο οι νέοι να δουλεύουν σαν πωλητές/πωλήτριες σε κατάστημα. Τέτοιοι οργανισμοίσυνήθως επεκτείνονται. Υπάρχει συνήθως ένα για κάθε γειτονιά με μεγάλο πληθυσμό. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι η δουλειά σαν πωλητής/τρια καταστήματος έχει κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις τις οποίες πρέπει να λάβει υπ όψιν τοάτομοπουθαεπιλέξειαυτότοεπάγγελμαέτσιώστενααποφασίσειανπραγματι κάτον/τηνενδιαφέρειήόχι. Διαφάνεια 15 Οι εταιρείες Προσωρινής Απασχόλησης, είναι μια άλλη καλή επιλογή για την αναζήτηση εργασίας. Ωστόσο, πολλές από αυτέςδεν προσλαμβάνουν συνήθως άτομα κάτω των 18παράτοότιονόμοςδεντουςεμποδίζει. Διαφάνειες 16 και 17 ΟΤύποςμπορείεπίσηςνααποτελέσειένα τρόπο εύρεσης εργασίας. Οιδιαφάνειεςαυτέςδίνουνλεπτομερώς το πώς μπορεί η αναζήτηση μέσω εφημερίδων να είναι ενδιαφέρουσα για κάποιον από την περιοχή. Προειδοποιούν επίσης για την λήξη των διαφημίσεων στις εφημερίδες και την ανάγκη για προσοχή, καθώς μερικές φορές οι προσφερόμενες εργασίες που διαφημίζονται είναι ψευδείς ή παραπλανητικές. Διαφάνειες 18και19 ΕδώεξηγείταιτονόηματηςχρήσηςτουΔιαδικτύουωςμέσοαναζήτησηςεργασίας: είναιαναγκαίαμιαηλεκτρονικήδιεύθυνσηόπουμπορούμεναλάβουμε

18 προσφορές. Δίνονται επίσης πληροφορίες για το πώς δίνουμε τα προσωπικά και επαγγελματικά μας στοιχεία σε ιστοσελίδες. Παραθέτουμεεπίσηςμιαλίστα με τις πιο χρήσιμες ιστοσελίδες απασχόλησης για την επιλογή αυτού του είδους έρευνας καιζωής στην περιοχή. Διαφάνεια 20 Τέλος, υπενθυμίζουμεδύοσημαντικάζητήματα: την ανάγκη στήριξης από την οικογένεια σε αυτή την αναζήτηση, έτσι ώστε να παρέχει ένα είδος επίβλεψης. Το δεύτερο ζήτημα αφορά τη σημασία της Τοπικής Υπηρεσίας Απασχόλησης στην βοήθεια των πολιτών στο θέμα της αναζήτησης εργασίας (BarcelonaActivaστην ΚαταλονίακαιFifeCouncilστη Σκωτία). 5. ΜΕΣΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γενικό Πλαίσιο Αυτήτηστιγμήδιαθέτουμε αρκετάμέσαόπουπροβάλλονταιπροσφορές εργασίας. Για να διαφοροποιήσουμε τους εαυτούς μας από άλλα άτομα τα οποία, σαν κι εμάς, ψάχνουν για δουλειά, πρέπει να μάθουμε να χρησιμοποιούμε αυτά τα μέτρα αποτελεσματικά. Θα πρέπει να σκεφτείτε αυτά τα ζητήματα: - Ναξέρετετοεύροςτωνμέσωνπουέχουμεστη διάθεσή μας. - Διαφοροποίησηκαιχρήσηόλωντωνμέσωναναζήτησης που υπάρχουν στη διάθεση μας. - Προσδιορισμόςτωνκαταλληλότερωνσεσχέσημετοπεριβάλλονκαι/ήτοεπ αγγελματικόμαςπροφίλ. - Καλήχρήσητωνμέσωνμεβάσηταχαρακτηριστικά τους. Τα μέσα για αναζήτηση εργασίας

19 Αρχικά, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα εργαλεία και τις πηγές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Παρουσιάζουμε ένα φάσμα κυκλωμάτων ή μέσων καθώς και τις προσφορές εργασίας που έχετε στη διάθεση σας. Αλλαγή Εργασίας: - ΙστοσελίδεςΑπασχόλησης: γενικές, τομεακέςήγιασυγκεκριμένεςομάδες: άτομαχωρίςεμπειρία και/ή μαθητές, γυναίκες ή άτομα με αναπηρίες. - Επαγγελματικοί σύλλογοι. - Συνδικάτα - Πανεπιστήμια και άλλα εκπαιδευτικά κέντρα. - Σωματεία. - Επιχειρησιακέςιστοσελίδες. Γενικός και ειδικός Τύπος. Προσφορές για δημόσια διοικητική εργασία, σε Εθνικό ή Τοπικό επίπεδο. Διαμεσολαβητέςμεταξύ προσφοράς και ζήτησης: - Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης: περιφερειακές και τοπικές. - Σύμβουλοι Εξεύρεσης Προσωπικού - Εταιρείες Εξωτερικών Αναθέσεων - Εταιρείες Εξεύρεσης Ταλέντων - Εταιρείες προσωρινής απασχόλησης. Αυτό-υποψηφιότητα. Κατάλογοι επιχειρήσεων. Μπορεί να είναι γενικοί ή ειδικοί τομείς και να πληρώνονται ή να είναι δωρεάν. Δικτύωση. Δίκτυο επαφών (φίλοι, οικογένεια, επαγγελματικό εικονικό δίκτυο)

20

21 Πώς να επιλέξεις τα μέσα για αναζήτηση εργασίας ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΥΠΟΛΟΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ/ΔΩΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ Ιστοσελίδες Αναζήτησης Εργασίας - Διαδικτυακή δουλειά πύλες: o Γενικά: π.χ. ergodotisi.com, jobsincyprus.eu, anergosjobs.com, aggeliesergasias.co m/cy/ Επαγγελματικοί Σύλλογοι. Π.χ. Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, Παγκύπριος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών. Επιχειρησιακές ιστοσελίδες. Υπάρχουνορισμένεςδιαφ ορές στις ιστοσελίδες αναζήτησης εργασίας. Πρέπειναείμαστεπολύσα φείςγιατοεπαγγελματικό μαςπροφίλγιαναεπιλέξου με την καλύτερη ιστοσελίδα. Μπορούμενααπαντήσου μεσεμιασυγκεκριμένηπρ οσφοράπουπροτείνειμια δουλειά, είτεδιαδικτυακάείτεαυτοπ ροσώπως, ήσεκάποιες περιπτώσεις μπορούμε να πάμε κατευθείαν και να παραδώσουμε το Βιογραφικό μας όταν υπάρχει κάποια κενή θέση. Οι γενικές ιστοσελίδες αναζήτησης εργασίας απευθύνονται κυρίως σεάτομαμε προφίλ που μπορούν να εργαστούνσεδιάφορ ους τομείς, για παράδειγμα εάν ψάχνεις για διοικητική εργασία μπορείς να πας σε οποιοδήποτε τομέα.οι σελίδες τους όμως, προσφέρουν όλο και περισσότερα φίλτρα αναζήτησης έτσι ώστε να ψάξεις τον εργασιακό τομέα ή κάποιο συγκεκριμένο προφίλ. Οι ιστοσελίδες αναζήτησης εργασίας στοχεύουν σε συγκεκριμέναπροφί λταοποίαειδικεύοντα ισεσυγκεκριμένουςκ λάδους, οπότευπάρχειλιγότε ρος ανταγωνισμός γενικά και μπορούν να είναι πιο αποτελεσματικές. Αυτή τη στιγμή, οι περισσότεροι φορείς έχουν τη Διαδικτυακή τους πύλη η οποία προσφέρει υπηρεσίες αναζήτησης εργασίας. Αυτό συνεπάγεται ότι υπάρχει ευρεία πρόσβαση και ως εκ τούτου οι ανταγωνιστές μας πολλαπλασιάζονται. Επιπλέον, η μορφή του Βιογραφικού Σημειώματος το οποίο μπορείς να ανεβάσεις στις διάφορες πλατφόρμες είναι πολύ συγκεκριμένο.γιαναδ ιαφοροποιηθούμεαπ ότους/τιςάλλους/εςυ ποψήφιους/εςπρέπει ναπροσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε με άτομα που βρίσκονται πλησιέστερα στην εταιρεία, είτε αυτοπροσώπως, ή μέσω ή τηλεφώνου. Αυτάδείχνουντοενδια φέρονμας πριν από τους/τις άλλους/ες υποψήφιους/ες.

