Εξοπλισμός 28 CL CL 500 4MATIC 30 CL Βασικός εξοπλισμός 34 Προαιρετικός εξοπλισμός 35 Ζάντες αλουμινίου 36.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εξοπλισμός 28 CL 500 28 CL 500 4MATIC 30 CL 600 32 Βασικός εξοπλισμός 34 Προαιρετικός εξοπλισμός 35 Ζάντες αλουμινίου 36."

Transcript

1 CL - Class.

2 Περιεχόμενα. H CL. 1 Ευελιξία 2 Αποδοτικότητα 4 Κινητήρας V8 6 Κινητήρας V12 8 Ανάρτηση 10 Μόνιμη τετρακίνηση 4MATIC 12 Άνεση 14 Cockpit 14 Άνεση καθισμάτων 16 Ασφάλεια 18 Ασφαλής οδήγηση 18 Σε περίπτωση κινδύνου 20 AMG 22 CL 63 AMG 22 CL 65 AMG 24 Sport πακέτο AMG 26 Εξοπλισμός 28 CL CL 500 4MATIC 30 CL Βασικός εξοπλισμός 34 Προαιρετικός εξοπλισμός 35 Ζάντες αλουμινίου 36 designo 38 Χρωματισμοί και υλικά 40 Χρώματα εξωτερικής βαφής 40 Επενδύσεις εσωτερικού και ξύλινοι διάσκοσμοι 41 Τεχνολογία 42 Τεχνικά χαρακτηριστικά 42 Διαστάσεις 43 Υπηρεσίες 44

3 H CL 1 Η κοινή λογική προστάζει πως το τέλειο δεν μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω. Εμείς το βλέπουμε λίγο διαφορετικά. Η CL. Το αριστούργημα της Mercedes - Benz. Τα Coupé με το αστέρι ανέκαθεν ήταν ελκυστικά. Σε αυτά κρύβεται το πάθος, το οποίο δεν μας αφήνει να επαναπαυόμαστε στις δάφνες μας, αλλά μας οδηγεί να βελτιώνουμε ακόμη και το τέλειο. Απτή απόδειξη, η CL. Η σχεδίασή της είναι τυπική για μία Mercedes - Benz : τόσο κομψή που κόβει την ανάσα και τόσο δυναμική όσο ποτέ. Οι πρωτοποριακές τεχνολογίες και η άνεση της εκπλήσσουν ακόμη και αυτούς, οι οποίοι είναι συνηθισμένοι στο καλύτερο. Η CL ακολουθεί την παράδοσή μας που μας θέλει να μην επαναπαυόμαστε ποτέ.

4

5 Ευελιξία 3 Συναρπαστική. Ακόμη και εν στάσει. Η σχεδίαση του Coupé : η συναρπαστική απαρχή μίας άψογης διαδρομής. Κατά κανόνα δύο φέρουσες κολώνες, τις οποίες ενώνει μία μεγάλη καμπύλη, αποτελούν προϋπόθεση για το σχήμα ενός Coupé. Στη CL αποτελούν μόνο μία από τις πολλές σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Η σχεδίασή της σάς δημιουργεί την επιθυμία να την οδηγήσετε. Από την πρώτη κιόλας ματιά, η CL μοιάζει να είναι «ένα» με το δρόμο και έτοιμη να σας προσφέρει μία ιδιαίτερη οδηγική εμπειρία. Η επιβλητική μάσκα του ψυγείου και τα φωτιστικά σώματα υψηλής τεχνολογίας στοιχειοθετούν το ξεχωριστό εμπρόσθιο τμήμα της. Στις κομψές πλευρές της, τα φουσκωμένα φτερά προϊδεάζουν το θεατή για τις επιδόσεις του κορυφαίου Coupé. Πλευρικά, σε όλο του το μήκος, το αμάξωμα κοσμείται από μία διακριτική πτυχή, η οποία «χάνεται» στην τυπική γραμμή της οροφής. Αυτή η γραμμή συνεχίζει μέχρι και τα πίσω φωτιστικά σώματα και κλείνει στον καμπυλόγραμμο και δυναμικό πρόβολο. Το μόνο που μένει να ανακαλύψετε είναι τι κρύβεται κάτω από το χαρακτηριστικό, μακρύ καπό : ένα μηχανικό σύνολο που αρμόζει σε ένα Coupé όπως η CL. Εμείς, αντιθέτως, αναζητάμε τους κινητήρες του μέλλοντος και σας τους παρουσιάζουμε στην επόμενη διπλή σελίδα. Έτσι θα αξίζει και στο μέλλον η ματιά στο καπό κάθε αυτοκινήτου μας.

6 4 Καινοτομίες για αποδοτική κινητικότητα. Οι κλιματικές αλλαγές αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του 21 ου αιώνα. Η διαρκώς αυξανόμενη κατανάλωση πρώτων υλών αλλάζει τον πλανήτη μας δραστικά. Ως εφευρέτης του αυτοκινήτου, η Mercedes - Benz αισθάνεται υπεύθυνη να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, εξελίσσοντας πρωτοποριακές τεχνολογίες που δεν θα απαιτούν συμβιβασμούς στην ασφάλεια, την άνεση και την οδηγική απόλαυση. BlueTEC. Η καθαρότερη τεχνολογία πετρελαιοκινητήρων στον κόσμο. Από το Φθινόπωρο 2009 διαθέσιμη στις M -, R- και GL - Class. Ο στόχος μας είναι η αντιρρυπαντική κινητικότητα. Για να τον πετύχουμε, εξελίξαμε διάφορες τεχνολογίες, όπως για παράδειγμα τις τεχνολογίες BlueEFFICIENCY. Αυτά το προσαρμοσμένα πακέτα μέτρων μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου έως και 12 % : σε κάθε μοντέλο εφαρμόζονται διαφορετικές βελτιώσεις της αεροδυναμικής και της διαχείρισης ενέργειας, για να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση καυσίμου. Σε αυτές περιλαμβάνονται ελαστικά με χαμηλό συντελεστή αντίστασης κύλισης, ελαφριά υλικά κατασκευής, αεροδυναμικές αλλαγές του αμαξώματος και η αυτόματη λειτουργία ECO Start-Stop. Στους κινητήρες diesel, η Mercedes - Benz εισήγαγε στην αγορά την τεχνολογία BlueTEC, η οποία βασίζεται στον άμεσο ψεκασμό Common - Rail ( CDI ). Η τεχνολογία αυτή αποτελεί τον ορισμό της καθαρότερης τεχνολογίας πετρελαιοκινητήρων στον κόσμο, διότι μειώνει τα οξείδια του αζώτου έως και 95 %. Πολλά υποσχόμενη είναι και η τεχνολογία BlueHYBRID, ο συνδυασμός ενός αποδοτικότατου κινητήρα εσωτερικής καύσης με ηλεκτροκινητήρα. Οχήματα με αυτήν την τεχνολογία φθάνουν ένα νέο επίπεδο σε θέματα εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης καυσίμου, όπως θα αποδείξει από το 2009 η S - Class. BlueTEC HYBRID ονομάζεται στη Mercedes - Benz η αντίστοιχη τεχνολογία για πετρελαιοκινητήρες. Με αυτήν μπορούμε να συνδυάσουμε τα πλεονεκτήματα ενός υβριδικού οχήματος με αυτά της τεχνολογίας BlueTEC : έξυπνη διαχείριση ενέργειας και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Μεγάλες δυνατότητες βλέπουμε και στην έρευνα ηλεκτροκινητήρων καθημερινής χρήσης βασισμένους σε μπαταρίες υψηλής τάσης Volt ιόντων λιθίου. Με την τεχνολογία Concept BlueZERO η Mercedes - Benz παρουσιάζει τρεις συνδυασμούς κινητήρων : ηλεκτροκινητήρας Τεχνολογίες BlueEFFICIENCY. Διάφορα μοντέλα, διαφορετικά μέτρα, ένας στόχος : η μέγιστη δυνατή αποδοτικότητα.

7 Ευελιξία Αποδοτικότητα 5 μπαταρίας, ηλεκτροκινητήρας μπαταρίας με κινητήρα εσωτερικής καύσης για την παραγωγή ρεύματος και με ενεργειακές κυψέλες ο οποίος θα διατίθεται στην B - Class F - CELL από το 2010 στα πλαίσια μίας μικρής παραγωγής. Τα ολοκληρωτικά μέτρα αποδοτικότητας για την προστασία του περιβάλλοντος δεν περιλαμβάνει μόνο νέες κινητήριες τεχνολογίες. Με τον όρο Design for Environment ( σχεδιασμός για το περιβάλλον ) μελετάμε ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός οχήματος από τη σχεδίαση έως και την ανακύκλωση. Το ίδιο ισχύει για την κατασκευή και λειτουργία νέων εργοστασίων. Εξοικονομούμε ενέργεια, αποφεύγουμε τις ρυπογόνες ουσίες και χρησιμοποιούμε αυξανόμενα, ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες. Επίσης η Mercedes - Benz είναι ο μοναδικός κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο που διαθέτει περιβαλλοντικά πιστοποιητικά από τον ανεξάρτητο φορέα TÜV 1. H TrueBlueSolutions εννοεί και την ενεργή συμβολή της εταιρείας και των συνεργατών σε μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος μέσα και έξω από τα εργοστάσια. Ή και την συμμετοχή στην εξέλιξη εναλλακτικών καυσίμων της δεύτερης γενιάς ( BTL - / Biomass - to - Liquid ) όπως το SunDiesel, το οποίο δεν βρίσκεται σε ανταγωνισμό με την παραγωγή τροφίμων. Μία ακόμη πτυχή της φιλοσοφίας TrueBlueSolutions αποτελεί ο ερευνητικός τομέας της βιονικής, η οποία, μελετώντας τις δομές και τρόπους κατασκευής στη φύση, βγάζει συμπεράσματα, π.χ. για την αεροδυναμική και τη μείωση βάρους στην κατασκευή αμαξωμάτων. 1 TÜV SÜD Management Service Ε.Π.Ε., Mόναχο. Τεχνολογία HYBRID. Από το Καλοκαίρι του 2009 στην S - Class. Απολαύστε ένα από τα πιο οικονομικά πολυτελή αυτοκίνητα στον κόσμο. Concept BlueZERO. Τρεις τρόποι για οχήματα μηδενικών ρύπων στην καθημερινότητα του μέλλοντος. F - CELL. Αντιρρυπαντική κινητικότητα με την κινητήρια τεχνολογία του μέλλοντος : από το 2010 η B - Class F - CELL μπαίνει στην παραγωγή.

8 6 Ευελιξία Κινητήρας V8 Δυναμισμός και διακριτικότητα. Στη CL συνδυάζονται. Τεράστια δύναμη με χαμηλά επίπεδα θορύβων : ο V8 με βελτιωμένη παροχή αέρα. Η CL 500 εντυπωσιάζει με τον ήχο της και τα τεράστια αποθέματα ισχύος. Είναι σχεδόν απίστευτο πώς προέρχονται από ένα κινητήρα 388 hp με μέγιστη ροπή στρέψης 530 Nm. Η δύναμη αυτή επιταχύνει τη CL 500 από τα 0 στα 100 km / h σε 5,4 δεύτερα. Εν συγκρίσει με την προκάτοχό της η ισχύς αυξήθηκε κατά 25 % ενώ ταυτόχρονα μειώθηκαν οι εκπομπές ρύπων. Το μυστικό βρίσκεται στη βελτιωμένη εισαγωγή αέρα : οι μηχανικοί μας βελτίωσαν σημαντικά τη ροή αέρα στα κανάλια εισαγωγής και εξαγωγής με τη βοήθεια αισθητήρων. Στη CL 500 το αυτόματο κιβώτιο 7G - TRONIC βελτιώνει σημαντικά την οδήγηση, εξασφαλίζοντας ταχύτερες αλλαγές ταχυτήτων με χαμηλότερα άλματα στροφών. σχέσεις μετάδοσης μειώνουν εκτός άλλων τον μέσο όρο στροφών κινητήρα και συνεπώς την κατανάλωση καυσίμου και το θόρυβο. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρία προγράμματα οδήγησης : Comfort, Sport και Manual. Στο Manual μπορείτε να αλλάζετε ταχύτητες από τους διακόπτες αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι. CL kw 530 Nm Η αμεσότερη απόκριση και η καλύτερη επιτάχυνση δεν αυξάνουν μόνο την οδηγική απόλαυση, αλλά και την άνεση, μιας και οι αλλαγές γίνονται σχεδόν ανεπαίσθητα. Οι επτά Στροφές ( σ. α. λ. ) Poπή ( Nm ) lσχύς ( kw ) CL 500. Η βελτιωμένη παροχή αέρα εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή ροπή στρέψης και ισχύ.

9

10 8 Ευελιξία Κινητήρας V12 Δρα σε 4,6 δευτερόλεπτα. Ο κινητήρας V12 Biturbo : ο ανώτερος τρόπος επιτάχυνσης. Η ταχύτατη ανάπτυξη της ισχύος της CL 600 οφείλεται στην πιο σύγχρονη τεχνολογία κινητήρων των ημερών μας. Ο κορυφαίος κινητήρας μας, ο V12 - Biturbo, έγινε ακόμη πιο sport. Η ισχύς αυξήθηκε από τους 500 hp στους 517 hp και η ροπή στρέψης από τα 800 Nm στα 830 Nm. Σε αυτά προστίθεται μία τέλεια απόκριση : ήδη από τις 1900 / min, ο V12 - Biturbo αναπτύσσει τη μέγιστη ροπή στρέψης και τη διατηρεί έως και τις 3500 / min. Οι εξαιρετικές τιμές στη CL 600 οφείλονται προπάντων στους δύο υπερσυμπιεστές καυσαερίων και στην ψύξη του αέρα υπερπλήρωσης. Για να εξοικονομηθεί βάρος, οι κυλινδροκεφαλές κατασκευάζονται με χύτευση μαγνησίου υπό πίεση. Η τεχνολογία 3 βαλβίδων βελτιώνει την παροχή αέρος και εξασφαλίζει την ιδανική καύση χάρη στη διπλή ανάφλεξη. CL kw Nm Στροφές ( σ. α. λ. ) Poπή ( Nm ) lσχύς ( kw ) CL 600. Ο εξελιγμένος κινητήρας V12 Biturbo διαθέτει αυξημένη ισχύ κατά 17 hp και ροπή στρέψης κατά 30 Nm.

11

12 10 Ευελιξία Ανάρτηση Η σχέση δυναμικής και άνεσης. Και αντίστροφα. Η ανάρτηση Active Body Control ( ABC ) για άριστη επαφή με το δρόμο. Οι γρήγορες αντιδράσεις είναι επίσης ένα πλεονέκτημα του ενεργού συστήματος απόσβεσης κραδασμών Active Body Control ABC. Η νέα γενιά του συστήματος προσαρμόζεται άμεσα στις εκάστοτε συνθήκες του οδοστρώματος και εξασφαλίζει ιδανικό «πάτημα». Αυτό δεν σημαίνει μόνο τέλεια δυναμική οδήγησης με ιδανική άνεση αλλά και μεγαλύτερη ασφάλεια. Αυτά εξασφαλίζονται από το υδραυλικό σύστημα υψηλής πίεσης, τους πολλαπλούς αισθητήρες και τους ισχυρότατους μικροεπεξεργαστές. Κλίσεις και ταλαντώσεις του αμαξώματος μειώνονται αισθητά, ιδιαίτερα στις στροφές. Για μία ιδιαίτερα δυναμική οδήγηση, ο εξαρτώμενος από την ταχύτητα ρυθμιστής ύψους του οχήματος βυθίζει το αμάξωμα του Coupé από τα 60 km / h έως και 10 mm, κάτι που συνεπάγεται μικρότερη αεροδυναμική αντίσταση και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Με το νέο διακόπτη Sport μπορείτε να προσαρμόσετε χειροκίνητα τη ρύθμιση της ανάρτησης, χωρίς να αλλάξετε τα χαρακτηριστικά του κινητήρα. Ο διακόπτης βρίσκεται ανάμεσα στις ενδείξεις των οργάνων. Active Body Control ABC. Αν βρείτε εμπόδια στο οδόστρωμα ή το απαιτεί η κατάσταση φόρτωσης του οχήματος, μπορείτε να ρυθμίσετε το ύψος του οχήματος και χειροκίνητα μέσω του COMAND.

13 Η ανάρτηση. Η ανάρτηση Active Body Control με υδραυλικά έμβολα για άψογη οδηγική άνεση.

14 12 Ευελιξία Μόνιμη τετρακίνηση 4MATIC Γυρίστε υπέρ σας ακόμη και τον άσχημο καιρό. Το 4MATIC με το 4ETS εξασφαλίζουν ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια. Η μόνιμη τετρακίνηση 4MATIC κατανέμει την ισχύ κινητήρα και στους τέσσερις τροχούς, εξασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη πρόσφυση και οδηγική ασφάλεια. Το ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας ESP είναι ιδανικά προσαρμοσμένο στο 4MATIC και μεταφέρει μετρήσεις σχεδόν σε πραγματικό χρόνο στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης 4ETS, το οποίο, εν ανάγκει, επιβραδύνει τους ολισθαίνοντες τροχούς. Σε συνεργασία με τα συστήματα δυναμικής οδήγησης 4ETS και ESP το 4MATIC βελτιώνει την πρόσφυση και την μετάδοση κίνησης ιδιαίτερα σε κακό ή βρεγμένο οδόστρωμα, στο χιόνι ή στον πάγο. Η CL 500 4MATIC, επιπλέον, διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό της το πρωτοποριακό αυτόματο κιβώτιο 7G - TRONIC. Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης 4ETS μεταφέρει την ισχύ του κινητήρα αυτόματα στους τροχούς με την καλύτερη πρόσφυση, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ευστάθεια ακόμη και σε κακές οδηγικές ή καιρικές συνθήκες.

15

16

17 Άνεση Cockpit 15 Η CL «σας πάει γάντι» δεν χρειάζεται καν να τη δοκιμάσετε. Εξαιρετικά υλικά, μία τέλεια σχεδιασμένη κεντρική κονσόλα και COMAND. H CL μοιάζει να είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας με τα καλύτερα, πλήρως εναρμονισμένα υλικά κατασκευής. Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε πέντε χρωματικούς συνδυασμούς για την επένδυση του εσωτερικού. Πολυτελές δέρμα και λεπτομέρειες χρωμίου ολοκληρώνουν το ιδιαίτερο στυλ των σχεδιαστών. Στο εσωτερικό της CL εκτός των άλλων βρίσκει τη θέση του ο πολυτελής ξύλινος διάκοσμος, ο οποίος διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις. Θα τον βρείτε στις επενδύσεις των θυρών και στα πλευρικά τοιχώματα του χώρου επιβατών καθώς και στη νέα, ενιαία σχεδιασμένη κεντρική κονσόλα. Ο λειτουργικός χειρισμός διευκολύνει και κάνει ασφαλέστερη την οδήγηση. Με αυτόν το στόχο εξελίξαμε το σύστημα κεντρικού ελέγχου και ενδείξεων COMAND. Η οθόνη COMAND, μία υψη- λής ευκρίνειας έγχρωμη οθόνη TFT 8 ιντσών, βρίσκεται δίπλα από την οθόνη πολυλειτουργικών ενδείξεων όντας ακόμη πιο ευανάγνωστη. Ο έλεγχος του COMAND γίνεται από το κεντρικό χειριστήριο COMAND έναν περιστροφικό διακόπτη στο τέλος του υποβραχιονίου. Σας επιτρέπει την πρόσβαση στα menu του COMAND, από τα οποία μπορείτε να ρυθμίσετε διάφορες λειτουργίες, όπως τον αυτόματο κλιματισμό THERMATIC καθώς και τα ανατομικά πολυλειτουργικά καθίσματα ( standard στη CL 500 4MATIC ) ή τον περιβαλλοντικό φωτισμό ( προαιρετικά για τη CL 500 ). Για τον άμεσο χειρισμό των συστημάτων ήχου, του τηλεφώνου, του συστήματος πλοήγησης* και της θέσης του καθίσματος υπάρχουν τα πλήκτρα λειτουργιών COMAND. * Χαρτογράφηση με σημαντική κάλυψη της Αττικής και των κύριων εθνικών οδών. Advance Parking Guidance. Το κίτρινο ίχνος παρουσιάζει την απαιτούμενη, το κόκκινο ίχνος την παρούσα στροφή τιμονιού. Όταν τα ίχνη συμπέσουν, το χρώμα γίνεται πράσινο. Ένα ηχητικό σήμα σάς ενημερώνει για την έγκαιρη αλλαγή κατεύθυνσης του τιμονιού.