22 Εφημερίδες / Περιοδικά/ Εκδόσεις -Γενικά: Π.χ. Έναμεγάλομέροςτόσο τουγενικούόσοκαιτου ειδικούτύπουέχειτηδι κή του Διαδικτυακή πύλη. Ωςεκτούτουμπορείτεν αελέγξετετις ευκαιρίες εργασίας από το διαδίκτυο. Προςτοπαρόν, λόγωτωνκαινούριωνπ ηγώνκαιμέσων για αναζήτηση εργασίας, ο Τύπος δεν είναι τόσο δημοφιλής. Οπαραδοσιακός Τύποςείναικαταλ ληλότερομέσογι ααναζήτηση εργασίας σε διάφορους τομείς. Ο Τύπος καλύπτει πολλά εξειδικευμένα θέματα ή άτομα τα οποία ψάχνουν για δουλειά σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα. Τις πληροφορίες που μπορείς να βρεις σε εφημερίδες και περιοδικά θα πρέπει να τις χρησιμοποιείς ενεργά. Ίσως να μη βρεις συγκεκριμένες ευκαιρίες αλλά οι πληροφορίες μπορούν να αποδειχτούν χρήσιμες για εταιρείες που σχετίζονται με τον τομέα σου. Μπορείςναπαραδ ώσειςτηναίτησή σου αυτόματα.

23 ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΥΠΟΛΟΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ/ΔΩΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ Δημόσια εργασία -Κυβερνητικές Δουλειές.Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ηδημόσιαεξέτασ ηείναιμιαεπιλεκτ ική διαδικασία. Υπάρχουντρίαεί δη: - Κυβερνητικέςεξ ετάσεις - Διαδικασίαυπο βολής προσφορών - Κυβερνητικές εξετάσειςκαιδια δικασίαυποβολ ήςπροσφορών: Ο συνδυασμός των δύο προηγούμενων διαδικασιών ΟιευκαιρίεςστηΔη μόσιαδιοίκησηαπ ευθύνονταισε διάφορα προφίλ.έτσι, εάνέχειςτοαπαιτο ύμενοπροφίλκαιε νδιαφέρεσαιναδο υλέψειςστηδημόσ ιαδιοίκηση, θαήτανθετικόναλ άβεις υπ όψιν αυτή την επιλογή. Μιαευκαιρίαστοδημ όσιοαπαιτείδιάφορο υςτύπουςπροσωπικ ού: - ΠροσωπικόςΥπάλλη λος. Μόνιμο προσωπικό. - Προσωρινόπροσωπι κό.κάλυψηθέσεωνό τανλείπειτομόνιμοπ ροσωπικό. - Εργατικό Προσωπικό.Προσλήψ εις που γίνονται για την κάλυψη μιας συγκεκριμένης θέσης

24 Διαμεσολαβη τές μεταξύ προσφοράς και ζήτησης - ΔημόσιεςΥπηρεσίεςΑπασχό λησης: περιφερειακές και τοπικές. --Σύμβουλοι εξεύρεσης προσωπικού. Π.χ..CareerFinders. -Εταιρείες εξωτερικών αναθέσεων -Εταιρείες Εξεύρεσης Ταλέντων -Εταιρείες προσωρινής απασχόλησης Οιεταιρείεςαναθ έτουνόλοκαιπερι σσότεροτηδιαδικ ασίαεπιλογής υποψηφίων σε εξωτερικούς παράγοντες. Έτσι, κάθεείδοςεταιρεί αςδιαμεσολάβησ ης (γραφείαευρέσε ωςπροσωρινήςερ γασίας, εταιρείες εξεύρεσης ταλέντων,...) αποκτά ένα ρόλο κλειδί εάν θέλεις να έχεις πρόσβαση σε ορισμένες ευκαιρίες. Ανάλογαμετοπρο φίλσουμπορείςνα χρησιμοποιήσεις διαφορετικάείδη εταιρειών διαμεσολάβησης: Αν ψάχνεις για την πρώτη σου δουλειά ή για προσωρινή απασχόληση, τα γραφεία ευρέσεως προσωρινής απασχόλησης αποτελούν ένα καλό τρόπο πρόσβασης στην αγορά εργασίας. Αν ενδιαφέρεσαι για ένα συγκεκριμένο τομέα μπορείς να επικοινωνήσεις με εταιρείες συγκεκριμένης πρόσληψης. Παράτοότικάποιαείδ ησυμβολαίων των εταιρειώνδιαμεσολά βησης(π.χ.προσωριν ήαπασχόληση) προσφέρονται για μικρό χρονικό διάστημα, έχεις πάντα τη δυνατότητα να τα επεκτείνεις. Κάποιεςφορέςοιεται ρείεςαυτέςπροσφέρο υνδιαφορετικά προσωρινά συμβόλαιαενώ η εταιρεία-πελάτης προσλαμβάνει επ αόριστον. Γιατονυπάλληλοείναι έναςτρόποςνααποδεί ξειτηνικανότητάτου/ τηςναπάρει τη δουλειά μόνιμα. Μιαάλληπτυχήτουθέ ματοςείναιότικάποιε ςφορέςμέχριτοτέλος μιαςδιαδικασίας δεν γνωρίζεις ποια εταιρεία προσφέρει τη δουλειά και ως εκ τούτου δεν μπορείς να προετοιμαστείς κατάλληλα για την συνέντευξη.

25 ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Αυτόυποψηφιό τητα ΤΥΠΟΛΟΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ/ΔΩΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ Δενμπορούμεναμιλήσου μεγιαέναμοναδικόείδοςα υτό-υποψηφιότητας, μπορούμεόμωςναμιλήσο υμεγιατουςδιάφορους τρόπους σύστασης της Συνοδευτικής Επιστολής και του Βιογραφικού μας σημειώματος. Αυτόμπορείγίνειπηγαίνο νταςαπευθείαςστηνεταιρ είαήστέλνονταςταμέσω , ήμέσω μιας προηγούμενης συζήτησης με την εταιρεία. Πολλέςεταιρείεςκ αλύπτουντιςκενές θέσειςεργασίαςμε άτοματαοποία, σεκάποιαστιγμή, έδειξανενδιαφέρο νγιατηνεταιρείαή κάποιαπροηγούμ ενηευκαιρία. Υπάρχουνεταιρείε ςπουδενδημοσιεύ ουνορισμένεςευκ αιρίες. Ηαυτόυποψηφιότητασο υεπιτρέπειναθέσε ις υποψηφιότητα για τις ευκαιρίες αυτές. Οι εταιρείεςδε δημοσιεύουν τις ευκαιρίες που υπάρχουν στα συνηθισμένα μέσα. συνήθως,καλύπ τουν τις κενές θέσεις μέσω των Βιογραφικών που έστειλαν άτομα τα οποία σε κάποια στιγμή επέδειξαν ενδιαφέρον για την εταιρεία. Για παράδειγμα, τομείς όπως ο πολιτισμός, η επιστήμη κ.λπ. Έτσι το μέσο αυτό συνιστάται για αυτούς με πολύ συγκεκριμένα προφίλ.οι εταιρείες δεν δημοσιεύουν ευκαιρίες για τις οποίες υπάρχουν υποψήφιοι οι οποίοι περιμένουν να επικοινωνήσει κάποιος μαζί τους (επαγγελματικοί σύλλογοι, Τύπος ή, εταιρείες εξεύρεσης ταλέντων) Μετηναυτόυποψηφιότητα, ηεμπλοκήσουσαν υποψήφιος είναι πλήρης και ως εκ τούτου πρέπει να είσαι πολύ ενεργός/η σε αυτή την διαδικασία, να είσαι ενημερωμένος/η για τις επαφές σου καθώς και να είσαι προσεκτικός/η στις κινήσεις που κάνεις. Πρέπει επίσης να θυμάσαι ότι η εταιρεία δεν έχει κάποια συγκεκριμένη ανάγκη. εσύ πρέπει να δημιουργήσεις την ευκαιρία.

26 Δικτύωση Δεμπορούμεναμιλήσουμ εγιαδύοείδηαλλάγιαδιαφ ορετικέςμεθοδολογίες. Απότημιαπλευράμπορείν αβρεις ηλεκτρονικές πύλες δικτύωσης όπως το LinkedIn. Από την άλλη υπάρχει ο παραδοσιακός τρόποςδικτύωσης, έχονταςέτσιτοπροσωπικό δίκτυοεπαφώνσουτοοποί οείναιχρήσιμογιατηναναζ ήτησηεργασίας. Ηδικτύωσησουδί νει την ευκαιρία να έχεις πρόσβαση στις κρυμμένες ευκαιρίες ή στις ευκαιρίες που δεν παρουσιάζονται στα συνηθισμένα μέσα αναζήτησης εργασίας.όταν πρόκειται για ηλεκτρονική δικτύωση πρέπει να κάνεις μια εγγραφή στην σελίδα, να συμπεριλάβεις το επαγγελματικό σου προφίλ, και γενικά να είσαιενεργός/ηστ οδίκτυοεπαφώντ ουκλάδουπουσεε νδιαφέρει. Τομέσοαυτόείναιίσως τοπιοενδιαφέρον για τα άτομα τα οποία έχουν ένα ευρύ επαγγελματικό υπόβαθρο καθώς έχουν περισσότερες επαφές. Το να μαθαίνεις, να δημιουργείς και να διατηρείς ένα ισχυρό δίκτυο επαφών σε διαφορετικά πεδία (προσωπικά και επαγγελματικά) μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την αναζήτηση εργασίας. Να θυμάσαι ότι για την επιλογή του/της υποψηφίου/ας διακρίνεταιητάση χρήσηςεπαγγελμ ατικών δικτύων (LinkedIn κ.λπ.)για να προσελκύσουν υποψήφιους. Προώθησε τον εαυτό σουδημιουργώντ αςτονδικόσουλογ αριασμόσεαυτάτ αδίκτυα, όχιμόνογιατιςεται ρείεςαλλάκαιγιαε παφέςοιοποίεςμπ ορούννασεβοηθή σουννα πετύχεις τα επαγγελματικά σου σχέδια.

27 Συμπεράσματα 1. Τοναγνωρίζεις τα διάφορα μέσα που υπάρχουν για αναζήτηση εργασίας, καθώς και τον τρόπο να τα χρησιμοποιείς, σου επιτρέπει να είσαι πιο αποτελεσματικός/η στην διαδικασία αναζήτησης εργασίας. Επεκτείνεις την χρήση των διαθέσιμων μέσων και μειώνεις τον χρόνο αναζήτησης. Με άλλα λόγια, επεκτείνεις τις πιθανότητες επιτυχίας στην αναζήτησή σου, αφού τα μέσα χρησιμοποιούνται με τον καταλληλότερο τρόπο και προσαρμόζονται στο δικό σου προφίλ. 2. Η επιλογή ενός συγκεκριμένου συνόλου μέσων αναζήτησης εργασίας εξαρτάται από παράγοντες όπως το επαγγελματικό πεδίο που θέλεις να δουλέψεις, καθώς και τους επαγγελματικούς και προσωπικούς σου στόχους. 3. Πρέπει να γνωρίζεις το πλήρες φάσμα των πιθανών μέσων και να χρησιμοποιείς όλα όσα έχεις στη διάθεσή σου, αλλά θα πρέπει να δώσεις έμφαση στο ποια είναι τα καταλληλότερα για το δικό σου προφίλ. 4. Το Διαδίκτυο έχει εξελιχτεί σε ένα απαραίτητο εργαλείο για οποιοδήποτε μέσο αναζήτησης εργασίας. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για αλλαγή εργασίας, για τον Τύπο, το Βιογραφικό Σημείωμα, για δικτύωση Χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο μπορούμε να διαχειριστούμε πληροφορίες πολύ γρήγορα. 5. Μπορείς να ξεχωρίσεις από τους/τις υπόλοιπους/ες με πράξεις οι οποίες θα σου επιτρέψουν να χρησιμοποιήσεις τα περισσότερα από τα μέσα που διάλεξες για να εκφράσεις το ενδιαφέρον σου για την ευκαιρία εργασίας. Γιαπαράδειγμα, ανβρειςμιαευκαιρίαεργασίαςσεμια ιστοσελίδα αναζήτησης εργασίας, μάθεποιοείναιτοάτομοπουλαμβάνει τα τηλεφωνήματα στην εταιρεία και επέλεξε μια πιο στενή επαφή, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω τηλεφώνου ή .

28 6. Επωφελήσουαπόταμέσααναζήτησηςεργασίαςμεδιάφορουςτρόπου ς, όχιμόνοαναζητώνταςδουλειέςαλλάψάχνοντας και για συγκεκριμένες πληροφορίες για ειδική εκπαίδευση, εργαστήρια ή εκδηλώσεις που σχετίζονται με τον τομέα που σε ενδιαφέρει, πληροφορίες για εταιρείες Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι χρήσιμες για όλη τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας, από τον προσανατολισμό μέχρι την συνέντευξη για δουλειά. Να θυμάσαι ότι η εξερεύνηση προσφέρει ένα καλό τρόπο να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας. 7. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επιλογή αυτή αντιπροσωπεύει τη φάση στην εύρεση εργασίας που ακολουθεί την διεξαγωγή μελέτης της αγοράς εργασίας και τη διαδικασία αξιολόγησης του εαυτού μας. ΒασικέςΈννοιες Αυτό-υποψηφιότητα: μεθοδολογία αναζήτησης εργασίας η οποία αποτελείται από την εθελοντική επικοινωνία κάποιου/ας με εταιρείες για να μάθει εάν υπάρχει κενή θέσης εργασίας ή όχι (δεν είναι γνωστό το κατά πόσον υπάρχει κάποια κενή θέση πριν από την επικοινωνία αυτή). Μέσοαναζήτησηςεργασίας:Ηλεκτρονικές σελίδεςόπουκάποιος/αμπορείναβρειευκαιρίεςεργασίαςκαι/ήαιτήσειςγιαερ γασία. Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες και κάθε μια έχει την δική της λειτουργία. Θα πρέπει να γνωρίζεις όλο το φάσμα και τα χαρακτηριστικά τους έτσι ώστε να επωφεληθείς στο έπακρον. Ζήτησηγιαεργασία: Άμεση επικοινωνία των υποψηφίων για την ανάγκη τους για εξεύρεση εργασίας. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία είναι η Συνοδευτική Επιστολή και το Βιογραφικό Σημείωμα. Δικτύωση:Είναιητέχνη της δημιουργίας επαφών οι οποίες είναι επωφελείς για όλους τους εμπλεκόμενους στο δίκτυο επαφών. Η δικτύωση

29 χρησιμοποιείται για διάφορους σκοπούς: να βρεις δουλειά, να βρεις ευκαιρίες για την επιχείρησή σου, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, δημιουργία συνεργασιών, κ.λπ. Πρόκειται για μια φιλοσοφία που βασίζεται στην ανταλλαγή πληροφοριών, γνώσεων, ιδεών και άλλων επαφών μέσω της δημιουργίας σχέσεων συνεργασίας αναγνωρίζοντας την αλληλεξάρτησή μας (όλοι χρειάζονται όλους). Βασίζεται στην αρχή της αμοιβαιότητας, και έχει επίσης ένα παραγωγικόαποτέλεσμα.επιπλέον, απαιτείπροσπάθειακαιεπιμονή. Ευκαιρίαεργασίας:Άμεσηεπικοινωνία μιας εταιρείας για την ανάγκη πρόσληψης ατόμου για μια κενή θέση εργασίας. Στην δημοσίευση εμφανίζεται η θέση η οποία πρέπει να γεμίσει και οι προδιαγραφές που πρέπει να τηρούν οι υποψήφιοι για να προσληφθούν. Διαδικασία αυτογνωσίας:προσωπικήάσκησηστην οποία πρέπει το άτομο να σκεφτεί τις τεχνικές του δεξιότητες (ακαδημαϊκές, επαγγελματική εμπειρία, γνώση ξένων γλωσσών, κ.λπ.), την προσωπικότητά του (προσωπικά χαρακτηριστικά, στόχοι και επαγγελματική ζωή, κίνητρα, αυτοπεποίθηση, προσαρμοστικότητα, σχέση με άλλα άτομα σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, κ.λπ.) και προσωπική προσαρμοστικότητα στην αλλαγή (ικανότητα για ομαδική εργασία, ένταξη σε μια ομάδα, πρόοδος σε μια νέα εταιρεία, κ.λπ.). Διαδικασίααναζήτησηςεργασίας: Προγραμματισμός οοποίοςέχειπραγματοποιηθεί για την επίτευξη μια δουλειάς και ο οποίος αρχίζει με την μελέτη της αγοράς εργασίας και τελειώνει με την παρουσίαση μιας διαδικασίας επιλογής.