18

19 Άνεση Άνεση καθισμάτων 17 Τα Coupé κατασκευάζονται συνήθως για ατομιστές. Εδώ υπάρχει χώρος για τέσσερις. Εξαιρετική άνεση καθισμάτων και τέλεια ατμόσφαιρα για τέσσερα άτομα. Ότι λείπει σε πολλά Coupé, είναι δεδομένο στη CL - Class : η άνεση χώρων. Αυτό ισχύει προπάντων για τους πίσω επιβάτες, οι οποίοι απολαμβάνουν άφθονους χώρους για τα πόδια και την κεφαλή στα ιδιαίτερα αναπαυτικά μονά καθίσματα. Στην άνεσή τους συμβάλλει και η εύκολη επιβίβαση, χάρη στο σύστημα EASY - ENTRY. Άνεση εξασφαλίζει επίσης και το σύστημα αυτόματου κλιματισμού THERMATIC. Σας δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας για την πλευρά οδηγού, την πλευρά συνοδηγού, ακόμη και για το χώρο των ποδιών. Για τον οδηγό και τον συνοδηγό το πρόγραμμα άνεσης μπορεί να επεκταθεί ακόμη περισσότερο. Ήδη ο βασικός εξοπλισμός με οσφυϊκή στήριξη 4 δρόμων στη CL 500 εξασφαλίζει υψηλά επίπεδα άνεσης. Με τα κλιματιζόμενα / θερ μαι νόμενα καθίσματα ( standard στη CL 600 ) αυξάνεται ακόμη περισσότερο η άνεση. Εναλλακτικά διατίθενται προαιρετικά για τη CL 500 και standard στη CL 600 τα ενεργά ανατομικά πολυλειτουργικά καθίσματα με πακέτο δυναμικής οδήγησης, τα οποία διαθέτουν και λειτουργίες massage. Χειροποίητο δέρμα. Παρατηρήστε και την παραμικρή λεπτομέρεια : το υψηλής ποιότητας δέρμα PASSION με κομψές ραφές.

20

21 Ασφάλεια Ασφαλής οδήγηση 19 Μία θεωρία, η οποία, στην πράξη, μπορεί να σώσει ζωές. Η φιλοσοφία ενιαίας ασφάλειας από την Mercedes - Benz. Κανένας άλλος τομέας δεν μας ωθεί σε κορυφαίες επιδόσεις, όπως ο τομέας της διερεύνησης νέων τεχνολογιών ασφαλείας. Τη δεκαετία του 50 θέσαμε το πρώτο ορόσημο στον τομέα της προστασίας με τον κλωβό ασφαλείας των επιβατών, μία εφεύρεση του Béla Barényi. Εκτός από αυτόν τον θρυλικό εφευρέτη, ξεχώρισαν τότε και πολλοί άλλοι συνεργάτες μας με πρωτοποριακές ιδέες, μεταξύ αυτών και ο Rolf Maier. Για τον γρήγορο και οικονομικό έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης και των συστημάτων συγκράτησης σε περίπτωση σύγκρουσης, ο κύριος Maier και οι συνεργάτες του κατασκεύασαν ένα ειδικό όχημα, το οποίο προσέκρουε με μεγάλη ταχύτητα σε ένα σταθερό τοίχο. Για τη ζώνη παραμόρφωσης εφάρμοσαν μία απλή, αλλά εξαιρετική ιδέα : χρησιμοποίησαν κονσέρβες από πίκλες που προμηθεύτηκαν από την καντίνα του εργοστασίου. Αυτό αποτελεί ένα τυπικό παράδειγμα του δημιουργικού πνεύματος εκείνων των εποχών. Όμως, παρ όλα τα επιτεύγματα του παρελθόντος, δεν μας αρέσει να επαναπαυόμαστε στις δάφνες μας προτιμούμε να κοιτάμε μπροστά. Την καλύτερη απόδειξη αποτελεί το όραμά μας, για μία οδήγηση χωρίς ατυχήματα. Στην επίτευξη αυτού βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ χάρη στη φιλοσοφία ενιαίας ασφάλειας της Mercedes- Benz, που κατανέμει την ασφάλεια της αυτοκίνησης σε τρεις τομείς. Για ασφαλή οδήγηση, το όχημα υποβοηθά τον οδηγό στην έγκαιρη αναγνώριση κρίσιμων οδηγικών καταστάσεων και στην αντιμετώπιση τους. Στη δεύτερη φάση, δηλαδή στην περίπτωση κινδύνου, ενεργοποιείται ένα σύνολο προληπτικών μέτρων για να μειωθεί ο κίνδυνος τραυματισμού. Στην περίπτωση ενός ατυχήματος, οι επιβάτες προστατεύονται αποτελεσματικά από πολυάριθμα συστήματα παθητικής ασφάλειας. Σημαντικό είναι επισής ότι κατά τη φάση μετά το ατύχημα, μία Mercedes είναι πάντα έτοιμη για να διευκολύνει τη διάσωση των επιβαινόντων.

22 20 Δεν μπορούμε ακόμη να κάνουμε τη νύχτα μέρα. Είμαστε όμως σε πολύ καλό δρόμο να το επιτύχουμε. Ασφαλής οδήγηση : με Nightview Assist, Intelligent Light System και DISTRONIC PLUS. Με την προαιρετική υποβοήθηση νυχτερινή οδήγησης μπορείτε να αναγνωρίζετε τυχών εμπόδια, ακόμη και αν σας θαμπώνουν τα οχήματα του αντίθετου ρεύματος. Σε αυτό σας υποστηρίζουν προβολείς υπερύθρων, οι οποίοι φωτίζουν το οδόστρωμα με τις αόρατες για τον άνθρωπο υπέρυθρες ακτίνες. Η εικόνα μεταφέρεται ασπρόμαυρα από την camera υπερύθρων στην κεντρική οθόνη. Έτσι θα είστε πιο ξεκούραστοι σε συνθήκες κακής ορατότητας χωρίς να θαμπώνετε τους οδηγούς άλλων αυτοκινήτων. Στο βασικό εξοπλισμό της CL περιλαμβάνεται το Intelligent Light System, το οποίο διαθέτει, εκτός από τους προβολείς Bi - Xenon, δυναμικό φωτισμό στροφών, αυτοκινητόδρομου και ενσωματωμένο φωτισμό κατεύθυνσης. Προσαρμόζεται ιδανικά στις οδηγικές συνθήκες : ανάλογα με τη ακτίνα της στροφής ο φωτισμός του οδοστρώματος σχεδόν διπλασιάζεται. Ο προαιρετικός ρυθμιστής εγγύτητας και ταχύτητας DISTRONIC PLUS είναι ένα ακόμη πρωτοποριακό σύστημα που σας υποστηρίζει. Χάρη στους βελτιωμένους αισθητήρες το σύστημα ρυθμίζει σε ταχύτητες από 0 έως 200 km / h αυτόματα την απόσταση και επιβραδύνει το όχημα με έως και 4m / s 2 ή και το ακινητοποιεί, εάν μειωθεί η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Για να ξεκινήσετε πάλι, απλά τραβάτε το μοχλό του Cruise Control ή πατάτε το pedal γκαζιού. Έτσι το σύστημα σάς εξασφαλίζει ξεκούραστη οδήγηση στο μποτιλιάρισμα ή στον αυτοκινητόδρομο.

23 Ασφάλεια Σε περίπτωση κινδύνου 21 Τι είναι τα δευτερόλεπτα ; Η διαφορά μεταξύ ενός ατυχήματος με την ιδανική προστασία. Το σύστημα PRE - SAFE μπορεί να προετοιμάσει το όχημα για μία επικείμενη σύγκρουση. Πριν από ένα ατύχημα περνούν πολύτιμα δευτερόλεπτα ανεκμετάλλευτα. Αυτό το χρόνο μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά το PRE - SAFE. Οι αισθητήρες των ESP και BAS αναγνωρίζουν κρίσιμες οδηγικές καταστάσεις, όπως υπερστροφή ή υποστροφή, κρίσιμους ελιγμούς αποφυγής ή φρεναρίσματα πανικού. Η ηλεκτρονική διαχείριση του PRE - SAFE αξιολογεί αυτές τις πληροφορίες και ενεργοποιεί προληπτικά μέτρα για την προστασία των επιβαινόντων. Στα πλαίσια της εξέλιξης του PRE - SAFE η CL αντιδρά ακόμη πιο άμεσα και μπορεί, πλέον, να εκμεταλλευτεί και τους αισθητήρες του DISTRONIC PLUS ( προαιρετικά ), για να αναγνωρίζει ακόμη καλύτερα τις κρίσιμες οδηγικές καταστάσεις. 1 Ο αισθητήρας βραχείας ανίχνευσης 24 GHz απενεργοποιείται αυτόματα μόλις πλησιάσετε ραδιοαστρονομικές εγκαταστάσεις. Τα DISTRONIC PLUS, BAS PLUS και το σύστημα πέδησης PRE - SAFE χρησιμοποιούν αισθητήρες ανίχνευσης 1 για να ελέγχουν με ακρίβεια την περιοχή μπροστά από το όχημα.