30 Βιβλιογραφία RodriguezdeLlauderSantoma,Marta(2009)Búsquedadeempleo.Barcelona:Furt wangeneditor Calder,Juan.(2009).Comoconseguirunempleoapesarde eldesempleo.madrid:edaf, S.A lacrisisy Alastruey,Rosaura,Empleo2.0.(2009).Barcelona:EditorialUOC,S.L. VV.AA,(2008)ElartedebuscarempleoMadrid:Infoempleo. LópezCastel,Felix(2008).Elpoderdelnetworking.A Coruña:Netbiblo Bolles,RichardN.(2004) Dequécoloressuparacaídas?Unmanualprácticoparalos quebuscan untrabajoyuncambioensucarrera.barcelona:edicionesgestión2000,s.a. ΔιαδικτυακέςΠηγές arrera/ html 02.html

Πού πρέπει να. βρω δουλειά;

Πού πρέπει να. βρω δουλειά; 1 Πού πρέπει να πάω για να βρω δουλειά; Εισαγωγή 2 Πριν μιλήσουμε για δουλειά θα πρέπει να ξέρετε: Πρέπει να είσαι 16 ετών για να μπορείς να δουλέψεις. Οι συνθήκες εργασίας για άτομα μεταξύ των 16 και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΖΕΝΙΟΥ ΒΑ European Studies - International Relations MBA 30 Μαρτίου 2016

ΕΛΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΖΕΝΙΟΥ ΒΑ European Studies - International Relations MBA 30 Μαρτίου 2016 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΚΑΣ GCDF BA M.Ed. ΕΛΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΖΕΝΙΟΥ ΒΑ European Studies - International Relations MBA 30 Μαρτίου 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σκοπός- Εισαγωγή στο θέμα Προσέγγιση Αγοράς

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Η ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Η συνοδευτική επιστολή αποτελεί απαραίτητο συνοδευτικό του βιογραφικού σας σημειώματος. Σας δίνει τη δυνατότητα να εμβαθύνετε στο βιογραφικό σας σημείωμα ή ακόμη να το παρουσιάσετε

Διαβάστε περισσότερα

Δημητρίου Γεώργιος. Αναφορά Απασχολησιμότητας. Απρίλιος, 2013. Αναφορά Απασχολησιμότητας Δημητρίου Γεώργιος Απρίλιος, 2013 Σελίδα 1 / 7

Δημητρίου Γεώργιος. Αναφορά Απασχολησιμότητας. Απρίλιος, 2013. Αναφορά Απασχολησιμότητας Δημητρίου Γεώργιος Απρίλιος, 2013 Σελίδα 1 / 7 Δημητρίου Γεώργιος Απρίλιος, 2013 Αναφορά Απασχολησιμότητας Αναφορά Απασχολησιμότητας Δημητρίου Γεώργιος Απρίλιος, 2013 Σελίδα 1 / 7 Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 Προφίλ Απασχολησιμότητας... 3 Πώς να διαβάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Μαθησιακά Αποτελέσματα Matrix Ελληνική Έκδοση

Μαθησιακά Αποτελέσματα Matrix Ελληνική Έκδοση , Matrix, Ελληνική έκδοση Matrix Ελληνική Έκδοση Συντάχθηκε από: LMETB Μεταφράστηκε από: CARDET , Matrix Εισαγωγικό Επίπεδο (για μαθητές ηλικίας 12 14 χρονών) Προσωπικό προφίλ ( ) (να θεωρηθούν από τη

Διαβάστε περισσότερα

Προσόντα με υψηλή αξία για τους εργοδότες σε σχέση με την αναπηρία

Προσόντα με υψηλή αξία για τους εργοδότες σε σχέση με την αναπηρία Προσόντα με υψηλή αξία για τους εργοδότες σε σχέση με την αναπηρία Απρίλιος 2013 Χαρακτηριστικά που ζητούν οι εργοδότες αναπηρία Πως θα όριζες τη λέξη προσόν ή τη λέξη δεξιότητα ; Και τι εννοούν οι εργοδότες

Διαβάστε περισσότερα

Το βιογραφικό είναι στην ουσία το πρώτο στάδιο προσέγγισης πριν την συνέντευξη αξιολόγησης και χρειάζονται να τονίζονται τα εξής σημεία:

Το βιογραφικό είναι στην ουσία το πρώτο στάδιο προσέγγισης πριν την συνέντευξη αξιολόγησης και χρειάζονται να τονίζονται τα εξής σημεία: Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος Το βιογραφικό σημείωμα αποτελεί μια από τις βασικές τεχνικές αναζήτησης εργασίας. Μέσα από ένα δομημένο και σύντομο κείμενο μπορούν να δοθούν στον υποψήφιο εργοδότη ή άλλο

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλευτική Καθοδήγηση (Mentoring) ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΜΠΕΙΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΜΕΝΤΟΡΑ: Οφέλη & Ερωτήσεις

Συμβουλευτική Καθοδήγηση (Mentoring) ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΜΠΕΙΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΜΕΝΤΟΡΑ: Οφέλη & Ερωτήσεις Συμβουλευτική Καθοδήγηση (Mentoring) ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΜΠΕΙΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΜΕΝΤΟΡΑ: Οφέλη & Ερωτήσεις Συμβουλές ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΜΠΕΙΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ-ΜΕΝΤΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης LinkedIn Κουστουμπάρδη Ερατώ Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Τι είναι το LinkedIn Το LinkedIn είναι ένα Κοινωνικό Μέσω Δικτύωσης εστιασμένο

Διαβάστε περισσότερα

EPALE CY. Οδηγός Ανάρτησης Περιεχομένου

EPALE CY. Οδηγός Ανάρτησης Περιεχομένου EPALE CY Οδηγός Ανάρτησης Περιεχομένου Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης EPALE Κύπρου Ιούλιος, 2017 ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Ανακαλύψτε νέες επιχειρήσεις

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Ανακαλύψτε νέες επιχειρήσεις ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Ανακαλύψτε νέες επιχειρήσεις Ent-teach Κεφάλαιο 2 Αναγνώριση ευκαιριών Περιγραφή της εκπαιδευτικής δραστηριότητας Αυτή η εκπαιδευτική δραστηριότητα στοχεύει να βοηθήσει τους

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης LinkedIn Κουστουμπάρδη Ερατώ ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Τι είναι το LinkedIn Το LinkedIn είναι ένα Κοινωνικό Μέσω Δικτύωσης εστιασμένο

Διαβάστε περισσότερα

Δίνουμε Αξία σε Όλες τις Γλώσσες για την Πρόοδο στην Ευρώπη

Δίνουμε Αξία σε Όλες τις Γλώσσες για την Πρόοδο στην Ευρώπη Τίτλος: Διάρκεια: Δίνουμε Αξία σε Όλες τις Γλώσσες για την Πρόοδο στην Ευρώπη www.valuemultilingualism.org Το πορτρέτο μου 2 διδακτικές ώρες Στόχοι: Στοχαστική ανάλυση των χαρακτηριστικών προσωπικότητας,

Διαβάστε περισσότερα

1. Πρακτικές για κάθε Στάδιο της ιαδικασίας Εθελοντισµού 1.1 Προσέλκυση και Επιλογή Εθελοντών

1. Πρακτικές για κάθε Στάδιο της ιαδικασίας Εθελοντισµού 1.1 Προσέλκυση και Επιλογή Εθελοντών 1. Πρακτικές για κάθε Στάδιο της ιαδικασίας Εθελοντισµού 1.1 Προσέλκυση και Επιλογή Εθελοντών Το στάδιο αυτό ορίζεται ως η συγκέντρωση ενός ικανοποιητικού αριθµού κατάλληλων υποψήφιων εθελοντών για την

Διαβάστε περισσότερα

Αλέξης Σοφοκλέους Σύμβουλος Απασχόλησης Τμήμα Εργασίας / ΔΥΑ ΔΥΑ

Αλέξης Σοφοκλέους Σύμβουλος Απασχόλησης Τμήμα Εργασίας / ΔΥΑ ΔΥΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Αλέξης Σοφοκλέους Σύμβουλος Απασχόλησης ης Τμήμα Εργασίας / ΔΥΑ ΔΥΑ Λήψη και Καταχώρηση κενών θέσεων Εξεύρεση κατάλληλου προσωπικού Ενημέρωση για σχέδια παροχής κινήτρων προς εργοδότες

Διαβάστε περισσότερα

15 Ο ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 30/3/2016

15 Ο ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 30/3/2016 15 Ο ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 30/3/2016 Πλαισίωση Προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας Βενετία Μπαρμποπούλου Κοινωνιολόγος Σύμβουλος Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων Αναζήτηση εργασίας στο διαδίκτυο Ιστοσελίδες αναζήτησης

Διαβάστε περισσότερα

Η Λειτουργία της Στελέχωσης

Η Λειτουργία της Στελέχωσης Μάθηµα 6 ο Η Λειτουργία της Στελέχωσης Στελέχωση Αντικείµενο της στελέχωσης είναι όλες εκείνες οι διαδικασίες που λαµβάνουν χώρα πριν την πρόσληψη του προσωπικού και είναι: i. Ο προγραµµατισµός του ανθρώπινου

Διαβάστε περισσότερα

φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Λαμίας έχει ως κύριο μέλημά του τη συνεργασία με τους σπουδαστές και τους αποφοίτους σχετικά με τη συνέχιση της σταδιοδρομίας τους μετά την αποφοίτησή τους. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αιτήσεις Συστατική Επιστολή

Αιτήσεις Συστατική Επιστολή - Εισαγωγή Αγαπητέ κύριε, Αγαπητέ κύριε, Επίσημη επιστολή, αρσενικός παραλήπτης, το όνομα είναι άγνωστο Αγαπητή κυρία, Αγαπητή κυρία, Επίσημη επιστολή, θηλυκός παραλήπτης, το όνομα είναι άγνωστο Αγαπητέ

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές αναζήτησης εργασίας

Τεχνικές αναζήτησης εργασίας Τεχνικές αναζήτησης εργασίας Απρίλιος 2013 Αναζήτηση εργασίας Οι ραγδαίες αλλαγές στο χώρο της οικονομίας, της τεχνολογίας, αλλά και στην οργάνωση του κοινωνικών δομών έχουν προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ; Η επαγγελματική ανάπτυξη και η ανθρώπινη ανάπτυξη συνδέονται. Η εξελικτική πορεία του ατόμου δεν κλείνει με την είσοδό του στο επάγγελμα ή σε έναν οργανισμό αλλά αντίθετα, την στιγμή εκείνη αρχίζει μία

Διαβάστε περισσότερα

Σύνταξη ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ. Επιμέλεια κειμένων: Σοφία Παναγιωτίδου, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Σύνταξη ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ. Επιμέλεια κειμένων: Σοφία Παναγιωτίδου, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Σύνταξη ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ Επιμέλεια κειμένων: Σοφία Παναγιωτίδου, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Το Βιογραφικό Σημείωμα είναι: Προσωπικό, συνοπτικό, σαφές, στοχευμένο κείμενο στο οποίο παρουσιάζονται κάθε

Διαβάστε περισσότερα

«Επιλέγοντας Μεταπτυχιακό»

«Επιλέγοντας Μεταπτυχιακό» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ Διημερίδα «Θέλω να κάνω μεταπτυχιακό στο εξωτερικό» 4-5 Νοεμβρίου 2014 «Επιλέγοντας Μεταπτυχιακό» Ναταλία Μουτοπούλου Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Γραφείο Διασύνδεσης

Διαβάστε περισσότερα

Δράση 18. Συμβουλευτική υποστήριξη ανάπτυξης κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Ομαδικά Εργαστήρια

Δράση 18. Συμβουλευτική υποστήριξη ανάπτυξης κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Ομαδικά Εργαστήρια Δράση 18 Συμβουλευτική υποστήριξη ανάπτυξης κοινωνικής επιχειρηματικότητας Ομαδικά Εργαστήρια «Ανάπτυξη & ενίσχυση ικανοτήτων συνέντευξης, ως εργαζόμενος ή ως εργοδότης» Προετοιμασία για τη συνέντευξη

Διαβάστε περισσότερα

"Οι ερωτήσεις που ακολουθούν αφορούν την πρόσθετη διδασκαλία που παρακολουθείς αυτό το σχολικό έτος, στα σχολικά μαθήματα ή σε άλλα μαθήματα.

Οι ερωτήσεις που ακολουθούν αφορούν την πρόσθετη διδασκαλία που παρακολουθείς αυτό το σχολικό έτος, στα σχολικά μαθήματα ή σε άλλα μαθήματα. "Οι ερωτήσεις που ακολουθούν αφορούν την πρόσθετη διδασκαλία που παρακολουθείς αυτό το σχολικό έτος, στα σχολικά μαθήματα ή σε άλλα μαθήματα. Η διδασκαλία αυτή μπορεί να γίνεται στο σχολείο ή κάπου αλλού,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ Η έκθεση ακαδημαϊκών ενδιαφερόντων συνοδεύει σχεδόν πάντα την αίτηση για την είσοδο σε οποιοδήποτε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών. Την έκθεση ακαδημαϊκών ενδιαφερόντων

Διαβάστε περισσότερα

Ανθρώπινοι Πόροι και Ανάπτυξη

Ανθρώπινοι Πόροι και Ανάπτυξη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Ι Ο Ν Ι Ω Ν Ν Η Σ Ω Ν Σ Χ ΟΛ Η Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Σ Κ Α Ι Ο Ι ΚΟ Ν Ο Μ Ι Α Σ Τ Μ Η Μ Α Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Σ Ε Π Ι Χ Ε Ι Ρ Η Σ Ε Ω Ν ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Μαρία Μπιλιώνη Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Μαρία Μπιλιώνη Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Μαρία Μπιλιώνη Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Λειτούργησε για πρώτη φορά το 2006-2008. Επαναλειτουργεί από την 1 η Σεπτεμβρίου του 2011. Η χρηματοδότηση του Γραφείου γίνεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK Το Γραφείο Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης του πανεπιστημίου Frederick, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες του

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Μαναριώτης Σχολικός Σύμβουλος 4 ης Περιφέρειας Ν. Αχαϊας Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Χρήστος Μαναριώτης Σχολικός Σύμβουλος 4 ης Περιφέρειας Ν. Αχαϊας Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η καλλιέργεια της ικανότητας για γραπτή έκφραση πρέπει να αρχίζει από την πρώτη τάξη. Ο γραπτός λόγος χρειάζεται ως μέσο έκφρασης. Βέβαια,

Διαβάστε περισσότερα

Το έργο (Ref: ES1-LEO ) χρηματοδοτείται με πόρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην παρούσα έκδοση παρουσιάζονται οι απόψεις

Το έργο (Ref: ES1-LEO ) χρηματοδοτείται με πόρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην παρούσα έκδοση παρουσιάζονται οι απόψεις Το έργο (Ref: 2013-1-ES1-LEO05-66260) χρηματοδοτείται με πόρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην παρούσα έκδοση παρουσιάζονται οι απόψεις αποκλειστικά του συγγραφέα και η Επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΔΜ: ΠΡΙΝ, ΜΕΤΑ, ΤΩΡΑ. Μαρία Μπιλιώνη, Κατερίνα Θεοδοσιάδου Σταύρος Τσικοτάνης Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΔΜ: ΠΡΙΝ, ΜΕΤΑ, ΤΩΡΑ. Μαρία Μπιλιώνη, Κατερίνα Θεοδοσιάδου Σταύρος Τσικοτάνης Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΔΜ: ΠΡΙΝ, ΜΕΤΑ, ΤΩΡΑ. Μαρία Μπιλιώνη, Κατερίνα Θεοδοσιάδου Σταύρος Τσικοτάνης Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΠΔΜ: λειτούργησε για πρώτη φορά το 2006-2008. Επαναλειτούργησε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ. Εργασιακή Καθοδήγηση Θέμα 4

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ. Εργασιακή Καθοδήγηση Θέμα 4 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ Εργασιακή Καθοδήγηση Θέμα 4 (ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ) Όταν καθορίσετε τη διάρκεια της συνέντευξης, λάβετε υπ όψιν την απόσταση και τα φυσικά εμπόδια που θα

Διαβάστε περισσότερα

Στάσεις και συνήθειες γονέων με παιδιά μαθητές Λυκείου απέναντι στα φροντιστήρια και την ενισχυτική διδασκαλία. Μάρτιος 2007

Στάσεις και συνήθειες γονέων με παιδιά μαθητές Λυκείου απέναντι στα φροντιστήρια και την ενισχυτική διδασκαλία. Μάρτιος 2007 Στάσεις και συνήθειες γονέων με παιδιά μαθητές Λυκείου απέναντι στα φροντιστήρια και την ενισχυτική διδασκαλία Μάρτιος 2007 Η ταυτότητα της έρευνας [σε γονείς μαθητών Λυκείου] Ανάθεση :Σύνδεσμος φροντιστών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ& ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ& ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ& ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τον τον Νίκο Πρατσίδη Managing Principal, peopleatwork-hellas ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΕΡΙ Α ΠΑ.ΜΑΚ ΜΑΚ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 11-2016

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Αξιολόγηση Ικανοτήτων

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Αξιολόγηση Ικανοτήτων 3 Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας Αξιολόγηση Ικανοτήτων Αξιολόγηση Ικανοτήτων Γενική Περιγραφή της Ενότητας: Αυτή η ενότητα στοχεύει στην αξιολόγηση των ηγετικών ικανοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικά Σημειώματα: αναζήτηση καλών τεχνικών

Βιογραφικά Σημειώματα: αναζήτηση καλών τεχνικών Βιογραφικά Σημειώματα: αναζήτηση καλών τεχνικών Αναστασιάδης Βασίλης, Μαγγίρα Ιωάννα, Μαρκούδης Βαγγέλης, Μπάμπης Γιάννης, Μπογκντάνι Φίντο, Τουμανίδης Σάββας 2012-13 Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Δρ. Κοκκίνου

Διαβάστε περισσότερα

Αιτήσεις Συνοδευτική Επιστολή

Αιτήσεις Συνοδευτική Επιστολή - Εισαγωγή Αξιότιμε κύριε, Επίσημη επιστολή, αρσενικός αποδέκτης, όνομα άγνωστο Αξιότιμη κυρία, Επίσημη επιστολή, θηλυκός αποδέκτης, όνομα άγνωστο Αξιότιμε κύριε/ κυρία, Αξιότιμε κύριε, Αξιότιμη κυρία,