24 22 AMG CL 63 AMG Το αγαπημένο μέσο μεταφοράς των πιλότων της Formula1. Η CL 63 AMG. Ο συνδυασμός CL - Class με AMG εξασφαλίζει υψηλές επιδόσεις στην άσφαλτο. Οι μηχανικοί της Mercedes - AMG σχεδίασαν για τη CL 63 AMG έναν κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 525 hp και μέγιστη ροπή στρέψης 630 Nm. Οι τιμές της επιτάχυνσης είναι κορυφαίες, ακόμη και για μία πίστα αγώνων ταχύτητας : μόλις 4,6 δεύτερα από τα 0 στα 100 km / h. Η νέα sport ανάρτηση AMG βασίζεται στην ενεργή ανάρτηση Active Body Control ( ABC ). Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης το σύστημα πέδησης AMG υψηλών επιδόσεων καθώς και η sport εξάτμιση AMG με δύο διπλές χρωμιωμένες απολήξεις. Τη sport εμφάνιση της CL 63 AMG εξασφαλίζει το οπτικό πακέτο AMG με τον νέο εμπρόσθιο προφυλακτήρα με πλευρικούς αεραγωγούς, τις πλευρικές αεροδυναμικές ποδιές και πίσω προφυλακτήρα με εμφάνιση διαχύτη. Η CL 63 AMG διαθέτει επίσης μάσκα ψυγείου AMG με χρωμιωμένες γρίλιες, φυμέ εμπρόσθια φωτιστικά σώματα καθώς και ζά- ντες αλουμινίου AMG σε γκρι «Titan», στιλβωμένες, σχεδίασης πολλαπλών ακτίνων. Η έκδοση AMG είναι ένας αθλητής επιδόσεων με άποψη για την πολυτέλεια. Σάς υποδέχεται με μαρσπιέ επιβίβασης AMG από βουρτσισμένο ανοξείδωτο ατσάλι. Την ιδανική πλευρική στήριξη εξασφαλίζουν τα sport καθίσματα AMG, τα οποία διατίθενται σε τρεις αποχρώσεις. Από το εργονομικό sport τιμόνι AMG μπορείτε να αλλάξετε τις ταχύτητες του κιβωτίου AMG SPEEDSHIFT 7G - TRONIC μέσω των χειριστηρίων αλλαγής από αλουμίνιο. Στην οθόνη πολυλειτουργικών ενδείξεων AMG προκαλεί εντύπωση το κεντρικό menu AMG με λειτουργία RACETIMER. Σας ενημερώνει για την επιλεγμένη σχέση και τη θερμοκρασία του λιπαντικού κινητήρα. Και το ρολόι AMG, σχεδίασης IWC εναρμονίζεται απόλυτα με το διάκοσμο από γυαλιστερό ξύλο καρυδιάς, πιστοποιώντας την ιδιαιτερότητα του μοντέλου.

25

26

27 AMG CL 65 AMG 25 Ζητείται οδηγός αγώνων. Η CL 65 AMG. Τα όρια υπάρχουν για να τα ξεπερνάμε. Για αυτό το λόγο η CL 65 AMG δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά τη συνεπή συνέχεια αυτού, το οποίο οι ειδικοί της Mercedes - AMG ξεκίνησαν με την CL 63 AMG : sport επιδόσεις σε νέα διάσταση. Τη δυνατότητα αυτή προσφέρει ο V12 κινητήρας AMG 6,0 λίτρων Biturbo με ισχύ 612 hp και μέγιστη ροπή στρέψης 1000 Nm. Την ιδανική μεταφορά της τεράστιας ισχύος στο δρόμο, αναλαμβάνει το αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων AMG SPEEDSHIFT. Με τα ασημί χειριστήρια αλουμινίου στο εργονομικό τιμόνι AMG έχετε και τη δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών. Το αποτέλεσμα : επιτάχυνση από 0 στα 100 km / h σε 4,4 δεύτερα. Με τέτοιες επιδόσεις, κάθε δια- δρομή γίνεται αγώνας με έναν νικητή και κάθε οδηγός ένας επαγγελματίας οδηγός αγώνων. Εξωτερικά θα την ξεχωρίσετε από την CL 63 AMG από τις ζάντες αλουμινίου AMG και τις δύο διπλές χρωμιωμένες απολήξεις, σχεδίασης V12 καθώς και τις επιγραφές V12 - Biturbo στα εμπρόσθια φτερά. Εάν θέλετε να εξατομικεύσετε περαιτέρω τη δική σας CL 63 AMG ή CL 65 AMG, τότε θα βρείτε ιδέες στο AMG PERFORMANCE STUDIO. Εδώ θα βρείτε, για παράδειγμα, το εξωτερικό πακέτο ανθρακονημάτων AMG. Σε αυτό το πακέτο, τα deflectors στην εμπρόσθια ποδιά, οι καθρέπτες καθώς και ο διαχύτης στον πίσω προφυλακτήρα είναι από ανθρακονήματα.

28

29 AMG Sport πακέτο AMG 27 Sport εμφάνιση πριν και μετά τη εκκίνηση. Το Sport πακέτο από τη Mercedes - AMG για τις CL 500 και CL 500 4MATIC. To οπτικό πακέτο AMG μεταμορφώνει τη CL σε αγωνιστικό αυτοκίνητο. Με δυναμικό εμπρόσθιο και οπίσθιο προφυλακτήρα, καθώς και πλευρικές ποδιές ο δυναμισμός της εκφράζεται ακόμη περισσότερο. Βαμμένες δαγκάνες φρένων με την επιγραφή Mercedes - Benz τονίζουν ακόμη περισσότερο το sport χαρακτήρα. Το Sport πακέτο δίνει έμφαση στην αγωνιστική σας ανησυχία και στο εσωτερικό. Το τιμόνι με δερμάτινη και ξύλινη επένδυση, τα sport pedals από βουρτσιμένο ανοξείδωτο αλουμίνιο και τα ταπέτα με επιγραφή AMG ανεβάζουν τους σφυγμούς σας. Ο διάκοσμος από μαύρο φράξο διατίθεται προαιρετικά και χωρίς επιβάρυνση και σε καρυδιά ματ ή γυαλιστερή. Επειδή δεν αγγίζει μόνο εσάς αλλά και το δρόμο, το Sport πακέτο AMG περιλαμβάνει τις νέες ζάντες αλουμινίου AMG 19 ιντσών. Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε τις ζάντες αλουμινίου AMG 20 ιντσών σε ασημί «Titan», σχεδίασης 5 ακτίνων ( δείτε εικόνα αριστερά ). Το οπτικό πακέτο AMG. O δυναμικός πίσω προφυλακτήρας κοιτάξτε τον χωρίς ενδοιασμούς. Ζάντες αλουμινίου. Επαφές στενού τύπου με το δρόμο : οι ζάντες αλουμινίου AMG 19 ιντσών.

30

31 Εξοπλισμός CL Αφεθείτε σε κομψό δέρμα, χρώμιο και πολυτελές ξύλο. Ο βασικός εξοπλισμός της CL 500. Η CL 500 σάς καλομαθαίνει πριν καν επιβιβαστείτε : η μεταλλική βαφή αποτελεί βασικό εξοπλισμό όπως και η αδιαβάθμητη συγκράτηση ανοικτών θυρών. Περαιτέρω άνεση προσφέρει και το σύστημα διευκόλυνσης επιβίβασης EASY - ENTRY : το εμπρό σθιο κάθισμα, μετά το τράβηγμα της χειρολαβής, μετακινείται προς τα εμπρός και, αφού επιβιβαστείτε, επανέρχεται στην αρχική του θέση. Στο εσωτερικό σάς περιμένει πολυτελής ξύλινος διάκοσμος σε τρεις εκδόσεις, καθώς και δέρμα σε πέντε κομψούς χρωματικούς συνδυασμούς. Επίσης εμπρόσθια θερμαινόμενα καθίσματα με οσφυϊκή στήριξη 4 δρόμων. Το μόνο που σας μένει είναι να απολαύσετε τη διαδρομή. Σε αυτό σάς υποστηρίζει και το Intelligent Light System που προσαρμόζεται στις συνθήκες ορατότητας. Το σύστημα περιλαμβάνει προβολείς Bi - Xenon με δυναμικό φωτισμό στροφών, αυτοκινητόδρομου και κατεύθυνσης καθώς και εκτεταμμένες λειτουργίες προβολέων ομίχλης. Ξεκούραση προσφέρει και το σύστημα κεντρικού ελέγχου και ενδείξεων COMAND που συγκεντρώνει όλες τις βασικές λειτουργίες σε μία ευανάγνωστη οθόνη δίπλα από την οθόνη πολυλειτουργικών ενδείξεων. Εξοπλισμός δέρματος και ξύλου. Κλασσική σχεδίαση με αγάπη στη λεπτομέρεια : δερμάτινη επένδυση σε μαύρο με ξύλινο διάκοσμο γυαλιστερής καρυδιάς. Εξωτερικά γνωρίσματα. Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, σχεδίασης 7 ακτίνων : για την δυναμική παρουσία της CL 500.

32

33 Εξοπλισμός CL 500 4MATIC 31 Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την επιλογή της CL. Εδώ θα βρείτε άλλους τέσσερις : Η CL 500 4MATIC. Για μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης σε όλες τις καιρικές συνθήκες μπορείτε να εξοπλίσετε τη CL 500 με την προαιρετική μόνιμη τετρακίνηση 4MATIC. Αυτό το σύστημα κατανέμει την ισχύ του κινητήρα σε σχέση 45 : 55 στους δύο άξονες. Εάν επιλέξετε τη CL 500 4MATIC, θα απολαύσετε στο βασικό εξοπλισμό το σύστημα απόσβεσης AIRMATIC, τις ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, σχεδίασης 9 ακτίνων, εμπρόσθια ανατομικά καθίσματα με λειτουργία προσαρμογής θέσης PRE - SAFE καθώς και επένδυση εσωτερικού σε πολυτελές δέρμα PASSION. Εκτός αυτού, ένας πρακτικός σάκος για χιονοπέδιλα θα σας δώσει τη δυνατότητα να προστατέψετε το εσωτερικό της CL, όταν κάνετε τις χειμερινές σας εξορμήσεις.