Διαβάστε περισσότερα

Η ώρα της ΚΡΙΣΗΣ Σοφία Παναγιωτίδου

Η ώρα της ΚΡΙΣΗΣ Σοφία Παναγιωτίδου Η ώρα της ΚΡΙΣΗΣ Προετοιμασία για τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Τι κάνω πριν, στη διάρκεια και μετά τη συνέντευξη Σοφία Παναγιωτίδου Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Στις διαφάνειες που ακολουθούν, η χρήση του αρσενικού

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου 18/11/2014

Δελτίο Τύπου 18/11/2014 Δελτίο Τύπου 18/11/2014 Ο ΟΑΕΔ / EURES και η BBi Communication ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Φινλανδίας για απασχόληση στον τομέα της δημόσιας υγείας και περίθαλψης - Έλληνες γιατροί και νοσηλευτές

Διαβάστε περισσότερα

Κίνητρο και εμψύχωση στη διδασκαλία: Η περίπτωση των αλλόγλωσσων μαθητών/τριών

Κίνητρο και εμψύχωση στη διδασκαλία: Η περίπτωση των αλλόγλωσσων μαθητών/τριών Κίνητρο και εμψύχωση στη διδασκαλία: Η περίπτωση των αλλόγλωσσων μαθητών/τριών Δρ Μαριάννα Φωκαΐδου Δρ Παυλίνα Χατζηθεοδούλου Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΝΕΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΝΕΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΝΕΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ 1996-1998 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2000

Διαβάστε περισσότερα

Η JOBBÖRSE στην ιστοσελίδα www.arbeitsagentur.de ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ. Έυκολη και γρήγορη εύρεση θέσεων εργασίας. Bundesagentur für Arbeit

Η JOBBÖRSE στην ιστοσελίδα www.arbeitsagentur.de ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ. Έυκολη και γρήγορη εύρεση θέσεων εργασίας. Bundesagentur für Arbeit Η JOBBÖRSE στην ιστοσελίδα www.arbeitsagentur.de ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ Έυκολη και γρήγορη εύρεση θέσεων εργασίας Bundesagentur für Arbeit ΚΑΙΝΟΎΡΙΟΙ ΔΡΌΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΉΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΣΑΣ Βρείτε γρήγορα

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό σας. σας. Η συνοδευτική. Οδηγίες. Περιεχόμενο: που. προσόντα. σας (π.χ. λόγω. εργασία).

Βιογραφικό σας. σας. Η συνοδευτική. Οδηγίες. Περιεχόμενο: που. προσόντα. σας (π.χ. λόγω. εργασία). ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ (COVER LETTER) Εισαγωγή Η συνοδευτική επιστολή αποτελεί ένα κείμενο το οποίο θα πρέπει πάντα να συνοδεύει το Βιογραφικό σας όταν το στέλνετε σε κάποια εταιρεία για μία θέση

Διαβάστε περισσότερα

2 Προσωπική Αναφορά Ράπτη Ευάγγελου

2 Προσωπική Αναφορά Ράπτη Ευάγγελου 2 Προσωπική Αναφορά Ράπτη Ευάγγελου Προσωπική Αναφορά Ράπτη Ευάγγελου 3 4 Προσωπική Αναφορά Ράπτη Ευάγγελου Προσωπική Αναφορά για την Επιλογή του Σωστού ΜPΑ και προετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητας Προσωπική

Διαβάστε περισσότερα

SUPPORT SERVICES EPALE CY

SUPPORT SERVICES EPALE CY 8 Ιουνίου 2018 Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Λευκωσία Η πλατφόρμα EPALE Λειτουργίες και Εργαλεία Μαρία Παρμακλή Συντονίστρια EPALE Κύπρου NATIONAL SUPPORT SERVICES EPALE CY Τι είναι η EPALE; t is EPALE? Ποια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΘ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΘ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 2011 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΘ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ Στο παρόν έγγραφο μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τις υπηρεσίες που παρέχονται στην Καρτέλα Ερευνητή

Διαβάστε περισσότερα

Session 2: Tools for job search Curriculum Vitae. Παρουσίαση 2: εργαλεία για εξεύρεση εργασίας. Βιογραφικό Σημείωμα

Session 2: Tools for job search Curriculum Vitae. Παρουσίαση 2: εργαλεία για εξεύρεση εργασίας. Βιογραφικό Σημείωμα Session 2: Tools for job search Curriculum Vitae Παρουσίαση 2: εργαλεία για εξεύρεση εργασίας Βιογραφικό Σημείωμα Ένα καλό βιογραφικό είναι όπως μια καλή κάρτα εργασίας. Είναι Εργαλείο το οποίο θα χρησιμοποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ευρήματα στον τομέα του τουρισμού. Ανάλυση αναγκών

Ευρήματα στον τομέα του τουρισμού. Ανάλυση αναγκών 1 η Σύνοψη πολιτικής σχετικά με την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση: Πορίσματα της ανάλυσης αναγκών του έργου VIRTUS Σύντομη περιγραφή του έργου Κύριος στόχος του έργου «Εικονική Επαγγελματική Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓIΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓIΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓIΑΣ Το πρόγραμμα της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών αποτελεί έργο του Πανεπιστημίου Πειραιώς ενταγμένο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (ΕΠΕΔΒΜ),

Διαβάστε περισσότερα

Είσαι προετοιμασμένος/η γι αυτό; Οδηγός Υλικού ΕΝΟΤΗΤΑ 3

Είσαι προετοιμασμένος/η γι αυτό; Οδηγός Υλικού ΕΝΟΤΗΤΑ 3 1 Αναζήτηση Εργασίας.. Είσαι προετοιμασμένος/η γι αυτό; ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Οδηγός Υλικού ΕΝΟΤΗΤΑ 3 view and the NA and the Commission are not responsible for any use

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ «ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ»

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ «ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ» Φεβρουάριος 2013 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓIΑΣ Το πρόγραμμα της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών αποτελεί έργο του Πανεπιστημίου Πειραιώς ενταγμένο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Σημείωμα. Published on career.uop.gr ( Τι είναι το Βιογραφικό Σημείωμα. Η μορφή του Βιογραφικού Σημειώματος

Βιογραφικό Σημείωμα. Published on career.uop.gr (  Τι είναι το Βιογραφικό Σημείωμα. Η μορφή του Βιογραφικού Σημειώματος Published on career.uop.gr (https://career.uop.gr) Αρχική > Συμβουλευτική > Βιογραφικό Σημείωμα Βιογραφικό Σημείωμα Τι είναι το Βιογραφικό Σημείωμα Η μορφή του Βιογραφικού Σημειώματος Τα είδη του Βιογραφικού

Διαβάστε περισσότερα

Και τώρα ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ

Και τώρα ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ 1 Και τώρα τι ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ 2 Σύντομα θα γίνετε 16 χρονών 3 Είναι η ηλικία της Αγάπης Φιλίας Σας αρέσει να διασκεδάζετε Παίζετε ποδόσφαιρο Χορεύετε Παίζετε βιντεοπαιχνίδια 4 Είναι

Διαβάστε περισσότερα

Τα εφόδια των εργαζομένων για την είσοδο και παραμονή στην εργασία

Τα εφόδια των εργαζομένων για την είσοδο και παραμονή στην εργασία Τα εφόδια των εργαζομένων για την είσοδο και παραμονή στην εργασία Όταν το άτομο έρχεται αντιμέτωπο για πρώτη φορά με την άμεση πράξη της αναζήτησης και εξεύρεσης εργασίας, πρέπει, ουσιαστικά, να εντοπίσει

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Πρώτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-6 Ώρα για δράση... 7-17 Σημειώσεις... 18 2 Μάθημα Πρώτο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε το ένα ένα λάθος που στερεί από όλους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΙΟ ΡΟΜΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΜΑΪΟΣ 2011 Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΙΟ ΡΟΜΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΜΑΪΟΣ 2011 Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΙΟ ΡΟΜΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΜΑΪΟΣ 2011 Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Ελένη Άννα Καλούδη, Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Η συνέντευξη είναι ένας από τους

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Παίγνια Αποφάσεων 9 ο Εξάμηνο

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Παίγνια Αποφάσεων 9 ο Εξάμηνο Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού Ορισμός (1/2) Η Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού αποτελεί ένα από τα βασικότερα τμήματα μιας εταιρείας και στόχο έχει τις απαραίτητες ενέργειες για την εργασιακή και προσωπική

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική Ιδιωτικότητας και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Πολιτική Ιδιωτικότητας και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Στην qmetric σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας και δεσμευόμαστε να προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα. Η παρούσα Πολιτική Ιδιωτικότητας και

Διαβάστε περισσότερα

Gregory s Future Managers Program

Gregory s Future Managers Program Gregory s Future Managers Program Η καριέρα σου έχει όνομα! ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Σκοπός του προγράμματος Future Managers Program είναι η προσέλκυση ταλαντούχων και νέων υποψηφίων με όρεξη και πάθος για εργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Εργαλείουποστήριξηςγιατιςσσ ηµαντικές αποφάσεις που αφορούν το µέλλον σου

ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Εργαλείουποστήριξηςγιατιςσσ ηµαντικές αποφάσεις που αφορούν το µέλλον σου ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Εργαλείουποστήριξηςγιατιςσσ ηµαντικές αποφάσεις που αφορούν το µέλλον σου 2 Παρουσίαση Τουλικόπουαρχίζειςναδιαβάζειςτώραέχειδημιουργηθείγιανασεβοηθήσειστιςαποφάσεις που πρέπει να πάρεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ 1. Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης. Κανονισμός Υλοποίησης Διευρυμένης Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών & Φοιτητριών

ΕΝΤΥΠΟ 1. Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης. Κανονισμός Υλοποίησης Διευρυμένης Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών & Φοιτητριών ΕΝΤΥΠΟ 1 Πανεπιστήμιο Αιγαίου Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης Κανονισμός Υλοποίησης Διευρυμένης Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών & Φοιτητριών Περιεχόμενα Στόχοι Πλεονεκτήματα... 2 Διάρκεια Περίοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΕΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ

ΙΔΕΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ 1 ΙΔΕΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ Κώστας Κύρος 2 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 3 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2 Γίνε και εσύ ένας συγγραφέας! Γράψε τη δική σου μικρή ιστορία. Εκτύπωσέ την και δώσ την στους φίλους σου για να

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΠ 7/ΑΠ 8 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΩΤΕΑΣ Η Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη Ευκαιριών Μάθησης. Αντώνης Κάφουρος Συντονιστής EUROGUIDANCE ΚΥΠΡΟΥ Τμήμα Εργασίας

ΠΛΩΤΕΑΣ Η Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη Ευκαιριών Μάθησης. Αντώνης Κάφουρος Συντονιστής EUROGUIDANCE ΚΥΠΡΟΥ Τμήμα Εργασίας ΠΛΩΤΕΑΣ Η Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη Ευκαιριών Μάθησης Αντώνης Κάφουρος Συντονιστής EUROGUIDANCE ΚΥΠΡΟΥ Τμήμα Εργασίας ΠΛΩΤΕΑΣ- Γενικές Πληροφορίες Portal on Learning Opportunities Throughout the EUropean

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μελέτη με θέμα: Διερεύνηση του βαθμού ανάπτυξης εμπιστοσύνης και ασφάλειας στην καθημερινή χρήση του διαδικτύου Ερωτηματολόγιο 1. Πόσο καιρό

Διαβάστε περισσότερα

Προσχολική Παιδαγωγική Ενότητα 8: Σχεδιασμός Ημερησίων Προγραμμάτων

Προσχολική Παιδαγωγική Ενότητα 8: Σχεδιασμός Ημερησίων Προγραμμάτων Προσχολική Παιδαγωγική Ενότητα 8: Σχεδιασμός Ημερησίων Προγραμμάτων Διδάσκουσα: Μαρία Καμπεζά Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία Σκοποί ενότητας Να συζητήσουν και να

Διαβάστε περισσότερα

Αύξηση πελατών. Λίγα λόγια για Επιτυχημένες προωθήσεις

Αύξηση πελατών. Λίγα λόγια για Επιτυχημένες προωθήσεις Αύξηση πελατών Λίγα λόγια για Επιτυχημένες προωθήσεις Βελτίωση των προωθήσεων σας Εισαγωγή Συγκρίνετε τι σας συμφέρει Αποτέλεσμα και επανάληψη Υπάρχουν δυνατότητες για όλες τις επιχειρήσεις Εισαγωγή πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Η επιχειρηματικότητα στο διαδίκτυο

Η επιχειρηματικότητα στο διαδίκτυο Η επιχειρηματικότητα στο διαδίκτυο Υπηρεσίες διαδικτύου και προγραμματισμού. Πληροφορίες στο τηλέφωνο : 2271 0 81694 Website : www.webpromotion.com.gr Η δική σας ιστοσελίδα πουλάει; Παρουσίαση και ανάλυση

Διαβάστε περισσότερα

Φάκελος Μαθητή/-τριας (portfolio) Η εμπειρία μου σχετικά με την ιδιότητα του πολίτη

Φάκελος Μαθητή/-τριας (portfolio) Η εμπειρία μου σχετικά με την ιδιότητα του πολίτη Φάκελος Μαθητή/-τριας (portfolio) Η εμπειρία μου σχετικά με την ιδιότητα του πολίτη Φάκελος για το πρόγραμμα ACT Τι είναι ο φάκελος του προγράμματος «ACT-Ιδιότητα του ενεργού πολίτη»; Ο φάκελος (portfolio)

Διαβάστε περισσότερα

Edmodo Σύντομος οδηγός για εκπαιδευτικούς

Edmodo Σύντομος οδηγός για εκπαιδευτικούς Edmodo Σύντομος οδηγός για εκπαιδευτικούς Δημήτρης Συμεωνίδης (www.demsym.com) Τι είναι το Edmodo Το Edmodo είναι μια δωρεάν και ασφαλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και ηλεκτρονικής μάθησης ειδικά σχεδιασμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ [ΥΠΗΡΕΣΊΑ 4 - ΑΝΆΠΤΥΞΗ

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ [ΥΠΗΡΕΣΊΑ 4 - ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ [ΥΠΗΡΕΣΊΑ 4 - ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΉΣ ΥΠΗΡΕΣΊΑΣ ΑΝΑΖΉΤΗΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΏΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΏΝ] ΓΙΑ ΤΟN ΧΡΗΣΤΗ [13/01/2014] έκδοση: 1.0 1 Περιεχόμενα 1. Έλεγχος εγγράφου...3 2. Εισαγωγή...4

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτική Μονάδα 1.1: Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα

Εκπαιδευτική Μονάδα 1.1: Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα Εκπαιδευτική Μονάδα 1.1: Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα Πέρα από την τυπολογία της χρηματοδότησης, των εμπλεκόμενων ομάδων-στόχων και την διάρκεια, κάθε project διακρατικής κινητικότητας αποτελεί μια

Διαβάστε περισσότερα

εργασία των ανθρώπων µε ψυχική νόσο»

εργασία των ανθρώπων µε ψυχική νόσο» «Η συµβολή του Γραφείου Υποστήριξης της Απασχόλησης & της Κοινωνικής Επιχειρηµατικότητας της ΠΕΨΑΕΕ στην εργασία των ανθρώπων µε ψυχική νόσο» Γαβριήλ Ευγενία, Υπεύθυνη της Υπηρεσίας Υποστήριξης της Απασχόλησης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αγαπητέ μαθητή/ αγαπητή μαθήτρια, Διεξάγουμε μια έρευνα και θα θέλαμε να μάθουμε την άποψή σου για τo περιβάλλον μάθησης που επικρατεί στην τάξη σου. Σε παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων

Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων ΙΝΕ - ΓΣΕΕ www.inegsee.gr info@inegsee.gr Περιεχόμενα 3 4 5 σελ. σελ. σελ. Εισαγωγή 1. Γνώση επαγγελματικού εαυτού 2. Προκλήσεις και

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ (ΔΜΥΠ) Η Πρακτιική Άσκηση των Φοιιτητών του Τμήματος Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εκπαιδευτικών πυρήνων για την ενσωμάτωση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στη μαθησιακή διαδικασία στη σχολική μονάδα

Πρόγραμμα εκπαιδευτικών πυρήνων για την ενσωμάτωση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στη μαθησιακή διαδικασία στη σχολική μονάδα Πρόγραμμα εκπαιδευτικών πυρήνων για την ενσωμάτωση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στη μαθησιακή διαδικασία στη σχολική μονάδα Χριστόδουλος Τασουρής, Συνεργάτης Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΛΑΜΙΑΣ. Ενθάρρυνση Επιχειρηματικών Δράσεων, Καινοτομικών Εφαρμογών και Μαθημάτων Επιλογής Φοιτητών ΤΕΙ Λάρισας - Λαμίας PLEASE ENTER

ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΛΑΜΙΑΣ. Ενθάρρυνση Επιχειρηματικών Δράσεων, Καινοτομικών Εφαρμογών και Μαθημάτων Επιλογής Φοιτητών ΤΕΙ Λάρισας - Λαμίας PLEASE ENTER ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΛΑΜΙΑΣ Ενθάρρυνση Επιχειρηματικών Δράσεων, Καινοτομικών Εφαρμογών και Μαθημάτων Επιλογής Φοιτητών ΤΕΙ Λάρισας - Λαμίας PLEASE ENTER ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 «ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ «Γνωριμία με το Γραφείο Διασύνδεσης» Μπούρα Έφη Ψυχολόγος Στέλεχος του Γρ. Διασύνδεσης του Τ.Ε.Ι Λαμίας. Το γραφείο Διασύνδεσης Το Γραφείο Διασύνδεσης του Τ.Ε.Ι Λαμίας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Το πρώτο πράγμα που βλέπουμε μόλις ξεκινάμε το παιχνίδι είναι μια λίστα με όλα τα διαθέσιμα βίντεο με τα οποία μπορούμε να εξασκηθούμε. Σε αυτή περιλαμβάνονται επίσης πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΟΥΛΕΙΑ; ΕΝΟΤΗΤΑ 5 ΟΔΗΓΟΣ ΥΛΙΚΟΥΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ. Funded by the European Unionn