34

35 Εξοπλισμός CL Ο ορισμός της κομψότητας στους δρόμους. Ο βασικός εξοπλισμός της CL 600. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας από το εξωτερικό της ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών και 4 απολήξεις εξάτμισης, χρωμιωμένη λεπτομέρεια στον αεραγωγό του εμπρόσθιου προφυλακτήρα και προβολείς ομίχλης με χρωμιωμένα πλαίσια. Στο εσωτερικό της σας περιμένουν μόνο τα καλύτερα υλικά, προπάντων η πολυτελής επένδυση του εσωτερικού σε δέρμα PASSION EXCLUSIVE, σχεδίασης designo με έμβλημα V12, η οποία κοσμεί επίσης τις θύρες, τον πίνακα οργάνων και την κεντρική κονσόλα. Χάρμα οφθαλμών είναι η σχεδίαση επιμήκων αυλακώσεων στα καθίσματα, στις επενδύσεις των θυρών και στην επένδυση οροφής από Alcantara. Στον πλούσιο εξοπλισμός της CL 600 περιλαμβάνεται ο ξύλινος διάκοσμος λεύκης, ο οποίος κοσμεί, εκτός άλλων, το τιμόνι και διατίθεται προαιρετικά και για τη CL 500. Τις άνετες μετακινήσεις σας εξασφαλίζουν και τα δυναμικά ενεργά αυτορυθμιζόμενα ανατομικά καθίσματα οδηγού και συνοδηγού. Στη γρήγορη οδήγηση προσφέρουν ιδανική πλευρική στήριξη και διαθέτουν λειτουργία massage. Άνετη οδήγηση εξασφαλίζει και το standard COMAND APS με πλοήγηση από σκληρό δίσκο. Εξοπλισμός δέρματος και ξύλου. Ο συνδυασμός από ξύλο λεύκης καφέ και δέρμα σε καφέ «Cognac» διατίθεται αποκλειστικά για τη CL 600. Εξωτερικά γνωρίσματα της CL 600 : Ζάντες αλουμινίου 18", σχεδίασης V12, λεπτομέρειες χρωμίου στη μάσκα ψυγείου, προβολείς ομίχλης με δακτύλιους χρωμίου.

36 34 Εξοπλισμός Βασικός εξοπλισμός ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ( επιλογές ) Active Body Control ABC ( CL 500 4MATIC standard με AIRMATIC ) Adaptive Brake Lights προσαρμοζόμενος φωτισμός πέδησης COMAND βελτιωμένο με Music - Register, λειτουργίες αναζήτησης μουσικής, TV - Tuner ( CL 500, CL 500 4MATIC, CL 63 AMG ) Cruise Control με ρυθμιζόμενο περιοριστή ταχύτητας SPEEDTRONIC Intelligent Light System με προβολείς Bi - Xenon, δυναμικό φωτισμό στροφών, αυτοκινητόδρομου, κατεύθυνσης ( ενσωματωμένος στους κύριους προβολείς ) και εκτεταμμένες λειτουργίες προβολέων ομίχλης Αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων ( CL 600 ) Αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G - TRONIC ( CL 500, CL 500 4MATIC ) Αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων AMG SPEEDSHIFT 7G - TRONIC ( CL 63 AMG ) Γυάλινη ηλιοροφή, ηλεκτρικά ανοιγόμενη / ανακλινόμενη με λειτουργία ασφάλισης PRE - SAFE Δυνατότητα ρύθμισης του καθίσματος συνοδηγού από τη θέση του οδηγού Εμπρόσθια δυναμικά ενεργά αυτορυθμιζόμενα ανατομικά καθίσματα με λειτουργία θέσης PRE - SAFE και massage ( CL 600, CL 63 AMG και CL 65 AMG ) Εμπρόσθια θερμαινόμενα καθίσματα Εμπρόσθια καθίσματα με σύστημα οσφυϊκής στήριξης 4 δρόμων, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθ ύψος και μήκος, με ρύθμιση θέσης PRE - SAFE για το συνοδηγό Εμπρόσθιο και οπίσθιο υποβραχιόνιο ανακλινόμενο ( εμπρόσθιο με αποθηκευτικό χώρο ) Επένδυση εσωτερικού σε δέρμα ( CL 500 ) Επιλογέας και χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων DIRECT SELECT Εσωτερικός και εξωτερικός καθρέπτης οδηγού με αυτόματη αντιθαμβωτική λειτουργία Ζώνες ασφαλείας, 3 σημείων, 4, με αυτόματη λειτουργία άνεσης Ηλεκτρικά παράθυρα, 4, με λειτουργία ανύψωσης PRE - SAFE εμπρός Ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας ESP με ABS και ASR Ηλεκτρονικό χειρόφρενο με απενεργοποίηση άνεσης Θερμομονωτικά και ηχομονωτικά κρύσταλλα ασφαλείας με αντικατοπτρισμό των υπέρυθρων ακτίνων Θύρα σύνδεσης Bluetooth Κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό και immobilizer Μαρσπιέ εισόδου θυρών, χρωμιωμένα, με επιγραφή Mercedes - Benz ( CL 600 ) Μεταλλική βαφή ( προαιρετικά λευκό «Diamond BRIGHT» Μετωπικοί αερόσακοι οδηγού - συνοδηγού με αισθητήρες ενεργοποίησης δύο βαθμίδων, εμπρόσθιοι και οπίσθιοι πλευρικοί αερόσακοι καθώς και αερόσακοι παραθύρου Πακέτο μνήμης για τα εμπρόσθια καθίσματα, την κολώνα τιμονιού και τους καθρέπτες Παραμετρικό σύστημα διεύθυνσης Προεγκατάσταση για κινητό τηλέφωνο με θύρα για διάφορες συσκευές στο υποβραχιόνιο, με σύστημα ανοικτής ακρόασης και κεραία ( CL 600 και CL 65 AMG ) Προεγκατάσταση παιδικού καθίσματος πίσω ISOFIX Προσαρμοζόμενοι υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής, λειτουργία άνεσης και ρύθμιση αδιαβάθμητων διαστημάτων Σύστημα αδιαβάθμητης συγκράτησης ανοιχτών θυρών Σύστημα διευκόλυνσης επιβίβασης EASY - ENTRY με αυτόματη ρύθμιση κολώνας τιμονιού κατά την επίβίβαση και αποβίβαση, απενεργοποιούμενο Σύστημα πλύσης φανών Σύστημα προειδοποίησης απώλειας πίεσης ελαστικών Τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών Υποβοήθηση πέδησης BAS Υπολογιστής διαστημάτων συντήρησης ASSYST PLUS Φωτισμός επι / αποβίβασης στις θύρες

37 Εξοπλισμός Προαιρετικός εξοπλισμός 35 ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ( επιλογές ) CL 500 CL 500 4MATIC CL 600 CL 63 AMG CL 65 AMG Camera ελέγχου οπισθοπορείας O O O O O COMAND APS με σύστημα πλοήγησης* με σκληρό δίσκο O O u O u KEYLESS - GO O O u O u Media Interface, universal θύρα σύνδεσης στο ντουλαπάκι συνοδηγού και Consumer - Cable ( ipod, USB και Aux ) O O u O u NIGHTVIEW ASSIST Σύστημα υποβοήθησης νυχτερινής οδήγησης με θερμομονωτικά και ηχομονωτικά κρύσταλλα με αντικατοπτρισμό O O O O O Sport πακέτο AMG O O TV - Tuner ( για αναλογική και ψηφιακή λήψη τηλεοπτικών προγραμμάτων ) O O O O O Αντικλεπτικό σύστημα με προστασία κατά της ρυμούλκησης και προστασία εσωτερικού χώρου O O u O u Αυτόνομο σύστημα διατήρησης εγγύτητας και ταχύτητας DISTRONIC PLUS με υποβοήθηση στάθμευσης Advanced Parking Guidance, υποβοήθηση νεκρής γωνίας ορατότητας, πακέτο υποβοήθησης οδηγού με υποβοήθηση πέδησης BAS PLUS καθώς και σύστημα πέδησης PRE-SAFE O O O O O Δέρμα PASSION O u u Δέρμα PASSION EXCLUSIVE O O O u Δέρμα PASSION EXCLUSIVE με σχεδιασμό designo u Εμπρόσθια πολυλειτουργικά καθίσματα με λειτουργία προσαρμογής θέσης PRE - SAFE O u u Εσωτερικός, πολύχρωμος περιβαλλοντικός φωτισμός O O u O u Θερμαινόμενη στεφάνη τιμονιού O O O O O Κινητό τηλέφωνο με γενική θύρα σύνδεσης, σύστημα ανοικτής ακρόασης και κεραία O O u O u Πακέτο ψυχαγωγίας εμπρός με ηχοσύστημα surround Harman Kardon Logic 7, 13 ηχεία και subwoofer, DVD - Changer 6 δίσκων, SPLITVIEW, τηλεχειριστήριο και ακουστικά. O O u O u Προσκέφαλα, 4, πίσω ηλεκτρικά αναδιπλούμενα O O u O u Σύστημα ελέγχου / προειδοποίησης πίεσης των ελαστικών O O O O O Σύστημα φωνητικών εντολών LINGUATRONIC O O O O O Τιμόνι με δερμάτινη και ξύλινη επένδυση O O u O O O Προαιρετικός εξοπλισμός u Βασικός εξοπλισμός Δεν διατίθεται

38 36 Οι γνώστες προσέχουν πρώτα τους τροχούς. Οι ζάντες αλουμινίου για την CL. Εάν δίνετε ιδιαίτερη έμφαση στις λεπτομέρειες, εδώ θα ανταμειφθείτε. Διότι μέσα από τη μεγάλη γκάμα σε ζάντες αλουμινίου θα βρείτε αυτές που ταιριάζουν καλύτερα στο χαρακτήρα που θέλετε να δώσετε στη CL. Ήδη οι ζάντες του βασικού εξοπλισμού τονίζουν την ιδιαιτερότητά της. Προαιρετικά διατίθενται και άλλα «έργα τέχνης», όπως για παράδειγμα οι ζάντες αλουμινίου AMG. Διαθέτουν το χαρακτηριστικό έμβλημα των ειδικών σχεδιαστών από την πόλη Affalterbach, την έδρα της AMG. Πολυτελής ζάντες incenio θα βρείτε στο πρόγραμμα γνήσιων αξεσουάρ Mercedes - Benz. Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, σχεδίασης 7 διπλών ακτίνων, στιλβωμένες ( προαιρετικά ). Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, σχεδίασης V12 ( standard στη CL 600 ). Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, σχεδίασης 5 ακτίνων ( standard στη CL 500 ).

39 Εξοπλισμός Ζάντες αλουμινίου 37 Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, σχεδίασης 10 ακτίνων ( προαιρετικά ). Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, σχεδίασης 9 ακτίνων με πτύχωση ( standard στη CL 500 4MATIC ). Ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, σχεδίασης πολλαπλών ακτίνων ( προαιρετικός εξοπλισμός ). Ζάντες αλουμινίου incenio «Almach», σχεδίασης 5 διπλών ακτίνων ( αξεσουάρ ). Ζάντες αλουμινίου incenio «Almach» 18 ιντσών, σχεδίασης 5 διπλών ακτίνων ( αξεσουάρ ). Ζάντες αλουμινίου AMG 19 ιντσών, σχεδίασης 5 ακτίνων ( standard με Sport πακέτο AMG ).

40

41 designo Selection 39 Υπάρχουν πολλοί τρόποι έκφρασης της μοναδικότητας. Με τον υψηλής ποιότητας εξοπλισμό designo προσδίδεται στη CL την προσωπική σας πινελιά. Το νέο πακέτο designo Selection διευκολύνει την επιλογή σας, μιας και περιλαμβάνει όλα τα πολυτελή στοιχεία εξοπλισμού. Με το designo Selection έχετε την επιλογή ανάμεσα σε όλες τις διαθέσιμες εξωτερικές βαφές designo ( designo μεταλλικό, designo mystic και designo magno ). Αλλά και στο εσωτερικό έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε από όλες τις χρωματικές αποχρώσεις την επένδυση των καθισμάτων αποκλειστικά σε δέρμα ανιλίνης. Η εικόνα του εσωτερικού ολοκληρώνεται με διάκοσμο ξύλου designo καθώς και τιμόνι με την ανάλογη επένδυση ξύλου και δέρματος. Σε αυτά προστίθεται η επένδυση της οροφής σε μαύρο δέρμα designo με οριζόντιες αυλακώσεις καθώς και ένα πολυτελές έμβλημα designo από μασίφ χρυσό 18 καρατίων. Αρμονικοί χρωματισμοί ή επιβλητικές αντιθέσεις : σε κάθε περίπτωση ο εξοπλισμός designo Selection τονίζει την μοναδικότητα της CL. Πιθανούς συνδυασμούς μπορείτε να δείτε με την ησυχία σας στο διαδίκτυο. Εκεί θα βρείτε έναν πίνακα επιλογών, ειδικά προσαρμοσμένο στις δυνατότητες συνδυασμών του designo Selection. Αριστερά : designo Selection σε απόχρωση δέρματος «Armagnac» ( Χ07 ). Δεξιά : έμβλημα designo σε μασίφ χρυσό 18 καρατίων.

42 40 Χρωματισμοί και υλικά Χρώματα εξωτερικής βαφής ΑΚΡΥΛΙΚΕΣ ΒΑΦΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΒΑΦΕΣ 1 ΕΙΔΙΚΗ ΒΑΦΗ Η βαφή της CL σχηματίζει το λαμπερό επίλογο του «έξυπνου» συστήματος αντισκωριακής προστασίας της Mercedes - Benz. Έτσι, το αμάξωμα βάφεται εκτός των άλλων με φωσφορικό ψευδάργυρο και ηλεκτροφόρτιση, τεχνικές, οι οποίες προσφέρουν αντισκω ριακή προστασία μεγάλης χρονικής διάρκειας. Εκτός αυτού, για περιβαλλοντολογικούς λόγους, χρησιμοποιούνται στο μεγαλύτερο μέρος τους βαφές υδατικής βάσης. 040 Μαύρο 112 Μαύρο «Chromite» 197 Μαύρο «Obsidian» 300 Πράσινο «Periclase» 544 Κόκκινο «Carneol» 775 Ασημί «Iridium» 792 Ασημί «Palladium» 494 Γκρι «Germanite» 359 Μπλε «Tansanite» 798 Μπεζ «Sanidine» 1 Βαφές designo θα βρείτε στον κατάλογο designo. 368 Γκρι «Flint» 799 Λευκό «Diamond BRIGHT» ( προαιρετικά )

43 Χρωματισμοί και υλικά Υφάσματα, δέρμα και ξύλο 41 ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ 1 ΞΥΛΙΝΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ Sport ή κλασσική ; Δέρμα ή απαλά δέρμα PASSION σχεδιάσαμε και εξελίξαμε κάθε επένδυση με αγάπη για τη λεπτομέρεια. Επιλέγοντας το δέρμα PASSION EXCLUSIVE θα βρείτε επενδύσεις δέρματος PASSION και στον πίνακα οργάνων, τις πόρτες και την κεντρική κονσόλα. Η επένδυση οροφής καθώς και οι κολώνες Α και Γ διαθέτουν πολυτελές Alcantara. Μαύρο / μαύρο 201 Δέρμα 801 Δέρμα PASSION 501 / 511 Δέρμα PASSION EXCLUSIVE Γκρι «Basalt»/ γκρι «Basalt» σκούρο 208 Δέρμα 808 Δέρμα PASSION 508 / 518 Δέρμα PASSION EXCLUSIVE Καρυδιά ( high - gloss ) H CL είναι μοναδική. Αυτό φαίνεται και από τον πολυτελή ξύλινο διάκοσμο εσωτερικού. Όποιο ξύλο ή απόχρωση και αν επιλέξετε, η επιλογή και η επεξεργασία από τους ειδικούς μας αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο το εσωτερικό της CL. Έτσι, για παράδειγμα, το ξύλο καρυδιάς από την Καλιφόρνια διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Προαιρετικά και χωρίς επιβάρυνση διατίθεται ο πολυτελής διάκοσμος φράξου σε μαύρο. Και αποκλειστικά για την CL 600 διατίθεται ο διάκοσμος ξύλους λεύκης1. Καφέ «Cognac» / μαύρο Δέρμα 807 Δέρμα PASSION 507 / 517 Δέρμα PASSION EXCLUSIVE Μπεζ «Sahara»/ μαύρο Δέρμα 805 Δέρμα PASSION 505 / 515 Δέρμα PASSION EXCLUSIVE Μπεζ «Cashmere»/ μπεζ «Savanna» 204 Δέρμα 804 Δέρμα PASSION 504 / 514 Δέρμα PASSION EXCLUSIVE Καρυδιά ( matt ) Σφένδαμος μαύρο 1 Δερμάτινες επενδύσεις designo θα βρείτε στον κατάλογο designo. 2 Δεν διατίθεται για τις CL 63 AMG και CL 65 AMG. Λεύκη καφέ ( γυαλιστερό )

44 42 Τεχνολογία Τεχνικά χαρακτηριστικά Τεχνικά χαρακτηριστικά. CL 500 CL 500 4MATIC CL 600 CL 63 AMG CL 65 AMG Αριθμός κυλίνδρων / διάταξη 8 / V 8 / V 12 / V 8 / V 12 / V Διάμετρος / διαδρομή ( mm ) 98 / 90,5 98 / 90,5 82 / ,2 / 94,6 82,6 / 93,0 Κυβισμός ( cm 3 ) Ονομαστική ισχύς ( hp σε 1 / min ) / / / / / 4800 Ονομαστική ροπή στρέψης ( Νm σε 1 / min ) / / / / / Επιτάχυνση km / h ( sec. ) 5,4 5,4 4,6 4,6 4,4 Τελική ταχύτητα ( km / h ) Διαστάσεις ελαστικών Εμπρόσθιος άξονας Πίσω άξονας 255 / 45 R / 45 R / 45 R / 45 R / 45 R / 45 R / 40 R / 40 R / 35 R / 35 R 20 Καύσιμο Super Αμόλυβδη Super Αμόλυβδη Super Plus Αμόλυβδη Super Plus Αμόλυβδη Super Plus Αμόλυβδη Κατανάλωση καυσίμου ( l / 100 km ) 3 Αστικός κύκλος Υπεραστικός κύκλος Μικτός κύκλος 18,1 8,5 12,1 18,1 8,7 12,1 21,7 10,0 14,3 22,2 10,0 14,5 21,9 10,2 14,5 Εκπομπές CO2 ( g / km ) 3 μικτές Χωρητικότητα δοχείου καυσίμων ( l )/ ρεζέρβα περ. 90 / / / / / 14 Κύκλος στροφής ( m ) 11,6 11,6 11,6 11,6 11,6 Χωρητικότητα χώρου αποσκευών ( μεγ. l ) Κενό βάρος ( kg ) ( έκδοση Long ) Μικτό βάρος ( kg ) Στοιχεία σύμφωνα με την Οδηγία 80 / 1269 / ΕΟΚ στην ισχύουσα έκδοση. 2 Ηλεκτρονικός περιορισμός. 3 Στοιχεία σύμφωνα με την Oδηγία 80 / 1268 / ΕOΚ στην ισχύουσα έκδοση. Τα στοιχεία δεν αναφέρονται σε ένα συγκεκριμένο όχημα και δεν είναι μέρος της προσφοράς, αλλά εξυπηρετούν στη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών οχημάτων. 4 Στοιχεία σύμφωνα με την Οδηγία 92 / 21 / ΕΕ στην έκδοση 95 / 48 / ΕΕ ( όχημα σε κατάσταση εκκίνησης, πλήρωση δοχείου καυσίμου κατά 90 %, με οδηγό 68 κιλών και αποσκευές 7 κιλών ) για οχήματα με βασικό εξοπλισμό. Ο προαιρετικός εξοπλισμός και τα αξεσουάρ.

45 Τεχνολογία Διαστάσεις Όλα τα στοιχεία δίδονται σε χιλιοστά. Οι απεικονιζόμενες διαστάσεις αποτελούν μέσους όρους. Ισχύουν για οχήματα με βασικό εξοπλισμό και χωρίς φορτίο.