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΟΥΛΕΙΑ; ΕΝΟΤΗΤΑ 5 ΟΔΗΓΟΣ ΥΛΙΚΟΥΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ. Funded by the European Unionn 1 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ; ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΟΔΗΓΟΣ ΥΛΙΚΟΥΥ ΕΝΟΤΗΤΑ 5 jointly or individually in any form and using any means reflects only the author's n ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή 3 2. Στόχοι 5 3. Λίστα και

Διαβάστε περισσότερα

Οι Νέοι/ες και η στάση τους απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι Νέοι/ες και η στάση τους απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση Οι Νέοι/ες και η στάση τους απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση VPRC Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 1/2 Ανάθεση: ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σκοπός της έρευνας: Η διερεύνηση των απόψεων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Φυσική ανεργία φ σ υ ικό ό π ο π σ ο οσ ο τό τ ό α νε ν ργί γ ας

Φυσική ανεργία φ σ υ ικό ό π ο π σ ο οσ ο τό τ ό α νε ν ργί γ ας ΑΝΕΡΓΙΑ Κατηγορίες ανεργίας Φυσική ανεργία (υπάρχει µακροχρονίως σε µια οικονοµία) το σύνηθες ποσοστό ανεργίας [δεν παραµένει σε σταθερό ύψος και επηρεάζεται από την οικονοµική πολιτική, απλά υποδηλώνει

Διαβάστε περισσότερα

haps://www.facebook.com/internsaegean haps://twiaer.com/internsdasta

haps://www.facebook.com/internsaegean haps://twiaer.com/internsdasta haps://www.facebook.com/internsaegean haps://twiaer.com/internsdasta Περιγραφή του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης Μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο σημαντικότερος τρόπος σύνδεσης της θεωρίας με την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ ΜΕΛΩΝ SF

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ ΜΕΛΩΝ SF Id Πρόγραμμα sed aute occaecat Ανταμοιβής aliqua Μελών id dolor SF ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ ΜΕΛΩΝ SF Σας γνωστοποιούμε ότι το Servicefinder.gr από σήμερα 09/03/2018, θέτει σε εφαρμογή το πρόγραμμα ανταμοιβής

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση της Σταδιοδρομίας και ο Ρόλος της Συμβουλευτικής στην Σύγχρονη Ελληνική Πραγματικότητα. Λίλιαν Σουμέλη

Διαχείριση της Σταδιοδρομίας και ο Ρόλος της Συμβουλευτικής στην Σύγχρονη Ελληνική Πραγματικότητα. Λίλιαν Σουμέλη Διαχείριση της Σταδιοδρομίας και ο Ρόλος της Συμβουλευτικής στην Σύγχρονη Ελληνική Πραγματικότητα Λίλιαν Σουμέλη Μsc Ψυχολόγος & Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Εξωτερική Συνεργάτης της Συμβουλευτικής Υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας

Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας Καθορίζοντας το Πλαίσιο Ο πληθυσμός των ηλικιωμένων (οι δημογραφικές αλλαγές)) Η οικονομική κρίση που επηρέασε την Ευρώπη και η προσπάθειά

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ EURES

Η ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ EURES Η ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ EURES Συχνές ερωτήσεις Γενικά Πού µπορώ να βρω πληροφορίες για το πρόγραµµα «Η πρώτη σου δουλειά µέσω του EURES» (Your first EURES job YFEJ) Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Τηλέφωνο:

Τηλέφωνο: Η Agrotech S.A. John Deere Greece κορυφαία εταιρία εμπορίας γεωργικών μηχανημάτων στην Ελλάδα και την Κύπρο ανήκει στον όμιλο AGROGROUP ΜΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ-ΜΗΤΣΙΟΛΙΔΗΣ. Η Agrotech S.A. ξεκίνησε την συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ EURES

Η ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ EURES Η ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ EURES Συνήθεις ερωτήσεις Γενικά Πού μπορώ να βρω πληροφορίες για το πρόγραμμα «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES» (Your first EURES job YFEJ) Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ : «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ» ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ: «ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΓΗ» Συμβουλευτική Πληροφόρηση-Υποστήριξη

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ : «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ» ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ: «ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΓΗ» Συμβουλευτική Πληροφόρηση-Υποστήριξη ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ : «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ» ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ: «ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΓΗ» Συμβουλευτική Πληροφόρηση-Υποστήριξη Δράση 13 Εταίρος που υλοποιεί τη δράση Επιλογή των ωφελουμένων για

Διαβάστε περισσότερα

AMC Career Office. Ξεκίνα δυναµικά! Απογείωσε την Καριέρα σου! www.amc.edu.gr

AMC Career Office. Ξεκίνα δυναµικά! Απογείωσε την Καριέρα σου! www.amc.edu.gr AMC Career Office Ξεκίνα δυναµικά! Απογείωσε την Καριέρα σου! www.amc.edu.gr AMC Career Office: τι είναι; Οι πανεπιστημιακές σπουδές δεν είναι απλά θέμα απόκτησης ενός καλού πτυχίου, από ένα αξιόλογο

Διαβάστε περισσότερα

Κουίζ για το μισθολογικό. χάσμα μεταξύ των δυο. φύλων. Καλωσορίσατε στο κουίζ για το μισθολογικό. φύλων!

Κουίζ για το μισθολογικό. χάσμα μεταξύ των δυο. φύλων. Καλωσορίσατε στο κουίζ για το μισθολογικό. φύλων! Αυτό το σύντομο κουίζ χρησιμοποιεί ερωτήσεις ανοιχτού τύπου για να εξηγήσει τα αίτια και τον αντίκτυπο του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των δυο φύλων στην ΕΕ. Περιλαμβάνει επίσης λεπτομέρειες για το πού

Διαβάστε περισσότερα

Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Λευκωσία, Semeli Hotel, Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 Λεμεσό, Elias Beach Hotel, Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 Λάρνακα, Sun Hall Hotel, Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015 Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικότητα. Εισαγωγή σε μια γνωστή άγνωστη έννοια. Δημήτρης Βέργαδος Συντονιστής Επικοινωνίας ΣΕΒ

Επιχειρηματικότητα. Εισαγωγή σε μια γνωστή άγνωστη έννοια. Δημήτρης Βέργαδος Συντονιστής Επικοινωνίας ΣΕΒ Επιχειρηματικότητα Εισαγωγή σε μια γνωστή άγνωστη έννοια Δημήτρης Βέργαδος Συντονιστής Επικοινωνίας ΣΕΒ Τι είναι επιχειρηματικότητα; Επιχειρηματικότητα είναι η διαδικασία δημιουργίας μιας νέας επιχειρηματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ. Ερευνητική εργασία Β Τάξης 2ου ΓΕΛ Σπάρτης

ΣΧΕΔΙΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ. Ερευνητική εργασία Β Τάξης 2ου ΓΕΛ Σπάρτης ΣΧΕΔΙΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ Ερευνητική εργασία Β Τάξης 2ου ΓΕΛ Σπάρτης Καριεροσκόπιο Να εξετάσουμε τις Εναλλακτικές Εκπαιδευτικές και Επαγγελματικές Επιλογές μας Προσόντ α Σπουδές Μέλλον Ευκαιρίε ς Αποφάσεις

Διαβάστε περισσότερα

O φάκελος μαθητή/-τριας

O φάκελος μαθητή/-τριας O φάκελος μαθητή/-τριας Δρ Δημήτριος Γκότζος Οι διαφάνειες 1-14 και 18-20 αποτελούν προϊόν μελέτης και αποδελτίωσης του Ι.Ε.Π. (2017). Οδηγός Εκπαιδευτικού για την Περιγραφική Αξιολόγηση στο Δημοτικό http://iep.edu.gr/images/iep/epistimoniki_ypiresia/epist_monades/a_kyklos/evaluation/2017/2a_perigrafiki_dhmotiko.pdf

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΑΞΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ (CV)

ΣΥΝΤΑΞΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ (CV) ΣΥΝΤΑΞΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ (CV) Στόχοι του Σεμιναρίου Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα είστε σε θέση να γνωρίζετε: Τα χαρακτηριστικά ενός Βιογραφικού Σημειώματος Τι περιέχει και πως συντάσσεται

Διαβάστε περισσότερα