46

47 Υπηρεσίες 45 Επιλέγοντας μία Mercedes, δεν αποκτάτε απλά ένα αυτοκίνητο. Οι παροχές υπηρεσιών από τη Mercedes - Benz. Mercedes - Benz Mobility. Στη νέα σας Mercedes αισθάνεστε εξαρχής ευχάριστα και ασφαλής. Στην απίθανη περίπτωση μίας βλάβης, το Mercedes - Benz Service24h βρίσκεται 24 ώρες το 24ωρο και 365 ημέρες το χρόνο στη διάθεσή σας. Στον αριθμό Service θα σας απαντήσουν οι ειδικοί μας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Και χάρη στη νέα ενσωματωμένη υπηρεσία τηλεματικής Mercedes - Benz Contact 1 σάς εγγυόμαστε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση. Διότι το Mercedes - Benz Contact σάς δίνει τη δυνατότητα άμεσης τηλεφωνικής σύνδεσης με το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών Mercedes - Benz. Το Mercedes - Benz Contact είναι η πρώτη καταχώρηση στον τηλεφωνικό κατάλογο του ηχοσυστήματός σας. Η ιδιαιτερότητα : προαιρετικά μεταφέρονται αυτόματα όλα τα στοιχεία του οχήματος και της τοποθεσίας στο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών. Ο ειδικός εξυπηρέτησης θα έχει ήδη από την αρχή του τηλεφωνήματος όλες τις βασικές πληροφορίες. Έτσι εγγυόμαστε ταχύτερη εξυπηρέτηση, εξατομικευμένο Service και ταχύτερη βοήθεια επί τόπου. Standard και χωρίς επιπλέον χρέωση : το πακέτο κινητικότητας Mercedes - Benz Mobilo η 4ετής εγγύηση για την κινητικότητά σας 2. Η απώλεια ενός κλειδιού ή προβλήματα εκκίνησης έως και μία βλάβη το Mobilo σάς εγγυάται την ασφαλή άφιξη στον προορισμό σας. Και μάλιστα σε όλη την Ευρώπη. Ακόμη και σε περιπτώσεις ζημιών από ένα ατύχημα ή βανδαλισμούς. Εάν η επισκευή χρειάζεται περισσότερο χρόνο, τότε αναλαμβάνουμε φυσικά τα έξοδα διανυκτέρευσης. Μην χαίρεστε όμως, διότι, εν τέλει, οι βλάβες σε μία Mercedes - Benz είναι ιδιαίτερα σπάνιες. Ότι πρόβλημα και αν έχετε, ένα είναι σίγουρο : θα συνεχίσετε ευχαριστημένοι και ιδιαίτερα σύντομα το ταξίδι σας. Mercedes - Benz Bank. Αν έχετε ήδη επιλέξει το αυτοκίνητο των ονείρων σας και θέλετε να παραμείνετε χρηματοοικονομικά ευέλικτοι, τότε οι προσφορές μας για Leasing, χρηματοδότηση και ασφάλιση αποτελούν την πιο σωστή λύση. Με το Private - Leasing plus έχετε στη διάθεσή σας ένα πλήρες πακέτο χρονομίσθωσης, ασφάλισης και επιλογής αγοράς. Και με τη χρηματοδότηση Plus3 συνδυάζετε μικρές δόσεις με μεγάλη ευελιξία. Διότι στο τέλος του συμβολαίου αποφασίζετε εσείς εάν θα κρατήσετε το όχημα, θα το πουλήσετε ή θα το επιστρέψετε έναντι της εγγυημένης αξίας. Επιπλέον σάς προσφέρουμε ενδιαφέροντα επενδυτικά προϊόντα. Περαιτέρω πληροφορίες στο διαδίκτυο στη σελίδα - benz.gr / mb - bank 1 Προϋπόθεση : εργοστασιακό ηχοσύστημα σε συνδυασμό με ενεργοποιημένο κινητό τηλέφωνο. Χρέωση κλήσης από κινητό σε σταθερό. 2 Η εγγύηση Mobilo μπορεί να ανανεώνεται κάθε φορά μετά τη λήξη της για ένα χρόνο. Μέγιστη διάρκεια 30 χρόνια. Προϋπόθεση : τακτική συντήρηση σε Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes - Benz.

48 Σχετικά με το περιεχόμενο του εντύπου : το παρόν έντυπο δόθηκε για εκτύπωση στις 09 / 02 / Μετά την ημερομηνία αυτή είναι δυνατόν να επέλθουν διαφοροποιήσεις στο προϊόν. O κατασκευαστής διατηρεί τo δικαίωμα για αλλαγές κατά τη διάρκεια τoυ χρόνου παράδοσης στην κατασκευή ή στο σχήμα, για χρωματικές αποκλίσεις και διαφοροποιήσεις στον εξοπλισμό, εφόσον οι αλλαγές και οι διαφοροποιήσεις αυτές παραμένουν εντός λογικών ορίων σε ό,τι αφορά τον αγοραστή, λαμβάνοντας υπόψη και τα συμφέροντα του πωλητή. Εφόσον ο πωλητής ή ο κατασκευαστής χρειαστεί να χρησιμοποιήσει για το χαρακτηρισμό της παραγγελίας ή του αντικειμένου αγοράς κωδικούς ή αριθμούς, δεν προκύπτουν κανενός είδους δικαιώματα από το γεγονός αυτό και μόνο. Oι εικόνες μπορεί να περιέχουν αξεσουάρ και εξαρτήματα που δεν ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό. Oι αποκλίσεις στο χρώμα οφείλονται σε τεχνικούς περιορισμούς κατά την εκτύπωση. Το έντυπο αυτό θα έχει διεθνή χρήση. Εντούτοις οι προδιαγραφές και οι συνέπειες σε σχέση με τη νομοθεσία, το ισχύον δίκαιο και τη φορολογία μέχρι και την ημέρα εκτύπωσης του εντύπου ισχύουν μόνο για την Oμοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Για συγκεκριμένες πληροφορίες απευθυνθείτε στους Εξουσιοδοτημένους Διανομείς της Mercedes - Benz. - benz.gr Daimler AG, Stuttgart BC / MR / 0709 Printed in Germany

«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το καλύτερο.» Δр. Dieter Zetsche

«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το καλύτερο.» Δр. Dieter Zetsche Η M - Class. «Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το καλύτερο.» Δр. Dieter Zetsche Περιεχόμενα. H νέα γενιά M - Class. 4 Εξωτερική σχεδίαση 8 Ευελιξία

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικό designo 24. Εξοπλισμός 26 Βασικός εξοπλισμός 26 Προαιρετικός εξοπλισμός 28 Ζάντες αλουμινίου 32

Εσωτερικό designo 24. Εξοπλισμός 26 Βασικός εξοπλισμός 26 Προαιρετικός εξοπλισμός 28 Ζάντες αλουμινίου 32 CLS - Class. Περιεχόμενα. H CLS - Class 1 Εξωτερική σχεδίαση 4 Ευελιξία 6 Αποδοτικότητα 6 Πετρελαιοκινητήρες 8 Βενζινοκινητήρες 10 AIRMATIC 12 Κιβώτια ταχυτήτων 14 Ασφάλεια 16 Σύστημα φωτισμού στροφών

Διαβάστε περισσότερα

«Η φιλοσοφία μας είναι απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που ψάχνουν το τέλειο.» Dr. Dieter Zetsche

«Η φιλοσοφία μας είναι απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που ψάχνουν το τέλειο.» Dr. Dieter Zetsche H A - Class. «Η φιλοσοφία μας είναι απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που ψάχνουν το τέλειο.» Dr. Dieter Zetsche Περιεχόμενα. H A - Class. 1 Εξωτερική σχεδίαση 6 Ευελιξία 14 Αποδοτικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Από την παραγωγή ονείρων της Mercedes - Benz.

Από την παραγωγή ονείρων της Mercedes - Benz. SLK - Class. Από την παραγωγή ονείρων της Mercedes - Benz. Περιεχόμενα. H SLK.4 Ευελιξία6 Σχεδίαση εξωτερικού6 Δυναμική οδήγησης14 Μεταλλική οροφή16 Αποδοτικότητα18 Βενζινοκινητήρες20 Κιβώτια ταχυτήτων24

Διαβάστε περισσότερα

C - Class Saloon και Estate.

C - Class Saloon και Estate. C - Class Saloon και Estate. «Οδηγική απόλαυση, σχεδίαση, ασφάλεια. Η C - Class είναι μία πραγματική Mercedes. Ζήστε την εμπειρία.» Dr. Dieter Zetsche Περιεχόμενα. H C - Class. 3 Ευελιξία 12 Αποδοτικότητα

Διαβάστε περισσότερα

«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που ψάχνουν το τέλειο.» Dr. Dieter Zetsche

«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που ψάχνουν το τέλειο.» Dr. Dieter Zetsche H B - Class. «Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που ψάχνουν το τέλειο.» Dr. Dieter Zetsche Περιεχόμενα. H B-Class. 1 Εξωτερική σχεδίαση 4 Ευελιξία 14 Αποδοτικότητα

Διαβάστε περισσότερα

«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το τέλειο.» Δρ. Dieter Zetsche

«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το τέλειο.» Δρ. Dieter Zetsche Η CLC - Class. «Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το τέλειο.» Δρ. Dieter Zetsche Περιεχόμενα. H CLC. 1 Σχεδίαση 4 Ευελιξία 12 Πετρελαιοκινητήρες

Διαβάστε περισσότερα

«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το τέλειο.» Δρ. Dieter Zetsche

«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το τέλειο.» Δρ. Dieter Zetsche Η CLC - Class. «Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το τέλειο.» Δρ. Dieter Zetsche Περιεχόμενα. H CLC. 3 Σχεδίαση 4 Ευελιξία 12 Βενζινοκινητήρες

Διαβάστε περισσότερα

E-Class Saloon και Estate.

E-Class Saloon και Estate. E-Class Saloon και Estate. λα αυτά μιλάει την εντελώς προσωπική της γλώσσα. Το εμπρόσθιο τμήμα δύν φάλαιο. Καλώς ήλθατε στο σπίτι σας. E-Class Saloon. Προαιρετικά μπορεί να σι θα γίνει ο ιδανικός συντροφός

Διαβάστε περισσότερα

Το Via no. TREND, AMBIENTE και AVANTGARDE.

Το Via no. TREND, AMBIENTE και AVANTGARDE. Το Via no. TREND, AMBIENTE και AVANTGARDE. Το Viano 3 Το Via no. Ελευθερία κινήσεων για μια ζωή. Περιεχόμενα. Ένα «μικρό» θαύμα. Πρωτοποριακή σχεδίαση. Το Viano άνετο, οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

C-Class Saloon και Estate.

C-Class Saloon και Estate. C-Class Saloon και Estate. αταφέρνει άνετα: με αλαζονικό ύφος, η νέα γενιά της C-Class χαράσσει το δρόμο της. ανή απόδειξη, ότι η χρηστικότητα δεν πρέπει απαραιτήτως να είναι ανιαρή. Σας συνα φυλακτήρες.

Διαβάστε περισσότερα

E-Class. Saloon και Estate.

E-Class. Saloon και Estate. E-Class. Saloon και Estate. Μαγεία. Saloon. Σκοπός της νέας E-Class είναι να σας διευκολύνει. Ο βασικός εξοπλισμός της έκδοσης Saloon εντυπωσιάζει από όλες τις απόψεις. Ενώ η γραμμή εξοπλισμού ELEGANCE,

Διαβάστε περισσότερα

Η CLS-Class. Coupé και Shooting Brake.

Η CLS-Class. Coupé και Shooting Brake. Η CLS-Class. Coupé και Shooting Brake. εί τους κανόνες, μένει πίσω από τις τάσεις. Όποιος υιοθετεί το κατεστημένο, δεν πρόκε Brake που σαρώνει το δρόμο στο πέρασμά της. Γίνετε κι εσείς κυνηγοί. Με ελαστικούς

Διαβάστε περισσότερα

On: Άνεση. Off: Καθημερινότητα.

On: Άνεση. Off: Καθημερινότητα. Η M-Class. On: Άνεση. Off: Καθημερινότητα. Η M-Class μπαίνει σε «λειτουργία άνεσης» πριν ακόμη εκκινήσετε τον κινητήρα. Χάρη στη μεγάλη ευρυχωρία και τα πολυτελή υλικά, νιώθετε αμέσως την αίσθηση άνεσης.

Διαβάστε περισσότερα

Vito. Επιβατική έκδοση

Vito. Επιβατική έκδοση Vito Επιβατική έκδοση Περιεχόμενα Ο σχεδιασμός 4 Οι εκδόσεις 6 To Vito επιβατική έκδοση 8 Εσωτερικό και λειτουργικότητα 12 Ανάρτηση, μετάδοση κίνησης και κινητήρες 16 Ασφάλεια 18 Βασικός και προαιρετικός

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα γενιά GL - Class.

Η νέα γενιά GL - Class. Η νέα γενιά GL - Class. Φροντίζει τις αισθήσεις, οξύνει την αντίληψη. Η νέα GL - Class συνδυάζει την ελευθερία και την πολυτέλεια με έναν ανεπανάληπτο τρόπο. Πολυτελή υλικά και λαμπερές λεπτομέρειες χρωμίου

Διαβάστε περισσότερα

Νέα CLA. Μη συμβιβάζεσαι!

Νέα CLA. Μη συμβιβάζεσαι! CLA-Class. Νέα CLA. Μη συμβιβάζεσαι! Ξεχάστε όσα έχετε συνηθίσει να βλέπετε: η νέα CLA καταργεί όλους τους κανόνες, εκτός από τους κανόνες αισθητικής. Η επιβλητική μάσκα ψυγείου, η γεμάτη ενέργεια σιλουέτα

Διαβάστε περισσότερα

Εξοπλισμός 22 Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός 22 Γνήσια αξεσουάρ 27 Επενδύσεις καθισμάτων 28 Βαφές αμαξώματος 29

Εξοπλισμός 22 Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός 22 Γνήσια αξεσουάρ 27 Επενδύσεις καθισμάτων 28 Βαφές αμαξώματος 29 Sprinter Van Περιε χόμ ε να. Sprinter με καρότσα 4 Φόρτωση και λειτουργικότητα 6 Van με παράθυρα (δεν διατίθεται στην Ελλάδα) 8 Λύσεις ειδικών υπερκατασκευών/ επαγγελματική τεχνογνωσία 10 Εσωτερικό 12

Διαβάστε περισσότερα

Το Cita n. Επιβατική έκδοση.

Το Cita n. Επιβατική έκδοση. Το Cita n. Επιβατική έκδοση. Σκεφτείτε τον πιο υψηλό στόχο. Το Citan θα σας βοηθήσει να τον επιτύχετε. Με την επιβατική έκδοση του Citan η Mercedes-Benz σάς προσφέρει ένα επαγγελματικό όχημα διανομών για

Διαβάστε περισσότερα

Το Vito. Επ ι β α τ ι κ ή έκδ ο σ η.

Το Vito. Επ ι β α τ ι κ ή έκδ ο σ η. Το Vito. Επ ι β α τ ι κ ή έκδ ο σ η. Περιε χόμε να. Vito Επιβατική έκδοση 4 Εσωτερικός χώρος 10 Ευελιξία 10 Άνεση και λειτουργικότητα 12 Ειδικά μοντέλα 14 Vito CREW 14 Vito SHUTTLE 16 Τεχνολογία 18 Κινητήρες

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Vito Tourer. Θέλει, μπορεί και το πετυχαίνει.

Το νέο Vito Tourer. Θέλει, μπορεί και το πετυχαίνει. Το νέο Vito Tourer. Το νέο Vito Tourer. Θέλει, μπορεί και το πετυχαίνει. Βρίσκεστε πάντα σε ετοιμότητα; Είστε αποφασιστικός στην εργασία σας; Σας αρέσουν οι προκλήσεις; Εάν ναι, τότε αξίζετε ένα όχημα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Ο σχεδιασμός 4 Οι εκδόσεις 6 Vito Van 8 Εσωτερικό και λειτουργικότητα 12 Ανάρτηση, τεχνολογία μετάδοσης και κινητήρες 14 Ασφάλεια 16

Περιεχόμενα Ο σχεδιασμός 4 Οι εκδόσεις 6 Vito Van 8 Εσωτερικό και λειτουργικότητα 12 Ανάρτηση, τεχνολογία μετάδοσης και κινητήρες 14 Ασφάλεια 16 Vito Van Περιεχόμενα Ο σχεδιασμός 4 Οι εκδόσεις 6 Vito Van 8 Εσωτερικό και λειτουργικότητα 12 Ανάρτηση, τεχνολογία μετάδοσης και κινητήρες 14 Ασφάλεια 16 Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός 18 Παροχές

Διαβάστε περισσότερα

A5 S5 Coupé Cabriolet Audi A5 Coupé Cabriolet Audi S5 Coupé Cabriolet

A5 S5 Coupé Cabriolet Audi A5 Coupé Cabriolet Audi S5 Coupé Cabriolet Εξοπλισμοί Audi A5 Coupé/A5 Cabriolet/S5 Coupé/S5 Cabriolet Θέρμανση καθισμάτων εμπρός 107 Θέρμανση καθισμάτων εμπρός και πίσω 107 Θύρα Bluetooth 112 Κάλυμμα εξωτερικού καθρέπτη 105 Κανονικά καθίσματα

Διαβάστε περισσότερα

Ένα πρακτικό όχημα για πρακτικούς ανθρώπους.

Ένα πρακτικό όχημα για πρακτικούς ανθρώπους. Το Citan. Van. Ένα πρακτικό όχημα για πρακτικούς ανθρώπους. Με το Citan Van η Mercedes-Benz σας προσφέρει ένα επαγγελματικό όχημα διανομών προσαρμοσμένο στις πολύπλευρες απαιτήσεις της κυκλοφορίας στην

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Vito. Θέλει, μπορεί και το πετυχαίνει.

Το νέο Vito. Θέλει, μπορεί και το πετυχαίνει. Το νέο Vito. Van. Το νέο Vito. Θέλει, μπορεί και το πετυχαίνει. Βρίσκεστε πάντα σε ετοιμότητα; Είστε αποφασιστικός στην εργασία σας; Σας αρέσουν οι προκλήσεις; Εάν ναι, τότε αξίζετε ένα όχημα που έχει

Διαβάστε περισσότερα

Η ευτυχία κρύβεται στην οδήγηση.

Η ευτυχία κρύβεται στην οδήγηση. E-Class. Saloon. Προσωπικός απολογισμός: Η ευτυχία κρύβεται στην οδήγηση. Από την εντύπωση της πρώτης ματιάς μέχρι το ρίγος στις άκρες των δαχτύλων από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της γνωριμίας

Διαβάστε περισσότερα

Audi A1. Audi Vorsprung durch Technik

Audi A1. Audi Vorsprung durch Technik A1 Audi A1 Audi Vorsprung durch Technik Σελίδα 16 Με μια ματιά Τεχνολογία Σελίδα 4 Η εμπειρία Audi A1 28 TFSI /TDI 30 Infotainment και Connectivity Σελίδα 31 32 Ανάρτηση και σύστημα διεύθυνσης/ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Το καλύτερο Sprinter όλων των εποχών.

Το καλύτερο Sprinter όλων των εποχών. Το Sprinter. Van. Το καλύτερο Sprinter όλων των εποχών. Κορυφαίες επιδόσεις και σκληρή δουλειά το Sprinter είναι κάτι περισσότερο από ένα ακόμη όχημα: ένας γνήσιος συνεργάτης στον οποίο μπορείτε να βασίζεστε,

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Atego. Διανομές. 6,5 16 τόνοι.

Το νέο Atego. Διανομές. 6,5 16 τόνοι. Το νέο Atego. Διανομές. 6,5 16 τόνοι. Το νέο Atego. Το νέο σημείο αναφοράς στις διανομές. Περιεχόμενα Αξία 6 7 Χρήσεις 8 17 Καμπίνα, εξοπλισμός 10 13 Κινητήρες, κιβώτιο ταχυτήτων 14 15 Οδηγική άνεση,

Διαβάστε περισσότερα

Audi A4 A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 S4 Avant Audi Vorsprung durch Technik

Audi A4 A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 S4 Avant Audi Vorsprung durch Technik A4 Audi A4 A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 S4 Avant Audi Vorsprung durch Technik Σελίδα Με μία ματιά 4 Audi A4 Sedan και A4 Avant 26 Audi A4 allroad quattro 36 Audi S4 Sedan και S4 Avant Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα